Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Παρασκευη 19 Μαρτιου 2021


Να μην φοβάστε ούτε τίς αρρώστιες, ούτε τον πόνο, ούτε τον θάνατο...

Να φοβάστε τον φόβο! 

Επίκτητος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν κάποιος σου λέει πως ο αγώνας είναι μάταιος, κάνε τον πέρα, γιατί εμποδίζει κι εσένα ν' αγωνιστείς". (Περικλής Κοροβέσης)

Σκέφτομαι αυτούς του "δεν κουνιέται φύλλο", που δεν βλέπουν ποτέ καμιά απεργία να γίνεται στο καθιστικό τους και καμιά πορεία να περνάει μπροστά απ' τον καναπέ τους.

Είναι οι ίδιοι, που όταν δουν ότι κάτι γίνεται, ότι κάποιος αντιστέκεται, ότι κάποιοι δεν σκύβουν το κεφάλι, σπεύδουν να κάνουν επίδειξη ρεαλισμού και να αποφανθούν πως "τίποτα δεν θα βγει και τσάμπα η φασαρία".

Σχολιο.- Κι αυτοί οι ίδιοι, που δυστυχεστατα είναι η πλειοψηφία απ'ανέκαθεν, που λεν πώς τίποτα δεν βγαίνει με αγώνες ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ τα μάλα, απ'αυτούς τους αγώνες, πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις που έκανε η μειοψηφία .....Σε όλα τά επίπεδα...

Σχολιο.- Το προχωράνε ακόμα πιο πέρα. «Γιατί ν' αγωνιστείς γι αυτό; Αφού έτσι κι αλλιώς θα γινότανε»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από μια μεγαλειώδη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, χιλιάδες φοιτητές επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη στο Πανεπιστήμιό τους, απ' όπου πριν μια βδομάδα τους έδιωξαν με χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις, τα ΜΑΤ και οι ορδές των ασφαλιτών. Που σήμερα είχαν λουφάξει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

«Είναι καιρός ο δήμαρχος να καταλάβει ότι η πόλη και η ιστορία της δεν του χαρίστηκαν σαν δώρο. Ακόμα και σαν δήμαρχος μικρής μειοψηφίας ΔΕΝ μπορεί να τη δεσμεύει με τέτοιου είδους απαράδεκτες αποφάσεις.

Να καταλάβει ότι το ψέμα και η υποκρισία έχουν "κοντά ποδάρια" καθώς: Αφού ψήφισε "παρών" (βλ. δεν ψήφισε) τη μετονομασία της οδ. Χρυσοχόου (του διοικητή της πόλης στη ναζιστική κατοχή και μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη του ναζιστή σφαγέα των Εβραίων της πόλης, Μέρτεν), δηλώνει "δεν ξεχνώ" στη μαύρη επέτειο του δολοφονικού εξοστρακισμού τους στα στρατόπεδα δολοφονίας το 1943 και την ίδια μέρα να αποδέχεται τον διορισμό του στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα "λήθης" των εγκλημάτων του Ναζισμού.»

Σχολιο.- Οταν συνελήφθει από τον ΕΛΑΣ πάντως ο Χρυσοχόου, οι Αγγλοι ζήτησαν και πέτυχαν την απελευθέρωσή του λέγοντας ότι ήταν πράκτοράς τους και πήρε αυτές τις θέσεις κατ'εντολήν τους

Εχει παίξει όμως αντισημητικό ρόλο στην Θεσσαλονίκη

Σχολιο.- Κάνεις λάθος. Τον άφησαν στις 17 Φεβρουαρίου 1945, λόγω της υπογραφής της Βάρκιζας. Όταν άφησαν και όσους άλλους δωσίλογους είχαν συλλάβει.

Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις συνεργατών των Άγγλων που ήταν και συνεργάτες των ναζί. Και ο αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων Άγγελος Έβερτ μια τέτοια περίπτωση ήταν. Η διόρθωσή μου δεν έγινε για το ότι οι Άγγλοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τον φασίστα συνεργάτη τους, αλλά στο ότι ο ΕΛΑΣ τάχα τον απελευθέρωσε γιατί το ζήτησαν οι Άγγλοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 17/03/2021 - 12:25

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

Σχόλιο για την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Την υποκρισία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, ο οποίος από τη μία αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της μετονομασίας οδού που φέρει το όνομα του διοικητή της πόλης στη ναζιστική κατοχή και από την άλλη δηλώνει ότι δεν «ξεχνά» τις ναζιστικές θηριωδίες, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης,   σε σχόλιό της για την τοποθέτηση του δημάρχου στο ΔΣ του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, που χρηματοδοτείται και λειτουργεί σαν παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει:

«Για μια ακόμα φορά, από τον Τύπο και μόνο, πληροφορηθήκαμε για δραστηριότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης που αφορούν την ιδιότητα του και όχι τον ίδιο προσωπικά.

Ο δήμαρχος αποδέχθηκε τη τοποθέτηση του από τη κυβέρνηση (Υπουργείο Παιδείας) στο εποπτικό συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρας του ιδρύματος αυτού ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Το Ίδρυμα χρηματοδοτείται και λειτουργεί σαν παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, με το γνωστό, ζωηρό, διαχρονικό ενδιαφέρον για τη πόλη και τη περιοχή μας, με πρόσφατο αποκορύφωμα για την υπογραφή της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Η ευθύνη της άθλιας νομοθέτησης ίδρυσης του από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε στην εξίσου άθλια υιοθέτηση – συνέχιση από τη Ν.Δ.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η προώθηση της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας. Την οποία παρακολουθεί ο λαός μας με την ανοιχτή στήριξη που παρέχει στις αναθεωρητικές – επεκτατικές βλέψεις της κυβέρνησης της Τουρκίας, μαζί με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και τους άλλους "συμμάχους".

Ανάμεσα στους σκοπούς του, η εξασφάλιση "κινητικότητας" (βλ. εργασιακής μετανάστευσης φθηνού εργατικού δυναμικού) από την Ελλάδα στη Γερμανία και κορυφαίο το ενδιαφέρον του για την αναθεώρηση της ιστορίας της Ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα. Η ανάδειξη της "οπτικής" των ναζήδων σφαγέων στην εκπαίδευση της νεολαίας του τόπου μας, η εξάλειψη της ιστορικής μνήμης για την εγκληματική φύση του ναζισμού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μνήμες της κατοχής" που προωθεί το ίδρυμα αυτό σε συνεργασία με ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Γερμανικό ϊδρυμα "Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον" και (δυστυχώς) το Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεσήκωσε διαμαρτυρίες επιστημόνων – ιστορικών, εκπαιδευτικών και βεβαίως των οργανώσεων αντιστασιακών (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

Είναι γνωστές οι σκέψεις και διαδικασίες για αναθεώρηση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της περιόδου απελευθέρωσης της το 1944 από τον ΕΛΑΣ (με πρωτοβουλίες ακροδεξιών αλλά και στελεχών του κ. Ζέρβα) που θα αναζωπυρωθούν με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Είναι καιρός ο δήμαρχος να καταλάβει ότι η πόλη και η ιστορία της δεν του χαρίστηκαν σαν δώρο. Ακόμα και σαν δήμαρχος μικρής μειοψηφίας ΔΕΝ μπορεί να τη δεσμεύει με τέτοιου είδους απαράδεκτες αποφάσεις.

Να καταλάβει ότι το ψέμα και η υποκρισία έχουν "κοντά ποδάρια" καθώς: Αφού ψήφισε "παρών" (βλ. δεν ψήφισε) τη μετονομασία της οδ. Χρυσοχόου (του διοικητή της πόλης στη ναζιστική κατοχή και μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη του ναζιστή σφαγέα των Εβραίων της πόλης, Μέρτεν), δηλώνει "δεν ξεχνώ" στη μαύρη επέτειο του δολοφονικού εξοστρακισμού τους στα στρατόπεδα δολοφονίας το 1943 και την ίδια μέρα να αποδέχεται τον διορισμό του στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα "λήθης" των εγκλημάτων του Ναζισμού.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ η γενική γραμματέας του ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας, Μαρία Σαρηγιαννίδου

2019 - Πρόεδρος των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ 

Μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Σχολιο.- Η παραχαραξη της ελληνικης Ιστοριας ηδη ειναι γεγονος που συντελειται απο δεκαετιες με χιλιους τροπους. Ειναι μια πρακτικη δοκιμασμενη σε αποικιες σε Ασια και Αφρικη. Συμβαλλει στην πνευματικη υποδουλωση και χειραγωγηση των λαων.

Οσο για τη συγκεκριμενη..... μα φυσικα απο τη ΝΔ θα προερχονταν.....

Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλη ευθύνη. Μια από τις τελευταίες πράξεις της κυβέρνησης του ήταν να τρέξουν στο Βερολίνο και να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Ενώ τον Αύγουστο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερήφανος που προώθησε την ίδρυση αυτού του ιδρύματος. Μάλιστα, συμπεριέλαβε την περαιτέρω εξέλιξη του στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Αυγούστου 2015. Σε αυτο το πρόγραμμα από το οποίο είχε χαθεί η διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εξωφυλλο του ΒΗΜagazino που θα κυκλοφορούσε, και μετά το ιντερνετικό κραξιμο το κατέβασαν..δειχνει ξεκαθαρα τον ξεπεσμο της Εθνικης μας συνειδησης..Η Αυστραλια την οπερα του Σινδευ την εντυσε με την Γαλανολευκη.. Εμεις ? Θα ανεβασω φωτογραφια με την κα Αγγελοπουλου που σε εκδηλωση στην Αρεόπολη της Μάνης..κρατα τσαντα σε σχεδιο φουστανελας..και πανωφορι σε σιγκουνι παραδοσιακο..Εκει φτασαμε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τρελός Ινδιάνος τελικά ήταν στη Μινεζότα, ο ψυχάκιας Σερίφης ακόμα στο υπουργείο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δίλημμα δεν είναι πλέον αριστερά η δεξιά. Το ερώτημα είναι δημοκρατικός πατριωτισμός η εθνομηδενιστες-ευρωλαγνοι προσκυνητές?

Δεν υπάρχουν ιδεολογίες πια, εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχουν απλώς διάφορα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία κάθε 4 χρόνια κάνοντας τα ίδια πράγματα. Όλοι τους έχουν παραδώσει την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας στους Δυτικούς...

ΌΧΙ αποχή, γιατί αυτή, δινει την εύκολη ικανότητα, να ξαναβγούν παλι, τα μεγάλα κόμματα της συμφοράς ! Καλύτερα, επιλογη, ενος αλλου, μικρότερου κόμματος, ώστε στη Βουλή, να υπάρχει έλεγχος και φωνή και αντίσταση, και από κάποιο άλλο, κομμα..! !

Τους παιδοφυλους και βιαστες οπαδούς του κόμματος, πού, να κοιτάξουμε ; Σε ποια μεριά τους, να τους τοποθετησουμε. ; ;

Σχολιο.- ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑΞΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΙΤ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ 1991 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

Σχολιο.- Πρεπει να εισαι η τουβλο η σκατο που συκοφαντει την αριστερα.. Οι δεξιοι και οι ακροδεξιοι συνεργαστηκαν με τους γερμανους οταν αυτοι τριχοτομησαν τη ελλαδα μας. Τιμη και Δοξα στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ που πολεμησε τους γερμανους βουλγαρους και ιταλους φασιστες. Φετος δεν θελουν τη παρελαση οι σημερινοι ΝΔ διοτι αυτοι αποφασιζουν και οχι η αριστερα κκ βλακα χουντικο αποβρασμα... Να πας να φας ενα κουβα σκατα αλητη χουντικε που θιγεις τον ιστορικο πατριωτισμο της αριστερας . Τα χουντικα κοπροσκυλα σαν εσενα εκαναν πραξικοπημα το 1974 στη Κυπρο και τελικα διχοτομησαν το νησι.. Ου να χαθεις βρωμοαλητη του διαδικτυου !!! Ζητω το 1821 και ΕΑΜ/ΕΛΑΣ

Σχολιο.- Δεν ξέρω το πώς και το γιατί αλλά βλέπω πρώην "αριστερούς," "δεξιούς" και " κεντρώους" να έχουν γίνει ενα χαρμάνι,( με την ψευδαίσθηση ότι είναι διαφορετικοί) Αυτό που δεν ξέρω είναι ,που στο διάολο το πάνε όλοι μαζί . Πάντως για τον ίδιο στοχο παλεύουν και ακολουθούν πιστά αυτούς που τους χρησιμοποιούν..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ήρθε η ώρα για την Αφρική να βάλει χαλινάρι στον αντιεμβολιαστή πρόεδρο της Τανζανίας" λέει το ίδρυμα Bill Gates and Melinda Foundation!!! Λίγο καιρό μετά ο άνθρωπος έχασε την ζωή του. Τυχαίο....

φυσικά πέθανε από τι άλλο λένε τα σάπια ΜΜΕ; σωστά μαντέψατε. Δεν χρειάζεται να το γράψω καν. Από Κορωνοϊό!!!

Σχολιο.- Είχε χρόνια καρδιακά προβλήματα. Φαίνεται ότι τον πρόδωσε τελικά

Σχολιο.- Ποιός στην θέση των μαρτύρων δεν θα ανέπτυσσε καρδιακά ;

Για την καρδιά διάβασα κάπου εχθές. Ήταν η απάντηση σε αυτούς που θέλουν να περάσουν ότι πεθανε από κοβιντ.

Σχολιο.- Και δεν είναι ο πρώτος.

Τον περασμένο Ιούλιο του 2020 πέθανε ο πρόεδρος του Μπουρούντι αφού διέταξε πρώτα στον ΠΟΥ να εγκαταλείψει τη χώρα του!!! Φυσικά και εκεί άφησαν αιχμές περί κορονοιου. Με έναν σμπαρο δύο τρυγόνια. Στέλνουν όποιον δεν ακολουθεί τα σχέδια των παγκοσμιοποιητων της Ελίτ.

Σχολιο.- Μεγάλος σεβασμός στον Νούμερο 1 ήρωα κατά της απάτης και πρόεδρο του Μπουρούντι Ενκουρουνζιζα που πέθανε από καρδιά σε ηλικία 50 ετών γιατί έδιωξε με τις κλωτσιές τα καθάρματα αξιωματούχους του Π.Ο.Υ για μολυσμένα τέστ (και προσπάθεια δωροδοκίας με 20 εκατομμύρια δολλάρια για μέτρα εγκλεισμού.

Ο ίδιος προσπαθούσε να προωθήσει στην χώρα του στρατηγικές ομοιοπαθητικής.

Εξίσου απέραντο σεβασμό και θαυμασμό για τον νούμερο 2 ήρωα και πρόεδρο της Τανζανίας Μαγκαφουλι που ξεφτιλισε τους απατεώνες υποστηρικτές ενός κυριολεκτικά ανύπαρκτου ιού (αόρατος εχθρός, δηλαδή τίποτα) με τα αναξιόπιστα τέστ και με τους λόγους των ελιτιστων Αντιχριστων που έβγαλε στην δημοσιότητα και πόνεσαν πολύ.

Ο πρόεδρος Μαγκαφουλι στήριξε με πάθος το κοκτέιλ φρούτων της Μαδαγασκάρης που είναι ακόμα ένα τονωτικό φυσικό φάρμακο για κάθε ιό.

Επίσης, έλαβε ένα τεράστιο ποσό η χώρα του από την Ε.Ε. για να λάβει μέτρα εγκλεισμού και αφού τα έλαβε τότε την επόμενη μέρα κήρυξε την χώρα ως covid free και ασφαλή προορισμό για τουρισμό με αποτέλεσμα να προσφέρει αφθονα εγκεφαλικά στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών επίσης από καρδιά και γίνονται επίσης προσπάθειες να τον χρεώσουν σε κορώνα.

ΑΙΩΝΙΑ τους οι μνήμη.

Υ.Γ. Μεγάλη προσοχή πλέον στον πρόεδρο της Λευκορωσίας 

Σχολιο.- έφαγαν άλλους δέκα δικούς του. Του προεδρου της Τανζανίας.

Ψάξε να δείς ποια τον αντικαθιστά και θα καταλάβεις...

Η επίσης 61χρονη Σάμια Σουλούχου αναμένεται εντός της Πέμπτης να ορκιστεί πρόεδρος της χώρας της ανατολικής Αφρικής. Θα είναι η έκτη πρόεδρος στην ιστορία της χώρας και η πρώτη γυναίκα, καθώς και η πρώτη πρόεδρος καταγόμενη από την περιφέρεια της Ζανζιβάρης. Η θητεία της στην προεδρία θα λήξει το 2025.

Σχολιο.- Σε άλλα νέα

Σύμφωνα με το worldometer coronavirus live, η Τανζανία των σχεδόν 61 εκατομμυρίων κατοίκων σήμερα 19/3/2021 έχει 21 θανάτους λόγω κορωνοοϊού, νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού=0,3



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάιντεν: «Είσαι δολοφόνος. Θα το πληρώσεις για την ανάμιξη σου στις Αμερικανικές εκλογές»

Πούτιν: «Θέλω να καλέσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσει την συζήτησή μας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα το κάνουμε αυτό live, όπως λένε, στο διαδίκτυο. Χωρίς καθυστέρηση, αλλά απευθείας σε μια ανοιχτή, άμεση συζήτηση. Μου φαίνεται ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα για τον λαό της Ρωσίας, για τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών και για πολλές άλλες χώρες» ανακαλώντας τον πρέσβη του και υπενθυμίζοντας στο παγκόσμιο κοινό τον διαχρονικό ρόλο των ΗΠΑ. 

μπα δεν έχει νόημα πια...ετοιμαστείτε για τα χειρότερα

ΥΓ: η Ρωσία λόγω της εθνοκεντρικής της πολιτικής ήταν εδώ και δεκαετίες στόχος της συμμορίας της παγκοσμιοποίησης. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγο είδα αυτή την αφίσα του Βήματος. Του ΒΗΜagazino συγκεκριμένα, που θα κυκλοφορούσε, και τελικά μετά το ιντερνετικό κράξιμο το απέσυραν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα έξυπνο τρολάρισμα. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν αληθινή. Μετά από αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την απέσυραν. Δυστυχώς είχαν βγάλει και βίντεο που βάζω στα σχόλια. Μια απορία έχω είναι τόσο αλαζόνες που βάζουν τον εαυτό τους στην θέση Εκείνων; είναι τόσο εμετικά Ηλίθιοι που δεν παίρνουν καν χαμπάρι τι κάνουν; ή είναι τόσο σατανικά σε διατεταγμένη υπηρεσία κι επιτίθενται σε ότι ιερό και όσιο έχει μείνει ακόμα όρθιο σ'αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;

Σχολιο.- Όπως βάζουν αλλοδαπούς σημαιοφόρους. Η ίδια κουτοπονηριά. Απαξίωση του νοήματος.

Σχολιο.- εκεί που κατούρησαν οι ήρωες του 21 φυτρωσαν αυτοί οι μπαγλαμαδες!

Σχολιο.- δες και το τσαντι φουστανέλα -φούντα που βγάλανε και κουβάλαγε η Γιάννα στη Μάνη και θα πεθάνεις απ' το γέλιο!ρε συ δεν παίζονται οι άνθρωποι.αλλο επίπεδο!

Σχολιο.- Αυτή το εμετικό πρωτοσέλιδο ήταν η συνέχεια της αθλιότητας με το τσαντάκι της Γιάννας για τον ευτελισμό της την εθνικής μας φορεσιάς.

Σχολιο.- Το κατέβασαν, έφαγαν άγριο κράξιμο -τουλάχιστον από τον ηλεκτρονικό χώρο.

Σχολιο.- πες μου ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Πες μου ότι μετρούν αντιδράσεις γι'αυτά που έχουν προαποφασίσει με τ'αφεντικά τους να φέρουν. Γιατί αν είναι τόσο εμετικά ηλίθιοι που να βάζουν τις σκατόφατσες τους δίπλα σ'Αυτούς του '21 είναι ανίκητοι. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τόσο ηλίθιους. Κανείς

Σχολιο.- Εγώ πάλι γιατί αποκλείω να έγινε τυχαία όλο αυτό; θα μπορούσαν να το κάνουν με χιλιουςδυό τρόπους, όχι έτσι. Όχι τόσο αναίσχυντα

Σχολιο.- Διακωμωδεί την τωρινή κατάντια. Καυτηριάζει γιατί η σύγκριση είναι καταστροφική για τους τώρα. Τους ξεφτιλιζει αν δείτε και άλλες φωτό.

Συγκρινει τη λερα με τον Κανάρη. Γράφει noor1 το πλοίο. Αν δεν το πιάνετε έχουν απλώς αποτύχει.

Σχολιο.- για τον Μαρινάκη μιλάμε ε; τον κουμπάρο (και όχι μόνο)

λες; το πάει για Μπερλουσκόνι ο Μαρινάκης; δεν μπορεί να γλυτώσει με άλλο τρόπο τις ναρκοδίκες από το να γίνει πρωθυπουργός;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο εξώφυλλο / Το ΒΗΜΑgazino έντυσε τον Μητσοτάκη ήρωα του 1821

18.03.21 16:30

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί ως Ιωάννης Μακρυγιάννης - Δείτε το διαφημιστικό του ΒΗΜΑgazino που αποσύρθηκε άρον άρον

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει το εμπνευσμένο από την επανάσταση του 1821 εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού ΒΗΜΑgazino.

Το περιοδικό που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» στην προσπάθειά του να μπει στο επετειακό κλίμα σκόπιμα ή ασυναίσθητα κατέφυγε σε μία υπερβολή δίνοντας νέα υπόσταση στο κιτς.

Πηγή έμπνευσης είναι οι ήρωες της ελληνική επανάστασης των οποίων αλλοιώθηκαν τα πρόσωπα καθώς αντικαταστάθηκαν με αυτά προσωπικοτήτων από την Ευρώπη του σήμερα.

Έτσι στο εξώφυλλο πρωταγωνιστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο Ιωάννη Μακρυγιάννη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε Νικηταράς, ο Εμμανουέλ Μακρόν Ιωάννης Καποδίστριας, ο Μπόρις Τζόνσον Λόρδος Μπάιρον, ο Μάριο Ντράγκι Ανδρέας Μιαούλης και ο Τζο Μπάιντεν Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μάλιστα στο ρόλο της Μπουμπουλίνας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΒΗΜΑgazino κατέβασε από τη σελίδα του στο Facebook τις σχετικές αναρτήσεις. Μάλιστα εξαφανίστηκαν όλες οι αναρτήσεις από το Twitter αλλά και από τα μέσα του συγκροτήματος Μαρινάκη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέστε ότι θέλετε , φωνάξτε όσο μπορείτε , κλείστε μας μέσα , Δολοφονήστε μας, πείτε μας ψεκασμένους , αρνητές , ότι σας κάνει κέφι.

Οι αριθμοί είναι αριθμοί.

250.000 άνθρωποι χτες στον πλανήτη γη πήγανε να βρουν τον δημιουργό τους.

6500 από αυτούς , κοντά στο προσδόκιμο ζωής , πέθαναν από τον κοβιντ 19 , οι υπόλοιποι 243.500 από αλλά αιτία.

Πρώτη εξ αυτών η φτώχεια.

Συνεχίστε ηλίθιοι , μην σταματάτε , μην αφήνετε τίποτα όρθιο.

Σχολιο.- Ο πατέρας μου και η μητέρα μου την Τρίτη που πέρασε έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca παρουσίασαν συμπτώματα μετά την Τετάρτη που ο γιατρός τα απέδωσε στον εμβολιασμό. Ο πατέρας μου είχε συμπτώματα που συνεχίστηκαν και μετά την Κυριακή που μας ανησύχησαν. Σήμερα ο προσωπικός γιατρός του του έκανε test PCR και βρέθηκε θετικός ακολούθησε test στην μητέρα μου και βρέθηκε θετική. Έκανα test PCR τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου και είμαστε αρνητικοί. Θα μείνουμε σε περιορισμό μαζί με τα παιδιά μας .

Σχολιο.- Μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ο πληθυσμός της Γης θα είναι 500 εκατομμύρια ...

Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος του Μπιλ Γκέιτς και των συν αυτώ.

"Ζήτω" το εμβόλιο λοιπόν..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμά τόσο πολύ την ελληνική σημαία η

Γιάννα Αγγελοπούλου που δεν καταδέχεται

να τη βάλει στα 40 πλοία της κ προτιμά εκείνη της Λιβερίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άνθρωπος που κρατείται για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη, τελικά φαίνεται σε βίντεο να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα εκείνη την ωρα. 

Και δεν είναι απλά ένα ακόμα φιάσκο της ΕΛΑΣ και του Χρυσοχοΐδη. 

Είναι το ερώτημα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το βίντεο. Αν ο άνθρωπος ήταν απλά στο σπίτι του και δεν είχε απόδειξη γι'αυτό. 

Είμαστε όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Φορτώνουν βαρύτατες κατηγορίες όπου γουστάρουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο έξω από τη Νάμπλους

 19/03/2021

Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν 45χρονο Παλαιστίνιο που συμμετείχε σε αντικατοχική διαδήλωση στο Μπέιτ Νταζάν της Δυτικής Όχθης.

Στο αίμα πνίγηκε σήμερα το μεσημέρι η καθιερωμένη αντικατοχική κινητοποίηση της Παρασκευής που πραγματοποιούν εδώ και μερικές βδομάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στο χωριό Μπέιτ Ντατζάν στα περίχωρα της Νάμπλους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αντιδρώντας στα σχέδια επέκτασης παρακείμενων εβραϊκών εποικισμών.

Την ώρα που η διαδήλωση ήταν σε εξέλιξη, μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών πέταξε πέτρες σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που παρακολουθούσαν από κοντά την κινητοποίηση. Οι στρατιώτες φαίνεται πως αντέδρασαν στις πέτρες με αληθινά πυρά πετυχαίνοντας τον 45χρονο Ατίφ Γιουσέφ Χανάισα στο κεφάλι.

Ο άτυχος Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε αμέσως από τους συναγωνιστές του σε κοντινό νοσοκομείο όπου ξεψύχησε.

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν τη διενέργεια “έρευνας” για τις συνθήκες θανάτου του 45χρονου Παλαιστίνιου που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα- φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς το θύμα σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πυρά.

Ο φωτορεπόρτερ Ρανίν Σαουάφτα από το πρακτορείο Ρόιτερς αποτύπωσε την παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία λίγο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου Παλαιστίνιου.

Η δολοφονία ενός ακόμη Παλαιστίνιου που συμμετείχε σε κινητοποίηση κατά των σιωναζιστικών εποικισμών, που διαρκώς επεκτείνονται με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ, ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που ασφυκτιούν ανάμεσα στα άλλα και από τη βάναυση κατοχή και από τα περιοριστικά μέτρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο φασιστικό κράτος στον κόσμο,το κράτος του Ισραήλ.Η Γάζα είναι η χειρότερη φυλακή του πλανήτη και βρίσκεται στην γεωγραφική γειτονιά μας.


Έλλειψη στην προμήθεια προσθετικών άκρων στην Λωρίδα της Γάζας λόγω του αποκλεισμού του Ισραήλ

 18/03/2021

Στην Λωρίδα της Γάζας υπολογίζεται πως κατοικούν 3.000 άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Ο  σκληρός αποκλεισμός του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, δημιουργεί πρόβλημα ως προς την προμήθεια των Παλαιστίνιων κατοίκων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό με προσθετικά μέλη, αποκαλύπτει ο ενημερωτικός ιστότοπος Middle East Monitor σε σημερινό ρεπορτάζ του.

Το ρεπορτάζ, που γίνεται με άξονα την μαρτυρία του 33χρονου ιδιοκτήτη βιοτεχνίας παραγωγής προσθετικών μελών αναδεικνύει την πληθώρα υλικών περιορισμών σχετικά με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού σε μια περιοχή που υπολογίζεται πως κατοικούν 3.000 άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Ο 33χρονος Μουχάμαντ Αλ Καλίντι δηλώνει έκπληκτος από το υψηλό κόστος που απαιτείται για την προμήθεια του εξοπλισμού που του χρειάζονται ώστε να κατασκευάσει τα καλούπια των τεχνητών άκρων, όπως ιατρικοί κλίβανοι και συσκευές δημιουργίας κενού αέρος. «Είμαι έκπληκτος, πέρα από τα υψηλά κόστη, από το γεγονός ότι οι δυνάμεις κατοχής δεν επιτρέπουν παρά πολύ δύσκολα την εισαγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού στη Γάζα» δήλωσε ο Καλίντι μιλώντας στο Middle East Monitor.

«Ήλθα σε επαφή με φίλους και μηχανικούς ώστε να επινοήσω εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες σε συσκευές φτιαγμένες στο σπίτι. Μέχρι ώρας κατάφερα κάπως να αντικαταστήσω τις συσκευές δημιουργίας κενού αέρος και έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Καλίντι.

Υπενθυμίζεται πως ο σκληρός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί από το κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας το 2007  προσομοιάζει με κατάσταση διαρκούς πολιορκίας βρίσκεται τυπικά σε φάση χαλάρωσης από το 2010. Το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο δεν σταματά το ισραηλινό κράτος από την καταφυγή σε άκρως επικίνδυνες για την ζωή των Παλαιστινίων τακτικές, με τελευταία εκείνη της απαγόρευσης εισαγωγής καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και οι κάτοικοι να έχουν ρεύμα μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα.

Ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ έχει κοστίσει σχεδόν 17 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία του παλαιστινιακού θύλακα, του οποίου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27% και η ανεργία αυξήθηκε κατά 49% μεταξύ 2007 και 2018, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε τον Νοέμβριο στη δημοσιότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απίστευτη δίωξη του εξαιρετικού γιατρού Θανάση Σιούλη επειδή μίλησε 

March 18, 2021

Με μια απίστευτη μεθόδευση η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αντί να απολογηθεί για την έλλειψη προετοιμασίας τον καιρό της πανδημίας, οδηγεί στα δικαστήρια έναν από τους πιο λαμπρούς γιατρούς της πόλης, τον νεφρολόγο του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη για όσα αποκάλυψε το Νοέμβριο.

Θανάσης Σιούλης: Χρειάζονται πραγματικές ΜΕΘ και όχι βαφτίσια

Η κυβέρνηση έσπευσε αντί να τον ακούσει να σπιλώσει έναν εξαιρετικό γιατρό και επιστήμονα. Ο ίδιος μιλά άφοβα και όλα.

Η ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης. 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 

Τ.Κ.54622 Αρ. Πρωτ. 64 Θεσσαλονίκη 18/03/21

 Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη. Μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις”:

 α) Διασπορά ψευδών ειδήσεων

 β) Απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!!!!!) μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ακριβώς ημέρα στα πλαίσια της αναζήτησης λύσης. Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τις προειδοποιήσεις μας, που είχαν κοινοποιηθεί περίπου ένα μήνα πριν. 

Και γι αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι:

 • Στο πρόσωπο των μελών του προεδρείου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας.

 • Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς.

 • Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες δομές του ΕΣΥ, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. 

Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στην κοινωνία. 

• Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται.

 • Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων.

 • Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες παρίσταναν ότι τους είχε πιάσει ο πόνος για τα θύματα του Κουφοντίνα, σήμερα ξεκίνησαν την επιχείρηση σκύλευσης ενός παιδιού που καλά-καλά δεν κρύωσε το σώμα του, για να βγάλουν λάδι τον άνθρωπο της Ντόρας."

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΡΙΝΟΚΕΡΟΙ ΤΟΥ ΙΟΝΕΣΚΟ ΠΑΛΙ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Η ELECTROLUX ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

Η σουηδική εταιρεία Electrolux είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως, μετά την Whirlpool, στον χώρο κατασκευής "λευκών" οικιακών συσκευών, αν και όχι μόνο.

Στην ιδιοκτησία της βρίσκονται οι επωνυμίες Zanussi και AEG. Διαθέτει 40 εκατομμύρια προϊόντα για πελάτες, σε 150 χώρες κάθε χρόνο.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην γειτονική Τουρκία. Μάλιστα τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης. Από την παραγωγή αυτή προϊόντα της φθάνουν στην ελληνική αγορά μέσω των πολυκαταστημάτων ηλεκτρικών ειδών. 

Όταν αγοράζουμε ηλεκτρικές συσκευές κοιτάμε στα στοιχεία την χώρα παραγωγής. 

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του νεο-οθωμανισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ρωσικό Υποβρύχιο επικοινωνεί κανονικά με το Ρωσικό Ναυτικό

19/03/2021

Το υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ροστόφ Ον Ντον”, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα, βρίσκεται σε επαφή και μεταδίδει πληροφορίες, το επίπεδο μυστικότητας του ρωσικού υποβρυχίου υπερέβη τις προσδοκίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία για ναζιστικές μασονικές ΗΠΑ: Ελπίζουμε για το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο
 Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 18:17
Η Ρωσία είπε σήμερα ότι ελπίζει πάντα για το καλύτερο, άλλα έχει ετοιμαστεί για τα χειρότερα, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
«Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι και για τα χειρότερα» δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, τονίζοντας παράλληλα την ασαφή αντίδραση των ναζιστικών μασονικών αποικιοκρατικών ΗΠΑ στην πρόταση του Ρώσου προέδρου να γίνει μια απευθείας συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί τους με το να κάνουν τέτοιες προγνώσεις».
«Σε ό,τι αφορά στη Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να πω ότι ο πρόεδρος δήλωσε με σαφήνεια την επιθυμία του να συνεχιστούν παρ' όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και προς το συμφέρον όλου του κόσμου», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του κυρίου Μπάιντεν».
Ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα αντιμετωπίσει η Ρωσία μια πιθανή άρνηση της πλευράς των ναζιστικών μασονικών ΗΠΑ να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, είπε ότι ο Πούτιν πρότεινε μια τέτοια συζήτηση. «Μάλιστα έκανε αυτή την πρόταση, απαντώντας στην πολύ κακή διατύπωση του Μπάιντεν. Μόνο ως ''κακή'' θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω» είπε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είπε ότι παρ' όλα αυτά, ότι ασφαλώς δεν έχει νόημα να ασκούμε τη διπλωματία των μεγαφώνων, να είμαστε σε μια σχέση δούναι και λαβείν, έχει νόημα απλώς να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, έχει νόημα να συνεχίσουν οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ».
«Αυτή είναι η κοσμοθεώρηση και αυτή είναι η προσέγγιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πούτιν, αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω τίποτα για την εν δυνάμει προσέγγιση του προέδρου Μπάιντεν», δήλωσε ο Πεσκόφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σύλληψη τριών στελεχών του κουρδικού HDP
 Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 08:31
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρία στελέχη τοπικών οργανώσεων του κουρδικού Kόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον Κούρδων ανταρτών στη διάρκεια της οποίας συνέλαβε συνολικά 10 άτομα, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν η Τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της Οζτούρκ Τουρκντογάν συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του σήμερα το πρωί. Το IHD έγραψε στο Twitter ότι δικηγόροι του αναζητούν πληροφορίες για την υπόθεση.
Τούρκος εισαγγελέας προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας την Τετάρτη με αίτημα να τεθεί εκτός νόμου το HDP, για φερόμενες σχέσεις με Κούρδους μαχητές, σε μια κορύφωση της πολυετούς καταστολής που ασκείται εναντίον του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας. Το HDP κατήγγειλε «πολιτικό πραξικόπημα».
Η αστυνομία εξαπέλυσε ταυτόχρονα επιδρομές σε τέσσερις περιοχές και μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο στελέχη του κουρδικού κόμματος της συνοικίας Καγκιτάνε της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου της συνοικίας Μπεσίκτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον 15 ατόμων.
ΗΠΑ και ΕυρωΕνωση κατήγγειλαν υποκριτικά  χωρίς να κάνουν τίποτε, τις κινήσεις της Τουρκίας για να θέσει εκτός νόμου το HDP, οι οποίες υπονομεύουν τη δημοκρατία με το πρόσχημα που προβάλλεται από την τουρκική πλευρά ότι το κόμμα διατηρεί σχέσεις με το PKK, αναβιώνοντας τη μακρά τουρκική ιστορία της απαγόρευσης λειτουργίας πολιτικών κομμάτων. Όλα αυτά στα λόγια ενώ η ΕυρωΕνωση έχει ανακαλέσει όλα τις κυρώσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγεφύρωτο χάσμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας
 Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 08:40
Υπόσχονταν πως θα τα έλεγαν όλα και, αν μη τι άλλο, η υπόσχεση τηρήθηκε: ΗΠΑ και Κίνα εξέθεσαν χθες Πέμπτη στην Αλάσκα ασυμβίβαστες διαφορές απόψεων, στην πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο ανάμεσα στην ομάδα του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και κορυφαία στελέχη της κινεζικής διπλωματίας, αφήνοντας να διαγραφεί το φάσμα της συνέχισης της ολοένα πιο ανελέητης διένεξης ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου.
«Θα συζητήσουμε τις βαθιές ανησυχίες μας (...) για τις ενέργειες της Κίνας στη Σιντζιάνγκ», επαρχία όπου η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Πεκίνο πως διαπράττει «γενοκτονία» σε βάρος των μουσουλμάνων μειονοτικών Ουιγούρων, «στο Χονγκ Κονγκ, στην Ταϊβάν», αλλά και τις «κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ», όπως και τους «οικονομικούς εξαναγκασμούς σε βάρος συμμάχων μας», είπε  σε συνήθη ωμό τόνο για τους ναζιστές των ΗΠΑ στους συνομιλητές του ο υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής μασονικής Ουάσινγκτον Άντονι Μπλίνκεν στην εισαγωγική του τοποθέτηση.
Η κινεζική απάντηση ήταν εξίσου δηκτική. «Η Κίνα εναντιώνεται σθεναρά στην αμερικανική ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Έχουμε εκφράσει την ισχυρή αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια ανάμειξη και θα λάβουμε αυστηρά μέτρα σε αντίδραση» τόνισε ο Γιανγκ Τζιετσί, το κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στο διπλωματικό πεδίο.
Στο πλάι του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι επέκρινε τις αμερικανικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν την παραμονή της συνάντησης, εξαιτίας της καταστολής στο Χονγκ Κονγκ την οποία προσάπτει η Ουάσινγκτον στο Πεκίνο. «Δεν είναι τρόπος αυτός να υποδέχεσαι προσκεκλημένους» διαμαρτυρήθηκε.
Από την πλευρά του, ο Γιανγκ Τζιετσί κάλεσε να «εγκαταλειφθεί η νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου», τονίζοντας πως το Πεκίνο δεν επιζητεί «ούτε αναμέτρηση, ούτε σύγκρουση».
Ωστόσο, εμφανώς ενοχλημένος από τις αμερικανικές κατηγορίες, πρόσαψε στις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν «να επιβάλουν τη δική τους δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο», ότι χρησιμοποιούν τη στρατιωτική τους ισχύ και την οικονομική τους ηγεμονία για να καταστέλλουν και καταναγκάζουν άλλες χώρες ότι χρησιμοποιούν σαν πρόφαση την εθνική τους ασφάλεια για να επιβάλουν δασμούς ή άλλα μέτρα. Αναφέρθηκε ακόμη σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ίδιες τις ΗΠΑ, μιλώντας για «πολλά προβλήματα» στο πεδίο αυτό, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τις κινητοποιήσεις του κινήματος Black Lives Matter, τα φαινόμενα του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βόρεια Κορέα διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Μαλαισία εξαιτίας της έκδοσης πολίτη της στις ναζιστικέ αποικιοκρατικές ΗΠΑ
 Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 05:06
Η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μαλαισία εξαιτίας της έκδοσης πολίτη της από τις αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ στις ΗΠΑ, προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου με πρόσχημα, για δήθεν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, μετέδωσαν βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ σήμερα.
Προειδοποίησε ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα «πληρώσουν το οφειλόμενο τίμημα» μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Μαλαισίας να απορρίψει την περασμένη εβδομάδα την έφεση Βορειοκορεάτη επιχειρηματία εναντίον της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας, μετά τη «σοβαρή» εξέλιξη, ανακοινώνει την «πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μαλαισία». Σε δελτίο Τύπου του υπουργείου, η σχέση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον χαρακτηρίζεται «η πιο εχθρική σε αυτόν τον πλανήτη».
Ο Μουν Τσολ-μιονγκ, που ζούσε στη Μαλαισία, κατηγορείται ότι προμήθευε απαγορευμένα είδη πολυτελείας αγορασμένα στη Σιγκαπούρη στην Πιονγκγιάνγκ και ότι επιδιδόταν σε ξέπλυμα χρήματος κατά παραβίαση κυρώσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η Βόρεια Κορέα αντιτείνει ότι ο επιχειρηματίας επιδιδόταν σε «νόμιμες εμπορικές δραστηριότητες».
Η έκδοση καταγράφεται μερικές ημέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε το εγχείρημα «φτηνό κόλπο» και διεμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί να έχει καμία επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση αν η Ουάσινγκτον δεν εκπληρώσει όρους που έχει θέσει.
Οι πιθανότητες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων των δύο χωρών όσον αφορά τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και τη σύναψη διμερούς συμφωνίας ειρήνης μοιάζουν προς το παρόν ισχνές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεκίνο απειλεί με «αυστηρά μέτρα» τις ΗΠΑ
 Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 03:29
Το κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ως προς τη διπλωματία απείλησε χθες Πέμπτη ότι το Πεκίνο θα λάβει «αυστηρά μέτρα» εναντίον της «αμερικανικής ανάμιξης» στα εσωτερικά του και αξίωσε να «εγκαταλειφθεί η νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου» κατά τη διάρκεια συνάντησης σε τεταμένη ατμόσφαιρα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αλάσκα.
«Η Κίνα εναντιώνεται σθεναρά στην αμερικανική ανάμιξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Έχουμε εκφράσει την ισχυρή αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια ανάμιξη και θα λάβουμε αυστηρά μέτρα σε αντίδραση», τόνισε ο Γιανγκ Τζιετσί.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου», συμπλήρωσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με... Ελεύθερους Σκοπευτές η Παρέλαση στην Αθήνα για να μην πλησιάσει κόσμος!
Ξεπέρασαν και τους Ναζί!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Εντείνεται η κόντρα με «πόλεμο» δηλώσεων
Με μπαράζ εκατέρωθεν δηλώσεων και αντιδράσεων συνεχίζεται η όξυνση της ενδοϊμπεριαλιστικής κόντρας ΗΠΑ - Ρωσίας, η οποία σηματοδοτήθηκε από την προχτεσινή συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία χαρακτήρισε δολοφόνο τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και απείλησε ότι «θα πληρώσει», όπως και από την ανάκληση του Ρώσου πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Αν. Αντόνοφ, από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του.
Χτες, ο Βλ. Πούτιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση σχολιάζοντας με «ψυχραιμία» τις επίμαχες δηλώσεις Μπάιντεν. «Του εύχομαι υγεία. Καλή υγεία», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι η Μόσχα «μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά της» και ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να ζήσουν με αυτό». Παρατήρησε: «Οι ΗΠΑ (...) θέλουν συγκεκριμένες σχέσεις με εμάς, αλλά μόνο σε τομείς δικού τους συμφέροντος και μόνο με τους δικούς τους όρους. Παρότι πιστεύουν ότι είμαστε ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Εχουμε διαφορετικούς γενετικούς, πολιτιστικούς και ηθικούς κώδικες».
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-24», ο Βλ. Πούτιν κάλεσε τον Μπάιντεν να συνομιλήσουν «σε ζωντανή σύνδεση».«Θέλω να καλέσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα το κάνουμε αυτό ζωντανά, όπως λένε, στο διαδίκτυο. Χωρίς καθυστέρηση, αλλά απευθείας, σε μια ανοιχτή, άμεση συζήτηση. Θα ήταν ενδιαφέρον για τους λαούς της Ρωσίας και των ΗΠΑ και για πολλές άλλες χώρες», ανέφερε ο Πούτιν, προτείνοντας η συζήτηση να γίνει σήμερα ή τη Δευτέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ενισχυμένος ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ρούτε
Στην πρώτη θέση αναδείχτηκε στις νοθευμένες τριημερες(!!!)  εθνικές εκλογές στην Ολλανδία το κεντροδεξιό - νεοφιλελεύθερο Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του ασονου πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα (στο 99,0% της καταμέτρησης), συγκεντρώνει περίπου 21,91% των ψήφων και 35 (+2) από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου (από 33 το 2017). Ετσι, ο Μ. Ρούτε, που είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 2010, θα σχηματίσει την τέταρτη συνεχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού.
Στη δεύτερη θέση και ενισχυμένο αναδεικνύεται με 14,95% και 23 έδρες (από 19) το «κεντρώο» D66 που συγκυβερνά με το κόμμα του Ρούτε. Από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους η Χριστιανοδημοκρατική Εκκληση (CDA) κερδίζει 9,56% και 15 έδρες (από 19) και η Χριστιανική Ενωση (CU) παραμένει στις 5 έδρες παίρνοντας 3,39%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η απερχόμενη τετρακομματική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει πλειοψηφία στη Βουλή, ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης που συνήθως διαρκούν μήνες στην Ολλανδία.
Από τη δεύτερη στην τρίτη θέση έπεσε το εθνικιστικό - αντιλαθρομεταναστευτικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) με αντιισλαμιστική ρητορική, του Χέερτ Βίλντερς. Φαίνεται να συγκεντρώνει 10,87% και 17 έδρες (από 20). Το σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα (PvdA) παραμένει στις 9 έδρες με 5,70%, το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) πέφτει στις 9 έδρες (από 14) παίρνοντας 6,01%, ενώ η «Πράσινη Αριστερά» (Groenlinks) πέφτει στο 5,07% και 7 έδρες (από 14). Σημαντική άνοδο παρουσιάζει το κόμμα του ακροδεξιού - αντιισλαμιστή Τιερί Μποντέ, Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD), με 5,03% και 8 έδρες (από 2). 
Συνολικά 17 κόμματα φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.
Τα υπόλοιπα είναι . Κόμμα για τα ζώα 3,81% και 6 έδρες (+1), Volt Ολλανδία 2,39% και 3 έδρες , JA21 2,37% και 3 έδρες, Μεταρρυθμιστικό Πολιτικό Κόμμα 2,09% και 3 έδρες (0), το τουρκικό λαθρομεταναστευτικό DENK 2% και 3 έδρες (0), το 50PLUS 1.03% και 1 έδρα (-3), Κίνηση Αγροτών 1,01% και 1 έδρα, και BIJ1 0,81% ΚΑΙ 1 ΈΔΡΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ο Παλαιστίνιος πρώην επικεφαλής της «Φατάχ» στη Λωρίδα της Γάζας, κλ’εφτης και καταχραστής δημοσίου χρήματος που με αυτά τα κλεμένα και τα λεφτά των σιωναζί έφτιαξε εργοστάσια στη Γάζα, μέχρι που τον έ;διξε η Χαμάς και ζει εδώ και πολλά χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αληταράς Μοχάμεντ Νταχλάν, ο οποίος προβάλλεται (κυρίως από τους Ισραηλινούς) ως ένας πιθανός διάδοχος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μ. Αμπάς, υπονόησε πως ο Αμπάς δεν θα είναι ο μόνος υποψήφιος στις παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές της 31ης Ιούλη. Ο ίδιος απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις φήμες για τη συμμετοχή του στις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές της 22ης Μάη και στις προεδρικές της 31ης Ιούλη.
Τέλος, την έντονη αντίθεσή του στην έναρξη έρευνας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Παλαιστινίων από τις ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αρχές εξέφρασε με χτεσινό άρθρο στην εφημερίδα «Λε Φιγκαρό» ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν, που πραγματοποιεί από την Τρίτη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος δημοσίευσε το άρθρο πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως παρέλαβαν σχετική επιστολή από το ΔΠΔ για την έναρξη της έρευνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΩΓΟΣ «KEYSTONE XL»
Αγωγή πολιτειών κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν
Αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση ανάκλησης άδειας ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής του τεράστιου πετρελαϊκού αγωγού «Keystone XL» κατέθεσαν κυβερνήτες πολιτειών με σημαντική πετρελαϊκή παραγωγή, αποτυπώνοντας τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της αστικής τάξης γύρω από την ατζέντα «πράσινης ανάπτυξης» που προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέρ των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.
Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Κ. Πάξτον αναφέρει στην αγωγή ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει μονομερώς εξουσία για αλλαγή της ενεργειακής πολιτικής που έχει καθοριστεί από το Κογκρέσο. Ο Μπάιντεν ανακάλεσε μία άδεια για τον αγωγό, ο οποίος θα είχε μεταφορική ικανότητα 830.000 βαρελιών βαρύ αργού πετρελαίου πλούσιου σε άνθρακα ημερησίως από την Αλμπέρτα του Καναδά στη Νεμπράσκα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑ ΠΑΣ.-- Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βολιβίας, προκάλεσε η δήλωση του Λουίς Αμάργκο, γγ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, να στηρίξει την πρώην επικεφαλής πραξικοπηματία της 11μηνης χούντας, Ζανίνε Ανιες. Η Ανιες έχει προφυλακιστεί από τις 13/3 και παραπέμπεται σε δίκη για το πραξικόπημα του Νοέμβρη του 2019, που ανέτρεψε τον τότε Πρόεδρο Εβο Μοράλες. Κατηγορείται για στάση, τρομοκρατία και για τη δολοφονία τουλάχιστον 22 ανθρώπων σε επιχειρήσεις του στρατού σε λαϊκές συνοικίες στην πρωτεύουσα Λα Πας.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επιπρόσθετα στοιχεία για την παραπομπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατέθεσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, κατηγορώντας την για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, λόγω των κλιμακούμενων κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για καλό του ευχήθηκε ο Βλαδίμηρος;
Κι αν συνεχίσει τις ευχές ο Βλαδίμηρος... θα γελάσουμε με την καρδιά μας!
Tρεις κωλοτούμπες έφαγε ο Μπάοντεν μέχρι να ανέβει στο αεροπλάνο.
Σαββατογεννημένος ο Βλαδίμηρος; Παιδοβιαστής, εγκληματίας πολέμου, πρόεδρος ΗΠΑ με νοθευμένες εκλογές και με άνοια! Τι κελεπούρι είναι αυτό;
Σε τι παρακμή βολοδέρνει η "υπερδύναμη";



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς»!
Ο ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής Μαρίνος Ριτσούδης Ήταν ο Έλληνας ήρωας που αρνήθηκε να συμμετέχει στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στον οποίον συμμετείχε πρόθυμα η κυβέρνηση Σημίτη – Πάγκαλου – Λαλιώτη - Άκη Τσοχατζόπουλου!
Μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, της Ευρώπης και της Ελλάδας. 
Η ισοπέδωση μιας περιφανής χώρας και η εθνοκάθαρση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου επειδή έτσι ήθελε η Γερμανία και έτσι αποφάσισε ο εκβιαζόμενος Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να απομακρύνει από τα φώτα της δημοσιότητας το σκάνδαλο Λεβίνσκι.
Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνηση του αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και κυνηγήθηκε από την κυβερνηση Σημίτη, αρνήθηκε ακόμα και την οικονομική ενίσχυση που του πρόσφερε η Σερβία προκειμένου να τον τιμήσει.
Στην απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά όπου δικάστηκε, είπε: «Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς» δείχνονταν την εικόνα του Χριστού πάνω από το Προεδρείο «τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του καθενός».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη Ρωσία... Αμερικανοί βουλευτές τρέμουν το... βαλιτσάκι!
Αμερικανοί βουλευτές τρέμουν το... βαλιτσάκι!!!
Τριάντα βουλευτές του... δημοκρατικού κόμματος(!), έστειλαν κοινή επιστολή στον Μπάιντεν να μην καταπατήσει την πυρηνική ισορροπία στον κόσμο και προτείνουν να είναι υποχρεωτική η συμφωνία του αντιπροέδρου και του επικεφαλής της Βουλής σε περίπτωση που χρειαστεί «να πατήσει το κουμπί»!!!
Επίσης, τις προάλλες τις τηλεφωνικές επαφές της Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο Μακρόν και τον πρωθυπουργό του Καναδά τις έκανε η... Καμάλα Χάρις!
Το ερώτημα είναι γιατί το «βαθύ κράτος» έφτασε σε σημείο να τσαλαπατήσει τις εκλογές, να κάνει χρήση των... ταχυδρομείων(!), και να τον αναδειξει πρόεδρο; Δρα μόνο ως παρακράτος; Δρα ως γκάνγκστερ της παλιάς εποχής; Έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη Ρωσία; Ακόμα και οι φωτό αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα: τον ένα τον βγάζουν με... κολάζ, τρομαγμένο τάχα από τους... κόκκινους! Ο άλλος βγαίνει έχοντας πίσω του τη ρεαλιστική εικόνα της επανένωσης της Κριμαίας με τη μεγάλη Ρωσία!!! Δείγματα των καιρών!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και τη νέα δεξια (συριζα) και Cia;
 Σύμβουλος του Κληρίδη (2000-2003) ήταν η εθνομηδενίστρια Σια Αναγνωστοπούλου λάτρης του Οθωμανικού... και του ακραίου εθνικισμού των Γκρίζων Λύκων και του φασίστα Ερντογάν...
Δικαίως, βέβαια, θα πει κάποιος... Έκαναν καθηγητές κάποιους Κοτζιάδες, Συρίγους, Βερναρδάκηδες, όλο το πρακτορείο του ΕΛΙΑΜΕΠ, οι Ανανιστές... η λάτρης του Οθωμανικού δικαίου, Σια Αναγνωστοπούλου, δεν δικαιούταν να γίνει καθηγήτρια;
Το εθνοκτόνο τουρκόφιλο τσόκαρο ανησυχεί μην τυχόν βγει ο λαός στους δρόμους για τις παρελάσεις... Δεξιοί κι "αριστεροί" της Ciaς, σταθερά στο δρόμο του εθνομηδενισμού!
Α ρε πούστη μου, αν δεν κρατούσαν το ΚΚΕ με τα δάνεια από την «Τυποεκδοτική» από το 1991 κι έπαιρνε στις πλάτες του τον πατριωτικό αγώνα... θα είχαμε τη συντριβή του κλεπτοκρατικού και σάπιου πολιτικού συστήματος!