Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Πεμπτη 15 Απριλιου 2021


15/04/1961

Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο των Αμερικανών για την ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και την κατάληψη του νησιού. Για τον σκοπό αυτό η CIA είχε στρατολογήσει πάνω από 5.000 Κουβανούς αντικαθεστωτικούς και τους είχε εκπαιδεύσει στη Γουατεμάλα. Στις 15 του Απρίλη 1961 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη «Β-26», με διακριτικά της Κουβανικής Αεροπορίας, βομβαρδίζουν τις αεροπορικές βάσεις της Κούβας, ενώ στις 17 του Απρίλη αρχίζει η εισβολή, που, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, καταλήγει σε συντριβή των αντεπαναστατών. Οι «εισβολείς» που ξεκίνησαν από τη Νικαράγουα, αποβιβάστηκαν στην παραλία Χιρόν του Κόλπου των Χοίρων, μια ελώδη περιοχή στο νότο της Κούβας.

Μετά την πανωλεθρία των ΗΠΑ, οι εξελίξεις κινήθηκαν ταχύτατα. «Η Επανάσταση τώρα γίνεται σοσιαλιστική», τόνιζε ο Φιντέλ Κάστρο, στην εισήγησή του στο 1ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Δύο βδομάδες μετά την επιχείρηση στον Κόλπο των Χοίρων, κατά τη διάρκεια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, ο Φιντέλ, στο λόγο του, χαρακτηρίζει την Κούβα «πρώτη Λαοκρατική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής», ενώ την 1η του Δεκέμβρη δηλώνει: «Είμαι μαρξιστής - λενινιστής και θα είμαι μαρξιστής - λενινιστής μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστεία είναι 

Για την υγεία να αποφασίζει τύπος που δεν δουλεύει ως γιατρός,

Για τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια να αποφασίζει τύπισσα που δεν πέρασε στις εξετάσεις,

Και για τα εργασιακά να αποφασίζει τύπος που δεν εργάστηκε ποτέ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την απόπειρα της οργάνωσης ναζιστικών σταγονιδίων να αμαυρώσουν τη Μάχη της Κρήτης. Ο λαός εξεγέρθηκε και οι "γενναίοι αλεξιπτωτιστές" το έβαλαν, για άλλη μια φορά, στα πόδια!

Ας έχουμε όμως το νου μας και σε ενέργειες αναθεώρησης της Ιστορίας, που λόγω της μεταμφίεσής τους περνάνε κάτω από τα ραντάρ. Ας ελπίσουμε επίσης ότι το γεγονός αυτό θα αφυπνίσει τους Έλληνες ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα τις γερμανικές οφειλές! 

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

https://www.cretalive.gr/kriti/para-tin-akyrosi-tis-proklitikis-ekdilosis-o-thorybos-synehizetai?fbclid=IwAR0VWbHl1INHka-ufP1wP8OgeLsX-cHreLL7pEyPMrILU7cV5Prc71YQa8w



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κριστίν Πάπας είναι 3ης γενιάς Ελληνίδα. Μένει στην Αμερική, δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, δε μιλάει ελληνικά, δεν έχει καμιά επαφή με την ελληνική καθημερινότητα, αλλά είναι και αισθάνεται Ελληνίδα.

Ο Αμπντούλ Χακίμ είναι από την Ασία. Ήρθε στην Ελλάδα σαν λαθρομετανάστης, έκαψε τα χαρτιά του και το παίζει «πρόσφυγας», εισπράττει επιδόματα, δεν έχει πάρει τις δουλειές των Ελλήνων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν δουλειές και 800.000 Ελληνόπουλα φύγαν για αυτό το λόγο στο εξωτερικό, κλέβει, βιάζει και σκοτώνει γιατί έτσι έκανε και στη χώρα του και γιατί θέλει να γίνει «έλληνας» στη θέση των Ελλήνων, και αυτός είναι ο πολιτισμός του, τον οποίο «πολιτισμό» της κλεψιάς και των βιασμών πρέπει να αποδεχτούμε εμείς οι Έλληνες και όχι αυτός τον δικό μας. Μένει στην Ελλάδα 10 χρόνια, μιλάει τσάτρα πάτρα ελληνικά, δεν πληρώνει φυσικά καμιά εισφορά μόνο εισπράττει επιδόματα που δεν έχει φυσικά δουλέψει, ούτε  αυτός ούτε οι γονείς του, και ζει την δικιά του καθημερινότητα  στην Έλλάδα.

Ποιο άτομο θα πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές  εκλογές;;;

Σχολιο.- Ο Αμπντούλ είναι ισλαμοφασίστας κανίβαλος που έχει δολοφονήσει πολλούς αθώους στη χώρα του, έχει καθεστώς «πρόσφυγα», μετα βίας γλύτωσε την κρεμάλα από τον συριακό στρατό, παντρεμένος με 11χρονη...

Σχολιο.- Η χριστινα φυσικα

Σχολιο.- Ξέρεις πολλούς χακίμ και πολλές φατμέ να πληρώνουν φόρους?Μόνο σε ΑΤΜ εμφανίζονται τακτικότατα για τα μισθά τους,τα οποία προέρχονται από τους δικούς μας φόρους.

Σχολιο.- Αυτή ίσως να ακούσει νέα δημοκρατία και να μην την ψηφίσει γιατί είναι κομμουνιστές. (όπως αμερική)

Σχολιο.- Η παπάς δεν έχει κανένα κίνητρο να πουλήσει ψήφο και μόνον ιδεαλιστικο ενδιαφέρον για να ψηφίσει, αν ψηφίσει. Ο λαθροεισβολεας επαίτης επιδοματιας, δεν έχει καμία άλλη σχέση πλην της αρπακτικης και φυσικά πουλά τα πάντα για πάρτη του ενώ ούτε έχει διανοηθεί άλλοτε να ψηφίσει ούτε του έχει συμβεί. Καταλαμβάνει κεφάλαιο και το αναλωνει όπως κάνεις Έλληνας πολίτης ποτέ του δεν δικαιώθηκε. Η παπάς μπορεί να κάνει και καμιά δωρεά ενώ η πατρίδα της την αποδιωξε. Το λαθρο δεν θα δωρίσει ποτέ κάτι σε οποιονδήποτε; Απατρις είναι και φυσικά εχθρός της ανθρωπιάς και της κοινωνίας.

Σχολιο.- Οπωσδήποτε όχι ο ασιάτης, παρεκτός εάν έχει πλήρως ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία (που δέν) και ασπάζεται τις αρχές του δυτικού πολιτισμού (που δέν) και έχοντας την ίδια κοσμοθέαση με τον δυτικό κόσμο (που δέν). Για τον πονηρό συμψηφισμό της ανάρτησης δέν θα σχολιάσω.

Σχολιο.- αν καταλαβαίνει κανείς τον ρόλο των Ελλήνων της διασποράς στην Ελληνική ιστορία είναι τελείως απλοϊκό το ερώτημα.

Σχολιο.- Αυτό που το θέμα έχει σχέση με την δικτατορία της πανδημίας;;; Επίσης οι πολυπολιτισμικες πολυεθνικές κοινωνίες είναι φοβερά αποτυχημένες παντου. Η εμμονή των τροτσκιστών κομμουνιστών με τον «διεθνισμό» τους καταντάει γραφική. Ο Χασάν δεν έχει λόγο να είναι εδώ. Ήρθε παράνομα μέσα από κυκλώματα ΜΚΟ ,που χρηματοδοτούν οι Παγκόσμιοι Τοκογλύφοι. Έλεος πια με σας. 

Σχολιο.- Κανένας. Και στους δύο λείπουν βασικά στοιχεία που θα τους έκαναν ικανούς να ενδιαφερθούν σοβαρά για τα προβλήματα της χώρας.

Σχολιο.- Ούτως ή άλλως οι λαθρομετανάστες ψηφίζουν, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, το ζήτημα είναι αν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να ψηφίζουν για τη χώρα τους.

Σχολιο.- Γιατί στα 7 εκκ. που ψηφίζουν, πόσοι ενδιαφέρονται σοβαρά με τα προβλήματα της χώρας μας; 

Σχολιο.- Ελάχιστοι, και μπορεί να ακουστεί ακραίο αλλά μόνο αυτοί οι ελάχιστοι θα έπρεπε να ψηφίζουν. Η όλη χούντα που ζούμε συνεχίζει να υπάρχει ακριβώς επειδή αυτοί που ψηφίζουν νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για τη χώρα. Όσο τους ταΐζουν λεφτά σκοτίστηκαν αν η χώρα διαλύεται.

Σχολιο.- Οι μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα δεν καλύπτονται από τους φόρους...! Εξ οι και δανειζομαστε-χρεωνομαστε. 

Σχολιο.- Και θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε, γιατί το να μην πουλήσουμε τα πάντα στους ξένους είναι κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει τον μέσο νεοέλληνα. Με ποια λογική λοιπόν θα πάει μετά να ψηφίσει; Με τη λογική του "για να δω ποιος θα μου δίνει μισθό κι ας πάει η χώρα για φούντο"; Προφανώς, και απλά θα συνεχίσει το όλο χάλι μέχρι να πάψουν να μας δανείζουν και να αρχίσουν οι γκρίνιες.

Σχολιο.- Γιατί δηλαδή όλοι οι άλλοι που μένουν στη Σομαλία δεν είναι άνθρωποι; Και δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μετοικήσουν εδώ; Δεν είναι δίκαιο να επιλέξουν πρώτα σε ποια χώρα και με τι πολιτικό σύστημα θέλουν και μετά να έρθουν;;

Για να αναφέρεις μόνο το Χακίμ για φασίστα ρατσιστή σε κόβω

Σχολιο.- Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχει μόνον ο Ελληνικής καταγωγής που θα πολεμήσει για την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου.

Σχολιο.- Η Κριστίν γιατί κάθε χρόνο πάει στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο,ενώ το μουσλιμι κάθε χρόνο αυτομαστιγωνεται για να τιμήσει το Μπροφητη

Σχολιο.- Η ελληνοαμεροκανα φυσικά.....

Σχολιο.- Ο αμπντουλ χακιμ είναι λαθραία στη χώρα. Δεν δικαιούται τίποτα πέρα από άμεση απέλαση. Όσο για τις εισφορές γελαει ο κοσμος. Δηλώσεις δεν κάνουν ποτέ, δεν πληρώνουν τίποτα και ότι μαύρα λεφτα παίρνουν, φεύγουν με ειδικά κανάλια στις χώρες τους που ζουν οι τεμπελχαναδες της οικογένειας τους.

Η Κριστιν Παπάς αν δεν νιώθει Ελληνίδα δεν θα ασχοληθεί καν με το εκλογικό δικαίωμα που έχει. Αν το έχει. 

Γιατί  πανασχετε πονηρέ, ο νόμος μιλάει για διευκόλυνση αυτών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σχολιο.- σχετικά με την φορολογία των λαθρομεταναστων ουτε οι πλούσιοι πληρώνουν τίποτα φοροδιαφευγουν με καμμια ψιλοαγαθοεργη πράξη

Σχολιο.- Τι ακριβώς σημαίνει "οι πλούσιοι"; Είναι κάποια ομάδα ανθρώπων και ξέρεις ότι όλοι δεν πληρώνουν φόρους;

Επισης οι πλούσιοι που λες, συνήθως έχουν εταιρίες που δίνουν δουλειά σε Ελληνες και αυτοί με τη σειρά τους φόρους. Τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο, ούτε ο καπιταλισμός αλλά εδώ μιλάμε για άλλο θέμα.

Σχολιο.- Αν νιώθει Ελληνίδα, θα ασχολείται. Αν όχι δεν θα ασχοληθεί να ψηφίσει καν. Αυτό λέω. Έτσι συμβαίνει με τον αποδημο Ελληνισμό που στη συντριπτικη του πλειονότητα και ξέρει και ασχολείται και ενημερώνεται.

Το αν πέφτουν θύματα του κάθε πολιτακαντη δεν έχει να κάνει με τη χιλιομετρική απόσταση. Είδαμε και εδώ που μας χωρίζουν μονάχα μερικά μέτρα, πως τους βάζουμε τα γυαλιά...

Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα στη διευκόλυνση ψήφου για έναν αποδημο Έλληνα είναι δίκαιη πράξη και γέφυρα επανένωσης με την πατρίδα. Μην ξεχνάς ότι πολλούς το κράτος τους έδιωξε εμμέσως και χωρίς να το θέλουν.

Σχολιο.- Πάντως όχι ο δεύτερος.

Παρεπιπτόντως μεγάλο νταλκά τραβάτε εκεί στον ΣΦΥΡΙΖΑ με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Πολύ μεγάλο! Αντιμετωπίζετε την χώρα ως χώρο. Ως χώρο που θέλετε απλά να τον γεμίσετε με λαθιρομετανάστες και να διώξετε τους Έλληνες.

Σχολιο.- Γιατί παίρνεις σαν παράδειγμα την Κριστιν πάπας και δεν παίρνεις το Μήτσο που έφυγε πριν 5 χρόνια από την Ελλάδα λόγω Τσίπρα 

Σχολιο.- ..τους βασικοτερους Μητσους & κυριοτερους..το αξιολογοτερο καλυτερο ανθρωπινο δυναμικο..λογο ΣαμΒενιζελων τους εκρυψες ε..?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εγκλήματα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 / 07:45

Στη διάρκεια της μάχης της Κρήτης οι Γερμανοί "ιππότες" και οι αξιωματούχοι του Γ΄ Ράιχ διέπραξαν στην Κρήτη 31 ομαδικές εκτελέσεις και πυρπόλησαν πέντε χωριά

-Από 20 ως 31 Μαΐου 1941, στη διάρκεια της μάχης της Κρήτης και

-Από 1 Ιουνίου ως 7 Σεπτεμβρίου 1941, με το αφήγημα των «αντιποίνων» λόγω συμμετοχής του πληθυσμού στη μάχη της Κρήτης και στην αρωγή και περίθαλψη των συμμάχων στρατιωτών

Στη διάρκεια της μάχης της Κρήτης και το διάστημα από την 1η Ιουνίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου 1941, οι γερμανοί  «ιππότες» και οι αξιωματούχοι του Γ΄ Ράιχ διέπραξαν στην Κρήτη 31 ομαδικές εκτελέσεις, (εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) και πυρπόλησαν πέντε (5) χωριά. Την Κάντανο, το Σκηνέ και την Αγυιά στον νομό Χανίων, το Αστέρι και το Άδελε στον νομό Ρεθύμνου. Υπεύθυνοι ο Αντιπτέραρχος Στούντεντ (Διοικητής από 1 Ιουνίου ως 8 Ιουλίου 1941) και ο Στρατηγός Αντρέ (από 9 Ιουλίου 1941 ως 10 Ιανουαρίου 1943). 

Ο κατάλογος με τις εκτελέσεις και τις πυρπολήσεις των γερμανών αλεξιπτωτιστών, αφιερώνεται στον Πρόεδρο Gioulio Festa και στα μέλη της οργάνωσης «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές». 

 

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

1

Πλακάλωνα Κισσάμου, 23 Μαΐου 1941. Εκτέλεση τεσσάρων πατριωτών, (διασώθηκαν άλλοι τέσσερις. Γαλανάκης Μιχάλης, Λεμενιτάκης Νίκος, Μπερτάκης Λαμπρινός, Μπερτάκης Κωστής)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

2

Κακόπετρος, 24 Μαΐου 1941. Εκτέλεση πέντε γυναικών και ενός αγοριού τριών ετών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

3

Αλικιανός, 24 Μαΐου 1941. Εκτέλεση πέντε πατριωτών (στο απόσπασμα στήθηκαν έξι πατριώτες, διασώθηκε βαρύτατα τραυματισμένος ο Βασίλης Δρακακάκης)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

4

Μάλεμε, 25 Μαΐου 1941. Εκτέλεση απροσδιόριστου αριθμού Βρετανών αιχμαλώτων στρατιωτών για άρνηση εργασίας (εκφόρτωση πυρομαχικών όπλων και πολεμικού υλικού)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ  

5

Μάλεμε, 27 Μαΐου 1941. Εκτέλεση τριών Βρετανών αιχμαλώτων στρατιωτών του Συντάγματος Ουαλλών 

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

6

Κοντομαρί, 2 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 23 κατοίκων

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

7

Αλικιανός, 2 Ιουνίου 1942, προαύλιο ιερού ναού Τιμίου Σταυρού. Εκτέλεση 42 πατριωτών 

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

8

Κάντανος 3 Ιουνίου 1941. Λεηλασία, πυρπόληση και καταστροφή του χωριού

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

9

Κάντανος 3 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση κατοίκων

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ

10

Στέρνες, 5 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση δέκα πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ

11

Ταυρωνίτης Κισσάμου, 3 Ιουλίου 1941. Εκτέλεση 11 πατριωτών 

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

12

Αλικιανός, ποταμός Κερίτης, 1 Αυγούστου 1941. Εκτέλεση 118 πατριωτών

ΑΝΤΡΕ 

13

1 Αυγούστου 1941. Λεηλασία, πυρπόληση και καταστροφή του χωριού Σκηνέ

ΑΝΤΡΕ 

14

Αγυιά Χανίων, Ιούνιος 1941. Εκτέλεση 4 πατριωτών και πυρπόληση 80 κατοικιών 

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

15

Πατελάρι, 2 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 9 πατριωτών (σώθηκαν Νικόλαος Κουκουναράς και Αναστάσιος Σπανουδάκης)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

16

Βρύσες Κυδωνίας, Ιούνιος 1941. Εκτέλεση 8 πατριωτών 

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

17

Κυρτωμάδος, θέση «Λεπιδέ», 2 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 23 πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ

18

Περιβόλια Κυδωνίας, 20 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 33 πατριωτών (συνοικία Πορί, θέση Περιβόλι του Κρούγερ)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

19

Χώρα Σφακίων, από 1 ως 7 Σεπτεμβρίου 1941. Εκτέλεση 26 πατριωτών

ΑΝΤΡΕ 

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1

Σταυρωμένος, 20 Μαΐου 1941. Εκτέλεση 9 πατριωτών, (6 από Αγγελιανά, 1 από Σκορδίλο, 1 από Πρίνο και 1 από Έρφους)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

2

Σταυρωμένος, 21 Μαΐου 1941, 11ο χιλιόμετρο. Εκτέλεση 4 πατριωτών. (Αποστολάκης Δημήτριος και Αποστολάκης Κωνσταντίνος από Έρφους, Καλλέργης Στυλιανός και Κουμιωτάκης Εμμανουήλ από Παγκαλοχώρι)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

3

Μισίρια, 23 Μαΐου 1941, ώρα 6 το απόγευμα και 24 Μαΐου 1941, ώρα 7 το πρωί. Εκτέλεση 59 πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ

4

Αστέρι, 1 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 12 πατριωτών. (Το χωριό πυρπολήθηκε στις 3 Ιουνίου 1941)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

5

Αστέρι, 3 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση του Παναγιώτη Πολιουδάκη και της γυναίκας του Ευαγγελίας (οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει και τον γιο τους την 1η Ιουνίου 1941 στο Αστέρι)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ

6

Άδελε, 2 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 18 πατριωτών. (Μερική πυρπόληση του χωριού)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

7

Λούτρα, 3 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 10 πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

8

Παγκαλοχώρι, 3 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 17 πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1

Αγάκου Μετόχι, 21 Μαΐου 1941. Εκτέλεση 7 πατριωτών

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

2

Ηράκλειο, θέση «Λιοφυτάκι Γουρνών» ανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, 5 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 7 πατριωτών (μεταξύ τους και ο Νομάρχης Ηρακλείου Αντ/ρχης Ιωάννης Τσατσαρωνάκης)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

3

Σκαλάνι, νεκροταφείο, 5 Ιουνίου 1941. Εκτέλεση 2 πατριωτών (Αρχιμανδρίτης Φώτιος Θεοδοσάκης, Ευάγγελος Λουλακάκης)

ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ 

4

Ξηροπόταμος Ηρακλείου, Ιούλιος 1943. Εκτέλεση 3 πατριωτών από το χωριό Καλονή Πεδιάδος. (Τους αποδόθηκε ευθύνη για το ρίξιμο 4 Γερμανών στρατιωτών  σε ένα ξεροπήγαδο του χωριού τους. Τους είχαν σκοτώσει Βρετανοί, όταν αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν από στρατιωτικό καμιόνι στη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης)

ΜΠΡΩΥΕΡ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει θεραπευτική κοινότητα στο ΚΕΘΕΑ.

Φυσικά και δεν αντιλαμβάνονται τα χάμπουργκεροαναθρεμενα μυαλά σας τι σημαίνει ένα σώμα να μπαίνει μαραζωμενο μέσα σε μια κοινότητα και να ανθίζει μέρα με την μέρα.

Αλίμονο αν μπορούσατε να νιώσετε πως ένα "καμμένο" μυαλό λεπτό το λεπτό μέρα με την μέρα γνωρίζει ανάσταση.

"Κύριοι" η απεξάρτηση δεν είναι στην ουσία.

Η απεξάρτηση είναι στις συμπεριφορές !!!

Και πιστέψτε με έχετε τις ίδιες με τον τελευταίο χρήστη στο παγκάκι.

Είστε ψεύτες, "πίνετε"εξουσία και βάζετε και την μάνα σας στο κουτάλι για την καρέκλα.

Χρειάζεστε άμεση απεξάρτηση από τις συμπεριφορές σας..

ΑΜΕΣΗ !!!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΈΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΕΣ !!!!!!

Δεν μιλάω εκ μέρους των εργαζομένων.

Μιλάω εκ μέρους του κάθε χρήστη που βρήκε εκεί την ΙΘΑΚΗ του.

Της κάθε οικογένειας που έχει θέμα χρήσης του κάθε γονιού του κάθε αδερφού του κάθε ζευγαριού !!!!!

Αφήστε κάτι όρθιο από τα κομματικά σας κόλπα.

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στον αντικομμουνιστικό οίστρο που χαρακτήριζε τη μετεμφυλιακή «εθνικοφροσύνη», δεν έλειψαν και οι προκλήσεις σε βάρος της ιστορικής μνήμης σ’ αυτό τον τόπο. 

Μεταξύ άλλων και με την ανέγερση προτομής στα Τρίκαλα στον στρατηγό Χρήστο Καβράκο, αυτόν που παρέδωσε επίσημα την πόλη των Αθηνών στους Γερμανούς εισβολείς, στις 27 Απριλίου 1941, το όνομα του οποίου έφερε μέχρι το 2019 -και μάλιστα μετά τη Μεταπολίτευση του 1974- το στρατόπεδο των Τρικάλων. Με την ονομασία «οδός Αθανασίου Χρυσοχόου», σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, που χρειάστηκε να δοθεί σκληρή δικαστική μάχη για την πρόσφατη μετονομασία του, μετά από αντιδράσεις των απογόνων του υπ’ αριθμόν ένα συνεργάτη των ναζί κατακτητών στη βόρεια Ελλάδα. Που θίχτηκαν, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε δωσίλογο τον δωσίλογο πρόγονό τους! 

Ανάλογη είναι η πρόκληση και με την ονομασία δρόμων στη Ζάκυνθο και τα Γιαννιτσά, προς τιμή του Αναστάσιου Ταβουλάρη. Ενός άλλου λαμπρού αστέρα του δωσιλογισμού και της προδοσίας. 

Και ενώ στα Γιαννιτσά -που βάφτηκαν στο αίμα εκείνα τα χρόνια από την εγκληματική δράση της συμμορίας του στενού συνεργάτη του Ταβουλάρη, πρώην βενιζελικού ναζί συνταγματάρχη, Γεωργίου Πούλου- δεν φαίνεται να απασχολεί και τόσο αυτή η χυδαία πρόκληση, στη Ζάκυνθο, έστω και πολύ αργά, έχει τεθεί το ζήτημα της μετονομασίας του δρόμου, που ντροπιάζει την πόλη και το νησί των δημοκρατικών και πατριωτικών αγώνων.

Ποιος ήταν, λοιπόν, ο Αναστάσιος Ταβουλάρης;

Επρόκειτο για στρατιωτικό από τη Ζάκυνθο, ο οποίος μετά την αποστράτευσή του εκλέχτηκε, το 1923, βουλευτής της βενιζελικής παράταξης. 

Στα 1925-26 ο Ταβουλάρης υπήρξε υπουργός της δικτατορίας του επίσης βενιζελικού Θεόδωρου Πάγκαλου. Από τη θέση αυτή πρωτοστάτησε στην ιδιωτικοποίηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών και στην παράδοσή τους σε εταιρία ξένων συμφερόντων, στην οποία συμμετείχε και ο κορυφαίος Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας της εποχής, Πρόδρομος (Μποδοσάκης) Αθανασιάδης. 

Για την ενέργειά του αυτή, που χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ο Ταβουλάρης θα προφυλακιστεί, μετά την ανατροπή της δικτατορίας. Εντούτοις, δεν θα καταδικαστεί από το δικαστήριο, μετά από παρεμβάσεις ξένων πρεσβειών. Και θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα, με την επανεκλογή του ως βουλευτή των βενιζελικών, στα 1928, 1932 και 1936.

Φανατικός αντικομμουνιστής και προσκείμενος στον εθνικοσοσιαλισμό, ο Ταβουλάρης θα γίνει τον Δεκέμβριο 1942 υπουργός Εσωτερικών στην κατοχική κυβέρνηση Λογοθετόπουλου, και θα παραμείνει στην κρίσιμη αυτή θέση και στην κυβέρνηση Ράλλη, από τον Απρίλιο 1943 έως τη μέρα της Απελευθέρωσης, στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Καθώς στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών εντασσόταν και η δημόσια τάξη, ο Ταβουλάρης θα φροντίσει για την ενίσχυση του δολοφονικού σώματος της Ειδικής Ασφάλειας, που είχε ιδρυθεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως τμήμα της Χωροφυλακής και είχε ως έργο της τη δίωξη του κομμουνισμού. Και στις συνθήκες της κατοχής, την αντιμετώπιση του εαμικού αντιστασιακού κινήματος. 

Από τη θέση αυτή αναδείχθηκε στον κύριο συνεργάτη των εγκληματιών πολέμου Βάλτερ Σιμάνα και Βάλτερ Μπλούμε, και έβαψε τα χέρια του στο αίμα χιλιάδων αγωνιστών αλλά και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πιάνονταν στα διαβόητα Μπλόκα και στις ιδιαίτερες επιχειρήσεις της Ειδικής Ασφάλειας. Με καθοριστική τη συμβολή των Ταγμάτων Ασφαλείας, η συγκρότηση των οποίων έγινε μετά από επανειλημμένες και πιεστικές προτάσεις του ίδιου, όπως και των στενών συνεργατών του, Θεόδωρου Πάγκαλου και Στυλιανού Γονατά, προερχόμενων, επίσης, από τον προπολεμικό βενιζελισμό.

Μετά την Απελευθέρωση ο Ταβουλάρης ακολούθησε τους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αυστρία, όπου συμμετείχε στην «κυβέρνηση» που σχημάτισε ο μέχρι τότε υπουργός του Ράλλη, Έκτορας Τσιρονίκος. Στην ίδια «κυβέρνηση» θα συμμετάσχει και ο δολοφόνος Γεώργιος Πούλος, ο μετέπειτα γνωστός από την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, Φον Γιοσμάς, και άλλοι προδότες αναλόγου φυράματος. 

Εκεί θα συλληφθεί τον Μάιο 1945 από τους Αμερικανούς και λίγο μετά τη σύλληψή του θα αφήσει τον μάταιο ετούτο κόσμο, πεθαίνοντας από πνευμονία που εξελίχθηκε σε φυματίωση. 

Αυτόν τον αστέρα του δωσιλογισμού και της προδοσίας τίμησε η «εθνικοφροσύνη», δίνοντας το όνομά του στους δρόμους της Ζακύνθου και των Γιαννιτσών. Και είναι καιρός η ντροπή να ξεπλυθεί.

Σχολιο.- Ο Πουλος πιαστηκε καπου στην ευρωπη, τον γυρισαν στην Ελλαδα, δικαστηκε και τουφεκιστηκε σαν δοσιλογος. Απο τους ελαχιστους δοσιλογους που φτασαν στο εκτελεστικο αποσπασμα.

Σχολιο.- Ο Πούλος πιάστηκε στην Αυστρία, μαζί με τους άλλους της "κυβέρνησης" Τσιρονίκου και ήταν, τελικά, ο μόνος απ' αυτούς τους "υπουργούς" που εκτελέστηκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μένω στην άποψη που κατατίθεται από αριστερούς ανθρώπους, για τους Έλληνες μετανάστες: "Έφυγαν για να βολευτούν και θέλουν να ψηφίζουν κιόλας;"

Και «όλοι τους είναι συντηρητικοί δεξιοί, γιαυτό  τους θέλει ο Κούλης».

Μένω και στο 22% που πήρε το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019, μεταξύ των Ελλήνων της Γερμανίας. Ποσοστό τετραπλάσιο αυτού που πήρε στην Ελλάδα. Μια παρατήρηση σχετικά με το τσουβάλιασμα, που βγάζει όλους τους έλληνες μετανάστες δεξιούς.

Σχολιο.- Αυτο συμβαινει οταν αγνοεις και την ιστορια της ελληνικης διασπορας,αλλα και την διαχρονικα εγκληματικη σταση του ελληνικου δικομματισμου απεναντι στους ομογενεις.Φριττω και θλιβομαι γτ ακουω απο χτες για το Μιλγουοκι και δεν ακουω πχ για τους νομους που αφορουν αμεσα τους Ελληνες της Γερμανιας.

Σχολιο.- Ως νέα μετανάστρια διαβάζω κ φριττω. Αφ ενός η ψηφοθηρια της κυβέρνησης κ από την άλλη η απλουστευτικη κριτική κ καλά αριστερη. Όλες οι λογικές του τσουβαλιασματος έχουν μια συντηρητική τουλάχιστον λογική. Στην Ελλάδα δηλαδή είναι όλοι προοδευτικοι;  Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρουν οι εκλογές. Τις βρίσκω παρωδία της δημοκρατίας, άλλοθι για την ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα κ απέχω συνειδητά.

Σχολιο.- Δε γινεται να επεκταθουμε εδω αλλα η μετανάστευση ειναι συνηθως μια καταναγκαστικη κατασταση που για πολλους λογους τελικα συντηρικοποιει τον ανθρωπο. Προσωπικα δε βρισκω κατι κακο που θα συζητηθουν οι ελληνες μεταναστες να εχουν λογο για την πολιτικη κατασταση.

Σχολιο.- από που προκύπτει πως η μετανάστευση συντηρητικοποιεί τον άνθρωπο; Είμαι περίπου 20 χρόνια μετανάστρια και δεν είμαι η μόνη. Η ταξική συνείδηση είναι το ζήτημα όπου και αν βρίσκεται κάποιος.

Σχολιο.- ανέβασα κι εγώ ένα ποστ με τον προβληματισμό πως τα 3 πρώτα μου ξαδέρφια στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, ο ένας έχει και οικογένεια δική του, θα μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για την ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα από τα 3 ξαδέρφια μου μόνον οι 2 ήρθαν από μία φορά ο καθένας στην παιδική τους ηλικία, στην Ελλάδα. Δεν αναφέρομαι στο θείο μου αλλά στα παιδιά του. Και αν δεν υπάρχει πλαίσιο στο οποίο θα διασφαλίζει την έκφραση των ομογενών μας, με δικούς τους υποψήφιους, όπου ανά ήπειρο θα εκλέγεται ο εκπρόσωπος από μία ενιαία λίστα, υπάρχει θέμα κατά την άποψή μου. Τα ζητήματα των ομογενών είναι σημαντικά και δεν πρέπει να τα καπηλεύονται για ίδιον όφελος. 

Σχολιο.- Το ότι ψηφίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα  είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει σε αντιδιαστολή με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η πρώτη γενιά μεταναστών ασχέτου εθνικότητας στην πλειοψηφία της ως αρχικό στόχο έχει την επιστροφή το αν τα καταφέρνει ή όχι και το ποιες συνθήκες διαμορφώνονται στην πορεία είναι άλλο θέμα. Ας πάρουμε το παράδειγμα της αλβανικής κοινότητας όπου είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Την δεκαετία του 90 υπολογίζεται πως μετανάστευσαν 500χιλιαδες με 1,5 εκατομμύρια και από το 2009-2012 περίπου το 20% επέστρεψε είτε στην Αλβανία είτε πήγε σε άλλες χώρες. Ένα μεγάλο ποσοστό πήρε υπηκοότητα είτε λόγω καταγωγής είτε γάμου κλπ με αποκορύφωση τις περίπου 200χιλιαδες ελληνοποιήσεις από το 2009-2019. Οι Αλβανοί είναι το 51% των μεταναστών στην Ελλάδα και έχει μείνει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Κανεις (εκτός από κάτι εθνικιστές) δεν λέει να μην εξεταστεί το ζήτημα, αλλά τι σχέση έχει με τα εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών που για να έρθουμε να ψηφίσουμε μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι;

Σχολιο.- είχα λάθος εντύπωση και νόμιζα πως εγώ δεν είχα καταλάβει τι ψηφίστηκε πέρυσι, ακριβώς βασιζόμενη σε δημοσιεύσεις μεγάλων αριστερών προφίλ εδώ. Έδειχναν τουλάχιστον ζήλο στο να ψηφίζουν και οι Αφγανοί που ζουν χρόνια εδώ και παράλληλα στο να αποκλειστούν οι ψήφοι Ελλήνων εκτός χώρας, 

Σχολιο.- δεν έχεις άδικο που δεν είχες καταλάβει, πέρα από τα προφίλ εδώ ακόμα και ο διάλογος στην Βουλή ήταν λες και επρόκειτο να ψηφιστεί νόμος για το ποιος θα έχει δικαίωμα ψήφου και όχι για το από που θα το ασκεί, εντελώς αποπροσανατολιστικός. Αν δεν με αφορούσε άμεσα πιθανότατα το ίδιο θα είχα καταλάβει και εγώ.

Σχολιο.- είναι λίγο θράσος αυτό, να γράφει κανείς κατεβατά χωρίς νά ξέρει τι λέει. Και να έχει κι εξασφαλισμένα εκατοντάδες λάικ από κάτω, παγίδα. Και άρθρο του 902 που διάβασα μπερδευτικό ήταν.

Σχολιο.- πάντως  το όριο Ελλήνων μιας περιοχής που λες δεν ξεπερνιέται; Γτ, πρέπει να υπάρχει εκλογικό κέντρο σε πρεσβεία πχ;

Σχολιο.- ρε συ είναι τόσα τα κριτήρια που ακόμα και αν ξεπεράσεις το ένα προκύπτει άλλο. Άσε που στην ουσία αυτές οι προϋποθέσεις αποκλείουν πολλούς από εμάς και διευκολύνουν τις κατηγορίες που ήθελαν να περιορίσουν. Έχει γίνει χοντρή μαλακία και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά βγήκε και ο Παφίλης στην Βουλή πέρσι να μας πει πως πολλοί Έλληνες του εξωτερικού ήταν δοσίλογοι. Απ όπου και αν το πιάσεις .....

το τι θα πεις παίζει ρόλο και πότε θα το πεις. Είναι άλλο να γίνεται μια γενική κουβέντα και άλλο να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για το δικαίωμα ψήφου. Για παράδειγμα στο νησί σου υπάρχουν και φασιστες, είναι μια πραγματικότητα που την παραδέχονται όλοι, αν όμως το χρησιμοποιήσει κάποιος σε μια συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα ψήφου σε όλο το νησί αλλάζει.

Σχολιο.- Πράγματι αν θεωρείς οτι πονάς τον τόπο σου οφείλεις να μείνεις εδω και να αγωνιστείς. Αν κάνεις την επιλογή να φύγεις, δε θα σε κατηγορήσω. Άνθρωποι είμαστε, έχουμε και όρια. Όμως χάνεις και το ηθικο δικαιωμα να αποφασίζεις για το μέλλον οσων έμειναν και μένουν. Αυτό δε σε καθιστά προδότη, φυγα ή κατι αλλο.

Σχολιο.- Δηλαδή κ οι ναυτικοί σαν την αφεντιά μου που μπαρκάραμε 20 χρόνια απ'τη ζωή μας επειδή δεν κάναμε χαΐρι εδώ, σε ποια κατηγορία ανήκουμε;

Σχολιο.- Πριν από μερικά χρόνια έκανα κριτική σε γνωστή οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για το ότι επέλεγε κατά την άποψή μου την περιχαράκωση η οποία θα την απομάκρυνε νομοτελειακά από ένα μεγάλο κομμάτι κοσμου της νεολαίας και της εργασίας. Είχα μόλις φύγει για Ολλανδία κι η απάντηση που πήρα από ηγετικό στέλεχος ήταν: " Να περνάς καλά στην Ολλανδία, φέρε και κάνα γάλα γυρνώντας ".

Μετά από 9 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα δεν έχω την απαίτηση να ψηφίζω, αλλά οι "αριστεροί" και οι "προοδευτικοί" αυτού του τόπου θα έπρεπε αντί να κάνουν κριτική σε όσους έφυγαν, να αναλογιστούν τις ευθύνες και τις αδυναμίες τους σε αυτήν την κατάσταση.

Σχολιο.-  οι ελληνες ειδικα της αμερικης και της αυστραλιας απο προσωπικη μου εμπειρια και φιλων ειναι δεξιοι.....Η αποψη πολλων από αυτους είναι η δουλεια η σκληρη σε  κανει  πλουσιο και οι μαυροι ειναι εγκληματιες και τεμπεληδες

Σχολιο.- Πάτε μωρέ να βγάλετε άκρη με τους Έλληνες; Η χώρα και λαός βρίσκονται σε απόλυτη παρακμή...  ως μετανάστης από το 2015 και με σχεδόν ΚΑΝΈΝΑ εφόδιο ένα έχω πω:

Εμένα οι Έλληνες με "νίκησαν" και γι αυτο και εφυγα μακριά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΙ

Στις 14 Απριλίου 1930 έθεσε τέρμα στη ζωή του ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Στο τελευταίο του γραπτό ζητούσε να αποφευχθούν όλα εκείνα που στη συνέχεια έγιναν και συνεχίζονται επί δεκαετίες. Γιατί δεν μπορεί να ήξερε ο ίδιος! 

"Για το θάνατό μου μην κατηγορήσετε κανένα και παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά. Το απεχθανόταν αυτό φοβερά ο μακαρίτης.

Μητέρα, αδελφές και σύντροφοι, συγχωρέστε με – αυτός δεν είναι τρόπος- (δεν τον συμβουλεύω σε άλλους) μα δεν έχω διέξοδο. Λίλια, αγάπα με.

Συντρόφισσα κυβέρνηση, η οικογένειά μου είναι η Λίλια Μπρικ, η μητέρα, οι αδελφές και η Βερόνικα Βιτόλοτοβα Πολόνσκαγια.

Αν τους εξασφαλίσεις μια υποφερτή ζωή, ευχαριστώ.

Τ’ αρχινισμένα ποιήματα δώστε τα στους Μπρικ.

Αυτοί θα τα ξεδιαλύνουν.

“Το επεισόδιο θεωρείται λήξαν” καθώς λεν και εμείς ας πούμε

τη βάρκα του έρωτα τη συνέτριψε η ζωή.

Είμαστε πάτσι τώρα οι δυο μας

και δεν έχει νόημα να καταγραφούν κάθε αμοιβαίος πόνος, συμφορά και προσβολή.

Να ‘στε καλά.

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Υστερόγραφο 12.IV.30

Σύντροφοι της ΡΑΠΠ. Μη με θεωρήσετε λιγόψυχο.

Σοβαρά, τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Γειά σας.

Πέστε του Γιερμίλοφ, λυπάμαι που έβγαλα το σύνθημα,

έπρεπε να συνεχίσω τον καυγά ως το τέλος.

Β.Μ.

Σχολιο.- H γνωμη που ειναι ότι η αυτοκτονία εκτος καποιων εξαιρεσεων ειναι συμπτωμα παθολογικο και σαν τετοιο πρεπει να το βλεπουμε Βεβαια η περιοδος που εζησε ηταν ταραχωδης 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφαλώς και ξέρει η Ν.Δ. ότι σε μεγάλες κοινότητες ομογενών κυριαρχούν συντηρητικές ιδεολογικοπολιτικές τάσεις. Και κατά συνέπεια, η ψήφος των αποδήμων θεωρεί πως θα την ωφελήσει.

Εντούτοις, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τα όσα γράφονται και ακούγονται από αριστερούς ανθρώπους, που αποκαλύπτουν και το πόσο βαθιά ανθελληνικός και μεταφυσικός είναι ο τρόπος σκέψης των ίδιων.

Είναι λυπηρό το πόσο βαθιά ανθελληνικός είναι ο τρόπος σκέψης τόσο πολλών αριστερών. Που ξαφνικά ανακάλυψαν πόσο εμποδίζει την κοινωνική πρόοδο η επιστολική ψήφος που έχει θεσμοθετηθεί από τη μεγάλη πλειονότητα των χωρών του πλανήτη.

Θλιβερές καταστάσεις...

Σχολιο.- Εδώ κάποιοι αληταράδες ανθέλληνες αριστεροι και κομμουνιστές λένε ότι «δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος με καταγωγή αίματος»! Δηλαδή δεν θα μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες για την Ελλάδα, αλλά θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ο κάθε Αλβανός, Πακιστανός, Νιγηριανός, Αφγανός, Ιρακινός και Σύριος, για να μας πουν ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα πρέπει να φοράνε μπούργκα για να μην προκαλούν, και να μην ακούμε μουσική γιατί δεν το επιτρέπει το κοράνι.

Σχολιο.-  Η ΝΔ έχει ευκολότερη πρόσβαση στα δυνητικά εκλογικά σώματα του εξωτερικού αλλά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα συντηρητισμού . Όμως οι αφορισμοί για Πορτοκαλος και αλλά τέτοια από κόσμο της αριστεράς υποδηλώνει κυρίως την άγνοια τους για τις κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού .

Σχολιο.- Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται και γράφονται από αρκετούς " προοδευτικούς ανθρώπους" για τους Έλληνες της ξενιτιάς. Στα χρόνια της δικτατορίας για παράδειγμα χιλιάδες ήταν οι Έλληνες της Διασποράς που στρατεύτηκαν δυναμικά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Σήμερα στις οργανωμένες εκφράσεις των Απόδημων δεν κυριαρχεί η δεξιά ! Δεν είναι αλήθεια οτι όλοι είναι μπρουκλιδες από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Αυστραλία!

Σχολιο.- Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι πως στην ουσία ζητούν την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου με βάση το υποτιθέμενο φρόνημα χωρίς να κατανοούν πως από την στιγμή που δεν έχουμε σοσιαλισμό είναι πανεύκολο να γυρίσει μπούμερανγκ. Πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και δυστυχώς ακόμα και το ΚΚΕ έκανε τρομερό σφάλμα.

Σχολιο.- Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι ισοπεδωτικό και άδικο για κάποιους ομογενείς να τους ταυτίζουμε όλους με τα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν σε σχέση με αυτούς. Θα ήθελα όμως να καταθέσω την μαρτυρία τριών φίλων και παλαιών συμφοιτητών οι οποίοι βρέθηκαν στις Η.Π.α ήδη από την δεκαετία του 90. Και οι τρεις, σε διαφορετικές πόλεις, έτυχε να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους "ελληνικές κοινότητες". Η εικόνα ήταν κοινή: Η μεγάλη πλειοψηφία των "ομογενών", δεύτερη και τρίτη γενιά μεταναστών είχε ήδη αφομοιωθεί πολιτισμικά και κοινωνικά στην αμερικάνικη κοινωνία. Σε πολύ μεγάλο βαθμό είχαν ήδη υπάρξει μικτοί γάμοι και μικτές οικογένειες. Αναγνώριζαν την ελληνική καταγωγή τους, σε μεγάλο βαθμό διατηρούσαν δεσμούς με την χώρα (επισκέψεις, επαφές με συγγενείς κ.λ.π) αλλά ως εκεί! Όμως υπήρχε και στις τρεις περιπτώσεις μία μειοψηφία ομογενών, η οποία και κυριαρχούσε στις κοινότητες και αποτελούσε την μάζα που επηρεάζει η εκκλησία και οι, κατά βάση ακροδεξιοί, ελληνο-αμερικάνοι παράγοντες η οποία ήταν κλειστή ως προς την υπόλοιπη κοινωνία και κοινωνικά αντιδραστική. Επέμεναν σε ενδογαμίες εντός της κοινότητας, στεκόντουσαν αρνητικά απέναντι στις μικτές οικογένειες, και επέμεναν υστερικά στην διατήρηση μίας δήθεν ελληνικότητας που υποτίθεται τους διαχώριζε από τους άλλους. Αυτό δεν αφορούσε μόνο ηλικιωμένους ανθρώπους της πρώτης γενιάς αλλά και νεότερους. Δεν ξέρω 25 χρόνια μετά πόσα από τα στοιχεία αυτής της εικόνας εξακολουθούν να παραμένουν. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό υφίσταται μία ανάλογη κατάσταση και σε άλλες χώρες (Καναδάς, Αυστραλία κ.ο.κ). Θεωρώ όμως ότι αν υπάρχουν κάποιοι ομογενείς που θα σπεύσουν να ψηφίσουν σε ελληνικές εκλογές είναι οι τελευταίοι. Αυτό δεν είναι θετικό για την ελληνική κοινωνία!!!

Σχολιο.- νομίζω οι έχει κυριαρχήσει ένας εντελώς "οπαδικος" τρόπος νεοφιλελεύθερης σκέψης παντού... Δυστυχώς ενώ η Δεξιά, εκ του πονηρού, δεν απαντά στο ερώτημα γιατί η επίσημη Πολιτεία τώρα έχει ανάγκη την συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία το ίδιο ερώτημα αρνείται να το απαντήσει και η Αριστερά κρυμμένη πίσω από φρασεολογία που θυμίζει, ξενοκίνητους ανθέλληνες τύπου Φαλμεράϊερ.

Μιλάει για την Ελλάδα, σαν να είναι χώρος, όχι χώρα, πατρίδα. Είναι στο πλαίσιο της καινούριας αριστερής ιδεολογίας, που θεωρεί το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εθνικιστικό μόρφωμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διευθύντρια του πρακτορείου φαρμάκων της Δανίας έπεσε λιπόθυμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοίνωσε την διακοπή της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca από τη Δανία.

Η ίδια έκανε νωρίτερα το "λάθος" να εμβολιαστεί. Σύμφωνα πάντως με το BBC ανάρρωσε....όπως η νοσοκόμα φαντάζομαι στις ΗΠΑ που έχουν χαθεί τα ίχνη της...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να φαίνεται γελοία η "πρόταση" του Άδωνι Γεωργιάδη "να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση" αλλά δεν είναι.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Το σχέδιο έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και λέγεται "all inclusive".

Για όσους δεν ξέρουν, είναι μια μέθοδος με την οποία οι ξένοι τουρίστες - νοικοκυραίοι πληρώνουν ένα εφ' άπαξ ποσό και πάνε σε ένα ξενοδοχείο "πολυτελείας", το οποίο "τους τα παρέχει όλα", φαγητό, διαμονή, πισίνα, "διασκέδαση" - τα πάντα στο χώρο του.

Η παροιμιώδης τσιγκουνιά τους βοηθάει στο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα, καθώς δεν βγαίνουν καθόλου από το ξενοδοχείο "πολυτελείας" για να μη δώσουν κάνα ευρώ στη ντόπια αγορά.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ!

Τώρα το σχέδιο θέλουν να το επεκτείνουν, δηλαδή σιγά - σιγά θα αποκλείσουν όλες τις καλές παραλίες για τους Έλληνες, για την ακρίβεια ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα κλείσουν τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους και θα μετατρέψουν τη χώρα σε χωρίς προσχήματα αποικία, όπου οι ξένοι τουρίστες - νοικοκυραίοι και οι πλούσιοι Έλληνες θα κάνουν διακοπάρες σε περιφραγμένους και φυλασσόμενους χώρους μόνο γι' αυτούς, ενώ εσύ θα είσαι ο είλωτας και θα λες κι ευχαριστώ αν δεν είσαι άστεγος!

Προφανώς όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους για να υλοποιηθούν πλήρως αλλά το σχέδιο υπάρχει και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη μόνο τυχαίες δεν είναι.

Όποιος νομίζει ότι αν έρθει ο Τσίπρας αυτά θα αλλάξουν, είναι ίσως πιο ανόητος από τους ηλίθιους που ψηφίζουν Κούλη.

Χρειάζεται κάτι εντελώς καινούργιο, χωρίς ταμπέλες. Αλλά ποιος να το κάνει;

Σχολιο.- Ενα τεράστιο συγκρότημα (ξενοδοχειο) με πολυτελή δωματια λειτουργει σε ενα νησι του Ιονιου και φιλοξενεί πανω απο 500 Αγγλους το μηνα ....λειτουργεί all inclusive με τους θαμώνες Αγγλους να μην χαλανε ουτε ενα ευρω εκτος του συγκροτήματος....η τιμη την ημερα ειναι στα 30 ευρω μαζι με τα αεροπορικα εισιτήρια.....Έλληνες δεν μπιρουν να μπουν και αν κατα τυχη μπουν η τιμη για την διαμονή τους ειναι 160 ευρω την ημερα ....

Σχολιο.- Το τραγικό της υπόθεσης έρχονται τουρίστες πχ στη Ρόδο Κρήτη κλπ και πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι αυτά τα νησιά είναι στην Ελλάδα σας το λέω εξ ιδίας πείρας τουρίστας ήλθε στην Κω και νόμιζε ότι ανήκε στην Τουρκία μα την παναγια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά της πανδημίας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

11.04.2021, 12:05

GEN C: η γενιά του Covid στο ναρκοπέδιο της χαμένης ελπίδας - Στον αέρα αγορά εργασίας, εκπαίδευση, ψυχική ευεξία, ανθρώπινα δικαιώματα - Ενας στους δύο νέους με προβλήματα άγχους ή κατάθλιψη.

Γεννημένοι από το 1987 και μετά, δεν έχουν ζήσει ποτέ εκτός μιας κάποιας κρίσης. Πρώτα η παγκόσμια οικονομική κρίση και μόλις τα απόνερά της φάνηκε πως κάπως μαζεύονται, αντιμετωπίζουν μια νέα - κι αυτή τη φορά πολλαπλή κρίση: υγειονομική και οικονομική και τόσο ευρείες αλλαγές στην κοινωνία, που ίσως σε λίγο καιρό να μιλάμε για αλλαγή υποδείγματος. Παγκόσμιοι οργανισμοί όπως η UNICEF, επιστήμονες από διαφορετικά πεδία, αλλά και ΜΜΕ, από τους New York Times μέχρι την Deutsche Welle, φέρνουν στο προσκήνιο την «GEN C», τη γενιά της πανδημίας

Είτε μιλάμε για νήπια, είτε για παιδιά του Δημοτικού, είτε για εφήβους και μετεφήβους, οι νέοι άνθρωποι πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας και των τεράστιων ανατροπών που έχει φέρει στις ζωές τους. Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας εδώ και έναν χρόνο, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι χάνουν όλο το δίκτυο κοινωνικοποίησης και υποστήριξης που διαθέτουν. Ερευνες όπως της UNICEF (15% η κατάθλιψη σε αυτές τις ηλικίες) και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (τα δύο τρίτα των νέων 18-29 αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη) αποτυπώνουν μια συνθήκη ζοφερή και παγκόσμια.

Μόλις πριν από έναν μήνα η Deutsche Welle στη Γερμανία παρουσίασε δημοσιογραφική έρευνα για την πίεση που αισθάνονται οι έφηβοι και οι νέοι στη χώρα, αναφέροντας μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η ψυχολογική πίεση έχει ενταθεί σημαντικά σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, ενώ ένα στα τρία παιδιά στις ηλικίες 7-17 ετών εμφανίζουν μικρές ή μεγάλες διαταραχές της ψυχικής τους υγείας και ένας στους δύο νέους 15-30 δηλώνουν ότι φοβούνται για το μέλλον τους. Στη Μεγάλη Βρετανία τον Φεβρουάριο ορίστηκε ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία των παιδιών, ενώ η αρμόδια επίτροπος για τα παιδιά, Ανν Λόνγκφιλντ, που χαρακτηρίζει την πανδημία «σεισμικό γεγονός» για τους νέους, πιέζει να παρέχεται σε κάθε σχολείο ένας σύμβουλος που να χρηματοδοτείται από το NHS, αφού θεωρεί πολύ πιθανό ότι το επίπεδο των υποκείμενων προβλημάτων ψυχικής υγείας θα παραμείνει σημαντικά υψηλότερο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Από την Κίνα μέχρι τη Σουηδία κι από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία, οι επιστήμονες στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους στα παιδιά και τους εφήβους, για τους οποίους στο πρώτο κύμα της πανδημίας -καθώς νοσούσαν λιγότερο- ίσως δημιουργήθηκε η εντύπωση πως υποφέρουν λιγότερο από τις επιπτώσεις της.

«Εναν χρόνο μέσα στην πανδημία COVID-19, όλοι οι δείκτες για την ευημερία των παιδιών πέφτουν», δήλωσε πριν από λίγες μέρες η Henrietta Fore, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF. «Ο αριθμός των παιδιών που είναι πεινασμένα, απομονωμένα, κακοποιημένα, ανήσυχα, ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξάνεται συνεχώς. Ταυτόχρονα, η πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, στην κοινωνικοποίηση και στις βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της διατροφής και της προστασίας, έχει μειωθεί. Οι ενδείξεις ότι τα παιδιά θα φέρουν τα σημάδια της πανδημίας για τα επόμενα χρόνια είναι αναμφισβήτητες. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών ανάκαμψης κι αυτό σημαίνει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων, σε υπηρεσίες για τα πιο ευάλωτα παιδιά. Μόνο τότε μπορούμε να προστατεύσουμε αυτήν τη γενιά από το να γίνει χαμένη γενιά».

Για τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), πρόκειται για τη «γενιά του λοκντάουν». Η πρόσφατη έρευνα της ILO που διενεργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το 2020, σε ένα δείγμα 12.000 ανθρώπων 18-29 χρόνων από 112 χώρες, ανιχνεύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους νέους σε όλο το φάσμα της ζωής τους: στην αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, την ψυχική ευεξία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τόσο ηχηρά όσο και απογοητευτικά. Ενας στους δύο νέους παγκοσμίως πιθανότατα αντιμετωπίζει προβλήματα άγχους ή κατάθλιψης, ενώ δηλώνει πως αισθάνεται σπάνια έως καθόλου ηρεμία (35%), αισιοδοξία (31%) ή συντροφικότητα (29%). Οι επιπτώσεις στην εκπαίδευση, η αβεβαιότητα και η απώλεια της εργασίας, σε συνδυασμό με τους υγειονομικούς κινδύνους προκαλούν κραδασμούς στην ψυχική τους υγεία, ειδικά στις χώρες με χαμηλό εισόδημα, ενώ οι νεαρές γυναίκες, άμεσα πληττόμενες από την πανδημία, έχουν κατά 7% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη ή στρες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, πέραν του εγκλεισμού και της αναγκαστικής 24ωρης συμβίωσης με τους γονείς (με ό,τι αυτό σημαίνει μέχρι και για τη σεξουαλική ζωή τους), παντού στον κόσμο οι νέοι νιώθουν ότι η ζωή τους έχει μπει στον πάγο και φοβούνται ότι δεν θα πραγματοποιήσουν ποτέ τα όνειρά τους. Είναι ενδεικτική η έρευνα της ΔιαΝΕΟσις «Πώς ζουν οι Ελληνες στην πανδημία», όπου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από έναν χρόνο, ένας στους δύο πιστεύει πια πως η χώρα δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με τους νέους 17-24 να είναι οι πλέον απαισιόδοξοι και όχι τυχαία, αφού σχεδόν 9 στους 10 δηλώνουν ότι οι ζωές τους «έχουν αλλάξει πάρα πολύ».

Σε πολύ πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στις ίδιες ηλικίες (17-34), οι ερευνητές ζήτησαν από τους ερωτώμενους να περιγράψουν τα δύο κυρίαρχα συναισθήματά τους «αναλογιζόμενοι/-ες τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας». Τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι, με διαφορά, η απογοήτευση (49%), ο θυμός (41%), η αηδία (27%), η απελπισία (25%) και ο φόβος (19%). Μόλις ένα 17% δηλώνει ότι αισθάνεται αισιοδοξία ή ελπίδα και κανένας ενθουσιασμό! Επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν ότι η πανδημία τους/τις έπληξε περισσότερο στην ψυχολογία τους. Ακόμα και στη μικρότερη ηλικιακή υποκατηγορία (17-24 ετών), οι έφηβοι και οι μετέφηβοι μιλούν για την επίδραση της πανδημίας στα οικονομικά τους (16%).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν διαμαρτύρεσαι για το λοκντάουν: "Σκάσε αναίσθητε, και μια ζωή να σωθεί αξίζει".

Όταν διαμαρτύρεσαι για τις παρενέργειες των εμβολίων: "Σκάσε και κάνε όποιο εμβόλιο σου πουν - αν πεθάνεις απλώς είσαι γκαντέμης διότι οι πιθανότητες να γλίτωνες ήταν περισσότερες".

Σχολιο.- Τώρα υπάρχουν τα στατιστικά , όταν τα λέγαμε για την μηδενική θνησιμότητα του ιού είμασταν ψέκες και αρνητές

Σχολιο.- Πριν 10 μέρες χαλάρωσαν τα μέτρα! Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σταθερη μείωση των κρουσμάτων, 20% μείωση των εισαγωγών κ μείωση του δείκτη θετικοτητας! Ο άνθρωπος χρειάζεται αέρα δεν γίνεται να είναι 1 χρόνο σε λοκνταουν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε αυτό το ξετσίπωτο κάθαρμα να υποβάλλει πρόταση μομφής στο αποτέλεσμα του 4336/15, στο τρίτο δηλαδή Μνημόνιο, που ο ίδιος ψήφισε και επέβαλλε, στις τροποποιήσεις του νόμου Κατσέλη, που ο ίδιος φρόντισε να βγουν σε πλειστηριασμό 130.000 κατοικίες. Ο παλιάτσος Αλέξης Τσίπρας. Ο αλήτης. Νόμους χωρίς τους οποίους ως προυποτιθεμενους, ο νόμος Ηρακλή του Κυριάκου Μητσοτάκη που αστεγοποιει όλον τον λαό, θα ήταν αίολος. 

Τα αστοιχειωτα και μικροαστικα λυμοταγαρα που τον ψηφίζουν, κάνουν πλακιτσα με τσιτάτα "τι ψηφίσατε ρε μαλακες", για την Δεξιά. Ιδού αυτά τα μουλικα τι ψήφισαν με "πρώτη φορά Αριστερά", και κατοπιν, δεδομένης αυτής της παρακαταθήκης, τί ψήφισαν οι χουντικοι και τα εθνικια με Δεξιά :

Αναλυτικά ο 4336/15 του Τσίπρα. 

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις του νόμου Κατσέλη του Τσίπρα.

Αναλυτικά ο νόμος Ηρακλή του Μητσοτάκη. 

Νόμος 4336/15 που έφερε το κάθαρμα ο Αλέξης Τσίπρας στην χώρα στις 13 Αυγούστου του 2015 :

 Περικοπές που φτάνουν ακόμα και το 40% απαιτεί η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4336/15 που έφερε το νέο μνημόνιο.

 Οι μειώσεις αυτές μπορούν να προέλθουν από την επιβολή προστίμου 6% ετησίως για όποιον ασφαλισμένο επιλέγει να βγει νωρίτερα στη σύνταξη σε σχέση με τα νέα προβλεπόμενα όρια συνταξιοδότησης.

 Επιβάλλεται πρόστιμο 10% σε όποιον βγει κατά πέντε χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη. 

 Τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται απο τα 62, στα 67 έτη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκτασή τους στο μέλλον, σε περίπτωση που αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής.

 Ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων αυτών μπορεί να χρειαστεί έως και 5 χρόνια παραπάνω δουλειά προκειμένου να βγει στην σύνταξη. Αν επιλέξει κανείς να βγει στην σύνταξη νωρίτερα από τα νέα ηλιακά όρια, θα υποστεί μειώσεις οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 30% - 40%.

 Ακόμα και στα 300 - 330 ευρώ μπορεί να κατέβει η κατώτατη σύνταξη για όσους επιλέξουν να "βγουν" στη σύνταξη νωρίτερα από τα νέα προβλεπόμενα συνταξιοδοτικά όρια.

 Ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ με συμπληρωμένα 15 έτη ασφάλισης, ο οποίος θα επιλέξει να "βγει" κατά 5 έτη νωρίτερα από τα νέα προβλεπόμενα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης θα υποστεί πρόστιμο 6% ανά έτος, και άλλο ένα πρόστιμο 10% !!! Συνολικά δηλαδή η μείωση που θα υποστεί η κατώτατη σύνταξή του θα φτάσει κοντά στο 40%, χάνοντας δηλαδή 194 ευρώ από τη σύνταξη που θα έπαιρνε αν δεν εφαρμόζονταν τα νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Έτσι, η νέα κατώτατη σύνταξη για τον ασφαλισμένο του εν λόγω παραδείγματος θα διαμορφωθεί στα 300 ευρώ αντί των 486 ευρώ που θα ήταν με βάση τα παλιά όρια συνταξιοδότησης !!!

Αναλυτικά οιτροποποιήσεις του νόμου Κατσέλη. 

Ο νόμος 3869/2010 (λεγόμενος νόμος Κατσέλη), και μάλιστα όπως αυτός τροποποιήθηκε προς το χειρότερο στη συνέχεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ευθύς εξαρχής στεκόταν απέναντι από τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

130.000 κατοικίες στο σφυρί με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων ως κυβέρνηση είχε ψηφίσει:

 Την αυτόματη άρση (με απόφαση των ίδιων των τραπεζών) της παρεχόμενης προστασίας, σε περιπτώσεις καθυστερήσεων στις αποπληρωμές των δόσεων.

Μάλιστα, η αποβολή από το καθεστώς «προστασίας» επέρχεται σε περίπτωση που το συνολικό ποσό της καθυστέρησης ξεπερνά την αξία τριών μηνιαίων δόσεων, είτε αυτές είναι διαδοχικές είτε όχι.

 Την απόρριψη της αίτησης, πριν από τη δικαστική προσφυγή, σε περιπτώσεις όπως μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων σε συγγενικά πρόσωπα ή πώληση ακίνητης περιουσίας σε τρίτα πρόσωπα.

 Την αυτόματη έξοδο από τις διαδικασίες δικαστικής προστασίας σε περιπτώσεις οφειλετών που αιτούνται και πετυχαίνουν την αναβολή των δικαστικών αποφάσεων.

 Θωράκισε παραπέρα το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να πωλούνται τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες στα διάφορα funds και άλλα «κοράκια»,

130.000 κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί καταργώντας την υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώνουν ακόμη και τους ενήμερους δανειολήπτες 12 μήνες πριν από τη μεταβίβαση του δανείου, νομοθετώντας για τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά πλειστηριασμούς, εντείνοντας την καταστολή απέναντι σε όσους παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 Νομοθετήθηκε επίσης ότι στο ίδιο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα υπάγονται η ακίνητη και η κινητή περιουσία, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό όσο και γι’ αυτές των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με εντελώς φτωχοποιημενη την κοινωνία λοιπόν, η οποία στην πλειοψηφία της αποπληρώνει δάνεια προκειμένου να αγοράσει σπίτι, και με δεδομένη την γονεϊκή συνεπικουρια στην αποπληρωμή, η οποία από 13 Αυγούστου του 2015 κόπηκε στην μέση,

Η Δεξιά έκανε τα κάτωθεν, και έφερε τον νόμο Ηρακλή :

 Η Πειραιώς εντέλει χάρισε 138 εκατομμύρια στο λαμόγιο. Πυλαρακη. Κυριολεκτικά χάρισε 138 εκατομμύρια στον Πυλαρακη.

 Εξαφάνισε το "μαξιλάρι" που δανείστηκε και θα μας δάνειζε και εμάς, και για το οποίο υποθηκευθηκαμε και εξαρτηθηκαμε για δεκαδες χρόνια από επιτροπείες. Μπήκε χειμώνας και δεν έχει μέχρι στιγμής εισπράξει δανειοδότηση η έγκριση δανειοδότησης, κανένας μικρός, την στιγμή που στην κυριολεξία οι Τράπεζες είναι γεμάτες χρήμα. Δανείστηκαν με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ γύρω στα 37δισ, μέχρι τώρα, για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέει, αλλά οι χορηγήσεις τους σε μικρομεσαίους είναι λιγότερες από 1δισ (και περίπου άλλα 3 σε ημέτερους μεγαλομεγαλους). Τα υπόλοιπα κυριολεκτικά τζογαρονται και χαρίζονται. 

 Δημιούργησε ελλείμματα ταμειακά.

 Δημιούργησε ελλείμματα πρωτογενή.

 Έφερε ύφεση πάνω από 15% 

 Δημιούργησε πολύ επικίνδυνες επιτροπειες στα εθνικά μας θέματα, μέσω δήθεν συνεκμετάλλευσεων.

 ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.

Μέσα σε έναν χρόνο :

 Ένα κάθαρμα Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έταξε άτοκα δάνεια ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Επενδυτική Τράπεζα, τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ.

 Ένα κάθαρμα Πρωθυπουργός πέρασε τον άγνωστο στον λαό νομο Ηρακλή που θα τον πετάξει στον δρόμο απο χειμώνα, για την αποσιώπηση του οποίου έδωσε εκατομμύρια στα κανάλια. 

 Ένα κάθαρμα Υπουργός Υγείας, άξεστος και αχρείος, αποτελεί ένα διακοσμητικό και άνευ χαρτοφυλακίου, μα πάνω από όλα στη θέση του, βδελυγματικο εξάρτημα, που θα πληρώνεται για να μην κάνει απολύτως τίποτα, από τα Δημόσια ταμεία.

 Ένας λαός διώκεται από το Κράτος, καθυβρίζεται χυδαία, διαπομπευεται και ποινικοποιείται όλη μέρα από δημοσιογραφιδια, απο τις βλαχοπουτανες συζύγους πολιτικών, και τα κατακάθια που απαρτίζουν τα κανάλια, και χιλιάδες μικρά παιδιά στέλνονται στην σφαγή στις 14 Σεπτεμβρίου, ώστε αυτοί οι γιδογαμηδες τραμπούκοι με μοκασίνια, να μην πληρώσουν από τα Δημόσια ταμεία που δεσμεύουν λες και τους ανήκουν, το κόστος της πραγματικής παρακολούθησης μαθημάτων από το σπίτι, σε μια χώρα που προσφέρεται όσο καμμία, για αυτήν την κοινωνικά ηθική λύση πρός την σωτηρία της ζωής τόσων παιδιών. 

 Ενα κάθαρμα Σταϊκουρας έταξε τόσα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων που και ο ίδιος αδυνατεί να θυμηθεί. Η όλη ιστορία με τα άτοκα δάνεια ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την επενδυτική τράπεζα κατέληξε σε φιάσκο, με τα χρήματα να χαρίζονται σε γαλάζιες τσέπες μεγάλων επιχειρήσεων, με μεγάλα ποσοστά των δανείων να παρακρατώνται υπό δέσμευση από τις τράπεζες και με τους μικρούς επιτηδευματίες να ενημερώνονται πως το ταμείον είναι μείον’ διότι τα κεφάλαια εξαντλήθηκαν γι’ αυτούς, ασχέτως του πότε έκαναν την αίτηση.

Ιδού πώς θα αστεγοποιησουν τον λαό.

 Ο νόμος Ηρακλή.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης οικοδομησε και ξεκινησε την νεα Μνημονιακή επελαση, με αυτοσκοπό το ατομικό και οικογενειακό όφελος. Ο κλειστός κύκλος της οικογενείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέχει μετοχές σε funds, τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.

12 δις δανεισμος τον χειμώνα που πέρασε, σημαινει κεκαλυμμενο Μνημονιο μεσα σε απόλυτη, συμφωνημενη, και ευθυγραμμισμενη αποσιωποιηση απο τους κονδυλοφορους γιγνωσκωντες, των ΜΜΕ. Οι κονδυλοφοροι γιγνωσκωντες αποσιωπουν εντελως το διακυβευμα του νέου δανεισμού. 

Ο Κυριακος Μητσοτάκης προσωπικά εκανε τα πάντα να δανειστει η Ελλάδα 12 δις, επενδυει στην επιδημία, και οι γιγνωσκωντες του υπολοίπου Κοινοβουλίου, εν ειδει του οφελους που θα εχουν ως κατεχωντες εταιρειών πλειστηριασμων κατοικίας, άμεσα και έμμεσα ωφελουμενοι, συμμετεχουν στο εγκλημα.

Ο λαος δεν μαθαίνει τιποτα, και θα ξυπνησει εντός ολιγου αστεγος και παμφτωχος.

Η λεπτομερώς σχεδιασμένη φτωχοποιηση του λαού απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς όφελος του στενού του οικογενειακου πολιτικού κύκλου, και η ενεργοποίηση περαιτέρω μνημονιακων δεσμευσεων, εδραζωνται σε εναν νόμο που περασαν τον Δεκέμβριο. 

Ο νόμος "Ηρακλής", απο τον Δεκέμβριο δίνει το δικαίωμα στα ταμεία τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του λαου από τις τράπεζες, εάν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στους Μητσοτάκη και Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια, τα οποία το κράτος δεν έχει.

Το κράτος λοιπόν θα πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί, για να τα δώσει στα ταμεία. Θα δανειστει το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο - και θα τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία όμως έχει μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη ! 

Κανουν μπιζνες και διαλυουν την χωρα με δημοσιο δανεισμο εν ονοματι μιας υποθεσης σωτηριας στην οποια δεν φτανει τίποτα, κλεβωντας χρημα που καταλήγει στα funds στα οποια είναι μετοχοι, υποθηκευωντας και χρεωνωντας τα πάντα, φτωχωποιωντας εκατομμύρια ανθρώπων. 

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ !!!!!

Σχεδιαζουν νόμους ωστε στο ονομα της χωρας να παρουν δις τα οποια θα κλεψουν ιδιωτικά ενω θα τα χρωστουν τα δημόσια της ταμεια, και με αυτο το αφηγημα θα αστεγοποιουν, θα απολυουν, θα φτωχοποιουν, θα κοβουν μισθους, Παιδεία, Υγεία, συνταξεις, για να αποπληρωθει ενα χρέος απο αθωους, το οποιο δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, και σχεδιάστηκε ώστε να ενεργοποιείται ως μηχανισμός εξαπατησης, όποτε "το Έθνος" απειλειται απο καποια "ασυμμετρη απειλη". 

Αν ο Μητσοτάκης εχει την πρόθεση να δώσει ενα ευρώ στην χώρα, τότε γιατι δεν παγωνει με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου τον "Ηρακλή" ?

Γιατί να ενισχύσουμε με νέο δημόσιο χρέος τα τα funds ;

Ξεχάσατε τις κωλοτούμπες και τα σώου που έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας ; Ποιός ρε ετοίμασε τα πάντα στην Νέα Δημοκρατία ;

Ξεφτιλισμένο κατακάθι Αλέξη Τσίπρα 

Ξεφτιλισμένο κατακάθι Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Τι ψηφίσατε ρε μαλακες συριζαιοι ;

Τι ψηφίσατε ρε μαλακες νεοδημοκράτες ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αγαπημένη σειρά «Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι» επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση

 Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 11:57

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά «Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι», η οποία αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ1, από την Τρίτη 20 Απριλίου και καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή, στις 19:00. Kαι μάλιστα όπως δεν έχει ξαναπροβληθεί ποτέ, καθώς η ΕΡΤ εξασφάλισε την Deluxe Remastered Edition της ιστορικής αυτής τηλεοπτικής παραγωγής, που κάνει come back σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το «Little House on the Prairie», όπως είναι διεθνώς γνωστό, για πρώτη φορά θα προβληθεί σε ποιότητα High Definition, αλλά οι τεχνικοί της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τις νέες κόπιες, ώστε να μην μεταδοθούν με υπότιτλους, αλλά με το αυθεντικό ντουμπλάζ και τις φωνές που έχουμε αγαπήσει και έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων μας. Του Χρήστου Τσάγκα, του Ντίνου Καρύδη, της Ματίνας Καρρά, της Έφης Πίκουλα, της Αλεξίας Ασκαρίδου και τόσων άλλων γνωστών ηθοποιών.

Για τους νεότερους αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογενειακή αυτή σειρά που εκτυλίσσεται κάπου στην Άγρια Δύση, στη Μινεσότα, άρχισε να μεταδίδεται από το 1975 στην Ελλάδα και έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία, από το σήμα αρχής με το κοριτσάκι με τις κοτσίδες να σκοντάφτει στο λιβάδι 

Η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει και τους 9 κύκλους με 212 επεισόδια και η σειρά θα αρχίσει να μεταδίδεται καθημερινά στην ΕΡΤ1, στις 19:00, με πρεμιέρα την Τρίτη 20 Απριλίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανκαλλιτεχνική Κοινητοποίηση σημερα στό Υπουργείο «Πολιτισμού» μέ πορεία στό Υπουργείο Υγείας καί στο Υπουργείο Εργασίας.. Μέ τούς Καλλιτέχνες νά εχουν ξεπεράσει τά ορια τών Οικονομικών καί καλλιτεχνικών αντοχών τους, μέ μία Κυβέρνηση «ανεμελη»οπως καί ο Πρωθυπουργός για τα φλέγοντα ζητήματα τους γιιατι ασχολούνται αποκλειστικά μέ τό μπούκωμα τών Μιντιακων Παπαγαλων τους καί τήν εξυπηρετηση τών συμφερόντων τού μεγαλου Κεφαλαίου...


Ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για τη σημερινή Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Απριλίου 2021 η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την οποία κάλεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και τα Σωματεία εργαζομένων στον Πολιτισμό. Η κινητοποίηση απέδειξε ότι το αίτημα του ανοίγματος του Πολιτισμού είναι ισχυρό στην κοινωνία, αφού καλύπτει μία ζωτική ανάγκη του εξουθενωμένου από τον εγκλεισμό κόσμου. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Το σχέδιο επανεκκίνησης του Πολιτισμού πρέπει να καταρτιστεί και να ανακοινωθεί άμεσα. Ο κόσμος του Πολιτισμού δεν αντέχει άλλη μία χαμένη σαιζόν, ούτε οικονομικά, ούτε και καλλιτεχνικά.

Συγκεντρωθήκαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ζητήσαμε να οργανωθεί τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας, όπου παραδώσαμε ψήφισμα με αίτημα την άμεση ανακοίνωση των προϋποθέσεων ανοίγματος του Πολιτισμού και καταλήξαμε στο Υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματα στήριξης του κλάδου.

Ο χώρος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Ζητάμε άνοιγμα του Πολιτισμού ταυτόχρονα με τον τουρισμό και την εστίαση. Οι αποφάσεις, οι σχετικές με τις προϋποθέσεις του ανοίγματος πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Απαιτούμε την παράταση των επιδομάτων για τον Απρίλιο και μέχρι την ομαλοποίηση της εργασίας μας και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, με πλήρες πακέτο στήριξης, ανάλογο με τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε αναστολή.

Τους τελευταίους δεκατρείς μήνες, το κυρίαρχο σύνθημα των κινητοποιήσεών μας είναι η φράση του Μπ. Μπρέχτ «ο Πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι». Σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι άνθρωποι σώζονται όταν διασώζεται ο Πολιτισμός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Εργασίας που δεν εργάστηκε ΠΟΤΕ!

Πούλησε την Ο.Α. για να κάνει νοσοκομεία, που δεν έκανε.

Ψηφίστηκε και έγινε υπ. βιομ. για να φέρει επενδ. που δεν έφερε.

Με ποια κριτήρια έγινε υπ. εργασίας, κατάργησε το 8-ωρο, κ.ά; 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

- Ο Χατζηδάκης είναι υπουργός εργασίας χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ. Χωρίς να κολλήσει ένα ένσημο. Χωρίς να αναζητήσει ποτέ μεροκάματο ή μηνιαία αποδοχή. Με την ιδιότητα του κομματόσκυλου και της προϋπηρεσίας στην ΔΑΠ και στην ΟΝΝΕΔ. Ο Χατζηδάκης δεν έχει μαζέψει ποτέ ελιές. Δεν αναγκάστηκε να εργαστεί ως φοιτητής για να τα βγάλει πέρα.

Ο Χατζηδάκης μας διακηρύσσει εν μέσω πανδημίας που καθημερινά πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι πως θα καταργήσει το 8ωρο, εργασιακό κεκτημένο μ αγώνες και θυσίες, πληρωμένο ακριβά με άφατο αίμα.

Ενώ πεθαίνει κόσμος από τον κορωνοϊό, αλλά κι από μύρια άλλα αβοήθητος στο σπίτι. Ενώ πεθαίνουν μόνοι στα νοσοκομεία εκτός ΜΕΘ λόγω μη στελεχωμένων νοσοκομείων. Ενώ το λιανεμπόριο κι η εστίαση κοιτάζει τον γκρεμό και πεθαίνει οικονομικά γιατί δεν έχουμε ακόμη νοσοκομεία. Ενώ οι καταθλίψεις και οι φοβίες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ενώ στις διαδηλώσεις πέφτει το ξύλο της αρκούδας λόγω... συνωστισμού. Ενώ ο κόσμος χάνεται και τα γκεμπελοκάναλα υποκρίνονται κανονικότητα με Πάσχα στο χωριό.

Στην καγκελόπορτα του Άουσβιτς της φρίκης γράφει: Η εργασία απελευθερώνει. Δεν φταίει ο Χατζηδάκης που φτάσαμε ως εδώ. Φταίμε εμείς που επιτρέψαμε τη σύγχρονη κιγκαλερία του δικού μας Άουσβιτς.

Δεν θα πω Περαστικά μας, γιατί δεν θα είναι περαστικά, μόνο όσοι είναι σε συννεφάκια, ανόητοι και χαχαχούχα τα χάφτουν αυτά.

Διαμορφώνεται ένας νέος σκληρός κόσμος κι ένας νέος, δυστυχής, ψυχρός και στεγνός, ρομποτοποιημένος άνθρωπος, με πρώτη ύλη τη μαγιά του σύγχρονου απαθή, φοβισμένου κι ατομιστή ανθρώπου. Η πολιτική εργαλειοποίηση του ιού είναι προφανέστατη. Τους ήρθε λουκουμάκι. Ούτε παραγγελιά να τον είχανε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οί γενιές τών βολεμένων..τών απολίτικων ...οί γενιές τού φραπέ καί τού " άσε ρέ φίλε.."

Οί χαμένες γενιές από το 1980 που μπήκαμε στην ΕΟΚ και μετά...

Οί γενιές τών " πολιτισμένων ευρωπαίων..

Ό κυρίαρχος λαός τής παγκοσμιοποίησης... τού κορωνοιού...καί τής επανάστασης τών σέλφι 

Σήμερα φωνάζουν γιατί οι νέοι δεν ξεσηκώνονται…

Άντε καί γα@@@@τε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αρνητικό test χορεύουν 20 άτομα χωρίς μάσκα στον Σπύρο!!!

Με αρνητικό test 20 μαθητές κάνουν μάθημα με μάσκα!

Πόσο μαλάκες είστε!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βόμβα» Από Τον Πρόεδρο Εργαζομένων Του Μεταξά: «Το 1/3 Των Θετικών Είναι Εμβολιασμένοι Και Με Τη Δεύτερη Δόση»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου Διαγόρας

“Μηδενικός έλεγχος ή αλλιώς ανοίξαμε και σας περιμένουμε”

Άφιξη πτήσης της εταιρείας Lufthansa απευθείας από Φρανκφούρτη. 

Στην πτήση επέβαινα κι εγώ προερχόμενη από τον Ισημερινό ενώ άλλοι επιβάτες όπως έπεσε στην αντίληψη μου, προέρχονταν από Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Φιλανδία. 

Κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν υπήρχε στο αεροδρόμιο για να κάνει δειγματοληπτικά rapid test, να δίνει οδηγίες για την τήρηση καραντίνας κλπ

Είναι δυνατόν να έχεις lockdown από τη μία και από την άλλη όποιος θέλει να μπαίνει στην χώρα χωρίς περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση;

Το περίφημο PLF είναι μια ανούσια γραφειοκρατική μπούρδα εν τέλει, αφού πρώτον κανείς δεν ελέγχει εάν συμπληρώθηκε σωστά και δεύτερον αφού δεν υπάρχει κάποιος στην άφιξη που με βάση αυτά που έχεις δηλώσει να κρίνει εάν πρέπει να γίνει rapid test , να σου δώσει οδηγίες κλπ. Απλά το συμπληρώνει κάποιος όπως νομίζει και κανείς δεν τον ελέγχει για αυτό.

Το προσκομιζόμενο PCR test ελέγχεται από αστυνομικό, απλά και μόνο ως προς την ύπαρξη του. Ενώ σε άλλες χώρες σε υποδέχεται επιτροπή υγειονομικών υπαλλήλων που “εξετάζει” το τεστ ( πότε διενεργήθηκε, εάν περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από πιο εργαστήριο διενεργήθηκε κλπ). Στα site κάποιων χωρών υπάρχουν λίστες με τα εγκεκριμένα εργαστήρια ανά χώρα, εμείς απλά τσεκάρουμε ότι ο επιβάτης έχει ένα χαρτί ή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο κινητό που λέει ότι έκανε τεστ. Έχετε ακούσει φαντάζομαι ότι κυκλοφορούν fake tests έτσι; οι δικοί μας μάλλον όχι.

Καραντίνα μπήκα για άλλη μια φορά από μόνη μου, παίρνω το αυτοκίνητο μου από το αεροδρόμιο και δεν έρχομαι σε επαφή με κανένα καθόλη τη διάρκεια της. Έχω την πεποίθηση πλέον πως κανείς δεν ελέγχει την τήρηση της.

Θυμάμαι στην πρώτη επιστροφή (Μάρτιος 2020) συνεπιβάτης από Αυστραλία μου είχε πει χαρακτηριστικά “ δεν θα μπω σε καραντίνα, γιατί ποιος το ελέγχει;”. Τότε είχα αφιχθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, τεστ φυσικά δεν υπήρχαν και έδινες μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία έγραφες την διεύθυνση που θα απομονωθείς αυτοβούλως. Ο παραπάνω φίλος δεν “χρειάστηκε” να δώσει καν αυτό το χαρτί αφού αυτός που τα μάζευε ήταν περιφερόμενος στον χώρο παραλαβής αποσκευών και όχι σε σημείο από το οποίο να περνάνε αναγκαστικά όλοι οι επιβάτες. Τέτοια οργάνωση δηλαδή. 

Την δεύτερη φορά που επέστρεψα στην χώρα (πάλι στο Ελευθέριος Βενιζέλος) ρώτησα την υγιειονομικό που μου έκανε τεστ, πόσο καιρό πρέπει να μείνω σε καραντίνα κι εκείνη μου είπε “α δεν ξέρω, εγώ παίρνω μόνο τα δείγματα. Σαφείς οδηγίες δηλαδή.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ κάποιοι με θεωρούν τολμηρή που εν μέσω πανδημίας ταξιδεύω σε άλλες χώρες. Νομίζω πως αν συγκρίνατε τις διαδικασίες ελέγχου, την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κι εσείς δεν θα διστάζατε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγνώμη, για να πούμε και μια άλλη άποψη. Για  το νεογέννητο αλογάκι που βρέθηκε ΝΕΚΡΟ στα σκουπίδια αυτές τις μέρες στην περιοχή Μελισσάτικα στη Νέα Ιωνία στο Βόλο.

Αυτό έγραφε η αρχική είδηση. Τώρα κάποιοι φιλόζωοι λένε ότι ήταν ζωντανό, σε άσχημη κατάσταση λόγω ασιτίας, και τελικά δεν τα κατάφερε και πέθανε. Και ένα απλό ερώτημα κοινής λογικής. Ποιος ηλίθιος θα πετάξει ένα αλογάκι στα σκουπίδια, αντί να το μεγαλώσει, να το πουλήσει, και να βγάλει χρήματα;;;;;

Άσε που να πάει η φοράδα με έναν επιβήτορα, πρέπει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να την πάει. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα τα άλογα στη φύση. Που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης  θέλει κάποιο πουλάρι. Τα ποιο πιθανόν είναι να γέννησε η φοράδα κάποιο νεκρό πουλάρι, ή από λάθος και τραγική μοίρα, να το θεώρησαν νεκρό χωρίς να ήταν, και να το πέταξαν στα σκουπίδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση Δολοφόνων Μητσοτάκη,Κικίλια,Κοντοζαμάνη σε όλα τα επίπεδα:

Στο Σισμανόγλειο που έγινε νοσοκομείο μίας νόσου δεν υπάρχουν αρκετοί πνευμονολόγοι και γιατροί όλων των ειδικοτήτων.Προσωπικό και ασθενείς υποφέρουν.

Ο Ερυθρός Σταυρος έγινε νοσοκομείο μιας νόσου.Η αυταπάρνηση και η αυτοοργάνωση του προσωπικού κρατάει το νοσοκομείο όρθιο.Για κρατική στήριξη στο νοσοκομείο ούτε λόγος.

Το Ασκληπιείο Βούλας που είναι ένα κομβικο νοσοκομείο[δέχτηκε 1700 συν ασθενείς και έκανε έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία μονο το 2020,2400 συν το 2019]με απόφαση της 2ης ΥΠΕ του Υπουργειου Υγειας σταματά μετά τις 15:00 το μεσημέρι την εφημερία της Ορθοπεδικής κλινικής.Ενας εργαζόμενος ντελίβερι αν χτυπήσει στα νότια προάστια θα πάει στο Ασκληπιείο, ενώ ενας άλλος στο Βορειανατολικό τομέα της Αττικής θα πάει στο ΚΑΤ.

Σήμερα το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο και η πρόεδρος του σωματείου και ακτινολόγος Δέσποινα Τοσουνίδου, κατήγγειλαν την απόφαση δίνοντας συνέντευξη τύπου όχι μέσα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, άλλα έξω,διότι ο διορισθείς διοικητής του νοσοκομείου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους το απαγόρευσε.Στις ερωτήσεις τους γιατί το κάνουν,η απάντηση είναι κατι θα ξέρουν οι κυβερνώντες.Το οικόπεδο στο οποιο στεγάζεται το Ασκληπιείο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρο,και πληρώνει 9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο το Δημόσιο.Δυστυχώς δεν στηρίχθηκε οπως έπρεπε ουτε απο την προηγούμενη κυβέρνηση,αλλα τωρα κυριολεκτικα το διαλύουν με σκοπο να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες του και να οδηγούν άλλα περιστατικά από τώρα στο Μετροπολιταν και σε άλλα ιδιωτικά νοσοκομεια των Νοτίων προαστίων.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση των Δολοφόνων είναι να μην προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές,μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νοσου.Και πάλι όμως οι υγειονομικοί δεν προλαβαίνουν να θεραπεύσουν ούτε τους ασθενείς κοβιντ ουτε τους υπολοιπους,γι αυτο και εχουμε κατασταση πολεμου στα νοσοκομεια,με ασθενεις σε ράντζα,σε κοινους θαλαμους με προχειρους αναπνευστήρες.Υποθεραπεία,αποψίλωση προσωπικού και προώθηση ΣΔΙΤ.Έχεις κάτι έκτακτο και πρέπει να πας σε δημόσιο νοσοκομείο;;δεν θα πας μάλλον,αλλά πρέπει να πας σε ιδιωτικό.Αν τώρα δεν έχεις λεφτά και δεν μπορεί να σε κάνουν καλά στο δημόσιο,δεν υπάρχει κλίνη ή γιατροί να αντιμετωπίσουν το προβλημα σου,τότε μπορεί και να ΠΕΘΑΝΕΙΣ.

Η αντιμετώπιση της επιδημίας και ολων των άλλων νοσηματών είναι θεμα πολιτικης βούλησης.Όταν προσλαμβανεις προσωπικό,του δίνεις τον εξοπλισμό,το εκπαιδεύεις και αφήνεις τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν καλά τη δουλεια τους,τότε έκανες το χρέος ως πολιτεία.Όταν ομως για το μονο που νοιαζεσαι ειναι να οδηγήσεις τον κοσμο στον ιδιωτικο τομεα διαλυοντας το δημοσιο συστημα υγειας,εισαι μια κυβερνηση νεοφιλελευθερων δολοφονων και τιποτα αλλο.

Σχολιο.- Στο Αττικο εχουν παει ασθενεις της παθολογικης σε ραντζα στους διαδρομους της ΩΡΛ.Αυτο αποφασιστηκε γιατι οι διαδρομοι της παθολογικης ειναι γεματοι απο ραντζα..Πάνε οι ανθρωποι για αλλα νοσηματα και τσιμπανε covid για πλακα.Τι αλλο να πουμε πια.Καμια ελπιδα.Εχει χαθει η μπαλα εντελως.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος τουρισμός? σε κοινωνικές φούσκες all inclusive θα προσπαθήσουν να περιορίσουν το τουριστικό προϊόν, αναγκάζοντας μικρομεσαίους να πουλήσουν. Ελάχιστα λεφτά θα πηγαίνουν στις τοπικές κοινωνίες. Κάποιοι έχουν εξαγοραστεί, άλλοι βουτηγμένοι στα χρέη θα πουλήσουν σε μεγαλύτερους παίκτες. Ήδη η εξαγορά μικρότερων μονάδων από μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών έχει ξεκινήσει. Αυτή είναι η τάση του κεφαλαίου στο πεδίο της τουριστικής αγοράς.

Συνήθως ξενοδοχεία αλλά και σπίτια φεύγουν από ελληνικά χέρια και πάνε σε Κινέζους, Άραβες, Αμερικανούς, Γερμανούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο δίμηνο του 2020 είχαμε 22.402 νεκρούς.Στο πρώτο δίμηνο του 2021 έχουμε 20538 νεκρούς.-8,72% λιγότερο το ποσοστό των νεκρών σε σχέση με πέρυσι.

Εδώ συμβαίνουν τα εξής :είτε η ΕΛΣΤΑΤ λέει την αλήθεια και εμείς είμαστε ηλιθιοι, είτε η ΕΛΣΤΑΤ λέει ψέμματα και δεν ξέρουμε τι να πρωτοπιστέψουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AstraZeneca: Νεκρή 61χρονη γυναίκα στον Ασπρόπυργο πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

Η γυναίκα 61 ετών από τον Ασπρόπυργο έχασε τη ζωή της πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Ο γιος της μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι η μητέρα του είχε νικήσει τρεις φορές τον καρκίνο και πέθανε από ένα εμβόλιο. "Είναι κρίμα. Μια χαρά εργαζόταν, πήγαινε στη δουλειά της. Μου έχουν κοπεί τα γόνατα" είπε.

Η μητέρα του "έφυγε" στις 31 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είχε ακυρώσει ήδη μια φορά καθώς φοβόταν πιθανές παρενέργειες.

Εμβολιάζεται γυναίκα με διαγνωσμένη θρομβοφιλία με το εμβόλιο της Astra zeneca που ενοχοποιείται ότι προκαλεί θρόμβους.Ο γιατρος που την εμβολίασε βγάζει κίτρινη κάρτα,ο γιος της θα κινηθεί νομικά και εναντίον του γιατρού που την παρακολουθούσε και της είπε να εμβολιαστεί.

Και σήμερα Τετάρτη βγαίνει ο Κικίλιας και λέει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα και οι εμβολιασμοί με Άστρα Ζένεκα και Τζόνσον&Τζόνσον θα συνεχιστούν κανονικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-αστυνομία. «για να κυνηγήσω τον κλέφτη πρέπει να  κάνεις μήνυση»

-παθων. «μέχρι να κάνω μήνυση θα έχει φύγει ο κλέφτης»

-αστυνομία. Και πρέπει αυτά που σου έκλεψε να κάνουν πάνω από 120.000 ευρώ»

-παθών. «μα τόσο δεν κάνει όλο το σπίτι»

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Κανένας κλέφτης δεν θα διώκεται 

πια αν ο παθών δεν υποβάλει μηνυση.

Τέλος η αυτεπάγγελτη μήνυση απ την

αστυνομία...100 ευρωπουλα το μαλλί.

Ο νέος νόμος δώθηκε για διαβούλευση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές....

Στην πρώτη φωτογραφία τα παιδιά από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Βούπερταλ και του Μπίλεφελντ σε εκδήλωση 

για την 25η Μαρτίου ,"παρεμβαίνουν"την ώρα που ακούγεται το τραγούδι "Δεν σε φοβάμαι" και φωνάζουν δυνατά την λέξη "Ελλάδα". (Ο στιχουργός Κυριάκος Ντούμας,μου είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή μου στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων πως οι στίχοι είχαν γραφτεί για την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη αλλά η απώλειά της δεν επέτρεψε αυτή την πρόθεσή του-Μουσική Γιώργος Παπαδόπουλος)

Γράφουν πάρα πολλοί,"ταξικοί" ,ρατσιστές κατά των συμπατριωτών μας κ.ο.κ πως "θα ψηφίζουν για μας εδώ στην Ελλάδα οι απόδημοι..."

Ίσως να ελκύονται από απόψεις κινηματικών συμμάχων τους , που γράφουν συνθήματα "ωραία χώρα η Ελλάδα αλλά έχει πολλούς Έλληνες", "σκ...τά στον Έλληνα εργάτη" ,κ.ο.κ και όπως οι ακόλουθες στην αφίσα...στην δεύτερη φωτογραφία

Δεν θέλουνε να ψηφίζουν τα ελληνόπουλα της διασποράς που τραγουδάνε την Μελίνα, αλλά να ψηφίζουν τα τσογλανια του «η Ελλάδα να πεθάνει για να ζήσουμε εμείς».

Μερικές σκέψεις μου και ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού που ερμήνευσε η Μελίνα Ασλανίδου

{,,}Έγραφαν για τα λαϊκά στρώματα που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν...

Στηλίτευαν το σύστημα που ευθύνεται για τον δρόμο της ξενιτιάς που ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας...

Σχολίαζαν αρνητικά το φαινόμενο της μετανάστευσης νέων ανθρώπων... 

Δημοσίευαν σκηνικά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ξενιτεμένοι Έλληνες στις χώρες που μετανάστευσαν...

Αναρτούσαν τραγούδια για τις φάμπρικες που δούλευαν οι Έλληνες εργάτες..

Και τώρα ....ανακαλύπτουν πως όλοι αυτοί , η μεγάλη πλειονότητά τους ,οι απόδημοι, είναι ....ακροδεξιοί και εθνικιστές , ή δεν μπορούν να αποφασίζουν για μας....

Και ακόμη...

Τώρα ο Γιάννης των ανθρακωρυχείων της Γερμανίας έγινε "ο Jan που θέλει να έχει και άποψη για την χώρα μας".

Η Μαρία που έφυγε νέα κοπέλα στην Αμερική είναι "η πλούσια Mary η οποία ούτε ξέρει τι γίνεται στην Ελλάδα"...

Και ο Πέτρος που εργάζεται χρόνια στην Αγγλία μετατρέπεται στον Peter , 

"που θα κάνει και την βόλτα του στην Ελλάδα και με την ψήφο του θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας"....

Αποκαλυπτήρια και σ' αυτό το θέμα....{..}

ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ

Δε σε φοβάμαι κι ας μου λες,

κρατάω μαχαίρι,

έχω στα στήθια μου τους στίχους του Σεφέρη,

έχω του Γκάτσου την Αμοργό,

έχω τον Κάλβο, τον Σολωμό,

δε σε φοβάμαι

Δε σε φοβάμαι κι ας μου λες,

φύγε Μελίνα,

έχω έναν ήλιο φυλαχτό απ' τη Βεργίνα,

έχω τον Όλυμπο, τον Υμηττό,

το Παλαμήδι, την Κυρά της Ρω,

δε σε φοβάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι

Δε σε φοβάμαι κι ας μου λες,

φύγε σού λέω,

έχω μια θάλασσα αγάπες στο Αιγαίο,

έχω στην Κρήτη ένα Θεό,

ένα ακρωτήρι κι ένα σταυρό,

δε σε φοβάμαι

Δε σε φοβάμαι κι ας μου λες,

φύγε απ' τη μέση,

έχω ένα δέντρο στην Επίδαυρο φυτέψει,

έχω μια ορχήστρα κι ένα βωμό,

έχω το λόγο μου τον τραγικό,

δε σε φοβάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι

Δε σε φοβάμαι,

δε σε φοβάμαι,

με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω

και κοιμάμαι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο CEO της Pfizer Albert Bourla δήλωσε ότι οι άνθρωποι  ′′ πιθανόν ′′ να χρειαστούν μια ενισχυτική δόση εμβολίου Covid-19 σε διάστημα 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό. Τα σχόλιά του δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη αλλά γράφτηκαν στις 19 Φεβρουαρίου.

Έρχεται κι η 3 δόση !!!

Και βέβαια ο κύριος Μπουρλάς την δουλειά του κάνει . Ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι γιατρός Οικονομολόγος είναι . Εμβόλια πουλάει ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη Μαριούπολη!!!

15/04/2021

Οι τούρκικες ειδικές δυνάμεις είναι ήδη στην Μαριούπολη. Ο τούρκικος στρατός έφθασε στην Μαριούπολη μεταφέρει ο ανταποκριτής του “Donbass Segodnya”, επικαλούμενος πηγές του ανταποκριτή πολέμου και επικεφαλή του site Wargonzo,του Semyon Pegov. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η μονάδα των Τούρκων μισθοφόρων που έφτασε στο Donbass δεν είναι όπως εκείνη που πρόκειται να λειτουργήσει τα Bayraktar UAV. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η σωματική διάπλαση των ξένων “φιλοξενούμενων” μοιάζει με περισσότερους με στρατιώτες από ένα απόσπασμα ειδικών δυνάμεων. Επίσης, ο πολεμικός ανταποκριτής δεν αποκλείει ότι πρόκειται για τουρκική PMC. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, αυτοί μπορεί να είναι στρατιωτικοί ειδικοί που προσλήφθηκαν για να συντονίσουν τους Σύριους μαχητές (τρομοκράτες) που προσλήφθηκαν από την Τουρκία για να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.”

”Και όλα αυτά βρίσκονται στο πλαίσιο της δήλωσης του επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ουδετερότητα σε σχέση με τη σύγκρουση στα ανατολικά της Ουκρανίας”, σημειώνει ο Semyon Pegov. donbasstoday 15/4/21

To War Gonzo αναφέρει σήμερα:

”150 Τούρκοι στρατιωτικοί έφτασαν στη ζώνη JFO

Αυτό αναφέρεται από τις πηγές του wargonzo στη Μαριούπολη.

Παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ουδετερότητα σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι κάτοικοι της Μαριουπόλης κατέγραψαν την άφιξη μιας μονάδας τουρκικού στρατού στην πόλη.

Σύμφωνα με αυτούς, οι Τούρκοι που μεταφέρθηκαν στη ζώνη JFO δεν μοιάζουν πολύ με τους αερομεταφορείς. Στο σωματότυπο, μοιάζουν περισσότερο με μαχητές του spetsnaz.

Ίσως, φυσικά, αυτό είναι ένα είδος τουρκικής PMC, αλλά πιθανότατα αυτοί θα συντονίσουν δράσεις και θα μειώσουν τα καθήκοντα για τους μαχητές από το (σσ. κατεχόμενο από την Τουρκία) βόρειο τμήμα της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία στρατολογεί για να σταλεί στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το σχέδιο Karabakh.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με πηγές wargonzo – είναι προς την κατεύθυνση της Μαριούπολης όπου παρατηρείται μια ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας συσσώρευση βαρέων εξοπλισμών, καθώς και μεγάλος αριθμός ξένων ειδικών από χώρες του ΝΑΤΟ.Έτσι, οι Τούρκοι είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου.”

Στρατιωτικές δυνάμεις με βαρύ εξοπλισμό μέσα στην Μαριούπολη εδώ πρέπει να είναι το Σύνταγμα της Αζοφικής των Ουκρανών!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχίσαν τα 8άρια οι Ρώσοι. Σφίγγει ο κλοιός.Έκλεισαν το Στενό του Κερτς για ξένα πλοία.Σε πολιορκία η Μαριούπολη και το Berdyansk!!!Οι κυρώσεις των ΗΠΑ πέφτουν κυριολεκτικά …. στο νερό!!!

15/04/2021

 Η Ρωσία κλείνει το στρατηγικό στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα για πολεμικά πλοία και κρατικά πλοία ξένων χωρών από την επόμενη εβδομάδα έως τον Οκτώβριο του 2021, κλείνοντας τα ουκρανικά λιμάνια Μαριούπολη και Berdyansk για κυκλοφορία (Interfax )Ρώσικα πλοία εμπόδισαν ουκρανικά να βγουν από τη Θάλασσα Αζόφ.Ο Πούτιν συγκάλεσε το κρατικό συμβούλιο και δεν έχει σχολιάσει μέχρι τώρα τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Ρωσία επικεντρώνεται στον στόχο της…..κλείνει το Στενό που συνδέει τη Θάλασσα του Αζόφ με τη Μαύρη Θάλασσα.Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε το κλείσιμο από την επόμενη εβδομάδα έως τον Οκτώβριο του 2021 μέρος της Μαύρης Θάλασσας στην κατεύθυνση προς το Στενό Κερτς για πολεμικά πλοία και κυβερνητικά πλοία από άλλες χώρες.Αυτό επίσημα οφείλεται σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή ο Zelenskyi προεδρεύει του συμβουλίου ασφάλειας και εθνικής άμυνας και συζήτησε την κλιμάκωση στο Ντονμπάς.Ο δήμος Κίεβου υπέδειξε στους πολίτες που είναι τα καταφύγια..

O Biden δεν αρκέστηκε στον χαρακτηρισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «δολοφόνο», αλλά σήμερα έκανε κι ένα σημαντικό βήμα επιπλέον. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαδίμηρο δεν πήγε καλά. Υπέγραψε λοιπόν ένα διάταγμα για άμεσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ώστε να της προκαλέσει “στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες”, “εάν συνεχίσει ή προωθήσει την κλιμάκωση των ενεργειών της διεθνούς αποσταθεροποίησης, “σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι ελπίζουν ότι οι τελευταίες κυρώσεις τους θα «επηρεάσουν το ΑΕΠ της Ρωσίας, τον πληθωρισμό, τις αγορές και θα αναγκάσουν τη Μόσχα να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα.

Και στη δήλωση  λένε ότι η Ουάσινγκτον “δεν θέλει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων, κάτι που θα μπορούσε και πρέπει να αποφευχθεί”. Αντιφατικές κινήσεις και δηλώσεις....

Στο πλαίσιο αυτού του διατάγματος, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ να αγοράζουν άμεσα χρέη που εκδόθηκαν από τη Ρωσία μετά τις 14 Ιουνίου.

Επιβάλλει επίσης κυρώσεις σε έξι ρωσικές εταιρείες τεχνολογίας που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις της Μόσχας.

Ο επιχειρούμενος οικονομικός αποκλεισμός της Ρωσίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρος του ακήρυχτου πολέμου της Δύσης κατά της Ρωσίας με τη δημιουργία αλλεπάλληλων ζωνών επιρροής στην περιφέρεια της θέτοντάς την σε καθεστώς πολιορκίας. Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί αυτή την περίσφιξη και φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω ηρωική έξοδο προς Ουκρανία περνώντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση..

Ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι μέρος των αντιποίνων θα παραμείνει «απόρρητο», υποδηλώνοντας την πιθανότητα κυβερνο-αντεπίθεσης.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις σε 32 οντότητες και άτομα που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν, εξ ονόματος της ρωσικής κυβέρνησης, “να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει επίσης κυρώσεις σε οκτώ άτομα και οντότητες “που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη κατοχή και καταστολή στην Κριμαία”, σε “εταιρική σχέση” με την Ευρω Ένωση, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.Εδώ είναι το μυστικό…Η Κριμαία και η επόμενη κίνηση των Ρώσων που διαγράφεται στην ευρύτερη περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι απλά το πλαίσιο…

Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και το Λονδίνο υποστήριξαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αλλά χωρίς να ανακοινώσουν αμέσως νέα μέτρα.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέλασε δέκα Ρώσους διπλωμάτες από τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ορισμένοι κατηγορούνται ότι ήταν μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών της Μόσχας.

Όλες αυτές οι κυρώσεις αποσκοπούν επίσης στο να καταστήσουν τις ρωσικές αρχές «υπεύθυνες» μετά από κατηγορίες για εξαγορά Ταλιμπάν από Μόσχα για επίθεση Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών μόνο σε «χαμηλό έως μέτριο» βαθμό αξιοπιστία.

Αυτές οι κυρώσεις έρχονται στην κορυφή μιας πρώτης σειράς ποινικών μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο εναντίον επτά ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων ως απάντηση στην διατεινόμενη δηλητηρίαση τη φυλάκιση του Alexei Navalny.

Και η απάντηση δεν άργησε πολύ.

Η Μόσχα κάλεσε εσπευσμένα τον Αμερικανό πρεσβευτή για “μια δύσκολη συζήτηση”.

“Μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά θα λάβει ισχυρή απόρριψη. Η απάντηση στις κυρώσεις θα είναι αναπόφευκτη”, προειδοποίησε η εκπρόσωπος της Ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.”Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να δεχτούν την αντικειμενική πραγματικότητα ενός πολυπολικού κόσμου που αποκλείει την αμερικανική ηγεμονία και βασίζεται στην πίεση των κυρώσεων και στην παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις”, είπε.

Η Αμερική συμπεριφέρεται με αλαζονεία θεωρεί τη Ρωσία αποικία και προτεκτοράτο της λάθος εντελώς εκτίμηση… Η Ρωσία επίσης δεν είναι ούτε Βενεζουέλα ούτε Συρία ούτε Ιράν για να δέχεται ταπεινώσεις και κυρώσεις από την Δύση που αυτή την περίοδο δεν νομιμοποιείται να εγκαλέσει κανέναν και για τίποτα αφού έχει εγκαθιδρύσει ολοκληρωτικά καθεστώτα απολυταρχισμό μπανανίες χούντες με δημοκρατικό περίβλημα που επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας στρατιωτικό νόμο και υγειονομικά βασανιστήρια και υγειονομικά πειράματα επί πληθυσμών.…..Η νομιμοφάνεια της Δύσης εξανεμίστηκε…

Είναι η κατάλληλη στιγμή όπου η Ρωσία έχει ξεκάθαρο ηθικό πλεονέκτημα και θα το εκμεταλλευθεί γιατί ξέρει ότι οι λαοί της Δύσης αναζητούν την ευκαιρία ν΄αποτινάξουν το δυτικό ζυγό..Βέβαια τ΄αντίποινα που θα εφαρμόσουν σε αυτή την περίπτωση οι κατά τόπους Αρμοστές θα είναι ανάλογα Β Παγκοσμίου. Ως και σε εκτελέσεις φιλορώσων και δυτικών αντιφρονούντων θα φτάσουν όταν ανάψει η φωτιά για να ελέγξουν δια της βίας την κατάρρευση ή και προληπτικά όπως έκαναν στην Ουκρανία...Θα υπάρξει μια επανάληψη Γ΄ Παγκόσμιου με εμφύλια μέτωπα στην Ευρώπη…στην περίπτωση που θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση των υπερδυνάμεων...

Το διακύβευμα τώρα θα είναι κυρίως ηθικό-ύπαρξης παρά ιδεολογικό.

Η Ρωσία είχε ήδη προειδοποιήσει ότι αυτές οι νέες κυρώσεις δεν θα «ευνοούσαν» τη διοργάνωση συνόδου κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν που πρότεινε ο Αμερικανός.Γιατί η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί την πολιτική των ΗΠΑ μαστίγιου και καρότου ως τριτοκοσμική χώρα.

Το πιο θεαματικό μέτρο που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, σχετικά με το χρέος, αναμένεται να έχει περιορισμένο αποτέλεσμα, με τη Ρωσία να έχει μόνο περιορισμένο χρέος και αποθεματικά που υπερβαίνουν τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων.

Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι οδυνηρή για το ρούβλι, το φθινόπωρο της Πέμπτης, και ήδη σε δυσκολία από τις πρώτες κυρώσεις που εγκρίθηκαν το 2014.

“Είναι μια τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η πολιτική των ρωσικών νομισματικών αρχών έχει ως στόχο να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα σε χαμηλό επίπεδο”, δήλωσε ο οικονομολόγος Σεργκέι Κιστάνοφ στο AFP που υπογραμμίζει ότι η Μόσχα είναι προετοιμασμένη “εδώ και πολύ καιρό”.Σαν έτοιμη από καιρό….

Η Πολωνία ήδη απέλασε 3 Ρώσου διπλωμάτες σύμφωνα με το TASS θ΄ακολουθήσουν και τα αμερικάνικα προτεκτοράτα τις απελάσεις…

Βρετανικό και Πολωνικό ΥΠΕΞ κάλεσαν τους Ρώσους πρεσβευτές για εξηγήσεις σχετικά με διατεινόμενη ρώσικη επιθετικότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικό αρνητικό ρεκόρ για νοσηλείες στις ΜΕΘ για Γαλλία εν μέσω μαζικού εμβολιασμού.Ασυσχέτιστο;;

15/04/2021

”Ξεπέρασε το όριο των 100.000 νεκρών από κορωνοιό η Γαλλία. Περισσότεροι από 5.900 ασθενείς με covid-19 στις ΜΕΘ. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την άνοιξη του 2020. Ωστόσο λαμβάνονται αποφάσεις για “άνοιγμα” στις 15 Μαίου, καθώς οσονούπο ο covid… για διακοπές….” μεταφέρει η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά. Δηλαδή έπιασαν εθνικό ρεκόρ ενώ πραγματοποιούν μαζικό εμβολιασμό και σήμερα θα έφταναν στους 12 .000.000 εμβολιασμένους σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.Ασυσχέτιστο;;; ή πως δικαιολογείται…..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα αρπαγής 18χρονης στην Ιεράπετρα - Μία σύλληψη

 Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 09:42

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ο φερόμενος ως δράστης της απόπειρας αρπαγής μιας 18χρονης την Τρίτη το βράδυ στην Ιεράπετρα και σήμερα στις 11 το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του Νομού Λασιθίου.

Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος τον τελευταίο καιρό διαμένει στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Ο συλληφθείς οδηγείται στη δικαιοσύνη μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε ότι η Τουρκία άκουσε την προειδοποίηση Λαβρόφ

 Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 21:40

Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία άκουσε την προειδοποίηση, που είχε προ ημερών απευθύνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για την ανάγκη «να αναλυθούν οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του Κιέβου και να μην τροφοδοτούνται οι μιλιταριστικές διαθέσεις της ουκρανικής κυβέρνησης», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος κάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την περιοχή του Ντονμπάς (σ.σ. λεκάνη του Δον) στην Ανατολική Ουκρανία και να ρωτήσουν τους κατοίκους για το πώς βλέπουν την προώθηση πολεμικού εξοπλισμού προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

«Θα σας πουν. Γιατί αυτό το γνωρίζουν όχι θεωρητικά. Το γνωρίζουν από την καθημερινή τους ζωή. Βγαίνουν στον δρόμο και πολλοί από αυτούς δεν επιστρέφουν σπίτι τους. Αυτοί δεν πολεμούν. Λόγος γίνεται για τους αμάχους πολίτες, για παιδιά… Αυτό είναι το πρόβλημα και η διαφορά αυτής της κατάστασης από πάρα πολλές άλλες. Θεωρούμε ότι η πώληση στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξοπλισμού και πολεμικών μέσων, μεταξύ άλλων και μη επανδρωμένων, δεν συμβάλλουν στην ειρηνική διευθέτηση στο Ντονμπάς», είπε η Μ. Ζαχάροβα, καλώντας και πάλι το Κίεβο να υλοποιήσει τις συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της εμφύλιας σύρραξης στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι Μόσχα και Άγκυρα ανταλλάσσουν τακτικά γνώμες για τα ζητήματα της διεθνούς και περιφερειακής ημερήσιας διάταξης και η Ρωσία μεταφέρει τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση στη ΝΑ Ουκρανία στους Τούρκους εταίρους της.

«Στην Άγκυρα φυσικά είναι γνωστό ότι η ενθάρρυνση έξωθεν της πολεμοχαρούς γραμμής της κυβέρνησης του Κιέβου μας προκαλεί την πιο σοβαρή ανησυχία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πάντοτε υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφεύγονται βήματα, μεταξύ άλλων και στην στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς.

«Η ρωσική πλευρά προτίθεται να συνεχίσει τον διάλογο με τους ξένους εταίρους, παρακινώντας τους να μην παρακινούν τις ρεβανσιστικές διαθέσεις του Κιέβου, αλλά αντιθέτως, με όλα τα προσιτά πολιτικά-διπλωματικά μέσα να εισφέρουν κάθε δυνατή συμβολή τους για τη σταθεροποίηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία», κατέληξε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία αναμένεται να εγκρίνει τον αμφιλεγόμενο νόμο που λογοκρίνει και ποινικοποιεί την μετάδοση εικόνων αστυνομικών που πραγματοποιούν δολοφονικές και παράνομες ενέργειες

 Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 15:00

Το γαλλικό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει οριστικά σήμερα ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την «καθολική ασφάλεια» που λογοκρίνει και ποινικοποιεί την μετάδοση εικόνων αστυνομικών που πραγματοποιούν δολοφονικές και παράνομες ενέργειες.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από το προεδρικό κόμμα Δημοκρατία Εμπρός (LREM), αποτελεί από τον Νοέμβριο αντικείμενο σφοδρής αμφισβήτησης εκ μέρους των υπέρμαχων των δημόσιων ελευθεριών. Ένα τελευταίο πράσινο φως αναμένεται αργά σήμερα το πρωί.

Στη συνέχεια αναμένεται να περάσει από το Συνταγματικό Συμβούλιο προτού γίνει νόμος. Η αριστερά είχε υποσχεθεί αυτό το στάδιο και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ το είχε ανακοινώσει από τον Νοέμβριο για το άρθρο 24, την πιο αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει 70 άρθρα.

Το άρθρο 24, που έχει σκοπό να προστατεύσει τις δυνάμεις της τάξης όταν επιχειρούν ποινικοποιώντας την μετάδοση εικόνων τους που πραγματοποιούν δολοφονικές και παράνομες ενέργειες, συγκέντρωσε επικρίσεις. Του μέτρου αυτού υπεραμύνθηκε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία σκοπός του είναι να προστατεύσει τους αστυνομικούς από το μίσος και απειλές κατά της ζωής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -όμως οι πολέμιοί του υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσει την κινηματογράφηση των δυνάμεων της τάξης εν ώρα επέμβασης, εμποδίζοντας έτσι την τεκμηρίωση της αστυνομικής βίας.

Η αμφισβήτηση εκφράστηκε στον δρόμο, μερικές φορές με βίαια επεισόδια, σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο η αστυνομία κατηγορείται για πολλαπλές βίαιες παρεκκλίσεις.

Η Γερουσία, όπου η δεξιά έχει την πλειοψηφία, ξαναέγραψε σε μεγάλο βαθμό το άρθρο 24 δημιουργώντας στον ποινικό κώδικα ένα αδίκημα «πρόκλησης κατά την ταυτοποίηση». Δεν γίνεται πλέον αναφορά στον νόμο του 1881 για την ελευθερία του Τύπου. Μια μεικτή επιτροπή βουλευτών και γερουσιαστών ενέκρινε την τροποποίηση αυτή στα τέλη Μαρτίου και έδωσε έναν νέο ψευδέστατο και παραπλανητικό τίτλο στο νομοσχέδιο: «Νόμος για την καθολική ασφάλεια με διαφύλαξη των ελευθεριών».

Δημοσιογραφικές ενώσεις και οργανώσεις υπεράσπισης των ελευθεριών ζήτησαν και πάλι την Τρίτη την απόσυρσή του.

Άλλα μέτρα εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης όπως η διευρυμένη χρήση φορητών καμερών από τους αστυνομικούς, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η κατοχή όπλων από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας ή η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας στο Παρίσι.

Το νομοσχέδιο θέλει να δημιουργήσει μια «συνέχεια ασφάλειας» ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης που υπάγονται στο κράτος, τις ενισχυμένες δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας και τις καλύτερα διαρθρωμένες υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Αβάσιμες οι ανησυχίες των Ευρωπαίων για την πρόθεση της Τεχεράνης να εμπλουτίσει ουράνιο σε ποσοστό 60%. Αποσύρεται τις κυρώσεις σας όπως έχετε δεσμευτεί, και θα επιστρέψουμε στις δικές μας δεσμεύεσεις.

 Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 13:01

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε αβάσιμες τις ανησυχίες που εξέφρασαν χθες Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία με αφορμή την πρόθεση της Τεχεράνης να εμπλουτίσει ουράνιο σε ποσοστό 60%.

«Ανησυχίες εκφράστηκαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι εμείς στο Ιράν αρχίζουμε να εμπλουτίζουμε ουράνιο σε ποσοστό 60%, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε στο 90% (σ.σ. το όριο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων) γρήγορα» δήλωσε ο Ροχανί.

Όμως αυτό είναι «λάθος», διαβεβαίωσε ο Ιρανός πρόεδρος στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Ακόμη και σήμερα μπορούμε να εμπλουτίσουμε ουράνιο σε ποσοστό 90%, αν το θέλουμε. Όμως το είχαμε δηλώσει από την πρώτη ημέρα και τηρούμε τον λόγο μας: οι πυρηνικές μας δραστηριότητες είναι ειρηνικές, δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε ατομική βόμβα» υπογράμμισε.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που υπέγραψαν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν διαμήνυσαν χθες στην Τεχεράνη πως η απόφασή της να εμπλουτίσει ουράνιο καθαρότητας 60% και να εγκαταστήσει άλλες 1.000 συσκευές φυγοκέντρισης στη μονάδα της στη Νατάνζ αντιτίθεται στις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας του 2015.

Υπάρχει ένα μέσο να σταματήσει «ο εμπλουτισμός ουρανίου σε ποσοστό 60% όπως και σε ποσοστό 20%», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους: «Επιστρέψτε σε όλες τις δεσμεύσεις σας και θα δείτε ότι σε λίγο χρόνο (…) το Ιράν θα σεβαστεί όλες τις δικές του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Σχέδιο κλοπής, από την αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, 53,2 εκατ. δολαρίων που είναι δεσμευμένα στις ΗΠΑ, κατήγγειλε την Τρίτη ο Χ. Ροντρίγκες, πρόεδρος της Βουλής. Εμφάνισε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ, αρχιπραξικοπηματίας Χ. Γκουαϊδό, ο Λ. Λόπες και άλλοι, που εμφανίζονται ως «παράλληλη κυβέρνηση», σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός «προϋπολογισμού» αυτής της παράνομης «κυβέρνησης» από την Υπηρεσία Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (OFAC), με χρήματα που είναι περιουσία της Βενεζουέλας και έχουν δεσμευτεί παράνομα στις ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ (για "ανυπακοή") τη μητέρα του μαθητή που δεν κάνει το self-test... Κατάληψη στο σχολείο του Ευόσμου…

Αγριεύουν τα πράγματα όσον αφορά τα self-test στα σχολεία, καθώς ο εισαγγελέας  στον απόηχο των επεισοδίων στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ζητεί από την αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σύλληψης της μητέρας για διέγερση σε ανυπακοή, επειδή καλούσε από το διαδίκτυο των κόσμο σε αντίσταση.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με σχετική παραγγελία, παρανομεί ασύστολα, υποβαθμίζει το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, και εκτελώντας διαταγές του καθεστώτος ζητεί την αυτόφωρη διαδικασία και τον σχηματισμό δικογραφίας για διέγερση σε ανυπακοή, επειδή γίνεται κάλεσμα, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Αφορμή για την παράνομη εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test. 

Τελικά σήμερα το πρωί, μετά από εντάσεις, πιέσεις μαθητών και γονέων που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, οι καταληψίες άνοιξαν τελικά τις εισόδους. Ωστόσο, τα μαθήματα έγιναν σήμερα με τηλεκπαίδευση.

Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με παράνομη προφορική εντολή του εισαγγελέα του καθεστώτος δεν ακολουθήθηκε όπως είχε υποχρέωση η αυτόφωρη διαδικασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η  μητέρα υποστήριξε ότι «τα self-test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, μετά την παράνομη εισαγγελική παραγγελία για διέγερση σε ανυπακοή, λες και έχουμε χούντα, η μητέρα του μαθητή στον Εύοσμο συνελήφθη παράνομα και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο σε εισαγγελέα του καθεστώτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το σαχλοκούδουνο, ονόματι Ζελένσκι, που το παίζει Πρόεδρος της Ουκρανίας, μετά το φασιστικό πραξικόπημα, πρέπει, σήμερα να έχει κατεβάσει όλες τις πλερέζες, απ΄το πατάρι του και να έχει ντύσει όλους τους καθρέφτες του με μαύρα πανιά.

Ο επιστήθιος φίλος του,  Τζο Μπάϊντεν, τον άφησε, στα κρύα του λουτρού, δίνοντας, ξαφνικά, την διαταγή "όπισθεν ολοταχώς", στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, που σκόπευαν να μπουν, στην Μαύρη θάλασσα.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, το Κίεβο είχε ανακοινώσει την πρόθεση του, για στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις αυτόνομες Ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς και του Λουγκάνσκ και την έκανε πράξη σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό, σ΄αυτές τις... περιοχές.

Στα μέσα Μαρτίου, ετοιμάστηκε, για στρατιωτικές επιχειρήσεις "υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών" και επισήμαινε ότι έλαβε εγγυήσεις υποστήριξης των ΗΠΑ, σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ρωσία.

Στις αρχές Απριλίου, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ κάλεσε τις συμμαχικές χώρες, που συνορεύουν με την Ουκρανία να είναι ετοιμοπόλεμες, καθώς Ουκρανία και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για πόλεμο με την Ρωσία, με "τρόπαιο", την Κριμαία. (πιο σικ διεκδίκηση από το Ντονμπάς)

Αμέσως, η Ρωσία άρχισε να στέλνει πολεμικό εξοπλισμό και στρατεύματα, στα σύνορα της με την Ουκρανία.

Την περασμένη Πέμπτη, ανακοινώθηκε και η μεταφορά στρατευμάτων, από την Βόρεια Αμερική, μέσω Ατλαντικού, στην Ευρώπη.(40.000 στρατιώτες και 15.000 στρατιωτικού εξοπλισμού).

Την περασμένη Παρασκευή, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν, βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ, την Τουρκία, για την πρόθεση τους να περάσουν 2  πολεμικά τους πλοία, στην Μαύρη θάλασσα, για να ενισχύσουν την Ουκρανία, λόγω "της ανάπτυξης της Ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας".

Το "μπρος-πίσω" της Ουάσιγκτον, έδειξε ότι προφανώς οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να κάνουν ένα τέτοιο ολέθριο βήμα, όταν μπροστά, τους περίμεναν τα πολεμικά πλοία των Ρώσων και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία προτίμησαν να αποδώσουν την υποχώρηση, στην πρόταση για διάλογο, που έκανε με τηλεφώνημα του ο Μπάϊντεν, στον "δολοφόνο" Πούτιν, ώστε, τάχα μου, να μην τορπιλιστούν οι συνομιλίες.

Έτσι, ο αρλεκίνος Ζελένσκι έμεινε "παγωτό", από την κωλοτούμπα των ΗΠΑ.

Όσο για τα παγκόσμια παπαγαλάκια της ψυχροπολεμικής ελίτ, κάποιο τρόπο θα βρουν, για να καταπιούν τα τερατώδη τους ψέματα και τις ψευδοπολεμικές ιαχές τους.

Συμπαρίσταμαι!

Σημ. (δική μας), για τις "διεθνείς σχέσεις" του αρλεκίνου... που όλες "μιλούν" κι αποδεικνύουν πως πήγαινε "ξυπόλητος στ' αγκάθια":

...χωρίς να ξεχνάμε την πλήρη στήριξη της νεοναζιστικής Ουκρανίας από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από τρείς ημέρες, (12 Απριλίου), η Ρωσία γιόρτασε την 60η επέτειο, από την κατάκτηση του διαστήματος.

Παρότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κατόρθωμα. Γιατί αυτό ήταν κατόρθωμα της Σοβιετικής Ένωσης.

Τότε, ο πρώτος αστροναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έβαζε σε τροχιά, γύρω απ΄την Σελήνη το πρώτο, δημιουργημένο από άνθρωπο, διαστημόπλοιο.

Δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος ο Γιούρι.

Ήταν ο "Σοβιετικός άνθρωπος", στον οποίο περιφρονητικά αναφέρονται πολλοί και που δεν ξεχνούν, σε κάθε επέτειο, να ιδιοποιούνται τα επιτεύγματα του, στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής "αναγέννησης".

Σβήνουν από το κράνος του πρώτου κοσμοναύτη, το όνομα της χώρας του, για να προσφέρουν νέες ιδεολογικές ερμηνείες της εικόνας του. Μιας εικόνας, που με χλωρίνη και βούρτσα καθαρίστηκε, απ΄όλες τις συνθήκες, που οδήγησαν τον Γκαγκάριν, στο διαστημόπλοιο, που τον έθεσε στην τροχιά της αθανασίας.

Ο Γκαγκάριν ήταν σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμβολο μιας εποχής, που οι σπουδαίοι στόχοι, δεν ήταν απλώς θέμα συζήτησης, αλλά τέθηκαν και εφαρμόστηκαν. Της εποχής, που όλα φαίνονταν πιθανά.

Πίσω από τον Γκαγκάριν, βρίσκεται ένα ολόκληρο φάσμα επιστημονικών, τεχνολογικών, βιομηχανικών και κοινωνικο-πολιτιστικών επιτευγμάτων, χωρίς το οποίο ο Γιούρι, σίγουρα δεν θα είχε πετάξει πουθενά. Ήταν η αιχμή, σ΄ένα δόρυ, που ξεκινούσε, από τη Σοβιετική Ένωση. Τη  χώρα, που είχε περάσει δοκιμασίες και δυσκολίες, άνευ προηγουμένου. Αυτή ήταν η χώρα, που έστειλε πρώτη, έναν άνθρωπο στο διάστημα.

Γι΄αυτήν την χώρα, την Σοβιετική Ένωση, (που ανταλλάχθηκε, από τον προδότη αληταρά κωλόγερα Γκορμπατσώφ, με τζην και τσίχλες), εργάστηκε και πέθανε ο Γιούρι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγητές ή κτήνη-ναζί; Επιχείρησε να μπει με το παιδί στο σχολείο... άλλοι καθηγητές άνδρες, με έσπρωχναν βίαια...

Ποιοι καθηγητές και πούτσες μπλε... Καθεστωτικά κτήνη που πέρασαν με την αντίδραση είναι!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ (από μητέρα) στην Θεσσαλονίκη! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ η είσοδος σε σχολείο μαθητή χωρίς self test...

Μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου όπου φοιτά ο γιoς της έκανε μια μητέρα στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Αιτία το γεγονός ότι  ο λυκειάρχης δεν άφησε να μπουν στο σχολείο παιδιά που δεν έχουν κάνει self test κορονοϊού. Η μητέρα κατέθεσε μήνυση αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο διευθυντής δεν συνελήφθη. 

Η μητέρα του αγοριού, η Σοφία Ρωμαίου  παραδέχτηκε ότι δεν αφήνει το παιδί της να κάνει το (υποχρεωτικό δυο φορές την εβδομάδα) self test κορονοϊού γιατί όπως είπε  υπάρχει σχέδιο «να απομονώσουν τα παιδιά σε δομές όπως έτσι ανακοίνωσε και ο Χαρδαλιάς».

Η γυναίκα είχε λεκτική διαμάχη με τον διευθυντή, όχι μόνο σήμερα αλλά από την περασμένη Δευτέρα, όταν για πρώτη φορά ο λυκειάρχης δεν επέτρεψε στο παιδί της να μπει στο σχολείο γιατί δεν είχε κάνει το self test.

«Ο διευθυντής εδώ και τρεις ημέρες διώχνει το παιδί από το σχολείο. Χθες είχαμε και κακόβουλες πράξεις, σωματικές βλάβες», είπε και ισχυρίστηκε ότι χθες ενώ επιχείρησε να μπει με το παιδί στο σχολείο, δεν της το επέτρεψαν ο διευθυντής και «άλλοι καθηγητές άνδρες, με έσπρωχναν βίαια. Έχω υποστεί βλάβη στο γόνατο μου, είναι πρησμένο και θα πάω και σε ιατροδικαστή για εξέταση και παράλληλα μου έκλεισε τα χέρια στην καγκελόπορτα».

«Εγώ δεν θέλω να κάνει το self test. Δεν γνωρίζουμε τι είναι και τι βλάβες μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό των παιδιών μας. Και δεν θέλω να κάνω ούτε την υπεύθυνη δήλωση, αυτή που ζητάνε ότι αν είναι θετικό η αρνητικό το τεστ» συνέχισε!

Η μητέρα του μαθητή είπε πως δεν είναι μόνη, αφού υπάρχουν κι άλλοι γονείς που έχουν τις ίδιες απόψεις με εκείνη. 

Την Τετ/αρτη (14.04.2021) το μεσημέρι, σύμφωνα με το thestival.gr, εκτός από τη Σοφία Ρωμαίου, έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου συγκεντρώθηκε και μια ομάδα περίπου 30 ατόμων για συμπαράσταση. Όπως αναφέρει το thestival.gr, κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να φτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, το περικύκλωσαν και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον διευθυντή. Κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους συγκεντρωθέντες οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ευόσμου. Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα  συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. “Δεν είμαστε αρνητές του κορονοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος” φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από εκείνους που φορούσαν τους στρατιωτικούς μπερέδες.