Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Παρασκευη 16 Απριλιου 2021


Το…”γεράκι” μίλησε: ”Συμφωνία ή πόλεμος”-Κίσινγκερ προειδοποιεί Ουάσινγκτον

10/04/2021

Νέα “προφητεία”: “Αποδεχτείτε το νέο παγκόσμιο σύστημα ή αντιμετωπίστε μια προπολεμική γεωπολιτική κατάσταση”

Με τον Λευκό Οίκο να προκαλεί διαρκώς εντάσεις εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, ο εγκέφαλος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα είτε να συμφωνήσει σε ένα νέο διεθνές σύστημα, είτε να συνεχίσει να ενισχύει τις εντάσεις, κάτι που βέβαια θα οδηγήσει σε μια κατάσταση παρόμοια με τις παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο του Chatham House με τον πρώην βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο 97χρονος πλέον Κίσινγκερ κάλεσε τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια ισορροπία με τις υπάρχουσες παγκόσμιες δυνάμεις, προσθέτοντας:

«Αν φανταστεί κανείς ότι ο κόσμος δεσμεύεται σε έναν ατελείωτο ανταγωνισμό που βασίζεται στην κυριαρχία όσων είναι ανώτεροι αυτή τη στιγμή, τότε είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση της τάξης. Και οι συνέπειες μιας κατάρρευσης θα ήταν καταστροφικές».

Ο γνωστός διπλωμάτης προέτρεψε τις ΗΠΑ να κατανοήσουν ότι δεν έχουν όλα τα θέματα “τελικές λύσεις” και πρόσθεσε: «Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με την Κίνα σε αυτό το σημείο, τότε θα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση σαν κι αυτήν πριν από τον Παγκόσμιο Πόλεμο, με πολυετείς συγκρούσεις που επιλύονται άμεσα, αλλά σε μία από αυτές ξεφεύγει έλεγχος σε κάποιο σημείο».

Ωστόσο, η ιδέα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να επιβάλλουν τη βούλησή τους σε όλους τους άλλους δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτή στην Ουάσιγκτον.

Ο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος Yang Jiechi είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken στις 18 Μαρτίου στην Αλάσκα ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τα προσόντα να πουν ότι θέλουν να μιλήσουν με την Κίνα από μια θέση ισχύος». Στη συνέχεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι ανέφεραν λίγες ημέρες αργότερα στις 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Πεκίνο ότι «από κοινού προστατεύουν την πολυμέρεια, διατηρούν το διεθνές σύστημα με τον ΟΗΕ στον πυρήνα του και τη διεθνή τάξη βάσει του διεθνούς δικαίου , ενώ αντιτίθενται σθεναρά στις μονομερείς κυρώσεις καθώς και στην παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών»

Είναι πάντα δύσκολο για τις Μεγάλες Δυνάμεις να αποδεχτούν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, ειδικά όταν είναι εις βάρος τους. Η Δύση δεν μπορεί πλέον να καταστείλει την οικονομική δύναμη της Κίνας ή τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας.

Στο τέλος, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να καταφύγει σε μια στρατηγική που μοιάζει με την πρόταση του Κίσινγκερ για εξεύρεση ισορροπίας, ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται την πολυπολική πραγματικότητα που έχει αποδειχθεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παραστρατιωτική ακροδεξιά ομάδα που οργάνωνε τη φιέστα για το «ξέπλυμα» των Γερμανών κατακτητών στην Κρήτη, αυτή που συστήνεται ως «εφεδρική μονάδα προσηλωμένη να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ», στην επιστολή της για την αναβολή της φιέστας μετά την κατακραυγή, επικαλείται μια υποτιθέμενη «αδερφοσύνη» των αλεξιπτωτιστών «χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας» και υπερασπίζεται την πρόκληση να τιμήσει την... ανδρεία των ναζί. 

Βέβαια, η ξεδιάντροπη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία σε βάρος της αλήθειας και των λαών ξεπερνάει κατά πολύ τη δράση τέτοιων περιθωριακών ομάδων. 

Για παράδειγμα, τις μέρες αυτές έχει την «τιμητική» του το λεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον», μια συνεργασία κυβέρνησης, τοπικών αρχών και της γερμανικής πρεσβείας, που οργανώνει εκδηλώσεις σε σχολεία, για να «διδάξει» την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από μαρτυρίες ναζιστών και Ελλήνων της Κατοχής, καλλιεργώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων σε κορυφαία ιστορικά γεγονότα και τελικά την ανοχή στο ναζισμό. 

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν επίσης διάφορα ιδρύματα και ομάδες (όπως π.χ. το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας»), ή ομάδες «προφορικής Ιστορίας», με χρηματοδοτήσεις μάλιστα από ιδρύματα όπως το «Σταύρος Νιάρχος», και στόχο - όπως οι ίδιοι λένε - να μάθουν στη νέα γενιά να «μπαίνει στη θέση του άλλου». 

Κι όλα αυτά, βέβαια, με πακτωλό κονδυλίων από την ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν βλέπει προς το παρελθόν αλλά κοιτάει προς το μέλλον, με πραγματικό στόχο να βάλει το λαό και τη νεολαία «στη θέση» της αστικής τάξης. Να τους στοιχίσει με τους στόχους της, ιδιαίτερα σήμερα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έκανε τουμπεκί ο Δένδιας μπροστά στον Τσαβούσογλου, όλοι θα βρίζανε για εθνική μειοδοσία (και εγώ μαζί).

Τώρα που είπε πέντε αυτονόητα πράγματα και στάθηκε στο ύψος του (ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝΙΖΩ...), μερικοί λένε "γιατί πήγε απροετοίμαστος κι αναγκάστηκε να μαλώσει με τον Τούρκο;"!!!

Άλλοι λένε ότι δεν έπρεπε να πάει καν για να συζητήσει. Και να δώσουμε έτσι πάτημα στην Τουρκία να πει ότι οι Έλληνες δεν συζητάνε γιατί έχουν άδικο!

Λοιπόν... καμιά προετοιμασία δεν μπορεί να γίνει "για να τα βρούμε" με τους Τούρκους, διότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να τους δώσουμε! Και πολύ καλά έκανε και "μάλωσε" δημοσίως ο Δένδιας, καιρός ήταν! Η άλλη λύση είναι να τους χορεύει χορό της κοιλιάς σαν τα γιουσουφάκια τους προδότες τον Κοτζιά τον Σημίτη, τον Γιωργάκη, και τον ηγέρπη τον Αλ6.

Αν κανείς θέλει να κάνει αντιπολίτευση, μπορεί να πει άλλα πράγματα: ότι εφόσον δεν είμαστε στην πραγματικότητα ανεξάρτητο κράτος, τελικά όλη αυτή η "παράσταση" που έδωσε ο Δένδιας, δεν θα έχει ουσία, όσο καλές προθέσεις κι αν έχει ο ίδιος προσωπικά.

Αυτό, όμως δεν αλλάζει το ότι ειδικά σήμερα Πέμπτη μίλησε έτσι όπως έπρεπε.

Σχολιο.- τι να του πει δηλαδή ότι δεν υπάρχει πια ελληνική μειονοτητα στην πόλη ύστερα από ότι κάνατε το 55 και το 64

Σχολιο.- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΙΑ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΜΕ @@@@ ! ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !

Σχολιο.- Μίλησε όπως έπρεπε,γιατί νωρίτερα, είχε πάρει το οκ από Αμέρικα.

Όπως και να έχει, φαίνεται πως βρέθηκε μια θέση να του ταιριάζει και κάνει καλή δουλειά

Σχολιο.- το σωστό ερώτημα είναι το εξής... και τώρα τι?

Διότι αν κάτι φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα, και ίσως αυτό να ήθελε να δείξει και ο Δένδιας, είναι το εξής:

Παρά την κατευναστική πολιτική τόσων ετών, παρά τις διμερείς που ξεκίνησαν υπό την ΕΕ , παρά τα προσχηματικά ανοίγματα της Τουρκίας τα προβλήματα παραμένουν και η απόσταση είναι χαοτική μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό ως προς την ΕΕ.

Σίγουρα κράτη μέλη ασπάζονται τις θέσεις μας αλλά η ΕΕ είτε η Γερμανία αν προτιμάς ως οργανισμοί δεν μπορούν να διαδραματίσουν κανέναν ρόλο. Μεμονωμένα κράτη μπορούν και αυτό έχει άλλο ενδιαφέρον. Θα το δούμε στο μέλλον όμως.

Οπότε ένας δεύτερος αποδέκτης είναι οι ΗΠΑ. Οχι ότι δεν το γνώριζαν αλλά τους έδειξε τις αυτοκρατορικές βλέψεις της Τουρκίας, που είναι μια εικόνα που δεν αρέσει στις ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν επιστρέφουμε στο πρώτο ερώτημα που είναι το βασικό. Και τώρα τι κάνουμε?? Είτε συνεχίζουμε αυτές τις συνομιλίες που είναι παράλληλοι μονόλογοι σαν να μην έγινε τίποτα . Αλλωστε υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα μεταξύ Ουκρανίας Ρωσίας κ Ιραν Ισραήλ. Είτε πλησιάσαμε ένα βήμα πιο κοντά στο αδιανόητο. Είτε και τα δύο μαζί.

Αυτό που σήμερα φάνηκε είναι ένα ελληνικό κράτος που ζει μέρες αντίστοιχες του 1939.

από τις δηλώσεις του Δένδια κράτα την φράση ««Η συνθήκη της Λωζάνης θα παραμένει σε ισχύ είτε το θέλει η Τουρκία είτε όχι»»

Αυτή η δήλωση τυχαία δεν γίνεται. Προφανώς αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που ασπάζονται και οι ΗΠΑ και πιθανώς και η Ρωσία αφού η Συνθήκη του Μοντρέ που θέλει να αναθεωρήσει επίσης η Τουρκία είναι ακολούθημα της συνθήκης της Λωζάνης

Σχολιο.- Ειμαστε η φωνη των αμερικανων με τις δικες τους πλατες. Οχι οτι ειναι ασχημο απαραιτητα, απλα αυτο παιζει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξάρτητα από το αν σχεδόν όλοι είπαμε "επιτέλους κάποιος τους τα είπε" για τον Δένδια...

... το ερώτημα είναι πώς βρήκε το θάρρος ο Δένδιας να μιλήσει έτσι στον Τούρκο.

(δεν έχει να κάνει αυτό με το αν είναι ή όχι σαν άνθρωπος θαρραλέος ο Δένδιας, το καταλαβαίνουμε αυτό, εντάξει; ).

Το θάρρος λοιπόν το βρήκε διότι όπως φαίνεται έχει πλάτες.

Τις πλάτες των ΗΠΑ, οι οποίες σε αυτή τη φάση είναι απέναντι στον Ερντογάν, πάνε να τον περιορίσουν στα (κατ' αυτές) πραγματικά κυβικά του.

Γι' αυτό, όσα είπε ο Δένδιας, που επαναλαμβάνω σωστά τα είπε, δεν στηρίζονται στην ανάλογη εσωτερική κατάσταση... όταν οι "δικοί σου" ηγέτες (λέμε τώρα...) σου συμπεριφέρονται... όχι πολύ καλύτερα από τον Τούρκο, ό,τι και να λες κατά των Τούρκων χάνει την αξία του!

Βεβαίως και η άλλη καραμέλα ότι "αυτά αφορούν τις αστικές τάξεις και οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν" δεν ισχύει... διότι οι λαοί δεν παίρνουν τις αποφάσεις, τις παίρνουν οι κυβερνήσεις "των αστικών τάξεων", τις οποίες... οι λαοί ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν.

Σχολιο.- ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει και τη στήριξη της Γερμανίας, που ελέγχει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χθεσινό ξάφνιασμα

16 Απριλίου 2021

Αυτό που προκάλεσε την χτεσινή έκπληξη είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας απαντώντας στις προηγηθείσες οργιώδεις διεκδικήσεις του Τούρκου ομολόγου του, είπε τα αυτονόητα: ό,τι π.χ. καμία χώρα στον πλανήτη δεν θα δεχόταν να γίνονται υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το έδαφος της, ότι είναι παράλογο να ζητάς αποστρατιωτικοποίηση για να καταλάβεις αναίμακτα νησιά, –όπως το έχεις ήδη κάνει στην Κύπρο–, ότι δεν μπορείς να εγκαλείς μια χώρα για επανα-προωθήσεις, όταν παραδέχεσαι με τον ποιο επίσημο τρόπο ότι εσύ οργανώνεις τις μεταναστευτικές ροές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ότι υπάρχει διεθνές δίκαιο και διεθνείς συνθήκες που μόνο μετά από μεγάλους πολέμους αλλάζουν και όχι γιατί εσύ φαντασιώνεσαι το αυτοκρατορικό σου παρελθόν κ.ο.κ…

Δυστυχώς αυτά τα αυτονόητα τείνουμε κι εμείς οι ίδιοι να τα ξεχάσουμε, –εξ ου και το ξάφνιασμα–, επειδή για πολλά χρόνια μας έμαθαν να αντιμετωπίζουμε την χώρα μας ως μια «μη κανονική χώρα», με την εθνική κυριαρχία ν’ αποτελεί ήσσονος σημασίας ζήτημα έναντι της ατομικής υλικής ευμάρειας. Ευτυχώς που οι συνθήκες αλλάζουν και μέσα στην Ευρώπη, όπου σταδιακά η Γερμανία χάνει τον ηγεμονικό της ρόλο, όσο και περιφερειακά, όπου λόγω της γεωγραφίας η χώρα μπορεί μαζί με την Κύπρο να επανακτήσει τον ιστορικό της ρόλο στην Β Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Ο Νίκος Δένδιας φαίνεται πως ανήκει σ’ εκείνους του πολιτικούς που έχει συναίσθηση της μετάβασης σε μια νέα εθνο-κρατική πραγματικότητα γι’ αυτό και τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής και πέρα από την κομματική βάση της ΝΔ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Έχουμε Φασισμό !!!!

Αν συνέβαινε χθές ή σήμερα και δημοσιοποιούσες αυτή την φωτογραφία (τον μπάτσο στις ΗΠΑ που πατάει τον Φλόιντ στο λαιμό μέχρι που πέθανε) της ανάρτησης στην Γαλλία θα έτρωγες 5 χρόνια φυλακή και 75.000€ πρόστιμο. 

Γαλλία. 

Πέρασε με 75 υπέρ και 33 κατά ο νόμος που απαγορεύει την φωτογράφιση - βιντεοσκόπιση αστυνομικών ! 

Η δημοσιοποίηση τους θα τιμωρείται με πενταετή φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ! 

Μιλάμε για ασυλία στην ασυδοσία! 

Ευτυχώς που στην ΕΕ δεν έχουμε ολοκληρωτικά καθεστώτα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι πρέπει να γίνει, είναι πολύ απλό: Αντιβιοτικά με ΕΝΑΡΞΗ συμπτωμάτων covid:

Co-amoxiclav (Augmentin) 1gr ανά 12ωρο για 7-8 μέρες ΚΑΙ Azithromycin (Zithromax) 500mg 1 φορά τη μέρα για 5-7 μέρες (λαμβάνονται και τα δύο αντιβιοτικά ταυτόχρονα).

Επί αλλεργίας στο Augmentin, δίδεται clarithromycin 500 mg ανά 12ωρο για 5-7 μέρες.

Επί επιδείνωσης με δύσπνοια-πτώση κορεσμού: stop τα ανωτέρω και έναρξη moxifloxacin (avelox) 400mg 1 φορά ημερησίως για 5-7 μέρες (πολύ πιο αποτελεσματικό). ..... 

Σχολιο.- Οι διαταγές που έχουν δωθεί οδηγούν σε επιδείνωση της υγείας των ασθενών . Η αντιβίωση δίνετε για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές που δημιουργεί ο ιός του αναπνευστικού . Χρόνια τώρα .....

Αλλά εδώ έχουμε το εξής παράδοξο / παράλογο : οι ασθενείς λαμβάνουν την οδηγία να παραμείνουν χωρίς φροντίδα για 14 ημέρες . Με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να παθαίνουν πνευμονία ....

Τα προηγούμενα χρόνια , τρεις μέρες με πυρετό έδιναν το δικαίωμα στον γιατρό να συστήσει αντιβίωση ακόμη και προληπτικά στον ασθενή .... για την αποφυγή των επιπλοκών που ανέφερα πριν....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΝΗ:78χρονη εμβολιάστηκε πριν από 12 ημέρες με pfizer και βρίσκεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ με guillain barre.Πρώτα παρέλυσαν τα κάτω άκρα και στη συνέχεια τα άνω.Τώρα είναι σε φάση ανάρρωσης,αλλά η ιατρική ομάδα δεν το συσχετίζει με το εμβόλιο.Η γυναίκα προτού εμβολιαστεί δεν είχε καποιο θεμα υγειας,ενώ είχε κανει βιοχημικες και ανοσολογικες εξετασεις βλέποντας ολες τις τιμες που της ειχε ζητησει ο γιατρος της προτου εμβολιαστεί.

Η ίδια μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα θέμα και ξαφνικά λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό παρέλυσαν τα κάτω άκρα,αλλά οι γιατροί είναι βέβαιοι ότι αυτό θα της συνέβαινε είτε είχε κάνει το εμβόλιο είτε όχι.Πώς οδηγούνται σ΄ένα τέτοιο συμπέρασμα;;έχουν κάνει κάποιο πειραμα και μπορουν να το αποδειξουν;;

Αν κάποιος διαβάσει εμπειρίες ανθρώπων απ΄όλο τον κόσμο θα καταλάβει ότι και παρενέργειες των εμβολίων υπάρχουν και θάνατοι.Νευρολογικές διαταραχες, θρομβώσεις, πνευμονικές εμβολές, καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά επεισόδια. 

Η ευκολία με την οποια αντιμετωπίζουν κάποιοι τις ανθρώπινες απώλειες ειναι απάνθρωπη και καλό θα είναι να μπαινουν στον κοπο να διαβαζουν προσωπικες ιστοριες ανθρώπων.Όταν ένας άνθρωπος πάει να εμβολιαστεί,δεν μπορεί να έχει αγωνία μην τυχον και πάθει κάποια ζημιά απο κάποιο mrna ή virus vector сonditional vaccine.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς νερό στο Ντόνετσκ, μιάς κι έγινε στόχος από τους ναζιστές του Κιέβου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρυά από τους λελε αριστερούς εμποράκους των δικαιωμάτων, τους βερμπαλιστες της "διαφορετικότητας" με το αζημίωτο.

Αηδία σε πιάνει από την υποκρισία και το ξετσιπωτο βόλεμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η γαλλική βουλή (ναι, αυτή στην οποία μια εκλογική μειοψηφία ανθίζει ως απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία) έκανε σήμερα Πεμπτη νόμο την απαγόρευση φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης αστυνομικών "εν ώρα υπηρεσίας", όταν δηλαδή σπάνε χέρια, βγάζουν μάτια, ανοίγουν κεφάλια, πατάνε λαιμούς κ.ο.κ. 

-Εφεξής, όποιος τον παραβεί θα τιμωρείται με 5ετή φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ, διότι μπορεί να βλάψει "τη σωματική ή/και ψυχική(!) ακεραιότητα των αστυνομικών". Δίκιο έχει ο εμπνευστής του νόμου Μακρόν (ναι, αυτός που μας έσωσε από την Λεπέν), τον οποίο έσπευσαν να ευχαριστήσουν οι ένστολοι αλήτες.

-Διότι βαράει ο μπάτσος, περνά λίγη ώρα, το ξεχνά και ηρεμεί. Ξαναγίνεται άνθρωπος. Ενώ αν κυκλοφορήσει η φωτογραφία του επί τω έργω, θυμάται διαρκώς, και πληγώνεται. Καταλάβατε τώρα τι κάνετε όλοι εσείς οι αναίσθητοι, που πάτε και φωτογραφίζετε τα όργανα όταν εκτελούν το καθήκον τους;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η Ρωσία απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες κι απειλεί ν΄απελάσει 100…Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας και στην Αζοφική Θάλασσα.
16/04/2021
Η Ρωσία θα απελάσει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες και εξετάζει «επώδυνα» μέτρα που απευθύνονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δηλώνει ο Λαβρόφ και προειδοποιεί ν΄απελάσει άλλους 100. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του καλεί τη Ρωσία να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας, επιτρέποντας την ελεύθερη πλοήγηση στο Αζοφικό Πέλαγος.
Δέκα διπλωμάτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία ως απάντηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων από την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα εξετάζει άλλες επιλογές κυρώσεων εάν συνεχιστούν τα αντίπαλα μέτρα.
Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε τα νέα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα απαγορεύσει στα αμερικανικά κονδύλια και τις ΜΚΟ να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ που απασχολούν επί του παρόντος 450 διπλωματικούς υπαλλήλους στη Ρωσία και τη Ρωσία που απασχολεί 350 στις ΗΠΑ, «οι Αμερικανοί θα κληθούν να προσαρμόσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους στη Ρωσία στον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες», εάν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινωθούν περισσότερο.(σσ.Δηλ. απειλέι ν΄απελάσει 100 Αμερικανούς διπλωμάτες για να ισοσκελίσει τη διαφορά..)
Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει την ευκαιρία να επιβάλει «επώδυνα μέτρα» στις αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά δεν θα αναλάβει δράση αυτή τη στιγμή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αύριο η μέρα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους φυλακισμένους
Αλληλεγγύη στους 4.500 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους, μεταξύ των οποίων είναι και 155 παιδιά, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με αφορμή την αυριανή Μέρα των Παλαιστινίων Φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ.
Η ΕΕΔΔΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι σε καιρό πανδημίας το Ισραήλ στερεί τα μέτρα προστασίας της υγείας των φυλακισμένων Παλαιστινίων, ενώ συγκλονίζει η συστηματική παραβίαση διεθνών συμφωνιών για τα δικαιώματα των παιδιών. Από το 2000, τονίζει, «το Ισραήλ συνέλαβε και φυλάκισε περίπου 12.000 παιδιά της Παλαιστίνης, ακόμα και 6χρονα, που κρατήθηκαν στους ίδιους χώρους με ενήλικες κρατούμενους, ενώ κάθε χρόνο φέρνει μπροστά στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια 500 - 700 παιδιά. Τα παιδιά αυτά συλλαμβάνονται βίαια, κακοποιούνται, ανακρίνονται για βδομάδες, εκφοβίζονται, κρατούνται στην απομόνωση, εκβιάζονται για να υπογράψουν έγγραφα στην εβραϊκή γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζουν, δεν τους επιτρέπεται να δουν τους γονείς τους, οι οποίοι ορισμένες φορές χάνουν τα ίχνη τους κατά τη μεταφορά τους από φυλακή σε φυλακή».
Η οργάνωση καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, όπως και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που «συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες συνεργασίας με ένα κράτος που συστηματικά παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης».
Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη και τους φίλους του, που δοκίμασαν στο πετσί τους φυλακές, βασανιστήρια και εξορίες, να καταγγείλουν τις παράνομες φυλακίσεις και τους βασανισμούς Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, να συνεχίσουν πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Με αφορμή τη μέρα αλληλεγγύης, η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα διοργανώνει αύριο στις 7.30 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση για την κατάσταση και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Η εκδήλωση θα γίνει μέσω Zoom και θα προβληθεί από το λογαριασμό της πρεσβείας στο Facebook.