Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Παρασκευη 4 Δεκεμβριου 2020

 

Ο καθηγητής Φαρμακολογιας του ΑΠΘ κ. Δημήτρης Κούβελας δήλωσε:

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για κανέναν άλλο κορονοϊό και δεν υπάρχει ούτε για το AIDS ούτε για τον Έμπολα.

Γιατί φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει για αυτόν τον κορονοϊό; Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό γιατί δεν μπαίνει μόνιμη ανοσία. Δεν μας σκοτώνει ο ίδιος ο ιός. Πεθαίνουμε από μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού. Εάν εγώ το ενισχύσω σε έναν ασθενή τότε θα πεθάνει από το εμβόλιο. Είναι κοινή λογική». 

Συμφωνούμε μαζί σας!

Πόσοι όμως διαθέτουν απλη

και κοινή λογική;

Όταν μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι στρατευμένο οικονομικά ή νοιώθει στρατευμένο μέσα από την καταπίεση, τον φόβο και τον τρόμο, δυστυχώς δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει την διαφορά, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Πολύ δύσκολα! 

Είναι πολλά τα λεφτά κ. καθηγητά. Και πολλοί εισέπραξαν προκαταβολές για να προωθήσουν τα εμβόλια που είναι αναξιόπιστα... 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα ξεπερνά τις κυρώσεις του καθεστώτος Τραμπ και διπλασιάζει τις εισαγωγές πετρελαίου.

Τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, η PDVSA, η εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, διπλασίασε την πώληση σε περίπου 639000 βαρέλια ημερησίως, διπλάσια από τον Οκτώβριο, όταν η πώληση σταμάτησε στα 360000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό οφείλεται στην άφιξη νέων πελατών που αντικατέστησαν τους πελάτες που σταμάτησαν να αγοράζουν πετρέλαιο τον Οκτώβριο μετά από μονομερείς κυρώσεις που επέβαλε το καθεστώς του Τραμπ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέτσας: Να πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το City Plaza;

04.12.2020 | 11:20

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 312.500 ευρώ στην Αλίκη Παπαχελά,  ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza που επί σχεδόν τρία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Με αφορμή την απόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

«Η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, «μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι “αλληλέγγυοι καταληψίες” γνώριζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το ξενοδοχείο City Plaza τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 έως τον Ιούλιο του 2019, με την ιδιοκτήτρια να ζητά την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν μέσα, όμως, όπως ανέφερε στην προσφυγή της, οι Αρχές συνέχιζαν να αδρανούν και να μην κάνουν τίποτα.

Σχολιο.- Η γερμανική ΜΚΟ δεν έχει ευθύνη; να της στείλουν το λογαριασμό. Αρκετά μάσησαν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σαραφιανός: Αδειάσαμε άρον - άρον την κλινική και δεν ήρθε ούτε ένας ασθενής

Πάνω από 100 κλίνες παραμένουν αδιάθετες στην κλινική που επιτάχθηκε, για να φιλοξενηθούν ασθενείς Covid19 - "Κανείς δεν ξέρει γιατί. Oι διοικητές της ΥΠΕ δηλώνουν παντελή άγνοια", ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών

 03/12/2020 10:43 

Πάνω από 100 κλίνες παραμένουν αδιάθετες στην ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φιλοξενηθούν ασθενείς Covid19. 

"Ενώ μας αδειάσαμε άρον-άρον από ασθενείς, και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, από εκεί και πέρα μπλεχθήκαμε με γραφειοκρατικά θέματα, με τεχνικά θέματα, ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο αποκατάστασης, σε εμένα δεν έχει έρθει κανένας, το προσωπικό είναι στη θέση του, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, έγινε η εκπαίδευση που απαιτείτο", δήλωσε πριν από λίγο στον Status FM o Γρηγόρης Σαραφιανός ιδιοκτήτης της ομώνυμης κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

"Κανείς δεν ξέρει γιατί, κανείς δεν δίνει απάντηση(…)οι διοικητές της ΥΠΕ μου δηλώνουν παντελή άγνοια και ο Υπουργός δεν μου σηκώνει το κινητό του», είπε ο κύριος Σαραφιανός μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη. Η κλινική του κ. Σαραφιανού έχει επιταχθεί προκειμένου να υποδεχθεί ασθενείς Covid19 και μάλιστα προσωπικό από το ΕΣΥ έχει ενταχθεί στο προσωπικό της από τα δημόσια νοσοκομεία με φύλλα πορείας, ωστόσο οι 100 κλίνες παραμένουν κενές. «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, υπάρχει αναγκαστική δέσμευση και επίταξη. Εκκρεμεί η ΚΥΑ Οικονομικών και Υγεία, είπε ο κ. Σαραφιανός. «Η λογική της απόφασης είναι ότι η αμοιβή θα είναι ανάλογη των εισαχθέντων ασθενών και της βαρύτητας της πάθησης. Από τη στιγμή που δε νοσήλευσα, είναι μηδέν εις το πηλίκο», τόνισε.

Έπεσαν οι εισαγωγές αλλά αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις και αυτό είναι ανησυχητικό", είπε σχετικά με την πορεία της πανδημίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης

Για «πλημμελή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς» κάνει λόγο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Ασθενείς μας αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το κλείσιμο ραντεβού για θεραπείες και νοσηλεία και την έμμεση προτροπή που αντιλαμβάνονται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών τους περιστατικών από τον ιδιωτικό τομέα υγείας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή και ζητείται η άμεση λήψη μιας σειράς μέτρων τόσο για την απρόσκοπτη νοσηλεία των ασθενών καρκινοπαθών όσο και των ασθενών που νοσούν από Covid και άλλες παθήσεις.

«Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνικές οχλήσεις για την ανεπάρκεια και την ελλιπή προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών στα Νοσοκομεία της πόλης μας, ακόμα και στο κατεξοχήν Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Θεαγένειο», τονίζει ο Σύλλογος στην επιστολή του προς τον υπουργό, επισημαίνοντας πως η μεγάλη αύξηση ασθενών με Covid-19 και η ανάγκη νοσηλείας τους «δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της ομαλής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών και της υγείας τους».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 312.000€ θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για τη ζημιά που έκαναν οι υπάλληλοι της γερμανικής ΜΚΟ στο City Plaza(κανονικότατοι υπάλληλοι παρακαλώ με αποδεικτικά στοιχεία που ήταν στο payroll της ΜΚΟ). Έτσι έκρινε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Οι πρόσφυγες- για τους οποίους λάμβαναν 15.000 το "κεφάλι" - δεν ήταν καθόλου πρόσφυγες δυστυχώς γιατί ούτε ένας δεν είχε κάνει αίτηση για Άσυλο στη χώρα μας. 

Εσύ κι εγώ λοιπόν θα πληρώσουμε τη "νύφη", αν και τα λεφτά έμπαιναν, όπως δήλωσε η ίδια η Αλικη Παπαχελα σε συνέντευξή της- στο λογαριασμό της κόρης του Λαφαζάνη, Ολγας... 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας

3/12/2020

Βρε ουστ!

Στο Δήμο Καρύστου οι γνωστοί ψευτόμαγκες ΑΠΕτζήδες κυκλοφορούν νύχτα μέσα στην καραντίνα όταν όλοι είναι κλεισμένοι μέσα! Και για άλλη μια φορά μετατρέπουν κατοικημένες, τουριστικές περιοχές σε εργοτάξια. Οτι γουστάρουν κάνουν εκεί στον Αετό, προκειμένου να ξεφορτώσουν και να μεταφέρουν τα παλούκια τους. Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Από ντόπια

"Νέος Χώρος Σταθμευσης εντός του Οικοδ. Συν. ΠΙΚΠΑ ΑΕΤΟΎ ΚΑΡΎΣΤΟΥ.... 2 Τρακτορες μεταξύ τους δεμένοι για κάθε ένα ρυμουλκο... Περνώντας τηλέφωνα την Αστυνομία.... Αν επιτρέπετε η Στάθμευση Τέτοιων Βαρέων Οχημάτων σε Δημοτικό Δρόμο ...."Εσείς γιατί είσαστε έξω σε ώρα απαγόρευσης".... Δεν υπάρχει τίποτα.... τίποτα...."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι που δηλώνουν Δικαιωματικοι Αριστεροί-Αναρχικοί, με τις πλάτες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν μέσα στο City Plaza και μέσω κάποιων Γερμανικών ΜΚΟ που έχουν άμεση σχέση με το Γερμανικό κράτος, πλουτίσανε πάνω στο όνομα της αλληλεγγύης, που δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από ατόφια εκμετάλλευση.

Αυτή την εκμετάλλευση του κάθε συριζοφρουρού Ανδρουλιδάκη φαίνεται πως θα τη πληρώσουμε όλοι εμείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Άγγελος Έβερτ.

Επιβλέπει την απαγόρευση μιας συγκέντρωσης, τον Δεκέμβρη του 1944.

Το 1941 ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής Αθηνών αφού έχαιρε της εμπιστοσύνης των κατακτητών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή, το 1944, κατ'επιλογή του Γ. Παπανδρέου έδωσε την εντολή για την έναρξη των πυροβολισμών ενάντια στους διαδηλωτές. 

33 νεκροί

Θα ακολουθήσουν πολλά. Η «νέα κατοχή» της Αθήνας, αυτή την φορά από την Βρετανική Αυτοκρατορία. Ο εξοπλισμός των ταγματασφαλιτών. Η λευκή τρομοκρατία ενάντια σε όσους αντιστάθηκαν. Οι Αμερικάνικες ναπάλμ ενάντια σε αντάρτες και αμαχους. Η Μακρόνησος.

Όσα και να γίνουν όμως τίποτα δεν αντικατοπτρίζει καλύτερα όσα συνέβησαν, από αυτή την φωτογραφία.

Το Ελληνικό κράτος είναι διαλυμένο. 

Και ξεκινά εκ νέου κάπως έτσι. 

Αυτός που συνεργάστηκε με τους ναζί δολοφονεί με ένα του νεύμα όσους αντισταθηκαν στους ναζί.

3 Δεκέμβρη 1944: Έτσι γεννήθηκε το κράτος μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούγοντας, πριν τριάντα χρόνια στη Λευκωσία, εκείνον τον παλιό Άγγλο στρατιώτη, που μου 'λεγε πόσο ντράπηκε λίγες μέρες μετά από τον Δεκέμβρη του '44, όταν έμαθε ότι στις μάχες στα Εξάρχεια είχαν απέναντί τους φοιτητές του ελασίτικου λόχου "Λόρδος Μπάιρον". 

"Αυτοί με τον Μπάιρον κι εμείς με τους Κουίσλινγκ", κατέληξε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο Ζαχάουι Υπ.Εμβολίου: Όποιος αρνηθεί το εμβόλιο δεν θα έχει πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και σινεμά

12/3/2020

Την προοπτική απαγόρευσης εισόδου σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εγείρει Βρετανός υφυπουργός, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων ειδικών.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ναντίμ Ζαχάουι, υφυπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19, είναι πιθανόν επιχειρήσεις και δομές όπως τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι να αρνούνται την είσοδο σε πελάτες που δε θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μολονότι ο εμβολιασμός δε θα είναι υποχρεωτικός, ο κ. Ζαχάουι είπε ότι οι υπεύθυνοι κοινόχρηστων χώρων, όπως τα γήπεδα, θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού για να επιτρέπουν την είσοδο.

Όπως τόνισε, κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του εάν θα εμβολιαστεί, αλλά θα μεταδοθεί το ισχυρό μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι πολύτιμα για τους ίδιους, την οικογενειά τους, την κοινότητα και τη χώρα τους.

Ήδη κάποιες αεροπορικές εταιρίες εξετάζουν την πιθανότητα να απαιτούν «διαβατήρια ανοσίας» πριν επιτρέψουν σε κάποιον επιβάτη να ταξιδέψει.

Οι ιδέες αυτές πάντως βρίσκουν αντίθετους κάποιους ειδικούς περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκφράζουν ανησυχίες περί αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Ζαχάουι είπε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ενδεχομένως για τη σχετική πιστοποίηση να αρκεί ένας κωδικός (QR) σε φορητή συσκευή όπως το κινητό τηλέφωνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμπτωσις ή Συνωμοσία;

Βαλερί, Ζισκάρ, Ντ΄Εστέν: τρεις επιφανείς Γάλλοι πολιτικοί πέθαναν ταυτόχρονα την ίδια μέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσαν τα χρήματα, άδειασαν την Κλινική και ούτε έναν ασθενή από κορόιδο'ι'ο δεν πήγαν εκεί για να τον... "περιθάλψουν". Και ακόμη κάποιοι επιμένουν πως... έχουμε πανδημία!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σαραφιανός: Αδειάσαμε άρον - άρον την κλινική και δεν ήρθε ούτε ένας ασθενής

Πάνω από 100 κλίνες παραμένουν αδιάθετες στην κλινική που επιτάχθηκε, για να φιλοξενηθούν ασθενείς Covid19 - "Κανείς δεν ξέρει γιατί. Oι διοικητές της ΥΠΕ δηλώνουν παντελή άγνοια", ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά τώρα οι "ειδικοί" βλακοτεχνοκράτες της μαύρης, άραχλης, κακιάς, στραβής κι ανάποδης συμφοράς άρχισαν να λένε ότι για τα κρούσματα που "δεν πέφτουν" (να μην πω τι ακριβώς να σας πέσει...) φταίνε "οι ενδοοικογενειακές μεταδόσεις"!

Δηλαδή λένε... "φταίτε εσείς που καθίσατε στα σπίτια σας επειδή σας διατάξαμε"!

ΜΑΔΕΡΙΑ, ΠΕΤΡΕΣ, ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΕΣ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο λόγος που δεν έχουμε την αναμενόμενη πτώση κρουσμάτων είναι η απείθεια του κόσμου", γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 

Ο λόγος που υπάρχει μια τέτοια εμετική φυλλάδα κι αλλά παρόμοια ΜΜΗ (Μέσα Μαζικής Ηλιθιότητας) είναι ότι δεν σας έχουμε πάρει με τις πέτρες και τα μαδέρια όπως θα οφείλαμε, λέω εγώ. 

Στο μεταξύ... επειδή υπάρχει και η "μείζων αντιπολίτευση", έπεσα χθες τυχαία σε διαδικτυακή συζήτηση τριών επιφανών συριζαίων δημοσιογράφων, οι οποίοι συμφωνούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει σχεδόν τίποτα διότι δεν τον αφήνουν οι Ευρωπαίοι και πρέπει "να εγκαταλείψει τις αριστερές αυταπάτες διότι είναι πλέον κόμμα εξουσίας", δηλαδή να γίνει κι αυτός Νέα Δημοκρατία (αργήσατε να τον "συμβουλέψετε"... έχει ήδη γίνει). 

Όχι ότι με νοιάζει τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά... δεν αυτοδιαλύεται καλύτερα;

ΜΑΔΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ - που είναι και η... ευγενικότερη εκδοχή, διότι... ούτε αυτά αρκούν.

Σχολιο.-  Κοίτα πάντως από το να πουλούν "ακραία επανάσταση, ρήξη και ανατροπή" και στο τέλος να υπογράφουν ό,τι τους δίνουν ίσως είναι καλύτερα έτσι σε σχέση με το τι να περιμένεις μόλις πέσει ο Μητσοτακισμός. Βέβαια ο Κούλης δεν θα πέσει γρήγορα, η κυριαρχία του στα ΜΜΕ είναι ολοκληρωτική, κίνημα δεν υπάρχει ακόμα ικανό να σταθεί απέναντι του (όπως το 2011 όπου οι Αγανακτισμένοι έπαιξαν ρόλο στο να γκρεμιστούν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το 77% που είχαν το 2009 στο ...27% και οι δύο μαζί στις πρώτες εκλογές του 2012).

Σχολιο.- Αν είναι να πέσει ο Μητσοτακισμός για να έρθει ένας Μητσοτακισμός με άλλο πρόσωπο, μη σώσει να πέσει.

Σχολιο.- Άλλο γράφω όμως. Πως είναι καλό τα κόμματα να δηλώνουν εξ αρχής και προεκλογικά τις προθέσεις τους κι όχι να πουλάνε επανάσταση προεκλογικά και ρεαλισμό μετεκλογικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΔΑΔ : Καταδίκη της Ελλάδας για την κατάληψη στο City Plaza – Θα πληρώσει αποζημίωση στην ιδιοκτήτρια

την Δεκεμβρίου 03, 2020

σχολιο.- Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα (γιατί εγώ και συ θα πληρώσουμε ΚΑΙ αυτό) τώρα το φαγοπότι μερικών επιτηδείων αλληλέγγυων που κονομούσανε στις πλάτες της ιδιοκτήτριας και των μεταναστών/εποίκων....λόγω της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ανεπάρκειας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους

σχολιο.- Έτσι είναι. Τα γαμισιατικα του κάθε αλληλέγγυου με βαθιά τσέπη θα τα πληρώσουμε εμείς...

σχολιο.- να τα πληρωσει Ανδρουλιδακης και τα συριζοπανα του «κοκκινηστου 105,5» και της αυγηανης ! Καταλαβες τωρα μ@λ@κ@ Αλ6 γιατι βγηκε ο γιος του δρακουλα !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φράση "Carthago delenda est" - η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί, είναι μια λατινική ρητορική φράση που προφέρεται από τον Cato the Censor (πολιτικός της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας). 

Είναι μια φράση που χρησιμοποιούμε, για να δηλώσουμε την εμμονή μας σε κάτι που ισχυριζόμαστε και υποστηρίζουμε. 

Πολλές φορές χρησιμοποιείτε για να δηλώσει γραφικές εμμονές κάποιου χωρίς λογικά επιχειρήματα. 

Κινδυνεύοντας λοιπόν να γίνω γραφικός ...

... εγώ θα επιμένω και μπορώ να το αποδείξω - ανά πάσα στιγμή - γιατί το ισχυρίζομαι: 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ !!! 

Με ακμαίες τις τράπεζες, 

δεν έχουμε καμία ελπίδα παληκάρια μου - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... 

Μπορούν να χρηματοδοτούν τον μισό πληθυσμό της γης, 

να στρέφεται εναντίον του άλλου μισού, συνεχώς ... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινεζο-αμερικανική έρευνα: Η επιβολή lockdown αύξησε τον κίνδυνο μετάδοσης μέσα στα νοικοκυριά

18:50 | 02 Δεκ. 2020

Οι επαφές ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας και γενικά ανάμεσα σε όσους μένουν μαζί, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη συνέχιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη διάρκεια ενός lockdown δείχνει μια κινεζο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο «Science», σύμφωνα με το «Nature» και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ανέλυσαν στοιχεία για 1.178 ανθρώπους της Χουνάν που είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2, καθώς και 15.000 στενές επαφές τους.

Διαπιστώθηκε ότι οι στενές επαφές ανάμεσα σε όσους συμβιώνουν, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ενώ ακολουθούν οι επαφές μεταξύ συγγενών στην ευρύτερη οικογένεια. Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρότερος για τις απλές κοινωνικές επαφές με φίλους, γνωστούς και αγνώστους (π.χ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καναδάς 

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, με το προσχημα του κορονοϊού, και έχουν αναγκαστεί να ζουν σε σκηνές, δίπλα σε πολυσύχναστο δρόμο στο Μόντρεαλ.

Εξαιτίας των lockdown και των μέτρων κατά του κινεζικού ιού, εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, που έχασαν ή θα χάσουν τις εργασίες τους, ή θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Δυστυχώς πολλοί από αυτούς θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους, μην έχοντας να πληρώσουν το ενοίκιο ή την υποθήκη τους, και κυριολεκτικά θα βρεθούν στο δρόμο, δημιουργώντας νέες στρατιές αστέγων.

Όταν αυτά συμβαίνουν σε πλούσιες χώρες, όπως ο Καναδάς, φανταστείτε τι θα συμβεί σε λίγο καιρό στην Ελλάδα...

Και όλα αυτά, για ένα ιό, του οποίου οι πιθανότητες να πεθάνεις, στατιστικά, είναι μηδαμινές...

Η αρχή του σκοτεινού χειμώνα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook ανακοίνωσε το μπλοκο αναρτήσεων κατά των εμβολίων!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!!!..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε, που λες, στη φόρα η συσκευασία του εμβολίου της AstraZeneca! Και μάντεψε! Ανάμεσα στα συστατικά του υπάρχει το ChAdOx1-S που είναι recombinant! ΄Οπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει, ότι κατασκευάζει ανασυνδυασμένο DNA, δηλ. DNA που περιέχει γονίδια από δύο διαφορετικά είδη...

ΓΙΑΤΡΟΙ που δε πληρωνοντε κ μπορεις να τσεκαρεις ειπαν¨΄

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΠΘ)

“Τα «εμβόλια» γενετικού υλικού (DNA και RNA) για την COVID-19 είναι η αιχμή του δόρατος για την είσοδο σε μια «νέα εποχή» γενετικά τροποποιημένων «εμβολίων» υψηλού κινδύνου και σηματοδοτούν το πέρασμα από τον εφιάλτη των Γενετικά Μεταλλαγμένων Τροφίμων στην κόλαση των Γενετικά Μεταλλαγμένων Ανθρώπων.”

Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει -κατά δική του ομολογία- ένα εμβόλιο που επηρεάζει άμεσα και φρικαλέα το γενετικό μας υλικό!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΕΠΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)

Το RNA, που το λανσάρουν ως αθώο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πληροφορίες στον οργανισμό (να τον επαναπρογραμματίζει).

ΔΡ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ)

Το εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό θα περιέχει γενετικό υλικό. Ποιος μας λέει, ότι αυτό δε θα ενσωματωθεί στο δικό μας DNA;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ)

Το εμβόλιο μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρο με τον ιό! Αφού δεν είναι ο ιός αυτός που σκοτώνει αλλά η έντονη ανοσολογική απόκριση σε αυτόν, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να σκοτώσει και η ανοσολογική απόκριση που θα προκληθεί μέσω του εμβολίου!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ (ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)

Τα RNA εμβόλια μπορούν να επιφέρουν γενετική τροποποίηση.

DR CARRIE MADEJ

Το συνθετικό mRNA του εμβολίου θα ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γενετικό υλικό και θα μετατρέψει τον άνθρωπο σε γενετικά τροποποιημένο οργανισμό.

Και βέβαια σύσσωμοι οι ιατροί πολλών περγαμηνών που συμμετείχαν στο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ είπαν:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα πρότεινε το «σφράγισμα» των ανθρώπων με barcode για τον κορωνοϊό!

24/11/2020

https://www.youtube.com/watch?v=9DcZvCxAB7M&feature=share&fbclid=IwAR3pahZ582jrgYXO78lu5e9cjozR_DbVQ1V3TCA2qLIm_rEPleBdT1KE6BU



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



′′ Η γερμανική ενεργειακή μετάβαση δεν τα πάει καλά με το e-car ′′

Αλλά είναι ακόμη χειρότερο για την οικολογική φατρία, που της αρέσει να παρουσιάζεται ως οπαδοί της Tesla, επειδή ο Musk τελικά χαστουκίζει σωστά τη σατανική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στους δώδε ′′ Εάν ηλεκτριστεί ολόκληρος ο τομέας των μεταφορών, χρειαζόμαστε διπλάσιο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αυξήσουμε την ικανότητα των αιολικών, ηλιακών και πυρηνικών σταθμών ", ο ′′ κόσμος ′′ επικαλείται το ρολόι της παγκόσμιας ηλεκτρονικής κινητικότητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορονοϊός: Το "Άγιος Σάββας" κατηγορεί γιατρούς επειδή νόσησαν!

Μια τραγελαφική ιστορία εκτυλίσσεται στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς η διοίκηση κατηγορεί 2 ειδικευόμενους και έναν ογκολόγο γιατρό επειδή νόσησαν από κορονοϊό.

04 Δεκεμβρίου 2020 13:30

Μια πραγματικά αδιανόητη υπόθεση φαίνεται να εκτυλίσσεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς η διοικήτρια φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για 3 εργαζόμενους. Και ποια ήταν η παραβατική τους συμπεριφορά; Κόλλησαν κορονοϊό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσοκομείο έχουν νοσήσει με κορονοϊού κατά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος, μάλιστα λέγεται ότι είναι πάνω από 60, γεγονός βέβαια το οποίο και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη διάσταση που έλαβε το ζήτημα θεωρείται τουλάχιστον παράλογη, καθώς σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς, το να κατηγορούνται υγειονομικοί που είναι οι πλέον εκτεθειμένοι στην πανδημία, ότι νόσησαν είναι τουλάχιστον γελοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις γιατροί νόσησαν πριν από ένα μήνα από κορονοϊό και μάλιστα με βαριά συμπτώματα, ενώ μετέδωσαν τον ιό και στις οικογένειές τους. Σαν να μην έφτανε αυτό χθες το πρωί στις 11 με εντολή της διοικήτριας κ. Μπαλαούρα, τους επιδόθηκε έγγραφο με το οποίο θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης λόγω...κορονοϊού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το θέμα.

Σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων κατέβηκε σήμερα στο προαύλιο του νοσοκομείου σε παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς η διοίκηση είναι ανένδοτη στην απόφασή της ενώ ήδη ορίστηκε με διαδικασία εξπρές η έναρξη της ΕΔΕ, με επικεφαλής της επιτροπής τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τη Δευτέρα εάν δεν αποσυρθεί η ΕΔΕ όλο το προσωπικό θα κάνει πορεία προς τα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και εάν δεν εισακουστούν θα κινηθούν προς το Υπουργείο Υγείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσιτσιπάς είδε το Harrods με τα μάτια του

Κι αν είσαι Τσιτσιπάς, με την κοινωνία πρέπει να πας: Γιατί η οργή για το άκαιρο σχόλιο του πρωταθλητή τένις είναι δικαιολογημένη.

04 Δεκεμβρίου 2020 07:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει καλό τένις. Αυτό από μόνο του δεν τον κάνει πρότυπο, ούτε δικαιολογεί να έχει κανείς αυξημένες προσδοκίες από ένα νεαρό αθλητή. Όμως τις κρίσιμες ώρες από κάθε πολίτη της χώρας, ιδίως από ένα νέο άνθρωπο, απαιτείται η στοιχειώδης ενσυναίσθηση και κοινωνική παρέμβαση.

Την ώρα που ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει ηρωϊκές μάχες, που η χώρα θρηνεί ήδη χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό, που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ή της οικονομικής καταστροφής, που το αύριο, επιδημιολογικά και οικονομικά, είναι ακόμη αβέβαιο, δεν μπορεί κανείς να δηλώνει ότι πρέπει να χτιστεί επιτέλους ένα Harrods στην Ελλάδα.

Πολλώ δε μάλλον όταν η χώρα μας δεν έχει τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας, που θα έπρεπε να έχει. Αντί για Harrods, που έγραψε ότι είναι το μόνο που χρειάζεται η Ελλάδα, ας χτιστούν ΜΕΘ. Αν ακούγεται αυτό σε κάποιον λαϊκίστικο, μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτός να είναι ελιτιστής και εκτός πραγματικότητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Δεκεμβρίου 1944: Η Ματωμένη Κυριακή με τα μάτια του Λουντέμη

Σαν σήμερα, πριν από 76 χρόνια το συλλαλητήριο του ΕΑΜ πνίγηκε στο αίμα, γράφοντας μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας, με την έναρξη των Δεκεμβριανών. Το απόσπασμα του Μενέλαου λουντέμη.

03 Δεκεμβρίου 2020 06:47

Κυριακή 3 Δεκέμβρη 1944. Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΕΑΜ συγκεντρώνεται από το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική του εμφυλίου πολέμου που προωθούσαν η ντόπια αντίδραση και οι Άγγλοι με την επιδίωξη τους για μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, για να διακηρύξει τη θέλησή του να αγωνιστεί για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.

Ο "Ριζοσπάστης" εκείνης της μέρας, που κυκλοφορούσε από τα χαράματα έγραφε στην κορυφή της πρώτης του σελίδας: "Όλοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου! Εμπρός για κυβέρνηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Εθνικής Ενότητας!". Το κύριο άρθρο γραμμένο από τον Γ. Ζέβγο, με τίτλο «ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», εξηγούσε μέσα από έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου πώς είχε προκληθεί η κρίση, με αποτέλεσμα τα μεσάνυχτα της 1 προς 2 Δεκέμβρη 1944 να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί του ΕΑΜ.

Τώρα -έγραφε ο Ζέβγος- το λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι μαχητές του ΕΛΑΣ, που τους ζητούν να παραδώσουν τα τιμημένα και κερδισμένα σε μάχες όπλα τους. Οι περήφανοι πολίτες της Αθήνας, που αντιμετώπισαν νικηφόρα τις ορδές των Γερμανών και των προδοτών. Ολοι οι δημοκράτες, όλοι όσοι πονάν την Ελλάδα και το λαό της θα βρεθούν ενωμένοι στις γραμμές του για να υπερασπίσουν τη λευτεριά του, τη ζωή του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα, την εθνική ανεξαρτησία. Ο ελληνικός λαός θα σαρώσει την κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου και θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας.

Όπως αναφέρει ο rizospastis, γύρω στις 10 και 45' π.μ. η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από χιλιάδες λαού. Μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί λαϊκές επιτροπές, διοικήσεις σωματείων και στελέχη του λαϊκού κινήματος. «Είχε προγραμματιστεί -γράφει ο Θ. Χατζής- ν' αρχίσει η εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία»... Τίποτα απ' όλα αυτά, όμως δεν έμελλε να γίνει.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά είχε δώσει την άδεια να γίνει το συλλαλητήριο, αλλά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 2 Δεκέμβρη η άδεια ανακλήθηκε με την πρόφαση πως το συλλαλητήριο ήταν η απαρχή «σειράς επαναστατικών πράξεων αι οποίαι απέβλεπαν εις κατάλυσιν του κράτους»4. Η άρχουσα τάξη έδινε τη μάχη για τη δική της επικράτηση μετά την απελευθέρωση. Επρεπε λοιπόν να υποταχτεί ο λαός με τη βία. Ετσι η ανάκληση της άδειας του συλλαλητηρίου ήταν μια σαφής πρόκληση σε βάρος του ΕΑΜικού κινήματος που εκδηλωνόταν στο παραπέντε για να προκαλέσει, το λιγότερο, όξυνση. Ομως κανείς δεν περίμενε να επακολουθήσει ό,τι επακολούθησε.

Το μακελειό

Η ώρα πλησίαζε 11 π.μ. και το πλήθος στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους όλο και πύκνωνε τις γραμμές του, με σημαίες, λάβαρα και πλακάτ, με προκηρύξεις και τα φέιγ - βολάν να πέφτουν βροχή. Τα συνθήματα «όχι άλλη κατοχή», «Παπανδρέου παραιτήσου» κυριαρχούν σ' όλα τα χείλη.

Οι αστυνομικοί είχαν οχυρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, στην ταράτσα και στα παράθυρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας), στην ταράτσα των Παλιών Ανακτόρων (Βουλή) και στο απέναντι του κτιρίου πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Επίσης στους γύρω από την πλατεία δρόμους υπήρχαν αγγλικά άρματα μάχης.

Οι πρώτες συγκρούσεις και αψιμαχίες των διαδηλωτών με την Αστυνομία εκδηλώθηκαν όταν το πλήθος έφτανε, από τους γύρω δρόμους, στα σημεία προσέγγισης της πλατείας Συντάγματος κι εμποδιζόταν να εισχωρήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει ορατός λόγος, από τα παράθυρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και από τα άλλα σημεία οχύρωσης των αστυνομικών άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί. Γράφει η Μέλπω Αξιώτη:

«Δίπλα απ' τα ανάκτορα αστυνομικοί και φασίστες εκείνη τη στιγμή μας πυροβολούν στο ψαχνό. Κορίτσια τότε δείχνουν τα στήθια τους και φωνάζουν: βαράτε εδώ! Είμαστε άοπλοι! Και οι φασίστες τα βαρούν... Οι νεκροί πέφτουν τώρα γύρω - τριγύρω μας ένας - ένας χάμω, σα σπουργίτια. Οι ξένοι ανταποκριτές στέκουν εκστατικοί. Ενας Αμερικανός με στολή χιμά κι αρπά πιστόλι αστυνομικού που ήταν έτοιμο ν' ανάψει. Αλλος Αμερικανός πίσω από τανκ εγγλέζικο φωτογραφίζει το λάβαρο του ΕΑΜ που μούσκεψε σε σκοτωμένου το αίμα... Πολλοί από τους πόλισμαν πετούν τα όπλα τους στους διαδηλωτές και οι διαδηλωτές τους σηκώνουν στα χέρια. Οι Αγγλοι γύρω - γύρω και πάνω στα τανκς, στη ''Μεγάλη Βρετάνια'' στα πεζοδρόμια, ανάμεσα στο πλήθος, φλεγματικοί παντού και αξιοπρεπείς στέκουν και βλέπουν τη δολοφονία μας, πως θάστεκαν να βλέπουν ταινία κινηματογράφου. Στο τέλος - τέλος παίρνουν μέρος. Μαζεύουν με τα φορτηγά τους, τραυματισμένους και γερούς. Ηταν αυτοί οι πρώτοι όμηροι. Σε λίγες μέρες γίνηκαν χιλιάδες».

Ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης ήταν 21 νεκροί και 140 τραυματίες7, γεγονός που δίκαια βάφτισε την 3η Δεκέμβρη 1944 ως «Ματωμένη Κυριακή».

Μαρτυρίες και ομολογίες για τη σφαγή

Στις 7 Δεκέμβρη του 1944, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε με ανακοινώσεις του προς τους ξένους ανταποκριτές ότι την ευθύνη για το μακελειό την είχε το ΕΑΜ γιατί το συλλαλητήριο ήταν ένοπλο και άρχισε με επίθεση κατά της οικίας του και στη συνέχεια εκδηλώθηκαν επιθέσεις κατά της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα αυτή να αναγκαστεί να αμυνθεί. Βέβαια, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι και τα ιστορικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως αποδεικνύουν κατά τρόπο κατηγορηματικό πως η Ματωμένη Κυριακή της 3ης Δεκέμβρη του 1944 ήταν δημιούργημα της ντόπιας αντίδρασης και των Βρετανών καθοδηγητών της. Εντούτοις, θα σταθούμε περισσότερο στο γεγονός αυτό καθ' αυτό για να το φωτίσουμε παραθέτοντας ορισμένες μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, καθώς και ομολογίες πρωταγωνιστών.

Ο Κ. Κουβαράς που ήρθε στην Ελλάδα την Ανοιξη του '44 με ειδική αποστολή της υπηρεσίας OSS9 των ΗΠΑ, παρακολούθησε τα γεγονότα της 3ης Δεκέμβρη 1944 από τον εξώστη του ξενοδοχείου «Μ. Βρετάνια». Να τι γράφει μεταξύ άλλων: «Είδα τον κόσμο να έρχεται σε παράταξη με τις σημαίες του -ελληνική, αμερικανική, βρετανική και ρωσική- μπροστά. Ηταν μια γιγάντια φάλαγγα, αλλά οι διαδηλωτές προχωρούσαν με τάξη τραγουδώντας αντάρτικα τραγούδια και φωνάζοντας συνθήματα. Ερχονταν δυτικά από την οδό Πανεπιστημίου και προσπάθησαν να μπουν στην πλατεία Συντάγματος στρίβοντας αριστερά στην οδό Οθωνος.

Η Αστυνομία τους σταμάτησε. Η πελώρια φάλαγγα άρχισε πάλι να κινείται για να μπει στην πλατεία, κατεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Η Αστυνομία και πάλι τους σταμάτησε κι η φάλαγγα άρχισε πάλι να κινείται... Το μπροστινό τμήμα του συλλαλητηρίου είχε φτάσει στην άκρη της πλατείας όπου βρισκόμασταν, και καθώς παρατηρούσα προσεκτικά, άκουσα τους επικεφαλής να συζητούν με την Αστυνομία, μόλις δέκα μέτρα από κει που στεκόμασταν. Προσπαθήσαμε να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση που διεξαγόταν σε υψηλό τόνο, αλλά δεδομένων των περιστάσεων το πράγμα δε φαινόταν εξαιρετικό. Οι διαδηλωτές σπρώχνανε για να μπουν στην πλατεία, αλλά δε γινόταν καμιά συμπλοκή. Ξαφνικά ένα παράγγελμα ''τραβηχτείτε πίσω:'' δόθηκε με μια στριγγλή, στρατιωτική φωνή και όλοι οι αστυνομικοί υποχώρησαν κάπου είκοσι μέτρα, γονάτισαν κι άρχισαν να πυροβολούν! Τα πυρά ήταν πυκνά. Διακόσιοι αστυνομικοί έβαλλαν ταυτόχρονα, οι περισσότεροι με αυτόματα...».

Ο δημοσιογράφος Μ. Φόντορ σε μια διαπίστωσή του που δημοσιεύτηκε στη «New York Post», στις 17/2/1945 γράφει: «Μέσα σε 25 χρόνια έχω δει σχεδόν όλες τις επαναστάσεις της Ευρώπης. Αυτή εδώ ήταν η πιο ήρεμη και πολιτισμένη επανάσταση που έχω δει ποτέ μέχρι τη στιγμή που η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί και οι Αγγλοι επενέβησαν».

Ο Κρις Γουντχάουζ, αρχηγός της βρετανικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για φιλοεαμικά αισθήματα, όσο και να προσπαθεί στα γραπτά του δεν καταφέρνει να κρύψει την αλήθεια που γνώριζε πολύ καλά. «Οταν τα πλήθη των διαδηλωτών -γράφει- βρέθηκαν αντιμέτωπα με την Αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος, πολλοί αστυνομικοί πυροβόλησαν κατευθείαν πάνω τους, πράγμα που χωρίς αμφιβολία, ήταν ο σκοπός για τον οποίο τα είχε συγκεντρώσει εκεί το ΚΚΕ».

Ας δώσουμε όμως το λόγο και στον άνθρωπο που διέταξε πυρ εκείνο το ματωμένο πρωινό του Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον, τότε, διευθυντή της Αστυνομίας Αγγελο Εβερτ, ο οποίος το 1958 σε μία συνέντευξή του, ομολόγησε ότι εκείνος, βάσει κυβερνητικών εντολών, έδωσε τη διαταγή να χτυπήσουν οι αστυνομικοί τους διαδηλωτές. Συγκεκριμένα, αφού αναφέρει -χωρίς βεβαίως να το αποδεικνύει- ότι υπήρχε σχέδιο να καταλάβουν οι διαδηλωτές νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας όπως η Αστυνομική Διεύθυνση, τα Παλαιά Ανάκτορα και τα υπουργεία Εξωτερικών και Στρατιωτικών, καταλήγει: «Εκείνην τη στιγμήν ακριβώς και βάσει των διαταγών τας οποίας είχον, διέταξα υπευθύνως και εγώ τη βιαίαν διάλυσιν των επιτιθέντων διαδηλωτών...»

Η 3η Δεκέμβρη του '44 θεωρείται, δικαίως, η απαρχή της μάχης του Δεκέμβρη. Δεν ήταν ένα τυχαίο αιματηρό γεγονός από τη μεριά της αντίδρασης, ντόπιας και ξένης, αφού το ματοκύλισμα του λαού επαναλήφθηκε την επομένη, 4 Δεκέμβρη, όταν ο λαός κήδευε τα θύματα της «Ματωμένης Κυριακής». Ούτε οι αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αναλάμβαναν αμέσως δράση κατά του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Τέλος, θα διευκολύνονταν κυβερνητικές λύσεις αποδεκτές από το ΕΑΜ που κάποια στιγμή φάνηκαν δυνατές όταν ο Παπανδρέου παραιτήθηκε για λογαριασμό του Θ. Σοφούλη, αλλά οι Εγγλέζοι δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε κυβερνητική αλλαγή.

Στις 7/11/1944, σε τηλεγράφημά του στον υπουργό του επί των Εξωτερικών Α. Ηντεν, ο Ου. Τσόρτσιλ, ανάμεσα στα άλλα, σημείωνε: «Περιμένω ανοιχτή σύγκρουση με το ΕΑΜ και δεν πρέπει να τη φοβόμαστε, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε διαλέξει με προσοχή το έδαφος». Δεν ξέρουμε αν το έδαφος που επιζητούσε ήταν εντελώς κατάλληλο στις αρχές Δεκέμβρη του '44. Ξέρουμε όμως ότι δε δίστασε να ματοκυλίσει τον ελληνικό λαό διατάσσοντας τα βρετανικά στρατεύματα να λειτουργήσουν ως δύναμη κατοχής. Η διαταγή που έστειλε στο στρατηγό Σκόμπι στις 5/12/1944 δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων: «Είσθε υπεύθυνος -έλεγε το κείμενο της διαταγής προς το στρατηγό- για την τήρηση της τάξεως στην Αθήνα και πρέπει να εξουδετερώσετε ή να συντρίψετε όλες τις ομάδες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που θα πλησιάσουν προς την πόλη... Μη διστάζετε, πάντως, να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη, όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση».

Για τα συγκεκριμένα γεγονότα, πολλά έχουν γραφεί που δεν είναι δυνατό να αναλυθούν εδώ. Αν ήθελε όμως να δει κανείς τη σημασία που είχε εκείνη η μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα, δεν έχει παρά να αναζητήσει τη σημασία που είχε για τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και του βρετανικού ιμπεριαλισμού.

Γράφει πάλι ο Τσόρτσιλ: «Η μάχη που διήρκεσε έξι εβδομάδες... έγινε για να καταλάβωμε την Αθήνα και, όπως θα δείξει η συνέχεια των γεγονότων, να απαλλάξωμε την Ελλάδα από τον κομμουνιστικό ζυγό. Την εποχή αυτήν που τρία εκατομμύρια άνδρες πολεμούσαν σε κάθε στρατόπεδο στο Δυτικό Μέτωπο και που τεράστιες αμερικανικές δυνάμεις ηγωνίζοντο εναντίον της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, οι ελληνικές αυτές παράφορες μπορούσαν να φαίνονται ότι είχαν ελάχιστη σημασία, αλλά δεν ευρίσκοντο λιγώτερο στο νευρικό κέντρο της ισχύος, της τάξεως και της ελευθερίας του Δυτικού κόσμου». Περισσότερα σχόλια ασφαλώς περιττεύουν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη "Ο μεγάλος Δεκέμβρης":

"Και ξημέρωσε η 3 του Δεκέμβρη. Τρεις του Δεκέμβρη!

Όποιος έζησε στις 3 του Δεκέμβρη, στις 4 μπορούσε να πεθάνει.

Ο προορισμός του ανθρώπου, που είναι: να κάνει κάτι μεγάλο ή να ζήσει κάτι μεγάλο, εκπληρώνεται. Γιατί ο λαός, ο Αθηναϊκός λαός, κείνη τη μεγάλη μέρα αποκαλύφθηκε μπροστά στο ίδιο του το μεγαλείο.

Η μέρα αποβραδίς ήτανε βροχερή. Ήτανε μια νύχτα βαριά από γεγονότα. Ο λαός είχε οχτώ χρόνια να πει: «Θα γίνει το δικό μου!» Οι δολοφόνοι τροχίζανε τα σπαθιά τους, ο λαός ετοίμαζε τη φωνή του.

Αύριο θα μιλήσουμε κι οι δυο. Είναι χιλιάδες χρόνια τώρα που η φωνή του λαού ακούεται, φτάνει να μην είναι παράφωνη.

Όλοι κοιμηθήκαμε σίγουροι και αποφασισμένοι. Ούτε στιγμή από κανενός το μυαλό δεν πέρασε ο δισταγμός. Ούτε στιγμή δεν ταλαντεύτηκε η ψυχή.

– Αύριο λοιπόν.

Ήτανε μια νύχτα που στα σπλάχνα της επώαζε τη θύελλα. Μέσα στους δρόμους της ψυχής άρχιζαν υπόκωφοι οι βρυχηθμοί του ανήμερου εκείνου θηρίου, που λέγεται «προδομένος άνθρωπος». Ο Λαός είναι λίμνη, δεν είναι ωκεανός, όμως αλλοί στον που θα την ταράξει. Πρέπει νάναι ή τρελός ή κακούργος. Κι αλλοίμονο! ο δικός μας ήταν κι απ’ τα δυο.

Όμως ας ξαναγυρίσουμε στη νύχτα, σ’ αυτή τη νύχτα του μεγάλου διλήμματος.

Στους κρύους δρόμους κυλούσαν ύπουλες οι σκιές του κακού.

Ένας ψηλός ολέθριος άνθρωπος σηκώθηκε να πάει στο κρεβάτι του γράφοντας πάνω στο φάκελο της συνείδησής του τη λέξη Σφαγή.

Όλη τη νύχτα έβρεχε. Η ψυχή ήταν μουσκεμένη από ιδρώτα και δάκρυα.

Ολονυχτίς οι καμπάνες χτυπούσαν το σηκωμό του γένους. «Η πατρίδα σε κίνδυνο». Ολονυχτίς. Αύριο θα κατεβαίναμε όλοι, γιατί όλοι ήμασταν σύμφωνοι κι όλοι αδικημένοι. Την άλλη μέρα κλείσανε όλες οι πόρτες, τα παράθυρα, οι φάμπρικες κι ένας άνθρωπος κατέβηκε μέσα στην Αθήνα και τη γιόμισε. Ήταν 3 χιλιάδων χρόνων (όσο ήταν και η αδικία).

Ήταν ήρεμος, αποφασιστικός. Είχε μια ολύμπια αταραξία και σιγουριά.

Πέρασε. Και στους δρόμους έμειναν τ’ αχνάρια του σαν αντίλαλοι απ’ την παντοδύναμη σιωπή. Περπάτησε με τα βήματα των προγονικών του θεών και ηρώων.

Μέσα στη φάτνη της ψυχής έσπαζαν μια μια οι πόρτες της μνήμης. Όσο όξος τον πότισαν οι προαιώνιοι δυνάστες, όσα λογχίσματα του δώσανε οι μισθοφόροι δούλοι. Ο άνθρωπος μ’ όσες φορεσιές και μ’ όσα χρώματα φόρεσε πάνω στη γη ο προλύτης, ο κάφρος, ο πληβείος, ο δουλοπάροικος.. με το χιτώνα, με τη μπλούζα, με την κελεμπία, με τη φέρμελη. Όλος ο άνθρωπος που έπασχε σ’ όλα τα κλίματα και τους καιρούς βρήκε τη φωνή του στις τρεις ακριβώς του Δεκέμβρη του 1944 μέσα στους δρόμους της Αθήνας.

Λευτεριά ή θάνατος!

Οι φονιάδες είχαν αποφασίσει αποβραδίς: «Θάνατος!»

Είκοσι μερόνυχτα, οι Εγγλέζοι και οι δούλοι τους κόλλησαν απάνω σε μια ημερομηνία: «10 του Δεκέμβρη». Και σε μια λέξη «αφοπλισμός». Ο προτέκτορας πήγαινε με τα νερά του Λαού. Τον αποκοίμιζε με την ισοπολιτεία και τη «Λαοκρατία» του.

Την 1 του Δεκέμβρη αδιάντροπα, απροειδοποίητα, δίνοντας μια κλωτσιά στα προσχήματα, φανερώνει ολόκληρο τον αποτρόπαιο σκοπό του. Ν’ αφοπλίσει, χωρίς όρους, τον Ελληνικό Στρατό για χάρη και προς όφελος των Εγγλέζων.

Αυτή ήταν η απότομη στροφή των 360 μοιρών που είχε υποσχεθεί.

Η υπαναχώρηση έγινε την 1 του Δεκέμβρη. Οι αντιπρόσωποι του Λαού στην Κυβέρνηση αποχώρησαν και το ανακοίνωσαν στο Λαό. Ο Λαός εγκαταλείπει τα έργα του και κατεβαίνει στο δρόμο να ζητήσει το λόγο. Ο υψηλός βλάκας απαντάει με φωτιά. Δεν τον συγκινούσε η φωνή του Λαού. Κείνος άκουε μόνο τη «φωνή του Κυρίου του»..

Ο Λαός κατεβαίνει να θάψει τα θύματά του..

Ήταν μια κηδεία που οι ζωντανοί δε θα ξαναδούν άλλη.

Οι μεγάλες αρτηρίες της πρωτεύουσας πλημμύρισαν από τον οργισμένο Λαοχείμαρρο.

Με βήματα βουβά και ψυχή γιομάτη κοχλασμό ο λαός σταμάτησε πάνω απ’ τα 28 φέρετρα. Ήταν 28 κορμιά που έφυγαν απ’ ανάμεσά μας με έκπληκτα μάτια. Τα φέρετρα έκλειναν 28 στόματα που φώναξαν ως το θάνατο «Δικαιοσύνη!».. Και τώρα ξαπλωμένα διαμαρτύρονται δυνατότερα.

Η μάνα Αθήνα έσφιξε τα δόντια της, έδεσε σφιχτά τα μπόλια της και κατέβηκε να θάψει τα παιδιά της. Είχε μια θεϊκή λύπη. Χωρίς κοπετούς, χωρίς μαλιοτραβήγματα. Μοναχά οι αιώνιοι μύθοι μας μιλούν για τέτοια μητρικά πένθη. Μια ολόκληρη μέρα παρήλαυνε η Αθήνα απ’ τους δρόμους της. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη! Ήταν ωχρή, αδέκαστη, αποφασισμένη.

Χρόνια τώρα είχε αποκάμει να μετράει τάφους. Όταν δεν μετανοιώνουν οι φονιάδες για τα κακουργήματά τους μετανοιώνουν οι δίκαιοι για την υπομονή τους.

Το πλήθος πήγαινε με ασάλευτα, σκληρά μάτια προς το κοιμητήρι. Πάνω απ’ το κεφάλι του σάλευαν σαν καπνοί τα μαύρα πανιά και ματωμένες παντιέρες. Τα πόδια αυτά, αυτά τα μυριάδες πόδια, ήταν αποφασισμένα όλα να μην τον ξανακάνουν αυτό το δρόμο!

Στις τρεις η ώρα ολόκληρη η Αθήνα γονάτισε. Ένα φαρδύ ματωμένο πανί συγκέντρωνε σε δυο γραμμές όλο το νόημα του όρκου και της απόφασης:

«ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ: ΤΙΣ ΑΛΥΣΣΙΔΕΣ Η ΤΑ ΟΠΛΑ»

Ήταν σαν μια φωνή καφτερή και αμετάκλητη.

Ύστερα η πομπή τράβηξε για το κοιμητήρι. Η Αθήνα λυσίκομη ακολούθησε. Κι εκεί, πάνω απ’ το νωπό αίμα, πάνω απ’ το νωπό χώμα ο Λαός ορκίστηκε όρκο φοβερό: «Θάβω τους τελευταίους 28 μου νεκρούς. Ο 29ος θάναι ο φονιάς. Ή εγώ!".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό, πάντως, που μερικοί απαιτούν να κατέβει ο στρατός στους δρόμους για να υπερασπιστεί την προεδρία στις ΗΠΑ ενός δημαγωγού μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά ούτε μετά από αυτό δεν θεωρούν πως είναι χουντικοί ή φασίστες, είναι πραγματικά κάτι στο οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός 13χρονος Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού

 Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 23:46

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε την Παρασκευή από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αφορμή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, "υπέκυψε στα τραύματά του αφότου πυροβολήθηκε με πραγματικές σφαίρες στο στομάχι" κατά τη διάρκεια ταραχών βορείως της Ραμάλας, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο χωριό Μουγάιρ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Ραμάλας όπου κατέληξε, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μουγάιρ, τον οποίο επικαλέστηκε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο σιωναζιστικος στρατός "διέλυσε βίαια" Παλαιστίνιους που διαδήλωναν κατά της δημιουργίας ισραηλινοναζιστικού εποικιστικου παρανομου συμφωνα με το  διεθνες δικαιο οικισμού στην περιοχή.

Τέσσερις άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά των ισραηλινοναζιστών στρατιωτών, μετέδωσε το Wafa.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σιωναζιστικος στρατός είπε ότι "γνωρίζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι ταραξίες  οι οποιοι επιμενουν να μην υποτασονται τραυματίστηκαν και ότι υπήρχε ένας Παλαιστίνιος νεκρός", αλλά αρνήθηκε υποκριτικα για άλλη μια φορα ότι έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών.

Σύμφωνα με τον σιωναζιστικο στρατό, "δεκάδες ταραξίες πέταξαν πέτρες προς το μέρος που ήταν οι σιωναζι στρατιώτες και οι σιωναζι αστυνομικοί στα σύνορα και προσπάθησαν να κυλήσουν πέτρες και φλεγόμενα ελαστικά" σε έναν δρόμο, "θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή σιωναζιστών" που βρίσκονταν εκεί.

"Οι σιωναζιστικες δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τους ταραξίες να αποκλείσουν τον δρόμο και απάντησαν κάνοντας χρήση μέσων για την καταστολή των ταραχών", δήλωσε ο σιωναζιστικος στρατός.

Το Παλαιστινιακό χωριό Μουγάιρ βρίσκεται κοντά σε αρκετούς σιωναζιστικούς παρανομους  οικισμούς και υπήρξε κατά το παρελθόν τόπος συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινοναζιστών εποίκων.

Βρίσκεται επίσης δίπλα σε μια περιοχή που ονομάζεται Ρας Αλ -Τιν όπου το ισραηλινοναζιστικο καθεστως απειλεί να κατεδαφίσει ένα σχολείο, κάτι το οποίο προκάλεσε στις αρχές Νοεμβρίου την καταδίκη της Ευρω Ένωσης, η οποία συγχρηματοδότησε την κατασκευή του σχολείου.

Η Δυτική Όχθη είναι Παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό.

Περισσότεροι από 450.000 ισραηλινοναζιστες ζουν σε σιωναζιστικούς οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα από το διεθνές δίκαιο στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν περίπου 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινστιτουτο ΓΣΕΕ

Εως 200 ευρω μισθος για το 12% των εργαζομενων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκε 13χρονο παιδί... χωρίς κανένας να νοιάζεται!

Ο Αλή είχε μόλις 13 χρόνια... δολοφονήθηκε πριν λίγες ώρες από τα σιωνιστικά-ναζιστικά κτήνη του κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη. Ο φονιάς, ένας "ελεύθερος σκοπευτής" σκόπευσε το στομάχι του αγοριού, στο χωριό Al-Mghayer (περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Ραμάλα).

Ο μικρός Αλή Αμπού Αλία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Ραμάλα, χειρουργήθηκε αλλά δεν οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του σώσουν τη ζωή. Η τρυφερή του καρδιά δεν άντεξε. Πριν λίγο ανακοινώθηκε ο θάνατος του μικρού Παλαιστίνιου.

Ποιος μπορεί να φανταστεί την καρδιά της μάνας που έχασε το μικρό της άγγελο;

Η "πολιτισμένη" δύση είναι υπόδουλη στο σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ΜΜΕ. Τους βάζεις ένα-δυο εκατομμύρια και λένε ότι είδηση θες. Λιβανίζουν επίσης όποιον θες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση, για τυχόν βλάβες λόγω εμβολιασμού;

Πιστεύω ότι για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ακολουθούν ελεύθερα αυτήν την πρακτική διαφύλαξης της υγείας τους κι εκείνων των άλλων, απαιτείται σαφήνεια: πρώτα απ' όλα, οι φαρμακευτικές εταιρίες πρέπει να υποχρεωθούν νομικά (με διάταγμα) να καταβάλουν αποζημιώσεις για βλάβες σε περίπτωση συνεπειών λόγω εμβολιασμού.

Εάν η κυβέρνηση δεν το κάνει αυτό, σημαίνει ότι είναι συνένοχη, αν η αντιπολίτευση δεν αγωνιστεί για αυτό σημαίνει ότι είναι συνένοχη. Το κέρδος των φαρμακευτικών εταιρειών δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την προστασία του πληθυσμού.

Σχολιο.- Μιλαμε για το τελος του κοσμου οπως τον γνωριζαμε!Μελεται να ζησουμε Οργουολικες καταστασεις,αλοιμονο στις γενιες που ερχονται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ETOIMAZOYN «διαβατήριο εμβολίου» για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις...

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ ΕΝΩΣΗ 

Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, δεν θα μπορεί να ταξιδεύει, να πηγαίνει σε συναυλίες, μαγαζιά κλπ. Για να μπορεί να κάνει αυτές τις δραστηριότητες, θα πρέπει να δείξει μια ηλεκτρονική ταυτότητα, που θα την σκανάρουν και θα ξέρουν αν έχεις εμβολιαστεί ή όχι.. Το ιατρικό απόρρητο καταρρίπτεται όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχολιο,- Δηλαδη πανε να το κανουμε υποχρεωτικο εκβιαστικα απο τη πισω πορτα καταπατοντας καθε συνταγματικη αρχη και δικαιο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ δεν δέχεται αποστολές! ΝΟΚ ΑΟΥΤ η Γενική Ταχυδρομική...

Κάτι ήξερα που δεν αγόρασα τίποτα. Θέλουν και ηλεκτρονικό εμπόριο τρομάρα τους.

Από σήμερα έως τη Δευτέρα η Γενική Ταχυδρομική σταματάει να δέχεται αποστολές από όλους τους πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Όσοι έχετε παραγγείλει κάτι από κατάστημα έως και την  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, θα παραλάβετε κανονικά το δέμα σας τις επόμενες ημέρες με τις παραδόσεις να πραγματοποιούνται ακόμα και Κυριακή.

Η Γενική Ταχυδρομική είναι νοκ άουτ, καθώς υπάρχει τεράστιος όγκος παραγγελιών. Για αυτό, με την αναστολή αποδοχής νέων δεμάτων ελπίζει να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες που περιμένουν το δέμα τους, με παραδόσεις αλλά και ανοιχτές αποθήκες ακόμα και την Κυριακή.

Όσοι παραγγείλατε σήμερα κάτι από κάποιο eshop με παράδοση από Γενική Ταχυδρομική θα είναι σα να το έχετε παραγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου.

Όπως μαθαίνουμε, λόγω του τεράστιου όγκου από τις ηλεκτρονικές αγορές, η Γενική Ταχυδρομική θα βάλει πλαφόν στα καταστήματα σε αριθμό αποστολών ανά ημέρα αλλά και στο βάρος των δεμάτων, δηλαδή δε θα δέχεται δέματα άνω των 5 κιλών.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, η Γενική Ταχυδρομική έλαβε αυτή την απόφαση σήμερα το πρωί, καθώς αυτή τη στιγμή στο κέντρο διαλογής της εταιρείας στην Αθήνα εκτιμάται ότι βρίσκονται στοιβαγμένες περισσότερες από 500.000 αποστολές.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος αρκεί να γνωρίζουμε πως η εταιρεία είχε μέσο όρο 80.000 αποστολές ημερησίως σε όλη την Ελλαδα, ενώ στη δεύτερη καραντίνα που διανύουμε έφτασε τις 220.000.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερο και δε σταματάει μόνο στη Γενική Ταχυδρομική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, καθώς μαθαίνουμε ότι έχουν στα κεντρικά διαλογής αποστολές που τους έχουν παραδοθεί από τα eshop 10 με 12 ημέρες πριν!