Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κυριακη 17 Ιανουαριου 2021

 

1993. Η Ρωσία βιώνει μιας πρωτοφανούς έντασης κρίση, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του τότε μεθύστακα Προέδρου της, δούλου των αμερικάνων, Boris Yeltsin, να διαλύσει  το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων του Λαού και το κοινοβούλιο της χώρας, επονομαζόμενο ως Ανώτατο Σοβιέτ. Το κοινοβούλιο καταγγέλλει την απόφαση άκυρη και παραπέμπει τον Πρόεδρο. 

Το πρωί της 3ης Οκτωβρίου, διαδηλωτές που πιστεύουν στο σοσιαλισμό, παρακινούμενοι από τους ηγέτες της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, κόβουν τις αστυνομικές κορδέλες πέριξ του Κοινοβουλίου, «μπουκάρουν» και το καταλαμβάνουν. Στη συνέχεια, ακολουθούν τα γραφεία του αληταρά Δημάρχου της Μόσχας και παράλληλα, προσπαθούν να παρεισφρήσουν στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Ostankino. Ακολουθούν αιματηρές οδομαχίες και γενικευμένες συγκρούσεις. Την επόμενη ημέρα, ο ρωσικός στρατός εισβάλλει, τελικά, στο Κοινοβούλιο και συλλαμβάνει τους αρχηγούς της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης. Ο θλιβερός απολογισμός είναι 147 νεκροί και 437 τραυματίες συνολικά. 

18 χρόνια μετά, η κρίση έχει μεταφερθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η Προεδρία Trump τελειώνει σε 5 ημέρες, αφήνοντας βαθιές πληγές στο καθεστώς, αλλά και το γόητρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η κρίση της Ρωσίας που έγινε λόγω της εισβολής του καπιταλιστικού κεφαλαίου, οδήγησε σε αυταρχική ενίσχυση του προεδρικού συστήματος, καταπάτηση των βασικών ελευθεριών, φίμωση της σοσιαλιστικής  αντιπολίτευσης. Η Ρωσία φάνηκε να γίνεται δούλα και αποικία των ΗΠΑ. Αλλά ήταν κάτι πρόσκαιρο, γιατί η Ρωσία, καπιταλιστική αυτή τη φορά, σηκώθηκε πάλι όρθια, αντιπαρατέθηκε στις ναζιστικές ΗΠΑ που ήθελαν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Χίτλερ, και με τον Πούτιν επικεφαλής αντιπαρατίθεται στις ναζιστικές ΗΠΑ που θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία.  

 Από την άλλη πλευρά, οι καπιταλιστικοί θεσμοί των ΗΠΑ έδωσαν τη μάχη με τη συνωμοσιολογία και φασίζουσες νοοτροπίες και άντεξαν. Απέδειξαν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του καπιταλισμού και εξισορροπήσεις του πολιτικού τους συστήματος, που όλα τα ελέγχει,  δεν «μένουν» μόνο στη θεωρία, αλλά μετουσιώνονται και σε πράξεις. 

Σχολιο.- Η στήριξη στον Τραμπ είναι το FUCK OFF των καθημερινών ανθρώπων στην Ελίτ όπως είπε και ο Michael Moore. Προς μια φασιστική κατεύθυνση ξεχασε να πει.

Σχολιο.- Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την Παρασκευή τον στρατό των ΗΠΑ - σε συνεργασία με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο - να ξεκινήσουν χτυπήματα στη Συρία ως αντίποινα για ύποπτη επίθεση χημικών όπλων από το καθεστώς του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα.

προσεχτε να μην παθετε κατι απο την πολυ γνωση. Οι οπαδοι του Τραμπ στην Ελλαδα, που υποστηριζουν σοβαρα οι ηλίθιοι ότι δεν έκανε πόλεμο στο εξωτερικό, προσβαλαν τον αρχιψεκασμενο βασιλια σας Τραμπ και λυσατε ρε .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίγεις τα μαγαζιά με τα δολώματα και απαγορεύεις το ψαρεμα!

Άμα έχεις σπουδάσει στο Χάρβαρντ φαίνεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2-ωρες άδειες εξόδου παίρναμε στο στρατό, θα θυμούνται οι παλαιότεροι.

Καλά τον πάει τον ιδρυματισμό, η ΝΤΠ 

Δεν θα βγούμε;

Σχολιο.- Και η Βίκυ Καγιά που δείχνουν στην τηλεόραση στο παιχνίδι που παρουσιάζει  σε 2 ώρες πρέπει να ψωνίσουν ρούχα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά της συγκρότησης αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Αστυνομικών, που υποστηρίζει ότι η αστυνόμευση δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο με ευθύνη των ίδιων των πανεπιστημίων. 

Ελπίζω η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, να μην έχει την τύχη της ανακοίνωσης που είχε βγει τότε που η Γεροβασίλη έδινε εντολές για αιματοκύλισμα της Λευκίμμης. 

Όπως και τότε έτσι και τώρα, όταν ακόμη και οι αστυνομικοί φωνάζουν κατά της καταστολής, κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι ο βιαστής είναι παράγοντας του αθλητισμού και της Δεξιάς δεν σημαίνει πως οι άλλοι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι είναι απαλλαγμένοι από ανάλογα καθίκια. Και μάλιστα, όταν μιλάμε για χώρους του πολιτισμού και της Κεντροαριστεράς οι περιπτώσεις αυτές είναι ακόμη πιο ανησυχητικές, ακριβώς γιατί υποτίθεται πως πολιτισμός και Κεντροαριστερά με βιασμούς και αντριλίκια του κάθε χλιμίτζουρα δεν νοούνται.

Κι όμως! Καταξιωμένος καλλιτέχνης είναι ο Κώστας Τσόκλης, που έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ των βιασμών. Και απολαμβάνει την αναγνώριση των ομοτέχνων του και του φιλότεχνου κοινού.

Σχολιο.- Δεν έχει σχέση ο Τσόκλης με την κεντροαριστερά , καλλιτέχνες καταξιωμένοι ήταν και αυτοί που είχαν μαζευτεί στο γραφείο του Παπαδόπουλου για να τιμήσουν την 'επανάσταση'', εξάλλου πολλοί και σήμερα έχουν ταχθεί ανοικτά με την δεξιά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Το ξυπόλητο τάγμα”

Ακόμη και το πως γυρίστηκε “Το ξυπόλητο τάγμα” του Γκρεγκ Τάλλας είναι από μόνο του ένα γοητευτικότατο στόρι για ταινία. Βρισκόμαστε στα 1952 σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να βγει από τα ερείπια. Πόλεμος, κατοχή, εμφύλιος, κατεστραμμένη οικονομία και υποδομές. Ο Ελληνοαμερικανός Γκρεγκ Τάλλας (Γρηγόρης Θαλασσινός) έχει ακούσει από τον ηθοποιό Νίκο Κατσιώτη την ιστορία με τα ορφανά που έβγαλαν οι Γερμανοί από τα ιδρύματα, για να επιτάξουν τα κτίρια και αυτά αναγκάστηκαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, κλέβοντας από τους κατακτητές για να επιβιώσουν, βοηθώντας παράλληλα όσους είχαν ανάγκη, ακόμη και αντιστασιακές ομάδες.

Μία συγκλονιστική ιστορία, απ’ τις πολλές εκείνης της εποχής. Ο Τάλλας, βρίσκοντας ανύπαρκτα τεχνικά μέσα, αναγκάζεται να γυρίσει την ταινία με μια κινηματογραφική μηχανή της δεκαετίας του ‘20 κι έχοντας πέντε έξι προβολείς και ανύπαρκτο σύστημα ηχογράφησης. Ωστόσο, δεν είναι αυτά που συνθέτουν τη μοναδικότητα της παραγωγής, αλλά ότι χρησιμοποιήθηκαν για τους ρόλους παιδιά από ορφανοτροφεία, πάνω από 60, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μόνο δυο ηθοποιοί, ο Νίκος Φέρμας και η Μαρία Κωστή. Η συγκινητική ταινία, που γνώρισε μεγάλες διακρίσεις, διασώθηκε χάρις στις προσπάθειες των ανθρώπων της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ενώ αποτελεί και την πρώτη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στον κινηματογράφο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίλεκτο στέλεχος της Ν.Δ. ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που καταγγέλθηκε από τη Μπεκατώρου ως βιαστής της. Η Ν.Δ. ανακοίνωσε πως η ιδιότητα του μέλους αναστέλλεται μέχρι, λέει, να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. 

Εθνικόφρον μπουμπούκι ο σαπιοκοιλιάς!