Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τριτη 30 Μαρτιου 2021


Επειδή γίνεται πολύς λόγος χθες για ενότητα αριστερών κομμάτων.

Η ιδεολογικές προσεγγίσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς, την έχουν καταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα μόρφωμα που έχει ριζισπαστικό καταγγελτικό λόγο αλλά αποδέχεται πλήρως και υιοθετεί όλα τα βασικά ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού (Δικαιωματισμός, εθνομηδενισμός, ευρωπαισμός, απολιτικ ανθρωπισμός, πολιτική ορθότητα, πράσινη ανάπτυξη κ.λπ). Ως εκ τούτου ακόμη κι αν εκλογικά ενωθεί δεν έχει να προσφέρει τίποτε διαφορετικό από όσα ευαγγελίζονται οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΜΕΡΑ25. Αρα ο ψηφοφόρος λογικά θα προτιμήσει τους ορίτζιναλ νεοφιλελέδες από τους γιαλαντζί και οι λοιποι θα παραμείνουν στην αποχή ελλείψει πολιτικής δύναμης που να εκφράζει κάτι διαφορετικό.

Σχολιο.- το ειδαμε...φριξαμε....ο μονος λογος ειναι αν θες νομη στην εξουσια..

Σχολιο.- αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε;

Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά αλλά θέλει πολύ ανάλυση και όλα καταλήγουν στην απληστία που διακρίνει αυτόν που αναλαμβάνει την εξουσία και ο μόνος του σκοπός είναι να επανεκλεγεί και όχι να προσφέρει στη κοινωνία. Έτσι ταυτίζεται με τα συμφέροντα των ισχυρών που υπάρχουν ήδη ή φτιάχνει νέους ισχυρούς και η έννοιες αριστερά και δεξιά που γνωρίζαμε πάνε περίπατο...

Η αστική δήθεν δημοκρατία ορίζει τους κανόνες ώστε να διαιωνίζετε το καθεστώς και δεν προβλέπεται ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης!!!!

ότι και να αναδειχθεί το πλαίσιο κανόνων εντός του οποίου θα κινηθεί θα πνιγεί...

Για να επιβιώσει θα πρέπει να συμβιβαστεί και να μεταλλαχθεί...

Αυτό τουλάχιστον λέει η εμπειρία που αποκτήσαμε από τη πολιτική καφρίλα που βιώνουμε οι νεοέλληνες!!!!

Εν ολίγης, δεν υπάρχει ούτε η δεξιά ούτε η αριστερά...

Όταν αναλαμβάνουν την εξουσία μεταλλάσσονται σε "κυβερνώσες" και συμβιβάζονται με τις επιταγές του καθεστώτος!!!!

Σχολιο.- Δεχόμαστε την υγειονομική δικτατορία, ναι ή όχι; Θα ψηφίσω όποιον με πείσει ότι δεν τη δέχεται κι ας μην είναι "αριστερός".

Σχολιο.- Συμφωνώ μαζί σας - αρκεί να μην είναι και υπερσυντηρητικός και κρυφοφασίστας

Σχολιο.- Η αποκατάσταση των λαϊκών ελευθεριών, ελπίζω να εννοείς ότι θα συμπεριλαμβάνει και την ξεκάθαρη εναντίωση στις καραντινοπολιτικές και τα lockdown. Αν - και μόνο αν- ναι, ενδιαφέρον...

Όμως το ξέρεις ότι η στάση της αριστεράς στο ζήτημα έχει υπάρξει επιεικώς προβληματική. Και δεν είναι ότι και πριν, αυτοι που εφαρμόζαν τα lockdown είχαν λεφτά για να τα εφαρμόσουν προστατεύοντας πραγματικά όλο τον κόσμο. Δεν είχαν -και δεν τον προστάτευαν όλο τον κόσμο. Αλλά η στάση της αριστεράς, απέναντι σε αυτή την καταστροφή, ηταν - επιεικώς και πάλι- χλιαρή... Θέλω να πω ότι δυστυχώς η αριστερά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη όχι μόνο για την οργανωτική της κατάσταση, αλλά και για τις πολιτικές τις θέσεις -και τις κοινωνικές της προτεραιότητες. Πρέπει να κάνει σοβαρές τομές για να αρχίζει να ξανακερδίζει εμπιστοσύνη. Το να ενωθεί δεν θα μπορούσε να είναι μία από αυτές - και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί από μόνη της. Πρέπει να αλλάξει η ίδια και σε πολλά άλλα επίπεδα για να μπορέσει να εκφράσει τον κόσμο που τώρα φωναχτά λέει ότι δεν τον εκφράζει κανείς...

Σχολιο.- Να μην ξεχάσουμε να βάλουμε και τον Τσιόδρα, στο Επικρατείας, που είναι κιμπάρης κι εμβολιαστής.

Σχολιο.- Το πρόβλημα είναι ότι κατά τον τελευταίο χρόνο των "εκτάκτων μέτρων" και των lockdowns η "επίσημη" καθεστωτική Αριστερά ΔΕΝ διακρίθηκε ιδιαίτερα στο τομέα της υπεράσπισης των ελευθεριών μας! Αντίθετα, μεγάλα κομμάτια της αποδέχτηκαν ή και στήριξαν ενεργά την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οπότε, τι να υποθέσω; Ότι είναι ξεπουλημένοι και συστημικοί ή αθεράπευτα αφελείς; Και στις δυο περιπτώσεις δεν αξίζουν την ψήφο μου. Η Αριστερά θα μπορούσε να κάνει ένα νέο ριζοσπαστικό ξεκίνημα μόνον αν αποσύρονταν άμεσα όλα τα φθαρμένα παλιά στελέχη κι αν αναθεωρούσε τις απόψεις της περί του "πρώτα η υγεία"! Γιατί στη δικιά μας παράδοση, απ' όσο γνωρίζω ή μπορώ να θυμάμαι, πάντα ήταν "πρώτα η Ελευθερία"! Όπως γράφουν κάποιοι φίλοι πιο πάνω, προσωπικά θα στηρίξω οποιονδήποτε βγει να υπερασπιστεί χωρίς όρους και επιφυλάξεις τα ατομικά και πολιτικά μας δικαιώματα κι ας μην είναι "αριστερός". Αρκεί, βέβαια, να μην είναι φασίστας, ακροδεξιός κλπ. Έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιοι εξ ορισμού δεν μπορούν να στηρίξουν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα! Οπότε, η νέα τομή της νέας εποχής δεν θα είναι τόσο Αριστερά ή Δεξιά αλλά περισσότερη Ελευθερία ή περισσότερη Ασφάλεια και σ' αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει η "επίσημη" Αριστερά πριν απευθύνει κάλεσμα ενότητας!

Σχολιο.- Ας νιώσουν έστω την ύστατη ώρα την απόγνωση του καθημερινού ανθρώπου,ας ξεβολευτούν από τα τσιτάτα τους,ας δώσουν δυναμική στην αριστερά,μετά απ αυτό πιστεύω πως μπορεί η αριστερά ν αποκτήσει το ηθικό της πλεονέκτημα και θα εμπνεύσει τους νέους

Σχολιο.- Για ενότητα αριστεράς πάλι μιλάνε. Ναχαμε να λέμε να περνά η ώρα. ...όσο σεβάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. ...

Εκτός αν εννοεί κιναλ-συριζα-μερα25....μαζί και χωρια και σωθήκαμε. ..αυτό εννοεί αριστερά ;;εμ τι αυτό έτσι και αλλιώς θα είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα με την ΝΔ μαζί. .......

Σχολιο.- Γιατι γινονται συζητησεις πανω σε ενα ψευτικο κατ'εμε γκαλοπ?Εγω (δυστυχως) βλεπω πολλους με Βελοπουλο,Τραγκες κλπ,πολλους ομως!Ειδικα στη Β.Ελλαδα.Που ειναι τα ποσοστα ολων αυτων?Σιγα μην εχει ο Κουλης 37% λοιπον!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω μια απορία… Γιατί μια λεκάνη τουαλέτας από πορσελάνη κάνει 100 ευρώ, και ένα δόντι πορσελάνης κάνει  300 ευρω…….!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε και η αριστερή λοιμωξιολόγος Όλγα Κοσμοπούλου, αξιοσέβαστη για τους αγώνες της πρέπει να πω κατά τα άλλα και ζήτησε την παραίτηση της "επιστημονικής επιτροπής" που καθορίζει τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Και ανάμεσα σε διάφορα σωστά που είπε, για "αύξηση κλινών, ΜΕΘ και θεραπευτικές και κοινοτικές παρεμβάσεις", πέταξε το τρομερό...

... "ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ για τον τρόπο ζωής του λαού. Τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια αφορούν τις δικές σας γυναίκες και ποσώς τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας".

Μάλιστα... 

ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ;

Προφανώς κατά την κυρία Κοσμοπούλου "οι γυναίκες του λαού" πρέπει να κυκλοφορούν άβαφες, αχτένιστες και με νυχάρες γερακιού ξέρω γω. Αλλιώς δεν είναι "του λαού", είναι "των πλουσίων" ήδενξερωγωτισυμβαινειστομυαλότης.

Σχολιο.- Αρα με βάση τη λογική  της είχε δίκιο η δεξιά  Μανδρου που εξεπλαγη με το γεγονός ότι η Μαγδα Φυσσα ήταν πάντα περιποιημένη, αν και ζει στο Πέραμα...

Σχολιο.- σόρι κιόλας, αλλά για οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά και για πολλούς άντρες πλέον, η προσωπική φροντίδα είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, ειδικά της σαπιας καθημερινότητας που ζούμε, διότι μεταξύ άλλων, βελτιώνεται η -ψυχική κυρίως- υγεία των ανθρώπων αυτών. Δεν αποτελεί δικαίωμα συγκεκριμένης τάξης, αλλά όλων των ανθρώπων και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει από κανέναν. Έχουμε ξεχάσει κι αυτά που ξέρουμε με τους άριστους...

Σχολιο.- Το ότι δεν είναι προτεραιότητα έναντι άλλων βασικών αναγκών και αγαθών που ΔΕΝ καλύπτονται δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα στην προσωπική φροντίδα. Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος κάτι τόσο απλό δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Σχολιο.- Εμείς εδώ στο ακριτικό και ειδυλλιακό Πέραμα,όπως είχε πει και η Μάνδρου δεν έχουμε ανάγκη τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια. Όλες οι γυναίκες κυκλοφορούν με δέρματα ζώων και έχουν τρίχα μέχρι το γόνατο.

Σχολιο.- Στη δικιά της φούσκα, κοινωνική ή διαδικτυακή, προφανώς έτσι είναι. Σε κάποιοιυς δικούς μου φίλους, τους εντυπωσιάζει ότι μου λείπει το γήπεδο, γιατί στη δική τους φούσκα δεν πάει κανένας γήπεδο.

Σχολιο.-  βεβαίως, όπως η δεξιότατη Ιωάννα Μάνδρου, η οποία απορούσε που η Μάγδα Φύσσα είναι περιποιημένη... αν και ζει στο Πέραμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντρέας Παπανδρέου 1994 .: Τα Σκόπια θέλουν το όνομα Μακεδονία για να ενώσουν Σκόπια, Μακεδονία του Πηρίν και Βόρεια Ελλάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα κάποιες φίλες και κάποιους φίλους να κουβεντιάζουν "για την ενότητα της Αριστεράς πλην ΣΥΡΙΖΑ" στις προσεχείς εκλογές.

Καλά... ας δούμε αν θα γίνουν εκλογές πρώτα σε τρεις και πέντε μήνες που λένε!

Εγώ πάντως λέω ότι υπάρχουν τέσσερις πληγές του Φαραώ: 1) εθνική εξαφάνιση, 2) υγειονομική δικτατορία, 3) πολιτική ορθότητα, 4) οικονομική εξαθλίωση.

Θα ψηφίσω ΜΟΝΟ όποιον με πείσει ότι είναι εναντίον αυτών των πληγών και θα παλέψει ασυμβίβαστα για να εξαφανιστούν.

Το αν θα είναι αριστερός, δεξιός ή εξωγήινος μου είναι αδιάφορο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληθεια, γιατί όλοι/ες που ξεσηκωθηκαν (δικαιως) μετα την καταγγελία της Μπεκατωρου το ...ξεχασαν; Γιατί την Κυριακή έγιναν εκλογες στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοιας και νικησε πανηγυρικα η ...προηγούμενη διοικηση την οποια ειχε καταγγειλει η Μπεκατωρου.

Μαλιστα πρόεδρος αναδειχτηκε η πρωην Γ.Γ. κ. Αναστασίου η οποια είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για την κριτική που της έκανε αναρτώντας post στο Facebook, στο οποίο ανέφερε: "Λοιπόν... Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα". Το κατέβασε μετά το θόρυβο. 

Γιατί άραγε τόση σιωπή; Τυχαίο πάλι; 

Υ.γ. δεν εχω καθολου καλη γνωμη για τους αθλητικογράφους, στο συγκεκριμενο ΜΟΝΟ αρθρο ο Καρπετοπουλος εχει δικιο


30/03/2021 10:57

Η δεύτερη επίθεση στη Σοφία...

https://www.karpetshow.gr/blog/i-deyteri-epithesi-sti-sofia?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&fbclid=IwAR1-rdJeglcH1MJxm61Ox0CQxvC0cpVl0N2gsXRMnpiy0veo6FG5bCI7JlQ

Όσα έγιναν στην ΕΠΟ αυτές τις μέρες έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την πραγματικά απίθανη εξέλιξη των εκλογών στην ομοσπονδία της Ιστιοπλοϊας – απίθανη για όσους δεν γνωρίζουν τον κόσμο των ομοσπονδιών. Ισως και τον κανονικό κόσμο. Το δικό μας.  

Ας κάνουμε μια μικρή περίληψη προηγουμένων. Πριν λίγο καιρό η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποκαλύπτει ότι σε ηλικία 22 χρονών έπεσε θύμα παρενόχλησης από άνθρωπο της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας και τον κατονομάζει. Κάνει επίσης γνωστό ότι η ομοσπονδία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τις καταγγελίες της και ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος υποχρεώθηκε σε μια σιωπή, αβάσταχτη και σκληρή, για χρόνια ολόκληρα.

Συμπάθεια και σεισμός

Η κατάθεση ψυχής που κάνει προκαλεί ένα απίστευτο κύμα συμπάθειας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποκλίνονται στο θάρρος της. Ο αυτουργός γλυτώνει λόγω παραγραφής, αλλά η πράξη της Μπεκατώρου προκαλεί ένα αληθινό σεισμό στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Την καλεί ο πρωθυπουργός και την τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι αποκαλύψεις της γίνονται αιτία για να ανοίξουν πολλά κλειστά στόματα. Εκτός από το χώρο του αθλητισμού (όπου είχαμε πολλές αποκαλύψεις για ανάρμοστες συμπεριφορές και παρενοχλήσεις αθλητών από παράγοντες κι όχι μόνο που έτυχαν λιγότερης προβολής), ανοίγουν τα στόματα κι αλλού: στο χώρο της Τέχνης π.χ γίνεται ένας αληθινός χαμός. Μπλέκουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί και θιασάρχες. Σεναριογράφοι και συνθέτες. Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κι έχουμε μέχρι και μίνι κυβερνητική κρίση – ίσως να είναι σύμπτωση αλλά αλλάζει π.χ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και μετά από όλα αυτά γίνονται εκλογές στην ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας. Και κερδίζουν όσοι στάθηκαν απέναντι στη Μπεκατώρου. Και μάλιστα ανοιχτά.

Αναρτήσεις και θόρυβος

Η νέα πρόεδρος και πρώην Γενική Γραμματέας κ. Νίκη Αναστασίου λίγες ώρες μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για την κριτική που της έκανε αναρτώντας post στο Facebook, στο οποίο ανέφερε: "Λοιπόν... Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα". Το κατέβασε μετά το θόρυβο. Αλλά δεν το λες και τρόπο έκφρασης συμπάθειας για τη στάση της αθλήτριας. Τι εννοεί ακριβώς η κ. Αναστασίου δεν ξέρω. Ισως να θέλε να πει ότι κατά τη γνώμη της η Μπεκατώρου στα 22 της, όταν παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά διότι μια γυναίκα στα 22 της είναι μεγάλη και υπέυθυνη: το βρίσκω σχεδόν χυδαίο. Κι αναρωτιέμαι αν μόνο εμένα ότι μου ακούστηκε σαν το γνωστό, χιλιοειπωμένο και αηδιαστικό «ήθελε και τα παθε».  

Τα «λυπάμαι» δεν χωράνε

Η λογική λέει πως σε μια αθλητική ομοσπονδία που γίνονται εκλογές μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, κανένα μέλος μιας προηγούμενης διοίκησης που βαρύνεται με την υποψία της συγκάλυψής του δεν θα διεκδικούσε αξιώματα. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να ακολουθούν κι ένα πλαίσιο ηθικών κανόνων. Όταν υπάρχει η υποψία έστω ότι αυτοί δεν γίνονται σεβαστοί, όποιοι δεν τους σέβονται πρέπει να πηγαίνουν σπίτι: η περίφημη Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας θα πρεπε να λύνει αυτά τα ζητήματα. Τα «δεν ήξερα» και τα «λυπάμαι» δεν χωράνε. Μια σκληρή τοποθέτηση απέναντι σε μια αθλήτρια που καταγγέλλει παρενοχλήσεις κάποιος θα πει ότι δεν είναι λόγος για να πάει σπίτι μια Γενική Γραμματέας. Ισως είναι έτσι. Αλλά εδώ έγινε πρόεδρος! Ισως γιατί ο κόσμος που την ψήφισε θέλησε να δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από ελέγχους και παρεμβάσεις: στο πρόσωπο της Μπεκατώρου είδε ένα εχθρό της ομοσπονδίας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ως εχθρούς της ομοσπονδίας είδαν στην ΕΠΟ π.χ το Χαριστέα, τον Καφέ, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Σεϊταρίδη. Μια άλλη τραγική ομοιότητα είναι ότι πανηγύρισαν για την εξέλιξη πολλά από τα ΜΜΕ (κυρίως τα ηλεκτρονικά…) που πανηγύρισαν και για τη  μη εκλογή των ποδοσφαιριστών στην Εκτελεστική της ΕΠΟ. Πανηγύρισαν, όπως είδαμε, γιατί «έχασε ο Αυγενάκης»: τη ντροπή του πράγματος δεν την βλέπουν. Αλλά μιλάμε για ρηπογράφους που κατά βάση σιχαίνονται τους αθλητές και δεν ασχολούνται με αυτούς παρά μόνο αν οι παράγοντες τους το ζητάνε. Κι αυτοί, αν μπορούσαν, κόντρα στις Μπεκατώρου θα ψήφιζαν.

Και στελέχη της κυβέρνησης

Για όποιον γνωρίζει τον κόσμο των ομοσπονδιών τίποτα δεν είναι παράδοξο. Ο παραγοντικός κόσμος είναι παντού ίδιος: όταν νοιώθει απειλή συσπειρώνεται. Είναι τραγικό ωστόσο ότι μεταξύ των νεοεκλεγμένων συνοδοιπόρων του Αδαμόπουλου και της νέας Προέδρου κυρίας Αναστασίου είναι και στελέχη της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα τίμησε τη Μπεκατώρου για το κουράγιο της. Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου για παράδειγμα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Προτείνω στην κυβέρνηση να τον φωνάξουν να συζητήσουν μαζί του για το αν η Μπεκατώρου θα πρεπε στα 22 της να είναι «τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα», αντί να τρέχει σε αγώνες και να επιτρέπει σε παράγοντες να την κυνηγάνε. Θα χει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει. Να τον πάνε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απαίτηση για σιωπή

Το δεύτερο που ομολογώ ότι μου περνά από το μυαλό είναι ότι αυτό που έγινε στην ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας δεν είναι παρά η εύγλωττη έκφραση ενός σιωπηλού κόσμου, που κατά βάθος πιστεύει ότι όλες οι Μπεκατώρου έχουν ευθύνες για όσα παθαίνουν. Το χειρότερο σε αυτή την ιστορία των εκλογών της Ιστιοπλοϊας, είναι ότι δημιουργούν την υποψία ότι υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας μας που  αντιμετωπίζει την καταγγελία μιας παρενόχλησης είτε κριτικά («τι θέλει τώρα αυτή και μιλάει;») είτε απαξιωτικά («δεν μιλούσε γιατί κάτι έκανε και η ίδια»). Οι ψηφοφόροι της συγκεκριμένης ομοσπονδίας, επί της ουσίας, δικαίωσαν τον κατηγορούμενο – το έκαναν όχι στα πλαίσια του τεκμηρίου της αθωότητας, αλλά απαιτώντας τη σιωπή της αθλήτριας. Έδειξαν να στέκονται δίπλα στον κατηγορούμενο (και το συμβούλιό του) γιατί θεωρούν τη στάση του ορθότερη: το πρόβλημα, στο μυαλό τους, το δημιούργησε η Ολυμπιονίκης που μίλησε κι όχι ο παράγοντας που κατηγορείται πως την παρενόχλησε.

Όλα αυτά κάνουν απολύτως κατανοητό γιατί οι Μπεκατώρου δεν μιλάνε. Δεν φταίει ότι δεν τις ακούμε. Φταίει ότι ευχαρίστως θα ψηφίζαμε ακόμα και νόμους που να τους απαγορεύουν να ανοίξουν το στόμα τους. Το πρόβλημα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η σιωπή της Σοφίας. Είναι πάντα η σιωπή η δική μας. Η σιωπή ενός μεγάλου πλήθους που δεν σέβεται το θύμα. Η σιωπή της ντροπής μας…         

Σχολιο.- Δεν λέει καν, λοιπόν, λέει λοιπό. Άμα λάχει να ουμ..

Σχολιο.- εγω απλα παραξενευομαι...τοση σιωπη; Που πηγε η ευαισθησια;

Σχολιο.- Χάθηκε μαζί με πολύ κόσμο, λαλίστατο μέχρι πρότινος.

Σχολιο.- ..γιατί είναι βαθιές οι ρίζες της δεξιάς σ' αυτόν τον τόπο!!

Σχολιο.- Γιατί στην Ελλάδα "κάθε θαύμα τρεις ήμερες"......

Σχολιο.- Για του στραβού το δίκιο, είναι εξαιρετικό το άρθρο του Καρπετόπουλου.

Σχολιο.- Εάν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχατε τόσους πούστηδες και λεσβίες να σας διασκεδάζουν στις τηλεορασεις

Σχολιο.- Δεν είναι η μόνη Ομοσπονδία. Στην Ομοσπονδία της Κωπηλασίας τα ίδια. Βγήκαν οι ίδιοι για τους οποίους υπάρχει φάκελος για οικονομικές ατασθαλίες και για εγκληματική αδιαφορία σε καταγγελίες γονέων για σεξιστική και απαξιωτική συμπεριφορά προπονητών στην Εθνική ομάδα.

Σχολιο.- Απλά στην ιστιοπλοΐα υπήρχε το όνομα της Μπεκατώρου και μεγαλύτερη δημοσιότητα. Έχετε όμως δίκιο, αυτό κάνει πιο περίεργη τη σιωπή

Σχολιο.- στην κωπηλασία υπάρχει ένα αντίστοιχο όνομα αθλήτριας που δεν είναι τόσο γνωστή. Μια αντίστοιχη ιστορία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Μαρτίου 1952

Οι ελληνόφωνες εξουσιαστές της Ελλάδας,

εκτέλεσαν την αφρόκρεμα της ελληνικής διανόησης !

Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση !

Σχολιο.- 30 Μάρτη 1976 Ο ηρωικός λαός της παλαιστήνης ξεσηκώνεται με Γενική απεργία ενάντια στους σιωνιστές στρατοκράτορες του Τελ Αβιβ !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώνεται όλο το Βόρειο Αιγαίο ενάντια στον σχεδιασμό των Ευρωπαίων

29.3.2021 11:32

«Τα νησιά μας δεν θα γίνουν γκρίζες ζώνες για να σωθεί η Ευρώπη» το ξεκάθαρο μήνυμα των νησιωτών

Σε μαζικό κίνημα κατά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης που γκριζάρει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα μετατρέπει σε επίσημα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών, μετατρέπονται οι αντιδράσεις των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη της Ίβα Γιόχανσον και του Έλληνα Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη σε Σάμο και Λέσβο.

Η αρχή έγινε στις 10 το πρωί της Δευτέρας στη Σάμο, εκεί όπου ο κα. Γιόχανσον ήρθε αντιμέτωπη με τους οργισμένους Σαμιώτες που διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν τετελεσμένα για να σωθεί η Ευρώπη.

Όπως είπαν στην Ευρωπαία Επίτροπο, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος είναι γη ελληνική και θα παραμείνει παρά τις «εγκληματικές ενέργειες της Ευρώπης σε βάρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Αντιδράσεις και κατά των Δημάρχων

Λίγη ώρα αργότερα στο στόχαστρο των κατοίκων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος με τους συγκεντρωμένους Σαμιώτες να τον κατηγορούν ότι μαζί με τους Δημάρχους Χίου και Μυτιλήνης βάζουν πλάτη στον κυβερνητικό και ευρωπαίκό σχεδιασμό που μετατρέπει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών και ουδέτερο έδαφος μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.

«Δεν ζητάμε να λύσετε το μεταναστευτικό αλλά επιτέλους ζητάμε να αντιδράσετε και να υψώσετε φωνή αντίστασης», είπαν οι κάτοικοι στον κ. Στάντζο.

Κοινή ανακοίνωση των Συντονιστικών Επιτροπών Χίου και Λέσβου

Άνοιξη … η ιδανικότερη εποχή για να επιβληθεί μόνιμος χειμώνας στα Νησιά…

 Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Ευρωπαίας  Επιτρόπου Ylva Johansson τη Δευτέρα 29/3/2021 στη Λέσβο έρχεται ως συνέχεια της επιμονής της Ε.Ε. να επιβάλλει τους κατάπτυστους για την Χώρα μας, τον Έβρο και τα Νησιά μας, όρους του νέου συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο πριν ακόμα αυτό ψηφιστεί.

 Τα σχέδια έχουν ήδη προ πολλού ξεκινήσει  προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα εγκλωβίζουν στις χώρες πρώτης υποδοχής τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα στα Νησιά μας και το δυστύχημα είναι ότι τα εγκληματικά αυτά σχέδια βρίσκουν πρόθυμους συμμάχους και στις Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των «τοπικών κοινωνιών» και να αλλοιώσουν την πραγματική τους βούληση. Προσπαθούν να στριμώξουν στη γωνία της Ευρώπης «το πρόβλημα» αδιαφορώντας για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του στα σύνορα της Χώρας μας, στις ευαίσθητες Εθνικά περιοχές των Νησιών μας και του Έβρου.

Με προσχηματική επίκληση στον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα -η άθλια κατάσταση στα ΚΥΤ για τους ωφελούμενους και τους γύρω κατοίκους, αποδεικνύει του λόγου το αληθές  - επιμένουν στο στοίβαγμα ανθρώπινων ψυχών στα Νησιά μας, συντηρώντας με τον τρόπο αυτό την αναγκαστική δια θαλάσσης θανατηφόρα διέλευση και την ενίσχυση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης της ανάγκης και του ανθρώπινου πόνου.

Αυτά θέλει να παρουσιάσει ως δήθεν τετελεσμένα στην επίσκεψη της η επίτροπος κ. Johansson και η ευθύνη στους οικοδεσπότες - αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους είναι τεράστια και επιβάλλεται να τα αποτρέψουν.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου και της Λέσβου, θεωρούν την ίδια και την πολιτική που εκφράζει ανεπιθύμητη στα νησιά μας.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά και στην επίτροπο και στην Ελληνική κυβέρνηση και στον κύριο Μηταράκη ότι δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε το καταστροφικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν μεταξύ τους το Δεκέμβριο του 2020 και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να εφαρμοστεί ούτε στη Λέσβο ούτε σε κανένα άλλο νησί του Β. Αιγαίου!

Καλούμε λοιπόν τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη και όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να εκφράσουν δυνατά και αποτελεσματικά την καθολική αντίθεση των κατοίκων των Νησιών μας στις επιδιώξεις του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση που η εφαρμογή του προϋποθέτει δημιουργία δομών.

Τους ζητάμε να μεταφέρουν σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό θεσμό αλλά και σε κάθε αρμόδιο της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι Νησιώτες δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των καταστροφικών επιλογών και θα τα αποτρέψουν με κάθε τρόπο και μέσο. Το σύνολο των κατοίκων, οι θεσμικοί,  κοινωνικοί, πολιτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι ενώσεις, τα πνευματικά και πολιτιστικά σχήματα, οι Νησιώτες που ζουν στην υπόλοιποι Ελλάδα, οι Νησιώτες της Ομογένειας ενώνουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας και

•Απαιτούμε και διεκδικούμε:

•Να αποσυμφορηθούν άμεσα και ουσιαστικά  τα  νησιά του Βορείου Αιγαίου

•Να μη δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε  στα νησιά .

•Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ το ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και τα hot spots στα νησιά.

•Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας . Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης!  Δεν μπορεί η Eυρωπαική Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα. Δυνατότητα υποβολής ασύλου στις χώρες προορισμού, όσο και στις χώρες προέλευσης η διέλευσης (π.χ. μέσα στην Τουρκία).

•Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση .

•Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!  Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) δεν θα γίνει αποδεκτή.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους Έλληνες και Ευρωπαίοι συνεταίροι! Δεν τους αφήσαμε και δε θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα δόλια σχέδια τους όσα μεταναστευτικά μνημόνια υποτέλειας και να υπογράψουν!!   



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την βάζετε μέσα 4 εκατοστά κ την βγάζετε μόλις υγρανθεί .. Open , για την μπατονέτα του Rapid στην μύτη .

Ζούμε ιστορικές στιγμές

Σχολιο.- Για να γίνει σωστή ύγρανση θα πρέπει να εισχωρήσει τουλάχιστον 20 εκατοστά για να ακουμπίσει στον εγκέφαλο και να αφήσει εκεί τα νανοσωματίδια.

Αν δεν είναι εγκεφαλικό το σεχ, πως θα προκύψει εγκυμοσύνη???

Σχολιο.- μη το χλευάζετε! τα τεστ αυτά είναι κόλπο για να μεταδίδουν τον ιό, ο οποίος θα εκκολαφθεί σε δέκα έως είκοσι μέρες το πολύ...και θα εμφανιστεί σαν προχωρημένη ασθένεια...χωρίς συμπτώματα!

Σχολιο.- Επόμενη είδηση στο open : "Ραπίντ τεστ με γεωτρύπανο συνιστούν οι ειδικοί".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή είναι καθώς σχετικό το έβαλα Διαβαστε το ...

"Για όλους εσάς που ενίοτε βιώνετε μια άσχημη μέρα ,και απλά θέλετε να τα χώσετε σε κάποιον,

μην το κάνετε σε κάποιον γνωστό σας, αλλά σε κάποιον άγνωστο."

Καθόμουν στο γραφείο μου μια μέρα, όταν ξαφνικά θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να κάνω ένα τηλεφώνημα.

Βρήκα το νούμερο του τηλεφώνου και το κάλεσα.

Ένας άντρας από την άλλη άκρη της γραμμής απάντησε λέγοντας «Εμπρός?».Πολύ ευγενικά του είπα ότι είμαι ο Θωμάς Φιλίππου, και ότι ήθελα να μιλήσω με την Έλενα"

Ξαφνικά κατάλαβα ότι μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να είναι τόσο αγενής.

Τελικά βρήκα το σωστό νούμερο της Έλενας, και της τηλεφώνησα. (Είχα κάνει λάθος στα δύο τελευταία ψηφία)

Αφού τα είπαμε, έκλεισα το τηλέφωνο και αποφάσισα να ξανακαλέσω το λάθος νούμερο.

Όταν ο ίδιος τύπος απάντησε, του φώναξα « είσαι πολύ μαλάκας» και έκλεισα το τηλέφωνο με δύναμη.

Σημείωσα το νούμερο στην ατζέντα μου καταχωρώντας τον με το όνομα «μαλάκας» και την έβαλα στο συρτάρι μου. Κάθε δύο εβδομάδες περίπου όταν μού έρχονταν οι λογαριασμοί ή είχα πραγματικά μια άσχημη μέρα συνήθιζα τον παίρνω τηλέφωνο και να του φωνάζω «είσαι πολύ μαλάκας» . Κάθε φορά που το έκανα μου έφτιαχνε τη διάθεση. Όταν κάποτε έκανε την εμφάνιση της η υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, σκέφτηκα ότι έπρεπε να σταματήσω τα «θεραπευτικά » τηλεφωνήματα στον «μαλάκα». Έτσι τον πήρα ξανά τηλέφωνο και του είπα : «Γεια, είμαι ο Γιάννης Δημητρόπουλος από την τηλεφωνική εταιρεία και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά για την νέα υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων".

Εκείνος μου φώναξε « ΟΧΙ!» και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Τον ξανακάλεσα αμέσως και του απάντησα « πως να το ξέρεις αφού είσαι μαλάκας» Μια μέρα, καθώς πήγαινα στο μαγαζί και ετοιμαζόμουν να παρκάρω το αυτοκίνητο μου στο parking, ένας τύπος με μια μαύρη BMW μου έκλεισε το δρόμο και μου πήρε τη θέση, που τόσο υπομονετικά περίμενα, για να παρκάρω το αυτοκίνητο μου. Κορνάρισα και του φώναξα ότι αυτή η θέση ήταν δική μου, καθώς ήμουν εκεί πολύ πριν από αυτόν. Ο κόπανος, επιδεικτικά με αγνόησε, αλλά για καλή μου τύχη πρόσεξα, ότι στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, υπήρχε ένα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα το στυλό και σημείωσα το τηλέφωνο του. Δύο μέρες αργότερα, και αφού είχα καλέσει τον «πρώτο μαλάκα» (τώρα, είχα βάλει το τηλέφωνο του στην αυτόματη κλήση), μου ήρθε η ιδέα να καλέσω και τον μαλάκα με τη BMW.

Τηλεφώνησα και μία φωνή απάντησε « Εμπρός?».

« Είστε αυτός που πουλάει μια μαύρη BMW» του λέω.

« Ναι, ακριβώς» μου απαντάει.

«Μήπως μπορείτε να μου δώσετε την διεύθυνση σας για να έρθω να δω το αυτοκίνητο από κοντά» τον ρωτάω.

« Βεβαίως, μένω στη οδό Ελ.Βενιζέλου 28. Είναι ένα κίτρινο σπίτι, και ακριβώς απ' έξω είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο " Και πώς λέγεστε?" τον ρώτησα.

"Το όνομα μου είναι Μάρκος Δρόσος," απάντησε.

" Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να περάσω από εκεί, Μάρκο?" " Φτάνω στο σπίτι γύρω στις 5 το απόγευμα." μου απαντάει.

"Ακου, Μάρκο, μπορώ να σου πω κάτι ?" " Ναι ?"

" Μάρκο, είσαι μαλάκας!" Το έκλεισα και αποφάσισα να βάλω και το δικό του τηλέφωνο στη αυτόματη κλήση. Τώρα, όποτε αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα, είχα 2 μαλάκες να καλώ. Ωστόσο, μετά από κάποιους μήνες αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων και στους 2 μαλάκες, συνειδητοποίησα, ότι δεν μου έδινε την ίδια χαρά όπως παλιά. Μια μέρα τηλεφώνησα στον μαλάκα #1."Γεια "

"Είσαι μαλάκας!" ( αλλά δεν το έκλεισα αυτή τη φορά)

" Είσαι ακόμα στη γραμμή?" με ρώτησε.

"Φυσικά," απάντησα "Σταμάτα να μου τηλεφωνείς," μου φώναξε ουρλιάζοντας.

" Ανάγκασε με " του απάντησα ..

" Ποιος είσαι ρε ?" με ρώτησε .

" Λέγομαι Μάρκος Δρόσος."

" Αλήθεια ? Και που μένεις ρε πούστη?"

" Μένω στην οδό Ελ.Βενιζέλου 28, μαλάκα ... Είναι ένα κίτρινο σπίτι και ακριβώς μπροστά είναι παρκαρισμένη μια μαύρη BMW ". Τότε μου λέει, " Έρχομαι από εκεί τώρα!! Γαμιόλη, καλά θα κάνεις να αρχίσεις να προσεύχεσαι."

Του λέω, " Ναι, τώρα φοβήθηκα, μαλάκα!"

Έπειτα, πήρα τηλέφωνο τον μαλάκα # 2. "

Εμπρός?" απάντησε.

" Γεια σου μαλάκα" του λέω.

Τότε εκείνος φώναξε, " Αν μάθω ποιος είσαι..."

" Τι θα κάνεις?" του απάντησα.

" Θα σου κόψω το κώλο" μου ξεκαθάρισε.

Τότε απάντησα, " Λοιπόν μαλάκα, να η ευκαιρία που έψαχνες. Έρχομαι τώρα σπίτι σου!"

Έκλεισα το τηλέφωνο και πήρα αμέσως την Αστυνομία, λέγοντας ότι ετοιμαζόμουν να σκοτώσω το gay εραστή μου, ο οποίος μένει στη Ελ.Βενιζέλου 28.

Στη συνέχεια, πήρα τηλέφωνο το Alter και τους ανέφερα για ένα ερωτικό έγκλημα, που γινόταν εκείνη τη στιγμή στη Ελ.Βενιζέλου 28. Μπήκα γρήγορα στο αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στη Ελ.Βενιζέλου 28,. Όταν έφτασα εκεί είδα 2 μαλάκες να πλακώνουν αλύπητα ο ένας τον άλλο, μπροστά σε 6 περιπολικά, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και τις κάμερες του Alter.

Τώρα πραγματικά αισθανόμουν καλύτερα .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκύλος της αστυνομίας δαγκώνει αστυνομικό και απελευθερώνει πολίτη

Πάνω απ' όλα δίκαιος. Αστυνομικός σκύλος επαναστάτησε εναντίον των συναδέλφων του για παράνομη προσαγωγή...

27 Μαρτίου 2021 20:47

Αστυνομικός σκύλος στο Μπρίστολ της Μ. Βρετανίας έκλεψε την παράσταση στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων εγκλεισμού για τον κορονοϊό την Παρασκευή απόγευμα.

Σε ανύποπτη στιγμή οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν ή να συλλάβουν μία φωτογράφο που έκανε τη δουλειά της στο σημείο.

Αφού τέσσερις αστυνομικοί κύκλωσαν τη γυναίκα, ο αστυνομικός σκύλος ανέλαβε δράση, όχι όμως όπως θα επιθυμούσαν οι αστυνομικοί.

Γιατί; Διότι ο σκύλος άρχισε να δαγκώνει στα οπίσθια τον αστυνομικό που κρατούσε τη γυναίκα, σαν του έλεγε ότι αυτό που κάνει εκείνη την ώρα είναι μάλλον παράνομο.

Δευτερόλεπτα μετά η γυναίκα είχε απελευθερωθεί από τον κλοιό...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή".

Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων, σε δήλωσή του, με την οποία ζητούσε να μην εκτελεστεί ο Μπελογιάννης.

Επρόκειτο για μια μεγάλη στιγμή στη ζωή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Τσολάκογλου το 1941 και σφοδρός κομμουνιστικοφάγος στα χρόνια του Εμφυλίου. Ακριβώς γι' αυτό η δήλωσή του για τον Μπελογιάννη είχε ξεχωριστή βαρύτητα.

 από μη κομμουνιστική πηγή, υπάρχει η λεπτομερής αναφορά του γεγονότος (της συνάντησης βουλευτών της ΕΔΑ με τον Σπυρίδωνα και της δήλωσής του) σε εισήγηση του μητροπολίτη και καθηγητή της Θεολογικής Ανδρέα Νανάκη, σε Ημερίδα για τα εκατό χρόνια της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά, που εκδόθηκε από την ίδια το 2011.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΝΗΜΗ ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΣΗΦ

Δημοσιογράφος προερχόμενος από τη Δεξιά, ο Ανδρέας Ιωσήφ ήταν βουλευτής της ΕΠΕΚ του Πλαστήρα και υπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως, όταν εκτελέστηκαν ο Μπελογιάννης και οι τρεις σύντροφοί του. 

Λίγες μέρες πριν τις εκτελέσεις, δέχτηκε στο γραφείο του τη μάνα του Μπελογιάννη και κρατώντας της το χέρι της είπε:

"Άκουσε, μάνα, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι κάποιος άλλος θα προστατεύσει εσένα και τον γιο σου. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όσον αφορά εμέ, αν ο μη γένοιτο, γίνουν οι εκτελέσεις, εγώ θα φύγω από αυτή την καρέκλα". 

Ήταν ο μόνος υπουργός της κεντρώας κυβέρνησης που παραιτήθηκε. Και ουδέποτε αναμίχθηκε, έκτοτε, στην πολιτική. Αριστερός δεν θα μπορούσε να είναι. Παρέμεινε, όμως, Άνθρωπος.

Σχολιο.- Και δεν ήταν μόνο οτι παραιτηθηκε. Το σύστημα τον εκδικήθηκε, είχα διαβάσει κάπου ότι ενώ πριν είχε την αντιπροσωπία του αμερικάνικου τύπου στην Ελλάδα, μετά του την αφαίρεσαν και τηρουμένων των αναλογιών καταστράφηκε οικονομικά.

Σχολιο.- Ο σύζυγος της Μαρίας Ρεζάν!

Σχολιο.- με φαίνεται ότι ο Πλαστήρας όλο εκτελούσε και μετά ...μετάνιωνε. Ο παπούς μου, Καρδιτσιώτης κι αυτός, ήταν φίλος του και ορνινάντσα του σε κάποιους πολέμους. Του έλεγε προς το τέλος της ζωής του ότι το μεγαλύτερο κρίμα του ήταν η εκτέλεση των 6

Σχολιο.-  τόσο η "Αυγή" όσο και ο παράνομος ραδιοσταθμός του ΚΚΕ "Ελεύθερη Ελλάδα" εκθείαζαν την περήφανη και αξιοπρεπή (όπως τη χαρακτήριζαν) στάση του Ανδρέα Ιωσήφ.

Σχολιο.- Τη δεκαετία του 1990 σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ιωσήφ αφηγήθηκε την ιστορία της εκτέλεσης Μπελογιάννη και της παραίτησής του. Κάποια στιγμή έσπασε η φωνή του και έβαλε τα κλάματα. Από τους λίγους αξιοπρεπείς αστούς πολιτικούς.

Σχολιο.- Γνωστό και το "γεια σου τσιφτη Ιωσήφ"

Σχολιο.- τρομερά θλιβερή είναι και η ιστορία,  των παιδιών του Ηλία Αργυριάδη δείγμα της περιόδου και της πολιτικής της Φρειδερίκης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άλλη, ρε φίλε, αντιδήμαρχος στην Καρδίτσα και βούτηξε την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε ο κόσμος για τους πλημμυροπαθείς! 

Διαχρονικά, κάτι την πιάνει, ρε μάγκα, την εθνικοφροσύνη των αρίστων. Με το που θα δουν κόσμο σε ανάγκη, ορμάνε για πλιάτσικο. 

Απ' τον καιρό του "Βάστα, Ρόμελ!"

Σχολιο.- Οι παραδόσεις! Μαγγανάδες, Βουρλάκηδες, σόι πάει η παράδοση στον πολιτικό χώρο της μανδάμ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα και σήμερα Δευτέρα  -παραμονή της επετείου της εκτέλεσης του Μπελογιάννη και των συντρόφων του- τη φωτογραφία από το στρατοδικείο, με τον σχολιασμό, που διαβάζω χρόνια τώρα, πως πρόκειται για τους εκτελεσμένους. 

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη φωτογραφία από τη δίκη μαζί με τον Μπελογιάννη είναι οι Στέργιος Γραμμένος, Γιώργος Κελαϊδίτης και Δημήτρης Καλοφωλιάς. Κάποιοι από τους δικαζόμενους που κράτησαν μέχρι τέλους αδιάλλακτη στάση, αρνούμενοι να αποκηρύξουν τον αγώνα τους και το ΚΚΕ. Και αξίζει να τους αναφέρουμε, ακριβώς γι' αυτό τον λόγο.

Οι εκτελεσμένοι μαζί με τον Μπελογιάννη, Αργυριάδης, Μπάτσης και Καλούμενος, είναι στις πιο κάτω φωτογραφίες.

Σχολιο.- Ας μνημονεύσουμε με την αφορμή αυτή το εξαίρετο πόνημα-βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση περί βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα που παραμένει ως τις μέρες μας αξεπέραστο και προσωπικά πιστεύω πως σφράγισε με ένα έξτρα "καρφί" τη μοίρα του.Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε την ιστορία και την αξία του συγκεκριμένου βιβλίου.

Σχολιο.- Για μένα σαν οικονομολόγος είναι σαν ιερό Ευαγγέλιο τής οικονομίας. Διαχρονική πρωτοπόρα μελέτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Απ' όλες τις αμφισβητήσεις ομορφότερη είναι όταν οι αδύναμοι σηκώνουν το κεφάλι και παύουν να πιστεύουν στη δύναμη των τυράννων. "

Μπέρτολτ Μπρεχτ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανώτερος αξιωματούχος από την πολιορκούμενη Υεμένη χαιρετίζει την συμφωνία Κίνα - Ιράν ως κεντρική για να σπάσει ο οικονομικός στραγγαλισμός της Ουάσινγκτον σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν πανικοβληθεί οι χαφιέδες της CΙΑ στην Ελλάδα, του warnews247.gr και γράφουν μαλακίες, όπως τους λένε τα αφεντικά τους   χαχαχαχαχα

Γραφουν. "Ολική κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού: Οι Ευρασιατικές δυνάμεις καταργούν την Διώρυγα του Σουέζ αρπάζοντας το οικονομικό κέντρο από την Δύση! (χάρτες)

Άξονας Ρωσίας-Ιράν-Κίνας και η Τουρκία προ των πυλών"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου λέει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία επιδιώκει μακροχρόνιες συμφωνίες με τη Ρωσία, μετά τη σύναψη 25 ετούς ′′ στρατηγικής συμφωνίας ′′ με την Κίνα στις 27 Μαρτίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΔ:η Παράταξη τών δοσίλογων/μαυραγοριτών στην Ελλαδα,διαμαρτυρήθηκε για τόν χαρακτηρισμό,μέ τό Θ.Πλεύρη γιό του απολογητή τών ΝΑΖΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμένα δε θα με κρατήσει κανένας από το να πάω στην Κρήτη το Πάσχα

είπε η Ντόρα Μπακογιάννη κ ένοιωσα πολυ βλάκας που έχω από τον Νοέμβριο κλειστό το μαγαζί και περιμενω αν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και παραγγείλει κάτι κάποιος γνωστός να ζήσω το παιδί μου κ να ταΐσω το kolosogo της

Η αρχη Γαϊδούρα τής μισητής Οικογενειας δηλώνει μέ Θράσος καί τραμπούκικα οτι «εμενα δέν θα με κρατήσει κανένας νά μην πάω στην Κρήτη σάς τό λεω ξεκάθαρα» καί τα δημοσιογραφικά πουτανάκια τού Σκαϊ χαμογελούν μέ συγκατάβαση...

Δηλαδή μονο εμας τούς πλεμπαίους αφορούν τα μέτρα καί η καραντίνα ετσι; ξεκωλι@ρηδες...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Μπάτσης: Η άδικη εκτέλεση και το βιβλίο του που “προφήτευε” την πορεία της Ελλάδος

30/11/2020

Ο Δημήτρης Μπάτσης, Έλληνας μαρξιστής νομικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος, καθηγητής και εκδότης του περιοδικού «Ανταίος», γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και δικάστηκε από το Α’ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών που δίκασε το Νίκο Μπελογιάννη, το οποίο τον καταδίκασε σε θάνατο και εκτελέστηκε δια τυφεκισμού στις 30 Μαρτίου 1952 στο συνήθη χώρο θανατικών εκτελέσεων στου Γουδή πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ήταν παντρεμένος δύο φορές και από τον πρώτο του γάμο με τη Λίνα Αιλιανού είχε αποκτήσει το 1942, μια κόρη την Ελένη Μπάτση-Λυκιαρδοπούλου, και στις 8 Οκτωβρίου 1951 παντρεύτηκε δεύτερο γάμο με την Λίλιαν Καλαμάρο-Black, κόρη Εβραϊκής καταγωγής Έλληνα βιομηχάνου.

Ο Δημήτριος Μπάτσης κατάγονταν από πλούσια μεγαλοαστική οικογένεια. Πατέρας του ήταν ο βασιλόφρονας ναύαρχος Αντώνιος Μπάτσης, που καταγόταν από τα Ψαρά και μητέρα του ήταν η Αναστασία Πρίντεζη-Μπάτση, από τη Σύρο.

Σπουδές

Ο Δημήτρης φοίτησε στο Βαρβάκειο ή το Πειραματικό Σχολείο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του Ελένης, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά και μιλούσε άριστα Γαλλικά και Αγγλικά. Ήταν μάχιμος δικηγόρος, όμως ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Μαρξιστική θεωρία και μελέτησε με δική του πρωτοβουλία, κοινωνιολογία και οικονομικά. Ήταν μέλος της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Νεοελληνικών Προβλημάτων «Επιστήμη–Ανοικοδόμηση», γνωστής με τα αρχικά «ΕΠ-ΑΝ», που ίδρυσαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 1945, μαζί με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Νικόλαο Κιτσίκη, πατέρα του επίσης πανεπιστημιακού καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο του.

Περιοδικό «Ανταίος»

Ο Μπάτσης υπήρξε αρχικά συντάκτης και υπεύθυνος συντάξεως, ενώ από το 6ο τεύχος του ήταν εκδότης και διευθυντής στο δεκαπενθήμερο επιστημονικό περιοδικό «Ανταίος», το οποίο κυκλοφόρησε από τις 20 Μαΐου 1945 έως τον Ιούνιο του 1951. Στο περιοδικό ο Μπάτσης δημοσίευσε άρθρα για την αποικιακή εκχώρηση της Πτολεμαΐδας. Επίσης δημοσίευσε κατ’ αρχήν από τις 10 Μαΐου 1946 κείμενα που αποτέλεσαν αργότερα το υλικό για το βιβλίο «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην υπογραφή της συμβάσεως «Hugh Cooper».

Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού υπογράμμιζε:

«….προϋπόθεση για να τεθούν τα θεμέλια της ανοικοδόμησης, στο απώτερο μέλλον σε πλατιές και κοινωνιστικές βάσεις είναι να λευτερωθή ο λαός και η οικονομία του από κάθε αντιπαραγωγικό, αντιοικονομικό και εκμεταλλευτικό μπόδιο που έστηνε στην πρόοδο της χώρας μια μονοπωλιακή κερδοσκοπική ολιγαρχία».

Επίσης γράφει:

«…Σήμερα, λοιπόν, προϋπόθεση για να τεθούν τα θεμέλια της ανοικοδόμησης στο απώτερο μέλλον σε πλατιές και κοινωνικές βάσεις είναι να ελευθερωθεί ο λαός και η οικονομία του, από κάθε αντιπαραγωγικό, αντιοικονομικό και εκμεταλλευτικό εμπόδιο που έστηνε στην πρόοδο της χώρας μια μονοπωλιακή κερδοσκοπική ολιγαρχία… Ο λαός κάνει το καθήκον του με στερήσεις και εξαντλητική εργασία. Ποιος όμως δεν κάνει το καθήκον του απέναντι στη χώρα και το λαό; Να, το βασικό πρόβλημα της ανοικοδόμησης. Πρέπει να εξεταστεί κατά κλάδους και τομείς της οικονομίας ποια ενδογενής αιτία εμποδίζει την ανασυγκρότηση και πως μπορεί να εξουδετερωθεί …»

Σύλληψη του Μπάτση

Ο Μπάτσης συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1951 στην οδό Σοφοκλέους από την Ασφάλεια Πειραιά. Λίγες ημέρες αργότερα από την Ελληνική Αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο φερόμενος ως εξαφανισθείς, δικηγόρος Δημήτριος Μπάτσης, διευθυντής του περιοδικού Ανταίος, συνελήφθη υπό της Γενικής Ασφαλείας Πειραιώς, όπου και κρατείται. Ούτος ενέχεται εις υπόθεσιν δια την οποίαν διενεργείται ανάκρισις». Στις 14 Νοεμβρίου 1951 η αστυνομία ανακοινώνει ότι από την ημέρα που συνελήφθη ο Μπάτσης ο ασύρματος της βίλας «Αύρα» στη Γλυφάδα διέκοψε τις εκπομπές της για δέκα μέρες. Στις 8 Ιανουαρίου του 1952 ο Μπάτσης μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου τον ανέκρινε προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Κωνσταντίνος Ρέντης με την βοήθεια των ανώτερων αστυνομικών διευθυντών, Ιωάννη Πανόπουλου, Λιαρομάτη και Ρακιτζή, ενώ η πληροφορία δόθηκε στις εφημερίδες από τον ίδιο τον Ρέντη, ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι παραπέμπονται στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών: ερήμην η εκτός Ελλάδος ηγεσία του Κ.Κ.Ε. και «κατ αντιμωλίαν» οι Νίκος Μπελογιάννης, η ερωμένη του Έλλη Παππά-Ιωαννίδου, Δημήτριος Μπάτσης, Αργυριάδης, Νίκος Καλούμενος και άλλοι.

Η δίκη του Μπάτση

Η δίκη του Μπάτση άρχισε στις 15 Φεβρουαρίου 1952 στο Α’ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία της «διενέργειας κατασκοπείας κατά των συμφερόντων του κράτους» , [Α.Ν. 375/1936]. Ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ρέντης και ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ιωάννης Πανόπουλος φέρονται να είχαν υποσχεθεί στους συνηγόρους του Μπάτση αλλά και στην γυναίκα του Λίλιαν ότι δεν θα εκτελεστεί αν βοηθήσει την ανάκριση. Στη διάρκεια της δίκης, στην οποία υπήρξαν 29 κατηγορούμενοι και οκτώ από αυτούς καταδικάστηκαν σε θάνατο, όπως σημειώνει η συγκατηγορούμενη του Έλλη Παππά-Ιωαννίδου, [«Γράμματα στο γιο μου», «Μαρτυρίες»]

«Ο Μπάτσης δεν γύριζε να μας δει. Νόμιζε ο φουκαράς πως έτσι θα έδειχνε «καλή διαγωγή» ….».

Στις 21 Φεβρουαρίου κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Πανόπουλος, που είπε ότι ο Μπάτσης δεν ήξερε τίποτα για τους ασυρμάτους και κατέθεσε ως επιβαρυντικό μόνο το γεγονός ότι πήρε χρήματα από το Κ.Κ.Ε. μέσω ενός ναυτικού και τα παρέδωσε σε μια συγκατηγορούμενη του. Ένας από τους μάρτυρες υπερασπίσεως ήταν ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Δημήτριος Καλλιτσούνης, που μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για το επιστημονικό έργο του Μπάτση.

Στην απολογία του ο Μπάτσης είπε ότι πίστευε όσα του έλεγαν ο Νίκος Πλουμπίδης και η Έλλη Παππά-Ιωαννίδου, η ερωμένη του Νίκου Μπελογιάννη, ότι δηλαδή το Κ.Κ.Ε. ζητούσε ειρήνευση και ανασυγκρότηση της χώρας και ότι τα χρήματα έφταναν από το εξωτερικό για αυτό τον σκοπό ενώ τέλος είπε ότι δεν φανταζόταν ότι γινόταν κατασκοπία. Παράλληλα αρνήθηκε ότι είναι οικονομικός διαχειριστής του παράνομου μηχανισμού του Κ.Κ.Ε. όμως παραδέχθηκε ότι τρεις φορές παρέλαβε και μετέφερε χρήματα ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σχεδόν βέβαιη καταδίκη σε θάνατο απαρνήθηκε την μαρξιστική ιδεολογία και τον κομμουνισμό, είναι μάλιστα αμφίβολο αν υπήρξε ποτέ κομμουνιστής με την κομματική σημασία της λέξεως και ως ένδειξη ειλικρινούς «μεταμέλειας» ζήτησε να καταταχθεί στο Ελληνικό σώμα που επρόκειτο να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του Ν.Α.Τ.Ο. στον πόλεμο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Στις 29 Φεβρουαρίου 1952 αγόρευσαν οι συνήγοροι και την 1η Μαρτίου εκδόθηκε η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν 8 κατηγορούμενοι σε θάνατο, μεταξύ τους και Μπάτσης, 4 σε ισόβια, 2 σε 20 χρόνια φυλακή, 4 σε 15 χρόνια, 2 σε 10 χρόνια, 2 σε ένα χρόνο και 7 απαλλάχθηκαν. Η απόφαση για τη θανατική καταδίκη του Μπάτση εκδόθηκε με μειοψηφούντα τον Στρατοδίκη τότε Ταγματάρχη και μετέπειτα επικεφαλής του Εθνικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967, Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η δεύτερη σύζυγος του Μπάτση, η Λίλιαν Καλαμάρο-Black, μίλησε στην εκπομπή «Ανατροπή» στις 11 Απριλίου 2002 για τη σύλληψη του, η οποία έγινε πέντε μέρες μετά το γάμο τους, και τις πιέσεις που δεχόταν ώστε να τον επηρεάσει ν’ αρνηθεί τις αριστερές του πεποιθήσεις.

Εκτέλεση Μπάτση

Παρά τις παρεμβάσεις, μεταξύ τους κι αυτή του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σπυρίδωνος ο οποίος ανταποκρίθηκε στο σχετικό τηλεγράφημα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Χριστόφορου που ζήτησε την παρέμβαση του, η θανατική καταδίκη δεν άλλαξε, ούτε δόθηκε χάρη από τον βασιλιά Παύλο. Στις 28 Μαρτίου το Συμβούλιο Χαρίτων εξέδωσε απόφαση με την οποία γίνονται δεκτές μόνο οι αιτήσεις χάριτος του Τάκη Λαζαρίδη, του Μιλτιάδη Μπισμπιάνου, του Χαράλαμπου Τουλιάτου και της Έλλης Ιωαννίδου-Παππά ενώ απέρριψε αυτές των Νίκου Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Ηλία Αργυριάδη και Νίκου Καλούμενου. Τις πρώτες ώρες της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952 ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοίνωσε στους καταδικασμένους σε θάνατο ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. Υπέρ της εφαρμογής των ποινών και της εκτελέσεως των ποινών τάχθηκε το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, μεταξύ τους και οι Σοφοκλής Βενιζέλος και Γεώργιος Παπανδρέου, που εκπροσωπούσαν τα κόμματα του Κέντρου.

Μαζί με τον Μπάτση εκτελέστηκαν στις 4:12 το ξημέρωμα εκείνης της Κυριακής, επίσης καταδικασμένοι σε θάνατο με την κατηγορία της συνωμοσίας και της κατασκοπίας, οι Νίκος Μπελογιάννης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του Γουδή, πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία», από τις φυλακές της Καλλιθέας Αττικής που βρίσκονταν απέναντι από τον «Οίκο Τυφλών», και ο τυφεκισμός τους έγινε με το φως των προβολέων των στρατιωτικών αυτοκινήτων, ενώ τάφηκαν την ίδια μέρα στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών. Το Μάρτιο του 2010 έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου που αναγέρθηκε στο άλσος «Γουδή», απέναντι από την πρώην σχολή χωροφυλακής και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τεσσάρων εκτελεσμένων.

Συγγραφικό έργο

Ο Δημήτριος Μπάτσης δημοσίευσε άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έγραψε το βιβλίο:

«Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», εκδόσεις «Τα νέα βιβλία Α.Ε.», εκδοτικός οίκος του ΚΚΕ, που διαχειριζόταν ο Γιώργος Ζιούτος, Αθήνα, Μάιος 1947, το οποίο ασχολείται με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, το οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση και τη βιωσιμότητα.

Ο μεγάλος όγκος του βιβλίου (περί τις 600 σελίδες, μαζί με τα παραρτήματα), οι -απαραίτητοι- οικονομικοί και τεχνικοί όροι που περιλαμβάνει, η θεωρητική και τεχνική ανάλυση σε κάθε επί μέρους θέμα, δεν το καθιστούν προσιτό στο ευρύ κοινό. Όμως, αποτελεί πηγή για κάθε μελετητή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αφού καταδεικνύει, σχεδόν προφητικά, την πορεία του τόπου από τότε μέχρι σήμερα. Απολύτως δικαιολογημένα, το βιβλίο του Μπάτση και η «Έκθεση Βαρβαρέσσου» συνιστούν τα δυο πολυτιμότερα κείμενα της εποχής, που η Ελλάδα πάλευε να αναστηλώσει τα ερείπια της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην 40η θέση ανάμεσα απο 53 χώρες κατατάσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας το Πρακτορείο bloomberg την Ελλάδα και το ερώτημα είναι που βρέθηκαν άλλες 13 πιο άχρηστες κυβερνήσεις απο τη δική μας ρε γμτ.!!!

Σχολιο.- μπααααα,,μουφα ειναι το αποτελεσμα..λαδωσαν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φουρθιώτης ήταν ο νταβατζής της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Ο Φουρθιώτης πάει να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία - την τελευταία στιγμή βέβαια το διέψευσαν λόγω των γνωστών εξελίξεων αλλά ψηνόταν.

Εκτός απ' αυτά, τον Φουρθιώτη, αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα, ορίστηκαν να τον φυλάνε δεκατέσσερις αστυνομικοί. Δηλαδή τον επιβραβεύει το κράτος της ΝΔτΚ.

Το ερώτημα είναι:

Όσοι ψηφίζετε ΝΔτΚ (=Νέα Δημοκρατία του Κούλη), πώς αντέχετε να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη;;;

Και μη μου πείτε ότι "κι ο Τσίπρας..." κλπ., κλπ.

βγάλτε τα πέρα με τη συνείδησή σας, ΑΝ ΕΧΕΤΕ.

Επίσης... η επιλογή του Φουρθιώτη κάθε άλλο παρά... μειώνει τις υποψίες για συγκάλυψη ή και συμμετοχή στις παιδεραστίες και στις άλλες ανωμαλίες - δεν φταίω γω γι' αυτό, ντααααξ;

Σχολιο.- Γιατί έχω την αίσθηση ότι άμα ξεσπάσει το Φουρθιώτηgate, το Λιγναδοgate και το Γεωργιάδηgate ,θάναι πταίσματα μπροστά του????

Σχολιο.- Προμηθευτής τους είναι σε βίζιτες. Από παντού τους κρατάει.. Ειδάλλως γιατί τον κανακεύουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγο χάσαμε στενό συγγενικό μας πρόσωπο από επιπλοκές χολής...

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, οι ΘΑΝΑΤΟΙ από τα χειρουργεία που έκλεισαν ενώ θα έπρεπε να γίνονται παράλληλα θα σας βαραίνουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύριε Χρυσοχοΐδη τι σας συνδέει με τον manager της Τζούλιας; 

(...Και ο πολίτης σηκώνει τα χέρια του αφού βέβαια δεν μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να συμβαίνει στην κοινωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη…)…

- Την ώρα που έχει αφαιρεθεί η προσωπική φρουρά από δεκάδες άτομα και δημοσιογράφους που πράγματι διακινδυνεύουν και η ζωή τους μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο πολλά ερωτηματικά τίθενται από τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού «υφιστάμενου» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αντίθετα και ενώ όλη η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω της οικονομικής καταστροφής που συντελείται, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαθέτει μέσω πολλών αστυνομικών τμημάτων πολυπληθή «προστασία» σε περιπολικά και άνδρες της ασφάλειας, όπως και σε θωρακισμένο τζιπ (BMW X5) στον Μένιο Φουρθιώτη, πρώην manager της Τζούλιας Αλεξανδράτου, τηλεπερσόνας αλλά και ιδιοκτήτη ανύπακρτης ιστοσελίδας που έλαβε χρήματα της λίστας Πέτσα.

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η κυβέρνηση διά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προστατεύει τόσο το Μάνο Φουρθιώτη, διαθέτοντας οχήματα, άνδρες, επιχειρησιακά σχέδια αλλά και τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ακόμα πιο ουσιαστικά ερωτήματα αν σκεφτεί κανείς πως δεν θέλουν να γίνει γνωστό.

Οπότε σε κάθε λογικό άνθρωπο δημιουργείται ένα απλό και ξεκάθαρο ερώτημα:

Κύριε Χρυσοχοΐδη τι σας συνδέει με τον manager της Τζούλιας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει βάλει η κυβέρνηση τα ΑΡΔακια να λένε:

«το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα φέρει αποσυμπίεση και μείωση μεταδοτικότητας»

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανοί λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδο στην Κορινθο

Ήρεμα ρωτάω ποιός προάγει τήν βία... εγω προς τις μειονότητες η οι μειονότητες εις βάρος μου ; Και κάτι ακόμη...σε ποιά χώρα του Κόσμου μουσουλμανικές μειονότητες αφομοιώθηκαν απ τις τοπικές κοινωνίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγκαλιά με τον κ. Πατούλη είναι ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος, πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών).....

Τυχαίο λοιπόν που ο κ. Μουλιάτος βρίσκει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές κινείται σε "σωστή" κατεύθυνση, ενώ πωλητές - παραγωγοί βάζουν στους πάγκους τους μαύρες σημαίες και διαμαρτύρονται γιατί πρόκειται για νομοσχέδιο – ταφόπλακα για το θεσμό των λαϊκών αγορών που προωθεί ρυθμίσεις όχι μόνο σε βάρος και των πωλητών, αλλά και των καταναλωτών;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πωλητές: Σε 5 χρόνια τέλος λαϊκές αγορές και ελληνικά προϊόντα

29/03/2021

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενδέχεται να προχωρήσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές πρόκειται να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους το λιγότερο σε πέντε χρόνια.

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών, καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, ‘Άγγελος Δερετζής, η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, “αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο”.

“Θα εξαφανιστούν τα ελληνικά προϊόντα”

Ο κ. Δερετζής εξηγεί, ότι το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εταιρειών σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές και στις δημοπρασίες των πάγκων, πρόκειται να αφήσει άνεργους τους πωλητές και τους παραγωγούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των “μεγάλων”.

“Ένα είναι αυτό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι εκσυγχρονισμός το να θέλεις να κάνεις όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες. Σήμερα, για να γίνεις επαγγελματίας, χρειάζεται μία προκήρυξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πληροίς συγκεκριμένα κριτήρια. Στο νέο σχέδιο νόμου, προβλέπεται ότι μπορείς να γίνεις με μία απλή αίτηση. Το αποτέλεσμα αυτού; Κανείς δεν θα επιλέξει να είναι παραγωγός. Όλοι θα στρέφονται στη λαχαναγορά και το αποτέλεσμα θα είναι η εξαφάνιση των ελληνικών προϊόντων”, εξηγεί, ενώ προσθέτει: “Επίσης το νέο σχέδιο νόμου, αφήνει έξω τις επιτροπές. Εμείς άρα, δεν θα εκπροσωπούμαστε πουθενά”.

Έρχονται απεργίες και κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών πρόκειται να συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν από κοινού τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις τους.

“Όλα είναι στο πρόγραμμα. Θα συζητήσουμε με όλους τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες και θα εξετάσουμε αν θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο κλάδος και δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα”, διαμηνύει ο κ. Δερετζής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδάμαστο το «τέρας» της ανεργίας - Αποκαρδιωτική η στατιστική εικόνα

Η εικόνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη σύμφωνα με την Eurostat

29/03/2021, 22:21

Ένας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται σε χειρότερη επαγγελματική και οικονομική κατάσταση ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μετά από δέκα χρόνια λιτότητας ήρθε η πανδημία να ρίξει στα τάρταρα τις ελπίδες των εργαζομένων για ανάκαμψη. Αν και τα στοιχεία του 2020 δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η εικόνα της ανεργίας στην Ελλάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι χαρακτηριστική. Ήδη τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανά μήνα μόνο αισιοδοξία που δε δημιουργούν και για την Κρήτη, με δεδομένο το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει το νησί μας αλλά και ολόκληρη η χώρα από την πρωτοφανή "βουτιά" του τουρισμού που, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, γύρισε τη σχετική βιομηχανία παγκοσμίως 20 χρόνια πίσω.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, της Eurostat, για το 2019, που παρουσιάστηκαν στην ειδική ετήσια έκδοση του 2020 και φέρουν την Ελλάδα στη θέση του πρωταθλητή, με τη χώρα να καταγράφει το 2019 τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας για Ευρωπαίους ηλικίας από 15-74 ετών με 17,3%. Και αυτό βεβαίως προ πανδημίας, όπου με δεδομένο το ότι προφανώς δεν υπήρξε ανάκαμψη μέσα στο 2020 και συγκράτηση των απωλειών με τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ οι ετήσιοι δείκτες, μάλλον δε θα παρουσιάζουν κάποια εντυπωσιακή διαφοροποίηση. Η επόμενη μέρα όμως μετά τη λήξη της πανδημίας προμηνύεται αρκετά δύσκολη.

Ενδεικτικό είναι ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε, που έχει ως πηγή ανταπόκριση από την Αθήνα της ARD. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται τον οικονομολόγο Νίκο Βέττα, γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση που θα επικρατεί σε έξι μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ARD, «η οικονομική στήριξη του Δημοσίου στις επιχειρήσεις χορηγείται υπό τον όρο ότι δε θα γίνουν απολύσεις. Όταν σταματήσει η κρατική βοήθεια, αναμένουμε ότι θα υπάρξει σημαντική πίεση σε εργαζόμενους και νοικοκυριά και λόγω της ύφεσης που σημειώθηκε στο μεταξύ».

Για τον Έλληνα οικονομολόγο είναι σαφές ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από το αν η πανδημία τεθεί στη χώρα υπό έλεγχο λίγο πριν το καλοκαίρι. Διότι τότε ξεκινά η τουριστική περίοδος, η οποία είναι καθοριστική για την πορεία της οικονομίας. Ας σημειωθεί ότι το 10% των εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι από το ξέσπασμα της ευρωκρίσης στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη.

ΠΑΝΕΛΑΛΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI

Ένας στους τρεις Έλληνες ζει χειρότερα

Ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι βρίσκεται σε χειρότερη επαγγελματική και οικονομική κατάσταση, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Focus Bari, που διεξήχθη το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου σε δείγμα 622 ατόμων ηλικίας 16-64 ετών, δώδεκα μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων βρίσκει συνολικά χειρότερη την επαγγελματική και οικονομική του κατάσταση. Συγκεκριμένα, το 30% των Ελλήνων δηλώνει πως σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η επαγγελματική του κατάσταση είναι χειρότερη, ενώ μόνο το 10% δηλώνει πως είναι καλύτερη.

Την καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πολύ νεαρή ηλικία μεταξύ των ερωτηθέντων, 16-24 ετών, πιθανά ως πιο έτοιμοι να αξιοποιήσουν διαδικτυακές ευκαιρίες, ενώ σε χειρότερη επαγγελματική κατάσταση δηλώνουν περισσότερο οι γυναίκες και συνολικά οι κάτοικοι της Αττικής. Για όσους τα επαγγελματικά χειροτέρεψαν, οι βασικοί λόγοι είναι πως η επιχείρησή τους υπολειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή περιορίστηκαν πολύ οι εργασίες τους, ενώ μεγάλη μερίδα εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή, υποαπασχόληση ή εκτός εργασίας, καθώς η επιχείρηση όπου εργαζόταν είτε έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω πανδημίας, είτε έχει κάνει μειώσεις προσωπικού.

Για τη μικρή αναλογία που δηλώνει βελτιωμένη επαγγελματική κατάσταση, οι κύριοι λόγοι είναι η δημιουργία νέας απασχόλησης, η απόκτηση καινούργιων δεξιοτήτων, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου που διαθέτουν, καθώς εργάζονται από απόσταση. Από την άλλη μεριά, το 36% των Ελλήνων δηλώνουν πως η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με 12 μήνες πριν, ενώ μόλις το 10% δηλώνει το αντίθετο. Για όσους χειροτέρεψαν τα οικονομικά, ο βασικός λόγος (75%) είναι η μείωση των εσόδων τους, καθώς και ότι χρειάζεται να στηρίξουν άλλα μέλη της οικογένειας που έχουν πληγεί οικονομικά, ή ότι τους έτυχαν κάποια απρόβλεπτα έξοδα. Σε χειρότερη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι γυναίκες, συγκριτικά με τους άντρες, καθώς και οι κάτοικοι της περιφέρειας. Οριακά πιο θετική εικόνα σε σύγκριση με τις άλλες δημογραφικές ομάδες παρουσιάζουν οι ηλικίες 55 και άνω, καθώς και οι κάτοικοι της Αττικής. Για τη μικρή μερίδα Ελλήνων που εμφανίζονται σήμερα με καλύτερα οικονομικά απ' ό,τι πέρυσι, ο κυριότερος λόγος είναι ότι μείωσαν τα έξοδά τους, καθώς και το ότι δημιούργησαν νέες πηγές εσόδων ή αξιοποίησαν πηγές εσόδων που ήδη είχαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μάθαμε το Μένιο Φουρθιώτη ως μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Έπειτα μάθαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Ύστερα μάθαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς και κυκλοφορεί με τεθωρακισμένο BMW τζιπ κερασμένο από μας.

Πριν λίγο ακούσαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έδωσε εντολή στους αστυνομικούς συνοδούς του, να συλλάβουν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Ντοκουμέντο επειδή αυτος φωτογράφισε το κερασμένο από μας τζιπ. Και αυτοί το έκαναν.

Πώς νιώθεις που ξύπνησες σήμερα από τις 6 για να πας να εργαστείς;

Πως νιώθεις που τα βράδια ξυπνάς από το άγχος, που έχεις κλειστό το μαγαζί σου, που τα έξοδα τρέχουν κι εσυ αγοράζεις το φτηνό γερμανικό τυρί που είναι σε προσφορά, για να ταΐσεις τα παιδιά σου;

Πως νιώθεις που σε παίρνουν τηλέφωνο από το ΚΤΕΟ που έληξε και θα πληρώσεις πρόστιμο για την παλιοσακαράκα που οδηγείς με το χαλασμένο air condition;

Θα νιώθεις λιγο μαλακας. 

Κιεγω το ίδιο νιώθω."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία .. Οι οδοκαθαριστές μάζεψαν όλα τα βιβλία που πέταξαν στα σκουπίδια οι άνθρωποι και έφτιαξαν μια βιβλιοθήκη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημ. Μπάτση, Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Η δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής και χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μπορεί να υποστηριχθεί όχι μονάχα επειδή υπάρχουν σημαντικά ευνοϊκές τεχνικές προϋποθέσεις στη χώρα μας ή γιατί είναι ανάγκη να διαφυλαχθούν οι εσωτερικοί οικονομικοί της πόροι που με τη μορφή συναλλάγματος βγαίνουν αθρόα στο εξωτερικό για να αγοράζονται εκεί μισοκατεργασμένα ή τελειωμένα προϊόντα, αλλά μπορεί, και πρέπει, πρωταρχικά να υποστηριχθεί ως μια από τις βασικές επιδιώξεις της λαϊκής δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού του τόπου και τη ριζική μετατροπή στη διάρθρωση της οικονομίας του. Η εκβιομηχάνιση της χώρας μπορεί να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί σε γερή τεχνικοοικονομική βάση μονάχα αν δημιουργηθεί βαριά βιομηχανία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα: 1822. Οι Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

"Μια όψη της οθωμανικής αγριότητας κατά του πληθυσμού της Χίου ήταν η πώληση - κυρίως γυναικών και παιδιών - ως δούλων. Μεταφέρονταν ως εμπορεύματα σε παζάρια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές. Ο Ολλανδός διπλωμάτης στην Κωνσταντινούπολη Gaspar Testa γράφει προς τον υπουργό του των εξωτερικών:

"Το πιο σπαρακτικό θέαμα είναι τα σκλαβωμένα γυναικόπαιδα που έφεραν από τη Χίο ... Αγόρια και κορίτσια σέρνονται στους δρόμους δεμένα το ένα με το άλλο και οδηγούνται στα σκλαβοπάζαρα. Κοπέλες κρατούσαν στο χέρι ένα χαρτί με το όνομα των Τούρκων κυρίων τους που έμειναν στην Χίο. Μη μπορώντας να τις συνοδέψουν οι ίδιοι, τις έστειλαν στη διεύθυνση των σπιτιών τους στην Πόλη."

Ο Άγγλος πρόξενος στη Σμύρνη Francis Werry γράφει σε αναφορά του προς τη Levant Company: "Στο δρόμο των Φράγκων οδηγούνται πάνω-κάτω κοπάδια από παιδιά της Χίου για πούλημα". Στον Courrier Francais της 10-7-1822 αναφέρεται ότι φανατικοί μουσουλμάνοι αγόραζαν το θύμα τους για 30 γρόσια και το έσφαζαν για να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο. Πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν κατά την μεταφορά και άλλες πέθαναν από απεργία πείνας για να γλυτώσουν τον εξευτελισμό. Στην Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ότι μικρά παιδιά κάτω των 7 ετών που ήταν ακατάλληλα για το εμπόριο δένονταν και ρίχνονταν στη θάλασσα. Το σκηνικό του δουλεμπορίου περιγράφει και ο ιερέας της αγγλικής πρεσβείας R. Walsh αναφέροντας ότι από την 1η Μαΐου 1822 εκδόθηκαν 41.000 "τεσκερέδες" (έγγραφα ιδιοκτησίας δούλων) και ότι 5.000 πουλήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη γαλλόφωνη εφημερίδα της Σμύρνης Spectateur Oriental, έως την 10-5-1822 στο τελωνείο της Σμύρνης είχαν καταβληθεί δασμοί για 40.000 σκλάβους.

Τα παιδιά οδηγούνταν κατά ομάδες για εξισλαμισμό. Ο Άγγλος κληρικός Walsh γράφει ότι "μέσα σε μια μέρα έγιναν περισσότεροι προσηλυτισμοί από το Ευαγγέλιο στο Κοράνι απ' όσοι απ' το Κοράνιο στο Ευαγγέλιο σε έναν αιώνα".

Οι αγοραπωλησίες σταμάτησαν στις 19 Ιουνίου 1822 ύστερα από επέμβαση της αδελφής του σουλτάνου, στην οποία ανήκε η Χίος ως φέουδο

Η σφαγή της Χίου και η επακόλουθη ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη είχαν μεγάλη επίδραση στην κοινή γνώμη της Ευρώπης και στην ανάπτυξη του φιλελληνικού κινήματος. Οι Ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και έδειξαν συμπάθεια προς τα θύματα και τους ήρωες ενός άνισου αγώνα. "

Ο πίνακας «Η σφαγή της Χίου» του Ευγένιου Ντελακρουά:



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υποχρεωτική κατανομή των λαθρομεταναστών στις χώρες της ΕΕ χωρίς τη θέληση των λαών είναι τρομο-Κρατική εφαρμογή της Νέας Τάξης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε Έλληνας Οδοντίατρος λίγες ώρες αφότου εμβολιάστηκε με Pfizer!!!!!

30/03/2021

Ο γνωστός Οδοντίατρος Παναγιώτης Σκραπαρλής από το Άργος Ορεστικό πέθανε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, περίπου στις 19.00 λίγες ώρες μετά αφότου εμβολιάστηκε με το πειραματικό της Pfizer.(mpetskas)

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ανακοπή.

Όπως αναφέρει ο alphaFm, χωρίς να μπορεί να βγει την στιγμή αυτή οποιοδήποτε συμπέρασμα, ο 60χρονος στις 12.30 του Σαββάτου δηλ. την ίδια μέρα (27/3) το μεσημέρι, έκανε την β’ δόση του εμβολίου της Pfizer.

Αναμενόταν να διενεργηθεί στην Κοζάνη η νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου αργά το απόγευμα του Σαββάτου,του ιδιαίτερα γνωστού προσώπου στο Άργος Ορεστικό, που ανήκε στον υγειονομικό χώρο του ιδιωτικού τομέα!

Σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας το πρωί του Σαββάτου έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας της Καστοριάς.Όπως πληροφορούμαστε από το περιβάλλον του θανόντος, το πρωί έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer μεταφέρει το ditikostipos που προσθέτει.

”Παράλληλα, όπως αναφέρουν πάντα οι πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής δεν έχει συνταχθεί πιστοποιητικό θανάτου, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί αν ο θάνατος του συνδέεται με το εμβόλιο που έκανε σήμερα ή αν οφείλεται σε παθολογικά αίτια!

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί, αν ο άτυχος συμπολίτης μας έκανε το εμβόλιο επειδή ανήκε στον υγειονομικό χώρο ή αν ανήκε σε ευπαθείς ομάδες ή αν ήταν συνδυασμός και των δύο.

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί εις βάθος. Αναμένεται να διενερηγηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Μέχρι στιγμής πάντως αποδίδονται σε ανακοπή καρδιάς.”

Με αυτά τα πειραματικά εμβόλια εκβιάζετε μαθητές γονείς εκπαιδευτικούς (γιατί τα υποχρεωτικά τεστ αυτό σημαίνουν);;Ποιός γονιός ποιός δάσκαλος ποιός διευθυντής ποιά Διεύθυνση Εκπαίδευσης ποιός Υγειονομικός Φορέας ποιός υγειονομικός θα εμβολιάσει παιδιά;;;Φανταστείτε να έχουμε νεκρά παιδιά την ίδια μέρα με εμβόλιο και να το περνούν στα ψιλά όπως τώρα με τους γιατρούς που είναι τα πρώτα θύματα της αφόρητης πίεσης που τους ασκείται..Και η δήλωση να είναι στερεότυπα ΑΣΥΣΧΕΤΙΣΤΟ όπως γίνεται με τους χιλιάδες θανάτους μετά τον εμβολιασμό παγκοσμίως!!!

O Παναγιώτης Σκραπαρλής μια χαρά άνθρωπος σε ηλικία 62 ετών ”έφυγε” από την ζωή”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»: 69 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 20:31

Στις 30 Μαρτίου του 1952 ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ο αγωνιστής κατά των Ναζί, Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε στο Γουδί με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης κατά των ΝΑΖΙ, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και... ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο» όπως έχει μείνει στην ιστορία. Αυτός για τον οποίο ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε «σήμερα ο κόσμος είναι λυπημένος. Ξεκρέμασαν μια μεγάλη καμπάνα και την ακούμπησαν στη γη. Μες στο χαλκό της καρδιοχτυπά η ειρήνη. Σιωπή. Ακούστε τούτη την καμπάνα. Σιωπή. Οι λαοί περνούν σηκώνοντας στους ώμους τους το μέγα φέρετρο του Μπελογιάννη»!

Εξήντα εννιά χρόνια συμπληρώθηκαν (30 Μαρτίου το 1952) από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο», καθώς στη δίκη κρατούσε το κόκκινο λουλούδι στα χέρια.    

Φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια

Φοιτητής της Νομικής σχολής, ο Νίκος Μπελογιάνννης, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του καθώς είχε αποβληθεί λόγω της πολιτικής του δράσης με το ΚΚΕ. Από τότε πέρασε, φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πατρών, τρομοκρατία στα ιταλικά στρατόπεδα.  Πολέμησε κατά της ναζιστικής Γερμανίας και μάλιστα ήταν καπετάνιος μεραρχίας του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο ενώ στον Εμφύλιο Πόλεμο, ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν πολιτικός επίτροπος μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο, αλλά τον ερχόμενο Δεκέμβριο μαζί με 93 ακόμα συντρόφους του συνελήφθη και οδηγήθηκαν όλοι σε δίκη με την κατηγορία της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ.

Η καταδίκη σε θάνατο

Καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά μετά τη διεθνή κατακραυγή, η ποινή έπρεπε να μετατραπεί σε ισόβια. Οι αρχές βρήκαν όμως ασυρμάτους, οι οποίοι αποδόθηκαν στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ και ο Μπελογιάννης οδηγήθηκε σε νέα δίκη στις 15 Φεβρουαρίου 1952, για παράβαση... κατασκοπείας. Ο 37χρονος τότε Μπελογιάννης, παρακολούθησε τη δίκη του  κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι. Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, ανακοινώθηκε στους Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. 

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Γουδή, όπου και εκτελέστηκαν δια τουφεκισμού...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δημοσιοποίηση της είδησης πως η γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής  Σοφία Νικολάου έδωσε νέα απευθείας ανάθεση 144.000 ευρώ σε εταιρία-φάντασμαγια να αγοραστούν χλωρίνες για τις φυλακές από εταιρεία που ιδρύθηκε πριν τρεις μέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vaxzevria: H AstraZeneca άλλαξε το όνομα του εμβολίου της

Η μετονομασία, ωστόσο, δεν συνεπάγεται αλλαγές στο ίδιο το φάρμακο.

30/03/2021 14:10 

Η AstraZeneca μετονόμασε το εμβόλιο της κατά του κορονοϊού, σε μια κίνηση που συμπίπτει χρονικά με τις προσπάθειές της εταιρείας να αποτινάξει από τις αμφιβολίες που έχουν προκύψει σχετικά με την ασφάλεια του σκευάσματός της έπειτα από την καταγραφή περιστατικών με ανεπιθύμητες παρενέργειες παγκοσμίως.

Το βρετανικό-σουηδικό φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο μέχρι τώρα ήταν γνωστό απλά ως «εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19», θα ονομάζεται πλέον «Vaxzevria».

Στο σχετικό δελτίο τύπου, η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή ονόματος δεν συνεπάγεται αλλαγές στο ίδιο το φάρμακο. Ωστόσο, οι γιατροί πρέπει να ενημερώνονται για την νέα επωνυμία, τόνισε η εταιρεία, επειδή η ετικέτα και η συσκευασία μπορεί να φαίνονται διαφορετικά.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας του εμβολίου.

Το «ντεμπούτο» του Vaxzevria έρχεται την ώρα που η AstraZeneca προσπαθεί να αντισταθμίσει την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το φάρμακό της, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περισσότερες από δώδεκα χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη σταμάτησαν προσωρινά την κυκλοφορία του εμβολίου μετά από αναφορές θρόμβων στο αίμα εμβολιασθέντων. Αξιωματούχοι υγείας της ΕΕ, καθώς και η φαρμακευτική εταιρεία, υποστήριξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν σχετίζεται με τα αυτά τα περιστατικά, μερικά από τα οποία οδήγησαν σε θάνατο.

Ο Καναδάς, ωστόσο, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι σταματά τη διάθεση εμβολίων AstraZeneca για άτομα κάτω των 55 ετών, επικαλούμενος «σημαντική αβεβαιότητα».

Ο Καναδάς εντάχθηκε στον αυξανόμενο κατάλογο των χωρών που έχουν αναστείλει ή θέσει περιορισμούς στη χρήση του εν λόγω εμβολίου. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ιατρικών φορέων και των κυβερνήσεων, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να έχουν όλο και περισσότερη δυσπιστία για το φάρμακο της AstraZeneca. Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την YouGov την περασμένη Δευτέρα αποκάλυψε ότι μόνο το 23% των Γάλλων και το 32% των Γερμανών θεωρούν το εμβόλιο ασφαλές.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η αλλαγή του ονόματος οφείλεται αποκλειστικά στην κακή δημοσιότητα που έχει λάβει έως τώρα, καθώς η αίτηση του εμπορικού σήματος για το φάρμακο χρονολογείται από τον Δεκέμβριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μισοί Έλληνες καλύπτουν μόνον τα απαραίτητα έξοδα

Οι Έλληνες σε ποσοστό άνω του 50% δηλώνουν οτι το εισόδημά τους επαρκεί μόνο για τα αναγκαία ενώ περίπου το 20% δηλώνει οτι δεν φτάνει ούτε για τα βασικά έξοδα.

30 Μαρτίου 2021 10:17

Δυσκολίες ώστε να ανταπεξέλθει ακόμη και στα βασικά μηνιαία έξοδα αντιμετωπίζει ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Netrino, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ένα χρόνο σχεδόν μετά την έξαρση της πανδημίας, αλλά και την υπαγωγή χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 19,9% των συμμετεχόντων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδα, ενώ το 52,9% δήλωσε πως το διαθέσιμο εισόδημα τους επαρκεί μόνο για τα αναγκαία.

Ποσοστό 4,1% ανέφερε πως δεν του φθάνουν τα χρήματα ούτε για τα απαραίτητα και αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες και 1 στους 5 απάντησε ότι ζει καλά και αποταμιεύει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις ηλικίες 45-59 ετών και στους άνω των 60 ετών, ενώ καταγράφεται επίσης η δυσκολία των διαζευγμένων οικογενειών, με το 16,7% εξ αυτών να δηλώνει πως τα χρήματα δεν τους φθάνουν ούτε για τα απαραίτητα. Στις πενταμελής οικογένειες μόνο το 8% αποταμιεύει ενώ πιο έντονο είναι το πρόβλημα για  όσους έχουν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αδύναμων οικονομικά πολιτών εντοπίζεται με βάση την έρευνα σε Αλεξανδρούπολη και Πάτρα, όπου ποσοστό 85% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι  δεν καλύπτει ή καλύπτει οριακά τα αναγκαία για τη διαβίωση του.

Σχετικά με το επίπεδο σπουδών και την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, οι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ποσοστό 13,3% δήλωσαν ότι δεν καλύπτουν τα έξοδα τους και το 35,7% καλύπτει μόνο τα απαραίτητα με δυσκολία.

Από την έρευνα της Netrino προκύπτει επίσης πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αποταμιεύουν σε ποσοστό 23,3%, 19,3% και 25,6% αντίστοιχα. Οι άνεργοι και οι νοικοκυρές είναι οι δύο κατηγορίες που καλύπτουν μόνο τα απαραίτητα και μάλιστα με δυσκολίες σε ποσοστό 29% και 29,2% ενώ οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 18,4% αποταμιεύουν, ενώ 1 στους 5 δήλωσε πως τα χρήματα φθάνουν μόνο για τα απαραίτητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Ο αριστερός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Ομπραδόρ καταδικάζει «τη δολοφονία» μετανάστριας από την αστυνομία

 Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 02:41

Ο Μεξικανός αριστερός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ καταδίκασε με οξύτητα χθες Δευτέρα τον θάνατο το Σαββατοκύριακο μετανάστριας από το Ελ Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια της σύλληψής της από την αστυνομία της χώρας του.

Η γυναίκα καταγράφηκε σε βίντεο να συστρέφεται και να διαμαρτύρεται με το πρόσωπο στο οδόστρωμα, ακινητοποιημένη από μια γυναίκα αστυνομικό που είχε γονατίσει πάνω στην πλάτη της.

Για τον Λόπες Ομπραδόρ, η 36χρονη Βικτόρια Σαλασάρ Αριάσα υπέστη «βάρβαρη μεταχείριση» και «δολοφονήθηκε» κατά τη σύλληψή της το Σάββατο από τέσσερα μέλη της αστυνομίας στην πόλη Τουλούμ, θέρετρο στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα.

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι το θύμα είχε σπασμένο σβέρκο.

Το περιστατικό αυτό «μας γεμίζει με θλίψη, οδύνη και ντροπή», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, την οποία αφιέρωσε χθες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, συνοδεύοντάς τη με βίντεο που περιείχε μηνύματα διαφόρων ομιλητών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Γαλλίας, του Εμανουέλ Μακρόν.

Τα μέλη της αστυνομίας που σκότωσαν τη Σαλασάρ θα αντιμετωπίσουν πολύ γρήγορα τη δικαιοσύνη, είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει «ατιμωρησία».

Κατά τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 36χρονη πέθανε εξαιτίας ρήξης της σπονδυλικής στήλης που προκάλεσε η θραύση του πρώτου και του δεύτερου σπονδύλου, γνωστοποίησε η γενική εισαγγελία στην πολιτεία Κιντάνα Ρο.

Η εισαγγελία άρχισε προχθές Κυριακή να διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον θάνατο της Σαλασάρ. Τρεις αστυνομικοί και μια γυναίκα αστυνομικός συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για γυναικοκτονία.

«Το επίπεδο της βίας που ασκήθηκε ήταν δυσανάλογο, υπερβολικό και με υψηλό κίνδυνο για τη ζωή» της γυναίκας, εκτίμησε η εισαγγελία.

Η Βικτόρια Σαλασάρ Αριάσα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, ζούσε στην Τουλούμ, είχε βρει δουλειά στον τομέα του καθαρισμού ξενοδοχείων, είπε η μητέρα της, η Ροσιμπέλ Αριάσα, σε δημοσιογράφους έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στο Σαν Σαλβαδόρ.

«Οι Αρχές υποτίθεται πως προστατεύουν τον κόσμο με όλες αυτές τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για να ελέγχουν κάποιον, αλλά αυτή ήταν κατάχρηση εξουσίας», έκρινε η κυρία Αριάσα. «Δεν της άξιζε αυτός ο θάνατος», πρόσθεσε με πικρία αναφερόμενη στην κόρη της.

Η Βικτόρια άφησε πίσω δύο κόρες, 15 και 16 ετών, που ζούσαν μαζί της, στο Μεξικό και ήταν ο λόγος που μετανάστευσε, είπε.

«Έφυγε για να έχουν καλύτερο μέλλον τα κορίτσια, για να τα βοηθήσει να πάνε μπροστά», πρόσθεσε.

Ζούσε στο Μεξικό τουλάχιστον από το 2018, όταν της δόθηκε καθεστώς πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους, σύμφωνα με το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Noticaribe εικονίζει τη Βικτόρια καθώς συστρέφεται και φωνάζει, ακινητοποιημένη, με το πρόσωπο στο οδόστρωμα, με μια γυναίκα αστυνομικό γονατισμένη πάνω στην πλάτη της, ενώ αστυνομικοί στέκουν γύρω τους. Το πλάνο διακόπτεται. Κατόπιν, εικονίζεται το σώμα της γυναίκας, μπρούμυτα, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες, να κείτεται άψυχο στον δρόμο. Τα μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης το σηκώνουν και το αποθέτουν στην καρότσα ημιφορτηγού της αστυνομίας.

Ο θάνατος της 36χρονης παραπέμπει στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού ο θάνατος του οποίου τον Μάιο του 2020 στη Μινεάπολη έγινε η αφορμή πολύμηνων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και σε διεθνές επίπεδο.

Η υπόθεση πυροδότησε εκδηλώσεις αγανάκτησης από μέρους πολλών χρηστών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, αξίωσε τα μέλη της μεξικανικής αστυνομίας να τιμωρηθούν, να αποδοθεί «δικαιοσύνη για τη Βικτόρια».

Η μάστιγα της βίας κατά των γυναικών προκαλεί εδώ και πολλά χρόνια οργή στο Μεξικό. Έχουν καταγραφεί ογκώδεις διαδηλώσεις φεμινιστριών, που σε αρκετές περιπτώσεις αμαυρώθηκαν από επεισόδια, πριν αλλά και επί των ημερών του αριστερού σοσιαλδημοκράτη προέδρου Λόπες Ομπραδόρ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

Χτες στις Βρυξέλλες ξεκίνησε νέα διάσκεψη «δωρητών» με διοργανωτές τον ΟΗΕ και την ΕΕ, με στόχο τη συγκέντρωση... «ανθρωπιστικής αρωγής» για τα εκατομμύρια Σύρους που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση με τις «ευλογίες» και τη στήριξη από ΗΠΑ - ΕΕ, όπως και από τις συνεχιζόμενες σκληρές αμερικανικές κυρώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου πρώην γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλακ στο ινστιτούτο «Schiller» στις ΗΠΑ, που ανέδειξε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA». Ο πρώην γερουσιαστής επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, ανέδειξε το ρόλο κυβερνήσεων των ΗΠΑ στην κλοπή σιτηρών και συριακού πετρελαίου σε συνεργασία ένοπλων οργανώσεων με Τούρκους λαθρέμπορους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηπως καποια νουμερα σαν τη Ρεπούση και τη Δραγώνα να καταλαβουν,οτι,για τη συγχρονη ιστορια [Μικρασιατικη καταστροφη,ποντιακη,αρμενικη γενοκτονια,Α,Β Π.Π] υπαρχουν ή υπηρχαν μεχρι προτινος,αυτοπτες μαρτυρες που μετεδωσαν,χωρις σκοπιμοτητες,τα γεγονοτα σε μας τους τωρινους.

Ακομα θυμαμαι το καυμο της γιαγιας Μαρικας για την γενοκτονια των Ποντιων. 

Όταν ο φαιδρος Λαζαριδης αποκαλεσε τον Βελουχιωτη,κιναιδο και παιδοφιλο,η μαννα μου,που τον ηξερε εκει στα χωρια του βαλτου,μου λεει:"Πες σ'αυτο το τσογλανι,αμα του βασταει,να του εξηγησω τ'ονειρο,που δεν ξερει τη τυφλα του"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ! Ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε να συλλάβουν φωτογράφο...

Ένα  ακόμη επεισόδιο,  με επίκεντρο την αστυνομική συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη, έγινε σήμερα το μεσημέρι.   

Το περιστατικό σημειώθηκε στην είσοδο των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, όταν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Documento φωτογράφισε το υπηρεσιακό όχημα που επέβαινε ο παρουσιαστής και τη συνοδεία του. 

Ο κ. Φουρθιώτης ζήτησε από τη φρουρά των Δικαστηρίων τη σύλληψή του και ακολούθησε ένας κύκλος αντεγκλήσεων μεταξύ του φωτορεπόρτερ, της δικηγόρου του παρουσιαστή και των αστυνομικών, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος για σύλληψη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο περιστατικό ενεπλάκη και αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να κράτησε τον φωτορεπόρτερ, όχι όμως να τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αξιωματικός που ήταν στο σημείο δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια και ενημέρωσε και τις δύο πλευρές πως εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε.

Προ ημερών υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον παρουσιαστή και  όταν καταγγέλθηκε  πως του έχει παραχωρηθεί αστυνομική συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών,  υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ περιπολικό φρουρεί σε εικοσιτετράωρη βάση το σπίτι του στον Διόνυσο.


Σχολιο.- Ελα να ξεσηκωνομαστε σιγα σιγα που θα πληρωνουμε και τα σκατα απ'τις κατσικες.Τι εγινε Μιχαλακη,ποιος τον ηπιε και τρεχετε με τις μπαντες;Τελικα,εκτος απο μπουρδελο στη πολιτικη,ειστε και στα κανονικα σας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ! Νεκρή 63χρονη γυναίκα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca...

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την είδηση ότι μια 63χρονη γυναίκα πέθανε στην χώρα μας, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με της AstraZeneca  σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.  

Η 63χρονη γυναίκα προσήλθε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον για να εμβολιαστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αφότου αποχώρησε, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο, η γυναίκα κάθισε σε ένα παγκάκι ζήτησε βοήθεια εξαντλημένη. Στο σημείο κλήθηκαν γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως δεν πρόλαβαν να σώσουν την 65χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, έφυγε από το εμβολιαστικό κέντρο και κάθισε σε ένα παγκάκι κοντά στο εμβολιαστικό κέντρο καθώς δεν ένιωσε καλά. Στο σημείο την βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις της περαστικοί και μεταφέρθηκε πίσω στο κέντρο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν επανήλθε στη ζωή.

Η γυναίκα εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και αναμένεται να γίνει διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατό της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το συμβάν σχετίζεται με το εμβόλιο και αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς θυμούμαστε!

Κι όταν μας ρωτήσουν γιατί θυμόμαστε, γιατί δεν βλέπουμε μπροστά, το μέλλον… θα τους απαντήσουμε: θα ‘ρθει η μέρα που εμείς θα θυμούμαστε τόσα πολλά, ώστε να θάψουμε σ’ ένα μεγάλο τάφο τους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας και του σοσιαλισμού.

Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!

Δεν ξεχνάμε!

30 Μάρτη - Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης... (earth day for Palestine)!

Στις 30 Μάρτη 1976, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέβηκαν στους δρόμους της κατεχόμενη από το σιωνιστικό καθεστώς απαρτχάιντ και συμμετείχαν σε Γενική Απεργία, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης του ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος Ισραήλ να απαλλοτριώσει περίπου 2.000 εκτάρια παλαιστινιακής γης. Εξοργισμένοι και άοπλοι. Αλλά η ισραηλινή αστυνομία παρενέβη με όπλα, δολοφονώντας 6 Παλαιστίνιους: Kheir Mohammad Salim Yasin, Khadija Qasem Shawahneh, Raja Hussein Abu Rayya, Khader Eid Mahmoud Khalaila, Muhsin Hasan Said Taha και Ra'fat Ali Az-Zheiri.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον σε έξι χωριά στη Γαλιλαία, στα οποία επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας: Sakhnin, Arraba, Deir Hanna, Tur'an, Tamra και Kabul. Ήταν η πρώτη μεγάλη Παλαιστινιακή διαδήλωση στο Ισραήλ με εκατοντάδες βαριά τραυματισμένους -μαζί κι η δολοφονία των 6-, μετά το 1948 και το διωγμό από τη γη τους 700.000 Παλαιστινίων.

Από τότε αποφασίστηκε ότι η 30η Μάρτη θα γίνει «Ημέρα της Γης - Yom al Ard», μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας στο παλαιστινιακό πολιτικό ημερολόγιο και αφήγηση, όπου όλοι οι Παλαιστίνιοι, εντός και εκτός της Παλαιστίνης, θυμούνται τη σφαγή, τιμούν τα θύματα και καλούν σε Αντίσταση εναντίον της αποικιακής κατοχής και της κλοπής της γης, φυτεύοντας μικρά ελαιόδεντρα.

Στην Ελλάδα της "νέας εποχής" το σύνολο του εγχώριου πολιτικού συστήματος έχει τεθεί πλέον στην υπηρεσία του σιωνιστικού καθεστώτος κι όλοι έπαθαν μια μετάλλαξη, μια "πολιτική αμνησία" δουλικής υποταγής.

Σήμερα δεν υπάρχει άλλος δρόμος: Θα επιστρέψουμε... οι κάνες των όπλων θα φέρουν τη δικαιοσύνη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1932! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ του πληθυσμού της Ελλάδας το 2020...

O πληθυσμός της Ελλάδας συρρικνώθηκε το 2020 με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή από το 1932. 

 Με εξαίρεση την περίοδο μετά την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία οι χρονοσειρές της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι συμπληρωμένες –υπάρχει κενό από το 1940 μέχρι και το 1955– ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί μείωση του πληθυσμού κατά 46.000 άτομα. Η αμέσως χειρότερη επίδοση ήταν αυτή του 2019, έτος κατά το οποίο οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 40.000 άτομα. Τα αρνητικά ευρήματα της στατιστικής δεν σταματούν εδώ. Οι περίπου 132.000 θάνατοι του 2020 συνιστούν τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στα ληξιαρχεία της ελληνικής επικράτειας. Οι περίπου 85.600 γεννήσεις –τόσες αποτυπώνονται στη στατιστική του ληξιαρχείου– αποτελούν «ισοφάριση» του προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019.

Ολα αυτά τα στατιστικά ευρήματα αφορούν το 2020 –έτος πανδημίας, κατά το οποίο επηρεάζεται και ο αριθμός των θανάτων λόγω COVID αλλά και της δυσκολότερης πρόσβασης των πολιτών στις δομές υγείας και για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων υγείας αλλά και ο αριθμός των γεννήσεων (λόγω αβεβαιότητας για το μέλλον). Το πρόβλημα όμως καθίσταται μεγαλύτερο λόγω του επόμενου στατιστικού ευρήματος: Το 2020 συμπληρώθηκαν 10 διαδοχικά έτη με το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων να είναι αρνητικό. Εναν χρόνο μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου οι θάνατοι έγιναν για πρώτη φορά περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 4.671 άτομα και έκτοτε το φαινόμενο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά. Σε αυτή τη 10ετία, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά περίπου 273.000 άτομα όσος είναι δηλαδή ο πληθυσμός δύο πολύ μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε για πρώτη φορά άμεσα τα στοιχεία των θανάτων της περασμένης χρονιάς λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που προκαλεί η πανδημία. Ετσι, προ ημερών, ανακοίνωσε ότι στις 52 εβδομάδες του 2020, καταγράφηκαν 130.288 απώλειες. Από την άλλη, από τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχείων όλης της χώρας προκύπτει ότι οι θάνατοι ήταν 131.839. Ανεξάρτητα από τη μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο στατιστικών το γεγονός είναι ότι το 2020 θα αποτελέσει την πρώτη χρονιά που σημειώνεται τέτοιος αριθμός απωλειών ανθρώπινης ζωής.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και με τον αριθμό των γεννήσεων. Από τις 117.000-118.000 γεννήσεις σε ετήσια βάση πριν μπούμε στην περίοδο των μνημονίων, πέσαμε για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000 το 2012, χάσαμε και το όριο των 90.000 από το 2016 και μετά και πλέον οι Ελληνες αποκτούν περίπου 85.000 παιδιά τον χρόνο, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τα επιδόματα γέννησης παιδιών αλλά και από τη στατιστική των ληξιαρχείων.

Το 2021 είναι πιθανή η περαιτέρω επιδείνωση. Ηδη, τα στοιχεία του ληξιαρχείου δείχνουν ότι στις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς, έχουν ήδη καταγραφεί 22.000 θάνατοι έναντι μόλις 13.600 γεννήσεων. Αρνητικό ισοζύγιο της τάξεως των 44.000-45.000 ανθρώπων σε ετήσια βάση, σημαίνει ότι «σβήνεται» ο πληθυσμός μιας μεγάλης ελληνικής πόλης.

Για το 2020, η κυβέρνηση δρομολόγησε για πρώτη φορά το επίδομα γέννησης τέκνου προκειμένου να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για τη μείωση του φαινομένου της υπογεννητικότητας. Το γεγονός ότι η έναρξη εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου ουσιαστικά συνέπεσε χρονικά με την πανδημία δεν επιτρέπει και την αξιολόγησή του. Με τον πληθυσμό της χώρας να βιώνει για πρώτη φορά το lockdown και την καραντίνα, το γεγονός ότι οι γεννήσεις παρέμειναν περίπου στο ίδιο επίπεδο με το 2019 μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση: από τη μία είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση (με πολύ μικρή διαφορά από την πρώτη) σχεδόν για έναν ολόκληρο αιώνα. Από την άλλη όμως, λόγω της ανασφάλειας που προκάλεσε η πανδημία στις οικογένειες, δεν μπορεί εύκολα να αξιολογηθεί το κατά πόσον οι γεννήσεις θα ήταν ακόμη λιγότερες αν έλειπε και το οικονομικό κίνητρο.


Σχολιο.- Όταν λέτε "επίδομα τέκνου", σ' αυτό συμπεριλαμβάνεται δωρεάν σπίτι, ρέυμα, νερό, internet συν 200 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, όπως επιδοτούνται οι οικογένειες των λαθρομεταναστών; Γιατί κάτι μου λέει, ότι το "επίδομα τέκνου" για τους Έλληνες δεν καλύπτει ούτε το κόστος για τις πάνες των μωρών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπελογιάννης δεν ανήκει σε κανέναν τραπεζοϋπάλληλο του 4ου Ράιχ & διαπραγματευτάκο ηγέρπη Τζίφρα...

Νίκος Μπελογιάννης (22 Δεκέμβρη 1915 – 30 Μάρτη 1952)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πυραυλάκατος  «Κρυσταλλίδης» μαζί με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό... σε άσκηση στη Μαυρη Θάλασσα εναντίον της Ρωσίας

Σχολιο.- Το ΜΠΟΥΝΤΖΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΤΟ ΚΡΙΜΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1919 ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:ΣΧΕΔΟΝ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ .... "ΠΟΥΡΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 (ΑΤΤΙΛΑΣ Ι και ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ)!!!!

ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΚΥΡΙΟΙ ΓΑΛΩΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ;;;; ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ;;;;; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΑΣ ΔΕΙΡΑΝ ΑΛΛΑ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!! ΕΔΩ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΜΜΜΕΝΟ!!!!

ΕΧΕΤΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΕ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ '21 ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΡΟ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΤΟ '40 ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΪΤΑΛΙΚΑ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΚΑΤΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;;; ή ΕΊΣΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΜΕ ΛΙΓΝΑΔΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΙΔΕ;;;; ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ "ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"!!!!

......ΞΕΦΤΙΛΕΣ.....

Σχολιο.- Μόνο γιά τέτοιους "πολέμους" είναι οι χεσμένοι καραβανάδες, τα πουλημένα τομάρια του ΝΑΤΟ, που αν κανει ο Ερντογάν πως ριχνει μια τουφεκιά θα εξαφανιστούν απο παντού,οπως έκαναν τα χεσμενα τομαρια της χουντας του αρχιαλητη και συνεργατη της Γκεστάπο Παπαδόπουλου το 1974. Αλλά να ευχαριστούν τους ΑβερωφΚαραμανληδες του 1974 ,που σκέπεασαν τότε την βρωμερή τους φυγή και προδοσία ... που τόσκασαν ομαδικά στην "επιστράτευση" της χούντας και ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΗΚΕ η φασιστικη χούντα των χεσμένων καραβανάδων και βάλανε τοτε τον ανθρωπό τους το Καραμανλή να απειλεί και να εκβιάζει "Καραμανλης η Τανκς" Ας τους ευγνωμονούν λοιπόν ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώθηκαν στη Λέσβο! Οι κλειστές δομές θα είναι τελικά… ανοιχτές

Η επίτροπος της Ε.Ε. εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μηταράκη

Ως τοποτηρήτρια που μεταβαίνει στην περιοχή ευθύνης της έφτασε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, προκειμένου να «επικοινωνήσει» ποιος στην πραγματικότητα κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Η κ. Γιόχανσον, που χθες επισκέφθηκε Σάμο και Λέσβο και σήμερα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαξίωσε πλήρως και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, απορρίπτοντας σε περιπτώσεις δημοσίως, κατά τη συνέντευξη Τύπου, τους ισχυρισμούς του τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των νέων hot spots όσο και υιοθετώντας τα τουρκικά fake news για επαναπροωθήσεις, αμφισβητώντας στην πράξη και την ελληνική Δικαιοσύνη. Μπορεί η κ. Γιόχανσον να «έφαγε πόρτα» από τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος τόνισε ότι μοναδικός σκοπός της επίσκεψής της είναι η απαιτούμενη επικοινωνιακή προετοιμασία για την κατασκευή της «όχι κλειστής», μόνιμης υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, που επιδιώκεται να γίνει εδώ και έναν χρόνο, όμως ο Νότης Μηταράκης έπρεπε να πιει μέχρι τέλους το «πικρό ποτήρι» της συνοδείας της.

Την ίδια στιγμή που η δικαιωματίστρια εκπρόσωπος στη ζωντανή συνέντευξη Τύπου εξαΰλωνε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. περί «κλειστών κέντρων» λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κλειστές δομές, διότι δεν μπορούν να «περιορίζονται» οι μετανάστες μόνον επειδή είναι μετανάστες, ο υπουργός Μετανάστευσης ψέλλιζε κάποιες αδιάφορες δικαιολογίες για ορισμένες εξαιρέσεις, αν και όταν έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους, ότι μπορεί να κρατούνται. Θα είναι ελεγχόμενες μόνον προς το ποιος μπαίνει και οι μετανάστες θα μπορούν όποτε θέλουν να μπαίνουν και να βγαίνουν, έλεγε η επίτροπος Γιόχανσον και ο κ. Μηταράκης μιλούσε για το τι ώρα θα κλείνουν οι πύλες του… κέντρου και αν θα επιτρέπεται να βάζουν μαχαίρια και αλκοόλ εντός. Η απαξίωση του Νότη Μηταράκη από την κ. Γιόχανσον δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε, με την Ευρωπαία επίτροπο να αμφισβητεί με περίσσιο θράσος εντός της πατρίδας μας ακόμη και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αναφερόμενη στις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις. Παρά τη ρητή διαβεβαίωση του κ. Μηταράκη ότι τα ζητήματα αυτά έχουν ερευνηθεί και δεν υπάρχει θέμα, η κ. Γιόχανσον με απαράδεκτο ύφος είπε ότι ανησυχεί από αναφορές που διαβάζει και θα πρέπει να διερευνηθούν περισσότερο.

Νωρίτερα είχε ξεκάθαρα απειλήσει τους Έλληνες λιμενικούς, λέγοντας ότι οι πράξεις τους όταν είναι λάθος πρέπει να έχουν… συνέπειες. Απαίτησε μάλιστα τη λειτουργία κάποιου ανεξάρτητου μηχανισμού, ο οποίος θα ελέγχει τους Έλληνες που φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας. Αντί όμως ο Νότης Μηταράκης να της απαντήσει όπως θα έπρεπε, ως υπουργός ενός ανεξάρτητου κράτους, προτίμησε να την ακούει σιωπηλός, παρουσιάζοντας τραγική συνολικά εικόνα. Κατά τα άλλα η κ. Γιόχανσον συνέχισε να ξεδιπλώνει την ατζέντα των δικαιωματιστών, μιλώντας για μια «γρήγορη και απλή διαδικασία» που πρέπει να υπάρχει στα ελληνικά νησιά και ισχυριζόμενη ότι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει να επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους ή στην Τουρκία. Χωρίς όμως να πει πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό, αφού εδώ και σχεδόν έναν χρόνο η Τουρκία δεν δέχεται τις επιστροφές, συνέχισε να διαφημίζει το περίφημο νέο πλαίσιο της Ε.Ε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδίστακτοι τζιχαντιστές αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα!

Με προπύργιο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρατολογούν και προωθούν μηνύματα θανάτου

Μαύρες σημαίες του ΙSIS, βίντεο με ύμνους στην ένοπλη Τζιχάντ, εικόνες νεκρών «μαρτύρων» τζιχαντιστών και ορισμένες από τις πιο ακραίες εκδοχές του σαλαφισμού κυριαρχούν στα προφίλ εκατοντάδων νεαρών αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Ο αποκεφαλισμός του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν 18χρονο Τσετσένο τζιχαντιστή τον Οκτώβριο του 2020 άφησε άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη όχι μόνο για το ειδεχθές αυτό έγκλημα, αλλά και για το κύμα συγχαρητηρίων για τον δράστη από Αραβες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Μηνύματα μίσους προς τη Γαλλία μέχρι κατάρες για τον Γάλλο πρόεδρο ανέβηκαν και από την Ελλάδα σε χιλιάδες προφίλ Αράβων στο facebook.

Οι «υπερευαίσθητοι» σε ζητήματα πολιτικής ορθότητας και ορθής χρήσης της πλατφόρμας αλγόριθμοι του facebook δεν φαίνεται ότι «συγκινούνται» για το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός χρηστών του παγκοσμίως εξυμνεί ανοιχτά και δημόσια την ισλαμιστική τρομοκρατία και αναπαράγει καταιγιστικά καθημερινά την προπαγάνδα του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Ήδη σε αρκετά σημεία του πλανήτη καταμαρτυρούν στο facebook ότι με τη στάση του ενθαρρύνει την προπαγάνδα του ισλαμικού Χαλιφάτου. Η «νωχελικότητα» των αλγορίθμων και των moderators του facebook έχει οδηγήσει πολλά κράτη να ενσωματώσουν στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία τους από ποινές φυλάκισης μέχρι απελάσεις σε όποιον αναρτήσει έστω και μια φορά οτιδήποτε σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Είναι αληθές, επίσης, ότι οι διαχειριστές των κοινωνικών δικτύων δεν συνεργάζονται πάντα με τις Αρχές.

Οι βομβαρδισμοί των μέσων ενημέρωσης του ISIS από τα οποία προσηλύτιζε τον αραβικό κόσμο, σκορπούσε τον τρόμο στον πλανήτη και εξαπέλυε τις επικοινωνιακές επιθέσεις στη Δύση οδήγησαν το ισλαμικό Χαλιφάτο να εισβάλει στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Δύση σύντομα διαπίστωσε ότι σε αυτά η κατάσταση δεν ελέγχεται. Στην αντεπίθεση το ισλαμικό Χαλιφάτο επιστράτευσε από προγραμματιστές ρομποτικής μέχρι χάκερ, ικανούς μέσα σε μερικές ημέρες να στήσουν από ολόκληρα δίκτυα μέχρι να σηκώσουν drones οπλισμένα με αυτοσχέδιες βόμβες και ρουκέτες.

Κατέκτησαν κυριολεκτικά το facebook όχι τυχαία αλλά ως το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως. Σημαίες του ISIS, μηνύματα μίσους και κομμένα κεφάλια κρέμονται σε εκατομμύρια προφίλ του facebook, και συνέχισαν να εισβάλλουν και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ψηφιακή τρομοκρατία από φανατικούς αλλοδαπούς του ISIS

Πριν δούμε ορισμένα μόνο, αλλά πολύ χαρακτηριστικά φαινόμενα στην Ελλάδα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση με την οποία διαχέονται τα μηνύματα ισλαμιστικής τρομοκρατίας στα κοινωνικά δίκτυα είναι φαινόμενο το οποίο συναντά κανείς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η εικόνα είναι εξίσου φρικτή και ακόμα πιο σοκαριστική.

«Βρήκαμε την αγάπη μόνο στους μουτζαχεντίν» αναφέρει σε ανάρτησή του μεταξύ εκατοντάδων άλλων νεαρός αλλοδαπός διαμένων στο Ηράκλειο Κρήτης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια εικόνα στην οποία φαίνονται ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, τέσσερις γεμιστήρες και αριθμός σφαιρών. Σε περίοπτη θέση της προσωπικής του σελίδας στο facebook βρίσκεται ακόμα μια εικόνα, στην οποία νεαρός άνδρας φορά ένα μακάβριο κόσμημα, ένα δαχτυλίδι του ISIS.

Σε ανάρτηση εικόνας επίσης νεαρού αλλοδαπού από τη Συρία, τζιχαντιστές έχουν καταλάβει το Κολοσσαίο της Ρώμης, ένας από αυτούς υψώνει στην κορυφή του κτιρίου τη σημαία του ισλαμικού Χαλιφάτου και ακόμα ένας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην εικόνα, σε ρόλο φρουρού, μπροστά από το Κολοσσαίο, κρατώντας ένα Καλάσνικοφ.

Στην ανάρτηση με αραβικά γράμματα, ο νεαρός αλλοδαπός αναφέρει: «Αυτοί το βλέπουν πολύ μακρινό, εμείς το βλέπουμε σύντομα».

Το ίδιο άτομο σε επόμενη ανάρτηση αναπαράγει ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, στο οποίο δολοφονείται ένας άνθρωπος με τη χρήση μαχαιριού και πυροβόλου όπλου.

Μεταξύ άλλων αναρτήσεων με ριζοσπαστικό περιεχόμενο, έτερος νεαρός αλλοδαπός ο οποίος ζει στην Αθήνα, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις του, μοιράζεται μια εικόνα ενός εν κινήσει επιχειρησιακού ημιφορτηγού οχήματος έμφορτου με ενόπλους. Εμπροσθεν του οχήματος έχει κατασκευαστεί αυτοσχέδια αλεξίσφαιρη θωράκιση από μεταλλικά φύλλα, ενώ φέρει τη μαύρη σημαία της Αλ Κάιντα.

Η εικόνα μια ομάδας τζιχαντιστών υπό τη σημαία του ισλαμικού Χαλιφάτου με κουκούλες και Καλάσνικοφ, καθώς και η εικόνα του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στην προσωπική σελίδα ενός ακόμα νεαρού αλλοδαπού από τη Συρία, ο οποίος δηλώνει τόπο διαμονής στον Πειραιά. Σχετικά πρόσφατα, σε περίοδο κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση κατά των τζιχαντιστών της Ιντλίμπ, από την Αθήνα σε δημόσια ανάρτησή του ένας ακόμα Σύρος, ηλικίας περίπου 34 ετών, ανήρτησε το εξής κείμενο: «Ας προσευχηθούμε για τους μουτζαχεντίν και τους “επαναστάτες” στη Συρία. Ας τους προστατεύει ο Αλλάχ». Τα ψηφιακά του ίχνη χάθηκαν ξαφνικά, όταν σε ανάρτησή του ένα ανώνυμο αραβικό προφίλ κατήγγειλε τον 34χρονο ως «τρομοκράτη» και συγκεκριμένα ως «εκτελεστικό διευθυντή της Αλ Νούσρα στο Καν Σεϊκούν» της Συρίας, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες του.

Μία ακόμα ανατριχιαστική «ομολογία πίστεως» στην ένοπλη τζιχάντ βρέθηκε σε προσωπική σελίδα ενός ακόμα νεαρού από τη Συρία. Πάνω από την εικόνα νεαρών με κουκούλες και στρατιωτικές παραλλαγές έγραφε: «Η τζιχάντ στον δρόμο του Αλλάχ επιβάλλεται. Ελάτε. Να έχετε εμπιστοσύνη και να φέρετε μαζί σας χρήματα».

Εικόνα με το ιδεόγραμμα του ISIS λαξευμένο σε πέτρα συναντάμε και στο προφίλ νεαρού με καταγωγή από το Ντεΐρ Ερ Ζορ της Συρίας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα δήλωνε τόπο διαμονής τη Χίο.

Κορυφαίο εύρημα αποτελεί αγγελία στρατολόγησης από έναν 30χρονο φιλότουρκο Σύριο, ο οποίος μέχρι πρόσφατα και πριν μετακινηθεί για μικρό χρονικό διάστημα στην Αθήνα ζούσε ως… «πρόσφυγας» στη Λέρο. Σε ανάρτησή του καλούσε ομοϊδεάτες του να έρθουν σε επαφή με αρχηγούς της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία και να ενταχθούν στα στρατιωτικά σώματα των τζιχαντιστών που οργάνωναν οι Τούρκοι για να ταξιδέψουν στη συνέχεια και να πολεμήσουν στη Λιβύη. Μάλιστα, τόνιζε την ανάγκη στρατολόγησης λέγοντας: «Χάσαμε το 95% της Συρίας, μη χάσουμε και τη Λιβύη». Στην ανάρτησή του σημείωνε ότι ο μισθός για κάθε «άγριο μαχητή» θα ήταν 1.500 ευρώ.

Αρκετά νεαρός επίσης αλλοδαπός πρόσφατα ανήρτησε ως κεντρική εικόνα στο προφίλ του τη σημαία του παγκόσμιου Χαλιφάτου. Σύμφωνα με την εικόνα, ολόκληρος ο πλανήτης έχει κατακτηθεί από τον ISIS με τη δύναμη των όπλων των τζιχαντιστών.

Σε επόμενη ανάρτησή του με την εικόνα δύο αγκαλιασμένων μουτζαχεντίν γράφει: «Με ρωτούν γιατί αγαπώ τους μουτζαχεντίν. Πώς μπορώ να μην αγαπώ αυτούς που αγαπά ο Αλλάχ;» Την επιδίωξη του ισλαμικού Χαλιφάτου να επικρατήσει στους αιθέρες βλέπουμε σε ανάρτηση εικόνας άλλου νεαρού Σύρου με ένα σμήνος πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία φέρουν στα φτερά τους τα ιδεογράμματα του ISIS. Σε σχεδόν όλες τις αναρτήσεις του υμνεί τον ISIS με αναφορές από το Κοράνι, εικόνες και σύντομα βίντεο με ύμνους για το ισλαμικό Χαλιφάτο. Αλλα, μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα αναπολώντας στιγμές όπου είχαν βρεθεί στα μέτωπα των συγκρούσεων, κοινοποιούν εικόνες από βασανισμούς στρατιωτών του στρατού της Συρίας ή «προδοτών» που εγκατέλειψαν την τζιχάντ, εικόνες «μαρτύρων» τζιχαντιστών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς και μάχες στη Συρία, εικόνες με συντρόφους τους τζιχαντιστές με τα διακριτικά των οργανώσεών τους κ.ά.

Μια ολόκληρη γενιά μισεί τον δυτικό τρόπο ζωής

Πολύ μεγάλος αριθμός νεαρών αλλοδαπών στην Ελλάδα παραμένει άκρως ριζοσπαστικοποιημένος και αυτά ήταν μερικά μόνο παραδείγματα μεταξύ εκατοντάδων σελίδων στο facebook.

Καθημερινά από τα πεδία των μαχών στη Συρία ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα χιλιάδες εικόνες και βίντεο. Σε πολύ μεγάλο όγκο αυτού του υλικού που ανεβαίνει για προπαγανδιστικούς λόγους οι πρωταγωνιστές είναι στην πλειονότητά τους νεαροί, οπαδοί ή και μέλη ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο δεκαετής εμφύλιος πόλεμος στη Συρία δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά της οποίας το μοναδικό ταλέντο είναι ο πόλεμος. Χιλιάδες ανήλικοι, έφηβοι και νεαροί Σύροι μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο κι έμαθαν να μισούν με κάθε τρόπο τον δυτικό τρόπο ζωής.

Δεν είναι παρήγορο ότι ακόμα και τα πιο ελπιδοφόρα προγράμματα αποριζοσπαστικοποίησης έχουν αποτύχει σε κάθε επίπεδο, όπως έχουν αρχίσει να ομολογούν εκπρόσωποι κορυφαίων ερευνητικών κέντρων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Απω Ανατολή.