Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Σαββατο 5 Δεκεμβριου 2020

 

ΚΟΥΒΑ: Προσφορές προς νεολαίoυς από τους χρηματοδότες των ΗΠΑ μέσω κοινωνικών δικτύων:

- Πυρπόληση περιπολικού αστυνομίας : 1.000 $

- Πυρπόληση λεωφορείου αστυνομίας : 2.000 $

- Πυρπόληση ανταλλακτηρίου συναλλάγματος: 5.000 $

(στείλτε βίντεο Inbox)

20 - 60 $ μονάδες στο κινητό σας, αν πετάξετε πέτρες σε ανταλλακτήριο (δεν χρειάζεται να φαίνεται το πρόσωπό σας στο βίντεο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΚΡΙΓΚΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαραντόνα πέθανε, ενώ οι Ρόλλινγκ Στόουνς είναι ακόμα ζωντανοί, και αυτό μας καταδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι ο αθλητισμός, και όχι τα ναρκωτικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους θα δώσουμε την πιό επική μάχη στην ιστορία. ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ εναντίον ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τα λένε οι πολίτες, είναι ψεκασμενοι, 

όταν τα λέει το MEGA, όλα καλά!

"Προνόμια" εμβολιασμενων = Αφαίρεση ελευθεριών μη εμβολιασμενων = Άνθρωποι 2 ταχυτήτων = Διχασμος και διχόνοια!!!

Και έξακολουθουν να κοροϊδεύουν ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο!!!!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα της διαμάχης που θα προκύψει???

Ας έρθει τώρα κάποιος να μου μιλήσει για τους ψεκασμενους και τις συνωμοσίες τους!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας απειλεί ο Μπογδάνος, ότι  θα κάνουν κι αυτοί για τα Δεκεμβριανά του 1944 στου Μακρυγιάννη. Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά τι σημαίνει να 'χεις γαλουχηθεί με αφηγήσεις εθνοπροδοσίας και μίσους προς τον λαό της Ελλάδας.

Ξέρει πολύ καλά ο Μπογδάνος ότι η Χωροφυλακή είχε τεθεί στην υπηρεσία των φασιστών κατακτητών τα χρόνια της Κατοχής. Ότι συμμετείχε στις διώξεις αντιστασιακών, στις δολοφονίες, στα μπλόκα. Ότι τμήμα της ήταν η διαβόητη Ειδική Ασφάλεια. 

Με το που ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά, οι χωροφύλακες του λεκανοπεδίου οχυρώθηκαν στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, τρέμοντας από τον φόβο ότι αν έπεφταν στα χέρια των θυμάτων τους δεν θα επιβίωναν. 

Τα ξέρει αυτά ο Μπογδάνος και καμαρώνει. Άλλωστε και πέρσι πήγε στο μνημόσυνο των χωροφυλάκων εθνοπροδοτών. Μαζί με χρυσαυγίτες, νταβατζήδες, πρεζέμπορους και άλλους απόγονους κατοχικών δωσιλόγων.

Σχολιο.- Ας κάνουν οι ξεγάνωτοι τενεκέδες, να ξαναμετρηθούν πάλι και να απευθύνουν την ευγνωμοσύνη τους στους Άγγλους αποικιοκράτες που τους προστάτευαν. Και μια δέηση στην τύχη τους για κείνες τις προτροπές πως "δε χτυπούμε Εγγλέζους". Τι κρίμα. Κι ο Άρης μακριά στην Ήπειρο. Οι Ελλαδέμποροι, οι προδότες...

Σχολιο.- 1. Να κάνουν! Καθείς εφ' ώ ετάχθη.

2. Η κυβέρνηση του Καΐρου και το συμμαχικό στρατηγείο Μ. Ανατολής είχαν χαρακτηρίσει την Χωροφυλακή (μαζί με τα Τάγματα κλπ) εγκληματικές - προδοτικές οργανώσεις.

3. Αν μπεις στο ΑΤ Καλλιθέας θα δεις μαρμάρινες επιγραφές με ονόματα αξιωματικών και χωροφυλάκων που έπεσαν στα Δεκεμβριανά. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ κάποιου που να έπεσε στον αγώνα ενάντια στον φασίστα κατακτητή!

4. Το (σάπιο) μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει.

Να κάνουν!

Σχολιο.- "Με το που ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά, οι χωροφύλακες του λεκανοπεδίου οχυρώθηκαν στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, τρέμοντας από τον φόβο ότι αν έπεφταν στα χέρια των θυμάτων τους δεν θα επιβίωναν". Αυτή ήταν και η αιτία που πολέμησαν απρόσμενα γενναία, ήξεραν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Ήσαν εγκληματίες. Πολύ σωστός για μια ακόμα φορά ...

Σχολιο.- Καλά,Ινδούς που θα βρουν?

Σχολιο.- Η μόνη πραγματική απειλή που μπορεί να προέλθει από τον Μπογδάνο είναι η ποίησή του.

Σχολιο.- Ενας ηλιθιος φασιστας ,μεγαλη σημασια στα λεγόμενα του δινεις...γνωμη μου.

Σχολιο.- Καθόλου χαζός ο Μπογδάνος. Επιτελεί αξιόλογη εργασία για την Νέα Δημοκρατία. Τώρα που η Χρυσή Αυγά και τα παραρτήματα τους χάνονται με αυτές τις δηλώσεις μαζεύουν τους άστεγους ακροδεξιούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δούρειος Ίππος του Βερολίνου: Στόχος η ελληνική νεολαία

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Γνωρίζετε ότι υπάρχει γερμανικό "ακαδημαϊκό" πρόγραμμα που υιοθετεί την άποψη του διαβόητου Γιόζεφ Γκέμπελς, ότι, τάχα, υπεύθυνη για την πείνα στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής ήταν η «βίαιη βρετανική πολιτική του ναυτικού αποκλεισμού» και όχι η ληστρική πολιτική του Γ’ Ράιχ; Ή ότι το ίδιο πρόγραμμα επιχειρεί τη μετάθεση της ευθύνης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους θύτες (το Γ' Ράιχ) στην Εθνική Αντίσταση; 

(...)

Κι όμως, κάποιοι επιδιώκουν να διεισδύσει αυτή η ωμή προπαγάνδα της γερμανικής κυβέρνησης και του βαθέος γερμανικού κράτους στα ελληνικά σχολεία!

(...)

Την ίδια ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισε να φέρει προς κύρωση στη Βουλή, για δεύτερη φορά (γιατί άραγε;), την ίδρυση του περιώνυμου «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας»... Αν είναι δυνατόν!

(...)

Ας μη γελιόμαστε! Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης έχουν σαφή επιδίωξη: την παραχάραξη της Ιστορίας, τη διείσδυση στα κύτταρα και τους αρμούς της ελληνικής κοινωνίας και την απαλλαγή της Ο.Δ. της Γερμανίας, καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ, από την υποχρέωση απόδοσης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις τις ανέχονται είναι ανεξήγητο και εξοργιστικό!

(...)

Ματαιοπονούν! Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στη γερμανική κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχό της την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τον ρόλο του «επιτηρούμενου ιθαγενούς» για τον οποίο μας προορίζουν κάποιοι! Λέμε ναι στην κοινή, δημοκρατική, αντιφασιστική πάλη, που αποτελεί γέφυρα των δύο λαών και διανοίγει μία ελπιδοφόρα προοπτική για την Ευρώπη!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ! ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!




Η Γερμανία, η παραχάραξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και οι οφειλές προς την Ελλάδα

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος ότι υπάρχει ακαδημαϊκό πρόγραμμα γερμανικού πανεπιστημίου εν έτει 2020 που, αναφερόμενο στον λιμό της Κατοχής, υιοθετεί την άποψη του διαβόητου Γιόζεφ Γκέμπελς, ότι, τάχα, υπεύθυνη για την πείνα στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής ήταν η «βίαιη βρετανική πολιτική του ναυτικού αποκλεισμού» και όχι η ληστρική πολιτική του Γ’ Ράιχ;

Κι όμως! Η ιστοσελίδα του προγράμματος «MOG - Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα», που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών της ΟΔΓ και ελληνικό γνωστό ίδρυμα, στο σχετικό με τον λιμό της Κατοχής σύντομο κείμενό της φιλοξενεί, στην αρχή μάλιστα, απόσπασμα τοποθέτησης του υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας! Όχι για να δείξει, με τα ίδια τα απεχθή λόγια του Γκέμπελς, πόσο φρικώδης, βίαιη και διεστραμμένη ιδεολογία και πρακτική ήταν ο ναζισμός, αλλά, αντίθετα, για να απομειώσει και να αποσείσει την ευθύνη του Γ’ Ράιχ για την πρωτοφανών διαστάσεων πείνα που θέρισε τον πληθυσμό της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής!

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύονται κάποιοι ιστορικοί και άλλοι, που, ηθελημένα ή αθέλητα, παρακάμπτουν τα ίδια τα αρχεία του Γ’ Ράιχ και της Βέρμαχτ, απ’ όπου αναδεικνύεται σε όλη του την έκταση το πρωτοφανές πλιάτσικο στο οποίο επιδόθηκε η ναζιστική Γερμανία γρήγορα, μεθοδικά και αποφασιστικά: θέτοντας με ευφάνταστους τρόπους υπό τον έλεγχό της τα μεταλλεία, τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, τα εργοστάσια πολεμοφοδίων, τις βιομηχανίες, τις τράπεζες και κάθε λογής παραγωγικές επιχειρήσεις• μέσω του κλήρινγκ αλλά και τυπώνοντας μάρκα κατοχής μηδενικής αξίας• κλέβοντας ξεδιάντροπα τη σταφίδα, το ελαιόλαδο, το κρέας, τις πατάτες και όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της χώρας μας• υποχρεώνοντας την Ελλάδα να της χορηγήσει το κατοχικό δάνειο την ώρα που κορυφωνόταν ο λιμός! Αναμφισβήτητα, ο βρετανικός αποκλεισμός όξυνε τις συνέπειες του λιμού, αλλά δεν ήταν η κύρια αιτία του. Όχι τυχαία, πουθενά στην ιστοσελίδα του προγράμματος δεν υπάρχει αναφορά στο έργο του σπουδαίου Γερμανού ιστορικού Μάρτιν Ζέκεντορφ, που τεκμηρίωσε με ντοκουμέντα της Βέρμαχτ τι πραγματικά έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Την τρομοκρατία της πείνας, ένα μεθοδικό σχέδιο για την καθυπόταξη του ελληνικού λαού, διαδέχθηκε η τρομοκρατία των Ολοκαυτωμάτων, το κάψιμο χωριών και η μαζική σφαγή αμάχων στα Καλάβρυτα, τη Βιάννο, το Κομμένο, το Δίστομο, τους Πύργους και το Μεσόβουνο, την Κλεισούρα, τη Δράκεια, τον Χορτιάτη, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο κολαστήριο του Χαϊδαρίου και σε όλη την Ελλάδα. Όμως πώς παρουσιάζεται το ζήτημα αυτό από το εν λόγω «ακαδημαϊκό» πρόγραμμα; «Περίπου 30.000 έως 50.000 είχαν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της Αντίστασης και του ανταρτοπολέμου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι που είχαν εκτελεστεί ή δολοφονηθεί σε πράξεις αντιποίνων». Μία ωμή προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης από τους θύτες της ναζιστικής θηριωδίας στην Αντίσταση! Αλήθεια, μήπως, σύμφωνα με τους εμπνευστές, υπεύθυνους και συγγραφείς του προγράμματος, έπρεπε να ραίνουμε με τριαντάφυλλα τους φασίστες εισβολείς και κατακτητές της πατρίδας μας, όπως μας ζητούσαν ο Τσολάκογλου, ο Πασσαδάκης και τα κάθε λογής «ιδιοτελή καθάρματα», που συνεργάστηκαν μαζί τους;

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι σκοπός του εν λόγω «ακαδημαϊκού» προγράμματος είναι η απαλλαγή της ΟΔΓ από τις απαράγραπτες, ενεργές και θεμελιωμένες στην Ιστορία και το Δίκαιο ελληνικές αξιώσεις για αποζημίωση και επανόρθωση. Όμως η κίνηση αυτή δεν είναι αποσπασματική. Εντάσσεται στο ευρύτερο εγχείρημα παραχάραξης της Ιστορίας, που συντονίζει η γερμανική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό με την προσπάθεια του Ρίχτερ να δυσφημήσει τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική μας Αντίσταση. Η προσπάθεια του Ρίχτερ ξεφούσκωσε με θόρυβο μετά τη θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα αλλά και μέσα στη Γερμανία όταν ο εν λόγω «ιστορικός» έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει «στοιχεία» μέσα στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών ότι η Γερμανία δεν χρωστά στην Ελλάδα από την Κατοχή, αλλά η Ελλάδα της χρωστάει κιόλας!

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Βερολίνου για περαιτέρω διείσδυση στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν στα χρόνια του μνημονίου η «γερμανοελληνική συνέλευση», το «γερμανοελληνικό ταμείο για το μέλλον» (έτσι ονομάζονται στη γερμανική γλώσσα). Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 30.11.2020 αποφάσισε να φέρει προς κύρωση στη Βουλή, για δεύτερη φορά (γιατί άραγε;), την ίδρυση του περιώνυμου «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας». Πώς εξηγείται άραγε αυτή η πρωτοβουλία την ώρα που η ΟΔΓ συνεχίζει προκλητικά και ατεκμηρίωτα να απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις κι επανορθώσεις;

Ας μη γελιόμαστε! Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης έχουν σαφή επιδίωξη: την παραχάραξη της Ιστορίας, τη διείσδυση στα κύτταρα και τους αρμούς της ελληνικής κοινωνίας και την απαλλαγή της Ο.Δ. της Γερμανίας, καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ, από την υποχρέωση απόδοσης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις τις ανέχονται είναι ανεξήγητο και εξοργιστικό!

Ας γίνει σαφές σε όλους: η φιλία και κατανόηση των δύο λαών δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στα στέρεα θεμέλια της Μνήμης, της Αλήθειας, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης. Η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, τα κόμματα, η ελληνική κοινωνία θα ορθώσουν τείχος στις επικίνδυνες αυτές μεθοδεύσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στη γερμανική κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχό της την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τον ρόλο του «επιτηρούμενου ιθαγενούς» για τον οποίο μας προορίζουν κάποιοι!

Η υποστήριξη και ενεργός συμμετοχή Γερμανών δημοκρατών, συλλογικοτήτων και κομμάτων στον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση απέναντι στις μεθοδεύσεις του γερμανικού κράτους αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανιδιοτελούς αλληλεγγύης και κοινής, δημοκρατικής, αντιφασιστικής πάλης, που ενώνει τους δύο λαούς και διανοίγει μία ελπιδοφόρα προοπτική για την Ευρώπη!



Σχολιο.- Την ώρα που παραδίδεται στο συγκεκριμένο "ευαγές ίδρυμα" η νεολαία στην Ελλάδα σε μια ας πούμε όχι μόνο "γερμανική ιστορική & ψυχική λοβοτομή" - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ "ΕΚΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ "ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ" ( ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ) ΣΤΟ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" ! ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΠΡΟΧΩΡΑ...( διαβάστε παρακάτω ) :

ALERT...ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ" ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ/ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ!

Η κα Κεραμέως έχοντας σαφώς "πολύ καλή γνώση" των διαφόρων "Λεσχών" της Παγκοσμιοποίησης για μια "Παγκόσμια η καλύτερα Ολιγοκρατική ιμπεριαλιστική Διακυβέρνηση" με την μέθοδο Εθνοδιάλυσης "μικρών ενοχλητικών λαών και...αναχρονιστικών περιφερειακών κρατών", από την μια συγκρότησε αρχές Νοέμβρη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΤΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ "ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ" - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ/ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ( ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ -ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΜΕ ΤΟ "ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ) ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠ/ΓΕΙΟΥ" ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" - ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΟΥΝ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ - ΟΙ ΜΕΝ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ "ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ" ΔΗΘΕΝ "Α.Ε.Ι ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ - ΔΕΣ - ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠ΄ ΤΟ ΚΑΤ΄ ΑΛΛΑ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ..."ΕΛΛΑΔΑΣ"

Και από την άλλη πλευρά προχωρά παράλληλα , θα λέγαμε "σαν" να πρόκειται για..."παράλληλους κύκλους μιας ενιαίας ιδεολογίας", η κα Κεραμέως κατέθεσε περήφανα στο Υπουργικό Συμβούλιο "σχέδιο υλοποίησης" του από την Γερμανία στρατηγικά προωθούμενου από το 2015΄ "Ιδρύματος ...Ελληνογερμανικής Νεολαίας" για την πνευματική "ουδετεροποίηση" της ελληνικής νεολαίας απέναντι στα διαχρονικά αποικιακά της συμφέροντα της και την προετοιμασία της για "αφαίμαξης εγκεφάλων" από την Ελλάδα προς εξυπηρέτηση της "γερμανικής οικονομικής ανάπτυξης" ( δες σχετικά την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μας )

Υ.Γ. Επίσης η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες κατέθεσε στη Βουλή “Σχέδιο Νόμου” ( μέσω “υπουργείου...πολιτισμού”) με τον οποίο επιτρέπει την εξαγωγή ελληνικών αρχαιοτήτων , ακόμα και ολόκληρων “μνημείων” !, για να εκτίθενται , πρωτόγνωρο αυτό, ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ σε μόνιμες εκθέσει και μουσεία στο εξωτερικό , ακόμα και σε μουσεία που “φυλάσσονται” πολλοί ληστεμένοι ελληνικοί αρχαιολογικοί θησαυροί !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υπ. Πολιτισμού, με τον νέο νόμο,

θα εξάγει όχι μόνο αρχαία,

αλλά και αρχαία μνημεία,

ως και για 100 χρόνια

στο εξωτερικό!!! 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ απέστειλε επιστολή προς την Διαρκή  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός, αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων  και μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), ίδρυση ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Μουσείο- Ελαιοτριβείο Βρανά» στον Δήμο Λέσβου και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Επειδή συζητείται στην Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που περιλαμβάνει τον νέο ιδρυτικό νόμο και Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, που πλέον μετονομάζεται σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), και άλλες διατάξεις του ΥΠΠΟΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν Ισίδρο: Στήνουν «Αραβική Άνοιξη» στην Κούβα υπό την καθοδήγηση του Πομπέο και την αμέριστη υποστήριξη του περιβόητου OAS

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Πιο πορτοκαλί πεθαίνεις – Ποιοι κρύβονται πίσω από το “Κίνημα του Σαν Ισίδρο” στην Κούβα;

Αυτοπαρουσιάζονται ως λογοκριμένοι και διωκόμενοι καλλιτέχνες απεργοί πείνας, στην πραγματικότητα είναι όμως ένα ακόμα γκρουπούσκουλο βγαλμένο από τις μηχανές παραγωγής “regime change” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το βασικό τους “ίνδαλμα”, το ράπερ Ντένις Σολίς Γκονσάλες να ονομάζει “πρόεδρό του” το Ντόναλντ Τραμπ,

Kυκλοφορεί τις τελευταίες και στη χώρα μας, και μάλιστα σε ιστοσελίδα του “αντιεξουσιαστικου χώρου”, κείμενο συμπαράστασης στο λεγόμενο “Κίνημα του Σαν Ισίδρο” στην Αβάνα, στο οποίο εμφανίζονται μια σειρά δακρύβρεχτα αντικουβανικά κλισέ, για διωκόμενους καλλιτέχνες και ΛΟΑΤΚΙ, κατάπνιξη της ελευθερίας της έκφρασης, προσπάθειας “απόλυτου ελέγχου” της τέχνης από την εξουσία και αλλά τινά παρόμοια.

Αν όμως δει κανείς το ζήτημα λίγο βαθύτερα, χωρίς τον εύκολο συναισθηματισμό στον οποίο επενδύουν οι συντάκτες του κειμένου κι όσοι συμμετέχουν στη διάδοσή του, θα αντικρύσει την πολύ γνώριμη πρώτη ύλη με την οποία επιχειρούνται να στηθούν οι ποικιλώνυμες πορτοκαλί επαναστάσεις σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Γι’ αυτό όντως αξίζει να ψάξει κανείς προσεχτικά ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που αυτοαναγορεύονται σε αντιφρονούντες καλλιτέχνες και υπερασπιστές της ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε μια χώρα όπου –παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις και σε αυτό τον τομέα κατά καιρούς– ο πολιτισμός αποτελεί εδώ και πάνω από μισό αιώνα εμπεδωμένο λαϊκό δικαίωμα κι όχι απλά χόμπι των ελίτ ή κλειστό κλαμπ λίγων κι εκλεκτών “ιδιοφυιών”.

Το “κίνημα” πήρε το όνομά του από τη γειτονιά του Σαν Ισίδρο στην Αβάνα, περιοχή λαϊκή, αλλά και κακόφημη, κάπως σαν τη δική μας Τρούμπα μετεμφυλιακά, όπου “εκτονώνονταν” Αμερικανοί ναύτες στα πορνεία και τα καμπαρέ της περιοχής.

Όλα αυτά άλλαξαν άρδην μετά την Κουβανική Επανάσταση το 1959, καθώς σήμερα η περιοχή διαθέτει μεταξύ άλλων τέσσερα σχολεία, ένα βρεφονηπιακό σταθμό, τρία κέντρα ολοήμερης φροντίδας παιδιών, 14 ιατρεία, μια κλινική παραδοσιακής ιατρικής και μια κτηνιατρική κλινική.

Η ομάδα που προσπαθεί να εξελιχθεί σε αιχμή του δόρατος των προσπαθειών αποσταθεροποίησης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, έχει στον πυρήνα της 14 άτομα, τα οποία υποστηρίζουν πως κάνουν απεργία πείνας, μέσω σόου σε ζωντανή μετάδοση στα ΜΚΔ, μια πρακτική που έχουν χρησιμοποιήσει κι άλλοι Κουβανοί αντικαθεστωτικοί.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις “απεργοί πείνας” αποδείχτηκε αργότερα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι απολάμβαναν κανονικά πλουσιοπάροχα γεύματα στη διάρκεια της υποτιθέμενης απεργίας τους.


Ως κεντρικό τους αίτημα, τα μέλη του “κινήματος” προβάλλουν την απελευθέρωση του ράπερ Ντένις Σολίς Γκονσάλες, που εκτίει ποινή φυλάκισης για απείθεια χωρίς να έχει εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι ομοϊδεάτες του επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως θύμα λογοκρισίας, στην πραγματικότητα ωστόσο η καταδίκη του δεν έχει καμία σχέση με το όποιο μουσικό του έργο, αλλά καθαρά με το γεγονός ότι παραβίασε τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, μεσολαβώντας έναντι αμοιβής για να σπάσει τουρίστας την καραντίνα, ώστε να μεταφερθεί από το χώρο όπου έμενε ως τα αποτελέσματα του τεστ σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Αβάνας.

Επιπλέον, ο Γκονσάλες αρνήθηκε να καταθέσει για τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές αντικουβανικές ομάδες των ΗΠΑ, καθυβρίζοντας με χυδαίες και ομοφοβικές εκφράσεις τον αστυνομικό που τον ανέκρινε.

Ο ίδιος ο Γκονσάλες ωστόσο, που ανοιχτά δηλώνει οπαδός του Τραμπ, τον οποίο ονομάζει “πρόεδρό του”, παραδέχτηκε σε βίντεο στα σόσιαλ πως σχετίζεται κύκλους που χρηματοδότησαν βίαιες επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας, όπως ο Χοσέ Λουίς Φερνάντες Φιγκέρας, που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση από την κουβανική δικαιοσύνη.

Ο Φιγκέρος φαίνεται να υποσχέθηκε έμβασμα 200 δολαρίων στο Σολίς, αν εκείνος έφερνε σε πέρας τις οδηγίες του. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει και την Ένωση Κουβανικού Ραπ να καταδικάσει τον Γκονσάλες, διευκρινίζοντας πως “η φωνή ενός αρχάριου χωρίς εδραιωμένο έργο δεν μπορεί να αναφέρεται ως αντιπροσωπευτική της χιπ χοπ μας, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι τμήμα ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου ανατροπής κατά της κουβανικής επανάστασης”.


Φιντάνι περιωπής είναι και ο φερόμενος ηγέτης του “κινήματος του Σαν Ισίδρο”, Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα, ο οποίος έλαβε εκπαίδευση από τη Mara Tekach, την περίοδο που εκείνη υπηρετούσε ως επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην πρεσβεία της χώρας στην Αβάνα.

Σε μια από τις εκπομπές τους, τα μέλη του κινήματος χαιρέτισαν τον τρομοκράτη Γουίλιαμ Γκονσάλες Καμπρέρα, ο οποίος μεταξύ άλλων ευθύνεται για τη χρηματοδότηση εμπρησμών σε καφετέρια, μπαρμπέρικο και συνοικιακό κατάστημα στην Αβάνα.

Ο Otero, επικεφαλής του γκρουπ, έχει ένα μακρύ ρεκόρ προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της βεβήλωσης της κουβανικής σημαίας. 

Διαθέτουν επίσης την αμέριστη στήριξη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, όπως και άλλων φανατικών πολέμιων της Κούβας, όπως ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο υφυπουργός δυτικού ημισφαιρίου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικλ Κόζα, φανατικός υπέρμαχος του δολοφονικού εμπάργκο των ΗΠΑ, καθώς και ο Λουίς Αλμάγκρο, γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) και τσιρλίντερ πραξικοπημάτων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.


Δεν είναι τυχαίο που η κουβανική κυβέρνηση μέσω του Γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνου ΗΠΑ Κάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο απηύθυνε διάβημα διαμαρτυρίας στον Τίμοθι Ζούνιγκα Μπράουν, εμπορικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας, για τη διαρκή ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας, η οποία “δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή”.

Προκειμένου να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα, οι επίδοξοι πορτοκαλί επαναστάτες εμφανίζονται να ζητούν το κλείσιμο των καταστημάτων ξένου συναλλάγματος στην Κούβα, μέτρου που αναγκαστικά υιοθέτησε η κουβανική κυβέρνηση μετά τις νέες εξοντωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ στο νησί.

Προφανώς, οι συγκεκριμένοι δεν αντιπαλεύουν την ύπαρξη αυτών των καταστημάτων, όπου οι αγορές γίνονται μόνο σε σκληρό νόμισμα, επειδή ανησυχούν για τις επιπτώσεις τους στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, καθώς ανοιχτά οι ίδιοι διατείνονται πως θέλουν μια “δημοκρατική, ελεύθερη και καπιταλιστική Κούβα”.

Το μεγαλείο της υποκρισίας τους ωστόσο αναδεικνύεται από το γεγονός πως οι ίδιοι εισάγουν τρόφιμα από το εξωτερικό μέσω ονλάιν πλατφόρμας, ενώ φαίνεται πως λαμβάνουν και υλική υποστήριξη από τους βόρειους συμμάχους τους, την ώρα μάλιστα που υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Η έλλειψη απήχησης του “κινήματος Σαν Ισίδρο” διαφάνηκε και από την πρόσφατη συγκέντρωση μόλις 100-200 ατόμων έξω από το κουβανικό υπουργείο πολιτισμού, σε αντίθεση με τη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στη σοσιαλιστική κυβέρνηση που διοργανώθηκε την Κυριακή στο πάρκο Τρίγιο της Αβάνας, παρουσία και του προέδρου Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ.


Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τα όσα διατείνονται τα αδρά χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ αντικουβανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της χώρας όχι απλά δεν “προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα εμφυλίου”(sic) εναντίον “όσων δεν ακολουθούν τη γραμμή”, αλλά αντίθετα δέχτηκε να συναντήσει μέσω του υφυπουργού πολιτισμού για ώρες αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ώστε να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Όλα αυτά πιθανότατα δε θα προβληματίσουν και πολύ όσους θα σπεύσουν για άλλη μια φορά να πατήσουν πρόθυμα την πορτοκαλί μπανανόφλουδα από “αντιεξουσιαστική” ή “προοδευτική” σκοπιά, είναι ωστόσο χρήσιμα για όσους καλοπροαίρετα αναρωτιούνται προς τι ο θόρυβος.

Ο κουβανικός λαός έχει αποδείξει όλες αυτές τις δεκαετίες με αγώνα και αμέτρητες θυσίες ποια ακριβώς είναι η άποψή του για τα παιδιά του ιμπεριαλιστικού σωλήνα και θα το πράξει και τώρα, ό,τι μεταμφιέσεις κι αν τα δεύτερα σκαρφιστούν για να συγκινήσουν ευαίσθητες φιλελεύθερες ή “ριζοσπαστικές” συνειδήσεις στη Δύση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη λένε Βόρεια Ήπειρο

4 Δεκεμβρίου 2020 

/// ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ 1913 :

4 Δεκεμβρίου παραχώρηση της 

Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία

Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 υπογράφεται το πρωτόκολλο 

της Φλωρεντίας με το οποίο η Βόρειο Ήπειρος

παραχωρείται στην Αλβανία.

Η Διεθνής Επιτροπή διακανονισμού των συνόρων Αλβανίας – Ελλάδας, υποβάλλει στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου, 

τις αποφάσεις που πάρθηκαν από αυτή, γνωστές ως 

«Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας», 

με βάση τις οποίες η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία.

Μετά από έντονη διαμαρτυρία και αντιδράσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, 

οι Πρεσβευτές των Μ. Δυνάμεων στο Λονδίνο έδωσαν διακοίνωση στην Ελληνική Κυβέρνηση, 

με την οποία της γνωστοποιούσαν ότι η απόφαση για οριστική παραχώρηση των νησιών του Αιγαίου εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωσή της στους όρους του Πρωτόκολλου της Φλωρεντίας.

Αγναντεύοντας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντραπηκε και η ντροπή

Η WWF ELLAS συνεργάζεται με ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ και καμώνεται πως συμμετέχει στο να σώσει φύση και ζώα

Η WWF ELLAS συνεργάζεται με την ΟΛΛΑΝΔΙΚΉ πολυεθνική Ahold Delhaize Group οπού έχει αγοράσει τα σούπερ μάρκετ AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 

H WWF ELLAS συνεργάζεται με την ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΗ πολυεθνική AMERRA CAPITAL και την ΑΡΑΒΙΚΉ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΉ MUDABALA οπού έχουν αγοράσει τις ιχθυοκαλλιέργειες NHREA

Η WWF ELLAS συνεργάζεται με το ΑΓΓΛΙΚΌ ΤΡΑΠΕΖΙΚΌ ΊΔΡΥΜΑ Lloyds Banking Group plc

Eτσι λοπον η wwf ellas- νηρεα-βασιλοπουλος και ΜΜΕ ανακοινωνωνουν επίσημα πως

"φάρμες τσιπούρας και λαβρακιού είναι πλέον πιστοποιημένες κατά το πρότυπο Aquaculture Stewardship Council. Η πιστοποίηση αυτή, η οποία χορηγήθηκε από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό Οίκο Lloyd' s, είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2013 η Νηρεύς, σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και το WWF Ελλάς. Πλέον οι μονάδες της εταιρείας στο Αλιβέρι και στη Φωκίδα είναι οι πρώτες που πιστοποιημένα εναρμονίζονται με τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει το πρότυπο ASC."

Και επειδή η WWF δεν μου απαντάει αν μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις αυτές όσοι μπορείτε σεμειλ και σελίδες της μπας και τοποθετηθεί δημοσιά

1) Ποια είναι η γνώμη της WWF για την χρήση σε τόνους στις ιχθυοκαλλιέργειες της καρκινογόνου και μεταλαξιογονου φορμόλης? 

2) Στις μονάδες της πολυεθνικής οπού συμμετέχει η WWF γίνεται χρήση αντιβιωτικων και φορμόλης?

3) Η φύση και τα ζώα σώζονται όταν υπάρχει συνεργασία με πολυεθνικές οπού τσακίζουν τον πλανήτη? 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ για τον Covid, ούτε η αγωνία του θανάτου από μια εύκολα διαδιδόμενη πλην ελάχιστα θανατηφόρα ίωση. Είναι ο θρήνος πως τίποτε δε θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ζωή δεν είναι μόνο όσα ζούμε αλλά και όσα θυμόμαστε. Και εμείς οι κάποιας ηλικίας, οι παλιάνθρωποι τρόπον τινά, έχουμε μνήμες ασύμβατες με το νέο κόσμο που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων… e-food, e-mail, e-shoping, e-banking, e-school, e-dating, e-moticons, e-working... και πάει λέγοντας.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, όμως ο φόβος της αρρώστιας θα επανέρχεται ως απειλή νέου ιού, γι’ αυτό μην πίνεις, μην καπνίζεις, μην ξενυχτάς, μην αντιδράς, μη φανατίζεσαι, stay cool, μείνε μόνος και σε απόσταση ασφαλείας, αποστειρωμένος, με ακρωτηριασμένα συναισθήματα, με κλονισμένο ψυχισμό, χωρίς κριτικό πνεύμα, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς μνήμες.

ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ πέρασε πολλές. Όμως αυτή είναι η πρώτη που οδηγεί ντουγρού σε αλλαγή πολιτισμού. Δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας ο άβουλος κι ελέγξιμος «μετάνθρωπος», που e-ζει στο νέο κόσμο του e-φασισμού, προσαρμόσιμος παντού και αποξενωμένος.

Ο COVID ΘΕΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τι είναι Συμφέρον και Ωφέλεια. Συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον μας, αλλά ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Εκείνο που μας οδηγεί σε πολιτιστική υποβάθμιση, με βίαιη αναστολή ή περιστολή ελευθεριών του λόγου και της μετακίνησης, με εξοβελισμό της τέχνης, με καταστροφή της μεσαίας τάξης, με ελευθερία άφιξης μόνο για τους ΠΕΠ, με την απειλή ενός πολέμου των πολιτισμών και με αλλαγή του «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ» σε «ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ»;

ΑΦΟΥ 87% ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝπροέρχονται από εσωτερικούς χώρους, γιατί μας έκλεισαν μέσα; Γιατί καταδιώκουν τις πλατείες, γιατί απαγορεύουν τη θάλασσα, την εκδρομή, την υπαίθρια αγορά, το θερινό σινεμά, το αρχαίο θέατρο, τη βόλτα, τη συναυλία, τα ανοιχτά κολυμβητήρια, τα όργανα γυμναστικής σε δημοτικά άλση; Γιατί απαγόρευσαν το ψάρεμα και την ορειβασία;

ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΔΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε ήδη φτωχοποιημένους, ενώ οι ίδιοι οι κυβερνώντες ζουν το «Μεγάλο Φαγοπότι», με τον «Μεγάλο Περίπατο», με τους πανάκριβους στολισμούς, με εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για προπαγάνδα, χωρίς καμμία κίνηση βελτίωσης του ήδη «ημιθανούς» Συστήματος Υγείας;

Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΥΠΕΡ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗτων ΜΜΕ καλλιεργεί τη μονοδιάστατη σκέψη και τη συναισθηματική αποσταθεροποίηση. Μας οδηγούν στη Νεύρωση (φόρα σωστά τη μάσκα, κράτα απόσταση, μην ακουμπάς τίποτα, βάλε αντισηπτικό, τήρησε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής κλπ), στην Κατάθλιψη (μη μετακινείσαι, μην αντιδράς, μην είσαι κι εσύ σαν τους «ψεκασμένους»), στην Μαζική Παράνοια και τελικά (μέσω έξαρσης της φοβίας και της καχυποψίας) στην Ψύχωση.

ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Αυτοί είναι, λέει, που προτείνουν τα μέτρα κι όχι εμείς οι κυβερνώντες. Μα, υπάρχουν διάσημοι επιστήμονες που προτείνουν διαφορετικά μέτρα, τα οποία μάλιστα είναι και προφανή: καραντίνα ΜΟΝΟ στους ευπαθείς και ηλικιωμένους, άμεση βελτίωση του Συστήματος Υγείας, έμφαση στις πρωτοβάθμιες δομές, άνοιγμα νοσοκομείων που έκλεισαν (πχ Λοιμωδών) κλπ.

ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ: Όταν η επιστήμη γίνεται άλλοθι της πολιτικής, δεν καλλιεργείται ούτε ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, ούτε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την επιστήμη. Μάλιστα, η μαζική δυσπιστία και καχυποψία απέναντι στους χρησιμοποιούμενους «βολικούς και χρήσιμους ηλίθιους επιστήμονες» αυξάνεται όταν μαθαίνουμε ότι το αναμενόμενο ΕΜΒΟΛΙΟ… ναι μεν, θα είναι ακίνδυνο, αλλά οι εταιρείες που θα το παράξουν «δεν θα φέρουν καμία ευθύνη έναντι του νόμου»!!

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, που δεν πυροβολεί στα πόδια. Το μυαλό είναι ο στόχος τους. Θα καταλήξουμε ζόμπι ή θα ανεβάσουμε τις στροφές στο νου μας; Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη. Μας κρατάνε αμόρφωτους για να τους πιστεύουμε. Μας φοβίζουν διαρκώς για να μην τους αντιστεκόμαστε Τα όσα ζούμε δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε ασκήσεις επί χάρτου, ούτε προσομοίωση. Είναι πραγματικά πυρά . Πιο πραγματικά δεν γίνεται.

Σπάσε τα δεσμά του μυαλού σου ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν όλος ο ελληνικός λαός είναι μέσα σπίτι του εδώ στην Αμερική σε πολλές πολιτείες ο κόσμος ξεσηκώνεται γιατί έχει αντιληφθεί ότι κάτι άλλο γίνεται πίσω από αυτό τον ιό Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχει προστατέψετε τον εαυτό σας απλά βάλτε την λογική σας και θα αντιληφθείτε ότι κάτι γίνεται κάτι άλλο θέλουν να μας περάσουν!!! Τα ΜΜΕ και όλες οι κυβερνήσεις είναι όλοι μία γροθιά να μην αντιληφθεί ο πολίτης ότι έχει δύναμη γιατί αν το αντιληφθεί τελειώνουν όλα σε ένα βράδυ καλό αγώνα σε όλους τους ελεύθερους Σκεφτόμενους έλληνες και ανθρώπους !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρίσι καίγεται…Χάος και φωτιά στη διαδήλωση κατά του νόμου καθολικής ασφάλειας…Ποιο lockdown;;; 

05/12/2020

Το Παρίσι φλέγεται .. οι διαδηλώσεις για 3η χρόνο κατά του νόμου  εφαρμογής Παγκόσμιος Νόμος Ασφάλειας έφεραν για άλλη μια φορά διαμαρτυρόμενους και ένωση του λαού σε μάχες με την αστυνομία του καθεστώτος. Αυτοκίνητα, συγκρούσεις, καπνογόνα, πολυκαταστήματα όπως το Carreffour παραθέτονται στις φλόγες.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ: XOYNTA ΠΑΝEYΡΩΠΑΙΚΗ

Τραυματισμοί… δια ρεπόρτερ τραυματισμένοι από βομβίδα κρότου λάμψης στο πόδι…

Επιδρομές σε υποκαταστήματα τραπεζών και μεσιτικά γραφεία ακινήτων.Στην boulevard Gambetta στο 20ο, και μεσιτικά γραφεία ακινήτων. Χάος και φωτιά. Σπασμένες βιτρίνες σπασμένα ΑΤΜ. Μαύρα σύνεφα καπνού υψώνονται από το Παρίσι Χρονος από 90 μαζικές διαδηλώσεις  5 Δεκέμβρη σε τηλεπικοινωνίες στην Τουλούζη, Λυών κ.α. Μέχρι 5.00 το απόγευμα στο Παρίσι έγιναν 22 συλλήψεις ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικά Γκεράλνα Νανειρ.

Σήμερα έχει την τιμητική de la Republique. Στοιχεία της ασφάλειας του καθεστώτος προσεγγίσαν τη πλατεία και περικύκλωσαν κι εγκλώβισαν 300 διαδηλωτές πριν από και πορεία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Χιλιάδες διαδήλωσαν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι ενάντια  στο πρόσωπο της αστυνομικής βίας,

Στήθηκε οδοφράγματα.Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν λέιζερ για να «τυφλώσουν» την αστυνομία.

Yπάρχει ένα εμβόλιο κατά της αστυνομίας;" γράφει το σύνθημα

Συνθήματα, «Κίτρινα γιλέκα» συμπληρωματικά διανθίζονταν με  «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, για ποιον! ". "Darmanin Macron κλέβουν τις ελευθερίες μας / απόσυρση του νόμου για την καθολική ασφάλεια", "IGP-Μίσος", "Όλοι, ξεχωριστοί" έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ εν μέσω καπνού και του ήχου των κροτίδων .Αντικαπιταλιστικά συμπληρωματικά ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ισραηλινός έποικος έβαλε φωτιά στην εκκλησία της Γεσθημανή στα Ιεροσόλυμα.. Μήνυμα για Χριστούγεννα…..

04/12/2020

Σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, Παλαιστίνιοι πολίτες απέτρεψαν μια προσπάθεια ενός ισραηλινοναζιστή εποίκου να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανή, κοντά στο Όρος των Ελαιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Και σιωναζιστικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, σήμερα το απόγευμα, την Παρασκευή, ότι οι ισραηλινοναζιστικές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν έναν έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων, αφού προσπάθησε να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ.

Ο σιωναζιστικός ιστότοπος “Mafzak Live” δήλωσε ότι ένας έποικος εισέβαλε στην εκκλησία, έριξε καύσιμα και προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ορισμένες από τις υπάρχουσες θέσεις, αλλά οι άνθρωποι της περιοχής παρενέβησαν και απέτρεψαν την απόπειρα του, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινοναζιστικές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο …και έσωσαν τον έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων.

Ο ιστότοπος επιβεβαίωσε ότι ένας 49χρονος ύποπτος συνελήφθη για ανάκριση αφού ήταν ύποπτος για εμπρησμό στην εκκλησία, ενώ πολλοί πάγκοι -καθίσματα της εκκλησίας υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά, ενώ ο φρουρός της εκκλησίας αναγνώρισε τον ύποπτο, και η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως. Αφού πιάστηκε από τους Παλαιστίνιους Ιερουσαλήμ, από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιστότοπος δήλωσε ότι τα πληρώματα πυρόσβεσης έφτασαν αμέσως και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα στην εκκλησία, υποδηλώνοντας ότι η πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε σκόπιμα από τον Ισραηλινό έποικο.

Πρόκειται για κλασική πράξη τρομοκρατίας κι ένα μήνυμα προ Χριστουγέννων……



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλέγεται από τις διαδηλώσεις το Παρίσι- Συμπλοκές με τις αρχές και 22 συλλήψεις

Το Παρίσι συγκλονίζεται από βίαιες διαδηλώσεις που διεξήχθησαν για να καταγγελθεί η αστυνομική ωμότητα αλλά και ο αμφιλεγόμενος νόμος για την ασφάλεια.

05 Δεκεμβρίου 2020 20:08

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν, στην αρχή της διαδήλωσης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση. Ένα φορτηγό διακρινόταν την ώρα που καιγόταν σε έναν δρόμο, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού σκέπαζε τον ουρανό σε εκείνο το σημείο.

Η διαδήλωση άρχισε το απόγευμα στο Πορτ ντε Λιλά, στη βόρεια πλευρά του Παρισιού, υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, μια εβδομάδα μετά προηγούμενη διαδήλωση στο Παρίσι που τελείωσε με βίαιες συγκρούσεις. Ομάδες νέων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Φώναζαν συνθήματα όπως: "Μακρόν, αρκετά!" ή, "Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι" και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Νταρμανέν παραιτήσου" ή "Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας".

Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων."Όλοι μισούν την αστυνομία", "αντι-αντι-καπιταλιστές", φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες. Τα οδοφράγματα πυρπολήθηκαν επίσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Volkswagen: Η επένδυση στην Τουρκία ακυρώθηκε για πολιτικούς λόγους

Το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία "τρόμαξε" τους μετόχους της Volksewagen και τελικά η επένδυση της εταιρίας στη χώρα ακυρώθηκε.

05 Δεκεμβρίου 2020 21:32

To είχαμε φανταστεί, το είχαμε εικάσει, πλέον η επιβεβαίωση υπάρχει και από τα πιο επίσημα χείλη. Ο O CEO της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις τόνισε ότι η επένδυση της γερμανικής αυτοβιομηχανίας στην Τουρκία ματαιώθηκε για πολιτικούς λόγους.

"Το πολιτικό κλίμα στη χώρα ανησυχούσε τους μετόχους. Ετσι πήραμε την απόφαση τελικά να μην προχωρήσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντις στην τουρκική έκδοση του Euronews.

Ο ίδιος μάλιστα έδειξε να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση: "Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε εργοστάσιο στην Τουρκία και συμβάλλουμε στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας. Η άποψή μου είναι διαφορετική από αυτή της γερμανικής κυβέρνησης" υπογράμμισε.

Η ακύρωση της επένδυσης,ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020. Τότε αποδόθηκε στη μειωμένη ζήτηση για αυτοκίνητα λόγω της πανδημίας. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι παραπάνω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Πλήθος κόσμου στην κηδεία 13χρονου που σκοτώθηκε από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του 13χρονου Παλαιστινίου Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή σε συγκρούσεις με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό.

05 Δεκεμβρίου 2020 16:03

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν το Σάββατο (5/12) στην κηδεία του Παλαιστίνιου εφήβου που σκοτώθηκε την Παρασκευή (4/12) κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε με το πρόσχημα της μάχης κατά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ο Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού στο περιθώριο μιας διαδήλωσης χθες στο χωριό Μουγκαγίρ, εναντίον της ισραηλινοναζιστικής εποικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή, κατόπιν διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ραμάλας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Σήμερα, πλήθος κόσμου συνόδευε τη σορό του αγοριού στους δρόμους της Ραμάλας και του Μουγκαγίρ, όπου ετάφη.

Η πόλη της Ραμάλας υπόκειται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά επισήμως 71.703 κρούσματα νέου κορονοϊού και 678 θανάτους από τους σιωναζί.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των ισραηλινοναζιστών στρατιωτών.

Δεκάδες αγωνιστές «επιχείρησαν να πετάξουν πέτρες και λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά» σε έναν δρόμο, «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές σιωναζί» είπαν οι σιωναζί.

Σήμερα, η ευρω αντιπροσωπεία για τους Παλαιστίνιους κατήγγειλε, σε ένα tweet, «την υπέρμετρη χρήση όπλων από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Σοκαριστικά πλάνα - Ρίχνουν τοξικά υγρά σε διαδηλωτές

Άγρια επεισόδια και μαζική καταστολή στο Σαντιάγκο της Χιλής - Διαδηλωτές ξέσπασαν εναντίον του προέδρου της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, ζητώντας την παραίτησή του.

05 Δεκεμβρίου 2020 13:36

Με τα ποσοστά δημοτικότητάς του να φτάνουν μόλις στο 13%, ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο ίδιος δέχεται κριτική για τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία σε συνέχεια της ύφεσης των προηγούμενων ετών στη χώρα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση κατηγορείται επιπροσθέτως για τον τρόπο που δρα η αστυνομία.

Την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την κύρια οδική αρτηρία της πρωτεύουσας της Χιλής, απαιτώντας την απελευθέρωση των κρατουμένων από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ξέσπασε μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας κατά του Πινιέρα. Συνολικά, πάνω από 10.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν την προεδρική έδρα με τις συγκρούσεις να είναι βίαιες.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη καταστολή, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων, καθώς και χρήση καυστικού υγρού από τα κανόνια που φέρουν οι "αύρες" της αστυνομίας.

Εκτεταμένη καταστολή σημειώθηκε και στις αρχές της περασμένης εβδομάδας σε πορεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών. Την Παρασκευή όμως σημειώθηκε η πιο έντονη κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των ενστόλων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Τα εγκαύματα σε διαδηλωτές είναι εμφανή.

Διαδηλωτές μάζεψαν δείγματα των υγρών για περαιτέρω χημική ανάλυση.

Οι πολίτες που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας προειδοποιούν πως τις επόμενες ημέρες οι διαδηλώσεις και οι ακτιβιστικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις πόλεις της επικράτειας, παρά την πανδημία.

Στις πορείες μετέχει και ο Gustavo Gatica που έχασε την όρασή του σε πορεία το 2019, σε ένα από τα πολλά επεισόδια αστυνομικής βίας.

Θυμίζουμε πως τον Οκτώβρη οι Χιλιανοί ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος του Πινοσέτ, δίνοντας το "πράσινο φως" για νέο Σύνταγμα για τη χώρα. Η απόφαση αυτή ήρθε ακριβώς ένα χρόνο μετά τις διαδηλώσεις του κινήματος κατά των ανισοτήτων.

Η αντικατάσταση του Συντάγματος, κληρονομιάς της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), αποτελούσε μια από τις βασικές διεκδικήσεις των ανθρώπων που κατέβαιναν στους δρόμους για να διαδηλώσουν από τη 18η Οκτωβρίου 2019 και μετά, απαιτώντας περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, όπως φαίνεται, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στη χώρα για να ξεριζωθούν οι συντηρητικές δομές.

Στη Χιλή οι νεκροί από την πανδημία ξεπερνούν τους 15.000, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Ωστόσο, αρκετά αστικά κέντρα έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα, με τους μεγαλύτερους περιορισμούς να εντοπίζονται στις νότιες περιοχές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός – Αθήνα: Έδωσαν πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι γιατί πήρε το ίδιο ταξί

Σάββατο 5 Δεκέμβριος 2020 | 06:08

Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι επέβαλαν αστυνομικοί που σταμάτησαν για έλεγχο ένα ταξί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στη λεωφόρο Αμαλίας το πρόστιμο των 600 ευρώ (300 ευρώ έκαστος) επιβλήθηκε επειδή πήραν το ίδιο ταξί, κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο πολίτης στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο είπε “είναι δυνατόν να μην μπορούμε με τη γυναίκα μου, να πάμε στο αεροδρόμιο, που είμαστε στο ίδιο σπίτι, που μοιραζόμαστε το ίδιο κρεβάτι, να μην μπορούμε να πάρουμε το ίδιο ταξί; Είναι λογικό να θέλουμε να πάμε στο Αεροδρόμιο και να πρέπει να πάρουμε δύο ταξί; Αυτό είναι άδικο”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ακροδεξιοί «Γκρίζοι Λύκοι» απειλούν με εκτελέσεις την κοινότητα των Αρμενίων στη Γερμανία

5 Δεκεμβρίου 2020, 07:18 

Δεκάδες απειλητικές επιστολές φτάνουν καθημερινά σε σπίτια των Αρμενίων στη Γερμανία. Αποστολέας η ακροδεξιά τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», καθώς η σύγκρουση Αρμενίων–Αζέρων για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να έληξε μεν, αλλά αναζωπύρωσε το μίσος της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης για τους μετανάστες Αρμενικής καταγωγής, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων έχουν μπει ακόμη και τα μικρά παιδιά των Αρμενίων, που απειλούνται με θάνατο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Στεκόμαστε δίπλα στα αδέρφια μας από το Αζερμπαϊτζάν και δεν θα επιτρέψουμε στα άθλια Αρμενικά σκυλιά της Αρμενίας να ζουν ειρηνικά στη Γερμανία» γράφει μία από τις επιστολές που παρέδωσε στις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ο επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας στη Γερμανία, Σερόβπε Ισακανιάν.

«Σας γνωρίζουμε, ξέρουμε πού είναι τα παιδιά σας, μέρα και νύχτα» γράφει μια άλλη επιστολή με την υπογραφή «Γκρίζοι Λύκοι» που βρέθηκε σε γραμματοκιβώτια Αρμενίων στο Χανάου.

Στο Ανόβερο, μέλη της Αρμενικής εκκλησίας έχουν δεχθεί τόσες απειλές ώστε η λειτουργία να γίνεται με αστυνομική προστασία.

Τρομοκρατημένοι, οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν ζητήσει την προστασία των γερμανικών Αρχών, αλλά -όπως γράφει η Die Welt «ανακύπτει το ερώτημα:

»Πώς γνωρίζουν οι Τούρκοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές τα σπίτια που κατοικούνται από τους Αρμένιους;

»Και όχι μόνο στο Χανάου, αλλά και στο Βερολίνο, την Κολωνία και το Αμβούργο;».

Η Αρμενικής καταγωγής Γερμανίδα ακτιβίστρια Γεκσά Μπακιρτσιάν λέει ότι δεν είναι καινούριο φαινόμενο η εγκληματική δράση των Γκρίζων Λύκων κατά των Αρμενίων στη Γερμανία.

«Υπήρξαν πολλές επιθέσεις εναντίον Αρμενίων ακτιβιστών, μετά την έγκριση τον Ιούνιο του 2016 από τη Γερμανική Βουλή του ψηφίσματος για τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915-16» λέει η Μπακιρτσιάν.

Πριν λίγες ημέρες, τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να τεθούν εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση στη Γερμανική Βουλή.

Και ούτε αυτό το μέτρο φαίνεται ικανό να αναχαιτίσει την τρομοκρατική δράση τους.

Στη Γαλλία τέθηκε εκτός νόμου η ακροδεξιά οργάνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διαμαρτυρηθεί.

«Είναι απαράδεκτο αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να περιοριστεί με οποιονδήποτε τρόπο όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, να περιορίζουν εύκολα την ελευθερία όταν σχετίζεται με άλλους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι, με τις ευλογίες του Τουρκικού κράτους, περισσότεροι από 200 υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων έκαναν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Ντιζόν, φωνάζοντας «Αλλάχ Αμπάρ» και απειλώντας επίσης τους Αρμένιους.

Οι ηγέτες τους δεν διστάζουν μάλιστα να ανακοινώνουν τις δράσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Και να ανεβάζουν φωτογραφίες, όπως το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων σε μια πόλη κοντά στη Λυών, το οποίο βεβήλωσαν γράφοντας με σπρέι Bozkurtlar, όπως είναι γνωστή η οργάνωση στην Τουρκία, αλλά και τα αρχικά «RΤΕ» -του ονόματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον περασμένο μήνα, Ολλανδοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση Ρούτε να θέσει εκτός νόμου τους Γκρίζους Λύκους και να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει την απαγόρευση.

Το 2019, η Αυστρία απαγόρευσε επίσης τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό που συμβολίζει τους Γκρίζους Λύκους.

Ο κουρδικής καταγωγής Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Αλί Ερτάν Τοπράκ λέει ότι «οι Γκρίζοι Λύκοι δεν απειλούν μόνο τους Αρμένιους στη Γερμανία, αλλά Αριστερούς, Αλεβίτες και Κούρδους, που επικρίνουν την πολιτική της Τουρκίας».

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κινητοποίησαν τους Γκρίζους Λύκους για να κάνουν το βρώμικο έργο της Άγκυρας, λένε Αρμένιοι ειδικοί, αφού ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η νέα ισλαμο-εθνικιστική γραφειοκρατία

Ο Τούρκος συγγραφέας Εργκούν Μπαμπαχάν περιγράφει τους «Γκρίζους Λύκους» ως μια δομή στην οποία συνδέονται οι μηχανισμοί κρατικής ασφάλειας, πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις νεολαίας.

«Με λίγα λόγια, η χρήση των Γκρίζων Λύκων εναντίον Αρμενίων στην Ευρώπη δεν είναι κάτι καινούργιο για την Τουρκία», λέει ο Μπαμπαχάν.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι η Άγκυρα ελέγχει ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών σε ολόκληρη την Ευρώπη που βασίζεται σε διάφορους ισλαμο-εθνικιστικούς κύκλους .

Ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Ντεμιράι, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού που ζει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ότι τα νήματα κινεί η νέα ισλαμο-εθνικιστική γραφειοκρατία του Ερντογάν.

«Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 κατά του προέδρου Ερντογάν και τις μεγάλες εκκαθαρίσεις στον στρατό, στο δημόσιο, στη δικαιοσύνη και τον ακαδημαϊκό κόσμο, η τουρκική κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ έχουν δημιουργήσει μια «νέα γραφειοκρατία» εξουσίας. Αυτή η γραφειοκρατία» -λέει ο Ντεμιράι- «βασίζεται σε διάφορες ομάδες πιστών του Ερντογάν, κυρίως από την νεολαία του κόμματος, αλλά και εθνικιστές που είναι ιδεολογικά προσκείμενοι στο ακροδεξιό Εθνικιστικό Κόμμα Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον οποίο συνεργάζεται στενά ο Τούρκος πρόεδρος».

Η νέα δομή εξουσίας στην Τουρκία ήρθε να αντικαταστήσει τους εκδιωχθέντες που δεν ήταν λίγοι: περίπου το 50% των ναυάρχων, στρατηγών και πτεράρχων, 18.000 άλλοι αξιωματικοί, 4.000 δικαστές και εισαγγελείς, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί, πάνω από 8000 ακαδημαϊκοί, περίπου 28.000 εκπαιδευτικοί και σχεδόν 145.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στη νέα γραφειοκρατία δεν λείπουν και άνθρωποι του υποκόσμου, όπως ο Αλαατίν Τσακιτσί, ο πιο διαβόητος ηγέτης της μαφίας στην Τουρκίας, ο οποίος πρόσφατα απελευθερώθηκε με κυβερνητική αμνηστία από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά και άλλες κατηγορίες- από συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα έως το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Τσακιτσί αφέθηκε ελεύθερος στις 16 Απριλίου 2020 μετά από πιέσεις του ακροδεξιού Κόμματος του Μπαχτσελί και τη χάρη που του έδωσε ο Ερντογάν.

Πριν 20 ημέρες, ο αρχιμαφιόζος απείλησε ανοικτά -τον «σκύλο» -όπως τον αποκάλεσε- αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή τόλμησε να ζητήσει την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη του φιλο-Κουρδικού HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με την Arab Weekly, o 67χρονος Τσακιτσί «έχει πλέον γίνει μέρος της de facto κυβέρνησης συνασπισμού στην Τουρκία», καθώς άρχισε να κάνει και δηλώσεις για μια σειρά από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Η αραβική ιστοσελίδα υποστηρίζει μάλιστα ότι «ο διαβόητος μαφιόζος έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τους Γκρίζους Λύκους και οργανώνουν από κοινού μυστικές αποστολές, καθώς ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του θέλουν να θέσουν σε λειτουργία μια εγκληματική μηχανή εκφοβισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο Τσακιτσί έχει άλλωστε συνεργαστεί με την διαβόητη ΜΙΤ -τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες- από το 1987 για τη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων.

Ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της ΜIT είχε καταθέσει μάλιστα στη δίκη του Τσακιτσί ότι ο αρχιμαφιόζος είχε χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε επιχειρήσεις των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι συμμετείχε σε σειρά δολοφονιών που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ για λογαριασμό σκοτεινών δυνάμεων στις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της κυβέρνησης.

Το 1999 συνελήφθη μάλιστα στη Γαλλία και παρέμεινε έξι μήνες στη φυλακή στη Νίκαια, πριν εκδοθεί στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Παρά όλα αυτά τα περιστατικά, ο Τσακιτσί, ο Μπαχτσελί και οι Γκρίζοι Λύκοι παραμένουν σταθερά στο προσκήνιο της τουρκικής πολιτικής.

Το 2019 το ακροδεξιό κόμμα του Μπαχτσελί γιόρτασε την 50ή επέτειό του.

Ένα μέλος του κόμματος που έζησε και εργάστηκε στη Γερμανία για περισσότερα από 20 χρόνια δεν δίστασε μάλιστα, μιλώντας στον ανταποκριτή του Γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου στην Κωνσταντινούπολη, δεν δίστασε να πει εντελώς κυνικά:

«Είμαι οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ. Πιστέψτε με. Πώς πρέπει να το θέσω – είμαι μέλος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης από 13 ετών, σήμερα είμαι 54 και ακόμη παραμένω μέλος του κόμματος του Μπαχτσελί». Του κυβερνητικού εταίρου του προέδρου Ερντογάν…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις άστεγοι νεκροί στους δρόμους της Πάτρας

Σάββατο 5 Δεκέμβριος 2020 | 03:16:

Τρεις άστεγοι, μία γυναίκα 65 ετών και δύο άνδρες 72 και 55 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους της Πάτρας χτυπημένοι από κορονοϊό.

Η πανδημία του κορονοϊού και οι συνέπειές της στην οικονομία αύξησε τον αριθμό των αστέγων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρεις άνθρωποι που είχαν χαρακτηριστεί άστεγοι έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες.

Νεκροί μια γυναίκα και δύο άνδρες, άστεγοι

Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και δύο άνδρες 72 και 55 ετών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Οι άστεγοι που κυκλοφορούν στους δρόμους της Πάτρας εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 20 άτομα, οι οποίοι όμως αρνούνται τη φιλοξενία τους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Γερεβάν κατά της κυβέρνησης

Τα αποτελέσματα της παράδοσης της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον προδότη πρωθυπουργό της Αρμενίας θα ταλαιπωρούν επί μακρόν τη χώρα. Διαδηλώσεις και το Σάββατο.

05 Δεκεμβρίου 2020 16:15

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Γερεβάν για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, που βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων επειδή αποδέχθηκε την εκεχειρία, με την οποία αναγνωρίζεται η νίκη του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από 6 εβδομάδες πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Νικόλ, παραιτήσου».

Πρόκειται για την ογκωδέστερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης από την έναρξη των κινητοποιήσεων αμφισβήτησης κατά του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν την 9η Νοεμβρίου με μεσολάβηση της Ρωσίας, προβλέπει όλα τα εδαφικά κέρδη στο Αζερμπαϊτζάν και κρίθηκε καταστροφική από πολλούς Αρμενίους, που ζητούν έκτοτε την παραίτηση Πασινιάν.

Μεταξύ των διαδηλωτών, ορισμένοι κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ άλλοι φωτογραφίες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο.

«Εξαιτίας του (Νικόλ Πασινιάν) η πατρίδα μας, ο λαός μας επλήγησαν σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαστούν γενιές ολόκληρες για να κλείσουν οι πληγές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάνια Κασατριάν, 49 ετών.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να οργανώσει την επιστροφή των κρατουμένων και των σορών των θυμάτων. Από την πλευρά της Αρμενίας, περισσότεροι από 2.300 στρατιώτες και 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΣΥ ΛΟΓΩ

ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για παραμονή στο ΕΣΥ των γιατρών που συνταξιοδοτούνται στις 31 Δεκεμβρίου 2020, λόγω της πανδημίας, για ένα ακόμη εξάμηνο.

Ο Δήμαρχος στην αίτησή του, δήλωσε την ετοιμότητά του να προσφέρει ό,τι και όπου μπορεί την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της θητείας του ως Δήμαρχος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω πώς να σας το πω και να μην ξινίσετε, αλλά θα το πω.

Χέστηκα για τις συγκινητικές ΄΄ιστορίες'' που οι Ιταλοί τραγουδούσαν στα μπαλκόνια τους. Η Ιταλία χθες είχε 993 νεκρούς, αριθμό ''ρεκόρ'' σε 24 ώρες, επειδή έκοψαν 37δις από το αντίστοιχο ΕΣΥ, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Συγκινητικές ήταν οι εικόνες των γιατρών από την κόλαση του Μπέργκαμο, στην απεργία που σήκωναν πλακάτ που έλεγαν φωνάξτε για μας.

Συγκινητικές ήταν οι εικόνες των Ιταλών εργαζομένων που σήκωναν ανάστημα και απεργούσαν, σήκωναν πλακάτ που έγραφαν: Αφεντικά ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Συγκινητικές ήταν οι εικόνες των Κουβανών κομμουνιστών γιατρών που πήγαν από την ''μικρή'' Κούβα να βοηθήσουν την ισχυρή Ιταλία μέλος των G7.

Συγκινητικός, υπόδειγμα και παράδειγμα είναι ο Κουβανικός Λαός, που αγωνίζεται και κερδίζει μάχες όπως αυτή της πανδημίας.

Χέστηκα για όλες αυτές τις ''συγκινητικές'' ιστορίες με μουσικούς γιατρούς που εμψυχώνουν τους μελλοθάνατους ασθενείς τους στα προαύλια των νοσοκομείων. Εμένα με συγκινούν οι γιατροί που λένε την αλήθεια. Ότι δλδ το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και αυτοί δίνουν μάχη, άοπλοι, απλήρωτοι, θρηνούν νεκρούς συναδέλφους τους και η διοικήτρια του Αγ. Σάββα κάνει ΕΔΕ για υγειονομικούς που ασθένησαν για να τους απολύσει.

Ο Βορίδης άλλωστε μας ενημέρωσε ότι οι υγειονομικοί συνδικαλιστές είναι αναξιόπιστοι γιατί «έχουν ιδεολογική κατεύθυνση». Γι αυτό τρώμε στη μάπα όλους αυτούς τους ''συγκινητικούς'' γιατρούς που «έχουν ιδεολογική κατεύθυνση» ίδια με τον Βορίδη. Μεγαλογιατρούς και ξεπουλημένους επιστήμονες, κάποιους διευθυντές που υποδέχονται τον Μωϋσή και χέστηκαν επίσης κι αυτοί που πεθαίνουν 7 στους δέκα ασθενείς τους εκτός ΜΕΘ. Το μοναστήρι της κυβέρνησης να είναι καλά και η ΝΔ.

Χέστηκα για την χριστουγεννιάτικη ''κατάνυξη'' της γέννησης του Ευρωανθρώπου της κονόμας και του κέρδους που σκορπά θάνατο, φτώχεια, εκμετάλλευση, λαθροεποίκους και ιμπεριαλιστικούς  πολέμους. 

Χέστηκα που έκλεψαν τα τιμαλφή από θυρίδες τράπεζας και παίζει εδώ και μια βδομάδα πρώτη είδηση , γιατί είμαι φτωχάλα κι αν αρρωστήσω δεν θα εισαχθώ ''προληπτικά'' σε ΜΕΘ ούτε καν σε ΜΑΦ. Δεν είμαι κυβερνητικός αξιωματούχος , αρχιεπίσκοπος, ιεράρχης, μεγαλέμπορος της ΙΔ. Υγείας, επιχειρηματίας. Θα ψοφολογήσω σπίτι μου, θα κολλήσω την οικογένειά μου, και το όνομα μου δεν θα ακουστεί ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ γιατί πρέπει να με ξεχάσουν. Είμαι θύμα των δολοφονικών εγκληματικών πολιτικών τους και πρέπει να αθωωθούν. Είμαι απλά ένα νούμερο στατιστικής. Ένα ποσοστό που ανεβοκατεβάζει την θνητότητα ή την θνησιμότητα. Δεν είμαι η κοινωνία, ο άνθρωπος. Είμαι ηλικιακή ομάδα, φύλο, έχω ή δεν έχω ''υποκείμενο'' νόσημα. Είμαι απλά ''κατηγορία''.

Σιχάθηκα πια δεν συγκινούμαι. Σιχάθηκα όλους τους παραπάνω κι απογοητεύομαι απ΄όσους ''συγκινούνται'' με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, κεράκια στα μπαλκόνια, φωτάκια στα μπαλκόνια, ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα, μισθό μέχρι να αρχίσει να πέφτει ο κόσμος από τα μπαλκόνια και να νιώσουν ξανά ΄'συγκίνηση'' παρέα με τους δολοφόνους.

Ίσως εγώ που συγκινούμαι με τις υψωμένες γροθιές των γιατρών έξω από το Υπουργείο, με τις οργισμένες φωνές των γιατρών που απαιτούν ΕΠΙΤΑΞΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, διεκδικώντας μέσα στη μούρη του Μητσοτάκη και της κουστωδίας του , να είμαι αναίσθητη. Ίσως εγώ που συγκινούμαι με τα πανό των συνδικάτων που ζητάνε ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, που αντιστέκονται στον εργασιακό Μεσαίωνα, χωρίς ΣΣΕ, μισθούς πείνας, τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, απληρωσιά και ευέλικτες μορφές απασχόλησης, να είμαι αναίσθητη. Ίσως εγώ που συγκινούμαι με αυτούς που αντιστέκονται αψηφώντας το όργιο καταστολής των ΜΑΤ, το ξύλο, τα χημικά τις διώξεις , να είμαι αναίσθητη. Ίσως εγώ που συμπάσχω , αγωνίζομαι και συγκινούμαι με όσους μικρομεσαίους μετά την καραντίνα δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα και θα ανήκουν στα 32 εκατομμύρια ανθρώπων που θα ζουν σε απόλυτη φτώχεια , να είμαι αναίσθητη.

Ίσως όμως και να είμαι από αυτούς που δεν θα γίνουν ''ρινόκεροι'' και η ''αναισθησία'' τους να επιμένουν στον σωστό προσανατολισμό να ανατραπεί η σαπίλα του Καπιταλισμού, είμαι η μοναδική ελπίδα και για τους ''ευαίσθητους''.

Αλήθεια εσείς οι ''ευαίσθητοι'' πλην όμως βεβαιωμένοι ότι έχω άδικο και ότι τίποτα δεν γίνεται με αγώνες, απεργίες, αντίσταση, σωματεία, ''τίποτα δεν αλλάζει'', με τι ακριβώς συγκινείστε κι εύχεστε ''Καλή χρονιά'' τις Πρωτοχρονιές;

Τι προσδοκάτε; Τι όνειρα κάνετε για εσάς και τα παιδιά σας; Τι τους λέτε για το μέλλον τους; 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από αστυνομικούς

 Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 21:28

Τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, ύστερα από καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελιδα από γυναίκα για σεξουαλική παρενόχλησή της από αστυνομικούς στους Αμπελόκηπους.

Στην ανακοίνωση του αρχηγείου αναφέρεται: «Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες, με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στους Αμπελόκηπους Αθήνας, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ανατέθηκε η διερεύνηση του περιστατικού στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στις αστυνομικές Αρχές καταγγελία γυναίκας για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο πάντως διερευνάται. Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε, η Κ.Δ. επέστρεφε από την εργασία της προς το σπίτι της με τα πόδια, το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, έξω από τον σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι, την σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Ωστόσο, ο έλεγχος δεν έμεινε εκεί και οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο, στερώντας από την Κ.Δ. το δικαίωμα να υποβληθεί, όπως η ίδια ζήτησε, από γυναίκα - αστυνομικό, παρουσιάζοντας δικαιολογίες. Στη συνέχεια ο σωματικός έλεγχος «μετατράπηκε σε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Κ., «καθώς, επέμενα για τη γυναικεία παρουσία, βάλθηκα σε μια διαδικασία να μην μπορώ να αντιδράσω πλέον από τα σχόλια που άκουγα, όπως, «μπορεί να έχεις κάτι κρυμμένο στο σουτιέν σου. Ωχ, δε φοράς σουτιέν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι - Δακρυγόνα και φωτιές σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

 Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 17:39

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά «κίτρινα γιλέκα», διαδηλώνουν σήμερα στο Παρίσι κατά της επισφάλειας και υπέρ των ελευθεριών, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συνολικά, περί τις 100 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες να διατηρούν την πίεση στην κυβέρνηση, την επομένη της παρέμβασης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που απέρριψε τις κατηγορίες περί αυταρχικής παρέκκλισης στη Γαλλία.

Στο Παρίσι, η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή, υπό τον φόβο επεισοδίων όπως το περασμένο Σάββατο, όταν η κινητοποίηση σηματοδοτήθηκε από βίαιες συγκρούσεις.

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί ως μια συγκέντρωση συνδικαλιστικών ενώσεων κατά της επισφάλειας, η σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να αποτελέσει παράλληλα διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για την ασφάλεια, που κινητοποιούν εδώ και εβδομάδες τους προασπιστές των ελευθεριών.

Κάτω από ένα πανό που ζητά «την απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια», ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Φιλιπ Μαρτινέζ εκτιμά, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως υπάρχει ταύτιση των διαφορετικών σκοπών της διαδήλωσης: «Δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών και του γεγονότος του να δίνουμε μάχη κατά της επισφάλειας και της ανεργίας, ιδίως σε αυτήν την περίοδο», αναφέροντας τις «καταχρήσεις των εργοδοτών» και τα «κοινωνικά προγράμματα» που «καταλύονται».

Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης να καταγγείλουν την αστυνομική βία στον απόηχο δύο υποθέσεων, στα τέλη Νοεμβρίου, που προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία: τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου παραγωγού και τη βίαιη εκκένωση ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

Σε ένα περιστατικό, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αφότου διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα προς τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Νεαροί, με κουκούλες, έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμενων επιβολής του νόμου σε ανάλογη κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας υπό το βλέμμα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Γαλλία, γη των δικαιωμάτων των αστυνομικών» και «Απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια».

«Οδεύουμε προς τον σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών. Δεν υπάρχει δικαιολογία», είπε η κάτοικος του Παρισιού Καρίν Σεμπαμπό.

Δεκάδες κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια.

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Παρίσι. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν, στην αρχή της διαδήλωσης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση. Ένα φορτηγό διακρινόταν την ώρα που καιγόταν σε έναν δρόμο, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού σκέπαζε τον ουρανό σε εκείνο το σημείο.

Η διαδήλωση άρχισε το απόγευμα στο Πορτ ντε Λιλά, στη βόρεια πλευρά του Παρισιού, υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, μια εβδομάδα μετά προηγούμενη διαδήλωση στο Παρίσι που τελείωσε με βίαιες συγκρούσεις. Ομάδες νέων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Φώναζαν συνθήματα όπως: "Μακρόν, αρκετά!" ή, "Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι" και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Νταρμανέν παραιτήσου" ή "Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας".

Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. "Όλοι μισούν την αστυνομία", "αντι-αντι-καπιταλιστές", φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες. Τα οδοφράγματα πυρπολήθηκαν επίσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Δεν μας ενοχλεί το ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ

 Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 02:10

Τη Ρωσία δεν την ενοχλεί το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως επίσης και η διάσταση απόψεων σε ορισμένα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μεταξύ των χωρών μας δεν υπάρχουν διαφορές σε θέματα ουσίας, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Μεσόγειος: διάλογος της Ρώμης».

«Δεν έχουμε κάποιες διαφωνίες επί της ουσίας με την Τουρκία… Είμαι πεπεισμένος ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αποτελούν παράδειγμα του πως δύο ανεξάρτητες χώρες συνεργάζονται από κοινού για να υλοποιήσουν την πολιτική τους. Δεν κάμπτονται ενώπιον κανενός, δεν θέτουν τελεσίγραφα, δεν υφίστανται έξωθεν επιρροές. Έτσι, το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ δεν συνιστά για μας κάποιο εμπόδιο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών μεταξύ των χωρών ανακύπτουν αναπόφευκτα διαφωνίες, αλλά αν είναι ανοιχτές στην συνεργασία, τότε μπορούν να εξισορροπήσουν τα συμφέροντα τους. «Και αυτό συμβαίνει στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι οποίες βασίζονται στις αρχές καλής γειτονίας, του αμοιβαίου υπολογισμού των συμφερόντων (…) Στην παρούσα χρονική περίοδο, οι πρόεδροι μας κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα μοντέλο συνεργασίας, το οποίο θα μπορούσε να μετριάσει τις αντιθέσεις αυτές και να τις ξεπεράσει», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε επίσης ότι η Μόσχα και η Άγκυρα, συνεργάζονται επιτυχώς σε διάφορες κατευθύνσεις και έχουν σχέδια προοπτικής για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. Ανέφερε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν στις προσεγγίσεις διαφόρων θεμάτων, οι δύο χώρες καταφέρνουν τελικά να ενώνουν τις προσπάθειες τους και να συνδράμουν στην κατάπαυση του πυρός σε διάφορες ζώνες ένοπλων διενέξεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν τους γράφει στ' αρχίδια του! Νέα τουρκική άσκηση νοτιοανατολικά της Κρήτης!

Χθες είχαμε τις τουρκικές ασκήσεις μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου...