Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Πεμπτη 18 Μαρτιου 2021


Η απόφαση να γιορτάζεται η επανάσταση του 1821 στις 25η Μαρτίου, πάρθηκε στην Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το 1822.

Το ίδιο και η Ελληνική σημαία, αυτή μέχρι το 1977, με το λευκό άσπρο σταυρό και τα τεσσερα μπλε τετράγωνα, τότε πάρθηκε η απόφαση να είναι αυτή, στην Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το 1822. Γιατί μέχρι τότε, το κάθε ένοπλο σώμα είχε την δική του σημαία-μπαϊράκι. Άλλο ο Κολοκοτρώνης, άλλη σημαία οι Ψαριανοί, άλλοι οι Υδραίοι, κτλ. 

Ε όχι και να μας μάθουν οι ξενόδουλοι γρεκίλοι του SSΚΑΙ ιστορία!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αιγύπτιοι, εκτός από Άραβες, έχουν απόλυτη σχέση με τους αρχαίους Αιγυπτίους. Μάλιστα, η Βίβλος των Αιγύπτιων Κοπτών Χριστιανών είναι γραμμένη στα αρχαία Αιγυπτιακά. Τώρα για τα αρχαία Ελληνικά που βρεθήκαν στο ανακαλυφθέντα κατεστραμένο Χριστιανικό μοναστήρι στην Αίγυπτο, έχει σχέση με την διάδοση της αρχαίας ελληνικής γλώσας από τους Ρωμαίους, με το ότι όταν ο Χριστιανισμός έγινε κυρίαρχος τον 3ο αιώνα μ.χ. αναγνωρίστηκε η Βίβλος με την μετάφραση των εβδομίκοντα που ήταν στα αρχαία ελληνικά, σαν το μόνο χριστιανικό βιβλίο. Επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο όρος "Έλληνας" δεν σήμαινε τον κάτοικο της Ελλάδας, αλλά τον αριστοκράτη, τον προύχοντα, ο οποίος εκτός από Λατινικά μίλαγε και αρχαία Ελληνικά. Οι κάτοικοι της Ελλάδας ονομαζόντουσαν από τους Ρωμαίους Γρεκοί, που σήμαινε τον βουκόλο, τον απολίτιστο χωριάτη. Αυτά εξηγούνται ιστορικά. Το να βγαίνουν όμως οι Βούλγαροι των Σκοπίων, και να θέλουν να καπηλευτούν την αρχαία Μακεδονία, με την οποία δεν έχουν καμία σχέση, δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος. Και έχει απόλυτο δίκιο η Βουλγαρία που εμποδίζει τους Σκοπιανούς να μπουν στη ΕΕ σαν "Μακεδόνες", γιατί στην ουσία οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι. Ήταν, είναι, και θα είναι. Και μια χαρά τα κάνουν οι Βούλγαροι, που όταν επισκέφθηκε ο Σκοπιανός υπουργός τη Βουλγαρία, αρνήθηκαν να βάλουν μεταφραστή που ζητούσαν οι Σκοπιανοί, και τους εξήγησαν ότι δεν μπορούμε να βάλουμε μεταφραστή να μεταφράζει Βουλγαρικά σε Βουλγαρικά. Η ιστορία με τα Σκόπια είναι όπως οι αηδίες που κάνουν οι Τούρκοι, που λένε τα τελευταία χρόνια, ότι επειδή ο Όμηρος γεννήθηκε στα εδάφη που τώρα τα κατοικούν Τούρκοι, είναι Τούρκος. Και το έχει πιστέψει και ο απλός Τούρκος. Διάβαζα πριν κάτι χρόνια, που ένας ιστορικός Έλληνας, καθηγητής πανεπιστημίου, είχε επισκευθεί φίλους του Τούρκους καθηγητές πανεπιστημίου στη Τουρκία. Και είχαν επισκευθεί την αρχαία Αλικαρνασό. Και όταν άρχισε να διαβάζει μια επιγραφή γραμμένη στην πέτρα σε αρχαία Ελληνικά, γύρισαν οι Τούρκοι και του είπαν "μιλάς αρχαία τουρκικά;". Η σημερινή εποχή έχει καταντήσει παράνοια για τον οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο. Το ότι όλα τα γειτονικά κράτη εκφράζουν επεκτατικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας, είναι γνωστό. Το ότι όλες οι "ελληνικές" κυβερνήσεις είναι αδιανόητα υποχωρητικές εκτελόντας εντολές ξένων ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων, και αυτό είναι γνωστό. Το να θέλουν όμως κάποιοι να διαγράψουν και την Ελληνική ιστορία, γιατί οι ίδιοι δεν είχαν κανένα αρχαίο πολιτισμό, αυτό δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ ανεκτό. Από τον Ελληνικό Λαό, όχι από τις εθελόδουλες κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

Σχολιο.- Παλιότερα πίστευα ότι οι αρχαιοελληνιστές, είναι κολλημένοι, ότι η πραγματικοί Έλληνες έχουν αναφορά μόνο στο 1821 και μετά. Αλλά ήρθε ο Ζουράρις και με τα γραφτά του με τάπωσε. Πάρε παράδειγμα έναν αρχαίο ελληνικό αμφορέα που δείχνει αρχαίους Έλληνες να χορεύουν, και πήγαινε σε ένα δημοτικό πανυγήρι στην επαρχία που παίζουν δημοτική μουσική. Θα δεις ότι κρατιούνται με τον ίδιο τρόπο και έχουν τις ίδιες κινήσεις που δείχνει ο αρχαίος ελληνικός αμφορέας. Ο Μέλανας Ζωμός, που ήταν άγνωστο τι περιείχε για τους ιστορικούς, και το μόνο που ξέρουμε ιστορικά, είναι από τους αρχαίους Αθηναίους που είχαν πάει στην αρχαία Σπάρτη, και ο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος τους δεν άντεχε αυτό το βαρύ κολλώδες μαύρο πράγμα που τους έβαλαν να φάνε οι Σπαρτιάτες από τα κοινά καζάνια που έτρωγαν τότε. Ακόμα και σήμερα, εάν πας σε πανυγήρι με δημοτικά στη Μάνη, φτιάχνουν σε μεγάλα καζάνια κομμάτια βραστού χοιρινού μαζί με το αίμα του, και γιαυτό παίρνει αυτό το μαύρο χρώμα. Ακόμα και στο χωριό μου, όταν πήγαινα διακοπές το καλοκαίρι, τότε που δεν υπήρχαν ακόμη τηλέφωνα, έβγαζε ο άλλος τα πρόβατα μέσα στο χωριό, πρωϊνιάτικα, για να τα πάει στο κάμπο να βοσκήσουν, και έβγαινε ο άλλος και του φώναζε και με ξύπναγε, "Ω Γιώργη, καλημέρα, βγάζεις τα ζώα", και τσαντιζόμουνα επειδή με ξύπναγε. Που να ξερα, ότι αυτό το "Ω", είναι το ίδιο κλητικό που λέγαν στην αρχαία Αθήνα, στην Πνύκα, "Ω άνδρες Αθηναίοι".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΈΝΩΣ, ΤΡΌΠΟΣ ΓΙΆ ΝΆ ΤΙΜΗΘΟΎΝ ΤΆ 200 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΑ 80 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΌ ΞΕΣΗΚΩΜΌ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΉΤΗΣ! 

Ή υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως ορίστηκε Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του επαίσχυντου "Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας", πού όπως τεκμηριωμένα έχουν καταγγείλει μέ υπόμνημα προς τόν Πρωθυπουργό και τούς πολιτικούς αρχηγούς τό Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών τής Γερμανίας πρός τήν Ελλάδα και τό Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, είναι τό ΜΑΚΡΥ ΧΈΡΙ του γερμανικού κράτους στήν Ελλάδα στοχεύοντας ευθέως τό μέλλον τής χώρας μας, τη νεολαίας μας! 

Ίσως αυτό τόν τρόπο επέλεξαν κάποιοι νά "γιορτάσουν" τά 80 χρόνια από τήν εισβολή της Βέρμαχτ στήν Ελλάδα!.. Ενδιαφέρον έχει καί ή συμμετοχή στό εν λόγω συμβούλιο τού Δημάρχου της μαρτυρικής Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα. Ίσως για νά συμβολίσει τή σύνδεση ανάμεσα στην περίοδο της κτηνώδους βίας και τρομοκρατίας της ναζιστικής Γερμανίας στήν κατεχόμενη Ελλάδα και στη σημερινή περίοδο που η Ό.Δ.Γ., χωρίς σεβασμό στή χώρα μας και το λαό μας, επιχειρεί ανενδοίαστα την ωμή παραχάραξη της Ιστορίας επιδιώκοντας τη χειραγώγηση των συνειδήσεων και τον ενταφιασμό της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. 

ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ! 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΊΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ ΚΡΆΤΟΣ! 

ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΆ ΜΝΉΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ!


Ορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με πρόεδρο τη Ν. Κεραμέως

 13/03/2021

Εποπτικό Συμβούλιο   του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας , συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας   ως εξής:

1. Νίκη Κεραμέως , υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Γεώργιο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Ιωάννης Σμυρλής , Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Βασίλειο-Νικόλαο Γκατζάρα , Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υΥπουργείου Εξωτερικών.

3. Κωνσταντίνος Δέρβος , Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Δελακουρίδη, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

4. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Κοσμοπούλου του Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

5. Κωνσταντίνα Πισλή, μόνιμη υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκ- παίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών Σχολείων του υπουργείου Παιδείας, Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γεώργιου Βούτσινου, με αναπληρώτρια την Μαρία Καλδή του Ευστράτιου,  Προϊσταμένη του Τμήματος Δ’ Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων για τη Νεολαία, της Διεύθυνσης Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

6. Ισίδωρος Κανέτης, οικονομολόγος και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με αναπληρωτή τον Ευθύμη Τσίγκα, Μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αμαρουσίου.

7. Στυλιανός Λεριός, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών με αναπληρώτρια την Δανάη Παπαδημητρίου, οικονομολόγο και Γενική Διευθύντρια της ARTIT LTD.

8. Βασίλειος Καρύδας-Υφαντής , οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αναπληρώτρια την Άννα Ζαχαριάδου , διεθνολόγο και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχολιο.- Πόσοι ήταν τελικά οι δωσίλογοι;

Πώς πληθυναν τόσο πολύ ρε παιδί μου;

Πόσα φίδια τρεφαμε στον κόρφο μας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί σταμάτησαν το Αstra μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα πειραματόζωα.

Λέτε να εννοούν εμάς ρε μαλ@κες?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ! ΖΗΤΩ Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ!

Στις 18 Μαρτίου 1871 και ενώ η αστική γαλλική κυβέρνηση του Θιέρσου έχει συνθηκολογήσει με τους Πρώσους εισβολείς που έφτασαν έξω από το Παρίσι, απειλώντας το με κατοχή, την άμυνα της πόλης αναλαμβάνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός της, συγκροτώντας πολιτοφυλακή, με το σύνθημα "Πατριώτες στα όπλα!".

Οι Πρώσοι, τελικά, δεν επιτέθηκαν, σε συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση που οχυρώθηκε στις Βερσαλλίες, καθώς μια επίθεση στο Παρίσι θα έστρεφε υπέρ των εξεγερμένων το μεγαλύτερο μέρος του γαλλικού λαού.

Στις 26 Μαρτίου ο παρισινός λαός εκλέγει νέα δημοτική αρχή, η οποία δύο μέρες μετά ανακηρύσσει την Κομμούνα του Παρισιού, που παίρνει μια σειρά μέτρα σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους (δυστυχώς, όμως, όχι και με τους αγρότες, όπως επισήμαναν οι Μαρξ και Ένγκελς, αλλά και ο Μπακούνιν), όχι μόνο εξεγείρεται -όπως έκανε το 1848- αλλά παίρνει και την εξουσία.

Από τις 2 Απριλίου η Κομμούνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις του αστικού στρατού των Βερσαλλιών και στις 21-28 Μαΐου οι επαναστάτες ηττώνται. Περίπου 30.000 ήταν οι νεκροί Παριζιάνοι στις μάχες και στις εκτελέσεις που ακολούθησαν την ήττα. Μεγάλο μέρος τους ήταν γυναίκες, η συμβολή των οποίων στην Κομμούνα και στην άμυνά της ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Η Κομμούνα αποτέλεσε την πρώτη "έφοδο στον ουρανό", για την κοινωνική απελευθέρωση του προλεταριάτου και των άλλων φτωχών εργαζομένων.

Απέδειξε την αναγκαιότητα της εργατο-αγροτικής συμμαχίας, που απουσίαζε το 1871.

Όπως απέδειξε και ότι οι εκμεταλλευόμενοι είναι σε θέση να ανατρέπουν την αστική εξουσία, δείχνοντας συνάμα και τα όρια μιας κυρίαρχης αυταπάτης, πως η επαναστατική εξουσία μπορούσε να επιβιώσει χωρίς να συντρίψει εντελώς τον αστικό κρατικό μηχανισμό.

Ήταν αυτά τα διδάγματα από την ηρωική εποποιία των εργατών και του λαού του Παρισιού που συνέβαλαν καθοριστικά στις νικηφόρες επαναστάσεις του 20ού αιώνα, με πρώτη τη Ρωσική Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, ο Τσίπρας ζητάει μορατόριουμ με την κυβέρνηση, για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα που προκαλεί το φούντωμα της πανδημίας. 

Νοσταλγεί εκείνο το καλοκαίρι που ψήφιζαν μαζί το 3ο Μνημόνιο, τσαλαπατώντας τη ζωή μας για γενεές επί γενεών.

Σχολιο.- Ο άνθρωπος έχει στρέψει το βλέμμα τους στις εκλογές. Ξέρει ότι παρόλη τη φθορά της κυβέρνησης, θα φάει φόλα και θέλει να παρουσιαστεί ως σοβαρή δύναμη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης Παπαϊτσέτρα

Σήμερα Τετάρτη το πρωί δέχτηκα τηλέφωνο απο το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ήθελαν λέει να διερευνηθεί η υπόθεσή μου και να αποδώσουν ευθύνες όπως είπαν "αν αυτές υπάρχουν". Αρχικά να πώ ότι αυτό είναι ένα βήμα προόδου. Το λέω επειδή αυτή τη φορά, ήξεραν το όνομά μου. 

Απάντησα ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο, ώστε να πάω να πάρω τις εξετάσεις μου απο το νοσοκομείο και ακόμη περισσότερο να σκεφτώ πώς και αν θέλω να προχωρήσω. Το τηλέφωνο έκλεισε, νόμιζα ότι σεβάστηκαν την βούληση μου. Λίγο αργότερα χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού μου για να επιβεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει αυτή η έννοια στα πρωτόκολλα.

Δύο - κατά τα άλλα ευγενέστατοι υπάλληλοι - μου παρέδωσαν την κλήση μου ως μάρτυρα για αύριο στις 6:00 στα γραφεία τους ώστε να καταθέσω για τον βασανισμό μου. Σε χρόνο και τόπο που αυτοί επιλέγουν δηλαδή, ανεξάρτητα αν μπορώ κάθε ημέρα να ξεζουμίζομαι για να ανατέμνω στη μνήμη μου την φρικωδία.

Αυτή θεωρώ, είναι μια κίνηση που παρατείνει την τιμωρία μου. Παρατείνει τον βασανισμό και επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος ως προς τις πραγματικές προθέσεις της. Υπό την έννοια, πώς αν δεν εμφανιστώ, τότε οι υπεύθυνοι "δεν θα έχουν τιμωρηθεί με ευθύνη μου" αφού"δεν θέλησα να συνδράμω τις έρευνές"

Ενώ, αν απο την άλλη, επιλέξω να αποφύγω μια τέτοια μεταφόρτωση ευθυνών στο πρόσωπό μου και εμφανιστώ. Θα πρέπει να δώσω κατατοπιστικές πληροφορίες για δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - αστυνομικούς που συνέδραμαν, που συνεχώς εναλλάσσονταν, στα σκοτάδια του 13ου ή το αλύπητο ξύλο του 12ου ορόφου. Για μια οργανωμένη επιχείρηση ανθρώπων με προϋπάρχουσα εμπειρία, που με βασάνιζαν με ή χωρίς τις αισθήσεις μου. Σε μια υπηρεσία που απο θέση αρχής, απο ιστορική εμπειρία ή και απο το ίδιο το βίωμα μου, αδυνατώ να εμπιστευτώ. Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος. 

Όπως και να έχει, ήξερα ότι ενδέχεται να πέσω στην παγίδα μιας τόσο προσβλητικής κίνησης εντυπωσιασμού. 

Αύριο Πέμπτη λοιπόν, αν και αναρχικός, θα κάνω την ηθική υποχώρηση και θα εμφανιστώ για να καταθέσω κάθε λεπτομέρεια, απο την στάση του πιο μικρού αστυνόμου που το επέτρεψε, ως τους βασανιστές μου και το τηλεφώνημα με τον "Κύριο Μιχάλη".

Όχι με κάποια αυταπάτη πώς θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι βασανιστές μου. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα προϋποθέτε να ερημώσει η μισή ΓΑΔΑ και να κάτσει στο εδώλιο η πολιτική ηγεσία του τόπου

Αλλά για να αποδείξω περίτρανα στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η όποια δικαίωση, δεν θα έρθει απο εκεί. 

Με μοναδική την ελπίδα μου, ότι θα χάσουμε επιτέλους δοσμένες ελπίδες..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό με τα ''έξυπνα μέτρα'' που θα ληφθούν με έχει ψιλομπερδέψει... Δλδ τα μεχρι τωρα ισχύοντα μέτρα τι είναι..??



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέ αλλα νέα...μέ υπεράσπιση τόν «δαιμόνιο» για μία ακομα φορά Αλεξη_Κουγια

«εσπασαν τα ισόβια των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου»....


Μέτρησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Εσπασαν τα ισόβια για τους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα

Σε πρώτο βαθμό, οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για απόπειρα ληστείας.

18 Μαρτίου 2021 | 14:43

Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε και τους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε κάθε ένα από τους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 15 έτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Νωρίτερα το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα κήρυξε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 στο διαμέρισμα του λογοτέχνη στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό, οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για απόπειρα ληστείας.

Οι κατηγορούμενοι και στο Εφετείο αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση Τσίρκο

«Λεωφορεία δέν μπορεί να γεννήσει» Ουτε «νά πεταξει λεφτα για ΜΕΘ» Ουτε «για προσληψεις Γιατρών /Νοσηλευτών» ουτε «για Υγειονομικό Εξοπλισμό»...

Ομως ο «ανεμελος» happy Traveller - Πινοτσετ Τσέπης Μητσοτακουλης σπρωχνει: 

Xοντρά πακετα για τό Εξοπλιστικο πρόγραμμα Μαμούθ της Αστυνομίας ΤΟΥ... 

“Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα (31.000.000) ευρώ. Αναλυτικά η Ελληνική Αστυνομία από τίς αρχές του Ετους του 2020 έχουν παραληφθεί συνολικά (1.453) οχήματα καί προμηθεύτηκε ακομα 675 οχήματα,πριν λιγες ημερες...Παρελήφθησαν επιπλεον 53 νέα φορτηγά οχήματα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και μεγάλος αριθμός ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλο τεχνικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Ανάμεσα στον τεχνικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται: 8.000 πλήρεις στολές αστυνομικών επιχειρήσεων και μέτρων τάξης, 8.000 άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, 5.000 χειροπέδες με θήκη, 3.000 στολές δικυκλιστών, 3.000 ζεύγη μποτάκια δικυκλιστών, 3.000 κράνη μοτοσυκλετιστών, 3.000 κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας, 1.010 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λειτουργικό πρόγραμμα, 1.000 επαναφορτιζόμενοι φακοί, 1.000 αντιβαλλιστικά κράνη, 1.000 προστατευτικοί θώρακες και 422 θερμικές κάμερες, πολυμηχανήματα, αλκοολόμετρα & πομποδέκτες.“ 

Καριοληδες Ανικανοι τον μπούλο...

Σχολιο.- Εγω θα πρόσθετα καί τίς λέξεις Μαφιόζοι Γκάγκστερ για αυτούς...

Σχολιο.- Προετοιμάζονται για τόν επόμενο γύρο μέ τόν «εχθρό λαό»που θα είναι πολυ δυσκολος καί για αυτούς...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα τα ξημερώματα της 18ης του Μάρτη του 1871 ξεκίνησε η έφοδος στον ουρανό, όπως χαρακτήρισε ο Μαρξ την Κομμούνα του Παρισιού .

«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές της τους έχει κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη. Τους εξολοθρευτές της τους κάρφωσε κιόλας η Ιστορία στον πάσσαλο της ατίμωσης απ’ όπου δεν μπορούν να τους λυτρώσουν μήτε όλες οι προσευχές των παπάδων τους» (Καρλ Μαρξ, «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία»).

Σχολιο.- Στην κάθε περίπτωση τόσο η επανάσταση της Κομμούνας οσο και των μπολσεβίκων είναι βέβαιο ότι αποτελούν τις πλέον ένδοξες στιγμές του εργατικού κινήματος .

Αν θες διάβασε μεταξύ άλλων , το άρθρο που έγραψε ο Λένιν τον Μάρτη του 1911 «Στη μνήμη της Κομμούνας» ,

τις διαφωνίες του για την αξιοποίηση της με τον Πλεχανωφ, και το 3ο κεφάλαιο από το κράτος κι επανάσταση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"

Τσίπρας προς Μητσοτάκη :

"Σ' αυτή την κρίσιμη καμπή πρέπει να αντιληφθείτε ότι, αντί να διχάζετε και να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, πρέπει να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από την κρίσιμη κατάσταση, να κάτσουμε όλοι μαζί, ( Τραπεζίτες και τρωγλοδυτες )έστω τώρα όπως τα κάνατε, να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση, όχι να επιτίθεστε στους πολιτικούς αντιπάλους σας»

Σχολιο.- Kαι πάντα στα πλαίσια της "δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας "και για το καλό όλων μας....όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ....

Σχολιο.- ανέκδοτο έχει καταντήσει πια η Δημοκρατία.

Σχολιο.- Οποίος πιστεύει ότι μεσω εκλογών θα οδηγηθούμε στη χειραφέτηση πλανάται πλάνη οικτρά .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Giorgos Roussis

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του βιβλίου μου που θα κυκλοφορήσει προσεχώς . 

«Γνώση τη λεν κι αυτή! Ποιος θα τολμήσει / το πράγμα να το πει με το όνομά του; Οι λίγοι που γνώρισαν κάτι τι απ’ αυτά, / που ήταν μωροί και την καρδιά τους δε φίμωσαν, / μα σκέψη κι αίσθημα στον όχλο φανέρωσαν, /πέθαναν πάντα στο σταυρό και στη φωτιά», λέει ο Φάουστ του Γκαίτε.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Χριστός. Γνήσιος επαναστάτης που θυσιάστηκε στον αγώνα των φτωχών ενάντια στην εξουσία των πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχων.

Αυτόν τον δρόμο και αυτό το όραμα ενός καλύτερου κόσμου στην πράξη και όχι στο επέκεινα πρεσβεύει και ο Μαρξισμός, ο οποίος το τεκμηρίωσε επιστημονικά στη βάση των αντιθέσεων της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μια μηχανιστική, ντετερμινιστή ριζοσπαστική αλλαγή δίχως την παρέμβαση του υποκειμενικού παράγοντα.

Και η επαναστατική συνείδηση αυτού του παράγοντα, πέρα από το Είναι του, καθορίζεται σε διαλεκτική σχέση με αυτό, σε μεγάλο βαθμό και από την πίστη και την οντολογική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτήν την πίστη μπορεί να εμφυσήσει ο πρώιμος επαναστατικός χριστιανισμός. Όμως, στην πορεία του εκτράπηκε από αυτό το επαναστατικό του όραμα και οι επίσημοι φορείς του, όπως άλλωστε και τα περισσότερα κομμουνιστικά κόμματα, μετατράπηκαν σε ιεραρχικούς, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς στήριξης των κρατικών εξουσιών.

Είναι μέσα από τα συντρίμμια αυτής της παράλληλης αρνητικής, από ένα σημείο και μετά, πορείας που χριστιανοί και κομμουνιστές καλούνται να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν το κοινό, αρχικό επαναστατικό τους όραμα.

Προβλέπω ότι όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο μου "Χριστιανισμός, Μαρξισμός - βίοι παράλληλοι ",

στο οποίο τεκμηρίωνω τη σχέση του χριστιανισμού με την επαναστατική βία, θα με αφορισουν .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφόσον μια χώρα επικεφαλής της Επιτροπής 1821 έχει μια γυναίκα σαν την Αγγελοπούλου που θα ήταν στο χαρέμι του Σουλτάνου, είναι αξία της μοίρας της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25η Μαρτίου: Όλοι οι Έλληνες στις πλατείες

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=NvrPAmAK3no&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3SxknvLvZD173YkoLo-vufHzhIB8fWUfcxt297VHobrCd1eWp-hvziJXc


Συντονιστικό Φορέων '21

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Τό Συντονιστικό Φορέων '21 ἀποτελεῖ μία πανελλαδική συνάντηση φορέων, μέ σκοπό νά τιμήσουν τά 200 χρόνια τῆς ἑλληνικῆς ἐπανάστασης καί νά διεκδικήσουν τά ἀνολοκλήρωτα προτάγματα τοῦ 1821: Ἐθνική Ἀνεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία. 

Διοργανώνει τήν 25η Μαρτίου 2021, ἐκδηλώσεις τιμῆς καί διεκδίκησης γιά τό ἀνολοκλήρωτο '21,

 Α) Στήν Ἀθήνα, κάτω ἀπό την Ἀκρόπολη καί μπροστά στό ἄγαλμα τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη, στίς 12:30 μ.μ.

 Β) Στήν Θεσσαλονίκη, στό ἄγαλμα τοῦ Ἐμμανουήλ Παπᾶ (ἔναντι Δημαρχείου), στίς 12:30 μ.μ.

 Γ) Στό Ἡράκλειο Κρήτης, στήν Πλατεῖα Ἐλευθερίας, στίς 12:30 μ.μ.

 Δ) Στή Ζάκυνθο, στήν Πλατεῖα Σολωμοῦ, στίς 12:00 μ.μ.

 Ἀντιτιθέμενοι στήν προσπάθεια ὑποβάθμισης τῆς ἐπετείου τῶν 200 χρόνων ἀπό τήν ἔναρξη τῆς ἑλληνικῆς ἐπανάστασης, ἀποτίουμε φόρο τιμῆς στούς ἀγῶνες τῶν παππούδων μας, καί διεκδικοῦμε τά προτάγματα γιά τά ὁποῖα ἔχυσαν τό αἷμα τους. 

Τίς ἑπόμενες ἡμέρες θά ἀνακοινωθοῦν καί ἄλλες πόλεις στίς ὁποῖες θά ὑπάρξουν ἀντίστοιχες κινητοποιήσεις. Θά ἔρθουμε σέ ἐπαφή μέ φορεῖς καί συλλογικότητες. Καλοῦμε δέ φορεῖς ἀπό ὅλη την Ἑλλάδα, νά διοργανώσουν ἐκδηλώσεις στίς πόλεις τους, μέσα στό ἴδιο πλαίσιο. Ὅποιος θέλει νά συμμετέχει ἤ νά στηρίξει τήν πανεθνική αὐτή προσπάθεια, μπορεῖ νά ἐπικοινωνήσει μαζί μας στό syntonistiko21@gmail.com ἤ στήν ἐπίσημη σελίδα τοῦ Πανελλαδικοῦ Συντονιστικοῦ στό facebook: Συντονιστικό Φορέων '21.

 Ἀφήνοντας σέ δεύτερη μοῖρα κάθε ἰδεολογικό καί πολιτικό μας πρόσημο, καί βάζοντας μπροστά ἀπό ὅλα τήν Πατρίδα, ἐκείνη την ἡμέρα θά βρεθοῦμε οἱ Ἕλληνες ἑνωμένοι κάτω ἀπό τήν σημαία μας, γιά νά τιμήσουμε τήν μεγάλη ἐθνική μας ἐπανάσταση καί νά διεκδικήσουμε εἰρηνικά τήν ὁλοκλήρωσή της. 

Υ.Γ. Κατά τήν διάρκεια τῶν ἐκδηλώσεων θά τηρηθοῦν ὅλα τά μέτρα προστασίας καί οἱ ἀποστάσεις ἀσφαλείας.

 Συντονιστικό Φορέων ‘21 

Οἱ συμμετέχοντες φορεῖς (ἀλφαβητικά):

 - Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος 

- Βάνης εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αδέσμευτος Συνδυασμός (εκλεγμένη παράταξη) 

- Δημοκρατική Αναγέννηση 

- Δίκτυο Πολιτών Νίκαιας Κορυδαλλου

 - Δράσις ΚΕΣ (αυτόνομη παράταξη Κυπρίων Φοιτητών) 

- Δρόμος Ανοιχτός (Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου)

 - Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ) 

- Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία 

-«ΕΜΕΙΣ» 

-Επιστημονικός Πολιτιστικός σύλλογος ''Μακεδονική Ένωση για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη'' 

- Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών

 - Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικων Θεμάτων (του πρώην ΠτΔ Μιχαήλ Στασινόπουλου)

 - Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών 

-Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Προαστίων 

-Λέσχη Φίλων Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστι»

 - Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη (εκλεγμένη παράταξη στόν Δήμο Θεσσαλονίκης) 

- Νέα Πολιτική 

- Oμάδα Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

 - Πατριωτικός Σύνδεσμος 

-Πολιτιστικός - Αθλητικός Σύλλογος ''Μακεδονικός Ρόδακας' 

-Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λακώνων "Λυκούργος"

 -Πολιτιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνα 

-Πολιτιστικό Σωματείο Δεσμοί Ελλήνων 

- Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία (εκλεγμένη παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) 

- Πρωτοβουλία Αφύπνισης Κέρκυρας 

- Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου 

- Σπάρτακος (εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Κομοτηνής) 

- Χριστιανική Δημοκρατία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Kostas Kalligiannis: AstraZeneca 1-3-21 ΕΜΒΟΛΙΟ.

Λίγες μέρες μετά τη πρώτη δόση, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. 

Μετά 10 μέρες νοσηλείας, με Αριστερό πόδι και χέρι παράλυτα.

Επιτέλους στο σπίτι να αντιμετωπίσω τη νέα μου ζωή. Απλά να το έχετε υπόψιν."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σεις τι ψηφίζετε; η Φωτεινή Πιπιλή (την γνωρίζετε έτσι;) πρότεινε να δημιουργηθεί μονάδα ΜΑΝΑΔΩΝ (ναι καλά διαβάσατε!!!!!!!) των χούλιγκαν στα γήπεδα, προκειμένου να ελέγχουν τους γιους τους, ώστε να μην παρεκτρέπεται η κατάσταση....

Εντάξει μετά ΚΑΙ από αυτό ο διάλογος με τους ψηφοφόρους αυτού του τσίρκου που ονομάζεται Νέα Κιναιδοκρατία καθίσταται όχι απλά αδύνατος αλλά και ζημιογόνος στην ψυχική μας υγεία


 20:24 17/03/2021

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, πρότεινε από το βήμα της Βουλής να προσλαμβάνονται μητέρες οπαδων και να πηγαίνουν στο γήπεδο για να προσέχουν τους χούλιγκαν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητέρα τεσσάρων παιδιών, σε μονογονεϊκή οικογένεια, απολύθηκε επειδή δεν εμβολιάστηκε. Φυσικά η εργοδοσία γνωρίζοντας ότι είναι παράνομη η απόλυση βρήκε άλλη αφορμή...

39χρονη Ηρακλειώτισσα: "Ήθελα να εμβολιαστώ αργότερα και απολύθηκα"

Βρέθηκε χωρίς εισόδημα για την ίδια και τα τέσσερα παιδιά της και μέσω εξωδίκου ζητά να παραμείνει στην εργασία της

Είναι  μητέρα τεσσάρων παιδιών, σε μονογονεϊκή οικογένεια, και πριν από λίγο καιρό βρέθηκε απολυμένη από την εργασία της, επειδή ζήτησε λίγο χρόνο προτού εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ο λόγος για την 39χρονη Ε.Δ. από το Ηράκλειο, η οποία εργαζόταν στο Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, ως φροντίστρια.

Όπως η ίδια, μέσω του δικηγόρου της, Γιάννη Καρούζου, αναφέρει στο εξώδικο που απέστειλε κατά των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια, δέχτηκε τηλεφώνημα από το διευθυντή του Γηροκομείου, ο οποίος τη ρώτησε αν επρόκειτο να εμβολιαστεί, όταν ξεκινούσε η διαδικασία των εμβολιασμών.

Η ίδια ζήτησε λίγο χρόνο για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να σταθμίσει την κατάσταση, πριν εμβολιαστεί, με δεδομένο ότι είναι μητέρα 4 παιδιών, των οποίων την αποκλειστική φροντίδα έχει η ίδια. "Δεν είμαι αρνήτρια" - είπε η ίδια στο Cretalive, "ήθελα μόνο να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρενέργειες, πριν εμβολιαστώ κι εγώ".

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, δε φοβόταν για τον εαυτό της αλλά για τα παιδιά της, καθώς αν - παρ'ελπίδα - χρειαζόταν να νοσηλευτεί, από ενδεχόμενη παρενέργεια, δεν υπάρχει κανένας να φροντίσει τα παιδιά της.

Εν τω μεταξύ, η ίδια ζήτησε να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν ευπαθή ομάδα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό. Αντιθέτως, όπως σημειώνει η Ε.Δ., δέχτηκε περαιτέρω πιέσεις για να εμβολιαστεί άμεσα, ακούγοντας μάλιστα ότι "αν δεν εμβολιαστεί θα υπάρξουν επιπτώσεις και κυρώσεις".

Η 39χρονη γυναίκα μίλησε στο Cretalive για συνθήκες πίεσης, σε καθημερινή βάση, ενώ όταν δεν εμβολιάστηκε, κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου οπότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, ξεκίνησαν καθημερινές πιέσεις για να εμβολιαστεί. "Ειδικότερα δε, αρχές Φεβρουαρίου του 2021, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια της δεύτερης δόσης εμβολιασμού, ενημερωθηκαμε ότι όποιος δεν προσκομίσει έγγραφο απόδειξης ότι έχει πραγματοποιήσει ραντεβού για τη διενέργειά του, θα απολυθεί" - αναφέρεται στο εξώδικο.

Η πρώην - πλέον - εργαζόμενη του Γηροκομείου εξηγεί ότι δεν αποκλείει τον εμβολιασμό της μελλοντικά, ζήτησε μόνο ένα εύλογο χρόνο για να σταθμίσει τα ιατρικά δεδομένα.

Η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία της ημέρα στην εργασία της, από την οποία απολύθηκε, σύμφωνα με την ίδια λόγω του μη εμβολιασμού της, σύμφωνα με την πλευρά των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, για άλλη αφορμή.

Επικαλούμενη μία σειρά από παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο στιγματισμός της ως "αρνήτρια", διεκδικεί την επιστροφή της στην εργασία της, κάνοντας λόγο για άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση, η οποία δεν εδράζεται σε καμία αιτία, αφού άλλωστε όπως αναφέρει η 39χρονη, ουδέποτε είχε δεχθεί παράπονο ή επισήμανση για τις υπηρεσίες της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ η γενική γραμματέας του ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας, Μαρία Σαρηγιαννίδου

2019 - Πρόεδρος των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ 

Μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ; 

Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ;

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΙΤΑΛ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΑΣΟΥ ΤΖΙΩΝΗ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΤΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Ο ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ Ο ΤΣΕΛΕΠΗΣ Η ΕΡΑΤΩ ΚΟΖΑΚΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΥΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΡΕΣ 

Η ΚΥΠΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗΝ ΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 

ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΗ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΟΣ

ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΤΥΛΗΓΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χαστούκι» του ΕΔΑΔ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Παραβιάσατε τις ελευθερίες με το lockdown!

17 Μαρτίου 2021

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απηύθυνε ερώτηση-ράπισμα προς την ελληνική κυβέρνηση για αχρείαστη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη διάρκεια των lockdown, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που όλη η κοινωνία «φωνάζει» εδώ και καιρό. Πλέον η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου με μία ενδεχόμενη καταδίκη της να έχει πολιτικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα η ελληνική Κυβέρνηση καλείται στο δικαστήριο για τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε το περασμένο Πάσχα στις εκκλησίες, των οποίων η συνταγματικότητα δεν κρίθηκε εγκαίρως από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν δίχως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα τους.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε το Ιεραποστολικό Σωματείο «Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής» καταγγέλλοντας καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των πιστών της πατρίδος και στέρηση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Το σωματείο προσέφυγε σχετικά με τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των εκκλησιών, βάσει κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες απαγορεύτηκε η «συλλογική άσκηση λατρείας» από τις 16 Μαρτίου έως τις 16 Μαΐου 2020, συμπεριλαμβανομένης και αυτής κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η «Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Υπακοή» είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων στο ΣτΕ στις 30 Μαρτίου 2020, μαζί με αίτημα για αναστολή εκτέλεσης και προσωρινή διαταγή για την μη εφαρμογή της απαγόρευσης.

Όμως το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση στις 23 Ιουνίου 2020 κατόπιν εορτής, κυριολεκτικά μετά το Πάσχα και ενώ δεν βρισκόταν πλέον σε ισχύ η προσβαλλόμενη διοικητική πράξη… Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης, αλλά «κατάργησε την δίκη» λόγω έλλειψης αντικειμένου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο προσέφυγε στο ΕΔΑΔ για παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικαστήριο (άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ) και του δικαιώματος στην θρησκευτική ελευθερία, ως προς το ότι δεν ήταν επιτρεπτός ο συγκεκριμένος περιορισμός που επιβλήθηκε από την Ελλάδα για λόγους δημόσιας υγείας (άρθρο 9 παρ. 2 της ΕΣΔΑ).

Το ΕΔΑΔ απευθύνει στην Ελλάδα δύο ερωτήματα:

«Έχει τηρηθεί το δικαίωμα του προσφεύγοντος για πρόσβαση σε δικαστήριο, στην προκειμένη υπό κρίση περίπτωση, όπως το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται από το άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ;

Παραβιάστηκε η θρησκευτική ελευθερία του προσφεύγοντος συλλόγου κατά την έννοια του άρθρου 9 της Σύμβασης; Ειδικότερα, ήταν αναγκαία η παρέμβαση στην άσκηση αυτού του δικαιώματος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 2»;

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέρος: τους κλειδώνουν στα σπίτια τους, για να φτιάξουν τεράστιο στρατόπεδο εποίκων.

Χάνουμε την πατρίδα μας κ τους αφήνουμε ανενόχλητους.


Lockdown στη Λέρο: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο

Εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων

17.03.2021 • 22:48

Σε «βαθύ κόκκινο» μπαίνει η Λέρος με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη έως και την προσεχή Δευτέρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΗ ΣΤΟ '21

Σαν σήμερα 

στις 17/3/1821

ο "Όρκος Μανιατών" στην Αρεόπολη υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Μπροστά στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα, τη Μανιάτικη Σημαία.

Η σημαία ήταν λευκή, με μπλε σταυρό στη μέση.

Στην πάνω πλευρά έγραφε

«ΝΙΚΗ Η’ ΘΑΝΑΤΟΣ» και στην κάτω «ΤΑΝ ‘Η ΕΠΙ ΤΑΣ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.

«Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες»


Οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης …Βάζουν στη θέση της την «Τουρκάλα» Τσιγδέμ Ασάφογλου

17 Μαρτίου 2021 

Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου επιχείρησε να ομογενοποιήσει –κατά τη γραμμή του Προξενείου- τη μουσουλμανική μειονότητα «εξαφανίζοντας» τους Πομάκους και κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί, να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος! Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς.

Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες»

Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να » Βαφτίσει » την μειονότητα ως τουρκική. Αυτή η δήλωση της είναι τουλάχιστον προσβλητική όσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος!

Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρείς συνιστώσες τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς. Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία….

..αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαμία: Μια μαρτυρία για τον ενταφιασμό του Διάκου (αποκαλυπτικά έγγραφα)

Ελάχιστες και συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες, που είχαμε μέχρι τώρα, σχετικά με την τύχη του σώματος του μάρτυρα της ελευθερίας Αθανασίου Διάκου. Σύμφωνα με μια άποψη, επειδή το καρφωμένο στη σούβλα σώμα του Διάκου και τα κομμένα κεφάλια των συμπολεμιστών του, τα οποία είχαν τοποθετηθεί πάνω στην κοπριά ολόγυρα απ’ το Διάκο, είχαν αρχίσει να μυρίζουν, αφού ήταν εκτεθειμένα για έξι μέρες, οι Τούρκοι αγγάρεψαν τους Λαμιώτες Κεφάλα και Φαραδήμο να ρίξουν το πτώμα του Διάκου και τα κομμένα κεφάλια στο διπλανό ρέμα (Σκατόρεμα) και να τα σκεπάσουν με κοπριές1. Σύμφωνα με μία παράδοση, την οποία παραθέτει ο Λάππας (ό. π. 150 κ.ε.), το πτώμα του Διάκου το ξέχωσε την άλλη νύχτα κάποιος Έλληνας Λαμιώτης, το έπλυνε, το σαβάνωσε και το έθαψε έ¬ξω από κάποιο ερημοκκλήσι στη Λαμία. Όμως, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Θ. Λάσκαρη, «ότε η Ελλάς έγινεν ελεύθερον βασίλειον το μέρος ηρευνήθη, αλλ’ ου¬δέν ίχνος ανευρέθη»2. Ο Λάππας (ό. π. 151) πιστεύει ότι η ταφή έγινε στο Σκατόρεμα κι ότι τα οστά του Διάκου χάθηκαν για πάντα.

Στο παραπάνω πρόβλημα ρίχνει αρκετό φως ένα έγγραφο του αγωνιστή Πα¬ναγιώτη Σκόρδη απ’ τη Βέρβενα της Αρκαδίας3. Στο έγγραφο αυτό, το οποίο απευ¬θύνεται «Προς την επί των θυσιών και αγώνων εξεταστικήν επιτροπήν», με ημε¬ρομηνία 10 Αυγούστου 1846, ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρεται ότι μετά το μαρτυρι¬κό θάνατο του Διάκου, ο Σκόρδης αγόρασε απ’ τους Τούρκους το σώμα του και το ενταφίασε μαζί με τα εκατόν τριάντα κεφάλια των Ελλήνων που θυσιάσθηκαν στην Αλαμάνα4. Ο Σκόρδης δεν αναφέρει σε ποιο σημείο έγινε η ταφή, σημειώνει όμως ότι έγινε «μ’ όλην την μεγαλοπρέπειαν» κι ότι δαπάνησε για την εξαγορά και την ταφή, καθώς και για την εξαγορά είκοσι τεσσάρων Ελλήνων αιχμαλώ¬των3, πέντε χιλιάδες γρόσια.

Εκτός απ’ τη μαρτυρία για την τύχη του σώματος του Διάκου, σημαντική εί¬ναι η έμμεση πληροφορία ότι στη μάχη της Αλαμάνας θυσιάσθηκαν συνολικά ε¬κατόν τριάντα Έλληνες6, τα κεφάλια των οποίων ενταφιάσθηκαν μαζί με το Διά¬κο. Στο ίδιο έγγραφο υπάρχουν διαφωτιστικές πληροφορίες για την πολιορκία της Λιβαδειάς απ’ τους Τούρκους, για τους Σουλιώτες, τον Οδ. Ανδρούτσο, τον Χρ. Παλάσκα κ.ά.

Ο Σκόρδης είχε τη δυνατότητα να εξαγοράσει και να θάψει το σώμα του Διάκου και τα κομμένα κεφάλια των συμπολεμιστών του, γιατί ήταν γραμματέας του Ομέρ Βρυώνη7. Οι μαρτυρίες του Σκόρδη πρέπει να θεωρηθούν έγκυρες γιατί ήταν αξιόπιστο πρόσωπο, όπως φαίνεται κι απ’ το πιστοποιητικό του Παν. Ζαφειρόπουπου, ο οποίος διασταύρωσε τις πληροφορίες που είχε. Ο Σκόρδης ήταν μυη¬μένος στη Φιλική Εταιρεία, κι αργότερα, όταν ήρθε στην Αρκαδία, η Πελοποννη¬σιακή Γερουσία τον διόρισε υπασπιστή του Παν. Ζαφειρόπουλου5. Για ένα μέρος των δραστηριοτήτων του στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Σκόρδης επικαλείται τη μαρτυρία των προκρίτων της Λιβαδειάς Νικόλαου και λάμπρος Νάκου.

Η μαρτυρία του Σκόρδη, ότι δηλαδή ο Διάκος θάφθηκε κανονικά μαζί με τα εκατόν τριάντα κεφάλια των συμπολεμιστών του, δίνει τη δυνατότητα της ταύτισης των οστών του Διάκου σε μελλοντική ανεύρεση τους. Ο ομαδικός αυτός τάφος θα πρέπει να αναζητηθεί, πιστεύω, στο τότε χριστιανικό νεκροταφείο της Λαμίας9. 

Παραθέτω εδώ το έγγραφο σε μεταγραφή, διατηρώντας την ορθογραφία του:

https://www.kaliterilamia.gr/2021/02/blog-post_2400.html?fbclid=IwAR2f8gdAZWg2mX2hlreXil-KvbjXvUT8OkDvv0FV_0d3EuvTo-_AzcvmfNc



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Μαρτίου 

Η Λέρος μας που αγαπάμε και η Λέρος "εφιάλτης" που μας προετοιμάζουν. 

Με φρενηρεις ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την δημιουργία κλειστής δομής κράτησης και ταυτοποίησης λαθροεποίκων και λαθρομεταναστών στο Λακκι της Λέρου. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς επτά ημέρες την εβδομάδα. Για τέτοιου είδους "επενδύσεις" η ΕΕ δεν φειδεται χρηματων 

Η Λέρος στιγματίστηκε ως κολαστήριο ψυχών, λόγω του ψυχιατρείου. Η Λέρος στιγματίστηκε ως τόπος εξορίας πολιτικων κρατουμένων επί χουντας. Τώρα για τρίτη φορά θα στιγματιστει ως "φυλακή" , ένα κολαστήριο, ένα "Γκουαντάναμο" για τους παρανομα εισερχόμενους μετανάστες.

Και αντίδραση καμία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, απ΄ όσα ζητά η κατοχική ΓΕΡΜ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ παΝΔημίας (!)

• Πρόσληψη αστυνομικών αντί γιατρών .

• Όχι χρήματα για ΜΕΘ, αλλά για ΜΜΕ και πολιτική εργαλειοποίηση της επικοινωνίας του ιού .

• Όχι ιχνηλάτηση ασθενών, αλλά εγκλεισμός υγιών .

• Όχι συχνότερα ΜΜΜ, αλλά αλεξίσφαιρα γιλέκα αστυνομικών .

• Όχι λιγότερα παιδιά στις τάξεις, αλλά ανοιχτά παράθυρα και παγουρίνια .

• Όχι ασθενοφόρα, αλλά περιπολικά .

• Όχι επίταξη ιδιωτικών κλινικών, αλλά μίσθωση κλινικαρχών .

• Όχι συμβουλές και συστάσεις τόνωσης ανοσοποιητικού, αλλά τρόμος ασθένειας .

• Όχι τρόπος σταδιακής εξόδου πληθυσμού σε θάλασσα και βουνό, αλλά απαγόρευση μετακίνησης στα 2 χιλιόμετρα .

• Όχι ελεύθερη μετακίνηση όλο το 24ωρο προς αποφυγή συγχρωτισμού, αλλά απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 και Σαββατοκύριακα στις 6.

• Όχι καφέ σε πάρκο και πλατεία που ο εξωτερικός χώρος μειώνει τον κίνδυνο, αλλά ντελίβερι σε κλειστό χώρο που τον αυξάνει .

• Όχι ψυχαγωγία σινεμά, θέατρο, καφέ, μπαρ κλπ με μέτρα ασφαλείας, αλλά εντεινόμενα ψυχολογικά προβλήματα εσώκλειστων πληθυσμών .

• Όχι αστυνομία για πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά για σαπάκιασμα ιδεολογικών αντιπάλων .

• Όχι στήριξη εργαζομένων που πλήττονται, αλλά χρήματα σε βιομηχάνους κι εφοπλιστές .

• Όχι ισονομία μέτρων, αλλά υπεράνω νόμου η ελίτ και πρόστιμα σε οικονομικά αδύναμους .

• Όχι ανάσχεση λήψης αντιλαϊκών μέτρων, αλλά νομοθέτηση δημιουργίας πολλών εστιών σύγκρουσης .

• Όχι επιστήμονες που ενημερώνουν αντικειμενικά, αλλά κομματικός στρατός λοιμωξιολόγων .

• Όχι ενίσχυση ΕΣΥ, αλλά παλαμάκια στο μπαλκόνι και μπερτάκι στα δίκαια αιτήματά τους .

• Όχι λοκντάουν σε κόκκινες περιοχές, αλλά πανελλαδικό .

• Όχι πρώτα εμβολιασμός ευπαθών, αλλά εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών .

Μετά 1 χρόνο και 1 μήνα μας ζητούν συγγνώμη .

Για ποιο απ όλα ;

Η συγγνώμη έχει νόημα όταν κάνεις διορθωτική κίνηση στο λάθος. Αλλιώς είναι του κώλου τα 9-μερα .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ηΔημοκρατίαΣεΚρίση. ΑλληλεγγύηΣτηνΕλλάδα. Δημ.κτίριοΣκωτίας

 Ειλικρινά αγαπητοί δε δίνω δεκάρα για τις στατιστικές σας, παρότι ως παρατηρητής, υποπτεύομαι πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια φαρμακοβιομηχανιών και εθνών.

Διότι, από την στιγμή που έγινε δημοσιοποίηση, περί προβληματικών παρτίδων εμβολίων της AstraZeneca, η στατιστική μπορεί ν΄ αφορά, ως αριθμό, εμένα, συγγενή μου, φίλο μου, μη αντιστρεπτή κι επώδυνη απώλεια.

Άρα, η συγκεκριμένη παρτίδα πρέπει ν αποσυρθεί, διότι δημιουργεί άγχος και τρόμο.

Κι όπως εσείς φοβάστε μην κολλήσετε κορωνοϊό και πεθάνετε, στατιστικώς τι πιθανότητες έχετε, έτσι και ο εμβολιαζόμενος, φοβάται μην είναι, στους αριθμούς επιπλοκών των εγκεφαλικών θρομβώσεων.

Δεν κατανοώ γιατί ο πρώτος φόβος είναι νόμιμος κι ο δεύτερος υποδεέστερος κι αιτία χλεύης και βγαίνετε ως επιστημονάρες επί παντός του επιστητού και ρητορεύετε με απολυτότητα και δογματικά για τέτοια λεπτά κι ευαίσθητα θέματα.

Θα ταξινομήσουμε τώρα και το συναίσθημα του φόβου, αναλόγως του στόχου, εν προκειμένω της πολυπόθητης επίτευξης της μαζικής ανοσίας;

Εδώ δε μιλάμε για αρνητές εμβολιασμού, εδώ πρόκειται για λογικό φόβο λόγω πληροφορίας προβληματικών παρτίδων εμβολίων, η οποία διέρρευσε για όποιους λόγους, όμως διέρρευσε και τρομοκράτησε. Φυσικό κι ανθρώπινο το βρίσκω αυτό. Δηλαδή τι λέτε στον κόσμο;

Εμβολιαστείτε για τον κορωνοϊό και αν πάθετε θρόμβωση, είστε σε λογικούς αριθμούς στατιστικών ;

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, γιατί η μεν στατιστική είναι επιστήμη, η δε εργαλειοποίησή της, ώστε να βλέπουμε ανθρώπους μόνο ως αριθμούς, συνιστά αμιγή μισανθρωπισμό.

Ο καθένας φέρει την ευθύνη της ελεύθερης επιλογής του και της διαχείρισης του όποιου δικού του φόβου.

Το πιο σωστό είναι να συμβουλευτεί ο καθείς το γιατρό του που γνωρίζει και το ιατρικό του ιστορικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είναι το παράδειγμα του κακώς εννοούμενου φεμινισμού. Είχε στόχο να παντρευτεί εναν λαδέμπορο πλούσιο και να παριστάνει την φιλάνθρωπο και την επικεφαλής του κράτους.

Είναι ο ορισμός της εκδίκησης της γυφτιάς.Είναι η θηλυκή ενσάρκωση της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης.Τα διαπιστευτήρια της τα έδωσε πριν και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες.Αν ζουσε επι Οθωμανικης Κυριαρχιας θα συνεργαζόταν με το Σουλτάνο και θα ήταν επικεφαλής των οθωμανών στην Κρήτη.Το κιτς που εκφράζει ειναι η εκδίκηση της εγχώριας άρχουσας τάξης των μεταπρατών και των κοτζαμπάσηδων.

Καποτε πήγε να βάλει φωτιά στον λόφο της Φιλοθεης την περιοδο των Ολυμπιακών αγώνων σε μια φιεστα της στο τεράστιο οικημα με το γερακι drone και τον αμύθητο πλούτο στο εσωτερικο του.Τώρα πυρπολεί την ελληνική ιστορια και την αισθητική μας.Μας προσβάλλει σαν λαό η αμετροέπεια και χαμέρπειά της.Ισως θα μπορουσε μαζι της στις φιεστες της αντι για τον θεοδωρικακο να παίρνει ως συνοδευτικό σκυλάκι κανίς τον Μπογδάνο.

Σχολιο.- Μην κολλάς στο political correct. Ειρωνεύομαι το ίδρυμα της που πουλάει φεμινισμο και χρηματοδοτεί projects. Δεν εννοώ ότι είναι φεμινιστρια. Το ακριβώς αντίθετο. Την φιλελεύθερη εργαλειακη χρήση του από κυρίες σαν την Γιάννα στηλιτευω.. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που τη θεωρούν φεμινιστρια εκτός του δικού μας στενού κύκλου, που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο βάρκες. Τα χω ακούσει αυτά στην Κρήτη :σπουδαία γυναίκα και τα συναφή

Δεν απαξιωνω το φεμινισμο, αλλά την εργαλειακη χρήση του και την διαστρεβλωση του από τέτοιες κυρατσες..  Δεν  απαξιωνω τον χειραφετητικο φεμινισμο, αλλά να αναδείξω μια υβριστρια του και εκκολαπτομενες αριβιστριες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους δέκα μάρτυρες του Noor1 όμως δεν τους είδαμε ποτέ προτού τσιμεντωθουν ΒΗ-magazino. Η έξαψη της ΛΜΑΤ σε στίχους Βαγγέλη Μαρινακη, ερμηνεία Νατάσσας Θεοδωριδου και άθλια εξώφυλλα με Γιάννα σε ρόλο Λασκαρινας Μπουμπουλινας είναι η αισθητική σας και ανηθικότητα σας. Δεν είναι η πατρίδα μας αυτή, αλλά είναι η δική σας χαμερπεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/3/2021

"Απολογισμός νύχτας: Στο νοσοκομείο (Νίκαιας) εννέα ασθενείς με Covid διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο, κάποιοι για πάνω από μία ημέρα. Διακομίστηκαν σε ΜΕΘ οι δύο. Αυτή τη στιγμή η συνάδελφος διασωληνώνει στο δίπλα. Περιμένω να τελειώσουν για να φωνάξω τους αναισθησιολόγους κι εγώ. Επίσης ψάχνω αναπνευστήρα. Κουράγιο για να είμαι στο συλλαλητήριο που καλεί η ΟΕΝΓΕ το απόγευμα στις 18:30 θα βρω, επειδή ΠΡΕΠΕΙ!

Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν πειράζει να πεθάνουν και κάποιοι ασθενείς παραπάνω, ότι δεν πειράζει να ξενυχτάμε 2-3 φορές την εβδομάδα για να εισπράττουμε την πιο μεγάλη ήττα όταν χάνουμε τους ασθενείς μας επειδή δεν βρήκαμε κλίνη ΜΕΘ, πρέπει αυτοί οι κάποιοι να κατανοήσουν καλά ότι...

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!"

Olga Kosmopoulou, γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Η ΟΕΝΓΕ μας καλεί όλους/ες σήμερα Τετάρτη στο Σύνταγμα στις 18:30



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17.03.2021 - 09:41

Κλειστά σχολεία: Με αποχή στην Τηλεκπαίδευση απαντά η Ικαρία

Για πoιο λόγο κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ένα νησί xωρίς κανένα κρούσμα; Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων στην Ικαρία απαντάνε με αποχή από την τηλεκπαίδευση διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

«Παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες, για την κατά περίπτωση εξέταση των υγειονομικών δεδομένων κάθε περιοχής, βρισκόμαστε με κλειστά σχολεία για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί μας», καταγγέλλουν Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων στην Ικαρία.

Οι γονείς σημειώνουν πως η απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό κλείσιμο των σχολείων αφήνει «στον αέρα» όλα εκείνα από τα πολλά παιδιά στο νησί τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ή που το προβληματικό δίκτυο δεν τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν. Επίσης, στερεί αναίτια από τα παιδιά την επαφή με τους συνομήλικους φίλους τους - επαφή εξαιρετικά ουσιώδης και  καθοριστικής σημασίας για αυτές τις ηλικίες.

Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι γονείς, είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά, όταν τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σχολείου και  η έναρξη της τηλεκπαίδευσης δυσανασχέτησαν και πολλά από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα…

Οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ζητάνε από την Δημοτική αρχή του νησιού να τοποθετηθεί ανοιχτά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να ζητήσει από την Πολιτεία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εφόσον το νησί παραμένει χωρίς κρούσματα. 

Επιπλέον, οι γονείς απαντάνε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, και καλούν όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών να στηρίξουν την απόφαση τους.

Καταλήγει η επιστολή των Γονέων και κηδεμόνων

Απαντάμε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, καλούμε όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών μας να στηρίξουν την απόφαση μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους υπόλοιπους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων της Ικαρίας, αλλά και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα να συνταχθούν μαζί μας.

Τα Δ.Σ.:

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Χριστού Ραχών

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Ραχών

Επιτροπή Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καρκιναγρίου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα που είναι όλοι αυτοί που ζητωκρσυγαζανε για την εκλογή του φιλοπόλεμου καραγκιόζη ??

- Στις διεθνείς σχέσεις, ακόμη και όταν ανάμεσα σε συγκεκριμένες χώρες υπήρχαν ή/και υπάρχουν προβλήματα, είθισται η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς και τους λοιπούς κρατικούς λειτουργούς να είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «διπλωματική», κοινώς να αποφεύγονται οι ακραίες εκφράσεις ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις.

- Η χτεσινή συνέντευξη του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό κανάλι ABC και τον «δικό μας» (μη βράσω...) Τζορτζ Στεφανόπουλο, όπου στην προβοκατόρικη ερώτηση «εάν πιστεύει ότι ο (Πρόεδρος της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν είναι φονιάς (killer η αγγλική λέξη)» έγνεψε καταφατικά και είπε «ναι, το πιστεύω», εγκαινιάζει - με τον τρόπο της - μία νέα ρητορική από πλευράς ΗΠΑ (τουλάχιστον) σε ό,τι αφορά τη διεθνή πολιτική: μια γλώσσα όχι απλώς ωμή και κυνική, αλλά χωρίς την αίσθηση του μέτρου αλλά και των συνεπειών που μπορούν να επιφέρουν τα λεγόμενα κάποιου, ειδικά εάν κατέχει οποιαδήποτε θέση ευθύνης, πόσω μάλλον, όταν η θέση αυτή είναι του Προέδρου της φερόμενης ως «μίας και μοναδικής υπερδύναμης στον κόσμο».

- Ακόμη και οι παρίες των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφριξαν με την κυνικότητα των λεγομένων του Μπάιντεν, κάτι που φάνηκε και στις αντιδράσεις ακόμη και του συστημικού ευρωπαϊκού Τύπου. 

Μέσα που ουδείς μπορεί να κατηγορήσει ως «φιλορωσικά», τέτοια όπως η γαλλική Le Figaro ή η γερμανική Die Welt, επισημαίνουν σε αδρές γραμμές ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «το πήγε πολύ μακριά» και τώρα θα πρέπει να αναρωτηθεί για το πώς θα μπορέσει να έρθει σε μια στοιχειώδη συμφωνία με τη Ρωσία ακόμη και για μη ευθέως πολιτικά ζητήματα (πχ περιβάλλον, συνεργασία στο Διάστημα κοκ), όταν δημόσια έχει αποκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του ως «φονιά»...

- Βεβαίως, η απάντηση από πλευράς Βλαντίμιρ Πούτιν δεν άργησε να έλθει και ήλθε ακριβώς στο στιλ του Ρώσου Προέδρου: ψύχραιμα και με ακρίβεια.

- Ο Πρόεδρος Πούτιν καταρχάς ευχήθηκε στον ομόλογό του των ΗΠΑ «υγεία», επισημαίνοντας ότι το εννοεί απολύτως σοβαρά και δίχως ίχνος ειρωνείας.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τα λεγόμενα του Τζο Μπάιντεν με μια φράση από ρωσικά παιδικό παιχνίδι του δρόμου, που αποδίδεται περίπου ως: «Ό,τι αποκαλεί κανείς τους άλλους, είναι ο ίδιος» («Кто как обзывается - тот так и называется» η πρωτότυπη φράση στα Ρωσικά). Σε ελεύθερη νοηματική απόδοση στα Ελληνικά θα το λέγαμε «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ή «είπε ο γάιδαρος τον πετεινός κεφάλα». 

Και στη συνέχεια παρέθεσε σειρά γεγονότων από τη γέννηση του σύγχρονου κράτους των ΗΠΑ μέχρι σήμερα, όπου ο εκάστοτε Πρόεδρος της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί φονιάδες: από την εξολόθρευση του γηγενούς πληθυσμού κατά την περίοδο του αποικισμού μέχρι τη δουλοκτησία και από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι έως τις ημέρες μας, με τις δεκάδες τοπικούς πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη δια χειρός ΗΠΑ...

- Το σημαντικότερο, όμως, κατά την προσωπική μου άποψη, πράγμα που είπε ο Πρόεδρος Πούτιν αφορούσε τη στάση της Ρωσίας από εδώ κι εμπρός απέναντι στις ΗΠΑ: ανέφερε, λοιπόν, ότι η χώρα και επιθυμεί και γνωρίζει πώς να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα και ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε όσους τομείς αυτό είναι εφικτό με βασικό γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Και ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με αυτά τα (εθνικά) συμφέροντα, υπονοώντας σαφέστατα ότι οι τελευταίες θα πρέπει ν' αναλάβουν, είτε το θέλουν είτε όχι, το κόστος των επιλογών τους και της «στρατηγικής της έντασης» που ακολουθούν σταθερά εδώ και μιάμιση, περίπου, δεκαετία, στις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

- Η πρώτη πρακτική αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις προκλητικές, το λιγότερο, δηλώσεις Μπάιντεν, ήταν η ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοβ και η κλήση του ομολόγου του των ΗΠΑ στη Μόσχα για επίδοση νότας διαμαρτυρίας. 

Η Ρωσία μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Μπάιντεν είναι, πλέον, πεπεισμένη ότι οι ΗΠΑ υπό οποιανδήποτε πολιτική ηγεσία στις παρούσες συνθήκες όχι απλώς δεν επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί της, αλλά και ότι κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, επιχειρώντας την επιδείνωσή τους σε όλα τα επίπεδα. 

Οι δημόσιες φραστικές προσβολές, η επιβολή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων, η δαιμονοποίηση και η καλλιέργεια κλίματος φοβίας απέναντι στη Ρωσία έχουν γίνει, πλέον, trend στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και, εν πολλοίς, τρόπος «επιβίωσης» για σημαντικό τμήμα του πολιτικού τους κατεστημένου.

Η Ρωσία κατανοεί, πλέον, ότι απέναντί της δεν έχει απλώς μια υπερδύναμη που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα απανταχού «εθνικά» της συμφέροντα, αλλά για μια δύναμη που έχει θέσει ως στόχο τη φυσική και πολιτική εξαφάνιση της Ρωσίας από τον παγκόσμιο χάρτη. 

Και Ρώσοι (με την ευρεία έννοια της λέξης, россияне-ρασιγιάνιε και όχι русские-ρούσκιγε, για όσους καταλαβαίνουν τη διαφορά αυτών των δύο όρων), όταν τίθεται ζήτημα ύπαρξης της ίδιας τους της πατρίδας, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους, αλλά εντέλει καταφέρνουν να νικήσουν.

Ρωτήστε και το Ναπολέοντα και τον Αδόλφο να σας εξηγήσουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα του θεάματος πραγματοποιούν καταλήψεις θεάτρων σε τουλάχιστον 9 πόλεις στη Γαλλία, ζητώντας από την κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν να ανοίξει εκ νέου τους πολιτιστικούς χώρους και να βάλει τέλος στη διακοπή των παραστάσεων, που επιβλήθηκε εδώ και μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Οι Γάλλοι καλλιτέχνες ξεκίνησαν το επαναστατικό κίνημα στις αρχές Μαρτίου με διαδηλώσεις και καταλήψεις σε κρατικά θέατρα. Η αρχή έγινε στις 4 Μαρτίου από το το ιστορικό Théâtre de l’Odéon και εξαπλώθηκε σε πολλές άλλες πόλεις. Υπνόσακοι, φουσκωτά στρώματα και προμήθειες τροφίμων έχουν τοποθετηθεί στην περίτεχνη αίθουσα του θεάτρου του 19ου αιώνα, την ώρα που οι 54 διαμαρτυρόμενοι μοιράζονται ένα μόνο ντους. Τα συνδικάτα υποστηρίζουν το κίνημα των εργαζόμενων στον χώρο του θεάματος και των τεχνών που ξεκίνησαν καταλήψεις θεάτρων σε πόλεις στη Γαλλία, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τους πολιτιστικούς χώρους και να σημάνει επανεκκίνηση.

Από την περασμένη εβδομάδα οι καταλήψεις εξαπλώθηκαν στο Théatre de la Colline, στο Εθνικό Θέατρο του Στρασβούργο ΤΝS, στη Λιλ, τη Λιόν, τη Λιμόζ, τη Ρεν, το Σεντ Ετιέν. Οι εκπρόσωποι από διαφορετικούς κλάδους καλούν καλλιτέχνες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τον αγώνα τους. Επίσης οι διαδηλωτές τονίζουν ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν τήρησε την οικονομική στήριξη προς τους καλλιτέχνες, για την οποία δεσμεύτηκε. Στο Odeon Théâtre η κατάληψη συνεχίζεται. Οι καλλιτέχνες έχουν εφοδιαστεί με τρόφιμα, ενώ φουσκωτά στρώματα έχουν τοποθετηθεί στη μεγάλη αίθουσα του θεάτρου του 19ου αιώνα και τα μπαλκόνια. Οι 54 διαμαρτυρόμενοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να υλοποιηθούν τα μέτρα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. «Έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να μείνουμε εδώ για αρκετές ημέρες», λένε οι εκπρόσωποι.

Οι συνδικαλιστές ελπίζουν σε επανέναρξη της δραστηριότητας και ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ζητούν η «λευκή χρονιά» για τους εργαζόμενους, που τους έφερε σε δεινή οικονομική κατάσταση, να ανατραπεί. «Για αρκετούς μήνες έχουμε την εντύπωση πως είμαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω», λένε. Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ για πρόσθετη βοήθεια. Θέατρα, κινηματογράφοι, γκαλερί τέχνης και άλλοι πολιτιστικοί χώροι στη Γαλλία παραμένουν κλειστοί από τον Οκτώβριο. Οι εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών ζητούν να δοθεί από την κυβέρνηση μια ημερομηνία επαναλειτουργίας, όπως επίσης μια παράταση στα ειδικά επιδόματα ανεργίας που παίρνουν, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6.03.2021 | 15:10

Michel Onfray: Ο άνθρωπος που διχάζει τους Γάλλους

Ο καθηγητής φιλοσοφίας και γνωστή προσωπικότητα της ελευθεριακής αριστεράς και οι χειμαρρώδεις δηλώσεις του

Μichel Onfray: Τα βιβλία και οι δηλώσεις του περί εθνικισμού, ισλαμοφοβίας, ομοφοβίας και λαϊκισμού οξύνουν την ήδη εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στη Γαλλία

Κατηγορούν τον Μichel Onfray για εθνικισμό, ισλαμοφοβία, ομοφοβία, λαϊκισμό: Ο Michel Onfray καυτηριάζει το κίνημα της πολιτικής ορθότητας, την «τυραννία των μειονοτήτων» και τον πολιτισμό «του μετανθρωπισμού» τον οποίον αναλύει στο βιβλίο του «Το πλοίο των τρελών» που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2020.

Ο Γάλλος φιλόσοφος και συνεκδότης του περιοδικού Front Populaire αφηγείται, ανεκδοτολογικά, εξωφρενικές ιστορίες από τον πολιτισμό του 21ου αιώνα: την περίπτωση μιας 8χρονης μικρής που βγαίνει στην τηλεόραση και δηλώνει ότι θέλει να αλλάξει φύλο• την περίπτωση των vegan που ζητούν την κατάργηση των σκυλιών για τους τυφλούς (τους οποίους θεωρούν «σκλάβους» των ανθρώπων)• την περίπτωση μιας ανθρωπολόγου που παραπονιέται ότι στα μουσεία Φυσικής Ιστορίας υπάρχουν περισσότεροι αρσενικοί απ’ ό,τι θηλυκοί δεινόσαυροι. Ο Michel Onfray δεν χαρίζεται ούτε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, την οποία θεωρεί όργανο των περιβαλλοντολόγων (και των γονιών της), ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη για την κλιματική αλλαγή εφόσον δεν ξέρει τίποτα από γεωλογία και συναφείς επιστήμες. Μεταξύ άλλων, επιτίθεται με σφοδρότητα στους δημοσιογράφους και στους πολιτικούς διότι ενισχύουν τη γελοιότητα του σημερινού πολιτισμού επιταχύνοντας την παρακμή του: «Όταν κάποιος κραυγάζοντας Αλλάχ Αχμπάρ κόβει το λαρύγγι κάποιου άλλου, το πρώτο που λένε οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί είναι “προς θεού, μην είστε ισλαμοφοβικοί!”», γράφει καλώντας τους αναγνώστες να διαβάσουν ή να ξαναδιαβάσουν το μυθιστόρημα «Υποταγή» του Michel Houellebecq. «Η υποταγή» γράφει ο Onfray «είναι ο τρόπος εφαρμογής της πολιτικής ορθότητας που βρίσκεται παντού στην κοινωνία μας: από τις σχολικές καντίνες όπου έχει αφαιρεθεί το χοιρινό, μέχρι τα πανεπιστήμια όπου, όλως προσφάτως, η κυβέρνηση Μακρόν διαπίστωσε ότι επικρατεί η ισλαμοαριστερά». Ο Onfray ειρωνεύεται την κυβέρνηση και ιδιαίτερα την υφυπουργό Frédérique Vidal, η οποία ανέθεσε στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών μελέτη γύρω από την ισλαμοαριστερά: «Έβαλε ένα όργανο της ισλαμοαριστεράς να κάνει έρευνα για τον εαυτό του. Είναι σαν να βάζεις τον ντίλερ να κάνει έρευνα για τα βαποράκια».

Και καθώς η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητάει σήμερα την παραίτηση της υφυπουργού, δημοσκόπηση δείχνει ότι 7 στους 10 Γάλλους πιστεύουν ότι όντως η ισλαμοαριστερά είναι «μια γάγγραινα». Ο Michel Onfray σχολιάζει αυτό το αποτέλεσμα με μια παλιά του παρατήρηση περί της κοινής λογικής που χαρακτηρίζει τον γαλλικό λαό - αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει ελπίδα», ότι ο γαλλικός πολιτισμός, ότι ολόκληρος ο ιουδαιοχριστιανικός πολιτισμός, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. «Στους δρόμους» λέει «δεν υπάρχει αστυνομική βία, αλλά βία μεταξύ φυλών• εκτυλίσσεται πόλεμος φυλάρχων. Οι φυλές δεν σέβονται τον γαλλικό νόμο. Όταν είσαι αλλοδαπός χωρίς έγγραφα, είσαι παράνομος. Είναι απλό».

Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τα παραδείγματα για να εξηγήσει το πώς βρισκόμαστε σε κατάσταση αδιάκοπου παραληρήματος: «Επιδίδονται όλοι σε μειονοτικό και ταυτοτικό παραλήρημα, ενώ οι αξίες της δημοκρατίας είναι εντελώς αντίθετες: η δημοκρατία δεν βλέπει άνδρες, γυναίκες, λευκούς, μουσουλμάνους και Εβραίους: βλέπει πολίτες ίσους έναντι του νόμου. Ζούμε το θλιβερό τέλος του οικουμενισμού κι αυτή η εμπειρία είναι τρομερή: ο καθένας κραδαίνει την υποκειμενικότητά του, το χρώμα του δέρματός του, τη θρησκεία του. Έτσι δεν φτιάχνεται δημοκρατία, φτιάχνεται το σημερινό αυταρχικό καθεστώς της “προοδευτικής” κατήχησης, της ηθικολογίας που δεν σηκώνει αντιρρήσεις».

Ο Onfray είναι σήμερα κομμένος από πολλά ΜΜΕ στη Γαλλία. Εκείνος απαντά ότι και από την πλευρά του έχει αποκλείσει ορισμένα ΜΜΕ διότι είτε τον καθυβρίζουν, είτε τον λογοκρίνουν στο μοντάζ. Εξάλλου, παρά τις σπουδές του, το έργο του (πολλά από τα φιλοσοφικά του βιβλία κυκλοφορούν και στα ελληνικά) και τη μακρά θητεία του στο πανεπιστήμιο, τα αριστερά έντυπα τον προσφωνούν πλέον ως «υποτιθέμενο φιλόσοφο» και ξεχνούν ότι είναι άνθρωπος της αριστεράς επί περισσότερα από 45 χρόνια. «Είμαι άνθρωπος της παλιάς αριστεράς» λέει ο 62χρονος Onfray, «όταν η αριστερά ήταν οικουμενική και κοσμική, όταν δεν γονάτιζε μπροστά στο κατακτητικό Iσλάμ. Σήμερα παρουσιάζουμε τον σκοταδισμό ως διαφωτισμό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα θέλετε να σας ανέβει  το αίμα στο κεφάλι, διαβάστε τη καριόλα!!!

Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, 17/3/2021, «Έχει μετρήσει η κυβέρνηση τι σημαίνει επιδημιολογικά η παρέλαση»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάθηκε ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους κρουζ ανοικτά Λιβάνου-Ισραήλ. Το ‘πε και το έκανε ο Μπάιντεν;  Aν ναι, αποδείχθηκε ποιός είναι ο ”killer”!! Ή τo ”έχασαν” από τα ραντάρ τους οι Αμερικανοί;;;;

18/03/2021

Χάθηκε ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους κρουζ ανοικτά του Λιβάνου και προς τις ακτές του Ισραήλ. Το ρωσικό υποβρύχιο KILO μεταφέρει 4 πυραύλους κρουζ με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά. Χάθηκε το στίγμα του στα ανοικτά των ακτών του νότιου Λιβάνου προς τις ακτές του Ισραήλ από την αμερικάνικη πλατφόρμα επιτήρησης, P-8A Poseidon. Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από πολεμικά πλοία ΗΠΑ και Ισραήλ. H πληροφορία αναφέρεται από το INTELSky που είναι παρατηρητήριο εναέριου χώρου κινήσεων πολεμικών αεροσκαφών κλπ Βουίζουν επίσης ισραηλινά και λιβανέζικα μέσα. Προφανώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ρωσική επιβεβαίωση ή επίσημη ανακοίνωση άλλης πλευράς.

H εξέλιξη επέρχεται μετά το μπαράζ δηλώσεων μεταξύ Προέδρων ΗΠΑ Ρωσίας…. Το ‘πε και το έκανε ο Μπάιντεν; Αν ναι ,αποδείχθηκε ποιός είναι ο ”killer”!! Σήμερα απάντησε ο Πούτιν στον υβριστικό χαρακτηρισμό του Αμερικανού κι ουσιαστικά είπε ότι όποιος το λέει αυτός είναι ενώ όντως σαρκαστικά του ευχήθηκε ”καλή υγεία”…Είναι νέα υπόθεση Κουρσκ,ή πρόκειται για προσωρινή ενδεχομένως απώλεια με επικοινωνίες ;;;;;ή είναι επικοινωνιακός πόλεμος καθώς αύριο στις 19 Μαρτίου, η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα του Υποβρυχίου; ή απλώς οι Ρώσοι καταφέρνουν και χάνονται από τ΄αμερικάνικα ραντάρ που έχουν κινήσει γη κι ουρανό να τους εντοπίσουν ;

Aν υπάρχει όντως θέμα τότε ουσιαστικά πρόκειται για τεστ της νέας αμερικάνικης διοίκησης έναντι Ρωσίας…..

Πριν μερικές μέρες είχε επίσης κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι σε αυτήν την περιοχή περίπου είχε γίνει ναυμαχία ρωσοαμερικάνικη με υποβρύχια to 2019!!!

Τι αναφέρει το λιβανέζικο μέσο almayadeen: Ο ισραηλινός ιστότοπος “rotter.net” ανέφερε στις 17/3/21, σύμφωνα με ξένη έκθεση, ότι το υποβρύχιο ROSTOV-NA-DONU, το οποίο πίεσε τους Βρετανούς πριν από ένα μήνα, και διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ πριν από μια εβδομάδα, εξαφανίστηκε χθες, Τετάρτη, από την αμερικανική επιτήρηση στα ανοικτά των ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, προσθέτοντας, “Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά πλοία.”

Το υποβρύχιο συνόδευσε το πλοίο “Professor Morrow” και πέρασε τον τελευταίο μήνα στα ανοικτά της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποβρύχιο KILO μεταφέρει 4 κρουζ πυραύλους με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά και συμμετείχε στον βομβαρδισμό των δυνάμεων του ISIS το 2015.

Αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν σχολιάζει δυτικές αναφορές σχετικά με την εξαφάνιση του υποβρυχίου “Ροστόφ” στη Μεσόγειο.

Με τη σειρά του, ο εμπειρογνώμονας στη θάλασσα Igor Kordin αποκάλυψε ότι το υποβρύχιο “Rostov” έχει υψηλές δυνατότητες μυστικότητας και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να το αναζητήσει όσο μπορεί.

Πάντως σύμφωνα με το ίδιο μέσο για α΄φορά η πληροφορία διακινήθηκε από ισραηλινή πηγή χθες…..εν αναμονή…

Aν αποδειχθεί ότι έτσι είναι θα πάρει φωτιά όλη η Μέση Ανατολή!!!

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της για δηλώσεις Μπάιντεν ενώ ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει το δικό του πρέσβη από Μόσχα!

Ή τo ”έχασαν” οι Αμερικανοί;;;;

Ρώσικο μέσο στις 13/3/21 αναφέρει ότι επί 24 ώρες αεροπλάνα ανθυποβρυχιακά αμερικάνικα P-8A Poseidon,που έχουν απογειωθεί από τη ΝΑΤΟικη βάση στη Sigonella,στην Ιταλία και πήγαν να παρακολουθήσουν περιοχή της Αν Μεσογείου ΝΑ της Κύπρου.Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή δραστηριότητά τους σχετίζεται με τον εντοπισμό υποβρυχίου στόλου της Μαύρης Θάλασσας που έφυγε από Ταρτούς της Συρίας για να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά με τη σειρά του το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) κι τη συνοδεία του ή γενικότερα αυτή δράση των αεrοπλάνων να ελευθερώσουν τη θάλασσα από οποιοδήποτε υποβρύχιο. Η ρωσική πηγή καταλήγει ότι την αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ από τις 2 εμπλεκόμενες πλευρές .

Στις 14.3.21 ένα άλλο μέσο στρατιωτικό αγγλόφωνο αυτό ότι στρατιωτική αμερικάνικη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου ” ROSTOV-NA-DONU ” που δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν οι Αμερικανοί όταν έφυγε από το λιμάνι της Ταρτούς. Αυτό ανησύχησε την αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία καθώς το σήμα εξαφανίστηκε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου ένα άλλο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο έμπαινε στα νερά της Μεσογείου. Αργότερα έγινε γνωστό πως παρόμοια τέτοια επιχείρηση δεν έγινε μόνο από τον αμερικάνικο στρατό αλλά κι από τις ΝΑΤΟικές αεροπορικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να εντοπίσουν το ρώσικο υποβρύχιο..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσουνάμι απολύσεων:απολύονται 30.000 υπάλληλοι του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Παρισιού του Roissy Charles-de-Gaulle!!Δυναμική απάντηση των εργαζομένων! 

18/03/2021

Προς ένα κύμα απολύσεων αληθινό τσουνάμι. Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου Roissy Charles-de-Gaulle στο Παρίσι διαδήλωσαν μαζικά μετά την ανακοίνωση για την κατάργηση 30.000 θέσεων εργασίας(AirFrance, Groupe ADP και sous-traitants) από εδώ έως το 2022.H απόφαση δικαιολογείται από την εργοδοσία από τη δραστική μείωση του αριθμού επιβατών που πέρασε από ” 200 000 ημερησίως σε 20 000 ημερησίως μέσα σε 1 χρόνο.” Οι εργαζόμενοι απιελούν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία και δεν θα ξαναπετάξει κανένα αεροπλάνο.

Με βάση αυτή την είδηση δεν υπάρχει προοπτική επαναφοράς στην κανονικότητα γι αυτό και οι μαζικές απολύσεις στον τομέα αυτό κι ας καθησυχάζουν τους λαούς. Ακόμη συνάγεται ότι τέλος το Παρίσι ως ζωή κι ως τουριστικός προορισμός ο κοινωνικός μαρασμός η ερημοποίηση θα επικρατήσουν…κι αυτό δεν θα αφορά βέβαια μόνο τη γαλλική πρωτεύουσα. Μετάβαση στο άγνωστο….

Οι διαστάσεις σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο της σκανδαλώδους διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης θα είναι επίσης πρωτόγνωρες. Είναι μια πρόγευση για το τι έρχεται εργασιακός οικονομικός Αρμαγεδδών. Η κοινωνική αποσύνθεση αποδόμηση σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ”ανθρωπιστές” υγειονομιστές κατέστρεψαν τον κόσμο παραδίδουν ερείπια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτική Δολοφονία; Aιφνίδιος θάνατος στα 61 του Προέδρου της Τανζανίας που είπε: δεν θα κάνω πειραματόζωα το λαό μου με τα εμβόλια, που είναι επιβλαβή και χλεύαζε τις μάσκες!!

17/03/2021

Ερωτήματα γεννά ο αιφνίδιος θάνατος του νο1 Προέδρου χώρας παγκοσμίως που αντιστάθηκε στον εμβολιασμό στις μάσκες κλπ καταναγκαστικά μέτρα.Τον σκότωσαν; Toν πέθαναν με κορωνοιό; Στοχευμένη επίθεση με το βιολογικό τους όπλο που μόνοι τους αποκάλεσαν πόλεμο; Ο αντιφρονούντας της πανυποδούλωσης πληθυσμών, υγειονομικός αντιρρησίας Πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli πέθανε σε ηλικία μόλις 61 ετών. Η Τανζανία είναι η χώρα που απορρίπτει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Μεγάλο σαμποτάζ στην παγκόσμια μπίζνα από τη μια των Big Pharma κι από την άλλη στον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό που δρομολογήθηκε στο υγειονομικό πλαίσιο με αφορμή έναν ιό!!! Ανοίγει ο δρόμος για πανεμβολιασμό και Αφρικής;;;;Να ησυχάσει κι εκείνος ο Γκέιτς καημό την έχει την δόλια..

O ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!!!

”Εδώ και μήνες η κυβέρνηση της Τανζανίας επιμένει ότι στη χώρα δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, οπότε δεν υπάρχουν και σχέδια για εμβολιασμούς.

Τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι η Τανζανία είναι «Covid-free», ενώ μαζί με άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους χλεύασε την αποτελεσματικότητα των μασκών ( σσ. πως τόλμησε το ιερό φετίχ να το πιάσει στο στόμα του), αμφισβήτησε το ότι λειτουργούν τα τεστ και κορόιδεψε τις γειτονικές χώρες που πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Επίσης ο Μαγκουφούλι ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει καμία απόδειξη, ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι επιβλαβή και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν εισπνοές ατμού και να χρησιμοποιούν φυτικά φάρμακα. Τίποτα από τα δύο δεν έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως θεραπεία.( αυτή η δήλωση τον έφαγε.. επιτέθηκε στο διεθνές κατεστημένο)

Πρόσφατα δήλωσε ότι οι πολίτες της Τανζανίας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως «πειραματόζωα». «Αν ένας λευκός άνδρας ήταν ικανός να βρει εμβόλια, θα έπρεπε να είχε βρει εμβόλιο για το AIDS και τον καρκίνο έως τώρα», είπε. Είναι και πολλοί λευκοί άνδρες που το ισχυρίζονται και είναι και σούπερ ειδήμονες, Νομπελίστες όπως ο Luc Montagnier που επίσης είπε ότι δεν πρέπει να μας χρησιμοποιήσουν ως ινδικά χοιρίδια!!!

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Tundu Lissu είπε ότι ο Πρόεδρος που είχε να εμφανιστεί 2 εβδομάδες μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση από νοσοκομείο της Kenya στην Ινδία σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε θεραπεία για covid19.

Τον έλεγαν κοβιντοσκεπτικιστή θα ήταν ορθότερο αντιρρησίας Α’ Παγκόσμιου Υγειονομικού Ολοκληρωτισμού (μ΄αναγραμματισμό δίνει και Π.Ο.Υ)

Και το ερώτημα που πλανάται είναι ποιός θα είναι ο επόμενος;

Αν είναι ικανοί ; ναι είναι, αυτοί που δεν δίστασαν να μετατρέψουν την υφήλιο σε παγκόσμια φυλακή και συνεχές στρατόπεδο συγκέντρωσης θα διστάσουν στη μονάδα κι ας είναι και πρόεδρος της όποιας χώρας!;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανάνοιξε η Κυπριακή πρεσβεία στη Δαμασκό

 18/03/2021

H αντικειμενική νίκη της κυβέρνησης Άσαντ στον πολυετή πόλεμο με τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν φαίνεται πως ενοχλεί δυτικές χώρες που είχαν πάρει θέση υπέρ ισλαμοφασιστικών δυνάμεων (και συγκεκαλυμένα, ενίοτε, και υπέρ τζιχαντοφασιστών).

Η Κύπρος και όχι η Ελλάδα έγινε τελικά η πρώτη χώρα της ΕΕ που επαναλειτουργεί την πρεσβεία της στη Δαμασκό.

Επαναλειτουργεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Συρία σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας που θα τερματίσει τον δεκαετή πόλεμο έχουν μπλοκάρει, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τις αναζωγοννήσει. Με τον τρόπο αυτό η Κύπρος γίνεται ουσιαστικά η πρώτη χώρα της ΕΕ που επαναλειτουργεί την πρεσβεία της στη Δαμασκό, παρά τις πρότερες απόπειρες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία ανακοινώνοντας στις 5 Μάη 2020 τον διορισμό της Τασίας Αθανασίου στη θέση της Ειδικής Απεσταλμένης του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας…

Η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας λειτουργεί σε επίπεδο επιτετραμμένου.

Η επαναλειτουργία της Κυπριακής Πρεσβείας στη Δαμασκό φαίνεται πως έγινε “διακριτικά” μεταξύ άλλων και λόγω των πιέσεων που ασκούν στην Λευκωσία υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ που εντείνουν την πολιτική των ασφυκτικών κυρώσεων έναντι της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ προκαλώντας αφόρητα βάσανα στο συριακό λαό, που στενάζει από την οικονομική ασφυξία που προκαλούν ιδιαίτερα οι αμερικανικές κυρώσεις του πολύκροτου “Νόμου Καίσαρα”.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην επαναλειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δαμασκό είναι αντικειμενικοί καθώς άπτονται θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων ζητήματα και συμφέροντα γεωγραφικής εγγύτητας αλλά και το λαθρομεταναστευτικό των γουρουνιών κανίβαλων τσλαμοφασιστών των δυτικών αποικιοκρατών (τις επιπτώσεις του οποίου έχει υποστεί και η Κύπρος).

Τι γίνεται με την ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό;

Η πρακτική κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προηγείται αντίστοιχων προσπαθειών που είχε ξεκινήσει την περασμένη άνοιξη η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την επαναλειτουργία της πρεσβείας στη Δαμασκό.

Αίσθηση είχε προκαλέσει στις αρχές του περασμένου Μαίου η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το διορισμό της πρέσβειρας Τασίας Αθανασίου στη θέση της Ειδικής Απεσταλμένης του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας.

Ωστόσο, έκτοτε δεν ακούστηκε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε από την Τασία Αθανασίου που διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στη Συρία την περίοδο 2009-2012 και επέβλεψε τότε την αναστολή λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό για λόγους ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η αντικειμενική νίκη της κυβέρνησης Άσαντ στον πολυετή πόλεμο με τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν φαίνεται πως ενοχλεί τις δυτικές αποικιοκρατικές χώρες που είχαν πάρει θέση υπέρ των ισλαμοφασιστικών μισθοφόρων τους (και συγκεκαλυμένα, ενίοτε, και υπέρ τζιχαντοφασιστών). Ωστόσο θεωρείται θέμα χρόνου να επανακινήσει η διπλωματική διαδικασία καθώς τυχόν συμφωνία για την λεγόμενη “πολιτική μετάβαση” θα ανοίξει το δρόμο σε σκληρό παζάρι για την πίτα ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης χώρας που ξεπερνά πολλά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και την οποία ορέγονται διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις, χώρες και μονοπώλια της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο που δείχνουν τον "Ινδιάνο" στην Ελευσίνα

Βίντεο που δείχνει τον 30χρονο συλληφθέντα για τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης να βρίσκεται στην Ελευσίνα το επίμαχο χρονικό διάστημα, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του.

18 Μαρτίου 2021 19:15

Ο συνήγορος του 30χρονου προσωρινά κρατούμενου για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, Παύλος Σαράκης, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή βίντεο στο οποίο φέρεται ο 30χρονος να βρίσκεται την επίμαχη ημέρα στην Ελευσίνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

"Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ' έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας - όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο".

Η περιγραφή των βίντεο σύμφωνα με την υπεράσπιση:

Τα βίντεο προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας. Έχουμε στη διάθεση μας το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα 18:00 – 22:00 της 09.03.2021, ήτοι της ημεροχρονολογίας των επεισοδίων.

Το πρώτο απόσπασμα δείχνει τον κατηγορούμενο («Ινδιάνος») να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες (το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του), όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος εισέρχεται στο πάρκο, συναντάει εκεί τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους.

Το δεύτερο απόσπασμα δείχνει την αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το εν λόγω πάρκο στις 18:45. Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο. Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς την οικία ενός εκ των φίλων του, όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το σημείο, όπου αποδεδειγμένα από το εν λόγω βίντεο, βρίσκεται ο κατηγορούμενος στις 18:45, η απόσταση μέχρι την πλατεία της Ν. Σμύρνης, είναι τουλάχιστον 35’ λεπτά με ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ (ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε όχημα, ούτε δίπλωμα οδήγησης και άπαντες στο σημείο προσέρχονται με ΜΜΜ ή πεζοί).

Η δε πλατεία είναι ήδη κατά το χρόνο αυτό αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας. Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 10' λεπτών!

Όπως καθίσταται προφανές, δεδομένου ότι η επίθεση στον άτυχο αστυνομικό λαμβάνει χώρα στις 19:20, ακόμα και αν μετά από 8 ώρες εργασίας στις αποθήκες και 30’ λεπτών αθλητικής άσκησης, επιθυμούσε (ξαφνικά;;;) ο κατηγορούμενος να πάρει μέρος στα επεισόδια, ήταν πρακτικά αδύνατον να βρίσκεται στο εν λόγω σημείο την επίμαχη ώρα!

Το βίντεο αυτό αποτελεί περίτρανη απόδειξη όσων διατρανώνει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή της άδικης εμπλοκής του, ήτοι πως όχι μόνο δεν πήρε μέρος στα επεισόδια, αλλά πως δεν ήταν καν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης εκείνη τη μέρα. Επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των πέντε (5) μαρτύρων υπεράσπισης και αποδεικνύει πως η «κατάθεση» του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του, ο οποίος την έχει ανασκευάσει μέχρι σήμερα ήδη 4 (!) φορές, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος συνελήφθη με βάση μαρτυρία ενός άνδρα, του πρώην γαμπρού του,  που κατέθεσε ότι το βράδυ των επεοσιδίων είδε τον 30χρονο στη συμβολή της Αγίας Φωτεινής και Πλαστήρα. Όπως υποστήριξε, ενώ προχωρούσε προς τη λεωφόρο Συγγρού είδε τον κατηγορούμενο και τον ρώτησε : “Τι κάνεις εδώ.. ,θα κάνετε επεισόδια; Εκείνος του απάντησε “γιατί, θα με δώσεις; και αυτός του απάντησε “ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς.”

Στην κατάθεση του αναφέρει ότι “αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια” και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα, μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό. Ο Α… φόραγε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας.”

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο στη Μαγούλα, τη στιγμή που κατευθυνόταν στο σπίτι του. Είχε φύγει από την εργασία του, ως αποθηκάριος, σε μεγάλο πολυκατάστημα τροφίμων στον Ασπρόπυργο.

Ο 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος αγνώστων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή. Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν ήταν παρών στα επεισόδια ενώ ανέφερε ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σµύρνη. Ισχυρισμός που όπως λέει θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS κατά τους επίδικους χρόνους. Απέδωσε μάλιστα την εμπλοκή του σε ενδοοικογενειακή διαμάχη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν για Μπάιντεν: "Του εύχομαι υγεία"

Δεν μετανιώνει ο Τζο Μπάιντεν για τον χαρακτηρισμό προς τον Ρώσο πρόεδρο ενώ ο Βλάντιμιρ Πούτιν του προτείνει να συνομιλήσουν.

18 Μαρτίου 2021 20:27

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογο του Τζο Μπάιντεν, συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο ότι θα γίνουν «πράγματι σε ζωντανή μετάδοση».

«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό πράγματι σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»

Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή την Δευτέρα 22 Μαρτίου. «Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (το πυκνό δάσος των κωνοφόρων δέντρων), να ξεκουραστώ λιγάκι, κι έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε την Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Παρακαλώ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτή την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω την σχετική εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε «για να μην πικάρουμε ο ένας τον άλλον ερήμην, πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ευχήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο «υγεία». «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στην Τουρκία: Κακοποίησε άγρια την πρώην σύζυγό του δημοσίως

Πρώην σύζυγος ξυλοφόρτωσε ανελέητα την μέχρι πρότινος γυναίκα του στη μέση μιας πλατείας, μπροστά στην 5χρονη κόρη τους. Ο άντρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

18 Μαρτίου 2021 18:55

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού δημοσίως έπεσε μια γυναίκα στην Τουρκία, με το περιστατικό να συγκλονίζει τη χώρα, τραβώντας την προσοχή ακόμη και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Εμριέ Μετέρογλου, κάτοικος του Τζανίκ Σαμψούντας, ξυλοκοπήθηκε άγρια στις 6 Μαρτίου από τον πρώην σύζυγό της στη μέση μιας πλατείας, μπροστά στα μάτια της 5χρονης κόρης τους.

Η άτυχη γυναίκα λιποθύμησε από τα χτυπήματα του πρώην συζύγου της, αλλά ο Ιμπραήμ Ζαράπ συνέχισε να την χτυπά.

Μιλώντας για την άγρια κακοποίησή της, η γυναίκα ανέφερε:

"Έχω κατάγματα στη μύτη και στο δεξί μου μάτι και αιμάτωμα στον πνεύμονα. Όταν έφτασα κατάλαβα ότι ήταν μεθυσμένος. Λιποθύμησα από τα χτυπήματα. Όταν συνήλθα, το πρόσωπο και τα μάτια μου ήταν μέσα στα αίματα. Επί δύο ημέρες δεν μπορούσα να συνέλθω. Δεν αναγνώριζα τους φίλους μου στο νοσοκομείο και ρωτούσα τη μητέρα μου πού είμαι".

Ο βάναυσος πρώην σύζυγος συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ για το περιστατικό έκαναν δηλώσεις αρκετοί Τούρκοι αξιωματούχοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρώπη «παγώνει» τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Λόγω «βελτιωμένων σχέσεων» και των ελιγμών της Αγκυρας.

18/03/2021 16:32

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παγώσει τα σχέδιά της για κυρώσεις κατά της Τουρκίας και επέκταση της «μαύρης λίστας» με ανώτερα στελέχη της κρατικής τουρκικής Πετρελαϊκής Εταιρείας (TPAO), ανέφεραν τέσσερις διπλωμάτες, που επικαλείται το Reuters σε αποκλειστικό δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για το σαφέστερο σημάδι ότι η διπλωματική πολιτική της Αγκυρας φέτος αποφέρει καρπούς.

Οι ηγέτες της ΕΕ τον Δεκέμβριο είχαν προτείνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεις ταξιδιών ως κυρώσεις για τις «μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης» της Τουρκίας για φυσικό αέριο σε αμφισβητούμενα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο, αν και δεν προσδιόριζαν συγκεκριμένα άτομα.

Η ΕΕ συμφώνησε επίσης να εξετάσει αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου, μετά από μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε δημόσια την ελπίδα του ότι οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία θα ανατρέψουν τον Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Ομως ένας πιο εποικοδομητικός τόνος από τον Ερντογάν φέτος, η υποστήριξη της Γερμανίδας Καγκελάριου, Ανγκελα Μέρκελ, για μια πιο συμφιλιωτική προσέγγιση και οι πρώτες άμεσες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια βοήθησαν στην αλλαγή της διάθεσης εντός της Ε.Ε.

Η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν προέτρεψε επίσης τις Βρυξέλλες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε μια στιγμή που η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα της ΕΕ, φαίνεται πιο πρόθυμη να συμβιβαστεί, δήλωσαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες.

«Οι διαδικασίες για πρόσθετες μαύρες λίστες Τούρκων αξιωματούχων έχουν σταματήσει και δεν μιλάμε πλέον για οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Ένας δεύτερος ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι αυτές «δεν ξεκίνησαν ποτέ» και ένας τρίτος είπε ότι «δίνεται προτεραιότητα στη διπλωματική διαδικασία».

Διπλωμάτες λένε ότι μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ερντογάν και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 9 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από τις προσωπικές συνομιλίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και ξεχωριστά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ σηματοδότησε την αλλαγή στην τουρκική διπλωματία.

Η ΕΕ είχε δημιουργήσει μαύρη λίστα με δύο στελέχη του TPAO τον Φεβρουάριο του 2020, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου της Μεχμέτ Φερούχ Ακαλίν. Μετά την απόφαση των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο, το μπλοκ αναμενόταν να επιβάλλει κυρώσεις σε περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του TPAO, Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, δήλωσε ένας τέταρτος διπλωμάτης της ΕΕ.

Η Αγκυρα αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση και θεώρησε ότι οι προτεινόμενες κυρώσεις είναι μεροληπτικές και άδικες.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, που υποστηρίζονται έντονα από τη Γαλλία, ήθελαν να τιμωρηθεί η Τουρκία για τις προκλητικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τουρκικά πλοία σε αμφισβητούμενα ύδατα. Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στα δικά της χωρικά της ύδατα.

Η ΕΕ κατηγορεί επίσης τον Ερντογάν ότι διαβρώνει τη δημοκρατία και καταστρέφει τα ανεξάρτητα δικαστήρια και μέσα ενημέρωσης στην χώρα του,

Ωστόσο, η Μέρκελ ευνόησε μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις της ΕΕ στην Τουρκία, και τόσο ο Μακρόν όσο και η Ελλάδα συμφώνησαν, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

Μια έκθεση για τις σχέσεις της με την Τουρκία, η οποία αρχικά αναμενόταν να απαριθμήσει τις διαφωνίες των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μετανάστευση, θα είναι τώρα ουδέτερου τόνου, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

Ο Τσαβούσογλου είπε αυτό το μήνα ότι η αλλαγή του τόνου από την τουρκική πλευρά είναι ειλικρινής και ότι η Αγκυρα επιθυμεί να δει την ΕΕ να της το ανταποδώσει: «Εστιάζουμε στο πώς μπορούμε να συνεργαστούμε», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ωστόσο, η πιο θερμή διάθεση δεν σημαίνει ότι έχει λυθεί κάτι, ανέφεραν οι διπλωμάτες της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία πρέπει να επιτύχει τους απαιτούμενους στόχους για να σημειώσει πρόοδο στην μακροχρόνια προσπάθεια ένταξής της στην ΕΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παφίλης: Ανήθικη η επίθεση στις κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 17:19

Για "δολοφονική πολιτική" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που ζήτησε άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών, μαζικά τεστ, ελέγχους στους χώρους δουλειάς προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ με δεδομένη την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα.

«Την ίδια ώρα που ακολουθείτε αυτή τη δολοφονική πολιτική, έχετε εξαπολύσει και μια ανήθικη πολιτική επίθεση ακόμη και σε αυτούς που τους λέγατε ήρωες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στους οποίους πάτε να φορτώσετε τη διασπορά του κορωνοϊού και την έξαρση της πανδημίας λόγω των διαδηλώσεων», είπε ο Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και προσέθεσε:

«Εξαπολύετε αυτή την ανήθικη επίθεση γιατί γνωρίζετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία στις κινητοποιήσεις είναι από τα συνδικάτα, από τους υγειονομικούς, από τους φοιτητικούς συλλόγους που έχουν ένα χρόνο να πάνε στις σχολές τους, που σας βλέπει να νομοθετείτε υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που σας βλέπει μέσα στην πανδημία να μην ντρέπεστε να πετάξετε 30.000 παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, έξω από τα πανεπιστήμια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε όμως και την αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. «Χρεώνετε στον ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις. Μα δεν βλέπετε; Τι σχέση έχει το μαζικό κίνημα με τους 1.000 ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ; Το κάνετε για να συκοφαντήσετε τον λαό που έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του, που είναι τσακισμένος, οικονομικά και ψυχολογικά» είπε ο Θανάσης Παφίλης που χαρακτήρισε εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, στην επίθεση κατά της λαϊκής κινητοποίησης.

«Βλέπουμε έναν οργασμό νομοσχεδίων που τσακίζουν το λαό. Και την ίδια ώρα, του λέτε του λαού ότι δεν έχει δικαίωμα και να μιλάει. Ε, αυτό είναι πολιτική προστυχιά. Τους λέτε ότι δεν έχει δικαίωμα ο λαός να διαμαρτυρηθεί. Αλήθεια; Ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του. Σταματήστε να συκοφαντείτε, τη νεολαία ιδίως. Λέτε δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα αλλά οι πρυτάνεις σας έχουν κάνει πρόταση για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Λέτε δεν υπάρχουν λεφτά αλλά την ίδια ώρα έχετε λεφτά για τα κανάλια και για να διαφημίσουν τα μέτρα προστασίας», είπε ο Θανάσης Παφίλης και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση πληρώνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά δεν δίνει λεφτά για την υγεία των πολιτών και για καθηγητές στα σχολεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής Μαρίνος Ριτσούδης Ήταν ο Έλληνας ήρωας που αρνήθηκε να συμμετέχει στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στον οποίον συμμετείχε πρόθυμα η κυβέρνηση Σημίτη – Άκη Τσοχατζόπουλου!

Μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η ισοπέδωση μιας περιφανής χώρας και η εθνοκάθαρση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου επειδή έτσι ήθελε η Γερμανία και έτσι αποφάσισε ο εκβιαζόμενος Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να απομακρύνει από τα φώτα της δημοσιότητας το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνηση του αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και κυνηγήθηκε από την κυβερνηση Σημίτη, αρνήθηκε ακόμα και την οικονομική ενίσχυση που του πρόσφερε η Σερβία προκειμένου να τον τιμήσει.

Στην απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά όπου δικάστηκε, είπε: «Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς» δείχνονταν την εικόνα του Χριστού πάνω από το Προεδρείο «τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του καθενός».

Σήμερα, εργάζεται ως καπετάνιος σε γιοτ, αλλά οι σέρβοι δεν τον ξέχασαν και το πρόσωπο του κοσμεί τους δρόμους του Βελιγραδίου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρυξέλλες ενώ έχουν σταματήσει τις κυρώσεις καλούν υποκριτικά την Τουρκία να μην απαγορεύσει το κουρδικό κόμμα

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 17:29

Η Ευρω Ένωση είπε υποκριτικά σήμερα Πέμπτη, ενώ σταμάτησε τις κυρώσεις, ότι υπάρχει υποχώρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία και παρακάλεσε δήθεν την Άγκυρα να μην προχωρήσει στην απαγόρευση του κουρδικού κόμματος εκτιμώντας ότι αυτό θα υπονόμευε την αξιοπιστία της  για μεταρρυθμίσεις και καλά.

Η απαγόρευση του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, «θα παραβίαζε τα δικαιώματα εκατομμυρίων εκλογέων στην Τουρκία», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωενωσιτικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο εισαγγελέας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας κατέθεσε προσφυγή με αίτημα την απαγόρευση του HDP. Η πρωτοβουλία αυτή «προστίθεται στις ανησυχίες της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποχώρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και υπονομεύει την αξιοπιστία της δηλωμένης δέσμευσης των τουρκικών αρχών υπέρ των μεταρρυθμίσεων», είπε ο Μπορέλ.

Εξέφρασε υποκριτικά επίσης ανησυχία για την απόφαση να αφαιρεθεί «από τον Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, μέλος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης η κοινοβουλευτική έδρα του και να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του καθώς και για την επικείμενη φυλάκισή του».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αρμενία: Ο προδότης Πασινιάν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 20 Ιουνίου

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 16:14

Ο προδότης πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να θέσουν τέρμα στη σοβαρή πολιτική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα του Καυκάσου θα διεξαχθούν στις 20 Ιουνίου.

Ο προδότης Πασινιάν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «ο καλύτερος τρόπος εξόδου» από την κρίση είναι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών αφού αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά τη στρατιωτική ήττα από το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το φθινόπωρο του 2020.

Η ημερομηνία αποφασίστηκε έπειτα από συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν και τους ηγέτες δύο σημαντικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, διευκρίνισε ο προδότης Πασινιάν.

Ο προδότης πρωθυπουργός κατηγορείται από την αντιπολίτευση για προδοσία αφότου αποδέχθηκε τον Νοέμβριο μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός που πρότεινε η Μόσχα επικυρώνοντας μια ταπεινωτική ήττα απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο προδότης Πασινιάν, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2018 χάρη σε μια στημένη «εξέγερση» καθοδηγούμενη από την CIA  κατά της διαφθοράς, όπως λένε πάντα οι φασίστες και οι χαφιέδες της CIA, αντιστάθηκε στις λαϊκές πιέσεις να κάνει εκλογές μετά την προδοσία του  όμως η απόφασή του να αποπέμψει υψηλόβαθμους στρατιωτικούς στα τέλη Φεβρουαρίου,  οδήγησε σε λαϊκές διαδηλώσεις.

Ορισμένοι διαδηλωτές κατασκήνωσαν μάλιστα για ένα διάστημα μπροστά από το Κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν επρόκειτο να φύγουν έως την αποχώρηση του προδότη πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών.

Ο προδότης αρνήθηκε επίσης σήμερα να υποχωρήσει σε μια δικαστική απόφαση που του επέβαλλε να επαναφέρει τον αρχηγό του επιτελείου στρατού.

Προκάλεσε επίσης την κινητοποίηση λίγων δεκάδων υποστηρικτών του στους δρόμους ώστε να παραμείνει επικεφαλής της χώρας, με πολλούς να βλέπουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης το τέλος του προδότη.

Όμως, έπειτα από εβδομάδες κρίσης,  κατέληξε σε συμφωνία σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο. Έτσι μέχρι τώρα έσωσε το κεφάλι του. Αλλά η προδοσία του είναι πολύ μεγάλη για να την αμεχτεί ο Αρμένικος Λαός.

Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν με τον Πασινιάν, ο Γκαγκίκ Τσαρουκιάν της Ευημερούσας Αρμενίας και ο Εντμόν Μαρουκιάν της Λαμπερής Αρμενίας, εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση αυτή.

«Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την παρούσα κρίση. Οι πρόωρες εκλογές είναι ο μοναδικός τρόπος να το καταφέρουμε», ανέφερε ο Τσαρουκιάν στο Facebook, με τον συνάδελφό του να κάνει λόγο για μια «απόφαση αποδεκτή από όλους».

Η Ευημερούσα Αρμενία, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, διαθέτει 24 από τις 132 έδρες του Κοινοβουλίου. Η Ακτινοβολούσα Αρμενία έχει από την πλευρά της 17 βουλευτές, και η Συμμαχία της οποίας ηγείται το προδοτικό κόμμα του Πασινιάν διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία με 83 βουλευτές.

Η αποτυχία του αρμενικού στρατού το φθινόπωρο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ σημάδεψε βαθιά τους Αρμένιους, που είχαν βγει νικητές σε μια πρώτη σύγκρουση την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Η κατάπαυση του πυρός, την οποία διαπραγματεύθηκε ο εγωκεντρικός Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόδωσε την Αρμενία για χάρη της Τουρκίας, έπειτα από έξι εβδομάδες μαχών που οδήγησαν συνολικά στον θάνατο 6.000 ανθρώπων, περιλαμβάνει σημαντικές εδαφικές απώλειες για την αρμενική πλευρά και την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Αν και η Αρμενία διατηρεί τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του αρμένικου Ναγκόρνο Καραμπάχ, των ¾, αναγκάστηκε να παραχωρήσει τη αρμένικη συμβολική πόλη Σούσα και το ¼ του αρμένικου Καρμπάχ,  καθώς και των τεράστιων αζερικών εδαφών που περιβάλλει την περιοχή, που ήταν όσο το αρμένικο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και τα οποία ήταν υποχρεωμένοι να τα επιστρέψουν οι Αρμένιοι σε μια τίμια και δίκαιη συμφωνία ειρήνης.

Η κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε την ώρα που η Αρμενία βρισκόταν σε μια δεινή κατάσταση με υποχώρηση σε πολλά μέτωπα και ενώ ο αζερικός στρατός και οι σύμμαχοι τους ισλαμοφασίστες μισθοφόροι από την Συρία που τους πλήρωνε η Τουρκία, απειλούσε το Στεπάνακερτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεδιάσκεψη Φον Ντερ Λάιεν και Μισέλ με τον Ερντογάν

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 14:09

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν αύριο, Παρασκευή, στις 14:15 (ώρα Ελλάδος) η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ και ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιτς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα καλεί την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη για τα λεγόμενα Μπάιντεν

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 12:07

Η Ρωσία επιθυμεί μια συγγνώμη από τις ΗΠΑ αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «φονιά» και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος πολιτικός.

Η Μόσχα μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις για το μέλλον των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο.

«Στη διάρκεια συναντήσεων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και με άλλα όργανα θα τεθεί το θέμα των μέσων με τα οποία μπορούν να επιδιορθωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις που διέρχονται κρίση» έγραψε την περασμένη νύχτα η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, «οι απερίσκεπτες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των ήδη ιδιαίτερα συγκρουσιακών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Η ανάκληση ενός πρεσβευτή, αν και επισήμως η Μόσχα χαρακτήρισε την κίνηση «πρόσκληση», είναι κάτι σπάνιο στη ρωσική διπλωματία.

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν κατηγόρησε χθες, Τετάρτη, τον Μπάιντεν ότι «πρόσβαλε» όλους τους Ρώσους και «επιτέθηκε» στη χώρα του.

Από την πλευρά του ένας από τους αντιπροέδρους της κάτω βουλής, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου είναι απαράδεκτες, ενώ τον κάλεσε «να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει εξηγήσεις».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή είναι το μόνο λογικό βήμα που θα μπορούσε να κάνει η Μόσχα υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Υποπτεύομαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο μέτρο αν δεν ακολουθήσει μια εξήγηση ή συγγνώμη από την αμερικανική πλευρά» έγραψε ο Κοσάτσεφ στο Facebook.

Η Μόσχα δεν έχει απαντήσει ακόμη επισήμως στις δηλώσεις Μπάιντεν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία: Το κεντροδεξιό κόμμα του μασόνου πρωθυπουργού οδεύει προς τη νίκη

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 06:12

Ο Μαρκ Ρούτε, ο μασόνος κεντροδεξιός νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, εξέφρασε χθες βράδυ ικανοποίηση για την «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» που του έδωσαν οι πολίτες σε μια παράξενη εκλογική διαδικασία τριών ημερών, που εμπεριέχει νοθεία, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, στην εκστρατεία ενόψει της οποίας κυριάρχησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς η παράταξή του κατήγαγε νίκη.

Κατά το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του κ. Ρούτε οδεύει να συγκεντρώσει περί το 23% των ψήφων και 35 εδρες (+2).

«Καταγράφω ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι ότι οι Ολλανδοί ψηφοφόροι έδωσαν στο κόμμα μου μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον χώρο της Βουλής στη Χάγη.

Η επικράτηση του κόμματός του θα του επιτρέψει να σχηματίσει την τέταρτή του κυβέρνηση συμμαχίας. Στην εξουσία από το 2010, ο κ. Ρούτε διαβεβαιώνει πως έχει «ενέργεια για άλλα δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη θα καταλάβει 35 (+2)  από τις 150 έδρες στη νέα κάτω Βουλή, έναντι 33 στην απερχόμενη, άλλες 23 έδρες (+4) θα καταλάβει το D66 (κεντρο) -που, για αρκετούς αναλυτές, έκανε την έκπληξη-, ενώ 17 (-3) θα διαθέτει το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Χέερτ Βίλντερς, πολέμιου του Ισλάμ, με το οποίο έχουν εκ προοιμίου αποκλείσει κάθε συνεργασία οι κυριότερες παρατάξεις.

Δεύτερο κόμμα πριν από τις εκλογές αυτές, το PVV έχασε τρεις έδρες, αποτέλεσμα απογοητευτικό για τον αρχηγό του, που δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήλπιζε περισσότερα».

Οι 23 έδρες που συγκέντρωσε το κεντρώο νεοφιλελεύθερο, φιλοευρωπαϊκό D66 αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του κόμματος, του οποίου ηγείται η δημοφιλής Σίγκριντ Κάαχ, η 59χρονη υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

«Βλέπω την εμπιστοσύνη που μας δόθηκε ως επιβεβαίωση του ότι είμαστε το μόνο προοδευτικό κόμμα το οποίο άσκησε επιρροή τα τελευταία χρόνια» σημείωσε η κα. Κάαχ. Η επικεφαλής των Δημοκρατικών εικονίζεται να πανηγυρίζει πάνω σ’ ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι συνεδριάσεων σε φωτογραφία που μεταφορτώθηκε στη ροή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο κ. Ρούτε δήλωσε πως πιθανόν θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με το D66 και το CDA (χριστιανοδημοκράτες, κεντροδεξιά) του υπουργού Οικονομικών Βόπκε Χούξτρα, του φυσικού του εταίρου, το οποίο θα καταλάβει 15 έδρες (-4).

Το PvdA (Εργατικό κόμμα, νεοφιλελε σοσιαλδημοκρατες) θα καταλάβει 9 έδρες (0), ενώ οι οικολόγοι της παράταξης Groenlinks (Πράσινη αριστερά) 8 (-6) και η παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς SP (Σοσιαλιστικό Κόμμα) 9 (-5). Το κόμμα του ακροδεξιού Τιερί Μποντέ, το Φόρουμ για τη Δημοκρατία, επίσης θα καταλάβει 8 έδρες (+6), τετραπλασιάζοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη. 

17κόμματα από τα 37 συνολικά που συμμετείχαν στις εκλογές (επρόκειτο για ρεκόρ) θα αναδείξουν βουλευτές.

Τα εξής. Κόμμα για τα Ζώα 6 έδρες (+1), Χριστιανική Ενωση 5 (0), JA21 (δεξιά Απάντηση 21, διάσπαση του ακροδεξιου φόρουμ για δημοκρατία) 3 εδρες, το ακροδεξιό καλβινιστικό Μεταρρυθμιστικό Πολιτικό Κόμμα 3 έδρες (0), το νεοφιλελε Volt Ολλανδία 3 εδρες, το τουρκικό λαθρομεταναστευτικό DENK 3 εδρες (0), το νεοφιλελε 50PLAS 1 (-3), το φιλομεταναστευτικό, αντιρατσιστικό, αντιφα BIJ1, 1 έδρα, και η Κινηση αγροτών 1 έδρα 

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν με ασυνήθιστο τρόπο, προσαρμόστηκαν στις εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας, με την ψηφοφορία να μοιράζεται σε τρεις ημέρες. Χαρακτηρίστηκαν δοκιμασία ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση του κ. Ρούτε. Κάλπες εγκαταστάθηκαν σε απίθανα σημεία -μουσεία, κέντρα διαγνωστικών τεστ- στις τέσσερις γωνιές της Ολλανδίας, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορούσε κανείς να ψηφίσει πάνω στο ποδήλατο ή ενώ ήταν μέσα σε αυτοκίνητο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, το ενδεχόμενο να σχηματιστούν ουρές.

Ο κ. Ρούτε, δηλώνοντας «συγκρατημένα» αισιόδοξος, προτίμησε να ψηφίσει σε σχολείο της Χάγης.

Η συμμετοχή έφθασε το 82%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών να πάψει να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 04:08

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού επέκρινε χθες Τετάρτη τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), κατηγορώντας τον για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας, όπου η ακροδεξιά πρώην γερουσιάστρια και πρώην επικεφαλής της Χούντας 53χρονης Τζανίνε Άνιες προφυλακίστηκε προ ημερών, στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος της για υπόθαλψη του πραξικοπήματος εναντίον του Έβο Μοράλες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόρεια Κορέα: «Φτηνό τέχνασμα» η προσπάθεια των ΗΠΑ για επικοινωνία

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 01:05

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε στην Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχείρησαν πρόσφατα να ξεκινήσουν επαφή μέσω πολλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με τηλεφωνικά μηνύματα, αλλά χαρακτήρισε αυτήν την προσπάθεια «φτηνό τέχνασμα» για να σπαταλήσουν χρόνο, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν θεωρεί αναγκαίο να απαντήσει ξανά σε αυτό το «τέχνασμα για χάσιμο χρόνου» και θα αγνοήσει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για επαφή μέχρι να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ την εχθρική πολιτική τους, προσθέτει το πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει εξάλλου ότι άκουσε μόνο μια «τρελή θεωρία» απειλών και πλήρους αποπυρηνικοποίησης από το «νέο καθεστώς» των ΗΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι «συνεχίζει να απειλεί με στρατιωτικές ασκήσεις και κυρώσεις».

Το πρακτορείο τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα «θα απαντήσει στην ισχύ με ισχύ και στην καλή θέληση με καλή θέληση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Το HDP καταγγέλλει «πολιτικό πραξικόπημα»

 Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 00:47

Για «πολιτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας μετά την εισήγηση των εισαγγελικών αρχών που ζητούν την απαγόρευσή του, κατηγορώντας το για «τρομοκρατική» δράση.

«Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τον λαό μας να αγωνιστούμε μαζί ενάντια σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Το κόμμα χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη δημοκρατία» τη στημενη δικαστική έρευνα για δήθεν προδοσία και κατασκοπία σε βάρος του ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να χαράξει την πολιτική της.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντεισαγγελέας εφετών Μπεκίρ Σαχίν προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας να κλείσει το HDP, το οποίο κατηγορεί ότι συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και άλλες οργανώσεις «με σκοπό να διασπάσουν την ενότητα του κράτους».

Το HDP, που έχει 55 έδρες στο 600μελές κοινοβούλιο της Τουρκίας, αρνείται κάθε δεσμό με το PKK.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε καθαρή υποκρισία τη στάση της Βρετανίας που αφενός πιέζει το Ιράν, απαγορεύοντάς του πυρηνικό οπλικό πρόγραμμα, και από την άλλη ανακοινώνει αύξηση των πυρηνικών κεφαλών στο δικό της οπλοστάσιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα... ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ... οι εορτασμοί της 7ης επετείου του δημοψηφίσματος για την επιστροφή της Κριμαίας στη Μητέρα Πατρίδα!

Ποιες καραντίνες για την καθεστωτική τρομοκρατία! Ρωσία χωρίς κανένα μέτρο, όπως αυτά στη φασιστική Ευρω Ένωση!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελάθηκαν από κόκα; Μπουμπουλίνα η Αγγελοπούλου... Κολοκοτρώνης ο Μητσοτάκης! ΘΥΕΛΛΑ για το εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino...

ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΤΡΟΛΙΑ!» ΘΥΕΛΛΑ για το εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino...

Πλήθος αντιδράσεων και σχολίων έχει προκαλέσει το  επετειακό εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino, που παρουσίαζε ως... Μπουμπουλίνα την Γιάννα Αγγελοπούλου  και ως Κολοκοτρώνη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! 

Όλα ξεκίνησαν με το promo βίντεο του εξωφύλλου που παρουσιάστηκε στη σελίδα του περιοδικού. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την  κ. Αγγελοπούλου, εμφανίζονταν με ρούχα... εποχής '21 και άλλοι σύγχρονοι Ευρωπαίοι ηγέτες (συμβολισμός, προφανώς, λόγω της βοήθειας που παρείχαν οι σύμμαχοι στην ελληνική επανάσταση).

Πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι είναι "τρολιά". Ωστόσο ήταν πραγματικότητα και  μετά τη θύελλα των  αντιδράσων που ξέσπασε στα σόσιαλ μίντια, το βίντεο αποσύρθηκε. Αρχικά παρέμεινε η φωτογραφία του εξωφύλλου, αλλά σύντομα αποσύρθηκε κι αυτή...

 Όμως πολλοί χρήστες του  διαδικτύου  φρόντισαν να αποθηκεύσουν το βίντεο και  όπως ήταν φυσικό,  ακολούθησε κανονικό  πάρτι με το κράξιμο να πηγαίνει σύννεφο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΆΠΤΩΜΑ

Ο κ. Γεωργιάδης κανονικά δεν έπρεπε να γίνει δεκτός ως ανάδοχος σε ορθόδοξη βάπτιση. Ενώ βαπτίστηκε Σπυρίδων, προσχώρησε στο δωδεκάθεο και έλαβε το όνομα Άδωνις, προκαλώντας μάλιστα και δικαστική απόφαση για να το φέρει και επισήμως. Ο οικείος Μητροπολίτης πρέπει να καλέσει τον Ιερέα για εξηγήσεις.

ΥΓ Επίσης επιμένει στην ασέβεια. Πριν λίγο καιρό κατηγόρησε ψευδώς την Εκκλησία ότι ευθύνεται για την διάδοση του κορωνοιου στην Θεσσαλονίκη, βαλλοντας εναντίον του Αγίου Δημητρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρά Μόσχας σε Λονδίνο μετά την ανακοίνωση για αύξηση των βρετανικών πυρηνικών κεφαλών

14:11 -  17.03.2021

Η Βρετανία παρουσίασε την Τρίτη μια έκθεση επανεξέτασης της αμυντικής πολιτικής της, η οποία περιλάμβανε την αύξηση του ορίου πυρηνικών κεφαλών από 180 σε 260 λόγω του «εξελισσόμενου περιβάλλοντος ασφαλείας».

Η απόφαση του Λονδίνου για ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην ίδια την έννοια του ελέγχου των όπλων, όπως δήλωσε σήμερα στο Sputnik ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η νέα στρατηγική του Λονδίνου σχετικά με τα πυρηνικά αποθέματα δεν διαθέτει κάποιο κίνητρο, είναι πολιτικά επιβλαβής και διαβρώνει την παγκόσμια ασφάλεια. Παράλληλα, όπως αναφέρει, υπονομεύει την ενότητα των πέντε αναγνωρισμένων πυρηνικών δυνάμεων έναντι του ελέγχου αυτών των όπλων μαζικής καταστροφής.

Στην ίδια γραμμή με τις δηλώσεις Ριάμπκοφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αξιοθρήνητη και εμποδίζει την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε αντιλήψεις περί «ρωσικής απειλής» πίσω από την ενίσχυση των πυρηνικών αποθεμάτων είναι λανθασμένες με την εν λόγω απειλή να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μια νέα αμυντική στρατηγική, η οποία αναφέρει πως η χώρα θα αυξήσει το όριο των πυρηνικών κεφαλών της από 180 σε 260, δεσμευόμενη να αποτρέψει ένα «φάσμα απειλών» που προέρχεται από τη Ρωσία. Παράλληλα, η συγκεκριμένη έκθεση κατονόμαζε την Κίνα ως κυρίαρχη απειλή για την οικονομική ασφάλεια της Βρετανίας.