Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Παρασκευη 1 Ιανουαριου 2021

 

-Όταν κράζουμε ΝΔ είμαστε Συριζαίοι.

-Όταν κράζουμε Σύριζα είμαστε πληρωμένα τρολλ του Κούλη.

-Όταν κράζουμε ΚΚΕ είμαστε φασίστες (στεγνά)

-Όταν κράζουμε (ψευτο)Αναρχικούς είμαστε κρυφοκουκουέδες.

-Όταν κράζουμε Βαρουφάκη είμαστε πληρωμένα τρολλ του Τσίπρα.

-Όταν κράζουμε Βελόπουλο είμαστε άπλυτοι ανθέλληνες.

-Όταν κράζουμε Πασόκ είμαστε εγκάθετοι της Κουμουνδούρου.

-Όταν κράζουμε Χρυσή Αυγή ύmαste πRωδώταιs ke κωμούνυα.

-Όταν κράζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε υπάλληλοι του Σόρος.

-Όταν κράζουμε Μέρκελ είμαστε Βαρουφίτσες.

-Όταν κράζουμε φασιστοπαπάδες είμαστε Αντίχριστοι

-Όταν κράζουμε τον καθημερινό απλό φασίστα της διπλανής πόρτας είμαστε ΝαιαλλαγιατηνΜαρφινδελεμετιποτα

-Ευχαριστούμε για την προσοχή σας, την οξυδέρκεια της σκέψης σας αλλά κυρίως για το αξιοθαύμαστο ένστικτό σας.

-Μας ξεσκεπάσατε βρε…

Σχολιο.- Ξέχασες να πείς πως όταν κράζουμε τους Φασίστες είμαστε Κομμουνιστές!

Σχολιο.- ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΦΤΙΑΞΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.

ΑΣ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΕΘΕΣΕ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΕΙΤΕ ΜΕ 10 ΕΙΤΕ ΜΕ 100 ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ .....

Σχολιο.- Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο αλλά λέει :

-Όταν κράζουμε φασιστοπαπάδες είμαστε Αντίχριστοι

- Όταν κράζουμε τον καθημερινό απλό φασίστα της διπλανής πόρτας είμαστε ΝαιαλλαγιατηνΜαρφινδελεμετιποτα

Σε ποιό σημείο δεν έκραξε τους φασίστες ;

Σχολιο.- Κι επίσης: Όταν κράζουμε Χρυσή Αυγή ειμαστε προδοτες  και κομμουνια.

Μάλλον, ο φίλος μας ενοχλήθηκε από κάτι που έγραψε για τους άλλους, και βγήκε με το ίδιο στυλ "ναι αλλά για τους φασίστες δεν λέτε τίποτα", όπως οι άλλοι λένε για τη Μαρφίν. Πόσο τυφλώνει ο φανατισμός...

Σχολιο.- Κι επίσης: Όταν κράζουμε Χρυσή Αυγή ύmαste πRωδώταιs ke κωμούνυα.

Μάλλον, ο φίλος μας ενοχλήθηκε από κάτι που έγραψε για τους άλλους, και βγήκε με το ίδιο στυλ "ναι αλλά για τους φασίστες δεν λέτε τίποτα", όπως οι άλλοι λένε για τη Μαρφίν. Πόσο τυφλώνει ο φανατισμός...

Σχολιο.- ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΝΙΝ

ΛΑΘΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΑΦΗ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ .....

Σχολιο.-  Οταν κρινουμε τις πραξεις , η τις ενεργειες οποιουδηποτε στελεχους, οποιουδηποτε κομμουνιστικου  κομματος, αυτο δεν συμμαινει οτι ειμαστε εναντιον της Μαρξιστικης ιδεολογιας. Αυτο πρεπει να το καταλαβουν μερικοι, και να μην φανατιζονται, ας διαβασουν τι εγινε στον Ισπανικο εμφυλιο, στον δικο μας εμφυλιο, αλλα και μετα τον αδοξο θανατο δολοφονια του Τσε Γκεβαρα, τις δηλωσεις του γ.γραμ. του Κ.Κ.Βολιβιας, πως εγκαταλειψαν τον Τσε αβοηθητο κατοπιν εντολων της ηγεσιας του Κ.Κ.Σ.Ε.

Σχολιο.- ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΑΒΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΗ.

ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ "Κ"ΚΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΧΕ ......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί,

ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές,

ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο,

εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε..

"Ναι, είμαστε!"

Τσε Γκεβάρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με την αλλαγή του χρόνου, έλαμψε ο ουρανός σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο από τα γιορταστικά πυροτεχνήματα.

Έχουν κλείσει όλο τον κόσμο στα σπίτια του, έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και νομίζουν ότι  έτσι προσφέρουν θέαμα και θα κατευνάσουν την οργή του κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γυμναστής, κουφωματάς στο τιμόνι νοσοκομείων-Τι απαντούν στην κριτική

Οι διορισμοί διοικητών με κομματικά κριτήρια και οι καταγγελίες για τραγικές εικόνες σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Ποια είναι η εικόνα στις «κόκκινες» περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι κατηγορίες και τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι.
 31 Δεκεμβρίου 2020 - 08:02
Μπορούν να διοικήσουν νοσοκομεία ένας γυμναστής, ένας κουφωματάς, ένας κομμωτής, ένας θεολόγος ή ένας απόστρατος του στρατού ή της αστυνομίας; Το ερώτημα είναι διαχρονικό, αλλά αποκτά άλλη διάσταση σε συνθήκες πανδημίας.
Οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων με κύριο κριτήριο επιλογής τα «ένσημά» τους στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα δεν είναι καινούργια πρακτική. Δυστυχώς, αποτελεί την πεπατημένη, που με λίγες εξαιρέσεις διαπερνά οριζόντια όλες τις κυβερνήσεις της χώρας. Κι αν σε «κανονικές» εποχές, οι επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν αναδεικνύονται, η μεγαλύτερη πρόκληση δημόσιας υγείας τα τελευταία εκατό χρόνια φέρνει στην επιφάνεια αδυναμίες διοίκησης, παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές, καθώς και την πιθανή αντανάκλασή τους στην υγεία των ασθενών. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση έχει ανοίξει στις μέρες που διανύουμε.
Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τραγικές καταστάσεις που επικρατούν σε νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας. Αυτές ξεκινούν από σημαντικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό, περνούν σε ελλιπή παροχή οξυγόνου και φτάνουν στη διαμόρφωση διάσπαρτων κλινικών Covid, σε επικοινωνία με μη Covid κλινικές, που ευνοούν τη μετάδοση και όπως καταγγέλλεται, μετατρέπουν ολόκληρα νοσηλευτικά ιδρύματα σε εστίες διασποράς κορωνοϊού μεταξύ ασθενών και προσωπικού.
Επιστημονικά συμβούλια και διευθύνσεις ιατρικών υπηρεσιών που κάνουν σχετικές εισηγήσεις ή και κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές από τις ΥΠΕ συχνά χρησιμοποιούνται ως ασπίδα και άλλοθι για τις όποιες αστοχίες, για τις οποίες, ωστόσο, την τελική ευθύνη φέρουν οι διοικήσεις. Οι φωνές όσων έγκαιρα είχαν χτυπήσει «καμπανάκι» γίνονται κραυγές αγωνίας και δεν λείπουν όσοι ζητούν από το υπουργείο να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές προσώπων.
Το Euro2day.gr επιχειρεί μια αποτύπωση της κατάστασης σε νοσοκομεία «κόκκινων» νομών της Βόρειας Ελλάδας, καταγράφει τις απόψεις διοικήσεων, εργαζομένων και επιστημονικών φορέων, ενώ επαναφέρει τη διαχρονική συζήτηση για την ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής στελεχών διοίκησης στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Κραυγή αγωνίας για τα περιφερειακά νοσοκομεία
Το Κιλκίς είναι σταθερά ένας από τους πιο επιβαρημένους επιδημιολογικά νομούς της χώρας. Τα δύο νοσοκομεία του -Κιλκίς και Γουμένισσας- διοικούνται, αντίστοιχα, από τον Γιάννη Ανδρίτσο, γυμναστή και πρώην προπονητή του Εδεσσαϊκού, και τον Ηλία Ζάχαρη, που ασχολείται επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση κουφωμάτων.
Τα πτυχία τους -από τα ΤΕΦΑΑ και το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, αντίστοιχα- δεν ήταν αυτά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους, όσο η πολιτική τους διαδρομή στην αυτοδιοίκηση και στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. Ο πρώτος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας το 2014 με τον εκλεκτό της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ το όνομά του «έπαιζε» και για τις λίστες της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ο δεύτερος ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών με τη στήριξη της ΝΔ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κομμωτές, εκτελωνιστές, θεολόγοι, στρατιωτικοί
Το Νοέμβριο του 2019, είχε προκαλέσει σάλο η τοποθέτηση του 80χρονου πρώην πολιτευτή της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Πατέρα, στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας και κυρίως οι δηλώσεις του πως την είχε ζητήσει ο ίδιος από τον Κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αντάλλαγμα να στρατευτεί ξανά με τη ΝΔ. Μετά τις αντιδράσεις, υποχρεώθηκε σε παραίτηση.
Κωνσταντίνος Πατέρας, παραιτήθηκε από διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας
Το 2013 αποκαλύφθηκε πως ένας κομμωτής από την Καρδίτσα είχε διοριστεί με πλαστό πτυχίο νοσηλευτή ως διοικητής του νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας.
Οι κομματικές επιλογές ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας σε θέσεις ευθύνης στα νοσοκομεία αποτελεί κοινή πρακτική, μετά το 2001 -και τις σχετικά αξιοκρατικές επιλογές (το 25% ανήκαν στη ΝΔ)-, όταν εισήχθη στο σύστημα για πρώτη φορά ο θεσμός του διοικητή, που αντικατέστησε αυτόν του προέδρου του Δ.Σ.
«Στο παρελθόν έχουν θητεύσει κομμωτές, εκτελωνιστές, θεολόγοι, πολύ συχνά απόστρατοι αστυνομικοί και αποτυχημένοι πολιτευτές», δηλώνει η Γεωργία Οικονομοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διοικητών Νοσοκομείων (European Association of Hospital Managers - EAHM).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βράδυ της πρώτης του χρόνου με πυροτεχνήματα ο αστισμος φώτισε την υποκρισία του τρομαζοντας τα ζώα, πιέζοντας τα φυτά και ταρασσοντας την εσωτερική σιωπή εκείνων που αυτός οδήγησε στους δρόμους. Όπου κατοικεί η κουλτούρα της σιωπής έχουν θέση τα πυροτεχνήματα. Εκεί που η ζωή βρίσκει το ρυθμό και την αυθεντική έκφραση της, συνειδητοποιει ότι δεν έχει ανάγκη κιτς θεάματα, αλλά πράξεις ουσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας «θα αγωνιστούμε τό 2021 γιά τούς πιό αδύναμους» - οπως εκοψε τό ΕΚΑΣ - Για να μην ξεχνάμε καί τόν ροζουλί σαλτιμπάγκο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράκλησις( αλλέως θα γίνει ..επί-κρουσις)όπως τερματίσουν οι "οραματιστές" επιστήμονες την σύνθεση ""εξωγήινων" εχθρών της γήινης ζωής.Και οι "πσεκασμένοι" αντιψεκαστές- αγνολάτρεις της καθαρότητας του κερδώου συστήματος που ζούμε...να κοπανήσουν με στυλιάρια τα κεφάλια τους...ΕΣΠΑ γι'αυτούς δεν έχει.Τά'φαγαν άλλοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξακολουθούν να μπαίνουν σε καραντίνα
29 Δεκεμβριου 2020
Λονδίνο: Οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λένε ότι τα εμβόλια που διατίθενται είναι εξαιρετικά απίθανο να εξαλείψουν την COVID-19.
Η προειδοποίηση θέτει ιδιαίτερες προκλήσεις για χώρες που έχουν ως στόχο την εξάλειψη της μετάδοσης στην κοινότητα μέσω αυστηρών απαγορεύσεων στα σύνορα, επιβολής καραντίνας και υποχρεωτικών εγκλεισμών όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Ορισμένες από τις χώρες με τα μεγαλύτερα κρούσματα του κορονοιού έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν το κοινό, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Δρ Soumya Swaminathan, πιστεύει ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να εξαπλώσουν τον κοροναϊό.
Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Δρ Soumya Swaminathan, δήλωσε σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι άτομα που είχαν εμβολιαστεί να μπορούν να εισέλθουν σε χώρες όπως η Αυστραλία χωρίς τον κίνδυνο διάδοσης της νόσου.
Ερωτηθείς από τους The Sydney Morning Herald και The Age τι θα σήμαινε αυτό για το πρόγραμμα καραντίνας της Αυστραλίας, η Swaminathan είπε: 
"Δεν πιστεύω ότι έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία σε κανένα από τα εμβόλια για να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται να αποτρέψει τους ανθρώπους από την πραγματική μόλυνση και ως εκ τούτου είναι σε θέση να την μεταδώσει ".
"Πρέπει να υποθέσουμε ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει επίσης να λάβουν τις ίδιες προφυλάξεις έως ότου υπάρξει ένα ορισμένο επίπεδο ανοσίας της αγέλης. Αυτό είναι μια δυναμική σε ένα εξελισσόμενο πεδίο."
Ο δηλωμένος στόχος της Αυστραλίας είναι να καταστείλει όλη τη μετάδοση στην κοινότητα. Αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βικτώριας, η οποία μπήκε σε ένα σκληρό υποχρεωτικό εγκλεισμό τριών μηνών νωρίτερα φέτος, έχουν εξαλείψει τον ιό, χωρίς να καταγράφουν νέα κρούσματα για διαδοχικές εβδομάδες.
Η Νέα Νότια Ουαλία επέβαλε τοπικούς περιορισμούς καθώς αγωνίζεται για τον περιορισμό μιας επιδημίας που εντοπίστηκε για πρώτη φορά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.
Η στρατηγική εξάλειψης της χώρας εξαρτάται από τις αυστηρές απαγορεύσεις των συνόρων, οι οποίες εμποδίζουν τους Αυστραλούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, εκτός εάν τους χορηγηθεί εξαίρεση και επιβάλει ανώτατα όρια στον αριθμό των πολιτών που μπορούν να επιστρέψουν, οι οποίοι πρέπει να μπούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες υπό κράτηση σε ένα ξενοδοχείο. .
Ο Δρ Mike Ryan, διευθυντής του WHO's Health Emergency Emergency προειδοποίησε ότι το COVID-19 ήταν εδώ για να μείνει.
ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΟΔΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; ΑΦΟΥ Η ΚΟΒΙΝΤ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ;;
"Το πιθανό σενάριο είναι ότι ο ιός θα γίνει ένας άλλος ενδημικός ιός, ένας ιός που θα παραμείνει κάπως ως απειλή αλλά θα είναι πολύ χαμηλό επίπεδο απειλής στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού", δήλωσε ο Δρ Ryan.
"Η ύπαρξη ενός εμβολίου, ακόμη και με υψηλή αποτελεσματικότητα, δεν μας δίνει καμία εγγύηση για τον περιορισμό ή την εξάλειψη μιας μολυσματικής ασθένειας, που είναι ένα πολύ υψηλό σημείο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε", είπε.
"Πρώτα απ 'όλα πρέπει να επικεντρωθούμε στη διάσωση ζωών, στον καλό έλεγχο αυτής της επιδημίας, ώστε οι κοινωνίες μας να μπορούν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα να περιορίσουμε ή να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό. Αλλά σε αυτό το σημείο, βασισμένο σχετικά με τα εργαλεία και τις γνώσεις που έχουμε, είναι αδύνατο να πούμε σε αυτό το σημείο. "
Ο Δρ David Heymann από τη Σχολή Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής του Λονδίνου προχώρησε περαιτέρω.
"Δεν έχει σημασία τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, παρά τα εμβόλια, παρά τα θεραπευτικά, παρά τις διαγνωστικές εξετάσεις", είπε για τον ιό. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που μπορούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Συγκρίνει την τρέχουσα πανδημία με την ευλογιά και τη χρήση του «ατελούς εμβολίου» για τον έλεγχο και τελικά την εξάλειψη της νόσου.
Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ενημερώθηκε για σχολιασμό
Σχολιο.- Εμβολιάζονται για να εμβολιαστούν δηλαδή. Απλά για να λένε ότι έχουν εμβολιαστεί. Ακόμα μια παγκόσμια πρωτοτυπία... Θα κάνουμε ανοσία της αγέλης με καραντίνες και θα εμβολιαζομαστε για να συνεχίζουμε να αρρωσταινουμε . Όποιος εμπιστεύεται όλους αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, είναι πραγματικά άξιος λυπησης ! Αλλά δυστυχώς οι ανόητοι πάντα ειναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων... οπότε αν δεν πολεμήσουν οι λογικοί θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Και οι Λογικοί και οι ανόητοι ... αυτό που λέγεται οτι, οι ηλίθιοι κυβερνούν τον κόσμο γιατί είναι και περισσότεροι και διψούν για "δόξα" για να αποδείξουν ότι δεν είναι ηλίθιοι...αποδεικνύεται στην εποχή μας πιο πολύ από ποτέ. Έχει πιάσει πάτο όλος ο πλανήτης. Μην τους αφήσουμε να μας πετάξουν και τα εκρηκτικά....
Σχολιο.- Είτε το κάνουν το εμβόλιο είτε δεν το κάνουν τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Εμβολιασμένος κόλλησε τον ιό δύο εβδομάδες αφού έκανε το εμβόλιο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1821 θα το τιμήσουμε φέτος μόνον αν αντιμετωπίσουμε τα ΜΑΤ και ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ως Νεοναζί και Γενίτσαρους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βατικανό: Εμβολιαστείτε, είναι ηθικά αποδεκτό ακόμα κι αν το εμβόλιο περιέχει κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων
23 Δεκεμβριου 2020
Σε ορισμένες χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αυστραλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι παπικοί επίσκοποι είχαν συζητήσεις σχετικά με το δίλημμα της «ηθικότητας» των εμβολίων.
Το Βατικανό προέτρεψε σήμερα τους καθολικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι «ηθικά αποδεκτά», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύων του περασμένου αιώνα.
Ένα σημείωμα της Συνέλευσης του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης που δημοσιεύθηκε σήμερα «σχετικά με την ηθική της χρήσης ορισμένων εμβολίων κατά της Covid-19», το οποίο υπενθυμίζει τις θέσεις της Εκκλησίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, στόχευε να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.
«Είναι ηθικά αποδεκτό να λαμβάνουμε εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν χρησιμοποιήσει κυτταρικές σειρές από αποβλημένα έμβρυα στη διαδικασία έρευνας και παραγωγής τους», εξηγεί το σημείωμα που ενέκρινε ο Πάπας και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Συνέλευση.
Το Βατικανό διευκρινίζει ότι η σύνδεση μεταξύ ενός ατόμου που εμβολιάζεται και των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο αιώνα είναι «μακρινή».
Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astra Zeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στον ιστότοπό του.
Σε αρκετές χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αυστραλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι παπικοί επίσκοποι είχαν συζητήσεις σχετικά με το δίλημμα της «ηθικότητας» των εμβολίων.
Το Βατικανό δηλώνει επίσης ότι «η χρήση αυτών των εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης» και καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας να «παράγουν, να εγκρίνουν, να διανέμουν και να προσφέρουν ηθικά αποδεκτά εμβόλια που δεν δημιουργούν προβλήματα συνείδησης».
Ακόμα κι αν ο εμβολιασμός γενικά πρέπει να παραμείνει «εθελοντικός», το Βατικανό τονίζει ότι αποτελεί πράξη υπέρ του «κοινού καλού» και για «την προστασία των πιο αδύναμων και των πιο εκτεθειμένων».
Η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης αναφέρεται τέλος στο «ηθικό καθήκον» της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών να κάνουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 «προσβάσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες», επαναλαμβάνοντας έτσι μια επείγουσα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εγωισμός σας δεν σας επιτρέπει να παραδεχτείτε το σφάλμα σας να εμπιστευτείτε ως σωτήρες τους δυνάστες μας και να επιμένετε πως υπάρχει πανδημια και όχι ένας ιός στον οποίο χρεώνουν όλους σχεδόν τους θανάτους από άλλες αιτίες και το έχει παραδεχτεί δημοσίως και ο ίδιος ο Τσιοδρας. Σταματήστε λοιπόν την έμμεση υποστήριξη που δίνει στους νεοναζί και η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ. και μη βοηθάτε με τη σειρά σας την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ προπαγάνδα και πολιτική της κυβέρνησης.
όταν στο λένε οι ίδιοι "καταγράφουμε θανάτους από Codit- 19 ενώ δεν πέθαναν από Codit-19" (Τσιοδρας) και εσύ επιμένεις, τότε γίνεσαι  χειρότερος τους!
Υπάρχουν ασφαλώς βουνά, όπως υπάρχουν και ασφαλίτες ή και μαλάκες που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.... και ευνοούν τα ναζιστικά σχέδια της οικονομικής Ελίτ.
Μιας παγκόσμιας οικονομικής ελίτ υπερκρατικης που δεν έχει αντιθέσεις εσωτερικα αλλά προσπαθεί να στήσει μια παγκόσμια διακυβέρνηση του Σόρος και του Μπιλτεμπεργκ
Σχολιο.- Σε καλούν να κάνεις ένα εμβόλιο, το οποίο δεν σου προσφέρει ανοσία, θα συνεχίσεις να φοράς μάσκα, γιατί κινδυνεύεις να νοσήσεις και να κολλήσεις τους άλλους. Και απαγορεύεται να ρωτήσεις τότε γιατί να το κάνω, γιατί θα πεταχτούν κάποιοι «επιστήμονες» καθεστωτικοί ή δικαιωματικοί να σου βάλουν τις φωνές. Ένα εμβόλιο το οποίο προπαγανδίζουν οι καθεστωτικοί της «ιατρικής επιτροπής» του συστήματος, και στο οποίο αντιδρούν οι ίδιοι οι γιατροί τους οποίους δεν βγάζουν στα ΜΜΕ μη τυχόν και γίνει κανένας διάλογος. Και δεν είναι κανένας υπεύθυνος εάν πεθάνεις, ούτε η φαρμακοβιομηχανία ούτε η κυβέρνηση, αντίθετα σε καλούν να υπογράψεις πριν το κάνεις, ότι εσύ είσαι υπεύθυνος εάν πάθεις κάτι, γιατί εθελοντικά υποτίθεται αναλαμβάνεις να κάνεις το πειραματόζωο, γιατί δεν το έχουν δοκιμάσει ούτε σε πειραματόζωα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που βγήκε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μελέτη παρέμβασης στο DNA, αφορά τη διόρθωση των εκ γέννησης (όχι επίκτητων) ασθενειών.
Ως τώρα, διόρθωναν 1, ξερυθμίζονταν 10.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τραμπ: Σε μια απόφαση-κόλαφο, η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό
Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ λίγες ημέρες πριν αφήσει και επίσημα τη θέση του για τον Μπάιντεν.
01 Ιανουαρίου 2021 21:50
Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».
Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.
Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.
Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν οι κυρώσεις κατά Τουρκίας με ήττα Τραμπ στη Γερουσία
Εγκρίθηκε ο νόμος που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά από την άρση του προεδρικού βέτο και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. «Eίναι μια σοβαρή ευθύνη» δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ.
1 Ιανουαρίου 2021 - 21:43
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέστη μεγάλη ήττα στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς με ψήφους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ακυρώθηκε το βέτο που είχε βάλει στο αμυντικό νομοσχέδιο (NDAA) των 740 δισ. δολαρίων. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Γερουσιαστές αποφάσισαν την Παρασκευή με 80 ψήφους υπέρ και 12 κατά να περιορίσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στις 30 ώρες.
Σε δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε εντός της ημέρας η Γερουσία ενέκρινε με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά την άρση του προεδρικού βέτο, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά ως νόμο του κράτους το αμυντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. 
«Είναι μια σοβαρή ευθύνη», δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ ο οποίος στήριξε την παράκαμψη του βέτο.
Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται βέτο του προέδρου Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ασκήσει εννιά φορές βέτο σε νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ακύρωσης του βέτο του προέδρου. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπόθεση βιασμού 16χρονης: Την έβαλαν με το ζόρι σε αυτοκίνητο και την παρέσυραν σε εγκαταλελειμμένη καλύβα
Παρασκευή 1 Ιανουάριος 2021 | 04:04
Η νέα υπόθεση καταγγελίας βιασμού 16χρονης μαθήτριας από νεαρούς απασχολεί εδώ και λίγα 24ωρα το νησί της Ρόδου. Σήμερα δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 16 και 15 ετών θα βρεθούν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθούν. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη δυο άτομα ηλικίας 17 και 21 ετών, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της 16χρονης την 29η Δεκεμβρίου.
Η μαθήτρια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ παρουσία παιδοψυχολόγου ανέφερε ότι το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου συναντήθηκε με τέσσερα άτομα προκειμένου να πάνε στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου, ένα μέρος όπου συχνάζουν οι νέοι του χωριού. Μπήκε παρά τις αντιρρήσεις της σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα άγνωστο για αυτή πρόσωπο. Στο αυτοκίνητο κάθισε στο πίσω κάθισμα και ο ένας από τους νεαρούς τη χάιδευε στο πόδι. Φτάνοντας στο πάρκινγκ που υπάρχει στην περιοχή Φάτνη ο ένας την οδήγησε παρά τη θέλησή της σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα.
Μάλιστα όπως την τραβούσε στην καλύβα προσπάθησε να τηλεφωνήσει, αλλά της άρπαξε το κινητό και το πέταξε. Εκεί με τη βία της έβγαλε το παντελόνι και τη βίασε. Οι άλλοι τρεις παρακολουθούσαν από το παράθυρο. Ο ήχος αυτοκινήτου και κάποιες ομιλίες ανάγκασαν, σύμφωνα με την κοπέλα, τον 16χρονο να σταματήσει και αμέσως η κοπέλα έτρεξε με όσες δυνάμεις είχε. Στο δρόμο συνάντησε έναν ξαδελφό της με έναν φίλο του οι οποίοι την πήγαν στο σπίτι της.
Το ίδιο βράδυ λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα η μητέρα της μαθήτριας δέχτηκε μήνυμα στο κινητό της από έναν συμμαθητή της κόρης της, στο οποίο ο νεαρός της ζητούσε να συναντηθούν για ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Κατά τη συνάντησή τους ο συμμαθητής της ανήλικης έδειξε στη μητέρα της μηνύματα σύμφωνα με τα οποία η κόρη της βιάστηκε από έναν συνομίληκό της. Η μητέρα προσέφυγε στην Αστυνομία καταθέτοντας μήνυση εις βάρος των τριών ατόμων και ενός αγνώστου.
Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και οδήγησε τους δυο από τους τέσσερις νεαρούς στην Ασφάλεια. Η εισαγγελέας Ρόδου, ενώπιον της οποίας παρουσιάστηκαν οι δυο ανήλικοι. άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των δύο για βιασμό και συνέργεια σε βιασμό. Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι επίσης καταγγέλθηκαν, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της προθεσμίας του αυτοφώρου αλλά σε βάρος τους αναμένεται να κινηθεί αντίστοιχα η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος γνωστού επιχειρηματία του νησιού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που η μητέρα της 16χρονης κατέθεσε μήνυση εις βάρος των τεσσάρων ατόμων υπάρχουν απειλητικά τηλεφωνήματα στο σπίτι της οικογένειας.
Πάντως ο 16χρονος  βιασμής λέει αυτά που λένε όλοι οι αληταράδες βιαστές ότι γνώρισε από το περασμένο καλοκαίρι την 16χρονη ενώ δεν τη βίασε αλλά συνευρέθηκε μαζί της με τη συναίνεσή της. Τα πάντα αρνήθηκε και ο 15χρονος που έχει συλληφθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει τις σχέσεις του με Ελλάδα και Κύπρο για τον Ερντογάν
1 Ιανουαρίου 2021, 22:14
Το Ισραήλ δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο για να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Τουρκία.
Η δήλωση Ισραηλινών αξιωματούχων για το θέμα έγιναν στην έγκυρη αμερικανική ιστοσελίδα AXIOS, μετά την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εξετάσει εάν ο Ταγίπ Ερντογάν εννοεί αυτά που δηλώνει πλέον δημόσια, ότι δηλαδή επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Εβραϊκό Κράτος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η Ιερουσαλήμ έχει διαβεβαιώσει την Αθήνα και τη Λευκωσία ότι παραμένει πιστή στη στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημοσίως την περασμένη εβδομάδα ότι επιθυμεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραηλινό Κράτος, αν και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πουλήσει τους Παλαιστίνιους.
Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα και τον ανταποκριτή της στο Ισραήλ, Barak Ravid, μετά από αυτή τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει μια χαμηλού επιπέδου προσέγγιση προς την Τουρκία προκειμένου να προσδιορίσει εάν οι προθέσεις του Ερντογάν είναι ειλικρινείς.
Τα παραπάνω δήλωσαν δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι στην ιστοσελίδα AXIOS.
Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, που κάποτε ήταν στενοί σύμμαχοι, άρχισαν να επιδεινώνονται το 2008 και έχουν εισέλθει σε κατάσταση συνεχιζόμενης κρίσης.
Το 2018, η Τουρκία υποβάθμισε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ μετά από αναταραχές γύρω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία στέλνει διφορούμενα μηνύματα στο Ισραήλ είτε μέσω του Τύπου είτε μέσω τρίτων όπως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, όπως ανέφερε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα Axios.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Τουρκία διατηρεί σχέσεις με το Ισραήλ μέσω διαύλων των υπηρεσιών πληροφοριών και τόνισε:
«Έχουμε κάποιες δυσκολίες με τους ανθρώπους στην κορυφή». Εννοεί τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, αλλά πρόσθεσε:
«Η καρδιά μας επιθυμεί να μπορούμε να μεταφέρουμε τις σχέσεις μας με αυτούς (εννοεί τους Ισραηλινούς) σε ένα καλύτερο σημείο».
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαβάσει τα μηνύματα που προέρχονται από την Τουρκία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία συνάντηση στο γραφείο του για το θέμα μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχαν επίσης ανώτερα στελέχη του γραφείου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του υπουργείου Άμυνας και της Μοσάντ.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση δήλωσαν στην ιστοσελίδα AXIOS ότι ο Ασκενάζι είπε πως άρχισε να στέλνει μηνύματα στους Τούρκους μέσω διαφόρων καναλιών, προκειμένου να εκτιμήσει πόσο σοβαρός είναι πραγματικά ο Ερντογάν αναφορικά με τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να εκδηλώσει επίσημη δημόσια αντίδραση στις δηλώσεις του Ερντογάν και θα προσπαθήσει να εμπλακεί ιδιωτικά με την τουρκική κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο νέος τόνος του Ερντογάν συνδέεται άμεσα με την επερχόμενη ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Ο Ερντογάν ανησυχεί ότι ο Μπάιντεν –ο οποίος χαρακτήρισε τον Τούρκο ηγέτη «αυτοκράτορα»– θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία και ότι οι βελτιωμένες σχέσεις με το Ισραήλ μπορεί να κερδίσουν πόντους για αυτόν με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι πολύ προσεκτικοί, δεδομένης της υποψίας τους για τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν.
Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ δεν θα βλάψει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο προκειμένου να επιδιορθώσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, είπαν οι αξιωματούχοι στην ιστοσελίδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αρνητές του covid έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι κατά του lockdown στο Λονδίνο
 Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, 18:23
Ο Piers Corbyn, γνωστός ακτιβιστής κατά του lockdown στο Λονδίνο και αδελφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού κόμματος, παραβίασε ξανά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και διοργάνωσε πάρτι στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Η μαζική συγκέντρωση, που ονομάστηκε NYE Party of Parties, διοργανώθηκε κατά μήκος της Νότιας Όχθης και προσέλκυσε πάνω από 1.000 άτομα, «ενωμένα στην αψήφιση των περιορισμών του κορωνοϊού», όπως ισχυρίστηκε ο ακτιβιστής.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντική αστυνομική παρουσία, ωστόσο οι αστυνομικοί που φορούσαν προστατευτική μάσκα προσώπου δεν ήταν πολύ δραστήριοι και δεν προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, όπως φαίνεται από τα πλάνα στο βίντεο που ακολουθεί.
«Ασκούμε το σώμα μας, το μυαλό μας και τα δικαιώματά μας», είπε ο Corbyn στο συγκεντρωμένους πολίτες, που φώναζαν «Ελευθερία, ελευθερία!»
Ο Corbyn ασκεί κριτική στα περιοριστικά μέτρα καθώς και στην εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, ισχυριζόμενος ότι ολόκληρη η πανδημία είναι φάρσα. Ο ακτιβιστής συνελήφθη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για διοργάνωση διαδηλώσεων που αψηφούσαν τους περιορισμούς, με τους υποστηρικτές του να αρνούνται να φορέσουν μάσκες ή να τηρήσουν κανόνες κοινωνικής απόστασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Τραυματίες αστυνομικοί κατά την έφοδο σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι
 Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, 14:42
Τρεις Γάλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαλύσουν ένα παράνομο πρωτοχρονιάτικο ρέιβ πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν 2.000 άτομα, στη βορειοδυτική περιοχή της Βρετάνης, και το οποίο είχε διοργανωθεί ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο BFMTV.
Το πάρτι φέρεται να είχε οργανωθεί μέσα σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών στην κοινότητα Λιερόν. Οι αξιωματικοί της δύναμης επιβολής του νόμου επιχείρησαν να παρέμβουν, αλλά δέχτηκαν επίθεση με διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.
Επίσης, οι συμμετέχοντες στο πάρτι πυρπόλησαν ένα περιπολικό.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κάλεσε τους πολίτες να μην εορτάσουν την πρωτοχρονιά λόγω της πανδημίας.
Η Γαλλία επέβαλε lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στις 30 Οκτωβρίου.
Στις 15 Δεκεμβρίου, το μέτρο αντικαταστάθηκε από την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αναστολή της χορήγησης άδειας παραμονής σε ορισμένες κατηγορίες λαθρομεταναστών
 Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, 07:31
Παρατάθηκε με προεδρικό διάταγμα η αναστολή της χορήγησης ορισμένων κατηγοριών αδειών παραμονής και εργασίας σε λαθρομετανάστες έως την 31η Μαρτίου. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι υπάρχει ανάγκη να προστατευθούν «οι θέσεις εργασίας των Αμερικανών» εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Το να δίνονται βίζες και πράσινες κάρτες σε ξένους εργαζόμενους θα «ήγειρε τον κίνδυνο να εκτοπιστούν και να βρεθούν σε μειονεκτική θέση οι αμερικανοί εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης της οικονομίας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας», αναφέρει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο χθες Πέμπτη.
Κατά συνέπεια, τα μέτρα που είχαν επιβληθεί τον Απρίλιο και τον Ιούνιο και περιορίζουν δραστικά τη νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ακόμη και εποχικών εργαζομένων, παρατείνονται, παρά το γεγονός ότι φορείς εκπροσώπησης πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων έχουν ταχθεί εναντίον του μέτρου.
Οι περιορισμοί κατά συνέπεια θα τελούν σε ισχύ αφού αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν την 20ή Ιανουαρίου, ενώ υπόκεινται σε περιοδική επανεξέταση και τροποποίηση από τα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικής Ασφαλείας και Εξωτερικών.
Ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφές αν ο Μπάιντεν θα άρει το μέτρο αμέσως αφού αναλάβει.
Από τις απαγορεύσεις, που κανονικά θα έληγαν χθες 31η Δεκεμβρίου, εξαιρούνται όσοι βρίσκονται ήδη στη χώρα και έχουν άδεια παραμονής, όσοι έχουν άδεια μόνιμης παραμονής, αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες μεταναστών, όπως για παράδειγμα σύζυγοι και παιδιά αμερικανών πολιτών.
Η αμερικανική οικονομία έχει υποστεί πολύ βαρύ πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με 19,6 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν χάρη σε επιδόματα ανεργίας, όταν πριν από έναν χρόνο ο αριθμός των ανέργων δεν ξεπερνούσε το 1,8 εκατ. ανθρώπους.
Η έξαρση της πανδημίας που καταγράφεται στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες ότι η οικονομία θα ανακάμψει άμεσα. Ωστόσο, παρόλο που η κυβέρνησή του φιλοτεχνεί μελανή εικόνα ως προς την πορεία της αμερικανικής οικονομίας για να δικαιολογήσει το διάταγμα, ο Τραμπ σε βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα υποστήριξε πως η χώρα του αντιμετώπισε την πανδημία «πολύ καλύτερα» από ό,τι προέβλεπαν ειδικοί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγέλλει νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης
Νέα επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας σημειώθηκε, και εξουδετερώθηκε, κατήγγειλε την Τρίτη η κυβέρνηση του αριστερού σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Αποκαλύφθηκε ότι με βάση πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας ήρθε στην επιφάνεια η σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επιχείρηση «Μποϊκοτάζ της Εθνικής Συνέλευσης», ενάντια στο Σώμα που εξελέγη στις 6 Δεκέμβρη και προγραμματίζεται να αναλάβει καθήκοντα στις 5 Γενάρη.
Στόχος της επιχείρησης, που οργανώθηκε από το έδαφος της Κολομβίας, με τη συμμετοχή της αντιδραστικής κυβέρνησης της τελευταίας υπό τον Ιβάν Ντούκε, του φυγόποινου ηγέτη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Λεοπόλντο Λόπες και ομάδας εγκληματιών οι οποίοι είχαν πάρει μέρος και σε προηγούμενες απόπειρες πραξικοπήματος, ήταν με συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις να αποτρέψουν την ορκωμοσία της νέας Βουλής.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί μέλη του δικτύου, Βενεζουελάνοι πρώην και νυν στρατιωτικοί και ο Ρόναλντ Ενρίκε Φλόρες Ριβέρο (με δράση σε προηγούμενες αποσταθεροποιητικές προσπάθειες), ο οποίος στην ανάκριση αποκάλυψε όλο το σχεδιασμό και τη συνεργασία με τουλάχιστον 3 μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Κολομβίας, τα οποία η κυβέρνηση Μαδούρο έχει επικηρύξει με το ποσό των 500.000 δολαρίων έκαστο. Με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε σε συνάντηση στη Ριοάτσα της Κολομβίας μεταξύ του Ντούκε, του πρώην Προέδρου της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε, του Λόπες και άλλων, προβλέπονταν επιθέσεις από τις 27 Δεκέμβρη έως τις 5 Γενάρη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εξελιγμένα οπλικά συστήματα στο έδαφος της Βενεζουέλας, στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο «Σιμόν Μπολίβαρ» ή στο «Γκούρι» και στο διυλιστήριο «Αμουάι», η δολοφονία ενός κυβερνήτη και άλλων κυβερνητικών στελεχών, η κατάληψη αστυνομικών τμημάτων σε παραμεθόριες πόλεις και της αποθήκης πυρομαχικών στο Τάγμα 825 «Μανουέλ Τόρο» στην Αράγκουα.
Τόσο ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους κάλεσαν το λαό της χώρας να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς εκτιμούν ότι τα σχέδια αποσταθεροποίησης θα συνεχιστούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πατρίδα ή Θάνατος"! 62η επέτειος της Κουβανέζικης Επανάστασης!
1η Γενάρη 1959 - 1 Γενάρη 2021
Σχολιο.- Πόσο κοντά στο δικό μας "ελευθερία ή θάνατος"; Τι κοντά; Ταυτόσημο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ο Λένιν εδώ εννοεί" γράφεις 
Δεν νομίζεις πως εσείς οι αυθεντικοί ερμηνευτές έχετε πουλήσει τον ελληνικό λαό πάρα πολλές φορές;
Εθνικιστής ο Άρης Βελουχιώτης... διαγραφή...
Αντιλενινιστής ο Τσε Γκεβάρα... μέχρι σήμερα κρίνεται [πως παρεκκλίνει από το σοσιαλισμό η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία... η Συρία... και ήσασταν οι πρώτοι γλείφτες του προδότη Γκορμπατφόφ...
Τώρα ο Κουτσούμπας πλασιέ του εμβολίου των πολυεθνικών...
Έλεος με τους ερμηνευτές των γραφών... ιεχωβάδες της πολιτικής...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έχει κάποιος 10 νοσήματα και πεθάνει είναι κορονοιος.
Αν έχει κάνει εμβόλιο και πεθάνει 10 λεπτά μετά δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.
Για κοίτα ρε φίλε μπράβο και πιάνει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοχρονιά: Πώς υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2021 -Υπερθέαμα με πυροτεχνήματα και άδειους δρόμους
Διαφορετικά από κάθε άλλη φορά και χωρίς κόσμο στους δρόμους έγινε η υποδοχή του νέου έτους στη χώρα μας, καθώς από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη καραντίνα.