Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τεταρτη 14 Απριλιου 2021


Ακόμη και στον τουρισμό, την λεγόμενη "ραχοκακαλιά" της οικονομίας μας, εργαλειοποιείται ο κορωνοιός για να μπει οριστική ταφόπλακα στους μικρομεσαίους.

Το πείραμα του covid τουρισμού, είναι ο προάγγελος της απόλυτης κυριαρχίας του all inclusive. Αν πετύχει, λέει, θα το θεσμοθετήσουν σε ευρωπαικό και εθνικό επίπεδο!

Οι τουρίστες εσώκλειστοι στα τεράστια συγκροτήματα, με πισίνα ή ιδιωτική παραλία, θα βλέπουν τα αξιοθέατα με τα κυάλια, αλλά θα απολαμβάνουν τον ήλιο!

Οι τοπικές οικονομίες θα νεκρώσουν, οι μεγάλες εταιρίες θα θησαυρίσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια εποχή η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την αποκλειστική αξιοποίηση, ανοικοδόμηση μεγάλων εκτός σχεδίου περιοχών από funds. Οι μικροιδιοκτήτες θα απαγορεύεται να τα αξιοποιήσουν, θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν κοψοχρονιά και μαζικά στα funds. 

Ενας νέος κόσμος ανατέλλει. Μια σύγχρονη δουλεία...

Σχολιο.- Η υπηρεσία έχει αποφασιστεί οτι είναι ανάμεσα στις «μή απαραίτητες» για το Great Reset.

Έτσι είπε το Νταβός. Καλά συσσίτια

τα λένε απολύτως ανοικτά χωρίς πρόβλημα. "2030. Δεν θα σας ανήκει τίποτε, δεν θα έχετε ιδιωτική ζωή και θα είστε ευτυχισμένοι".

Και όποιος κατάλαβε τί σημαίνει αυτό, κατάλαβε

Σχολιο.- Έτσι όπως τα περιγράφεις

Ούτε καν γκαρσονια !

Σχολιο.- Πρόσφατα αγόρασαν ..ξένοι επενδυτές δηλ κοράκια πολλά κλειστά ξενοδοχεία στό κέντρο της Αθήνας

Και οι Ισραηλινοί τα ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια ..πού εκσυγχρόνισε ..εντελώς ..μα εντελώς σού λέω!! τυχαία !!!εκείνο το Μπακογιάννη

Σχολιο.- να δεις τι αγοράζουν στα μέρη μας... Οργασμός!

Ξεπλένεται επίσης πολύ χρήμα.

Σχολιο.- ειμαι απο Κρητη και απο τα πλεον απο την αρχη τουριστικα μερη Αγ. Νικολαο , Ελουντα κλπ. Στην Κρητη λοιπον αυτο υπαρχει περιπου δυο δεκαετιες τα ξενοδοχεια καινουργια αλλα και παλια ηταν τεραστια και ιδανικα για τετοιες περπτωσεις τουρισμου. Ασε που τα πολυ μεγαλα ξενοδοχεια που υπηρχαν η και εγιναν τελευταια αλλαξαν χερια και τα πηραν ξενοι αλλα και τα νεα μεγαθηρια ειναι ξενων συμφεροντων. Απο τοτε λοιπον που δημιουργηθηκε αυτος ο Τουρισμος οι μικρες οικογενειακες τουριστικες επιχειρησεις αρχισαν να βουλιαζουν. Η κινηση μειωθηκε σημαντικα γιατι ηταν «εσωκλειστοι»  κι ετρωγαν κι επιναν ολη μερα μεσα και ψωνιζαν τ αναμνηστικα τους κι οτι αλλο απο τα εντος καταστηματα αλλα κι αν εβγαιναν επειρναν ενα παγωτο με τεσσερα κουταλακια η μια σαλατα μ ενα νερο η οικογενεια. Καταλαβαινεις λοιπον..... Σελιγο δεν θ αφηνουν ουτε ενα πενηνταρακη στην Ελλαδα ...... ολα τα λεφτα εξω .....

Σχολιο.- Έτσι και στην Τουρκία, σε όλη την ακτή. Αυτές τις μέρες, φίλη μας, από το Καλίνινγκραντ, πήγε Τουρκία. Δελεαστική τιμή (απέναντι από τη Ρόδο, 7στερο ξενιδοχείο, all inclusive, 20.000 ρούβλια - ούτε 230€)! Σε γίγαντα! Και είναι ευχαριστημένη, που για 7 μέρες θα λιαστεί και θα δει γαλάζια θάλασσα (η Βαλτική είναι άραχλη). Για αξιοθέατα, αρχαιότητες κλπ, ούτε λόγος. Λεφτά μόνο για πακέτο...

Σχολιο.- η διαφορά είναι ότι τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ!

Ως τώρα, μπαινόβγαιναν οι τουρίστες στα συγκροτήματα, όλο και κάτι τσιμπούσαν οι ταβέρνες, τα εμπορικά.

Στο εξής κομμένο ακόμη κι αυτό!

Σχολιο.- Μα αυτο ακριβως σημαινει και η δηλωση του αισχροτατου τηλεβιβλιοπωλη ,οτι θα ανοιξει ο τουρισμος αλλα η εστιαση θα ειναι κλειστη.....οδηγουν εκει τα πραγματα...

Σχολιο.- Αδωνις, Χατζηδάκης, Θεοχάρης σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γιατί και τα εργασιακά σχετίζονται τα μάλλα.

Οχι που θα δουλεύουν 3 βάρδιες σκλάβων στα all inclusive. 16ωρο και αν σ' αρέσει...

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έρχεται και κουμπώνει επίσης απολύτως. Σιγά μην δουλεύουν τα all inclusive με 3 8ωρες βάρδιες. 16ωρο κι αν σ' αρέσει. Γιατί με νεκρή την οικονομική ζωή του τόπου, άλλη λύση δεν θάχεις.

Σχολιο.- Δεν είναι μόνο στο τουρισμό η κατεύθυνση αυτή της ενίσχυσης του κεφαλαίου και στο χώρο της υγείας τα ίδια συμβαίνουν με αποτέλεσμα κάποιοι τενεκέδες να παριστάνουν τους μεγαλογιατρούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγρίνιο, 14 Απριλίου 1944. Η ματωμένη Μεγάλη Παρασκευή

«Κι’ είταν το Αγρίνι ολάκερο ένας Επιτάφιος μ’ όλα του τα κεριά σβησμένα

Κι αντίς καμπάνες απ’ τον όρθρο ως το σπερνό, ντουφεκιές ακούγονταν,

κ’ οι κρεμασμένοι σάλευαν σαν καβαλάρηδες του ανέμου κ’ έφευγαν πάνω απ’ το χρόνο»

Γιάννης Ρίτσος 

Μέρα μνήμης και αντιφασιστικής επαγρύπνησης η σημερινή, για την πόλη του Αγρινίου και για ολόκληρη την Ελλάδα. Επέτειος της μαζικής εκτέλεσης 120 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους.

Το Αγρίνιο, κέντρο μεγάλων αγώνων του δυναμικού καπνεργατικού κλάδου στα χρόνια του Μεσοπολέμου, είχε αναδειχθεί και σε κέντρο του εαμικού κινήματος στα χρόνια της κατοχής, με πρωταγωνιστές τους γηγενείς και πρόσφυγες εργάτες. 

Το στυγερό έγκλημα των φασιστών αποτέλεσε «απάντηση» -στη βάση του ναζιστικού δόγματος της «συλλογικής ευθύνης»- σε επίθεση του ΕΛΑΣ κατά τρένου που μετέφερε εφόδια για τον στρατό κατοχής, στο χωριό Σταμνά, κοντά στο Αγρίνιο, στις 9 Απριλίου 1944. Καθώς κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 12 Γερμανοί στρατιώτες, αποφασίστηκε η εκτέλεση δεκαπλάσιων αγωνιστών, που κρατούνταν στις φυλακές της πόλης.

Ανάμεσα σε περίπου 450 κρατούμενους, οι ταγματασφαλίτες ξεχώρισαν 120, σχεδόν στο σύνολό τους κομμουνιστές, και τους οδήγησαν στο γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα. Τρεις απ’ αυτούς, τους Αβραάμ Αναστασιάδη, 52 ετών, Χρήστο Σαλάκο, 23, και Πάνο Σούλο, 22, στελέχη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Μεταξύ των εκτελεσμένων ήταν και δύο Ιταλοί αντιφασίστες, καθώς και μία γυναίκα, η Κατίνα Χατζάρα. 

Ήταν 14 Απριλίου 1944, Μεγάλη Παρασκευή, δυο μέρες πριν το Πάσχα.

Ο αγρινιώτικος λαός εξέφρασε το πένθος του για τους εκτελεσμένους αγωνιστές, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Τη μέρα του Πάσχα δεν ψήθηκε ούτε ένα αρνί στο Αγρίνιο, δεν ακούστηκε ούτε ένα τραγούδι. Ούτε καν από τη μειονότητα των προδοτών, που απέφυγαν, έτσι, να εκτεθούν ακόμη περισσότερο στους συμπολίτες τους.

Επικεφαλής των ταγματασφαλιτών του Αγρινίου, που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και στη μαζική αυτή δολοφονία, ήταν ο ταγματάρχης Γεώργιος Τολιόπουλος. Μετά την Απελευθέρωση, όχι μόνο δεν διώχτηκε για τα εγκλήματά του αλλά προήχθη και σε συνταγματάρχη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κ. Καλογερή, το πρόβλημα είναι ο “τρόπος”, όχι ότι ήθελαν να τιμήσουν τους “γενναίους” ναζί; Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε;

14/04/2021

Σε αυτό τον τόπο οι αρχές ή έχουν τρελαθεί ή …δεν ξέρουμε κι εμείς τι να πούμε.

Μα είναι δήλωση αυτή που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανιων κ. Νίκος Καλογερής σχετικά με την πρόθεση της οργάνωσης “Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές” να τιμήσουν με πτώσεις από αλεξίπτωτο τους “γενναίους” – κατ’ αυτούς – ναζί αλεξιπτωτιστές;

Είπε ο κ. Καλογερής ότι “δε θα αφήσουμε να γίνει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο”, λές και ο τρόπος που γίνεται είναι το πρόβλημα.

Δηλαδή, αν ο τρόπος ήταν διαφορετικός θα ήταν εντάξει, κ. Καλογερή;

Μάλλον ναι. Αφού όπως λέει:

“Θα μπορούσε να γίνει σαν άλλη μία τιμητική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης, να γίνει κι ένα σόου που να συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές, ενωμένοι πια μετά από τόσα χρόνια, αλλά όχι προς τιμή των ανθρώπων αυτών”

Γιατί όχι; Σύμφωνα με τον κ. Καλογερη το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανοί που έζησαν τη Μάχη της Κρήτης αφού όπως διαπιστώνει:

“Τα 80 χρονια δεν είναι τόσα πολλά τελικά γιατί ζούνε ακόμα άνθρωποι. Παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία έχουν ζήσει τα γεγονοτα”

Δηλαδή, αν πεθάνουν, ολα εντάξει κ. Αντιπεριφερειάρχα;

Ε άντε να μας αδειάσουν τον δρόμο να μπορούμε να τιμούμε και τους ναζι!

Μήπως να πεθάνει μαζί τους και η ιστορική μνήμη για τα εγκλήματα που έγιναν, μήπως έτσι να ξεχάσουμε κιόλας ότι ήταν εισβολή κι όλοι μαζί, φασίστες και “ιθαγενείς” να γιορτάζουμε με πτώσεις από αλεξίπτωτα;

Είναι δυνατόν τέτοιες δηλώσεις να γίνονται από την κορυφαία αρχή του νομού; Πάτε καλά κ. Καλογερή;

Ντροπή και πάλι ντροπή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;

Το ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι το σώμα όπου βρίσκει τη χαρά του και νόημα στη ζωή του κάθε διεστραμμένος σαδιστής, δεν είναι καθόλου περίεργο. Το ρυπαρό αυτό εγκληματικό σώμα βρίσκεται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, ελέω όλων των κυβερνήσεων, οπότε κάθε απόβρασμα με ψυχικό βόρβορο βρίσκει εκεί τον φυσικό του χώρο.

Τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και με τα ΜΑΤ να ξαμολιούνται κάθε τρεις και λίγο στους δρόμους (σε σημείο διαμαρτυρίας των ίδιων των μπάτσων προς τη Γεροβασίλη) και τα κρατητήρια να παραμένουν κολαστήρια και τόποι βασανισμών, δεν αποτάχθηκε ούτε ένας μπάτσος; Γιατί το κράτος έχει συνέχεια και οι φονιάδες είναι χρήσιμοι σε κάθε κυβέρνηση που 'χει λόγους να φοβάται τον λαϊκό κόσμο.

Πριν μια βδομάδα, λοιπόν, είχαμε το περιστατικό στη Λάρισα, με τον 13χρονο που ασφαλίτες του σπάσανε το χέρι και αντί για νοσοκομείο τον πήρανε στον Τμήμα.

Κάτι ανάλογο συνέβη προχθές και στην Κατερίνη, όπου αφηνιασμένη η ένστολη αληταμπουρία έπεσε πάνω σ' έναν πατέρα και τον γιο του, που "συνωστίζονταν", βλέποντας ποδοσφαιρικό αγώνα έξω από το γήπεδο.

Παρά το ότι ο άνθρωπος φώναζε πως έχει πρόβλημα υγείας, τον μακέλεψαν, πέφτοντας καμιά δεκαπενταριά πάνω του, όπως φαίνεται σε βίντεο, που κατέγραψε τους ηρωισμούς της αληταμπουρίας. Και τελικά ο άνθρωπος βρέθηκε στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα. 

Τι θα γίνει με τους φονιάδες; Τι θα γίνει με τις κάθε λογής Γεροβασίληδες και τους κάθε είδους Χρυσοχουντίδηδες, που καλύπτουν τους σαδιστές επίδοξους δολοφόνους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SHOW προτείνει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, αντιπεριφερειαρχης Χανίων

Έτσι, για να ξυπνήσουν οι μνήμες αυτών που έζησαν τα γεγονότα το 1941. Τότε, όταν έβρεχε ο ουρανός αλεξιπτωτιστές! 

Και εκεί που νομίζαμε πως όλα τελείωσαν, έρχεται ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και προτείνει σόου με αλεξιπτωτιστές.

“Εγώ θεωρώ ότι δε θα γίνει. Δε θα τα αφήσουμε να γίνει και μάλιστα με αυτο τον τρόπο. Θα μπορούσε να γίνει σαν άλλη μία τιμητικη εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Μαχης της Κρήτης, να γίνει κι ένα σόου που να συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές ενωμένοι πια μετά από τόσα χρόνια, αλλά όχι προς τιμή των ανθρώπων αυτών.»

Σχολιο.- Σταγονίδια

Σχολιο.- Μήπως να τελειώναμε με τα σόου που κάνουν την ιστορία θέαμα εκ του πονηρού; Εκεί είναι το πρόβλημα.

Σχολιο.- Κανένα σόου και μάλιστα μ' αυτούς πού ήθελαν να τιμήσουν τούς αλεξιπτωτιστές. Να καθήσουν στ' αυγά τους δεν έχουν καμιά δουλειά στην Κρήτη, το τι θέλησαν να κάνουν είναι φανερό, τώρα δεν μπορούν να το κουκουλώσουν

Σχολιο.- Αναίσχυντοι - προσπαθούν με κάθε τρόπο να τηρήσουν τα σχέδια της Γερμανίας περί "μεγάλης παράτολμης μάχης - ηρωικά αντιμαχόμενων πλευρών που υπηρετούσαν και οι δύο την πατρίδα και την στρατιωτική τους τιμή" ! Οι Έλληνες Πρόθυμοι γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο πολύ θέλει η "νέα Γερμανία" να τηρήσει και να καλλιεργήσει την παραδοσιακή λεγόμενη "Πολεμική Αρετή" των Γερμανών. Είναι η καλλιέργεια της ιδέας του "Μιλιταρισμού" - σαν ένα ανεξάρτητο "αγαθό" του... "πεθαίνω για να υπηρετήσω τις διαταγές των ανωτέρων μου και της στρατιωτικής ιεραρχίας" - Χωρίς κανένα άλλο κριτήριο - γιατί και για ποιον πολεμάς - και το που μπορεί να οδηγεί η τυφλή στρατιωτική υπακοή. Και επειδή δεν μπορούν να γιορτάσουν μόνο την δική τους "αρετή" εντάσσουν στην μνημόνευση την "κοινή στρατιωτική τιμή" όλων των "αντιμαχόμενων πλευρών". Το γεγονός ότι ο ένας πολεμούσε για κατάκτηση 3000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο, την χώρα και το σπίτι του και ο άλλος για την υπεράσπιση της "πατρώας γης", της περιουσίας και της όποιας κεκτημένης ατομικής και συλλογικής - εθνικής ελευθερίας του" - δεν παίζει κανένα ρόλο !!! - Ας πούμε την..."στρατιωτική τιμή, υπακοή και παράλογη - άδικη...γενναιότητα" γιορτάζουν όλοι μαζί ! Φαιδροί και υποκριτές μέχρι να υπακούσουν 'άκριτα τις επόμενες διαταγές" για να είναι "έντιμοι & γενναίοι" στον επόμενο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα που η φασιστική πρόκληση ακυρώθηκε, ας δούμε κι αυτούς τους λεβέντες, που θα διοργάνωναν εκδηλώσεις τιμής για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ στην Κρήτη.

Στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών και τρία πατριωτάκια: Γιώργος Κασαγιάννης, Παρασκευάς Καζάς και Θωμάς Αποστόλου. Θα τιμούσαν κι αυτοί τους ναζί εισβολείς, κατά πώς προστάζει η παράδοση της "εθνικοφροσύνης" στον τόπο. Από τα χρόνια της Κατοχής. 

Ο δεύτερος, μάλιστα, είναι αστυνομικός στη Ραφήνα κι έχει βραβευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τις αλεξιπτωτικές του επιδόσεις!

Σχολιο.- Φανταζομαι και τι θα ψηφιζουν οι πατριωτες... ετσι ειναι... γι αυτο πρεπει να διαλεγει πλευρα ο καθεις και να ναι ετοιμος για συγκρουση... οπως για μενα ειναι μνημειο ηρωισμου το σταλινγκραντ και το κουρσκ γι αυτους ειναι η επιχειρηση μαριτα κλπ...

Σχολιο.- Όχι, το έχω πει πολλές φορές, ξεκινάει από ΠΙΣΣΑ... Όχι άλλο κάρβουνο με τουτα τα φασιστοειδή ανδράποδα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ! 

Μετά την αποκάλυψη της φασιστικής πρόκλησης που προγραμμάτιζε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, για να τιμήσει τους αλεξιπτωτιστές του Γ΄ Ράιχ στην Κρήτη, και την κατακραυγή που ακολούθησε, αναγκάστηκαν να αποσύρουν την ανακοίνωση.

Ούτε στην Κρήτη ούτε πουθενά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά συγχαρητηρια στην αντιεισαγγελέα Κέρκυρας .Οι Κυα κατώτερες του Συντάγματος και αυριο θα ενημερωθούν ολα τα σχολεία της Κέρκυρας να δεχονται τα παιδια χωρις τεστ .Μεγαλη νίκη!!!!!!Ισχυρη συσταση στη Λυκειαρχη που της εγινε η μηνυση απο γονέα να μαθει τους νομους και το Συνταγμα της χωρας μας !!!!Η καθε κυβερνηση δε μπορει να κυβερναει με παρανομες και αντισυνταγματικες ΚΥΑ (Κοινη Υπουργικη Αποφαση) καταπατωντας το Συνταγμα και τις διεθνεις συμβάσεις.....το νερο μπηκε στο αυλακι .....η αρχη εγινε ....

Σχολιο.- ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ, ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Ευρώ / εμβόλιο , πουλήθηκε πριν μήνες ,η πρώτη παρτίδα εμβολίων

της PFIZER ,στην Ευρώπη .

19 Ευρώ / εμβόλιο ,θα πωλείται, η επόμενη παρτίδα εμβολίων,

της ίδιας εταιρείας στην Ευρώπη !

Αύξηση ! σχεδόν 60/ 100!, σε λίγους μήνες !

Αναζητώ νεοφιλελεύθερο Οικονομολόγο ,να μου εξηγήσει ,την δυνατότητα αυτορύθμισης ! των Αγορών ,προς όφελοςτων 400 εκατομμυρίων!ευρωπαίων πολιτών ,σε συνθήκες Πανδημίας και θανάτου εκατομμυρίων πολιτών ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι περίμεναν το καλοκαίρι για να έρθει "ο καλός καιρός που θα μας σώσει από τον κορονοϊό και ο τουρισμός που θα μας... ανακάμψει".

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!

Έχουν μεθοδικότατα προγραμματίσει την καταστροφή ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, για να τον παραχωρήσουν στους Γερμανούς. Και μάλιστα με τρόπο που θα σου τσακίζει την ψυχολογία: ο Γερμανός διακοπάρες, εσύ μέσα!

ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ.

Με όλα αυτά, κάθε "συνωμοσιολογία" γύρω από τον κορονοϊό φαντάζει όλο και πιο δικαιολογημένη.

Σχολιο.- All exclusive για τους ''επισκέψτες'',εσυ σμσ και διαβατήριο

υγείας ,για να πας μέχρι την Λαμία.

Ασε που δεν θα θες να πας μ'αυτά που σου ετοιμάζουν

ως ''μέτρα'' ούτε στο Καβούρι.

Σχολιο.- Δεν παραχωρείται σε κανενα ο τουρισμός. Απλώς καταργείται, γιατί μετακίνηση ίσον εκπομπές αερίων. Η ελίτ μόνο θα ταξιδεύει business class η με ιδιωτικά jet. Καμία δραστηριότητα που παράγει co2 δεν επιτρέπεται στη μεγάλη, πράσινη επανεκκίνηση. (Great Reset -New Green Deal μια ατζέντα)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Σεπτεμβρίου 1976. Κι όμως αυτά τα μετάλλια τιμής είναι λίγα μπροστά στην προσφορά προς τους συνανθρώπους του. 

Ο Σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής τεχνικής κολύμβησης Σαβάρς Καραπετιάν σώζει από σίγουρο πνιγμό, ένα προς ένα, είκοσι άτομα.

Μόλις είχε τελειώσει την καθημερινή του προπόνηση των 20 Km στην λίμνη Γερεβάν όταν είδε ένα τρόλεϊ, με 92 επιβάτες, να πέφτει στην λίμνη. Κολύμπησε μέχρι εκείνο το σημείο και βούτηξε στα δέκα μέτρα που ήταν βυθισμένο και σχεδόν αόρατο από την λάσπη που είχε σηκωθεί. Έσπασε το πίσω παρμπρίζ με τα πόδια και μέσα από αυτό, άρχισε να βγάζει ανθρώπους να τους ανεβάζει στην επιφάνεια (περίπου 30 με 35 δευτερόλεπτα για κάθε άτομο που ανέβαζε) όπου τους παραλάμβανε ο αδελφός του, που προπονούνταν μαζί του, ο οποίος τους άφηνε στην ξηρά που απείχε 25 μέτρα.

Έκανε το ίδιο πολλές φορές, σχεδόν 30 αλλά δεν επέζησαν όλοι. Δεν θυμάται πόσες γιατί άρχισε σταδιακά να χάνει τις αισθήσεις του από την κόπωση, την υποθερμία και τις πληγές που δεχόταν από το σπασμένο παρμπρίζ. Έμεινε σε κώμα 46 μέρες και όταν συνήλθε η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που τα 10 παγκόσμια ρεκόρ και τα χρυσά μετάλλια των παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ήταν πλέον η τελική συγκομιδή του από το άθλημα, δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά.

Ο ίδιος όταν τον ρώτησαν για το πιο τρομακτικό μέρος αυτού του περιστατικού απάντησε : "Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τους σώσω όλους. Φοβόμουν μήπως κάνω κάποιο λάθος. Ήταν τόσο σκοτεινά εκεί κάτω που δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Σε μία από τις καταδύσεις μου κατά λάθος άρπαξα ένα κάθισμα. Θα μπορούσα αντ' αυτού να είχα σώσει μία ακόμη ζωή. Αυτό με στοιχειώνει ακόμα και στα όνειρά μου".

Ο ηρωισμός, το θάρρος και η αυταπάρνησή του, δεν έγιναν αμέσως γνωστά. Το 1982 η εφημερίδα "Komsomolskaya Pravda" δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το κατόρθωμά του, με τίτλο "Η υποβρύχια μάχη του πρωταθλητή". Αυτή η δημοσίευση αποκάλυψε ότι ήταν ο διασώστης και έλαβε περίπου 60.000 επιστολές από αγνώστους. Τότε, του απονεμήθηκε το μετάλλιο «Για τη σωτηρία του πνιγμού» και το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής».

Τον Φεβρουάριο του 1985 περνώντας τυχαία κοντά από ένα κτίριο που φλεγόταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν σ΄ αυτό παγιδευμένοι άνθρωποι. Χωρίς δεύτερη σκέψη όρμησε μέσα στις φλόγες και έβγαλε έξω έναν-έναν τους ανθρώπους εξασφαλίζοντας μια πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο από σοβαρά εγκαύματα και προβλήματα αναπνοής λόγω των αερίων.

Το 2014 στους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες που έγιναν στο Σότσι της Ρωσίας ένας άνδρας που με δυσκολία κατάφερε να τρέχει, μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα για το Κρεμλίνο. Όμως η Φλόγα έσβησε και ο κόσμος ανησύχησε. Κάποιος από την επιτροπή που τον ακολουθούσε, την άναψε.

Την επόμενη ημέρα το διαδίκτυο πήρε φωτιά, έγραφαν : Ντροπή, γιατί έβαλαν αυτόν; ντροπή που δεν κατάφερε να φροντίσει την Φλόγα.

Αργότερα έμαθαν ότι ήταν ο Shavarsh Karapetyan που έκτοτε έχει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα. Τότε άλλαξαν οι δημοσιεύσεις και έγραψαν : Ήταν κάποιο σημάδι, ήθελε να δείξει ότι ακόμη και η Φλόγα έσβησε μπροστά στο θάρρος και το μεγαλείο της ψυχής του !

Ο Σαβάρς Καραπετιάν-Shavarsh Karapetyan, γεννήθηκε το 1953, είναι Αρμενικής καταγωγής, Σοβιετικός αθλητής.

Κάτοχος 11 παγκοσμίων ρεκόρ, είναι 17 φορές πρωταθλητής κόσμου, 13 φορές πρωταθλητής Ευρώπης και 7 φορές πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης, στην κολύμβηση.

Σήμερα ζει μια απλή ζωή, είναι ιδιοκτήτης ενός εμπορικού καταστήματος παπουτσιών στη Μόσχα το οποίο έχει ονομάσει «Δεύτερη Αναπνοή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η έξοδος του Μεσολογγίου ξεκίνησε την Κυριακή των βαΐων 10 Απριλίου 1826 δύο ώρες μετά τη δύση του ήλιου...

οι πολιορκημένοι ήσαν 5.000 πολεμιστές 1.000 εργάτες

και 5.000 γυναικόπαιδα...

την ιδια μέρα της εξόδου ο Χρήστος Καψάλης χάνει τη γυναίκα του από την εξάντληση και λεει στον γιο του:

«Μην Κλαις παιδί μου καλύτερα που πέθανε και δεν θα δει τις συμφορές που θα ακολουθήσουν.

Εγώ θα μείνω εδώ. Γέροντας καθώς είμαι δεν έχω ελπίδα να σωθώ. 

Εσύ όμως να φύγεις με τους άλλους να κοιτάξεις να γλιτώσεις

και αρχίζει να γυρνά στα σοκάκια της πολιτείας φωνάζοντας 

σαν τελάλης:

«Όποιοι γέροι κι άρρωστοι θένε να βρούνε γλήγορο και τιμημένο θάνατο, νάρθουν το βράδυ στον τζεμπιχανέ» (μπαρουταποθήκη)

Όσες γυναίκες από την τρίτη κολώνα δεν κατάφεραν τελικά να φύγουν στην έξοδο θυμήθηκαν τον γεροΚαψάλη και έτρεξαν στο Καψαλέικο σπιτι.

σαν γιόμισε, κλείνει ο Καψάλης την πόρτα και βγάζει τις πιο νέες και όμορφες στα παράθυρα να τις δουν οι Τούρκοι να μαζευτούν

τις ξεχωρίζουν οι Τούρκοι και συνάζονται μελίσσι κάτω από τα παραθύρια

λέγοντας ο ένας στον άλλο πως είναι γεμάτο απο γυναίκες και οτι κάνανε την τύχη τους…

παλεύουν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν

οσες περισσότερες γυναίκες καταφέρουν να ζωγρίσουν (αιχμαλωτίσουν) τόσο μεγαλύτερη αμοιβή θα πάρουν στο σκλαβοπάζαρο στα Γιάννενα

όμως η πόρτα είναι γερή και δε σπάει.

ολοι και περισσότεροι Τούρκοι συγκεντρώνονται…

Μερικοί στη βιάση τους να προλάβουν να αρπάξουν τις ωραιότερες σκαρφαλώνουν στα παράθυρα και στη στέγη να την τρυπήσουν και να πηδήσουν μέσα

Τέλος οι Τούρκοι καταφέρνουν να σπάσουν την πόρτα και ορμάνε πλημμυρίδα μέσα

ο Γέρο Καψάλης με το δαυλό στο χέρι πλησιάζει τα μπαρουτοβαρελα

Η αστραπή της έκρηξης ξέσκισε τα σκοτάδια και ακούστηκε μέχρι απέναντι στην Κεφαλλονιά.

την άκουσε και μέρος της φρουράς μαζί με το γιο του καψαλη που ειχε περάσει και είχε φτάσει στο αμπέλι του Κοτσίκα.

Έστρεψαν όλοι και κοίταξαν τη φλόγα στην Πολιτεία, «τινάχτηκε ο Καψάλης» είπαν με μία φωνη...

ο πόλεμος ΜΕΣΑ στην πολιτεία κράτησε μια βδομάδα. 

κάθε σπίτι και μια παγάνα για τους Τούρκους. 

μια έτοιμη παγίδα θανάτου απ τους Γέρους τους αρρώστους τους λαβωμένους και τις γυναίκες που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη φρουρά

όχι

αυτοί που νίκησαν μία αυτοκρατορία δεν θα κάτσουν να σφαγούν σάν τραγιά

θα εξαγοράσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους

μέχρι την Κυριακή του Πάσχα που έπεσαν και οι τελευταίοι μέσα στην Πολιτεία Γίνεται μακελειό….

προτιμούν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν

το Μεσολόγγι πέρασε στην αθανασία... 

Ίσως έχει κάποια δόση υπερβολής οτι το Μεσολόγγι ειναι η ταυτότητα του νέου ελληνισμού

το σίγουρο πάντως είναι οτι αυτό διαμόρφωσε το ήθος των μεγάλων στιγμών της ιστορίας μας...

των εθνικών και λαϊκών μας αγώνων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

H οικονομία και η κοινωνία κάθε μέρα που περνάει βυθίζεται όλο και περισσότερο. Το λοκντάουν ως μέτρο απέτυχε! Το φωνάξαμε από την πρώτη στιγμή, το απαιτούμε και τώρα.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΜΕΣΑ!

Ολικό άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίσας!

ΕΠΑΜ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ θα κατέθετε για την υπόθεση Λιγνάδη.Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος σε ένα δηκτικό σχόλιό του στον τηλεοπτικό σταθμό του Στάρ είχε χαρακτηρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ως πελάτη και μέλος ενός ευρύτερου κυκλώματος,στο οποιο εμπλέκονται πρόσωπα της ''καλής'' κοινωνίας.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι βρεθηκε η σωρός ενός ανθρώπου σε περιοχή της Αγγλίας, και η οικογένεια του Δημήτρη Ανθή πρέπει να δει αν το πτώμα ανήκει στον αδελφό του Στάθη.Είχε εξαφανιστεί και αναζητείτο εδώ και καιρό.Δεν είχε κάποια σχέση με τον υπόκοσμο ούτε είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν.Όταν εξαφανιστηκε ο αδελφός του,ο Δημήτρης Ανθής απέσυρε την καταγγελία του για το βιασμό του από τον ηθοποιο Στραβοποδη, ο οποιος ειναι καλός φίλος και πρώην συνεργάτης του φυλακισμένου παιδεραστή-βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα σήμερα ήλθε στο φως της δημοσιότητας ανώνυμη επιστολή απο τη διεύθυνση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας[βλεπε Γιώργος Μπαμπινιώτης]με παραλήπτη τον Δημήτρη Λιγνάδη,ώστε να τον προετοιμάσει προκειμένου να αυτοπροστατευθεί όταν άρχισαν οι βιασμένοι να ανοίγουν το στόμα τους.

Αντι επιλόγου:δεν χρειάζεται να βλέπετε σειρές για το οργανωμένο έγκλημα.Αν εμβαθύνετε λίγο στα δίκτυα και στα κυκλώματα της ελληνικής πραγματικότητας,δεν χρειάζεται να πάτε σε άλλη χώρα ούτε μέσω της οθόνης.Η πραγματικότητα σε κάθε χώρα δίνει υλικά στην τέχνη είτε για να αποτυπώσει τη φρίκη ή το κάλλος,την αλήθεια,την ομορφιά,την δικαιοσύνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα δύο τρίτα της ελληνικής αστυνομιας πρέπει να ξηλωθούν και να αποδοθούν ευθύνες.Ο ΧρυσοχοΪδης και ο Οικονόμου,αλλά και όλοι οι επικεφαλής πρέπει να απολογηθούν.Χτυπάνε ανθρώπους και δεν προστατεύουν ανθρώπους που έχουν πρόβλημα[πχ την γυναίκα στη Μακρυνίτσα].Πρέπει να μπει ένα τέλος στην καθημερινή ασυδοσια των μπάτσων.Δεν το συζητάμε ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα ειδικά σώματα καταστολής πλήθους.ΟΛΑ και δίχως εκπτώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε σούπερ μάρκετ στη οδό Φυλής αστυνομικοί έχουν πιάσει έναν γέρο και του μιλάνε άγρια. Αυτός βγάζει ταυτότητα και τους λέει ότι είναι 82 ετών. Έκλεψε από το κατάστημα δύο μικρούς χυμούς και ένα πακετάκι τυρί φέτα. Οι υπεύθυνοι τον τσάκωσαν και φώναξαν την αστυνομία. Περιμένουμε στην ουρά για να μπούμε μέσα, αλλά η φάση αργεί. Άλλοι φεύγουν, εγώ παραμένω. Δε μου αρέσει που ξεφτιλίζεται ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. "Αν του τα πληρώσω εγώ, θα τον αφήσετε;" ρωτάω τον αστυφύλακα που είναι το πολύ 25 χρονών. "Περάστε μέσα, κύριε" μου απαντάει και μετά στρέφεται στον παράνομο: "Κι εσύ θα έρθεις στο τμήμα". Τον πήραν και φύγανε, ενόσω ο ίδιος είχε πάψει να διαμαρτύρεται. Απ' ότι μου είπαν οι μπροστινοί μου, είχε κλέψει δύο χυμουδάκια και μια φέτα, σύνολο τέσσερα ευρώ περίπου. Τόσο θέλει για να χρηστεί κάποιος κλέφτης σεσημασμένος. Από τα λάφυρα του και μόνο, δεν τραβολογάς έναν γέρο άνθρωπο στα τμήματα, δεν τον διασύρεις μες στο δρόμο. Κι αν είσαι ιδιοκτήτης, απλά τον φωνάζεις, τον ενημερώνεις πως είδες τι έκανε και του λες να φύγει και να μην το ξανακάνει.

- Μόλις ξαναπέρασα από το κατάστημα. Έπιασα δύο υπαλλήλους και ρώτησα να μου πουν τι συνέβη. Η μία δήλωσε ότι τώρα έπιασε δουλειά και δεν γνωρίζει τίποτα, η δε άλλη με προσπέρασε κανονικά και δεν μου έδωσε σημασία. Τηλεφωνώ στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, από'να τηλέφωνο που βρήκα, μα δεν το σηκώνει κανείς. Θέλω να είμαι ακριβής σε μία καταγγελία. Πιθανώς ο άνθρωπος να μην έκλεψε μόνο αυτά, αλλά και πάλι, τι να έκλεβε, που να τα έβαζε; Επίσης, ότι και να πήρε, η αντιμετώπιση έπρεπε να ήταν διαφορετική. Τέλος πάντων, θα επικοινωνήσω με το τμήμα και θα ψάξω πάλι να βρω τον υπεύθυνο του καταστήματος. Θα επανέλθω με νέο post. Μετά θα μάθετε και τ' όνομα του σούπερ μάρκετ. Ευχαριστώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πρώτη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας κατά ένα εκατομμύριο κατοίκους μέσα σε δεκαεπτά χρόνια.". Γ. Μαργαριτης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η ανάρτηση-πρόσκληση στη επίσημη σελίδα "europeanparatroopers.org/" υπήρχε. Τώρα αν την ψάξετε δεν θα την βρείτε διότι την έχουν κατεβάσει, υποψιάζομαι μετά από διαμαρτυρίες της προκλητικότητας του γεγονότος. 

Το θέμα όμως είναι ότι πανευρωπαϊκά συνεχίζουν να θέλουν να τιμούν ναζιστές και να κλαίνε που δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα χέρια των Κρητικών όταν έπεσαν με τα αλεξίπτωτα για να κάνουν ανάλογες κτηνωδίες στην Κρήτη, που έκαναν στα Καλάβρυτα, στο Κομμένο, στο Δίστομο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αν υπήρχε έστω και ένας αντιστασιακός στην τοπική κοινωνία ή απλά ήταν από μπύρες και ήθελαν να διασκεδάσουν βάζοντας στουπιά εμποτισμένα με βενζίνη στα στόματα μωρών ανάβοντάς τα και κάνοντας χάζι για το πώς καίγεσαι και συγχρόνως παθαίνεις ασφυξία. 

Προσπαθούν πάση θυσία κάποιοι να εξισώσουν τον θάνατο ενός ναζιστή με τον θάνατο ενός αντιναζιστή. Προσπαθούν πάση θυσία να γίνει ο Β' παγκόσμιος πόλεμος ένας ακόμα πόλεμος και όχι ένας πόλεμος των Ναζί εναντίον των ανθρώπων.

Σιχαμερα ναζιστικά σκουπίδια ευτυχώς ηττηθήκατε.Καποιοι από αυτά τα καθίκια φυσικά και θα έβρισκαν κάλυψη από ομοιδεατες ντόπιους ναζί ή φασίστες. Μπορεί και να πήγαιναν στο Μπελβεντερε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αυτά τα καθίκια δεν διαφέρουν και πολύ από τον καθηγητή Ρίχτερ, τον οποίο τίμησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.Προσπαθώ να θυμηθώ αν έγινε επίτιμος διδάκτωρ, αλλα δεν το θυμάμαι. Ο κύριος αυτός φυσικά προσπάθησε να μιλήσει για βιαιοπραγιες των Κρητικων κατά των ναζί. Το θράσος και η απύθμενη γελοιότητα όλων τους μου προκαλούν θυμό, διότι το χωριό μου το έκαψαν οι ναζί. Έχω διαβάσει πολλά για τη μάχη της Κρήτης (και το βιβλίο του Antony Beevor), ξέρω ιστορίες, και μπορώ να πω και άλλα για το παρόν της.Ομως δηλωμένοι ναζί ή κρυφοί εραστές τύπου Ρίχτερ σε αυτό τον τόπο με τα πολλά προβλήματα, κολλήματα, αδυναμίες, κακες συμπεριφορές, την αλλοτρίωση, την διαφθορά, δεν έχουν θέση. Οι ναζί θέση σε αυτό το νησί δεν έχουν.. Να μου πεις και οι νατοικοι στη Σούδα ναζί είναι, αλλά δεν το φωνάζουν ούτε χαιρετάνε ναζιστικά. Όμως έχει μπόλικα καθίκια και κει μέσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ELLINIKLA HOAXES

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί ανδρισμού και θηλυκότητας…η απάντηση μιας Γυναικάρας της Συρίας!

Τη ρώτησαν :  «Δεν ντρέπεσαι που κουβαλάς ένα όπλο. Που είναι η θηλυκότητα σου;»

Τους απάντησε : «Την έχασα… πήγε παρέα με τον ανδρισμό αυτών που το έσκασαν από την υπεράσπιση της πατρίδας και του έθνους!»

Αφιερωμένο σε κάθε χέστη που δηλώνει ότι σε περίπτωση πολέμου θα πάει στο εξωτερικό.

πατριωτισμός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Λιθουανία πέθανε αμέσως μετά τον εμβολιασμό του με Moderna!!

14/04/2021



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Επικεφαλής της Φαρμακοεπαγρύπνησης της Δανίας κατέρρευσε κατά την ανακοίνωση ότι η χώρα του διακόπτει την AstraZeneca..Εμβολιασμένος;freak out και λιποθυμία από στρες; O

14/04/2021



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sputnik-V: "Δεν καταγράφηκε ούτε ένα περιστατικό θρόμβωσης", λέει η Ρωσία

14 Απριλίου 2021 19:46



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπάθησε να βιάσει τη 12χρονη Ζενέιντα, του ξέφυγε και την έκαψε ζωντανή

Το χρονικό της υπόθεσης

 14/4/2021 | 08:30

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης Ζενέιντα Σελιμάι από τα Καμίνια, που το 2011 βρήκε φρικτό θάνατο όταν στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τον βιαστή της, εκείνος την περιέλουσε με νέφτι και της πέταξε αναμμένο αναπτήρα, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να υποκύψει στα καθολικά εγκαύματα της χωρίς να προλάβει να κατονομάσει τον δράστη της.

Η υπόθεση μπορεί να παρέμεινε για τουλάχιστον μια δεκαετία ανεξιχνίαστη, ωστόσο η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προφυλακισμένου 59χρονου Ανδριάν Ζέκο τον Δεκέμβριο, που συνελήφθη με τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην οικογένεια της Ζενέιντα.

Όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε στο διπλανό διαμέρισμα στα Καμίνια με αυτό της οικογένειας Σελιμάι και λίγο διάστημα μετά τον θάνατο της Ζανέιντα έφυγε με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τη νέα του διεύθυνση.

Έτσι μετά την σύλληψη του και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά οι γονείς αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης ν' ανοίξει ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορταζ η υπόθεση της εξιχνίασης του τραγικού θανάτου της 12χρονης βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ο ανακριτής Πειραιά διεξάγει ανάκριση προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ο 59χρονος Ανδριάν Ζέκο αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση μιας και σύμφωνα με το ιστορικό ήταν εκείνος που είδε την μικρή να καίγεται στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Καλλικρατίδα.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου η οικογένεια της 12χρονης έχει δώσει μεγάλο αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της:

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να εισφέρουμε στη δικαιοσύνη στοιχεία για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του νεαρού κοριτσιού της Τζενέιντα. Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκρισης και για λογαριασμό της οικογένειας παριστάμεθα προς υποστήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του εμπρησμού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Την υπόθεση έφερε ξανά στην δημοσιότητα η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», όπου σύμφωνα με το χρονικό ήταν Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, όταν οι γονείς της Ζενέιντα Σελιμάι από την Αλβανία, έφυγαν από το σπίτι τους στην οδό Καλλικρατίδα για να πάνε στη δουλειά τους. Ο παππούς συνόδεψε το μικρότερο αγοράκι της οικογένειας στο σχολείο και η 12χρονη έμεινε μόνη στο σπίτι.

Ο δράστης φαίνεται πως εισέβαλε στο διαμέρισμα και επιχείρησε να βιάσει την άτυχη μικρή. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια του και γυμνή από τη μέση και πάνω άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.

Ο δράστης της έβαλε φωτιά και το παιδί κάηκε ζωντανό. Λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα καθολικά εγκαύματα της. Τις πρώτες ημέρες του συμβάντος, οι Αρχές έκαναν λόγο για αυτοχειρία. Μετά «είδαν» τη δολοφονία του παιδιού και κατηγόρησαν τον παππού του. Ωστόσο στην πορεία τον απήλλαξαν.

Γείτονας και μάρτυρας του ολοκαυτώματος ήταν ο άνδρας που οι Αρχές δημοσιοποίησαν πρόσφατα τη φωτογραφία του με την κατηγορία του βιασμού ενός μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η φωτιά προκλήθηκε από το δράστη για να «κρύψει» στοιχεία που θα πρόδιδαν το σeξουαλικό του έγκλημα διότι κάποια ίχνη βρέθηκαν στα γεννητικά όργανα του παιδιού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα πάρκο ντροπής στο Μπακού: Γκροτέσκο μουσείο για τον εξευτελισμό των Αρμενίων

Πρόκειται για προσβολή των νεκρών του πολέμου. Ένα κακό προμήνυμα για το μέλλον.

14/04/2021 10:56 

Την Δευτέρα 12 Απριλίου, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev εγκαινίασε στο Μπακού μια έκθεση αφιερωμένη στον πρόσφατο, νικηφόρο για το Αζερμπαϊτζάν, πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε αυτήν μπορεί να βρει κανείς κράνη, αλλά και ομοιώματα πεσόντων Αρμενίων στρατιωτών.

Πρόκειται για προσβολή των νεκρών του πολέμου. Για μια πράξη ύβρεως η οποία απομακρύνει την ειρήνη και επιβεβαιώνει ότι το καθεστώς Aliyev είναι μιλιταριστικό, ισλαμοφασιστικό και πολεμοκάπηλο.

 Η ειρηνική συμβίωση στο Νότιο Καύκασο θα έπρεπε αποτελεί προτεραιότητα μετά από την δυστυχία που έφεραν οι δύο πόλεμοι για το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Πώς όμως περιμένουμε να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών όταν το Αζερμπαϊτζάν προχωρά σε τέτοιου είδους πράξεις;

Οι εικόνες αυτές φέρνουν στο μυαλό μου το εξής ερώτημα: τι θα είχε γίνει αν ολόκληρο το Καραμπάχ είχε περάσει υπό την κατοχή του Αζερμπαϊτζάν;

Πώς θα είναι η ζωή των γηγενών Αρμενίων σε περίπτωση που η περιοχή περιερχόταν υπό τον κατοχή του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αρμένιοι γνωρίζουν καλά τον συστημικό ρατσισμό εναντίον τους τον οποίο μάλιστα τρέφει το καθεστώς στο Μπακού και απλώς θα εγκατελείπαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όλοι σεβόμαστε και πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, γνωρίζουμε καλά την αξία που έχουν οι όροι «κυριαρχία» και «εδαφική ακεραιότητα».

Μπαίνει όμως ο μιλιταρισμός και ο ισλαμοφασισμός μέσα στις διεθνείς διαθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια; Μπορεί το διεθνές δίκαιο να προστατεύσει τις ζωές των Αρμενίων του Αρτσάχ;

Πολύ φοβάμαι ότι η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι αρνητική. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο πέρασε η περιοχή στην κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν δεν βασίστηκε στο διεθνές δίκαιο. Αλλά αυτό αποτελεί μια άλλη συζήτηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, μετά το τέλος του πολέμου, το Αζερμπαϊτζάν προκαλεί: 200 αιχμάλωτοι πολέμου βρίσκονται ακόμα στο Μπακού (παρά το γεγονός ότι η συμφωνία του Νοεμβρίου προέβλεπε την ανταλλαγή των αιχμαλώτων).

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν έχει απαγάγει αμάχους από το Αρτσάχ (γνωρίζουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις).

Επίσης, καταστρέφει θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και αρμενικά νεκροταφεία στις περιοχές που κατέλαβε. Όσα δεν καταστρέφει, τα βαφτίζει «αζερμπαχικά» και αρνείται την «αρμενικότητά» τους.

Ακόμη, η αζερική κρατική τηλεόραση παρουσιάζει χάρτες στους οποίους η νότια Αρμενία ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν (στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας;).

Και δεν είναι μόνο αυτά: στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποίησαν οι Αζέροι τον περασμένο Δεκέμβριο, έβγαλαν τους δρόμους «λάφυρα» πολέμου, όπως κατασχεμένα αρμενικά άρματα μάχης, ενώ σκόπευαν να βγάλουν και τους αιχμαλώτους πολέμου (!) αλλά δεν το έκαναν εξαιτίας των αντιδράσεων από το εξωτερικό.

Τέλος, ο Ilham Aliyev είπε πρόσφατα πως η Αρμενία είναι μια μίζερη χώρα η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Πώς λοιπόν θα τεθούν οι βάσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο κρατών και, το κυριότερο, μεταξύ των δύο λαών; 

Αντιθέτως, τα εγκαίνια αυτού του πάρκου της βαρβαρότητας και της ντροπής, μας δείχνει ότι θα αργήσουμε να δούμε φως στο τούνελ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντακτική Επιτροπή της Wall Street Journal: 

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σε όλες τις εποχές, σε κάθε κοινωνία και σε οποιοδήποτε καθεστώς, όλοι οι δουλόφρονες μισθωμένοι λογοκριτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ανήκουν στο κατώτερο, απεχθέστερο και αηδιαστικότερο στρώμα του κοινωνικού, «διανοητικού» και ηθικού «Λούμπεν Αληταριάτου», παρέα με τους βασανιστές, και τους βιαστές παιδιών, γυναικών και ανδρών, και τους χαφιέδες . Και αξίζουν μόνο την περιφρόνησή μας. Με τους παντός χρώματος και καιρού λογοκριτές δεν κάνεις διάλογο. Απλώς τους φτύνεις με αηδία.

Καθώς το Facebook, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης συνεχίζει να ελέγχει το περιεχόμενο και να αποσιωπά κάθε αντίθετη άποψη, νομοθέτες από 24 πολιτείες έχουν εισαγάγει νομοσχέδια που θα επιτρέπουν τις αγωγές κατά της πλατφόρμας λογοκρισίας των αναρτήσεων.

Από το 2016, οι γίγαντες των κοινωνικών μέσων ασχολούνται όλο και περισσότερο με τη λογοκρισία με πρόσχημα την πρόληψη της εξάπλωσης παραπληροφόρησης –– «έλεγχος και στιγματισμός του περιεχομένου αξιόπιστων εκδοτών»– ενώ «αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ψεύτικους έλεγχοι γεγονότων και αφαιρούνται άρθρα που επισημαίνονται από αριστερούς χρήστες χωρίς εξήγηση», σύμφωνα με τη Συντακτική Επιτροπή της Wall Street Journal (WSJ).

Τώρα η Big Tech και οι «εμπειρογνώμονες» της για τους ιούς εξαναγκάζουν σε σιωπή τους γιατρούς με αντίθετες απόψεις σε μια προσπάθεια να καταργήσουν την επιστημονική συζήτηση, δήλωσε η Wall Street Journal. (WSJ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από σχολείο όταν δεν επιτράπηκε η είσοδος σε μαθητή χωρίς self test

 Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 22:22

Ένταση επικράτησε έξω από το 1ο Λύκειο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, όταν δεν επιτράπηκε η είσοδος σε μαθητή, ο οποίος δεν υποβλήθηκε σε self test.

Έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του μαθητή, ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος χωρίς self test. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί με περιπολικό και ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους διαπληκτίστηκαν μαζί τους.

Χθες η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση στη διεύθυνση του σχολείου για το self test και με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φον ντερ Λάιεν: Πιο κοντά στον στόχο μας για τη θέσπιση του πιστοποιητικού έως τον Ιούνιο

 Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 18:20

Για «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» κάνει λόγο η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της διαπραγματευτικής θέσης του Συμβουλίου για τις συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσον αφορά στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε:

«Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός: μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας για τη θέσπιση του πιστοποιητικού έως τον Ιούνιο, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι. Το πιστοποιητικό θα γίνει αποδεκτό σε όλη την ΕΕ και είναι διαθέσιμο για όλους. Προς το παρόν πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί αλλά είναι καιρός να προετοιμαστούμε!».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβούλιο Ευρώπης: Κίνδυνος για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα «διαβατήρια εμβολίων»

 Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 18:10

Τους κινδύνους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ’ όλη την Ευρώπη, από την επικείμενη καθιέρωση των «διαβατηρίων εμβολίων», επισημαίνει η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε και στα 47 μέλη του Οργανισμού στις 31 Μαρτίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το έγγραφο υπογραμμίζει τη σημασία της ενίσχυσης των προσπαθειών για την παραγωγή και τη διαχείριση εμβολίων με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (Σύμβαση του Οβιέδο), έτσι ώστε οι περιορισμοί στις ατομικές ελευθερίες να μπορούν σταδιακά να αναθεωρηθούν, όσο επιτυγχάνεται ευρύτερη ανοσία των πληθυσμών.

Τονίζει επίσης ότι, στη μάχη ενάντια στην πανδημία Covid-19, ιδίως στο πλαίσιο του ταξιδιού, είναι σίγουρα χρήσιμο να λάβουμε μέτρα για να εναρμονίσουμε ή να διευκολύνουμε τη διαδικασία πιστοποίησης, ότι κάποιος είναι εμβολιασμένος, ανοσοποιητικός ή απαλλαγμένος από μολύνσεις - υπό την προϋπόθεση ότι, τα εν λόγω δεδομένα προστατεύονται και λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της παραχάραξης.

Με το έγγραφο, τα κράτη μέλη καλούνται να αναλάβουν δράση, σύμφωνα με τη Σύμβαση για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της Σύμβασης για την παραχάραξη ιατρικών προϊόντων και παρόμοιων εγκλημάτων που απειλούν τη δημόσια υγεία (Σύμβαση MEDICRIME) και τη Σύμβαση για την έγκλημα στον κυβερνοχώρο (Σύμβαση της Βουδαπέστης).

Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζεται ότι, η χρήση τέτοιων δεδομένων πιστοποίησης ή ανοσοποίησης για μη ιατρικούς σκοπούς για την παροχή προνομιακής και αποκλειστικής πρόσβασης στα δικαιώματα, εγείρει πολλά ερωτήματα που σχετίζονται με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να εξεταστούν με προσοχή.

Το έγγραφο επικεντρώνεται σε τέσσερα θέματα:

Βάση για την υποχρέωση των κρατών να παρέχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό

Πιστοποιητικά εμβολιασμού ή «διαβατήρια εμβολίων» και η χρήση τους

Προστασία προσωπικών δεδομένων και δεδομένων

Κίνδυνοι για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία

Το έγγραφο καταλήγει αναφέροντας ότι, αυτά τα θέματα είναι κεντρικά στο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Βιοηθικής και η Συμβουλευτική Επιτροπή της Σύμβασης για την Προστασία Δεδομένων. Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρέχει στα κράτη μέλη εργαλεία και εμπειρογνωμοσύνη για να διασφαλίσουν ότι η κρίση δεν υπονομεύει τις κοινές αξίες και αρχές μας, που είναι ο ίδιος ο στόχος του σχεδίου συνεργασίας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια κρίσεων υγείας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: H αρμόδια Αρχή επιβεβαίωσε ότι σταματάει οριστικά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

 Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 16:29

Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον του COVID-19 στο εμβολιαστικό πρόγραμμά της.

«Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Ο εμπλουτισμός ουρανίου σε ποσοστό 60% αποτελεί απάντηση της Τεχεράνης στην πυρηνική τρομοκρατία του Ισραήλ»

 Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:14

Η απόφαση του Ιράν να αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60% μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη Νατάνζ αποτελεί «απάντηση» της Ισλαμικής Δημοκρατίας «στην πυρηνική τρομοκρατία του Ισραήλ», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Είναι η απάντηση στη μοχθηρία σας» τόνισε ο Ροχανί μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. «Αυτό που κάνατε ονομάζεται πυρηνική τρομοκρατία, αυτό που κάνουμε είναι νόμιμο» υπογράμμισε απευθυνόμενος στο Ισραήλ, το οποίο η Τεχεράνη κατηγορεί ότι ευθύνεται για μια πράξη δολιοφθοράς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ.

«Δεν μπορείτε να συνωμοτείτε εναντίον του Ιράν, να διαπράττετε εγκλήματα εναντίον του Ιράν. Για κάθε έγκλημα, θα σας κόβουμε τα χέρια (…) ώστε να κατανοείτε ότι δεν μπορείτε να μας εμποδίσετε να αποκτήσουμε πυρηνική τεχνολογία» εξήγησε ο Ροχανί.

«Οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναμένεται να μας δώσουν την τελική τους έκθεση (για το τι συνέβη στη Νατάνζ), όμως φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σιωνιστικό έγκλημα» πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Θέλετε να βρεθούμε με άδεια χέρια στις διαπραγματεύσεις (σ.σ. που διεξάγονται στη Βιέννη για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν), όμως θα πάμε με ακόμα περισσότερα χαρτιά» συνέχισε.

«Φυσικά οι δραστηριότητές μας θα παραμείνουν ειρηνικές και μόνο ειρηνικές και υπό την επίβλεψη της ΙΑΕΑ» κατέληξε ο Ροχανί, είτε πρόκειται για «τις δραστηριότητές μας εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 60% είτε 20%».

Στο μεταξύ ο Ιρανός πρεσβευτής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξήγησε ότι η χώρα του πρόκειται να παράγει ουράνιο εμπλουτισμένο σε ποσοστό 60% «από την επόμενη εβδομάδα».

Το Ιράν ανακοίνωσε την πρόθεσή του αυτή χθες Τρίτη. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ «και προβλέπουμε ότι θα έχουμε συγκεντρώσει το προϊόν (στις δύο συσκευές φυγοκέντρησης) την επόμενη εβδομάδα», έγραψε στο Twitter ο Καζέμ Γκαριμπαμπαντί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απεργιακό κάλεσμα ξεσηκωμού για τις 6 Μάη, που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να αποτελέσει μέρα ταξικού αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς (αφού η 1η Μάη συμπίπτει φέτος με το Μ. Σάββατο), ήδη περνάει από συνδικάτο σε συνδικάτο σε όλη τη χώρα.

Σε θέσεις μάχης τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις, παίρνουν και φέτος την υπόθεση της οργάνωσης της απεργιακής Πρωτομαγιάς στα χέρια τους, ένα χρόνο μετά την ιστορική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου έλαμψε η δύναμη της οργάνωσης, της απειθαρχίας στο σιωπητήριο που επιχειρούν να επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.


ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κάλεσμα μάχης για απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη

Κατάπτυστη συμπαιγνία κυβέρνησης - ΓΣΕΕ να εκφυλίσουν την Πρωτομαγιά, μεταφέροντας τον γιορτασμό της για την Τρίτη μετά το Πάσχα

Η 1η Μάη είναι μέρα - σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί, κυβέρνηση και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Παραστρατιωτική οργάνωση με σχέσεις με το ΝΑΤΟ οργανώνει κατάπτυστη εκδήλωση «τιμής» στους ναζί εισβολείς στην Κρήτη

Κατάπτυστη εκδήλωση για τους ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή στην Κρήτη διοργανώνει η παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Η αφίσα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα προβάλλει την εκδήλωση που τιτλοφορείται «Kreta Memorial» (Μνήμη Κρήτης), προγραμματίζεται για το χρονικό διάστημα 17 - 23 Μάη και περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοποθεσίες όπου προσγειώθηκαν οι αλεξιπτωτιστές, σε μνημεία και μουσεία, αλλά και άλμα με αλεξίπτωτο στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, προφανώς ως κάποιου είδους αναπαράσταση.

Και προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρεξήγησης, η παραστρατιωτική οργάνωση ξεκαθαρίζει ευθύς ποιους πρόκειται να τιμήσει, χαρακτηρίζοντας τους ναζί αλεξιπτωτιστές την «ελίτ του Γ' Ράιχ», οι οποίοι «με τιμή» κατέκτησαν την Κρήτη... Είναι χαρακτηριστικό ότι και η γραμματοσειρά «KRETA» που χρησιμοποιείται στην αφίσα παραπέμπει στο περιβραχιόνιο που φορούσαν ως διακριτικό οι ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή, ενώ και το επετειακό μετάλλιο που θα μοιράσει στους συμμετέχοντες παραπέμπει στον «Σιδηρό Σταυρό», στο οποίο μάλιστα έχουν συμπεριλάβει και το σήμα της ΕΕ...

Ο «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» είναι διεθνής παραστρατιωτική οργάνωση με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Παρουσιάζεται ως Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν αλεξιπτωτιστές των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία, ενώ παρουσιάζεται και ως κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών, πολιτών αλλά και στρατιωτικών.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι έχει αναγνωριστεί ως επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NCAGE code AN876).

Ο Σύνδεσμος έχει ενεργά παραρτήματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιό του ο Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Μετά την κατακραυγή η παραστρατιωτική οργάνωση έσπευσε να αλλάξει το οργανόγραμμα που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, «εξαφανίζοντας» τους δύο από τους τρεις Ελληνες μέλη της, ένας εκ των οποίων είναι μάλιστα εν ενεργεία αστυνομικός.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χτες δεν υπήρχε κάποια επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση.

Πρόκληση απέναντι στο λαό της Κρήτης, εκτεθειμένοι όσοι στηρίζουν τη δράση Ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την κατάπτυστη εκδήλωση, τονίζει:

«Η δημοσιοποίηση πραγματοποίησης της κατάπτυστης εκδήλωσης "τιμής" στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές από την οργάνωση "Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές", στο πλαίσιο της επετείου της ηρωικής Μάχης της Κρήτης, αποτελεί πρόκληση απέναντι στην αντιφασιστική συνείδηση του κρητικού λαού, στις θηριωδίες που υπέμεινε και τους χιλιάδες νεκρούς που θυσίασε στον βωμό του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα των λαών.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι ανήκει επισήμως στις "εφεδρείες" των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και ακόμα ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη της είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί χωρών της ΕΕ. Επίσης φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν αντίστοιχες φιέστες στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης με την ανοχή κυβερνήσεων και τοπικών φορέων.

Για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένοι η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η περιφερειακή και δημοτικές αρχές του νησιού, που στηρίζουν μέχρι τα μπούνια τη δράση των Ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή, με τις διευκολύνσεις που παρέχουν για τη λειτουργία της βάσης της Σούδας και πολλών άλλων εγκαταστάσεων, βάζοντας σε σοβαρούς κινδύνους το λαό μας.

Αυτή η στάση, σε συνδυασμό με την προώθηση μιας σειράς αντιδραστικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεπλένουν τον φασισμό, τη στήριξη σε φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των Βαλτικών και άλλων χωρών της Ευρώπης, την απαράδεκτη υπόθαλψη του ναζιστή ευρωβουλευτή πρώην χρυσαυγίτη Λαγού, έως και η υλοποίηση απαράδεκτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως το "Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα", είναι ενέργειες που δίνουν αέρα στα πανιά κάθε λογής απογόνων των ναζιστών.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να δηλώσουν σθεναρά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας.

Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα».

Καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

«Καμία ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καταγγέλλοντας τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση - βεβήλωση της Ιστορίας στα Χανιά. Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει όλους όσοι συμμετέχουν και επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «που προσβάλει βάναυσα τον ελληνικό λαό».

Καλεί τον κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού - λαϊκού μαζικού κινήματος, να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της βάναυσης εκδήλωσης αίσχους των λογής ακροδεξιών - φασιστοειδών στα Χανιά της Κρήτης, φέρνοντας μπροστά στην ευθύνη τους κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Να οργανώσει και να δυναμώσει τον αγώνα του για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των επανορθώσεων - πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αιτία πολέμου, οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απαντήσουν

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Χατζηδάκη

«Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες και να τροποποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, η οποία σε μεγάλη κλίμακα ισχύει από το 1982», ισχυρίστηκε χτες ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας ότι το αντεργατικό έκτρωμα που σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή «εκσυγχρονίζει» την εργατική νομοθεσία με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, καθιστώντας τις διατάξεις του «μοχλό ανάπτυξης» της κερδοφορίας τους.

Ο υπουργός προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι «γίνεται μια συζήτηση για ένα άρθρο του νομοσχεδίου αγνοώντας την ίδια στιγμή όλο το νομοσχέδιο...», κρύβοντας ότι αυτό στο σύνολό του υπηρετεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του κεφαλαίου και πάει πακέτο με το Ταμείο Ανάκαμψης. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι ανατροπές γίνονται για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, τις αδήλωτες υπερωρίες κ.λπ.

Ειδικά για την κατάργηση του 8ωρου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας υποστήριξε πως «πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή Οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές...», ενώ για να «χρυσώσει το χάπι» ισχυρίστηκε πως η διευθέτηση θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του και αφού το αιτηθεί ο ίδιος!

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας σχετικά με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Απ' τη μία, τινάζει στον αέρα τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και, από την άλλη, εκτινάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η 10ωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, δεν αποτελούν γενικά "εκσυγχρονισμό" αλλά "εκσυγχρονισμό" της εργασιακής ζούγκλας με βάση τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. "Κερασάκι στην τούρτα" είναι ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Οι "εξυπνάδες" του κυρίου υπουργού ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος", είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

Η επίκληση, εκ μέρους του υπουργού, των Οδηγιών της ΕΕ για την "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, δεν καθιστά λιγότερο εγκληματική την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά καθιστά εγκληματικές την ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις που επέκτειναν το νομοθετικό πλαίσιο της "ευελιξίας", γενικεύοντας την εργασιακή ζούγκλα, τα ωράρια - λάστιχο και το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, η οργανωμένη δράση τους, έχουν τη δύναμη να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Μείνετε μακριά από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα

Εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης, δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ πρόκειται να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα αυτήν τη βδομάδα, κάτι που ο Ρώσος υφυπουργός ΥΠΕΞ, Σ. Ριάμπκοφ, χαρακτήρισε «πρόκληση».

Τονίζοντας ότι ο κίνδυνος επεισοδίου είναι πολύ μεγάλος, ο Ριάμπκοφ ανέφερε: «Προειδοποιούμε τις ΗΠΑ ότι καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά από την Κριμαία, από τις ακτές μας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι για το δικό τους καλό».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, στην περιοχή Ντονμπάς, η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Αντίστοιχα, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σ. Σόιγκου, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα συγκεντρώσει 40.000 στρατιώτες και 15.000 είδη εξοπλισμού και στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών αεροσκαφών, κοντά στα ρωσικά σύνορα, κυρίως σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική. Τα αμερικανικά στρατεύματα, δήλωσε, μετατοπίζονται τώρα από την ηπειρωτική Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη, ενώ «τα στρατεύματα στην Ευρώπη κινούνται προς τα ρωσικά σύνορα».

«Οι αμερικανικές ομάδες δυνάμεων ενισχύονται στην Πολωνία και στα κράτη της Βαλτικής, η αμερικανική έννοια των "τεσσάρων 30" (σ.σ. ανάπτυξη 30 στρατιωτικών ταγμάτων, 30 μοιρών αεροσκαφών και 30 πολεμικών πλοίων μέσα σε 30 μέρες) έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται, οι αναγνωριστικές πτήσεις έχουν διπλασιαστεί και οι ναυτικές αναγνωρίσεις έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι», σύμφωνα με τον Σόιγκου. Εξάλλου, έχει ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή και η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 2021», η μεγαλύτερη άσκηση τα τελευταία 30 χρόνια.

Περιορισμός πτήσεων προς Τουρκία

Στο μεταξύ, σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις αεροπορικές μεταφορές επιβατών προς την Τουρκία από τις 15/4 έως την 1η Ιούνη, επικαλούμενη επισήμως την έξαρση της πανδημίας στην Τουρκία. Ωστόσο, πολλές αναλύσεις επισημαίνουν τη συγκυρία, συνδέοντας αυτήν την απόφαση που δίνει σοβαρό πλήγμα στον Τουρισμό και την οικονομία της Τουρκίας, με την ξεκάθαρη υποστήριξη της Αγκυρας προς το Κίεβο απέναντι στη Ρωσία, αλλά και με το άνοιγμα από την τουρκική κυβέρνηση της συζήτησης για ενδεχόμενη αναθεώρηση της Συνθήκης του Μοντρέ, κάτι που θα διευκόλυνε την αύξηση της ΝΑΤΟικής παρουσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις στη ρωσική απόφαση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε ότι «η κατάσταση είναι αποκλειστικά επιδημιολογικής φύσης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ - ΡΩΣΙΑ

Προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ - ΕΕ για τις συνομιλίες στη Βιέννη

Τις έντονες αντιδράσεις του Ιράν και της Ρωσίας προκάλεσαν οι νέες κυρώσεις που επέβαλε την Τρίτη η ΕΕ σε 8 Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, με πρόσχημα την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2019. Οι εν λόγω κυρώσεις επιβλήθηκαν ενώ έχουν ξεκινήσει στη Βιέννη «έμμεσες» συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν για τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και αμέσως μετά το σαμποτάζ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, την Κυριακή, στο ιρανικό πυρηνικό συγκρότημα της πόλης Νατάνζ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, ανέφερε ότι μετά τις κυρώσεις η χώρα του σταματά τις συνομιλίες με την ΕΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «ειδικά σε ό,τι αφορά τομείς όπως η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, οι πρόσφυγες». Ο δε Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγκτσί, ανήγγειλε στη Βιέννη πως παρά το σαμποτάζ στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ, οι ιρανικές αρχές θα προχωρήσουν στον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 60%.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Τεχεράνη, αποδοκίμασε έντονα τη στάση της ΕΕ, προτρέποντάς την, αντί να επιβάλει κυρώσεις, να πάρει μέτρα για να αποτρέψει πιθανή κατάρρευση των συνομιλιών στη Βιέννη. «Το να μην ξέρει το δεξί χέρι τι κάνει το αριστερό είναι απλά καταστροφή. Αν πρόκειται όμως για εσκεμμένη ενέργεια στη μέση διαπραγματεύσεων, τότε δεν είναι πρόβλημα αλλά λάθος που είναι χειρότερο και από έγκλημα!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δε Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τζ. Ζαρίφ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ, παρά τη διάψευση του Λευκού Οίκου για οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση που έγινε στον πυρηνικό σταθμό, τις κάλεσε να προσέχουν, επισημαίνοντας ότι «θα έπρεπε να γνωρίζουν πως ούτε οι κυρώσεις ούτε το σαμποτάζ θα τους παράσχουν εργαλείο για τις συνομιλίες». Πρόσθεσε δε πως τέτοιες ενέργειες δυσκολεύουν την όποια διαπραγμάτευση.

Ακολούθησε συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον Ιρανό Πρόεδρο, Χ. Ροχανί, με τον τελευταίο να εκθειάζει το ρόλο της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη.

Αργότερα χτες ανακοινώθηκε πως αναβάλλονται για αύριο Πέμπτη οι προγραμματισμένες για σήμερα έμμεσες συνομιλίες Αμερικανών και Ιρανών στη Βιέννη, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει «αποφασισμένος» να τις συνεχίσει.

Πληροφορίες για «ιρανική επίθεση» σε ισραηλινό σκάφος

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες πως το ισραηλινό σκάφος «Hyperion» της εταιρείας PCC δέχθηκε «επίθεση Ιρανών», ενώ έπλεε ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πληροφορίες ανέφεραν πως το σκάφος χτυπήθηκε από «ιρανικό πύραυλο ή τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος», δίχως να προκληθούν θύματα.

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν καταγράφεται περίπου μία βδομάδα μετά από ανάλογη επίθεση που δέχθηκε ιρανικό σκάφος των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ πολιτισμός! Έκθεση με τα κράνη των σκοτωμένων Αρμενίων…

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ σήμερα 12 Απριλίου, σε μια έκθεση που άνοιξε πρόσφατα με τα κράνη των Αρμενίων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ του περασμένου έτους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψιτ... γατάκια δικαστές... τώρα δώστε και τα σπίτια μας στις τράπεζες... έτσι δεν θα έχετε ΠΟΤΕ περικοπές των δικών σας μισθών...

24 ΔΙΣ! Εξυγίανση τραπεζών με «δώρο» από το Δημόσιο...

Ένα μεγάλο δώρο από το Ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες κρύβεται στη... συσκευασία του σχεδίου «Ηρακλής», που παρατείνεται με έγκριση της Κομισιόν για άλλους 18 μήνες, ώστε να προχωρήσουν οι τράπεζες σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 30 - 32 δισ. ευρώ, με κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν τα πιο «ποιοτικά» από τα κόκκινα δάνεια που θα τιτλοποιηθούν. Συνολικά, μαζί με την πρώτη φάση του σχεδίου, το Δημόσιο θα χορηγήσει εγγυήσεις 24 δισ. ευρώ.

Η αρχιτεκτονική του σχεδίου «Ηρακλής» είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τις τράπεζες, καθώς «μεταμορφώνονται», χάρη στην κρατική εγγύηση, προβληματικά δάνεια σε τίτλους που μένουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και έχουν μηδενική στάθμιση κινδύνου, δηλαδή οι τράπεζες δεν χρειάζεται για αυτούς τους τίτλους να βάζουν στην άκρη κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, οι νέοι τίτλοι με την εγγύηση του Δημόσιου γίνονται δεκτοί από την ΕΚΤ για να αντλούν οι τράπεζες ρευστότητα.

Όμως, ενώ οι εγγυήσεις του Δημοσίου είναι εξαιρετικά ευεργετικές για τις τράπεζες, έχει βρεθεί ο τρόπος για να μην αποζημιώνεται το κράτος κατ' αντιστοιχία προς τους κινδύνους που αναλαμβάνει (αν καταπέσουν οι εγγυήσεις, θα διογκωθεί το δημόσιο χρέος). Το κοινοτικό δίκαιο για τον ανταγωνισμό επιβάλλει, σε αυτές τις περιπτώσεις, να πληρώνουν οι ευνοούμενοι από τις κρατικές εγγυήσεις προμήθειες στο κράτος, όπως θα πλήρωναν σε μια ιδιωτική συναλλαγή.

Η Κομισιόν δέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει και με το σχέδιο «Ηρακλής», δηλαδή ότι το Δημόσιο πληρώνεται επαρκώς από τις τράπεζες για τις εγγυήσεις, αν και είναι εμφανές ότι αυτή η έγκριση ήταν μια διευκόλυνση προς το Δημόσιο και τις ελληνικές τράπεζες, αφού είναι προφανές ότι οι ασήμαντες προμήθειες που θα πάρει το κράτος δεν αντιστοιχούν στον κίνδυνο που αναλαμβάνει.

Προμήθειες με βάση τo CDS

Αν αυτό δεν συμβεί, οι καταπτώσεις εγγυήσεων θα στείλουν τον λογαριασμό απευθείας στους φορολογούμενους, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος δεν θα έχει πληρωθεί προμήθειες αντίστοιχες με τον κίνδυνο που είχε αναλάβει.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του «Ηρακλή» (Δεκέμβριος 2019 - Απριλιος 2021), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών απομειώθηκαν κατά 31,35 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, στον «Ηρακλή Ι» συμμετείχαν:

η Alpha Bank με τιτλοποιήσεις ύψους € 10,8 δισ.,

η Eurobank με τιτλοποιήσεις ύψους € 7,5 δισ.,

η Εθνική Τράπεζα με τιτλοποιήσεις € 6,25 δισ. και

η Τράπεζα Πειραιώς με τιτλοποιήσεις ύψους € 6,8 δισ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με τον Τράγκα...

Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” του Γιώργου Τράγκα με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.

Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Σήμερα 12 Απριλίου 2021,

Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με τον Γιώργο Τράγκα

και

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον Γιάννη Δημαρά

Συμφωνούμε να συνεργαστούμε πολιτικά με στόχο και σκοπό την ανατροπή της απολυταρχικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την καταδίκη της αλαζονικής και ουσιαστικά ανύπαρκτης-συστημικής, «δήθεν» προοδευτικής αριστερής αντιπολίτευσης.

Εκτιμούμε ότι , κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο αδύναμες, ανίκανες και «ελεγχόμενες» για να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα δεινά, που με τη δική τους πολιτική ευθύνη φόρτωσαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Είναι ώριμη η στιγμή , περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ώστε το όραμα της εθνικής ενότητας να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων, βαθύτατα Δημοκρατικών και πατριωτικών, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για :

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλούμε όλα τα πατριωτικά , δημοκρατικά κόμματα, κινήματα, κινήσεις και ομάδες πολιτών που αγωνιούν , να πλαισιώσουν τη ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για μια ΕΛΛΑΔΑ Καλύτερη , Ευημερούσα, και Αναγεννημένη πολιτικά και Πολιτιστικά.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις , στα πλαίσια της Αντιπροσωπευτικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας για :

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ

Τέλος, ανυποχώρητα και απαρέγκλιτα θα βρεθούμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην επιχειρούμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗ και τον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ από ορατά και αόρατα κέντρα εξουσίας .

Τα ΟΧΙ μας ρητά και κατηγορηματικά είναι σαφή και αμετάκλητα :

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ TRAFFICKING ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, δεξιές και αριστερές , που μετέχον ή στηρίζουν , ή συνεργάζονται ή συμπορεύονται με το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, έχουν δεσμευθεί να παραμείνουν πιστοί, στο Όραμα, στις Αρχές και στους Στόχους αυτής της πολιτικής και Εθνικής Συνεργασίας. Έως το τέλος και με όποιο κόστος.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοταχώς σε κινεζοποίηση με ατελειωτες ωρες δουλειάς.

Πριονοκορδελα προσεχως στα εργασιακα

Ο υπουργός Χατζηδάκης επιβεβαίωσε ότι έρχεται ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων