Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τεταρτη 24 Φεβρουαριου 2021

 

Μάθημα τρόμου και τσαλαπατήματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τα ΜΑΤ του Χρυσοχουντίδη στο παιδί που έντρομο παρακολουθεί τους ανθρωποφύλακες να βασανίζουν τον νεαρό διαδηλωτή που ζητούσε την εφαρμογή του νόμου έναντι του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μόλις πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας, όταν με την αντλία της αύρας, με βροχή χημικών και άγριους ξυλοδαρμούς, το καθεστώς που προστατεύει Μενδώνηδες και Λιγδιάρηδες έδειξε και πάλι μηδενική ανοχή στο κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε και να δίνουμε την αθλιότητα στη δημοσιότητα κάνοντάς την αθλιέστερη.

Όπως διαπιστώνεται, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από τον καταιγισμό λογοκριτικών πρακτικών που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες μέρες οι ακροδεξιοί λογοκριτές του FB που συνδέονται με την "Ομάδα Αλήθειας" της Ν.Δ., η λογοκρισία για τις αναφορές στον Κουφοντίνα σταμάτησε. 

Είχαν ξεφύγει οι έμμισθοι λογοκριτές και αν το συνέχιζαν θα έπρεπε να λογοκρίνουν και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1943

Η συντριβή των ναζί στο Στάλινγκραντ, στις αρχές Φεβρουαρίου 1943, υποχρεώνει σε αποστολή στο Ανατολικό Μέτωπο και των τελευταίων δυνάμεων εφεδρείας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών κενών στη γερμανική βιομηχανία. Η πολιτική επιστράτευση στις κατεχόμενες χώρες φέρνει στη Γερμανία 7.500.000 εργάτες.

Η εξαγγελία της επιστράτευσης στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με γενική απεργία, κλείσιμο όλων των μαγαζιών σε Αθήνα και Πειραιά, και παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΑΜ, στις 24 Φεβρουαρίου 1943. Στην κινητοποίηση πρωτοστατούν το Εργατικό ΕΑΜ, η Πανυπαλληλική Κεντρική Επιτροπή και η νεοσύσταση ΕΠΟΝ, ενώ την περιφρούρηση έχουν αναλάβει ομάδες ένοπλων του ΕΛΑΣ Αθήνας.

Το πλήθος, αφού διασπά τον κλοιό των αστυνομικών και των Ιταλών καραμπινιέρων, εισβάλλει στο Υπουργείο Εργασίας (υφυπουργείο, τότε, ενταγμένο στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και πυρπολεί τις καταστάσεις επιστράτευσης. Νέο συλλαλητήριο και νέα πυρπόληση αρχείων του υπουργείου, στις 5 Μαρτίου, υποχρεώνει τους κατακτητές σε αναδίπλωση. Η επιστράτευση ματαιώνεται!

Έχοντας νεκρούς και τραυματίες στις συγκρούσεις με τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, το εργατικό κίνημα της χώρας μας θα χάσει τον Μάιο 1943 και τον γραμματέα του Εργατικού ΕΑΜ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Λαζαρίδη, που πιάστηκε και εκτελέστηκε. Σε αντεκδίκηση για τον θάνατό του, μερικούς μήνες αργότερα, η ΟΠΛΑ θα εκτελέσει τον διορισμένο γραμματέα της δωσιλογικής ΓΣΕΕ και υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Καλύβα.

Αποτελεί τίτλο τιμής για την εργατική τάξη και το κίνημα Εθνικής Αντίστασης της Ελλάδας, το γεγονός ότι στα γερμανικά εργοστάσια, μεταξύ των 7,5 εκατομμυρίων ξένων επιστρατευμένων από ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη, δεν υπήρχαν παρά ελάχιστες χιλιάδες Έλληνες, κι αυτοί, στη μεγάλη τους πλειονότητα, όμηροι πιασμένοι σε μπλόκα. Όπως και το ότι από την Ελλάδα δεν στάλθηκε στρατιωτικό σώμα στην ΕΣΣΔ, για να πολεμήσει τον "μπολσεβικισμό" στα χρόνια της Κατοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ! 

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: 

1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σχολιο.- η αναγκαστικη σιτιση διαψεύστηκε

Σχολιο.- Το δημοσίευμα είναι ανεξάρτητο από την εισαγγελική παραγγελία. Η αναγκαστική σίτιση αποτελεί μια από τις επιλογές και καλό είναι να κάνουμε γνωστό ότι συνιστά βασανιστήριο. Το ότι αναγκάστηκαν να διαψεύσουν είναι σημαντικό και δείχνει πως η πίεση πιάνει τόπο.

Σχολιο.- η ΕΦΣΥΝ διορθωνει αυτό που εκ παραδρομής - οπως ισχυριζεται - εγραψε γιά τήν παραγγελία του Εισαγγελεα για αναγκαστική σιτιση του Δημ.Κουφοντίνα καί ξαναγράφει οτι η εντολή του Εισαγγελέα είναι:«Να ληφθούν, δηλαδή όλα τα μέτρα ενδεδειγμένης φαρμακτευτικής αγωγής με στόχο να κρατηθεί ο απεργός πείνας στη ζωή και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίας όταν και εφόσον χρειαστεί.».

Σχολιο.- Τα μαζεύουν, μετά από την κατακραυγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τρομοκράτες που επιτίθενται μαζικά στην πολυχρονεμένη Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μας, σχολιάζοντας στη σελίδα της στο φέισμπουκ και ζητώντας της να τηρήσει το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα τού κράτους, θα ηττηθούν. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται.

Αδήριτη ανάγκη η άμεση πρόσληψη άλλων 1500 αστυνομικών, καθώς οι υπάρχοντες διαχειριστές τής σελίδας τής Προέδρου, παρά τις υπεράνθρωπες και άοκνες προσπάθειές τους, δεν προλαβαίνουν να σβήνουν τα σχόλια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γνωστός δικηγόρος δεν ανέλαβε απλά την "υπεράσπιση" του γνωστού κατηγορούμενου. Είναι προφανές πως ανέλαβε την πολιτική εκπροσώπηση της γνωστής κυβέρνησης, να πει και κυρίως να κάνει όσα, εμφανώς τουλάχιστον δεν μπορούν τα πολιτικά στελέχη. Πρέπει βίαια να κλείσουν τα στόματα, πήγαν αν εκμεταλλευτούν το παράθυρο που άνοιξε η Μπεκατόρου αλλά τώρα δε μαζεύεται.

Πλέον είναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως "συνήγορος", πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι πράξεις του αντανακλούν σε αυτήν. Είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο πως πλέον εκπροσωπούνται από ένα ιδιαίτερα απεχθές στην κοινωνία πρόσωπο. Αυτή η ταύτιση πρέπει αν τους ακολουθεί παντού.

- απίστευτο το επιχείρημα πως ο Λιγνάδης "βίωσε στο μυαλό του όσα μας διδάσκει η Αρχάια Ελληνική γραμματεία"!

Επιχείρημα που ακούστηκε από τους παπαγάλους της παράταξης που έδωσε μάχη να διδάσκονται τα αρχαία από το πρωτότυπο στο γυμνάσιο και αν τους άφηνες θα τα έβαζαν και στο νηπιαγωγείο. Ώστε εκεί οδηγεί ο "τρισχιλιετής ελληνικός πολιτισμός";

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πρόκειται για ηλίθιο επιχείρημα φυσικά, αντάξιο όσων πιστεύουν πως η γνώση των αριστουργηματικών κειμένων εξασφαλίζεται με τα συνεχή διαγωνίσματα στα ρήματα εις -μι και στα τριτόκλιτα... 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφασίζουμε και διαταζουμε:κύριε έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση. Δεν μπορείτε να περάσετε. Μα δεν πάω στη συγκέντρωση (αν και εκεί πήγαινα). Το χαρτί σας ή το κινητό σας κύριε. Χαρτί.Θα προχωρήσω. Όχι κύριε μέχρι να φύγουν οι δυναμεις. Μα πρέπει να προχωρήσω (είχα βάλει fake διεύθυνση σε οδό κοντά στο σύνταγμα για παροχή βοήθειας). Όχι κύριε. Να τελειώσει η συγκεντρωση και μετά. Προχωρώ και με σταματάνε οι δελταδες.θελετε να πάτε στη ΓΑΔΑ;;Αν θέλετε πηγαίνετε από άλλο δρόμο και όχι από Ερμού και γύρω δρόμους.Προφανώς κατάλαβαν ότι ήθελα να πάω στην συγκεντρωση, αλλά κυρίως δείχνουν το αποκρουστικο τους πρόσωπο τα freicorps του Μιχάλη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δηλαδή κατέβει σήμερα στις 18:30 στην συγκέντρωση για Κουφοντίνα και αύριο στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι τρομοκράτης;;αν ναι,τότε χαίρομαι που θα με αποκαλέσουν τρομοκράτη.Οποιος χτες πέταξε τρικάκια έξω από το σπίτι της ΠΤΔ είναι τρομοκράτης;;οι φιλελεύθεροι δηλαδή που ζητάνε από τον Μητσοτάκη να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πεινας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι και αυτοί τρομοκράτες;;;

Αυτοί δηλαδή που βιάζουν παιδάκια, αυτοί που ζητούν την υποχρεωτική σίτιση σε απεργό πείνας,αυτοί που βομβαρδίζουν χωρες και σκοτώνουν λαούς τι είναι;;οικογενειάρχες,σοβαροί επαγγελματίες,καλοί άνθρωποι;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο Σκάνδαλο:πριν 2 χρόνια η κυβέρνηση Σύριζα και το Αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας είχε αποπέμψει επιθεωρητή εργασίας,ο οποιος απεδειχθη ότι έσβηνε πρόστιμα σε επιχειρήσεις μετά από τα λεφτά που έπαιρνε παράνομα από εργοδότες.

Σήμερα παρότι ήταν σε αργία, ο Αρμόδιος Υπουργός κύριος Χατζιδάκης τον τοποθέτησε σε καλή θέση στο υποστελεχωμένο και σκόπιμα ανενεργό σώμα επιθεώρησης εργασιας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά,ο Υπουργός δεν σεβαστήκε τα σωματεία εργαζομένων που βρέθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας,τα οποια ζητούν μετρα προστασίας για όλους τους εργαζομενους και για τους συναδέλφους τους με υποκείμενα νοσήματα.

Ο Χατζιδάκις δέχτηκε με πρόσχημα τον ιό μονο έναν εργαζόμενο στο γραφείο του, και δεν άκουσε ουσιαστικά τα αιτήματα των εργαζομένων.Σε σούπερ μάρκετ έχουμε πανω από 100 φορείς του ιού,ένα θάνατο,ενώ κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε νοσοκομεία.

Τα αιτήματά τους λογικά:δυνατότητα προστασίας των ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα,τερματισμός των εργοδοτικών απειλών,δυνατότητα ιατρικού ελέγχου,αύξηση δρομολογιών στα ΜΜΜ,διενέργεια pcr tests και ανθρώπινα ωράρια εργασίας,διότι οι άνθρωποι είναι πολύ κουρασμένοι και συνεχώς εκτεθειμένοι,διότι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο,δεν τηρούνται υγειονομικά πρωτόκολλα συχνά,ενώ η εργοδοσία δεν φροντίζει για τίποτα.

Αυτή ειναι η Νέα Δημοκρατία.Απειλές,εργοδοτες τραμπουκοι,παιδεραστες,ναρκέμποροι.Ζήτω η Ελλάδα,ζήτω η Μαφία,ζητω η Νέα Δημοκρατία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1984 Μήνυση για παρενόχληση ανηλίκου, αποσύρθηκε

1991 Αρσάκειο, καταγγελίες παρενόχλησης

2002 Αρσάκειο, αποπομπή

2002 Μαχαίρωμα, εξωδικαστικό κλείσιμο

2004 Παν Πελοποννήσου, αποπομπή

2012 Ελεγχος για trafficking, σταματά

2013 Εθνικό, αποπομπή

2016 Ιασμος, αποπομπή

2021 "πέσαμε από τα σύννεφα, δεν γνωρίζαμε τίποτα, μήπως είστε συριζαίοι; σταματήστε επιτέλους, ναι αλλά ξεμπλόκαρε η επένδυση του Ελληνικού"....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίστε, συνεχίστε να υπονοείτε ότι ο πολυαγαπημένος μας βεζύρης, ο άριστος των αρίστων, με την υπέρλαμπρη σύζυγό του, και την Άγια Οικογένεια του, είναι πίσω από το κύκλωμα των ΜΚΟ που προμήθευε αθώες ψυχούλες στις αρρωστημένες ορέξεις των παιδοβιαστών που συναγελάζονται μαζί του, και θα πάρουμε άδεια να κυκλοφορούμε ελεύθερα μετά κι από τα μέλη της 17Ν..... 

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται το σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου – Να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλάζουν πληθυσμό στα νησιά.

Τί άλλο θέλετε για να το πιστέψετε;;;

Ξεσηκωμός στη Λέσβο - Κυριακή 28 Φλεβάρη - Λέμε ΟΧΙ στη δημιουργία υπερδομής στο νησί μας

Οι επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με την ευκαιρία της επετείου της αντίστασης του Λεσβιακού λαού απέναντι στην έλευση των δυνάμεων κατοχής των ΜΑΤ, για την επιβολή δημιουργίας υπερδομής στο νησί, καλούν σύσσωμο το Λεσβιακό λαό να συμμετάσχει σε μηχανοκίνητη ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 με σημεία συγκέντρωσης:

Α) Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου.

Β) Διασταύρωση Μόριας Παναγιούδας (νεκροταφείο Παναγιούδας).

Οι δύο φαλαγγες θα συναντηθούν στην Παναγιούδα και θα καταλήξουν στην Παγανή μέσω του κέντρου της Μυτιλήνης! -Σκοπός της πορείας είναι η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας!

Το επεχείρησαν εξάλλου πριν ακριβώς ένα χρόνο τέτοιες μέρες όταν μας έστειλαν τα ΜΑΤ…

Πήραν την απάντηση που τους άξιζε, θα την πάρουν ξανά για όσες φορές ακόμα κι αν χρειαστεί.. ΚΑΛΟΥΜΕ όλο τον Λεσβιακό λαό μαζί με όλους τους φορείς του τόπου μας να συμπαραταχθούμε και από κοινού να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα που έχει την καθολική αποδοχή της Λεσβιακής κοινωνίας! Να διατρανώσουμε την απόφαση μας ότι όλοι μαζί ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτών των απαράδεκτων και εθνικά επικίνδυνων σχεδιασμών…

Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!

Δεν θέλουμε να κυβερνάνε τη Λέσβο μας η Ύπατη Αρμοστεία και οι Μ.Κ.Ο.! Δεν θέλουμε να γίνουμε ξένοι στον ίδιο τον τόπο μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά κι αυτοί οι φοιτητές δεν έχουν γονείς να τους μαζέψουν στα σπίτια, να τους συμμορφώσουν κ να τους δείρουν ? 

Ολα απ' την αστυνομία τα περιμένουν ?

(Καλά δεν τα λέω κα Μάνδρου ?)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούγιας ξεκίνησε ερασιτέχνης μαλάκας και με το ταλέντο του έγινε επαγγελματίας.

Τόσο γελοίος που είναι απορώ πως δεν έγινε υπουργός προστασίας του πολίτη ή υπουργός ανάπτυξης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βοσκός των Ιμίων,ο οποίος καθημερινά επισκεπτόταν το νησάκι,συντηρούσε ένα μικρό κοπάδι από κατσικάκια και είχε λύσει το πρόβλημα..Τα Ίμια είναι ελληνικά,οι Τούρκοι δεν αντιδρούσαν..

Το Ελληνικό Δημόσιο του πελατειακού κομματικού κράτους έδιωξε το βοσκό όταν έκρινε παράνομα τα 500 ευρώ που έπαιρνε κάθε μηνα από το δήμο Καλύμνου!

Δείτε τώρα ένα ακόμη παράδειγμα.

Η εβδομηντάχρονη Ρηνιώ Κατσοτούρχη ζει μόνη στη θαλασσοδαρμένη Κίναρο εδώ και 18 χρόνια,σαν άλλη κυρά της Ρω,δίνοντας ζωή σε αυτό το μικρό βράχο στη μέση του Αιγαίου..

Ζωγράφισε στην οροφή του σπιτιού της την ελληνική σημαία και φαινόταν ότι τίποτα δεν τη λυγίζει.Τη λύγισε όμως το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η εφορεία και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατάσχεσαν τη νόμιμη επιδότηση για τα 200 πρόβατα που βόσκουν ελεύθερα στο νησί και τις κότες της,Η κατάσχεση έγινε γιατί το 2012 πέθανε η μητέρα της και δεν δηλώθηκαν στο Ε9 οι μεταβολές στο χωράφι.

Η Κίναρος όπως και τα Ίμια είναι στα 18 νησιά που οι Τούρκοι λένε ότι κακώς είναι ελληνικά.Αν η εβδομηντάχρονη φύγει, μην απορήσετε αν τουρκικά πλοία εμποδίζουν τους Έλληνες να πλησιάζουν ένα ακόμη ΕΡΗΜΟ νησάκι.

Κρατήστε τώρα ΤρΙα πράγματα:α)Οι άχρηστοι πολιτικοί ερημώνουν το Αιγαίο αντί να σφύζει από επιχειρήσεις και κόσμο.β)Το πελατειακό κομματικό κράτος καταστρέφει τη χώρα.χωρίς κανένας να έχει την ευθύνη για ο,τιδήποτε και γ) Το θέμα πρέπει να έρθει στη Βουλή. και να ρωτηθούν οι υπεύθυνοι αν έχουν σχέδια ώστε με κίνητρα το Αιγαίο να αποκτήσει και στο τελευταίο νησάκι οργανωμένη ζωή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον λογαριασμό της ΠτΔ, κας. Katerina Sakellaropoulou, διαγράφονται τα σχόλια που ζητούν να παρέμβει από το θεσμικό της ρόλο για να διαφυλάξει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου όσον αφορά την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ένας κρατούμενος βάζει τη ζωή του ως ανάχωμα με αίτημα, την εφαρμογή του νόμου. Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων έχει βγάλει το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού."

Η δημοκρατία αυτονόητα δεν μπορεί ν'αποδεχθεί την επιβολή οποιασδήποτε επιπλέον ποινής στον Δ. Κουφοντίνα πέραν αυτής που τού έχει ήδη επιβληθεί, όπως συνιστά η εξαίρεσή του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, για παράδειγμα, τη στέρηση του δικαιώματός του για λήψη άδειας παλαιότερα και την πρόσφατη εκδικητική μεταγωγή του στη φυλακή της Δομοκού, που βρίσκονται σε καταφανή παραβίαση των σχετικών νόμων. 

Η ΠτΔ οφείλει να πάρει θέση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η θέση ΚοΚοΕ/Κουτσούμπα, είναι ότι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού...

Ναι αλλα η επεκφρασμενη θεση Χρυσοχοιδη, Γεραπετριτη, Ντορας, Κουτσουμπα, λιγο πολυ δηλ. του ΕΛΙΑΜΕΠ και της ΑνταρCIA... και συνεπως, πολυ πιθανον η θεση του ιδιου του Μητσοτακη και σιγουροτατα παντως των συμβουλων του



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει ὁ πιστός ἑβραῖος στόν ραβίνο τῆς ἐνορίας του καί τοῦ λέει. "Ἄσε ραμπί, πρόβλημα. Χοντρό!!". 

"Τί ἔγινε παιδί μου;" ρωτάει ἐκεῖνος ἀνήσυχος.

"Ὁ γιός μου, μοῦ εἶπε ὅτι θέλει νά γίνει χριστιανός! Πῶς θά τό ἀντέξω κάτι τέτοιο; Τί νά κάνω;".

"ΑΑΑ, ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΣ;" τοῦ ἀπαντάει ὁ ραβίνος γεμάτος στεναχώρια κι ἀπογοήτευση. "Πᾶνε πολλά χρόνια πού κι ὁ δικός μου γιός ἔγινε χριστιανός".

Ὁ πιστός μένει κάγκελο. "Καλά" τοῦ λέει "καί πῶς τό κατάπιες κάτι τέτοιο, ἐσύ ραβίνος πρᾶμα; Δέν ἀντέδρασες, δέν ἔκανες κάτι;".

"Πῶς δέν ἔκανα; Παράπονα στό Θεό τόν ἴδιο φίλε μου!".

"Καί; τί σοῦ εἶπε; Δέν ἔβαλε κανά χεράκι νά μή γίνει τό κακό;" 

Κι ὁ ραβίνος, κουνῶντας θλιμμένα τό κεφάλι:

"Ἄ τὁν καψερό, τόν λυπήθηκε ἡ ψυχή μου. ΑΑΑ, ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΣ; μοῦ λέει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κτηνοτρόφος για μετανάστες: «Αυτοί παίρνουν 500-800 ευρώ τον μήνα κι εγώ κάθομαι εδώ στο ξεροβόρι»

Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2021 | 06:18

Σε απόγνωση βρίσκεται ο συμπολίτης μας Φώτης Γιούνης, ο οποίος είναι κτηνοτρόφος και έχει εκτροφή ζώων στην περιοχή του Καρά Τεπέ, πολύ κοντά στην πρόχειρη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Μιλώντας ο Φώτης Γιούνης, καταγγέλλει ότι συμμορίες μεταναστών από τη γειτονική δομή, μπήκαν στην εκτροφή του πριν μερικές μέρες και έσφαξαν ζώα, κατσίκια και πρόβατα. Όπως αναφέρει ο κτηνοτρόφος, οι αλλοδαποί χρησιμοποίησαν ως πρόχειρο σφαγείο, ένα παράπηγμα σκεπασμένο με λαμαρίνες που υπάρχει μέσα στο χωράφι του, στο οποίο βρέθηκαν κομμάτια από τα σφαγμένα ζώα. Στο διπλανό ρέμα βρήκε πεταμένα τα κεφάλια και τα δέρματα των ζώων.

Με δάκρυα στα μάτια ο συμπολίτης μας στη Λέσβο, εξηγεί πως από τα λιγοστά ζώα που έχει στο κοπάδι του. ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Όπως λέει χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια, για να μεγαλώσει ένα ζώο και να αρχίσει να αποδίδει κέρδος στον κτηνοτρόφο. Μέχρι τότε όμως σημειώνει, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, φροντίδα, ζωοτροφές και ατέλειωτες ώρες δουλειάς κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η απορία που εκφράζει ο Φώτης Γιούνης και το παράπονο συνάμα στην κάμερα του «Ν» είναι πώς οι αλλοδαποί μπαίνουν και βγαίνουν με μαχαίρια και με σακούλες κρέας μέσα στη δομή χωρίς να περνούν από έλεγχο. «Αναρωτιέμαι, βλέπουν κάποια άτομα με μεγάλες σακούλες κρέας, πάνω από 100 κιλά, δεν τα ελέγχουν; Δεν ψάχνουν να βρουν από πού προέρχεται το κρέας; Είμαι σε απόγνωση. Μου προκαλεί τρόμο το γεγονός ότι ομάδες ατόμων κυκλοφορούν οπλισμένοι εδώ στα βουνά, παραμονεύουν τις εκτροφές μας και όπως φαίνεται είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των μαχαιριών»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα

 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 18:07

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, προσαγωγές και ρίψη νερού από αύρα στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συγκεντρωση και πορεία 200 ατόμων που ξεκίνησε στα Προπύλαια και έφτασε στην Ομόνοια, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που άρχισε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. 

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας προέκυψε ένταση μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων όταν οι καθεστωτικές συνάμεις των ΜΑΤ του Χουντοχοϊδη επιτέθηκαν εντέλως αναίτια στη συγκέντρωση και έγινε ρίψη δακρυγόνων, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έφερε και αύρα, την οποία χρησιμοποίησε. Επίσης, σημειώθηκαν 13 προσαγωγές διαδηλωτών από τους άνδρες της αστυνομίας του καθεστώτος.

Σημειώνεται πως, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., έκλεισαν το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», από τις 16:30. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφισμα 1.000 νομικών υπέρ της μεταγωγής Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού

 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 22:31

«Έκκληση νομικών για τη ζωή του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα» επέδωσε σήμερα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, αντιπροσωπεία δικηγόρων, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος».

Συγκεκριμένα, τον κ. Αλεξανδρή επισκέφθηκαν, ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Παπαστεργίου, ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, και η εκπρόσωπος της «Ένωσης Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, και του επέδωσαν ψήφισμα με 1.000 υπογραφές, καθώς και δύο προγενέστερα κείμενα δικηγόρων, με τα οποία ζητείται η ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας.

Ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αρκέστηκε να παραλάβει το ψήφισμα και άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις της αντιπροσωπείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η πρέσβειρα της ΕΕ κηρύχθηκε "ανεπιθύμητο πρόσωπο" σε απάντηση για τις νέες κυρώσεις

 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 19:56

Η Βενεζουέλα αποφάσισε σήμερα να απελάσει την πρέσβειρα της Ευρω Ένωσης στο Καράκας, δίνοντας της διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε αυτήν την εβδομάδα η ΕΕ στη Βενεζουέλα.

«Σήμερα, με απόφαση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παραδώσαμε στα χέρια της κυρίας Ισαμπέλ Μπριλιάντε» την απόφαση με την οποία κηρύσσεται «ανεπιθύμητο πρόσωπο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Η Βενεζουέλα καταδικάζει κυρώσεις της Ευρω Ένωσης κατά αξιωματούχων της

Η Βενεζουέλα καταδίκασε σήμερα την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρω Ένωσης να επιβάλει καταναγκαστικά μέτρα εναντίον 19 αξιωματούχων αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων λειτουργών, δικαστών και εκπροσώπων των δημοσίων εξουσιών.

Μέσα από δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε το νέο παρεμβατικό ελιγμό ως αντίδραση του κοινοτικού μπλοκ "λόγω της προφανούς αναποτελεσματικότητας των ενεργειών του" για να αναγκάσει μια αλλαγή καθεστώτος στο έθνος της Νότιας Αμερικής.

Ομοίως, η μπολιβαριανή κυβέρνηση καταδίκασε τις απόπειρες να επηρεαστεί αρνητικά η διαδικασία εθνικού διαλόγου που αναπτύσσεται στη χώρα.

Η Ευρω Ένωση ενέκρινε νέα καταναγκαστικά μέτρα κατά της Βενεζουέλας τη Δευτέρα, προσθέτοντας 19 άτομα στη λίστα των δεκτών κυρώσεων, ως απάντηση στις νομοθετικές εκλογές της 6ης Δεκέμβρη, τις οποίες θεώρησε παράνομες και χωρίς εγγυήσεις.

"Αυτές οι λανθασμένες αποφάσεις αποκαλύπτουν επίσης την αδυναμία του ευρωενωσιτικού μπλοκ να παρακολουθήσει, να σεβαστεί και να αποδεχτεί τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας και για άλλη μια φορά αποκαλύπτει την αναχρονιστική παρεμβατική και επιθετική πολιτική της έναντι της Βενεζουέλας", ανέφερε η δήλωση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση επισήμανε αυτήν την παράνομη δράση ως προσβολή στον αποικιοκραρικό ξεφτιλοΟΗΕ, τα οποία, μέσω του ειδικού εισηγητή τους για καταναγκαστικά μέτρα, απαίτησαν την άρση των εν λόγω κυρώσεων.

Η Βενεζουέλα επανέλαβε το αίτημά της προς την Ευρω Ένωση να σταματήσει τη συστηματική της επιθετικότητα και να εγκαταλείψει τα νεοαποικιακά κατάλοιπα στην προσέγγισή της στη Λατινική Αμερική.

Υποστήριξε επίσης μια βαθιά επανόρθωση στους κόλπους των ευρωενωσιτικών κυβερνήσεων, η οποία να επιτρέπει τη δημιουργία νέων σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιαπωνία όρισε Υπουργό Μοναξιάς για να σταματήσει το αυξητικό  ρυθμό των αυτοκτονιών

Mέσα στο 2020 η Ιαπωνία είδε το δείκτη των αυτοκτονιών να ανεβαίνει απότομα, έπειτα από μια δεκαετία, με τα ποσοστά των γυναικών και των παιδιών να αυξάνονται. Αυτά είναι προβλήματα που καλείται να λύσει ο Υπουργός Μοναξιάς.

24 Φεβρουαρίου 2021 13:59

Η Ιαπωνία έγινε η δεύτερη χώρα του πλανήτη που απέκτησε Υπουργό Μοναξιάς, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, που δημιούργησε τη θέση το 2018. Είχε προηγηθεί έρευνα που ενημέρωσε ότι περισσότεροι από 9 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας αισθάνονταν μοναξιά. Επειδή δεν υπήρχε 'μπροσούρ', έχουν αλλάξει τρεις διαφορετικοί Υπουργοί, σε ισάριθμα χρόνια καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιος που να κρίθηκε ως κατάλληλος -ανάλογα με τις ιδέες που είχε και το έργο που παρήγαγε.

Μελέτη ήταν ο λόγος που οδήγησε και τους Ιάπωνες στο να προσθέσουν έναν ακόμα Υπουργό στη λίστα των κυβερνώντων. Μέσα στο 2020 έγινε η χώρα που 'έχασε' περισσότερους ανθρώπους από αυτοχειρία (20.919), από ό,τι όλο από Covid-19 (3.460). Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα επέλεξε για τη θέση τον Τετσούσι Σακαμότο, στον οποίον είχε αναθέσει την 'αναγέννηση' της οικονομίας όταν εξελέγη -το Σεπτέμβριο του 2020- και ακολούθως του έδωσε την εντολή να βρει λύση για την υπογεννητικότητα. Στις οδηγίες της νέας δουλειάς αναφέρεται πως ο Σακαμότο έχει την υποχρέωση να προσδιορίσει το πρόβλημα (πώς και πόσο έχει επηρεάσει τους πολίτες του έθνους η μοναξιά και η απομόνωση) και να προωθήσει πολιτικές που θα το τακτοποιήσουν.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργού Μοναξιάς

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Υπουργός Μοναξιάς είναι να καλέσει ανθρώπους που νιώθουν μόνοι και απομονωμένοι, σε forum στα τέλη του μήνα, για να ακούσει τις ανησυχίες τους. Έχει ήδη ενημερώσει τους καθ' ύλην αρμόδιους. Η πανδημία δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους Ιάπωνες, καθώς έλαβαν άμεσα μέτρα και μετά τα τήρησαν. Η χώρα μπήκε από την πρώτη στιγμή, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έληξε το Μάιο. Μετά, επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει τις αυτοχειρίες να μειώνονται στην εμφάνιση μιας κρίσης του επιπέδου πολέμου ή φυσικής καταστροφής και να εκτινάσσονται στα ύψη, κάποιους μήνες μετά.

Σημείωση: η Ιαπωνία είναι μια από τις λίγες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη που αποκαλύπτουν τις πληροφορίες για τις αυτοκτονίες. Ενδεικτικά, τα τελευταία σχετικά στοιχεία των ΗΠΑ είναι από το 2018.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία (παρεμπιπτόντως, είναι από τις λίγες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη που δίνουν νούμερα για τις αυτοκτονίες), η αυτοχειρία έγινε ο κύριος λόγος θανάτου για τους άνδρες ηλικίας 20 με 44 και για τις γυναίκες, ηλικίας 15 με 34. Οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει ένας άνδρας έπειτα από διαζύγιο, είναι διπλάσιες από αυτές της γυναίκας. Πέραν του τέλους ενός γάμου, εκ των βασικών λόγων της αυτοχειρίας των ανδρών, είναι η απώλεια της εργασίας -και ως εκ τούτου, η αδυναμία τους να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Κάτι που πλήττει απεριόριστα την υπερηφάνεια τους, στην οποία έχει 'δομηθεί' η κουλτούρα του έθνους (με το seppuku, δηλαδή την τελετουργική αυτοκτονία των σαμουράι που δεν θεωρούνταν αξιοπρεπείς- να υπάρχει από τη μεσαιωνική Ιαπωνία). Το διαζύγιο και η ανεργία είναι οι υπέρτατες αποτυχίες. Yπάρχει και ένα μέρος που προτιμάται για το 'αντίο': το δάσος Aokigahara.

Στο δεύτερο πιο δημοφιλές μέρος για να αυτοκτονήσεις, στον πλανήτη (στο Νο1 η γέφυρα Golden Gate που ενώνει τον κόλπο του San Francisco Με τον Ειρηνικό Ωκεανό) οι αρχές εντοπίσουν τουλάχιστον 100 σορούς κάθε χρόνου, από το 1971 μέχρι σήμερα.

Ο λόγος που αυξήθηκε το ποσοστό αυτοκτονιών των γυναικών

Βάσει των στοιχείων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας το 2020 οι αυτόχειρες έφτασαν τους 20.919, ποσοστό κατά 3.7% μεγαλύτερο από εκείνο του 2019. Όπως έγραψαν οι Japan Times αυξήθηκαν και τα ποσοστά α) των γυναικών (+14% από πέρυσι, με πολλές περιπτώσεις να είναι αυτές διαγνωσμένων κρουσμάτων και ανέργων -το 26% των εργαζομένων έχασαν τη δουλειά τους- που βρέθηκαν με όλες τις δουλειές του σπιτιού πάνω τους) και β) των παιδιών (περισσότερα από 300 έβαλαν τέλος στη ζωή τους από το ξέσπασμα της πανδημίας και έως το Νοέμβριο -+30% από την αρχή του έτους- γιατί ένιωθαν άγχος για το μέλλον τους και δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν, αφού δεν μπορούσαν καν να ξεδώσουν με τους φίλους τους).

Τον Οκτώβριο του 2020 οι αυτοκτονίες των γυναικών ήταν 70% περισσότερες από τον ίδιο μήνα του 2019.

Είχε προηγηθεί μια δεκαετία μείωσης (τα νούμερα δεν είχαν αυξηθεί από το 2009 και την οικονομική κρίση), που είχε να κάνει με τις παροχές της κυβέρνησης για τα θέματα ψυχικής υγείας (ακόμα αποτελούν στίγμα) και τη διαρκή παρακολούθηση του δάσους των αυτοκτονιών -που ξεκίνησε ως δάσος εγκατάλειψης ηλικιωμένων από τις οικογένειες τους, όταν κινδύνευαν όλοι με θάνατο από την ανέχεια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η μείωση συνεχίστηκε, για να γίνει η έκρηξη στο δεύτερο.

Επάγγελμα 'κάνω παρέα σε όποιον μου δίνει 79 ευρώ, την ώρα'

To Yπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας είχε ενημερώσει το 2003 για τη νέα κατηγορία πολιτών που είχε προκύψει στη χώρα και ήταν οι μοναχικοί έφηβοι και ενήλικες που εγκατέλειπαν την κοινωνία και επέλεγαν την απόλυτη απομόνωση και τον εγκλεισμό. Το όνομα τους ήταν Hikikomori (αναχωρητές στα ελληνικά) και στα συμπτώματα α) ο εγκλεισμός σε ένα δωμάτιο, για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, β) η αποφυγή της όποιας κοινωνικής συναναστροφής και γ) η μη εμφάνιση ξεκάθαρων σωματικών ή διανοητικών αιτιολογιών. Οι 'σύγχρονοι ερημίτες' είναι σήμερα 1.150.000, με τους κλινικούς μελετητές να αποκαλύπτουν πως ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φτάνει τα 10 εκατομμύρια. Η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης ήταν η δημιουργία ενός ρομπότ που κρατά το χέρι όποιου νιώθει μόνος. Επίσης, δημιουργήθηκε και ένα νέο επάγγελμα: των ανθρώπων που πληρώνονταν με μόνη υποχρέωση να κάνουν παρέα σε όποιον χρησιμοποιεί την υπηρεσία τους (δεν κάνουν τίποτα άλλο πέραν του να ακούν). H χρέωση είναι 79 ευρώ, την ώρα.

Γιατί η Λιθουανία έχει τις περισσότερες αυτοκτονίες

Η Ιαπωνία είναι η χώρα που έχει τις περισσότερες αυτοκτονίες, μεταξύ των επτά πιο ισχυρών οικονομικών του πλανήτη. Στην κορυφή ωστόσο, της παγκόσμιας λίστας -για το 2020- είναι η Λιθουανία, με 31.9 αυτοκτονίες, ανά 100.000 ανθρώπους. Ακολουθεί η Ρωσία με 31 αυτοκτονίες ανά 100.000 ανθρώπους. Η μόνη χώρα της δυτικής Ευρώπης με μεγάλο δείκτη είναι το Βέλγιο (20.7 ανά 100.000), με τους ερευνητές να ενημερώνουν πως πρόκειται για έθνος με τους πιο φιλελεύθερους νόμους στην ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.  

Οι Λιθουανοί εμφάνισαν αύξηση στο ποσοστό αυτοκτονιών, μετά την κατάρρευση της EΣΣΔ και έφτασε στο πικ στα μέσα της δεκαετίας του '90. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει υψηλό, κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 αναφέρθηκαν ως λόγοι α) τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, β) η κατανάλωση αλκοόλ, γ) οι ψυχολογικοί παράγοντες (ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει διαγνωστεί με χρόνια κατάθλιψη) και δ) η θερμοκρασία (σπάνια έχει ήλιο).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχέδιο σκάνδαλο

Τσιμέντο σε περιοχές Natura, νομιμοποιούν το Mall στο Μαρούσι

Μέσα από άσχετο νομοσχέδιο και με κόλπα προωθούν ρυθμίσεις οικοπεροποίησης περιοχων Natura  και άλλες αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις

 Η κυβέρνηση, μέσω άσχετου νομοσχεδίου, προσφέρει για έργα στους ιδιώτες περιοχές Ναtura 2000 και ακόμη ένα δώρο στον Λάτση υπό μορφή οικοδομικής άδειας

Τον φυσικό πλούτο της χώρας, τις προστατευόμενες περιοχές Ναtura 2000 και όχι μόνο, προσφέρει η κυβέρνηση για έργα, ενώ φέρνει και άλλο δώρο στον Λάτση υπό μορφή οικοδομικής άδειας για τη νομιμοποίηση του Mall στο Μαρούσι μέσω του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές».

Αυτό κατατέθηκε χθες στη Βουλή με επισπεύδον υπουργείο το Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στο άρθρο 219 επιτρέπει έργα στις προστατευόμενες περιοχές, εκ των οποίων εξαιρείται μόνο ο πυρήνας, αλλά και σε περιοχές που διαθέτουν πολεοδομικά προστατευτικά Διατάγματα. Για να χρυσωθεί το χάπι, βαφτίζονται... υποπεριοχές προστασίας!

Την ώρα που εκκρεμεί η συμμόρφωση με καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για ελλιπή προστασία των περιοχών του δικτύου Natura 2000, με πιο πρόσφατη αυτήν της 17ης Δεκεμβρίου ή την έναρξη διερεύνησης από την Κομισιόν μέσω της διαδικασίας PILOT για μη εφαρμογή της δέουσας εκτίμησης έργων και σχεδίων στους οικοτόπους, η νέα διάταξη προβλέπει ότι:

«Στις προστατευόμενες περιοχές, εξαιρουμένων των ζωνών και περιοχών απολύτου προστασίας, ή στις περιπτώσεις καθορισμένων ζωνών προστασίας από ειδικά διατάγματα χρήσεων γης δύναται να καθορίζεται με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπο-περιοχή προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων, διασφαλίζοντας ότι δεν παραβλάπτεται η ακεραιότητα της ευρύτερης περιοχής ως προς τις οικολογικές της λειτουργίες σε σχέση με τους στόχους διατήρησης της περιοχής.

Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται, πέραν των άλλων όρων και περιορισμών για την ανάπτυξη της υπο-περιοχής, ειδικοί κανόνες άσκησης δραστηριοτήτων ή και υλοποίησης τεχνικών έργων».

Για τη χωροθέτηση των έργων θα απαιτείται ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΣΜΠΕ) η οποία θα υποβάλλεται από τον φορέα υλοποίησης, ενώ θα υπερισχύει έναντι των υπό εξέλιξη Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών που εκπονούνται για την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων των προστατευόμενων περιοχών.

Το κατάλοιπο του 2004

Το προηγούμενο άρθρο 218 προσδιορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας και άλλων διαπιστωτικών πράξεων για την νομιμοποίηση του Εμπορικού Κέντρου στο Μαρούσι, αυθαιρεσία κατάλοιπο της περιπέτειας της Ολυμπιάδας του 2004. Και αυτό για την εκ των υστέρων προσαρμογή με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) της περιοχής του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου (Ν. Αττικής) έκτασης 232 στρεμμάτων, με το οποίο καθορίστηκαν χρήσεις όροι και περιορισμοί δόμησης και εγκρίθηκε το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΡΣΕ), ακριβώς πριν ένα χρόνο με προεδρικό διάταγμα.

Προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και οι απαιτούμενες μελέτες, το εμπορικό κέντρο «αντιμετωπίζεται ως υφιστάμενο» και αφού «η υπηρεσία ελέγξει την πληρότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών εκδίδεται η άδεια από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά από εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών», η οποία θα επέχει θέση οικοδομικής άδειας.

ΤΕΕ... υπερυπουργείο

Με ένα άλλο πλήθος διατάξεων εκχωρούνται στο ΤΕΕ κι άλλες πολλές αρμοδιότητες του Δημοσίου.  Έτσι «σχετικά με τις διαδικασίες ωρίμανσης έργων, προγραμμάτων ανάπτυξης, εκπόνησης μελετών και δημοπράτησης έργων πανελλαδικής εμβέλειας, υπουργεία, ή ευρύτερα το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία συνιστούν ή στα οποία συμμετέχουν οι προαναφερόμενοι φορείς, καθώς και ΝΠΙΔ, μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με το ΤΕΕ».

Επιπρόσθετα του ανατίθεται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη και λειτουργία πλατφόρμας στοιχείων προσβασιμότητας των δημοσίων κτηρίων και η δημοπράτηση των σχετικών έργων.

Ιδιώτες παντού

Κατά τα λοιπά κυβέρνηση παραδίδει την επίβλεψη εκτέλεσης των δημόσιων έργων σε ιδιώτες αλλά και των μελετών (εκπόνηση - παραλαβή), με πρόσχημα την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, που η ίδια συντηρεί.

Θεσμοθετεί το «πανωπροίκι» στα έργα, το λεγόμενο πριμ επιτάχυνσης, «πρόσθετης αμοιβής ίσης έως 5% της συμβατικής δαπάνης», ώστε να παραδίδονται νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία για έργα εκτιμώμενης αξίας σύμβασης μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ. Καθιερώνει την επίλυση των διαφορών μέσω διαιτησίας, της οποίας το αποτέλεσμα δεν προσβάλλεται, πόσο μάλλον όταν οι διαιτητικές αποφάσεις έως τώρα για πληρωμές είναι εις βάρος του Δημοσίου.

Η διαιτησία προτείνεται και για έργα κάτω των 10 εκατ. ευρώ ενώ μέχρι τώρα εφαρμόζονταν σε εξειδικευμένες και λίγες περιπτώσεις (π.χ. συμβάσεις Μετρό).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ότι κάνουν σήμερα με τον Covid-19 προσπάθησαν να το κάνουν παλιά με τον Η1Ν1 αλλά τότε δεν το είχαν οργανώσει καλά!»