Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τριτη 12 Ιανουαριου 2021

 

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗ «ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ»

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΚΑΡΑ-ΧΟΥΝΤΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί σε 85+ χρονους.

Σε πόσους 85+ χρονους δοκιμάστηκε κλινικά το εμβόλιο;

¨Η τι πειράζει κι αν πεθάνουν;

Σχολιο.- Ένα καλό στατιστικο θα είναι πόσοι από τους 85χρονους εμβολιασθεντες θα πεθάνουν μετά από ένα εξάμηνο, ναναι σταντ μπαι οι συγγενείς και κληρονομοι για διεκδίκηση αποζημιωσεων από τους προπαγανδιστες των εμβολιων

Σχολιο.- Τώρα το δοκιμάζουν κι όποιον πάρει ο χάρος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Η Κούβα καταδικάζει κατηγορηματικά τον δόλιο χαρακτηρισμό της ως κράτος – χορηγό της τρομοκρατίας

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών Σχέσεων

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πιο έντονο και απόλυτο τρόπο τον δόλιο χαρακτηρισμό της Κούβας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με μια κυνική και υποκριτική πράξη.

Εδώ και μήνες, υπάρχουν εικασίες σχετικά με τη πιθανότητα να συμπεριληφθεί η Κούβα στον μονομερή κατάλογο του υπουργείου Εξωτερικών που κατατάσσει χώρες, χωρίς καμία εξουσία ή νομιμότητα , χωρίς κανένα πραγματικό κίνητρο αναφορικά με την τρομοκρατία και τις συνέπειές της, και ως μέσο δυσφήμισης για να εφαρμόσει καταναγκαστικά οικονομικά μέτρα εναντίον εθνών που αντιστέκονται και δεν υποκύπτουν στα καπρίτσια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αποτελεί μια κορυφαία πράξη μιας κακόφημης και ανέντιμης κυβέρνησης σε ηθική  χρεωκοπία. 

Είναι γνωστό, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι το πραγματικό κίνητρο αυτής της πράξης είναι να επιβληθούν πρόσθετα εμπόδια σε οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Κούβα δεν είναι κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας, μια αλήθεια που αναγνωρίζεται από όλους. Η επίσημη και γνωστή πολιτική, και η άψογη συμπεριφορά της χώρας μας, είναι η απόρριψη της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, ιδίως της κρατικής τρομοκρατίας, από οποιονδήποτε, εναντίον οποιουδήποτε και οπουδήποτε διαπράττεται.

Η Κούβα είναι ένα κράτος θύμα της τρομοκρατίας και ο πληθυσμός μας την έχει ζήσει στο πετσί του, με κόστος 3.478 θανάτους και 2.099 άτομα με αναπηρία, από πράξεις που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή διαπράχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το έδαφος αυτής της χώρας. με την ανοχή των επίσημων αρχών της. Οι Κουβανοί καταδικάζουμε με περιφρόνηση κάθε ελιγμό που στοχεύει στη χειραγώγηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, για ποταπούς σκοπούς πολιτικού καιροσκοπισμού.

Αβάνα, 11 Ιανουαρίου 2021



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε να εξηγήσεις σε ένα 10χρονο παιδάκι ότι ιός δεν κολλάει στο σχολείο με ανοιχτά παράθυρα ενώ κολλάει στον υπαίθριο χώρο της παιδική χαράς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "αριστεροί" που ωρύονται γιατί άργησαν τα media να μπλοκάρουν τον Τραμπ, να το θυμηθούν όταν θα μπλοκάρουν και τους ίδιους, λένε τα εν Ελλάδι φασιστόμουτρα του Τραμπ...

Σχολιο.- Γιατί, μέχρι τώρα τι γινότανε??? Όλους δεν μας έχει μπλοκάρει το facebook, μία ή πολλές παραπάνω φορές!!!! Τώρα μπλόκαραν και το φασιστόμουτρο τον Τραμπ!!! Σιγά μη βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ακροδεξιός «σαμάνος QAnon» αρνείται να φάει το «μη βιολογικό» φαγητό της φυλακής. Αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για την εισβολή στο Καπιτώλιο...

Ο ακροδεξιός εισβολέας του Καπιτωλίου Τζέικ Άντζελι, γνωστός και με το παρατσούκλι «Σαμάνος QAnon» λόγω της εμμονής του με την εν λόγω θεωρία συνωμοσίας, αρνείται να φάει στον κρατητήριο όπου βρίσκεται, καθώς τα τρόφιμα που του παρέχουν δεν είναι βιολογικά. 

Σύμφωνα με τη New York Post, o Άντζελι, που εισέβαλε στο Καπιτώλιο πριν από λίγες μέρες με αμφίεση που θύμιζε Βίκινγκ, κράνος με κέρατα στο κεφάλι και ένα δόρυ που είχε πάνω του δεμένη την αμερικανική σημαία, έχει κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό. Ο 33χρονος που παραδόθηκε το περασμένο Σάββατο σε πρακτορες του FBI στην Αριζόνα, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για διατάραξη της τάξης και βίαιη είσοδο στο κυβερνητικό κτίριο....

Ο «Σαμάνος QAnon» φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και το πρόβλημα της πείνας, αφού λέγεται πως έχει να φάει από το Σάββατο, σύμφωνα μάλιστα και με τις δηλώσεις του δικηγόρου του. Η μητέρα του «Σαμάνου εισβολέα», Μάρθα Τσάνσεϊ εξήγησε σε δημοσιογράφους ότι ο γιος της δεν καταναλώνει τίποτα άλλο πέρα από βιολογικά τρόφιμα. «Αρρωσταίνει όταν δεν τρώει φαγητό βιολογικής προέλευσης. Πρέπει να φάει», είπε σε τοπική εφημερίδα. 

Όπως επισημαίνει η New York Post, στην ακροαματική διαδικασία η δικαστής Ντέμπορα Φάιν, είπε στον συνήγορο υπεράσπισης του Άντζελι ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με τη ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία. 

Η δικαστής διέταξε την κράτησή του στο Φίνιξ μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιανουαρίου. 

Ο Άντζελι φέρεται να δήλωσε στο FBI ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα μέχρι την Ουάσινγκτον για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαναλάμβανε με κάθε τρόπο ότι αδικήθηκε στις εκλογές και έπεσε θύμα νοθείας....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αληταράς ιστορικός Beaton μας λέει ότι η ανεξαρτησία χαρίστηκε και δεν κερδήθηκε με αίμα!

11 Ιανουαρίου 2021

Καθώς διατρέχουμε πλέον το επετειακό έτος πυκνώνουν οι θέσεις, οι ερμηνείες και οι απόψεις για το τι ήταν η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Από τις πολλές αυτές ερμηνείες, μερικές, έχουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα. Προέρχονται δηλαδή από άτομα, στα οποία επίσημα έχει ανατεθεί η διαμόρφωση του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα εορταστεί και θα σηματοδοτηθεί το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Ο αληταράς ανθέλληνας  Roderick Beaton, εξέχον και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής της κουφάλας γραικύλης  Αγγελοπούλου, είναι ένα από τα άτομα αυτά. Και φυσικά οι θέσεις που διατύπωσε ως προς τη σημασία και τον χαρακτήρα της Ελληνικής Επανάστασης και δημοσιεύθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Καθημερινή, προσδιορίζουν το θεμελιώδες πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λάβουν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Όπως αρμόζει σε διεθνείς προσωπικότητες ο ανθέλληνας Beaton ξεκινά το άρθρο του διδακτικά: νουθετώντας τους Έλληνες. «Δεν έχουν καταλάβει», υποστηρίζει, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ιστοριογράφοι της Ελληνικής Επανάστασης ποιο ήταν το «κρισιμότερο γεγονός», η «χρονολογία-κλειδί», «η αποφασιστική στιγμή», όπως το ορίζει, της Επανάστασης.

Όχι! Μην πάει ο νους σας στην είσοδο του Υψηλάντη στην Μολδοβλαχία, στην πτώση της Τριπολιτσάς, στα Δερβενάκια, στην Έξοδο του Μεσολογγίου και σε κάτι τέτοια. Η "υποτιμημένη" ιστορική στιγμή «ήλθε στις 3 Φεβρουαρίου 1830, όχι στο πεδίο της μάχης, ούτε καν επί ελληνικού εδάφους, αλλά σε μια τυπική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο Whitehall. Την ημέρα εκείνη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας υπέγραψαν το λεγόμενο Πρωτόκολλο του Λονδίνου..».

"Ασήμαντοι" οι αγώνες των Ελλήνων

Μα ναι! Πώς μας διέφυγε εμάς των Ελλήνων ετούτη η μεγάλη στιγμή; Οι "μεγάλοι" της εποχής άγνωστο για ποιους λόγους, ίσως επειδή αγαπούσαν την Ελλάδα, αποφάσισαν «σε τυπική σύσκεψη», προφανώς δεν χρειάστηκε να βάλουν τα "καλά" τους, ότι η Ελλάδα θα είναι από τότε και μπρος ανεξάρτητο κράτος. Ιδού το μεγάλο γεγονός!

Καμία σημασία δεν είχαν τα όσα έπραξαν οι Έλληνες τα εννέα αυτά χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 1821, ως τον Φεβρουάριο του 1830. Δεν έχουν σημασία, το τονίζει αυτό ο ανθέλληνας  Beaton, τα όσα έγιναν «στο πεδίο της μάχης» ή «επί ελληνικού εδάφους». Δεν έχουν σημασία οι αγώνες των Ελλήνων, με άλλα λόγια. Όλα ξεκινούν από την Ευρώπη και τη Δύση και όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη και τη Δύση, μας λέει ο ανθέλληνας Beaton.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων είχε «προετοιμαστεί κατά τον 18ο αιώνα, κυρίως από διανοητές που έγραφαν στη γαλλική και στη γερμανική γλώσσα». Είναι γνωστό στην ιστορία της ελληνικής γραμματείας ότι… οι "Προφητείες του Αγαθάγγελου" μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τα γαλλικά και τα γερμανικά, όπως εξάλλου είναι η περίπτωση της ελληνικής δημώδους ποίησης και των συνακόλουθων τραγουδιών!

Όσο δε για τον Ρήγα τον Βελεστινλή, τον Κοραή ή τον Ανώνυμο τον Έλληνα, εκεί σίγουρα έχουμε αντιγραφές και μεταφράσεις. Όλα κιόλα, το πνεύμα ανήκει στην Δύση όπως το προσδιόρισε λίγο νωρίτερα και ο Έγελος! Υπάρχει δε, στις αντιλήψεις των Ελλήνων, ένα είδος "ασθένειας". Επιστημονικής "ασθένειας", μην πάει ο νους σας στο κακό εποχές πανδημίας που ζούμε!

Η ελληνική "ασθένεια" 

Η "ασθένεια" ορίζεται από τον ανθέλληνα Beaton ως «εξαιρετισμός» (sic). Την "κόλλησαν" οι Έλληνες ιστοριογράφοι και μη από τον Ζαμπέλιο και τον Παπαρρηγόπουλο που θεώρησαν ότι «οι Έλληνες είχαν σχηματίσει έθνος, ακόμα και από την αρχαιότητα». Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν είναι θέμα παιδείας, είναι ζήτημα κοινής λογικής. Δηλαδή τι υπαινίσσεται ο αληταράς ανθέλληνας  Beatob;

Ότι οι Έλληνες της αρχαιότητας, από τους σκοτεινούς αιώνες του Ομήρου, ως την ρωμαϊκή εποχή, δεν ήταν κάτι το διακριτό; Εκείνη την έρμη την γλώσσα της Γραμμικής Β’ πώς θα την ονομάζαμε; Ελληνικά δεν ήταν; Και αιώνες αργότερα στον μεσαιωνικό Ελληνισμό, έστω μέσα από την θεοφοβική αντίληψη του κόσμου, δεν ήταν κάτι το διακριτό οι Έλληνες;

Φυσικά δεν τους λέγαν Έλληνες, αλλά μίλαγαν ελληνικά και ένοιωθαν διαφορετικοί από όσους μίλαγαν λατινικά, μογγολικά, αραβικά, σλάβικα, ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν ήταν κάτι το διακριτό, τότε εκείνο το μιλλέτ, το Γένος, πως προέκυψε στην οθωμανική περίοδο; Το εφεύραν οι κατακτητές Τούρκοι στο όνομα της "πολυπολιτισμικότητας" που τους διέκρινε; Μα τελικά θα παραφρονήσουμε!

Οπωσδήποτε, στην μακρά πορεία του Ελληνισμού στο χρόνο, οι Έλληνες πήραν διάφορα ονόματα, πάντοτε με υπόστρωμα την παρουσία τους, ως κάτι το ξεχωριστό. Ίωνες (Yunan) μας λένε ακόμα και σήμερα Τούρκοι, Άραβες και Κινέζοι. Επειδή δεν μας λένε Έλληνες, δεν είμαστε Έλληνες; Γραικούς μας λένε στην Δύση, το περιφρονητικό προσωνύμιο που εφηύραν οι Ρωμαίοι. Άραγε τους Έλληνες δεν εννοούν;

Με το να λέει κανείς ότι «Έλληνας» στο Βυζάντιο σήμαινε τον "Εθνικό", τον μη χριστιανό, σημαίνει ότι δεν υπήρχαν Έλληνες και Ελληνισμός στο Βυζάντιο; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ποτέ ουδείς Έλληνας, όπως και αν τον φώναζαν στην εποχή που έζησε, δεν γύρισε ποτέ το κεφάλι στο κάλεσμα «Ευρωπαίε». Ποτέ όμως μην πεις ποτέ,  έτσι όπως ερμηνεύει την πολιτισμική μας καταγωγή ο ανθέλληνας Beaton, μπορεί να το συνηθίσουμε και αυτό!

Μας "χάρισαν" το ελληνικό κράτος

Παρόλο όμως που, αν και αρνούμενος τον «εξαιρετισμό» του Ζαμπέλιου και του Παπαρρηγόπουλου, ο αληταράς ανθέλληνας  Beaton τελικά αποδέχεται την ύπαρξη Ελλήνων για 3.500 χρόνια. Μας λέει μάλιστα ότι το νέο, αυτό που έφεραν από την Ευρώπη, ή μάλλον αυτό που τους "χάρισε" η Ευρώπη στα 1830, είναι πρωτοφανές, καθότι πρόκειται για ελληνικό κράτος. Ποτέ πριν δεν είχαν οι Έλληνες «ελληνικό κράτος».

Πρόκειται για αστείο μάλλον! Κράτη οι Έλληνες στα 3.500 χρόνια, άντε συμφωνήσαμε σε αυτό, της διακριτής παρουσίας τους έφτιαξαν πολλά, κάθε μορφής και είδους. Το κάθε κράτος που έφτιαξαν είχε την δομή, την μορφή, τη λειτουργία αυτού που θα μπορούσε να είναι το κράτος, την εποχή που συγκροτήθηκε.

Προφανώς στο 1821, το κράτος που θα διεκδικούσαν και που θα έκτιζαν οι Έλληνες, δεν θα μπορούσε να είναι μυκηναϊκό βασίλειο, ούτε αρχαία κλασσική πόλη, ούτε ελληνιστική ηγεμονία, ούτε φεουδαρχική βασιλεία, ούτε οτιδήποτε άλλο που ανήκει σε άλλη εποχή. Στον 19ο αιώνα τα κράτη κτίζονται με προδιαγραφές 19ου αιώνα. Τι σε αυτό είναι το περίεργο, το εξαιρετικό;

Γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πεποίθηση περί "παλιγγενεσίας"; Την ελευθερία τους ζητούσαν οι Έλληνες και μέσα σε αυτή την ελευθερία βασικό στοιχείο ήταν το δικαίωμα να φτιάχνουν δικό τους κράτος, ή δικά τους κράτη , αν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Εξάλλου έφτιαξαν μετέπειτα, στην Κρήτη, στην Κύπρο, στον Πόντο…

Που αποσκοπεί o ανθέλληνας Beaton

Όλο αυτό το ανακάτεμα του αυτονόητου, μέχρι του σημείου να πάψει να είναι αυτονόητο, έχει έναν στόχο: «Αυτό που έκανε την Ελληνική Επανάσταση πραγματικά ξεχωριστή ήταν ότι από τα σπάργανά της δεν αποτελούσε υπόθεση μόνο των Ελλήνων». Ήταν λοιπόν μια ευρωπαϊκή επανάσταση; Επαναστάτησε κανείς στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Μόσχα;

Όχι, αλλά «οι Έλληνες επαναστάτες ζήτησαν την βοήθεια των λαών και των ηγεμόνων της Ευρώπης», επιχειρηματολογεί ο αληταράς ανθέλληνας  Beaton. Δηλαδή, το φυσιολογικό, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για Ελληνική Επανάσταση, θα ήταν να κήρυτταν οι επαναστάτες την εξέγερση απέναντι σε όλους όσους δεν ήταν Έλληνες. Αυτό θα έπειθε!

Η απλή λογική λέει ότι όταν ξεκινάς ένα δύσκολο αγώνα, ψάχνεις συμμάχους και στηρίγματα. Η λογική του ανθέλληνα  Beaton λέει και ιδού η απόδειξη: η Ελληνική Επανάσταση δεν είναι επανάσταση των Ελλήνων. Επανάσταση Ευρωπαίων ήταν! Το ηθικό και συνάμα πολιτικό δίδαγμα ακολουθεί:

«Η Επανάσταση τελικώς στέφθηκε με επιτυχία, έπειτα από πολλές θυσίες, γιατί οι σοφότεροι και διορατικότεροι από τους Έλληνες ηγέτες της εποχής αντιλήφθηκαν τα πλεονεκτήματα της διεθνοποίησης του αγώνα τους» και παρακάτω για τη ναυμαχία του Ναυαρίνου «επρόκειτο για σιωπηλό θρίαμβο της ελληνικής διπλωματίας, με την έννοια ότι ελάχιστοι Έλληνες συμμετείχαν στη μάχη και ακόμα λιγότεροι έχασαν τη ζωή τους».

Μας "έσωσαν" οι Μεγάλες Δυνάμεις

Νάτες πάλι οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι δυτικές δυνάμεις, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, που δίνουν και παίρνουν, κατά βούληση, την ελευθερία των λαών και των εθνών! Από τα σαλόνια του Λονδίνου, καταλήξαμε στα νερά του Ναυαρίνου και τελειώσαμε! Ενδιάμεσα, έγινε τίποτα ενδιάμεσα;

Μήπως οι Έλληνες πολέμησαν, μήπως ματώθηκαν, μήπως πόνεσαν, θυσίασαν και θυσιάστηκαν σε αυτόν τον ωκεανό αίματος, που ήταν ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία; Οι μεγάλοι μας λέει ο ανθέλληνας  Beaton το κανόνισαν! Γιατί το κανόνισαν; Γιατί οι Έλληνες δεν υποτάχθηκαν και δεν προσκύνησαν, ούτε μετά το Μεσολόγγι, ούτε μετά την Αθήνα; Γιατί Τούρκοι και Αιγύπτιοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν και να τους υποτάξουν;

Μήπως γιατί οι Έλληνες, οι πολλοί, χάραξαν την υπόθεση της ελευθερίας τους τόσο βαθιά στην ιστορία, ώστε η διπλωματία δεν μπορούσε παρά να δεχθεί αυτήν την πραγματικότητα; «Ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Οθωμανοί είχαν λόγο σε αυτές τις αποφάσεις», καταλήγει ο αληταράς ανθέλληνας  Beaton. Και όμως είχαν ανθέλληνα  Beaton!

Ο αγώνας των Ελλήνων επέβαλε τις αποφάσεις των Μεγάλων, τις υπαγόρευσε και εξανάγκασε τους ανεπίσημους υπουργούν να τις προσυπογράψουν. Μα για τους υπέρ της ελευθερίας αγώνες φτιάχτηκε η ανθελληνική επιτροπή του 2021; Άλλοι όμως οι στόχοι της και άλλοι οι σκοποί της. Η δε "ελευθερία" δεν κατέχει πρωτεύουσα θέση στο λεξιλόγιό της. Για ευνόητους λόγους, φυσικά.

Σχολιο.- Ο Μαρξ πάντως είχε πει , ότι ούτε το Ναυαρίνο έκρινε την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το καθοριστικό ήταν η Συνθήκη της Αδριανούπολης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΕΤΕΛΑΣ 

Σε διήγημά του, ο Νίκος Καββαδίας αναφέρεται σ' έναν συμπατριώτη του Κεφαλονίτη τυχοδιώκτη που συνάντησε στις Αλεούτιες νήσους της Αλάσκας, όπου είχε στήσει καφενείο. Κάποια στιγμή ακούστηκε να βρίζει: 

“- Που σας γεννόσπερνε, παλιοκερατάδες Εγγλέζοι. Σκατά στην ψυχή του Μέτελα. Κι εσάς και τη μονέδα και την παντιέρα σας.

Πέσαμε κάτω και κυλιόμαστε ξεροί από τα γέλια. Τα ’χασε.

- Από πού ’σαι μπάρμπα;

- Μπαρμπαριά και Τούνεζι να σας κόψει. Από την Κεφαλονιά. Γιατί, ωρέ;”

Ο Μέτελας, που βλαστήμαγε ο Κεφαλονίτης, ήταν ο διαβόητος Βρετανός ύπατος αρμοστής της Επτανήσου Τόμας Μέτλαντ. Βαθιά συντηρητικός, έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει βίαια τη βοήθεια και τη συμμετοχή των κατοίκων των νησιών στην Επανάσταση του 1821. 

Ήταν τόσο μισητός, ώστε το όνομά του κατέληξε φόβητρο για τα μικρά παιδιά: "Κάτσε καλά, γιατί θα σε φάει ο Μέτελας" ή και "Μέτουλας". 

Κάτι που ακούγεται και τώρα, δυο αιώνες μετά!

Σχολιο.- Και βέβαια, μιας και το κράτος είναι δυτικόστροφο και εμφανίζει τη βρετανική τυραννία σαν "προστασία", υπάρχει και μνημείο για τον τύραννο στην Κέρκυρα και προτομή του στο Θιάκι.

Σχολιο.- καπου σε μια αποθηκη νομιζω οτι τον εχουν καταχονιασει στο θιακι

Σχολιο.- Έχεις δίκιο. Στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Σχολιο.- Έλα που εδώ όμως η θεσμική και η λαϊκή μνήμη δεν συμβαδίζουν με τίποτα!

Σχολιο.- Αυτός που έριχνε τους υποστηρικτές της επανάστασης σε καυτή άσφαλτο και τους άφηνε κρεμασμένους να τους βλέπουν οι υπόλοιποι και να κάτσουν στην σκλαβιά τους?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση...ο ιος...στέκει αλώβητος και μετά θάνατον; Και κατά την αποσύνθεση; Γιατί ακόμα κι οι ταφές (σε Θεσσαλονίκη διάβασα) γίνονται σε ξέχωρο τμήμα του νεκροταφείου;Αν είναι έτσι...ποιός εξαπέλυσε τέτοιο όπλο;( Και μην ακούσω μαλακίες για κατανάλωση νυχτερίδων απο Κινέζους και τέτοιες παπάτζες).Και για ενημερώστε μας έγκριτοι -δικοί μας...του χώρου- για κάποια...Αφρικανικής προελεύσεως μετάλλαξη που γράφει στ'άγραφα το εμβόλιο.Ισχύει κάτι τέτοιο;...Ήηη...το διαψεύδετε μέχρι να σκάσει μούρη; Για πέτε..για πέτε...άϊντε να σας χαρώ...

Σχολιο.- Από διαρροή εσωτερικής αλληλογραφίας της Παγκόσμιας Τράπεζας το COVID-19 PROJECT λήγει 31-03-2025.

Σχολιο.- Για το Κιλκίς, έχει ενταφιαστεί ο γαμπρός μου με τον ιό, στα νεκροταφεία κανονικά, αλλά για 10 χρόνια δεν ανοίγει ο τάφος!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστοποιητικό εμβολιασμού πρότεινε ο Κούλης. Καμιά πρόταση για τα ελληνοτουρκικα έχει ή εξαντλησε όλη την εξυπνάδα του στον covid;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε, πως οι εργαζόμενοι από 1.1.2023, θα πρέπει να αποφασίζουν, πως θα τζογάρουν, τα ποσά που θα πληρώνουν για την σύνταξή τους.

Σχολιο.- Με νέο σχέδιο νόμου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους έως 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή, Κυριάκος Μητσοτάκης μακράν ο καλύτερος Πρωθυπουργός για αυτούς που δεν χρειάζεται να δουλέψουν για να ζήσουν αφού δουλεύουν οι άλλοι για αυτούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ... ..εντεταλμένοι.."κοσμοπολίτες" δικαιωματικοί (αρχαίοι ασφαλιτο ρουφιάνοι) βρίσκουν θετική την συν- κυριαρχία στο Αιγαίο...όπως θετικά τα μνημόνια...την εισαγωγή αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και θάψιμο των δικών μας....νομάδες σκατέμποροι,απάτριδες και ανενδοίαστοι δηλαδή. Που μέχρι τώρα βρίσκουν θετική την προστασία απο ΝΑΤΟ...των....συνόρων μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτυχία της Ε.Α.Α.Σ. (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού) για το θέμα του Έβρου

10-01-2021 - 20:15μμ

Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στους Απόστρατους Αξιωματικούς ότι δεν θα ανοίξει «Κερκόπορτα» στον Έβρο!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στις 7 Ιανουαρίου δημοσιοποίησε ανακοίνωση για την δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο, την οποία χαρακτήρισε «Κερκόπορτα», αιτιολογώντας με σειρά επιχειρημάτων αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ενώσεως, Αντιστράτηγος ε.α Σταύρος Κουτρής, με την έγκριση του Δ.Σ., συνέταξε και απέστειλε επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επέκτασης της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας και την μετατροπή της σε μόνιμη δομή φιλοξενίας 1.500 ατόμων, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές, όπου πριν ένα χρόνο δόθηκαν μάχες και «ο Έβρος δεν έπεσε». Η τοπική κοινωνία και όλοι οι φορείς της κομβικής περιοχής του Έβρου που ζουν καθημερινά το πρόβλημα και υφίστανται τις συνέπειές του είναι αντίθετοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν, γεγονός που θα μας βρει συμπαρατεταγμένους. Υπάρχει η προσωπική σας δέσμευση για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδίασμά δημιουργίας ή επέκτασης υφισταμένων δομών φιλοξενίας, έχει συσταθεί δε διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης. Ενέργειες σαν και αυτή στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, εάν υλοποιηθεί, υπονομεύουν ευθέως αυτή την πολιτική προσπάθεια και την αξιοπιστία των δεσμεύσεών σας.

Κύριε Υπουργέ Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Στρατιώτης, ο Αστυνομικός, ο λιμενικός όταν έχουν το “όπλο” τους στραμμένο μπροστά δεν πρέπει να ανησυχούν για την πλάτη τους. Μην ανοίγετε “κερκόπορτες” στα τείχη που έκτισαν, μη “ροκανίζετε το κλαδί που καθόμαστε”, μη δημιουργείτε ρήγματα στην εθνική ασφάλεια. Αναθεωρήστε την απόφαση, εάν έχει ληφθεί, και ξεκαθαρίστε τη σκέψη σας και την πολιτική που εισηγείστε. […] Δεν είμαστε Γερμανία ή Γαλλία να αντέχουμε αρκετές χιλιάδες μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες μη αφομοιουμένων μεταναστών. Επίσης οι Έλληνες συντάκτες της Συνθήκης δημιούργησαν στον Έβρο με τον πληθυσμιακό χαρακτήρα που προέβλεψαν ένα σημαντικό στρατηγικό ανάχωμα κατά πιθανής μελλοντικής απειλής εξ Ανατολών. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, σήμερα, 100 χρόνια μετά, που η απειλή αυτή πλέον έχει ξεδιπλωθεί ολοκάθαρα και η κατάθεση της Τουρκικής πρότασης για αναθεώρηση της Συνθήκης είναι στο τραπέζι, εμείς με τέτοιες ενέργειες να ρηγματώνουμε τα “αναχώματα”».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αντέδρασε άμεσα και το ίδιο απόγευμα σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα δεσμεύθηκε ότι δεν θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας, αλλά θα γίνει επέκταση του υφισταμένου από 2016 Κέντρου Καταγραφής, ώστε σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις να μπορούν να καταγραφούν με ασφάλεια μεγαλύτερες αφίξεις από το συνηθισμένο που πιθανόν να δεχόταν η περιοχή. Δέχτηκε να αποστείλει εγγράφως αυτές τις θέσεις και συνημμένα παρουσιάζεται η σχετική επιστολή.

Στην απαντητική επιστολή του ο κ. Μηταράκης προέβη σε σειρά διευκρινήσεων για το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης στον Έβρο οι σημαντικότερες εκ των οποίων ήταν οι ακόλουθες:

«Τονίζεται επίσης ότι, για ευνόητους λόγους, παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή  μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο».

Η κινητοποίηση των Εβριτών, των φορέων της περιοχής και η καίρια παρέμβαση της Ε.Α.Α.Σ., καθώς και η ευρεία δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, προκάλεσαν μια θετική αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης και αποδείχθηκαν ωφέλιμες για τον τόπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφιαλτική εισήγηση στο υπουργείο οικονομικών προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου

10-01-2021 - 21:21μμ

Εάν δεν πάρουμε λεφτά από την Ευρώπη, θα φύγουμε με ελικόπτερο!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η διαπίστωση ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ήταν μία μαγική εικόνα, ήταν κοινή. Το ότι θα κατέρρεε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ούτε στα πιο σκοτεινά τους όνειρα.

Το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την στήριξη όσον πλήττονται από την πανδημία ήταν 7,5 δις, από τα οποία τα 6,5 φαίνεται να εξανεμίζονται πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, προκαλεί τριγμούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού αλλά και της Γερμανίδας καγκελαρίου που ως κοινό παρονομαστή έχουν ότι «τα δυσκολότερα για την πανδημία είναι ακόμη μπροστά μας», αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν τελείως άστοχος.

Ο υπολογισμός για τα έσοδα του πρώτου διμήνου, ο οποίος υπερέβαινε ακόμα και τον προϋπολογισμό για το αντίστοιχο δίμηνο του 2020, που μάλιστα δεν επετεύχθη παρά το ότι δεν υπήρχε ουσιαστικά πανδημία, έχει τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα. Προκαλώντας μεγάλες απορίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για την σκοπιμότητα που οδήγησε το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει μία μαγική εικόνα, που θα έδινε μία επικοινωνιακή ανάσα για δύο μήνες, η οποία όμως θα ράγιζε μαζί με τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα για το 2021.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, έρχεται εισήγηση από κορυφαίο άνθρωπο του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος προειδοποιεί πως τα πράγματα θα τεθούν εκτός ελέγχου πολύ σύντομα και εισηγείται την μείωση των ενισχύσεων που ήδη δίνονται στους πληττόμενούς από την πανδημία! Η εισήγηση αυτή όσο και αν δικαιολογείται απόλυτα από την πραγματική εικόνα της οικονομίας, προκαλεί εγκεφαλικά στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν θέλουν ούτε να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο. Αφού θεωρούν πως η παροιμιώδης ανοχή που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός απέναντι στην κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά αυτών των ενισχύσεων που δίνουν αυτό το ελάχιστο οξυγόνο στην κοινωνία, προκειμένου ο κόσμος να μην αρχίσει να πηδά μαζικά από τα μπαλκόνια.

Το ενδεχόμενο λοιπόν στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου ο κόσμος ήδη έχει εξαντλήσει τις αντοχές του, να χάσει και την ενίσχυση που παίρνει από το κράτος, συνιστά ένα εφιαλτικό σενάριο για την κυβέρνηση. Κορυφαίο μάλιστα στέλεχος του Μαξίμου δεν έκρυβε την ανησυχία του μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα συνιστά και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πολύ άσχημο τρόπο.

Όσο κι αν τρομάζει την κυβέρνηση πάντως, αυτό το ενδεχόμενο θα είναι υποχρεωτικό να συμβεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εάν δεν έρθουν άμεσα τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης, που τα ακούμε εδώ και μήνες αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άν κάποιος σε σπρώχνει στον γκρεμό..βούτα τον απ'τον λαιμό και βάλτον κάτω απο σένα..καν'τον μαξιλάρι στην πρόσκρουση...συννενοηθήκαμεεε;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινάει διαπραγματεύσεις με Τουρκία η ακυβέρνητη με τα θέματα: 1ον αν οι νησιώτες και δή οι νησιώτισσες θα φορούν μαντήλα και τι χρώματος.2ον...Εάν η Μακρόνησος στο μέσον της θα ορίζει γραμμή συνόρων ή τα σύνορα θά'ναι στο μέσον του Λαυρίου.Περιμένοντας και τις υπόλοιπες "συμμαχικές εντολές"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μας φτάναν όλα τ'άλλα,έχουμε και τα τσιράκια του παγκόσμιου καπιταλισμού να διαστρεβλώνουν κάθε έννοια Μαρξισμού και να παρουσιάζουν το κάτ'όνομα μόνον "Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας" ...πρωτοπόρο της διαστημικής φεουδαρχίας και διαχειριστή της πολυεθνικής εκμετάλευσης..ως κομμουνιστικό πρότυπο. Τι γίνεται με τους ρουφιάνους ρέ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 11/1/1944 οι "σύμμαχοι" Εγγλέζοι ιμπερια-ληστές βομβάρδισαν τον Πειραιά.

Εθνική Ανεξαρτησία! Μακριά όλοι οι Ληστές!


Ο φοβερός βομβαρδισμός στο κέντρο του Πειραιά έγινε στα «τυφλά»

«Η αποστολή της 11ης Ιανουαρίου [1944] ήταν πολύ διαφορετική. Ηταν καταστροφή [disaster, στο πρωτότυπο] για την 301η [Ομάδα Βομβαρδιστικών]».

Αυτή η αναφορά σε ένα απολογιστικό σημείωμα του πιο καταστροφικού βομβαρδισμού του Πειραιά, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώνει την εικόνα της ίσως πιο αιματηρής, αποτυχημένης αποστολής των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του φασιστικού άξονα.

Εκείνη η «μαύρη» μέρα του Γενάρη του 1944, πριν από 72 χρόνια, έχει μείνει άσβεστη στη μνήμη όλων των Πειραιωτών, καθώς υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους περίπου 700 άμαχοι πολίτες, όλων των ηλικιών, καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές κτίρια και υποδομές, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλο προσφυγικό ρεύμα προς την Αθήνα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σ' αυτόν τον βομβαρδισμό χάθηκαν περίπου τα δύο τρίτα του συνολικού αριθμού των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στους 239 βομβαρδισμούς στον Πειραιά στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αυτούς έχασαν τη ζωή τους 859 άνθρωποι (συνολικά πέθαναν 13.282, από τους οποίους οι 10.782 από την πείνα τον μαύρο χειμώνα του 1941-42 και 1.741 από εκτελέσεις κ.ά.).

Το ερώτημα, που παρέμεινε για δεκαετίες αναπάντητο, ήταν αμείλικτο: Ο καταστροφικός βομβαρδισμός ήταν εσκεμμένη ενέργεια των συμμάχων ή πλήρες λάθος;

Πάντως, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, τα συμμαχικά βομβαρδιστικά, χωρίς καν να αντιμετωπίσουν γερμανικά αεροσκάφη, είχαν μεγάλες απώλειες, καθώς πετώντας μέσα σε πυκνά σύννεφα και με μηδενική ορατότητα συγκρούονταν στον αέρα μεταξύ τους!

Με αυτό τον τρόπο χάθηκαν 6 αμερικανικά βομβαρδιστικά και 8 βρετανικά μαζί με δύο μαχητικά, και πιθανότατα, όπως προκύπτει και από μαρτυρίες, ο φοβερός βομβαρδισμός στο κέντρο της πόλης να ήταν εντελώς «τυφλός», στην… τύχη!

«Καλύτερη κατάρτιση, καλύτερες επικοινωνίες, περισσότερη τύχη ή ίσως μία συνετή στροφή 360 μοιρών μπορούσε να είχε αποτρέψει αυτή την τραγωδία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άγνωστος συντάκτης της απολογιστικής αναφοράς της αποστολής, που υπάρχει στην ιστοσελίδα των βετεράνων της 301ης Ομάδας Βομβαρδιστικών της Βρετανικής Αεροπορίας, της γνωστής RAF.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είχαμε μαχητική κυβέρνηση, θα αγοράζαμε ρωσ. εμβόλια, clearing με αγροτικά προϊόντα, που μας απαγορεύουν να εξάγουμε στη Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε με τι ανθρώπους θα αντιμετωπίσει τον κορονοϊό ο Μπάιντεν. 

Ο κύριος γιατρός από κάτω, οι "θέσεις" του οποίου βλέπετε ποιες είναι, συμμετέχει στη... Biden's Covid Task Force! 

Καλά ή μάλλον κακά, ψυχρά κι ανάποδα ξεμπερδέματα - ελάτε να με πείτε "υπερβολικό" τώρα! 

Η είδηση είναι καρατσεκαρισμένη κι όχι θεωρία συνωμοσίας


ένας γιατρός και ιατρική ηθική υποστηρίζει ότι η ζωή μετά από 75 δεν αξίζει να ζεις

 Ο Ezekiel Emanuel 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να θυμάστε
Όλοι αυτοί που αποφασίζουν για τα lockdown
Και την ιδια ώρα βάζουν ταφόπλακα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Δεν εχουν στερηθει ουτε ένα σεντ από τις μηνιαιες απολαβές τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι απλά ιός. Είναι ιδεολογία εξίσου μεταδοτική. 
Φανταστείτε τον παρακάτω διάλογο να συμβαίνει το 2025: 
Μπάμπης "Έχασα τον πατέρα μου και την μάνα το 2021." 
Σούλα "Πω ρε παιδί μου. Τι φοβερό πράμα που ήταν ο κορονοϊός. Τι να πώ; "
Μπάμπης ¨Μα δεν πέθαναν από τον ιό. Ο μπαμπάς μου είχε καρκίνο και δεν διαγνώστηκε έγκαιρα γιατί δεν είχε κορονοϊό. Και η μάνα μου δεν πρόλαβε να κάνει επέμβαση. Γιατί δεν είχε κορονοϊό. Και δεν είχαμε λεφτά για ιδιωτική υγεία καθώς και οι δυό τους ήταν άνεργοι λόγω καραντίνας"
Σούλα "Και μένα τι με νοιάζει;" 
Αποκρουστική η Σούλα, δεν βρίσκετε; Κι όμως. Οι ευαίσθητες Σούλες σήμερα που καίγονται για τις ζωές των άλλων, κορονοεπιλεκτικά πάντα, είναι περισσότερες από τους Μπάμπηδες. Τα ευχάριστα, για τις Σούλες πάντα, είναι πως και οι Μπάμπηδες θα γίνονται όλο και περισσότεροι. Και οι Κατερίνες, που αυτοκτόνησε ο μπαμπάς τους λόγω καραντίνας. Και οι Λάκηδες, που τα παιδάκια τους άρπαξαν πνευμονία στο σχολειό και τους κάναν 8 pcr για να αποδείξουν ότι ο κορονοϊός σκοτώνει και παιδιά. Και οι κυρά Μαριγώ και η κυρά Φροσύνη, που οι γιοί τους έκοβαν γύρο κι ας σκάγαν από την μάσκα κι ας την άλλαζαν και πέντε φορές την ημέρα και πάθαν μικροβιακή πνευμονία. 
Και κορονοφασισμός.  Δεν είναι απλά ιός. Είναι και ασθένεια του μυαλού και της ψυχής. Δεν είναι απλά ιός. Είναι ιδεολογία. Sars-cov2 uber alles.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αντιμετώπιση της περιβόητης "πανδημίας" του κορωνοϊού "Biden's COVID task force" ο Ezekiel Emanuel... Ο γιατρός που υποστηρίζει πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει περισσότερο από 75 χρόνια και το στοιχειοθετεί "επιστημονικά" ως εξής: «Ζώντας για πολλά χρόνια είναι μια απώλεια. Δεν είμαστε πλέον με ζωντάνια και με απασχόληση, αλλά αδύναμοι, αναποτελεσματικοί, ακόμη και αξιολύπητοι»...
Σχολιο.- Συμφωνώ ας "πεθάνουν" πρώτα οι Σόρος, Κίσσιγκερ, Σβαμπ, Ρότσιλντ, Ροκφέλλερ και μετά βλέπουμε
Σχολιο.- απ το στόμα σου και στου Θεού τ αφτί 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Τάξη: τριάντα χρόνια νεο-φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Η πλέον στυγνή, παθογενής και οικουμενική εκτροπή του σύγχρονου καπιταλισμού. Επισημοποίηση της διεθνούς ψυχοπαθολογίας, υπεράνω νόμων και συνταγμάτων. Έχει ως ιδεώδες το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ, ως πρότυπο την αντι-ανθρώπινη Κίνα, και ως εργαλείο αποσταθεροποίησης τις βάρβαρες ορδές του Ισλάμ. Ξεκίνησε ως ατζέντα από τους τότε δικαιωματικούς 'δεξιούς', αλλά σύντομα 'αριστεροί', 'κεντρώοι' δικαιωματικοί σαν δήθεν 'προοδευτικοί' (που μαγαρίζουν την έννοια) αποδείχθηκαν οι ιδανικοί φορείς της, οι πιο χρήσιμοι παράγοντες και οι πιο πιστοί ρουφιάνοι της. Το μεγαλύτερο ξεβράκωμα στην Παγκόσμια Ιστορία, που αποδεικνύει πως τα παχιά δικαιωματικά λόγια  είναι κενά νοήματος και δεν έχουν το παραμικρό αντίκρισμα εδώ και τριάντα χρόνια. Χρησιμεύουν μόνο ως στάχτη στα μάτια ηλιθίων. Η ανατριχιαστική συνθήκη του Μάαστριχτ είναι ένα ντοκουμέντο αυτής της (ιστορικών διαστάσεων) παθογένειας. Αποτελεί τεκμήριο εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, και η υπογραφή της πράξη εσχάτης προδοσίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν"
Τόμας Τζέφερσον Αμερικανός πρόεδρος 1801-1809



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φόβοι των επενδυτών ότι επίκεινται νομοθετικοί περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν σε πτώση των μετοχών τους, με την κεφαλαιοποίηση του Twitter να μειώνεται κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ημέρα που θα καταβαραθρωθουν οι μετοχές του φεης θα είναι μια ημέρα ελπίδας για την ανθρωπότητα.
Το άρθρο στο κατεβάζει σε δύο λεπτά το facebook. 
Και κάτι τελευταίο το facebook είναι το μαγαζί του Ζουκ. Και σαν τέτοιο λειτουργεί. Συμπερασματικά σε μαγαζί κάποιου δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, ότι γουστάρει κάνει.
τα μονοπώλια τα φτιάξαμε εμείς από τη στιγμή που μαζευτήκαμε όλοι σε ένα μαντρί. Μην περιμένεις από το σύστημα να σου δώσει βήμα να μιλήσεις. Όσο υπήρχαν forum υπήρχε πλουραλισμός και μεγαλύτερη ελευθερία στη διακίνηση ιδεών. Αν έχουν μείνει κάποια είναι χομπιστικα ή ειδικής θεματολογίας. Ακόμα και οι δημοπρασίες και οι πωλήσεις στο facebook γίνονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γουότερς είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τζούλιαν Ασάνζ, «ενός ανθρώπου που μισούν παράφορα όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης και ιδιαίτερα αυτή των ΗΠΑ, γιατί δημοσίευσε στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Ουάσινγκτον έχει διαπράξει σοβαρά εγκλήματα πολέμου καθώς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
..Αυτή η εκστρατεία εναντίον του αφορά την πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ και είναι ξεκάθαρο πως τον θέλουν νεκρό ως προειδοποίηση προς κάθε νεαρό δημοσιογράφο που ίσως να θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμά του, πως “αν πεις την αλήθεια, θα σε παρακολουθούμε και μετά θα σε σκοτώσουμε“».
Βέβαια, όπως παραδέχεται ο Βρετανός μουσικός, τα ΜΜΕ και οι ρεπόρτερ της πατρίδας του ουδέποτε αποδείχθηκαν αλληλέγγυα απέναντι στον Ασάνζ, «ένα γεγονός από μόνο του αηδιαστικό, καθώς δεν θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους. 
Αλλά και πάλι αυτό που συμβαίνει είναι αηδιαστικό, γιατί είναι απολύτως θεμελιώδης η ανάγκη μας να έχουμε ελεύθερο Τύπο», ενώ υποστηρίζει σθεναρά τα ρωσικά ΜΜΕ που «αντίστοιχα, όταν συνελήφθη ο ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολούνοφ, είδαμε τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους να του συμπαραστέκονται έμπρακτα και αυτό τελικά λειτούργησε καθώς οι ρωσικές Αρχές τελικά τον απελευθέρωσαν».
Αν ο Ασάνζ εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και φυλακιστεί, θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ότι ένας δημοσιογράφος φυλακίστηκε για το έργο του, με τον Γουότερς να θεωρεί πως η υπόθεση του ιδρυτή των Wikileaks θα χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο προκειμένου να υπονομευτεί ο ρόλος του Τύπου, όπως αντίστοιχα και η τρομοκρατία έχει χρησιμοποιηθεί από τις αμερικανικέ Αρχές μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 για να εγκριθούν νόμοι που έχουν υποβαθμίσει σοβαρά τα θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα των αμερικανών πολιτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ 
Πώς ο «Μεγάλος αδελφός» της ΕΥΠ θα ακούει και το… Internet
Το νέο σύστημα έχει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη παρακολούθηση 350 κινητών τηλεφώνων, «χαρτογράφηση» συνομιλιών μέσω Viber και Whatsapp και εντοπισμό στίγματος σε κρίσιμους στόχους
Νέο «Μεγάλο αδελφό» προηγμένης τεχνολογίας, κόστους 6,2 εκατ. ευρώ, που θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πλέον χιλιάδες τηλεφωνικές επαφές μέσω Viber, Whatsapp, Signal και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών αποκτά – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – το επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ.
Πρόκειται για σύστημα με τριπλάσιες σχεδόν δυνατότητες και εύρος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από αυτό που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. 
Το νέο σύστημα θα μπορεί να καταγράφει τις συνομιλίες 1.100 κινητών τηλεφώνων την ίδια χρονική περίοδο, αλλά και να προχωρά σε ταυτόχρονες live ακροάσεις συνομιλιών σε 350 κινητά τηλέφωνα.
Το σύστημα που διέθετε μέχρι τώρα η ΕΥΠ (αντίστοιχης τεχνολογίας συστήματα έχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών) είχε τη δυνατότητα καταγραφής των συνομιλιών περίπου 600 κινητών και 100 σταθερών τηλεφώνων, όπως και τη live παρακολούθηση 100 τηλεφώνων. Το προηγούμενο σύστημα είχε αποκτηθεί την περίοδο 2005-2007, αλλά παρουσίαζε πολλά λειτουργικά προβλήματα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ 
Αποφασίστηκε η επ' αόριστον κράτηση του Ασάνζ στη φυλακή 
Παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαδικασία η δικαστής είχε αποφασίσει τη μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ για λόγους υγείας, σήμερα αποφάσισε την εξόντωση του δια της διαδικασίας. Απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης για απελευθέρωση του υπό όρους και με εγγύηση και για κατ’ οίκον κράτηση η δικαστής υιοθέτησε πλήρως το κατηγορητήριο και το σκεπτικό των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την αηδία που νιώθουμε όσοι καλυψαμε αυτή τη δίκη από την αρχή της. Είναι αδιανόητο αυτό που μόλις ανακοινώθηκε. Καταδικάζουν τον #JulianAssange σε επ αόριστον κράτηση λόγω της έφεσης που ΘΑ υποβάλλουν οι ΗΠΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μου φαίνεται πολύ πιο επικίνδυνος ο αποκλεισμός από τον ίδιο τον Τραμπ....
Όχι πως έχουμε ελεύθερα κοινωνικά μηντια ,εγώ έφαγα ένα μήνα μπλοκ και δεν ξέρω ούτε καν γιατί, λεει η αλλη ..
Σχολιο.- Και για τη Χρυσή Αυγή όταν μερικοι προειδοποιούσαμε ότι δεν είναι δημοκρατικό, μας λέγαν γραφικούς. 
Σχολιο.- σε ολους μας και σε ολους στο facebook εχει γινει αποκλεισμος, όταν ο Τραμπ και οι ναζι ηταν στις δοξες τους.  Τωρα καποιοι, προειδοποιουν κιολας οι γελοιοι, πρεπει να στενοχορηθουμε για τον αποκλεισμο των φασιστων.
Να δεις, πως το ειχε ο Σαιν  Ζιστ. «Καμια ελευθερια στους εχθρους της ελευθεριας». Σιγα μη κλαψω, σιγα μη φοβηθω για το μπλοκαρισμα των φασιστών!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Β Tselem στο Ισραήλ. "Είναι κράτος απαρτχάιντ"
Η μεγαλύτερη οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ισραήλ αποτελούμενη αποκλειστικά από Ισραηλινούς δεν χαρίστηκε περιγράφοντας τον τρόπο που πολιτεύεται η χώρα στο παλαιστινιακό ζήτημα.
12 Ιανουαρίου 2021 22:43
Κατά καιρούς πολλοί, εκτός Ισραήλ, έχουν εκτοξεύσει την κατηγορία ότι οι κυβερνήσεις της χώρας συμπεριφέρονται όπως αυτές της Νοτίου Αφρικής τις εποχές του απαρτχάιντ.
Αυτή τη φορά όμως η σχετική κατηγορία έφτασε από πηγή εντός των τειχών. H B' Tselem είναι κέντρο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στη δημοσίευση που έκανε την Τρίτη δεν χαρίστηκε: Το Ισραήλ είναι κράτος-απαρτχάιντ τόνισε!
"Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί Εβραίοι και οι άλλοι μισοί Παλαιστίνιοι ζουν μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού μ΄έναν κοινό κανόνα: το καθεστώς της εβραϊκής υπεροχής. Αυτό είναι απαρτχάιντ" υπογραμμίζεται στο κείμενο.
Στη συνέχεια οι συντάκτες αναφέρουν ότι το Ισραήλ θυμίζει όλο και λιγότερο δημοκρατία και ότι έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.
Τελευταία το Ισραήλ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή απαγορεύοντας ουσιαστικά στους παλαιστίνιους την πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αν και τα παλαιστινιακά εδάφη πλήττονται ιδιαίτερα.
Την τακτική αυτή εφάρμοσαν οι ιθύνοντες ακόμα και στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που είναι ουκ ολίγοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαλμάς: Η απώλεια λίμπιντο, ο καρκίνος στο στόμα και η φυματίωση τον οδήγησαν να γίνει ηθοποιός
Για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει επάγγελμα, αφήνοντας την τράπεζα με στόχο να σπουδάσει υποκριτική, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός.
12 Ιανουαρίου 2021 21:54
Για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε όταν εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος και τα οποία τον οδήγησαν στην απόφαση να τα παρατήσει και να γίνει ηθοποιός, μίλησε ο Σταύρος Ζαλμάς.
Ο γνωστός ηθοποιός ταλαιπωρήθηκε από απώλεια λίμπιντο, καρκίνο στο στόμα και φυματίωση στα σχεδόν 10 χρόνια που εργάστηκε σε τράπεζα, όπως δήλωσε στην εκπομπή "Η ζωή είναι στιγμές" της ΕΡΤ2.
"Με έπνιγε και δεν ήταν μόνο αυτό το περιβάλλον το εργασιακό. Είχα μέσα μου αυτή τη φλόγα της υποκριτικής που με έκαιγε. Κουβαλούσα πάρα πολύ δύσκολα τον Ζαλμά μέσα μου" τόνισε.
Και πρόσθεσε: "Το πρώτο σύμπτωμα ήταν η απώλεια της λίμπιντο σε μια νεαρή ηλικία. Το δεύτερο σύμπτωμα ήταν η βλεφαρόπτωση, πτώση των μαλλιών, αδυναμία να ξυπνήσω το πρωί και κανόνια να βαράνε. Εν συνεχεία καρκίνος στο στόμα και φυματίωση. Όλα αυτά προς το τέλος της θητείας μου, λίγο πριν παραιτηθώ. Έξι μήνες μετά την παραίτησή μου δεν είχαν αφήσει κανένα ίχνος. Για τη φυματίωση έκανα θεραπεία".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας δουλευει ο Κοτζιάς: Είπα στον Ερντογάν ότι θα βυθίζαμε το Oruc Reis λέει ο εγκεφαλοκρουσμένος
Τον δήθεν διάλογο που είχε με Ερντογάν και Τσαβούσογλου  κατά την πρώτη τους συνάντηση μας παραμυθιάζει σε συνέντευξή του ο Νίκος Κοτζιάς. Νομίζει ότι ο Ελληνικός Λαός έχει πάθει αμνησία και δεν θυμάται ότι πριν δυο χρόνια συζητούσαν όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσουν ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Τι λέει για τη σημερινή άσκηση εξωτερικής πολιτικής και τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
11 Ιανουαρίου 2021 15:59
"Θα σας βυθίσουμε, δεν θα φτάσετε ποτέ" είπε γελώντας στο ονειρό του ο παραμυθατζής Νίκος Κοτζιάς στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν του είπαν ότι θα έστελναν το Oruc Reis στα νότια της Κρήτης.
Αυτό προσπαθεί να μας παραμυθιάσει  σε συνέντευξή του στο Εuractiv επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν έχει στείλει στην Άγκυρα το μήνυμα ότι θα υπάρξει κόστος εάν συνεχίσει τις παρενοχλήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη 19 χρονου Πακιστανού για ασέλγεια σε 5χρονο κορίτσι σε Ιππικό Όμιλο στα Μεσόγεια
Νεαρός Πακιστανός που εργαζόταν στον Ιππικό Όμιλο, σύμφωνα με καταγγελία κοριτσιού προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
12 Ιανουαρίου 2021 14:48
Συνελήφθη από την Ασφάλεια ένας 19χρονος Πακιστανός, εργαζόμενος σε Ιππικό Όμιλο στα Μεσόγεια, ο οποίος σύμφωνα με της καταγγελία της μητέρας ενός 5χρονου κοριτσιού στις Αρχές, το περασμένο Σάββατο προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
Το περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε στον Ιππικό Όμιλο, οι υπεύθυνοι του οποίου δεν γνώριζαν το παραμικρό γι αυτό. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίζεται σχετική δικογραφία ενώ γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν προηγηθεί άλλες παρόμοιες πράξεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χθες όλη νύχτα χιόνιζε. Και σήμερα εγώ...
8:00 Έφτιαξα χιονάνθρωπο.
8:10 Ήρθε η γειτόνισσα φεμινίστρια και με ρώτησε γιατί δεν έφτιαξα και μια χιονογυναίκα.
8:15 Έφτιαξα και γυναίκα από χιόνι.
8:17 Ο άλλος γείτονας παραπονέθηκε πως η χιονογυναίκα έχει πολυ μεγάλα στήθη και προβάλει λάθος πρότυπο.
8:20 Γκεϊ-ζευγάρι από απέναντι φωναζαν πως οι χιονάνθρωποι θα έπρεπε να είναι δυο άνδρες διότι νιώθουν μειονεκτικά.
8:22 Τρανς που μένει στο τέλος του δρόμου με ρώτησε γιατί δεν έφτιαξα δυο χιονοσώματα με αφαιρούμενα μέλη.
8:25 Οι βίγκανς από άλλο τέλος του δρόμου είπαν πως το καρότο είναι η διατροφή τους και δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείται σαν μέρος του
χιονάνθρωπου.
8:28 Μαύροι με αποκαλούν ρατσιστή διότι ο χιονάνθρωπος είναι λευκός.
8:31 Ο μουσουλμάνος από απέναντι απαιτεί να καλύψω την χιονογυναίκα με σεντόνι.
8:40 Ήρθε αστυνομία και είπαν πως κάποιος ένιωσε προσβεβλημένος και με κατήγγειλε.
8:42 Ήρθε πάλι η φεμινίστρια και απαίτησε να αφαιρέσω την σκούπα από την χιονογυναίκα διότι συμβολίζει την αστική οικογενειακή της σκλαβιά.
8:43 Ήρθε ο πρόεδρος του συλλόγου για την ισότητα και με απείλησε με μηνύσεις.
8:45 Με δείχνουν σε όλες τις τοπικές ειδήσεις όπου με ρώτησαν αν ξέρω διαφορά μεταξύ χιονανθρώπου και χιονογυναίκας. Απάντησα «Χιονόμπαλες».
Με αποκαλούν «καταραμένος φασίστας και σεξιστής».
9:00 Είμαι πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια σαν τρομοκράτης, ρατσιστής, ομοφοβικός, εγκληματίας και με κατηγορούν για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων με αφορμή την κακοκαιρία.
9:10 Με ανακρίνουν για να ανακαλύψουν αν λειτουργούσα μόνος μου η αν έχω συνεργάτες. Κοινωνικοί λειτουργοί πήραν τα παιδιά μου.
9:29 Στον δρόμο περνάει όχλος με πυρσούς από εκείνους που έχω προσβάλλει. Απαιτούν τον αποκεφαλισμό μου.
Νόημα - αυτή ιστορία δεν έχει νόημα. Είναι ο κόσμος στον οποιον ζούμε τώρα. Και έπονται χειρότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοσηλεύτρια επέστρεφε από τη βάρδιά της και οι αστυνομικοί της έριξαν 300 ευρώ πρόστιμο
Τρίτη 12 Ιανουάριος 2021 | 06:08
Καταγγελία από νοσηλεύτρια: Τριακόσια ευρώ καλείται να πληρώσει μία νοσηλεύτρια. Ο λόγος είναι πως της επιβλήθηκε πρόστιμο. Αυτό έγινε την ώρα που επέστρεφε από τη βάρδιά της. Μάλιστα, η ίδια εργάζεται σε κλινική COVID-19.
Καταγγελία από νοσηλεύτρια: Λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη γυναίκα να αναφέρει πως της ζητήθηκε να επιδείξει ένα έγγραφο για το πρόγραμμα της υπηρεσίας της. Ωστόσο, εκείνη δεν το είχε στην κατοχή της εκείνη την ώρα. Αυτό, διότι έτσι κι αλλιώς η ίδια είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
«Είμαστε ανά πάσα ώρα σε επιφυλακή. Ο αστυνομικός όμως μου ζήτησε ένα έγγραφο λέγοντάς μου ότι ήθελε το πρόγραμμα της υπηρεσίας. Δυστυχώς, ο αστυνομικός προσπαθώντας να κάνει κι εκείνος την δουλειά του δεν έδειξε κανένα ίχνος κατανόησης ή εκτίμησης», αναφέρει στην καταγγελία της η νοσηλεύτρια, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1».
«Παρότι είχα όλα τα σχετικά έγγραφα που μου ζήτησαν και του ανέφερα ότι εγώ αυτή τη στιγμή δούλευα και εσύ με σταματάς κάτω από τέτοιου είδους καταστάσεις που εργάζομαι. Eκείνος μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει. Θεώρησε ότι έκανε σωστά την δουλειά του», κατέληξε. Για την υπόθεση ο προϊστάμενος της μονάδας covid-19 όπου εργάζεται η νοσηλεύτρια προχώρησε σε ένσταση για να διορθωθεί η αδικία που προέκυψε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τιμήθηκαν οι κομμουνιστές ηγέτες Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ
Στις 10 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η διαδήλωση προς τιμήν των ηγετών του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ. Το «παρών» στην πορεία με όλα τα μέτρα προστασίας, μαζί με τις δυνάμεις του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ), έδωσαν αρκετός κόσμος.
Οι δύο ηγέτες της ομάδας του «Σπάρτακου» και του νεοσύστατου Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας (KPD) δολοφονήθηκαν στυγνά τις μέρες αυτές πριν από 102 χρόνια, αμέσως μετά την κατάπνιξη της επανάστασης των εργατών του Βερολίνου, από παραστρατιωτικές ομάδες, υπό τις εντολές της γερμανικής αστικής τάξης και της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Φρίντριχ Εμπερτ.
Στη φετινή κινητοποίηση, που έγινε μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και με τους διαδηλωτές να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, προκλητική ήταν η στάση των αστυνομικών δυνάμεων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της πορείας, ενώ προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις. Η επιμονή των διαδηλωτών για την πραγματοποίηση της πορείας ανάγκασε την αστυνομία, μετά από μιάμιση ώρα καθυστερήσεων, στο τσουχτερό κρύο του Βερολίνου, να υποχωρήσει. Ετσι η πορεία, ξεκινώντας από την κεντρική λεωφόρο του Ανατολικού Βερολίνου Frankfurter Allee, προέκταση της ιστορικής Karl Marx Allee, κατέληξε στο μνημείο - νεκροταφείο δεκάδων προσωπικοτήτων του γερμανικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, των νεκρών της Επανάστασης του Νοέμβρη 1918, των Διεθνών Ταξιαρχιών και της πάλης ενάντια στο φασισμό. Εκεί πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής με κόκκινα γαρίφαλα, διατρανώνοντας ότι ο Καρλ και η Ρόζα δείχνουν τον δρόμο για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.
Να σημειωθεί ότι πριν τρεις μέρες το κόμμα «Die Linke» ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην πορεία και θα διοργανώσει «σιωπηρή εκδήλωση τιμής» τον Μάρτη, όταν τελειώσει η πανδημία...