Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Παρασκευη 19 Φεβρουαριου 2021

 

Αυτά είναι τα 23 θύματα της 17 Νοέμβρη

Ο Ρίτσαρντ Γουέλς, Σταθμάρχης της CIA (23.12.1975)

Ο Ευάγγελος Μάλλιος, απόκτακτος αστυνομικός και βασανιστής της χούντας (14.12.1976)

Ο Αστυνόμος Παντελής Πέτρου και ο αστυφύλακας οδηγός του Σωτήρης Σταμούλης (16.01.1980)

Ο Τζορτζ Τσάντες (αμερικανός διπλωμάτης)

Ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (15.11.1983)

Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης (24.12.1984)

Ο εκδότης της «Απογευματινής» Νίκος Μομφερράτος και ο οδηγός του Σ. Ρουσέτης (21.2.1985)

Ο αρχιφύλακας Νίκος Γεωργακόπουλος (26.11.1985)

Ο βιομήχανος Δημήτρης Αγγελόπουλος (8.4.1986)

Ο βιομήχανος Αλέξανδρος Αθανασιάδης (1.5.1988)

Ο ναυτικός ακόλουθος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν (28.6.1988)

Ο εισαγγελέας Κώστας Ανδρουλιδάκης (10.1.1989)

Ο δημοσιογράφος και βουλευτής Παύλος Μπακογιάννης (26.9.1989)

Ο Αμερικανός λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ (12.5.1991)

Ο αστυφύλακας Γιάννης Βαρής (02.11.1991)

Ο Τούρκος διπλωμάτης Γιοργκού Τσετίν (7.10.1992)

Ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν (14.7.1992)

Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος(24.1.1994)

Ο Τούρκος διπλωμάτης Ομέρ Σιπαχίογλου (4.7.1994)

Ο εφοπλιστής Κώστας Περατικός (28.5.1997)

Ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (8.6.2000)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AΦΟΥ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μενδώνη 22 Ιουνίου 2020: "Τολμάτε να αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη;"

Μενδώνη 19 Φεβρουαρίου 2021: Ο Λιγνάδης "είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Μας εξαπάτησε!".

Να τι παθαίνεις όταν είσαι απονήρευτος άνθρωπος! Φαντάζομαι την έκπληξή της όταν μάθει πως όλος της ο περίγυρος, εκεί στην κυβέρνηση, ήξερε τι ήταν ο Λιγνάδης και την άφηναν στο σκοτάδι της άγνοιας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 19 Φεβρουαρίου 1974 η Ασφάλεια ανακοίνωνε την "εξάρθρωση" του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες συλλήψεις, που συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και το κλιμάκιο του Π.Γ. και της Κ.Ε. του κόμματος που δρούσε παράνομα στην Ελλάδα (Αντώνης Αμπατιέλος, Νίκος Καλούδης, Μίνα Γιάννου κ.ά.), ηγετικά στελέχη της ΚΝΕ, όπως οι Κώστας Κάππος, Δημήτρης Γόντικας, Θόδωρος Τζιαντζής κ.ά., και μεγάλος αριθμός αγωνιστών της οργάνωσης και της Αντι-ΕΦΕΕ που είχαν περάσει στην παρανομία μετά από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973.

Παρά τους πανηγυρισμούς της Ασφάλειας και της Χούντας Ιωαννίδη, όσο κι αν το πλήγμα ήταν μεγάλο, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η Αντι-ΕΦΕΕ συνέχισαν τη δραστηριότητά τους, έχοντας συγκροτήσει μηχανισμό ικανό να λειτουργεί σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας. 

Θα ακολουθήσει τον Μάρτιο σοβαρό πλήγμα στην τροτσκιστική Εργατική Διεθνιστική Ένωση (ΕΔΕ), και τον Μάιο στο ΕΚΚΕ και την ΑΑΣΠΕ. 

Οι συλληφθέντες, όπως είναι ευνόητο, υπέστησαν άγρια βασανιστήρια, για τα οποία ήταν ελάχιστοι αυτοί που τιμωρήθηκαν από τη μεταπολιτευτική Δικαιοσύνη, και μάλιστα σε ποινές που τους επέτρεψαν να είναι και πάλι ελεύθεροι μετά από πολύ λίγα χρόνια ή και μερικούς μήνες.

Πολλοί/ες, από το κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πιάστηκαν τον Φλεβάρη απελευθερώθηκαν δυο μέρες μετά την πτώση της χούντας από τον Κορυδαλλό. Υπάρχουν τα σχετικά - πολύ συγκινητικά - στιγμιότυπα στις "Μαρτυρίες" του Καβουκίδη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την ανακοίνωση και του ΚΚΕ, που δηλώνει "αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου", η Αριστερά, στο σύνολό της, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να σωπαίνει; Ή δεν έχει χρόνο, γιατί παρακολουθεί τους ομοϊδεάτες του, τους Podemos, και αγωνιά αν θα τα βγάλουν πέρα με τα πλήθη που διαδηλώνουν υπέρ του κρατούμενου αντιμοναρχικού καλλιτέχνη Πάμπλο Χασέλ; Έχουν Γεροβασίλη στην Ισπανία;

Σχολιο.- Τελικά, έβγαλαν ανακοίνωση και οι Σπίρτζης-Ξανθόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Περιμένουμε τώρα να καταγγείλουν και τους Podemos για το όργιο αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών και για τη σύλληψη του νεαρού ράπερ.

Σχολιο.- Έχει πάρει θέση, από την αρχή,ο πρώτος στην συνέντευξη πού είχε δώσει στον Ν Χατζηνικολάου.Οπως πολύ καλά ξέρετε,το τμήμα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελείται από ένα άνθρωπο, πού τώρα καί 30 χρόνια, παλεύει για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, καί τά δικαιώματα των κρατουμένων, τόν Π Λάμπρου.Αν .. λοιπόν δεν ήμαστε αρκετά ενημερωμένοι σέ ένα θέμα, δεν είναι ανάγκη ,να βγαίνουν απωθημένα...

σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άτομο που είπε κάποτε την προσωπική του άποψη; Τι λέτε, κύριε; Και με ποιο δικαίωμα μιλάτε για απωθημένα; Μόλις σήμερα και μάλιστα μετά από ώρα αφότου έγραψα αυτό το κείμενο, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση των Σπίρτζη και Ξανθόπουλου. Επειδή εσείς δεν ενημερώνεστε, νομίζετε πως κάνουμε όλοι το ίδιο; Θα σας παρακαλούσα να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε. Τα πνευμόνια μου ακόμη κατεστραμμένα είναι από τα χημικά της συριζαίικης αληταμπουρίας και έρχεται ο κάθε απολογητής της να μου κάνει και υποδείξεις; Σας παρακαλώ πολύ!

Και απ' όσο ξέρω το Τμήμα Δικαιωμάτων δεν είναι ένας αλλά πολλοί άνθρωποι και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη λογοκρισία που τους επιβάλλει η κομματική ηγεσία. Αλλά πού να τα ξέρετε αυτά! Είναι που σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε!

Σχολιο.- Έχουν βγάλει σχετικά κοινή ανακοίνωση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΡΒΟΝΟΥΣ! 

Από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη μέχρι τη Βαλένθια και το Μπιλμπάο, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σοσιαλιστών και Podemos, μετά τη σύλληψη του νεαρού κομμουνιστή ράπερ Πάμπλο Χασέλ.

Αιτία της σύλληψής του είναι τα τραγούδια του, που θεωρούνται υβριστικά για τη Μοναρχία (τη ρυπαρή οικογένεια των Βουρβόνων που παρέλαβε την εξουσία από τον φρανκισμό) και την αστυνομία (που βασανίζει και δολοφονεί), ενώ συνάμα "εξυμνούν τρομοκρατικές οργανώσεις", όπως χαρακτηρίζονται αυτές που διεξήγαγαν ένοπλο αγώνα κατά της δικτατορίας Φράνκο. 

Τούτες τις μέρες στην Ισπανία κατεξευτελίζεται η Κεντροαριστερά του ρεαλισμού και του "τι να κάνουμε; Ας πρόσεχε κι αυτός! Δεν μπορεί κανείς να βρίζει ατιμώρητος το Στέμμα!", και η δήθεν δημοκρατικότητα της Ε.Ε. Μιας Ε.Ε. που όταν θίγονται οι Βουρβόνοι ξεχνάει τις διακηρύξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τόσο συνηθισμένων όταν πρόκειται για καμιά Βενεζουέλα ή καμιά Κούβα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#dear_world

Ο μικρός Μπάνος από την Καρδίτσα είμαι πάλι. Στην Ελλάδα μάς κυβερνάει μια δράκα παιδεραστών και κλακαδόρων που συγκαλύπτουν τους παιδεραστές. Pizzagate και βάλε. Πότε επιτέλους λέτε να επέμβετε;

Τι πρέπει δηλαδή να κάνω, ψήφισμα στο αβάαζ;; Να κάνω...

Ευχαριστώ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά έκανε μαθήματα ορθοφωνίας ο Λιγνάδης στον "ανέμελο... Μωυσή" ή όχι; Για να μη μείνουμε, τελικά, με την απορία και την άγνοια σχετικά με τους "μεγάλους δασκάλους του κοσμαγάπητου ηγέτη".

μη τη ρωτάς την υπουργό, το σύννεφο και το φεγγάρι...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πολύ απλά... 

- η στρατηγική θα είναι "έρευνα" για "όλους", ή για καμια τριανταριά για τους οποιους έχει ακουστέι "κάτι", είτε αυτό είναι υβριστική συμπεριφορά είτε κύκλωμα παιδοβιασμών. μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό που θα κρατήσει χρόνια θα ανακατέψουμε (και φυσικά θα κρύψουμε) το κύριο...

- την "έρευνα" την κάνει η ...κυβέρνηση, άρα...

- μέσα σε αυτην την "τριανταρια" θα υπάρχουν από όλες τις πολιτικές παρατάξεις οπότε "όλοι ίδιοι είναι"

Συμπέρασμα: ο "γνωστός" πρέπει να κρατάει από τα... 

πολλούς και πολύ ψηλά! 

Αναλαμβάνουν το κόστος της κατακραυγής, κρατάνε την πιο απεχθή υπουργό της Μεταπολίτευσης προφανώς γιατί αυτό που φοβούνται αν ανοίξει το στόμα ο..." γνωστός", θα είναι σεισμός!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαπατήθηκε η καϋμεΝουλα κυρά-Τσιμεντώνει...τήν ακρόπολη...από τήν υποκριτική του Λιγναδη που θεωρεί οτι είναι ενας επικινδυνος ανθρωπος...

Όμως η Λίνα Μενδώνη ειχε πει στις 22 Ιουνίου 2020 στη Βουλή.

«Εκτός κύριε βουλευτά, αν εσείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί, πέρα από τις ικανότητες, και το ΗΘΟΣ του Λιγνάδη... αν είναι έτσι, να το πείτε ευθέως»...

Σχολιο.- αντρας ειναι αυτος που σεβεται τις γυναικες και τα παιδια... ποιος ειναι αντρας??? Ο Λιγνάδης ??? και η Μενδώνη θλιβεροι αμφοτεροι

Σχολιο.- Ο Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος της Μαρέβα. Που να τον ξέρει ο Κούλης

Σχολιο.- Ούτε μια παραίτηση Αισχος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή ο Μητσοτακης δεν ήξερε ότι μια Μκο έδινε ανήλικα παιδιά προσφυγακια στο Λιγναδη, η οποία λογικά είναι η Action Aid όπου από πίσω είναι η Αλεξία Μητσοτακη και η οικογενεια Μητσοτακη;; γιατι ήθελε να τους κάνει θέατρο το αρχιδι;; Μια χαρά ήξερε και ήξερε τι καπνό φουμαρει ο Λιγναδης, ο οποίος δεν το πολυεκρυβε κιόλας. Δείγματα είχε δώσει, και μέσα στο κόλπο αυτό είναι χωμένοι και άλλοι. Ήξερε  ο Μητσοτακης τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα του Λιγναδη, αλλα έπαιρναν και άλλοι μεζέ εκτός από το Λιγναδη. Είχαν κάνει οι μπασταρδοι το σπίτι στο Μεταξουργείο Ταυλανδη οι γαμιοληδες. Μην κρυβόμαστε πίσω από τση δαχτυλες μας. Αυτό είναι το νεοφιλελευθερο ακροδεξιο ελλαδιτικο πουταναριο.Πισσα και πουπουλα σε αυτά τα καργιολια που δυναστευουν τη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέντευξη Δημήτρη Λιγνάδη στις 6/4/2012 στη σελίδα "Ogdoo". Παραθέτω ερώτηση απάντηση αυτούσια: 

Ερώτηση: Αν υποθετικά πάντα, υπήρχε μία μηχανή του χρόνου σε ποιά χρονική περίοδο θα θέλατε να σας πετάξει;

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην Αρχαία Ελλάδα. Γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο οι άνθρωποι ήταν πολύ ανοιχτά πνεύματα, ήταν δεκτικοί και ανεκτικοί σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ έρωτα, ήταν ένα το κεφάλι με το σώμα... όχι σαν τους σημερινούς ανθρώπους που είναι αριστεροί από το λαιμό και πάνω και καπιταλιστές από το λαιμό και κάτω και κουβαλούν όλα τα πρέπει και τα μη. Και αν νομίζεις πως επέλεξα την εποχή αυτή γιατί δεν πιστεύω στο Θεό θα σου πω πως πιστεύω στο Θεό.

Δεν είναι ανεκτική η σημερινή κοινωνία σε ποιο είδους "έρωτα"; 

Όλα τα είδη "έρωτα" επιτρέπονται στην σημερινή κοινωνία εκτός από ένα, αν και η παιδεραστία στην Αρχαία Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ο συγκεκριμένος έκανε επί δεκαετίες. Την είδε και Σωκράτης ο Λιγνάδης; Το κώνειο πάντως ο Σωκράτης δεν το ήπιε μόνο για τα "καινά δαιμόνια" που εισήγαγε στην κοινωνία των Αθηνών. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κάνουμε το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο. Η Ύβρις δεν μπορεί για πάντα να είναι κυρίαρχη. Ακολουθεί η Νέμεσις των αδικημένων και η τιμωρία  των αδίκων από τους αδικημένους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι μέγιστο ατόπημα η ψυχολογικοποίηση των πάντων.Δεν με νοιάζει αν ο Λιγνάδης είναι ψυχικά άρρωστος.Αυτό που με νοιάζει είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια κρυβόταν πίσω από τη μόρφωσή του και το ρόλο του,εκμεταλλευόμενος ανήλικα κορίτσια και αγόρια παριστάνοντας τον δάσκαλο -μύστη της πνευματικής και σεξουαλικής εμπειρίας.

Σε τέτοιες περιτπώσεις πιστεύω ότι θα έπρεπε να εφαρμοστεί η θανατική ποινή,αλλά όχι σε ένα καθεστώς αστικό,διότι θα αξιοποιηθεί και για άλλες περιπτώσεις. Τέτοιοι άνθρωποι αν τους δοθεί η ευκαιρία θα το ξανακάνουν και παρότι τη γλίτωσε το 2002 από τις μαχαιριές που έφαγε,στην συνέχεια συνέχισε να κάνει τα ίδια και χειρότερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νεκρός 45χρονος μάγειρας σε πλοίο της Blue Star Ferries έπαθε ανακοπή καρδιάς και λιποθυμησε.45 χρονών ήταν ο ανθρωπος..Δυστυχώς η κατάσταση και σε αυτόν τον κλάδο δεν είναι καλή και παρα πολλοι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο και την πολυτέλεια να κοιτάξουν την υγεία τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Επιβολή προστίμου από Εφορία γιατί πλήρωσε τους φόρους της μητέρας της

Η κόρη έδωσε χρήματα στη μητέρα της, για να πληρώσει τους φόρους, όπως άλλωστε απέδειξαν, με τα παραστατικά των τραπεζών - Η ΔΟΥ Ζ’ της Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών και επικύρωσε το πρόστιμο

18.02.2021 09:50

Μια ιστορία απόλυτης φορολογικής τρέλας εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε... σκηνοθεσία της ΔΟΥ Ζ' Θεσσαλονίκης, η οποία επέβαλε πρόστιμο σε μια μητέρα, επειδή η κόρη της, της έδωσε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ένα ποσό 4.300 ευρώ για να πληρώσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Η υπόθεση αναδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργούν οι «τυφλοί» έλεγχοι των τραπεζικών λογαριασμών και ταλαιπωρούν για μήνες ή και χρόνια τους φορολογούμενους που καλούνται, πολλές φορές, να αποδείξουν τα αυτονόητα. Την ώρα που άλλα σκάνδαλα, που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη δεν ελέγχθηκαν εγκαίρως και αφέθηκαν να παραγραφούν χιλιάδες υποθέσεις, η Εφορία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για τον έλεγχο μικροποσών καταθέσεων που μεταφέρονται μεταξύ οικογενειακών λογαριασμών.

Η ταλαιπωρία μητέρας και κόρης, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019, όταν από τους ελέγχους των τραπεζικών καταθέσεων που έγιναν για το έτος 2013, από την ΥΕΔΔΕ, βρέθηκε και μια μεταφορά ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό φορολογούμενης, ύψους 4.340,51 ευρώ, προς τη μητέρα της και τους κοινοποιήθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου δωρεάς.

Σύμφωνα με την εφορία, για το ποσό θα έπρεπε να καταβληθεί φόρος δωρεάς και στο πλαίσιο αυτό τους καταλογίστηκε πρόστιμο και προσαυξήσεις ύψους 835,03 ευρώ! Δηλαδή, για να βοηθήσει ένα μέλος της οικογένειας το άλλο, θα πρέπει, υπό προϋποθέσεις, να πληρώσει φόρος δωρεάς. Συγκεκριμένα, με οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου δωρεάς, του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Ζ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, επιβλήθηκε το 2019 στην προσφεύγουσα, φόρος δωρεάς ποσού 434,05€ και πρόστιμο ανακρίβειας άρθρου 58 και τόκοι άρθρου 53 ν.4174/2013 ποσού 403,98€, ήτοι συνολικό ποσό 838,03€, λόγω μη υποβολής δήλωσης φόρου άτυπης δωρεάς χρημάτων, συνολικού ποσού 4.340,51€, που κατατέθηκαν στον ατομικό της τραπεζικό λογαριασμό από την θυγατέρα της, στις 20/03/2013.

Μητέρα και κόρη, όταν κλήθηκαν για εξηγήσεις από την εφορία, υποστήριξαν, ότι η κόρη έδωσε χρήματα στη μητέρα της, για να πληρώσει τους φόρους, όπως άλλωστε απέδειξαν, με τα παραστατικά των τραπεζών. Η ΔΟΥ Ζ’ της Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών και επικύρωσε το πρόστιμο.

Προσέφυγαν στη ΔΕΔ

Κατόπιν αυτού, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, για να βρουν το δίκιο τους και, ευτυχώς, το βρήκαν. Σύμφωνα με την υπ. αρ. 738/2020, απόφαση της ΔΕΔ, αιτία του ελέγχου αποτέλεσε το υπ' αριθ. πρωτ. ΕΜΠ /25.10.2018 δελτίο πληροφοριών της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που απεστάλη στη Δ.Ο.Υ. Ζ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και αφορούσε σε έρευνα κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών της προσφεύγουσας από την ανάλυση των οποίων προέκυπτε παροχή χρηματικού ποσού άνευ ανταλλάγματος από την θυγατέρα της, συνολικού ποσού 4.340,51 ευρώ.

Η προσφεύγουσα, με την υπό κρίση ενδικοφανή προσφυγή, ζητά να γίνει αυτή δεκτή και να ακυρωθεί ή άλλως να μεταρρυθμιστεί η προαναφερθείσα πράξη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο καταλογισμός φόρου άτυπης δωρεάς είναι εσφαλμένος και μη νόμιμος κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 34 του ν.2961/2001 σε συνδυασμό με τις οικείες διατάξεις του Αστικού Κώδικα (496 επ.). Η εν λόγω πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού δεν φέρει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά της άτυπης δωρεάς, δεν επήλθε επαύξηση της περιουσίας της αλλά το υπό κρίση χρηματικό ποσό χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων της οικογένειας.

Στη συνέχεια αφού αναφέρει τη νομολογία περί δωρεών, η ΔΕΔ κρίνει:

«Επειδή, κατόπιν όλων των ανωτέρω κρίνουμε διά της παρούσης ότι δεν εγχώρησε άτυπη δωρεά χρημάτων εκ μέρους της θυγατέρας της, ποσού 4.340,51€, προς την προσφεύγουσα. Εφόσον, η ελεγκτική αρχή, η οποία φέρει το βάρος της απόδειξης, δεν απέδειξε ότι η μεταφορά του εν λόγω χρηματικού ποσού έγινε από χαριστική αιτία (animus donandi) αλλά στηρίχθηκε για τον καταλογισμό του ένδικου φόρου στην στιγμιαία και βραχυχρόνια επαύξηση της περιουσίας της προσφεύγουσας εξαιτίας της μεταφοράς χρηματικού ποσού 4.340,51€ στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Ωστόσο, στην εν λόγω περίπτωση δεν συντρέχει «αληθής» απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία που είτε προσκόμισε στον έλεγχο είτε συνυπέβαλε με την υπό εξέταση ενδικοφανή προσφυγή η προσφεύγουσα, η μεταφορά του εν λόγω χρηματικού ποσού έγινε για την εκπλήρωση οικογενειακών υποχρεώσεων (πληρωμή φόρων της θυγατέρας)». Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός της προσφεύγουσας περί εσφαλμένου και μη νόμιμου καταλογισμού φόρου άτυπης δωρεάς, έχει νομικό έρεισμα και γίνεται αποδεκτός. Πάντως οι δύο φορολογούμενες ταλαιπωρήθηκαν για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, μέχρι να βρουν το δίκιο τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα πόσο σπουδαία, πόσο μα πόσο σπουδαία η Χρύσα Ρώπα. Ειναι σπαρακτική, είναι λυτρωτική. Αντιγράφω από το  20/20 Magazine  

https://www.facebook.com/2020mag.gr/

"Δεν νοιώθω την παραμικρή ηθική υποχρέωση να βγω σε κανένα κανάλι, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για να δηλώσω την αυτονόητη συμπαράσταση μου στα θύματα σε όλα αυτά τα κορίτσια – αγόρια που είχαν την ατυχία να συναντήσουν αυτά τα κωλόπαιδα, τους ξεφτίλες, τους τσάμπα μάγκες που κρατούσαν το μέτρο της ηθικής, του ταλέντου, της σωστής άποψης, της αλήθειας,. της αντικειμενικότητας, της καλλιτεχνικής γενναιοδωρίας, που ποτέ δεν χρωστούσαν σε κανέναν τίποτα αλλά όλοι τους χρωστούσαν.

Δεν με νοιάζει να καταλάβω γιατί τώρα και γιατί αύριο και γιατί σε μήνες και γιατί σε χρόνια.

Με νοιάζει να μην φοβάται κανείς. Με νοιάζει να φοβούνται αυτά τα καθάρματα που τολμούν να ρίχνουν βιτριόλι στις ζωές αυτών που ξεκινούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

[...]

Μπράβο ρε!

Οι πετυχημένοι νάρκισσοι μου είπε ένας φίλος μου. Οι εξαρτημένοι σεξουαλικά μου είπε ένας άλλος. Δεν με αφορούν αυτές οι αναλύσεις τώρα, θέλω να κάνω εμετό και να δώσω μπουνιές, να γυρίσω το χρόνο πίσω….

Να πάω όπου υπάρχουν παιδιά να κόψω τα χέρια που τα χτυπάν, που τα βιάζουν, που ποτέ δεν θα μπορέσω να τα βοηθήσω ποτέ.

Αυτό με βασανίζει. Δεν είμαι καλά σταμάτησε ο χρόνος στο κεφάλι μου δεν μπορώ να μετακινηθώ από την καρέκλα μου δεν δέχεται εντολές το σώμα μου.

Αυτό θα πω και θα κλείσω. Για τους άλλους, για όσους δεν μπορούν να πουν, να μιλήσουν, να μοιραστούν, να καταγγείλουν, που μπόρεσαν να ξεφύγουν να γλυτώσουν από άρρωστες συμπεριφορές που τους επιβλήθηκαν με βίαιο χειριστικό τρόπο.

Για αυτούς που ποτέ δεν θα ανοίξουν το στόμα τους γιατί δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν στην κόλαση έχω να πω ότι το σύμπαν τους αποκατέστησε.

Δεν περιμένουν καμία δικαίωση. Γιατί τα βιτριόλια που τους έριξαν στη ψυχή και στο μυαλό. Για αυτά δεν υπάρχουν ούτε νοσοκομεία, ούτε δικαστήρια, ούτε ποινές, ούτε καταγγελίες, ούτε δικαίωση, ούτε αποδείξεις …παρά μόνο αγώνας, αγώνας δρόμου, αγώνας φευγιού για να πας εκεί όπου δεν χρειάζεται να απόδειξης ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Για τα θύματα ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Από όλα αυτά τα σκοτάδια μπορείς να βγεις μόνο όταν βρεθεί κάποιος να σου πει όχι δεν είναι έτσι, δεν είσαι στο σύννεφο, αυτό δεν είναι σύννεφο, είναι ομίχλη, όποτε μην φοβάσαι, προχωρά, δεν θα κρεμοτσακιστείς.

Δεν είναι σύννεφο, είναι ένα κομματάκι ομίχλη. Έλα, έχει ΦΩΣ έξω και ίσως και μια αγκαλιά.

Τώρα η αγκαλιά είναι πολύ μεγάλη. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Και μας χωράει όλους".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαική χώρα που παράγει δημ. υπαλλήλους και μνημόνια, εξάγει φοιτητές και ανέργους σε ευρώπη, αμερική, αυστραλία κτλ, βιομηχανίες σε βουλγαρία, τουρκία, σκόπια.. κτλ και κατοικείται από λαθρομετανάστες, μουσουλμάνους.... και έλληνες που ακόμη αντέχουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ΒΟΜΒΕΣ” ΑΠO THN ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – Η ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ – Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΡΩΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

19|02|2021 08:30

«Ο Μαρινάκης φαίνεται να είναι άθικτος, τίποτα δεν τον αγγίζει» αναφέρει το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δικτύου NOS με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League.

Το εκτενές δημοσίευμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που φιλοξενεί το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS (Nederlandse Omroep Stichting), με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League, δημοσίευσε στα ελληνικά η «Αυγή».

Το NOS σημειώνει με νόημα ότι ζωή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, διαβάζεται σαν ένα ελληνικό μυθιστόρημα εγκλήματος και αναφέρεται στην υπόθεση των 2,1 ηρωίνης του Noor One, στους στημένους αγώνες αλλά και στη στενή φιλία του εφοπλιστή με την οικογένεια Μητσοτάκη. «Ο Μαρινάκης φαίνεται να είναι άθικτος, τίποτα δεν τον αγγίζει» επισημαίνεται στο ενυπόγραφο δημοσίευμα.

«Είναι μεγιστάνας της ναυτιλίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ένας οικογενειακός φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού, de facto δήμαρχος του Πειραιά, έχει κατηγορηθεί δύο φορές για τον καθορισμό αγώνων, ενώ έχει εμπλακεί στη μεταφορά μιας τεράστιας αποστολής ηρωίνης. Όλες φορές τις γλίτωσε. Η ζωή του Ευάγγελου Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αντίπαλος της PSV στο Europa League, διαβάζεται σαν ένα ελληνικό μυθιστόρημα εγκλήματος» σημειώνεται εισαγωγικά.

«Άθικτος»

«Ο Μαρινάκης φαίνεται ανέγγιχτος. Υπάρχουν πολλά κενά στον νόμο στην Ελλάδα, από τα οποία ωφελούνται ισχυροί άνθρωποι.

Ο 53χρονος πολυεκατομμυριούχος είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη» τονίζει το NOS και αναφέρει ότι ο πατέρας του Μαρινάκη ήταν καλός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σημειώνει επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στην εμπλοκή του Μαρινάκη στα στημένα παιχνίδια και στην αθώωση του για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Τέλος, γίνεται εκτενή αναφορά στην υπόθεση του Noor One.

«Το όνομά του εμφανίστηκε επίσης στην περίπτωση του Noor One, ενός πετρελαιοφόρου που μετέφερε το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης.

Το Noor One είχε τουλάχιστον 2.000 κιλά ηρωίνης. Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του φορτίου, οι ειδικοί σκύλοι ναρκωτικών της ελληνικής αστυνομίας “τρελάθηκαν” στην επιδρομή σε μια αποθήκη, όπου βρέθηκαν 500 από τα 2.000 κιλά.

“Υπήρχε τόση ηρωίνη που τα σκυλιά δεν ήξεραν πού να πάνε”, είπε αργότερα ο αρχηγός της τοπικής ακτοφυλακής» τονίζει το NOS ενώ επισημαίνει ότι αν και υπήρχαν στοιχεία ενάντια στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, η έρευνα σταμάτησε.

«Ο υπέροχος κόσμος του Μαρινάκη»

«Μήπως όλες οι εικασίες σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του στο μεγαλύτερο εντοπισμό ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης έβλαψαν τον Μαρινάκη; Όχι ακριβώς Η δύναμη και η επιρροή του αυξήθηκαν» τονίζει το Nederlandse Omroep Stichting και αναφέρεται στην αγορά του Mega Channel και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest.

«Ο Μαρινάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς για συμμετοχή του στο εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα. “Μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού μου επιτέθηκαν συνεχώς. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ γιατί δεν έκανα τίποτα κακό.”

Καλώς ήλθατε στον υπέροχο κόσμο του Ευάγγελου Μαρινάκη» καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχολιο.- Βλέπω τον Χίο, από την ιστοσελίδα ΜΑΚΕLΕΙΟ.GR του οποίου αναπαράγεται η είδηση να παίρνει σειρά στην 10μελή ομάδα μαρτύρων που...απεβίωσαν από φυσικά αίτια

Σχολιο.- Ο Μαρινάκης θα κατέβει στίς εκλογές κάποια στιγμή όπως ο Εσκομπάρ στήν Κολομβία,αυτή τήν στιγμή προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ τού και να παρουσιαστεί σάν μεγάλος ευεργέτης και φιλάνθρωπος με τις διάφορες δωρεές πού κάνει στόν Πειραιά και αλλού.

Επίσης να γνωρίζεται ότι έχει κάνει ειδικά σεμινάρια γιά να μάθει να μιλάει γιατί ήταν εντελώς γίδι και δέν κάνω πλάκα είναι αληθινό αυτό πού γράφω.

Οπότε όλα δείχνουν πώς ο Βαγγέλας θα κατέβει στήν πολιτική όταν θα είναι έτοιμος και όταν θα είναι οι συνθήκες κατάληλλές και να είστε σίγουροί ότι δέν θα κατέβει σάν υποψήφιος με τήν ΝΔ.

Σχολιο.- Και ο μητροπολιτης πειραιως του πλεκει το εγκωμιο. Ο κοσμος ξερει τι ειναι ο μαρινακης. Η προδοσια ειναι απο αυτους που πιστευεις ως τιμιους(σαν τον μητροπολιτη πειραιως) που καταντησε υπαλληλος του. Ουτε ο υπαλληλος τσουκαλας δεν λεει τετοια λογια για το αφεντικο του. Η εκκλησια δεν πρεπει να κανει πολιτικη. Γιατι απο φλογερος μητροπολιτης που τα εχωνες στους εθνομηδενιστες εγινες υπερασπιστης του μαρινακη και καταντησες σαν τον ιερωνυμο που εβγαλε τον σταυρο οταν πηγε τροφιμα στους λαθρομεταναστες.παραιτηθειτε να μπουνε πατριωτες που αγαπανε την ελλαδα και οχι τα αφεντικα τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λιγνάδης φέρεται να «ψώνιζε» λαθρομεταναστόπουλα

19.02.2021 | 17:40

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο Documento, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσέγγιζε λαθρομεταναστόπουλα από ΜΚΟ, χωρίς ακόμα να μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι πράξεις του «σκηνοθέτη – ηθοποιού» ήταν εν γνώσει των συγκεκριμένων οργανώσεων.

Πόσοι γνωστοί υπουργοί του καθεστώτος, δεν έκαναν τα ίδια, όπως λέγεται;;;

Όταν ο λαός ψηφίζει τέτοιους ανθρώπους, ε, τέτοιο μέλλον ορίζει για τα παιδιά του.

Και τελικά, τα διώχνει στα ξένα, εργάτες των ξένων, φέρνοντας στον τόπο μας Πακιστανούς κι Αφρικάνους, για να "βολεύουν" τους δυνάστες τους.

Τραγωδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πιό πολλοί, είστε εγκλωβισμένοι σε παλιά ψέμματα, προδωμένοι, φοβισμένοι, παράλυτοι.

Ακούστε τί λέει το ΕΠΑΜ από το 2011.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και 12 Belharra νά'χαμε, το "Τσεσμέ" πάλι ανενόχλητο θα έβγαινε, στο κέντρο του Αιγαίου.

Δεν μας λείπουν όπλα,

ΗΓΕΣΙΑ ΛΕΙΠΕΙ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Amfipoli News

Στα 1999 η Μενδώνη σταμάτησε τις ανασκαφές στα Στάγειρα.

Στα 2002 μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελλάνας.

Στα 2011 μπάζωσε τον Βωμό των Δώδεκα Θεών.

Στα 2013 μπάζωσε τον Ναό του Θρώνακος Απόλλωνα.

Στα 2014 τελείωσε και την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Στα 2019 ενέκρινε την καταστροφή του Αρχαιολογικού Χώρου Σκουριών και χάρισε τον αρχαιολογικό χώρο Κωλιάδα Άκρα στον Λάτση.

Το καταλληλότερο άτομο στην καταλληλότερη θέση, μαζί με την φίλη της Παναγιωταρέα στο υπουργείο όχι του πολιτισμού αλλά του θαψίματος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κα Υπουργέ,

Επιβεβαιώστε μου παρακαλώ...

Αν κάποιος συγκεντρώσει στις πανελλήνιες 10.000 μόρια δεν είναι άξιος να φοιτήσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά αν έχει 10.000 ευρώ το χρόνο, ακόμα και με μηδεν μόρια, είναι άριστος και φυσικά άξιος να σπουδάσει ιδιωτικά ή και να αγοράσει όποιο πτυχίο θέλει από τα κολλέγια, σωστά;

Ο φοιτητής που προέρχεται από οικογένεια όχι της δικής σας ταξεως αλλά ολίγον...φτωχότερης κι ο οποίος συνδυάζει τις σπουδές του με εργασία από ανάγκη κι όχι από βίτσιο, καθυστερώντας να πάρει πτυχίο, θα διαγράφεται από το πανεπιστήμιο ως βαρίδι, ναι;

30.000 οικογένειες, όσοι κι οι μαθητές που θα αποκλειστούν από τα δημόσια πανεπιστήμια, θα αναγκαστούν να πληρώσουν δυσβάσταχτο χαράτσι στους φίλους σας κολλεγιάρχες για να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, καλά τα λέω;

Προφανώς και δεν ξεπεράσατε ποτέ την αποτυχία σας να περάσετε σε ελληνικό πανεπιστήμιο κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. 

Υ.Γ. την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε κάποιο χειρουργείο, σας παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε ότι επιλέξατε γιατρό απόφοιτο του New York College και όχι της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Προσωπικά, μόνο έτσι θα πειστώ ότι είναι...ισάξιοι. 

#ΚεραμΕΩΣ_ΕΔΩ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πρέπει να αναφέρεται ως γνωστός σκηνοθέτης κ όχι σαν γνωστός παιδοβιαστής ο Λιγνάδης ?

Ντροπή ..ο ξεφτίλας έφαγε μηνυση για βιασμό σε ανήλικο που δεν εχει ευτυχώς παραγραφεί ακόμα ..

Σχολιο.- Γιατί είναι δικός τους!!!!

Γιατι,ειναι προστατευομενος των αριστων ελεεινων ΔΕΞΙΩΝ!!!!Αυτο..

Σχολιο.- Τόσες καταγγελίες για μέρες ολόκληρες γυρω απο το ονομα του ..και τηρούσαν σιγή ιχθύος..αναρωτιέμαι

πραγματικά γιατί του άφησαν το χρον.περιθωριο να σβησει απο τον υπολογιστή του διάφορα ενοχοποητικά στοιχεια για παραδειγμα..δηλαδη τωρα που εφαγε τη μήνυση για βιασμο ανηλίκου που δεν εχει παραγραφει ακόμα αναγκαστηκαν κ ξύπνησαν κ έκαναν δηλώσεις? Να θυμηθουμε και τον Γεωργιαδη με το σκανδαλο (οχι απλο μελος της ΝΔ )αλλά βουλευτής της ΝΔ που ανελαβε κ την προεκλογικη της εκστρατεία..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις κακοκαιρίες και τις διακοπές ρεύματος και νερού είναι ακριβώς το ανέκδοτο με τον Πόντιο που βλέπει μια μπανανόφλουδα δέκα μέτρα μπροστά του κ λέει " πω ρε πούστη μου πάλι θα πέσω !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σβήσαμε τα καλοριφέρ και τα φώτα για να ζήσουμε λίγο όπως ζουν στην Εκάλη οι πλούσιοι .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύβοια: Σοβαρά επεισόδια σε ξενοδοχείο που διαμένουν μετανάστες στην Αμάρυνθο – 40 συλλήψεις

19-02-2021 - 8:55πμ

Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο που διαμένουν μετανάστες, στην Αμάρυνθο Εύβοιας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, στο ξενοδοχείο επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ ομάδων μεταναστών και προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στο εσωτερικό της μονάδας.

Για να ηρεμήσει η κατάσταση χρειάστηκε να επέμβει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και να γίνει εκτεταμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν Κλιμάκια της Ασφάλειας, της Ομάδας Δ, της Β ΟΠΚΕ και Γ ΟΠΚΕ από την Ιστιαία.

Αποτέλεσμα της επέμβασης ήταν να συλληφθούν περίπου 40 μετανάστες και να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σχολιο.- ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΦΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΕΔΩ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ

19/02/2021 

Σε λίγες εβδομάδες κλείνουμε κοντά ένα χρόνο από την εκκίνηση των λοκ-ντάουν. “Ας πιεστούμε για λίγο καιρό”, “οι μαζικοί τάφοι του Μπέργκαμο”, “οι κρίσιμες δύο εβδομάδες”, “η κακιά νεολαία”, “τα μαγικά εμβόλια” και τώρα το τελευταίο επεισόδιο αυτού του κακογραμμένου σεναρίου “οι επικίνδυνες μεταλλάξεις”.

Η ζωή μας προσιδιάζει σιγά σιγά σε ένα καλοστημένο σενάριο.

Το δράμα, η πλοκή, το φως στο τούνελ και οι ήρωες. Αν μη τι άλλο πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτού του ιδεολογικού οπλοστασίου, το οποίο παρέα με την απροκάλυπτη βία εξασφάλισε μία συγκλονιστική σιωπή στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Οι καραντίνες, ενώ είναι υγειονομικά άχρηστες, επικοινωνιακά χτισμένες ώστε οτιδήποτε πάει στραβά να αποδίδεται στην ατομική ευθύνη και όχι την κεντρική διοίκηση, συνεχίζονται με την ίδια απαρέγκλιτη επανάληψη. Θα μπορούσαν να γίνουν χιλιάδες άλλα πράγματα για την καταπολέμηση του ιού χωρίς να μπούν οι κοινωνίες στον πάγο.

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ξεκάθαρο όλο και περισσότερο ένα συμπέρασμα: με την κοινωνία στον πάγο και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις ουσιαστικά καταργημένο, η κυβέρνηση και οι λακέδες της μπορούν να φέρονται ουσιαστικά ως μία κοινοβουλευτική δικτατορία χωρίς να απολογούνται σε κανέναν.

Τα λοκ- ντάουν αποτέλεσαν και αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο με το οποίο κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να περάσουν νομοσχέδια με πνοή πενηνταετίας μέσα σε ένα χρόνο. Ενώ νομίζαμε ότι «σώζαμε ζωές», καταδικάσαμε την υπαρκτή ζωή είτε μέσα από την καπιταλιστική αναδιάρθωση μέσω της συγκέντρωσης όλου του πλούτου στις high-tech βιομηχανίες, είτε μέσω των νομοθετικών αλλαγών, είτε τέλος μέσω της εγκαθίδρυσης ενός γενικευμένου φόβου που καθιστά τον κόσμο ευάλωτο σε σωτήρες κάθε τύπου, θρησκευτικού και μη.

Την ίδια στιγμή όμως που όλοι πίστευαν ότι με τα λοκ-νταουν αποφεύγουμε καταστάσεις τύπου Μπέργκαμο, αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν μία τεραστίων διαστάσεων αναδιάρθρωση της κοινωνίας υπέρ του κεφαλαίου και της Συντήρησης στο φόντο μίας κρίσης της δημόσιας υγείας που δεν αντιστοιχούσε στη φονικότητα του ιού αλλά στο διαλυμένο από το νεοφιλελευθερισμό δημόσιο σύστημα υγείας.

Είναι βέβαιο ότι όσα χυδαία και απαράδεκτα βλέπουμε να εξελίσσονται στο πολιτικό βίο της Ελλάδας τα είχαν χαραγμένα εδώ και καιρό στα σάπια κεφάλια τους. Γιατί εν τέλει το υπόδειγμα της Δεξιάς είναι μια κοινωνία εθελούσιου ή επιβεβλημένου ελέγχου, όπου σε κανένα επίπεδο δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση του λόγου, της ηθικής και του πολιτισμού της. Όμως μέσα σε συνθήκες εθελούσιου εγκλεισμού μπορούν επιτέλους να τα περνάνε όλα δίχως κανένα κόστος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπον για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν 

Ο Δημήτρης Κουφοντινας . ήταν ήδη στις αγροτικές φυλακές από το 2018 αν δεν κάνω λάθος και εκεί εξέτιε (προ πανδημίας). 

η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που λέει οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να εκτίουν σε αγροτικές (ώστε να τον κλείσει, αυτόν και όποιον άλλον στο μέλλον, σε πιο 'στενή' φυλακή). 

Ο ίδιος νόμος λέει ότι θα πρέπει να επιστρέψει στην πρότερη φυλακή προ αγροτικών (στον κορυδαλλό). 

Η κυβέρνηση παρανομεί και τον πηγαίνει στο δομοκό. 

Η αρμόδια γ.γ. νικολάου ισχυρίζεται ότι νομότυπα πήγε στον δομοκό ΚΑΙ ότι ο κορυδαλλός είναι φυλακή πλέον μόνο υποδίκων κι όχι κατάδικων.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπέγραψαν παράτυπα ότι πρώτα πήγε στον κορυδαλλό πριν πάει στο δομοκό, διπλή μεταγωγή, γεγονός που δε συνέβη ποτέ από όσο λέγεται, αλλά αντιθέτως απευθείας από τις αγροτικές πήγε στο δομοκο ΚΑΙ ότι ο κορυδαλλός ΘΑ γίνει φυλακή υποδίκων.

Σήμερα που μιλάμε εκτίουν και πολλοί κατάδικοι εκεί, ανάμεσά τους και καταδικασθέντες για την ίδια υπόθεση, μάλιστα σε ειδικές πτέρυγες που έχουν γίνει ειδικά για αυτούς,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Amoim Aruká Juma. Ο τελευταίος επιζών άντρας και πολεμιστής της φυλής Juma του Αμαζονίου, πέθανε προχθές από επιπλοκές του Covid19, στο νοσοκομείο Regional de Humaitá, στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Αμαζονίου, Ροντόνια. 

Η απώλεια είναι τεράστια. Ο Aruká, 86 έως 90 χρονών, είχε τρεις κόρες και μια ανιψιά, αλλά η φυλή ως Juma, θεωρείται πλέον «εξαφανισμένη». Η φυλή αποδεκατίστηκε από την εισβολή των αποικιοκρατών, και το 1940 αριθμούσε 100 μέλη. Το 2002 είχαν απομείνει μόλις πέντε μέλη. Και ο τελευταίος εφυγε πια. Η νέα γενοκτονία των φυλών του Αμαζονίου, μέσω του ιού και της φονικής πολιτικής του προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρου, είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Σχολιο.- Ετσι ακριβως εξαφανίζεται και η ελληνικη φυλη με την σχεδιασμενη εισαγωγη ισλαμοφασιστων και λαθρομεταναστων. Μετα θα μπουκαρει και η Τουρκια που την προωθουν για τη Νεα Οθωμανικη Αυτοκρατορια, και θα γινουν ολοι οσοι κατοικουν εδώ γιουσουφακια των Τουρκων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του γνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη Λιγνάδη (επισήμως χωρίς όνομα), θυμάμαι την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος διωκόταν για ασέλγεια, είχε αρχικά καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση και τελικά έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής.

Τότε είχε γίνει μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης, είχαν σταθεί στο πλευρό του στελέχη της ΝΔ (που σήμερα φαντάζομαι θα δηλώνουν αληλλεγγύη προς τα θύματα), υπήρχε μια γενική ομερτά στα μέσα και ακόμα και όταν κρίθηκε ένοχος επέμεναν ότι ήταν αθώος

. Τότε παίζαμε με τις λέξεις και τις ηλικίες

. Ηταν τα παιδιά 16 χρονών, ήταν σεξεργάτες άρα δεν υπήρχε έγκλημα, 

Βγήκαν διάφοροι γραφικοί να υπερασπιστούν το δικαίωμα του 16χρονου στον έρωτα και σχεδόν κατηγορούσαν για ομοφοβία όποιον έλεγε ότι κάτι βρωμάει στην όλη ιστορία. 

Ο Γεωργιάδης βρισκόταν σε μια παμφτωχη χώρα με την ιδιότητα του συμβούλου του ΟΗΕ, που αφενός του έδινε ασυλία για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά αλλά και του έδινε εξουσία, χρήμα και πρόσβαση. 

Αυτή την εξουσία χρησιμοποίησε για να προμηθευτεί ανήλικα αγόρια, τα οποία ήταν θύματα κυκλωμάτων διακίνησης και όταν ο κλοιός έσφιξε γύρω του, χρησιμοποίησε τη διπλωματική του ασυλία για να φύγει απο τη χώρα. 

Δεν ξέρω πως ορίζει κάποιος τη συναίνεση όταν οι ανθρωποι συμφωνούν στην εκμετάλλευση τους γιατί απλά δεν εχουν καμία άλλη επιλογή επιβίωσης. 

Που είναι η γραμμή μεταξύ ελεύθερης βούλησης και εξαναγκασμού; 

Στο αν το ανήλικο αγόρι ήταν 16 και όχι 15 ή στο αν πήγε στο σπίτι στις 11 το βράδυ; 

Η πράξη του Γεωργιάδη ήταν εγκληματική κατάχρηση εξουσίας πάνω σε παιδιά τραυματισμένα και παγιδευμένα σε ένα κύκλωμα διακινητών το οποίο συντηρούσαν με τα χρήματα τους άνθρωποι εξουσίας, σαν εκείνον.

Η ίδια κακοποίηση που διαπράττει και ο κάθε διάσημος σκηνοθέτης/ηθοποιός με ή χωρίς όνομα. 

Η ενοχή δεν είναι στο θύμα, που πήγε στο σπίτι το βράδυ, που στα 16, τα 17 ή τα 18, δεν είχε τη δύναμη να πει όχι, που πείστηκε ή παρασύρθηκε, η ενοχή βαραίνει αποκλειστικά τον θύτη. 

Ειδικός ψυχικής υγείας δεν είμαι, αλλά μπορώ πολύ καλά να κατανοήσω τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο παγιδεύτηκαν τα παιδιά αυτά. 

Χάνεις κάθε εκτίμηση για τον εαυτό σου, νιώθεις ότι αξίζεις την κακοποιητική συμπεριφορά γιατί την προκάλεσες και την αναπαράγεις. 

Αντί ο θυμός να διοχετευτεί σε εκείνον που σε κακοποίησε, γίνεται ενοχή και θυμός για τον εαυτό σου. 

Γι αυτό συνεχιζαν την εμπλοκή τους με τον κακοποιητή, γι αυτό δεν μιλούσαν.

Τα τραύματα αυτά δεν παραγράφονται ποτέ, απλά μαθαίνεις να ζεις μαζί τους. 

Αυτά τα εγκλήματα κάνουν οι Γεωργιαδηδες και οι "διάσημοι" σκηνοθέτες-ηθοποιοί και θα συνεχίζουν να τα κάνουν όσο τους το επιτρέπει το σύστημα που τους συντηρεί."

Σχολιο.- Και που θα τον κουκουλοσουν τον Λιγνάδη. Ο εισαγγελεας διεταξε ανακριση το ριμαδη το ονομα του/τους γιατι το κρύβουν?

Σχολιο.- δεν νομίζω πως ο "κοσμος "του ,η κλίκα του η αν θέλετε η κοινωνική κάστα του να μην το ήξερε περί ανηλίκων και παιδοφιλίας ..αλλά δεν νομίζω επίσης πως δεν συμβαίνει αυτό σε πιο διευρυμένο κύκλο ..απλά ισχύει η ομερτα και η αλληλοδιαπλοκη ..ο συγκεκριμένος έχει σχέσεις με το αστικό σύστημα οπότε όπως ο Νίκος Γεωργιάδης ,θα τα κουκουλωσουν όπως κουκουλωθηκε το 2012 όταν έγινε καταγγελία από (έναν) γείτονα για παρέλαση παιδιών και κραυγών που ακούγονταν ..

Σχολιο.- υπάρχει μια διαφορά. ότι τα κυκλώματα του φιλου του μπαμπινιωτη και επίλεκτου της κυβέρνησης στο εθνικο θεατρο είναι εγχώρια! αυτό σημαίνει πως όχι απλώς θα το κουκουλώσουν το κομμάτι όσων διασυνδέονται, μα θα το κουκουλώσουν με κάθε τίμημα..

μακάρι να μην τους βγει. κομματάκι δύσκολο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν ήξεραν" για τον Λιγνάδη. 

"Δεν ήξεραν" για τον Γεωργιάδη. 

Σαν πολλά "δεν ήξερε" ο στενός κύκλος του πρωθυπουργού;

Δεν παίζει να μην ήξεραν, παίζει εμείς να μην ξέρουμε ένα σωρό άλλα.

Φυσικά... παίζει και το ότι "δεν ξέρεις" όταν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να ξέρεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προστασία του Συντάγματος και Δημοκρατία - Γ.Κασιμάτης:

«Κάθε Έλληνας πολίτης ευθύνεται δικαιούται και υποχρεούται να προστατεύει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία».

Σήμερα Καλούμε όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στην δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα 

«Κάθε Έλληνας πολίτης ευθύνεται δικαιούται και υποχρεούται να προστατεύει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία».

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων νομικών και ο Συνταγματολόγος και καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος θα παρουσιάσει την τελευταία του εργασία με τίτλο: 

Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 § 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η συζήτηση μας αυτή στοχεύει στην διατύπωση πορίσματος και προτάσεων που θα απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες προκειμένου να δράσουν και μα ελευθερώσουν την Ελλάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17.02.2021 | 13:39

Ντιντιέ Λεμέρ: Εξισλαμισμός στο γαλλικό σχολείο

Κυκλοφορεί πια με αστυνομική παρουσία, ενώ ψάχνει για δουλειά

Γαλλία: Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Ντιντιέ Λεμέρ κατήγγειλε τον εξισλαμισμό στο σχολείο και στην πόλη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί

Την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής της φιλοσοφίας Ντιντιέ Λεμέρ σε λύκειο της πόλης Τραπ, στα περίχωρα του Παρισιού, κατήγγειλε τον εξισλαμισμό στο σχολείο και στην πόλη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ισλαμιστές απείλησαν ότι θα τον ξεκοιλιάσουν όπως τον Σαμυέλ Πατύ και φιλο-ισλαμιστές πήγαν να τον βγάλουν τρελό. Και παρότι ο Λεμέρ επιμένει ότι το πρόβλημα είναι ο ισλαμισμός, όχι αυτοί που τον καταγγέλλουν, έχει βρεθεί σήμερα στη θέση του υπόλογου: προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μυθομανής ή/και ακροδεξιός.

Παρά τις εκατοντάδες των ρεπορτάζ και των καταγγελιών γύρω από τον εξισλαμισμό ολόκληρων κοινοτήτων -την επικράτηση της Σαρία, την υποχώρηση του λαϊκού σχολείου και την κατάργηση των νόμων της Δημοκρατίας- όταν ο Ντιντιέ Λεμέρ είπε ότι ο ρόλος του στο σχολείο έχει ακυρωθεί από την ισλαμική παρουσία, μια μερίδα των ΜΜΕ έπεσε, κυριολεκτικά, να τον φάει. Το να λες την αλήθεια για την άνοδο του ισλαμισμού, του κοινοτισμού και του αυτονομισμού θεωρείται είτε έγκλημα, είτε πράξη γενναιότητας. Πόση αλήθεια αντέχουμε;

Ο Λεμέρ καταγγέλλει ότι διδάσκει φιλοσοφία σε απόντες και σε κουφούς. Τα παιδιά των μουσουλμανικών οικογενειών κάθονται στην άκρη της αίθουσας και δεν συμμετέχουν καθόλου: συνήθως παραμένουν στο μάθημα για να μην πάρουν απουσία, αλλά δεν έχουν καμιά επαφή με όσα λέγονται στη διάρκειά του. Όταν συναντά τους μαθητές του στην πόλη είναι ντυμένοι με σαλαφιστικά ενδύματα: η φοίτηση στο σχολείο γίνεται, όσο γίνεται, εξαιτίας της νομικής υποχρέωσης και μόνο.

Ζούμε εδώ και χρόνια σε κατάσταση νοσηρής άρνησης της πραγματικότητας: μέρος του Τύπου και των οργανώσεων των υποτιθέμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντικαθιστούν την πραγματικότητα με μια δογματική ιδεολογία και φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν όποιον τολμάει να πει την αλήθεια ότι «επιζητεί τη δημοσιότητα». Πράγμα που ειπώθηκε αυτές τις μέρες για τον Ντιντιέ Λεμέρ ο οποίος, με το να πει την αλήθεια, έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η επιστροφή του καθηγητή στο σχολείο είναι αδύνατη, αν και οι συνάδελφοί του -μερικοί ανοιχτά, άλλοι σιωπηρά- συμφωνούν με τα λεγόμενά του και ενθαρρύνουν τις εκπαιδευτικές αρχές να τον υποστηρίξουν σε αυτή τη δοκιμασία. Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος της πόλης Tραπ και ο νομάρχης της επαρχίας Ιβλίν παραπονέθηκαν ότι με τα λόγια του ο Λεμέρ «στιγματίζει τους κατοίκους της περιοχής τους». Ο Λεμέρ εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ έδωσε μακροσκελείς συνεντεύξεις σε περιοδικά της αριστεράς όπως το Marianne, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του: «Είναι σαφές ότι κατηγορώντας με ότι στιγματίζω τους κατοίκους, αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με δυσφημίσουν, ακόμα και να εμφυσήσουν μίσος εναντίον μου. Υπηρέτησα με πάθος την παιδεία επί είκοσι χρόνια αλλά η Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει το σχολείο,» είπε. «Ασχολούμαστε με το χρώμα του δέρματος, όχι με τα ανθρώπινα όντα κι ακόμα λιγότερο με τους πολίτες. Ασχολούμαστε με τις μειονότητες οι οποίες δεν αναγνωρίζουν την εθνική κοινότητα, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι στο σώμα και στο πνεύμα, κι όπου υπάρχουν, δικαιώματα, υποχρεώσεις και αξιοπρέπεια.»

Ο Ντιντιέ Λεμέρ κυκλοφορεί πια με αστυνομική παρουσία, ενώ ψάχνει για δουλειά.                    



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Αγία Φιλοθέη τιμούμε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου

ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Θεωρείται προδρομική μορφή για την Επανάσταση του 1821.

Το πρωτοπόρο εκπαιδευτικό έργο της, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, συνεχίστηκε από άλλους και άνοιξε το δρόμο για την Ελληνική Επανάσταση. 

Η δράση της Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση και ο αγώνας της για ν’ αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα.

Τον 16ο αιώνα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, μια γυναίκα υψώνει το ανάστημά της στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Ελευθερώνει άντρες

και γυναίκες από τα σκλαβοπάζαρα, ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα και

την Ευρώπη σχολείο γυναικών, χτίζει νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται δωρεάν Έλληνες, Τούρκοι και Φράγκοι, προσφέρει καταφύγιο σε

κακοποιημένες ή έγκυες γυναίκες, έκθετες σε λιθοβολισμό. Οι κατακτητές και το κατεστημένο θα τη φυλακίσουν, και θα βρει μαρτυρικό

θάνατο το 1589

Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΛΑΓΝΟΥΣ! 

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας γράφει:

"Καθώς προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι γνωστοί απολογητές της Τουρκοκρατίας, οι οποίοι ωραιοποιούν την Οθωμανική κατάκτηση, αρνούνται την καταπίεση και ομιλούν για μία «συνύπαρξη θρησκευτικών κοινοτήτων» στο πλαίσιο της Οθωμανικής διοίκησης.

Αρνούνται το Κρυφό Σχολειό, λησμονούν σκοπίμως τα βασανιστήρια και τους εξισλαμισμούς, αγνοούν τους Νεομάρτυρες.

Σ’ όλους αυτούς απαντούν τα ιστορικά ντοκουμέντα, οι γραπτές πηγές της εποχής εκείνης.

Μία αποστομωτική απάντηση δίνουν ο βίος, οι επιστολές και το μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, την οποία τιμά η Εκκλησία μας στις 19 Φεβρουαρίου.

Γεννήθηκε ως Ρεβούλα Μπενιζέλου το 1522 στην Αθήνα και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1589, λόγω των βαρυτάτων τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό της.

Είχε χτυπηθεί αλύπητα από τους Τούρκους, δεμένη σε ένα στύλο, στις 3 Οκτωβρίου 1588, στο σημερινό μετόχι του Αγίου Ανδρέου, στην πλατεία Αμερικής.

Η Αγία Φιλοθέη βασανίσθηκε δύο φορές από τους Τούρκους, κυρίως λόγω της εθνικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητάς της.

Είχε ανοίξει σχολείο για κορίτσια 150 χρόνια πριν γίνει αυτή η συζήτηση στη Βρετανική Βουλή.

Είχε δημιουργήσει μοναστήρι, στο οποίο προστάτευε Χριστιανές γυναίκες για να μην τις αρπάξουν οι Τούρκοι για τα χαρέμια.

Καλλιέργησε την Ελληνορθόδοξη Παιδεία και την εθνική συνείδηση. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους βασανίσθηκε δύο φορές από τους Τούρκους.

Την πρώτη φορά επιβίωσε, την δεύτερη δεν άντεξε και κατέληξε μετά από λίγους μήνες.

Σε επιστολή της προς τη Γερουσία της Βενετίας, με ημερομηνία 22.02.1583 η Αθηναία αρχόντισα και ευσεβής μοναχή γράφει:

«..Τον μήνα Αύγουστον ήλθαν οι Αγαρηνοί και ηύραν σκλάβον του φλαμπουράρη (Τούρκου διοικητή), όπου τον είχαμεν εις την φύλαξιν δια την ελευθερίαν του, και τρεις τούρκισσες όπου ήταν καλόγριες.

Και κατά τας ώρας με έλαβαν εις τας χείρας τους και με έβαναν εις τον γουλάν (πύργο) εις μεγάλην φύλαξιν και καθ’ εκάστην ώραν με έδιδαν μαρτύριον να γένω τούρκισα εγώ τε και οι αδελφές ή να με καύσουν»!

Ή θα εξισλαμισθείς, ή θα σε κάψουμε, ήταν η απειλή των Οθωμανών προς την μοναχή Φιλοθέη κατά τον πρώτο βασανισμό της.

Αυτή ήταν η «ανεκτική» Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία αθωώνουν οι Οθωμανολάγνοι!

Προς τους αρνητές του Κρυφού Σχολειού ο βίος και το μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης απαντούν: Η Αγία εξόργισε τους Τούρκους και μαρτύρησε, διότι άνοιξε σ χ ο λ ε ί ο ε λ λ η ν ι κ ό!

Πλήρωσε με τη ζωή της την προσπάθεια να καλλεργήσει την ελληνική παιδεία.

Η επιβίωση του Ελληνισμού στα δύσκολα χρόνια της δουλείας οφείλεται πρωτίστως στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στους Νεομάρτυρες.

Αξίζει να μελετήσουμε τον βίο και το σπουδαίο έργο της Αγίας Φιλοθέης.

Είθε να έχουμε την ευλογία της!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο κοροιδοϊός ήρθε για να διαλύσει κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στην εποχή μας και να αποκαλύψει τον απόλυτο ολοκληρωτισμό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία: λόγω διαχείρισης covid19 το 2020, για α΄φορά σε 11 χρόνια, τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν.Τον Οκτώβριο, το ποσοστό αυτοκτονίας γυναικών αυξήθηκε κατά 70%,συγκριτικά με Οκτώβριο’19.Έχει περισσότερες αυτοκτονίες παρά νεκρούς από Coronavirus.

18/02/2021

Διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ιαπωνία: λόγω διαχείρισης covid19 το 2020, για α΄φορά σε 11 χρόνια, τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν.Τον Οκτώβριο, το ποσοστό αυτοκτονίας γυναικών αυξήθηκε κατά 70%,συγκριτικά με Οκτώβριο’19.Έχει περισσότερες αυτοκτονίες παρά νεκρούς από Coronavirus.

Covid και αυτοκτονία: Η Ιαπωνία προειδοποιεί τον κόσμο.Η Ιαπωνία αναφέρει αυτοκτονίες γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, εδώ καταρτίζονται στο τέλος κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, οι αριθμοί ”μίλησαν”….και είπαν μια ανησυχητική ιστορία.

Το 2020, για πρώτη φορά σε 11 χρόνια, τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ιαπωνία αυξήθηκαν. Το πιο εκπληκτικό, ενώ οι ανδρικές αυτοκτονίες μειώθηκαν ελαφρά, τα ποσοστά μεταξύ των γυναικών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 15%.

Σε ένα μήνα, τον Οκτώβριο, το ποσοστό αυτοκτονίας των γυναικών στην Ιαπωνία αυξήθηκε περισσότερο κατά 70%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Τι συμβαίνει; Και γιατί η πανδημία Covid φαίνεται να χτυπά τις γυναίκες πολύ χειρότερα από τους άνδρες;

Η συνάντηση face-to-faceμε μια νεαρή γυναίκα που έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να αυτοκτονήσει είναι μια ανησυχητική εμπειρία. Μου μετέδωσε νέο σεβασμό σε όσους εργάζονται στην πρόληψη αυτοκτονιών.

Κάθομαι σε ένα walk-in στην περιοχή κόκκινου φωτός της Γιοκοχάμα, που διευθύνεται από μια φιλανθρωπική οργάνωση πρόληψης αυτοκτονιών που ονομάζεται Bond Project.

Απέναντι στο τραπέζι είναι μια 19χρονη γυναίκα, με βαμμένα μαλλιά. Κάθεται ακίνητη.

Ήσυχα, χωρίς κανένα συναίσθημα, αρχίζει να μου λέει την ιστορία της. Ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, λέει. Ο μεγαλύτερος αδερφός της άρχισε να την κακοποιεί βίαια. Τελικά έφυγε από το σπίτι, αλλά δεν τελείωσε ο πόνος και η μοναξιά.

Το τέλος της ζωής της φαινόταν η μόνη διέξοδος.

«Από αυτή τη φορά πέρυσι έχω πάει και έξω από το νοσοκομείο πολλές φορές», μου λέει. “Προσπάθησα πολλές φορές να αυτοκτονήσω, αλλά δεν μπορούσα να το πετύχω, οπότε τώρα υποθέτω ότι έχω σταματήσει να προσπαθώ να πεθάνω.”

Αυτό που την σταμάτησε ήταν η παρέμβαση του Bond Project. Της βρήκαν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσει και άρχισαν να της παρέχουν εντατική συμβουλευτική.

Η Jun Tachibana είναι η ιδρύτρια του Bond Project. Είναι μια ανθεκτική γυναίκα στα 40 της με αδιάκοπη αισιοδοξία. Η κα Tachibana ελπίζει ότι το Bond Project παρέχει στις γυναίκες τη βοήθεια που χρειάζονται

«Όταν τα κορίτσια βρίσκονται σε πραγματικό πρόβλημα και πόνο, πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν», λέει. “Είμαστε εδώ, έτοιμοι να τις ακούσουμε, να τους πούμε – είμαστε εδώ μαζί σας.”

Η κα Tachibana λέει ότι ο Covid (σσ.η διαχείρισή του) φαίνεται να ωθεί εκείνους που είναι ήδη ευάλωτοι πιο κοντά στ’ άκρα-στο χείλος του γκρεμού. Περιγράφει μερικές από τις σκληρές κλήσεις που έχει λάβει το προσωπικό της τους τελευταίους μήνες.

«Ακούμε πολλά« θέλω να πεθάνω »και« δεν έχω κανένα μέρος να πάω », λέει. «Λένε ότι είναι τόσο οδυνηρό, είμαι τόσο μοναχική που θέλω να εξαφανιστώ».

Για όσους υποφέρουν από σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, ο Covid (σσ. η διαχείριση του) έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη.

“Ένα κορίτσι με το οποίο μίλησα τις προάλλες είπε ότι παρενοχλείται σεξουαλικά από τον πατέρα της”, μου λέει η κα Tachibana. “Αλλά λόγω του Covid, ο πατέρας της δεν εργάζεται τόσο πολύ και είναι στο σπίτι περισσότερο, οπότε δεν υπάρχει διαφυγή από αυτόν.”

Ένα «πολύ ασυνήθιστο» μοτίβο

Αν κοιτάξετε τις προηγούμενες εποχές κρίσης στην Ιαπωνία, όπως την τραπεζική κρίση του 2008 ή την κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Ιαπωνίας και της φούσκας ακινήτων στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο αντίκτυπος ήταν αισθητός σε μεγάλο βαθμό από τους μεσήλικες άνδρες. Μεγάλες αιχμές παρατηρήθηκαν στα ποσοστά αυτοκτονίας ανδρών.

Αλλά το Covid είναι διαφορετικό, επηρεάζει τους νέους ( σσ. γι αυτό είναι έγκλειστοι χωρίς σχολεία, πανεπιστήμια χώρους διασκέδασης,ψυχαγωγίας και σπορ-γενοκτονία) και, ιδίως, τις νέες γυναίκες. Οι λόγοι είναι περίπλοκοι.

Αριθμός αυτοκτονιών στην Ιαπωνία. 2008 – 2020.

Η Ιαπωνία είχε το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στον ανεπτυγμένο κόσμο. Την τελευταία δεκαετία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη μείωση των ποσοστών αυτοκτονίας κατά περίπου το ένα τρίτο.

Ο καθηγητής Michiko Ueda είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς της Ιαπωνίας για αυτοκτονία. Μου λέει πόσο σοκαριστικό ήταν να είδαμε την απότομη αντίστροφη τους τελευταίους μήνες.

«Αυτό το μοτίβο γυναικείων αυτοκτονιών είναι πολύ, πολύ ασυνήθιστο», μου λέει.

“Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη αύξηση στην καριέρα μου ως ερευνητής σε αυτό το θέμα. Το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι οι βιομηχανίες που πλήττονται περισσότερο είναι οι βιομηχανίες που απασχολούνται οι γυναίκες, όπως ο τουρισμός και το λιανικό εμπόριο και οι βιομηχανίες τροφίμων.“

Η Ιαπωνία έχει δει μια μεγάλη άνοδο στις ανύπαντρες γυναίκες που ζουν μόνες, πολλές από αυτές επιλέγουν αυτό πέρα από το γάμο που συνεπάγεται αρκετά παραδοσιακούς ρόλους φύλου. Ο καθηγητής Ueda λέει ότι οι νέες γυναίκες είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να βρίσκονται στη λεγόμενη επισφαλή απασχόληση.

Ο καθηγητής Ueda καλεί το μοτίβο γυναικείων αυτοκτονιών “πολύ ασυνήθιστο”

«Πολλές γυναίκες δεν είναι πλέον παντρεμένες», λέει. “Πρέπει να στηρίξουν τη ζωή τους και δεν έχουν μόνιμες θέσεις εργασίας. Έτσι, όταν συμβαίνει κάτι, φυσικά, χτυπά πολύ, πολύ σκληρά. Ο αριθμός των απωλειών θέσεων εργασίας μεταξύ των μη μόνιμων υπαλλήλων είναι τόσο πολύ, τόσο μεγάλος τους τελευταίους οκτώ μήνες. “

Ένας μήνας ξεχωρίζει πραγματικά. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, 879 γυναίκες αυτοκτόνησαν. Αυτό είναι περισσότερο κατά 70% από τον αντίστοιχο μήνα το 2019.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμαναν συναγερμό. Ορισμένοι συνέκριναν τον συνολικό αριθμό αυτοκτονιών ανδρών και γυναικών τον Οκτώβριο (2.199) με τον συνολικό αριθμό θανάτων στην Ιαπωνία από το Coronavirus έως το σημείο αυτό (2.087).

Κάτι ιδιαίτερα περίεργο συνέβαινε.

Στις 27 Σεπτεμβρίου πέρυσι, μια πολύ διάσημη και δημοφιλής ηθοποιός με το όνομα Yuko Takeuchi βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Αργότερα αναφέρθηκε ότι αυτοκτόνησε.

Ο Yasuyuki Shimizu είναι πρώην δημοσιογράφος που τώρα διευθύνει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση (NPO) αφιερωμένη στην καταπολέμηση του προβλήματος αυτοκτονίας της Ιαπωνίας.

Γιατί η Ιαπωνία έχει τόσο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών;

“Από την ημέρα που αναφέρονται τα νέα για αυτοκτονία διασημοτήτων, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται και παραμένει έτσι για περίπου 10 ημέρες”, λέει.

“Από τα δεδομένα μπορούμε να δούμε ότι η αυτοκτονία της ηθοποιού στις 27 Σεπτεμβρίου οδήγησε σε επιπλέον 207 αυτοκτονίες γυναικών τις επόμενες 10 ημέρες.”

Αν κοιτάξετε τα δεδομένα για αυτοκτονίες γυναικών περίπου της ίδιας ηλικίας με την Yuko Takeuchi, τα στατιστικά στοιχεία είναι ακόμη πιο έντονα.

“Οι γυναίκες στα 40 τους επηρεάστηκαν περισσότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες”, λέει ο κ. Shimizu. “Για την ομάδα αυτή (το ποσοστό αυτοκτονίας) υπερδιπλασιάστηκε.“

Άλλοι ειδικοί συμφωνούν ότι υπάρχει πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ αυτοκτονιών διασημοτήτων και άμεσης αύξησης των αυτοκτονιών τις επόμενες ημέρες.

Το φαινόμενο των διασημοτήτων

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό για την Ιαπωνία και είναι ένας λόγος για τον οποίο η αναφορά για αυτοκτονία είναι τόσο δύσκολη. Αμέσως μετά από μια αυτοκτονία διασημοτήτων, όσο περισσότερο συζητείται στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά μέσα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αντίκτυπος σε άλλα ευάλωτα άτομα.

Ένας από τους ερευνητές του NPO είναι η Mai Suganuma. Είναι η ίδια παράπλευρο θύμα αυτοκτονίας. Όταν ήταν έφηβη, ο πατέρας της αυτοκτόνησε. Τώρα βοηθά στην υποστήριξη των οικογενειών των άλλων που έχουν αυτοκτονήσει.

Και όπως ο Covid δεν αφήνει τους συγγενείς να θρηνήσουν για εκείνους που υπέκυψαν στον ιό, έτσι καθιστά τη ζωή για τις οικογένειες των θυμάτων αυτοκτονίας πολύ πιο δύσκολη.

“Όταν μιλάω με τα μέλη της οικογένειας, το αίσθημα ότι δεν μπορούν να σώσουν το αγαπημένο άτομο είναι πολύ δυνατό, γεγονός που συχνά οδηγεί σε αυτοενοχοποίηση.” bbc 18/2/21



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις διερευνητικές…..στις ερευνητικές του Τσεσμέ στην καρδιά του Αιγαίου .. στην Σκύρο!!

19/02/2021

Tο ερευνητικό πλοίο «TCG Cesme A-599» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έχει βγει από τα στενά των Δαρδανελλίων, κι όπως τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές του ΓΕΕΘΑ κινείται στην «ευρύτερη περιοχή συνοδεία τουρκικής Κορβέτας». Δεν δίνει στίγμα στις δημόσιες σελίδες γεωγραφικού εντοπισμού, όπως το Marine Traffic,κινείται με κλειστό πομπό, δεν μπορεί να ποντίσει καλώδια για να κάνει έρευνες στο βυθό αλλά δύναται να κάνει υδρογραφικές έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες.

Το τουρκικό σκάφος «παρακολουθείται με όλα τα διαθέσιμα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων» ενώ στο κατόπι του βρίσκεται Κανονιοφόρος από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτήν την ώρα, κινείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ίμβρου, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας με μικρή ταχύτητα και μάλλον κινείται προς την περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για την ΝΑΥΤΕΧ αναφέρει το veteranos.gr.

Στις 25 Γενάρη Τούρκοι και ‘Ελληνες αξιωματούχοι συσκέφθηκαν στην Κων/πολη για διερευνητικές επαφές σε μια προσπάθεια διευθέτησης δια διαπραγμάτευσης κυρίως των διαφορών στην Αν Μεσόγειο. Τότε η Άγκυρα φαινόταν διαλλακτική.

« Η διευθέτηση όλων των προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Αιγαίο είναι πιθανό και η θέλησή μας για να το επιτεύξουμε είναι ολοκληρωτική..Η ειρήνη και η τοπική σταθερότητα συμφέρει τους πάντες », δήλωνε τότε ο Ibrahim Kalin,εκπρόσωπος τύπου της τούρκικης προεδρίας…Πολιτική μαστίγιου και καρότου από την Άγκυρα..

Οι σχέσεις επιδεινώθηκαν από την αποστολή τούρκικων ερευνητικών πλοίων για φυσικό αέριο σε ύδατα που η Αθήνα και η Λευκωσία δεν απεμπολούν αλλά που η Τουρκία διεκδικεί καθώς δεν υπέγραψε τη Συνθήκη Montego Bay του 1982.

Η Τουρκία έκανε μια μικρή παύση κι επανέρχεται.

Το διάλλειμα της δεν οφείλεται σ΄επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, σε πιέσεις των ΗΠΑ ή οι απειλές για κυρώσεις από ΕΕ αλλά στο γεγονός ότι στο μεσοδιάστημα η Τουρκία ήταν απασχολημένη με αρμενικό οργάνωσε διεύθυνε και συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση στο Αρτσάχ. Σε εκείνη την συγκυρία μας ήθελε όχι μόνο εμάς αλλά και όλη την διεθνή πολιτική σκηνή αν όχι αρωγούς τουλάχιστον χαμηλών τόνων για να διεκπεραιώσει την επεκτατική αποστολή της που υποβοηθείται από Δύση ως άσκηση πίεσης στη Ρωσία… Αφού πέρασε και το αρμενικό και παρήλθε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς διασκέδαση των εντυπώσεων επανήλθε δριμύτερη.. Χτυπάει καρδιά Αιγαίου… Και καθώς υπήρχε Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 17/18-2-21 η Τουρκία εξέδωσε για μια ακόμη φορά κατά την προσφιλή της μέθοδο μια ακόμη παράνομη [NAVTEX] για το υδρογραφικό TCG Çeşme για έρευνα στις ζώνες μεταξύ των ελληνικών νησιών στα νώτα των νησιών μας Λήμνου, Σκύρου, Αγ.Ευστρατίου σε διεθνή ύδατα ως τις 2 Μαρτίου τρέχοντος.

Κι ένα βήμα περισσότερο..

Αντίθετα με τα προηγούμενα ερευνητικά πλοία που όργωσαν όλο το καλοκαίρι την ελληνική υφαλοκρηπίδα αυτή τη φορά το TCG Çeşme είναι ένα πολεμικό πλοίο το οποίο κάποτε υπηρέτησε υπό την αμερικανική σημαία [τ.-USNS Silas Bent].Δεν είναι οπλισμένο έχει 42 μελές πλήρωμα και μπορεί να έχει ως και 30 επιστήμονες εν πλω.

Η Ελλάδα περιορίστηκε σε προφορικό διάβημα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε και το περιεχόμενο…

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικά νησιά που αφορά αυτή η παράνομη τουρκική NAVTEX βρίσκονται πλησίον του 25ου Μεσημβρινού που σύμφωνα με την Άγκυρα θα όφειλε να είναι η γραμμή διχοτόμησης του Αιγαίου σε δύο ζώνες έρευνας και διάσωσης. Η Toυρκία διεκδικεί την περιοχή ανατολικά του 25ου μεσημβρινού για επιχειρήσεις SAR.Αντιδρώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα « επαναλαμβάνει έμμεσα ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας σε μια ζώνη ακτής 12 μιλίων γύρω από τα νησιών ( επέκταση στα 12 ν.μ), όπως το προβλέπει η Σύμβαση για το Δικαίωμα της Θάλασσας ».

Η αποστολή του TCG Çeşme στοχεύει για κάποιους να τεστάρει τις προθέσεις και της διοίκησης Biden.Η εισβολή του Τσεσμέ αρχίζει καθώς το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αν Μεσόγειο.

 Η όλη ρητορική της Αγκυρας συνεχίζει να είναι επιθετική καθώς δείχνουν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και απείλησε τις δύο χώρες τονίζοντας πως «σε περίπτωση που έχουν μαξιμαλιστικά όνειρα, η Τουρκία θα τα μετατρέψει σε εφιάλτες».

Ο Μάρτης του 2021 που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού αναμένεται καυτός και πλήρης εξελίξεων.

H Aθήνα δείχνει προσηλωμένη στη διπλωματική διευθέτηση κι εκτός δραματικού απροόπτου θα περιοριστεί κι αυτή τη φορά σε ρόλο παρατηρητή στην ασφαλή κι απρόσκοπτη διέλευση του τούρκικου πολεμικού ερευνητικού πλοίου στην καρδιά του Αιγαίου. H παρουσία ελληνικών πλοίων στην περιοχή κυρίως σε αυτό αποσκοπεί να μην γίνει….. καμιά προβοκάτσια παρά στην παρεμπόδιση κι αποτροπή..Όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι… απλά θα τραβήξει από τη φαρέτρα την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και στο Αιγαίο μια προειλημμένη καθώς φαίνεται απόφαση..Δηλ. ασκώντας νόμιμα δικαιώματα…

Οι λεονταρισμοί τύπου βυθίσατε το Τσεσμέ είναι εκτονωτικοί προς το εσωτερικό περισσότερο είναι παρωχημένοι δεν απαντούν στην παρούσα συγκυρία,… άλλωστε η διατύπωση μιας απειλής δεν σημαίνει τίποτα όταν παραμένει νεκρό γράμμα σε επίπεδο απειλής… Αν γίνεις Κανάρης δεν προειδοποιείς τη ναυαρχίδα!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νοσοκομείο η Σοφία Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου αποκάλυψε πως βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι αναρτήσεις της γνωστής ηθοποιού.

19 Φεβρουαρίου 2021  - 17:44

Στο νοσοκομείο βρίσκεται η Σοφία Μουτίδου από την Πέμπτη (18/02), όπως ανακοίνωσε η ίδια στους followers της στα social media.

Η διάσημη ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφίες από το κρεβάτι του νοσοκομείου σε Facebook και Instagram, κάνοντας γνωστό πως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η ίδια δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που μπήκε στο χειρουργείο, ωστόσο, έγραψε στα σχόλια των θαυμαστών της που της ευχήθηκαν "περαστικά".


-Μπήκα χειρουργείο, βγήκα απ’το χειρουργείο,

κι ακόμα δεν παραιτήθηκε η Μενδώνη;

Γδφ; (Γουατ δε φακ).

-Εμείς θα πεθάνουμε κ ο πρωθυπουργός  δε θα χει τοποθετηθεί!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κονιόρδου για Μενδώνη: «Μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη»

Επίθεση στη Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη

 19/2/2021 | 19:22

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε αναφερθεί στη Λυδία Κονιόρδου στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019.

Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”.

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση της Λιδύας Κονιόρδου που τόνισε χαρακτηριστικά: «Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες , εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψης του».

«Αντιθέτως, την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Η κα Μενδώνη προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία .Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό.

Ενώνω κι εγώ την φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει η Λυδία Κονιόρδου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση Λιγνάδη στη Μενδώνη

 Θρασύτατος παιδοβιαστής Δημήτρης Λιγνάδης: «Αν είμαι επικίνδυνος θα με κρίνει η ιστορία»

Σε δυο επισημάνσεις προχώρησε ο παιδοβιαστής ηθοποιός – σκηνοθέτης στην απάντηση που έδωσε στην κυρία Λίνα Μενδώνη η οποία το πρωί της Παρασκευής στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε: «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο» και πρόσθεσε: ««Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

Η απάντηση του παιδοβιαστή Δημήτρη Λιγνάδη ήρθε μέσω της εκπομπής «Live News» του Mega.

«Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη επαρκέστατη και άψογη στη δουλειά της» ανέφερε στην αρχή της απάντησης του και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, εάν το είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και προσαγωγές σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Χρήση χημικών απο την αστυνομία προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.Επτά προσαγωγές.

19 Φεβρουαρίου 2021 19:56

Ένταση επικράτησε στα Προπύλαια το απόγευμα της Παρασκευής (19/2). Περίπου 100 αναρχικοί και αριστεριστές συγκεντρώθηκαν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τα συνήθη των συγκεντρωμένων, η απόφαση για την συγκέντρωση πάρθηκε εχθές, με το συνήθες αποτέλεσμα, ο κόσμος να το πληροφορηθεί κατόπιν εορτής, και να μην κατέβει στη συγκέντρωση.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κατέβουν στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά δεν τους άφησε η Αστυνομία να κάνουν πορεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών και τους κατεδίωξαν μέχρι την Ομόνοια όπου διαλύθηκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επτά προσαγωγές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι προεδρευόμενη τηλεοπτική τρομοκρατία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Τέταρτη νύχτα ταραχών στην Καταλονία για τη φυλάκιση ράπερ

 Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 23:42

Αστυνομικοί στη Βαρκελώνη και τη Χιρόνα συγκρούστηκαν με διαδηλωτές οι οποίοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν σε τράπεζες, καθώς συνεχίζονται για τέταρτη νύχτα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση ενός ράπερ με την κατηγορία ότι προσέβαλε τη μοναρχία και εξύμνησε την τρομοκρατία με τα τραγούδια του.

Η ποινή των 9 μηνών φυλάκισης που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη Πάμπλο Χασέλ, γνωστό για τις αριστερές πεποιθήσεις του και τους στίχους του που καταγγέλλουν το σύστημα, πυροδότησε όχι μόνο διαδηλώσεις αλλά και μια έντονη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία. Η αληταραδικη νεοφιλελευθερη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ένα λιγότερο περιοριστικό νομοσχέδιο για την ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, απόψε δέχτηκαν επίθεση δύο τράπεζες στη Βαρκελώνη, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές στην πόλη Χιρόνα, στη βόρεια Καταλονία.

Νωρίτερα, ο αληταρας νεοφιλελεύθερος σοσιαλδημοκρατης Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχε το θράσσος ο κωλοφασίστας και καταδίκασε τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα ο βρωμιάρης έπιασε στο βοθροστομα του και τη Δημοκρατία που την έχει καταπατήσει λέγοντας «Η δημοκρατία προστατεύει την ελευθερία του λόγου, ακόμη και την έκφραση των πιο φριχτών, παράλογων σκέψεων, όμως η δημοκρατία ποτέ δεν προστατεύει τη βία», είπε.

Τις τρεις προηγούμενες νύχτες η αληταράδικη φασιστική αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών που έκαψαν κάδους απορριμμάτων και δήθεν έκαψαν μηχανάκια και λεηλάτησαν καταστήματα, ενώ γνωρίζουν όλοι ότι αυτά τα κάνουν τα ασφαλίτικα μπατσόσκυλα. Σημειώθηκαν συγκρούσεις και στη Μαδρίτη, καθώς και σε άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου 60 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη την Καταλονία. Μια γυναίκα έχασε το μάτι της κατά τη διάρκεια των ταραχών στη Βαρκελώνη και με αυτήν την αφορμή κάποιοι πολιτικοί ζήτησαν να διερευνηθούν οι πρακτικές της αστυνομίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι μια ομάδα οδηγών της Uber έχουν εργασιακά δικαιώματα

 Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 13:37

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε σήμερα Παρασκευή ότι μια ομάδα οδηγών της Uber έχουν εργασιακά δικαιώματα όπως ο κατώτατος μισθός, σε ένα πλήγμα στην εταιρεία μίσθωσης οχημάτων με οδηγούς (ride-hailing) που μπορεί να έχει επιπτώσεις για εκατομμύρια άλλους στην οικονομία της περιστασιακής απασχόλησης (gig economy).

Σε μια υπόθεση που ξεκίνησε από δύο οδηγούς, δικαστήριο του Λονδίνου που είναι αρμόδιο για εργατικά ζητήματα έκρινε το 2016 ότι οι δύο αυτοί οδηγοί δικαιούνται παροχές όπως άδεια μετ’ αποδοχών και διαλείμματα ξεκούρασης.

Οι οδηγοί της Uber αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή ως αυτοαπασχολούμενοι, το οποίο σημαίνει πως βάσει νόμου δικαιούνται την ελάχιστη μόνο προστασία. Η εταιρεία που εδρεύει στη Silicon Valley κατέθεσε έφεση κατά της αρχικής απόφασης, φθάνοντας έως το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα την έφεση της Uber» δήλωσε ο δικαστής Τζορτζ Λέγκατ. «Η νομοθεσία έχει στόχο να προσφέρει συγκεκριμένη προστασία σε ευπαθείς πολίτες που έχουν περιορισμένο ή και καθόλου δικαίωμα λόγου για τον μισθό και τις εργασιακές τους συνθήκες» ανέφερε επίσης.

Η Uber διευκρίνισε ότι η ετυμηγορία δεν αφορά το σύνολο των 60.000 οδηγών που έχει σήμερα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων 45.000 στο Λονδίνο, μια από τις βασικότερες παγκόσμιες αγορές της.

«Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου που επικεντρώνεται σε έναν μικρό αριθμό οδηγών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της Uber το 2016» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας για τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη Τζέμι Χέιγουντ. «Δεσμευόμαστε να κάνουμε περισσότερα και θα συζητήσουμε με τον κάθε ενεργό οδηγό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να κατανοήσουμε τις αλλαγές που θέλουν να δουν» κατέληξε.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ νεαρές Ευρωπαίες στις δέκα αποφεύγουν ορισμένους δημόσιους χώρους μεταναστών εξαιτίας της εγκληματικότητας

 Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 11:35

Η συντριπτική πλειονότητα των νεαρών γυναικών στην Ευρώπη αποφεύγουν ορισμένους χώρους ή συνοικίες μεταναστών από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση ή παρενόχληση, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

«Από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση σωματικά ή σεξουαλικά ή ότι θα παρενοχληθούν (…), 83% των γυναικών ηλικίας από 16 έως 29 ετών αποφεύγουν να βρεθούν μόνες σε ορισμένα μέρη, να πάνε σε ορισμένους δρόμους ή συνοικίες ή να βρεθούν εκεί απομονωμένες με κάποιο άλλο πρόσωπο», σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), ο οποίος έχει την έδρα του στη Βιέννη, ρώτησε 35.000 ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των θυμάτων.

«Ιδιαίτερα οι νεαρές γυναίκες αποφεύγουν διάφορους τόπους από φόβο για την ασφάλειά τους. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε όρους ισότητας, διότι δείχνει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους με τον ίδιο τρόπο που τους χρησιμοποιούν οι άνδρες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμι Νεβάλα, συντάκτης της έκθεσης.

Συγκριτικά μόνο 58% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας λένε πως υιοθετούν την ίδια συμπεριφορά, σύμφωνα με τον FRA, ο οποίος προσέφερε με την έκθεση αυτή τις πρώτες διασυνοριακές στατιστικές για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το  facebook  αντιδρά στον προκλητικό φασισμό της Αυστραλίας που ζητάει να πληρώνει για τις δημοσιεύσεις που κάνουν τα μέλη του απευθείας από τον καθεστωτικό Τύπο, και απαγορεύει στα μέλη του στην Αυστραλία να δημοσιεύουν οτιδήποτε από τον καθεστωτικό Τύπο. Δραματική πτώση του καθεστωτικού Τύπου. Έκλασε μπάμιες η κυβέρνηση της Αυστραλίας, καλεί σε διαπραγματεύσεις το facebook, αλλά το facebook είναι αμετάπιστο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιασαν στην Ελλάδα τρεις Τούρκους με βαρύ οπλισμό που παρίσταναν τους μετανάστες

Κατασκοπευτικό θρίλερ! Πάνοπλοι Τούρκοι συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο

Χαρακτηριστικά που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά μιας υπόθεσης του απλού ποινικού δικαίου και αγγίζουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας φαίνεται να αποκτά η πρόσφατη σύλληψη οπλισμένων Τούρκων στα νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση ασύλου και είχαν μπει στο «σύστημα», εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να διαφύγει χωρίς επιτυχία, καθώς οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε διπλανό αγρόκτημα. Αυτό όμως που «άναψε κόκκινα λαμπάκια» είναι ο τύπος του οπλισμού τον οποίο κατείχαν.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν τύποι αμερικανικών όπλων τα οποία, όπως σημειώνουν ειδικοί επί του θέματος, είναι σχεδόν αδύνατον να σχετίζονται με τον υπόκοσμο από τον οποίο προτιμώνται κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκής και ανατολικής κατασκευής όπλα. Αυτός όμως που έχει πρόσβαση σε αυτά τα όπλα είναι ο τουρκικός στρατός, ο οποίος τα χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα, όπως γράφτηκε, στην κατοχή των Τούρκων βρέθηκε ένα XD SPRINGFIELD, όπλο που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό, και ένα Smith & Wesson, που επίσης χρησιμοποιείται από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις! Με δεδομένο μάλιστα ότι βρίσκονται στη χώρα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι, θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολο να πρόφτασαν να… δικτυωθούν με τέτοιο τρόπο με τις ντόπιες μαφίες, ώστε να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους όπλα.

Φυσικά τα ερωτήματα τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι συλληφθέντες σχετικά με την προμήθεια των όπλων είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου και θεωρείται ότι από τις απαντήσεις τους δύναται να προκύψουν διάφορων ειδών σενάρια. Ειδικά αφού θεωρείται σίγουρο από τις ελληνικές Αρχές ότι οι μεταναστευτικές ροές χρησιμοποιούνται από την Τουρκία προκειμένου να μεταφέρουν στην Ελλάδα πράκτορες οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες αποστολές.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της υπόθεσης πάντως αναμένεται να εξεταστούν και στη Βουλή, καθώς στην Ελληνική Λύση -θορυβημένοι από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας- σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη σύλληψη με τα συγκεκριμένα όπλα «επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για την ασύδοτη κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς που συνιστά εθνικό κίνδυνο». «Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επικίνδυνοι Τούρκοι παράνομοι τελούσαν υπό καθεστώς ασύλου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου». «Πώς είναι δυνατό να δίδεται άσυλο σε Τούρκους υπηκόους; Πώς βρέθηκαν αμερικανικά όπλα στα χέρια τους, όταν είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά για απλούς παραβατικούς;» σημειώνει η Ελληνική Λύση και όπως υπογραμμίζει φέρνει άμεσα το θέμα στη Βουλή, απαιτώντας εξηγήσεις. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ κατά ένα χρόνο.

Η δραματική αυτή εξέλιξη δεν έχει προηγούμενο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί «κοκκίνισαν» τα Ιωάννινα με covid-19

Πρόβλημα στα Ιωάννινα με τους ιατρικούς μετανάστες. 

Αλβανοί πλημμυρίζουν το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Δεν εμπιστεύονται τα νοσοκομεία της χώρας τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ενεργειακή φτώχεια είναι για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά τα όσα ζουν τις τελευταίες μέρες χιλιάδες κάτοικοι στην Αττική, που έμειναν χωρίς ρεύμα και «ξυλιασμένοι» από το κρύο.

Ενδεικτική είναι νέα μελέτη που δημοσιοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες1 και στην οποία υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν υπό καθεστώς ενεργειακής φτώχειας φτάνει τα 30 εκατομμύρια. Η μελέτη αφορούσε στοιχεία του 2019 και όπως σημειώνουν οι συντάκτες της, υπό συνθήκες γενικού lockdown εξαιτίας της πανδημίας η ενεργειακή φτώχεια είναι βέβαιο ότι έχει ενισχυθεί περαιτέρω τους μήνες που ακολούθησαν. Το πρόβλημα φαίνεται πως παίρνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις κυρίως στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός παλιών και κακοσυντηρημένων κτιρίων. Ετσι, σε Βουλγαρία, Λιθουανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο εντοπίζονται ο μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων που δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους το χειμώνα και αντίστοιχα δεν μπορούν να διατηρήσουν σε ανεκτά χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία το καλοκαίρι

Σταθερά υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα...

Στην Ελλάδα, όπως προαναφέραμε, καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας στην Ευρώπη2, η Ελλάδα εμφανίζει πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που ζει υπό συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία το 22,7% του πληθυσμού της χώρας μας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς Ενέργειας.

..την ώρα που τα κέρδη των ομίλων εκτοξεύονται

Την ίδια στιγμή, ως την «άλλη όψη» αυτής της πορείας, ένα τρελό πανηγύρι κερδών έχει στηθεί στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού και Ενέργειας συνολικά, με τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο να εφορμούν στα νέα πεδία κερδοφορίας που στήνει γι' αυτούς η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Στέλνουν οκταπλάσιες δυνάμεις στο Ιράκ...

...και η κυβέρνηση δηλώνει «πρόθυμη να συνεισφέρει»!

Πολλαπλασιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Ιράκ αποφάσισε η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας που ολοκληρώθηκε χτες μέσω τηλεδιάσκεψης, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει και εκεί «πρόθυμη να συνεισφέρει» «πρόσθετους πόρους» «εντός των δυνατοτήτων της», συνεχίζοντας την εμπλοκή σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οπως ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, αποφάσισαν την αύξηση των στελεχών του από 500 σε 4.000 στελέχη στην «εκπαιδευτική αποστολή» τους στην πολύπαθη από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, χώρα, ενάντια υποτίθεται «στη δράση του ISIS» που έστησαν και χρηματοδότησαν, με ανάπτυξη αυτών των έξτρα 3.500 στελεχών «σε περιοχές και πέραν της Βαγδάτης», όπως είπε, προετοιμάζοντας για διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα, «σε βάσεις των Αμερικανών, του Παγκόσμιου Δυτικού Αποικιοκρατικού Συνασπισμού κατά του Iράκ ή και των ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας».

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, έγινε συζήτηση και για το μέλλον της παρουσίας του στο Αφγανιστάν (αποστολή «Resolute Support»), χωρίς ωστόσο να παρθεί οριστική απόφαση. «Είμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα, δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις. Μέχρι την 1 Μάη θα πρέπει να καταλήξουμε, θα είμαστε σε στενές διαβουλεύσεις τις επόμενες βδομάδες», έλεγε σχετικά χτες ο Στόλτενμπεργκ, για το μέλλον και την απόφαση για αύξηση ή μείωση και για τη σύνθεση της παρουσίας των ΝΑΤΟικών στη χώρα. «Αλλά συμφωνήσαμε ότι δεν είναι αυτός ο χρόνος να πάρουμε κάποια τελική απόφαση, επειδή υπάρχει ακόμα χρόνος για ειρηνική πολιτική διευθέτηση στη χώρα», παραπέμποντας στο σχετικό παζάρι της αφγανικής κυβέρνησης με τους «Ταλιμπάν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ

Αντιδρά στην απόφαση του Ευρωενωσιτικού Δικαστηρίου

ΜΟΣΧΑ.--

Η απόφαση του ΕυρωΕνωσιτικού Δικαστηρίου Αποικιοκρατικών Δικαιωμάτων του «Ανθρώπου» (ΕΔΔΑ), με την οποία ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι, συνιστά μια ανεπίτρεπτη απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, επανέλαβε χτες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η απόφαση είναι παράνομη, συνιστά μια πολύ σοβαρή απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, γεγονός που κατά την άποψή μας είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε χτες ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση, αλλά από την άλλη, φυσικά, παρόμοιες αποφάσεις, η βιασύνη στη λήψη παρόμοιων αποφάσεων, η εμφανής σκοπιμότητα στη λήψη μιας παρόμοιας απόφασης μας προκαλεί παρά πολλά ερωτήματα», δήλωσε ο Πεσκόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταιγιστικές αποκαλύψεις για τον παιδοβιαστή Λιγνιάδη. Του συμπαραστέκονται δυο πρώην υπουργοί;

 Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 | 10:49 μ.μ.

Δεν είναι απλώς καταιγιστικός ο ρυθμός με τον οποίο έρχονται οι πληροφορίες για τον παιδοβιαστή Δ. Λιγνάδη στην δημοσιότητα. Η αίσθηση που αποκομίζει όποιος παρακολουθεί έστω και επιφανειακά αυτή την υπόθεση, είναι ότι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα παιδόφιλων και τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Μόνο σ' αυτή την εκτίμηση μπορεί να καταλήξει κάποιος αν θεωρήσει βάσιμες τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι αυτές τις ώρες ο Λιγνάδης βρίσκεται σε σπίτι πρώην υπουργού σχετιζόμενου με την Τέχνη στην περιοχή του Κολωνακίου, και δίπλα του είναι για να του προσφέρει .τις νομικές συμβουλές συνταγματολόγος πρώην υπουργός! Μπορεί να μην κατονομάζονται αυτοί οι δυο πρώην υπουργοί αλλά φωτογραφίζονται ολοκάθαρα. Δεν υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που την στιγμή οι πάντες παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν το δίποδο κτήνος θα υποθέσει ότι αυτοί οι πρώην υπουργοί στέκονται στο πλάι του εγκληματία έτσι τυχαία.

Η πολύ σημαντική επίσης αποκάλυψη -αν ισχύει- είναι ότι ο πρωθυπουργικός φίλος παριστάνοντας τον "φιλεύσπλαχνο" και ότι ενδιαφέρεται για τα κατατρεγμένα παιδιά μέσω μιας ΜΚΟ την οποία διαχειρίζονται άτομα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, προσέγγιζε προσφυγόπουλα για να ικανοποιεί τις διεστραμμένες ορέξεις του. 

Εδώ να θυμίσουμε και ένα άλλο σχετικό δημοσίευμα με την «υπόθεση Μεταξουργείο». "Το 2012 υπήρξαν καταγγελίες για βιασμούς ανήλικων μεταναστών σε σπίτι της περιοχής στο οποίο φέρεται να μπαινόβγαινε ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Για… άγνωστους λόγους η υπόθεση με βαριά οσμή δράσης κυκλώματος παιδεραστίας έκλεισε άρον άρον.

Υ.Γ:  Να θυμίσουμε κάτι απ' το πρόσφατο παρελθόν. Πριν λίγους μήνες ο Μπογδάνος θεώρησε ότι  "απειλείτε" από μια ανάρτηση που έκανε το μέλος του Ρουβίκωνα  Σπύρος Δαπέργολας. Καταθέτει μήνυση και σε χρόνο dt κινητοποιούνται αστυνομικοί και δικαστικοί μηχανισμοί 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μενδώνη. Κάποια υπάλληλος των Βενιζέλου-Γιωργάκη-Κούλη... Η τέχνη που μαθαίνουν φιλόδοξοι παιδεραστές για να αποπλανούν αθώους υπουργούς...

3 χρόνια στο Θέατρο Τέχνης και σε πολυάριθμα σεμινάρια, άλλα 4 στην Ακαδημία Θεάτρου της Μόσχας, τεράστια έξοδα και ατέλειωτη δουλειά, για να βγαίνει η Υπουργός Πολιτισμού της χώρας μου να λέει ότι η τέχνη της υποκριτικής έχει διττό νόημα και χρησιμότητα.

Ότι είναι η τέχνη που μαθαίνουν φιλόδοξοι παιδεραστές για να αποπλανούν αθώους υπουργούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντολές έπαιρνα, η κακομοίρα!

"Δεν ξέρω", "Δεν είδα", "Δεν άκουσα", "Δεν μ΄ ενημέρωσαν", "Μου το απέκρυψαν".

"Δεν φταίω εγώ", δηλαδή!

Ούτε για την ενθρόνιση ενός "φερόμενου, ως παιδεραστή, βιαστή, σαδιστή" σε δημόσια θέση, που "ποιεί ήθος",

Ούτε για τις στομφώδεις διαψεύσεις επώνυμων καταγγελιών,

Ούτε για τον αμέριστο προστατευτισμό του συγκεκριμένου προσώπου, από τα δήθεν "fake news",

Αλλά ούτε και για όσα γνώριζα για τις διασυνδέσεις του με πρόσωπα της υψηλής πολιτικής, καλλιτεχνικής και κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας. Εντολές έπαιρνα, η κακομοίρα!

Τώρα που γνωρίζετε κα Μενδώνη μου, μήπως σας διαφεύγει και η επιλογή της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ, από υπουργός;;;

Αφού, βέβαια, κάνετε τρεις φορές τον σταυρό σας και σκουπίσετε τα μάτια σας, από τα κροκοδείλια "δάκρυα"!

Σχολιο.- Το "μαγαζί" δεν διαθέτει δάκρυα, έστω και κορκοδείλια. Ούτε τον σταυρό της θα κάνει, φυσικά.

Επί της θητείας της έχει καεί αρχαιολογικός χώρος, τσιμεντώθηκε και πλημύρισε η Ακρόπολη, ψηφίστηκε ο δανεισμός (;) αρχαιοτήτων για 25 χρόνια, το ΥΠ.ΠΟ υποστήριξε την Coca-Cola στην διαμάχη της με ελληνικές εταιρείες αναψυκτικών για αθέμιτη χρήση μνημείων όπως ο Παρθενώνας στις συσκευασίες της, και φυσικά διορίστηκε ο "θεατράνθρωπος" στο Εθνικό.

Η υπόθεση Λιγνάδη κι η άκρως υποκριτική στάση της ανεκδιήγητης Μενδώνη είναι η φυσική συνέπεια όλων των προηγούμενων εξίσου φρικιαστικών επιλογών της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον κομμουνιστή Πάμπλο!

Η τέχνη δεν ποινικοποιείται!

Η τέχνη δεν φιμώνεται!

Η τέχνη δεν καθοδηγείται!

Η αλήθεια δεν λογοκρίνεται!

Η ιδεολογία δεν φυλακίζεται!

Η θέση του Πάμπλο Χασέλ είναι στο βάθρο των λαϊκών καλλιτεχνών που υπηρετούν την Αλήθεια!

Όχι στην φυλακή, "για να συμμορφωθεί", επειδή έθιξε τον κλέφτη Ισπανό βασιλιά, Χουάν Κάρλος!

Λευτεριά στον κομμουνιστή  Πάμπλο!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pablo Hasél - Communist 


Κομμουνιστής για πολλά πράγματα

Κυρίως γιατί μετά από ενημέρωση

κατάλαβα ότι ο σοσιαλισμός είναι η μόνη βιώσιμη μορφή μιας μεγάλης κλίμακας αλλαγής

Δεν θα αποτύχουμε να θυμόμαστε τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού

Ας υπάρχουν πολλά

Βοηθώντας πολλούς

Κομμουνιστής ως # μπολσεβίκικος μαχαίρωσε ένα #tsar

Γιατί κανείς δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης

Επειδή ο σοσιαλισμός είναι μια αλλαγή βάσης

Όχι ένα έμπλαστρο για μια πληγή που πρέπει να θεραπευτεί

Κομμουνιστές ως εργάτες που καταλαμβάνουν γη

Συλλογικά και ονειρεύονται νεκρές δούκισσες

Επειδή η γη πρέπει να είναι του ποιος το δουλεύει

Θα μεταφερθεί στους κυρίους στους καλούς ή στους κακούς

Κομμουνιστής όπως ο Jose Manuel #Sevillano

Πεθαίνοντας στο #hungerstrike χωρίς να είναι σκουλήκι

Χωρίς να λαμβάνετε δολάρια σε αντάλλαγμα όπως εκείνοι οι μισθοφόροι

Γαμώτο, δεν θα σας αφήσουμε

ξεχασμένος Κομμουνιστής, όπως ο πυροβολισμός τσε στη ζούγκλα

Όταν θα μπορούσε να οδηγήσει α

αστική ζωή Ήταν η μέγιστη έκφραση του κομμουνισμού

Μείνετε με την ιδεολογία ή το παράδειγμά σας, όχι με τον μύθο

Κομμουνιστής σαν #Marx που χωρίς να είναι εργαζόμενος

αγωνίστηκαν για όσους πέταξαν όλη την ημέρα

Η αξία του έργου του είναι κάτι περισσότερο από απίστευτο

Και ακόμα κάποιοι προσποιούνται ότι τον δυσφημίζουν

Χωρίς φειδώ προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας θεωρίας

Αυτό θα ωφελήσει τη συντριπτική πλειοψηφία

Χτυπώντας την αστική τάξη

Δεν θα ανακάμψει ποτέ Αργά ή γρήγορα θα συντρίψουμε τα σάπια του ήθη

Κομμουνιστής ως #lenin αφιερώνοντας όλη του τη ζωή

Στην κραυγή της αστικής τάξης, στον θρίαμβο της εργατικής τάξης

Κουνώντας τις μάζες με απότομη

ομιλίες Επέκταση της επανάστασης των πόλεων στα χωράφια

Δημιουργία τάξης # συνείδηση, μίσος για το

καταπιεστής Είναι η βάση για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου

Κατάφερε με επιχειρήματα να οργανώσει οργή

Ας είμαστε η λέξη που απεικονίζει ως εξορία του στη Φινλανδία

# Η ελευθερία είναι ίσες ευκαιρίες

τερματίστε το "έχετε τόσα πολλά κουπόνια"

# Η δημοκρατία είναι νόμοι που εξυπηρετούν τους ανθρώπους

Γι 'αυτό ενάντια σε αυτήν την οργή επαναστατώ

Κομμουνιστής, επειδή δεν τρώω μεταφυσική

Και μια ριζική αλλαγή της βάσης που χρειάζεται η ανθρωπότητα

Αντιρατσιστές, αντιμαχίστες, εξέλιξη που ζητάμε

Επιστημονικός σοσιαλισμός, # Μαρξισμός - # Λενινισμός



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η Σεμίνα Διγενή: «ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η παραίτηση της Μενδώνη. Να μπει εισαγγελέας...»

«Δεν αρκεί μια παραίτηση. Παραιτηθείτε και λογοδοτήστε τώρα κ. Μενδώνη!«, αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook Σεμίνα Διγενή  και προσθέτει: «Δεν αρκεί μια παραίτηση. Παραιτηθείτε και  λογοδοτήστε τώρα κ. Μενδώνη! Είστε ανίκανη, ανεπιθύμητη και επικίνδυνη! Κι επειδή γνωρίζατε και σιωπούσατε, να εξεταστείτε κι απο εισαγγελέα!

Όσοι συγκαλύψατε, ανεχτήκατε, κουκουλώσατε αίσχη, μαζί με όλο το παρακράτος του συστήματός σας, να κληθείτε να λογοδοτήσετε. Κι ο πρωθυπουργός!

Ξεγραπωθείτε από τον θρόνο κι εσείς κι οι σύμβουλοι κι οι παρατρεχάμενοί σας και απολογηθείτε…».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μήνυμα Πούτιν εκφράζει τους λαούς όλου του κόσμου!

Πούτιν: "Δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση στην Εθνική Κυριαρχία της Ρωσίας, ή στο δικαίωμα του λαού να είναι αφέντης στη γη του”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ο εγγονός για τον 87χρονο που πέθανε μετά τον εμβολιασμό! «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ δεν είχε προβλήματα καρδιάς...»

2/18/2021 -  06:17 μ.μ.

Συγκλονιστική η μαρτυρία του εγγονού του 87χρονου που έχασε τη ζωή του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο ΠΑΓΝΗ, με την ιατροδικαστική εξέταση να αναφέρει ότι ο θάνατος του οφείλεται σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια, όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου. 

Ο εγγονός του άτυχου 87χρονου περιέγραψε ως ακαριαίο το θάνατό του λέγοντας πως μετά τον εμβολιασμό του κι ενώ περπατούσε για να καθίσει σε άλλο σημείο για το υποχρεωτικό 15λεπτο παρατήρησης κατέρρευσε χωρίς να προλάβει να πει οτιδήποτε ή να εκφράσει κάποια δυσφορία

Μιλώντας στον  98.4  της Κρήτης  και στον Γιώργο Σαχίνη. ο εγγονός του Μάνος, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του σταθμού, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι συνέβη εκείνο το πρωί στο νοσοκομείο και πως η οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί ποτέ ότι ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε πρόβλημα καρδιάς.

Όπως είπε ο παππούς του δεν είχε ποτέ κανένα γνωστό καρδιολογικό περιστατικό. Ποτέ ούτε καν τις προηγούμενες ημέρες δεν ανέφερε ενόχληση ή δυσφορία.

Εξήρε τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού μετά την κατάρρευση του ηλικιωμένου από τους γιατρούς όπως και την ανθρώπινη συμπεριφορά του Καθηγητή Χρήστου Λιονή. Ζήτησε τέλος να πάρει πλήρεις απαντήσεις με ακριβή περιγραφή της αιτίας θανάτου καθώς η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ αναφέρεται μόνο σε ιατρικό ιστορικό παθήσεων του 87χρονου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ) το γράφει! «Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ είναι ένας παιδεραστής και τίποτε παραπάνω...»

2/19/2021 - 01:06 π.μ.

Πόσo θαρραλέος είναι ο #Μπουρδούμης που κάνει ένα τόσο ξεκάθαρο statement; Πραγματικά ελπίζω να μη δεχτεί είτε εκείνος είτε η σύζυγός του απειλές!  

Εγραψε ο Μπουρδουμης

Για να τελειωνουμε : Ο Λιγνάδης είναι ένας παιδεραστης και τίποτα παραπάνω. Συνεπώς ο Οιδίποδας, ο Μάκβεθ, η Ύβρις, η Νέμεσις, η Κάθαρσις, και όλη η τραγικότητα με την οποία επιμένεε κάποιοι να τον ντύνετε έχουν τόση σχέση μαζί του όση η μορταδέλα το σαλάμι και η φέτα με ένα παιδεραστή μπακάλη. Άιντε, για να μην τρελαθούμε…

Σχολιο.- Ακριβώς! Εδώ έχουν βγει παγανιά οι ζαίοι στα ΜΚΔ και μέσα στα υπόλοιπα σωστά για τον Λιγνάδη "πετάνε" σκοπίμως κι ένα "διαδήλωνε για Μακεδονίες", επειδή είχε ταχθεί κατά των Πρεσπών όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε κάθε έγκλημα λαθρομετανάστη 30 χρόνια τώρα λένε " η γενίκευση είναι φασισμός". Μωρέ φασισμός είναι, αλλά πως γίνεται να γενικέυετε όπου σας βολέυει;

Με αφορμή την συγκέντρωση κατά της καραντίνας την προηγούμενη Κυριακή στο Σύνταγμα, θυμήθηκαν να ξιφουλκήσουν και κατά της δολοφονικής αστυνομικής βίας. Οι τύποι που θα διέλυαν τα ΜΑΤ, και επί της... λαοφιλούς θητείας τους πήγαιναν με τους ματάδες ακόμα και στην τουαλέτα.