Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Δευτερα 8 Μαρτιου 2021


Μάνος Χατζιδάκις, 1988:

«Εγώ τουλάχιστον δε θα δεχτώ ποτέ έναν αστυφύλακα να με περιφρουρήσει από κάποιον που κινδυνεύω. Πρέπει να αναπτύξω ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης και ένα αίσθημα αμύνης μέσα στις ανθρώπινες λειτουργίες μου, όχι να φεύγουν από τις ανθρώπινες λειτουργίες μου. Διότι το να βλέπω κάποιον που να κυλιέται κάτω αιμόφυρτος από ένα ζώο, γιατί μόνο ζώο πρέπει να είναι ο χωροφύλακας ο οποίος θα χτυπήσει κάποιον και θα τον κάνει να αιμορραγεί, τότε δεν αισθάνομαι καθόλου διαφορετικός από αυτόν που κυλιέται. Είμαι μαζί με αυτόν που κυλιέται κάτω. Και δεν είμαι με αυτόν που περιφρουρεί δήθεν την ελευθερία μου ή την ησυχία μου.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περί εμβολίων, προσωπικά είμαι υπέρ του δικαιώματος όποιος επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο και όποιος επιθυμεί να μην το κάνει. Αλλά είμαι αντίθετος με όποιον θα ισχυρισθεί ότι το εμβόλιο και ακόμα χειρότερα ένα πιστοποιητικό, το οποίο παραβιάζει κάθε έννοια συντάγματος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητο για να "πάρεις πίσω την ελευθερία σου". Δεν είμαστε παιδάκια που χρειαζόμαστε το μπαμπά κυβέρνηση να μας προστατεύσει με κανόνες, για να μην καταλαβαίνουμε αν πρέπει ή δεν πρέπει να προστατευτούμε από μία αρρώστια ή να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Και καμία κυβέρνηση δεν έχει και δεν είχε ποτέ το νομικό δικαίωμα να επιβάλλει όλα τα μέτρα που επέβαλλε με πρόσχημα την δημόσια υγεία, την οποία δεν προστάτευσε έτσι και αλλιώς εκ του αποτελέσματος. Αυτά είναι αδιαπραγματευτα θέματα. Το μόνο που χρειαζόταν εξαρχής είναι να δοθούν οι πόροι στο σύστημα υγείας και να υπάρχει ένα πλήρες υγειονομικό σχέδιο διαχείρισης με όλα τα όπλα στην φαρέτρα, ΜΕΘ, προσωπικό ακόμα και αν πρέπει να το προσλάβεις από το εξωτερικό αν δεν προλαβαίνεις να το φτιάξεις, και να μην ξενυχτάνε στα νοσοομεία οι άνθρωποι και μάλιστα απλήρωτοι, όλα ανεξαιρέτως τα διαθέσιμα φάρμακα ανεξαρτήτως κόστους, πρωτοβάθμια περίθαλψη, τα πάντα. Ακόμα και κάποια εμβόλια ή και όλα σε βάθος χρόνου, αν η πολιτεία κρίνει ότι έχουν όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί το δικό μας σύστημα και όχι την έγκριση της Μερκελ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στην Παραγουάη κατά του προέδρου Μπενίτες

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Παραγουάης απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μάριο Άβδο Μπενίτες για την κακή διαχείρισή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου παραιτηθεί ο πρόεδρος.

Αργά το Σάββατο, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν καταστολή από την Αστυνομία και αρκετούς συλληφθέντες κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο στην πόλη Ασουνσίον.

Σε αντίθεση με την κινητοποίηση της Παρασκευής, η οποία άφησε τουλάχιστον έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, αυτή η νέα συγκέντρωση δεν κατεστάλη από τις δυνάμεις ασφαλείας, έτσι ώστε οι διαδηλωτές διαδήλωσαν με απόλυτη ηρεμία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι παρευρισκόμενοι έφεραν πανό και φώναξαν συνθήματα που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου, του αντιπροέδρου, Ούγκο Βελάσκες, και ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης.

Ενώ η κινητοποίηση λάμβανε χώρα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο για να προσπαθήσει να αποσυμπιέσει την κρίση και να κάνει τους Παραγουανούς να δουν ότι άκουγε τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι διαδήλωσαν αγνοώντας τις αλλαγές που υποσχέθηκε ο πρόεδρος, που αφήνουν εκτός τον επικεφαλής του πολιτικού υπουργικού συμβουλίου, Χουάν Ερνέστο Βιγιαμαγιόρ, την Υπουργό Γυναικών, Νίλντα Ρομέρο και τον Υπουργό Παιδείας, Εδουάρδο Πέτα.

Αυτό το Σάββατο, οι ηγέτες των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στον Πρόεδρο Άβδο Μπενίτες.

Ανέφεραν επίσης ότι η διέξοδος από την πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα είναι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος να σταματήσουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση μέσω παραίτησης ή πολιτικής δίκης.

Για πολλούς Παραγουανούς, πολλά από τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα, όπως η διαφθορά, η έλλειψη ανάπτυξης ή οι ελλείψεις στην εκπαίδευση και την υγεία, είναι προϊόν των δεκαετιών των κυβερνήσεων του Partido Colorado μετά τη δικτατορία του Αλφρέδο Στρέσνερ (1954-1989).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστια η επιτυχία των εμβολίων στο Ισραήλ. Οι θάνατοι είναι ακριβώς όσοι ήταν πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Τα κρούσματα, δε, είναι περισσότερα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μέρες, ο Λευκός Οίκος δέχτηκε ανοιχτή επιστολή από την Αβάνα: «Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν οι Κουβανοί για να μετριάσουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων επί πανδημίας […]. Πρόεδρε Μπάιντεν, σας ζητάμε να τερματίσετε τις κυρώσεις». 

Το θέμα πήρε, όμως, διαστάσεις διότι στους συνυπογράφοντες ήταν και ο πρέσβης της ΕΕ στην Κούβα! Ο προϊστάμενός του, Ζοζέπ Μπορέλ, φαίνεται να εξοργίστηκε και τον κάλεσε άρον άρον στις Βρυξέλλες για εξηγήσεις. “Πως τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο”;


8 Μαρτίου 2021

To "έγκλημα" του πρέσβη που προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών

Πριν λίγες μέρες, ο Λευκός Οίκος δέχτηκε ανοιχτή επιστολή από την Αβάνα:

«Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν οι Κουβανοί για να μετριάσουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων επί πανδημίας […]. Πρόεδρε Μπάιντεν, σας ζητάμε να τερματίσετε τις κυρώσεις». 

Το θέμα πήρε, όμως, διαστάσεις διότι στους συνυπογράφοντες ήταν και ο πρέσβης της ΕΕ στην Κούβα! Ο προϊστάμενός του, Ζοζέπ Μπορέλ, φαίνεται να εξοργίστηκε και τον κάλεσε άρον άρον στις Βρυξέλλες για εξηγήσεις. “Πως τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο”;

Το αμερικανικό εμπάργκο έχει κοστίσει στην Κούβα 130 δισ. δολάρια μέσα σε 60 χρόνια, παρ’ όλα αυτά το σύστημα δείχνει να αντέχει, αλλά με μεγάλο κόστος. Μα ακόμα και τώρα, όπως αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή που συνυπογράφει ο πρέσβης της ΕΕ, «κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, οι Κουβανοί-Αμερικανοί και οι Κουβανοί με κατοικία στις ΗΠΑ δεν μπορούν να στείλουν εμβάσματα και φάρμακα στο νησί. Το να κάνεις ένα έθνος όμηρο για να επιτύχεις αλλαγή καθεστώτος δεν είναι ηθικό ούτε αποτελεσματικό».

Όταν έγινε γνωστό ότι ο πρέσβης της ΕΕ Αλμπέρτο Ναβάρο συνυπέγραψε την επιστολή, στην Ευρώπη διαμορφώθηκαν δύο στρατόπεδα γύρω από το ζήτημα: εκείνοι που τον θεωρούν επικίνδυνο, ζητώντας την άμεση αντικατάστασή του και εκείνοι που τον υποστηρίζουν εκθειάζοντάς τον. Ωστόσο, και στις δύο απόψεις υπάρχουν θολά σημεία και θα δείξουμε γιατί.

Οι υποστηρικτές του πρέσβη

Στην επιστολή τους στις 2 Μαρτίου, υποστηρικτές του Navarro προσυπογράφουν ξεκάθαρα το αίτημά του, το οποίο άλλωστε, όπως λένε είναι σύμφωνο με την θέση που προωθεί η ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Υπενθύμισαν δηλαδή, παλαιότερη δήλωση της Φεντερίκα Μογκερίνι του 2018 που χαρακτήρισε το εμπάργκο “ξεπερασμένο” και “παράνομο”. Τη θέση αυτή στηρίζουν 25 ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες (Αριστεροί, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι).

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η βασική θέση της ΕΕ δεν είναι τόσο ο τερματισμός των κυρώσεων. Η πρόσφατη διατύπωση της Κομισιόν είναι συγκεκριμένη, ότι δηλαδή, «οι κυρώσεις πρέπει πάντα να στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση τυχόν αρνητικών ανθρωπιστικών επιπτώσεων ή ακούσιων συνεπειών». Για την ΕΕ, οι κυρώσεις στην Κούβα είναι πρόβλημα όταν υπάρχουν ανθρωπιστικές επιπτώσεις, κατά τ’ άλλα, αυτές παραμένουν. Αυτό λοιπόν, είναι διαφορετικό, από εκείνο που ισχυρίζεται η επιστολή των υποστηρικτών του Ναβάρο. Όπως τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος τον Απρίλιο 2020, οι κυρώσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν την παράδοση απαραίτητου εξοπλισμού και προμηθειών που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Οπότε, η επίσημη στάση της ΕΕ είναι πιο θολή, απ΄ότι θέλουν κάποιοι να την παρουσιάζουν, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η ευχή του Μπορέλ να βγει η Κούβα από την αμερικανική λίστα με τα κράτη που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με υιοθέτηση της θέσης για κατάργηση του εμπάργκο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αρχαίο κτίριο προ-κορωναϊκής περιόδου, το οποίο εικάζεται ότι το χρησιμοποιούσαν ως καφετέρια.

Οι καφετέριες ήταν κτίσματα στα οποία προσέρχονταν οι κάτοικοι μιας περιοχής για να πιουν καφέ, μπύρα και να φάνε κάποιο σνακ εκτός της οικίας τους. Από την πρώιμη και την ύστερη κορωναϊκή εποχή και πριν την περίοδο των μεταλλάξεων τερματίστηκε η λειτουργία τους και εγκαταλείφθηκαν. Ανασκαφές έχουν φέρει στο φως μηχανήματα παρασκευής καφέ και τροφών, καθώς και τραπεζάκια, καρέκλες και βαρελάκια μπύρας.

Σήμερα τα εν λόγω κτίρια ανήκουν στην Εφορία Νεότερων Αρχαιοτήτων και έχουν εκπονηθεί μελέτες από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανακαίνισή τους, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα από τα σχολεία για την αξιοποίηση των ωρών της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Ευέλικτης Ζώνης".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν συνεχίσει να βαράει κόσμο μανιωδώς και αδιακρίτως σε δρόμους και πλατείες η κυβέρνηση δύσκολα θα τη βγάλει την επταετία.

Σχολιο.- ξέρεις τι μου πε κάποτε κάποιος μπάτσος ;" ...και να αλλάξει η κυβέρνηση ,εμείς πάλι θα συνεχίσουμε να βαράμε...". Αυτά, για να συνέρχονται κάπου κάπου ,κάποιοι αφελείς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχτές το μεσημέρι καθώς πήγαινα στη δουλειά μου το φανάρι έγινε κόκκινο. Δεν χρειάστηκαν πάνω από δέκα δεύτερα για να με εντυπωσιάσει η ονομασία από το mini bus που έτυχε να είναι μπροστά μου. "Karsan"... Μπα.. σκέφτηκα... δεν μπορεί... αυτή η λεξούλα σαν Τούρκικη μοιάζει. Σήκωσα γρήγορα το κινητό, τράβηξα φωτογραφία για να ψάξω όταν γυρίσω σπίτι.

Και έψαξα...

Η Karsan είναι αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας που παράγει οχήματα στην Προύσα (Bursa) ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το mini bus Karsan.

Το συγκεκριμένο μικρό λεωφορείο το έχουν αγοράσει οι Δήμοι Αιγάλεω, Πατρών, Πόρου, Ρόδου, Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Ηρακλείου, Νίκαιας-Ρέντη, Ζωγράφου, Γαλατσίου, Πειραιώς, Αμαρουσίου, το ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου κ.α.

Τα σχόλια δικά σας...

Σχολιο.- Ετούτη η χώρα όχι απλώς δεν θέλει να σωθεί, αλλά γουστάρει να γαμιέται. Θεός σχωρές την.

Σχολιο.- Και εμεις πουλαμε για ψιχουλα την ΕΛΒΟ γιατι ειναι τοσο μπασταρδοι πουλημενοι και φυσικα να στηριξουμε τους τουρκους που θελουν να μας υποδουλωσουν για αλλη μια φορα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύω, μετά τα σημερινά έκτροπα, πρωί πρωί αύριο, σύσσωμη η αριστερά, θα απαιτήσει τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δερμιτζάκης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης: "Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά".

ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΣΙΚΛΑ ΚΕΡΑΤΑ. 

Σαν τα μούτρα του προσπαθεί να μας κάνει σχεδόν δυο χρόνια τώρα, για να καλύψει το απέραντο κενό που τον διακατέχει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον νεαρό που έφαγε ξύλο στη Νέα Σμύρνη, η Νέα Δημοκρατία έμαθε τα πάντα για εκείνον σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το όνομα του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, που ηταν πριν τρεις ημέρες, τι ήθελε να κάνει κτλ. 

Βγήκε λοιπόν ο ρουφιάνος ο Κυρανάκης, σαν δοσίλογος των ναζί στην εποχή της κατοχής, να μας τα πει χαρτί και καλαμάρι.

Για τον παιδεραστή Λιγνάδη τον οποίο διόρισαν οι ίδιοι, δεν ειχαν μαθει τίποτα νωρίτερα από πουθενά και η αστυνομία έκανε ένα μήνα για να μπει στο σπίτι του, που τελικά βρέθηκε άδειο.

Χαθείτε ρε ξεφτιλισμένοι...

Πόση αηδία ακόμη;

Σχολιο.- Το ονομα του αστυνομικου δεν το εμαθε όμως ...

Σχολιο.- Φαντάζομαι ούτε το όνομα του μπάτσου που βαρούσε και των άλλων που κοιτούσαν θα μπορέσουν να βρουν.

Σχολιο.- Πόση αηδία ακόμη; Τόση και άλλη τόση αφού η ΛΜΑΤ, όπως την λες,μας έχει πάρει ήδη τα μέτρα

Σχολιο.- Ο Κυρανακης...που μαζί με την Μισέλ είχαν σταθεί στο πλευρό του Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδεραστία

Σχολιο.- Για τον νεαρό τα ξέρουν όλα, το ναζι Παππα ακομα να τον πιασουν! και οι ομοιδεατες του διαδηλωνουν ελευθεροι στις 30 Ιανουαρίου 2021 χωρις να τους στραβοκοιταξει κανεις! και δερνουν κοσμακη στα παρκα! κι οταν τους λες ρουφιανους και φασιστες παρεξηγουνται!

Σχολιο.- Όποιος άνθρωπος... δεν καταδίκασει αυτήν την κατάπτυστη πράξει συγνώμη, αλλά είναι άρρωστος ψυχασθενής!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση σε μητσοτάκουλο στο facebook με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη:

"Δηλαδή σωστά βάρεσε η αστυνομία όλους εμάς που συμμετείχαμε στις πορείες για τη Μακεδονία;" - είχε απ' ό,τι κατάλαβα συμμετάσχει κι ο ερωτώμενος ή όπως και νάχει τις ενέκρινε.

Απάντηση: "ΝΑΙ"!

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ! ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!

Σχολιο.- από το πρωινό κρεσέντο μαλακίας τους νομίζω ο Κυρανάκης που έδωσε δημόσια τα στοιχεία του παιδιού που δείρανε τα ζώα είναι με διαφορά κορυφαίο

Σχολιο.- Οπως έχει πει κοινός μας γνωστός μητσοτάκουλο δεν γίνεσαι ... καταντάς..

Σχολιο.- πριν έναν χρόνο ο Μητσοτάκης  έστειλε τα ΜΑΤ και έκαναν κανονική απόβαση στα Νησιά του Β.Αιγαίου... και πήγε το ξύλο σύννεφο. Είδες κανένα κόμμα να διαμαρτύρεται??? Σιγά μην διαμαρτυρηθούν για τον πιτσιρικά στην Ν Σμύρνη τώρα... 

Σχολιο.- καλά το ΚΚΕ τσαλακωσε την ιστορία του το 1991 που ήρθαν οι Αλβανοί. Τώρα έχει την ευκαιρία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων συμπορευομενο με τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα απέναντι στο απολυταρχικο καθεστως. Εάν εμμεινει στη ρητορική που εσύ εκφράζεις, την παρωχημένη, που εναντιόνεται σε κάθε άνθρωπο που δεν είναι ενταγμένος στο ΚΚΕ, θα αποδειχθεί πλέον περίτρανα ότι αποτελεί δεκανικι της ακροδεξιάς, υπερασπιστής των μπάτσων που παραβιάζουν το Νόμο και το Σύνταγμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρανάκης: Ο νεαρός που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη ανήκει σε αναρχική οργάνωση και ήταν στην επίθεση για Κουφοντίνα

Είπε και το όνομα του

08|03|2021 | 15:16

Μιλώντας στο Open ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, έδωσε τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, χθες, στη Νέα Σμύρνη και είπε ότι ανήκει σε αναρχική οργάνωση.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κυρανάκης καταδίκασε τα επεισόδια μιλώντας για υπέρμετρη βία από πλευράς αστυνομικών.

«Προσπάθησε να αποσπάσει επιχειρησιακό όπλο της αστυνομίας πριν το γεγονός που καταγράφηκε στις κάμερες», είπε ο κ. Κυρανάκης για τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη και αποκάλυψε το όνομα του ακτιβιστή.

Η αποκάλυψη του ονόματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου.

«Η ενημέρωση που έχουμε για τον συγκεκριμένο είναι ότι λέγεται [….]» είπε ο κ. Κυρανάκης με τον δημοσιογράφο να τον διακόπτει λέγοντας: «Μη λέτε το όνομά του».

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, σημειώνοντας «ανήκει στην Ταξική Αντεπίθεση και συμμετείχε στην επίθεση που έγινε στο υπουργείο Υγείας προ ημερών για τον Κουφοντίνα».

«Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που κάνατε» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, με τον κ. Κυρανάκη να λέει ταυτόχρονα «Και συνεχίζω…».

Και ο Παυλόπουλος δεν τον άφησε να συνεχίσει, αρχικά. Τον ρωτούσε συνέχεια "και εσείς από που τα βρήκατε τα στοιχεία. Αστυνομικός είσται; Της Ασφάλειας είσται;"

Σχολιο.- Ντροπή κ. Κυρανάκη. Στη Νομική που σπουδάσατε σας έμαθαν πως το Κράτος δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με τις πολιτικές και άλλες πεποιθήσεις των πολιτών. Τα ξεχάσατε κιόλας; Αυτά συνέβαιναν στο μετεμφυλιακό Κράτος, όπου κυριαρχούσαν οι χαφιέδες και οι ρουφιάνοι. Αλήθεια, εσείς πώς μάθατε τα στοιχεία του, με ποιάν ιδιότητα;

Σχολιο.- Ο Κυρανάκης δεν έχει ιδέα από νομικά...απλά σπούδασε στη Νομική

Σχολιο.- Δεν σπούδασε καν. Έτοιμα έπαιρνε τα θέματα των διαγωνισμών από την οργάνωση, στον κομματικό σωλήνα της οποίας μεγάλωσε. Ένας ξεγάνωτος κομματικός τενεκές είναι, ο οποίος δεν έχει ούτε ένα ένσημο στην θλιβερή ζωή του.

Σχολιο.- Ανηθικο αυτο που εκανε

Αραγε θα επέμβει η εισαγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων..???

Και για να μαστε δίκαιοι ο Κυρανακης δεν ήταν ο μονος.....

Σχολιο.- Που ήξερε ο Κυρανακης ότι ο πολίτης είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ Κουφοντίνα?//

Είχε συλληφθεί ξανα??

Ακομα και να είχε συλληφθεί, πως έχει πρόσβαση σ αυτά τα στοιχεία ο Κυρανακης?

Γιατί δεν γίνεται ΕΔΕ στην Αστυνομία τωρα για το ποιος χορήγησε αυτές τις πληροφορίες σε βουλευτή???

Και ναι κυριοι...

οπως και σεις καταλάβατε ο μικραννακης με μια κίνηση ματ πηρε τον τιτλο του "ρουφιανου" για το 2021....

Βοουγδανε.. λυπάμαι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη πορεία με συμμετοχή 1000 και πλέον κατοίκων αυτή την στιγμή σήμρα Κυριακή  κατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης.

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε από το σπίτι μονάχα για δουλειά. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ

7 Μαρτίου 2021

Ώρα 14.25

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι γνωστή για τον κόσμο που συγκεντρώνει. Καθημερινά από την πλατεία θα περάσουν από το πρωί ίσαμε το βράδυ τουλάχιστον πέντε χιλιάδες κόσμος. Τώρα με τα μέτρα κατά της πανδημίας ο κόσμος είναι κατά πολύ λιγότερος και τα πρωινά αποτελείται κυρίως από συνταξιούχους και οικογένειες, σε αντίθεση με τις απογευματινές ώρες που μαζεύει κυρίως νεολαία. Η συγκέντρωση του κόσμου τις μέρες της πανδημίας οφείλεται κατά κύριο λόγο, στο ότι γύρω από την πλατεία βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. Σούπερ Μάρκετς, Περίπτερα, Καφέ αλλά και άπλετος χώρος για να καθίσει κάποιος να ξεκουραστεί τηρώντας την ενδεδειγμένη απόσταση και τα μέτρα ασφαλείας.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Χτες Κυριακή 7.3.2021 κατά τις 12 το μεσημέρι η πλατεία σε όλη της την έκταση, περίπου 40 στρεμμάτων, από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την οδό Ειρήνης και μέχρι το άλσος, φιλοξενούσε κοντά στους 1.000 επισκεπτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους. Οι περισσότεροι περπατούσαν και λιγότεροι καθόντουσαν στα παγκάκια καταλαμβάνοντας τις άκρες αυτών (δύο άτομα ανα παγκάκι) 

Η ροή του κόσμου γύρω στις 2 το μεσημέρι άρχισε να αραιώνει αισθητά λόγω της Κυριακής και του μεσημεριανού φαγητού. Κατά τις 2.30 στο τμήμα της πλατείας που ξεκινάει από την Ελευθερίου Βενιζέλου και φτάνει στην γωνία που βρίσκεται το υποκατάστημα της τράπεζας ALPHA BANK και τη συμβολή με την δεύτερη πλατεία πάνω από το Parking σε μια έκταση ενός στρέμματος, υπήρχαν περίπου 50 με 80 άτομα. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε ακριβώς σε αυτή την τοποθεσία. 

Η διάταξη του πλήθους έχει ως εξής στο σημείο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια. 

Καμιά εικοσαριά άτομα κινούνταν σε εγκατάλειψη της πλατείας και προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά κύριο λόγο μαμάδες που έσπρωχναν παιδικά καροτσάκια. Περίπου 10 άτομα βρίσκονταν απέναντι από τη στάση του τραμ στην γωνία των Starbuks. Μαζί με αυτούς βρίσκονται και τέσσερις αστυφύλακες που έχουν κατέβει από τις μηχανές τους, πίνουν νερό και συζητάνε εντελώς αδιάφοροι. Προφανώς τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ κάνουν κάποιο μικρό διάλειμμα ξεκούρασης. Στα παγκάκια του πεζόδρομου και στα σκαλιά πάνω στην πλατεία, απέναντι από την καφετέρια HABIT βρίσκεται κάποιος κόσμος. Επίσης βρίσκονται καμιά δεκαριά νεολαίοι μοιρασμένοι σε δυο πηγαδάκια. Το ένα στη γωνία της τράπεζας και το άλλο στα σκαλιά που βρίσκεται το μνημείο στήλη για τη Σμύρνη, το λεγόμενο «Παλούκι» 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Ξαφνικά γύρω στις 2.45 από το πουθενά εμφανίζονται καμιά δεκαριά μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σταθμεύουν στην αρχή της πλατείας με την Ελευθερίου Βενιζέλου, στην γωνία που βρίσκεται το περίπτερο και οι άνδρες της ομάδας αφού κατεβαίνουν από τις μηχανές σε ένα σκηνικό που θύμιζε Γερμανικό Μπλόκ αρχίζουν να μπαίνουν στον πεζόδρομο. Ήταν τέτοια η εφόρμησή που ακόμα και οι συνάδελφοί τους που προϋπήρχαν και αναφέραμε στην περιγραφή, τους κοίταζαν σαστισμένοι. 

Καμιά δεκαριά από αυτούς έφτασαν μέχρι το ύψος της δεύτερης πλατείας που βλέπει προς την κατεύθυνση του άλσους πάνω από το Parking. Εκεί υπάρχουν κυκλικά τέσσερα παγκάκια. Στο πρώτο κάθονται δύο ηλικιωμένοι και συνομιλούν με έναν όρθιο. Στο δεύτερο κάθεται ένα ζευγάρι με δυο μικρά παιδιά. Το τρίτο παγκάκι είναι άδειο και στο τέταρτο επίσης ένα ζευγάρι. Δύο αστυφύλακες πλησιάζουν το ζευγάρι με τα παιδάκια. Κάτι συζητούν με τον άνδρα και αυτός τους δείχνει το κινητό του. (πιθανολογώ ότι έδειχνε το μήνυμα που είχε στείλει.) Ο άνδρας καθόταν και οι αστυφύλακες όρθιοι. Εντελώς ξαφνικά ο ένας από τους δύο αστυφύλακες αρχίζει να ουρλιάζει. Ο πατέρας των παιδιών σηκώνεται όρθιος και κάτι τους λέει. (μάλλον διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά τους) Σε εκείνο το σημείο ο άλλος αστυφύλακας τον σπρώχνει. Την ώρα που τον σπρώχνει, τα παιδιά που βλέπουν τη σκηνή και φοβούνται αρχίζουν να κλαίνε. Ακριβώς πάνω στη γωνία στην τράπεζα βρίσκονται τρείς νεαροί και παρακολουθούν το σκηνικό, δίπλα τους βρίσκονται δύο αστυφύλακες. Γυρίζει ο ένας νεαρός και λέει επί λέξει του αστυφύλακα. « Καλά τι είναι αυτά που κάνει ο δικός σου» (δείχνοντας τον αστυφύλακα που ουρλιάζει και κάνει τα παιδιά να κλαίνε) Ο αστυφύλακας του απαντά. «Εσύ τι είσαι μάγκας, πάρε δρόμο…» , τον σπρώχνει και τον πετά στο έδαφος. Ο νεαρός σηκώνεται και ζητά εξηγήσεις. Αντί άλλης απάντησης τρώει μια μπουνιά στο στήθος και ξαναπέφτει. Πριν σηκωθεί έχουν πέσει πάνω του περίπου οχτώ άτομα τον κλωτσούν και τον χτυπούν με τα κλόμπς.

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Οκτώ αστυφύλακες ξυλοκοπούν στα καλά καθούμενα ένα παιδί. Το αφήνουν να σηκωθεί να κάνει την προσπάθεια του να ξεφύγει από τα χέρια τους και τότε αρχίζουν πάλι να το χτυπούν μέχρι να ξαναπέσει. Το ίδιο σκηνικό το επαναλαμβάνουν τέσσερις πέντε φορές. Κανένας δεν προσπαθεί να κρατήσει το παιδί στο έδαφος ή να το ακινητοποιήσει. Το κάνουν επίτηδες. Το αφήνουν να σηκωθεί να τρέξει για να το ξαναχτυπήσουν. Όσοι από τους πολίτες βρίσκονται στην πλατεία, αρχίζουν να ουρλιάζουν και να διαμαρτύρονται για αυτή τη συμπεριφορά της αστυνομίας. Σε δέκα λεπτά στην πλατεία έχουν μαζευτεί από εκατό που ήταν, χίλια άτομα. Στα μπαλκόνια των γύρων πολυκατοικιών ο κόσμος που έχει βγει θυμίζει εποχή που περνάει ο επιτάφιος της Αγίας Φωτεινής. Γύρω στις 3.15 στην πλατεία έχουν μαζευτεί 3.000 δημότες. Έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα ΜΑΤ και αρχίζουν να σπρώχνουν και να ξυλοκοπούν παιδιά γυναίκες, ηλικιωμένους. Δεν υπάρχει κανείς στο απυρόβλητο. Ο κόσμος τα έχει χάσει με την αγριότητά τους. Κάτι γριούλες σταυροκοπιούνται. Ένα καροτσάκι με δίδυμα, από το τρέξιμο του πλήθους για να σωθεί, έχει παρασυρθεί και έχει πέσει στα πλάγια με τα μωρά μέσα. 

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται με τη Ν.Δ. προσπαθούν να σταματήσουν την αστυνομία φωνάζοντας ποιοι είναι, τρώνε σπρωξιές από τα ΜΑΤ και φτύσιμο από τον κόσμο που τους ξέρει και ξεσπά πάνω τους. 

Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ.

Από το 1973 με το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα έχω ζήσει χιλιάδες πορείες, έχω συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής άπειρες φορές. Τα δακρυγόνα και τα χημικά που έχω φάει μου έχουν προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στους πνεύμονες. Έχω αρκετές συλλήψεις, κρατήσεις και δικαστήρια, τέτοια αγριότητα, μένος και μίσος από πλευράς αστυνομίας δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Μιλάω για αγριότητα απέναντι σε διαδηλωτές που στο κάτω κάτω μπορεί να βρει κάποιος και μια δικαιολογία υπέρ του αστυφύλακα ότι έφαγε πέτρα, μολότοφ ή του έβρισαν τη μάνα. Πόσο μάλλον που η χθεσινή πρωτόγνωρη αγριότητα εκτυλίχθηκε όχι απέναντι σε διαδηλωτές αλλά απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες μιας γειτονιάς που το μόνο τους παράπτωμα ήταν ότι λιάζονταν. Δεν έσπαγαν, δεν έκαιγαν, δεν διαμαρτύρονταν καν για κάτι. Στην πλειοψηφία τους μικροαστοί, οικογενειάρχες, έντιμοι άνθρωποι. Οι κινέζοι λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις και χτες κατάλαβα πόσο δίκαιο έχουν. Τη αγριότητα των χθεσινών γεγονότων δεν νομίζω ότι υπάρχουν λέξεις να την περιγράψεις, δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα. 

Εδώ κάτι άλλο συμβαίνει που έχει σχέση με όσα βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για τη μελλοντική δημιουργία μιας νομενκλατούρας που θα ελέγχει και θα καθοδηγεί τις κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια σε όλους τους πολίτες του κράτους ανεξαρτήτως κομματικής συμπάθειας αυτών. 

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί έγινε αυτό ? Μαζί με τους πολλούς και εγώ. 

Ας δούμε κάποια στοιχεία. 

1ο Επιχείρημα. Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι έγινε κάποια καταγγελία περί συνωστισμού και αναγκάστηκε να επέμβει. 

1ο Ψέμα. Πέρα για πέρα ψέμα. Όπως είπαμε και παραπάνω, ήδη στην πλατεία προϋπήρχαν τέσσερις αστυφύλακες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι θα μπορούσαν αν υπήρχε συνωστισμός να επέμβουν. Ότι εντολή δίνεται από το κέντρο το ακούει όλη η ομάδα ΔΙΑΣ. Προφανώς το άκουσαν και οι τέσσερις που βρίσκονταν στην πλατεία και σίγουρα θα απάντησαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν απάντησαν διαφορετικά τότε είναι και αυτοί υπεύθυνοι για δύο λόγους. Ο ένας ότι έδωσαν λάθος πληροφόρηση, ο άλλος ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και αδιαφορούσαν. Αν απάντησαν όμως ότι όλα βαίνουν καλώς τότε γιατί έγινε αυτή η κίνηση με την παρουσία είκοσι τραμπούκων, εκτός αν ήταν προμελετημένο το σκηνικό. Όμως αλήθεια τα 100 άτομα ήταν συνωστισμός και τα 3.000 που μαζεύτηκαν εξ αιτίας του τραμπουκισμού της αστυνομίας δεν ήταν ? 

2ο Επιχείρημα. Η Αστυνομία δέχθηκε επίθεση και «οι συνάδελφοι κάλεσαν τα ΜΑΤ»

2ο Ψέμα. Η αστυνομία δεν δέχτηκε καμία επίθεση. Η ίδια δημιούργησε προβοκατόρικα το επεισόδιο. Όταν έφθασε η δύναμη της ΔΙΑΣ από εκεί που πάρκαρε μέχρι να φτάσει στο ζευγάρι με τα παιδιά για να το ελέγξει διάνυσε περίπου εκατό μέτρα πάνω στην πλατεία. Στο διάστημα αυτό των 100 μέτρων υπήρχε κόσμος που προσπέρασε χωρίς να γίνει κάποιος έλεγχος ή σύσταση. Απεναντίας αρχικά κινήθηκαν πάνω στον πεζόδρομο σα να μην συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που εστίασαν στο ζευγάρι. Ο πρώτος έλεγχος έγινε σε αυτούς και μετά σε κάποια άλλα νεαρά άτομα. Η όλη συμπεριφορά τους ήταν από την αρχή επιθετική σε βαθμό πρόκλησης. Η οικογένεια με τα παιδιά ήταν αυτό που έψαχναν. Ο νομοταγής , φιλήσυχος και οικογενειάρχης που και αυτός θα έπρεπε να αισθανθεί τον φόβο. 

3ο Επιχείρημα. "Ο νεαρός που έφαγε το ξύλο αντιστάθηκε στην αστυνομία".

3ο Ψέμα. Εδώ δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι, τα λέει όλα το βίντεο που κυκλοφορεί. 

Η χώρα από το 2010 ζει ένα μεσαίωνα. Τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί, η ανεργία βρίσκεται επίσημα στο 19%. Η εισαγωγή λαθρομεταναστών συνεχίζεται απρόσκοπτη/ Οι νέοι από 20-30 ετών δεν έχουν κανένα μέλλον.  Η μικροαστική τάξη με την ευρεία έννοια του όρου μετατράπηκε σε τάξη των λίγων πολυεθνικών. Το 25% της παραγωγικής αλλά και της μορφωμένης νεολαίας έχει μεταναστεύσει. Το ΑΕΠ της χώρας έχει χάσει το 30% και το χρέος σχεδόν έχει διπλασιαστεί. Κάθε υποτυπώδη ελπίδα όχι ανάκαμψης αλλά τουλάχιστον σταθεροποίησης της οικονομίας με την εμφάνιση της πανδημίας έχει εξανεμισθεί. Σκεφτείτε πόσο η πανδημία έχει πλήξει οικονομικά εύρωστες χώρες για να καταλάβετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα που βαδίζει με τρία μνημόνια στην πλάτη και μια εξωτερική απειλή. Σκεφτείτε όταν τραβηχτεί η κουρτίνα της πανδημίας και φανούν όλα όσα σήμερα έντεχνα αποκρύπτει η κυβέρνηση. Το μόνο που θα τη σώσει είναι η αυταρχικότητα και οι δυνάμεις καταστολής. Πρόβα τζενεράλε είναι τα όσα συμβαίνουν. 

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Εάν σε αυτά τα πιλοτικά κατασταλτικά σχέδια που άρχισαν να υλοποιούνται για την καθυπόταξη των πολιτών, δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, θα συμβεί αυτό που πολύ εύστοχα διατύπωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ψαρούδα Μπενάκη , περί μείωσης των ατομικών ελευθεριών και συρρίκνωσης των συνταγματικών δικαιωμάτων. Η πανδημία μπορεί να είναι υπαρκτή και να δίνει το δικαίωμα στην εξουσία για κάποιους δικαιολογημένους περιορισμούς, από την άλλη όμως είναι και μια καλή ευκαιρία για την ίδια την εξουσία να την κάνει λάστιχο και να την επεκτείνει σε όποιο χρόνο και τόπο θελήσει. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το νέο νομοσχέδιο που αφορά και την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, εκεί όπου αναπτύσσεται το ισχυρότερο κομμάτι μιας κοινωνίας οι νέοι και μορφωμένοι. Εκεί όπου ακόμα και αυτή η δικτατορία δεν τόλμησε στη χειραγώγηση των φοιτητών να βάλει την αστυνομία και προτίμησε τους διορισμένους πρυτάνεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δικηγόρος της μάνας σου είμαι, την π… να» – Ένα μπουμπούκι της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει την κοπριά που το έθρεψε!

7 Μαρτίου 2021

Την ώρα που η κυβέρνηση και το αστικό κράτος συνολικά καταλύουν αθόρυβα το δικαίωμα στο συνέρχεσθαι, το παρακάτω στιγμιότυπο μπορεί να μοιάζει απλώς σταγόνα στον ωκεανό, είναι όμως χαρακτηριστικό για την πρακτική της ΕΛ.ΑΣ. και των ανθρωποφυλάκων, που αλωνίζουν ανενόχλητοι και βασικά καθοδηγούμενοι. Γιατί κανένα θρασύδειλο ανθρωπάκι δε θα είχε τέτοια στάση, αν δεν ήξερες πως έχει το ακαταλόγιστο, πολιτική κάλυψη και αντίστοιχες εντολές από την ηγεσία του.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται χωρίς προσχήματα σε ένα μπλοκ νομικών, στη διαδήλωση της Αθήνας για το Σύνταγμα, τα Νομικά δικαιώματα και τον Κουφοντίνα. Παίρνουν καροτσάκι έναν από τους συγκεντρωμένους, που φωνάζει «δικηγόρος είμαι, δικηγόρος», για να γλιτώσει από την μανία τους. Αλλά ένας από τους ανθρωποφύλακες συνεχίζει να τον απωθεί βίαια και καθώς πλησιάζει προς την κάμερα, ακούγεται να απαντά χλευαστικά, λέγοντας:

-Δικηγόρος της μάνας σου είμαι ρε, την π…τάνα.

https://www.youtube.com/watch?v=kwj-GeWD25g&t=2s

Ο δικηγόρος δεν πτοείται και ρωτάει τους αστυνομικούς αν είναι νόμιμα τα χημικά που πετάνε. Ο ανθρωποφύλακας γυρνάει και τον απωθεί ξανά με τη βία, ενώ άλλοι “συνάδελφοί” του πιάνουν έναν άλλο διαδηλωτή, καθώς κάνουν προσαγωγές στον σωρό.

Μοιάζει δευτερεύον, αλλά οι Πραιτωριανοί της ΕΛ.ΑΣ. δε φοράνε καν μάσκες και δεν τηρούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Εδώ δεν τους ενδιαφέρει να βρουν ένα πρόσχημα για να επέμβουν ή για να επιβάλουν την άτυπη απαγόρευση συγκεντρώσεων. Δεν τους ενδιαφέρει καν να κρύψουν τη φασιστική ιδεολογία τους -αντιθέτως, φροντίζουν να την επιδεικνύουν με τα κατάλληλα σύμβολα.

Γιατί λοιπόν να μην τους φαίνονται ψιλά γράμματα όλα τα άλλα; Γιατί να τους ενδιαφέρει να κρατήσουν προσχήματα, μέτρα προστασίας, να φέρονται ανθρώπινα, να φροντίζουν τουλάχιστον να μην εκτίθενται μπροστά στους φωτορεπόρτερ;

Δεν το έχουν ανάγκη, είναι υπεράνω νόμων -ακόμα και των δικών τους νόμων, του δικού τους κρατους. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, αυτοί είναι ο νόμος! Το κράτος είστε εσείς, όπως τους έλεγε κάποτε και ένας άλλος Μητσοτάκης πρωθυπουργός…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΓΚΛΟΠ ΤΟΣΟ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ, ΧΜΜΜΜΜ... Για μένα είναι απολύτως προφανές ότι δεν είναι απλή κλιμάκωση μπατσοχουντικής "αλητεία για την αλητεία", δεν είναι απλά "επίδειξη δύναμης", είναι αλητεία "με αιτία", είναι προκλητική "συντονισμένη" αστυνομοκρατία για να στρέψει τον κόσμο εναντίον τους, και να'χει ο κόσμος δίκιο "πολύ"... Το "γεγονός" πήρε ΚΑΙ τεράστια "συντονισμένη" δημοσιότητα με ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ δημοσιεύματα που ερεθίζουν και στον πιο αμέτοχο τα "αστυνοτρομοκρατικά αντανακλαστικά", λες και όλο τον προηγούμενο καιρό δεν μας είχαν "ταράξει στη φάπα" στο Σύνταγμα και αλλού, νέους, γέρους και παιδιά....! Το "γεγονός" και τα συνονισμένα προκλητικά δημοσιεύματα ("ένας στυνομικός δέχθηκε επίθεση από 30 μαμα΄δες με καρότσια"), είναι το "τυράκι" στη φάκα που στήνουν. Έβαλαν πολύ καλό δόλωμα, το "κύρος" της ΕΛΑΣ, αλλά η φάκα είναι ευδιάκριτη, γι'αυτούς που θέλουν να δουν...Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν στους Έλληνες ότι όποιος τολμάει και μιλάει, θα τρώει ξύλο, θα πηγαίνει φυλακή. Ότι έχουμε Χούντα. Οπότε αν αύριο παραδώσουν όλο το Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά στους Τούρκους, κανείς να μην τολμήσει να διαμαρτυρηθεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν. Σμύρνη. Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο: το φασιστικό

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, αφού πρώτα επέβαλε την ελεγχόμενη μετακίνηση με έγγραφα, κάτι το οποίο είχαμε να ζήσουμε από την προηγούμενη Γερμανική κατοχή, τώρα στέλνει τα “στρατεύματα της Γκεστάπο” στις γειτονιές της Αθήνας, για να τρομοκρατήσουν και να εξοντώσουν οικονομικά τους πολίτες.

Σε μια από αυτές της επιδρομές, σήμερα (7/3/2021) στη Ν. Σμύρνη στα μπλόκα που στήθηκαν, πιάστηκαν οικογένειες με παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία της Ν. Σμύρνης – μάλλον χωρίς την “άδεια της Κομαντατούρ” – και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα. Στη συνέχεια, σε ειρηνικές διαμαρτυρίες πολιτών, απάντησαν με τρομοκρατία, ανελέητο ξύλο και συλλήψεις σε όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει την απόλυτη εξουσία τους.  Μετά από αυτήν τη συμπεριφορά τους,  συγκεντρώθηκε  κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για τον αναίτιο ξυλοδαρμό και για την τρομοκρατική παρουσία τους στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, με αποτέλεσμα να πνίξουν τη γειτονιά και τους πολίτες στα δακρυγόνα.

Και όλα αυτά με δικαιολογία την προστασία της υγείας τους!

Η ΠΓ του ΕΠΑΜ εκτιμά ότι ο φασιστικός κατήφορος της κυβέρνησης θα συνεχιστεί, αφαιρώντας από τους πολίτες  όλα τα συνταγματικά τους και ανθρώπινα δικαιώματα, για να προλάβει τις επερχόμενες αντιδράσεις λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν στον αγώνα επαναφοράς της Ελευθερίας και του Κράτους Δικαίου σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη!

Αθήνα, 7 Μαρτίου 20121

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

https://www.epamhellas.gr/n-smyrni-kyvernisi-edeixe-to-alithino-tis-prosopo/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εννοείς σήμερα  είναι η μέρα της γυναίκας?

Γιατί οι άλλες μέρες τίνος είναι?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο αστυνομικός χτυπάει από μόνος του υπάρχει πρόβλημα

Αν χτυπάει με εντολή υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα

Αν δεν έχουμε πρόβλημα με τα δύο παραπάνω έχουμε και εμείς πρόβλημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έργο με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ !!! 

Όλο το σώμα γεμάτο πληγές!

Αυτός που το έκανε αυτό, τι ακριβώς υπερασπίζεται ???

Σχολιο.- Αυτός που το έκανε αυτό, γιατί δεν είναι ήδη φυλακή;

Σχολιο.- Ζήτω η 21πρωτη Απριλίου συνεχίζει ό Κυριάκος

Σχολιο.- αυτος που αντι το υπηρεσιακο κλομπ ειχε μεταλλικο πτυσομενο εχει διαπραξει παρανομη οπλοφορια και οπλοχρησια

Σχολιο.- Μ.Γ.Δ.

Σχολιο.- ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (Νεα Ταξη) ! ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΥΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΥΛΟΦΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ! ΑΥΤΑ ΔΕ , ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Η καραμελα της Νυρεμβεργης ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ._

Σχολιο.- Κάποια μέρα θα ζητάνε την συμπαράσταση μας απο τούς λάθρα. Εγώ θά τούς δείξω αυτό που έχω ανάμεσα στις τσέπες μου

Σχολιο.- Το παιδί που συνέλαβαν λέγεται Μπιζέλης Αλέξανδρος, είναι αναρχικός, και ανήκει στη Ταξική Αντεπίθεση είπε ο Κυρανάκης της ΝΔ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα αρχαία χρόνια, 

ήταν ντροπή για τους Αθηναίους πολίτες 

να γίνονται αστυνομικοί, 

γι αυτό προσελάμβαναν "Σκύθες".!


ΟΙ..."ΣΚΥΘΕΣ"

"Σκύθες", ή αλλιώς Ελ(ληνική) Ασ(υδοσία), ΕΛ.ΑΣ, είναι η 

πασίγνωστη ένστολη υπηρεσία που σκοπό έχει την "προστασία του πολίτη". Έχει προϊστάμενο, τον"τίγρη"της καταστολής, κ. Χρυσοχοίδη. Να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος αυτός, λόγω ειδικών ικανοτήτων, ανασύρθηκε από το πλυσταριό και οδηγήθηκε αυθημερόν στον σβέρκο του λαού. 

Ποια θέση ,λέτε, θα μπορούσε να καταλάβει με τα προσόντα του; Μα φυσικά τη θέση.... του υπουργού "Προπηλακισμού του Πολίτη"!

Και αυτήν κατέλαβε! Και μέχρι σήμερα, με αυτόν στην εν λόγω θέση, "δρέπομεν ευδαίμονας ναρκίσσους". Με άλλα λόγια μαζεύουμε "ωραία λουλούδια". Λουλούδια ένστολα, με τα πηλίκια και τις ζώνες τους, με τις αρβύλες και τα σκουφιά τους , με τα περίστροφα και τα ρόπαλα,με τη ασκήμια και τη κακία τους.

Και μορφωμένα! Όχι όπως οι χωροφύλακες. Τώρα οι αστυνομικοί δεν μαθαίνουν τον φασισμό με τη μέθοδο "άνευ διδασκάλου". Τον μαθαίνουν "με διδάσκαλο" στις σχολές. Ο παλιός αστυφύλακας,  έκανε (σπανίως) τα στραβά μάτια. Τώρα οι μορφωμένοι "Σκύθες¨, διαπρέπουν στην επιστημονική κακοήθεια , το ψέμα και τη δειλία.

Όσα φορούν, τα όπλα της μάχης κατά του λαού, τα πληρώνει ο λαός, δηλαδή ο πατέρας τους. Δεν το σκέφτονται; Δεν διστάζουν; Δεν πισωπατούν; Δεν κάμπτονται; Δεν ιδρώνουν; Δεν αυτοκτονούν που χτυπούν άοπλους πολίτες, κατ εντολήν, χωρίς να διατυπώνουν προγενέστερες αντιρρήσεις;

Μην ακούτε "...μα είναι παιδιά του λαού". Είναι φασίστες κατ επιλογήν, άρα εχθροί του λαού. Είναι ασυνείδητοι, αυτοί που χτυπούν τον λαό και συνεπώς δεν υπάρχει ελπίς να αυτοκτονήσουν.

Μα όλοι; . Όχι βέβαια! Αλλά ,όπως έχω γράψει παλαιότερα, ένα καθαρό τραπέζι με μια βρωμισιά στην άκρη του δεν είναι "ένα καθαρό τραπέζι με μια βρώμα", αλλά ένα βρώμικο τραπέζι!

Το λοιπόν,η ΕΛ.ΑΣ διέταξε, λέει, ΕΔΕ!!

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Αρχηγό του ευαγούς Αστυνομικού ιδρύματος, διέταξαν ΕΔΕ, προκειμένου να "λάμψει η αστυνομική αλήθεια". Να επιβεβαιώσουν ότι οι ένστολοι "ιδρυματικοί"που έδειραν ανηλεώς στη Νέα Σμύρνη, είχαν υποστεί, οι καημένοι, προγενέστερη επίθεση από άοπλους πολίτες.

Αυτοί είναι οι "Σκύθες"! 

Σήμερα η Νέα Σμύρνη, αύριο η Ηλιούπολη ,το Άργος , το Διδυμότειχο. Υπάρχουν και έντιμοι αστυνομικοί που ντρέπονται. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, να απομονώσουν τους επίορκους. 

Πρέπει , να αναζητούνται τα στοιχεία των αστυνομικών που παρανομούν και να υποβάλλονται μηνύσεις ανηλεώς. Να μην προλαβαίνουν να απολογούνται ή να παρέχουν εξηγήσεις. Να ξέρουν ότι κρέμεται επί της κεφαλής τους η απόταξη! Αν όχι τώρα, όταν έρθει η ώρα, γιατί θα έρθει."Έσσεται ήμαρ", ( θα έρθει ημέρα που...), όπως λένε και στα καφενεία του χωριού μου.

Τελειώνω με τούτο : Στα αρχαία χρόνια, ήταν ντροπή για τους Αθηναίους πολίτες να γίνονται αστυνομικοί, γι αυτό προσελάμβαναν "Σκύθες".!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνθηρες: «Όλοι μαζί για το αύριο, ας γίνει η αρχή εδώ στη Νέα Σμύρνη»

Οι Πάνθηρες με ανακοίνωση τους απευθύνουν κάλεσμα στη νέα συγκέντρωση που έχει οριστεί για την Τρίτη (09/03) στη Νέα Σμύρνη αναφορικά με τα γεγονότα της αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα την Κυριακή,

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου:

"Σας μιλήσαμε για το χθες, μας επιστρέψατε λάσπη και συκοφαντίες. Σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια.

Τώρα θα μιλήσουμε για το αύριο και πλέον δεν απευθυνόμαστε σε εσάς. Τώρα θα μιλήσουμε για το αύριο, της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της χώρας με αυτούς που θέλουμε μαζί μας. Με τους φίλους και γείτονες μας, με τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας. Σε αυτό το αύριο θα τους καλέσουμε όλους μαζί μας, θα καλέσουμε και όσους νομίζατε ότι θα είναι απέναντι μας, τους άλλους οπαδούς.

Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη."

Τρίτη 9/ - 18.00 Πλατεία Νέας Σμύρνης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΘ: Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις – Ετοιμάζεται επέμβαση για την κατάληψη

8 Μαρτίου, 2021

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι τις τελευταίες ώρες περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σχεδιάζει βίαιη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Γι αυτό το λόγο έχουν μεταφερθεί διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ.

Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!

Η αστυνομική κινητοποίηση σε όλη την πόλη είναι μεγάλη, αλλά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ομάδες δικηγόρων, καθηγητών, φοιτητών και πολιτών προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο.

Από την πλευρά της η αστυνομία δεν επιτρέπει στον κόσμο να προσεγγίσει το σημείο.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη σχετίζεται με την κατάληψη της Πρυτανείας.

Την ίδια στιγμή καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει την λαίλαπα της πανδημίας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Το κείμενο μέχρι στιγμής υπογράφουν οι Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης,  Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Δαμιανός, Άρης Στυλιανού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιός είναι πρόσχημα για να επιβάλλουν χούντα.

Αστυνομοκρατία παντού ξύλο και βία γιατί έτσι ξέρουν να καταπολεμούν αυτοί τον ιό 

Εξαφάνισαν δήθεν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή αυγή παίρνοντας στις αγκάλες της τα στελέχη της και όσα δεν πρόκαμε να αγκαλιάσει τα αφήνει εξαφανισμένα.

Κατά τα άλλα τρομοκράτης και εγκληματίας είναι ο Κουφοντίνας που αποφάσισαν τώρα να τελειώνουν μαζί του.

Γιατί αυτοί είναι καλύτεροι τρομοκράτες και εγκληματίες φυσικά και μάλιστα με την ανοχή μας!

ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑΡΑ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίθετα με τα όσα παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μίντια περί δήθεν "ενέδρας κι επίθεσης", σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Σήμερα Κυριακή γύρω στις 15:00, μια οικογένεια με 5 - 6 άτομα αγόρασε καφέ για να κάνει την βόλτα της στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Εμφανίστηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τους γράψουν πρόστιμα. Η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε, ενώ περίοικοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν.

Τότε όσοι βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια δέχτηκαν άγρια βίαιη επίθεση από άλλους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (10 με 15 μηχανές) που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς καμία αφορμή. Τελικά αποχώρησαν μόνο μετά από διαταγή στον ασύρματο ότι "στο σημείο υπάρχουν παιδιά".

Η καταστολή έχει φύγει από κάθε έλεγχο, ενώ τα κυβερνητικά Fake news προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές οι εικόνες να γίνουν καθημερινότητα! 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το όνομα του αλήτη του μπάτσου που χτύπησε το παιδί είναι Παναγιώτης Αθανασόπουλος .

Κοιμηθήκατε με ανοιχτά παράθυρα εκει στη Ν.Σμύρνη ή με ανοιχτά κεφάλια ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν γκλοπιές ανα πολίτη .

Ασύδοτη Μπατσοκρατία το πολίτευμα.

Παλιά η πλ.Σμύρνης είχες πάπιες στα συντριβάνια ..

Τώρα εχει παπάκια της Δελτα κ Ζητάδες που ξυλοκοπούν χωρίς λόγο πολίτες σοκαρισμένους !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

-λίστα Πέτσα 100 ευρώ: ενέδρα 30 ατόμων σε άνδρες της ΔΙΑΣ.

-λίστα Πέτσα 1000 ευρώ: ενέδρα 300 ατόμων σε άνδρες της ΔΙΑΣ.

-λίστα Πέτσα 10000 ευρώ: ενέδρα 3000 Απάτσι, 30 πολικών αρκούδων και ενός μαμούθ σε άνδρες της ΔΙΑΣ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Υπήρξε συνωστισμός στην προκυμαία της Νέας Σμύρνης"

Ελληνική Κυβέρνησις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "άλλοι" στις Πρέσπες,

τούτοι στην Νέα_Σμύρνη.

Ξεμακραίνει από το Σύνταγμα η βία. Πλησιάζει αλλού...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους νεωτερους.. 

Το 2003 ο Μιχαλης Χρυσοχοιδης, υστερα από προταση του τοτε πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη, ανελαβε Γραμματεας του Πανελληνιου Σοσιαλιστικου Κινηματος, αντικαθιστωντας τον Κωστα Λαλιωτη. 

Αμεσως μετα την εκλογη του , στις 3 Ιουλιου , ειχε δηλωσει μεταξυ αλλων:

" Ας υψώσουμε όλοι το βλέμμα στις προκλήσεις που μας περιμένουν και ας δώσουμε τη μάχη με όλους τους προοδευτικούς πολίτες κόντρα στη δεξιά και στο νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό'!!!!

Χαχαχαχαχα!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον νεαρό που έφαγε το ξύλο στη Νέα Σμύρνη τα ήξεραν όλα, όνομα, πολιτικές πεποιθήσεις, που ήταν πριν τρεις μέρες, τι ήθελε να κάνει κ.τ.λ.

Για τον Λιγνάδη, τον οποίο διόρισαν οι ίδιοι, δεν είχαν μάθει τίποτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρα εσύ κοίτα να βγάλεις τον σκασμό καθίκι.

Το ξύλο και τα χημικά σε 5χρονα στο Πισοδέρι δεν ξεχνιούνται!!!

Τομάρι!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το παιδί που έχω τραβήξει στο βίντεο το χτυπάνε αλύπητα. Αλύπητα. Ειλικρινά όλο αυτό με ξεπερνάει. Ξέρετε, καμιά φορά, δεν τα πιστεύεις αυτά που ακούς μέχρι να σου τύχουν. Νιώθω φοβερές τύψεις για αυτό το παιδί που έφαγε τόσο ξύλο, γιατί ήρθε απλώς να μας υποστηρίξει μιλώντας στον αστυνομικό ήρεμα. Τον άκουσα να ρωτάει τον αστυνομικό: “Τα βάζετε με τις οικογένειες και τα παιδιά;” και του απαντάει αυτός: “Εσένα θα σε κανονίσω τώρα”. (...)

Τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο μας μιλάνε με αυτόν τον τρόπο. Τους εξηγήσαμε ότι τα παιδιά έπαιζαν με τα ποδήλατά τους και σε δέκα λεπτά θα φεύγαμε. “Τώρα θα φύγετε, αλλιώς θα σας γράψουμε”, επέμεινε ο ένας. Του απάντησα: “Μα δεν μπορείτε να μας γράψετε, δεν έχουμε κάνει κάτι. Έχουμε στείλει μήνυμα και φοράμε τις μάσκες μας”. Είπε: “Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε”, και ταυτόχρονα έβγαλαν τα μπλοκάκια για να μας κόψουν κλήσεις».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το όνομα του αστυνομικού που χτύπησε το παιδί είναι Παναγιώτης Αθανασόπουλος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι στον κόσμο, δείχνουν το σύνορα της δικής μας ΑΟΖ, σωστά.

Μα καλά, μόνον αυτοί που ψηφίζετε στην Αθήνα, μόνον αυτοί τα θέλουν μικρότερα;;;;;;

Σπάστε την σιωπή κι επιβάλλετε το δίκαιο, το διεθνές δίκαιο. Αυτό επικαλούνται επίσημα.

Αυτό υποσκάπτουν ανεπίσημα;;;;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παιδί στη Νέα Σμύρνη έχει σπασμένα πλευρά. Το γκλομπ ήταν πτυσσόμενο και σιδερένιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Σμύρνη: "Μου είπε σε γράφω γιατί έτσι θέλω – Με έπιασαν τα κλάματα από το ξύλο στο παιδί"

Για την συμπεριφορά των δυνάμεων της Αστυνομίας, τον άγριο ξυλοδαρμό και τις κροτίδες ανάμεσα στον κόσμο, μιλούν τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες όσων προκάλεσαν χθες στην πλατεία Νέας Σμύρνης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

08 Μαρτίου 2021 06:13

Η Πόπη Σταυροπούλου είναι η γυναίκα που βγήκε για την Κυριακάτική της βόλτα στην πλατεία Νέας Σμύρνης χθες το μεσημέρι, μαζί με την οικογένειά της και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Σε εκείνη απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί, βεβαιώνοντάς της πρόστιμο 300 ευρώ παρά το γεγονός πως είχε στείλει το απαραίτητο SMS και φορούσε τη μάσκα της, όπως και όσοι την συνόδευαν. Το γεγονός αυτό, οδήγησε πολίτες που βρίσκονταν κοντά, να διαμαρτυρηθούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά κατέληξαν να ξυλοκοπούν απρόκλητα έναν από τους δεκάδες που διαμαρτυρήθηκαν.

Εξηγώντας τι έγινε, η Πόπη Σταυροπούλου, αναφέρει: “Ήμασταν εγώ, η αδερφή μου, ο γαμπρός μου και τα δύο οκτάχρονα παιδιά μας. Ξεκινήσαμε από τα σπίτια μας, στη Νέα Σμύρνη και φτάσαμε στην πλατεία. Είχαμε στείλει SMS ήδη πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, φορούσαμε τις μάσκες μας και κρατούσαμε καφέδες στο χέρι».

Ενώ περνούσαν από την πλατεία, είδαν την Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους: “Αυτή είναι η δουλειά τους, καλά έκαναν. Φτάνουμε στο σημείο που θα καθόμασταν, έξω από την Alpha Bank που έχει κάποια παγκάκια. Τα παιδιά έπαιζαν στην πλατεία. Σταματάμε δίπλα στο παγκάκι και μας κοιτάνε αστυνομικοί, από εκείνους που κυκλοφορούν με τα μηχανάκια. Μας φωνάζει ο ένας: «Φύγετε τώρα από κει». Τον κοιτάω και τον ρωτάω: «Με συγχωρείτε, γιατί να φύγουμε;». Πραγματικά μου έκανε φοβερή εντύπωση. «Τώρα» λέει, «Φύγετε από κει». Με ένα ύφος απαράδεκτο, προσβλητικό, σαν να είχαμε κάνει κάτι. Του λέω: «Μόλις ήρθαμε και θέλουμε λίγο να ξεκουραστούμε. Γιατί να φύγουμε;». Έρχονται προς το μέρος μας και μας ζητούν τα κινητά μας για να δουν αν έχουμε στείλει μήνυμα. Τους τα δώσαμε, μαζί με τις ταυτότητες. Βλέπουν τα μηνύματα και μας λένε: «Τώρα φύγετε από δω κατευθείαν». Τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο μας μιλάνε με αυτόν τον τρόπο. Τους εξηγήσαμε ότι τα παιδιά έπαιζαν με τα ποδήλατά τους και σε δέκα λεπτά θα φεύγαμε. «Τώρα θα φύγετε, αλλιώς θα σας γράψουμε». επέμεινε ο ένας. Του απάντησα: «Μα δεν μπορείτε να μας γράψετε, δεν έχουμε κάνει κάτι. Έχουμε στείλει μήνυμα και φοράμε τις μάσκες μας».

"Γίνεται να μην ρωτάτε και να μην φέρνετε αντιρρήσεις;"

Η επόμενη απάντηση του αστυνομικού, όπως λέει η κυρία Σταυροπούλου, την άφησε άναυδη: “Είπε: «Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε», και ταυτόχρονα έβγαλαν τα μπλοκάκια για να μας κόψουν κλήσεις. «Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ τον λόγο που με γράφεις;» επέμεινα, ενώ ταυτόχρονα τους είχαμε δώσει τις ταυτότητες για να μας κόψουν κλήσεις. Δεν αντισταθήκαμε σ’ αυτό. Και μου απάντησε με το ίδιο απαράδεκτο ύφος: «Γίνεται να μην ρωτάτε και να μην φέρνετε αντιρρήσεις; Το καλύτερο που είχατε να κάνετε ήταν να φύγετε κατευθείαν όταν σας το είπαμε. Σου εξήγησα γιατί σε γράφω. Γιατί έτσι θέλω. Τώρα, τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά». Σας μιλάω πολύ ψύχραιμα, το ύφος τους ήταν εξοργιστικό. Ήταν λες και είχαμε καμιά δικτατορία. Έχω μάρτυρες, έχω τα πάντα και αύριο θα πάω να τους κάνω μήνυση. Να μάθω και ποιά είναι η άσκοπη μετακίνηση που αναφέρουν στην κλήση. Σε σχέση με αυτά που ζήσαμε χθες από την Αστυνομία, τα 300 ευρώ είναι το τελευταίο που σκέφτομαι”.

Στο μεταξύ η αντίδραση της οικογένειας στην συμπεριφορά των αστυνομικών, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων ανθρώπων, όλων των ηλικιών, που περνούσαν δίπλα και διαμαρτύρονταν στους αστυνομικούς, όπως δείχνουν και τα βίντεο από το σημείο. “Άκουσα το απόγευμα που γύρισα σπίτι, για επίθεση σε αστυνομικούς από 30 άτομα. Ειλικρινά είναι τραγικά ψέματα. Κανείς δεν τους έκανε τίποτα. Δεν τους επιτέθηκε απολύτως κανένας. Τους ρωτούσαν για ποιο λόγο μας το κάνουν αυτό, δεν τους ακούμπησε κανείς. Είναι τρομερό ότι κυκλοφόρησε τέτοιο πράγμα.” λέει η Πόπη Σταυροπούλου, η οποία μόλις είδε τους αστυνομικούς να φεύγουν από εκείνη και να κινούνται προς τον νεαρό άνδρα που τελικά ξυλοκόπησαν βάναυσα χωρίς να προκληθούν, άρχισε να τραβάει βίντεο με το κινητό της: “Το παιδί που έχω τραβήξει στο βίντεο το χτυπάνε αλύπητα. Αλύπητα. Ειλικρινά όλο αυτό με ξεπερνάει. Ξέρετε, καμιά φορά, δεν τα πιστεύεις αυτά που ακούς μέχρι να σου τύχουν. Νιώθω φοβερές τύψεις για αυτό το παιδί που έφαγε τόσο ξύλο, γιατί ήρθε απλώς να μας υποστηρίξει μιλώντας στον αστυνομικό ήρεμα. Τον άκουσα να ρωτάει τον αστυνομικό: «Τα βάζετε με τις οικογένειες και τα παιδιά;» και του απαντάει αυτός: «Εσένα θα σε κανονίσω τώρα». Τον ρώτησα γιατί απειλεί τον άνθρωπο. Εκείνος πήγε δίπλα στον νεαρό και τότε έβγαλα το κινητό να καταγράψω τι γινόταν. Του λέει λοιπόν: «Συλλαμβάνεσαι». Και ξεκινάνε να τον χτυπάνε χωρίς κανένα λόγο. Ο άνθρωπος φώναζε «Πονάω», είχαν βγει από τα μπαλκόνια και φώναζαν στους τραμπούκους να σταματήσουν. Οι άνθρωποι από την πλατεία, το ίδιο. Εγώ κοιτούσα το παιδί που χτυπούσαν και με έπιασαν τα κλάματα από τα χτυπήματα. Μόλις σταμάτησα να τραβάω το βίντεο, έρχεται ένας από τους αστυνομικούς και πάει να μου πάρει το κινητό από το χέρι: «Σβήσε τώρα το βίντεο» μου έλεγε. «Δεν σβήνω κανένα βίντεο» του απάντησα. Μα τι είναι αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν;”

"Η Αστυνομία απευθυνόταν με απίστευτο τρόπο"

Εκτός από το βίντεο του ξυλοδαρμού που τράβηξε και δημοσίευσε η Πόπη Σταυροπούλου, ένας ακόμη πολίτης που εργαζόταν σε κατάστημα επί της πλατείας, έφτασε στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό από την αρχή του. Ο Στέφανος Παπαδάκης, μιλώντας, τονίζει πως “Αυτό που είδα εγώ ήταν μια αγανάκτηση των ανθρώπων που περπατούσαν πάνω στην πλατεία. Η Αστυνομία απευθύνονταν με απίστευτο τρόπο σε μεγάλους, παιδιά, οικογένειες. Εγώ ήμουν στο μαγαζί που δουλεύω και βγήκα στην πλατεία όταν είχαν ξεκινήσει να διαμαρτύρονται άνθρωποι όλων των ηλικιών για την συμπεριφορά των αστυνομικών και το πρόστιμο που έκοψαν στην οικογένεια. Και βρέθηκα μπροστά στη στιγμή που έπιασαν τον νεαρό και άρχισαν το ξύλο. Τα υπόλοιπα τα λέει η εικόνα που βλέπετε όλοι στο βίντεο”.

Πάντως, αυτό που προκάλεσε επίσης μεγάλη εντύπωση στον Στέφανο Παπαδάκη, ήταν το γεγονός πως έσπευσε τεράστια αστυνομική δύναμη στο σημείο, ενώ δεν έγινε καμία επίθεση από πλευράς πολιτών: “Στην αρχή ήταν μόνο δύο μηχανές και λίγα λεπτά μετά, μόνο που δεν προσγειώθηκε ελικόπτερο. Δύο τζιπ της ΟΠΚΕ, μηχανές, 4-5 περιπολικά. Οι αστυνομικοί που ήταν στα τζιπ γελούσαν όταν είδαν πως γύρω τους είχαν οικογένειες. Ήταν μια τεράστια αστυνομική δύναμη που προκάλεσε τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Τελικά τα μηχανάκια της Αστυνομίας γέμισαν την πλατεία. Ούτε τη 17Ν να ξαναπιάνανε”, λέει.

"Προσπαθούσαμε να τους σταματήσουμε με φωνές από τα μπαλκόνια"

Λίγα μέτρα πιο μακριά, βρισκόταν ο Δημήτρης Παπαθανασίου, ο οποίος μένει σε πολυκατοικία πάνω στην πλατεία και εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι του. “Οι αστυνομικοί με τα μηχανάκια έκαναν ελέγχους από το πρωί. Εκείνη την ώρα, στην πλατεία βρίσκονταν οικογένειες με παιδιά κατά κύριο λόγο, όπως συμβαίνει πάντα στην Νέα Σμύρνη. Ξεκίνησαν όλα από έναν έλεγχο. Απ’ ότι καταλάβαινα, κάποιος αντέδρασε όταν τον έγραφαν -λεκτικά πάντα- και έτσι ξεκίνησε όλο το περιστατικό. Άρχισαν να δέρνουν ανελέητα. Μιλάμε για πολύ ξύλο και χωρίς λόγο. Και το δικό μου το βίντεο δεν κατέγραψε όλο το περιστατικό γιατί στην αρχή προσπαθούσαμε με φωνές να τους σταματήσουμε. Βλέπαμε να τον χτυπάνε και στο κεφάλι και παντού. Λογικά το παιδί θα έχει πρόβλημα από τα χτυπήματα” εξηγεί ο κάτοικος της περιοχής.

“Ταυτόχρονα βλέπουμε έναν απίστευτο αριθμό από μηχανάκια να έρχονται από την οδό Αγίας Φωτεινής. Μιλάμε για εκατοντάδες, για μια τρομερή εικόνα. Σαν να ήταν στρατοκρατούμενη περιοχή, κανονικά”, περιγράφει.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, το περιστατικό ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή, αφού όπως λέει, η συμπεριφορά και η απεύθυνση των αστυνομικών χθες, δεν διέφερε από τις άλλες ημέρες: “Κινούμαι πολύ στην πλατεία, γιατί έχω και δύο πολύ μωρά παιδιά. Ήταν ένα γεγονός που το έβλεπα να έρχεται. Το κάνουν συνεχώς. Μας απευθύνονται πολύ προκλητικά, πολύ επιθετικά, πολύ προσβλητικά, με ένα στυλ «θα σας γ… φύγετε». Εντάξει για τα περί επίθεσης εναντίον τους είναι αθλιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και των μέσων που τα αναπαράγουν. Είδαμε χίλιοι άνθρωποι τι έγινε και θεωρούν πως θα πιστέψουμε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ;”

"Πετούσαν κροτίδες δίπλα στο πόδι μου - Έβαλα τα κλάματα"

Η συμπεριφορά της αστυνομίας και ο απρόκλητος ξυλοδαρμός που καταγράφηκε από τους πολίτες, προκάλεσε οργή και άμεσα διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της περιοχής. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και τελικά επέστρεψε στην πλατεία, όπου και διαλύθηκε μετά από επέμβαση της Αστυνομίας με χημικά και κροτίδες.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονταν στην Νέα Σμύρνη, την ώρα των επεισοδίων, ήταν και η 14 χρονη Μαρία Κούτση. “Εγώ πήγα στην πλατεία περίπου στις 17:00” αφηγείται. “Ηταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος στην πλατεία και φώναζε συνθήματα. Δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Μετά η διαδήλωση έφυγε από την πλατεία και εγώ με δύο φίλες μου έμεινα να κάνουμε βόλτα. Περίπου στις 18:40 είδαμε περισσότερα από 1.000 άτομα, να επιστρέφουν στην πλατεία και να πηγαίνουν προς τις γραμμές του τραμ φωνάζοντας συνθήματα. Τότε ακολουθήσαμε από δίπλα. Είδαμε ξαφνικά να έρχονται πάρα πολλές μοτοσυκλέτες με αστυνομικούς. Οι φίλες μου, μου είπαν να φύγουμε αλλά εγώ τους είπα πως δεν μπορεί να μας κάνουν κάτι. Δεν γινόταν κάποιο επεισόδιο, ήμασταν τόσος κόσμος, τόσα παιδιά. Και ξαφνικά ακούμε πολύ μεγάλο θόρυβο και πολλές κροτίδες”.

Η 14χρονη μαζί με τις φίλες της, προσπάθησε να φύγει αμέσως από το σημείο: “Τρομάξαμε πολύ, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Όπως τρέχαμε είδα τρεις μοτοσυκλέτες να έρχονται κατά πάνω μας, αντίθετα στον δρόμο και εκείνη τη στιγμή έπεσε μια κροτίδα δίπλα στο πόδι μου. Τρόμαξα πάρα πολύ. Πετούσαν κροτίδες ανάμεσά μας, χωρίς να κοιτούν που είμαστε. Συνεχίσαμε να τρέχουμε γιατί δεν ξέραμε αν μας κυνηγάνε και καταλήξαμε σε ένα δημοτικό σχολείο που είναι. Μόλις κάτσαμε, έβαλα τα κλάματα γιατί είχα τρομοκρατηθεί. Πήρα τη μαμά μου να της πω να μην έρθει γιατί γίνονται επεισόδια. Θα πηγαίναμε στο σπίτι της μιας φίλης μου αλλά φοβόμασταν να ξαναπεράσουμε από την πλατεία με όλα όσα είχαν γίνει. Τελικά ήρθε η μαμά της φίλης μου και μας πήρε γρήγορα στο σπίτι της”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανόρμου: Αστυνομικοί προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Όπως φαίνεται και σε οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στα social media, δίκυκλα της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" πέρασαν δίπλα από σταθμευμένο όχημα, με ορισμένους αστυνομικούς να το χτυπούν με γκλοπ.

08 Μαρτίου 2021 22:57

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/03) στην Πανόρμου, όπου κατά τις πρώτες βραδινές ώρες εκτυλίχθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τόσο των ΜΑΤ, όσο και της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" και περίπου 100 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες ανθρώπων από το σημείο, για μία ακόμη ημέρα, υπήρξαν φαινόμενα αναίτιας καταστολής, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, συνέβη εκτυλίχθηκε και περιστατικό, κατά το οποίο, "θύμα" υπήρξε ένα σταθμευμένο όχημα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, τη στιγμή της διέλευσης δίκυκλων της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" δίπλα από το αυτοκίνητο, ορισμένοι εκ των αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτά, χτυπούσαν το αμάξι με γκλοπ, προκαλώντας φθορές.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, "συνέβη κοντά στην πλατεία Χεροπούλου. Προφανώς κάποιους κυνηγούσαν. Πέρασαν τρεις φορές ανάποδα από τη Λογοθετιδη καμία 10άρια μηχανάκια. Την τελευταία φορά που πέρασαν, ένας από αυτούς, με γκλομπ έσπασε το φανάρι ενός αυτοκινήτου. Χωρίς κανέναν λόγο. Ένα εντελώς άσχετο αυτοκίνητο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: «Αυτά τα όπλα παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα - Θα τα προωθήσουν στον Έβρο» -Λίστα- έκπληξη σύμφωνα με την Άγκυρα


«Συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις στα σύνορά μας»

 08/03/2021 - 11:26

Κύριο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ είναι σήμερα η αύξηση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης με αμερικανική βοήθεια στα σύνορα του Έβρου και η επικείμενη δωρεά σημαντικού αριθμού οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Επαναλαμβάνουμε, η λίστα που θα διαβάσετε είναι πρώτο θέμα στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ.

Το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής βοήθειας θα προωθηθεί στον Έβρο

Μάλιστα κάνουν σαφείς αναφορές για το γεγονός ότι το σύνολο αυτών των οπλικών συστημάτων θα προωθηθεί στον Έβρο για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και για την αποτροπή εισόδου στην χώρα χιλιάδων αλλοδαπών τους οποίους ανα πάσα στιγμή η Άγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως γεωπολιτικό όπλο.

Αναφέρονται και στην ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας διαμέσου του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της ενώ όπως λένε η Ελλάδα έχει προσφέρει νέες βάσεις στις ΗΠΑ σε διάφορες περιοχές της.

Εστιάζουν μάλιστα ότι η νέα λίστα οπλικών συστημάτων θα απελευθερωθεί αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Τι περιλαμβάνει η αμερικανική «λίστα» σύμφωνα με την Τουρκία

Η πρώτη λίστα δωρεάς αμερικανικού οπλισμού προς την Ελλάδα θα περιλαμβάνει:

1. 9 επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache

2. Νέα παρτίδα 50 ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης OH-58D τα οποία μαζί με την προηγούμενη παρτίδα θα προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη στην προστασία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθιστώντας σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια αποβατικής ενέργειας.

3. 350 TOMA M-2A2 Bradley ώστε επιτέλους το πεζικό να φύγει από την «γλαφυρή» εποχή των Μ-113.

4. 60 πολλαπλοί εκτοξευτές MLRS.

5. 120 Α/Κ πυροβόλα M-109A5.

6. Ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ-198 / M-119 μεσαίου βεληνεκούς.

7. Τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) τα θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία και φύλαξη της συνοριογραμμής του Έβρου.

8. Φορτηγά (ΗΕΜΤΤ) Heavy Expanded Mobility Tactical Truck προς ενίσχυση των ικανοτήτων logistics του Ελληνικού Στρατού, γιατί ο ανεφοδιασμός και η Διοικητική Μέριμνα είναι πιο σημαντική ακόμα και την επιχειρησιακή δράση.

Όπως λένε στις στρατιωτικές σχολές «ο Πόλεμος είναι για τους ερασιτέχνες, η Διοικητική Μέριμνα για τους επαγγελματίες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου θα θεωρούνται… εκτός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης!!!

8 Μαρτίου 2021

Απίθανα πράγματα προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που ετοιμάζεται να αποδεχθεί η Ελλάδα και να το υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων (όπως ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου), στα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Δηλαδή ο χώρος του ΚΥΤ και του διπλανού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που θέλουν μάλιστα να αυξήσουν από την Κυβέρνηση την χωρητικότητα του, δεν θα θεωρούνται έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδος που ανήκει σε αυτήν. Είναι δυνατόν; Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα ανέφερε στην Βουλή ο κυβερνητικός βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης στη “Συζήτηση σχετικά με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο”. Τι είπε ο κ.Βολουδάκης που είναι… σοκαριστικό, παρουσία μάλιστα του Έλληνα αρμόδιου Επιτρόπου της Ε.Ε Μαργαρίτη Σχοινά;

“Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων, στα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (!!!!!!!!). Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την άποψη ότι οι σχετικές διατάξεις επιφέρουν εν τοις πράγμασιν ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ….Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης αποδυναμώνει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των συνόρων και αγγίζει ζητήματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Η Ελλάδα, κατά την άποψή μου δεν πρέπει να το αποδεχτεί”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εγώ τουλάχιστον δε θα δεχτώ ποτέ έναν αστυφύλακα να με περιφρουρήσει από κάποιον που κινδυνεύω. Πρέπει να αναπτύξω ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης και ένα αίσθημα αμύνης μέσα στις ανθρώπινες λειτουργίες μου, όχι να φεύγουν από τις ανθρώπινες λειτουργίες μου. Διότι το να βλέπω κάποιον που να κυλιέται κάτω αιμόφυρτος από ένα ζώο, γιατί μόνο ζώο πρέπει να είναι ο χωροφύλακας ο οποίος θα χτυπήσει κάποιον και θα τον κάνει να αιμορραγεί, τότε δεν αισθάνομαι καθόλου διαφορετικός από αυτόν που κυλιέται. Είμαι μαζί με αυτόν που κυλιέται κάτω. Και δεν είμαι με αυτόν που περιφρουρεί δήθεν την ελευθερία μου ή την ησυχία μου.»

Μάνος Χατζιδάκις, 1988



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε επιφυλακή τέθηκαν οι Ρωσικές Στρατιές - Μόσχα: Τούρκοι αξιωματικοί συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις μαζί με Ουκρανούς στην Μαριούπολη!


Ετοιμάζουν επιχείρηση ανακατάληψης - Ρώσος Συνταγματάρχης: Θα τους ισοπεδώσουμε!

 07/03/2021 - 20:44

Επιβεβαιώθηκε απόλυτα το χτεσινό ρεπορτάζ του WarNews247 καθώς οι Ρώσοι εντόπισαν μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης. Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι συγκεντρώνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 για επίθεση στο Ντoνέτσκ.

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι ρωσικές Στρατιές!

Τούρκοι Αξιωματικοί συγκεντρώνουν δυνάμεις στην Μαριούπολη

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως “έχουν εγκατασταθεί Τούρκοι εκπαιδευτές και μη επανδρωμένη αεροσκάφη στην πόλη της Μαριούπολης και προετοιμάζουν επιχείρηση ανακατάληψης”.

Πλέον υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ομογένεια μας στην Μαριούπολη.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσουλίν δήλωσε πως αναμένουν γενικευμένη επίθεση από τους Ουκρανούς σε συνεργασία με τους Τούρκους.

Ρώσος στρατιωτικός ειδικός αναφέρει

“Θα εφαρμόσουν σενάριο τύπου “Ναγκόρνο Καραμπάχ” (σσ ακόμη μια επιβεβαίωση για το WarNews247) εναντίον του Ντονέτσκ” αναφέρει ο  Alexei Leonkov και προσθέτει:

“Θα προσπαθήσουν γρήγορη διείσδυση. Το ίδιο έκαναν και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι Αρμένιοι το αντιλήφθηκαν μόνο όταν έπεσαν οι πρώτες οβίδες. Το Αζερμπαϊτζάν συγκέντρωνε στρατό για αρκετές ημέρες και στο τέλος κτύπησε.

Όμως στην Ουκρανία δεν υπάρχουν βουνά ή υψώματα για τον Στρατό τους. Το έδαφος είναι τελείως διαφορετικό και γι αυτό θα αποτύχουν.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο.

Να συγκεντρωθούν στα σύνορα και να δημιουργήσουν έναν “κύκλο” καταστρέφοντας τα πάντα. Και αργότερα να έρθουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την μορφή ειρηνευτικής δύναμης.

Θέλουν σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση στην γραμμή επαφής. Και σίγουρα θέλουν νεκρούς. Θέλουν να δει αυτό ζωντανά ο κόσμος. Θα σκηνοθετήσουν και πυρά ώστε να έχουν νόμιμη δικαιολογία για εμπλοκή δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τότε το πρόβλημα θα το λύσουμε αλλιώς. Η Μόσχα δεν θα κάτσει να ακούσει την Πολωνία, την Ουγγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Θα ακούσουμε τους ανθρώπους μας. Και ο λαός μας θα πει:

“Σώστε το Ντονμπάς”!

Τέλος το Κίεβο κάλεσε τον πρώην πρέσβη του στις ΗΠΑ,  Valery Chaly,  και τον προετοίμασε για λήξη του διαλόγου με την Ρωσία. Αυτό μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Συνταγματάρχης και βετεράνος του πολέμου Andrey Marochko είπε τα εξής:

“Το Ντονμπάς προετοιμάζεται για γρήγορη κλιμάκωση. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε. Πρώτα απ όλα υπάρχει κλιμάκωση και συγκρούσεις στην γραμμή επαφής με αρκετούς νεκρούς.

Για πρώτη φορά από το 2018 χρησιμοποιήθηκαν 9P-132 Grad-P Partizan MLRS από το Κίεβο.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν συνεχώς βαρύ οπλισμό άρματα μάχης, πυροβολικό.

Συμφωνώ με το σενάριο “Ναγκόρνο Καραμπάχ”. Αυτό προετοιμάζουν οι Στρατηγοί του ΝΑΤΟ.

Όμως εμείς δεν έχουμε χαλαρώσει όπως έκαναν στην Αρμενία… Πολεμάμε ακόμη.

Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και παίρνουμε τα μέτρα μας. Έχουμε και τα μέσα για να καταρρίψουμε τα drones τους.

Αν όμως εμπλέξουν πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, ένα είναι σίγουρο:

Η Ρωσία θα σταθεί δίπλα μας. Η Ρωσία θα τους ισοπεδώσει.

Και απλά η Δύση θα πυροδοτήσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ θα στείλει μόνιμο στρατιωτικό απόσπασμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μεταμφιεσμένο ως ειρηνευτική δύναμη.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν πιστέψουμε τους " υπεύθυνους", οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν, χωρίς να το περιμένουν, επιθέσεις. Σε αυτές τις επιθέσεις ήταν απροετοίμαστοι, δεν αντέδρασαν, δεν τραυμάτισαν κανένα αντίθετα αυτοί τραυματίστηκαν. Δέχτηκαν επιθέσεις σε:

Λέσβο, Θεσσαλονίκη, , Βόλο, Πάτρα, Χίο, Τήνο, Αγία Παρασκευή, Κυψέλη, Χαλάνδρι, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, Κερατσίνι, Νέα Σμύρνη... ( Λογικά ξέχασα πολλές)

Σε όλες αυτές ήταν απροετοίμαστοι και πιάστηκαν στον ύπνο και τους έδειραν τρομερές ορδές αντιεξουσιαστών και αυτοί δεν μπόρεσαν ούτε σκαμπιλι να δώσουν κλπ κλπ

Απολύστε τους ΤΩΡΑ! Πρέπει να είναι με διαφορά η πιο άχρηστη υπηρεσία ασφαλείας του κόσμου. Γιατί τους πληρώνουμε;

Υ.γ. δεν ισχύει για το τμήμα πληροφοριοδοτών ( κομψά.. ). Αυτό δουλεύει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δύο κόσμοι: 

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Ν. Σμύρνης καταδικάζουν το χθεσινό όργιο βίας στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Η κατακραυγή παίρνει σιγά σιγά διαστάσεις χιονοστιβαδας...

Βεβαίως υπάρχει και άλλος κόσμος

Μαυροειδάκος συνδικαλιστής αστυνομίας

"Το λάθος είναι ότι βγήκε γκλομπ, εκεί που υπήρχαν κινητά "

Δηλαδή λιώστε τους στο ξύλο αλλά όχι μπροστά στον κόσμο. Βαλτον στην κλουβα και σακάτεψέ τον

Μαρακακης δικηγόρος

"Τα Κουφοντινάκια δεν τα πειράζετε και χτυπήσατε στην πλατεία των αστών"

Δηλαδή χτυπήστε τις διαδηλώσεις και όχι τις πλατείες. Προσοχή: όχι τις πλατείες ...γενικώς. Στις πλατείες των "πτωχών"...βαράτε!

Πλησιάζει η ώρα που κανείς δεν θα μπορεί να είναι "ουδέτερος".

Και το δίλημμα θα είναι αμείλικτο...

υ.γ. ούτε ψύλλος στον κόρφο των "γενίτσαρων". Πώς να δικαιολογήσουν ΚΑΙ αυτό;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/3/2021 – 23.55

Λυσασμένες υαινες του Χρυσοχοϊδη συμπεριφερόμενες ως δύναμη κατοχής εισέβαλλαν στό ΑΠΘ & πρίν λίγη ωρα τραμπούκιζαν στην Πανόρμου

Σχολιο.- Προς το παρον αποχωρησαν απο το ΑΠΘ. Υπαρχουν φοβοι οτι θα επανελθουν το πρωι. Εν τω μεταξυ 100 περιπου φοιτητες του τμηματος θεατρου που στεγαζεται στην Εγνατια(περιπου 2 χλμτρ μακρια) παρα την απαγορευση εκαναν πορεια κι ενωθηκαν με τους φοιτητες της καταληψης.

Σχολιο.- Μόλις εγραψα για την ακύρωση τής αστυνομικής επιχείρησης.προς το παρόν αλλα οπως λες καί εσυ αυτα τα λυσασμένα κοπρόσκυλα μπορεί νά επανελθουν τό πρωΪ...

Οι αντιδράσεις ακυρωσαν τήν αστυνομική επιχειρηση στο ΑΠΘ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΝΕΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» 'η ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑΣ....

Σήμερα Δευτερα τό «μποϊ της» κόντυνε σημαντικά... καί ράγισε ο Τσαμπουκάς της...

Μία Μαζικότατη συγκέντρωση αρκετών χιλιάδων ανθρώπων στό Συνταγμα καί πορεία πρός την Ομόνοια πού ανταποκρίθηκαν στό νέο καλεσμα τής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων - Νομικών καί συλλογικοτήτων τής αριστεράς,για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δ.Κ. καί να σταματήσουν οι κτηνώδεις επιθέσεις αστυνομικών τραμπούκων εναντίον πολιτών...

Στήν αρχή τής Πορείας ηταν το πανό της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων - Νομικών» 

Τα κεντρικά συνθήματα ήταν το «Κανένας νεκρός της πείνας απεργός» και το «Απεργία πείνας μέσα στα κελιά, για την αξιοπρέπεια και τη λευτεριά»..

Ακούστηκαν επανειλημμένα καί συνθήματα οπως 

«Μητσοτάκη Κάθαρμα»και... 

«Φασιστα Σκουπίδι Χρυσοχοϊδη»..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Αθανασοπουλος

Κάποιοι με εμπλέκουν, αναρτώντας κ τη φωτογραφία μου στο χθεσινό επεισόδιο της Ν.Σμύρνης του αστυνομικού που πρωταγωνιστησε.ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΏ. Κ Δεν θα μπορούσα να είμαι γιατί εδώ κ πολλά χρόνια υπηρετώ σε επαρχία κ όχι στην Αθήνα. (ΥΓ):Επιφυλασομαι παντως νομίμου δικαιώματος μου σε όποιον συνεχίσει να με παρουσιάζει ως πρωταγωνιστή του επεισοδίου!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει ένα όριο που και η καλύτερη προπαγάνδα αποτυγχάνει πανηγυρικά. 

Το σημείο που γυρνάει μπούμερανγκ. 

Όταν τα πραγματολογικά στοιχεία την ξεφτυλιζούν. 

Πάμε λοιπόν ξανά:

- Στην Ν. Σμύρνη, όπως και στο σπίτι του Ινδαρέ ΔΕΝ υπήρχαν ούτε αναρχικοί, ούτε αριστεροί. Υπήρχαν ΑΟΠΛΟΙ πολίτες. Οικογένειες. 

- Στις διαδηλώσεις για την τήρηση της Ισονομίας (θυμάσαι μανίτσα τι είναι αυτό; μίλα μου για τι ακριβώς γιορτάζεις για τα 200 χρόνια.) χτυπήθηκαν ΑΟΠΛΟΙ πολίτες

Η προσπάθεια να παρουσιαστούν είτε όλοι αναρχικοί είτε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γελοία. Θα έπρεπε οι αναρχικοί να είναι στην Ελλάδα 2 εκ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. 

Αν ίσχυαν, για το μεν πρώτο οι μαυροκόκκινες θα έπρεπε να έχουν γίνει...εθνικό σύμβολο και αν ίσχυε το δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πρώτο κόμμα με 50% και βάλε. 

Γελάνε και τα μάρμαρα της Ακρόπολης με τις σαχλαμάρες αυτές.

Τέτοιες επικλήσεις δείχνουν αποτύχια:

1. Στην διαχείριση της επιδημίας

2. Στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης

3. Δεν εξηπηρετήσαν ακόμα τα όποια οικονομικά συμφέροντα και δεν έπεσαν όσες μίζες απαιτούνται;(ναι γίνομαι στο τελευταίο κόμματι συνωμοσιολόγος αλλά έχω άδικο να το σκεφτώ;)

Άντε παιδάκια αρκετά παίξατε. Σπίτι σας γιατί γίνεται παντελώς αισχροί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας; Αίσχος και Ντροπή σας!

08.03.2021, 12:11

Στο χθεσινό όργιο βίας και αυθαιρεσίας των αστυνομικών δυνάμεων ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβη Καλοκύρη, και ο σύντρόφος της, Φίλιππος Καλογρίδης. Και οι δύο βρίσκονταν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στον σωρό». 

Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής» (!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουν την εκπαιδευτικό, μπορούν να εγγυηθούν γι' αυτό. Αντί «τα όργανα της τάξης» να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το «έτσι θέλω» και «γιατί μπορούν», τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή!

Τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης όσο και η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης σε ανακοίνωσή τους ρωτάνε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση: Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία; Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν, να δέρνουν και να απειλούν;

Παράλληλα καλούν τους πολίτες της περιοχής «να μην επιτρέψουν να γυρίσει η κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του '50 και της χούντας» και το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για την εκπαιδευτικό και για όλους τους συλληφθέντες. 

Τέλος, επισημαίνουν ότι θα στηρίξουν «με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και τον σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια στην οποία τους έβαλαν οι “δυνάμεις της τάξης”, στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός που χτύπησε το παιδί ανήκει στην ομάδα Δίας. Το στρατηγείο των μηχανών της αστυνομίας βρίσκεται δίπλα στο ολυμπιακό ακίνητο και γήπεδο του Τένις όπου βρίσκονται και τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στην περιοχή του ΟΑΚΑ. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία των πινακίδων των μηχανών μπορεί να βρεθούν όσοι ήταν στη Νέα Σμύρνη και θα μπορούσε να βρεθεί ο ένοχος και δυνάμει δολοφόνος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή :ο Χαρδαλιας δεν έψηνε σπίτι του, αλλά στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων στη Helexpo επί της οδού Λεωφόρου Κηφισίας απέναντι από το Ίδρυμα Χατζηκωστα και το ξενοδοχείο Civitel στο Μαρούσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χρυσή Αυγή δεν εξαρθρώθηκε.Ειναι στην αστυνομία,μέσα σε θέσεις του στρατού,μπράβοι εφοπλιστών,στη φυλακή και ειλικρινά δεν θα απέκλεια ο Χρυσοχοϊδης να έχει βάλει στα ΜΑΤ και τον Χρήστο Παππά τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.Οι Χρυσαυγιτες ειναι δεσμοφυλακες στις ελληνικες φυλακες,ακόμα ειναι νταβατζήδες,ακομα ειναι νονοι της νυχτας,εχουν εταιρειες security,πάνε μισθοφοροι σε πολεμους,προσωπικο ασφαλειας σε πλοια ελληνων εφοπλιστων που λειτουργουν σαν πειρατες στον Κολπο της Γουινέας,οι χρυσαυγιτες φορουν κρατικη στολή και συνεχιζουν να κανουν αυτό που εκαναν ως εγκληματικη οργανωση με τις πλάτες του αστικου κρατους.Οι Χρυσαυγίτες συνεχιζουν να βαράνε το λαό ως μπράβοι του κεφαλαίου και του αστικού κράτους,ενώ κανουν κομμα και μέσα στη φυλακή με επικεφαλης τον Κασιδιάρη.Δεν ξεμπλεξαμε με την Χρυση Αυγη ουτε με τη μήτρα της,που ειναι η Νέα Δημοκρατια.Τωρα διεξάγουν πολεμο σε βάρος της δημοκρατιας,σε βάρος του λαού και σε βάρος της Αριστεράς.Μην έχουμε αυταπάτες.Τα μαντρόσκυλα του συστήματος θα είναι απέναντι μας και θα τα χρησιμοποιήσουν ανοιχτά σε βάρος του λαού στο εγγύς μέλλον.Να μην επιτρέψουμε στη Δεξιά και στο Ακραίο Κέντρο να διαλύσουν την κοινωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι σήμερα Κυριακή στη ΓΑΔΑ.Εφόσον έχουν τον τραυματία με σπασμένα πλευρά και χέρια στην ΓΑΔΑ,θα έπρεπε να παραιτηθούν οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ.

Όλο το αμερικανοισραηλινό σκυλολόι της Ασφάλειας πρέπει να ξηλωθεί.Ολόκληρο το διεφθαρμένο παρεάκι που έχει τρυπώσει στα κεντρικά της ΓΑΔΑ και έχει την έγκριση της Αμερικανικής και της Ισραηλινής Πρεσβείας,όλα τα αρρωστάκια που μόνο προστάτες του πολίτη που δεν είναι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aθώο πανί ή “φυλακή από ύφασμα” – Οι Ελβετοί ψήφισαν

 8 Μαρτίου 2021

Σε λίγα 24ωρα, οι πολίτες της Ελβετίας αποφασίζουν με δημοψήφισμα για την απαγόρευση ή όχι της μπούρκας σε δημόσιους χώρους. Το θέμα απέκτησε πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον και όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις το πιθανότερο είναι η έκβαση του ελβετικού δημοψηφίσματος να είναι υπέρ της απαγόρευσης, κάτι που έχει γίνει ήδη σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Βουλγαρία.

Για τους υποστηριχτές της απαγόρευσης, κυρίως από ελβετικά κόμματα του συντηρητικού πολιτικού φάσματος, είναι σαφές ότι η μπούρκα είναι παραδοσιακά ασυμβίβαστη με την δυτική αντίληψη περί γυναικείας χειραφέτησης. Πολύ περισσότερο που η δημόσια, πλήρης απόκρυψη του γυναικείου σώματος είναι το απεχθές σύμβολο της “απαγορευμένης θηλυκότητας”, της “γυναικείας υποβάθμισης” και της “απόλυτης ανωνυμίας”.

Ένα σεξιστικό “εργαλείο καταπίεσης”, “περιφρόνησης” και “αντιφεμινισμού”, που απορρέει από μια “ολοκληρωτική ιδεολογία” με πρόφαση την “θρησκευτική ελευθερία”, και κατάχρηση του φιλελεύθερου νομικού συστήματος της Δύσης. Είναι όμως και ακόμη κάτι το πιο αποκρουστικό : Μια ρατσιστική “ισόβια ποινή” για τη γυναίκα, καθώς «το σώμα της, η όψη της, η σκιά της, ο θόρυβος των βημάτων της – όλα μετατρέπονται σε μια αμαρτία, που πρέπει ν΄ απαγορευτεί».

Αντίθετα, για τα ελβετικά κόμματα της Αριστεράς η μπούρκα αποτελεί απλά ένα σύμβολο γυναικείας “εξουσιοδότησης” και δικαίωμα “προσωπικής ελευθερίας”. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της “ανεκτικότητας” είναι ενάντια στην απαγόρευση, τονίζοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο οδηγεί στην “πτώση του φιλελεύθερου ευρωπαϊκού πολιτισμού”, καθώς «η λογική της απαγόρευσης για ότι δεν μας αρέσει αντιβαίνει στο πνεύμα του φιλελευθερισμού». Μάλιστα, θεωρώντας πως οι γυναίκες που θέλουν να καλύπτουν δημόσια το πρόσωπο τους το πράττουν γιατί “είναι πεπεισμένες για αυτό”, εμφανίζουν έρευνες για το ζήτημα της μπούρκας από τη γειτονική τους Γαλλία σύμφωνα με τις οποίες η μπούρκα είναι προπάντων «μια προσωπική γυναικεία υπόθεση, που ελάχιστα έχει να κάνει με την παράδοση ή την επιβολή, αλλά πολύ περισσότερο με την προσωπική εμπειρία ως γυναίκα».

Το παράδοξο της Αριστεράς

Το παράδοξο όμως σε αυτήν την στάση της Αριστεράς είναι, όπως ισχυρίζονται οι αντίπαλοί τους, ότι τα εν λόγω “προοδευτικά” κόμματα, που υποτίθεται πως έχουν για σημαία τους τον ανθρωπισμό, γίνονται εξαιτίας των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων υποστηριχτές μιας άποψης που προσβάλει βάναυσα την γυναικεία προσωπικότητα και αξιοπρέπεια. Και μάλιστα, ότι η αποδοχή της μπούρκας δεν απορρέει από πραγματικό ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της γυναίκας, αλλά από την προσπάθεια κατίσχυσης των εθνοπλουραλιστικών και πολυπολιτισμικών τους θέσεων, βάσει των οποίων η «αιτία απάντων των κακών είναι ανάμειξη διαφόρων πολιτισμών και ταυτοτήτων».

Όπως και να είναι πάντως, το σίγουρο είναι πως η ένδυση της μπούρκας σε δημόσιο χώρο δεν συμβαδίζει με την έννοια του πολίτη όπως τον αντιλαμβάνεται η Γερμανοεβραία φιλόσοφος Χάνα Άρεντ. Για την Άρεντ «ο κοινωνικός ακτιβιστής γίνεται πολίτης μόνο τότε όταν εμφανίζεται στο δημόσιο χώρο, όταν βλέπει και τον βλέπουν, όταν μπορεί ν΄ ακούει και να τον ακούν». Ως εκ τούτου, αυτή η ισόβια “φυλακή από ύφασμα” ισοδυναμεί με άρνηση της πολιτικής ιδιότητας και κατ΄ επέκταση του αποκλεισμού από την υπόλοιπη κοινωνία. Πολύ περισσότερο, αφού αποτελεί “τον πυρήνα του ισλαμικού πολιτικού σχεδίου”, όπως ισχυρίζονται οι υποστηριχτές της απαγόρευσης, και το κατεξοχήν σύμβολο του ισλαμοφασισμού, ο οποίος με αυτό το “αθώο πανί” μπορεί και ξεχωρίζει τα σύνορά του, την επιρροή του και την εξουσία του.

Μια πραγματικότητα που αρχίζει άλλωστε να γίνεται ορατή και στα υπό διαμόρφωση γκέτο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Μια πραγματικότητα που το πολιτικό σύστημα δεν θέλει καν να την λάβει υπόψη της, πόσο μάλλον να ρωτήσει, όπως θα γίνει στις 7 Μαρτίου στην Ελβετία, κατά πόσο ο ελληνικός λαός συμφωνεί με μια τέτοια προοπτική.

Υστερόγραφο: Απαγορεύτηκε η μπούρκα και στην Ελβετία.Τελικά, με μια σχετικά μικρή πλειοψηφία της τάξης του 52% οι Ελβετοί αποφάσισαν στο χθεσινό δημοψήφισμα υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε δημόσιους χώρους. Έτσι και η Ελβετία προστίθεται στις πέντε χώρες της Ευρώπης όπου ήδη απαγορεύεται η μπούρκα (Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία). Η αντιπαράθεση ήταν συγκρουσιακή και φορτισμένη, λαμβάνοντας και πολιτικές διαστάσεις μεταξύ συντηρητικής Δεξιάς / SVP ( ΝΑΙ/JA) και ευρύτερης Αριστεράς/Πράσινοι και κυβέρνησης (ΟΧΙ/NEIN).

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πάντως ότι, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ελβετίας, το 2019 σε αυτήν την ευημερούσα χώρα των Άλπεων των 8,57 εκατομμυρίων ανθρώπων ζούσαν σχεδόν 400 χιλιάδες Μουσουλμάνοι. Η μουσουλμανική παρουσία στην Ελβετία είναι κάθε χρόνο αυξητική – από 0,2% του πληθυσμού το 1970 στο 5,5% το 2019 – με την μεγάλη αύξηση να παρατηρείται μετά το 2000. Σημειώνεται ακόμη ότι το 2019 ζούσαν στην Ελβετία 2.722.000 πρόσωπα με «μεταναστευτικό υπόβαθρο». Αριθμός που αναλογεί σχεδόν στο 38% του πληθυσμού, από το οποίο περίπου το 1/3 έχει και την ελβετική υπηκοότητα. Η τάση κι εδώ είναι αυξητική. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στις μεγάλες πόλεις, όπως η Γενεύη, Ζυρίχη, Βέρνη και η Βασιλεία νικητής βγήκε το ΟΧΙ της απαγόρευσης! Τυχαίο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόχος της κυβέρνησης,

μέχρι το Πάσχα να έχει ξυλοφορτωθεί το 70% του πληθυσμού,

επιτυγχάνοντας...

πειθαρχία αγέλης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση Ινδαρέ: Μαζί με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα

Εχοντας πέσει ο ίδιος και η οικογένειά του θύματα αστυνομικής βίας, ο Δημήτρης Ινδαρές είναι ίσως από τους πλέον κατάλληλους που μπορούν να μιλήσουν για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

08 Μαρτίου 2021 21:34

Ο Δημήτρης Ινδαρές και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα ασύμμετρης αστυνομικής βίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τον Δεκέμβριο του 2019. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Ελληνας σκηνοθέτης (ο οποίος έχει βρεθεί και...κατηγορούμενος) υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η κατάχρηση εξουσίας πρέπει να λάβει τέλος.

Ετσι έκανε και με χαρακτηριστικό του post στο facebook τη Δευτέρα στο οποίο σχολίασε τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ιδού τι έγραψε ο κ. Ινδαρές:

"Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να αναμετρηθεί με τη βία, τον σεξισμό και κάθε κατάχρηση εξουσίας και η κυβέρνηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια, είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αντιφατικό το να επιτρέπει στον εαυτό της να εργαλειοποιεί απεχθή μέσα, στο όνομα του οποιουδήποτε αφηγήματος τάξης και ασφάλειας.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια. Όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία. Όποιος βρεθεί αντιμέτωπος, αντιλαμβάνεται τις εντολές και το πνεύμα. Και όποιος “μπλέξει” διαπιστώνει τον φράχτη αυτοπροστασίας ενός συστήματος που καταστρατηγεί θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος.

Μαζί όμως με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα. Ένα ψέμα, που διαχέεται αυτόματα και ταχύτατα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Με σπουδή από τα πρόθυμα μέσα ν’ αναπαράγουν την είδηση χωρίς καμιά διασταύρωση και με τα κινητά των πολιτών να προσπαθούν να καλύψουν το κενό και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, που ωστόσο θα μείνει για πάντα μισή, αφού στην αντίληψη και ενδεχομένως στις συνειδήσεις των πολλών μένει καταγεγραμμένο το ψέμα της πρώτης στιγμής, βγαλμένο χωρίς ντροπή από στόματα αρμοδίων".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυλοδαρμός γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου από ακροδεξιούς στην Κωνσταντινούπολη

 Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 19:52

Γνωστός δημοσιογράφος στην Τουρκία έπεσε θύμα άγριας επίθεσης ατόμων ακροδεξιών πεποιθήσεων, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Halk TV στην Κωνσταντινούπολη, όπου πήγαινε για την εκπομπή του. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και με όσα έχει πει ο ίδιος σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος Λεβέντ Γκιουλτεκίν δέχτηκε επίθεση έξω από το κανάλι από 25 άτομα και τραυματίστηκε αλλά η κατάστασή του είναι καλή και δεν κινδυνεύει. 

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης μετέδωσε ότι εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος δεχόταν επίθεση και η ίδια είπε πως εκλήθη η αστυνομία, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμφανίστηκαν στο σημείο. Η παρουσιάστρια σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε πως «Αυτές οι γροθιές είναι εναντίον όλων των δημοσιογράφων».

Ως αιτία του ξυλοδαρμού φαίνεται πως στάθηκαν προγενέστερες δηλώσεις του δημοσιογράφου στην εκπομπή του, κατά τις οποίες εκείνος είχε πει ότι ο ιδρυτής των Γκρίζων Λύκων, Αλπαρσλάν Τουρκές, δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων με την αρρώστια του εθνικισμού. Οι Γκρίζοι Λύκοι, μάλιστα, είχαν εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου, πριν μερικές ημέρες. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία-Ημέρα της Γυναίκας: Χιλιάδες γυναίκες ενώνονται με τους αγρότες που διαδηλώνουν εναντίον νέων νόμων

 Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 11:59

Χιλιάδες γυναίκες ενώθηκαν με τις διαδηλώσεις των αγροτών στα περίχωρα του Δελχί σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας, απαιτώντας την κατάργηση των νέων νόμων που ανοίγουν τις αγορές αγροτικών προϊόντων σε ιδιώτες αγοραστές.

Από τον Δεκέμβριο, πολλοί αγρότες συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους έχουν κατασκηνώσει σε τρεις τοποθεσίες στα περίχωρα της ινδικής πρωτεύουσας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις μεγαλύτερες αγροτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους.

Φορώντας φουλάρια ανοιχτού κίτρινου χρώματος, από το χρώμα της μουστάρδας, οι γυναίκες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα από τα σημεία αυτά φωνάζοντας συνθήματα, οργανώνοντας μικρές πορείες και κάνοντας ομιλίες από μεγάφωνα εναντίον των νόμων.

«Είναι μια σημαντική μέρα καθώς αντιπροσωπεύει τη δύναμη των γυναικών» δήλωσε η Βίνα, μια 37χρονη που προέρχεται από αγροτική οικογένεια, η οποία έδωσε μόνο το μικρό της όνομα ώστε να προστατεύσει την ταυτότητά της.

«Πιστεύω πως αν εμείς οι γυναίκες είμαστε ενωμένες μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας πολύ πιο γρήγορα» πρόσθεσε η Βίνα, που ταξίδεψε από το βόρειο κρατίδιο Πουντζάμπ στο σημείο διαμαρτυρίας Τίκρι.

Περισσότερες από 20.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο σημείο αυτό που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Δελχί με το κρατίδιο Χαριάνα, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Είναι μια μέρα υπό τη διαχείριση και τον έλεγχο των γυναικών, οι ομιλήτριες θα είναι γυναίκες, θα τεθούν πολλές φεμινιστικές προοπτικές και θα γίνουν συζητήσεις για το τι σημαίνουν αυτοί οι νόμοι για τις γυναίκες αγρότισσες» δήλωσε η ακτιβίστρια Καβίθα Κουρουγκάντι.

«Είναι άλλη μια ευκαιρία να αναδείξουμε και να υπογραμμίσουμε τη συμβολή των αγροτισσών τόσο στη γεωργία στην Ινδία όσο και σε αυτό το κίνημα» ανέφερε.

Αντιμέτωπη με τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι πρότεινε να αναστείλει τους αντιαγροτικούς νόμους για 18 μήνες, αλλά οι αγρότες αρνήθηκαν να υποχωρήσουν, απαιτώντας την ανάκλησή τους.

Η κυβέρνηση θέλει να κλέψει τα αγροκτήματα από τους αγρότες και να τα παραχωρήσει σε μεγάλα μονοπώλια. 

Η γεωργία αποτελεί σχεδόν το 15% των 2,9 τρισ. δολαρίων της ινδικής οικονομίας και απασχολεί περίπου το 50% του εργατικού της δυναμικού.

Οι νέοι νόμοι αφορούν εξίσου τις γυναίκες και τους άνδρες, πρόσθεσε η Κουρουγκάντι.

«Αγορές που είναι μακρινές και εκμεταλλευτικές καθιστούν πιο ευάλωτες τις αγρότισσες που είναι μόνες τους, και σε κάθε περίπτωση μια πατριαρχική κοινωνία έχει διακριτική μεταχείριση και τις καθιστά ευάλωτες» δήλωσε επίσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξήθηκε στο Ισραήλ ο δείκτης αναπαραγωγής του Covid-19

 Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 09:37

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή (07/03) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.734 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 801.461.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 33 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 5.889 νεκρούς μέχρι τώρα.

Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν σε 712 (+2 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 1.110 ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε σε 37.472.

Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού (R0) αυξήθηκε στο 1,02 — ξεπέρασε το 1 την Παρασκευή, για πρώτη φορά από την 20ή Ιανουαρίου, ενώ το Σάββατο βρισκόταν στο 1,01.

Το ποσοστό του πληθυσμού του Ισραήλ που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου του για τον νέο κορωνοϊό έφθασε το 53,1% -οι εμβολιασμένοι αριθμούν 4,94 εκατομμύρια- από την 20ή Δεκεμβρίου.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ 60η ΗΜΕΡΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ τον νεαρό που ξυλοκόπησαν στην Νέα Σμύρνη!

Στην δικαιοσύνη, για πέντε αδικήματα, παραπέμπονται οι 11 που συνελήφθησαν χτες, κατά την διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο νεαρός που καταγράφεται στα βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής που ήταν παρόντες με τα κινητά τους τηλέφωνα, να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και την πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου η αστυνομικές δυνάμεις τους αντιμετώπισαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Και οι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι από χτες το βράδυ με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους.

Με βάση την δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για:

βία κατά υπαλλήλων

απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού

σωματικές βλάβες από κοινού

εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια.