Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Τριτη 19 Οκτωβριου 2021


Προμήθεια 2.60 για ανάληψη 20ευρώ. 

Και με την δικαιολογία ότι είναι από άλλη τράπεζα. 

Ακόμα κι έτσι να είναι, αυτό που κάνουν είναι ληστεία με νομική κάλυψη. 

Τι, όχι;;

Σχολιο.- Είναι οι ίδιες τράπεζες που οι "ιθύνοντες", τα μεγάλα μυαλά της χώρας, προσπαθούσαν να στηρίξουν για να μην καταρρεύσει η χώρα. Μια ζωή κλέφτες. Πώς να προστατευθεί ο αδύναμος ρε?

Σχολιο.- 33 ευρώ πλήρωσα εγώ στην εθνική για να ανοίξω λογαριασμό

Σχολιο.- 13% ο συνέταιρος

Σχολιο.- Κλέφτες ουστ ρε

Σχολιο.- Και ερώτηση υπολοίπου να έκανες,χωρις ανάληψη πάλι θα είχες κράτηση...

Σχολιο.- Ο πλούσιος... πλουσιότερος κ ο φτωχός φτωχότερος.. Λυπάμαι για την κοροϊδία κ ασφαλώς δεν πιστεύω να αλλάξει τίποτα..

Σχολιο.- Πριν από ένα μήνα περίπου ήμουν στην Εθνική τράπεζα για να πληρώσω στο ταμείο ένα παράβολο 2,04€ γιατί στο ΑΤΜ ή στο εσωτερικό δεν μπορείς να βάλεις κέρματα. Στο ταμείο ο υπάλληλος με συμβούλεψε να μην κάνω την πληρωμή εκεί γιατί για τα 2,04€ είχε προμήθεια γύρω στα 3,00€ και μου συνέστησε να βάλω ένα ποσό πχ 20€ στο λογαριασμό μου στην κάρτα και να κάνω την πληρωμή με αυτό τον τρόπο, οι αρχικλέφτες..!

Σχολιο.- Πάνω από όλα οι τράπεζες..

Σχολιο.- Προκειται για διαχρονικη ληστεια που λαμβανει χωρα συστηματικα τα τελευταια 12 χρονια και αφορα ολες τις τραπεζες...και δεν ειναι η μοναδικη περιπτωση...προκειται για"διαφορες χρεωσεις νεων διατραπεζικων συναλλαγων"(*χαρατσια με τις πλατες του κρατους) για τις οποιες ο περισσοτερος κοσμος εχει υπογραψει την αποδοχη εν αγνοια του(!)-στο τηλεφωνο καταγγελιων/παραπονων του Υπ.Εμποριου που ειναι αρμοδιο στο 1520 θα σας δωσουν δικιο και μετα θα σας παταπεμψουν στην Τραπεζα Της Ελλαδος οπου εκει θα σας ενημερωσουν πως δεν ειναι δικη της αποφαση και οτι στην πραγματικοτητα προκειται για τραπεζικη "αυθαιρεσια" αλλα μεσα απο "νομιμες" διαδικασιες (!!!) και πως αν θελετε μπορειτε να κινηθειτε νομικα αλλα τυπικα να ξερετε οτι η τραπεζα ειναι καλυμμενη απο τα "ψιλα γραμματα" στα χαρτια που κατα καιρους καλουνται οι πελατες να υπογραφουν. .... αυτα .

Σχολιο.- Επίσημοι Τοκογλυφοι!!!!

Σχολιο.- Εδω ρε φιλε κλεισανε ολα τα δημοσια ταμεια και για παραβολο 3 ευρω πληρωνεις 2 ευρω προμηθεια ....ΚΛΕΦΤΕΣ νομιμα καλυμενοι ....

Σχολιο.- Στη Γερμανια ειναι 5.00 Ευρω ...η προμηθεια

Σχολιο.- 3,60 μου χρεώθηκαν σε μεταφορά άλλης τράπεζας..... ληστεία, με τις πλάτες του κράτους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τις δηλώσεις της Κεραμέως ότι δεν επιτρέπεται να απεργούν οι εκπαιδευτικοί ενάντια σε ψηφισμένο νόμο, θυμήθηκα συνάντηση στο Βερολίνο με συνδικαλιστές του ver.di, του συνδικάτου των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, τον Μάιο 2018.

Ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν ακούσαμε ότι στη Γερμανία απαγορεύεται -και μάλιστα από το Σύνταγμα- η πολιτική απεργία, και ως τέτοια χαρακτηρίζεται όταν στρέφεται κατά ψηφισμένου νόμου. Απόρροια, φυσικά, της αντιδημοκρατικής θωράκισης του μεταπολεμικού γερμανικού κράτους, που δεν έδειχνε και τόσο μεγάλη διάθεση να απεμπλακεί από το πρόσφατο, τότε, παρελθόν του. 

Μια πρόβλεψη που περιλαμβανόταν και στα "Συντάγματα" της Χούντας του 1968 και του 1973. 

Θυμάμαι, μάλιστα, τις έντονες αντιδράσεις του Γιάννη Σταθά, εργάτη συνδικαλιστή και πρώην βουλευτή, νυν δημάρχου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, που ενημέρωσε τους Γερμανούς συνδικαλιστές ότι οι πιο σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα στρέφονται κατά ψηφισμένων νόμων. Για να προκαλέσει τη δική τους έκπληξη! 

Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος, που συνδέεται με τους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας. Και ενάντια σ' αυτούς ακριβώς τους αγώνες στρέφεται η δήλωση της υπουργού της Ν.Δ.

Ας μην υποτιμήσουμε τις στοχεύσεις τους. Κι ας αντιταχθούμε στην αποδοχή τους από όλους εκείνους (συνδικαλιστές της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) που έσπευσαν να δώσουν γη και ύδωρ.

Σχολιο.- Το ίδιο και στην Ολλανδία

Σχολιο.- Να πούμε εδώ πως η γνωστή , "ανεξάρτητη" ελληνική δικαιοσύνη δεν έκανε αυτή τη χάρη στην Κεραμεως. Τα δικαστήρια της έκαναν τη χάρη να συνεδριάζουν την ίδια ημέρα της προσφυγής. Να συνεδριάζουν στα όρια των τυπικών προαπαιτούμενων μιας δικής. Να συνεδριάζουν ακόμη και Σάββατο. Όμως δεν της έκαναν τη χάρη να απαγορεύσουν την απεργία αποχή για "πολιτικούς λόγους" που ζητούσε και είναι αυτοί που αναφέρεις ( ήδη ψηφισμένο νόμοι). Η απεργία αποχή βγήκε παράνομη για γελοίους , τυπικούς λόγους του ν. Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα την προηγούμενη προσφυγή στον ΟΜΕΔ και για μη πρόβλεψη προσωπικού ασφαλείας στα σχολεία (αυτό το τελευταίο αφαιρέθηκε στο εφετείο). Ταυτόχρονα η απόφαση αρχικά ήταν μη άμεσα εκτελεστή ενώ το εφετείο επέτρεπε επαναπροκήρυξη και τα πιθανά πρόστιμα δεν ήταν συγκριτικά με το μέγεθος των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, εξοντωτικά. Θέλω να πω πως η Κεραμεως πήγε σε στημένο ματς και έφερε "Χ". Δε νομίζω πως όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της καλής μας δικαιοσύνης. Ήταν αποτέλεσμα της μαζικότητας που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί άλλα και των βαθιά ριζωμένων απόψεων για το τι είναι η απεργία που ούτε τα δικαστήρια τολμούν να ανατρέψουν.

Σχολιο.- Εχει μεγαλο ενδιαφερον να δουμε τη σταση της δικαιοσυνης. Παρανομη μεν η απεργια και αμεσα εκτελεστη ΟΧΙ ομως και καταχρηστικη οπως πιεσε με διαβολους και τριβολους η Κεραμεως..... Περισσοτερο εδρασε ως " παιδαγωγος" προς τα συνδικατσ ( " συνετιστειτε στο ν. Χατζηδακη"), παρα ο βραχιονας της κυβερνησης.

Υπαρχει ακομη το οριο της μεταπολιτευσης και μεσα στους πιο βαθιούς μηχανισμους του κρατους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο εγκληματίας πολέμου Κόλιν Πάουελ. Ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του στο αίμα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, στη μεγάλη τους πλειονότητα αμάχων. 

Ένας από εκείνους τους μαύρους που πολέμησαν στο Βιετνάμ και έχοντας διακριθεί ως δολοφόνοι ισάξιοι των λευκών, έκαναν καριέρα στον στρατό, συμμετέχοντας και σε άλλα εγκλήματα. Σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των Αφροαμερικανών βετεράνων του πολέμου, που αγωνίστηκαν κατόπιν από τις γραμμές του αντιπολεμικού κινήματος. 

Αυτός, μάλιστα, έκανε και πολιτική καριέρα, φτάνοντας μέχρι και στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Τότε που με στοιχεία ψευδή -όπως αναγνώρισε ο ίδιος αργότερα- καθόρισε τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ σκορπώντας τον θάνατο και τον όλεθρο.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνοδεύουν οι οιμωγές των θυμάτων του και το ανάθεμα των Αφροαμερικανών συμπατριωτών του που έστελνε τα παιδιά τους να σκοτωθούν στα πέρατα της Οικουμένης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο επικίνδυνοι για την κοινωνία παίζει να 'ναι δικαστές που αποφαίνονται πως ένας εγκληματίας ναζιστής του συστήματος πρέπει να αποφυλακιστεί, για να σταθεί, λέει, στο πλάι του παιδιού του που 'χει ψυχολογικά προβλήματα! 

Με πόση ευκολία, μέσα από μια κατάπτυστη απόφαση, τσαλαπατάνε και τη νομική επιστήμη και το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την επιστήμη της ψυχολογίας!

Σχολιο.- Τα παιδάκια που με τις μάνες τους, έχουν αποδεδειγμένα όλοι/ες ψυχολογικά στις γυναικείες φυλακές δεν παίρνουν ούτε αναστολή μέχρι την έφεση! Ρυπαρή Δικαιοσύνη! Η Αδαμαντία Οικονόμου είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση!

Ναζιστές δεν έπρεπε καν να εχουν την επιμέλεια παιδιών, ούτε να τα πλησιάζουν σε απόσταση 20 μέτρων!

Σχολιο.- πού είναι τώρα οι συνταγματολόγοι?

Σχολιο.- Γιατί, εδώ που τα λέμε, και ο φονιάς πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μπορούσε να απελευθερωθεί, αφού το παιδί "έχασε" τη μάνα του, γιατί να μην έχει δίπλα τον δολοφόνο πατέρα του;

Σχολιο.- Λογικό να έχει ψυχολογικά το παιδί, με τέτοιους πατεράδες πως να μην έχει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 85 φαινονταν ηδη η εξαπατηση του Πασοκ και του Παπανδρεου Το εφικτο ομως λειτουργησε μια χαρα μιας και το ΚΚΕ στην δεκαετια του 70 ηταν με το Πασοκ μια στο καρφι και μια στο πεταλο ΤΟ 77 ειχε παθει χοντρη ηττα στις αυτοδιοικητικες εκλογες απο το ΚΚΕ σε ολα τα αστικα κεντρα και ιδιαιτερα στην Αττικη Δεν υπηρξε πολιτικη συγκρουση μαζι του παροτι το ΚΚΕ ηταν σε αυτη τη δεκαετια με τις πιο ισχυρες δυναμεις στα συνδικατα και στην αυτοδιοικηση Συνεργαζονταν μαζι του σε πολλους χωρους Μετα το 81 αρχισε η πιο εντονη αντιπαραθεση Παρολα αυτα το 81 το ΚΚΕ πηρε περιπου 11% δεν εχασε ψηφους ο πυρηνας της ριζοσπατικης επαναστατικης αριστερας εμεινε μαζι του

Σχολιο.- Νομίζω πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί αλλιώς η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 81 χωρίς να έλθουν σε αντιπαράθεση με το παλλαϊκό αίσθημα ανακούφισης. Ως προς τη συνέχεια, ήταν πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες αποτελεσματικής αριστερής αντιπολίτευσης. Ο κόσμος δεχόταν με ενθουσιασμό τα όσα θετικά έκανε το ΠΑΣΟΚ (αυξήσεις μισθών σχεδόν κατά 50% τους πρώτους μήνες, κρατικοποίηση των χρεών και ανακοπή του κύματος κλεισίματος εργοστασίων, ΕΣΥ,  εκδημοκρατισμός συνδικαλισμού , αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης κ.λπ.), κι αυτό φάνηκε και στις επόμενες εκλογές του 1985. Το ΠΑΣΟΚ πήρε σχεδόν το ίδιο ποσοστό του 1981, με ελάχιστες απώλειες (46% έναντι 48%). Και στην Αριστερά απλώς έγινε ανακατάταξη. Έχασε 1% το ΚΚΕ και κέρδισε 0,5% το ΚΚΕ εσ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 18 Οκτώβρη το Ζητουνι(Λαμία) εορτάζει. Και η θύμηση της μέρας ανταμωνει καθημερινούς ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους προσφεραν την ζήση σε πλήθος συνανθρώπων τους. Το ελάχιστο που δεν αρμόζει η απόλησμονιά τους. - 

Τέτοια μέρα του 1944, την μέρα του πολιούχου της πόλης(Ευαγγελιστή Λουκά) και οι Γερμανοί κατακτητές εγκατελειπαν την πόλη φροντίζοντας όμως για ένα εκρηκτικό αποχαιρετιστηριο τέλος. Ο Ιωσήφ Μπλέχινγκερ όμως και ο Ιταλός Μάριο Ντε Σίμονε φρόντισαν για την ματαίωση του. - Ο Ιωσήφ Μπλέχινγκερ γεννήθηκε το 1911 στην Δρέσδη. 

Η μητέρα του κατάγονταν από την Τσεχία, ο πατέρας του ήταν Αυστριακός και αυτός Γερμανός υπήκοος. Ήταν 30 χρόνων όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να στρατολογηθεί στον γερμανικό στρατό. Τον πρώτο καιρό υπηρέτησε στην Πολωνία και ύστερα μετατέθηκε στην Ελλάδα. Η χώρα βρισκόταν υπό την γερμανική κατοχή και ο Μπλέχινγκερ ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου κλειδούχου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λαμίας. Παρότι βρισκόταν στις υπηρεσίες του γερμανικού στρατού ο Μπλέχινγκερ δεν ήταν Ναζί και όσο μπορούσε βοηθούσε τον κατοίκους της περιοχής. Δεν εμπόδιζε τους Λαμιώτες να κλέβουν τα τρόφιμα των Γερμανών από τα βαγόνια και απελευθέρωσε πολλούς Έλληνες που θα εκτελούνταν. Συνεργάστηκε με τον ΕΑΜ και ενημέρωνε τους αντάρτες για τις ενέργειες των Γερμανών.

Πολλοί άρρωστοι Έλληνες, μεταφέρθηκαν με τα γερμανικά τρένα νύχτα στην Λαμία, χάρη στον θαρραλέο Αυστριακό. Η πράξη του να εμποδίσει την καταστροφή της Λαμίας που σχεδίασαν οι Γερμανοί ήταν το αποκορύφωμα της δράσης του. Στις 18 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί εγκατέλειπαν επιτέλους τη Λαμία. Στην πόλη παρέμειναν μόνο πέντε Γερμανοί με εντολή να ανατινάξουν όσα κτίρια και εγκαταστάσεις της πόλης μπορούσαν, όταν τα στρατεύματα θα έχουν απομακρυνθεί. Οι Γερμανοί θα εγκατέλειπαν την πόλη και όταν θα έφταναν στο 16ο χιλιόμετρο Λαμίας προς Δομοκό, εκείνος θα πυροδοτούσε τα μικρά εκρηκτικά καλώδια ως σινιάλο για τον ερχομό της καταστροφής και στη συνέχεια θα ενεργοποιούσε τα μεγάλα για να έρθει η καταστροφή. Ο Ιωσήφ Μπλέχινγκερ με την ουσιαστική συνδρομή του Ντε Σιμόνε(φωτό 6) που ενεργοποίησε τα μικρά καλώδια και αγωνίστηκε- προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια του-για να αποσυνδέσει τα υπόλοιπα καλώδια που θα προκαλούσαν τις μεγάλες εκρήξεις,δούλεψαν σκληρά όλη νύχτα της 17ης προς 18 του Οκτωβρη, μέχρι τα ξημερώματα,οπότε και τους βρήκαν οι άντρες του ΕΑΜ, να έχουν αποσυνδέσει τα καλώδια, αποτρέποντας τη μοιραία ανατίναξη για την πόλη. 

Στη συνέχεια φρόντισαν να τους φυγαδεύσουν μακριά από το στρατόπεδο, κοντά στο χωριό Αυλάκι. Το επόμενο πρωί οι κάτοικοι μαζεύτηκαν στην εκκλησία για να γιορτάσουν την γιορτή του Αγίου Λουκά. Η είδηση ότι η Λαμία θα καιγόταν, είχε κάνει τον γύρο της πόλης και πολλοί είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Ο Μπλέχινγκερ και ο Ιταλός Μάριο όμως είχαν καταφέρει να αποτρέψουν την ολική καταστροφή και μόνο κάποιες μικρές εκρήξεις ακούστηκαν.

Ο Μπλέχινγκερ δεν έφυγε ποτέ ξανά από την Ελλάδα, παντρεύτηκε την Αγγελική Καρακώστα και απέκτησε έναν γιο. Βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και ονομάστηκε Ηλίας Κόκκινος από το όνομα του πρώτου Λαμιώτη που σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή αγιογραφία και πέθανε το 1995. Ταπεινός μέχρι το τέλος ποτέ δεν επιδείκνυε τις πράξεις του και όταν του ζητούσαν να μιλήσει έλεγε: «Γράψτε πως είμαι Έλληνας δημοκράτης, τίποτε άλλο». - 

- Ενα μεγάλο ευχαριστώ ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εκπρόσωποι τής αστικής «δικαιοσυνης» διακυρήττουν συνεχώς οτι είναι ανεξάρτητοι...αλλα οι εκλεκτικές συγγένειες αρκετών από αυτούς μέ χρυσαυγίτεςκλπ οσο καί νά θέλουν δέν μπορούν νά κρυφτούν...καί ετσι ενας-ενας αφηνονται ελευθεροι..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

To Περού αποκαθιστά τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και επιθυμεί εμβάθυνση των σχέσεων με την Κίνα

Μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, η Βενεζουέλα και το Περού εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους, καθώς και οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή πρεσβευτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διόρισε τον Αλεξάντερ Γιάνες Ντελεόυς ως νέο πρεσβευτή της στο Περού, ενώ η Λίμα διόρισε τον Ρίτσαρντ Ρόχας Richard ως επικεφαλής της διπλωματικής της αποστολής στο Καράκας. Κατά την άνοδο στην εξουσία του Περού του Προέδρου Πέδρο Καστίγιο, τον περασμένο Ιούλιο και τα δύο έθνη εξέφρασαν την προθυμία τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πρόθυμος να ενισχύσει τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, καθώς αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 130ης Έκθεσης Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας (Έκθεση Canton), ο αρχηγός κράτους αναγνώρισε ότι η Κίνα είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος του Περού, μετά από περισσότερα από 22 δις δολάρια διμερούς εμπορίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανεμβολίαστοι φταίνε για την διασπορά του ιού

Ναι αυτοί που τιμωρήσατε και θέσατε σε αναστολή εργασίας

Ναι αυτοί που βγάλατε ό,τι πιο φασιστικό και μισάνθρωπο πάνω τους γιατί δεν συνεμορφώθησαν προς τας λανθασμένας εκ του αποτελέσματος υποδείξεις σας.

Ναι αυτοί που δεν πρόκειται να ξεχάσουν εύκολα λόγια και πράξεις υποτιμητικές στο πρόσωπο τους

Οι πολιτικοί το κατανοώ. Συμφέροντα εξυπηρετούν και γραμμάτια πληρώνουν

Εσυ ρε κακόμοιρε που στάθηκες απέναντι στο συμπολίτη σου χωρίς να έχεις στην ουσία κάποιο όφελος, τι μπορεί να σκέφτηκες;

Ότι έτσι είσαι πιο ασφαλής, αν τον απομονώσεις;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παιδί του Πατέλη έχει ψυχολογικά. Λογικό, με τέτοιον πατέρα. 

Η Μάγδα Φύσσα, που ο Πατέλης της σκότωσε το παιδί, δεν έχει μάλλον ψυχολογικά, πού να προλάβει απ´ το πένθος! Της πήραν το παιδί μια φορά οι φασίστες ναζί και της το ξαναπαίρνουν με την κάθε ευκαιρία οι θαυμαστές των ναζί, οι κρυφοφασίστες με τις γραβάτες και τα ευαγγέλια στο χερι, κρυμμένοι στους ρόλους τους ως δικαστικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ντροπή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/10/1983 - ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ Ο BISHOP ΣΤΗ ΓΡΕΝΑΔΑ Η επαναστατική διαδικασία της Γρενάδας ήταν θύμα εσωτερικών αντιθέσεων. Η νέα κυβέρνηση είχε αφοπλίσει την παλιά αστυνομία, δημιούργησε μία Συνταγματική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση με αντιπροσώπευση και συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων, άρχισε μία αναδιανομή της γης, διευκόλυνε την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Το 1981 είχαν περάσει από τα προγράμματα αναλφαβητισμού πάνω από 2.500 άτομα. Ωστόσο, ένα κομμάτι της καθοδήγησης του Επαναστατικού Κινήματος Nueva Joya άρχισε να κριτικάρει και να αμφισβητεί την πολιτική του Bishop, απαιτώντας πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Αυτό κατέληξε στην παύση , στην σύλληψη και στην δολοφονία του Bishop στις 19 Οκτώβρη 1983. Αυτές ήταν οι συνθήκες που επωφελήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να επέμβουν.


Η Γρενάδα πλήρωσε την ήττα στο Βιετνάμ

Τι νόημα είχε η επέμβαση στην Γρενάδα  πριν τρεις δεκαετίες και τι ομοιότητες υπάρχουν στην θέση των Ηνωμένων Πολιτειών τότε και σήμερα ?

Τι μπορεί να κάνει την πιο ισχυρή χώρα του κόσμου να επέμβει σε μια χώρα με μόλις 110 χιλιάδες κατοίκους;  Σαν σήμερα πριν τρείς δεκαετίες, 7.000 βορειοαμερικάνοι πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν την Γρενάδα.  Με μια επιχείρηση που βαφτίστηκε «Furia Urgente” (Επείγουσα Ορμή), η πρωτεύουσα αυτού του νησιού της Καραϊβικής βομβαρδίστηκε   από αεροπλάνα, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία.* 

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση. Ο τότε κάτοικος του Λευκού Οίκου Ronald Reagan απάντησε: “Στον ΟΗΕ δεν έχουν συμφωνήσει  σχεδόν ποτέ μαζί μας κάθε φορά που  εμπλεκόμαστε κάπου, αλλά αυτό δεν διατάραξε  σε τίποτα το πρωινό μου”.

Ήταν ο ίδιος πρόεδρος που το 1986, ερωτώμενος για την πιθανότητα  μιας επέμβασης στην Νικαράγουα απάντησε:  Θα ήμουν ο τελευταίος στον κόσμο που θα επιθυμούσε να πάνε βορειοαμερικανοί στρατιώτες στην Λατινική Αμερική, γιατί η μνήμη του μεγάλου κολοσσού του Βορρά, είναι διαδεδομένη σε όλη την Λατινική Αμερική. Θα χάναμε όλους μας τους φίλους, αν  κάναμε κάτι τέτοιο.

Τα γεγονότα του Οκτώβρη του 1983, σηματοδοτούν μια κεντρική κατεύθυνση της διακυβέρνησης Reagan – ήρθε στην εξουσία το 1981- να αποκαταστήσει  αυτό που, με την οπτική των νεοσυντηρητικών, ήταν «η αναγκαία επανόρθωση της ικανότητας  επιβολής της βορειοαμερικανικής στρατιωτικής ισχύος». Έτσι εκτιμά ο κουβανός πολιτικός ερευνητής Carlos Alzugaray, διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών.

Ο ίδιος δηλώνει επίσης στην Γκράνμα, ότι στην αντίληψη   αυτής  της ομάδας υπήρχε αυτό που χαρακτήριζαν “ένας αυξανόμενος κίνδυνος που  εκδηλωνόταν στις επαναστάσεις σε Ιράν, Νικαράγουα και Γρανάδα, στην βοήθεια της Κούβας στις διαδικασίες σε Αγκόλα και Αιθιοπία, στην σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν καθώς και άλλα διεθνή γεγονότα”.

“Αυτοί θεωρούσαν ότι όλο αυτό οφείλονταν  στην εικόνα αδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την ήττα στο Βιετνάμ και στην χαρακτηριζόμενη φιλειρηνική πολιτική που εφαρμόστηκε επί προεδρίας Carter. Π.χ, Συμφωνίες για την Διώρυγα του Παναμά, ανοχή  στην βοήθεια ΕΣΣΔ – Κούβας – Νικαράγουας στις επαναστάσεις στην Κεντρική Αμερική, Συμφωνίες στου Κάμπ Ντέιβιντ μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης καθώς και η φιλειρηνική πολιτική στην Ευρώπη”.

Έτσι, η επίκαιρη συζήτηση  σχετικά με την απώλεια ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει φουντώσει  με αφορμή τα γεγονότα στην Συρία είχε  ένα προηγούμενο στην δεκαετία του 70 του περασμένου αιώνα. Το 1979, χρονιά κατά την οποία πήρε την εξουσία στην Γρενάδα το Επαναστατικό Κίνημα Nueva Joya (MNJ) κάτω από την καθοδήγηση του Maurice Bishop, ήταν επίσης η χρονιά  της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν και της Επανάστασης των Σαντινίστας στην Νικαράγουα. Όλο αυτά αθροίζονατ σε μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειαζόταν να κάνουν κάποια επίδειξη δύναμης” για να αποδείξουν ότι ακόμα είχαν τα μέσα και την θέληση να προστατέψουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα οπουδήποτε  προκληθούν, εκτιμά ο ALzugaray.

“ Η Λεκάνη της Καραϊβικής ήταν για πολλούς, το ιδανικό σκηνικό, η περιοχή που  ο συσχετισμός δυνάμεων ευνοούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εγγύτητας και της ασυμμετρίας των ένοπλων δυνάμεων”.

“ Tόσο η Νικαράγουα όσο και η Γρενάδα   θεωρούνταν ευάλωτες – συνεχίζει ο Alzugaray – και ακολουθήθηκαν εναντίον τους διαφορετικές στρατηγικές. Βρώμικος πόλεμος ενάντια στην πρώτη και βοήθεια στα γειτονικά  αντιδραστικά καθεστώτα και ανοικτή επέμβαση ενάντια στην δεύτερη, μόλις δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η επαναστατική διαδικασία της Γρενάδας  ήταν θύμα εσωτερικών αντιθέσεων. Η νέα κυβέρνηση είχε αφοπλίσει την παλιά αστυνομία, δημιούργησε μία Συνταγματική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση με αντιπροσώπευση και συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων, άρχισε μία αναδιανομή της γης, διευκόλυνε την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Το 1981 είχαν περάσει από τα προγράμματα αναλφαβητισμού πάνω από 2.500 άτομα.  Ωστόσο, ένα κομμάτι της καθοδήγησης του Επαναστατικού Κινήματος Nueva Joya άρχισε να κριτικάρει και να αμφισβητεί την πολιτική του Bishop, απαιτώντας πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Αυτό κατέληξε στην παύση , στην σύλληψη και  στην δολοφονία του Bishop στις 19 Οκτώβρη 1983. Αυτές ήταν οι συνθήκες που επωφελήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να επέμβουν.

Η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου περνά σήμερα από μια διαδικασία απώλειας της ηγεμονίας της. Αν πριν σε μια παρόμοια κατάσταση αντέδρασαν επιτιθέμενοι σε μια μικρή χώρα, ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδρασή της σήμερα;

“Oι   πιθανές της αντιδράσεις – τότε και τώρα -  είναι  δύο, εκτιμά ο Ernesto Dominguez, του Κέντρου Μελετών Ημισφαιρίου και Ηνωμένων Πολιτειών (CAHSEU) του Πανεπιστημίου της Αβάνας.  Συνειδητοποιώντας τον κατήφορο να προσπαθήσει από την μια, να τον διαχειριστεί  με τρόπο που να διατηρείται σε προνομιακή θέση ή, από την άλλη, να προσπαθήσει να τον σταματήσει καταφεύγοντας στην χρήση των όπλων, με συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους, όπως η επίδειξη δύναμης, η σταθεροποίηση σε  γεωστρατηγικές τις θέσεις,  ο έλεγχος κομβικών ενεργειακών πόρων και η  δυναμική ώθηση της οικονομίας μέσω των   στρατιωτικών δαπανών”.

Παρ’ όλα αυτά, ο επίσης διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών σχολίασε στην Γκράνμα ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε εκείνη την ιστορική περίοδο και στην σημερινή. “Κατ αρχήν,  εκείνη την εποχή μεσουρανούσε ο διπολισμός του Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Σοβιετική Ένωση.  Αυτό έβαζε τότε “το κερασάκι” που σήμερα δεν υπάρχει, εκείνο του συγκεκριμένου αντίπαλου με τον οποίο αναμετριέσαι  σε μια κατανοητή σχέση αντιπαράθεσης- ισορροπίας” υποστηρίζει ο ακαδημαϊκός.

“Εκείνη την στιγμή η πτώση ήταν περισσότερο φαινομενική από πραγματική, σε κάθε περίπτωση ο εν λόγω αντίπαλος ήταν  σε μια διαδικασία εσωτερικής αποσύνθεσης που καθυστέρησε  χρόνια να γίνει προφανής, αλλά ήδη τον επηρέαζε σοβαρά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μακριά από αυτό. Και τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής και του Τρίτου Κόσμου, σε γενικές γραμμές, ήταν στενά συνδεδεμένα με την ΕΣΣΔ, με πολλούς τρόπους.

“Στην σημερινή πραγματικότητα, η εν λόγω πτώση μοιάζει περισσότερο πραγματική, αφού η πολυπολικότητα είναι μια αναδυόμενη διαδικασία, αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να περπατήσει. Τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής δεν στηρίζονται σε ένα σοσιαλιστικό στρατόπεδο ή σε μια αντιπαρατιθέμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες δύναμη. Τα κινήματα της αριστεράς και οι σημερινοί επαναστάτες έχουν τις ρίζες τους σε πιο ανοικτά πεδία και στηρίζονται  στις πραγματικότητες των χωρών τους και στις εθνικές και περιφερειακές αντιθέσεις και προσπαθούν να οικοδομήσουν και να εντάξουν  οι ίδιοι τις δικές τους εναλλακτικές”, επεσήμανε ο Dominguez.

* Στον βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Γρενάδα σκοτώθηκαν και αρκετοί Κουβανοί που δούλευαν στην κατασκευή του αεροδρομίου της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΑΠ δεν είναι τυχαίος φίλοι μου, όσο κι αν γελάτε μερικοί και όχι αδικαιολόγητα.

Είναι εξ άλλου ακόμη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διόλου τυχαία θέση.

Σχολιο.- Αν ο Τσιπρας εχει χασει την αξιοπιστια του λαου για το παπατζηλικι του τοτε ο Παπανδρεου ειναι πρωτοκλασατος σε αυτο δεν τον σωζει η μαιμου σοσιαλιστικη διεθνης της πλακας που εχει μονον μια μαιμου σοσιαλιστη προεδρο Δεν τρωει σανο ο λαος ουτε ολα γινονται οπως θελει το US και η κορυφη των δανειστων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφυγε ένας σκατόψυχος δολοφόνος και ας ήταν και μπολιασμένος.

Πέθανε σήμερα 18 Οκτωβρίου απο Covid-19 ο Κόλιν Πάουελ. 

Ο πρωτεργάτης της Αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ, που επιστράτευσε κατασκευασμένα στοιχεία και χυδαία ψέματα, για να γίνει ένας πόλεμος που προκάλεσε απερίγραπτη αιματοχυσία, την καταστροφή μιας χώρας, την προσφυγιά 2,5 εκατ. Ιρακινών το θάνατο και το σακάτεμα άλλων τόσων, την δημιουργία των τζιχαντιστών του ISIS.

Τώρα, αν εγώ πω, σκατά στα κόκαλά του, θα θεωρηθώ, σκατόψυχη, ναι ;;;

Ρε, άι παρατάτε με, με την πολιτική σας κορεκτίλα και τις comme il faut συμπεριφορές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν απολύσει χωρίς αποζημίωση και ταμείου ανεργίας Δεκάδες Χιλιάδες λόγο Κορωνο φασισμού! Και ζητάτε από τους ανέργους και εξαθλιωμένουςνα... ανησυχούν για τον "καρκίνο" των καταπιεστών τους;

Όχι και να τα "βάψουμε μαύρα" για την υγεία όσων μας τσακίζουν με αντιλαϊκά και αντιεθνικά μνημόνια! Με ΜΑΤ και χημικά! Με κορωνοφασισμό και θανάτους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σας κάνει εντύπωση αν βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και η Μιμή...

εγώ πολύ θα ήθελα να την δω πρόεδρο πάντως από Φώφη (εννοείται να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας) και από το "θείο βρέφος" ποιο πολλες πιθανότητες έχει να φέρει πίσω τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

14 Οκτωβρίου  

Οι υπεύθυνοι Παραγωγής και Σκηνοθεσίας του αρκετά δημοφιλούς σήριαλ "Σασμός" εντελώς "τυχαία" επέλεξαν για κάδρο των προταγωνιστών τους έναν τόπο της Κρητικής γης που έχει υποστεί τη λεηλασία των επενδυτών της υποτιθέμενης "πράσινης ανάπτυξης" που με την "ευγενική προσφορά" του ελληνικού κράτους έχουν βάλει μπροστά έναν "αναπτυξιακό σχεδιασμό" που σκοπεύει να μετατρέψει το νησί μας σε βιομηχανικό τοπίο για να γεμίσουν τα ταμεία τους λεφτά.

Φαίνεται πως οι συντελεστές της σειράς δεν βρήκαν κανένα άλλο σημείο σε ολόκληρη την Κρήτη για να κάνουν το γύρισμα της συγκεκριμένης σκηνής. Η αλήθεια είναι πως αν δεν αντισταθούμε συνολικά ως κοινωνία σε αυτήν την καταστροφή που βάφτισαν "ανάπτυξη", τότε πράγματι δεν θα υπάρχουν επιλογές και οι δραστηριότητες μας στα απομεινάρια φυσικού πλούτου του τόπου μας θα έχουν για φόντο τερατώδεις ανεμογεννήτριες και πλατφόρμες εξόρυξης.

Είναι προφανές ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή να προβάλλονται αυτά τα πλάνα στις οθόνες μας κάθε βράδυ. Σκοπός τους είναι να τα παρουσιάσουν ως αντιπροσωπευτικά της καινούριας πραγματικότητας που οραματίζονται για το νησί μας. Θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στις συνειδήσεις μας για να επιβάλλουν την ασχήμια ως εικόνα από το μέλλον. Ένα μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, ερήμην κι εναντίον μας.

Είναι τουλάχιστον ντροπή και χυδαία προπαγάνδα. Αλλά δεν θα καταφέρει τον σκοπό της και οι εμπνευστές της αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι δεν γίνονται αποδεκτά τέτοια "αναπτυξιακά οράματα" για την Κρήτη. Δεν θα θυσιάσουμε τις ομορφιές του τόπου μας για τα κέρδη των επενδυτών της μαύρης και της "πράσινης" ανάπτυξης.

Αυτός είναι ο μοναδικός Σασμός που μπορούμε να υποσχεθούμε...

#sasmos

#ΕλευθεραΒουναΧωριςΑιολικα! 

#ΗΚρήτηΛέειΟΧΙστιςΕξορύξεις!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα δώσει τη μάχη η Ντόρα Μπακογιάννη όπως τη δίνουν καθημερινά οι απλοί πολίτες που παλεύουν με τον καρκίνο; Χωρίς να έχουν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία, λόγω απόστασης,

Χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τη θεραπεία και τα φάρμακα τους.

Να υπενθυμίσω της δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, (Γεωργιάδης Α.) για τους καρκινοπαθείς, τις οποίες δεν καταδίκασε η κυρία Μπακογιάννη - Κούβελου.

Είναι σίγουρο ότι θα δώσει τη μάχη με προνόμια και άλλους οικονομικούς όρους σε σχέση με τους πολίτες που ταλαιπωρούνται.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπροστά στο θάνατο, τα προνόμια είναι άχρηστα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν υποσχέθηκε κατώτατο 750 το έκανε 480. Τώρα στα 800 πόσο βγαίνει;

Θέλω να τσεκάρω τα μαθηματικά σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο τέλος τού έτους κλείνουμε 20 χρόνια από τότε που οι 50 δραχμές στα προϊόντα έγιναν 50 λεπτά ( =170 δρχ)! Αυτό είναι το ευρώ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ: ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ: ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Από το ΚΚΕ ο λαός θα περίμενε, πρώτα και κύρια, να αντιταχθεί στην χειραγώγηση του λαού με όπλο τον τρόμο!

Στην κάθε είδους καταστρατήγηση των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών, με όπλο τον τρόμο.

Οχι να σκαρφαλώνει και το ΚΚΕ στο τραινάκι του τρόμου και μετά να επικεντρώνει την όποια "αντιπολίτευση" του στο πνεύμα: "ο λαός καθημερινά αποδεκατίζεται από τον... φονικό ιό και εσείς δεν παίρνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή αυτού του... μακελειού" (!)

Γιατί έτσι δίνει ένα "αριστερό" χέρι βοηθείας σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο που βασίζεται στον υγειονομικό τρόμο των πολιτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου χουν έρθει κάτι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του νερού με τέτοια ποσά που έιναι σουρεαλιστικό και φανταστείτε ότι έχω ηλιακό θερμοσίφωνα !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ισπανική αστυνομία απελευθέρωσε 896 γυναίκες που ήταν θύματα εκμετάλλευσης ως σεξουαλικές εργάτριες το 2019 και υπολογίζει ότι πάνω από το 80% αυτών που εργάζονται ως ιερόδουλες είναι θύματα μαφιών."

"Ο Cesar Jara, Ισπανός δημοσιογράφος που έχει ερευνήσει τη βιομηχανία του σεξ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Efe ότι «το 95% της πορνείας στην Ισπανία δεν είναι από ελεύθερη επιλογή, είναι εξαναγκαστική με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, απειλών ή άλλων πιέσεων».


Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ υπόσχεται ότι θα απαγορεύσει την πορνεία

18/10/2021 - 16:59

Εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στην Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δεσμεύτηκε την Κυριακή να ποινικοποιήσει την πορνεία στη χώρα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές στο τέλος του τριήμερου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια, ο κ. Σάντσεθ είπε ότι η πρακτική αυτή «σκλαβώνει» τις γυναίκες.

Η πορνεία αποποινικοποιήθηκε στην Ισπανία το 1995 και το 2016 ο ΟΗΕ εκτίμησε ότι η βιομηχανία του σεξ της χώρας αξίζει 3,7 δισ. Ευρώ (3,1 δισ.,, 4,2 δισ. Δολάρια).

Μια έρευνα του 2009 διαπίστωσε ότι έως ένας στους τρεις Ισπανούς άντρες είχε πληρώσει για σεξ.

Ωστόσο, μια άλλη έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2009 πρότεινε ότι ο αριθμός μπορεί να είναι τόσο υψηλός όσο το 39% και μια μελέτη του ΟΗΕ το 2011 ανέφερε την Ισπανία ως το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο πορνείας στον κόσμο, πίσω από την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο.

Η πορνεία είναι προς το παρόν ανεξέλεγκτη στην Ισπανία και δεν υπάρχει ποινή για όσους προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους. 

Η βιομηχανία έχει γνωρίσει άνθηση από την αποποινικοποίησή της και εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στην Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία απελευθέρωσε 896 γυναίκες που εκμεταλλεύονταν ως σεξουαλικές εργάτριες το 2019 και υπολογίζει ότι πάνω από το 80% αυτών που εργάζονται ως ιερόδουλες είναι θύματα μαφιών.

«Η πορνεία δεν είναι έκφραση της σεξουαλικής ελευθερίας των γυναικών", δήλωσε η APRAMP, μια ένωση που εκστρατεύει για την πρόληψη και την εξάλειψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. "Σχεδόν πάντα συνδέεται με τη βία, την περιθωριοποίηση, τις οικονομικές δυσκολίες και μια σεξιστική, πατριαρχική κουλτούρα».

Αυτή η πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) έρχεται σε μια εποχή που θέματα όπως η βία λόγω φύλου και η σεξουαλική συναίνεση έχουν πάρει το επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στην Ισπανία.

Ωστόσο, η CATS, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει υποστήριξη στους εργαζόμενους του σεξ στη νοτιοανατολική Ισπανία, προειδοποίησε ότι οι πολιτικές που αποσκοπούν στην κατάργηση είναι απίθανο να λειτουργήσουν, αντίθετα να στείλουν τη βιομηχανία του σεξ ακόμα πιο υπόγεια.

«Αν πετάξετε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πορνεία έξω από τα καταστήματα και τα διαμερίσματα όπου εργάζονται, τότε θα καταλήξουν στο δρόμο», δήλωσε ο Nacho Pardo της CATS. «Και αυτό είναι λυπηρό, είναι επικίνδυνο και τους κάνει ευάλωτους σε μαφίες».

«Ο παράδεισος της μαφίας»

Ο Cesar Jara, Ισπανός δημοσιογράφος που έχει ερευνήσει τη βιομηχανία του σεξ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Efe ότι «το 95% της πορνείας στην Ισπανία δεν είναι δωρεάν, είναι αναγκασμένη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, απειλών ή άλλων πιέσεων». 

Η εμπορία σεξ παράγει 7-8 εκατομμύρια ευρώ καθημερινά στην Ισπανία, λέει, περιγράφοντας τη χώρα ως τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πορνείας στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία και ως «παράδεισο για διεθνείς μαφίες».

«Το χειρότερο είναι ότι μερικοί νέοι θεωρούν φυσιολογικό να πληρώνουν, έτσι ώστε μια γυναίκα να τους δίνει ευχαρίστηση όπως θέλουν».

Το 2019, η PSOE του κ. Sánchez δημοσίευσε μια δέσμευση στο εκλογικό της μανιφέστο ότι θα απαγορεύσει την πορνεία, σε αυτό που θεωρήθηκε ως μια κίνηση για να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

Το μανιφέστο αποκάλεσε την πορνεία "μια από τις πιο σκληρές πτυχές της θηλυκοποίησης της φτώχειας και μια από τις χειρότερες μορφές βίας κατά των γυναικών".

Ωστόσο, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, δεν έχει ακόμη κατατεθεί νομοθεσία. Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το PSOE θα πρέπει να συμφωνήσει για ένα σχέδιο με τους αριστερούς εταίρους του συνασπισμού Podemos πριν υποβάλουν νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, οπότε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά, να σας γνωρίσω την μικρή Ταξιαρχούλα που μεγάλωσε τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της στις φυλακές Θήβας μαζί με τη μαμά της με την οποία ζούσε 24 ώρες το 24ωρο σε έναν θάλαμο. Και την αποχωρίστηκε ξαφνικά μια ημέρα στα τρίτα της γενέθλια. επειδή το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της μαμάς της για διακοπή ποινής.

Πώς λέμε Πατέλης;

Ε, καμία σχέση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Γεροτζιάφα δεν τον ήξερα. Τον έμαθα όταν, τον πρώτο καιρό του κορωνοϊού, κάποιοι αριστεροί, γοητευμένοι από τη μαρξιστική επιχειρηματολογία του, τον είχαν πάρει πολύ στα σοβαρά και τον επικαλούνταν, αν και εξ αρχής φαινόταν ότι αποδεχόταν όλους τους πυλώνες του κυρίαρχου συστημικού αφηγήματος. 

Τώρα πλέον, ακούγοντας την τελευταία συνέντευξή του στο Kontra Channel, μπορώ ευθέως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό να πω ότι οι απόψεις του είναι φασιστικές και πολλά από όσα είπε είναι ψέματα. Είναι φασιστικό να λες ότι "δεν έχουν καμιά δουλειά οι ελευθερίες και τα δικαιώματα με τον εμβολιασμό". Είναι φασιστικό να εξαιρείς το θέμα του εμβολισμού (και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου και για τα συγκεκριμένα εμβόλια) από το πάντοτε εγειρόμενο και θεμελιώδες ερώτημα της παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων της ελεύθερης βούλησης και της αυτοδιάθεσης του σώματος. Είναι φασιστικό να απαιτείς με ευκολία "υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλον τον πληθυσμό", ακόμα και για τις νεαρές ηλικίες που ως γνωστόν απειροελάχιστα κινδυνεύουν από τον ιό. Είναι ψέματα ότι στη Γαλλία "υπήρχε αντιεμβολιαστικό κίνημα με βάθος που ξεπεράστηκε", ότι οι αντιδράσεις ήταν "περιφερειακές", ότι "έμεινε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση το θέμα" και ότι "η ζωή συνεχίζεται όπως πριν". Η αλήθεια είναι ότι η Γαλλία είχε και έχει πολύ ισχυρό κίνημα υπεράσπισης της ελευθερίας, των ατομικών δικαιωμάτων, του δικαιώματος επιλογής και της δημοκρατίας, (και κανενός "αντιεμβολιασμού"), που έβγαζε και βγάζει πολλές χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στο "υγειονομικό πάσο". Η αλήθεια είναι ότι στη Γαλλία για να κάτσεις και σε εξωτερικό χώρο καφετέριας πρέπει να επιδείξεις "υγειονομικό πάσο" και η ζωή δεν είναι καθόλου ίδια με πριν. 

Ας σταματήσει, ως εκ τούτου, να κάνει τον αντιφασίστα.

Τέλος, ας σταματήσει να παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και αδυνάτων, γιατί οι φτωχοί και αδύνατοι δε γουστάρουν καθόλου το μοντέλο της υγειονομικής δικτατορίας που πλασάρει. Ούτε γουστάρουν να τους αντιμετωπίζει ως αμόρφωτα ζώα που θα εμβολιάσει με το ζόρι. Εκτός από "μαμ, κακά, νάνι" (και εμβόλιο), γουστάρουν και Ελευθερία.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε κάτι που έχει γραφτεί για χρηματοδότηση των ερευνών του από την Pfizer.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι τιμούν τον αξιωματούχο του Κουβέιτ για την λεκτική επίθεση εναντίον μελών της Κνεσέτ

Ο Marzouq al Ghanim ονομάστηκε «προσωπικότητα της χρονιάς» για το περιστατικό του Οκτωβρίου που έκανε Ισραηλινούς νομοθέτες να απομακρυνθούν από το διεθνές φόρουμ

Αυτός ο ομιλητής από το Κουβέιτ χαρακτήρισε έναν Ισραηλινό βουλευτή «δολοφόνο παιδιών»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η δημοσιοποίηση ενός καρκίνου από ένα δημόσιο πρόσωπο μπορεί να συμβάλει στο ν' ανοίξει μια σοβαρή κουβέντα. 

Ποια είναι αυτή;

Ποιά είναι η μοίρα των υπόλοιπων 499 που πάσχουν από μυέλωμα; Τους φροντίζουν εξαιρετικοί γιατροί;

Κάνουν τις εξετάσεις τους στο σωστό χρόνο ή περιμένουν για ραντεβού 2 και 3 και 4 μήνες στο δημόσιο και αναγκάζονται να καταφύγουν και υπό την προϋπόθεση ότι αντέχουν το κόστος στον ιδιωτικό τομέα; 

Εν ολίγοις κατεβαίνουν όλοι με τα ίδια όπλα στην αρένα του καρκίνου ή της οποιαδήποτε ασθένειας που απειλεί τη ζωή; 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Μήπως λοιπόν να λύναμε αυτό πρώτα ή να προσπαθούσαμε τουλάχιστον να το λύσουμε και μετά θα έχουμε το χρόνο για τις «κλισέ» ατάκες και ευχές."

Σχολιο.- Κρίμα που η Μπακογιάννη κ Γεννηματά είναι αρωστες όμως τόσο πόνο που βιώνουν κάθε μέρα χιλιάδες συνάνθρωποι μας στα νοσοκομεία με τις ίδιες ακριβώς ασθένειες δεν βγήκε κάνεις να μιλήσει για αυτούς .

Αλλά ναι δεν είναι η Μπακογιάννη είναι η απλή νοικοκυρά η ο κυρ Μπάμπης της διπλανής πόρτας που κοιμάται στο διάδρομο κάποιου νοσοκομείο κ η γυναίκα του δίπλα του κρατάει το χέρι.

Αλλά τώρα ανακάλυψαν κάποιες ασθένειες κάποιοι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Παράνομη επαναπροκήρυξη μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, θα σήμαινε ότι οι απεργοί σε μία τέτοια περίπτωση πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 56 του ν. 4823/21 και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα είχαν πλέον και ποινικές ευθύνες."

Όχι δεν είναι η Κεραμεως, ούτε ο Μητσοτάκης που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν σηκώνοντας παντιερα την απόφαση της" ανεξαρτήτης δικαιοσύνης". Δεν είναι ο Πορτοσαλτε και ο ΣΚΑΙ που σπέρνουν ψέματα. Είναι η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ που μπλοκάρει τον αγώνα ενάντια στον ν. Κεραμεως με κάθε τρόπο.

Και για να μην αφήσουν ίχνος τσιπας πάνω τους συμπληρώνουν:

"Νόμιμη επαναπροκήρυξη σημαίνει επί της ουσίας πλήρης συμμόρφωση στον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη"

Εργατοπατερες της αριστεράς του κράτους να ξέρετε ότι σας βλέπουμε. Δεν είναι θέμα των εκπαιδευτικών μονάχα αυτός ο νόμος. Είναι των μαθητών, των φοιτητών, των γονιών και στην τελική όλης της κοινωνίας. Εύχομαι σύντομα ο αγώνας να σας στείλει γρήγορα στα σκουπίδια της ιστορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλος ο Ιταλικός Λαός, συμπαρίσταται στον αγώνα των Λιμενεργατών ,εκτός από τους συνδικαλιστές και την Αριστερά ?

Σχολιο.- Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτά που ξέραμε.

Να σταματήσουμε να ονομάζουμε"αριστερά" αυτές τις ομάδες η τα κόμματα.

Ετσι θα αρχίσουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα

Δεν είναι αριστερά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξαλλη η Παπαθωμά με τον Λιάγκα για τη συνέντευξη Πετράκου: "Πάγια τακτική προπαγάνδας" 

Η Θεοφανία Παπαθωμά υποστήριξε πως ο Γιώργος Λιάγκας με ένα "λογίδριο" προσπάθησε "να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις" κατά του συζύγου της.

18/10/2021 – 19.30

Σκληρή κριτική άσκησε η Θεοφανία Παπαθωμά στον Γιώργο Λιάγκα, για τη στάση του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης του συζύγου της, Γρηγόρη Πετράκου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό".

Ο γνωστός τραγουδιστής "ανέβασε" στο προφίλ του στο Facebook το απόσπασμα της συνέντευξης, με την ηθοποιό να καταλογίζει στον παρουσιαστή τακτικές προπαγάνδας.

"Ο Λιάγκας πονηρά δεν μιλούσε όση ώρα μιλούσες γιατί ξέρει να χειρίζεται το ανήθικο παιχνίδι της ζωντανής συνέντευξης και την εξουσία του οικοδεσπότη και κράτησε τα τελευταία λεπτά για το λογίδριο του για να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις με ευτελή επιχειρήματα βασιζόμενα σε φράσεις όπως είσαι λάθος πάρτο αλλιώς, τι νομίζεις ότι είσαι ο Δον Κιχώτης και άλλες χαζομάρες. Στα τελευταία λεπτά κ κλείνει στερώντας σου το δικαίωμα να τοποθετηθείς. Πάγια τακτική προπαγάνδας. Το ήθος όμως φαίνεται κι αλήθεια λάμπει. Μπράβο σου!" έγραψε η Θεοφανία Παπαθωμά, κάτω από την ανάρτηση του συζύγου της.

Και ο τραγουδιστής ωστόσο άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Λιάγκα, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να τον κοροϊδέψει και να κλείσει τη συζήτηση έχοντας πει την τελευταία κουβέντα.

Ο Γρηγόρης Πετράκος φυσικά είπε πάνω στα λεγόμενα της Παπαθωμά και τα δικά του.

«Αν ξαναδείς το βίντεο για δεκαπέντε λεπτά τους πήρα μονότερμα. Έλεγα μόνος μου κάποια πράγματα που ήθελα να ακουστούν χωρίς καν να με ρωτήσουν… Στο τέλος επειδή η κουβέντα δεν εξελισσόταν όπως ήθελαν, έκανε ένα μονόλογο ο Λιαγκας. Προσπαθώντας να με κοροϊδέψει και να το κλείσει έχοντας πει την τελευταία κουβέντα. Πιστεύω όμως ότι πρόλαβα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ήθελα.

Τώρα για τα επιστημονικά στοιχεία που λες, δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσουν να πάω προς τα εκεί για αυτό και δεν το επιχείρησα… Αν άρχιζα να λέω για τις ΜΕΘ θα πέφτανε διαφημίσεις σε δέκα δευτερόλεπτα. Δε θα προλάβαινα να πω τίποτα άλλο. Έπαιζα εντός της έδρας τους και αυτό έχει κάποια όρια. Όμως θεώρησα χρήσιμο να ακουστούν έστω κάποια πιο γενικά πράγματα στο κοινό που βλέπει τηλεόραση»

Η συζήτηση άνοιξε με την ερώτηση του Λιάγκα στον Πετράκο, πως από τραγουδιστής αποφάσισε να γίνει πολιτικός και εκπρόσωπος του κόμματος του Τράγκα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλάκιση Πατέλη: "Μπλόκο" από τον Άρειο Πάγο

Ήδη έχει ζητηθεί ο φάκελος της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους του Γ. Πατέλη.

19 Οκτωβρίου 2021 14:03

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου μετά την προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ήδη έχει ζητήσει την απόφαση του Εφετείου με την οποία ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς Πατέλη, σύμφωνα με τους οποίους το παιδί του, ηλικίας 15 ετών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό ο καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, έπρεπε να βρεθεί εκτός φυλακής. Στο πυρηνάρχη Νίκαιας έχουν οριστεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι με διοικητική κράτηση, Kayed Fasfous και Meqdad Qawasmeh συνεχίζουν την απεργία πείνας τους, διαμαρτυρόμενοι στην παράνομη κράτηση τους χωρίς δίκη και απόδοση κατηγοριών. Ο Kayed εισήλθε σήμερα στην 97η συνεχόμενη ημέρα χωρίς φαγητό και ο Meqdad στην 90η. 

Οι γιατροί απορούν πως είναι ακόμη ζωντανοί, αφού ο οργανισμός τους έχει επηρεαστεί ανεπανόρθωτα. Ήδη από τις πρώτες ημέρες της απεργίας πείνας τους, οι γιατροί προειδοποιούσαν τις ισραηλινές αρχές για την σοβαρότητα της κατάστασης. Ως συνήθως, οι ισραηλινές αρχές αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα οι δύο κρατούμενοι να αργοπεθαίνουν.

Όλους αυτούς τους μήνες, οι Kayed Fasfous και Meqdad Qawasmeh, νοσηλεύονταν σε ισραηλινό νοσοκομείο - καθότι βρίσκονται φυλακισμένοι σε φυλακή μέσα στο Ισραήλ - και μόλις πριν λίγες ημέρες το Ισραήλ επέτρεψε επιτέλους στις οικογένειες τους να τους επισκεφτούν για λίγα μόνο λεπτά. Η μητέρα του Meqdad κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές πως θέλουν να σκοτώσουν τον γιο της, ενώ όπως δήλωσε οι γιατροί που παρακολουθούν τον γιο της βρίσκονται υπό πίεση αφού οι ισραηλινές αρχές τους απειλούν να ταίσουν τον Meqdad με το ζόρι. 

Σήμερα, ο ακροδεξιός-εξτρεμιστής ισραηλινός βουλευτής Itamar Ben-Gvir επισκέφτηκε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο Meqdad Qawasmeh για να δει με τα μάτια του όπως είπε ειρωνικά τον άνθρωπο που ζει χωρίς τροφή τόσους μήνες. Δήλωσε μάλιστα πως ο Meqdad είναι τρομοκράτης και δεν θα έπρεπε να νοσηλεύεται. Στο νοσοκομείο βρισκόταν εκείνη την στιγμή επίσης ο Ισραηλινός-Άραβας δικηγόρος και επίσης βουλευτής Ayman Odeh, ο οποίος μη αντέχοντας την προκλητική επίσκεψη και την απαράδεκτη συμπεριφορά του ακροδεξιού Itamar Ben-Gvir, τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο Itamar Ben-Gvir είναι γνωστός στο Ισραήλ για το μίσος του απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγο καιρό - όταν συνελήφθησαν εκ νέου οι δραπέτες αγωνιστές που το είχαν σκάσει από την ισραηλινή φυλακή υψίστης ασφαλείας – ο Itamar δήλωσε από το βήμα της βουλής πως θα ήταν προτιμότερο η κατοχική αστυνομία να τους πυροβολούσε απλά, παρά να τους συλλάβει ξανά. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΝΣΚ.-- Ο Γάλλος πρεσβευτής στη Λευκορωσία εγκατέλειψε τη χώρα μετά από απαίτηση της κυβέρνησης της χώρας. Σύμφωνα με λευκορωσικά ΜΜΕ, απελάθηκε διότι δεν πήγε ποτέ να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η γαλλική κυβέρνηση - όπως συνολικά η ΕΕ, οι ΗΠΑ κ.ά. - δεν αναγνωρίζει τη λευκορωσική κυβέρνηση. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



170 ανθρακωρυχεία της Κίνας μόλις πήραν εντολή ν' αυξήσουν άμεσα την παραγωγή. Η Ελλάδα αγοράζει ανεμογεννήτριες...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ένα μεγάλο κόκκινο άλογο, ένας αητός με μια σημαία,

ένα άστρο αληθινό, πολλή ζέστα -αυτός είναι ο Άρης

των παιδιών και των μεγάλων.

Και γω που δυο φορές όλο-όλο τον αντάμωσα,

έτσι σαν τα παιδιά και γω,

έτσι τον βλέπω και τον τραγουδάω τον ΑΡΗ»

Γιάννης Ρίτσος

[Βλέπε. σε: «Μας λείπεις Καπετάνιε! Σήμερα σ' είχε ανάγκη η Πατρίδα... όσο ποτέ!»]

Ξημέρωνε η 19 Οκτώβρη του '44... Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει τη Λαμία... Ο Σταυραητός της Αντίστασης, ο Άρης Βελουχιώτηςμ μιλάει στο λαό στη πλατεία της Λαμίας, τον περίφημο λόγο του. Σήμερα εκείνος ο ιστορικός λόγος, οι παρακαταθήκες του επίκαιρες, αναντικατάστατες, μοναδικός φάρος ΣΗΜΕΡΑ για μια Πατρίδα Ελεύθερη κι Ανεξάρτητη!-

https://tvxs.gr/news/prosopa/o-istorikos-logos-toy-ari-beloyxioti-sti-lamia



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ έχει πάρει την κάτω βόλτα τουλάχιστον από το '89 και μετά. Από την στιγμή δε που στελέχη με πατριωτικές ευαισθησίες όπως ο Μήτσος Παπαρήγας έφυγαν από την ζωή, η κατρακύλα του ήταν χωρίς φρένα.

Από το Λαθρομεταναστευτικό που σμπαράλιασε την εργατική τάξη, την περιφρούρηση της Βουλής το 2011 για να μην κουραστούν τα ΜΑΤ να δέρνουν, την νωθρή έως αδιάφορη στάση του για το Συριακό, την έμμεση στήριξη στην παραμονή μας στην ευρωζώνη, το σαμποτάρισμα του "ΌΧΙ" στο δημοψήφισμα καλώντας σε αποχή, μέχρι την ναζιστική υποχρεωτικότητα το ΚΚΕ συντάχθηκε με τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Ακόμα και για τις Πρέσπες εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς υποστηρίζουν.

Η πιο χρήσιμη βοήθεια του συστήματος .Μακριά από τον Περισσό.