Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Κυριακη 14 Μαρτιου 2021


ΞΑΝΘΗ ΕΧΤΕΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ .

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ξεφάντωμα για το καρναβάλι στο κέντρο της Ξάνθης παρά το lockdown

13/03/2021 21:52

Βούλιαξε το κέντρο της Ξάνθης παρά το lockdown

Με κόσμο που ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει το καρναβάλι πλημμύρισε ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου η Ξάνθη.

Ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι - καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος - δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κορωνοϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως "μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορωνοϊός".

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υπηρεσιακό όχημα τις φρουράς της Ντόρα Μπακογιάννη το οποίο έβγαινε από τη βουλή, την Παρασκευή το μεσημέρι, χτύπησε μηχανή που πέρναγε με πράσινο. Ο 23χρονος Ιάσωνας, που φορούσε κράνος και ήταν καθ’ όλα νόμιμος, (σύμφωνα με πληροφορίες) εξέπνευσε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και οι γονείς του έκαναν δωρεά οργάνων. 

Ένας οδηγός delivery που ήταν αυτόπτης μάρτυρας απειλήθηκε από τον αξιωματικό της αστυνομίας (να φύγει διαπράττοντας ποινικό αδίκημα) και εκδιώχθηκε με τη βία, από το σημείο καθώς και άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν παρόντες κοντά στην πλαϊνή είσοδο της βουλής. Ο μπάτσος απειλεί και τραμπουκίζει πολίτες για να προστατέψει το συνάδελφό του και τα αφεντικά του. 

Ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και οι πιθανοί επιβαίνοντες έφυγαν από το σημείο εγκαταλείποντας θύμα τροχαίου που οι ίδιοι προκάλεσαν. Η αστυνομία, οι κάμερες, και τα ΜΜΕ φυσικά δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα.

Ελάτε να μιλήσουμε λίγο για δημοκρατία να ακουστούν τα γέλια του φαντάσματος του Πινοσέτ μέχρι την Βουλή. #ΝΔολοφόνοι


Με βάση τον αριθμό πινακίδας του υπηρεσιακού οχήματος μέλους της βουλήςθα βρεθεί ο κάτοχος και ο οδηγός του κατόχου του υπηρεσιακού οχήματος. Εδώ έχουμε παραβίαση Κοκ από πλευράς αυτοκινήτου, εγκατάλειψη θύματος, απειλή αυτοπτων μαρτύρων και επιβολή προστίμων από αστυνομικα όργανα με στόχο την συγκάλυψη. Λέγεται ότι το υπηρεσιακό όχημα ανήκει στην κυρία Ντόρα Μπακογιαννη. Δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί ο οδηγός του οχήματος και οι αστυνομικοί που απείλησαν τους πολίτες που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Ως πρώην δικυκλιστης αυτά τα λέω δολοφονίες και καθημερινό φασισμό του τιμονιού.Ολοι πρέπει να είμαστε ισοι ενώπιον του Νόμου και η οδική παιδεία και ασφάλεια μας αφορά όλους. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Η οικογένεια του αδικοχαμένου 23χρονου Ιάσονα ζητά δικαίωση.

Σχολιο.- Υπάρχει βίντεο με τροχομπατσο που τραμπουκιζει και διώχνει αυτόπτη μάρτυρα.

Σχολιο.- - Το παιδί! Σκοτώθηκε το παιδί! φώναξε αυτόπτης μάρτυρας που έκανε ντελίβερι .

- Ποιο παιδί; δεν υπάρχει παιδί, εξαφανίσου ! είπε ο αστυνομικός .

Κι έκοψε πρόστιμο στον αυτόπτη μάρτυρα για κράνος !

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία -βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες στα σόσιαλ διότι η τηλεόραση δεν αναφέρθηκε στο γεγονός τηρεί σιγή ιχθύος- , προχθές Παρασκευή υπηρεσιακό όχημα που φέρεται πως ανήκει στη Ντόρα Μπακογιάννη, βγήκε από τη Βουλή και χτύπησε μοτοσικλετιστή που διερχόταν εκείνη την στιγμή περνώντας ΠΡΑΣΙΝΟ φως του σηματοδότη .

Το θύμα, 23 ετών παλικάρι εγκαταλείφθηκε και σήμερα κατέληξε .

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ, γιατί δεν έλεγξε πριν βγει απ τη Βουλή στη λεωφόρο, γιατί εγκατέλειψε το παιδί στην άσφαλτο, γιατί τρομοκρατήθηκαν και διώχθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού και εγκληματικού συμβάντος .

Ερωτώ ΓΙΑΤΙ σκότωσαν και ΠΟΙΟΙ σκότωσαν και ΠΟΥ είναι τώρα αυτοί που σκότωσαν .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Προσευχόμαστε στο θεό να πάει καλά η οικονομία', φράση του υπουργού οικονομικών Σταϊκούρα στις 11/3 στις 17.59! Σε λίγο θα βγούμε να κάνουμε και εξορκισμό!

Χαχαχα δηλαδή μόνο από θάυμα σωζωμαστε....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως τα καταφερατε, ρε λυκορνια, να διαπιστωσετε απο τα κοινα σκατα μας οτι εχει ιικο φορτιο το Αναπλι και οχι το Αργος;

Αφου στην κοινη χαβουζα καταληγουν τα σκατα μας 

κι απο την κοινη χαβουζα πηρατε δειγμα;>>

(Οχι, δεν αφηνει υπαινυγμους συνδεσης του Αναπλιού 

με την Τσιπρομητσοτάκουλη φιεστα της Γιαννας, 

για τα "200 χρονια ελευθεριας"

Και το ποστ της που μου "ακυρωσε" η Ζουκοσυμμορια του Ρολτχιλντ: 

<<Και το ερώτημα είναι : Ο ιός μπορεί να βρεθεί στα λύματα ; είναι γαστροάντοχος ; δηλαδή μας λένε ότι μπορεί να περάσει από το πεπτικό, από τα γαστρικά υγρά , να διασχίσει τον εντερικό σωλήνα και να περάσει στα λύματα ; ; ; 

Κι εκεί στα λύματα, που θα συναντήσει ο ιός τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, θα πλυθεί βιολογικά χαχα, θα εξουδετερώσει χλωρίνες και καθαριστικά αλάτων, αμμωνίες , αντισηπτικά, καθαριστικά τουαλέτας , σαμπουάν και αφρόλουτρα 

και σε όλα αυτά βγαίνει νικητής ; Ποιός είναι ο ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ είναι ; 

και παραμένει ατόφιο, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ; ; 

ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΥΤΑ ; και δεν βγαίνει κανείς σοβαρός επιστήμων, τόσους έχουμε στην πόλη μας, ή μηπως δεν είναι σοβαροί να σας τραβήξουν το αυτί ; 

ΚΑΙ τα σανοφάγα, μασάνε ότι τους σερβίρουν ακόμα και σκ@τ@

ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κουφοντίνας σταμάτησε σήμερα την απεργία πείνας. Χθες υπήρξε έκκληση από 6  αριστερίστικες οργανώσεις να σταματήσει την απεργία πείνας, γιατί το κίνημα δεν αντέχει έναν τέτοιο νεκρό στις τάξεις του. Και καταλήγουν, η κυβέρνηση είναι φασιστική, ο αγώνας θα συνεχιστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Κουφοντινας:"σταματώ την απεργία πείνας και συντάσσομαι με όσους βγήκαν στο δρόμο και δέχτηκαν την αστυνομική βία. Εύχομαι ο λαός να καταλάβει ότι δεν πρέπει να δέχεται αυτή την αδίστακτη οικογένεια στην κυβέρνηση της χώρας. Η ψυχή και το μυαλό μου είναι μαζί σας".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

"Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ' τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας".

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση "δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14.03.2021 - 12:01

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματά την απεργία πείνας

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέροντας σε δήλωσή του πως «η Αλληλεγγύη δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία»

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέροντας σε δήλωσή του πως «η Αλληλεγγύη δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία».

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 1942, Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Σαν σήμερα πριν 79 χρόνια (14.3.1942) η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία υπέγραψαν μονομερώς τη Συνθήκη της Ρώμης με την οποία υποχρέωναν την Ελλάδα να τους χορηγήσει το κατοχικό δάνειο. Με το κατοχικό δάνειο και τις άλλες μορφές λεηλασίας οι κατοχικές δυνάμεις απομύζησαν την Ελλάδα και ευθύνονται για τον αποδεκατισμό του ελληνικού πληθυσμού - στα όρια της γενοκτονίας. Η διαφορά είναι ότι ενώ η Ιταλία με τη Συνθήκη Ειρήνης, που υπέγραψε με την Ελλάδα το 1947, ρύθμισε το ζήτημα (όπως το ρύθμισε) η Γερμανία, που παριστάνει την ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης συμπεριφέρεται ως πειρατής και με χυδαία και φτηνά τερτίπια αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Θεώρησα καλό να θέσω υπόψη σας ένα κείμενό μου που πρωτοδημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν την πρώτη συνάντηση του νέου, τότε, Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (παραμονές 25ης Μαρτίου 2015) και αναδημοσιεύθηκε σήμερα. Κατά την προσφιλή της πρακτική η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να υπονομεύσει τυχόν συζήτηση επί του θέματος των γερμανικών οφειλών, φρόντισε και τότε, λίγες μέρες πριν τη συνάντηση, να δημοσιεύσει στη Die Welt χαλκευμένα στοιχεία που, τάχα, "αποδείκνυαν" ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ! Το μόνο, όμως, που κατάφερε είναι να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τσίπα στο βαθύ γερμανικό κράτος... Ευτυχώς, που αρκετές συλλογικότητες και δημοκράτες με την υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα μας σώζουν την τιμή της δημοκρατικής Γερμανίας...

Όμως, το ακόμη πιο επώδυνο ερώτημα είναι, πλέον, αν υπάρχει τσίπα, αν υπάρχει φιλότιμο στο ελληνικό κράτος, την κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτό μένει να αποδειχθεί! Άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...Εμείς, πάντως, δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε!

Aristomenis Syngelakis

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/i-diaskepsi-tis-romis-kai-i-alitheia-gia-katoxiko-daneio?fbclid=IwAR0CRTr4-2Faf5Jrz_lz1Lbo380r9SA0cNj68wETFv-vqzMV5Lg1WMFvebY



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια

να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά».

(Ευαγόρας Παλληκαρίδης)

Ο πιο μικρός σε ηλικία και ο τελευταίος Kύπριος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους, στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου το 1938 και ως μαθητής του Γυμνασίου, το 1953, συνελήφθη γιατί κατέβασε από τον ιστό και έσκισε τη βρετανική σημαία, κατά τους εορτασμούς για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από το 1955 συμμετείχε στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του κυπριακού λαού κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, πιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1956 και μπροστά στο αγγλικό δικαστήριο δεν είπε παρά μόνο αυτά τα λόγια:

"Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο".

Ο τάφος του βρίσκεται στα "Φυλακισμένα Μνήματα" στη Λευκωσία. Εκεί, στις φυλακές, όπου οι αποικιοκράτες έθαβαν τους αγωνιστές, για να μην αποτελέσει η κηδεία αφορμή για παλλαϊκές αντικατοχικές εκδηλώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί το κράτος έχει συνέχεια και η ιστορική αμνησία πληρώνεται πανάκριβα. 

Ακριβώς πριν τρία χρόνια, στις 14 Μαρτίου 2018, αφηνιασμένα στίφη ένστολων ματατζιδων δολοφόνων υλοποιούν την εντολή των Τσίπρα - Κοντονή - Τόσκα, "τσακίστε τους!".

Και ο σαδισμός των ανθρωποφυλάκων ξέσπασε πάνω στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και την παράδοση της λαϊκής στέγης στις τράπεζες.

Σχολιο.- Πες τα. Γιατί αισθάνομαι ότι κάπως ξεχνιέται το ξύλο που έπεφτε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιο.- Και δεν ξεχνάμε ότι τις αύρες τις αγόρασαν αυτοί για να μας μουσκευουν

Σχολιο.- Οι αύρες είχαν επανέλθει ήδη από το 2014. Οι συριζαίοι τις διατήρησαν και φρόντισαν να τις χρησιμοποιήσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΑ

Πέθανε σαν σήμερα στις 14 Μαρτίου 1883, σε ηλικία 65 ετών, ο Καρλ Μαρξ, ο άνθρωπος που με το έργο του ανέτρεψε κάθε προηγούμενη αντίληψη για την ιστορία και την κοινωνική συγκρότηση. 

Ο άνθρωπος που μας έμαθε ότι κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η πάλη των τάξεων, και ότι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός δεν αποτελούν απλώς οραματισμούς καλοπροαίρετων ανθρώπων, αλλά προκύπτουν μέσα από πραγματικές υλικές καταστάσεις: από τον αγώνα των εκμεταλλευομένων κατά των εκμεταλλευτών τους.

Ο Καρλ Μαρξ μας δίδαξε ότι πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικού μετασχηματισμού είναι η εργατική τάξη, ακριβώς γιατί αυτή αποτελεί αντικείμενο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, και η απελευθέρωσή της αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων.

Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε να σκεφτόμαστε με βάση την ταξική ανάλυση της κοινωνικής πραγματικότητας, αν θέλουμε να συμβάλλουμε στον μετασχηματισμό της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να μαζεύονται δέκα-δεκαπέντε εικοσάχρονα και να την πέφτουν σ' έναν άρρωστο και αδύναμο γέροντα, βρίζοντάς τον και χλευάζοντάς τον, για να καταστρέψουν ένα εικόνισμα που ΄χει μαζί του, δεν είναι παρά χυδαία τσογλανιά. 

Που τη διδάχτηκαν στις "καλές οικογένειες" της χορτάτης κοινωνικής σαπίλας, που ξεπήδησε από το κατοχικό λαδεμπόριο και τα χουντικά θαλασσοδάνεια. Εκεί όπου από μικρά τα δασκαλεύουν, με λόγια και με πράξεις, να επιδεικνύουν δύναμη πάνω στον ανίσχυρο. Και να χλευάζουν όποιον αδύνατο που δεν μπορεί να αντισταθεί στη τσογλανιά τους.

Τα τσογλανάκια! Που όσο μισούν τον περιθωριακό γέροντα, άλλο τόσο αγαπάνε τη γιαγιά τους! Τη χήρα του αεριτζή εθνικόφρονα σαπιοκοιλιά!

Σχολιο.- Εμφανίστηκαν εντούτοις ,απ την συνθηματολογία που ακολούθησε την πράξη , ως δικαιωματική αναρχοαληταρία...

Σχολιο.- Είναι μια ελεεινή εικόνα ντροπής και παρακμής.Από τις στιγμές που ντρέπεσε εσύ για λογαριασμό του δράστη.Ατιμία και δειλία σε όλο της το μεγαλείο.

Σχολιο.- Κι όμως υπηρξε κόσμος, που αυτοπροσδιορίζεται "ελευθεριακος", που θεώρησε τη συγκεκριμένη πράξη "υγιή αντανακλαστικα της νεολαίας". Τα συγκεκριμένα έγιναν αυτό που υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Το ότι ο ηλικιωμένος είναι μόνος του και αδύναμος το κάνει ακόμα πιο αισχρό.

Σχολιο.- Η πράξη των πιτσιρικιών είναι αυτονόητα απαράδεκτη. Από κει και πέρα, αδυνατώ να παρακολουθήσω τα υπόλοιπα που γράφεις. Από πού προκύπτει ότι είναι παιδιά ευκατάστατων οικογενειών; Και όχι κάποια κωλόπαιδα λουμπεναριά με γονείς εργάτες;

 Η ΧΑ στις φτωχογειτονιες και τα λουμπεν περιβάλλοντα έκανε θραύση

Σχολιο.- Στη Β' Πειραιά η ΧΑ έβγαζε διψήφια νούμερα. Ή ζουν πλούσιοι στο Κερατσίνι και το Πέραμα ή η ΧΑ διδάσκει το σεβασμό και την αγάπη στον αδύναμο. Είναι λάθος να γίνονται γενικεύσεις. Ούτε όλοι οι δοσίλογοι και οι χιτες στην κατοχή προέρχονταν από μεγαλοαστικα περιβάλλοντα. Το γεγονός του προπηλακισμου του κακομοίρη να στηλιτευεται χωρίς κοινωνιολογικες προεκτάσεις ελλείψει στοιχείων.

Σχολιο.- Έχεις μια ρομαντική-εξιδανικευμένη εικόνα της εργατικής τάξης που απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καλά στα λέει πιο πάνω για τη ΧΑ. Να συμπληρώσω ότι και οι ΜΑΤατζήδες φτωχά λαϊκά παιδιά είναι...

στις φτωχές οικογένειες και σεξισμος υπάρχει, και βία και καταπιεστικες συμπεριφορές.

Σχολιο.- δυστυχώς, στα εργατικά Σεπόλια δεν έχω δει καμία εργατικη ευγένεια. Είναι θέμα ανατροφής κι όχι τάξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 

Στο Πειθαρχικό για αποπομπή παραπέμπονται οι τρεις αστυνομικοί, που πέρσι στον Βόλο βασάνισαν και οδήγησαν στον θάνατο τον 26χρονο Βασίλη Μάγγο, εξαιτίας της συμμετοχής του σε πορεία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία του εγκλήματος είναι τέτοια, που δεν ήταν εύκολο στην ΕΛ.ΑΣ. να τα συγκαλύψει. 

Κι έτσι, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση των Χρυσοχουντίδηδων και των Βορίδηδων έχει δολοφονήσει, ήδη, διαδηλωτή. Υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ-LAFARGE.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ  ήθελε τον Κουφοντινα νεκρό ποντάροντας σε κάψιμο της Αθήνας και στη συνέχεια να της λυθούν τα χέρια για να επιβάλει νόμο και τάξη.

Τώρα που το παραμύθι δεν έχει πλέον δράκο, μείναμε με τον Λιγνάδη, την Νέα Σμύρνη, την κοινωνία να δείχνει με το δάχτυλο την αστυνομία και το ατελείωτο λοκνταουν.

Μεγάλος κουβάς για τα πουτανακια του Μητσοτάκη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ σήμερα έγιναν πολλές διαδηλώσεις στις γειτονιές κατά της αστυνομικής βίας - και εδώ στους Αμπελοκήπους έγινε μία, με πολύ κόσμο. 

Ήταν μάλιστα διαδηλώσεις οργανωμένες όχι από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά από πιο ριζοσπαστικά σχήματα. 

Και δεν άνοιξε μύτη! 

Γιατί δεν άνοιξε;

ΔΙΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ. 

Όταν παίρνουν εντολή να είναι Παναγίες, είναι Παναγίες και δεν συμβαίνει το παραμικρό - το έχουμε δει και στα γήπεδα. Ακόμα θυμάμαι την ευγένεια... Άγγλων λόρδων διμοιρίας των ΜΑΤ που έλεγαν "να περάσουμε παιδιά σας παρακαλούμε;" (!!!) έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου σε ένα ματς Παναθηναϊκού - γάβρου όπου... δεν είχαν "προγραμματιστεί" επεισόδια. 

Στο 90% των περιπτώσεων μπάχαλα γίνονται όταν παίρνουν ΑΥΤΟΙ εντολή να προκαλέσουν και συμπεριφέρονται σαν βασιβουζούκοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδωνις Γεωργιάδης: "Η Αριστερά διαδίδει επίτηδες τον κορονοϊό με τις διαδηλώσεις για να μην ξεφύγει ποτέ η Ελλάδα από την καραντίνα".

Ας αφήσουμε το ότι ο "γνώστης" των αρχαίων ελληνικών δεν γνωρίζει τα νέα ελληνικά, διότι το σωστό είναι "διασπείρει".

Και να παρατηρήσουμε ότι:

1. Μετά από 14 ημέρες από τότε που έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις στην περίοδο που υπάρχει ο κορονοϊός, όπως η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής και οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, δεν παρατηρήθηκε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στις πόλεις όπου έγιναν οι συγκεντρώσεις. 

2. Οι ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ λοιμωξιοκάφροι λένε τώρα ότι "ο ιός φώλιασε στα σπίτια και στις οικογένειες λόγω του εγκλεισμού" και ότι "το οριζόντιο λοκντάουν δεν λειτουργεί" και ότι... "κουραστήκαμε και παίρνουμε λάθος αποφάσεις"!!! 

3. Είναι εντελώς ανήθικο να νομοθετείς τέρατα εν μέσω πανδημίας αλλά να απαγορεύεις τις διαδηλώσεις "για λόγους υγείας". Αν ήθελαν "κοινωνική ειρήνη", θα έπρεπε να είχαν αναστείλει κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε σημαντικό νομοθέτημα όσο διαρκεί η πανδημία. 

4. Αν οποιοσδήποτε αριστερός τολμούσε να πει ότι "η Δεξιά διασπείρει επίτηδες τον κορονοϊό για να κρατάει την κοινωνία σε πειθάρχηση και καταστολή και για να καταστρέψει συνειδητά τους μικρομεσαίους", τότε οι... αριστεροί θεωρητικοί του αιώνιου εγκλεισμού θα ούρλιαζαν για " λαϊκισμό". Τώρα που είπε τέτοια γελοία ανοησία ο Άδωνις... μούγκα στη στρούγκα.

Σχολιο.- O υστερικος τηλεβιβλιοπωλης είθισται να είναι ο λαγός του κομματος σε κάτι τετοια - ο άνθρωπος που θα ξεστομίσει ανερυθριαστα τη χυδαιοτητα χωρίς να εκπλαγεί κανείς , γιατί είναι αυτός που είναι. Και σταδιακά η χυδαιοτητα του γίνεται κυρίαρχη τάση.

Σχολιο.- Ο Μητσοτάκης και η φασιστικές πολιτικές του καθώς και τα αφεντικά είναι η κυριότερη αιτία διάδωσης της covid19.Εκτός από τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και ανύπαρκτα μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, σήμερα έβγαλε χιλιάδες κόσμου σε πολλές πλατείες της Αθήνας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη διαδήλωση και στο Αιγάλεω κατά της κρατικής κτηνωδίας (brutality). Να ανατρέψουμε Εγκλεισμό, Πιστοποιητικά Κοιν. Φρονημάτων, φτώχεια, βία, καταστολή, ξεπούλημα.

Τεχνητές κρίσεις: Οικονομική, Υγιειονομική, Νοημοσύνης. 

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά, θα βγαίνουμε απ΄ το σπίτι μονάχα για δουλειά.

Παρακμιακό τοπίο,Χυδαία παραπληροφόρηση από τα κανάλια και τις εφημερίδες του καθεστώτος, Ηθική κατάπτωση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί τεστ PCR ο λόγος

Γράφει ο κ.Γάκης (ιατρός & πρώην Διοικητής ΑΧΕΠΑ) για τα τεστ PCR: 

"Η κυβέρνηση λέει ότι για να τελειώνουμε με τα μέτρα και με τα Lockdown απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πέσουν τα κρούσματα... ξέρετε πόσο εύκολο είναι αυτό; Αν γυρίσουμε απλά το κουμπί τής PCR από εκεί που το έχουν ρυθμίσει στους 45 κύκλους και το πάμε στους 30, τα κρούσματα αυτομάτως από 800 θα πέσουν στα 200 και θα αφορούν ανθρώπους που πραγματικά έχουν ιικό φορτίο.

H σωστή ρύθμιση τής PCR είναι μέχρι 30 κύκλους, δηλαδή ενισχύει το δείγμα που εξετάζει, 2 φορές εις την 30ήν δύναμη.

Αυτοί όμως ρύθμισαν την PCR στο τρομακτικό νούμερο των 45 κύκλων ενισχύοντας το δείγμα πάνω από 35 τρισεκατομμύρια φορές. Με μια τέτοια τρομακτική ρύθμιση πιάνεις και τη γρίπη και τους άλλους τέσσερις κορονοϊούς αλλά και σκουπίδια γενετικού υλικού από κύτταρα που έχουν καταστραφεί και οδηγούνται προς αποδόμηση, δίνοντας θετικά αποτελέσματα εκεί που δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ενδιαφέρον... γι' αυτό άλλωστε εφέτος έχουν εξαφανιστεί εντελώς η γρίπη και οι άλλοι κορονοϊοί... διότι καταγράφονται όλοι ως Covid-19."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ενα παλικάρι 23 ετών ο Ιάσωνας, παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του, απο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Βουλής.. 

-Ένας διανομέας φώναζε ότι το παλικάρι πέρασε με πράσινο.. 

-Ένας(μια) πολιτικός που της ανήκει το αμάξι.. (Ντόρα)

Ο νόμος προβλέπει αλκοτέστ σε περίπτωση τραυματισμού. Ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητό; Υποβλήθηκε σε αλκοτεστ; Σχηματίστηκε δικογραφία; 

Το μόνο που έγινε.. ήταν να πάρει πρόστιμο ο ντελιβεράς..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Λονδρέζοι διοργανώνουν αγρυπνία με τίτλο ′′ Reclaim These Streets ′′ το Σάββατο 13 Μαρτίου, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, για να επιστήσουν την προσοχή στο ζήτημα της γυναικείας ασφάλειας μετά τον πρόσφατο θάνατο της Sara Ever

Η Everard, 33 ετών, εθεάθη τελευταία φορά στις 3 Μαρτίου να εγκαταλείπει το σπίτι της φίλης της στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο. Μια σορός που αναγνωρίστηκε ως δική της βρέθηκε αργότερα στο δάσος κοντά στο Άσφορντ, Κεντ.

Δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Μητροπολίτη, έχουν συλληφθεί για την υπόνοια της απαγωγής και της δολοφονίας της γυναίκας.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα θυμού μεταξύ γυναικών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλούς να μοιράζονται τις εμπειρίες τους συνεχώς φοβούμενοι για την ασφάλειά τους όταν είναι μόνοι έξω το βράδυ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λούιβιλ στις ΗΠΑ το Σάββατο 13 Μαρτίου για να σημειωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία της Breonna Taylor κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής.

Η Taylor σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί διέρρηξαν το διαμέρισμά της με ένα ′′ ένταλμα χωρίς χτυπήματα Η γυναίκα τελικά πυροβολήθηκε έξι φορές καθώς οι αξιωματικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον φίλο της.

Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για την Taylor και απαιτούν την δίωξη των τριών αξιωματικών που εμπλέκονται σε επιφανειακά όπλα.

Η οικογένεια της Breonna Taylor αναμένεται να συμμετάσχει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα βάλουν κάμερες οι μπάτσοι στις στολές τους για να μας προφυλάξουν και να μπορούν να φαίνονται οι αστυνομικές αυθαιρεσίες λέει. 

Και εδώ στη Βουλή απέξω, στον δρόμο με τις περισσότερες κάμερες στη χώρα, μπάτσος σκότωσε και εγκατέλειψε άνθρωπο και δεν δίνουν το βίντεο, για να συγκαλύψουν τους συναδέλφους τους και να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν χωράει ο νους τη σκέψη να προκαλείς τροχαίο κ να εγκαταλείπεις το θύμα έξω από τη Βουλή και να σε κρύβουν οι μπάτσοι που βρίσκονται εκεί.

Δεν χωράει ο νους οτι η τροχαία τραμπουκίζει τον αυτόπτη μάρτυρα και τον διώχνει από το σημείο χωρίς να λάβει τα στοιχεία του, ενώ ένα 23 χρονο παιδί πεθαίνει στην ασφαλτο.

Δεν χωράει ο νους οτι όλα αυτά έγιναν έξω από τη Βουλή κ "δεν υπάρχει ένα βίντεο" 

Πως νομίζουν ότι μπορεί να κουκουλωθεί ο βίαιος θάνατος ενός παιδιού μόλις 23 χρόνων, έξω απο την Βουλή γιατί ένας ασφαλίτης οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη την είδε "ιππότης της ασφάλτου; 

Τι καρκίνος είναι αυτή η ΝΔ και η οικογένεια Μητσοτάκη ειδικότερα; Τι Μαφία; Τι εταιρία δολοφόνων;.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά έκανε και σταμάτησε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας  κατά την άποψη μου.

Επειδή διάβασα την έκκληση-παράκληση των οργανώσεων χθες να σταματήσει την απεργία πείνας, πολύ σωστά τα γράφανε, και πολύ σωστά τους άκουσε. Του έλεγαν ότι αυτή τη στιγμή έχει γίνει κατανοητό από όλους τους ανθρώπους  (εκτός από τα σιχάματα τα μητσοτάκουλα και τους φασίστες και τους ναζιστές, αυτά δεν τα κατατάσσω στο ανθρώπινο είδος), ότι εδώ έχουμε να κανουμε με μια αντισυνταγματική χούντα, που παραβιάζει Νόμους και Συντάγματα, που λειτουργεί με την βία των πραιτοριανών της.  

Ο κόσμος βγήκε πλέον στους δρόμους, αντιδρά στο φασισμό και στη χούντα, αντικειμενικά το ζήτημα του Κουφοντίνα έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, το πρωτεύων σήμερα είναι ότι ο κόσμος αντιδρά στη χούντα, τυχόν θάνατος απεργού πείνας θα ρίξει ψυχολογικά κομμάτια του κόσμου, οπότε αναγκαστικά πρέπει να βάλει το προσωπικό του ζήτημα στην άκρη.

Αυτά που λένε τα πληρωμένα φασιστικά γουρούνια της χούντας του Μητσοτάκη, ότι δεν είναι δυνατόν ένας απεργός πείνας να έχει επαφή ε το περιβάλλον, επειδή είναι αμόρφωτα και τρέφονται στο χοιροτροφείο τους, να τους πληροφορήσω , ότι δεν είχε υπάρξει καμιά είδηση ότι ο Κουφοντίνας είχε πέσει σε κώμα. 

Το ζήτημα σήμερα είναι ότι έχει γίνει κατανοητό ότι έχουμε χούντα, που πατάει στο κεφάλι Σύνταγμα και Νόμο, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13.03.2021, 21:14

Έκκληση στον Δ. Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας

Όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες που στήριξαν τα αιτήματα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, για σεβασμό του νόμου και του κράτους δικαίου, τον καλούν να σταματήσει τον αγώνα του αφού έχει ήδη αναδείξει πλήρως την αυταρχική και εκδικητική στάση της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνουν «Το αίτημά του, απόλυτα νομιμοποιημένο στη συνείδηση της κοινωνίας, δεν ικανοποιείται από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο περιθώριο, στηριζόμενη πλέον μόνο από την αμερικανική πρεσβεία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις δυνάμεις καταστολής και κάποια φασιστοειδή. Όμως, η απεργία πείνας πέτυχε μια μεγαλύτερη νίκη, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το κίνημα για τη σκληρή αναμέτρηση που έρχεται, δημιουργώντας πανικό στα κρατικά επιτελεία».

Στο κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:

Έκκληση τον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Το πάθος για τη λευτεριά

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 64η μέρα απεργίας πείνας. Η κυβέρνηση, απομονωμένη και χωρίς καμία λαϊκή στήριξη, προσπαθεί να δολοφονήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα επειδή έχει αρνηθεί να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας και δίνει με αξιοπρέπεια τη μάχη για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και να εφαρμοστεί αυτό που προβλέπει ο εκδικητικός νόμος που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει. Οι κινήσεις αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αντιμετώπισαν την πιο βάρβαρη καταστολή. Οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν, χτυπήθηκαν χωρίς κανένα δισταγμό από τον κρατικό μηχανισμό με εκατοντάδες συλλήψεις, τραυματισμούς και προσαγωγές. Όμως, σταδιακά ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, της νεολαίας και των εργαζομένων συντάχθηκε με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με αιχμή την αλληλεγγύη στην απεργία πείνας, αναδείχθηκε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα που κέρδισε μαχητικά την παρουσία του στο δρόμο σπάζοντας τις χουντικές απαγορεύσεις. Παράλληλα, η ανάγκη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών ολόκληρης της κοινωνίας και η σύγκρουση με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενοποίησαν ένα πολύμορφο δυναμικό που εμφανίστηκε μαχητικά στο προσκήνιο.

Η νεολαία, ομάδες και οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, δικηγόροι, καλλιτέχνες, φίλαθλοι, διανοούμενοι, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, δημοτικά σχήματα και εργατικές λέσχες, φεμινιστικές ομάδες, αγωνιστές και αγωνίστριες, πρωτοβουλίες κατοίκων ένωσαν τη φωνή τους και πορεύτηκαν μαζί στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη, στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη μετά την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του Α.Π.Θ, στα Χανιά και σε άλλες πόλεις. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω πια. Παρά τη δολοφονική μανία των σωμάτων ασφαλείας και τις προσπάθειες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ να περισώσουν το κύρος της κυβέρνησης, λοιδορώντας και τρομοκρατώντας, είναι φανερό ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Η ηρωική απεργία πείνας και η αταλάντευτη στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα λειτούργησαν παραδειγματικά. 

Το αίτημά του, απόλυτα νομιμοποιημένο στη συνείδηση της κοινωνίας, δεν ικανοποιείται από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο περιθώριο, στηριζόμενη πλέον μόνο από την αμερικανική πρεσβεία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις δυνάμεις καταστολής και κάποια φασιστοειδή. Όμως, η απεργία πείνας πέτυχε μια μεγαλύτερη νίκη, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το κίνημα για τη σκληρή αναμέτρηση που έρχεται, δημιουργώντας πανικό στα κρατικά επιτελεία.

Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί, μέσα και έξω από τα κελιά. Γι' αυτό ζητάμε από τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα να μείνει ζωντανός και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται. Θα νικήσουμε!

Κοινή δήλωση των:

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών

ΑΡ.Α.Σ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ε.Ε.Κ

Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



   Αντί να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να στηρίξει το -υπό κατάρρευση- δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές. Σε αυτή την πράξη συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας: Ο δημόσιος τομέας στο έλεος και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη.

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος να το φανταζότανε ότι 47 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση του 74 θα αγωνιζόμαστε και πάλι κατά του αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας, για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Και μάλιστα σε συνθήκες αυτοπεριορισμού, λόγω πανδημίας.

Πάντως για να μην τον αδικούμε ο Βορίδης το είχε πει. "Να ξεμπερδεύουμε με το καθεστώς της Μεταπολίτευσης". Και ο Μητσοτάκης ανέλαβε να το κάνει πράξη.

Ας μην χαίρονται όμως. Οι νέοι πήραν την υπόθεση στα χέρια τους!

Σχολιο.- Όλα ανάποδα. Σύμπτωση το 47ειναι το ανάποδο του 74.

Σχολιο.- Να ξεμπερδεύουμε με την αριστερά είχε πει επίσης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή εμφανίστηκαν στα ραδιόφωνα και στο ίντερνετ οι ..." Αντικειμενικοί", αυτή η μάστιγα, κι αναρωτιούνται γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε ένα τροχαίο...

Όχι αγαπητοί " αντικειμενικοί", κανείς δεν δίνει πολιτική διάσταση στο τροχαίο, στο τροχαίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες κι ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο... Όλοι έχουμε κάνει λάθη στο τιμόνι.

Πολιτική διάσταση υπάρχει στα όσα εφιαλτικά ακολούθησαν αρχικά από το ανεξέλεγκτο πια σώμα των πραιτωριανων που έσπευσε να καλύψει τον " δικό του" μέχρι την απύθμενη υποκρισία της ..." Συντριβής" 48 ώρες μετά κι αφού είχαν χτυπήσει κι οι καμπάνες της Μητρόπολης.

Σενάρια βγαλμένα από τις πιο σκοτεινές εποχές της απολυταρχιας, τα μαύρα καθεστώτα που σκότωναν και λογαριασμό δεν έδιναν...

23 χρόνων, Ιάσονα τον έλεγαν «κύριοι» " αντικειμενικοί"...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέ τό σταμάτημα τής απεργίας πείνας/δίψας του Δ.Κ.Χαλάσανε καί οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί τής ακροδεξιάς Κυβερνησης...

Είχε επενδύσει - κερδοσκοπώντας - στον βέβαιο θάνατο του καί τήν στρατηγική εντασης καί βίαιης καταστολής που θά ακολουθούσε σέ αυτούς που θα διαδήλωναν,ωστε πολώνοντας τήν κοινωνία νά τήν αποπροσανατόλιζε από τήν εμφανέστατη ανεπάρκεια καί τήν πλήρη αποτυχία της σέ ολα οσα διαχειρίστηκε ως σημερα...

Αποφασισμένη καί προφασιζόμενη τόν Πόντιο Πιλατο εστέλνε μέ τό γελοιο εκτελεστικό οργανο της (Σοφία Νικολαόυ) τούς δικηγόρους του απο τόν Αννα στόν Καϊαφα ροκανίζοντας τόν χρόνο οδηγώντας τον αδίστακτα στό θάνατο...

Μάγκες πιαστε τά γιοφύρια κλπ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιμένουμε με αγωνία να δούμε το πόρισμα της ΕΔΕ που δεν θα γίνει ενάντια στον αξιωματικό της τροχαίας και τους τρεις συναδέλφους του που τραμπουκίζουν τον αυτόπτη μάρτυρα για να φύγει από το σημείο του τροχαίου (διαπράττοντας ποινικό αδίκημα) με ατάκες που βγήκαν από το ανέκδοτο «γιατί δεν φοράς κράνος;»

Και μονάχα ο τρόπος που μιλάνε και απειλούνε πολίτη, «εσύ τι είσαι;» «Ασ’ το παιδί! Το παιδί» σε οποιαδήποτε σοβαρή και μη τριτοκοσμική χώρα, θα είχαν αποπεμφθεί μόνο και μόνο από την δημόσια προβολή του βίντεο.

Πουλάνε και πνεύμα με το «εσύ τι είσαι; Δικηγόρος του διαβόλου είσαι;» στο σημείο που δεν ακούγεται καλά. Γιατί όταν πας να υπερασπιστείς την αλήθεια καταλήγεις κατηγορούμενος. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αει γ@μήσου καμπουράκη μέ τίς γκριμάτσες σου για Δ.Κ.καί τό κ@λοχανείο που σιτίζεσαι..

Σχολιο.- απιστευτος ρουφιανος

 Καργιόλης - Ρουφιάνος που γλύφει κώλους καί οτι ναναι αρκεί να «επιβιώσει»

Σχολιο.- Γελοιος.. απο την εποχη του Κακαουνακη.... ντροπιαζει τους Κρητικους... η μπουχεσα

Σχολιο.-  Ξεφτίλας καί κλαψομ@ύνης οταν εμεινε για λίγο χωρίς δουλειά οταν εκλεισε τό MEGA...

Σχολιο.- τον θυμαμαι... τον αθλιο... σκαταποθηκη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δ. Κουφοντίνας σταματάει τήν απεργία πείνας,μετά απο εκκληση συλλογικοτήτων :«νά σωσει τήν ζωή του για να μήν δώσει τήν χαρα στούς δήμιους του από τόν επερχόμενο βεβαιο θάνατο του»...


14.03.2021, 11:10

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταματά την απεργία πείνας

Μετά από 66 ημέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέτρεψε τη σταδιακή έναρξη σίτισής του ευχαριστώντας όλους όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι απέναντι στην απάνθρωπη εξουσία της κυβέρνησης. Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του λόγω των επιπλοκών που υπέστη

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ' τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό  είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τις μαζικές διαμαρτυρίες του τελευταίου διαστήματος.

Με αυτή τη δήλωσή του σε τηλεφωνική επικοινωνία από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας ο κρατούμενος διακόπτει την απεργία πείνας, μετά από 66 ημέρες.

Ο ίδιος σημείωσε πως «η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

Παράλληλα, ευχαρίστησε «τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία».

«Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι  υπάρχουν  ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή λόγω των επιπλοκών που έχει υποστεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το νοσοκομείο που γνωστοποιεί ότι το το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ προχώρησε από σήμερα «κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του».

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

14 Μαρτίου 2021»

( Η παραπάνω δήλωση δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

14/3/2021

Η Συνήγορος

Ιωάννα Κούρτοβικ»

Σχολιο.- Τον Σεπτέμβρη μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ανέμελος Κούλης εχει πάθει vertigo από τό συνεχώμενο φτύσιμο στο προφίλ του..

Σχολιο.- Έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια από παντού. Το σκατό στην κάλτσα μιλάμε.

Σχολιο.- Δέν τα εχει απενεργοποιήσει καί γίνεται τό «ελα να δείς» χαμός σέ βάρος του...

Σχολιο.- Δοκίμασα μόλις τώρα. Έχει πεδίο για σχόλια, όχι σε όλες τις αναρτήσεις βέβαια, έγραψα σε ανάρτηση για το παιδί που σκοτώθηκε από το αυτοκίνητο της Μπακογιάννη και δε μ' αφήνει να δημοσιεύσω το σχόλιο. Είναι απενεργοποιημένο το κουμπί της δημοσίευσης. Ας δοκιμάσει και κάποιος άλλος, μπορεί να μην κάνω κάτι καλά.

Χώρος υπάρχει, το κουμπί της δημοσίευσης είναι απενεργοποιημένο.

Σχολιο.- Τουλαχιστον δεν μπορει να πει οτι δεν πηρε το μηνυμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πανάθλια κυβέρνηση τής Νεας Δημοκρατίας αφαιρεί γιατρούς καί προσωπικο από τήν υποστελεχωμενη Δημοσια Υγεία καί τους στελνει νά ενισχύσουν τήν Ιδιωτική υγεία ενω θα πληρώνουν καί αυτούς που στελνουν καί θα αποζημιώνουν «αδρά» τον κλινικαρχη που θα τούς χρησιμοποιεί για να καλυψει τίς δικες του ελλείψεις.. 

Δέν εχουμε να κανουμε μέ απατεώνες αλλα μέ Οργανωμενη συμμορία που λυμαινονται τό δημοσιο χρήμα

Η ανακοίνωση από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

«Γελοίοι και επικίνδυνοι»

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε με τυμπανουκρουσίες ως «συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην μάχη ενάντια στην επιδημία COVID19 στην Αττική» την διαθεσιμότητα δυο (μικρών, συνολικής δυναμικότητας μικρότερης των 200 κλινών αθροιστικά) ιδιωτικών κλινικών : του «Ιατρικού Περιστερίου» και του «Λητώ». Μάλιστα και οι ίδιοι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ομίλου HHG («Υγεία», Metropolitan, «Λητώ» κλπ επίσης διαφήμισαν με τυμπανοκρουσίες αυτήν την «συνεισφορά» του «Λητώ». Τόνιζαν δε πως «το Λητώ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από το σύνολο των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic)». https://www.iatronet.gr/.../to-hellenic-healthcare-group.... Υπενθυμίζουμε πως στο «Υγεία» και στο Metropolitan κατοικοεδρεύουν γνωστοί Λοιμωξιολόγοι μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για την επιδημία COVID19 την συνεργασία με τους οποίους έχει επίσης πολυδιαφημίσει ο «όμιλος» στο πρόσφατο παρελθόν.

Για το Ιατρικό Περιστερίου έχουμε ήδη καταγγείλει πως υπάρχει υπηρεσιακή οδηγία από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ να διακομίζονται εκεί από τα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς COVID μόνο όταν έχουν σχεδόν πλήρως αναρρώσει (είναι απύρετοι, αιμοδυναμικά σταθεροί χωρίς ινότροπα, με κορεσμό οξυγόνου πάνω από 95% και με βελτιωμένη ακτινογραφία θώρακος) δηλαδή μόνο αυτοί που είναι έτοιμοι προς εξιτήριο.

Όσον αφορά το Λητώ σήμερα αποκαλύπτεται πως τους ασθενείς COVID θα τους γιατροπορεύουν εκεί ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ που μετακινούνται με εξαναγκαστικό «εντέλλεσθε» από δημόσια νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ (Λαϊκό, Ιπποκράτειο και Σπηλιοπούλειο). Το σχετικό έγγραφο (12/3/21) υπογράφει ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος. Με άλλα λόγια η επιτομή της «Συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα» («ΣΔΙΤ») όπως την εννοούν η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα : εκπαιδευόμενοι νέοι γιατροί ειδικευόμενοι του ΕΣΥ στέλνονται με το ζόρι παράτυπα, αντιεπιστημονικά, επικίνδυνα και χωρίς κάλυψη ιατρικής ευθύνης ως «δουλάκια» στην δούλεψη ιδιώτη εργοδότη ο οποίος αποζημιώνεται με δημόσιο χρήμα για την «συνεισφορά» του !

Δηλαδή αυτές τις μέρες που τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ η πολιτική ηγεσία αντί να κάνει το αυτονόητο (να επιτάξει άνευ όρων για τουλάχιστον έναν μήνα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια για νοσηλεία ασθενών COVID και noncovid - μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των οποίων οι ιδιοκτήτες μεγαλοκλινικάρχες από την μια διαφημίζουν την «επιστημονική τους συνεργασία» με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό και από την άλλη κλαψουρίζουν πως τάχα οι γιατροί τους δεν ξέρουν από κορονοϊό - κάνει δωράκια πληρώνοντας απλά για την διεκπεραίωση εξιτηρίων και στέλνει ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ από πάνω να βγάλουν την ιατρική λάντζα.

Οι άνθρωποι είναι και γελοίοι και επικίνδυνοι. Έχουν εγκληματικές ευθύνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς Άγγλοι, Πρώσσοι και Γάλλοι, κυρίως, αλυσσόδεσαν το 1830 το νεοσύστατο ελληνικό κράτος οικονομικά και διοικητικά έτσι που να είναι υπόδουλο όχι πια στούς Οθωμανούς, αλλά σ αυτούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνω Πατήσια. Ακολούθησε πορεία μέχρι Κάτω Πατήσια με συνολικά περίπου 1000 άτομα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

Ευτυχώς που έχουμε τα παιδιά μας.

Συνέχεια από το έγκλημα των Μυδοτροφείων στον Θερμαικό

Ανάμεσα στους κατοίκους που μαζεύουν τους τόνους καρκίνου σε ολο τον Θερμαικό και παιδιά μικρά.

Μικρά παιδιά κάνουν την δουλειά δικαστών,λιμενικών και δημόσιων υπαλλήλων σε τμήματα περιβάλλοντος,αλιείας και υπουργείου.

Μόνο για να πληρώνεστε είστε και να δολοφονείτε φύση και νέες γενιές.

Αγώνας για τα παιδιά μας συνάνθρωποι.

Τα σέβη μου στους πιτσιρικάδες δεν θα σας πουλήσω ποτέ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ 

ΛΥΠΟΥΜΑΑΣΤΕ

ΑΛΛΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΠΟΥ ΛΕΕΙ

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.....ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΧΘΕΣ !!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 29.000 ΕΥΡΩ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ… ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 34.000 ΕΥΡΩ

Ο λόγος που "εξαφανίστηκαν" όλες οι ασθένειες...

Καταλαβαίνεις τίποτα ή ακόμα μηρυκάζεις τον σανό σου?...

Φτύσ'τον επιτέλους!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΝΗ ΗΡΆΚΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΌΣ ΤΗΣ ΩΡΛ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΉΣ, ΈΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΉ ΚΑΙ ΠΈΘΑΝΕ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



βρείτε μου παρακαλώ ένα επίθετο για αυτούς που σε κοιτούν αγριεμένα από απέναντι, γιατί δεν φοράς την μάσκα σου στον δρόμο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετρούπολη πάνω από 500 ξεκινάνε κι όσο προχωράμε μπαίνουν κι άλλοι ! 

Μια πόλη ολόκληρη φωνάζει "Φασίστα, σκουπίδι,Χρυσοχοΐδη"

13/3/2021



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Συμφωνα με την Μπακογιαννη ο Αξαρλιαν " δολοφονηθηκε " απ τη 17 Νοεμβρη .

Ο Ιασωνας που σκοτωθηκε προχτες απ τον οδηγο της

ηταν απλα ενας "ατυχος νεος""



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Μαρτίου 

επειδη στα καναλια θα δειτε ΜΟΝΟ επεισοδια οπως εγινε και προχτες με την συγκεντρωση στην Ν Σμυρνη!!

αυτη ειναι η σημερινη συγκεντρωση στη θεσσαλονικη!!

οχι μονο φοιτητες...

και πολιτες!!και δασκαλοι!!και απο τα μπαλκονια να χειροκροτουν!!

το ποταμι δεν γυριζει πισω οτι και να κανουν!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, δεν θα παραδώσω “κοινότητα”»

Τάσος Παπαδόπουλος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση στο Ελληνικό για την αστυνομική βία

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 13:26

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή του Ελληνικού προκειμένου να διαδηλώσουν άλλη μία ημέρα με συνθήματα και πανό ενάντια στην αστυνομική βία, όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Αψηφώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, άτομα νέας ηλικίας βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν «Ως εδώ!». Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τον ξυλοδαρμό ενός νέου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από αστυνομικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάμεχ Σούκρι: Τα λόγια της Άγκυρας δεν αρκούν, πρέπει να επιβεβαιωθούν από πράξεις

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 21:25

Οι πράξεις της Τουρκίας πρέπει να δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, ώστε οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στο Κάιρο και την Άγκυρα, αλλά διευκρίνισε ότι ο διάλογος είναι περιορισμένος, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Σάμεχ Σούκρι προσέθεσε, σύμφωνα με το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), ότι τα κατευναστικά λόγια της Άγκυρας «δεν αρκούν» για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Τα λόγια δεν αρκούν, πρέπει να επιβεβαιωθούν από πράξεις», προσέθεσε.

«Εάν διαπιστώναμε μία πραγματική μεταβολή στην τουρκική (εξωτερική) πολιτική, αν συμβάδιζε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της περιοχής, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει το AFP.

«Δεν υπάρχει επικοινωνία εκτός του κανονικού διπλωματικού πλαισίου. Εάν οι πράξεις της Τουρκίας δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, τότε θα υπάρχουν οι βάσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο Σάμεχ Σούκρι.

Ανώτατοι τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επανελήφθησαν οι διπλωματικές επαφές με το Κάιρο και ότι η Άγκυρα επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επαφές «δεν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακριβώς κάτω από το υψηλότερο επίπεδο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Δέκα χρόνια ενός αιματηρού πολέμου των δυτικών αποικιοκρατών και μιας ανθρωπιστικής καταστροφής

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 18:34

Ο καταστροφικός πόλεμος των δυτικών αποικιοκρατών στη Συρία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, με την καταστολή της εξέγερσης των πληρωμένων ισλαμοφασιστών των δυτικών αποικιοκρατών που ξέσπασε στη χώρα, ως επακόλουθο της Αραβικής Άνοιξης της CIA. Ο πόλεμος αυτός των αποικιοκρατών, στον οποίο ενεπλάκησαν πολυάριθμες τοπικές και δυτικές αποικιοκρατικές οργανώσεις, αλλά και τζιχαντοφασιστικές ομάδες, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 388.000 ανθρώπους και ώθησε στην έξοδο εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθούν τα κυριότερα γεγονότα της σύρραξης:

Εξέγερση των ισλαμοφασιστών των δυτικών αποικιοκρατών και καταστολή

Στις 15 Μαρτίου 2011 ξεσπά μια εξέγερση πληρωμένων ισλαμοφασιστών των δυτικών αποικιοκρατών στη Συρία, μια χώρα δημοκρατική που κυβερνάται  εδώ και σαράντα χρόνια από την οικογένεια Άσαντ, οι οποίοι είχαν φέρει την ανεξαρτησία από τους Γάλλους αποικιοκράτες. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ διαδέχτηκε στην εξουσία τον πατέρα του, τον Χαφέζ, το 2000.

Οι εξεγέρσεις των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών  διαλύονται στη Δαμασκό. Όμως στη Ντεράα, η ισλαμοφασιστική εξέγερση  παίρνει διαστάσεις. Οι ισλαμοφασιστικές κινητοποιήσεις εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις και καταστέλλονται.

Τον Ιούλιο, ένας συνταγματάρχης στην υπηρεσία της CIA που διέφυγε στην Τουρκία ιδρύει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, με μέλη του γουρούνια ισλαμοφασίστες που πήραν τα όπλα και λιποτάκτες του στρατού. Οι ένοπλοι ισλαμοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών θα καταλάβουν σταδιακά σημαντικά προπύργια, όπως τομείς στη Χομς (κεντρική Συρία) και συνοικίες του Χαλεπιού (βόρεια).

Η αεροπορία, το πλεονέκτημα του Λαού της Συριακής Δημοκρατίας

Τον Μάρτιο του 2012 στη Χομς ο συριακός αραβικός στρατός ανακαταλαμβάνει τη συνοικία Μπάμπα Αμρ των ισλαμοφασιστών, αφού την πολιόρκησε για έναν μήνα. Είχαν προηγηθεί πολλές αιματηρές επιχειρήσεις, ιδίως στη Χάμα, μετά τις ισλαμοφασιστικές εξεγέρσεις.

Τον Ιούλιο, οι ισλαμοφασίστες των αποικιοκρατών εξαπολύουν τη μάχη της Δαμασκού. Η Δημοκρατία της Συρίας διατηρεί τον έλεγχο της πρωτεύουσας, όμως χάνει ορισμένες ζώνες στα προάστια.

Οι χαφιέδες από το Αποικιακό Παρατηρητήριο Αποικιοκρατικων Δικαιωμάτων στη Συρία που εδρεύει στη Βρετανία και άλλοι χαφιέδες της CIA καταγγέλλουν ότι η πολεμική αεροπορία της Συριακής Δημοκρατίας βομβαρδίζει με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά, και δεν τους αφήνει νε μεταφέρουν όπλα στους ισλαμοφασίστες τους. 

Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ και του Ιράν

Το σιιτικό, λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ παραδέχεται τον Απρίλιο του 2013 ότι στηρίζει τον Πρόεδρο Άσαντ και την Δημοκρατία στη Συρία, ο οποίος Πρόεδρος Άσαντ προέρχεται από τη μειονότητα των αλαουιτών, ενός παρακλαδιού του σιιτικού Ισλάμ. Η Χεζμπολάχ στέλνει χιλιάδες μαχητές στη Συρία ενώ και το Ιράν κινητοποιεί, στο πλευρό της Δημοκρατίας της Συρίας, ειδικές δυνάμεις και ξένους μαχητές.

Επιθέσεις με χημικά

Τον Αύγουστο του 2013, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε μια επίθεση με χημικά όπλα στις ζώνες των ισλαμοφασιστών κοντά στη Δαμασκό, τα οποία τα κατέχουν οι ίδιοι οι ισλαμοφασίστες, και έχουν εντολή να τα χρησιμοποιήσουν από  την Ουάσινγκτον. Η επίθεση αυτή τωβν ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών, αποδίδεται στη Συριακή Δημοκρατία από την Ουάσινγκτον, αλλά ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αν και είχε χαρακτηρίσει «κόκκινη γραμμή» τη χρήση χημικών, δεν θα εξαπολύσει  πλήγματα σε βάρος της Συρίας. Αντ’ αυτού, καταλήγει με τη Ρωσία σε μια συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Οι τζιχαντοφασίστες

Τον Ιούνιο του 2014 η συμμορία Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανακοινώνει ότι ίδρυσε ένα «χαλιφάτο» στα εδάφη που έθεσε υπό τον έλεγχό της στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ. Τον Σεπτέμβριο, ένας δυτικός αποικιοκρατικός  συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπολύει τα πρώτα πλήγματα εναντίον στόχων στη Συρία, λέγοντας ότι πολεμάει δήθεν τους τζιχαντοφασίστες του ισλαμοφασιστικού κράτους, που η ίδια η CIA είχε ιδρύσει.

Υποστηριζόμενη από αυτόν τον αποικιοκρατικό συνασπισμό, μια συμμαχία κουρδικών δυνάμεων τα αμερικάνικα και άλλα αποικιοκρατικά στρατεύματα θα πολεμήσει δήθεν τους τζιχαντοφασίστες επί του εδάφους και θα τους διώξει από την «πρωτεύουσά» τους, τη Ράκα. Τον Μάρτιο του 2019 θα καταλάβει και το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στη Συρία, την πόλη Μπαγούζ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν στο πλευρό του Προέδρου Άσαντ

Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ρωσία ξεκινά μια εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών, πολεμώντας τους ισλαμοφασίστες, και στηρίζοντας τις χερσαίες δυνάμεις της Συριακής Δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μέτωπα.

Η παρέμβαση της Ρωσίας ξαναφέρνει σε πλεονεκτική θέση τη Συριακή Δημοκρατία και οι ισλαμοφασίστες υφίστανται απώλειες. Η ουσιαστική παρέμβαση της Ρωσίας είναι ότι εμποδίζει τους αμερικάνους και τους άλλους αποικιοκράτες να βομβαρδίσουν και να εισβάλλουν στη Συρία. Γιατί η ανατροπή στο μέτωπο έχει συντελεστεί με την παρέμβαση των λιονταριών της Χεζμπολάχ, που οδήγησαν τους κανίβαλους ισλαμοφασίστες των αποικιοκρατών σε άτακτη φυγή.

Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και μια ανελέητη πολιορκία, η Δημοκρατία της Συρίας ανακαταλαμβάνει, στα τέλη του 2016, το Χαλέπι. Ακολουθεί η ανάκτηση της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, το 2018.

Αμερικανικά πλήγματα

Τον Απρίλιο του 2017 περισσότεροι από 80 άμαχοι σκοτώνονται στο Χαν Σεϊχούν (δυτική Συρία) σε μια επίθεση με αέριο σαρίν, η οποία είναι σχεδιασμένη από την CIA, αλλά αποδίδεται στη Συριακή Δημοκρατία. Σε αντίποινα, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατάζει αεροπορικά πλήγματα στην αεροπορική βάση Αλ Σαϊράτ, στο κέντρο της χώρας, αφού προειδοποιεί 2 μέρες πριν για να εκκενωθεί, και έτσι δεν υπάρχει ούτε ένα θύμα.

Έναν χρόνο αργότερα, οι συγχονοι ναζιστές αποικιοκράτες από ΗΠΑ,  Γαλλία και  Βρετανία εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών θέσεων της Συριακής Δημοκρατίας.

Νέα επιχείρηση της Τουρκίας

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 η Τουρκία -η οποία από το 2016 είχε οργανώσει δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία- επωφελείται από την αποχώρηση των ΗΠΑ που εγκατέλειψαν τους Κούρδους λακέδες τους και, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και σε συνεργασία με ισλαμοφασίστες μαχητές στη Συρία, που έχουν μαζευτεί από όλο τον κόσμο, εξαπολύει επίθεση εναντίον της Συριακής Δημοκρατίας με προσχημα ότι δεν ελέγχει τους Κούρδους λακέδες των αμερικάνων.

Με την επιχείρηση αυτή, η Άγκυρα καταλαμβάνει μια ζώνη μήκους 120 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος, ουσιαστικά δηλαδή τη Βόρεια Συριά.

Ιντλίμπ - το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών

Τον Δεκέμβριο του 2019 η Συριακή Δημοκρατία, με τη αεροπορική στήριξη της Ρωσίας, εξαπολύει νέα επίθεση για να ανακαταλάβει το Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών.

Με την εκεχειρία που κηρύσσεται τον Μάρτιο του 2020, κατόπιν της ρωσοτουρκικής συμφωνίας, σταματά η επίθεση απελευθέρωσης των συριακών εδαφών από την Συριακή Δημοκρατία.

Αποικιοκρατική ναζιστική ετυμηγορία

Στις 24 Φεβρουαρίου 2021 αποικιοκρατικό ναζιστικό γερμανικό δικαστήριο καταδικάζει σε φυλάκιση 4,5 ετών ένα πρώην μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας, με την κατηγορία της «συνέργειας σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», όπως λένε πάντα οι σιχαμένοι αποικιοκράτες για τους πολεμους τους, ότι τους κάνουν για το «καλό της ανθρωπότητας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα - 14 Μαρτίου 1998: Οι 340,75 δραχμές γίνονται 1 ευρώ από τον, τον Σημίτη

Στις 14 Μαρτίου 1998 ο  αληταράς η μαϊμού ο χαφιές των Γερμανών, Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την υποτίμηση της δραχμής κατά 14%, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης ισοτιμιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πώς οι 340,75 δραχμές έγιναν 1 ευρώ

Ο Κώστας Σημίτης είχε θέσει ως στόχο τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ το αργότερο το 2001 – δύο χρόνια μετά τις υπόλοιπες χώρες, αλλά πριν εισαχθεί το ευρώ στη φυσική του μορφή. Για να το πετύχει υπήρξαν μαραθώνιες διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο για την κατάλληλη ισοτιμία.

Στις 14 Μαρτίου του 1998, ημέρα Σάββατο, ο άλλος γνωστός αληταράς και γερμανοχαφιές Θόδωρος Πάγκαλος μετέβη στο Εδιμβούργο για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση ήταν η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων 11 υποψηφίων νέων μελών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Πριν μπει στη συνεδρίαση, οι ερωτήσεις των Ελλήνων ανταποκριτών αφορούσαν το πώς η Αθήνα θα αντιστεκόταν στις πιέσεις να συνδεθεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου με την πρόοδο στην επίλυση του Κυπριακού. Μετά την κατάληξή της, ο κ. Πάγκαλος εξεπλάγη από σειρά ερωτήσεων για ένα θέμα για το οποίο δεν γνώριζε τίποτα: είχε διαρρεύσει από τις Βρυξέλλες η είδηση της υποτίμησης της δραχμής και της εισαγωγής της στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 17:22

Εκτοξεύοντας νερό υπό πίεση και κάνοντας χρήση των κλομπ τους, αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σήμερα στο κέντρο της Χάγης, μία ημέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, για να διαμαρτυρηθεί για τα περιοριστικά μέτρα.

Οι αρχές προχώρησαν στη διάλυση της συγκέντρωσης, αφού οι διαδηλωτές παραβίασαν τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων και αγνόησαν την προειδοποίηση της αστυνομίας να φύγουν από την περιοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: Δύο συλλήψεις στο περιθώριο διαδήλωσης κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 12:20

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στο περιθώριο διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη της Δανίας κατά των περιορισμών που επιβάλλονται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ένας άνθρωπος συνελήφθη επειδή έριξε δύο πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας και ένας ακόμη για βίαιη συμπεριφορά, διευκρίνισε η ίδια αστυνομία στο AFP.

Η διαδήλωση που οργανώθηκε από την ομάδα «Men in Black Denmark», η οποία πραγματοποιεί διαδηλώσεις από το τέλος του 2020 κατά «του εξαναγκασμού» και «της δικτατορίας» των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη Δανία λόγων της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξήχθη χωρίς σοβαρά επεισόδια, όμως κάποιες στιγμές η ατμόσφαιρα «ήταν τεταμένη», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας καπνογόνα και πυρσούς στο κέντρο της Κοπεγχάγης φωνάζοντας «Ελευθερία για τη Δανία» ή «Μέτε, ciao», αναφερόμενοι στη Δανή πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν. Επίσης έριξαν πυροτεχνήματα και φυλλάδια.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την καταδίκη μιας 30χρονης γυναίκας σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή υποκίνησε σε βία στη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των περιορισμών που διοργανώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στη δανική πρωτεύουσα και πάλι από την ομάδα «Men in Black».

Αν και η Δανία ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου την άρση κάποιων από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της covid-19, πολλά μέτρα παρατάθηκαν ως τις 5 Απριλίου, ανάμεσά τους η αναστολή της λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων, των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και των αθλητικών κέντρων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κεντάκι: Εκατοντάδες μαύροι διαδηλωτές στην επέτειο ενός χρόνου από τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 05:36

Εκατοντάδες μαύροι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία χθες στο Λούισβιλ του Κεντάκι, στην επέτειο ενός έτους από τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς, σε ένα από τα περιστατικά που πυροδότησαν πέρσι ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Η Τέιλορ, μια 26χρονη Αφροαμερικανίδα νοσηλεύτρια, έπεσε νεκρή στις 13 Μαρτίου 2020 από πυρά της αστυνομίας μέσα στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ, σε μια αστυνομική επιχείρηση φιάσκο.

Τον Σεπτέμβριο ένα σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή στο διαμέρισμα της Τέιλορ, δεν θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Εναντίον ενός αστυνομικού, του Μπρετ Χάνκινσον, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, διότι οι σφαίρες από το όπλο του πέρασαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Εναντίον των άλλων δύο αστυνομικών, του Τζόναθαν Μάτινγκλι και του Μάιλς Κόσγκροουβ, που πυροβόλησαν εναντίον της Τέιλορ, δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Και οι τρεις αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από την αστυνομία.

Ο θάνατος της 26χρονης μαζί με εκείνον του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του όταν λευκός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου, πυροδότησαν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομίας βαρβαρότητας σε όλες τις ΗΠΑ πέρσι το καλοκαίρι.

Στη χθεσινή διαδήλωση στο Λούισβιλ, ομιλητές ζήτησαν δικαιοσύνη για την Τέιλορ και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για τη δύναμή μας να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά μας, για την κόρη μου», δήλωσε η Σαντίκα Ρέινολντς, πρόεδρος της οργάνωσης Urban League στην πόλη.

Ο σύντροφος της Τέιλορ, Κένεθ Γουόκερ μίλησε επίσης σύντομα στο πλήθος.

«Απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον μου, αλλά δεν τελειώνουμε εδώ», είπε, αναφερόμενος στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του και αργότερα αποσύρθηκαν για πυροβολισμό ενάντια σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του συμβάντος. «Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Συνεχίστε».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές βάδισαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» και «καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη», κρατώντας πλακάτ με το πρόσωπο της Τέιλορ.

Ο δήμαρχος του Λούισβιλ, Κρεγκ Φίσερ δήλωσε ότι η πόλη του έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε πολιτικές και τις προτεραιότητες, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υπάρχει «πολλή δουλειά μπροστά».

Ο Γουόκερ κατέθεσε την Παρασκευή μια αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον του αστυνομικού τμήματος, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του. Στην αγωγή ο Γουόκερ υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί παραβίασαν τα πολιτικά του δικαιώματα πραγματοποιώντας παράνομη έρευνα και χρησιμοποιώντας υπέρμετρη βία.

Το Σεπτέμβριο οι Αρχές του Λούισβιλ συμφώνησαν να καταβάλουν 12 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια της Τείλορ, σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό της αγωγής που είχαν ασκήσει οι συγγενείς της νεαρής Αφροαμερικανίδας για τον φόνο της.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων στην Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη, για την επέτειο θανάτου της Τέιλορ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε με ανάρτηση στο twitter ότι παραμένει δεσμευμένος να υπογράψει ένα νομοσχέδιο αστυνομικής μεταρρύθμισης.

«Ο θάνατος της Μπριόνα Τέιλορ ήταν μια τραγωδία, ένα πλήγμα στην οικογένειά της, την κοινότητά της και την Αμερική. Ενώ συνεχίζουμε να τη θρηνούμε, πρέπει να προχωρήσουμε για να περάσουμε στο Κογκρέσο ουσιαστική μεταρρύθμιση της αστυνομίας», έγραψε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο: Επικρίσεις κατά της αστυνομίας για τη βίαιη επέμβασή της σε αγρυπνία στη μνήμη 33χρονης

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 02:00

Η αστυνομία του Λονδίνου δέχθηκε έντονη κριτική χθες, με πολιτικούς αξιωματούχους να ζητούν έρευνα, μετά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων να διαλύσουν ένα πλήθος, κυρίως γυναικών, που συγκεντρώθηκε το Σάββατο το βράδυ στη μνήμη μιας 33χρονης γυναίκας, που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας, λίγες ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος ενός αστυνομικού που κατηγορείται για το έγκλημα.

Η δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, που εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαρτίου στο Κλάπαμ Κόμμον, στο νότιο Λονδίνο, ενώ επέστρεφε περπατώντας στο σπίτι της στο Μπρίξτον έχει προκαλέσει οργή και φόβο στις γυναίκες για την ασφάλειά τους, αλλά και αγανάκτηση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.

Νωρίς το Σάββατο ένα αυτοσχέδιο μνημείο από λουλούδια και κεριά στήθηκε γύρω στο Κλάπαμ Κόμμον στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, κοντά στο σημείο που η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που απέτισαν φόρο τιμής στην νεαρή γυναίκα. Ένας αξιωματούχος του παλατιού είπε ότι η Κέιτ «θυμήθηκε πώς ήταν, πριν παντρευτεί, να περπατάς τη νύχτα στους δρόμους του Λονδίνου».

Αργά χθες βράδυ περίπου χίλιοι άνθρωποι - κυρίως γυναίκες - συγκεντρώθηκαν στο σημείο στην μνήμη της Έβεραρντ και για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας που νοιώθουν όταν είναι έξω μόνες τους. Κάποιες φώναζαν «ντροπή σας» στους αστυνομικούς που ήταν παρόντες.

Το κίνημα «Ανακτήστε αυτούς τους δρόμους» ήθελε να οργανώσει μια αγρυπνία, αλλά η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να συγκεντρωθούν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποιώντας για επιβολή προστίμων. Η Κρεσίντα Ντικ, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου, δήλωσε ότι οποιαδήποτε διοργάνωση αγρυπνίας «θα είναι παράνομη και μη ασφαλής».

Καθώς εντάσεις άρχισαν να κλιμακώνονται το βράδυ, αστυνομικοί εμφανίστηκαν σε βίντεο να σέρνουν για να απομακρύνουν πολλές γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στο Κλάπαμ Κόμμον.

Η αστυνομία δεν ανέφερε άμεσα πόσα άτομα συνελήφθησαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν - ο οποίος είναι αρμόδιος για την αστυνόμευση στην πόλη - έκανε λόγο για «απαράδεκτες» εικόνες ότι η αντίδραση των αστυνομικών «ήταν σε κάποιες περιπτώσεις ούτε κατάλληλη, ούτε ανάλογη» και πρόσθεσε ότι ζήτησε επείγουσες εξηγήσεις από την Ντικ.

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τις σκηνές «πολύ ανησυχητκές» και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε ότι επιθυμεί κι εκείνη απαντήσεις από την αστυνομία για τις «ενοχλητικές» εικόνες.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι αυτός και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς θα άναβαν ένα κερί στη μνήμη της Έβεραρντ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι οι δρόμοι είναι ασφαλείς και ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια δεν βρίσκονται αντιμέτωπες με παρενόχληση ή κακοποίηση», είπε.

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου το Σάββατο το πρωί, ο 48χρονος αστυνομικός Γουέιν Κούζινς, φορώντας γκρι φόρμα, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο δικηγόρος του Κούζινς δεν υπέβαλε ένσταση στις κατηγορίες για απαγωγή και ανθρωποκτονία προτού τη δικαστική ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη. Ο Κούζινς θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της Έβεραρντ την Τετάρτη σε μια δασική έκταση περίπου 50 μίλια νοτιοανατολικά του Λονδίνου.

Ο Κούζινς εντάχθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία το 2018 και υπηρετούσε ως φύλακας ξένων πρεσβειών πριν τη σύλληψή του.

Η επιτροπή ελέγχου της βρετανικής αστυνομίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Σε προσωρινή αναστολή ο διευθυντής της Bild έπειτα από καταγγελίες γυναικών

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 00:29

Ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Bild Τζούλιαν Ράιχελτ, αντικείμενο εσωτερικής έρευνας έπειτα από καταγγελίες πολλών γυναικών, ζήτησε την προσωρινή αναστολή των διευθυντικών του καθηκόντων, ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος Axel Springer.

«Για να επιτρέψει να δοθούν εξηγήσεις και για να μην επιβαρύνει την εργασία της σύνταξης, ζήτησε από το συμβούλιο διοίκησης να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του μέχρι να διαλευκανθούν οι καταγγελίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Ο διευθυντής της Bild έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες για ηθική παρενόχληση, εκφοβισμό και κατάχρηση διευθυντικής θέσης.

Ο όμιλος Axel Springer αποφάσισε την πραγματοποίηση έρευνας, από δικηγορική εταιρεία, για «πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης» προς τις αξίες και τους κανόνες της εφημερίδας από τον διευθυντή, ηλικίας 40 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Der Spiegel, o Τζούλιαν Ράιχελτ προήγαγε εκπαιδευόμενες με τις οποίες είχε σχέση, πριν τις παραγκωνίσει έως και απολύσει. Εργαζόμενες είχαν ειδοποιήσει εδώ και μήνες την διεύθυνση, η οποία καθυστέρησε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες κατά του πανίσχυρου διευθυντή του γερμανικού ταμπλόιντ.

Ο Τζούλιαν Ράιχελτ «απορρίπτει τις κατηγορίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Με κυκλοφορία 2 εκατομμυρίων φύλλων, η Bild, η οποία ιδρύθηκε το 1952, πόνταρε στην ελαφριά θεματολογία, τα σπορ και τα κοσμικά θέματα για να γίνει η πρώτη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Για «τρομοκρατία» κατηγορείται η τέως πραξικοπηματίας Ζανίν Άνιες

 Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 01:46

Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας διέταξαν την Παρασκευή τη σύλληψη της πραξικοπηματία Ζανίν Άνιες και πολλών υπουργών της χούντας με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας».

Τα εντάλματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το  πραξικόπημα σε βάρος του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Ένα αντίγραφο του εντάλματος που εξέδωσε ο εισαγγελέας Αλσίδες Μεχιγιόνες αναρτήθηκε στο Twitter από την ίδια την πρώην πορνοσταρ και μετεπειτα βουλευτή της δεξιάς Άνιες, με το σχόλιο: «Η πολιτική δίωξη ξεκίνησε».

Ο εισαγγελέας Μεχιγιόνες δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε εικόνες από τη σύλληψη, νωρίτερα την Παρασκευή, του πρώην υπουργού Ενέργειας της Χούντας Ροντρίγκο Γκουσμάν, στην πόλη Τρινιδάδ.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε μετά τη μήνυση που κατέθεσε τον Δεκέμβριο η Λίδια Πατί, μια πρώην βουλευτής του κόμματος του Έβο Μοράλες (2006-19), κατηγορώντας την διορισμένη επικεφαλής της χούντας ότι ανέτρεψε, τον Νοέμβριο του 2019, τον σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας. Η Πατί κατηγορεί την Άνιες, πολλούς πρώην υπουργούς της χούντας, στρατιωτικούς και αστυνομικούς της χούντας για «στάση», «τρομοκρατία» και «συνωμοσία».

«Το MAS (σ.σ. Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό, το κόμμα του Μοράλες) αποφάσισε να επιστρέψει στις συνήθειες της δικτατορίας. Είναι κρίμα, επειδή η Βολιβία δεν χρειάζεται δικτάτορες, χρειάζεται ελευθερία και λύσεις», ανέφερε η πρωην πορνοσταρ και δικτατορισα Άνιες.

Τα εντάλματα, εκτός από τον Γκουσμάν, αφορούν επίσης πολλούς άλλους υπουργούς της προηγούμενης, χουντικής «κυβέρνησης» (Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020), όπως τους Αρτούρο Μουρίγο (Εσωτερικών), Λουίς Φερνάντο Λόπες (Άμυνας), Γιέρκο Νούνιες (Προεδρίας) και Άλβαρο Κοΐμπρα (Δικαιοσύνης).

Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του ισχυρού άνδρα της Σάντα Κρους, του Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις βίαιες ταραχές  που οδήγησαν στο κανονισμένο πραξικόπημα από τους αμερικάνους εναντίον του Μοράλες και στηνν εκδίωξη του από την προεδρία, τον Νοέμβριο του 2019. Ο Καμάτσο εξελέγη κυβερνήτης την Κυριακή και σε βάρος του δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019, στις οποίες ο Μοράλες διεκδικούσε μια τέταρτη θητεία, στις οποίες βγήκε νικητής με 60%, η δεξιά αντιπολίτευση με εντολες της CIA κατήγγειλε ως συνήθως «νοθεία». Ακολούθησε έκρηξη βίας από τους φασίστες και τους ακροδεξιούς σε όλη τη χώρα. Στις ταραχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι από την αστυνομία και τα παρακρατικά τάγματα των φασιστών.

Με φόντο τις συνεχείς βίαιες ταραχές, η αστυνομία αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της δημοκρατικής κυβέρνησης και ο στρατός τον οποίο έχουν εκπαιδεύσει οι αμερικάνοι έκανε πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία στο Βολιβιάνικο Λαό και στον Πρόεδρο Μοράλες ο οποίος  τον Νοέμβριο κατόρθωσε γλίτωσε τη ζωή του και αυτοεξορίστηκε, αρχικά στο Μεξικό και κατόπιν στην Αργεντινή που του πρόσφεραν άσυλο μη αναγνωρίζοντας το πραξικόπημα. Επέστρεψε στη Βολιβία μετά τη νίκη του Λούις Άκρε, στενού συμμάχου του, στις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2020.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά την αποκάλυψη! Κατάσκοπος της Τουρκίας η σύντροφος του διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα...

Εδώ έχουμε πρωθυπουργό υπάλληλο του Χριστοφοράκου κι ο προηγούμενος του ινστιτούτου Levy κι καθημερινός θαμώνας του αμερικανού πρέσβη... ο σύμβουλος του Τσίπρα, μαλάκας θα ήταν και θα το έπαιζε αριστερός;

Για να μην αναρωτηθούμε για το ζαβό και την πρώτη σύζυγό του...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ καταγγελία του γνωστού παιδοβιαστή μασόνου σαδιστή δεξιού Δοξιάδη: Κατάσκοπος της Τουρκίας η σύντροφος του διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα...

Μια συγκλονιστική καταγγελία κάνει ο γνωστός παιδοβιαστής μασόνος σαδιστής κολητός του Λιγνάδη δεξιός συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία, υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας όσο καιρό ήταν πρωθυπουργός είχε ως διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου στο Μαξίμου έναν διπλωμάτη που συζούσε με μια Τουρκάλα κατάσκοπο!

Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, που παραμένει και σήμερα στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν γνωστό ότι είχε δεσμό και συζούσε με τη Φεϊζά Μπαρουτσού, νο3 στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έρχεται τώρα να καταγγείλει ο Απόστολος Δοξιάδης είναι ότι η συγκεκριμένη διπλωμάτης λειτουργούσε ως κατάσκοπος της Τουρκίας.

Αναλυτικά η καταγγελία του Δοξιάδη:

Όταν άρχισε η υπόθεση των Οκτώ, πληροφορήθηκα κατάπληκτος ότι ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ονόματι Βαγγέλης Καλπαδάκης, συζούσε με ανώτατο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας, την σύντροφό του Feyza Barutçu.

Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το άκουσα, μου φαινόταν εξωφρενικό, μέχρι που το επιβεβαίωσα. Και το γεγονός δεν προκάλεσε απορία φυσικά μόνο σε εμένα αλλά σε κάθε στοιχειωδώς λογικό άνθρωπο που το άκουγε. Όταν μάλιστα το ανέφερα στον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, στο Παρίσι, όπου είχα ταξιδέψει για την υπόθεση των Οκτώ, ο θρύλος του Μάη του 68 μου είπε: «Ε λοιπόν, πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω για την ύπαρξη ενός επίσημου κατασκόπου». Και πράγματι, τι άλλο ήταν παρά αυτό η κυρία Barutçu, η οποία μάλιστα στάλθηκε στην πρεσβεία στην Αθήνα μόλις ο καλός της ανέλαβε το ανώτατο αξίωμά του! Σύμπτωση; Και φυσικά άρχισαν να συζούν. Σκεφτείτε για παράδειγμα, τον σύμβουλο επί των εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικάνου Προέδρου επί Ψυχρού Πολέμου, να συζεί με την υπεύθυνη μυστικών υποθέσεων της Σοβιετικής Πρεσβείας. Σύμπτωση και αυτό, θα μου πείτε.

Σε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, δύο έλληνες βουλευτές, προς μεγάλη τους τιμή, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόλμησαν και έφεραν το θέμα στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις. Αλλά σε μια ακατανόητη για μένα εξέλιξη, το όλο ζήτημα πνίγηκε και από από τον αντιπολιτευόμενο τύπο–ήταν μακριά τα πλοκάμια της ΕΥΠ και της ΜΙΤ, βλέπετε, και μεγάλη η συλλογική μας τύφλα και ηλιθιότητα–ενώ οι βουλευτές του Σύριζα και ο συριζαϊκός τύπος κατήγγειλαν τους δύο βουλευτές για την «σεξιστική επίθεση» τους στην καημένη την κυρία Barutçu! Κατηγορούνταν δηλαδή ότι άσκησαν κριτική στην Barutçu, επειδή ήταν γυναίκα (!) και στον Καλπαδάκη επειδή του αμφισβητούσαν το δικαίωμα στον έρωτα! Μα να ερωτευθούν όποιον και όποιαν θέλουν, οι άνθρωποι. Kαι να είναι και διπλωμάτες γιατί όχι, εκείνος στην πρεσβεία μας στη Σουηδία, και εκείνη στην Τουρκική στον Παναμά. Αλλά εκείνος Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και εκείνη ανώτατο στέλεχος της τούρκικης πρεσβείας στην Αθήνα, ε δεν πάει! Σε τέτοιες θέσεις, τέτοια σχέση και συμβίωση είναι σκάνδαλο πολιτικό πρωτοφανές, που σε μια πολιτισμένη χώρα θα έριχνε την κυβέρνηση. Και όποιου χρειάζεται να του εξηγηθεί το γιατί είναι απλώς ηλίθιος.

Η Feyza Βarutçu δεν είχε εκδηλωθεί ως ερντογανική μέχρι το φερόμενο ως πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. Η ίδια μάλιστα θεωρείτο από τους συναδέλφους της «δημοκρατικών πεποιθήσεων» αν και προερχόμενη από ακροδεξιά στρατιωτική οικογένεια. Αλλά μετά έκανε τις επιλογές της και τάχθηκε σαφώς με τη νέα κατάσταση, και μάλιστα με φανατισμό που της έδωσε μια πολύ ευαίσθητη θέση. Τα καθήκοντά της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την «ευθύνη των προσφυγικών ροών» (προς την Ελλάδα, προφανώς) που στην πράξη σήμαινε τον συντονισμό του ανηλεούς κυνηγητό το αντικαθεστωτικών τούρκων, και τις παράνομες επαναπροωθήσεις όσων φουκαράδων επιχειρούσαν να αποδράσουν προς την Ελλάδα, σε συνεργασία με στελέχη του ελληνικού κράτους, πράκτορες, ανώτατη αξιωματικό της Αστυνομίας και μερικούς ακόμα. Υφιστάμενος της σε αυτό ήταν και ο Baris Kalkavan, ο οποίος ως πρόξενος στη Ρόδο είχε αναλάβει τη δίοδο προς τα νησιά. Οι δυο τους—με ποιες άραγε άκρες με το ελληνικό δημόσιο;—ήταν σε συνεχή επαφή με την αστυνομία, τη διαβόητη αντιστράτηγο και το λιμενικό μας, για να συντονίζουν τη σύλληψη και την επαναπροώθηση αντικαθεστωτικών φυγάδων. Και όλα αυτά ενώ ο έρωτας και η συμβίωση με τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού συνεχιζόταν.

Αυτά έχουν πια επιβεβαιωθεί από τότε συνεργάτες της στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, που προτίμησαν να αποδράσουν στη Δύση και την ελευθερία. Υπάρχουν πολλές σχετικές πηγές, στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Θα αναφέρω εδώ μία, άκρως ενδεικτική, τη μαρτυρία του Ναυτικού Ακολούθου στην Τουρκική Πρεσβεία, πλοιάρχου Halit Tunc, που απέδρασε στη Δύση λίγο μετά το ψευδο-πραξικόπημα

Σε άρθρο του αναφέρει:

Λίγο καιρό αφότου έφυγα από την Αθήνα για την Ευρώπη, μου τηλεφώνησε η σπιτονοικοκυρά μου για να μου πει ότι κάποια κυρία Feyza Barutçu, που δήλωσε στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας ήρθε στην πολυκατοικία μας και ζήτησε πιεστικά να της ανοίξει το διαμέρισμά μου για να το ψάξει. Όταν η σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε, η Barutçu υπήρξε άκρως φορτική και απειλητική, λέγοντας ότι ήμουν τρομοκράτης, και η σπιτονοικοκυρά είχε υποχρέωση να της ανοίξει. Εκείνη δεν ενέδωσε. Την επομένη η Barutçu επανήλθε, με τον υφιστάμενό της Altay Ceylanoglu, και φορτικά πίεζαν και οι δύο τη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα, πάλι επικαλούμενοι την τρομοκρατία. Η καλή σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε πεισματικά, λέγοντας ότι δεν θα ανοίξει αν δεν υπάρξει ένταλμα έρευνας από την Ελληνική Εισαγγελία.»

Αυτά η δημοκρατική κυρία Barutçu. Και αυτά επί της δημοκρατικής κυβέρνησης του Σύριζα.

Παρεμπιπτόντως, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης παραμένει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σχολιο.- Αυτό έχει ακουστεί για πρώτη φορά πριν 4-5 χρόνια. Μιλάει κι ο Δοξιάδης, που συμμετέχει σε κυβέρνηση η οποία προετοιμάζει πυρετωδώς τις Πρέσπες του Αιγαίου, έχοντας εγκαταλείψει την Κύπρο στα νύχια Αγγλοαμερικανων και Τούρκων. Το δούλεμα πάει σύννεφο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30...

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ΚΥΠΡΟΣ 13 Μαρτίου 1957

Γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Μιλτιάδη. Στην οικογένεια του Ευαγόρα ανήκει – δεύτερος ξάδερφος – και ο Στέλιος Μαυρομμάτης.

Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα. Την 1η Απριλίου 1953, ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός.

Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές.

Παραμονή της στέψης, οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση με αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Ευαγόρας αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και σκίζει την αγγλική σημαία: το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων.

Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί, γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσας να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές παρέσυραν ό,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας.

Σε ηλικία 17 χρόνων, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση από τις γνωστές που οργάνωνε η ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) ως αντιπερισπασμό. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές.

Ο Ευαγόρας συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Ο Ευαγόρας δεν παραδέχτηκε την κατηγορία και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Ήταν η αρχή του τέλους. Μια μέρα πριν τη δίκη, μπαίνει κρυφά στο σχολείο και αφήνει στην έδρα ένα σημείωμα:

Παλιοί συμμαθηταί, Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 μαζί με άλλους 2 συναγωνιστές του μετέφεραν όπλα και τρόφιμα από την Λυσό. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική περίπολο. Οι 2 συναγωνιστές του Ευαγόρα κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο ίδιος συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα οπλοπολυβόλο Μπρεν γρασαρισμένο. Ήταν συνεπώς ανέτοιμο για να χρησιμοποιηθεί. Επίσης κουβαλούσε 3 γεμιστήρες γεμάτες.

Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμού και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία και η δίκη ορίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου.

Στη δίκη του ο Παλληκαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις τους παραδέχθηκε την ενοχή του:

Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.

Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη, οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτινγκ, με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή.

Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου. Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν να ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση.

Ο Χάρτινγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.

Ο Ευαγόρας στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:

Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί….

Ο φλογερός αγωνιστής, ο αγνός νέος, ο σπουδαίος ποιητής, ο ζων για ανώτερα ιδανικά, και ελεύθερος στην ψυχή και στο σώμα, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, παραμένει ΖΩΝΤΑΝΟΣ ….

Κυματίζει την εσωτερική μας σημαία και δείχνει το δρόμο του αγώνα, ως φωτεινός οδοδείχτης σ' ένα κόσμο διαφθοράς και υποκρισίας ....

Σχολιο.- Αθάνατοι όλοι οι αγωνιστές του Έπους 55-59!Ήταν πραγματικοί επαναστάτες που τα έβαλαν με μια Αυτοκρατορία, όχι κότες σαν τους αντιφα, αντιεθνικιστές μόνο για την Ελλάδα, στην ουσία ανθέλληνες.

Σχολιο.- Για τους αντιφα και ο Τσάβες εθνικοσοσιαλιστη το λένε και Θωμάς σανκαρα το ίδιο εγώ προσωπικά δεν μαρεσουν οι ταμπέλες η ΕΟΚΑ έκανε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια σε Τούρκους και Βρετανούς το ξανάλεω ASALA-EOKA-IRA ηρωες

Σχολιο.- Στα μάτια του Παληκαριδη να δουμε βαθιά όλοι οι Έλληνες, το δικο μας ιδανικο, αυτό που είχαμε πάντα σαν μοναδικος λαός, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Μάρτη πως θα κλείσετε στα σπίτια το λαό, όταν πουλήσατε τη Μακεδονία, πουλάτε Αιγαίο & Κύπρο...

Σχολιο.- Όσοι θα είστε 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα, να προσέξετε πολύ τους πραίτορες. Βρίσκονται σε πανικό κι είναι αδίστακτοι. Σιγά το νέο θα μου πείτε.

Μόνο που η κατάσταση με δάυτους έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο πραίτορας-οδηγός της Ντόρας τράκαρε με δικυκλιστή έξω από την Βουλή. Η ευθύνη είναι 100% του πραίτορα. Οι συνάδελφοι του της φρουράς του Κυνοβουλίου, που λέει κι ο Δημητρίου, τον φυγάδευσαν στα ενδότερα, για να μην περάσει αυτόφωρο. Το παιδί είναι κλινικά νεκρό.