Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Σαββατο 13 Μαρτιου 2021


Το "η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς" είναι ακριβώς αυτό για το οποίο παλιά κατηγορούσαν οι αριστεροί τους δεξιούς που έγιναν κυβέρνηση στο μετεμφυλιακό κράτος.

Με άλλα λόγια οι δεξιοί είχαν τη ρετσινιά ότι κοιτούσαν μόνο την πάρτη τους και οι αριστεροί είχαν το "ηθικό πλεονέκτημα" ότι ενδιαφέρονταν για το κοινό καλό - και ως το 1981 σε μεγάλο βαθμό ίσχυε, χωρίς να λέω ότι δεν υπήρξαν δεξιοί θαυμάσιοι άνθρωποι και αριστεροί τρισάθλιοι. Ως παρατάξεις όμως κάπως έτσι ήταν.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από τότε που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και τελείωσε η μεταπολίτευση... 

Τα χρόνια τέλος πάντων πέρασαν αλλά η ζημιά έγινε από τότε, προχώρησε, διάβρωσε τα πάντα και τώρα ακούμε το "στο διάολο η θρησκεία, στο διάολο η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς" από κάτι θρασίμια και διαταραγμένα του "αντεξουσιαστικού χώρου". Όχι μόνο το ακούμε αλλά κάποιοι και κάποιες από δαύτους, μεταξύ των οποίων και μια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ !!!- δείτε τη φάτσα της και θα καταλάβετε - την έπεσαν σε έναν εντελώς άκακο, γραφικό άνθρωπο που κυκλοφορεί με το μηχανάκι του με ένα σταυρό και μια εικόνα της Παναγίας και τον τραμπούκισαν καταστρέφοντας μάλιστα και την εικόνα σαν κανίβαλοι.

Στον ανθρωπάκο αυτόν, που μόνο συμπάθεια μπορεί να προκαλέσει σε οποιονδήποτε άλλον ΚΑΝΟΝΙΚΟ άνθρωπο βρήκαν να βγάλουνε την... επαναστατικότητά τους!

ΕΙΣΤΕ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Σχολιο.- Δυστυχώς οι Έλληνες δεν έχουν παιδεία και δεν είναι πολιτικοποιημένοι αλλά ακολουθούν τυφλά ξένες ιδεολογίες.

Επίσης έχει περάσει μια αρρωστημένη νοοτροπία ότι οι αριστεροί πρέπει να είναι και ανθελληνες.

Αν ήξεραν λίγο ιστορία θα ήξεραν ότι οι αριστεροί πολέμησαν για μια ελεύθερη πατρίδα εναντίον του φασισμού.

Πατριώτης δεν σημαίνει φασίστας..

Σχολιο.- Υπάρχει ένα δίκτυο στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο το οποίο εχει γίνει υποχείριο της ΜΙΤ . Με λίγους επιτήδειους και αρκετούς χρήσιμους ηλίθιους. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι θεωρεία συνωμοσίας και δεν έχει περάσει απαρατήρητο καθώς την ίδια στιγμή ακούγονται γκρίνιες από τους απλήρωτους του Τουρ. Προξενείου αφού τα μαύρα λεφτά κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας.

Σχολιο.- Η πλειοψηφία είναι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ωστόσο το θέμα είναι υπαρκτό. Είναι απύθμενη βλακεία να πιστεύει κάποιος ότι η ΜΙΤ με την εως τώρα κατάσταση δεν έχει αναλάβει δράση ειδικά με τις εξουσίες και τα προνόμια που απολαμβάνει στην Τουρκία. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με την τωρινή κυβέρνηση και την στάση της. Αποτελεί σκέλος την ευρύτερης δραστηριότητας της και της μόνιμης πρακτικής της.

Σχολιο.- Tη δεξιά ξεπλένoυν με τον πιο αποτρόπαιο ξεδιάντροπο τρόπο.

Σχολιο.- Και βέβαια το τραγικό είναι ότι δεν βρίσκεται, τουλάχιστον στο βίντεο που έχω δει, ένας άνθρωπος να στηρίξει αυτόν που δέχεται τον τραμπουκισμό, Αλλά και να υπήρχε που να τολμούσε να μιλήσει. Θα του την έπεφτε όλο αυτό το σίχαμα, με την κατηγορία ότι είναι φασίστας.

Σχολιο.- Είναι ακριβώς αυτό που κατηγορούν. Αν ψάχνουν φασίστες, ας κοιταχτουν στον καθρέφτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο κακός χαμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για το ποιος από τους δυο προώθησε πιο αποτελεσματικά τη "μεγάλη επένδυση" στο Ελληνικό, και να που τώρα μαθαίνουμε, με πλήρη σαφήνεια, γιατί βούτηξαν τον δημόσιο χώρο και τον παρέδωσαν στους απόγονους των κατοχικών λαδεμπόρων.

Πόλη 25.000 υπερπολυτελών κατοικιών θα χτιστεί στην -ελέω ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.- κλεμμένη περιουσία του Δημοσίου. Μια πόλη, που, όπως προβλέπεται από το σχετικό νομοσχέδιο, θα 'ναι πλήρως αποκομμένη από τις γύρω περιοχές, αυστηρά φρουρούμενη και με απαγορευμένη την πρόσβαση σ' αυτήν όσων δεν κατοικούν εκεί, με εξαίρεση το υπηρετικό προσωπικό. 

Πρωτόγνωρα πράγματα για τη χώρα μας, βαθιά προσβλητικά και άκρως εξευτελιστικά για όλους μας. Θυμίζει Λατινική Αμερική.

Σχολιο.- Ζήτησαν κιόλας τα σκουπίδια να τα μαζεύουν απορρυματοφορα των όμορων δήμων..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝ ΕΤΕΙ 2021, ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ «ΔΙΔΑΞΕΙ» ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ & ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΟΣΗ

«Προσπάθειες όπως αυτές του σημερινού υπουργείου εξωτερικών της Γερμανίας αποτελούν μία επιχείρηση ξεπλύματος του ναζισμού. Τι αξία έχει στα αλήθεια ένα κείμενο του αρχιναζί Γκέμπελς για να δικαιώσει τη σημερινή θέση του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών με βάση την οποία οι Γερμανοί δεν ευθύνονταν για τον ελληνικό λιμό; Πού αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια; Μήπως εντάσσεται στη σημερινή στρατηγική του Βερολίνου με την οποία προσπαθεί να είναι η Γερμανία η αναμφισβήτητη κυρίαρχη και ηγεμονική δύναμη στην Ευρώπη; Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα με την εκδήλωση της κρίσης στην Ελλάδα το 2010; Μήπως ακόμη σχετίζεται με το ότι υπάρχουν φωνές στην Ελλάδα που εξακολουθούν, με επιμονή και τεκμηρίωση να θέτουν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων; Μήπως ακόμη σχετίζεται με την εθελόδουλη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που αφήνουν περιθώρια για τη βάθυνση της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης της χώρας και για ανιστόρητες ιδεολογικές παρεμβάσεις; Πώς στα αλήθεια το υπουργείο παιδείας της Ελλάδας θα ανεχτεί την εξευτελιστική παρέμβαση του γερμανικού κράτους και την επιδίωξή του να μας διδάξει την ιστορία μας;».

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/285444_germaniko-yp-exoterikon-mas-didaskei-istoria



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και πού να ΄ξερε ο Σολωμός, όταν έγραφε για κοφτερά σπαθιά και στοχαζόταν πάνω στο πώς μετριέται η γης, ότι διακόσια χρόνια αργότερα θα γλίτσιαζε ο τόπος από τους παλιανθρώπους που θα καταδίκαζαν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια εικόνα που θα συνηθίσουμε σε λίγο καιρό, όταν, με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα είναι μονίμως εγκατεστημένες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ παρακολούθησαν σήμερα μάθημα υπαιθρίως, καθώς από χθες τα ξημερώματα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι ασφαλίτες με πολιτικά, απαγορεύουν κάθε πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας.

Δεν είναι η έλλειψη γνώσεων που κάνει κάποιον παλιάνθρωπο ή και δολοφόνο. Αυτοί που τους δίνουν εντολές, υπουργοί και αξιωματικοί, μια χαρά σπουδές έχουν κάνει. Και τους περισσότερους παλαμακιστές της αστυνομικής βίας τους βρίσκεις στα προάστια με το πλήθος των μεταπτυχιακών. Κάτι Εκάλες, Ψυχικά και Βούλες, όπου η Ν.Δ. παίρνει 75 και 85%!

Σχολιο.- βλέπεις και φτωχούς ανθρώπους μορφωμένους που δεν έχουν δουλειά και όμως επιβραβεύουν την κυβέρνηση ...εκεί φρικαρω !!!

Σχολιο.- στις δυτικές συνοικίες η Ν.Δ. έχει τη στήριξη από ποσοστό πολύ πιο κάτω από το 40% που πήρε πανελλαδικά. Δεν είναι ο κόσμος που δεν μπόρεσε να σπουδάσει αυτός που στηρίζει την προστυχιά και τη βαρβαρότητα. Ακριβώς όπως στα χρόνια της Κατοχής, όταν γίνονταν μπλόκα στην Καισαριανή, την Καλογρέζα και την Κοκκινιά, με το Κολωνάκι και το Ψυχικό να κάνουν βεγγέρες με τους ναζί αξιωματικούς. Και να συζητάνε για τον Πλάτωνα, τον δωρικό ρυθμό και τον Μπαχ. Γιατί και οι ναζί αξιωματικοί ήταν σπουδαγμένοι.

Διαχρονικά και σε κάθε κοινωνία, οι σπουδές δεν έχουν καμιά άμεση σχέση με το αν είναι κάποιος καθεστωτικός ή ριζοσπάστης. Ταξικοί είναι κυρίως οι λόγοι της ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης.

Σχολιο.- Γίνονται μαθήματα στα πανεπιστήμια? Τηλεκπαίδευση δεν κάνουν?

Σχολιο.- Συμβολικό είναι το υπαίθριο μάθημα. Το να ξανανοίξει το πανεπιστήμιο ήταν ένα από τα φοιτητικά αιτήματα που προκάλεσαν την επιδρομή της αστυνομίας.

Σχολιο.- ήταν δράση- δρώμενο των φοιτητών για δια ζώσης μαθήματα κ άνοιγμα των πανεπιστημίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, εκείνο το ειδικό επίδομα λόγω φόρτου εργασίας, που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μπάτσους, δόθηκε ή ρίχνουν ξύλο στον κόσμο με μόνο τον μισθό;

Με το λοκντάουν, έχουν περιοριστεί και οι δουλειές της νύχτας, και χάνονται πολλά τυχερά από την προστασία σε κορίτσια και μαγαζιά, και από την κάλυψη πρεζεμπόρων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οχι κ.Τσίπρα.. 
Η άγρια καταστολή απέναντι στον λαό που εκτελούν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι επειδή όπως είπες είναι παιδιά και ..βράζει το αίμα τους ! Ούτε είναι θέμα εκπαίδευσης όπως τόνισες ! Οι ειδικές αυτές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής που δρούσαν και με την δική σας κυβέρνηση κ Τσιπρα και κάτω κι απ τις δικές σας εντολές είναι άριστα εκπαιδευμένες να κάνουν αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια να κάνουν !
Άγρια καταστολή απέναντι στην εργατική τάξη , στην νεολαία , στο μαζικό κίνημα στα φτωχά λαϊκά στρώματα ! 
Άγρια ταξική καταστολή για λογαριασμό της αστικής τάξης και εξουσίας ..αστική τάξη την οποία υπηρετείς και συ κ Τσιπρα και ο Κ Μητσοτάκης σαν οι καλύτεροι επιστάτες !
Ξεχάσαμε κ Τσιπρα το ξύλο που έριξαν τα ΜΑΤ επι τον ημερών σας σε συνταξιούχους στην Β. Σοφιας ; 
Ξεχάσαμε το ξύλο που έριξαν στους εκπαιδευτικούς στο ίδιο σημείο ; 
Ξεχάσαμε το ξύλο που έριξαν σε φοιτητές της μεγάλης αντιπολεμικής διαδήλωσης το 2018 μπροστά στο άγαλμα Τρούμαν ; 
Ξεχάσαμε το ξύλο που έριχναν σε όσους εμπόδιζαν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών ;
Ξεχάσαμε το ξύλο που έριξαν σε διαδηλωτές κατά την επίσκεψη Ομπαμα; 
Ξεχάσαμε πως η παρθενική εμφάνιση της περιβόητης Αύρας έγινε επι των ημερών σας ; 
Αλήθεια κ Τσιπρα γιατί κάνατε σαν ΣΥΡΙΖΑ χρήση της Αύρας ; 
Για να καταπολεμήσετε το έγκλημα η' να διαλύετε διαδηλώσεις ; Αλήθεια ποιον δουλεύετε ;
Το αίμα των ματατζήδων που βράζει λοιπόν φταίει η ' ο σκοπός που έχετε αναθέσει σ' αυτές τις δυνάμεις και οι εντολές που παίρνουν και εκτελούν πότε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πότε με ΝΔ κ Τσίπρα ; 
Αλήθεια ποιον δουλεύετε και σεις και ο κ Μητσοτακης ;
Νομίζετε πως όλος ο κόσμος τρώει λωτό και ξεχνάει ;
Σε ποιον τα πουλάτε αλήθεια αυτά ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης μόλις είδε ότι υπάρχουν άνθρωποι σκεφτόμενοι που αντιδρούν κ χάνει έδαφος τον ενόχλησαν τα σόσιαλ( facebook Τwittter) 
κ επιθυμεί να τα φιμώσει..!!
Ρε τι ναι τούτος ?
Οσο πάει και μοιάζει με τον Ερντογάν κάθε φορά και περισσότερο..!!!
να μη πω και για τον διαλεχτό τους τον εκλεκτό πρύτανη στο Α.Π.Θ που έμπασε μέσα τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο κ ο Αδωνις τον
προσφώνησε φωτεινό φάρο της δημοκρατίας.!!
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην , χωρίς αιδώ μεγάλα κ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη...που λέει κ ο Καβάφης..!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από το πρωί στα ΜΜΕ κυριαρχεί η είδηση της δήλωσης της κας Κοτανιδου ,διακεκριμένης εντατικολογου κ μέλους της επιτροπής των ειδικών που εισηγούνται στην κυβέρνηση τα μέτρα για την πανδημία : “Κάτι δεν πάει καλά στις αποφασεις της επιτροπής” ήταν η δήλωση της κας Κοτανιδου. Όταν κάποιοι από εμάς τους γιατρούς το λέγαμε φωναχτά ότι πολλά από τα μέτρα δεν έχουν σχέση με την Ιπποκράτειο Ιατρική αλλά με την πολιτική (βλέπε με την πολιτική σκοπιμότητα) μας λοιδορούσαν κ μας έλεγαν ψεκασμενους. Είναι τουλαχιστον ατυχές όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα επιστημονικά να προβαίνει κανεις σε χαρακτηρισμούς προσβλητικούς απέναντι σε καταξιωμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους μόνο κ μόνο επειδή προτείνουν διαφορετικούς τροπους διαχειρισης της πανδημίας. Πολυ δε περισσότερο να τους ταυτίζουν με τους αρνητές του ιού κ της πανδημίας .Απο ποτε η διαφορετική επιστημονική άποψη δεν αποτελεί πυρήνα για επιστημονικό διάλογο αλλά μέσο επιβολής πολιτικής άποψης κ χλευασμού συναδέρφων;Η αλήθεια πάντα αφήνει αποτύπωμα με πολλές αναγνώσεις .Σημερα φαίνεται να κυριαρχεί αυτή ( η ανάγνωση) του Λουίτζι Πιραντέλλο για το πως διδάσκεις κάποιον να κάνει τον τρελλο! 
«Αλλά, κοίτα κυρία μου είναι πολύ εύκολο, σου μαθαίνω εγώ να είσαι τρελή.
Φτάνει να φωνάξεις την αλήθεια στο πρόσωπο όλων.
Δεν θα πιστέψουν την αλήθεια και θα πιστεύουν ότι είσαι τρελή» 
Περαστικα μας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γιατί είναι εχθρός τους τα social madia
Video με τη συλληψη ανθρωπου με τις παντοφλες και τις μπιτζαμες από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.
Οι πραιτοριανοί του Κούλη κ του Χρυσοχοΐδη χωρίς εισαγγελέα, χωρίς να τελείται κάποιο αυτόφωρο έγκλημα εισβάλλουν σε πολυκατοικία και συλλαμβάνουν ανθρώπους.
Η κατηγορία είναι πως χειροκρότησαν ειρωνικά από το μπαλκόνι τους. Αν αυτό δεν είναι στρατός κατοχής δεν ξέρω τι είναι.
Περιμένω να δω πως θα δικαιολογήσουν πάλι τα μπατσοσκυλα.
30 άτομα από την πολυκατοικία χτύπησαν τον μπάτσο;
Η ίδια η πολυκατοικία χτύπησε τον μπάτσο;
Έχει φάκελο η πολυκατοικία στη ΓΑΔΑ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12.03.2021 - 13:23
Αναβρασμός στο ΑΠΘ: Να φύγουν τα ΜΑΤ ζητούν καθηγητές-φοιτητές
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί κανονικά στους χώρους του ιδρύματος, κάνουν περιπολίες και ελέγχους
Να φύγουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται από χθες στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) ζητούν με παρέμβαση τους καθηγητές και φοιτητές. 
Όπως καταγγέλλουν, η αστυνομία έχει εγκατασταθεί κανονικά στους χώρους του ιδρύματος, κάνουν περιπολίες και ελέγχους και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο. 
Σχολιο.- Εν τω μεταξύ στο #ΑΠΘ από χθες έχουμε μόνιμες δυνάμεις ΜΑΤ και κλούβες εντός του πανεπιστημίου, που κάνουν περιπολίες, ελέγχουν κόσμο και δεν επιτρέπουν την ειδοσο σε φοιτητ(ρι)ες. Τώρα αυτή η κατάληψη είναι καλή ε;
Σχολιο.- Οι φοιτητές της νομικής απαντάνε στην καταστολή ! Κάνουν το πρώτο δια ζώσης μάθημα στη σχολή τους ! Γύρω γύρω ζωσμένοι από ΜΑΤ . Ο κόσμος μας κ ο κόσμος σας απέχουν αβυσσαλέα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό γλέντι στό προφίλ του Κούλη Μητσοτάκη συνεχίζεται
Κούλης «Δεν θα επιτρέψω σέ κανεναν νά μας διχάσει»...
Τόση δημοφιλία πως την αντέχει... 
ο «γκόμενος»..
73.000 είδανε τη σελίδα = Συνολικά
10.000 μ'αρέσει 
1.900 τέλεια
Οι υπολοιποι φτύνουν αδιάκοπα.....
54.000 ελεος
5.500 τούς προκαλεί γέλειο
720 κλαίνε απο... χαρά...
107 Ουαου
77 Νοιάζομαι
Σχολιο.- Αυτό είναι δημοσκόπηση




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπατσοι:Η πλειοψηφία του λαού τούς θεωρεί εντελώς αναξιόπιστους.Συλλαμβάνουν στό σωρό ακόμα & ασχετους φορτώνοντας τους κατηγορίες
Σχολιο.- Παλιά , ηλιθια τακτική τους ! Γι'αυτό και στα δικαστήρια , συνήθως χάνουν όλες τις υποθέσεις !!!
Σχολιο.- Ομως μέ αυτη τήν τακτική ταλαιπωρούν αφάνταστα οικονομικά καί ψυχικά εκατοντάδες ανθρώπους για πολύ καιρό, γιά νά δείχνουν... στην κωλο-υπηρεσία τους, οτι εκτελούν εργο...
Σχολιο.- Σωστα ! Πιθανώς και Γι'αυτό να το κάνουν, τα καθάρματα !!
Σχολιο.- ..παντως εμένα και κατι φίλους ,μας πλησιασανε (2) δύο ενστολοι,σε δυο παγκακια που καθόμασταν αραιά- αραιά και μαζευαμε ηλιο με ενα καφεδακι στό χέρι,μας ειπαν ,κατά λέξη, "εσεις καντε οτι φευγετε,εμεις θα κανουμε οτι
σας διωχνουμε,καντε μια γύρα και γυρίστε ,μολις απομακρυνθουμε,τι να κανουμε επεσε τηλεφωνο απο περιοικους, ...και συμπληρωνω εγω...παντα θα υπαρχει καποιος με ...DNA ρουφ.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά τις: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, η Γερμανία "πάγωσε" τον εμβολιασμό με το Astra Zeneca, λόγω παρενεργειών και θανάτων. Θρόμβος αίματος και πνευμονική εμβολή! Εδώ, λένε πως θα συνεχίσουν με Astra Zeneca. Δεν πάνε καλά. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΟΙ "ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ". Ήταν υπέρ των εμβολίων ο κ. Π. Βλαχογιαννόπουλος, αλλά με αυτές τις διαδικασίες και αυτά τα αποτελέσματα, κατά. ΤΩΡΑ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.
Ο καθηγητής παθολογίας - ανοσιολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στον 98.4 μίλησε για: Αποτυχία επιτροπής, πολιτικών αποφάσεων και έλλειψη στρατηγικής. Προσοχή στα εμβόλια Astra Zeneca. Υπήρξε εξόχως αποκαλυπτικός για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την διαχείριση της Πανδημίας, τις ευθύνες των μελών της Επιτροπής η οποία όπως είπε αν διαφωνεί με την νομιμοποίηση πολιτικών αποφάσεων στο όνομα της , θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Δε υπάρχει κανένα σχέδιο, τα δεδομένα είναι είτε λειψά, είτε ανύπαρκτα, επιδημιολογική επιτήρηση και στρατηγική δεν υπάρχει, καμία ουσιαστική εικόνα της διασποράς στη κοινότητα, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Λίγοι εμφανίζονται και εντός της Επιτροπής , είπε, να εισηγούνται ή να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις και για αυτό σωπαίνουν σε πολιτικές επιλογές , αναρωτήθηκε;
Εκτίμησε ότι είναι πιθανόν το μόνο σχέδιο που υπάρχει να είναι τα αλλεπάλληλα lockdown σε συνδυασμό με όσους λίγους εμβολιασμούς γίνονται, αλλά και την φυσική λοίμωξη και την ανοσία που θα επιφέρει αυτή στο πληθυσμό.
Αλλά η τελευταία , είπε, έχει το ρίσκο πολλών θανάτων σε όσες ομάδες του πληθυσμού αν νοσήσουν θα είναι βαριά περιστατικά.
Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος τόνισε ακόμη ότι για τις μεταλλάξεις , αν είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι στα όσα δημοσιοποιούμαι , αφού τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λίγα, ιδίως σε σχέση με τους εμβολιασμούς που γίνονται και επισφαλή.
Τέλος ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός για την συνέχεια των εμβολιασμών με Astra Zeneca από την συγκεκριμένη παρτίδα που 9 χώρες στην Ευρώπη λόγω ανεπιθύμητων αντιδράσεων με θρομβώσεις σταμάτησαν, από την στιγμή που υπάρχει η παρτίδα αυτή και στην Ελλάδα.
Όπως είπε, πρέπει με διαφάνεια να δούμε το θέμα που προέκυψε και αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξης της φαρμακο-επαγρύπνησης, τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις από τον EMA, δεν τον καλύπτουν από τη στιγμή που για την συγκεκριμένη παρτίδα, υπάρχουν σοβαρά πλέον ερωτηματικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαλύουν τη μεσαία τάξη που κοιμάται.
Όλο και περισσότεροι φτωχοποιούνται ραγδαία.
Είμαστε τα ζώα τους.
Μας εκτρέφουν για σκλάβους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παράλυση υπαλλήλου και στο Νοσοκομείο της Κατερίνης αμέσως μετά την β' δόση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στον Ερντογάν μπορεί να κάθονται σούζα,αλλά θέλουν να τον μιμηθούν.
Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 16:45
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να "κλείσει ή να ελέγξει" YouTube, Twitter, Netflix
Τα κοινωνικά μέσα θα πρέπει είτε να απαγορευθούν είτε να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν. Αυτή ήταν η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση με τους επαρχιακούς προέδρους του κόμματός του.
Ορίζοντας τα tweets ως "ανήθικα", "ανέντιμα" και "απάνθρωπα", ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: "Θέλουμε αυτό το είδος μέσων να αφαιρεθεί εντελώς, να ελεγχθεί".
"Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να κυνηγούμε αυτούς τους ποταπούς που επιτίθενται σε μια οικογένεια και τις αξίες που νομίζουν αυτοί ότι η οικογένεια αντιπροσωπεύει, μέσω ενός μωρού που μόλις άνοιξε τα μάτια του στον κόσμο", είπε.
"Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είμαστε αντίθετοι σε κοινωνικά μέσα όπως το YouTube, το Twitter, το Netflix; Για να εξαλείψουμε αυτές τις ανήθικες συμπεριφορές. Τα κοινωνικά μέσα πρέπει να οργανωθούν. Θέλουμε να ρυθμιστούν αυτά τα περιβάλλοντα. Η Τουρκία δεν είναι μπανανία. Θα υποβάλουμε την πρότασή μας για αυτό το ζήτημα στο κοινοβούλιο. Όταν ολοκληρωθεί η νομική ρύθμιση, θα επιτρέψουμε κάθε είδους μέθοδο. Μόλις τα φέρουμε στο κοινοβούλιο μας, θέλουμε το κοινοβούλιο μας να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση τέτοιων καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης".
Επίσης, επέκρινε εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για την αποφυγή οικονομικής ευθύνης στην Τουρκία, σε αντίθεση με άλλες χώρες.
Το AKP έκανε πρόσφατα κινήσεις για να είναι πιο ενεργό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Παρασκευή, ο Ερντογάν έκανε μια ζωντανή μετάδοση με μαθητές πριν από τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο. Εξοργισμένοι επειδή οι εξετάσεις δεν αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, οι νέοι έστειλαν εκατοντάδες μηνύματα "καμία ψήφος" στη ζωντανή συνομιλία και έγινε ένα δημοφιλές θέμα στο Twitter, ενώ παράλληλα είναι ένα από τα βίντεο με τα περισσότερα dislike στο YouTube.
Το κυβερνών κόμμα είχε επίσης ξεκινήσει μια "εκστρατεία δεοντολογίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", στις αρχές Μαΐου, καλώντας τους υποστηρικτές του να βάλουν πράσινους κύκλους στα προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα. Το έργο ακυρώθηκε μετά από 40 ημέρες μετά, καθώς ορισμένοι λογαριασμοί "πράσινου κύκλου" έστειλαν tweet με σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση σε προσωπικότητες της αντιπολίτευσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σήμερα λοιπόν καθώς περπατούσα άκουσα το διάλογο 2 σταματημένων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ να αναρωτιούνται τι θα γίνει τώρα που αποκεντρώνονται οι συγκεντρώσεις σε ολη την Ελλάδα.Ακουσα όσα έπρεπε να ακούσω και στη συνέχεια αποχώρησα αφού για 30 δευτερόλεπτα έκανα ότι έπαιρνα τηλέφωνο:''Γιώργο πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εφόσον ο κόσμος δεν μαζεύεται σ΄ ένα μόνο μέρος.Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο.Το Υπουργείο είναι προετοιμασμένο μόνο για τα κέντρα των πόλεων''.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας εξέδωσαν σήμερα οι γιατροί επιλογής του:
"O απεργός πείνας Δημήτρη.Κουφοντίνα. διανύει σήμερα την 65η ημέρα απεργίας πείνας.
Η κατάσταση είναι οριακή όπως την περιγράφουν οι γιατροί της ΜΕΘ.
Νοσηλεύεται για 25η μέρα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας , με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.
Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.
Οι διαταραχές του απεργού αναλυτικότερα περιγράφονται σήμερα, ως ακολούθως:
Μεγάλη απώλεια βάρους με μεγάλη μυϊκή αδυναμία και ατροφία μεγάλων μυϊκών ομάδων (σαρκοπενία) με αδυναμία στήριξης κορμού και ορθοστάτισης.
Διαταραχές αισθητικότητας, τενοντίων αντανακλαστικών, ζάλη, ίλιγγος. Πιθανές μόνιμες βλάβες σε κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.
Διαταραχές βλεννογόνων (ουλίτιδα, στοματίτιδα).
Διαταραχές αιμοποίησης – πανκυτταροπενία με κίνδυνο λοιμώξεων και αιμορραγιών.
Διαταραχές γαστρεντερικού με επεισόδια εμέτων (ενίοτε καφεοειδών) και κίνδυνο αυτόματων βακτηριαιμιών από βακτηριακή αλλόθεση.
Ελεγχόμενη (μετά ιατρική παρέμβαση) υπογκαιμική οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Μεταβολικές διαταραχές οφειλόμενες σε κέτωση, επί του παρόντος μερικώς αντιρροπούμενες.
Κίνδυνος θανατηφόρου καρδιακής αρρυθμίας, πολλαπλής αιτιολογίας.
Διαταραχές λευκωμάτων (υποθρεψία).
Πολλαπλές διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο εξαιτίας χρόνιας αποστέρησης θρεπτικών συστατικών και απαραίτητων για το μεταβολισμό ουσιών.
Ανοσοκαταστολή συνεπεία της παρατεταμένης αποχής από σίτιση (υποθρεψία, λευκοπενία) και δυνητικός κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων και δη νοσοκομειακών.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δηλώνει σταθερά ότι θα σεβαστεί την ιατρική δεοντολογία, όσον αφορά την δηλωμένη βούληση του απεργού, όμως, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν ο απεργός αποφασίσει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του, η προσπάθεια επαναφοράς του, λόγω του οριακού σημείου στο οποίο έχει περιέλθει αποτελεί μία διαδικασία μακρά και επίπονη και εμπεριέχει κίνδυνο πληθώρας διαταραχών («σύνδρομο επανασίτισης»).
Ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπάρξει άμεση διακοπή της απεργίας πείνας, θα χρειαστεί ικανός χρόνος ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κίνδυνος για τη ζωή θα έχει αποφευχθεί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να προβλεφθεί αν θα έχουν αποτραπεί μόνιμες οργανικές βλάβες.
Αθήνα 13/03/2021
Οι γιατροί επιλογής του απεργού πείνας :
Ζδούκος Θεόδωρος , Γενικός Ιατρός , Διευθυντής ΕΣΥ
Ντουζέπη Αικατερίνη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ"
-ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ
-ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κεντρική Αμερική: Σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας
07:53 | 24 Φεβ. 2021
Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινάνε στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στη Νικαράγουα έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς η περιφέρεια της κεντρικής Αμερικής πλήττεται από βαθιά οικονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε ο αντίκτυπος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Νέα δεδομένα, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (ΠΠΕ) του ΟΗΕ, δείχνουν ότι σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτές τις τέσσερις χώρες είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, έναντι 2,2 εκατομμυρίων το 2018.
Η οικονομική κρίση που επιδείνωσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού «είχε ήδη αποτέλεσμα τα τρόφιμα στα ράφια των καταστημάτων να γίνουν πολύ ακριβά για τους πιο ευάλωτους όταν χτύπησαν οι δίδυμοι κυκλώνες Ήτα και Ζήτα», επισήμανε ο Μιγκέλ Μπαρέτο, διευθυντής του τμήματος του ΠΠΕ το οποίο είναι αρμόδιο για την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Αναφερόταν στα δύο καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν την κεντρική Αμερική τον Νοέμβριο του 2020.
«Τρώμε τα λιγοστά τρόφιμα που μας δίνουν άλλοι», είπε η Μαρίνα Ροσάδο, 70 ετών, η οποία ζει, με τον γιο της και τα εγγόνια της, σε λεωφόρο στην πόλη Λίμα της Ονδούρας που είχε πλημμυρίσει στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που κατέστρεψαν το σπίτι τους έσπρωξαν πιο βαθιά την οικογένεια στη φτώχεια και στην πείνα, εξήγησε η κυρία Ροσάδο, καθώς τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού δεν επιτρέπουν να συνεχίσει να μαζεύει μπουκάλια και τενεκεδάκια και μετά να τα πουλήσει σε εταιρείες που κάνουν ανακύκλωση.
Η πείνα σαρώνει στον λεγόμενο «Ξερό Διάδρομο» που διαπερνά την κεντρική Αμερική: η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει την ξηρασία τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, το 15% από τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή τον Ιανουάριο τόνισαν πως έχουν πρόθεση να μεταναστεύσουν, ποσοστό που είναι διπλάσιο από αυτό που κατέγραφε το 2018.

Mεγάλο μέρος της Αμαζονίας κάηκε για εκτροφή ζώων προς κατανάλωση και για σόγια.Τότε που ο Μπολσονάρου σφύριζε κλέφτικα επικροτώντας την καταστροφή και ο Μαδούρο με τον Μοράλες έκαναν τα πάντα για να σβήσουν τις πολυπληθείς εστίες με πεζά και εναέρια μέσα.
''Μόλις πριν λίγο μιλώντας με Βραζιλία, έμαθα πως η κυβέρνηση για το επόμενο 2μηνο θα δώσει 250 χεαις στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή είτε βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση με αφορμή και την πανδημία
250 χειας παιδιά.....
Ούτε 40ευρω δηλαδή για να περάσει μια οικογένεια τον μήνα της.
Και όλα αυτά στη Βραζιλία με την Αμαζονία και την παραγωγή κρέατος κέρδους πάνω από 5,5 δις το χρονο. 
Την Πετεομπρας, από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές στην Λατινική Αμερική, παγκόσμια αναγνωρισμένη
Την Βραζιλία που βρέθηκε στις 7 πιο δυνατές οικονομίες του κόσμου..
Και πόσα ακόμη παραδείγματα..
Χιλιάδες άνθρωποι εξωθούνται με αφορμή την πανδημία στην, και με την κυριολεκτική έννοια προφανώς, κατάσταση να " εκδίδονται" για ένα κομμάτι ψωμί''..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την ώρα συμβαίνει κάτι φοβερά σημαντικό
Στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και από την Ιεράπετρα μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει ταυτόχρονα στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή με το σύνθημα #Πονάω που έμεινε χαραγμένο από το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.
Ένας τεράστιο ΩΣ ΕΔΩ ακούγεται. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Η οργή έχει ξεχειλίσει. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Τα επικοινωνιακά τους τρικ και η μιντιακή εκστρατεία προπαγάνδας που εξαπέλυσαν προκαλούν!
Ιεράπετρα-Αγ.Νικόλαος-Ρέθυμνο-Σάμος-Κέρκυρα-Πάτρα-Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα-Πανόρμου-Νέα Ιωνία-Αγ.Ανάργυροι-Αγ.Παρασκευή-Εξάρχεια-Ηλιούπολη-Πετρούπολη είναι μόνο λίγες από τις περιοχές που ο κόσμος είναι στους δρόμους από το πρωί και φωνάζει...
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!
Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθερα, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στις πραγματικές μας ανάγκες και τα δικαιώματά μας. 
Δεν θα ανεχτούμε ένα αστυνομικό κράτος, θανάτου, φίμωσης και βίας!
Εμείς σας φέρνουμε κάποιες πρώτες φωτογραφίες από δεκάδες γειτονιές και πόλεις της χώρας και θα ανανεώνουμε το άλμπουμ της ανάρτησης με νέο υλικό που μας φτάνει. Είναι αυτά που δεν θα δείτε στα μεγάλα κανάλια της ολιγαρχίας. Είναι η φωνή του κόσμου των γειτονιών, του κόσμου της εργασίας!
Πολυάριθμες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο. Ενημερωθείτε από το event των συλλογικοτήτων που ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία εδώ: https://fb.me/e/21pAHoX63 και από την καρφιτσωμένη ανάρτησή μας που διαρκώς ανανεώνεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολαστήριο η ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες της Νέας Σμύρνης - Ακούγονται κραυγές από τα κελιά, «μετρημένο» φαγητό!
13.03.2021 | 09:13
Σοβαρές καταγγελίες και μαρτυρίες έρχονται στο προσκήνιο μέρα με τη μέρα για βασανισμό και κακοποίηση κρατούμενων από την μεγαλειώδη κινητοποίηση της Νέας Σμύρνης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, παραπέμποντας σε εποχές Επταετίας!
Αδιαμφισβήτητος μάρτυρας είναι το γεγονός ότι όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί φέρουν σοβαρά χτυπήματα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι εννέα συλληφθέντες από το βράδυ της Τρίτης
Αποτροπιασμό προκάλεσε η σοβαρή καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονης από αστυνομικούς, μερικές μέρες μετά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, και που επιβεβαιώθηκε και από τη δικηγόρο της. Η κοπέλα κρατείται από την Τρίτη 9 Μαρτίου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, έχοντας ξυλοκοπηθεί επανειλημμένα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, τόσο κατά τη σύλληψή της, όσο και στη συνέχεια της κράτησής της. Έχει δεχτεί πολλές απειλές σεξουαλικού περιεχομένου, ακόμη και παρενόχληση από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ δεν της έχει δοθεί καμία ιατρική βοήθεια παρότι έκανε εμετό με αίμα!
Ακούγονται κραυγές από τα κρατητήρια!
Κι άλλα άτομα όμως που κρατούνται και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και την επίθεση κατά του τραυματία αστυνομικού, έχουν βιώσει κακοποιήσεις, είτε κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, όπως φάνηκε και από πολλά βίντεο που «τραβήχτηκα» εκείνο το βράδυ, είτε στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται. Όπως καταγγέλλεται, η εκδικητική μανία των «δεσμοφυλάκων» τους -άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς- είναι έκδηλη, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για φωνές από ξυλοδαρμούς που έρχονται από τα κελιά όπου παραμένουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ οι απειλές είναι συνεχείς. Όπως αναφέρθηκε και από δικηγόρο της υπόθεσης, «η βία της αστυνομίας είναι πλέον αντιδραστική, εκδικητική και σαδιστική».
Από την άλλη, το φιάσκο με τη σύλληψη 22χρονου για μια ανάρτηση στο Facebook, δείχνει και το πώς ακριβώς λειτουργεί η ΕΛΑΣ απέναντι στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.
Δεν τους επιτρέπουν επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους
Η επικοινωνία που τους επιτρέπεται με τους δικούς τους ανθρώπους είναι ελάχιστη και διακόπτεται με το «έτσι θέλω» κάποιου αστυνομικού οργάνου. Στις κοπέλες δεν επιτρέπεται σχεδόν καθόλου να βγουν στο διάδρομο, με τη δικαιολογία πως θα τις βιάσουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις απειλούν και τις εξευτελίζουν.
Η 18χρονη, ακόμη, αναφέρει ότι το φαγητό που τους παρέχεται είναι ελάχιστο και πως , ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ή να τη δει κάποιος γιατρός, δεν της το έχουν επιτρέψει εδώ και τέσσερις μέρες. Σημειώνεται πως φέρει τραύματα και σε εμφανή σημεία, με πρησμένο και μελανιασμένο το πρόσωπο της αλλά και χτυπήματα στα πόδια, ενώ η ψυχολογία της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι οι επτά ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, με τον περιοριστικό όρο της παρακολούθησής τους από κοινωνικό λειτουργό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απίστευτη δήλωση συνδικαλιστή αστυνομικού: «Μας κάνουν bullying να κόβουμε παραβάσεις, ντρέπομαι»
Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 13:58
O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, αποκάλυψε την απαίτηση που υπάρχει από τους αστυνομικούς να κόβουν πολλές κλήσεις.
Σε απίστευτες καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, μιλώντας στο τοπικό Star TV σχετικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τους ανωτέρους του για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.
Όπως αποκάλυψε υπάρχει μεγάλη πίεση να βεβαιώνονται όσες περισσότερες παραβάσεις γίνονται, κάτι που το χαρακτήρισε ως bullying. «Εάν σας πω το bullying που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις, μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bullying. Το καταγγέλλω, ειλικρινά...», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή των τσιφλικάδων και βαράγανε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Δεν θα μας κάνει κανείς να ντρεπόμαστε. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα. Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε ότι παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς. Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης και την κάθε κυβέρνησης για ακόμα μία φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες για να πετάξουμε από πάνω μας την ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί».
Αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Νιώθω ντροπή. Ειλικρινά. Δεν μπορώ να δω τον κόσμο στα μάτια όπως τον έβλεπα πριν. Πριν από όλη αυτή την κατάσταση, ο κόσμος μου έλεγε καλημέρα με σεβασμό. Σήμερα ο κόσμος μου γυρίζει την πλάτη. Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Είναι απαράδεκτο. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά».
Στη συνέχεια μάλιστα έκανε και μία αποκάλυψη, καθώς όπως του μεταφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κέρκυρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να κόβονται περισσότερες κλήσεις: «Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, “γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις”. Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος. Αυτό πληροφορήθηκα. Ας με διαψεύσουν».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 13-14/3 καλούμε πολίτες, τοπικούς φορείς και συλλογικότητες σε συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών μας, σε όλη την Ελλάδα. Να φωνάξουμε ένα μεγάλο "Ως εδώ!" στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας σε όλες τις γειτονιές!
Τα καλέσματα θα ανανεώνονται!
Τα καλέσματα συγκεντρωμένα μέχρι τώρα! Η λίστα θα ανανεώνεται...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: 12/3, 17:00, προαύλιο της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, Αργοστόλι
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 12/03, 17:00 πλατεία Ελευθερίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03

-ΑΤΤΙΚΗ:
Αγία Παρασκευή: 13/3, 13:00, Κεντρική πλατεία Αγ.Παρασκευής
Αμπελόκηποι-Πανόρμου: 13/3, 13:00, Πλατεία Πανόρμου
Εξάρχεια: 13/3, 13:30, Πλατεία Εξαρχείων
Ηλιούπολη: 13/3, 12:00, Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης
Ίλιον-Αγ.Ανάργυροι-Καματερό: 13/3, 12:00, Πλατεία Αγ.Αναργύρων
Νέα Ιωνία: 13/3, 12:00, Πλατεία Σημηριώτη
Πετρούπολη: 13/3, 12:00, Στρογγυλή Πλατεία
Χαλάνδρι: 13/3, 12:30, Λαϊκή Κάτω Χαλανδρίου
Μαρούσι: 13/3, 11:00, Σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Δράμα : 13/3, 13:00, Πλατεία ελευθερίας
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Θεσσαλονίκη: 13/3, 12:00, Λευκός Πύργος
Νεάπολη Θεσσαλονίκης: 13/3, 12:30, Πλατεία Ειρήνης
-ΙΟΝΙΟ
Κέρκυρα: 13/3, 12:00, Άνω Πλατείας Κέρκυρας
-ΚΡΗΤΗ:
Αγ.Νικόλαος: 13/3, 11:30, Πλατεία Αγ.Νικολάου
Ιεράπετρα: 13/3, 11:30, Κεντρική Πλατείας Ιεράπετρας
Ρέθυμνο: 13/3, 12:00, πλ. Δημαρχείου
Σητεία: 13/3, 11:30, Πλατεία Σητείας
-ΑΧΑΪΑ:
Πάτρα: 13/3, 12:00, πλ. Γεωργίου
-ΑΙΓΑΊΟ:
Σάμος: 13/3, 12:00, Πλατεία Καρλοβασίου
Λέσβος (Μυτιλήνη): 13/3, 13:00, Πλατεία Σαπφούς
Χίος: 13/3, 12:00, Πλατεία Βουνακίου
-ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
Λάρισα: 13/3, 17:00, Πλατεία Ταχυδρομείου
Τρίκαλα: 13/3, 12:00, Πλατεία Ρήγα Φεραίου
-ΓΑΛΛΙΑ
Παρίσι: 13/03, 15:00, Rue de Dunkerque, 75010 Παρίσι, Γαλλία
-ΗΠΕΙΡΟΣ:
Ηγουμενίτσα: 13/3, 12:00, Πλατεία Δημαρχείου
-ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ:
Καλαμάτα: 13/3, 18:00, Πλατεία 23ης Μάριου

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/03

-ΑΤΤΙΚΗ:
Αιγάλεω: 14/3, 17:00, Ιερά Οδός και Θηβών
Γαλατσι - 14/3, 12:00 μμ πλατεία εργατών πολεμιστών (Άγιος Ανδρέας).
Γλυφάδα-Αργυρούπολη: 14/3, 12:00, Πλατεία Σούρμενων
Ελευσίνα: 14/3, 12:00, Πλατεία Ηρωών
Ζωγράφου: 14/3, 14:00, Πλατεία Γαρδένιας
Καισαριανή: 14/3, 11:30, Σκοπευτήριο
Κολωνός-Σεπόλια-Ακαδημία Πλάτωνος: 14/3 , 12:00, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Κυψέλη-Γκύζη: 14/3, 12:00, Πλατεία Πρωτομαγιάς
Νέα Σμύρνη: 14/3, 12:00, Πλατεία Ν.Σμύρνης
Νέο Ηράκλειο: 14/3, 17:00, Πλατεία ΗΣΑΠ
Πατήσια: 14/3, 11:30, Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ.Βαρβάρα)
Περιστέρι: 14/3, 12:00, Πλατεία Δημαρχείου
Πειραιάς: 14/3, 12:00, Πλατεία Κορραη
Χαϊδάρι - 14/3 11μμ πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου
Χαλάνδρι: 14/3, 13:00, Πλατεία Χαλανδρίου
-ΚΡΗΤΗ:
Χανιά: 14/3, 12:00 πλ.Αγοράς
-ΚΥΚΛΑΔΕΣ:
Παρος: 14/3, 12:30, Κεντρική πλατεία της Παροικίας (Μαντώ Μαυρογένους)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι χώρες που έχουν χτυπηθεί με κυρώσεις δημιουργούν συνασπισμό στον ΟΗΕ ενάντια στον μονοπολισμό των ΗΠΑ
13 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2021
Σύμφωνα με την επιστολή που είδε το Reuters την Πέμπτη, Κίνα, Ρωσία, Ιράν και άλλα έθνη που έχουν δεχτεί κυρώσεις επιδιώκουν συνασπισμό ο οποίος θα υπερασπιστεί το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αντιστεκόμενος και αποκηρύσσοντας τη χρήση ή απειλή βίας και μονομερών κυρώσεων.
Η απόφαση δεκαέξι εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης, να δημιουργήσουν την ομάδα, έρχεται καθώς ο νέος Προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για μια πολυμερή συμμαχία, αντιστρέφοντας τη μονομερή προσέγγιση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επικεντρώθηκε στην πολιτική «Αμερική πρώτα».
Ενώ η Κίνα έχει επιτύχει μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή προκαλώντας την παραδοσιακή ηγεμονία των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε επίσης να αντιμετωπίσει τον ασιατικό γίγαντα στα Ηνωμένα Έθνη.
Ένα αρχικό σημείωμα για την «Ομάδα Φίλων για την Υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», το οποίο είδε το Reuters, υποστηρίζει ότι η διεθνής προσέγγιση «επί του παρόντος τελεί υπό άνευ προηγουμένου επίθεση, η οποία, με τη σειρά της, απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».
Άλλα ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι η Αλγερία, η Αγκόλα, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Καμπότζη, η Κούβα, η Ερυθραία, το Λάος, η Νικαράγουα, η Βόρεια Κορέα, ο Άγιος Βικέντιος και οι Γρεναδίνες, η Συρία και η Βενεζουέλα.
Το υπόμνημα συνέχισε δηλώνοντας ότι «ο κόσμος βλέπει μια αυξανόμενη προσφυγή στον μονοπολισμό, που χαρακτηρίζεται από απομονωτικές και αυθαίρετες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μονομερών αναγκαστικών μέτρων ή της απόσυρσης από συμφωνίες ορόσημο και διεθνείς θεσμούς, καθώς και από προσπάθειες υπονόμευσης των κρίσιμων προσπαθειών για την αντιμετώπιση κοινών και παγκόσμιων προκλήσεων».
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τα σχέδια να εγκαταλείψουν την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και αποχώρησαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, την πολιτιστική υπηρεσία UNESCO, τις συμφωνίες για το κλίμα του Παρισιού και την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Ωστόσο, ο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, ακύρωσε την αποχώρηση του ΠΟΥ, επέστρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες στη συμφωνία για το κλίμα, επανασυνδέθηκε με το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη, και μπορεί να επανενταχθεί στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποδεικνύει την αθωότητα του o κατηγορούμενος  «Ινδιάνος» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Αρνείται, και το αποδεικνύει  κάθε σχέση με το συμβάν
 Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 15:38
Ψευδομάρτυρα χαρακτηρίζει τον ρουφιάνο ακροδεξιό που χτυπούσε τα παιδιά του και τη γυναίκα του  πρώην γαμπρό του ο 30χρονος ψευδώς κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη, τον γαμπρό του ο οποίος είπε πληρωμένα ψέματα πως τον αναγνωρίζει, αφού προηγουμένως είδε τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση για να τον προσομοιάσει σε αυτόν που πέταξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, για να τα πάρει τελικά όλα πίσω καταθέτοντας στην ανακρίτρια. Κανονικά ο ρουφιάνος ακροδεξιός της αστυνομίας πρέπει να πάει φυλακή για ψευδορκία η οποία οδήγησε όχι μόνο σε ταλαιπωρία αλλά και σε βασανιστήρια έναν άνθρωπο. Ο 30χρονος αποδεικνύει πως η "αναγνώριση" εκείνη ήταν "γεμάτη κενά και αντιφάσεις" και δεν αντέχει στην κοινή λογική. 
Ο 30χρονος αποκαλούμενος ως «Ινδιάνος» ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων:
Την 9η Μαρτίου 2021 βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 έως και τις 18:00, όπως βεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων.
Αποβιβάστηκα από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και ο οδηγός του οχήματος.
Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα.
Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου.
Όλα τα αναφερόμενα σημεία στα οποία βρισκόμουν εκείνη τη μέρα απέχουν τουλάχιστον 30-35 λεπτά οδικώς από την πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ δεν διαθέτω ούτε όχημα, αλλά ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.
Η εμπλοκή μου στο επίδικο συμβάν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την καταφανώς ψευδή κατάθεση του εν διαστάσει και ψυχικά ασταθούς συζύγου της αδερφής μου, ο οποίος κατηγορεί εμένα και την οικογένεια μου για το γεγονός πως η αδερφή μου και τα ανίψια μου δεν θέλουν να έχουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί του.
Την τελευταία φορά που τον συνάντησα, την Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου 2021, ότε και ήρθε απρόσκλητος στην οικία μας για να προκαλέσει προβλήματα για ακόμη μια φορά, τον απομάκρυνα από το σπίτι και λίγο πριν φύγει, εκτός των άλλων ύβρεων, μου είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «...Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα...», «...Θα σε φτιάξω....».
Η κατάθεση του ψευδομάρτυρα είναι γεμάτη κενά και αντιφάσεις. Γιατί δεν δίνει στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία του προσώπου με το οποίο υποτίθεται πως είχε ραντεβού εκείνη την μέρα ή έστω το κινητό του τηλέφωνο. Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, αντί να μεταβαίνει απευθείας στην οικία του υποψήφιου πελάτη, ώστε να μπορεί να κοστολογήσει την εργασία βαψίματος της, να συναντιέται έξω από ένα ψητοπωλείο;
Αντέχει στην κοινή λογική να επέλεξε να πραγματοποιήσει επαγγελματικό ραντεβού τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν έχουν προαναγγελθεί πορείες και διαδηλώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή;
Αν δεν γνώριζε, όπως λέει, για τις προαναγγελθείσες πορείες και διαδηλώσεις, για ποιο λόγο ενώ το δήθεν επαγγελματικό του ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 18:00, αυτός αναφέρει ότι πήγε στην Νέα Σμύρνη ήδη από τις 16:30; Μήπως γιατί όταν τελικά δίνει την κατάθεση του γνωρίζει πως στις 09 Μαρτίου 2021 δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης με μέσο μαζικής μεταφοράς προς τη Νέα Σμύρνη από τις 17:00 και μετά;
Από τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων που ο ίδιος περιγράφει, η ως άνω δήθεν συνάντησή μας πρέπει να έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν τις 19:20, αφού αναφέρει ότι ευθύς αμέσως μετά τον σύντομο διάλογό μας, εγώ επιτέθηκα κατά του αστυνομικού. Αντέχει στην κοινή πείρα και λογική να έλαβε χώρα ένας τέτοιος διάλογος ανάμεσα στον δράστη και τον πρώην γαμπρό του ενώπιον των διαδηλωτών και λίγο πριν από μια βάρβαρη επίθεση της μάζας εις βάρος του άτυχου αστυνομικού;
Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έτρεξε -μέσα στον όχλο- προς τον άτυχο αστυνομικό να μπορούσε να αναγνωριστεί από τον οποιονδήποτε λίγο πριν την επίθεση, ενώ όλοι γνωρίζουμε από τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί ότι ο δράστης επιμελώς είχε αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί;
Πως είναι δυνατόν να καταγγέλλει ότι είδε μαζί μου τον δήθεν φίλο μου με το παρατσούκλι «Πόντιος», τον οποίο δήθεν έχει δει πολλές φορές σπίτι μου, όταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν γνωρίζει καν με ποιους συναναστρέφομαι;
Γιατί δεν με κατήγγειλε την ίδια μέρα που δήθεν με είδε να προβαίνω στην επίθεση κατά του αστυνομικού; Γιατί έπρεπε να δει το μεσημεριανό δελτίο της επόμενης ημέρας για να με αναγνωρίσει και να το καταθέσει στις αστυνομικές αρχές, ενώ ο ίδιος περιγράφει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο επίδικο συμβάν;
Στην κατάθεσή του αναφέρει ότι δήθεν με είδε να φοράω σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με μία λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας, ακριβώς δηλαδή τα ρούχα που φαίνεται εμφανώς από τα βίντεο να φοράει ο δράστης. Ωστόσο, από την έκθεση κατ’ οίκον έρευνας και κατάσχεσης προκύπτει ότι στην οικία μου ανευρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές μονάχα «μια αθλητική φόρμα, χρώματος μαύρου με τρεις (3) γραμμές χρώματος λευκού στα πλαϊνά μέρη»!
Γιατί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 12 Μαρτίου 2021 αναφέρει για πρώτη φορά ότι με είδε να ρίχνω το μηχανάκι του άτυχου αστυνομικού; Στην εν λόγω συνέντευξη μάλιστα αναφέρει ότι το δήθεν επαγγελματικό του ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 18:15, διήρκησε μόλις πέντε λεπτά και ευθύς αμέσως με συνάντησε, δηλαδή στις 18:20, μία ώρα πριν από την επίθεση στον αστυνομικό! Γιατί αναφέρει ψευδώς ότι ουδεμία οικογενειακή διαφορά έχουμε;
Γιατί ακολουθήθηκε σε βάρος μου μία πρωτοφανής «fast track» διαδικασία προανάκρισης, με αποτέλεσμα σε διάστημα μόλις ΕΞΙ (6!) ωρών από την κατάθεση του ψευδομάρτυρα, δίχως να υπάρχει κανένα βάσιμο στοιχείο σε βάρος μου, να έχει «ολοκληρωθεί» η προανάκριση, να έχω συλληφθεί, οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή και να έχει επέλθει πλήρης «δολοφονία» του χαρακτήρα μου από τον Τύπο; Μέσα δηλαδή σε έξι ώρες, είχα ήδη καταστεί το έτοιμο για προφυλάκιση εξιλαστήριο θύμα, που χρειαζόταν προκειμένου να κατευναστεί η κοινή γνώμη.
Γιατί δεν κατασχέθηκε από την Αστυνομία το κινητό τηλέφωνο που είχα στην κατοχή μου κατά τη σύλληψη μου, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα στην κατοχή των Αστυνομικών Αρχών ως δήθεν προσωπικό μου αντικείμενο, με αποτέλεσμα να στερούμαι τη δυνατότητα να αιτηθώ την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και χρειάστηκε ΕΙΔΙΚΗ παραγγελία της κ. Ανακρίτριας την 12 Μαρτίου 2021 για να γίνει η κατάσχεση;
Γιατί ο ψευδομάρτυρας, ενώ στην κατάθεση του στην αστυνομία την 10η Μαρτίου 2021 λέει «τον είδα να τρέχει με ταχύτητα, μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φτάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό» και στην τηλεοπτική του συνέντευξη την 12η Μαρτίου 2021 επαναδιατυπώνει «αυτός έριξε το μηχανάκι»; ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ 12Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Κ. ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ «ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΜΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ»!
Τα αιτήματα του κατηγορούμενου:
Αιτείται την εξέταση τουλάχιστον πέντε μαρτύρων που επιβεβαιώνουν ότι δεν βρισκόταν στη Ν. Σμύρνη κατά τον κρίσιμο χρόνο.
Αιτείται την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ψευδομάρτυρα προκειμένου να αναδειχθεί το απολύτως ψευδές της κατάθεσης του.
Αιτείται ξανά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συσκευής του, την οποία έφερε πάνω του κατά το χρόνο της σύλληψής του, προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός της στιγματοθέτησής της κατά τον κρίσιμο χρόνο και να αποδειχθεί ότι δεν βρισκόταν στη Ν. Σμύρνη, αλλά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρόεδρος της Αρμενίας επέστρεψε στο γραφείο του, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις
 Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 04:22
Ο πρόεδρος της Αρμενίας επέστρεψε στη δουλειά του αφού υποβλήθηκε σε τσεκ-απ, ανακοίνωσε το γραφείο του την Παρασκευή, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο, εμφανίζοντας επιπλοκές από τον Covid-19.
«Ο Αρμένιος πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αστγίκ σήμερα. Ο πρόεδρος έχει ήδη τελειώσει την εξέταση και επέστρεψε στη συνήθη δουλειά του», ανέφερε η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα το γραφείο του, μετέδωσαν ότι ο 67χρονος Σαρκισιάν παρουσίασε επιπλοκές από τον Covid-19. Το πρακτορείο Interfax ανέφερε μάλιστα ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρδιολογικά προβλήματα.
Την Πέμπτη, ο Σαρκισιάν απέφυγε να υπογράψει ένα διάταγμα για τον διορισμό του νέου αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού, αφού ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν απομάκρυνε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων μετά την έκκληση του στρατού να παραιτηθεί από το αξίωμά του, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στη χώρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Κάιρο διαψεύδει ότι ετοιμάζονται συναντήσεις με την Τουρκία
 Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 02:27
Το Κάιρο διέψευσε την Παρασκευή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν περί προετοιμασίας κάποιων συναντήσεων με εκπροσώπους της Τουρκίας, που αποσκοπούν στην επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας. Όπως δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, δεν συζητούνται ούτε οι όποιες συναντήσεις ούτε η προετοιμασία τους.
«Καμία επαφή ή προετοιμασία συναντήσεων με την Τουρκία- άμεσες ή έμμεσες δεν πραγματοποιούνται» δήλωσε η υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, τονίζοντας ότι οι οποιεσδήποτε δηλώσεις της Τουρκίας πρέπει να επιβεβαιώνονται με πραγματικές ενέργειες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε δηλώσεις για επανεκκίνηση των επαφών με το Κάϊρο. Όμως αυτές συνιστούν απλώς απόπειρες να βγει από την πολιτική απομόνωση στην περιοχή. Ο ιδεολογικός χαρακτήρας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία μιλάει για την κληρονομία των Οθωμανών στην Λιβύη, για το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" (οι διεκδικήσεις της Άγκυρας σε χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα) και το γεγονός ότι δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους, προκαλεί ανησυχία», δήλωσε η υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή στο Κάιρο.
Επίσης, όπως δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μια ακόμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, «για το Κάιρο έχουν σημασία τα πραγματικά βήματα, και όχι απλώς τα λόγια εκ μέρους της Άγκυρας, και η Τουρκία πρέπει να αποδείξει τις καλές προθέσεις της και να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου και τότε ενδεχομένως, η στάση της Αιγύπτου να αλλάξει». «Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει αναγκαιότητα να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα», δήλωσε η εν λόγω πηγή.
Μεταξύ άλλων το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο δικές του πηγές μετέδωσε σήμερα Παρασκευή, ότι τις τελευταίες ώρες Άγκυρα και Κάϊρο είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες, κατά την διάρκεια των οποίων οι δύο πλευρές συζήτησαν την επικείμενη συνάντηση στο Κάιρο με την συμμετοχή διπλωματών και εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, η Αίγυπτος έθεσε ως όρο για την επανεκκίνηση των συνομιλιών, να σταματήσει η Άγκυρα «την κλιμάκωση της κατάστασης στην Μεσόγειο».
Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις για επανεκκίνηση των επαφών μεταξύ Άγκυρας και Καϊρου, σε διπλωματικό επίπεδο. «Οι σχέσεις διακόπηκαν, πριν πολλά χρόνια και για αυτό δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν μέσα σε μια μέρα, σαν να μην έγινε τίποτα. Για αυτό είναι σημαντικό να γίνουν διαδοχικές συναντήσεις, να ορισθεί ένας οδικός χάρτης και να ενεργήσουμε ξεκινώντας από αυτό» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας : «Έχουμε επαφές με την Αίγυπτο, μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών. Επίσης ξεκινήσαμε επαφές σε διπλωματικό επίπεδο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ 
Πληροφορίες για ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ
Μετά την προ τριών μηνών παραδοχή του Ισραήλ ότι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικούς στόχους στη Συρία, ήρθε και η αποκάλυψη για ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ στην Ερυθρά και στη Μεσόγειο, με πρόσχημα τη δήθεν αποτροπή της τρομοκρατίας!
Δημοσιεύματα της «Wall Street Journal» και της ισραηλινής εφημερίδας «Israel Hayom», που επικαλούνται πληροφορίες Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αναφέρουν ότι από το 2019 έγιναν «τουλάχιστον 12» επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ που μετέφεραν πετρέλαιο προς τη Συρία. Η δικαιολογία ήταν ότι ήθελαν να αποτρέψουν πώληση του ιρανικού πετρελαίου για τη χρηματοδότηση «τρομοκρατικών επιχειρήσεων». Ανέφεραν επίσης πως μέρος του φορτίου που μετέφεραν τα ιρανικά τάνκερ ήταν και ιρανικά όπλα, με τελικό αποδέκτη τον συριακό στρατό.
Τις πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, ενόψει και των πρόωρων, τέταρτων κατά σειρά βουλευτικών εκλογών στις 23 Μάρτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΙΕΧΕΙ περιοχές της Ελλάδας! ΧΑΡΤΗ «Μεγάλης Βουλγαρίας» δημοσίευσε ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας...
13/3/2021  -  8.30
Χάρτη στον οποίο έχει «προσαρτήσει» την μισή επικράτεια των Σκοπίων, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδος δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
Η Βουλγαρία προχωράει σε μία άκρως προκλητική κίνηση και δημιουργεί κλίμα, την ώρα που στην Ελλάδα επικρατεί κοινωνική κρίση εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων που έχουν παρθεί με αφορμή τον κορωνοϊό.
Όπως μπορούμε να δούμε στην σκιαγράφηση που έχει ανεβάσει η Βουλγαρία φαίνεται να είναι… μέχρι το Αιγαίο, έχοντας «προσαρτήσει» ουσιαστικά μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η ΑνταρCIA απαιτεί τα πάντα από την πενόμενη Ελλάδα για τους λαθροεισβολείς ισλαμοφασίστες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, έχουμε 25% ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρέυμα, πολλές χιλιάδες άστεγους Έλληνες για τους οποίους η δικαιωματική "Αριστερά" -όπως κι όλοι οι υπόλοιποι- αδιαφορούν επιδεικτικά, συσσίτια κι αυτοκτονίες.
Αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για 200.000 λουκέτα λόγω καραντινων σε συνδυασμό με τον νέο Πτωχευτικό, ήτοι 200.000 πλειστηριασμοί προ των πυλών, φανταστείτε σε τι ποσοστά θα φτάσει η ανεργία και πόσοι ακόμα θα μείνουν κυριολεκτικά στον δρόμο.
Όσοι ανήκετε στην δικαιωματική "Αριστερά", παρακολουθήστε τον λογαριασμό της αμερικάνικης πρεσβείας στο Twitter. Θα διαπιστώσετε μόνοι σας την ιδιαίτερη σπουδή του μέντορα των Ουκρανών νεοναζί πραξικοπηματιών και δολοφόνων Pyatt για τους "πρόσφυγες". Μην κοιτάτε τι έκανε το '14 στην Ουκρανία. Κατά βάθος είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν είναι σαν τον Π. Κωνσταντίνου, αλλά προσπαθεί ο καψερός.
Και καταλάβετε επιτέλους, πως σε μία χώρα με 25% ανεργία δεν μπορούν ν' αποκαλούνται αυτοί που μπουκάρουν κσθε μέρα "μετανάστες". Κανείς δεν μεταναστέυει σε μία πτωχευμένη χώρα με 25% ανεργία, στην οποία οι ίδιοι οι πολίτες της φυτοζωούν.