Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Δευτερα 15 Μαρτιου 2021


Τη νύχτα της 15ης προς 16η Μαρτίου 1944 περίπου 2.000 ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες επιτέθηκαν στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας.

Το Μπλόκο υπήρξε απάντηση της γερμανόδουλης κυβέρνησης Ράλλη στο ισχυρό αντιστασιακό κίνημα των εργατών στα ορυχεία λιγνίτη, και πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή Γερμανών!

Πιάστηκαν περίπου 320 εργάτες, από τους οποίους οι 22 εκτελέστηκαν το πρωί στο ρέμα του Ποδονίφτη. Ανάμεσά τους και ένας Ιταλός αντιφασίστας. Οι υπόλοιποι στάλθηκαν στα γερμανικά κάτεργα.

Η Καλογρέζα στάθηκε κάστρο του αντιφασιστικού αγώνα και πήρε επάξια τη θέση της πλάι στην Κοκκινιά, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Καισαριανή, τον Βύρωνα και όλες τις άλλες προλεταριακές προσφυγογειτονιές,

Σχολιο.- Είχαν αποπειραθεί να κάνουν μπλόκο και στην Κοκκινιά πριν λίγες μέρες αλλά αποκρούστηκαν από τον ΕΛΑΣ στην περίφημη μάχη. Για να επιστρέψουν στις 17 Αυγούστου.

Σχολιο.- Ραληδες Ταγματαλήτες...Μπουρανταδες Γερμανοί...!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι υπάρχει στην Myanmar που οι ΗΠΑ πρέπει να διαμαρτύρονται τόσο πολύ; ΚΙΝΑ, αγαπητοί μου. Η ΚΙΝΑ. Οι αγωγοί BRI που μεταφέρουν στην Κίνα πετρέλαιο και αέριο από το λιμάνι της Μιανμαρ και διασχίζοντας στη μέση την Μιανμάρ φτάνει στα σύνορα με την Κίνα. Το BRI που δεν είναι τυρί, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία και ένα για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Οι ΗΠΑ είναι απελπισμένες να το σταματήσουν. Κόβει τα άσχημα κεφάλαια και τη σατανική ηγεμονία τους. Πρόκειται για φίλους ανθρώπους, όχι να τους διαιρέσουν. Θα τους δώσει οφέλη, όχι εκμετάλλευση. Είναι εμπόριο με την ισότητα των εθνών. Με άλλα λόγια, δεν είναι ο ιμπεριαλισμός.

Σχολιο.- Ειρωνικό το γεγονός ότι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ κατέβαλαν προσπάθειες για να μείνει ανοιχτός ο "Δρόμος της Βιρμανίας" ώστε να μπορεί να ανεφοδιάζονται οι εθνικιστές Κινέζοι ενάντια στους Ιάπωνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Bολιβία: Προφυλακίστηκε η πραξικοπηματίας «πρόεδρος» Τζανίν Ανιές

Δικαστική έρευνα για τρομοκρατία, προδοσία και συνωμοσία, διεξάγεται κατά της Ανιές και των συνεργατών της που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος στη Βολιβία το 2019. Η Βολιβιάνα δικαστής, Ρεγκίνα Σάντα Κρους, επέβαλε τεσσάρων μηνών προληπτικής κράτησης στην πρώην de facto πρόεδρο της χώρας, Τζανίν Ανιές, καθώς και στους de facto πρώην υπουργούς Βίβαρο Κοίμπα και Ροντρίγο Γκουζμάν. 

Παρόλο που η Εισαγγελία της χώρας είχε ζητήσει την επιβολή έξι μηνών προφυλάκισης για την διεξαγωγή της έρευνας, η δικαστής Σάντα Κρους, θεώρησε αυτό τον χρόνο προληπτικής κράτησης ως υπερβολικό.

Η Ανιές και οι συνεργάτες του που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος το 2019 εναντίον του τότε βολιβιανού προέδρου, Έβο Μοράλες, ερευνώνται για τρομοκρατία, προδοσία και συνωμοσία.

Το μέτρο (της προφυλάκισης) ελήφθη επειδή η δικαστής Σάντα Κρους θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ανιές να διαφύγει από τη Βολιβιανή δικαιοσύνη λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του, προσπάθησε να φύγει κρυμμένη σε ένα κουτί.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης που διήρκεσε περισσότερες από 10 ώρες, τόσο η Ανιές, όσο και οι πρώην υπουργοί του Κοίμπα και Γκουζμάν παρέμειναν σε ένα γραφείο της «Ειδικής Μονάδας Καταπολέμησης του Εγκλήματος».

Το περασμένο Σάββατο, ο Υπουργός της Κυβέρνησης, Κάρλος ντελ Καστίγιο, επιβεβαίωσε την κράτηση της πρώην de facto προέδρου, δηλώνοντας: "Ενημερώνω τον λαό της Βολιβίας ότι η κυρία Τζανίν Ανιές έχει ήδη συλληφθεί και βρίσκεται επί του παρόντος στα χέρια της αστυνομίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλες διαδηλώσεις στις γειτονιές για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες

Μετά τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Κυριακή, το σύνθημα « πονάω » σε συνδυασμό με ένα υπόκωφο « ως εδώ » απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έδωσαν στίγμα και παλμό σε κινητοποιήσεις από την Κεφαλλονιά μέχρι το Ηράκλειο και από τη Δράμα μέχρι τη Σάμο και στους περισσότερους δήμους της Αττικής. Δημοτικά σχήματα, κινήσεις πόλεων, εργατικές λέσχες, κοινωνικοί χώροι, οργανώσεις της αριστεράς και κυρίως κάτοικοι των γειτονιών των περιοχών ένωσαν τις φωνές τους διαδηλώνοντας μαζικά.

Οι εικόνες του Σαββατοκύριακου και των προηγούμενων ημερών, με τις γειτονιές και τους δρόμους πολλών πόλεων, να γίνονται πεδία εμφάνισης της λαϊκής δυσαρέσκειας, στέλνουν μήνυμα ανάσας και ελπίδας. Επόμενος σταθμός η μεγάλη παναττική λαϊκή διαδήλωση σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων την Τετάρτη για την υπεράσπιση της υγείας, των εργασιακών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χρυσοχοϊδης τού Πασόκ τό 2010 στόν Παπαχελά,κατηγορεί σφόδρα τόν λοβοτομημένο Χρυσοχουντίδη τής ΝΔ του 2021...

«Πουσουν νιότη πουλεγες πως θα γινόμουν αλλος»

Χρυσοχοϊδης:

«Η κυβερνηση τών αδεξιων δεξιών που στεκονται με λογικές τής δεκαετίας το 50

επιχειρεί μέ γιουρούσια καί ματατζήδες νά αντιμετωπίσει τό Εγκλημα…»...

Ολοκληρο...

«Δεν μπορείς να συλαμβανεις παιδιά 15-20 χρονών επειδη είναι αναρχικοί!..

ποιός τό λεει αυτό

Αληθεια πιστεύουν αυτοί οι οποίοι τηλεφωνούν οτι αν συλλάβουμε ενα παιδί που ενδεχομένως να ρίξει καί μία μολότωφ κάποια στιγμή καί τόν βάλουμε στη φυλακή δέν θα βγεί ο χειρότερος εγκληματίας;

Γιατι απ τίς φυλακές μας βγαίνουνε εγκληματίες δυστυχώς...

Δηλαδή τα κοινωνικά ζητηματα θά τα πολεμήσουμε μέ την αστυνομία;

Εδωσε πουθενα η αστυνομία στα κοινωνικά προβλήματα λύσεις;

Μα για ονομα του θεού…

Είναι αλλο ζητημα οτι κάποιος εμφορείται ενδεχομενως απο αναρχικές ιδέες

Αυτό δέν είναι κολασιμο Ποινικά…Για ονομα τού θεού

Καί ενα που λεει…ρωτάνε καποιοι

Πως βρεθηκε ενα παιδί 15 χρονών στο δρόμο καί πετούσε πέτρες;

Δηλαδή ποιός θα βγεί στο δρόμο τελικώς;

Ενα παιδι 15 χρονών δέν θα βγεί;

Καί μαλιστα από μιά μεσοαστική Οικογενεια,πού προφανώς τό παιδι αυτό είχε κάποιες ιδέες!…

Η κυβερνηση τών αδεξιων δεξιών που στέκονται με λογικές τής δεκαετίας τού 50,

επιχειρεί μέ γιουρούσια καί ματατζήδες νά αντιμετωπίσει τό Εγκλημα…»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ευφάνταστοι γελοίοι πλαστογράφοι τής «αλήθειας» από τό γκαιμπελίστικο υπουργείο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Κατηγορούν και συλλαμβάνουν χωρίς στοιχεία!

Όσκαρ σεναρίου θα απονεμηθεί στην ελληνική αστυνομία για το ταλέντο της να κατηγορεί ανθρώπους χωρίς να έχει στοιχεία. Ο 30χρονος που εδώ και μέρες έχει κατηγορηθεί ως το άτομο που έριξε τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ από το μηχανάκι, παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο ισχυρό άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του. Μάλιστα ο μοναδικός μάρτυρας που τον κατηγόρησε τώρα τα "γυρίζει" λέγοντας πως δεν είναι ο συγγενής του εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι. 

Ο 30χρονος προσκόμισε έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια από τις οποίες προκύπτει ότι την ημέρα του συλλαλητηρίου στη Νέα Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης. 

«Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα» σημειώνει ο 30χρονος ενώ όπως αναφέρει στις 19:40 αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του.

Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία να επιρρίπτει κατηγορίες στο σωρό με βάση μόνο μια μαρτυρία που μάλιστα τώρα ανασκευάζει; Ακόμα κι αν ο 30χρονος βρισκόταν στην Ν. Σμύρνη πώς γίνεται να κατηγορείται κάποιος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με μόνο κριτήριο την παρουσία του σε μια περιοχή. Με αυτό το σκεπτικό ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι ύποπτος... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν είχε φτάσει το σκάνδαλο novartis στα δικαστήρια, σήμερα κανένας λοιμωξιολόγος η γιατρός δεν θα μας κουνούσε το δάχτυλο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/3/1998 Κώστας Σημίτης : Υποτίμηση της δραχμής, κατά 13,8% για να ενταχθεί η Ελλάδα, σε ΜΣΙ – ΟΝΕ

Χρησιμοποιώντας έναν αναμενόμενο "αιφνιδιασμό", ο Κώστας Σημίτης ανοίγει τον δρόμο, προς την παρούσα καταστροφή και ανακοινώνει την υποτίμηση της δραχμής, κατά 13,8%, αποσκοπώντας, στην ένταξη της Ελλάδας, στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) και στην σχεδιαζόμενη ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η οποία εκείνη την εποχή, είχε απορριφθεί, επειδή η ελληνική οικονομία, δεν ανταποκρινόταν, στα κριτήρια ένταξης. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Κώστας Σημίτης και οι "εκσυγχρονιστές", με την πλήρη σύμπνοια και την συνεργασία της Commission και των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, πλαστογραφούν τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, που σχετίζονται, με τα κριτήρια ένταξης μιας χώρας, στην σχεδιαζόμενη ευρωζώνη και παράλληλα, ελαστικοποιούν τα κριτήρια αυτά, προκειμένου να εντάξουν την χώρα μας - μαζύ με άλλες -, στην ΟΝΕ. Η επιχείρηση παραποίησης και συγκάλυψης των στοιχείων επιτυγχάνει και από 1/1/2002. η Ελλάδα εντάσσεται, στην ευρωζώνη, υφιστάμενη (όπως και το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης) μια αφανή χρεωκοπία, η οποία, με την πάροδο του χρόνου και την έλευση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, θα εξελιχθεί, τον Απρίλιο του 2010, σε μια ανοικτή και επίσημη χρεωκοπία του ελληνικού κράτους και της οικονομίας, στο σύνολό της. Με αυτόν τον τρόπο, άνοιξε ο δρόμος προς την κόλαση, που βιώνει η ελληνική κοινωνία ...

Πολύ λίγοι αντιδρούσαν τότε - και θυμάμαι καλά !!! 

Με αυτόν τον τρόπο, άνοιξε ο δρόμος προς την κόλαση, 

που βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα !!! 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΑ - παντού σε όλες τις χώρες !!!! 

Το πείραμα εξελίσσεται παντού. 

Σε κάθε χώρα με διαφορετικά ποιοτικά 

και ποσοτικά χαρακτηριστικά. 

Όταν θα δούμε τα αποτελέσματά του 

η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. 

Το βασικό ερώτημα ήταν και είναι ένα: 

Θα κάνετε επανάσταση 

ή θα σας τελειώσουμε στη θλίψη και 

στην απόλυτη υποτέλεια. - 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα σοβαρή καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Απήχθησα, χτυπήθηκα, φόρεσα κουκούλα πολέμου

«Αν στο ενδιάμεσο δεν έχω καταλήξει στο Γκουαντάναμο, υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσει συνέντευξή μου εφ'όλης της ύλης»

15/03/2021, 10:40

Σε μια νέα, αδιανόητη καταγγελία για βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ μετά από το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη προχώρησε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Άρης Παπαϊτσέτρας.

Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος, αφού εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες και συλληφθείσες της Νέας Σμύρνης, «απήχθηκε, χτυπήθηκε και βασανίστηκε» στη ΓΑΔΑ.

«Αν στο ενδιάμεσο δεν έχω καταλήξει στο Γκουαντάναμο, υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσει συνέντευξή μου εφ'όλης της ύλης», δηλώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Διαβάστε την ανάρτησή του στο facebook:

Λίγες ώρες αφότου εξέφρασα στον προσωπικό μου λογαριασμό, την αλληλεγγύη μου στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της Νέας Σμύρνης και την αποστροφή μου για τις μαφιόζικες μεθόδους απόδοσης κατηγοριών που χρησιμοποίησε η αστυνομία εις βάρος τους.

Απήχθησα, χτυπήθηκα, φόρεσα κουκούλα πολέμου, χτυπήθηκα στο αυτοκίνητο, εφτασα στη ΓΑΔΑ, χτυπήθηκα στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκα επί ώρες, διανυκτέρευσα για τέσσερις μέρες σε καθεστώς απομόνωσης μαζί με τον αδερφικό μου φίλο και σύντροφο να κατουράμε σε πλαστικά μπουκάλια. Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αυτός κατέληξε προφυλακισμένος με μηδενικά στοιχεία, εγώ να μαζεύω τα σπασμένα μου κομμάτια

Σκέτη μαγεία. Επιστρέφω με συνέντευξη για το ταξίδι μας προς τη ΓΑΔΑ και απο εκεί στην Μεταξική περίοδο.

Ελπίζω στο ενδιάμεσο να μην βρεθώ κατηγορούμενος για την δολοφονία του Κένεντι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενόσω μένεις σπίτι, κάποιοι δηλώνουν διεκδικητές των ατομικών σου δικαιωμάτων, αυτών που τουλάχιστον έναν χρόνο σου πήραν...

Βέβαια, μάλλον δεν ξέρεις τί σημαίνει η έκφραση: ατομικά ή συνταγματικά δικαιώματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Ιάσονα

Έκκληση. Προωθήστε το...

Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες τηλέφωνο στο 690 83 66 483

Οι ταξιτζήδες στο επάγγελμα ας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν η οικογένεια ζητάει συγκεκριμένα ένα ταξί που ήταν μπροστά την ώρα ακριβώς του ατυχήματος διαδώστε όπου έχετε γνωστό.

*Αναζητούνται μάρτυρες σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα η οικογένια ψάχνει οδηγό ταξί που ήταν μπροστά στο δυστυχημα και τον ντελιβερά, που τραμπουκίστηκε από τροχονόμο, επειδή μίλησε για το συμβάν. 

Ο οδηγός, αφου χτυπησε τον μοτοσυκλετιστή μπήκε στο γκαράζ της Βουλής. Η Βουλή αρνείται να δώσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στον εισαγγελέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ριάντ διέγραψε τον Ερντογάν: Η Σαουδική Αραβία έκλεισε όλα τα τουρκικά σχολεία της επικράτειας της - Πέταξε τους Τούρκους εκτός Μέκα και Μεδίνα!

Νέο κτύπημα μετά το εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα

15/03/2021 - 7:21

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας μετά την απόφαση της πρώτης να κλείσει όλα τα τουρκικά σχολεία στην χώρα της και να στείλει 6 αεροσκάφη F-15 στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους.

Πρόκειται για δύο αποφάσεις που έρχονται μετά την απόφαση για μποικοτάζ σε τουρκικά προϊόντα γεγονός που έχει στοιχίσει δισ. τουρκικές λίρες στον Ερντογάν.

Η Σαουδική Αραβία έκλεισε όλα τα τουρκικά σχολεία!

“Η Σαουδική Αραβία έκλεισε όλα τα τουρκικά σχολεία στην χώρα μέχρι τα τέλη του 2020” αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός εκπαίδευσης στο Κοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη.

Ο Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί-Γενικος Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης και εκπαίδευσης αποδήμων, μιλώντας στην υποεπιτροπή Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της τουρκικής βουλής, ανέφερε πως σε 5 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας υπήρχαν σχολεία που παρέδιδαν εκπαίδευση στα τουρκικά αλλά ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα και όπως είπε ” Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά τις προσπάθειες που κάναμε, ιδιαίτερα για τα σχολεία μας σε Μέκα και Μεδίνα, στα τέλη του 2020 στην πράξη τα έκλεισε”

Μιλώντας σχετικά ο Ουτκού Τσακιροζέρ-βουλευτής CHP  του Εσκισεχίρ της υποεπιτροπής, είπε πως η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτη και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να αποτελούν αιτία για την θυματοποίηση των Τούρκων πολιτών που ζουν εκεί.

Ο Τσακιροζέρ μιλώντας στην δημοσιογράφο Αϊλά Γκανίογλου του AjansBizim, ανέφερε πως το κλείσιμο των σχολείων είναι “εξαιρετικά θλιβερό” και σχολίασε ως εξής:

“Υπάρχει μεγάλη θυματοποίηση στο σημείο της εκπαίδευσης τουρκικών στα παιδιά των πολλών πολιτών μας που ζουν εκεί. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη. Υπάρχουν επίσης το μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας προς τα τουρκικά προϊόντα και οι κυρώσεις και αυτά είναι απαράδεκτα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στις χώρες αλλά το τίμημα τους δεν πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες μας. Το συντομότερο πρέπει να αντιστραφεί αυτό το λάθος.”

Ο Γενικός Γραμματέας εκπαίδευσης, Latif Selvi, αποκάλυψε ότι “το κλείσιμο των σχολείων ήταν μια αμιγώς πολιτική απόφαση. Είναι μια αυθαίρετη απόφαση. Οι δύο χώρες μπορεί να αντιμετωπίζουν πολιτικά προβλήματα αλλά τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες” αποκαλύπτουν και τα tourkikanea.gr

Η Τουρκία θα ‘συζητήσει’ με τη Σαουδική Αραβία για την κοινή άσκηση με την Ελλάδα

Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή που τα αεροσκάφη του Βασιλείου έφτασαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην κοινή αεροπορική άσκηση «Μάτι του Γερακιού 1», σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η “χώρα του θα συζητήσει με τις σαουδαραβικές αρχές την απόφασή της να πραγματοποιήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα”, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μποϋκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας

Το Ριάντ επέβαλε ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και τροφίμων από πέρυσι ενώ φέτος το  μποϋκοτάζ έγινε και επίσημο.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, οι εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν σε 3,3 δισ. δολάρια ετησίως. Η Τουρκία εξήγαγε, μεταξύ άλλων, στο αραβικό βασίλειο φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα και έπιπλα.

Οι Σαουδάραβες κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμια τους. Κάποια από αυτά επετράπησαν κατ’ εξαίρεση μετά από παρέμβαση τούρκων διπλωματών.

«Η Σαουδική Αραβία είναι η πιο σημαντική αγορά μας. Αλλά ο σαουδάραβας πελάτης μου δεν αγοράζει πλέον προϊόντα. Στο τέλος αυτού του μήνα, το εμπόριο σταματά. Κάνουμε τις τελευταίες μεταφορτώσεις. Είμαστε μπερδεμένοι με το τι πρέπει να κάνουμε» αναφέρουν έμποροι που δραστηριοποιούνται στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

«Οι πελάτες μας έχουν συνηθίσει να αγοράζουν τα τουρκικά προϊόντα, είναι ικανοποιημένοι. Ωστόσο, δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν άλλα. Τους λέμε να τα στείλουν σε εμάς μέσω τρίτης χώρας» δηλώνει στην τουρκική εφημερίδα επιχειρηματίας.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ ανήσυχες, καθώς οι εξαγωγές από νοτιοανατολικές επαρχίες όπως οι Hatay, Gaziantep και Diyarbakır σταματούν» προσθέτει.

Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να αποθαρρύνει τους πολίτες της να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του βασιλείου έχουν ορίσει την Τουρκία ως μη ασφαλή τοποθεσία λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας που έχει ως στόχο Σαουδάραβες πολίτες, ενώ σχετική προειδοποίηση έχει εκδώσει και η σαουδαραβική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά οι σαουδαραβικές εισαγωγές από την Αίγυπτο ξεπέρασαν τις σαουδαραβικές εισαγωγές από την Τουρκία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα σήμερα ειδήσεις προσεκτικά και στέκομαι λίγο στην δαιμόνια αστυνομική ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου,την οποια κάθε φορά που τη βλέπω γελάω εντός μου ολόκληρος.Λέει η Αγκάθα Κρίστι του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Open,το οποιο είναι το πιο σοβαρό από τα ιδιωτικά κανάλια και την ΕΡΤ στην ειδησεογραφία και στα διεθνή:''εδώ και δύο μήνες η ΕΛΑΣ παρακολουθεί τις κινήσεις υπόπτων οι οποιοι γράφουν στα social media και συνεννοούνται μεταξύ τους μέσω των ψηφιακών εφαρμογών.Η παρακολούθηση της ΕΛΑΣ και των προσωπικών τους λογαριασμών στο facebook βοηθάει τις αστυνομικές έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης της Νέας Σμύρνης.Φαίνεται ότι υπάρχει μια εκλεκτική συγγένεια ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και στους χούλιγκανς,η οποια μελετάται από τα αστυνομικά όργανα.Η αστυνομία έχει καταλήξει σε τρία άτομα,ένας εκ των οποιων έχει κριθεί προφυλακιστέος,παρότι ακόμα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το προφίλ των δραστών και τις αξιόποινες πράξεις που είτε έχουν διαπράξει είτε όχι''.

Μέχρι τώρα έχουμε έναν άνθρωπο που έχει μπει στη φυλακή δίχως στοιχεία[δεν έχει γίνει πρώτη φορα.Ο Τάσος Θεοφίλου,η Ηριάννα,ο Περικλής ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι στη φυλακή δίχως στοιχεία].Εχουμε έναν απαχθέντα από το σπίτι του στο Μαρούσι,ο οποιος χτυπήθηκε βάναυσα και κρατήθηκε 4 μέρες στη ΓΑΔΑ[Άρης Παπαϊτσέτρα στο facebook].

Δεν έχουμε δημοκρατία.Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.Μετέρχονται πινοτσετικών μεθόδων,εισβάλλουν σε σπίτια,κάνουν απαγωγές,χτυπούν σε περιπολικά,χτυπούν στη ΓΑΔΑ,στήνουν ψευδή κατηγορητήρια.Η νέα γενιά βιώνει συμπυκνωμένα την νεότερη ιστορία της σύγχρονης Ελλαδας.Ένα κράμα νοσταλγών της 4ης Αυγούστου του Μεταξά,των πολιτικών απογόνων των δωσιλόγων της Κατοχής και του ακροδεξιού μετεμφυλιακού κράτους,το οποιο δυνάστευσε τη χώρα μέχρι το 1974,αλλά απο κει και πέρα συνέχισε να τη δυναστεύει με πιο υπουλο τρόπο,βρίσκοντας στέγη σε υπηρεσίες και στον κρατικό μηχανισμό.Τώρα ο ακροδεξιός κατιμάς προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς του.Η οικογένεια Μητσοτάκη ανέκαθεν είχε προνομιακές σχέσεις με τους φασίστες και τους νεοναζί από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων. 

Μην επιτρέψουμε σε αυτό το κράμα δεξιών και ακροδεξιών να οδηγήσει τη χώρα σε νέο κύμα μετανάστευσης και τρομοκρατίας.Η Αριστερά και σήμερα είναι κατώτερη των περιστάσεων.Δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της τον ιό της Βάρκιζας,που η τελευταία του μεταλλαξη έγινε το 2015.Ακόμα ο ιος της Βάρκιζας που ήταν μετάλλαξη του ιού του Λιβάνου συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί.Γηράσκουμε αεί διασπώμενοι και ηττημένοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δημοσιογράφοι του Σταρ και του Σκάι τηλεφωνούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ιασονα προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για το χαρακτήρα του,τις απόψεις του,τον τρόπο ζωής του.

Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός εφόσον ισχύει,και δυστυχώς πιστέυω ότι κάτα πάσα πιθανότητα ευσταθούν οι πληροφορίες.

Αυτή η τακτική δεν υπηρετεί μόνο κερδισμένο τηλεοπτικό χρόνο με παραπανίσια ανούσια πληροφορία,αλλά και ένα είδος τηλεοπτικού φακελώματος.Το ζήσαμε με το Γρηγορόπουλο,ώσπου φτάσαμε να ακούμε τι ήθελε και αυτό το παιδί στα Εξάρχεια.Είναι ικανοί στο τέλος να του φορτώσουν και την ευθύνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το λεξιλόγιο ενος αριστου κωλοδεξιού: σου άρεσε μωρό μου;; πονάω παντού κύριε Δημήτρη. Μαστα τώρα, σήκω φύγε γιατί έχω δουλειά και άμα μιλήσεις θα σε πυροβολησω-Δημητριου Λιγναδη το ανάγνωσμα. - Λιγναδη εύχομαι συντομα στον Άδη κάθαρμα, αφού μιλήσεις πρώτα για όλους και για όλα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση στην προσπάθεια αποδόμησης της ιστορίας και της εθνικής συνείδησης.

Ακόμα και μια γρήγορη ματιά στις βιβλιοπαρουσιάσεις των τελευταίων μηνών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 των «έγκριτων» εφημερίδων «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την απόλυτη κυριαρχία βιβλίων όπως του «τοποτηρητή» της Αγγλίας στην περιβόητη «Επιτροπή 2021» της κας Αγγελοπούλου, κου Ρόντρικ Μπήτον, ο οποίος ορίζει την Επανάσταση απλά «ως λουτρό αίματος» και την σκλαβιά ως «μύθο» ή του ομογάλακτό του στην εν λόγω επιτροπή κου Αριστείδη Χατζή, που δεν κουράζεται να χαρακτηρίζει την Επανάσταση κυρίως «φιλελεύθερη», ούτε καν κοινωνική πόσο μάλλον εθνικοαπελευθερωτική, αναγορεύοντας μάλιστα τον «ρεαλιστή» Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο στο σημαντικότερο πρόσωπο της Επανάστασης (Καθημερινή, 13/14-3-2021).

«Αποστομωτική» απάντηση σε αυτά και πολλά άλλα της εθνοαποδομητικής σχολής, που μεταπολιτευτικά κυριαρχεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνονται σε μια σειρά από βιβλία του Κυριάκου Σιμόπουλου «Ξενοκρατία μισελληνισμός και υποτέλεια» 

https://www.mixcloud.com/%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CF%82/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-11/?fbclid=IwAR1PMqOhIpu3sg4N5FegbxSEHDZ0IaI6Sh1qE5ES7bvkF0Pqfdciba_je94



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τροχαίο στη Βουλή: Τηλεφώνησε στην οικογένεια ο οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Τηλεφώνησε στην οικογένεια ο οδηγός ταξί που αναζητείτο από την οικογένεια του 23χρονου θύματος του τροχαίου στη Βουλή. Θα καταθέσει στις αρχές την Τρίτη. ΕΔΕ για το δυστύχημα.

15 Μαρτίου 2021 22:09

Τηλεφώνησε στην οικογένεια ο οδηγός ταξί, που φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου μπροστά από την πύλη της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας, με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα. Ο 23χρονος παρασύρθηκε από υπηρεσιακό όχημα που ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03). Τον αστυνομικό οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη φυγάδευσαν οι συναδελφοί του, απείλησαν τους μάρτυρες, ενώ κανάλια και εφημερίδες του καθεστώτος προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, το οποίο ήρθε στο φως απο τα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί, ο οποίος αναζητείτο από την οικογένεια του θύματος και για τον οποίο είχε κάνει έκκληση η αδελφή του, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (15/03) και πρόκειται να καταθέσει αύριο, Τρίτη (16/03).

Παράλληλα, ένας διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Ιάσωνα και έδωσε κατάθεση την Κυριακή (14/03) στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμη μάρτυρα που έχει ήδη καταθέσει.

Σημειώνεται, ότι όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες έχει ήδη παραδοθεί από τον φρούραρχο της Βουλής στις ανακριτικές αρχές, που διερευνούν το σοβαρό τροχαίο.

ΕΔΕ για το δυστύχημα, εκτός υπηρεσίας ο αστυνομικός

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ παράλληλα συντάσσεται δικογραφία από την τροχαία προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση.

Το θύμα του τροχαίου ατυχήματος βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του. Η δωρεά θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας "ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα".

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τροχαίο Βουλή: «Εύχομαι τα όργανά του να τα πάρουν νέοι άνθρωποι και να ζήσουν ευτυχισμένοι» λέει η μητέρα του 23χρονου

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 09:42

«Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Νεκρός είναι», λέει η μητέρα του 23χρονου νέου που έχασε την ζωή του έξω από τη Βουλή μετά το τροχαίο που έγινε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη. Η γυναίκα, μιλώντας για τον τραγικό θάνατο του γιου της, δήλωσε πως η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού.

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό (εννοεί σήμερα Καθαρά Δευτέρα). Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω, και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», ανέφερε η μητέρα του άτυχου νέου στον Alpha.

Σχολιο.- Καλό παράδεισο σέ αυτήν την αδικοχαμένη ψυχή πού φεύγει..

Ή της κυβέρνησης τό έκρυψαν για 2 μέρες και εάν έβλεπαν ότι τους έπαιρνε δεν θα τό έβγαζαν προς τα έξω ποτέ αλλά είδαν ότι δεν τους παίρνει και για αυτό..

Δεν θα πρέπει να τό αφήσουν να περάσει έτσι αυτό..

Υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον Γάλλου που παρίστανε τον τουρίστα

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 09:19

Με κατηγορίες για «κατασκοπεία και διασπορά προπαγάνδας εναντίον του καθεστώτος» βρίσκεται αντιμέτωπος ένας Γάλλος κατάσκοπος που παρίστανε τον τουρίστα ο Μπενζαμέν Μπιέρ, ο οποίος συνελήφθη στο Ιράν πριν από 10 μήνες, δήλωσε ο δικηγόρος του, Σαΐντ Ντεχγκάν.

«Την Κυριακή 14 Μαρτίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και προπαγάνδα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας» εξήγησε ο Ντεχγκάν, ενώ πρόσθεσε ότι ο Μπιέρ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε μακροχρόνια ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος. Προς το παρόν οι δικαστικές αρχές του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος πολίτης κρατείται στο Ιράν και είχε προσθέσει ότι παρακολουθεί την κατάσταση. Ο Ντεχγκάν δήλωσε ότι ο 35χρονος Γάλλος συνελήφθη επειδή πετούσε ένα drone κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Τουρκμενιστάν.

«Βρίσκεται στη φυλακή Βακιλαμπάντ στην πόλη Μασχάντ. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και έχει πρόσβαση στους δικηγόρους του, ενώ χαίρει προξενικής προστασίας και αξιωματούχοι της γαλλικής πρεσβείας έχουν τακτικά επαφή μαζί του», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος εξήγησε ότι εναντίον του Γάλλου τουρίστα απαγγέλθηκε κατηγορία για «προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος» λόγω ανάρτησής του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε ότι «το χιτζάμπ είναι υποχρεωτικό» στο Ιράν, αλλά όχι σε άλλες ισλαμικές χώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις κάλπες για τρεις μέρες οι Ολλανδοί για τις βουλευτικές εκλογές – πρωτοφανής πρόθεση νοθείας στην Ολλανδία 

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 08:46

Ξεκινά σήμερα η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες, σε ένα πρωτοφανές σχέδιο νοθείας για χώρα της Ευρώπης, με πρόσχημα τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη κυβέρνηση προώθησε την λεγόμενη «πανδημία του κορονοϊού», με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να σπρώχνεται από τις δημοσκοπήσεις να εκλεγεί για μία ακόμη θητεία.

Ημερομηνία των εκλογών είχε οριστεί η Τετάρτη 17 Μαρτίου, όμως η εκλογική διαδικασία τροποποιήθηκε φέτος με το πρόσχημα  της covid-19 και τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν από σήμερα, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους. Στην Ολλανδία εξακολουθούν να ισχύουν πολύ αυστηρά μέτρα με το πρόσχημα την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, περιλαμβανομένης απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η υιοθέτηση αυτού του αμφιλεγόμενου μέτρου στα τέλη Ιανουαρίου έχει πυροδοτήσει τις χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί στην Ολλανδία εδώ και 40 χρόνια. Χθες Κυριακή η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού στη Χάγη για να διαλύσει μία ακόμη αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ο νεοφιλελεύθερος- συντηρητικός πρωθυπουργός Ρούτε, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλεγεί για τέταρτη θητεία, καθώς η covid-19 κυριαρχεί στη συζήτηση, στρέφοντας την προσοχή των ψηφοφόρων μακριά από άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό που είχε κυριαρχήσει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Ρούτε, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), μεγάλο νικητή με περίπου 25% των ψήφων, πολύ μακριά από το 13% του βασικού του αντιπάλου, του αντιϊσλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) του Γκερτ Βίλντερς.

“Φαίνεται ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι αγαπούν πραγματικά το VVD και τον Ρούτε”, εξήγησε ο Αντρέ Κρουβέλ καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρούτε “δεν ωφελείται μόνο από το ‘μπόνους του πρωθυπουργού’”, δηλαδή από το γεγονός ότι έχει ήδη βρεθεί σε αυτόν τον θώκο, “αλλά και από ‘μπόνους του κορονοϊού’, διότι ήταν το πρόσωπο (της κυβέρνησης) στη διάρκεια της πανδημίας”.

Ο Ρούτε είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι στη διάρκεια των τριών ημερών που θα διεξάγεται η ψηφοφορία θα ισχύσουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 21:00 ως τις 04:30, προκειμένου οι πολίτες να ψηφίσουν “χωρίς προβλήματα”.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν ζητήσει από τους ηλικιωμένους και όσους έχουν προβλήματα υγείας να πάνε νωρίς στις κάλπες, με την πλειονότητα των Ολλανδών, περιλαμβανομένων των αρχηγών των κομμάτων, να περιμένει ως την Τετάρτη για να ψηφίσει.

Τα συντηρητικά ακροδεξιά καλβινιστικά κόμματα Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) και Χριστιανική Ένωση (CU), και τα δύο μέλη του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, δίνουν μάχη για την τρίτη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να συμμετάσχουν εκ νέου στην κυβέρνηση. Ακολουθούν κατά πόδας αρκετά άλλα κόμματα, ανάμεσά τους και το οικολογικό GroenLinks, γεγονός που ενδέχεται να αλλάξει την τελική μορφή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του 2017 οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είχαν διαρκέσει επτά μήνες.

Φέτος η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αποτέλεσε το βασικό ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία. Αρχικά οι ολλανδικές αρχές ακολούθησαν μια πιο χαλαρή στάση σε σχέση με τους γείτονές τους και καθυστέρησαν να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19. Όμως τους τελευταίους μήνες αυστηροποίησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Ρούτε, ένας από τους μακροβιότερους αρχηγούς κρατών στην ΕΕ μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, είναι γνωστός για την ικανότητά του να βγαίνει αλώβητος από πολιτικές κρίσεις. Ωστόσο τον Ιανουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού χιλιάδες γονείς κατηγορήθηκαν αδίκως ότι έλαβαν παράτυπα οικογενειακά επιδόματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιορδανία: Ξεκίνησαν διαδηλώσεις μετά τον θάνατο έξι ασθενών σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης οξυγόνου

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 07:30

Διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες Κυριακή το βράδυ σε πολλές πόλεις της Ιορδανίας κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μία ημέρα αφού έξι ασθενείς με covid-19 πέθαναν σε νοσοκομείο της χώρας όταν διακόπηκε για δύο ώρες η παροχή οξυγόνου.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους αψηφώντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Ιρμπίντ, στη βόρεια Ιορδανία, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Αμάν αλλά και της αλ Σαλτ, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

“Κάτω η κυβέρνηση. Δεν φοβόμαστε τον κορωνοϊό”, φώναξαν εκατοντάδες νέοι στην Ιρμπίντ εξοργισμένοι από την τραγωδία στο νοσοκομείο και τους αυστηρότερους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της εξάπλωσης ενός πιο μεταδοτικού, παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Η οικονομία της Ιορδανίας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας, με την ανεργία να φτάνει το 24%, ποσοστό ρεκόρ, και τη φτώχεια να βαθαίνει.

Διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση και ζήτησαν να αρθούν οι δρακόντειοι έκτακτοι νόμοι που έχουν επιβληθεί από την αρχή της πανδημίας covid-19 πέρυσι και οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιορίσουν ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπίσερ αλ Χασάουνεχ απέπεμψε τον υπουργό Υγείας και δήλωσε ότι φέρει την πλήρη ευθύνη για τον θάνατο έξι ασθενών με covid-19, ένα περιστατικό που έφερε στο φως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν ενήργησε όταν διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για δύο ώρες.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε το νοσοκομείο της αλ Σαλτ, μια πόλη που βρίσκεται δυτικά του Αμάν, σε μια κίνηση η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους είχε στόχο να αμβλύνει την ένταση. Η οργή απέναντι στις αρχές για τις επιδεινούμενες συνθήκες διαβίωσης και τη διαφθορά έχουν πυροδοτήσει στο παρελθόν κοινωνικές αναταραχές στη χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληταράς Βρετανός ΥΠΕΞ: Είχε το θράσος και χαρακτήρισε απαράδεκτη και αυθαίρετη η δεύτερη δίκη της Ιρανοβρετανής κατασκόπου Ζαγαρί-Ράτκλιφ

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 04:22

Ο αληαταράς ναζιστής υπουργός Εξωτερικών της κωλοΒρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ είχε το θράσος και χαρακτήρισε την Κυριακή «απαράδεκτη» την «παντελώς αυθαίρετη», δεύτερη δίκη της 42χρονης Ιρανοβρετανής κατασκόπου Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ στο Ιράν και ζήτησε να της επιτραπεί να επιστρέψει «χωρίς καθυστέρηση» στην οικογένειά της.

«Είναι απαράδεκτο που το Ιράν επέλεξε να διεξάγει μια εντελώς αυθαίρετη δίκη σε βάρος της Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ», έγραψε στο Twitter ο αληαταράς ρατσιστής επικεφαλής της κωλοβρετανικής διπλωματίας, που τόσα δεινά έχει επιφέρει στο κόσμο.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την στηρίξουμε», πρόσθεσε ο αληταράς κωλορατσιστής, ζητώντας να επιτρέψει της κατασκόπου η Τεχεράνη να γυρίσει στην οικογένειά της στη Βρετανία.

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, εργαζόμενη για τα μάτια του κόσμου σε μια αποικιοκρατική «ανθρωπιστική» οργάνωση, δικάστηκε την Κυριακή με την κατηγορία της "διασποράς προπαγάνδας". Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης τον Απρίλιο του 2016 ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία με την κόρη της έπειτα από επίσκεψη στην οικογένειά της.

Καταδικάστηκε αργότερα σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της συνωμοσίας για ανατροπή του ιερατικού κατεστημένου στο Ιράν. Αποφυλακίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό στην Τεχεράνη λόγω ανησυχιών για εξάπλωση του COVID-19 στις φυλακές του Ιράν, ενώ της είχε απαγορευθεί να φύγει από τη χώρα. Την προηγούμενη Κυριακή οι ιρανικές αρχές της αφαίρεσαν το βραχιολάκι εντοπισμού που της είχαν τοποθετήσει στο πόδι, όμως δεν της επέτρεψαν να φύγει από τη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Ενώπιον της Δικαιοσύνης η τέως πραξικοπηματίας  Ζανίν Άνιες με κατηγορίες για υποκίνηση πραξικοπήματος

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 03:27

Η τέως πραξικοπηματίας της Βολιβίας Ζανίν Άνιες παρουσιάστηκε χθες μέσω βιντεοσύνδεσης για πρώτη φορά ενώπιον ενός δικαστή, κατηγορούμενη για υποκίνηση πραξικοπήματος ενάντια στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Η Άνιες, μαζί με τους πρώην υπουργούς της Χούντας, Ενέργειας Ροντρίγκο Γκουσμάν και Δικαιοσύνης Άλβαρο Κοΐμπρα της κυβέρνησής της, κατηγορούνται για στάση, τρομοκρατία και συνωμοσία.

Ο εισαγγελέας Χάρολντ Χαραντίλια δήλωσε πως οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν συμμαχικές δυνάμεις ασφαλείας για να εξωθήσουν σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο Έβο Μοράλες μετά από τις πεντακάθαρες εκλογές του 2019 όπου ο Μοράλες σημείωσε συντριπτική νίκη του 60% και «κατασκεύασαν» γεγονότα στο πολιτικό κενό που ακολούθησε για να τοποθετήσουν την Άνιες επικεφαλής της Χούντας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση της Άνιες και των υπουργών της Χούντας για έξι μήνες, εν αναμονή της δίκης τους, επικαλούμενος κίνδυνο διαφυγής της κατηγορουμένης τέως πραξιλοπηματία, καθώς όπως είπε, είχε «επιδέξια κρυφτεί» στο σπίτι ενός γείτονα στην κεντρική πόλη Τρινιδάδ όταν εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιδρομής το Σάββατο.

Σύμφωνα με ένα ένταλμα σύλληψης που περιήλθε σε γνώση του Reuters, καταζητούνται επίσης αρκετοί άλλοι υπουργοί της Χουντικής κυβέρνησης Άνιες μαζί με χουντικά ακροδεξιά στελέχη της αστυνομίας, του στρατού και της αντιπολίτευσης.

Οι συλλήψεις και οι απαγγελίες κατηγοριών κατά μελών της πρώην πραξικοπηματικής φασιστικής κυβέρνησης αποτελούν μια συνεπή πορεία από τον πρόεδρο Λούις Άκρε, ο οποίος είχε δεσμευτεί να «ανοικοδομήσει και να σταθεροποιήσει» τη χώρα όταν το κόμμα του Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS) κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ξανά τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι συλλήψεις προκάλεσαν την οργή των ηγετών της ακροδεξιάς προδοτικής αντιπολίτευσης που κάλεσαν πάλι σε βία και ταραχές ενάντια σε μια «δικτατορία» και ανησυχίες από οργανώσεις προάσπισης αποικιοκρατικών δικαιωμάτων.

Τόσο οι αποικιοκράτες από ναζιστικές ΗΠΑ όσο και η Ευρω Ένωση εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο προτρέποντας τη Βολιβία να ακολουθήσει σύννομες διαδικασίες και να διασφαλίσει ότι οι δίκες θα διεξαχθούν χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Η 53χρονη Άνιες απορρίπτει τις εις βάρος της κατηγορίες χαρακτηρίζοντας αυτές «πολιτική δίωξη» και επέμεινε ότι συμμετείχε σε μια «συνταγματική διαδοχή» όταν αντικατέστησε τον Μοράλες στην προεδρία μετά την παραίτησή του.

Απηύθυνε έκκληση στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών που αποτελεί τσουτσέκι των ΗΠΑ και στην Ευρω Ένωση να στείλουν παρατηρητές για να αξιολογήσουν τις διώξεις εναντίον της και εναντίον των συναδέλφων της, και υποστήριξε ότι πρέπει να απολαύει ασυλίας ως πρώην «πρόεδρος».

Μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019, στις οποίες ο Μοράλες διεκδικούσε μια τέταρτη θητεία, η ακροδεξιά αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία, κατ εντολή της CIA. Ακολούθησε έκρηξη βίας σε όλη τη χώρα, από ακροδεξιούς με αποτέλεσμα το πραξικόπημα. Στις ταραχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι.

Με φόντο τις συνεχείς βίαιες ταραχές, η αστυνομία αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης και ο στρατός πραγματοποίησε πραξικόπημα ενάντια στον εκλεγμένο Πρόεδρο Μοράλες ο οποίος τελικά κατόρθωσε να διαφύγει τον Νοέμβριο και αυτοεξορίστηκε, αρχικά στο Μεξικό και κατόπιν στην Αργεντινή. Επέστρεψε στη Βολιβία μετά τη νίκη του Λούις Άκρε, στενού συμμάχου του, στις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2020.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο: Θύελλα αντιδράσεων κατά της αστυνομίας για τη διάλυση της εκδήλωσης στη μνήμη 33χρονης

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 00:31

Διαδήλωση, έρευνα, προσκλήσεις για παραίτηση: η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται αντιμέτωπη με θύελλα επικρίσεων σήμερα, μία ημέρα μετά την επίμαχη επέμβαση κατά τη διάρκεια μίας χωρίς άδεια εκδήλωσης στην μνήμη της νεαρής Λονδρέζας η εξαφάνιση της οποίας έχει συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εικόνες που δείχνουν γυναίκες με χειροπέδες τα χέρια της αστυνομίας έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων που προστίθενται στην συγκίνηση που έχει προκαλέσει η εξαφάνιση της 33χρονης Σάρα Εβεραρντ στις 3 Μαρτίου καθώς επέστρεφε στο σπίτι της.

Το σώμα της βρέθηκε σε δάσος του Κεντ. Ενα μέλος της μονάδας της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των διπλωματικών αντιπροσωπειών, ένας αστυνομικός, ο Γουέιν Κούζενς, 48 ετών, κατηγορείται για την απαγωγή και την δολοφονία της.

Η εκδήλωση στην μνήμη της που πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή πλήθους γυναικών γνώρισε την βίαιη καταστολή της αστυνομίας του Λονδίνου. Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ζήτησε από τον επιθεωρητή των δυνάμεων της αστυνομίας να προχωρήσει σε έρευνα για τις αστυνομικές ενέργειες το χθεσινό βράδυ.

Δυσαρεστημένος από τις εξηγήσεις που έλαβε από την αστυνομία, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Η προοπτική αυτή έγινε ευνοϊκά δεκτή από την αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ, η οποία δήλωσε απόψε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις. «Κανείς από μας δεν θα ήθελε να δει τα γεγονότα που αντιμετωπίσαμε», είπε προσθέτοντας ότι , αν η συγκέντρωση στην μνήμη της Σάρα Εβεραρντ ήταν νόμιμη, «θα είχε πάει και η ίδια».

Η αστυνομία διέλυσε βίαια την συγκέντρωση χθες το βράδυ, διότι παρέβαινε τα περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πείσουν τους ανθρώπους να διαλυθούν και πολλοί το έκαναν, είπε. «Εκτός μιας μικρής μειονότητας».

Σύμφωνα με την υπαρχηγό Χέλεν Μπολ, αυτά τα λίγα άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να σπρώχνουν τους αστυνομικούς και να τους πετούν αντικείμενα.

Η κατάσταση ήταν τέτοια, που χρειάσθηκε η επέμβαση της αστυνομίας, διότι οι εκατοντάδες των ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα συνιστούσαν κίνδυνο μετάδοσης του ιού, είπε.

Έγιναν τέσσερις συλλήψεις για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας και για διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Σήμερα, λίγες εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά στο αρχηγείο της Σκοτλαντ Γιαρντ για να εκφράσουν την οργή τους και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το κοινοβούλιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Ήττα του CDU και της AfD σε Βάδη - Βυρτεμβέργη και Ρηνανία - Παλατινάτο

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, 00:13

Η ήττα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η επικράτηση των δοκιμασμένων προσώπων και οι απώλειες για την ακροδεξιά ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των εκλογών στη Βάδη - Βυρτεμβέργη στη Νότια Γερμανία στα σύνορα με την Ελβετία και στη Ρηνανία – Παλατινάτο στη Δυτική Γερμανία στα σύνορα με τη Γαλλία, με τις οποίες άνοιξε και επισήμως η «σούπερ εκλογική» χρονιά στη Γερμανία.

Στην Βάδη -Βυρτεμβέργη με πρωτεύουσα τη Στουτγάρδη ο «Πράσινος» Πρωθυπουργός Βίνφριντ Κρέτσμαν, στην ηγεσία από το 2011, επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αλλοτινό προπύργιο του CDU. Με ποσοστό 32,6% κατάφερε να ενισχύσει κατά 2,3 μονάδες τις δυνάμεις του σε σχέση με τις εκλογές του 2016, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος, CDU, έχασε 2,9 μονάδες και περιορίστηκε στο 24,1%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κέρδισε με 11,1% (-1,6) την τρίτη θέση, εκτοπίζοντας την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία συρρικνώθηκε στο 9,7% (-5,4). Την AfD άφησαν όμως πίσω τους και οι Φιλελεύθεροι (FDP), με 10,5% (+2,2). Το κόμμα Αριστερά που δεν έχει επιτυχία στα δυτικά κρατίδια πήρε 3,6% (+0,7).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD, από τους ψηφοφόρους του Βίνφριντ Κρέτσμαν, το 60% δήλωσε ότι το πρόσωπο του υποψηφίου είχε καθοριστική σημασία για την ψήφο τους, ενώ το 36% ότι χωρίς τον κ. Κρέτσμαν δεν θα είχε καν σκεφτεί να ψηφίσει τους Πράσινους. Επιπλέον, το 77% των ψηφοφόρων στην Βάδη - Βυρτεμβέργη θεωρεί ότι ο πολιτικός των Πρασίνων είναι ένας πολύ καλός Πρωθυπουργός. Αντίστοιχα, για την υποψήφια του CDU Σουζάνε 'Αιζενμαν, η οποία χρεώθηκε το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος στο κρατίδιο, θα ψήφιζε, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μόλις το 16%, εάν είχε τη δυνατότητα άμεσης εκλογής Πρωθυπουργού.

Η επανάληψη πάντως της συμμαχίας Πρασίνων - CDU θεωρείται το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα στη Στουτγκάρδη.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Ρηνανία - Παλατινάτο, όπου η Πρωθυπουργός Μάλου Ντράιερ είναι ο …Κρέτσμαν του Μάιντς. Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις της και με ποσοστό 35,7% να καταγράψει απώλειες μισής μονάδας σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016. Αντιθέτως το CDU με 27,7% έχασε 4,1%, σε μια περιοχή η οποία επί δεκαετίες θεωρείτο προπύργιό του. Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι με 9,3% (+4), αφήνοντας στην τέταρτη θέση την AfD με 8,3% (-4,3). Οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι συγκυβερνούν, καταφέρνουν οριακά την είσοδό τους στη Βουλή, με 5,5% (-0,7). Στο τοπικό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι που συγκέντρωσαν 5,4% (+3,2). Το κόμμα Αριστερά που δεν έχει επιτυχία στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας πήρε 2,5% (-0,3).

«Δεν είναι ωραία βραδιά για το CDU», παραδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προέρχεται από την Βάδη - Βυρτεμβέργη και περιέγραψε τις αποψινές νίκες των δύο Πρωθυπουργών ως προσωπικές τους επιτυχίες. Σημείωσε δε ότι το αποτέλεσμα για το κόμμα του ήταν αναμενόμενο, αναφερόμενος στα πρόσφατα σκάνδαλα με την προμήθεια προστατευτικών μασκών, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται πολιτικοί του CDU. Στο ίδιο πρόβλημα απέδωσε το αποτέλεσμα και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πάουλ Τσίμιακ, ο οποίος καταφέρθηκε μάλιστα εναντίον εκείνων οι οποίοι, όπως είπε, φρόντισαν να κάνουν την προσπάθεια των υποψηφίων του CDU πολύ δύσκολη. Ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Ρέτγκεν σημείωσε ότι πρόκειται για «θλιβερά αποτελέσματα» και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ένα ενδεχόμενο ομοσπονδιακής κυβέρνησης χωρίς το CDU πρέπει να θεωρείται αδιανότητο - κυρίως για το ίδιο το CDU.

Από την πλευρά του SPD ωστόσο, ο αρχηγός Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς «διάβασε» τα αποτελέσματα ως απόδειξη ότι το CDU δεν είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό κυβερνήσεων. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία», τόνισε. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν επιλογές και χωρίς το CDU» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος απόψε μπόρεσε «να χαμογελάσει».

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στη Βάδη - Βυρτεμβέργη εξέφρασε και το ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων. Η Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες, ενώ ο Ρόμπερτ Χάμπεκ έκανε λόγο για μια «σούπερ εκκίνηση σε μια σούπερ εκλογική χρονιά» και εξέφρασε την ελπίδα το κόμμα του να μπορέσει να αξιοποιήσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο τα αποψινά θετικά αποτελέσματα.