Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Πεμπτη 3 Δεκεμβριου 2020

 

Απέλυσαν από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών για «προσωπικούς λόγους» όπως ισχυρίστηκε η ίδια

2 Δεκεμβρίου 2020

Την αναίτια – όπως υποστηρίζει η ίδια – απόλυσή της από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ καταγγέλλει η κα Αλεξία Τσίμπρη από τον Πύργο. Μάλιστα η ίδια περιγράφει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της τις συνθήκες απόλυσής της ως παράξενες, αφού όπως λέει η απόλυσή έγινε στην κουζίνα της επιχείρησης, με απειλές για μην καταβολή της αποζημίωσής της ενώ της απαγόρευσαν να φύγει εάν δεν υπέγραφε το χαρτί της απόλυσης.

Το θέμα έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου που στέλνει επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον ΣΕΠΕ και την ΓΣΕΕ.

Η απολυμένη υπάλληλος Αλεξία Τσίμπρη σε δηλώσεις της χθες, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Εργάζομαι σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, ξένη εδώ στον Πύργο. Με κάλεσε την Πέμπτη το πρωί η διευθύντριά μου μαζί με την επιθεωρήτριά μου και μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου χωρίς να μου δώσουν τους ακριβείς λόγους που με απολύουν, αλλά κάποιους που δεν ισχύουν. Δεν με κάλεσαν στο γραφείο που υπάρχουν κάμερες, αλλά στην κουζίνα, να μου ανακοινώσουν την απόλυσή μου. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω γιατί τους ζήτησα τους λόγους. Μου είπαν απλώς, ότι δεν απέδιδα στη δουλειά μου.

Μετά από πέντε χρόνια μου είπαν ότι δεν απέδιδα, εγώ που πριν από δύο μήνες είχα πάει και στη Ζάκυνθο για να βοηθήσω και εκεί πήρα συγχαρητήρια μέχρι και από την διευθύντρια στα κεντρικά από την Πάτρα, η οποία μου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο σπίτι μου.

Όταν αρνήθηκα να υπογράψω μου είπαν ότι δεν μπορώ να φύγω από το χώρο αν δεν υπογράψω, τους είπα ότι πρέπει να ενημερώσω τους δικούς μου, να διαβάσω με προσοχή το χαρτί, γιατί είχα ταραχτεί εκείνη τη στιγμή, να ενημερώσω το δικηγόρο μου.

Όχι μου λένε ότι δεν μπορείς να φύγεις αν δεν υπογράψεις και μάλιστα θα χάσεις και την αποζημίωση σου. Τους ζήτησα να με αφήσουν να φύγω και μου απάντησαν να μην τους αναγκάσω να προβούν σε άλλες ενέργειες. Εκείνη τη στιγμή τους ρώτησα αν με εκβιάζουν και μου απάντησαν “πάρτο όπως θες”.

Τους είπα τότε ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν. Όταν έφευγα η διευθύντρια μου φώναξε ότι αν δεν υπογράψεις θα χάσεις την αποζημίωση σου και είπα ότι δεν υπογράφω γιατί είναι παράνομη η απόλυσή μου και ότι θέλω να μιλήσω με τα κεντρικά να μάθω γιατί έγινε αυτό» είπε η κα Τσίμπρη.

«Πιστεύω ότι η απόλυσή μου είναι καθαρά για προσωπικούς λόγους και όχι για εργασιακούς. Γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα για να προστατέψω και τα άλλα παιδιά που βρίσκονται στη δουλειά γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις. Έχω τρία παιδιά, την έχω ανάγκη τη δουλειά μου, αλλά κυρίως είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, γιατί δέχτηκα εκφοβισμό προκειμένου να υπογράψω την απόλυσή μου. Δεν υπέγραψα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας μου την θυροκόλλησε στην πόρτα του σπιτιού μου δικαστικός επιμελητής. Ο φάκελος μου είναι πεντακάθαρος, έχω μόνο δύο επιπλήξεις για κάποια ταμειακά λάθη ασήμαντα, που έχουμε όλοι. Δεν μου έκαναν ποτέ παρατήρηση, ο φάκελος μου είναι πεντακάθαρος” εξήγησε.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Πύργου η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη, τόνισε ότι «… βρισκόμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω COVID. Θέλω να πω ότι τα εργατικά δικαιώματα ειδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει, δεν διασφαλίζονται από κανένα νόμο, υπάρχει το σύστημα “ότι ό,τι θέλει ο εργοδότης αυτό και πράττει”. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σου έρθει ηλεκτρονική απόλυση και βέβαια μπορεί να σου έρθει και χωρίς την αποζημίωση σου. Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα με μία κοπέλα η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, μονογονεϊκή οικογένεια, με άσχημη βιοποριστική κατάσταση και εν μέσω πανδημίας της ήρθε ξαφνική απόλυση απ’ την εργοδοσία του σουπερμάρκετ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρεμένος : «Η Ελλάδα απέτυχε επειδή δεν έχει ομοφυλόφιλους και αλλοδαπούς στην κυβέρνηση όπως η Γερμανία».

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: Β Α Ρ Ε Μ Ε Ν Ο Σ ! ! !

έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...

σχολιο.- Άλλος μαλακας μας βρήκε

σχολιο.- Ρε μεγάλε Βαρεμένε! Την έχεις έμφυτη τη μαλακία ή  κάνεις φροντιστήριο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Η κάνναβη δεν ανήκει πλέον στα “επικίνδυνα ναρκωτικά” || Ιστορική απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Με ένα ψήφισμα που προφανώς θα μείνει στην ιστορία, τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν εχθές 2 Δεκεμβρίου του 2020 τη φαρμακευτική αξία της κάνναβης και την αφαίρεσαν από τη λίστα των “επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών”.

Το φυτό που χρησιμοποιείται από την ανθρωπότητα για θεραπευτικούς λόγους εδώ και χιλιάδες χρόνια, αφού τα τελευταία 60 χρόνια λοιδορήθηκε, απαξιώθηκε, δαιμονοποιήθηκε και κυνηγήθηκε όσο κανένα άλλο, κάνει έτσι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πλήρη νομιμοποίησή του και μέσα από τις διεθνείς συνθήκες. 

Η απόφαση της UN Commission on Narcotic Drugs -CND, της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ, ήρθε μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Και πλέον η κάνναβη αφαιρείται από τη κατηγορία IV των ναρκωτικών όπου και είχε τοποθετηθεί με τη Συνθήκη του 1961 του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά  δίπλα σε ουσίες επικίνδυνες, εξαρτησιογόνες  και χωρίς θεραπευτικές χρήσεις όπως η ηρωίνη.

Ωστόσο, η κάνναβη εξακολουθεί να παραμένει απαγορευμένη για μη φαρμακευτικούς σκοπούς σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών

Η απόφαση υπερψηφίστηκε με 27 ψήφους. Κατά τάχθηκαν 25 χώρες.

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν υπέρ, ενώ η Ρωσία ηγήθηκε του μπλοκ των χωρών – ανάμεσά τους η Κίνα, το Πακιστάν και η Νιγηρία – που ψήφισαν κατά.

 Ο εκπρόσωπος της Κίνας ξεκαθάρισε πως παρά το ψήφισμα, η χώρα του θα ελέγχει αυστηρά την κάνναβη «για να προστατεύσει από τις βλάβες και τις καταχρήσεις».

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίας υποστήριξε πως η νέα ταξινόμηση είναι «σύμφωνη με τα επιστημονικά στοιχεία για τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης», υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του εξακολουθεί να υποστηρίζει σθεναρά τους διεθνείς ελέγχους για την κάνναβη, και προσθέτοντας ότι “η κάνναβη συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”.

Η απόφαση του ΟΗΕ αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο ώστε ακόμη περισσότερες χώρες να αυξήσουν την πρόσβαση σε φάρμακα τα οποία έχουν βάση την κάνναβη, αλλά και να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω επιστημονική έρευνα για τις φαρμακευτικές χρήσεις της.

Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 50 χώρες του πλανήτη έχουν υιοθετήσει προγράμματα χρήσης “θεραπευτικής κάνναβης”.

Ο Καναδάς, η Ουρουγουάη και δεκαπέντε πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης και για “ψυχαγωγικούς” σκοπούς, ενώ το Μεξικό και το Λουξεμβούργο αναμένεται να ακολουθήσουν, το Μεξικό μάλιστα εντός των ημερών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times στις ΗΠΑ η συνολική αγορά της κάνναβης (“θεραπευτικής” και “ψυχαγωγικής”), αναμένεται να αγγίξει τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τα Δεκεμβριανα του 44 από έναν γνωστό δεξιό

Μάνος Χατζιδάκις: Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση των κομμουνιστών. Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που βλέπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα από σφαίρες που ρίξαν δοσίλογοι και φασίστες φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης.

Σχολιο.- Κι εγώ το ανέβασα, αλλά με την συνειδητή σκέψη ότι ο Χατζηδάκις, μόνο κατ'ουσίαν δεξιός δεν ήταν. Δεν κατατάσσεται στη Δεξιά, άλλωστε με τις πράξεις και το έργο του, μάλλον οι δεξιοί αισθάνονταν αμηχανία με αυτά που έλεγε. Όσο και οι αριστεροί βέβαια! 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... ξύπνησα και άνοιξα το παράθυρο, να μπεί φρέσκος αέρας. 

.... και μπήκε η φρίκη, η κραυγή...

Η πόλη αλώθηκε από το φόβο του "κορωνογιού" 

και μάλιστα πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. 

Έστρεψαν το ενδιαφέρον του κόσμου αλλού. 

Πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα. 

Μάγκες... οι τράπεζες είναι ο εχθρός μας, 

μην αποπροσανατολίζεσται !!! 

Αν καταστρέψουμε τις τράπεζες, 

θα εξαφανιστεί και ο "κορωνογιός". 

Αυτό σας το εγγυώμαι με απόλυτη σιγουριά !!! 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι γνωστό ότι η "εκκίνηση" των Δεκεμβριανών δόθηκε από τον Άγγελο Έβερτ, Διοικητή της Αστυνομίας, με τη διαταγή προς τους χωροφύλακες "χτυπάτε στο ψαχνό" (τους άοπλους διαδηλωτές) της 3ης Δεκεμβρίου. Δεν επρόκειτο για λάθος, γιατί η διαταγή επαναλήφθηκε ΤΡΕΙΣ φορές. Φυσικά, η ενέργεια του Έβερτ ήταν μόνο η εκκίνηση. Η απόφαση της αντιπαράθεσης (αν ήταν αναπόφευκτη) είχε ήδη παρθεί και οι προετοιμασίες γι΄αυτήν είχαν ήδη αρχίσει κι από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, κάποιος έπρεπε να κάνει την κρίσιμη κίνηση, που θα προκαλούσε την αναμέτρηση. Γιατί όσο δεν άρχιζε η ένοπλη σύγκρουση υπήρχε πάντα η πιθανότητα να συμφωνηθεί ένας συμβιβασμός και να υπάρξουν ομαλές εξελίξεις. Οι δολοφονίες των διαδηλωτών της 3ης Δεκεμβρίου έγιναν ακριβώς για να αποκλείσουν αυτήν την προοπτική. Ήταν δηλαδή μια καθαρά πολιτική επιλογή. Το ερώτημα που δεν έχει ακόμα απαντηθεί είναι γιατί ο Έβερτ έκανε αυτή την κίνηση. Μια πιθανότητα είναι να ήταν δική του πρωτοβουλία. Μια άλλη, να είχε συνεννοηθεί με παράγοντες εντός και εκτός του Στρατού, εν αγνοία του πρωθυπουργού Παπανδρέου. Η τρίτη πιθανή εξήγηση είναι να πήρε την εντολή (ή την προτροπή) από ξένη δύναμη. Ο Έβερτ ήταν πράκτορας των Βρετανών - αυτός ήταν ο λόγος που τον απέλυσε ο Παπάγος, όταν έγινε πρωθυπουργός, για άλλη ενέργειά του. Η τρίτη εκδοχή μοιάζει περισσότερο λογική από τις άλλες δύο, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί μετά βεβαιότητος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σημερινή μέρα στη συλλογική μνήμη έχει καταγραφεί ως η αρχή του εμφυλιου. Προφανώς δεν ήταν, ο εμφύλιος στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με τις επιθεσεις των ταγματασφαλιτών σε όλη την χώρα και κυρίως στις γειτονιές της Αθήνας. Η 3η του Δεκέμβρη δεν ήταν καν σύγκρουση

Στις 3 του Δεκέμβρη αυτό που συνέβη ήταν η εν ψυχρώ σφαγή άοπλων πολιτών που διαδηλωναν ειρηνικα από την επίσημη Αστυνομία και παρακρατικούς με την καθοδήγηση των Άγγλων.

Φυσικά με τη συμμετοχή του επίσημου αστικού πολιτικού κόσμου: Με την έγκριση του, διορισμένου από τους Άγγλους, πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την -ομολογημένη- επιχειρησιακή καθοδήγηση του αρχηγού της Αστυνομίας Αγ. Εβερτ. 

Όπως έλεγε το σπαρακτικό πανό του ΕΑΜ στη διαδήλωση της επόμενης μέρας, "ο λαός πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στα όπλα." 

Δυστυχώς, άργησε πολύ να διαλέξει...

Σχολιο.- Όταν έχεις τα όπλα δεν τα παραδίδεις...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός που έγραψε το κείμενο αγνοεί, βέβαια, ότι ο Αλάριχος αμέσως μετά κατέστρεψε τη Ρώμη. Επίσης, αγνοεί ότι η Δύση ήταν κατά πολύ πίσω από το Βυζάντιο, από τότε και επί χίλια χρόνια μετά. Οπότε δεν έχουν ισχύ αυτά που λέει ότι ήταν ατυχία για την Ελλάδα που έμεινε στην Ανατολή. Λέει κι άλλα απίθανα αλλά θα χρειαζόταν άρθρο για να τα αναφέρω.

Ξέρεις πόσα τέτοια απίθανα γράφονται κάθε μέρα; Υπάρχουν ιστοσελίδες που γράφουν συνέχεια τέτοιες απιθανότητες. Συνήθως κρυπτοδωδεκαθεϊστές ακροδεξιοί. Έχω σχολιάσει κατά καιρούς τέτοιες απιθανότητες, αλλά θα ήταν ταλαιπωρία να γράφω άρθρα γι' αυτά, εξαιτίας άλλων προτεραιοτήτων.


Πώς επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα

Μια ιστορία για τη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός

Αλήθεια, έχετε ακούσει ποτέ για τον< Άγιο>Αλάριχο? Μάλλον όχι.. Κι όμως η Εκκλησία θα έπρεπε να τον είχε ανακηρύξει Άγιο, αφού χωρίς αυτόν πιθανόν να μην σταυροκοπιόμασταν κάθε μέρα για όλα τα κακά που μας βρίσκουν. Δεν τους βόλευε βέβαια που ο πανούργος αυτός αρχηγός των γότθων ηταν αρειανός μονοφυσίτης(αιρετικός δηλαδή). Το ότι ηταν σφαγέας δεν πολυπειράζει- άλλωστε πολλές προσωπικότητες του βυζαντινού κράτους που ρήμαξαν τον κόσμο για τη προώθηση του χριστιανισμού ανακηρύχθηκαν Άγιοι ή Μεγάλοι..

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Το 395 μ.Χ. ο αυτοκράτωρας Θεοδόσιος Α'(μέγας και αυτός) πεθαίνει, οριζοντας στη διαθήκη του τη διαίρεση της ρωμαικής αυτοκρατορίας σε δύο τμήματα. Tη διοίκηση των δύο τμημάτων αναλαμβάνουν οι δύο γιοι του, ο Αρκάδιος το ανατολικό και ο Ονώριος το δυτικό. Αρχικά η αυτοκρατορία συνεχίζει να θεωρείται ενιαία, σύντομα όμως οι μεγάλες πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των δύο τμημάτων,καθώς και η μορφή της ηγεσίας που δημιουργήθηκε, οδηγούν στη διάσπασή της.

Τα δύο αδέλφια αρχίζουν σιγά σιγά να συγκρούονται σε διπλωματικό επίπεδο στον αγώνα για επικράτηση. Η Ελλάδα τότε βρίσκεται κάπου στη μέση. Ό Αρκάδιος τη διεκδικεί διότι γεωγραφικά το Ιλλυρικόν(διοικητική περιφέρεια όπου εντάσσεται η Ελλάδα) ανήκει στο ανατολικό τμήμα της αυτοκρατορίας. Πολιτιστικά όμως ανήκει στο δυτικό, αφού ο ρωμαικός πολιτισμός βασίστηκε πάνω στον Ελληνικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίοδο ο χριστιανισμός κυριαρχεί στο ανατολικό τμήμα, στο δυτικό όμως η πλειοψηφία αποτελείται από Εθνικούς(δωδεκαθειστές). Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ανήκει πολιτιστικά στη σφαίρα επιρροής της Ρώμης όπου κυριαρχούν οι ελληνικές παραδόσεις και ο ελληνικός τρόπος σκέψης. Η Ανατολή ακολουθεί ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι και το μόνο πράγμα που τη συνδέει με τον ελληνικό πολιτισμό είναι η γλώσσα. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η Ελλάδα θα προσαρτηθεί στο δυτικό τμήμα της αυτοκρατορίας. Δυστυχώς για μας ο Αρκάδιος, καθοδηγούμενος από τον επίτροπό του Ρουφίνο, θα εφαρμόσει ένα απλό αλλά και πανούργο σχέδιο για να αλλάξει τις ισορροπίες.

Το σχέδιο του Αρκάδιου περιλαμβάνει τους γότθους. Πρόκειται για ένα γερμανικό φύλο που με τις επιδρομές του πονοκεφάλιαζε το ρωμαικό κράτος για πολλά χρόνια. Αδυνατώντας να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, ο Μέγας θεοδόσιος τους επιτρέπει να εγκατασταθούν στη περιοχή του Βοσπόρου, διαμορφώνωντας ένα είδος συμμαχίας με το βαρβαρικό φύλο. Την εποχή της διακυβέρνησης του Αρκάδιου αρχηγός των γότθων είναι ο Αλάριχος. Πιάνει λοιπόν τον Αλάριχο ο Αρκάδιος και τον στέλνει να λεηλατήσει την Ελλάδα με στόχο να μη μείνει τίποτα που να τη συνδέει με το παρελθόν της και τη πολιτιστική κουλτούρα της δύσης. Άλλο που δεν ήθελε ο φιλόδοξος Αλάριχος.

Το 395 μ.χ. αρχίζει την κάθοδό του καταστρέφοντας στο διάβα του τα πάντα. Φτάνει ανενόχλητος ως τις Θήβα, όπου εκεί την πατάει καθώς οι Θηβαίοι τον αποκρούουν αποτελεσματικά. Ο άνθρωπος όμως δεν είναι κατακτητής, είναι επιδρομέας, όπου συναντάει αντίσταση την παρακάμπτει και συνεχίζει προς άλλους στόχους. Κάπως έτσι αφήνει τη Θήβα και πάει στην Αττική. Τότε μπαίνει η ταφόπλακα στον Ελληνισμό. Διότι ο Αλάριχος δεν καταστρέφει τυχαία, ξέρει που βρίσκονται οι ναοί των Ελλήνων και τους καταστρέφει ολοκληρωτικά. Τότε καταστρέφεται ο ναός της Δήμητρας και παύουν τα Ελευσίνια μυστήρια. Ο πνευματικός κόσμος της Αθήνας φυγαδεύεται στην Ιταλία. Οι φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές σχολές καταστρέφονται και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναλειτουργήσουν μέχρι τις μέρες μας. Στη συνέχεια συνεχίζει τη προέλασή του στη Πελοπόννησο όπου κάνει τα ίδια, με εξαίρεση την Κόρινθο όπου συναντάει δυνατή αντίσταση. Ο Αλάριχος αποκτά τόση δύναμη, ώστε γίνεται διοικητής του Ιλλυρικού και είναι αυτός που θα κατακτήσει στη συνέχεια τη Ρώμη και θα δώσει το καίριο πλήγμα που θα σημάνει τη κατάρρευση της δυτικής ρωμαικής αυτοκρατορίας.

Αυτή είναι και η οριστική καταστροφή του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Η Ελλάδα μετά από αυτή την καταστροφή ανήκει στην Ανατολή και θα ακολουθήσει την τύχη του Βυζαντίου. Στα σχολεία μας δίδαξαν ότι οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους λαούς που δέχθηκαν το χριστιανισμό. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Δυστυχώς γι' αυτούς που υποστηρίζουν αυτό το παραμύθι, υπάρχουν οι ιστορικοί της εποχής που περιγράφουν το μέγεθος της καταστροφής (διαβάστε το αυθεντικό κείμενο του Ζώσιμου). Με αυτή την εκκαθάριση επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο χριστιανισμός και η μόνη αλήθεια στο τέλος είναι ότι ένας λαός που μεγαλούργησε, δεν αφήνει από τη μια μέρα την άλλη τη φιλοσοφία και την επιστήμη για να αρχίσει τις ψαλμωδίες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΛΕΙΤΣΑ ΤΟΥ Σκαϊ μέ Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ & Α.ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Χαρακτηριστικοί οι διαλογοι ..

[Δ.Οικονομου:διαβαζοντας τό πρωτοσελιδο τής Αυγής μέ την Φωτογραφία τού κούλη στη Παρνηθα... 

«είναι μιά ανθρωπινη στιγμη μία ανθρώπινη διασταση στό θεμα δέν είναι δηλαδη κατι πού πρέπει νά τόν στείλουμε στό δικαστήριο...»

«Δέν δικαιούται ο πρωθυπουργός που δουλευει 20 ωρες τήν ημερα νά παει μιά βόλτα νά φύγει τό μυαλό του νά παει νά ξεσκάσει … »]

Αυτές οι δύο γλείτσες σημερα τό πρωϊ προσπαθούσαν εμμετικά νά υποβαθμίσουν καί ελαχιστοποιήσουν τήν πολιτική σημασία δικαιολογώντας μαζί μέ τόν Πορδοσαλτε ολο τό αθλιο σκηνικό τής Φωτογραφίας του κούλη στην Παρνηθα μέ τους παρακατω διαλόγους...

-Δ.Οικονομου:

«Παμε τώρα στην Αυγή κοιταξτε εδω τήν μεγαλη φωτογραφία αυτή που εχει γίνει χαμος τό τελευταίο διήμερο «Ατομικη αναισθησία τό χαρακτηρίζει η εφημερίδα» 

Είναι ο πρωθυπουργός - για να εξηγήσουμε σέ αυτούς που δέν την εχουν δεί ενδεχομενως - ο οποίος εχει παει νά κανει ποδηλατο στην Παρνηθα «ο ανθρωπος» τό Σ/Κ που μας περασε, συναντάει καί κάποια παιδιά από την περιοχή του Μενιδιού τά οποία είχαν παει νά κανουν Μοτο Κρός τα΄οποία του ζητανε «πρόεδρε νά βγάλουμε μιά φωτογραφία».. - οπως καί εγινε - εβγαλαν τήν φωτογραφία αυτή, καί απο κει αρχισε τό πανηγύρι οτι ο Πρωθυπουργός δέν τήρησε τα μέτρα οτι αλλα λέει καί αλλα κάνει, δέν επρεπε νά τό κανει, τά παιδιά αυτά δέν φοραγαν μασκες αρχισε ενα στόρυ τελος παντων κι ενας ενας μικρός χαμός»...

- Πορδοσαλτε : «Ψάχνουν νά βρούν τήν ισοφαριση του κότερου δέν είναι ομως τό κότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, νά δεχτώ λοιπόν οτι ναί σέ οτι αφορα τήν μασκα υπαρχει θέμα γιατί δέν φορούσαν μασκα καί είναι κοντά...Αλλά..είναι αυτό τό λαθος τό οποίο υποπίπτουμε οταν είμαστε ανθρωποι οταν ο ανθρωπος ξεχνιέται..λεει μέσα στην ανεση του νά πεί «είμαι μαζί..εδώ..ελατε να φωτογραφηθούμε υπαρχει τό σφαλμα τής μασκας» 

Αναστασοπούλου : «Δέν ειναι μονο η μασκα,δεν μπορουμε νά ξεκινησουμε εμείς απ τό σπιτι μας με απαγόρευση κυκλοφορίας νά πάμε μεχρι την Πάρνηθα νά τρέξουμε,θα παμε μεχρι την γειτονιά στό τετράγωνο γύρω-γυρω…αυτό δέν είναι θέμα ;»

Δ.Οικονομου:Παιδιά τά αρνητικά νά τα λεμε…Aπο την αλλη είναι μιά ανθρωπινη στιγμη μία ανθρώπινη διασταση στό θεμα δέν είναι δηλαδη κατι πού πρέπει νά τόν στείλουμε στό δικαστήριο ετσι, είναι μία ανθρώπινη στιγμή, τό λεω Μαρία είδα νά εχουν βγεί τα μαχαίρια για αυτη τήν στιγμή

Οκεϋ κατακριτέο αυτό πού λεμε μέ την Μασκα αλλα δέν δικαιούται ο πρωθυπουργός που δουλευει 20 ωρες τήν ημερα νά παει μιά βόλτα νά φύγει τό μυαλό του νά παει νά ξεσκάσει … 

Πορδοσαλτε : Μετά υπάρχει κι ενα αλλο βιντεο τό οποίο κυκλοφόρησε η ιδια η συζυγος του Μάγδα μέ την μοτοσυκλέττα…. 

Εν πασει περιπτώσει βρήκανε ενα στόχο οι δύο εφημερίδες επαναλαμβάνω οτι προσπαθούνε να ισοφαρίσουν τό κότερο κλπ

Την ιδια στιγμή που καί η αδελφη του #Ντόρα τόν ταπώνει...

Ντορα Μπακογιαννη

Ο κ. Μητσοτακης εδωσε ένα μηνυμα ότι μπορουμε να αψηφισουμε τους κανονες και να παρανομησουμε. Όμως κανενας δεν είναι υπερανω του νομου, ειτε είναι πολιτικος ειτε απλος πολιτης. Αυτό το μηνυμα επρεπε να δωσει ο κ. Πετσας στον κ. Μητσοτακη και να μην  προσπαθει να τον καλυψει.

Σχολιο.- Καλά ακόμα υπάρχει άνθρωπος που βλέπει ΣΚΑΙ;;;......Αν ναι... ΤΌΤΕ η κλεπτοκρατια της κομματοκρατικης καστας,  στην Ελλάδα, καλά κρατεί



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει σήμερα στο in.gr ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο, με στοιχεία από του Αμερικανούς και τους Άγγλους, για τα " Δεκεμβριανά" . Όπου αποκαλύπτεται το ποιοί πυροβόλησαν και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία. Η Ελληνική Αστυνομία. Ξεκάθαρα, απλά και σταρατα. Και αυτό το λένε οι Αγγλοαμερικανοι. Που εμφανίζουν τα πράγματα από την δική τους σκοπιά, αλλά την αντικειμενική αλήθεια ούτε αυτοί δεν μπορούν να κρύψουν. Έτσι για να τελειώνουμε με τις... μπούρδες των..." μπατριωτων". Νισαφι...πχια με τους παραχαράκτες της ιστορίας.

Σχολιο.- Στις 3 του Δεκέμβρη αυτό που συνέβη ήταν η εν ψυχρώ σφαγή άοπλων πολιτών που διαδηλωναν ειρηνικα από την επίσημη Αστυνομία και παρακρατικούς με την καθοδήγηση των Άγγλων.

Σχολιο.- Μετα τη Συμφωνία της Καζέρτας, το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και η κυβέρνηση του Καΐρου αναγνώρισαν τις δωσιλογικές δυνάμεις υπό τον Τσαούς Αντόν ως συμμαχική δύναμη. Επειδή το 26ο Σύνταγμα Πεζικού Δράμας του ΕΛΑΣ αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Τσαούς Αντόν και τον εκεί Βρετανό ταγματάρχη Μίλερ, ο οποίος είχε πάρει υπό την προστασία του τον Τσαούς Αντόν, οι Βρετανοί διαμαρτυρήθηκαν ότι ο ΕΛΑΣ Δράμας παραβαίνει τις διαταγές της συμμαχικής διοίκησης. Η τελευταία κατηγορούσε τον ΕΛΑΣ Δράμας ότι συνεργάζεται με Βούλγαρους ληστές εναντίον Βρετανών και Αμερικανών αξιωματικών και του Τσαούς Αντόν. Η πραγματικότητα ήταν βέβαια τελείως διαφορετική, όπως πληροφόρησε την ηγεσία του ΕΛΑΣ η Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας: Ο Τσαούς Αντόν, με προτροπή του ταγματάρχη Μίλερ, είχε υπογράψει συμφωνία με το Βούλγαρο στρατηγό Σιρακόφ να χτυπηθεί ο ΕΛΑΣ. Η ηγεσία του ΕΛΑΣ διαμαρτυρήθηκε και ο Μίλερ αντικαταστάθηκε. Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη ο Τσαούς Αντόν βοηθούσε τους Γερμανούς που υποχωρούσαν. Το ίδιο και τα τμήματα του Μιχάλαγα, του Κισά-Μπατζάκ, του Παπαδόπουλου και άλλων γερμανοτσολιαδων ταγματασφαλιτών. Ο Σαράφης έγραψε: “Παρά την πρόσκληση του ΕΛΑΣ να συνεργαστούν μαζί του και να χτυπήσουν τους γερμανούς για να ελαφρώσουν τη θέση τους, όπως πρόβλεπε η συμφωνία της Γκαζέρτας, οι άγγλοι αξίωσαν να τους αναγνωρίσουμε σαν αντάρτες του ΕΔΕΣ και να κρατήσουν τον οπλισμό τους. Φυσικά δε δεχθήκαμε και εφαρμόσαμε και γι’ αυτούς τη διάταξη των ταγμάτων ασφαλείας”. Τώρα κατάλαβες ποιοι υπονομευσαν τη συμφωνία?

καμία συνεργασία δεν έγινε του ΕΛΑΣ με τους Βούλγαρους φασίστες. Η προπαγάνδα 80 ετών καλά κρατεί. Στα δε Δεκεμβριανα οι ταγματαλητες γερμανοτσολιαδες και οι Χιτες συντάχθηκαν με τους εθνικοφρονες, όχι με τον ΕΛΑΣ. Εν τοις πραγμασι λοιπόν διαπιστώνεις ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι άδικο. Ο ισαποστασισμος ίσον ιστορικός κουτσαβακισμος!

αν θεωρείς συνεργασία την αποστολή ιατροφαρμακευτικου υλικού στον Εμφύλιο, από τη σοσιαλιστικη πλεον Βουλγαρια, και όχι προ Εμφυλίου, ναι. Αλλά συνεργασία ΕΛΑΣ - Βουλγάρων φασιστών σε στρατιωτικό επίπεδο δεν υπήρξε ποτέ στον πόλεμο μέχρι το 1945! Ούτε φυσικά με τους Γιουγκοσλαβους,  μετα τη ρήξη του 1948 μεταξύ Στάλιν - Τίτο που κράτησαν εχθρική στάση. Όταν γράφετε κάτι να παραθετετε αξιόπιστες πηγές.

το ΚΚΕ δεν βρίσκει την ψήφο του στη Βορεια Ελλαδα γιατί η προπαγάνδα αναφορικά με αυτό το κομμάτι έχει πάει σε άλλα επίπεδα, όπως με τη δήθεν συμμετοχή του Αρη στον φόνο του γιου του Μαραθέα - ένα από τα πιο χυδαία ψέματα της μετεμφυλιακής περιόδου. Και ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα λίγοι μπορούν να με πείσουν για τους λόγους που δεν ψηφίζουν Αριστερά γενικά - από τις Σέρρες κατάγομαι, και τους ξέρω καλύτερα από τις τσέπες μου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιμένουμε πώς η Ουγγαρία θα στραφεί κατά της Τουρκίας;

Μόνο η ασφυκτική πίεση από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ίσως θα μπορούσε να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως ακούσαμε στις ειδήσεις, υπάρχει μια σειρά χωρών για τις οποίες χρειάζεται σκληρή δουλειά για να τους πείσουμε να συμμετάσχουν στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο σκληρός πυρήνας των χωρών αυτών είναι η Πολωνία και η Ουγγαρία, χώρες οι οποίες μας κάνουν, ούτως ή άλλως, την ζωή δύσκολη καθώς καταψήφισαν το πακέτο ανάκαμψης της ΕΕ και αποτελούν δύο ημι-αυταρχικά – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – καθεστώτα. 

Θα μιλήσω όμως ειδικά για την Ουγγαρία για την οποία δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος: Η σχέση της με την Τουρκία και τα τουρκογενή κράτη είναι πολύ στενή. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι Ούγγροι και Τούρκοι έχουν κοινή καταγωγή. Έτσι εξηγείται και η συμμετοχή της Ουγγαρίας ως παρατηρητή στο Τουρκικό Συμβούλιο, τον διεθνή οργανισμό που η Τουρκία ίδρυσε για να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις μετασοβιετικές τουρκογενείς δημοκρατίες. 

Σκεπτόμενος αυτά θυμήθηκα το κάτωθι γεγονός: 

Το 2004 στην Βουδαπέστη, ο Αζερμπαϊτζανός Αντισυνταγματάρχης Ramil Safarov δολοφόνησε με τσεκούρι τον Αρμένη Υπολοχαγό Gurgen Margaryan την ώρα που αυτός κοιμόταν. Τον δολοφόνησε μόνο και μόνο επειδή ήταν Αρμένης. Χωρίς να προηγηθεί κάποιος καβγάς. Οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονταν στην Ουγγαρία στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ στο οποίο συμμετείχαν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Ο Safarov δικάστηκε και φυλακίστηκε.

Όμως το 2012, η κυβέρνηση Όρμπαν εξέδωσε τον δολοφόνο στο Αζερμπαϊτζάν γνωρίζοντας ότι το εκεί καθεστώς δεν υπήρχε περίπτωση να φυλακίσει εκείνον τον οποίο σκότωσε τον «εχθρό». Και έτσι έγινε. Κατά την επιστροφή του, ο Safarov κηρύχθηκε εθνικός ήρωας και το καθεστώς του παρείχε μισθό και πολυτελέστατο διαμέρισμα στο Μπακού. Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Ουγγαρίας. 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι μπορούμε να πείσουμε την Ουγγαρία για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία; Εγώ καταρχήν όχι. Μόνο η ασφυκτική πίεση από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ίσως θα μπορούσε να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκική προπαγάνδα στο Αιγαίο έχει ονοματεπώνυμο

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Τι ρόλο παίζει πραγματικά μια ΜΚΟ όταν αυτή:

*Κατηγορεί συλλήβδην το ελληνικό κράτος επειδή αυτό ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα!

*Μονίμως καταγγέλλει το Ελληνικό Λιμενικό ότι επιχειρεί να πνίξει τους μετανάστες, ενώ οι Τούρκοι είναι αυτοί που τους σώζουν!

*Διαθέτει και δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από σκάφη του τουρκικού λιμενικού. (Που τις βρίσκει άραγε;)

* Έχει φωτογραφίες από τις αφίξεις, γνωρίζει επακριβώς την πλήρη σύνθεση της κάθε βάρκας (πόσοι, ποιου φύλου, ποιας εθνικότητας) που φτάνει στα ελληνικά νησιά, πριν ακόμη ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές.

* Ποτέ δεν έχει εμφανίσει μία φωτογραφία από το «δίκτυό» της με αναχώρηση από τα τουρκικά παράλια.

* Έχει αναλάβει εργολαβικά στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κατηγορεί τις ελληνικές αρχές, αλλά δεν βρίσκει ούτε μία κουβέντα να πει για το καθεστώς της Τουρκίας, που καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αυτή η ΜΚΟ διατηρεί λεπτομερέστατα στατιστικά στοιχεία από το «δίκτυο!!» της όπως αναφέρει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου:

* για τις αφίξεις σε όλα νησιά,

* για τον αριθμό των επιβαινόντων, για τη χώρα προέλευσης τους, για το φύλο τους, για τον αριθμό των βαρκών που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια,

* για τις βάρκες που «σταματά» η τουρκική ακτοφυλακή (το 2019 σταμάτησε δήθεν 3.140 βάρκες που θα πήγαιναν στην Ελλάδα), που είναι σχεδόν πάντα κατά μέσο όρο σε ποσοστό 60% των αναχωρήσεων,

Αυτά δεν έχουν προκαλέσει εντύπωση σε καμία δημόσια αρχή; Δεν τους έχει ποτέ απασχολήσει ότι ενώ φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για αφίξεις μεταναστών αρνείται να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές; Ή μήπως θεωρούν σοβαρό το πρόσφατο επιχείρημα ότι δεν ενημερώνει για να μην τους «επιστρέψουν» στην Τουρκία;

Δεν έχει προκαλέσει απορία σε κανέναν εάν αυτά τα «στοιχεία» που εμφανίζει μονίμως βοηθούν στο να φανεί η Τουρκία ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην συγκράτηση των ροών, για να πουλάει εκδούλευση στην ΕΕ ότι τηρεί τη δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και «καλώς» λαμβάνει τη συμφωνημένη χρηματοδότηση των 6 δισ. €;

Θεωρούν «τυχαία» τη δημιουργία γραμμής με online πληροφορίες για την αποστολή εικόνων και βίντεο στο whatsapp;

Στην προσπάθειά της αυτή έχει και την βοήθεια από εγχώρια παπαγαλάκια, τα οποία μερικές φορές από υπερβάλλοντα ζήλο βιάζονται να σηκώσουν φωτογραφίες από παράνομες αφίξεις με αναφορά σε ανάρτηση της ΜΚΟ πριν ακόμη αυτή γίνει.

Από την όλη της δράση το μόνο που φαίνεται να προκύπτει είναι η πλήρης συνεργασία και υποστήριξη της τουρκικής προπαγάνδας. Όπως και η εξυπηρέτηση, αν όχι η παρότρυνση, της παράνομης μετανάστευσης.

Τελικά θεωρεί κανείς από την ελληνική πολιτεία ότι συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση των νησιών και της Ελλάδας, στην εξυπηρέτηση της αναθεωρητικής – ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Τουρκίας και στην κατάργηση της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους;

Η ελληνική κυβέρνηση επιτέλους θα βάλει τέλος στην δράση αυτών των ΜΚΟ;

Η πολυδιαφημισμένη “ανάκτηση” της διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον κ. Μηταράκη μέσω του ελέγχου των ΜΚΟ, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον διαφημιστή της, αμέσως μετά το πρόσφατο θλιβερό ναυάγιο στην Λέσβο.

Γιατί τι άλλο σημαίνει η δήλωσή του ότι οι ΜΚΟ που υποτίθεται είχε περιορίσει και ελέγξει, έχουν μερίδιο ευθύνης με την συμβολή και συνδρομή τους στην πραγματοποίηση αυτών των θανατηφόρων περιστατικών στο Αιγαίο.

Ασχολείται με κάτι άλλο η κυβέρνηση εκτός από την επιθυμία δημιουργίας μόνιμων θυλάκων – πόλεων στα ελληνικά νησιά όπως οι Γερμανοί επιθυμούν;

Έχει κάποιον άλλο ρόλο ο υπουργός κ. Μηταράκης εκτός από αυτόν που εμφανίζει στις θλιβερές προχτεσινές φωτογραφίες από την Λέσβο;

Aλλοτε δίκην πολεοδόμου, άλλοτε δίκην μεσίτη ,άλλοτε δίκην επιβλέποντος «αναπτυξιακών» έργων δημιουργίας μόνιμων πόλεων μεταναστών και άλλοτε δίκην ξεναγού σε εντεταλμένους.

(Προχτές στην Λέσβο έδειχνε υπερήφανος στην Γερμανίδα αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME και επικεφαλής της Task Force της ΕΕ για τη Λέσβο, κ. Gminder !!, υποψήφιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ για την δημιουργία υπερκέντρων).

Όλα για την εξυπηρέτηση των πιο νοσηρών σχεδίων εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας της παραμεθορίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα


JUMBO ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η εταιρεία JUMBO, ιδιοκτησίας Απόστολου Βακάκη, είχε καθαρά κέρδη 151.100.000 € το 2019 και θεωρείται ένας από τους πλέον σκληρούς διαπραγματευτές στην αγορά.

Στην αρχή της περιόδου των εκπτώσεων είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος γιατί είχε μπλοκάρει το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης παραγγελιών. Τελικά ύστερα από 2 αναβολές λειτουργεί κανονικά από την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Αν και ξεκίνησε ως κατάστημα παιχνιδιών σταδιακά επεκτάθηκε σε ένα ευρύτερο πεδίο που συμπεριλαμβάνει πλέον και αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης. Μεγάλο μέρος αυτών είναι πλαστικά τα οποία εισάγει από την Τουρκία (με κωδικό 869). Τέτοια είναι: πλαστικά μπολ, κουτιά αποθήκευσης, πιγκάλ, παγοθήκες, τιναχτήρια χαλιών, κουτάλες, κάδοι απορριμμάτων κ.α. Διαθέτει ακόμη τουρκικά αποσμητικά χώρου, σπρέι για καθαρισμούς, απολυμάνσεις κλπ. 

Το προηγούμενο διάστημα ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ανακαλέσει από το Jumbo, μεταξύ άλλων, ως ακατάλληλα τα εξής τουρκικά προϊόντα: 

-Παιδικό μπολ με την εμπορική ονομασία "Μπολ πλαστικό ζούγκλα" και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401.

-"Kουτάλα με τρύπες", στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα. Το προϊόν είχε εμπορική ονομασία "Bosfor HOUSEWARE" προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331.

Να θυμίσουμε τέλος ότι είχε προκαλέσει σάλο η απόφαση της εταιρείας το 2014 να χρησιμοποιήσει σε κατάστημά της, στον Ίασμο του νομού Ροδόπης, σε όλες τις πινακίδες όπως και στις από μεγαφώνου ανακοινώσεις, την τουρκική γλώσσα παράλληλα με την ελληνική.

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα (κωδικός 869), δεν στηρίζουμε επιχειρήσεις που τα εισάγουν, δεν χρηματοδοτούμε το πολεμικό ταμείο της Τουρκίας. Προτιμούμε ελληνικές εταιρείες, αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα!!!

#StopTurkey #BoycottTurkey #StopErdogan



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα μόλις (χθες Τεταρτη) την συνέντευξη, στην ΕΡΑ1, της επικεφαλής των πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πρώην υποψήφια για πρόεδρος της Κομισιόν. 

Την ρώτησαν για τις αντιδράσεις Ελλήνων πολιτών στην τοποθέτηση αιολικών στα νησιά του Αιγαίου για λόγους τοπίου, ανθρώπινης υγείας και θανάτωσης πουλιών. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν υπερασπίστηκε την βιοποικιλότητα ως όφειλε. Είπε ότι υπάρχουν μέτρα για την αποτροπή της θανάτωσης των πουλιών, αυτά δηλαδή που ακούμε από τις εταιρείες που τα τοποθετούν.

Μετά μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες της ηλιακής ενέργειας. Για τα σχέδια δηλαδή να έχουμε μεγάλες εκτάσεις καλυμμένες με φωτοβολταϊκά. Το ελληνικό franchise των πράσινων δεν την έχει ενημερώσει φαίνεται ότι αυτές οι εκτάσεις θα είναι πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές.

Δυστυχώς η ελληνική οικολογική σκέψη είναι, στην πλειοψηφία της, εισαγόμενη και κακό αντίγραφο των γερμανικών ιδεών. Δεν παράγει, δεν εισηγείται, αντιγράφει και μόνο. Κάποιες σωστές φωνές δυστυχώς κάηκαν στην πολιτική και στα σχήματα που δημιουργήθηκαν. Σ΄αυτούς τους φίλους θα έλεγα ότι κάτι νέο χρειάζεται πέρα από την πράσινη αντιγραφή και επικόλληση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΕΜΜΑΤΑ για την Ζάκυνθο.

Λένε για 4 "κρούσματα", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ στο νοσοκομείο.

Σχολιο.- Είπαν οι ανεκδιήγητοι,ότι τα κρούσματα είναι στην Αθήνα και δήλωσαν ότι είναι κάτοικοι Ζακύνθου.

Σχολιο.- Ακριβώς!!!! Γελοίοι... Κι επικίνδυνοι.

Σχολιο.- Κρούσματα μπορεί να λένε ακόμη και τα αμφίβολα ή ψευδώς θετικά. Ακόμα και περιπτώσεις μόλυνσης και όχι νόσου Το παραδέχτηκαν πρόσφατα. Όλα ένα μάτσο. Greek statistics το λένε.

Σχολιο.- Σε βάρος πολλών, είναι επίπεδο κακουργήματος, από νομικούς. Μα οι νομικοί, πότε μίλησαν τόσα χρόνια. Πλην λαμπρών εξαιρέσεων, που εγώ γνωρίζω μέσα στο ΕΠΑΜ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.ένα άνθρωποειδες που σχεδιάστηκε να σκοτώνει ,τελικά κάνει την υπέρβαση ,σώζει τον διώκτη του και "αυτοκτονεί "..

Συγκλονιστικη σκηνή και θα έλεγα διορατικη ως προς τον 21ο αιώνα ..για τον οποίον είχε πει ο Έριχ Φρομ "Στον δέκατο ένατο αιώνα το πρόβλημα ήταν ότι πέθανε ο Θεός. Στον εικοστό αιώνα το πρόβλημα είναι ότι πέθανε ο άνθρωπος.

Ο κίνδυνος στο παρελθόν ήταν μήπως οι άνθρωποι γίνουν δούλοι. Ο κίνδυνος στο μέλλον θα είναι μήπως οι άνθρωποι γίνουν ρομπότ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία απόφαση που φέρνει εξελίξεις στην Ελλάδα: Νόμιμη η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν

Τι αναφέρει το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας

11:52 - 03/12/2020

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Ειδικότερα και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς παρά τις ειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για τις γνωστές παιδικές ασθένειες.

Ένας εκ των γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.1.2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Οι γονείς υποστήριξαν ότι το παιδί τους «τιμωρείται», επειδή δεν έχει δεχθεί κάποια εκ των πολλών εμβολίων και «τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα παιδιά και συμμαθητές της, χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται ουσιωδώς η συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων και επιβάλλεται σε βάρος της ένα επαχθές μέτρο, το οποίο δεν είναι αναγκαίο, αφού το παιδί είναι υγιές, δεν συντρέχει περίπτωση πανδημίας και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον παιδικό σταθμό έχουν λάβει τα προβλεπόμενα εμβόλια».

Το ΣτΕ (απόφαση 2387/2020) αναφέρει ότι στην κάρτα υγείας του νηπίου αναφερόταν ότι η ανήλικη ήταν «ανεμβολίαστη» και ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την τέταρτη δόση εμβολιασμών για κοκκύτη, πολυομμετίδα, πνευμονιόκοκκο, κ.λπ., ενώ δεν έχει λάβει καμία δόση από τα εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαράς- παρωτίτιδας - ερυθράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας Α΄ και ροταϊού.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των γονέων και έκρινε συνταγματική και νόμιμη την απόφαση του δήμου για διαγραφή της ανήλικης από τον παιδικό σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντέκειτο στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει ατομικό κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υγειονομικές βόμβες (;) οι εμβολιασμένοι σύμφωνα με καθηγητή της Οξφόρδης

2 Δεκεμβρίου, 2020 - 1:03 πμ

Στο MEGA, Έλληνας καθηγητής στο πανεπιστημίου της Οξφόρδης), δήλωσε στις 12.30 περίπου μετά τα μεσάνυχτα, ότι όσοι κάνουν εμβόλιο

1. πρώτα θα κάνουν τη μικρή δόση για να συνηθίσουν και μετά θα κάνουν τη μεγάλη δόση (ΒΟΟSTER)

2. θα έχουν ανοσία για ένα χρόνο και πρέπει να κάνουν εμβόλιο κάθε χρόνο

3. θα είναι πιθανόν φορείς του κορωνοιού οπότε θα το κολλάνε στους ανεμβολίαστους. Αυτό δεν το ξέρει κανείς.

Επομένως οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει ίσως να αποφεύγουν τους εμβολιασμένους αφού μπορεί να μεταδίδουν τον κορωνοιό, πράγμα που δεν θα το έκαναν αν δεν ήταν φορείς. Με το εμβόλιο όμως θα γίνουν πιθανόν (δεν το γνωρίζουμε λέει ο καθηγητής) φορείς, μεταδίδοντας τον ιό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την άρση ασυλίας της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η άρση ασυλίας της βουλευτού του ΜΕΡΑ 25, κας Αγγελικής Αδαμοπούλου, που πλειοψήφησε την περασμένη εβδομάδα (25/11/2020) από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με αιτιολογία την δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση» των σωμάτων ασφαλείας, είναι ενδεικτική των μεθόδων δικτατορικής διακυβέρνησης που επιδιώκει το καθεστώς υποτέλειας που βιώνουμε.

Δεν θα εισέλθουμε στη ουσία της υπόθεσης που ούτως ή άλλως δεν αντέχει στην οποιαδήποτε κριτική. Διότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή ή και με κουκούλες, που πρωτοστατούν σε βίαια επεισόδια και ασχήμιες κρατώντας ρόπαλα και πέτρες προκειμένου να διαλυθούν διαδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια τα ίδια πρόσωπα χαριεντίζονται συναδελφικά με τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής, είναι πάμπολλες και έχουν κατά κόρον δημοσιευθεί στον τύπο. Όπως και η κατά καιρούς παραδοχή των ντοκουμέντων αυτών από τις διοικήσεις της ΓΑΔΑ, με τις επανειλημμένες υποσχέσεις ότι «θα διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης». Τίποτα περισσότερο από αυτήν την παγκοίνως γνωστή αλήθεια, δεν είχε δηλώσει η βουλευτής από το βήμα της βουλής τον περασμένο Ιούλιο στη συζήτηση του νομοσχεδίου αναφορικά με τις “Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις”. Θέτοντας ρητορικά το ερώτημα και δίνοντας η ίδια την απάντηση: «Γιατί δεν εξαρθρώνονται, γιατί δεν προβαίνετε σε πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς για να τους εντοπίσετε; Διότι πολύ απλά τους εργαλειοποιείτε»!

Το κορυφαίο ζήτημα, είναι η προσπάθεια ποινικής δίωξης  μιας εν ενεργεία βουλευτού για την έκφραση πολιτικής γνώμης από το βήμα της Βουλής! Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά, επιχειρείται να επιβληθεί καθεστώς φίμωσης ανάλογο με εκείνο που εφάρμοσε η χούντα, σύμφωνα με το οποίο δικαζόταν για «συκοφαντική δυσφήμιση» οποιοσδήποτε έθιγε «την τιμή και την υπόληψη» του στρατεύματος, των σωμάτων ασφαλείας αλλά και των λειτουργών του τότε καθεστώτος. Τότε που αρκούσε μια δήλωση ενός πολίτη για την τρισάθλια νοοτροπία και δράση των εν λόγω σωμάτων και λειτουργών επί χούντας, για να οδηγηθεί στο δικαστήριο με το πρόσχημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης». Τότε που αρκούσε η κατάθεση μήνυσης οποιουδήποτε εμφανιζόταν να θίγεται προσωπικά από τις δηλώσεις, ή η μηνυτήρια αναφορά οποιοδήποτε άλλου, επίσης «θιγόμενου» από «το ύφος και ήθος» των δηλώσεων, για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του «συκοφάντη» πολίτη από την δικαιοσύνη. Μ’ αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούνταν επίσημα ο χαφιεδισμός επί χούντας εναντίον οποιουδήποτε πολίτη, νομιμοποιώντας ως «συκοφαντία» την οποιαδήποτε κριτική εναντίον των «ιερών και οσίων» του καθεστώτος.

Τίποτα περισσότερο από την υποχρέωση που εκ του θεσμικού της ρόλου έχει, να επισημαίνει τα κακώς κείμενα, δεν έκανε με τις δηλώσεις της η βουλευτής στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της. Μόνο που από τώρα και στο εξής, θα πρέπει να τρέμει ο κάθε βουλευτής όταν ασκεί κριτική σε οποιαδήποτε παρατυπία ή παρανομία εντοπίσει στα διοικητικά όργανα της εξουσίας, στα Golden Boys ή στους πραιτοριανούς του καθεστώτος, γιατί θα κινδυνεύει με φίμωση από τους «θιγόμενους». Οι βουλευτές από την ΝΔ και την Ελληνική Λύση που υπερψήφισαν την άρση ασυλίας της, ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τη φίμωση οποιουδήποτε πολίτη τολμήσει δημόσια από δω και στο εξής να κριτικάρει φορείς ή όργανα του αυταρχικού καθεστώτος, εφαρμόζοντας τις πρακτικές της χούντας για να το επιτύχουν.

Η άρση ασυλίας της βουλευτού σε συνδυασμό με την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, είναι δηλωτικό του μηνύματος που στέλνει στον ελληνικό λαό το άνωθεν και έξωθεν εντελλόμενο καθεστώς: Δεν προστατεύονται πλέον ούτε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί σου από το θεσμικό τους δικαίωμα να ελέγχουν το σύστημα εξουσίας, μάθε το καλά λοιπόν ανθρωπάκο ότι εσύ είσαι τελείως ανοχύρωτος απέναντί μας για να σε «τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί» και να σε στείλουμε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Η άρση της ασυλίας της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου για τις δηλώσεις της από το βήμα του κοινοβουλίου, αποτελεί πολιτική δίωξη καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της Επιτροπής Δεοντολογίας της βουλής και θα πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για τα τελευταία, έστω, υπολείμματα συνταγματικής τάξης που έχουν απομείνει. Αλλιώς, τα χειρότερα έπονται.

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι βρωμογυφτοι ληστές που βασάνισαν ηλικιωμένο στη Γλυφάδα

Οι δράστες χτύπησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στη συνέχεια έψαξαν όλους τους χώρους αφαιρώντας μετρητά και κοσμήματα.

03/12/2020 17:28 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των επικίνδυνων ληστών, οι οποίοι το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2020 εισέβαλαν σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα και βασάνισαν ηλικιωμένο.

Αναλυτικότερα, οι δράστες χτύπησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στη συνέχεια έψαξαν όλους τους χώρους αφαιρώντας μετρητά και κοσμήματα.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους συνελήφθη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας εκ των τριών. Από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και απείθεια.

Είναι όλοι τους γύφτοι, ρομά, τσιγγάνοι, ή όπως διάολο τους ονομάζουν τώραοι ξεφτιλισμένοι political correct,  οι ορθολογιστές  του καπιταλισμού και του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα: ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη αγνώστου πατρός και της Αλεξάνδρας, γεννηθέντα την 7-8-1988 στη Λαμία, προφυλακισμένος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.  

Πρόκειται για τους μη συλληφθέντες: ΑΜΠΑΤΖΗ Γεώργιο αγνώστου πατρός και της Σοφίας, γεννηθέντα την 8-4-2002 στη Λαμία,   ΑΜΠΑΤΖΗ Νικόλαο αγνώστου πατρός και της Σοφίας, γεννηθέντα την 17-12-1998 στη Λαμία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στην διευκόλυνση της διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8986895 του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 24-5-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφαιρούν γκράφιτι του Μαραντόνα από σχολείο γιατί δεν είναι καλό… πρότυπο! 

2 Δεκεμβρίου 2020

Ο κόσμος των «αρίστων» έχει πρότυπα, που αγωνίζονται σαν ρομπότ, μέσα στο γήπεδο αλλά ποτέ εκτός αυτού. «Πρότυπα» που δε μιλάνε ποτέ, που δεν μπλέκουν την μπάλα με την πολιτική, αλλά με το κέρδος και τα αφεντικά τους…

Κανένα θαύμα δεν έγινε μες σε τρεις μέρες. Ο ζωγράφος και δημιουργός γκράφιτι Ηλίας Στύλος, όμως, με το ψευδώνυμο Hayate πρόλαβε να φτιάξει, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ένα τρομερό γκράφιτι με τη μορφή του θεού της μπάλας, του Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα, να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Και δεν ήταν προχειροδουλειά, αλλά μακράν το καλύτερο από όσα είδαμε στη χώρα μας -και όχι μόνο- τις τελευταίες μέρες.

Το γκράφιτι έγινε στον πίσω τοίχο του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Καλαμαριάς και έγινε γρήγορα πόλος έλξης για τους περαστικούς που το φωτογράφιζαν με θαυμασμό, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από φιλάθλους αλλά και από ΜΜΕ που κάλυψαν το θέμα, προβάλλοντας το πολύ ωραίο γκράφιτι, για το οποίο όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα.

Όλοι; Όχι ακριβώς.

Η πρώτη αρνητική αντίδραση ήρθε από τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ ακολούθησαν και οι αντιδράσεις κάποιων γονιών, που θεώρησαν πως ο Μαραντόνα δεν αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά τους και δε θα έπρεπε να προβάλλεται η μορφή του στον πίσω τοίχο του σχολείου.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι, το εντυπωσιακό γκράφιτι αναμένεται να σβηστεί τις επόμενες μέρες…

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ανοησίας τους…

Ο Ντιέγκο δεν ήταν αήττητος και βασικά τον νίκησαν πολλές φορές τα ανθρώπινα πάθη του.

Η βλακεία όμως είναι αήττητη. Αυτή που κρίνει έναν παίκτη επειδή είχε ανθρώπινες αδυναμίες, όπως είχαν ακόμα και οι θεοί του Ολύμπου, που λατρεύτηκαν στον τόπο μας.

Η βλακεία που θεωρεί πρότυπο έναν στυγνό, καλοσιδερωμένο επαγγελματία, που νοιάζεται για τα λεφτά και τους χορηγούς του, για τα συμβόλαια και τους μάνατζερ.

Που δεν ανοίγει πολύ το στόμα του και αν χρειαστεί να το κάνει βάζει μπρος τη γνωστή κασέτα: «It was a tough game…»

Σε αυτόν τον κόσμο, αρέσουν τα «πρότυπα» που βγάζουν χρήμα, φέρνουν χρήμα, δε μιλάνε ποτέ, παίζουν αγόγγυστα κάτω από τον ήλιο, με κορωνοϊό, σε οποιεσδήποτες συνθήκες, που αγωνίζονται σαν ρομπότ μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μόνο μες στον αγωνιστικό χώρο και ποτέ έξω από αυτόν.

Ο κόσμος των «αρίστων» με τους παίκτες προϊόντα, που έχουν λαμπερή συσκευασία και ας μουχλιάζει ενίοτε το περιεχόμενο.

Πρότυπα που δε μιλάνε για όσα συμβαίνουν γύρω τους, δεν ανακατεύουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική, αλλά μόνο με τα αφεντικά και το κέρδος τους.

Που δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν φυσιολογικές αντιδράσεις, δεν είναι άνθρωποι και για αυτό ακριβώς δε θα λατρευτούν ποτέ σα θεοί από το κοινό.

Να τα χαίρεστε τέτοια «πρότυπα», σας τα χαρίζουμε…

Σχολιο.- Ενώ πρότυπο θα ήταν ας πούμε ένα γκράφιτι με την Μαρεβα να κάνει μότο Κρος πολλά Συχαρητήριά!!!!!

Σχολιο.- Ενώ το Big Brother και το GNTM είναι ωραία πρότυπα. Έχει σαπίσει το σύστημα..

Σχολιο.- Ο Δήμαρχος της περιοχής είπε ότι δεν πρόκειται να σβηστεί, γιατί είναι ένα αριστούργημα.

Σχολιο.- Ο Μαραντονα που στηλιτευει, τη πολεμικη μηχανη των ΗΠΑ, δεν ειναι προτυπο για τα παιδια κατα τους αριστους. Γι' αυτους προτυπο για τα παιδια ειναι ο παιδεραστης Γεωργιαδης. Ο Μαραντονα που στηλιτευε τη φτωχια των λαων, που προκαλουν οι πλουσιοι, δεν ειναι προτυπο. Προτυπο ειναι οι αριστοι που πηραν 200 εκατ. για τη Ν.Δ και τα διαγραφουν. Ειναι οι χορηγοι της Μαρεεβα, ειναι οι Φλωροι, οι Χριστοφορακοι.

Ο Μαραντονα που επαιζε, σε κοντρα των ατζεντηδων, ποδοσφαιρικους αγωνες για να κανει εστω και για μιαμιση ωρα ευτυχισμενα μικρα παιδακια, δεν ειναι προτυπο. Για τους αριστους προτυπο ειναι αυτοι που σπαταλουν εκατομυρια για εξοπλισμους των ματ για να δερνουν μαθητες, φοιτητες, συνταξιουχους. Ειναι η Κεραμεως, που αποφασισε να στοιβαζει 28 μαθητες σε μια αιθουσα μεσα στη πανδημια.

κυριοι Αριστοι, εσεις ειστε παραδειγματα προς αποφυγη, οχι ο Μαραντονα. Εσεις ειστε η μποχα της κοινωνιας οχι ο Μαραντονα. Εσας μουτζωνει ο κοσμος, οχι τον Μαραντονα. Αυτος πηρε τη θεση του στις καρδιες του απλου κοσμου. Εσας, λαμογια, σφετεριστες, μπαταξηδες, σας χαρακτηριζουν.

Σχολιο.- Ματαιοπονούν, απο τις καρδιές μας ποιός θα τον σβύσει; Ο μαλάκας ο Καμπουράκης με το νούμερο τον πορτοσάλτε;

Σχολιο.- Ε τότε να το σβήσετε και να φτιάξετε ένα με τον Τσιαρτα... 

Με το γκραφιτι του Τσιαρτα φανταζομαι δεν θα αντιδρουσαν

Σχολιο.- Ποτέ δεν θα σβήνανε το Μέσι ή τον Κριστιάνο, επειδή, είναι μη πολιτικά όντα, δηλ. τούβλα.

Προ τι η έκπληξη; ξηλώνουν όσα τους ενοχλουν αν ήταν ακινδυνος ως προτυπο δε θα το ξυλωνανε το προτυπο του αθλητή αν δε συμφωνεί με αυτους (Κικίλιας και όχι μόνο) τουλάχιστον να είναι διακοσμητικό στοιχειο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Η Τουρκία σπάει το εμπάργκο όπλων με αεροπλάνα

Η Τουρκία σπάει με όλη της την άνεση από αέρος το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

02 Δεκεμβρίου 2020 21:33

Το γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD αλλά και το περιοδικό Stern αποκαλύπτουν ότι οι Τούρκοι μετά το επεισόδιο νηοψίας μετο γερμανικό σκάφος έχουν αρχίσει να στέλνουν μαζικά όπλα στη Λιβύη αεροπορικώς.

Οπως μετέδωσε το Open, έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες οι πτήσεις με μεταγωγικά της πολεμικής αεροπορίας τύπου a400m Airbus.

Την περασμένη Πέμπτη και Σάββατο έγιναν κανονικές αερογέφυρες από Τουρκία σε στρατιωτική βάση στη Λιβύη ενώ υπάρχουν στοιχεία που πιστοποιούν ότι η Τουρκία σπάει συστηματικά το εμπάργκο.

Αυτό φυσικά έχει συμβεί πολλές φορές και κατά το παρελθόν κατά παράβαση της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φονικό στη Σαντορίνη: Οι εξηγήσεις του δράστη

Ο ίδιος λεει πως πρώτος του επιτέθηκε ο ξενοδόχος και όταν τον έσπρωξε, έπεσε και χτύπησε σε ένα πλατύσκαλο - "Θόλωσε" και του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

02 Δεκεμβρίου 2020 20:01

Μετανιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ο 20χρονος Αλβανός που ευθύνεται για την ανθρωποκτονία και την απανθράκωση της σορού του 69χρονου ξενοδόχου στην Οία της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης, έκλαιγε διαρκώς αλλά περιέγραψε τόσο όσα είχαν προηγηθεί όσο και αυτά που διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε εργαστεί από το προηγούμενο καλοκαίρι για τον ξενοδόχο και για κάποιες οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει του χρωστούσε από τότε ένα υπόλοιπο ποσού της τάξεως των 200 ευρώ που παρά τις συνεχείς επισκέψεις του και οχλήσεις του στο θύμα, ουδέποτε του τα είχε δώσει.

Ο ίδιος περιέγραψε στους αστυνομικούς πως προσπαθούσε με τα μεροκάματα που έκανε ουσιαστικά να ζήσει την μητέρα του και τις αδερφές του που τους έστελνε στην Αλβανία όσα κατάφερνε να μαζέψει. Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει ποτέ για κάτι άλλο τις Αρχές παρά μόνο για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Την ημέρα εκείνη όπως ανέφερε δεν είχε καθόλου χρήματα έστω για να περάσει και ζήτησε μάλιστα λίγα δανεικά από συνάδελφό του σε διπλανή οικοδομή με αυτή του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν αυτή την περίοδο.

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης μετέβηκε ξανά στο ξενοδοχείο του θύματος με σκοπό να ζητήσει εκ νέου τα χρήματά του, ωστόσο σύντομα εκεί η μία κουβέντα έφερε την άλλη και σύμφωνα πάντα, με όσα ο ίδιος κατέθεσε, ο ξενοδόχος πρώτος του επιτέθηκε με ένα μπουκάλι ποτού με το οποίο πήγε να τον χτυπήσει στο κεφάλι, το απέφυγε, όμως τον πέτυχε στο χείλος, κάτι που συμπίπτει και με ένα σημάδι που έχει ο συλληφθείς.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος είπε, απώθησε τον ξενοδόχο, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει πίσω και να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού του, σε ένα πλατύσκαλο, στην έξοδο του ξενοδοχείου και να μείνει αναίσθητος.

Εκεί φαίνεται πως τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή αφού τότε ήρθε και άλλο χτύπημα με τον λοστό που βρήκε εκεί ο δράστης, ο οποίος παρά τις έρευνες που ακολούθησαν από τις Αρχές, στον γκρεμό της Καλντέρας, δεν βρέθηκε. Στη συνέχεια και λειτουργώντας σε σύγχυση σύμφωνα με όσα κατέγραψαν και γειτονικές κάμερες, μπαινόβγαινε στον χώρο έως τα ξημερώματα, όπου αποπειράθηκε να καθαρίσει τον χώρο, περιέλουσε την σορό με βότκα και έβαλε φωτιά στη σορό του θύματος την οποία πρώτα έσυρε πίσω από την ρεσεψιόν.

Ο ίδιος πέταξε την ματωμένη σφουγγαρίστρα, τα ματωμένα παπούτσια του και κάποια άλλα αντικείμενα στον γκρεμό της Καλντέρας, τα οποία βρέθηκαν και ανακτήθηκαν ύστερα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και συνέχισε την ημέρα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή πολύ αργότερα από τους περιοίκους που κάλεσαν την Πυροσβεστική ενώ όλες αυτές τις ώρες η σορός του θύματος απανθρακωνόταν σε μία σιγανή αλλά διαρκή φωτιά και αυτό είναι που δυσκόλεψε ιδιαίτερα και τους ιατροδικαστές να καταλήξουν σε συμπεράσματα κατά την νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά έχουν ζητηθεί και ιστολογικές εξετάσεις με την ελπίδα τουλάχιστον από αυτές της εξετάσεις να υπάρξουν απαντήσεις που να συμπίπτουν ή όχι με όσα έχει περιγράψει στην ομολογία του ο δράστης.

Σημειώνεται ότι δεν προκύπτει από την έως τώρα έρευνα να υπήρχε κίνητρο ληστείας, αφού πολύ απλά ούτε το ρολόι αξίας του θύματος αφαίρεσε ο δράστης ούτε το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που βρέθηκε άθικτο από τους αστυνομικούς παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και μάλιστα με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αποτελούμενο από πλήθος μετρητών σε ευρώ και δολάρια, ακόμα και χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές στην προσπάθεια εντοπισμού του δράστη και εξιχνίασης της υπόθεσης αναζήτησαν και στοιχεία από την λογιστική κατάσταση της επιχείρησης και συγκεκριμένα από τους εργαζόμενους που είχαν δηλωθεί από την επιχείρηση και προς έκπληξή τους ανακάλυψαν πως με εξαίρεση ένα-δύο άτομα όλοι όσοι είχαν περάσει από τον ξενοδοχείο ήταν στην πραγματικότητα αδήλωτοι.

Από καταθέσεις προκύπτει πως ανάλογα εργασιακά προβλήματα και κακή συμπεριφορά είχαν αντιμετωπίσει και άλλοι εργαζόμενοι κατά καιρούς και μπορεί αυτό βεβαίως να μην δικαιολογεί όσα ακολούθησαν, αλλά δημιουργεί την αίσθηση και στις Αρχές ότι υπάρχει βάση ως προς τους ισχυρισμούς του δράστη για το κίνητρο που τον ώθησε να πάει και πάλι στο ξενοδοχείο και να πάρουν τα γεγονότα αυτή την τροπή. Επίσης, από την έως τώρα έρευνα, δεν έχουν προκύψει τυχόν στοιχεία προπαρασκευής για όσα εκτυλίχθηκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και οδήγησαν στην ανθρωποκτονία του 69χρονου ξενοδόχου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινωνικός ρατσισμός εν μέσω κορωνοϊού: Αρνήθηκαν να νοικιάσουν σπίτι σε νοσηλεύτρια ΜΕΘ

 Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 23:17

Μια εμπειρία σκληρού κοινωνικού ρατσισμού έζησε μια νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», ψάχνοντας να νοικιάσει σπίτι, όπως διηγείται η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως γράφει, βρήκε ένα διαμέρισμα, το έκλεισε, έδωσε προκαταβολή, όμως όταν η πολυκατοικία έμαθε ότι δουλεύει σε ΜΕΘ – Covid, τότε βρέθηκε αντιμέτωπη με τον φόβο και την προκατάληψη. Ο ιδιοκτήτης τής επέστρεψε την προκαταβολή, γιατί φοβούνταν στην πολυκατοικία ότι θα τους κολλήσει.

Και η Βάλια έκλαψε εξαιτίας της στενομυαλιάς και της απανθρωπιάς κάποιων συμπολιτών μας. Πήγε με δάκρυα στα μάτια και τα σπυράκια και τα σημάδια από τη μάσκα στη δουλειά της.

Σε φωτογραφία δείχνει το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού που έκανε και δείχνει ότι είναι υγιής.

Αναλυτικά όσα γράφει η Βάλια:

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω. Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα. Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες. Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί το Facebook για διακρίσεις σε βάρος ντόπιων Αμερικανών εργαζομένων και ότι προτιμάει αυτούς με την πράσινη κάρτα

 Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 23:10

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε την Πέμπτη το Facebook ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων, υποστηρίζοντας σε μια νέα αγωγή ότι ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης προτιμά την πρόσληψη ξένων εργαζομένων με προσωρινή βίζα.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε και παρουσιάστηκε σε ένα δελτίο Τύπου του υπουργείου, το Facebook «σκόπιμα δημιούργησε ένα σύστημα προσλήψεων που εμπόδισε τους Αμερικανούς με προσόντα να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να θέσουν υποψηφιότητα» για 2.600 θέσεις εργασίας, τα δύο τελευταία χρόνια, με μισθό κατά μέσο όρο σε πολλές περιπτώσεις 156.000 δολάρια τον χρόνο.

Βάσει της αγωγής, το Facebook δεν προέβαλε τις θέσεις αυτές στον ιστότοπό του και αρνείτο τις αιτήσεις μέσω διαδικτύου προκειμένου να τις διαθέσει σε εργαζόμενους με παρουσία ήδη στην εταιρεία έχοντας προσωρινή βίζα, οι οποίοι ήθελαν να αποκτήσουν «πράσινη κάρτα».

Για να αποκτήσουν κανείς «πράσινη κάρτα», που προσφέρει ένα μόνιμο καθεστώς διαμονής στις ΗΠΑ, πρέπει να διαθέτει μόνιμη θέση εργασίας και ο εργοδότης πρέπει να δείχνει ότι δεν έχει Αμερικανό υποψήφιο με τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση.

Για να παρακάμψει αυτήν την υποχρέωση, το Facebook εφάρμοσε μια μεροληπτική διαδικασία προσλήψεων, «συνήθη και γενικευμένη», σύμφωνα με την αγωγή.

Το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου του 2018 και της 18ης Σεπτεμβρίου του 2019, περισσότερες από 2.650 θέσεις διατέθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Στο 80% και πλέον των περιπτώσεων, κανένας Αμερικανός δεν ήταν υποψήφιος, βάσει του εγγράφου.

«Το μήνυμά μας προς τους εργοδότες, ιδίως στον τεχνολογικό τομέα, είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείτε να προτιμάτε την παράνομη πρόσληψη ξένων εργαζομένων με προσωρινή βίζα έναντι Αμερικανών», σχολίασε ο Έρικ Ντρέιμπαντ, υπεύθυνος για τα πολιτικά δικαιώματα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει επιχειρήσει επανειλημμένως να περιορίσει τις θεωρήσεις εισόδου H1-B που χρησιμοποιούνται πολύ στον τομέα της τεχνολογίας, ωστόσο η προσπάθειά της αυτή προσέκρουσε σε αποφάσεις εναντίον της ενώπιον των δικαστηρίων.

«Το Facebook συνεργάζεται με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης… και ενώ αμφισβητούμε τις κατηγορίες στην αγωγή, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω εν αναμονή της δίκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Ντάνιελ Ρόμπερτς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα εργάζονται χέρι- χέρι για τους λαθροεποίκους στα ελληνικά νησιά»

 Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 16:21

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για το λαθρομεταναστευτικό εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, λίγο μετά την ανακοίνωση της Ευρω Επιτροπής για τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τη δημιουργία νέας δομής λαθροεποίκων στη Λέσβο.

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα εργάζονται χέρι- χέρι για τους λαθροεποικους στα ελληνικά νησιά. Υπογράψαμε σήμερα συμφωνία για νέα δομή στη Λέσβο έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Θα προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες στους λαθρομετανάστες και τουςλαθροεποικους και θα υποστηρίξουμε να φτιαξουν τοπικές κοινότητες» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγγελος Έβερτ: ένα διαχρονικό διαγενεακό σύμβολο καθεστωτικού λακέ κάθε κατακτητή και επικυρίαρχου, από εισαγόμενο βαυαρικό τζάκι, καθ' ότι από την εποχή του Όθωνα, οι "Ρωμιοί υπάνθρωποι" είχαν κριθεί ανάξιοι για αυτοκυβέρνηση άνευ έξωθεν και άνωθεν εποπτείας. Από σόι αντιπροσωπευτικό της... διαγενεακής καθεστωτικής σαπίλας που μας κυβερνά. Διετέλεσε διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και αργότερα αρχηγός του Σώματος. Ήταν γιος του βαυαρικής καταγωγής ταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν ο πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ (πρ. δημάρχου Αθηναίων και πρ. προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ) και παππούς της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ που με απύθμενο ναζιστικό θράσος αποκάλεσε κομμουνιστές διαδηλωτές κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου "κατσαρίδες και τρωκτικά". Όπως ήταν φυσικό, είδε την ναζιστική κατοχή ως αποκατάσταση της ισχύος των δικών του και την υπηρέτησε με ζήλο. Με αυτόν διοικητή οι Αστυνομικές Αρχές της Χώρας υπήχθησαν στην Ανώτατη Διοίκηση  SS της Ελλάδας (AASSA), διοικητής αρχηγός της οποίας ένα μήνα πριν είχε  αναλάβει ο Γιούργκεν Στρόοπ ενώ η Αστυνομία Πόλεων Αθηνών υπήχθη στην ΚdO  (Kommandantur der Ordnungspolizei = Διοίκηση Αστυνομίας Τάξεως) Αττικής  με έδρα την Αθήνα υπό τον Γερμανό διοικητή συνταγματάρχη (και μετέπειτα  στρατηγό) Χέρμαν Φραντς που υπαγόταν στον AASSA.

Βεβαίως και συνεργάστηκε με τη βρετανική κατασκοπία, έχοντας παράλληλα ενεργό συμμετοχή στις πράξεις των Γερμανών ως συνεργάτης τους, όπως και χιλιάδες άλλοι καθεστωτικοί δωσίλογοι του βαθέως κράτους-παρακράτους. Είναι αυτός που υπό Βρετανική πλέον κατοχή, έδωσε την εντολή για το ματοκύλισμα της μεγαλειώδους άοπλης διαδήλωσης 3η Δεκεμβρίου του 1944. Ήξερε τη δουλειά... Εμείς; ''Κυρία '' Αλεξία Εβερτ ο παππού σου στον Δεκέμβρη του 44  τι πυροβολούσε;  Άγγλους η' Ελληνες ;

Τι πυροβολούσε τσιράκια των Εγγλέζων και της αστικής τάξης που μου το παίζετε και πατριώτες και συ και η φάρα σου ;

Το τι  πυροβολούσε ο Εβερτ  και ο συρφετός του φαίνεται στις  δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες ! Ελληνες πυροβολούσε  και σκότωνε κατ εντολή των Εγγλέζων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer: Δεν χρειάζεται εμβόλιο για την COVID-19

Ο Δρ Mike Yeadon, πρώην Αντιπρόεδρος της Pfizer και Επικεφαλής Επιστήμονας για την Αλλεργία και τις Αναπνευστικές παθήσεις, αναφέρει ότι η προσπάθεια για ένα καθολικό εμβόλιο έχει τη «μυρωδιά του κακού», και ότι ο ίδιος «θα αντιταχθεί… έντονα» σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, ο Δρ Michael Yeadon, ο οποίος «πέρασε πάνω από 30 χρόνια ως επικεφαλής σε νέες [αλλεργικές και αναπνευστικές] έρευνες φαρμάκων σε μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου», και αποσύρθηκε από την Pfizer κατέχοντας «την ανώτερη ερευνητική θέση στον τομέα αυτό», έγραψε:

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη εμβολίων για την εξάλειψη της πανδημίας. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ να λέγονται τέτοιες ανοησίες για τα εμβόλια. Δεν πρέπει να εμβολιάζονται άτομα που δεν διατρέχουν κίνδυνο από ασθένεια. Επίσης, δεν πρέπει να προγραμματίζετε να εμβολιάσετε εκατομμύρια υγιείς και εύρωστους ανθρώπους με ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε ανθρώπους.»

Τα σχόλια του Βρετανού έρχονται στο τέλος μιας συνολικής κριτικής της Επιστημονικής Ομάδας Συμβούλων για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE), μιας κυβερνητικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι επιφορτισμένη με την παροχή συμβουλών στην κεντρική κυβέρνηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η SAGE διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στον καθορισμό δημόσιων πολιτικών κλειδώματος (λοκντάουν) στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εφαρμόστηκαν πρόσφατα, ως απάντηση στον ιό COVID-19.

Αφού επεσήμανε ότι η SAGE δεν διέθετε ουσιαστική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα που αντιμετωπίζει, καθώς δεν διαθέτει «κλινικούς ανοσολόγους» ως μέλη, ο Yeadon επισημαίνει δύο θεμελιώδη λάθη που έχουν κάνει στις υποθέσεις τους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τα συνολικά συμπεράσματά τους να είναι ριζικά λάθος, οδηγώντας στον «βασανισμό του πληθυσμού τους τελευταίους επτά μήνες περίπου. “

Πρώτο θεμελιώδες σφάλμα: Η «γελοία» υπόθεση για 100% ευαλωτότητα

Η πρώτη εσφαλμένη υπόθεση που κάνει η SAGE είναι ότι «το 100% του πληθυσμού ήταν ευάλωτο στον ιό και ότι δεν υπήρχε προϋπάρχουσα ανοσία».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για εμβόλιο κατά της πείνας και του υποσιτισμού ακούστηκε κάτι;

Υεμένη: Για εμβόλιο κατά της πείνας και του υποσιτισμού  ακούστηκε κάτι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα γίνουν γνωστοί οι όροι υπογραφής για την αγορά των εμβολίων...

έστω στη βουλή; Υπάρχουν "εμπιστευτικοί" όροι που δεν πρέπει να κοινοποιηθούν;

Αν υπάρχει ρήτρα ανάληψης αστικής και ποινικής ευθύνης για κάθε "αστοχία" από το κράτος, και όχι απο την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία; Είναι αλήθεια ότι το κράτος θα την αποζημιώσει κιόλας αν υπάρξει νεκρός;

Υπάρχει ρήτρα ασυλίας των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών για παρενέργειες;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μπάσταρδο του Παττακού έδωσε την ...άδεια! «ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να πηγαίνει στην Πάρνηθα για να αθλείται...»

Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ (το ΑΔΩΝΙΣ αποκτήθηκε όταν ασπάστηκε το 12θεο) έδωσε την ...άδεια! «ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να πηγαίνει στην Πάρνηθα για να αθλείται...»

Νέα δεδομένα σχετικά με την ατομική άθληση των πολιτών εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έφερε το πρωί της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως τόνισε, με αφορμή  την βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, για την ατομική άθληση μπορούν οι πολίτες να απομακρυνθούν από την κατοικία τους, κάτι που απαγορευόταν έως τώρα...

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει με την βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, την περασμένη Κυριακή.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης άσκηση κριτική στην αντιπολίτευση για τα θέματα που ασχολείται και στη συνέχεια είπε: «Ο κάθε Έλληνας πολίτης, όχι ο Πρωθυπουργός, αν πάει για γυμναστική... Κάνει το μήνυμά του και πει "πάνω για άθληση", την ώρα που κάνει την άθληση είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα».

Όταν η παρουσιάστρια Μαρία Αναστασοπούλου του επεσήμανε πως «για άθληση πάμε στην γειτονιά μας», ο Υπουργός απάντησε: «Δεν μου λέτε κυρία Αναστασοπούλου... Όλος αυτός ο κόσμος που είναι στην Πάρνηθα και το Τατόι κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο από γύρω από τα Βασιλικά Κτήματα πηγαίνει; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;», ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Προφανώς επιτρέπεται να κάνεις άθληση και στην Πάρνηθα και στο Τατόι».

Τότε λοιπόν η παρουσιάστρια του είπε πάλι: «Μπορούμε να στέλνουμε 6, να παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας και να πηγαίνουμε», με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Και αν δεν το ξέρετε, είναι γεμάτη η Πάρνηθα από κόσμο που πηγαίνει στο δάσος. Και καλά κάνουν και πηγαίνουν. Κανείς δεν είπε να μην κάνουμε άθληση. Μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει η παράγραφος 6 που λέει οτι πηγαίνω για ατομική άθληση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Δεκεμβριανά... Νέα Βαρκιζα ποτέ ξανά!