Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Τεταρτη 31 Μαρτιου 2021


Νοσοκομείο «Eυαγγελισμός»: Κινητοποίηση για τις ελλείψεις κι ενάντια στον αυταρχισμό της διοίκησης

31 Μαρτίου 2021

Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων συγκεντρώθηκαν το πρωί στα ΤΕΠ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στις αυταρχικές επιθέσεις της διοίκησης που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, που σημειωτέον, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής φρόντισαν να λείπουν την ώρα της κινητοποίησης…

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η επιβολή προστίμου από τη διοίκηση σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς και πιο συγκεκριμένα η στέρηση μισθού 5 και 15 ημερών (!) επειδή …τόλμησαν να μιλήσουν για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

«Δεν θα μας φιμώσουν», διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων, απαιτώντας να πάψουν οι διώξεις σε υγειονομικούς, τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όσο και σε άλλα, όπως η εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου στον «Άγιο Σάββα»  Κ. Καταραχιά. «Κύριοι της Διοίκησης! Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, και στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου και στη μάχη ενάντια στις διώξεις, για τα δικαιώματά μας σημειώνουν οι εργαζόμενοι».

«Τα υποκριτικά χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε χαστούκια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού» και απευθυνόμενη προς τη διοίκηση σημειώνει: «Σε ποιους ακριβώς επιβάλλετε πρόστιμα και ποινές; Σε κείνους που ξενυχτάνε στα ΤΕΠ, στις ΜΕΘ, στους θαλάμους του πόνου αδιάλειπτα αντί να τους επιβραβεύετε για την προσφορά τους; Επιβάλλετε πρόστιμο σε ειδικευόμενους γιατί σας “αντιμίλησαν”, ζητώντας μέτρα προστασίας και προσωπικό στις 2 τη νύχτα ξεθεωμένοι απ΄την εφημερία; Καλέσατε σε απολογία γιατρίνα, επειδή μίλησε ανοιχτά για τις ελλείψεις; Μήπως νομίζετε πως με τέτοια θα υποταχθούμε; Πως αντί να δίνουμε ζωή θα ανεχτούμε τη σιγή νεκροταφείου; Μήπως ότι θα σταματήσουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας να παλεύουμε ακόμη και για τα αυτονόητα; Ε, είστε γελασμένοι! (…)

Ο ίδιος ο κοινωνικός μας ρόλος -το μετερίζι που εμείς επιλέξαμε περιλαμβάνει την έκφραση γνώμης χωρίς λογοκρισία, την αποκάλυψη των κινδύνων που εγκυμονεί η δική τους πολιτική. Περιλαμβάνει τη μάχη ταυτόχρονα σε δύο πεδία, αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή: μάχη με την ασθένεια, αλλά και μάχη για να μπορεί κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες τού σήμερα.

Κανένας συμβιβασμός με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής! Αυτός είναι για μας ο σύγχρονος ηρωισμός. Βάζουμε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στις επιβουλές και τις μεθόδους τους. Στον κανιβαλισμό, στα σχέδια και στον αυταρχισμό τους».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946, η αποχή και το Λιτόχωρο

Ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, η κατάσταση στην Ελλάδα διέψευδε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις προσδοκίες πως θα μπορούσε να υπάρχει ομαλή δημοκρατική διέξοδος από την πολιτική κρίση που προκαλούσε η αντιπαράθεση των δυνάμεων της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος με τις δυνάμεις της αντίδρασης, οι οποίες είχαν και ισχυρή βρετανική πολιτική και στρατιωτική στήριξη.

Τον αφοπλισμό και τη διάλυση του ΕΛΑΣ ακολούθησε ένα όργιο κρατικής και παρακρατικής βίας, με συνέπεια –σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΕΑΜ- να έχουν σημειωθεί, από τον Φεβρουάριο 1945 μέχρι τον Φεβρουάριο 1946, 1.289 φόνοι αγωνιστών της Αντίστασης και της Αριστεράς (οι 953 από παρακρατικές συμμορίες), 6.671 τραυματισμοί, 509 απόπειρες φόνου, 165 βιασμοί γυναικών, 34.931 συλλήψεις, 31.632 βασανισμοί, 18.767 λεηλασίες και υλικές καταστροφές, και 677 καταστροφές γραφείων εαμικών οργανώσεων.

Εντούτοις και παρά το τρομοκρατικό όργιο, η επιρροή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ (που λειτουργεί ως συνασπισμός πολιτικών κομμάτων) παραμένει εξαιρετικά ισχυρή, όπως αποδεικνύει η κατάκτηση της πλειοψηφίας στο σύνολο, σχεδόν, των οργανώσεων του μαζικού κινήματος, ακόμη και της ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΣΕΓΑΣ κ.λπ. Η ΕΠΟΝ παραμένει μαζική οργάνωση της νεολαίας, ισχυρό παραμένει το γυναικείο κίνημα, συγκροτημένο στην Πανελλήνια Ένωση Γυναικών και κατόπιν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Γυναικών, η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» και των άλλων εντύπων του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, εξακολουθεί να κινείται σε ψηλά επίπεδα κ.λπ.

Στις συνθήκες αυτές τίθεται το ζήτημα της εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής της χώρας με τη διεξαγωγή εκλογών, για τις οποίες, όμως, δεν υπήρχαν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Εκτός του ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι εκκαθαρίσεις των εκλογικών καταλόγων από όσους δεν βρίσκονταν, πλέον, στη ζωή, δέκα χρόνια μετά από τις προηγούμενες εκλογές του 1936, πράγμα που ευνοούσε τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, ιδιαίτερα έντονη στην ύπαιθρο, προδίκαζε τη διεξαγωγή τους υπό καθεστώς βίας από την πλευρά της Δεξιάς, στην οποία εντάσσονταν και όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στα 1941-44 με τις δυνάμεις κατοχής.

Για την αντίδραση και τους Βρετανούς προστάτες του, η διεξαγωγή των εκλογών αποτελούσε μονόδρομο, αποβλέποντας στη νομιμοποίηση του μεταβαρκιζιανού καθεστώτος. Επιπλέον, η δυνατότητα νόθευσης του αποτελέσματος και η άσκηση τρομοκρατίας για τον εξαναγκασμό αριστερών και δημοκρατικών πολιτών να ψηφίσουν τη Δεξιά, αποτελούσε εγγύηση για ένα αποτέλεσμα ευνοϊκό για την επιδιωκόμενη στη συνέχεια επάνοδο του βασιλιά Γεώργιου Β΄ στον θρόνο, αλλά και τη συνέχιση των νομότυπων διώξεων κατά της Αριστεράς.

Αν και τη διεξαγωγή των εκλογών έχει αναλάβει η κεντρώα κυβέρνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη, η Δεξιά είναι αυτή που ευνοείται από τη διενέργειά τους υπό αυτές τις συνθήκες. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Μαρτίου 1946, με τις οποίες αμφισβητούσε το κατά πόσο οι εκλογές θα μπορούσαν να είναι αδιάβλητες. Παρ’ όλα αυτά, και το Κόμμα των Φιλελευθέρων (του οποίου ηγούνταν ο Σοφούλης) και τα κόμματα των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεώργιου Παπανδρέου (που έχουν αποδεχτεί ακόμη και την επάνοδο του βασιλιά) προτάσσουν ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση της εαμικής Αριστεράς, όσο κι αν βλέπουν πως θίγονται και τα ίδια από την έξαρση της δεξιάς τρομοκρατίας.

Για την Αριστερά το ζήτημα της συμμετοχής ή μη στις εκλογές τίθεται επιτακτικά όσο πλησιάζει η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου που έχει οριστεί για τη διενέργειά τους. Καθώς, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους, η κυβέρνηση Σοφούλη δεν δείχνει ικανή ή και αποφασισμένη να πάρει μέτρα για την εξασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών, από τον Φεβρουάριο το σύνολο των αριστερών πολιτικών δυνάμεων (τα κόμματα του ΕΑΜ, οι συνεργαζόμενοι με το ΕΑΜ Αριστεροί Φιλελεύθεροι και το ΣΚ-ΕΛΔ, η Ένωση Δημοκρατικών Αριστερών του Σοφιανόπουλου κ.ά.), αλλά και το κεντρώο Προοδευτικό Κόμμα του Γεώργιου Καφαντάρη, ανακοινώνουν τον προσανατολισμό τους στην αποχή. Έτσι ώστε να μη συμβάλλουν στη νομιμοποίηση ενός αποτελέσματος που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική λαϊκή βούληση.

Πριν ακόμη πάρει σχετική απόφαση το ΚΚΕ –κύρια δύναμη του εαμικού συνασπισμού- ο προσανατολισμός για αποχή αποφασίζεται από το ΕΑΜ, στις 7 Φεβρουαρίου, με ξεκάθαρη τοποθέτηση των συνεργαζόμενων μικρότερων κομμάτων. Ανάλογη απόφαση παίρνουν και οι Αριστεροί Φιλελεύθεροι, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου ανακοινώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές και το ΣΚ-ΕΛΔ των Σβώλου-Τσιριμώκου.

Το ΚΚΕ ευθυγραμμίζεται με την απόφαση αυτή, ενώ ταυτόχρονα, κατά τη 2η Ολομέλεια της Κ.Ε., στις 12-15 Φεβρουαρίου, αποφασίζεται ο συνδυασμός της νόμιμης δράσης με μορφές ένοπλου αγώνα. Πρόκειται για το περίφημο 4ο σημείο της απόφασης της Κ.Ε., που δημοσιεύεται στον «Ριζοσπάστη» με αποσιωπητικά.

Ήδη, ήταν χιλιάδες οι καταδιωκόμενοι αγωνιστές που είχαν καταφύγει στα βουνά, όπου συγκροτούσαν ένοπλες ομάδες. Μία από αυτές, που βρισκόταν στην περιοχή του Ολύμπου, θα αναλάμβανε δράση τη νύχτα των εκλογών, στις 30-31 Μαρτίου, χτυπώντας τον σταθμό χωροφυλακής του Λιτόχωρου Πιερίας, σηματοδοτώντας έτσι την απόφαση να μη γίνεται, πλέον, ανεκτή η μονομερής άσκηση βίας από την πλευρά του κράτους και των παρακρατικών συμμοριών.

Ενώ η ομάδα των ανταρτών χτυπάει στο Λιτόχωρο, αιφνιδιάζοντας χωροφύλακες και στρατιώτες, σκοτώνοντας δέκα από αυτούς και αφοπλίζοντας τους υπόλοιπους, οι εκλογές της άλλης μέρας αναδεικνύουν νικητή τον συνασπισμό της Δεξιάς με το 55% των ψήφων. Εντούτοις, η αποχή υπολογίζεται πως -παρά την άγρια τρομοκρατία- έφτασε το 60%, παρόλο που οι δυτικοί διεθνείς παρατηρητές ανακοίνωναν πως περιοριζόταν στο… 9%!

Συνέπεια των νόθων και πλαστών εκλογών ήταν η ανάδειξη Βουλής υπό την πλήρη κυριαρχία της Δεξιάς, ενώ η Αριστερά βρισκόταν έξω απ’ αυτήν, κατηγορούμενη, μάλιστα –λόγω της επίθεσης στο Λιτόχωρο- πως επιδίωκε εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για μια κατηγορία που βασιζόταν στη σκόπιμη παράβλεψη της μεταβαρκιζιανής πραγματικότητας, κατά την οποία ο εμφύλιος διεξαγόταν ήδη μονομερώς, με τη μορφή της δεξιάς «Λευκής Τρομοκρατίας».

Η αποχή από τις εκλογές, σε συνδυασμό με την έναρξη της ένοπλης δράσης των καταδιωκόμενων αγωνιστών, ήταν μονόδρομος για την Αριστερά. 

Άλλωστε με δεδομένη τη νοθεία, που ακόμη και οι οπαδοί του Κέντρου που πήγαιναν να ψηφίσουν, τους απειλούσαν οι χωροφύλακες με το πιστόλι στο κρόταφο τους, να ψηφίσουν Δεξιά, η πλήρης αποτυχία και η περιθωριοποίηση της Αριστεράς ήταν δεδομένη. Το μόνο που θα κατάφερνε με τη συμμετοχή της, ήταν να νομιμοποιήσει τη βία και τη νοθεία.

Δεν υπήρχε κανένα ερώτημα, πολύ δε περισσότερο σήμερα, που γνωρίζουμε τα ιστορικά γεγονότα,  αν η συμμετοχή στις εκλογές θα μπορούσε να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο. Δεν υπήρχαν στην Ελλάδα του 1946 οι όποιες –έστω και ελάχιστες- προϋποθέσεις για μια ομαλή δημοκρατική εξέλιξη. 

Αυτό είναι που διαφοροποιεί την ελληνική περίπτωση από αυτές χωρών όπως η Γαλλία ή η Ιταλία, όπου, αν και μέσα από την Αντίσταση βγήκε μια ισχυρή Αριστερά, μπόρεσαν να υπάρξουν ομαλές εξελίξεις και αποφεύχθηκε η εμφύλια αντιπαράθεση. Η διαφορά έγκειται στο ότι εδώ δεν είχαμε απλώς μια ισχυρή Αριστερά, αλλά ένα γιγάντιο λαϊκό κίνημα που θα μπορούσε –σε περίπτωση που δρομολογούνταν ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις- να διεκδικήσει νόμιμα την εξουσία. Επιπλέον, απέναντί του αυτό το κίνημα δεν είχε έναν Ντε Γκολ ή έναν Ντε Γκάσπερι. Αλλά προδότες γερμανοτσολιάδες ταγματασφαλίτες που είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς ναζί ενάντια στο λαό τους. Και οι Εγγλέζοι ελλείψει άλλης δύναμης συνεργάστηκαν με τους προδότες. Άλλωστε οι Εγγλέζοι τα είχαν συμφωνήσει με τους Γερμανούς ναζί, στη συνάντηση που είχαν κ΄’ανει μαζί τους, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας το 1944. 

Η ελληνική Δεξιά –στο μεγαλύτερο μέρος της- όχι μόνο δεν συμμετείχε στην Αντίσταση, αλλά συνεργάστηκε με τους κατακτητές. Ενδεχόμενη άνοδος στην εξουσία του εαμικού συνασπισμού θα σήμαινε και την εκκαθάριση κι αυτών των λογαριασμών. Όχι μόνο με όσους ένοπλα στήριξαν τη φασιστική κατοχή, αλλά και με εκείνους που πλούτισαν απ’ αυτήν, συγκροτώντας τον πυρήνα της νέας μεταπολεμικής αστικής τάξης και μεγάλου μέρους των μεσοστρωμάτων, με τους οποίους συνεργάστηκαν οι Εγγλέζοι.

Καθώς μια ενδεχόμενη –και πολύ βάσιμη- κυριαρχία της Αριστεράς, η οποία μίλαγε για Δημοκρατία, και ομαλές Δημοκρατικές εξελίξεις,  θα είχε ως συνέπεια και την αναδιάταξη των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, σε συνθήκες κατά τις οποίες οι γειτονικές μας χώρες στη Βαλκανική ήδη ανακηρύσσονταν λαϊκές δημοκρατίες, ενώ είχαν αρχίσει να αχνοφαίνονται τα πρώτα σημάδια του Ψυχρού Πολέμου, εκτός από τον ελληνικό αστισμό, ήταν και άλλες ισχυρότερες ξένες δυνάμεις που ενδιαφέρονταν για την αποτροπή μιας ομαλής εξέλιξης στην ελληνική πολιτική ζωή.

Κατά συνέπεια, μπορούμε να πούμε πως η ένοπλη εμφύλια αντιπαράθεση ήταν αναπότρεπτη. Το ζήτημα είναι αν θα συνεχιζόταν μονομερώς από την πλευρά των καθεστωτικών δυνάμεων ή αν θα επιδίωκε και το λαϊκό κίνημα να αμυνθεί, ώστε να διαμορφωθούν όροι που θα επέτρεπαν το σταμάτημα της τρομοκρατίας. Κι αν αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει, τη διεκδίκηση της μόνης διεξόδου που του απέμενε: την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας. Με σαφή και αταλάντευτο προσανατολισμό, επιστράτευση όλων των δυνάμεων, που πλέον ήταν ανίσχυρες, γιατί όλοι οι αγωνιστές είχαν οδηγηθεί στις φυλακές και στις εξορίες και στα Μακρονήσια, και η αξιοποίηση των συνθηκών της περιόδου, κατά την οποία δεν είχε συγκροτηθεί ακόμη κυβερνητικός στρατός ικανός να αντιμετωπίσει ένα ένοπλο λαϊκό επαναστατικό κίνημα, αλλά στηρίζονταν στους Εγγλέζους. Και ενώ οι Βρετανοί ήταν όλο και περισσότερο πρόθυμοι να συνεχίσουν την εμπλοκή τους, όταν ήδη η Βρετανική Αυτοκρατορία αντιμετώπιζε σοβαρούς τριγμούς, οι Αμερικάνοι ήταν ήδη αποφασισμένοι για την υποκατάστασή τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μέρες ψήφιζαν από κοινού την παραχώρηση του Ελληνικού στον γόνο του κατοχικού δωσίλογου και μαυραγορίτη. Που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετονόμασε προς τιμή του το λιμάνι του Κατάκολου σε λιμάνι Λάτση. Εκεί όπου είχε κάνει την πρώτη συρμαγιά σε λίρες. Με ντενεκέδες λάδι και καταδόσεις εαμιτών. 

Χθες ο Πολάκης θυμήθηκε πως η Δεξιά είναι η παράταξη του δωσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού. Χωρίς ίχνος ντροπής, για το ότι με την παράταξη αυτή ψήφισαν μαζί και το 3ο Μνημόνιο, όπως και ότι ψηφίζουν μαζί το ένα στα δύο νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή. 

Είπε κι άλλα ο Πολάκης, επίσης χωρίς ίχνος ντροπής. Έπιασε στο στόμα του τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και το Πολυτεχνείο, ο υπηρέτης των τραπεζών, που ως υπουργός είχε στρώσει στο κυνήγι τις νοσηλεύτριες που, όπως έλεγε, περίσσευαν και γι' αυτό πήγαιναν στη δουλειά με το πλεχτό. 

Είπε κι άλλα ο Πολάκης, ασελγώντας πάνω στην ιστορία του λαού μας. Εμφανίζοντας τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία σαν ταυτόσημους με το τσαλαπάτημα κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, με την υποταγή στην Ε.Ε., την ΕΚΤ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

Κάνοντας πως ξεχνάει ότι ουδέποτε Έλληνας πρωθυπουργός εγκωμιάστηκε τόσο από τους Αμερικάνους, όσο ο Τσίπρας.

Κι εκεί που ο ανεκδιήγητος μνημονιακός - νατοϊκός υπαλληλίσκος των τραπεζών ασελγούσε πάνω στην ιστορία των λαϊκών αγώνων, ποιος βγήκε να του αντιπαρατεθεί, τάχα ενοχλημένος, γιατί τους είπε πως είναι παράταξη δωσιλόγων και μαυραγοριτών; 

Μα, ο Θάνος Πλεύρης! Ένας απ' αυτούς που μεγάλωσαν με αφηγήσεις για τα κατορθώματα των δωσίλογων των γερμανοτσολιάδων και των μαυραγοριτών του στενού οικογενειακού και φιλικού τους κύκλου. Ο γιος του θεμελιωτή του μεταπολεμικού ναζισμού στην Ελλάδα, που καμάρωνε γιατί ήταν ναζί στα νιάτα του και άρχισε την πολιτική του καριέρα από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.

Βρε, αφήστε τις διαμάχες και κοιτάξτε μη θέλει και καμιά άλλη εξυπηρέτηση κάνας Λάτσης! Τόσα τζάκια φτιάχτηκαν επί Κατοχής! 

Βρε, κοιτάξτε να μετονομάσετε από κοινού το λιμάνι της Καλαμάτας σε Παπαδόγγονα, της Μυτιλήνης σε Κουντουρά και του Βόλου σε Σούρλα! 

Βρε, δέστε μήπως σας ξέφυγε καμιά περιοχή της Ελλάδας χωρίς βάση των Αμερικάνων, κι αφήστε τους καβγάδες για δωσίλογους, μαυραγορίτες, Βελουχιώτηδες και Πολυτεχνεία!

Σχολιο.- Εκ του γεγονότος ότι από τη Δεξιά απάντησε ο Πλεύρης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι Ελληνική Δεξιά ήταν είναι και θα είναι Μοναρχοφασιστική, ανεξαρτήτως της προβιάς που φορά κάθε φορά.

Απ' την άλλη, βέβαια, ας θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ (όπως και η συριζαίικη συνέχειά του) είχε τον Άρη και το Μαρξ  φάτσα κάρτα σε όλα τα γραφεία του, μέχρι και το 1985, ακριβώς για να τρέφει με φρούδες ελπίδες τους αδαείς, τσαλαπατώντας φυσικά τα ιδεώδη τους.

Επομένως δεν θα περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τον Πολάκη. Τα αποκαλυπτήρια της Δεξιάς, όμως, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχολιο.- Τη δουλειά τους κάνουνε. Αποπροσανατολίζουν ενώ εξυπηρετούν από κοινού τα κυρίαρχα συμφέροντα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ 15ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ!

Την καταγγελία έκανε η μητέρα του 15χρονου, που πήγαινε στον φούρνο και οδηγήθηκε από μπάτσους με πολιτικά στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, για εξακρίβωση στοιχείων. 

Όταν πήγε η γυναίκα να δει το παιδί της, το βρήκε ημίγυμνο. Με τους μπάτσους να ισχυρίζονται πως το ξεγύμνωσαν για να δουν αν έκρυβε... ναρκωτικά! Ημίγυμνο το 15χρονο, ανάμεσα στους μαντραχαλαίους που ψηλαφούσαν το σώμα του! 

Πόση μπόχα κρύβει αυτή η ΕΛ.ΑΣ.! Τι θα γίνει με τον εσμό των διεστραμμένων σαδιστών που 'χει μαζέψει;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προμήθευε με νεαρά «μοντέλα» αρκετούς πολιτικούς, εκ των οποίων κάποιοι θεωρούνται «νοικοκυραίοι» και βαθιά θρησκευόμενοι. Τους κρατάει από τα αρχ…@. Μη ρωτήσετε ποιος. Φουριώτης λέγεται, και θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, και έχει συνοδεία 10 αστυνομικών, γιατί «τον απειλεί η διαλυμένη 17 Νοέμβρη» λέει, όταν η αστυθνομική συνοδεία έχει αποσυρθεί με κυβερνητική εντολή από όλους τους βουλευτές και τους απειλούμενους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίδομα στην Εκκλησία 

Επίδομα στα ΜΑΤ για ξύλο 

Επίδομα στους κεφαλαιούχους ιδιοκτήτες των Αυτοκινητόδρομων 

Επίδομα στους εφοπλιστές 

Περικοπή μισθών (και ΕΔΕ ) στους Γιατρούς 

Νέα (ακόμα πιο νέα ) Δημοπρασία !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ προσφέρει έναν δάσκαλο ανά 25 μαθητές και

14 αστυνομικούς ανά Μένιο Φουρθιώτη...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μπροστινος αυτοφωρακιας Φουρθιώτης, και ο προαγωγος καναλάρχης χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας Βρυώνης. 

Μια απο τις δεκάδες ιδιοκτησίας του Φιλίππου Βρυώνη, είναι και η εταιρεία ΑΤΕΡΜΩΝ.

Η εταιρεία διαχειριζόταν χιλιάδες πάνελ υπαίθριας διαφήμισης, που ήταν τοποθετημένα σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Το 2007 η ελβετική Affichage, ένας από τους γίγαντες του κλάδου της διαφήμισης στην Ευρώπη, αποφασίζει να επεκταθεί και στην Ελλάδα. Προσεγγίζει την εταιρεία του Φίλιππου Βρυώνη ΑΤΕΡΜΩΝ και ζητά να αποκτήσει τον έλεγχο του 75% της δραστηριότητάς της, που συνίσταται στην κατοχή 10.000 περίπου υπαίθριων διαφημιστικών πάνελ. Για τις διαπραγματεύσεις με τον Βρυώνη, οι Ελβετοί στέλνουν δύο στελέχη τους, που εγκαθίστανται σε ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη. Δικηγόρος από την πλευρά της ελβετικής εταιρείας είναι ο γνωστός εμπορικολόγος Βασίλης Αβραμόπουλος, ξάδελφος του τότε υπουργού Υγείας (2006-2009),  Δημήτρη Αβραμόπουλου !

Η συμφωνία προχωράει παρά το ότι δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για τους Ελβετούς, αφού το καλοκαίρι του 2009 το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να εφαρμόσει νόμο του 2005 για την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης προϊόντων καπνού, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υπαίθριας διαφήμισης.

Ο Αβραμόπουλος δίνει στις διαφημιστικές εταιρείες προθεσμία τριών μηνών για συμμόρφωση ! 

Λίγο αργότερα, η Ένωση Διαφημιστών Ελλάδας καταγγέλλει τον Αβραμόπουλο ότι δεν έχει ειδική νομοθετική εξουσιοδότηση να λάβει την απόφαση και η Affichage προσφεύγει στο ΣτΕ για να την ακυρώσει.

Στην ιστοσελίδα του Βασίλη Αβραμόπουλου τότε, σε βιογραφικό (του Θανάση Σαφαρή) πρώην στενού του συνεργάτη εμφανίζεται ως εμπειρία η «παροχή νομικών συμβουλών σε πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία για τη σύνταξη και υποβολή της αίτησης για την ακύρωση και την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Υπουργείου Υγείας ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή αφορά την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης των προϊόντων καπνού». Τελικά, η κυβέρνηση πέφτει στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και το ΠΑΣΟΚ, που εκλέγεται, απαγορεύει ολοσχερώς την υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού.

Να σημειωθεί ότι Βρυώνης και Αβραμόπουλος γνωρίζονται, καθώς στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 2, όπου θυροκολλούνται οι κοινοποιήσεις της εφορίας κατά του Βρυώνη, είναι και η διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του Αβραμόπουλου.

To κτίριο στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 2, όπου διατηρούσε πολιτικό γραφείο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Η συμφωνία με τους Ελβετούς τελικά κλείνει και από το 2007 ως το 2009 η Affichage σταδιακά καταβάλλει στον Βρυώνη το τίμημα των 64,75 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα χρήματα που δίνουν οι Ελβετοί, αγοράζουν τις εταιρείες ΔΟΜΗΣΗ και Clear Media που ανήκουν στην ΑΤΕΡΜΩΝ, καθώς και δύο κυπριακές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα των θέσεων της υπαίθριας διαφήμισης και ανήκουν σε ιδιοκτήτες συνδεδεμένους με τον Βρυώνη.

Ο Βρυώνης, στο συμβόλαιο που συνάπτει με τους Ελβετούς μέσω των διαχειριστών τους, συμφωνεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα που θα ήταν ανταγωνιστική στην υπαίθρια διαφήμιση. Γι’ αυτήν την ειδική συμφωνία, που δεν τηρήθηκε ποτέ σύμφωνα με τους Ελβετούς, ο Βρυώνης παραδέχθηκε αργότερα ότι η κόρη του πήρε μια επιταγή 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με κατάθεση του γενικού διευθυντή της Affichage, αγοράστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Έψιλον.

Ελβετοί: «Εξαπατηθήκαμε»

Το 2010 η Affichage ανακοινώνει ότι μηνύει τον Φίλιππο Βρυώνη για απάτη. Είχε προηγηθεί μια εσωτερική έκθεση προς τους μετόχους της επιχείρησης. Έξι μήνες μετά, δύο μέτοχοι της ελβετικής εταιρείας, που κατέχουν το 3% του κεφαλαίου της, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και αναθέτουν στο δικηγορικό γραφείο Baker McKenzie να στραφεί νομικά εναντίον του Φίλιππου Βρυώνη και της οικογένειάς του, αλλά και εναντίον της Μαντλέν Λίντνερ, της γυναίκας που διέμενε στη Βουλιαγμένη και ήταν υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Affichage, Φίλιπ Κάουτερ, και ο διάδοχός του, Ζαν Φρανσουά Ντεκώ, δεν κατηγορούνται, αν και είχαν ενεργό ανάμειξη στο «deal» και τις λεπτομέρειές του. Δύο χαμηλότερα στην ιεραρχία μέλη της μητρικής εταιρείας μηνύονται επίσης.

Συνολικά, η «εκδρομή στην Ελλάδα» κόστισε στην Affichage 150 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, καθώς αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα από τα διαφημιστικά πλαίσια που τους πούλησε ο Βρυώνης –με εξαίρεση ελάχιστα, στην περιοχή της Αττικής Οδού κοντά στο αεροδρόμιο– ήταν παράνομα, δηλαδή χωρίς άδεια.

Πράγματι, τα διαφημιστικά πλαίσια στους δρόμους είχαν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι ήταν υπεύθυνα για σωρεία τροχαίων ατυχημάτων, καθώς αποσπούσαν την προσοχή των οδηγών. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Αθήνα, η ΔΟΕ είχε ζητήσει να «ξηλωθούν» τα παράνομα πλαίσια και ο Οργανισμός Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων υπό τον αείμνηστο πρόεδρό του Ιωάννη Καλαντίδη είχε αφαιρέσει πάρα πολλά από αυτά στην Αθήνα. Όταν κέρδισε τις εκλογές του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε τη δραστηριότητα της υπαίθριας διαφήμισης παράνομη. Δεν ήταν μια εύκολη κίνηση πολιτικά, αφού ο "διαφημιστής" Βρυώνης, που συνδεόταν συγγενικά με τον Μιχάλη Ζιάγκα, διευθυντή του γραφείου του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, γνώριζε πολλές λεπτομέρειες για τα οικονομικά των εκλογικών εκστρατειών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ (αναλάμβανε την υπαίθρια διαφήμισή του), αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Σε οτι αφορά στο deal του Βρυώνη με τους Ελβετούς, το ερώτημα είναι πώς τα γραφεία που διενήργησαν τον νομικό έλεγχο της συμφωνίας επέτρεψαν να προχωρήσει η συμφωνία και δεν ανακάλυψαν έγκαιρα ότι τα πλαίσια που ήθελε να πουλήσει ο Βρυώνης δεν είχαν άδεια. 

Φορολογικός έλεγχος.

Η μήνυση των Ελβετών διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για το οικονομικό έγκλημα, Αριστείδη Κορέα, κι αυτός ζήτησε να εξεταστεί η περιουσιακή κατάσταση του Βρυώνη από το ΣΔΟΕ, δίνοντας ταυτόχρονα στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 εντολή στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο κ. Κορέας άσκησε δίωξη για απάτη. Οι δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ Ι. Γιακουμιδάκης και Α. Τασιοπούλου έκαναν  δ ύ ο χ ρ ό ν ι α  να ολοκληρώσουν την έκθεση περιουσιακής κατάστασης του Βρυώνη !!!

Συγκεκριμένα, έλαβαν την εντολή στις 19/4/2011 και τελικά έδωσαν το υπηρεσιακό σημείωμα με τα συμπεράσματά τους στις 25/1/2013. Σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών, ο Βρυώνης ουδέποτε πλήρωσε φόρο για τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ της ειδικής συμφωνίας που ήταν μέρος του deal με τους Ελβετούς. Τον Σεπτέμβριο του 2013 εφορία και Βρυώνης συμφωνούν ο φορολογούμενος να ρυθμίσει με βάση τις 100 δόσεις το ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ με μηνιαία δόση 18.500 ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2014, ο επιχειρηματίας προσφεύγει ενάντια στον καταλογισμό του ποσού αυτού από τα όργανα του υπουργείου των Οικονομικών, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι από το 2000 ως το 2007 είναι φορολογικός κάτοικος Ιταλίας και από το 2007 ως σήμερα φορολογικός κάτοικος Αλβανίας !

Προηγουμένως, ο Βρυώνης έχει συνοδεύσει ως μέρος της αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών τον τότε πρωθυπουργό Α ντ ώ ν η Σ α μ α ρ ά στο Κατάρ !!!

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, οι φόροι για την μεταβίβαση των μετοχών των ελληνικών εταιρειών έχουν αποδοθεί κανονικά. Επισημαίνεται ακόμα ότι από την αγορά και πώληση των μετοχών των εταιρειών και των διαφημιστικών μέσων του Βρυώνη, ο τελευταίος φαίνεται να εισέπραξε 65 ,7 εκατομμύρια ευρώ (17,5 σε κυπριακές εταιρείες), ενώ οι Ελβετοί υποστηρίζουν ότι κατέβαλαν ένα εκατομμύριο λιγότερο. Η κόρη του Βρυώνη σε κατάθεσή της είπε ότι τα χρήματα που της κατέβαλαν οι Ελβετοί σε λογαριασμό της UBS στην πραγματικότητα ουδέποτε της ανήκαν.

«Στην πραγματικότητα δεν τον ήλεγχα εγώ, αλλά ο πατέρας μου». Ο ίδιος ο Βρυώνης αναφέρει σε υπόμνημα που κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2012 ότι το «ποσό αφορούσε την προσωπική μου αποζημίωση περί μη ανταγωνισμού». Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη έκθεση του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές Χρ. Γιώτης και Ι. Μηλιώνη συντάσσουν δεύτερη έκθεση και ζητούν εξηγήσεις από τον "διαφημιστή", εκείνος όμως μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013 δεν απαντάει. Ίσως να "έλειπε στην Αλβανία"...

Για τα 17,5 εκατομμύρια από το ίδιο deal οι ελεγκτές κρίνουν ότι αρμόδια είναι τα κυπριακά δικαιοδοτικά όργανα, που θα κρίνουν αν πληρώθηκαν οι φόροι για αυτό το κομμάτι της συμφωνίας.

Ενώ τον Ιούνιο του 2011 ένα κυπριακό δικαστήριο δικαίωσε τους Ελβετούς, μπλοκάροντας μια εγγυητική του Βρυώνη ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έναντι των οφειλών που είχε δημιουργήσει προς την εταιρεία της Γενεύης, στα δικαστήρια της Αθήνας η μήνυση καρκινοβατεί εδώ και μια πενταετία. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια όμως, ο Βρυώνης δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. 

Στις 31 Ιουλίου του 2013 το ΚΚΕ πουλάει τη συχνότητα 902, δηλαδή τον τηλεοπτικό του σταθμό, σε μια άγνωστη κυπριακή εταιρεία. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει στο «Βήμα»

Η κυπριακή off shore που αγόρασε τον «902» έχει την ίδια έδρα με την υπεράκτια του «Zoom» ότι η κυπριακή εταιρεία A-Orizon Media Ltd, που αγόρασε τη συχνότητα από το ΚΚΕ, κατά σύμπτωση έχει την ίδια διεύθυνση με την εταιρεία Kiopra Commercial Ltd στη Λεμεσό, που κατέχει το κανάλι τηλεπωλήσεων του Βρυώνη Zoom !

Ιδιοκτήτρια της A-Orizon Media LTD είναι μια εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, η Nalotia Ventures Ltd και διευθύντρια είναι μια συνεργάτιδα του δικηγόρου που τη δημιούργησε. Το τίμημα για τον 902, που σήμερα ονομάζεται κανάλι Έψιλον, συμφωνείται στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ με προκαταβολή 1,5 εκατομμύριο. Οι υφιστάμενες το καλοκαίρι του 2013 οφειλές σε τρίτους αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων αυτές στα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Ιδιοκτήτης της Nalotia εμφανίζεται ο μυστηριώδης Dr. Khaled Hamvi, για τον οποίον οι Ελβετοί λένε ότι απλά δεν υπάρχει. Ή, για την ακρίβεια, υπάρχει μόνο σε μία υπεύθυνη δήλωση του εκλιπόντα Σεραφείμ Φυντανίδη, που θα αναλάβει λίγο πριν το τέλος της ζωής του διευθυντικά καθήκοντα στο νέο κανάλι. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, μέσω της «Αυγής», καταγγέλλει την αγοραπωλησία κυρίως σαν χαμένη ευκαιρία να αποκτήσει η αριστερά (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) δικό της τηλεοπτικό σταθμό.

Στις αρχές του 2015, αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο Βρυώνης εμφανίζεται σε γιορτή για τα δύο χρόνια του Έψιλον, στην οποία φέρεται να δηλώνει απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του σταθμού: «Καταφέρατε σε δύο χρόνια ό,τι οι άλλοι σε είκοσι». Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι ενδεικτικές του ποιος είναι το αφεντικό του καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, ανεξάρτητα από αυτά που γράφουν τα συμβόλαια –ο Βρυώνης δεν αναφέρεται σε κανένα από τα έγγραφα πώλησης της συχνότητας του 902.

Οι Ελβετοί παίρνουν μυρωδιά και τον Φεβρουάριο του 2015 καταθέτουν συμπληρωματική μήνυση στην οποία αναφέρουν οτι «ο Βρυώνης χρησιμοποιεί ανενόχλητος έναν πακτωλό παράνομου χρήματος που απέκτησε από την …απατηλή εναντίον μας συμπεριφορά (ξεπερνά το ποσό των 150 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων) και δι’ αυτού εξελίσσεται σε κορυφαίο παράγοντα των media».

Την ίδια στιγμή, η πρώτη συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης, Νίκου Παππά, σε διαδικτυακό μέσο μεταδίδεται από το κανάλι Έψιλον tvnea. Είναι η περίοδος του ειδυλλίου με τη νέα εξουσία.

Μικρομέτοχος, μόνος, παλεύει

Τον Δεκέμβριο του 2015 το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών λαμβάνει απόφαση με την οποία δικαιώνει έναν πρώην μέτοχο της εταιρείας ΑΤΕΡΜΩΝ του Βρυώνη. Ο ενάγων Αναστάσιος Σωφρονιάδης εκθέτει στην αγωγή του ότι από τις αρχές του 2008 ως το 2009 απέκτησε το 9,28% της ΑΤΕΡΜΩΝ, χωρίς να γνωρίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είχε συμφωνηθεί να περιέλθουν αποκλειστικά στα χέρια των Ελβετών και άρα η εταιρεία θα στερούνταν κάθε μέσο με το οποίο θα μπορούσε να βγάλει χρήματα. Ο Σωφρονιάδης λέει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης “βοούσαν” πως η ΑΤΕΡΜΩΝ εξέταζε την επέκταση των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην αλλοδαπή και μάλιστα στις χώρες της Βαλκανικής και της Ρωσίας, πάντα στον χώρο της υπαίθριας διαφήμισης.

Ονέος διευθύνων σύμβουλος της Affichage, Daniel Hoffer, - τo βιογραφικό του στον ιστότοπο της Affichage - καταθέτει στην 31η ανακρίτρια Λαμπρινή Αθανασοπούλου επιβεβαιώνοντας τα βασικά στοιχεία της παραπάνω αφήγησης. Να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί έχουν δώσει στις ελληνικές αρχές στοιχεία για την κίνηση του λογαριασμού του Βρυώνη, 

χωρίς οι ελληνικές αρχές να έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει στο άνοιγμα κανενός λογαριασμού του "διαφημιστή" !!!!!!

Ο Μένιος Φουρθιωτης ειναι ο μπροστινος του Βρυώνη. Ο Βρυώνης ειναι ο χρηματοδότης της Ελληνικής βιομηχανίας πορνό, ιδιοκτήτης της τηλεμαρκετινγκ σομπες Kumtel, κουνουπακι κουμτελακι, έξυπνη σιτα, κρέμες σαλιγκαριών, κρέμες βερσατσε, ο μοναδικός έλληνας κρυφός χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας με 8 συναπτες άδειες καναλιών για τις οποίες δεν πλήρωσε ποτέ ενα ευρώ. Το Κανάλι Έψιλον το πούλησε 4 εκατομμύρια στον Σαββίδη και έγινε Open. Ολες οι εκπομπές που παίζουν προϊόντα τηλεμαρκετινγκ, απο την Αννιτα κοίτα μέχρι τις αλοες της Βατιδου, και οι τηλεοπτικοί χρόνοι τηλεμαρκετινγκ στην Σκορδά, χρηματοδοτούνται απο τον Βρυώνη. Τωρα έχει κρατήσει το νέο κανάλι Έψιλον. Οι εταιρείες του Βρυώνη σε Ελλάδα και Κύπρο είναι αυτοκρατορία. Του ανήκουν απο ινστιτούτα αισθητικής medi chic, μέχρι στούντιο, άδειες καναλιών, δικαιώματα καλλιστείων, μέχρι μετοχές στην Ντελαγουερ. Και είναι όλα βιτρίνα. Η βασική ασχολία του Βρυώνη ειναι η βιομηχανία πορνό και το Trafficking. 

Ο Μένιος είναι ο άνθρωπος που υπογράφει. Ειναι διαχειριστής στις 

Ι Κ Ε του Βρυώνη, ταμίας, και προσωπικός του σύμβουλος στο κανάλι Ε.

Τα κεντρικά τους βρίσκονται Τσαλαβουτα 8 στο Περιστέρι. Το μαύρο BMW του Μενιου συνοδεύουν απο Εκάλη και πάλι πίσω κάθε μέρα, 14 μπάτσοι και 3 αυτοκίνητα. Το παρκάρει επι της Τσαλαβουτα και το φυλάνε μπάτσοι.....Το αμάξι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ έγκλημα που γίνεται στην Κρήτη, και όχι μόνο, όπου υφαρπάζεται ιδιωτική γη (αγροτική και μη) και χαρακτηρίζεται δασική δηλαδή δημεύεται...προφανώς για να εξυπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς πχ ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι μόνο. Η κυβέρνηση της Νέας Κιναιδοκρατίας επικαλείται μνημονιακές δεσμεύσεις και "λάθη" των εργολαβικών γραφείων που κατήρτησαν τους χάρτες!!!! Κι όλα αυτά υπό την σκιά της "πανδημίας" (τώρα που βρήκανε παπά μην θάψουν 5-6;). Αιδώς κύριοι, αιδώς....

Σχολιο.- το 63% της έκτασης του ν.Ρεθύμνου περνά στα χέρια του δημοσίου. Που θα καταλήξει φαντάζομαι ότι όλοι το γνωρίζετε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φουρθιώτης. Γι'αυτό το δίποδο τίποτα, απασχολούνται 14 (!!!!) αστυνομικοί για την προστασία του. Πολιτεύεται με το κόμμα της Νέας Κιναιδοκρατίας...(πρώην προαγωγός μοντέλων και τηλεοπτικός μαϊντανός)....

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι είμαστε η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης (με πρώτη την Βουλγαρία). Αναρωτιέμαι γιατί....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο αλήθειες. Σκέτες αλήθειες. :

Μπαίνει η νονά μου πριν μερικές ημέρες στο Τζανειο για κάποιο θέμα υγείας που είχε. Τεστ κορονοιου , αρνητικό Ξαφνικά μετά από αξονική διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα και έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα, κείνη την στιγμή. Της την έκαναν με ελάχιστη περίπτωση επιτυχίας. Παρόλα αυτά τα κατάφερε, πήγε καλά η εγχείρηση. Την γύρισαν στον θάλαμο και αναρρωνε κανονικά. Την άλλη ημέρα θα της έβγαζαν εξιτήριο. Ξαφνικά... Τεστ... Κόβιντ θετικό . Μέσα στην πτέρυγα κορονοϊού. Διασωληνωση. Απομόνωση.... Θάνατος. Η νονά πέθανε, μόνη της, αβοήθητη, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, χωρίς να μπορούν τα παιδιά της να της κρατήσουν το χέρι. Δεν της άξιζε ένας τέτοιος θάνατος, δεν πέθανε στην ώρα της, φυσιολογικά, από κάποιο θέμα υγείας. Πέθανε γιατί μολύνθηκε εκεί που πήγε να θεραπευτεί. Εκεί που πλήρωνε 60 χρόνια φόρους για μια ώρα ανάγκης. Εκεί μολύνθηκε. Η νονά μου δεν πέθανε από "φυσικά αιτία".

Δολοφονήθηκε για 2 λόγους.

1ον: επειδή το Ελλεεινο αυτό κράτος δεν έχει ειδικά νοσοκομεία για τον κόβιντ, με προσωπικό που να δουλεύει ΜΌΝΟ εκεί, σε κτήρια που είναι ΜΟΝΟ για αυτό το θέμα, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσοκόμους, χωρίς αναλώσιμα (ούτε γάντια δεν έχουν, ΟΎΤΕ ΓΆΝΤΙΑ), χωρίς τα φάρμακα που έχουν κυκλοφορήσει (αντισώματα) με αποτέλεσμα όποιος μπαίνει εκεί να έχει ΠΟΛΎ Μεγάλη πιθανότητα να κολλήσει, και αφού είναι εγχειρισμένος και ανοσιοκαταστελμενος να έχει ΠΟΛΎ ΜΕΓΆΛΗ πιθανότητα να πεθάνει και..

2ον : Ένα εγκληματικό πρωτόκολλο που επιβάλει την διασωληνωση με το παραμικρό.......

Η νονά μου λοιπόν δεν πέθανε, η νονά μου ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ . Όχι από τους γιατρούς (που είπαν στα παιδιά της "εδώ είναι κρεματοριο"), τους γιατρούς που δίνουν αγωνιώδη προσπάθεια με αυτοθυσία σε συνθήκες Νταχάου , αλλά από το κράτος. Αυτό το άθλιο και Ελλεεινο κράτος-παγκόσμια ντροπή.

Η Νονά μου, η Πελαγία, ήταν καλός άνθρωπος, όλοι το ξέρουν, βοηθούσε όπως μπορούσε ΌΛΟΥΣ.

Η Νονά μου δεν είχε τον θάνατο που της άξιζε , ούτε την κηδεία που της ταίριαζε ....

Όπως όλοι που" πεθαίνουν" από Κορονοϊό.

ΥΓ είχε κάνει και το εμβόλιο...

Σχολιο.- Πριν από λίγο καιρό είχαμε πρόβλημα με την μανούλα μου.Έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο.Οι συστάσεις των εξαιρετικών γιατρών που την παρακολουθούν ήταν, ευτυχώς,μακριά από το νοσοκομείο.Αντιμετωπιστε, όσο είναι εφικτό, το πρόβλημα στο σπίτι.Δεν θα μπορείτε ούτε να την δείτε.Και επειδή είναι μεγάλης ηλικίας Δεν θα τύχει και της καλύτερης μεταχείρισης, λόγω φόρτου εργασίας των γιατρών.Επιλέγοντας να την κρατήσουμε στο σπίτι και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πράξαμε σωστά.Η μανούλα μου ζει, είναι μια χαρά.Πριν λίγες μέρες είχαμε τα γενέθλια της.Έκλεισε τα 94.Ελπίζουμε να φτάσει τα 100.Συμπερασματικά, όχι εισαγωγή στο νοσοκομείο για περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός.

Δεν ανέφερα ότι το πρόβλημα της μητέρας μου ήταν δύσπνοια σε τέτοιο βαθμό που κοιμόταν με τρία και τέσσερα μαξιλάρια.Με εισπνοές, νεφέλωμα, και διαφορετικό συνδυασμό των χαπιών που έπαιρνε για καρδιά, πίεση κ.τ.λ.που έκανε ο καρδιολόγος, ευτυχώς συνήλθε.Με την δύσπνοια που είχε, αν έμπαινε στο νοσοκομείο, σήμαινε διασωληνωση.Σήμερα, δόξα τω θεώ, πλέκει και κάνει βόλτες στην όμορφη αυλή της, στο χωριό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ γυμναστήριο στον Καναδά αποφάσισε να ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ τους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ! ! !

«Προς ενημέρωση : Για να διασφαλίσουμε την προστασία του προσωπικού μας και των ήδη υπαρχόντων πελατών μας στο Γυμναστήριο CP FITNESS δεν θα δεχθούμε νέους πελάτες για προσωπική άσκηση όπου έχουν κάνει το πειραματικό εμβόλιο.Αυτή η αποφασή μας πάρθηκε σε συνεννόηση και συμπερασματικά με την επαφή μας με την ασφαλιστική μας εταιρεία καθώς και με το προσωπικό υγείας .Τα αγνωστα αποτελέσματα στην υγεία που θα έχει το εμβόλιο mRNA δεν καλύπτονται απο δική μας ευθύνη καθώς επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ήδη υπάρχουσες παρενέργειες που ήδη έχουν αναφερθεί όπως ιική αποβολή, σπασμούς και το θάνατο . Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση και θα επανεξετάσουμε τις αποφάσεις μας όταν ολοκληρωθούν οι κλινικές μελέτες το 2023. Ευχαριστούμε»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φρουρά του Φουρθιώτη συνέλαβε φωτορεπόρτερ του Documendo επειδή φωτογράφισε έξω από τα δικαστήρια την αστυνομική συνοδεία του.

Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι ο Φουρθιώτης απολαμβάνει ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας και μετακινείται με συνοδεία και άλλων αστυνομικών με μηχανές.

Οι τριγύρω του Φουρθιώτη τον συμβούλευσαν να μην προχωρήσει η σύλληψη και εκείνος επέμενε ότι δεν υποχωρεί!

Μετά την σύλληψη, η δικηγόρος του Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ του Documendo να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ δήλωση ότι αποχωρεί από τον ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο του προαυλίου των δικαστηρίων, πράγμα που φυσικά δεν έκανε.

Τι είναι πιο αστείο από όλα; 

Ότι πληρώνουμε τον Φουρθιώτη να συνοδεύεται από 14 αστυνομικούς, περιπολικά, μηχανές, θωρακισμένες BMW;

Ότι ζούμε σε μια χώρα που ο Μένιος Φουρθιώτης (Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΜΛΚ ΜΟΥ) προχωράει και λέει για κάποιον "ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ" και τον συλλαμβάνουν; 

Ότι έχει τη δύναμη να επιβάλει σε ανθρώπους να υπογράψουν που θα μείνουν και από που θα φύγουν;

Και τώρα η ερώτηση για το ένα εκατομμύριο!

Ποιον πολιτικό της ΝΔ κρατάει στο χέρι και με τι, και του δίνουν εξουσία να κάνει τη χώρα άνω κάτω και του δίνουν συνοδεία που θα ζήλευαν βασιλιάδες άλλων κρατών;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ Η ΥΨΗΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ HAUTE COIFURE ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Εσυ πλεμπαιε θα πληρώσεις το δάνειο σου και σε περίπτωση αδυναμίας θα έχεις ένα μικρό "κουρεματακι της γειτονιάς". Μην θέλεις να μπεις στο κόσμο της υψηλής κοινωνίας. Και φυσικά πλήρωσες και θα πληρώσεις την ανακεφαλαιοποίηση όλων των Τραπεζών με 50 δις, ενώ πρόσφατα αλλά 2 δις κρατικο χρήμα κάηκαν από την τράπεζα Πειραιώς. Λοιπόν αν αναρωτιέστε που πάνε αυτά τα χρήματα , ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ άνω του 90% στα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ είναι ενδεικτική. Μετά τα επίσης πρόσφατα κουρέματα σε 4 αναξιοπαθούντες εφοπλιστές (οικογένεια ΛΕΝΤΟΥΔΗ από 130 εκατ πλήρωσε μόνο 11, η οικογένεια Μαδια από 72 εκατ μόνο 10, όμιλος Τσάκου από 200εκατ μόνο 35, Λαιμός από 42 πληρώνει μόνο 7), με απόφαση της τράπεζας τα δάνεια της εφημερίδας της καθαρςης ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ύψους 39 εκατ πουλήθηκαν μόνο 2,5 δις σε εταιρία διαχειρίσεως απαιτήσεων . Αφού λοιπόν 36,5 εκατ έγιναν καπνός , και κανεις δεν έχει ευθύνη, εντελώς νομότυπα η Μ Λατση τα αγόρασε με 4εκατ!!! Πληρώστε εσείς κορόιδα και φάτε ιστορίες ανάπτυξης από τον Λουδοβίκο της οδού Πειραιώς, και σκυλοκαυγαδες μεταξύ ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ για την διαπλοκή στα ΜΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ !!ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 8:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΙΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Με αναφορά και σεβασμό στην Ιστορία και τον Πολιτισμό μας που συγκροτούν κομμάτι του πολύτιμου μωσαϊκού της Ανθρωπότητας, και με το νου μας στη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Βιοηθική, που αποτελούν θεσμοθετημένες αξιακές αρχές της Πολιτείας μας, διαπιστώνουμε την βάναυση καταπάτησή τους από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Τόπου, τουλάχιστον από το 2010 με την βίαιη παράδοση της λαϊκής κυριαρχίας, όταν παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών «Εκχωρήθηκε άνευ όρων και αμετάκλητα κάθε ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας» (Ν.3845/6-5-2010, ΦΕΚ 65, άρθρο 14 παρ.5), αλλά και την, από το 2015, επίσημη και καθολική κηδεμονία της χώρας, ύστερα από την πραξικοπηματική επέμβαση των ξένων «συμμάχων» εναντίον της προκήρυξης δημοψηφίσματος, την οποία επικύρωσε με την υπογραφή της η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με τον νόμο 4336/14-8-2015 (Φ.Ε.Κ.94Α, παράγραφος Γ-σελ.1014) που ορίζει ότι «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νόμιμη έγκρισή τους».

Έκτοτε η Ελλάδα θεωρείται διεθνώς «fail-state», καθώς έχει παραδώσει κυριολεκτικά τα οικονομικά της και την περιουσία της στους δανειστές, μεταβιβάζοντας τη σχετική δικαιοδοσία από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ, μία «Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα» η οποία «απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές» (Ν.4389/2016, άρθρο 1).

Αυτή η βάναυση καταπάτηση συνεχίζεται έκτοτε και διευρύνεται καθημερινά φτάνοντας σήμερα, με πρόφαση έναν Υγειονομικό Κίνδυνο, στην αναστολή Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνολικά, και της βιοηθικής ειδικότερα. Ενεργώντας χωρίς διαφάνεια, η κυβέρνηση εφαρμόζει πρωτόγνωρες αποφάσεις που αμφισβητούνται από διεθνούς κύρους επιστήμονες και, αντί να ενισχύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την υγειονομική επιτήρηση, πριμοδοτεί την καταστολή και βάζει υπέρογκα πρόστιμα στους πολίτες που δεν θα τηρήσουν τα επιβαλλόμενα αντισυνταγματικά μέτρα. Έτσι, θέτει τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή.

Η βιοηθική, δηλαδή οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την ιατρική και κάθε μορφή επέμβασης στο σώμα, απορρίπτουν την οποιαδήποτε επέμβαση στο σώμα του ανθρώπου χωρίς τη ρητή συναίνεσή του. Η συναίνεση μάλιστα σε ιατρική πράξη δεν ισχύει αν έχει δοθεί ύστερα από πίεση, εκβιασμό, απάτη, ή χωρίς επαρκή ενημέρωση. Οι σύγχρονοι κανόνες της βιοηθικής, όπως αποτυπώνονται τόσο στο ελληνικό Σύνταγμα όσο και σε πληθώρα διεθνών κανονισμών, διαμορφώθηκαν μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε, 1949, Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, 1950, Οικουμενική Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της UNESCO, 1950 κ.α.), και αποτυπώνουν τον αποτροπιασμό των κοινωνιών απέναντι στις φρικαλεότητες των ΝΑΖΙ και τη δέσμευση των κοινωνιών να προστατευτούν έναντι παρεμβατικών στο ανθρώπινο σώμα πρακτικών. Σήμερα, με το πρόσχημα του κορωνοϊού, παρατηρούμε μια συντονισμένη προσπάθεια κατάργησης αυτού του νομικού πολιτισμού και προστασίας της Ανθρωπότητας μέσω της επιβολής ιατρικών πράξεων, άμεσων ή έμμεσων εκβιασμών εμβολιασμού ή και περιστολής δικαιωμάτων στους μη συμμορφούμενους.

Με απλά λόγια, η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι συμφωνημένοι κανόνες Βιοηθικής κινδυνεύουν, ξανά, με εξαφάνιση.

Για τους λόγους αυτούς...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ - Να ενώσουμε τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε με ΣΤΟΧΟ:

• Να πληροφορήσουμε τον Λαό για την αναγκαιότητα ή μη των όποιων μέτρων αποφασίζονται, σύμφωνα με τις αρχές της Βιοηθικής & της Νομιμότητας.

• Να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην τήρηση της Νομιμότητας και της Διαφάνειας από τα όργανα της Διοίκησης, στην έμπρακτη Δικαιοσύνη, στη συνοχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και στην εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας.

• Να συνεργαστούμε, στο πλαίσιο αυτό, με αντίστοιχους Φορείς, Οργανώσεις και Οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και Διεθνώς.

• Να συμπορευθούμε, μακριά και πέρα από κάθε κομματική και εν γένει πολιτική σκοπιμότητα, για την επαναφορά του δικαίου και του πολιτισμού στις σχέσεις κράτους πολιτών και την επίτευξη ουσιαστικής Δημοκρατίας.

Κυρίως, καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί ο ίδιος τα δικαιώματά του στην πράξη, να αποβάλλει τον φόβο που σκοπίμως έχει επιβληθεί πάνω του από τους ίδιους μηχανισμούς που τον συκοφαντούν από το 2010 προκειμένου να αποδεχτεί τα Μνημόνια και την υποδούλωσή του, και να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του, εντός και εκτός Ελλάδας, για την πραγματοποίηση και εγκαθίδρυση του Δικαίου. Διότι, τα δίκαιά μας δεν υφίστανται αν δεν τα γνωρίζουμε και αν δεν ενεργούμε υπέρ τους.

Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας

και της Βιοηθικής

Αντώνης Παπαντωνίου (Ναύαρχος εν αποστρατεία, Νομικός)

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος (Ιατρός Καρδιολόγος)

Νικόλαος - Αγαμέμνων Καραβέλος (Δικηγόρος - Λογοτέχνης)

Νέλλη Ψαρρού (Πολιτική Επιστήμων, δημοσιογράφος)

Δημήτρης Ποντίκας (C.E.O. «MENIDI MEDICA» Biotechnology Company)

Σάκης Καραμπείδης (Δικηγόρος)

Ιωάννης Λαζάρου (Εικαστικός, ερευνητής - δημοσιογράφος)

Λιάνα Καστρινάκη (Δικηγόρος)

Αθανασία Γεωργοσοπούλου (Δικηγόρος)

Φώτης Τερζάκης (Συγγραφέας, συντονιστής Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών)

Σπυρίδων Καμπιώτης (Πανεπιστημιακός)

Ιωάννης Αυγουστάτος (Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής)

Μαριάννα Ευαγγέλου (Βιοχημικός) την παρασκευή 20¨30 θα έχουμε παλι τον Αντώνη Παπαντωνίου . 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνουν όλοι πως δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο έχει αστυνομική φύλαξη ο Μένιος. 

Ο Μένιος ο ανθυπονταβατζής που προμηθεύει για χρόνια με νεαρά «μοντέλα» και κόκα (και όχι μόνο) τους ευυπόληπτους επιχειρηματίες, βουλευτές, και υπουργούς που κατά τα άλλα είναι οικογενειάρχες και βαθιά θρησκευόμενοι.

Προφανώς και τους «κρατάει» με «πικάντικο» οπτικοακουστικό υλικό που σε κάποιες περιπτώσεις (βλ. γνωστός σκηνοθέτης κι ηθοποιός, βλ. γνωστός ποινικολόγος, βλ. γνωστός πρώην αρχηγός κόμματος, βλ. γνωστός καναλάρχης, βλ. Ανώτερος αξιωματούχος εκκλησίας) είναι ποινικά κακουργήματα. Για αυτό και η έπαρση, για αυτό και οι «διαταγές» σε μπάτσους να συλλάβουν φωτορεπόρτερ.

Ο Μένιος δεν είναι ο εκβιαστής που κινεί τα νήματα. Από πίσω είναι ισχυρά πρόσωπα που έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα και δεν έχουν τα κόμπλεξ και τη ματαιοδοξία του Μένιου για προβολή και δημοσιότητα.

Ο Μένιος ήταν το delivery boy που σκέφτηκε να αποσπάσει οπτικοακουστικό υλικό για να προστατεύσει το κωλαράκι του από το να βρεθεί σε κανένα χαντάκι (ή να πάθει καμία ξαφνική καρδιακή προσβολή όπως ο προκάτοχός του) και να πιέσει το «σύστημα» ώστε να αναδειχτεί επαγγελματικά και «κοινωνικά» στους συγκεκριμένους κύκλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας είναι η περίπτωση του Πανίκα Ψωμιάδη όταν ο ίδιος πριν χρόνια άρχισε να ρίχνει ρατσιστικές κορώνες για τις τρανσέξουαλ και του απάντησε η Τζένη Χειλουδάκη με στοιχεία για το τι έκανε ο Ζορό στη Συγγρού και τι «παραγγελίες» έκανε στο ξενοδοχείο όταν κατέβαινε στην Αθήνα για «δουλειές» της νομαρχίας

Για να μην πάω πιο πίσω με Κωστάκη, «Σαλώμη», Καρατζαφέρη, Ζαχόπουλο, Θέμο, γκαρσονιέρες στο Κολωνάκι, και πάρτι σε βίλες και κότερα εφοπλιστών με «φοιτήτριες» μη εξακριβωμένης ηλικίας.

Χώρα μαφιόζων. ΝΔξεφτίλες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχει ενδιαφέρον να δούμε τις μελέτες των Γερμανών και άλλων επιστημόνων από την Ευρώπη που προσπαθούν να δουν αν οι παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneca που οδηγούν σε θρομβωσεις κτλ, έχουν και άμεση σχέση με θανάτους. Εγώ κρατώ την κουβέντα του Καθηγητη Αιματολογιας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρήγορη Γεροτζιαφα στον Νίκο Ξυδακη στο Κόκκινο 105,5,ο οποίος τόνισε ότι αν ευθύνεται το εμβόλιο της Astra Zeneca για πρόκληση θανάτων και ανηκεστων βλαβών, πρέπει να αποσυρθεί. 

Περιμένουμε να ζητήσει συγγνώμη ο ιεροεξεταστης δικαιωματικός «αριστερός» δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφανου που χαρακτήριζε ψεκες και αντιεμβολιαστες όσους διατυπωναν τις επιφυλάξεις τους στη σελίδα του Infowar.

Δυστυχως τους λογόκρινε κιόλας, παρότι τώρα έβγαλε κείμενο για να υπάρξει ένωση προοδευτικών ανθρώπων ενάντια στη φίμωση και στην λογοκρισία που επιβάλει η εταιρεία Facebook για μια σωρεία ζητημάτων της επικαιρότητας. Αν δεν το έκανε σκόπιμα, είναι απλώς idiot, ιδεοληπτικος, σεχταριστης και εμμμονικος, με λίγα λόγια ηλιθιος που παριστάνει τον σπουδαίο και τον σοφό..

Όμως το δικαίωμα στην διατύπωση της σκέψης με επιχειρήματα δίχως να φιμωνεται η σκέψη, είναι ζήτημα δημοκρατίας και οφείλουμε να το υπερασπιζομαστε αυτό το δικαίωμα.Κάποιοι έχουν ξεχάσει προ πολλού το σωκρατικο Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.Ας επανορθώσουν, διότι χάνουν αναγνώστες και ακροατές με αυτή την συμπεριφορά.

Σχολιο.- Οι άνθρωποι πια είναι αξιολύπητοι μέσα στον πλούτο τους (τον υλικό, εννοώ, γιατί από άλλον δεν βρίσκω ίχνη στα πεπραγμένα τους). Επιστήμονες που παροτρύνουν ανθρώπους να κάνουν ό,τι εμβόλιο νά 'ναι αρκεί να είναι εμβόλιο, εταιρίες που αλλάζουν όνομα προϊόντος, αλλά όχι και την φόρμουλα, γιατροί που τους αναφέρουν παρενέργειες και απαντούν ότι αποκλείεται να είναι απ' το εμβόλιο... Κι ο Γεροτζιάφας είναι πονηρούλης. "Αν αποδειχθεί", δηλώνει. Γνωρίζει καλά ότι σε κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να αποδειχθεί η συμβολή του στον θάνατο ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον σε ένα νέο και πειραματικό εμβόλιο. Πάει το δούλεμα σύννεφο κι η κονόμα πολλών κλάδων στο διάστημα.

Σχολιο.- Ο Γεροτζαφ, με τα σδιτάκια του; Τότε βέβαια όλους τους έλεγε ψεκες. Δεν είχε δει άραγε από Μεγάλη Βρετανία παρενέργειες και θανάτους εντός 48 ωρών;; μέχρι τις 28-02-2021 υπήρχε καταγραφή και 9-3-2021 οι βρετανικές αρχές δημοσιοποιησαν παρενέργειες και θανάτους εντός 48 ωρών μετά τη λήψη εμβολίων της Pfizer και της Astra Zeneca. Δεν νομίζω ότι δεν ήξερε. Και το virus vector της Astra μήπως είναι violence vector

Με Γεροτζιαφες και ανθρώπους δίχως ξεκάθαρες θέσεις, μέτωπα συνεργασίας δεν στήνεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάθαμε το Μένιο Φουρθιώτη ως μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Έπειτα μάθαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Ύστερα μάθαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς και κυκλοφορεί με τεθωρακισμένο BMW τζιπ κερασμένο από μας.

Πριν λίγο ακούσαμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έδωσε εντολή στους αστυνομικούς συνοδούς του, να συλλάβουν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Ντοκουμέντο επειδή αυτος φωτογράφισε το κερασμένο από μας τζιπ. Και αυτοί το έκαναν.

Πώς νιώθεις που ξύπνησες σήμερα από τις 6 για να πας να εργαστείς;

Πως νιώθεις που τα βράδια ξυπνάς από το άγχος, που έχεις κλειστό το μαγαζί σου, που τα έξοδα τρέχουν κι εσυ αγοράζεις το φτηνό γερμανικό τυρί που είναι σε προσφορά, για να ταΐσεις τα παιδιά σου;

Πως νιώθεις που σε παίρνουν τηλέφωνο από το ΚΤΕΟ που έληξε και θα πληρώσεις πρόστιμο για την παλιοσακαράκα που οδηγείς με το χαλασμένο air condition;

Θα νιώθεις λιγο μαλακας. 

Κιεγω το ίδιο νιώθω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολακι!!! Που «μάλωσε» με τον ναζιστή Πλεύρη στη Βουλή! Που προχθές μάλωσε τους άριστους γιατί λέει καθυστερούν την επένδυση στο Ελληνικό. Μαζί είναι αδελφέ. Απολύτως ένα σώμα μια ψυχή. Όλα τα υπόλοιπα είναι αναδωμενος σανος. Μαλώνουν οι υπάλληλοι της μέρκελ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξημερώματα, 30 του Μάρτη, 4.30 το χάραμα, δολοφοφονήθηκαν ο Νίκος Μπελογιάννης και οι συντρόφοι του Δημ. Μπάτσης, Ηλ. Αργυριάδης και Ν. Καλούμενος........ 

Η πολιτική και αγωνιστική δράση όλων τους, το σκηνικό της στημένης δίκης και η εκτέλεση, χαράματα Κυριακής, που ούτε οι ναζί δεν εκτελούσαν, είναι ευρύτατα γνωστά. Το ίδιο και οι διεθνείς κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων για την αποτροπή της εκτέλεσης. 

Το στοιχείο που διαφεύγει, παραμένοντας άγνωστο ακόμα και στον πολύ κόσμο της Αριστεράς, είναι το επιστημονικό και συγγραφικό έργο των Μπελογιάννη και Μπάτση. 

Το "ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα" του Ν. Μπελογιάννη και "Η βαριά βιομηχανία" του Δ. Μπάτση συνιστούν επιστημονικές οικονομικές μελέτες που συγγράφτηκαν μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες διώξεων της μεταξικής δικτατορίας, της κατοχής και της μεταπολεμικής περιόδου, στο μεγαλύτερο μέρος κατά τη διάρκεια εγκλεισμού τους κάτω από χείριστες συνθήκες, ακόμα και μέσα στην απομόνωση. 

Η Αριστερά τότε ασκούσε επιρροή σε ένα ευρύ φάσμα του πνευματικού κόσμου ακόμα και του επιστημονικού. ήταν διάχυτη μια ζωηρή κινητικότητα σε όλους τους τομείς των πνευματικών καλλιτεχνικών κι επιστημονικών ακόμη (στις θεωρητικές επιστήμες) αναζητήσεων, ενώ παρά τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, φυλακές κι εξορίες ήταν λίκνα αναζητήσεων και μόρωσης.

Στα έργα οικονομικής θεματογραφίας των δυο αγωνιστών (ο Μπελογιάννης έχει γράψει και μία Ιστορία της Λογοτεχνίας σχεδόν άγνωστη), αποτυπώνεται η Αριστερή σκέψη για τη δυνατότητα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας χωρίς την εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο. Ωστόσο είδαν τη δημοσιότητα μόλις πριν από λίγα χρόνια (1977 του Μπάτση, 1998 του Μπελογιάννη) διότι στο μεταξύ η Αριστερά είχε εγκαταλείψει τέτοιου είδους αναζητήσεις και προσεγγίσεις.

Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αθλιότητας που βιώνουμε, διατηρούν περισσότερο από ποτέ την επικαιρότητά τους. 

Ένα μικρό δείγμα από τον επίλογο του βιβλίου του Μπελογιάννη : "........Γενικά η πολιτική ζωή της χώρας μας μέσα στα 120 χρόνια της ελεύθερης ύπαρξής της επηρεάστηκε σημαντικά από τις θελήσεις και τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιούχων και των χωρών τους. Παρ' όλα αυτά όμως οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες, όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους ή στην υποταγή στις επιθυμίες και τους εκβιασμούς των ξένων, προτιμούσαν πάντοτε σχεδόν, χωρίς εξαίρεση, το δεύτερο δρόμο. Κι αν στον αντεθνικό τους αυτό δρόμο δε συναντούσαν τη λαϊκή αντίσταση, ποιος ξέρει αν και πού θα σταματούσαν..." 

Σε ό,τι αφορά "τη βαριά βιομηχανία" του Μπάτση, υπάρχουν πολλές φανερές αναλογίες στο κοινωνικό-οικονομικό σκηνικό ανάμεσα στο τότε και το σήμερα: και τότε και τώρα τα πολιτικά τζάκια συνυφασμένα με την οικονομική ελίτ, πρόσφεραν και προσφέρουν στο ξένο κεφάλαιο αποικιακά προνόμια, εκχωρώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ισοπεδώνοντας τα κοινωνικά.

Γράφει ο Μπάτσης : " «δεν είμαστε εναντίον της ξένης ενίσχυσης “αυτής καθαυτής”, όπως μερικοί καλοθελητές υποστηρίζουν. Ούτε υποστηρίζουμε πως το ξένο κεφάλαιο θα τοποθετηθεί χωρίς κέρδος. Η οικονομία μας, άμα αναπτυχθεί λεύτερα, μπορεί να εξυπηρετήσει σίγουρα ένα τέτοιο παραγωγικό δάνειο. Είμαστε, όμως, εναντίον κάθε προσπάθειας να χρησιμοποιηθεί η ξένη αυτή ενίσχυση για την υποστήριξη ενός αντιδραστικού πολιτικού καθεστώτος, εναντίον κάθε προσπάθειας να επηρεαστεί η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική της χώρας από εκείνους που θα δώσουν την ενίσχυση και θα επιδιώξουν πολιτικά οφέλη, είμαστε εναντίον κάθε προσπάθειας να δοθούν προνόμια στα ξένα επιχειρηματικά συγκροτήματα για την οικονομική εκμετάλλευση της εθνικής εργασίας και των φυσικών πόρων της χώρας».........



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι άλλο να πιστεύουμε στη μικρή θνησιμότητα του κορονοϊού και στην αναποτελεσματικότητα των λοκ ντάουν , επιχειρηματολογώντας για την εντελώς λαθεμένη (αν όχι, ύποπτη) διαχείριση της κατάστασης από όλες τις κυβερνήσεις και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στην οικονομία (σε βάρος των πολλών, πάνω στους μη έχοντες, βέβαια- και όχι, πάνω στους έχοντες).

Κι άλλο να μην σεβόμαστε το φόβο του διπλανού μας όταν δεν φοράμε μάσκα ή δεν τηρούμε απόσταση ασφαλείας όταν εκείνος δεν συμφωνεί με τη δική μας άποψη για τη σκόπιμη διόγκωση των κινδύνων. 

Και είναι άλλο να συμμετέχουμε σε πορείες και συλλαλητήρια, ασκώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα της διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών αυταρχισμών (κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη), κι άλλο να μην ενημερώνουμε όποιον προφυλάσσεται σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς, για τη συμμετοχή μας σε μια πολυπληθή συγκέντρωση, αποφεύγοντας την επαφή μαζί του γιατί δεν δίνουμε σημασία στην προσοχή του και το φόβο του. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην επόμενη φάση των έξυπνων μέτρων, θα κρυβόμαστε σε κελάρια και σοφίτες για να μη μας βρει η αστυνομία να μας κόψει πρόστιμο, να μας δείρει, να μας διασύρει και τελικά να μας σύρει έξω για να μην αποτελούμε δημόσιο κίνδυνο.

Ο χρόνος παραμονής στο σπίτι θα είναι αυστηρά περιορισμένος για τα απολύτως απαραίτητα, ομοίως δε και ο χρόνος παραμονής σε κάθε εσωτερικό χώρο, εξαιρουμένων των σχολείων, των εργασιακών χώρων, των ιερών ναών και των ναών της κατανάλωσης, όπου αποδεδειγμένα δεν κολλάει

. Μέσα στην απελπισία των ανθρώπων που θα βολοδέρνουν στους πέντε δρόμους, η Ε.Ο. «Άννα Πρανκ» θα βοηθά ανθρώπους να κρύβονται από το Μάτι του Χαρδαλιά, σε ασφαλείς κρυψώνες. Ασφαλώς, όποιος συλλαμβάνεται να περιθάλπει Περιπατητές θα πυροβολείται στα 3 μέτρα.

Κάποτε θα κοπάσει το κακό και θα επιτραπεί στους ανθρώπους να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά με έκπληξη τότε θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πια σπίτια. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



του Cengiz Aktar (Τούρκος πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος και συγγραφέας):

Ας εξετάσουμε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας για την Τουρκία. Στην πραγματικότητα δεν αφορά καν την Τουρκία αλλά την Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται το κεφάλαιο. Είναι αξιολύπητο να δούμε πώς οι Ευρωπαίοι αφήνονται εθελοντικά να κακοποιούνται από τον ισχυρό Erdo ğan του καθεστώτος της Άγκυρας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρία καυτά θέματα.

Οι Ευρωπαίοι πέφτουν στα γόνατα όταν πρόκειται για τους Σύριους πρόσφυγες που κρατούνται στην Τουρκία, με τους οποίους απειλεί ύπουλα την ήπειρο ο Ερντογάν. Είναι έτοιμοι να ενδώσουν στις ουκάσες του Ερντογάν υπό τον όρο ότι συνεχίζει να διατηρεί τους πρόσφυγες και να ελέγχει τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, ιδίως με την Ελλάδα. Είναι ανίκανοι να κατανοήσουν ότι το πολίτευμα του, μέσω της παράνομης παρουσίας του σε και εισβολή στη Συρία έχει γίνει μία από τις βασικές βασικές αιτίες της συριακής προσφυγικής κρίσης.

Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η λεγόμενη αποκλιμάκωση που πανηγυρίζει όλος ο Δυτικός κόσμος είναι επίσης μέρος μιας πανδημίας που ξεκίνησε μονομερώς η Άγκυρα πριν από χρόνια. Τώρα που η Άγκυρα προσποιείται ότι υποχωρεί, οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να πάρουν τον Ερντογάν στα λόγια του. Με εξαίρεση την προσωρινή υποχώρηση των τουρκικών κανονιοφόρων και των μαχητικών τζετ, δεν υπάρχει ούτε μία πρωτοβουλία ή δράση που να δείχνει μια διαρκή λύση στις δεκαετιών διαφωνίες μεταξύ Άγκυρας, Αθηνών και Λευκωσίας, όπως η υπογραφή του απαραίτητου 1982 ΟΗΕ Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ή οποιαδήποτε άλλη ουσιαστική κίνηση για την επανένωση του νησιού της Κύπρου.

Ακριβώς και τρίτον, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να επικροτούν την επερχόμενη άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο που καλεί το UNSG στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου όταν η Άγκυρα πιέζει για τη λύση ′′ δύο κρατών ′′ έναντι της οποίας υπάρχει μια αταλάντευτη διεθνής συναίνεση. Γνωρίζοντας απόλυτα καλά ότι αυστηρά τίποτα δεν θα βγει από αυτό το talk-shop, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να προσποιούνται ότι το θεωρούν θετικό βήμα, επαινώντας τη θητεία του χωρίς να αναφέρονται στην ′′ άτυπη ′′ φύση του όπως δηλώνει ο ΟΗΕ. Επιπλέον, προσποιούνται ότι αγνοούν την Άγκυρα πρόσφατο fait accompli σχετικά με το Βαρόσι, μια ζώνη χωρίς κυκλοφορία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία παιδόφιλου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου, αποφυλακίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει  τα ίδια

Πρόκειται για έναν εργοθεραπευτή που καταδικάστηκε για τα εγκλήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου, πράξεις που έγιναν σε βάρος ενός 13χρονου αγοριού το 2014. Αποφυλακίστηκε πλέον.

30 Μαρτίου 2021 22:50

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 56χρονου εργοθεραπευτή, καταδικασθέντος με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών σε ποινή κάθειρξης για τα εγκλήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου, πράξεις που έγιναν το 2014 σε βάρος ενός αγοριού 13 ετών τότε.

Ο καταδικασθείς αποφυλακίστηκε πρόσφατα και όπως φαίνεται έχει εργάζεται και πάλι ως εργοθεραπευτής και μάλιστα ξανά με παιδιά…

Τα στοιχεία του έχουν δημοσιοποιηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=101292&Itemid=2611&lang=

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων που τέλεσε ο ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476270 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 2-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φουρθιώτης χάνει τους αστυνομικούς του - Τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης

Μετά την κατακραυγή στο Διαδίκτυο για το "οχυρό" γύρω του, δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξη στην οικεία του Μένιου Φουρθιώτη και να αρθεί η φρουρά τεσσάρων αστυνομικών. Επιστρέφονται υπηρεσιακά οχήματα που έπαιρνε εναλλάξ.

31 Μαρτίου 2021 20:17

Αίρεται η πολυάριθμη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη μετά τη γενική κατακραυγή για το ένστολο "τείχος" που είχε υψωθεί στην οικεία του με οχήματα και άνδρες της αστυνομίας να τη φυλάνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον Αρχηγό να κοιτάξει τις καταγγελίες για Φουρθιώτη και να πάρει μέτρα. Με εντολή Αρχηγού ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή να επανεξετάσει τα αντικειμενικά κριτήρια για την φύλαξη του συγκεκριμένου ατόμου και εφόσον δεν κρίνεται απαραίτητη να αρθεί.

Αυτό προέκυψε και δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξή στην οικία του και να αρθεί η φρουρά δέκα τεσσάρων αστυνομικών που του είχε παραχωρηθεί.

Πρόσθετα θα επιστραφούν και δύο υπηρεσιακά οχήματα που έπαιρνε εναλλάξ ανάλογα, που ήταν ένα Skoda και ένα κατεσχεμένο BMW που εμφάνιζε. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη. το BMW το επέστρεψε και πήρε το Skoda για την συνοδεία του, ενώ θωρακισμένο είναι μόνο το δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο.

-Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;

-Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

- Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

- Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

- Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι Έλληνες πολίτες απαξιώνουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων

Οι Ελληνες πολίτες φαίνεται ότι γυρίζουν τις πλάτες τους στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης τους τελευταίους μήνες. Τα αίτια του φαινομένου και οι αναλυτικοί αριθμοί στην Ελλάδα και τον κόσμο.

28 Μαρτίου 2021 07:13

Η ερώτηση εύλογη αφού διανύουμε πια το 2021 και οι συνήθειες ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν αλλάξει: Παραμένουν το ίδιο δημοφιλή τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ποιοι τα παρακολουθούν όταν υπάρχουν αρκετές πλέον εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, κυρίως στο διαδίκτυο; Το ερώτημα, σε ότι αφορά την ελληνική εκδοχή του, δεν έχει εύκολη απάντηση όπως ίσως φαντάζεστε. Και ο κύριος λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Δίπλα στους νέους οι οποίοι πια δεν εμπιστεύονται το μέσο υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι που εξακολουθούν να εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, πολλές φορές και αποκλειστικά (αν μιλάμε για τις πολύ μεγάλες ηλικίες του πληθυσμού).

Μέσα από αυτό το χάντικαπ, δε, προκύπτουν και οι σημαντικές διαφορές που καταγράφονται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα γεγονότα οι νεότερες ηλικίες σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Η σχέση πάντως κοινού και τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων περνάει αναμφισβήτητα κρίση αφού έχει υποστεί μετάλλαξη σε σχέση με τα δεδομένα που υπήρχαν ακόμα και πριν από 20 μόλις χρόνια.

Τι ισχύει στον κόσμο: Η μελέτη του Reuters

Hδη από το 2016 σε σχετική μελέτη το Ινστιτούτο του πρακτορείου Reuters για τη δημοσιογραφία είχαν καταγραφεί πολύ σημαντικά γεγονότα. Η τηλεόραση, ως μέσο, ζούσε (και ακόμα ζει) πολύ μεγάλες στιγμές δόξας σε ότι όμως αφορά τη μυθοπλασία τόσο στις συνδρομητικές πλατφόρμες όσο και στα παραδοσιακά κανάλια. Ως προς την ενημέρωση, η μελέτη κατέγραφε ότι το κοινό που παρακολουθεί πλέον δελτία ειδήσεων είναι μεγάλης ηλικίας και δεν είχε στα προηγούμενα χρόνια της ζωής του επαφή με την ψηφιακή εκδοχή των ειδήσεων. Οι νέοι, από την πλευρά τους, δεν απορρίπτουν την ενημέρωση αλλά τον τρόπο με τον οποίο αυτή δίνεται από τα τηλεοπτικά κανάλια. Προτιμούν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο είτε με κείμενο είτε με video και συλλέγουν στοιχεία από πολλές και από διαφορετικές πηγές.

Η μελέτη συμπεριέλαβε επίσης και πιο "ειδικά" στοιχεία από τέσσερις χώρες της Δύσης στις οποίες τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια την κύρια πηγή ενημέρωσης των πολιτών. Αναφερόμαστε στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, χώρες στις οποίες λειτουργούν μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο. Ακόμα και σ’ αυτές τις χώρες, με την τεράστια παράδοση στην τηλεοπτική ενημέρωση, το κοινό ήδη από την προηγούμενη πενταετία, είχε αρχίσει να διαφοροποιεί τις συνήθειές του.

Ειδικά όσοι βρίσκονταν στο group των κάτω από 45 ετών είχαν κάνει τη στροφή προς εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχετικά ποσοστά αποδοχής των τηλεοπτικών ειδήσεων μειώθηκαν μέσα σε δύο, μόλις, χρόνια (2013-2015). Πρωταθλήτρια σ’ αυτήν την τάση αναδείχθηκε η Μεγάλη Βρετανία η οποία είδε τους νεότερους πολίτες της (αυτούς που το 2015 ήταν μικρότεροι από 45 ετών) να γυρνούν την πλάτη στην τηλεόραση σχεδόν μαζικά. Το ποσοστό όσων νέων ενημερώνονταν από την τηλεόραση είχε μειωθεί στο 31% από 42% το 2013. Μέσα σε μία διετία δηλαδή καταγράφηκε πτώση της τάξης του 11%!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σκηπτούχοι του facebook και η ολοκληρωτική νοοτροπία του αποκλεισμού

Aχαλίνωτη αυθαιρεσία των ιδιωτών που κατέχουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

31 Μαρτίου 2021 06:43

Όταν αποκλείστηκε ο Τράμπ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όλος ο κόσμος χαρακτήρισε φρικώδες και αποτρόπαιο το γεγονός, μιλώντας για επέλαση του νέου ολοκληρωτισμού.

Τότε, λίγοι είχαν αντιδράσει. Οι περισσότεροι είτε σιώπησαν αιδημόνως, θεωρώντας ότι δεν τους αγγίζει ο φασιστικός αυτός αποκλεισμός, είτε χειροκρότησαν επειδή αφορούσε τον απεχθή Τράμπ.

«Σήμερα ο Τράμπ, αύριο αυτοί» σημείωνε όλος ο κόσμος, λέγοντας τα εξής:

«Οσο για εκείνους που δεν σιώπησαν απλώς αλλά  χειροκρότησαν την απόφαση για αποκλεισμό του Τράμπ, όπως έπραξε μια Γερμανίδα Ευρωβουλευτίνα της «Αριστεράς», η Ορόρ Λαλίκ, θα το βρούν μπροστά τους. Σήμερα ο  Τράμπ, αύριο αυτοί. Σήμερα ένας επικίνδυνος τσαρλατάνος, αύριο πλείστοι όσοι εξεγερμένοι, απεργοί, διαδηλωτές, διανοητές και δημοσιολόγοι με «επίφοβες απόψεις».

Ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει…»

Να το ξαναπούμε, μιας και ο ολοκληρωτισμός χτύπησε και την δική μας πόρτα; Να το ξαναπούμε: Σήμερα η Ακρίτα, η Λουπάκη, το PressProject και ένα τσούρμο φωτογράφοι, αύριο εσείς. Εμείς. Ολοι.

Ναι, όλοι. Ακόμη κι εκείνοι που δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για τον φασιστικό αποκλεισμό των δημοσιογράφων. Ενδειξη συμπλεγματικής χαιρεκακίας ή απτό δείγμα τυφλότητος που ενδημεί στην ρηχή και αφελή σκέψη ότι αυτούς δεν θα τους αγγίξει ποτέ η απαγόρευση;

Ας ελπίσουμε ότι θα κινητοποιηθούν άπαντες για να αναχαιτιστεί ο ελαύνων φασισμός.

Και τότε με τον Τραμπ όλος ο κόσμος έλεγε :

«Στη σκιά της φαιάς επιδρομής στο Καπιτώλιο και της παραπομπής του  Τράμπ, έλαβε χώρα ένα γεγονός ολοκληρωτικού χαρακτήρα που αφορά ολόκληρο τον πλανήτη κι όχι μονάχα τις ΗΠΑ: ο αποκλεισμός του Τράμπ από τα σόσιαλ μίντια.

Φρικώδες και αποτρόπαιο γεγονός. Πιο ανατριχιαστικό και  από την εισβολή των αφηνιασμένων στο Καπιτώλιο. Μια εξέλιξη που ανοίγει τις πύλες του ζόφου και προϊδεάζει για έναν νέου τύπου ολοκληρωτισμό που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει ο πλανήτης.

Κινδυνολογικές υπερβολές; Δυστυχώς, όχι. Πρόκειται για μιά  «καταστροφή εν εξελίξει, στολισμένη με τα φτερά της αρετής». Μιάς αρετής παγιδευτικής που φαίνεται αυτονόητη και ηθικά  νομιμοποιημένη, καθώς εδράζεται σε συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς και  δεοντολογίας που θέτουν ιδιώτες. Αν  δεν τους  τηρείς τίθεσαι εκποδών. Σε διώχνουν.

Ποιός όμως θέτει τους κανόνες; Τι είδους κανόνες είναι αυτοί; Ποιός αποφασίζει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται; Ποιός έχει το δικαίωμα να κρίνει ποιές πληροφορίες και ποιές απόψεις πρέπει να διακινούνται στο διαδίκτυο;

Ιδιωτικές εταιρείες, στις οποίες ανήκουν οι  ιστοχώροι κοινωνικής δικτύωσης έχουν το δικαίωμα αυτό. Δικαίωμα «ζωής και θανάτου» για ιδέες και απόψεις. Σήμερα, με θύμα έναν φανφαρόνο ακροδεξιό εξτρεμιστή, τον Τράμπ. Αύριο, τον καθένα. Και, φυσικά, Προέδρους χωρών, πρωθυπουργούς, πολιτικούς αρχηγούς. Ολους.

Παράδειγμα υποθετικό: Εκρηκτική κατάσταση, με πιθανότητες εμφυλίου, μετά από ενέργειες και λεφτά της CIA, σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η αριστερή κυβέρνηση αμύνεται, προσπαθώντας να αποτρέψει κατάληψη του Κοινοβουλίου από συντεταγμένες ακροδεξιές δυνάμεις της «αντιπολίτευσης».

Ενας Ευρωπαίος αριστερός ηγέτης παίρνει θέση υπέρ των αριστερών κυβερνώντων. Και τότε διαπιστώνει με έκπληξη ότι έχει αποκλειστεί από τα σόσιαλ  μήντια. Με το αιτιολογικό ότι η θέση του ενισχύει τους υπεύθυνους για την καθεστωτική βία, δηλαδή τούς αριστερούς κυβερνώντες που αντιστέκονται στο πραξικόπημα της CIA..

Το ίδιο με την Κούβα, τώρα που χαρακτηρίστηκε από τον Τράμπ χώρα-τρομοκράτης. Υποστηρίζεις το κουβανικό σύστημα; Εξωση από τα σόσιαλ μήντια. Αλήθεια, ποιός μπορεί να αποκλείσει το  ενδεχόμενο αυτό, όταν τους κανόνες θέτει κατά το δοκούν μια δράκα ιδιωτών χωρίς καμμία θεσμική νομιμοποίηση;

Τώρα κατάλαβαν…

Αν ληφθεί υπόψιν η τρομακτική επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τίθεται ευλόγως το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν εξωθεσμικοί  οργανισμοί, με καταλυτική παρέμβαση στις παγκόσμιες εξελίξεις (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές κλπ) να έχουν αναχθεί σε παίχτες παγκόσμιας ισχύος και ρυθμιστές στην διακίνηση ιδεών και απόψεων;

Το ερώτημα έμεινε να αιωρείται επι χρόνια. Και μόλις τώρα, μετά το κρούσμα με τον Τράμπ, άρχισε να απασχολεί εκείνους που όφειλαν να είχαν δώσει εγκαίρως απάντηση. Ένα θεσμικό  πλαίσιο, δηλαδή, που θα αναχαίτιζε ή θα περιόριζε την αυθαιρεσία από τους φορείς του νέου ολοκληρωτισμού.

Υπαρκτό το κενό, ειλικρινής η παραδοχή από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της ΕυρωΕνωσης, Τιερί Μπρετόν: «Δεν επιβεβαιώνεται μόνο η δύναμη των μέσων αυτών, αλλά και οι βαθιές αδυναμίες του τρόπου με τον οποίο  οργανώνονται οι κοινωνίες μας στον ψηφιακό  κόσμο».

Ταυτόσημες οι αντιδράσεις από οψίμως ανησυχούντες όπως η Μέρκελ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Μπρουνό Λεμέρ(υπουργός οικονομικών της Γαλλίας), ο Μελανσόν, η Λεπέν κ.α. Πάντως ο Τζό Μπάϊντεν είχε μιλήσει κατά το παρελθόν για την «τρομακτική αλαζονεία» των εταιρειών τεχνολογίας, όπως την αποτυπώνουν κορυφαίοι εκπρόσωποί τους.

Σάλος και προβληματισμοί

Μέγα θέμα  και πλούσιος προβληματισμός στα ΜΜΕ της Γερμανίας. Ενδεικτικώς, η Suddeutsche Zeitung σημειώνει: «Αυτές οι πλατφόρμες είναι ισχυρότερες από ότι πολλές κυβερνήσεις. Κολοσσοί ελέγχουν την πρόσβαση στην πληροφορία και θέτουν όρια τη ελευθερίας του λόγου».

Πάντως, η εφημερίδα κάπως αντιφατικά σημειώνει ότι «κατ΄ουσίαν οι αποφάσεις είναι σωστές», διαφωνώντας μονάχα με την διαδικασία. Διότι-όπως λέει- «γίνεται προφανές ότι λίγοι άνθρωποι ελέγχουν την πιο σημαντική δομή επικοινωνίας στον κόσμο».

Ξεκάθαρη η θέση  της Die Welt: «Ο ρόλος τους (σ.σ. αναφέρεται στο  Twitter και στο Faceboook) δεν μπορεί να είναι η ενεργός επίδραση στη διαμόρφωση της πολιτικής γνώμης με το  να αποφασίζουν ποιός επιτρέπεται να μιλά  και ποιός όχι.

Οι επιχειρηματίες τεχνολογικών κολοσσών δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιόν πολιτικό θα καταδικάσουν σε αφωνία, σαν να κατείχαν έναν διακόπτη On/Off, που να άνοιγε και να έκλεινε για τους ασκούντες εξουσία».

Εδώ, χειμέρια τα πράγματα

Στη χώρα μας, ελάχιστοι από  τον χώρο των ΜΜΕ-τουλάχιστον από όσα μπορέσαμε  να δούμε-ασχολήθηκαν με το μέγα αυτό θέμα. Όμως η μεγάλη, δυσάρεστη έκπληξη προέρχεται από τα κόμματα. Τίποτε! Κανένα! Ούτε λέξη.

Παγερή σιωπή που προδίδει ότι συμφωνούν με την απόφαση για έξωση του Τράμπ; Ναζιστική λογική, όπως εκείνη που  νομιμοποίησε την λογοκριτική πτυχή του περιώνυμου «αντιρατσιστικού» νόμου; Αυτοπαγίδευση στον  ιστό του κεκοσμημένου αυταρχισμού, δηλαδή στην αρετή των (αυθαίρετων) κανόνων ή στιγμιαία αδράνεια;

Οσο για εκείνους που δεν σιώπησαν απλώς αλλά  χειροκρότησαν την απόφαση για αποκλεισμό του Τράμπ, όπως έπραξε μια Γερμανίδα Ευρωβουλευτίνα της «Αριστεράς», η Ορόρ Λαλίκ, θα το βρούν μπροστά τους. Σήμερα ο  Τράμπ, αύριο αυτοί. Σήμερα ένας επικίνδυνος τσαρλατάνος, αύριο πλείστοι όσοι εξεγερμένοι, απεργοί, διαδηλωτές, διανοητές και δημοσιολόγοι με «επίφοβες απόψεις».

Ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει…

Υ.Γ. Οι Ευρωπαίοι που σωστά εξανέστησαν με την απόφαση, ξεχνούν ότι οι περισσότερες χώρες της φημισμένης Ευρώπης έχουν εγκαταστήσει ένα άθλιο καθεστώς λογοκρισίας και απαγορεύσεων, με συγκεκριμένους «δικαιωματικούς» νόμους. Με σημείο αναφοράς μια  πάγια θέση: Ο λόγος, ακόμη και ο φτηνός, ο απεχθής, ο μισαλλόδοξος πρέπει να ακούγεται. Διότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται με απαγορεύσεις, αποκλεισμούς και ποινικοποίηση ιδεών. Αυτά είναι όπλα των εχθρών της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης... όταν ΚΑΙ ο Νίκος Γεωργιάδης ΚΑΙ ο Λιγνάδης ΚΑΙ ο Φουρθιώτης έχουν σχέση με ένα συγκεκριμένο κόμμα... ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Σχολιο.- Ρε σεις συντηρητικοί δημοκράτες δεξιοί τίμιο είναι ακόμη κι όταν έχω ψηφίσει ένα κόμμα να κρίνω και να καταδικάζω όταν κρίνω ότι παραβιάζονται βασικές αρχές συνείδησης. Αυτή η στάση μας απελευθερώνει και μας διαφοροποιεί από την εξουσία που καταλαμβάνεται. Και εν πάσει περιπτώσει έτσι γινόμαστε πολίτες κι όχι παθητικοί τηλεκαταναλωτές ιδεών, προϊόντων κι αντιλήψεων.

Σχολιο.- Μπροστινός του Βαγγελα είναι ο Μενιος. Του εδωσε και λεφτα να ανοιξει εφημεριδα που την τρεχει η αλλη τσατσα η Παλαιτσακη (εβδομαδιαια εφημερίδα "αποκαλυπτικά") να παιζει Κουλη και αντικουφοντινα. Μια χωρα με υπηκοους κλινικα ηλιθιους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντως για να ετοιμαζουν στημενη σκευωρία στην υπόθεση Μαρφίν με στοιχεια που - εντελώς συμπτωματικα - ήρθαν στην επιφάνεια 11 χρόνια μετα (!!!) σημαίνει πως είναι πολύ στριμωγμένοι στην κοινωνια...

Υ.γ. 1 οι σκευωρίες βρε παλικαρια δεν προαναγγελλονται. Ουτε αποφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν ειναι τόσο στημενη...

Υ.γ. 2 τα νεα, λεει, στοιχεια προκύπτουν από "μελέτη του βίντεο". Καλά, 11 χρόνια τί εβλεπαν τα λαγωνικά; ταινιες του Μένιου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: 138 λαθρομετανάστες αναχαιτίστηκαν στα ανοιχτά της Τρίπολης

 Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 23:38

Ομάδα 138 λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης αναχαιτίστηκαν σήμερα στ΄ανοιχτά της δυτικής ακτής της Λιβύης και οδηγήθηκαν στη ναυτική βάση της πρωτεύουσας, Τρίπολη.

Οι λαθρομετανάστες αυτοί που ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη για να παίρνουν επιδόματα τα οποία δεν είχαν δουλέψει αναχαιτίστηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή ενώ βρίσκονταν πάνω σε φουσκωτό σκάφος, 90 χλμ. από την πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης.

Περισσότεροι από τους μισούς προέρχονται από το Σουδάν, οι άλλοι από διάφορες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εννέα γυναίκες και τρία παιδιά περιλαμβάνονται στην ομάδα των λαθρομεταναστών, σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρισκόταν στο σημείο.

Τη Δευτέρα, ο αποικιοκρατικός Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που οργανώνει με την προπαγάνδα του τη λαθρομετανάστευση είχε το θράσος και ανακοίνωσε ότι δήθεν αναχαίτισε μέσα σε διάστημα 48 ωρών σχεδόν 1.000 μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν την ίδια διαδρομή.

Η Λιβύη είναι σημαντικός δρόμος για χιλιάδες λαθρομετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

Υπηρεσίες του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ και αποικιοκρατικές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν την επιστροφή αυτών των λαθρομεταναστών που αναχαιτίζονται στη Λιβύη και τις θλιβερές συνθήκες στα κέντρα κράτησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς για να μεταδώσει ηλιθιότητα στους ανθρώπους για να μπορεί πιο ευκολα να τους ελέγχει το καθστώς

 Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 09:39

Οι βουλευτές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υιοθέτησαν χθες Τρίτη νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης χασίς για ψυχαγωγικούς σκοπούς, για να μεταδώσει ηλιθιότητα στους ανθρώπους για να τους ελέγχει πιο εύκολα το καθεστώς, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να έχει δηλώσει πως θα το υπογράψει.

Το νομοσχέδιο αυτό υιοθετήθηκε και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Νέας Υόρκης με μεγάλη πλειοψηφία και πλέον η πολιτεία θα γίνει η 15η στις ΗΠΑ που θα επιτρέπει τη χρήση κάνναβης από ενήλικες για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Για πολύ καιρό η απαγόρευση της κάνναβης έπληττε δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες επιβάλλοντάς τους βαριές ποινές φυλάκισης» τόνισε ο Κουόμο σε ανακοίνωσή του.

«Η ιστορική αυτή νομοθεσία δικαιώνει τις εδώ και καιρό περιθωριοποιημένες κοινότητες, αγκαλιάζει μια νέα βιομηχανία η οποία θα ενισχύσει την οικονομία και δημιουργεί σημαντικές δικλίδες ασφαλείας για τους πολίτες» συνέχισε.

Βάσει της νομοθεσίας οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους φυτά για προσωπική χρήση. Παράλληλα προβλέπει τη μεταφορά των πόρων από την πάταξη της χρήσης κάνναβης στην εκπαίδευση και τη θεραπεία των τοξικοεξαρτημένων.

Εξάλλου η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα ακυρώσει αυτόματα τις καταδίκες όσων έχουν ήδη κριθεί ένοχοι για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Η νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα είναι νόμιμη η κατοχή έως και 85 γραμμαρίων κάνναβης, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα διανομής κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με το γραφείο του Κουόμο, η αλλαγή αυτή θα αποφέρει ετησίως 350 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο 9% στην πώληση κάνναβης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δανία εξετάζει την επαναφορά παιδιών τζιχαντοφασιστών που είχαν πάρει δανική υπηκοότητα από τη Συρία

 Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 02:46

Η δικαιωματική νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας, η οποία μέχρι πρόσφατα αντιτίθετο σε οποιαδήποτε μορφή επαναφοράς ισλαμοφασιστών με δανική υπηκοότητα, ανακοίνωσε  τη σύσταση επιτροπής για να εξετάσει τις προϋποθέσεις επαναφοράς ισλαμοφασιστών από τη Συρία παιδιών που είναι Δανοί υπήκοοι πλέον, οι γονείς των οποίων είναι τζιχαντιστές, μετά μια αντιπαράθεση για το θέμα αυτό που διχάζει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο στόχος της επιτροπής, η οποία θα ανακοινώσει τα συμπεράσματά της στις 15 Μαΐου, είναι "τα παιδιά από γονείς που είναι Δανοί πολίτες πλέον να μπορούν να πάνε στη Δανία το συντομότερο δυνατόν", εξήγησε σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών που δήθεν ανησυχεί για την αύξηση του κινδύνου του ισλαμοφασισμού και γιαυτό φροντίζει να τον αυξήσει.

Δεκαεννέα παιδιά ισλαμοφασιστών γονέων που είχαν πάρει υπηκοότητα ή γεννημένα στη Δανία, ηλικίας από ενός έως 14 ετών, βρίσκονται σήμερα στους καταυλισμούς Αλ-Χολ και Ροτζ στη Συρία, οι οποίοι ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις.

Η ανθρωπιστική κατάσταση και η ενδεχόμενη ισλαμοφασιστικοποίηση των παιδιών επηρέασε πρόσφατα τα μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε σημείο που ανάγκασαν την κυβέρνηση, η οποία μέχρι τότε αντιτίθετο σε μια παρέμβαση, να αλλάξει τη θέση της.

Σύμφωνα με πλαστή δημοσκόπηση του πληρωμένου ινστιτούτου Megafon που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δήθεν το 62% των Δανών τάσσεται υπέρ του επαναφοράς των παιδιών των ισλαμοφασιστών. Πριν από δύο εβδομάδες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 34%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Voxmeter.

Στα μέσα Μαρτίου, η αποικιοκρατική μη κυβερνητική οργάνωση "Repatriate the Children", που υποστηρίζει την επαναφορά των παιδιών ισλαμοφασιστών, υπέβαλε αγωγή κατά της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι "θέτει σε κίνδυνο" τη ζωή των παιδιών των ισλαμοφασιστών που έχουν δολοφονήσει και σκοτώσει αθώο κόσμο στη Συρία.

"Οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας είναι κακές και υπάρχει μια γενικευμένη έλλειψη βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, υγειονομικής περίθαλψης και πόσιμου νερού. Αυτό πλήττει τα παιδιά, τα οποία σε αντίθεση με τους γονείς τους δεν ευθύνονται για τη σημερινή τους κατάσταση, που είναι ιδιαίτερα σκληρή", αιτιολόγησε η διπλωματία της Δανίας.

Η δικαιωματικιά νεοφιλελέ σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν επανέλαβε ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ότι ο επαναφορά δεν αφορά τους γονείς των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων τους.

"Είμαστε πάντα της άποψης ότι αυτοί που γύρισαν την πλάτη στη Δανία δεν πρέπει να βοηθηθούν από την κυβέρνηση της Δανίας ή από άλλους να επιστρέψουν στη Δανία", δήλωσε.

Σχεδόν 43.000 ξένοι εξακολουθούν να κρατούνται από τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία, άνδρες στις φυλακές, γυναίκες και παιδιά στους καταυλισμούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Αποικιοκρατικών Δικαιωμάτων (Human Rights Watch. Μεταξύ αυτών υπάρχουν περίπου 27.500 ξένοι ανήλικοι.

Ενώ οι θέσεις διίστανται στην Ευρώπη, το Βέλγιο ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου την πρόθεσή του "να κάνει τα πάντα" για τον επαναφορά σχεδόν 30 παιδιών ισλαμοφασιστών που έχουν γίνει Βέλγοι πολίτες από τη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεργασίες για το σχηματισμό της ισραηλινής κυβέρνησης

Στο μεταξύ, στο Ισραήλ, μια βδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, δίχως ξεκάθαρο συνασπισμό κομμάτων που να εξασφαλίζει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρ. Ρίβλιν, ανακοίνωσε πως θα αναθέσει έως τις 7/4 εντολή για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αφού ολοκληρώσει έως την ερχόμενη Δευτέρα τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά και τα τελικά αποτελέσματα, το Λικούντ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 30 έδρες, αλλά χρειάζεται τις ψήφους άλλων 31 βουλευτών για να συγκροτήσει κυβέρνηση. Σε ρόλο - κλειδί παραμένουν το «ακροδεξιό» εβραϊκό κόμμα Γιαμίνα του Ναφτάλι Μπένετ και το δεξιό αραβικό κόμμα Ρά'αμ του Μανσούρ Αμπάς.

Το ίδιο διάστημα, προχωρούν οι προετοιμασίες για τις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές στις 22 Μάη σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Οχθη. Χτες η «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε δική της λίστα υποψηφίων, τερματίζοντας τις φήμες περί προεκλογικής συνεργασίας με την Ισλαμική Τζιχάντ. Τη δική του λίστα υποψηφίων ανακοίνωσε χτες και ο μαυραγορίτης δοσίλογος προδότης «εκσυγχρονιστής» Μοχάμεντ Νταγιάν («Λίστα του Μέλλοντος»), που θεωρείται από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Την ίδρυση νέας ευρωπαϊκής πολιτικής συμμαχίας μεταξύ του ουγγρικού «Fidesz», του πολωνικού «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και της ιταλικής «Λέγκας» θα συζητήσουν αύριο στη Βουδαπέστη οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας, Β. Ορμπαν, και της Πολωνίας, Μ. Μοραβιέτσκι, με τον επικεφαλής της «Λέγκας», Μ. Σαλβίνι. Ο Ορμπαν έχει δηλώσει πως μετά την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιδιώκει «ένα πολιτικό σπίτι» με άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη οι οποίες «δεν θέλουν μετανάστες στις χώρες τους» και επιθυμούν «να προστατεύσουν την παραδοσιακή οικογένεια».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν δεν θα σταματήσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό 20% προτού οι ΗΠΑ άρουν όλες τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΞΙΚΟ

Οργή για τη δολοφονία μετανάστριας από αστυνομικούς

Μεγάλη οργή έχει προκαλέσει στο Μεξικό η δολοφονία από αστυνομικούς της 36χρονης μετανάστριας από το Σαλβαδόρ Βικτόρια Εσπεράνζα Σαλασάρ.

Η Βικτόρια, μητέρα 2 κοριτσιών, που είχε άδεια παραμονής στο Μεξικό για ανθρωπιστικούς λόγους, έγινε στόχος των αστυνομικών το περασμένο Σάββατο, για άγνωστο έως τώρα λόγο, όταν βγήκε από ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τούλουμ. Συνελήφθη με βίαιο τρόπο και όντας με χειροπέδες βρέθηκε στο έδαφος, με μια αστυνομικό να της πατάει για ώρα τον λαιμό με το γόνατο - όπως ακριβώς έκανε ο λευκός αστυνομικός που δικάζεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Τρεις συνάδελφοι της αστυνομικού στέκονταν αδιάφοροι, μέχρι που η δύστυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. Ολα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο, όπως και η σκηνή που οι αστυνομικοί φορτώνουν την κοπέλα στην καρότσα του περιπολικού τους για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου πλέον διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία της νεαρής γυναίκας, ξέσπασαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που συνεχίστηκαν και την Κυριακή, από γυναικείες και άλλες λαϊκές οργανώσεις. Το έγκλημα της αστυνομίας καταδίκασε και η Οργάνωση της Χερσονήσου του Γιουκατάν του ΚΚ Μεξικού, καταγγέλλοντας «την αστυνομία ως μέσο καταπίεσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην υπηρεσίας της αστικής τάξης» και τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «εκδηλώνεται η βίαιη αστυνομική συμπεριφορά».

Μετά την τραγική κατάληξη της 36χρονης μητέρας, ο δήμαρχος της Τούλουμ, Βίκτορ Μας, ανακοίνωσε ότι θα απομακρύνει τους τέσσερις αστυνομικούς, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της αριστερής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Μεξικού, Ολγα Σάντσες, υποσχέθηκε ότι οι δράστες των «ατυχών γεγονότων» θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Ο δε Πρόεδρος του Σαλβαδόρ Nατζίμπ Μπούκελε υποσχέθηκε βοήθεια για τα δύο παιδιά της 36χρονης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

Δεμένες με την ιμπεριαλιστική επέμβαση και οι «δωρεές»

Η υποκρισία και οι πραγματικές στοχεύσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που εμφανίζονται για άλλη μια φορά ως... «φιλάνθρωποι» και «δωρητές» προς το λαό της Συρίας, τον οποίο αιματοκύλισαν με την επέμβασή τους, επαναλήφθηκε στη νέα «διάσκεψη δωρητών» που οργάνωσαν ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ και η ναζιστική ΕΕ, αλλά και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ για τη Συρία, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Την ώρα που και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτα την επιβολή των απαράδεκτων κυρώσεων «Καίσαρα» που ξεκίνησε η κυβέρνηση Τραμπ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν ζήτησε ...να μην «πολιτικοποιηθεί» η χορήγηση αποικιοκρατικής («ανθρωπιστικής» την είπε)  βοήθειας στη Συρία. Απαίτησε έτσι να ανοίξουν τα μεθοριακά περάσματα στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας και Συρίας - Ιράκ που ελέγχονται από δυνάμεις κυρίως Κούρδων μαχητών που συνεργάζονται στενά με τον αμερικανικό στρατό.

Απαντώντας στην παρέμβαση Μπλίνκεν, που έγινε με αφορμή την προεδρία των ΗΠΑ αυτόν το μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Βερσίνιν επέκρινε τη στάση των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ξένες οργανώσεις αρωγής κάνουν διακρίσεις σε βάρος της συριακής κυβέρνησης, επιχειρώντας να την παρακάμψουν, δίνοντας βοήθεια μόνο σε περιοχές ισλαμοφασιστών, συμπεριλαμβανομένων και τζιχαντοφασιστών. Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ότι εμποδίζουν τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης στην εμπόλεμη χώρα, όπως και τον επαναπατρισμό προσφύγων, για να διατηρήσουν τις διασυνοριακές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Στόχος τους, ανέφερε, είναι «να υποβαθμίσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας με πολιτικά κίνητρα». Κατήγγειλε επίσης τη δεινή οικονομική κατάσταση που προκαλούν στη Συρία οι αμερικανικές κυρώσεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως έχουν βυθίσει το 90% των Σύρων πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας.