Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Σαββατο 27 Μαρτιου 2021


Αυτή η απαξίωση και από μέρη του κινηματος για την επανάσταση του 1821 και τις μορφές της είναι προβληματική. Εξάλλου μια επανάσταση είναι ένα γεγονός με διάρκεια, η οποία στην πορεία της οδηγεί σε καθοριστικά επαναστατικά συμβάντα ρήξης. Είναι τεράστιο πολιτικό σφάλμα να απαξιώνεις την έννοια του έθνους και να τσουβαλιαζεις έθνος και πατριαρχια. Η εθνική απελευθέρωση μια χαρά μπορεί να συνδεθεί με την κοινωνική. Διαλεκτική λέγεται.Η μια δεν αναιρεί την άλλη, αλλά η μία είναι προϋπόθεση της άλλης. Δίχως πατρίδα και γλώσσα απελευθέρωση δεν υπάρχει.Εκτός από την προσπάθεια εθνοαποδομησης του αστικού κοσμοπολιτισμού, την ακροδεξιά πατριδοκαπηλεια και το ακροδεξιο κιτς, έχουμε και την κινηματικη εθνοαποδομηση κάποιων ομάδων, που θεωρούν ότι είμαστε αποδημιτικα πτηνά δίχως ρίζες.Διαβάστε ιστορία και μην εξάγετε βιαστικά συμπεράσματα. Το Ελευθερία Ή Θάνατος είναι το Patria O Muerte του Fidel Castro, του Ernesto Guevarra και του Camilo Cienfuegos.

 Το έθνος δεν είναι κοινωνική κατασκευή, αλλά ιστορικό δημιούργημα. Αποτέλεσμα πάλης και αγώνα

Όμως όταν ταυτίζονται αστοί και κινηματικοι υπάρχει ζήτημα.Έτσι δίνουν πάτημα στην ακροδεξιά ορισμένοι.

Σχολιο.- Την απαξίωση αυτή, την διαδίδουν με κανονική μεθοδευμένη υποχθόνια προπαγάνδα διαρκή, οι μηδίσαντες διανοούμενοι και αναλυτές από την μια, και οι επαγγελματίες συνεργάτες (πράκτορες) ατομικών συμφερόντων ανέλιξης από την άλλη.

Καθώς, ο παλιός πράκτορας αχρηστεύτηκε και πέθανε ήδη προ πολλού, και δεν χρειάζεται να είναι πλέον έμμισθος υπάλληλος όπως στο παρελθόν, να μισθοδοτείται δλδ από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αλλά να φιλοδωρείται με ανταμοιβές κάθε ‘’αθώας’’ απολαβής που εισπράττει στην ιεραρχία της καριέρας του, χωρίς να παίρνει είδηση κανείς. Ούτε γάτα ούτε ζημιά και δημοκράτης από πάνω, όταν το ελληνικό σύμπαν διαλύεται. Και την στιγμή που το αυτονόητο το βλέπουν όλοι!

Σχολιο.- H απαξιωση που αναφερεις προερχεται απο μια παραξηγημενη θεωρηση του διεθνισμου και τη συγχυση αναμεσα στο εθνικο/εθνισμος και τον εθνικισμο. Καθολου τυχαιο οτι ο Λενιν οραματιζονταν τον προλεταριακο πολιτισμο με αγκωναρι την παραδοση, οτι αυτο εχει περασει στη ρωσικη τεχνη και λογοτεχνια, οτι στην παλαι ποτε ΕΣΣΔ εκτος απο τα συνορα κανενα αλλο εθνικο στοιχειο των λαων δεν ειχε καταργηθει. Ουτε ειναι τυχαιο πως οι ευρωπαιοι αποικιοκρατες αυτα ακριβως τα στοιχεια προσπσθησαν να εξαφανισουν απο τους κατακτημρνους λαους. Η εξαφανιση της εθνοτητας οδηγει κατ'ευθειαν στην παγκοσμιοποιηση.

Σχολιο.- "Eίναι άραγε ξένο για μας, τους Μεγαλορώσους συνειδητούς προλετάριους, το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας; Όχι βέβαια! Eμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και την πατρίδα μας και δουλεύουμε περισσότερο από κάθε άλλον για ν’ ανυψώσουμε τις εργαζόμενες μάζες της (δηλαδή τα 9/10 του πληθυσμού της) ως τη συνειδητή ζωή των δημοκρατών και σοσιαλιστών. Eμείς πονάμε περισσότερο από κάθε άλλον, όταν βλέπουμε και αισθανόμαστε σε τι βία, καταπίεση και εξευτελισμό υποβάλλουν την όμορφη πατρίδα μας οι δήμιοι του τσάρου, οι ευγενείς και οι καπιταλιστές". Λένιν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αρμένιοι στέλνουν για μια ακόμη φορά, μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες αδελφούς. 

Μια κοινή πορεία συνδέει Έλληνες και Αρμένιους στα βάθη των αιώνων. Από τη Βυζαντινή περίοδο, έως τις μέρες μας, οι δυο χώρες πορεύθηκαν παράλληλα, σε κοινούς τόπους, κοινούς στόχους και με κοινούς εχθρούς. 

Ποτέ δεν ξέχασαν οι Αρμένιοι τους αδελφούς Έλληνες, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Με αφορμή την φετινή επέτειο των Ελλήνων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 κατά των Οθωμανών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρμέν Σαρκισιάν έστειλε μήνυμα στην ομόλογό του κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο οποίο ανέφερε τα εξής: 

«Με κόστος ηρωικές μάχες, μακρύ αγώνα και θυσίες, ο ελληνικός λαός κέρδισε την ανεξαρτησία του. Σε αυτή την πορεία υπάρχουν πολλές αποδείξεις για τον κοινό αγώνα των δύο χριστιανικών λαών υπό οθωμανική κυριαρχία – των Αρμενίων και των Ελλήνων. Καθώς και πολλές εκδηλώσεις συνεργασίας βασισμένες σε ιστορικούς και πολιτιστικούς χιλιετείς δεσμούς, σε κοινές πνευματικές αξίες και με αμοιβαία συμπάθεια.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Αρμενία και η Ελλάδα μπόρεσαν να αναπτύξουν ισχυρές διακρατικές σχέσεις και μια σταθερή διμερή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει ενεργό πολιτικό διάλογο και συνεργασία σε διάφορους τομείς».

Στο Instagram εντοπίσαμε το μήνυμα που ανάρτησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Παύλος Τσολακιάν στο οποίο αναφέρει: 

«Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική εξέγερση της 25ης Μαρτίου 1821, Ιστορικής Ημέρας του Ελληνικού Έθνους, ημέρας δημιουργίας μιας Νέας Ελεύθερης και Ανεξάρτητης Ελλάδας, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά. 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη γκαντεμιά που η Siemens δέν παράγει κρεβάτια ΜΕΘ.

Σήμερα θά είχαμε λύσει τό πρόβλημά μας !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως και στατιστικά να το εξετάσουμε, μετά από κάθε φιέστα της Αγγελοπούλου, ακολουθεί χρεοκοπία.

Σχολιο.- ....στην περίπτωση "μας" ακολουθεί χρεωκοπία επί χρεωκοπίας....700.000 επιστήμονες έφυγαν , έμμεσα και άμεσα πήγαν να συναντήσουν τον δημιουργό Τους καμιά 500.000 , αυτοί που μένουμε , είμαστε αυτοί που δεν δυνάμεθα να φύγουμε ή είμαστε αρκετά βλαμμένοι για να πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες... ...νταξξξ!! τι να κάνει η δημοκρατία μας? , εισάγει μουσουλμάνους για να μας φέρει στα ίσα μας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλειστήκαμε από τον Νοέμβριο για να σώσουμε τα Χριστούγεννα, που Χριστούγεννα δεν κάναμε και παραμείναμε κλειδωμένοι, και καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου, και παραμένουμε κλεισμένοι για να κλειστούμε και τον Απρίλιο για να σώσουμε το Πάσχα που θα κλειδωθούμε για να σώσουμε το καλοκαίρι που δεν σώνεται... Σωθήκαμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεννηθήκαμε από Επανάσταση εμείς οι Ελληνες, ας μην το ξεχνάμε.

Επανάσταση, προιόν των αναγκών του λαού μας.

Ομως σήμερα, όσα με κόπο κατακτήσαμε, τα παίρνουν πίσω σταδιακά.

Ποτέ ως σήμερα, οι ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες δεν κυριαρχούσαν περισσότερο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ποτέ ως σήμερα, η ψαλίδα φτωχών και πλουσίων δεν ήταν τόσο μεγάλη.

"Απαλλοτριωτική συσσώρευση" λέγεται και είναι: 

- Τα φιλέττα μας στα ξένα funds

- Τα λιμάνια στους ξένους

- Οι μαρίνες στους Τούρκους

- Τα αεροδρόμια στη Frapport

- Οι σιδηρόδρομοι στους Ιταλούς

- Οι τηλεπικοινωνίες στους Γερμανούς

- Τα βουνά στα funds των αιολικών

- Οι δρόμοι στις μεγάλες κατασκευαστικές

- Τα εμβόλια και τα φάρμακα στη Pfizer κλπ

- Τα tests στη Siemens

- Η υγεία στους ιδιώτες

- Η παιδεία στα ιδιωτικά κολλέγια

- Η ενέργεια στο παγκόσμιο κεφάλαιο

- Η βιομηχανία της μόδας στην υπέρκομψη (sic).....

Δικό μας είναι μόνο το δημόσιο χρέος του 220% του ΑΕΠ.

Δικοί μας είναι και οι μπάτσοι, που αυγατίζουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν δεν είχαν διανοίξει τη διώρυγα του Σουέζ δε θα κολλούσε ποτέ το πλοίο εμποδίζοντας τη διέλευση"

Σπυράδωνης Γεωργιάδης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τρισάθλια Γερμανά της Μέρκελ,

οι απόγονοι των Έρουλων, του Μέτερνιχ και του Χίτλερ,

που τόσες φορές λεηλάτησαν την Ελλάδα,

δεν φτάνει που δεν είχαν το σθένος να στείλουν ούτε ένα μήνυμα για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης όπως τόσες άλλες χώρες,

αλλά είχαν και το απύθμενο θράσος,

μέσα στο κοινοβούλιό τους

ανήμερα της 25ης Μαρτίου!,

να κάνουν γαργάρα τις Γερμανικές αποζημιώσεις ή και να ρίχνουν μπηχτές: 

Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του FDP, Γρηγόρης Αγγελίδης, φώναξε μάλιστα από το βήμα της βουλής στα ελληνικά «Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!». Στη συνέχεια όμως απέρριψε εκ μέρους των Φιλελευθέρων τα ψηφίσματα των Πρασίνων και της Αριστεράς επειδή «θα έφερναν διχόνοια»!

Παρόμοιες απόψεις εξέφρασαν και οι εισηγητές των χριστιανικών κομμάτων CDU και CSU. Όπως υποστήριξε ο βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής, Τόμας Έρντλ, το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει «νομικά κλείσει» και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον απαιτήσεις!

Στο τελευταίο δεν έχει άδικο, τόσο η κυβέρνηση σύριζα, αλλά και η σημερινή, κάθονται κλαρίνο μπροστά στη γκιόσα του Βερολίνου. 

Ας είναι καλά οι μίζες του Χριστοφοράκου και της Ζήμενς....

Ίσως είμαι απ' τους λίγους στην Ελλάδα που ασχολούνται ακόμα με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, ιδιαίτερα των Κατοχικών δανείων, τα οποία ανέρχονται (31/3/'21) στα 425.488.104.702€ (δηλ. 425,5δισεκ.€) και πολύ παραπάνω απ' το δημόσιο χρέος της Ελλάδος (342,3δισεκ.€) όπως ισχυρίστηκε ο ακροδεξιός καραγκιόζης του AfD. 

Μην μας προκαλεί εντύπωση η σύμπλευση της Γερμανίας με την Τουρκία. 

Έχουν κοινά συμφέροντα εναντίον μας. 

Τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της Ελληνικής ΑΟΖ.

Εξοπλιστικά προγράμματα στην Τουρκία (υποβρυχίων κλπ) μπας και ξεσηκωθεί ο ραγιάς που είπε το ΟΧΙ στις ορδές του Μουσολίνι στην Πίνδο και του Χίτλερ στο Ρούπελ.

Έτσι που να μην μπορούμε ΠΟΤΕ να σηκώσουμε κεφάλι, ούτε ΚΑΙ να απαιτήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και τα Κατοχικά δάνεια.

Ως οικονομολόγος και ένας απ' τους δημιουργούς της ομάδας ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΄21, θα το παλεύω όσο μπορώ ενάντια στα γερμανά και τσου σελτζούκους. 

26.3.2021 | 09:14



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπετε όσοι δεν γνώρισαν ιστορικά τους Τούρκους θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί τους, όσοι είχαν τη χαρά της έντονης «γνωριμίας» μαζί τους δε θέλουν να έχουν καμία επαφή.

Η Βιέννη και οι Αυστριακοί δέχτηκαν στο παρελθόν δύο τουρκικές εισβολές και αντιμετώπισαν δύο παρολίγον εθνοκτόνες πολιορκίες τις οποίες αντιμετώπισαν νικηφόρα με μεγάλο τίμημα.

Όμως δεν ξέχασαν ποτέ τον βαρύ φόρο αίματος και τους χιλιάδες που χάθηκαν κατά την τουρκική «διαδρομή» και στα τείχη της Βιέννης.


Μόνο οι Αυστριακοί μένουν σταθερά ενάντια στην Τουρκία: «Διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων»

Γιατί η Βιέννη γνώρισε και δύο τουρκικές πολιορκίες στο παρελθόν και ξέρει...

26/03/2021 - 10:53



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρος: Σύλληψη 15χρονου γιατί δεν είχε στείλει SMS για να αγοράσει ένα αναψυκτικό

 27 Μαρτίου, 2021

Πρόστιμο 300 ευρώ έκοψαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Πάρου σε ένα 15χρονο παιδί το οποίο πήγε να πάρει ένα αναψυκτικό από το φούρνο του χωριού αλλά δεν είχε στείλει SMS για την μετακίνησή του.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα εκτός από το πρόστιμο η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του παιδιού και το οδήγησαν στο Α.Τ Πάρου για εξακρίβωση στοιχείων στερώντας του το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ενώ η μητέρα έψαχνε αγωνιωδώς το παιδί της στο χωριό.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο παιδί που τυχαίνει να είναι από πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να σταθούμε στο ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας πολλοί παιδοψυχολόγοι έχουν αναφερθεί στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας των παιδιών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ούτε βιώνουν τις καταστάσεις όπως οι ενήλικοι.  

Αν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έπρεπε να επιβάλουν πρόστιμο γιατί ήταν μέσα στα καθήκοντά τους καλώς αλλά μέχρι εκεί. Η σύλληψη όμως ήταν υπερβολή. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρουν το σπίτι του παιδιού και να απευθυνθούν στους γονείς του για την ταυτοποίηση των στοιχείων χωρίς να υπάρχει όλη αυτή η ψυχολογική βία.

Ζούμε σε ένα μικρό νησί όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και τέτοιου είδους υπερβολές δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί ή να ακυρωθεί αλλά το ψυχολογικό που πέρασε το παιδί θα παραμείνει.

Σχολιο.- Στην πρώτη καραντίνα, σταμάτησαν οι μπάτσοι την εγγονή μου 7 ετών στις Λευκές Πάρου, που είχε πάει στον φούρνο 80 μ. Μακρυά από το σπίτι της και της έκαναν συστάσεις να γυρίσει γρήγορα πίσω. ...ευτυχώς βγήκε η φουρναρισα και τους είπε να, αφήσουν ήσυχο το παιδάκι και να μην το τρομάζουν. .,έτσι και έγινε. .

Και τώρα απο την πλευρα της μικρής. .Όταν την ρώτησα εγώ. ..Καλιντακι μου δεν φοβηθηκες?

Ναι μου λέει, αλλά έφυγα αργα-αργα για να μην καταλαβουν οτι φοβηθηκα και όταν δεν με έβλεπαν άρχισα να ..,τρέχω σφαίρα για το σπίτι !!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν ποτέ τους «φίλους» τους !

Μπορεί οι Γερμανοί να αρνούνται πεισματικά να καταβάλουν στην Ελλάδα τα οφειλόμενα των πολεμικών επανορθώσεων για τις τεράστιες καταστροφές και εκτελέσεις της κατοχικής περιόδου. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει, 74 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, να καταβάλουν ακόμα συντάξεις για πρώην ξένους εθελοντές στρατιώτες των Waffen-SS και συνεργάτες των ναζί που διαβιούν σήμερα στο εξωτερικό. Συνολικά, περίπου δύο χιλιάδες είναι οι υποστηριχτές των ναζί που δικαιούνται σήμερα τη σύνταξη για τις εγκληματικές τους πράξεις στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Και μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Martin Göllnitz, στο πλαίσιο ενός διατάγματος που εξέδωσε ο ίδιος ο Χίτλερ. 

Το μηνιαίο κόστος για τη Γερμανία ανέρχεται σήμερα στις 778.000 ευρώ. Ο νόμος παραμένει σε ισχύ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, ακόμα και του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου της Γερμανίας. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα κάποια στιγμή θα το λύσει ο χρόνος, καθώς τον τελευταίο μήνα πέθαναν 33 από αυτούς. Ένα είναι πάντως βέβαιο. Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν και ανταμείβουν για μια ζωή όσους τους εξυπηρετούν στα σχέδιά τους, ανεξαρτήτως καθεστώτος. Κάτι που βλέπουμε και σήμερα με τις διάφορες επιβραβεύσεις (Τσίπρας, Μπουτάρης κ.α.). 

Για την ιστορία : Στους στρατιώτες του Χίτλερ από «ξένους λαούς» που πολέμησαν στο πλευρό του στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου περιλαμβάνονταν: Γάλλοι (μεραρχία «Καρλομάγνος»), Ολλανδοί, Φλαμανδοί, Βαλώνοι, Δανοί, Ιταλοί, Λευκορώσοι, Ρώσοι (Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός / Rona), Ουκρανοί (“Banderowzy”), Ούγγροι, Λετονοί, Εσθονοί, Ελβετοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί (Μεραρχία «Βίκινγκς»), Τάταροι, Αλβανοί (Μεραρχία «Σκεντέρμπεης»), Κοζάκοι, Βόσνιοι μουσουλμάνοι (Μεραρχία «Χατζάρ») κ.α. (βλέπε εθνόσημα). Ακόμη και Ινδοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν ότι καμία ταξική διεκδίκηση δεν είναι δυνατή, εκτός πλαισίου εθνικής κυριαρχίας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΜΑΑΑΑΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ"

(που παπαγαλιζεις ο,τι αποσπασματικο αποστηθισες

απο τον ημιαγραμματο ινστρουχτορα της ΚΟΒΑ σου,

την στιγμη που ο καθε αποφοιτος του LSE 

εχει διδαχτει Διαλεκτικη Αναλυση ΣΕ ΒΑΘΟΣ, πριν οι Ροτσιλντ

τον στειλουν να διοριστει "Αλογοσκουφης", στη χωρα του...)

κοψε, επιτελους, την κλαπαρχιδια 

της "ταξικης εκπορευσης" της εθνεγερσιας του 1821!!!

Να στο κανω πενηνταρακια,

μια κι εισαι αργοστροφος:

124 φορες ξεσηκωθηκαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ, μεχρι το "21

και 124.000 φορες, εσυ κι οι ομοιοι σου, μαλακα μου,

εσπευσαν να κοπρισουν πανω στο χυμενο αιμα.

Θα στο πω απλα, 

για να το καταλαβει κι ο τελευταιος μαλακας

(αν κι εσυ εισαι πισω ακομα κι απο αυτον)

Αν ηταν "ταξικο" και οχι "εθνικο" το ξεκινημα της εθνεγερσιας,

οι Μανιατες θα χαν ξεκινησει απο τα κομμενα λαρυγγια 

των Μαυρομιχαλαιων που ειχαν διοριστει 

"εισπρακτορες της Πυλης" κι απομυζουσαν το αιμα

της φτωχολογιας... 

(Αλλιως, "στεριανα" φραγκα δεν κανεις, επι Τουρκοκρατιας...)

Κι εδω βλεπουμε, μαλακα μου, το προλεταριατο να ζηταει 

απο τους οικονομικους δυναστες του

"δωσμου, αφεντη, καρυοφυλλι, να διωξω τον Τουρκο!..."

Οποτε, μαλακα μου, κοψε τα "διαλεκτικα" σου

γιατι μας παιρνει η μπαλα ολους μας 

κι αμα μιλαμε για "Διαλεκτικη", οι δεξιοι κολλεγιοπαιδες

γελανε -και δικαιολογημενα- μαζι μας. 

Εξαιτιας σου, μαλακα μου!

προσθηκη εκ των υστερων:

Πρεπει να πασχεις απο ανιατο "Κουτσουμπισμο" (μια μορφη αποβλακωσης, ειναι κι αυτη...) για να ισχυριζεσαι οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ υπερφραγκατοι της Μολδοβλαχιας χρηματοδοτησαν εξεγερση προκειμενου οι προλεταριοι να τους παρουν τις περιουσιες...

(Για να μην πω για την Μαντω Μαυρογενους, που πεθανε στην ψαθα...)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΓΟΚΡΙΑΣΙΑ: Το λίκνο της Ναζιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων το Facebook ανέστειλε για 1 μήνα τη σελίδα του Nicolas Maduro για”παραπληροφόρηση” για τον Covid19, και ουσιαστικά γιατί προώθησε θεραπεία που σπάει το μονοπώλιο εμβολίων !!

27/03/2021

Το σύγχρονο λίκνο της Ναζιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων το Facebook ανέστειλε προσωρινά και για 1 μήνα τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας του Nicolas Maduro σύμφωνα με το Reuters.Δεν θα επιτρέπει ανάρτηση αλλά μόνο ανάγνωση του ήδη ευρισκόμενου υλικού. Η παγκόσμια υγειονομικοπολιτική Χούντα αποκαλύπτεται κι σε αυτή την περίπτωση. Τον κατηγορεί γιατί άλλο για παραπληροφόρηση επί του Covid-19, επικαλούμενο ένα βίντεο όπου ο Μαδούρο παρουσιάζει ένα φάρμακο εναντίον του Covid, του οποίου σύμφωνα με το εγκυρότατο επιστημονικό θεσμό του facebook δεν έχουν επαληθευθεί επιστημονικά. Όταν ο Νετανιάχου κι ο Μπουρλά λένε κάνουν πείραμα επί πληθυσμού τι σημαίνει σημαίνει ότι για το εμβόλιο Pfizer δεν υπάρχουν οι απόλυτα τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις για φερεγγυότητά του. Θα τολμούσε ποτέ το FB(Ι) να κατεβάσει τη σελίδα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού;;

Στο vidéo ο Maduro ανέφερε ότι το Carvativir δεν είχε παρενέργειες και μπορούσε προληπτικά να χρησιμοποιηθεί κατά του covid19.. Yγειονομικοί της χώρας προφανώς τσιράκια του Γκουάιντο έσπευσαν να πουν ότι το προιόν δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα εκχύλισμα θυμαριού, που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένες ομοιοπαθητικές θεραπείες.

Στις αρχές Φλεβάρη όταν η αστυνομία λόγου FB(Ι) είχε καταργήσει το βίντεο του Nicolas Maduro αυτός εξέφρασε το θυμό του για το κοινωνικό μέσο: «λογοκρίνουν όλα τα βίντεο που δείχνω το Carvativir, το Facebook απέσυρε από τη σελίδα μου με καταχρηστικό και δικτατορικό τρόπο το vidéo που εξηγεί πως η Βενεζουέλα έκανε όλα τα επιστημονικά τεστ του Carvativir».Για τους υπεύθυνους του FB(i) o Maduro είπε: «είναι δισεκατομμυριούχοι που ψάχνουν να επιβάλουν τις αλήθειες τους τις καταχρηστικές αυθαιρεσίες τους στον κόσμο».

Ενοχλητικός ο Μαδούρο όταν η παγκόσμια μαφία έχει διακόψει τη μετάδοση του κανονικού προγράμματος της ίδιας της ζωής για να προωθήσει ένα σωρό πειραματικά εμβόλια κάνοντας τζίρο τρισεκατομμυρίων σε συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες και πετυχαίνοντας πολιτικούς σκοπούς υποταγής που καμιά εξουσία δεν ξαναπέτυχε στον σύγχρονο κόσμο ,έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά μονοπώλιο σε κάποιες περιπτώσεις η κίνηση Μαδούρο χαλάει την πιάτσα πάει να σπάσει τη γραμμή κι ήταν φυσικό επόμενο να σπεύσει η Παγκόσμια Αστυνομία Λόγου το FB(i) να επιβάλει την τάξη!!!

Στην προκειμένη περίπτωση δεν φιμώνουν έναν χρήστη αλλά έναν λαό εκατομμυρίων……..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ”ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ”.Ερευνήτρια του “Washington Institute for Near Eastern Studies”, προειδοποιεί τον Biden ότι το μνημείο στον Άγιο Alexander Nevsky που σήκωσαν οι Ρώσοι στη Hmeimim στη Συρία είναι ανησυχητικό προμήνυμα!!

27/03/2021

ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ”ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ”.Ερευνήτρια του “Washington Institute for Near Eastern Studies”, προειδοποιεί τον Biden ότι το μνημείο στον Άγιο Alexander Nevsky που σήκωσαν οι Ρώσοι στη Hmeimim στη Συρία είναι ανησυχητικό προμήνυμα!! Ενστερνιζόμαστε τους φόβους τους η επιχείρηση Συρία ήταν μόνο η αρχή για ρωσική Ορθόδοξη κάθοδο στην ευρύτερη περιοχή!!! Η απάντηση της Ορθοδοξίας θα είναι ανάλογη της Πρόκλησης που δέχθηκε.

Η εβραϊκής καταγωγής Αμερικανίδα ερευνήτρια του “Washington Institute for Near Eastern Studies”, Anna Borshchevskaya κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Joe Biden να καταστήσει τη Συρία μία από τις προτεραιότητές του, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα ενισχύει τη στρατιωτική της ανάπτυξη σε ευαίσθητες περιοχές και συνεχίζει τη διπλωματική της πορεία, επηρεάζοντας αρνητικά τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Συρία.

Σημείωσε ότι η Μόσχα ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο να ενισχύσει την παρουσία της στη βορειοανατολική Συρία, στα σύνορα Κούρδων-Αράβων και επίσης στα τουρκικά και στα ιρακινά σύνορα.

Εξέφρασε τις ανησυχίες της για τους 3000 στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσίας που έφτασε στην Al-Hasakah και τις νέες στρατιωτικές μονάδες στο Qamishli, Ain Issa και Raqqa υπό το φως της κλιμάκωσης των μαχών.

Θεώρησε την τοποθέτηση της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ως μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, ότι η Μόσχα δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον χώρο. Επέμεινε ότι η παρουσία των «Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» FSA που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική και αντιπροσωπεύει ένα σημείο τομής για τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών στη Συρία…

Περιέγραψε τη ρωσo-τουρκική σχέση ως άνιση, ότι η Μόσχα θέλει να περιορίσει την τουρκική στρατιωτική επιρροή που θα επηρέαζε τα συμφέροντα της Μόσχας.

Αναφέρθηκε επίσης στο μνημείο του αγίου προστάτη του ρωσικού στρατού, πρίγκιπα Αλέξανδρου Νέβσκι στην αεροπορική βάση Khmeimim, θεωρώντας τα εγκαίνιά του ως εξαιρετικά συμβολική κίνηση, καθώς ο Ρώσος Ορθόδοξος Άγιος αντιπροσωπεύει την υπεράσπιση της Πατρίδας.

Ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα επεκτείνει διάδρομο στη βάση Hmeimim για να φιλοξενήσει βαριά μεταγωγικά. Φοβούνται επέκταση της Ρωσίας είναι προφανές στην ευρύτερη περιοχή με αιχμή την Ορθοδοξία..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγγλία: 29χρονος καθηγητής της θρησκείας ζει υπό αστυνομική προστασία καθώς μουσουλμανική ένωση τον κατηγορεί πως έδειξε στους μαθητές του τις καρικατούρες Charlie Hebdo!

27/03/2021

Ένας καθηγητής θρησκευτικών 29 ετών τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνσή του στο Batley στη Βόρεια Αγγλία. Μια μουσουλμανική ένωση τον κατηγορεί πως έδειξε κατά τη διάρκεια του μαθήματος τις καρικατούρες του Charlie Hebdo. Ζει έκτοτε υπό την αστυνομική προστασία.

Ο υπουργός Παιδείας καταδικάζει τις απειλές κατά του καθηγητή στο Μπάτλεϋ σχετικά που κατηγορείται πως έδειξε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ.

Ο καθηγητής στο επίκεντρο της διαμάχης  λαμβάνει αστυνομική προστασία μετά από διαμαρτυρία των γονέων

Ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε το βράδυ της Πέμπτης τις «απειλές και τον εκφοβισμό» που αντιμετώπισε ένας καθηγητής θρησκευτικών αφού τέθηκε σε αναστολή επειδή έδειξε τα επίμαχα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στην τάξη …

Ο Gavin Williamson είπε ότι οι διαμαρτυρίες έξω από ένα σχολείο του West Yorkshire την Πέμπτη ήταν «εντελώς απαράδεκτες», προσθέτοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε «προκλητικά ή αμφιλεγόμενα» ζητήματα.

Η δήλωσή του επήλθε αφότου δεκάδες ισλαμοφασίστες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις πύλες του Batley Grammar School την Πέμπτη το πρωί, αναγκάζοντας το σχολείο να συμβουλεύσει τους μαθητές να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ οι αστυνομικοί φύλασσαν το σημείο.

Ο 29χρονος δάσκαλος Θρησκευτικών Σπουδών λέγεται ότι έδειξε την καρικατούρα στους μαθητές κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος τη Δευτέρα. Την Πέμπτη το βράδυ, κρυβόταν αφού η αστυνομία εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλειά του καθώς ονομαζόταν στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό έρχεται κάποιους μήνες αφού ένας καθηγητής στη Γαλλία αποκεφαλίστηκε από έναν ισλαμοφασίστα τρομοκράτη όταν έδειξε στους μαθητές καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ. (Telegraph)

Το περιστατικό σχετίζεται με μια τελευταία εξέλιξη στην Τουρκία όπου Δικαστήριο άσκησε δίωξη σε 4 δημοσιογράφους της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, για τη γελοιογραφία του Ερντογάν στο εξώφυλλο της εφημερίδας την 28η Οκτωβρίου 2020. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το σκίτσο «προσβλητικό», «χυδαίο» και «ατιμωτικό».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Εθνική Πινακοθήκη και η κλοπή Πικάσο

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα επιμένει να κάθεται πρώτο στασίδι πίστα στην 25η Μαρτίου και κανένας υπουργός Πολιτισμού δεν την απομάκρυνε από το πόστο της.

Το 2012 εκλάπησαν από την Πινακοθήκη έργα Πικάσο και Μοντριάν. Μάλιστα τον έναν πίνακα αξίας 20 εκατομμυρίων τον χάρισε ο ίδιος ο Πικάσο στους Έλληνες, ως προσφορά για την αντίσταση και τον αγώνα τους κατά των Ναζί.

Ο σάλος παγκόσμιος, τα έργα δεν βρέθηκαν ποτέ και η κυρία Πλάκα δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, κάτι που θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Εκτός αν θεωρούμε ότι αν κάποιος έκλεβε τη Γκέρνικα του Πικάσο από το Reina Sofia,  ο διευθυντής θα παρέμενε στη θέση του. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μάθουν κάποιοι τα κακά στερνά που επεφύλασσαν στους ήρωες της Επανάστασης οι συμπατριώτες τους.

Τον Κολοκοτρώνη τον βάλαν φυλακή.

Η Μπουμπουλίνα εξορίστηκε γιατί αντέδρασε σθεναρά στην φυλάκιση του.

Η Μαντώ Μαυρογένους ξόδεψε την περιουσία της στον αγώνα και πέθανε στην ψάθα.

Ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος κατάντησε ζητιάνος στα σκαλιά της εκκλησίας.

Αυτά τα ωραία έγιναν στην μετεπαναστατική Ελλάδα. Και κανένας δεν ξεπλένει την εθνική αυτή ντροπή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν-Κίνα: Οι δύο χώρες υπέγραψαν 25ετή συμφωνία συνεργασίας

 Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, 14:05

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν υπέγραψαν σήμερα μια 25ετή συμφωνία συνεργασίας στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Οι σχέσεις μας με το Ιράν δεν θα επηρεαστούν από την παρούσα κατάσταση, αλλά θα είναι μόνιμες και στρατηγικές», δήλωσε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το Ιράν αποφασίζει ανεξάρτητα για τις σχέσεις του με άλλες χώρες και δεν είναι σαν κάποιες άλλες χώρες που αλλάζουν την θέση τους με ένα τηλεφώνημα», σχολίασε. Η συμφωνία υπογράφηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του κινέζου υπουργού στην Τεχεράνη στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δύο πλευρές είχαν επίσης συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις τους και για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κινεζικές επενδύσεις σε κομβικούς τομείς, όπως εκείνοι της ενέργειας και των υποδομών, ο Γουάνγκ είχε συνάντηση με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

Η συμφωνία είναι ένα παράδειγμα επιτυχημένης διπλωματίας, δήλωσε ο σύμβουλος του Ροχανί, Χεσαμεντίν Ασενά, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. «Η ισχύς μιας χώρας φαίνεται από την ικανότητά της να συμμετέχει σε συμμαχίες, να μην παραμένει απομονωμένη», είπε.

Σύμφωνα με τον Σαϊντ Χατιμπζαντέχ, έναν εκπρόσωπο του ιρανικού ΥΠΕΞ, η συμφωνία είναι ένας «οδικός χάρτης» για το εμπόριο, την συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και των μεταφορών, με ένα «ιδιαίτερο επίκεντρο στους ιδωτικούς τομείς των δύο πλευρών».

Η Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν και επί μακρόν σύμμαχός του, συμφώνησε το 2016 να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία. Το υπουργείο Εμπορίου της ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο θα προσπαθήσει να περιφρουρήσει την ιρανική πυρηνική συμφωνία του 2015 και να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα των σινο-ιρανιικών σχέσεων.

Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις έχουν υπογράψει την συμφωνία αλλά βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Τεχεράνη ενώ συνεχίζουν να επιβάλουν κυρώσεις, ενώ από την οποία ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε το 2018.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εκστρατεία» της Κίνας κατά ξένων εμπορικών σημάτων

 Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, 06:44

Την Παρασκευή «εκστρατεία μποϊκοτάζ» οργανώνει η Κίνα κατά των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ιαπωνικών εμπορικών σημάτων τα οποία αρνούνται να χρησιμοποιούν βαμβάκι από την Σιντζιάνγκ για να μην επωφελούνται δήθεν από την «καταναγκαστική εργασία» των μουσουλμανοφασιστων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας χρόνος προετοιμασιών με εκατομμύρια ευρώ για την 25η Μαρτίου και όλη η Ελλάδα θυμάται ένα άλογο που έχεσε μπροστά από τους επισήμους.