Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Τεταρτη 21 Απριλιου 2021


"H συνεχής καταγγελία της συνωμοσιολογίας είναι το προπέτασμα καπνού της συνωμοσίας."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν θα συμφωνησω μαζι σου...κι αυτο γιατι..1. η μαφια δε σου δινει ποτε τον λογο...σε καθαριζει μια κι εξω οταν θιγεις τα συμφεροντα της...2. οσον αφορα την ελευθερια του φου μπου και του συστηματος γενικα...εκει μπορουμε να το αναλυουμε ωρες ολοκληρες...α) Οταν ηρθε το ιντερνετ προβληματιστικα και εθεσα την ερωτηση "πως γινεται, ν αφησουν τον κοσμο να εκφραζεται ελευθερα; δεν φοβουνται την διακινηση των ιδεων κλπ;...ομως αρκετα γρηγορα καταλαβα οτι αυτη η ελευθερια σκοτωνει την ελευθερια...η πολυ πληροφορηση προκαλει συγχυση, παρα την διαδοση διαφωτισμου...β) στην τελικη οταν αναλυουμε το συστημα, γρηγορα καταλαβαινουμε οτι συμβαινει το αντιθετο, αφου κοντρολαρουν τα παντα...κι αυτο γιατι οταν η ελευθερια του λογου γινεται επικινδυνη την λογοκρινουν...κατα καποιο τροπο αφηνουν ενα μερος του κοσμου να ξεδινει αλλα μεχρι ενος σημειου...γ) την στιγμη που η ελευθερια του λογου παραμενει αχαλιναγωγητη δεν τους ενοχλει...αν ομως καποια στιγμη αναδυσει μια ιδεολογια εκει επεμβαινουν...κλπ κλπ κλπ...δ) επειδη μπορουμε να μιλαμε ωρες ολοκληρες γι αυτο το ζητημα...στην τελικη το προβλημα ειναι ενα και μονο...Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..κι αυτο γιατι στην πραγματικοτητα η διανοηση μιας οποιασδηποτε κοινωνιας δεν ξεπερνα αυτη ενος παιδιου 5 χρονων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μια ομάδα αξιωματικών, ούτε καν ανωτάτων, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν κυριολεκτικά ηλίθιοι καταλύουν τη δημοκρατία και εγκαθιδρύουν δικτατορία!

Και...μέρα που είναι, η απορία του ανθρώπου που διαβάζει: αυτό το έκαναν μονοι τους; Δεν τους βοήθησε κανείς; Δεν είχαν ούτε έναν ... Πράκτορα μαζί τους; Δεν υπήρχε καμία Πρεσβεία που να το γνώριζε;;;

Ρωτάω γιατί από το πρωί ψάχνω πρωτοσέλιδα, επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων της " αριστερας"... Κάτι λείπει! Και έλειπε και πέρυσι, και προπερσι..

Σχολιο.- Η ανακοίνωση του ΚΚΕ νομίζω πως είναι ικανοποιητική: "Η δικτατορία είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και των καπιταλιστικών κρατών της τότε ΕΟΚ. Υπηρέτησε τα σχέδιά τους ενάντια στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα σχέδιά τους για τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο της διχοτόμησης της Κύπρου".

Σχολιο.- Δεν αναφέρομαι στο ΚΚΕ  όπως κατάλαβες. Όσο για τις ΗΠΑ, το ότι έφτασαν να ζητήσουν συγγνώμη...τα λέει όλα!

Σχολιο.- Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για τη στήριξη που προσέφεραν και μάλιστα από την πρώτη μέρα.

Τώρα πρόσεξα πως το "αριστεράς" το έχεις σε εισαγωγικά! Σωστός!

Σχολιο.- Δεν νομίζω ότι είναι η μέρα να τα βάζουμε με την Αριστερά και μάλιστα απ' αφορμή κάτι το οποίο έχει καταγγείλει επανειλημμένα, αν μη τι άλλο με τις πορείες της στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

Σχολιο.- τον όρο "αριστερα" τον εχω σε εισαγωγικα. Είναι προφανες τι εννοω...

Σχολιο.- Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και αντέδρασα αλλά  αναφέρεται στην "αριστερά". Την υποτιθέμενη «Αριστερά».

Σχολιο.- Της αριστεράς η της " πρώτης φοράς «Αριστερά»"? Γιατί εκεί τέτοια ανακοίνωση μην περιμένουμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ !!! Ο Μάλλιος & ο Μπαμπαλης,την ώρα που βασάνιζαν κάποιον,κλαίγονταν στο θύμα τους,γιατί δεν μιλάει & τους κρατάει μακριά απ’τα παιδιά τους,αναγκαζόμενοι να κάνουν υπερωρίες ως ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ......



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από τα δόγματα, τις στολές, τις δοξασίες, μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαπατάται από αυτόν που σας κυβερνά, από αυτόν που σας υπόσχεται, από αυτόν που σας φοβίζει, από αυτόν που θέλει να αντικαταστήσει έναν αφέντη μ’ έναν καινούργιο αφέντη, μην είστε κοπάδι, για το Θεό, μην καλύπτεστε πίσω από τα φταιξίματα των άλλων.

Να αγωνίζεστε, να σκέφτεστε με το μυαλό σας, να θυμάστε ότι ο καθένας είναι κάποιος, ένα πολύτιμο, υπεύθυνο άτομο, δημιουργός του εαυτού του, να το υπερασπίζεστε το εγώ σας, πυρήνα κάθε ελευθερίας, η ελευθερία είναι καθήκον, περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον.

Η επανάσταση δεν υπαγορεύεται. Υπάρχει μία και μόνο δυνατή επανάσταση κι είναι εκείνη που κάνουμε μόνοι μας, εκείνη που ωριμάζει στο κάθε άτομο, που αναπτύσσεται μέσα του αργά, με υπομονή, με ανυποταξία! 

Η επανάσταση είναι υπομονή, είναι ανυποταξία, δεν είναι βιασύνη, δεν είναι χάος, δεν είναι αυτό που σας διηγούνται οι δημαγωγοί με τη μαγική ράβδο. Μη δίνετε προσοχή σε όποιον σας υπόσχεται θαύματα, μη δίνετε προσοχή σε όποιον αναλαμβάνει να αλλάζει τα πράγματα ώσπου να πεις τρία σαν μάγος. 

Οι μάγοι δεν υπάρχουν. Τα θαύματα δεν υπάρχουν.

Αλέκος Παναγούλης 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως ελάχιστη εκδήλωση τιμής προς όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία σ' αυτό τον τόπο, έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα την επιγραφή με το όνομα του Ωνάση, του κολλητού της χούντας,  να μολύνει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 

Ας τολμήσουν να τη βάλουν και θα τα πούμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Πού 'σαι, Παπαδόπουλε!

- Πού θες να 'ναι; Να, εδώ είναι. Στις φωτογραφίες του 1970. Αγκαλιά με τους Τομ Πάπας και τους Ωνάσηδες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην 7ετια της στρατιωτικής χούντα 1967-1974: Ένα διυλιστήριο χαρίστηκε στον Λάτση κι άλλο ένα στον Βαρδινογιάννη. Στον αμερικανό McDonald πληρώθηκαν 39 εκατ. δολάρια για να μη φτιάξει την Εγνατία Οδό και 406 εκατ. δραχμές φαγώθηκαν, για να μη χτιστεί ο περιβόητος Ναός στα Τουρκοβούνια. Χρέη στο δημόσιο που χαρίστηκαν στον ελληνοαμερικανό Πάππας της ESSO. Δημόσια γη δωρίστηκε στην Πετρόλα, οι τραπεζίτες λήστευαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα εργοδοτικά χρέη πάγωναν και οι εισφορές μειώνονταν κατά 20%. Πώς να μην ανακηρύξουν τον Παπαδόπουλο Ισόβιο Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών τον Μάρτη του ’72 και πώς να μην του παραχωρήσει τη βίλα του στο Λαγονήσι ο Ωνάσης; 

Η ντροπή μας θάφτηκε στην Κύπρο. Και η περηφάνεια μας πετάει στην ταράτσα της Τοσίτσα, φυλακες Αβερεφ, στην Μακρόνησο, στα Γουρα, στον Ωροπο, στην ασφάλεια του Αιγάλεω. 

Επίσημα, την πρώτη βδομάδα συνελήφθησαν 6.500 πολίτες και σε τέσσερα χρόνια πάνω από 3.300 πέρασαν απ’ τα στρατοδικεία. Η ανάκριση στο ΕΑΤ-ΕΣΑ άφηνε ανάπηρους απ’ το ξύλο, τα ηλεκτροσόκ και τη «φάλαγγα» όσους δυσφορούσαν με το «γύψο» 

Νοέμβριος του 1975, εμβρόντητη η κοινή γνώμη άκουσε τους δικαστές να αθωώνουν τους αρχιβασανιστές της χούντας, «οι αστυνομικοί Μάλλιος, Μπάμπαλης, Καραπαναγιώτης και Κραβαρίτης ήταν ικανότατοι και εκτελούσαν υποδειγματικά τα καθήκοντά τους". 

Απρίλιος του 2021, περιμένουμε βλέποντας την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, την σημιτοποίηση και το νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμο των πάντων, στο χρηματιστήριο των φαρμακευτικών εταιρειών οι ζωές μας, γιατροι πουθενά πουθενά, ΜΑΤ παντού. Οι διαδρομές των Πλεύρηδων, των Γεωργιάδη, Καρατζαφέρη, Βορίδη και Μιχαλολιάκου, Βελοπουλου, μεταξύ ΕΠΕΝ,ΕΝΕΚ, ΧΑ, ΛΑΟΣ, Ελληνική Λύση και ΝΔ. 

Απρίλιος του 2021 πουλάνε και τη μάνα τους τοπικά και εθνικά. Δεν έχουν Τιμή, έχουν τιμή. Δεν έχουν κόμμα είναι σε κώμα. 

Όλα πουλιούνται ακόμα και η αξιοπρέπεια. Στα ράντζα η Ελλάδα αναστενάζει. 

Συμπέρασμα: Δεν θα τους ξεφορτωθούμε ποτέ!!! Να πάρω αέρα θέλω!!!! Πνίγομαι!!! Οι οικογένειες πεινάμε, να μοιραστούμε την τροφή Συντροφοι!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την σημερινή μαύρη επέτειο, σκέφτομαι την αφήγηση του Μανώλη Γλέζου για τη σύλληψή του: 

"Στο δρόμο (Φαιδριάδων 71 – Άνω Κυψέλη) υπήρχαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα. Με έβαλαν στο μεσαίο και η πομπή ξεκίνησε. Φαιδριάδων – Πλατεία Κυψέλης – οδός Κυψέλης – Ευελπίδων – Πατησίων. Εκεί στην οδό Πατησίων άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο των ερπυστριών των αρμάτων μάχης. Τον γνώριζα από την εποχή της Κατοχής. Από τα γερμανικά άρματα μάχης, που είχαν κατακλύσει την Ελλάδα. Κατάλαβα. Η δικτατορία με τα άρματα μάχης και το στρατό κατέλυε τη δημοκρατία, την κολοβή. Ναι, την κολοβή, αλλά Δημοκρατία".

Από πού καταλαβαίνεις πως ο άλλος όχι μόνο δεν έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο ιστορίας αλλά -αν έχει κάποια ηλικία- είναι και τόσο αδιάφορος, ώστε ούτε που συλλογίστηκε ποτέ πάνω σε κείνα που πέρασε αυτός ο τόπος, ακόμα και σε σχετικά πρόσφατους καιρούς; 

Μα, από το πόσο συχνά τον ακούς να λέει αυτά τα απίθανα, "πρωτοφανές!", "ούτε στη χούντα δεν γίνονταν αυτά!", "ούτε στην Κατοχή δεν γίνονταν τέτοια!" κ.ο.κ.

Σχολιο.- Σωστό, αλλά επίσης σωστό είναι και το ότι η, μάλλον, καλύτερη δημοκρατία που έζησε ποτέ η Ελλάδα, η μεταπολίτευση δηλαδή, δηλαδή η περίοδος μετά το ΄74 μέχρι το 90, τελείωσε. Μετά ανέλαβαν οι νεοφιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές, και η δημοκρατία κολοβώνεται συνεχώς και ταχέως...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σπάνια φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην Πανεπιστημίου στις 6 Δεκεμβρίου του 1912. Στην ιστορική λήψη εικονίζεται ο Ιταλός επαναστάτης Ριτσιότι Γκαριμπάλντι που έχει φτάσει στην Αθήνα για να στηρίξει τους Έλληνες στην μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία για την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας και των νησιών. Ο Γκαριμπάλντι είχε πράξει ανάλογα και το 1897 στον ελληνοτουρκικό πόλεμο όταν πολέμησε με 300 Ιταλούς στο πλευρό της Ελλάδας, στον Δομοκό. Το 1912 αποφάσισε να πολεμήσει στους Βαλκανικούς πολέμους και σχημάτισε σώμα από 1.200 Ιταλούς και Βρετανούς εθελοντές, οι οποίοι με επικεφαλής τον γιο του, Π. Γκαριμπάλντι βοήθησαν στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχύει ότι έχουν καταγραφεί... μηδέν ή σχεδόν μηδέν κρούσματα γρίπης όλο το Χειμώνα;

Αν ναι... δεν χρειάζεται να το σχολιάσω καν.

Ή μάλλον, προς αποφυγή παρεξήγησης το σχολιάζω: Δεν λέω ότι ο κόβιντ 19 είναι ίδιος με τη γρίπη, όμως λέω ότι μπορεί να είναι ασύλληπτα μεγάλο το δούλεμα που τρώμε με τους αριθμούς των κρουσμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια υγειονομική λογική έχει το να γίνει η Ανάσταση στις 9 αντί στις 12;

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΑΠΛΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΠΑΣΕΙ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χατζηδακης για τα γενεθλια του έκοψε τούρτα που είχε πάνω σχεδιασμένο τον εαυτό του σαν σουπερμαν.

Αυτό ο γελοίος κηφήνας που δέν δουλεψε ποτέ καί ξεπουλάει χωρίς ντροπή ολη την δημόσια περιουσία,Ολυμπιακη,ΟΣΕ,ΔΕΗ στά λαμογια του...Είναι καί μεγάλος λακαμάς οταν ανεβαζει τέτοιες αναρτησεις θεωρώντας τόν εαυτό του Σουπερμαν,

Αιντε μλκ@..

σχολιο.- Ενας ακόμα μεγάλος κοπρίτης γαλάζιος Κυφήνας που φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις εργοδοτών - εργαζομένων σε σχέσεις αφεντάδων – δούλων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το έκτρωμα της χούντας δεν πλήρωσε κανένας. 

Ήρθε ο Καραμανλής και τους έσωσε. 

(Όπως και ο Γ. Παπανδρέου, 

έσωσε τους δοσίλογους της κατοχής).  

Ο "εθνικός κορμός" διεσώθη κατά συρροήν. 

Μη γίνει το λάθος και διασωθεί ξανά. !!!!

Σχολιο.- Ο Τσίπρας θα αναλάβει να σώσει τους υπόλοιπους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συνεργάτες του υπουργού Χατζηδάκη τού έφτιαξαν τούρτα για τα γενέθλιά του που εμφανίζεται ως σούπερμαν , κι αυτός την ανέβασε στο f/b, έκαψαν εγκέφαλο, μιλάμε 

για iq που κυμαίνεται απο 0,001-0,01.

Κλαίω !!!

Ξετίναξε τρεις Δημόσιες εταιρίες Δημοσιων αγαθών ΔΕΗ, Ολυμπιακή κ με θράσος κ υπεροψία το εμφανιζουν ως τρόπαιο !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο γνωστό δημ/φο Γιάννη Ευσταθίου, που κόλλησε CoViD-19 τον Μαρ2020, έχει και του είπαν πως θα έχει αντισώματα για τουλ.16 μήνες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι ιερεις κανετε την Ανασταση τις 9 το βραδυ καλυτερα ξυριστε τα μουσια σας & πατε να πληρωθειτε το μισθο σας τα τριαντα αργυρια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιορτάζουν "βαθιά" 21/4, όσοι βοήθησαν να φτάσουμε στο σήμερα. Ουδείς εξαιρείται, απ' το 1997, σε Βουλή ή Κυβέρνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιντρίς Ντεμπύ Πρόεδρος Τσαντ

Ο ΜΟΝΟΣ αρχηγός κράτους, που πήγε μπροστά, στο μέτωπο μάχης, ενάντια στους τρομοκράτες, εχθρούς της πατρίδας του, το 2021.

Έχοντας κερδίσει τις τελευταίες εκλογές, μέρες πριν.

Έπεσε σε μάχη για την ελευθερία της πατρίδας του.

Οι δικοί του θα έπρεπε να είναι περήφανοι γι 'αυτό, γι' αυτόν.

Σπάνιο μοντέλο του αρχηγού κράτους.

Είναι και αυτή η Αφρική που δεν την γνωρίζουμε καθόλου...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασχέθηκε στις 22 Μαρτίου από το σπίτι του Λιγνάδη, επιστολή γονέων προς τον πρόεδρο του Αρσάκειου (Γ.Μπαμπινιώτη),που κατήγγειλε "ερωτικές ιστορίες" του Δ.Λιγνάδη με μαθήτριες.

Οι γονείς δηλαδή, κατήγγειλαν το γεγονός αυτό στον πρόεδρο του Ιδρύματος κι αυτός αντί να στείλει τις καταγγελίες στον εισαγγελέα, τις έδινε στον Λιγνάδη!

Η υπόθεση Λιγνάδη, μπορεί να έχει εξαφανιστεί από την επικαιρότητα, βρωμάει όμως πολύ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ και Κίνα: Το κοινό μειονέκτημα

Η κρίση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης, δηλαδή η κρίση του πακέτου αξιών που πρέσβευε, δεν οφείλεται στο ότι, πολλές φορές, ούτε «φιλελεύθερη» ήταν (συχνή υποστήριξη σε δικτατορικά και βάναυσα καθεστώτα) ούτε την «τάξη» πάντα έφερνε (αποτυχίες στο Βιετνάμ, στο Ιράν, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν) ούτε στο ότι η διεθνής συνεργασία συχνά προωθείτο μόνο αν συνέφερε τις ΗΠΑ και κάποτε σε βάρος των συμφερόντων των συμμάχων τους. Η κρίση οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι, κατά τη φάση της τρίτης παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα μετά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή του 2008, απονομιμοποιήθηκε στο ίδιο το εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, με προεξάρχουσες τις κοινωνίες των δύο δυνάμεων που διαμόρφωσαν αυτή τη διεθνή τάξη από το 1944, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.  Η πρωτοφανής άνοδος των ανισοτήτων στο εσωτερικό των αναπτυγμένων χωρών, η εισοδηματική καθήλωση ή καθοδική διολίσθηση των κατώτερων και των εκτεταμένων μεσαίων τάξεων, ο πολιτισμικός σεκταρισμός εξαιτίας της αθρόας μετανάστευσης, η υποκατάσταση της πλειοψηφικής αρχής της αστικής δημοκρατίας από τις αποφάσεις ευκαιριακών πολιτικών και κοινωνικών ελίτ ή από τη δράση εξωθεσμικών και εξωεθνικών λόμπυ και ομάδων πίεσης ή κινημάτων, δημιούργησαν την αίσθηση σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού ότι η «τάξη» αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο πιο σκληρός νεο-φιλελευθερισμός και ο πιο ακραίος εθνοαποδομητικός κοσμοπολιτισμός. Η, επί δεκαετίες, ευρεία πεποίθηση των δυτικών κοινωνιών ότι η φιλελεύθερη διεθνής τάξη και οι αξίες της διαμόρφωναν για αυτές ένα πλαίσιο εθνικής ασφάλειας, κοινωνικής εξασφάλισης και σταθερότητας, οικονομικής ευημερίας και πολιτικής λογοδοσίας των ελίτ, καταρρέει.  Ειδικά για τις ΗΠΑ που ήταν το επίκεντρο της διεθνούς τάξης, η παράταση της αδυναμίας να αναπτύξει μια νέα εθνική αφήγηση, η οποία θα υποστηρίζεται από τις ποικίλες ελίτ όλου του ιδεολογικού φάσματος και θα προτάσσει αξίες που θα βάζουν στο επίκεντρο τη σπουδαιότητα της εθνικής αλληλεγγύης, δηλαδή την έγνοια για τα προβλήματα και τις επιθυμίες των κατώτερων τάξεων, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση των «αμερικάνικων αξιών» διεθνώς, καθώς αυτές θα έχουν ηττηθεί οριστικά στο εσωτερικό τους. 

Από την άλλη, η Κίνα, έχει αναγάγει σε υπέρτατο δόγμα τη στρατηγική «καλό είναι ό,τι αυξάνει το ΑΕΠ». Από την επαναστατική καθαρότητα, την ιχνηλάτηση και εξάλειψη κάθε «αστικού στοιχείου» (ακόμα και μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα) και την επιβολή του κομμουνιστικού εξισωτισμού, μετατράπηκε στην ατμομηχανή του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε κορυφαία στις κοινωνικές ανισότητες χώρα˙ και από τον ενεργό υποστηρικτή και προστάτη των αγώνων των λαών του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου για χειραφέτηση από την ιμπεριαλιστική ηγεμονία και εκμετάλλευση, σε ανταγωνιστή τους, βασικό δανειστή των ιμπεριαλιστών και διεκδικητή των πρώτων υλών και των φυσικών τους πόρων, τη σοβινιστική εθνικιστική επεκτατικότητα, αδιαφορώντας για τη συνεργασία της με διεφθαρμένα και φαύλα καθεστώτα που καταδικάζουν τους λαούς τους στη στέρηση, την υστέρηση και την τυραννία˙ αρκεί να τροφοδοτείται με πρώτες ύλες η βιομηχανία της και να διευρύνεται η γεωπολιτική και οικονομική της επιρροή.

Η σημερινή «κομμουνιστική» Κίνα έχει διατηρήσει από το οπλοστάσιο του παλαιού κρατικού σοσιαλισμού τον κεντρικό σχεδιασμό, τη λατρεία της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, το μονοκομματισμό και το αστυνομικό κράτος. Κατά τα άλλα, αυτή η ιδιόμορφη εκδοχή «κομφουκιανού καπιταλισμού», ακραίου ωφελιμισμού και κρατικού αυταρχισμού, υπό σοσιαλιστικό κέλυφος, που συγκροτεί το σημερινό κινεζικό μοντέλο, στερείται καθολικευτικής δυναμικής. Το πολύ να λειτουργεί ως ελκυστική μελέτη περίπτωσης για το ρεύμα των αυταρχικών νεο-φιλελεύθερων της Δύσης. Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή «αναπτυγμένη» Κίνα, συγκριτικά, δεν διαθέτει ούτε την αξιακή/ιδεολογική βαρύτητα  ούτε τη διεθνή ακτινοβολία της «καθυστερημένης» Μαοϊκής Κίνας, 50 χρόνια πριν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21ηΑπριλίου 

Η χούντα ολοκλήρωσε με τα ποιο ακραία χαρακτηριστικά μια ιστορική περίοδο δεξιάς διακυβέρνησης που ξεκινάει από την περίοδο του εμφυλίου του ‘46 και κλείνει με την παράνομη εισβολή και την κατοχή του 40% της Κύπρου από τους Τούρκους. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου η εθνικοφροσύνη, το εμφυλιο-πολεμικό Κράτος, η εξάρτηση από την Δύση και το κυνήγι των Αριστερών «μιασμάτων» που φακελώνονται, στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων και εξορίζονται... 

Το σωστό είναι και το ότι η  καλύτερη δημοκρατία που έζησε ποτέ η Ελλάδα, η μεταπολίτευση δηλαδή, δηλαδή η περίοδος μετά το ΄74 μέχρι το 90, τελείωσε. Μετά ανέλαβαν οι νεοφιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές, και η δημοκρατία κολοβώνεται συνεχώς και ταχέως...

Σε μια χρονική προβολή στα πρόσφατα, ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε μια επόμενη ιστορική περίοδο νεοφιλελεύθερης εκσυγχρονιστικής δήθεν αριστερόστροφης διακυβέρνησης που ξεκινάει από το 90 και κλείνει με την οικονομική υποταγή των Μνημονίων και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Η περίοδος αυτή κυριαρχείται ιδεολογικά, μετά το 90, από τον Εθνομηδενισμό και τον στιγματισμό όποιου κάνει αναφορά στα εθνικά σύμβολα, στην θρησκευτική πίστη και στην Ιστορική εθνική συνέχεια, ως ακροδεξιού και «φασίστα»….

Αναστοχαζόμενοι τις εθνικές και κοινωνικές ήττες των δύο Ιστορικών περιόδων, σήμερα καλούμαστε να υπερβούμε την ιστορική πόλωση Αριστεράς-Δεξιάς θέτοντας σε προτεραιότητα την συνεννόηση για την αντιμετώπιση των κεντρικών προβλημάτων της χώρας, πρωτίστως του κινδύνου δορυφοροποίησης από τον νέο-οθωμανισμό που θα οδηγήσει στην ιστορικής μας έκλειψη, δεδομένων των συνθηκών εσωτερικής παρακμής. Θα ήταν όφελος για την εθνική μας συνεννόηση αν κρατήσουμε τα θετικά των δύο παραδόσεων: τον πατριωτισμό με δημοκρατικό πρόσημο, την αγαπητική ορθόδοξη θεολογία του ελεύθερου «προσώπου», το αντιστασιακό συλλογικό μας πνεύμα, τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατευνασμός ή αποτροπή; Νεοθωμανική ή Ευρωπαϊκή στρατηγική;

Η σύγκρουση στους κόλπους του ελληνικού –και όχι μόνον– κατεστημένου

Η χθεσινή δήλωση της Αριστοτελείας Πελώνη, εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, μήπως θα πρέπει να ιδωθεί ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα;  Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Alpha, για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκικό πολεμικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε περιοχή που άπτεται της πρόσφατης ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας περί ΑΟΖ, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά». 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς και πολύ ευφυής για να αντιληφθεί ότι οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις θέσεις που ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε στην Άγκυρα.

Η ενόχληση του ελλαδικού κατεστημένου

Είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο οξείας αντίδρασης των μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου της χώρας στην στάση που είχε ο υπουργός εξωτερικών κατά την συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου. Τον τόνο έδωσε ο ΣΚΑΪ το ίδιο βράδυ, όταν στο κεντρικό του δελτίο οι βασικοί του συντελεστές (Σία Κοσιώνη, Αλέξης Παπαχελάς) εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις ελληνικές θέσεις. Η βασική γραμμή των επιχειρημάτων τους, είναι ότι η Ελλάδα εμφανίζεται ανυποχώρητη, μην μπορώντας όμως επί της ουσίας ούτε να προβλέψει, ούτε να ελέγξει τις τουρκικές αντιδράσεις. Ακολούθησε η επίθεση του συμβούλου του ΕΛΙΑΜΕΠ, Π. Ιωακειμίδη από τις σελίδες των Νέων του Σαββατοκύριακου, που απηύθυνε στον Νίκο Δένδια το υποτιμητικό «πρέπει να ξέρεις πότε να σιωπάς», σπεύδοντας να εξηγήσει ότι η προάσπιση των ελληνικών θέσεων ενώπιον της Τουρκίας συνιστά «διπλωματία του μεγαφώνου» (!;), η οποία κατά την εκτίμησή του «δεν οδηγεί πουθενά».

Παρόμοια ήταν και η θέση του Μιχάλη Τσιντσίνη στην Καθημερινή, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021. Στο άρθρο του μαθαίνουμε ότι η δημόσια προάσπιση των ελληνικών θέσεων ενώπιον Τούρκων αξιωματούχων συνιστά… «συμβολική βία» (!;;!): «Η επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα εκτόνωσε την ένταση με την Τουρκία, διοχετεύοντάς τη σε συμβολική βία. Αλλά πολλή συμβολική βία».

Ο Ν. Δένδιας, κατά την εκτίμησή του «έδειξε να προσέρχεται στη σκηνή χωρίς το αυτολογοκριτικό φρένο, που χρησιμοποιείται συνήθως για να διασωθούν τα διπλωματικά προσχήματα. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν τον είχε δεχθεί εκτός πρωτοκόλλου δεν μετρίασε την κατηγορηματικότητα με την οποία ο Δένδιας προέτεινε λίγο μετά, τις αιχμές των ελληνικών θέσεων». Σύμφωνα με τα όσα λέει, θα έπρεπε να είναι και χαρούμενος ο Δένδιας, που εδέησε να τον δεχθεί εντός πρωτοκόλλου ο Τούρκος Πρόεδρος –ο οποίος μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε απειλήσει την Κύπρο με… στρατιωτική απόβαση– και να καταπιεί τις ελληνικές θέσεις κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Για τους επιφυλλιδογράφους των Νέων και της Καθημερινής, η ενδεδειγμένη ελληνική στάση οφείλει να κινείται στην «σχολή Μισέλ», ο οποίος άφησε σύξυλη την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιμένει όρθια κατά την συνάντηση κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας, «για να μην χαλάσουν οι εντυπώσεις». Αυτό αποτελεί και πάγια τουρκική θέση, αναφορικά με τις επισκέψεις ξένων αξιωματούχων στην γειτονική χώρα: Είμαστε υπερδύναμη, οφείλετε όταν μας επισκεπτόσαστε να σκύβετε το κεφάλι.

Δεν είναι τυχαίο, εξ άλλου, πως τα ίδια επιχειρήματα που παρουσιάζονται στον ελληνικό τύπο απευθύνει και η Τουρκική πλευρά για να υποδείξει ότι η στάση του Έλληνα Υπουργού ήταν ‘ανάρμοστη’ (sic!), αλλά και για να εκφράσει την ενόχλησή της για την κοινή συνέντευξη τύπου Τσαβούσογλου-Δένδια. Το είπε και ο ίδιος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκειά της: «Αυτά μπορούμε να τα συζητούμε κατ’ ιδίαν, αλλά δεν πρέπει να τα λέτε δημόσια, εδώ».

Σύγκρουση δύο στρατηγικών στην Ευρώπη

Ούτε είναι τυχαίο πως ο γερμανικός τύπος υποδέχθηκε με τους ίδιους τόνους τις δηλώσεις Δένδια στην Άγκυρα. Η Bild, για να δημιουργήσει τις δικές της εντυπώσεις, έδωσε μια ολότελα διαφορετική εκδοχή των δημόσιων διαξιφισμών μεταξύ των δύο Υπ. Εξ.: «Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “πετά ανθρώπους στη θάλασσα”, εννοώντας τους πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη περνώντας το Αιγαίο. Απαντώντας ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για “Fake News“». Η Γερμανία είναι μια από τις χώρες που κατ’ εξοχήν χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό ζήτημα –σε συντονισμό με την Τουρκία– για να εκβιάσουν την ελληνική πλευρά προκειμένου να αποδεχθεί την τουρκική επιθετικότητα. Η δε Frankfurter Allgemeine Zeitung, είδε καλή πρόθεση από την πλευρά της… Τουρκίας: «Από ότι όλα δείχνουν η Τουρκία θέλει να ξεχαστούν οι εντάσεις των τελευταίων ετών» (!!!).  

Πίσω απ’ όλα αυτά υποβόσκει η σύγκρουση αναμεταξύ δύο στρατηγικών, η οποία αφορά τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας, όσο και στην Ευρώπη ολόκληρη. Δεν είναι άσχετα, μάλιστα, τα δύο επίπεδα μεταξύ τους καθώς το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Υπάρχει στο ευρωπαϊκό στερέωμα, μια τάση χωρών όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία –εσχάτως, με την αλλαγή της κυβέρνησης η Ιταλία του Ντράγκι–, που κινούνται προς την κατεύθυνση της ‘ευρωπαϊκής κυριαρχίας’, θέλοντας την Ε.Ε. να μην διασύρεται τόσο εύκολα στα ζητήματα Άμυνας και φύλαξης των συνόρων της, από τις μεθοδεύσεις του νέου Οθωμανισμού.

Ιδίως οι Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την επιρροή της Τουρκίας στις χώρες της Βορείου Αφρικής (ιδίως, την Λιβύη) και θέλουν να την αποκρούσουν –εξ ου και η στήριξή τους προς τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η Αμερική του Μπάιντεν, επίσης, θέλει προς ώρας να δείξει στην Τουρκία την ενόχλησή της, γι’ αυτό ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν έχει καλέσει ακόμα τον Ερντογάν –σε αντίθεση με τις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό–, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Από την άλλη, στέκεται η «Γερμανική Ευρώπη» που έχει επενδύσει παρά πολλά στην ‘ειδική’ σχέση της Μέρκελ με τον Ερντογάν. Πιστεύει ότι ο προσεταιρισμός της Τουρκίας από τις κεντροευρωπαϊκές δυνάμεις –και σε αυτό το σχέδιο συνομολογεί και η Ουγγαρία, παρ’ όλο που ο Ορμπάν δεν θέλει να βλέπει την Μέρκελ– θα της αποδώσει το γεωπολιτικό βάθος που δεν έχουν προς την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Υπάρχει και μια ευρύτερη, ίσως γεω-οικονομικά αναπόφευκτη, ροπή των κεντροευρωπαϊκών δυνάμεων προς την Ευρασία, ιδίως τώρα που η Κίνα αναδύεται στο νέο οικονομικό κέντρο του πλανήτη, και φιλοδοξεί μέσω του ‘νέου δρόμου του Μεταξιού’ να αποκτήσει ερείσματα και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Όλα αυτά, βέβαια, τα έχουμε ξαναδεί. Είναι γεωπολιτικές σταθερές που ενεργοποιούνται κατά καιρούς στην ενδο-ευρωπαϊκή σκακιέρα και δυναμιτίζουν ενίοτε την συνοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η ειδική γερμανοτουρκική σχέση, εξ άλλου, έχει την δική της μακρά διαδρομή στην ευρωπαϊκή διπλωματική σκηνή, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Η Ελλάδα μεταξύ των δύο στρατηγικών

Οι Έλληνες, ως συνήθως, διχάζονται από αυτήν την διάσταση των στρατηγικών. Όχι στην βάση, αλλά σε επίπεδο ηγεσίας. Παρ’ όλο που το στρατόπεδο των κατευναστών –ΕΛΙΑΜΕΠ και λοιπά Ιδρύματα, συγκροτήματα του τύπου, επιχειρηματίες με έντονη ελληνοτουρκική δραστηριότητα, πολιτικοί που συνδέονται με το δίκτυο αυτό– εμφανίζεται υπό τις σημαίες της παγκοσμιοποίησης, και του κλασικού υπερφιλελεύθερου μοτίβου ‘το εμπόριο θα υποκαταστήσει τις εθνικές αντιθέσεις’, επί της ουσίας προκρίνουν μια στρατηγική «ανατολικού τύπου».

Σπρώχνουν ώστε η Ελλάδα να μεταβληθεί σε προσάρτημα του νέο-οθωμανικού υποσυστήματος ισχύος, και πιστεύουν ότι θα εξασφαλιστεί με το να αποτελέσει η ίδια πεδίο… στρατηγικού βάθους της ευρωπαϊκής Τουρκίας. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, ακόμα και αν το τίμημα θα είναι η ‘μεσανατολικοποίηση’ των ίδιων των ευρωπαϊκών χωρών (πρωτίστως, της Ελλάδας), καθώς η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια με αιχμή το μεταναστευτικό έχει εγκαταστήσει σοβαρούς μηχανισμούς επιρροής και ισχύος εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών (και πάλι πρωτίστως, της Ελλάδας, αργής γενομένης από τα ακριτικά ελληνικά νησιά και τον Έβρο).

Στον αντίποδα αυτής της γραμμής, και υπό την επίδραση των διεθνών εξελίξεων, βρίσκεται στα σπάργανα η οικοδόμηση ενός διαφορετικού μπλοκ και εντός της Ελλάδας. Δεν είναι ούτε ‘ακροδεξιό’ όπως αρέσκονται να διακινούν τα μεγάλα συγκροτήματα του τύπου, ούτε απλώς ‘αντιπολιτευτικό’. Προσπαθεί να αναβιώσει μια στρατηγική που θυμίζει σε πολλά εκείνην του Ελευθέριου Βενιζέλου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα: Με σημερινούς όρους, αυτό σημαίνει να σταθούν τα δύο ελληνικά κράτη στο πλευρό των δυνάμεων που προκρίνουν την προοπτική της ‘ευρωπαϊκής κυριαρχίας’. Να την υπηρετήσουν όχι ως παρακολούθημα, αλλά ενεργά, με τον ελληνισμό να αναλαμβάνει ρόλο γεωπολιτικού ακρίτα της Ευρώπης. Διασφαλίζοντας την ασφάλεια των νοτιοανατολικών της συνόρων, συμβάλλοντας παράλληλα ώστε να έχει έρεισμα η ευρωπαϊκή ήπειρος στο μαλακό υπογάστριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και παράθυρο συνεννόησης και συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Θα φανεί παράδοξο, αλλά ό,τι θετικό έχει επιτύχει η ελληνική διπλωματία τον τελευταίο καιρό (Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, επαναπροσέγγιση με την Λιβύη, ακόμα, θεαματική βελτίωση των σχέσεών της με την… Ινδία) κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η άλλη πλευρά, αυτό που έχει να επιδείξει είναι μόνο… απογοητεύσεις από το άδειασμα που συνήθως η Γερμανία επιφυλάσσει στις ελληνικές θέσεις σε κάθε ευρωπαϊκή σύνοδο, καθώς και την αδηφαγία των διεκδικήσεων της Τουρκίας, η οποία ενθαρρύνεται ακριβώς από την εθελούσια δορυφοροποίηση της Ελλάδας στο άρμα της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνο-ιός: Μιλάμε για ασύληπτο πλιάτσικο υπέρ των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε το See-watch των αντιφάδων που μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ιταλία και δεν μπορούσε να το σταματήσει ούτε ο Σαλβίνι ? Χρηματοδότης του είναι η Eυαγγελική Εκκλησία... [από τη Welt] 

(Το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ στους "πρόσφυγες"-λαθρομετανάστες ήταν τουλάχιστον από το 2015 βασικό αίτημα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών....)

Σχολιο.- Oι εκκλησίες γενικά μετέχουν ενεργά στον εποικισμό της Δύσης με τριτοκοσμικούς... και η δική μας και η καθολική και στις ΗΠΑ...  τέτοια κάνουν...

Σχολιο.- Και στους προηγούμενους αιώνες η εκκλησία βοήθησε τους λαθρομετανάστες ευρωπαίους στον αποικισμό της Αμερικής της Αυστραλίας και της Αφρικής..

Σχολιο.- https://www.dimokratianews.gr/ellada/mpiznes-toy-ieronymoy-me-mko-gia-dimioyrgia-kentroy/?fbclid=IwAR3RNPY1rpjFoeOC9_lm_TZNgujX-GJBuHxhgQTS-Rq-3x5rqOgQaF5uh-8

https://www.naftemporiki.gr/story/1522763/summetoxi-tis-ekklisias-se-programmata-gia-metanastes-prosfuges?fbclid=IwAR0O8VxhT6YuZpWZiR6TfV8uZPsyYiX5yllQRD-tu0Uh3gU77-i11xKSa2M

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/pagkosmio-symvoulio-ekklision-ypostirixte-tous-metanastes-ke-tous-prosfyges/?fbclid=IwAR2NTfsCqKhDE_dOhDhy6JblLQJwTBQ-dK_vMg-u95XwDykvRx2eR2m49zM



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα αντίπαλος δεν είναι μόνο η δεξιά και η ακροδεξιά, αλλά και η ενσωματωμένη αριστερά, κοινοβουλευτικη και σε μεγάλο βαθμό και εξωκοινοβουλευτικη. Το κοινό πλαίσιο το οποίο μεταμορφώνεται είναι ο παγκοσμιοποιημενος καπιταλισμός. 

Δυστυχώς με ενσωματωμένη αριστερά στην Ελλάδα, η δεξιά και η ακροδεξιά θα βρίσκει ευφορο έδαφος ανάπτυξης. Αν λες αριστερά, πρέπει να κοιτάς προς την Κούβα, όπου εντός της πατρίδας αναπτύσσεται το προταγμα και εμβαθύνουν τις κατακτήσεις τους .Αυτο που υπάρχει στην Ευρώπη δεν το λες αριστερά.

Όπου δεν συνδυάζεται εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, όπου το ταξικο δεν συνδέεται διαλεκτικά με το εθνικό, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε διεθνισμος από τα κάτω, αλλά ούτε και δημοκρατικός κοινωνικός πατριωτισμός της λαϊκής βάσης. Από τη στιγμή λοιπόν που τα υποκείμενα που θα έχουν στόχο την επανοικειοποιηση των πατρίδων και των ζωών τους δεν είναι συνεκτικα με σαφες σχέδιο, η αριστερά φθίνει και η εθνική κυριαρχία γίνεται πεδίο διεκδικησιμο και υπερασπισιμο από κόμματα τύπου Πουτιν,που είναι σοβαρή δεξιά.-Διότι λαϊκή κυριαρχία δίχως εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει. Η Ρωσία επί παραδεγματι είναι εθνικά κυρίαρχη, αλλά όχι λαϊκά κυρίαρχη. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε εθνικά ούτε λαϊκά κυρίαρχη.

Αν όμως θέλεις να γίνεις εθνικά κυρίαρχη χώρα,(έξοδος από ευρωζωνη, μείωση νατοικων βάσεων για αρχή κτλ) πρέπει να είσαι σε θέση να υποφέρεις και να μοχθήσεις.Το κάτι παραπάνω (λαϊκή κυριαρχία) δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως το πρώτο (εθνική κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς με τους Λαμπράκηδες και άλλοι με τον Παπαδόπουλο,τον Παττακό,τον Θεοφιλογιαννάκο και τους λοιπούς.

Κάποιοι σήμερα γιορτάζουν το ξεκινημα της αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα.

Αυτό το άθλιο καθεστώς,ένα καθεστώς που οδήγησε ανθρώπους στην εξορια,στα βασανιστήρια,στη μετανάστευση,στο θάνατο,ένα καθεστώς με παρα πολλά σκάνδαλα που προδωσε και την ίδια την Κύπρο και τον ίδιο τον ελληνισμό.

Όσοι τιμούν την επέτειο αρχής της δικτατορίας σημερα ειναι και μεσα στην ελληνικη βουλη,βρισκοντας καταφύγιο σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και στη Δεξιά.

Την περίοδο της δικτατορίας ο γελοίος Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει πει ότι βρισκόταν εξόριστος ως μωρό στο Παρίσι.Αυτά να μην τα ξεχνάμε,αν και ο πανηλίθιος όχλος τα ξεχνάει.Και να μην ξεχνάμε επισης και την συνειδητη προσπάθεια της τωρινης κυβερνησης να μην ξέρουν τα παιδιά νεότερη ιστορια και ονόματά αυτής,όπως ήταν ο σπουδαιος γιατρος και αγωνιστης της δημοκρατιας,της ειρηνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης Γρηγόρης Λαμπράκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έντουαρντ Σνόουντεν: "Μέσω του covid μπαίνουν οι βάσεις της αρχιτεκτονικής της καταπίεσης».

"Το συστημα που μπαίνει σε εφαρμογή αυτή την περίοδο, θα παραμείνει και μετά το 2ο 4ο 16ο κύμα covid. Οι αποφάσεις και η στάση που πάιρνουμε σήμερα έναντι αυτού του συστήματος θα κρινει το μέλλον.

Ο covid θα φύγει, αλλά αυτό θα παραμείνει και θα καθορίσει τις ζωές των παιδιών σας. Εάν δεν αντιδράσουμε, στο μέλλον αυτό το συστημα δεν θα παίρνει αποφάσεις μόνο για την υγεία μας αλλά θα καθορίζει αυτόματα ποιός θα παίρνει μια δουλειά, ποιός πάει σχολείο, ποιός παίρνει ένα δάνειο, ποιός θα νοικιάζει ένα σπίτι, και ποιός όχι.

Και δεν θα είναι ένα σύστημα που θα επικεντρώνεται σε μια χώρα ή μια πόλη. Θα βρίσκεται παντού στον πλανήτη

. Εάν σήμερα, σε καιρούς φόβου, δεν πάρουμε μια απόφαση για το πώς θέλουμε να είναι αυτό μέλλον, η απόφαση θα παρθεί για εμάς χωρίς εμάς"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μικρονοϊκά σχέδια, των συνταγματαρχων που αποδείχθηκαν στη συνέχεια μεγαλοφυή για την καταστροφή της Κύπρου, ήταν αυτά που άλλαξαν το ρου ολόκληρου του Ελληνισμού. Αμερικανοί, Βρετανοί, Τούρκοι και σε ρόλο “Εφιάλτη” η συμμορία των συνταγματαρχών πρόδωσαν ότι πιο ιερό, για το έθνος, παραδίδοντας το παιδί της Ελλάδας στους φονιάδες του.

Οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης από ελληνικής πλευράς έβαλαν Ελλάδα και Κύπρο σε απίστευτες περιπέτειες καθώς όχι μόνο διέλυσαν τον ελληνικό στρατό, αλλά κατάφεραν -ως αποδεδειγμένα πράκτορες της CIA και πιόνια του Κίσινγκερ- να παραδώσουν δεμένη χειροπόδαρα την Κύπρο, που ακόμη και σήμερα μετρά τις πληγές εκείνης της περιόδου.

Παρέδωσαν μια χώρα κυριολεκτικά στα συντρίμμια και θυσίασαν τις ζωές χιλιάδων Ελληνοκυπρίων στις προσταγές των ξένων, εξυπηρετώντας τη συνωμοσία κατά του Ελληνισμού. Πέτυχαν αυτό που έγκαιρα είχε προβλέψει, από το 1968, ο Ευάγγελος Αβέρωφ ότι δηλαδή, «δυστυχώς το καθεστώς των συνταγματαρχών θα καταρρεύσει επί των ερειπίων και του αίματος του Ελληνισμού!».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία έτοιμη για Μεγάλο Πόλεμο. Επιδείνωση ανά πάσα στιγμή. Όχι μόνο 150.000 στρατιώτες αλλά πολύ περισσότεροι στα ουκρανικά σύνορα.Πούτιν “Η απάντηση της Ρωσίας θα’ναι ασύμμετρη σκληρή. Θα το μετανιώσουν καθώς δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα για καιρό”.Το Ιράν στο πλευρό Μόσχας.Φωτογραφίζει με drones το ”Eisenhower” ενώ οι ΗΠΑ φωτογραφίζουν με δορυφόρους ρώσικες βάσεις!!!

21/04/2021

Αυξάνονται οι εντάσεις καθώς η Ρωσία στέλνει περισσότερες δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα..Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία έχει μεταφέρει τον κυριότερο όγκο των στρατευμάτων της στο ουκρανικό μέτωπο πλησίον των ουκρανικών συνόρων και όχι μόνο 150.000…Αν και τα στοιχεία που δίνονται είναι κάπως αποπροσανατολιστικά σε αριθμούς για ευνόητους λόγους ωστόσο το μήνυμα είναι σαφές..Συνεχείς ενισχύσεις καταφθάνουν.Η Ρωσία είναι έτοιμη για πολεμική επιχείρηση κι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή..Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια επιχείρηση που θυμίζει το Β Παγκόσμιο και υπερβαίνει κατά πολύ το ουκρανικό, είναι έτοιμη για όλα…

Ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στην Βουλή προετοίμασε τη διεθνή κοινότητα για την επερχόμενη καταιγίδα. Υποσχέθηκε μια σκληρή και ασύμμετρη απάντηση σε οποιεσδήποτε προκλήσεις από άλλα κράτη.Ο Πούτιν απείλησε τη Δύση να μην διανοηθεί καν να διασχίσει την κόκκινη γραμμή με την Ρωσία.

“Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή. Θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους καθώς δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα εδώ και πολύ καιρό,”δήλωσε ο Πούτιν..ουσιαστικά υπονοώντας την Αμετανοησία της Δύσης και την Γενική Αποστασία που έγινε παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς.. Mια ευκαιρία για Μετάνοια στη Δύση…..’Αλλωστε αναφέρθηκε σαφώς στην παρακμή τους: Οι πνευματικές και ηθικές αξίες, τις οποίες κάποιες άλλες χώρες έχουν ήδη ξεχάσει, μας έκαναν πιο δυνατούς. Πάντα θα προστατεύουμε αυτές τις αξίες.

”Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί τις καλές μας προθέσεις ως αδυναμία και σκοπεύει να ανατινάξει τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη και σκληρή”.

Ο Ζελένσκι σε μια τελευταία απόπειρα διασκέδασης εντυπώσεων ταπεινώθηκε κι απευθύνθηκε στη ρωσική στον Πούτιν και ζήτησε συνάντηση μαζί του. Η Ρωσία απάντησε ότι τους μόνους που μπορεί να συναντήσει είναι τους ηγέτες την αυτοανακηρυχθέντων Δημοκρατιών του Ντονμπάς ενώ η Προεδρία διαμήνυσε ότι χρειάζονται να πληρούνται όροι και προϋποθέσεις για να εκπληρωθεί αυτό το αίτημα και προφανώς όχι μόνο δεν τηρούνται αλλά το αντίθετο..Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτόνωση αλλά συνεχής κλιμάκωση αφού η Δύση ανυποχώρητη δεν εγκαταλείπει τις βασικές επιδιώξεις της να χρησιμοποιεί Μαύρη Θάλασσα και ουκρανικό έδαφος ως απειλητικό πεδίο κρούσης κατά της Ρωσίας..

H Ρωσία δεν είναι μόνη της ζούμε μέρες που θυμίζουν παραμονές Τρίτου Παγκοσμίου..Tα στρατόπεδα έχουν καθοριστεί.Ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ οι Αμερικανοί φωτογραφίζουν από δορυφόρους ρώσικες στρατιωτικές βάσεις κι αροδρόμια με μαχητικά το Ιράν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Ρωσία και φωτογραφίζει με drones των IRGC drone ακριβή πλάνα από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower (CVN-69) στον Περσικό Κόλπο ( PressTV) Κλειδώνουν οι στόχοι το Ιράν εν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια αν η Ρωσία απειληθεί θ΄απαντήσει κι έχει πολλούς αμερικάνικους στόχους πλησίον του..

Ρωσία Κίνα Ιράν είναι μια τρόικα καθόλου ευκαταφρόνητη για την .. απερίσκεπτη Δύση….

EIKONEΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρή μυστηριώδης έκρηξη έπληξε εργοστάσιο πυραύλων στο Ισραήλ! 

21/04/2021

”Μια μυστηριώδης έκρηξη λίγο πριν στο βόρειο Ισραήλ” σχολίαζε χθες Τρίτη δίνοντας σχετικό βίντεο Ισραηλινός δημοσιογράφος..

Η Haaretz αναφέρει ότι “η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ρουτίνας στο εργοστάσιο Tomer για προηγμένα όπλα, το οποίο αναπτύσσει πυραυλοκινητήρες,τους εκτοξευτές δορυφόρων Ofek και στεγάζει διάφορους τύπους πυραύλων.” Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Ντόπιοι ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη και είδαν σύννεφα μεγάλων εκρηξεών. Ορισμένοι μαγνητοσκοπούσαν τις σκηνές, καθώς το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στις κατοικημένες περιοχές.Οι αξιωματούχοι ενδέχεται να υποτίμησαν την παράπλευρη ζημία της δοκιμής, η οποία οδήγησε στην έκρηξη αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης γιορτάζουν την «έκρηξη» στο «ευαίσθητο εργοστάσιο πυραύλων του Ισραήλ» σχολιάζει η jpost.

Αναφορές δείχνουν ότι η έκρηξη συνέβη κοντά στο Ramle σε μια δοκιμή ρουτίνας στο εργοστάσιο Tomer για προηγμένα όπλα, προσθέτει.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim αναφέρθηκε στην «φοβερή έκρηξη». Είπε ότι έλαβε χώρα σε μια «ευαίσθητη στρατιωτική βιομηχανική περιοχή στην περιοχή Gush Dan». Επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες ότι βλέπουν φλόγες σε «μεγάλο ύψος».

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου έδειξε μια μεγάλη φλογερή έκρηξη, παρόμοια με τις εκρήξεις που συμβαίνουν όταν εκραγούν πυρομαχικά.

Πέρυσι, Calcalist αναφέρθηκε στον Tomer ως εταιρεία που ανήκει στην κυβέρνηση που ασχολείται με την προώθηση πυραύλων. Είπε ότι αναπτύσσει «μυστική τεχνολογία πυραύλων».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμβολιάστηκαν με Pfizer κι εμφάνισαν έρπητα ζωστήρα στο Ισραήλ.Το ίδιο φαινόμενο και σ΄άλλες χώρες!! Μαρτυρία από Αγγλία: το εμβόλιο με παραμόρφωσε μ΄έκανε σαν τέρας στο Alien!!!!!

20/04/2021

Νέα παρενέργεια εμβολίου; Στο Ισραήλ, έξι άτομα αναπτύσσουν έρπητα ζωστήρα.

Το HZ χαρακτηρίζεται από ένα μικρό, κόκκινο εξάνθημα που αναπτύσσεται στο δέρμα και προκαλεί κνησμό. Εάν εμφανιστούν επιπλοκές, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και πόνο, συμπεριλαμβανομένου εκτενούς καψίματος στο δέρμα.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα από ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Sourasky και το Ιατρικό Κέντρο Carmel στη Χάιφα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από έρπητα ζωστήρα (HZ) μετά από εμβολιασμό για κόβιντ σε άτομα με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις (AIIRD) αυξάνεται.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το εμβόλιο είναι η αιτία σε αυτό το σημείο», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Victoria Furer του Τμήματος Ρευματολογίας του νοσοκομείου στο The Jerusalem Post. «Μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να προκληθεί σ΄ορισμένους ασθενείς».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 491 ασθενείς με AIIRD και 99 ελέγχους στα νοσοκομεία. Από τους 491 ασθενείς, 1,2% ή έξι άτομα εμφάνισαν HZ. Πέντε από αυτούς εμφάνισαν μόλυνση από έρπητα μετά την πρώτη δόση και 1 μετά τη δεύτερη.

Η Furer είπε ότι πέντε από τους έξι ασθενείς που ανέπτυξαν HZ ήταν νέοι, είχαν ήπια περιστατικά αυτοάνοσης νόσου και έπαιρναν ελάχιστα αν υπήρχαν φάρμακα για αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης HZ.

«Γι ‘αυτό το αναφέραμε», είπε.

Η HZ τείνει να αναπτύσσεται περισσότερο σε άτομα άνω των 50.

Η Furer είπε ότι από το άρθρο της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rheumatology, στις 12 Απριλίου, έχει λάβει email από ασθενείς σε όλο τον κόσμο που εμφάνισαν HZ μετά το εμβόλιο.

«Φαίνεται ότι ο λόγος είναι ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός», δήλωσε η Furer στο Jpost .

Είπε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης επιδημιολογικής μελέτης, για να αποδειχθεί αιτία και αποτέλεσμα. Είπε ότι μια πρακτική επίπτωση μπορεί να είναι να προτείνουμε στους ασθενείς με AIIRD να εμβολιαστούν κατά του HZ πριν λάβουν τον εμβολιασμό COVID-19 για να μειωθεί ο κίνδυνος. Jpost 19/4/21

 Γιατρός από τη Γαλλία καταγγέλει: ”Eίχα μια ασθενή εμβολιασμένη στις 30 Μάρτη ήταν η β΄δόση με Pfizer. Παρουσίαζε έρπητα ζωστήρα στο εμβολιασμένο μπράτσο στο μέρος που δέχθηκε το εμβόλιο και μέχρι τα δάχτυλα σε όλο το χέρι και μια εβδομάδα μετά και στο στήθος..”

Και Αγγλία μια γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα αυτή τη φοά προφανώς από αναφυλακτικό σοκ μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca που την έκανε όπως λέει σαν τέρας Alien σχολιάζει η New York Post.H Susie Forbes, 49 ετών, από το Lichfield, Staffordshire, υπέστη παραμόρφωση μέσα σε λίγες ώρες από την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca-Oxford στις 18 Μαρτίου, ανέφερε η Triangle News. «Ένιωσα σαν να ήμουν στο« Alien »επειδή βγήκαν φυσαλίδες από το χέρι μου. Ήταν τρομακτικό. Το πρόσωπό μου ήταν τεράστιο. Ήμουν τέρας », δήλωσε ο Forbes στην υπηρεσία ειδήσεων.«Η κόρη μου μoυ έστειλε μηνύματα που μου παρακαλούσε να πάω στο νοσοκομείο. Με καταστρέφει και κατέστρεψε την κόρη μου. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό καθώς έχω σημάδια στο σώμα μου », είπε.Πάσχει από σύνδρομο Guillain-Barré, μια αυτοάνοση κατάσταση.Η Suzie Forbes, η οποία έχει υποστεί αναφυλακτικές αντιδράσεις στην πενικιλίνη, πιστεύει ότι μπορεί να έχει υποστεί μια ακραία αντίδραση από το εμβόλιο.Παρουσίασε εκτός των άλλων πρήξιμο και εξάνθημα στο πρόσωπο της αλλά και στα πόδια.

Η Forbes παίρνει μια ποικιλία φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των Gabapentin και Tramadol, για να ελέγξει τα συμπτώματα του αυτοάνοσου GB.

Και τη στιγμή του εμβολιασμού της, ήταν σε αγωγή με μορφίνη και κωδεΐνη για έναν σπασμένο καρπό που υπέφερε μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα.

Η Forbes είπε ότι οι γιατροί της έπρεπε να είχαν εξετάσει την κατάσταση της υγείας της πριν της επιτραπεί να εμβολιαστεί.

Πιστεύει ότι δεν την κοίταξαν, δεν διερεύνησαν το ιστορικό της ”Δεν με ρώτησαν καν », είπε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πούτιν, για 2 Ρώσους στρατιώτες που σκότωσαν οι τρομοκράτες σκότωσε 200 με δεκάδες πτήσεις!!!

20/04/2021

O Πούτιν πλέον περνάει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και δείχνει πως θέλει να φυλάξει τα νώτα του στη Συρία εν όψει εξελίξεων στο ουκρανικό κι όχι μόνο.Για 2 Ρώσους που σκότωσαν οι τρομοκράτες στη Συρία η Ρωσία σκότωσε 200 με δεκάδες πτήσεις!!!

Σε απάντηση στη δολοφονία των δύο Ρώσων στρατιωτών, η ρωσική αεροπορία ξεκινά δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον πυρήνων ISIS και κινητοποιεί το Πέμπτο Σώμα και την 25η Διεύθυνση για να πραγματοποιήσει μια σημαντική επιχείρηση χτενίσματος στην Badia ( έρημο).

Η Ρωσία ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι σκότωσε “έως 200 τρομοκράτες” στη Συρία κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε μια βάση βορειοανατολικά της Παλμύρας, όπου οι μαχητές φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

“Αφού επιβεβαίωσαν δεδομένα μέσω πολλών διαύλων σχετικά με την τοποθεσία τρομοκρατικών εγκαταστάσεων, τα αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

“Καταστράφηκαν δύο κρησφύγετα, έως 200 μαχητές, 24 φορτηγά με πολυβόλα μεγάλης διαμέτρου, καθώς και περίπου 500 κιλά (1.100 κιλά) πυρομαχικών και εξαρτημάτων για τη δημιουργία αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών”, πρόσθεσε.

Η δήλωση δεν καθόρισε ούτε την ημερομηνία των επιθέσεων ούτε την ομάδα που στοχεύθηκε.

Ανέφερε ότι ο στόχος ήταν μια «καμουφλαρισμένη βάση» όπου «τρομοκρατικές ομάδες» οργάνωναν επιθέσεις στη Συρία και κατασκεύαζαν εκρηκτικά.

Σχεδιάζονταν συγκεκριμένα “τρομοκρατικές επιθέσεις και επιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Συρία”.

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι “τρομοκράτες” εκπαιδεύονταν σε διάφορα στρατόπεδα σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, “συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Al-Tanf, η οποία ελέγχεται από τον στρατό των ΗΠΑ”.

2 για 200 η αρκούδα πάντα είναι δυσανάλογη στα χτυπήματά της…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Η απάντησή μας θα είναι ασύμμετρη και σκληρή, αν ξεπεραστεί η «κόκκινη γραμμή» μας

 Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 16:16

Με τις γενικές κατευθύνσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής ολοκλήρωσε το 17ο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ο πρόεδρος Πούτιν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του γιατί η «συλλογική Δύση», όπως την χαρακτήρισε, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη Ρωσία για τα πάντα και υπερβαίνει τα εσκαμμένα, όπως στην περίπτωση της συνωμοσίας για την ανατροπή και δολοφονία του προέδρου της Λευκορωσίας, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα από κοινού οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Λευκορωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να υποδεχθεί αύριο τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο για συνομιλίες και φαίνεται πως προετοίμασε το έδαφος, προειδοποιώντας σε αυστηρό τόνο όσους επιβουλεύονται την ασφάλεια της Ρωσίας, ότι «θα θα μετανιώσουν για ό,τι έπραξαν έτσι, όπως δεν έχουν εδώ και καιρό μετανιώσει για κάτι».

«Το νόημα και το περιεχόμενο της πολιτικής της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή είναι να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για την ευημερία των πολιτών μας, για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας. Η Ρωσία έχει τα δικά της συμφέροντα, φυσικά και τα υπερασπιζόμαστε και θα το πράττουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως άλλωστε κάνουν και τα άλλα κράτη του κόσμου», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας επίσης ότι: «Εάν κάποιος αρνείται να κατανοήσει αυτό το αυτονόητο πράγμα, δεν θέλει να κάνει διάλογο και επιλέγει εγωιστικό και αφ' υψηλού τόνο, η Ρωσία θα βρει πάντοτε τρόπο να υπερασπιστεί τη θέση της».

Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε ως μία αρνητική πρακτική των τελευταίων ετών την επιβολή «παράνομων κυρώσεων με πολιτικά κίνητρα στην οικονομία», που χαρακτήρισε «βάναυσες προσπάθειες οι μεν να επιβάλλουν με τη βία τη θέλησή τους στους άλλους» και διαπίστωσε ότι «σήμερα αυτή η πρακτική μετεξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, εννοώ τα στοιχεία, που έγιναν πρόσφατα γνωστά για ευθεία απόπειρα διοργάνωσης πραξικοπήματος στη Λευκορωσία και τη δολοφονία του προέδρου αυτής της χώρας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες απαράδεκτες πράξεις δεν επικρίνονται από τη λεγόμενη "συλλογική Δύση". Σαν κανείς να μην προσέχει καν ότι υπάρχουν. Όλοι παριστάνουν ότι τίποτε δεν συμβαίνει».

Ο Β.Πούτιν υπενθύμισε την περίπτωση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς, «τον οποίον επίσης παρ' ολίγον να σκοτώσουν και ανέτρεψαν από την εξουσία» το 2014, αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο, για τους οποίους «μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε», όμως τόνισε ότι «η πρακτική της διοργάνωσης πραξικοπήματος, τα σχέδια πολιτικών δολοφονιών, μεταξύ άλλων και της ανώτατης κρατικής ηγεσίας, αυτό είναι υπερβολικό. Ξεπεράσατε ήδη όλα τα όρια».

Χωρίς να στραφεί συγκεκριμένα εναντίον κάποιας συγκεκριμένης χώρας ή στρατιωτικής συμμαχίας, ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε τη σημασία των ομολογιών των συλληφθέντων, που δήλωσαν, σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές της Λευκορωσίας ότι «μετείχαν στη συνωμοσία, ότι προετοιμάζονταν ο αποκλεισμός του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών της πόλεως, των μέσων επικοινωνίας, η πλήρης διακοπή του ενεργειακού συστήματος της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι γινόταν προετοιμασία μαζικής κυβερνο-επίθεσης, πώς αλλιώς;». Συνέδεσε μάλιστα τις φερόμενες ως σχεδιαζόμενες κυβερνο-επιθέσεις με το γεγονός ότι «οι δυτικοί συνάδελφοί μας αρνούνται επίμονα τις πολυάριθμες ρωσικές προτάσεις να αναπτυχθεί ένας διεθνής διάλογος στον τομέα της πληροφοριακής και κυβερνητικής ασφάλειας. Πολλές φορές το έχουμε προτείνει. Αλλά αποφεύγουν τη συζήτηση επί της ουσίας του ζητήματος».

Δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό απασχολεί σοβαρά τη ρωσική ηγεσία, ο Β.Πούτιν αναρωτήθηκε: «Και τι θα συνέβαινε, εάν η απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία γινόταν πραγματικά; Εκεί οδηγούνταν όλα τα πράγματα. Πόσοι άνθρωποι θα υπέφεραν; Πώς θα διαμορφωνόταν εν γένει η τύχη της Λευκορωσίας; Γι' αυτό κανείς δεν σκέφτεται, όπως δεν σκέφτηκαν για τη μοίρα της Ουκρανίας, όταν υλοποιήθηκε το πραξικόπημα σ' εκείνη τη χώρα».

Συνδέοντας τις εξελίξεις στη Λευκορωσία με την διεθνή αντιμετώπιση της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας διαπίστωσε ότι: «οι μη φιλικές ενέργειες και ως προς τη Ρωσία επίσης δεν σταματούν. Σε ορισμένες χώρες εισήγαγαν μάλιστα την απρεπή συνήθεια με κάθε αφορμή και συχνά χωρίς καν αφορμή να ενοχοποιείται η Ρωσία. Λες και είναι ένα νέο σπορ. Ποιος θα πει πιο δυνατά κάτι (σ.σ. κατά της Ρωσίας). Ως προς αυτά εμείς φερόμαστε στον έπακρο βαθμό συγκρατημένα. Μπορώ να πω χωρίς καμία ειρωνεία, φερόμαστε σεμνά, συχνά δεν απαντάμε καν στις μη φιλικές ενέργειες, όπως και στην ανοιχτή αγένεια». Παρομοίασε μάλιστα όσα συμβαίνουν γύρω από τη Ρωσία με την υπόθεση του «Βιβλίου της Ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, τον οποίο χαρακτήρισε «μέγα συγγραφέα»: «Βλέπουμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή, συνδέουν τη Ρωσία πότε με το ένα, πότε με το άλλο, χωρίς κανένα λόγο, γύρω από τον (σ.σ. τίγρη) Σιρχάν περιστρέφονται διάφοροι μικροί (σ.σ. τσακάλια) Ταμπάκι, όπως στο βιβλίο του Κίπλινγκ. Αλυχτούν για να ικανοποιήσουν το αφεντικό τους».

Κλιμακώνοντας την αυστηρότητα των προειδοποιήσεών του, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε: «Θέλουμε όντως να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους μετέχοντες της διεθνούς συναναστροφής, ακόμη και μ' εκείνους με τους οποίους το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μας, για να το πω ήπια, δεν πάνε καλά. Όντως δεν θέλουμε να κάψουμε τις γέφυρες, αλλά, εάν κάποιος αντιλαμβάνεται τις καλές μας προθέσεις ως αδιαφορία ή αδυναμία και ο ίδιος σκοπεύει τελειωτικά να κάψει ή να ανατινάξει τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή. Οι διοργανωτές οποιωνδήποτε προκλήσεων, οι οποίες απειλούν θεμελιώδη συμφέροντα της ασφάλειάς μας, θα μετανιώσουν για ό,τι έπραξαν έτσι, όπως δεν έχουν εδώ και καιρό μετανιώσει για κάτι».

Χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους στην ειδική συνεδριακή αίθουσα μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, ο Β.Πούτιν, τόνισε ότι «την ίδια στιγμή, είμαι απλώς αναγκασμένος να το πω αυτό, έχουμε αρκετή υπομονή, ευθύνη, επαγγελματισμό, αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα για το δίκιο μας και λογικά κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Όμως ελπίζω ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να περάσει ως προς τη Ρωσία τη λεγόμενη «κόκκινη γραμμή». Και από πού αυτή διέρχεται, αυτό θα το αποφασίζουμε σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση μόνοι μας».

Εν συνεχεία ο Ρώσος ηγέτης απαρίθμησε μια σειρά σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων υπερηχητικοί πύραυλοι, όπου η Ρωσία φαίνεται πως έχει πετύχει να προπορεύεται, ανακοινώνοντας ότι έως το 2024 το 76% του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας θα έχει εκσυγχρονιστεί, ενώ στη λεγόμενη «πυρηνική τριάδα» (σ.σ. πυρηνικά όπλα, που εκτοξεύονται από εδάφους, αέρος και θαλάσσης) ήδη από φέτος θα ξεπεράσει το 88%.

«Ως ηγέτης στην κατασκευή πολεμικών συστημάτων νέας γενεάς και την ανάπτυξη σύγχρονων πυρηνικών όπλων, η Ρωσία επίμονα για άλλη μια φορά προτείνει στους εταίρους να συζητήσουμε τα ζητήματα των στρατηγικών εξοπλισμών, της εξασφάλισης της παγκόσμιας σταθερότητας», σημείωσε ο Β.Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «αντικείμενο και στόχος τέτοιων συνομιλιών μπορεί να είναι η δημιουργία μη συγκρουσιακής συνύπαρξης στη βάση της εξίσωσης της ασφάλειας, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει όχι μόνο τους παραδοσιακούς στρατηγικούς εξοπλισμούς, τους διηπειρωτικούς, βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και τα βαριά βομβαρδιστικά και υποβρύχια, καθώς και όλα τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, που είναι ικανά να επιλύουν στρατηγικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της γόμωσής τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε την πρότασή του για μια συνάντηση των αρχηγών κρατών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώςόπως είπε «οι χώρες της πυρηνικής πεντάδας έχουν εδώ ιδιαίτερη ευθύνη» και υπογράμμισε τη θέση της χώρας του «υπέρ της διατήρησης του κομβικού ρόλου του ΟΗΕ στις διεθνείς υποθέσεις». Η Ρωσία, κατά τον Β.Πούτιν, είναι πάντοτε ανοιχτή στην ευρεία διακρατική συνεργασία και επιδιώκει να συμβάλλει στη διευθέτηση των περιφερειακών προβλημάτων, όπου «ήδη έχουμε κάνει πολλά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη. Η Ρωσία έπαιξε κεντρικό ρόλο, καθώς καταφέραμε να σταματήσουμε την ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απαρίθμηση των χωρών και ηπείρων ρωσικού ενδιαφέροντος ο Β.Πούτιν είπε ότι «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την απόλυτη πλειονότητα των κρατών του κόσμου στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, με πολλές χώρες της Ευρώπης» και συνέχισε ξεχωρίζοντας ως προτεραιότητα «τις επαφές μας με τους εγγύτερους εταίρους μας στον Οργανισμό της Σαγκάης, τους BRICS, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τους συμμάχους μας στο Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας». Εκ παραδρομής μάλιστα κατονόμασε το τελευταίο Σύμφωνο της …Βαρσοβίας, ενώ είχε ξεκινήσει τις αναφορές του στη διεθνή πολιτική θυμίζοντας το Μουντιάλ του 2018 και την εξαιρετική επιτυχία στη διοργάνωσή του από τη Ρωσία, η οποία είπε «είναι μια χαρούμενη χώρα, ανοιχτή στους πραγματικούς φίλους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία δηλώνει πως η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες

 Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 11:19

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες και τους κάλεσε να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ η κατάστασή της!» EIXE KANEI (προ εβδομάδος) το εμβόλιο της Pfizer η Ν. Κατσέλη...

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ της Ευρωκλινικής Αθηνών παραμένει η Νόρα Κατσέλη σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου. 

Η κα Κατσέλη βρίσκεται υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωκλινική Αθηνών, η κα Κατσέλη διακομίσθηκε στη ΜΕΘ την Τρίτη με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αποφασίσθηκε η άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας.

Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι εχθές 20/04/2021 και ώρα 20:07 διακομίσθηκε στη ΜΕΘ Ευρωκλινικής Αθηνών η κυρία Νόρα Κατσέλη με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση της ασθενούς και την έκταση του αιματώματος, αποφασίσθηκε η άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας. Η χειρουργική παρέμβαση εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές. Η ασθενής παραμένει νοσηλευόμενη σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση".

Η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής, 74χρονη αδελφή της Λούκας Κατσέλη, διακομίστηκε άμεσα στην Ευρωκλινική όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν μετά την αρχική μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251 διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία .


Η  Νόρα Κατσέλη είχε εμβολιαστεί πριν από μία εβδομάδα με την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer. Πάντως κατά το ρεπορτάζ τουλάχιστον του ΑLPHA, οι γιατροί δεν συσχετίζουν τον εμβολιασμό της με το πρόβλημα της υγείας που προέκυψε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 17ο ετήσιο μήνυμα του Πούτιν προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας

 Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 13:37

Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε να εκφωνεί το 17ο ετήσιο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, όπως ονομάζεται η κοινή συνεδρία των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου. Όπως ο ίδιος προανήγγειλε, αποφάσισε να το αφιερώσει επί το πλείστον σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, υγείας, πολιτικής και οικονομίας, αν και δεν θα παρέλειπε να αναφερθεί εν συντομία σε καίρια ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Αναλογιζόμενος την έναρξη και την εξέλιξη της «άγνωστης και εξαιρετικά επικίνδυνης λοίμωξης», με την οποία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, ο Ρώσος πρόεδρος θύμισε ότι κατά τις συζητήσεις του με πολλούς ξένους ηγέτες είχε συμμεριστεί τη διαπίστωση ότι «έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αβεβαιότητα».

Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, αναπνευστήρων και άλλων υλικών, ακόμη και σε ελλείψεις αποθεμάτων τροφίμων, με τις οποίες ξεκίνησε αυτή η πανδημία, υπογραμμίζοντας την εξαρχής πεποίθησή του ότι η Ρωσία θα κατορθώσει να ξεπεράσει τη δοκιμασία με επιτυχία. Για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε δημοσίως γιατρούς, νοσηλευτές, εθελοντές, εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες, επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν με την ανιδιοτελή εργασία τους στην επιτυχή απόκρουση της επιδημίας, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στην ειδικά προετοιμασμένη αίθουσα μεταξύ των μελών του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Β. Πούτιν, η πανδημία και οι αναπόφευκτες απώλειες από αυτή επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι «πρώτη εθνική προτεραιότητα είναι η προστασία του πληθυσμού της Ρωσίας», δηλαδή η επίλυση του απειλητικού δημογραφικού προβλήματος, γι' αυτό η Ρωσία θα διατηρήσει τους στρατηγικούς της στόχους να οδηγηθεί έως το 2030 σε αύξηση του πληθυσμού και σε αύξηση του μέσου όρου ζωής στα 78 χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να μη μειώσουν την επιφυλακή τους και να συνεχίσουν να τηρούν τις υποδείξεις των γιατρών και των υγειονομικών υπηρεσιών, ώστε να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και να εξαλειφθεί η λοίμωξη του κορωνοϊού. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επιδημία πέραν του εμβολιασμού. Η άλλη οδός είναι πιο επικίνδυνη, γιατί είναι άγνωστη η έκβαση της ασθένειας» σημείωσε ο Β. Πούτιν καλώντας τον πληθυσμό να σπεύσει να εμβολιαστεί ταχύτερα, ώστε έως το φθινόπωρο να έχει εξασφαλίσει η Ρωσία την επιδιωκόμενη «συλλογική ανοσία».

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία της χώρας, όπου «ο λαός μας νικούσε υπερβαίνοντας τις δοκιμασίες χάρη στην ενότητά του», υπογραμμίζοντας την αξία της οικογένειας, της αλληλοβοήθειας, της ενότητας του λαού και της αγαθοεργίας. «Οι πνευματικές-ηθικές αξίες, τις οποίες μια σειρά χώρες ήδη ξεχνούν, εμάς αντιθέτως μας κατέστησαν ισχυρότερους και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιζόμαστε πάντοτε» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ευχαριστώντας τους επικεφαλής των τεσσάρων παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας (σ.σ. ορθοδοξία, ισλάμ, ιουδαϊσμός, βουδισμός), οι οποίοι επίσης παρευρέθηκαν στο ετήσιο προεδρικό μήνυμα, με πρώτον εξ αυτών τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Ο Β. Πούτιν αναφέρθηκε αναλυτικά σε πολυάριθμα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης του πληθυσμού, αλλά και κλάδων της οικονομίας και της επιστημονικής έρευνας που σχετίζονται με την αντιμετώπιση επιδημιών, καθώς και των συνεπειών της αλλαγής του κλίματος.

Ο 68χρονος Ρώσος ηγέτης φάνηκε σε καλή φυσική κατάσταση και ακόμα καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Στην αίθουσα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου οι καθήμενοι τηρούσαν τις προβλεπόμενες υγειονομικές αποστάσεις, ωστόσο οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο χώρος είχε προηγουμένως απολυμανθεί, ενώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου VTSIOM, το 87% του πληθυσμού της Ρωσίας σχεδίαζε να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση-προειδοποίηση Πούτιν: Σας... βλέπουμε!

- Θεός φυλάξει, μην έρθει στο μυαλό κανενός να περάσει τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας ασφαλείας. Η απάντηση θα είναι ασύμμετρη, άμεση και σκληρή! Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, εμείς μόνοι μας θα καθορίζουμε κάθε φορά! Λόγια του... ρώσου ηγέτη στην ετήσια ομιλία του στη ρωσική εθνοσυνέλευση!

Μια ομιλία που τα 4/5 ήταν αφιερωμένη στην εσωτερική κοινωνικοοικονομική ζωή και μόνο στο τέλος μίλησε για τη διεθνή πολιτική! Τα όσα ανέφερε ζωγραφίζοντας τη «συλλογική Δύση», σίγουρα έχουν ανεβάσει τον «πυρετό» στα γραφεία των αμέτρητων αναλυτικών ινστιτούτων και μυστικών υπηρεσιών στις δυτικές πρωτεύουσες.

- Δε θελουμε να κόψουμε τις γέφυρες συνεργασίας, αλλά όποιος το εκλαμβάνει αυτό ως αδυναμία και λιγοψυχία, θα μετανοιώσει πικρά, έτσι όπως δε μετάνοιωσε ποτέ τα τελευταία χρόνια!!!

Παιδιά, μέσα τα... κεφάλια!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη επιτυχία! Συνέλαβαν τρομοκράτες!

Τολμούσαν να παίζουν μουσική... 

Τα καλά σκυλάκια έκαναν καλά τη "δουλειά" τους και σήμερα, μπροστά στα αγαπημένα τους κανάλια. Σήμερα στις 7 εγώ και ο Achilleas Kamzolas ενώ παίζαμε μουσική στον πεζόδρομο του Περιστερίου περικυκλωθήκαμε από δεκάδες μπάτσους, οι οποίοι ήταν εκεί για να δείξουν στις κάμερες ότι δεν χωράνε μουσικές και πάρτι πουθενά. Μας έβαλαν στο περιπολικό με όλα μας τα πράγματα μπροστά σε όλο τον κόσμο που μας άκουγε και μας έκαναν προσαγωγή στο τμήμα Περιστερίου με απειλές (από τον ανώτερο τους) ότι θα μας κατασχέσουν τα όργανα και τον εξοπλισμό. Να τους χαίρεστε. (μαγευτική σελφι από το περιπολικό)

Εννοείται πως δε γλιτώσαμε και το 300αρακι ο καθένας...

Σχολιο.- Tην ίδια ώρα στο νησί μου καταφθάνουν απρόσκοπτα δεκάδες αλλοδαποί τουρίστες, οι οποίοι φυσικά δεν τηρούν κανένα προβλεπόμενο μέτρο.

Αυτά ισχύουν για τους ιθαγενείς υπηκόους!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν μας θεωρούν μαλάκες...

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μπολιάστηκε για "το μόνο ασφαλή δρόμο προς την Ελευθερία..." στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη...

Στις 19 Απρίλη φέτος μετά την επιστροφή του από την Ιταλία ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα γιατί κατά τις εκεί κυβερνητικές επαφές κάποιο άτομο είχε Covid…

Άρα, ή ήταν σικέ ο εμβολιασμός, ή ήταν νεράκι, ή οι "¨επιστήμοες" μας λένε παραμύθια γιατί τ' αρπάζουν από τις φαρμακοβιομηχανίες...

Οι αρχηγάρες των κομμάτων... πλασιέ εμβολίων; Ότι νομίζει ο καθένας γι' αυτούς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το πρωί ακούω τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και τους θρησκευόμενους της κυβέρνησης που πάνε εκκλησία μια φορά χρόνο για να βγάλουν selfies με τη λαμπάδα, να λένε το παραμύθι για χωριά που κάνουν Ανάσταση και Ακολουθίες νωρίτερα... 

Θλίβομαι που σήμερα άκουσα τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα , εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να ισχυρίζεται πως δεν τρέχει και τίποτα να κάνουμε νωρίτερα την Ανάσταση, αφού σε πολλά χωριά αυτό γίνεται χρόνια. Μπράβο ρε Αθηναγόρα άξιος ο μισθός σου, σε καλή μεριά η έκτακτη επιχορήγηση στο παγκάρι σου και το ΕΣΠΑ που έρχεται. Να μην ξεχνάμε πως τον Ιησού στον Σταυρό του Μαρτυρίου τον οδήγησαν ο Ιερώνυμος, ο Αθηναγόρας και οι πολιτικοί της εποχής εκείνης, που φοβήθηκαν πως θα χάσουν τα κεκτημένα τους, από τη Βασιλεία επί της Γης...

Σχολιο.- αυτο το σκατοψυχο τερας κανει ντιλ με τους διεστραμμενους του Κουλη,για πεντε φραγκα και κατι ψιλοδουλειες,και ξεφτιλιζουν,για μια ακομη φορα,το υπερβατικο νοημα του Χριστιανισμου.Μετα συζηταμε για το γατακι,τον Ιουδα.Οχι μαγκες,το Θειο Δραμα δεν ειναι αγωνας ποδοσφαιρου και πραιμ ταιμ διαφημισεις.Φτυστε τωρα ολα αυτα τα αποβλητα που δεν εχουν ιερο και οσιο[Οποιος στοιχηματισει οτι ειμαι θρησκοληπτος εχει παει κουβα σφαιρα]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ"... δεν πρέπει κανείς να μην το διαβάσει... Το νεοφασιστικό κτήνος της αμερικανοκίνητης χούντας (21 Απρίλη 1967)...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Δωρεάν "ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ" σε pdf !!!

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι ''Ανθρωποφάγοι'' ή ''Ανθρωποειδή'', αλλά & στις 2 αυτές επιλογές δυσφημούνται οι πρωτόγονοι & τα ζώα...''.

Περικλής Κοροβέσης

Το βιβλίο: ΕΔΩ

http://blogs.sch.gr/zoot_/files/2014/10/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%A9%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A3.pdf



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Απρίλη 1967... οι επίορκοι δωσίλογοι αμερικανόδουλοι αξιωματικοί...

...και σήμερα κατοχή, μια χούντα χωρίς τανκ, αλλά με κυβερνητικές επιτροπές "επιστημόνων", που σιτίζονται από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες... στην υπηρεσία της νέας τάξης!

Σήμερα το όπλο είναι η "διασωλήνωση"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21η Απριλίου 1967: Η Μνήμη που δεν πρέπει να σβήσει…

Η ιστορική μνήμη των λαών αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους εναντίον των δυναστών τους. Γι αυτό, σήμερα, το πλανητικό κράτος της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) επιχειρεί, λυσσαλέα, να αποτεφρώσει τις ιστορικές μνήμες ή να τις αλλοιώσει και τις νοθεύσει...

Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτήν την Ιστορική Μνήμη και για ένα άλλο πολύ σημαντικό λόγο: Διότι η δικτατορία των συνταγματαρχών, σε σύγκριση με το σήμερα, αποτυπώνει και έναν μακάβριο μορφασμό της Ιστορίας: Τη δικτατορία του σύγχρονου φασισμού ντυμένη με νέα χρώματα, όχι τα πραγματικά τους ακροδεξιά νεοφιλελεύθερα εκσυγχρονιστικά χρώματα, αλλά τα χρώματα των «αριστερών» ανδρεικέλων…