Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τριτη 23 Φεβρουαριου 2021


Αφήστε τις μάσκες & εμβόλια και κάντε επιστράτευση του λαού, ΤΏΡΑ !

Τούρκοι στρατοκρατορες βρίσκονται παντού στο Αιγαίο. Ρόδος Καστελόριζο , Σκύρος , Λήμνος , Λέσβος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ.

Η νεολαία πολεμούσε και τραγουδούσε: «Με τη χρυσή της νιότης πανοπλία, το θάρρος, την ορμή, τη λεβεντιά, πετάμε στον αγώνα, στη θυσία, για την Ελλάδα, για τη λευτεριά».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρέθυμνο: Μητέρα δεν βρίσκει σπίτι γιατί το παιδί της είναι ΑμεΑ

22.02.2021 10:41

Και όμως συμβαίνει. Στο Ρέθυμνο του 2021 μια μητέρα, της οποίας το σπίτι κάηκε πριν λίγες ημέρες, βρίσκει κλειστές τις πόρτες των εν ενοικίαση σπιτιών, επειδή το παιδί της είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Η ιστορία έγινε γνωστή από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου κ. Παύλος Μελισσινός ανάρτησε τα εξής "Ζούμε και ακούμε απίστευτα πράγματα εν έτη 2021! Μια οικογένεια στο Ρέθυμνο δυσκολεύεται να βρει σπίτι γιατί έχουν ένα παιδί ΑμεΑ, όπου και αν πάνε δεν τους δέχεται ο ιδιοκτήτης με τον φόβο ότι οι υπόλοιποι ένοικοι θα ενοχληθούν. Παρακάτω σας στέλνω το μήνυμα από μια ομαδα βοήθειας στο Facebook και τηλέφωνο επικοινωνίας με την διαχειρίστρια της σελίδας."

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: 

"Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια. Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του. Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!"

Σχολιο.- Το ιδιο εγινε και με εμας ψαχναμε να βρουμε να νοικιασουμε στο Αργοστολι, επρεπε να ειμαστε κοντα στις θεραπειες του παιδιου .Κανεις δε μας εδινε το σπιτι του λεγοντας οτι δε θα φορτωθω εγω το προβλημα το δικο σας .Ευτυχως εγω εχω δικο μου σπητι μονο που ειναι στη Σαμη 30 χιλ .μακρια απο το Αργοστολι. Ακομα και το ειδικο σχολιο που φυσικα ειναι μονο ενα στο νησι , βρισκεται κι αυτο κοντα στο Αργοστολι το παω μονος μου γιατι ο ταξιτζης που το πηγαινε μου ειπε πως το παιδι σου, ειναι πολυ ανησυχο και δε καθετε φρονιμα μες το αμαξι γι αυτο βρες αλλο τροπο να πηγαινεις το παιδι .Δε πειραζει φιλαρακι θα το πηγαινω εγω το παιδι μου (ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ)

Υπομονη οταν εχεις τετοιο παιδι εκτος απο το προβλημα αυτο εχεις να αντιμετωπισεις και αλλα πολα εξωτερικα .ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!! Και κουραγιο σε ολους!!!!!!!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να πεθάνει στην Ελλάδα του 2021 ένας φυλακισμένος από απεργία πείνας, επειδή δεν δέχονται ένα μετριοπαθέστατο και νόμιμο, όπως όλοι λένε, αίτημά του, όχι να αποφυλακιστεί, ούτε μπορώ να το σκεφτώ. 

Αυτό το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί πριν καν μάθουμε ότι υπάρχει. 

Και της Χρυσής Αυγής φυλακισμένος να ήταν, το ίδιο θα έγραφα, αν το αίτημά του ήταν το ίδιο. Και ας "προκαλούσα", κάτι το οποίο γνωρίζετε ότι... λίγο με απασχολεί! 

Φαίνεται όμως ότι επιδιώκουν να πεθάνει, πρώτον για εκδίκηση και δεύτερον και σημαντικότερο, επειδή θέλουν με αυτό να παρασύρουν τον αντεξουσιαστικό χώρο σε μια "τελική αναμέτρηση", μέσω της οποίας (και του υπερμπάχαλου που θα γίνει) θα βρουν την ευκαιρία να επιβάλουν νέα αδιανόητα μέτρα καταστολής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. 

Έως και σε μόνιμη επιβολή στρατιωτικού νόμου μπορεί να φτάσουν αυτοί. Είναι απολύτως αδίστακτοι! 

Το θέμα λοιπόν αφορά όλους μας... για τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ελευθερία, όχι του συγκεκριμένου φυλακισμένου.

Σχολιο.- Δεν γινεται ομως στην μεταπολιτευση βασει νομων να αποφυλακιζονται οι χουντικοι, να ειναι ελευθερος ο παππας,  και καποιος που βασει νομου, δικαστηκε κ τιμωρηθηκε να μην βρισκει το δικιο του σε ενα «αδιαφορο» σχεδον αιτημα. Στον διαφωτισμο ενα βασικο μοτο ηταν «σκοπος της ποινης δεν ειναι η τιμωρια, αλλα ο συνετισμος».

Σχολιο.- Εφτιαξαν νομο φωτογραφικα για τον Δ.Κ.,εναντιον του.βασει αυτου του νομου επρεπε να φυγει απο τις αγροτικες φυλακες και να επιστρεψει στην φυλακη του Κορυδαλλου.Η ιδια η κυβερνηση παρανομησε και παρανομει στον νομο που η ιδια εβγαλε και αφου τον πηρε απο τις αγροτικες φυλακες τον εβαλε σ αυτες του Δομοκου και οχι στον Κορυδαλλο.Κυβερνηση η οποια τηρει στο επακρο τον νομο της βεντετας ικανοποιωντας μισανθρωπα ενστικτα δικα της αλλα και της αλλης φαμιλιας-ντροπη της Κρητης που εχει αμεσο ενδιαφερον για την υποθεση  ξερουμε παρα πολυ καλα.

Σχολιο.- Μια άποψη και μόνο. Να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα νομοθεσία κι ότι αυτή προβλέπει._

Σχολιο.- από τότε που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε νόμο όπου λέει πως οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές πρέπει να επιστρέψουν στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο αρχικώς κρατούνταν.

Σχολιο.- Αφηνοντας καποιον να πεθανει για ενα νομιμο αιτημα τον δικαιωνεις και τον εξυψωνεις....δεν τον τιμωρεις.

Σχολιο.- Το κρατος Δικαιου δεν πρεπει να ειναι εκδικητικο, γιατι αλλιως ΔΕΝ ειναι κρατος Δικαιου. Καταδικαστηκε σε φυλακιση (θανατικη ποινη δεν υπαρχει) και αν πεθανει εντος φυλακης απο μη φυσικα αιτια, δεν θα ειναι καλο. Για την δημοκρατια, δεν θα ειναι καλο. Ζηταει κατι που προβλεπεται νομικα, αυτο ειναι δικαιωμα που του παρεχει ο νομος και ως τετοιο πρεπει να εξεταστει.

Σχολιο.- με τον Καλαμποκα, που σκότωσε εν ψυχρώ τον Τεμπονερα, αποφυλακιστηκε και τώρα εργάζεται σε τράπεζα στον Βόλο έχεις πρόβλημα?

Σχολιο.- σινομι που ενοχλήσαμε τον Καλαμπόκα για ενα μικροατύχημα, όπως και τον Κορκονέα βεβαίως.

Σχολιο.- Τον θέλουν νεκρό. Η Υψηλή Πύλη (Πρεσβεία) κι η κρατικοδίαιτη οικογένεια για λόγους εκδικητικούς και εν τέλει ο θάνατος του θα τους φανεί και χρήσιμος, θα τον χρησιμοποιησουν δηλαδή κατά πως λες. ΥΓ. Εν τω μεταξύ ο Παπάς την κοπάνησε κι ο Υπουργός είναι ακόμη στην θέση του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι γιορτάζεται η επέτειος της ίδρυσης της ΕΠΟΝ! Αποσύρθηκαν οι κλούβες του Χρυσοχουντίδη! 

Ενώ χιλιάδες φοιτητές κατευθύνονται προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, συμπαραστεκόμενοι στους 30 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή αναβίωση της χουντικής αστυνομοκρατίας στο Πανεπιστήμιο, ο Χρυσοχουντίδης επιχείρησε να εμποδίσει την πορεία, παρατάσσοντας κλούβες και στρατιές ένστολων χρυσαυγιτών των ΜΑΤ. 

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των φοιτητών να πραγματοποιήσουν την πορεία με κάθε κόστος, ο αμερικανόδουλος πρακτορίσκος έκανε πίσω, πανικόβλητος.

Παίζουν σε πολλά ταμπλό βρόμικα παιχνίδια κατά της δημοκρατίας και τρέμουν τις αντιστάσεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ FACEBOOK: ΤΣΑΛΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ 

Έληξε ο τριήμερος αποκλεισμός μου από το δικαίωμα να κάνω αναρτήσεις και σχόλια, που μου επιβλήθηκε από την έμμισθη ομάδα λογοκριτών του facebook. Αφορμή υπήρξε αναφορά μου στην αστυνομική βία, σε διαδήλωση για την εφαρμογή της νομοθεσίας και ως προς τον κρατούμενο απεργό πείνας Κουφοντίνα, του οποίου το όνομα οι ακροδεξιοί λογοκριτές απαγορεύουν να αναφέρουμε στο facebook. 

Προσοχή! Δεν επρόκειτο για έκφραση άποψης για τον κρατούμενο και τη δράση του, αλλά για τοποθέτηση υπέρ της συνταγματικής δέσμευσης για ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων (και των κρατουμένων συμπεριλαμβανομένων) έναντι του νόμου. Όπως και για το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης αυτής της τοποθέτησης με την πραγματοποίηση διαδήλωσης.

Αυτά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα και αυτονόητα από το 1974, δικαιώματα στην υπεράσπιση της νομικής ισότητας και της διαδήλωσης, βρίσκουν, όπως φαίνεται, κάθετα αντίθετο τον κύκλο εκείνων που έχουν αναλάβει να ελέγχουν τις δημοσιεύσεις στο facebook. Οι οποίοι έχουν επιδοθεί, μέρες τώρα, σε ένα χωρίς προηγούμενο όργιο αντιδημοκρατικής φίμωσης πολυάριθμων χρηστών του μέσου, με βάση τη δική τους αντισυνταγματική και ως εκ τούτου βαθιά αντιδημοκρατική και προσβλητική για την ιστορία του τόπου αντίληψη περί του δικαιώματος λόγου. 

Εμφορούμενοι σαφώς από ακροδεξιά αντίληψη, που μας θυμίζει το μετεμφυλιακό καθεστώς του χωροφύλακα και του ρουφιάνου της γειτονιάς, που το πληρώσαμε με τρόμο, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες και τελικά με τη χούντα των μαύρων συνταγματαρχών, συμπλέοντας με την εκτροπή που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των Μητσοτάκηδων, των Χρυσοχουντίδηδων, των Μενδώνηδων, των Κεραμέων, των Γεωργιάδηδων και των Βορίδηδων, που επιχειρεί την αναίρεση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, θυμίζοντας εφιαλτικά προδικτατορική ΕΡΕ, οι λογοκριτές του facebook αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, επιλέγοντας τον δρόμο της ακροδεξιάς παρανομίας και χυδαιότητας. 

Και είναι επικίνδυνοι ακριβώς γιατί το facebook μπορεί να ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση αλλά έχει αποτελέσει χρόνια τώρα διεθνές μέσο έκφρασης και ως εκ τούτου δεσμεύεται από αυτό του τον χαρακτήρα να μην εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου. Κάνοντάς το, απλώς αυτοαναιρείται και επιπλέον δείχνει και τον ακροδεξιό προσανατολισμό του, που έχει αναλάβει να τον υπερασπιστεί η ομάδα των έμμισθων λογοκριτών που έχει προσλάβει. 

Ενώ η χώρα βουλιάζει κάτω από το βάρος της άθλιας διαχείρισης που επιχείρησε η ακροδεξιά κυβέρνηση στο σκάνδαλο των παιδοβιασμών, που συνεχίζεται μέσω της κάλυψης της ρυπαρής Μενδώνη, ενώ στα πανεπιστήμια επανέρχεται η προ του 1974 αστυνομοκρατία με συλλήψεις και βασανισμούς φοιτητών, ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται από την επέκταση της φτώχειας και της αβεβαιότητας, ως συνέπεια της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της πανδημίας από τους νεοφιλελεύθερους διαπλεκόμενους απατεώνες, και ενώ ένας κρατούμενος όπως ο Κουφοντίνας κινδυνεύει άμεσα με θάνατο ζητώντας την εφαρμογή του νόμου, το facebook καταγράφεται ως όργανο αυτών των εγκληματικών κυβερνητικών πρακτικών. 

Εντούτοις, παραμένει μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έκφρασης και ως τέτοιο δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να το παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, κάνοντας ανταρτοπόλεμο με την ακροδεξιά ομάδα των λογοκριτών. Ακριβώς όπως κάνουμε σε κάθε περίπτωση που οι ακροδεξιές πρακτικές στέκουν εμπόδιο στην έκφρασή μας και επιχειρούν να καταργήσουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας! 

Σ’ αυτό τον τόπο δεν τα κατάφεραν τα τρίκυκλα της ΕΡΕ και τα τανκς της χούντας. Θα μας τρομάξουν τώρα τα ΜΑΤ του αμερικανόδουλου Χρυσοχουντίδη και οι ακροδεξιοί λογοκριτές του facebook; 

Είναι πολύ γελασμένοι και δεν καταφέρνουν παρά την αυτογελοιοποίηση. Γιατί είναι μέγας αυτοεξευτελισμός να λογοκρίνεις ακόμη και τον Κώστα Γαβρά και να κατεβάζεις αναρτήσεις με την έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό για τη σωτηρία της ζωής του κρατούμενου απεργού πείνας! 

Δεν ντρέπονται λίγο; Αλλά, θα μου πεις, αν ντρέπονταν δεν θα ήταν έμμισθοι ακροδεξιοί!

Παραμένει η απαγόρευση από το facebook να κάνω live μεταδόσεις (που δεν έκανα και ποτέ, είν' η αλήθεια) επί... 90 μέρες! Ποιος μου 'πε να υπερασπίζομαι τις δημοκρατικές κατακτήσεις και τα συνταγματικά δικαιώματα; Τον Βορίδη τον ρώτησα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΑΤΙ

19 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ.

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΣΤΩΣΕΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το eksegersi.gr, ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας ζήτησε πριν από λίγο σήμερα Δευτέρα να του αφαιρεθεί η «πεταλούδα» με τον ορό ενυδάτωσης, προχωρώντας και σε απεργία δίψας στον αγώνα για να κερδίσει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Μετά από 46 μέρες χωρίς τροφή και δεδομένης της ηλικίας και της κράσης του κρατουμένου(δεν είναι η πρώτη απεργία πείνας που υποβάλλει τον οργανισμό του), οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Αν χάσει τη μάχη, η κυβέρνηση θα έχει ανοίξει την πόρτα για την επιστροφή της χώρας στο εμφυλιακό κράτος της άκρας δεξιάς, με το Μητσοτάκη να ακολουθεί τα χνάρια του δολοφόνου Ερντογάν. #μητσοτακη_καθαρμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση με την επιλογή Κούγια (μην αμφιβάλλει κανείς...) παίζει πια ανοιχτά χαρτιά:

Σύμφωνα με τον Κούγια ο Λιγνάδης πληρώνει την κόντρα της Μενδώνη με "συμφέροντα"

Εχτές το βράδυ ο Γεωργιάδης (καθόλου γραφικός) είχε βγάλει τη γραμμή: Η αριστερά μισεί τη Μενδώνη γιατί "ξεπάγωσε" (διάβαζε: ξεπούλησε) υποθέσεις επενδύσεων που χρόνιζαν.

Είναι φανερό πως περνάμε σε νέα φάση: ο Λιγνάδης θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως ο "καταδιωκόμενος από την αριστερά" και η μενδώνη "φιλελέυθερη" που διώκεται από τους "κρατιστές"

Στόχος δεν είναι οι αριστεροί προοδευτικοί ψηφοφόροι αλλά να απαλυνθεί η οργή στο εσωτερικό της δεξιάς. Οι ψηφοφόροι της δεξιας εδώ είναι έξαλλοι... 

Απάντηση η σταθερή επαγρύπνηση, οι συνεχείς αποκαλύψεις. 

Απάντηση και ένα μπαράζ ενημέρωσης για τα "εργα" της Μενδώνη στο υπουργείο, τα ξεπουλήματα σε όλη την Ελλάδα και την ντροπή της Αμφίπολης

Απάντηση και τα έργα του Λιγνάδη, η απόπειρα, ιδεολογικής δικαίωσης δοσιλογων συνεργατών των γερμανών. 

Το χρωστάμε και στο σήμερα και στο άυριο, μην φτάσουμε μετά από χρόνια καποιοι ομοιδεάτες τους να ονομάσουν αίθουσα του Εθνικού θεάτρου "Αίθουσα Λιγνάδη"

Αυτοί είναι ικανοί για όλα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γυναίκα που μπήκε σαν ασπίδα μπροστά για να προστατεύσει τον φοιτητή από τους μπάτσους που άγρια τον χτυπούσαν, η γυναίκα που έσκυψε πάνω του και του μιλούσε, που προσπάθησε να τον σώσει από τα χέρια τους, η γυναίκα που δεν κοίταξε τη δουλίτσα της


Γεια σου δασκάλα, καπετάνισσα

Η γυναίκα που μπήκε σαν ασπίδα μπροστά για να προστατεύσει τον φοιτητή από τους μπάτσους που άγρια τον χτυπούσαν, η γυναίκα που έσκυψε πάνω του και του μιλούσε, που προσπάθησε να τον σώσει από τα χέρια τους, η γυναίκα που δεν κοίταξε τη δουλίτσα της, είναι σύμφωνα με τη σελίδα

Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ: σε κοινή θέα

η καθηγήτρια της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ κυρία Ριτσάτου.

Γεια σου ρε δασκάλα, γεια σου καπετάνισσα. Οh captain! My captain!

Κυρία Ριτσάτου, σας ευχαριστούμε για το σημερινό μάθημα...

Σχολιο.- Και το παιδι ονομαζεται Αγις,ειναι ανηψιός μου και θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστώ,ειναι ωρα τα πραγματα να λεγονται με το ονομα τους.

Σχολιο.- Αγις Τουφεξης, αναρχικος, φοιτητης 27 χρονων (από τους αιωνιους που θελουν να διαγραψουν)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση του Κώστα Γαβρά προς τον πρωθυπουργό...

«Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή...»

Μητσοτακης καί Ανθρωπισμός εννοιες ασύμβατες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιά ποια «επεισόδια»τσαμπουνάτε ρε κουφάλες του Σκαι. 

Αναίτια επίθεση σέ φοιτητές από τους ενστολους μπάτσους,  χρυσαυγίτες στα μυαλά και στη ψήφο, βασανιστές τής ΝΔ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό ελυσε κι όλλας τό πρόβλημα του «ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ»Λιγδιαρη.. 

Κουγιας:τό «διαμάντι» τής δικηγορίας υπερασπιστης ΚΟΡΚΟΝΕΑ,ΡΙΧΑΡΔΟΥκλπ..

«δηθεν μαρτυρες»..

«δήθεν παθόντες».. 

«δήθεν βιασθέντες»..

«χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες»...

Αθώος καί ασπιλος ο Κατηγορούμενος Παιδοβιαστής....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστηρια Θεσσαλονίκης. Σε μια κατάμεστη και πνιγηρη αίθουσα, πάλι υπογείου, όπου οι μπάτσοι κινδυνεύει να είναι περισσότεροι από τους 31 κατηγορούμενους φοιτητές, η εισαγγελέας δίωξης μόλις απέρριψε το αίτημα των συνηγορων για τακτη δικασιμο! Περιμένουμε να υποβαλλουμε ξανά το αίτημα στην έδρα του αυτοφωρου. Το τραβάνε στα άκρα!!! Θέλουμε μια στοιχειωδώς δίκαιη δικη για να αντιμετωπίσουμε ένα ολωσδιολου στημένο κατηγορητηριο κι όχι έκτακτα στρατοδικεια! Κρατάτε γερά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου τής γνωστής Οικογένειας - επειδη θέλει νά είναι καί...«αντικειμενική» - μίλησε (για τόν Κουφοντινα) ...

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στο κράτος δικαίου» (Το βλέπουμε πόσο σέβεσται το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους που τους έχετε γραμμένους στα παλιά σας τα παπούτσια. Και μωρή ντοράκλα όταν μιλάς για δημοκρατία να πλένεις το στόμα σου με βιτριόλη , παλιοφασίστο!!!)

Τό κρατος δικαίου πρέπει να εφαρμοζεται Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους» για να προσθέσει σε αυτό πως θεωρεί ότι:

«αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται»....

Αυτή τη δολόφονία του Κουφοντίνα που πραγματοποιεί σήμερα το καθεστώς, η Ντοράκλα το λέει "εφαρμογή του νόμου".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδη μετράμε αντίστροφα πιά γιά τήν δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα εντος τών προσεχών ωρων που σχεδιαστηκε καί εφαρμόστηκε από τό εκδικητικό Βρωμόσογο..Είναι επικαιρό οσο ποτε...


ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ

Τό σοϊ που μας εχει κατσικωθεί εδω καί 100 χρόνια ρουφωντας τό αιμα μας, εχει αποφασίσει νά οδηγήσει στόν θάνατο τόν καταδικασμένο σέ ισοβια Δημήτρη Κουφοντίνα αντί τής μεταγωγής του στον Κορυδαλλό, παραβιάζοντας ασύστολα - καί χωρίς καμία τύψη - ακομα καί τούς αστικούς νομους που δήθεν υπερασπίζονται..

Υ.Γ. Δεν ξεχναμε οτι :

Ήταν 13 Μαΐου 1996 όταν σε συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη, ζητούσαν την αποφυλάκιση των Χουντικών πραξικοπηματιών, επειδή «η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» και επειδή «στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας»....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Φεβρουαρίου του 1918: Ημέρα της ίδρυσης του ένδοξου επαναστατικού Εργατικού-Αγροτικού Κόκκινου Στρατού, της ένοπλης εμπροσθοφυλακής της Οκτωβριανής Επανάστασης!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31 πολίτες που αντιπροσωπεύουν το φωτεινό μέλλον της Ελλάδας είναι από χθες το απόγευμα στοιβαγμένοι στα υπόγεια της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη και το σκοτεινό παρελθόν και παρόν της Ελλάδας είναι σε ιδιωτικό κελί, τρώει ζεστό κρουασάν και διαβάζει λογοτεχνία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεμπτη  25/2,   13.00,  Προπύλαια

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Ο Νόμος Κεραμέως θα ανατραπεί



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας την Δευτέρα 22 Φλεβάρη στο ΑΠΘ μετά από πρόσκληση του κατάπτυστου πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

Συγκλονισμένη η κοινωνία είδε τι σημαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία της ΝΔ όταν αντίκρυσε τις εικόνες με την κατάληψη της Πρυτανείας από ΜΑΤ και ασφαλίτες, με σιδεροδέσμιους φοιτητές να συλλαμβάνονται, τη λιπόθυμη φοιτήτρια κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών, την ντροπιαστική για την κυβέρνηση εικόνα της φοιτήτριας με τις πατερίτσες να σύρεται στην κλούβα, τον φοιτητή να κακοποιείται ημίγυμνος. Συνολικά 30 φοιτητές κρατήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ για ώρες με τους 29 από αυτούς να συλλαμβάνονται και να παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

Αυτή την άθλια μεταχείριση δεν είχε κανένας από τους ναρκέμπορους που κυκλοφορούν μέσα και γύρω από ΑΠΘ, κανένας Λιγνάδης, κανένας από όσους ρημάζουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Αυτή η εικόνα ξύπνησε μνήμες όμως από τις 32 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στις 17.11.1973 όταν ο «πρύτανης των τανκς» Σδράκας κάλεσε τα όργανα της Χούντας ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές.

Ο «πρύτανης των ΜΑΤ» Παπαϊωάννου φοβάται το φοιτητικό κίνημα που παλεύει για παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς και υποταγή στις επιχειρήσεις, για δουλειά, για δημοκρατικά δικαιώματα και τη δημόσια υγεία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, όπως αποκαλύφτηκε σήμερα, ότι έχει οργανώσει τους σεκιουριτάδες σαν μηχανισμό που χαφιεδίζει τις συνελεύσεις και τη δράση των φοιτητών.

Η κυβέρνηση, ο υπουργός καταστολής Χρυσοχοΐδης και το φερέφωνό τους ο «πρύτανης των ΜΑΤ» είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρά της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η γυναίκα που μπήκε σαν ασπίδα μπροστά για να προστατεύσει τον φοιτητή από τους μπάτσους που άγρια τον χτυπούσαν, η γυναίκα που έσκυψε πάνω του και του μιλούσε, που προσπάθησε να τον σώσει από τα χέρια τους, η γυναίκα που δεν κοίταξε τη δουλίτσα της, είναι σύμφωνα με τη σελίδα Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ: σε κοινή θέα η καθηγήτρια της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ κυρία Ριτσάτου. 

Γεια σου ρε δασκάλα, γεια σου καπετάνισσα. Οh captain! My captain!“



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα τη διάλυση της ΕΣΣΔ, τις δυτικες ιμπεριαλιστικες επεμβάσεις σε περιοχές του πλανήτη κτλ , είχαμε νέα δίκτυα εξαφάνισης, κακοποίησης, εκμετάλλευσης παιδιών. Θα αναφερθώ σε περιστατικά της τελευταίας εικοσαετίας :πόσοι γνωρίζουν ότι κατά την περίοδο βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβιας πήγαν ομάδες πλούσιων τουριστών να σκοτώσουν μέσα στα ερείπια όσους έζησαν και να πάρουν μαζί τους ως λάφυρα παιδιά;; πόσοι γνωρίζουν ότι ο Στιβεν Σοντερς που είχε δολοφονήσει η 17Ν ήταν χωμένος σε μια τέτοια ιστορία;; πόσοι γνωρίζουν ότι αντίστοιχες καταστάσεις είχαμε σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη κτλ;;ενα εκτεταμένο δίκτυο εκματαλλευσης διασυνοριακο, το οποίο σκότωνε, βίαζε, εξαφανιζε, έκανε εμπόριο οργάνων ή εμπόριο λευκης σαρκός, ενώ συχνά υιοθετεί παιδιά για να μπορεί να ικανοποιεί σεξουαλικες ορέξεις. Μέσα σε αυτα τα παράλληλα κυκλώματα, αρρωστακια που εκμεταλλευονται τις θέσεις τους, κοιτούν να ερωτοτροπησουν ή να βιάσουν ανήλικα. Και όσο ανεβαίνουμε στην κλίμακα της κοινωνικής ιεραρχίας βλέπουμε μπόλικη ψυχική αρρώστια και αντικοινωνικοτητα που εκφράζεται με διαστροφικές τάσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα. Αν είχαμε δημοκρατία και εμπιστευομασταν τους θεσμούς, αυτή τη στιγμή δεν θα συγκαλυπτονταν τίποτα. Όμως σε κανένα επίπεδο δεν υπάρχει δημοκρατία και διαφάνεια, και ακούμε τι εφαγε ο Λιγναδης, αν εμπιστεύεται τα εμβόλια ο Λιγναδης, αν είναι συνεργασιμος με τις αρχές, τι βιβλίο διαβάζει, αν τρώει πρωινό, ποια θα είναι η νομική ομάδα υπεράσπισης του, κτλ. Η διαφθορά, η έλλειψη δημοκρατίας, η θεσμική αδιαφάνεια σε όλους τους τομείς οδηγούν σε κοινωνικό, υγειονομικό, ψυχικό και οικονομικό τέλμα, σε μια κρίση άνευ προηγουμένου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνουν από ΜΚΟ και λένε δεν έχουμε σχέση με την υπόθεση Λιγναδη, προτού οι αρχές τους αναζητήσουν εξαιτίας αφόρητης κοινωνικής πίεσης. Συνήθως όταν τα ακούμε αυτά, μάλλον είναι μέσα στο βούρκο με τα σκατα και κοιτάνε να γλιτώσουν.

Όταν οι ένοχοι αρνούνται την ενοχή τους, πριν καν κατηγορηθούν από τα δικαστήρια, για να χρησιμοποιήσουμε και μια φράση που ακούστηκε πριν δυο βδομάδες, «αυτό είναι γκολ από τα αποδυτήρια».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο Σκάνδαλο :στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είπαν σήμερα Δευτέρα σε καρκινοπαθεις ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν την τριτη και τετάρτη χημειοθεραπεια τους.Σπρώχνουν τον κόσμο με άλλες νόσους στα ιδιωτικά.Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ. Τα καθίκια που κυβερνούν και οι γραφειοκρατες χαρτογιακαδες ευθύνονται.Ο λαός ευθύνεται που το ανέχεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φαινόμενο του παιδοβιασμού (και όχι παιδεραστίας ή παιδοφιλίας, όροι που "αθωώνουν" το απεχθέστερο των εγκλημάτων) δεν πρέπει απλά να το αναλύουμε ή να το αντιμετωπίζουμε σαν μια ανθρώπινη διαστροφή ή σαν μία ανωμαλία ΑΛΛΑ κυρίως ως το υπέρτατο εργαλείο εκβιασμού από την εξουσία (ορατή και κυρίως αόρατη) προς τους θύτες αυτού του κακουργήματος. Ο παιδοβιαστής είναι μακράν το ευκολότερο θύμα της εξουσίας. Για να προστατέψει την κοινωνική του εικόνα είναι ικανός να ξεπουλήσει όχι απλά την μάνα του αλλά την ίδια του την πατρίδα. Καρατσεκαρισμένο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί ένα μητσοτάκουλο να μας εξηγήσει γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα και της ΕΥΠ. Και καλά την ΕΥΠ το καταλαβαίνω. Τα ασυνόδευτα ανήλικα? Αν μπει κάποιο μητσοτάκουλο στον κόπο ν'απαντήσει ας μας πει και για ποιο λόγο ο Σαμαράς τηρεί σιγή ιχθύος, καθώς όπως φημολογείται ο ίδιος είχε αρνηθεί το 2013 την πρόταση Βενιζέλου - Μενδώνη να κάνουν διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Λιγνάδη....

Ας μου απαντήσει κι ένα συριζοσκουπίδι, ο "καλός μπάτσος" της ιστορίας, γιατί ενώ γνώριζαν από το '15 ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, δεν έπραξαν ούτε αυτοί τα δέοντα? μέχρι κι ο Μπιμπίλας πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών το επιβεβαιώνει. Υπάρχει κανένας καθαρός εδώ; ή ο ένας καλύπτει τον άλλο;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμιά Μισέλ Ασημακοπούλου δεν θα βρεθεί τώρα να υπερασπιστεί τον Λιγδά-νη (όπως τότε με τον Νίκο τον Γεωργιάδη, τον άλλο "άριστο" και κολλητό του άΧριστου). Σ'ολόκληρη ευρωβουλή την έστειλαν γι'αντάλλαγμα. Τώρα? τι έγινε? ας θυμηθούμε λίγο τι έλεγε η νυν ευρωβουλευτής για τον καταδικασθέντα παιδοβιαστή. Άντε τώρα που τα αργύρια είναι πολλά....

Ασημακοπούλου: Πολύ σοβαρός άνθρωπος ο Ν. Γεωργιάδης 

Σχολιο.- πιστεύεις ότι θα βρεθεί νεοδημοκράτης νυν ή έστω τέως βουλευτής που θα πάει να υπερασπιστεί αυτό το κάθαρμα? Με όλο αυτό τον ντόρο θα'ναι αυτοκτονία εκτός και αν ....εξαναγκαστεί είτε από το παρελθόν του είτε από...άνωθεν εντολές

Σχολιο.- έχουν πάρει ήδη τη γραμμή και βγαίνουν και το κάνουν... δες τις παπάρες που βγήκαν ήδη και είπαν ο μπουμπούκος και το μπογδανοκόφινο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθομαι να δω τον Τράγκα live στο youtube. Με το που αρχίζει να μιλά για τον Νίκο Γεωργιάδη, τον τέως διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Μητσοτάκη και προσωπικός του φίλος, και την σύλληψη του στην Μολδαβία για παιδεραστία και διακίνηση παιδιών ξαφνικά κόβεται το livestreaming για policy violation. Τέτοια χουντάρα από την επταετία...

Συγχαρητήρια στα Μητσοτάκουλα. Ελπίζω και σας εύχομαι, να λογοδοτήσετε στην Κόλαση, επίγεια ή μη...

 Θα σας ζήλευε ακόμα κι ο Πινοτσέτ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρα από την αηδία που μας προκαλεί...

Βασική δουλειά του Κούγια είναι να τρομάξει τα θύματα.

Όχι μόνο τα θύματα που ήδη έχουν καταθέσει μηνύσεις, αλλά -ακόμη περισσότερο- όσα θύματα σκέφτονται είτε να μιλήσουν είτε να καταθέσουν μηνύσεις από δω και μπρος.

Εξ ου και τα σούρτα φέρτα στα κανάλια, το δήθεν πολιτικό υπόβαθρο της υπόθεσης (για να εκπέμψει το μήνυμα στα θύματα ότι ο Δ. Λιγνάδης ακόμη έχει τη στήριξη όλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας), εξ ου η απαξίωση στα θύματα και οι δήθεν πληροφορίες που μεταφέρει στα κανάλια ότι οι καταθέσεις είναι ανίσχυρες, τα πρόσωπα που τις κάνουν είναι ανυπόληπτα, τι να μας πουν κι αυτοί τόσα χρόνια μετά, τους έβαλαν να το κάνουν για να πλήξουν τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη και Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με διακομματική αποδοχή (περίληψη των όσων είπε).

Και μόνο η παρουσία του Κούγια, ως δικηγόρου, που μπορεί να πει κάθε αδιανόητη καφριλα, ακόμη κι αν μετά την πάρει πίσω, είναι μήνυμα για να τρομάξει τα θύματα ωστε να μην κατατεθούν άλλες μηνύσεις! Ο υπολογισμός είναι απλός: όλες οι υποθέσεις έγιναν χρόνια πριν, μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έγιναν ποτέ ή ότι ήταν συναινετικό σεξ, ότι δεν ήταν ανήλικοι και λένε ψεματα για τη χρονολογία του περιστατικού, ότι τον μισούν γιατί δεν έγιναν πετυχημένοι ηθοποιοί σαν αυτόν και πάει λέγοντας.

Αυτό κάνει ο Κούγιας -και χτες βοήθησε λίγο και η Μάνδρου...

Οπότε το νου μας, την προσοχή μας, την αλληλεγγύη μας στα θύματα, τα τωρινά και τα μελλοντικά. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, αυτό πρέπει να δείξουμε. Έχω ξαναπεί πολλές φορές: τα θύματα έχουν χιλιάδες λόγους να μη μιλήσουν, και όλοι οι λόγοι είναι σεβαστοί και πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους μας. Ένας μόνο λόγος δεν είναι πραγματικός, κι αυτός είναι η "δύναμη" του θύτη -ή του συνηγόρου του. Όση κι αν είναι αυτή η δύναμη, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όταν έρθει στο φως, όταν τα θύματα ενωθούν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, (και) αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει πατρίδα πια ο Ελληνας, γιατί πατρίδα δεν σημαίνει «εθνικότητα» στο δελτίο ταυτότητας, σημαίνει κοινότητα, γειτονιά, καφενείο, πλατεία – η Ελλάδα δεν έχει πια χωριό, αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα, οι «συνελεύσεις» των συγκατοίκων πολυκατοικίας είναι φαιδρός φορμαλισμός ανατριχιαστικής ακοινωνησίας.

Στο σχολείο το παιδί παλεύει να ενταχθεί σε περιβάλλον πολυεθνικό, όχι σε κοινωνία σχέσεων ζωής με κοινές παραδόσεις, κοινή Ιστορία, προγόνους, «πάτρια» γη – και αυτός ο ψυχολογικός εξανδραποδισμός κηρύχνεται σαν «εκσυγχρονισμός» αναγκαστός κατά πάντων. Ούτε τολμάει να ψελλίσει ο δάσκαλος ότι τέτοιον «εκσυγχρονισμό» δεν διανοείται ποτέ κανείς να τον επιβάλει στα σχολεία των Ελβετών ή των Φινλανδών ή και των Βρετανών ή των Σουηδών.

Ο Ελληνισμός δεν έχει πια τις προϋποθέσεις να επιβιώσει ιστορικά, διότι την εμπειρία μετοχής στο «σώμα» ζωντανής Εκκλησίας την έχει υποκαταστήσει ο ατομοκεντρισμός του προτεσταντικού κηρύγματος. Διαπίστωση όλο και πιο δυσνόητη σε κλήρο και λαό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δάσκαλος των Εικαστικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πήρε την κιμωλία του κι έγραψε με κεφαλαία γράμματα τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ .

Κατά την γνώμη μου τα είπε ΟΛΑ .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε θα πληρώστε ρε καριόληδες για το κακό που κάνατε σε όλους τους Πατριώτες. Αυτό το βαθύ κράτος της δεξιάς πρέπει να απολογηθεί !!!

Οι αντάρτες που κρύβονταν 25 χρόνια για να μην υπογράψουν

δήλωση μετανοίας.......!!!

Ο Σπύρος Μπλαζάκης και ο Γιώργος Τσομπανάκης, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949, έζησαν κυνηγημένοι για 35 χρόνια στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Ήταν τα δύο τελευταία στελέχη του Δημοκρατικού Στρατού που παρέμεναν ασύλληπτα, από τότε που το ΚΚΕ κηρύχθηκε παράνομο. 

Μετά τις μάχες στο Γράμμο, τα περισσότερα στελέχη του Δημοκρατικού Στρατού προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη, διαφεύγοντας σε γειτονικές χώρες. Για τους Κρητικούς αντάρτες Σπύρο Μπλαζάκη που τότε ήταν 21 ετών και τον 25χρονο Γιώργο Τζομπανάκη, η φυγή στο εξωτερικό ήταν σχεδόν αδύνατη.

Έτσι, αποφάσισαν να κρυφτούν σε απόμερα σημεία του νησιού, έχοντας ως μόνα εφόδια τους στρατιωτικούς σάκους τους, που περιείχαν ελάχιστα ρούχα, αδιάβροχα και κουβέρτες. Οι δύο νέοι που αρνούνταν να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας, ζούσαν σαν αγρίμια μακριά από συγγενείς, φίλους και γνωστούς, με την ελπίδα ότι θα έπαιρναν αμνηστία. Οι κρυψώνες που χρησιμοποιούσαν συχνά ήταν οι σπηλιές στα βουνά και στις θάλασσες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές πάντως που οι κρητικοί στα χωριά, άνοιγαν τα σπίτια τους για να δεχτούν τους κυνηγημένους, να τους κρύψουν, να τους ταΐσουν και να τους βοηθήσουν .

Η διασκέδασή τους ήταν απλή. Πότε τραγουδούσαν μαζί και πότε πήγαιναν σε διάφορα πανηγύρια για να ακούσουν κρυμμένοι και να χορέψουν από μακριά, τα αγαπημένα τους κρητικά τραγούδια.

Μια φορά ο Γιώργος Τσομπανάκης μπήκε σε ένα κλειστό σπίτι για να βρει κάτι να φάνε. Το μάτι του έπεσε πάνω σε μια λύρα και θυμήθηκε ότι ο Σπύρος Μπλαζάκης, του είχε πει ότι ήξερε να τη «γρατζουνάει». Την πήρε μαζί του και από τότε ο ήχος του οργάνου, ανακούφιζε έστω και για λίγο τις δύσκολες ώρες που ζούσαν. «Για μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν σκοτάδι και δεν φαινόταν να χαράζει η ποθητή ημέρα», έλεγαν οι αντάρτες. 

Η μεταπολίτευση τους απάλλαξε από το φόβο και η κυβέρνηση Καραμανλή αμνήστευσε τους δύο αντάρτες, που πήραν το δρόμο του γυρισμού από τα Λευκά Όρη. Λίγο έξω από το Θέρισο, στο χωριό του Τζομπανάκη, πλήθος κόσμου περίμενε με αγωνία τους δύο αντάρτες. Μόλις εμφανίστηκαν, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί τους «έπνιξαν» στην αγκαλιά τους.

Το τρικούβερτο γλέντι στήθηκε αμέσως. Ο Τζομπανάκης και ο Μπλαζάκης μπορούσαν πλέον να απολαύσουν τα ριζίτικα τραγούδια, τη ρακί, το φαγητό και την παρέα των ανθρώπων που τους αγαπούσαν. 

Την επόμενη ημέρα βρέθηκαν στην Αθήνα όπου κατέθεσαν ένα ματσάκι φασκομηλιάς και λίγα αγριολούλουδα από τα Λευκά Όρη, στο μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου.

Ελεύθεροι πλέον ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Ο Σπύρος Μπλαζάκης παντρεύτηκε και έμεινε στη Νέα Σμύρνη. Ο Γιώργος Τζομπανάκης παντρεύτηκε και αυτός, αλλά δεν έφυγε από την αγαπημένη του Κρήτη. Έμειναν για πάντα δύο καλοί και αγαπημένοι φίλοι. Και οι δύο πέθαναν το 1996, με ένα μήνα διαφορά.

Σχολιο.- Καλά έκαναν οι άνθρωποι ...Αλλοι πάλι σάπισαν στις φυλακές γιατί δεν δέχτηκαν να υπογράψουν, άλλοι πούλησαν τις περιουσίες τους για να μετατρέψουν τις θανατικές ποινές σε ισόβια όπως ο πατέρας μου και φυσικά υπέγραψε γιατί τον περίμενε η μάνα μου λογοδοσμένη...(αντάρτισσα κι αυτή!!), για να κάνουν οικογένεια.... Πόλεμος....

Αυτό το βαθύ κράτος της δεξιάς πρέπει να απολογηθεί γράφεις..

Ετσι νομίζω και γω αλλά αυτό το βαθύ κράτος είναι και ο γείτονας και το σόι και ο φίλος.....Για να προχωρήσουμε πρέπει όχι να ξεχάσουμε αλλά να προσπεράσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή με τα διδάγματα του παρελθόντος....Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται !! Ο αιώνιος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αναγκαστική σίτιση έχει διαταχθεί στο απαρτχάιντ του Ισραήλ, στο εκτός νόμου Γκουαντάναμο των ΗΠΑ, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στο σεξιστικό Ηνωμένο Βασίλειο κατά των γυναικών που ζητούσαν πολιτικά δικαιώματα. Πλέον, και στην ανώμαλη καπιταλιστική ολιγαρχία της Ελλάδος επί Μητσοτάκη Β'. Συγχαρητήρια σε όλους τους "φιλελεύθερους" ανθρώπους που συνεχίζουν και στηρίζουν αυτό το τερατούργημα.

Εισαγγελική διάταξη για αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Διατάσσουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του ως άνω κρατουμένου Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου, απεργού πείνας, νοσηλευόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κρατουμένου του Καταστήματος Κράτησης Δομοκό», και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του"

Βάσει των συμπερασμάτων της διεθνούς διάσκεψης του Τόκιο το 1975, η Διεθνής Ένωση Ιατρών χαρακτήρισε την επιβολή σίτισης σε απεργούς πείνας «ανήθικη» και «αδικαιολόγητη». Οι κατευθυντήριες αυτές γραμμές ανανεώθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση και κατά τις εργασίες των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων στη Μάλτα (1991), στην Ισπανία (1992) και στη Ν.Αφρική (2006).

Τον Ιούνιο του 2014 με αφορμή την απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων, οι ειδικοί επί δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ, απηύθυναν έκκληση στο Ισραήλ να μην προχωρήσει στη νομιμοποίηση της αναγκαστικής σίτισης τονίζοντας πως: «Δεν είναι αποδεκτή η αναγκαστική σίτιση ούτε η απειλή επιβολής αυτής, η άλλων ψυχολογικών πιέσεων σε βάρος ατόμων που έχουν καταφύγει στην ύστατη επιλογή της απεργίας πείνας…». Την ίδια στάση βέβαια κράτησε και στην περίπτωση του Γκουαντάναμο που προαναφέρθηκε, όπου για άλλη μια φορά η αναγκαστική σίτιση ορίστηκε ως «βασανισμός» από τον οργανισμό, τον Φεβρουάριο του 2013."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οταν πρωτοψηφίστηκε η τροποποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα με τη φωτογραφική διάταξη για την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα πίσω στον Κορυδαλλό, είπα ότι αυτό δεν είναι νομοθετική παραγωγή οποιασδήποτε κυβέρνησης, αλλά ξεκαθάρισμα λογαριασμών... 

Αμέσως μετά την ψήφιση αυτής της διάταξης, αποφασίζει η κυβέρνηση απλώς να μην την τηρήσει (χωρίς να την τροποποιεί όπως θα μπορούσε). χωρίς να τηρήσει κανένα πρόσχημα, παρ' ότι όλοι μπορούμε να ανατρέξουμε στο κείμενο του νόμου και να διαπιστώσουμε ότι λέει ψέμματα!

Σε μια τραγική ειρωνία, ο ποινικός (πολιτικός) κρατούμενος αργοπεθαίνει ήδη σε απεργία δίψας, ζητώντας με τη ζωή του να εφαρμοστεί ο νέος δυσμενης για τον ίδιο νόμος και να μεταφερθεί στο υπόγειο κελί του Κορυδαλλού. Η Οικογένεια αρνείται.... 

Η χωρίς προσχήματα στυγερή και εν ψυχρώ δολοφονία του Δ. Κουφοντίνα, αποτελεί δήλωση της Οικογένειας και της αστικής "δημοκρατίας" προς όλη την κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν πια κανόνες! Σε μας το λένε! Σε όλους μας!

Όπως λοιπόν το πε κάποτε ο Μπρεχτ: "είτε φταις είτε όχι, σαν δε μπορείς πια να παλέψεις, θα πεθάνεις..." Σε μας το λέω...."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κεμαλοφασισμός είναι μια αρρώστια που δεν ξεριζώνεται απ΄ το μυαλό των Τούρκων, ισλαμιστών και μη. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρπτηση τουρκικών UAV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΜΝΟ !!! και ο Μητσοτάκης είναι εξαφανισμένος ? Ποιός ο ρόλος του ?

"... πτήση πάνω από τη Λήμνο...Τα τουρκικά uav’ s εντοπίζονται από τις ελληνικές ΕΔ και μπορούν να αντιμετωπιστούν και χωρίς όπλα laser. Αυτό που λείπει είναι η διαταγή."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θράσος από Ακάρ: Οι Έλληνες παρενόχλησαν το «Τσεσμέ» - Απαντήσαμε κατάλληλα

23/02/2021, 14:50

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, με πρώτο το πρακτορείο «Anadolu», τέσσερα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισαν το «Τσεσμέ» στα δυτικά της Λήμνου - Ενισχύουν την προπαγάνδα για «παρενόχληση» του σκάφους τα τουρκικά ΜΜΕ

Λόγο για «παρενόχληση» του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 στα δυτικά της Λήμνου, έκαναν νωρίτερα την Τρίτη οι Τούρκοι, με τον Χουλουσί Ακάρ να επισημαίνει, μάλιστα, πως «δώσαμε την κατάλληλη απάντηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου «Ανατολή» «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά της Λήμνος. Ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας» αναφέρει συγκεκριμένα.

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι' αυτό»

δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει νόμιμες τις έρευνες του Τσεσμέ, καθώς πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι «είναι σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες», ενώ «δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου των διερευνητικών επαφών, έχει προγραμματίσει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.

Πολεμικό» κλίμα από τουρκικά ΜΜΕ για την «παρενόχληση» του «Τσεσμέ»

«Πολεμικό» κλίμα κατά της Ελλάδα, καλλιεργούν τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας πρώτο θέμα τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πως ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το ωκεανογραφικού πλοίο «Τσεσμέ» που διεξάγει έρευνα στο κεντρικό Αιγαίο, με παράνομη Navtex.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που γρήγορα αναδημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ ιδιαίτερες αναφορές γίνονται σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές τουρκικών δικτύων.

«Παρενόχληση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στο πλοίο «TCG Çeşme» που διεξάγει έρευνα σε διεθνή ύδατα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Anadolu.

«Παρενόχληση τουρκικών πλοίων από την Ελλάδα. Ένταση στο Αιγαίο Πέλαγος» γράφει η Sabah.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε και πάλι τα όριά της! Παρενόχληση τουρκικών πλοίων από ελληνικά F-16» σχολιάζει το Ahaber.com.

«Στιγμές έντασης στο Αιγαίο! Τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα παρενόχλησαν το πλοίο ‘‘TCG Çeşme’’» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της Sabah.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο "TCG Çeşme", το οποίο διεξάγει επιστημονική και τεχνική έρευνα στο Αιγαίο» σχολιάζει ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΤRT, φιλοξενώντας τον τέως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί, μεγάλου θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Πηγές Υπ. Άμυνας: Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ερευνητικό πλοίο TCG Çeşme, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση» αναφέρει ο τίτλος του t24.com.tr.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά της Λήμνος. Ένα από τα τέσσετα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας» .

Τα δημοσιεύματα μεταδίδουν και το σχόλιο του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που έκανε λόγο ευθέως για παρενόχληση του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα «πράξει όλα τα αναγκαία» προκειμένου να μην παρεμποδιστεί το έργο του ωκεανογραφικού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΘ: Ελεύθεροι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα οι 31 συλληφθέντες μέχρι τη δίκη τους σε δυο ημέρες

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, κατά την έξοδο των 31 νεαρών συλληφθέντων από το κτήριο.

23 Φεβρουαρίου 2021 18:18

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 31 φοιτητές που είχαν συλληφθεί την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, από την αστυνομία, για την κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Στην κατάληψη που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, στο ΑΠΘ, επικράτησε αρκετή ένταση ανάμεσα στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν και στην Αστυνομία, η οποία προέβη σε 31 συλλήψεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης για τους φοιτητές, από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε μαζική κινητοποίηση, σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, για τα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές της κατάληψης. Η μεγάλη πορεία είχε προορισμό το Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα απαγγέλλονταν κατηγορίες στους 31 συλληφθέντες.

Οι 31 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, για παράβαση της απαγόρευσης συναθροίσεων και για φθορές. Η δίκη των 31 φοιτητών αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης όρισε νέα δικάσιμο, για όλους, για τις 25 Φεβρουαρίου.

Οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα όταν αφέθησαν ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων αναφέρουν ότι θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών για απρόκλητη βια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Η εθνική ένωση εστιατορίων μηνύει το κράτος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων

 Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 04:17

Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων κέτερινγκ της Ολλανδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μηνύσει το ολλανδικό κράτος για να ανατρέψει τα μέτρα lockdown που έχουν επιβληθεί κατά της πανδημίας του Covid-19, διατυπώνοντας φόβους ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε πολυάριθμες πτωχεύσεις.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.

Η KHN επιδιώκει επίσης απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολλανδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Η κυβέρνηση αναμένεται την Τρίτη να παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα επιτρέψει σε κομμωτήρια και λύκεια να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτή την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν. «Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Ενώ, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν» πρόσθεσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Έβδομη νύχτα ταραχών στη Βαρκελώνη για τη φυλάκιση ράπερ

 Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 02:14

Για έβδομο συνεχόμενο βράδυ, κινητοποίηση στη Βαρκελώνη υπέρ του φυλακισμένου ράπερ Πάμπλο Χασέλ  χθες Δευτέρα με επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, βανδαλισμούς και φθορές δημόσιας περιουσίας.

Έπειτα από μια συγκέντρωση αρχικά ειρηνική, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν το σύνθημα «λευτεριά στον Πάμπλο Χασέλ», διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της Βαρκελώνης, ως την έδρα της αστυνομίας, όπου ορισμένοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον αυτοκινήτων που την προστάτευαν, όπως κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες.

Κατόπιν διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς άλλους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Όπως ανέφερε μέσω Twitter η καταλανική αστυνομία (Mossos d'Esquadra), «ομάδες ταραχοποιών έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα (...) και πέταξαν αντικείμενα εναντίον περίοικων που διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά τους». 

Η χθεσινοβραδινή διαδήλωση, υπό βροχή, προσέλκυσε πάντως λιγότερο κόσμο, ενώ τα επεισόδια δεν ήταν τόσο εκτεταμένα ούτε τόσο σφοδρά όσο τα προηγούμενα βράδια.

Από την περασμένη Τρίτη έχουν συλληφθεί 109 άνθρωποι σε αυτή την περιοχή της βορειοανατολικής Ισπανίας, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία.

Ο Πάμπλο Χασέλ, 32 ετών, κομμουνιστής ράπερ, καταδικάστηκε να εκτίσει εννιά μήνες φυλάκιση για εξύμνηση της «τρομοκρατίας», διότι μέσω Twitter χαρακτήρισε τον μονάρχη Χουάν Κάρλος «μαφιόζο», έπλεξε το εγκώμιο ανθρώπων που ενέχονταν σε επιθέσεις και κατηγόρησε την αστυνομία για φόνους και βασανισμούς μεταναστών και διαδηλωτών.

Η σύλληψή του έγινε αφορμή να επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία αλλά και να βαθύνει το χάσμα στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και το κόμμα Ποδέμος της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

«Ηλεκτροσόκ» από την Ενέργεια - πηγή καπιταλιστικού κέρδους

Η πλήρης «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας στο Τέξας έκανε το «θαύμα της». Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα την περασμένη βδομάδα εν μέσω χιονοθύελλας και παγετού, με θερμοκρασίες -18 βαθμών Κελσίου, τώρα ακολούθησαν και τα «ηλεκτροσόκ» από τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που άρχισαν να καταφτάνουν, ζητώντας από τα νοικοκυριά 5.000 δολάρια και 16.000 δολάρια για κατανάλωση λίγων εβδομάδων.

Την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, που αρχικά εμφανίστηκε με μειώσεις τιμολογίων, την πληρώνει σήμερα ο λαός, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο κυνήγι του κέρδους οι εκατοντάδες εταιρείες παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος υποσυντηρούσαν τα δίκτυα, ενώ ούτε καν είχαν εξασφαλίσει τη μόνωση αγωγών φυσικού αερίου και εγκαταστάσεων δικτύων κατά του ψύχους. Οταν οι πολικές θερμοκρασίες σάρωσαν την Πολιτεία, τότε αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις, οι πεπαλαιωμένοι μηχανισμοί και υποδομές δικτύων. Τα σπασμένα καλούνται να τα πληρώσουν και πάλι εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου «Ρόιτερς», η ασυδοσία των εταιρειών είναι τέτοια που π.χ. στο Ντάλας ένα MW ηλεκτρικού ρεύματος κόστιζε 26 δολάρια και τώρα ζητούνται μέχρι και 8.800 δολάρια! Το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις, σε βαθμό που ο Αφροαμερικανός δήμαρχος του Χιούστον (μίας από τις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας, που, ας μην ξεχνάμε, παράγει σε αφθονία πετρέλαιο και φυσικό αέριο εδώ και ...120 χρόνια!) πρότεινε χτες στον κυβερνήτη της Πολιτείας, Κρεγκ Αμποτ, να καλύψει με χρήματα των πολιτειακών αρμόδιων υπηρεσιών τους λογαριασμούς - ηλεκτροσόκ που κατέφτασαν σε εκατομμύρια νοικοκυριά...

Τα δεινά των εκατομμυρίων κατοίκων του Τέξας πάντως δεν τελειώνουν εύκολα. Πέρα από την περιπέτεια με το ανύπαρκτο - σε καιρό ακραίου ψύχους - ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα υδροδότησης.

Εν μέσω αυτών των προβλημάτων, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το Σαββατοκύριακο απόφαση με την οποία το Τέξας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές του Τέξας ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας για την ενεργειακή κρίση, λες και δεν ξέρουν ότι είναι η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας που έφερε αυτό το χάλι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Καταγγέλλει τις πολύμορφες κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ

Σε άλλη μια καταγγελία των άνω των 450 μονομερών κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ προχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην 46η Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αντιμετωπίζουμε μια πολυδιάστατη οικονομική επιθετικότητα, η οποία αγνόησε τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και του λαού της Βενεζουέλας να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες σε περιόδους πανδημίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χώρα του στερήθηκε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, χτες η κυβέρνηση της χώρας μέσω του ΥΠΕΞ απέρριψε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (με τη θετική ψήφο και της Ελλάδας) να επιβάλει μέτρα κατά 19 Βενεζουελάνων αξιωματούχων, με πρόσχημα τις «μη δημοκρατικές» εκλογές στις 6/12/2020, καταγγέλλοντας την ΕΕ για «αναχρονιστική επεμβατική πολιτική».

Στον κατάλογο όσων υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα (απαγόρευση εισόδου κ.λπ.) περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματούχοι, δικαστές και δημόσιοι λειτουργοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23  Φλεβάρη 1943...

Πριν 78 χρόνια η ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ηρωικής ΕΠΟΝ!

Στη σύσκεψη για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, που έγινε στην Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελόκηπους πήραν μέρος οι εξής Οργανώσεις:

Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), Αγροτική Νεολαία Ελλάδος, Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, Θεσσαλικός Ιερός Λόχος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία, Λεύτερη Νέα, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος, Φιλική Εταιρεία Νέων, Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ Νέων Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜ Νέων, Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των φίλων της Νέας Γενιάς.

Πάνω από 35.000 ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες κατατάχθηκαν και πολέμησαν στις γραμμές του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στα βουνά, στις πόλεις, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ και στις βοηθητικές υπηρεσίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Φλεβάρη 1973... 4.000 φοιτητές στη Νομική της Αθήνας ανοίγουν το δρόμο για την Λαϊκή Εξέγερση του Νοέμβρη, το Πολυτεχνείο!

Από την ταράτσα του κτιρίου καλούν το λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για δημοκρατικές ελευθερίες και απαγγέλλουν τον όρκο: «Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στ' όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β) του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων».