Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Τριτη 19 Ιανουαριου 2021


Απηύδησα από τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ και αποφάσισα να δημοσιεύσω μία δικιά μου. 

Ρώτησα τηλεφωνικά 5000 ανθρώπους. 

Ερώτηση 1η. Ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός; Μητσοτάκης 2%

Τσίπρας 1%

Γεννηματά 0,1%

Κουτσούμπας 0%

Βαρουφάκης 0%

Βελόπουλος - 1%

Άι γαμήσου 97%

Ερώτηση 2η. Ποιος είναι καταλληλότερος για να οδηγήσει τη χώρα στη ψηφιακή επανάσταση; 

Άι γαμήσου 100%.

(Η αίσθηση του καθήκοντος μου επιβάλλει, να μην κάνω πίσω και συνεχίσω τη δημοσκόπηση τις επόμενες μέρες...)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: 55 άνθρωποι πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίων mRNA των Pfizer & Moderna – 24 έμειναν ανάπηροι!

17/01/2021

55 νεκροί είναι ο απολογισμός των θανάτων σε Αμερικανούς πολίτες που είχαν κάνει κάποιο mRNA εμβόλιο είτε της Moderna είτε της Pfizer για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία που αποδέσμευσαν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και περιλαμβάνονται στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών εμβολίων (VAERS), όπου οι πολίτες αναφέρουν αν θεωρούν πως είχαν κάποια παρενέγεια από το εμβόλιο.

Εκτός από τους θανάτους, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει 96 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, καθώς και 24 μόνιμες αναπηρίες, 225 νοσηλείες και 1.388 επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων. Συνολικά περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν κάνει εμβόλια mRNA.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς πέθαναν εντός ημερών από τη λήψη εμβολίου COVID-19.

Ένας άντρας, ηλικίας 66 ετών στο Κολοράντο, είχε υπνηλία και έμεινε στο κρεβάτι μια μέρα μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna.

Νωρίς το επόμενο πρωί, την ημέρα των Χριστουγέννων, «ήταν ακόμη στο κρεβάτι ξαπλωμένος, χλωμός, μάτια μισοάνοικτα και αφροί έβγαιναν από το στόμα», αναφέρει η έκθεση VAERS. «Δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό».

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 93χρονος άνδρας στη Νότια Ντακότα έλαβε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στις 4 Ιανουαρίου περίπου στις 11 π.μ.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, είπε ότι ήταν κουρασμένος και δεν μπορούσε να συνεχίσει τη φυσιοθεραπεία που έκανε.

Μεταφέρθηκε πίσω στο δωμάτιό του, όπου είπε ότι τα πόδια του τα ένιωθε βαριά. Λίγο αργότερα, σταμάτησε να αναπνέει.

Ένας θάνατος μετά τον εμβολιασμό προσέλκυσε την προσοχή νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ο Γκρέγκορι Μάικλ, ένας 56χρονος ιατρός από το Μαϊάμι της Φλόριντα, έλαβε ένεση στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Δεκαέξι ημέρες αργότερα, πέθανε.

Η σύζυγος του Michael Heidi Neckelmann είπε στο Facebook ότι ο σύζυγός της ήταν «πολύ υγιής» πριν εμβολιαστεί. Είπε ότι έγινε δεκτός σε μονάδα εντατικής θεραπείας με διάγνωση οξείας ιδιοπαθούς θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας, μιας διαταραχής του αίματος, που προκλήθηκε από αντίδραση στο εμβόλιο. Πέθανε τελικά.

«Ήταν υπέρμαχος του εμβολίου, γι ‘αυτό το πήρε ο ίδιος», έγραψε ο Neckelmann. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβούν παρενέργειες, ότι δεν είναι καλό για όλους και σε αυτήν την περίπτωση κατέστρεψε μια όμορφη ζωή, μια τέλεια οικογένεια και έχει επηρεάσει τόσους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητα».

Σχολιο.- Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο το άρθρο. Πηγή είναι η theepochtimes η οποία είναι μια αμερικάνικη ακροδεξιά εφημερίδα που συχνά έχει προμοταρει μεταξύ άλλων και θέσεις αντιεμβολιαστων. Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη έρευνα αλλά δε βρήκα τίποτα σχετικό με τα λεγόμενα του άρθρου από αλλού.

Σχολιο.- Η αλήθεια είναι ότι για να είναι αξιόπιστο ένα εμβόλιο πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια έρευνας και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων του. Τώρα βαδίζουμε σε σκοτεινό και θολό τοπίο.

Σχολιο.- πολυ σωστα ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ επρεπε να δοκιμαστουν εαν ειναι αποτελεσματικα και οχι παράγουμε να πουλησουμε και να βγάλουμε τα κερδη το ΧΡΗΜΑ δισεκατομμυρια ειναι κι`ας πεθαινει ο κοσμος , Τα εμβολια δεν εχουν δοκιμαστεί σε ανθρωπους που εχουν Κορωνοιο να δουν ειναι καλο !!!!!!!!!!

Σχολιο.- Το ζήτημα είναι ότι όποιος έχει υποκείμενα νοσήματα +τον ιό πεθαίνει λόγο ιού!!! Όποιος κάνει το εμβόλιο με υποκείμενο νόσημα και πεθαίνει τότε ο θάνατος είναι λογω του υποκείμενου νοσήματος!!! Θα δείξει που η αλήθεια κ το ψέμα....

Σχολιο.- oι 23 θανατοι παντως στην Νορβηγια ειναι γεγονος αναμφισβητητο,το ανακοινωσε η ιδια η κυβερνηση και ερευναται η αιτια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 19-21 Ιανουαρίου 1949 δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού της Ρούμελης με επικεφαλής τους Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή) και Χαρίλαο Φλωράκη (Γιώτη) κατέλαβαν το Καρπενήσι, κρατώντας το ελεύθερο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. 

Επρόκειτο για μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του ΔΣΕ, απάντηση στην ανασυγκρότηση του στρατού του καθεστώτος της Αθήνας, που επιχειρούνταν με την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Αλέξανδρο Παπάγο.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία των ανταρτών υμνήθηκε από τη λαϊκή μούσα:

Ανέβηκα στα Άγραφα, ψηλά στο Καρπενήσι

στη Βίνιανη, στο Μαραθιά, στο Στένωμα, στη Βρύση

κι ακούω ντουφέκια να λαλούν, κανόνια να βροντάνε.

Για τραβηχτείτε σύννεφα από τα κορφοβούνια

να μάθει όλος ο ντουνιάς για τη μεγάλη νίκη.

Ο Γιώτης και ο Διαμαντής κι όλα τα παλικάρια

σαρώνουνε το φασισμό και πιάσαν τους προδότες.

Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επισιτισμός αντιστέκεται 

Μποϊκοτάζ σε κάθε επιχείρηση που θα τολμήσει να εκβιάσει υπάλληλο με απόλυση εφόσον δεν δεχτεί να κάνει το εμβόλιο της γεννετικής μηχανικής της Pfizer!


Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και επιχειρηματίας του ομίλου Elounda S.A. Hotels & Resorts Φώτης Κοκοτός εκβιάζει και απειλεί πως θα απολύσει και δεν θα προσλάβει κανέναν υπάλληλο εφόσον αυτός δεν κάνει πρώτα το εμβόλιο γενετικής μηχανικής της Pfiser.

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ  !!!

Με δεδομένη την παθητική στάση των συνδικάτων Επισιτισμού και των Ξενοδοχουπαλλήλων, ο μόνος δρόμος να αντισταθούμε στις απειλές είναι ο δρόμος του μποϊκοτάζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



o ποιητής" που καταγγέλλει, επ' ονόματι της "δημοκρατίας", τους νοικοκυραίους ως εμπνευστές και εκτελεστές των ναζιστικών στρατοπέδων/κρεματορείων, όχι μόνο προσπαθεί να προστατεύσει τους ναζί εγκληματίες πολέμου που οργάνωσαν, επί Χίτλερ, το ολοκαύτωμα αλλά και τα εγγόνια τους που εποικίζουν τώρα και εξισλαμίζουν δια της βίας την χώρα και χρησιμοποιούν τις "αδελφές" και τον πόνο τους για να εξευτελίσουν καθε τι ιερό, εθνικό και όσιο έχει ακόμη απομείνει .... Το μόνο όμως που κατορθώνει, με το εμετικό του κείμενο, είναι να σπιλώσει την μνήμη των εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, που κατακρεουργήθηκαν στα ναζιστικά σφαγεία! Λυπάμαι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τάγμα Αζόφ, οι νεοναζί και οι δεσμοί τους στην ΕΕ

18/01/2021

 Ενα μικρό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και διορθώθηκε κακήν κακώς την περασμένη εβδομάδα. Η γραμματέας διεθνών σχέσεων των Εθνικών Σωμάτων (πολιτικής πτέρυγας του διαβόητου ουκρανικού νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ που πολεμάει στο Ντονμπάς) κατέστη υπότροφος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών της Βιέννης, στα πλαίσια του προγράμματος Ευρωπαϊκού Διαλόγου με την Ουκρανία. Για το τάγμα Αζόφ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ακόμα και οι ΗΠΑ, που αρχικά είχαν ενισχύσει με κάθε μέσο τη νεοναζιστική, αντι-ρωσική πτέρυγα στην Ουκρανία, αναγκάστηκαν το 2018 να ακυρώσουν κάθε κυβερνητική ενίσχυση μέσω χρηματοδότησης ή εκπαίδευσης προς αυτό, καθώς ο έκδηλα νεοναζιστικός του χαρακτήρας και τα εγκλήματα πολέμου με τα οποία βαρύνεται δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα επικοινωνιακά.

Κατά διαβολική σύμπτωση, λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη, το μεγάλο αμερικάνικο περιοδικό Time έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τον νεοναζιστικό χαρακτήρα του Αζόφ και τον τρόπο που στρατολογεί νέους από όλο τον κόσμο μέσω facebook και κοινωνικών δικτύων, αλλά και αγωνισμάτων πάλης σε προσεκτικά στημένα σκηνικά που παραπέμπουν σε μια ρομαντική επιστροφή στη φύση και την παράδοση. Στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ, η ίδια η Ολένα Σεμενιάκα δηλώνει πως στόχος του Αζόφ είναι να λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει», δημιουργώντας μία πανευρωπαϊκή δικτύωση που θα καταλάβει την εξουσία.

Η καταγγελία για την υποτροφία στην προβεβλημένη Ουκρανή νεοναζίστρια διαδόθηκε από ευαισθητοποιημένους ακαδημαϊκούς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάκλησή της από το αυστριακό ινστιτούτο με μια απολογητική δημόσια ανακοίνωση που υποσχόταν διερεύνηση της υπόθεσης και εξέταση των υπεύθυνων κριτών υπήρξε μία πρώτη νίκη. Ωστόσο, αυτό που αποκαλύφθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν βαθύτερο από την ατομική περίπτωση της Σεμενιάκα. Αν μία από τις γνωστότερες νεοναζίστριες της Ευρώπης, της οποίας αναρίθμητες φωτογραφίες με σβάστικες και ομιλίες μίσους μπορούν να βρεθούν με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, κινείται ανεμπόδιστα και δικτυώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε ποιοι είναι οι υπόγειοι δίαυλοι των νεοναζιστικών ομάδων με ευαγή ιδρύματα, την ΕΕ και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες; Το ερώτημα μπορεί να είναι ρητορικό, χρήζει όμως διαρκούς διερεύνησης και επαγρύπνησης. Οι ηγεσίες των ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων κινούνται παράλληλα σε πολλαπλά επίπεδα, δικτυώνονται διεθνώς και συγκροτούν εκ των προτέρων τον αντιδραστικό πόλο που έχει παίξει και θα ξαναπαίξει ρόλο σε κρίσιμες στιγμές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άντρο της ανομίας μίλησε για το νόμο: Η ΔΑΠ έβγαλε ανακοίνωση για τα Πανεπιστήμια

Καί Ααα καί Ουουου καί ΔΑΠ.ΝΔΦΚ 

Η ΔΑΠ μίλησε για την ανομία στα Πανεπιστήμια. Χαιρέτισε τον νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας ότι επιτέλους θα μπει μια τάξη.


Ποιοι μίλησαν;

– Οι “γαλάζιες” ορδές που έδερναν καθηγητές ή φοιτητές, που διαφωνούσαν μαζί τους, ή που δεν τους έκαναν τα χατίρια.

– Οι μπρατσωμένοι χούλιγκαν ανακατεμένοι με neckless μπράβους που στις φοιτητικές εκλογές έφευγαν από τα ΤΕΦΑΑ προς Φιλοσοφική, ΠΑΠΕΙ και πίσω και τρομοκρατούσαν και έδερναν με παλούκια, κράνη, συνθήματα για τις μάνες και τις αδερφές των υπολοίπων.

– Οι μαφιόζοι της νοθείας. Που άρπαζαν και άλλαζαν κάλπες, που την προηγουμένη των εκλογών ο πρόεδρος της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Πειραιά ήξερε ότι στους 7.876 ψηφίσαντες θα πάρουν 3.991 ψήφους που τους εξασφάλιζε αυτοδυναμία με 52% ποσοστό. Και τους έπαιρναν. Δηλώνοντας με ακρίβεια ψήφους και ποσοστά από την παραμονή.

– Οι οργανωτές του κυκλώματος με νεοδημοκράτες καθηγητές που έδιναν σημειώσεις και θέματα, ΔΑΠιτες που έδιναν τις λύσεις στις εξετάσεις για να μπει κάποιος στο ψηφοδέλτιο της «φιλελεύθερης» παράταξης. Έμποροι που οργάνωναν τις συναλλαγές με μπουκάλια ποτά σε κλαμπ και διήμερα στη Μύκονο για ένα μάθημα εξεταστικής.

– Οι διοργανωτές πάρτι σε πανεπιστημιακούς χώρους, με στριπτιζέζ, με κυκλώματα πορνείας κι άλλες μεθόδους “ελεύθερης διακίνησης” όχι ιδεών, αλλά γυναικών.

– Οι πρόεδροι της ΔΑΠ που σε όλες σχεδόν τις μεγάλες σχολές έφταναν 35 χρονών και ακόμα οργάνωναν τις ορδές της βίας και της παρανομίας, και οι οποίο χαιρέτισαν σήμερα τη ρύθμιση για τους αιώνιους…

– Το σημερινό μισό Υπουργικό Συμβούλιο που ήταν σε ακριβώς αυτή τη ΔΑΠ που περιγράφεται παραπάνω.

Αυτή η ανομία, η καραμπινάτη, η οργανωμένη, η συντεταγμένη, μαφιόζικη, με τις πλάτες πολλών καθηγητών του Νεοδημοκρατικού κυκλώματος ανομία, ήταν ενσωματωμένη στην καθημερινότητα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Αυτή ήταν η βασική πληγή του ελληνικού Πανεπιστημίου, όσον αφορά το επιστημονικό κύρος.

Πτυχία που δίνονταν σε γαλάζια παιδιά που δεν μπορούσαν να γράψουν σωστά το όνομά τους.

ΟΝΝΕΔίτες που έδερναν καθηγητές και πρυτάνεις που δεν εξέλεγαν όσους υποδείκνυε η Ρηγίλλης.

Μεταπτυχιακά και διδακτορικά που μοιράζονταν αφειδώς στους Δαπίτες για να παριστάνουν μετά τους μελετηρούς και τους άριστους.

Πληγή που ήταν οργανωμένη με μαφιόζικο τρόπο από το μεγαλύτερο κόμμα της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα και τη νεολαία του, από τη ΝΔ, για συγκεκριμένους λόγους. Για έλεγχο της έρευνας και της χρηματοδότησης, για έλεγχο του καθηγητικού σώματος, για καταστολή του φοιτητικού κινήματος και βεβαίως για προσωπικό όφελος των άριστων αλλά βασικά άχρηστων γαλάζιων παιδιών. Παιδιά που μεγάλωσαν μαθαίνοντας να βρίζουν κάθε μέρα το κράτος και κάθε νύχτα να το λεηλατούν προς ίδιον όφελος.

Οι τραμπουκισμοί των “αντιεξουσιαστών” δεν ήταν καθημερινότητα. Ούτε παλιότερα, ούτε πολύ περισσότερο σήμερα.

Είχαμε ένα – δύο τελετουργικά το χρόνο και σε μία ή δύο σχολές του κέντρου της Αθήνας. Δεν επηρέαζαν τη ροή του χρήματος, δεν επηρέαζαν σοβαρά την ακαδημαϊκή λειτουργία, δε διαμόρφωναν μαζικά τη συνείδηση για το τι είναι το ελληνικό Πανεπιστήμιο σε ένα τοπίο που αποθέωνε τις πελατειακές σχέσεις και τα κονέ με την εξουσία και το χρήμα. Φυσικά, προετοίμαζαν το έδαφος στην κοινή γνώμη και αποτελούσαν συγκολλητική ουσία για την σύμπτυξη του φιλο-κυβερνητικού μετώπου μέσα στα Πανεπιστήμια.

Πλέον, αυτά τα τελετουργικά, εμφανίζονται ως δια μαγείας και πολύ βολικά, κάθε φορά που η αντιδραστική και καθυστερημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, οργανώνει νέο κύμα χωροφυλακισμού στα Πανεπιστήμια.

Πολύ βολικά, η επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ συνέπεσε με τις ημέρες που η Κεραμέως ετοίμαζε το επικείμενο νομοσχέδιο για την αστυνομική φύλαξη των Πανεπιστημίων.

Τη μέρα δε που κατατέθηκε το νομοσχέδιο, είχαμε παντού φωτογραφίες του πανό «Κωστάκη που είναι ο μπαμπάς σου;» που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για τον Κουφοντίνα. Πανό που πιθανά και ο ίδιος ο Κουφοντίνας θα αποστρεφόταν καθώς ό,τι έκανε πριν 32 χρόνια, μάλλον, δεν το έκανε για να«πονέσει τον Κούλη».

Ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ηλίθιους με αντιεξουσιαστικό φερετζέ, ή για πονηρότερους, πρόκειται για ανθρώπους που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να τους ανάψει λαμπάδα. Την εξυπηρετούν συστηματικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε στα ψιλά η δήλωση του ΔΝΤ που έκανε την πιο θεαματική μεταστροφή στην ιστορία του

Μέχρι χθες έλεγε κόψτε δαπάνες, κλείστε νοσοκομεία, κατεβάστε τον βασικό στο μηδέν. Δεν μας ενδιαφέρει η ανεργία, αν χάσεις το σπίτι σου και μείνεις στο δρόμο, αν δεν έχουν τα παιδια σου να φάνε. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. 

Σήμερα ισχυρίζεται πως το "φάρμακο" σε περιπτώσεις σφοδρών κρίσεων, είναι να ξοδεύει το κράτος. Να "τυπώνει", να δανείζεται όσα μπορεί, μέχρι να έρθει σε ισορροπία η οικονομία. 

Για αυτούς τους ΒΙΑΣΤΕΣ της χώρας και της οικονομίας, των δεινών και της δυστυχίας που προκάλεσε.... έμεινε καθόλου οργή ;

Από αυτούς που τους σιγόταραν με το "Βάστα Σοιμπλε" και "Κράτα Τόμσεν", θα ακούσουμε καμιά δήλωση μετάνοιας; 

Ακόμα και αυτό το γουρούνι που βίασε την Μπεκατώρου παραιτήθηκε. Καμιά παραίτηση θα δούμε από τους υποστηρικτές της πολιτικής του ΔΝΤ που σήμερα κατέχουν θέσεις εξουσίας ή θα συνεχίσουν να μας κουνάνε το δάκτυλο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα; 

- Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς τόσο ηλίθιος που να ισχυριστεί πως η σημερινή κρίση είναι πιο μεγάλη. Την δεκαετία που μας πέρασε η Ελλάδα έχασε τόσο μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ που συναντήσαμε μόνο σε χώρες που είχαν πολεμικές συγκρούσεις. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύφεση για α τρίμηνο του 2021:10,4%.Πρώτο εξάμηνο του 2021:πτώση 3,6%του ΑΕΠ. Μέχρι το καλοκαίρι η ελληνική οικονομία θα έχει γυρίσει πίσω μια εικοσαετία. Αυτά τα λέει το Κέντρο Οικονομικού Προγραμματισμού και Ερευνών, καθώς και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογραφία της μίζας της μικρής, αλλά και της μεγάλης...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ

Διακόπτουν όλα τα κανάλια . Έκτακτη είδηση Καπνός από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ! Εκκενώνεται το κτήριο κλπ Αγωνιά παντού Μετά από μισή ώρα ανακοινώνεται με ανακούφιση από τους διαφόρους Ευαγγελατους ότι ευτυχώς δεν ήταν τίποτα !!!!

Και όμως ήταν η κάτι παρά πολύ σοβαρό: Ο καπνός ήταν από ανέργους και άστεγους που ζουν σε σκηνές ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που άναψαν φωτιά για να αντέξουν το πολύ κρύο 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ακόμα και δεξιοί ξαφνικά βγαίνουν στα ραδιόφωνα και λένε για τον τρόπο που πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά. 

Τώρα το θυμήθηκαν, τη στιγμή που η πολιτική τους είναι ανερμάτιστη για υγεία και οικονομία,στα εθνικά θέματα είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ, αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα στο ψύχος, περνάνε νομοσχέδιο για Παν. Αστυνομία,ασάφεια σε όλα κτλ.

Όποιος αυτή τη στιγμή μιλάει για δημοκρατία και συμβάλει στην μακροημερευση της κυβέρνησης, βάζει μπουρλότο στη χώρα. Τόσο απλά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Χουάν Γκουαϊδό έχει βγάλει δύο δισ. ευρώ σε τράπεζες της Ευρώπης

 19/01/2021

Βαριές κατηγορίες από τον επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου.

Ο επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου Έλβις Αμορόζο κατήγγειλε ότι ο Χουάν Γκουαϊδό, πρώην μέλος της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας, διαθέτει το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων σε λογαριασμούς ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και ένα πολυτελές γιοτ μήκους 24 μέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Ο κ. Χουάν Γκουαϊδό οφείλει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που έχει καταθέσει σε λογαριασμούς ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και το γιοτ που έχει αγκυροβολημένο στο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντας στις ΗΠΑ. Ένα γιοτ, το οποίο έχει επίσης επισκεφτεί ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μάρκο Ρούμπιο”, δήλωσε ο Έλβις Αμορόζο.

Ο επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου ζήτησε από όλους τους απερχόμενους βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης να κάνουν δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων πριν από τη λήξη των πολιτικών τους καθηκόντων. Το ίδιο ζήτησε και από τα νέα μέλη της Εθνοσυνέλευσης και εξήγησε ότι έχουν περιθώριο 30 ημερών μετά την ορκωμοσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΕΕ έδειξε μια τάση να γυρίσει την πλάτη της στον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, επιλέγοντας να μην τον αποκαλεί πλέον “προσωρινό πρόεδρο” και αφήνοντας ένα “παράθυρο” για χαλάρωμα των κυρώσεων που ματώνουν τη Βενεζουέλα, χωρίς την προαπαιτούμενη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα έχει να μας διδάξει το μέλλον του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού,ούτε του σοσιαλισμού ούτε του φιλελευθερισμού.Ο Μάο θα εφριττε ,αν ζούσε στην σημερινή Κίνα.

Να σου πω  γιατί δεν έχει πολλή αξία να ψάχνουμε την σύγχρονη Κίνα.Η σύγχρονη Κίνα συνδυάζει την σκληρότητα του δυτικού καπιταλισμού με την έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ναζισμού. Βασει αυτού του συλλογισμού, γιατί να μην προτιμά κανείς την Δύση; Είναι ένας ολοκληρωτισμός αντί για δύο.

Σχολιο.- Τι καλό έχω δηλαδή να μάθω από το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας; Πώς κάνεις σκληρό καπιταλισμό, ενώ ταυτόχρονα έχεις ένα οργουελικό κράτος, στ' όνομα του κομμουνισμού; (Καμιά σχέση με τον λατινοαμερικάνικο κομμουνισμό). Αυτό είναι τ' όραμά μας για το μέλλον;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδησουλα από την Δύση.. Στην Καλιφόρνια σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, διότι είχαμε μεγάλο αριθμό παρενεργειων από το εμβόλιο της Moderna.


Η Καλιφόρνια σταματά τις ενέσεις της παρτίδας εμβολίου Moderna Covid λόγω «υψηλότερου από το συνηθισμένο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών»

18 Ιαν, 2021 07:03

Αξιωματούχοι υγείας της Καλιφόρνιας ζητούν από τους παρόχους εμβολίων να σταματήσουν να χορηγούν μια παρτίδα της Moderna's Covid-19 jab, αφού ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών συνδέθηκε με το φάρμακο.

Οι δόσεις από το Moderna Lot 041L20A υποπτεύονται ότι προκαλούν "υψηλότερο από το συνηθισμένο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών" και πρέπει να αναβληθούν έως ότου μπορεί να διεξαχθεί σωστή έρευνα, δήλωσε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας την Κυριακή. 

Ο κρατικός επιδημιολόγος Δρ Erica S. Pan δήλωσε σε μια δήλωση ότι «λιγότερα από 10 άτομα» υπέστησαν «πιθανή σοβαρή αλλεργική αντίδραση» και απαιτούσαν ιατρική βοήθεια τις τελευταίες 24 ώρες μετά την ένεση με τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίου. Όλα τα περιστατικά φαίνεται να έχουν συμβεί σε μια ενιαία κοινοτική κλινική που διοικούσε την παρτίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιστότοπος έκλεισε για αρκετές ώρες μετά την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ενεργειών, πριν από τη μετάβαση σε μια διαφορετική παρτίδα του φαρμάκου. 

«Λόγω υπερβολικής προσοχής και αναγνωρίζοντας επίσης την εξαιρετικά περιορισμένη προσφορά εμβολίου, συνιστούμε στους παρόχους να χρησιμοποιούν άλλο διαθέσιμο απόθεμα εμβολίων», δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας.

Περισσότερες από 330.000 δόσεις από την ίδια παρτίδα εμβολίων Moderna έχουν διανεμηθεί σε 287 παρόχους σε ολόκληρη την πολιτεία, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει αναφορές που περιγράφουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με την παρτίδα, σύμφωνα με τον Pan. 

Παρόλο που αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν λιγότερα δεδομένα σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο Moderna», ο κρατικός επιδημιολόγος είπε ότι είναι σπάνιο για τα εμβόλια να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες.

Η Moderna, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξετάζουν την παρτίδα και όλα τα σχετικά ιατρικά δεδομένα.

Το τρύπημα Covid-19 έχει συνδεθεί με άλλες περιπτώσεις σοβαρών ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τον Δεκέμβριο, ένας γιατρός στη Βοστώνη είπε ότι υπέστη μία από τις χειρότερες αλλεργικές αντιδράσεις που είχε ποτέ μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna, περιγράφοντας το επεισόδιο ως δυνητικά απειλητικό για τη ζωή. 

Παρόμοιες περιπτώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech έχουν παραπεμφθεί στο CDC και το FDA για αναθεώρηση. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! 

15 Ιανουαρίου 2021

Ένας σύγχρονος “Καιάδας” αναβιώνει από το δήμο Ηρακλείου! Σε δυο προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά 26 ατόμων, που αναρτήθηκαν στη σελίδα του στις 13 και 14 Ιανουαρίου (χθες και προχθές), υπάρχει κατά λέξη ο όρος:

  “Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.  

Δείτε τις προκηρύξεις, τις οποίες υπογράφει η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, εδώ και εδώ

Από πότε, δηλαδή, τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κλπ) αποτελούν πρόβλημα για εύρεση εργασίας;

Ασφαλώς και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη αναφορά όχι μόνο η αντιδήμαρχος, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην καθηγητή του ΑΠΘ

17.01.2021, 22:04

Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζουν να παίρνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, με πολλές γυναίκες να παίρνουν δύναμη από την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και να βρίσκουν τη δική τους φωνή.

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου έχει φέρει μπαράζ εξελίξεων στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στα social media.

Ανάμεσα στις καταγγελίες που πληθαίνουν, ξεχωρίζουν ορισμένες που έγιναν σε κλειστή ομάδα του Facebook και αφορούν πρώην καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την αρχή έκανε πρώην φοιτήτρια σε κλειστή ομάδα σπουδαστών και αποφοίτων, μιλώντας για έναν καθηγητή ο οποίος την είχε παρενοχλήσει. Μετά τη δημοσιοποίηση, ακολούθησε μπαράζ αναρτήσεων για τον ίδιο καθηγητή, ο οποίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχε προβεί κατ' επανάληψη σε άσεμνες πράξεις κατά γυναικών, ενώ όσες αντιδρούσαν στην σεξουαλική παρενόχληση απειλούνταν με κόψιμο από το μάθημά του.

Ενδεικτικά:

-«Έχω πάει στο γραφείο του να ρωτήσω τον βαθμό μου και δεν μου έλεγε τον βαθμό απλά μου έπιασε την κουβέντα και με ρωτούσε τι βαθμό πιστεύω ότι πήρα. Μου έκανε κομπλιμέντα τύπου “τι ωραία μάτια έχεις και τι ωραίο στήθος” (επί λέξη) και ότι έχω ανασφάλειες, το βλέπει στα μάτια μου. Δε με άφηνε να φύγω όσο προσπαθούσα ευγενικά και εγώ να φύγω (θυμάμαι είχε έρθει ένας μεταπτυχιακός φοιτητής και παρακαλούσα να κάτσει για να μη μου συμβεί κάτι). Όταν εν τέλει σηκώθηκα να φύγω με πίεζε να μου δώσει ένα φιλί. Τα υπόλοιπα απλώς τα διέγραψα από τη μνήμη μου από το σοκ. Δεν ξέρω πως έφυγα, ευτυχώς δε συνέβη κάτι άλλο. Έφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα.»

-«Ο λόγος που άφησα κάποτε τη σχολή και γύρισα χρόνια μετά. Είχα μπει στη σχολή ανίδεη, με τη νοοτροπία του σχολείο ακόμη, νομίζοντας ότι είμαστε σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον και μου κάθισε βαριά τότε, αηδίασα και απέρριψα όλη τη σχολή αλλά μετά από χρόνια κατάλαβα πως ότι δεν αξίζει ένας αχαρακτήριστος για να στερηθώ τις σπουδές μου».

-«Πήγα στο γραφείο του για να μου δώσει θέμα για την εργασία. Μου μιλούσε πολύ ήρεμα κι ευγενικά, μου έλεγε ότι είμαι πολύ όμορφη κοπέλα, ότι αποπνέω μια ευχάριστη αύρα, ότι έχω πολύ ωραίο χαμόγελο. Με ρώτησε από πού είμαι, πώς τα πηγαίνω με τη σχολή, τι σκέφτομαι να κάνω μετά. Αφού ήμουν μέσα στο γραφείο του κι εγώ δεν ξέρω πόση ώρα, έξω περίμεναν ουρά οι φοιτητές, σηκώθηκα να φύγω, φανερά αμήχανη, νιώθοντας εξαιρετικά άβολα. Μου είπε ότι δεν αντέχει, τόσο πολύ του αρέσει η αύρα μου, που θέλει να μου κάνει μια αγκαλια, οπότε ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Δε θυμάμαι πόση ώρα κράτησε, θυμάμαι μόνο ότι έπαιζε μουσική, ότι φορούσε έντονο άρωμα κι ότι εγώ είχα μείνει κόκαλο κι ακίνητη. Βγήκα σε κατάσταση σοκ.»

- «Το πεσιμο γινοταν με το γαντι (γιατι ηταν ενας “καθωσπρεπει” κύριος) και δεν ηξερες πώς να αντιδρασεις.. αν τα ελεγες μετα, μπορουσε να σε χαρακτηρίσουν τρελη και υπερβολικη.. ουτε η ιδια ηξερες αν παρεξηγεις τα λεγομενα του, αλλα επρεπε πανω απο ολα να εισαι ευγενικη.. το γεγονος οτι γινοταν απο εναν τοσο “αθωο” και “ευγενικο” καθηγητη, το εκανε ακομη πιο αφοπλιστικο.. Η αηδία και το σοκ που ενιωθες ομως ηταν αληθινα.. και εφευγες σοκαρισμενη, αηδιασμενη, μπερδεμενη, φοβισμενη και τρεχοντας.. αυτο θα προσπαθησω να διδαξω στα κοριτσια μου…δεν ειναι η ευγενεια πανω απ’ ολα.. με λιγη ατυχια μπορει να σου στοιχισει πολυ ακριβα.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζι-κοβιντισμός:η Γερμανία θα κατασκευάσει ένα ”στρατόπεδο συγκέντρωσης” για COVID-αντιφρονούντες.

16/01/2021

Ναζικοβιντισμός.Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του RT (16/1/20) η Γερμανία θα κατασκευάσει ένα ”στρατόπεδο συγκέντρωσης” για COVID-αντιφρονούντες.

Η Γερμανία αποκτά τον κατάλληλο αυταρχικό ρόλο όσον αφορά την αστυνόμευση της καραντίνας της. Θεωρήθηκε απαραίτητο να απειλήσει τους παραβάτες με μια θητεία στη φυλακή Covid. Η εγκατάσταση θα εδρεύει στη Δρέσδη, οι τοπικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν στο RT. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η πρόσβαση στο “πανδημικό ξενοδοχείο” που απεικονίζεται εδώ δεν θα είναι τόσο εύκολη – πρέπει πρώτα να λάβετε προειδοποίηση και πρόστιμο. Εναπόκειται σε δικαστήριο να αποφασίσει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για διαμονή. “Δεν υποθέτουμε ότι θα υπάρξουν πάρα πολλοί, αλλά σε περίπτωση που ένα δικαστήριο αποφασίσει έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα να τους φιλοξενήσει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

”Η Γερμανία επιβεβαιώνει στo RT ότι κατασκευάζει ένα CAMP για αντιφρονούντες του COVID. Κρίνεται απαραίτητο να απειληθούν οι παραβάτες καραντίνας με διέλευση από τη φυλακή Covid. Η εγκατάσταση θα εδρεύει στη Δρέσδη.”.. προσθέτει το RT.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο στον βιασμό είναι να μην το αποσιωπούμε την μέρα που συμβαίνει και με την συναίνεση του αραβωνιαστικού μας... Και σε κάθε περίπτωση δεν λέμε στον βιαστή ενα απλό "δεν θέλω" αλλά βάζουμε και μια φωνή να μας ακούσουνε στο ξενοδοχείο... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το metoo σαν κίνημα είναι σαν το BLM ή τα LBQT κινήματα. Είναι άλλη μία απόπειρα της ορθοπολιτικής υπερεθνικής ελίτ να μετατοπίσει την ατζέντα από τα μείζονα (εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη) στα ελάσσονα (δικαιωματισμός του κώλου). Αυτά είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούμε τα της παγκοσμιοποίησης εδώ και δεκαετίες. 

Σχολιο.- Από αυτά που η ίδια η Μπεκατώρου δήλωσε στο βίντεο της δεν προκύπτει βιασμός ούτε αντίσταση της "σε αυτόν"... τον οποίο.... γνωστοποίησε και στον σύντροφο της και από κοινού αποφάσισαν να "τον αποσιωπήσουν".

Σχολιο.- σοβαρά τώρα;;;; Τό ὅτι ἡ Μπεκατώρου τοῦ κάθησε σάν κοτούλα ἐθελουσίως μέ κίνητρο-ἀπό τά συμφραζόμενα τῶν λεγόμενών της-νά μὴν κινδυνεύσει νά χάσει τήν θέση στήν ὁμάδα εἶναι βιασμός;;;; Σοβαρά τώρα;;;;

Σχολιο.- Θλίβομαι και εξοργίζομαι ως γυναίκα, και λυπάμαι.... Γιατί δεν το έκανε τότε η κ. Μπεκατώρου; Δεν ήταν ανήλικη, είχε και μυαλό και δύναμη και έπρεπε να το κάνει τότε...αυτή είναι η διαφορά μου με την κυρία. Διαλέγουμε πλευρά και σπάμε τη σιωπή μας – αυτά είναι τα δύο πρώτα βήματα. Ωστόσο, για να σπάσουμε οριστικά το απόστημα πρέπει να κάνουμε κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό. Να ξεμπερδέψουμε με εκείνη την «αριστεία», που πλασάρεται ως λύση αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προβλήματος.

Ο διχασμός καλά κρατεί, ας μην πέφτουμε στην λούμπα του συστήματος! ΆΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο υποτιθέμενος ''φεμινισμός'' που μας ''πρόσφεραν" έχει βλάψει σοβαρά κάποιες γυναίκες...ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει να παλεύουν μαζί την κάθε μέρα που ξημερώνει! Η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου!

Σχολιο.- Ο βιασμός πρέπει να αποδειχθεί, με την πάλη του βιαζόμενου εναντίον του βιαστή.

Μετά από 23 χρόνια έχουν χαθεί οι αποδείξεις.

Σχολιο.- ακόμα κι ο φόνος παραγράφεται μετά από 20 χρόνια, πόσο μάλλον ένας βιασμός που τον γνωρίζουμε από την μία πλευρά...

ο νόμος αυτό λέει... Τα κακουργήματα παραγράφονται: α) μετά είκοσι έτη, αν ο νόμος προβλέπει γι’ αυτά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, β) μετά δέκα πέντε έτη, σε κάθε άλλη περίπτωση.

εγώ να δεχθώ ότι έγινε βιασμός με τον πλέον ειδεχθή τρόπο. Τι να κάνουμε τώρα? έχει παραγραφεί. Είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες κραυγαλέες ανακρίβειες

Σχολιο.- Μετά από 23 χρόνια θα κρίνει η δικαιοσύνη έναν ληγμένο "βιασμό", με εξαυλωμένες αποδείξεις ;

Ωραία δικαιοσύνη θα είναι αυτή, που θα στηριχθεί σε "αναμνηστικές καταγγελίες" ενός προσώπου και σε ταμπέλες του περίγυρού της, που έχουν ύπουλες σκοπιμότητες.

Σχολιο.- υπάρχει παραγραφή στα 20 χρόνια. Αλλά εμείς δεν είμαστε δικαστές. Και ένα σχόλιο εαν μου επιτρέπετε. Η κυρία ολυμπιονίκης από τον φερόμενο ως βιαστή πήρε αντιπαροχή προώθηση και αρωγή και για αυτό δεν μίλησε (είχε ιδιοτέλεια Δλδ) όταν, κατά δήλωσή της, της άσκησε σεξουαλικη βία. Τώρα μήπως υπάρχει (ξανά) ιδιοτέλεια?? Το λέω γιατί ως συνοδός υπουργού έκανε την καταγγελία παραμονές ανακατάταξεων στην Ομοσπονδία. Το λέω γιατί θεωρώ ως δεδομένο ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ευαισθησίες και ανθρωπισμούς. Το θέμα έχει γίνει σήριαλ που συναγωνιζονται ως αλληλέγγυοι όλα τα πολιτικά σκουπίδια που έχουν βιάσει τα πάντα σε αυτήν την χώρα. Νομίζω ότι είναι μια μεθόδευση της Αγίας Οικογένειας όλο αυτό. Να φανταστείτε ότι μέχρι και ο Λοβέρδος κάνη συμπαράσταση?!!!!!

Σχολιο.- ξαναλέω για πολλοστή φορά. Δυστυχώς το θυμικό δεν σας αφήνει να σκέπτεστε καθαρά και κυρίως αντικειμενικά. Ακόμα κι αν αποδεικνυόταν ο (ψυχολογικός γιατί σωματικός δεν υπήρξε σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του θύματος) ο φερόμενος ως κατηγορούμενος (ας δεχθώ εγώ τον όρο δράστης) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. Πιο πιθανό να καταδικάζονταν η ίδια η Μπεκ. για συκοφαντική δυσφήμηση αν ο θύτης της έκανε μήνυση. Γιατί θα μπορούσε (ή δεν ξέρω αν θελήσει ακόμα και τώρα) να αρνηθεί τα πάντα. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει....Επιτέλους, καταλαβαίνω την ευαισθησία σας ως γυναίκα, αλλά δεν καταδικάζουμε κάποιον ούτε από την φάτσα του, ούτε από την πολιτική του ταυτότητα ούτε επειδή κάποιος το'πε μετά από 20τόσα χρόνια. Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο λέγαν οι παλιοί. Και ήταν σοφοί. Όσο γι'αυτά που λέει η άλλη κυρία να ρωτήσω δικηγόρο κτλ κτλ ρώτησα και με επιβεβαίωσαν (δύο διαφορετικούς ρώτησα) αμφότεροι. Τι να κάνουμε τώρα? αυτός είναι ο νόμος-είτε μας αρέσει είτε όχι...και ορθώς παραγράφονται αδικήματα. Μόνο της εσχάτης προδοσίας δεν παραγράφεται. Αλλά ουδείς δεν δικάζεται κιόλας με αυτό το αδίκημα

Σχολιο.- Πάει για ιδιοτικοποίηση η ομοσπονδία ιστιοπλοΐας; Κι εγώ που νόμιζα ότι η Μπεκατώρου θα κατέβει στις εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ...

Η πολιτική καριέρα και η απόκτηση θώκου στην πλάτη αγωνιστριών, πολλώ δε μάλλον στην πλάτη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση δεν είναι καθόλου μικρής σημασίας.

Ναι, διότι δεν καταγγέλει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές με ονόματα και με στοιχεία για να γίνει δίωξη, αλλά μιλάει δημόσια για κάποιον "άγνωστο Χ". Και μάλιστα μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Πως βοηθάει αυτό που κάνει τώρα να βρεθεί αυτό το υποτιθέμενο υποκείμενο στη φυλακή; Τι συνέπειες έχει γι' αυτόν αυτό που κάνει;

Σχολιο.- Αν ήθελε την καταδίκη του δράστη θα έκανε την καταγγελία πριν περάσουν 20 χρόνια και στον εισαγγελέα και όχι στο Μαρί Κλαιρ

Σχολιο.- Κρίμα στην ευκολοπιστία... κάντε τουλάχιστον τον κόπο να δείτε τα βίντεο... και γράψτε μου σε ποιό σημείο αναφέρει απόπειρά της να ξεφύγει από τον... βιασμό, αν αυτός υπήρξε; Και την γνώμη σας για το δεύτερο βίντεο παρακαλώ... για να κρίνουμε ποιοί βρίσκονται πίσω από αυτήν την ιστορία που κινητοποίησε και τον Πρωθυπουργό και την πρόεδρο της "Δημοκρατίας" που προσκάλεσαν την Εκατέρου, ενώ τα εν λόγω καθάρματα αρνούνται να βρεθούν με Συνταξιούχους κλπ.

Σχολιο.- Την ίδια μέρα του... βιασμού της η Μπεκατώρου το είπε στον αραβωνιαστικό της και αποφάσισαν να το συγκαλύψουν... Αυτά δηλώνει η ίδια στο βίντεό της και το ξέρεις. Κατα τα άλλα εγώ πάω να συγκαλύψω τον βιαστή! Πόσο χαίρωνται οι νεοναζί που μας πνίγουν με την σύμπλευση μερικών σε αυτό το θέμα...

Σχολιο.- Σε δωμάτια ξενοδοχείου, με ταυτότητες και ονόματα, γίνονται βίζιτες, όχι βιασμοί.Όσο για το star to talk,, τι να πούμε πια!!!!!!!Ούτε χολιγουντιανό να ήταν. Τσο καημένο!!!!!!!!

Σχολιο.- Το πρώτο είναι να μην το αποσιωπούμε την μέρα που συμβαίνει και με την συναίνεση του αραβωνιαστικού μας... Και σε κάθε περίπτωση δεν λέμε στον βιαστή ενα απλό "δεν θέλω" αλλά βάζουμε και μια φωνή να μας ακούσουνε στο ξενοδοχείο... Δες το βίντεο της...

https://www.youtube.com/watch?v=wD76aRoYKho



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να δέχεται η πρόεδρος της "δημοκρατίας" τη Μπεκατώρου στο προεδρικό μέγαρο σε ένδειξη "συμπαράστασης" είναι:

α) θεσμικά απαράδεκτο, αδιανόητο, ανήκουστο, διότι η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί για το θέμα.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΗΜΠΩΚΑΜΙΑΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ... ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ;

β) χειροτερεύει αυτό που έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση, δηλαδή ότι η γυναίκα του Καίσαρος... ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΜΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! Πολύ ΠΡΟΚΑΤ μοιάζει όλο και περισσότερο η υπόθεση - τέτοια αντανακλαστικά πρωθυπουργού, προέδρου δημοκρατίας κλπ., ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΙ.

Επίσης... ρωτήστε πού σύχναζε η Μπεκατώρου, σε ποιο μαγαζί, μέχρι πρόσφατα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΔΩ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΊΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΎ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ & ΝΔ

Αδύνατον να αντισταθώ και να μην κοινοποιήσω!

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ! ΠΩΣ ΑΥΤΟΤΡΟΛΑΡΟΝΤΑΙ!

Με την ευκαιρία... έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό που να του αρέσει τόσο πολύ να εμφανίζεται δημοσίως ημίγυμνος και να εμφανίζεται επίσης σε στημένα "στιγμιότυπα" όπου να τον αποκαλούν "ωραίο γκόμενο" κλπ.;

Σχολιο.- Μπήκα να θαυμάσω τα ποστ στην εξαίσια αυτή ομάδα. Τέτοιο γέλιο είχα καιρό να ρίξω.

Σχολιο.- Δυστυχώς ! Αυτοί ψηφίζουν ! Οι ίδιοι που βλέπουν survivor , οι ίδιοι παίρνουν επιδόματα και κάθονται μεσα , οι ίδιοι που πιστεύουν ότι ζουμε πανδημία και όχι μια απλή ίωση !!!

Σχολιο.- Για λύπηση αυτή η κοινωνία. Και είναι απολύτως σίγουρο πως είναι πλειοψηφία....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντελώς ξαφνικά κι "απρόσμενα", Σύψας και Παγώνη είναι... μες στη γλύκα και άρχισαν να λένε ότι "η ζημιά στην οικονομία είναι μεγαλύτερη από την υγειονομική ζημιά" και "πρέπει να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε" κλπ.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;….

Παμε για εκλογές;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας. Έρχονται δύσκολες μέρες. Ο Κοκοτός δεν είναι απλά ένας εργοδότης, είναι λαγός του συστήματος. Προπομπός του νεοναζισμού, που στις μέρες μας έρχεται μασκαρεμένος με την προβιά της πολιτικής ορθότητας και του αντιφασισμού, και καλπάζει ολοταχώς τρεφόμενος από τους φόβους μας και κυρίως από την απάθεια μας...Δεν είναι εμβόλια αυτά, μην υιοθετείτε την ορολογία τους, είναι πειραματική γενετική τροποποίηση. Όπως ακριβώς τα μνημόνια δεν ήταν προγράμματα διάσωσης αλλά προγράμματα εξανδραποδισμού του λαού μας και αποικιοποίησης της χώρας μας για να σώσουν τις τράπεζες τους. Τώρα όμως δεν αφορούν όλα αυτά την τσέπη μας αλλά την ίδια μας την ύπαρξη. Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουπς!!!! Τι έχουμε εδώ? Η Καλιφόρνια σταμάτησε τους εμβολιασμούς γιατί είχαμε υψηλό αριθμό παρενεργειών στο εμβόλιο της Moderna ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ακόμη και η Ντόρα διαπιστώνει τα προφανή...


Ν.Μπακογιάννη για Χ.Μάας: «Έμεινε μουγγός ενώπιον των απειλών της Τουρκίας προς την Ελλάδα»

19/01/2021 - 14:51

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την δυσαρέσκειά της στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ σχολίασε και την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Αρχικά ζήτησε από τον κ. Νίκο Δένδια να ζητήσει εξηγήσεις από τον Γερμανό ομόλογό του.

Με παρέμβασή της στη Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχέδιου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε:

«Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες. Είναι σε πίεση και αρχίζει και λέει και λέει… Είπε όμως κάτι που δεν έπρεπε να μείνει αναπάντητο από τον Γερμανό ομόλογό του και ήταν εξαιρετικά βαρύ και όταν θα γίνει η επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών θα πρεπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στην μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε; Ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη Ε.Ε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός της Ε.Ε.. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρα εκτός ΕΕ να απειλεί χώρα εντός ΕΕ και ο ΥΠΕΞ αυτής τη χώρας να μην απαντά. Θέλω να ελπίζω ότι επειδή τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα η μετάφραση στα γερμανικά είχε κενά. Θέλω να ελπίζω ότι η απάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών θα είναι ότι η φράση αυτή δεν μεταφράστηκε, αλλιώς… έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη θέση αυτή».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός κατασκοπος σε ρόλο λογοκριτη στο βρετανικό fakebook ..Ω μα υπάρχουν Ισραηλινοί πράκτορες ? Πέφτω από τα σύννεφα


Το Εργατικό Κόμμα του ΗΒ προσλαμβάνει πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου προσέλαβε έναν πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο για να βοηθήσει στη διαχείριση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, όπως μπορεί να αποκαλύψει η Electronic Intifada.

Ο Assaf Kaplan θα εργαστεί στο γραφείο του ηγέτη των Εργατικών, Keir Starmer , σύμφωνα με πηγή με γνώση της μίσθωσης.

Ο Kaplan ήταν στην ισραηλινή στρατιωτική μυστική υπηρεσία για σχεδόν πέντε χρόνια, αξιωματικός της μονάδας 8200 , το υποκατάστημα του στον κυβερνοχώρο.

Η μονάδα 8200 ειδικεύεται στην κατασκοπεία, την εισβολή και την κρυπτογράφηση. Πραγματοποιεί εκβιασμό, μαζική επιτήρηση και συστηματική διάκριση εναντίον Παλαιστινίων.

Το 2014, μια ομάδα καταγγέλλων αναφέρει λεπτομερώς πώς η μονάδα κατασκοπεύει Παλαιστίνιους πολίτες που ζουν υπό ισραηλινή στρατιωτική κατοχή.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn , ο Kaplan βρισκόταν στο τμήμα στρατιωτικών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού από τον Μάιο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2013.

Ήταν αναλυτής της μονάδας πληροφοριών 8200 και αργότερα αξιωματικός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 63χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκεται στην 11η μέρα απεργίας πείνας, με πολύ επιβαρυμένη πλέον την υγεία του, με απόφαση της διεύθυνσης φυλακών από σήμερα είναι σε απομόνωση, κλειδωμένος σε θάλαμο 24 ώρες το 24ωρο.

Η κυβέρνηση θέλει νεκρό απεργό πείνας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δημοσιογράφοι στα κανάλια  βγήκαν να μας ενημερώσουν να μην διαβάζουμε ειδήσεις στο internet  γιατι υπάρχει  παραπληροφορηση

Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαρροές από Παρίσι,για την αποτυχημένη ισραηλινή επιχείρηση στην έρημο της Συρίας.Συμμετείχαν Γερμανοί κι Άγγλοι στρατιώτες! Χρησιμοποιήθηκε η βρετανική βάση της Κύπρου…

19/01/2021

Διαρρέουν από το Παρίσι, μερικές νέες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την αποτυχημένη ισραηλινή επιχείρηση στην έρημο της Συρίας. Γερμανοί στρατιώτες συμμετείχαν επίσης με τους συναδέλφους τους από τη Βρετανία! Χρησιμοποιήθηκε η βρετανική βάση της Κύπρου…

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αποτυχημένη προσγείωση των ισραηλινών δυνάμεων στην έρημο της Συρίας, την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της μυστικής επιχείρησης δεν συμμετείχαν μόνο Βρετανοί και Αμερικανοί πράκτορες, όπως έχει ήδη αναφερθεί από διαρροές, αλλά και Γερμανοί!

Πηγές από τη γαλλική πρωτεύουσα, αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη μυστηριώδη βραδιά της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευής, όπου υπήρξε βομβαρδισμός στην συριακή έρημο, αλλά στην πραγματικότητα κάλυπτε μια αποτυχημένη επιχείρηση προσγείωσης στη Deir Ezzor.

Οι πληροφορίες του Παρισιού δείχνουν σαφώς την αποτυχία μιας επιχείρησης προσγείωσης σε έναν από τους τόπους όπου οι Ιρανοί και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται στην έρημο Deir Ezzor. Αναφέρονται σε κοινή στρατιωτική δράση ΗΠΑ-Βρετανίας-Γερμανίας-Ισραήλ στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αεροδρόμια κινητοποιήθηκαν για αυτήν την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού Αεροδρομίου, όπου τη βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο, το Ακρωτήρι.

Οι Ισραηλινοί Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα από τη βάση Αλ Τανφ. Όταν ήταν στο έδαφος και σ΄απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον στόχο τους, οι επιτιθέμενοι εξεπλάγησαν όταν έλαβαν την εντολή να σταματήσουν την επιχείρηση και να αποσυρθούν από το έδαφος.

Φαίνεται ότι οι Ιρανοί είχαν πληροφορίες ή μόνο υποψίες μετά τις πρώτες επιδρομές την Τρίτη, και εκκαθάρισαν τον στόχο που είχε καθοριστεί από τους εχθρούς της Συρίας.

Οι νέες διαρροές σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, δεν επιβεβαιώουν αυτή τη φορά την εκτόξευση πυραύλων επιφανείας-αέρος. Αντιθέτως, επιβεβαιώνουν πυρά που απέτρεψαν την επιχείρηση και ότι οι συμμαχικές δυνάμεις γνώριζαν τον στόχο και ότι δεν ήταν εκεί.

Σύμφωνα με τις πηγές που προέρχονται από το γαλλικό έδαφος, όλες οι επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν μια εισαγωγή και κάλυψη για την επιχείρηση Πέμπτης-Παρασκευής, η οποία σταμάτησε μετά την ανακάλυψή της από τις συριακές και συμμαχικές ιρανικές δυνάμεις.

Η πηγή λέει ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ισραηλινών και ισχυρίζεται ότι οι γερμανικές και βρετανικές δυνάμεις που ήταν μαζί με τους Ισραηλινούς στο ίδιο μέρος, είχαν κάποια θύματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο είναι ο πιο επικίνδυνος καλοθελητής του ολοκληρωτισμού. Αποτελεί απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό” (Julian Assange μέσω Noam Chomsky)

18/01/2021

”Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο, το μεγαλύτερο εργαλείο χειραφέτησης, έχει μετατραπεί στον πιο επικίνδυνο καλοθελητή του ολοκληρωτισμού που έχουμε δει ποτέ. Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο αποτελεί απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό” αναφέρει ο όμηρος μαρτυρικός δημοσιογράφος του δυτικού παραπετάσματος Julian Assange και μεταφέρει όχι τυχαία σήμερα ο Noam Chomsky.

Oι επιτροπές λογοκρισίας μεσαιωνικού τύπου που εγκαθίδρυσαν, η πυρά που άναψαν για όσους μίλησαν, οι αποκλεισμοί και διαδικτυακοί εξοστρακισμοί για τους αντιφρονούντες οι ακριβοπληρωμένοι μηχανισμοί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης είναι ένα στίγμα για το σύγχρονο πολιτισμό είναι μια ακόμη εκτροπή κι απομάκρυνση από τη δημοκρατία….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Habemus president? Καπνός τύλιξε την περιοχή του Καπιτώλιου. Αποκαΐδια η επιχείρηση ασφάλειας για ορκωμοσία!!

18/01/2021

Habemus president? Καπνός τύλιξε την περιοχή του Καπιτώλιου. Αποκαΐδια η επιχείρηση ασφάλειας για ορκωμοσία!!

Πυρκαγιά κοντά στο Καπιτώλιο. Σύννεφα καπνού τύλιξαν το Καπιτώλιο στην Washington και κατέπνιξαν το απόλυτο σχέδιο ασφάλειας κι άμυνας. Το εξέθεσαν ως διάτρητο. Πυρκαγιά κοντά στο Καπιτώλιο. Τα σημάδια δεν είναι καλά οι οιωνοί δεν είναι ευνοικοί…..Ανακοινώθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο έδαφος του Capitol.Άτομα που ήταν στο έδαφος του Καπιτώλιο για την πρόβα των εγκαινίων έφυγαν άρον άρον ουσιαστικά φυγαδεύθηκαν.2 μέρες πριν την ντυμένη το χακί τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν…κι ενώ στρατός παρελαύνει περιμετρικά του κτιρίου νυχθημερόν….

Τελικά από ότι αποδείχθηκε και σύμφωνα με μαρτυρίες κάηκαν αντίσκηνα άστεγων σε παρακείμενη γέφυρα. Κάτω από τις γέφυρες ζουν εκατομμύρια στις ΗΠΑ….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Τρεις συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην πορεία για τον Κουφοντίνα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην πορεία για τον Κουφοντίνα στην Πάτρα που είχε απαγορευθεί από το καθεστώς και τα μπατσοσκυλά του.

19 Ιανουαρίου 2021 -  21:08

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές που είχε κάνει τα μπατσόσκυλα του καθεστώτος σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, μετά την επίθεση των μπατσόοσκυλων στην πορεία που έγινε έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης, οι μπάτσοι του καθεστώτος συνέλαβαν αργότερα ένα ακόμη αντιεξουσιαστή, ενώ και οι τρεις συλληφθέντες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η περεία δέχθηκε επίθεση τελείως απρόκλητα από διμοιρίες των ΜΑΤ του καθεστώτος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τεράστια χρήση χημικών και ξύλο σε όσους νομίζουν ότι ζουν ακόμα σε Δημοκρατία και μπορούν να διαδηλώνουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη Πακιστανός που βίαζε 17χρονη - Την απειλούσε να μη μιλήσει

18/01/2021, 14:03

Την είχε βιάσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον περασμένο Άυγουστο της κόλλησε το μαχαίρι στον λαιμό και την εξανάγκασε εκ νέου σε γενετήσιες πράξεις

Χειροπέδες σε έναν 29χρονο Πακιστανό που τους τελευταιους μήνες ασελγούσε σε βάρος μιας 17χρονης στην Αθήνα πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Πακιστανός βιαστής, σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, στις 23 του περασμένου Αυγούστου, κοντά στην πλατεία Αττικής, κυνήγησε το κοριτσάκι, της κόλλησε το μαχαίρι στον λαιμό και την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις.

Όπως είπε η μικρή στους αστυνομικούς, ο αλλοδαπός την είχε βίάσει και πάλι τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ την πίεζε με απειλές να μην μιλήσει και να ενδίδει στις αρρωστημένες επιθυμίες του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατάφεραν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων να εντοπίσουν στη Νίκαια και να συλλάβουν τον Πακιστανό και να τον οδηγήσουν στον Εισαγγελέα και απο εκει στον 13ο Τακτικό Ανακριτή. Μετά την απολογία του ο 29χρονος βιαστής προφυλακίστηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κελί απομόνωσης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταγγέλλει ο γιος του

Στην απομόνωση ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας, αναφέρει σε ανάρτηση του, ο γιος του Έκτορας

19 Ιανουαρίου 2021  - 00:45

Σε κελί απομόνωσης, στις φυλακές Δομοκού, με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας, μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο γιος του, Έκτορας

Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα:

"Αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα της απεργίας πείνας και να εφαρμόσουν το νόμο μεταφέροντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον μεταφέρανε στην απομόνωση.

Μόνο του, κλειδωμένο συνεχώς, χωρίς κανέναν συγκρατούμενο να τον βοηθά στα πιο απαραίτητα, στο να σηκώνεται καν.

Χούντα λατινοαμερικάνικου τύπου".

Σημειώνεται ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί» και σύμφωνα με όσα προβλέπει κάθε σχετική διάταξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασύτατοι αλλοδαποί ληστές στη Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν, έφαγαν, έκαναν μπάνιο και έφτιαξαν παζλ

Έριξαν και έναν ύπνο...

 18/1/2021 | 20:16

Εισέβαλλαν, έφαγαν, κοιμήθηκαν, έκαναν και το μπάνιο τους και έκλεψαν πριν φύγουν. Το θράσος των διαρρηκτών που μπήκαν στα φυτώρια του δήμου Θεσσαλονίκης το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν έχει όρια.

Ομάδα περίπου πέντε ατόμων, εισέβαλλε το Σαββατοκύριακο στα φυτώρια του δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται δίπλα από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, κλέβοντας αρκετά μηχανήματα, αλλά κάνοντας και ζημιές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φεύγοντας πήραν μαζί τους αλυσοπρίονα, μισινέζες, φυσητήρες, χλοοκοπτικό, συνολικής αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ σε τουλάχιστον 1500 ευρώ, υπολογίζονται οι ζημιές που προκάλεσαν.

Δύο συλλήψεις – Αναζητούνται και άλλοι δράστες

Τα άτομα, φέρονται να μπήκαν στις εγκαταστάσεις των φυτωρίων το Σαββατοκύριακο και μάλιστα να διανυκτέρευσαν το Σάββατο βράδυ στα σπιτάκια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι. Από τα ίχνη που άφησαν πίσω τους, προκύπτει πως έτρωγαν στον χώρο και μάλλον έκαναν ακόμη και το μπάνιο τους, ενώ μέχρι και ένα παζλ ανοιχτό βρέθηκε σε ένα τραπέζι.

Χθες το βράδυ, ένας εργαζόμενος των φυτωρίων που πέρασε από εκεί, αντιλήφθηκε την παρουσία τους και ενημέρωσε την αστυνομία.

Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, λίγο αργότερα η αστυνομία επανήλθε και συνέλαβε δύο άτομα τα οποία ήρθαν για να… ζητήσουν τα ρούχα που άφησαν στις εγκαταστάσεις, γιατί όπως έλεγαν είχε κρύο. Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι αλλοδαποί και συγκεκριμένα για έναν Αιγύπτιο και έναν Παλαιστίνιο.

«Είναι ένα ατυχές συμβάν. Δυστυχώς παρατηρούνται αρκετά τέτοια περιστατικά και παραβατικές ενέργειες και σε πολλούς συμπολίτες μας. Ελπίζουμε σιγά σιγά, με την προσοχή όλων, αυτό το φαινόμενο να καμφθεί αρκετά», επισήμανε ο Σωκράτης Δημητριάδης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΣΕΕ: Μεγάλη μείωση εισοδημάτων στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα

 Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 12:26

Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, για την καταγραφή-μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους, την τηλεργασία.

Σε συνέχεια ανάλογης έρευνας του Οκτωβρίου του 2020, καταγράφονται οι αρνητικές οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα.

Τα ευρήματα που προκύπτουν είναι:

- Το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

- Από αυτούς το 22% δηλώνει απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21-30%.

- Το 48% των εργαζομένων που αναφέρουν μείωση εισοδημάτων, δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους για το επόμενο 6μηνο.

Το 40% των εργαζομένων δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί με τηλεργασία στη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα εμφανίζονται να αξιολογούν αρνητικά την ταχεία ανάπτυξη της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους, την εξέλιξη της αμοιβής τους,  τις ώρες εργασίας τους, τα εργασιακά δικαιώματά τους, την προσωπική ζωή τους και την ψυχική ισορροπία τους.  

Συγκεκριμένα:

- Το 65% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τις ώρες εργασίας τους.

- Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματά τους.

- Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την ψυχική ισορροπία τους.

- Το 52% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την προσωπική ζωή τους.

- Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την εξέλιξη της αμοιβής τους.

- Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους.

Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν ανάλογες απόψεις με αυτή του Οκτωβρίου του 2020. Συγκεκριμένα:

- Το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας στους μήνες που έρχονται (+4% σε σχέση με τον Οκτώβριο).

- Το 58% δηλώνουν απαισιόδοξοι σε σχέση με την εξέλιξη των αμοιβών τους για το επόμενο 6μηνο (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).

- Το 39% των εργαζομένων δηλώνουν απαισιόδοξοι για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο) και το 53% δηλώνουν αντίστοιχα αισιόδοξοι (-1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).

Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας καλούν την κυβέρνηση:

- να αντιμετωπίσει, με συγκεκριμένες ενέργειες, την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται εντεινόμενη στην αγορά εργασίας,

- να προχωρήσει σε ενέργειες ουσιαστικής στήριξης της εργασίας και των πληττόμενων εργαζομένων,

- να αποκαταστήσει και να ενισχύσει το θεσμό των ανεξάρτητων συλλογικών διαπραγματεύσεων,

- να αναπτύξει ουσιαστικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας που αναπτύσσεται με άναρχο και άδικο τρόπο.

Όσο η εργασία και οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν την υποστήριξη και την ενδυνάμωση που τους αναλογεί, οι σοβαρές στρεβλώσεις, ο κατακερματισμός και οι ανισότητες στην αγορά εργασίας θα εντείνονται.

Σε αυτή τη δύσκολη -από κάθε άποψη- συγκυρία, η πλήρης επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και η δυνατότητα των κοινωνικών εταίρων να διαμορφώνουν τον κατώτατο μισθό αποτελεί περισσότερο από ποτέ πλέον επιβεβλημένη κοινωνική αναγκαιότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Μιας και εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο εκείνο το φασιστικό παρατράγουδο ο ναβάλνι. Το κείμενο είναι γραμμένο μια πολύ πολύ παλιά εποχή (κάπου το 2017), προ κόβιντ, τότε που η αστική αντεπανάσταση δε μας τσάκιζε καθημερινά.]

Ποιος είναι ο Ναβάλνι (ή αλλιώς ξύσε έναν φιλελέ και θα βρεις ένα φασίστα)

Να μερικά αποτελέσματα που προκύπτουν αν ψάξει κανείς το όνομά του στο google στο ελληνικό κομμάτι του διαδικτύου:

– Αλεξέι Ναβάλνι, εχθρός του Πούτιν -Είναι ο νέος Λένιν του 2017; (iefimerida, 14.06.2017 )

«Ο βασικός αντίπαλος του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν […] Η εξουσία Πούτιν δεν είχε ποτέ ως τώρα έρθει αντιμέτωπη με τέτοιο φαινόμενο ακτιβισμού και διαμαρτυρίας […] ο Ναβάλνι «έχει ταμπεραμέντο αρχηγού» και ο λόγος του θυμίζει έναν άλλο πολιτικό άνδρα της ρωσικής ιστορίας του 20ού αιώνα… τον Βλαντιμίρ Λένιν. […] Το περιοδικό Time τον έχει αποκαλέσει ‘η Εριν Μπρόκοβιτς της Ρωσίας’.»

– Ποιος είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι που «απειλεί» την παντοδυναμία του Πούτιν (CNN Greece, 27.03.2017)

«Σύμφωνα με μία φήμη όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προφέρει ποτέ το όνομά του, νιώθοντας ότι αποτελεί απειλή για την εξουσία του.

[…]

Το κλειδί όμως αυτής της επιτυχίας είναι ένα σημαντικό χάρισμα, μία αποτελεσματική οργάνωση, μια αριστοτεχνική χρήση των νέων διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας και κυρίως… η λέξη κλειδί: «διαφθορά». Το πρόγραμμα του Ναβάλνι είναι ρεαλιστικό: υποστήριξε τον πόλεμο κατά της Γεωργίας το 2008, τάχθηκε όμως χωρίς δισταγμό με το πλευρό των Ουκρανών, συμπορεύθηκε με τους εθνικιστές χωρίς όμως να εκδηλώνει καμία νοσταλγία για την πάλαι ποτέ τσαρική ή σοβιετική αυτοκρατορία, κάτι που αποτελεί κυρίαρχη τάση του πουτινισμού.

[…]

Το πεδίο μάχης του Ναβάλνι είναι η αδικία, ο κωδικός πρόσβασης «κλέφτες και απατεώνες», το σύνθημα με το οποίο ξεκίνησε τον αγώνα κατά του κόμματος Ενωμένη Ρωσία το 2011 […] Ο Ναβάλνι πλέον συνοψίζει τα προβλήματα της χώρας σε μία λέξη: «Κλέβουν».»

– Le Monde: Ένα πετραδάκι στο παπούτσι του Πούτιν (left, 15.06.2017)

«Ποιος είναι ο άνθωπος [sic] που διαταράσσει τον αίθριο και ανέφελο ορίζοντα του Βλ. Πούτιν

[…]

Αυτός όμως ο 41χρονος δικηγόρος, πρώην υποψήφιος για τη δημαρχία της Μόσχας, παρά τις αμείλικτες διώξεις τις οποίες υπόκειται, έχει επιβάλει την παρουσία του εδώ και μήνες ως ο μόνος πολιτικός παίκτης ικανός να διοργανώσει διαδηλώσεις κατά του ρωσικού καθεστώτος. Με κυρίαρχο σύνθημα κινητοποίησης ένα ισχυρό ζήτημα: τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

[…]

Αυτή η δυναμική είναι η εικόνα του Αλεξέϊ Ναβάλνι ο οποίος παραμένει στην εκλογική του στρατηγική, αρνούμενος όμως να υποχωρήσει στον φόβο και τον εκφοβισμό, διασχίζει όλη τη Ρωσία, από τα δυτικά προς τα ανατολικά και από το βορρά προς το νότο σε μία Σταυροφορία κατά της διαφθοράς.»

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα που προβάλλουν δυτικά μίντια για τον Ναβάλνι. Ένας ακτιβιστής με φιλελεύθερη ιδεολογία που παλεύει για τη δημοκρατία ενάντια στη διαφθορά και τον αυταρχισμό του ρωσικού καθεστώτος.

Στο σημείο αυτό, ένας άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις σχετικά με τις πρακτικές του ιμπεριαλισμού αρχίζει να αναρωτιέται αν ο Ναβάλνι τα παίρνει από τις ΗΠΑ. Ένα πρόχειρο ψάξιμο αποκαλύπτει πως ω! τι έκπληξη, όντως τα έχει πάρει σε κάποια στιγμή της πολιτικής του καριέρας. Είναι συνιδρυτής του κινήματος DA! (Δημοκρατική Εναλλακτική), που σύμφωνα με τα wikileaks έχει χρηματοδοτηθεί από τη γνωστή βιτρίνα της CIA που λέγεται NED. Επίσης, πέρασε και από το Yale για σπουδές «leadership» (ηγεσίας) το 2010. Με υποτροφία, για την οποία τον πρότεινε ο διαπρεπής ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και κορυφαίος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ, που ζει στις ΗΠΑ και διατηρεί στενούς δεσμούς με το αμερικάνικο κατεστημένο.

Αυτές είναι οι απόψεις του. Γι’ αυτό και συμμετέχει συχνά, και μάλιστα ως ομιλητής, στην ετήσια Ρωσική Πορεία, όπου μαζεύονται όλοι οι εθνικιστές και οι φασίστες της Ρωσίας. Γι’ αυτό και είναι υποστηρικτής μιας ακροδεξιάς καμπάνιας με τίτλο «Σταματήστε να ταΐζετε τον Καύκασο», με αίτημα το να πάψει το ρωσικό κράτος να στέλνει πόρους στις κυβερνήσεις της Τσετσενίας και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου. Γι’ αυτό το πρόγραμμά του έχει στην προμετωπίδα του την πάταξη της ‘παράνομης μετανάστευσης’. Στο οικονομικό δε κομμάτι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφάνεια, ανταγωνισμό, πρόσβαση, επιλογή και άλλες τέτοιες ωραίες λέξεις που δε σημαίνουν τίποτα εκτός από το ότι αυτός που τις χρησιμοποιεί λατρεύει την ελεύθερη αγορά.

Κοντολογίς μιλάμε για ένα κράμα Καρατζαφέρη, Τζήμερου και Μιχαλολιάκου – στη Ρωσία, μια χώρα που περιλαμβάνει σχεδόν 185 εθνότητες. (Ο αριθμός των μειονοτήτων και οι σχετικές ευκαιρίες που ανοίγουν για τον κατατεμαχισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω της τακτικής του διαίρει και βασίλευε δεν έχει διαφύγει της προσοχής των γεωστρατηγικών αναλυτών της Αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, που θεωρούν το στοιχείο αυτό κρίσιμο για τη στρατηγική τους απέναντι στη χώρα.)

Δεσμοί αίματος με τους φασίστες έρχονται να δέσουν αρμονικά με το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο σε ένα αμάλγαμα δυτικής δημοκρατίας που μόνο η USAID ξέρει να εξάγει. Κάπου πιο πίσω ξεπροβάλλει η αόρατη χειρ της αγοράς που υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό. Αυτός είναι ο Ναβάλνι.

Η κληρονομιά του Γιέλτσιν και η αποικιοποίηση της Ρωσίας από τη Δύση μετά την αντεπανάσταση του ’90 βρίσκουν την καινούργια προσωποποίησή τους στη γκροτέσκα φιγούρα ενός νεοφιλελεύθερου φασιστοειδούς οικόσιτου της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας που παριστάνει το δημοκράτη ακτιβιστή. Και αυτή τη φορά μοιάζει ακόμα περισσότερο με φάρσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο δεν θα λάβει υπόψη τις διαταγές των δυτικών αποικιοκρατικων χωρών για την απελευθέρωση του Ναβάλνι

 Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 13:35

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι «δεν θα λάβει υπόψη» τις διαταγές  των δυτικών αποικιοκρατικων χωρών για την απελευθέρωση του δικού τους χαφιέ Αλεξέι Ναβάλνι, εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία» για τις προσταγές του πολέμιου του Κρεμλίνου για «παράνομες» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των λίγων δικών του.

«Πρόκειται για απολύτως εσωτερική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναμειχθεί σε αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ καταγγέλλοντας παράλληλα τις «ανησυχητικές» εκκλήσεις του Ναβάλνι προς τους υποστηρικτές του να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν φοβάται τις  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη την Κυριακή, μόλις πάτησε το πόδι του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου μεταφέρθηκε. Έχει τεθεί σε κράτηση 30 ημερών εν αναμονή δίκης για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής του.

Η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρω Ένωσης να συζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη μεταχείριση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι πρέπει να λογοδοτήσει για την παραβίαση των όρων της αναστολής ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί και απέρριψε ως «ανοησίες» την ιδέα ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν φοβάται τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Κάθε διαδήλωση των λίγων χαφιέδων των γιανκιδων απαιτεί άδεια των ρωσικών αρχών. Εξάλλου, σε ένα μεγάλο τμήμα της ρωσικής επικράτειας, και στην Μόσχα, οι μαζικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται εξαιτίας της πανδημίας.

Συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί καμία αίτηση για άδεια πραγματοποίησης συγκέντρωσης, καθώς οι Ρώσοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώνουν. Οι Ρώσοι όμως, όχι οι χαφιέδες των αμερικάνων.

Συγκεντρώσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στην Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Χαμπαρόφσκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή και στο Γεκατερίμπουργκ στα Ουράλια.

Οι συγκεντρώσεις των χαφιέδων των αμερικάνων που πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια τον αρχών καταλήγουν συχνά σε καταστολή και συλλήψεις αφού σπάνε ότι βρουν γύρω τους.

Χθες το βράδυ της Δευτέρας, 73 χαφιέδες των αμερικάνων  συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αυτοσχέδιων πράξεων υποστήριξης του Ναβάλνι, σύμφωνα με την σιχαμένη Αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

Στην Telegram, η πολιτειολόγος Τατιάνα Στανόβαγια εκτιμά ότι οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί «ίσως να μην είναι μεγάλες σε αριθμό συμμετεχόντων, αλλά θα γίνουν αισθητές και δεν θα σβήσουν εύκολα».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έγινε ευρύτερα γνωστός από τα δυτικά αποικιοκρατικά ΜΜΕ για τις πληρωμένες δηλώσεις του για την διαφθορά των ρωσικών ελίτ και του περιβάλλοντος του Βλάντιμιρ Πούτιν τις οποίες δηλώσεις δημοσίευε online. Και ο Πούτιν τον άφηνε, αφού ήξερε τι καραγκιόζης ήτανε.  Ωστόσο, είναι γνωστός μόνο κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και μεταξύ των ενημερωμένων ομάδων του πληθυσμού.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι προετοίμαζε πριν από το σόου του με τη δήθεν δηλητηρίαση του προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021. Στις προηγούμενες εκλογές ο αποτυχημένος είχε πάρει 0,40%.

Από την επιστροφή του στην Ρωσία, ο Ναβάλνι βρίσκεται μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων με νέων δικαστικών διαδικασιών οι οποίες επισείουν ποινές πολυετούς φυλάκισης.

Θα δικασθεί αύριο Τετάρτη για δυσφήμηση βετεράνου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά το βασικό ραντεβού του με την δικαιοσύνη είναι στις 2 Φεβρουαρίου, με θέμα την ανάκληση της αναστολής ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε το 2014. Στο τέλος αυτής της δίκης, ο Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, τριάμισι χρόνια.

Από το τέλος του Δεκεμβρίου έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα εναντίον του για «απάτες σε μεγάλη κλίμακα». Οι ποινές που προβλέπονται αν καταδικασθεί ανέρχονται σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο Ναβάλνι φυσικά όπως τον έχουν συμβουλεύσει τα χαϊβάνια της CIA απορρίπτει τις κατηγορίες ως στημένες υποθέσεις με πολιτικά κίνητρα.

Κρατείται στην φυλακή Ματρόσκαγια Τισινά της Μόσχας, όπου είχε φυλακισθεί κατά το παρελθόν ο άλλος εχθρός του Κρεμλίνου, ο μεγαλοαπατεώνας – μεγαλοβιομήχανος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι που συνεργαζόταν με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, και τελικα διεφυγε στη Βρετανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελβετία: Η κυβέρνηση προτείνει να μην ψηφιστεί η απαγόρευση της μπούρκας λόγω τουρισμού

 Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 12:42

Η ελβετική κυβέρνηση συνέστησε σήμερα στους ψηφοφόρους να απορρίψουν την πρόταση στο σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα της 7ης Μαρτίου για απαγόρευση των καλυμμάτων προσώπου όπως η μπούρκα και το νικάμπ που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα πλήξει τον τουρισμό.

Βάσει του συστήματος της άμεσης δημοκρατίας στην Ελβετία, η όποια πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος τίθεται σε δημοψήφισμα εάν οι υποστηρικτές της συγκεντρώσουν πάνω από 100.000 υπογραφές. Το 2009, οι Ελβετοί ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης να απαγορευτεί η κατασκευή νέων μιναρέδων.

Τα ελβετικά καντόνια του Σεν Γκάλεν και του Τιτσίνο έχουν ήδη απαγορεύσει το πλήρες κάλυμμα προσώπου σε τοπικά δημοψηφίσματα, αλλά η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το να ακολουθήσει μια πανεθνική συνταγματική απαγόρευση δεν είναι καλή ιδέα.

«Πολλοί λίγοι στην Ελβετία φορούν πλήρες κάλυμμα προσώπου» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

«Μια πανεθνική απαγόρευση θα υπονόμευε την κυριαρχία των καντονιών, θα ζημίωνε τον τουρισμό και δεν θα βοηθούσε συγκεκριμένες ομάδες γυναικών» ανέφερε. Οι περισσότερες γυναίκες που φορούν πλήρες κάλυμμα προσώπου είναι τουρίστριες και περνούν περιορισμένο χρόνο στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Μοντρέ και άλλοι προορισμοί γύρω από τη λίμνη της Γενεύης, όπως το Ιντερλάκεν στην κεντρική Ελβετία, παραδοσιακά προσελκύουν κάποιους μουσουλμάνους τουρίστες, κυρίως από πλούσια αραβικά κράτη του Κόλπου.

Η Γαλλία και η Δανία έχουν επίσης απαγορεύσει τα καλύμματα προσώπου, επικαλούμενες τις προσπάθειες να προστατευτούν οι αξίες του κοσμικού κράτους και να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Η πρόταση της Ελβετίας απαγορεύει επίσης το να εξαναγκάζεται κάποιος να φορά κάλυμμα προσώπου βάσει φύλου.

Η ομάδα πίσω από την πρόταση για την απαγόρευση της μπούργκα -η «Egerkinger Komitee», που περιλαμβάνει μέλη του συντηρητικού κόμματος SVP- ήταν επίσης πίσω από την κίνηση του 2009 για την απαγόρευση των μιναρέδων, που εγκρίθηκε σχεδόν από το 60% των ψηφοφόρων.

Οι υποστηρικτές της πρότασης του 2009 θεώρησαν τους μιναρέδες ξένους προς τις ελβετικές παραδόσεις και αξίες σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας για τις δραστηριότητες ισλαμιστών μαχητών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Οι μουσουλμάνοι αντιστοιχούν μόλις στο 5% περίπου των 8,6 εκατ. κατοίκων της Ελβετίας, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η ελβετική κυβέρνηση κατέθεσε αντιπρόταση στην απαγόρευση του καλύμματος προσώπου που θα τεθεί σε ισχύ εάν οι ψηφοφόροι απορρίψουν την αρχική πρόταση στις 7 Μαρτίου. Αυτή προβλέπει ότι οι γυναίκες που φορούν κάλυμμα προσώπου θα είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ταυτοποίησή τους σε διοικητικές υπηρεσίες ή στα δημόσια μέσα μεταφοράς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκουτέρες ζητεί από το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του για τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 07:08

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε χθες Δευτέρα το Ισραήλ να «αναστείλει και να ακυρώσει» την απόφασή του να προχωρήσει στην οικοδόμηση σχεδόν 800 επιπλέον οικιστικών μονάδων σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση αυτή «αποτελεί μείζον εμπόδιο για την επίτευξη της λύσης των δύο κρατών και μιας ειρήνης δίκαιης, διαρκούς και συνολικής», σημείωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Η δημιουργία οικισμών από το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από το 1967, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δεν έχουν καμία νομική εγκυρότητα κι αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επέμεινε ο κ. Γκουτέρες.

Η επέκταση της εποικιστικής δραστηριότητας «υπονομεύει περαιτέρω την πιθανότητα να τερματιστεί η κατοχή και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με εδαφική συνέχεια, βιώσιμο, στη βάση των συνόρων πριν από το 1967» συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

Το Ισραήλ ενέκρινε την Κυριακή την οικοδόμηση 780 οικιστικών μονάδων σε οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως διέταξε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο δεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πάνω από 450.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε τέτοιους οικισμούς, που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει ως νόμιμους, στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν επίσης 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Για οχτώ βιασμούς φοιτητριών κατηγορείται διευθυντής δραματικής σχολής

 Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 23:22

Συγκλονίζει τη Σερβία η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φοιτητριών ιδιωτικής δραματικής σχολής από τον διευθυντή της. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε προχθές όταν η διάσημη, 26χρονη, ηθοποιός Μίλενα Ραντούλοβιτς αποκάλυψε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής που φοιτούσε, Μίκα 'Αλεκσιτς, την βίασε, επανειλημμένως, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών. Η αποκάλυψη αυτή ενεθάρρυνε και άλλες γυναίκες που φοίτησαν στην ίδια σχολή και κατηγόρησαν τον 'Αλεκσιτς για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε χθες την σύλληψη του 'Αλεκσιτς και σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 'Αλεκσιτς αφορούν οχτώ υποθέσεις βιασμού και εφτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

Στην δραματική σχολή του Μίκα 'Αλεκσιτς έχουν φοιτήσει περισσότερα από 3.000 παιδιά πολλά εκ των οποίων αργότερα εισήχθησαν στην Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και κάλεσε όλα τα θύματα να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Ο Μίκα 'Αλεκσιτς είναι σκηνοθέτης και την περίοδο του πολέμου στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς - Αρκάν. Το 1993 είχε θέση υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ) του Αρκάν αλλά δεν εξελέγη. Στο χώρο της υποκριτικής είχε την φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη» που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του γι αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν την σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Tο Ισραήλ συνεχίζει τις τρομοκρατικές επιδρομές και συλλήψεις και εγκρίνει σχέδια για την ανέγερση 780 κατοικιών εποίκων στη Δυτική Οχθη

ΡΑΜΑΛΑ .--

Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια για την ανέγερση 780 κατοικιών Εβραίων εποίκων στη Δυτική Οχθη, ενθαρρύνοντας την παράνομη επέκταση των εποικισμών αλλά και τις ασταμάτητες βαρβαρότητες Εβραίων κατά της ζωής και της περιουσίας Παλαιστινίων πολιτών, που εδώ και μερικές βδομάδες εστιάζονται στα περίχωρα της Ναμπλούς.

Την Κυριακή, μία ομάδα 20 Εβραίων εποίκων λιθοβόλησαν την 11χρονη Παλαιστίνια Χάλα Μανσούρ Κατ στο χωριό Μάνταρα στα περίχωρα της Ναμπλούς ενώ γυρνούσε στο σπίτι της και επιχείρησαν να την απαγάγουν, ενώ στη συνέχεια έσπασαν και τα τζάμια του σπιτιού της, προσπαθώντας να εισβάλουν σε αυτό. Το κορίτσι σώθηκε όταν άκουσαν τις κραυγές της για βοήθεια η μητέρα, ο θείος και ορισμένοι γείτονες, που τη γλίτωσαν από τα χέρια των βαρβάρων.

Τη Δευτέρα, ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 15 συλλήψεις νεαρών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς το παραμικρό πρόσχημα, αφού προηγουμένως έκαναν τρομοκρατικές εφόδους στα σπίτια τους με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών. Σε αυτό το κλίμα όξυνσης, οι κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τον εμβολιασμό Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων κατά του κορονοϊού, ενώ παράλληλα απαγόρευσαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να κάνουν ομιλίες σε σχολεία στο Ισραήλ, σε περίπτωση που κατηγορούν τις κατοχικές αρχές ότι ασκούν πολιτικές και τακτικές ρατσιστικού καθεστώτος, τύπου απαρτχάιντ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε επίθεση αγνώστων εναντίον του οδοφράγματός τους στη νότια Συρία, κοντά στη γραμμή οροθεσίας με το τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ. Επικαλούμενη ιατρικές πηγές, η εφημερίδα «Αλ Ουάταν», που θεωρείται προσκείμενη στη Δαμασκό, έκανε λόγο για δύο στρατιώτες νεκρούς και άλλους δύο τραυματίες σε «επίθεση τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον οδοφράγματος του στρατού» στην Κουνέιτρα.

ΕΡΕΒΑΝ.-- Η Αρμενία επέστρεψε όλους τους Αζέρους κρατούμενους που πιάστηκαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά η διαδικασία απελευθέρωσης των Αρμένιων κρατουμένων έχει σταματήσει, ενώ η ρωσική κυβέρνηση που εμφανίζεται να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, αδιαφορεί.