Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Τριτη 16 Μαρτιου 2021


Το δυστύχημα του Ιάσωνα αποκαλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας και το έλλειμμα δημοκρατίας

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η υπόθεση του Ιάσωνα, του 23χρονου που χτυπήθηκε θανάσιμα από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της κ. Μπακογιάννη, και μάλιστα ακριβώς έξω από τον “Ναό της Δημοκρατίας”, δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο πώς αντιλαμβάνονται τη ζωή του απλού πολίτη όχι μόνο όσοι κατέχουν εξουσία αλλά και όσοι μετέχουν αυτής… εξ αντανακλάσεως: οδηγός, φρουροί, αστυνομικοί, τη στιγμή του δυστυχήματος φέρθηκαν αυθόρμητα με έναν αχαρακτήριστο τρόπο. Προφανώς, θεώρησαν αυτονόητο ότι τα “υψηλά πρόσωπα”, αλλά και όλος ο περίγυρός τους, ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά, υπόκεινται σε ένα άλλο καθεστώς, με άλλους, “ειδικούς” νόμους – ή μάλλον χωρίς κανένα νόμο!

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του οδηγού που χτύπησε τον νεαρό θα είχε κυνηγηθεί και θα είχε συλληφθεί πάραυτα. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε να αντιμετωπίσει την κατηγορία της εγκατάλειψης θύματος. Οποιοσδήποτε άλλος. Όχι όμως ο οδηγός της κ. Μπακογιάννη! Αυτός συνέχισε κανονικά τον δρόμο του ανενόχλητος, μπροστά σε πλήθος αστυνομικών και φρουρών της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του θύματος, του άνοιξαν και την πύλη για να περάσει. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, να διώχνουν εκφοβίζοντας τον αυτόπτη μάρτυρα που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος!

Η ειρωνεία είναι ότι τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης παρακινούσε τον κόσμο να μην πιστεύει τα social media, αυτά ήταν που έφερναν στο φως το τραγικό δυστύχημα, για το οποίο δεν θα μαθαίναμε ποτέ. Επί δύο ημέρες η κ. Μπακογιάννη συνέχισε αμέριμνα τη ζωή της – δεν έγινε και τίποτα σημαντικό άλλωστε – μέχρις ότου αναγκάστηκε λόγω των δημοσιευμάτων, να κάνει μια δήλωση όπου υπόσχεται  ότι “η υπόθεση θα ερευνηθεί”. Πραγματικά, τι είδους έρευνα χρειάζεται; Η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή, όπως γνωστές είναι και οι ταυτότητες των συνεργών του, που τον διευκόλυναν στη φυγή του. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού Ιάσωνα, που η ατυχής συνάντησή του με τους “κυρίους της αυλής” τόσο απότομα και τόσο άδικα του στέρησε τη ζωή.

Ορκιζόμαστε ενώπιόν τους και ενώπιον του ελληνικού λαού ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα έως ότου η ισονομία, ένα από τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, αποκατασταθεί στη χώρα μας.

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2021

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

https://www.epamhellas.gr/to-dystychima-iasona-apokalyptei-tin-alazoneia-tis-exoysias/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύπτεται: Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε το πραξικόπημα στη Βολιβία για να αποκτήσει πρόσβαση στον «λευκό χρυσό» της

Μετά από ένα πραξικόπημα στη νοτιοαμερικανική χώρα της Βολιβίας τον Νοέμβριο του 2019, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος Evo Morales αναγκάστηκε να διαφύγει. Τα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών που ελήφθησαν από το Declassified δείχνουν ότι η Βρετανία είδε το νέο στρατιωτικό καθεστώς, το οποίο σκότωσε 18 διαδηλωτές, ως μια ευκαιρία να ανοίξουν τα κοιτάσματα λιθίου της Βολιβίας σε εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοναστηράκι, σταθμός του μετρό... Πατείς με πατώσε…

Φυσικά, πρωι Καθαράς ...Τρίτης δεν πανε για γλέντι οι άνθρωποι, στη δουλεια τους πανε για το ψωμί τους.

Στα πετσωμενα ΜΜΕ συνεχίζονται τα ρεπορταζ για το ¨κορονομπουζουξιδικο", ένας ρεπόρτερ δεν πήγε μεχρι το Μοναστηράκι ή την Ομόνοια...

Και βέβαια περιχαρείς λένε στα ραδιόφωνα την είδηση πως η οικογένεια του 23χρονου παλικαριού που σκοτωθηκε ..."βρήκε τον ταξιτζή που ήταν αυτόπτης"!

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Και δεν ντρέπονται που το λένε...

υ.γ. πολιτικά τελειώνουν, το λένε ήδη τα ΜΜΕ αυτού που ξέρει καλά. Το ζήτημα είναι πως τώρα θα είναι πιο επικίνδυνοι κι αδίστακτοι. Όσο γι αυτούς που κάθονται κάτω από το δέντρο και περιμένουν το ώριμο φρούτο, τη "2η φορά"(...) θα ξυπνήσουν άσχημα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον αστυνομικό, αν δεν τον πειράξεις, δεν σε πειράζει, λένε.

Σε λίγο θα περνάμε δίπλα από μπάτσο, και θα μας λένε, μη φοβάσαι να σε μυρίσει  θέλει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα βάλει λέει κάμερες ο Μητσοτάκης στους αστυνομικούς για να καταγράφουν τι γίνεται.

Το μοντάζ θα αναλάβει το Star και την περιγραφή ο ΣΚΑΙ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τροχονόμε, κάποιος πέρασε με κόκκινο και σκότωσε κάποιον που πέρασε με πράσινο.

-Γιατί δεν φοράς κράνος;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάξτε με τι Ζήλο φυλάνε τα Σύνορα των Νομών για να μη επισκεφτείς το Χωριό σου. Να φύλαγαν και τα Σύνορα της Πατρίδας έτσι!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Με τόση αστυνομοκρατία και τόσο ξύλο, ρε φίλε, στο τέλος θα μας αναγκάσουν να ψηφίσουμε Τσίπρα!

- Σου ΄χουν λείψει τα χημικά, οι αύρες και τα γκλοπ του Τόσκα και της Γεροβασίλη, ε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτώνει ο αστυνομικός οδηγός του υπηρεσιακού τον 23χρονο και το όνομά του κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό. Όπως και το όνομα του τροχονόμου, που απείλησε και έδιωξε τον αυτόπτη μάρτυρα.

Προφυλακίζεται αθλητικός παράγοντας για ασέλγεια σε μικρές κολυμβήτριες και δεν μαθαίνουμε ποιος είναι.

Τσιμουδιά η ΕΛ.ΑΣ., τσιμουδιά τα κανάλια, τσιμουδιά και οι Μπογδάνος και Κυρανάκης! Αν επρόκειτο για ασύλληπτους ή προφυλακισμένους διαδηλωτές, θα είχαμε μάθει και τα ονόματα των συγγενών τους, μέχρι τρίτου βαθμού και τέταρτης γενιάς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι και κλούβα των ΜΑΤ εγκαταστάθηκε έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ στο Λαύριο, με την ένστολη αληταμπουρία να κάνει ελέγχους, τρομοκρατώντας τους περαστικούς. 

Η κλούβα, βέβαια, απομακρύνθηκε, μετά από διαμαρτυρίες των μελών του ΚΚΕ, αλλά η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας τείνει να προσλάβει διαστάσεις πρωτόγνωρες για τα μεταδικτατορικά χρόνια. 

Γιατί???? Δεν έδωσαν εξηγήσεις! Γιατί έτσι γούσταραν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 16 Μαρτίου 1964 αποβιβάζεται στην Κύπρο στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, μετά από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, του Δεκεμβρίου 1963, και τις εκατέρωθεν αγριότητες κατά του άμαχου πληθυσμού, που διέπρατταν ακροδεξιές συμμορίες. Την ίδια μέρα η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για εισβολή στο νησί.

Ο διαχωρισμός των ελληνικών και των τουρκικών συνοικιών της Λευκωσίας, με την "Πράσινη Γραμμή", και η δημιουργία τουρκοκυπριακών "θυλάκων" σε ολόκληρη την Κύπρο, αποτέλεσαν την πρώτη πράξη διχοτόμησής της, δέκα χρόνια πριν την εισβολή του Αττίλα.

Αποβλέποντας στην κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κύπρου, που εντασσόταν στο κίνημα των Αδεσμεύτων Χωρών, η διχοτόμηση αποτέλεσε σταθερό στόχο των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

Η τουρκική εισβολή αποφεύχθηκε τότε χάρη στη σθεναρή στάση της ΕΣΣΔ, που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη, εξαναγκάζοντας έτσι και τις ΗΠΑ να ζητήσουν από την Τουρκία να ματαιώσει (να αναβάλλει, στην πραγματικότητα) την επίθεση.

Στο πλευρό του αγωνιζόμενου ελληνοκυπριακού λαού τάχθηκε το σύνολο των προοδευτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, κατά την ιστορική ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως εκπροσώπου της Κούβας, στις 11 Δεκεμβρίου 1964:

"Η ειρηνική συνύπαρξη δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους".

Σχολιο.- Πολύ καλό το κείμενο. Τοποθετεί σωστά το ζήτημα αυτό που βιώσαμε τότε στις συγκεντρώσεις στα Προπύλαια ως μέλη της Ν.ΕΔΑ,όπου εκτίθονταν και τεκμήρια από τις επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας στην Κύπρο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Παππά που το'σκασε κατηγορούμενος για δ/νση εγκληματικής οργάνωσης πότε θα τον τσακώσει η αστυνομία ?

Σχολιο.- ολων τα τηλεφωνα τα παρακολουθουν και ξερουν ανα πασα στιγμη που ειμαστε και τι λεμε ...του Παππα ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΝ

Σχολιο.- Δεν έπρεπε απ 'την αρχη να συμβεί αυτό..προφανώς νόμιζαν πως ήταν καλό κ υπάκουο κ ήσυχο παιδάκι πως δεν ήταν ύποπτος για φυγή ..Πέρασαν τόσοι μήνες και ακόμα τα λαγωνικα τον ψάχνουν .!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμα κάνετε το εμβόλιο της Αstra και πάθετε θρόμβωση να πάρετε σαλοσπίρ ή ασπιρινούλα .

Ο βόθρος του Ορen βρήκε κατευθείαν τη λύση 

Ασε που σε όλες τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές μόνο για την αναπαραγωγή της χελώνας δεν έδειξαν , τσιμουδιά για το θανατηφόρο τροχαίο ..

Δώστε κι αλλα εκατομμύρια στα κανάλια να μας βάλουν κι άλλα ριάλιτι-σαρβαιβορ και Αννιτες Πάνια να γεμίσουμε τον μισοκαμμένο εγκέφαλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμάν και εσείς πως κάνετε έτσι για μια βάπτιση, ένα θανατηφόρο ατύχημα , λίγους ξυλοδαρμούς στις πλατείες , 2-3 βιασμούς ανηλίκων κι ένα νησιώτικο γλέντι ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μας εξηγήσει ο Μπουμπούκος πως στην ευχή κατάφερε να βαπτίσει ένα μωρό  ενω η Πολιτική Προστασία έχει αναστείλει τις βαπτίσεις κ γάμους εως 16/03 ..

Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis

14 Μαρτίου 

Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου"

"Μού δειξαν το παράθυρο στο 12ο λοροφο της ΓΑΔΑ και μού παν: 

"Αν θες να λυτρωθείς, εμείς δε θα σε εμποδίσουμε, αλλιώς θα βαρεθείς να μετράς λάικ στα ποστ σου μέσα στη φυλακή".

Ο σύντροφος Άρης Π. σήμερα Τρίτη στην Εφσυν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζουμε, το https://avantgarde2009.wordpress.com/ και 

https://avantgarde2009.wordpress.com/?fbclid=IwAR0WXNenn5hMy77ZkmmnDpPii8K3Yq7ZMHNUXihurLRUIQ01tm-qIz7w-Ws

βίσκεται εκτός λειτουργίας. Το μήνυμα που λάβαμε είναι το εξής: "Το site σας έχει απενεργοποιηθεί στο WordPress.com γιατί παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας". 

Προφανώς πρόκειται για κάτι περισσότερο από τεχνικό πρόβλημα. 

Προς το παρόν, ένα μέρος της ιστοσελίδας μπορείτε να το βλέπετε εδώ 

https://web.archive.org/web/20210209165953/https://avantgarde2009.wordpress.com/

σχολιο.- Επανήλθε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μαρτύριο της οικογένειας του Ιάσονα συνεχίζεται.Ο πατέρας του είναι στον Ευαγγελισμό με εμφραγμα.Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Μαρ: Το 1968 έγινε στο Βιετνάμ η σφαγή του Μάι Λάι, όπου δολοφονήθηκαν εκατοντάδες Βιετναμέζοι από Αμερικάνικα στρατεύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 15 Μαρτίου συμπληρώνονται 78 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα κολαστήρια των ναζιστικών στρατοπέδων της Πολωνίας και συγκεκριμένα το Άουσβιτς – Μπίρκεναου. Συνολικά 19 συρμοί θα μεταφέρουν περισσότερες από 46.000 ψυχές, την πλειοψηφία των μελών της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Λιγότεροι από 2.000 από το σύνολο αυτών των ανθρώπων θα επιβιώσουν. Στο απόσπασμα που ακολουθεί από το επεισόδιο της σειράς Παρασκήνιο με τίτλο «500 Χρόνια των Ισπανών Εβραίων στη Θεσσαλονίκη», η ιστορικός Ρένα Μόλχο περιγράφει τα γεγονότα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και η Ερρίκα Αμαρίλιο, μέλος της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, καταθέτει μία συγκλονιστική μαρτυρία. Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμάει τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: 

https://www.ert.gr/ert-arxeio/thessaloniki-aoysvits-ta-trena-toy-thanatoy-xekinoyn-15-martioy-1943/?fbclid=IwAR1BdOSWqYdKENFw9_mDnaB9bz0RDo8AaaAOf0tEtkOtXhXJe73EGCZ4Ro4



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα γίνει με τους αστυνομικούς που απειλούν με φόνους αριστερών, αναρχικών και με τους αλλούς που λενε απολογουμαστε για 3 γκλομπιες στο Απλυταριο;; ο κάθε αμόρφωτος και απαιδευτος φοράει μια στολή, παίρνει ένα όπλο και ένα γκλομπ και νομίζει ότι είναι στη ζούγκλα;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήμουν χθες με ένα παλικάρι που έκατσε στον Έβρο σχεδόν εννιά μήνες. Μου περιέγραψε με νηφαλιοτητα τα σκηνικά στον Έβρο.Μπήκε στην αρχή του πρώτου λοκνταουν στο στρατόπεδο. Έριξε 4 βολές, μου είπε ότι παρουσίασε ένα θέμα υγείας το οποίο υποθεραπευτηκε, έζησε πολλές ακροδεξιες συμπεριφορές και κανιβαλισμο εντός στρατοπέδου,  ενώ μου είπε ότι υπήρχαν αξιωματικοί οι οποίοι απλώς καλλιεργούσαν φανατισμό. Μου τόνισε ότι πολλοί από τους μετανάστες ήταν όντως σε άθλια κατάσταση και προσπαθούσαν να διασχίσουν το ποτάμι, αλλά πολλοί εξ αυτών κρατούσαν μαχαίρια, όπλα κτλ έχοντας την στήριξη του τουρκικού στρατού και της τουρκικης αστυνομίας φωνάζοντας Αλλάχ Ουακμπαρ, Αλλάχ Ουακμπαρ, ενώ κάποιοι έβριζαν χυδαία την ελληνική πλευρά λέγοντας στα τουρκικά ότι αυτά τα μέρη κάποια μέρα θα είναι τουρκικά. Δεν ξέρω μου λέει τι ακούστηκε στα κανάλια, αλλά είδα ένα ετερόκλητο πλήθος φανατικών μουσουλμάνων και ήπιων ανθρώπων. Στο δικό μου μυαλό είναι προφανής η εργαλειοποιηση του μεταναστευτικου και η χρησιμοποιήση κάποιων από πλευράς της Τουρκίας ως proxy army. Οι πολιτικές εγκλωβισμου που ακολουθεί η Ελλάδα δυσχεραίνουν την κατάσταση και δεν βλέπουμε το ζήτημα στην ολοτητα του. Δεν μπορούμε να υποτιμάμε την αγωνία των κατοίκων του Εβρου, των νησιών του Βορειανατολικου Αιγαίου ή των Δωδεκανήσων μου τόνισε , αλλά να μην ξεχνάμε ότι ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ τα ξεπουλησαμε. Τον θαύμασα τον 25χρονο Γιώργο για την ψυχραιμία του, την σκέψη του, την ωριμότητα του, την δημοκρατική του συνείδηση και τον αγνό πατριωτισμό του. Είχε προτάσεις το παιδί γι αυτά τα ζητήματα, τις οποίες επεξεργαστηκε την περίοδο του εγκλεισμού του στο στρατόπεδο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TΟ LOCKDOWN: Προμελετημένο Έγκλημα

#Το lock down δεν θεραπεύει μία επιδημία (βλ. Επιδημιολογία). Την σπρώχνει προς τα πίσω!

#Το lock down είναι για βραχεία χρήση, ώστε να προλάβουμε να εφαρμόσουμε τα ενδεδειγμένα επιδημιολογικά μέτρα (ΠΟΥ)

#Χρησιμεύει ώστε να προλάβουμε να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ, να οργανώσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να οργανώσουμε τη επιδημιολογική επιτήρηση. (δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω)

#Αυξάνει την συνολική θνησιμότητα (Covid related και non Covid)

#Χειροτερεύει το επίπεδο υγείας του πληθυσμού (διότι παραμελούνται τα άλλα νοσήματα και χειροτερεύει τα ψυχικά, παχυσαρκία, ρευματικά, άνοια, νεοπλάσματα, καρδιοπάθειες κλπ)

#Πλήττει την εκπαίδευση αυξάνοντας την ανισότητα μεταξύ προνομιούχων και μη προνομοιούχων (πχ. φτωχά παιδιά που αδυνατούν να αγοράσουν υπολογιστές και να έχουν ίντερνετ).Αντίθετα άφησαν τις τιμές των Ηλ. υπολογιστών να εκτοξευτούν...

#Πλήτει τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, αυξάνοντας την φτώχεια, χειροτερεύοντας την διατροφή, αυξάνοντας την έλλειψη βιταμίνης D λόγω μη έκθεσης στον ήλιο κλπ

#Εκτοξεύει στα ύψη την ενδοοικογενειακή βία τα ψυχικά νοσήματα και τις αυτοκτονίες

#Διαλύει την οικονομία, φτωχοποιώντας τον πολίτη και οδηγώντας σε μία Βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσίων και ισχυρών(βλ. στοιχεία Forbes)

#Εξασθενεί την άμυνα της χώρας, ποικοιλοτρόπως (θα ασχοληθώ σε άλλη ανάρτηση)

##Γίνεται αντιληπτό από όλους ότι έχει αποτύχει παταγωδώς! Οι άνθρωποι στοιβάζονται στα διαλυμένα νοσοκομεία, η θνητότητα στις ΜΕΘ έχει εξακοντισθεί, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις έχου νεκτοξευτεί, ονομάζονται ΜΕΘ τα ...Χειρουργεία, οι καρκίνοι δεν χειρουργούνται, οι καρδιοπαθείς , οι, οι, οι...

##Όχι μόνο δεν έγινε η ενδεδειγμένη προσπάθεια για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των Νοσοκομείων αλλά αντιθέτως έγιναν προσλήψεις Αστυνομικών αντί Γιατρών και Νοσηλευτών...

##Η αντιμετώπιση της επιδημίας γίνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και όχι από το Υπουργείο Υγείας. Σημειώστε ότι Χρυσοχοίδης και Χαρδαλιάς πηγαίνουν στους τόπους της επιδημικής έκρηξης και προΐστανται των συσκέψεων και όχι ο υπουργός υγείας!!! Αναβάθμισαν τον Χαρδαλιά σε υφυπουργό για να καλύπτεται από την υπουργική ασυλία!!! Πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία της Ελληνικής Διοίκησης να προΐσταται γενικής γραμματείας...υφυπουργός!!!

#Αντιλαμβάνεται, λοιπόν , ο πολίτης ότι πρόκειται για ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και όχι για απλή βλακεία, ανικανότητα, άγνοια κλπ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελλαίνομαι...

#Όταν βλέπω μέλη της "επιτροπής αποτυχημένου χειρισμού της επιδημίας" στα ΜΜΕ..

#Να λένε ότι φταίνε οι πολίτες για την αποτυχία του τετράμηνιαίου lockdown και lockdown εις το τετράγωνο...

#Και να σκέφτονται lockdown εις τον κύβο...

#Αντί να σκάψουν λαγούμι να κρυφτούνε...

#Ω, Ελλάς ηρώων χώρα, τι ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ βγάζεις τώρα...(Γ. Σουρής)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



In Memoriam - Rachel Corrie. 18th Anniversary of her murder.

*Η δολοφονία της Ρέιτσελ Κόρι δεν ήταν “ατύχημα”

Όλο νέα στοιχεία για το θάνατο της αμερικανίδας ακτιβίστριας της ISM, Rachel Corrie, στη Γάζα, το 2003, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. σύμφωνα με τα στοιχεία του ανακριτή, ο τότε αρμόδιος ισραηλινός διοικητή, Doron Almog, εμπόδισε τις έρευνες και συγκάλυψε τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη Rachel βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπατήθηκε από ισραηλινό εκσκαφέα, ενώ διαδήλωνε εμποδίζοντας την κατεδάφιση παλαιστινιακής κατοικίας από Ισραηλινούς στη Ράφα.

Το 2012 το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της απόφασης του ισραηλινού δικαστηρίου της Χάιφα ότι ο θάνατος της Ρέιτσελ Κόρι, της αμερικανίδας φιλοπαλαιστίνιας ακτιβίστριας το σώμα της οποίας συνεθλίβη κάτω από ισραηλινή στρατιωτική μπουλντόζα στη Ράφα, στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου, στις 16 Μαρτίου του 2003, ήταν “ατύχημα”. 

Η Κόρι δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει την κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού σπιτιού από το ισραηλινό στρατό, την εποχή της δεύτερης Ιντιφάντα των Παλαιστινίων

. Ηταν 24 χρονών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αστικού ισραηλινού δικαστηρίου, δικαστή Οντέτ Γκέρσον, ο οποίος απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει η οικογένεια της Κόρι, ο θάνατος της ακτιβίστριας ήταν ένα ατύχημα για το οποίο ούτε το Ισραήλ ούτε ο ισραηλινός στρατός ούτε ο οδηγός της μπουλντόζας ο οποίος “δεν την είδε”, φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Συμφώνησε έτσι απόλυτα με την εσωτερική έρευνα που είχε κάνει, μέσα σε ένα μήνα από τη δολοφονία, ο ισραηλινός στρατός και είχε τότε καταλήξει στο ότι οι δυνάμεις του δεν ήταν υπεύθυνες, ότι ο οδηγός της μπουλντόζας δεν την είχε δει, ότι δεν θα υπάρξει απόδοση κατηγοριών και ότι η υπόθεση έχει κλείσει. 

Ο δικαστής δε δίστασε να κατηγορήσει και το θύμα λέγοντας πως “η Κόρι θα μπορούσε να έχει σωθεί αν έβγαινε έξω από τη ζώνη κινδύνου, όπως κάθε λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος θα είχε κάνει”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου"

"Μού δειξαν το παράθυρο στο 12ο οροφο της ΓΑΔΑ και μού παν: 

"Αν θες να λυτρωθείς, εμείς δε θα σε εμποδίσουμε, αλλιώς θα βαρεθείς να μετράς λάικ στα ποστ σου μέσα στη φυλακή".

Ο Άρης Π. σήμερα στην Εφσυν

https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/285714_moy-eipan-tha-biasoyme-mehri-kai-koytabi-soy

*Αν κάτι μοιάζει με Χούντα και συμπεριφέρεται σαν Χούντα, ε μάλλον είναι Χούντα.

Μαρτυρία από ΓΑΔΑ:

"Ο Άρης Π. μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγγέλοντας αστυνομική βία και πρακτικές από άλλες εποχές. Όπως υποστηρίζει, εκτός από το γεγονός ότι ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, παράλληλα του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην τουαλέτα ενώ δεν του εδωσαν ούτε νερό.

Η σύλληψή µου έγινε την επόµενη µέρα των γεγονότων στη Νέα Σµύρνη, σε απόσταση λίγων µέτρων από το κτίριο που φιλοξένησε τη συνέλευση της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα, στην οποία είµαι µέλος. 

Είχα συµµετάσχει στη διαµαρτυρία ενάντια στην αστυνοµική βία, δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να µε ενοχοποιεί για κάτι ή να µε συσχετίζει µε το συµβάν. 

Ηταν περίπου 19.30 και θα έπαιρνα ταξί για το σπίτι µου πριν ισχύσουν τα µέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Αρχικά σταµάτησε µπροστά µου µία µηχανή µε δύο άτοµα που φορούσαν κουκούλες, έδειξα την ταυτότητά µου, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα µου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει µε πέταξαν στο καπό. 

Με έδεσαν πισθάγκωνα µε χειροπέδες, µου φόρεσαν κουκούλα και µε έβαλαν στο αυτοκίνητο µε µπουνιές και κλοτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω µε αστυνοµικούς ή µε µαφιόζους. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω µε µαφιόζους. 

Μέσα από την κουκούλα µπορούσα να διακρίνω αµυδρά, αλλά µε χτυπούσαν όποτε σήκωνα το κεφάλι. Κάποια στιγµή άκουσα έναν ασύρµατο αλλά όχι από το αυτοκίνητο και κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο είχε συνοδεία άλλες µηχανές. Πριν από τη δική µου απαγωγή είχα ενηµερωθεί για την εξαφάνιση του κολλητού µου, αδερφικού µου φίλου, ο οποίος προφυλακίστηκε µε ένα σαθρό κατηγορητήριο» λέει ο συλληφθείς.

∆εξιά και αριστερά (σ.σ στο υπόγειο της ΓΑΔΑ) διέκρινα πως ήταν παρατεταγµένοι δεκάδες αστυνοµικοί. Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να µε χτυπάνε, µε πέταξαν στο ασανσέρ και µου έλεγαν «θα βιάσουµε µέχρι και το κουτάβι σου». 

Με ρώτησαν πόσων χρονών είµαι και όταν απάντησα 21, µου είπαν «δυνατά πόδια έχεις για 21» και µε βάραγαν εκεί. Με έβαλαν σε ένα δωµάτιο. Συνέχιζα να είµαι δεµένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχµάλωτος πολέµου. 

Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, µάλλον όλη η αστυνοµική δύναµη ανεβοκατέβαινε για να µε δέρνει. Αλλοι µε χτυπούσαν χωρίς να µιλάνε, άλλοι µε έβριζαν, µου ζητούσαν επανειληµµένα να πω ποιας οµάδας είµαι οπαδός. 

Τους εξηγούσα -τρόπος του λέγειν το «εξηγούσα», στην κατάσταση που ήµουν- ότι δεν είµαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ @ρχίδια µας, θα πεις µια οµάδα». 

Κάποια στιγµή έσβησαν τα φώτα και τότε το µόνο φως που µπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να µπει κάποιος να µε χτυπήσει. Για ένα πεντάλεπτο µε άφησαν να πάρω ανάσα. Τότε κοπανάγανε τα θρανία και άκουγα ήχους εργαλείων και φερµουάρ και να µε ρωτάνε «είσαι έτοιµος;». 

Απαντούσα αρνητικά, ήταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης. Ενας κοπάνησε µε βία το πρόσωπό µου στο θρανίο.

Δεν υπήρχε σηµείο του σώµατός µου που να µη χτυπηθεί επί ένα οκτάωρο. Συµπέρανα ότι ήµουν στον 13ο όροφο όταν κάποια στιγµή µε κατέβασαν από τα σκαλιά στον κάτω όροφο και µπόρεσα να διακρίνω ένα λογότυπο που έλεγε ∆ΑΕΕΒ. 

Πλέον ήµουν στον 12ο όροφο και είχε µόλις τελειώσει ο πρώτος γύρος βασανισµού µου. Ο δεύτερος ξεκίνησε δείχνοντάς µου ένα παράθυρο και λέγοντάς µου: 

"Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εµποδίσει κάποιος. Αλλιώς σε τέσσερις µέρες από τώρα θα πας φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνοµικού και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να µετράς τα λάικ στα ποστ σου", λέει ο καταγγέλλων.

Είχα σχολιάσει στο facebook -ακόµα αναρτηµένο είναι- ότι πρόκειται για αστείους Κλουζό που αποδίδουν µαφιόζικες κατηγορίες, αναφερόµενος στη σύλληψη του νεαρού που έχασε το πορτοφόλι του, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. 

Εµένα µου ζητούσαν συνεχώς ονόµατα, οποιουδήποτε, µου έλεγαν να δώσω πολιτικούς αγωνιστές. Ελεγα ότι δεν γνωρίζω και δέχτηκα αγκωνιές στη σπονδυλική στήλη. Νόµιζα ότι θα έµενα παράλυτος. 

Προσπαθούσα και ευχόµουν να λιποθυµήσω για να µε µεταφέρουν στο νοσοκοµείο ή να πεθάνω. Εχανα τις αισθήσεις µου, έπεσα από την καρέκλα και µε σήκωσαν τραβώντας µε από τις χειροπέδες. 

Ξαφνικά κάποιος µου τράβηξε την κουκούλα. 

Είπα «δεν νιώθω καλά» και µου απάντησαν «γιατί δεν είσαι καλά; Χτύπησες κάπου;». 

Τότε µου ζήτησαν να υπογράψω τη σύλληψή µου και οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα κατασχεθέντα ήταν ό,τι είχα πάνω µου, τίποτε περισσότερο. ∆εν ήθελα να δώσω δακτυλικά αποτυπώµατα φοβούµενος κάποιο κατασκευασµένο κατηγορητήριο µετέπειτα και όταν ανέφερα την περίπτωση της Ηριάννας, µου είπαν «µη βλέπεις πολύ Netflix». 

Τελικά µου απέσπασαν τα δακτυλικά αποτυπώµατα διά της βίας και παρά τη συναίνεση µου. Στη συνέχεια οδηγήθηκα σε ένα κελί στον έβδοµο όροφο» συνεχίζει ο Άρης Π.

«Στο κελί αρχικά ήµουν µόνος µου, αλλά φώναξα το όνοµα του φίλου µου και εκείνος ανταποκρίθηκε. Μετά µας έβαλαν στο ίδιο κελί σε διαφορετικό καθεστώς από τους υπόλοιπους, εµείς ήµασταν σε πλήρη αποµόνωση. Ούτε νερό ούτε τουαλέτα. 

Η µόνη βοήθεια ήταν των παιδιών που συνελήφθησαν στη Νέα Σµύρνη, αυτοί µας έβαλαν στα κάγκελα µπουκάλια µε νερό. Αυτό ήπιαµε και στη συνέχεια εκεί κατουρούσαµε. Ξαπλώναµε στο τσιµέντο, ούτε στρώµα ούτε κουβέρτα, τίποτα. ∆ύο µέρες δεν είχαµε πρόσβαση στην τουαλέτα. ∆εν µας επέτρεπαν να µιλήσουµε µε δικηγόρο, κάποια στιγµή µας άφησαν να επικοινωνήσουµε µε τις οικογένειές µας για 30 δευτερόλεπτα και µας έδειχναν το κλοµπ να ξέρουµε τι µας περιµένει αν ξεπεράσουµε τον χρόνο του µισού λεπτού. 

Ακόµα και στην Ευελπίδων, δίπλα στη δικηγόρο µας ήταν η Αντιτροµοκρατική» λέει μεταξύ άλλων ο συλληφθείς.

Αρνήθηκα να ζητήσω ιατρική περίθαλψη για λόγους αξιοπρέπειας. Η ανακρίτρια µπορούσε να διαπιστώσει τα σηµάδια στο πρόσωπό µου. 

Ο φίλος µου και εγώ είµαστε πολιτικοί κρατούµενοι και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο εκείνος προφυλακίστηκε. Οι συνοµιλίες που επικαλούνται το µόνο που αποδεικνύουν είναι την παράνοµη παρακολούθησή µας. 

Ακόµα και σήµερα φοβάµαι για τη ζωή µου και τη δική του. ∆ηλώνω δηµόσια ότι για οτιδήποτε µας συµβεί, την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό θα έχει «ο κύριος Μιχάλης της Νέας ∆ηµοκρατίας», όπως άκουγα στον 12ο όροφο κάποιους να τον προσφωνούν όταν του µιλούσαν προσωπικά στο τηλέφωνο.»

Σχολιο.- Ψωμί Παιδεία Ελευθερία! Κάτω η Χούντα.... Γιατί έχω την αίσθηση ότι ζούμε μια από τα ίδια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδική άδεια για εμβολιασμό, ειδική άδεια για τραπεζώματα, ειδική άδεια για ξυλοδαρμούς, ειδική άδεια για παιδεραστία, ειδική άδεια για τροχαίο, ειδική άδεια και για βαφτίσια. Κι εσύ μλκα όταν ζητάς την άδεια ειδικού σκοπού από τον εργοδότη νιώθεις πως κάνεις αντάρτικο στο βουνό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρατζαφέρης. «Όποιος αρνείται τον εμβολιασμό να απολύεται»

13 Μαρτιου

[ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΑΠΟΛΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΎΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ; ]

ΓΙΏΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΣΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Süddeutsche Zeitung του Μονάχου:

“Ηχεί σαν να το γύρισε σε ειρηνοποιός, αλλά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του. Ο Ερντογάν θέλει να έχει το λέγειν στην Εγγύς Ανατολή, αναμειγνύεται στον εμφύλιο της Συρίας, της Λιβύης και του Ιράκ, πολεμά τους συμμάχους των ΗΠΑ, τους Κούρδους της Συρίας. Στη διαμάχη για τους φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο ο ταραχοποιός της ειρήνης στέλνει τον τουρκικό στόλο. Από τη Μόσχα η νατοϊκή Τουρκία αγοράζει ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S 400. Ούτε ο Τραμπ, αλλά ούτε οι ΗΠΑ και η ΕΕ εναντιώθηκαν αξιόπιστα απέναντι σε αυτήν την πολιτική”

& Frankfurter Allgemeine Zeitung:

“Η Τουρκία συμμετείχε σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, αλλά δεν έκανε επεμβάσεις σε άλλες χώρες, με εξαίρεση την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Αυτό άλλαξε με το ΑΚΡ του Ερντογάν. Αφυπνίστηκε η αυτοκρατορική μνήμη της Τουρκίας και παρουσιάστηκαν ευκαιρίες, σε αντίθεση με το παρελθόν, για να επιβάλει τις ηγετικές της αξιώσεις. Όσο περισσότερο ο τουρκικός στρατός συμμετέχει σε διενέξεις, τόσο περισσότερα όπλα χρειάζεται, που μπορεί να τα δοκιμάζει πάραυτα και να τα εξελίσσει”

“Οι δοκιμές με καθημερινές επιθέσεις εναντίον του ΡΚΚ έγιναν αναπόφευκτες. Όσο βελτιώνονται τα όπλα, τόσο περισσότερα εξάγει η Τουρκία. Στο μεταξύ η εξοπλιστική βιομηχανία έχει γίνει σημαντικός εξαγωγικός κλάδος. Μεγάλοι πελάτες της είναι εκτός από τις ΗΠΑ το Αζερμπαϊτζάν, η Ινδονησία και το Πακιστάν. Τουρκικό εξοπλιστικό υλικό πωλείται στο μεταξύ στο Κατάρ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 16 Μαρτίου 1964.

«Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»

Κωνσταντινούπολη 1964. Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964

Είναι γνωστό ότι με τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923 προβλεπόταν η διατήρηση της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, των εννέα Πριγκιποννήσων της Θάλασσας του Μαρμαρά και των νησιών Ίμβρου και Τενέδου. Το γεγονός πως η Συνθήκη της Λοζάνης εξαιρούσε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και των παραπάνω νησιών από την ανταλλαγή πληθυσμού και ταυτόχρονα προστάτευε τα δικαιώματά τους, δεν σήμαινε πως οι Τούρκοι σεβάστηκαν και πολύ το περιεχόμενο αυτής της συνθήκης…

 Κωνσταντινούπολη:Ο ‘μαύρος’ Σεπτέμβριος του 1955.

Τα Σεπτεμβριανά

Η κατάσταση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης άρχισε να γίνεται πολύ δυσχερής το 1954, λόγω του Κυπριακού Ζητήματος. Στη διάρκεια του αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για ανεξαρτησία από τους Άγγλους, οξύνθηκε και ο τουρκικός εθνικισμός στην Κύπρο. Αυτό είχε όμως ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του τουρκικού εθνικισμού και η ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Το Σεπτέμβριο του 1955 πραγματοποιήθηκε μια από τις χειρότερες επιθέσεις των Τούρκων προς τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Τη νύχτα της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι οπαδοί του Μεντερές έκαψαν πάνω από 3.000 σπίτια και περισσότερα από 4.000 μαγαζιά των Ελλήνων. Ακόμη, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν 82 ορθόδοξους ναούς, κατέστρεψαν και βεβήλωσαν κοιμητήρια και κατέστρεψαν 26 ελληνόφωνα μειονοτικά σχολεία.

Κωνσταντινούπολη:Ο διωγμός του  Μαρτίου του 1964.

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου 1964.

Τα δεινά όμως των Κωνσταντινουπολιτών δεν τελείωσαν με τα «Σεπτεμβιανά». Λόγω της νέας υποτροπής του Κυπριακού Ζητήματος την περίοδο 1963-64, απελάθηκαν στις 16 Μαρτίου 1964 12.000 Έλληνες υπήκοοι της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να απελάσει τους Έλληνες υπηκόους που ζούσαν στην Τουρκία και είχαν δικαίωμα παραμονής χωρίς βίζα. Μαζί τους όμως εξαναγκάστηκαν σε φυγή πενταπλάσιοι άλλοι τουρκικής υπηκοότητας.

Οι μαζικές μεταναστεύσεις πληθυσμών που πραγματοποιήθηκαν τότε θεωρήθηκαν ως η μεγαλύτερη έξοδος ανθρώπων από μία χώρα σε καιρό ειρήνης στο έδαφος της Βαλκανικής Χερσονήσου, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά το διάστημα αυτό έκλεισαν και 100 επιχειρήσεις Ελλήνων υπηκόων με κεφάλαιο 500.000.000 δολαρίων.

Σχολιο.- Οι προπαππουδες μου έφυγαν με την ανταλλαγή το 24 από τα πέριξ της Πόλης.. ..οι καθημερινές τους κουβέντες ήταν για την πατρίδα τους..Δεν το αποδέχτηκαν ποτέ...άφησαν πίσω τους αγνοούμενους..τους έψαχναν μετά μέσω ερυθρού Σταυρού...πολύς πόνος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Helin Bölek from a popular folk music group that is banned in Turkey has died on the 288th day of a hunger strike on April 3, 2020


H Ελιν Μπόλεκ πέθανε σε ηλικία 28 ετών, έπειτα από απεργία πείνας 288 ημερών, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των συντρόφων της και την άρση απαγόρευσης των συναυλιών του μουσικού συγκροτήματος Group Yorum.

Κατηγορήθηκε από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας ως μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου(DHKP-C. Καμία σχέση με το φιλοκεμαλιστικό τουρκικό ΚΚ).

Απ' όσο γνωρίζω είναι η μόνη πολιτική οργάνωση της Τουρκίας που καταδίκασε απερίφραστα στο παρελθόν, τόσο την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο όσο και όλες τις γενοκτονίες που διέπραξε διαχρονικά το τουρκικό κράτος.

Το DHKP-C θεωρείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ τρομοκρατική οργάνωση...

Σχολιο.- Η Ελιν εκανε απεργια πεινας 288 μερες...

Εδω δες τι σημαινει απεργος πεινας για να ξερεις. https://www.youtube.com/watch?v=a8EYf5IwLtg

Οχι ανοιξε το. Θα σου κανει καλο να σχηματισεις ιδία οπτικοακουστικη αποψη.

Δες το καλα και μην ξεχασεις αυτες τις εικονες οταν θα ακους να μιλανε για καποιον που πεθανε απο απεργια πείνας.

Ανοιξε το, μη φοβασαι. Οι νεκροι δεν δαγκωνουν.

Ε τοτε δες και τους αποστεωμενους μισοζωντανους απεργους πεινας.

Μου συγκρίνεις τον Κουφοντίνα με τις 65 μέρες απεργίας πείνας και λες βλακείες ότι έπρεπε να είναι νεκρός. 

Αναφερομαι στην Ελιν Μπολεκ και τους δυο ακομη νεκρους πλεον συντροφους της. Δες τους , πως χορευουν γυρω απο το φερετρο της. Αναμεσα σε αυτους παρακολουθει το χορο ενας ζωντανος ακομη συντροφος της, αποστεωμενος απεργος πεινας, ο οποιος θα πεθανει μολις λιγες μερες αργοτερα, αφοτου εγιναν οι παραπανω ληψεις απο την κηδεια της, ο οποιος συνεχισε την απεργια πεινας.

Οπως βλεπεις τα βιντεο δεν εχουν κατεβει. Οποιος θελει τα βλεπει. Το ζητημα εξαλλου με τους Group Yurum, πηρε διαστασεις σε ολη την Ευρωπη...

Πολυ κοντοφθαλμη θεωρηση, να μην μελετας τον χαρακτηρα του εχθρου σου της Τουρκίας. Ειδικα οταν βρισκεσαι σε τραπεζι διαπραγματευσεων για ζητηματα που αφορουν την κυριαρχια της χωρας σου. Ειδικοτερα για τα τζιμανια του ΕΛΙΑΜΕΠ, συμβουλους του ΠΘ μας, και υπερμαχους της κατευναστικης πολιτικης προς την Τουρκια. Της γνωστης εννοιας στην διεθνη ορολογια ως Appeasement.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολίτης Αθηναγόρας για Γεωργιάδη: "Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια βάφτισης"

Αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και κατά των ιερέων που τέλεσαν το μυστήριο, άφησε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας. Τι ανέφερε.

16 Μαρτίου 2021 12:17

Στη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου εν μέσω lockdown, προστέθηκε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος.

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης "άδειασε" ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επισημαίνοντας ότι οι βαπτίσεις απορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου.

"Δεν έχω ακούσει για κατ' εξαίρεση βάφτιση. Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι βάπτιση μπορεί να γίνει τις περιοχές που δεν βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μιλώντας στο κανάλι του Mega.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές και για τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο λέγοντας το εξής: "Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ "κόκκινο" επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας. Όμως η Αττική βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, έτσι οι βαπτίσεις έχουν ανασταλεί".

Εφόσον η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του, όπως αναφέρεται στη σελίδα 254 του ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στην κατοχή ο Κώστας Παπαδόπουλος 

ήταν αρχηγός της παρακρατικής οργάνωσης Εθνικός Ελληνικός Στρατός (ΕΕΣ)

που είχαν εξοπλίσει οι Γερμανοί

και που συνεργάστηκε μαζι τούς την περίοδο της Κατοχής σε βάρος του ελληνικού λαού.


κυκλοφορούσε και φωτογραφιζόταν με στολή των ΕΣ ΕΣ.


τον συγκεκριμένο κύριο τόν συναντάμε παλι το 1963 που λετε;

όχι δεν ήταν 

ούτε εκτελεσμένος 

ούτε στη φυλακή 

ούτε εξορία


ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ !! !! !!


ήταν βουλευτής της ΕΡΕ!

(το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή)


Στις 13 Μαρτίου 1963 ο βουλευτής της ΕΔΑ, Ηλίας Ηλιού, προσπαθεί να τοποθετηθεί στη Βουλή, 

εκφράζοντας για μια ακόμη φορά, τη διαμαρτυρία του κόμματός του, 

για όσα είχαν προηγηθεί στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961...


Ο Ηλιού διακόπτεται συνεχώς από την πτέρυγα των εδράνων που βρίσκονται οι βουλευτές της ΕΡΕ.


Πρωτεργάτης των συνεχών διακοπών, είναι ο βουλευτής Κιλκίς,

Κώστας Παπαδόπουλος ...


Ο Ηλιού αρχίζει να ξετυλίγει το δράμα ενός χωριού του Κιλκίς, όπου ενώ το 1958 έχουν ψηφίσει 164 κάτοικοι την ΕΔΑ, 

τρία χρόνια μετά, η ΕΔΑ δε λαμβάνει καμιά ψήφο, 

χωρίς να έχει υπάρξει κάποια μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους 

και ενώ έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για όργιο βίας εναντίον των κατοίκων.


Ο Παπαδόπουλος συνεχίζει να τον διακόπτει και να τον ειρωνεύεται.


Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

(απόσπασμα από τα πρακτικά)


Ηλίας Ηλιού (ΕΔΑ):

Ο κύριος συνάδελφος ημπόρεσε να βάλη εις την ναφθαλίνην την στολήν του Γερμανού αξιωματικού, την οποίαν έφερε, δεν ημπόρεσεν όμως να βάλη…..


(θόρυβος,φωναί,διαμαρτυρίαι,

κωδωνοκρουσίαι, σφοδρά αναταραχή εις την αίθουσαν)


Πρόεδρος:

Διακόπτεται η συνεδρίασις δια πέντε λεπτά.


Τι έχει συμβεί εκεί που τα πρακτικά αναφέρουν θόρυβος, φωναί, διαμαρτυρίαι κτλ,

το περιγράφει ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος

στο βιβλίο του 

Η αυτολογοκριμένη μνήμη - Τα Τάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη

εκδόσεις Φιλίστωρ 2005.


Ένας βουλευτής: «ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ!»


Κώστας Χιωτάκης (ΕΔΑ): «ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ!;»


Γρηγόρης Λαμπράκης (ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ):

«ΗΣΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΣ - ΕΣ !»


Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΡΕ): «ΣΚΑΣΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!»


Ο Παπαδόπουλος σηκώνεται από το έδρανο και συνεπικουρούμενος από άλλους βουλευτές της ΕΡΕ και έναν κλητήρα της Βουλής 

επιτίθεται και γρονθοκοπεί τον βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη.


τοτε ο Γρηγόρης Λαμπράκης τον ρίχνει στο πάτωμα 

αλλα και αυτος με τη σειρά του δέχεται επίθεση από τους υπόλοιπους εφορμούντες.....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοζαμβίκη: Φρίκη με αποκεφαλισμούς παιδιών από ισλαμοφασίστες γουρούνια των δυτικών αποικιοκρατών

Στο πλαίσιο αιματηρού πολέμου που χρησιμοποιούν  ενόπλους ισλαμοφασίστες, που συνδέονται με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.

16/03/2021 19:20

Παιδιά ηλικίας ακόμη και 11 ετών αποκεφαλίζονται στην Μοζαμβίκη, κατήγγειλε την Τρίτη (16/3) η αποικιοκρατική αλήτικη οργάνωση δήθεν αρωγής Save the Children που έχει την έδρα της στη ρατσιστική κωλοΒρετανία, στο πλαίσιο πολέμου των δυτικών αποικιοκρατών που χρησιμοποιούν  ισλαμοφασίστες κατά την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και πολλοί περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η αλήτικη αποικιακή μη κυβερνητική οργάνωση σημείωσε ότι μίλησε με εκτοπισμένες οικογένειες που περιέγραψαν «τρομακτικές σκηνές» ανθρωποκτονιών, με μητέρες που μιλούσαν για τη δολοφονία των μικρών γιων τους. Σε μία περίπτωση, μια γυναίκα κρύφτηκε, αβοήθητη, με τα άλλα τρία παιδιά της την ώρα που ο 12χρονος γιος της δολοφονείτο εκεί κοντά.

«Προσπαθήσαμε να διαφύγουμε προς το δάσος, αλλά έπιασαν τον μεγαλύτερο γιο μου και τον αποκεφάλισαν», διηγήθηκε η 28χρονη, η οποία σύμφωνα με την αποικιακή Save the Children ονομάζεται Ελσα.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα επειδή θα μας σκότωναν κι εμάς».

Μια άλλη μητέρα, μια 29χρονη που ονομάζεται Αμέλια, σύμφωνα με την αλήτικη αποικιοκρατική ΜΚΟ, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παίρνει συνεντεύξεις μετά τους πολέμους των αποικιοκρατών, και να το παίζουν οι «καλοί αποικιοκράτες». Η μητέρα είπε ότι ο γιος της ήταν μόλις 11 όταν τον σκότωσαν ένοπλοι άνδρες.

Στην βορειότερη επαρχία της Μοζαμβίκης Κάμπο Ντελγκάδο μαίνεται από το 2017 μια αιματηρή εξέγερση ενόπλων γουρουνοισλαμιστών μισθοφόρων των δυτικών αποικιοκρατών, που συνδέονται με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, η οποία κλιμακώθηκε δραματικά πέρυσι.

Μολονότι οι αποκεφαλισμοί ήταν πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιθέσεων, καθ’όλη τη διάρκεια του 2020 τα γουρούνια οι μισθοφόροι ισλαμοφασίστες εμπλέκονταν τακτικά σε μάχες με τον στρατό για να αιχμαλωτίσουν και να καταλάβουν σημαντικές πόλεις.

Η βαρβαρότητα συνεχίστηκε επίσης με μαζικές εκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας περίπου 52 ανθρώπων στο χωριό Ξιτάξι τον Απρίλιο.

Συνολικά περίπου 2.700 άνθρωποι σε όλες τις πλευρές έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βία, σύμφωνα με την αλήτικη αποικιοκρατική οργάνωση που παρακολουθεί την πολιτική βία Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED). Περίπου 670.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα παράλληλα με την αλήτικη αποικιοκρατική Save the Children.

Ισλαμοφασιστική συμμορία γουρουνιών στην υπηρεσία των δυτικών αποικιοκρατών γνωστή τοπικά ως Αλ Σαμπάμπ («οι νέοι», στην αραβική γλώσσα) εξαπέλυσε έναν αιματηρό πόλεμο το 2017 στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάδο, στην οποία, μόνη επαρχία στη οζαμβίκη,  η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και βρίσκεται στην μεθόριο με την Τανζανία, προτού δηλώσει πίστη το 2019 στην τζιχαντοφασιστική συμμορία Ισλαμοφασιστικό Κράτος.

Οι ναζιστικές ΗΠΑ που τους πληρώνουν χαρακτήρισαν υποκριτικά την περασμένη εβδομάδα την συμμορία ενόπλων ισλαμοφασιστών στην Μοζαμβίκη ξένη τρομοκρατική οργάνωση για τις σχέσεις της με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, σημειώνοντας ότι η συμμορία φέρεται να έχει δηλώσει πίστη στην τζιχαντοφασιστική συμμορία ήδη από το 2018. Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος των δυτικών αποικιοκρατών ανέλαβε την ευθύνη για την πρώτη του επίθεση στο Κάμπο Ντελγκάδο τον Ιούνιο του 2019.

Η αληταράδικη ναζιστική πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μοζαμβίκη ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα εκπαιδεύσουν πεζοναύτες της Μοζαμβίκης για δύο μήνες, ενώ οι ΗΠΑ θα προσφέρουν επίσης ιατρικό και εξοπλισμό επικοινωνιών για να βοηθήσουν δήθεν τη Μοζαμβίκη να καταπολεμήσει τον πόμενο των ισλαμοφασιστών που τους πληρώνουν οι αμερικάνοι.

Η αλήτικη αποικιοκρατική Διεθνής Αμνηστία διαπίστωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι εγκλήματα πολέμου διαπράττονταν από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται δήθεν και καλά όπως λένε οι αλήτες δολοφόνοι αποικιοκράτες για καταχρήσεις εναντίον αμάχων ―μια κατηγορία που η κυβέρνηση έχει απορρίψει.

Ο αληταράς Τσανς Μπριγκς, διευθυντής της αποικιοκρατικής Save the Children για τη Μοζαμβίκη, δήλωσε ότι οι πληροφορίες για επιθέσεις σε παιδιά «μας προκαλούν αποτροπιασμό» δήθεν και είχε το θράσος να πει ότι «όλες οι πλευρές σε αυτήν τη σύγκρουση οφείλουν να εγγυηθούν ότι τα παιδιά δεν αποτελούν ποτέ στόχο».

«Η βία πρέπει να σταματήσει και οι εκτοπισμένες οικογένειες χρειάζεται να έχουν υποστήριξη καθώς προσπαθούν να αναρρώσουν και να επουλώσουν τις πληγές τους», είχε το θράσος να πει ο αληταράς αποικιοκράτης δολοφόνος που το «παίζει» καλος, υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση νομιμοποιεί η τρομοκρατία εκτελεί: 21 Σύροι στρατιώτες νεκροί.

16/03/2021

21 στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν κι άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε τρομοκρατική οργάνωση κατά λεωφορείου που τους μετέφερε σε προάστιο δυτικά της Daraa.Σύμφωνα με ανταποκρίτρια του SANA, μια πηγή της αστυνομικής διεύθυνσης της Daraa ανέφερε ότι η επίθεση στόχευσε ένα λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες μεταξύ των τοποθεσιών Mezayrib και Yadudah σε δυτικό προάστιο της Daraa. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο της Daraa.

Mεταξύ των νεκρών ένας αξιωματικός όσο κι εργαζόμενοι για τη συμφιλίωση.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιτιθέμενοι τρομοκράτες ανήκουν στην ομάδα του Abu Tarek Al-Sabihi.

Η Δύση νομιμοποιεί και η τρομοκρατία εκτελεί.Ήταν αναμενόμενο.Προηγήθηκε ένα κρεσέντο δηλώσεων χθες υποστήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία από Μακρόν, Μπλούμπεργκ με αρθρογράφο τον Ερντογάν, Πάπα,την βρετανική αστυνομία που διεξάγει έρευνα κατά της Άσμα Άσαντ που έδωσαν το νομιμοποιητικό πλαίσιο γι αυτήν την επίθεση κ.α.

Επιθυμούν μια εκβιαστική μετάβαση με τον Άσαντ να έχει τεθεί σε περίεργη καραντίνα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Stop Erdogan and #Stop Bloomberg/ ΣΚΑΝΔΑΛΟ/ Ο Ερντογάν αρθρογραφεί στο Bloomberg κι αυτοεκθειάζει τον Ανθρωπισμό του στη Συρία!

16/03/2021

Είναι απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια! Σκάνδαλο μεγατόνων.Το αμερικανικό Bloomberg, στις 15/03/21 δημοσίευσε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν, όπου επαινεί την πολιτική του στη Συρία δηλώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια οκτώ ημερών, σώσαμε εκατομμύρια ζωές»

“Πιστεύω ότι η αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή εξαρτάται από την πραγματική και ισχυρή δυτική υποστήριξη για την Τουρκία”.

Stop Erdogan and Stop Bloomberg που φιλοξενεί το άρθρο του ;Erdogan με αφορμή τα 10 χρόνια πολέμου ενάντια στη Συρία.Kάνει πρεμιέρα κι ως αρθρογράφος. Μποϊκοτάζ στο Bloomberg που δίνει βήμα στο νέο γενοκτόνο Αρμενίας, Κούρδων εισβολέα σε Λιβύη,Συρία,Ιράκ,Αμμόχωστο και τελευταία στην Υεμένη. Ο Ερντογάν θα μας διδάξει τη δημοκρατία! Δώστε του και Νόμπελ Ειρήνης. Ο Ερντογάν γράφει στο άρθρο:

“Στη 10η επέτειο της εξέγερσης της Συρίας, πρέπει να θυμόμαστε τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν, και τα εκατομμύρια που εκτοπίστηκαν – όλοι επειδή απαιτούσαν δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Οι προσπάθειες του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και των υποστηρικτών του για να συντρίψουν αυτά τα νόμιμα αιτήματα οδήγησαν σε τρομερά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης. “

Απλή υπενθύμιση: ‘Οταν οι υποστηριζόμενοι από τον Ερντογάν και τη Δύση χτύπησαν τους σταθμούς της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην αρχή της ”επανάστασης” στη Συρία φώναζαν ”δεν χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα γιατί έχουμε το Φως του Ισλάμ“.

Ο Ερντογάν επαίρεται ”ότι πέρυσι, αυτήν την εποχή ο Τουρκικός στρατός χτύπησε τις θέσεις του συριακού καθεστώτος για να σταματήσει την τελευταία επίθεση στο Idlib, το τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης και να αποτρέψει τον εκτοπισμό ή τη δολοφονία αθώων ανθρώπων. Ενδεικτικά αναφέρει οτι “κατά τη διάρκεια οκτώ ημερών, σώσαμε εκατομμύρια ζωές”.

Συνεχίζει ένα παραλήρημα περί των δημοκρατικών του πεποιθήσεων, αγώνων και ενεργειών, πάντα αναφερόμενος στη γειτονική του χώρα!

“Τώρα, καθώς η συζήτηση για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εκ νέου σε διαβούλευση , οι ανθρωπιστικές ενέργειες στη Συρία θα είναι το απόλυτο μέλημά μας. “Άνθρωπος πάνω από όλα…Τον ξεπλένει καλά το Bloomberg….

Για να ολοκληρώσει εκλιπαρώντας τη Δύση να τον βοηθήσει στην ολοκλήρωση και παγίωση της τουρκικής κατοχής στη γείτονα χώρα: “Πιστεύω ότι η αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή εξαρτάται από την πραγματική και ισχυρή δυτική υποστήριξη για την Τουρκία.“

Ο τιμητής και γνωστός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζει το παραλήρημα αποκαλώντας εξέγερση την ισλαμική αναζοπύρωση στα πλαίσια της αραβικής άνοιξης η οποία θα είχε λήξει εάν δεν τροφοδοτούσε από τα σύνορα του: “Στην 10η επέτειο της εξέγερσης της Συρίας, πρέπει να θυμόμαστε τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν, και τα εκατομμύρια εκτοπίστηκαν – επειδή απαιτούσαν δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα” είπε ένας από τους βασικούς αρχιτέκτοντας του πολύνεκρου πολέμου που αποδεικνύεται άλλοτε από την εισβολή του. Προκλητικότατος.

Το “Stop Erdogan”

που αναρτήθηκε στη Νέα Υόρκη επέφερε κύμα συμπαράστασης με “Love Erdogan” και σχετική ανάρτηση έγινε ως και στην Σμύρνη από την Προεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη, αλλά χωρίς άδεια του δήμου αλλά και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο!

Στις αρχές Μαρτίου, εμφανίστηκε ένα διαφημιστικό πλαίσιο “Stop Erdoğan” στη διάσημη Times Square της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται “Advocates of Silently Turkey“, η οποία ισχυρίζεται ότι “δίνει φωνή σε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους στην Τουρκία”. Εκτός από αυτήν την ανακοίνωση, αυτή η ομάδα ζήτησε τον τερματισμό των γυναικοκτονιών στην Τουρκία.

Λίγες μέρες αργότερα, οι τουρκικές αρχές άρχισαν να βάζουν αφίσες “Love Erdogan” σε πολλές τουρκικές πόλεις (επίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη!), Και ακόμη και στα ανατολικά της Τουρκίας στην επαρχία του τουρκικού κατεχόμενου Hatay όπου ζουν μειονότητες. Εκεί τα πάνελ της αγάπης Ερντογάν γράφτηκαν σε 5 γλώσσες, Τουρκικά, Αραμαϊκά, Αραβικά, Κουρδικά, Αγγλικά!

Επί του παρόντος, ένας ακόμη άνευ προηγουμένου πόλεμος εναντίον της Συρίας προσωποποιημένος στην Asma Al-Assad! Η Μεγάλη Βρετανία επιδιώκει να διαβάλει την εντιμότητά της με τη λεγόμενη έρευνα σχετικά με τις «τρομοκρατικές πράξεις» της και η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει τον διαμεσολαβητικό πόλεμο εναντίον της πρώτης κυρίας της Συρίας, χαρακτηρίζοντάς την ως «κερδοσκόπο πολέμου» λόγω της φιλανθρωπικής εργασίας της για άτομα με ειδικές ανάγκες και τραυματίες του πολέμου! Στην πραγματικότητα η ΕυρωΕνωση ξεκίνησε μια βρώμικη προπαγάνδα για τη συριακή ΜΚΟ της Άσμα Ασαντ που ιδρύθηκε το 2007, φαίνεται ότι δεν τους αρέσει που διανέμει βοήθεια στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στις γυναίκες!

”Για να νικηθεί για πάντα η ISIS στη Συρία πρέπει αυτή τη στιγμή να σταθεροποιήσουμε τους αντάρτες” γράφει η lemonde σ΄έναν άλλο ντελιριώδη παροξυστικό λίβελο υπέρ των τούρκικων συμφερόντων ”ανταρτών” συμβάλλοντας στο νέο επικοινωνιακό πόλεμο που κήρυξε η Δύση κατά της Συρίας!! Kαι ας μην ξεχνάμε το χθεσινό μήνυμα συμπαράστασης στους τζιχαντιστές της Συρίας από τον καρντάσι Μακρόν!! Aλλά και του joseph borel για λογαριασμό της ΕΕ που είπε ότι καμιά υποστήριξη για ανοικοδόμηση στη Συρία μέχρι να φύγει ο Άσαντ σύμφωνα με το al monitor.

΄Υστερα από όλα αυτά το ποιός εκθρέφει τον επεκτατισμό μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν είναι πασιφανές.

Δίνουν και το email επικοινωνίας με το διανοούμενο ανθρωπιστή αρθροφράφο τους τον Ερντογάν..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτιθέμενοι έκαψαν βαρύ όχημα τούρκικου στρατού στο Ιντλίμπ! Αποτράπηκε τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό οι 3 σκοτώθηκαν και 3 συνελήφθηκαν!!!!

15/03/2021

Συνεχείς πιέσεις τις τελευταίες μέρες στις τούρκικες δυνάμεις ν΄αποσυρθούν από τη Β Συρία. Παρανάλωμα πυρός τα παράνομα διυλιστήρια των τρομοκρατών της πάνω στα συριακά σύνορα σε αλλεπάλληλες επιθέσεις βαλλιστικών ρωσικών πυραύλων. Σήμερα στο Ιντλίμπ ένα στρατιωτικό τούρκικο βαρύ όχημα ανατινάχθηκε από επιτιθέμενους…

Την ίδια στιγμή η ισλαμιστική τρομοκρατία ενθαρρυμένη από τη Δύση αποπειράται να αιματοκυλίσει εκ νέου τη συριακή πρωτεύουσα. Μια πηγή από την εσωτερική ασφάλεια: απετράπη μια τρομοκρατική επιχείρηση που θα στόχευε την πόλη της Δαμασκού με καμικάζι και ζώνες εκρηκτικών. Σκοτώθηκαν οι 3 συνελήφθηκαν άλλοι 3.

Η τρομοκρατική επιχείρηση αποτράπηκε με τη συμβολή κατοίκων από τις πόλεις Zakia και Kanakar στην περιφέρεια της Δαμασκού.Σχεδιάστηκε από τακφιριστικές ομάδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε καραντίνα ο Άσαντ! Ο Μακρόν στο πλευρό της Ισλαμιστικής Τζιχαντιστικής Τρομοκρατίας και της συμμάχου του ΝΑΤΟ-ικής Τουρκίας στο συριακό!!!

15/03/2021

Αποκαλυπτική δήλωση Μακρόν σήμερα. Η Γαλλία ανανεώνει την υποστήριξή της Ισλαμιστικής Τζιχαντιστικής Τρομοκρατίας και της συμμάχου της ΝΑΤΟ-ικής Τουρκίας στο συριακό όπως έκανε 10 χρόνια ολόκληρα. Η δήλωση του είναι απροκάλυπτα φιλοτουρκική καθώς επέρχεται και λίγο μετά τη δήλωση Ακάρ του Υπ. Άμυνας Τουρκίας που κατηγόρησε το συριακό στρατό ότι στόχευσε κατεχόμενο διυλιστήριο στην Jarablus.

Με τη δήλωσή του αυτή ο Μακρόν υποστηρίζει ουσιαστικά τις δυνάμεις που μάτωσαν και το γαλλικό λαό που αποκεφάλισαν καθηγητές, παπά και πιστούς μέσα στη Γαλλία που ανατινάχθηκαν ως καμικάζι στο Μπατακλάν που εκτέλεσαν εν ψυχρώ διανοούμενους και σκιτσογράφους που πραγματοποίησαν σωρεία επιθέσεων κατά πλήθους με οχήματα που χτύπησαν και μάτωσαν Χριστουγεννιάτικες αγορές που έκαψαν την Παναγία των Παρισίων που βεβήλωσαν κάθε ναό στη γαλλική επικράτεια εν μέσω ασυλίας κι ατιμωρησίας …

”Εδώ και 10 χρόνια ο συριακός λαός ξεσηκώθηκε ειρηνικά για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Παραμένουμε στο πλευρό του για ν΄απαντήσουμε στις ανθρωπιστικές ανάγκες να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο να πολεμήσουμε κατά της ατιμωρησίας να βρούμε μια πολιτική λύση τη μόνη πιθανή. ”έγραψε στο twitter.

Για να γράψει λίγο μετά στο συριακό λαό θέλω να πω: δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτή τη μάχη.

Εν απουσία του Άσαντ που σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν είναι σε καραντίνα 2 ή 3 εβδομάδων γιατί είναι θετικός στον covid19 και παρουσίασε κάποια συμπτώματα χορεύουν τα ποντίκια.

Το θράσος αυτό του Μακρόν και η αιφνίδια παρέμβαση του στο συριακό γεννά απορίες για την εξέλιξη της υγείας του Σύρου Προέδρου. Ξέρει κάτι περισσότερο ο Μακρόν και κάνει επανεκκίνηση; Δεύτερον ακούγεται αν και διαψεύδεται ότι υπάρχουν συρο-ισραηλινές διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη σκάλωσε κάπου η δουλειά και βγήκε να πιέσει ο Μακρόν;;;;Πιάνει τόπο η ρώσικη διαμεσολάβηση σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που θα σημάνουν το τέλος του συριακού 10 χρόνια μετά και θέλει να κάνει χαλάστρα; Σπεύδει να υποστηρίξει τους προδότες της χώρες του Σύρους Γενίτσαρους Ισλαμοφασίστες και ξένους μισθοφόρους Ισλαμοφασίστες που περιμένουν τον Σουλτάνο Ερντογάν ως ελευθερωτή και δουλεύουν για το νεοθωμανικό επεκτατισμό που παιρνούν δύσκολες στιγμές με τ΄αλλεπάλληλα χτυπήματα των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων; Ο 10ετής αποικιακός πόλεμος της Συρίας φθάνοντας στο ανώτατο πλαφόν που έχει ορίσει άτυπα η δυτική αποικιακή κοινότητα για κάθε πόλεμο θα ολοκληρωθεί και ο Μακρόν σε πανικό ψάχνει για ερείσματα για την επόμενη μέρα. Κατ΄αρχήν οι αποικιοκράτες δεν έχουν λόγο στις πρώην αποικίες τους. Οι λαοί ξέρουν, μην υποτιμάει κανείς και ποτέ κανέναν..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία μετά τη Λιβύη και το Ναγκόρνο στέλνει  τζιχαντοφασίστες από την Συρία και στην Υεμένη.

14/03/2021

Η Τουρκία ξεκίνησε την Κυριακή τη μεταφορά μαχητών από τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μάχη εναντίον της Υεμένης, ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου της Υεμένης, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.Δηλ. η Τουρκία διεθνής διαμετακομιστής τρομοκρατών. Μετέφερε Σύρους τζιχαντιστές σε Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα Υεμένη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη μετέφεραν μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων Αλ Κάιντα και ISIS από τα κατεχόμενα συριακά εδάφη στην πρωτεύουσα του Κατάρ της Ντόχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στην πόλη Μαϊμμπ της Υεμένης, πέρα από την έρημο της Empty Quarter.

Πολλοί μισθοφόροι πιστοί στην Άγκυρα θα μεταφερθούν από τα εδάφη της Συρίας μέσω τουρκικών και Καταριανών αερολιμένων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Αυτό επέρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία αρκετών τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια τουρκο-Καταριανή συνεννόηση σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της Υεμένης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επιστημονισμός"... Το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο... αμέσως μετά η ΠΟΡΝΕΙΑ κι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και δωδεκαθεϊστής ο Σπύρος, το μπάσταρδο του Παττακού που έλαβε στο πρωτοδικείο το "Άδωνις" όταν κατάγγειλε τον Χριστιανισμό (σίγουρα ο φασίστας τηλέμπορας το έκανε για να πουλάει βιβλία στους 12θεϊστές), παίρνει ειδική άδεια για να βαπτίσει το παιδί αυτού που υποτίθεται θα ελέγχει τις δημόσιες συμβάσεις του νεοφασίστα.

Κι ακόμη πιστεύουμε τους Χαρδαλιάδες, τους μπιστήμονες του κώλου, τους πουλημένους γιατρούς, τους δικαστές και παπάδες με ροζ στριγκάκια, τους μπολιασμένους αριστερούς του κώλου (Τσίπρα-Κουτσούμπα) και πάει λέγοντας!

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα πρόστιμα για μάσκα, γιατί ήπιες καφέ σε παγκάκι, γιατί δεν έστειλες μήνυμα-αίτηση ν' αγοράσεις ψωμί...

Σχολιο.- Το μπάσταρδο του Παττακού έδωσε στον εαυτό του ειδική άδεια να κάνει βάπτιση και κανένας πούστης δεν ντρέπεται;

Σχολιο.- δειτε τη λενε οι σιωνιστες για τους χριστιανους πως τους βριζουν εδω η πλακα ειναι οτι οι ελλαδιτες νεοναζι ταυτιζονται με τα σιωνισταρια αμα δειτε σε διαφορα μπλογκ ιστολογια οι νεοναζι βριζουν τον χριστιανισμο οσο και εξτρεμιστες σιωνιστες αληθεια οι ελλαδιτες ιεραρχες τα βλεπουν αυτα αμα διαβαζουν ας παρουν θεση οι απλοι επειδη η πολλοι μητροπολιτες εχουν παρει θεση υπερ των σιωνιστων τετοιο μισος προς την ορθοδοξη πιστη εχω δει απο κατι κκεδες απο νεοναζιστες και φανατικους σιωνιστες το pronews σβηνει καθε σχολιο κριτικη προς το ισραηλ ποιο σιωνιστες και απο τους σιωνιστες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτύρεστε, επειδή ο ΑΜΕΑ Κυμπουρόπουλος της ΝΔ τάχθηκε με την πρόταση των ακροδεξιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απαγόρευση του δικαιώματος των γυναικών, στην άμβλωση.

Γιατί;;

Σχολιο.- Πειράζει που μέσα σ' όλη αυτή την θανατίλα που ζούμε, θα ήθελα να μάθω με ποιό σκεπτικό ψήφισε ο Κυμπουρόπουλος ή είμαι εκ προοιμίου "ακροδεξιός";

Και μόνο που ΝΔ και Σύριζα επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Στέλιο, κρατάω πολύ μικρό καλάθι για τα περί "ακροδεξιάς".

Απλώς, στην εξίσωση ας βάλουμε κάποια στιγμή την υπογεννητικότητα που μας δέρνει σε όλη την Ευρώπη σε συνδυασμό με τις 300.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο στην δημογραφικά θνήσκουσα Ελλάδα.

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε να συζητάμε, χωρίς να σκυλοβριζόμαστε και να ταμπελιάζουμε. Λέω εγώ τώρα...

Το θέμα είναι πολυσύνθετο και δεν προσφέρεται για λογικές άσπρου-μάυρου. Πάντως, βλέποντας ποιοί τον βρίζουν, χωρίς να ξέρω αυτή την στιγμή το σκεπτικό του, εγώ είμαι με τον Κυμπουρόπουλο.

Σχολιο.- Μπράβο στον Κυμπουρόπουλο...που τάχθηκε στο πλευρό της ζωής και όχι των δολοφόνων...θέλει μεγάλο θάρρος και τόλμη να πας κόντρα στο ρεύμα των νεοταξιτών του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω...

Σχολιο.- καλα εκανε ο κυμπουροπουλος . η εκτρωση ειναι φονος . μπραβο του.

Σχολιο.- Σωστός ο Κυμπουρόπουλος. Σιγά μη βγούμε να υπερασπιστούμε το κάθε πουτανάκι, και το κάθε πούστη που θέλει να μας κάνει όλους σα τα μούτρα του, και τη κάθε πουτάνα μοντέλο αμερικάνα που ντήνει τα αγόρια της με γυναικία ρούχα, και αντί να της τα πάρουνε και να τη κλείσουν στο ψυχιατρείο, της δίνουν και δίκιο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! ΣΑΛΟΣ για την "κατ' εξαίρεση" άδεια στον (υπουργό) Αδωνι Γεωργιάδη να γίνει νονός σε βάφτιση...

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω της οποίας αποκάλυψε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα.

Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως είναι γνωστό μέχρι τις 16 Μαρτίου απαγορεύονται οι βαπτίσεις στην Αττική, ωστόσο ο ίδιος σε απάντησή του ανέφερε πως έλαβε ειδική άδεια για την πραγματοποίηση του μυστηρίου.

Η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη για "ειδική άδεια" προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο Twitter. Μάλιστα ένας χρήστης της πλατφόρμας σε ανάρτησή του αναρωτήθηκε εάν μπορεί ο οποιοσδήποτε με κάποιον τρόπο να πάρει άδεια για βάπτιση, με τον κ. Γεωργιάδη να τον παροτρύνει να κάνει αίτηση στην Πολιτική Προστασία.

Σχολιο.- Εχουν απαγορευσει σε ολους τους Ελληνες να βαφτιζονται και να παντρευονται, οι εκκλησιες είναι κλειστες, και ο καριολης ο Αδωνις εβγαλε για τον εαυτο του ειδικη αδεια!!! Ντροπη!!! Και περισσοτερο ντροπη στον ιερεα που βαφτιζε, ειδικα αυτόν που δεν πιστευει, ενώ στους Χριστιανους λεει ειμαστε κλειστα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ τα 9μερα! ΕΚΡΥΨΑΝ επί 48 ώρες το τροχαίο με την εμπλοκή αστυνομικού της Μπακογιάννη...

Να δούμε... θα διαψεύσουν οι "δικαστές-εισαγγελείς" πως δεν είναι πλύστρες του καθεστώτος... Θα ασκήσουν 'ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ- δίωξη προσωπικά εναντίον όλων της φρουράς της βουλής και της τροχαίας;