Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Πεμπτη 25 Φεβρουαριου 2021


"Στις 4 Ιουλίου του 1994 ο Τούρκος διπλωμάτης στην Αθήνα, Ομέρ Σιπαχίογλου, πέφτει σε ενέδρα στο Φάληρο. Είναι 6:50 το πρωί. Την ώρα που ανοίγει την πόρτα για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, δύο άνδρες τον πλησιάζουν και ο ένας τον γαζώνει με έξι σφαίρες στο θώρακα και την κοιλιά.

Η τριμελής ομάδα κρούσης, με το κλεμμένο Suzuki, γίνεται καπνός και το θύμα υποκύπτει σχεδόν ακαριαία στα τραύματά του. Στον απόηχο της εκτέλεσης η κοινή γνώμη θα πληροφορηθεί ότι ο Σιπαχίογλου ενεργούσε ως επικεφαλής των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μια εξήγηση για το λόγο που εκτελέστηκε από το πιο γνωστό «45αρι» του δυτικού κόσμου. Το 21ο θύμα της 17 Νοέμβρη είχε ενταχθεί σε διαφορετικά κριτήρια επιλογής. Στοχοποιήθηκε, ως εκδίκηση προς την Τουρκία και τη δολοφονία του Κύπριου αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που η οργάνωση δεν υπέγραψε με το γνωστό τρόπο την προκήρυξη, προσθέτοντας δίπλα στο «17 Νοέμβρη» το όνομα «Θεόφιλος Γεωργιάδης». Στην τετρασέλιδη προκήρυξη γινόταν λόγος για τη δολοφονία του Γεωργιάδη ως αποτέλεσμα του τουρκικού επεκτατισμού και μιλιταρισμού. Παράλληλα για άσκηση εθνοκάθαρσης σε βάρος των Κούρδων και της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Βόρεια Κύπρο, ενώ ο συντάκτης ασκούσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για ελαστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύχομαι σ' αυτό το εμετικό διάλυμα που ανέλαβε την υπεράσπιση του φερόμενου ως κιναιδου παιδεραστή και που κατά τον γιό του είναι ο "μεγαλύτερος μάγκας στην Ελλάδα", να κερδίσει τελικά τη μάχη, ξεφτιλιζοντας έτσι τελικά όλο το στερέωμα της "νομικής επιστήμης" και τη σαθρή και την εν τοις πραγμασι τυφλή δικαιοσύνη.

Ίσως να σταθεί αυτό αφορμή να φαντάζουν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το 2008 μετά το θάνατο του μικρού Αλέξανδρου, ως παιδική εκδρομή...

Υ.Γ. Φίλοι δικηγόροι και ποινικολόγοι υπερασπιστείτε και προστατεψτε το επάγγελμα σας από την φαιδροτητα με την οποία σας καπελωνει και σας ντροπιάζει ο εν λόγω κύριος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φουρθιώτης στηρίζει την κυβέρνηση της Αριστείας! 

Ικανό τον έχω τον Κούλη, να τον κάνει Υπουργό πολιτισμού ,στη θέση της Μενδώνη.

Σχολιο.- Και την Τζούλια Αλεξανδράτου υπουργό Παιδείας! Ξέρει να ανοίγει σαμπάνιες

Σχολιο.- Ο Φουρθιώτης είναι το κομμάτι που έλειπε από το πολιτικό παζλ

της χώρας.

Να τα λέμε κι αυτά!

χα χα χα χα

Διαθέτει και υποψήφιο πολιτικό γραφείο ο... Άριστος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γιατί υπερασπίζομαι το δικαίωμα του Κουφοντίνα;

1. Γιατί - συμφωνώ/δε συμφωνώ με την πολιτική του δράση και θεωρία - είναι ένας πολιτικός κρατούμενος και έχει δικαιώματα, ακριβώς όπως κάθε πολιτικός κρατούμενος σε χώρες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές.

2. Γιατί το δικαίωμα του Κουφοντίνα ανήκει στο ίδιο κείμενο - είτε αυτό είναι συνταγματικό κείμενο της Ελλάδας είτε είναι διεθνές συνταγματικό κείμενο - με τα δικά μου δικαιώματα. Αν καταστρατηγηθεί ένα από τα συνταγματικώς αναγνωρισμένα δικαιώματα, απειλείται η καταστρατήγηση και των υπολοίπων - άρα, και των δικών μου.

3. Γιατί τα δικαιώματα δοκιμάζονται στο όριό τους. Η περίπτωση του Κουφοντίνα είναι μια οριακή περίπτωση. Αν η κυβερνητική εξουσία θελήσει να αλλάξει αυτό το όριο κατά το δοκούν - που όλα τα πρόσφατα δείγματά της αυτό αποδεικνύουν -, είναι η συγκεκριμένη περίπτωση κατάλληλη για την αλλαγή του ορίου. Κι αυτό ονομάζεται αυθαιρεσία.

4. Γιατί η οικογένεια Μητσοτάκη αντεκδικείται τον Κουφοντίνα. Κι αυτό στην πολιτική φιλοσοφία λέγεται ρεβανσισμός και δεν είναι υγιής όρος. Είναι η πολιτικοποιημένη διάσταση του λαϊκού όρου "βεντέτα". Γιατί ακόμη και οι πιο συντηρητικοί ανάμεσά μας δεν αντιλαμβάνονται την κυβέρνηση ως κακομαθημένη μαφία. Γιατί ακόμη και οι πιο συντηρητικοί ανάμεσά μας επικαλούνται την ελάχιστη βάση του νόμιμου.

5. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει πεθάνει απεργός πείνας στην Ελλάδα και δεν θα επιτρέψω - όσο περνάει από το χέρι μου - να είμαι μέρος μιας χώρας όπου πεθαίνουν απεργοί πείνας. Γιατί αυτομάτως αυτό τη βάζει σε σύγκριση με καθεστώτα όπως αυτό της Τουρκίας του Ερντογάν ή της Μ. Βρετανίας της Θάτσερ.

6. Γιατί, όταν το κράτος δολοφονεί απροκάλυπτα, δεν θα διστάσει να δολοφονήσει γενικώς. Συμβαίνει ήδη. Πρέπει να σταματήσει.

7. Γιατί για την υπεράσπιση του Κουφοντίνα γίνονται διαμαρτυρίες, οι οποίες δέχονται τη σκληρότερη καταστολή σήμερα. Και μαζί με το δικαίωμα του Κουφοντίνα, οφείλω να προστατέψω και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

8. Γιατί είναι αδιανόητο να δικαιούσαι να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σε υπόγειο κελί του Κορυδαλλού, να το θες και να σου το αρνούνται. Γιατί είναι τραγικό να παρουσιάζεται το υπόγειο κελί του Κορυδαλλού ως ευνοϊκή μεταχείριση.

9. Γιατί δεν υπερασπίζομαι αποκλειστικά τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, αλλά κι εκείνα του Δημάκη και του Ρωμανού στην εκπαίδευση και στις άδειες καθώς και όσων αυταρχικά και μονομερώς αποκλείονται από όσα δικαιούνται.

10. Γιατί κανένας φασίστας δολοφόνος δεν αντιμετωπίστηκε και δεν αντιμετωπίζεται με τόσο μένος μ' όσο αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί κρατούμενοι που ανήκουν στον αριστερό χώρο. Γιατί ο Παππάς είναι ακόμη ελεύθερος. Γιατί ο ναζιστής δολοφόνος Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε στο νόμιμο όριο πριν καταδικαστεί, ενώ ο Θεοφίλου έφαγε 5 χρόνια πριν αθωωθεί. Γιατί ο Κορκονέας είναι ελεύθερος. Γιατί συνταγματάρχες της χούντας πέθαναν σπίτια τους. Γιατί ο Καλαμπόκας έγινε τραπεζίτης. Γιατί οι βασανιστές  Μάλλιος και Μπάμπαλης κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, μέχρι να εκτελεστούν από τη 17 Νοέμβρη.

11. Γιατί, όσο κι αν απορρίπτει τους νόμους και τη Δικαιοσύνη ο ίδιος, οι νόμοι και η Δικαιοσύνη οφείλουν να τον αντιμετωπίζουν όπως όλους τους άλλους. Γιατί η σχέση η δική μας με τους νόμους και τη Δικαιοσύνη μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, αλλά η σχέση της Δικαιοσύνης και των νόμων με εμάς δεν καθορίζεται από το τι εμείς θεωρούμε. Υπερισχύουν και εφαρμόζονται στη βάση της ισονομίας.

12. Γιατί, αν βρεθείς κι εσύ ποτέ σε δυσχερή θέση, θα σε υπερασπιστώ. Γιατί έχω μάθει να υπερασπίζομαι. Γιατί αναπνέω για να υπερασπίζομαι. Γιατί αυτό σημαίνει πολίτης και άνθρωπος."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η πιο καθαρή πολιτική αλήθεια που ακούστηκε στη Βουλή είναι αυτή... Και καλό είναι πια να ακούγεται σταθερά και με το όνομα, π.χ. παραιτησου Μάικλ κλπ

"Αν θέλουμε να ζητήσουμε την παραίτηση Χρυσοχοΐδη, θα απευθυνθούμε στην αμερικάνικη πρεσβεία."

Το είπε ο Βαρουφάκης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μεγάλο λάθος της κυρίας Μενδώνη ότι χαρακτήρισε τον Λιγνάδη επικίνδυνο".

Ποιος το είπε αυτό;

1) Ο Κούγιας.

2) Ο Παπαχρόνης.

3) Ο Κατσούλας.

4) Ο πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ... παρά το "μεγάλο λάθος" η Μενδώνη παραμένει στη θέση της.

Αμ δεν ξέρετε τι σημαίνει Μενδώνη... η Μενδώνη είναι ΘΕΣΜΟΣ - και το λέω πολύ σοβαρά. Είναι η "αρχηγός" της γραφειοκρατίας του πολιτισμού στην Ελλάδα, μέσα σε όλα, με όλες τις κυβερνήσεις - τι νομίζετε ότι θα φορτωθεί αυτή τις ευθύνες άλλων; Άσε που έχει φάει και τα πόμολα από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ο μέντωρας της ο χοντρο-Μπένι.

Μένει στη θέση της λοιπόν για να κάνει και άλλα "μεγάλα λάθη".

Όσο για το δικό σας μεγάλο λάθος που τους ψηφίζετε... νταααξ, ξέρουμε ότι τους ψηφίζετε επειδή ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.

Σχολιο.- 17% η νουδουλα μπροστα από τον ασθμαινοντα δευτερο δειχνουν τα γκαλοπ (δημοσκοπησεις) μετα τη "Μηδεια", την υποθεση Μενδωνη-Λιγναδη και τις δηλωσεις για επικειμενη επιμηκυνση του υποχρεωτικου εγκλεισμου, οπου το "επιτελικο κρατος" λειτουργησε στην...εντελεια και δεν ειχαμε κανενα προβλημα και το αλλο ειναι σωστο μετρο κατά τη γνωμη των...ειδικων (ετσι πιστευουν αυτοι που δινουν τετοια προβαδισματα και τοσον αερα στην κυβερνητικη παραταξη)...

Και συ  χαλάς τη ζαχαρενια σου για ενα λαο, που στη συντριπτικη του πλειοψηφια εχει αποφασισει οτι η μονη λυση για να σωθει ειναι η...ομαδικη αυτοχειρια!!

πιστευεις οτι θα ψηφισουν αυτό το 40%-50% που δεν παει να ψηφισει με σωστα και αντικειμενικα κριτηρια ή ειναι απλα Ο.Φ.Α και θα επηρεασει την κριση τους η παρασταση νικης ετσι οπως προδιαγραφεται και προαλειφεται από τις δημοσκοπησεις??

Σε ρωταω γιατι οι εκλογες ειναι κοντα και οπως φαινεται θα γινουν μέσα στη χρονια με τοσα προβληματα να εχουν προκυψει: υγειονομικα, οικονομικα, εθνικα, κοινωνικα κλπ...

Σχολιο.- Το 23 θα γινουν κανονικα οι εκλογες μην περιμενετε νωριτερα γιατι και ο αλλος δεν γουσταρει.Δεν ψηφιζουν αυτοι με κριτηρια οπως λες.Αυτοι ψηφιζουν με κριτηρια ρε αη γ@μησου το πουλο να ερθει άλλος

Σχολιο.- η μενδωνη διοριστηκε δεν την ψηφισε κανεις αλλωστε ολοι ξερουμε πως συγκεκριμενα προσωπα δεν τα κουναει καμια κυβερνηση...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"... Απειλούσε «θεούς και δαίμονες» πριν από την 17η Νοεμβρίου του 2020 ο Μαικλ Χουντοχοίδης, με περισσή σιγουριά και φρασεολογία του τύπου «δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο» (καημένε Κάλαχαν της Κατεχάκη, όταν κάποιος άλλος έλεγε «ούτε κώνωψ δεν εκινήθη», μιλούσε στον αόριστο, διότι το είχε… σιγουρέψει). Και τι έγινε, από τότε ως τώρα; Όχι μόνο βίωσε την πολλαπλή ακύρωση των απαγορεύσεων ο Μαικλ Χουντοχοίδης, αλλά είδε να πραγματοποιούνται, ακριβώς σε αυτό το – τόσο βολικό για αποθάρρυνση και «πάταξη» - χρονικό διάστημα οι δυναμικότερες και ογκωδέστερες φοιτητικές διαδηλώσεις, αλήθεια, από πότε; Σίγουρα από την εποχή των κινητοποιήσεων εναντίον του σχεδίου της Μαριέττας Γιαννάκου (2006 – 2007)..."

Δεν έχει φυσικά κριθεί η τύχη της τρίτης επιχειρούμενης «τομής», δηλαδή της παράδοσης των πανεπιστημίων στην αστυνομία. Το βέβαιο όμως είναι ότι οι πιθανότητες που συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να μείνει στα χαρτιά και η… λαμπρή αυτή «μεταρρύθμιση», φαντάζουν πλέον κατά τι περισσότερες εκείνων, στις οποίες υπολόγιζαν ο ΜΧ, η Νίκη Κεραμέως και άλλα κυβερνητικά επιτελεία, όταν άρχιζαν την εν λόγω «σταυροφορία». Όχι μόνο επειδή κατάφεραν άθελά τους «να ξαναφτιάξουν φοιτητικό κίνημα», όπως χαρακτηριστικά έχει γραφεί, αλλά και διότι φάνηκε πως καμία «συνιστώσα» της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν επιθυμεί να δει αστυνομοκρατούμενα ΑΕΙ (η ανάλυση των λόγων δεν είναι της παρούσης). Με άλλα λόγια, δυο «κουβάδες» ως τώρα και ανοιχτό το πολιτικό στοίχημα για το αν θα τριτώσει το… καλό.

Θα ήταν ασφαλώς ασυγχώρητο λάθος να υποτιμηθεί η σοβαρότητα και η έκταση της επίθεσης, την οποία υφίστανται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, στις ημέρες μας. Εξυπακούεται πως δεν είναι μόνο θέμα του ΜΧ και των διαφόρων δικών «μανιάτικων». Ούτε πρόκειται μόνο για την ανάγκη της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ακροδεξιά πολιτικά ακροατήρια. Δεν είναι καν αμιγώς ελληνικό ζήτημα: Στη Γαλλία έγινε «χαλασμός κόσμου» εξ αιτίας της φιλοδοξίας του Μακρόν να εμποδίσει, ουσιαστικά, τη δημοσιογραφική κάλυψη της δράσης των αστυνομικών δυνάμεων. Στην Ισπανία ο «μεταμοντέρνος» μακαρθισμός δοκιμάζει της δυνάμεις του (και μετρά κοινωνικές αντιδράσεις), με τη δίωξη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ, την ώρα που το Facebook εξοβελίζει απόψεις μη αρεστές, πολιτικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Ζουράρις: Μαψυλάκας, σαπροδιψής ο Μακάριος Λαζαρίδης

25.02.2021 | 14:06

Ότι και να έχει κάνει ο Ζουράρις μπράβο για τον εξευτελισμό του ΝΔκράτη που έβρισε τον Βελουχιώτη!

Αφορμή για το σχόλιο του συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Κώστα Ζουράρι, το ακροδεξιό παραλήρημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη περί «παιδεραστή και κίναιδου Άρη Βελουχιώτη».

Σε άπταιστη μη καθομιλουμένη με τον χαρακτηρισμό μαψυλάκας – σκύλος που γαβγίζει μάταια – που είχε χρησιμοποιήσει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παλαιότερα στη Βουλή αλλά και τον χαρακτηρισμό «σαπροδιψής» ο Κώστας Ζουράρις μοίρασε στον Τύπο την εξής δήλωση:

«Μαψυλάκας βουλευτὴς τῆς Νέας Δημοκρατίας, ὁ Μακάριος Λαζαρίδης, πίσυνος ὢν γιὰ τὸ κοπροβριθὲς τῶν φρενῶν του, καθύβρισε τὸν ἱερομάρτυρα τοῦ Γένους Ἄρη Βελουχιώτη, τὸν Καθηγέτη καὶ Πρωτουργὸ στὴν μεγίστη ἐποποιΐα τοῦ λαοῦ μας, τότε, στὰ χρόνια τῆς κατοχῆς 1941-44.

Ὁ σαπροδιψὴς Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτὴς τῆς Νέας Δημοκρατίας, ὡς γερμανοκατοχικὸς μόθων, συνεπὴς μὲ τὴν βεβορβορωμένη γλωσσοπλασία του, συναρμόζει καὶ τὴν ψολοκομπία του.

Ἐναρμονίως: γενέσιον σκῶρ τὸν γεμίζει, Θυέστειον τὸ σκῶρ ποὺ τὸν φαιδρύνει. Κεχεσμένως».

Σχολιο.- Μαψυλάκας είναι ο σκύλος που γαβγίζει μάταια, πισυνος ο πιστός, ψολοκομπια η κομπορρημοσύνη, σκώρ τα κόπρανα. Βορβορος ο βούρκος, Μοθων, νομίζω ο βράχος...

Σχολιο.- μοθων είναι το νόθο παιδί ειλώτων (σκλάβος δλδ) αλλά μεταφορικά σημαίνει και άσεμνος, αναίσχυντος

σκωρ είναι το σκατό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το εξοργιστικό, για μας, είναι πως τα τρωκτικά που σιτίζονται από το δημόσιο. διορισμένα ως "άριστα" σε ΔΣ οργανισμών και Μουσείων σε κάθε ευκαιρία κατηγορούν το "σπάταλο" κράτος και επαινούν την καλή υπουργό που το ξεπουλά...

το εξοργιστικό, για αυτούς, είναι πως το κλίμα μυρίζει μπαρούτι και τα περισσότερα τρωκτικά θυμήθηκαν πως κι ο τυφλοπόντικας τρωκτικό είναι και χώθηκαν στα λαγούμια τους. Κάτι λίγες δεκάδες εμφανίστηκαν θυμίζοντας τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του "ΝΑΙ" ...

Αχαριστία κ. Λίνα μου!

υ.γ. αν παρατηρήσετε λείπουν "αστέρες" της δεξιάς πολυκατοικίας! Κραυγαλέα η απουσία πρωταγωνιστών ρατσιστικών και ομοφοβικών δήθεν κωμωδιών και "επιθεωρήσεων". Αυτοί απευθύνονται στην αγία ελληνική οικογένεια. Δε θέλουν τα θέατρά τους να είναι άδεια, όταν ανοίξουν! Εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημά τους, εδώ είναι και οι δικοί τους έξαλλοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



# ΝΔ – παιδεραστές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα μια κουβέντα με ένα φίλο :τι θα έκανες στη θέση του πατέρα που τον μαχαίρωσε? - θα παρίστανα τον ανήλικο ή τον τύπο που μπορεί να φέρει ανήλικους, θα πήγαινα σπίτι του, θα τον σκότωνα και θα τον έκαιγα μετά, αφού πρώτα μαρτυρουσε ποιοι άλλοι φίλοι του έχουν κάνει αντίστοιχα αίσχη.Δεν θα έδειχνα κανένα έλεος σε άτομο που βίαζε κατά συρροην,σε άνθρωπο που έβαζε μεταλλικούς σωλήνες στους πρωκτους ανηλίκων παιδιών.Τέτοιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν.Όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο για την κοινωνία.Τετοιους τύπους τους βγάζεις από τη μέση χωρίς ενοχές

Σχολιο.- Μόνον ο Κουφοντινας θα τον τακτοποιούσε καλά το Λιγναδη!

Σχολιο.- Δεν έχετε και εντελώς άδικο.Τουλαχιστον ο Κουφοντινας καθάριζε τον τόπο από αυτούς που το διεφθαρμενο καθεστώς κάλυπτε,δηλ.απο καθάρματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να τελειώνουμε...

Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να αποδειχτεί περίτρανα η καλή προαίρεση της κυβέρνησης, η άμεμπτη στάση της Μενδωνη, η αθωότητα του Λιγνάδη...

Ανοίγουν τα βάλιτσακια της ΕΥΠ όπου καταγράφονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και παρουσιάζονται όλες οι συνδιαλέξεις του Λιγνάδη τον τελευταίο μήνα. 

Απλά και καθαρά και η υπόθεση τελειώνει εδώ!

Ορίστε παλικάρια...

Υ.γ. έχετε ξανακουσει ποτέ να σείεται μια χώρα από μια τρομερή υπόθεση και να μην έχει γίνει έρευνα στο κινητό και τον υπολογιστή του κατηγορούμενου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες του Ηρακλείου για την πώληση του Ενετικού Λιμανιού από την κυβέρνηση

23 Φεβρουαρίου 2021

Οι πληροφορίες που προέκυψαν από τη συνάντηση εκπροσώπων φορέων με τη διοίκηση του ΟΛΗ, για πώληση και του ιστορικού Ενετικού Λιμένα του Ηρακλείου, προκαλούν την έντονη αντίδραση των πολιτών του Ηρακλείου. Ήδη συγκροτήθηκε Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ενετικού Λιμανιού, ενώ στο facebook δημιουργήθηκε σελίδα με τον τίτλο Όχι στην πώληση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου.

 Οι “άριστοι” μάς έκλεισαν μέσα στο Ηράκλειο και αυτοί ξεκινούν την πώληση και του ιστορικού Ενετικού Λιμανιού της πόλης!

Παράλληλα από χθες βράδυ προωθείται ψήφισμα με ηλεκτρονικές υπογραφές στο Avaaz. Μπορείτε να ψηφίσετε πατώντας ΕΔΩ.

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/protovoylia_politon_ohi_stin_polisi_toy_enetikoy_limanioy_toy_irakleioy/?ekIEIWrb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1184943-ohi_stin_polisi_toy_enetikoy_limanioy_toy_irakleioy&utm_term=IEIWrb%2Ben

2.155 έχουν υπογράψει.

Όπως σημείωσε χθες το Candiadoc, “μέχρι τώρα ήταν γνωστό, και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ότι στο πρόγραμμα της ιδιωτικοποίησης είναι το πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι. Πλέον όμως διαφαίνεται ότι από την ιδιωτικοποίηση δεν θα εξαιρεθεί το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου και ο γειτονικός κόλπος του Δερματά, εκεί όπου εξελίχθηκαν κορυφαία γεγονότα στην Ιστορία της Κρήτης, όπως η βύθιση του La Therese από τους Οθωμανούς, το καλοκαίρι του 1669, λίγο πριν η πολιτεία του Χάνδακα πέσει στα χέρια τους”.

Δείτε επίσης για την πώληση του κεντρικού λιμανιού του Ηρακλείου: Όλα στο “σφυρί” από τους “άριστους”: Ξεκινούν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου!

Ενώ ασχολούμαστε με τον ιό ξεκίνησαν την πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου και άλλων 3! (έγγραφα)

Ανήσυχοι σύλλογοι και σωματεία του Ηρακλείου για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταΐζουμε 32 ειδικούς αχαΐρευτους για να μάς κρατούν κλειδωμένους και να καταστρέφουν την οικονομία, για ένα ποσοστό του 0,00435% θανάτων.

Σχολιο.- Αν αυτός ο ιός, ήταν ίσης βαρύτητας με την Ισπανική γρίπη, σήμερα, οι μισοί θα έβλεπαν τα ραδίκια ανάποδα. Αυτό που ζούμε είναι μια απλή ίωση και πεθαίνουν αυτοί με παθήσεις που θα μπορούσαν να πεθάνουν με οποιαδήποτε ίωση. Την πέρασα ως μια απλή ίωση, όπως τις άλλες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το διαζύγιο σε 1΄ με 1 κλικ, ηλεκτρονικά,

δεν διευκολύνει την διάλυση της οικογένειας;

Δεν είναι αυτό, συνέχιση διάλυσης του πολιτισμού της Ελλάδας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την "θρησκευτική μειονότητα", την έγραψαν "εθνική μειονότητα", στην πρόταση νόμου.

Αν δεν υπήρχε αντίδραση, οπότε και αντικατάσταση της λέξης,

τώρα θα μιλούσαμε για ... ελληνική μειονότητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνουμε πλέον από το σπίτι μόνο για αναζήτηση τροφής. Η διαφορά με την σπηλιά είναι ότι τώρα έχουμε ιντερνετ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φωτογραφίες απο δορυφόρο δείχνουν τις κρυφές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραηλ. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ θεωρούν πυρηνική απειλή το Ιράν...
*Το μυστήριο της Ντιμόνα
Ανέκαθεν η Ντιμόνα, ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην έρημο Νεγκέβ, καλύπτονταν από ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου. 
Η κωδική του ονομασία ήταν «το εργοστάσιο της Ντιμόνα». 
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη GlobalSecurity.org οι 2.700 περίπου εργαζόμενοι του αντιδραστήρα παρασκευάζουν το πλουτώνιο για τα πυρηνικά όπλα της χώρας. Πιθανότατα αρκετό για την κατασκευή πέντε έως δέκα πυρηνικών κεφαλών το χρόνο.
Το 1986 ο Μορντεχάι Βανουνού, επί χρόνια τεχνικός στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών της Ντιμόνα, αποκάλυψε τα πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ στους βρετανικούς Sunday Times. 
Την ίδια χρονιά απήχθη από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ )στη Ρώμη και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών.
*Ηχηρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει το 2006 συνέντευξη του τότε ισραηλινού πρωθυπουργού Όλμερτ, ο οποίος είχε πει: «Το Ιράν απειλεί ανοιχτά και ξεκάθαρα να σβήσει το Ισραήλ από το χάρτη. Θα λέγατε ότι είναι το ίδιο να επιδιώκει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα όπως η Αμερική, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ρωσία;». Ειδικοί εκτίμησαν τότε ότι επρόκειτο περισσότερο για ένα εκ παραδρομής λάθος του πολιτικού και όχι για στροφή στην πολιτική του Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε αντίθεση με το Ιράν το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και ως εκ τούτου δεν δεσμεύεται για τη μη κατασκευή τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμβουλος του Μητσοτάκη ο Απόστολος Δοξιάδης, είναι και ο εμπνευστής του σχεδίου "Κανένα παιδί μόνο"
Αυτός έδωσε την ιδέα στον Μητσοτάκη να αναλάβει απευθείας το Μαξίμου τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Η Αγαπηδάκη ανέλαβε εθνική συντονίστρια του σχεδίου για τα ασυνόδευτα, μετά από πρόταση του Δοξιάδη.
Ο Δοξιάδης παραμένει ακόμα και σήμερα επιστήθιος φίλος του Λιγνάδη, παραθέτοντας στο Facebook θεσμικές ανησυχίες περί του τεκμηρίου αθωότητας και ζητώντας την παραίτηση της Λ. Μενδώνη επειδή χαρακτήρισε τον Λιγνάδη επικίνδυνο άνθρωπο.
Έχω αρχίσει και ανησυχώ για την ακρίβεια των στοιχείων που είχε παραθέσει ο Τράγκας στην προχθεσινή εκπομπή.
Σχολιο.- Ελεγε ο τραγκας οτι η γυναικα του δοξιαδη τον χωρισε γιατι τον επιασε με αγόρι
Ειπε επίσης οτι σε λίγες μερες θα βγουν κι αλλα πολύ χοντρότερα, μεχρι που θα πεσει η κυβέρνηση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την υπογραφή του τότε Πρωθυπουργού (1922), Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, προς την Αρμοστεία της Σμύρνης, η τελευταία εντολή έλεγε ότι η Σμύρνη θα καταστραφεί αλλά να μην επιτραπεί σε κανέναν Έλληνα Μικρασιάτη να αναχωρήσει, ούτε καν σε όσους είχαν λεφτά και όνομα. Μιλημένα κανονισμένα με τις Δυνάμεις της Ευρώπης.
Δέχτηκε όμως, κατά τις ημέρες της Καταστροφής, να έρθουν στην Ελλάδα τα πεντακόσια ορφανά κορίτσια του Ορφανοτροφείου Σμύρνης. Από αυτά τα πεντακόσια ορφανά κορίτσια σύμφωνα με το αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών ξέρουμε ότι ήρθαν μόνο τα εκατό. Τα υπόλοιπα "χάθηκαν στον δρόμο".
Από τα 100 ανήλικα κορίτσια της προσφυγιάς της Ελλάδας της Ιωνίας κάποια που διασώθηκαν και έφτασαν αλλόφρονα στον Πειραιά, οι προαγωγοί σε συνεργασία με κυβερνητικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους τα έκλεισαν στα δημόσια πορνεία των Βούρλων στην Δραπετσώνα.
Τα βίαζαν Ελληνάραδες, ντόπιοι, στεριανοί, "καθαροαίμοι" με την πλάτη του κράτους και δίνοντας λεφτά στους κρατικούς νταβατζήδες.
Όταν σήκωναν τα παντελόνια τους μετά τον βιασμό είτε πήγαιναν στα καφενεία μιλώντας με πάθος για "Μεγάλες Πατρίδες" και για τους σατράπηδες Τούρκους, είτε πήγαιναν στο σπίτι τους και έλεγαν στα κορίτσια τους να μην κάνουν παρέα με τις Σμυρνιές. Τις παστρικιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη αυτή η φίμωση του Τύπου είναι κάτι τρομερό. Είναι προφανές ότι από κάπου κατευθύνεται. 
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι σταθμοί που πριν ένα χρόνο στηνόντουσαν έξω από το σπίτι του και κατέγραφαν την κάθε κίνηση, την κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα, σήμερα δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα.
Είναι εκπληκτικό αυτό, είναι υπαγορευόμενο, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος Παπαχρόνης αποφυλακίστηκε. Δεν θυμάμαι να είχε δείξει μεταμέλεια, μπορεί. Ο Παναγιώτης Φραντζής έπαιρνε άδειες για να τελειώσει τις σπουδές του και μετά αποφυλακίστηκε. Δεν θυμάμαι να είχε δείξει μεταμέλεια, μπορεί. Ο Γιάννης Καλαμπόκας όχι απλά αποφυλακίστηκε, αλλά προσελήφθη φωτογραφικά σε θέση διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα. Δεν θυμάμαι να έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ο δολοφόνος Μελίστας ζει και βασιλεύει κάπου στο εξωτερικό, ούτε αυτόν θυμάμαι να έχει ζητήσει συγγνώμη απ την οικογένεια Καλτεζά. 
Ο Στυλιανός Παττακός αποφυλακίστηκε λόγω "ανηκέστου βλάβης" και πέρασε ΔΥΟΜΙΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ της ζωής του στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Αυτός κι αν ΔΕΝ είχε δείξει μεταμέλεια, αντίθετα σε κάθε ευκαιρία δήλωνε 'καλά τους κάναμε'.
Ούτε την πίστη του στο αστικό κράτος διατράνωσε ποτέ. 
O Kορκονέας παριστάνει τον επίτροπο στην Εκκλησία. ΟΥΤΕ αυτός έχει επιδείξει μεταμέλεια, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ όπου στέκεται και όπου βρίσκεται λέει "δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο" 
Δεν επεκτείνομαι καν σε white-collar λαμόγια, σε πρεζέμπορες, σε παιδεραστές, και σε άλλα ιζήματα του κοινού ποινικού δικαίου που χαίρονται την ελευθερία τους εκεί έξω. 
Αντε σούργελα, που σας μάρανε η ...νομιμότητα, η μεταμέλεια και η ομολογία πίστεως στο αστικό κράτος από έναν κρατούμενο που εκτίει πολυετή κάθειρξη και που το μόνο που ζητάει είναι να αλλάξει φυλακή. 
'Αντε νούμερα, γιατί μας ζαλίσατε τον πούτσο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλες οι προσεγγίσεις νομικές ή πολιτικές έχουν τεθεί. 
Οι πιο ορθολογικές συνηγορούν με το νόμιμο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στην κατά νόμο ορισμένη φυλακή του. 
Σήμερα πέταξε τον ορό που τον κρατάει στη ζωή. 
Υπερασπίζεται το νόμιμο αίτημά του για τη νόμιμη μεταγωγή του και ταυτόχρονα γκρεμίζει τη νομιμοφάνεια της κυβέρνησης•καρτούν που μάχεται για την επικράτηση του ζόφου. 
Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο θάνατός του θα αποτελέσει το σύνθημα για ζωή απέναντι στην όψιμη νεκροφάνεια που επέβαλε η πολιτική επεξεργασία του φόβου. 
Να μην πεθάνει. 
Έχει δίκιο. 
Αυτό που διεκδικεί είναι ένα στοίχημα. 
Αν θα επικρατήσει το δίκιο και το δίκαιο ή η κατακερματισμένη πολιτική εξουσία των μικρονοϊκών.
Των μικρονοϊκών, που χάριν της εμπέδωσης της δικής τους τάξης πραγμάτων, αποφεύγουν να εφαρμόσουν ακόμα και τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Marc: τό 60% δηλώνει δυσαρεστημένο από τήν πολιτική τής κυβέρνησης.. Αλλά όμως τό 44% στηρίζει Μητσοτάκη..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν μιλούν οι βόθροι..για υπόβαθρο!! 
Λαμία 1990
Ένα κορίτσι λίγο πριν μπει στα 16 πηγε για διακοπές στο χωριό με την οικογένειά του. Ένα ανθρώπινο σκουλήκι σε μια βόλτα της την ακολούθησε. Υπάρχουν στοιχεία πως η κοπέλα αντιστάθηκε. Το τέρας την στραγγάλισε. Την βίασε νεκρή και έπειτα με μια ζαρντινιέρα της έλιωσε το κεφάλι. 
Λίγο πριν κλείσει τα 16..
Διάβαζε ήδη το "Υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι. 
Το κορίτσι είχε όνομα. 
Λεγόταν Χριστίνα Τσάμη. 
Ο θύτης έφαγε ισόβια συν 8 χρόνια.
Ο θύτης είχε γραμμή ότι το κορίτσι ήταν κουνιστρα και τον προκάλεσε. 
Ο θύτης είχε δικηγόρο υπεράσπισης..
Ήταν αυτός που δήλωσε ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ αναλάμβανε παιδεραστή η τοκογλύφο... 
Ο δικηγόρος είχε όνομα. 
Ο δικηγόρος αυτός λεγόταν Αλέξης Κούγιας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι σου κρατούν ΚΛΕΙΣΤΟ το μαγαζί για να χρεωκοπήσεις και να σου ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ την περιουσία, ΔΕΝ σου περνάει απ το μυαλό , έ ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορια....γιατι σαν υγιης χρειαζεται να κανω ενα εμβολιο..που μετα θα με κανει φορεα και θα μεταδιδω τον ιο???
Σχολιο.- Για να γίνω ασθενής και να συντηρώ το ιατρικό φαρμακευτικό σύστημα μέχρι να πεθάνω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. συμφώνησαν να προετοιμάσουν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
Ο Μητσοτάκης το ΒΕΤΟ για να μπουν ΠΡΩΤΑ κυρώσεις στην Τουρκία
Πότε θα το βάλει???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παρτάλια της Αντιφα/ΑνταρCIA υποστηρίζουν τον Κουφοντίνα(καλά κάνουν) ξεχνώντας όμως επιμελώς ότι η 17Ν εκτέλεσε ακολούθους της Τουρκικής Πρεσβείας και κατηγορήθηκε από τη CIA ως ακραία εθνικιστική οργάνωση...
Σχολιο.- Ξέρεις γιατί τα πρακτόρια υποστήριξαν από την 1η στιγμή τα μέλη της 17Ν? Για να τα καπελώσουν! Και για να τα υποβιβάσουν στη συνείδησή μας σε κουκουλοφόρους αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα όλο τον εγκάθετο υπόκοσμο των Εξαρχείων.
Δεν ξέρω για πολυπλοκότητα αλλά η ταύτιση της αντίστασης και του ξεσηκωμού με τα Εξάρχεια όπως και η αποκαθήλωση οργανώσεων σαν τη 17Ν είναι τεράστιας σημασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρούντι Ρινάλντι: Ποια η μοίρα της Ελλάδας λοιπόν;
Για την αστική τάξη (τις ελίτ, που λέμε) η απάντηση είναι σχετικά απλή: Δυτική προστασία – Ύπαρξη μέσω δανεισμού – Διευκολύνσεις πάσης φύσεως για Προστάτες και Δανειστές. «Ρεαλισμός» και μοιρασιά με την Τουρκία (ακόμα και δορυφοροποίησή μας από αυτήν, ή και αποδοχή μείωσης της κυριαρχίας μας). Ειπωμένο αλλιώς: αν οι Προστάτες σχεδιάζουν μια προνομιακή σχέση με την Τουρκία, με ό,τι αυτό σημαίνει σε βάρος της Ελλάδας, θα το αποδεχτούμε. Δεν υπάρχει διάθεση και γραμμή άμυνας και αποτροπής. Με την έννοια αυτή, η συρρίκνωση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι σχεδόν τετελεσμένο γεγονός.
Το μόνο πρόβλημα για αυτήν τη «διευθέτηση», που πρακτικά σημαίνει κατάκτηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία, τμήματος της Θράκης και του μισού Αιγαίου (αυτοί είναι οι δρόμοι της δορυφοροποίησης), είναι η αντίδραση του λαού της Ελλάδας. Το είπε καθαρά ο Βενιζέλος σε εκδήλωση. Επομένως οι ελίτ έχουν αποδεχθεί αυτήν τη «μοίρα» και αγωνίζονται για να πέσουν στα μαλακά και να τύχουν κάποιας εύνοιας από τους Προστάτες.
Μια χώρα με τόση εμπειρία, και να μην βγάζει ένα απόσταγμα χρήσιμο για την ύπαρξή της μετά τα όσα έχουν συμβεί, είναι ένα «επίτευγμα»…
Η τουρκική πλευρά κερδίζει διαρκώς έδαφος, ανεβάζει διαρκώς τον πήχη των διεκδικήσεών της, προσαρμόζεται στις καταστάσεις (αλλαγές στις ΗΠΑ, διάσπαση και μπάχαλο στην Ε.Ε., προώθηση συνεργασίας με Ρωσία), και προωθεί το στρατηγικό της σχέδιο να καταστεί η Τουρκία παγκόσμια δύναμη. Ναι, παγκόσμια. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, δεν πειράζει που δεν ρωτήθηκε… Τώρα θέλει να εξασφαλίσει την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. και την ανάλογη χρηματοδότηση, αφού απέφυγε τις κυρώσεις με την συνδρομή της Γερμανίας. Διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία αργά αλλά σταθερά, όπως ο βόας καταπίνει ένα μεγάλο θήραμα, και δοκιμάζει τις αντιδράσεις στέλνοντας το «Τσεσμέ» (του πολεμικού ναυτικού) στα ελληνικά νερά του Αιγαίου. Το Καστελλόριζο το έχει σχεδόν εξουδετερώσει. Διεκδικεί επισήμως 158 νησιά και βραχονησίδες, αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά σημεία, και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αποδέχεται την συνθήκη της Λωζάνης. Μιλάει για «τρέλα» των Τούρκων που θα την νοιώσουμε, μετρά πόσες φορές πήγαν Έλληνες επίσημοι σε ελληνικά νησιά κοντινά προς την Τουρκία, που τα θεωρεί δικά της. Χρησιμοποιεί μια ανοικτά πολεμική γλώσσα.
Στο εσωτερικό της χώρας είναι υποβαθμισμένο επικοινωνιακά το ζήτημα, δεν λέγεται η αλήθεια στον λαό για τον κίνδυνο που υπάρχει, και δεν γίνεται τίποτα σημαντικό για την αποτροπή των απειλών (βέβαια αυτά για μερικούς κοσμοπολίτες μυρίζουν εθνικισμό…).
https://edromos.gr/poia-i-moira-tis-elladas/?fbclid=IwAR2qOrHNFVfEXtAeXxENjL6EKpQBpAn8tfLCytcFJGX7LTm_H0G5SukFyR4



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που υπερασπιζονται το Έθνος δολοφονούνται ή εξορίζονται.
Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο απαιτεί διεθνοποίηση της ιστορίας, απαιτεί διαγραφή της εθνικής ιστορίας, και μετατροπή της σε διεθνή. 
Μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με την ανάκτηση των ιδεών του Έθνους και της Πατρίδας.
Subcomadante ΜΑΡΚΟΣ των Ζαπατίστα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αρμενία στο χείλος του εμφυλίου. 40 στρατιωτικοί μ΄επικεφαλή τον ΓΕΣ στασίασαν και ζητούν την παραίτηση Πασινιάν.Πραξικόπημα σ΄εξέλιξη. Συγκεντρώσεις των αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Μαχητικά πάνω από το Γερεβάν…
25/02/2021
Η Αρμενία στο χείλος του εμφυλίου. 40 στρατιωτικοί μ΄επικεφαλή τον ΓΕΣ στασίασαν και ζητούν την παραίτηση Πασινιάν. Πραξικόπημα σ΄εξέλιξη. Συγκεντρώσεις των αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Μαχητικά πάνω από το Γερεβάν..40 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού μ΄επικεφαλή τον ΓΕΣ στασίασαν στην Αρμενία κατά της κυβέρνησης. Στην Αρμενία ήρθε η ώρα της συνήθους κάθαρσης κι εξιλέωσης που ακολουθεί μετά από μια εθνική ήττα που αφήνει πίσω της χαμένες πατρίδες στον αντίπαλο και ένα γόητρο καταρρακωμένο. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αρμενία ας το έχει υπόψιν της η πολιτική τάξη κάθε χώρας όταν δρομολογεί, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια χώρα σε διαφαινόμενο εθνικό Βατερλώ. Από την άλλη σύννεφα ως κι εμφυλίου μαζεύονται απειλητικά πάνω από το Γερεβάν.
Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας ο Nikol Pachinian, κατήγγειλε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ένα πραξικόπημα και απέλυσε τον ΓΕΣ καθώς αυτός απαίτησε την παραίτηση της κυβέρνησής του.Η Ρωσία που διαθέτει βάση στην Αρμενία κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση κι ηρεμία ενώ η σιχαμένη σουλτανική Οθωμανική τουρκία δια του ΥΠΕΞ της είχε το θράσος και καταδίκασε το πραξικόπημα που δεν την ευνοεί.
« Θεωρώ ότι η δήλωση του ΓΕΣ είναι μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Προσκαλώ όλους τους οπαδού μας να συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημοκρατίας… » στο έγραψε ο M. Pachinian στο Facebook του. Μιλώντας απευθείας σε κοινωνικό δίκτυο ο M. Pachinian ανακοίνωσε έπειτα την απόλυση του στρατηγού Onik Gasparian, από τη θέση του ΓΕΣ.
Ο προδότης αμερικανοτσόγλανος M. Pachinian, εμφανίστηκε επικεφαλής σε πορεία στο Γερεβάν το συνηθίζει αυτό έχει το θράσος παριστάνει το Γκάντι και το Πορεία του Αλατιού μόνο που δεν αποδείχθηκε και τόσο ειρηνιστής αφού δεν απέφυγε τελικά με τους πολιτικούς του χειρισμούς ένα πόλεμο που και χάθηκε και που αιματοκύλισε την περιοχή..Κάλεσε τους οπαδούς του στην πλατεία Δημοκρατίας όπου θα τους μιλήσει στις 16 τοπική ώρα (14 h Ελλάδας).Διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις της τάξης θα διασφαλίσουν την ασφάλεια της συγκέντρωσης. Η αστυνομία είναι στο πλευρό του.
Ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης το κόμμα ”Αρμενία ευημερούσα” κάλεσε επίσης σε διαδήλωση την Πέμπτη που είναι σ΄εξέλιξη κοντά στην Όπερα και μαχητικά αεροπλάνα πετούν πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους και κάλεσε τον Πρωθυπουργό της εθνικής ήττας :
« Καλούμε τον Nikol Pachinian να μην οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο πόλεμο και στην αιματοχυσία . Ο Pachinian έχει μια τελευταία ευκαιρία να φύγει χωρίς ταραχές. »
Τα 17 κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγουν διαμαρτυρία ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν..
Την Τετάρτη ο M. Pachinian απέλυσε τονTigran Khatchatrian, τον αναπληρωτή του στρατηγού Gasparian, ο οποίος οδήγησε το ΓΕΣ να ζητήσει την παραίτησή του σε δήλωση, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός “δεν ήταν πλέον σε θέση να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις”. Τον κατηγόρησαν για “επιθέσεις που είχαν σκοπό να δυσφημίσουν τις ένοπλες δυνάμεις”
Ο πρωθυπουργός απέλυσε τον Tigran Khatchatrianς αφού αυτός τον ενέπαιξε στον Τύπο με δηλώσεις του αμφισβητώντας την αξιοπιστία ενός ρωσικού οπλικού συστήματος, των εκτοξευτών πυραύλων Iskander, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Karabakh. Ο ΓΕΣ έκρινε ότι αυτή η απόφαση βασίστηκε αποκλειστικά “στα συναισθήματα και τις προσωπικές φιλοδοξίες” του κ. Pachinian.
Ο Αρμένιος πρωθυπουργός είναι επί εβδομάδες υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητά την παραίτησή του λόγω της στρατιωτικής ήττας της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν το φθινόπωρο του 2020 στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ..Εκείνη την εποχή, αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της κατάρρευσης, είχε αποδεχτεί, με την υποστήριξη του στρατού και του ΓΕΣ του, τους όρους για την κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύτηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,που συνεπάγεται σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Αρμενία. Το Γερεβάν ελέγχει ακόμη de facto, χάρη στην παρουσία των Αρμένιων αυτονομιστών, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αλλά η Αρμενία χάρη στην προδοσία της Ρωσίας η οποία έχει κομπρεμί με τους Οθωμανούς τούρκους έχασε τη  πόλη Σούσα, καθώς και ένα ευρύ σύμπλεγμα περιοχών που είχε υπό τον έλεγχό της από τη δεκαετία του 1990.
Νικολ Πατσίνιαν, πρώην δημοσιογράφος και ιστορικός αντιφρονούντας που διήλθε από τη φυλακή, ήρθε στην εξουσία την άνοιξη του 2018, υπό μια αμερικανόφιλη και αντιρωσική εξέγερση που υποσχέθηκε να σηκώσει αυτή τη χώρα του Καυκάσου από τη φτώχεια και να εκριζώσει μια διεφθαρμένη ελίτ. Η Αρμενία, από την ανεξαρτησία της με την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991, γνώρισε διαδοχικές πολιτικές κρίσεις και εξεγέρσεις, μερικές από τις οποίες ήταν θανατηφόρες.
άρχισε η ομιλία του Πασινιάν που υπόσχεται πως δεν θα φύγει ποτέ από τη χώρα…
TΩΡΑ και αξιωματούχοι της αστυνομίας πάνω από 30 συμπεριλαμβανομένων στρατηγών ζητούν παραίτηση Πασινιάν και τάσονται με τους διοικητές στρατού….Τελευταίες βόλτες στο Γερεβάν κόβει ο δημοσιογράφος Πασινιάν που έστειλε στο θάνατο στον αποκεφαλισμό στην αιχμαλωσία στην ταπείνωση τον ανθό της νεολαίας και μετά συνθηκολόγησε παραδίδοντας τους ιερούς τόπους της ΑΡΜΕΝΊΑΣ το Σούσι στη διεθνή τζιχαντιστική στον Ερντογάν και στους καιροσκόπους συμμάχους του ενώ ο αντίπαλος δεν το κατείχε..
Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας του Πασινιάν: ο στρατός δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική, όλες αυτές οι απόπειρες μπορεί να απειλήσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Αρμενίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Operation Gedeon” (2020) - Απόπειρα ναυτικής απόβασης τρομοκρατών - νεκροί μισθοφόροι - κατασχέθηκε πολεμικό υλικό. Η τρομοκρατική θαλάσσια εισβολή εξουδετερώθηκε . 41 άνδρες συμμετείχαν στην αποτυχημένη επιχείρηση «Operation Gedeon» , εκ των οποίων 8 σκοτώθηκαν και 2 συνελήφθησαν . Η Βενεζουέλα παρουσίασε βίντεο – ομολογία του Luke Denman, βορειοαμερικάνου μισθοφόρου που συμμετείχε στην επιχείρηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατρός Κουφοντίνα: Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα
Έκκληση για να μην χάσει την ζωή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας απευθύνει ο γιατρός του, υπογραμμίζοντας πως "μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε "πολιτικό κόστος".
25 Φεβρουαρίου 2021 19:47
"Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο", σημειώνει ο γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Ζδούκος που επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη τον απεργό πείνας.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμείας, παρουσιάζει, όπως σημειώνει ο γιατρός του, βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης.
Ο κ. Ζδούκος απευθύνει έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς "να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και υπογραμμίζει πως "Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε "πολιτικό κόστος".
Ολόκληρη η δήλωση του γιατρού του Δ. Κουφοντίνα
«Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει  βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης.
Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.
Στη σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί του, ενημέρωσα τον απεργό πείνας για την παρέμβαση χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στήριξης του αιτήματός του. Μολονότι καταβεβλημένος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του. Με προβληματίζουν σοβαρά οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν επιδιώκουν την επίσπευση του μοιραίου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν είναι η ώρα της μνησικακίας. Ζητώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων να το αντιληφθούν και να αρθούν στο ύψος της περίστασης. Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε "πολιτικό κόστος"».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕΔΑ για Κουφοντίνα: "Ο σεβασμός και η προστασία της ανθρώπινης αξίας πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης δημοκρατίας"
Να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Δ. Κουφοντίνα στο αγαθό της προστασίας της ζωής, καλεί την ελληνική πολιτεία η ΕΕΔΑ.
25 Φεβρουαρίου 2021 21:35
«Ο σεβασμός και η προστασία της ανθρώπινης αξίας είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης δημοκρατίας», σημειώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), σχετικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας για θέματα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου τονίζει ότι «η υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απαρέγκλιτη τήρηση κατά τρόπο αυστηρό και με διαφάνεια των κανόνων δικαίου για κάθε κρατούμενο και δεν αναιρείται από την καταδίκη των εγκλημάτων, για τα οποία ο κατηγορούμενος δικάζεται, καταδικάζεται και εκτίει την ποινή του».
Η ΕΕΔΑ καλεί την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα «στο υπέρτατο αγαθό της προστασίας της ζωής με σεβασμό στο κράτος δικαίου, στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Το Facebook θα χορηγήσει 1 δισεκ. δολάρια στα ΜΜΕ, σε ένδειξη μεταμέλειας
Το Facebook δεσμεύεται για να χορηγήσει 1 δισεκ. δολάρια στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο μεταμέλεια για την αυστηρή στάση που επέδειξε στη χώρα.
25 Φεβρουαρίου 2021 15:16
Μια υπόσχεση και μεταμέλεια: αφού δέχθηκε έναν χείμαρρο κριτικής επειδή απέκλεισε, προσωρινά, ειδησεογραφικά άρθρα στην Αυστραλία σε διαμαρτυρία για νόμο που ζητεί από τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης, το Facebook θέλει να επανορθώσει επενδύοντας "τουλάχιστον" ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα ειδησεογραφικά περιεχόμενα τα τρία προσεχή έτη.
"Έχουμε ήδη επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια από το 2018, για να υποστηρίξουμε την βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, και προβλέπουμε να επενδύσουμε τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο επιπλέον τα τρία προσεχή έτη", γράφει σε χθεσινή του ανάρτηση ιστολογίου ο Νικ Κλεγκ, ο υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η δέσμευση αυτή ανακοινώνεται την ώρα που οι ψηφιακοί όμιλοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, οι οποίες θέλουν να τους υποχρεώσουν να πληρώνουν για τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα που μεταδίδουν στις πλατφόρμες τους.
"Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι η ποιοτική δημοσιογραφία έχει ζωτική σημασία για τη λειτουργία των κοινωνιών μας --ενημερώνοντας και δίνοντας αξία στους πολίτες και καθιστώντας υπεύθυνους τους ισχυρούς" για τις πράξεις τους, σημειώνει.
Ο Νικ Κλεγκ δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες όσον αφορά την διανομή των μελλοντικών επενδύσεων στα μέσα ενημέρωσης, ούτε για την μορφή που θα πάρουν αυτές, αν θα πρόκειται για καταβολές, αν θα χορηγηθούν για συμπράξεις, εκπαίδευση, πνευματικά δικαιώματα ή συγγενικά δικαιώματα.
"Το Facebook θέλει περισσότερο από ποτέ να συνεργαστεί με εκδότες του Τύπου", υπογραμμίζει μόνον ο Κλεγκ.
Η δέσμευση του ομίλου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται την επομένη της λήξης ενός ομηρικού μπρα ντε φερ μεταξύ αυτού και της κυβέρνησης της Αυστραλίας για σχέδιο νόμου της που έχει στόχο τη ρύθμιση των σχέσεων ανάμεσα στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, και τους κολοσσούς που κυριαρχούν στο διαδίκτυο και λαμβάνουν σημαντικό μέρος των διαφημιστικών εσόδων.
Αφού απέκλεισε τη δημοσίευση συνδέσμων για ειδησεογραφικά άρθρα που προέρχονταν από τοπικά ή διεθνή μέσα ενημέρωσης σε αντίποινα γι'αυτόν τον νόμο που βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Instagram και του WhatsApp τελικά υποχώρησε, συνάπτοντας συμφωνία την τελευταία στιγμή με την Καμπέρα που αφορά την αμοιβή των μέσων ενημέρωσης για τα περιεχόμενά τους που αναπαράγονται στις πλατφόρμες τους.
Ο νόμος υιοθετήθηκε σήμερα το πρωί από το αυστραλιανό κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτή θα εγγυάται ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί "θα αμείβονται δίκαια για το περιεχόμενο που παράγουν, συμβάλλοντας κατ'αυτόν τον τρόπο στο να παραμείνει ζωντανή η δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος στην Αυστραλία".
Όπως η Google
Το νέο πακέτο ισοδυναμεί με τη δέσμευση που ανέλαβε τον Οκτώβριο η Google να καταβάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε περίοδο τριών ετών σε εκδότες Τύπου, όπως το Der Spiegel και η Die Zeit στη Γερμανία, προκειμένου να χρησιμοποιεί τα περιεχόμενά τους για ένα νέο εργαλείο που ονομάστηκε Google News Showcase στο πλαίσιο συμπράξεων.
Ο Κλεγκ, πρώην δεύτερος στην ιεραρχία της βρετανικής κυβέρνησης, επωφελήθηκε επίσης της ανακοίνωσης των επενδύσεων αυτών για μια παραδοχή λάθους μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η αυστηρή στάση που επέδειξε ο όμιλος στην Αυστραλία.
"Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία", εξηγεί. Οφείλαμε να πάρουμε μια απόφαση γρήγορα επειδή ήταν νομικά απαραίτητο να το κάνουμε προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Κάναμε λοιπόν λάθος εφαρμόζοντάς το αυτό με υπερβολικά αυστηρό τρόπο. Κάνοντάς το αυτό αποκλείσαμε άθελά μας κάποια περιεχόμενα. Ευτυχώς, αυτό αναιρέθηκε αρκετά γρήγορα", προσθέτει.
Ο Νικ Κλεγκ καταφέρεται ωστόσο, χωρίς να τον κατονομάζει, εναντίον του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, ο όμιλος του οποίου πίεζε για την υιοθέτηση του νέου νόμου στην Αυστραλία.
"Το Facebook θα αναγκαζόταν να καταβάλλει ενδεχομένως απεριόριστα ποσά σε πολυεθνικούς ομίλους των μέσων ενημέρωσης", υπογραμμίζει. "Είναι σαν να αναγκάζεις τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να χρηματοδοτούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς επειδή οι άνθρωποι θα τους ακούν την ώρα που οδηγούν και να αφήνεις τους σταθμούς να ορίσουν την τιμή", προσθέτει.
Ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξαν με την αυστραλιανή κυβέρνηση σημαίνει ότι στο Facebook και στην Google --που βρίσκονταν ιδιαιτέρως στο στόχαστρο αυτού του σχεδίου νόμου-- δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις αν συνάπτουν ορισμένες συμφωνίες με τοπικά μέσα ενημέρωσης για να πληρώνουν τις πληροφορίες. Σε αυτές δόθηκε μια διορία δύο μηνών για να διαπραγματευτούν τις ρυθμίσεις αυτές και να αποφύγουν μια δεσμευτική διαιτησία.
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης θα λάβουν έτσι εκατομμύρια δολάρια από την Google και το Facebook. Από την πλευρά τους, οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας δεν θα μπορούν να πληρώσουν πιο υψηλά ποσά από αυτά για τα οποία θα έχουν συμφωνήσει με τα μέσα ενημέρωσης, γεγονός το οποίο θα αποτρέψει ένα διεθνές προηγούμενο.
Η Google έχει εξάλλου ήδη δεχθεί να καταβάλλει "σημαντικά ποσά" σε αντάλλαγμα για περιεχόμενα του ομίλου μέσων ενημέρωσης News Corp. του Μέρντοχ. Ο Καναδάς εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει παρόμοια μέτρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:15
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τη στήριξη της ΟΛΜΕ.
Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.
»Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κρατική Ασφάλεια περιμένει να συλλάβει τον Γιώργο Τράγκα έξω από το σπίτι του
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 05:28
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από την Κρατική Ασφάλεια τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το σπίτι του Γιώργου Τράγκα στην Πολιτεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου για να τον συλλάβουν.
Ο λόγος είναι ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του της 22ας Φεβρουαρίου 2021 ισχυρίστηκε ότι «ο πρωθυπουργός έδρασε ως προστάτης παιδεραστών και παιδόφιλων» και ότι «ο πρωθυπουργός έδινε οδηγίες στον Σκέρτσο να δίνει εντολή σε δομή προσφυγόπουλων να στέλνει ασυνόδευτα παιδάκια στο Εθνικό Θέατρο να τα μαθαίνει θέατρο ο Λιγνάδης». Οι προσβλητικοί ισχυρισμοί για τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό επαναλήφθηκαν από τον Γιώργο Τράγκα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τρίωρης εκπομπής του.
Ο Σκέρτσος του έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικοινωνία Πούτιν-Πασινιάν: Ο Πασινιάν τον κάλεσε να παρέμβει και ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 19:28
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Αρμενία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξεως και της ηρεμίας στην Αρμενία, της διευθέτησης της κατάστασης στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση».
Στην Αρμενία σήμερα, άρχισαν μαζικές κινητοποιήσεις των αντιπάλων και υποστηρικτών του Πασινιάν, αφότου η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του την παραίτησή τους. Το αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας είχαν υπογράψει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Ονίκ Γκασπαριάν, οι αναπληρωτές του και οι επικεφαλής των διοικήσεων και σωμάτων. Ο Πασινιάν αξιολόγησε το αίτημά τους ως απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.
Ο Πασινιάν, εν συνεχεία απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, προσκαλώντας τους σε διάλογο για να συζητήσουν την πολιτική κατάσταση.
Ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού διορίζει και παύει των καθηκόντων του τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μεταδίδει από το Γερεβάν ότι εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος για τη σωτηρία της χώρας», συνεχίζουν τον αποκλεισμό της λεωφόρου Μπαγκραμιάν έξω από το κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πανισιάν, όπου παρά το τσουχτερό κρύο τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε σε Ρώσο που παρέδιδε κρατικά μυστικά στις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 16:53
Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σ΄ έναν Ρώσο, τον οποίο έκρινε ένοχο για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία ότι παρέδιδε μυστικές πληροφορίες στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο ηλικίας 52 ετών Βλαντίμιρ Βασίλιεφ συνελήφθη στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζαμπκαϊκάλσκι που συνορεύει με την Κίνα και τη Μογγολία τον Αύγουστο του 2019, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Η δίκη του διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και ως εκ τούτου δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες, λόγω της φύσης της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πηγή η οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, ο Βασίλιεφ παραδέχθηκε την ενοχή του, συγκεκριμένα ότι διαβίβαζε απόρρητα κρατικά μυστικά στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες τα οποία θα μπορούσαν να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα.
Πέρυσι, οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας έναν εξέχοντα Ρώσο επιστήμονα, ισχυριζόμενοι ότι διαβίβαζε κρατικά μυστικά στην Κίνα. Επίσης τον περασμένο Οκτώβριο ένας άλλος επιστήμονας συνελήφθη στη Σιβηρία με την κατηγορία ότι διαβίβαζε στην Κίνα τεχνολογίες.
Τους τελευταίους μήνες υπήρξε πλήθος παρόμοιων υποθέσεων για εσχάτη προδοσία.
Ειδικότερα, η υπόθεση του πρώην δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοφ ο οποίος κατηγορείται για εσχάτη προδοσία, έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές του, καθώς η μυστικότητα με την οποία περιβάλλεται το κατηγορητήριο εναντίον του καθιστά δύσκολη τη διερεύνηση της υπόθεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανός κατηγορείται ότι παρέδωσε σχέδια της Μπούντεσταγκ στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:33
Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπία σε βάρος ενός Γερμανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε σχέδια του κτηρίου της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω βουλής, στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο άνδρας, που αναφέρθηκε μόνο ως Γενς Φ., εξασφάλισε αρχεία PDF με τα σχέδια του κτηρίου στη διάρκεια της εργασίας του για μια εταιρεία που προσελήφθη για τη συντήρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στα κτήρια της Μπούντεσταγκ, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το γραφείο της εισαγγελίας.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο ύποπτος αποφάσισε το 2017 να διαβιβάσει τα σχέδια των κτηρίων στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Έστειλε μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων σε έναν υπάλληλο στη ρωσική πρεσβεία που εργαζόταν κυρίως για τις ρωσικές υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών GRU, ανέφερε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα. ‘Ότι...έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι φίλοι του Αλέξη όταν τον κατηγορούν ότι "θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου". Εμένα προσωπικά...Γιωργάκη μου θυμίζει περισσότερο, δυστυχώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιγει ο ασκος  του Αιόλου.
Ξεπαγωμα πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας ζηταει η Τροϊκα
Η Τροϊκα αποτελειται από  τ ην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.