Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Σαββατο 20 Μαρτιου 2021


μερικά από αυτά που δεν γνώριζες έως τώρα. 

• η ελληνική επανάσταση, είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και ήταν κάτι πρωτότυπο την εποχή εκείνη να γεννηθεί μία σπίθα αντίστασης, απέναντι σε μία αυτοκρατορία 

• ο Κολοκοτρώνης, πριν οργανώσει την επανάσταση στην Πελοπόννησο, ήταν κουρσάρος στη θάλασσα με δικό του εκστρατευτικό σώμα . πολλά κειμήλια από εκείνη την περίοδο, υπάρχουν στο ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου Πιερίας. 

• τον γέρο τον ζήτησε ο στρατός του Ναπολέοντα, όπως και ο αγγλικός στρατός και ο Τσάρος της Ρωσίας, να υπηρετήσει ως έμισθος .αυτός αρνήθηκε όλες τις προτάσεις, τους είπε ότι θέλει να πολεμήσει για την πατρίδα του 

• ο Καποδίστριας, είχε γνωριμίες παγκόσμιας εμβέλειας ανθρώπους. ένας εξ αυτών, ήταν ο Φρανσίσκο ντε Μιράντα, ο στρατηγός του Σιμόν Μπολιβάρ. ο ντε Μιράντα, γνώριζε τον γέρο του Μοριά κι έμεινε μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα για να αποκτήσει εμπειρία δίπλα στον στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για στρατιωτικές τακτικές που θα εφάρμοζε στην Λατινική Αμερική. 

• ο ντε Μιράντα, θαύμαζε τους Έλληνες καπεταναίους και υποκλίνονταν μπροστά στον γέρο και τον φώναζε: "Στρατηγέ μου".

• κατά την διάρκειά της επανάστασης στην Ελλάδα, από την άλλη μεριά του πλανήτη, λάμβανε χώρα για τα ίδια ιδανικά η επανάσταση του Σιμόν Μπολιβάρ στην Βενεζουέλα και τις υπόλοιπες χώρες, για ανεξαρτησία από τους Ισπανούς. 

Όταν έλεγαν τον γέρο για τον Ναπολέων, ο Θεόδωρος απαντούσε : "άσε τον Ναπολέων, πες μου , ο Μπολιβάρης τι κάνει".

• στην Λατινική Αμερική , ήταν γνωστοί οι Έλληνες καπεταναίοι για την δράση τους εκείνη την εποχή. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τα πούμε και δημόσια. Toυ Μπιλ το μαγαζί είναι, και άμα μιλάς στου Μπιλ Γκαιτζ το μαγαζί δεν έχει Δημοκρατία. Ούτε στου Μαρκ Ζουντεμπεργκ. Δεν είναι Πνύκα, ότι γουστάρει κάνει. Εδώ και χρόνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο επαναστασεις της CIA έχουν ξεκινήσει. Πράσινες κόκκινες μαύρες κόβονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με... Ελεύθερους Σκοπευτές η Παρέλαση στην Αθήνα για να μην πλησιάσει κόσμος!

Ξεπέρασαν και τους Ναζί!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Στράτευμα Της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου, αν δεν ήταν εξάρτημα του ΝΑΤΟ και τιμούσε πραγματικά το 21' και την Εθνική Απελευθέρωση και Ανεξαρτησία της Ελλάδας. θα φρόντιζε στο... κατάλληλο σημείο να στρέψει τα όπλα του προς τους Σύγχρονους Ναζιστές και Γενίτσαρους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέλαση σε συνθήκες Ναζιστικής Κατοχής!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο για νύχια και μαλλιά η... "χαλάρωση των μέτρων"

ενώ δίνονται και άλλα εκατομμύρια στα ΜΜΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευη 19 Μαρτιου -  19.00

[να επαναλάβω πως, σε σύγκριση με τη στεφανίδου, η χίλαρι φαντάζει σαν καλοκάγαθη και αξιαγάπητη κυρία]

Σχολιο.- Ρε τώρα το είδα. Λέει ότι φταίει το παλληκάρι με την μηχανή που το σκότωσε ο μπάτσος της Ντόρας. Νομίζω είμαστε στα όρια να πούμε ότι ζούμε γκεμπελικο ναζιφασιστικο καθεστώς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς που μας κυβερνά δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό...

Τελικά θα φτάσουμε να ζητηθει από την οικογένεια του σκοτωμένου παλικαριού να πληρώσει το φανάρι και το φτερό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου...

Σχολιο.- Το ήθος τους είναι επιπέδου τής Σκατιάνας και του Οιπονόμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γαλαζιοι ξεφτίλες είναι «ετοιμοι» λεει...νά προχωρήσουν στην επιστράτευση ιδιωτων γιατρών οχι ομως στην επιταξη Ιδιωτικών Κλινικών....

Πως έλεγε ο Ζήκος στην ελληνική ταινία του 60. Μαλωνεις ρέ,ε,ε ?...

https://www.youtube.com/watch?v=ODTZtNPb8vw



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ναι, αλλά ο Ιάσωνας έτρεχε" είπε Τατιάνα Στεφανίδου στο Tlive

Τό ξεφτιλισμένο παπαγαλάκι του Alfa της παραδημοσιογραφίας καί του κουτσομπολιού, προσπαθεί να ξεπλύνει τόν οδηγό τής Μπακογιάννη φορτώνοντας τίς ευθυνες στόν ατυχο Νέο που σκοτώθηκε....


Ο νεκρός Ιάσωνας είχε προτεραιότητα. Τέλος.

Αλλά όχι για την Τατιάνα Στεφανίδου.

"Του έχει παραχωρήσει το ΤΑΞΙ προτεραιότητα. Αλλά βλέπουμε, χωρίς να σταματήσει το παιδί και με τρομερή ταχύτητα και πέφτει πάνω. Έίχε την σωστή ταχύτητα (ο Ιάσονας); Βλέπουμε το ΤΑΞΙ σταματάει" είπε Τατιάνα Στεφανίδου στο Tlive

Σχολιο.- τι περιμένεις από μιά που κάνει τσιμπούκι@ στης τουαλέτες...!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα καλούν Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 2μμ., στο Σύνταγμα...

στίς κινητοποιήσεις κατα τού Ρατσισμού Φασισμού...

καλούν όλα τα εθνοδιαλυτικα ανθελληνικά σκουληκια της CIA, η τροτσικιστική ισλαμοαριστερά της CIA, τα πληρωμένα αντιεξουσιαστικά αναρχικά μουνόπανα της CIA, και γενικά καλεί το κάθε πληρωμένο από τη CIA λουμπεναριό της Ελλάδας.

Ζητάνε να δωθούν χαρτιά, σπίτια και επιδόματα, σε κάθε λαθροεισβολέα-λαθρομετανάστη- κανίβαλο ισλαμοφασίστα, ώστε να γεμίσει ο τόπος από δαύτους, και να αναγκαστούν να φύγουν οι Έλληνες. Οπότε ότι θα διεκδικήσει από την Ελλάδα ο σουλτάνος των οθωμανών, να του το δώσουν, αφού εδώ Έλληνες δεν θα υπάρχουν.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην Ομόνοια ισλαμοφασιστικές και λαθρομεταναστευτικές κοινότητες, αριστερίστικα τροτσικιστικά κομματίδια με επικεφαλής το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ του και δημοτικές αριστερίστικες ισλαμοαριστερές κινήσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων των ναζιστών.

Φυσικά και το ισλαμοαριστερό νεοτροτσικιστικό ΚΚΕ του βοϊδοΚουτσούμπα είναι υπέρ των λαθροεισβολέων-λαθρομεταναστών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Εγκαταλείπει τη Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Η Τουρκία αποσύρθηκε από διεθνή σύμβαση που προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις καταρτίζουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και εγκλημάτων, όπως ο βιασμός εντός γάμου.

20 Μαρτίου 2021 09:13

Η Τουρκία αποσύρθηκε από τη διεθνή σύμβαση η οποία υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, δυνάμει προεδρικού διατάγματος που δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή, πυροδοτώντας αμέσως επικρίσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (2011) προέβλεπε ότι οι κυβερνήσεις θα καταρτίζουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και παρόμοιων εγκλημάτων, όπως ο βιασμός εντός γάμου.

Συντηρητικοί πολιτικοί ερίζουν πως το κείμενο αυτή βλάπτει την οικογένεια, ενθαρρύνει τα διαζύγια, αλλά και ότι οι αναφορές του στην ισότητα χρησιμοποιούνται από την κοινότητα ΛΟΑΔ για να επιτύχει ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Στην Τουρκία η πιθανή αποχώρηση της χώρας από τη Σύμβαση συζητείτο αφότου έθεσε θέμα στέλεχος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την περασμένη χρονιά.

Έκτοτε, λεσβίες που παριστάνουν τις φεμινίστριες έβγαιναν συχνά στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης καθώς και άλλων πόλεων, απαιτώντας η κυβέρνηση να παραμείνει συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) επέκρινε έντονα την απόφαση.

Η Γκιεκτσέ Γκιοκτσάν, αντιπρόεδρος του CHP αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατήγγειλε μέσω Twitter ότι η εγκατάλειψη της Σύμβασης σημαίνει ότι «αφήνονται οι γυναίκες να δολοφονούνται».

Το Σύνταγμα και η νομοθεσία της Τουρκίας «εγγυώνται» την προστασία «των δικαιωμάτων των γυναικών», αντέτεινε η Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ, υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων και ταραχές στο Κάσελ

 Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, 19:19

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα Σάββατο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας στο Κάσελ, στην κεντρική Γερμανία, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν οργανωθεί από τις αρχές του έτους στη χώρα.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε ότι στη διαδήλωση μετείχαν 15-20.000 άνθρωποι.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Φρίντριχσπλατς, χωρίς προστατευτικές μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να ενωθούν με μια άλλη ομάδα διαδηλωτών. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε άλλες περιοχές της πόλης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους και εκτόξευσαν νερό υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό και πέταγαν εναντίον τους μπουκάλια.

Σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις με αντιδιαδηλωτές, όταν οι διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα ξεκίνησαν να αποχωρούν από τα σημεία όπου τους είχε επιτραπεί να συγκεντρωθούν, στους δρόμους του Κάσελ.

Η αστυνομία κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους για «επανειλημμένες επιθέσεις» εναντίον εργαζομένων στις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών. «Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες επιθέσεις» τόνισαν οι Αρχές, που διέλυσαν πρόωρα τη συγκέντρωση στη Φρίντριχσπλατς επειδή δεν τηρούνταν οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Η κινητοποίηση αυτή οργανώθηκε από το κίνημα Querdenker («Αντικομφορμιστικό») το οποίο από τις αρχές της πανδημίας έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Γερμανία. Στους κόλπους του συγκεντρώνει ένα ετερόκλητο πλήθος από ελάχιστους αντιεξουσιαστές, ακροδεξιούς, αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολόγους. Στο Κάσελ, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα: «Βάλτε τέλος στην καραντίνα» και «Αντάρτες του Κορόνα».

Παράλληλα, η αστυνομία διέλυσε μια μικρή συγκέντρωση 150 ανθρώπων στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά του Βερολίνου, γιατί δεν τηρούνταν οι κανονισμοί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο την τοπική αστυνομία. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κατόπιν στο Πάρκο Τιργκάρτεν και άλλοι προς το κτήριο του Ράιχσταγκ.

Περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν εξάλλου σε μια άλλη συγκέντρωση στην Αλεξάντερπλατς.

Στη γειτονική Ελβετία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη Λίσταλ ζητώντας επίσης να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Στη Λιθουανία, περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Καθεδρικού, στο Βίλνιους και κάποιοι από αυτούς δεν φορούσαν μάσκες, ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις, μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα LRT.lt.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλίψη... Όταν η ιστορική μνήμη έγινε... λούτρινα αρκουδάκια...

"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."

Γιάννης Μακρυγιάννης

Όταν από την ιστορική μνήμη μοιάζει να μην έχει μείνει σχεδόν τίποτε άλλο από τα... λούτρινα αρκουδάκια, ντυμένα τσολιαδάκια προς τιμή λέει των 200 χρονων από το 1821, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα για έναν λαό, εάν και εφόσον βέβαια θέλει (να κρατήσει κάποιες από τις ιστορικές κατακτήσεις του...

Άξιζε στην πατρίδα μας... στην ιστορία μας... αυτή η ξεφτίλα;

Ένας/μία πολιτικός δεν διαθέτει σθένος, "αδένες" να μιλήσει εναντίον του εξευτελισμού, χωρίς να φοβάται τα μισθά του;

Αυτή η κατάντια άξιζε για τους ήρωες του ΄21, αυτά είναι τα σύμβολα τους;


200 χρόνια... το ΄21: Δραματικά επίκαιρο…

«Πέτρα πάνω στην πέτρα

Να μη μείνει Εμείς δεν προσκυνάμε»

Κολοκοτρώνης... 

Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Απελευθέρωση φτάσαμε σε μια νέα εθνική υποδούλωση: Στη μετατροπή μας σε αποικία του 4ου Ράιχ και σε μια «χωματερή» νέων δούλων…

Είναι τραγικό! Η Επανάσταση του ’21, μέσα από ποταμούς αίματος, μας έδωσε εθνική υπόσταση, και σήμερα, αναίμακτα, οδεύουμε ταχύτατα στην απώλεια αυτής της εθνικής μας υπόστασης: Της μεγάλης αυτής επαναστατικής ιστορικής κατάκτησης…


Καραϊσκάκης: «βωμολόχος» και «σεξιστής»!

Σήμερα, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, η παραχάραξη και επανεγγραφή της Ιστορίας αποτελεί στρατηγική επιλογή του διεθνούς κεφαλαίου, των μηχανισμών του και των ιδεολογικο-πολιτικών ιπποκόμων του.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή είχαμε χαρακτηρίσει την Επιτροπή Αγγελοπούλου για το ΄21, «ομάδα κρούσης» των αποδομητών της ιστορίας μας και της προσαρμογής της στις μυθολογίες της Παγκοσμιοποίησης.

Οι δόλιες επιδιώξεις της Επιτροπής Αγγελοπούλου

(επιδιώξεις παραχάραξης και αλλοίωσης του ΄21, σύμφωνα με την οπτική της διεθνούς μαφίας του χρήματος), εκδηλώθηκαν από την πρώτη στιγμή με:

α). Το σήμα των 200 χρόνων: Μια γελοιογραφία του ΄21! Ένα άχρωμο, άγευστο και «ανέραστο» κατασκεύασμα, «σκοτεινό», αποστειρωμένο από κάθε αγωνιστικό Πάθος, αφυδατωμένο από κάθε ιστορικό συμβολισμό και χυμό του ΄21…

β). Την «εξαφάνιση» της Μπουμπουλίνας!!!

γ). Την εμφάνιση των δικτατόρων 1967-74 στο πάνθεον των προσώπων που διακυβέρνησαν την χώρα

δ). (προσφάτως) Τον εύκολο χαρακτηρισμό του Καποδίστρια ως «δικτάτορα» (ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα που «εξαφανίζει» τις συνθήκες της εποχής, υπεραπλουστεύει ισοπεδωτικά την πραγματικότητα και κρίνει το ΤΟΤΕ με τα σημερινά στερεότυπα περί δικτατόρων).

Σήμερα η Επιτροπή Αγγελοπούλου στοχοποιεί τον Καραϊσκάκη, αντλώντας τα «όπλα» της από τα σύγχρονα «φεμινιστικά» ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης: Τον παρουσιάζει «μισογύνη» και «βωμολόχο» εναντίον του γυναικείου φύλου!!!

Φυσικά μετά την αντίδραση που προκλήθηκε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής εξαφανίστηκε…

Εδώ, οι νερόβραστοι, αλλά και υπόδουλοι «στοχαστές» της ψεύτικης και υποκριτικής «ευγένειας» του «πολιτισμού» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ΔΕΝ κρίνουν μόνο ένα ήρωα Επαναστάτη του ΄21 με τα μάτια ενός νωθρού εμπόρου των «καλών τρόπων» και του «αντισεξισμού», αλλά και με τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ κριτήρια της πολυπολιτισμικής, φεμινιστικής και εθνομηδενιστικής ΥΣΤΕΡΙΑΣ…

Το να κρίνεις την εποχή της Επανάστασης του 1821 με τα σημερινά κριτήρια που έχει επιβάλει η κυρίαρχη ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού είναι ένα δόλιο και πολιτικά ιδιοτελές ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα.

Το να κρίνεις, με σημερινά κριτήρια (της ειρηνόφιλης και καλοζωισμένης υποκρισίας της Δύσης), συμπεριφορές αγωνιστών και επαναστατών που διαμορφώθηκαν μέσα στη φτώχεια, στη σκλαβιά, την ταπείνωση και τον εξευτελισμό από τους Τούρκους αφεντάδες, που διαμορφώθηκαν μέσα σε συνθήκες ζωής και θανάτου, δεν είσαι απλώς ταχυδακτυλουργός απατεώνας, αλλά ελεεινός συκοφάντης: Εκτελεστικό όργανο των μαφιόζων του χρήματος και της πολιτικής, των μαφιόζων του αυθάδους εθνομηδενισμού…

Με τέτοια κριτήρια των σύγχρονων νεοταξικών ιδεολογημάτων ΟΛΟΙ οι Επαναστάτες και οι Αγωνιστές του ’21 μετατρέπονται σε «τρομοκράτες», σε «βωμολόχους», σε «μισογύνηδες», και CIA…

Μήπως αλήθεια δεν έχουν χαρακτηρίσει ως «τρομοκράτη» τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά;;;

κατασυκοφάντησης του ’21 και των αγωνιστών του κινείται η Επιτροπή Αγγελοπούλου…

Όμως, έξω από αυτές τις σκόπιμες ταχυδακτυλουργικές αυθαιρεσίες που εξισώνουν την πραγματικότητα του ΤΟΤΕ με τις ηθικολογικές αφαιρέσεις του ΣΗΜΕΡΑ (δόλια πρακτική κάθε εξουσίας), οι κήρυκες του εθνομηδενισμού και οι αποδομητές της Ιστορίας, είναι τόσο αφυδατωμένοι, ισοπεδωμένοι και αλλοτριωμένοι από την υπαλληλική τους ΥΠΟΤΑΓΗ στην εξουσία, που δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν και να ερμηνεύσουν την «επαναστατική τραχύτητα» των αγωνιστών του ΄21, όπως και κάθε αγωνιστικού, Λαϊκού Κινήματος.

Δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν ούτε το «βάναυσο λεξιλόγιο» του Καραϊσκάκη, ούτε τον «φαλοκρατισμό» του.


https://www.youtube.com/watch?v=J6Y5btH1Nu4&t=1s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα "αρχίζουν τα ζόρια" για τον Ερντογάν - Ο πρέσβης των ΗΠΑ παρέδωσε τελεσίγραφο στον Ερντογάν - Μιλά για κυρώσεις "δίχως έλεος"

Οι κυρώσεις θα είναι πιο βαριές από αυτές που προβλέπει ο νόμος CAATSA

 19/03/2021 - 17:25

Από την στιγμή της σύγκρουσης Μπάιντεν-Πούτιν, οι ΗΠΑ σκλήρυναν και ξεκαθάρισαν την στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα παρέδωσε ο ίδιος τελεσίγραφο στον Ερντογάν για τους S-400 μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Τα ανατολίτικα παιχνίδια και οι διαπραγματεύσεις για τους S-400 σταματούν εδώ και πλέον αν δεν υπάρξει σύντομα λύση, τότε οι κυρώσεις θα είναι πολύ σκληρές.

Πάντως από τα λεγόμενα του πρέσβη, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ φοβούνται πως θα υπάρξει νέα στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα

“Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που υποστηρίζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Δεν πρόκειται για θέμα Τουρκίας-ΗΠΑ αλλά για θέμα ΗΠΑ-Ρωσίας.

Αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές δοσοληψίες με την Ρωσία τότε θα έρθουν πιο σοβαρές κυρώσεις.

Η μόνη λύση για να επιλυθεί η κρίση είναι η απομάκρυνση των S-400. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσωπική αλλά εντελώς προαπαιτούμενη νομικά.

Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400. Αλλιώς έρχονται σοβαρές συνέπειες.

Το ζήτημα των S-400 δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί με πονηρό τρόπο. Η λύση μπορεί να επέλθει μόνο αν η Τουρκία εγκαταλείψει τους S-400.

Oι κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Τουρκία, επειδή διαθέτει τους S-400, όχι επειδή δεν είναι συμβατά τα συστήματα

Αν η Τουρκία υπογράψει νέα στρατιωτική – εμπορική συμφωνία με τη Ρωσία τα αποτελέσματα θα είναι βαριά και οι κυρώσεις θα είναι πιο βαριές από αυτές που προβλέπει ο νόμος CAATSA».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ (1/11/19), προβλέπει την αναγκαστική ενσωμάτωση και αφομοίωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. 

Με τη «γόνιμη ενσωμάτωση των μεταναστών στον εθνικό κορμό» (Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή, 31/10/19), με την οποία επιχειρείται η «συμπλήρωση» του εγχώριου πληθυσμού από ένα ετερόκλητο, ξεριζωμένο, εξαθλιωμένο και μετακινούμενο πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, έχουν χάσει κάθε αίσθηση ότι ανήκουν κάπου, κάθε αίσθηση πατρίδας, καταλύεται ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν ένα κράτος, δηλαδή η παρουσία μόνιμα εγκατεστημένου πληθυσμού. 

Η FRONTEX, το ΝΑΤΟ και η Τουρκία αποτελούν την αιχμή του δόρατος σ’ αυτήν τη μορφή υβριδικού πολέμου, προκειμένου να επιτευχθεί το γκριζάρισμα περιοχών και να παραδοθεί η χώρα σε ξένες δυνάμεις χωρίς να πέσει τουφεκιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χειρότεροι της Ευρώπης στα ανθρώπινα δικαιώματα

Μετάφραση : Αυτό που εννοούν οι αποικιοκράτες είναι : Οι χειρότεροι της Γερμανικής Ενωσης Ευρώ στα λαθρομεταναστευτικά δικαιώματα, και στην αλλοίωση του πληθυσμού κάθε χώρας. Είπαμε, έχει γίνει πλέον γνωστό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνομοσιολογία. Αποφάσεις του Μαρακές του Μαρόκου το 2018, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Τσίπρας, υπό την αιγίδα του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ. "Η Ευρώπη έχει ανάγκη από 300 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, στους οποίους θα δωθούν χαρτιά". Όχι μετανάστες κανονικούς, οι οποίοι μπορούσαν να έρθουν με τα χαρτιά τους κανονικά, με διακρατικές συμφωνίες, για θέσεις εργασίας που μένουν κενές, αλλά λαθρομετανάστες, που θα ασχολούνται με το έγκλημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Εάν είχε φτάσει το σκάνδαλο novartis στα δικαστήρια, σήμερα κανένας λοιμωξιολόγος ή γιατρός, δεν θα μας κουνούσε το δάχτυλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανοί επιστήμονες εντόπισαν τι προκαλεί θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

20.03.2021, 12:34

Επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Greifswald στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει την αιτία που προκαλούνται θρόμβοι στο αίμα μικρού αριθμού προσώπων που τους χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως εξηγούν, πλέον θα μπορούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θεραπευτικά.

Η έρευνα των επιστημόνων έδειξε ότι το εμβόλιο προκαλεί σπάνια περιστατικά θρόμβωσης στον εγκέφαλο για μικρό αριθμό ασθενών και πλέον στοχευμένη θεραπεία με πολύ διαδεδομένα φάρμακα μπορεί να χορηγηθεί σε όσους παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα. Ωστόσο, τονίζουν οι επιστήμονες, η θεραπεία αυτή θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προδιάθεση για θρομβώσεις, και όχι ως προληπτική θεραπεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα χάρη στη συνεργασία του Νοσοκομείου Greifswald, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, που έχει ρυθμιστικές αρμοδιότητες, αλλά και γιατρών από την Αυστρία, χώρα στην οποία μια νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της από θρόμβωση στον εγκέφαλο αφότου είχε εμβολιαστεί. Τα στοιχεία της έρευνας έχουν αποσταλεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί σε κάποια επίσημη ιατρική επιθεώρηση.

Στο μεταξύ, η γερμανική Ένωση Ερευνητών για τη Θρόμβωση και την Αιμόσταση ανακοίνωσε ότι αν μετά τον εμβολιασμό ο άνθρωπος παρουσιάσει συμπτώματα όπως διαρκής πονοκέφαλος, ζαλάδα ή προβλήματα στη όραση, τότε θα πρέπει να υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Δύο νέα περιστατικά στη Δανία

Ωστόσο η Δανία σήμερα ανέφερε δύο περιπτώσεις επιπλοκών μεταξύ του νοσοκομειακού προσωπικού που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας. Οι νοσηλευτές παρουσίασαν θρόμβους στο αίμα και εγκεφαλική αιμορραγία.

Η αρμόδια αρχή διαχείρισης του συστήματος υγείας στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε ότι ένα από τα δύο μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού πέθανε, ενώ και οι δύο νοσοκομειακοί είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χρονική περίοδο μικρότερη των 14 ημερών, πριν αρρωστήσουν.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αναφορές «σοβαρών περιστατικών» χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: ανορθόδοξος πόλεμος

 20/03/2021

Κλιμακώνεται η ενδοεκκλησιαστική βία στην Ουκρανία, προάγγελος μάλλον μιας γενικευμένης εμφύλιας σύγκρουσης. Πίσω από αυτή βρίσκονται οι ΗΠΑ και τα σχέδιά τους εναντίον της Ρωσίας.

Ο άνθρωπος της φωτογραφίας ονομάζεται Βασίλι Γκριγκόριεβιτς Χασιούκ και είναι πιστός της “αυτόνομης” Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Εδώ τον βλέπουμε στο νοσοκομείο, ξυλοκοπημένο άγρια από έξι νεαρούς πιστούς της Ουνιτικής «Ορθόδοξης» Εκκλησίας της Ουκρανίας που αναγνωρίστηκε ως “αυτοκέφαλη” από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Το βίαιο περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 2021, όταν ο 63χρονος Βασίλι επέστρεφε σπίτι του από τον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Ζαντουμπρόφκα της περιφέρειας Τσερνοφτσί. Συμμετείχε στην “αδιάκοπη όρθια προσευχή” που τελείται από όλους τους ενορίτες με βάρδιες καθ’ όλο το 24ωρο από το 2019, όταν για πρώτη φορά αποπειράθηκαν να καταλάβουν τον ναό οι πιστοί της αντίπαλης Eκκλησίας. Έκτοτε οι συγκρούσεις είναι επαναλαμβανόμενες.

Τέτοια περιστατικά είναι πλέον καθημερινά, και καταλήγουν όλο και περισσότερο σε βίαιες καταστάσεις, μετατρέποντας την ενδοεκκλησιαστική διένεξη σε μια από τις κύριες αιτίες για την κλιμάκωση του εμφύλιου διχασμού που βιώνει η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.

Άπαντες ετοιμάζονται για τις επικείμενες σοβαρότερες συγκρούσεις, που ήδη εξελίσσονται σε πολλές ενορίες της χώρας. Υπάρχουν ήδη καταγγελίες για πολλά περιστατικά με τραυματίες, βίαιες συμπλοκές, ξυλοδαρμούς και εξώσεις ιερέων και οικογενειών τους, καθώς και εκκλήσεις πιστών προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι να τηρήσει τις υποσχέσεις του για θρησκευτική ειρήνη και να σταματήσει τη βίαιη μεταβίβαση των ναών.

Κλιμακώνεται και η γεωπολιτική ένταση

Ήταν εξ αρχής φανερό. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να είχαν στο δικό τους το μυαλό οι άνθρωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ανακήρυξη του ουκρανικού “αυτοκέφαλου”, σαφέστατα υπαγορευμένη από τις ΗΠΑ, ήταν ένας τρόπος ώστε ο διχασμός στο λαϊκό σώμα των Ουκρανών να γίνει ακόμα πιο βαθύς και πιο οριστικός απ’ ό,τι ήταν. Και αυτό με τη σειρά του να είναι ένα ακόμα εκρηκτικό φορτίο για μια πιθανή κίνηση εναντίον της Ρωσίας, αν και όποτε αυτό προέκυπτε στα σχέδια των ΗΠΑ.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι έρχεται η ώρα το τρομακτικό αυτό σενάριο να γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό συντείνουν οι προχθεσινές, σχεδόν ταυτόχρονες δηλώσεις, του μεν Τζο Μπάιντεν περί του “δολοφόνου Πούτιν” που “θα πληρώσει σύντομα”, και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για ολοκληρωτική παρεμπόδιση του γερμανο-ρωσικού αγωγού Nord Stream 2. Είναι σαφής η πρόθεση της νέας κυβέρνησης των Δημοκρατικών να κλιμακώσει την πίεση προς τους Ρώσους. Και στη σκακιέρα αυτή η Ουκρανία και οι Ουκρανοί δεν είναι για τους Αμερικανούς τίποτα περισσότερο από πιόνια για θυσία. 

Ταυτόχρονα εντείνονται τις τελευταίες εβδομάδες οι προετοιμασίες του ουκρανικου στρατού για κανονική πολεμική επιχείρηση κατάληψης των αυτονομημένων επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επισκεφθεί την Ουκρανία το καλοκαίρι, όπως έχει προγραμματίσει. 

Αν το κάνει αυτό, η επίσκεψή του θα έχει ως αποτέλεσμα νεκρούς. 

Σχολιο.- Ο Βαρθολομαίος είναι υπολογος. Όπως ευλόγησε τον Ερντογαν και την επιχείρηση Κλάδο Ελαιας που έσφαζε Κουρδους ο τουρκικός στρατός, τώρα στηρίζει ναζί Ουκρανους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωμαλέο στρατηγικό βάθος αποπνέει η επίσκεψη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στη Κρήτη.

( επιστρέφοντας από ασκήσεις με Τουρκία)… 

Θρίαμβος στα εθνικά θέματα! Ρίγη εθνικής συγκινήσεως 

Στη ναυτική βάση της Σούδας βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  USS Dwight D. Eisenhower, επιστρέφοντας από κοινή άσκηση με πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας (τουρκική φρεγάτα TCG Gemlik που συνδέεται με την Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, δραστηριότητες με συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών που συνδέονται με την τουρκική Διοίκηση Αεροπορίας 16-18 Μαρτίου) στην Ανατολική Μεσόγειο με στήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα επί του πλοίου την Τρίτη, με συμμετοχή Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλου και αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Τις προηγούμενες μέρες η φρεγάτα «Ψαρά» ενσωματώθηκε «ως πλήρες οργανικό μέλος» στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου κατά τον πλου του στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ με την επιπλέον συμμετοχή δύο ελληνικών υποβρυχίων και μαχητικών και για την «αύξηση της διαλειτουργικότητας» έγιναν κάθε είδους ασκήσεις. 

Η κυβέρνηση μάλιστα ετοιμάζει και σχετική φιέστα επί του πλοίου την Τρίτη, με συμμετοχή Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλου και αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Θυμίζουμε ότι σε αγωνιστική υποδοχή στην αρμάδα του θανάτου των ΗΠΑ καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων τη Δευτέρα 22 Μάρτη στις 5 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "προοδευτικό" χουφταλο που ανέβηκε σαν ελαφάκι τις σκάλες του Air Force Joe Baiden και έπεσε 3 φορές, μπορεί να μην πήγε από πέσιμο, αλλά θα πάει από ρωσικό χεσιμο αν προσπαθήσει να κάνει όσα έκανε και από άλλη θέση στην Ουκρανία τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη στηρίζει τους νεοναζί ακροδεξιούς Ουκρανους προσπαθώντας να πιέσει την ανατολική Ουκρανία και τους υποστηρικτές της Ρωσίας.. Στο μεταξύ στηριζει τα εγκλήματα της αυτοκεφαλης ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας, την οποία αντιπαλεύει το Πατριαρχειο Μόσχας με όλους όσους δεν είναι προσδεδεμενοι στον ευρωατλαντικο άξονα από τους θεσμούς της Ορθόδοξης εκκλησίας. Ο πράκτορας του Νατο Οικουμενικός Πατριάρχης για ακόμα μια φορά ποταπος και ολιγιστος. . Τις επόμενες μέρες που η Ρωσία θα δέχεται πίεση, στην Ελλάδα θα έλθει ο Ρώσος πρωθυπουργός στις 25-26Μαρτη , ενώ λέγεται ότι ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το πυραυλοκινητο αεροπλανοφορο Αιζενχαουερ στη νατοικη βάση της Σούδας. Αυτό που πρέπει να πούμε στον Κουλη είναι ότι ο ελληνικός λαός όπως δεν σκοπεύει να παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία δίνοντας τη δυνατότητα στους δολοφόνους των εθνών να κάνουν πλιάτσικο στην περιοχή μας, έτσι και δεν δέχεται να συναινέσει στην περαιτέρω πίεση σε βάρος της Ρωσίας και σε νέες ιμπεριαλιστικες φυτιλιες στη γειτονιά μας.Στο λαό απολογείσαι Κυριάκο και όχι στον "προοδευτικό Νατοικουλη" Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Payatt, που ήταν πρέσβης στο Κίεβο και βασικός ενορχηστρωτης της "Πορτοκαλί επανάστασης" των ναζί που ανέτρεψαν τον Γιανουκοβιτς.Ο κύριος Μπαιντεν και ο κύριος Παιατ οταν πυρπολουνταν από νεοναζί το κτίριο των συνδικατων της Οδησσου χαμογελούσαν κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες κατηγορώντας την Ρωσία ταυτόχρονα. Η υποκρισία τους και η δική σας υποκρισία και εθελοδουλεια δεν έχει τέλος Κυριακακια και Αλεξακια που θεωρήσατε τον Μπαιντεν πνοή δημοκρατίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ψηφίσει νόμο για τους ομογενείς που λείπουν 30 χρόνια από την Ελλάδα, ότι μπορούν να ψηφίζουν στις πρεσβείες των κρατών που κατοικούν. 

Μόνο που αυτός που λείπει 30  χρόνια από την Ελλάδα, δεν είναι ομογενείς, αλλά Έλληνας, που ούτως ή άλλως είχε δικαίωμα να ψηφίσει. Απλώς έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα.

Ομογενείς είναι τα παιδία δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών, που έχουν γεννηθεί και ζήσει στο εξωτερικό, και όλοι εξ αυτών δεν ξέρουν ελληνικά, είναι ακραία συντηρητικοί, και δεν ξέρουν καν την ελληνική πραγματικότητα.

Είναι απάντηση σε όσους καλούν να ψηφίζουν οι ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, οι οποίοι ζουν με επιδόματα, εγκληματούν για περισσότερα λεφτά, και γενικώς θέλουν να γίνουν Έλληνες στη θέση των Ελλήνων, και οι Έλληνες να εκλείψουν ή να γίνουν μετανάστες στη θέση των λαθρομεταναστών. Αλλά ο Έλληνας δεν θα πρέπει να καίει τα χαρτιά του,  όπως οι λαθρομετανάστες-λαθροεισβολείς, οπότε δεν θα γίνεται από κανένα κράτος δεκτός.

Ο Μητσοτάκης δεν επενδύει απλώς με χυδαίο τρόπο στο πιο αντιδραστικό τμήμα του ελληνισμού του εξωτερικού για να μπορέσει να ξαναβγεί, και γιαυτό πληρώνει αδρά τον ομογενειακό Τύπο. Θέλει να βγαίνει συνέχεια με συντριπτικά ποσοστά.

Και αυτό ακριβώς θα γίνει. Ο Έλληνας θα συσπειρωθεί γύρω του. Γιατί το αντίπαλο δέος πια, είναι κάτι ψοφοειδής δικαιωματικοί, που δηλώνουν «αριστεροι»,  οι οποίοι καλούν να ψηφίζουν στην Ελλάδα οι κανίβαλοι ισλαμοφασιστες λαθρομετανάστες λαθροεισβολείς.

Μάλιστα πλέον ο Ελληνικός Λαός απαιτεί να έχουν δικαίωμα ψήφου οι ομογενείς, τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελλήνων μεταναστών που θεωρούν τον εαυτό τους Έλληνα.  Και όσο για τους ισλαμοφασίστες λαθροεισβολείς, να μην αποκτήσουν ποτέ δικαίωμα ψήφου. Αυτό δα έλειπε!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  

Το βίντεο το ίδιο το κράτος το διέρρευσε και αυτά περί ΕΔΕ να τα αφήσετε, διότι οφειλατε να δώσετε εσείς το βίντεο από την πρώτη μέρα. 800 κάμερες έχει η Βουλή. Εσείς το διαρρευσατε και το πήρε η Τατιάνα Στεφανίδου και για άλλη μια φορά αθώωσε τον παρανομούντα οδηγό της Ντόρας Μπακογιαννη. Σταματήστε. Ο συνονοματος μου που άδικα εχασε τη ζωή του είχε πράσινο και πήγαινε κανονικά. Δεν έτρεχε. Είχε πράσινο και ήταν στη λωρίδα κυκλοφορίας του. Ήταν εντός του επιτρεπτου ορίου ταχύτητας επίσης. Αυτός που έστριψε παράνομα αριστερά ήταν ο οδηγός της Ντόρας , ο οποίος στη συνέχεια μπήκε μέσα στη Βουλή. Εσείς το διαρρευσατε, όπως εσείς είπατε στον Αδωνι να πάει να βαφτίσει ώστε να κουκουλωθει η υπόθεση Ιάσονα. Να γίνει λίγο σουσουρο και να υπάρξει απο- προσανατολισμος.Δεν θα σας περάσει όμως.Σας ξαναλέμε όμως ότι οφειλατε από την πρώτη μέρα να δώσετε στην οικογένεια το βίντεο από τις κάμερες της Βουλής.Οσο για την κυρά Τατιάνα να θυμίσουμε ότι αυτη και ο Ευαγγελάτος πήραν 600.000 ευρώ από τη λίστα Πετσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι

και να λένε:

"Τέτοια ποιήματα

σου φτιάχνω εκατό την ώρα".

Αυτό θέλουμε κι εμείς.

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε

για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, 

απ’ τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε

για να σμίξουμε τον κόσμο

Γιάννης Ρίτσος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκοτώθηκε ο Μπάιντεν προσπαθώντας να ανέβει τις σκάλες του Air Force One

19-03-2021 - 18:40μμ

Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε τελικά να ανέβει

Όχι μια, ούτε δύο, αλλά… τρεις φορές στακίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην προσπάθειά του να ανέβει τις σκάλες του Air Force One.

Ο Μπάιντεν αναχώρησε για προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της ασιατικής κοινότητας στην Ατλάντα, όμως η ασταθής εικόνα του που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, δεν εμπνέει κανέναν δυναμισμό.

Ο προέδρος των ΗΠΑ αφού γκρεμίστηκε τρεις φορές μέχρι να φτάσει στην κορυφή της σκάλας, απτόητος χαιρέτησε στρατιωτικά και μπήκε στο αεροσκάφος.

https://www.youtube.com/watch?v=73R11e5kNGk&t=1s

σχολιο.- Μα κι άλλος ο σαββατογεννημένος ο Βλαδίμηρος, με το γαλάζιο μάτι. Είναι κουβέντες αυτές "καλή υγεία να έχετε". Τσακίστηκε ο γέρος. Πάλι καλά που βγήκε ζωντανός. Και ως γνωστών ο γέρος ή από πέσιμο θα πάει ή από χέσιμο. Υ.Γ. Το μάτιασμα από γαλάζιο μάτι είναι το χειρότερο λένε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η γιατρός Olga Kosmopoulou 

"Πολύ σύντομο μήνυμα προς την λεγόμενη Επιτροπή Ειδικών ή όπως αλλιώς λέγεται:

Όταν για πολλοστή φορά εξαντλείτε την παρέμβασή σας στο πότε θα ανοίξουν τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια και στο μέχρι πότε θα μπορούμε να βγούμε για τσιγάρα, χωρίς να εισηγείστε κανένα μέτρο για αύξηση κλινών απλών και ΜΕΘ, για θεραπευτικές και κοινοτικές παρεμβάσεις που λείπουν κλπ, αποδεικνύετε περίτρανα

1. ότι δεν είστε ειδικοί γιατροί

Έχετε υποκαταστήσει την ιατρική σκέψη με την αστυνομική σκέψη. 

Γεγονός άκρως επικίνδυνο.

2. ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ για τον τρόπο ζωής του λαού. 

Τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια αφορούν τις δικές σας γυναίκες και ποσώς τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. 

Αν εξαιρέσουμε τις εργαζόμενες σε αυτούς τους χώρους, για τις οποίες δεν σας έπιασε δα κανένας καημός....

Παραιτηθείτε λοιπόν όσο είναι καιρός. 

Τέτοιου τύπου "επιστημονικές" συμβουλές μπορούν να δώσουν και από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου. ΕΥΚΟΛΑ."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο: Επεισόδια σε πορεία κατά των μέτρων για την πανδημία

 Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, 23:22

Ταραχές ξέσπασαν σήμερα στο Λονδίνο, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την προειδοποίηση της αστυνομίας να μην προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε 33 προσαγωγές, κυρίως για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας. Περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και φώναζαν συνθήματα όπως «Μην καταστρέφετε τη ζωή των παιδιών μας» και «Ψεύτικη πανδημία». Οι διαδηλωτές, που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, κρατούσαν πλακάτ και άναψαν φωτοβολίδες.

Με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ωστόσο, οι αντιδράσεις σε αυτόν τον περιορισμό εντάθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ιδίως μετά τη διάλυση, από τις αστυνομικές αρχές, της κινητοποίησης στη μνήμη της 33χρονης Σάρας Έβεραρντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας αστυνομικός κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία της γυναίκας.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, με επιστολή τους προς την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ζήτησαν την Παρασκευή να επιτραπούν οι διαδηλώσεις και η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας να μην θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Στις αρχές της εβδομάδας οργανώθηκαν τρεις συνεχόμενες νύχτες κινητοποιήσεων στο Λονδίνο, με αφορμή τη διάλυση της αγρυπνίας για την Έβεραρντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όταν ρωτήθηκε για την επιστολή των βουλευτών, απάντησε ότι η εντολή που έχει δοθεί στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους ισχύει μέχρι τις 29 Μαρτίου και όταν αρθεί μπορούν να ξαναρχίσουν οι κινητοποιήσεις, αρκεί οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν ότι θα τηρούν τις αποστάσεις.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι όσοι παραβιάζουν τα μέτρα θα συλληφθούν ή θα τους επιβληθεί πρόστιμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούστηδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια... Ξεφτιλισμένοι!

Η σελίδα στο twitter του lgbt_gceece δείχνει έναν πίνακα με τους αγωνιστές του 1821 που ορκίζονται, και η ελληνική σημαία έχει αντικατασταθεί από το κωλόπανο του lgbt. Και γράφει δίπλα, «η κάθε γενιά σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too, ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση»

Όχι δεν είναι το θέμα μου ο σεξουαλικός σας προσανατολισμός. Τον γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου τι κάνετε ή δεν κάνετε στο κρεβάτι σας (υπό την προϋπόθεση ότι... υπάρχει αμοιβαία συναίνεση και ωριμότητα).

Έχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ όμως πρόβλημα σε σημείο να σας πλακώσω και στις φάπες όπου σας πετύχω, όταν ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ το σεξουαλικό σας προσανατολισμό για να πετύχετε τον βαθύτερο σας στόχο. Που δεν είναι άλλος από το να προσβάλλετε τα ιερά και όσια του λαού μας (και το ίδιο κάνετε και παγκοσμίως με κάθε λαό) και ν' αντικαταστήσετε την σημαία-σύμβολο του αυτεξούσιου μας με το κωλόπανο σας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο καθόλου ότι μόνιμο και διαχρονικό σας σύνθημα, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι άλλο από το εμετικό «Στο διάβολο η Χώρα, στο διάβολο η Πατρίς,η Ελλάδα να πεθάνει,να ζήσουμε εμείς!».

Κι ούτε είναι φυσικά τυχαία ότι ο πρωθυπουργός της καρδιάς σας (ο νυν και ο τέως) σας αγκαλιάζουν τόσο θερμά. Κοινά αφεντικά βλέπετε... Ξεφτιλισμένοι, ε ξεφτιλισμένοι, βρήκατε μέρες κι εσείς να ρίξετε τον οχετό σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δολοφονία του Γιάννη Ζεύγου

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που είχε διαπραχθεί στη Θεσσαλονίκη, συνταράσσοντας την κοινή γνώμη και ρίχνοντας προσανάμματα στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου: Επρόκειτο για την εν ψυχρώ εκτέλεση, μέρα μεσημέρι, στις 20 Μαρτίου 1947, στην οδό Αγίας Σοφίας, του δασκάλου, δημοσιογράφου και ιστορικού, Γιάννη Ζεύγου, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, ηγετικού στελέχους του ΕΑΜ, υπουργού Γεωργίας στην υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η δολοφονία του μετριοπαθούς και διαλλακτικού όπως χαρακτηρίζονταν Ζεύγου, που είχε διατελέσει υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Καϊρου, υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, ήταν μία ακόμη από τις σοβαρές αιτίες, που έκαναν την αριστερά να θεωρήσει ότι βρίσκεται υπό συστηματικό διωγμό. Έναν διωγμό, από κρατικές αρχές και παρακρατικές συμμορίες, που είχε σπρώξει χιλιάδες διωκόμενα μέλη και στελέχη της να βγουν στο βουνό, συγκροτώντας ένοπλα τμήματα.

Ποιος ήταν όμως ο πολιτικός εκείνος άνδρας που δολοφονήθηκε στις 20 Μαρτίου 1947 στην καρδιά της Θεσσαλονίκης όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει το έργο μίας επιτροπής του ΟΗΕ, η οποία ερευνούσε τις καταγγελίες για τη δράση παρακρατικών συμμοριών στην ελληνική ύπαιθρο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας;

Η ζωή και το έργο του

O Γιάννης Ζεύγος, που ο παππούς του ήταν αγωνιστής του 1821, γεννήθηκε το 1897 στο χωριό Δόριζα της Αρκαδίας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Ταλαγάνης. Όμως αρθρογραφώντας στον αριστερό τύπο της εποχής με το ψευδώνυμο Ζεύγος ή Ζέβγος για συνωμοτικούς λόγους, τελικά καθιερώθηκε με το επώνυμο αυτό.

Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στη Δόριζα και το Γυμνάσιο στην Τρίπολη. Το 1919, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του ως στρατιώτης, έγινε μέλος του ΚΚΕ, και το 1922, στο Μικρασιατικό Μέτωπο όπου βρέθηκε, ανέπτυξε έντονη αντιπολεμική δραστηριότητα.  Η δικτατορία του στρατηγού Θ. Πάγκαλου, τον εξόρισε για την κομμουνιστική του δραστηριότητα στη Φολέγανδρο.

Το 1928, στάλθηκε από το ΚΚΕ  να φοιτήσει στη σχολή κομματικών στελεχών στη Μόσχα, όπου έμεινε έως το 1933.  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έγινε μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου του ΚΚΕ Λαϊκό Βιβλιοπωλείο. Το 1934 ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού του ΚΚΕ Κομμουνιστική Επιθεώρηση. Θεωρείται ένας από τους συντελεστές της Απόφασης της 6ης Ολομέλειας του 1934 με την οποία το ΚΚΕ επιχείρησε μια ολοκληρωμένη μαρξιστική ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια επίσης εποχή αρθρογραφούσε στον Ριζοσπάστη, καθώς και στα περιοδικά Αναγέννηση και Πρωτοπόροι.

Στη διάρκεια της δικτατορίας Μεταξά, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές αρχικά της Αίγινας και αργότερα της Κέρκυρας, ενώ με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία. Εκεί στις φυλακές, έγραψε σειρά μαθημάτων φιλοσοφίας για τους συγκρατουμένους του και μία ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το έργο όμως αυτό χάθηκε. Αργότερα έγραψε μια επιτομή της ελληνικής ιστορίας που εκδόθηκε με τον τίτλο Σύντομη μελέτη της νεοελληνικής ιστορίας. Μπόρεσε να δραπετεύσει το 1943, κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας, κι αμέσως μπήκε στον αγώνα κατά των κατακτητών για να αναδειχθεί σύντομα σε  μέλος της γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και κορυφαίο στέλεχος του ΕΑΜ.

Λίγο πριν την απελευθέρωση της Ελλάδας, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 διορίστηκε υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου η οποία είχε συγκροτηθεί στο Κάϊρο,  και ως εκπρόσωπος του ΕΑΜ και του ΚΚΕ συμμετείχε στη Συμφωνία της Καζέρτας (Ιταλία), που υπογράφτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1944. Αμέσως μετά την απελευθέρωση και μέχρι το 1946 ο Γιάννης Ζέβγος είχε την καθοδήγηση της οργάνωσης σ΄ όλη την Πελοπόννησο. Παράλληλα, ασχολούταν με την τρέχουσα πολιτική αρθρογραφία που δημοσιευόταν στον Ριζοσπάστη και στην «ΚΟΜΕΠ».

Ως αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ το Φεβρουάριο του 1947 έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει στην  Επιτροπή του ΟΗΕ που είχε εγκατασταθεί στην πόλη και διερευνούσε τις καταγγελίες για τρομοκρατία στην ελληνική ύπαιθρο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Εδώ δολοφονήθηκε 

Το πλαίσιο της δολοφονίας: Η τρομοκρατία

Μετά τις συμφωνίες της Βάρκιζας και της Καζέρτας, αλλά κυρίως το ολέθριο σφάλμα της αποχής από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946, οι κρατικές αρχές, συνεπικουρούμενες από παρακρατικές οργανώσεις, εξαπέλυσαν ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Οι δολοφονίες ήταν στην ημερήσια διάταξη, το ίδιο οι λεηλασίες, οι βιασμοί, οι άγριες κακοποιήσεις πολιτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ, στον ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, είχαν σημειωθεί 1.192 δολοφονίες, 6.413 τραυματισμοί, 31.640 βασανισμοί-κακοποιήσεις, 73.091 συλλήψεις, 159 βιασμοί, 873 κουρέματα-διαπομπεύσεις, 6.567 ληστείες-καταστροφές και 551 επιδρομές-ανατινάξεις γραφείων και τυπογραφείων.

Η τρομοκρατία των παρακρατικών οργανώσεων, κατά κύριο λόγο, και στη συνέχεια  η υποταγή στα κελεύσματα των «συμμάχων», αλλά και η έλλειψη σωφροσύνης του πολιτικού κόσμου της εποχής, ήταν που οδήγησαν βαθμιαία τη χώρα στον Εμφύλιο. Και όπως σημείωνε ο στρατηγός Δημήτριος Ζαφειρόπουλος: 

«Κατά την εποχή αυτή… η Ελλάδα αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα, τόσο για την εσωτερική ανασυγκρότησή της όσο και για την εθνική της ασφάλεια. Είχε την ανάγκη ειρήνης, ησυχίας και ελευθερίας για να ανασυγκροτηθεί και να επουλώσει τις «πληγές» της. Αλλά η χώρα δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τη μάστιγα των παρακρατικών οργανώσεων της δεξιάς και των ένοπλων ομάδων του συμμοριτισμού».

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού, οι επιθέσεις των ανταρτών και κυρίως, η ανεξέλεγκτη δράση των ακροδεξιών συμμοριών, είχαν ως αποτέλεσμα την τεράστιας έκτασης πληθυσμιακή μετακίνηση που σημειώθηκε στα χρόνια της εμφύλιας σύγκρουσης.  Οι εσωτερικοί πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα χωριά τους και συγκεντρώθηκαν στις πόλεις, έφτασαν τις 700.000 ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που ήταν το βασικότερο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των προσφύγων έφτανε και το 33%, όπως συνέβη με το νομό Κιλκίς ή το 23% των κατοίκων του νομού Κοζάνης.  

Ένα προφητικό άρθρο του Ζεύγου: «Όχι άλλο αίμα»

Τέλη Φεβρουαρίου του 1947 φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Ζεύγος, για να παρακολουθήσει εκ μέρους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ τις εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ και να καταθέσει σ΄αυτή στοιχεία για τη δράση των παρακρατικών συμμοριών. Δεν θα προλάβει. Και προφητικά ίσως, σε ένα από τα τελευταία του άρθρα που δημοσιεύει στην κομμουνιστική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Αγωνιστής, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όχι άλλο αίμα», σημειώνει στον επίλογο:

Να σταματήσει η αιματοχυσία για τα συμφέροντα των ξένων «προστατών» και μιάς ασυνείδητης κλίκας πρακτόρων τους. Όχι άλλο αίμα. Όχι άλλοι τάφοι. Ενότητα. Ομαλότητα. Ελευθερία και ανεξαρτησία.

H δολοφονία

H είδηση για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Γιάννη Ζεύγου, μόλις κυκλοφόρησε νωρίς το απόγευμα της 20ης Μαρτίου 1947, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και προκάλεσε σοκ, δέος και έντονη ανησυχία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Κι αυτό διότι και με την αποτρόπαιη εκείνη ενέργεια, φαινόταν πως δεν μπορούσε πλέον με τίποτα να ανακοπεί ο ολισθηρός δρόμος που οδηγούσε προς τον καταστροφικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Ήταν λίγο πριν το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και ο Ζεύγος κατέβαινε την οδό Αγίας Σοφίας για να μεταβεί στο ξενοδοχείο «Αστόρια», στη γωνία Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας όπου διέμενε. Μόλις πέρασε την οδό Γεωργίου Σταύρου, μπροστά στην τότε κλινική Εξηντάρη, τον πλησίασε ξαφνικά ένας κοντόσωμος τύπος, κραδαίνοντας περίστροφο. Το έστρεψε κατά πάνω του και πυροβόλησε τρεις φορές πισώπλατα. Οι διερχόμενοι πολίτες είδαν έντρομοι τον Ζεύγο να πέφτει αιμόφυρτος. Ο δολοφόνος τον πλησίασε, ρίχνοντας άλλη μία σφαίρα για να τον αποτελειώσει και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει από την οδό Γεωργίου Σταύρου και μετά από τη Βασιλέως Ηρακλείου. Τον καταδίωξαν όμως και τον συνέλαβαν πολίτες και ένας χωροφύλακας στη διασταύρωση Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Η εφημερίδα Μακεδονία, περιέγραφε ως εξής την δολοφονική επίθεση:

Ο Ζεύγος περί την 11ην π.μ., μετέβη εις τα γραφεία της κομμουνιστικής εφημερίδος «Αγωνιστής», όπου συνέταξεν επιστολήν προς την ενταύθα ευρισκομένην Επιτροπήν Ερεύνης του ΟΗΕ, ως εκπρόσωπος της Κ.Ε. του ΕΑΜ, αναφερομένην εις τας τελευταίας γενομένας εν τη πόλει μας συλλήψεις εαμικών στελεχών, καθώς και τα αιματηρά γεγονότα της Τούμπας. Μετά τούτο, αφού αφήκε την επιστολήν δια να μεταφρασθή εις την γαλλικήν υπό τινος συντάκτου της εν λόγω εφημερίδος, προκειμένου να την υποβάλει εις την Επιτροπήν Ερεύνης, μετέβη εκείθεν εις τι γαλακτοπωλείον της πλατείας Αγίας Σοφίας, όπου εγευμάτισεν.

Την 1ην μεταμεσημβρινήν, εξήλθε του γαλακτοπωλείου και δια της οδού Αγίας Σοφίας κατήρχετο προς την οδόν Τσιμισκή, δια να μεταβή εις το ξενοδοχείον «Αστόρια» όπου διέμενεν. Είχεν ήδη διαβή την οδόν Γεωργίου Σταύρου και ευρίσκετο σχεδόν προ του παντοπωλείου του κ. Κεραμέως, όταν εν άτομον ηλικίας περίπου 30 ετών, εύσωμον, μέσης κοινωνικής τάξεως- ως επρόδιδεν η περιβολή του-,εξαγαγόν περίστροφον επυροβόλησε κατ΄αυτού εξ εγγυτάτης αποστάσεως, σχεδόν εξ επαφής.

Ο Ζεύγος πληγείς, προσεπάθησε να αποφύγη τον δολοφόνον, φεύγων. Αλλά είχεν πληγεί καιρίως και μόλις επρόφθασε να κάμη δύο ή τρία βήματα. Εταλαντεύθη ολίγον και εσωριάσθη εις το πεζοδρόμιον κεραυνόπληκτος.      

Το Μπούλκες, η … «εκπόρνευση» και η ΕΣΑ

Όπως ανακοίνωνε λίγο αργότερα ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, συνταγματάρχης της χωροφυλακής Ξανθόπουλος, δράστης ήταν ο 32χρονος Σερραίος κρεοπώλης, Χρήστος Βλάχος. Προσθέτοντας ότι «ως αιτία δια την πράξιν του, επικαλείται ούτος την αγανάκτησίν του δια όσα υπέφερεν εις το στρατόπεδον του Μπούλκες, εγκάθειρκτος ων επί εξάμηνον, ως και δια την τακτικήν του κομμουνιστικού κόμματος έναντι της πατρίδος».

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Τύπου στην Αθήνα, διοχέτευε σε όλες τις εφημερίδες της εποχής ένα κείμενο, σύμφωνα με το οποίο το έγκλημα δεν ήταν πολιτικό, αλλά έγινε για λόγους… τιμής, καθώς ο Ζεύγος και άλλα γνωστά στελέχη του ΚΚΕ είχαν…. εκπορνεύσει τη σύζυγο του δράστη!

Την ίδια ημέρα, 21 Μαρτίου 1947, η ΕΑΜική απογευματινή εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Ανεξαρτησία, αποκάλυπτε ότι ο Βλάχος τις τελευταίες σαράντα ημέρες διέμενε ως «φιλοξενούμενος» στο κτίριο της ΕΣΑ, διατυμπανίζοντας παράλληλα ότι διέθετε «μπόλικα ψιλά» και εκπαιδεύονταν κατάλληλα για να χρησιμοποιηθεί ως εκτελεστικό όργανο. Ενώ μερικές μέρες αργότερα, δύο άνδρες της ΕΣΑ, με επιστολή στον τύπο, αποκάλυψαν ότι μετείχαν σε ομάδα εκτελεστών που είχαν συγκροτήσει οι αρχές, με στόχο τη δολοφονία επιφανών στελεχών της Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος Αλέξανδρος Σακελλαρόπουλος, κατοπινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο μηχανικός της αλευροβιομηχανίας «Αλλατίνι» Νίκος Δηλαβέρης, που ήταν γραμματέας του ΕΑΜ Μακεδονίας-Θράκης και ο σοσιαλιστής γιατρός Γιάννης Πασαλίδης, μετέπειτα πρόεδρος της ΕΔΑ. Μάλιστα, για τις δολοφονίες αυτές πραγματοποιούνταν και… «πρόβες» στο Ε΄ αστυνομικό τμήμα !

Δίκη-παρωδία και φυγάδευση στην Αργεντινή

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα, στις 28 Μαϊου 1948, ο Βλάχος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε δίκη-παρωδία, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών. Βγήκε όμως πολύ νωρίτερα από τη φυλακή και φυγαδεύτηκε στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, προορισμό που είχαν επιλέξει ως τόπο κατοικίας και όλοι οι καταζητούμενοι για εγκλήματα πολέμου αξιωματούχοι του χιτλερισμού. Επέστρεψε μετά από χρόνια και καθώς τον απαρνήθηκαν οι συγγενείς του,  περιφέρονταν ρεμάλι στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.   

Γρήγορα οι τύψεις οδήγησαν τον δολοφόνο του Γιάννη Ζεύγου στα όρια της τρέλας και κατέληξε στα αζήτητα του ψυχιατρείου της Λέρου, όπου έμεινε κλεισμένος για πολλά χρόνια. Λίγο πριν τον θάνατό του, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακρόπολις, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1981, ο Βλάχος, γκρεμίζοντας το σενάριο που είχε κατασκευαστεί για να καλύψει τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, με τα περί «εκπόρνευσης», «Μπούλκες» και «οικογενειακής υπόθεσης», παραδέχθηκε ότι δούλευε για την Ασφάλεια και ότι σκότωσε το Ζέβγο εκτελώντας σχετική εντολή των ανωτέρων του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτιλισμένη τραβεστί Τατιάνα Σταφανίδου... τσόκαρο!

Η κάθε Τατιάνα Πουτανίδου έχει δημόσιο λόγο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός στρατός μαζί με Ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσε από Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών 

πετρελαιοπηγές και φυσικό αέριο σε κατεχόμενες περιοχές.

Κάθε εκατοστό Συριακής γης... θ' απελευθερωθεί! Συρία γερά... μολύβι κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών και τους λακέδες τους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλιβερή δήλωση Σαντορινιού του ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες στο OPEN

«Δείραμε κι εμείς για τις Πρέσπες, αλλά τότε δεν είχαμε πανδημία»