Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σαββατο 20 Φεβρουαριου 2021


Εκείνο που εκνευρίζει απόλυτα, είναι ότι τον Κιμούλη και τον Φιλιππίδη τους έχουν ξεσκίσει. Τους διώχνουν από τα θέατρα, τους ακυρώνουν παραστάσεις, τους διώχνουν από την τηλεόραση, και τον Λιγνάδη, που συγκριτικά με τους άλλους έχει κάνει τα αίσχη, επειδή είναι δικός τους, έχουν πέσει όλοι, λυτοί και δεμένοι, να μας τον βγάλουν λευκή περιστερά. Ούτε το όνομα του δεν αναφέρουν. Μέχρι και θεωρίες κατεβάζουν ότι όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες ήταν διαστροφικοί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκάθαρα το θέμα είναι το εξης: ποιοι πολιτικοί κάλυπταν περιπτώσεις παιδεραστών ή είναι οι ίδιοι παιδεραστές. Αυτό και τίποτα λιγότερο απ' αυτό.

Σχολιο.- Βγαίνουν τα τσογλάνια, τα σκουπίδια ένα ένα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και ρίχνουν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ . 'Δεν τον ήξερε' ο Μητσοτάκης, ούτε αυτόν. Δεν τον ήξερε τον θεατράνθρωπο ο Μητσοτάκης, όπως 'δεν ήξερε' τον Φρουζή. 'Δεν τον ήξερε' ο Μητσοτάκης όπως 'δεν ήξερε' τον Μαρινάκη. 'Δεν τον ήξερε' ο Μητσοτάκης, όπως δεν ήξερε τον Χριστοφοράκο. Στο τέλος θα μας πουν ότι ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε τον Κυριάκο. Αλήτες, βρωμιάρηδες, καθάρματα, ιζήματα, παιδεραστές!

Σχολιο.- Kαι κάτι για τον βεζελουανό πρέσβη.

Πράγματι ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φράνκλιν Γκονζάλες, κατά την οκτάμηνη θητεία του στην Αθήνα το 2012-3, κακοποίησε ψυχολογικά και παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας. To 2012-13 είχαμε κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Επί ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην τότε κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ. Οι παρενοχλήσεις του πρέσβη της Βενεζουέλας είχαν για πρώτη φορά καταγγελθεί από το προσωπικό της πρεσβείας το 2012 και το 2013 (ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ), είχαν αποσιωπηθεί και δεν ζήτησε κανείς τότε την απομάκρυνση του «άτακτου» πρέσβη. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.

Είναι επίσης αλήθεια πως ο Τσίπρας, σε επιστολή του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μαδούρο (Φεβρουαρίος 2013) του ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του πρέσβη, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ως όφειλαν, ως ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αν ο Τσίπρας ήθελε να 'κουκουλωθούν', θα διάλεγε τον τρόπο της επιστολής, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να διαρρεύσει και δημοσιοποιηθεί; ε;

Και έρχονται σήμερα τα τσογλάνια, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα, με την δυσσώδη υποστήριξη τους μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο στον θεατράνθρωπο επικαλούνται εκ νέου την υπόθεση του πρέσβη. Ακριβώς το ίδιο είχαν κάνει και με την υπόθεση του παιδέρα Γεωργιάδη, ανέσυραν δηλαδή τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα περί ενοχής του ΣΥΡΙΖΑ για την «συγκάλυψη του σκανδάλου του πρέσβη της Βενεζουέλας» (ανακοίνωση Ν.Δ., Μάιος 2016), για έναν πρέσβη που υπηρέτησε κατά την διάρκεια της ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ και που η τελευταία ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΜΑΖΙ. Τα ίδια έκαναν - και κάνουν και με τις πρόσφατες καταστροφές, ρίχνουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι. Τα ίδια κάνουν συνέχεια, αυτοί δεν φέρουν ευθύνες για τίποτα και ΠΑΝΤΑ φταίει κάποιος άλλος, ειδικά στην πανδημία το απογείωσαν, φταίει η κοινωνία για τη διασπορά του ιού.

Αυτά τα ολίγα για την αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί δεν είμαστε όλοι γίδια και βλάκες ψηφοφόροι του Μαρινάκη. -



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα καλύτερο γίνεται: λένε ότι ΜΚΟ έστελναν μεταναστόπουλα για "θεατρικές σπουδές" στον Λιγνάδη και ότι μετά από λίγο καιρό τα παιδιά αυτά διέκοπταν τις "σπουδές" αρνούμενα πεισματικά να ξαναπάνε. 

Ποιες ΜΚΟ ήταν; 

Εύχομαι ο Λιγνάδης να είναι τόσο επικίνδυνος άνθρωπος ώστε να τους πάρει μαζί του. 

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ δεν βγουν όλα στο φως.

Σχολιο.- Αηδία, ασυδοσία, ανομία και όλα αυτά για φράγκα και ορέξεις γούστων. Μια σάπια κοινωνία που ξέρει και δεν μιλά. Ένα κωλο σύστημα που ανεβάζει και κατεβάζει δήθεν σύμβολα ήθους. Ένας βούρκος από κορεσμενους σάπιους εγκληματίες. Δυστυχώς δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Δυστυχώς. Αλη στα παιδιά που πέφτουν στα χέρια αυτών των τεράτων. Όλα τα άλλα να έχουμε να λέμε.

Σχολιο.- Ελπίζω ότι αυτή την φορά

Οι....ΓΑΜΗΚΟΥΛΕΣ θα αισθανθούν τα σιδερα

Σχολιο.- Τι σαπίλα είναι αυτή ρε!!! Εδώ χρειάζεται άλλου είδους δικαιοσύνη.

Σχολιο.- Οι αθλιοι ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ των ΜΚΟ. Επαιρναν χρημα και απο ανωμαλους . Απελαση ολων των ΜΚΟ απο την ΠΑτριδαν μας. Φολα στους δουλεμπορους !!!Που ειναι οι ευαισθητουληδες , να κανουν δηλωσεις???Οι τρανς , οι γκευ.....κρυφτηκαν ολα τα καλοπαιδα.

Σχολιο.- Αν είναι αυτοί που υποθέτετε  ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο.. Εδώ Novartis, Noor, στημένα (με αποδείξεις) και καταλήξαμε σχεδον να ζητάνε συγγνώμη στους εγκληματίες... και να κινδυνεύουν να πάνε στην φυλακή οι καταγγέλλοντες και τα θύματα.. Και θα πέσει "φως" και "πέλεκυς"; Περιμένω να είστε πιο προσγειωμένοι.

(εγώ για τη Novartis από την ΠΡΩΤΗ στιγμή που όλοι έλεγαν ότι αυτή τη φορά δεν την γλυτώνουν, θα πάνε φυλακή μεγάλα κεφάλια, έλεγα ότι δεν θα ανοίξει μύτη)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 ενώνει τη φωνή του με τη φωνή κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου και κάθε δημοκράτη, για τη σωτηρία της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα.


ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Featured

19 Φεβρουάριος, 2021

 Η ειδική –προσωποποιημένη μεταχείριση πρέπει να εξαντλείται στο δικαστήριο κατά την διαδικασία επιβολής της ποινής και δεν πρέπει να συνεχίζεται κατά το χρόνο έκτισής της.

            Τα μέλη του ΣΦΕΑ 1967-1974, ως πρώην πολιτικοί κρατούμενοι-εξόριστοι, ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει ειδική-επιλεκτική αντιμετώπιση ενός κρατουμένου και γνωρίζουν πολύ καλά τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν ακόμα και σήμερα στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Γι’αυτό και αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τα ζητήματα που άπτονται των συνθηκών διαβίωσης όλων ανεξαίρετα των κρατουμένων και της παραβίασης των ελάχιστων δικαιωμάτων που τους έχουν αποδοθεί.

   Η ειδική –προσωποποιημένη μεταχείριση πρέπει να εξαντλείται στο δικαστήριο κατά την διαδικασία επιβολής της ποινής και δεν πρέπει να συνεχίζεται κατά το χρόνο έκτισής της.

   Υπερασπιζόμαστε κάθε δικαίωμα των κρατουμένων, όπως αυτά έχουν θεσπιστεί, από αυτήν ακόμα την προβληματική σωφρονιστική νομοθεσία, για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, για προστασία της υγείας τους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, για δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου τους, για συμμετοχή σε αθλητικές και μορφωτικές δραστηριότητες, για αξιοποίηση των αδειών, ή για μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές όταν πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Στα πλαίσια αυτά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και του κρατούμενου Κουφοντίνα και ζητάμε από τις αρμόδιες επιτροπές την αυστηρή τήρησή τους.

Θεωρούμε πως η ζωή ενός κρατουμένου έχει την αξία της, ανεξάρτητα από την άποψη που αυτός είχε για τη ζωή των θυμάτων του. Αυτό δε σημαίνει πως δικαιολογούμε ή αποδεχόμαστε πράξεις ατομικής τρομοκρατίας, για τις οποίες ο κρατούμενος έχει τελεσίδικα καταδικαστεί.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και πάνω στην κουβέντα, βγήκε και ο Λιγνάδης να καταγγείλει τα λαϊκά δικαστήρια! 

Οσονούπω, θα ξεσπαθώσει και κατά της πολιτικής ορθότητας. Θα μας την πει κιόλας, που ασχολούμαστε με βιασμούς, με το αν θα λέμε πούστηδες ή ομοφυλόφιλοι, σακάτηδες ή ανάπηροι, κωλόγυφτοι ή Ρομά, βιαστής ανηλίκων ή γνωστός σκηνοθέτης. Και ξεχνάμε έτσι την ταξική πάλη και τον αγώνα για το μεροκάματο. 

Μιας και εκτός από το μεροκάματο όλ' αυτά τα ζητήματα αφήνουν αδιάφορη την εργατική τάξη, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει κάθε απίθανος μεγαλοαστός που προβάλλει στους εργάτες τη δική του αδιαφορία για τους κοινωνικά αδύναμους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ! 

Μέρες τώρα, παρακολουθώντας τη Δικαιοσύνη αδρανή να δίνει στον εγκληματία βιαστή παιδιών τη δυνατότητα να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία, σκέφτομαι εκείνους που δεν κουράζονται να μας μιλάνε για την εμπιστοσύνη τους σ' αυτήν ακριβώς τη Δικαιοσύνη.

Αλλά και πάλι παραβίασα το τεκμήριο αθωότητας, το 'ριξα στην πολιτική ορθότητα και έστησα λαϊκό δικαστήριο. 

Όχι και "εγκληματίας βιαστής παιδιών" ο άνθρωπος! Αφού δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να τον χαρακτηρίζει έτσι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνθρωπος στη λαϊκή :φέρτε μου τον Λιγναδη, τον Μητσοτάκη και την Μενδωνη να μην μείνει ούτε Στέκα. Ο λαός λέει για τον Κουλη και τους φίλους του και το δείχνει.Λέει ο άλλος :πού μένει αυτός ο ανώμαλος να του αδειάσω το σπίτι;; τι περιμένουμε;; να πάνε οι χαμουρες του Χρυσοχοιδη;;δεν θα πάνε ποτέ γιατί είναι χωμενος και ο καργιολης ο Μητσοτακης στο κόλπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AΦΟΥ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λιγνάδης κατηγορείται εδώ και δύο εβδομάδες για υποθέσεις παιδεραστίας και βιασμών ανηλίκων με μεταλλικές ράβδους αλλά η αστυνομία παρέλειψε να τον συλλάβει και να ψάξει στο σπίτι του για σκληρούς δίσκους και ενοχοποιητικά στοιχεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής Ν.Δ.

«Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που λέει το ρεπορτάζ ότι πήγε με τον δικηγόρο του στη Γαδα, έμαθε ότι προσωρινά δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και στη συνέχεια μετέβη σε φιλικό σπίτι, κάνω πολλές υποθέσεις για τον οικοδεσπότη του σπιτιού. Λέγεται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αλλά να πω την αλήθεια με αυτούς απάνω θεωρώ ότι θα τη γλιτώσει και θα τον φυγαδευσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάτσοι και παιδεραστές βρωμισαν την Αθήνα, ζωντανό σε θέλουμε Δημήτρη Κουφοντινα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Solidarity Now Hellas (παράρτημα της Sol. Now του George Soros - δυστυχώς κάποτε εξυμνούσε την εν λόγω οργάνωση και ο Θανάσης Καρτερος στην εφημερίδα Αυγή με το άρθρο Αλληλεγγύη από ανθρώπους για ανθρώπους. Δεν υπονοώ ότι ο Θανάσης γνώριζε ή υπεθαλπτε κάτι τετοιο) :επικεφαλής είναι η Αντιγόνη Λυμπερακη, εξαδέλφη του Κυριακου Μητσοτάκη και βαφτιστήρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Action Aid Hellas :επικεφαλής είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και αδελφή του Κυριακου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιαννη. 

Την τρίτη Μκο αναζητούμε. Οι δύο λογικά ειναι αυτές. 

Να πω κάτι : κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος σε μια Μκο είναι εργαζόμενοι. Ως μισθωτοί και ως επόπτες ασυνοδευτων ανηλίκων τέκνων μπορει να αρνηθούν σε έναν άνθρωπο εκτός δομής να αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών αυτών, εφόσον δεν είναι παρόντες. 

Στις δύο Μκο αυτές έχουμε μάθει ότι συνήθως αρνούνται την πρόσληψη ανδρών σε τέτοιες θέσεις, διότι θεωρούνται πιο επικίνδυνοι για μαχητική συνδικαλιστικη δράση και διατύπωση αντιρρησεων σε κάποια ζητήματα..

Στην περίπτωση Λιγναδη δεν αποκλείεται οι υπεύθυνοι των δομών που έχουν αναλάβει την στήριξη, φροντίδα των παιδιών και την εκμάθηση γλώσσας να αρνήθηκαν να συναινεσουν στο αίτημα της διεύθυνσης, η οποία εμπιστευοταν τα παιδιά στο Λιγναδη δίχως την παρουσία εργαζομένων της δομής. 

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει είναι να εντοπιστούν οι ΜΚΟ, να βρεθούν οι φροντιστες των παιδιών και να μάθουμε αν τους απείλησαν οι επικεφαλής με απόλυση εφόσον αρνήθηκαν να εμπιστευτούν τα παιδιά στον καθηγητη θεάτρου Λιγναδη δίχως την παρουσία τους. 

Ο, τι κι αν έχει συμβεί είναι παράνομο να εμπιστεύεται ένας υπάλληλος δομής ένα τρίτο πρόσωπο δίχως να βρίσκεται και εκείνος στον αντίστοιχο χώρο. Ομως καλούμαστε να δούμε αν τους απειλησαν με απόλυση, διότι ξέρουμε ότι και στον χώρο των Μκο υπάρχουν απειλές σε εργαζόμενους και εκδικητικες απολύσεις όποιων αντιστέκονται για τα εργασιακά δικαιώματα τους και για την καλύτερη προστασία και φροντίδα των ευαλωτων ανθρώπων. Είναι γνωστά αυτά, αλλά τώρα πρέπει να φωτιστει ο ρόλος και η δράση όλων των ΜΚΟ που δρουν στη χώρα, καθώς και τα ποσά που διαχειρίζονται οι επικεφαλής τους ως διαχειριστες κονδυλίων και συνομιλητές με τους βασικούς χρηματοδότες αυτών των ΜΚΟ. 

Εδώ έχουμε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, όπου στο όνομα των μη προνομιούχων και των ευαλωτων, φίλοι των προνομιούχων πουλώντας πνεύμα και έχοντας τις πλάτες της αστικής ΕΞΟΥΣΊΑΣ, επιδίδονται σε όργια και βιασμούς ανηλίκων παιδιών. 

Η διαλευκανση αυτής της υπόθεσης δεν πρέπει να αφεθεί μόνο στα χέρια του κράτους, αλλα χρειάζεται και συντονισμένη κοινωνική-κινηματική προσπάθεια με νομικούς, δημοσιογράφους κτλ, ώστε να ξεσκεπαστουν κυκλώματα ευρύτερα τα οποία δρουν ανενόχλητα και ατιμώρητα στη χώρα, έχοντας ευρωπαϊκές και διασυνοριακες διασυνδέσεις.

Αυτή η υπόθεση να μου το θυμάστε θα θυμίζει το Salo, την ταινία που έκανε ο Pier Paolo Pasolini.

Σχολιο.- ρε φίλε αν ισχύει όλο αυτό θέλουν κρέμασμα-στα ίσα.

Σχολιο.- Οχι δεν ισχύουν ΜΟΝΟ αυτά που αναφέρει. Φαίνεται πως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Το θρίλερ περιέχει μέσα και εμπόριο οργάνων.

Σχολιο.- Κράτος εν κράτει...Τόσοι πολλοί οι συνένοχοι...Κοινωνία στο ναδίρ... Διαβάζω πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας άκουγαν τα κλάματα των ανηλίκων ειδοποίησαν την αστυνομία αλλά  δεν κουνιόταν φύλλο...

Σχολιο.- Κινητοποιηθηκαν λέει, αλλά φοβήθηκαν. Ετσι λένε. Δεχονταν απειλές. Είχε προστασία ο Λιγναδης του βαθέος κράτους, καθώς και μπραβων κτλ. 

Σχολιο.- Αλεξανδρα Μητσοτακη θελεις να πεις και οχι Αλεξια

Σχολιο.- Σωστά. Η άλλη είναι της Ντόρας η κόρη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Βρετανία έκλεψε 45 τρισεκατομμύρια δολάρια από την Ινδία

Και είπε ψέματα για αυτό.

Υπάρχει μια ιστορία που λέγεται συνήθως στη Βρετανία ότι ο αποικισμός της Ινδίας - όσο φρικτός και αν ήταν - δεν είχε κανένα σημαντικό οικονομικό όφελος για την ίδια τη Βρετανία. Αν μη τι άλλο, η διοίκηση της Ινδίας ήταν κόστος για τη Βρετανία. Έτσι, το γεγονός ότι η αυτοκρατορία διατηρήθηκε για τόσο καιρό - η ιστορία πηγαίνει - ήταν μια χειρονομία της ευγένειας της Βρετανίας.

Νέα έρευνα από τη διάσημη οικονομολόγο Utsa Patnaik -  μόλις δημοσιεύθηκε  από το Columbia University Press - αποτελεί ένα πλήγμα για αυτήν την αφήγηση. Αντλώντας από σχεδόν δύο αιώνες λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το φόρο και το εμπόριο, ο Patnaik υπολόγισε ότι η Βρετανία αποστράγγισε συνολικά περίπου  45  τρισεκατομμύρια δολάρια από την Ινδία κατά την περίοδο 1765 έως 1938. 

Είναι ένα συγκλονιστικό ποσό. Για προοπτικές, 45 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι  17 φορές περισσότερα  από το συνολικό ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα.

Πώς έγινε αυτό;

Συνέβη μέσω του εμπορικού συστήματος. Πριν από την αποικιακή περίοδο, η Βρετανία αγόρασε αγαθά όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το ρύζι από Ινδούς παραγωγούς και τα πλήρωσε κανονικά - κυρίως με ασήμι - όπως και με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αλλά κάτι άλλαξε το 1765, λίγο μετά την ανατολική εταιρεία της Ινδίας ανέλαβε τον έλεγχο της υποηπείρου και καθιέρωσε το μονοπώλιο του ινδικού εμπορίου.

Δείτε πώς λειτούργησε. Η εταιρεία East India ξεκίνησε να εισπράττει φόρους στην Ινδία και στη συνέχεια χρησιμοποίησε έξυπνα ένα μέρος αυτών των εσόδων (περίπου το ένα τρίτο) για να χρηματοδοτήσει την αγορά ινδικών αγαθών για βρετανική χρήση. Με άλλα λόγια, αντί να πληρώνουν για Ινδικά προϊόντα από τη δική τους τσέπη, οι Βρετανοί έμποροι τα απέκτησαν δωρεάν, «αγοράζοντας» από αγρότες και υφαντές χρησιμοποιώντας χρήματα που μόλις είχαν ληφθεί από αυτούς.

Ήταν μια απάτη - κλοπή σε μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο, οι περισσότεροι Ινδοί δεν γνώριζαν τι συνέβαινε επειδή ο πράκτορας που εισπράττει τους φόρους δεν ήταν ο ίδιος με αυτόν που εμφανίστηκε να αγοράσει τα προϊόντα τους. Αν ήταν το ίδιο άτομο, σίγουρα θα είχαν μυρίσει έναν αρουραίο.

Μερικά από τα κλεμμένα αγαθά καταναλώθηκαν στη Βρετανία και τα υπόλοιπα επανεξήχθησαν αλλού. Το σύστημα επανεξαγωγής επέτρεψε στη Βρετανία να χρηματοδοτήσει μια ροή εισαγωγών από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών υλικών όπως σιδήρου, πίσσας και ξυλείας, τα οποία ήταν απαραίτητα για τη βιομηχανική βιομηχανία της Βρετανίας. Πράγματι, η Βιομηχανική Επανάσταση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτήν τη συστηματική κλοπή από την Ινδία.

Επιπλέον, οι Βρετανοί μπόρεσαν να πουλήσουν τα κλεμμένα αγαθά σε άλλες χώρες για πολύ περισσότερα από ό, τι τα «αγόρασαν» για πρώτη φορά, τσεκάροντας όχι μόνο το 100 τοις εκατό της αρχικής αξίας των αγαθών αλλά και τη σήμανση.

Μετά την ανάληψη του Βρετανικού Ρατζ το 1858, οι αποικιοκράτες πρόσθεσαν μια νέα νέα συστροφή στο σύστημα φορολογίας και αγοράς. Καθώς κατέρρευσε το μονοπώλιο της εταιρείας East India, οι Ινδοί παραγωγοί είχαν το δικαίωμα να εξάγουν τα προϊόντα τους απευθείας σε άλλες χώρες. Ωστόσο, η Βρετανία εξασφάλισε ότι οι πληρωμές για αυτά τα αγαθά έληξαν στο Λονδίνο. 

Πώς λειτούργησε αυτό; Βασικά, όποιος ήθελε να αγοράσει αγαθά από την Ινδία θα το έκανε χρησιμοποιώντας ειδικούς λογαριασμούς του Συμβουλίου - ένα μοναδικό νόμισμα σε χαρτί που εκδόθηκε μόνο από το βρετανικό στέμμα. Και ο μόνος τρόπος να λάβετε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν να τα αγοράσετε από το Λονδίνο με χρυσό ή ασήμι. Έτσι, οι έμποροι πληρώνουν το Λονδίνο σε χρυσό για να πάρουν τους λογαριασμούς και, στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς για να πληρώσουν Ινδούς παραγωγούς. Όταν οι Ινδοί εξαργύρωσαν τους λογαριασμούς στο τοπικό αποικιακό γραφείο, «πληρώθηκαν» σε ρουπίες από φορολογικά έσοδα - χρήματα που μόλις είχαν συλλεχθεί από αυτούς. Έτσι, για άλλη μια φορά, στην πραγματικότητα δεν πληρώθηκαν καθόλου. εξαπατήθηκαν.

Εν τω μεταξύ, το Λονδίνο κατέληξε με όλο το χρυσό και το ασήμι που θα έπρεπε να είχαν πάει απευθείας στους Ινδούς με αντάλλαγμα τις εξαγωγές τους.

Αυτό το διεφθαρμένο σύστημα σήμαινε ότι ακόμη και όταν η Ινδία είχε ένα εντυπωσιακό εμπορικό πλεόνασμα με τον υπόλοιπο κόσμο - ένα πλεόνασμα που κράτησε για τρεις δεκαετίες στις αρχές του 20ού αιώνα - εμφανίστηκε ως έλλειμμα στους εθνικούς λογαριασμούς, επειδή το πραγματικό εισόδημα από την Ινδία οι εξαγωγές πιστώθηκαν στο σύνολό της από τη Βρετανία. 

Κάποιοι επισημαίνουν αυτό το φανταστικό «έλλειμμα» ως απόδειξη ότι η Ινδία ήταν ευθύνη έναντι της Βρετανίας. Αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η Βρετανία παρεμπόδισε τεράστιες ποσότητες εσόδων που δικαίως ανήκαν σε Ινδούς παραγωγούς. Η Ινδία ήταν η χήνα που έβαλε το χρυσό αυγό. Εν τω μεταξύ, το «έλλειμμα» σήμαινε ότι η Ινδία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δανειστεί από τη Βρετανία για να χρηματοδοτήσει τις εισαγωγές της. Έτσι, ολόκληρος ο ινδικός πληθυσμός αναγκάστηκε σε εντελώς περιττό χρέος προς τους αποικιακούς άρχοντες, ενισχύοντας περαιτέρω τον βρετανικό έλεγχο. 

Η Βρετανία χρησιμοποίησε το απροσδόκητο από αυτό το απατηλό σύστημα για να τροφοδοτήσει τους κινητήρες της αυτοκρατορικής βίας - χρηματοδοτώντας την εισβολή στην Κίνα το 1840 και την καταστολή της Ινδικής εξέγερσης το 1857. Και αυτό ήταν πάνω από αυτό που πήρε το Στέμμα απευθείας από τους Ινδούς φορολογούμενους για να πληρώσει για τους πολέμους του. Όπως επισημαίνει ο Patnaik, «το κόστος όλων των πολέμων κατάκτησης της Βρετανίας εκτός των ινδικών συνόρων χρεώνονταν πάντα εξ ολοκλήρου ή κυρίως στα ινδικά έσοδα». 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Βρετανία χρησιμοποίησε αυτή τη ροή αφιερωμάτων από την Ινδία για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του καπιταλισμού στην Ευρώπη και περιοχές ευρωπαϊκού οικισμού, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία. Έτσι, όχι μόνο η εκβιομηχάνιση της Βρετανίας, αλλά και η εκβιομηχάνιση μεγάλου μέρους του δυτικού κόσμου διευκολύνθηκε με την εξαγωγή από τις αποικίες.

Ο Patnaik προσδιορίζει τέσσερις ξεχωριστές οικονομικές περιόδους στην αποικιακή Ινδία από το 1765 έως το 1938, υπολογίζει την εξαγωγή για κάθε μία και στη συνέχεια συνενώνεται με ένα μέτριο επιτόκιο (περίπου 5 τοις εκατό, το οποίο είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς) από τα μέσα κάθε περιόδου έως το παρόν. Προσθέτοντας τα όλα, διαπιστώνει ότι η συνολική αποχέτευση ανέρχεται σε 44,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός είναι συντηρητικός, λέει, και δεν περιλαμβάνει τα χρέη που επέβαλε η Βρετανία στην Ινδία κατά τη διάρκεια του Raj.

Αυτά είναι εντυπωσιακά ποσά. Αλλά το πραγματικό κόστος αυτής της αποστράγγισης δεν μπορεί να υπολογιστεί. Εάν η Ινδία μπορούσε να επενδύσει τα δικά της φορολογικά έσοδα και τα κέρδη από το συνάλλαγμα στην ανάπτυξη - όπως έκανε η Ιαπωνία - δεν υπάρχει καμία ιδέα για το πώς η ιστορία θα μπορούσε να αποδειχθεί διαφορετικά. Η Ινδία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μια οικονομική δύναμη. Αιώνες φτώχειας και ταλαιπωρίας θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Όλα αυτά είναι ένα απογοητευτικό αντίδοτο της αφηγηματικής αφήγησης που προωθείται από ορισμένες ισχυρές φωνές στη Βρετανία. Ο συντηρητικός ιστορικός Niall Ferguson ισχυρίστηκε ότι η βρετανική κυριαρχία βοήθησε στην «ανάπτυξη» της Ινδίας. Ενώ ήταν πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον ισχυρίστηκε ότι η βρετανική κυριαρχία ήταν καθαρή βοήθεια προς την Ινδία.

Αυτή η αφήγηση έχει βρει σημαντική έλξη στη δημοφιλή φαντασία: σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov του 2014 , το 50% των ανθρώπων στη Βρετανία πιστεύουν ότι η αποικιοκρατία ήταν ευεργετική για τις αποικίες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της 200ετούς ιστορίας της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία, δεν υπήρχε σχεδόν καμία αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Στην πραγματικότητα, κατά το τελευταίο μισό του 19ου αιώνα - την ακμή της βρετανικής παρέμβασης - το εισόδημα στην Ινδία κατέρρευσε κατά το ήμισυ. Το μέσο προσδόκιμο ζωής των Ινδιάνων μειώθηκε κατά ένα πέμπτο από το 1870 έως το 1920. Δεκάδες εκατομμύρια πέθαναν άσκοπα από λιμό που οφείλεται στην πολιτική.

Η Βρετανία δεν ανέπτυξε την Ινδία. Το αντίθετο - όπως καθιστά σαφές το έργο του Patnaik - η Ινδία ανέπτυξε τη Βρετανία.

Τι απαιτεί σήμερα από τη Βρετανία; Μια ΣΥΓΝΩΜΗ? Απολύτως. Επιδιορθώσεις; Ίσως - αν και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα σε ολόκληρη τη Βρετανία για να καλύψουν τα ποσά που προσδιορίζει ο Patnaik. Εν τω μεταξύ, μπορούμε να ξεκινήσουμε ρυθμίζοντας την ιστορία ευθεία. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Βρετανία διατήρησε τον έλεγχο της Ινδίας όχι χάρη στην καλοσύνη, αλλά για χάρη της λεηλασίας και ότι η βιομηχανική άνοδος της Βρετανίας δεν προέκυψε sui generis από τη μηχανή ατμού και τους ισχυρούς θεσμούς, όπως θα το είχαν τα σχολικά μας βιβλία, αλλά εξαρτιόταν από τη βία κλοπή από άλλα εδάφη και άλλους λαούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Δ. Λιγνάδης μιλούσε για θύματα έναν χρόνο πριν

20/02/2021

Εδώ και μέρες παίζονται παράλληλα τρία “έργα”, τα οποία φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπόθεση Λιγνάδη και η απεργία πείνας τού Δημήτρη Κουφοντίνα. Και όλα προβάλλονται -ή δεν προβάλλονται- από τα γνωστά ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Και όμως, μια αφίσα από έναν χρόνο πριν τα συνδέει όλα αυτά μια χαρά.

Εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας

Υπό την Αιγίδα του Πρωθυπουργού

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Αμφιθέατρο Ιωάννης Καποδίστριας, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Ανάμεσα στους ομιλητές ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με εναρκτήρια ομιλία τού ίδιου του πρωθυπουργού, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση και ο οποίος δεν έχει βγάλει κουβέντα για την απεργία πείνας τού Κουφοντίνα αλλά ούτε μέχρι πριν λίγες ώρες για τον παιδοβιαστή Λιγνάδη -και καταληκτική ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που από τότε που διορίστηκε υπουργός αποκαλεί τρομοκράτες τους φοιτητές και τους σπάει στο ξύλο, όπως σπάει στο ξύλο αυτές τις μέρες και όσους διαδηλώνουν για το δίκαιο αίτημα της μεταφοράς τού Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. Με ομιλητές της ημερίδας κάποιους από τους βασικούς εκπροσώπους της λίστας Πέτσα, κλήθηκε και ο Δημήτρης Λιγνάδης να μιλήσει για θύματα. Το δικό του πάνελ είχε τον τίτλο «Η τρομοκρατία υπό την οπτική των τεχνών και των γραμμάτων». Ακούγεται ανατριχιαστικός ο τίτλος υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων. Και σίγουρα πλέον έχει αλλάξει η αναφορά. Πλέον, όταν ακούμε τη λέξη «θύματα», το μυαλό μας πάει στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη και όσων τον καλύπτουν. Ο επικίνδυνος από αυτή την αφίσα δεν είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά ο Δημήτρης Λιγνάδης. Και όμως, το δικό του σώμα παραμένει απαραβίαστο, κανονικό, υγιές. Ελεύθερο, έχοντας μάλιστα όλον τον χρόνο να κρύψει ό,τι χρειάζεται. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ακόμα θεωρούν επικίνδυνο τον Κουφοντίνα, ενώ προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματική βαρβαρότητα.

Σε εκείνη την ημέρα μνήμης, ο Κυριακός Μητσοτάκης κατήγγειλε τη βία και την τρομοκρατία και είπε ότι θα προβλεπόταν η σύσταση σώματος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας. Αναρωτιέμαι, για ποια βία μιλούσε; Είχε στο μυαλό του τη βία που υπέστησαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι από τις ορέξεις του κάθε Δ. Λιγνάδη; Όχι, δεν αναφερόταν σε αυτή. Αυτή η βία δεν τον αφορά. Άλλωστε, η δική του κυβέρνηση είναι μια μεγάλη αγκαλιά για πολλούς που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν βία.

Είπε ακόμα και αυτά: «Δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω ότι η ασφάλεια αποτελεί το βασικό αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη χωρίς το οποίο τελικά δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε κοινωνική πρόοδος. Ότι αφορά όλους τους πολίτες, αλλά πρωτίστως τους πιο αδύναμους. Και ότι εγγυητής του είναι μόνο το Κράτος Δικαίου, η οργανωμένη πολιτεία, η οποία οφείλει να επιβάλλει τον νόμο, φροντίζοντας ακόμα και για όσους τον αμφισβητούν. Γιατί αυτή η οργανωμένη πολιτεία είναι ο αποκλειστικός, ο μόνος, φορέας της νόμιμης βίας. Με σκοπό, όχι να εκδικείται -όπως σωστά είπατε στην εισαγωγή, μια Δημοκρατία ποτέ δεν εκδικείται- με σκοπό όμως να μας προστατεύει, αλλά και να αυτοπροστατεύεται από τυχόν αυθαιρεσίες.»

Πώς εγγυήθηκε το Κράτος Δικαίου την ασφάλεια των αδύναμων που βιάστηκαν από λειτουργό του; Πώς εγγυάται την ασφάλεια των αδύναμων γενικά; Πώς επέβαλε η οργανωμένη πολιτεία τον νόμο, όταν ο «γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός» δεν έχει από την πρώτη στιγμή συλληφθεί; Πώς αυτοπροστατεύεται το κράτος με το να μη επιτρέπει στον Κουφοντίνα να παραμείνει στον Κορυδαλλό όπως δικαιούται; Ποιον δεν εκδικείται η Δημοκρατία αυτή;

Το ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή με πολύ βάναυσο τρόπο χρησιμοποιεί το σώμα και τη ζωή τού Δημήτρη Κουφοντίνα για ιδίους λόγους (είτε εκδικητικά, είτε για να καλύψει -εφόσον τον αφήσουν να πεθάνει- το σκάνδαλο Λιγνάδη και οτιδήποτε άλλο πρέπει να καλύψουν, αποδεικνύει πόση λίγη σημασία έχει η ζωή όσων δεν είναι δικών τους. Και δικοί τους δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι, ούτε οι ανήλικοι που συχνάζουν στο Μεταξουργείο, ούτε τα παιδιά που πάνε για μια μπύρα στα Εξάρχεια, ούτε όσοι και όσες διαδηλώνουν, ούτε τα προσφυγάκια -αυτά που έδιναν οι ΜΚΟ (μία εξ αυτών συγγενικού προσώπου τού πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα) στον μετέπειτα διορισμένο καλλιτεχνικό διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου.

Ο Μιχάλης Μητσός, παρουσιάζοντας το πάνελ που μίλησε ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενόχληση κάποιων για την απόφαση του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου να ονομάσει αίθουσα στο Ρεξ «Ελένη Παπαδάκη», μιλώντας για σύγχυση ανάμεσα στον εμφύλιο και την τρομοκρατία. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς ενημερώνει ότι παρόλο που πρέπει να βρίσκεται κοντά στους σπουδαστές του (όλα πλέον ακούγονται κακοποιητικά), δεν ήθελε να χάσει την ευκαρία να πει 2-3 πράγματα (να μιλήσει για τα θύματα δλδ). Και ξεκινάει λέγοντας ότι «δεν μπορούμε κάθε φορά να απολογούμαστε γι’ αυτό που κατά συνείδηση κάνουμε» αναφερόμενος στη νύξη τού Μητσού, και εξανίσταται για το αν πρέπει κάθε φορά να απολογείται ως καλλιτέχνης και πνευματικός άνθρωπος επειδή παίρνει θέση απέναντι στην άσκηση της βίας. «Είμαι 55 χρονών και έχω αποφασίσει στη ζωή μου να κάνω αυτό που μου επιτάσσει η συνείδησή μου». Είναι με πλήρη συνείδηση που ασκεί τη βία ο ίδιος, ενώ παίρνει θέση απέναντι στη βία κάποιου άλλου.

Και ακριβώς, όπως λέει παρακάτω στην τοποθέτησή του, η «αφελέστατη ερώτηση που θα έπρεπε να τεθεί είναι τι εννοούμε με τον όρο τρομοκρατία». Τρομοκρατία, «πνευματικέ άνθρωπε», εννοούμε αυτό που έκανες εσύ τόσα χρόνια σε ανήλικα και ενήλικους, αυτό που κάνει η κυβέρνηση που σε προστάτευε μέχρι να μη μπορεί άλλο από το βάρος των καταγγελιών. «Γιατί να μη σκοτώνω όποτε θέλω;» «Γιατί να μη βιαιοπραγώ όποτε με βολεύει;» λέει βάζοντας υποτίθεται προκλητικά ερώτηματα, μη μπορώντας τότε να καταλάβουν όσοι και όσες δεν ήξεραν, την ειρωνεία των ερωτημάτων, καθώς τα ερωτήματα αυτά για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι ρητορικά. Ξέχασε να βάλει στη σειρά το «Γιατί να μη βιάζω όποτε θέλω;»  Και αργότερα μάς μιλάει για τη Φύση και την Ηθική. Και τον τρόμο τού καλλιτέχνη μπροστά στην τρομοκρατία της δυστοπίας.

Ειλικρινά, δε χρειάζεται κανένα σχόλιο, τα έχει πει όλα μόνος του. Εκείνος τότε ήξερε ακριβώς ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσει. Ήξερε τη δυστοπία που δημιούργησε στις ζωές ανθρώπων. Και τα λέει έτσι απροκάλυπτα γιατί κατανοεί ότι η ηθική του είναι η ηθική της εξουσίας. Και όσοι ταυτίζονται με αυτή την ηθική νιώθουν ότι θα βρίσκονται για πάντα στο απυρόβλητο. Όμως, η Ιστορία δε γράφεται όπως νομίζουν αυτοί. Αυτή τη φορά η Ιστορία δε θα δείξει αν είστε επικίνδυνος άνθρωπος κύριε Λιγνάδη. Η Ιστορία θα δείξει τι γίνονται οι άνθρωποι των οποίων η ηθική προκαλεί τρόμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στην αλληλοδιαπλοκη που υπάρχει και στα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστορία, διότι ο Λιγναδης είχε κάλυψη και ξέρει ότι αν πάνε να τον φυλακισουν θα δώσει και άλλους. Αυτό που φοβάμαι είναι να μην τον δολοφονησουν οι ίδιοι για να καλύψουν τους εαυτούς τους.Ο Λιγναδης δεν θα γίνει Τσοχατζοπουλος.

Σχολιο.- Ο Τζοχατζόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει, αλλά του αφαιρούσαν το λόγο επιδεικτικά μέσα στο δικαστήριο. Αυτό θυμάμαι εγώ. Κατονόμασε τους πραγματικούς ενόχους, τη μαϊμού το Σημίτη και τον γουρουνοΠάγκαλο, αλλά αυτοί οι αλήτες ποτέ δεν δικάστηκαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ΔΣ της Solidarity Now του George Soros (του γνωστού και μη εξαιρετέου φιλάνθρωπου Ουγγροεβραίου που κατέδιδε συμπατριώτες του στον 2ΠΠ στους ναζί και ηγετικό στέλεχος των γκλομπαλιστών) βρίσκουμε "εξαίρετους" Ελληνόφωνους με μεγάλη 'πατριωτική "δράση" όπως τον Ζαββό, τον Αλυβιζάτο, τον Διαμαντούρο, τον Δοξιάδη, τον Μπουτάρη, τον Ροζάκη (Ροζενστάιν) κλπ όλοι άξιοι συνεχιστές των Κωλλέτηδων και των Μαυροκορδάτων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ένα τρίτο των θανάτων που αναφέρθηκε στο CDC μετά τον εμβολιασμό για COVID επήλθαν εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό..

Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα από τις 12 Φεβρουαρίου από τον ιστότοπο του συστήματος αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών του CDC. Από τους 929 αναφερόμενους θανάτους, περίπου το ένα τρίτο συνέβη εντός 48 ωρών.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ....Επιστήμη χωρίς αμφισβήτηση είναι Πίστη. Η Πίστη είναι καλή και χρήσιμη αλλά ενίοτε οδηγεί σε ολοκαυτώματα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι γίνεται μ'αυτόν τον Λιγδά-νη ρε παιδιά? Κανείς δεν ήξερε? κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί? έστω τώρα? έστω εκ των υστέρων? 

Αυτή η υπουργός που τον χαρακτήρισε 'επικίνδυνο άνθρωπο" πως παρεκτρέπεται έτσι ανερυθρίαστα θεσμικά, και τον χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη? γιατί αν γνώριζε ότι είναι επικίνδυνος γιατί τον έκανε διευθυντή του Εθνικού? αν πάλι δεν γνώριζε πως προκαταλαμβάνει την δικαιοσύνη που ακόμα δεν έχει αποφανθεί? Κι αν πάλι τώρα έμαθε γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτυχημένης επιλογής της και δεν παραιτείται? Εκτός κι αν δεν ήταν επιλογή της Μενδώνη ο Λιγδά-νης αλλά πιο ψηλά, καταλαβαίνουμε όλοι μας από που...

Κάποτε πρέπει να καταλάβεις κ.Μενδώνη μου, ότι δεν είσαι σαν και μας που σχολιάζουμε και κρίνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπουργός είσαι. Έστω και αυτής της κυβέρνησης που ολοένα και περισσότερο θυμίζει τσίρκο της χειρίστης διαλογής...

ΥΓ: Αν ισχύει η πληροφορία περί ΜΚΟ που προμήθευε αγοράκια στον Λιγνά-δη εξηγείται εν πολλοίς η "άνεση" του....Τους εκβιάζει γιατί ξέρει ότι ουδείς δεν μπορεί να τον ακουμπήσει

ΥΓ: 3/2: Λίνα Μενδώνη:Δεν ξέρω συζητήσεις, δε ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν. Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας το οποίο δεν στέκει σε κράτος δικαίου.

8/2:Λίνα Μενδώνη: «Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου»

19/2: Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. O πρωθυπουργός δεν τον γνώριζε προσωπικά. Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρούνται από τη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι υποψήφιοι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

Από τη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ εξαιρούνται επίσης οι Έλληνες του εξωτερικού και παιδιά Ελλήνων υπαλλήλων στο εξωτερικό που δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές αλλά δίνουν ειδικές εξετάσεις.

Η επίτευξη της Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση απαιτείται για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της γενικής κατηγορίας, καθώς και των, κατά περίπτωση, προβλεπόμενων ειδικών κατηγοριών, με εξαίρεση τους υποψηφίους που υπάγονται στην κατηγορία Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Αυτό προβλέπει  ο νέος νόμος που εισηγήθηκε η Κεραμέως και που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.,ως προϋπόθεση των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Σχολιο.- ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαική χώρα που παράγει δημ. υπαλλήλους και μνημόνια, εξάγει φοιτητές και ανέργους σε ευρώπη, αμερική, αυστραλία κτλ, βιομηχανίες σε Βουλγαρία, τουρκία, σκόπια.. κτλ και κατοικείται από λαθρομετανάστες, μουσουλμάνους.... και έλληνες που ακόμη αντέχουν.

Σχολιο.- Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE 11-6-2018 ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ". ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σχολιο.- νομίζεις ότι η Ναυαγέως έχει στο μυαλό της τους Πομάκους?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ υποστηρίζει τον προοδευτικό προεδρικό υποψήφιο

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ εκφράζει σταθερή και αποφασιστική υποστήριξη στο δίδυμο Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ, το οποίο ήδη από τον πρώτο γύρο έχει μια διαφορά πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους άλλους διεκδικητές".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εκουαδόρ (PCE) επικύρωσε σήμερα την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του προοδευτικού προεδρικού διδύμου Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο. 

Η θέση του κόμματος ανακοινώθηκε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τον γενικό γραμματέα, Γουίνστον Αλαρκόν, ο οποίος κατήγγειλε επίσης τις αυθαιρεσίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν από τις εκλογές της 7 Φεβρουαρίου, για να παρεμποδιστεί η συμμετοχή του δίδυμου του κινήματος “Ένωση για την Ελπίδα” (UNES).

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ εκφράζει σταθερή και αποφασιστική υποστήριξη στο δίδυμο Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ, το οποίο ήδη από τον πρώτο γύρο έχει μια διαφορά πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους  άλλους διεκδικητές", δήλωσε ο Αλαρκόν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το δίδυμο έχει τη λαϊκή αναγνώριση προωθώντας την παγίωση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων της δεκαετίας κέρδισε (2007-2017), όταν ο Ραφαέλ Κορέα ηγήθηκε της χώρας, επιτεύγματα που εξαλείφθηκαν από την κυβέρνηση του προέδρου Λένιν Μόρενο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τα διάφορα μέτωπα γυναικών, αγροτών, διανοουμένων, φοιτητών, εργαζομένων, ιθαγενών, κ.α, να ενωθούν στον αγώνα κατά του νεοφιλελευθερισμού. 

Υπό αυτήν την έννοια, προειδοποίησε για την ανάγκη καλής προετοιμασίας και ενοποίησης δυνάμεων και οργανώσεων που θα εξασφαλίσει τη νίκη του προοδευτισμού στον δεύτερο γύρο των εκλογών και θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χειραγώγηση από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) ή τα ΜΜΕ που συνδέονται με την δεξιά.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατάσταση θα αλλάξει θετικά με την παρουσία του Αράους στην προεδρία", δήλωσε. 

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το PCE βρίσκεται μόνιμα στη θέση καταγγελίας της αυθαιρεσίας, των πολιτικών διώξεων, του χτυπήματος του λαού, των εργασιακών δικαιωμάτων και της σταθερότητα της εργασίας του. 

Η θέση εκείνων που επιδιώκουν την επιστροφή της αριστεράς και του προοδευτισμού στο Εκουαδόρ συνάδει με την πρόσφατη εκλογική απάντηση των λαών των χωρών όπως η Βολιβία, η Αργεντινή, η Χιλή, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα. Μια απάντηση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και στις εθνικές ολιγαρχίες που διευρύνθηκε. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρξισμός και Εθνική Απελευθέρωση

Μόνο στο τέλος της ζωής του ο Καρλ Μαρξ εγκατέλειψε τις ακτές της Ευρώπης και ταξίδεψε σε μια χώρα υπό αποικιακή κυριαρχία. Αυτό έγινε όταν πήγε στην Αλγερία το 1882. «Για τον Μουσουλμάνους, δεν υπάρχει καμιά υποταγή», έγραψε ο Μαρξ στην κόρη του Λόρα Λαφαργκού. Η ανισότητα είναι ένας εχθρός για έναν «αληθινό Μουσουλμάνο», αλλά αυτά τα συναισθήματα, ο Μαρξ θεώρησε, «θα καταστραφούν χωρίς ένα επαναστατικό κίνημα». Ένα κίνημα επαναστατικής κατανόησης θα μπορούσε, κατά τη γνώμη του, να αναπτυχθεί εύκολα όταν υπήρχε ένα βαθιά ριζωμένο πολιτιστικό συναίσθημα ενάντια στην ανισότητα. Ο Μαρξ δεν έγραψε περισσότερα για την Αλγερία ή για το Ισλάμ. Αυτές ήταν παρατηρήσεις από έναν πατέρα στην κόρη του. Αλλά μας λένε πολλά για την ευαισθησία του Μαρξ.

Ο μαρξισμός είναι ουσιαστικά αντίθετος με την ιδέα ότι ορισμένοι άνθρωποι έπρεπε να εξουσιαστούν επειδή αντιμετωπίζονται ως φυλετικοί ή κοινωνικοί κατώτεροι. Στην πραγματικότητα, από τα πρώτα κείμενα του Μαρξ και μετά, ο μαρξισμός πάντα αντιλαμβανόταν την ανθρώπινη ελευθερία ως παγκόσμιο στόχο. Η ανθρώπινη δουλεία και η υποβάθμιση των ανθρώπων στην μισθολογική σκλαβιά ξύπνησαν στον Μαρξ μια προφητική αγανάκτηση. Σε μια σημαντική δήλωση του Μαρξ στην Πρώτη Διεθνή το 1865, ζήτησε όλοι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών «να κηρυχθούν ελεύθεροι και ίσοι, χωρίς επιφύλαξη» και προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η αποτυχία να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την απαίσια κληρονομιά της δουλείας θα μπορούσε «βάψει τη χώρα σας με το αίμα των λαών σας». Ο W.E.B. Du Bois, ο σπουδαίος Αφροαμερικανός διανοούμενος, ανέφερε αυτήν τη δήλωση στο μεγάλο του έργο, Black Reconstruction in America (1935), καλωσορίζοντας την ως «τολμηρή» παρέμβαση.

Όταν ο Μαρξισμός ταξίδεψε έξω από τον τομέα όπου ο Μαρξ ανέπτυξε για πρώτη φορά τη θεωρία του, έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό που ο Σοβιετικός ηγέτης Βλαντιμίρ Λένιν (1870-1924) ονόμασε, το 1920, «την ίδια την ουσία, τη ζωντανή ψυχή, του Μαρξισμού – μια συγκεκριμένη ανάλυση συγκεκριμένων συνθηκών». Στην πραγματικότητα, η συνεισφορά του Λένιν άνοιξε τον δρόμο για την μελέτη του μαρξισμού εκτός Ευρώπης.

Ο Λένιν δεν ήταν μόνος του στην κατανόηση της ανάγκης για «συγκεκριμένη ανάλυση συγκεκριμένων συνθηκών», για μια δημιουργική ερμηνεία του μαρξισμού για διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια. Ο Κουβανός διανοούμενος και επαναστάτης Julio Antonio Mella (1903-1929) κατάλαβε ότι η τάση της εποχής ήταν για τον σοσιαλισμό: «Ο σκοπός για τον σοσιαλισμό γενικά είναι ο σκοπός της στιγμής που ζούμε: στην Κούβα, στη Ρωσία, στην Ινδία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στην Κίνα – παντού ». Αλλά το «μοναδικό εμπόδιο» για τον σοσιαλισμό ήταν «η γνώση της προσαρμογής του στην πραγματικότητα διαφορετικών περιβαλλόντων». Οι μαρξιστές δεν πρέπει, όπως έγραψε ο Μέλα, να «φτιάχνουν αντίγραφα των επαναστάσεων που έχουν γίνει από άλλους ανθρώπους σε άλλα κλίματα».

Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του κομμουνιστικού κόμματος στη Νότια Αφρική, τα μέλη του, επίσης, συζήτησαν τη σημασία της οργάνωσης μεταξύ της μη ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. Το 1934, ο Moses Kotane (1905-1978) – ο οποίος ηγήθηκε του κόμματος από το 1939 μέχρι το θάνατό του – υποστήριξε σε μια επιστολή προς την Επαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο Γιοχάνεσμπουργκ ότι ήταν επιτακτική ανάγκη «το Κόμμα να γίνει πιο αφρικανικό» και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη Νότια Αφρική, να μελετήσει» συνθήκες στη χώρα αυτή και προσδιορίσει τις απαιτήσεις των μαζών συλλέγοντας πληροφορίες από πρώτο χέρι».

Ο Ιταλός μαρξιστής Αντόνιο Γκράμσι (1891-1937) έγραψε σκωπτικά στο Avanti! (Δεκέμβριος 1917) ότι η επανάσταση στη Ρωσία ήταν μια επανάσταση ενάντια στο Κεφάλαιο, που σημαίνει μια επανάσταση ενάντια στα προαισθήματα στο ώριμο έργο του Μαρξ. Αλλά αυτό δεν συνέβη εξ ολοκλήρου. Οι επαναστάσεις στα προηγμένα καπιταλιστικά κράτη δεν συνέβησαν για διάφορους λόγους και οι κύριες επιτυχημένες επαναστάσεις ήρθαν στις αγροτικές κοινωνίες, αυτες που ο Λένιν ονόμασε «τον πιο αδύναμο κρίκο» στην καπιταλιστική ιεραρχία. Πρόκειται για την εξειδίκευση της πλήρους θεωρίας του Μαρξ, των ιδεολογικών και των δομικών εκτιμήσεων. Η υποκειμενική πλευρά εμποδίστηκε από μια σειρά διαδικασιών: την ανάπτυξη της προπαγάνδας κατά του σοσιαλισμού, την ανάπτυξη ενός κατασταλτικού μηχανισμού και τη δημιουργία μιας «εργατικής αριστοκρατίας» στο κίνημα της εργατικής τάξης. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι αντικειμενικές συνθήκες για την επανάσταση προκάλεσαν διαδοχικές κρίσεις. Αυτή η υποκειμενική πλευρά – η αναταραχή μεταξύ των μαζών, η ύπαρξη ενός κόμματος, η ανάπτυξη ενός δημιουργικού μαρξισμού – προέκυψε για πολλούς λόγους στους ασθενέστερους κρίκους, από τη Ρωσία το 1917 έως την Κούβα το 1959.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπόθεση Λιγνάδη: Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ζητά παραίτηση Μπαμπινιώτη από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία - «Αδύνατο να μην είχε ακούσει όσα ψιθυρίζονταν στα Αρσάκεια» 

«Είναι αδύνατον να μην είχε γνώση όσων λέγονταν τότε και καταγγέλλονται με πρόσφατα δημοσιεύματα για τη "δράση" του κ. Λιγνάδη» 

20.2.2021 | 16:14 

Την παραίτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, ζητά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός. 

«Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι αδύνατον να μην γνώριζε, να μην είχε ακούσει όλα όσα επί πολλά χρόνια ψιθυρίζονταν στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook για τον κ. Μπαμπινιώτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.  

 «Είναι αδύνατον να μην είχε γνώση όσων λέγονταν τότε και καταγγέλλονται με πρόσφατα δημοσιεύματα για τη "δράση" του κ. Λιγνάδη. Κι όμως, εγκωμίασε δημόσια τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του εν λόγω ως διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επικαλούμενος μάλιστα και τη "δουλειά" του στα Αρσάκεια Σχολεία», γράφει ακόμη ο κ. Κουρουτός.   

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε υπάρξει δάσκαλος της θεατρικής τέχνης στα Αρσάκεια Σχολεία και στο Κολέγιο, σύμφωνα με παλιότερη ανάρτηση του κ. Μπαμπινιώτη. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν προβληματίζεσται, γιατί δεν πέφτει ένα σύστημα, 

τόσο σάπιο, είναι γιατί όλοι οι "σοβαροί" 

αλληλοστηρίζονται και αλληλοεκβιάζονται. 

Όλοι οι "υπεράνω υποψίας", είναι ένοχοι !!! 

Γαμώ την ΟΜΕΡΤΑ σας ρε πούστ@δες !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ 40 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 100.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έπειτα από την επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων. Οι περιπτώσεις που βαρύνουν προς το παρόν τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι δύο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η μία είναι του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών και μία ακόμη καταγγελία, που έγινε στην εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη ήταν και η μαρτυρία γυναίκας, που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη στη ΓΑΔΑ και αποχώρησε, αφού όπως «ενημερώθηκε» δεν υπήρχε ενταλμα σύλληψης για εκείνον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι μάθαμε από χθες βράδυ:

- Ο Λιγνάδης που κατηγορείται για παιδoβιασμούς είναι ακόμα έξω και μετά από 15 μέρες που πέρασαν από την πρώτη μήνυση εναντίον του και την απραξία των διωκτικών αρχών είχε όλο το χρόνο να σβήσει αρχεία

- λέγεται ότι κρύβεται σε σπίτι πρώην βουλευτή-υφυπουργού του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Τον συμβουλεύει νομικά στην υπόθεση επίσης πρώην υπουργός- συνταγματολόγος του σημιτικού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ 

- Η ΜΚΟ που ανήκει στην ξαδέλφη του Πρωθυπουργού έστελνε χωρίς συνοδούς ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα στο σπίτι του "καλλιτέχνη" για να μάθουν θέατρο. Τα παιδάκια ζητούσαν να μην ξαναπάνε, και τώρα βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης. 

- Ο Λιγνάδης δεν γνώριζε τον Κούλη, αλλά του έκανε μαθήματα ορθοφωνίας.... τον Κούλη που τον 15αυγουστο σήκωσε στρατιωτικό ελικόπτερο για να πάει από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο να τον δει να φιλάει την μακέτα του Παρθενώνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήνουν την πατρίδα μας να ντροπιάζεται, στο Αιγαίο μας

κ μας βάζουν ν' ασχολιόμαστε με ανώμαλους της ελίτ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξέγερση της Νομικής στις 21 Φεβρουαρίου 1973 "σηματοδοτεί την Άνοιξη της νεολαίας, ένα δημοκρατικό ροδοχάραμα μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Δικαίως αποτελεί ορόσημο της μαζικής λαϊκής Αντίστασης ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της δικτατορίας".

Η ταράτσα της Νομικής: ένα δημοκρατικό ροδοχάραμα στο πιο βαθύ σκοτάδι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργισμένη καταγγελία από Παπανικολάου για την απάνθρωπη απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε “μιας νόσου”: «Έκλαιγε από τους πόνους, τη χειρουργήσαμε, δεν υπακούσαμε»!

Saturday, 20 February 2021, 10:58

Καταπέλτης σε ανάρτησή του ο γνωστός νευροχειρουργός για τον κίνδυνο που εκθέτει ανθρώπινες ζωές, η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να αναστείλει για άλλη μια φορά το 80% των χειρουργικών επεμβάσεων, για να γίνει… χώρος στα νοσοκομεία για τα περιστατικά Covid-19, μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε νοσοκομεία “μιας νόσου”, αφου δεν φρόντισε να επενδύσει ούτε σε προσωπικό, ούτε σε ΜΕΘ, παρότι γνωριζε ότι θα έλθει και δεύτερο και τρίτο κύμα πανδημίας.

H καταγγελία του νευροχειρούργου Παναγιώτη Παπανικολάου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι αποκαλυπτική.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γιατρός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει:

«Η εικοσάχρονη με την οσφυϊκή δισκοκήλη που χειρουργήσαμε σήμερα και που έκλαιγε από τους πόνους επί έναν μήνα ΠΟΥ θα έπρεπε να πάει να χειρουργηθεί ρε ΓΕΛΟΙΟΙ που δώσατε πάλι εντολή για “80% περικοπή χειρουργείων στο ΕΣΥ” ; Σας γράψαμε κανονικά και δεν υπακούσαμε. Κάντε μας ΕΔΕ.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης   Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (20/2)

20/2/2021 | 19:12

Υπό κράτηση είναι από το απόγευμα του Σαββάτου (20/2) ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ύστερα από την έκδοση σχετικού εντάλματος.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Στον Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και εδώ από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφθεί αυτοβούλως τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μαζί με το δικηγόρο του, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου και του δικηγόρου του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουφοντίνας: Πανό και τρικάκια στα γραφεία της ΝΔ - Πάνω από 90 προσαγωγές

Περίπου 100 άτομα βρέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ανακοίνωση των αλητων απογονων προδοτων της ΝΔ για τους "φωνακλάδες που ρυπαίνουν τον δρόμο για έναν δολοφόνο".

20 Φεβρουαρίου 2021 19:01

Αιφνιδιαστική παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν περίπου 100 αντιεξουσιαστές έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στο Μοσχάτο, όπου πέταξαν φέιγ βολάν και σήκωσαν πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε περισσότερες από 90 προσαγωγές ατόμων που έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη | Πάνω από 250 άτομα συμμετείχαν την Παρασκευή στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Βενιζέλου και Αγ. Δημητρίου κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο περνώντας κι από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι:

1. Μπορώ να σταματήσω να φοράω τη στοματική μάσκα;

- Οχι.

2. Μπορούν να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. και όλα να λειτουργούν ξανά κανονικά;

- Οχι.

3. Είμαι ανθεκτικός στο COVID-19;

- Ίσως, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς, μάλλον δεν θα σας εμποδίσει να το κολλήσετε.

4. Τουλάχιστον δεν θα είμαι πλέον μεταδοτικός στους άλλους;

- Όχι, μπορείς να το μεταβιβάσεις, ίσως, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ΠΟΥ.

5. Εάν εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά, το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά κανονικά;

- Οχι.

6. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την κοινωνική αποστασιοποίηση;

- Οχι.

7. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την απολύμανση των χεριών μου;

- Οχι.

8. Εάν εμβολιαστώ κι εγω και ο (μεγάλος) πατέρας μου, μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον;

- Οχι.

9. Θα ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα στάδια χάρη στα εμβόλια;

- Οχι.

10. Θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι εμβολιασμένοι;

- Οχι.

11. Ποιο είναι το πραγματικό όφελος του εμβολιασμού;

- Ο ιός δεν θα σε σκοτώσει.

12. Είστε βέβαιοι ότι δεν θα με σκοτώσει;

- Οχι.

13. Εάν ο ιός στατιστικά δεν θα με σκοτώσει, γιατί πρέπει να εμβολιαστώ;

- Για την προστασία άλλων.

14. Αν λοιπόν εμβολιαστώ, οι άλλοι είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα τους κολλήσω;

- Οχι.

15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν θα ξαναβγώ θετικός χρησιμοποιώντας το pcr;

- Οχι. Στην πραγματικότητα, θα βγείτε θετικός χρησιμοποιώντας pcr ακόμη πιο γρήγορα.

15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν διατρέχω τον κίνδυνο σοβαρών (θανατηφόρων) παρενεργειών;

- Κανείς δεν το ξέρει ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το RIVM που είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε.

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; Ξέρει κανείς;

Δίκαια. Αντιγραφή και επικόλληση.

Μείνετε ξύπνιοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Στο φως τα εγκλήματα του στρατού

Το διαρκές έγκλημα του αστικού κράτους της Κολομβίας και των μηχανισμών του έρχεται στην επιφάνεια με την εξέλιξη της έρευνας του λεγόμενου Ειδικού Δικαστηρίου για την Ειρήνη (JEP), που συστάθηκε στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016 ανάμεσα στην κυβέρνηση του τότε Προέδρου Μ. Σάντος και το αντάρτικο κίνημα των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP). Την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι «τουλάχιστον 6.402 Κολομβιανοί και Κολομβιανές σκοτώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τις κρατικές αρχές (στρατό, αστυνομία και άλλες υπηρεσίες σε διασύνδεση με παραστρατιωτικούς) και παρουσιάστηκαν ως σκοτωμένοι αντάρτες σε μάχες» την περίοδο από το 2002 έως το 2008. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση των «ψευδών αποδείξεων» (falsos positivos), που ταλανίζει τη χώρα εδώ και τουλάχιστον 6 δεκαετίες ένοπλης σύγκρουσης. Τα θύματα συχνά ρίχνονταν σε κοινούς τάφους, για να χάνονται τα ίχνη τους. Το επιτελείο του στρατού έχει ισχυριστεί επανειλημμένως ότι δεν ευθύνεται, ότι δεν επρόκειτο για συστηματική γενοκτονία κατά αμάχων αλλά για μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο μαρτυρίες αξιωματικών και στρατιωτών που άνοιξαν τα στόματά τους, προκειμένου να τύχουν καλύτερης δικαστικής μεταχείρισης, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι δηλαδή ήταν ακριβώς μια συστηματική γενοκτονία ενάντια σε λαϊκούς ανθρώπους και αγωνιστές.

Αυτές οι δολοφονίες άλλωστε συνεχίζονται και σήμερα από το αστικό κράτος, την αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε και τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς της. Από το 2016 έχουν δολοφονηθεί πάνω από 900 λαϊκοί αγωνιστές, μεταξύ τους πάνω από 255 πρώην αντάρτες. Αυτή η νέα έξαρση της κρατικής και παρακρατικής βίας οδήγησε μια ομάδα πρώην στελεχών των FARC-EP να ξαναπάρουν τα όπλα και να βγουν στα βουνά, δημιουργώντας τις νέες FARC - Νέα Μαρκετάλια (από την τοποθεσία όπου συγκροτήθηκε το πρώτο αντάρτικο τη δεκαετία του 1960), διαφωνώντας και με τη συμβιβαστική λογική της ηγεσίας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος FARC και στη συνέχεια Comunes, που προέκυψε μετά την ειρηνευτική συμφωνία και την παράδοση των όπλων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε "αίθουσα Δημ. Λιγνάδου" ονομάστηκε το φουαγιέ της ΓΑΔΑ μετά την θερμή εθιμοτυπική επίσκεψη του γνωστού σκηνοθέτη.

Σχολιο.- Το κανονικό όνομα της αίθουσας ήταν "γνωστού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου και ηθοποιού".. αλλά μετά τον συνέλαβαν κι έμαθαν το όνομά του...

Σχολιο.- Σε "Αίθουσα Γνωστού Σκηνοθέτη Ηθοποιού" εφεξής "Αίθουσα ΓΣΗ" θα ονομαστεί το κυλικείο των φυλακών Κορυδαλού, τέως "Αίθουσα Συγκεκριμένου Πολιτικού Κόμματος" (Σ.Π.Κ.)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ, ενώ ο κορονοϊός καλπάζει, "λόγω συνωστισμού"  και τα λοκντάουν συνεχίζονται επί μήνες, χωρίς αποτέλεσμα, η γρίπη, που κάθε χρόνο σκότωνε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!

Σύμφωνα με στοιχεία του... ΕΟΔΥ, γίνονται καμιά 15αρια τεστ την βδομάδα και είναι όλα αρνητικά! Θάνατος, ουδείς!

Θαύμα! Θαύμα!