Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Πεμπτη 7 Ιανουαριου 2021


ΘΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ

ΩΣΠΟΥ

Ο ΤΡΑΜΠ

ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ

ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Guaid ό, αντίο αντίο... Ή Ευρωπαϊκή Ένωση ξεφορτώνει τήν μαριονέτα τού Τράμπ. Σκληρό χτύπημα στόν Γκουα'ι'δό, τόν "ξεφορτωσε" και ό Ύπατος Εκπρόσωπος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για τήν Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ. Για άλλη μια φορά ό Μαδούρο, νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, βλέπει τή διαρκή και ασθενή πολιτική γραμμή ειρήνης τού θριάμβου πού οδήγησε στήν ήττα του σχεδιασμού τού κουπονιού του Γκουα'ι'δό. Τώρα ανοίγει το παιχνίδι με τόν Μπάιντεν, νέο πρόεδρο τών ΗΠΑ, για να αφαιρέσει τίς μοχθηρές και παράνομες αμερικανικές κυρώσεις πού έφεραν την οικονομία τής Βενεζουέλας στά γόνατα καί ταλαιπωρούν τόν λαό. Περισσότερες ταλαιπωρίες για τόν Γκουα'ι'δό μετά τήν τελευταία καταγγελία πρίν από λίγες ώρες σχετικά με την πίστωση εκατομμυρίων δολαρίων πού ανήκουν στά κονδύλια τής Βενεζουέλας. Su Guaido, επιπλέον, καταγγελίες για απόπειρες πραξικοπήματος καί υποκίνησης στήν εξέγερση τών ενόπλων δυνάμεων....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ίδιο άτομο στις 5/1/2021 στην Κύπρο έκανε 2 τεστ σε απόσταση μιας ώρας. Από 2 διαφορετικά σημεία δειγματοληψιας

Αποτελέσματα : 1 αρνητικό και 1 θετικό

Και η κοροϊδία πάει σύννεφο, για ΑΥΤΑ τα "αξιόπιστα" τεστ θα πάμε σε lockdown την Κυριακή αλλά χαβά μας εν έχει πρόβλημα! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Τραμπ γινόταν Πρόεδρος με 3 εκατομμύρια ψήφους λιγότερους από την Χίλαρι ήταν καλά;

Τώρα που έχασε την προεδρία λαμβάνοντας μάλιστα και 7 εκατομμύρια ψήφους λιγότερους από τον αντίπαλό του είναι «νοθεία»!

7 Ιανουαρίου 2021

Παρακολουθώντας τα πλάνα που μεταδίδουν εδώ και ώρες τα αμερικανικά μέσα, οι οπαδοί του Τραμπ κουβαλούσαν ότι πυροβόλο όπλο μπορείς να φανταστείς…

Κάποιοι κρατούσαν λοστούς, κοντάρια και μαχαίρια, ενώ αρκετοί φορούσαν στρατιωτικές στολές παραλαγής, όμως ελάχιστοι από αυτούς σκέφτηκαν πως έπρεπε να φοράνε μάσκες!

Κάποιοι πιστεύουν ότι μια αδιαμφισβήτητη νίκη του αντιπάλου, νίκη όχι μόνο σε αριθμό εκλεκτόρων αλλά και με διαφορά πάνω από 7 εκατομμύρια ψήφους, είναι αποτέλεσμα «νοθείας» και μάλιστα υπό την Προεδρεία του «ηγέτη» τους!

Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016, έλαβε σχεδόν 3 εκατομμύρια ψήφους λιγότερους από την αντίπαλό του, όμως το πολύπλοκο και ισχυρά καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, τον βοήθησε στο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που χρειαζόταν για να εκλεγεί Πρόεδρος!

Αν στις εκλογές του 2020, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο αλλά αντίστροφα, ποιος ξέρει σε ποιο σημείο θα έφτανε ο αδίστακτος αλλά «διαβολικά καλός» –σύμφωνα με τον Αλέξη– πρόεδρος των ΗΠΑ και τα ψεκασμένα ακοδεξιά σκουπίδια που τον ακολουθούν πιστά;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Διένεξη κυβέρνησης με Pfizer. H Pfizer αποποιείται ευθυνών για το εμβόλιο

06/01/2021

Βραζιλία και Αργεντινή έχουν διενέξεις με την Pfizer για την ίδια αιτία

Η υπουργός Υγείας του Περού δήλωσε χθες Τρίτη ότι έχει ενσκήψει «διένεξη», η οποία αφορά ρήτρα για την αποποίηση νομικών ευθυνών, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Λίμα για να εξασφαλίσει δόσεις του εμβολίου που παράγουν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

«Κίνδυνοι για τις επόμενες γενιές»

Η Πιλάρ Μασέτι εξήγησε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η κυβέρνηση του Περού βρίσκεται σε «μόνιμη επαφή» με την Pfizer από τον Ιούλιο, όμως στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών τον Δεκέμβριο υπήρξε διαφωνία.

Υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, εξαιτίας της εμπιστευτικής φύσης των συνομιλιών, η υπουργός ανέφερε πως η διένεξη σχετίζεται με την «αποποίηση σημαντικών στοιχείων», ιδίως με την «ασυλία» της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας από νομική σκοπιά.

«Είναι αλήθεια ότι χρειαζόμαστε το εμβόλιο, όμως είναι επίσης αλήθεια πως υπάρχουν διαστάσεις» οι οποίες «αφορούν την εθνική μας κυριαρχία που πρέπει να προστατεύσουμε», και «αφορούν κινδύνους για τις επόμενες γενιές», εξήγησε η κυρία Μασέτι.

Εντονες επιφυλάξεις

Κι άλλες χώρες, ιδίως η Βραζιλία και η Αργεντινή, έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τη ρήτρα περί αποποίησης νομικής ευθύνης στις διαπραγματεύσεις τους με την Pfizer.

Στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέφεραν χθες Τρίτη ότι προσπαθούν, σε συνεργασία με διάφορες κυβερνήσεις να επιλύσουν το ζήτημα της αποποίησης νομικής ευθύνης, εξηγώντας ότι έχει αναδειχθεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για τη σύναψη συμφωνιών εφοδιασμού με εμβόλια εναντίον του SARS-CoV-2.

Στο Περού έχουν γίνει κλινικές δοκιμές υποψήφιων εμβολίων για τον νέο κοροναϊό, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Sinopharm (Κίνα), της Johnson & Johnson (ΗΠΑ) και της AstraZeneca (Βρετανία/Σουηδία), ενώ η κυβέρνηση στη Λίμα διεξάγει επίσης διαπραγματεύσεις για να προμηθευτεί εμβόλια κι από άλλες εταιρείες, συνόψισε η Πιλάρ Μασέτι.

Είχε διακόψει και με την AstraZeneca

Η περουβιανή υπουργός Εξωτερικών Ελίσαμπετ Αστέτε δήλωσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής τον περασμένο μήνα πως η Λίμα έχει ξαναρχίσει συνομιλίες με την AstraZeneca, τις οποίες είχε διακόψει τον Οκτώβριο, ερίζοντας ότι η εταιρεία, που ανέπτυξε το εμβόλιό της σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν της έδινε επαρκή στοιχεία για τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του προϊόντος της.

Η κυβέρνηση του Περού έχει εξάλλου υπογράψει συμφωνία που προβλέπει τον εφοδιασμό της χώρας με 13,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσω του μηχανισμού COVAX, που συνδιευθύνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η συμμαχία GAVI.

Η κυρία Μασέτι είπε στο Κογκρέσο πως η Λίμα αντιλαμβανόταν ότι οι δόσεις αυτές θα παραδίδονταν στη χώρα τον Ιούλιο, αλλά «πρόσφατα» ενημερώθηκε από τον COVAX πως μπορούν να αναμένονται πολύ πιο σύντομα, «μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νορβηγία διερευνά το θάνατο δύο ατόμων μετά το εμβόλιο της Pfizer

06/01/2021

Η Νορβηγία διερευνά το θάνατο δύο ενοίκων γηροκομείων που πέθαναν μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer και BioNTech

Αυτό συνέβη όταν ένας βοηθός παιδιατρικής χειρουργικής στο Πόρτο βρέθηκε νεκρός δύο ημέρες μετά τη λήψη του εμβόλιο της Pfizer.

Ο Ιατρικός Διευθυντής της Νορβηγικής Υπηρεσίας Φαρμάκων, Steiner Madsen, δήλωσε: «Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή εάν είναι σύμπτωση ότι συνέβη αμέσως μετά τον εμβολιασμό».

Η υπηρεσία μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας εξετάζουν την αιτία των θανάτων.

Ο Madsen πρόσθεσε επίσης ότι καθώς τα άτομα της προχωρημένης ηλικίας λαμβάνουν το εμβόλιο κορωνοϊού πρώτα, είναι απολύτως πιθανό οι θάνατοι να είναι συμπτωματικοί.

Οι μελέτες στις οποίες βασίζεται η προσωρινή έγκριση του εμβολίου δεν περιλαμβάνουν άτομα άνω των 85 ετών. Επομένως, γνωρίζουμε λίγα για το πώς οι παρενέργειες θα επηρεάσουν τους πολύ ηλικιωμένους. Υποθέτουμε ότι οποιεσδήποτε παρενέργειες θα είναι οι ίδιες στους ηλικιωμένους όπως στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Αυτό είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά, αναφέρει το δημοσίευμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που θα συμβεί τώρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μπά'ι'ντεν θα είναι το ξεπούλημα και της τελευταίας τελευταίας Αμερικάνικης επιχείρησης στους Κινέζους που έχουν ξετινάξει τη μπάγκα συνεχίζουν να έχουν τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης και δεν πιέζονται από πουθενά,  λένε οι οπαδοί του Τραμπ στην Ελλάδα .

Προφανώς δεν έχουν ακούσει ότι στις ΗΠΑ τις αποφάσεις τις παίρνει το βαθύ κράτος, όχι ο εκάστοτε μαριονέτα-πρόεδρος. Και οι αποφάσεις του βαθέως κράτους των ΗΠΑ σε σχέση με την Κίνα έχουν ληφθεί ήδη από την προεδρίας Τραμπ. Και είναι πόλεμος με την Κίνα, ο οποίος μέχρι τώρα προς ωρας παραμένει οικονομικός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στον Γκουαϊδό

 07/01/2021

Η ΕΕ φαίνεται ότι αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαιδό, επιλέγοντας να μην τον αποκαλεί πλέον "προσωρινό πρόεδρο".

Η ΕΕ φαίνεται ότι αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαιδό, επιλέγοντας να μην τον αποκαλεί πλέον “προσωρινό πρόεδρο” και αφήνοντας ένα “παράθυρο” για χαλάρωμα των κυρώσεων που ματώνουν τη Βενεζουέλα, χωρίς την προαπαιτούμενη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο.

Η ΕυρωΕνωση θα συνεχίσει τη «δέσμευσή της με όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες της Βενεζουέλας », δήλωσε την Τρίτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ δεν αποκάλεσε τον Γκουαϊδό “προσωρινό πρόεδρο” βάζοντάς τον στην ίδια πλευρά με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της απερχόμενης Εθνοσυνέλευσης που εκλέχθηκαν το 2015.

Μπορεί η έκκληση Γκουαϊδό να μείνουν οι οπαδοί του μακριά από τις κάλπες να μην εισακούστηκε, εμποδίζοντας τις ελπίδες του για επανεκλογή, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Κολομβία και άλλα λατινοαμερικά κράτη να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν τη μη νόμιμη κυβέρνηση του πραξικοπηματία.

Ο Γκουαϊδό τον περασμένο μήνα προέτρεψε τους συρρικνωμένους κατά πολύ υποστηρικτές του να «συνεχίσουν να πιέζουν» για να ανατραπεί ο Μαδούρο ακόμη και με τη βία.

Ωστόσο, οι δύο τελευταίες πραξικοματικές απόπειρές του να φέρει τον στρατό στο πλευρό του απέτυχαν παταγωδώς- για να μην αναφέρουμε τον όλεθρο της απόπειρα απαγωγής -υπό την ομπρέλα της Ουάσινγκτον- του Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την ευθύνη για αυτήν την υπόθεση, το μονοπάτι των εγγράφων έδειξε την Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα την εταιρεία Silvercorp.

Στη συνέχεια οι ΗΠΑ έκλεισαν όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τον Καράκας και έκτοτε η κυβέρνηση Τραμπ επέλεξε τον δρόμο των τιμωρητικών μέτρων έναντι του Νικολάς Μαδούρο και της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η μόνη πλευρά που φαίνεται να γυρίζει την πλάτη στον Γκουαϊδό. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει αρνηθεί τις εκκλήσεις του, υπονοώντας ότι θα καταργήσει μέρος των κυρώσεων που στραγγαλίζουν την οικονομία της Βενεζουέλας, εάν ο Μαδούρο προχωρήσει σε «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Να σημειωθεί ότι ο πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, που είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, είχε τον Δεκέμβριο τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, ακροδεξιό Νίκο Δένδια, κατά την οποία, εξέλαβε την στήριξη της Ελλάδας και τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ τον πρόεδρο Μαδούρο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, για πολλούς η χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, είχε αρκετές ομοιότητες με την πραξικοπηματική απόπειρα του κάποτε αυτοανακηρυγμένου «πρόεδρου»-δικτατορα της Βενεζουέλας…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ellinika Hoaxes τον έβγαλαν ψεύτη-δημοσιογράφο αλλά δεν δημοσιεύουν την απάντησή του

07 Ιανουαρίου 2021

Επιτέλους πρέπει να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ με αυτούς τους τύπους, πρώην στρατιωτικούς που κρίνουν δημοσιογράφους.

Η υπόθεση αφορά τον έμπειρο δημοσιογράφο του Mega, Γιάννη Χρηστάκο. Είχαμε αναφερθεί σχετικά στο κομμάτι μας με τίτλο: «Ρε Ελληνικά Hoaxes, σοβαρευτείτε καμιά φορά επιτέλους» 

Τα επαναλαμβάνουμε εν τάχει: Ο Γιάννης Χρηστάκος αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη λόγω της τραγικής, υγειονομικά, κατάστασης που επικρατούσε στην πόλη. Τα Ελληνικά Hoaxes έβγαλαν fake news τη συγκεκριμένη πληροφορία επειδή πήραν τηλέφωνο στην αστυνομία και το γραφείο τύπου της ΓΑΔΑ τους είπε ότι «η πληροφορία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»!

Λογικό ο συνάδελφος Γιάννης Χρηστάκος να αντιδράσει. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα site και να σε κρεμάει στα μανταλάκια ότι διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις; Εξοργιστικό. Ο Γιάννης Χρηστάκος λοιπόν τους έστειλε επιστολή. Αλλά δεν τη δημοσιεύουν, του είπαν! Απίστευτο.

«Στην δική μου περίπτωση επιχειρώ να καταδείξω ότι αυτό που κάνατε σχετικά με την πληροφορία που μετέφερα, ΔΕΝ είναι fact checking και δεν επιτρέπεται να δυσφημείται το όνομά μου από κάποιον που αναλαμβάνει, με την άδειά σας, να βάζει κόκκινες σφραγίδες "fake news" σε δημοσιογράφους επειδή απλά ρώτησε την αστυνομία», τους έγραψε σε μία μακροσκελή επιστολή στην οποία αποδείκνυε με στοιχεία το λάθος τους. Και τους ζήτησε το αυτονόητο, να βάλουν την απάντησή του: «Τέλος σας ενημερώνω ότι ζητώ να αναρτηθεί η επιστολή μου στην ίδια θέση που βρίσκεται και η ανάρτηση του κ. Πουρνή, στην πρώτη σελίδα, ξεχωριστά από την ίδια την ανάρτηση καθώς και οτι ζητώ να συμπεριληφθεί και στην ίδια την ανάρτηση. Επίσης ζητώ να παραμείνει η ανάρτησή μου στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας σας τον ίδιο ακριβώς χρόνο που βρίσκεται αναρτημένο και το πόνημα του κ. Πουρνή το οποίο βλέπω ότι βρίσκεται εκεί ως σήμερα».

Τα Ellinika Hoaxes λοιπόν, όσο αδιανόητο και αν μοιάζει, το αρνήθηκαν. Με απάντηση του υπεύθυνου αυτού του site, Θοδωρή Δανιηλίδη: «Κύριε Χρηστάκο, Σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει το Πρόγραμμα Ελέγχου Γεγονότων, στο οποίο συμμετέχουμε, έχετε δικαίωμα ένστασης εντός επτά ημερών σε περίπτωση που θεωρείτε εσφαλμένη ή ανακριβή την αξιολόγησή μας σε μέσο ενημέρωσης του οποίου είστε υπεύθυνος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν προβλέπεται δημοσιοποίηση προσωπικής διαμαρτυρίας ή απόψεων στην ιστοσελίδα μας».

Ο Γιάννης Χρηστάκος, εκ των πραγμάτων, έπαθε σοκ με την απάντηση: «Αλοίμονο κ. Δανιηλίδη, εάν σε κάποια ιστοσελίδα δημοσιεύονται δυσφημιστικά σχόλια για οποιονδήποτε, που προκαλούν βλάβη στην προσωπική και επαγγελματική του υπόσταση και το επιχείρημα ώστε να μην δημοσιεύεται η θέση της άλλης πλευράς να είναι ότι υπάρχει μία δεσμευτική σύμβαση με κάποιον...φορέα!!! Πραγματικά εξεπλάγην με την απάντησή σας ωστόσο ευτυχώς υπάρχουν στις δημοκρατίες πολλές διέξοδοι απέναντι στον σκοταδισμό. Εάν νομίζετε λοιπόν ότι μπορείτε να γράφετε ο,τι θέλετε για οποιονδήποτε και να μην δημοσιεύετε την θέση του επειδή έχετε κάποια... σύμβαση με έναν φορέα για έλεγχο Μέσων προφανώς έχετε πέσει σε πλάνη. Ελπίζω να μην πιστεύετε ότι δεν είχα καν το δικαίωμα να αντιδράσω αφού πέρασαν...7 μέρες!»

Ολη αυτή την αδιανόητη ιστορία μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά στα dikaiologitika news, Τα fake news του «ellinikahoaxes»: O ναρκαλιευτής και οι... αυτοαποκαλούμενοι fact checkers - μαθήματα δεοντολογίας

Επαναλαμβάνουμε, πότε επιτέλους θα παρέμβει η ΕΣΗΕΑ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε και η Σακελλαροπούλου να μιλησει για ΗΠΑ: "Ο σεβασμός στους κανόνες είναι η ουσία της δημοκρατίας". Αυτή που έχει καταπατήσει στην Ελλάδα το Σύνταγμα, τους νόμους, και τους κανόνες.

Αυτό ήταν το σχόλιο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στις ΗΠΑ.

07 Ιανουαρίου 2021 13:29

Θα μου πείτε εδώ βγήκε να μιλήσει ο Τζίφρας ο Κούλης το ΣΚΑΙ το ΣΤΑΡ και το κακό συναπάντημα! Το Κατερινιό δε θα μίλαγε;;

Με ανάρτησή της στο twitter, στα αγγλικά παρακαλώ, η  Σακελλαροπούλου αναφέρεται στην ευθύνη που φέρουν όσοι υποκίνησαν τα χθεσινά γεγονότα και τονίζει την ανάγκη για ομαλή μετάβαση της Προεδρίας στον Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι ηγέτες είναι οι πρώτοι που δίνουν το παράδειγμα. Αυτό είναι που λένε «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύκλωμα βρεφών: Στην Καβάλα ζούσε η μία από τις δύο δολοφονημένες αδερφές

«Πάνω από 10 μωρά έχουν πουληθεί στην Ελλάδα», λέει αδερφός των θυμάτων που υποστηρίζει ότι ο δράστης απειλούσε και βασάνιζε τις γυναίκες.

07 Ιανουαρίου 2021 16:21

Σοκ στην κοινή γνώμη της Αλβανίας έχει προκαλέσει η δολοφονία δύο αδελφών στα Τίρανα, με το διπλό φονικό να φαίνεται να έχει προεκτάσεις ακόμα και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, η μία από τις δύο αδελφές μέχρι και πριν από λίγο καιρό έμενε στην Καβάλα και πήγαινε σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θέλοντας να μάθει ελληνικά και να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα «εξαφανιζόταν» συχνά και η ίδια έλεγε στους καθηγητές έφευγε για την Αλβανία, την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Έχουν πωληθεί πάνω από 10 μωρά

Οι συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν στην αλβανική τηλεόραση ότι ο 59χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει τους φόνους εξέδιδε για χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια πουλούσε τα παιδιά τους.

Η αδερφή των θυμάτων είπε για την υπόθεση, σε τοπικά μέσα της Αλβανίας: «Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδερφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Στο μεταξύ, τις άφηνε έγκυες και τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους».

Πρόσθεσε, δε, πως έχουν πωληθεί πάνω από 10 μωρά. Ανάλογη καταγγελία κατέθεσε και ο αδερφός των θυμάτων, λέγοντας πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια δικηγόρου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή στο Καπιτώλιο: Οι σέλφι των αστυνομικών και η "διευκόλυνση" στους οπαδούς του Τραμπ

Η αμερικανική αστυνομία εμφανίστηκε ανήμπορη απέναντι σε μία προγραμματισμένη διαδήλωση οπλισμένων ακροδεξιών και με την ολιγωρία της επέτρεψε στους οπαδούς των Τραμπ να λεηλατήσουν το Καπιτώλιο.

07 Ιανουαρίου 2021 08:46

Όσα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου η Γερουσία ψήφιζε την επικύρωση της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν ήταν αναμενόμενα. Τα είχαν διακηρύξει στο twiter και στο facebook οι ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ. Οπλισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα και οχυρωμένα κτίρια στον πλανήτη, στο Καπιτώλιο, καταφέρνοντας να λεηλατήσουν μεταξύ άλλων το γραφείο της Νάνσι Πελόζι, τρομοκρατώντας παράλληλα τους εργαζόμενους στον χώρο που κρύβονταν από τους "εσωτερικούς τρομοκράτες" όπως χαρακτηρίστηκαν.

Βαριά οπλισμένοι, σε μερικές περιπτώσεις κυματίζοντας σημαίες Συνομοσπονδίας του Νότου, με υπερβολική αυτοπεποίθηση και άνεση, επιθετικά μέλη του όχλου μπήκαν μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας. 

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι κατασταλτικές δυνάμεις του νόμου έμοιαζαν απλά να περιμένουν μέχρι να ξεσπάσουν όλη την οργή τους οι τραμπικοί και να φύγουν όποτε επιθυμήσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι έγιναν μόλις 52 συλλήψεις και ότι υπήρξε ανοχή όπως αποδεικνύουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter.

Η κεντρική είσοδος φυλάσσεται, όπως φαίνεται, από έναν μόνο άνδρα της αστυνομίας, για μία διαδήλωση η οποία είχε ανακοινωθεί από καιρό από οργανώσεις που έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι οπλοφορούν δημόσια.

Αστυνομικός βγάζει σέλφι με διαδηλωτή, χωρίς καμία ένδειξη προσπάθειας απώθησης των εισβολέων στο Καπιτώλιο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν διώχνουν τον όχλο, ένας αστυνομικός είπε στους New York Times, σύμφωνα με το thecut.com, "Πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν αυτό για το οποίο ήρθαν".

Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει την αστυνομία να ανοίγει τα εξωτερικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα οι ακροδεξιοί διαδηλωτές να ξεχυθούν θριαμβευτικά προς την είσοδο, διευκολύνοντάς τους.

Σε ένα άλλο απόσπασμα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, διακρίνεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας να συνοδεύει μία τραμπική διαδηλώτρια κρατώντας της το χέρι.

Πάντως, ακόμα και τις φορές που λευκοί πολίτες βρέθηκαν για ειρηνική διαμαρτυρία στο παρελθόν στο Καπιτώλιο, η αντιμετώπισή τους δεν θυμίζει σε τίποτα τις εικόνες ντροπής της εισβολής των ακροδεξιών εξτρεμιστών τραμπικών, εφόσον παλιότερα οι ειρηνικοί πολίτες απομακρύνθηκαν αμεσότατα και βίαια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κάρφωσε" τις ΗΠΑ η Βενεζουέλα: "Υποφέρει από αυτά που έκανε σε άλλες χώρες"

Η Βενεζουέλα βρήκε την ευκαιρία να πληρώσει τις ΗΠΑ με το ίδιο νόμισμα με αφορμή την εισβολή στο Καπιτώλιο.

07 Ιανουαρίου 2021 15:28

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στη Βενεζουέλα το κρύο αυτό πιάτο το απόλαυσαν την Τετάρτη με όσα έγιναν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Εχοντας νιώσει πολλές φορές τις ωμές παρεμβάασεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό τους και έχοντας ακούσει άλλες τόσες την Αμερική να "ανησυχεί" για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο απάντησε με το ίδιο νόμισμα: Εξέφρασε την ανησυχία της!

Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν επιμελώς φροντισμένη και παρέπεμπε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις των ΗΠΑ κατά το παρελθόν: "Η Βενεζουέλα" τονίστηκε "καταδικάζει την πολιτική πόλωση και το σπιράλ της βίας στο οποίο βέβαια αντικατοπτρίζεται μία βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας αυτή τη στιγμή".

Και συνεχίζει ρίχοντας το σχετικό καρφί: "Η διαμορφωθείσα κατάσταση θυμίζει την κατάσταση που πολλές διαμορφώθηκε σε άλλες χώρες λόγω της επιθετικότητας των ΗΠΑ. Η Βενεζουέλα ευελπιστεί να σταματήσει σύντομα η βία και ο αμερικανικός λαός να μπορέσει να ανοίξει ένα νέρο δρόμο προς τη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Σε τίποτα δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την κυβέρνηση Μαδούρο. Και εδώ το δίκιο της είναι βουνό...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο αρχείο η δικογραφία εναντίον αστυνομικού

 Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 23:59

Αντιδράσεις στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η είδηση ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εναντίον αστυνομικού του νησιού, στον οποίο φερόταν η κοπέλα να είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό.

Ήταν η δεύτερη υπόθεση που ερευνούσαν οι Αρχές. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με δύο καταθέσεις, φερόταν ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της φοιτήτριας, να μη δίνει σημασία στην καταγγελία που είχε κάνει το κορίτσι ότι βιάσθηκε από τρεις νεαρούς στη Ρόδο. 

Ο αξιωματικός ελέγχθηκε και υποστήριξε ότι η κοπέλα ποτέ δεν του κατήγγειλε βιασμό αλλά ζήτησε τη βοήθειά του γιατί την είχαν μαγνητοσκοπήσει. 

Η υπόθεση ελέγχθηκε αλλά δεν προέκυψε αξιόποινη πράξη από τον αστυνομικό. Για αυτή την καταγγελία έχουν καταθέσει και οι τρεις νεαροί που φέρονται ότι βίασαν τη φοιτήτρια. 

Το μήνυμα της μητέρας της Ελένης

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ανήρτησε ένα μήνυμα στο Facebook, στο οποίο έγραψε:

«Εγώ Ελένη μου, κοριτσάκι μου θα τους κυνηγήσω όλους. Κρίμα στα νιάτα σου. Εκεί στη Ρόδο, στο νησί της φρίκης και του πόνου. Όλοι θα λογοδοτήσουν γι αυτά που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν. Μάρτυς μου ο Θεός».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεκίνο συγκρίνει την εισβολή στο Καπιτώλιο με τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ

 Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 12:57

Η Κίνα συνέκρινε σήμερα Πέμπτη την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο με τις περσινές συχνά βίαιες διαδηλώσεις φιλοδημοκρατικών στο Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κανείς δεν σκοτώθηκε όταν οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κοινοβούλιο στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη.

Εικόνες από το χάος που προκλήθηκε στο Καπιτώλιο προβλήθηκαν επανειλημμένως στην κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι, μολονότι τα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ το 2019, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο τοπικό κοινοβούλιο της πόλης, ήταν πιο «σοβαρά» από αυτά στην Ουάσινγκτον, «ούτε ένας διαδηλωτής δεν πέθανε».

Οι σχέσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον έχουν οξυνθεί αυτή την περίοδο όσο ποτέ άλλοτε εδώ και δεκαετίες όσον αφορά μια σειρά διενέξεων, μεταξύ των οποίων η ισχυρή καταστολή στο Χονγκ Κονγκ από το Πεκίνο και Κινέζοι διπλωμάτες και κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης συχνά στρέφουν την προσοχή σε ειδήσεις για βιαιότητες ή πρόκλησης χάους στις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά «η αντίδραση ορισμένων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μέσων ενημέρωσης, είναι εντελώς διαφορετική», σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα ή μέσα.

«Τότε, όταν περιέγραφαν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, τι λέξεις χρησιμοποιούσαν; (...) ''ένα ωραίο θέαμα''» υπογράμμισε η Χουά Τσουνγίνγκ.

Στο Twitter, αν και μπλοκαρισμένο στην Κίνα, η εθνικιστική ταμπλόιντ Global Times επαναλαμβάνει το ίδιο επιχείρημα, αναρτώντας φωτογραφίες τη μια δίπλα στην άλλη από τις εισβολές στο Καπιτώλιο και στο τοπικό κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ.

Η κινεζική αγγλόφωνη εφημερίδα επισημαίνει ότι οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ είχαν χαρακτηριστεί ήρωες από τη Νάνσι Πελόσι, την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπληρώνοντας: «Απομένει να δούμε αν θα πει το ίδιο πράγμα όσον αφορά την κατάσταση στο Καπιτώλιο».

Το θέμα αυτό σχολιάστηκε ευρέως και είχε περισσότερες από 570 εκατομμύρια επισκέψεις στην πλατφόρμα Weibo.

«Αυτό που συνέβη στο (τοπικό κοινοβούλιο) του Χονγκ Κονγκ επαναλαμβάνεται στο αμερικανικό Καπιτώλιο» σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Υποστηρίζοντας τις σκηνοθετιμενες από τους αμερικανους αποικιοκράτες «διαδηλώσεις» στο Χονγκ Κονγκ και καταδικάζοντας αυτές στην Ουάσινγκτον, «οι ηγέτες των δυτικών χωρών δείχνουν ότι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», σημείωσε ένας άλλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Δεν συμφωνώ με το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά θα γίνει ομαλή μετάβαση της εξουσίας

 Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 11:07

Στη δημόσια παραδοχή ότι έχασε τις εκλογές και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου προχώρησε για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τραμπ τονίζει ότι «δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εκλογών», ωστόσο δεσμεύτηκε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν "βαρύ τίμημα" για την ανάμειξή τους

 Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 09:52

Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν "βαρύ τίμημα" για την ανάμειξή τους, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Κίνα, μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε αυτούς που εμπλέκονται στις συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ και ότι η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ θα επισκεφθεί την Ταϊβάν.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αντιαεροπορικές συστοιχιες ενεργοποιήθηκαν εναντίον «ισραηλινής επίθεσης»

 Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 01:27

Η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε απόψε για να αντιμετωπίσει επιδρομές στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το SANA έκανε λόγο για ισχυρές εκρήξεις στον συριακό νότο. «Στις 23:10 ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση εκτοξεύοντας ομοβροντία πυραύλων από το συριακό κατεχόμενο Γκολάν εναντίον ορισμένων στόχων στη νότια περιοχή», ανέφερε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας αντέδρασε, θέτοντας στο στόχαστρο τους περισσότερους πυραύλους», πρόσθεσε.

Οι ισραηλινοναζιστικές επιδρομές είχαν στόχο θέσεις νότια της Δαμασκού και πραγματοποιήθηκαν 48 ώρες μετά την επίσκεψη Ιρανών, αντιπροσωπείας, στην περιοχή.

Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως έπληξε περίπου πενήντα στόχους στη Συρία το 2020, σύμφωνα με ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε στα τέλη Δεκεμβρίου ο ισραηλινοναζιστικός στρατός, ο οποίος σπάνια σχολιάζει τις πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του στη γειτονική χώρα.

Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη Συρία από την έναρξη του πολέμου το 2011, θέτοντας στο στόχαστρο τα συριακά στρατεύματα, τις συμμαχικές ιρανικές δυνάμεις και μαχητές του λιβανικού σιιτικού εθνικοαπελευθερωτικου κινήματος Χεζμπολάχ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων... ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία...

Η Εκστρατεία στην Ουκρανία

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος,  αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων...

Οι γαλλικές δυνάμεις ήταν παρούσες στην περιοχή από τις 5 Δεκεμβρίου του 1918. Ο γάλλος πρωθυπουργός, Ζορζ Κλεμανσό, ζήτησε από τον ομόλογό του Ελευθέριο Βενιζέλο τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα την ευμενή στάση της χώρας του υπέρ των εθνικών διεκδικήσεων σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων. Ο Βενιζέλος ζύγισε την κατάσταση, καθώς στις περιοχές αυτές υπήρχε ισχυρή ελληνική παρουσία και προβλέψιμος ο κίνδυνος αντεκδικήσεων από τους Μπολσεβίκους, και απάντησε θετικά στο αίτημα του Κλεμανσό.

Την αποστολή θα έφερνε σε πέρας το Α' Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Νίδερ, που μόλις είχε ολοκληρώσει την αποστολή αποκατάστασης της ελληνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μακεδονία. Η μεταφορά των ελληνικών δυνάμεων (2η και 13η Μεραρχία) άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 1919, ενώ η 1η Μεραρχία παρέμεινε στην Καβάλα αναμένοντας διαταγές.

 Οι πρώτοι έλληνες στρατιώτες άρχισαν να αποβιβάζονται στην Οδησσό στις 7 Ιανουαρίου και στο επόμενο διάστημα το εκστρατευτικό σώμα αριθμούσαν 23.551 άνδρες. Ανάμεσα στους διοικητές των μονάδων γνωστοί στρατιωτικοί, με σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας αργότερα, όπως ο συνταγματάρχης Αλέξανδρος Οθωναίος (επιτελάρχης του Α' Σώματος Στρατού) και οι αντισυνταγματάρχες Γεώργιος Κονδύλης (διοικητής του 3ου Συντάγματος Πεζικού) και Νικόλαος Πλαστήρας (διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων).

Οι ελληνικές δυνάμεις τέθηκαν αμέσως υπό τη διοίκηση της Α' Συμμαχικής ομάδας μεραρχιών, δυνάμεως 70.000 ανδρών, την οποία διοικούσε ο γάλλος στρατηγός Ντ' Ανσέλμ. Οι Έλληνες ήταν το πιο αξιόμαχο τμήμα της συμμαχικής δύναμης, καθώς οι γάλλοι στρατιώτες ήταν εμφανώς καταπονημένοι από την περιπέτεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί από αυτούς έβλεπαν με συμπάθεια το κομμουνιστικό καθεστώς του Λένιν. Κλήθηκαν, όμως, να συμμετάσχουν σ' έναν πόλεμο σκοπιμότητας, «αδικαιολόγητο και πρόχειρα προετοιμασμένο», σύμφωνα με μεγάλη μερίδα ιστορικών.

Εναντίον του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, οι Σοβιετικοί διέθεσαν τρεις στρατιές, με δύναμη 217.000 ανδρών. Ο στρατός αυτός, αφού συνέτριψε το ουκρανικό αυτονομιστικό κίνημα τον Ιανουάριο του 1919, στράφηκε στη συνέχεια κατά των Συμμάχων στην Οδησσό και την Κριμαία. Με τη συντριπτική του υπεροχή τους ανάγκασε σε μάχες οπισθοφυλακών, στις οποίες οι ελληνικές δυνάμεις διακρίθηκαν για την αυταπάρνηση και την πειθαρχία τους.

 Οι ελληνικές μονάδες υποχώρησαν με υποδειγματική τάξη και παρατάχθηκαν στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείστερου για να υπερασπίσουν την περιοχή της Βεσσαραβίας (σημερινή Μολδαβία) από τις επιθέσεις του Κόκκινου Στρατού. Στην περιοχή της Κριμαίας παρέμεινε έως τις 14 Απριλίου 1919 το 2ο Σύνταγμα Πεζικού, όπου αντιμετώπισε αλλεπάλληλες επιθέσεις του Κόκκινου Στρατού και κατέστειλε την εξέγερση των εργατών της Σεβαστούπολης, ενισχυμένους με γάλλους ναύτες, οι οποίοι είχαν στασιάσει. Τον Ιούνιο του 1919 το Α' Σώμα Στρατού προωθήθηκε στη Σμύρνη, όπου ο ελληνικός στρατός επιχειρούσε από τον Μάιο. Οι συνολικές απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη μεσημβρινή Ρωσία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυματίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάνε τρέλα; ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ δομή φιλοξενίας μεταναστών στην αμυντική γραμμή του Έβρου!

Δεν πουλάνε τρέλα... Απλώς έχει αποφασιστεί το ξεπούλημα του Αιγαίου, υπάρχει συγκεκριμένος "οδικός χάρτης" διαπραγματεύσεων... κι εκτελούν εντολές Ε.Ε.-ΝΑΤΟ...