Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Παρασκευη 26 Μαρτιου 2021


Η παραχάραξη της ιστορίας μας! 

Τρελαθήκαμε χθες, ως Έλληνες, όταν ακούσαμε τον Κάρολο της Αγγλίας στην επίσημη ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει για τους Βρετανούς "που συγκινήθηκαν βαθειά από το πνεύμα του Φιλελληνισμού και οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα, διαβάζουμε Γκόρντον, Κόχραν, Τσωρτς και Κόρδινγκον", όπως είπε. 

Και θυμηθήκαμε την πραγματική ιστορία. 

Στις 23 Απρίλη 1827 έγινε η νέα εκστρατεία κατά του Κιουταχή

στην Αθήνα. 

Η ελληνική κυβέρνηση είχε διορίσει αρχιστράτηγο τον Άγγλο Ρίτσαρντ Τσωρτς και διέταξε τον Καραισκάκη να στήσει το στρατόπεδο του στον Πειραιά. 

Όμως εάν και ήταν εύκολο να διώξουν τον Κιουταχή απ' την Αθήνα ο Τσωρτς και ο λόρδος Κόχραν, που είχαν το γενικό πρόσταγμα, δεν έδιναν σημασία σε όσα τους παράγγελνε ο Καραϊσκάκης, ο οποίος ήταν της γνώμης να μη γίνει κατά μέτωπο επίθεση αλλά να αποκλειστεί από στεριά και θάλασσα ο Κιουταχής οπότε θα αναγκάζονταν να φύγει.

Οι Εγγλέζοι όμως αρχηγοί, (σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο), για να εξυπηρετήσουν την Αγγλική διπλωματία αποφάσισαν να ενεργήσουν κατά μέτωπο επίθεση με αποτέλεσμα πάνω από 1500 Έλληνες να πέσουν νεκροί και 250 αιχμάλωτοι και την άλλη μέρα να σφαχτούν από τον Κιουταχή.

Η μάχη του Φαλήρου ήταν μια μεγάλη καταστροφή και την παραμονή της μάχης αυτής πολύ περίεργα ο Καραϊσκάκης τραυματίστηκε θανάσιμα και την άλλη μέρα πέθανε.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Δημήτρη Φωτιάδη :

"Η Αγγλία επέμενε να γίνει η Ελλάδα

μια αδύνατη και ημιανεξάρτητη ναυτική επικράτεια, συγκροτημένη από τον Μοριά και τις Κυκλάδες για να την έχει έτσι κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο της. 

Πολέμησε με φανατισμό την ιδέα της Ελλάδας, που θα ήταν όχι μονάχα Μεσογειακή, μα και Βαλκανική χώρα. 

Κι έκανε πάντα ο,τι μπόρεσε να πνίξει την Επανάσταση στη Στερεά. 

Γι αυτό με όργανο το αγγλόφιλο κόμμα του Μαυροκορδάτου, έσπρωξε τον ήρωα της Ανατολικής Ελλάδας, Οδυσσέα Ανδρούτσο στην προδοσία και τέλος τον δολοφόνησε, γι' αυτό άφησε εσκεμμένα αβοήθητο το Μεσολόγγι, γι ' αυτό με τον Τσωρτς και τον Κόχραν, ξεπάστρεψε τον Καραισκάκη και έριξε τους Έλληνες στην καταστροφή του Ανάλατου στο Φάληρο. "

Αυτούς τους κατασκόπους της Αγγλικής πολιτικής, που σκότωσαν τον Καραισκάκη, τον Ανδρούτσο και τον λαό μας, παρουσίαζε ως φιλέλληνες ο Κάρολος στο επίσημο δείπνο και φώναζε, ''χαίρε, ω χαίρε ελευθερία! 

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον άκουγε απαθής, αν και γνωρίζει καλά την ιστορία-γιατί ο Πρωθυπουργός μας δεν πρέπει να την διδάχθηκε στο Χάρβαρντ-την ώρα που απολάμβανε με ευχαρίστηση το μπισκότο της ,με το μελάνι σουπιάς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από τον "εορτασμό" της επετείου των 200 χρόνων από το 1821, πιστεύω ότι οι κατοχικές κυβερνήσεις του 1941-44 θα γιόρτασαν την επέτειο με μεγαλύτερο σεβασμό.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ.

Και δεν μιλάω "στενά" για την κυβέρνηση. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι θεσμοί λειτουργούν πλέον εναντίον του λαού και αποκλειστικά και μόνο για χάρη του εαυτού τους και των ξένων αφεντικών.

Σχολιο.- Έχει  ξαναγίνει! Μπορώ να ποστάρω εδώ μια σχετική ανάρτηση, για τους εορτασμούς επί Ράλλη; είναι λίγο μεγάλη.

…Στις 25 Μαρτίου 1944, η «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη, με την έγκριση και την υποστήριξη των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, οργάνωσε επίσημους εορτασμούς στους οποίους παρέλασε – κυριολεκτικά και μεταφορικά – όλο το ματωμένο λεφούσι του ένοπλου δωσιλογισμού και της ασφυκτικής τρομοκράτησης των αντιστασιακών. Από κοντά και η κοινωνική τους βάση, του εθνικόφρονος μαυραγοριτισμού και του κατοχικού (νέο)πλουτισμού.

Τελετάρχης των εορτασμών είχε οριστεί ο αντισυνταγματάρχης Χριστοδουλάκης. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι γερμανοτσολιάδες των ταγμάτων ασφαλείας. Στις 11 το πρωί εκείνης της μέρας, ο Ράλλης προσήλθε στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, όπου κατέθεσε «βαρύτιμον στέφανον» και κήρυξε την έναρξη των εορτασμών. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το τρίτο κατά σειρά στεφάνι κατατέθηκε από την ελληνική ναζιστική συμμορία Ε.Ε.Ε., ο εκπρόσωπος της οποίας εκφώνησε και λογύδριο: «Καλότυχοι νεκροί! Η Εθνική Ένωσις Ελλάδος, καταθέτουσα τον στέφανον τούτον με σεβασμόν, με αγάπην, με θαυμασμόν, ορκίζεται ότι το παράδειγμά σας θα εμπνέει και θα κατευθύνει τον αγώνα της». Σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και με πηγές της εποχής, το show της δωσιλογικής βεβήλωσης μεταδιδόταν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας με την παροχή των καταλληλότερων μηχανημάτων φωνοληψίας από την κυβέρνηση Ράλλη και τους Γερμανούς.

Στις 7.15 μ.μ. της προηγούμενης μέρας, άλλωστε, ο Ράλλης είχε εκφωνήσει ραδιοφωνικό διάγγελμα. Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Αύριον, επέτειον της εθνικής εορτής μας, η ένδοξος ελληνική κυανόλευκος καλείται να κυματίσει ελευθέρα υπεράνω ολοκλήρου της Ελλάδος. Με παλμούς συγκινήσεως θα την χαιρετίσουν όλοι οι τίμιοι πατριώται. […] Το γερμανικόν έθνος, το οποίον απονέμει πάντοτε τιμήν και σέβας εις τους ήρωας, ιδία δ’ εις τους μικρούς λαούς, τους αγωνιζομένους υπέρ του πολιτισμού, συνήνεσε μεθ’ υψηλόφρονος προθυμίας εις τον πανηγυρισμόν της εθνικής εορτής μας. Διότι και η Ελλάς μάχεται υπέρ του πολιτισμού». H καθημερινή εφημερίδα γερμανικής προπαγάνδας που εκδιδόταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της κατοχής, «Deutsche Nachrichten in Griechenland», δημοσίευσε στις 25 Μαρτίου 1944 κύριο άρθρο με αντικείμενο τον εορτασμό του Ράλλη∙ τμήμα του άρθρου εκφωνήθηκε στα ελληνικά το απόγευμα της ίδιας ημέρας («όπως αποκατασταθή η ενότης μεταξύ του ελληνικού λαού, ίνα ούτος ενωμένος αντιταχθή κατά του κομμουνισμού, εχθρού και καταστροφέως όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και ολοκλήρου της Ευρώπης»).

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, για την 25η Μαρτίου, στις 6.10 το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί, με ειδικό συνεργείο φωνοληψίας, «μετάδοσις από το θέατρον “Μοντιάλ” του μουσικού ειδυλλίου “Γκόλφω” του Σπ. Περεσιάδου, κατά διασκευήν Ορ. Λάσκου και μουσικήν Γ. Βιτάλη». Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν αλλιώς. Εκείνη την ημέρα, η ηθοποιός και έξοχη τραγουδίστρια δημοτικών, Φρόσω Κοκκόλα (1912 – 1999), σύζυγος του Λαυρέντη Διανέλλου, στάθηκε στη μέση της σκηνής και τραγούδησε με την επιβλητική φωνή της ένα τραγούδι που δεν υπήρχε στο κείμενο, αλλά το νόημά του ήταν κατανοητότατο στους θεατές – και στους ασφαλίτες: «Φέτος το καλοκαιράκι, θε ν’ ανθίσουνε τα κλώνια και θα ‘ρθούν τα χελιδόνια». Η Ειδική Ασφάλεια διέκοψε την παράσταση, οι ηθοποιοί συνελήφθησαν και η αναμετάδοση δεν έγινε ποτέ. Μαζί με την Κοκκόλα, τραγούδησε και η πρωταγωνίστρια, Ηρώ Χαντά, και ένα μεγάλο μέρος του θιάσου∙ ήταν οργανωμένοι/ες στο ΕΑΜ και το ΚΚΕ. Η πρώτη ερώτηση των ανακριτών στη Χαντά ήταν «Περιμένετε τα βρετανικά αεροπλάνα, κυρία Χαντά; Γι’ αυτό τραγουδάτε για τα χελιδόνια;».

Μερικές ώρες νωρίτερα, οι εορτασμοί του Ράλλη στο Σύνταγμα είχαν λάβει τέλος, με παρέλαση γερμανοτσολιάδων και αξιωματικών των ταγμάτων ασφαλείας. Με εμβατήρια και τυμπανοκρουσίες, κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια μέσω της οδού Πανεπιστημίου κι έπειτα ανέβηκαν τη Σταδίου, επιστρέφοντας στους στρατώνες τους. Χάρη στον Γερμανό στρατιωτικό φωτογράφο Τίμερμαν, έχουμε τουλάχιστον πέντε στιγμιότυπα από εκείνη την παρέλαση, σε διάφορες φάσεις της. Ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και τα έχω εντοπίσει μεταξύ 2011 και 2013.  Δέκα περίπου μέρες πριν από αυτή την παρέλαση, είχε γίνει το αιματοβαμμένο μπλόκο της Καλογρέζας, και λίγο νωρίτερα η μάχη της Κοκκινιάς, όπου οργίασαν οι ταγματασφαλίτες, που παρελαύνουν στη φωτογραφία.

Σχολιο.-- ακόμα λοιπόν και τότε, υπήρξε η δυνατότητα μιας μορφής αντίδρασης, εκείνης των ηθοποιών του θεάτρου. Σήμερα έχουν αποκλείσει από παντού το λαό και αλληλοσυγχαίρονται μόνοι τους!

Σχολιο.- δυστυχώς ναι. Αλλά και ο λαός νομίζω, εκτός απο αποκλεισμένος, είναι αποχαυνωμένος, όπως και οι καλλιτέχνες και οι 'πνευματικοί άνθρωποι' (if there is any). Και φυσικά η σύγκριση της ξεφτίλας είναι για να δείξουμε όλο αυτό το απίθανο ξεφτιλίκι που επικράτησε, απο τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι και την ΠτΔ ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρανάκης: "Η κοινωνία δεν πρέπει να εθιστεί στην κουλτούρα των επιδομάτων".

Κατ' αρχάς το θράσος του είναι απίστευτο - όταν η μόνη δουλειά που έχει κάνει στην παρασιτική ζωή του είναι "κομματόσκυκλο" και η μόνη δουλειά που έχει κάνει ο πρωθυπουργός του είναι "γόνος".

Πέρα απ' αυτά όμως... ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 534 ΕΥΡΩ;

Δε φτάνει που τα κάνατε σκατά κι απόσκατα, με αποτέλεσμα και κατεστραμμένη οικονομία να έχουμε και πανδημία που αντί να υποχωρεί χειροτερεύει, ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εννοεί "θα πάψουμε να δίνουμε και τα επιδόματα κι άντε ψοφήστε".

Σχολιο.- Aς του πει καποιος οτι δεν εχουν ολοι οι αξιοι ανθρωποι κομματικη ταυτοτητα να βρισκουν δουλεια ετσι προσφεροντας δωρακια απ το κομμα ως αντιτιμο για την προσληψη ενος αχρηστου δαπιτη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την παρέλαση την είδα και μου άρεσε το πώς τη σκηνοθέτησαν στην Ερτ, ενώ οι εκφωνητές ήταν απαράδεκτοι, με τον Αλιάγα σε κάποια φάση να ...μας μιλάει γαλλικά! Αυτό όμως που με εξόργισε, ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ, ήταν η ασέβεια των "επισήμων" που κάθονταν χαλαρά σταυροπόδι στα καρεκλάκια τους λες και έβλεπαν τριτοκλασάτη συνοικιακή παράσταση.

Σχολιο.- συμφωνω κι επαυξανω...ειδικα ο τσιπρας ηταν ολα τα λεφτα

Σχολιο.- Αλλά η μαρέγκα ήταν οκ ε?

Σχολιο.- Εντάξει παιδιά οι σύζυγοι είναι απαραίτητοι για την εικόνα του ηγέτη στις επίσημες περιπτώσεις. Δεν είδατε και τον σύζυγο της Προέδρου της Δημοκρατίας? Θα ξεχάσω εγώ την ομαδική φωτογραφία από κάποια πανευρωπαϊκή σύσκεψη όπου συμμετείχε και η Τουρκία, στην οποία ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ήταν δίπλα στην κ. Ερντογάν? (Φαντασθείτε τι αλλεργία θα έπαθε η κυρία!)

Σχολιο.- Δεν είδες και την κ. Αγγελοπούλου και άλλους δύο να κοιτάνε τα κινητά? Να σου πω την αλήθεια η όλη ιστορία με τρόμαξε λίγο, γιατί σκεφτόμουνα όλα αυτά που γίνονται για μας (λέμε τώρα), χωρίς εμάς. Ιδιαίτερα εκείνες οι 200 σημαίες στο Σύνταγμα που αντικαθιστούσαν υποτίθεται το πλήθος που θα έπρεπε να παρακολουθεί, μου έκαναν κάτι το πεθαμενατζίδικο.

Σχολιο.- η γνώμη μου είναι ότι αν υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός προς τον ελληνικό λαό οι εορτασμοί θα έπρεπε να αναβληθούν. Εδώ απλά σχολίασα το τηλεοπτικό θέαμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25η Μαρτίου 2021. Η παρέλαση της ντροπής

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες, αφού φρόντισαν να αποκλείσουν τον λαό από την δυνατότητα να γιορτάσει την επανάσταση του 1821 που συμβολίζει τον αγώνα για ανεξαρτησία και ελευθερία ενάντια στο ξένο κατακτητή, επιφύλαξαν μια ακόμα χειρότερη έκπληξη για αυτόν.

Έβαλαν τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας να παρελάσουν με φίμωτρα. Αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να προασπίσουν τα σύνορα της Ελλάδας, τους ξεφτίλισαν αφαιρώντας τους το αγέρωχο ύφος που εμπνέει το εθνικό αίσθημα στο λαό και προκαλεί φόβο στον αντίπαλο.

Τους  παρουσίασαν ότι φοβούνται ακόμα και ένα ιό και σαν αδύναμα ανθρωπάκια παρελαύνουν στον ανοιχτό χώρο φορώντας τα φίμωτρα.

Η εικόνα αυτής της σημερινής παρέλασης  προκάλεσε οργή σε όσους την είδαν.

Είναι πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο ότι αυτοί που διοικούν σήμερα την πατρίδα μας, μόνο ντροπή και ήττες μπορούν να προσφέρουν στον λαό μας, φροντίζοντας να ρίχνουν συνεχώς το εθνικό  φρόνημα, εξυπηρετώντας έτσι τα σχέδια των ξένων  αφεντικών τους για χωρίς αντίσταση σμίκρυνση του ελλαδικού χώρου.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε δημοκρατική πατριωτική συμμαχία όλο τον λαό, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να απαλλαγούμε από τους κοτζαμπάσηδες και τα αφεντικά τους, να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και να γιορτάσουμε πραγματικά ελεύθεροι την επέτειο της επανάστασης του ’21.

Αθήνα, 25η Μαρτίου 2021

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "άριστοι" επιλέγουν μια φάλτσα, "δικό τους παιδί", με δήθεν (πλαστό) σπουδαίο βιογραφικό για να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. 

Με φορεσιά της Zeus & Done ( της υπέρκομψης), βεβαίως βεβαίως.

Ταιριάζει με τα τσιμέντα της Μενδώνη, δεν λέω.

https://www.youtube.com/watch?v=pGAs-vEOVMI

σχολιο.- ραγίσανε .... και τα τσιμέντα!!!

Σχολιο.- Διεθνους φημης σοπρανο; Για σοπρανο μαλλον ειχε τις αμυγδαλες της

Σχολιο.- Αν βλέπατε fame story και voice θα τη ξέρατε πλεμπαιοι

Σχολιο.- Χάθηκε μια φορά να βάλουν τον Τερλέγκα ;;; Άι στα διαλα απολίτιστοι

Σχολιο.- Μήπως ειναι Μέτζο του Νεουκτη?

Σχολιο.- Ρε φιλε ακριβώς το ιδιο ειπα εχθες. Googlara να δω ποια είναι αυτη και κοιτάω διεθνους φημη σοπρανο κλπ.. Δεν ψαχνω περαιτέρω και λεω μαλλον δν τον εχω καθολου με την ακουστικη, μουσική κλπ.. Κ βλεπω στα σχόλια τωρα οτι προερχεται απο το voice?? Τελικά δεν εκραξα μόνο εγώ. Οκ. Χαχαχα

Σχολιο.- Κάπου διάβασα ότι είναι ανιψιά της Γιάννας της Αγγελοπούλου. Δεν ξέρω αν αληθεύει βέβαια, αλλά καμία εντύπωση δεν θα μου έκανε.

Σχολιο.- Προτεινόμενη από συγκεκριμένες κάστες... ΓΕΕΘΑ, Ομογένεια, Αρχιεπισκοπή Αμερικής και δεν μπορώ να φαντσστώ τί άλλο προσπαθούν "απεγνωσμένα" να της δώσουν πόντους, να την κάνουν "καθεστώς" στον καλλιτεχνικό χώρο ντε και καλά!! Εμ.fame story είναι αυτό! Το στοιχείο τους!!

Σχολιο.- Ψέλνει? Ρε οι τσιπούρες καλύτερη φωνή έχουν

Σχολιο.- χαλι μαύρο. Φάλτσα όσο δεν πάει η ...σοπράνο

Σχολιο.- Αυτά έγραψε ο σπουδαίος, διεθνούς φήμης κόντρα τενόρος μας Νικόλαος Σπανός:

Εαν ΑΥΤΟ αποκαλείται "τραγουδιστής",

εγώ αλλάζω ιδιότητα ΤΩΡΑ.

Κανένα ελαφρυντικό!

Είστε ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ όσοι επιλέξατε τέτοιον τραγέλαφο για τέτοια Επέτειο! Για τέτοιο ιερό ρεπερτόριο! Και ας είστε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, επίγειοι, εξωγήινοι ή διαγαλαξιακοί.

Μας ντροπιάσατε δημοσίως ΟΛΟΥΣ εμάς που υπηρετούμε τη συγκεκριμένη Τέχνη αλλά, τρισχειρότερα, σύσσωμη την Ελλάδα στην οποία βασίστηκαν ΟΛΑ όσα ο δυτικός πολιτισμός σήμερα πρεσβεύει.

Άπατος - και καταγεγραμμένη στους αιώνες - η ντροπή σας, άθλιοι.

Νέμεσις επιφυλασσομένη.-

Σχολιο.- ισοπέδωσαν με τσιμέντα το βράχο. Ισοπέδωσαν και την ερμηνεία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Σχολιο.- Στο fame story ρε ήταν η σοπράνα.

Αυτά είναι σοβαρά βιογραφικά, τι νόμιζες;

Σχολιο.-  εμ τί τα θες τα ωδεία, τα τρεξίματα κλπ. Πας ένα Fame story, έχεις και το ΓΕΕΘΑ και την... ομογένεια supporting εε έχεις όλα τα προσόντα να πας μπροστά!! Όλοι το ξέρουν αυτό!! Εεε βέβαια!!

Σχολιο.- ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΑΝΗΨΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ

Σχολιο.- Για το φάλτσο νόμιζα ότι ήμουν μόνο εγώ που το έπιασα..... Αίσχος, ντροπη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ρωσικά άρματα μάχης μπήκαν στην Aνατ. Ουκρανία

22/03/2021

Απάντηση Πούτιν και στα δύο «μέτωπα»: Ρωσικά Su-34 βομβάρδισαν τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

Τα ρωσικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία και βρίσκονται πλέον  στο έδαφος των Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, έχοντας προσκληθεί από τις ηγεσίες των ρωσόφωνων Δημοκρατιών.

Περί τα 150 αναβαθμισμένα άρματα μάχης Τ-64U πέρασαν τα σύνορα και πληροφορίες αναφέρουν ακόμα και για μεταφορά αναβαθμισμένων Τ-74ΒΜ.

Εικόνες λίγο πριν από τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία τον Απρίλιο του 2014, θυμίζει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς Μόσχα και Κίεβο, συσσωρεύουν μεγάλες δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Η ναζιστική Ουκρανία, ενθαρρυμένη από την ψυχροπολεμική ρητορεία του Αμερικανού ναζιστή γερο- προέδρου με άνοια  Τζο Μπάιντεν, κάνει ότι μπορεί για μια νέα σύγκρουση στα ανατολικά της, θέλοντας να παρουσιάσει την Ρωσία ως επιτιθέμενο και φυσικά να συμπαρασύρει μαζί της και το φασιστικό ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι μαλακίες για το 1821 λέει το ΚΚΕ (και όχι μόνο). Γίνανε κι αυτοί αστοι; άρα δεν εκφράζουν λαό και ιδεώδη οπότε να μετονομαστεί σε ΑσΚΕ (Αστικό Κόμμα Ελλάδας).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/3/2021

"Περνάει Ο Ραγιάς Στρατός"

Των Εθνοπροδοτών Και Δικτατόρων

Ο Φρουρός!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/3/2021

Είναι λυπηρό… Στο κέντρο της Αθήνας, (που είναι και Κέντρο της Κρατικής Τρομοκρατίας) πήγα και στις τρείς συγκεντρώσεις (μικρές δυστυχώς) προς τιμή των Αγωνιστών του 1821. Και συνεχίζει να με απασχολεί αν έχουμε την πολυτέλεια της Πολυδιάσπασης σε συνθήκες Παγκόσμιας Κατοχής- μέρος της οποίας είναι και η οικονομικο-στρατιωτική και πολιτική Ελίτ της χώρας μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού χάθηκαν αυτές τις μέρες τα θρασίμια που καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται; 

Δεν τα είδα να διαχωρίζουν τη θέση τους από τους κατσαπλιάδες που αντί να περιμένουν να γίνει ο Σουλτάνος καλός άνθρωπος, βούτηξαν τα καριοφίλια και επιδόθηκαν σε βιαιότητες.

Ναι, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλίτσα! Δεν μπορεί να 'σαι όλο τον χρόνο παλιάνθρωπος και να βρίζεις τον διαδηλωτή που δεν κάθεται να του λιώσει το κεφάλι ο ένστολος ανθρωποφύλακας, και κάθε 25η Μαρτίου να τα ξεχνάς όλ' αυτά και να ξαναγίνεσαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βέβαιο είναι ότι με όσους μιλάνε για πατρίδα και εθνική ανεξαρτησία, αλλά δεν τους είδα σε κανέναν κοινωνικό αγώνα και σε καμιά κινητοποίηση για τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, δεν έχω καμιά απολύτως σχέση. Είναι η έγνοια για τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης και για τη λαϊκή κυριαρχία που με κάνει να τάσσομαι υπέρ της εθνικής κυριαρχίας.

Όπως δεν έχω καμιά απολύτως σχέση και με εκείνους που φωνάζουν "να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς". Που μόνο ως γόνοι κατοχικών λαδεμπόρων και χουντικών αεριτζήδων θα δικαιολογούνταν, έχοντας μάθει από μικρά στα σπίτια τους το "εγώ να 'μαι καλά και δεν πα' να πνιγεί ο κόσμος όλος". 

Είναι, λίγο-πολύ, οι ίδιοι μ' εκείνους που χυδαιολογούν κατά του ΕΛΑΣ και του Πολυτεχνείου, λέγοντας πως "όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει φασίστας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τέως Πατούλαινας, φιλοξενείται πλέον από κάποια κυρία στα μέρη μας.

Νέο ξεκάρφωμα μυρίζομαι.

Γιατί όπως είπε κι η Πατούλαινα, δεν γνωρίζουμε για "τρίτο πρόσωπο" (προσέξτε, "πρόσωπο", όχι γυναίκα).

Je suis Πατούλαινα, ρε...

Σχολιο.- ρίξε μια ματιά στα σχόλια, από πάνω, και μη βλέπεις τι λέει στη τηλεόραση η Πατούλενα. Μη σε πιάνει το φεμινιστικό σου, γιατί η υπόθεση δεν έχει καμιά σχέση. Εγώ έχω διαβάσει τα σχόλια, και έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας. Το μόνο που με τσαντίζει είναι που έχουν βγει στα σχόλια 4-5 και λένε εμείς τα ξέραμε χρόοονια. Από που τα ξέρατε, και μεις δεν είχαμε πάρει χαμπάρι;; Εγώ τώρα τα άκουσα. Και αυτά που γράφονται, και άλλα. Ότι δεν ήταν ποτέ πραγματικό αντρόγυνο. Ότι ο Πατούλης ανέκαθεν το γυάλιζε το πόμολο... Ότι η Πατούλενα έχει περάσει τα δέντρα και τα φύλλα. Ότι το παιδί είναι υιοθετημένο. Το τι έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες, δε λέγεται.

Μα δε μιλάνε για gay Πατούλη, μιλάνε για bay

Δεν είχανε λένε ποτέ σχέσεις σαν ζευγάρι. Ο καθένας έκανε τη ζωή του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης", Γιάννης Μακρυγιάννης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η "ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

Επειδή οι μέρες πλησιάζουν ας θυμηθούμε κάποιες σκηνές "ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ" μας με τούς Τούρκους, σύμφωνα πάντα με τούς παραχαράκτες τής Ιστορίας (που συνεχώς αποθρασύνονται).

Περιγράφει, λοιπόν, ξένος αυτόπτης μάρτυρας: 

«Οι Τούρκοι σκότωσαν επιτόπου πολλούς Έλληνες ενώ άλλους τούς έδεσαν με σκοινιά και τούς έσερναν στα καλντερίμια, ώσπου οι σάρκες αποκολλήθηκαν από τα οστά και οι δύστυχοι βρήκαν φρικτό θάνατο». 

«Το άλλο πρωί είδα πολλούς Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, κρεμασμένους ανάποδα στα παράθυρά τους. Τα θύματα ακόμα σπαρταρούσαν, ενώ στα οπίσθια πολλών είχαν καρφώσει μαχαίρια και σπαθιά. 

...Στο μεταξύ άλλοι Τούρκοι στερέωναν στο χώμα πολλές ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΣΟΥΒΛΕΣ. Εκεί θα κάθιζαν τα θύματά τους για να παραδώσουν το πνεύμα σφαδάζοντας.

Οι σούβλες ήταν ογδόντα περίπου. Γύμνωσαν τους Έλληνες και τους κύκλωσαν με ξαθηκαρωμένα σπαθιά, μπροστά στις σούβλες. Κάθε τόσο τραβούσαν έναν Έλληνα κοντά στις πυρές και τον βασάνιζαν. Κάρφωναν τα αφτιά τους πάνω σε πάγκους, άδειαζαν με το φτυάρι κάρβουνα στο στόμα τους, που το άνοιγαν με ρόπαλα, ξεκολλούσαν με πυρωμένες τανάλιες κομμάτια από τις σάρκες τους».

Ο Στρέιτ περιγράφει κι άλλη τρομακτική σκηνή του μαρτυρίου:

"Δυο κακούργοι άρπαζαν έναν Έλληνα, ή μια Ελληνίδα, τούς ανασήκωναν ψηλά και τους κάθιζαν με δύναμη πάνω σε κοφτερό σιδηροπάλουκο, έτσι που η αιχμή περνώντας από τα σπλάχνα έφτανε στο στήθος. 

Παλούκωσαν 44. 

Ένα ουρλιαχτό θανατερής αγωνίας υψωνόταν ως τον ουρανό. Κρατούσε μια περίπου ώρα, έσβηνε και τα κεφάλια έγερναν στο πλάι»...

Αυτά γράφουν ο Άγγλος πρόξενος στη Σμύρνη Francis Werry, ο ιερέας της αγγλικής πρεσβείας R. Walsh, Allgemeine Zeitung 1822, Courrier Francais1822, Ο Τούρκος τοποτηρητής της Χίου Βαχίτ πασάς,Ο Ολλανδός διπλωμάτης Gaspar Testa κ. α.

η βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά μεγάλη. Μια καλή αρχή είναι η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών. Όχι όμως οι ανατυπώσεις των εφημερίδων γιατί ελλείπονται βιβλιογραφίας. Εκεί μπορείς να βρεις πληθώρα πηγών και κατευθυνθείς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου.

Σχολιο.- Να τα πείτε στον άλλο τον μαλακά τον βερεμη που λέει καλοπερνουσαν οι Έλληνες στην τουρκοκρατία!

την Ρεπούση ξεχάσατε!

και τον τσατσοπουλο τον ξεφτιλα γτ δεν πανε να ζησουν στην τουρκια οι ξεφτιλες; Αν υπαρχουν ελληνες σαν αυτους εχουμε μεγαλο προβλημα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από κει που θα'πρεπε να γιορτάσει το έθνος τα 200 χρόνια την παλιγγενεσία του, γιόρτασε το κράτος εν απουσία του έθνους, με το πρόσχημα του κωρονοϊού. 

Δεν μπορώ ν' αποφασίσω αν αυτό είναι συνεπές μετά από δύο αιώνες αντιπαλότητας του έθνους με το κράτος, ή αν γίναμε μάρτυρες τελικά της πτώσης της αυλαίας της χιλιοπαιγμένης κωμωδίας του "Ελληνικού κράτους" που μας ταλαιπωρεί εδώ και δύο αιώνες...

Από την μία μεριά οι ελίτ με μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς με κρέμα λευκού ταραμά, κι από την άλλη ο λαός με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά. Και στην μέση, σαν από μηχανής Θεός το άλογο που έκανε την ανάγκη του μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Κανείς δεν θα μπορούσε να πετύχει πράξη υψηλότερου συμβολισμού. Κανείς!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την μια έχουμε αυτά τα σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τα ζήλευε κι ο ...Ερντογάν. Από την άλλη έχουμε τα άλλα σκουπίδια της ΝΔ που πιστεύουν ότι είμαστε παιδιά...Οθωμανών. Για να μην πω για τα παρτάλια του Περισσού που πιστεύουν ότι το '21 ήταν ...αστική επανάσταση. Καμιά φορά απορώ πως συνεχίζουμε να υπάρχουμε ακόμα ως έθνος με τόσους ...Νενέκους μαζεμένους στην χώρα. Απορώ....κυριολεκτικά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2021 και η ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει Αστική!! Εθνικοαπελευθερωτική την Επανάσταση του 1821!!..

Θα μας πουν οι ίδιοι, (Αλέκα Παπαρήγα, Δημήτρης Κουτσούμπας και οι υπόλοιποι που ΚΑΙ ΤΟΤΕ ηταν μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, και του ΠΓ πότε λέγανε αλήθεια και πότε ψέμματα?.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

1- Ριζοσπάστης της 25/Μάρτη/ 1999 σελ.6. Η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει: 

"Επειδή σέβομαι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού, που είναι, αν θέλετε, η μήτρα και της Εθνικής Αντίστασης, δε θα συμμετέχω μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή και τους άλλους που στηρίζουν την εγκληματική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία".

2- "Επανάσταση του 1821, με το σαφές εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό της περιεχόμενο, δεν προσφέρεται για λόγια γενικά για την "ελευθερία" (Ριζοσπάστης ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ 25/Μάρτη/1997 σελ. 4)

3- "H σημερινή επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του ελληνικού λαού κατά των Τούρκων κατακτητών, αλλά και κατά των κοτζαμπάσηδων συνεργατών τους, η οποία νίκησε μετά από σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες, αποτελεί παράδειγμα για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές." (Ανακοίνωση ΚΕ του ΚΚΕ Ριζοσπάστης 25/Μάρτη/2000. σελ.1) 

Στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την σημερινή τους γραμμή, προσπαθούν να επιβαλλουν το σχήμα: Η αστικοδημοκρατική επανάσταση είναι παρελθον, έγινε το 1821, τώρα πάνε στην σοσιαλιστική"... 

Και πέφτουν σε αυτές τις αντιφάσεις. 

Που είναι ωρε "επαναστάτες" ο λαός που πάλεψε κόντρα στο φαινομενικά ακατόρθωτο και νίκησε??..

(Πούσαι Στάλιν!!!)

Σχολιο.- Οτι δηλαδή έμποροι και εφοπλιστες (φιλική εταιρεία) την προώθησαν λόγω των οικονομικών τους συμφερόντων. Δεν γίνεται όμως να ξεκινήσει οποιοσδήποτε μεγάλος αγώνας από ένα και μόνο δεδομένο, τους εμπόρους και τους εφοπλιστες. Δηλαδή ο Παναγιώτης Καρατζάς στην Πάτρα, ο παπουτσής, δεν ξεκίνησε επανάσταση; Φυσικά και ξεκίνησε. Επειδή όμως δεν ήταν έμπορος ή εφοπλιστής τον έχουνε χεζμένο. Η επανάσταση είχε πολλά κέντρα. Τι μαλακίες λέει το ΚΚΕ. Γίνανε κι αυτοί αστοι; άρα δεν εκφράζουν λαό και ιδεώδη οπότε να μετονομαστεί σε ΑσΚΕ (Αστικό Κόμμα Ελλάδας).

Σχολιο.- νομίζω ότι έχει να κάνει με την ηλίθια άποψη περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας.. μια βδομάδα ή δύο είχε γράψει ο μακαρίτης ο μαιλης ένα άρθρο στο ριζοσπάστη για αυτό.. ουσιαστικα με μια τέτοια ανάγνωση το ΕΑΜ ως τέτοιο δεν επιτελούσε σωστά το ρόλο του και είχε προβληματική γραμμή (εθνική ανεξαρτησία κτλ)

Σχολιο.- Εντάξει δεν θα τρελαθούμε κιόλας.

Ουδέποτε στην Ελλάδα υπήρξε εθνική αστική τάξη.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και την αιτία που ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε ένα ξενόδουλο προτεκτοράτο.

Μόνο κομπραδόρους κρατικοδίαιτους ιμιτασιόν αστους και συνεργάτες των διαφόρων πρεσβειών έχουμε.

Ποιοι από τους πρωτεργάτες αγωνιστές του 21 είχαν αστική προέλευση;

Ο μόνος αστός με Εθνική συνείδηση ήταν ο Καποδίστριας και αυτόν τον φάγανε.

Η Ελλάδα ποτέ της δεν απέκτησε φιλελεύθερη αστική τάξη όπως οι περισσότερες δυτικές αστικές δημοκρατίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε κοτζάμ Ρώσος πρωθυπουργός στη χώρα και δεν έγινε ούτε μια συγκέντρωση ενάντια στο ρώσικο ιμπεριαλισμό. Ναι αλλά δεν κάνουμε δουλειά έτσι σύντροφοι... Αχ, σας χαλάρωσε ο κορωνοϊός. Ευτυχώς κράτησε τα μπόσικα ο πρωθυπουργός μας, που την είπε στο δυνάστη για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προφανώς καταπατά (μάλλον των τακφίρηδων τής Συρίας και των ναζίδων τής Ουκρανίας).

Σχολιο.- Φιλαράκι, έχεις 0,50 ευρώ να πάρω μια τυρόπιτα για να μπορέσω να διαβάσω ανακοινωσάρα της ΟΑΚΚΕ που τα λέει όλα, για Ρώσο, για Σπούτνικ, για Αστρα Ζενεκα, για καραντίνα, για τουρισμό και Μητσοτάκη;

https://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/1308-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CF%85%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-astrazeneca-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BD%CE%B9%CE%BA?fbclid=IwAR38zkbqED5wfYCyCi6hmn-dVF9iQjytapkM-7dDF11Hu3Xo01K1z6JGlqg

σχολιο.- Καλά ότι η Μέρκελ ως πρώην στέλεχος της FDJ θα τα έβρισκε με τον πρώην КГБίτη Πούτιν ήταν αναμενόμενο, αλλά ότι η "ρωσόδουλη" ελληνική αριστερά θα έκανε διαδηλώσεις για να διασπείρει τον ιό και να ανοίξει την κερκόπορτα στο "σοσιαλιμπεριαλιστικό" Σπούτνικ, ήταν η απόλυτη κίνηση ματ του Ρώσου προέδρου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λυσσασμένη συστράτευση της α¬ντί¬δρα¬σης για να υ¬πε¬ρα¬σπι¬στεί τους μύ¬θους που η ί¬δια δη¬μιούρ¬γη¬σε και καλ¬λιερ¬γεί τό¬σα χρό¬νια, μας δεί-χνει πό¬σο ση¬μα¬ντι¬κό ρό¬λο έ¬χει α¬κό¬μη και στις μέ¬ρες μας η πα¬ρα¬ποί¬η-ση της ε¬πα¬νά¬στα¬σης του 21 για την καλ¬λιέρ¬γεια του ελ¬λη¬νι¬κού ε¬θνι¬κι-σμού. Με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821 αναδημοσιεύουμε μια σύντομη ιστορία των πρώτων 10 χρόνων από την επανάσταση που οργανώθηκε από τους καρμπονάρους της Φιλικής Εταιρίας, το αντεπαναστατικό θερμιδώρ και την εξόντωση των ηγετών της μέχρι τον συμβιβασμό της Γ Εθνοσυνέλευσης μέσα από το βοναπαρτίστικο καθεστώς του Καποδίστρια. Η αστική τάξη προφανώς δεν αρκέστηκε ούτε σε αυτό, για να φέρει λίγο αργότερα το καθεστώς που της ταίριαζε τη Μοναρχία για να τελειώσει μια για πάντα με τις εκκρεμότητες του ελληνικής εκδοχής του γιακωβινισμού και την ιδεολογική συντριβή της κληρονομιάς που άφησαν οι Φιλικοί. 200 χρόνια μετά οι σύγχρονοι νενέκοι, το μαύρο μπλοκ της αντεπανάστασης, οι επίγονοι των θερμιδοριανών που έσφαξαν τους οπλαρχηγούς, "γιορτάζουν" την επέτειο, πλιατσικολογώντας πάνω στη λήθη και την άγνοια των πραγματικών γεγονότων. Δόξα και τιμή στους γιακωβίνους επαναστάτες του 1821. Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι  στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια

Αναμόρφωση οικογενειακού δικαίου, άλματα προς τα πίσω

Στο παρόν νομοσχέδιο βάλλονται επίσης τα δικαιώματα του παιδιού καθώς στη γενική αρχή ότι λαμβάνεται υπόψιν και συνεκτιμάται η γνώμη του παιδιού ανάλογα με την ωριμότητά του, εισάγεται το εξής “εφόσον η γνώμη του τέκνου κριθεί από το δικαστήριο ότι δεν αποτελεί προϊόν καθοδήγησης ή υποβολής”. Εισάγονται επίσης αυθαίρετες έννοιες και ασαφείς ορολογίες που περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν όπως η υποχρέωση του γονέα απέναντι στους ανιόντες της μητέρας και του πατέρα, δηλαδή παππούδες και γιαγιάδες, ενώ τίθεται “η διατάραξη της συναισθηματικής σχέσης του τέκνου με τον άλλο γονέα και την οικογένειά του” ως λόγος για αφαίρεση της γονικής μέριμνας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απαρχάιντ στο κέντρο της Αθήνας.

Ντροπή για την χώρα μας και τον ελληνισμό αποτέλεσε η εικόνα που παρουσίαζαν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αφού η πρόσβαση για τον κόσμο ήταν επιτρεπτή μόνο με διαπιστεύσεις και προσκλήσεις ενώ για τους υπόλοιπους ήταν απαγορευμένη. Μέχρι και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε για να μην μπορέσει ο κόσμος να φτάσει στο κέντρο.

Η εικόνα των μικρών Ελληνόπουλωνκαι του λαού που πήγαν να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αλλά αντίκρισαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκαλεί μόνο θλίψη.

Ο φόβος των κρατούντων και όλων των συνεργατών τους που έχουνε στραγγαλίσει τη χώρα μας με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις τους έχει οδηγήσει σε δικτατορικές συμπεριφορές απέναντι στο λαό.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εξοργισμένη με όλα όσα τραγικά υφίσταται λόγω των μνημονίων. Η μετατροπή της οργής σε πράξεις ανατροπής είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες Αθηναίοι βρέθηκαν στο άγαλμα του 

Μακρυγιάννη, για να καταθέσουν ένα λουλούδι,

ακολουθώντας το κάλεσμα του Δημοκρατικού Πατριωτικού Αντιμνημονιακού χώρου "Συντονιστικό Φορέων ΄21",

με το πρόταγμα: Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία, 

Εν τω μεταξύ, υπήρξε απαγόρευση και δεκάδες 

αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το σημείο.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Παρά τις πρωτοφανείς διαταγές της κυβέρνησης, που με μία ΚΥΑ πανελλαδικής ισχύος και με μία απόφαση της ΓΑΔΑ, απαγόρευσε ακόμα και τα ισχύοντα για την πανδημία περιοριστικά πλαίσια συναθροίσεων, αποκλειστικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, χιλιάδες Έλληνες σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, τίμησαν με ανυπακοή την θεμελιώδη ανυπακοή των προγόνων τους: την μεγάλη και ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821. 

Από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Ὁρεστιάδα, μέχρι την Ζάκυνθο, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή, τα Φάρσαλα, το Ηράκλειο καί δεκάδες ἄλλες πόλεις, οι πολίτες με το πρόταγμα Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις τιμής και διεκδίκησης. Πρωτοστατούντος του Συντονιστικού Φορέων '21 και με την αυτοοργάνωση πολλών ακόμα συλλογικοτήτων, τολμηροί Έλληνες σε όλη την επικράτεια, δεν επέτρεψαν να αμαυρωθεί η επέτειος των 200 χρόνων της επανάστασης, από την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση. Περιφρουρόντας τα Συνταγματικά τους δικαιώματα, και παρά τους κινδύνους των συλλήψεων και των προστίμων, έπραξαν το καθηκον τους στο ακέραιο. 

Η σημερινή πολιτική ελίτ, χρεώνεται την δεύτερη -μετά την αντίστοιχη της κατοχής- απαγόρευση εορτασμού της 25ης Μαρτίου από τους πολίτες. Οι χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν ενωμένοι κάτω άπό την σημαία μας σε δρόμους και πλατείες, πιστώνονται μια ακόμα αγωνιστική αψήφιση αυτής της απόφασης, όπως έπραξαν και οι παππούδες τους το 1943. Απέδειξαν ότι ο πυρήνας του λαϊκου σώματος, ούτε σαπισμένος είναι, ούτε φοβισμένος. 

 -Καλή Λευτεριά! 

Συντονιστικό Φορέων ΄21



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από όλες τις συγκινητικές εικόνες που είδαμε χθες, για εμένα η πιο συγκλονιστική είναι αυτή. Είναι από το πληγωμένο από τούς σεισμούς Δαμάσι της Λάρισας και συμπυκνώνει όλη τη δύναμη και την ιεροπρέπεια της ελληνικής ψυχής. Κυριολεκτικά «πέτρα απάνω στην πέτρα δεν έχει μείνει» μα κάποιος έβαλε στην πάντα τα μεγάλα του βάσανα και τίμησε τη μέρα υψώνοντας τη σημαία. Και κάρφωσε το κοντάρι της Ελληνικής Σημαίας πάνω στα χαλάσματα, στα γκρεμίσματα στις πέτρες. Να γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μου λέει ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Μ.Μισούστιν τι μεγάλο στεφάνι κατέθεσε τι ήθελα να δείξει που έβαλε δυο Ευζώνους να το κρατάνε!Ηθελε να δείξει την μεγάλη συμβολή της Ρωσίας στον Αγώνα γιατί η Επανάσταση δεν άρχισε σήμερα αλλά με την Συνθήκη Κιουτσούκ Καιναρτζή 21 Ιουλίου του 1774 που υπέγραψε η Ρωσική Αυτοκρατορία με τους Τούρκους που έδινε το δικαίωμα στους Έλληνες καπεταναίους να ναυλοχούν ελεύθερα στα νερά του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας για εμπορικούς σκοπούς υποτίθεται...αλλά τα πλοία τα μεταμόρφωσαν σιγά σιγά σε πολεμικά κάνοντας τον ΄Ελληνα ραγιά για πρώτη φορά να σηκώσει ανάστημα!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τονοι λάσπης που εκτοξεύονται τον τελευταίο καιρό από το αμερικανικό κατεστημένο εις βάρος της Ρωσίας και της Κίνας δεν εκτοξεύονται επειδή το κατεστημένο των ΗΠΑ νοιάζεται για την ελευθερία,την υγεία,την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια άλλων εθνών.Ούτε για τους ανθρώπους που ζουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ δεν νοιάζεται .Εκτοξεύονται διότι πρέπει το κατεστημένο των ΗΠΑ να επιστρέψει δυναμικά στο γεωπολιτικό χάρτη με επιθετικό τρόπο.Γι αυτό παράλληλα στο εσωτερικό των ΗΠΑ έχουμε δολοφονίες ανθρώπων από χώρες της Ασίας.

Είναι η στιγμή που μέρος της ελίτ των ΗΠΑ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να χύσει μέσω των ΜΜΕ της το δηλητήριό της, αποκρύπτοντας τα δικά της εγκλήματα,υποδυόμενη την ευαίσθητη και την φιλάνθρωπη. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δηλώσεις του Ζοζέφ Μπορέλ,όπως και η μεθοδευμένη προσπάθεια αποδόμησης Ρωσίας και Κίνας από τα κυρίαρχα αμερικανικά και ευρωπαΪκά μέσα ενημέρωσης.Ο Τράμπ με τον τρόπο του αποδεχόταν την πολυπολικότητα.Ο Μπάιντεν όχι ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.Ό,τι και να κανουν στο θεμα της συνδημίας οι δυτικοί,Ασιάτες,Κουβανοί και Ρώσοι έβαλαν τα γυαλιά στους δυτικούς σε ολα τα επίπεδα.


Μόσχα: ”Αυτό που κάνατε το 1999 στη Σερβία δεν θα ξαναγίνει”

26/03/2021

Ρωσία και ΗΠΑ σε ευθεία σύγκρουση και στα Βαλκάνια με αφορμή την επιχείρηση υποταγής της Σερβίας το 1999.

Στην 22η επέτειο του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Κρεμλίνο εξέδωσε μια σαφή και ωμή προειδοποίηση στην Δύση, η οποία ανέφερε ουσιαστικά “ότι δεν θα επιτραπεί ξανά επανάληψη των βομβαρδισμών της Δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην Σερβία ή οπουδήποτε αλλού”.

«Ένα τέτοιο κακό, όπως η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, δεν θα επαναληφθεί ποτέ», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Μόσχας στο Βελιγράδι σε σχέση με την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999.

Η ανακοίνωση υποστήριξε ότι η επίθεση παραβίασε «τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου που ορίζονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το τελικό έγγραφο από το Ελσίνκι και άλλες διεθνείς συμβάσεις», τα οποία η σημερινή ρωσική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν εκ νέου.

Αυτή η προειδοποίηση αφορά πιθανότατα την στάση και τα σχέδια της δύσης στην Α.Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα δεν πρόκειται να κάνει πίσω, φέρνοντας σενάρια ολοκληρωτικής συγκρούσεως στο προσκήνιο.

Η Μόσχα υπενθύμισε ότι η δυτική αεροπορική εκστρατεία ξεκίνησε ως απάντηση στις κατηγορίες ότι οι τότε γιουγκοσλαβικές δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον Αλβανών στον πόλεμο κατά του αυτονομιστικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα χρησιμοποίησαν τα μόνιμα προνόμια των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βάζοντας βέτο σε διεθνή δράση και υποστηρίζοντας την ανάγκη ειρηνικής διευθέτησης παρά τη χρήση βίας.

Το ΝΑΤΟ προχώρησε ούτως ή άλλως, με τη Μόσχα να διαμαρτύρεται μέχρι σήμερα.

“Κατά τη διάρκεια των 78 ημερών βάρβαρων βομβαρδισμών που απεικονίστηκε κυνικά ως δήθεν ανθρωπιστική παρέμβαση στο όνομα της διάσωσης προσφύγων”, περίπου δύο χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν.

Ένα σημαντικό μέρος της υποδομής και της βιομηχανικής ικανότητας της Σερβίας καταστράφηκε. Χιλιάδες κτίρια κατεδαφίστηκαν. Η ρίψη πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο οδήγησε σε μη αναστρέψιμες μολύνσεις σε ορισμένες περιοχές της γης και των υπόγειων υδάτων”, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία.

Στην πλευρά των παράπλευρων ζημιών της εκστρατείας συμπεριλήφθηκε και η πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, με τις βόμβες των ΗΠΑ να σκοτώνουν τουλάχιστον τρεις Κινέζους υπηκόους και να τραυματίζουν πάνω από 22 ακόμη άτομα.

“Ο βομβαρδισμός τότε, άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω επεμβάσεις των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης “μιας ολόκληρης σειράς δυτικών επιχειρήσεων, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με διεστραμμένη ερμηνεία της εντολής που ανατέθηκε από την UNSC.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τον αυστηρό σεβασμό των διεθνών κανόνων, όπως η αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες που θα συμβάλουν ώστε Βελιγράδι και Πρίστινα να επιτύχουν  μια βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση, που θα ταιριάζει στα συμφέροντα του λαού της Σερβίας και του διεθνούς δικαίου”, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία.

Ωραία τα λόγια από όλους, αλλά όπως αναφέρει η ιστορία, 2.500 Σέρβοι πολίτες σκοτώθηκαν τότε, ενώ ταυτόχρονα είχαμε την δημιουργία ενός κράτους-”μαφία” με το όνομα Κόσσοβο, το οποίο αποτελεί πρόπλασμα του σχεδίου “Μεγάλη Αλβανία”.

Η Νεο-Οθωμανική Τουρκία και η “Μεγάλη Αλβανία” είναι το όνειρο των πανισλαμιστών πολιτικών τύπου Ερντογάν, μαζί με την ένωση των τουρκόφωνων χωρών του Καυκάσου, που έχει στόχο την καταστροφή της Ρωσίας και της ΕΕ για όσους δεν γνωρίζουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η AEGEAN σχημάτισε στον αέρα τον αριθμό 200 !!! Τόσα ήταν τα εκατομμύρια που χαρίστηκαν σε μια ΑΕ,που την αποκαλούν «εθνικό» αερομεταφορέα ;;; Και δωρεάν διαφήμιση στην ΑΕ παρακαλώ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2021GUERNICAEU

Το Ντονμπάς χρειάζεται την βοήθεια των αντι-ιμπεριαλιστών όλου κόσμου απέναντι στις απειλές ΗΠΑ-Ουκρανίας

 Patria Socialista (Ίταλία)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο Ντονμπάς από τον σύντροφο και αδερφό μας Alberto Fazolo:

′′Εδώ και αρκετά χρόνια η σύγκρουση στο Ντονμπάς έχει ουσιαστικά παγώσει, αν και υπάρχουν κυκλικές επαναλήψεις που (αν και με υψηλό κόστος ανθρώπινων ζωών) δεν οδηγούν σε καμία ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση στην περιοχή. Για πολύ καιρό καμία από τις δυνάμεις που εμπλέκονται στη σύγκρουση, άμεσα ή μη, δεν έχει προσπαθήσει να αλλάξει τις καθιερωμένες ρυθμίσεις και παρά την ουσιαστική αδυναμία εφαρμογής τους, οι Συμφωνίες του Μινσκ αποτελούν ψευδή εγγύηση σταθερότητας. Μια σταθερότητα που δεν μπορεί να ονομαστεί «ειρήνη», διότι και στις δύο πλευρές υπάρχουν θάνατοι σχεδόν καθημερινά και ο άμαχος πληθυσμός ζει υπό πολιορκία και βομβαρδισμό από ουκρανικά στρατεύματα.

«Αυτή η λεπτή ισορροπία διατρέχει τον κίνδυνο να σπάσει σύντομα. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προειδοποιήσεων που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά.

«Με την εκλογή του Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, η παρένθεση του Τραμπ που αντιπροσωπεύει μια ανωμαλία στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, διακόπτεται. Το ΝΑΤΟ βρήκε νέα ώθηση, επιστρέφοντας για να διαδραματίσει δυναμικό ρόλο ενάντια στην Ρωσία. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών είναι ο Anthony Blinken, ο οποίος έχει ήδη διακριθεί σε σταυροφορίες κατά της Ρωσίας, θα επαναφέρει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στον Ομπάμα, τον Μπους και άλλους (τόσο από το Δημοκρατικό όσο και από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα). Ο Blinken ήταν αυτός που επένδυσε περισσότερο στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη των Σύριων τρομοκρατών.

«Η Ρωσία δεν στέκεται να παρακολουθεί. Ενώ ενισχύει τις συμμαχίες της, από την άλλη πλευρά δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει το Ντονμπάς στη μοίρα του. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα κάνει περισσότερα από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, και επομένως θα μπορούσαν να ανοίξουν ενδιαφέροντα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της διεύρυνσης των εδαφών που απελευθερώθηκαν από τον ζυγό του Κιέβου.

«Σίγουρα υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για επανάληψη της σύγκρουσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα συμβατικός πόλεμος, θα μπορούσε επίσης να είναι μια μάχη του νέου ‘Ψυχρού Πολέμου’ των ΗΠΑ στη Ρωσία.

«Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ότι μέσα σε έναν ‘ψυχρό πόλεμο’ μεταξύ δύο υπερδυνάμεων δεν μπορεί να υπάρξει ένας παραδοσιακός τοπικός πόλεμος. Σε αυτή την περίπτωση, το Ντόνμπας θα έπρεπε να κάνει αυτό που κάνει εδώ και χρόνια: αντίσταση στην επίθεση της Ουκρανίας. Σίγουρα θα μπορέσει να το κάνει, αλλά χρειάζεται επίσης βοήθεια από αντιιμπεριαλιστές από όλο τον κόσμο. Η ιμπεριαλιστική επιθετική πολιτική των δυτικών δυνάμεων πρέπει να βρει ανάχωμα στους αγώνες των εργαζομένων και στη διεθνιστική αλληλεγγύη.

«Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να ξεκινήσουν νέα επίθεση (οποιουδήποτε είδους) εναντίον της Ρωσίας, η Ιταλία σίγουρα θα συνταχθεί με το ΝΑΤΟ και θα διαδραματίσει το ρόλο που έχει μέχρι στιγμής. Αυτό είναι πάντα σοβαρό και απαράδεκτο, αλλά σήμερα είναι ακόμα πιο σοβαρό: Η Ρωσία (μαζί με άλλες χώρες) βοήθησε την Ιταλία να αντιμετωπίσει το πρώτο κύμα πανδημίας του COVID. Δεν μπορούμε πλέον να συμμετέχουμε σε μια επίθεση εναντίον της, δεν θα ήταν απλά επαίσχυντο, αλλά πραγματικά θα μας διασύρει».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικηταράς, ο τουρκοφάγος. 

Αψεγάδιαστο μυαλό,τίμιος, ανιδιοτελής και αγνός πολεμιστής.

Πέθανε πάμφτωχος, τυφλός λόγω ζαχαροδιαβήτη και λησμονημένος.

Όταν τον ρώτησε ο Τερτσέτης γιατί έμεινε φτωχός και δεν πήρε ποτέ του λάφυρα από τις μάχες, ο Νικηταράς απάντησε: «Πραματευτής δεν ήμουνα. Η μοίρα μου το θέλησε να γίνω καπετάνιος. Μα δε θα ήτανε σωστό να κάμω πραμάτεια το καπετανιλίκι μου για να καζαντίσω!»... 

Φυλακίσθηκε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου, μαζί με το θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Δικάστηκε στις 11 Ιουλίου του 1840, αλλά λόγω ελλείψεως στοιχείων αθωώθηκε. Η αθωωτική απόφαση προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, η οποία με την προσυπογραφή και του Όθωνα τον φυλάκισε στην Αίγινα. Από τότε αρχίζει το μαρτύριο του. Έπασχε από σακχαροδιαβήτη κι άρχισε να χάνει σιγά- σιγά το φως του. Οι Βαυαροί τον έβγαζαν στο δρόμο και τον χτυπούσαν με μπαστούνια και τον περιγελούσαν μπροστά στα μάτια των Ελλήνων. 

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η δεύτερη του θυγατέρα που την έστειλε εκεί η μάνα της μήπως και μπορέσει να βοηθήσει τον πατέρα της και η οποία μη αντέχοντας να τον βλέπει σ’ αυτή την εξαθλίωση αποτρελάθηκε, πήρε τα όρη και τα βουνά και χάθηκε. Τελικά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1841, μετά από προσωπική και μάλιστα απειλητική παρέμβαση του ορκισμένου εχθρού των Κολοκοτρωναίων, του στρατηγού Μακρυγιάννη, αμνηστεύθηκε και αποφυλακίστηκε σχεδόν τυφλός. Γυρίζοντας στο κτήμα του στο Σερεμέτι βρήκε την οικογένεια του παραπεταμένη, διότι οι δανειστές του το έβγαλαν στο σφυρί και το πούλησαν, κάνοντας τον να βιώσει την οικονομική κρίση της εποχής του.

Τότε πήρε τη γυναίκα του και τα δυο του πλέον παιδιά κι έφυγε για την Αθήνα ελπίζοντας να βρει καλύτερη τύχη, που φυσικά δεν βρήκε. Κανένας δεν τον ήξερε, κανένας δεν τον θυμόταν. Κάποιος τον πληροφόρησε ότι η πόλη του Πειραιά έδινε άδειες για επαιτεία, δηλαδή ζητιανιά, για μια μέρα την εβδομάδα και για συγκεκριμένο δρόμο. Ο Νικηταράς έκανε την αίτηση και η πόλη του Πειραιά, διαπράττοντας ίσως το μεγαλύτερο όνειδος στην ιστορία της, αντί να τον αναγνωρίσει και να τον βοηθήσει, του χορήγησε άδεια να ζητιανεύει κάθε Παρασκευή στο δρόμο που σήμερα είναι η εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

Το γεγονός μαθεύτηκε στη Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και ο πρεσβευτής θέλησε να τον βοηθήσει.

Ήταν Παρασκευή του Δεκεμβρίου του 1841, στον Πειραιά των 210 οικογενειών τότε και των μόλις 1500 κατοίκων. Στο δρόμο που σήμερα είναι η εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ζητιάνευε ο ρακένδυτος και σχεδόν τυφλός, Νικήτας Σταματελόπουλος. Αντιλήφθηκε ότι τον ζύγωνε κάποιος, που από την φορεσιά του φαινόταν ότι είναι ξένος. Μάζωξε αμέσως το χέρι του που είχε απλωμένο για να ζητιανεύει.

– Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο ξένος τον ζητιάνο.

– Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα μου, αποκρίθηκε περήφανα ο ζητιάνος.

– Μα εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο; Επέμενε ο ξένος.

– Η πατρίδα μου μ’ έχει χορηγήσει σύνταξη για να περνώ καλά. Αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μία ιδέα πώς περνά ο κόσμος που για τη λευτεριά του πολέμησα, αποκρίθηκε και πάλι περήφανα ο ζητιάνος.

Ο ξένος κατάλαβε και φεύγοντας, άφησε διακριτικά να του πέσει ένα πουγκί με χρυσά φλουριά.

Ο σχεδόν τυφλός ζητιάνος, άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε προς τον ξένο: «Σ’ έπεσε του πουγκί σου. Πάρ’ το μη το βρει κανένας και το χάσεις».

Μετά την συνταγματική εξέγερση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1847 το Ελληνικό κράτος τον έκανε γερουσιαστή, εξασφαλίζοντας τον την πενιχρή σύνταξη των 111 δραχμών, με την οποία όπως ήταν φυσικό και πάλι δεν μπορούσε να ζήσει.

Ο ήρωας Νικηταράς πέθανε το 1849, σε ηλικία 68 ετών, στον Πειραιά, σ’ ένα καλυβόσπιτο μιας καρβουναποθήκης κοντά στο λιμάνι, όπου τον είχε μαζέψει ένα από τα παλιά του παλικάρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα «μαύρα πανιά» ο Σόρος! Κατάσχεσαν τους λογαριασμούς του Ιδρύματός του!

24-03-2021 - 19:11μμ

Το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ τον έκανε να τρέχει και να μη φτάνει...

Μεγάλος πονοκέφαλος το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ για τον δισεκατομμυριούχο υπερήλικα Τζορτζ Σόρος, που συνεχίζει να χώνει τη μύτη του σε όλο τον πλανήτη, εκεί που δεν τον σπέρνουν, με τα ύποπτα ιδρύματά του.

Πάρθηκε λοιπόν απόφαση και του κατασχέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundation), με την κατηγορία ότι μέσω αυτού υποκινεί αναταραχές στη χώρα, χρηματοδοτώντας μαζικές διαμαρτυρίες. Μάλιστα εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για 11 μέλη του OSF.

Ο στρατός της Μιανμάρ αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να αναλάβει νομική δράση κατά του OSF του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος. Ο στρατός ελέγχει και την παράνομη ροή χρημάτων στο OSF για τα ελεγχόμενα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του OSF στις Τράπεζες: SMED και Co-operative Bank (CB), Ayeyarwady Bank (AYA) και Kanbawza Bank (KBZ). Το ίδρυμα OSF κατηγορείται επίσης για ανάληψη 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων παράνομα. Αυτά τα χρήματα αναλήφθηκαν από τον λογαριασμό του 7 ημέρες μετά την στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ. Φυσικά το OSF αντέκρουσε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνείς Ταξιαρχιες και Μεσολόγγι

Όσοι από τα νιάτα μας έχουμε μια αριστερή παιδεία, άσχετα αν είμαστε η δεν είμαστε αριστεροί κλείνουμε ευλαβικά το γόνατο στους ανθρώπους των Διεθνών Ταξιαρχιων που πήγαν να πολεμήσουν τον φασίστα πραξικοπηματια Φράνκο που ξεσηκωθηκε με τα λεφτά και τα όπλα των Χίτλερ Μουσολίνι ενάντια στην δημοκρατία της Ισπανίας. (με την σιωπηρή ανοχή των αγγλοαμερικανων και την ανεπαρκεστατη βοήθεια των σοβιετικων).

Σκεφτείτε όμως σύντροφοι. 1700 φιλέλληνες πέθαναν στις μάχες της Επανάστασης του 21 Πράγμα που σημαίνει ότι πλήθος ανάλογο με αυτό των διεθνών ταξιαρχιων του 36, έφτασε να πολεμήσει στην επαναστατημενη Ελλάδα του 21.Στο Μεσολόγγι σκοτώθηκε ολόκληρη οικογένεια Φιλανδών. Μάνα πατέρας μια κόρη και 3 γιοί ήρθαν να πεθάνουν στην Ελλάδα. Αναρωτηθηκατε ποτέ γιατί;

Κατά τα άλλα σύντροφοι συνεχίστε να βλέπετε με συμπάθεια τα ουγκανα του Σορος που καίνε την Σημαία φωνάζοντας να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς. Συνεχίστε σύντροφοι να συντασεστε με όποιον ανιστόρητοι δικαιωματικό «αριστερο» η φιλελευθερο εθνομηδενιστη που προσπαθεί να πείσει ότι η Αγ Λαύρα είναι απάτη, κρυφό σχολείο δεν υπήρξε κι όλη αυτή η επανάσταση του 21 ήταν απλά ταξική σύγκρουση. Συνεχίστε σύντροφοι να προμοταρετε στα κρυφά τον Φαλμεραηερ. Συνεχίστε να συμπεριφερεστε σαν τους τροτσκιστες του Στινα στην Κατοχή που έβγαζαν προκυρηξεις στις οποίες κατήγγελναν… το εθνικιστικό ΕΑΜ που σκοτώνει Γερμανούς προλεταριους που έτυχε να φοράνε στολή..

Απλά σύντροφοι ο λαός σας φτύνει πατόκορφα.

Τρίζουν τα κόκαλα του Άρη, του Πασαλιδη του Ηλιου και του Γλέζου κάθε φορά που ανοίγετε το απυλωτο σας με τις ψευδοταξικες σας αναλύσεις.

Το ίδιο έκανε κι ο Γερμαναράς σοσιαλδημοκρατης Καουτσκυ όταν άκουγε κριτικές ενάντια στην Τουρκία. Ευτυχώς που υπήρξε η αντίδραση της αδικοχαμένης Ρόζας Λούξεμπουργκ που παρόλο που ήταν στο ίδιο κόμμα με τον Καουτσκυ, ήταν πολωνεζα κι όχι από το Λουξεμβούργο

Σχολιο.- άντε πια έχουμε γεμίσει πρακτορια που δυσφημίζουν την Αναρχία και την Αριστερά και μου αρέσει που κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν οι φασίστες και με επιχειρήματα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ καταπατούν το δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα

 Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 23:59

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε τη «βαθιά ριζωμένη εχθρότητά του» προς την Πιονγκγιάνγκ και ότι καταπάτησε το δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα, όταν επέκρινε την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Νωρίτερα την Παρασκευή η Βόρεια Κορέα είπε ότι εκτόξευσε ένα νέο είδος τακτικού, βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς. Ο Μπάιντεν είπε ότι η δοκιμή αυτή παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ρι Πιονγκ Τσολ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, είπε ότι η πυραυλική δοκιμή έγινε στο πλαίσιο του δικαιώματος της χώρας του στην αυτοάμυνα απέναντι στις απειλές που θέτουν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τα προηγμένα όπλα τους.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία που ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ κατηγορεί αυτήν την τακτική δοκιμή, την άσκηση του δικαιώματος του κράτους μας στην αυτοάμυνα, ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αποκαλύπτει ανοιχτά τη βαθύτατη εχθρότητά του. Τέτοιες δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι μια απροκάλυπτη καταπάτηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα» ανέφερε ο Ρι σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο.

Ο Ρι προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να αντιμετωπίσει «κάτι που δεν είναι καλό» αν συνεχίσει να κάνει «απερίσκεπτα σχόλια χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις 50 φοιτητών στην Τουρκία για διαδηλώσεις έξω από δικαστήριο

 Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 19:39

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 50 φοιτητές/τριες που διαδήλωναν έξω από ένα δικαστήριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες με αφορμή τον διορισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο Τσαγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε περίπου 20 φοιτητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με μια φοιτητική ένωση.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν στυνομικούς να τραβούν τους διαδηλωτές και να τους οδηγούν σε λεωφορεία της αστυνομίας, μετά από αψιμαχίες, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα όπως «η πίεση δεν θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις. Περίπου 600 άνθρωποι συνελήφθησαν και, σε μερικές περιπτώσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Στο πανεπιστήμιο, φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώνονται καθημερινά για να διαμαρτυρηθούν για τον αντιδημοκρατικό, όπως τον χαρακτηρίζουν, διορισμό του Μελίχ Μπουλού. Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της και ο Μπουλού έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γιαννα Αγγελοπουλου Δασκαλακη μας πίνει το αίμα με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των κομμάτων και...

..τα καράβια της δεν έχουν καν ελληνική σημαία!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι απόγονοι των προδοτών τρωγοπίνουν πουρέ γαρίδας... η σημαία της Αγγλίας απέναντι από της Κύπρου

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...  Ο Νικηταράς διακόσια χρόνια πριν πέθανε επαίτης, ο λαός πείναγε, οι καλαμαράδες έτρωγαν τα δάνεια της Αγγλίας και οι προεστοί με τους κοτζαμπάσηδες εξαθλίωναν τον λαό με φόρους.

Σήμερα οι απόγονοι  των προδοτών, τρωγοπίνουν  πουρέ γαρίδας και Γαλλικά κρασιά, στην σκιά ενός εξαθλιωμένου  και φυλακισμένου λαού, (με lockdown,  κοινωνικό αυτοματισμό, βία,  προπαγάνδα, φτωχοποίηση), βάζοντας  και Αγγλικές σημαίες να γιορτάσουν την επανάσταση.

Τραγική ειρωνεία έχουν την σημαία της Αγγλίας απέναντι από της Κύπρου που η Αγγλία είχε μακρά κατοχή. Και η Αϊτή απούσα.

Οι Άγγλοι (που φέραμε βασιλείς σήμερα) που ήταν αρνητικοί  στην ελληνική επανάσταση όπως  και στα Επτάνησα,  υποκινητές του εμφυλίου και σαν κλέφτες αρχαίων μνημείων κυρίως τα Ελγίνεια.