Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τεταρτη 13 Ιανουαριου 2021


Πάνω απ’ όλα απαιτείται η χάραξη στρατηγικής...

Επιθετικής και όχι αμυντικής στρατηγικής απέναντι στο πόλεμο εκμηδενίσεως του έθνους, που αποτελεί τη στρατηγική της παγκοσμιοποίησης. Γιατί ποτέ και κανένα κράτος δεν κέρδισε πόλεμο μόνο αμυνόμενο. Η γερμανική Ευρώπη που εφαρμόζει την παγκοσμιοποίηση στη χώρα μας, έχει δέσει την πατρίδα με το Γόρδιο Δεσμό του ευρώ και του χρέους. Έτσι έχει αφαιρέσει από τη χώρα τις πρωταρχικές προϋποθέσεις υλικής ισχυροποίησής της, αναγκαίας προϋπόθεσης εθνικής ανεξαρτησίας. Ταυτόχρονα αποδυναμώνει διαπραγματευτικά τη χώρα μας απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ακόμα και σε κρατίδια τύπου FYROM, ενώ την καθιστά εύκολη βορά στο νέο- Οθωμανικό επεκτατισμό. 

Η νομισματική κυριαρχία με την έκδοση και τον απόλυτο έλεγχο εθνικού νομίσματος και η διαγραφή του δημόσιου χρέους αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες μιας εθνικής στρατηγικής..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη προηγούμενη κατοχή, οι μαθητές έπαιρναν παραμάσχαλα ένα κούτσουρο για τη ξυλόσομπα.

Σε τούτη τη κατοχή κουβερτούλα για να μη κρυώνουν.

Συνέχισε έτσι Κούλη, καλά το πας!...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένα ιρανικό πλοίο καταπλέει στη Βενεζουέλα

12 January 2021

Ένα ιρανικό πλοίο έφτασε στο λιμάνι Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ εναντίον των δύο μακροχρόνιων συμμάχων και εμπορικών εταίρων.

Το πλοίο γενικού φορτίου «Golsan» εμφανίζεται με βάση το σήμα του να αγκυροβόλησε στη Λα Γκουάιρα. Το πλοίο, το οποίο ανήκει στη Mosakhar Darya Shipping Co, έφυγε από το Ιράν στα τέλη Νοεμβρίου.

Τον περασμένο Ιούλιο, το εν λόγω πλοίο μετέφερε τρόφιμα για να προμηθεύσει το πρώτο ιρανικό σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας και αργότερα επέστρεψε στο Ιράν μεταφέροντας αλουμίνιο.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις καυσίμων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Η λατινοαμερικανική χώρα διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, ωστόσο παρότι τα διυλιστήριά της μπορούν να παράγουν περισσότερα από 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd), λειτουργούν με λιγότερο από το 20% της χωρητικότητάς τους κυρίως λόγω διακοπής ρεύματος και έλλειψης ανταλλακτικών εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Το Ιράν έχει ήδη στείλει αρκετά δεξαμενόπλοια έμφορτα με βαρέλια καυσίμων και αλκυλικού άλατος στη Βενεζουέλα, προκειμένου να συνδράμει τα διυλιστήρια πετρελαίου να εκκινήσουν εκ νέου την παραγωγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΉ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ!

 Η Ελλάδα έχει βιομηχανία τον τουρισμό κ ο άνθρωπος εισηγείται visa εμβολίου, όταν το 47% των ευρωπαίων αρνείται να εμβολιαστεί! Ολετήρας ολκής.

ΔΗΛΑΔΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ!

Ή αλλιώς, είχαμε τα δέκα χρόνια των μνημονίων, ήρθε και η καραντίνα, μας εφερε και ο Τσίπρας τον Κούλη, και έχουν πλέον διαλυθεί τα πάντα…

Και δεν υπάρχει κυρίαρχη επιλογή…

ΤΙΝΑ! There is no alternative! Δεν υπάρχει εναλλακτική!

Σχολιο.- Ο απατεώνας Τσίπρας κυβέρνησε καί ξέπλυνε ως - imitation μνημονιακός - ολη την μνημονιάκη σαπίλα καί τα κόμματα της,φέρνοντας ξανά την ΝΔ ως original μνημονιακούς στην κυβέρνηση - αφού καί κατα τόν συριζα δέν υπηρχε εναλλακτικος δρόμος...

Σχολιο.- λογική έχει το ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε επειδή ο Τσίπρας αποδείχτηκε μνημονιακος, άρα ας ψηφίσουμε έναν σούπερ μνημονιακο, χορτασμένο από κρατικό χρήμα κλέφτη οικογενειοκρατη

Σχολιο.- Ο Τσίπρας έκανε κι αυτός ό,τι μπορούσε ως μνημονιακός. Και η αναφορά στο όνομά του εδώ έγινε για το δόγμα του ΤΙΝΑ που διακήρυξε το καλοκαίρι του 2015. Αυτό που συμπυκνώνει την ιδεολογία της παραίτησης και της μοιρολατρίας που χαρακτηρίζει τον λαό μας μετά τη διάψευση της ελπίδας ότι μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΩ ΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ! ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14/1, 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

- ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Καλούμε σε κεντρική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/1 στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους με όλα τα μέτρα προστασίας.

Προπύλαια

(Μετρό Πανεπιστήμιο)

Στις άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη : 12μ.μ στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου.

Πάτρα : 12μ.μ στην Πλατεία Γεωργίου.

Γιάννενα : 12μ.μ στην Περιφέρεια .

Θεσσαλονίκη : 12μ.μ στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου

Ηράκλειο: 12μ.μ στα Λιοντάρια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευθύνες στους γιατρούς επιχειρεί να ρίξει ο κ. Κοντοζαμάνης για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

9 Ιανουαρίου, 2021

Αυτό τό θρσύτατο γαλάζιο σκουλήκι - οπως καί το πρωθυπουργεύον σούργελο - μεταθέτουν τίς δικές τους τεράστιες ευθύνες στούς Γιατρούς..

Σέ αυτούς δηλαδή πού ανιδιοτελώς καί καθημερινά ΜΟΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ & ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ δίνοντας ανισες μάχες μέ τόν θάνατο - μέ ενα διαλυμενο ΕΣΥ από την ΝΔ - για να σωσουν ανθρώπινες ζωές...

Τιποτενιοι..Σκατανθρωποι τής ΝΔ εσείς καί οσοι σάς ψήφισαν…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα εργοστάσια τροφίμων...δεν κολλάει άλλο( έχουν κολλήσει όλοι)..ούτε στα μηχανοστάσια των καραβιών...στις εκκλησιές τό'παμε...στα αεροπλάνα νούκου.Στα σχολειά τον 'μποδάει η κουβέρτα η ακριλλάν. Κολλάει μεσ'τα σπίτια απ'την τηλεόραση...στα νταμάρια δεν ξέρω...γιατρεεεέ..τι λές;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθηνά Λινού: Το υπουργείο να χρησιμοποιήσει τις Εκκλησίες ως τάξεις για τους μαθητές

9 Ιανουαρίου, 2021

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, έβαλε πρόταση στο τραπέζι το υπουργείο Παιδείας να χρησιμοποιήσει τις Εκκλησίες ως τάξεις για τους μαθητές

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή, κληθείσα να σχολιάσει τα επικείμενα προβλήματα συνωστισμού που θα παρατηρηθούν με το άνοιγμα των σχολείων, η κα Λινού τόνισε πως “δεν καταλαβαίνω γιατί το υπουργείο δεν ενεργοποιεί και άλλα πράγματα ώστε να αυξήσει το εμβαδό των τάξεων”, δίνοντας συγχρόνως ως παράδειγμα τον χώρο των Εκκλησιών, καθώς όπως διευκρίνισε “οι Εκκλησίες έχουν τεράστιο χώρο και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσεις άνετα 26 παιδιά. Έτσι το κοντινότερο παιδί από το άλλο θα είναι σε ακτίνα δυο μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, παράλληλα, συμπλήρωσε πως “κατανοώ ότι θα είναι λίγο δύσκολο για τους γονείς και μη αποδεκτό για αυτούς που είναι εναντίον της θρησκευτικότητας”, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως “αν όμως έχεις μια αίθουσα η οποία είναι τόσο μικρή και δεν αερίζεται καλά και μέσα είναι στοιβαγμένα πολλά παιδιά, δεν είναι προτιμότερο να την αντικαταστήσεις με μια Εκκλησία που τα παιδιά θα είναι σε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους και θα περιορίσεις με τον τρόπο αυτό την έκταση του φαινομένου;”, ήταν το ερώτημα που έθεσε η κα Λινού.

Θέλοντας να ισχυροποιήσει την παραπάνω της άποψη, η κα Λινού έκλεισε με την διαπίστωση ότι “με τον τρόπο αυτό όσα περισσότερα παιδιά μπορέσουμε να γλυτώσουμε το κέρδος θα είναι μεγάλο, αφού δεν θα μεταφέρουν τον ιό και στους μεγαλύτερους ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν μέσα στο σπίτι”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι φοβάται ξέσπασμα λαϊκής εξέγερσης

12 Ιανουαρίου, 2021

Το φόβο να υπάρξει κοινωνική έκρηξη ως συνέπεια της συνεχούς πίεσης που υφίστανται οι πολίτες τόσο από τα μέτρα, όσο και από την οικονομική εξαθλίωση, εξέφρασε σήμερα η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη από το κανάλι του ΣΚΑΪ στην πρωϊνή εκπομπη του Οικονόμου.

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, «ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης του κόσμου είναι μεγαλύτερος και θα πρέπει να συνυπολογιστεί».

«Σήμερα χρειάζεται να αφήσουμε ατμό μέσα από την κατσαρόλα και για την κοινωνία και για την οικονομία» δήλωσε με νόημα η πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας  ότι αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κρίνουν για το λιανεμπόριο και έχουν τον τελευταίο λόγο είναι οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όμως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα.

H αδελφή του πρωθυπουργού της χώρας αναφέρθηκε με ανησυχία στην πιθανότητα λαϊκής εξέγερσης, που όπως καθίσταται λογικό, δυνητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αστάθμητος παράγοντας για τη θεσμική επιβίωση της κυβέρνησης που σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσκοπικά στοιχεία, δεν φαίνεται να απειλείται άμεσα από την αντιπολίτευση.

Όπως όλα δείχνουν, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι η καλπάζουσα λαϊκή δυσαρέσκεια από την οικονομική εξαθλίωση μπορεί άμεσα να μετουσιωθεί σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση, τα μέτρα καταστολής απέναντι στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, θα επιφέρουν δυσβάσταχτο για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία πολιτικό κόστος, αδύνατον προς διαχείριση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θέλετε να σας θυμίσω σε ποιον ανήκει η Solidarity Now?Θέλετε να σας θυμίσω το άρθρο του Θανάση Καρτερού για τον φιλάνθρωπο George Soros και το θεάρεστο εργο του στη διάσωση,διαμονή και εκπαίδευση λαθρομετανστών;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΝΙΑ: Αυτά έγιναν πρίν δύο μέρες στην Κοπενχάγη και στο Αάλμποργ με χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στο εμβόλιο και στους περιοριστικά μέτρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα περισσότερα από 45 χρόνια επιθέσεων στην Κούβα, μισθοφορικών επιθέσεων, πειρατικών επιθέσεων, πράξεων σαμποτάζ, ενός βρώμικου πολέμου που, εν μέσω ενός φρικτού και άθλιου αποκλεισμού, έχουν πάρει τη ζωή χιλιάδων και χιλιάδων συμπατριωτών μας, θύματα αυτών των τρομοκρατικών πράξεων.

Πώς μπορεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατηγορεί την Κούβα, το θύμα και να την γράφει πρώτη σε μια λίστα τρομοκρατικών εθνών, όταν αυτό που πρέπει να κάνει είναι να την τοποθετήσει πρώτη σε μια λίστα θυμάτων ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, για περισσότερο από μισό αιώνα!"

- Fidel Castro (01/05/2005)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Στάθης Καλύβας ξεπέρασε σε εθνομηδενισμό τον Αντώνη Λιάκο

 Η δικαιωματική εθνομηδενίστρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ξιφουλκήσει στην πλέον εθνομηδενιστική εφημερίδα της χώρας, την Εφημερίδα των Συντακτών, ενάντια στην «τυραννία της πλειοψηφίας». Ακριβώς διότι οι κυρίαρχες α-εθνικές ελίτ της χώρας εκλαμβάνουν ως τυραννία την ύπαρξη του ίδιου του έθνους τους. Άλλωστε, ηγεμονικό ρόλο σε αυτή τη μετεξέλιξη θα διαδραματίσει η μεταλλαγμένη αριστερή διανόηση.

Αυτή θα μεταβάλει την παλιά δυσπιστία της Αριστεράς και των λαϊκών στρωμάτων έναντι του κράτους, καθώς και τον στρεβλό διεθνισμό της, σε απόρριψη της όποιας εθνικής διάστασης. Γι’ αυτό, εξάλλου, οι αριστεροί διανοούμενοι θα καταλάβουν την ηγεμονία σε όλα τα ιδρύματα των Τραπεζών και των εφοπλιστών (βλέπε, π.χ. ΜΙΕΤ, ίδρυμα Ωνάση, καθώς και σε όλα τα σχολεία της άρχουσας τάξης της χώρας: Κολλέγιο Αθηνών, Σχολή Μωραΐτη, κ.λπ.).

Αυτό το εγχείρημα εξελισσόταν σχετικά απρόσκοπτα, μιας και το μοντέλο του παρασιτικού εκσυγχρονισμού του Σημίτη έμοιαζε να θριαμβεύει. Οι ελληνικές ελίτ βάδιζαν απρόσκοπτα προς την πλήρη αποεθνικοποίησή τους, καθώς μάλιστα –το τερπνόν μετά του ωφελίμου– όλο και περισσότερο οι πηγές της χρηματοδότησής τους μεσολαβούνταν από τις Βρυξέλλες και τα περιβόητα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τις τελευταίες δεκαετίες, όταν πλέον τα μεταναστευτικά ρεύματα θα αφορούν πληθυσμούς απολύτως ασύμβατους με την ελληνική πολιτισμική ιδιοπροσωπία, το μεταναστευτικό ζήτημα θα αποκτήσει κομβικό ιδεολογικό και πολιτικό ρόλο. Οι ελληνικές εθνομηδενιστικές ελίτ της Αριστεράς και της Δεξιάς, σε συμμαχία με τη διεθνή της αποεθνικοποίησης, των ΜΚΟ και του Σόρος, θα δουν στη μετανάστευση την ευκαιρία για να "ξεφορτωθούν" επί τέλους τους ίδιους τους Έλληνες, το ίδιο το ελληνικό έθνος!

Ζήτω η "μεγάλη αντικατάσταση"! 

Ο πατριάρχης του νεοφιλελεύθερου δικαιωματικού κεντροαριστερού ακαδημαϊκού εθνομηδενισμού, Αντώνης Λιάκος, σε κείμενό του στη Lifo (20 Φεβρουαρίου 2020) θα υποστηρίξει πως το δημογραφικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο μέσα από μια μεγάλη μεταναστευτική ένεση: «Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές, αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε… Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων».

Εντούτοις, ένας εθνομηδενιστής διανοούμενος της Νεοφιλελεύθερης Κεντροδεξιάς και μέλος της Επιτροπής Αγγελοπούλου για το 1821, ο Στάθης Καλύβας, θα τον ξεπεράσει προς την ίδια δικαιωματική κατεύθυνση, διατυπώνοντας ένα συνεκτικότερο θεωρητικό σχήμα. Στις 3 Νοεμβρίου του 2019, θα υποστηρίξει πως δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε αδίκως για να ανατάξουμε τη δημογραφία της χώρας.

«Θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός πως στην ανθρώπινη ιστορία στη μεγάλη της διάρκεια… η πληθυσμιακή καθαρότητα και σταθερότητα είναι μύθοι. Οι άνθρωποι μετακινούνται συνεχώς, είτε ειρηνικά είτε βίαια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός διαφόρων περιοχών να μεταλλάσσεται συνεχώς». Θα μας διαβεβαιώσει πάντως πως ακόμα και αν πάψουν να υπάρχουν οι Έλληνες, η Ελλάδα θα συνεχίσει να… κατοικείται, παρά τη «μεγάλη αντικατάσταση» που θα έχει λάβει χώρα, κυριολεκτικώς!

«Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους.

Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».

Υπερθεματίζει το πολιτικό σύστημα

Ένας εθνομηδενιστής διανοούμενος στης Νεοφιλελεύθερης Κεντροδεξιάς ξεπέρασε σε θεωρητική "τόλμη" (ή αναισχυντία αν προτιμάτε) τους δικαιωματικούς κεντροαριστερούς διανοουμένους. Όμως, στο πεδίο της πολιτικής διαχείρισης, θα είναι ακόμα η Κεντροαριστερά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καμίνη, στην Αθήνα, παρότι ο Μπακογιάννης προσπαθεί φιλότιμα να τον ξεπεράσει και η δικαιωματικη Κεντροαριστερά του Τσίπρα που θα προχωρήσουν περισσότερο στις πρακτικές της μαζικής και ταχείας ενοφθάλμισης μουσουλμανικών γκέτο στην ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε, ο ίδιος ο νεοφελελεύθερος εθνομηδενιστής δικαιωματικός Τσίπρας, τότε πρωθυπουργός, δήλωνε στη Βουλή (5 Μαρτίου 2019) σε συζήτηση για το δημογραφικό: «Αναφέρομαι στο κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος… Και πιστεύω ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να έχουμε εθνική υπερηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε ότι η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο…

Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, για μια χώρα που πρέπει να είναι πρότυπο συνύπαρξης και αλληλεγγύης, για μια χώρα που θα πρέπει να αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών, με δύο λόγια για την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων…» Έτσι αυτά που ο Καλύβας αρθρώνει σε θεωρητικό πεδίο ο Τσίπρας τα προωθεί σε πολιτικό-πρακτικό.

Πλήρη απόσπαση από το λαϊκό σώμα

Η αναφορά του Τσίπρα δεν είναι οι Έλληνες, αλλά η «Ελλάδα των ανοικτών οριζόντων» με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις της. Προφανώς, μια ανάλογη ιδεολογία χαρακτηρίζει όλες τις μεταμοντέρνες ελίτ της Δύσης, που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την στενοχωρία των εθνικών κρατών και ταυτοτήτων και να μεταβληθούν σε "πολίτες του κόσμου".

Παντού, όπως το έχουν υπέροχα παρουσιάσει οι Κρίστοφερ Λας, Κριστόφ Γκιλουΐ και Ζαν-Κλωντ Μισεά, στις δυτικές κοινωνίες οι ελίτ μετασχηματίζονται σε χωριστικές δυνάμεις, που επιδιώκουν την πλήρη απόσπασή τους από το λαϊκό σώμα. Άλλωστε, οι δικές μας ελίτ, όπως πάντα, αναπαράγονται «μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες» (Γιώργος Σεφέρης, Μυθιστόρημα), πιθηκίζοντας τον Τόφλερ, την Μπάτλερ, τον Φουκώ, τον Αγκάμπεν.

Με μια "μικρή διαφορά". Ότι εκεί πρόκειται για χώρες ισχυρές, που δεν απειλούνται στην ίδια τους την ύπαρξη όπως συμβαίνει με την Ελλάδα. Γι’ αυτό, εξάλλου, ο μεταμοντερνισμός των ελληνικών ελίτ είναι πολύ πιο ακραίος από εκείνον της Δύσης. Ο αποχωρισμός από το λαϊκό σώμα μετασχηματίζεται αναπόφευκτα σε εθνομηδενισμό, σε μια χώρα που το έθνος ο λαός και το κράτος απειλούνται στην ίδια την υπόστασή τους.

Ο θρίαμβος των εθνομηδενιστών

Εντούτοις, παρά τη ρήξη του κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ ηγεσιών και λαϊκού σώματος, που αναδείχθηκε μέσα από την κρίση των μνημονίων και τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι εγχώριοι προδότες εθνομηδενιστές έμοιαζαν να θριαμβεύουν, έχοντας επιτύχει να ελέγξουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.

Η Κεντροαριστερά, ήδη από την εποχή Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, είχε εγκαταλείψει κάθε πατριωτική αναφορά. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του νεοφιλελεύθερου δικαιωματικού ΣΥΡΙΖΑ ως νέου πόλου, ενός γενετικά εθνομηδενιστικού κόμματος. Παράλληλα, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτούσε την επικράτηση των νεοφιλελεύθερων παγκοσμιοποιημένων τεχνοκρατικών ελίτ.

Οι ελίτ μπορούσαν λοιπόν να πανηγυρίζουν ότι είχαν διασφαλίσει "δύο στα δύο" και να επαίρονται ότι είχαν αποκτήσει την πλήρη ηγεμονία στο "σύστημα Ελλάδα". Κυριαρχούσαν ήδη απόλυτα στον πολιτισμό, τα Πανεπιστήμια, τους εκπαιδευτικούς, τα ΜΜΕ και εφεξής στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Τι υψηλότερος συμβολισμός αυτής της ενότητας του πολιτικού-ιδεολογικού συστήματος από την εκλογή μιας διακηρυγμένης δικαιωματικιάς προδότρας "αντι-εθνικίστριας" στην Προεδρία της Δημοκρατίας;

Όπως επίσης με την ανάθεση του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση σε μια επιτροπή του ενιαίου εθνοαποδομητισμού της Νεοφιλελεύθερης Κεντροαριστεράς και της Δεξιάς, με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Στάθη Καλύβα, τον Αριστείδη Χατζή, τον Μαρκ Μαζάουερ, τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον Αλέξη Πολίτη! Επρόκειτο για θρίαμβο, αλλά για θρίαμβο δομικά υπονομευμένο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πιο επικίνδυνος εχθρός του ανθρώπινου γένους, είναι ο πλέον ανεξέλεγκτος και γκανγκστερικός, χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους καταλαβαίνουν τι γίνεται εκεί κάτω και γνωρίζουν την Ισραηλινή οργάνωση B'Tselem, αυτή είναι συγκλονιστική είδηση...

Από BDS Greece:

Ιερουσαλήμ. Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 

Σήμερα, την ίδια ημέρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε εντολή για επέκταση των ισραηλινών εποικισμών κατά 800 κατοικίες στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, η παλαιότερη, γνωστότερη και πλέον αξιόπιστη διεθνώς ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η B'Tselem δημοσιοποίησε Έκθεση που έκανε διεθνή πάταγο, με τίτλο: "Ένα καθεστώς Εβραϊκής υπεροχής από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι την Μεσόγειο θάλασσα: Αυτό είναι Απαρτχάιντ" 

"Το Ισραήλ δεν είναι πια μια δημοκρατία αλλά ένα καθεστώς απαρτχάιντ αφιερωμένο στο να παγιώσει την υπεροχή των Εβραίων πάνω στους Παλαιστίνιους", αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του B'Tselem. Η ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem από το 1989 που δημιουργήθηκε μέχρι τώρα έλεγχε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη. Για πρώτη φορά παίρνει θέση για το καθεστώς συνολικά του Ισραήλ και γράφει:

"Εδώ δεν έχουμε μία δημοκρατία και μία κατοχή. Πρόκειται για ένα καθεστώς Απαρτχάιντ από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο..." "Πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν οι μισοί Εβραίοι και οι άλλοι μισοί Παλαιστίνιοι, ζουν μεταξύ του Ιορδάνη ποταμού και την Μεσόγειο κάτω από μια ενιαία και μοναδική Αρχή [του Ισραήλ]. Ο παραδοσιακός τρόπος που βλέπαμε το Ισραήλ σαν μια δημοκρατία που λειτουργεί δίπλα με μια προσωρινή ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Γάζας, που έχει επιβληθεί σε περίπου 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, έχει πλέον πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα". 

"Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η μέχρι τώρα διάκριση συσκότιζε το γεγονός ότι όλη η περιοχή μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού είναι οργανωμένη κάτω από ένα μοναδικό αξίωμα: Την επέκταση και σταθεροποίηση της υπεροχής και κυριαρχίας ενός συνόλου, των Ισραηλινών Εβραίων, πάνω σε ένα άλλο σύνολο, των Παλαιστινίων". 

"Χρόνια αδικιών σε βάρος των Παλαιστινίων που εξελίχθηκαν θεσμικά σε νόμους που παγιώνουν τις διακρίσεις μεταξύ των δύο λαών, σημαίνει ότι φθάσαμε πλέον στο όριο για να μπορούμε να αποκαλούμε το καθεστώς του Ισραήλ, καθεστώς απαρτχάιντ..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Νεκροί πέντε στρατιώτες και 11 εθελοντές στρατιωτικοί από ισραηλινοναζιστική επίθεση

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 06:17

Τουλάχιστον πέντε Σύροι στρατιώτες και 11 εθελοντές αντιστασιακοί στρατιωτικοί που μάχονταν στο πλευρό τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιδρομές ισραηλινοναζιστικών αεροσκαφών που έπληξαν αποθήκες όπλων και στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Συρία, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Χαφιεδικων Δικαιωμάτων για τη Συρια.

Σύμφωνα με αυτή τη αποικιοκρατική  ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία, η ισραηλινή ναζιστική Πολεμική Αεροπορία έκανε πάνω από 18 επιδρομές, πλήττοντας στόχους σε μια ζώνη που εκτείνεται από την πόλη Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) ως την μπαντίγια (έρημο) της Μπουκάμαλ, στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Στα πλήγματα σκοτώθηκαν 5 Σύροι στρατιωτικοί και 11 μαχητές που ανήκαν στους Φρουρούς της Επανάστασης (Ιράν), στο σιιτικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ (Λίβανος) και στην Ταξιαρχία των Φατιμιδών (Αφγανιστάν), στις τάξεις της οποίας εντάσσονται σιίτες μαχητές, πάντα κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Χαφιλεδικων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρία.

Είναι ασαφές ως εδώ πόσοι μαχητές κάθε οργάνωσης σκοτώθηκαν και ποιες ήταν οι εθνικότητές τους, κατά την ίδια αλλήτικη χαφιέδικη αποικιοκρατική ΜΚΟ.

Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Στη 01:10 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός ναζιστικός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Ντέιρ Εζόρ και εναντίον της περιοχής της Μπουκάμαλ» ανέφερε στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το SANA.

«Οι συνέπειες αυτών των επιθέσεων επαληθεύονται επί του παρόντος» πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύει ο στρατός των Σιωνιστών Ναζιστών στη Συρία σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Τα προηγούμενα πλήγματα, την 7η Ιανουαρίου, είχαν στόχο θέσεις στο νότιο τμήμα της Συρίας και στα νότια της Δαμασκού. Σε αυτά σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις σιίτες μαχητές.

Το 2020, οι ένοπλες δυνάμεις του ισραηλινου ναζιστικού καθεστώτος έπληξαν περίπου 50 στόχους στη Συρία, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το ισραηλινο ναζιστικό καθεστώς έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του δυτικού αποικιοκρατικού πολέμου στη χώρα το 2011, βάζοντας στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν,  ιδίως της λιβανέζικης σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ, συμμάχων της Συρίας, καθώς και του συριακού στρατού.

Τα πλήγματα εντάσσονται στην «ξεκάθαρη πολιτική» του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, δήλωνε τον Νοέμβριο ο ισραηλινός σιωνιστής και ναζί πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς βλέπει με πολύ κακό μάτι την παρουσία δυνάμεων του Ιράν στο έδαφος της Συρίας, η οποία του στέκεται εμπόδιο στα σιωνιστικά ναζιστικά σχέδια για σιωνιστική ναζιστική κατάκτηση όλης της Μέσης Ανατολής, που έχουν στόχο να εξοντώσουν βιολογικά όσους Άραβες κατακτήσουν και τους άλλους να τους κάνουν δούλους τους, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ορκισμένος εχθρός του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος που έχουν στήσει οι αποικιοκράτες στη Μέση Ανατολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ που συμμετείχαν στα έκτροπα στο Καπιτώλιο αντιμετωπίζουν συνέπειες στον τόπο τους

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 - 05:00

Ο ακροδεξιός όχλος στο Καπιτώλιο αποτελεί ένα μωσαϊκό από αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές, ανάμεσά τους ακροδεξιοί και οπαδοί της λευκής υπεροχής, αλλά και από εύπορους ακροδεξιούς Αμερικανούς που επικρότησαν ανοικτά την έκρηξη βίας.

Όρθιος ανάμεσα σε ένα πλήθος οπαδών του Τραμπ μπροστά από το Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, ο Ρικ Σακόνε αποφάσισε να απαθανατίσει αυτές τις ιστορικές στιγμές.

Ο πρώην βουλευτής της πολιτειακής Βουλής της Πενσιλβάνια έδωσε το κινητό του στην σύζυγό του για να καταγράψει το μήνυμά του. «Προσπαθούμε να διώξουμε τους κακούς και τους RINO (Republicans In Name Only-Μόνο κατ΄όνομα Ρεπουμπλικανοί) που πρόδωσαν τον πρόεδρό μας», δήλωσε ο Σακόνε.

«Θα τους πετάξουμε από τα γραφεία τους», είπε και βιάστηκε να αναρτήσει το βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook χωρίς δεύτερη σκέψη. Την επόμενη ημέρα έχασε την δουλειά του, αφού εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Ο Σακόνε, 63 ετών, παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Saint Vincent College, όπου διδάσκει εδώ και 21 χρόνια, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο.

Σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι μετάνιωσε που έκανε το βίντεο, αλλά πιστεύει ότι το μήνυμά του αντιμετωπίσθηκε πολύ στα σοβαρά.

«Απλώς παίζαμε. Πλάκα κάναμε!», λέει ο Σακόνε, που στο μεταξύ κατέβασε το βίντεο από την σελίδα του.

Ο Ρικ Σακόνε, ρεπουμπλικανός που έθεσε υποψηφιότητα για το Κονγκρέσο το 2018 και ατύχησε, δήλωσε ότι ασκούσε το συνταγματικό του δικαίωμα που απορρέει από την 1η Τροπολογία η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου και ότι δεν μπήκε στο Καπιτώλιο, ούτε συμμετείχε σε βιαιότητες. Λέει ότι δέχθηκε εκατοντάδες απειλές κατά της ζωής του όταν το βίντεο έγινε viral.

Ο Σακόνε περιλαμβάνεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που αντιμετωπίζουν απροσδόκητες συνέπειες μετά την ανάρτηση φωτογραφιών και εικόνων που μαρτυρούν την συμμετοχή τους στην πολιορκία και επιδρομή εναντίον του Καπιτωλίου.

Πολλοί ανάμεσα στο πλήθος επισημοποίησαν την συμμετοχή τους στα έκτροπα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλοι πήγαν στην διαδήλωση χωρίς να φορούν μάσκες, αγνοώντας όπως πολλοί ομοϊδεάτες τους τα μέσα προστασίας κατά της επιδημίας, και κάνοντας εύκολη την αναγνώρισή τους από τους ντετέκτιβς του καναπέ.

Ορισμένοι έχασαν τις δουλειές τους. Αλλοι αντιμετωπίζουν δικαστική δίωξη. Το Πεντάγωνο έχει ανοίξει 25 έρευνες για εγχώρια τρομοκρατία συνδεόμενη με στάση. Το FBI έχει ζητήσει από τους πολίτες πληροφορίες για όσους συμμετείχαν στα έκτροπα.

«Πολλοί από τους οπαδούς του Τραμπ ζουν σε φαντασιακό κόσμο», λέει ο Ερικ Φόουνερ, αμερικανός ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Reconstruction: America's Unfinished Revolution, 1863-1877». «Δεν φαίνεται να έχουν σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών τους».

Με ιδιωτικό αεροπλάνο στην στάση

Ο όχλος στο Καπιτώλιο αποτελεί ένα μωσαϊκό από αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές, ανάμεσά τους ακροδεξιοί και οπαδοί της λευκής υπεροχής, αλλά και από εύπορους Αμερικανούς που επικρότησαν ανοικτά την έκρηξη βίας.

Η Τζένα Ράιαν, μεσίτρια από το Τέξας, έφθασε στην Ουάσινγκτον με ιδιωτικό τζετ. Σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο Facebook, κατέλυσε στο The Westin Washington την νύκτα πριν από την επιδρομή.

Την επομένη, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι υποκινημένοι από τον Τραμπ βάδιζαν κατά του Καπιτωλίου για να «Σώσουν την Αμερική», η Ράιαν ανέβασε βίντεο όπου εμφανίζεται έξω από το Καπιτώλιο να λέει: «Θα τα σπάσουμε αυτά τα παράθυρα». Και αργότερα: «Μόλις επιτεθήκαμε στο Καπιτώλιο. Ηταν μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».

Και σε ένα post στο Twitter συνοδευόμενο από φωτογραφία της μπροστά σε σπασμένα παράθυρα του Καπιτωλίου απείλησε τα μέσα ενημέρωσης: «Και αν δεν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, την επόμενη φορά θα επιτεθούμε στα στούντιό τους».

Λίγες ημέρες αργότερα, και εν μέσω των διαμαρτυριών προς την Επιτροπή Real Estate του Τέξας και τις απαιτήσεις για την αφαίρεση της επαγγελματικής της άδειας, η Ράιαν δημοσίευσε ανακοίνωση όπου δηλώνει ότι «η καρδιά της έχει ραγίσει» για τις ζωές που χάθηκαν. «Δυστυχώς, αυτό που πίστευα ότι θα είναι μία ειρηνική πολιτική πορεία εξελίχθηκε σε βίαιη εκδήλωση διαμαρτυρίας», έγραψε.

Η Επιτροπή Real Estate του Τέξας ανακοίνωσε ότι δεν έχει την δικαιοδοσία να αφαιρέσει επαγγελματική άδεια για περιστατικά που συνέβησαν εκτός της άσκησης του επαγγέλματος του κατόχου της.

Η Τζένι Καντ, ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου Becky’s Flowers στο Τέξας ανέβασε βίντεο στο οποίο έλεγε: «Σπάσαμε την πόρτα του γραφείου της Νάνσι Πελόζι και κάποιος έκλεψε το σφυρί της».

Τώρα, η επιχείρησή της δέχεται επίθεση.

«Δεν εγκρίνουμε τις πράξεις βίας και καταστροφής που συνέβησαν στο Καπιτώλιο», ανακοίνωσε στο Twitter η πλατφόρμα οργάνωσης γάμων The Knot, αφαιρώντας το ανθοπωλείο Becky’s Flowers από την λίστα των συνεργατών της μέχρι νεωτέρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε υπέρ της παραπομπής Τραμπ

 Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 23:33

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά, ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές. Δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής.

Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Γελοίες κατηγορίες για δήθεν σχέσεις του Ιράν με την «Αλ Κάιντα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Χτες ο γελοιος σαλτιμπάγκος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε το θράσος και συνέδεσε την ιρανική κυβέρνηση με την «Αλ Κάιντα», επικαλούμενος δήθεν πρώην απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Χρησιμοποίησε αυτό το στοιχείο για να στηρίξει την κατηγορία ότι το σιιτικό Ιράν έχει δώσει καταφύγιο στη σουνιτική οργάνωση που ίδρυσε ο Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τότε το Ιράν είχε διαψεύσει το δημοσίευμα των «Τάιμς», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχουν τρομοκράτες της "Αλ Κάιντα"» στο έδαφός του. Που οι Σιίτες έχουν σχέσεις μίσους με τους Σουνίτες, σφάζονται μόλις βρεθούνε.  Και άλλωστε οι Σουνίτες είναι υποχείρια των αμερικάνων και των αποικιοκρατών.

Η αντίδραση του Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ με μήνυμά του στο Twitter απέρριψε τα «πολεμοχαρή ψέματα» του Πομπέο. «Δεν ξεγελάτε κανέναν. Ολοι οι τρομοκράτες (σ.σ. της 11ης Σεπτέμβρη 2001) προέρχονταν από αγαπημένους προορισμούς (σ.σ. του Πομπέο) στη Μέση Ανατολή. ΚΑΝΕΝΑΣ από το Ιράν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Β' TSELEM

Ρατσιστικό καθεστώς το Ισραήλ

«Το Ισραήλ δεν είναι δημοκρατία. Είναι ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, που αντιμετωπίζει τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ως έδαφός του» και τα διοικεί με στρατιωτικό νόμο, ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι έποικοι δρουν ανεξέλεγκτα και ασκούν βία σε βάρος των Παλαιστινίων, σε συνθήκες πλήρους ανομίας και ατιμωρησίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η φετινή έκθεση της ισραηλινής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα (B' Tselem), τονίζοντας πως από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τις ακτές της Μεσογείου ουσιαστικά μία δύναμη διοικεί όλη την περιοχή, επηρεάζοντας την τύχη 17.000.000 ανθρώπων: Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές.

Στην πολυσέλιδη έκθεση της B' Tselem καταγράφεται επιδείνωση της κατοχής αφότου ξεκίνησε, το 1989, να συγκεντρώνει και να αναλύει δεδομένα σε σχέση με την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Θυμίζει ότι από το 2018 έχει ψηφιστεί νόμος που χαρακτηρίζει το ισραηλινό κράτος «εβραϊκό» και επιβάλλει τα συμφέροντα αυτής της θρησκευτικής κοινότητας έναντι των άλλων (μουσουλμάνων, χριστιανών κ.ά.) στις περιοχές που κατέχει και έχει θέσει υπό τον έλεγχό του, μολονότι επισήμως δεν έχει προσαρτήσει μέρος αυτών (όπως π.χ. η Δυτική Οχθη).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελείς που δεν είναι χεσμένοι πατόκορφα υπάρχουν; Τα φασιστικά κτήνη "Ellinika Ηoaxes", που...

μάλιστα έχουν "σύμβουλο" κάποιον Μόσιαλο (εκπρόσωπος του Μητσοτάκη στον ΠΟΥ), ουσιαστικά προτρέπουν πάσχοντες με αυτοάνοσα νοσήματα να εμβολιαστούν.

Οι εισαγγελείς γνωρίζουν ανάγνωση, γραφή, βλέπουν, ακούνε, διαβάζουν;

Κατανοητός ο ρόλος της λεγόμενης "δικαιοσύνης" κι η υποταγή τους στις εξουσίες, αλλά εδώ μιλάμε για εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού κώδικα! Τι διαπιστώνουν τα φασιστικά

εκτρώματα: Παραπληροφόρηση σχετικά με συστάσεις κατά του εμβολιασμού ατόμων με αυτοάνοσα νοσήματα για την COVID-19

Ποιες "δυνάμεις" καλύπτουν έναν απόστρατο να εκδίδει ιατρικές οδηγίες που μπορούν να φέρουν το θάνατο;

Θα είναι αυτοδικία αν κάποιος χάσει τον άνθρωπό του και πάρει το νόμο στα χέρια του; Γιατί οι εισαγγελείς προστατεύουν αυτό τον εγκληματικό υπόκοσμο;

Ποιος επιτρέπει να παίζουν με την ανθρώπινη ζωή χυδαίοι αλήτες;

Σχολιο.- Ποιός κυβερνάει; Ο Pyatt. Αυτό τα λέει όλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΦΑΣΗ-ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ! «Μπιλ Γκέιτς, Τζορτζ Σόρος και Ροκφέλερ βρίσκονται πίσω από την πανδημία...»

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη έρχεται από το μακρινό Περού! 

Tο δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο Chinca y Pisco ανέφερε σε απόφαση του, για υπόθεση που είχε αναβληθεί, ότι η πανδημία δεν είναι διαχειρίσιμη εξαιρώντας όμως τους "δημιουργούς της, όπως χαρακτηρίζει τον Μπιλ Γκέιτς, τον Τζορτζ Σόρος και την οικογένεια Ροκφέλερ για τους οποίους υποστηρίζει ότι "την διαχειρίζονται και καθοδηγούν τα πάντα με σκοπό μια νέα παγκόσμια τάξη". 

Αφού έγινε πάντως γνωστή η απόφαση, διατάχθηκε έρευνα εις βάρος των τριών δικαστών Tito Gallegos, Luis Leguia, Tony Changaray που υπέγραψαν την εντυπωσιακή αυτή απόφαση....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ μέσα στη νύχτα (και με ...σβηστά τα φώτα) μετανάστες στην Ορεστιάδα

Ζούμε εδώ τόσα χρόνια. Ξέρουμε τα σύνορα σαν την παλάμη του χεριού μας, φυλάμε Θερμοπυλες γαμωτο . Δεν φοβηθηκαμε ποτέ τον εχθρό απο έξω. Ήμασταν πάντα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον εξωτερικό εχθρό, όχι όμως κι αυτόν που μας φυτευσατε εντός συνόρων. 

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες φτάνουν στο ΚΥΤ Φυλακίου του δημου Ορεστιάδας. Καλώς τα δεχθήκαμε. Ήταν που θα αναβαθμιζοταν η δομή, όπως μας διαβεβαίωνε ο Μηταρακης

https://twitter.com/akrokentrwos/status/1349104053628919810?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1349104992834224128%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.press-gr.com%2F2021%2F01%2Fblog-post_387.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολάκη... δεν χάσατε τις εκλογές επειδή γαμήσατε τη μεσαία τάξη, αλλά γιατί είστε η νέα δεξιά & στήσατε κώλο στη Μέρκελ!

Πονταρατε στη φθορα του Σαμαρα υποσχεθηκατε στο κοσμο τα παντα και με τη γνωστη κωλοτουμπα αποδειξατε περιτρανα που εισαστε μια απο τα ιδια και χειροτερα!Αλλαγη σκυταλης εγινε και φυσικα μετα απο τη δικη σας φθορα ανελαβε ο Κουλης για να συνεχισει την ιδια καταστροφικη πορεια και το ζητουμενο ειναι ποιος θα βαλει φρενο σ αυτη τη κατρακυλα!