Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Τριτη 25 Μαιου 2021


Για "κρατική αεροπειρατεία" κάνει λόγο η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, αναφορικά με το συμβάν στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Καταδικαστέα πράξη, πράγματι. Ποιος όμως έχει μεταφέρει την αντιπαράθεση από τη γη στους αιθέρες; Οι επιβάτες έφθασαν σώοι στον προορισμό τους, εκτός από έναν. Μήπως γι' αυτόν όλος ο... ντόρος;

08:40  -  24.05.2021

Γιατί οι ηγέτες της Δύσης κόπτονται τόσο πολύ;

Η ιστορία της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αθήνα- Βίλνιους, στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, πήρε τεράστιες διαστάσεις. Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο της αστραπιαίας, συντονισμένης αντίδρασης ευρωπαϊκών ηγεσιών! Μαζί και της Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια!

Εννέα μόλις λεπτά της ώρας (!) μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ, η Τιχανόφσκαγια βγήκε πανέτοιμη στα παραπήγματα της ενημέρωσης με βίντεο όπου καταγγέλλει το καθεστώς Λουκασένκο και καλεί τον «ελεύθερο» κόσμο να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντος Ρομάν Προτασέβιτς.

Ποιος είναι αυτός;

Επικεφαλής του τέλεγκραμ καναλιού NEXTA, ενός από τους βασικούς μοχλούς που καλούσε σε ξεσηκωμό τη νεολαία κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας τον περασμένο Αύγουστο. Επί μήνες ο Προτασέβιτς και οι συνοδοιπόροι του συνέχιζαν την αντικυβερνητική δράση τους, έτσι το εν λόγω κανάλι κρίθηκε εκτός νόμου ως «εξτρεμιστικό», που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό!

Ο Προτασέβιτς διέφυγε στην Πολωνία όπου βρισκόταν ήδη η Τιχανόβσκαγια και από εκεί συντόνιζε την αντικυβερνητική του δράση, αναγνωρίζοντας ανοικτά, και αυτός και άλλα μέλη της ομάδας, ότι η όλη δράση τους χρηματοδοτείται από την Πολωνία, τη Λιθουανία και άλλες πηγές εκτός Λευκορωσίας!

Με αφορμή τη σύλληψή του και τον θόρυβο που ξέσπασε στην Ευρώπη, είδαν ξανά το φως της δημοσιότητας βιογραφικά στοιχεία του Προτασέβιτς.

Μετά το 2014 πέρασε στην Ουκρανία, εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδα των ενόπλων νεοναζιστών που λυμαίνονται τη χώρα αυτή εντελώς ελεύθερα και πήρε το βάπτισμα του πυρός στον πόλεμο στο Ντονμπάς!

Από τις αρχές του χρόνου και με βάση δικαστική απόφαση, ο Προτασέβιτς είναι καταζητούμενος από την αστυνομία της χώρας του!

Στην Ευρώπη, πάντως, ένιωθε πλήρη ασφάλεια! Όπως θα έλεγε κανείς, οι χιλιάδες ναζιστές-δήμιοι που διέφυγαν μετά την καταδίκη στη Νυρεμβέργη, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Λουκασένκο στα χνάρια της πρακτικής των ΗΠΑ;

Ο συντονισμένος θόρυβος που ξεσηκώθηκε αμέσως με την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ, είναι εντυπωσιακός. Σαν να επρόκειτο για κάτι πρωτοφανές! Και όμως.

Την πρακτική εξαναγκασμού προσγείωσης αεροσκαφών και συλλήψεων πολιτών οι ΗΠΑ την έχουν κάνει... ψωμοτύρι!

Τον Μάρτιο του 2008 σε κοινή επιχείρηση με την αστυνομία της Ταϊλάνδης, Αμερικανοί πράκτορες εισέβαλαν σε αεροσκάφος και συνέλαβαν τον Ρώσο πολίτη Βίκτωρ Μπούτο, τον μετέφεραν στις ΗΠΑ και τον φυλάκισαν δεκάδες χρόνια με αναπόδεικτες κατηγορίες.

Το Ιούλιο του ίδιου χρόνου στις Μαλδίβες πράκτορες άρπαξαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τον γιο Ρώσου βουλευτή, και μετά τη μεταφορά του στις ΗΠΑ, τον καταδίκασαν. Έτσι, επειδή θεωρούν ότι ενεργεί ενάντια στα εθνικά τους συμφέροντα.

Το 2010 στη Λιβερία αυτή τη φορά, συνέλαβαν τον Ρώσο πιλότο Γιαρόσεβιτς ο οποίος μέχρι σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων στις ΗΠΑ!

Εκεί που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο είναι η ιστορία εξαναγκασμού προσγείωσης του προεδρικού αεροσκάφους του Έβο Μοράλες, στις 2 Ιουλίου 2013! Ο Πρόεδρος της Βολιβίας βρισκόταν στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη. Έζησα εκείνη την ιστορία από κοντά γιατί στη Μόσχα έφθασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα! Στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο όπου έφθασε η ελληνική αντιπροσωπεία, εκείνες τις μέρες βρισκόταν ο Αμερικανός νεαρός Έντουαρτ Σνόουντεν, που αυτομόλησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ταξίδεψε στη Ρωσία και ζητούσε καταφύγιο στο εξωτερικό. Οι φήμες οργίαζαν ότι αναζητεί τρόπους να φτάσει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. (Βενεζουέλα, Βολιβία κ.ά.).

Ε λοιπόν, οι… φωστήρες της CIA, θεώρησαν ότι τον πήρε μαζί του στο αεροπλάνο ο Έβο Μοράλες!

Το προεδρικό αεροσκάφος, μετά από τρεις ώρες πτήση, ειδοποιήθηκε ότι Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία υπαναχωρούν και δεν ανοίγουν τον εναέριο χώρο τους για να περάσει!

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος στη Βιέννη! Όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος! Αναζητούσαν τον Σνόουντεν. Εκείνος όμως δεν ήταν μέσα!

Η κίνηση αυτή που εξευτέλιζε κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από εκείνους που τώρα φωνασκούν, αλλά ως «μωρές παρθένες», ακολούθησαν πειθήνια τις εντολές του υπερατλαντικού επικυρίαρχου!

Ο Λουκασένκο δεν έφτασε ούτε καν στα όρια προκλητικότητας των ΗΠΑ! «Κατέβασε» ένα αεροπλάνο που μετέφερε έναν «δικό του τρομοκράτη, εξτρεμιστή» όπως τον χαρακτηρίζει το δικαστήριο της χώρας του. Αλλά έδρασε στον δικό του εναέριο χώρο. Όχι σε τρίτες χώρες, όπως κάνουν οι Αμερικανοί κρατικοί γκάνγκστερ! Κοντολογίς, έδρασε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου υπεράσπισης της ασφαλείας της χώρας του, εξηγούν διαπρεπείς νομικοί!

Πόνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή για το τσάκισμα του σχεδίου ανατροπής του καθεστώτος;

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις των νωχελικών Ευρωπαίων γραφειοκρατών δείχνουν, εκτός των άλλων, και μια έκπληξη!

Εκπλήσσονται για το πώς είναι δυνατόν πράξεις που ως τώρα αποτελούσαν πρακτική των Αμερικανών, να επαναλαμβάνονται από κάποιον Λουκασένκο!

Οϊμέ, «χάλασε» ο κόσμος! Μήπως γι' αυτό, για να ανεβάσουν την «αξία» των διαμαρτυριών τους, «διαρρέουν» δεξιά και αριστερά ότι πίσω από την »κρατική αεροπειρατεία» βρίσκεται ο... Πούτιν;

Εν κατακλείδι, γίνεται κατανοητό ότι ο νεαρός Προτασέβιτς ηγείτο μιας καλά κουρδισμένης και αδρά χρηματοδοτούμενης έξωθεν μηχανής με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας του.

Και δεν συνελήφθη με την ιδιότητα του μέλους της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η σύλληψή του τινάζει στον αέρα το «ταμείο» εισφορών στη «λευκορωσική δημοκρατία» που σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στην Πολωνία, Λιθουανία, κατά τις δικές τους ομολογίες! Κι είναι έτοιμοι, τώρα, να τρέξουν ξανά στα όργανα της Ευρώπης!

Και αναρωτιέται κανείς για τη σοβαρότητα και το βάθος των διεργασιών που για χάρη τους ροκανίζει τεράστια κονδύλια των Ευρωπαίων πολιτών ο ατελείωτος γραφειοκρατικός στρατός των ευρωκηφήνων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρκινοπαθής συνάδελφος, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με pfizer, παρουσίασε συμπτώματα καρδιακού επεισοδείου.

Στο Κέντρο υγείας την έδιωξαν.

Στο Ασκληπιείο, οι ουρές ήταν τεράστιες.

Κατέληξε σε ιδιώτη καρδιολόγο που της έδωσε επείγουσα αγωγή.

Θα καταγράψει κανείς το συμβάν?

Θα σταλεί κίτρινη κάρτα?

Για μια ακόμη φορά ο παναγιωτης βλαχογιαννοπουλος τα είπε εξαιρετικά στο Σαχίνη.

ΟΜΕΡΤΑ έχουν κάνει για τα mRna εμβόλια. 

Το περιστατικό θα μπορούσε κάλιστα να είχε καταγραφεί στο Κέντρο υγείας, αλλά προφανώς οι οδηγίες δεν το επιτρέπουν...

Σχολιο.- Εμενα μπορεί να μου κάποιος γιατι μετά παρέλευση 16 ημερών απο 2η δόση εμβολίου βγάζει Οδηγία η ΓΓΑθλητισμού ότι δεν γινονται δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο self test, rapid ή pcr.;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είδηση δεν είναι ότι για τη σύλληψη ενός καταζητούμενου φασιστάκου αναχαιτίστηκε μια αεροπορική πτήση.

(Αλήθεια, πως συνέλαβαν οι δυτικοί τον Ασάνζ?)

Η είδηση είναι ότι η πρόεδρος της δημοκρατίας και ο Αμερικάνος πρέσβης υποδέχονται το φασιστάκι στα πάτρια εδάφη.

Τον δασκαλεύουν μήπως πως θα οργανώσει πραξικόπημα σε μια ξένη χώρα?

Βαρειές οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης και θα λάβουν, υποθέτω, την ανάλογη απάντηση. Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας, που  η δημοκρατικότητα του προέδρου της είναι αναμφισβήτητη... Έχει εκλεγεί σε τυπικές αστικές εκλογές με μεγάλο ποσοστό…

Ας μην εκπλαγούμε αν οι Ρώσοι προβούν σε αντίποινα με εμπάρκο εισαγωγών και... ταξιδιωτικές οδηγίες. 

Εμείς θα την πληρώσουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον ξέρετε τον Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα; Υποθέτω πως όχι, μιας και ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ε.Ε. ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε ο Τσίπρας έκαναν την παραμικρή δήλωση για την περιπέτειά του.

Ποια περιπέτεια; 

Μα, τη σύλληψή του στη Ρουάντα, όπου υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στις 31 Αυγούστου 2020 το αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Ντουμπάι στο Μπουρούντι.

Και γιατί έγινε αυτή η αεροπειρατεία και η σύλληψη του Ρουσεσαμπαγκίκα, του εθνικού ήρωα της Ρουάντα, ο οποίος έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στον Εμφύλιο του 1994, εμπνέοντας την κινηματογραφική ταινία "Hotel Rwanta" και τιμώμενος με το ανώτερο αμερικανικό μετάλλιο το 2005;

Μα, γιατί είναι πολέμιος του αυταρχικού καθεστώτος του προέδρου Καγκάμε, που επανεκλέχθηκε για τρίτη φορά το 2017 με ποσοστό 99%. Με πλήρη υποστήριξη από ΗΠΑ, Γαλλία και Βέλγιο, που έχουν ισχυρά συμφέροντα σ' αυτή τη βασανισμένη αφρικανική χώρα. 

Να γιατί δεν ακούσατε ποτέ το όνομά του! Να γιατί δεν μάθατε για τίποτα διαμαρτυρίες και κυρώσεις κατά της Ρουάντα από ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Στη φωτογραφία, με χειροπέδες, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

Σχολιο.- Μα που το περιεργο η αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη ετσι λειτουργει εδω και δεκαετιες...

Σχολιο.- Το ζήτημα δεν είναι η αμερικανική πολιτική που είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Η επιλεκτική σιωπή όσων έχουν ανεβεί στα κεραμίδια αυτές τις μέρες, γιατί τάχα δεν ανέχονται αυτοί τις κρατικές αεροπειρατείες και τις παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι το ζήτημα.

Η υποκρισία και η εξαπάτηση είναι το ζήτημα.

Σχολιο.- Η αγαπημένη εφημερίδα των δικαιωμαατιστών ψευτοαριστερων  σε πλήρη ταύτιση για μια ακόμη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ(δεν το περιμένε κανεις αυτό) με μια σειρά άρθρων και του πρωτοσέλιδου της , εγκαλεί την ΕΥΠ που δεν προστάτευσε επαρκώς τον ναζιστή πράκτορα του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα υιοθετεί πλήρως το αφήγημα της Εε και του ΝΑΤΟ ότι δήθεν υπήρχαν λευκορωσοι πράκτορες στο αεροπλάνο με μάλιστα την ίδια φρασεολογία, ακτιβιστής sic.

Σχολιο.- Όταν πήρε έκταση το ζήτημα και είχε δημιουργηθεί τόσος θόρυβος στην Αφρική  δεν μπορούσαν, πλέον, να το αποσιωπήσουν.

Σχολιο.- ποιος είπε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίδια για όλους; κάποιοι είναι περισσότερο άνθρωποι από κάποιους άλλους.

Η ξεφτίλα... ακόμη μία φορά!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το που θα βγεις να πεις ότι το ναζίδι είναι ναζίδι, θα πεταχτούν σίγουρα κάποιοι να πετάξουν λάσπη, λέγοντας πως αναπαράγεις αυτά που λένε ο Λουκασένκο και ο Πούτιν. 

Βέβαια, από την πρώτη μέρα δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία για το απόβρασμα αυτό, από μια πηγή που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με Λουκασένκο και Πούτιν. Από την αμερικάνικη υπηρεσία για την ελευθερία στην πληροφόρηση (FOIA), που είναι εξαιρετικά διαφωτιστική για το ποιον του ναζιστάκου.

Παραθέτω τη μετάφραση των αποκαλύψεων της FOIA Research, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά δεν θα πεταχτούν να πουν ότι μιας και τα στοιχεία προέρχονται από πηγή αμερικάνικη, πρόκειται για σκοτεινό σχέδιο!

https://guernicaeu.wordpress.com/2021/05/24/%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%bc%cf%80%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd/?fbclid=IwAR2HbM30I5nKx9bOHuxxY4BYR_gP4me173vMq7h7ynVeLwf0E0p38ZQij-g



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποθέτω πως όσοι αντιφασίστες έχουν επιλέξει ως πολιτική έκφρασή τους τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις της ηγεσίας τους -και του ίδιου του Τσίπρα- υπέρ του ναζισταριού. 

Υποθέτω πως θα νιώσουν προσβεβλημένοι από τη συμπόρευση με ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση και το ξέπλυμα του τραμπούκου πρακτορίσκου. 

Υποθέτω πως θα απαιτήσουν από τον Τσίπρα να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση που προσκάλεσε στους Δελφούς το επικίνδυνο ναζιστικό σκουπίδι.

Ή κακώς υποθέτω? Και είναι όλοι ναζιστοτσόγλανοι όσοι έχουν παραμείνει  στον ξεφτιλοΤΣΥΡΙΖΑ!!!

Σχολιο.- Τωρα σωθηκες.... αυτοι εχουν γινει χειροτεροι κι απο τους αυριανιστες

Σχολιο.- Όχι. Γαργάρα λέγεται. Είναι οι θέσεις, είναι τα χρήματα, είναι η αναγνώριση. Ποντάρουν στη λήθη. Στο μεταξύ χαίρουνται ασύστολα για τα θρακιώτικα καμώματα με τον Αχμέτ Μέτε που ξαφνικά αγάπησε την Παλαιστίνη. Μεταξύ φαναριωτισμού και ευρωλιγουρισμού.

Σχολιο.- Εδώ αμφισβητούν πως ο τύπος είναι ναζί, άλλοι μας λένε πως νομίζουμε ότι η Ρωσία είναι ακόμα ΣΕ και οι πιο «ψαγμένοι» μας εγκαλούν πως όταν στηρίζαμε τον αγώνα του Κουφοντίνα τελικά το κάναμε γιατί συμφωνούσαμε με την δράση του, αλλιώς θα στηρίζαμε και τώρα τον «ακτιβιστή» που μπορεί και να είναι ναζί και τι έγινε μωρε αλλά μάλλον δεν είναι και φωτό είναι μοντάζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα ανεβάσει το μεσημέρι αυτή τη φωτογραφία, του ναζιδιού με γερμανικό κράνος του 43 με το σήμα των Ες-Ες πάνω σε στρατιωτική άσκηση στα χιόνια, βασισμένος σε λανθασμένη πληροφόρηση ότι πρόκειται για το ναζισταριό Ρομάν Προτασέβιτς. Πριν από λίγες ώρες διαπίστωσα πως δεν είναι αυτός, αλλά ο συνεργάτης του, Έντουαρντ Λομπόφ, επικεφαλής των Λευκορώσων ναζί που πολεμάνε στο Ντονμπάς στο πλευρό των Ουκρανών ομοϊδεατών τους. 

Είναι προφανές πως δεν υπήρξε καμιά πρόθεση εξαπάτησης και είναι πολύ κακομοίρης όποιος, δυσαρεστημένος από την αποκάλυψη ότι το απόβρασμα δεν είναι "δημοκράτης ακτιβιστής" αλλά τραμπούκος ναζί, επιχειρεί την απόδοση σκοπιμότητας. 

Άλλωστε, είναι πολύ πλούσιο το φωτογραφικό υλικό με το συλληφθέν απόβρασμα που αποδεικνύει τη ναζιστική του ταυτότητα, ώστε να μη χρειάζεται και περαιτέρω επιβεβαίωση.

Σχολιο.- σ'αυτούς που τους πειράζει η πιθανόν λάθος φωτογραφία θα απαντούσα: Σιγα σιγά παιδιά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου...

Σχολιο.- Odessa 2/5/14 αυτοι εψησαν ζωτανους τους διαδηλωτες

Το κτίριο των συνδικάτων πυρπόλησαν και έκαψαν κάπου 40 ανθρώπους εκεί μέσα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, με τούτα και με τ' άλλα, και με τις δηλώσεις αλληλεγγύης ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ναζί, τραμπούκο πρακτορίσκο, περνάει στο ντούκου το γεγονός ότι συμμετείχε στο Φόρουμ των Δελφών, ως μέλος αντιπροσωπείας προσκεκλημένης από την ελληνική κυβέρνηση. 

Δεν φαίνεται να απασχολεί το αντιφασιστικό κίνημα της χώρας μας το ότι η κυβέρνηση καλεί σε διεθνείς συναντήσεις ναζιστικά αποβράσματα τύπου Προτασέβιτς. 

Αν οι Βορίδηδες και οι Γεωργιάδηδες ήξεραν πως δεν μας πολυαπασχολούν κάτι τέτοια, ίσως είχαν σε ανοιχτή επικοινωνία από skype και τον κρυπτόμενο Παππά.

Σχολιο.- Οτι δεν απασχολει τον Συριζα δεν σημαινει οτι δεν απασχολει το αντιφασιστικο κινημα της χωρασ μας!

Αλίμονο αν μέτρο αντιφασισμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να δηλώσει αλληλέγγυος στο ναζισταριό!

Σχολιο.- Υπήρξε κάποια διαμαρτυρία και δεν την είδα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στην Κύπρο – Νεκρό γνωστό μοντέλο μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Την «έφαγε» το AstraZeneca

25-05-2021 | 14:15μμ

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος της μόδας από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το μοντέλο Stephanie Dubois από τη Βρετανία, που τους τελευταίους μήνες ζούσε και εργαζόταν στην Πάφο, έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca!

Η άτυχη 39χρονη, η οποία συνεργαζόταν με το πρακτορείο RMG Model Agency, είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook στις 6 Μαΐου, ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς φίλους της ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Σιχαίνομαι τις βελόνες. Το σημερινό δεν αποτελεί εξαίρεση» έγραψε τότε.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, άρχισε να παραπονιέται για τρέμουλο, πόνους στις αρθρώσεις, κρυάδες, πονοκεφάλους, ζαλάδες και δύσπνοια.

Χωρίς ενέργεια

Η ίδια θεωρούσε ότι είχε κολλήσει κορονοϊό, ωστόσο το αποτέλεσμα του τεστ που έκανε ήταν αρνητικό. Λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση, επανήλθε με δεύτερη στην οποία ανέφερε πως ήταν εξαντλημένη και δεν είχε καθόλου ενέργεια, ενώ πονούσε όλο το κορμί της και οι αρθρώσεις της ήταν αδύναμες. Πιθανότατα, η 39χρονη είχε επισκεφτεί νοσοκομείο, καθώς έγραψε πως έκανε εξετάσεις αίματος και τα λευκά αιμοσφαίριά της ήταν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Στη Λευκωσία

Στην τελευταία της ανάρτηση πριν από μία εβδομάδα η Βρετανίδα έλεγε πως θα έκανε και άλλες εξετάσεις αίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη μέρα το μοντέλο εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Λευκωσίας. Χθες, ο φίλος της και προσωπικός της φωτογράφος Frank MacDonald ανακοίνωσε μέσω facebook την τραγική είδηση του θανάτου της.

«Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Η Stephanie Dubois είχε μια κακή αντίδραση στο εμβόλιο για τον Covid-19, επηρέασε τα αιμοπετάλια και έπαθε εγκεφαλική θρόμβωση. Hταν σε κώμα αλλά δυστυχώς πέθανε σήμερα» έγραψε.

Πηγές αναφέρουν πως η κοπέλα δεν είχε προβλήματα υγείας. Πάντως, ο ιατρικός της φάκελος και οι εξετάσεις της έχουν σταλεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προκειμένου να διερευνηθεί αν ο θάνατός της συνδέεται με το εμβόλιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ληστεία με… «high 5» – Αλγερινοί «έγδυσαν» επιχειρηματία στη Μύκονο

Τα «high 5» με γαλλοαλγερινούς και το ρολόι των 103.000 € που έγινε καπνός

24-05-2021 | 18:02μμ

Μετά τους Ιταλούς μαφιόζους, που αρπάζουν πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια ανυποψίαστων παραθεριστών, έκανε την εμφάνισή της στη Μύκονο και μια συμμορία γαλλόφωνων Αλγερινών!

Ομως, εξαρθρώθηκε άμεσα μετά τη ληστεία σε βάρος ενός εισαγωγέα ρούχων από τη Θεσσαλονίκη και την αρπαγή τού αξίας 103.000 ευρώ ρολογιού του, μάρκας Patek Philippe.

Ο επιχειρηματίας βρισκόταν στους Μύλους το βράδυ της Πέμπτης φορώντας στον καρπό του το πανάκριβο ρολόι του, όταν τον πλησίασε μια ομάδα τριών λεπτοκαμωμένων ανδρών οι οποίοι μιλούσαν γαλλικά και ο ένας σήκωσε ξαφνικά το χέρι του φωνάζοντάς του «high 5»!

Ο εισαγωγέας αιφνιδιάστηκε, αλλά σήκωσε και αυτός το χέρι του για τον φιλικό χαιρετισμό. Ξαφνικά, όμως, δέχτηκε επίθεση από τον δεύτερο της παρέας, ο οποίος τον ακινητοποίησε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο, ενώ την ίδια στιγμή ένας από τους συνεργούς του τραβούσε από το χέρι του το Patek Philippe και διέφυγαν όλοι μαζί τρέχοντας στα στενά του νησιού των ανέμων!

Ανασφάλιστο

Το θύμα κατήγγειλε την επίθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου διευκρινίζοντας ότι το ρολόι δεν ήταν ασφαλισμένο. Υστερα από έρευνα και χάρη στην αξιοποίηση οπτικού υλικού οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου Αλγερινού με γαλλικό διαβατήριο, ο οποίος θεωρείται μέλος οργανωμένης συμμορίας με ειδικότητα στις κλοπές ακριβών ρολογιών που προωθούνται για πώληση.

Στην κατοχή του 40χρονου Αλγερινού κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 245 ευρώ, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ένα κινητό και χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς τηρεί αρνητική στάση. Ωστόσο, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν προσδιοριστεί και αναζητούνται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανός βίασε 65χρονη στο σπίτι της σε χωριό της Θήβας

24/05/2021, 09:26

Το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία και έδωσε σαφή περιγραφή του 30χρονου, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από μεικτή περιπολία και να συλληφθεί

Ξεπερνάει κάθε λογική η σεξουαλική κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στη μονοκατοικία της στην κοινότητα Μουρίκι των Θηβών, από έναν Πακιστανό ο οποίος διέρρηξε μια μπαλκονόπορτα για να κλέψει αλλά βρήκε μπροστά του την ένοικο και δεν δίστασε να την βιάσει!

Η άτυχη 65χρονη βρισκόταν μόνη στο εσωτερικό του σπιτιού και δεν κατάφερε να αντισταθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του αλλοδαπού, ο οποίος... ξέχασε τι σκόπευε να κάνει εισβάλλοντας στη μονοκατοικία, ακινητοποίησε την ανυπεράσπιστη γυναίκα χρησιμοποιώντας βία και ξέσπασε πάνω της τα σεξουαλικά του απωθημένα! Αμέσως μετά, έφυγε από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όμως, η 65χρονη ειδοποίησε την Αστυνομία και έδωσε σαφή περιγραφή του, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από μεικτή περιπολία και να συλληφθεί. Ο 30χρονος Πακιστανός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου κρατείται και κλήθηκε η 65χρονη για να τον αναγνωρίσει. Η γυναίκα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για να επιβεβαιωθεί ο βιασμός και να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ξεφτίλα  των παλιανθρώπων του ΚΚΕ!  Γράφει  σήμερα ο Βριζοσπάστης του κώματος του αμαρικάνικου ιμπεριαλισμού που στηρίζουν τους ναζίδες!
«Η απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ για την σύλληψη αντικυβερνητικού δημοσιογράφου αφορμή για επικίνδυνα σχέδια».
Ενδοιμπεριαλιστικά προβλήματα θα είναι, όπως έχουν εφεύρει ορολογία τα άεργα καθάρματα του Περισσού, που κοροϊδεύουν τους ηλίθιους που τους απέμειναν ότι είναι «κομμουνιστές». Αλήτικα μισθοδοτούμενα καθάρματα είναι… Όπως τυα άλλα χαφιεδάκια της ΑΝΤΑΡCIA…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ)
25/05/2021
Όπως συμβαίνει κάθε φορά που ένα κράτος-παρίας εμφανίζεται στη δυτική επικαιρότητα, έτσι και τώρα: η πρόσφατη επιχείρηση για τη σύλληψη του φασισταριού «ακτιβιστή» από τη Λευκορωσία έχει οδηγήσει σημαντικό τμήμα του κόσμου της πλευράς της αριστεράς στο γνωστό διαγωνισμό καταγγελίας του «καθεστώτος». Το εγχώριο του Μητσοτάκη δε θα το πουν ποτέ καθεστώς, βεβαίως.
«Και πού είναι το πρόβλημα με το να καταγγέλλουμε ένα αυταρχικό καθεστώς μαζί με το ΝΑΤΟ και την Ευρω Ένωση», απαντούν. «Α, άρα μας λες ότι ο Λουκασένκο είναι το ιδανικό;!»
Να εξηγήσουμε λοιπόν πού είναι το πρόβλημα – για κάποιον που λέει ότι είναι κομμουνιστής ενώ ταυτόχρονα τυγχάνει και υπήκοος χώρας του ΝΑΤΟ.
Οι πόλεμοι της Αυτοκρατορίας πλέον δεν ξεκινούν με πτήσεις βομβαρδιστικών και εκτοξεύσεις πυραύλων. Πριν από τα βομβαρδιστικά και τους πυραύλους έρχεται συνήθως μια ενορχηστρωμένη από τον ιμπεριαλισμό πορτοκαλί επανάσταση, και ακολουθεί η γνωστή –και επίσης ενορχηστρωμένη από τον ιμπεριαλισμό– εκστρατεία δαιμονοποίησης της ηγεσίας και του λαού του «εχθρού», ενίοτε με ανακάτεμα μισών ψεμάτων και μισών αληθειών, ενίοτε με επινόηση τερατωδών ψεμάτων.
Η λίστα με τους «δικτάτορες που έσφαζαν το λαό τους» είναι πλέον αρκετά εκτεταμένη. Η λίστα, δε, με τα θύματα των επεμβάσεων που έγιναν στο όνομα της προστασίας του «λαού που σφάζει ο δικτάτορας», είναι απλώς χωρίς τέλος.
Κάποιος σαν το ΚΚΕ που αδυνατεί να αντιπαρατεθεί έστω και σε επίπεδο προπαγάνδας με την αστική του τάξη και το ιμπεριαλιστικό της μπλοκ, είναι μαθηματικά βέβαιο πως, στην καλύτερη περίπτωση, θα συνεχίσει έτσι και όταν το πράγμα κλιμακωθεί – οπότε και η πίεση πάνω του θα γίνει πραγματική. Με όσες παχιές αντι-ΕΕ και αντι-ΝΑΤΟ κορώνες και αν γαρνίρει την υποταγή του.
Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί σαν το ΤΣΥΡΙΖΑ που δεν ενδιαφέρονται να αντιπαρατεθούν με κανένα ιμπεριαλιστικό μπλοκ, αλλά να πείσουν τους συμμάχους «μας» ότι αυτοί θα έκαναν καλύτερη δουλειά (βλ. σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ). Ε, σε αυτούς ευχόμαστε καλό ψόφο στο διαγωνισμό τους. Και να μην παραλείψουν πριν να πάνε να τρατάρουνε κανένα καναπεδάκι τη Γουαϊδόφσκαγια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι εργοδότες δικαιούνται sellftest δωρεάν, 1 την εβδομάδα αλλα δεν είναι υποχρεωτικό να το ανεβάσουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικά.
Οι εργαζόμενοι δικαιούνται και αυτοί 1 selftest την εβδομάδα δωρεάν αλλά πρέπει υποχρεωτικά να το ανεβάσουν στην πλατφόρτμα ηλεκτρονικά όπως σας έχω επισυνάψει παρακάτω την διαδικασία."
Ωραία. Άντε, γιατί τελευταία αφεντικά και δούλοι, σκατά είχαμε γίνει ούλοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλή επιτυχία στην πιο δημοκρατική χώρα της Μέσης ανατολής τη Συρία. Δεν κάνω κάποιο άλλο σχόλιο γιατί δε θα ήθελα να επηρεάσω το αποτέλεσμα.
Οι υποψήφιοι τέθηκαν για τις σημερινές προεδρικές εκλογές της Τρίτης στη #Συρία, αλλά ο Πρόεδρος #Άσαντ παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί, με τεράστιες συσπειρώσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του μακρύ ιμπεριαλιστικού πολέμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον Ουκρανό δημοσιογράφο Γιούρι Τκάτσεφ: ′′ Αλλά γενικότερα, η αντίδραση πανικού της Δύσης στην επιχείρηση της σύλληψης του Πρωτάσεβιτς είναι κατανοητή.
Η Λευκορωσία έκανε ό, τι μέχρι τώρα μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των Δυτικών Χωρών συνήθιζαν να τολμούν.
Και τώρα η Λευκορωσία αποφάσισε ότι μπορεί να το κάνει και αυτό.
Λοιπόν, αν όλοι θα τολμήσουν πράξεις που νωρίτερα μόνο οι Μεγάλοι Δυτικοί άνθρωποι έκαναν, τότε τι θα είναι; Μπορεί τότε να προκύψει ότι όλες οι χώρες είναι ίσες?!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια, πριν λύσουμε το πρόβλημα της Λευκορωσίας και του Λουκασένκο ας αναρωτηθούμε:
Πως ένας νεοναζί εις βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα για κακουργηματικες πράξεις βρίσκεται στην Ελλάδα, καλεσμένος επίσημα από την προεδρία της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στο .." συνεδριο των Δελφών";
Καμία απάντηση από τους ανησυχουντες για τη δημοκρατία στη ... Λευκορωσία;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ: Συλλαλητήριο κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου, Τετάρτη 26 Μαΐου, ώρα 7μμ., Προπύλαια
Με τον παραπλανητικό τίτλο «Για την Προστασία της Εργασίας», οδεύει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει αλλά και να ολοκληρώσει κατ’ εφαρμογή των επιταγών του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήθος προηγούμενων αντίστοιχων νόμων που θεσμοθετήθηκαν, την τελευταία 10ετία, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά δικαιώματα και στη συνδικαλιστική δράση. Για το κεφάλαιο, οι ανατροπές αυτές είναι αντίστοιχης σημασίας με τις νεοφιλελεύθερες και αντιδημοκρατικές αναδιαρθρώσεις που αφορούν στα δημοκρατικά δικαιώματα και στην ανώτατη εκπαίδευση.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας μας στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν σαν «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», ενώ η αλήθεια είναι ότι οι πόροι του προορίζονται για τις μεγάλες εταιρείες, της «πράσινης και ψηφιακής μετάβασης». Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, καλούνται και πάλι να πληρώνουν για κάθε εκταμίευση από το συγκεκριμένο Ταμείο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το αντεργατικό της νομοσχέδιο, «απογειώνει» τη συνειδητή πολιτική της επιλογή για περαιτέρω συρρίκνωση και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του.
Εάν δεν αντισταθούμε, οι επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων θα είναι συντριπτικές για το εισόδημα, τον εργάσιμο χρόνο, την προσωπική και κοινωνική ζωή και τη δυνατότητα συγκρότησης αντιστάσεων των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, οφείλουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να αντιμετωπίσουν το νομοσχέδιο με ενωτικό, πλατύ και αγωνιστικό πνεύμα. Να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου, να οργανώσουν καμπάνιες ενημέρωσης, περιοδείες στους χώρους δουλειάς και γενικές συνελεύσεις των μελών τους. Να σχεδιάσουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους/τις εργαζομένους/ες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και να αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων τους, σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης Μάη, ώστε να μην περάσουν η κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος. Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εργαζομένους δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη: όλοι και όλες στη μάχη, για να ανατραπεί το φιλοεργοδοτικό τερατούργημα και για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας που βάλλονται.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια.
25-05-21
Από το ΜΕΤΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Γαλλία δίνει " πάσο πολιτισμου"με 300 € στους 18 χρονους για βιβλία, μουσεία, θέατρα ,και κινηματογράφους..
Εδω έμαθα καταργούν κ τη β 'γλώσσα στα σχολεία γιατί έτσι γουστάρουν..
Η τεχνογνωσία πρέπει να πληρώνεται αδρά στα κολλέγια κ στα φροντιστήρια..
Μείωσαν στο ελάχιστο τις ώρες στη βιολογία ούτε κοινωνιολογία ,ούτε καλλιτεχνικά έχουν ανάγκη τα δημόσια σχολεία , ιστορία κόψε ράψε στα μέτρα τους και παπαγαλία προτιμά η Κεραμέως ..
Σχολιο.- Η Βιολογία που είναι απαραίτητη για κλάδους π.χ ιατρικής ,παθολογοανατομίας, παθολοβιολογίας, κλπ. κόπηκε οι φοιτητές τι θα ξέρουν για το ανθρώπινο σώμα?Επίσης αυτοί που θέλουν ν΄ασχοληθούν με τα εικαστικά τι γνώσεις αρχικές θα έχουν?Έλεος!
Σχολιο.- Αντε τωρα να δουμε τι θα διδασκουν και στην σεξολογια.
Σχολιο.- Μα είναι γνωσττό τι θα διδάξουν στη σεξολογία. Ότι υα φύλα δεν είναι δυο, αλλά 5-6, για να περιλαμβάνουν και τους ΛΟΑΤΚΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη ΝΑΤΟική μας αποικία, όλα τα κόμματα της Βουλής καταδικάζουν τη σύλληψη του νεοναζί εγκληματία από τις αρχές της χώρας του...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να χαρώ εγώ αντιιμπεριαλισμό! Με ίσες αποστάσεις, μην τυχόν και παρεξηγηθεί... η Πρεσβεία
Δευτέρα 24/05/2021 - 13:12
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το σχέδιο ΗΠΑ - ΕΕ για ωμή παρέμβαση στην Λευκορωσία δεν μπορεί να κρυφτεί από την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ και τα σχέδια παρέμβασης στη Λευκορωσία:
«Το σχέδιο των ΗΠΑ και της ΕΕ να παρέμβουν ωμά στα εσωτερικά της Λευκορωσίας δεν μπορεί να κρυφτεί απ’ την απαράδεκτη ενέργεια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της ''Ryanair'' στο Μινσκ. Πάει πολύ αυτές οι δυνάμεις να παριστάνουν τους "ευαίσθητους" για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όταν είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο που, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", προβλέπει τέτοιες πρακτικές, τις οποίες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, ενώ τώρα για τα δικά τους συμφέροντα ακολουθούν την υποκριτική τακτική "δύο μέτρα και δύο σταθμά".
Για τα σχέδιά τους αξιοποιούν τη γνωστή "καραμέλα" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που και στο παρελθόν αποτέλεσε το πρόσχημα για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Δεν διστάζουν μάλιστα, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Ουκρανίας, να στηρίζουν ακόμα και νεοναζιστικές οργανώσεις που βαφτίζουν "ακτιβιστές", ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκαν σχέδια πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που έφταναν μέχρι και τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου, θυμίζοντας επεμβάσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά συμμετέχει, αλλά πρωτοστατεί σ’ αυτό το σχέδιο, υιοθετώντας όλα τα απαράδεκτα προσχήματα, συνεπικουρούμενη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του είναι ο ίδιος ο λαός της Λευκορωσίας, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λύσσαξε όλο το ευρωενωσικοσκυλολόι που συνελήφθη ένα ναζίδι, απο αυτά που χρησιμοποιεί η Δύση στους ψυχροπολεμικους της σχεδιασμούς. 
Απο πίσω και η πορδή που παριστάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, "σκούζει" για να να δείξει πόσο καλό και πιστο σκυλί είναι
Μητσοτάκης: Η ΕΕ να υιοθετήσει ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη ράπισμα για την Τουρκία: Σε ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 αναφέρονται ονομαστικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες
09/05/2021
Για πρώτη φορά αποσπάσματα από το ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 που περιέχει όλα τα «ιταλικά νησιά του Αιγαίου» (Δωδεκάνησα) – Σαφής αναφορά στα Ίμια (immio Megalo, immia Micro) – Ιταλική, άρα ελληνική σήμερα και η Τσούκα όπως είχαμε γράψει – Ο πληθυσμός των μεγαλύτερων νησιών των Δωδεκανήσων – Γνωρίζει το ΥΠΕΞ τα στοιχεία αυτά;
Ένα από τα πάγια επιχειρήματα των Τούρκων όταν αναφέρονται στις, δήθεν γκρίζες ζώνες και τα «αμφισβητούμενα» νησιά του Αιγαίου, είναι ότι αυτά δεν καταγράφονται ονομαστικά σε καμία Συνθήκη. Η ελληνική πλευρά, συνήθως δεν απαντά ή αρκείται σε γενικόλογες αναφορές.
Έχουμε στο παρελθόν αναφερθεί, με στοιχεία, στο τι ακριβώς συμβαίνει στα Δωδεκάνησα και έχουμε αποδείξει ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι έωλοι (αβάσιμοι, ανυπόστατοι). Σήμερα, φέρνουμε στο φως ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Απόσπασμα από ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης, της 21ης Απριλίου 1936, στο οποίο καταγράφονται ονομαστικά ΟΛΑ τα Δωδεκάνησα.
Τα στοιχεία αυτά, είχε την καλοσύνη να μας τα παραχωρήσει για να τα δημοσιεύσουμε, ο Ροδίτης κύριος Νικόλαος Φαρμακίδης, συγγραφέας του βιβλίου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ-ΜΙΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ-1820-1867»,ΡΟΔΟΣ, 2020. Τον ευχαριστούμε θερμότατα και από εδώ και σύντομα θα αναφερθούμε και στον Κωνσταντίνο Σιμωνίδη, έναν χαρισματικό, αλλά παρεξηγημένο Έλληνα από τη Σύμη, την πραγματική ιστορία του οποίου παρουσιάζει ο κύριος Φαρμακίδης στο βιβλίο του. Ας επανέλθουμε όμως στα Δωδεκάνησα και ας δούμε συνοπτικά την ιστορία τους το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Το 1522 η Ρόδος που ανήκε μέχρι τότε στους Ιωαννίτες Ιππότες, καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς, όπως και η Κως. Τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων, απολάμβαναν αυτοδιοίκηση και φορολογικά προνόμια. Μετά το 1869 τα προνόμια άρχισαν να περιορίζονται και καταργήθηκαν πλήρως μετά την επανάσταση των Νεότουρκων το 1909.
Το 1912, στο πλαίσιο του Ιταλοτουρκικού Πολέμου, τα Δωδεκάνησα καταλήφθηκαν από τους Ιταλούς, εκτός από το Καστελλόριζο που περιήλθε υπό ιταλική κυριαρχία μόλις το 1921. Με Συνθήκη της 2ας Οκτωβρίου 1912, τα Δωδεκάνησα θα παρέμεναν υπό ιταλική κατοχή μέχρι να σταματήσει η αντίσταση εναντίον των Ιταλών στη Λιβύη, η οποία ανήκε επίσης στην οθωμανική αυτοκρατορία και καταλήφθηκε από τους Ιταλούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τραγικό δεν είναι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. κ Συριζα, αλλά η ομοιότητά τους.!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον βγάζουν θετικό στον CoViD-19, για καραντίνα, αλλά δεν του δίνουν γνωμάτευση και αναρρωτική. ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ; ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;
Σχολιο.- Είμαι στην 11η μέρα μετά την διάγνωση με κόβιντ. Είμαι θεωρητικά καλά, με λίγο βήχα και λίγο πόνο στο στήθος αλλά φοβερή εξάντληση. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόβιντ είναι στην σοβαρή νόσηση. Η δικιά μου όμως η περίπτωση φάνηκε απλή σπιτική. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως στην απλή σπιτική νόσο δεν είναι η νόσος η ίδια αλλά το κράτος πίσω από την νόσο. 
Ο ΕΟΔΥ δεν σου δίνει κάποιο χαρτί. 
Η γενική προστασία σου δίνει χαρτί για καραντίνα αλλά όχι χαρτί γνωμάτευση για την αναρρωτική του ΙΚΑ. 
Το νοσοκομείο που έκανα το μοριακό τεστ σου δίνει χαρτί με αποτέλεσμα του τέστ αλλά όχι γνωμάτευση. 
Για να πάρεις γνωμάτευση για αναρρωτική πρέπει να κλείσεις ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ μετά από 2 μήνες. 
Η γενική προστασία σου δίνει χαρτί καραντίνας για 10 μέρες και σε ενημερώνει πως αν τις 3 τελευταίες εξ αυτών έχεις συύμπτωμα πρέπει να κάτσεις σπίτι 14 μέρες, αλλά χαρτί για τις έξτρα 4 δεν σου δίνει. 
Και κάπως έτσι όλα οδηγούν πάλι σε ιδιώτη γιατρό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωνή των βιοπαλαιστών του Ψυρρή για την «πολιτιστική» κατάληψη του πρώην θεάτρου Εμπρός
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή των κατοίκων του Ψυρρή σχετικά με το θέατρο Εμπρός, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά κυρίως αυτών που ζουν καθημερινά στην περιοχή και η άποψή τους δεν προβάλλεται καθόλου.
Προς όλους που δηλώνουν καλλιτέχνες, φορείς πολιτισμού και αντιφασίστες
Όλα άρχισαν για μένα και την οικογένειά μου πριν επτά χρόνια. Το 2015.
Εξ ανάγκης οικονομικής μετακομίσαμε στου Ψυρρή στο δικό μας εργαστήριο και το μετατρέψαμε όπως μπορούσαμε σε σπίτι. Έτσι θα μειώναμε τα μηνιαία έξοδα, μιας και δεν θα πληρώναμε ενοίκιο για κατοικία.
Πού να φανταστούμε τότε, ότι θα γινόμασταν αιχμάλωτοι του «πολιτισμού»!
Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι η ιδέα να μετακομίσουμε στου Ψυρρή δεν ήταν καθόλου καλή. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, η οδός Ρήγα Παλαμήδου μετατρεπόταν σε γήπεδο με τα πάρτυ που διοργάνωνε η κατάληψη του Εμπρός. Τριήμερα ατελείωτα φεστιβάλ διοργανώνονταν κατά  πάντων, κατά του ρατσισμού, κατά του φασισμού, κατά, κατά… Ο φασισμός όμως καλά κρατούσε στο εσωτερικό του κτηρίου. Επτά χρόνια το ίδιο σκηνικό.
Ο πολιτισμός της κατάληψης σε όλο του το μεγαλείο!
Ο πολιτισμός, που άφηνε έναν δρόμο γεμάτο σκουπίδια, τενεκεδάκια από μπύρες και βανδάλιζε και ουρούσε το απέναντι εκκλησάκι του 12ου αιώνα, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.
Το ιστορικό κτήριο του τυπογραφείου της εφημερίδας Εμπρός, όπου μεταξύ άλλων, αρθρογραφούσε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και αργότερα στέγη του θεάτρου Εμπρός, είχε καταληφθεί από πολιτισμένους καλλιτέχνες, που έδιναν σειρά παραστάσεων και συνέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα στην τέχνη! Ναι σίγουρα θα ανέβασαν και παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Στο όνομα όμως της τέχνης δεν δικαιούνταν να κανιβαλίζουν τη γειτονιά.
Συνέβαλαν με τη στάση τους στον πολιτισμό του σεβασμού στον άλλο άνθρωπο; Όλοι ήταν καλοδεχούμενοι στην κατάληψη: Συγκροτήματα που έπαιζαν κάθε Σάββατο μεσημέρι ταμπούρλα, οι γυναίκες και άνδρες που μάθαιναν χορό. Όλοι χωρούσαν. Εκτός από τους κατοίκους της γειτονιάς. Αναπαράγεται χρόνια τώρα ότι κάτοικοι αγκάλιασαν την κατάληψη. Είναι ψέμα και εσκεμμένη διαστρέβλωση.
Ελάχιστοι αναφέρουν ότι η «πολιτιστική» κατάληψη εκφυλίστηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια, αποχώρησαν καλλιτέχνες και κατέληξε σε ένα club κακού τύπου. 
Αυτές τις μέρες, μετά από δέκα χρόνια αδιαφορίας, η πολιτεία αποφάσισε να εκκενώσει την κατάληψη. Να διασώσει ό,τι απόμεινε από το ήδη καταλεηλατημένο κτήριο που ανήκει στα Νεότερα Μνημεία. Και να σώσει κι εμάς μαζί.
Ξυπνήσαμε την Τετάρτη 19 Μάϊου και επιτέλους μπορούσαμε να ανοίξουμε τα παράθυρά μας. Όχι άλλο πολιτισμό και τέχνη!
Αφήστε μας να πεθάνουμε άτεχνοι, ως άνθρωποι.
Με την «βαρβαρότητα» της ησυχίας, της εργασίας και την αξία του σεβασμού προς τον άνθρωπο.
Οι εναπομείναντες κάτοικοι του Ψυρρή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεταναστευτικό στην Λέσβο
21 Μαΐου 2021
Της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου
Το μεταναστευτικό ζήτημα ταλανίζει επί μακρόν τη Λέσβο και αποτελεί μείζον πρόβλημα για την τοπική κοινωνία τα τελευταία έξι χρόνια. Η Λέσβος έγινε προνομιακό πεδίο δράσης παρασιτικών οικονομικών συμφερόντων, που έχουν επιστρατεύσει φιλόδοξους θεσμικούς και παραθεσμικούς παράγοντες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, ΜΚΟ που δεν ιδρύθηκαν για να βοηθήσουν, αλλά για να βοηθηθούν και συμμορίες αποτελούμενες από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου για τους οποίους ο παραβατικός παρασιτισμός είναι κανόνας επιβίωσης. Περιφερειακοί δρώντες επίσης, όπως η Τουρκία του Ερντογάν, προσβλέπουν σε γεωπολιτικά οφέλη, εργαλειοποιώντας το σύγχρονο δουλεμπόριο.
Η υποσχεσιολογία για αποσυμφόρηση και εκκένωση της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες και η συνεπακόλουθη απελευθέρωση του νησιού από την ιδιότυπη δουλεία και την παρακμή που του έχει επιβληθεί, παρ’ όλο που είναι αναγκαία για εθνικούς λόγους και δίκαιη έναντι των Λεσβίων, που επί αιώνες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της νησιωτικότητας και της επιβίωσης στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, έχει μείνει γράμμα κενό. Η εξέταση των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δείχνει ότι, η υποσχεθείσα τον Σεπτέμβριο του 2020, από τους κυρίους Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη, εκκένωσή της από μετανάστες μέχρι το Πάσχα του 2021 δεν τηρήθηκε. Στις 07/05/2021 υπήρχαν 7.182 μετανάστες στη Λέσβο. Αποτελούν σήμερα δηλαδή το 8,5% του πληθυσμού του νησιού, ποσοστό υπερπολλαπλάσιο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2019, πριν τις εθνικές εκλογές, υπήρχαν 7.037 μετανάστες, λιγότεροι δηλαδή από όσους υπάρχουν σήμερα.
Το γράφημα της εικόνας 1 αποκαλύπτει και άλλες αλήθειες, ενδεικτικές των πρόχειρων χειρισμών του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη. Έτσι λοιπόν εντοπίστηκαν τρία «ορόσημα» μειώσεων του πληθυσμού των διαμενόντων. Το πρώτο συμπίπτει με τα γεγονότα της Καράβας, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε τα ΜΑΤ να διασφαλίσουν την κατασκευή μιας θηριώδους δομής στέγασης 22.000 εγκλωβισμένων. Η παλλαϊκή αντίδραση του λεσβιακού λαού ανέτρεψε τα σχέδιά τους και τους ανάγκασε, μαζί με τα ΜΑΤ, να αποσύρουν και χιλιάδες από τους εγκλωβισμένους. Εκτιμάται ότι η οριακή αυτή κατάσταση, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε εμφύλια σύρραξη, ώθησε την κυβέρνηση στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας από τους ενορχηστρωτές του σύγχρονου δουλεμπορίου, παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις της ΕΕ.
Το δεύτερο ορόσημο συμπίπτει με την πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Κατάλαβαν τότε οι κυβερνώντες ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει το οικοδόμημα του μεταναστευτικού και ότι είχε δημιουργηθεί η «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για μια ανεξέλεγκτη ανάφλεξη και αναγκάστηκαν εκ νέου να μειώσουν τον αριθμό των εγκλωβισμένων. Το τελευταίο ορόσημο αποτελεί ο Φλεβάρης του 2021, όπου ο λεσβιακός λαός πραγματοποιώντας νέες κινητοποιήσεις, έδειξε την ετοιμότητά του να αντισταθεί στα σχέδια αυτών που θεωρούν ότι θα εξαντλήσουν την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας-Αφρικής πάνω σε πέντε ελληνικά νησιά. Η αντίδραση εκφράστηκε με την αντίθεση στην κατασκευή της σχεδιαζόμενης υπερδομής στη Βάστρια και στο περιβόητο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση. Και στις τρεις περιπτώσεις λοιπόν η δυναμική αντίδραση οδήγησε σε μερική αποσυμφόρηση.
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν υφίσταται στρατηγικός σχεδιασμός στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, παρά μόνο μια ad hoc διαχείριση πολιτικού κόστους, με αναδιπλώσεις προκειμένου να αποφευχθούν «μη αναστρέψιμες καταστάσεις». Παρατηρώντας παράλληλα αυτά που διαδραματίζονται στη Χίο και στη Σάμο, διαπιστώνεται ότι το βασικό κίνητρο αποσυμφόρησης είναι η χειραγώγηση των νησιωτών με απώτερο σκοπό την, άνευ αντιδράσεων, δημιουργία των υπερδομών. Το μέγεθος των σχεδιαζόμενων δομών δηλαδή φανερώνει το εφήμερο της αποσυμφόρησης. Υπό αυτό το πρίσμα, εφόσον στα 200 αξιοποιήσιμα στρέμματα του προσωρινού καταυλισμού του Μαυροβουνίου χωράνε 10.000 άνθρωποι, στα 565 στρέμματα της σχεδιαζόμενης υπερδομής μπορούν να χωρέσουν έως και 28.000. Μια πόλη με πληθυσμιακό μέγεθος αντίστοιχο της Μυτιλήνης περίπου δηλαδή η οποία θα καλύπτει έκταση όσο το 30% της Μυτιλήνης όπως φαίνεται και στην εικόνα 2.
Ενώ στήνονται λοιπόν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή στις 07/05/2021 για το κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, όπου ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι ο αριθμός μεταναστών στα νησιά θα εκμηδενιστεί εν τέλει, από την άλλη χρηματοδοτείται με 297 εκατομμύρια ευρώ το χτίσιμο πλήρως λειτουργικών πόλεων ανθρώπων που, κάποιων εκ των οποίων η ριζοσπαστικοποίηση, υπό την καθοδήγησή του τουρκικού επεκτατικού μηχανισμού, θα αποτελεί σημαντική διασυνοριακή απειλή στο διηνεκές. Και παρά την επικοινωνιακή ομοβροντία παραπληροφόρησης από μέσα ενημέρωσης τοπικής και εθνικής εμβέλειας οι Λέσβιοι, που ζούνε καθημερινά την υφιστάμενη κατάσταση, αδυνατούν να πιστέψουν τις κίβδηλες υποσχέσεις και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν τρίτοι για τα παιδιά τους. Συναίνεση της τοπικής κοινωνίας λοιπόν στην κατασκευή υπερδομής, όπως ζητά η ΕΕ, στο μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2020, δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει ούτε πολιτική νομιμοποίηση από την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μιας και ο δήμος Δυτικής Λέσβου, στα εξωτερικά όρια του οποίου βρίσκεται η Βάστρια, και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν εγκρίνουν την κατασκευή οποιασδήποτε υπερδομής, ενώ ο δήμος Μυτιλήνης την ενέκρινε με ισοψηφία μετά από ένα μπαράζ κανονιστικών παλινωδιών κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου δημοτικού συμβουλίου το οποίο έχει καταγραφεί στη λεσβιακή συλλογική μνήμη ως παράδειγμα φαρισαϊσμού προς αποφυγή.
Εκτιμάται ότι, σε περίπτωση που επιχειρηθεί η κατασκευή της εν λόγω δομής, η αντίδραση της λεσβιακής κοινωνίας θα είναι εκ νέου πάνδημη και δυναμική, ενώ η κλεψύδρα της ανοχής για την οριστική επίλυση του προβλήματος «στερεύει» επικίνδυνα. Σε μια κοινωνία μπορεί να επιβληθεί μόνο ό,τι αυτή είναι σε θέση να ανεχθεί. Οι Λέσβιοι φαίνεται να γνωρίζουν καλά πλέον αυτή την αλήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «Ανταρσία» του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» (25 Μαΐου 1973)
Η ΄΄ανταρσία΄΄ του Α/Τ ΒΕΛΟΣ αποτελεί τμήμα και μάλιστα το δυναμικό μέρος του αποκαλούμενου ΄΄ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΗΣ 1973΄΄. Αυτή  η ΄΄ανταρσία΄΄ του πληρώματος υπό τον Κυβερνήτη αντιπλοίαρχο Ν.Παππά, κατέρριψε από τις ανακοινώσεις του Απριλιανού καθεστώτος την έκφραση ΄΄οπερετικό΄΄.
Έτσι είχαν αποκαλέσει το σχεδιαζόμενο κίνημα τις πρώτες ώρες των συλλήψεων  των στελεχών, που θα απέπλεαν στις 23 Μαίου με το μεγαλύτερο μέρος του στόλου ενάντια της δικτατορίας. Το εγχείρημα του Παππά και όσοι τον ακολούθησαν (όλοι άγαμοι, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, νεαρής ηλικίας και μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί) είχε τα εξής αποτελέσματα:
να ακουστούν οι συλλήψεις και οι βασανισμοί των συναδέλφων τους,
να καταδειχτεί πως, τη δικτατορία δεν στηρίζουν όλοι στις Ένοπλες Δυνάμεις,
να προβληματιστούν όλοι, για την ενότητα του ΝΑΤΟ,
να συντηρηθεί το αντιδικτατορικό κλίμα και οι ελπίδες του ελληνικού λαού,
Διαφαίνεται πως ο στόχος να εμφανισθούν ως ενδιαφερόμενοι για την ενότητα του ΝΑΤΟ απασχόλησε την ομάδα, όπως και η απόφασή τους να δρουν  ως ομάδα ιδεολογικά συμπαγής. Έτσι εξηγείται και η υπογραφή από όλους ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΙΜΗΣ με το οποίο διακηρύσσουν πως μένουν μεν πιστοί στη Βασιλευομένη Δημοκρατία, αλλά θα σεβαστούν «…πάσαν τυχόν μεταβολήν, την οποία θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, ως κυρίαρχος κριτής των τυχών της χώρας….».
Τον Παππά και τους υπόλοιπους απασχολεί στο εξωτερικό ο βιοπορισμός για τον οποίο και αναφέρεται ο Παππάς σε ενημερωτική επιστολή, που απευθύνει στον Καραμανλή. Η επιστολή συντάχθηκε στις 5 Ιουνίου 1974 και εκτός των άλλων, εκφράζεται έντονα για το ρόλο του Ν. Βενιζέλου, καίτοι ο τελευταίος ήταν από εκείνους που συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή την ομάδα. Παρ’ ότι οι κατηγορίες στρέφονται κατά Βενιζέλου φαίνεται (και το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι έκτοτε)  πως τα στελέχη της εταιρίας του εκμεταλλεύτηκαν τους άνδρες του Α/Τ ΒΕΛΟΣ εν αγνοία του εφοπλιστή. Όλοι οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που ΄΄στασίασαν΄΄ και σκόρπησαν στην Ευρώπη δυσκολεύτηκαν στο θέμα της εργασίας ενώ παράλληλα έτρεχαν στις εκδηλώσεις κατά του καθεστώτος των Αθηνών.
Στο ίδιο γράμμα προς τον Καραμανλή ο Παππάς αποκαλύπτει και την επιχείρηση μεταφοράς μιας τορπιλακάτου στη Λιβύη από τη Μάλτα. Έπλευσαν στη Λιβύη στις 18 Οκτωβρίου 1973 με κυβερνήτη τον Ν. Παππά, επιβάτη τον Κ. Μπαντουβά και πλήρωμα τους Ν. Ζησιμόπουλο, Γ. Γούτσο, Γ. Κιμιγκέλη και Δ. Ρουσσόπουλο, όλοι πλην Μπαντουβά μέλη της ομάδας του ΒΕΛΟΥΣ.
Ο Παππάς στέλνει λίγες ημέρες μετά την ΄΄ανταρσία΄΄ επιστολή και προς τον τότε βασιλιά, στη Ρώμη. Το ύφος (ανεξάρτητα από τα περί πειθαρχίας και σεβασμού που αναφέρει) είναι έντονο και επιθετικό. Για την εποχή, εκφράσεις προς το βασιλιά όπως «… έχει υποχρέωση…» και πιο κάτω «… τούτο αποτελεί αξίωση …» ήταν αδιανόητες και μάλιστα όταν προερχόντουσαν από αξιωματικό, έστω αν αποστολέας και παραλήπτης ήταν χωρίς αρμοδιότητες. Αυτό το κείμενο δεν είναι γραμμένο από ΄΄βασιλόφρονα΄΄. Μόνον κάτω από τέτοιες συνθήκες, θα έγραφε ένα στέλεχος των ΕΔ, έστω και ε.α. προς τον βασιλιά (αυτόν εν υπνώσει) με τέτοιον τρόπο. Ο Παππάς δεν ήταν περισσότερο βασιλόφρων από μεγάλο αριθμό αξιωματικών του ναυτικού, που μάλλον αδιαφορούσαν για το θεσμό, αλλά υπάκουαν στην ΄΄βασιλευομένη δημοκρατία΄΄. Στο γράμμα πιέζει να εμφανιστεί ο Κωνσταντίνος και να πάρει θέση. Ο τελευταίος ούτε απάντηση έστειλε, ούτε ενδιαφέρθηκε για τα στελέχη ενός πολεμικού πλοίου, που στράφηκαν κατά της χούντας και μάλιστα εγκαταλείποντας τις καριέρες τους από τέτοια ηλικία.
Ο Παππάς, ήταν από τα στελέχη της οργάνωσης στο Ναυτικό που συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες για το στήσιμο του μηχανισμού και τη σχεδίαση του Κινήματος. Ο άνθρωπος αυτός δεν σταματούσε μπροστά σε τίποτα. Είχε μυήσει ή ενημερώσει πλήθος αξιωματικών καθώς και τον τριτοετή σημαιοφόρο του το Ζησιμόπουλο. Ο άτυχος αυτός νέος είναι εκείνος που λίγο αργότερα, υπηρετώντας ως Δεύτερος Μηχανικός σε άλλο Αντιτορπιλικό, θα εισβάλλει (όπως και άλλοι) σε υπέρθερμο από έκρηξη καζανιού διαμέρισμα να σώσει τους εγκλωβισμένους. Ο ίδιος θα εκπνεύσει σε λίγο συγκλονίζοντας το Ναυτικό.
Το φαινόμενο  Παππά δεν απαντάται συχνά στις ΕΔ, ώστε να λεχθεί πως είναι συνήθης τύπος στελέχους. Είναι μοναδικός και ειδικά στην επταετία 1967-1974 έρχονται στην επιφάνεια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που τον ξεχωρίζουν. Αργότερα ως Α/ΓΕΝ το μόνο που μένει από την ισοπεδωτική υπηρεσία στη θέση αυτή, είναι η αντοχή του σε πιέσεις των αντιστασιακών και ΄΄αντιστασιακών΄΄.
Τα στελέχη του ΒΕΛΟΥΣ σπεύδουν στην Ελλάδα με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο πρόθυμοι να πολεμήσουν κατά του εισβολέα. Αποκαθίστανται και οι περισσότεροι σταδιοδρομούν στο Πολεμικό Ναυτικό.  Σήμερα κανείς από την ομάδα του ΒΕΛΟΣ δεν είναι εν ενεγρεία.
Όλες οι διώξεις κατά των ΄΄στασιαστών΄΄ του ΒΕΛΟΥΣ και των ΄΄Κινηματιών΄΄ εκτελούνται  με υπογραφή Αραπάκη. Ο ίδιος ακριβώς ένα μήνα μετά στη μεταπολίτευση, θα τους στέλνει το επισκεπτήριό του ως Αρχηγός του ΓΕΝ, όπου θα σημειώνει «Θερμά συγχαρητήρια διά την δικαίαν επαναφοράν και προαγωγήν σας»!
Το Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ συντηρείται από το Ναυτικό ως Μνημείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και κάθε χρόνο την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού, γιορτάζεται σ’ αυτό εκδήλωση για τις αντιδικτατορικές ενέργειες των στρατιωτικών  στην επταετία 1967-1974.
Αν όμως αναζητήσει κανείς στα εκπαιδευτικά κείμενα των σχολείων μια παρουσίαση του Κινήματος και του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ, μάλλον θα απογοητευθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τυχαίο; Οι ΖΑΙΟΙ πρωτοστατούν στην ρητορική καταδίκης της Λευκορωσίας (αλλαγής καθεστώτος) και υπεράσπισης του ναζιδιού-εκλεκτού του Ευρωατλαντικού άξονα.
Έπεσαν οι μάσκες.Syriza delenda est. Πλήρως ευθυγραμμισμενο το πολιτικό εγχώριο κατεστημένο ΝΔ και Συριζα, το οποίο πρακτικά συνεχώς δείχνει υποταγή στην Ευρωατλαντικη συμμαχία και στον διατλατικο νταβατζη. Υπάρχουν λεπτομερειες στη διαχείριση που μπορεί να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, αλλά τούτο τον δυτικικο πιθηκισμο του Συριζα και την υιοθέτηση αντιρωσικης υστερίας δεν μπορώ να την αντέξω. Να θυμίσω ατάκες Τσιπρα :ο Νετανιαχου έγινε σύμμαχος και φίλος, ο Τραμπ είναι διαβολικά καλός, ο Ποροσενκο είναι σύμμαχος της Ελλάδος.- Τώρα πάλι προσκυνούν τον Ευρωατλαντικο νταβατζη. Από τον Τσιπρα μέχρι τον Φίλη, τον Αρβανίτη και απλά κομματικά στελέχη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι εγκληματίες σήμερα επέλεξαν να κάψουν και την Κέα.
Καιμε την Ζεα, αλλα σωνουμε τον πλανητη. (Ετσι αποφανθηκε, καποτε το ΣτΕ της Σακελλαροπουλου...) Ετοιμασου να δεις να τα καραβια να κουβαλανε ανεμογεννητριες...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποτίθεται ότι αν οι Παλαιστίνιοι είχαν αλλα ρεύματα να ηγούνται, θα ήταν ένας συμπαθής και καλός λαός.Αυτη είναι η αφήγηση των δυτικών ΜΜΕ.Εσεις φταίτε με αυτούς που εκλέγετε.Ομως.Εκτος από την προδοτική κυβέρνηση της Φατάχ,που  είναι πια η σκιά του εαυτού της, όλες σχεδόν οι άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις θεωρούνται οργανα βίας και τρόμου από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.Αν ψάξει κανείς τον Κανονισμό 138/ 2021 του Ευρωενωσιτικού Συμβουλίου, θα τις βρει σχεδόν όλες εκεί, στον επικαιροποιημενο κατάλογο του 2009. Πχ το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης,που δεν έχει καμία σχέση με ισλαμισμό, θρησκευτικό μίσος,κλπ,αλλά είναι μια κλασσική κοσμική μαρξιστική εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση,θεωρείται και αυτή " τρομοκρατική".Ο εκ των ηγετών της Φατάχ Μαρουαν Μπαργουτι είναι από το 2001 πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές του γνωστού κράτους.Συνεπως; Μήπως το πρόβλημα είναι οι Παλαιστίνιοι από μόνοι τους και όχι κάποιες οργανώσεις; Μήπως; Μήπως οι Παλαιστίνιοι είναι ένας λαός " που μισεί" ,ενώ οι Ισραηλινοί ένας λαός " που αγαπά" ; Έτσι είναι άραγε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και οι ηγεσίες της Ευρωενωσιτικής Ένωσης είναι πάρα πολύ ευαίσθητες όσον αφορά στην ελευθερία του λόγου ζητώντας άμεσα την απελευθέρωσή "του ανεξάρτητου δημοσιογράφου", Ρομάν Προτάσεβιτς, από τις αρχές της Λευκορωσίας, ας βγάλουν και μία ανακοίνωση ανάλογη για τον Τζούλιαν Ασάνζ. 
Εκτός αν η δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό της "ελευθερίας του λόγου" και αντίθετη με τον "λόγο της αλήθειας".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Σακελλαροπουλου δεχθηκε τον λευκορωσο νεοναζι μαζι με την προϊσταμενη του, επικεφαλης της προσπαθειας ανατροπης του Λουκασενκο. Συναντηθηκαν επισης με τον αμερικανο πρεσβυ στην Αθηνα Πάιατ, που ειχε οργανωσει την ανατροπη της ουκρανικης κυβερνησης το 2014. Ακρως ανευθυνα η Ελλαδα χρησιμοποιειται για τις βρωμοδουλειες των ΗΠΑ."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περιεργες ''συμπτωσεις'' ... 
Τζια πύρινη κόλαση 
Οργή κατοίκων γιατί από τις 12:30 που ξεσπασε η φωτιά,στην περιοχη Βροσκοπος, ανταπόκριση από την Πυροσβεστική υπήρξε στις 16:30 λέγοντάς τους πως έχει κ αλλου φωτιές ....
Έχουμε και ένα δημοσίευμα πρόσφατο της capital.gr πoυ κάνει λογο για το mega deal ανάμεσα στον όμιλο Dolphin Capital και στην Kerzner International Holdings Limited, κορυφαίο διεθνή επενδυτή και διαχειριστή υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών με έδρα στο Ντουμπάι, για τη δημιουργία του "One&Only Kea Island" στην Τζια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΕ Κοινοί Εκβιαστές: εκβιάζουν το λαό της Λευκορωσίας με 3 δις ευρώ για ν’ αλλαξοπιστήσει!!
25/05/2021
”Έχουμε ένα πακέτο οικονομικής και επενδυτικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ έτοιμο να διατεθεί για τη Λευκορωσία, όταν γίνει δημοκρατική” δήλωσε ο εγκέφαλος της Εγκληματικής Οργάνωσης με τ΄αρχικά ΕΕ που λειτουργεί με όρους παγκόμιου Υπόκοσμου και όρους Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος στα πρότυπα της Μαφίας της Κόζα Νόστρα..Κοινοί Εκβιαστές του Κοινού Ποινικού Κώδικα αυτή είναι η πολιτική τους ατζέντα Εκβιασμός..
Εξαγοράζουν συνειδήσεις πόρτα πόρτα αλλά και δελεάζουν προς εξαγορά ολόκληρους λαούς αφού πρώτα τους επιβάλουν κατάσταση Πολιορκίας Εμπάργκο Απαρτχάιντ..Δεν έχουν ιδεολογία κι αποδείχθηκε ούτε καν αυτή του νεοφιλελευθερισμού.. Κίνητρο τους η επικράτηση η κυριαρχία ο έλεγχος αγοράς κρατών συνειδήσεων.. Είναι η πιο κυνική πολιτική δύναμη από την εποχή του Β Παγκοσμίου..
Μιλάνε για δημοκρατία μιλάνε ”Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει”…Μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που την κατέλυσαν καταργώντας Σύνταγμα και Αναφαίρετα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Αρχή του Συνέρχεσθαι, επέβαλαν παρατεταμένο Στρατιωτικό Νόμο, Απαγόρευση Κυκλοφορίας, Ψηφιακά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, Υποχρεωτικές πειραματικές ιατρικές πράξεις κουρελιάζοντας τον Κώδικα Νυρεμβέργης, που τις ορίζει ως βασανιστήρια με κοινωνικό πειραματισμό , καθολικό ακούσιο εγκλεισμό λαών-lockdown, μάσκα – περιβραχιόνιο προσώπου-ταπεινωτικό διακριτικό υποταγής στο καθεστώς,απαγόρευση ελεύθερης ανάσας, απαγόρευση μουσικής, απαγόρευση λικνίσματος, κατάργηση κοινωνικών διεπαφών , οικογενειακών δεσμών, φιλικών,απαγόρευση πολιτιστικών θεαμάτων ,σφράγισμα σχολείων, πανεπιστημίων, ναών και ιερών χώρων μουσείων βιβλιοθηκών βιβλιοπωλείων, απαγόρευση μετακίνησης. Οριοθέτηση ατόμων ανά τετραγωνικό κλπ Αυτή τη Δημοκρατία εννοεί η Ούρσουλα ντε Λάϊεν! Απομονωτήριο για ηλικιωμένους…εξοντωτήριο…
Μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που παλινόρθωσαν Τυραννία-Αριστοκρατία Ειδημόνων Αρίστων….Ο Λουκασένκο δεν μετείχε στον αόρατο πόλεμο έχει μόνο πολύ ορατούς εχθρούς και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως δεν θα τους χαριστεί δεν μετέτρεψε την χώρα του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ας ψάξουν για δικτάτορες στα σπίτια τους…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα Νασράλα: Όταν ισλαμικά,χριστιανικά ιερά στηνΙερουσαλήμ αντιμετωπίζουν πραγματική απειλή,δεν έχουν νόημα κόκκινες γραμμές ή ψευδοσύνορα!H Συμφωνία Αιώνα καταρρίφθηκε!Οι εκτοπισμοί σε Sheikh Jarrah είν’ 1 ακόμη βήμα προς Εξ-Ιουδαϊσμό! Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ θα σημάνει περιφερειακό πόλεμο!
25/05/2021
Μήνυμα Νασράλα….Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Seyyed Hassan Nasrallah δήλωσε σήμερα 25/5/21:” Όταν οι ισλαμικοί, χριστιανικοί ιεροί χώροι στην Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζουν πραγματική απειλή, τότε δεν υπάρχει νόημα για τις κόκκινες γραμμές ή τα ψευδοσύνορα.” Έτσι μίλησε ο Νασράλα…..
Aυτά δήλωσε στην τηλεοπτική ομιλία του επ΄ευκαιρία της γιορτής της απελευθέρωσης 25 Μαίου 2000.
Tόνισε: Σήμερα γιορτάζουμε δύο μεγάλες νίκες, την 25η Μαΐου 2000 στον Λίβανο και την 21η Μαΐου 2021 στη Γάζα..αναφέρει το al manar και προσθέτει αποσπάσματα:
Παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στη Γάζα από τις πρώτες μέρες… Συγχαίρουμε την Αντίσταση στην Παλαιστίνη για τη μεγάλη της νίκη.Τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης και οι στρατιωτικές ταξιαρχίες έδειξαν μεγάλη γενναιότητα στην τελευταία μάχη. H Gaza δεσμεύθηκε σε μια μάχη για να προστατεύσει την Ιερουσαλήμ/Al-Quds. Η Γάζα θυσίασε τους δικούς της ανθρώπους για χάρη της Ιερουσαλήμ/ Al-Quds ή του τζαμιού Al-Aqsa, αυτό αποκαλύπτει μεγάλη γενναιότητα και αρετή. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αλαζονικό καταπιεστικό εχθρό, αλλά είναι ηλίθιος
Ο Νετανιάχου και η ομάδα του πίστευαν ότι θα αντιμετωπίσουν μόνο κάποιες δηλώσεις και καταγγελίες για τις ενέργειές τους στη συνοικία Σεΐχ Τζαρά, δεν περίμεναν να παρεμβεί η Γάζα και να κάνει αυτό το ιστορικό βήμα.
Ο εκτοπισμός που πραγματοποιείται στην οδό Sheikh Jarrah δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη τον συμβολισμό αυτής της γειτονιάς. Είναι ένα βήμα ακόμη προς τον Εξ-ιουδαισμό της Ιερουσαλήμ…!!
Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της μάχης “Al-Quds sward” είναι ότι έδειξε ξανά στην περιοχή τον πραγματικό εχθρό.
Η μάχη “Al-Quds sward” υπενθύμισε στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο του Ισραήλ ως οντότητας απαρτχάιντ
Μετά τη μάχη του «Al-Quds sward» μπορούμε να πούμε ότι η «συμφωνία του αιώνα» κατέπεσε.
Η μάχη “Al-Quds sward” αναβίωσε τον πολιτισμό και το πνεύμα της ένοπλης αντίστασης για την απελευθέρωση της γης. Η μάχη “Al-Quds sward” αποκάλυψε την ενότητα του παλαιστινιακού λαού. Αναβίωσε την παλαιστινιακή υπόθεση σε όλο τον κόσμο και την επέβαλε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τα κινήματα αντίστασης σε αυτήν την περιοχή δεν θα αφήσουν το Αλ-Κουντ να καταστραφεί
Ο Sayyed Nasrallah απευθύνεται στην ηγεσία του εχθρού: Θα πρέπει να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας μετά τη μάχη με τη Γάζα και να γνωρίζετε ότι η επίθεση του Al-Quds, του τζαμιού Al-Aqsa και των ισλαμικών ιερών χώρων είναι σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη επίθεση..
Tέλος απειλεί το Ισραήλ με περιφερειακό πόλεμο εάν το σιωνιστικό κράτος αγγίξει την Ιερουσαλήμ. “Το Masjid al-Aqsa και η Ιερουσαλήμ δεν θα σημαίνουν μόνο στρατιωτική απάντηση από τη Γάζα. Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ θα σημάνει περιφερειακό πόλεμο”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προτάσεβιτς: Απόβρασμα Φονιάς Νεοναζί μέλος του Τάγματος Αζόφ ο Προστατευόμενος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΑΘΗΝΩΝ!!! ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!!!
25/05/2021
Απόβρασμα Φονιάς Νεοναζί μέλος του Τάγματος Αζόφ ο Προστατευόμενος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΑΘΗΝΩΝ!!! ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!!! Ο Προτάσεβιτς με πλήρη εξάρτηση κι αυτόματα στο Ντονμπάς σε φωτογραφία από περιοδικό στρατολόγησης…. και στρατολόγος. Όπως είπε και ο ίδιος, πολεμούσε στο Donbass στο τιμωρητικό ναζιστικό τάγμα του Αζόφ, τραυματίστηκε ακόμη και στην κάτω πλάτη . Ήμουν περήφανος γι ‘αυτό …Στην Ουκρανία ήταν ενεργό μέλος της νεοναζιστικής ένοπλης οργάνωσης« Μέτωπο Νεολαίας »” και συμμετείχε σε δράσεις.
”KΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”
Η αστυνομία της Μινεάπολης δολοφόνησε τον GeorgeFloyd πριν από ένα χρόνο
Η Αστυνομία των ΗΠΑ από τότε έχει σκοτώσει πάνω από 1.000 άτομα. Είναι πάνω από 3 φορές πιο πιθανό να σκοτώσουν Μαύρους.Απαγγέλθηκαν κατηγορίες μόνο στο 1,7% των δολοφονιών της αστυνομίας!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



the guardian:”αεροπορική υποκρισία των ηγετών στην καταδίκη της Λευκορωσίας”!!
25/05/2021
Ως και ο the guardian αδειάζει τους ηγέτες της ΕΕ-ΗΠΑ για τους χειρισμούς τους και την καταδίκη της Λευκορωσίας για την αερο-περιπέτεια κι όχι αεροπειρατεία. Σε άρθρο του με τίτλο ”αεροπορική υποκρισία των ηγετών στην καταδίκη της Λευκορωσίας”!!κατακεραυνώνει το θέατρο της ΕΕ τους τεθλιμμένους ηγέτες..τις μαύρες πλερέζες την πολιτική 2 μέτρων και 2 σταθμών…
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης καταδίκασαν τη Λευκορωσία για την εξαναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair που μετέφερε έναν ακτιβιστή της αντιπολίτευσης , σημειώνει ο Roshan Pedder, αλλά φαίνεται να έχουν ξεχάσει ένα παρόμοιο περιστατικό σχετικά με τον Edward Snowden.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης καταδίκασαν σωστά τη Λευκορωσία για την εξαναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ.Δεν ήταν αυτές οι ίδιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που, το 2013, ανάγκασαν ένα αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας να εκτραπεί της πορείας του και να προσγειωθεί στην Αυστρία λόγω υποψιών ότι ήταν επιβιβασμένος ο πληροφοριοδότης Edward Snowden; Οι ΗΠΑ δεν το καταδίκασαν, ισχυριζόμενοι ότι ήταν «θέμα των ευρωπαϊκών αρχών».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρωτοφανές: Εύζωνας στην Ηρ. Αττικού πλακώθηκε με πρώην ΟΥΚά που πήγε να του πάρει το όπλο
Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 - 10:49
Μεθυσμένος πρώην ΟΥΚάς πήγε να πάρει το όπλο από εύζωνα στον πιο καλά φυλασσόμενο δρόμο της χώρας.
Τουλάχιστον πρωτοφανές μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Ηρώδου Αττικού.
Εκεί λοιπόν, όπως αναφέρει το ρεπορταζ, ένας άνδρας που ήταν πρώην στέλεχος των ΟΥΚ και περνούσε από το σημείο, επιχείρησε να πάρει το όπλο ενός εύζωνα που βρισκόταν στην σκοπιά.
Εκείνος το συγκράτησε και ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να επέμβει ο υπεύθυνος αλλαγής που βρίσκεται στο σημείο, αλλά και οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο.
Μιλάμε άλλωστε για τον καλύτερα φυλασσόμενο όχι απλά της Αθήνας, αλλά της χώρας ολόκληρης.
Όπως αποδείχθηκε, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και όπως είπε όταν μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, προέβη στην κίνηση αυτή, προκειμένου να τσεκάρει τα αντανακλαστικά του εύζωνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ανακοίνωση από τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό παίζει να είναι η ΠΡΩΤΗ τοποθέτηση αριστερής συλλογικότητας που παίρνει σωστή θέση στο ζήτημα. ΟΛΟΙ οι άλλοι, ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ  κλπ.... τραγικοί... 

Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει την ακροδεξιά αντιπολίτευση στη Λευκορωσία
Η σύλληψη του Λευκορώσου “μπλόγκερ της αντιπολίτευσης” Ρομάν Προτασέβιτς έπειτα από αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της πτήσης Αθήνα-Λιθουανία στο Μινσκ, αποκαλύπτει την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων της ολιγαρχίας, στον ευρωατλαντισμό και τους πράκτορες του. Οι κραυγές απέναντι την νόμιμη σύλληψη του Προτασέβιτς από τις αρχές της Λευκορωσίας, δεν μπορούν να κρύψουν την ενοχή τους.
Ο Προτασέβιτς είναι μέλος του Πατριωτικού Μετώπου, μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που πρωτοστατούσε στην βίαια απόπειρα ανατροπής του προέδρου της Λευκορωσίας. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στην φιλο-φασιστική πορτοκαλί εξέγερση του Μαϊντάν της Ουκρανίας, ενώ διατηρεί σχέσεις με το νεοναζιστικό λευκορωσικό Τάγμα Pahonia, που συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της ανατολικής Ουκρανίας στο πλευρό του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ. Ο ίδιος δεν κρύβει την υποστήριξη του από τον ευρωατλαντισμό, καθώς στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ τα μέσα που έχει εργαστεί χρηματοδοτούνται από την αμερικάνικη οργάνωση ανατροπής καθεστώτων USAID και το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας.
Αυτός ο ακροδεξιός πράκτορας του ευρωτλαντισμού βρισκόταν στην Αθήνα ως μέλος της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία πρόσφατα έλαβε μέρος στο Φόρουμ των Δελφών. Όσο η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ελληνικό ΥΠΕΞ υποδέχονταν την Λευκορωσίδα “Γουαϊδό”, οι χορηγοί της στο αμερικάνικο “Ταμείο για την Δημοκρατία” (NED) παγιδεύονταν από Ρώσους φαρσέρ, αποκαλύπτοντας την χρηματοδότηση των πρακτόρων σε Ρωσία και Λευκορωσία.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός πως υποθάλπει τους ακροδεξιούς πράκτορες του ιμπεριαλισμού, κάνει λόγω για “κρατική αεροπειρατεία”. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι ανακοινώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των ΗΠΑ, που σπεύδουν να υποστηρίξουν τον ακροδεξιό τρομοκράτη. Στην πραγματικότητα, οι πειρατές δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια τους που επιθυμούν να λεηλατήσουν την δημόσια υποδομή της Λευκορωσίας, μέσω οργάνων τους όπως ο Προτασέβιτς και η Τιχανόφσκαγια. Στο πλαίσιο της επιθετικότητας τους στην περιοχή δεν δίστασαν την πρόσφατη αναθέρμανση του πολεμικού μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, με την χώρα μας να έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των πολέμων τους για τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Ενδεικτικό της εθελοδουλίας της κυβέρνησης είναι πως επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους κατά της Λευκορωσίας, πυροβολώντας τα ίδια της τα πόδια, σε μια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Μόσχα για να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία εν μέσω της ψυχρότητας των ελληνορωσικών σχέσεων, που προκλήθηκε από πρόσδεση της χώρας στο ευρωατλαντικό άρμα, με την απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων που απειλούν την Ρωσία σε ελληνικό έδαφος και τη συμμετοχή μας στο εμπάργκο που της επιβάλλει η ΕΕ.
Είναι υποκρισία να μιλούν για “ανθρώπινα δικαιώματα”, εκείνοι που βάφτισαν “αυτοάμυνα” του Ισραήλ τις πρόσφατες δολοφονίες παιδιών και αμάχων. Το ίδιο ισχύει και με την υποκριτική έκπληξη τους που η κυβέρνηση της Λευκορωσίας σταμάτησε εντός των εναέριων συνόρων της ένα αεροσκάφος που μετέφερε έναν προδότη του λαού του. Οι ίδιοι σώπασαν μπροστά στην πραγματική πειρατεία των ΗΠΑ, όταν το 2013 σταμάτησαν το προεδρικό αεροπλάνο του Έβο Μοράλες στην Αυστρία, θεωρώντας ότι μετέφερε τον ακτιβιστή Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως σωπαίνουν κάθε φορά που οι ευρωατλαντικές αρχές ασφαλείας κάνουν παρόμοιες ενέργειες έξω από το έδαφός τους, για την σύλληψη λαϊκών αγωνιστών.
Κανένας δημοκρατικός προοδευτικός άνθρωπος, που σέβεται το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό, δεν μπορεί να τάσσεται με το μέρος μιας ακροδεξιάς μαριονέτας, όπως είναι ο Ρομάν Προτασέβιτς.
Ως Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) έχουμε καταδικάσει τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του ιμπεριαλισμού ενάντια στην κυριαρχία της Λευκορωσίας και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στις προοδευτικές δυνάμεις που κινδυνεύουν να βρεθούν στο στόχαστρο ενός δεύτερου Μαϊντάν. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την υποστήριξη στις ακροδεξιές φιγούρες της φιλο-ιμπεριαλιστικής αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία, που καθιστά για άλλη μια φορά την χώρα μας πεδίο δράσης του ιμπεριαλισμού και των πρακτόρων του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αστυνομικές σιωναζιστικές επιθέσεις και προκλήσεις από εποίκους με το «καλημέρα» της εκεχειρίας
Με νέες εφόδους της κατοχικής ισραηλινοναζιστικής αστυνομίας και τραυματισμούς Παλαιστινίων στο τέμενος Αλ Ακσά, νέες προκλήσεις από Σιωναζί εποίκους και εντεινόμενη διπλωματική κινητικότητα από διάφορες δυνάμεις σημαδεύονται τα πρώτα 24ωρα από την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς», που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, μετά το 11ήμερο δολοφονικό σφυροκόπημα της Γάζας.
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή μέχρι και χτες έγιναν διαδοχικές έφοδοι της ισραηλινής αστυνομίας στον περίβολο του «Αλ Ακσά» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων Παλαιστινίων.
Επιπλέον, χτες και προχτές η ισραηλινή κυβέρνηση επέτρεψε την προκλητική παρουσία άνω των 250 Σιωναζιστων εποίκων στον περίβολο του Αλ Ακσά, σε νέα παραβίαση της συμφωνίας Ισραήλ - Ιορδανίας με την οποία έχει δοθεί στη δεύτερη ρόλος «κηδεμόνα» των μουσουλμανικών τόπων λατρείας στην Ιερουσαλήμ.
Επιπλέον, νεαρός Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά στην Ιερουσαλήμ, καθώς σύμφωνα με τις κατοχικές αρχές φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε 23χρονο πολίτη και 21χρονο στρατιώτη, σε σταθμό του τραμ έξω από τα κεντρικά γραφεία της «συνοριακής αστυνομίας».
Νωρίτερα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τρεις Εβραίοι έποικοι συνελήφθησαν ως βασικοί ύποπτοι για το λιντσάρισμα νεαρού Αραβα στην πόλη Μπατ Γιαμ την περασμένη βδομάδα.
Στο δε Λοντ του κεντρικού Ισραήλ, οι υπηρεσίες «εσωτερικής ασφάλειας» προέβησαν σε πλήθος συλλήψεων, κυρίως Αράβων.
Κατά τ' άλλα, παραμένει - με ευθύνη των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών και Σιωναζιστων εποίκων - η ένταση στην αραβική συνοικία Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου επιδιώκεται η έξωση δεκάδων οικογενειών Παλαιστινίων, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της περιοχής.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν διέβλεψε ως ορατό τον κίνδυνο ενός «πολυετούς απαρτχάιντ» (κάτι που ισχύει εδώ και δεκαετίες δηλαδή...) αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν σύντομα δικό τους, ανεξάρτητο κράτος. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθεί η εύθραυστη εκεχειρία Ισραήλ - «Χαμάς» και ότι σιγά - σιγά θα δημιουργηθεί «μία λογική εμπιστοσύνης».
Ενδοαστικά παζάρια για νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ
Το ίδιο διάστημα εντείνονται τα ενδοαστικά παζάρια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ.
Χτες, τα κόμματα «Γες Ατίντ» (του Γιαΐρ Λαπίντ) και «Μπλε και Λευκό» (μπλοκ του υπηρεσιακού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Αμυνας, Μπένι Γκαντς) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία που ενδεχομένως θα εξασφαλίσει τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.
Επιβεβαιώθηκε επίσης συνάντηση του εντολοδόχου Γιαΐρ Λαπίντ με τον Γκιντόν Σάαρ, αρχηγό του κόμματος «Νέα Ελπίδα» (που προέκυψε τον Δεκέμβρη από αποχωρήσαντα στελέχη του «Λικούντ») και την αρχηγό των Εργατικών, Μεράβ Μιχαέλι.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο 56χρονος Ντέιβιντ Μπάρνεα αναλαμβάνει νέος αρχηγός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ), έχοντας διανύσει προηγουμένως 25ετή θητεία σε νευραλγικά πόστα, με τελευταία τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή. Ο Μπάρνεα, γνωστός στο Ισραήλ ως «Dedi», αντικαθιστά τον Γιόσι Κοέν. Κατά τη διάρκεια χτεσινής τελετής βράβευσης στελεχών της οργάνωσης, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου τόνισε ότι η σημαντικότερη αποστολή του Μπάρνεα θα είναι «η αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέροντας ότι καταζητείται και αν συλληφθεί τον περιμένει 15ετής κάθειρξη, τουλάχιστον...
Όλη η κοσμοπολίτικη "προοδευτική" «ανθρωπότητα» των καπιταλιστών σε κατάσταση σοκ!
Η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, πίνει τα ταβόρ με την χούφτα, ατενίζοντας την Ακρόπολη.
Η νεοφιλελε ακροδεξιά "δημοκρατική" Δύση παραληρεί, για την "ασφάλεια" των επιβατών της "Ράιαν Εϊρ", επειδή άλλαξαν αεροδρόμιο και για την σύλληψη ενός κάποιου Προτάσεβιτς, μπλόγκερ, που μετονομάστηκε σε "δημοσιογράφο", για να προστατευτεί και η... ελευθερία της Ενημέρωσης! Αυτή είναι άγνωστη στον "δικτάτορα" Λουκασένκο!
Μεγάλο κακό βρήκε την ανθρωπότητα! Ο περιφερόμενος Προτάσεβιτς, αφού ξεναγήθηκε και "το έκαψε", στην Αθήνα και στους Δελφούς, θέλησε να πάει στο Βίλνιους. Χώρα αγαπητή, στην καρδιά κάθε μετασοβιετικού νεοναζιστή "αντάρτη"!
Αχ αυτό το παιδί!
Αγόρασε εισιτήριο, από μια Λευκορώσικη αεροπορική εταιρία!
Η φίλη του, που τον συνόδευε πόσταρε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στο αεροπλάνο, ότι ξεκινάνε, από Αθήνα για Βίλνιους, δίνοντας όλα τα στοιχεία της πτήσης.
Και αυτά, ξέροντας ότι έχει συμφωνήσει να εργαστεί, για τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες με σκοπό την πρόκληση μαζικών ταραχών, προκειμένου να υπάρξει ναζιστικό πραξικόπημα και η δολοφονία του εκλεγμένου Προέδρου.
Ξέροντας ότι καταζητείται και αν συλληφθεί τον περιμένει 15ετής κάθειρξη, τουλάχιστον.
Τυχαίο;;; Όχι βέβαια!
Όλα κανονισμένα, σύμφωνα με το παράδειγμα του Ναβάλνι.
Κι αυτός, (μάλλον παρά την θέληση του)  πόσταρε την φωτογραφία του, πλάι στην σύζυγο του λέγοντας" "Μικρέ, φέρτε μας λίγη βότκα! Πετάμε, για το σπίτι!" (από Γερμανία).
Δεν υπάρχει πολιτικό έγκλημα "εν βρασμώ ψυχής"! Είναι πάντα προμελετημένο! Και το ποιος επωφελείται, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος.
Καιρός να κατανοήσουν όλοι ότι η εποχή της ανεκτικότητας, σε εισαγόμενες "επαναστάσεις" έχει τελειώσει, σε χώρες που υπερασπίζονται την εθνική τους ανεξαρτησία και όποιος συνεργάζεται με ξένα συμφέροντα, θα είναι πάντα το θύμα με εντολή, μάλιστα, των πατρόνων του!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μήν ξεχνάμε ότι ο Λευκορώσος "Δημοσιογράφος"-μπλογκερ-χαφιές  της "Δημοκρατικής Δύσης" των Ναζί είτανε και ένα από τα πρωτοπαλλήκαρα στης ΣΤΗΜΕΝΕΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ" ΣΤΟ .... ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ!!!
Αυτό το ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝΑΖΙΖΟΥΣΑ ΔΥΣΗ ΚΑΛΟΥΣΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ!!!!
ΑΥΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ;;;;
(Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ενωση;;;;; Από που ώς που;;;; ΤΟ 2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ "ΦΥΤΕΨΑΝ" ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.... ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ.... "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" INSTALL!)

Σχολιο.- Ο "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" που εκκρεμούσε παγκόσμιο ένταλμα σύλληψεις του κυκλοφορούσε άνετα στο Ελλάνταν!
Είναι ΔΕΔΗΛΩΜΈΝΟΣ ΝΑΖΙ!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η "ΠΑΡΕΑ" CIA και άλλα εύαγεί ιδρύματα θέλαν να κάνουν μια "καινούργια πλατεία Μαϊντάνεκ" όπως τα ίδια Ναζί στην Ουκρανία και εάν καίγεται κανένα κτήριο όπως στην Οδησσό με δεκάδες καμμένους.... "δεν τρέχει τίποτα"!!! Που είναι η "ΔημοκρατικήΔύση";;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ! ΝΕΚΡΗ και 63χρονη (μετά από θρόμβωση) που είχε εμβολιαστεί...
Δεν τα κατάφερε η 63χρονη από τη Μυτιλήνη πού νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» από την 1η Απριλίου. 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γυναίκα είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.
Τι είχε πει η κ. Θεοδωρίδου για το συγκεκριμένο επεισόδιο
Μάλιστα για το συγκεκριμένο περιστατικό είχε μιλήσει στην τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Όπως είχε αναφέρει στις 5 Απριλίου, «στην Ελλάδα έχουν διατεθεί περίπου 346.000 δόσεις εμβολίου της AstaZEneca. Μέχρι σήμερα (σ.σ. στις 5 Απριλίου) ένα περιστατικό έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ, είπε και πρόσθεσε ότι παρά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί έναντι της μικρή πιθανότητας συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας».
Την ίδια ώρα προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα -ελάχιστα- περιστατικά νέων ανθρώπων που παρουσίασαν εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος μετά τον εμβολιασμό τους.
Ερευνώνται ακόμη τρία περιστατικά
Μετά το προσωρινό πόρισμα για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, στο οποίο οι επιστήμονες της Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, φέρονται να μιλούν για πιθανή συσχέτισή τους με το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και το νέο περιστατικό θρόμβωσης που παρουσιάστηκε σε μια 48χρονη από τη Θήβα που εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson, η ανησυχία έγινε πιο έντονη. Υπενθυμίζεται πως και οι τέσσερις περιπτώσεις στην Ελλάδα ερευνώνται από τους ειδικούς ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με το εμβόλιο. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ! Με θρόμβωση χαροπαλεύει στην Εντατική 48χρονη που εμβολιάστηκε με Johnson&Johnson...
Νέο περιστατικό θρόμβωσης παρουσιάστηκε σε μια 48χρονη από τη Θήβα που εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson. Η 45χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.  
Στο περιστατικό αναφέρθηκε η αδερφή της 48χρονης, μιλώντας στο MEGA. «Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, χωρίς κανέναν παθολογικό πρόβλημα», ανέφερε συγκεκριμένα.