Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Σαββατο 2 Ιανουαριου 2021

 

Lockdown: Τέλος κομμωτήρια και click away – Αυστηρότερη απαγόρευση μετακινήσεων

02.01.2021 | 11:18

Νέο σκληρότερο lockdown από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε σκληρό lockdown από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταματά το (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΜΕ του τρόμου, της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης

ΣΑΒΒΑΤΟ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 09:01

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε «χτύπησε» και πάλι. Προχώρησε σε μία επιεικώς απαράδεκτη δήλωση και σε μία άθλια πρόταση. Προέτρεψε επί της ουσίας την κυβέρνηση, μέσα από την πρωινή εκπομπή (28-12-2020) του σταθμού του, να περικοπούν οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Κάτι που είχε διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα ότι θα έκανε η κυβέρνηση, αλλά δεν το έπραξε.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πορτοσάλτε λειτούργησε ως εκπρόσωπος συμφερόντων, επιχειρηματικών και πολιτικών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το πράττει ο ίδιος, αλλά και ο σταθμός στον οποίο εργάζεται. Δίνουν μάχη για την απαξίωση του Δημοσίου Τομέα με στόχο την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών από τις αρχές των μνημονιακών χρόνων.

Προκαλούν ωστόσο οργή και αγανάκτηση τα επιχειρήματα που το «σύστημα» επικαλείται δια του κυρίου Πορτοσάλτε και μάλιστα σε μία εξαιρετική κρίσιμη περίοδο. Ο… δημοσιογράφος λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού είπε, πώς η κυβέρνηση έχει μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» πρότεινε ως (;) φερέφωνο, όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά μία ακόμη περικοπή στους μισθούς των υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα.

Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. θεωρεί αυτονόητο να καταδικάσει την επαίσχυντη αυτή δήλωση του κ. Πορτοσάλτε, και προειδοποιεί όσους κρύβονται πίσω απ’ αυτήν, κυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα, πώς ούτε ως σκέψη δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ένα σενάριο μιας νέας περικοπής των μισθών στο Δημόσιο Τομέα. Η αντίδραση θα είναι καθολική και αστραπιαία.

Πόσο μάλλον όταν ο Δημόσιος Τομέας που η κυβέρνηση και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως ο ΣΚΑΪ, απαξίωναν τα τελευταία χρόνια είναι αυτός που κρατάει όρθια την χώρα εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κι αυτοί στην πρώτη γραμμή, δίνουν το δικό τους αγώνα να κρατήσουν τις πόλεις καθαρές και υγιείς. Με την ίδια αυταπάρνηση εργάζονται και άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα.

Αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους, από την κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχαν καταδικάσει τις δηλώσεις του κυρίου Πορτοσάλτε. Η σιγή ιχθύος ωστόσο καταδεικνύει την δική τους ενοχή. Τη στιγμή που υγειονομικοί χάνουν τη ζωή τους δίδοντας τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή συνανθρώπους μας, το γνωστό «σύστημα» προτείνει περικοπές μισθών. Αδιόρθωτοι. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε…

Σχολιο.- Ο ίδιος ποιο μέρος του μισθού του διέθεσε?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Η έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ, θα κριθεί τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου το πρωί στο Ποινικό Δικαστήριο του Λονδίνου. Είναι σαφές ότι ο στόχος είναι να γίνει ο Assange ένα παράδειγμα για να εκφοβιστούν τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτύχει την έκδοση του Assange και τον δικάσει για τη συμβολή του στις αποκαλύψεις δημοσίου συμφέροντος, το ίδιο θα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο οπουδήποτε. Διακυβεύεται λοιπόν το ίδιο το μέλλον της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του Τύπου.


FreeAssange: Υπογράψτε ενάντια στην έκδοση του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) αντιτίθενται σθεναρά στην πιθανή έκδοση του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως 175 ετών για κατηγορίες που περιλαμβάνουν δημοσίευση και παροχή δημοσιογράφων πληροφοριών που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Η χρήση του νόμου κατασκοπείας από την κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταδίκη του Ασάνζ και σε ποινή φυλάκισης έως 175 ετών. Αυτό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλους τους δημοσιογράφους που δημοσιεύουν διαβαθμισμένες πληροφορίες δημοσίου ενδιαφέροντος.

Σε αντίποινα για τον ρόλο του που διευκόλυνε σημαντικές αποκαλύψεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν τους πολέμους τους, ο Assange αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 17 υπό τον νόμο κατασκοπείας. Ένα δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξετάσει το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ από τις 24 Φεβρουαρίου.

Τα φερόμενα εγκλήματα του Assange χρονολογούνται από το 2010, όταν ο οργανισμός που ίδρυσε, το WikiLeaks, διαβίβασε έγγραφα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde , The Guardian και The New York Times .

89706 signatories

https://rsf.org/en/free-assange?fbclid=IwAR1fM9mDOtEWmObRms6Govmed4MX1jpF6K9nGKU7v4rSYVEDSvZrIN1SLH8



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστηρότερο Lockdown από την Κυριακή: Ξανά λουκέτο στην αγορά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννιά

11:13 | 02 Ιαν. 2021

Από αύριο (3/1) έως τις 11 Ιανουαρίου, κλείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ και βιβλιοπωλεία, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία του click away, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ξανά από τις 21:00 έως τις 05:00, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκτάκτως ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, απαγορεύονται και οι δραστηριότητες του ψαρέματος και του κυνηγιού, με τις εκκλησίες να παραμένουν κλειστές για τους πιστούς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει επίσης ότι «δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους».

Ο στόχος των νέων μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι «να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ποιος πολιτικός αρχηγός θα βαρέσει ένεση μπροστά στις κάμερες για να τον επευφημήσουμε;;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν λέει τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια, σταματάει το κλικ εγουέι και επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ αντί από τις 10, προκειμένου... να γίνει δυνατό το άνοιγμα των σχολείων από τις 11 του μήνα!

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΟΓΙΚΗ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΟΛΟ ΨΗΦΙΖΕΙ, ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κωδικό 6 η μετακινηση πολιτων σε χριστουγεννιατικα και πρωτοχρονιατικα τραπεζια… Επιτέλους, αναγνωρίστηκε το φαγητό ως άθλημα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 50 άτομα προσκεκλημένους πρωτοχρονιάτικα στην τηλεόραση ο Σπύρος Παπαδοπουλος και ο Εισαγγελάτος. Χωρίς μάσκες, και ο ένας δίπλα στον άλλο.

Κατά τ άλλα, επιτρεπόταν μόνο μέχρι 9 άτομα.

Αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο για μάσκα για αποστάσεις και τήρηση των μέτρων, είναι οι πρώτοι που δεν τα τηρούν.

Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, εσύ κάτσε σπίτι με μάσκα.

Όπως λέει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. «Γράφουμε τον Cοvid στα παπάρια μας. Πολύ σχολαστικά»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι άλλο περιμένουμε να δούμε?

"Η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας κατά την άφιξη και αποχώρηση της στην μητρόπολη για την δοξολογία της 1ης του έτους, απαγόρευσε την σύμφωνα με το πρωτόκολλο ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την μπάντα των εδ."


η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαινόταν ότι εκτελούσε αγγαρεία με την παρουσία της.

Έφτασε στον προ του Καθεδρικού ναού χώρο και επι τη αφίξει της  μας έδωσε την πρώτη ψυχρολουσία. Έδωσαν εντολή οι επιτελείς της να μην ακουστεί  ο Εθνικός Ύμνος  ούτε κατά την άφιξη της όπως ορίζει το στρατιωτικό πρωτόκολλο. Για την αναχώρηση ούτε λόγος! Αυτό δηλαδή που γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη με την άφιξη του Πρώτου πολίτη κάθε χώρας στην Ελλάδα της κ. Σακελλαροπούλου καταργήθηκε εις βάρος των ηθών και των εθίμων της χώρας αλλά κυρίως εις βάρος της εθνικής μας υποστάσεως. Και είναι η πρώτη φορά που δεν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Χώρας μας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στη Δοξολογία. Να μην παραλείψουμε να το γράψουμε  και αυτό στα έργα και ημέρες της κ. Σακελλαροπούλου.

Το δεύτερο που καταγράφηκε ως αρνητικό σημείο της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ορθόδοξης Ελλάδας είναι η εμφανής και απροκάλυπτη άρνηση της να κάνει το σημείο του Σταυρού.

Δεν λέμε και ούτε της ζήτησε κανείς  να προσκυνήσει το Ευαγγέλιο με το οποίο την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στην Είσοδο του ναού γιατί αυτό μόνο αν αισθάνεσαι  και το πιστεύεις το κάνεις και όχι γιατί «πρέπει». Αλλά η κ. Σακελλαροπούλου δεν σέβεται ότι εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Ελλάδα.

Ίσως θα πρέπει και η ηγεσία της Εκκλησίας να αναπροσαρμόσει το πρωτόκολλο που έχει, το τυπικό της, και να σταματήσει τα χρόνια που θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας η εν λόγω κυρία να  την υποδέχεται ο Αρχιεπίσκοπος στην είσοδο του ναού αλλά ιστάμενος επί της Ωραίας Πύλης.Και αυτό πολύ της είναι! 

 Η συμπεριφορά της κ. Σακελλαροπούλου είναι αρκούντως υποτιμητική τόσο για τον Αρχιεπίσκοπο αλλά είναι προσβλητική των θείων και ιερών μας συμβόλων. Γιατί μα την περιμένουν με το Ευαγγέλιο αφού ούτε το πιστεύει, ούτε το σέβεται, ούτε το τιμά.

Κατά τα άλλα ο σύντροφος της Προέδρου  κ. Παύλος Κοτσώνης  που την συνόδευε κανονικά  στην επίσημη αυτή έξοδο, δεν… «καταδέχθηκε»  να μπει μέσα  στο ναό προφανώς  ίνα  μη μιανθεί ή ίνα μη δαιμονιστεί!!! Περίμενε εκτός του ναού μέχρι να τελειώσει η δοξολογία και μετά αναχώρησε μαζί της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση δημοψηφίσματος στο Μεξικό για το δικαίωμα στην άμβλωση

2/1/2021

Ο Πρόεδρος του Μεξικού προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη θέσπιση της ασφαλούς άμβλωσης.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εισηγήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ασφαλή άμβλωση. Μόλις μία ημέρα μετά την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου στην Αργεντινή, ο Μεξικανός Πρόεδρος δήλωσε πως ένα τέτοιο μέτρο δεν πρέπει να αποφασιστεί από τις αρχές ή την Εκκλησία, και πως οι γυναίκες είναι αυτές που πρέπει να ακουστούν. Προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα ενεργήσει σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της El Financiero, το 2019 η άμβλωση είχε πλειοψηφική υποστήριξη μόνο στην Πόλη του Μεξικού και στην Πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια.

Η Πόλη του Μεξικού και η Οαχάκα αποτελούν τις μόνες περιοχές όπου επιτρέπεται η άμβλωση και οι γυναίκες ταξιδεύουν εκεί από γειτονικά κράτη για να μπορέσουν να υποβληθούν στη διαδικασία αυτή. Στην υπόλοιπη χώρα, οι γυναίκες μπορούν να διακόψουν την εγκυμοσύνη μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα αλλάξουν τώρα στην Ε.Ε. και τους νόμους, για τα γενετικώς τροποποιημένα εμβόλια, για τα οποία ουδείς εγνώριζε πως ήταν τέτοια; Αυτός ήταν ο λόγος που δεν έδιναν τα συστατικά; Και με ποιες μελέτες εγκρίθηκαν; Όσοι πάθουν ζημιά, θα ζητάνε αποζημιώσεις;

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ. ΧΑΟΣ. ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙΤΕ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ευρήματα της γραμμικής Β θα εξαχθούν σε διάφορα μουσεία για 50 χρόνια με πιθανότητα ανανέωσης;

Διαμαρτυρία του Σωματείου «Μινωικός πολιτισμός & Γραφές» για το σχέδιο νόμου

Να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση με αντίγραφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την πρώτη γραφή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, που είναι η Ελληνική Γραμμική Β

Διαμαρτυρία του Σωματείου «Μινωικός πολιτισμός & Γραφές» για το σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή, το οποίο νομοθετεί την δυνατότητα Δανεισμού αρχαιοτήτων για 50 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για τον εν λόγω ΝΟΜΟ

και την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, ΕΔΩ.

Λέει το σωματείο:

"Φαντασθείτε τα ευρήματα της γραμμικής Β επειδη είναι πολλά και μοναδικά στο ΑΜΗ αυτά που είναι στις αποθήκες να εξαχθούν σε διάφορα μουσεία για 50 χρόνια με πιθανότητα ανανέωσης.

 Στο νέο ιδρυτικό νόμο και Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων,που πλέον μετονομάζεται σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), και άλλες διατάξεις του ΥΠΠΟΑ, με το άρθρο 59 αλλάζει η παράγραφος 12 του άρθρου 45 του Αρχαιολογικού Νόμου 3028/02, που αφορά τα Μουσεία. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 12 προστίθεται το εξής:

«β. Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου, επιτρέπεται, για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και εφόσον παρέχονται επαρκείς εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά, έκθεση και επιστροφή τους, η μακρόχρονη εξαγωγή αντικειμένων των συλλογών μουσείου, τα οποία μπορεί να αποτελούν και μνημεία, προκειμένου να εκτεθούν σε μουσειακούς ή παρεμφερείς χώρους, ιδίως όταν η ονομασία του τόπου έκθεσής τους ταυτίζεται με ή περιέχει εκείνη του εξάγοντος μουσείου και εκτίθενται μόνο δικές τους συλλογές. Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται οι ειδικότεροι όροι της εξαγωγής, καθώς και η διάρκειά της, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα πενήντα (50) έτη, δυνάμενη να ανανεωθεί άπαξ». (!).

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αντιτίθεται και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «ουσιαστικά θεσμοθετείται η μόνιμη εξαγωγή αρχαιοτήτων, χωρίς μάλιστα να είναι σαφές αν οι όροι που υπάρχουν..».

 Το Σωματείο μας αντιτίθεται και προτείνει για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρα όπως και παλαια, ο δανεισμός να μην ξεπερνα την πενταετία σε αρχαία ευρήματα και με δικά μας έξοδα να χορηγούμε γνήσια αντίγραφα για τις θεματικές εκθέσεις των Μουσείων του εξωτερικού που το επιθυμούν.

 Για αρχή προτείνουμε να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση με αντίγραφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την πρώτη γραφή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που είναι η Ελληνική Γραμμική Β γραφή. Επί πλέον αναλαμβάνουμε δωρεάν να εκπαιδεύσουμε στην γραφή αυτή όσους Έλληνες Ευρωβουλευτές το επιθυμούν.

Ο πρόεδρος του ΜΚΣ «Μινωικός πολιτισμός & Γραφές»

Δρ. Μηνάς Τσικριτσής

Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών".

Το litlepost.blogspot στηρίζει τις ανωτέρω προτάσεις του Σωματείου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«…Κι’ αν είμαστε ολίγοι…παρηγοριώμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, κι΄όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν…».

Ιωάννης Μακρυγιάννης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί θα υπερασπιστούν την πατρίδα ?

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι η μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων. Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Σχολιο.- ΔΕΝ υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο !

Σχολιο.- Άντε ρε σαβουρες, και οι εκτελεσθεντες από τα αποσπάσματα των ναζι με μπάντες έλεγαν τον εθνικό ύμνο την ώρα της εκτέλεσης, αποκρουστικοι εμετοι

Σχολιο.- ο Έλληνας από το 1821 έζησε παρόμοιες συνθήκες, αλλά πάντα οι Έλληνες γνώριζαν πώς να προστατεύσουν την πατρίδα τους και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια με θαρραλέο τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους ήταν η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3 -10 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή ουσιαστικά η επαναφορά σε ένα πιο σκληρό lockdown, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

“Στόχος να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!” αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο επρόκειτο να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του καθεστώτος για να πραγματοποιήσει την τελική της εισήγηση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων, με τους λοιμωξιολόγους του καθεστωτος να κλίνουν προς το άνοιγμα μόνο των δημοτικών στις 11 Ιανουαρίου, ενώ η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και ιδίως τα λύκεια, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνοι οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πάντως, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία θα επανέλθει η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς και μετά τις 11 Ιανουαρίου, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αναστολή των υπηρεσιών

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Εκατοντάδες θετικοί στον κορονοϊό μετά το εμβόλιο της Pfizer

Για 4 θανάτους εμβολιασθέντων κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

02/01/2021 13:21

Δεδομένου ότι το εμβόλιο δεν παρέχει άμεση ανοσία στον κορονοϊό, περισσότεροι από 200 Ισραηλινοί πολίτες έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια λίγες μέρες μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο αριθμός αυτών που νόσησαν με Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους ήταν περίπου 240 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του Channel 13 News.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, στο οποίο βασίζονται οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου σε αυτή τη φάση, δεν περιέχει τον κορονοϊό και έτσι δεν μπορεί να μολύνει τον εμβολιαζόμενο. Επομενως, απαιτείται χρόνος ώστε ο γενετικός κώδικας του φαρμάκου να «εκπαιδεύσει» το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται στην ασθένεια.

Το αμερικανικό εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις. Σύμφωνα με τις μελέτες, η ανοσία στην Covid-19 αυξάνεται μόνο οκτώ έως δέκα ημέρες μετά την πρώτη ένεση και φτάνει περίπου στο 50%.

Η δεύτερη δόση χορηγείται 21 ημέρες μετά την πρώτη και η δηλωμένη ανοσία του 95% επιτυγχάνεται μόνο μια εβδομάδα αργότερα. Και, φυσικά, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα 5% να μολυνθεί κανείς από τον ιό.

Ισραηλινά ΜΜΕ που μετέδωσαν αυτά τα στοιχεία κάλεσαν το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να ακολουθήσει προσεκτικά όλες τις προφυλάξεις κατά της Covid-19, κατά τη διάρκεια του μήνα μετά τη χορήγηση του πρώτου εμβολίου.

Το ισραηλινό κράτος πραγματοποιεί επί του παρόντος μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, έχοντας ήδη εμβολιάσει 1 εκατομμύριο πολίτες, ήτοι πάνω από το 10% των περίπου 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πρώτη φάση του προγράμματος στοχεύει στον εμβολιασμό των γιατρών και των ηλικιωμένων πριν επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες.

Περίπου ένα στα χίλια άτομα ανέφεραν ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την πρώτη δόση, όπως αδυναμία, ζάλη και πυρετό, καθώς και πόνο, πρήξιμο ή ερυθρότητα στο σημείο όπου έγινε το εμβόλιο. Μόνο μερικές δεκάδες από αυτούς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

Από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις 20 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο Ισραήλ πέθαναν λίγο μετά την ένεση, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο θάνατος τριών εκ των θυμάτων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, με την τέταρτη περίπτωση ενός 88χρονου άνδρα με προϋπάρχοντα προβλήματα να διερευνάται.

Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοσνία: Δραματική η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες-λαθροεποικους

Οι λαθρομετανάστες - λαθροέποικοι στο Μπίχατς της Βοσνίας ζουν εφιαλτικές στιγμές, καθώς αναγκάζονται να μένουν μέσα στη λάσπη, χωρίς στέγαση και φαγητό.

02 Ιανουαρίου 2021 12:00

Μονάδες του στρατού της Βοσνίας μετέφεραν και έστησαν πρόχειρες σκηνές για να στεγάσουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες-λαθροέποικοι  μετά την καταστροφή από πυρκαγιά που προκάλεσαν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες του κέντρου φιλοξενίας Λίπα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπίχατς.

Σύμφωνα με το Euronews οι λαθρομετανάστες-λαθροέποικοι ζουν εφιαλτικές στιγμές. Αναγκάζονται να μένουν μέσα στις λάσπη, χωρίς στέγαση και φαγητό και το χειρότερο κάτω από πολικές θερμοκρασίες, αφού έβαλαν φωτιά οι ίδιοι στα κοντέϊνερ για να αναγκασουν την κυβερνηση να τους δωσει σπίτια. Έτσι τους είχαν συμβουλεύσει οι ΜΚΟ, να βάλουν φωτιά.

«Σήμερα θα μείνουμε πεινασμένοι. Δεν μας πειράζει. Μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Μπορούμε να πιούμε νερό. Αυτό είναι αρκετό για εμάς. Αλλά το πρόβλημα είναι, το κύριο πρόβλημα για εμάς, είναι ότι χρειαζόμαστε κοντέινερ» είπε ένας λαθροέποικος απο το Πακιστάν.

Οι λαθρομετανάστες αρνήθηκαν το φαγητό και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του κατεστραμμένου κέντρου φιλοξενίας, Λίπα.

Αξιωματούχοι και ομάδες βοήθειας της Ευρω Ένωσης που έχουν κουβαλήσει τους λαθροέποικους με προπαγάνδα στις χώρες τους, προειδοποιούν πολλές ημέρες για λαθροεποικιστική καταστροφή και αυξάνουν την πίεση στη Βοσνία για απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κατεστραμμένο κέντρο φιλοξενίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς ο Ερντογάν τσέπωσε 75 εκατ. λίρες από το πρωτοχρονιάτικο λαχείο

02.01.2021 | 19:14

Μεγάλος κερδισμένος της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης του Milli Piyango (του αντίστοιχου ελληνικού Λαϊκού Λαχείου στην Τουρκία) ήταν ο… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι δεν αγόρασε λαχείο.

Το ποσό ρεκόρ των 100 εκατ. λιρών (περίπου 11,1 εκατ. ευρώ), είχε τέσσερα στελέχη, εκ των οποίων είχε πουληθεί μόνο το ένα στην επαρχία της Μαγνησίας, στη δυτική Τουρκία. Ο τυχερός εισπράττει το 1/4 του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. τουρκικές λίρες (2,8 εκατ.ευρώ). Τα υπόλοιπα τρία στελέχη δεν είχαν πουληθεί και άρα τα 75 εκατ. λίρες (8,3 εκατ. ευρώ) που περισσεύουν θα έπρεπε να θεωρηθούν τζακ ποτ και να μοιραστούν στην επόμενη κλήρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κεντροαριστερής τουρκικής εφημερίδας Birgun, το οποίο δεν διαψεύστηκε, το ποσό αυτό δεν μπαίνει στην επόμενη κλήρωση, αλλά μεταβιβάζεται στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF, Türkiye Varlık Fonu).

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TVF είναι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόεδρος του μέχρι πρόσφατα ήταν ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο.

H μέχρι πρόσφατα υπό κρατικό έλεγχο εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Milli Piyango ιδιωτικοποίηθηκε την 1η Αυγούστου 2020 και ο έλεγχός της πέρασε στην τουρκο-ιταλικη κοινοπραξία Sisal. Στην κοινοπραξία συμμετέχει από την τουρκική πλευρά ο όμιλος της γνωστής οικογένειας μεγιστάνων Demiroren, ο οποίος ελέγχει φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων είναι οι εφημερίδες Hurriyet και Milliyet και το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D.

Το Ταμείο Περιουσίας της Τουρκίας

Το TVF ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν το 2016 ως ένα κρατικό ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο στην πράξη λειτουργεί ως εταιρεία συμμετοχών και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του τις συμμετοχές του τουρκικού Δημοσίου σε εταιρείες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Το 2018 ο έλεγχος του μεταβιβάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοανακηρύχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ταμείο έχει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές των μεγάλων κρατικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών (Ziraat, HalkBank, Vakıfbank, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik) του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ενεργειακών εταιρειών, όπως η Botas (αγωγοί πετρελαίου), διυλιστήρια, πετροχημικά κ.λπ., των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines), των Τουρκικών Ταχυδρομείων (PTT), λιμενικών εγκαταστάσεων, μεταλλείων, τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ακινήτων κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα, το 35% των συμμετοχών του είναι στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, το 27% στον ενεργειακό, το 13% στις μεταφορές-υποδομές, το 9% σε ορυχεία, το 8% σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, 4% στις τηλεπικοινωνίες και από 2% σε τρόφιμα και ακίνητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠτΔ  Κ. Σακελλαροπούλου : «Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί στην ανελευθερία»

02/01/2021 -  17:42

Από το σημερινό άρθρο της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών", που ως γνωστόν υποστηρίζει "τυφλά" ΣΥΡΙΖΑ.

'Ανευ σχολίων ένα μικρό απόσπασμα : "Σε αυτή την ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ αντίληψη για τη δημοκρατία οι μειοψηφίες θωρακίζονται απέναντι στην ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ενώ τα θεσμικά αντίβαρα, η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την κρατική εξουσία."

Και ένα σχόλιο : 

«Όταν ένας λαός εκπροσωπείται από ηγεσία που θεωρεί τον εθνικό του ύμνο και τα εθνικά του σύμβολα....εθνικιστικά, έχει χάσει την αξιοπρέπειά του και την υπερηφάνεια του και προκαλεί την τύχη του.»

Σχολιο.- Πακη θα λέτε και θα κλαίτε, με την Ρηγου που μπλέξαμε

Σχολιο.- Αυτη για ΠτΔ και την Αγγελοπουλου για το 21.  Μπλεξαμε

Σχολιο.- Συναντήθηκε στο πρόσωπο της ο Δεξιός και Αριστερός Εθνομηδενισμός, η "Αρνησιπατρια" και η "Ουδετεροπατρία". Θα δούμε κι άλλα.

Υπενθυμίζω ότι δύο Εθνικοί επέτειοι έχουν καταργηθεί λόγω Covid-19.

Όλα συνηθιζονται.

Σχολιο.- Ε όχι να φέρουμε πίσω τον Πάκη τον προδότη της Μακεδονίας για να διώξουμε αυτήν που δεν πιστεύει ούτε στον ελληνισμό ούτε στον Χριστό. Δηλαδή από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη; Να φέρουμε κάποιον που δεν είναι προδότης ούτε αρνείται τον ελληνισμό δεν υπάρχει περίπτωση;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΔΕΛΦΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ! Πάνω από 600 χιλ. ευρώ το κόστος ανανέωσης του «ΦλΕΡΤ»

Καλοφάγωτα! Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!

Ανανεώθηκε η καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ “ΦλΕΡΤ” που παρουσιάζει η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη με απόφαση του ΔΣ που συνεδρίασε στις 21/12/2020.

Πρόκειται για μικτή παραγωγή της Arcadia Media ΑΕ της οποίας το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 519.375 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για 125 επεισόδια διάρκειας 105 λεπτών. Επιπλέον η ΕΡΤ θα καταβάλλει εισφορές ύψους 87.500 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Το κόστος θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το οικονομικό έτος 2021.

Η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη είναι αδελφή του Θανάση Κοντογεώργη ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών του γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lamprini Thoma

Πριν ένα χρόνο, ετοίμαζα τη βαλίτσα και ήλπιζα ότι θα πάρουμε τη βίζα, με το The Press Project για το Ιράν, για να καλύψουμε την κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, του ήρωα των λαών της Μέσης Ανατολής που αντιστέκονται, του ανθρώπου που τσάκισε το Ισλαμικό Κράτος. H άνανδρη... δολοφονία του, η αλαζονεία των δολοφόνων του, το σοκ του λαού που θεωρούσε τον ήρωά του άτρωτο, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ρεπορτάζ της ζωής μου, μια αποκαλυπτική στιγμή για μένα την ίδια, ως άνθρωπο - πόση αλήθεια αντέχουμε, πόση διαφορά έχει η αλήθεια ως θεωρία και η απτή, σάρκινη, αλήθεια των λαών... Το χρωστώ σε όλους σας, γιατί τα χρήματα για εκείνη την αποστολή μαζεύτηκαν από τους ακροατές και τους αναγνώστες μας.

Σήμερα, σε όλη τη Μέση Ανατολή, οι εκδηλώσεις στη μνήμη του και ο όρκος της εκδίκησης έχουν καταλάβει τα πάντα- τους δρόμους, τις πλατφόρμες επικοινωνίας, τις σκηνές των θεάτρων, τις οθόνες των κινηματογράφων.. το όνομά του και το χασταγκ HERO έχουν γεμίσει κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο Νασράλα έδωσε τη συνέντευξη της χρονιάς για να τιμήσει το όνομά του, οι ηγέτες του Ιράν κάνουν δηλώσεις... όμως, για την ταπεινότητά μου, δεν είναι αυτό που δείχνει το μέγεθος του ανδρός. Είναι οι λαοί. Είναι οι δικές μας φωνές.

Δεν θα σταθώ καν, λοιπόν, στην συνέντευξη που είχα την τιμή να μου δώσει, για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία, ο πρέσβυς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα (τον ευχαριστώ). Ούτε στην άθλια πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα - έτρεξαν πίσω από τα αφεντικά τους, βιαστικοί, να επικροτήσουν, αυτοί που δήθεν νοιάζονται για το διεθνές δίκαιο.

Εκείνο που με νοιάζει, εκείνο που παρακολουθώ με δέος και με την καρδιά στα χέρια, είναι τη γέννηση ενός ήρωα, τον τρόπο που καταγράφεται στη λαϊκή μνήμη, τον πόνο πάνω από τον πόνο της επιβίωσης, των κυρώσεων, της πανδημίας - τον πόνο για κείνον που ήταν η φωνή τους, ο αγώνας τους και που τώρα αγιογραφούν, για να μη ξεχάσουν.

Οι λαοί δεν ξεχνούν. Οι θύτες ξεχνούν γρήγορα, τα θύματα ποτέ. Έχουμε την τιμή να βλέπουμε να γράφεται η λαϊκή ιστορία και μνήμη μπρος στα μάτια μας. Έχουμε την εμπειρία του πως γίνεσαι αθάνατος.

Η φωτογραφία, αφίσα ενός από τα έργα που έχουν γραφτεί για κείνον. Θέατρα, σινεμά, ποίηση, παραμύθια, ιστορίες γεννιούνται, ξεπηδάνε, από τα δάκρυα και τις καρδιές των ανθρώπων. Το δαχτυλίδι του, πάνω στο ματωμένο χέρι, το έδωσαν οι αμερικάνοι τότε ως απόδειξη του θανάτου του. Το δαχτυλίδι του διαλέγει ο ποιητής να αναστήσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021

Κούβα: Η "κληρονομιά" του Μπατίστα την 1/1/1959

ΓΗ:

- 85% των μικροκαλλιεργητών πλήρωνε ενοίκιο και ζούσε κάτω από συνεχή απειλή εκποίησης των κτημάτων τους.

ΕΡΓΑΣΙΑ:

- 51,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το 1953 είχε εργασία. Τρία χρόνια μετά η κατάσταση ήταν χειρότερη.

ΣΤΕΓΑΣΗ: 

- 85% των αγροτικών κατοικιών δεν είχε τρεχούμενο νερό.

- 90% των αγροτικών κατοικιών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.

ΥΓΕΙΑ:

- 65% των γιατρών βρισκόταν στην πρωτεύουσα, αν και αυτή τότε είχε μόνο το 22% του πληθυσμού.

- 2.026 νοσηλεύτριες υπήρχαν το 1959.

- 60 βρέφη πέθαιναν ανά 1.000 γεννήσεις (βρεφική θνησιμότητα).

- 62% των νοσοκομειακών κλινών βρισκόταν στην Αβάνα.

- 58 έτη ήταν το προσδόκιμο ζωής στη γέννηση.

- 8% του αγροτικού πληθυσμού λάμβανε δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

- Η πρόσβαση στα κρατικά νοσοκομεία ήταν εφικτή μόνο κατόπιν μεσολάβησης πολιτικού στελέχους, ο οποίος ζητούσε από τον άτυχο την ψήφο του και όλης της οικογένειάς του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

- 45% των παιδιών από 6 έως 14 ετών δεν πήγαινε σχολείο. Στα δημόσια σχολεία, στα 100 παιδιά μόνο 6 έφτασαν στην έκτη δημοτικού.

- 500.000 παιδιά εκτός σχολείου.

- 23,6% του πληθυσμού άνω των 10 ετών ήταν αναλφάβητο και υπήρχαν περισσότερα από 1.000.000 άτομα που δεν ήξεραν να διαβάζουν και να γράφουν.

- Η μέση και ανώτατη εκπαίδευση προοριζόταν για μια μειοψηφία.

- Δεκάδες χιλιάδες παιδιά ήταν υποχρεωμένα να εργαστούν για να βοηθήσουν την οικογένειά τους να επιβιώσει.

-  Η μέση εκπαίδευση έφτανε μόνο στο μισό του σχολικού πληθυσμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς Εθνικό Ύμνο η Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς... Κτύπημα στο νατιβισμό και τον εθνικισμό!

Ευτυχώς που με την Κατίνα, τον Κούλη και τον Αλέξη δεν πάμε σε εθνικιστικές κατευθύνσεις!

Τη μάνα τους θα πουλούσαν, τον εθνικό ύμνο δεν θα καταργούσαν;

Σχολιο.- Σήμερα οι πραγματικοί φασίστες παριστάνουν τους αντιφασίστες. Η Κατίνα της καρδιάς μας, ο Ιερώνυμος κι οι κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών είναι απτή απόδειξη. Και οι καρικατούρες του μεσοπολέμου φασίστες είναι. Αλλά είναι μπαγιάτικοι. Οι άλλοι είναι ολόφρεσκοι και κυβερνούν.

Το πράγμα γίνεται ακόμα πιό κωμικοτραγικό από το 2015 και μετά, που μας μπαστακώνεται ο μέντορας των Ουκρανών νεοναζί πραξικοπηματιών και δολοφόνων στην Αθήνα.

Η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία υπακούει τυφλά στις εντολές του. Οκ, αυτό έκανε σχεδόν πάντα. Το τρελό είναι, πως το "αντιφα" κίνημα κι η Δικαιωματική "αριστερά" δεν απαιτεί από την πρώτη στιγμή να κηρυχθεί persona non grata ο εγκληματίας.

Πόσες πορείες έχουν γίνει προς την πρεσβεία με αίτημα την εκδίωξη του Pyatt από την Ελλάδα; Πόσες πορείες, εκδηλώσεις συμπαράστασης, ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού έχουν γίνει για το Συριακό;

Βέβαια, όταν ο Π. Κωνσταντίνου φώναζε "έξω τώρα η πρέσβης απ' τη χώρα", η κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου υλοποίησε την απαίτησή του, απελάυνοντας την πρέσβειρα της Συρίας.

Δεν είναι καταπλητικό το πόσο συμβατοί είναι κάποιοι Δικαιωματικούς "επαναστάτες" με τους νεοφιλελέυθερους; Σε σημείο παρεξηγήσεως...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσίπρας... θα το παίξει εκ νέου άθεος δικαιωματικός «αριστερός», ή προτίμησε τη βίλα και απουσίασε την Πρωτοχρονιά από την Μητρόπολη;

Η άλλη εκδοχή είναι, μιας και λόγω Κατίνας-Κούλη... χθες στη Μητρόπολη μας τελείωσαν οι εθνικιστικές φανφάρες και καταργήθηκε ο εθνικός ύμνος την πρωτοχρονιά...


ΓΙΑΤΙ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «σνόμπαρε» τη δοξολογία για την Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη....

Τη δοξολογία για την Πρωτοχρονιά  στην Μητρόπολη της Αθήνας παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Γ.  Πατούλης. 

Αυτό που σχολιάστηκε πάντως ήταν η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Αλέξη Τσίπρα. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής του (στην Ανατ. Αττική...) Χρ. Σπίρτζης αλλά δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για τον κ. Τσίπρα. 

Ο κ. Τσίπρας όσο ήταν πρωθυπουργός παρίστατο στις πρωτοχρονιάτικές δοξολογίες. Αυτή ήταν η δεύτερη  φορά που  μετά την ήττα του απουσίασε, όπως είχε κάνει και την Πρωτοχρονιά του 2020... 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο ΑρχιΤσόγλανος της αρένας των χορηγών της μαφίας του χρήματος!

Τσιτσιπάς: «Θα έπρεπε να μας βάζουν σε lockdown μια φορά τον χρόνο γιατί είναι καλό για τη φύση, για τον πλανήτη. Περιβαλλοντικά θα είναι πολύ ωφέλιμο»... είπε ο τσόγλανος της αρένας των χορηγών της μαφίας του χρήματος... 

Θυμάστε αυτό το τσογλάνι, που μας κουνούσε το δάκτυλο κι έκανε τα σποτ της Μαρέβας και του Τσιόρδα; Ε τώρα πήγε για πρωτοχρονια στο Ντουμπάϊ!


ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΞΕΣΑΛΩΣΕ στο Ντουμπάι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που μας ...κουνούσε το δάκτυλο

Το δρομολόγιο που έκανε η μισή κοσμική Αθήνα για να γιορτάσει την έλευση του νέου έτους χωρίς περιορισμούς ελέω Covid-19, ακολούθησε και ο πρωταθλητής τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, όπου διασκέδασε ξέφρενα με την παρέα του σε πριβέ κλαμπ της κοσμοπολίτικης μητρόπολης. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εκείνος που σε προπαγανδιστικό βίντεο που ανάρτησε τον Αύγουστο, κουνώντας το ...δάκτυλο,   θέλησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. Τους άλλους όμως...

Τη στιγμή που τόσο η Αθήνα όσο κι οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ερήμωναν εξαιτίας των μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, μια μερίδα γνωστών και λιγότερο γνωστών συμπολιτών μας, ανάμεσά τους και ο  Στέφανος Τσιτσιπάς, «τσουβάλιαζαν» σμόκιν και 12ποντες γόβες στη βαλίτσα.

Προφανώς και δεν έβρισκαν λόγο να απολαύσουν την σαμπάνια τους μόνο με τους δικούς τους ανθρώπους συν μία οικογένεια, βάσει των συστάσεων της κυβέρνησης, από τη στιγμή που είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε μόλις 4 ώρες και 32 λεπτά στο αστραφτερό «Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής», το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. 

Εκεί  η τοπική κυβέρνηση ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική και χαλαρή πολιτική απέναντι στην επέλαση της πανδημίας. Τα πάντα ανοιχτά, εστιατόρια, κλαμπ, παραλίες και εμπορικά κέντρα, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράνε όλοι μάσκα.

Με τα κρούσματα σε όλα τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα να μην ξεπερνούν τα 1.200 την ημέρα, το Ντουμπάι των 10 εκατ. κατοίκων φαντάζει ως ασφαλές καταφύγιο για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο που λησμόνησαν την προ-Covid εποχή, μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά. Διότι οι επιπτώσεις απ’ αυτό που έγινε, με τους χιλιάδες μόνιμους κάτοικους κι άλλους τόσους τουρίστες να διασκεδάζουν αγκαλιασμένοι, τραγουδώντας και καταναλώνοντας πανάκριβες σαμπάνιες, θα φανούν σε 15 μέρες. Ας όψεται η άριστη οργάνωση της κυβέρνησης του Ντουμπάι και σχεδιασμός να έχουν εμβολιαστεί όλοι μέχρι τις αρχές Μαρτίου.


Σχόλια οργής κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twiter για την προκλητική συμπεριφορά τόσο του Π. Κωστόπουλου όσο και του Στ. Τσιτσιπά στο Ντουμπάι εν μέσω lockdown για τους ...θνητούς Έλληνες!  

Σχολιο.- Και ο Πέτρος Κωτσόπουλος στο Ντουμπάϊ. Με τόσα χρέη που υποτίθεται έχει πήγε κάπου να ξεσκάσει. Ρε, πως έχουν ζήσει όλοι αυτοί οι αεριτζήδες.

Σχολιο.- ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΕΓΩ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ;

Σχολιο.- Μαζευτήκατε σπίτι από τις 10, όσο οι Τσιτσιποκωστόπουλοι με τις βίζιτες τους παρτάρουν αμέριμνοι στο Ντουμπάι;

Σχολιο.- Ντουμπάι.Πάντως , η καινούργια πιτσιρίκα του χρεοκοπημένου εκδότη είχε βάλει sms 4, παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους. Καταραμένη διαφορά ηλικίας...

Σχολιο.- Στο Ντουμπάι όπου γιόρτασε χοροπηδώντας το .... αστέρι του τένις, τρομάρα του, ο Τσιτσιπάς, δεν έχει κορονοιό, ή μήπως στους λεφτάδες δεν κολλάει??... Αλλά βέβαια, οι έχοντες ούτε σε καραντίνες μπαίνουν ούτε κινδυνεύουν όσο οι άλλοι, ακόμα κι α κολλήσουν θα βρουν την λύση...