Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τριτη 20 Απριλιου 2021


Λοιπόν, το πρωτόκολλο τού θανάτου έχει ως εξής. Βγαίνεις θετικός στο ραπιντ και σε καλούν στο κινητό σου να πας στο κοντινότερο νοσοκομείο με ίδιο μέσο. Σου τονίζουν ότι πρέπει να πας ασυνόδευτος. Εκεί σου μετράνε το οξυγόνο και σου βρίσκουν ότι είναι χαμηλό. Μετά σου κάνουν ακτινογραφία και σου λένε "κατι βλέπουμε" στον πνεύμονα, πρέπει να κάνουμε εισαγωγή. Ακολουθεί πεταλούδα-καθετήρας. Μετά στους άντρες δοκιμάζουν πειραματικά φάρμακα για τον προστάτη που δήθεν βρήκαν και στις γυναίκες καποιο επαναστατικό αιματολογικό φάρμακο, που δήθεν χρειάζεται. Μετά σου κάνουν παρατήρηση να κλείσεις το κινητό γιατί ενοχλεί τους άλλους ασθενείς. Σε εκείνη τη φάση συχνά εξαφανίζεται το κινητό όταν κοιμάσαι. Mετά τα ψυχιατρικά φάρμακα που σε ναρκώνουν, ακολουθεί διασωλήνωση γιατί δήθεν έπεσε ξαφνικά το οξυγόνο! Πάμπολλες πανομοιότυπες μαρτυρίες από τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη.

Δηλαδή δεν τους φτάνουν τα τρομοκρατημένα πειραματόζωα που έχουν στα νοσοκομεία-κρατητήρια για διασωλήνωση, κάνουν και απαγωγές ηλιθίων απ΄το δρόμο, μ' ένα τηλεφώνημα!

Πάτε να κάνετε τεστ να βρεθείτε στη σακούλα και να κάνετε όλους αυτούς πλούσιους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τους λοιμωξιοναζί είναι καλύτερα να στοιβάζεται ο πληθυσμός στη βρωμοαθήνα και να είναι ο ένας πάνω στον άλλον στις πλατείες, παρά να "απλωθεί" πολύ πιο κοντά στη φύση, όπως θα συνέβαινε αν είχαν απελευθερωθεί οι μετακινήσεις για το Πάσχα.

Όλα αυτά... για το καλό της υγείας μας.

ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Όποιος δεν καταλαβαίνει,  έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σχέδιο εξόντωσής μας, ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.

Σχολιο.- ΟΛΑ είναι θέατρο καλοστημένο πάνω στο σβέρκο μας!

Η Εφημερίδα δημοκρατία έβγαλε την αποκάλυψη από τα πρακτικά, ότι οι λοιμωξιολόγοι "ειδικοί" λένε ό,τι τους υπαγορεύει η κυβέρνηση μητσοτάκη που επιδιώκει να καταστρέψει όσο περισσότερο μπορεί την οικονομία προκειμένου να μας πάει σε νέο μνημόνιο! Δεν είναι μόνο ανώμαλος ψυχάκιας, είναι και οικονομικός δολοφόνος ο κολλητός του Λιγνάδη! Μας πάει για ΠΕΙΝΑ! 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλή γιορτή η αυριανή για την εθνικοφροσύνη. 

Ημέρα των στρατηγών η 21η Απριλίου 1941, ότε οι Τσολάκογλου, Μπάκος, Δεμέστιχας κ.ά. υπέγραφον την συνθηκολόγησιν μετά των Γερμανών. Και κατόπιν δεκαημέρου ανελάμβανον την διακυβέρνησιν της χώρας.

Ημέρα των συνταγματαρχών η 21η Απριλίου 1967, με την Εθνοσωτήριον Επανάστασιν, ήτις επεράτωσεν το έργον της μετά επταετίαν, με την παράδοσιν της Κύπρου εις τον Αττίλαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τις 09 μ.μ θα γίνει φέτος η Ανάσταση λέει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρετεντέρης για κατάληψη του ΑΠΘ:

" Πάντως το ξύλο που φάγανε( οι φοιτητές) έπιασε τόπο..

Μπούφλα, σφαλιάρα, κλωτσιά.."

Πάντα ήταν εμετικός κ μας γυρνούσε τα πρέντερα , δεν φτάνει να του ρίχνουν γιαουρτάκια χρειάζεται μπούφλες, κλωτσιές..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, δηλαδή τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι θα παραμένουν στα ύψη!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΜΕ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ. Εντελώς σοβαρά, καθόλου υπερβολικό δεν είναι αυτό που γράφω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοικτή επιστολή του συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών στον Τουρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβουσογλου,

την Απριλίου 19, 2021

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Κατά την συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που διεξήχθη μετά τη συνάντηση της 15ης Απριλίου 2021, δηλώσατε ότι αναγνωρίζετε εμάς, την Ελληνική Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (κατά την ορολογία της Συνθήκης της Λοζάνης) ως Ρωμιούς, και σας ευχαριστούμε.

Ως Ρωμιούς λοιπόν, η Τουρκία έλαβε κάθε είδους οικονομικό, διοικητικό και ψυχολογικό μέτρο καταπίεσης εναντίον μας, επέβαλε εξοντωτικούς φόρους, όπως τον φόρο περιουσίας και καταναγκαστικά έργα για όσους δεν είχαν να πληρώσουν.

Ως Ρωμιούς, η τουρκική κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, οργάνωσε το πογκρόμ του 1955 εναντίον μας, μας εμπόδισε να μιλούμε την μητρική μας γλώσσα δημοσίως, επέβαλε εναντίον μας μέτρα παρεμπόδισης της εκπαίδευσης και έκφρασης του ελληνικού πολιτισμού μας. 

Μας εξανάγκασε με τα μέτρα αυτά να εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες και από 103.000 που είχαμε απομείνει το 1924, να έχουν παραμείνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη λιγότεροι από 2.000.

Μας αναγνωρίζετε ως Ρωμιούς, αλλά καταδεικνύεται επίσης ότι η Τουρκία ακριβώς για τον λόγο αυτό μάς εξεδίωξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ 61ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΠΟΛΙ"

"Ο γιος της 61χρονης, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν έως ότου να καταλήξει η μητέρα του. Έκανε το Σάββατο 27 Μαρτίου το εμβόλιο, αργά το ίδιο βράδυ τις έπεσε το οξυγόνο. Μετά ήταν μια χαρά, πήγε στη δουλειά της. Την Τετάρτη μου είπε ότι θα καθόταν σπίτι. Δεν ένιωθε καλά και Έκανε τεστ covid και ακτινογραφία. Μιλήσαμε στη 13:00. Ήταν αρνητική στον κορωνοϊό, ενώ η ακτινογραφία ήταν καθαρή. 13:15 την ξανά πήρα τηλέφωνο και δεν μου απάντησε. Μπήκα στην κάμερα που είχαμε και την είδα να έχει σβήσει... Η άτυχη γυναίκα είχε περάσει καρκίνο τρεις φορές και τον είχε νικήσει. Αυτό είναι που μας έχει τρελάνει. Νίκησε τον καρκίνο και πήγε για κάτι καλό, να εμβολιαστεί, και έφυγε από αυτό. Σύμφωνα με την νεκροψία, η 61χρονη, κατέληξε από θρόμβωση. Όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της οικογένειας, την Τετάρτη θα καταθέσει εξ ονόματος της οικογένειας μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το να πιστευει κανεις ότι η ιατρική βιομηχανία επιθυμεί υγιή πληθυσμο 
Είναι το ιδιο ανόητο με το να πιστευει κανείς
Ότι η πολεμική βιομηχανία επιθυμεί την ειρήνη…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο τις 18 Μαρτίου μεχρι και χτες αδιάλειπτα,.με εξαίρεση ισως μια ή 2 μερες η Ελλαδα εχει την πρώτη θεση στην ΕΕ σε θανάτους ανα εκατομμύριο.
Και παρολαυτα που λετε,ειναι κάποιοι που γυρνάνε απο τοίχο σε τοίχο σα δαιμονισμένοι και κατηγορούν όσους μιλανε για καταγελαστα και αναποτελεσματικά μέτρα για ανεύθυνους και αρνητές και ψεκασμένους
.Χρησιμοποιουν τα προπαγανδιστικά εργαλεία της κυβέρνησης, μιλώντας για τα κορωνοπαρτυ των νέων.
Οι ιδιοι ζητανε να συνεχιστούν τα ίδια καταγελαστα μετρα και να επιμηκυνθεί το εγκληματικοτερο,χρονικα μακρύτερο λοκνταουν των αιώνων σε πολιτισμένη χωρα.
Ο φόβος+ηλικια+Χ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συντήρηση.
Αναζητειται ο άγνωστος χ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αιχμές από τον Κ. Μπακογιάννη, που καθιέρωσε τις υπαίθριες δεξιώσεις, ότι τα πάρτι στις πλατείες είναι υποκινούμενα 
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 06:47
Σαφείς αιχμές ότι τα «πάρτι» στην πλατεία Αγ. Γεωργίου της Κυψέλης και σε άλλα μέρη είναι υποκινούμενα και οργανωμένα από άτομα «που έχουν να κερδίσουν κάτι» άφησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας.  
«Δεν είναι πάντα όλα τόσο αθώα όσο θέλουμε να τα βλέπουμε» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο Παγκράτι να ακολουθηθεί και όπου αλλού απαιτείται ώστε να αποτρέπονται τέτοιες καταστάσεις. 
Στο Παγκράτι είχαν πλακώσει διμοιρίες των ΜΑΤ, Δελτάδες και Διάδες, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι κάτοικοι και όχι φυσικά  με τις αηδίες που παρουσίαζαν τα καθεστωτικά κανάλια, που έδειχναν άοπλες μπατσίνες να φυλάνε τα παγκάκια. Η αστυνομία δηλώνει ότι δεν μπορεί να φυλάξει κάθε πλατεία. Δεν έχει τόσες δυνάμεις. Γιατί είναι γνωστό πλέον ότι σε κάθε πλατεία, σε κάθε Δήμο, η νεολαία μαζεύεται και διασκεδάζει.
Επίσης, αν ο κ. Μπακογιάννης επιμένει να βρει κάποιον υπεύθυνο, ας δει το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, που νεολαίοι μαζεμένοι σε μια πλατεία, φωνάζανε το σύνθημα «και Α και ΟΥ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», εν χορό….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός ο επί 30 χρόνια πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί - Σκοτώθηκε από πυρά ισλαμοφασιστών των αφεντικών του αμερικάνων
 Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 15:28
Ο πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία εδώ και 30 χρόνια, υπέκυψε σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, στα τραύματα που υπέστη το Σαββατοκύριακο ενώ διοικούσε τον στρατό του σε μάχες εναντίον ισλαμοφασιστών στο νότιο Τσαντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του από την κρατική τηλεόραση.
«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, αρχηγός του κράτους, ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο άφησε την τελευταία του πνοή υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα στο πεδίο της μάχης. Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε στον λαό του Τσαντ τον θάνατο σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, του στρατάρχη του Τσαντ» ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Αζέμ Μπερμαντόα Αγκούνα σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο 68χρονος Ντεμπί, στρατιωτικός καριέρας που κατέλαβε την εξουσία το 1990 έπειτα από πραξικόπημα και τον περασμένο Αύγουστο προήχθη στον βαθμό του στρατάρχη, είχε μόλις επανεκλεγεί για μια θητεία 6 ετών κερδίζοντας το 79,32% των ψήφων, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ, από την εθνική εκλογική επιτροπή.
Υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν δηλώσει χθες πως ο αρχηγός του κράτους μετέβη το Σάββατο και την Κυριακή στο μέτωπο, όπου ο στρατός του αντιμετωπίζει ισλαμοφασιστες οι οποίοι είχαν εξαπολύσει επίθεση ανήμερα των εκλογών, στις 11 Απριλίου, από βάσεις στη Λιβύη.
Οι ισλαμοφασίστες, τους οποίους ο στρατός διαβεβαίωσε πως νίκησε στις μάχες, είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση πως ο Ντεμπί είχε τραυματιστεί, όμως η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.
Ένας από τους γιους του, ο 37χρονος στρατηγός και διοικητής της προεδρικής φρουράς Μαχαμάτ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο ηγείται του στρατιωτικού συμβουλίου στο οποίο ανατέθηκε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο που απεβίωσε σήμερα, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις στον κρατικό ραδιοσταθμό.
«Ένα στρατιωτικό συμβούλιο συστάθηκε με επικεφαλής τον γιο του, τον στρατηγό Μαχαμάτ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Αζέμ Μπερμαντόα Αγκούνα. «Το συμβούλιο συνεδρίασε αμέσως και ενέκρινε τον χάρτη της μετάβασης» πρόσθεσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




οι ιρανικές αρχές ζήτησαν προχτές από την Ιντερπόλ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του 43χρονου Ιρανού Ρεζά Καρίμι ως ύποπτου για το πρόσφατο σαμποτάζ στον πυρηνικό σταθμό στη Νατάνζ. Κατά πληροφορίες ιρανικού δημόσιου ραδιοσταθμού, ο ύποπτος διαφεύγει της σύλληψης, καθώς κατάφερε να φύγει από το Ιράν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ρωτήσετε, σήμερα, έναν 90χρονο παππού, που έζησε, στην Γερμανία, στα χρόνια του Χίτλερ, για το τι συνέβαινε, τότε, θα σου πει: "Τα ίδια, όπως και σήμερα. Μόνο τα συνθήματα άλλαξαν!"
Όταν βλέπεις τις προπέρσινες φωτογραφίες σου με την παρέα σου να κάθεται, χωρίς μάσκα, σ΄ένα καφέ, ή σ΄ένα εστιατόριο, σου είναι δύσκολο να φανταστείς το σημερινό σου περιβάλλον. Απλώς, δεν το συνειδητοποιείς. Απλώς, το ζεις, χωρίς ερωτηματικά. Έχεις χωθεί σ΄αυτό.
Το ένα λοκντάουν διαδέχεται το άλλο και κάθε φορά είναι μεγαλύτερο, απ΄τα προηγούμενα.
Ενα χρόνο, τώρα, ο Τύπος έχει τα ίδια πρωτοσέλιδα. Οι τηλεοράσεις το ίδιο αφήγημα. "Ολοι θα πεθάνουμε, αν δεν υπακούσουμε, στην "επιστήμη" και στην κυβέρνηση". Το "φως στο τούνελ είναι ορατό, αρκεί να έχουμε υπομονή, μόνο μέχρι τις Απόκριες, μόνο μέχρι την Καθαρή Δευτέρα, μόνο μέχρι το Πάσχα, μόνο μέχρι το καλοκαίρι, μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, μόνο μέχρι την Πρωτοχρονιά, μόνο, μόνο, μόνο..."
Καμία φορά κάνουν διάλειμμα με κάποιες δημοσκοπήσεις, όπου το 80% του λαού εγκρίνει τις ενέργειες της κυβέρνησης. Συμφωνεί με τα μέτρα. Αποθεώνει τον πρωθυπουργό. Δεν έχει σημασία ότι γελάνε ακόμη και οι μάσκες, αρκεί να δείχνουμε τρελοί και να μας αποδέχονται!
Και μετά ήρθε η σωτηρία! Ο εμβολιασμός, που απέτυχε μέχρι χαχανητών! Ξαναμετριούνται, υστερικά, οι μολυσμένοι, οι διασωληνωμένοι, οι νεκροί. Και από τα εμβόλια!
Και ξέρεις τι έκανε ο Χίτλερ πρώτα;; Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις! Μετά απαγόρευσε τα πάρτυ! Και μετά άρχισε να καταγράφει τις συνομιλίες των πολιτών.
Έτσι και σήμερα. Άνθρωποι ξυλοκοπούνται, από την Αστυνομία, γιατί κουράστηκαν να ζουν, σε μια φυσική φυλακή και ζητούν αλλαγή μεθόδων. Τα πολιτικά τους δικαιώματα σαλαμοποιούνται, για να καταργηθούν. Απαγόρευση κυκλοφορίας, στο εξωτερικό, στο εσωτερικό, στον Νομό, στην απέναντι συνοικία! Απαγόρευση του εμπορίου. (Ο Χίτλερ είχε απαγορεύσει μόνο τα εβραϊκά καταστήματα). Απαγόρευση  διαφωνίας. Απαγόρευση διαμαρτυρίας. Απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης, ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βία και πρόστιμα. Διώξεις και συλλήψεις. "Για την υγεία του έθνους"! Τώρα «Για την υγεία και τον ανθρωπισμό», λένε τα ανθρωπόμορφα τέρατα.
Όταν όλα αυτά τα έκανε ο Αδόλφος είχε πει: "Επειδή είναι όλοι κομμουνιστές!" Σήμερα η εξουσία λέει, για όσους διαμαρτύρονται, "επειδή όλοι είναι φασίστες!"
Και μεις χωριστήκαμε! Και σαν πολίτες και σαν πολιτικά όντα. Και απεμπολήσαμε τα δικαιώματα μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τον πλήγωσε η Ελλάδα"... γράφει για τον Φίλιππο της Αγγλίας χωρίς ντροπή ο πρώην υπουργός του Γιωργάκη, ο Ηλίας Μόσιαλος,  και σήμερα υπάλληλος του Κούλη... Ρε πούστη μου... χάθηκε κάθε ίχνος, έστω ψεύτικης αξιοπρέπειας... Τα σιώνια-νεοναζί... ξεσάλωσαν!
Καμία έκπληξη εδώ πέρα. Ο αληταράς Μόσιαλος που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τα συμφέροντα των Σιωνιστών κάνει αγιοποίηση των Βασιλιάδων.

Σχολιο.- Ρωτήστε αυτό το ΚΑΘΑΡΜΑ.... ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΡΘΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ;;; Εγώ ξέρω ΟΥΤΕ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ!!!
ΘΥΜΙΣΤΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΤΙ: Ο πατέρας του Φίλιππου ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙΚΕ ΠΑΜΨΗΦΗΟΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΙΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟ 1922!!!
ΘΥΜΙΣΤΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΤΙ: ΤΟΣΟ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΟΥΣΤ σε ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ!!

Σχολιο.- Μόσιαλος, ο πλασιές της TEVA



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «όνειδος» του σημιτισμού, το τσιράκι, η μονταζιέρα του Τσουκάτου, ο Γεωργιάδης του ΣΥΡΙΖΑ... Παραλήρημα υπέρ Μπάιντεν...
 Παραλήρημα Κούλογλου υπέρ Μπάιντεν και Δημοκρατικών
ΚΥΡΙΑΚΉ, 18 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2021

Σε άρθρο του στο tvxs o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου αγιογραφεί τον Μπάιντεν και φτάνει στο σημείο να μας λέει ότι εφαρμόζει πολιτικές ανάλογες του Ρούζβελτ την δεκαετία του 30'. Το άρθρο κινείται στην λογική ότι ο Μπάιντεν ήδη εφαρμόζει προοδευτικές πολιτικές και πως αν είχε όρεξη και ήταν καλός φίλος (έτσι το γράφει επί λέξει) θα εξηγούσε στον Μητσοτάκη ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και χρειάζονται γενναία μέτρα με αλλαγή ολόκληρης φιλοσοφίας της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Κούλογλου η φιλοσοφία του Μπάιντεν επικεντρώνεται σε δύο φράσεις του: "Θέλω να αλλάξω το μοντέλο" και "Να αρχίσουμε να αμείβουμε την εργασία, όχι μόνο τον πλούτο". 

Πάμε πρώτα να δούμε τι πραγματικά κάνει ο Μπάιντεν. Ας ξεκινήσουμε από την εξωτερική πολιτική στην οποία ο ευρωβουλευτής βλέπει πολλά πράγματα να έχουν αλλάξει. Τον βομβαρδισμό στην Συρία  λίγο μετά την ανάληψη της προεδρίας γιατί δεν τον αναφέρει (δεν έγινε με drones); Πιστεύει ότι μία τέτοια κίνηση σηματοδοτεί αλλαγή προς το καλύτερο: Επίσης πώς βλέπει την δήλωση Μπάιντεν που αποκαλεί τον Πούτιν δολοφόνο καθώς και την σκληρή στάση  απέναντι στην Κίνα; Η υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές η οποία αποτέλεσε βασική αφήγηση των Δημοκρατικών για να αποδώσουν την ήττα του 2016 ουδέποτε αποδείχτηκε. Παρότι είναι γεγονός ότι κανείς ηγέτης τέτοιου βεληνεκούς δεν είναι αγγελούδι ο Μπάιντεν είναι ο τελευταίος που μπορεί να σηκώνει ηθικά το δάκτυλο προς τους άλλους. Έχει στηρίξει όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια και έχει περισσότερο αίμα στα χέρια του από όλους. Πάμε όμως και στην Λατινική Αμερική όπου με πρόσφατη παρέμβασή του ο νέος υπουργός εξωτερικών Antony Blinken τάχθηκε υπέρ των αποτυχημένων ακροδεξιών πραξικοπηματιών και ζήτησε την απελευθέρωση της Ζανίν Άνιες και άλλων πραξικοπηματιών της Βολιβίας που έχουν συλληφθεί για απόπειρα πραξικοπήματος.
Όλα τα παραπάνω μόνο αλλαγή στην εξωτερική πολιτική δεν συνιστούν. Μπορούμε να φέρουμε και πολλά ακόμα παραδείγματα αλλά τα παραπάνω είναι τα πλέον χαρακτηριστικά. Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν ή όλα αυτά ξέφυγαν της προσοχής του Κούλογλου ή απλά προσπαθεί να βαπτίσει το κρέας ψάρι.
Ο Κούλογλου επίσης μας λέει ότι ο Μπάιντεν υιοθέτησε μια πιο ανθρωπιστική πολιτική απέναντι στην μετανάστευση. Εδώ θα αφήσουμε κατά μέρους τις δικές μας απόψεις όσον αφορά την διακίνηση φθηνού εργατικού δυναμικού και θα περιοριστούμε στο να διαψεύσουμε τον παραπάνω ισχυρισμό. Αν κάποιος δει τα στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ομπάμα απέλασε πολύ περισσότερους από τον Τραμπ και σε απόλυτους αριθμούς και ανά έτος. Να υπενθυμίσουμε ότι επί Ομπάμα ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος. Τα πλάνα που έρχονται από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι οι ακριβώς ίδιες εικόνες που βλέπαμε επί Τραμπ για τις οποίες οι Δημοκρατικοί διερύγνυαν τα ιμάτιά τους ενώ τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Ακόμα και το σταμάτημα της κατασκευής του τείχους δεν είναι καθόλου σίγουρο.
Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι διαφορές Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών βρίσκονται κυρίως στην ρητορική και στο επίπεδο του πολιτικού μάρκετινγκ. Ακολουθούν πάνω κάτω παρόμοια πολιτική στο μεταναστευτικό (οι αριθμοί το αποδεικνύουν περίτρανα) την οποία οι μεν βαπτίζουν υπεράσπιση των συνόρων οι δε ανθρωπιστική.
Πάμε όμως και στο πεδίο της οικονομίας και να ξεκινήσουμε από την επιταγή των 1.400 δολαρίων. Ανάλογη επιταγή είχε δοθεί και από τον Τραμπ ο οποίος ήθελε να δώσει δεύτερη επιταγή πριν τις εκλογές με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων να τον εμποδίζει. Ο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί προεκλογικά 2.000 δολάρια και μάλιστα αμέσως μετά τις εκλογές. Τελικά για άγνωστο λόγο τα 2.000 έγιναν 1.400 και άργησαν μερικούς μήνες. 
Μία άλλη προεκλογική υπόσχεση Δημοκρατικών και του Μπάιντεν ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα. Οι ίδιοι αθέτησαν την υπόσχεσή τους όταν 8 Δημοκρατικοί το καταψήφισαν. Δεν το λες και αλλαγή ιστορικής διάστασης της φιλοσοφίας της οικονομικής πολιτικής όπως μας το περιγράφει ο Κούλογλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν το 2009 από 6.55$ στα 7.25$ όπου παραμένει ακόμα και σήμερα 12 χρόνια μετά. 
Πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα για τις ΗΠΑ για να δοθεί η πλήρης εικόνα. Η κοινωνική ασφάλεια είναι πλήρως συνδεδεμένη με την εργασία δηλαδή όποιος μένει άνεργος και δεν έχει ξεχωριστή ιδιωτική ασφάλεια δεν έχει πρόσβαση σε περίθαλψη χωρίς να πληρώσει. Μία άλλη διαφορά είναι ότι κατά την διάρκεια των lockdown δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για όσους έμειναν άνεργοι ή τις μικρές επιχειρήσεις που έκλεισαν εξαιτίας του. Δηλαδή σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Δύσης οι ΗΠΑ είχαν μακράν τα λιγότερα μέτρα στήριξης. Το μόνο μέτρο ήταν δωρεάν περίθαλψη μόνο για τα κρούσματα του κορονοϊού.
Αυτά τα οποία ο Κούλογλου βλέπει ως μεγάλες αλλαγές είναι ψίχουλα πολύ λιγότερα μάλιστα από αυτά που δίνονται στην Ευρώπη. Για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δεν υπάρχει ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αντίθετα ένα πολύ μεγάλο ποσό δίνεται ως επιδότηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και μάλιστα για προσωρινό χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή για όσους απολύονται ή μειώνεται το ωράριο τους το κράτος θα επιδοτεί την συνέχιση της ιδιωτικής ασφάλειας που είχαν.
Ο Μπέρνι Σάντερς που παραμένει πάρα τις αριστερές κορώνες πάντα πιστός στο Δημοκρατικό κόμμα δήλωσε: θα είναι ακριβό και αναποτελεσματικό, όχι μόνο οι εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης υγείας θα έχουν τεράστια κέρδη αλλά αυτά τα κέρδη θα προέρχονται από χρήματα των φορολογούμενων αλλά παρόλα αυτά θα αφήσει δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστους και μερικώς ανασφάλιστους.
Ακόμη και η πιστή στο κόμμα αριστερή πτέρυγα ασκεί κριτική σε αυτά που ο Κούλογλου αποθεώνει. Χρησιμοποιεί στο άρθρο αόριστα νούμερα για εντυπωσιασμό τα οποία δεν αναλύει ποιοτικά για το περί τίνος πραγματικά πρόκειται. Μιλάει για γιγαντιαίο πρόγραμμα διάσωσης 1,9 δις θέλοντας να δείξει ότι πρόκειται για στροφή στον κεϋνσιανισμό. Φυσικά ξεχνάει ότι το CARES Act που είχε περάσει ο Τραμπ ήταν επίσης 2 τρις τα οποία κατέληξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στις μεγάλες εταιρίες. Το οποίο ψήφισαν σύσσωμοι και οι Δημοκρατικοί μάλιστα δια βοής μόνο ένας ιδιόρρυθμος Ρεπουμπλικάνος δεν το ψήφισε και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Αποτέλεσμα αυτού του γιγαντιαίου προγράμματος διάσωσης είναι 55 τεράστιες εταιρίες μεταξύ αυτών οι FedEX και Nike που είχαν δηλώσει κέρδη το 2020 όχι μόνο να μην πληρώσουν εφορία αλλά να λάβουν και επιστροφή φόρου.
Να υπενθυμίσουμε άλλο ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα διάσωσης που δεν είχε καμία σχέση με το ξεπέρασμα του νεοφιλελευθερισμού. Το πακέτο διάσωσης των τραπεζών του Ομπάμα ύψους 831 δις το 2009.   
Όταν δεν έχεις διάθεση να συγκρουστείς για να εφαρμόσεις πραγματικά φιλολαϊκές πολιτικές το μόνο που σου απομένει είναι να βαφτίσεις αντιδραστικές πολιτικές ως προοδευτικές. Η αποθέωση και η πλήρης ταύτιση με τους Δημοκρατικούς είναι η λογική συνέχεια για τον ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων.  
Ως ένα βαθμό αυτά είναι λίγο πολύ αναμενόμενα από τον Κούλογλου και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτός που έκανε την ''έκπληξη'' ήταν ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου ο πρώην θεωρητικός του ΝΑΡ που βλέπει και αυτός τον Ριγκανισμό να πεθαίνει στις ΗΠΑ και το νεοφιλελεύθερο δόγμα να πνέει τα λοίσθια. Τι να πρωτοπούμε εδώ για τον πολιτικό αναλφαβητισμό του υποτιθέμενου μαρξιστή. Μπερδεύει την κοινωνικοποίηση των ζημιών του μεγάλου κεφαλαίου με τον κεϋσιανισμό. Ο Παπακωνσταντίνου όπως και ο Κούλογλου μένουν στο μεγάλο ύψος της κρατικής παρέμβασης δεν μπαίνουν στην διαδικασία να την αναλύσουν ποιοτικά. Για παράδειγμα ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε μεγάλου ύψους κρατικές παρεμβάσεις όπως τα 150 εκατομμύρια της κρατικής ενίσχυσης της Aegean. Έχει καμία σχέση αυτό με το ξεπέρασμα του νεοφιλελευθερισμού; 
Αν ο Κούλογλου και ο Παπακωνσταντίνου ενδιαφέρονταν στοιχειωδώς για την πραγματικότητα και έμπαιναν στην διαδικασία να αναλύσουν ποιοτικά τα νούμερα θα έβλεπαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πακέτων διάσωσης αφορούν τέτοιες περιπτώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν καθεστωτικό κόμμα εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει κάθε υποψία αναφοράς σε κινήματα και έχει στραφεί πλήρως στην τακτική του ώριμου φρούτου. Την λογική του ώριμου φρούτου ενώ την υιοθετούν σχεδόν όλοι ουδείς το παραδέχεται ανοικτά. Εδώ πρέπει να πούμε ότι πλήρης καθεστωτική ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνεται με την ταύτιση του με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ περνάει δυστυχώς λίγο πολύ απαρατήρητη. Οι λόγοι για αυτό είναι δύο.
Ο πρώτος είναι τα ''κατορθώματα'' της κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ φυσικά ήταν δεδομένος όμως σε αυτόν έχουν προστεθεί η χωρίς προσχήματα διαπλοκή με τα ΜΜΕ τα οποία λιβανίζουν την κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία σύμφωνα με το δόγμα Μητσοτάκη ''το κράτος είστε εσείς'' που έχουν αγγίξει νέα δυσθεώρητα ύψη. Τα αλλεπάλληλα σχεδόν καθημερινά σκάνδαλα αλλά και ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο το σύστημα κυβέρνηση-ΜΜΕ παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί περισσότερο από κάθε άλλη να επιβάλλει την συνήθεια του αίσχους.
Ο δεύτερος είναι η ανυπαρξία πίεσης από τα αριστερά. Έχουμε αναλύσει την κατάσταση εδώ και εδώ. Άρα έχουμε μία διαρκή φθορά της ΝΔ την οποία λόγω της απουσίας μαζικού κινήματος από τα αριστερά με συγκεκριμένα αιτήματα εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε μία διαφορά σε σχέση με την προ 2015 περίοδο. Τουλάχιστον τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί σε κάποιες βασικές συγκεκριμένες υποσχέσεις παρότι ήταν απραγματοποίητες όπως αποδείχθηκε εντός ΕΕ και ευρώ. Τώρα απλά περιμένει την φθορά της ΝΔ χωρίς να δεσμεύεται για τίποτα αντίθετα ταυτίζεται με το Δημοκρατικό κόμμα.
Ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί αυτός ο αρνητικός συσχετισμός είναι η παρέμβαση του μαζικού κινήματος. Για να υπάρξει όμως μαζικό κίνημα πρέπει να δοθεί μία ρεαλιστική διέξοδος η οποία είναι δυνατή μόνο μέσω ενός μετώπου με κεντρικά αιτήματα την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πέσει μέσω της λαϊκής κινητοποίησης και όχι μέσω της εκλογικής λογικής του ώριμου φρούτου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ) έχουν ψηφίσει εβδομάδα 50-ωρών εργασίας
18/04/2021
Έχουν ψηφίσει απλήρωτες υπερωρίες – “ωράριο λάστιχο”
Με τον πρώτο εφαρμοστικό νομο του α’ Μνημονίου 3846/2010 (άρθρο 7) οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ.κ.Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης (νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) εισηγήθηκαν στη Βουλή, μαζί με τους κ.κ.Κατσέλη, Χρυσοχοϊδη, Καστανίδη, Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου, το άρθρο 7 του πρωτομνημονιακού νόμου 3846/2010 για τη “διευθέτηση του χρόνου εργασίας”.
Οι απλήρωτες υπερωρίες-το “ωράριο-λάστιχο” (το 50ωρο-10ωρο ωράριο) είναι ψηφισμένα ήδη από το 2010!!
Η “εργασιακή ζούγκλα”, για την οποία σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (βλ. χθεσινό φύλλο της εφημερίδας “Τα Νέα”) εγκαλεί την κυβέρνηση, έχει ήδη επιβληθεί από δικά του στελέχη, όταν υποστήριζαν το 2010 -τότε ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ- την αναγκαιότητα του θεσμού των “απλήρωτων υπερωριών”!
Ιδού η ακραίας βαρβαρότητας διάταξη του ν. 3846/2010 (άρθρο 7), που ψήφισαν τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επιφανή τότε μέλη της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης Γ.Α.Π., η οποία μας υπήγαγε στα Μνημόνια
ΑΡΘΡΟ-7-Ν-3846-2010Λήψη
Ιδού η τελευταία σελίδα του σχετικού ΦΕΚ (τεύχος Α’, αριθ. 66) με τα ονόματα των υπουργών που εισηγήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της δραστικής μείωσης των μισθών του ιδιωτικού τομέα μέσω του μηχανισμού των “απλήρωτων υπερωριών”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Μαθητής αρνήθηκε να κάνει self-test στην Θεσσαλονίκη...
Ένα νέο περιστατικό με αντίδραση γονέα για τα self-test σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο Θέρμης. Για το νέο περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, το πρωί της Δευτέρας ο μαθητής της Β’ Λυκείου προσήλθε στο σχολείο χωρίς τη σχετική βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι υποβλήθηκε σε self-test το οποίο βγήκε αρνητικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο μαθητής προσήλθε μαζί με τον πατέρα του στο σχολείο, απαιτώντας να παρακολουθήσει το μάθημα παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει το τεστ και δεν είχε μαζί του την απαραίτητη δήλωση.
Την ίδια ώρα, ομάδα συμμαθητών του υποστήριξε την επιθυμία του μαθητή να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς να κάνει το self-test.
Στη συνέχεια προκλήθηκε αναστάτωση και λεκτικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στη συγκεκριμένη τάξη.
Ο διευθυντής του σχολείου ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε για την κατάσταση.
Κατόπιν υπόδειξης, ο διευθυντής μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή. Από τις αστυνομικές αρχές μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα, διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε αδίκημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Έσβησε» ο σπουδαίος Σπύρος Γιατράς – Η μετανάστευση, το επάγγελμα του οπτικού και η συνεργασία με μεγάλα ονόματα
20-04-2021 | 11:33πμ
Ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Σπύρος Γιατράς, έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο που τον είχε αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια του.
Ποιος δεν έχει τραγουδήσει «Της γυναίκας η καρδιά», «Δεν πάω πουθενά», «Αν δεν είχα και σένα», «Με προδώσαν οι φίλοι μου», «O αετός πεθαίνει στον αέρα», «Μήπως είμαι τρελός» και δεκάδες άλλες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Νότη Σφακιανάκη και πολλών ακόμη μεγάλων ερμηνευτών;
Την είδηση του θανάτου του Σπύρου Γιατρά (σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μπήκε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας, όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα ύστερα από 35 μέρες νοσηλείας να καταλήξει) έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο συνάδελφός του Ηλίας Φιλίππου.
«Απίστευτη θλίψη»
«Δυστυχώς, οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μάς έχουν διαλύσει ψυχολογικά… Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, πολυαγαπημένος φίλος, σπουδαίος στιχουργός, συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια, άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο… ο… ο… δεν ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω… Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά… απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό. Δεν υπάρχουν λόγια, δυστυχώς, να περιγράψουν τις στιγμές. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους δικούς του ανθρώπους» έγραψε με πόνο ψυχής στην ανάρτησή του ο Ηλίας Φιλίππου.
Τα τραγούδια του τεράστιου Σπύρου Γιατρά ήταν σχεδόν όλα βιωματικά. Η οικογένειά του είχε μεταναστεύσει για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική και, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που έκανε μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο.
«Ημουν ένα άτακτο παιδί, ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής, αντιδραστικός και, επειδή η επανάσταση των όπλων είναι δεύτερη, μια και πρώτα είναι η επανάσταση της σκέψης, ήμουν επαναστάτης» είχε πει ο ίδιος μιλώντας για την παιδική του ηλικία σε μία από τις σπάνιες ομολογουμένως συνεντεύξεις του, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
«Ήμουν μαμάκιας»
«Δύσκολα τα έφερναν οι γονείς μου, καθώς ήταν φτωχοί άνθρωποι, και αυτό με ανάγκαζε βέβαια να ξεχωρίζω το καλό από το κακό. Ηταν ηθικοί άνθρωποι. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν υπηρέτρια στο σπίτι τους. Εγώ, σαν άντρας, ήμουν μαμάκιας – ναι, δεν ήμουν με τον πατέρα μου» ανέφερε σε αυτή τη σπάνια συνέντευξη, χωρίς περιστροφές.
Τα πρώτα του τραγούδια ο Σπύρος Γιατράς τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Ωστόσο, το πηγαίο ταλέντο του αναμφισβήτητα το είδαν και άλλοι σπουδαίοι του στίχου και της σύνθεσης, όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Νίκος Λαβράνος, ο Γιάννης Πάριος, o Γιώργος Χατζηνάσιος.
Μάλιστα, το δίδυμο Γιατρά – Χρυσοβέργη καθόρισε την τύχη πολλών καλλιτεχνών κυρίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας του συνεργάστηκε με τη δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ, κι έτσι οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από τις μεγάλες φωνές της εποχής!
Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Ηλίας Κλωναρίδης, Γιάννης Ντουνιάς, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντύπας, Δημήτρης Κοντολάζος και Νότης Σφακιανάκης είχαν την τύχη να τραγουδήσουν τους στίχους του, σημειώνοντας πάντα τεράστια επιτυχία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανοητη  δήλωση από την Πελώνη!
«Δεν είναι δικό μας πρόβλημα η παρενόχληση Γαλλικού ερευνητικού πλοίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος η καραντινα για τους τουρίστες, αλλά οι Έλληνες απαγορεύεται να ταξιδεύουν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ καίγεται (πάλι) για τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων, Μονίμως εκτός πραγματικότητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελιες του ΑΚΚΕΛ για την κυβερνητικη εκπροσωπο Πελώνη.
Στα διχτυα αιρεσηε και πρεσβείας των ΗΠΑ η Πελωνη. Το ΑΚΚΕΛ την κατηγορει με εγγραφα και ντοκουμεντα ότι ως δημοσιογραφος των Νεων συμμετειχε σε αντιορθοδοξη συμμαχια μαζλι με Σαϊεντολογία και τον Ιο της Ελευθεροτυπιας και συκοφαντουσε τον αειμνηστο ιερεα Αντωνιο Αλεβιζοπουλο  (επικεφαλης του τμηματος αιρεσεων της  Εκκλησιας) ως μελος της Εκκλησιαστικης ΚΥΠ.
Η Πελώνη επιλέχθηκε από την αμερικάνικη πρεσβεία να συμμετάσχει σε κρατικό πρόγραμμα υποστήριξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μυστηρια ττου Διονυσου
Ο Μένιος Φουρθιώτης διαμένει (με ενοίκιο;;) σε κατασχεμένη βίλα που ανήκει σττην Alpha Bank και θα επρεπε να είχε βγει σε πλειστηριασμο.