Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Πεμπτη 31 Δεκεμβριου 2020

 


Απέναντι σε ανιστόρητες και κακόβουλες επιθέσεις, όπως το άρθρο του Πρετεντέρη, όπλα μας είναι η αλήθεια και η δημοσιότητα! Κανείς δεν μπορεί να πλήξει την Εθνική μας Αντίσταση! Κανείς δεν μπορεί να σπιλώσει τον ιερό μας αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση! 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Επιστολή απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας σε άρθρο του Γ.Πρετεντέρη


31/12/2020 | 06:17

Άρθρο του Γιάννη Πρεντέρη στα ΝΕΑ προκάλεσε αντίδραση από το  Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Όπως υποστηρίζουν από το ΕΣΔΟΓΕ  “σε ένα πρόσφατο άρθρο του στα Νέα ο κ. Πρετεντέρης επιχειρεί, παραποιώντας την αλήθεια, την κατασυκοφάντηση της Εθνικής Αντίστασης, του Εθνικού Συμβουλίου και του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Ενόχλησε, προφανώς, κάποιους η απήχηση της κριτικής του Εθνικού Συμβουλίου απέναντι στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας!.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…”

Επιστολή – Απάντηση έστειλε ο ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), για το πρόσφατο άρθρο του Γ. Πρετεντέρης (21.12.2020) στα ΝΕΑ, με το οποίο  επιχειρεί, παραποιώντας την αλήθεια, την κατασυκοφάντηση της Εθνικής Αντίστασης, του Εθνικού Συμβουλίου και του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Ενόχλησε, προφανώς, κάποιους η απήχηση της κριτικής του Εθνικού Συμβουλίου απέναντι στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας!.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Σε επιστολή του ΕΣΔΟΓΕ αναφέρεται: 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Με λύπη μας διαβάσαμε το άρθρο του κ. Γ. Πρετεντέρη με τίτλο «Σχέδιο» στην εφημερίδα σας (21.12.2020). Κι αυτό διότι:

1. Επιχειρεί να απαξιώσει την Εθνική μας Αντίσταση.

2. Επιτίθεται στη διαχρονική πολιτική της Ελλάδας, που επιβεβαιώθηκε με τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Βουλής (17.4.2019), σύμφωνα με την οποία η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας! Ισχυρίζεται ότι ο αγώνας μας γίνεται, απλώς, για «να πάρουμε λεφτά» από τη Γερμανία!.. Αποσιωπά ότι η ικανοποίηση των τεκμηριωμένων ελληνικών αξιώσεων είναι αναγκαία για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα αποτρόπαια εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα, που προκάλεσαν τον αποδεκατισμό του πληθυσμού και την καθολική λεηλασία και καταστροφή της χώρας μας.

3. Αναφέρεται περιφρονητικά και με εμφανείς ανακρίβειες στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Πώς γίνεται, άραγε, να μην γνωρίζει το Εθνικό Συμβούλιο, που ίδρυσαν το 1996 οι Γλέζος, Σάντας, Μαχαίρας, Ζαμάνος, Μαγκάκης, Σταμούλης, Πριόβολος, Ρούπας, Ληναίος, Παπαχρήστος, Γαμβρίλης και άλλοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα; Σημειώνουμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο:

α. Ανέδειξε και τεκμηρίωσε περαιτέρω τις ελληνικές απαιτήσεις έναντι της Ο.Δ.Γ. (επανορθώσεις στο κράτος, αποζημιώσεις στα θύματα, επιστροφή του κατοχικού δανείου και των λεηλατηθέντων αρχαιολογικών θησαυρών), κινητοποιώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό, που καθολικά στηρίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

β. Στήριξε τον τιτάνιο δικαστικό αγώνα των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, καρπός του οποίου ήταν οι αμετάκλητες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ των θυμάτων του Διστόμου, του Αιγίου και του Ρεθύμνου καθώς και ανάλογες αποφάσεις Ανώτατων Ιταλικών Δικαστηρίων.

γ. Με παρεμβάσεις του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιοδείες στη Γερμανία του ίδιου και άλλων συναγωνιστών, ομιλίες ακόμη και εντός του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, το Εθνικό Συμβούλιο ενημέρωσε τη διεθνή κοινή γνώμη για τα ελληνικά δίκαια. Συνέβαλε, δε, στη δημιουργία δικτύου πολιτών και συλλογικοτήτων στη Γερμανία, που στηρίζουν τον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση.

Σε αναγνώριση της προσφοράς του, το Εθνικό Συμβούλιο έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει και συνεργαστεί με τη Βουλή των Ελλήνων. Η δράση μας, δε, έχει επανειλημμένως προβληθεί από την ιστορική εφημερίδα σας.

4. Παραποιώντας τα όσα αναφέρουμε στο υπόμνημα, που αποστείλαμε, από κοινού με το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, στον Πρωθυπουργό, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων (11.12.2020)1, επιχειρεί, κακόβουλα, να μας προσάψει ότι, τάχα, ταυτίζουμε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με τη ναζιστική Γερμανία! Ουδέν ψευδέστερον!

Αυτό που υποστηρίζουμε, απολύτως τεκμηριωμένα, είναι ότι η Ο.Δ.Γ., όχι μόνο αρνείται να εκπληρώσει τις απαράγραπτες και θεμελιωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, όπως οφείλει ως καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ, αλλά επιχειρεί, αντίθετα, μέσω του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας «να στρεβλώσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και να ξεπλύνει τα εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού». Και δι’ αυτής της μεθόδευσης, η Ο.Δ.Γ. επιδιώκει να αποδομήσει τη νομιμοποιητική βάση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Είναι σαφές ότι ο κ. Πρετεντέρης, παραποιώντας την αλήθεια, επιχειρεί την συκοφάντηση του Εθνικού Συμβουλίου και του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Επιχειρεί, μάλιστα, να συνδέσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με «θεωρίες συνωμοσίας», «ψεκασμούς» και λοιπές γραφικότητες, ανάξιες απάντησης. Δεν διστάζει, δε, να αναφερθεί κακεντρεχώς στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τέλος, ακόμη και η ειρωνική αναφορά του στο Βούπερταλ είναι ατυχής. Εκεί είναι η έδρα μίας ομάδας Γερμανών ιστορικών, που ασχολούνται με την τεκμηρίωση των ναζιστικών εγκλημάτων και στηρίζουν τον αγώνα μας. Επιπλέον, το 2001, πραγματοποιήθηκε στο Βούπερταλ το πρώτο Συνέδριο Γερμανών δημοκρατών και συλλογικοτήτων, υπέρ της απόδοσης στην Ελλάδα των γερμανικών οφειλών.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Μπρακατσούλας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το διακομματικό εμβόλιο έπρεπε να γίνει στο Γοργοπόταμο. Έτσι, για τη συμφιλίωση ρε γμτ.

Ή στη Βάρκιζα…. Που βγάλαμε και υπουργούς….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που δεν μας λένε οι "νομικοί" είναι ότι έχουμε δικαίωμα στην Οργανωμένη Αυτοάμυνα απέναντι στην κατοχική βαρβαρότητα των ΜΑΤ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν χρόνια στην Κερατέα υπήρξε ΝΙΚΗ γιατί έπεφταν και κάποια φυσίγγια κατά των ΜΑΤ

Τι πάω και θυμάμαι ε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διαμαρτυρίες στον Ασπρόπυργο κατά του Κατοχικού Εγκλεισμού πρέπει να ενισχυθούν απ' όλη την Αττική όπως παλιά στην Κερατέα (το θυμόμαστε φαντάζομαι) όπου ηττήθηκαν τα ΜΑΤ και η τοτε κυβέρνηση! Να μια δράση προς όλους και όλες τις ομάδες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα δολοφονία ακτιβιστή στην Κολομβία

: 31/12/2020  

Πρόκειται για την 308η δολοφονία από τις αρχές του 2020

Η δολοφονία ενός ακόμη μέλους της Πατριωτικής Ένωσης της Κολομβίας, ανακοινώθηκε την Τρίτη. Πρόκειται για τον Ομάρ Μορένο, ακτιβιστή και μέλος της Σίνταγκριμ – Ανεξάρτητης Αγροτικής Ένωσης της Μέτα (Independent Agricultural Workers Union of Meta – SINTRAGRIM).

Ο Moreno δολοφονήθηκε ενώ οδηγούσε ταξί από το χωριό Γιορέντε προς το Πάστο του Ναρίνιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι συγγενείς του, το όχημα με το οποίο ταξίδευε ο κοινωνικός ηγέτης αναχαιτίστηκε από μια μοτοσικλέτα, τον έβγαλαν από το ταξί με τη βία και τον και τον πυροβόλησαν πολλές φορές, μέχρι θανάτου.

Σε μεταγενέστερες καταγγελίες αναφέρεται ότι κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν και βασανιστήρια που υπέστη, πριν τη δολοφονία του.

Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί σε αυτούς των Αρμάντο Γουάνγκα (Armando Guanga), αυτόχθονα ακτιβιστή που δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, Αλμπέρτο Ανάι (Alberto Anay), δάσκαλου και ακτιβιστή που βρέθηκε δολοφονημένος στις 27 Δεκεμβρίου, και Τζόνι Βάλτερ Κάστρο (Jhonny Walter Castro), ακτιβιστή και μέλους της Εθνικής Λίστας Καταγραφής Θυμάτων, που δολοφονήθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το μητρώο Ίντεπαζ (Indepaz), το 2020 καταγράφηκαν 308 δολοφονίες ακτιβιστών και 90 σφαγές.

“Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία του Ομάρ Μορένο, ο οποίος βγήκε με τη βία από όχημα στο οποίο επέβαινε και δέχθηκε πυρά από μοτοσυκλετιστές. Ο Ομάρ ήταν συνδεδεμένος με το Σίνταγκριμ. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του και την αδελφή του, Αιντέ Μορένο, μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής. Απαιτούμε να γίνει έρευνα για τον θάνατό του.”

Ακτιβιστές και φορείς απαιτούν από το Κράτος να εγγυηθεί ότι θα εκτελέσει ως οφείλει το έργο του και ότι θα διενεργηθούν σχολαστικές έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Οι δολοφονίες των ακτιβιστών είναι συστηματικές από την ημερομηνία υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας, γι’ αυτό οι ακτιβιστές και οι κοινωνικές οργανώσεις απαιτούν την εκπλήρωση όσων συμφωνήθηκαν στην Αβάνα και ζητούν να μπορούν να ασκήσουν το έργο τους ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς το φόβο να δολοφονηθούν στα σπίτια τους ή στις περιοχές τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισαν 22 νοσοκομεία, τσάκισαν το ε.σ.υ με τα μνημόνια, και τώρα με θράσος χιλίων πιθήκων σε κατηγορούν ότι φταίς. Και τους πιστεύεις, ότι θα σε σώσουν ακόμα μια φορά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ποια ήταν τα πρόσωπα που υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του ΕΑΜ και ποια ήταν η πορεία τους.

Αυτά λοιπόν τα πρόσωπα ήταν: από το ΚΚΕ ο Λευτέρης Αποστόλου. Από το ΣΚΕ (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) ο Χρήστος Χωμενίδης. Από την ΕΛΔ (Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας) ο Ηλίας Τσιριμώκος. Και από το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας ο Απόστολος Βογιατζής.

Από αυτούς την πιο τραγική τύχη είχε ο Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 9 Μαϊου 1944 από τα Τάγματα Ασφαλείας της κατοχικής κυβέρνησης Ράλλη στα Ψηλαλώνια της Πάτρας. Αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας της περιοχής ήταν ο διαβόητος φασίστας αξιωματικός Νίκος Κουρκουλάκος, τον οποίο πολύ αργότερα η χούντα των συνταγματαρχών για να τον… ανταμείψει τον έκανε διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας σε μεγάλη ηλικία (είχε περάσει τα 70). Λέγεται ότι του έδωσαν αυτή τη θέση για να κρατήσει κλειστό το στόμα του σχετικά με την ταγματασφαλίτικη δράση του «ηγέτη» της χούντας, Γεωργίου Παπαδόπουλου.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, δηλαδή οι δωσίλογοι και οι απόγονοί τους. Όσα λάθη και να έχει κάνει η αριστερή παράταξη, που ασφαλώς δεν έχει κάνει λίγα, το ηθικό στίγμα της Δεξιάς απ’ αυτό το γεγονός είναι ανεξίτηλο – αν και τα πράγματα το έφεραν έτσι ώστε επί χούντας αρκετοί από τη δεξιά παράταξη ξύπνησαν από τον παθολογικό, υστερικό, «επαγγελματικό» αντικομμουνισμό τους και συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Αν το όνομα Χρήστος Χωμενίδης σας θυμίζει τον γνωστό πασοκονεοφιλελεύθερο και φανατικό «ευρωπαϊστή» σημερινό συγγραφέα, σωστά σας το θυμίζει. Πρόκειται για τον εγγονό του!...

Από τους άλλους, ο Λευτέρης Αποστόλου, αδελφός της γνωστής ηρωίδας Ηλέκτρας Αποστόλου που βρήκε στην Κατοχή τραγικό θάνατο από τα βασανιστήρια της Ασφάλειας, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος του ΕΑΜ και αργότερα στον ΔΣΕ (Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας) του ΚΚΕ κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο του 1946-49. Μετά το 1950 είχε πολλές περιπέτειες λόγω της αντίθεσής του στις ηγεσίες του ΚΚΕ, τόσο του Ζαχαριάδη όσο και του Κολιγιάννη. Για ένα διάστημα τον θεωρούσαν εκπρόσωπο των «φιλοτιτοϊκών» στοιχείων αν και δεν είναι βέβαιο πόσο ακριβής είναι αυτός ο χαρακτηρισμός. Όπως και νάχει, επέζησε και μετά το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα κι εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού.

Για τον Ηλία Τσιριμώκο τα είπαμε – παρέμεινε στην ηγεσία του ΕΑΜ και ήταν εκείνος που πάντα «έσπρωχνε» το ΕΑΜ και προσωπικά τον Σιάντο προς τη συνεργασία και τελικά την υποταγή στους Βρετανούς. Έπαιξε ολέθριο ρόλο κατά τη συμφωνία της Βάρκιζας, στον οποίο θα αναφερθούμε όταν έρθει η ώρα. Μετά τον Εμφύλιο ήταν ένας από τους παράγοντες του Κέντρου, θεωρούμενος ως «κεντροαριστερός», όμως τελικά η σταδιοδρομία του τερματίστηκε άδοξα όταν έγινε πρωθυπουργός για λίγες μέρες (χωρίς να καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης) της κυβέρνησης των «αποστατών» της Ένωσης Κέντρου το 1965.

Όσο για τον Απόστολο Βογιατζή, αν και συνιδρυτής του ΕΑΜ, δεν έδειξε κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Εθνική Αντίσταση και μετά το 1945 έφυγε για τις ΗΠΑ. Επανεμφανίστηκε το 1968 σαν… υπουργός εργασίας της χούντας των συνταγματαρχών και μάλιστα παρέμεινε αρκετό καιρό σε αυτή τη θέση! Το 1971 έγινε πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής», μιας καρικατούρας βουλής συντεχνιακού τύπου που είχε κατασκευάσει η χούντα για να μπορεί να ισχυρίζεται ότι «βαδίζει προς την αποκατάστασιν της Δημοκρατίας» και από τη θέση αυτή υποχρεώθηκε να ανεχτεί τον εξευτελισμό του από τον Στέλιο Παττακό, στον οποίο ήταν ακατανόητη ακόμα και αυτή η «Δημοκρατία» εκείνης της ψευτοβουλής…


Αν κι ο ΕΔΕΣ ιδρύθηκε νωρίτερα από το ΕΑΜ (όχι όμως νωρίτερα από την προδρομική του ΕΑΜ, Εθνική Αλληλεγγύη) στην αρχή δεν δημιούργησε αντάρτικο στα βουνά. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στην Αθήνα αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς γενικά ο Ζέρβας είχε ανάμεσα στους βενιζελικούς αξιωματικούς και γενικότερα ανάμεσα στον κόσμο τη φήμη του τυχοδιώκτη και… του μπον βιβέρ (αυτό ουδέποτε το εγκατέλειψε!) και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Αυτό, όμως, που ενδιέφερε τον Ζέρβα περισσότερο απ’ όλα ήταν να πιάσει επαφή με τους Βρετανούς και να τους πείσει ότι… ήταν ο άνθρωπός τους, καθώς αμέσως κατάλαβε ότι οι τελευταίοι θα ερχόντουσαν αργά ή γρήγορα σε σύγκρουση με το ΕΑΜ κι ότι χρειαζόντουσαν στηρίγματα!

Όμως, καθώς ο Ζέρβας ήταν επιρρεπής όπως είπαμε στην καλή ζωή, δεν βιάστηκε να ανεβεί στο βουνό και… ξόδευε για την καλοπέρασή του τις αγγλικές λίρες (!!!) μέχρι που οι Άγγλοι αγανάκτησαν και τον απείλησαν ότι αν δεν ξεκινούσε αμέσως την αντάρτικη δράση του, θα τον κατέδιδαν στους Γερμανούς!

Όμως θα ήταν άδικο να πούμε ότι η αποκλειστική δράση του ΕΔΕΣ ήταν η εξυπηρέτηση των αγγλικών συμφερόντων, καθώς έχει να επιδείξει σημαντικές μάχες κατά των Γερμανών και Ιταλών στις περιοχές όπου ήταν ισχυρός (για το θέμα της πολυσυζητημένης μεταγενέστερης «ανακωχής» του ΕΔΕΣ με τους Γερμανούς για κάποιο χρονικό διάστημα, θα μιλήσουμε στην ώρα του) και είχε στις τάξεις του αγωνιστές που ειλικρινά ήθελαν να αντισταθούν στην Κατοχή κι απλώς δεν ανήκαν στον ΕΑΜικό πολιτικό χώρο. Οι τελευταίοι έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν περήφανοι για τη συμμετοχή τους στον ΕΔΕΣ.

Το «πολιτικό» πάντως σκέλος του ΕΔΕΣ στην Αθήνα δεν εξελίχθηκε καθόλου… αντιστασιακά, καθώς στην πορεία των γεγονότων της Κατοχής ένας μεγάλος αριθμός από τα μέλη του ΕΔΕΣ που δρούσαν στην Αθήνα προσανατολίστηκαν μόνο στον αντιεαμικό αγώνα και στη συνεργασία με την κατοχική κυβέρνηση του Ράλλη και τα Τάγματα Ασφαλείας – μάλιστα ένας από τους αρχηγούς του Αθηναϊκού ΕΔΕΣ που διαφωνούσε με την τακτική αυτή και ήθελε τη συνεργασία με το ΕΑΜ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δολοφονήθηκε από τους γερμανόφιλους ΕΔΕΣίτες, ενώ άλλοι από την αντιστασιακή μερίδα του ΕΔΕΣ Αθήνας κυνηγήθηκαν και φυλακίστηκαν. Τελικά ο Ζέρβας, μάλλον απρόθυμα και ύστερα από αγγλική υπόδειξη αποκήρυξε αυτό το γερμανόφιλο παρακλάδι του ΕΔΕΣ Αθήνας.

Στο οποίο παρακλάδι του ΕΔΕΣ που συνεργαζόταν με τις κατοχικές δυνάμεις, όχι από γερμανοφιλία αλλά από αντικομμουνισμό, ο οποίος παρ’ όλα αυτά συνοδευόταν και από… άκαμπτο παλαιοβενιζελικό αντιμοναρχισμό (!!!) ανήκε ο αρχηγός του ΕΔΕΣ του Πειραιά, Σήφης Βαρδινογιάννης – ναι, σωστά καταλάβατε. Της γνωστής οικογένειας, θείος του Βαρδή! Αυτός δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη του 1944 από την ΟΠΛΑ, (Ομάδες Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών), το ας πούμε καταδρομικό σε  στιλ κομαντο και «τρομοκρατικό» (και με αντιφασιστική δράση…) παρακλάδι του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να είσαι υπεύθυνος!!!

Εμβολιάσου με ένα εμβόλιο για το οποίο κανείς δεν είναι υπεύθυνος!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μια «ανεξήγητη» έκρηξη καταστράφηκε το δεύτερο παγκοσμίως μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής Υδροξυχλωροκίνης στη Ταιβάν. Τα Μ.Μ.Ε παγκοσμίως σιωπούν! 

Ακόμα πιο ανεξήγητη είναι η σιωπή των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, τα οποία μέχρι σήμερα δεν το πήραν 

χαμπάρι. Φαίνεται δεν φτάνουν σε αυτά τα νέα από τη μακρινή Taiwan, τη στιγμή που περί άλλων μεριμνούν και τυρβάζουν.

Τα υλικά από αυτό το εργοστάσιο είναι απαραίτητα για την κατασκευή HCQ… και τώρα, το εργοστάσιο έχει καταστραφεί εντελώς. Ήθελε η Κίνα να σταματήσει τη παραγωγή υδροξυχλωροκίνης στη Ταιβάν;

Μια ακόμη σύμπτωση καθώς αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ευρώπη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο παραγωγής Υδροξυχλωροκίνης που τη χρησιμοποιεί στη μέθοδο θεραπείας κατά covid19 ο Καθηγητής Didier Raoult.

Eίναι ύποπτο το timing καθώς η Υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Didier Raoult Διευθυντή στο institut Hospitalo-Universitaire, l’IHU Méditerranée infection προς αντιμετώπιση τoυ covid19 με επιτυχία μέθοδος θεραπείας που ωστόσο επειδή αντιστρατεύεται τη λογική εμβολιασμού που ο Καθηγητής Didier Raoult από την α΄στιγμή έχει απορρίψει λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεών του ιού δέχεται έναν ανίερο πόλεμο με μηνύσεις, δικαστήρια, ανακρίσεις, εξετάσεις σε κοινοβουλευτικές επιτροπές κλπ. Τελευταία μηνύθηκε από τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο Γαλλίας και πρόσφατα τον αντιμήνυσε με τη σειρά του. Η επιστημονική διαμάχη είναι στο ζενίθ και ο ανταγωνισμός των φαρμακοβιομηχανιών επίσης..

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο φαρμακευτικό εργοστάσιο στην Taoyuan City και προκάλεσε το σοβαρότατο τραυματισμό 2 ατόμων στις αρχές του απογεύματος της 20ης Δεκεμβρίου.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή και μαζική που ακούστηκε ως την περιοχή του Tamsui στη New Taipei City καθώς δήλωσαν αυτήκοοι μάρτυρες. Άμεσα μετά την έκρηξη μια στήλη μαύρου καπνού υψώθηκε από το εργοστάσιο της SCI Pharmtech.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν βρήκαν 2 τραυματίες μεταξύ αυτών κι έναν 30χρονο ξένο εργάτη που υπέστη εγκαύματα 3ου βαθμού 80% – 90% στο σώμα του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Σύμφωνα με κάποιες αναφορές ο βαριά τραυματισμένος κατέληξε.

Αν και το εργοστάσιο βρίσκεται πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου Taipei Taoyuan, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε σύμφωνα με τα μέσα United Daily News και ET Today.

Η πυροσβεστική της πόλης Taoyuan έστειλε 76 άτομα και 28 οχήματα όπως και 2 ασθενοφόρα στον τόπο της πυρκαγιάς. Διαξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.

To taiwanenglishnews επικαλούμενο το Liberty Times μεταφέρει πως το εργοστάσιο παράγει hydroxychloroquine APIs, κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο Υδροξυχλωροκίνης hydroxychloroquine ( HCQ ).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φτάνει η αυτογελοιοποίηση των εμβολιασμένων αρχόντων και η θριαμβολογία στα ενεργούμενα ΜΜΕ. Έχουμε όλα αυτά τα μορμολύκεια της δημοσιογραφίας, τα θρασίμια τύπου ''Κανελληδων'', που αφού χαρακτηρίζουν ως το μέγα θαύμα το rna, εμβόλιο, καθυβρίζουν με χυδαίο αρθρογραφικά τρόπο όλους όσους, όχι μόνο αρνούνται την αναγκαιότητα του, αλλά και όσους απλά έχουν εύλογες αμφιβολίες. Και δεν μιλάμε απλά για αμφιβολίες, αλλά για απόλυτα λογικό φόβο απέναντι σε ένα εμβόλιο , γρήγορα, πρόχειρα και χωρίς μακρά περίοδο δοκιμών κατασκευασμένο, που καθιστά όλους μας δυνητικά πειραματόζωα ....Αλλά τα κέρδη κέρδη, όλα κι όλα,

Από κοντά , όλα αυτά τα σαπρόφυτα, του Internet, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, να απαξιώνουν και να περιφρονούν, όσους δεν συμβαδίζουν με την πολιτική κορεκτίλα. Φιλελέδες και ιστρούχτορες του επιστημονισμού, πατριωτάρες που επιδίωκαν την ''ρήξη'', ''άρδην'' και γρήγορα, όλοι τσουβαλιασμένοι, ενσωματωμένοι, σαν κλωσόπουλα με το στόμα ανοικτό να περιμένουν την μεγάλη κλώσα τoυ παγκόσμιου διευθυντηρίου να τα ταϊσει. Πρόθυμοι να πουν οτιδήποτε, πρόθυμοι οι ίδιοι να μπουν μέσα στα σπίτια μας και αν είναι δυνατόν, να μας εμβολιάσουν οι ίδιοι δια της βίας.

Οι περισσότεροι σε αυτό τον διαδικτυακό χώρο, ούτε συνωμοσιολάγνοι είμαστε, ούτε ψεκασμένοι. Και ακούμε και διαβάζουμε, προσβολές και απειλές, από πουθενάδες και ανύπαρκτους.

Να είναι σίγουροι όμως, ότι ΔΕΝ θα τους ξεχάσουμε. !! Θα έρθει η ώρα, όλοι αυτοί οι...αξέχαστοι, να μας πουν το αφήγημα τους, χωρίς προστασία, χωρίς το άσυλο του διαδικτύου, από κοντά και χωρίς δικηγόρους.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του προέδρου του ΕΠΑΜ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες

Φίλοι και Φίλες

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, μοναδικές στον ιστορικό χρόνο των τελευταίων 200 ετών, μόνον όσοι είμαστε προσηλωμένοι στο όραμα της εθνικής ανεξαρτησίας θα είμαστε σε θέση, μέσα από τη συνειδητοποίηση της οργανωμένης αντίστασης, να ανταπεξέλθουμε, να αντέξουμε τις πιέσεις και να θέσουμε τις βάσεις για την απελευθέρωση ολόκληρης της κοινωνίας από τα δεσμά που της επιβλήθηκαν.

Το ΕΠΑΜ παραμένει σταθερό στις επάλξεις του αγώνα για την ανατροπή, μοναδική φωνή, που από την αρχή αυτής της εθνικής τραγωδίας, λέει τα πράγματα με το όνομά τους,  εμψυχώνει τον κόσμο και δίνει ξεκάθαρο στίγμα για το τι πρέπει να γίνει, βήμα το βήμα. Το ΕΠΑΜ θα είναι εδώ και το 2021 και για όσο χρειασθεί, με όλες του τις Δυνάμεις και πέρα από αυτές, με Πίστη στο σκοπό που δημιουργήθηκε, μέχρι την τελική Δικαίωση.

Εύχομαι σε Εσάς και τις Οικογένειές σας δύναμη και αισιοδοξία για τη Νέα Χρονιά!

Το 2021 που μπαίνει φέροντας τις μνήμες της εθνικής μας παλιγγενεσίας, θα αναπτερώσει το θάρρος και τη θέληση για το γκρέμισμα εκείνων που καταρράκωσαν τις ελπίδες αυτού του λαού. Να γίνουν οι μνήμες σημαία πίστης και αποφασιστικότητας για την έναρξη μιας νέας παλιγγενεσίας.

Η συμπόρευσή μας και η αυταπάρνησή σας όλα αυτά τα χρόνια διατρανώνει την πεποίθησή μου ότι, όσο υπάρχει ΕΝΑΣ από εμάς, τούτη εδώ η Χώρα, τούτος εδώ ο Λαός, δεν θα παραδοθεί!

                                                                     Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2020

Καλή Χρονιά!

Δημήτρης Καζάκης

https://www.epamhellas.gr/protochroniatiko-minyma-proedroy-epam/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

30 Δεκεμβρίου 2020

Νέες πληροφορίες για την κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στο νομό Έβρου, φτάνουν μετά την… ψυχρολουσία της δημοσίευσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ενεργειών για δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας δίπολα στο ΚΥΤ Φυλακίου, έκτασης 72,5 στρεμμάτων και φιλοξενίας άλλων 1.500 ατόμων (συνολικά 2.000).

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα και γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί για φιλοξενία λαθρομεταναστών σε πρώτη φάση και το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων που βρίσκεται στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Ο συνολικός περιφραγμένος χώρος είναι 10 στρέμματα και διαθέτει κτίριο περίπου 400 τετραγωνικών, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό και να φιλοξενήσει εκεί υπηρεσίες και γραφεία. Στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα λυόμενες κατασκευές για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για τον χώρο που ανήκε στην εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996 ( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους….».

Η εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση αρχικά και το ελληνικό Κράτος υπολογίζεται ότι διέθεσε και έχασε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις της κατασχέθηκαν και ανήκουν σε επιχειρηματία ο οποίος είχε προμηθεύσει τα μηχανήματα παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων και προφανώς δεν πήρε τα χρήματα του. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, τα οποία τόνισαν ότι ασχολούνται με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για κράτηση λαθρομεταναστών, δηλαδή Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, όπως αυτά που δημιουργούνται στα νησιά.  Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι μεθοδευμένη από την πλευρά της Κυβέρνησης, άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ποτέ δεν το έκρυψε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράμμα στον Σενέρ Λεβέντ

30 Δεκεμβρίου 2020

Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Σενέρ Λεβέντ, το ξέρω πως με θεωρείς φίλο σου, αλλά θέλω να σου πω ότι δεν αξίζω τη φιλία σου. Ίσως να μην την αξίζει κανένας Ελληνοκύπριος πια. Γιατί εμείς βολευτήκαμε, συνηθίσαμε ακόμα και την κατοχή της πατρίδας μας, ακόμα και την πιθανότητα να έχουμε για πάντα στο σβέρκο μας τον φασισμό και τους στρατοκράτες της Άγκυρας. Για να μην χρειαστεί να αγωνιστούμε. Ενώ εσύ επιμένεις. Γράμμα στον δικτάτορα, (https://politis.com.cy/apopseis/gramma-ston-diktatora/) έγραφες εσύ χτες και μας έδωσες ξανά μαθήματα, ελπίζοντας να καταλάβουμε κάποια στιγμή τι πάει να πει να παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Γι΄ αυτό κι εγώ σήμερα γράφω: Γράμμα σε έναν ανυπότακτο άνθρωπο. Να υποκλιθώ έστω κι έτσι στους αγώνες σου. Και δεν μιλάμε για αγώνες του καναπέ, όπως τους δικούς μας, που ούτε αυτούς πια θέλουμε να κάνουμε, μιλάμε για προσωπικό κίνδυνο, για πραγματική αντίσταση σε όσα δικτατορικά θέλουν να σου επιβάλουν.

Ρισκάρεις τη ζωή σου για τα ιδανικά του ανθρώπου κι εμείς σιωπούμε, ακόμα και από την απόσταση ασφαλείας, που νομίζουμε πως μας διασφαλίζει η νεκρή ζώνη. Λοιπόν, Σενέρ, για όλους μας είναι ο αγώνας σου, το ξέρεις, κι ας είναι άπειρες οι φορές που δεν σου αναγνωρίστηκε. Γιατί, πολλοί από εμάς τους εφησυχασμένους, το βρίσκουμε αφύσικο να ρισκάρεις και τη ζωή σου ενάντια στην κατοχή. Αφύσικο, ναι. Τι πιο φυσικό από αυτό, θα μου πεις. Αλλά, τη σήμερον ημέρα, πιστέψαμε πως φυσικό είναι να μην αντιδράς, να μην ρισκάρεις, να μην διεκδικείς την ελευθερία σου. Και την ελευθερία της πατρίδας σου, προπάντων. Εμείς πια αντιστρέψαμε κι εκείνο το κορυφαίο του Τζον Κένεντι: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου». Το βρίσκουμε μπανάλ, ξεπερασμένο, σχεδόν γελοίο. Εμείς όλο και ρωτάμε πόσα μας χρωστάει η χώρα. Έτσι, για να βρίσκουμε δικαιολογίες να μην κάνουμε τίποτε. Κι ας βλέπουμε ότι σύντομα μπορεί να μην έχουμε πατρίδα. Γι΄ αυτό μας φαίνεσαι παράξενος, Σενέρ. Κάποιοι σε είπαν και γραφικό, όπως ξέρεις. Πού να καταλάβουν αφού έχασαν τον προσανατολισμό τους και τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επέλεξαν να είναι ανθρωπάκια για να επιβιώνουν σκυμμένοι, παραδομένοι. Έστω και σκλάβοι του σουλτάνου. Απλώς να επιβιώνουν κι ας μην είναι κύριοι του εαυτού τους. Ας είναι ανθρωπάκια.

Θυμάσαι Σενέρ, την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε; Γελούσαμε όταν κάναμε μια διαπίστωση που μάλλον είναι όλη η ουσία της υπόθεσης μας. Ότι εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε για μια ενιαία Κύπρο, εδαφικά ακέραιη, χωρίς σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, να ζήσουμε όλοι οι Κύπριοι σε μια πατρίδα, μια χώρα, ένα κράτος. Μου είπες: Αυτή είναι η προτεραιότητα, αλλά αν δεν γίνει αυτό θα δεχθείς την ομοσπονδία; Σου απάντησα αμέσως: Ναι. Θυμάσαι γιατί γελούσαμε; Διότι, διαπιστώναμε πως εκείνοι που θέλουν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία έγιναν τόσο πωρωμένοι που ακόμα κι αν τους πουν να τους δώσουν μια ενιαία Κύπρο θα απαντούσαν «όχι, εμείς θέλουμε ΔΔΟ». Διότι, παρά τις αμπελοφιλοσοφίες που αραδιάζουν, δεν πιστεύουν ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί. Αυτή είναι η διαφορά που έχουμε μαζί τους όσοι πιστεύουμε σε μια χώρα, ένα κράτος, ένα λαό. Γι΄ αυτό, εξάλλου, αδυνατούν να αντιληφθούν γιατί επιμένεις να αγωνίζεσαι ενάντια στην κατοχή όταν οι άλλοι, απ΄ εδώ την έχουν αποδεχθεί ως «αδήριτη ανάγκη» και απ΄ εκεί ως «ζωτική ανάγκη». Τώρα, θέλει ο δικτάτορας να σε δικάσει στην Τουρκία. Τους είδες να αντιδρούν; Σε πληροφορώ ότι μπορεί και να σκέφτονται πως τους χαλάς το όνειρο να τα βρουν με τον δικτάτορα, να συνεννοηθούν μαζί του, να γίνουν εταίροι του. Τους κάνεις να φαίνονται ανθρωπάκια. Και είναι. Μπροστά σε όσα κάνεις για την ελευθερία τους. Αν την αξίζουν δεν είμαι σίγουρος…

Υ.Γ. Πού είναι η Κυπριακή Δημοκρατία; Ένας πολίτης της, τιμημένος με το βραβείο του Ευρωκοινοβουλίου ως Ευρωπαίος πολίτης, διώκεται από μια ξένη κατοχική χώρα και κινδυνεύει να απαχθεί και να φυλακιστεί. Η κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει τάχιστα, να μην επιτρέψει τέτοια εξέλιξη, να κινητοποιήσει την Ε.Ε. να τον προστατεύσει.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν το «κεφάλι» του Σενέρ Λεβέντ για προσβολή του Ερντογάν

https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1090222/zitoyn-to-kefali-toy-sener-lebent-ga-prosboli-toy-erntogn



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 58χρονου που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες και τα στοιχεία άντρα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση μια ανήλικη του οικείου περιβάλλοντός του.

31 Δεκεμβρίου 2020 20:38

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος αλλοδαπού για την αξιόποινη πράξη του βιασμού «κατ' εξακολούθηση, χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη».

Ο άντρας συνελήφθη δυνάμει εντάλματος την 14-12-2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=99513&Itemid=2565&lang=

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον (επ) ZEQO (ον) ADRIAN του KRISTO και της MARIA γεννηθέντα την 15-5-1962 στην Αλβανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιόριστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων, καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε. ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 28-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη.

Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Νέοι δασμοί στις ΗΠΑ σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα λόγω Airbus/Boeing

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 08:15

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε σαφές χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα, σε αντίποινα για εκείνους που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους χαρακτήρισε υπερβολικούς και άδικους λόγω του τρόπου που υπολογίστηκαν.

Τμήματα αεροσκαφών, μη αφρώδη κρασιά και γαλλικά και γερμανικά κονιάκ θα προστεθούν, εν είδει αντιποίνων, στον κατάλογο των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται επιπλέον δασμοί από το 2019, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR), του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Οι δασμοί αυτοί εγγράφονται στο πλαίσιο της διμερούς αντιδικίας για τις κρατικές ενισχύσεις στις κατασκευάστριες αεροσκαφών Airbus και Boeing.

H ΕΕ έλαβε φέτος πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για την επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα. Όμως η Ουάσινγκτον έκρινε ότι ήταν υπερβολικοί εξαιτίας του τρόπου υπολογισμού τους, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, είχε συνέπεια να είναι πολύ υψηλοί και πολύ εκτενείς.

Η ΕΕ, «εφαρμόζοντας τους δασμούς της, χρησιμοποίησε δεδομένα για τις εμπορικές συναλλαγές σε μια περίοδο κατά την οποία ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα μειωμένος, εξαιτίας των φρικτών επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του USTR.

«Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν ότι η Ευρώπη επέβαλε (επιπρόσθετους) τελωνειακούς δασμούς σε πολλά περισσότερα προϊόντα από ό,τι αν χρησιμοποιούσε (δεδομένα από) μια φυσιολογική περίοδο» για τον υπολογισμό τους. Και, «παρότι οι ΗΠΑ εξήγησαν στην ΕΕ το στρεβλωτικό αποτέλεσμα της περιόδου που επέλεξε, η ΕΕ αρνήθηκε να τροποποιήσει την προσέγγισή της», προστίθεται στην ανακοίνωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Μεγάλη αύξηση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο 11μηνο του 2020

 Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020, 16:39

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Τουρκίας εκτινάχθηκε πάνω από τα 45 δισ. δολάρια έως τώρα φέτος, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, καθώς ο αντίκτυπος από την πανδημία παρέτεινε τη χειρότερη οικονομική κάμψη στη διάρκεια των σχεδόν δύο δεκαετιών που είναι στην εξουσία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πρώτο 11μηνο του έτους, το έλλειμμα αυξήθηκε περίπου 82%, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, με τις εξαγωγές να υποχωρούν 8,3% και τις εισαγωγές να αυξάνονται 3,5%. Μόνο τον Νοέμβριο, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε πάνω από 5 δισ. δολάρια.

Η μεγάλη ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο, προσέγγισε το έλλειμμα ύψους 55 δισ. δολαρίων του 2018, όταν η κρίση της τουρκικής λίρας σηματοδότησε το τέλος ετών με υψηλή οικονομική ανάπτυξη, την οποία τροφοδότησαν οι φθηνές ξένες πιστώσεις.

Από τα μέσα του 2018, η ετήσια ανάπτυξη ήταν κατά μέσο όρο περίπου 0,5% λόγω της εναλλαγής της ύφεσης με μία ισχυρή ανάκαμψη και μετά με μία νέα βαθειά ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η τουρκική οικονομία σε μεγάλο βαθμό δεν λειτουργούσε για να περιορισθεί η COVID-19. Προηγουμένως σημειώνονταν σταθεροί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης περίπου 5% που οδήγησαν τον Ερντογάν σε πέντε συνεχόμενες εκλογικές νίκες, την τελευταία από αυτές το 2018.

Έκτοτε, όμως, η λίρα έχασε το μισό της αξίας της. Μόνο φέτος, η λίρα έχει χάσει σχεδόν 20% έναντι του δολαρίου - πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, παρά την άνοδο που σημείωσε τους δύο τελευταίους μήνες μετά την αλλαγή του οικονομικού επιτελείου από τον Ερντογάν και τη δέσμευσή του για μία νέα, φιλική προς τις αγορές εποχή.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της COVID-19, από την οποία έχουν πεθάνει σχεδόν 21.000 άνθρωποι στην Τουρκία, συρρίκνωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ τα επίπεδα - ρεκόρ στη χρήσης του δολαρίου ως νομίσματος σε μία χώρα που είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές, επέτειναν το χρόνιο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.

Ο Ερντογάν διόρισε τον Νατσί Αγκμπάλ ως διοικητή της κεντρικής τράπεζας στις αρχές Νοεμβρίου και αυτός αύξησε έκτοτε τα επιτόκια κατά 6,75 ποσοστιαίες μονάδες για να μειώσει τον διψήφιο πληθωρισμό. Επίσης, ο Ερντογάν όρισε διάδοχο στη θέση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από υπουργός Οικονομικών στις αρχές Νοεμβρίου. Έκτοτε, οι εισροές ξένων επενδύσεων εκτιμάται ότι ανήλθαν συνολικά στα 15 δισ. δολάρια.

«Με μία αυστηρή στάση νομισματικής πολιτικής (και) ενδεχομένως μία μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, πιστεύουμε ότι η ονομαστική ενίσχυση της λίρας μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρόνο ακόμη και ότι (αυτή) μπορεί να παραμείνει σχετικά σταθερή κατά τη διάρκεια του 2021», ανέφερε σε σημείωμά της η Gedik Investment Research.

Στις 11.24 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 7,45 λίρες ανά δολάριο. Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης BIST-100 έχει κάνει σημαντικό ράλι από τις αρχές του Νοεμβρίου και αναμένεται να κλείσει το έτος σχεδόν 30% υψηλότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο νεκροί στο Περού σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και εργατών γης

 Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020, 09:45

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στο Περού κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και εργατών γης, που έχουν αποκλείσει τμήμα εθνικής οδού στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο μαζικής κινητοποίησης με κεντρικό αίτημα την αύξηση των μισθών τους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Κογκρέσο.

«Δυστυχώς, έχουμε δεύτερο θύμα σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση στον αγροτικό τομέα» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο N ο αριστερός κοινοβουλευτικός Λένιν Μπασάν, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο ανηλίκου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Σύμφωνα με γιατρό, ο ανήλικος ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Κογκρέσου Μίρτα Βάσκες επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Σταματήστε να ποινικοποιείτε τις διαδηλώσεις! Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εργατών γης στην (περιφέρεια) Λα Λιμπερτάδ» ανέφερε η κυρία Βάσκες μέσω Twitter. «Ζητώ να σταματήσει η αστυνομική καταστολή και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Να μην υπάρξει ούτε ένας νεκρός ακόμα!» πρόσθεσε.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε τμήμα της επονομαζόμενης Παναμερικανικής οδού, 500 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Λίμα, που είχαν αποκλείσει απεργοί.

Για να ανοίξουν τον δρόμο, περίπου πενήντα αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και σκάγια, όπως καταγράφηκε σε πλάνα που μεταδόθηκαν από περουβιανά τηλεοπτικά δίκτυα και μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εργάτες γης εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους μετά την έγκριση από το Κογκρέσο σχεδίου νόμου με το οποίο ρυθμίζονται γεωργικά θέματα.

Ζητούν οι αγροτοβιομηχανικές εταιρείες που προχωρούν ιδίως σε εξαγωγές να αυξήσουν τα ημερομίσθια από τα 11 στα 18 δολάρια, αλλά αυτό προϋποθέτει νέο εργασιακό καθεστώς, που μόνο το Κογκρέσο μπορεί να εγκρίνει.

Δυνάμει του σχεδίου νόμου που ενέκρινε το Κογκρέσο, το ημερομίσθιο θα ανέρχεται σε περίπου 13 δολάρια (10,5 ευρώ).

Η Περουβιανή πρωθυπουργός Βιολέτα Μπερμούντες άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Οι Περουβιανοί εργάτες γης έχουν πολλαπλασιάσει τις διαδηλώσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες. Κατάφεραν έτσι να επιτύχουν την ανάκληση νόμου που είχε θεσπιστεί το 2000 και ρύθμιζε γεωργικά θέματα, με διατάξεις του οποίου διαφωνούσαν, έπειτα από πολυήμερο αποκλεισμό της Παναμερικανικής οδού.

Στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ, δύο νεαροί σκοτώθηκαν στις αρχές του Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των αποκλεισμών δρόμων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκοψαν το ρεύμα παραμονή των Χριστουγέννων σε φτωχή οικογένεια

Είδες η ΔΕΗ; Τη στιγμή που υποστηρίζει «δεν κόβουμε το ρεύμα σε κανέναν» και παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς της δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να προβούν σε τέτοια ενέργεια, το έκαναν και μάλιστα σε εργαζόμενη που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, όπως και ο σύζυγός της!

Εκοψαν το ρεύμα παραμονή Χριστουγέννων, μάλιστα, από την κατοικία εργαζόμενης σε δημοτικό σταθμό της Θέρμης και η οικογένειά της πέρασε «μαύρα Χριστούγεννα», με όλη τη σημασία της έκφρασης.

Το χρέος προς τη ΔΕΗ είναι 2.900 ευρώ και της ζητήθηκε προκαταβολή το 30%, δηλαδή 900 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση του συνολικού ποσού οφειλής, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα κι έτσι αποφάσισαν να της κόψουν το ρεύμα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των προϊσταμένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η ΔΕΗ παραδέχεται ότι έκοψε αδίκως το ρεύμα στη συγκεκριμένη εργαζόμενη και επαναφέρει τη σύνδεση, μειώνοντας μάλιστα την προκαταβολή στα 375 ευρώ, ποσό που θα καταβάλουν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να επιτευχθεί ο διακανονισμός. Έτσι, σήμερα θα αποκατασταθεί η ρευματοδότηση του σπιτιού.

Το νοικοκυριό ήταν ενταγμένο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά βρέθηκε εκτός ρυθμίσεων με τις αλλαγές στα κριτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στο σπίτι της εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό του Δήμου Θέρμης. Η ΔΕΗ είναι απόλυτα εκτεθειμένη προς τους καταναλωτές, δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί πως δεν θα κόψει το ρεύμα σε κανέναν όσο διαρκεί η κρίση, κάτι που απαιτεί πλέον ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ με ανακοίνωσή του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αγγελοπούλου κάνει δωρεές με λεφτά του 2021! Πότε θα τη μαζέψουν;

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι, έπειτα από σχετική αναμονή, βρέθηκαν επιτέλους τα χρήματα για την πρωτοποριακή έρευνα με CAR-T λεμφοκύτταρα, που διεξάγουν επιστήμονες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για τη θεραπεία από τον κορονοϊό.

Οι αστερίσκοι μπαίνουν από το σημείο που η Γιάννα Αγγελοπούλου, κάνοντας και πάλι όπως λένε στη Θεσσαλονίκη «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», τους έταξε εκεί πάνω ότι θα χρηματοδοτήσει αυτό το παγκοσμίως ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο όχι με λεφτά του συζύγου της, αλλά από την επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας προΐσταται.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο συντονιστής της ομάδας του «Παπανικολάου» και διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος: «Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής 2021, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και ήλθε σε επαφή μαζί μας για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης με το νοσοκομείο». Προσθέτει δε, ότι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε χθες την απόφασή του η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τη μελέτη, ενώ ένα μέρος της έρευνας (70.000 ευρώ) θα καλύψει το ίδιο το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές, σημειώνει ο συντονιστής, «θα ολοκληρωθεί σύντομα η συνεισφορά της κλινικής μας στην αντιμετώπιση του Covid-19. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσα χρήματα μπήκαν ήδη στον ειδικό λογαριασμό του νοσοκομείου για τη μελέτη με τα Τ-λεμφοκύτταρα θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα επωφεληθούν από αυτά».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Διαδικτυο

Επιχειρηση σιωπητηριο στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης

Μαζικη επιθεση σε αντιπολιτευομενες σελιδες στο facebook



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ από το Βατικανό επιβεβαιώνει(;) τον μητροπολίτη Κυθήρων: Πάπας Φραγκίσκος «Κάντε το εμβόλιο, έστω και αν προέρχεται από κυτταρική σειρά εκτρώσεων!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΤΡΕΛΑ του lockdown! Η πολιτεία απειλεί να της πάρει τα παιδιά αν ανοίξει ξανά την επιχείρησή της...

Μια ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο Όρεγκον των ΗΠΑ που άνοιξε την επιχείρησή της, σε αντίθεση με τις αποφάσεις της πολιτείας για κλείσιμο όλων των καταστημάτων, κατηγόρησε την Κυβερνήτη Κέιτ Μπράουν για «σκληρά αντίποινα» κατά της οικογένειάς της, καταθέτοντας αγωγή, με την οποία περιγράφει λεπτομερώς τις ζημίες που υπέστη λόγω των εκτεταμένων lockdown και των υπερβολικών προστίμων που της επιβλήθηκαν, διεκδικώντας παράλληλα το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων ως αποζημίωση.

Η ιδιοκτήτρια του «Glamour Salon», Λίντσει Γράχαμ άνοιξε ξανά κομμωτήριο της τον Μάιο και δέχτηκε πρόστιμο 14.000$ από την πολιτεία. Η Γκράχαμ ισχυρίζεται ότι η Μπράουν άρχισε να «τρομοκρατεί» προσωπικά την ίδια αλλά και την οικογένειά της, απειλώντας μάλιστα πως θα θέσει τα παιδιά της υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών, για να την «εκφοβίσει» με αυτόν τον τρόπο να κλείσει τις πόρτες της επιχείρησης της.Η ιδιοκτήτρια του «Glamour Salon», Λίντσει Γράχαμ

«Μόλις προσπάθησα να ανοίξω την επιχείρηση μου τον Μάιο, εξαπέλυσε κατά πάνω μου κάθε υπηρεσία που διαθέτει η πολιτεία», δήλωσε η Γκράχαμ στο «The Ingraham Angle» του FOX, τη Δευτέρα το βράδυ.

«Τρομοκρατεί εμένα, τρομοκρατεί τους υπαλλήλους μου και τρομοκράτησε μέχρι και την οικογένειά μου. Έστειλε μέχρι και κοινωνικούς λειτουργούς στο σπίτι μου για να με απειλήσουν άμεσα και έμμεσα πως αν συνεχίσω να την προκαλώ, θα μου πάρουν τα παιδιά».

Η οικογένεια της Γκράχαμ

Τρεις μέρες αφ’ ότου άνοιξε το κομμωτήριο της, εκπρόσωποι των Υπηρεσιων Κοινωνικής Προστασίας του Όρεγκον εμφανίστηκαν στο σπίτι της Γκράχαμ και «πήραν ”συνέντευξη” από τα παιδιά μου χωρίς την παρουσία μου», εξήγησε.

Η Γκράχαμ ισχυρίζεται επίσης ότι η Μπράουν δεν έχει την εξουσία να κλείσει ιδιωτικές επιχειρήσεις που μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις που ορίζει η πολιτεία. Τελικώς η Υγειονομική Υπηρεσία της έκλεισε την επιχείρηση θεωρώντας την ως μια «επικίνδυνη εγκατάσταση» για τους υπαλλήλους της.

Με την αγωγή που κατέθεσε κατά της κυβερνήτη στις 18 Δεκεμβρίου, ισχυρίζεται ότι το κλείσιμο των ιδιωτικών επιχειρήσεων «προκάλεσε μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του Όρεγκον, με τη μορφή αυξημένου στρες, άγχους και κατάθλιψης.

Το Όρεγκον θέσπισε αυστηρά μέτρα lockdown τον Μάρτιο, προσπαθώντας να επιβραδύνει τη διάδοση της πανδημίας με την πρωτοβουλία «Stay Home, Save Lives»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Reuters! Έκανε το εμβόλιο της Pfizer και πέθανε...

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελβετία, έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το συγκεκριμένο άτομο  στο καντόνι της Λουκέρνης πέθανε μετά τον εμβολιασμό. «Γνωρίζουμε την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα παραπέμφθηκε στην ελβετική ρυθμιστική αρχή Swissmedic. Όπως αναφέρει το Reuters, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός έκανε το εμβόλιο μέχρι που πέθανε. Λίγη ώρα αργότερα η ελβετική ρυθμιστική αρχή ανέφερε  ότι δεν βρήκε καμία σύνδεση με το εμβόλιο. 

Η Ελβετία έχει λάβει 107.000 δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι στιγμής, και αναμένει να λάβει 250.000 ανά μήνα από τον επόμενο χρόνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΠΗΡΑΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τα κανάλια για να λέτε υπέρ του εμβολίου!» ΠΩΣ Ο Κ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» τον Ν. Ευαγγελάτο...

Ο Μπιλ Γκέιτς, που δεν είναι γιατρός, μπορεί να έχει άποψη για τα εμβόλια, όπως επίσης κι ο κάθε Ευαγγελάτος (αυτός έχει για ότι τον πληρώνουν... αν θυμηθούμε τη "διαδρομή" του)... κάποιος Κοκκινάκης απαγορεύεται;

Εδωσε ΜΑΧΗ στη συνεντευξη του με τον Εισαγγελατο ο παίχτης του πόλο και συμμετεχων στο Survivor Κοκκινάκης!

"Για ποιο λόγο δώσανε όλα αυτά τα χρήματα στα κανάλια για να περνάνε αυτά τα μηνύματα και δεν τα κάνατε δωρεάν; 

Γιατί δεν το κάνετε δωρεάν κι εσείς όλοι οι δημοσιογράφοι; Που θα έπρεπε να το κάνετε δωρεάν... Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι είσαστε υπέρ του ότι ο κορονοιός είναι επικίνδυνος και υπέρ του εμβολίου και ότι όλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι που λέμε μήπως δεν είναι έτσι;" 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την αιώνια φοιτήτρια στην Ιταλία κέρδισε η ιατρική και δεν είχε χρόνο να κάνει παιδί...

Ματίνα Παγώνη : «Ο άντρας μου είναι γιατρός, δεν είχαμε χρόνο για παιδιά. Φοράω μίνι και βάφομαι από 17 ετών»!!!

Στα παπάρια μας η προσωπική σου ζωή... σούργελο!

Αυτή είναι η ηγεσία των νοσοκομειακών γιατρών... Τι κατάντια!