Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Τριτη 5 Ιανουαριου 2021

 

5,40 ευρώ στον μισθό για κάθε άτομο που θα πείθουν να κάνει το εμβόλιο !!

Όταν μετά από μία εβδομάδα στην Γαλλία έκαναν το εμβόλιο 432 άτομα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προσθέτει 5,40 ευρώ στον μισθό γιατρών και νοσοκόμων για κάθε άτομο που θα πείθουν να κάνει το εμβόλιο Covid 19



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρακάτω περιεχόμενο έχει χαρακτηριστεί από την κοινότητα του YouTube ως ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού.

Καταλάβατε ?

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=WnMk0e88tgI&feature=share&fbclid=IwAR2X__qks8hNMUUntOHYa6IchSQYj2lGDEDD6DEZwppptBAfwA-Tnp2E6Ew



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τον Τζήμερο για στοχοποίηση εκπαιδευτικών

5 Ιανουαρίου 2021

Την στοχοποίηση δύο εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, από τον Θ. Τζήμερο καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αφορμή της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών, έγινε επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη.

Στην καταγγελία της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει:

«Γνωστός διώκτης των δημοσίων υπαλλήλων, φανατικός αντικομμουνιστής και ντροπαλός θαυμαστής[1] της Χρυσής Αυγής στοχοποίησε με χυδαίο τρόπο, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συναδέλφισσες Γυμνασίου του Πειραιά, επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικηφορίδης:

Συμμετείχε ενεργά από μικρό παιδί στην αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ.

Εξορίστηκε στην Ικαρία και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου βασανίστηκε άγρια.

Όταν απελευθερώθηκε πήρε ενεργό μέρος στην υποστήριξη της «έκκλησης της Στοκχόλμης», που καλούσε σε απαγόρευση των όπλων ατομικής ενέργειας.

Καταδικάστηκε σε θάνατο με ενοχοποιητικό στοιχείο ένα ραδιόφωνο!

Οι τελευταίες του λέξεις πριν την εκτέλεσή του ήταν: «Ζήτω η ειρήνη! Ζήτω η πανανθρώπινη λευτεριά!».

Θυμίζουμε ακόμα ότι:

Βασανιστής του ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Δημ. Ιωαννίδης, αρχιμάστορας της τραγωδίας στην Κύπρο το 1974.

Στην τεράστια εκστρατεία που έγινε παγκόσμια για να αποτραπεί η εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, συμμετείχαν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπέρτραντ Ράσελ, το ζεύγος Κιουρί και πολλοί άλλοι.

Από τη μία, λοιπόν, οι Αϊνστάιν, Ράσελ, Κιουρί και από την άλλη οι Ιωαννίδης, Φρειδερίκη και… Τζήμερος.

Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο.

Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, «η ταινία αισθητικά είναι άρτια».

Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών, καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία», ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών.

Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους. Δεν μας προξενεί όμως εντύπωση.

Οι πρακτικές αυτές, πάνε χέρι-χέρι με τα «ιδανικά» που υπερασπίζεται φανατικά ο συγκεκριμένος. Δεν είναι τυχαίος ο οχετός σχολίων διάφορων χρυσαυγιτών «με πολιτικά», κάτω από την ανάρτησή του.

Ζούμε σε συνθήκες τεράστιας κλίμακας επίθεσης του συστήματος σε στοιχειώδη δικαιώματα του λαού στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες και στην ειρήνη.

Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο.

Με την έννοια αυτή, η τεράστια επίθεση που γίνεται στην ιστορική αλήθεια από όλους τους συστημικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δεν αφορά μόνο το παρελθόν των λαϊκών αγώνων. Αλλά και το παρόν και το μέλλον τους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ο φασισμός και οι κουστουμαρισμένοι προπαγανδιστές του δεν θα περάσουν.

Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – Κάτω τα χέρια από την ιστορία των αγώνων των λαών».

Σημείωση:

[1]. «Μπράβο στη Χρυσή Αυγή» έγραψε o Τζήμερος στο twitter με αφορμή ένα επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η FDA ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer COVID σε χρόνο μηδέν

 Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:14

Κλεάνθης Γρίβας

Σε μια παράσταση του έργου «ο Καραγκιόζης γιατρός και επιστήμονας» στην Αυλή των Θαυμάτων της FDA σε μια συνεδρίαση για γέλια και κλάματα, αποφασίστηκε ότι είναι «ασφαλές» το αυταπόδεικτα άκρως ανασφαλές εμβόλιο-Frankenstein. (!!!)

Επιλογή κειμένου: Κλεάνθης Γρίβας

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δρ. Άρνολντ Μόντο,87 ετών, που έχει εισπράξει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από τη BigPharma, εκμηδένισε τον χρόνο και ακύρωσε κάθε ουσιαστική συζήτηση της «ανεξάρτητης» Επιτροπής Ελέγχου, διακόπτοντας διαρκώς τα μέλη της, απορρίπτοντας τις ερωτήσεις που υποβάλλονταν, περιορίζοντας τη συζήτηση σε αστεία χρονικά όρια και αναγκάζοντας τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν υπέρ ή κατά (!), χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να ψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση βελτίωσης του εμβολίου-Frankenstein.

Η συνεδρίαση της [«ανεξάρτητης»] Συμβουλευτικής Eπιτροπής για τα Eμβόλια[Frankenstein]της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις10 Δεκεμβρίου 2020,ήταν ίσως η πιο σημαντική στην ιστορία του οργανισμού. 

Μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που επιλέχθηκαν από την FDAρωτήθηκαν «εάν η FDA θα έπρεπε να εγκρίνει την έκτακτη χρήση ενός ακόμη πειραματικού εμβολίου για τον περιορισμό της πανδημίας που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς».

Αλλά η FDA και  ο87χρονος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Δρ. Άρνολντ Μόντο, πρώην σύμβουλος σε μια από τις εταιρείες που έκαναν το εμβόλιο, συμπίεσαν τη χρονική διάρκεια της συνεδρίασης, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης, και με διαρκείς παρεμβάσεις στους ερωτώντες, ανάγκασαν τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν «υπέρ» ή «κατά», χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να καταθέσουν και ψηφίσουν τυχόν βελτιώσεις του κρινόμενου εμβολίουmRNA.

Στο τέλος, η Επιτροπή ψήφισε με 17 υπέρ, 4 κατά και 1 αποχή να συστήσει στην FDAτην χορήγηση «άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης» [τουτέστιν, πειραματικής] του «εμβολίου» που παρασκευάστηκε από την αμερικανική Pfizer και σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech.

Ο στόχος της FDA ήταν να αποφευχθεί κάθε ουσιαστική συζήτηση για το «εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω» [ένα ερώτημα που δεοντολογικά έπρεπε να τεθεί αλλά που αντικειμενικά είναι αδύνατον να απαντηθεί σοβαρά λόγω της εν ριπή οφθαλμού παρασκευής του «εμβολίου»]. Και το πέτυχε εκφυλίζοντας την διαδικασία [σε κάτι που θύμιζε τσίρκο ή παιδική χαρά] για να αποσπάσει από την Συμβουλευτική Επιτροπή της την επιδιωκόμενη απόφαση.

Ένα μέρος της συνεδρίασης της10ης Δεκεμβρίου 2020,μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου με απόφαση της FDA,σε μια προσπάθεια [να βελτιώσει την πανταχόθεν βαλλόμενη δημόσια εικόνα της και] «να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα», όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της FDA Peter Marks.

Καθώς ένα μικρό μέρος της εικονικής συνεδρίασης της 10ης Δεκεμβρίου 2020, προβάλλονταν στο διαδίκτυο, φάνηκε ότι η διαδικασία αποτελούσε έναν αγώνα δρόμου για τον τερματισμό τηςμε ένα αποτέλεσμα που φαινόταν προκαθορισμένο.

Ο επιλεγμένος πρόεδρος της Επιτροπής της FDA, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ. Άρνολντ Μόντο, 87 ετών,(που είχε εισπράξει λάβει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια για τον κοροναϊού. Σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή βάση δεδομένων , το 2018, η Pfizer του πλήρωσε συμβουλευτική αμοιβή 3.500 $), διηύθυνε τον διάλογο κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό για να τον επιταχύνει. Ιδού ένα ελάχιστο δείγμα των παρεμβάσεών του:

Άρνολντ Μόντο:

• «Έχουμε πολλές-πολλές ερωτήσεις και θα πρέπει να τις περιορίσουμε».

• «Πρέπει να συντομεύσουμε» 

• «Είμαστε πιεσμένοι από το χρόνο. Έχω 10 άτομα που θέλουν να κάνουν ερωτήσεις».

• «Ας με συγχωρήσει ο Δρ Fink (Doran Fink της FDA)που δεν θα απαντήσω σε αυτό το μέρος της ερώτησής του».

• «Εντάξει, δεν θα ανησυχούμε τώρα για προσαρμοστικές και έμφυτες ανοσολογικές αντιδράσεις. Αυτά θα τα συζητήσουμε εκτός σύνδεσης».

• «Νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τις περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την ανοσοαπόκριση και άλλα θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν εκτός σύνδεσης» [δηλαδή του μέρους της συνεδρίασης που μεταδίδονταν διαδικτυακά].

 • «Έχετε κάνει μια πολύ μεγάλη ερώτηση. Ας μείνουμε σε μια σύντομη απάντηση».

«Είπα, μόνο μία ερώτηση!»

Προς το τέλος της Συνεδρίασης ένα μέλος της Επιτροπής από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) προσπάθησε να υποβάλει μια ερώτηση με δύο σκέλη: «Αυτό αποτελεί το ένα σκέλος της ερώτησή μου. Το άλλο σκέλος ….»

Ο Μόντο τον έκοψε απότομα: «Είπα, μόνο μια ερώτηση»

«Τότε θα ξανασηκώσω το χέρι μου, Άρνολντ», είπε το μέλος της Επιτροπής.

«Τότε θα πας στο τέλος της ουράς», είπε ο Μόντο.

Ο υπέργηρος Δρ. Άρνολντ Μόντο, αναπληρωτής πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής εμβολίων, ακύρωσε κάθε ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer – διακόπτοντας τους ομιλητές, απορρίπτοντας τις ερωτήσεις τους, περιορίζοντας τη συζήτηση και αναγκάζοντας τα μέλη της επιτροπής να ψηφίσουν «ναι ή όχι» χωρίς να έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν οποιαδήποτε τροποποίηση στη χορηγούμενη άδεια.

Η FDAδεν ενδιαφερόταν για τις απόψεις των μελών της «ανεξάρτητης» Συμβουλευτικής Επιτροπής που είχε διορίσει η ίδια. Απλώς, αγωνιούσε να αποσπάσει την απόφασή της να χορηγήσει στο εμβόλιο την «άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης», ύστερα από την –νομικά επιβαλλόμενη– διαδικασία ελέγχου του από την Επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, προβάλλοντάς την ως αποτέλεσμα μιας διεξοδικής και αντικειμενικής διαδικασίας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Υποτίθεται ότι φέτος η χώρα γιορτάζει το 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την Επανάσταση, που αποτίναξε τον οθωμανικό ζυγό (κανείς από τους αγωνιστές δεν μιλούσε για οθωμανούς, όλοι για Τούρκους μιλούσαν) από την πλάτη του Γένους (ούτε των χριστιανών ούτε των βαλκάνιων, όλοι οι επαναστάτες για Γένος μιλούσαν και έγραφαν).

Στό πλαίσιο αυτής της γιορτής, που θα ώφειλε να είναι πανεθνική, μια και αφορά σε ένα έθνος, των Ελλήνων, και μια που η Επανάσταση ήταν εθνικοαπελευθερωτική και όχι ταξική και εμφύλια σαν τη γαλλική (που οι αριστεροί καθηγητές στα πανεπιστήμια διδάσκουν ότι ήταν το παράδειγμα για την ελληνική, παρ όλο που και ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης απορρίπτουν ρητώς αυτή την εκδοχή, αλλά τι ήξεραν ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης...), στο πλαίσιο λοιπόν αυτό και για να προσγειωθούμε εμείς οι Έλληνες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να παρέμβει. Όχι για να ενώσει. Αλλά, δυστυχώς για να χωρίσει τους Έλληνες.

Έτσι, συναποφάσισε με τους συμβούλους της και άλλους εξωθεσμικούς παράγοντες, ότι καλό θα ήταν να αρθρογραφήσει επί του θέματος για τον εθνοκεντρισμό και την έκφραση της πλειοψηφίας, τη λαϊκή κυριαρχία, για την οποία αιματοκυλίστηκαν οι Ελληνες, επί 400 χρόνια. Και συναποφάσισαν ότι ο προσφορότερος τρόπος να απευθυνθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες (γιατί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Προέδρου να απευθύνεται σε όλους και όχι σε μερικούς) είναι να αρθρογραφήσει σε ΜΙΑ εφημερίδα! Και επέλεξαν την (γνωστή ως φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και εκφραστή των απόψεων του) Εφημερίδα των Συντακτών!

Το θέμα που επέλεξε να γράψει η Πρόεδρος είχε τίτλο "Δημοκρατία, κράτος δικαίου και δικαιώματα". Πρόκειται για έναν ύμνο στίς μειοψηφίες και έναν κόλαφο στήν πλειοψηφία του λαού και στα δικαιώματά της. Αποκορύφωμα, η θέση της ότι "η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας" γιατί αυτό, κατά την Πρόεδρο αποτελεί "τη λαϊκίστικη στρέβλωση της Δημοκρατίας". Η βούληση της πλειοψηφίας κατά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι η λαϊκή βούληση! Είναι λαϊκίστικη εκδοχή! Αλλά, είναι και κάτι χειρότερο: "Είναι τυραννία", όπως γράφει!: "Σε αυτή την περιεκτική αντίληψη για τη δημοκρατία οι μειοψηφίες θωρακίζονται απέναντι στην τυραννία της πλειοψηφίας"!

Προφανώς η Πρόεδρος έχει μπλέξει τη λαϊκή κυριαρχία και το δημοκρατικό δικαίωμα της πλειοψηφίας με τη δημοκρατική υποχρέωσή της πλειοψηφίας να προστατεύει τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Και τις παρεκτροπές μειοψηφιών εναντίον άλλων μειοψηφιών, με την πλειοψηφία ως δημοκρατική οντότητα.

Φυσικά, από μια τέτοια ιδεολογική κατάθεση, που ως μη οφείλει, κάνει η Πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων, σε μιά, ως μη οφείλει προτιμώμενη πηγή πληροφόρησης, δεν λείπει και η επίθεση εναντίον του "εθνοκεντρικού προστατευτισμού", που ταυτίζεται κατ αυτήν με τον ευρωσκεπτικισμό και με όσους αμφισβητούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία! Άλλη μορφή ή ανάγκη εθνοκεντρικού προστατευτισμού δεν υπάρχει όταν η χώρα, της οποίας είναι Πρόεδρος, βρίσκεται σε αγώνα επιβίωσης με μια σφόδρα επιτιθέμενη Τουρκία και με μια αντίπαλη και εχθρική για τα ελληνικά συμφέροντα Γερμανία! Και θεώρησε ότι αυτή ακριβώς η εποχή, των γιορτασμών του '21, που η Ελλάδα δέχεται τη σφοδρότερη επίθεση από την εποχή του '22 από την Τουρκία, είναι η κατάλληλη για να νουθετήσει εθνικώς τους Έλληνες!

Αλλά, το μείζον δεν είναι το περιεχόμενο. Είναι ότι η Πρόεδρος έχει προχωρήσει σε μια δημοκρατικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κίνηση: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθρογραφεί! Και δεν αρθρογραφεί γιατί ο Πρόεδρος απευθύνεται ΠΑΝΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και ΠΟΤΕ σε μία μερίδα πολιτών. Απευθύνεται έτσι ώστε να μπορεί να την ακούσει και να τη διαβάσει και ο τελευταίος πολίτης. Επειδή είναι Πρόεδρος ΟΛΩΝ των πολιτών. Και επειδή η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του είναι να ΣΥΝΕΝΩΝΕΙ, να είναι το σύμβολο της ενότητας των Ελλήνων. Ασχέτως ιδεολογικών και κοινωνικών απόψεών τους.

Η αρθρογραφία της Προέδρου σε μία εφημερίδα (την Εφημερίδα των Συντακτών στήν προκειμένη περίπτωση), και σε οποιαδήποτε εφημερίδα, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θέσης της Προέδρου ως συνταγματικού συνεκτικού κρίκου όλων των πολιτών. Επειδή όλες οι εφημερίδες είναι εκφραστές συγκεκριμένων ιδεολογικών και κομματικών απόψεων. Η προτίμηση της Προέδρου να αρθρογραφήσει σε οποιαδήποτε εφημερίδα σημαίνει εκ των πραγμάτων, αλλά και στη συνείδηση του λαού, την προτίμηση του Προέδρου στήν ιδεολογία, το κόμμα, την πολιτική αυτής της εφημερίδας. Κι αυτό αγγίζει τα όρια της εκτροπής από τις υποχρεώσεις και τη θέση του Προέδρου.

Εκτός αν η Πρόεδρος επιθυμεί να διαβάζεται μόνο από το αναγνωστικό κοινό της συγκεκριμένης ή μιάς μόνο εφημερίδας. Αυτό το μήνυμα δίνει. Ένα μήνυμα εξαιρετικά περιφρονητικό για όλους τους άλλους Έλληνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν' ανοίξει τις εκκλησίες τη μέρα των Θεοφανείων αποφάσισε η Σύνοδος των Μητροπολιτών. Κι όποιος φοβάται την πανδημία να μην πάει. Αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει και στον πιστό να απέχει από την πίστη του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ??? 

Τι πάθατε όλοι και βάζετε μισόγυμνες γυναίκες, 

στα προφίλ σας στο facebook??? 

Σας βάρεσε στο κεφάλι ο εγκλεισμός ??? 

Μα ο κάθε καραγκιόζης, πετάει ένα φόντο ημίγυμνη γυναίκα. Δεν τους ξέρω, αλλά τόσο Άντρες πχιά. 

Σχολιο.- Μάλλον δεν έχεις πάει ποτέ σε συνεργεία αυτοκινήτων ή μηχανών, να δεις τι γίνεται. Ή σε κοντέινερ που τρώνε οι εργάτες. Τώρα το κάνουν και στο facebook.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΑ... 

Απόφαση δικαστηρίου Μ. Βρετανίας. 

Ο Ασσανζ δεν εκδίδεται στις ΗΠΑ.

Μόλις ένα κράτος φύγει από την ΕΕ, 

αρχίζει και λειτουργεί δημοκρατικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το σκοτεινό δοσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Πικραμμένου και η αληθινή ιστορία του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της κυβέρνησης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ:
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απο το 2019, εκτός από Ανώτατος δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός το 2012, υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991-1993 και έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο Νovartis!
Πριν... δακρύσει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, θα έπρεπε να έχει αποκηρύξει το παρελθόν του πατέρα του. Δεν το έκανε ποτέ. 
Η ιστορία του μικρού Παναγιώτη, αλλά και του πατέρα του 'Οθωνα Πικραμμένου:
Ποιος είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των προπαγανδιστικών εντύπων του Γκεμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε;
Στο βιβλίο του με τίτλο "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια", ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του Παναγιώτη Πικραμμένου.
Ο Πάνος Πικραμένος στα δώδεκά του, το 1957, γράφτηκε στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Γιατί συνέβη αυτό; Ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών. Μετά το τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης. Εντελώς συμπτωματικά το νέο κτίριο της σχολής (το κατοχικό στην οδό Αραχώβης είχε περιέλθει στο Γαλλικό Ινστιτούτο) χωριζόταν από μια μεσοτοιχία με την κλινική του πατέρα Χριστοφοράκου, ο γιος του οποίου φοίτησε κι αυτός στην ίδια σχολή.
Ο μικρός Παναγιώτης ξεκινούσε με τα πόδια από το αριστοκρατικό σπίτι του με τα 18 δωμάτια στην οδό Ακαδημίας 52 για να φτάσει στην περιοχή Μουσείου. Κάθε πρωί πήγαινε στη Γερμανική Σχολή.
Το σπίτι αυτό των 450 τ.μ. ανήκε στην οικογένειά του πριν ο ίδιος γεννηθεί το 1945, όταν ο κόσμος άλλαζε με το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Είχε αγοραστεί λίγες μέρες αφότου άρχισε η Κατοχή με γερμανικά χρήματα. Από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα; Ο πατέρας του Παναγιώτη Πικραμμένου, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Όθωνας μόλις είχε αναλάβει την αποκλειστική πώληση σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα των προπαγανδιστικών εντύπων του κατακτητή, των Γερμανών ναζί.
Στενός συνεργάτης του Γκέμπελς, λοιπόν, ο πατέρας του Πικραμμένου, ο οποίος είχε κάνει χοντρές μπίζνες με τους Γερμανούς, αναλαμβάνοντας τη διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων του εχθρού σε όλο το διάστημα της Κατοχής. 
Να μην συνεχίσω....Δεν χρειάζονται περισσότερα νομίζω, για να γελάσει ( ή μάλλον να κλάψει) κάθε πικραμένος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Ιανουαρίου 
Ολονύχτια μεταφορά λ@θρ@ στον Δήμο Ελευσίνας 46 λεωφορεία μεταφέρανε λ@θρ@ παραμονή Πρωτοχρονιάς... Κάι κάθε βράδυ έρχονται γύρω στα 40 με 60 λεωφορεία στην Αθήνα... Δηλαδή κάθε βράδυ έρχονται 2 με 3 χιλιάδες λ@θρ@ και στις περιοχές που έχουνε επιβάλλει σκληρό lockdown έρχονται τεράστιες ροές... ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει έλεος ένας εισαγγελέας να παρέμβει δεν μπορεί ό κόσμος να είναι μέσα κλεισμένος Και ό χρυσοχοΐδης να φέρνει τεράστιες ροές λ@θρ@



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς οι Έλληνες έχουν ξυπνήσει. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων αλλά είναι πρόεδρος των ανθελλήνων..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκο-Star: Το τουρκοκάναλο του Βαρδινογιάννη!
3 Ιανουαρίου 2021
Από τις 15 Ιουλίου 2020 όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα σταμάτησαν να μεταδίδουν τηλεοπτικές σειρές τουρκικής προπαγάνδας. Όλοι εκτός από έναν: τον τηλεοπτικό σταθμό Star συμφερόντων οικογένειας Βραδινογιάννη.
Κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (όπως ο ΑΝΤ1) ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν προγραμματισμένη μετάδοση τουρκικής τηλεοπτικής σειράς, ενώ όλοι (εκτός Star) απέφυγαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους οποιαδήποτε τουρκική τηλεοπτική σειρά, σαν στοιχειώδη επίδειξη ευαισθησίας απέναντι στους τηλεθεατές τους για την προκλητικά επιθετική πολιτική της Τουρκίας και τους καθημερινούς τραμπουκισμούς με εκφράσεις όπως «θα μας κάνουν μεζέ», «θα μας πετάξουν στη θάλασσα» κ.ο.κ.
Η πιθανή αιτία της εθνικής αναισθησίας που επιδεικνύει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, θα μπορούσε να είναι η βροχή εκατομμυρίων ευρώ που εισρέουν στα ταμεία του από την καθημερινή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, συνεχώς από τον Δεκέμβριο του 2018.
Υπολογίζεται ότι κατά την διάρκεια της μετάδοσης χιλίων επεισοδίων τουρκικής προπαγάνδας από την σειρά-σιδηρόδρομο που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, θα μπει στα ταμεία του «το αντίτιμο» τριάντα χιλιάδων (περίπου) διαφημιστικών μηνυμάτων. Αν προσθέσει κανείς την αξία τιμολόγησης κάθε διαφημιστικού μηνύματος αντιλαμβάνεται εύκολα το ύψος της «αποζημίωσης» που εισπράττει ο τηλεοπτικός σταθμός Star από την καθημερινή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως οι φανατικοί τούρκοι ισλαμοφασίστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας σε χώρες-στόχους όπως η Ελλάδα, άρχισαν από το 2005 περίπου, να επιδοτούν γενναία σαχλές και ανόητες παραγωγές γεμάτες συμπτώσεις και υπερβολές, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις που έθεταν οι ίδιοι (να μεταδίδονται υποχρεωτικά στην τουρκική γλώσσα, να κάνουν επίδειξη τουρκικής σημαίας και ισλαμικών συνηθειών,  να δείχνουν πλούτο και χλιδή σαν να είναι κάτι το απόλυτα συνηθισμένο κ.ο.κ.). Οι τηλεοπτικές αυτές παραγωγές επωλούντο πάμφθηνα σε πελάτες-στόχους (όπως η Ελλάδα) με αποτέλεσμα η μετάδοση τους να επεκταθεί σε δεκάδες χώρες.
Στην χώρα μας, η τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας του Star βρίσκεται φέτος, από τον Μάιο που ξεκίνησε η αναλυτική καταγραφή και η ανάρτηση όλων των διαφημιζομένων από το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων σε Τουρκοσειρές  στις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης όλων των εκπομπών, όλων των τηλεοπτικών σταθμών. Παρ΄ όλα αυτά, μεταδίδει καθημερινά δεκάδες διαφημίσεις μέσα σε κάθε εκπομπή – είναι χαρακτηριστικό ότι στις 14/9/2020 μεταδόθηκαν 40 διαφημιστικά μηνύματα, στις 12/10/2020 43 διαφημιστικά μηνύματα, στις 22/10/2020 39 διαφημιστικά μηνύματα, με την τουρκική σειρά να βρίσκεται στην προτελευταία θέση τηλεθέασης της γενικής κατάταξης απογευματινής ζώνης, όλων των εκπομπών, όλων των τηλεοπτικών σταθμών στο δυναμικό κοινό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου σε εταιρεία κούριερ στα Γλυκά Νερά
Απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής βίας σημειώθηκε στην Αττική. Σύμφωνα με καταγγελία υπάλληλος γνωστής εταιρείας κούριερ δέχτηκε ξυλοδαρμό από τον προϊστάμενό του επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει όλα τα δέματα.
05 Ιανουαρίου 2021 14:29
Απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για περιστατικό εργοδοτικής βίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, υπάλληλος σε μεγάλο πρακτορείο ταχυμεταφορικής στα Γλυκά Νερά με εμπειρία 20 χρόνων, δέχτηκε ξυλοδαρμό από τον προϊστάμενό του το βράδυ της Δευτέρας επειδή δεν πρόλαβε -λόγω των ιδιατέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών - να παραδώσει όλα τα δέματα που του είχαν ανατεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση εναντίον του προϊσταμένου του και ακολούθησαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Ο ίδιος εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί η επίθεση σε βάρος του, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου δέχτηκε την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων ταχυδρομείων-ταχυμεταφορών ν. Αττικής εξέδωσε καταγγελία για το περιστατικό:
Καταγγέλλουμε το περιστατικό εργοδοτικής βίας που αντιμετώπισε ο συνάδελφός μας στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά, στην λήξη της βάρδιας του την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021. Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους.
Η συγκεκριμένη πράξη της εργοδοσίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που βιώνουμε, της εκμετάλλευσης. Όλοι οι συνάδελφοι εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, που η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο. Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί τελείως. Η εργοδοτική αυθαιρεσία που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα που ξεκινάει από τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας μας που δεν παίρνονται, συνεχίζει με τις 10 και 12 ώρες δουλειάς και τελειώνει με 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά μες στη βδομάδα με την πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά χτυπάει κόκκινο, πήρε τη μορφή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας.
Το Συνδικάτο προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα μας βρει μπροστά της σε κάθε τέτοιο περιστατικό, σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, να δίνουμε απάντηση με τον αγώνα μας, να υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις τα δικαιώματα μας, να βάζουμε φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας που φυσικά γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης. Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση του συναδέλφου που δεν φοβήθηκε και κατήγγειλε το περιστατικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, επιχειρησιακά σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη και στήριξη τους το συνάδελφο μας, να καταδικάσουν το γεγονός. Χρειάζεται να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και ετοιμότητα αγωνιστικής απάντησης σε τέτοιες καταστάσεις. Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν μας φοβίζουν και δεν υποχωρούμε, ότι πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας!



Σε μεγάλη μεταφορική εταιρεία ο Προιστάμενος έσπασε τη μύτη διανομέα και τον έστειλε Νοσοκομείο!
Αυτή είναι η ζούγκλα του Ιδιωτικού Τομέα.
Εργοδότες που μαζεύουν τρελά κέρδη, δεν κάνουν προσλήψεις, αλλά έχουν τους εργαζόμενους και τους πίνουν το αίμα.
Μισθοί της πλάκας, εξοντωτικά ωράρια...
Και ο Τραμπούκος προϊστάμενος να σε περιμένει έτοιμος ακόμη και να σε σπάσει στο ξύλο αν δεν εκτελέσεις στο ακέραιο τις διαταγές τους...
Χθες στα Γλυκά Νερά Αττικής προϊστάμενος πολύ μεγάλης εταιρείας κούριερ έσπασε τη μύτη διανομέα διότι παρέδωσε μόνο τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος, με 20ετή υπηρεσία στη συγκεκριμένη εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε -λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας, δεδομένης και της πίεσης που υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι ταχυμεταφορικές εταιρείες. 
Ο προϊστάμενος, οργισμένος από αυτή την έκβαση, απαίτησε να παραδοθούν όλα τα δέματα άμεσα, αδιαφορώντας για τα εμπόδια που προέκυψαν λόγω κακοκαιρίας. 
Τότε ο εργαζόμενος, φανερά εκνευρισμένος λόγω έλλειψης κατανόησης, απάντησε στον προϊστάμενό του… «να τα παραδόσεις εσύ!». Και ο προϊστάμενος του… απάντησε με μία δυνατή γροθιά στο πρόσωπο, σπάζοντάς του τη μύτη.
Εμείς να θυμίσουμε την τρομερή αύξηση του αριθμού των θανατηφόρων ατυχημάτων των διανομέων. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για τα μέτρα απαγόρευσης του εορτασμού
Τρίτη 5 Ιανουάριος 2021 | 06:00
Κλιμακώνεται η κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση καθώς μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων υπάρχει πρόθεση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύσουν στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος ετοίμασε εγκύκλιο με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021, στην οποία αναφέρει πως ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει σύμφωνα με την ΚΥΑ που ίσχυσε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Επανέλαβε, επί της ουσίας, τη θέση που είχε διατυπώσει και στην ανακοίνωση με την οποία εναντιώθηκε στα μέτρα και στο νέο «σκληρό» lockdown των επτά ημερών και τονίζει πως ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει με τους εξής όρους:
1. Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.
2. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών
Στην ίδια εγκύκλιο, κατά πληροφορίες, αναφέρεται και η πρόθεση για προσφυγή «εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)». Η πρόθεση αυτή δεν έχει εκφραστεί, πάντως, επίσημα για την ώρα και ακόμα κι αν συμβεί, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θα συμβεί με συμβολικό χαρακτήρα από πλευράς της Εκκλησίας.
Σε κάθε περίπτωση, η διένεξη με την κυβέρνηση είναι υπαρκτή και δείχνει να κλιμακώνεται μετά και την απάντηση που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται πως δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην ισχύ του νόμου για κανέναν και κάλεσε την Εκκλησία να συμμορφωθεί, προχωρώντας σε τήρηση της υποχρέωσής της που παράλληλα αποτελεί και πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζούλιαν Ασάνζ ήθελε να βοηθάει τους ανθρώπους να μη γίνονται θύματα και κάηκε
Πώς από τον κανόνα της μη διαμοίρασης πληροφοριών έγινε εκ των ιδρυτών των Wikileaks και στόχος για όλες τις μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη.
05 Ιανουαρίου 2021 06:41
Δικαστικά έγγραφα που είχαν κατατεθεί την Παρασκευή 14/1 του 2011, περιέγραφαν το παρελθόν του Tζούλιαν Ασάνζ και αποκάλυπταν πράγματα που έως τότε ήταν άγνωστα για τον άνθρωπο που σύμφωνα με τον Έντουαρντ Σνόουντεν 'άλλαξε τον τρόπο που γίνεται η δημοσιογραφία, καθώς επέτρεψε στους δημοσιογράφους να δουλέψουν με υλικό από πρωτογενείς πηγές' και κατά την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι 'εχθρός του έθνους' και θα διώκεται έως τέτοιος μέχρι το τέλος του κόσμου. Βλέπεις, ο Ασάνζ εξέθεσε εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, με 750.000 διαφορετικούς τρόπους, όσα και τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του. Έγινε στόχος όλων των μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη, λόγω των πληροφοριών που έβρισκε και δημοσίευε και όπως επαναλαμβάνουν οι Αμερικανοί 'όταν παίζεις με τη φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς'.
Ως παιδί ο Julian Paul Assange ήταν εξόχως χαρισματικός. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν ο μόνος φίλος του, ενώ δεν γνώρισε τον βιολογικό του πατέρα έως ότου έγινε ενήλικας. Παρ' όλα αυτά, είχε χρησιμοποιήσει το όνομα του (Τζον Σίμπτον) όταν χρειάστηκε να καταχωρήσει κάπου το domain name 'wikileaks.org'. τον Οκτώβριο του 2006, όταν το 'αγόρασε' από τη Dynadot. Πατέρας και γιος συναντήθηκαν αργότερα, όπως διαπιστώνεται από το ντοκιμαντέρ του DW όπου εμφανίζεται ο Σίμπτον να λέει ότι 'καθόμασταν στο τραπέζι της κουζίνας, όταν μου είπε πως θέλει να αρχίσει το Wikileaks, ώστε να κάνω απόρρητες πληροφορίες διαθέσιμες στο ευρύ κοινό'. Του είπε πως ήταν εξαιρετική ιδέα. Το συνέχισε από εκεί.
Το 2008 ο Τζούλιαν είχε γράψει ως κατοικία του φερόμενου ως ιδιοκτήτη των Wikileaks, το Ναϊρόμπι της Κένιας όπου ζούσε ο ίδιος. Είχε ήδη αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς της κυβέρνησης της χώρας και είχε εμπλακεί ήδη σε δικαστική διαμάχη με Ελβετό τραπεζίτη, ονόματι Τζούλιους Μπάερ. Ο τελευταίος πίεζε την Dynadot να ακυρώσει την εγγραφή και να εξαφανίσει το site από το διαδίκτυο. Τι είχε μεσολαβήσει: ο Ασάνζ είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες πελατών του Μπάερ, με offshore στα νησιά Κέιμαν -κάποιοι εκ των οποίων αντιμετώπιζαν κατηγορίες φοροδιαφυγής. Ο τραπεζίτης απέσυρε τη μήνυση, μετά την κατακραυγή που γνώρισε για λογοκρισία.
Ο Ασάνζ, ο οποίος φέρεται να είχε IQ που έφτανε στο 170, είχε μιλήσει πολλάκις για τον πατέρα του, σε συνεντεύξεις που έδωσε μέσα στα χρόνια. Είχε πει πως είχε κληρονομήσει από εκείνον τις ισχυρές ηθικές αξίες. Ότι κρατούσε ως φυλαχτό, κάτι που του είχε πει. Πως “οι άνδρες δεν δημιουργούν θύματα. Προσπαθούν να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να γίνουν θύματα”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιερά Σύνοδος : Tι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες για τα Θεοφάνεια
«Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα δεν μας θέλουν» – Η προσφυγή στο ΣτΕ και οι επικρίσεις για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
05.01.2021, 07:17
«Μας περιφρονούν. Μας χρησιμοποιούν», δήλωναν μεταξύ άλλων, Ιεράρχες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της 12μελούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε υπό τον Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Τρεις μητροπολίτες, οι Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ξάνθης κ. Παντελεήμων άσκησαν κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις πόρτες των Ναών την ημέρα των Θεοφανείων.
Επιστολή στο Μαξίμου
«Βλέπουμε», είπε ιεράρχης, «τις δηλώσεις πολιτικών στελεχών οι οποίοι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα δεν μας θέλουν. Μας υπολογίζουν μόνο για το κοινωνικό μας έργο». Οι φράσεις αυτές που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση αναμένεται να αποτυπωθούν και στην επιστολή που θα σταλεί εντός των επομένων ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία θα καθίσταται σαφές ότι η Εκκλησία έχει αυτοδιοίκητο το οποίο σκοπεύει να προστατεύσει.
Μάλιστα η εντολή που δόθηκε από τους Συνοδικούς Ιεράρχες στην αρχιγραμματεία ήταν η μελέτη και η αναφορά στα άρθρα 3 και 13 του Συντάγματος όπου γίνεται σαφής αναφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και στη θρησκευτική ελευθερία.
Προσφυγή στο ΣτΕ
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπως έπραξαν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη Νέα Υόρκη και οι Ορθόδοξοι Εβραίοι οι οποίοι προσέφυγαν κατά της απόφασης του κυβερνήτη να κλείσει τους Ναούς και τις Συναγωγές και κέρδισαν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ενώ αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στην Γαλλία.
«Δεν μπορεί να ενημερωνόμαστε από την τηλεόραση για τα όσα θα γίνουν τα Θεοφάνεια», ήταν η χαρακτηριστική φράση στενού συνεργάτη του κ. Ιερωνύμου. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σεκελαροπούλου και όπως έλεγαν Συνοδικοί αρχιερείς ο κ. Ιερώνυμος ήταν στεναχωρημένος από τον τρόπο με τον οποίο απέφυγε να προσκηνύσει τον σταυρό με τη λήξη της δοξολογίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπέκυψε η κυβέρνηση στις πιέσεις της εκκλησίας και του Ελληνικού Λαού
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 20:31
Ανοιχτές θα μείνουν τελικά οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανίων παρά την κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση της θείας λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, που τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε πηγή έντασης μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας.
Μετά την συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, φαίνεται πως δεν επετεύχθη συμβιβασμός καθώς με εγκύκλιό του προς τις Μητροπόλεις της χώρας, ο Αρχιεπίσκοπος κάνει γνωστό ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού αλλά με ανοιχτές τις εκκλησίες και με περιορισμένο αριθμό πιστών μέσα σε αυτές. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ένδειξη καλής θέλησης προς την Πολιτεία, δεν θα κάνει χρήση της συνοδικής εξουσιοδότησης που είχε λάβει ώστε να μεταβεί σε εξωτερικό χώρο και να κάνει εκεί τον Αγιασμό, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα συνάθροισης πιστών.
Η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου
Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απέστειλε εγκύκλιο στους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων.
«Όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανίων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.
Προς τούτο και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδοτήσεως, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, όπως έπραξε από την αρχή της πανδημίας συμπορεύεται με την Πολιτεία στον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνει το θετικό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και παραμένει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας.
Είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο.
Τα αστυνομικά μέτρα στις εκκλησίες
Στο μεταξύ, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανίων, τόνιζαν ότι «Η αστυνόμευση θα είναι έξω από τους ιερούς ναούς, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών».
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όχι" στον Ερντογάν από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 14:18
Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ φοιτητών και της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον της τοποθέτησης του νέου πρύτανη, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η τουρκική αστυνομία μάλιστα συνέλαβε 17 άτομα μία ημέρα μετά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου κατά του διορισμού του πρύτανη, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την απόπειρα επιβολής του ελέγχου της τουρκικής εξουσίας επί του ιδρύματος.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκεκριμένα επιδρομές σε 13 συνοικίες της πόλης τα ξημερώματα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αναζητούνται άλλοι 11 ύποπτοι.
Χθες χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό μέσω διατάγματος του προέδρου Ερντογάν του Μελίχ Μπουλού, 50 ετών, στη θέση του πρύτανη του γνωστού αυτού δημόσιου πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπου οι παραδόσεις γίνονται στην αγγλική γλώσσα και όπου έχει φοιτήσει μέρος της τουρκικής ελίτ.
Ο διορισμός του προσώπου αυτού, που δεν έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο και το 2015 είχε προσπαθήσει να εκλεγεί με τα χρώματα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, προκάλεσε κατακραυγή. Η οργή φοιτητών και καθηγητών δημιουργήθηκε, όχι μόνο εξαιτίας των σχέσεών του με το AKP, αλλά και λόγω του διορισμού του με προεδρικό διάταγμα.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου κάποτε εκλεγόταν. Όμως ο Ερντογάν επιφύλαξε για τον εαυτό του το προνόμιο του διορισμού των πρυτάνεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και την επιβολή του ελέγχου της τουρκικής εξουσίας σε όλα τα ιδρύματα της χώρας.
Τότε ο Ερντογάν εξόργισε την πανεπιστημιακή κοινότητα διορίζοντας για πρώτη φορά πρύτανη για να αντικαταστήσει την πολύ δημοφιλή διευθύνουσα του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, η οποία είχε εκλεγεί μερικές ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Παραδοσιακά προπύργιο ισχυρής φοιτητικής κοινότητας της Αριστεράς, το Boğaziçi έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των τουρκικών αρχών τα τελευταία χρόνια.
Το 2018, πολλοί φοιτητές συνελήφθησαν αφού διαδήλωσαν κατά της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία. Ο Ερντογάν τούς είχε χαρακτηρίσει «προδότες» και «τρομοκράτες».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικτά εγκλήματα στην Αλβανία αποκάλυψαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 19:25
Μια υπόθεση διπλής γυναικοκτονίας που συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Αλβανίας, έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δολοφονήθηκαν δύο αδερφές στα Τίρανα, με τους συγγενείς τους να καταγγέλλουν ότι ο άντρας που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει το έγκλημα, εξέδιδε για χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη.
Ο δράστης, σύμφωνα με την ΕΡΤ τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους.
«Πάνω από 10 μωρά έχουν πουληθεί στην Ελλάδα», λέει αδερφός των θυμάτων που υποστηρίζει ότι ο δράστης απειλούσε και βασάνιζε τις γυναίκες επειδή εκείνες δεν ήθελαν να πουλήσουν τα παιδιά τους. «Τους έπαιρναν τα παιδιά από το μαιευτήριο και ο δικηγόρος προχωρούσε την αγοραπωλησία και έδινε τα χρήματα στον Τέλα (ο δράστης)»
Ο 59χρονος δράστης Perparim Ademi θέλοντας να εξασφαλίσει τη σιωπή των θυμάτων του οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ μπήκε στο διαμέρισμα της μίας αδελφής και τη σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του 14χρονου γιου της. Πλέον έχουν ξεκινήσει έρευνες για την εμπορία βρεφών στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο δικηγόρος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλος πολιτικός επιστήμονας παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 16:01
Ο διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, Ολιβιέ Ντιαμέλ (Olivier Duhamel) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις που κατείχε, ανάμεσά τους και από την προεδρία της εμβληματικής Fondation nationale des sciences politiques (FNSP), αφού κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του προγονού του, γιου της συζύγου του και του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.
«Έχοντας γίνει αντικείμενο προσωπικών επιθέσεων και θέλοντας να διαφυλάξω τους θεσμούς στους οποίους εργάζομαι, θέτω τέλος στις υπηρεσίες μου» έγραψε στο Twitter ο Ολιβιέ Ντιαμέλ, οποίος διατηρούσε εκπομπή στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ενώ είχε συνεργασία και με το τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο LCI.
Η εφημερίδα Le Monde και το περιοδικό L' Obs αποκαλύπτουν αποσπάσματα του βιβλίου της νομικού Καμίγ Κουσνέρ με τίτλο «La Familia grande» (Ed. Seuil), στο οποίο κατηγορεί τον πατριό της Ολιβιέ Ντιαμέλ για σεξουαλική επίθεση κατά του δίδυμου αδελφού της όταν ήταν 14 ετών.
«Ήμουν 14 ετών και το άφησα... Ημουν 14 ετών, ήξερα και δεν είπα τίποτε» γράφει η Καμίγ Κουσνέρ, 45χρονη καθηγήτρια Δικαίου.
Η Καμίγ και ο αδελφός της είναι παιδιά του υπουργού και γιατρού, ιδρυτή της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ και της καθηγήτριας του Δικαίου Εβελίν Πιζιέ, που πέθανε το 2017, και είχε παντρευτεί τον Ολιβιέ Ντιαμέλ.
Η Καμίγ Κουσνέρ γράφει στο βιβλίο της ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις επαναλαμβάνονταν επί χρόνια. «Το βιβλίο μου διηγείται σε ποιο σημείο πολλοί άνθρωποι γνώριζαν» λέει σε συνέντευξή της στο L' Obs.
«Φυσικά σκέφτηκα ότι το βιβλίο μου μπορεί να φανεί χυδαίο εξαιτίας της φήμης της οικογενείας μου. Μετά είπα: ακριβώς γι' αυτό πρέπει να το κάνεις» ανέφερε.
«Ένα μυστικό που μας βάρυνε προ πολλού ευτυχώς αποκαλύφθηκε» δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δικηγόρο του. «Θαυμάζω το θάρρος της κόρης μου Καμίγ» πρόσθεσε.
Ο ίδιος ο Ολιβιέ Ντιαμέλ δήλωσε στη Le Monde και τον L' Obs ότι «δεν έχει τίποτε να πει» για τις κατηγορίες.
Η Fondation nationale des sciences politiques (FNSP) έλαβε γνώση της παραίτησής του «για προσωπικούς λόγους», ενώ ο διευθυντής της Φρεντερίκ Μιόν βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ» μετά τις αποκαλύψεις.
Τα δίκτυα LCI και Europe 1 επιβεβαίωσαν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον Ολιβιέ Ντιαμέλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Κορέα: Κυβερνητική αποστολή θα μεταβεί στο Ιράν για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση δεξαμενόπλοιου
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 13:36
Η Νότια Κορέα θα στείλει «το συντομότερο δυνατό» μια κυβερνητική αποστολή στο Ιράν για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ενός υπό νοτιοκορεατική σημαία δεξαμενόπλοιου και των είκοσι μελών του πληρώματός του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Το Kankuk Chemi συνελήφθη στον Κόλπο από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή «παραβίασε τη ναυτική νομοθεσία περί ρύπανσης». Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε περίπου 7.200 τόνους πετροχημικών προϊόντων, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι Νοτιοκορεάτες, Ινδονήσιοι, Βιετναμέζοι και Βιρμανοί, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
«Αντιπροσωπεία (…) θα σταλεί στο Ιράν το συντομότερο δυνατό για να προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα με διμερείς διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Τσόι Γιανγκ-σαμ εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσόι Τζονγκ-καν θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Τεχεράνη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης, που είναι προγραμματισμένη εδώ και καιρό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Το επεισόδιο καταγράφηκε την ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Σεούλ ανεβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι ιρανικά κεφάλαια βρίσκονται δεσμευμένα σε νοτιοκορεατικές τράπεζες εξαιτίας των κυρώσεων που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιράν, ο Αλί Ραμπιεΐ, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η σύλληψη του τάνκερ ισοδυναμεί με ομηρεία και πρόσθεσε ότι η Νότια Κορέα είναι αυτή που κρατά «όμηρο» 7 δισεκατομμύρια δολάρια ιρανικών πόρων.
«Έχουμε συνηθίσει τους ισχυρισμούς αυτούς (…) όμως δεν πρόκειται για σύλληψη ομήρων, η κυβέρνηση της Κορέας κρατά όμηρο 7 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία μας ανήκουν για αβάσιμους λόγους» τόνισε.
Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κιανγκ Κιον-χουά δεν σχολίασε καθόλου αυτούς τους ισχυρισμούς του Ιράν.
«Πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του πληρώματός μας» επισήμανε. «Καταβάλλουμε προσπάθειες στο διπλωματικό πεδίο για την άμεση απελευθέρωσή τους» πρόσθεσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως παράγει πλέον ουράνιο εμπλουτισμένο στο 20%
 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 09:05
Το Ιράν παράγει πλέον ουράνιο εμπλουτισμένο στο 20%, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Μπεχρούζ Καμαλβαντί σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.
«Περίπου στις 7 το βράδυ (17:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) φθάσαμε το 20%» δήλωσε ο Καμαλβαντί στη συνέντευξη αυτή, την οποία έδωσε πριν από τα μεσάνυχτα.
Μετά την ώρα αυτή, πρόσθεσε, «η παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% αναμένεται ότι θα γίνει εντελώς σταθερή, κάτι που σημαίνει πως εισάγουμε στην είσοδο (των συσκευών φυγοκέντρησης ουράνιο εμπλουτισμένο στο 4%) και παίρνουμε 20% στην έξοδο».
Το Ιράν ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, πως άρχισε τη διαδικασία που έχει στόχο να παράγει ουράνιο εμπλουτισμένο στο 20% στον υπόγειο σταθμό του Φορντόβ.
Η απόφαση αυτή αντιβαίνει στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας βάσει της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που συνήφθη το 2015 στη Βιέννη. Το Ιράν εξαναγκάστηκε να παράξει εμπλουτισμένο ουράνιο, γιατι οι δυτικοι αποικιοκράτες συμφώνησαν να σταματήσουν το εμπάργκο και τις κυρώσεις. Αλλά οι αποικιοκράτες δεν τήρησαν φυσικά την υπογραφή τους ευθεις εξαρχης, και δεν σταμάτησαν ποτέ το εμπάργκο και τις κυρώσεις.
Αυτό το νέο μέτρο αποδέσμευσης από τη συμφωνία έρχεται σε ένα πλαίσιο αυξημένων εντάσεων με τις ΗΠΑ.
Ο Καμαλβαντί εξήγησε πως ο οργανισμός του έθεσε σε εφαρμογή έναν νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο και δίνει εντολή την κυβέρνηση να επαναλάβει αμέσως την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου στο 20% με ρυθμό 120 κιλών ετησίως.
Το Ιράν παρήγε ουράνιο εμπλουτισμένο στο επίπεδο αυτό πριν από τη σύναψη της συμφωνίας της Βιέννης, με την οποία είχε δεχθεί να περιορίσει τον εμπλουτισμό στο 3,67%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021
Αμείλικτα ερωτήματα για τη συνεργασία της αμερικανικής “Palantir” με το ελληνικό κράτος – Γιατί κρύβουν τη συμφωνία;
Στο «πιάτο» μιας αμερικανικής πολυεθνικής, της «Palantir», που έχει «δεσμούς αίματος» με τη CIA, παραδίνονται μια σειρά από ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της διαχείρισης της πανδημίας. Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας και του Αμερικανού πρέσβη, αξιοποιεί ένα εξελιγμένο λογισμικό της συγκεκριμένης εταιρείας για τη σύνδεση, ανάλυση και οπτικοποίηση μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων που έχουν να κάνουν ευρύτερα με την πανδημία.
Η κυβέρνηση, βέβαια, δεν έχει αναφέρει ποτέ μέχρι σήμερα τη συνεργασία της με την «Palantir». Η σχέση της με το ελληνικό κράτος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από το «Bloomberg», τον περασμένο Απρίλη, όπου αναφέρθηκε ότι «περισσότερες από δώδεκα χώρες χρησιμοποιούν λογισμικό εξόρυξης δεδομένων που παρέχεται από την “Palantir” για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».
Ανώνυμη πηγή, που υποστήριξε πως δεν είχε άδεια να μιλήσει δημόσια για το ζήτημα, ανέφερε πως μετά τις ΗΠΑ και την Βρετανία, το λογισμικό της εταιρείας άρχισαν να αξιοποιούν χώρες όπως η Αυστρία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και η Ισπανία.
Τι ακριβώς κάνει η «Palantir»;
Τι υπηρεσίες προσφέρει όμως η «Palantir» στο ελληνικό κράτος; Η ίδια η εταιρεία τις περιγράφει ως εξής: «Η “Palantir” είναι μια εταιρεία λογισμικού που δημιουργεί πλατφόρμες δεδομένων για χρήση από οργανισμούς με πολύπλοκα και ευαίσθητα περιβάλλοντα δεδομένων. Από την κατασκευή ασφαλέστερων αυτοκινήτων και αεροπλάνων, μέχρι την ανακάλυψη νέων ναρκωτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η “Palantir” βοηθά τους πελάτες (…) να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους».
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πλατφόρμα λογισμικού «Foundry», με ιδιαίτερη υπηρεσία την «ανάπτυξη ενός πίνακα εργαλείων κέντρου ελέγχου κρίσεων για τον πρωθυπουργό, το οποίο παρουσιάζει μια ολιστική επισκόπηση της κατάστασης της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο».
Δημόσια αναφέρεται ότι το λογισμικό προσφέρθηκε από την εταιρεία δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία. Η προθυμία της αυτή να προσφέρει «αφιλοκερδώς» τις υπηρεσίες σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, μόνο υποψίες μπορεί να γεννά. Ιδίως όταν μιλάμε για μια εταιρεία με το ιστορικό της «Palantir».
Οσον αφορά τα δεδομένα που τροφοδοτούν το λογισμικό, αφορούν κατά πρώτο λόγο τα αποτελέσματα των τεστ, τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και την κατανάλωση οξυγόνου κ.λπ. Ανεπίσημες αναφορές κάνουν επίσης λόγο για δεδομένα σχετικά με την κίνηση, όπως διόδια, λιμάνια και πρατήρια καυσίμων, διαμορφώνοντας, για παράδειγμα, μια εικόνα για το πόση βενζίνη καταναλώθηκε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Οι κατηγορίες δεδομένων δεν περιορίζονται σε αυτές, ωστόσο δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Είναι αποκαλυπτικό να ανατρέξει κανείς σε παλιότερες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος προειδοποιούσε με βεβαιότητα ότι «η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια», απευθυνόμενος σε όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν προς τα χωριά τους στις αρχές της πρώτης καραντίνας το Μάρτη, απειλώντας τους ότι θα εντοπιστούν. Κάτι παραπάνω θα ήξερε προφανώς η Πολιτική Προστασία…
Αντίστοιχη «εμπειρία» έρχεται και από τη Βρετανία, όπου, σύμφωνα με τον «Guardian», αξιοποιώντας τις υπηρεσίες της «Palantir», η διοίκηση του συστήματος Υγείας, το υπουργικό συμβούλιο και το γραφείο του πρωθυπουργού λαμβάνουν μια ζωντανή ροή των συγκεντρωτικών στατιστικών για τις νοσηλείες, τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ, παραγγελίες αναπνευστήρων, προμήθειες οξυγόνου κ.λπ.
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης μεγάλους όγκους προσωπικών δεδομένων, ευαίσθητων πληροφοριών για την υγεία, τα αποτελέσματα εξετάσεων κορονοϊού, το περιεχόμενο των κλήσεων ασθενών στη γραμμή συμβουλών υγείας, ακόμα και κλινικές πληροφορίες σχετικά με τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ.
Γιατί κρύβουν τη συμφωνία;
Η πρώτη επίσημη αναφορά της συνεργασίας ανάμεσα στην αμερικανική εταιρεία και την κυβέρνηση καταγράφεται στη Συμφωνία για την Επιστήμη και την Τεχνολογία ΗΠΑ – Ελλάδας που υπέγραψαν στις 28 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.
Στην τελευταία γραμμή του εγγράφου αναφέρεται πως «τεχνολογικές εταιρείες, όπως η “Google”, η “Cisco”, η “Microsoft”, η “Apple”, η “Abbott” και η “Palantir”, συνέβαλαν στην ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα».
Εναν περίπου μήνα μετά, σε ανάρτηση του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ στο Twitter για τη συζήτησή του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με θέμα τη συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας κατά του κορονοϊού, ανέφερε πως «η φαρμακευτική και τεχνολογική καινοτομία των ΗΠΑ (Pfizer, LillyPad, AbbottNews, PalantirTech & άλλων) θα βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και τελικά θα τερματίσουν την πανδημία».
Στις 3 Δεκέμβρη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ίδιας της «Palantir», με τίτλο «Η ελληνική κυβέρνηση και η “Palantir” επιβεβαιώνουν τη συνεργασία ψηφιακού μετασχηματισμού», αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλεξ Καρπ, «για την συνεχώς διευρυνόμενη συνεργασία της “Palantir” με την κυβέρνηση της Ελλάδας για την υποστήριξη των προσπαθειών αντιμετώπισης του Covid-19».
Ο Καρπ, μάλιστα, δήλωσε πως η εμπειρία της συνεργασίας του με την Ελλάδα «ήταν μία από τις καλύτερες στον κόσμο, και ανυπομονούμε να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία για τα επόμενα χρόνια». Στο ίδιο δελτίο Τύπου επιβεβαιώνεται πως η «Palantir» έχει συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας για «να βοηθήσει να καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19».
Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία έγινε από την «ανάγκη να υπάρχουν πολλά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να μπορεί να προχωρά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε εισηγήσεις και η κυβέρνηση σε αποφάσεις». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συμφωνία είναι εξαφανισμένη ακόμα και από τη «Διαύγεια»…
«Γέννημα – θρέμμα» της CIA
Για να ρίξουμε όμως μια ματιά στην ιστορία της συγκεκριμένης εταιρείας: Ιδρύθηκε το 2003, με βασικούς συντελεστές τον Αμερικανό Αλεξ Καρπ και τον Γερμανοαμερικανό Πίτερ Τιλ, που είναι πρόεδρος της εταιρείας, συνιδρυτής της «PayPal», αλλά και ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής του Facebook, στου οποίου το ΔΣ παραμένει και σήμερα.
Ο Τιλ έχει χρηματοδοτήσει ακόμα μία αμφιλεγόμενη εταιρεία τεχνολογίας, την «Clearview AI», έχοντας την ιδέα πως οι «αλγόριθμοι καταπολέμησης απάτης» της «PayPal» θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ «στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος López Obrador προσφέρει στον Τζούλιαν Ασάνζ... πολιτικό άσυλο στο Μεξικό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας... το Δημόσιο θα είναι από σήμερα ο πλειοψηφικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς...
"Το Δημόσιο θα είναι από σήμερα ο πλειοψηφικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την μετατροπή των Cocos. Ψάχνουν για ιδιωτικοποίηση"
Να την αφήσουν όπως είναι τα λαμόγια του "φιλελεφασισμού".
Μετά την ενσωμάτωση σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας, το μόρφωμα αυτό ελέγχει την... ελληνική αγροτική οικονομία (και διαμέσου των συνεταιρισμών Α.Ε.) και την καλλιεργούμενη γη/κτηνοτροφία/αλιεία.
Ουσιαστικά ελέγχει το έδαφος της Ελλάδας και την λειτουργία των αγροτών που παράγουν βασικά βιοτικά αγαθά.
Είτε ταξικά δούμε το ζήτημα, είτε πατριωτικά, είτε με όρους βιοτισμού και επιβίωσης ακόμα, είναι αναγκαίος ο κρατικός έλεγχος αυτής της τράπεζας, μέχρι να απελευθερωθούν και να κοινωνικοποιηθούν οι παραγωγικές διαδικασίες που αποτελούν βάση και ελπίδα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισάξια του Πάσχα, τα Φώτα... Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων...
 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Μόρφου Νεόφυτος: «Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Ας πάω φυλακή!»
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το , Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας στην Κύπρο. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
“Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ’ υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος.
Στην συνέχεια ο κ. Νεόφυρος πρόσθεσε: “Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο που θέλει η Μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε είναι μία ομολογία πίστεως. Παρακαλώ να συνεχίσετε στην ταπεινή μας Μητρόπολη αυτή την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους”.
“Εμείς ζούμε όχι μόνο για την γη αλλά και για τον ουρανό. Όταν ο ουρανός μας λέει κάτι διαφορετικό από την γη προτιμούμε τα ουράνια. Όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμό και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και να φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ. Μαζί με τον Όσιο Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές, χίλιες φυλακές όχι μία, χίλιες” υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μόρφου τόνισε: “Να θυμάστε ότι έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λένε οι Πατέρες ισάξια του Πάσχα, τα Φώτα. Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Όπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας, και όπως μπορείτε”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (για τραμπουκισμό) από την ΔΑΠ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Κ. Κατσαφάδος που έγινε (υφ)υπουργός πλοίων...
Ο Πειραιώτης βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος αναλαμβάνει τη νεοσύστατη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας αρμόδιου για θέματα πλοίων.
Σε όσους ξεχνούν γρήγορα θυμίζουμε ότι ο Κατσαφάδος για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα διεγράφη από τη σπουδάζουσα νεολαία της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν επικεφαλής φοιτητικής ομάδας επιτέθηκε και ψέκασε με πυροσβεστήρα τον κ. Β. Μπένο, στην προσπάθειά του να διαλύσει εν εξελίξει συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ.
Τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τον κ. Μπένο στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003.
Επικεφαλής μιας πενταμελούς σκληροπυρηνικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο κ. Κατσαφάδος επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου.
Μόλις και μετά βίας ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια ορισμένων καθηγητών, κατάφερε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, την οποία επιχειρούσε να παραβιάσει η ομάδα των «γαλάζιων παιδιών».
Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν μέσα από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας οι επιτιθέμενοι ψέκασαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον πυροσβεστήρα που βρήκαν στην είσοδο του Πρυτανικού Συμβουλίου! Λίγο αργότερα ο κ. Μπένος λύγιζε από τα σύννεφα καπνού και η ομάδα των ΔΑΠιτών εισερχόταν θριαμβευτικά στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.
Μία ημέρα αργότερα η ΔΑΠ, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων.
Καλορίζικος, βρε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΓΕΕΘΑ τώρα λέει πως η ίδια η μπάντα των ΕΔ αρνήθηκε να πάει για το φόβο του κορονοϊού. Η μπάντα των ΕΔ έπαιξε στο "Σ. Νιάρχος" για την αλλαγή του χρόνου. Εκεί δεν φοβήθηκε διασπορά του ιού ο Φλώρος;
Υπό τις διαταγές του, πιό πιθανό είναι κατέβει ο στρατός να σκοτώσει Έλληνες, παρά να υπερασπιστεί την Ελλάδα από την τουρκική βουλιμία.
Δεν ξέρω αν αληθέυει, αλλά υπάρχει φήμη πως στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο που μεταφέρουν συνεχώς λαθρομετανάστες οι πραίτορες του Μητσοτάκη, έχουν κατεβάσει και τζιπάκια του στρατού, τα οποία εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα έναντι των Ελλήνων της περιοχής.
Λογικά γι' αυτό επέβαλαν και το σκληρότερο lockdown εκεί. Για να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες με το πάσο τους.
Γενικώτερα, όπου ακούτε από τα ΜΜΕ για πολλά κρούσματα και "κόκκινες" περιοχές, να ξέρετε ότι ετοιμάζουν μεταφορά λαθρομεταναστών.
Κι όποιος πει πως οι λάθρο έχουν ένα κάρο αρρώστιες από HIV και φυματίωση μέχρι ηπατίτιδα και λέπρα, να του απαντήσετε αμέσως:" συνωμοσιολογία"!...
Αλήθεια, βρε "πατριώτη" Καραμπελιά, δεν γνωρίζεις, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλέυεται την καραντίνα, για να γεμίσει την πενόμενη Ελλάδα με επίσημο ποσοστό ανεργίας 25% με λαθραίους; Επί εννιά μήνες γίνεται αυτή η φάμπρικα, "πατριώτη" Καραμπελιά. Και δεν έχεις βγάλει άχνα.
Μάλλον η ενεργητικότητά σου εξαντλείται στο να γράφεις, εσύ ο επιστημονικός νάνος, λίβελους εναντίον του Ιωαννίδη στην "αντιιμπεριαλιστική" Huffighton.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εμβόλιο παράγει τέχνη! Δεν είναι ομοφυλοφιλική αφίσα...

Η αφίσα δείχνει δύο ομοφυλόφυλους γυμνούς και αγκαλιασμένους, με λουλούδια παντού. 
Δεν είναι διαφήμιση για έναν ιστότοπο για γκέι. Είναι ένα "έργο τέχνης" που εκτίθεται και στα Εθνικά Αρχαιολογικά Μουσεία της Ιταλίας για να εορταστεί η "αναγέννηση" της Ιταλίας λόγω του εμβολιασμού Covid.
Τώρα τα μπόλια παράγουν και ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Αυτός ο... "ευρωπαϊκός πολιτισμός" των τραπεζιτών και των φαρμακευτικών πολυεθνικών του θανάτου πρέπει να καταρρεύσει, με τη δική του διαφθορά και ηθική παρακμή.
Υ.Γ. Παίρνε ιδέες Κικίλια... κι αν θες συζήτησε με τον Λιάγκα για μια ελληνική αντιγραφή της ιταλικής εμβολιαστικής καμπάνιας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




200 χρόνια μετά το 1821
Η πολιτική τάξη μάς φόρτωσε με ισλαμιστές και η ημισέληνος καταλαμβάνει γοργά τη θέση που κατείχαν ο Σταυρός και η σημαία μας. Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ευφημισμός για το Διευθυντήριο Εποικισμού της Πατρίδας και Αλλαγής Πληθυσμού), ένας στους έξι κατοίκους της Αθήνας είναι «νόμιμος» μετανάστης (τη λέξη «νόμιμος» τη γράφουν εκτός εισαγωγικών, χωρίς να διευκρινίζουν αν η είσοδός του ήταν νόμιμη). Επίσης, το υπουργείο Εποικισμού και Αλλαγής Πληθυσμού μάς ενημερώνει ότι «ο συνολικός πληθυσμός του κέντρου της πρωτεύουσας ανέρχεται σε 664.046 κατοίκους και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα ξεπερνούν τους 110.000».
Πρώτη και βασικότερη απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές της Εθνεγερσίας, στον ηρωικό λαό που βάδισε μέσα στις φλόγες του πολέμου, είναι η αλήθεια. Η χώρα μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε «χώρο». Εχει καταληφθεί από τους ισλαμιστές, που έδιωξαν τα παλικάρια του Κολοκοτρώνη, και η άρχουσα τάξη προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό είναι καλό!
Στην Αθήνα λειτουργεί πλέον το ισλαμικό τέμενος που βλέπετε στη φωτογραφία.
Διακόσια χρόνια… έλειπε τέτοιο ίδρυμα και ουδείς Αθηναίος το είχε αντιληφθεί, επειδή σε κανέναν δεν χρειαζόταν.
Η πολιτική τάξη μάς φόρτωσε με ισλαμιστές και η ημισέληνος καταλαμβάνει γοργά τη θέση που κατείχαν ο Σταυρός και η σημαία μας. Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ευφημισμός για το Διευθυντήριο Εποικισμού της Πατρίδας και Αλλαγής Πληθυσμού), ένας στους έξι κατοίκους της Αθήνας είναι «νόμιμος» μετανάστης (τη λέξη «νόμιμος» τη γράφουν εκτός εισαγωγικών, χωρίς να διευκρινίζουν αν η είσοδός του ήταν νόμιμη). Επίσης, το υπουργείο Εποικισμού και Αλλαγής Πληθυσμού μάς ενημερώνει ότι «ο συνολικός πληθυσμός του κέντρου της πρωτεύουσας ανέρχεται σε 664.046 κατοίκους και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα ξεπερνούν τους 110.000».
Η εικόνα μιας πρωτεύουσας που έχει καταληφθεί είναι ισχυρότερη από όλα τα λόγια που μπορούν να γράψουν και να πουν οι… τροχονόμοι των εποικιστικών μπουλουκιών, τα οποία στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα.
Επίσης, στα εξουσιαστικά ρετιρέ είναι τέτοια η εναντίωση στα ελληνικά ήθη, έθιμα και σύμβολα, ώστε έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν καταδέχεται να φιλήσει Σταυρό στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, η οποία έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, και δεν ακούστηκε καν ο ελληνικός εθνικός ύμνος! Οσα ενώνουν, εμπνέουν και εμψυχώνουν τους Έλληνες απωθούν τους εξουσιαστές. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση στα… ρετιρέ υπονομεύει τα θεμέλια του εθνικού οικοδομήματος και είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα συντρίμμια.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για την κατάστασή μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το έθνος και τον λαό από τους διαχειριστές του κράτους με τις αλλόκοτες ιδέες και τη (φαινομενικά) ανεξήγητη συμπεριφορά.