Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Τεταρτη 6 Ιανουαριου 2021


Αυτός ο Κωστόπουλος που έκλεψε τα δεδουλευμένα εργαζομένων, που χρωστάει στο Δημόσιο και σε όλες τις τράπεζες, πώς έχει διαβατήριο, πώς πήρε φορολογική ενημερότητα, πώς πέρασε από τα μπλόκα σας, ( όταν οι νομοταγείς πολίτες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους), πώς πήγε για διασκέδαση στο Ντουμπάϊ και γιατί όταν γύρισε δεν μπήκε σε καραντίνα ;; 

Δεν περιμένω απάντηση. Ρητορικό το ερώτημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν σαλτάρει πάλι οι νεοταξίτες δικαιωματικοί «αριστεροί». 

Τους φταίνε οι καμπάνες που τους ξυπνάνε, τους φταίει ο κόσμος που πηγαίνει στην εκκλησία, τους φταίνε οι παπάδες.  Θέλουν το χότζα να βγαίνει στο τζαμί και να τους ξυπνάει.

Γιατί ο χότζας ρε παιδί μου έχει άλλη αίγλη. Άλλωστε απευθύνεται στους καημένους τους λαθρομετανάστες-λαθροεισβολείς-λαθροέποικους  (αυτούς μωρέ που οι σιχαμένοι δικαιωματικοί της CIA μας τους λανσάρουν σαν «πρόσφυγες», αυτούς που θέλουνε να γίνουνε χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη, γιατί δεν τους φέρνουνε σαν οικονομικούς λαθρομετανάστες, αλλα για να κλέψουνε να σκοτώσουν να ληστέψουν και να βιάσουν, και να μας αλλάξουν τον αδόξαστο, γιαυτό τους φέρνουνε χωρίς χαρτιά).  

Δώσαμε αγώνα για να περιορίσουμε την εκκλησία στα καθήκοντα της, που ήταν παλιότερα σαν τους παλιοημερολογίτες, και τώρα μας φέρνουνε καραβιές τους σιχαμένους ισλαμοφασίστες, που έχουν σκοτώσει και δολοφονήσει στις χώρες τους, και άμα πεις αυτές τις αλήθειες στους νεοταξίτες δικαιωματικούς, (που θέλουν και να αυτοπροσδιορίζονται κιόλας και σαν «αριστεροί, τρομάρα τους), τρελένονται τελείως γιατί λέει τα βάζουμε με τους «κατατρεγμένους» τους «πρόσφυγες»».

Και επειδή είμαι πάντοτε με τους κυνηγημένους, και επειδή αυτή την εποχή κυνηγημένοι είναι οι χριστιανοί, είμαι με τους χριστιανούς.  Και αυτοί που λένε ότι είναι άθεοι, δεν πιστεύουν στην επιστήμη, στο χειροπιαστό (όπως ο άπιστος Θωμάς), δεν είναι άθεοι, είναι απλώς αντίχριστοι, είναι σατανιστές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πήρανε με απόκρυψη δεν μιλάγανε και αναστενάζανε….

Έχει βάσανα ο κόσμος….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Εκτός από τις ΜΕΘ, SOS και τα ψυχιατρεία

December 6, 2020 

Οι πολίτες άρχισαν να νιώθουν τάσεις αυτοκτονίας, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, τους κυριεύει η απελπισία και η απαισιοδοξία

Οι συνέπειες του νέου lockdown, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, έχουν βαρύτατες συνέπειες στην ψυχική υγεία των Γάλλων και αυτό αρχίζει και γίνεται αισθητό σε νοσοκομεία, ιατρεία ψυχολόγων και ψυχιάτρων.

Από το τέλος της πρώτης καραντίνας μέχρι σήμερα, η μονάδα του νοσοκομειακού κέντρου υποδοχής και προσανατολισμού για άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, στην πόλη Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, δέχεται δεκάδες ασθενείς που έχουν κλονιστεί ψυχικά από την πρωτόγνωρη κατάσταση και την απομόνωση. Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως έχουν τάσεις αυτοκτονίας, υποφέρουν από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, νιώθουν να τους κυριεύει η απαισιοδοξία, η απελπισία και ζητούν ιατρική βοήθεια, γιατί αισθάνονται πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκαλούν «αόρατο» εχθρό.

Οι περισσότεροι ασθενείς που καταφθάνουν στη μονάδα έκτακτων περιστατικών της ψυχιατρικής περίθαλψης του νοσοκομείου του Ρουβρέ, είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι άγνωστοι στις ψυχιατρικές υπηρεσίες.

Οι νέοι άνθρωποι βλέπουν να αναβάλλεται το ξεκίνημά τους στη ζωή

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα για το προσωπικό είναι πως έχουν να κάνουν με νέους κυρίως ανθρώπους, που βλέπουν το ξεκίνημά τους στη ζωή να αναβάλλεται για άλλη μια φορά επ’ αόριστον. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν τον περασμένο Μάρτιο, που υπολειτούργησαν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, με πολλούς νέους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και παρακολούθησης των μαθημάτων τους στα πανεπιστήμια, με τη μέθοδο της τηλεργασίας.

Η λίστα των ανέργων μακραίνει

Παράλληλα, όσοι από τότε αναζητούν να κάνουν πρακτική σε μια επιχείρηση ή κάποιου είδους απασχόληση, εισπράττουν άρνηση και βρίσκουν μόνο κλειστές πόρτες. Είναι όμως και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που εξαιτίας της πανδημίας από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο, κυρίως επειδή έχασαν τη δουλειά τους. Και η επίσημη λίστα των ανέργων μακραίνει. Καθημερινά ανακοινώνονται χιλιάδες απολύσεις στη Γαλλία. Την εβδομάδα που μας πέρασε η Air France ανακοίνωσε την κατάργηση 7.500 θέσεων εργασίας, η τράπεζα Societe Generale 640, o όμιλος των πολυκαταστημάτων Printemps 428 απολύσεις…

Νέα αύξηση στις πωλήσεις αγχολυτικών φαρμάκων

«Ήδη εδώ και μέρες παρατηρούμε πάλι μια έκρηξη άγχους στους πολίτες, με τις πωλήσεις αγχολυτικών να σημειώνουν νέα αύξηση», υπογραμμίζει η Ζοζελίν Ρόντ, καθηγήτρια-ερευνήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στη Σχολή Προηγμένων Σπουδών Δημόσιας Υγείας (EHESP), στην πόλη Ρεν. Η καταγραφή της αύξησης του άγχους ξεκίνησε με την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 17 Οκτωβρίου.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν σημάδια ότι ο κίνδυνος επανέρχεται, ένα μέρος του πληθυσμού διακατέχεται από άγχος και αρνητικά συναισθήματα», δηλώνει.

Την άσχημη ψυχολογική κατάσταση ορισμένων πολιτών εξαιτίας της καραντίνας μπορεί να τη διαπιστώσει κάποιος με μια βόλτα στο δρόμο. Πρόσφατα έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα μια κυρία που δεν άντεξε τον νέο εγκλεισμό, έβαλε λουράκι σε μια πάπια που μεγάλωνε στο μπαλκόνι της και την έβγαλε βόλτα. Άλλοι πάλι μεταμφιέζονται και παίρνουν τους δρόμους. Όπως ο «Ζορό» που κυκλοφόρησε σε γειτονιά της πόλης Εβρέ, στη Νορμανδία. Ο «τρελαμένος» ήρωας ήταν ντυμένος στα μαύρα, με μπέρτα, καπέλο, γυαλιά, είχε ζωγραφισμένο κατσαρό μουστάκι στο πρόσωπο και κρατούσε σπαθί το οποίο ευτυχώς αποδείχτηκε ψεύτικο, όταν έσπευσαν οι Αρχές να τον «μαζέψουν». Ο άνδρας είχε απολυθεί πριν από δέκα ημέρες από το εστιατόριο όπου εργαζόταν και η συμπεριφορά του από τότε ήταν «αλλόκοτη», ανέφεραν τα παιδιά του στον τοπικό Τύπο.

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκινητοπομπή χτες Δευτέρα σε Κοζάνη Πτολεμαΐδα ενάντια στον εγκλεισμό και το κλείσιμο των καταστημάτων... Η αγανάκτηση θα κορυφωθεί σύντομα σε όλη τη χώρα για τους νεοναζί της Νέας Τρομοκρατίας

Η Κοζανη μαζί με την Πτολεμαΐδα βγήκε στους δρόμους σημερα 4 Ιανουαρίου στις 11 το πρωι.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ...

Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να γίνει το ίδιο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως γνωρίζετε, δεν είμαι "της εκκλησίας" αλλά ασφαλώς χάρηκα που σήμερα η εκκλησία έκανε ρόμπα τα μητσοτάκουλα. 

Μακάρι βέβαια να τους είχε κάνει ρόμπα και για τα μνημόνια και για τα τόσα άλλα, κάτι όμως το οποίο ανήκει στην επιστημονική (not) φαντασία.

Υ.Γ.: ποτέ, πουθενά, σε κανένα "αντισκοταδιστικό" και "αντιφασιστικό" "μέτωπο" με ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Lockdown  στο δήμο Ντουμπάι ανακοίνωσε η κυβέρνηση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι απειλές ότι "ο σημερινός συνωστισμός στις εκκλησίες θα φταίει για την αύξηση των κρουσμάτων σε 15 μέρες", είναι ΓΤΠ. 

Δεν λέω ότι "στην εκκλησία δεν κολλάει", όμως λέω κι επιμένω ότι γενικότερα κοροϊδευόμαστε τόσο ασύστολα ώστε ό,τι μπορεί να συνέβη σήμερα στις εκκλησίες είναι μια παρανυχίδα! 

Λέω επίσης ότι "την αύξηση των κρουσμάτων" την έχουν "προβλέψει" πολύ νωρίτερα - καταλαβαίνετε λοιπόν τι σημαίνουν αυτές οι "προβλέψεις".

ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΞ;

Σχολιο.- Στις πλατείες που επικρατεί το αδιαχώρητο απο 6 Νοεμβρη που ξεκινησε η καραντίνα δεν υπαρχει κίνδυνος Αρα και φοβος.ουτε στα σχολεία που απο Δευτερα τα μικρα θα αγκαλιάζονται παλι.παντου κολλαει,καποια μερη απαγορεύονται

Σχολιο.- Ε ,τι να κάνουμε , είναι άσσοι στις "προβλέψεις", σχεδόν "προφήτες" .

Σχολιο.- Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας εδώ και καιρό.Το αυστηρό lockdown για να μην μεταδοθεί ο ιός είναι τριών επιπέδων.Στο πρώτο επίπεδο,υπάρχει όντως αυστηρό και ανελέητο lockdown και αφορά αποκλειστικά σχεδόν την διασκέδαση και την ψυχαγωγία.Μπαρ,εστιατόρια,καφετέριες,γήπεδα και τα σχετικά,με ανθρώπους που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.Στο δεύτερο,έχουμε περίπου lockdown.Δηλαδή βγαίνουμε όλοι έξω κανονικά με ένα SMS και κάποιοι άτυχοι που θα πέσουν σε αστυνομία τρώνε μια τρακοσάρα,ανάλογα με τα κέφια του κάθε αστυφύλακα βέβαια.Στο τρίτο επίπεδο,δεν υπάρχει κανένα lockdown.Eίναι το επίπεδο των διασήμων,που μπορούν να πάνε εξωτερικό ενώ εσύ δεν έχεις δικαίωμα να πας μέχρι Χαλκίδα,των πολιτικών που πάνε για εντούρο σε εθνικούς δρυμούς και του μούλου του Παπαδόπουλου που μας έσπασε τις μπάλες με τα σποτάκια και τσεπώνοντας φράγκα,για να τον βλέπεις τώρα να οργανώνει πάρτι στην εκπομπή του,που θυμίζουν πάρτι εποχής ΠΑΣΟΚ,δηλαδή πoυτάνα όλα.Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Σχολιο.- επισημαίνω ότι στον τομέα διασκέδασης-ψυχαγωγίας,υπάρχει ολοκληρωτικό lockdown εδώ και καιρό και τίποτα δεν δείχνει ότι θα σταματήσει.Και βέβαια οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς,την ίδια ώρα που βλέπουν τον Σπυράκο να γλεντάει με κάθε σαβούρα στις εκπομπές του και όποιον γουστάρει(και μπορεί) να πηγαινοέρχεται σε Ντουμπάι κτλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΤΆΞΕΙ ΒΟΛΕΥΤΙΚΕ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΑΠ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΈΓΡΑΦΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΉΓΗΣΕ ΜΈΧΡΙ ΘΑΝΆΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΉΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΠΙΑΣΕ,,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοι επιδοτούμενοι από το Βερολίνο προστατεύουν το πολιτικό Ισλάμ στην Γερμανία

Οι προσπάθειες να προστατευτούν με την βοήθεια μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες ή μειονότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, είναι εκ των ουκ άνευ σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Τα προβλήματα με τις εν λόγω επιτροπές ξεκινούν ως συνήθως με την επιλογή των προσώπων με το αναγνωρισμένο "expertise" που τις συγκροτούν, όπως γίνεται και με τον επιστημονικό ορισμό εννοιών, ιδιαίτερα εκείνων που εμπεριέχουν "εκρηκτικό" περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα με την "ισλαμοφοβία" και με την ενδεχόμενη χρήση τους για "αλλότριους σκοπούς".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας αμφιλεγόμενης επιλογής προσώπων σε ένα πολύ σημαντικό φορέα θεωρείται και η πρόσφατη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για τη σύσταση της δωδεκαμελούς "Ανεξάρτητης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων κατά της Μουσουλμανικής Εχθρότητας" (Unabhängige Expertengruppe gegen Muslimfeindlichkeit / UEM), ένα παράδειγμα που δείχνει σε πιο βαθμό πλέον το πολιτικό Ισλάμ έχει εγκατασταθεί σε δημοκρατικούς θεσμούς της Δύσης.

Η επιλογή των μελών της εν λόγω επιτροπής προκαλεί σε πολλούς κύκλους μεγάλα ερωτηματικά, καθώς μέχρι τώρα σχεδόν όλα τα μέλη της έχουν δείξει διαφορετικές προθέσεις και επιδιώξεις, από αυτές της κοινωνικής ενσωμάτωσης που επιδιώκει η γερμανική κυβέρνηση. Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς διαπλέκονται με οργανισμούς και φορείς που σχετίζονται με πολιτικά κόμματα, ακόμα και εκτός Γερμανίας.

Κρατικές επιχορηγήσεις κατά της "ισλαμοφοβίας"

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το μέλος της επιτροπής Nina Mühe, εκπρόσωπος της οργάνωσης "CLAIM" ("Συμμαχία κατά της εχθρότητας στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους"), που κατηγορείται ευθέως για συνεργασία με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αλλά και με την τουρκική εξτρεμιστική οργάνωση "Millî Görüş", το "μακρύ χέρι" του Ερντογάν στη Γερμανία .

Σκοτεινή παραμένει ακόμα και η ίδρυση, αλλά και η διοίκηση της "CLAIM", που αποτελεί συνέχεια της ένωσης "Inssan", μιας οργάνωσης που το γερμανικό "Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος" την κατατάσσει στο ευρύτερο δίκτυο των οργανώσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Επισήμως, η "CLAIM" αποτελεί μια συμμαχία πολλών οργανώσεων που έχουν θέσει ως στόχο να επηρεάσουν τα πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας, στην καταπολέμηση του «αντιμουσουλμανικού ρατσισμού», λαμβάνοντας επιχορηγήσεις και από το γερμανικό κράτος.

Μέχρι σήμερα το "CLAIM" χρηματοδοτήθηκε με ένα ποσό άνω των 300.000 ευρώ από τα προγράμματα "Democracy Life" και "Mercator Foundation", ενώ θα λάβει και άλλα 1.050.000, στο πλαίσιο του "Democracy Life", με άμεση υποστήριξη από το Υπουργείο Οικογένειας και του νεοσυσταθέντος δικτύου "Kompetenznetzwerk Islam- und Muslimfeindlichkeit".

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί "κοσμικοί" ισλαμιστές ακολουθούν μια προσφιλή τακτική πολλών οργανώσεων, που βρίσκονται κοντά στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και η οποία φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Την απόκτηση δηλαδή πολιτικής υποστήριξης μέσω του «αγώνα για την καταπολέμηση της υπάρχουσας ισλαμοφοβίας και της εχθροπάθειας κατά του Ισλάμ», έτσι ώστε να προσκομίσουν περισσότερη επιρροή και νομιμοποίηση.

Ανεπιθύμητη η κριτική στο πολιτικό Ισλάμ

Μια καλύτερη ανάγνωση των δραστηριοτήτων της "CLAIM" δείχνει όμως ότι η βασική επιδίωξή της οργάνωσης δεν είναι τόσο η καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, όσο ο "εξωραϊσμός" του Ισλάμ και κυρίως η δυσφήμηση οποιουδήποτε ασκεί κριτική στο πολιτικό Ισλάμ και στον ισλαμισμό. Για αυτό και ο ορισμός του "αντιισλαμικού ρατσισμού" έχει διευρυνθεί με τρόπο ώστε να περιλαμβάνεται και η έννοια της "ισλαμοφοβίας", ακόμα και της γενικής κριτικής στο Ισλάμ, όπως και η θέση ότι το Ισλάμ σχετίζεται με θέματα ασφαλείας.

Όσοι θεωρούν ότι το Ισλάμ αποτελεί για κάποιους λόγους σοβαρή απειλή για τη Δύση περιθωριοποιούνται και δυσφημούνται συστηματικά, με την ετικέτα του «αντιμουσουλμανικού ρατσισμού». Για την "CLAIM" ακόμη και οι «γενικές κρίσεις» για το Ισλάμ ή τους Μουσουλμάνους πρέπει ν΄ αποφεύγονται, μία ακατανόητη για πολλούς απαίτηση, όταν στον δυτικό πολιτισμό η κριτική στον Χριστιανισμό και γενικότερα στις θρησκείες αποτελεί κάτι το αυτονόητο.

Στον ίδιο κύκλο περιλαμβάνεται κι ένα άλλο μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, ο Αυστριακός Φαρίντ Χαβέζ , ο οποίος εκτός από στενός συνεργάτης του "CLAIM" είναι και συγγραφέας της επίσημης ετήσιας έκθεσης για την ισλαμοφοβία . Ο Χαβέζ έχει κατηγορηθεί ότι στις εκθέσεις του, όχι μόνο προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ του Ισλάμ, αλλά πως καταγγέλλει τους επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης και τους ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ως «ισλαμοφοβικούς και ρατσιστές».

Τα τελευταία χρόνια η έκθεσή του για την ισλαμοφοβία, η οποία δημοσιεύεται για λογαριασμό του ιδρύματος "SETA" που είναι συνδεδεμένο με το κόμμα του Ερντογάν, χρηματοδοτήθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον Χαβέζ ακόμη και η απλή χρήση του όρου πολιτικό Ισλάμ ή η ίδρυση ενός "Κέντρου Τεκμηρίωσης για το πολιτικό Ισλάμ" που έγινε πρόσφατα στην Αυστρία, αποτελούν δείγματα «ισλαμοφοβικού ρατσισμού» και «εχθρότητας απέναντι στους μουσουλμάνους».

Τα ΜΜΕ ευθύνονται για την ισλαμοφοβία!

Διορισμένος στην σχετική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων είναι και ο ομοϊδεάτης του και συνεργάτης της "CLAIM" καθηγητής Κάι Χαφέζ. Έχει ενδιαφέρον που για τον επικοινωνιολόγο Κάι Χαφέζ το πρόβλημα επικεντρώνεται περισσότερο σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης που δεν ενημερώνουν σωστά την κοινή γνώμη για το τι πραγματικά πρεσβεύει το Ισλάμ και λιγότερο στην ύπαρξη της ισλαμικής τρομοκρατίας, των σαλαφιστών, των παραστρατιωτικών ισλαμικών ομάδων που πολεμούν σε διάφορα πολεμικά μέτωπα ή η καταπίεση των γυναικών στο όνομα του Ισλάμ.

Όπως μάλιστα ισχυρίζεται η πλειονότητα των Γερμανών είναι «ευάλωτη στην ισλαμοφοβία» επειδή έχει λανθασμένη γνώση του Ισλάμ. Προκειμένου μάλιστα να μειωθεί ο αντιμουσουλμανικός ρατσισμός, προτείνει τα μέσα ενημέρωσης να περιοριστούν σε αναφορές που προάγουν μόνο την θετική εικόνα του Ισλάμ!

Ανάλογες απόψεις εκφράζουν και άλλα μέλη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων και του "CLAIM", όπως η καθηγήτρια Ιμάν Άττια, η οποία και ανέδειξε τον όρο «αντιμουσουλμανικός ρατσισμός» ("Antimuslimischer Rassismus / AMR"). Με αυτήν την έκφραση επιδιώκεται, σκοπίμως, να τονιστεί ότι ολόκληρη η δομή της γερμανικής κοινωνίας διαπερνάται από συστηματικό ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων.

Σύμφωνα μάλιστα με την Άττια, στον δημόσιο διάλογο παρατηρείται μια αυξημένη «δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων», με αποτέλεσμα να τους περιβάλλει γενικώς ένα ρατσιστικό «αρνητικό πρόσημο» ("Othering"). Σε συνέντευξή της μάλιστα, η Άττια θεωρεί ότι κάθε μορφή κριτικής του Ισλάμ είναι περιττή , ισχυριζόμενη ότι σύμφωνα με την «Θεωρία του Κριτικού Ρατσισμού» (Kritischen – Rassismus - Theorie/CRT) οι Μουσουλμάνοι είναι πάντα θύματα μια «ανισορροπίας καταμερισμού ισχύος», που προκαλεί διακρίσεις σε βάρος τους.

Τα ίδια ισχύουν και για άλλα μέλη της επιτροπής της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, όπως οι Yasemin Shooman Karima Benbrahim, Karim Fereidooni και Ökzan Karadeniz, οι οποίοι ασπάζονται απόψεις μιας «κοσμοθεώρησης μετααποικιακού πολιτιστικού σχετικισμού» ("postkoloniale kulturrelativistische Weltanschauung"), σύμφωνα με την οποία, ακόμα και οποιαδήποτε μορφή κριτικής στο Ισλάμ, να θεωρείται «αντιμουσουλμανικός ρατσισμός» και «φορέας ακροδεξιού εξτρεμισμού».

«Το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία»

Επί της ουσίας, είναι καταφανές ότι όλοι τους προσβλέπουν στην επικράτηση ενός δημόσιου διαλόγου υπέρ του Ισλάμ, με την χρησιμοποίηση ακόμα και κρατικών θεσμών. Για πολλούς αναλυτές η απόφαση του Γερμανού υπουργού εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ για την συγκρότηση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων με την συγκεκριμένη σύνθεση, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι το πολιτικό Ισλάμ έχει διεισδύσει για καλά στα "βαθιά νερά" της χριστιανικής Ευρώπης.]

Σε μια περίοδο που ο διάλογος για το που πραγματικά αποσκοπεί το πολιτικό Ισλάμ έχει κορυφωθεί, ο φόβος να χαρακτηριστεί κάποιος "ισλαμόφοβος" και "ρατσιστής" έχει φτάσει και στα υπουργικά έδρανα, ιδιαίτερα στις κοινωνίες που αυτοχαρακτηρίζονται «ανοιχτές». Πρόκειται για μια εξέλιξη των τελευταίων χρόνων.

Μία εξέλιξη που έχει σαν αποτέλεσμα "κοσμικοί" ισλαμιστές με "σκοτεινές" διασυνδέσεις και στόχους να αποκτούν μεγάλη πολιτική επιρροή και να βρίσκουν πάντοτε "ανοιχτές πόρτες" προς την εκτελεστική εξουσία. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό και με προσωπείο τον δημοκρατικό διάλογο, ένα κρατικό όργανο μιας δυτικής χώρας γίνεται όργανο ισλαμικών οργανώσεων, που κυριαρχούν αντιδραστικά και άκρως συντηρητικά στοιχεία.

Στόχος, όπως ισχυρίζονται πολλοί επικριτές της πρωτοβουλίας της γερμανικής κυβέρνησης, είναι πως με βάση την έννοια του «αντιμουσουλμανικού ρατσισμού», να προστατευτούν με όλα τα δυνατά μέσα το Ισλάμ και οι ισλαμικές οργανώσεις από οποιαδήποτε κριτική, να διασφαλιστεί η κρατική υποστήριξή τους και να επιβληθεί μια φιλομουσουλμανική ρητορική στο δημόσιο διάλογο. Η αρχή θα είναι το αίτημα της αμφιλεγόμενης αυτής επιτροπής για επέκταση των όποιων προνομίων της Εκκλησίας και στις ισλαμικές ενώσεις, με την κατάργηση του "νόμου ουδετερότητας".

Ήδη, η "φιλομουσουλμανική" στροφή που έκανε τα τελευταία χρόνια το πλέον επικριτικό με το Ισλάμ κόμμα της συμπολίτευσης, η βαυαρική Χριστιανοσοσιαλιστική Ένωση (CSU), είναι σαφής και ενδεικτική. Άλλωστε, όπως παραδέχεται και η γερμανική ελίτ με πρώτη την καγκελάριο Μέρκελ, «το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία» και άπαντες πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραξικόπημα στις ΗΠΑ. Φασίστες οπλισμένοι οπαδοί του Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο στην Washington; Το αμερικάνικο πραξικόπημα μόλις άρχισε. Εκκενώθηκαν 2 κτίρια του Καπιτωλίου.

06/01/2021

Φασίστες οπλισμένοι οπαδοι του Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο στην Washington έχουν φτάσει ήδη στο περιστύλιο κατά χιλιάδες και στις πύλες σύμφωνα με το NBC.Εισέβαλαν στο εσωτερικό…. Το αμερικάνικο πραξικόπημα  μόλις άρχισε; Μετά τη συγκέντρωση των οπλισμένων φασιστών οπαδών του Τραμπ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην WashingtonDC. Δυο κτίρια του Καπιτωλίου εκκενώθηκαν καθώς συγκρούσεις των δυνάμεων τάξης και οπαδών Τραμπ διαδραματίζονται στο εξωτερικό.Εκκενώθηκαν από αστυνομία τα κτίρια Madison Library of Congress Building και the Cannon House Office Building. Οι ένοπλοι φασίστες έριξαν τα οδοφράγματα.Μάχες σώμα με σώμα. Πυροδότησε τις αντιδράσεις ο ίδιος ο Τραμπ στο λόγο του μπροστά στο πλήθος των χιλιάδων υποστηρικτών του μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον τονίζοντας ”ποτέ δεν θα παραδεχτούμε την ήττα”.Αμερικάνοι Γερουσιαστές Δημοκρατικοί λένε πως εκκενώθηκαν τα γραφεία τους λόγω του ότι η απειλή είναι πολύ κοντά..Κλιμάκωση της βίας… Έγινε χρήση αερίου στο εσωτερικό η αστυνομία τώρα επιχειρεί αποκλιμάκωση και διάλογο με εισβολείς…Χάος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Mr Bean εναντίον της αμερικανιάς της «cancel culture»: είναι σαν το μεσαιωνικό που πλήθος που γύρναγε στους δρόμους κι αναζητούσε κάποιον για να τον κάψει…..

06/01/2021

Ο Άγγλος κωμικός Rowan Atkinson άσκησε κριτική στο φαινόμενο της «cancel culture» “κουλτούρα ακύρωσης”– που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το 2020 –, και το συγκρίνει μ΄ένα «πλήθος περιπλανώμενο στους δρόμους προς αναζήτηση κάποιου για να τον κάψουν». «Αυτό που εμείς έχουμε τώρα είναι ψηφιακό ισοδύναμο του μεσαιωνικού περιπλανώμενου πλήθους μέσα στους δρόμους προς αναζήτηση κάποιου για να τον κάψουν» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Times magazine ερμηνευτής της διάσημης φιγούρας του «Mr Bean». Άσκησε δριμεία κριτική στο φαινόμενο της cancel culture, ενός μηχανισμού λογοκρισίας που κέρδισε δημοφιλία αυτά τα τελευταία χρόνια.

Θύμα αυτού του πολιτιστικού πογκρόμ έπεσε κι ο Όμηρος που αλλού στη χώρα της καινοτομίας στις ΗΠΑ αφού σε μονόστηλο στην εφημερίδα πογκρόμ Wall Street Journal,η δημοσιογράφος Meghan Gurdon διαμαρτύρεται για τις επικρίσεις των αντιρατσιστών; ακτιβιστών εναντίον κλασικών συγγραφέων. Αναφέρει ακόμη και μια μορφή «λογοκρισίας» που συνδέεται με το κίνημα #DisruptTexts. Καθώς μια δασκάλα από τη Μασαχουσέτη είπε ότι ήταν «πολύ περήφανη» που αποσύρθηκε η Οδύσσεια του Ομήρου από το σχολικό πρόγραμμα. Ένα κίνημα Αμερικανών αντι-ρατσιστών ακτιβιστών; που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ως “Αψηφούμε τα κείμενα” προωθεί αυτό το φαινόμενο που ορισμένοι θεωρούν ως μια νέα μορφή “Ακύρωσης πολιτισμού”, που εξαπλώθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στα κοινωνικά δίκτυα και επιδιώκει να αποσιωπήσει κάθε διαφωνία.

Ο Rowan Atkinson τόνισε επίσης ότι το «πρόβλημα που έχουμε στο internet, αυτό είναι ότι ένας αλγόριθμος αποφασίζει αυτό που θέλουμε να δούμε, που καταλήγει να δημιουργήσει ένα απλουστευμένο, δυαδικό όραμα της κοινωνίας. Γίνεται έτσι είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας. Κι αν είστε εναντίον μας αξίζετε να είστε σβησμένοι [canceled]», κατήγγειλε ο ηθοποιός που υπογραμμίζει την σημασία του να είσαι «αντιμέτωπος με ένα διευρυμένο ενδεχόμενο απόψεων». Η culture ακύρωσης-σβησίματος (cancel culture), ως αντίληψη αποσκοπεί στον αποκλεισμό ή την απαγόρευση ενός ατόμου ή οντότητας για ιδέες που δεν κοινοποιούνται. Διορθωμένοι τίτλοι βιβλίων, λογοκρισία κλασικών λογοτεχνών το έτος 2020 θα ήταν η αποκορύφωση για τους οπαδούς του οργανωμένου εξοστρακισμού. Επικοινωνήθηκε σε μεγάλο βαθμό από ένα ρεπορτάζ στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Evergreen (Washington State), η ιδέα επηρεάζει πλέον προσωπικότητες που θα μπορούσαν να πιστεύουν ότι είναι απυρόβλητο.RT

Ο νέος αμερικανόφερτος ”πολιτισμός” είναι η ακύρωση όλων των πολιτισμών άλλωστε αυτό ζούμε αυτή την περίοδο…..ο μηδενισμός των πάντων…..ένα καθολικό Delete……..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε από covid19 o Ορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού Λούκα Κούρι..

05/01/2021

O αραβορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού του Αραβικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Αντιόχειας Λούκα Κούρι πέθανε το βράδυ της Τρίτης μετά την μόλυνσή του από τον coronavirus, σε νοσοκομείο της Βηρυτού σε ηλικία 75 ετών.

H μονή της Παναγίας Σαιντανάγια στην περιφέρεια Δαμασκού πριν 1 ώρα ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του.Ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως ήταν ασθενής και ζητούσε τις προσευχές του κόσμου..

To πρακτορείο SANA ανακοίνωσε: o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής για τους αραβορθόδοξους ανακοινώνει το θάνατο του επισκόπου Luka al-Khoury που πέθανε σε νοσοκομείο της Beyrouth αυτό το βράδυ σε ηλικία 75 ετών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκικο πυροβολικό βομβάρδισε ρώσικη στρατιωτική βάση στη Β Συρία. 

06/01/2021

Τούρκικο πυροβολικό βομβάρδισε ρώσικη στρατιωτική βάση στη Β Συρία. ”Ο στρατός της Τουρκίας βομβάρδισε μια ρώσικη στρατιωτική βάση πλησίον της πόλης Tal Tamr στο βορρά της Συρίας” μεταφέρει το μεσημέρι της 6.1.21 το αραβόφωνο πρακτορείο SkyNewsArabia. Ο ανταποκριτής του αναφέρει πως σημειώθηκαν υλικές ζημιές στη ρώσικη βάση και υπάρχουν τώρα εντατικές πτήσεις ρώσικων μαχητικών στη Β Συρία.

Από την πλευρά τους τούρκικοι λογαριασμοί αναφέρουν πως υπήρξε τούρκικος βομβαρδισμός κατά θέσεων του PYD-PKK στην περιοχή Al-Mabaqer και στα περίχωρα του Tal Tamr, στα βόρεια της Hasaka.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπολσονάρου: "Η Βραζιλία χρεοκόπησε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα"

Στα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού χρεώνει ο πρόεδρος της Βραζιλίας την οικονομική κατάσταση της χώρας

06 Ιανουαρίου 2021 10:00

"Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα": το δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποδίδοντας την κρίση "σε αυτόν τον ιό που προβάλλει ο Τύπος", την ώρα που έλαβαν τέλος οι ενισχύσεις που χορηγούσε το δημόσιο, γλιτώνοντας ως τώρα δεκάδες εκατομμύρια πολίτες από την εξαθλίωση.

"Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον", ανέφερε ο πρόεδρος μιλώντας σε υποστηρικτή του που τον χαιρέτισε μπροστά στην επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος αναφερόταν στη μεταρρύθμιση των φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από φόρους, προεκλογική υπόσχεση του ακροδεξιού πολιτικού ο οποίος εξελέγη δεσμευόμενος να εφαρμόσει οικονομικά φιλελεύθερο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού — πλέον η χώρα θρηνεί σχεδόν 198.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Ο πρόεδρος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται χάρη στις έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις που προσφέρονταν επί εννέα μήνες σε 68 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Όμως αυτόν τον μήνα οι ενισχύσεις έπαψαν να χορηγούνται, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση από τις αγορές, που ανησυχούν για το υψηλό επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους.

Για τον Μαρσέλου Νέρι, διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος Ζετούλιου Βάργκας (FGV), η εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα "στο χείλος της κοινωνικής αβύσσου".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγιασμός με μάνικα: Παπάς ράντισε όλο το Λιανοκλάδι μέσα από πυροσβεστικό. Θα βρει το μπελά του

Ιερέας του Λιανοκλαδίου χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του δήμου για να ραντίσει με αγιασμό όλο το χωριό. Ανακοίνωση του Δήμου Λαμίας ότι θα του  κάνει μήνυση.

06 Ιανουαρίου 2021 17:30

Τελικά, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ανήμερα των Θεοφανίων, δεν τα είχαμε δει όλα. Μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που οι εικόνες από το Λιανοκλάδι Λαμίας είδαν το φως της δημοσιότητας, προβάλλοντας έναν παππά μέσα από υδροφόρο όχημα να ραντίζει με αγιασμό το χωριό!

Πρόκειται για ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λιανοκλαδίου,  ο οποίος χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να κάνει τον γύρο του χωριού και να ραντίσει με αγιασμό χάρη στη χρήση μάνικας όλο το χωριό.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν την κανονική τέλεση της λειτουργίας και του αγιασμού, ο ιερέας ωστόσο αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν κάτοικο χωρίς αγιασμό, όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω εικόνες:

Να σημειωθεί πάντως πως υπήρξε άμεση αντίδραση του Δήμου που υποστήριξε πως η παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος δεν έγινε για αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα:

"Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο-Αναφορές για πυροβολισμούς

Στο Καπιτώλιο, όπου το αμερικανικό κονγκρέσο αναμένεται να επικυρώσει την εκλογή Μπάιντεν, εισέβαλαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς

06 Ιανουαρίου 2021 21:28

Μέχρι και το εσωτερικό του Καπιτωλίου, του κτιρίου που στεγάζει το αμερικανικό κονγκρέσο έφτασαν οπαδοί του Τραμπ, που διαμαρτύρονται για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι οπαδοί του Τραμπ, όπως μεταδίδει ο συντάκτης της HuffPost, Ίγκορ Μπόμπιτς. έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα της αίθουσας της γερουσίας.

Όπως μετέδωσε το CNN, οι βουλευτές έχουν απομακρυνθεί από την αίθουσα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς εντός του κτιρίου.

Η βουλεύτρια Μέριλιν Στρίκλαντ αναφέρει ότι οι αίθουσες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας έχουν εκκενωθεί και κάνει λόγο για εγχώρια τρομοκρατία, χρεώνοντας στον Ντόναλντ Τραμπ την ευθύνη για τα γεγονότα.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Μεγάλος αριθμός από εξοργισμένους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται επίσης στα σκαλιά του Καπιτώλιου, την ώρα που στο εσωτερικό του, οι αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές ετοιμάζονται να επικυρώσουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

O Ντόναλντ Τραμπ, που παρέμενε για πολύ ώρα σιωπηλός απέναντι στα γεγονότα, με τουήτ του καλεί τους διαδηλωτές να παραμείνου ειρηνικοί και να στηρίξουν την αστυνομία.

Οι συγκεντρωμένοι συγκρούονται με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ, επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τραμπ είχε δηλώσει ενώπιον υποστηρικτών του ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

"Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι "εκατοντάδες χιλιάδες" άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. "Θα σταματήσουμε την κλοπή", δήλωσε.

Ο Τραμπ κάλεσε, μάλιστα εκ νέου τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς να μπλοκάρει την εκλογή Μπάιντεν, κάτι που ο Πενς αρνήθηκε με επιστολή του το βράδυ της Τετάρτης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις για την κλοπή των 165.000 ευρώ από κοτέτσι - Τα λεφτά ''πέταξαν'' για Πακιστάν

Οι δράστες ήταν και εργάτες του θύματος που είναι παραγωγός σε λαϊκές αγορές-Στο κινητό του ο ένας είχε και «σέλφι» με τον σορό από τα χρήματα που έκλεψαν τα οποία ήταν κρυμμένα σε τενεκέ και θαμμένα σε κοτέτσι.

06 Ιανουαρίου 2021 21:22

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής-μαμούθ στο Κορωπί σε βάρος ενός Έλληνα παραγωγού λαϊκών αγορών τον οποίοι έκλεψαν οι αλλοδαποί εργάτες του. Είχε κρύψει 165.000 ευρώ κατά δήλωσή του σε τενεκέ, που τον είχε θάψει στο κοτέτσι του.

Μετά από την καταγγελία του, ακολούθησε προανακριτική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας που διερεύνησε την υπόθεση και διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση συμμορίας που διέπραξε την ανωτέρω κλοπή κατά το χρονικό διάστημα από 28 Αυγούστου έως 26 Σεπτεμβρίου. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα μέλη της ανωτέρω συμμορίας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας που πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 22 ετών, ένας Πακιστανός και ένας Ινδός, εργάτες του. Τα έτερα δύο μέλη της συμμορίας που είναι Πακιστανοί αναζητούνται.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις ομοεθνείς τους για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και δύο εξ’ αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό μόλις των 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων προς το Πακιστάν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα, μέχρι που σχεδόν όλες οι οικονομίες του παραγωγού … «πέταξαν» για Πακιστάν. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες είχε φωτογραφίες «σέλφι» στο κινητό του τηλέφωνο με τον σορό από τα χρήματα του θύματός τους.

Ακόμη, διερευνάται η συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Θεοφάνια της ανυπακοής - Βουτιές, εντάσεις, πρόστιμα και τραυματισμοί

Ιερείς και πιστοί αγνόησαν τα περιοριστικά μέτρα και τις εκκλήσεις του Ιερώνυμου, με τον καθιερωμένο αγιασμό υδάτων για τη γιορτή των Θεοφανίων να πραγματοποιείται κανονικά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

06 Ιανουαρίου 2021 15:57

Την ανυπακοή και την αντιστασιακή πλευρά της ελληνικής εκκλησίας και κοινωνίας "φώτισε" η γιορτή των Θεοφανίων, καθώς ιερείς και πιστοί από διάφορες περιοχές της χώρας αγνόησαν τα μέτρα της κυβέρνησης και τις εκκλήσεις του Ιερώνυμου, αλλά και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, τελώντας κανονικά τον αγιασμό υδάτων.

Εκτός από τις εικόνες πίστης και συνωστισμού που παρατηρήθηκαν εντός των ιερών ναών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, παρά τις αυστηρές συστάσεις των λοιμωξιολόγων του καθεστώτος και τα μέτρα της κυβέρνησης για λειτουργία με κλειστούς ναούς, υπήρχαν και αρκετά φαινόμενα "ιερού αντάρτικου" από αρκετούς Μητροπολίτες που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τον αγιασμό των υδάτων, με τη συμμετοχή και πιστών.

Οι αποστάσεις, ή ακόμη και οι μάσκες πήγαν περίπατο σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ πιστοί ανά την Ελλάδα βούτηξαν στη θάλασσα μετά τη ρίψη του σταυρού από τους ιερείς, που αγνόησαν τις διαταγές του καθεστώτος. Οι βουτιές συνοδεύτηκαν από εντάσεις, προσαγωγές ή ακόμη και τραυματισμούς.

Πρόστιμα στο Αίγιο

Κανονικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, τελέστηκε ο αγιασμός υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων στο Αίγιο, από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμο, μαζί με τον προκάτοχό του, Αμβρόσιο. Μάλιστα, η τελετή έγινε παρουσία πιστών, ενώ δύο κολυμβητές έπεσαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, όταν ο Μητροπολίτης τον έριξε στη θάλασσα.

Εν συνεχεία, ωστόσο, αυτή τους η κίνηση έφερε την επέμβαση του λιμενικού, που επέβαλε πρόστιμα, τόσο στον Μητροπολίτη, όσο και στους κολυμβητές. Ειδικότερα,, στελέχη του λιμενικού τμήματος επέβαλαν στον μητροπολίτη χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και στους δύο κολυμβητές από 300 ευρώ στον καθένα.

Τραυματισμός στην Εύβοια

Άσχημη κατάληξη είχε η απόφαση ορισμένων νεαρών να τιμήσουν μόνοι τους και παρά τα περιοριστικά μέτρα το έθιμο των Θεοφανίων, ρίχνοντας οι ίδιοι τον σταυρό και πέφτοντας στη θάλασσα για να τον πιάσουν. Ωστόσο, ένας εξ αυτών παραπάτησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στον αυχένα και να μείνει ακινητοποιημένος στο νερό.

Όπως αναφέρει η ειδηση, οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό και έτσι χρειάστηκε στο σημείο να μεταβεί ένα καΐκι για να τον μεταφέρει στο λιμάνι Αμαρύνθου, από όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα των Φώτων, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων συγκεντρώθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα στον Λευκό Πύργο με σκοπό να πραγματοποιήσει αγιασμό των υδάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές και επέβαλαν πρόστιμα για παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την Covid.

Τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, ήταν αυξημένα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να αποτραπεί η ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού, καθώς απαγορεύεται από τους ισχύοντες περιορισμούς για την ημέρα των Θεοφανείων.

Η παρουσία της αστυνομίας υπήρξε ισχυρή, ιδιαίτερα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να κινούνται με μηχανές κατά μήκος του πλακόστρωτου, ενώ σκάφη του λιμενικού περιπολούν από θαλάσσης.

Μικρά παιδιά βούτηξαν στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας

Κανονικά τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στο Αρσένι Σκύδρας, παρουσία δεκάδων πιστών, αλλά και μικρών παιδιών που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό που έριξε ο ιερέας. 

Έκαναν αγιασμό και βούτηξαν... μόνοι τους

Την ίδια ώρα, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, πολίτες αρνήθηκαν να αποδεχτούν την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς και έκαναν αγιασμό... μόνοι τους! Στην Καλαμάτα,  τέσσερις πιστές πήγαν στο λιμάνι πόλης και έριξαν αυτοσχέδιο σταυρό στα νερά.

Το ίδιο έπραξαν και τέσσερις κάτοικοι στη Ζάκυνθο που, χωρίς την παρουσία ιερέα βούτηξαν μόνοι τους στα νερά. Την ίδια ώρα, βέβαια, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αρκετοί ιερείς έκαναν τον αγιασμό μόνοι τους χωρίς την παρουσία πιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανική δικαιοσύνη: "Όχι" στην αποφυλάκιση με εγγύηση του Ασάνζ

Υπάρχουν "ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης" υποστηρίζει η βρετανική δικαιοσύνη.

06 Ιανουαρίου 2021 14:28

Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ εν αναμονή της εξέτασης της έφεσης που έχουν καταθέσει οι ΗΠΑ σε βάρος της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ εκτιμά, πως υπάρχουν "ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




06.01.2021 | 07:36
ΗΠΑ: Αθωώθηκε ο αστυνομικός που άφησε παράλυτο τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ
Οι εισαγγελικές αρχές στις ΗΠΑ αθώωσαν σήμερα τον λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε τον αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν στις 23 Αυγούστου, ένα περιστατικό που πυροδότησε σφοδρές διαδηλώσεις στους δρόμους.
Η απόφαση του εισαγγελέα της κοιμητείας της Κενόσα, Μάικλ Γκρέιβελι για μη απαγγελία κατηγοριών εναντίον του αστυνομικού Ρουστέν Σέσκι για τυχόν διάπραξη εγκλημάτων προκάλεσε διαδηλώσεις, καθώς σίγουρα προκαλεί το κοινό αίσθημα.
“Κανένας αστυνομικός της Κενόσα δεν θα διωχθεί. Με βάση τα γεγονότα και την νομοθεσία, αποφασίσαμε να μην προωθηθούν οι κατηγορίες”, δήλωσε ο Γκρέιβελι σε συνέντευξη Τύπου.
Η αστυνομία είχε κληθεί από την εν διαστάσι γυναίκα του Μπλέικ, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία επειδή διακινούσε ναρκωτικά και έκλεβε, γιατί πήγε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του και την έδειρε επειδή δεν του έδινε τα παιδιά.
Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επέμβασης που καταγράφηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου, ο Σέσκι πυροβόλησε στην πλάτη τον Μπλέικ επτά φορές από κοντινή απόσταση καθώς ο Μπλέικ άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του. Ο 29χρονος Αφροαμερικανός έμεινε παράλυτος από την μέση και κάτω.
Αστυνομικοί είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο του Μπλέικ και ο Γκρέιβελι απεφάνθη ότι ο Σέσκι είχε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
Ο δικηγόρος του Μπλέικ, Μπεν Κρουμ, δήλωσε με τα γνωστά ηλίθια ψέματα των δικηγόρων στις ΗΠΑ ότι δήθεν ο Αφροαμερικανός προσπαθούσε να σταματήσει έναν καβγά μεταξύ δύο γυναικών όταν δέχθηκε τα πυρά μπροστά από τους τρεις από τους γιους του, ηλικίας 3, 5 και 8 ετών. Και αυτά τα δήλωσε ο δικηγορίσκος ενώ υπάρχει βίντεο που τον διαψεύδει.
Αμέσως μετά την απόφαση υπήρξαν νέες κινητοποιήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ζητά τη σύλληψη Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί
Τη σύλληψη Τραμπ ζητά το Ιράν για τη δολοφονία Σουλεϊμανί - Αίτημα στην Ιντερπόλ.
06 Ιανουαρίου 2021 02:11
Ειδοποίηση στην Ιντερπόλ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλων 47 αξιωματούχων με αφορμή το «ρόλο τους» στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου 2020 επιβεβαίωσε Ιρανός δικαστικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το independent.
Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας «παρακολουθεί πολύ σοβαρά την τιμωρία εκείνων που διέταξαν και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα». Η εξέλιξη είναι συνέχεια της προσπάθειας για διώξεις των αυτουργών της δολοφονίας του στρατηγού Σολεϊμανί που ξεκίνησαν πέρσι οι ιρανικές αρχές.
Η Ιντερπόλ εκδίδει «κόκκινη ειδοποίηση» με στόχο την «αναζήτηση, εντοπισμό και σύλληψη ενός προσώπου που καταζητείται από τη δικαστική δικαιοδοσία ή ενός διεθνούς δικαστηρίου με σκοπό την έκδοσή του/της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε «εξορία» ο ιερέας για τον αγιασμό με τη μάνικα στο Λιανοκλάδι - Οργή Μητροπολίτη
 Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 19:01
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με τον ιερέα στο Λιανοκλάδι που έριχνε αγιασμό στο χωριό με τη μάνικα από την καρότσα ενός αγροτικού.
Ο Μητροπολίτης Συμεών καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια του ιερέα διότι σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού και αφετέρου συνιστά παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και των εκκλησιαστικών νόμων, καθώς προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.
Γι αυτό τον λόγο, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πρέπει να πάτε σπίτια σας. Πρέπει να έχουμε ειρήνη», λέει τώρα στους διαδηλωτές ο Τραμπ
 Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 23:46
Με ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους διαδηλωτές που έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο πως «πρέπει να πάτε σπίτια σας τώρα. Πρέπει να έχουμε ειρήνη».
Επανέλαβε τους αστήρικτους ισχυρισμούς του για νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Μεγάλες αμερικανικές εταιρίες καλούν τον Τραμπ να «θέσει τέλος στο χάος»
 Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 23:59
Το λόμπι Business Roundtable, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες, κάλεσε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ να παρέμβει για να τερματιστεί η συνεχιζόμενη βία στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
«Το χάος στην πρωτεύουσα του κράτους είναι η συνέπεια παράνομων προσπαθειών για την αλλαγή των νόμιμων αποτελεσμάτων μιας δημοκρατικής εκλογής. Η χώρα αξίζει καλύτερα», επέκρινε η ομάδα.
«Το Business Roundtable καλεί τον πρόεδρο και τις αρχές να θέσουν τέλος στο χάος και να διευκολύνουν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνει το Άλσος στη Νέα Σμύρνη - ΜΑΤ και κλούβες στο σημείο
 Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 13:23
Έντονη είναι η κινητοποίηση των ΜΑΤ στη Νέα Σμύρνη, μετά από απόφαση του Δήμου να συμμετέχει στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αποφασίζοντας να κλείσει το Άλσος έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΟΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ! Ιερέας αγίασε μόνος του τα νερά και στην Χαλκίδα...
Μια (φοβερή) εικόνα χίλιες λέξεις! Ο ιερέας αρκετή ώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων και του Μέγα Αγιασμού, ρίχνει στη θάλασσα ένα ποτήρι αγιασμό για να αγιαστούν τα ύδατα...
Στους Ιερούς Ναούς της Χαλκίδας βρίσκονταν από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα εισέλθουν πιστοί εντός των ναών κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Σχολιο.- Η εικονα με το καλυτερο νοημα της δεκαετιας.Η απαντηση στην Υβρι που επιτελεστηκε σημερα απεναντι δτο παναρχαιο μυστηριο της βαφτησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΡΑΞΙΜΟ! «Ο Ευαγγελάτος ήθελε τους παπάδες φυλακή, αλλά ξεσάλωνε στο ρεβεγιόν...»
Πολλά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει το νέο ρεπορτάζ του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, όπου έφτασε στο σημείο να εμφανίζει ιερέα με χειροπέδες να συλλαμβάνεται από την ελληνική αστυνομία εντός εκκλησίας! 
Κι αυτό με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και περιορισμένη πρόσβαση πιστών.
Την ίδια ώρα ωστόσο πολλοί θυμίζουν με νόημα ότι ο ίδιος όμως ο Νίκος Ευαγγελάτος μαζί με τους συντελεστές του mega ξεσάλωναν στο εορταστικό ρεβεγιόν του καναλιού, χωρίς φυσικά να τηρούν τα μέτρα προστασίας όπως φαίνεται και στην φωτογραφία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χριστιανοί ρασοφόροι έγραψαν στα παπάρια τους την νέα εγκύκλιο Ιερώνυμου: "δεν θα γίνει καμία λιτανεία και αγιασμός σε εξωτερικό χώρο"
 παπάδες του Χριστού κι όχι θεομπαίχτες... αψήφισαν τον παπικό Ιερώνυμο...
σχολιο.- Μπράβο στους ιερείς που αγνόησαν τις συμβουλές του Ιερωνύμου.Έχει και ο εμπαιγμός τα όριά του....