Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κυριακη 21 Μαρτιου 2021


Χθες στη διαδήλωση της δικαιωματικής τροτσικιστικής ισλαμοαριστεράς

Τσακιστε τους φασίστες έγραφε το πλακάτ που τους έδωσαν και που κρατούσαν οι λαθρομετανάστριες φορώντας τη μαντήλα του ισλαμοφασισμου. 

Ωπος έλεγε ο ομοφυλόφιλος και κομμουνιστής μεγάλος σκηνοθέτης Π. Π. Παζολίνι.. Ο φασισμός του μέλλοντος θα λέγεται αντιφασισμος

Σχολιο.- Γελάω.... για να μην κλάψω με την περιφερόμενη μ@λ@κί@.. (που παρουσιάζεται ως ..."εκδημοκρατισμός")

Σχολιο.- Σαν τον Αφρικανό που φορούσε την φανέλα της χρυσής αυγής...

Αρχή Σοφίας, ονομάτων επίσκεψίς.

Δηλαδή πρέπει πρώτα να καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι λέξεις και μετά να προβαίνουμε στη χρήση τους!

Σχολιο.- εμείς θέλουμε Την Πατρίδα μας την Θρησκεία μας και την Οικογένειά μας. Αρκετά τους ανεχτήκαμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουίζει από χθες ο τόπος για τον χωρισμό του Γιώργου και της Μαρίνας Πατούλη. Οι φήμες που θέλουν το χρυσό ζευγάρι ν’ ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους είναι δυστυχώς αληθινές. Ο λόγος; Το τρίτο πρόσωπο. 

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 2019 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στο πάρτι των Παραπολιτικών, όταν η Μαρίνα Πατούλη γνώρισε τον άνθρωπο που έμελλε να της κλέψει την καρδιά, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Μόλις εκείνος την αντίκρυσε μέσα στο ολόλευκο φόρεμά της και τα θεσπέσια χρυσά της μαλλιά ένιωσε μια ακατανίκητη… έξαψη. 

Ούτε όμως και αυτός πέρασε απαρατήρητος από την Μαρίνα, αφού στα στιβαρά μπράτσα και την αρρενωπή γενειάδα του είδε τον Έλληνα Τζέισον Μομόα. 

Όταν τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν γεννήθηκε ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Ο Βαγγέλης την κάλεσε στο τραπέζι του και κατέβασε όλο το μαγαζί για πάρτη της, ενώ εκείνη έλαμπε περισσότερο και από όλον τον χρυσό του Ριχάρδου μαζεμένο.

Έκτοτε, οι δύο νέοι αντάλλαξαν τηλέφωνα και επικοινωνούσαν τακτικά. Η Μαρίνα ωστόσο δίσταζε να προδώσει το στεφάνι της, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι ο μεγάλος Γιώργος Πατούλης. Το πρώτο λοκντάουν ωστόσο, έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Γιώργος Πατούλης όργωνε την Περιφέρεια Αττικής κυνηγώντας τον κορωνοϊό, ενώ η Μαρίνα ασφυκτιούσε κλεισμένη στην πολυτελή έπαυλή τους στο Μαρούσι. 

Ο έρωτάς της με τον Βαγγέλη φούντωσε ακόμα περισσότερο και περνούσαν τα μοναχικά βράδια της καραντίνας κάνοντας παθιασμένο σέξτινγκ.

Το καλοκαίρι το πέρασαν μαζί στο κότερο του εφοπλιστή, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εκεί αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης, ενώ για να την εντυπωσιάσει ο Βαγγέλης της έδειξε την ιδιωτική συλλογή του από τσιμεντωμένους μάρτυρες του Νoor 1. 

Αυτή με τη σειρά της, ως διάσημη φιλόλογος, του απήγγειλε αρχαία λυρική ποίηση από το πρωτότυπο – Σαπφώ, Πίνδαρο, Γωγώ Τσαμπά.

Στη δεύτερη καραντίνα η σχέση τους δοκιμάστηκε αλλά κανένας περιορισμός δεν στάθηκε ικανός να τους κρατήσει μακριά. 

Ο Βαγγέλης, αθλητικός γαρ, έστελνε SMS 6 για άσκηση, καβαλούσε το ποδήλατο και έτρεχε από τον Πειραιά στο Μαρούσι για να τη δει. Εκείνη χρησιμοποιούσε τον κωδικό 4 και κατέβαινε στο λιμάνι, δήθεν για να βοηθήσει τη θεία της την Καστέλλα. 

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε ότι θα είναι μαζί και ας γίνουν όλα fuego. Το αποκάλυψε άλλωστε, ο ίδιος ο εφοπλιστής στο τραγούδι που έγραψε για εκείνη και το οποίο έχει ως τίτλο το συναίσθημα που ένιωσε όταν την πρωτοαντίκρυσε – έξαψη, και το οποίο έδωσε να το τραγουδίσει η Νατάσα Θεοδωρίδου :

Με φωνές, με σκιές, με πάθη και έρωτα

με τις καλύτερες στιγμές,

η ζωή μου, η ζωή σου κι η αγάπη μας αυτή

θα διαγράψουμε το χθες.

Έξαψη παντού όταν σε βλέπω

γίνεσαι αθόρυβη κραυγή

χάνει ο έρωτας πνοή

κλείνει ο κύκλος μια ζωή

και όλα αρχίζουν πάλι απ’ την αρχή,

έξαψη παντού όταν σε βλέπω

γίνεσαι αθόρυβη κραυγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το lockdown καί τα μέτρα μόνο για τον Έλληνα πολίτη. 

Ο "ευάλωτος" Αχμέτ μπορεί να διαδηλώνει για το "Τζάμπα όλα" και να μην τον ενοχλεί κανείς...είναι οι ίδιοι πού δηλώνουν οτι θά είναι μέ τήν Τουρκία άν συμβεί κάτι!..

Εσυ Έλληνα ξέρεις μονο να ψηφιζεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να ακους μετα τους ΛΟΑΤΚΙ+ να σου λένε <<στο διάολο η θρησκεια στο διάολο η πατρις η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς>>

Εχουν γνωση οι ανόητοι ομοφυλόφιλοι τι τους κάνουν οι Ισλαμιστές Μουσουλμάνοι τους gay; Τους πετούν πάνω απ τις ταράτσες των σπιτιών. Δείτε το πλακάτ που κρατεί ο καλός Μουσουλμάνος… από κάτω γράφει ΚΕΕΡΦΑ… Του Κωνσταντίνου που κάνουν αυτές τις μερες συγκεντρωση διαμαρτυριας για τους λαθρομετανάστες, τώρα που είναι ο εορτασμός των 200 χρόνων απ την Επανάσταση…δεν πιάσαμε πάτο ειμαστε στον απόπατο !!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε Παρίες στην ίδια μας τη χώρα!

Η Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει μόνον για τους ξένους ηγέτες. Το ίδιο και η Παρέλαση.

Βρε Ουστ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φέτος ο ταξικός αντίπαλος, υπό την αιγίδα της Γιάννας στην Επιτροπή 1821, αποφάσισε να εκφραστεί (γελοιοποιηθεί) τελείως απενοχοποιημένα για το κιτς που εκπέμπει.

Αυτή τη μάχη, μάλλον, την κερδίζουμε!

Την χάνουν οι άλλοι μάλλον παρά την κερδίζουμε εμείς



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις έμαθα την ιστορία ενός γενναίου συμπατριώτη μας, του Μαρίνου Ριτσούδη. Ο Μαρίνος το 1999 ήταν ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Τότε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Σερβία διατάχθηκε να επιβιβαστεί στο αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» προκειμένου να πλεύσει στην Αδριατική στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Ο Ριτσούδης αρνήθηκε να εκτελέσει την διαταγή επικαλούμενος λόγους συνειδήσεως. Η άρνηση του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να δικαστεί από το Ναυτοδικείο και στη συνέχεια να εκδιωχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Ριτσούδης τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Σερβίας 19 χρόνια αργότερα αλλά ακόμα πιο πολύ τιμήθηκε από κάποιους νεαρούς Σέρβους που στις 21 Φεβρουαρίου 2018, που του αφιέρωσαν το graffiti της φωτογραφίας στο οποίο αναγράφεται :

"Ως ορθόδοξος δεν μπορώ να συμμετέχω σε μία επίθεση προς ένα αδελφικό έθνος !!!"

Αυτή την άγνωστη ιστορία την πληροφορήθηκα, κι ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, ως αντίβαρο στις προσπάθειες του σύγχρονου παρακράτους των αυτοαποκαλούμενων "αναρχικών" και λοιπών λούμπεν στοιχείων που διακαώς προσπαθούν να αποκόψουν τους δεσμούς (κυρίως) της νεολαίας με το παρελθόν της για να της απαγορεύσουν το δικαίωμα στο μέλλον. Να την κάνουν να μην ξέρει που πατά και τι γυρεύει. Ευχαριστώ από καρδιάς τους Σέρβους δημιουργούς του γκράφιτι και φυσικά τον (άγνωστο στο ευρύ κοινό και σε μένα) Μαρίνο Ριτσούδη για το γεγονός ότι στάθηκαν όρθιοι σε μια κατηφορική εποχή...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαντώ (Μανδελούσα Μαγδαληνή) Μαυρογένους (1796-1840)

«Η αγάπη της πατρίδας μου, η πίστη στη θρησκεία, η δίψα για μια δίκαιη εκδίκηση ξεσήκωσαν την ψυχή μου και μου έδωσαν το πάθος για μάχες. Λαχταρώ μια μέρα μάχης, όπως οι άλλες γυναίκες αναστενάζουν μετά από μια ώρα χορού …» (Επιστολή στις γυναίκες της Γαλλίας, 1824)

Ίσως ο πιο αδικημένος άνθρωπος της Επανάστασης του 1821. Αλλά και η πιο χειραφετημένη, ανιδιοτελής, ρομαντική, μορφωμένη, περήφανη γυναίκα αγωνίστρια. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ίσως γι αυτό να χλευάστηκε και να κατασυκοφαντήθηκε σχεδόν απ΄ όλους - την προσέβαλε ακόμα και ο μεγάλος της έρωτας, Δημήτριος Υψηλάντης. Ο μόνος που αναγνώρισε την προσφορά της όσο ακόμα ζούσε ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας που της απένειμε τον βαθμό του αντιστράτηγου. Με την στυγερή πολιτική δολοφονία του Κυβερνήτη χάθηκε όμως και η τελευταία της ελπίδα για δικαίωση, μέχρι που πέθανε πάμπτωχη και ξεχασμένη το 1840 σε ηλικία 44 ετών. 

Μια "αριστοκράτισσα" σε όλα, που τα έδωσε όλα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Αιωνία η μνήμη της!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Μαρτίου 1821.

Πάτρα.

Κι ενώ οι Τούρκοι παίρνουν χαμπέρι για το τι γίνεται στα Καλάβρυτα αποφασίζουν να κλειστούν στην Ακρόπολη φοβούμενοι εξέγερση των Ρωμηών της Πάτρας και καλούν ταυτόχρονα και ενισχύσεις από το Κάστρο του Ρίου.

Εκατό Τούρκοι από το Ρίο μπαίνουν στην πόλη προς το μεσημέρι τουφεκίζοντας ατάκτως και κατευθύνονται στο ρακοπωλείο του Σταμπόλη. Πίνουν, μεθούν και σκοτώνουν τον ρακοπώλη. Βάζουν φωτιά στο ρακοπωλείο και αυτή γρήγορα επεκτείνεται στα γειτονικά σπίτια.

Οι Τούρκοι ορμούν με μανία στην οικία του Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου και προσπαθούν να την κάψουν. Δεν τα καταφέρνουν όμως αφού αυτή φρουρείται από αρματωμένους Έλληνες οι οποίοι και αμύνονται.

Οι Τούρκοι όμως σκοτώνουν τον θείο του Παπαδιαμαντόπουλου, τον γερο-Αδαμάντιο.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι από το Κάστρο κανονιοβολούν την πόλη και την οικία του Παπαδιαμαντόπουλου.

Οι Έλληνες της Πάτρας που περίμεναν την Επανάσταση ακούγοντας τους πυροβολισμούς σπεύδουν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και ετοιμάζουν την αντεπίθεση.

Ο Παναγιώτης Καρατζάς, το πρωτοπαλλήκαρο της Πάτρας και του Παπαδιαμαντόπουλου οργανώνει τους άντρες του.

Ο εκ Κεφαλληνίας Ευαγγελής Λιβαδάς αρχηγός των Κεφαλλήνων και Ζακυνθίων της Πάτρας, και ο Νικόλαος Γερακάρης, αρχηγός των Ιονίων Φιλικών της Πάτρας είναι έτοιμοι να βαστήξουν την πόλη.

Αποφασίζουν να επιτεθούν στο Τάσι, την Τούρκικη συνοικία της Πάτρας. Εκεί το απόγευμα της 21ης Μαρτίου διεξήχθη η πρώτη ένοπολη συμπλοκή Ελλήνων και Τούρκων στην Πάτρα.

Οι Έλληνες μέσα σε λίγες ώρες πέτυχαν να κλείσουν τους Τούρκους στην Ακρόπολη, οι οποίοι για δέκα περίπου μέρες δεν επιχείρησαν άλλη έξοδο.

Αναστάστιος Γκεντιλίνης και Δημήτριος Γερολυμάτος είναι τα ονόματα κάποιων Κεφαλληνίων που πολέμησαν εκείνη την μέρα στους δρόμους της Πάτρας.

Κατ' αυτή την μάχη εφονεύθη ο Κεφαλλήνιος Φιλικός Βασίλης Ορκουλάτος.

Η Επανάσταση στην Πάτρα είχε πλέον ξεσπάσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνουν να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη «διότι δεν συνεμορφώθη»  (..."Θα το πούμε για μία ακόμη φορά: στόχος δεν είναι το Documento. Το Documento είναι η αρχή. Στόχος είναι κάθε ελεύθερη, ανεξάρτητη ή διαφορετική φωνή..."...)…

 Ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες , είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών. Η δημοσιοποίηση της προκλητικής κίνησης δημιούργησε θόρυβο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους. Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;

Είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και ενός κράτους που βρίσκεται σε συνεχή ώσμωση και σχέση με το παρακράτος. Ακόμη και αστυνομικοί επιπέδου παλιού μοίραρχου της Ασφάλειας που επιθυμεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης, γνωρίζουν πως η μήνυση αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό νομικό έρεισμα. Το κράτος όμως που δομεί ο κύριος Μητσοτάκης έχει ως στηρίγματα τους τύπους που θέλουν την Αστυνομία μοχλό της παραεξουσίας. Ο «νόμος και η τάξη» που ονειρεύεται θέλει τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και τους πολίτες στα νοσοκομεία. Όχι για να θεραπευτούν από τον κορονοϊό (όσοι έχουν πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει την Κυριακή στο Documento) αλλά για να σωθούν από τους τραυματισμούς που έχουν δημιουργήσει οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη.

Η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνο δρόμο. Όποιος πιστεύει πως πρόκειται για πρωτοβουλία κάποιων βασιλικότερων του βασιλέως που απλώς δίνουν εξετάσεις “εθνικοφροσύνης” στην “υπηρεσία” , είναι αφελείς. Το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλήρη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν και το γενικό πρόσταγμα.

Θα το πούμε για μία ακόμη φορά: στόχος δεν είναι το Documento. Το Documento είναι η αρχή. Στόχος είναι κάθε ελεύθερη, ανεξάρτητη ή διαφορετική φωνή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ… 

Στα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έτσι αποκαλούσαν με τρόμο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τον σημερινό Λευκό Πύργο, ο οποίος ήταν φυλακή, εξ αιτίας των απίστευτων σφαγών και βασανιστηρίων που έγιναν από τους Τούρκους σε βάρος του τότε Ελληνικού πληθυσμού της πόλης. Στην απογραφή του 1822 από τους 30.000 Έλληνες κατοίκους της Θεσσαλονίκης, είχαν απομείνει μόλις 4.000 γιατί οι υπόλοιποι είτε σφαγιάστηκαν, είτε πουλήθηκαν ως σκλάβοι. είτε αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν.

Όλα ξεκίνησαν με την έκρηξη της επανάστασης στη Χαλκιδική, την Άνοιξη του 1821 οπότε η Θεσσαλονίκη με εντολή του αιματοβαμμένου πασά Γιουσούφ Μπέη που ήταν ο διοικητής της πόλης, μεταβάλλεται σε ένα απέραντο σφαγείο. Πάνω από 3.000 Έλληνες κάτοικοι της πόλης κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες σφαγιάστηκαν. Ένα μανιασμένο πλήθος τούρκων λεηλατούσε νύχτα και μέρα τις περιουσίες των Ελλήνων, καταστρέφοντας σπίτια, καταστήματα και εκκλησίες. Χιλιάδες αγωνιστές και αθώοι πολίτες που θεωρούνταν ύποπτοι, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια στον «Πύργο του Αίματος» τους οποίους στο τέλος για εκφοβισμό του πλήθους, τους κρεμούσαν για πολλές ημέρες σε δημόσια θέα από τις επάλξεις. Οι γενικευμένες συλλήψεις, οι εκτελέσεις και η τρομοκράτηση του πληθυσμού, σκοπό είχαν να κάμψουν το φρόνιμα των Ελλήνων αγωνιστών, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν παντού στη Μακεδονία, εμποδίζοντας την κάθοδο του Τουρκικού στρατού προς την επαναστατημένη Πελοπόννησο.

Οι διώξεις των Θεσσαλονικέων στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821 μετά την αποτυχημένη επανάσταση του Εμμανουήλ Παππά στη Χαλκιδική, δεν είχαν τελειωμό. Οι Τούρκοι κυριολεκτικά αποδεκάτισαν τους Έλληνες κατοίκους της πόλης, με συνεχείς άγριες σφαγές του άμαχου πληθυσμού. Στο Καπάνι, που ήταν η κεντρική αγορά της πόλης, στις 18 και 19 Μαϊου 1821 έγινε η σφαγή 200 προκρίτων και εμπόρων της πόλης, ενώ άλλοι 400 μέλη της ελληνικής κοινότητας, οδηγήθηκαν στα υπόγεια κρατητήρια του Διοικητηρίου, όπου αφού υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκαν με εντολή του Γιουσούφ Μπέη και τα κεφάλια τους καρφώθηκαν στα κάγκελα του Διοικητηρίου. Ταυτόχρονα, οι επίσημες αρχές της πόλης παρότρυναν το μανιώδη όχλο να καταστρέψει με λύσσα και μανία τα πλούσια ελληνικά καταστήματα της πόλης, αλλά και να προβεί σε βιαιοπραγίες ενάντια στον άμαχο ελληνικό πληθυσμό, με αποτρόπαιες σφαγές και βιασμούς γυναικών.

Χιλιάδες γυναικόπαιδα που «γλύτωσαν» από τη μανία των Οθωμανών, βιάστηκαν και οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα και αρκετοί πλούσιοι τούρκοι αγόραζαν μια νεαρή κοπέλα και αφού την βίαζαν την αποκεφάλιζαν για να αποκτήσουν το πιλάφι και την ευτυχία στην άλλη ζωή (!) Χαρακτηριστικός είναι ο γνωστός πίνακας του Ισπανού ζωγράφου της εποχής Jose Jimenez που εκτίθεται σήμερα στο μουσείο Prado της Μαδρίτης, που απεικονίζει την πώληση στα χαρέμια τούρκων αξιωματούχων μιας γυμνής ωραίας ελληνίδας, που από τον λαιμό της οποίας κρέμεται η επιγραφή «Ρόδον – ετών 18 – πωλείται 800 γρόσια».

Τον Ιούνιο του1821 ο Γιουσούφ Πασάς διέταξε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης επίσκοπο Κύτρους Μελέτιο να συγκεντρωθούν στην αυλή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά οι πιστοί. Συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες, οι οποίοι κατεσφάγησαν από το μανιασμένο πλήθος των τούρκων. Τον Μητροπολίτη τον έσυραν και του έκοψαν τα χέρια και τα πόδια. Πανικόβλητο το πλήθος, έτρεχε στις εκκλησίες για να γλυτώσει. Τότε ήταν που εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόμη βρήκαν τραγικό θάνατο. Στον Άγιο Δημήτριο κατεσφάγησαν πάνω από 2.000 άτομα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, πάνω από την Αγ. Σοφία στην Εγνατία οδό, όπου κατέφυγαν εκατοντάδες πιστοί, δόθηκε εντολή να σφραγιστεί ο ναός για 40 ημέρες. Όταν άνοιξαν τις πύλες του ναού, τα πτώματα των πιστών ήταν φαγωμένα από τα ποντίκια… 

Το εθνικό δράμα της Θεσσαλονίκης και οι ποταμοί αίματος των Ελλήνων αγωνιστών σε ολόκληρη τη Μακεδονία, καθυστέρησαν και απέτρεψαν την κάθοδο των τουρκικών στρατευμάτων προς την επαναστατημένη Πελοπόννησο, δίνοντας χρόνο και χώρο για την εθνική μας παλιγγενεσία. Στη μνήμη όλων των αγωνιστών και των αδικοχαμένων πολιτών της Θεσσαλονίκης που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας - 200 χρόνια μετά όλοι εμείς στεκόμαστε με δέος και σεβασμό… 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΗΘΕΙΑ ... ΕΣΥ ... ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ... ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ;;;; ΤΟ ΑΛΛΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ, ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ;;;; ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΣΗΜΩΣ ::::

Προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά ποσοστό ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ (τότε βεβαίως όλοι μας νομίσαμε πως τοα ΑΕΠ θα έχει θετικό πρόσημο στο μέλλον , δηλαδή αύξηση) 

Όμως, η δυσθεώρητη ύφεση (θυμίζω ότι το 2020 έκλεισε με -8,2%) σημαίνει πως η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον μνημονιακό νόμο θα προχωρήσει σε μείωση του κατώτατου μισθού κατά 16,4 % και μάλιστα ίσως αυτό ανατεθεί στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι η ίδια. 

Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, θα… νομιμοποιήσει τη μείωση που έχει ήδη επιβάλει, με πρόσχημα την πανδημία! Τα 534 ευρώ, δηλαδή η αποζημίωση ειδικού σκοπού που δίδεται σήμερα ως "μισθός" για όσους είναι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Γιά δείτε αυτό: 650 € κατώτατος μισθός σήμερα, μείον την μεταβολή του ΑΕΠ (μείωση) (-8,2% Χ 2 - 16,4%), απομένουν 534 ευρώ ! Πόσο είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού; 543 ευρώ! ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ;;;;;;

ΞΕΡΩ, ΞΕΡΑ .... ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ... ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ;;; ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ;;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ:

ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας

ΠΑΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ (1806)

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κείμενο, αφιερωμένο στον Ρήγα Βελεστινλή, η ανάγνωση του οποίου συμβάλλει στην εθνική μας αυτογνωσία, αλλά διαβλέπει και ερμηνεύει από το παρελθόν,τα μελλούμενα και το σήμερα. Εκδόθηκε απο τον ίδιο τον συγγραφέα ανώνυμα.

Ταυτόχρονα σκιαγραφεί την προεπαναστατική ελληνική κοινωνία και καταγγέλλει με ιδιαίτερη δριμύτητα όσους θεωρούσε υπεύθυνους για την αθλιότητα στην οποία είχε περιέλθει: τους προεστούς, τους Φαναριώτες και τους ιεράρχες.

Αυτό το έργο-κλειδί για τον νεότερο ελληνισμό, ελάχιστοι Έλληνες το έχουν διαβάσει, πράγμα που εξηγεί ευλόγως την κακιά μας μοίρα.

Αλήθεια, ποιος τόπος στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του, περιφρόνησε τόσο πολύ την ίδια του την παράδοση, την πνευματικότητά του, τη διαχείριση του πολιτισμού του, των γραπτών του κειμένων; Η «Ελληνική Νομαρχία» παραμένει μια άγνωστη χώρα, όπως ακριβώς και η ίδια η χώρα μας στους πολίτες της...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σήμερα θα γράψω για την μεγαλύτερη πληγή του '21. τους κοτζαμπάσηδες

οι κοτζαμπάσηδες ησαν πανίσχυροι τοπαρχες που έπιναν το αίμα του λαού 

και μοιράζονταν τα κέρδη με τους κατακτητές Τούρκους....

πολλές φορές χειρότεροι και από τους Τούρκους ήσαν οι κοτζαμπάσηδες.

γράφει ο Φωτάκος  (υπασπιστής του Κολοκοτρώνη)

στον χωριάτη έδιναν οι κοτζαμπάσηδες τη γη και το σπόρο,

και ο αγρότης  όργωνε,  έσπερνε,  θέριζε 

και έκανε και όλες τις άλλες δουλείες για να βγει η παραγωγή πέρα.

αν έβγαζε ας πούμε στο τέλος 100 οκάδες γεννήματα, του έπαιρνε τις 80 ο αφέντης

και έμεναν στον χωριάτη 20 να ζήσει τη φαμίλια του και να πληρώσει και το χαράτσι...

χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω επεισόδιο ανάμεσα σε μια χήρα γυναίκα, με 5 ανήλικα παιδιά, και τον τοπικό κοτζαμπάση.

πήγε η άμοιρη γυναίκα στο άρχοντα να τον παρακαλέσει να της κατεβάσει το φόρο...

"πούλησα οτι στολίδι κι αν είχα για το προηγούμενο δόσιμο"  του λεει

"δεν μου απόμεινε τίποτα άλλο και έχω να θρέψω η άμοιρη 3 θυγατέρες και 2 γιους."

και ο κοτζάμπασης απαντά:

"τι μου λες κυρά μου;  έχεις 5 παιδιά;;;;;  ε πούλα τα 2 να οικονομήσεις το δόσιμο"

γιαυτό οι ήρωες της εποχής, οι καπεταναίοι μας, τους έλεγαν 

τουρκοτσαμπασηδες, και ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

όταν μαζεύτηκαν οι κοτζαμπάσηδες του Μοριά στην περίφημη σύσκεψη της Βοστίτσας, 

σα σήμερα, τέλη Γενάρη του 1821, να τους κάνει μπριφινγκ ο Παπαφλέσσας, που ήταν ο απεσταλμένος του Υψηλάντη,

μετά απο ορυμαγδό αντιρρήσεων  και αμφιβολιών

ο κοτζάμπασης Σωτήρης Χαραλάμπης παίρνει το λόγο και λέει το απίστευτο:

"αρχιερείς και άρχοντες εγώ πιστεύω αληθινά όσα είπε ο αρχιμανδρίτης...

πως η σεβαστή αρχή έχει φροντίσει για όλα. και για δυνάμεις και για όπλα και πυρομαχικά 

ακόμα και για τη βοήθεια απ το Μόσκοβο, αλλά για πείτε μου κάτι

εμείς εδώ άμα ξεπαστρέψουμε τον Τούρκο και ελευθερωθούμε σε ποιον  θα παραδοθούμε;;;

ποιον θα έχουμε ανώτερο;

ο ραγιάς άμα πάρει τα όπλα δε θα μας ακούει πια, και δε θα μας σέβεται και θα πέσουμε στα χέρια αυτωνών που δεν ξέρουν να κρατήσουν ούτε το πιρούνι.

να σαν ετούτο εδώ (και δείχνει τον Νικήτα Φλεσσα που συνόδευε τον αδελφό του, Παπαφλέσσα)

κάλιο οι Τούρκοι και ο ραγιάς δούλος, παρά ελεύθερο έθνος με το λαό να έχει δικαιώματα"

πείτε μου σας παρακαλώ 200 χρόνια μετά πόση ομοιότητα της κουβέντας του Σωτήρη Χαραλάμπη με κάποιους σημερινούς πολίτικους;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν περισσεύουν για την Ελλάδα, αφού τα δίνουν όλα για όλα στην Τουρκία.

Τί δουλειά έχουμε εμείς σε αυτήν την εχθρική προς τα συμφέροντά μας παρέα;;;


Ρωσικό εμπάργκο: «Όχι» της Κομισιόν σε επιπλέον αποζημιώσεις για Έλληνες αγρότες

07:07 20.03.2021

«Ανοιχτή πληγή» παραμένει για τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας μετά από περίπου επτά χρόνια το ρωσικό εμπάργκο. Τι απάντησε η Κομισιόν σε πρόσφατη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο. Τι σχολίασε ο ίδιος στο Sputnik.

Προς τη συμπλήρωση επτά ετών από την ανταλλαγή κυρώσεων μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας οδεύει η νέα πραγματικότητα των διεθνών σχέσεων. Όμως παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα «παγώματος», οι Έλληνες αγρότες βιώνουν ακόμα τον αντίκτυπo αυτών των μέτρων.

Όλα ξεκίνησαν το 2014 με την επιβολή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία με αφορμή την επανένωση με την Κριμαία. Η στάση των Ευρωπαίων υποχρέωσε τη Ρωσία να απαντήσει με εμπάργκο σε ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως στις εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, με τα μέτρα να παρατείνονται κάθε φορά που και η Ε.Ε. αποφασίζει τη διατήρηση των επίμαχων κυρώσεων.

Όμως, καμία επιπλέον αποζημίωση για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των πληττόμενων παραγωγών δεν πρόκειται να δοθεί από την Κομισιόν πέραν των κονδυλίων της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) που έχουν συναποφασιστεί.

Αυτό κατέστη σαφές στην πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου. 

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, διαμήνυσε ότι στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027 και της χρηματοδότησης της νέας ΚΑΠ για την αγροτική ανάπτυξη, η Ελλάδα θα λάβει συνολικό ποσό ύψους 19,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη των γεωργών και των αγροτικών οικονομιών της.

«Σύμφωνα με τη δική μας ανάγνωση και αντίληψη αναφορικά με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ακόμα και στη μεταβατική περίοδο, αλλά και στην κύρια ως το 2027, ευνοούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κι όχι ο βιοπαλαιστής αγρότης που τελικά έχει πληγεί από από το εμπάργκο και εν τέλει στηρίζεται καθόλου ελάχιστα από κυβέρνηση και ΕΕ μετά το πλήγμα της πανδημίας» υπογραμμίζει στο Sputnik ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος και προσθέτει, ότι αυτά τα χρήματα θα ζητηθούν να επιστραφούν κάποια στιγμή «καθώς κανένα ποσό δεν χαρίζεται από την ΕΕ».

Την ίδια στιγμή, στην ερώτησή του ζήτησε μέριμνα και για τους παραγωγούς γούνας, την παράπλευρη απώλεια του εμπάργκο που «στραγγαλίζονται» εν μέσω πανδημίας.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής στέκεται στο γεγονός ότι η Επιτροπή υπενθυμίζει στην απάντησή της πως «τα μέτρα της ΕΕ (κατά της Ρωσίας) επιβλήθηκαν ομόφωνα». 

«Αυτό το γεγονός αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων χωρίς να εξαιρείται καμία από το 2014 και μετά, που διαδοχικά στήριξαν τις συγκεκριμένες κυρώσεις και τη διαρκή ανανέωσή τους».

Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από τις κυρώσεις και ζητά την άμεση άρση του εμπάργκο.

«Κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των αγροτοπαραγωγών και αναπλήρωσης χαμένου εισοδήματος δεν έχει ληφθεί και οι όποιες ενισχύσεις έχουν δοθεί (λιγότερα από 50 εκατομμύρια για την περίοδο 2014-2020) δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα που εντείνεται με την πανδημία» υποστηρίζει.

«Βέλη» της Κομισιόν προς τη Ρωσία 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν, στην απάντησή του, έστρεψε τα βέλη του προς τη Ρωσία:

«Το ρωσικό εμπάργκο φέρεται να επιβλήθηκε ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης και τις ενέργειες της Ρωσίας που υπονόμευαν ή απειλούσαν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Εναπόκειται στη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφαση αυτή. Τα μέτρα της ΕΕ εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο. Η ΕΕ είναι έτοιμη να επανεξετάσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει, μόλις σημειωθεί σαφής πρόοδος όσον αφορά τη διένεξη στην Ουκρανία, ιδίως μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ. Η Ρωσία φέρει μεγάλη ευθύνη όσον αφορά το θέμα αυτό».

Η ΕΕ φαίνεται όμως να ξεχνά τι πραγματικά συνέβη, καθώς η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία το 2014, αφού σχεδόν το 97% των ψηφοφόρων το υποστήριξαν μετά από δημοψήφισμα. Εξάλλου, η Μόσχα έχει από την πλευρά της πολλάκις διαμηνύσει πως η τρέχουσα κατάσταση δεν ωφελεί κανένα, αλλά αντίθετα αποθαρρύνει την Ουκρανία από την υλοποίηση της Συμφωνίας του Μινσκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκτόνησαν 41 ετών γιατρός στο Θριάσιο και 35χρονος στην Ευβοια επειδή κόλλησε την οικογένειά του κορωνοϊό .

Ο γιατρός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας σοβαρά παθολογικά προβλήματα και το πρωί της Κυριακής αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο

Όποιος εκ των διαδικτυακών μου φίλων κουνήσει δαχτυλάκι για ατομική ευθύνη πρώτον θα μπλοκάρεται και δεύτερον να το βάλει στον κώλο του .

Τέλος η υπομονή με όσους βλέπουν ένοχη την κοινωνία που δυστυχεί και στιγματίζεται κι από πάνω .

Όλα έχουν όρια .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Απαιτούν την άμεση παρέμβαση του υπουργού για τον επαναπατρισμό 

ναυτεργατών και την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, διασφαλίζοντας τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, απαιτούν τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Όπως επισημαίνουν είναι επανειλημμένες «οι καταγγελίες μας για την τραγική κατάσταση την οποία έχουν περιέλθει οι ναυτεργάτες του πλοίου M/V "ANGELIC POWER" της ναυτιλιακής εταιρείας PANTHALASSA MARITIME CORP, λόγω του πολύμηνου εγκλωβισμού τους και της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους».

Μάλιστα υπογραμμίζουν πως «σε νέα καταγγελία των μελών του πληρώματος μας αναφέρουν ότι μετά την εκφόρτωση, το πλοίο βρίσκεται από τις 27/01/2021 στο αγκυροβόλιο της Guisan στην Κίνα, χωρίς κανένα νεότερο από τη διαχειρίστρια εταιρεία για τον επαναπατρισμό τους» τη στιγμή που δύο ναυτεργάτες «έχουν συμπληρώσει 16 μήνες (!!!), 5 ναυτεργάτες και 1 επιβαίνων (συνεργείο) χρήζουν ιατρικής περίθαλψης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΓΚΛΗΜΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ

Το έγκλημα συνεχίζεται με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά»

Με την κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία να έχει χτυπήσει κόκκινο η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό και να μετατρέπει Νοσοκομεία της Αττικής σε "μιας νόσου". 

Το έγκλημα αυτό συνεχίζεται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» σε βάρος των ογκολογικών ασθενών, καθώς εκκενώθηκε από τους ογκολογικούς ασθενείς που περιμένουν για θεραπείες και χειρουργεία. Εγινε αναβολή των χειρουργείων, αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, των απογευματινών ιατρείων, των μικρών χειρουργείων και των αιμοληψιών, αναστολή των εισαγωγών στον 7ο όροφο του Παθολογικού Τμήματος και στον 3ο όροφο του Αιματολογικού Τμήματος με σκοπό να μετατραπεί σε νοσοκομείο για Covid περιστατικά.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία και τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στον Πειραιά, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, τους συλλόγους γονέων, γυναικών, άλλους τοπικούς φορείς των γειτονιών του Πειραιά σε συντονισμένη αγωνιστική δράση.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Metropolitan, την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ.

Διεκδικούμε την επίταξη του Νοσοκομείου Metropolitan και συνολικά του ιδιωτικού τομέα υγείας και όλων των δομών του, χωρίς καμιά αποζημίωση των ιδιοκτητών αυτών των δομών. 

ΥΓ: στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίνεται θετικά και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος "Ν Πλουμπίδης".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20.03.2021, 23:56

Λονδίνο: Επιβεβαιώθηκαν δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από αστυνομικούς

Η αστυνομία του Λονδίνου παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών από αστυνομικούς, μέσα σε περίοδο έξι ετών.  

Όπως αναφέρει ο Guardian, έγιναν συνολικά 594 καταγγελίες μεταξύ των ετών 2012 και 2018, εκ των οποίων 119 έγιναν δεκτές. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνεται αυτή ενός αξιωματικού που απολύθηκε, καθώς παρίστανε τη γυναίκα στο Διαδίκτυο «για να προωθήσει τις σεξουαλικές του ορμές και επίσης να κινηματογραφήσει μια γυναίκα που καταφανώς κάνει μη συναινετικό σεξ με άντρα σε δημόσιο πάρκο».

Ένας άλλος αξιωματικός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη αστυνομία έπειτα από κατηγορίες ότι είχε «σεξουαλική σχέση με θαμώνα σε άσυλο γυναικών», δηλαδή σε σπίτι όπου τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αναζητούν καταφύγιο.

Άλλες σοβαρές περιπτώσεις περιλαμβάνουν έναν αξιωματικό που συνάντησε μια γυναίκα ενώ ήταν σε υπηρεσία και αργότερα επισκέφτηκε το σπίτι της με την σεξουαλική επαφή να ακολουθείται από καταγγελία για βιασμό. 

Από τις 119 υποθέσεις που επιβεβαιώθηκαν, οι 63 οδήγησαν σε απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις ή παραιτήσεις. Αυτό που δεν αποκαλύπτεται, ωστόσο, είναι πόσες υποθέσεις οδηγήθηκαν σε ποινικές διώξεις. 

Οι αποκαλύψεις θα εντείνουν την πίεση στην αστυνομία του Λονδίνου, καθώς οι αποκαλύψεις ενισχύουν την ανησυχία πολλών γυναικών ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τους εκπροσώπους του νόμου για την προστασία τους. Μάλιστα έρχονται μετά τις διαδηλώσεις στη μνήμη της Σάρα Έβεραρντ, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό, που κατηγορείται για το έγκλημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21.03.2021, 11:04

Δεν κοπάζει ο αγώνας για τον μουσικό Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία

Χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν νέες συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον ράπερ, σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και άλλες πόλεις, ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Ο Πάμπλο Χασέλ, έχει φυλακιστεί από τα μέσα του Φεβρουαρίου εξαιτίας αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στις οποίες καταφερόταν εναντίον της μοναρχίας και των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Φωνάζοντας «Λευτεριά στον Πάμπλο Χασέλ» και «είμαστε οι αντιφασίστες», εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στη Μαδρίτη, σε ήρεμο κλίμα, προτού διαλυθούν κατ’ απαίτηση της αστυνομίας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Βαρκελώνη, επίκεντρο των διαδηλώσεων σε ένδειξη υποστήριξης του καταλανού ράπερ, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν πίσω από ένα πανό που απαιτούσε «πλήρη αμνηστία για τον Πάμπλο Χασέλ», και σε αυτή την περίπτωση σε ειρηνική ατμόσφαιρα, μετέδωσε δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου.

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις ήταν θεαματικά διαφορετικές από εκείνες του Φεβρουαρίου, που είχαν σημαδευτεί από επεισόδια.

Συγκεντρώσεις επρόκειτο να γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως η Πάλμα δε Μαγιόρκα.

Ο Πάμπλο Χασέλ, 32 ετών, καταδικάστηκε να εκτίσει εννιά μήνες φυλάκιση για εξύμνηση της «τρομοκρατίας», διότι μέσω Twitter χαρακτήρισε τον μονάρχη Χουάν Κάρλος τον Α΄ «μαφιόζο», έπλεξε το εγκώμιο ανθρώπων που ενέχονταν σε επιθέσεις και κατηγόρησε την αστυνομία για δολοφονίες και βασανισμούς μεταναστών και διαδηλωτών.

Η σύλληψή του τη 16η Φεβρουαρίου έγινε αφορμή να επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία, αλλά και να βαθύνει το χάσμα στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και το κόμμα Ουνίδος Ποδέμος της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλώσεων.

Πυροδότησε επίσης σειρά διαδηλώσεων και σε αρκετές περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων, από τη Βαρκελόνη μέχρι τη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και τη Γρανάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης σκλαβοπάζαρα,δουλεμπόριο,βιασμοί. 

Εκείνοι που συνέβαλαν στο μακέλεμα και στη διάλυση της Λιβύης,συνεχίζουν να δολοφονούν ποικιλοτρόπως τους Λίβυους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Χίλαρυ Κλίντον όταν έλεγε ''We came,we saw,he died''.Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον κυνισμό Ομπάμα και Μπάιντεν;;ποιος μπορεί να ξεχάσει την έμμεση στήριξη του Σύριζα ΕΚΜ τότε στα νατοΪκά σχέδια αναπαράγοντας το αφήγημα περί ''κακού δικτάτορα''.Οι δηλώσεις τότε της Ρενας Δούρου χαρακτηριστικές,δηλώσεις πλήρως ευθυγραμμισμένες με την κυρίαρχη αμερικανική κρατική εκδοχή.

Το σχέδιο της Νέας Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής περνούσε μέσα και από την ανατροπή Καντάφι.Τον Καντάφι τον δολοφονησαν.Στη Συρια δεν τα κατάφεραν με τον Άσαντ,διοτι υπήρχε και η στήριξη της Χεζμπολαχ του Ιράν και της Ρωσίας.

Ο Καντάφι και ο Άσαντ ουσιαστικά υπενθύμιζαν στους δυνάστες και τους μεγάλους πολυεθνικούς εταιρικούς κολοσσούς,ότι η κυριαρχία ενός εθνικού κράτους και ενός λαού δεν μπορεί να υποσκάπτεται στο όνομα των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών.Φυσικά αυτό η Νew Globar Order του Κεφαλαίου είναι κάτι που δεν το δέχεται.Στην περιπτωση του Καντάφι πέτυχε το στοχο της.10 χρονια μετα οι τραγικες συνεπειες ειναι ορατες σε ολους.


Γιατί το ΝΑΤΟ κατέστρεψε τη Λιβύη πριν από δέκα χρόνια

Πριν από δέκα χρόνια, στις 19 Μαρτίου 2011, οι δυνάμεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τον ναυτικό βομβαρδισμό της Λιβύης. Ο πόλεμος ηγήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα μέσω της Διοίκησης Αφρικής και στη συνέχεια από το ΝΑΤΟ υπό αμερικανική διοίκηση.

Σε επτά μήνες, η πολεμική αεροπορία ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πραγματοποίησε 30 χιλιάδες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων 10 χιλιάδων επιθέσεων, με περισσότερες από 40.000 βόμβες και πυραύλους. Η Ιταλία – με την πολυκομματική συναίνεση του κοινοβουλίου (Partito democratico στην πρώτη σειρά) – συμμετέχει στον πόλεμο με 7 αεροπορικές βάσεις (Trapani, Gioia deL Colle, Sigonella, Decimomannu, Aviano, Amendola και Pantelleria)• με μαχητικά βομβαρδιστικά Tornado, Eurofighter και άλλα, με το αεροπλανοφόρο Garibaldi και άλλα πολεμικά πλοία.

Πριν ακόμη και από την αεροπορική-ναυτική επίθεση, είχαν χρηματοδοτηθεί και οπλιστεί στη Λιβύη τμήματα φυλών και αντικυβερνητικές ισλαμικές ομάδες, λαθραία εισαγόμενες από ειδικές δυνάμεις του Κατάρ, για να εξαπλώσουν ένοπλες συγκρούσεις εντός της χώρας.

Έτσι κατεδαφίστηκε  αυτό  το  αφρικανικό  κράτος, το οποίο, όπως τεκμηρίωσε η Παγκόσμια Τράπεζα το 2010, διατηρούσε  «υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», με ετήσια  αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,5%, και κατέγραφε «υψηλούς δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης», συμπεριλαμβανομένης της καθολικής πρόσβασης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε περισσότερο από 40% στα πανεπιστήμια.

Παρά τις ανισότητες, το μέσο βιοτικό επίπεδο στη Λιβύη ήταν υψηλότερο από ό,τι σε άλλες αφρικανικές χώρες. Περίπου δύο εκατομμύρια μετανάστες, κυρίως Αφρικανοί, βρήκαν δουλειά εκεί. Το λιβυκό κράτος, το οποίο είχε τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου της Αφρικής συν άλλα αποθέματα φυσικού αερίου, άφηνε περιορισμένα περιθώρια κέρδους για ξένες εταιρείες. Χάρη στις εξαγωγές ενέργειας, το εμπορικό ισοζύγιο της Λιβύης είχε ετήσιο πλεόνασμα 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τέτοιους πόρους το λιβυκό κράτος είχε επενδύσει περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό.

Οι επενδύσεις της Λιβύης στην Αφρική ήταν ζωτικής σημασίας για το σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης, για τη δημιουργία τριών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων: του Αφρικανικού Νομισματικού Ταμείου, με έδρα τη Γιαουντέ του Καμερούν, την Αφρικανική Κεντρική Τράπεζα, με έδρα την Αμπούτζα της Νιγηρίας• και την Αφρικανική Τράπεζα Επενδύσεων, με έδρα την Τρίπολη. Τα όργανα αυτά θα είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς και ενός ενιαίου νομίσματος της Αφρικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ για την κατεδάφιση του λιβυκού κράτους αρχίζει λιγότερο από δύο μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στις 31 Ιανουαρίου 2011, η οποία έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία του Αφρικανικού Νομισματικού Ταμείου κατά το έτος αυτό. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, που αποκαλύφθηκαν αργότερα από το WikiLeaks τεκμηριώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία ήθελαν να εξαλείψουν τον Καντάφι πριν χρησιμοποιήσει τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης για να δημιουργήσει μια παναφρικανική νομισματική εναλλακτική λύση στο δολάριο και το φράγκο CFA (το νόμισμα που επέβαλε η Γαλλία σε 14 από τις πρώην αποικίες της).

 Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, πριν αναλάβουν δράση τα βομβαρδιστικά το 2011, οι τράπεζες είναι αυτές που αναλαμβάνουν δράση: απομονώνουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται στο εξωτερικό από το λιβυκό κράτος, τα περισσότερα από τα οποία εξαφανίζονται. Στη μεγάλη ληστεία ξεχωρίζει η Goldman Sachs, η πιο ισχυρή επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, της οποίας ο Mario Draghi ήταν αντιπρόεδρος.

Σήμερα στη Λιβύη, οι εξαγωγές ενέργειας αναλαμβάνονται από ομάδες εξουσίας και πολυεθνικές, σε μια χαοτική κατάσταση ένοπλων συγκρούσεων. Το μέσο βιοτικό επίπεδο της πλειονότητας του πληθυσμού έχει καταρρεύσει. Αφρικανοί μετανάστες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι «μισθοφόροι του Καντάφι», φυλακίστηκαν ακόμη και σε κλουβιά ζωολογικών κήπων, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

 Η Λιβύη έχει καταστεί η κύρια οδός διέλευσης, στα χέρια των διακινητών ανθρώπων, μιας χαοτικής μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη, η οποία έχει προκαλέσει πολύ περισσότερες απώλειες από τον πόλεμο του 2011. Στην Ταβέργκα, οι ισλαμιστικές πολιτοφυλακές μισράτα που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ  αυτοί που δολοφόνησαν τον Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011) πραγματοποίησαν πραγματική εθνοκάθαρση, αναγκάζοντας σχεδόν 50.000 Λίβυους πολίτες να διαφύγουν χωρίς να μπορέσουν να επιστρέψουν.  Για όλα αυτά είναι επίσης υπεύθυνο το ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο στις 18 Μαρτίου 2011 κάλεσε την κυβέρνηση να «εγκρίνει κάθε πρωτοβουλία (δηλαδή την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο κατά της Λιβύης) για τη διασφάλιση της προστασίας του λαού της περιοχής».


Σχολιο.- Ο Μιχάλης Ράπτης, ο Πάμπλο, περιέγραφε από τη δεκαετία του '80, πώς η Λιβύη του Καντάφι είχε, μεταξύ άλλων, εξαλείψει τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό και είχε εισάγει τις διακρίσεις ΥΠΕΡ των γυναικών στην ιδιοκτησία και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες, πειρατές, επέστρεψαν τη χώρα στις σπηλιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου

Δεκάδες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ καθημερινά εδώ και μέρες κι αντί να επιτάξουν τις ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων θέλουν να επιτάξουν την Βαγγελιώ που έχει Πνευμονολογικό ιατρείο στην Κυψέλη και τον Αργύρη που έχει Παθολογικό ιατρείο στο Αιγάλεω. ΓΕΛΟΙΟΙ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορία 6ης Δημοτικού

"Σαν σήμερα, 200 χρόνια πριν, μεγάλη σύνοδος των αρχιερεών και των λαϊκών προυχόντων της Κων/πολης με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Γρηγόριο Ε' αφορίζει την Επανάσταση που ξέσπασε. Οι εξεγερμένοι αποκαλούνται "κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι" ενώ υμνείται η "καλοκαγαθία του σουλτάνου". Οι επαναστάτες αφορίζονται ακόμη και μετά θάνατον (!) ως "θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας". 

Προφανώς ο ανώτατος κλήρος και η χριστιανική ελίτ της Πόλης καταδίκαζαν τη βία από όπου κι αν προέρχεται."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταλμα σύλληψης του Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε το εξώδικο με τα ονόματα των αστυνομικων κατά της Εφσυν και του Ντοκουμέντου.

"Όσο κοιμόμασταν... ένταλμα σύλληψης (τα μεσάνυχτα) κατά του Κώστα Βαξεβάνη, για την δημοσίευση του εξώδικου των αστυνομικών, στην υπόθεση των βασανιστηρίων που κατήγγειλε ο Αρης Π. 

Η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός, μέσω και διώξεων, των δημοσιογράφων επί κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται. 

Το έχουμε δει και το αναγνωρίζουμε και δεν χρειάζεται ν ανατρέξουμε στις μαύρες μέρες που έζησαν οι γονείς μας. 

Το ιδιο ακρινώς με το ελληνικό καθεστώς, κάνει και το τουρκικό καθεστώς.: 

Το καθεστώς Ερντογάν θέτει εκτός νόμου,, την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP). Ήδη οι συλλήψεις έχουν ξεκινήσει. Εκτός των στελεχών του HDP συνελήφθη και ο Οζτούρκ Τουρκντογάν, πρόδρος της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD)...''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ ή Σουηδία;

Πριν λίγες μέρες τα συστημικά ΜΜΕ έδειχναν προπαγανδιστικό βίντεο από το Ισραήλ που Ισραηλινοί διασκέδαζαν σε καφετέριες, επειδή έχουν εμβολιαστεί. Δεν μας δείχνουν όμως τι γίνεται στη Σουηδία που ούτε lockdown έχει γίνει, ούτε έχει γίνει μαζικός εμβολιασμός. Στη Σουηδία πριν από λίγο από βίντεο Έλληνα που ζει και εργάζεται εκεί. Κανένα μέτρο. Καμία μάσκα και η αστυνομία να μοιράζει τριαντάφυλλα. Στην Σουηδία δεν εφαρμόστηκε καραντίνα. Δεν εφαρμόστηκε κανένα μέτρο. Όταν ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να τα κλείσει απάντησε ότι είναι αντισυνταγματικά τα μέτρα και δεν μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Μαρτίου 2019  

Βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξα σήμερα στις 14:00 στον Έβρο λίγο πριν φύγω για Αθήνα. Λαθρομετανάστες, 15 τον αριθμό, περνούν μέρα-μεσημέρι τα αφύλακτα σύνορα. Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια  και μας ρωτάνε polis polis. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν. Προσέξτε ότι όλοι σχεδόν είναι άνδρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Μαρτιου

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προς ελληνική κυβέρνηση για lockdown. «Παραβιασατε τις ελευθεριες»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αχρείαστη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη διάρκεια των lockdown επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που όλη η κοινωνία «φωνάζει» εδώ και καιρό αντιμέτωπη με την αστυνομική βία.

Σχολιο.- ΟΣΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΕΧΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αντινατιβιστής κούλης.. έχει πολλά και πολύχρωμα στηρίγματα στο λαθρο- μεταναστευτικό. Από τις ΜΚΟ του Σόρος.. μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νίκος Νικολάου: Καμία έρευνα μέχρι σήμερα σε βάρος του
Εν αναμονή της απάντησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εξακολουθεί και βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με την εμπλοκή του ηθοποιού Ν. Νικολάου σε υπόθεση παρενόχλησης.
21 Μαρτίου 2021 07:47
Εκτός ερευνών φαίνεται πως είναι μέχρι αυτή την ώρα ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Νικολάου, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Την ίδια ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε αναμονή της επίσημης απάντησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να του χορηγηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της, άγνωστο παραμένει αν τέτοια στοιχεία υφίστανται στην παρούσα φάση. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελικές αρχές ασχολούνται με τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με το κίνημα #metoo, και συγκεκριμένα η τρίτη μήνυση κατά του Δημ. Λιγνάδη, η υπόθεση γνωστού κωμικού ηθοποιού, καθώς και μία καταγγελία κατά ηθοποιού, με σχετικά περιορισμένη καριέρα στην τηλεόραση.
Σε καμία από αυτές, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, δεν εμπλέκεται ο Νίκος Νικολάου, πράγμα που ισοδυναμεί πως ενδεχόμενη καταγγελία σε βάρος του που έχει έλθει μέσω ΣΕΗ έχει παραγραφεί -όπως έχει συμβεί σε αρκετές ακόμη υποθέσεις που έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές- και δεν μπορεί να ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως προσθέτουν, ακόμη και αν ήταν παραγεγραμμένη μια καταγγελία, εφόσον ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα προχωρούσαν στην διερεύνηση της έστω μέχρι το σημείο που τους δινόταν η δυνατότητα, όπως είχαν πράξει και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πάντως, εξακολουθεί να έχει τη συνδρομή του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οπότε σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία για πράξη η οποία δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής της, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα φαίνεται πως δεν έχει σταλεί στο υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, κάποιο επίσημο έγγραφο από τις εισαγγελικές αρχές διευκρινίζοντας επ’ ακριβώς αν και ποια στοιχεία έχουν φτάσει στα χέρια τους σχετικά με τον Νικ. Νικολάου, που βρίσκεται σε αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του στο ΚΘΒΕ. 
Το χρονικό
Οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση σε ψυχαγωγική εκπομπή με την οποία φωτογραφιζόταν ο ηθοποιός, η ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  Σίας Αναγνωστοπούλου, στην οποία υποστήριζε πως «υπάρχουν στα χέρια της εισαγγελίας σημαντικά στοιχεία για πρόσωπο που κατέχει, με απευθείας ανάθεση υψηλή θέση σε έναν άλλο πολύ σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό», αλλά και  δημοσίευμα του 2020mag, στο οποίο δημοσιευόταν καταγγελία σε βάρος του Νικ. Νικολάου, για σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να τελέστηκε σε ανήλικη την περίοδο 1994-1995, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Μάλιστα, ο Νικ. Γιατρομανωλάκης με επιστολή του ζήτησε αναλυτική ενημέρωση τόσο από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, όσο και από το ΣΕΗ, δίχως, όπως ανέφερε, να λάβει απάντηση, με αποτέλεσμα να καταθέσει αίτηση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να χορηγηθούν στο Υπουργείο τα όποια σχετικά με την υπόθεση στοιχεία. Ειδικότερα, επισήμανε ότι καθώς δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα του προσώπου δεν ήταν γνωστή, επισυνάφθηκε παράρτημα με πίνακα όλων των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ φορέων, στους οποίους έχουν διοριστεί σε θέσεις ευθύνης καλλιτέχνες καθώς και τα ονόματά τους, έτσι ώστε η Εισαγγελία να χορηγήσει όλα τα σχετικά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της.
Ακολούθησε η απάντηση του ΣΕΗ, με την οποία παρέπεμψε τον υφυπουργό στη Δικαιοσύνη, αφού είχαν κατατεθεί οι καταγγελίες στην Εισαγγελία, και κατέληξε: “Μετά τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, αναρωτιόμαστε ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Υφυπουργό να αποσιωπά την πλήρη αλήθεια και ουσιαστικά να αφήνει αιχμές για συγκάλυψη από το Σωματείο μας».
Στον υφυπουργό Πολιτισμού διαβίβασε επιστολή και ο Νίκος Νικολάου αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: “Αγνοώ τελείως σε τι αναφέρονται τα άθλια αυτά δημοσιεύματα. Καμιά καταγγελία δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ποτέ και κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να δώσω εξηγήσεις για οποιοδήποτε περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου. Άλλωστε, και στα ίδια τα – πανομοιότυπα - δημοσιεύματα τίποτα δεν αναφέρεται ώστε να μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Μιλούν αορίστως για «σεξουαλική παρενόχληση» κάπου, κάποτε, σε κάποιαν και αφιερώνουν όλο το υπόλοιπο «ρεπορτάζ» τους σε πολιτικές μου δηλώσεις και στην ιδιότητά μου ως αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ. Όμως, δεν χρειάζομαι κανένα στοιχείο από τους συκοφάντες για να σας δηλώσω, όπως ήδη δήλωσα και δημοσίως, ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να απολογηθώ”.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΚΚΕ .... ??? 
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. 
ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΟΜΩΣ .... ???? 
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ..... ????? 
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. 
( ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΟΤΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΟΠΩΣ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ..... ) 
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. 
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΡΗΜΟΠΟΙΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΑΞΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πύρινη κόλαση στα συροτουρκικά σύνορα.Ρώσικα μαχητικά βομβάρδισαν καμιόνια της HTS τ. αλ Νούσρα!!  ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΑΦΗΣ-ΠΟΛΕΜΟΣ
21/03/2021
Το γραφείο μεταφορών της διέλευσης στο συνοριοπέρασμα της ”πύλης τ΄αέρα ” Bab al-Hawa στα συροτουρκικά σύνορα που ελέγχουν οι τρομοκράτες του ΝΑΤΟ του τζιχάντ και της Τουρκίας , ισοπεδώθηκε από βομβαρδισμό ρωσικών αεροσκαφών. Δεκάδες φορτηγά καταστράφηκαν \ υπέστησαν ζημιές. Μεταφέρουν στην Τουρκία όλα τα λάφυρα της λεηλασίας από συριακή γη όπως σιτάρι, καύσιμα κλπ Kαι από την άλλη μεταφέρουν λογισμικό υλικό από Τουρκία για τρομοκράτες της αλ Νούσρα. Το γραφείο είναι για την HTS την τ. Αλ Νούσρα συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα, μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος. Τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις τρομοκρατών και στη Sarmada στο βορρά του Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία…Ο συριακός στρατός στόχευσε θέσεις Τούρκων και τρομοκρατών στα περίχωρα της κατεχόμενης πόλης του Ιντλίμπ της Ariha με βαρύ πυροβολικό.
Νωρίτερα οι τρομοκράτες έπληξαν το Ανατολικό Χαλέπι με ρουκέτες τη συνοικία Al-Firdous με αρχικό απολογισμό 1 νεκρό και 10 τραυματίες. Τις τελευταίες ώρες η Ρωσία πραγματοποίησε 75 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων της ISIS σε συριακή έρημο σε Χάμα, Χομς, Ράκα και Χαλέπι.
Κλιμάκωση παρατηρείται στο συριακό…..Η HTS χτυπάει με ρουκέτες Marat al Numan- Maarshurin – Khan al-Sibel -Saraqib και ο SAA βομβαρδίζει με πυροβολικό του Ariha-Rami- Binine.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Συρίας εδώ και καιρό υφίστανται ένα γενοκτονικό εμπάργκο από Δύση με πλήθος κυρώσεων .Ούτε σπόροι ούτε λιπάσματα. Γενοκτονία…..
Ο Υπουργός Γεωργίας της Συρίας ο Μηχανικός Muhammad Hassan Qatna καταγγέλει:
Η τρομοκρατία κατέστρεψε αρδευτικά δίκτυα, πηγάδια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα.
Ο αποκλεισμός και οι κυρώσεις επηρέασαν σημαντικά τις απαιτήσεις της γεωργικής παραγωγής.
Τα οπωροφόρα δέντρα χρειάζονταν 35.000 τόνους λιπάσματος και δεν μπορέσαμε να εγγυηθούμε αυτά τα ποσά λόγω των κυρώσεων. Ένα πλοίο φορτωμένο με 30.000 τόνους έφτασε στα χωρικά ύδατα της Συρίας τρεις φορές και δεν μπόρεσε να εισέλθει λόγω του αποκλεισμού.
Πάνω από το 60% των εκμεταλλεύσεων πουλερικών έχουν εγκαταλειφθεί λόγω τρομοκρατίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ”φιλοξενούμενοί” μας της ”συριακής αντιπολίτευσης” παραστρατιωτικοί της ΜΙΤ αναρτούν hashtags: #ChristianTerrorism of #Russia #PutinWarCriminal. Σύμμαχοι ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!
21/03/2021
Οι φιλοξενούμενοι της Ελλάδας στους οποίους παραδίδει την τύχη των ακριτικών της νησιών και του Έβρου καθημερινά και περισσότερο με εθνομειοδοτικές κινήσεις ναρκοθετώντας την ευαίσθητη ασφάλεια των περιοχών αυτών όταν έρχονται στο φως αναφορές για σχέδια Τούρκων για κατάκτηση έως και 131 νησιών νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που ανήκουν στους ισλαμοφασίστες της Συρίας , παραστρατιωτικοί της ΜΙΤ, που πολέμησαν στο πλευρό του τούρκικου τακτικού στρατού στις επιχειρήσεις τους εισβολής σε συριακό έδαφος γράφουν στο twitter:η χριστιανική τρομοκρατία της Ρωσίας του Πούτιν Εγκληματία Πολέμου κατά πολιτών (εννοούν τρομοκρατών) στη Συρία…. Αυτά δεν θα τα δείξουν τα ελληνόφωνα ΜΜΕ …
Κανένα ΚΥΤ στα ακριτικά νησιά κανένα ΚΥΤ στον Έβρο και γενικά στην μεθόριο είναι εν δυνάμει παραστρατιωτικές βάσεις τούρκικων συμφερόντων!!!
Το σήμα με την τρίστερη σημαία είναι η πτέρυγα των ισλαμοφασιστών της Συρίας, η σημαία τους είναι όταν η Συρία ήταν αποικία και ο Συριακός Λαός σκλάβοι, είναι  τρομοκράτες που πολεμούν  Σύρους και συμβάλουν στον τούρκικο επεκτατισμό. Αυτούς πολεμάει ο Άσαντ…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για Ελευθερία από την υγειονομική Χούντα σε Γερμανία, Ελβετία,Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Γαλλία ,Αυστρία, Βέλγιο, Αυστραλία,Ιαπωνία. Χωρίς μάσκες και χωρίς διάταξη σκακιέρας…!!! 
20/03/2021
Mαζικότατες Διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο με συμμετοχή χιλιάδων στη Γερμανία, την Ελβετία (Liestal), τη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο), Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και την Αυστρία (Βιέννη), Βέλγιο(Βρυξέλλες) , Αυστραλία (Μελβούρνη), Ιαπωνία για να καταγγείλουν τη δικτατορία των υγειονομικών περιορισμών δήθεν κατά της πανδημίας και ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία στη γερμανική πόλη Cassel και στο Λονδίνο.
Στην πόλη της κεντρικής Γερμανίας, μεταξύ 15.000 και 20.000 ανθρώπων συμμετείχαν στην διαδήλωση, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο AFP.Ενώ άλλοι 10.000 διαδήλωσαν στην ελβετική πόλη Liestal.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές που βρέθηκαν σε μια κεντρική πλατεία, σε συνωστισμό, χωρίς προστατευτικές μάσκες, προσπάθησαν να πιέσουν για να περάσουν από έναν κλοιό της αστυνομίας για να συσπειρωθούν με άλλους διαμαρτυρόμενους σημείωσε δημοσιογράφος του AFP.
Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει.
Αλλού στην πόλη, η αστυνομία απάντησε με γκλοπ και κανόνια νερού σε ομάδες που προσπάθησαν να διασχίσουν οδοφράγματα της και να ρίξουν μπουκάλια.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άρση των αντι-Covid μέτρων.
Τη Δευτέρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 περιφερειακών κρατών (Länder) θα συναντηθούν για να αποφασίσουν σχετικά με πιθανά νέα μέτρα, ενώ η Γερμανία μπόρεσε να κάνει κάποια χαλάρωση στις αρχές Μαρτίου.
Η διαδήλωση του Cassel ζητήθηκε από το κίνημα «Querdenker» ή «Anti-κομφορμιστής», το οποίο διοργάνωσε μερικά από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που εναντιώνονται στους μσαιωνικούς υγειονομικούς περιορισμούς και στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας.
«Είμαστε εδώ σήμερα, επειδή τα μέτρα που επιβάλλονται στη Γερμανία δεν εξυπηρετούν πλέον τον πληθυσμό», δήλωσε ο Helmut, ένας 69χρονος διαδηλωτής.
“Αρκετά !” –
Πολλές άλλες γερμανικές πόλεις είχαν δει τέτοιες συγκεντρώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.
Στην Ολλανδία βετεράνοι μαζί με υγειονομικούς αντιπαρατάχθηκαν στους αστυνομικούς. Στο Λονδίνο η αστυνομία επιχείρησε βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης και προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.Ενώ στο Παρίσι η διαδήλωση ήταν και κατά αστυνομικής βίας και ρατσισμού
Τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο
Mια διαδηλώτρια φέρει επιγραφή που λέει: “οι μοντέρνοι σκλάβοι φέρουν μια μάσκα”, στο Liestal, στην Ελβετία στις 20.3.2021



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σύγχυση του φύλου: το #metoo του αύριο; ” Γαλλία:Το 22% των ατόμων ηλικίας 18-30 είναι “μη δυαδικά-non-binaires” δηλ. δεν αισθάνονται ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ή και τα δύο! Η Νέα ”Γένεση”!!!
20/03/2021
Η Σύγχυση του φύλου: το #metoo του αύριο; “Γαλλία:Το 22% των ατόμων ηλικίας 18-30 είναι “μη δυαδικά-non-binaires” δηλ. δεν αισθάνονται ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ή και τα δύο (αμφί)! Η Νέα ”Γένεση”!!! (σσ. στην Ελλάδα υπάρχει αντίστοιχη μελέτη και νούμερα;) Ανατριχιαστικά για τη δυτική κουλτούρα και παρακμή όσα καταγγέλει εδώ ο Καθηγητής.Λένε στους γονείς να ρίχνουν άφυλη ματιά στα παιδιά τους για να μην τα επηρεάζουν στην επιλογή ταυτότητας φύλου.Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Η Δύση τελείωσε…έχει ήδη ηττηθεί πολιτισμικά ιδεολογικά.Ο καθηγητής λέει να σταματήσει η υποκρισία της εξιλέωσης των αμαρτιών του παρελθόντος και να κοιτάξουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη αλλιώς στο παρόν και ότι πιθανώς η γενιά του αύριο θα είναι στο metoo ως άτομα που θα καταγγέλουν ότι η κοινωνία και οι δομές της τους στέρησαν τη φύση τους τους έκαναν άφυλους ή δίφυλους.
Ο Samuel Piquet επιστρέφει στην τάση της κοινωνίας μας να «εκφυλίζει/αποφυλοποιεί» παιδιά. Συγχέουμε τα πάντα. Φυσικά, θα υπάρχει πάντα πρόοδος στον τομέα της εκπαίδευσης και δεν είναι άχρηστο να αναρωτιόμαστε για ορισμένες παραδόσεις και ορισμένα μοντέλα μετάδοσης……
(σσ.Η εκπαίδευση αναδεικνύεται ο μεγάλος πυλώνας μετάλλαξης του ανθρώπου.Επικίνδυνη. Δεν διαπλάθει προσωπικότητες τις αποδομεί. Πολύ πριν η Ιατρική υποταχθεί στην Πολιτική και στραφεί κατά της ανθρωπότητας μετατρέποντας τη Γη σ’ απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης ακούσιου γενικευμένου εγκλεισμού με καταναγκαστικές ιατρικές πράξεις, η Νομική -νόμοι εκτρώματα-, η Παιδαγωγική και η νεο-Ψυχολογία έγιναν συστημικά εργαλεία κατεδάφισης της ταυτότητας του είναι. Απεργάζονται μια νέα ”Γένεση” τρίφυλη ή άφυλη. Από τον ουμανισμό στον απανθρωπισμό στον ανθρωπομηδενισμό, ο κοινωνικός πειραματισμός έχει ξεκινήσει με τα παιδιά καιρό πριν τα πειραματικά εμβόλια. με την κάλυψη των Ανθρωπιστικών Επιστημών.)
Ωστόσο, το να πιστεύουμε ότι το να φοράμε φούστες στους γιους μας, να τους κάνουμε να φορούν ροζ, να «εκφυλίζουν» τα παιχνίδια και να είμαστε σίγουροι ότι οι κόρες μας θα παίζουν τόσο πολύ με τα αυτοκινητάκια όσο και με τις κούκλες θα λυθούν τα προβλήματα είναι μια ψευδαίσθηση. Εάν είναι επιθυμία εκ μέρους του παιδιού, δεν υπάρχει βλάβη να το αφήσουμε, αντίθετα, η παιδική ηλικία πρέπει να παραμείνει η περίοδος παιχνιδιού και απερισκεψίας. Όμως, η συνεχής ενθάρρυνση μιας υποτιθέμενης ισορροπίας…, μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική. Υπάρχει κίνδυνος η παιδική ηλικία να μολυνθεί πολύ νωρίς με σκέψεις και αμφισβητήσεις.( σσ. εξόντωση της παιδικής ηλικίας, νόθευση της παιδικής αθωότητας. Όσοι είναι συνεργάτες του νέου κοινωνικού ευγονισμού είναι Ναζί. Το σύγχρονο διακύβευμα δεν είναι η ανατροφή αλλά η διαστροφή!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πακιστάν: Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο άνδρες για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό
 Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021, 03:24
Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε το Σάββατο σε θάνατο δύο άνδρες για τον ομαδικό βιασμό Γαλλοπακιστανής, υπόθεση που πυροδότησε διαδηλώσεις σε πόλεις της συντηρητικής μουσουλμανικής χώρας και ώθησε την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία.
«Καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσόντρι Κάσιμ Αράιν, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Πρόσθεσε ότι ασκήθηκε έφεση.
Το θύμα βιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, μπροστά στα παιδιά του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έμεινε από βενζίνη κοντά στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών ζητούν να τερματιστεί η κουλτούρα που θέλει τα θύματα να φταίνε που δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις στο Πακιστάν. Μετά τον βιασμό της μητέρας τον Σεπτέμβριο, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας είχε διερωτηθεί δημόσια γιατί η γυναίκα οδηγούσε μόνη τόσο αργά τη νύχτα μαζί με τα παιδιά της.
Σύμφωνα με την οργάνωση War Against Rape, που εδρεύει στο Καράτσι, σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων στο Πακιστάν καταδικάζεται λιγότερο από το 3% των δραστών.
Η υπόθεση του βιασμού της μητέρας πυροδότησε διαδηλώσεις με αίτημα την καλύτερη προστασία των γυναικών, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του αξιωματικού της αστυνομίας.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν αντέδρασε καταρτίζοντας νόμο που προβλέπει ιδίως τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών – μέτρο υπέρ του οποίου τάχθηκε ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν.
Σε μεγάλο μέρος του Πακιστάν εφαρμόζεται ο πατριαρχικός κώδικας «τιμής», που συστηματοποιεί την καταπίεση των γυναικών εμποδίζοντάς τις, για παράδειγμα, να επιλέγουν τον σύζυγό τους, ή να εργάζονται εκτός σπιτιού.
Η υπόθεση και οι δηλώσεις του αξιωματικού της αστυνομίας, που φάνηκε να κατηγορεί τη γυναίκα για τον βιασμό της διότι πήρε το τιμόνι χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα, προκάλεσαν αγανάκτηση.
Κανένας στο Πακιστάν «δεν επιτρέπει στις κόρες του και τις αδελφές του να ταξιδεύουν μόνες τόσο αργά», είχε πει ο Όμαρ Σέιχ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης, στον πακιστανικό Τύπο. «Η οικογένειά της είναι από τη Γαλλία, ο άντρας της ζει στη Γαλλία. Το έκανε αυτό γιατί έχει ζήσει στη Γαλλία. Νόμιζε ότι η κοινωνία μας είναι εξίσου ασφαλής με αυτή της Γαλλίας», είχε προσθέσει.
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ο αξιωματικός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.
Η πρεσβεία της Γαλλίας στο Πακιστάν έχει αποφύγει να πάρει δημόσια θέση για την υπόθεση μέχρι σήμερα.
Κάθε χρόνο, στο Πακιστάν δολοφονούνται περίπου χίλιες γυναίκες για λόγους «τιμής». Γενικά, τα θύματα των εγκλημάτων του είδους – συνήθως πρόκειται για γυναίκες – δολοφονούνται από κάποιον συγγενή τους διότι θεωρείται ότι έθιξαν την τιμή και την υπόληψη της οικογένειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάπια κρέατα... χρυσοποίκιλτα σπίτια... μούγκα, από τα ΜΜΕ! Για το τι θα γίνει στη συνέχεια, αν θα ασκηθούν διώξεις… Ζήτω η Εθνική Παλιγγενεσία!
Ο Μαριαντουανεττισμός της ΝΔ και δεδομένος είναι και καταγράφεται στα γεγονότα.
Εδώ, ένα ακόμα!
Για τον Περιφερειάρχη Αττικής Δ. Πατούλη, χρυσοποίκιλτα σπίτια, που επιδεικνύονται με την πρώτη ευκαιρία και για τους άπορους πολίτες της Περιφέρειας του, σάπια κρέατα!
Η ελεημοσύνη της ΕΕ, για να τραφούν όσοι μετατράπηκαν σε άπορους, από τις πολιτικές των Μνημονίων της, αντιστοιχεί σε μερικά κιλά σάπιων κρεάτων, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.
Βοδινό και χοιρινό, σε προχωρημένη αποσύνθεση μοιράστηκε στην Σαλαμίνα, για να το φάνε τα άπορα παιδιά.
Ακολούθησαν μηνύσεις και... μούγκα, από τα ΜΜΕ! Για το τι θα γίνει στη συνέχεια, αν θα ασκηθούν διώξεις….
Ελάτε να μιλήσουμε για "ισότητες", "Δημοκρατίες" "δικαιώματα" και "Χριστούς", που πρεσβεύετε σιχαμένοι!
Και σεις ραγιάδες, εξακολουθείστε να φυλάτε κατουρημένες ποδιές και να δοξάζετε την ελεημοσύνη των κάθε είδους "δωρητών", για ένα κομμάτι σάπιου κρέατος!
Ζήτω η Εθνική Παλιγγενεσία ρε, που έμεινε στα όνειρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ! Για την "Ισότητα στην απονομή Δικαιοσύνης";
"Επιτροπή, για Σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής, για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ", συστήθηκε, από τον πρωθυπουργό, στην κατεύθυνση του παγκοσμιοποιημένου μοντέλου κατάργησης των φύλων.
Στην ανακοίνωση, δεν διευκρινίζεται το πλαίσιο των νόμων, που θα προωθηθεί, μέχρι το καλοκαίρι και εν μέσω λοκ ντάουν.
Μετά τους νόμους, για την τέλεση γάμων του ιδίου φύλου και τα ίσα κληρονομικά δικαιώματα, που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα δικαιώματα, που αφορούν, στις εργασιακές σχέσεις και στις κοινωνικές υποχρεώσεις αυτής της κοινότητας, παραμένουν ίδια, μ΄αυτά, των υπολοίπων πολιτών.
Μήπως θα εξεταστεί και η "ισότητα", στην μητρότητα και στην γαλουχία, αφαιρώντας από το γυναικείο φύλο την δική του ταυτότητα και τον κοινωνικό του ρόλο;; Για πείτε μας!
Καλό θα ήταν, πάντως, η κυβέρνηση και οι επιστήμονες της Νομικής και της Κοινωνιολογίας, να προτείνουν μια επιτροπή, για την "ισότητα στην διανομή του παγκόσμιου πλούτου" και για την "ισότητα στην απονομή Δικαιοσύνης"!
Αυτά ΠΡΟΕΧΟΥΝ!!!
Αυτά, μονίμως "ξεχνιούνται"!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΑΥΤΟ ανάρτησαν οι ΛΟΑΤΚΙ για την Επανάσταση του 1821...
Απο την σελιδα των ΛΟΑΤΚΙ greece , στρατηγικοι συνομιλητες του Πρθ τουλαχιστον παραποιουν την Ιστορια και την Ελληνικη σημαια .... Ακόμη το Μαξιμου να τοποθετηθεί για τον ευτελισμό της Ιστορίας ..ούτε καν οι αυτοαποκαλούμενοι κουλομαχοι.  Παρε κ.Πρθ και αυτο ..δώστε συγχαρητήρια στον κ. Πατελη
Ας βγει το Μαξιμου να το καταδικάσει αν έχει κότσια.
Που είπαμε είναι ο Λίνος Σισιλιανος και η Δικαιοσύνη στο Μαξιμου
Αυτά είναι τα κόμπλεξ των μειοψηφιών και των δικαιωματιστων τα έχουμε πει



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλει η αλήθεια να κρυφτεί και δεν την αφήνει ο Κυριάκος...
Πρωτοσέλιδη δήλωση στην κιτρινοφυλλάδα ΤΟ ΒΗΜΑ..''Θέλω να παρουσιάσω μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας''..Ναι αυτό είναι σίγουρο ότι θα είναι ''μια αλλαγμένη χώρα'', γιατί τίποτα από ότι είχε απομείνει από τα μνημόνια που συνεχίζονται δεν θα είναι σε ελληνικά χέρια. Τίποτα δεν θα θυμίζει Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα ένα state...Εν μέσω της ..''πανδημίας'' ξεπουλήθηκαν μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
Όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν  τα περισσότερα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας και επιχειρήσεις, αλλά και στις τουριστικές περιφέρειες έχουν περάσει αγοραστεί από Κινέζικά και Ισραηλινά φαν κατά βάση.Το ίδιο ισχύει και για την Θεσσαλονίκη μας.Η υπόλοιπη χώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο αμερικανικό στρατόπεδο για τα συμφέροντα και επιδιώξεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στην περιοχή μας,και με το ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα και ιδιαίτερα στην δική μας Ταυρίδα, την Ρωσική Κριμαία.
Δυστυχώς έχουν περάσει την άποψη οι καθηγητάδες και διεθνολόγοι ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα έχει να κάνει με την προάσπιση μας έναντι μιας πιθανής πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία. Αυτό είναι μέγα ψέμα όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά και ιστορικά. Άλλωστε ανήκουμε στην ίδια ''συμμαχία''..και κάτι τέτοιο δεν προβλέπετε από το καταστατικό του ΝΑΤΟ.Και αν γίνει μια στρατιωτική σύρραξη - εμπλοκή με την Τουρκία θα έχει ως αποτέλεσμα τον εθνικό ακρωτηριασμό μας που έχει ήδη ξεκινήσει με την λαθρομετανάστευση στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο. Εκ του πονηρού λοιπόν όσοι λένε και γράφουν για βοήθεια συμμάχων και εταίρων σε πιθανή εμπλοκή μας με Τουρκία. Και όπως γράφει και ο Γιανναράς στην Καθημερινή.. ''Η Δύση ποτέ δεν αγάπησε την Ελλάδα, αυτή είναι η αλήθεια''...
Όσο για μας τον απλό λαό ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση,ως Ελεύθεροι Πολιορκημένοι..και λίγο αργότερα να να μαζεύουμε τα σκ@τόχαρτα από τα ξενοδοχεία και φύλλα από τους δρόμους.Αυτή θα είναι η ''αλλαγμένη χώρα '' του Κυριάκου Μητσοτάκη!! Αναζητείται Ελλάς..!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κολοκοτρώνης τρανσέξουαλ κι ο Καραϊσκάκης πισωγλέντης... Τι άλλο θα μας πείτε Κούλη-Αλέξη μέσω των lgbt;
Πατέλης, Καρανίκας, Τσεκαλώτος, Γιατρομανωλάκης και σια... έχουν κάνει καλή δουλειά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε Αγγλία και Γερμανία κατά των lockdowns...
Ταραχές ξέσπασαν στο Λονδίνο, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την προειδοποίηση της αστυνομίας να μην προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε 33 συλλήψεις, κυρίως για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας. Περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και φώναζαν συνθήματα όπως «Μην καταστρέφετε τη ζωή των παιδιών μας» και «Ψεύτικη πανδημία».

Οι διαδηλωτές, που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, κρατούσαν πλακάτ και άναψαν φωτοβολίδες.

Με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ωστόσο, οι αντιδράσεις σε αυτόν τον περιορισμό εντάθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ιδίως μετά τη διάλυση, από τις αστυνομικές αρχές, της κινητοποίησης στη μνήμη της 33χρονης Σάρας Έβεραρντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας αστυνομικός κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία της γυναίκας.
Περισσότεροι από 60 βουλευτές, με επιστολή τους προς την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ζήτησαν την Παρασκευή να επιτραπούν οι διαδηλώσεις και η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας να μην θεωρείται ποινικό αδίκημα. Στις αρχές της εβδομάδας οργανώθηκαν τρεις συνεχόμενες νύχτες κινητοποιήσεων στο Λονδίνο, με αφορμή τη διάλυση της αγρυπνίας για την Έβεραρντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όταν ρωτήθηκε για την επιστολή των βουλευτών, απάντησε ότι η εντολή που έχει δοθεί στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους ισχύει μέχρι τις 29 Μαρτίου και όταν αρθεί μπορούν να ξαναρχίσουν οι κινητοποιήσεις, αρκεί οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν ότι θα τηρούν τις αποστάσεις.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι όσοι παραβιάζουν τα μέτρα θα συλληφθούν ή θα τους επιβληθεί πρόστιμο.
Γερμανία
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας στο Κάσελ, στην κεντρική Γερμανία, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν οργανωθεί από τις αρχές του έτους στη χώρα.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε ότι στη διαδήλωση μετείχαν 15-20.000 άνθρωποι.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Φρίντριχσπλατς, χωρίς προστατευτικές μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να ενωθούν με μια άλλη ομάδα διαδηλωτών.
Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού.
Σε άλλες περιοχές της πόλης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους και εκτόξευσαν νερό υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό και πέταγαν εναντίον τους μπουκάλια.

Σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις με αντιδιαδηλωτές, όταν οι διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα ξεκίνησαν να αποχωρούν από τα σημεία όπου τους είχε επιτραπεί να συγκεντρωθούν, στους δρόμους του Κάσελ.

Η αστυνομία κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους για «επανειλημμένες επιθέσεις» εναντίον εργαζομένων στις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών. «Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες επιθέσεις» τόνισαν οι αρχές, που διέλυσαν πρόωρα τη συγκέντρωση στη Φρίντριχσπλατς επειδή δεν τηρούνταν οι υγειονομικοί κανονισμοί.
Η κινητοποίηση αυτή οργανώθηκε από το κίνημα Querdenker («Αντικομφορμιστικό») το οποίο από τις αρχές της πανδημίας έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Γερμανία.

Στους κόλπους του συγκεντρώνει ένα ετερόκλητο πλήθος από ακροαριστερούς, ακροδεξιούς, αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολόγους. Στο Κάσελ, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα: «Βάλτε τέλος στην καραντίνα» και «Αντάρτες του Κορόνα».
Παράλληλα, η αστυνομία διέλυσε μια μικρή συγκέντρωση 150 ανθρώπων στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά του Βερολίνου, γιατί δεν τηρούνταν οι κανονισμοί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο την τοπική αστυνομία. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κατόπιν στο Πάρκο Τιργκάρτεν και άλλοι προς το κτίριο του Ράισταγκ.

Περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν εξάλλου σε μια άλλη συγκέντρωση στην Αλεξάντερπλατς.

Στη γειτονική Ελβετία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη Λίσταλ ζητώντας επίσης να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Στη Λιθουανία, περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Καθεδρικού, στο Βίλνιους και κάποιοι από αυτούς δεν φορούσαν μάσκες, ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις, μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα LRT.lt



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ' αυτούς τηλεφωνούν οι εισπρακτικές 33 φορές την ημέρα; Γαμήσι σας χρειάζεται... αλήτες!
Άδωνης Γεωργιάδης: Νομίμως τηλεφωνούν οι εισπρακτικές, τα χρέη είναι για να πληρώνονται.
Εσυ Μπουμπουκο και το παρεάκι, γιατί δεν πληρώνετε? Δεν σας τηλεφωνούν οι εισπρακτικές?
Σύμφωνα με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του 2018 (έως και σήμερα)

Άδωνις Γεωργιάδης: πήρε 2 δάνεια το 2007 (530.000 και 100.000 ευρώ), 14 χρόνια μετά οφείλει 475.000 απ τό πρώτο δάνειο και 117.000 έφτασε το δεύτερο δάνειο.

Μητσοτάκης: ο πρωθυπουργός της χώρας... έχει πάρει συνολικό δάνειο 1.8 εκατομμύρια ευρω, σήμερα ανέρχεται στα 1.3 εκατομμύρια περίπου.

Νότης Μηταρακης: Ο υπουργός Μετανάστευσης το 2010, πήρε δάνειο πάνω απο 1 εκατομμύριο ευρω, και απο αυτα χρωστάει ακόμα 745.000. Το 2013 ξαναπήρε δάνειο ύψους 300.000, εως και σήμερα χρωστάει τα ίδια.

Γιάννης Πλακιωτακης: ο υπουργός ναυτιλίας το 2013, πηρε δάνειο 118.500, απο τα οποία χρωστάει 109.000.
Έλαβε απ την Τράπεζα Πειραιώς, το 2016, δύο δάνεια 800.000 + 300.000 τα οποία λήγουν το 2046...

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: ο βουλευτής της ΝΔ έχει συνολικό δανεισμό 925.595, απο τους οποίους χρωστάει γύρω στα 615.000.

Σπήλιος Λιβανός: βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, το 2008 πηρε δάνειο ύψους 1.5 εκατομμύρια ευρώ, εως και σήμερα χρωστάει το 1/3 του αρχικού δανείου.

Γιάννης Λοβέρδος: ο βουλευτής ΝΔ έχει υποχρεώσεις σε 20 τραπεζικά ιδρύματα... το δάνειο ανέρχεται στα 955.733 ευρω.
Οπως είχε πει ο ίδιος, σε κάποια ιδρύματα, τα οποία πηρε δάνεια, δεν θυμάται το αρχικό ποσό του δανεισμού.
Τα 17 απο τα 20 δάνεια τα πήρε την 1η Ιανουαρίου 1995...

Λευτέρης Αυγενακης: ο υπουργός αθλητισμού το 2008 πηρε δάνειο 704.599 ευρω, απτα οποία χρωστάει 719.949.

Κωνσταντίνος Τσιαρας: υπουργός δικαιοσύνης, το 2000 πήρε 3 δάνεια απο την Εθνική Τράπεζα, εως και σήμερα χρωστάει συνολικά 589.804.
Το αρχικό ποσό του δανεισμού και ημερομηνία λήξης, δεν αναφέρεται στη δήλωσή του...

Περικλής Μαντας: ο βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας χρωστάει 3 δάνεια στην Εθνική, 1 στην Πειραιώς, και σε άλλα 3 ιδρύματα. Πρώτο δάνειο ήταν 18.135 ευρώ το 2000. Σήμερα, 21 χρόνια μετά, χρωστάει τα ίδια.
Σύνολο οφειλών γυρω στα 499 χιλιάδες ευρώ.

Εσένα λαέ σε λένε μπαταχτσή, και σ κάνουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για "ψίχουλα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός, τον οποίο επικαλείσαι υποκριτικά, νεοδημοκράτη δεξιέ, απέχει από τις εκλογές του 2009 και μετά σε ποσοστό που υπερβαίνει το 40%. Όλες οι κυβερνήσεις από το 2012 και μετά είναι κυβερνήσεις κοινωνικής μειοψηφίας.
Ο λαός ψήφισε παρά την τρομοκρατία κατά 61,3% ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του '15, αλλά κανείς δεν το σεβάστηκε. Ούτε εσύ φυσικά.
Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως εκλαμβάνεις ως σωτηρία τα γενοκτονικά Μνημόνια, αλλά μιλάς ταυτοχρόνως για ναζί.
Το πολιτικό προσωπικό που σε εκφράζει είναι σε ευθεία γραμμή καταγωγής απόγονοι των οικονομικών δωσίλογων της Κατοχής. Κι οι χρυσαυγίτες, που δήθεν σ' ενοχλούν, το ίδιο είναι, μόνο που οι δικοί τους πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Δεν κυβέρνησαν την Ελλάδα χάρη στην γερμανική μπότα. Ήταν τα εκτελεστικά όργανα των προγόνων αυτών που ψηφίζεις. Ψηφίζεις τους μεγαλοναζί, καταδικάζοντας υποκριτικά τα "ναζίδια". Ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλέυρι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγγλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Μπρίστολ
 Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021, 23:13
Ταραχές ξέσπασαν απόψε στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας και αγνοώντας την έκκληση της τοπικής αστυνομίας να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από διαδικτυακές κινητοποιήσεις.
Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι είδε κάποιους από τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών, να ανατρέπουν βανάκι, να σκαρφαλώνουν σε αστυνομικό τμήμα και να ζωγραφίζουν γκράφιτι στους τοίχους του. Είδε επίσης τους αστυνομικούς να προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας τα κλομπ και τις ασπίδες τους.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η ημέρα που η Δημοκρατία μετατράπηκε σε Δικτατορία» και «Δεν θα μας φιμώσετε τόσο εύκολα».
Η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στην περιοχή της οδού Μπράιντγουελ, όπου οι ταραχές συνεχίζονταν και αφού έπεσε η νύχτα.
Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, που όπως λέει εκτόξευαν αντικείμενα και εξύβριζαν τους αστυνομικούς, προειδοποιώντας ότι όσοι διέπραξαν αδικήματα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και επί του παρόντος εξετάζεται από το κοινοβούλιο θα δίνει στην αστυνομία τη δυνατότητα να επιβάλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια και τον θόρυβο στις διαδηλώσεις στον δρόμο. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τις απαγορεύσεις, 6.500 νέοι κατέκλυσαν τη Μασσαλία για να γιορτάσουν το καρναβάλι
 Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021, 22:01
Ντυμένοι γορίλες, λουλούδια ή ακόμη και… γιατροί, σχεδόν 6.500 άνθρωποι γιόρτασαν σήμερα το καρναβάλι στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, παρά την έξαρση της πανδημίας στη χώρα που ανάγκασε την κυβέρνηση να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα.
Η αστυνομία εξέφρασε τη λύπη της για αυτό το υπαίθριο πάρτι, που δεν είχε την άδεια των αρχών, πολύ περισσότερο επειδή οι νεαροί καρναβαλιστές στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.
Οι χιλιάδες μασκαράδες έκαναν παρέλαση και χόρεψαν το απόγευμα σε μικρή απόσταση από τη Λα Κανεμπιέρ, την κεντρική λεωφόρο της πόλης.
«Οι νέοι κουράστηκαν με το κλείσιμο στο σπίτι. Δεν υπάρχουν ευπαθείς ηλικιωμένοι εδώ, μόνο νέοι», είπε, φανερά ενθουσιασμένος, ο 26χρονος Ρομέν, που είχε ντυθεί φούρναρης αλλά κάτω από την ποδιά φορούσε τη φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν.
«Έχω πολλούς φίλους που πηγαίνουν στη Μαδρίτη, όπου όλα είναι ανοιχτά και είναι ωραίο να το βλέπουμε αυτό», σχολίασε ο Κεντίν, ένας 26χρονος ειδικευόμενος γιατρός που φορούσε μια μάσκα... λιονταριού.
Πέρσι, το καρναβάλι της Μασσαλίας είχε ματαιωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.
«Υπάρχουν περίπου 6.500 άνθρωποι. Είναι μια εκδήλωση που δεν είχε ανακοινωθεί και την οποία δεν θεωρούμε καθόλου υπεύθυνη ενέργεια, δεδομένου ότι δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Κάνουμε ελέγχους περιφερειακά της συγκέντρωσης, κυρίως για τη χρήση μάσκας και κάνουμε προφορικές συστάσεις», ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Από το Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα σε 16 περιφέρειες της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων είναι και το Παρίσι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Η Μασσαλία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση, όπως η γειτονική Νίκαια, όμως εξακολουθούν να ισχύουν και εκεί τα μέτρα, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων.