Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δευτερα 18 Οκτωβριου 2021


FASCISTI SIETE VOI- 

Οι φασίστες είστε εσείς!

Η ιστορία των κινημάτων και των κοινωνικών διεκδικήσεων του προηγούμενου αιώνα στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην οργάνωση των αριστερών και των σοσιαλιστών. Είναι όμως 30 χρόνια που οι δυνάμεις αυτές, πανευρωπαϊκά, αδιαφορούν για τα κοινωνικά αιτήματα και κυρίως εγκατέλειψαν τους φυσικούς τους συμμάχους την εργατική τάξη. Αδιαφορούν πλήρως για ζητήματα ελευθεριών,  ώσπου κατάληξαν τυφλοί συνοδοιπόροι του σύγχρονου καθεστώτος, του χειρότερου στην σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία.

Η κοινωνία που τα τελευταία χρόνια θέλησε να διαμαρτυρηθεί για ουσιαστικά προβλήματα ζωής, βρήκε την πόρτα των "ἀγωνιστών" κλειστή. Και τους ίδιους να επιδεικνύουν τον "πόνο" τους για τον τρίτο κόσμο, για μειονότητες, για νέους "πελάτες" που φαντάζουν εύκολα διαχειρίσιμοι για την πολυπόθητη εξουσία που τόσο τους στέρησαν οι συμπατριώτες τους. 

Ευτέλισαν τον δημόσιο λόγο τους για να είναι προσιτοί στο λούμπεν, στις πλατιές μάζες των πρόστυχων εκπομπών της tv. Πρόθυμοι υπέρ κάθε είδους ανελευθερίας με βιτρίνα έναν δικαιωματισμό που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. 

Ακέφαλες για καιρό οι κοινωνίες της Ευρώπης βρήκαν ωστόσο τον βηματισμό τους και πλέον δεν χρειάζονται τις δυνάμεις του προηγούμενου αιώνα για να οργανωθούν και να αντιδράσουν στα χιλιάδες θέματα που τα νέα καθεστώτα έχουν δημιουργήσει εναντίον τους. Τα "Κίτρινα γιλέκα" στη Γαλλία, οι "ανώνυμοι πολίτες" που εμφανίστηκαν στην Ιταλία, και τόσοι άλλοι σε όλη την Ευρώπη, άνθρωποι κάθε πολιτικής που πλέον βγαίνουν στο δρόμο και μάλιστα με τις εθνικές τους σημαίες.

Αυτή η ανεξαρτησία ενόχλησε αυτήν την 5η φάλαγγα, που από τότε που έχασε τη μεγάλη σοβιετική πατρίδα και αφού κατέρρευσε όλο το ανατολικό μπλοκ τι της έμεινε; 

Να γλύφει εκεί που έφτυνε, να πουλάει "ἀντιφασισμό", "ἀντιρατσισμό" και εμβόλια σε διάφορα προφίλ.

Οι Ιταλοί φοιτητές και οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν προχθές μαχητικά με το σύνθημα ᾽' Pensiero critico᾽᾽ κριτική σκέψη᾽᾽ εναντίον του πιστοποιητικού εμβολιασμού, στη Ρώμη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα τάγματα των συνδικάτων της CGIL , με τους κοιλαράδες εργατοπατέρες, οι οποίοι δεν δίστασαν να αποκαλέσουν τον διαμαρτυρόμενο κόσμο ως "φασίστες"! 

Και ποιο λόγο επικαλέστηκαν για την συγκέντρωσή τους; Μα φυσικά πως ήταν "ἀντιφασιστική"!!! Στράφηκαν εναντίον του κόσμου της εργασίας που έχασε τη δουλειά του εξαιτίας του κατάπτυστου "πάσου"! Στράφηκαν κατά των εργατών της πατρίδας τους, σαν σκυλιά-φύλακες των εταιριών!

Το τελευταίο καταφύγιο αυτών των συνεργατών με το βεβαρημένο παρελθόν, είναι ο δήθεν "αντιφασισμός" και η κατηγορία του "φασίστα" όποιου δεν υποτάσσεται.

Πήραν όμως την απάντηση τους από το πλήθος του κόσμου: 

I FASCISTI SIETE VOI- 

Οι φασίστες είστε εσείς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά! Σας γράφω από την Ιταλία, συγνώμη για τα ελληνικά μου..αν δεν γράφω καλά! Εδώ είμαστε μέσα σε πόλεμο… ο κράτος δεν μας ακούει, θελουμε βοήθεια και από εσάς, τους αδερφούς μας! Τελειώσανε όλα τα δικαιώματα μας, δεν μπορούμε να πάμε στην δουλειά, είμαστε χωρίς λεφτά, χωρίς πράσινο πάσο δεν μπορούμε να έχουμε πια ζωή, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά!! Βοήθεια βοήθεια βοήθεια! Είναι φασισμός!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΦ ΤΗΣ ΕΕ

18/10/2021

Η Τζανίν Άνιες, πραξικοπηματική «προσωρινή πρόεδρος» της Βολιβίας έπειτα από την ανατροπή του Έβο Μοράλες το 2019, θα είναι υποψήφια για το Βραβείο Ζαχάροφ 2021 του Ευρωενωσιτικού Κοινοβουλίου.

Το «Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, υποτίθεται πως τιμά άτομα που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της σκέψης.

Στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, η Άνιες περιγράφεται ως «Βολιβιανή πολιτικός που έγινε προσωρινή πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από φερόμενη εκλογική νοθεία από τον απερχόμενο πρόεδρο Έβο Μοράλες». Θα έλεγε κανείς ότι οι λεπτομέρειες που αποσιωπούνται εδώ είναι σημαντικές.

Λεπτομέρειες όπως η πραξικοπηματική ανατροπή του Έβο Μοράλες, μέσω του στρατού, της αστυνομίας και οργανωμένων ομάδων κρούσης ακροδεξιών. Ή το γεγονός πως οι κατηγορίες εκλογικής νοθείας εναντίον του Μοράλες, στις οποίες πρωτοστάτησε ο ελεγχόμενος από τις ΗΠΑ Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, αποδείχτηκαν πολλάκις ψευδείς από ανεξάρτητους ερευνητές.

Η ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου έπειτα επικεντρώνεται στην «ειρηνική μεταφορά εξουσίας» μέσω «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» που σήμανε το τέλος της εξουσίας της Άνιες και την επιστροφή σε αυτήν του κόμματος του Μοράλες, MAS. Κι εδώ, λείπουν αναφορές για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές στον εξόριστο τότε Μοράλες και άλλα στελέχη του MAS που συνδέονταν με αυτόν.

Τέλος, γίνεται αναφορά στη μετεκλογική σύλληψη και φυλάκιση της Άνιες, με τις κατηγορίες «της τρομοκρατίας, της ανταρσίας και της συνωμοσίας» για την ανατροπή του Μοράλες. Η φυλάκιση παρουσιάζεται άρρητα ως αδικαιολόγητη, αγνοώντας τα γεγονότα που δείχνουν να δικαιολογούν τουλάχιστον τις υποψίες για συμμετοχή της Άνιες στο πραξικόπημα που την έφερε στη εξουσία.

Δεν γίνεται καμία αναφορά σε κάποια δραστηριότητα της Άνιες «για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης», με το ΕΚ να αποτυγχάνει έστω να δικαιολογήσει κάπως την επιλογή του.

Συνυποψήφιος της Άνιες για το Βραβείο Ζαχάροφ είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι, για τον οποίο η ανακοίνωση αποσιωπά αφενός την κατηγορία για την οποία βρίσκεται στη φυλακή στη Ρωσία, αυτή της υπεξαίρεσης χρημάτων. Αφετέρου, ενώ ορθά παρουσιάζεται ως αντίπαλος του Πούτιν, αγνοούνται από το ΕΚ οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις που έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Ναβάλνι στο παρελθόν.

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων βρίσκονται επίσης οι «Αφγανές γυναίκες», με το ΕΚ να επιλέγει έντεκα εκπροσώπους ακτιβίστριες, πολιτικούς και δημοσιογράφους από το Αφγανιστάν. Η επιλογή είναι μεν λογική, αλλά αποτελεί και μνημείο υποκρισίας αν αναλογιστεί κανείς πως η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζει τις «πολιτικές αποτροπής» που εφαρμόζονται στα σύνορα της Ελλάδας και άλλων χωρών-μελών της ΕΕ. Είναι, λοιπόν, πιθανό το ΕΚ να βραβεύσει τις Αφγανές γυναίκες που φυλακίζει, βασανίζει και εγκατέλειψε στην τύχη τους η Ευρω Ένωση.

Από μία οπτική, η επιλογή μίας πραξικοπηματία ως υποψήφιας για το Βραβείο Ζαχάροφ μπορεί να ιδωθεί και ως συνεπής. Αν και το βραβείο θεσμοθετήθηκε προς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1988, εντούτοις το περιβάλλει μια μόνιμη ψυχροπολεμική και αντικομμουνιστική «εσάνς», με το ΕΚ να τιμά συχνά και ανθρώπους υπεύθυνους για απίστευτες βιαιότητες.

Το 2017 τιμήθηκε με το βραβείο η «δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας», παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα μέλη της επιδίδονταν σε ωμότητες στους δρόμους του Καράκας. Παλιότερα, το ΕΚ είχε δώσει το Ζαχάροφ στην Αούνγκ Σαν Σου Κι, τότε πολιτικό της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ. Όταν αργότερα ως πρόεδρος της Μιανμάρ επέτρεψε την γενοκτονία των Ροχίνγκια και υπερασπίστηκε δημόσια τον στρατό της χώρας, το ΕΚ την αφαίρεσε από την «Επιτροπή του Βραβείου Ζαχάροφ», αλλά δεν της αφαίρεσε την τιμή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Βολιβιανό δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματική την αυτοανακήρυξη της Tzανίν Άνιες

Η απόφαση του TCP ενίσχυσε την καταγγελία του κυβερνώντος MAS, του Μοράλες Morales και του σημερινού προέδρου Λουίς Άρσε , ότι αυτό που συνέβη τον Νοέμβριο του 2019 ήταν πραξικόπημα επειδή δεν υπήρχε κενό εξουσίας το 2019 και η εξουσία της Άνιες ήταν αντισυνταγματική.

Η πρώην πραξικοπηματική πρόεδρος αντιμετωπίζει τώρα την συνήθη ποινική διαδικασία που κατηγορείται για πραξικόπημα, για την οποία βρίσκεται σε προληπτική κράτηση από τον Μάρτιο, εκτός από τέσσερις ποινικές υποθέσεις εις βάρος της που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, το Συνταγματικό Δικαστήριο (TCP) της Βολιβίας αποφάσισε ότι η αυτοανακήρυξη της Τζανίν Άνιες σε πρόεδρο (2019-2020) στην κρίση του 2019 ήταν αντισυνταγματική  επειδή δεν υπήρχε κενό εξουσίας, όπως ισχυρίστηκε η τότε γερουσιαστής της μειοψηφίας, για την ανάληψη της εξουσίας.

"Το TCP έκρινε ότι η λεγόμενη ipso facto διαδοχή ισχύει μόνο για την προεδρία του κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 169 του Πολιτικού Συντάγματος της Πολιτείας (...) και οποιαδήποτε παραίτηση (του προέδρου του νομοθετικού σώματος) πρέπει να αντιμετωπιστεί και να γίνει αποδεκτή στην ολομέλεια », ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση της 29ης Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κενό εξουσίας όταν η Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος, επειδή οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής ήταν στην εξουσία επειδή οι παραιτήσεις τους δεν είχαν εξεταστεί ακόμη τα αντίστοιχα σώματα.

Η γερουσιαστής και οι συνεργάτες της υποστήριξαν το σενάριο του υποτιθέμενου κενού εξουσίας ως την κύρια δικαιολογία για την απόφασή της να ανακηρυχθεί προσωρινή πρόεδρος, θέση που κατείχε για ένα χρόνο. 

Η Άνιες δήλωσε ipso facto, ή στην πράξη, πρώτος πρόεδρος της Γερουσίας και στη συνέχεια επικεφαλής του κοινοβουλίου, και στις δύο περιπτώσεις χωρίς ψήφο του κοινοβουλίου, για να διακηρύξει την πρόσβασή της στην Προεδρία του Κράτους σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Έβο Μοράλες (2006- 2019).

Η πρώην πραξικοπηματική πρόεδρος αντιμετωπίζει τώρα την συνήθη ποινική διαδικασία που κατηγορείται για πραξικόπημα, για την οποία βρίσκεται σε προληπτική κράτηση από τον Μάρτιο, εκτός από τέσσερις ποινικές υποθέσεις  εις βάρος της που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το TCP, μετά την αποχώρηση του Μοράλες, μόνο ο αντιπρόεδρός του Άλβαρο Γκαρσία - ο οποίος επίσης παραιτήθηκε ή κατά σειρά, ο πρόεδρος της Γερουσίας ή της Βουλή θα μπορούσαν να αναλάβουν άμεσα την Προεδρία της Βολιβίας, αλλά όχι ένας αντιπρόεδρος χωρίς να επικυρωθεί μέσω της ψήφου των γερουσιαστών, όπως έπραξε η Άνιες.

Η απόφαση TCP εκδόθηκε ως απόρριψη της προσφυγής που υπέβαλε μία δεξιά βουλευτής που αμφισβήτησε τις ενέργειες μιας αντιπροέδρου της Βουλής, της Σουζάνα Ριβέρο, του Κινήματος Προς τον Σοσιαλισμό (MAS), η οποία κατείχε τη θέση της κατά τη διάρκεια της κρίσης για αρκετές ημέρες έως να ανακοινώσει την παραίτησή της.

Η παραίτηση της Ριβέρο δεν συζητήθηκε στην ολομέλεια παρά μόνο μετά την αυτοανακήρυξη της Άνιες, η οποία «μπορούσε ως πρώτη αντιπρόεδρος, να αναλάβει την προσωρινή άσκηση της προεδρίας», επεσήμανε το TCP.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αυτή η προσωρινή αντικατάσταση "δεν σημαίνει ότι ο αντικαταστάτης αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου", η οποία σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό κανονισμό ισχύει τόσο για τους βουλευτές όσο και για τη Γερουσία.

Η απόφαση του TCP ενίσχυσε την καταγγελία του κυβερνώντος MAS, του Μοράλες Morales και του σημερινού προέδρου Λουίς Άρσε , ότι αυτό που συνέβη τον Νοέμβριο του 2019 ήταν πραξικόπημα επειδή δεν υπήρχε κενό εξουσίας το 2019 και η εξουσία της Άνιες ήταν αντισυνταγματική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σταματησουν τα μετρα τα αντικοινωνικα που παιρνονται,να εφαρμοσουν πολιτικη πρωτοβαθμιας υγειας και να παρεχουν επιτελους τα αντιιικα φαρμακα που εχουν αποδειχθει αποτελεσματικα δλδ τα μονοκλωνικα και την ιβρμεκτινη...Βεβαιως ολα αυτα δεν προκειται να γινουν γι αυτο πρεπει οπωσδηποτε να ξεφορτωθουμε τους δοσιλογους και τα μνημονια

Άμεσα -Λειτουργία του (έστω και αστυκού ) Συντάγματος ως έχει (Χωρίς ΠΝΠ ) β) άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών , με επαναλειτουργία όλων των Κλινικών της β' ΦΥ (περιλαμβανομένων ΜΕΘ ,ΜΑΑ ,ΜΑΦ ) τα ιατρικά πρωτόκολλα να αποτελούν ΜΟΝΟ και αποκλειστικά κατευθυντήριες οδηγίες (Guide line ) για την ελευθερη χρήση μον. αντισωμάτων και φαρμάκων νεώτερης τεχνολογίας (αντιικά) Του ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΤΟΜΈΑ (ΔΕΝ πιάνω τον ιδιωτικό τομέα για να ΜΗΝ ανοίξουμε πολλά μέτωπα χωρίς να αλλάζει ο δικός μου ιδεολογικός χώρος αλλά ως Μέτωπο ) γ) επαναλειτουργία όλων των σχολικών δομών ΧΩΡΊΣ παιδονόμους . δ) Ανασύσταση της πρωτογενούς παραγωγής ε) επαναλειτουργία της Δευτερογενούς - ειδικά στην ενέργεια ΚΑΙ τέλος προπαγάνδηση της εθνικής Ανεξαρτησίας μέσα από Πολιτισμικές εκδηλώσεις και μαζώξεις (φεστιβάλ )

Σχολιο.- Δεν συμφωνώ στην ανάλυση της χυδαία ΝΑΖΙστικής αντιμετώπισης της κρίσης ΘΑ διαφωνήσω (Κάθετα) με την λογική των δύο άκρων . Ο καπιταλισμός και ο Κομμουνισμός είναι δύο συστήματα λειτουργίας της κοινωνίας Το πρώτο αναφέρεται στην συγκέντρωση του Χρήματος (ή της όποιας αξίας ) μέσα από τις διαδικασίες παραγωγής και διανομής του κάθε προϊόντος από ΆΤΟΜΑ του κοιν. συνόλου τα οποία (δια του χρήματος-αξίας) αναλαμβάνουν και την πολιτική εξουσία . Στον Κομμουνισμό από την άλλη αυτή η διαδικασία (παραγωγής και διανομής ) περνά στο στο σύνολο της κοινωνίας ( μέσα από εκλογικές διαδικασίες ) καθετοποιοντας κεντρικά αυτήν την παραγωγή και διανομή των αναγκών της κοινωνίας – λαού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Γαλλία συνταράσσεται από μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου που περιορίζουν δραματικά τις ελευθερίες των πολιτών. Κεντρικός υποστηρικτής αυτού του κινήματος είναι ο Ζαν λικ Μελανσόν, ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλίας και υποψήφιος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Το κίνημα συνδέει το όχι του, με την υπεράσπιση των δημόσιων ελευθεριών και μιας δημόσιας υγείας υψηλού επιπέδου.

Ο Μελανσόν παρομοιάζει το πάσο του Μακρόν με το άλογο του Καλιγούλα . Ο Καλιγούλας για να δοκιμάσει την αντίσταση της συγκλήτου διόρισε το άλογό του Ύπατο της Ρώμης. Το ίδιο κάνει και ο Μακρόν για να δοκιμάσει την προσήλωση των Γάλλων στις ελευθερίες.

Όπως λέει ο Μελανσόν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι όπως αυτός, μπορούν όχι μόνο να μολυνθούν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό. Το υγειονομικό πάσο επεκτείνει την ψευδαίσθηση των κατόχων του ότι είναι απρόσβλητοι. Το καθεστώς Μακρόν έτσι δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εισάγει ένα σύστημα γενικευμένου ελέγχου, κοινωνικά ανυπόφορο. Για αυτό οφείλουμε να το απορρίψουμε.

Οσκαρ Λαφοντεν: «Πoιοί είναι οι πραγματικοί Κορωνοηλίθιοι»;

“Έμεινα άφωνος όταν διάβασα τα συμβόλαια με την Pfizer/ BioNTech αφότου αυτά διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Nach Denk Seiten. ” Ο αγοραστής αναγνωρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι μέχρις στιγμής άγνωστες ,και ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες που επί του παρόντος είναι άγνωστες Ο αγοραστής συμφωνεί να εξαιρεί , να υπερασπίζεται και να μην βλάπτει καθ’οιονδήποτε τρόπο την Pfizer, την BioNTEch και τις συνδεδεμένες με αυτές εταιρείες, από και κατά όλων των αγωγών, ζημιών, υποχρεώσεων, αποζημιώσεων, κυρώσεων, προστίμων δαπανών και εξόδων”.

« Οι πολιτικοί που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια είναι οι πραγματικοί “κορωνοηλίθιοι”.

Αυτά λέει ο Λαφοντέν και ελπίζει ότι τα γερμανικά δικαστήρια, θα υπενθυμίζουν στους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης της Μέρκελ, ότι όλα αυτά τα μέτρα αντίκειται στις αρχές του συνταγματικού κράτους της Γερμανίας. Κι ότι είναι εντελώς ανεύθυνα αφού η πλειοψηφία των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί να υποχρεώνουν παιδιά, εφήβους και νέους να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που ακόμη και ο κατασκευαστής του δηλώνει επι του παρόντος, ότι δεν είναι γνωστές οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ανεπιθύμητες παρενέργειες και η αποτελεσματικότητα.

Σχόλιο για τα παραπάνω: Ευτυχώς που υπάρχει ακόμη ένας Λαφοντέν και ένας Μελανσόν για να σώσουν κάτι από την αριστερά. Μας κάνουν και αυτοί σαφές ότι το υγειονομικό πάσο δεν είναι απλώς δικτατορία, αλλά οδηγεί και τους κατόχους του στην αφασία ότι είναι άτρωτοι. Παρατείνει έτσι την επιδημία. Και ίσως η παράταση να είναι τελικά επιθυμία των πολυεθνικών και των οικονομικών και πολιτικών ελίτ για να κτυπήσουν τις δυνάμεις της εργασίας και της ελευθερίας και να επεκτείνουν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ό ανορθολογισμός είναι εμφανής, αλλά ότι δεν τους νοιάζει καθόλου η δημόσια υγεία-παρά το κέρδος- ο περιορισμός και οι διακρίσεις των πολιτών, φαίνεται από αυτά που λέει ο Λαφοντέν για τον εμβολιασμό των παιδιών . Ο αγώνας και στην Ελλάδα απέναντι στον υπάλληλο της Μέρκελ και του Μακρόν, τον κ. Μητσοτάκη και τους συνοδοιπόρους του, πρέπει να ενταθεί και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών ανάγεται στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα της εποχής μας.

Υ.Γ. : τις παραπάνω ειδήσεις τις αλιεύσαμε από την εφημερίδα «ο δρόμος της αριστεράς», πού έχει και περισσότερα για Μελανσόν-Λαφοντέν, αλλά και άλλη ενδιαφέρουσα αρθρογραφία, όπως βεβαίως και η iskra, ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ που επιβάλλεται στην χώρα μας. Δυστυχώς άλλο δείγμα της ελληνικής δημοκρατίας, είναι ότι πουθενά αλλού δεν μαθαίνουμε για τον Μελανσόν, τον Λαφοντέν και άλλους πολλούς –στην Ευρώπη- για την δράση τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που έχεις φάει τα λυσσακά σου για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή - που οφείλεται δήθεν στους "ρύπους της ανθρώπινης δραστηριότητας" - και ξερνάς μίσος και χολή ενάντια σε κάθε τι ανθρώπινο, έχεις βρει κι ένα τσούρμο αποβλακωμένους χαφταλεύρηδες να σεληνιάζονται στην θέα σου κι αισθάνεσαι αφέντρα του σύμπαντος, σκάει ένα κωλοηφαίστειο Τάαλ κει πέρα και εξαπολύει σε μια μέρα 23500 τόνους διοξειδίου του θείου και σου χαλάει το παραμύθι.

Ε είναι να μην μασάς τις κοτσίδες σου μαζί με τους πάτρωνές σου;

#Τα_ηφαίστεια_είναι_ψεκασμένα

Σχολιο.- Βρήκε γκόμενο η αγ@μητη και ηρεμήσαμε

Σχολιο.- Υπάρχει λύση θα φορτώσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους ανεμβολιαστους και το πρόβλημα λύθηκε

Σχολιο.- δεν ξερω αν το λες για πλακα, αλλα ο μπαιντεν το ειπε ξεκαθαρα σε συνεντευξη του

Σχολιο.- Δεν με εκπλήσσει ότι κι αν ακούσω από τον creepy Joe. Άλλωστε εδώ και καιρό προσπαθούν να συνδέσουν τις δύο κρίσεις με έναν τρόπο που να τις συνδιάζει παρέα κλιματική αλλαγή και κοβιντ. Πχ. Είχε βγει στο Σκάι περιβαλλοντολόγος και υποστήριζε πως ο κοβιντ ελευθερώθηκε πιθανών από παγόβουνο στην Αλάσκα που έλιωσε λόγο της κλιματικής αλλαγής.

Σχολιο.- Δεν εξαντλείται τίποτα. Χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία, ανακαλύπτονται συνεχώς νέα κοιτάσματα πετρελαίου και, κυρίως, φυσικού αερίου. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λιγνίτης υπάρχουν, αλλά, οι πολιτικοί, υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ήθελαν "πράσινη ενέργεια".

"Οι πανέξυπνοι διανοούμενοι, "επιστήμονες", "ηγέτες", προβεβλημένοι και μη δημοσιογράφοι σε ολόκληρη την Ευρώπη επί δεκαετίες είχαν τρελάνει τους υπηκόους τους με τα παραμύθια της όξινης βροχής, των εκπομπών των ρύπων και ιδιαίτερα του διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία δήθεν υπερθέρμαιναν τον πλανήτη! Έδειχναν φωτογραφίες με ξερές εκτάσεις των ερήμων της Αφρικής(!), πάγους να λιώνουν, πιγκουίνους και πολικές αρκούδες να υποφέρουν από την ζέστη(!) και πληθυσμούς που θα γίνουν πρόσφυγες της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής! Σαν κερασάκι ανακάλυψαν και την αξιοθρήνητη Γκρέτα Τούνμπεργκ και την επιστράτευσαν για να πείσει την δίποδη πανίδα του πλανήτη, δηλαδή το μέρος της ανθρωπότητας που είναι έτοιμο να πειστεί για οτιδήποτε, αρκεί να βγει για λίγο από την χρόνια χαύνωσή του. Έτσι ανακάλυψαν την "πράσινη ενέργεια", η οποία θα έσωζε τον πλανήτη!

Η επιστήμη, την οποία δήθεν προσκυνούν οι "ηγέτες", φώναζε διαρκώς ότι όξινη βροχή πέφτει στην Γη επί εκατομμύρια χρόνια, το διοξείδιο του άνθρακα είναι αναγκαίος όρος για την ζωή και δεν συνδέεται καθόλου με την αύξηση της θερμοκρασίας, και ότι η Γη προχωρεί σε πτώση της μέσης θερμοκρασίας κατά 1,4%, που σημαίνει ότι προχωρεί σε μακρά περίοδο μεγάλου ψύχους! Σε αυτό συνηγορούν επί χρόνια φωτογραφίες και επίσημες ανακοινώσεις της NASA.

Παρά τις προειδοποιήσεις, η Ευρωπαίοι φωστήρες έκλεισαν τους λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και, ξαφνικά, είδαν ότι η ενέργεια που παράγουν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε της αγροτικής ούτε της βιομηχανικής παραγωγής ούτε των μεταφορών (οι οποίες είναι μια ειδική κατηγορία παραγωγής) ούτε των καταναλωτών. Εξάντλησαν τα στρατηγικά τους αποθέματα και τρέχουν σαν παλαβοί να ανοίξουν πάλι τις "καρκινογόνες" λιγνιτικές μονάδες και να αγοράσουν το "ολέθριο" πετρέλαιο και το "ρυπογόνο" φυσικό αέριο.

Δεδομένης της μακράς περιόδου ψύχους που άρχισε να δείχνει ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έχουν - κυριολεκτικά - τρελαθεί από φόβο για την μοίρα των οικονομιών τους.

Οι Ρώσοι και οι Γάλλοι είναι σχετικά ψύχραιμοι: οι Ρώσοι επειδή έχουν πολύ μεγάλη παραγωγή φυσικού αερίου και, αν χρειαστεί, θα κλείσουν τις στρόφιγγες προς την Ευρώπη και θα το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Οι Γάλλοι επειδή έχουν 56 πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Όμως η πυρηνική ενέργεια είναι ένα άλλο, ειδικό κεφάλαιο...

Νότια της Κρήτης υπάρχουν 220 τρισεκατομμύρια πόδια φυσικού αερίου, τα οποία, χωρίς να υπολογιστούν τα παραπλήσια και τα μη πιστοποιημένα κοιτάσματα, θα μπορούσαν να καταστήσουν την Ελλάδα ενεργειακά αυτοδύναμη και να προμηθεύουν την Ευρώπη για 30 χρόνια (Αντώνης Φώσκολος), αλλά ο Δένδιας έχει δηλώσει ότι δεν θα γίνουν εξορύξεις! Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κούνησε το κεφάλι του συμφωνώντας!

Οι μόνοι που είναι άνετοι κι ανέμελοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τα διάφορα στελέχη και οι καθοδηγητές των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, οργανώσεων, ομάδων κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π., επειδή οι νεοεγκαινιασθείσες εγκαταστάσεις τις Φάιζερ και τα σπίτια τους θα έχουν ρεύμα!

Τις μάσκες σας να φοράτε!"

Σχολιο.- οι κλιματικές αλλαγές συνοδεύουν τον πλανήτη απο καταβολής του και παίρνουν χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθούν κ να αντιστραφούν. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κ Έλληνες κυκλοφορούσαν με το σώβρακο. Δε βλέπω καμμία υπερθέρμανση, μόνο τους δημιουργούς της θεωρίας της, που παρεμβαίνουν στο κλίμα και είναι οι ίδιοι με αυτούς που παρεμβαίνουν στο ανθρώπινο γονιδίωμα και κάνουν σκούπα το χρήμα.

Σχολιο.- Η παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων αφορά (μεταξύ άλλων) στην παγκόσμια τάση που έχει εκφραστεί με την συμφωνία των Παρισίων.

Η "Μακρά περίοδος ψύχους", στην οποία εισέρχεται η Γη, σημαίνει περίοδος 11000 χρόνων, όπως έχει υπολογιστεί με βάση προηγούμενους κλιματικούς κύκλους. Η προηγούμενη περίοδος ψύχους διήρκεσε 12000 χρόνια

Ναι, δεν θυμάμαι ανάλογες περιπτώσεις προηγούμενων εποχών, επειδή αυτά μετρούνται με χιλιάδες χρόνια κι όχι ανάλογα με τον καιρό που έκανε πρόπερσι στο χωριό σου.

Το ότι τα λιγνιτωρυχεία πουλήθηκαν για να τα αγοράσουν κάποιοι είναι εμπνευσμένη σκέψη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημα κρατικά στοιχεία: σε 2,5 δις ανέρχεται το ιδιωτικό χρέος λόγω της πανδημιας. Το κράτος λέει τους περιμένει στα ταμεία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την περασμένη Πέμπτη 14/10 ο ακροδεξιός ισραηλινός βουλευτής της Κνεσέτ Bezalel Smotrich, επικεφαλής του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος με 5% και 6 βουλευτές, εξαπέλυσε μία εκ νέου ρατσιστική γενοκτονική ρητορική μίσους εναντίον των Παλαιστίνιων συναδέλφων του που βρίσκονταν εντός του κοινοβουλίου.

Ο Bezalel Smotrich ποτέ δεν έκρυψε το μίσος του για τους Παλαιστίνιους. Σε κάθε ευκαιρία μάλιστα το προβάλλει με υπερηφάνια. Χθες στο ισραηλινό κοινοβούλιο, επιτέθηκε λεκτικά στους Παλαιστίνιους βουλευτές λέγοντας τους πως θα ήθελε η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ να ήταν πιο ολοκληρωμένη, έτσι ώστε να μην βρίσκονταν σήμερα εκεί. Επί λέξη και ουρλιάζοντας τους είπε: «Είστε εδώ κατά λάθος, επειδή ο Ben Gurion δεν τελείωσε τη δουλειά το 1948».

Κανείς από τους ισραηλινούς βουλευτές του κοινοβουλίου δεν παρενέβη για να σταματήσει την ρητορική μίσους που εξαπέλυσε ο Smotrich. Αντ’αυτού του επετράπη να ολοκληρώσει την ομιλία του χωρίς καμία απολύτως συνέπεια, ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ στην συνέχεια δεν καταδίκασαν τις ρατσιστικές- γενοκτονικές του απόψεις.

Είναι καθολικώς γνωστό, πως η προσπάθεια των Σιωνιστών να καθαρίσουν εντελώς εθνοτικά την Παλαιστίνη απέτυχε και γι’αυτό σήμερα προσπαθούν να «τελειώσουν τη δουλειά» μέσω του απαρτχάιντ, της κατοχής και του αναγκαστικού εκτοπισμού του Παλαιστινιακού πληθυσμού από γειτονιές όπως οι Sheikh Jarrah και Silwan.

Φαίνεται παρόλα αυτά, πως ακόμη και οι ίδιοι οι Σιωνιστές κουράστηκαν από τα δικά τους παραμύθια. Τόσο καιρό υποστηρίζανε, πως δεν υπήρχε Παλαιστίνη – ούτε Παλαιστίνιοι, πως η χώρα ήταν άδεια όταν την εποίκησαν και πως καμία προσπάθεια εθνοκάθαρσης δεν πραγματοποιήθηκε το 1948. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν πως όντως υπήρξε σχέδιο εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού και σύμφωνα πάντα με αυτούς θα έπρεπε να ήταν πιο «τέλειο» αφού η δουλειά έμεινε στην μέση.


Σε απάντηση, η βουλευτής της Κοινής Λίστας με 4,8% και 6 βουλευτές,  Aida Touma-Sliman επέκρινε τις «φασιστικές» παρατηρήσεις του Smotrich.

«Είμαστε υποκείμενοι σε αυτή τη φασιστική βρωμιά σχεδόν κάθε μέρα στην Κνεσέτ», δήλωσε ο Τούμα-Σλίμαν. «Αλλά μην σκέφτεστε για εμάς. Σκεφτείτε πώς αισθάνεται κάθε Άραβας πολίτης όταν μια τέτοια δήλωση γίνεται περιστασιακά στο κοινοβούλιο. Σκεφτείτε πώς αισθάνεται κάθε νεαρός [Άραβας] όταν η δεξιά απειλεί μια δεύτερη Νάκμπα », πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την αραβική λέξη για την καταστροφή, την οποία οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν για να αναφέρουν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Arvanitis

Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ.

ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ

ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Το νοσοκομείο Εδέσσης πάσχει και πάσχει άσχημα.

1) Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Εδέσσης έχει βρει θετικούς σε COVID-19, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 άτομα από το προσωπικό της (είναι 3 ειδικευόμενοι γιατροί, 4 νοσηλεύτριες και ένας βοηθός θαλάμου).

Ολοι τους φυσικά εμβολιασμένοι!

Αφού οι ανεμβολίαστοι είναι σε αναστολή, στα σπίτια τους, γιατί (υποτίθεται) είναι επίφοβοι να κολλήσουν Covid και μετά να κολλήσουν τους ασθενείς...

Τελικά η παθολογική κλινική λειτουργεί πια ουσιαστικά με μόλις 2 γιατρούς (και ένας αποσπασμένος από τα Γιαννιτσά, που θα επιστρέψει άμεσα).

Τώρα η διοίκηση με το παρακάτω έγγραφο ζητεί από τους εργαζόμενους όλων των τμημάτων (που είναι όλοι τους εμβολιασμένοι) να εκτελούν ράπιντ τεστ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Αυτό είναι μία έμπρακτη παραδοχή της πλήρους αποτυχίας της αυταρχικής υπουργικής απόφασης, που έθεσε σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και έτσι ένα σωρό νοσοκομεία συναντούν ανυπέρβλητα προβλήματα, ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου.

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει όταν χειμωνιάσει... 

2) Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Εδέσσης θα κλείσει από αύριο!

Προχτές την Παρασκευή έλαβαν φύλα πορείας οι γιατροί της ΜΕΘ, που τους ενημερώνουν ότι από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, για να αναλάβουν εργασία στην εκεί ΜΕΘ...

Πέρα από το γενικό πρόβλημα ενός νοσοκομείου χωρίς ΜΕΘ, ιδιαίτερα η χειρουργική όσο και η καρδιολογική κλινική, χωρίς ΜΕΘ θα δυσλειτουργούν και αυτές!

3) Η γυναικολογική κλινική του ετοιμάζεται να κλείσει και αυτή και να μεταφερθεί στα Γιαννιτσά...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νοσοκομείο της Εδέσσης, με αυτά και με αυτά, ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα είδος ... Κέντρο Υγείας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί, που βρίσκονται σε ΑΔΙΚΗ αναστολή, γιατί αλλιώς η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ε π ι σ τ η μ ο ν ε ς»…του κωλου…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της : «Επίσημης-πλειοψηφούσας-διεθνους-επιστημονικής-ιατρικής κοινότητας»…και ξαφνικά σκάει μύτη ο Dimitrios Kouvelas και τους ταπώνει λεγοντας τους το…επιστημονικα-αυτονόητο…

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ 7μηνο ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΡΥΘΜΟ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΕ COVID...

Τα νεότερα στοιχεία που έβγαλε η ΕΛΣΤΑΤ πριν 5-6 μέρες, επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε διαπιστώσει και αναδείξει εδώ και μήνες.

Εχει ξεκινήσει ένα πρωτοφανές θανατικό στον ελληνικό πληθυσμό, από τα τέλη Φεβρουαρίου, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η σημερινή μας ανάλυση όμως, θα περιέχει περισσότερα στοιχεία από όσα είχα παραθέσει σε προηγούμενες αναλύσεις, για το πρόβλημα αυτό.

Εκτός από την σύγκριση της φετινής ολικής θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού, με την ολική θνησιμότητα του 2020, όπως τις προηγούμενες φορές, σήμερα θα ασχοληθούμε και με την σύγκριση προς την ολική θνησιμότητα της προηγούμενης 5ετίας, του 2015-2019.

Φυσικά δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την φετινή ολική θνησιμότητα, προς εκείνη του καθενός έτους αυτής της 5ετίας ξεχωριστά, αλλά αρκεί και μόνο η σύγκριση προς τον Μέσο Ορο της 5ετίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε ποιο βαθμό συμβάλλει το καθένα από τα δύο παραπάνω αίτια (παρατεταμένη καραντίνα και εμβολιασμοί) στην πρωτοφανή αυτή υπερβάλλουσα Ολική Θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού, είναι μάλλον νωρίς ακόμη για να το πούμε με βεβαιότητα.

Ενα πράγμα όμως είναι βέβαιο: ότι και τα δύο αυτά πιθανά αίτια έχουν έναν κοινό παρονομαστή και αυτός ονομάζεται "αποτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με το να ωθούν για μαζικούς εμβολιασμούς, οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει εξελικτικές πιέσεις στον SARS-coV-2. Και κάποιοι μάς προειδοποίησαν γι’ αυτό….

Ο Geert Vanden Bossche, ο Michael Yeadon, ο Sucharit Bhakdi, ο dr Luc Montagnier μας προειδοποίησαν γι’ αυτό. Μην εμβολιάζετε εν μέσω πανδημίας!

Είπαν ότι ο ιός θα ανακαλύψει αυτά τα εμβόλια και θα βρει τρόπο (να ξεφύγει). Η παραλλαγή Δέλτα είναι ακριβώς αυτό…. Έχει επιτύχει αντιγονική διαφυγή.

Παίξαμε με την μητέρα φύση! Είμαστε σε ποσοστό 60% εμβολιασμένοι. Έτσι τώρα η Δέλτα ήρθε για να μείνει μέχρι να αλλάξουν τα εμβόλια…».


Ο Dr. Peter A McCullough σύμβουλος Καρδιολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο William Beaumont στο Royal Oak, του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ υποστήριξε ότι με τον μαζικό εμβολιασμό οι κυβερνήσεις «αχρήστευσαν» τα εμβόλια, καθώς ο ιός βρήκε τρόπο να ξεφύγει. 

Ο γιατρός αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στις δηλώσεις που είχαν κάνει επιστήμονες τους προηγούμενους μήνες και έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί εν μέσω πανδημίας. 

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο λόγος που δημιουργήθηκε η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και άλλες μεταλλάξεις που καθιστούν άχρηστα τα υπάρχοντα εμβόλια είναι ακριβώς αυτός. 

Ο γιατρός έδειξε τα στοιχεία του CDC για τα κρούσματα και θανάτους με Δέλτα σε εμβολιασμένους και μη και τόνισε τα εξής: 

«Με το να ωθούν για μαζικούς εμβολιασμούς, οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει εξελικτικές πιέσεις στον SARS-coV-2. Και κάποιοι μάς προειδοποίησαν γι’ αυτό….

Ο Geert Vanden Bossche, ο Michael Yeadon, ο Sucharit Bhakdi, ο dr Luc Montagnier μας προειδοποίησαν γι’ αυτό. Μην εμβολιάζετε εν μέσω πανδημίας!

Είπαν ότι ο ιός θα ανακαλύψει αυτά τα εμβόλια και θα βρει τρόπο (να ξεφύγει). Η παραλλαγή Δέλτα είναι ακριβώς αυτό…. Έχει επιτύχει αντιγονική διαφυγή.

Παίξαμε με την μητέρα φύση! Είμαστε σε ποσοστό 60% εμβολιασμένοι. Έτσι τώρα η Δέλτα ήρθε για να μείνει μέχρι να αλλάξουν τα εμβόλια….

Πρόσφατη εργασία, που μόλις κυκλοφόρησε απ’ το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια, δείχνει ότι σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους τα ιικά φορτία είναι υψηλά και ίδια στις δύο ομάδες.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα εμβόλια δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν να μειωθεί η φορεία του ιού!

Ένα εμβολιασμένο άτομο απειλεί εξίσου κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει νοσήσει. Αυτό που μας έδειξαν ο Niesen και οι συνεργάτες του απ’ την κλινική Mayo είναι ότι μόλις ξεκινήσαμε να εμβολιάζουμε και φτάσαμε στο 25% εμβολιασμένων, η ποικιλομορφία άρχισε να πέφτει, ότι ο αριθμός των διαφορετικών στελεχών που κατηγοριοποιούσε το CDC κάθε 2 βδομάδες άρχισε να κατακρημνίζεται, επειδή αρχίσαμε να παίζουμε με την μητέρα φύση και δεν θα ‘πρεπε να το κάνουμε αυτό!!!!».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος πληρώνει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ; Ο λαός...13,5 δις για ανεμογεννήτριες που προάγουν 5% της εγχώριας παραγωγής

το 75% παραγωγής ρεύματος προέρχεται από το ρωσικό γκαζ...60 δις σε βάθος 30ετιας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΚΟΡΊΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΉ 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΙΚΥΩΝΊΩΝ συγκεντρώνει τρόφιμα για να τα προσφέρει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κορίνθου που είναι σε αναστολή εργασίας. 

Τόπος συγκέντρωσης: Αθλητικό Κέντρο Γ. Χαρίτου Ολυμπιονικών 34 Κιάτο ( 300 μ από LIDL) 

Ημερομηνία παράδοσης : Κατά προτίμηση Δευτέρα 18/10/21 και ώρα 20:30 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977808844



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΩΤΕΡΑ. ΞEKINΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΡΓΕΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

ΙΤΑΛΙΑ - Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά τα συνδικάτα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά κ της μαχητικής κατά τ' αλλα CGIL, απευθύνονται στους λιμενεργάτες της Τεργέστης και τους ζητούν να τερματίσουν τον αποκλεισμό του λιμανιού ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αστυνομική καταστολή που προετοιμάζεται.

Εκκληση των συνδικάτων προς τους λιμενεργάτες της Τεργέστης: "Ελευθερώστε το λιμάνι, πρέπει να εργαστούμε"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΡΙΣΣΑ

ΜΙΑ ΠΌΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ

ΤΗΝ ΔΙΑΣΧΊΖΕΙ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ 

Και το ερώτημα γεννιέται. Τι υπάρχει κάτω από τα πόδια των Λαρισαίων; 

Πρέπει να καταγραφεί σε πρώτη φάση ότι σε ολόκληρη τη Λάρισα, σε ένα βάθος τριών μέτρων κάτω από την γη, κατά την δεκαετία του 80′ κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έργο και συγκεκριμένα το δίκτυο ομβρίων υδάτων της πόλης. Πρόκειται για αγωγούς που ορισμένοι έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος, μέσω των οποίων διοχετεύεται το νερό προς το ποτάμι κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης.

«Σε ολόκληρη την πόλη και ειδικά στα χαμηλότερα σημεία είναι κατασκευασμένοι από υλικό σκυροδέματος οι αγωγοί ομβρίων υδάτων. Οι αγωγοί για παράδειγμα στην Ηρώων Πολυτεχνείου όπου παλαιότερα υπήρξαν ρέματα, είναι τεράστιοι και έχουν την δυνατότητα θεωρητικά να χωρέσουν ένα ολόκληρο φορτηγό. Οι αγωγοί αυτοί έχουν ορθογωνική διατομή 4 μέτρα επί 2 μέτρα, ενώ καταλήγουν σε αγωγούς φ 600. Από εκείνους του αγωγούς διοχετεύεται το βρόχινο νερό προς το ποτάμι. Η μελέτη και η υλοποίηση την δεκαετία του 1980 ακολούθησε την φυσική ροή». αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επί πλέον με συστήματα τηλεμετρίας και αποφρακτικα συστήματα άμεσης ανάγκης, ελέγχεται και συντηρείται τακτικά όλο το δίκτυο.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

«Στο ποτάμι έχουν υψωθεί αναχώματα ως αντιπλημμυρικά έργα ώστε να προστατεύεται η πόλη από την αυξημένη ροή του ποταμού. Σε περιπτώσεις όπου η στάθμη του νερού του Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα, η υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ κλείνει τα λεγόμενα θυροφράγματα για να μην γεμίσουν οι αγωγοί ομβρίων υδάτων της πόλης οι οποίοι εκβάλλουν στο ποτάμι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαββοργινάκης, για το ζήτημα αυτό, εξηγώντας πως λειτουργεί το πλαίσιο διαχείρισης των υδάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεργέστη: “Δεν θέλουμε τον διαχωρισμό των πολιτών”

Διαδηλώσεις των λιμεργατων που απαιτουν άμεση κατάργηση του υγειονομικού πάσου/green pass που από 15/10/21 τέθηκε σ’ εφαρμογή σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία.

Το μέτρο πλήττει 23.000.000 εργαζόμενους. 

Οι μη νοσήσαντες και μη εμβολιασμένοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ με δικά τους έξοδα που κοστίζει 15 ευρώ. 

Το κίνημα απαιτεί κατάργηση του green pass. 

Συνεχίζουν την διαμαρτυρία τους κατά του υγειονομικού «πράσινου πάσου», οι λιμενεργάτες της Τεργέστης. 24 ώρες μετά το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων τους παραμένουν στο λιμάνι, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν αφήσει την πρόσβαση πιο εύκολη όπως γράφουν τα Ιταλικά Μέσα.

Μαζί με τους λιμενεργάτες βρίσκονται και πολίτες που στηρίζουν την κινητοποίηση τους.

Τα αυτοκίνητα μπαίνουν πλέον στο λιμάνι ευκολότερα χωρίς εμπόδια

. Η απεργιακή πρωτοβουλία ανήκει στο συνδικαλιστικό σωματείο CLPT το οποίο είναι ενάντια στην επιβολή της «πράσινης κάρτας».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει ο Ιταλός ηθοποιός Enrico Montesano ο οποίος μάλιστα «ανέβασε» και live video στο facebook λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής : «Είμαστε στο δρόμο για να φέρουμε την αλληλεγγύη στους εργάτες της Τεργέστης. Μου φάνηκε σωστό ως Ιταλός πολίτης. Έχουν έναν αγώνα που μου θυμίζει αυτόν που είχαν κάνει οι εργάτες των εργοστασίων στο βορρά μεταξύ 1943 – 45. 

Είχαν σώσει τα εργοστάσια από τους Γερμανούς. Τώρα η εργατική τάξη προσπαθεί να σώσει τη ζωή της. Περίπου 2.500 άτομα διαδήλωσαν και στην Πάντοβα συμμετέχοντας στο «Veneto no green pass». Η πομπή ξεκίνησε από την Piazza Garibaldi για να κατευθυνθεί προς Largo Europa, Riviere και Prato della Valle. Ακούστηκαν συνθήματα κατά της «δικτατορίας της υγείας» και κατά του Green pass. Μεταξύ των διαδηλωτών και φοιτητές πανεπιστημίου. “Δεν θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω θα συνεχίσουμε στη μάχη μας”, λέει ο διοργανωτής Κριστιάνο Φατζίνι.σει τη χώρα μας

Το πράσινο πέρασμα είναι ένα άχρηστο πράγμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υγειονομική περίθαλψη, αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Το Green Pass είναι η αρχή ενός προσωπικού και ατομικού ελέγχου. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει αφύπνιση. Είμαστε ειρηνικοί, θέλουμε το καλό όλων. Δεν θέλουμε τον διαχωρισμό μεταξύ Ιταλών πολιτών».

Περίπου 2.500 άτομα διαδήλωσαν και στην Πάντοβα συμμετέχοντας στο «Veneto no green pass». Η πομπή ξεκίνησε από την Piazza Garibaldi για να κατευθυνθεί προς Largo Europa, Riviere και Prato della Valle. Ακούστηκαν συνθήματα κατά της «δικτατορίας της υγείας» και κατά του Green pass.

Μεταξύ των διαδηλωτών και φοιτητές πανεπιστημίου. “Δεν θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω θα συνεχίσουμε στη μάχη μας”, λέει ο διοργανωτής Κριστιάνο Φατζίνι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα εδώ είναι ο εμφύλιος, στην Τεργέστη της Ιταλίας,  και σήμερα οι μπάτσοι έχουν ξυλοφορτώσει τους ανήμπορους!!

Ο κόσμος καθόταν ήσυχος και ειρηνικός και η αστυνομία έριξε νερό από υδραντλίες και δακρυγόνα στους ανθρώπους!!!

Ακόμα και τώρα η αστυνομία Δευτέρα στις 18.00 ρίχνει νερό πίεσης από υδραντλίες στο ειρηνικό πλήθος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία αποσύρει τη μόνιμη αντιπροσωπεία της στο NATO

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον τερματισμό της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο NATO.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι “ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχουν συνθήκες ουσιαστικής διπλωματικής δουλειάς και αναστέλλουμε το έργο της μόνιμης αποστολής μας στο ΝΑΤΟ, πιθανότατα από την 1η Νοεμβρίου”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ζητήθηκε από την αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μόσχα να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος και πως οι επαφές μεταξύ της Συμμαχίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω της ρωσικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να ανακοινώνει τον τερματισμό της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο NATO.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι “ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχουν συνθήκες ουσιαστικής διπλωματικής δουλειάς και αναστέλλουμε το έργο της μόνιμης αποστολής μας στο ΝΑΤΟ, πιθανότατα από την 1η Νοεμβρίου”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ζητήθηκε από την αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μόσχα να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος και πως οι επαφές μεταξύ της Συμμαχίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω της ρωσικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίποινα για την απέλαση οκτώ μελών της από τις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες, τα οποία η Συμμαχία κατηγόρησε για κατασκοπία.

Ανακλήθηκαν οι διαπιστεύσεις οκτώ Ρώσων στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ έχει, πρακτικά, αναστείλει τη συνεργασία με τη Ρωσία από το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας, ωστόσο έχει κρατήσει ανοιχτές διαύλους επικοινωνίας για επαφές σε υψηλό επίπεδο και για ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Χτυπάν τους λιμενεργάτες με χημικά,υδροφόρες, γκλομπ. Μάτωσε το λιμάνι. Επίθεση του καθεστώτος κατά των λιμενεργατών. Η μάχη της Τεργέστης! 

18/10/2021

Τραυματίες απομακρύνονται από τον τόπο των επεισοδίων.Εισβολή της στρατοκρατίας στο λιμάν ι.Βίαιη εκκένωση…Οι λιμενεργάτες με διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν στην πλατεία Piazza Unità d’Italia. Στρατός και ειδικές δυνάμεις αστυνομίας περιπολούν στο κέντρο της πόλης.

Μετά από 3 μέρες που οι λιμενεργάτες κράτησαν κλειστό το λιμάνι δέχθηκαν επίθεση ανηλεή από το καθεστώς Ντράγκι. Αίτημά τους η κατάργηση του green pass που αφορά 23.000.000 εργαζόμενους στην Ιταλία. Σε απάντηση των εξελίξεων οι λιμενεργάτες στο λιμάνι της Γένοβας περισφίγγουν το κλοιό και κρατούν κλειστό το λιμάνι. Στη Ραβένα λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες και πλήθος κλείνουν το λιμάνι. Το ίδιο σκηνικό και στην Ανκόνα. Ακούστηκε ως και στο Μπάρι ότι έγιναν παρόμοιες απόπειρες.

H Τεργέστη ακόμη και τώρα είναι μπλοκαρισμένη. κανείς δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι ουρές χιλιομέτρων από καμιόνια κι αυτοκίνητα. Ο αγώνας συνεχίζεται

https://twitter.com/i/status/1450078527513108492

https://twitter.com/i/status/1450037868097949699

https://twitter.com/i/status/1450030935328559107

https://twitter.com/i/status/1449998387777048581

https://twitter.com/i/status/1450002568491438080

https://twitter.com/i/status/1450006570574696448

https://twitter.com/i/status/1450023649864556544



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Ρόδο

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 19:46

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο, προέβησαν στελέχη του μικτού κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου στελέχη του εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων άλλα και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, καθώς το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Στο ταχύπλοο που οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου εντοπίστηκαν 27 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων (17 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 ανήλικα) και δύο ακόμα αλλοδαποί που φέρονται ως διακινητές. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος φέρεται να είναι 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Ρόδου ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ο συλληφθείς φέρεται ότι συντόνιζε σε συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία, την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο και φρόντιζε για την παραλαβή και μεταφορά τους σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, προκειμένου να τους αποκρύψουν από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μην καταγραφούν.

Έπειτα από την διενέργεια νομότυπης κατ' οίκον έρευνας σε δύο καταλύματα εντοπίστηκαν - μεταξύ άλλων - εννέα αλλοδαποί στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, των οποίων την παράνομη μεταφορά είχε συντονίσει ο ανωτέρω 38χρονος αλλοδαπός, ενώ οι δύο ημεδαποί ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργείο Μετανάστευσης: «Τρία γεύματα και πόσιμο νερό παρέχονται σε όλους τους αιτούντες άσυλο»

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 19:34

Από την 1η Οκτωβρίου παρέχονται σε όλους τους αιτούντες άσυλο στις δομές φιλοξενίας στα νησιά και την ενδοχώρα, «τρία γεύματα και πόσιμο νερό, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ειδικές ομάδες (διαβητικούς, βρέφη ανάλογα με την ηλικία τους κλπ)».

Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση 26 μη κυβερνητικών οργανώσεων για ελλιπή σίτιση και καθυστέρηση στην παροχή του οικονομικού βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης, ότι οι αιτούντες άσυλο στις δομές θα λάβουν «κανονικά το προβλεπόμενο χρηματικό βοήθημα τέλος Οκτωβρίου, το οποίο εφεξής θα καταβάλλεται απολογιστικά» και προσθέτει: «Συνεπώς, καμία καθυστέρηση / πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτό».

Σχετικά με τις επισημάνσεις των οργανώσεων ότι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και όσοι έχουν λάβει απορριπτικές αποφάσεις παραμένουν στις δομές γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε και δεν σιτίζονται, το υπουργείο στην απάντησή του σημειώνει ότι όσοι μετανάστες έχουν λάβει τελεσίδικες αρνητικές αποφάσεις, έχουν υποχρέωση αποχώρησης από τη χώρα και «εναλλακτικά δύνανται με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να οδηγούνται σε προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης», ενώ «για τη διευκόλυνση της αποχώρησής τους από τη χώρα, υπάρχουν ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την FRONTEX, για τα οποία λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση».

Όσο για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, σημειώνει ότι «δεν έχουν δικαίωμα διαμονής στις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και πρέπει να αποχωρήσουν από αυτές» και παράλληλα «έχουν δικαίωμα εργασίας και μπορούν να αιτηθούν επιδόματα που δίδονται για τη στήριξή τους» και «έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο πρόγραμμα HELIOS, που υλοποιεί το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Τέλος, καταλήγει αναφέροντας ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθούν επιπλέον προγράμματα ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος στην Τουρκία με την προκλητική χλιδή στον γάμο της ανιψιάς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 19:41

Στην Τουρκία το εθνικό νόμισμα της χώρας έχει πιάσει πάτο. Οι Τούρκοι πολίτες , ιδιαίτερα εκείνοι με χαμηλά εισοδήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της απομείωσης της αξίας των αμοιβών τους λόγω του διψήφιου πληθωρισμού. Η συνεχής υποτίμηση της τουρκική λίρας πλήττει καίρια τις επιχειρήσεις που πληρώνουν σε συνάλλαγμα δάνεια και πρώτες ύλες αλλά εισπράττουν σε τοπικό νόμισμα.

Η ανεργία είναι εφιάλτης. Τα αγροτικά προϊόντας πωλούνται μπίρ παρά στον χονδρέμπορα και πανάκριβα στις λαϊκές αγορές για τον μέσο καταναλωτή. Δεν συζητάμε για τα καταναλωτικά προϊόντα εισαγωγής  ούτε για τα βιομηχανικά προϊόντα που παράγονται στην Τουρκία με εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Σε αυτήν την χώρα όπου καρατομούνται κάθε μήνα οι ηγεσίες της Κεντρικής Τράπεζας από τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί πρόκληση η δημοσιότητα που δόθηκε στα δώρα γάμου που έλαβε η ανιψιά του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούοσγλου. Χρυσάφι και διαμάντια με το κιλό, ασήμι και πλατίνα σε τεράστιες προθήκες, δεκάδες φορέματα, απίστευτη χλιδή και πολύ μα πάρα πολύ τουρκικό καρακιτσαριό που δεν εκπλήσσει βέβαια. Όμως η σύγκριση είναι ισοπεδωτική.

Από την μία η ισλαμιστική χλιδή με την γνωστή ανατολίτική υπερβολή και από την άλλη οι απλοί πολίτες που παρακολουθούν αυτήν την προκλητική πασαρέλα  κοσμημάτων και ενδυμάτων. Στα social media βέβαια γίνεται χαμός. Και πώς να μην γίνει άλλωστε με τα videoπου έχουν αναρτηθεί από τις φιλενάδες της νύφης. Το αυτί του Υπουργού Εξωτερικών βέβαια δεν ιδρώνει. Η εξουσία τους έχει καταστήσει όλους χοντρόπετσους. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διαθέτει 100.000 μαχητές, δηλώνει ο αρχηγός της Χασάν Νασράλα

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 22:55

Ο αρχηγός της σιιτικής φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι το κίνημά του διαθέτει "100.000 ένοπλους και εκπαιδευμένους μαχητές" και ότι ποτέ δεν ήταν πιο δυνατό, προσθέτοντας ότι αποκαλύπτει αυτό τον αριθμό για πρώτη φορά μετά τα βίαια επεισόδια περασμένης εβδομάδας στη Βηρυτό, τα χειρότερα την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Σε τηλεοπτική του ομιλία, ο γενικός γραμματέας του σιιτικού κόμματος κατηγόρησε το φασιστικό χριστιανικό κόμμα των Λιβανικών Δυνάμεων που είναι δούλοι των αμερικάνων ναζιστών και των ισραηλινοναζί που άνοιξε πυρ την Πέμπτη εναντίον οπαδών του και οπαδών του συμμάχου του, του σιιτικού κινήματος Αμάλ προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων και τους προειδοποίησε να μην προσπαθήσουν να προκαλέσουν "εμφύλιο πόλεμο".

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν έπεσαν πυροβολισμοί καθώς διαδηλωτές των σιιτικών οργανώσεων Χεζμπολάχ και Αμάλ πήγαιναν να διαδηλώσουν κατά του προδότη δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, του επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, που είναι δούλος των αμερικανων αποικιοκρατών και προσπαθεί  να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Ο αρχηγός του φασιστικού χριστιανικού κόμματος Λιβανικές Δυνάμεις, ο Σαμίρ Τζατζά, απορρίπτει την κατηγορία.

"Συμβουλεύω τις Λιβανέζικες Δυνάμεις και τον αρχηγό τους να εγκαταλείψουν εντελώς αυτήν την ιδέα του εμφυλίου πολέμου και της εσωτερικής διαμάχης", είπε ο Νασράλα. "Οι υπολογισμοί σας είναι λάθος... η περιοχή δεν είδε ποτέ μια Χεζμπολάχ τόσο ισχυρή όσο τώρα".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομισιόν: Δεν μπορεί να ελέγξει τις ΜΚΟ που εμπλέκονται στην παράνομη μετανάστευση

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 15:47

Σε απάντησή της προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή του κόμματος της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο, που ανήκει στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, η επίτροπος Γιόχανσον, παρόλο που παραδέχεται ότι πολλές ΜΚΟ σε Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται υπό έρευνα για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης, ομολογεί ότι η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητες σε μεμονωμένες ποινικές υποθέσεις και πως οι εθνικές Αρχές έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνούν και να διώκουν υποθέσεις.

Στην ερώτησή του, ωστόσο, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε επισημάνει ότι, σύμφωνα με έκθεση της Frontex (2017), οι παράνομοι μετανάστες λαμβάνουν οδηγίες από διακινητές για το πώς να φτάσουν σε σκάφη διάσωσης ΜΚΟ. Οι ενδιαφερόμενες ΜΚΟ απορρίπτουν τις κατηγορίες για συμπαιγνία, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς «σε επιφυλακή για πλοία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες οι οποίοι κινδυνεύουν».

Η διαμάχη μεταξύ της Frontex και των ενδιαφερόμενων ΜΚΟ ώθησε τη Frontex να παραλείψει οποιαδήποτε αναφορά στον ρόλο των ΜΚΟ στις ετήσιες εκθέσεις της.

Εν τω μεταξύ, έχουν συμβεί διάφορες εξελίξεις, υπογράμμιζε ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Και ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

- ύστερα από μια ελληνική επιχείρηση, που ονομάστηκε «Αλκμήνη», τέσσερις ΜΚΟ κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και εμπορία ανθρώπων,

- οι πρόσφατες αποκαλύψεις του αφεντικού της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Πέκερ, στοχοποίησαν την τουρκική ΜΚΟ «Ανθρωπιστικό Ίδρυμα IHH», η οποία πιστεύεται ότι έχει σχέσεις με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάιντα, Τσετσένοι αυτονομιστές, ISIS, Χαμάς) και συνδέεται με τους Ταγίπ και Μπιλάλ Ερντογάν, οργανώνει τη μεταφορά Σομαλών από το Μογκαντίσου στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Αιγαίο,

- έπειτα από μια έρευνα που διεξήχθη το 2017, οι Ιταλοί δικαστές κατηγορούν τώρα 21 μέλη ΜΚΟ, όπως «Save the Children», «Médecins Sans Frontières» και «Jugend Rettet», για συμπαιγνία με διακινητές ανθρώπων στη Μεσόγειο και βοήθεια παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη στην Ιταλία, κατηγορίες που συνεπάγονται πιθανή ποινή 20 ετών,

-οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, από την πλευρά τους, γνωστοποίησαν τις αντιρρήσεις τους για τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας 2016. Αυτές οι ΜΚΟ παίρνουν τώρα τον δικό τους δρόμο, παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και επιφέρουν αλλαγές στη δημογραφική/θρησκευτική σύνθεση της Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Ρωτούσε δε ότι, με βάση τα στοιχεία που υποδεικνύουν παράνομη δραστηριότητα ΜΚΟ, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η επιτροπή για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο η λειτουργία τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η καθόλου διαφωτιστική απάντηση της επιτρόπου:

Απάντηση της κυρίας Γιόχανσον εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (15/10/2021)

Η Επιτροπή γνωρίζει ότι αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) βρίσκονται υπό έρευνα στην Ελλάδα και την Ιταλία, μεταξύ άλλων για καταγγελίες για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητες σε μεμονωμένες ποινικές υποθέσεις. Οι εθνικές Αρχές έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνούν και να διώκουν υποθέσεις.

Η Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή της οδηγίας 2002/90/ΕΚ του Συμβουλίου που ορίζει τη διευκόλυνση της μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, της διέλευσης και της διαμονής. Η οδηγία υπενθυμίζει ότι οι δικαστικές Αρχές διατηρούν την εξουσία να καθορίζουν, υπό το πρίσμα όλων των περιστάσεων μιας υπόθεσης, εάν μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ΜΚΟ πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχετικό νομικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές Δίκαιο. Ταυτόχρονα, κατά τον καθορισμό του αδικήματος, η οδηγία παρέχει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να εξαιρούν την ανθρωπιστική βοήθεια από την ποινικοποίηση. Στην καθοδήγηση, η Επιτροπή διευκρινίζει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια, όταν επιβάλλεται από τον νόμο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί. Η Επιτροπή ενέκρινε ένα ανανεωμένο σχέδιο δράσης της Ε.Ε. κατά του λαθρεμπορίου μεταναστών, το οποίο θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων. Σύμφωνα με τη Στρατηγική της Ένωσης για την Ασφάλεια της Ε.Ε., θα ενισχύσει τη συνεργασία και θα υποστηρίξει το έργο της επιβολής του νόμου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταναστών, το οποίο συχνά συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων. Θα ενισχύσει, επίσης, τη συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και τρίτων χωρών μέσω στοχευμένων εταιρικών σχέσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του ακροδεξιού προέδρου Μπουκέλε

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 03:16

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Κυριακή στους δρόμους του Σαν Σαλβαδόρ εναντίον της πολιτικής του ακροδεξιού προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε, ιδίως της απόφασής του να κάνει το Bitcoin το δεύτερο επίσημο νόμισμα της μικρής φτωχής χώρας της κεντρικής Αμερικής.

«Bitcoin, απάτη», «όχι στη δικτατορία», «η δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται, αμύνεται», «κάτω ο αυταρχισμός», διάβαζε κανείς σε πανό και πλακάτ στα χέρια των διαδηλωτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολιτικών κομμάτων, από την αριστερά ως τη δεξιά, και οργανώσεων κάθε λογής.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται από αυτή την αυταρχική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση. Μας οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό με τις κακές ιδέες της που ζημιώνουν την οικονομία, όπως αυτό το Bitcoin», είπε ο Ρικάρντο Ναβάρο, επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης CESTA, που κάλεσε στη διαδήλωση.

Το Σαλβαδόρ έγινε την 7η Σεπτεμβρίου η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε νομικά το Bitcoin, με τρόπο ανάλογο της μετατροπής του αμερικανικού δολαρίου σε επίσημο νόμισμα της χώρας πριν από δύο δεκαετίες.

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε το μέτρο επικαλούμενη το ότι μπορεί να μειώσει το κόστος της μεταφοράς χρημάτων στη χώρα από τα τρία εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό, 2,5 εκατ. εκ των οποίων ζουν στις ΗΠΑ. Τα εμβάσματα από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν το 22% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Σαλβαδόρ.

Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους και προειδοποίησαν το Σαν Σαλβαδόρ ότι το εγχείρημα ενέχει κινδύνους.

Ο Ναγίμπ Μπουκέλε, 40 ετών, στην εξουσία από το 2019, γεννημένος στο Σαν Σαλβαδόρ είναι παάιστινιακής καταγωγής, μεγαλοεπιχειρηματίας, αρχικά πήγε με το FMLN και μετά έφτιαξε ένα δικό του δεξιό κόμμα το GANA,  νίκησε τα παραδοσιακά κόμματα που μονοπωλούσαν τη σαλβαδοριανή πολιτική επί 30 χρόνια, διατρανώνοντας τη βούλησή του να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα και την ανασφάλεια. Όμως οι συχνές αυταρχικές παρεκκλίσεις του πυροδοτούν έντονες επικρίσεις από αντιπάλους του, μη κυβερνητικές οργανώσεις και τη διεθνή κοινότητα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης τις εκκαθαρίσεις στο δικαστικό σώμα, ιδίως στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά τις οποίες το συνταγματικό του τμήμα έδωσε στον κ. Μπουκέλε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, κίνηση που αρκετοί –ανάμεσά τους και η κυβέρνηση των ΗΠΑ– χαρακτήρισαν αντισυνταγματική.

Ο κ. Μπουκέλε άλλαξε τον περασμένο μήνα την περιγραφή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σε «δικτάτορας» της κεντροαμερικανικής χώρας, πάντως το αστείο δεν διασκέδασε και πολύ τους επικριτές του, που τον κατηγορούν για συγκέντρωση υπερβολικής εξουσίας στα χέρια του.

«Αυτό που γίνεται εδώ πέρα είναι ό,τι θέλει ο Ναγίμπ», στηλίτευσε η Ρόσα Γρανάδος, συνδικαλισμένη εργάτρια που κατέβηκε στη διαδήλωση. «Αν σηκώσει το χέρι, όλοι οι βουλευτές εγκρίνουν αυτό που θέλει, δεν υπάρχει νόμος», πρόσθεσε.

Πεπειραμένος –και συχνά εσκεμμένα προκλητικός– στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους υποβάθμισε τη διαδήλωση, που κατ’ αυτόν ήταν «αποτυχία», μέσω Twitter. «Η πορεία είναι αποτυχία και το ξέρουν (...) Κανένας δεν τους πιστεύει πια», έγραψε ο σιχαμένος δικτάτορας αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είσαι αναρχικός, προφυλακίζεσαι για κάνα δεκαοχτάμηνο πριν αθωωθείς... Κι αυτό αν είσαι τυχερός και δεν καταδικαστείς σε ισόβια πρωτόδικα για να αθωωθείς στο Εφετείο... οπότε μπορεί να μείνεις και 2-3 χρόνια μέσα.

Αν είσαι χρυσαύγουλο, αποφυλακίζεσαι για λόγους (όπως "ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού σου"), τους οποίους αν είχε επικαλεστεί ένας αναρχικός, μπορεί και να έφτιαχναν ειδικό νόμο για να έτρωγε κι άλλα δυο χρόνια φυλακή για "παρενόχληση δικαστηρίου".

Δεν ανήκω στον αναρχικό χώρο αλλά βγάζει μάτι η... συμπάθεια του "βαθέως κράτους" στους νεοναζί, τους οποίους κατά βάθος γουστάρει αλλά είναι υποχρεωμένο να τους κρατάει στο επίπεδο του μαντρόσκυλου... όχι να γίνουν και λύκοι να το φάνε κιόλας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή της οικογένειας Φύσσα για αποφυλάκιση Πατέλη: "Οι συμπάθειες δεν κρύβονται"

Έντονη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα για την δικαστική απόφαση για αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη στη Νίκαια, Γ. Πατέλη. "Προφανώς, οι χρυσαυγίτες δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

18 Οκτωβρίου 2021 19:38

Ανακοίνωση για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να αποφυλακιστεί ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Σε αυτή, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την αναστολή της ποινής του Γ. Πατέλη και καταφέρονται εναντίον του δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για "συμπάθειες που δεν κρύβονται".

"Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας.

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοδίκως ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες [18 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης]. Όταν άλλοι κρατούμενοι με άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά ζητούν την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου. Εν προκειμένω λοιπόν αναρωτιόμαστε τι εννοούσε ο εισαγγελέας της έδρας ισχυριζόμενος ότι : «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», σκεπτικό το οποίο υιοθετήθηκε και από το δικαστήριο. Προφανώς , για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές" αναφέρεται στην ανακοίνωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Πατέλης - Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του

Ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του επικαλέστηκε ο ναζιστής πυρηνάρχης Νίκαιας. Ποιο είναι το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού που άναψε το "πράσινο φως" για την αποφυλάκισή του.

18 Οκτωβρίου 2021 14:38

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται σε λίγες ώρας ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη περιοχή της Νίκαιας.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ως μέλος της Χρυσής Αυγής, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινή του. Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων του, έκανε λόγο για ψυχολογικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το παιδί του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την πρότασή του πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ενδεικτικό του ηγετικού ρόλου του Πατέλη στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση είναι το βίντεο που περιελήφθη στη δικογραφία και το οποίο επικαλέστηκε η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της X.A. για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, με την εντολή «ό,τι κινείται σφάζεται».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκάντι σε τακούνια ή Μαρία Κάλλας; Ο Guardian “κατακεραυνώνει” το πολυσυζητημένο άγαλμα

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο Guardian έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά πως "το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας χτύπησε… λάθος νότα".

18 Οκτωβρίου 2021 12:09

H Μαρία Κάλλας αυτό το φθινόπωρο δε σταματά να μας απασχολεί. Μετά τις πολύκροτες παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι και της Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο Ηρώδειο και στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ αντιστοίχως, ένα άγαλμα ήλθε για να ταράξει ακόμη μία φορά την πολιτιστική μας καθημερινότητα. Ένα άγαλμα που επικρίθηκε πάρα πολύ, καθώς δεν άρεσε στον κόσμο και προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο Guardian έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σημειώνει μάλιστα πως οι Έλληνες κριτικοί συγκρίνουν το άγαλμα αυτό με ένα αγαλματίδιο Όσκαρ και πως "το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας χτύπησε… λάθος νότα".

Χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο δημοσίευμα πως “η διαμάχη για την καλλιτεχνική της κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας, της εμβληματικότερης Ελληνίδας ντίβας, ακόμη και και σήμερα, 44 χρόνια μετά το θάνατό της, καλά κρατεί. Μάλιστα επικεντρώνεται σε ένα άγαλμα που στήθηκε στους πρόποδες της Ακρόπολης, απέναντι από το ρωμαϊκό ωδείο όπου έκανε το ντεμπούτο της. Το έργο ύψους 1,8 μέτρων, που δημιουργήθηκε προς τιμήν της παγκοσμίου φήμης τραγουδίστριας της όπερας επικρίθηκε έντονα από θαυμαστές της ως κιτς και άκρως ακατάλληλο καθώς δεν μοιάζει πουθενά με τη La Divina.

Το χρυσό γλυπτό παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο της πόλης της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, την περασμένη εβδομάδα, και έκτοτε έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί διαμαρτύρονται ότι είναι πιο άσχημο κι από τον «Γκάντι σε τακούνια» ή από ένα αγαλματίδιο Όσκαρ".

Και συνεχίζει: "Για τον Michael Moussou, πρώην τραγουδιστή της όπερας τίποτα δε θα μπορούσε να είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικό της Μαρίας Κάλλας, καθώς κανένας τραγουδιστής της όπερας, ούτε καν ένας μαθητής της Β’ τάξης στο μουσικό σχολείο, δεν θα έπαιρνε ποτέ μια τέτοια πόζα με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο στήθος τους, καθώς αυτή μπλοκάρει τη φωνή. Η όπερα έχει να κάνει με την απελευθέρωση της φωνής".

Παράλληλα, αναφέρεται πως "η γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη, καθηγήτρια στη σχολή Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε το άγαλμα από φωτογραφίες της Κάλλας που της έδωσε η Ελληνική Εταιρεία Μαρία Κάλλας. "Ξεχώρισα μια εικόνα της σοπράνο με κοστούμι για μια παράσταση στην όπερα La Scala του Μιλάνου λόγω των ελληνικών χαρακτηριστικών της, του δωρικού στιλ και της απλότητας. Έτσι, πάνω σε αυτή διαμόρφωσα τελικά το έργο", είπε η γλύπτρια σχολιάζοντας τις αντιδράσεις.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας Λιάνα Σκουρλή περιέγραψε την κριτική ως «εντελώς άδικη. Όλη η φιλοσοφία πίσω από αυτό το άγαλμα ήταν να προωθήσει την ελληνικότητά της», είπε. «Η μετάδοση του εσωτερικού πάθους οποιασδήποτε διασημότητας είναι πάντα δύσκολη για κάθε γλύπτη. Περιμέναμε λίγο θόρυβο, λίγη φασαρία, αλλά τίποτα τέτοιο»

Αξίζει να μείνουμε και στο εξής σχόλιο της εφημερίδας: “Λίγοι είναι οι ερμηνευτές που έχουν φέρει αυτήν την επανάσταση του κόλπους της όπερας, όσο η Κάλλας. Ωστόσο, παρά τη σπουδαιότητα και τη δημοφιλία της, υπάρχει η αίσθηση πως στην πατρίδα της παραμένει ανεπαρκώς αναγνωρισμένη ως καλλιτέχνιδα για τις οπερατικές της ικανότητες. Περισσότερο έχει αφήσει ιστορία η θυελλώδης σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Ακρόπολη κατασκευάστηκε πριν από 6 χρόνια ένα τετραώροφο μουσείο προς τιμήν της και αυτό μέχρι σήμερα παραμένει άδειο. Αντίθετα οι Ιταλοί, οικειοποιούνται την Κάλλας λόγω του γάμου της με τον βιομήχανο Τζιοβάνι Μενεγκίνι και τη μακρά παραμονή της στη Σκάλα του Μιλάνου και ακόμη και σήμερα δίνουν σε κεντρικούς δρόμους της χώρας το όνομά της".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ! Εμβολιασμένος ο 32χρονος που πέθανε από κορονοϊό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε από κορωνοϊό ο πλήρως εμβολιασμένος Στρατηγός Κόλιν Πάουελ...

Ταλαιποριόταν από τον καρκίνο…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΞΑΦΝΙΚΑ! Έφυγε από τη ζωή 53χρονη Βολιώτισσα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: Αποφυλακίζεται ο (πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια) Γιώργος Πατέλης...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΑΦΟΣ από τον Ν. Καντερέ για τις πλημμύρες! «ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ η κλιματική κρίση για όλες τις δικαιολογίες...»

χρειάζεται να προσέχουμε ιδιαίτερα όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και εκείνοι που είναι αρμόδιοι για την πολιτική προστασία τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε αντίστοιχο περιφερειακό, αλλά και για όλο το κράτος γενικότερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Νάρκη» Eurostat στο ελληνικό δημόσιο χρέος

Πρόκειται για τις εγγυήσεις που έχει δώσει στις συστημικές τράπεζες για να προχωρήσουν στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων

Πάνω σε μια «νάρκη» που απαιτεί λεπτούς, χειρουργικούς χειρισμούς για να μην ενεργοποιηθεί πατάει το οικονομικό επιτελείο. Πρόκειται για τις εγγυήσεις ύψους περίπου 23 δισ. ευρώ που έχει δώσει στις συστημικές τράπεζες για να προχωρήσουν στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων μέσω «ειδικών οχημάτων» και για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) εγείρει ζήτημα εγγραφής τους – ως πιθανή μελλοντική υποχρέωση της χώρας – στο δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η απαίτηση αυτή της Εurostat εκδηλώθηκε όταν εξέτασε εξονυχιστικά κατά πόσο η τιτλοποίηση ενός πακέτου κόκκινων δανείων μιας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι «επισφαλής» και κατά πόσο μπορεί να πυροδοτήσει την κατάπτωση των εγγυήσεων που παρείχε το Δημόσιο με το «ΗΡΑΚΛΗΣ 1».

Άγχος στον ΟΔΔΗΧ

Η συζήτηση αυτή έχει δημιουργήσει άγχος στους έλληνες διαπραγματευτές από την πλευρά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) αλλά κυρίως στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), τα στελέχη του οποίου αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην απόφαση όλες οι εγγυήσεις για τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων να θεωρηθούν ως πηγές «επισφάλειας» του δημοσίου χρέους.

Κάτι τέτοιο και δεδομένου του ύψους της επιβάρυνσης του χρέους (πάνω από 14% του ΑΕΠ!) μπορεί να αποτελέσει «κακό σήμα» στις αγορές μπροστά σε μια δύσκολη χρονιά που έρχεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΙΝΑΚΑΣ-ΦΩΤΙΑ από τον (γιατρό) Κ. Αρβανίτη! «25.000 ΘΑΝΑΤΟΙ παραπάνω το 2021εξαιτίας της καραντίνας και των οριζόντιων εμβολιασμών...»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ από 500 άτομα (κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού) στην Θεσσαλονίκη...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! 37ΧΡΟΝΗ υγιής μητέρα πέθανε (απροσδόκητα) 5 ημέρες μετά το εμβόλιο...

ΠΑΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Η 37ΧΡΟΝΗ ΥΓΙΗΣ ΜΗΤΕΡΑ!!! ΝΕΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ JOHNSON&JOHNSON...   

SEATTLE -Μια 37χρονη γυναίκα πέθανε απροσδόκητα αφού έλαβε το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19. Η Τζέσικα Μπεργκ Γουίλσον έκανε την ένεση "ευθανασίας" στις 2 Σεπτεμβρίου. 

Αρρώστησε αμέσως και πήγε στα Επείγοντα. Πέθανε 5 ημέρες αργότερα στις 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Twitter, οι παρενέργειες του εμβολίου, οι τραυματισμοί, ακόμη και οι θάνατοι είναι «παραπλανητικές», καθώς το Twitter πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με γραφόμενα της 37χρονης μητέρας στο Twitter.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ! Πώς οι πλημμύρες του 2021 «διέψευσαν» τον Κ. Μητσοτάκη του 2017...

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν σε προσυνεδριακή ημερίδα της ΝΔ για το περιβάλλον στο Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άστραφτε και βροντούσε!

“Είμαστε μία χώρα στην οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά βεβαιότητας σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες. Και είμαστε ασυγχώρητοι εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα ότι θα γίνουν κάποια στιγμή. Απλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε” δήλωνε, καταχειροκροτούμενος, σε υψηλούς τόνους προς το ακροατήριό του κάνοντας μάλιστα μια ολόκληρη ανάλυση για τα θέματα αυτά τα οποία χαρακτήριζε εξίσου σημαντικά “με τα άμεσα προβλήματα όπως είναι οι φόροι, οι συντάξεις, η ανεργία».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, πριν από τέσσερα χρόνια -λίγο μετά την Μάνδρα και λίγο πριν από την τραγωδία στο Μάτι-, “βασική, πρωταρχική υποχρέωση κάθε οργανωμένης πολιτείας” ήταν “να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τις ανθρώπινες περιουσίες που είναι κατ’ εξοχήν αυτές που κινδυνεύουν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές”. Κατά τον κ. Μητσοτάκη πριν από τέσσερα χρόνια τα “ζητήματα αρμοδιοτήτων” δεν μπορεί να αποτελούν “άλλοθι” για την μη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανιζόταν βέβαιος ότι μελλοντικά “θα είμαστε αντιμέτωποι με περισσότερα τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα”, διαβεβαίωνε ότι θα υπάρξει “μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που είχαμε μέχρι σήμερα” και υποστήριζε την ανάγκη ενός πλαισίου “για fast track τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα”. Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία περί των προθέσεων του διακήρυσσε: “Η φυσική καταστροφή για την οποία πρέπει να σχεδιάσουμε είναι αυτή που ενδεχομένως δεν έχει γίνει ποτέ. Έξω από τη σφαίρα του εφικτού και του λογικού. Να σκεφτούμε, δηλαδή, έξω από το κουτί, για ενδεχόμενες καταστροφές, οι οποίες, αν, ω μη γένοιτο, συμβούν σήμερα - λυπάμαι που θα το πω - θα μας πιάσουν τελείως απροετοίμαστους. Κι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ...”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψεύτες-εγκληματίες!-Έξωση αύριο από πρώτη κατοικία σε 70-χρονο στον Ασπρόπυργο

Οι δικαστικοί κλητήρες πάνε αύριο για να πετάξουν στο δρόμο (έξωση) τον 70-χρονο Γιώργο Αβρα… από την πρώτη κατοικία του στον Ασπρόπυργο.

Στο σπίτι του Γιώργου Αβρα….., ο οποίος δεν έχει ούτε σύνταξη, μένει και η οικογένεια τού γιου του με δύο μικρά παιδιά.

Ήδη οι δικαστικοί κλητήρες έχουν βγάλει τα μισά πράγματά του από το σπίτι του στο δρόμο και ζητάνε από τον δυστυχή ηλικιωμένο να τους παραδώσει τα κλειδιά και να βγάλουν και τα άλλα μισά έπιπλά του  παρασκευιάτικα.

Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης και της τραπεζικής ληστείας, ισχυρίζεται με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις ότι αυτήν την περίοδο δεν γίνονται πλειστηριασμοί και φυσικά ούτε εξώσεις!

Το πιο τραγικό όμως αποτελεί το γεγονός ότι το “κόκκινο δάνειο” του Γιώργου Αβρα…. ανήκε στην Alpha Bank, η οποία το πούλησε, στο πλαίσιο πακέτου “κόκκινων” δανείων, με εγγύηση χρήματα του Δημοσίου στη βάση του Σχεδίου Ηρακλής, για ένα κομμάτι ψωμί στο κερδοσκοπικό fund, Galaxy, με έδρα το Δουβλίνο.

Το τελευταίο διεκδικούσε το δάνειο στο ακέραιο από τον Γιώργο Αβρα… και επειδή ο τελευταίος αδυνατούσε να αποπληρώνει τις δόσεις, προέβη σε πλειστηριασμό, ο οποίος  κατακυρώθηκε στην Alpha Επενδυτική, τη μόνη που έκανε προσφορά και με τίμημα την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού πλέον ένα ευρώ!!!

Αυτό σημαίνει ότι σε βάρος της πρώτης κατοικίας του Γιώργου Αβρα… παίχτηκε ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι.

Η Alpha Bank  εκποίησε κοψοχρονιά το δάνειο στο fund Galaxy, το οποίο όπως φαίνεται είναι θυγατρικό της fund και το τελευταίο εκπλειστηρίασε το υποθηκευμένο ακίνητο στη θυγατρική τής Alpha, την Alpha επενδυτική!

Το “στημένο” παιχνίδι και η “συμπαιγνία” ολοκληρώθηκαν με την κυβέρνηση, το κράτος και τις ελεγκτικές υπηρεσίες να κάνουν τον “ψόφιο κοριό”!

Η αυριανή έξωση όμως δεν πρέπει να ολοκληρωθεί και να βρει στο πόδι όλη τη γειτονιά για να τη ματαιώσει.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Οκτώβρη 1981 : Η ημέρα που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη μοίρα του λαού!

Έδωσε πολλά το ΠΑΣΟΚ στον Ελληνικό Λαό. Διπλασίασε τους μισθούς, αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κατοχύρωσε την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατοχύρωσε και θωράκισε την Δημοκρατία, άσκησε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που αρμόζει σε ένα κράτος και όχι σε μπανανία.

Αλλά πως βρέθηκαν τότε, εκείνη την εποχή, που υπήρχε ακόμα το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, να έρθουν Πολωνοί εργάτες μετανάστες να πάρουν τη δουλειά Ελλήνων εργατών, αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.  

Την καταστροφή της αγροτιάς στην Ελλάδα, γιατί δεν έπρεπε να φύγουμε από την ΕΟΚ, που από 35% του  πληθυσμού την έφτασε στο 10% που είναι σήμερα, δημιουργώντας τις τεράστιες χωματερές, δεν περιλαμβάνεται στα υπέρ του. Και όλοι αυτοί οι αγρότες  πήγανε στο Δημόσιο, μεγαλώνοντας τι κατά τρεις φορές.

Όλοι οι παλιοί θυμούνται την εθνική ανάταση το 1987, όταν τα έβαλε με την Τουρκία, και η Τουρκία πήγε κλαίγοντας στο ΝΑΤΟ. Επίσης όλοι θυμούνται ότι την εθνική ανάταση ακολούθησαν οι βόλτες με το κρις κραφτ του Οζάλ στο Βόσπορο και οι περιβόητες Συμφωνίες του Νταβός.

Επισης κρατικοποίησε πολλά χρεοκοπημένα εργοστάσια και ναυπηγία, προσφέροντας δουλειά στον κόσμο. Και αφού ο Ελληνικός Λαός τα χρυσοπλήρωσε, τα ξεπούλησε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκληση: Αποφυλάκισαν τον Πατέλη!

18 Οκτ 2021, 15:18

Πριν από λίγη ώρα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε κατά πλειοψηφία (3-2) την αποφυλάκιση του νεοναζιστή εγκληματία Πατέλη, πυρηνάρχη της Νίκαιας και αρχηγού του τάγματος εφόδου, που ευθύνεται -εκτός των άλλων- και για την οργάνωση της δολοφονίας του στοχοποιημένου από τη ΧΑ αντιφασίστα Παύλου Φύσσα! «Ο,τι κινείται σφάζεται» ήταν η κραυγή με την οποία ο Πατέλης ντοπάριζε τα λυσσασμένα εθνικοσοσιαλιστικά σκυλιά της Νίκαιας για να οργανώσουν πογκρόμ κατά μεταναστών.

Ολες τις πληροφορίες για τον Πατέλη τις μαζέψαμε και τις παραθέσαμε συνοπτικά σε δημοσίευμά μας την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο: O «ό,τι κινείται σφάζεται» νεοναζιστής Πατέλης ζητάει για δεύτερη φορά να αποφυλακιστεί!  Αντιληφθείτε το μέγεθος της σημερινής πρόκλησης.

Ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος σήμερα αντικατέστησε την εισαγγελέα Δ. Καλαϊτζίδου (λόγω αναρρωτικής άδειας, ειπώθηκε) πρότεινε την αποφυλάκιση του Πατέλη, με το επιχείρημα ότι… δεν υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει νέα αδικήματα! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στις άλλες υποθέσεις πρότεινε συνεχώς την απόρριψη των αιτημάτων των κρατούμενων, ανατρέχοντας στα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί. Προφανώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Κούτρα, ο Πατέλης έχει… εξαγνιστεί στον ένα χρόνο της φυλάκισής του!

Είναι πρόκληση να λέγεται κάτι τέτοιο σε μια περίοδο που έχουν ξαναεμφανιστεί τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει να ερευνηθεί ποινικά από τους εισαγγελείς και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης! Τα τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και ο εισαγγελέας Εφετών Κούτρας, που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή μια συνάδελφό του (;), προτείνει να αποφυλακιστεί ένα από τα γκεσέμια της εγκληματικής οργάνωσης, ένας εκατόνταρχος της ΧΑ, που έκανε κουμάντο στο μεγαλύτερο και με την πιο δολοφονική δράση τάγμα εφόδου!

Τον εισαγγελέα αυτόν τον είχαμε συναντήσει και στη δίκη μελών της ΣΠΦ και συγγενών τους (μεταξύ αυτών και η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου).  Ρεπορτάζ μας εκείνης της περιόδου (Μάης του 2016) υπό τον εύγλωττο τίτλο: Σημεία και τέρατα στην τρομοδίκη.  Συγκρίνετε εισαγγελικές συμπεριφορές τότε και τώρα.

Για την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Ουρανία Κουζέλη, τα γράψαμε και την προηγούμενη βδομάδα και νωρίτερα σήμερα. Επρεπε να εξαιρεθεί, γιατί δεν έχει το τεκμήριο της αμεροληψίας, καθώς ανακοίνωσε δημόσια στο ακροατήριο ότι ψήφισε υπέρ της αποφυλάκισης των Γρέγου και Αποστόλου, μειοψηφώντας (το δικαστήριο με ψήφους 3-2 απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης αυτών των δύο νεοναζιστών).

Ανακοινώνοντας την απόφαση για την αποφυλάκιση του Πατέλη, η πρόεδρος είπε ότι κατά της αποφυλάκισης ψήφισε η εξ αριστερών της εφέτης. Εξ αριστερών της προέδρου κάθονταν οι εφέτες Τρίκα και Ρουσέα, οι οποίες στη συγκεκριμένη υπόθεση (αίτηση Πατέλη) αντικατέστησαν τους εφέτες Ντόκο και Παπακώστα, οι οποίοι αυτοεξαιρέθηκαν (ο πρώτος γιατί ήταν μέλος της σύνθεσης που καταδίκασε τους νεοναζιστές και ο δεύτερος γιατί είχε συμμετάσχει στην ανακριτική διαδικασία). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί εφέτες αυτοεξαιρέθηκαν, ενώ η πρόεδρος όχι!

Ζητήσαμε από την πρόεδρο να αναφέρει το όνομα της εφέτη, όπως και του/της δεύτερου/ης δικαστή που ψήφισε κατά της αποφυλάκισης Πατέλη. Και τότε αντιμετωπίσαμε συντονισμένη επίθεση από τον εισαγγελέα Κούτρα και την πρόεδρο Κουζέλη, δήθεν ότι… παρακωλύουμε τη διαδικασία. Γνωστοποιήσαμε τη δημοσιογραφική μας ιδιότητά (τη γνώριζαν πολύ καλά, άλλωστε), όμως η πρόεδρος δεν ενδιαφερόταν για την τάξη (η οποία εξάλλου δεν διασαλεύτηκε από την υποβολή ενός εύλογου διευκρινιστικού ερωτήματος), αλλά ήθελε να κάνει μια επίδειξη εξουσιαστικού αυταρχισμού, με την εξουσία που της παρέχει η θέση της στην έδρα. Ζήτησε από τη φρουρά να μας βγάλει έξω από την αίθουσα! Δηλώσαμε ότι φεύγουμε μόνοι μας, όπως και κάναμε, αφού μαζέψαμε τα πράγματά μας. Η αστυνομική φρουρά δεν έκανε καμιά κίνηση, έχοντας προφανώς αντιληφθεί τι συνέβη.

Η πρόεδρος συνέχισε, εν τη απουσία μας, να μας επιτίθεται, λέγοντας τα εξής: «Τι πάει να πει δημοσιογράφος; Οποτε υπάρχουν δημοσιογράφοι πρέπει η κοινωνία να κάθεται σούζα; Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας ανεξάρτητα και εκπροσωπούμε σήμερα το ανώτερο δικαστήριο της χώρας σε επίπεδο ουσίας. Γίνανε όλοι αγωνιστές. Φερόμενοι αγωνιστές βέβαια, οι πραγματικοί είναι άλλοι».

Δεν εκπροσωπεί την κοινωνία η δικαστής Ουρανία Κουζέλη. Ούτε θα συζητήσουμε μαζί της για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι αγωνιστής. Αυτό το ξέρει η κοινωνία κι ο καθένας και η καθεμιά έχει την ιστορία του. Θα σημειώσουμε μόνο ότι είναι προφανέστατος και απολύτως… κατανοητός ο εκνευρισμός της εν λόγω κυρίας, εξαιτίας και των δημοσιευμάτων μας και της σημερινής παρέμβασής μας στην πρόεδρο της Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, την οποία δεν κρύψαμε. Ας μάθει η δικαστής Κουζέλη ότι και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται. Από την κοινωνία, της οποίας μέλη αποτελούμε κι εμείς. Και η κοινωνία θα κρίνει ανάλογα την αποφυλάκιση ενός νεοναζιστή εγκληματία, όπως ο Πατέλης, καταδικασμένου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι προφανέστατο πόσο… «ανεξάρτητα» είναι όλα αυτά.

Είναι προφανές ότι η αστική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να χαϊδεύει τους νεοναζιστές. Η προκλητική απόφαση αποφυλάκισης του Πατέλη (που ανήκει στα ψηλά πατώματα της εθνικοσοσιαλιστικής ιεραρχίας) είναι ένα κρίσιμο βήμα. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά, γιατί αλλιώς οι αποφυλακίσεις θα γίνουν καταιγίδα.

ΥΓ. Η σύνθεση του δικαστηρίου που αποφυλάκισε τον Πατέλη: πρόεδρος Κουζέλη Ουρανία, μέλη Πολέμη Μόσχα, Κοτσίφη Ευτέρπη, Τρίκα Μαρία, Ρουσέα Αριστέα (όπως είπαμε, μία από τις δύο τελευταίες εφέτες, που αντικατέστησαν αυτοεξαιρεθέντες συναδέλφους τους, ψήφισε κατά της αποφυλάκισης Πατέλη). Εισαγγελέας Κούτρας Ιωάννης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944: Η ΛΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

«Ηταν βραδάκι. Καβάλα στο άλογό του, με τους μαυροσκούφηδες συνοδεία, ο Άρης μπαίνει στην πόλη που γεννήθηκε. Η υποδοχή που του έγινε βγαίνει από τις δυνατότητες μιας περιγραφής. Από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη παρατεταγμένα τα συντάγματα της 13ης μεραρχίας χαιρετούσαν τον αρχηγό τους. Οι αντάρτες συνεπαρμένοι από τον ενθουσιασμό τον υποδέχονταν με ζητωκραυγές και πυροβολισμούς. Οι χιλιάδες του λαού τον επευφημούν. Τα λουλούδια πέφτουν πάνω του βροχή. Τον στεφανώνουν με στεφάνια από δάφνη και μυρτιά».

Τις μαγικές μέρες του Οκτώβρη 1944 ο λαός μας ρούφαγε αχόρταγα το κρασί της ελευθερίας, προσδοκώντας, εύλογα, μια καλύτερη ζωή, με ειρήνη, δουλειά, πρόοδο και ευημερία, χωρίς ξένους δυνάστες. Δυστυχώς όμως εκείνες τις σπάνιες στιγμές ενότητας, χαράς και ανάτασης του λαού γρήγορα διαδέχθηκαν τα Δεκεμβριανά και ο αδελφοκτόνος Εμφύλιος, που είχε προετοιμαστεί μεθοδικά από τον ξένο παράγοντα στη διάρκεια της Κατοχής.

Σε πείσμα όσων πίστεψαν ότι η αποχώρηση από τη ζωή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης θα σβήσει οριστικά τις δίκαιες και απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις, ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλώνκλιμακώνεται. Πρόκειται για έναν αγώνα, που η έκβασή του αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της χώρας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!