Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τεταρτη 20 Οκτωβριου 2021


Δεν είμαι φαν του Πετράκου, όμως δεν γίνεται να μην συμφωνήσω με κάτι που είπε στον γνωστό Παπαδάκη:

"Αντί να ασχολείστε μαζί μου, πείτε κάτι για την τρομερή υπερβαλλουσα θνητότητα το τελευταίο εξάμηνο που δεν αποδίδεται στον ιό".

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ.

Διότι θυμάμαι ότι πριν από κάμποσο καιρό είχα γράψει κάτι ανάλογο... και πώς το βλέπω ότι συμβαίνει; ΜΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΗΣΜΠΟΥΚ!

Δεν τολμάς πλέον να μπεις εδώ μέσα, διότι πιάνεται η καρδιά σου... από παντού σου έρχονται αναρτήσεις "έφυγε", "τον/τη χάσαμε", "καλό Παράδεισο", "βρέθηκε νεκρός/ή", "πέθανε ξαφνικά".

ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.

Τρέμω κι εγώ που το γράφω διότι ξέρω τι θα γίνει από κάτω... ο γνωστός πόλεμος εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών... ως εκεί φτάνει το μυαλό ορισμένων.

Υ.Γ.: Δεν μιλάω για τη θνησιμότητα από κόβιντ, αυτή είναι άλλο πράγμα. Μιλάω για τους πολλούς "αναιτιολόγητους" θανάτους ανθρώπων που δεν είχαν κόβιντ.

Σχολιο.- Ποιος πόλεμος να γίνει. Κανένας πόλεμος. Όχι μόνο υπάρχει αυξημένη θνητότητα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί με 200 τρόπους ίσως. ΟΟΟΟΟΟχιιιι, άλλο είναι το θέμα. Και το θέμα είναι ότι ακούς να πεθαίνει κόσμος, ο οποίος ήταν νεαρής ηλικίας, ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ!

Ξαφνικά, απροειδοποίητα, χωρίς υποκείμενα χωρίς τίποτα. ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ λέμε φεύγουν νέοι άνθρωποι 35-40-45-50-60 χρονών...και επειδή ότι είδα και το ...από πάνω...-εκεί πάει και το...μυαλό ορισμένων!

Μιλάμε ότι ΦΕΥΓΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ...ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ...ΞΑΦΝΙΚΑ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΒΗΝΕΙ....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ...και ακούς και ότι ήταν και εμβολιασμένοι οι περισσότεροι...

Σχολιο.- Το ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση θνησιμότητας η οποία δεν οφείλεται στον κοβιντ είναι ξεκάθαρο από τα νούμερα της ελστατ, καθώς επίσης δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες. Μια σοβαρή προσέγγιση θα μπορούσαν να είναι τα λοκνταουν, ο κόσμος φοβάται να πάει σε νοσοκομεία για μα μην κολλήσει κοβιντ με αποτέλεσμα να μην γίνονται σωτηρίες διαγνώσεις, αλλά και προγραμματισμένα χειρουργεία. Από την άλλη εφόσον έχουμε ένα νέο σκεύασμα σε πρωτόγνωρη ευρεία χρήση θα έπρεπε όλα αυτά να καταγράφονται ώστε να μπορούμε να ξέρουμε εν καιρώ αν έχει παίξει ρόλο, το ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο δημιουργεί δικαιολογημένα υποψίες και σενάρια, μόνο όσοι βρίσκονται σε άρνηση δεν αφήνουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης πέρα από την αύξηση θνησιμότητας, φαίνεται να υπάρχει και αύξηση αυτοάνοσων και εκφυλιστικών νοσημάτων, αν ισχύει κάτι τέτοιο δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στα λοκνταουν.

Σχολιο.- Το πως πεθαναν ομως δεν μας λένε. Χθες πχ έψαχνα και ρωτούσα πως πεθαναν δυο εκπαιδευτικοί και τελικά και οι δυο ήταν από covid

Σχολιο.- Μα τα λέει και η ΕΛΣΤΑΤ εδώ και καιρό ....... Αλλά , νταξ , αφού δεν το λέει η τηλεόραση ....

Επιδημία αιφνιδίων θανάτων , επιδημία ανακοπών , για να το εξειδικεύσουμε παραπάνω . Μόνο που η ανακοπή ΔΕΝ είναι ΑΙΤΙΑ θανάτου. Αλλά ποιος ασχολείται ......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γκλάντις Μπερετζικλιάν παραιτείται από την πρωθυπουργία της Νέας Νότιας Ουαλίας(Αυστραλία) , λόγω έρευνας κατά της διαφθοράς. (Κατηγορείται ότι δωροδοκηθηκε με 65 εκατομμύρια δολάρια από την Astra Zeneca και την Pfizer).

Σχολιο.- Την καημενουλα δωροδοκήθηκαν όλοι και μόνο αυτή πιάσανε

Σχολιο.- Όμως στη Νέα Νότια Ουαλλία η κυρία πήρε τα πιό σκληρά μέτρα λοκντάουν, αστυνομοκρατίας και στρατοκρατίας. 75 εκατ.δολάρια είναι αυτά....Ίσως την έστειλαν στην δικαιοσύνη γιστί οι άλλοι πήραν ψίχουλα !!

Σχολιο.- Συγγνώμη, 65 εκατ. πήρε.....μόνον.

χω ακούσει και μεγαλυτερα ποσά.Νομιζω ότι έκοψαν πολύ χρήμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μετα το ΒΠΠ, το συνολο των ευρωπαιων εθνικοφρονων συνεργατων των ναζι στις κατεχομενες χωρες εξοριστηκε στην Αυστραλια... σιγα την αριστερα που εχουν οι αυστραλοι...

σχολιο.- Οι Γερμανοί ναζί πήγαν περισσότερο σε Βραζιλία, Αργεντινή όπου υπήρχαν δικτατορικά καθεστώτα. Οι λοιποί Ευρωπαίοι Αυστραλία.

Σχολιο.- ακριβως, περι τα 5 εκατομυρια ευρωπαιοι συνεργατες των ναζι εξοριστηκαν προς αναμορφωση στον τοπο εξοριας της αυτοκρατοριας...

τους γερμανους ναζι τους στειλανε λατινικη αμερικη για να μην ειναι μαζι με τους τεως συνεργατες τους...

εξαιρετη εγγλεζικη κοινωνικη μηχανικη

σχολιο.-  5 εκατομμύρια !! Εκπληκτικό ! Γιά τον τότε πληθυσμό της Αυστραλίας μπορεί να είναι και το 40%. Σήμερα έχουν 25 εκατ., πριν 40 χρόνια θυμάμαι 15 εκ. Τότε μπορεί να ήταν 12 εκατ. Θα ξανακοιτάξω τα νούμερα.

Υπόψιν ότι οι πρώτοι άποικοι εκεί ήταν κατάδικοι που τους μετέφεραν εκεί από την Βιρτζίνια αμέσως μετά την βορειοαμερικάνικη ανεξαρτησία. Και έκαναν μιά τρομερή γενοκτονία των ιθαγενών.....

Σχολιο.- Κατ'αρχάς κοίταξα γιά τον πληθυσμό. Το 1960 ήταν 10 εκατομ. !! Άρα το 1945 θα ήταν 8 . Ίσως τα 5 εκατ. των ναζιστών να είναι υπερβολικό ,ίσως είναι το σύνολο αυτών που πήγαν σε διάφορες χώρες.

Με την Κίνα έχουν οικονομικούς δεσμούς γιατί η Κίνα εσάγει από κει πρώτες ύλες και μαλλί. Την έχουν ανάγκη, γι αυτό δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τώρα οι Κινέζοι μετά την αντικινεζική συμφωνία ΑUKUS.

Η απαγόρευση συλλογής βρόχινου νερού έγινε στην Βολιβία με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού πριν 20 χρόνια περίπου. Οι ιθαγενείς όμως που μασούσαν κόκα λόγω υψομέτρου (3000 +μ.) που κι αυτό απαγορεύτηκε, ξεσηκώθηκαν και με τον Μοράλες επικεφαλείς πήραν την εξουσία με εκλογές. 

Σφύξιμο του κλειού γύρω από την Κίνα είναι ο σκοπός των αγγλοσαξονικών Five Eyes. Η ΕΕ διστάζει, έχει άλλα συμφέροντα με την Κίνα. Γιαυτό και το AUKUS ξεφτέλισε τον Μακρόν. Τώρα πάνε να προσελκύσουν και Ινδία, Ιαπωνία, Ν.Κορέα. Χλωμό το βλέπω...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καρκίνος δεν θεωρείται Επείγον παρά μόνο σε… τελικό στάδιο

Άδωνις Γεωργιάδης 28.2.2014



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ απήγαγαν κορυφαίο Βενεζουελάνο διπλωμάτη

October 20, 2021 - 9:52 am

Ως απάντηση στην απαγωγή του Σάαμπ, η κυβέρνηση Μαδούρο συνέλαβε εκ νέου έξι πρώην στελέχη (πέντε εκ των οποίων Αμερικανοί πολίτες) της βασισμένης στις ΗΠΑ κρατικής εταιρείας πετρελαίου CITGO, που κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν μεταφερθεί σε κατ’ οίκον κράτηση τον περασμένο Απρίλιο σε μία κίνηση καλής θέλησης από τη Βενεζουέλα προς την αμερικανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μαδούρο επίσης ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την αντιπολίτευση της χώρας στο Μεξικό, ισχυριζόμενη πως ο Σάαμπ πρέπει να συμμετάσχει σε αυτόν τον διάλογο.


Στο Πράσινο Ακρωτήρι ο Σάαμπ είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020, ενώ το αεροπλάνο του είχε κάνει στάση για ανεφοδιασμό καθ’ οδόν προς το Ιράν.Επρόκειτο να διαπραγματευτεί διακρατικές συμφωνίες για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα για τη Βενεζουέλα, αγαθά που η χώρα δεν μπορούσε να προμηθευτεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες συνεχίζονται.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, η αστυνομία στο Δυτικοαφρικανικό νησιωτικό κράτος του Πράσινου Ακρωτηρίου εισέβαλε στο σπίτι όπου κρατούνταν ο Βενεζουελάνος διπλωμάτης κι επιχειρηματίας Άλεξ Σάαμπ και τον έβαλε δια της βίας σε ένα αεροπλάνο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο τον μετέφερε στο Μαϊάμι.

Στις ΗΠΑ ο Σάαμπ κλείστηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, για τις οποίες αντιμετωπίζει ποινή 20 ετών κάθειρξης.

Στο Πράσινο Ακρωτήρι ο Σάαμπ είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020, ενώ το αεροπλάνο του είχε κάνει στάση για ανεφοδιασμό καθ’ οδόν προς το Ιράν. Στο Ιράν, ο Σάαμπ επρόκειτο να διαπραγματευτεί διακρατικές συμφωνίες για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα για τη Βενεζουέλα, αγαθά που η χώρα δεν μπορούσε να προμηθευτεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες συνεχίζονται.

Ο Σάαμπ, που έχει υπηκοότητα Βενεζουέλας και Κολομβίας, θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από τις προσπάθειες εφοδιασμού της αγοράς της Βενεζουέλας και της παράκαμψης των κυρώσεων. Ταξίδευε συχνά σε διάφορες χώρες όπως το Ιράν, η Κίνα, η Τουρκία και η Σερβία, συνάπτοντας συμφωνίες. Οι κατηγορίες ξεπλύματος χρημάτων που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ, σχετίζονται ακριβώς με αυτές τις προσπάθειες παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων, καθώς χρειάστηκε να δημιουργήσει πολυάριθμες εταιρείες-«βιτρίνα».

Η — παράνομη — έκδοσή του το περασμένο Σάββατο έγινε μία ημέρα πριν τις εθνικές εκλογές στο Πράσινο Ακρωτήρι, στις οποίες το κυβερνών κόμμα ηττήθηκε, κι έρχεται μετά από μήνες πιέσεων από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, τον χειμώνα του 2020 η κυβέρνηση Τραμπ είχε στείλει πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά του νησιωτικού κράτους, για εκφοβισμό.

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία έκδοσης μεταξύ του Πράσινου Ακρωτηρίου και των ΗΠΑ, έναντι του Σάαμπ δεν εκκρεμούσε κάποιο διεθνές ένταλμα σύλληψης, και η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους αγνόησε δεσμευτική απόφαση του Δικαστηρίου της Οικονομικής Κοινότητας της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) που διέτασσε την απελευθέρωση και αποζημίωση του Σάαμπ.

Αγνοήθηκαν επίσης οι εκκλήσεις τεσσάρων ειδικών διαμεσολαβητών και μίας ομάδας εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως και οι αιτιάσεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ότι ο Σάαμπ ταξίδευε με διπλωματικό διαβατήριο και η σύλληψη και έκδοσή του αποτελεί παραβίαση της διπλωματικής ασυλίας.

Οι ΗΠΑ έχουν ισχυριστεί πως ο Σάαμπ καταχράστηκε μέρος των χρημάτων από τις συμφωνίες για την παροχή στέγασης και τροφίμων στον πληθυσμό της Βενεζουέλας. Δεν έχουν παρασχεθεί αποδείξεις για αυτούς τους ισχυρισμούς και η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει δικαίωμα και δικαιοδοσία να κυνηγά κατηγορίες διαφθοράς στη Βενεζουέλα.

Όσο για τις — αναγκαίες εκ των συνθηκών — εταιρείες-«βιτρίνα» του Σάαμπ, αποτελεί ύψιστη ειρωνεία ότι πριν λίγες μέρες μέσω των Pandora Papers αποκαλύφθηκε πως οι ΗΠΑ είναι εκ των μεγαλύτερων προορισμών για εταιρείες-«βιτρίνα» που προστατεύουν τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη από τη φορολογία.

Ως απάντηση στην απαγωγή του Σάαμπ, η κυβέρνηση Μαδούρο συνέλαβε εκ νέου έξι πρώην στελέχη (πέντε εκ των οποίων Αμερικανοί πολίτες) της βασισμένης στις ΗΠΑ κρατικής εταιρείας πετρελαίου CITGO, που κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν μεταφερθεί σε κατ’ οίκον κράτηση τον περασμένο Απρίλιο σε μία κίνηση καλής θέλησης από τη Βενεζουέλα προς την αμερικανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μαδούρο επίσης ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την αντιπολίτευση της χώρας στο Μεξικό, ισχυριζόμενη πως ο Σάαμπ πρέπει να συμμετάσχει σε αυτόν τον διάλογο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela

 17 Οκτωβρίου  

Εχουν περάσει τόσα χρόνια κι η ταλαιπωρία κι όχι μόνο η δικιά μου συνεχίζεται απτόητη. 

Οταν φώναζα κι έλεγα ότι η "κατάληψη City Plaza" ήταν κρατική κι αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επρόκειτο να "κρατήσει" με έλεγαν φασιστάκι. 

Οταν έλεγα όσα λέει η κοπέλα στο βίντεο για διακίνηση ανθρώπων, κερδοσκοπία εις βάρος τους και εις βάρος μου, πάλι με έλεγαν φασιστάκι. 

Και πολλά ακόμα. 

Στο θέμα μας λοιπόν.

Είχα πεί από τότε ότι όταν απέκτησε ρεύμα η "κατάληψη" οι κάτοικοι είδαν τον ΤΟΞΟΤΗ στην περιοχή, εταιρεία Καλογρίτσα που αναλάμβανε τα έργα της ΔΕΗ, να κάνει έργα κι έτσι να ηλεκτροδοτείται το City Plaza, αφού ήδη είχα στείλει εξώδικο στην ΔΕΗ ενημερώνοντας ότι το κτίριο τελεί υπό παράνομη καταπάτηση και καμμία ευθύνη δεν έχω για παράνομες συνδέσεις και καταναλώσεις. Και με έβριζαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Σε επερώτηση στην Βουλή για το ρεύμα της "κατάληψης" η ΔΕΗ απάντησε ότι δεν εκδίδονται λογαριασμοί. Που σημαίνει ότι επί τρία χρόνια και τρείς μήνες η παράνομη καταπάτηση ηλεκτροδοτούνταν χωρίς να πληρώνει κανείς αυτό το ρεύμα, αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ, την ίδια ώρα που υποτίθεται οι κρατικοί καταληψίες μάζευαν λεφτά μέσω σελίδων στο ίντερνετ, κόσμου που είχαν ψήσει και φυσικά της Γερμανικής ΜΚΟ Medico, του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και άλλων συνεργατών. Τα λεφτά που έμπαιναν στην "κατάληψη" ήταν πάνω από 6.000.000 τον χρόνο χωρίς να πληρωθεί ποτέ τίποτα. Που σημαίνει ότι αυτό το ποσόν το χρεώθηκε το κράτος δλδ ο ελληνικός λαός, αλλά εγώ είμαι το φασιστάκι. 

Η πλάκα είναι ότι αν ακούσετε τους εργάτες στο βίντεο θα δείτε ότι λένε ότι κι αυτούς τους έλεγαν φασιστάκια! 

Για την ΕΥΔΑΠ να μην ξαναλέω ότι το παράνομο νερό το έχει χρεώσει σε μένα με αποτέλεσμα να μου ζητάει κάπου 280.000 ευρώ, να μου λένε "ε, κυρία Παπαχελά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει", να έχει αφαιρέσει τα ρολόγια και να αρνείται και την επικοινωνία. 

(Σημείωση: Η κοπέλα στο βίντεο λέει για 2015 ενώ είναι 2016.)

Σήμερα λοιπόν βλέπετε όλη την γειτονιά να έχει μείνει χωρίς ρεύμα διότι ο Καλογρίτσας με εντολή ΣΥΡΙΖΑ είχε σκάψει και είχε βυθίσει το κεντρικό καλώδιο της γειτονιάς για να περάσει από πάνω το καλώδιο που έδινε ρεύμα στο ξενοδοχείο. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι το κεντρικό καλώδιο να έχει καταστραφεί, να βυθιστεί στο σκοτάδι η γειτονιά κι οι εργάτες να μην μπορούν να βγάλουν άκρη με την κακοτεχνία. 

Συνεχίστε να λέτε εμένα φασιστάκι.

Να δω πότε και ποιός θα δικαιώσει αυτήν την ιστορία, αφού και σήμερα που έχει αλλάξει η κυβέρνηση το κράτος εξακολουθεί να δρα επιθετικά εναντίον μου, ενώ έχω πλήρως καταστραφεί, και να μην θέλει να δώσει λύσεις. 

(Το ότι η κοπέλα βρίζει στο βίντεο ξεπεράστε το και δείτε την ουσία.

Σχολιο.- Και η σημερινή ηγεσία ΔΕΗ και λοιποί γιατί το κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο? Ποιος θα πληρώσει όλες αυτές τις ζημιές?

Σχολιο.- Ποιός άλλος; Ολοι μας!

Σχολιο.- Κι επειδή εγώ μπορεί να μη βρίζω αλλά κακιά είμαι να πω ότι μπορεί το ρεύμα να μην συνδέθηκε ποτέ επισήμως και να μην εκδίδονταν λογαριασμοί αλλά το νερό που ήταν κομμένο από σένα για χρόνια ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΗΚΕ από άλλον πλαστοπροσωπώντας εσένα. Γιατί μόνο εσύ μπορούσες να αιτηθείς επανασύνδεση. Γιατί μπορεί το ρεύμα με ένα εναέριο καλώδιο να κάνει τη δουλειά του αλλά με το νερό δεν γίνεται. Οπότε συνδέθηκε το νερό κανονικά. Από κάποιον. Πού δεν ήσουν εσύ. Πού έκανε πλαστογραφία πλαστοπροσωπία. Το οποίο είναι κακούργημα. Εγώ δεν έβρισα σαν την κοπέλα, ποιός είπαμε ήταν διοικητής της ΕΥΔΑΠ τότε;

Σχολιο.- Ο "καλός" της Δούρου….

Σχολιο.- Μα όλοι ξέραμε ότι ήταν το ΣΥΡΙΖΑ πίσω απ'την κατάληψη... Κι αυτό επιβεβαιώνεται για το πώς έφυγαν όταν άλλαξε η κυβέρνηση...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γάμος του γιου του Κοκού θα γίνει, λέει, με βασιλικό πρωτόκολλο στη Μητρόπολη της Αθήνας, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου;

Τι θα πει με "βασιλικό πρωτόκολλο" σε μια χώρα που έχει ξεφορτωθεί τη γλίτσα της οικογένειάς του εδώ και μισό αιώνα;

Με ποιο δικαίωμα ο Ιερώνυμος τσαλαπατάει την ιστορική μνήμη, τιμώντας στο πρόσωπο του γιου του Κοκού, Φιλίππου, την οικογένεια των Γλίξμπουργκ, που πραγματοποίησε τόσα εγκλήματα και σκόρπισε τόσο πόνο σ' αυτόν εδώ τον τόπο;

Σχολιο.- Καμία έκπληξη. Ο Ιερώνυμος εκπροσωπεί έναν εξίσου διεφθαρμένο και ξεπερασμένο αντιδραστικό θεσμό με αυτόν της μοναρχίας. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Σχολιο.- Δεν πάει έτσι. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο να συμβεί για κάμποσες δεκαετίες μετά από το δημοψήφισμα του 1974. Και τότε διεφθαρμένος και αντιδραστικός ήταν ο θεσμός της εκκλησιαστικής ηγεσίας, αλλά δεν θα τολμούσε μια τέτοια πρόκληση.

Σχολιο.- ακριβώς στη συγκεκριμένη συγκυρία βασίζεται η ερμηνεία μου. Τα χρόνια αμέσως μετά το 74 μια τέτοια κίνηση θα ήταν αδιανόητη λόγω του ευρύτερου κλίματος εκδημοκρατισμού και λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Αντίθετα, σήμερα συμβαδίζει πλήρως με την γενικότερη απόπειρα αμφισβήτησης και κατάργησης των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης.

Σχολιο.- Ο Ιερώνυμος είχε βγάλει τους θρόνους σε μία επίσκεψη του πρώην βασιλικού ζεύγους στην εκκλησία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Του Αγίου Γερασίμου σήμερα και γιορτάζει ο πολιούχος της Κεφαλονιάς και προστάτης όσων πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. 

Πρόσωπο ιστορικό ο Γεράσιμος Νοταράς, μοναχός με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αγωνίστηκε επί Ενετοκρατίας για να αποτραπεί ο εκλατινισμός του νησιού.

Λατρεύτηκε από τον λαό της Κεφαλονιάς γιατί, εκμεταλλευόμενος το εθιμικό δίκαιο που όριζε ότι όπου υπάρχει νερό η πρόσβαση είναι ελεύθερη στον καθένα, άνοιξε δεκάδες πηγάδια για να μη γίνει φέουδο το οροπέδιο των Ομαλών.

Εξάλλου, κοντεύουν δυο αιώνες από τότε που ο Εντμόντ Αμπού δυσφορούσε γιατί οι Κεφαλονίτες, αν και γνώριζαν τα αγγλικά όπως και τα ιταλικά -γλώσσες των κατά καιρούς δυναστών τους- αρνούνταν να τα μιλήσουν. Για να μη μοιάζουν με τους "καταχθόνιους". Τους κόντηδες του Libro d' oro.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για επανεξέταση της απόφασης αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία Πατέλη, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η στάση της Δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου άσχετη με τις πιέσεις που δέχεται από το λαό.

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι επί δεκαπέντε χρόνια (από το 1975 έως το 1990) κανένας καταδικασμένος για το πραξικόπημα της Χούντας δεν είχε αποφυλακιστεί. Ακριβώς γιατί δεν το επέτρεπε το μέχρι τότε ρωμαλέο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα. 

Όπως και την απόφαση, πριν ένα χρόνο, για χαρακτηρισμό της ναζιστικής συμμορίας ως εγκληματικής οργάνωσης, ως συνέπεια της ανάπτυξης ενός αντιφασιστικού κινήματος. 

Τα "έχουμε Χούντα", "ζούμε τον ολοκληρωτισμό", "είναι πανίσχυροι και κάνουν ό,τι γουστάρουν" και τα άλλα στερεότυπα, ας τα αντιμετωπίσουμε όπως τους πρέπει:

Ως μια μορφή καθεστωτικης προπαγάνδας, που στοχεύει στο να παραλύσουν οι λαϊκές αντιστάσεις.

Σχολιο.-  Ηδη με το που διεμήνυσε ο Πλειώτας (εισαγ.Α.Π) ότι θέλει να δει την απόφαση μόλις καθαρογραφεί να είσαι σίγουρος πως οι πλειοψηφήσαντες της έδρας κ ο εισαγγελέας έχασαν τον ύπνο τους. Και φυσικά αυτό έγινε επειδή άκουσε τις λαϊκές αντιδράσεις...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αγρίεψαν» οι δανειστές στη 12η αξιολόγηση

Καί ομως κατά τούς αρχιαπατεώνες του Συριζα εχουμε βγεί από τα μνημόνια... 

Δύσπιστη η «τρόικα» της ενισχυμένης εποπτείας απέναντι στα εξωραϊσμένα στοιχεία για τον κοινωνικό προϋπολογισμό (ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ) που ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα κλείσει με πλεόνασμα, εκτιμάται ότι πάει για έλλειμμα-ρεκόρ άνω του 1 δισ. ευρώ 

 Πάγωσαν και τα κυβερνητικά σχέδια για τη χορήγηση ειδικού επιδόματος τα Χριστούγεννα σε υγειονομικούς, ευπαθείς ομάδες και ευάλωτα νοικοκυριά.

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση έδωσαν οι δανειστές με τη 12η αξιολόγηση που έγινε εκ του σύνεγγυς διαμηνύοντας σε αυστηρούς τόνους ότι θα πρέπει να ανεβάσει στροφές με τις εκκρεμείς συντάξεις και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, που έχουν φτάσει να είναι από τα πιο μακροχρόνια προβλήματα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Το κλίμα στην πρώτη επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών -στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου «ανακρίθηκαν» οι Χ. Σταϊκούρας, Θ. Σκυλακάκης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Σκρέκας, Γ. Τσιάρας, Π. Αμυράς κ.ά.- δεν ήταν αυτό ακριβώς που θα ήθελε η ελληνική πλευρά και μέσα στο χαμηλό αυτό βαρομετρικό πάγωσαν, έστω και προσωρινά, τα κυβερνητικά σχέδια για τη χορήγηση ειδικού επιδόματος τα Χριστούγεννα σε υγειονομικούς, ευπαθείς ομάδες και ευάλωτα νοικοκυριά, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα ακριβή δημοσιονομικά περιθώρια και τις αντοχές του προϋπολογισμού. Ολα θα κριθούν από το πού τελικά θα καθίσει ο πήχης της ανάπτυξης για το τρέχον έτος, με τον σχεδιασμό να στηρίζεται σε μια νέα ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ από το 6,1% στην περιοχή του 6,5%-6,6% και με σοβαρές πιθανότητες να φτάσει ακόμα και στο 7%.

Ανατιμήσεις

Παρά τις αβεβαιότητες από την ενεργειακή κρίση και το σπιράλ των ανατιμήσεων στην αγορά που αυξάνει τον πληθωρισμό και μειώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, στο υπουργείο Οικονομικών προεξοφλούν δυναμική ανάκαμψη που θα απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για συμπληρωματικά μέτρα κατά της ακρίβειας. Με όπλο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν να κάμψουν την ατσάλινη αντίθεση των δανειστών σε έξτρα (προεκλογικές) παροχές, οι οποίοι στις χθεσινές διαπραγματεύσεις έριξαν όλο το βάρος στη δραστική συμπίεση των ελλειμμάτων.

Ηδη ο κοινωνικός προϋπολογισμός οδηγείται σε ένα νέο έλλειμμα-ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις ροές των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ορισμένα εκ των πλέον έμπειρων στελεχών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνουν λόγο για «δημοσιονομική διαχείριση στα επίπεδα του 2007-2009». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ στο προσχέδιο του κοινωνικού προϋπολογισμού προβλέπεται πλεόνασμα 442 εκατομμυρίων ευρώ, η εκτέλεσή του για το εννεάμηνο του 2021 παραπέμπει σε έλλειμμα που θα αγγίξει έως και το 1 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι κ. Χατζηδάκης και Τσακλόγλου συνεχίζουν να μεταδίδουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων, αλλά η εγγεγραμμένη πρόβλεψη δαπάνης ύψους μόνο 314 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος των συνταξιοδοτικών απονομών που, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Π. Τσακλόγλου, θα «εκτοξευτούν» στις 30.000 τον μήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατράπηκε εξαιτίας Προέδρων ΕΛΜΕ η συνέχισης της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών – Βολές σε παρατάξεις ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Οκτώ Πρόεδροι ΕΛΜΕ ανέτρεψαν με τις ψήφους τους την απόφαση για συνέχιση της απεργίας - αποχής στην αξιολόγηση, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συνελεύσεων τους ή των διοικητικών συμβουλίων των ΕΛΜΕ τους. Η κήρυξη απεργίας ήθελε αυξημένη πλειοψηφία σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜ και με την διαφοροποίηση των 8 Προέδρων ΕΛΜΕ αντί για 66,78% υπέρ της απεργίας αποχής, πήγε στο 54%. «Με πολιτική απόφαση των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, που υπαγορεύτηκε ευθέως από τους πολιτικούς τους φορείς, την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έκλεισε βάναυσα η απεργία – αποχή, παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου όπως αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και το μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης» σχολιάζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών.


ΣΥΡΙΖΑ 5η φαλαγγα καί στους εκπαιδευτικούς...

Ακομα μία πισώπλατη μαχαιριά,ενα ξεδιάντροπο ξεπούλημα στόν αγωνα τών εκπαιδευτικών από τούς εκπροσωπους στην ΟΛΜΕ συνδικαλιστων του Συριζα(ΣΥΝΕΚ) σέ συνεργασία μέ ΝΔ(ΔΑΚΕ)

ΚΙΝΑΛ(ΠΕΚ)..

Σχολιο.- Παράξενο θα ήταν να μην τάσσονταν με την ΝΔουλα οι ομόσπονδοι ζαιοι και κιναλοπασόκοι

Σχολιο.- "αντιθετη αποψη"; Εισαι προεδρος σωματειου, σε στελνει το σωματειο σου να μεταφερεις την (συντριπτικη) αποφαση της γενικης συνελευσης υπερ της απεργιας, εσυ ψηφιζεις ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ και αυτο το ονομαζεις "αντιθετη αποψη"; Να σου κανω μια αντιστοιχηση γιατι το μικρο μυαλουδακι σου δεν το χωραει αλλιως. Αν ο πρωθυπουργος της χωρας σου πηγαινε και συναντιοταν με τον Ερντογαν και του εδινε ενα κομματι ΑΟΖ θα ελεγες οτι ειχε "αντιθετη αποψη" απο τις υπολοιπες πολιτικες δυναμεις και το λαο η θα εκραζες για κρεμαλες και γουδι;

Για οποιον συνδικαλιστη δεν γουσταρει τις αποφασεις του σωματειου του, υπαρχει και η γαμημενη η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Οποιος ειναι τοσο κολλημενος στην καρεκλα που δεν τον νοιαζει να τον φτυνουν ολοι οι συναδελφοι του, ας υποστει τις ροχαλες που συνειδητα ΕΠΕΛΕΞΕ. Κανονικα πιο αρμοζον θα ηταν παλουκωμα σε στυλιαρι και τοποθετηση στην αυλη του σχολειου για παραδειγματισμο προς τους επομενους, αλλα επειδη αυτο θα οδηγουσε κοσμο στη φυλακη, θα αρκουσε μια καθαιρεση απο το αξιωμα με αποφαση ΓΣ και διαγραφη απο το σωματειο για απιστια και καταχρηση εξουσιας. Ναι, και ροχαλες με καθε ευκαιρια. Αρκετο ξεπουλημα εχει πεσει σε αυτη τη χωρα των ρουφιανων, καμια ανοχη

Σχολιο.- Δεν ξέρω τι σας δυσκολεύει μερικούς στο να καταλάβετε ότι πρόκειται για μία κακόβουλη αξιολόγηση σχολείων με τελικό ευνοούμενο (και πάλι) την ιδιωτική εκπαίδευση και όχι αξιολόγηση εκπαιδευτικών (και τυφλός να είναι κανείς θα δει το pattern που προκύπτει συνδυαστικά και με την ΕΒΕ).

Σχολιο.- Βρε ΗΛΙΘΙΕ, η αξιολόγηση δεν αφορά στους εκπαιδευτικούς, αλλά στα σχολεία! Θα "αξιολογούνται" σχολεία που στεγάζονται σε άθλια κτήρια, με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και υποδομές και θα τους... κόβεται η χρηματοδότηση αν δεν έχουν τα παιδιά τους... καλούς βαθμούς (λες και το σχολείο μπορεί να αντισταθμίσει τη φτώχεια και τη μιζέρια της περιοχής που βρίσκεται - πόσο μάλλον όταν αφήνεται χωρίς πόρους και προσωπικό!). Ψάξε λίγο να δεις τι καταστροφικές συνέπειες είχε παρόμοια αξιολόγηση όπου εφαρμόστηκε (πχ Αγγλία), με τους εκπαιδευτικούς να παραιτούνται μαζικά και σχολεία να κλείνουν! Δεν είναι επιχείρηση το σχολείο, σύνελθε και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει!

Σχολιο.- Ποιο μυαλό; Αντικομμουνιστικό να είναι και δε πα να τον φάει και η μαρμάγκα. Σχολείο ισότιμο άρα κομμουνιστικό. Μαθητές ισότιμοι; Άρα κομμουνιστές. Δημοκρατία ισονομίας άρα κομμουνισμός. Μιλάμε για στόκους που βράζουν στο κεφάλι τους σκατά.

Σχολιο.- Τραγικός συριζα για άλλη μια φορά. Αποδεικνύει ποια είναι τα όρια της "υπεύθυνης" αριστεράς, συνεχώς. Θα κάνουμε αντίσταση αλλά προσοχή!μην τυχόν και ενοχλήσουμε κανέναν. Το έργο όμως είναι χιλιοπαιγμένο και προβλέψιμο. Πρώτα ξεπουλάμε τον αγώνα, απογοητεύοντας αυτούς που όντως αγωνίστηκαν, μετά προσχωρούμε στην ΤΙΝΑ, μετά προσπαθούμε να φανούμε σαν τους καλύτερους διαχειριστές με το plan B, μετά οι νουρδουπασόκοι μας ξαναξεπουλάνε (δεν καταθέτουν τα φασόν κείμενα), μετά εξαναγκάζονται μεμονωμένοι οι πρώην συνοδοιπόροι μας να αντιμετωπίσουν διασπασμένοι το βαθύ κράτος της νουρδού και υποκύπτουν ( κάποιοι μάλιστα αηδιασμένοι από τον σύριζ απλά ) και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το σχέδιο και μονολογούμε γιατί έρχεται πίτσα στις εκλογές.

Σχολιο.- Τι μας λένε λοιπόν τα ΣΥΝΕΚ; Οι πάνω από 100000 απεργοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαδήλωσαν κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και η συμμετοχή των οποίων στην απεργία αποχή κουρέλιασε την Κεραμέως και την τρομοκρατία της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είναι εξαπατημένα παιδάκια που θα τρέπονταν σε φυγή μπροστά στα αστικά δικαστήρια. Οι δε Παρεμβάσεις είναι κάτι ανεύθυνοι καμικάζι που αποκρύπτουν από τη βάση τα ανελέητα βασανιστήρια που θα υποστεί αν δεν υποταχθεί στην ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ όπως αναφέρουν συνεχώς στο κείμενό τους. Οπότε μπορεί οι συνελεύσεις να έδωσαν εντολή για συνέχιση της απεργίας αποχής αλλά τα ΣΥΝΕΚ την γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια στη συνέλευση των προέδρων γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν! Γι' αυτό λοιπόν τους σώζουν ξεπουλώντας τον αγώνα και "συνεχίζοντας" τον με το να υλοποιήσουν την αξιολόγηση, μαζί με την ΔΟΕ! Σαν να λέμε ψηφίζουμε τα μνημόνια για να τα καταργήσουμε!!! Δεν είναι καινούργιο νέο η πολιτική δειλία των ρεφορμιστών, ούτε το θράσος τους. Αυτό που είναι καινούργιο όμως είναι η οργή του κόσμου που δεν μασάει πια τα παραμύθια τους (δεξιά και αριστερά) και οργανώνεται για να τους σαρώσει...

Υ.Γ.  Για τους δεξιοπασόκους τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το κράξιμο που έπεσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκέψη για διόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι πήρα κι εγώ μια μικρή χαρά επειδή συνέβαλα στο κράξιμο.

Να σκεφτείτε τη στάση σας οι συνήθεις κι ασυνήθεις ύποπτοι, οι οποίοι αντιδράσατε με τα γνωστά "μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος", "ό,τι και να γίνει θα τα επιβάλουν" κλπ., κλπ.

Φυσικά δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο, απλώς είδαν ότι τώρα δεν τους παίρνει... ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΤΕΛΟΣ.

Σχολιο.- Αμα θέλουν οι υπερανικανοι υπουργός κ κυβέρνηση αποσυμφόρηση του κεντρου ας κανουν τα ΜΜΜ τουλαχιστον ανεκτά μ μείωση εισιτηρίου και αύξηση δρομολογίων ωστε ν μην περιμένουν αιώνια επιβάτες καθε τρενο κ λεωφορείο κ μετά ν στοιβαζονται σαν σαρδέλες εν καιρώ πανδημιας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρακτικές Σαρίας στο κέντρο της Αθήνας: Κακοποίησε 17χρονη που είπε όχι στον γάμο με 40χρονο

 19/10/2021 - 17:23

Πολυπολιτιισμός και διαφορετικότητα στο Γιουνανιστάν

Το κορίτσι κατήγγειλε ότι ο πατριός της τη χτύπησε και στη συνέχεια πίεσε το μαξιλάρι στο κεφάλι της σε μία απόπειρα να την πνίξει, ενώ στην κακοποίηση συμμετείχε και η μητέρα της.

Πρακτικές που παραπέμπουν στον νόμο της Σαρίας κατήγγειλε 17χρονη Αφγανή στο κέντρο της Αθήνας, στη Κυψέλη, όταν αρνήθηκε να παντρευτεί 40χρονο που της επέβαλε ο Αφγανός πατριός και η Αφγανή μητέρα της.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, που μετέδωσε το MEGA, ο 53χρονος πατριός της κοπέλας την πήγε στο δωμάτιό της και τη χτύπησε, ενώ στη συνέχεια πίεζε ένα μαξιλάρι στο κεφάλι της, σε μία απόπειρα να την πνίξει.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς η 17χρονη στην κακοποίησή της συμμετείχε και η 47χρονη μητέρα της.

Στη καταγγελία υπάρχει επίσης η υπόνοια για απόπειρα και σεξουαλικής κακοποίησης.

Το «αμάρτημα» του κοριτσιού ήταν η άρνησή της να ακολουθήσει την εντολή του πατριού της να παντρευτεί έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σοβαρεύει μέρα με τη μέρα το κόμμα της Ελληνικής Λύσης", είπε ο Πορδοσάλτε. Αποδέχθεικε τα μπόλια. Αλλά όσο και να σοβαρέψει δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Σοβαρή Χρυσή Αυγή όπως θέλανε παλία στο ΣΚΑΙ. Ε, Μπάμπη; Τί όχι ; Μπάμπη μου…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε τράπεζες και καζίνο, δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Τραπεζικά ιδρύματα και τζόγος, ελεύθερα για όλους.

Σχολιο.- Δεν χρειάζονται και πολλά για να καταλάβουμε που το πάνε. Και δεν χρειάζονται και πολλά για να καταλάβουμε, οτι τον κορωνοιό, όχι μόνο δεν το καταπολεμούν, απεναντίας κάνουν ότι μπορούν για να τον διαδώσουν.

Σχολιο.- Εκεί δεν είναι επικίνδυνο ....!!

Εμ βέβαια...!!!

Εκεί δεν τους συμφέρει να απαγορεύσουν τους ανεμβολιαστους....!!!

Σχολιο.- Κι έλεγα που να πάω να τα σπάσω, ως ανεμβολίαστος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα πρόθυρα της κατάρρευσης και η ιταλική αστυνομία, κουράστηκαν και αυτοί!!!

Αστυνομικός Επίτροπος: Δεν μπορώ να πάω ενάντια στο ίδιο μου το έθνος!!!

Στο βίντεο ο αρχηγός της αστυνομίας είναι εξοργισμένος με εντολή της κυβέρνησης και αρνείται να επιτεθεί σε άοπλους ανθρώπους, να τους κάνει έκκληση και να κάνει χρήση δακρυγόνων!!!

Πετάει το κράνος του σε θωρακισμένο αυτοκίνητο και ουρλιάζει:

"Καταγράψτε το, δείξτε το στον κόσμο!.. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ενάντια στο ίδιο μας το έθνος; Απλά δεν μπορώ να το κάνω έτσι! "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ο Τσίοδρας με φερετζέ και φυσικά ''χριστιανικό ''ύφος δέκα Ειδικών καρρδιναλίων - Ψαλτών ΠΡΌΒΛΕΨΕ ότι θα είχαμε 8000 νεκρούς παραπάνω !??? ως ειδικός στην αστρολογική πρόβλεψη ή ως αρχιστυντάκτης του αστρολόγου του Νοεμβρίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το συνδικαλιστικό κίνημα της Ιταλίας δεν έχει καμία οργανωτική σχέση μ' αυτό της Ελλάδας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντίστοιχη ΓΣΕΕ! Σε κάθε εργασιακό χώρο δημιουργούνται συνδικάτα (σωματεία) κι η δύναμή τους εκφράζεται από τα μέλη που έχουν. 

Η CGIL είναι ένα συνδικάτο που πάλαι ποτέ συσπείρωνε 80% κομμουνιστές, 20% σοσιαλιστές. Η CISL είναι το συνδικάτο της δεξιάς (η πάλαι ποτέ Χριστιανοδημοκρατία και σήμερα η δεξιά). Η UIL το συνδικάτο των πάλαι ποτέ σοσιαλιστών και άλλων αριστερών δυνάμεων. 

* Η Democrazia Proletaria (Προλεταριακή Δημοκρατία) που αναφέρεις είναι ένα κόμμα που δεν υπάρχει εδώ και 30 χρόνια... και φυσικά καμία σχέση με την εγχώρια ανταρσυα, αφού ήταν καθαρόαιμο "σταλινικό-μαοϊκό" κόμμα, ενώ οι εδώ ανταρσυα είναι τροτσκιστές. 

Έτσι, εδώ και 40 χρόνια είχαν δημιουργήσει και μια Συντονιστική Γραμματεία των 3 συνδικάτων CGIL-CISL-UIL για "ενωτική" αντιμετώπιση των εργατικών ζητημάτων. 

Μετά τον εκσυγχρονισμό κι αλλαγή ονόματος του πάλαι ποτέ ΚΚΙταλίας   (το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της δύσης)... τις ξεφτιλισμένες κινήσεις της δήθεν "κομμουνιστικής επανίδρυσης" του πουλημένου Μπερτινότι, σε εργασιακούς χώρους, κυρίως προλεταριακούς σε υφή εργαζομένων (εργάτες βιομηχανιών μετάλλου, σιδηρόδρομοι, φάμπρικες, λιμάνια... δημιουργήθηκαν ΤΑΞΙΚΑ συνδικάτα αυτόνομα κι αυτοοργανωμένα που συσπείρωσαν περισσότερους εργαζόμενους από τα ρεφορμιστικά και κυβερνητικά συνδικάτα. Οι Κόμπας, όπως αυτό των Λιμενεργατών της Τεργέστης... ανεξέλεγκτα από κόμματα... Κατανοητά; Υ.Γ. Για την δήθεν "κομμουνιστική επανίδρυση" που κόπτονταν συριζα και ΛαΕ και ανταρσυα κι ήταν το πιο πουλημένο τμήμα της αριστεράς: Φάουστο Μπερτινότι, πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" 

«Η αριστερά μπορεί να αναγεννηθεί μόνον

από τις Σαρδέλες και το...

κίνημα της Γκρέτα»

Φάουστο Μπερτινότι, πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής,

πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης"

Για την "Κομμουνιστική Επανίδρυση", δες το τέλος του ανωτέρου άρθρου: "Κομμουνιστική Επανίδρυση", "αριστερό-επαναστατικό" πολιτικό κόμμα της Ιταλίας, αδελφό πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ [Βλέπε σε: Φάουστο Μπερτινότι: Γιατί στηρίζω την υποψηφιότητα Τσίπρα], ταυτοχρόνως και της πάλαι ποτέ ΛαΕ του κυρίου Λαφαζάνη... Βλέπε σε Δελτίο Τύπου ΛαΕ: "ο Βασίλης Πριμικήρης μετέφερε τις ποιο θερμές ευχές του Γ.Γ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στον νεοεκλεγέντα Γ.Γ του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας Maurizio Acerbo...".

Το ποιος είναι ο διάδοχος του Φάουστο Μπερτινότι και πόσο παλεύει για την «αριστερά της Εποχής μας» ο "δικαιωματικός" κύριος Maurizio Acerbo, είχαμε σημειώσει τον Απρίλη... «Maurizio Acerbo (Κομμουνιστική Επανίδρυση): Στη Βερόνα θέλουν παραδοσιακή οικογένεια, αλλά ούτε ξέρουν τι είναι... Στην παραδοσιακή οικογένεια υπάρχει πάντα ο γκέι θείος!»

Σχολιο.- έχω καιρό να ασχοληθώ με την Ιταλία (χρόνια ) Πάντως ας πόυμε ιδεολογικά είχαμε (σαν μικρή ομάδα μ-λ που συμμετέχω ) επαφές με την http://piattaformacomunista.com/ . Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι πληροφορίες που έχω είναι μόνο από τον αστυκό τύπο της Ιταλίας αλλά και των λοιπόν ευρωπαικών εξουσιαστκών κρατών TV5 BBC ) γιατί είναι και Γλώσσες που γνωρίζω αρκετά καλά

Σχολιο.- Δεν έχεις άδικο... Σήμερα είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ιταλία... Π.χ. 2 μικρά κομμουνιστικά κόμματα... το ένα στην κυβέρνηση μαζί με την άλλη αριστερά (συριζαία), την δεξιά και την ακροδεξιά... Τα συνδικάτα (τα παραδοσιακά) δεκανίκια του συστήματος, το άλλο κομμουνιστικό κόμμα (πλησίασε το 1% στις τελευταίες εκλογές), μόλις μετά την κινητοποίηση στην Τεργέστη, στροφή 180 μοίρες κι εναντίον του green pass... και πάει λέγοντας...

Ο χώρος του πάλαι ποτέ Μ-Λ (το διαπιστώνω και με συντρόφους της γενιάς μου από το ΑΜΕΕ - ΠΠΣΠ)... δεν έχει δυνατότητα προσανατολισμού (έλλειψη κέντρου διάδοσης πληροφοριών-ιδεών)... Πάντως οι ακτιβιστές που παρέμειναν ιδεολογικά σ' αυτό το χώρο... δουλεύουν πολιτικά στα συνδικάτα "Unione Sindacale di Base"... σαν αυτό της Τεργέστης.

Σχολιο.- έχεις δίκιο για την ΠΠΣΠ αλλά ακόμα και εδώ στην ελλάδα ΑΑΣΠΕ ΠΠΣΠ Κ.Ο Μαχητής έχουν πάει σπίτι τους εδώ και 4 δεκαετίες

Και δυστυχώς επειδή ΔΕΝ υπάρχει κάποιο κέντρο Μαρξιστικών σπουδών και έρευνας Η κάθε προσπάθεια ανασύνταξης βρίσκει απέναντι της πολλαπλά εξουσιαστικά ''σκέψεις '' ''ειδικών '' που ουσιαστικά αντιπαραβάλλουν απλά και μόνο για να προκαλέσουν σύγχυση στο όποιο μ-λ πυρίνα πάει να δημιουργήσει κάτι παραπάνω



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μουαμάρ Καντάφι... μια κλοπή, που ονομάζεται καπιταλισμός!

«Ο Ομπάμα θέλει να με δολοφονήσει.

Ν' αφαιρέσει από την πατρίδα μας την ελευθερία,

τις δωρεάν κατοικίες μας, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

τη δωρεάν Παιδεία μας, την...

εξασφαλισμένη τροφή μας,

για να τα αντικαταστήσει όλα αυτά με μια κλοπή,

που ονομάζεται καπιταλισμός»

Μουαμάρ Καντάφι

Στις 20 Οκτώβρη 2011 δολοφονήθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι, ο ηγέτης της Επανάστασης που είχε μετατρέψει σε λίγα χρόνια τη Λιβύη, από μια φτωχή πρώην αποικία σε ένα από τα πιο πλούσια κι ασφαλή κράτη της Αφρικανικής ηπείρου.

Ισχυροποιημένος από μια αυτόχθονη σοσιαλιστική θεωρία, που ενοποιούσε τον Αραβικό και Ισλαμικό πολιτισμό με τις εμπειρίες του εργατικού κινήματος στη δύση τον εικοστό αιώνα, ο Καντάφι πέτυχε στο δύσκολο έργο να εξασφαλίσει κατοικία στα εκατομμύρια Λίβυων, δωρεάν εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, εργασία, ασφάλεια... μια σταθερή ζωή και ένα φωτεινό μέλλον.

Η δημιουργία ενός από τα λίγα πραγματικά παραδείγματα προοδευτικής προσέγγισης μιας άμεσης δημοκρατίας, που εμπλέκει τις μάζες της Λιβύης στη λήψη αποφάσεων με τρόπο αδιανόητο για εμάς τους δυτικούς, θύματα ενός συστήματος όπου η εξουσία είναι σφιχτά στο χέρι μιας μειονότητας πλουτοκρατίας, μιας ελίτ του υπερεθνικού κεφαλαίου με τις όποιες παραλλαγές κυβερνητικών σχημάτων με "αριστερό" ή δεξιό πρόσημο.

Όλοι ξέχασαν -κυρίως η "ιμπεριαλιστική Νατοϊκή αριστερά"- την ακούραστη διεθνιστική στράτευση του Καντάφι, την χωρίς όρια και δεσμεύσεις προσφορά βοήθειας και προστασίας στους Επαναστάτες κι Επαναστατικά Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σ΄ όλο τον κόσμο... από την Ιρλανδία ως την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα του Τσάβες ως την Κούβα του Φιδέλ και του Τσε.

Ο Καντάφι δολοφονήθηκε μετά από μια ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκτυλίχθηκε στη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, η οποία προπαγανδίζεται ως «εγγύηση ειρήνης», αλλά τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Ακόμη και σήμερα η προσωπικότητα, τα έργα κι η σκέψη του Μουαμάρ Καντάφι, εμπνέουν χιλιάδες και χιλιάδες Λίβυους ώστε η πατρίδα τους, που βρίσκεται σε μια διαρκή πολεμική αναστάτωση εμφυλίου πολέμου, με τη μεταφορά από την Τουρκία των φονιάδων του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού" και τις δήθεν "ισλαμιστικές" συμμορίες μισθοφόρων της "πολιτισμένης" Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, να μπορέσει την ανεξαρτησία της.

Οφείλουμε μια ειδική μνεία στο εγχώριο κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, με την επισήμανση κι ανάδειξη της δράσης από την ελληνόφωνη Νατοϊκή αριστερά:

Τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια υποταγής της Νατοϊκής "αριστεράς" προς προς τις ΗΠΑ δόθηκαν από ένα "υπέρμαχο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας" μέχρι σήμερα. Τότε ήταν απλώς ο σκιώδης υπουργός των Εξωτερικών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ... Ας δούμε λοιπόν:

Κώστας Ήσυχος, που μετά από χρόνια διατέλεσε και αναπληρωτής -όχι υφυπουργός, αλλά αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλαδή με αρμοδιότητες απευθείας από τον πρωθυπουργό Τσίπρα κι όχι από τον Πάνο Καμμένο-, σήμερα στέλεχος της "αριστερής" ΛαΕ και της ανασύνταξης της "αριστεράς" του Χατζηστεφάνου [«Ευθύνες σε ιατρικούς & δικηγορικούς συλλόγους, που δεν έχουν αφαιρέσει άδεια άσκησης επαγγέλματος σε μέλη τους... με συνωμοσιολογικές θεωρίες!»], για το πως, από ποιους και γιατί εκπορευόταν η ταύτιση και μάλιστα υπερθεμάτιση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στις διεθνείς σχέσεις.

Αλήθεια... θα πει κάποτε ο κ. Ήσυχος -υποτίθεται γνώστης των σχέσεων αλληλεγγύης του Τσάβες με τον Καντάφι-, ποιες βαθυστόχαστες αναλύσεις και στοιχεία τον "ώθησαν", ώστε στις 24 Φλεβάρη 2011 να δηλώσει, με  διανθισμένη "αντιιμπεριαλιστική" μάσκα: "Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Λιβύη από το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι, το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν"!

Πως αποκαλύπτεται η "αριστερή" προβιά της Νατοϊκής αριστεράς κι η εξαπάτηση των απλών αγωνιστών της αριστεράς;

Με τον πιο απλό τρόπο, χωρίς περισπούδαστες αναλύσεις και λογύδρια, αλλά  την απλή "λογική"!

Κ. Ήσυχος: «Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Λιβύη από το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι...»

«Αυτοί που καταδίκασαν αμέσως τη Λιβύη δεν έχουν ηθική να καταδικάσουν κανέναν!

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως μεγάλο Αγωνιστή, Επαναστάτη και Μάρτυρα!»

Ούγκο Τσάβες

«Η ιστορία θα είναι με τους λαούς που αγωνίζονται για δίκαιους σκοπούς, ποτέ με αυτούς που παροτρύνουν τις ξένες αυτοκρατορικές δυνάμεις να έρθουν και να επιτεθούν στη χώρα τους.

Η μοίρα που περιμένει τους εγκληματίες του CNT* είναι γραμμένη με ανεξίτηλο μελάνι, όπως έχει μείνει γραμμένη, ιστορία του μαρτυρίου ενός λαού, των πόλεων και της οικογένειάς του. Εμπρός με το ιερό καθήκον να παλέψουμε μέχρι τη νίκη ή το θάνατο.

Με το αιώνιο παράδειγμα του συνταγματάρχη Καντάφι, θαρραλέου Ηγέτη του Λιβυκού Λαού και Ηγέτη της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Λιβυκής Τζαμαχιρίας»

Φιντέλ Κάστρο

* National Transitional Council... σύμμαχοι της Ελλάδας, της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν τη Συμφωνία ΑΟΖ Λιβύης-Τουρκίας -αυτή που το υποκριτικό πολιτικό σύστημα κι η δημοσιογραφική πορνεία αποκαλούν "ψευτοΑΟΖ"... της επίσης συμμάχου μας Τουρκίας.

«Και τώρα θέλω να δω

πως ακριβώς θα ξεφύγετε, ηλίθιοι (μαλάκες)»

Μουαμάρ Καντάφι

Αυτά ήταν από τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου από την "πολιτισμένη" δύση Μ. Καντάφι 

«H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;

Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,

του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των... Αράβων»

Μουαμάρ Καντάφι

«Αφήστε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε και να ανταλλάξουμε την υπόθεσή μας για προσωπική ασφάλεια και ειρηνική ζωή.

Έχουμε λάβει πολλές προσφορές προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ως έμβλημα καθήκοντος και τιμής.

Ακόμα κι αν δεν κερδίσουμε αμέσως, θα δώσουμε στις επόμενες γενιές ένα μάθημα να γνωρίζουν ότι η επιλογή προστασίας του έθνους είναι τιμή, ενώ η πώληση της πατρίδας είναι η μεγαλύτερη προδοσία που μπορεί να γνωρίσει η ιστορία -παρότι άλλοι διαβεβαιώνουν το αντίθετο.»

Από τις τελευταίες δηλώσεις του Μουαμάρ Καντάφι

Με τις ευχές της Ευρώπης & της Ελλάδας... δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη της Ε.Ε.!

 Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ

«Ποιος είναι ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών όταν 5 κράτη

έχουν το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;

Ποιος είναι ο σκοπός των ομιλιών μας μία φορά το χρόνο

στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη

που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ. 

Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου» 

Μουαμάρ Καντάφι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό εδώ το ψάρι στο σουπερμαρκετ είναι Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας.

Είναι ένα ψάρι που  μπαίνει πλέον στην αγορά και σίγουρα θα πάνε να σας το πουλήσουν και για ελεύθερο κάποιοι απατεώνες.

Στη φώτο που βλέπετε η πινακίδα είναι ορθή σαν περιγραφή μιας και γράφει ότι είναι ιχθυοκαλλιέργειας μαζί με σωστή επιστημονική ονομασία ψαριού.

Τι προσέχουμε εδώ

-Η τιμή του για ψάρι ιχθυοτροφείου είναι στα 19 ευρώ το κιλό. Το ελεύθερο Μαγιάτικο στα ψαράδικα πάει 18 με 20 ευρώ το κιλό οπότε παίρνετε ένα ψάρι βιομηχανικό σε πολύ ακριβή τιμή που δεν αξίζει.

-Απευθείας από ψαρά σε καΐκι το ελεύθερο Μαγιάτικο θα το πάρετε από 10 ευρώ το κιλό μέχρι και 15 ευρώ το κιλό.(αγοράζει δικό μου άτομο από ψαρά μαγιάτικο ελεύθερο που το δουλεύει)

Και εδώ θέλουν 19 ευρώ το κιλό για Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας. Κοροιδευόμαστε κύριοι.

-Πως είναι δυνατόν να πουλάνε τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας στην πιάτσα των σούπερ μάρκετ με 6 ευρώ το κιλό και Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας  στα 19 ευρώ το κιλό. Καλό το μαγιάτικο μα η τσιπούρα είναι πιο δυνατό ψάρι και πιο ακριβό στη πιάτσα.

-Πως είναι δυνατόν να πουλάνε στη πιάτσα των ψαράδικών  των σούπερ μάρκετ φαγγρί  ιχθυοκαλλιέργειας στα 13 και 15 ευρώ το κιλό που το φαγγρί είναι στα τοπ ψάρια και το Μαγιάτικο ιχθυοκαλλιέργειας που δεν είναι στα τοπ ψάρια στα 19 ευρώ το κιλό. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Το Μαγιάτικο ποιο ακριβό από το φαγγρί τι άλλο θα δούμε. Ξέρετε όλοι πιο φαγγρί είναι βέβαια.

Να γνωρίζετε οι έμποροι παίρνουν από τις δυο πολυεθνικές  που είναι κουμάντο στην Ελλάδα και τσακίζουν τη θάλασσα μας

Τα στραβά Μαγιάτικα ιχθυοκαλλιέργειας 7 με 9 ευρώ το κιλό και θα πάνε για φιλέτο.

Τα μη στραβά τα κανονικά σε όψη Μαγιάτικα ιχθυοκαλλιέργειας στα 11 ευρώ το κιλό και τα σούπερ με εμπόρους πάνε να πουλήσουν βιομηχανικό ψάρι 100% παραπάνω σε τιμή χωρίς να βραχούν από θάλασσα δίνοντας  στον κόσμο σάπιο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας.

Με 19 ευρώ το κιλό παίρνεις φοβερά ψάρια από ψαράδες κόσμε ελεύθερα στηρίζοντας τον ψαρά και όχι τη σαπίλα των πολυεθνικών. Πάντα βέβαια ψάρια σε σωστά μεγέθη  αναπαραγωγής και την σωστή εποχή του καθενός. Ποτέ ψάρια την εποχή που γεννάνε.

Ο αλιευτικός νόμος μεγέθους αλιευμάτων πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ούτε μαφιόζος δεν θα νομοθετούσε τέτοια επιτρεπτά μεγέθη ψαρέματος.

Αν πολεμήσουμε όποιον ρυπαίνει τη θάλασσα μας και το σύστημα που τους καλύπτει, μαζί με μια μορφή υπεραλίευσης  και οι ψαράδες αποκτήσουν σωστή παιδεία μαζί με εμάς που θα μας θρέψουν αυτός ο τόπος με τη θάλασσα που έχει δεν θα πεινάσει ποτέ και θα είναι γεμάτος θαλάσσια ζωή. Όμως αυτό για να γίνει πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες με παιδεία και πολιτοφύλακες του τόπου  σε βουνό και θάλασσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ερώτηση στη Βουλή από την Μαρία Απατζίδη (ΜΕΡΑ25) για το μποκάρισμα από τις ελληνικές τράπεζες των εμβασμάτων προς την Κούβα

Eρωτώνται οι υπουργοί:

- Πώς εξηγείτε την άρνηση της ΕΤΕ να εκτελέσει την αποστολή εμβάσματος από Ελληνες πολίτες σε Κουβανικές Τράπεζες ; (Banco de Fomento Internacional (BFI) και Banco Internacional de Comerci)

 Η εσωτερική πολιτική της ΕΤΕ πώς συνάδει με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας; Δύναται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να λειτουργεί αυτοβούλως και αυθαιρέτως αντίθετα από την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης που αντιτίθεται διαχρονικά στο εμπάργκο εναντίον της Κούβας;

 -Συμμετέχει η Ελλάδα στον οικονομικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της Κούβας;

 -Με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να στείλει χρήματα από την Ελλάδα στην Κούβα αν όχι μέσω της ΕΤΕ;

Φωτo: Η Μαρία Απατζίδη (πρώτη από δεξιά) / Ομάδα Φιλίας με την Κούβα της Βουλής

Ερώτημα  με θέμα "Έχει επιβληθεί εμπάργκο στην Κούβα από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας;" κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του MEPA25  Μαρία Απατζίδη με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόρριψης από την Εθνική Τράπεζα του εμβάσματος των εκδόσεων Ατέχνως προς την Κούβα.

Το μπλόκο της Εθνικής τράπεζας είναι μια ενέργεια εχθρική προς την Κούβα. Μια ενέργεια που συνδέεται με τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει [,,,]  Ο πολύς κόσμος αδυνατεί να πιστέψει στο εμπάργκο, να καταλάβει τι σημαίνει εμπάργκο. Η περίπτωση του εμβάσματος των εκδόσεων Ατέχνως (610 ευρώ) κάνει απτό σε κάθε έντιμο δημοκράτη πολίτη, τι βιώνει η Κούβα.Δεν αφήνουν να περάσει το ελάχιστο για να φτάσει στην Κούβα, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών

Θέμα: Εχει επιβληθεί εμπάργκο στην Κούβα από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας;

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κούβα είναι διαχρονικά καλές, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την πάγια θέση του ελληνικού Διπλωματικού Σώματος υπέρ της άρσης του οικονομικού αποκλεισμού της από τις Η.Π.Α. Επιπλέον, οι δυο χώρες έχουν αγαστές σχέσεις και στο οικονομικό πεδίο, ειδικότερα σε θέματα που άπτονται της ναυτιλίας. Με αυτά τα δεδομένα, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται την μεταφορά (ακόμα και) συμβολικών ποσών από ιδιώτες που επιθυμούν να στείλουν οικονομική βοήθεια στην Κούβα.

Εν προκειμένω, η αποστολή χρημάτων στην Κούβα αφορά έναν Εκδοτικό Οίκο. Όπως μας ενημερώνουν με επιστολή τους οι υπεύθυνοι των Εκδόσεων «Ατέχνως», τον Ιούλιο 2021 πραγματοποίησαν μια σύντομης διάρκειας προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Κούβας μέσω της διακίνησης της ποιητικής συλλογής «Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος» του Νικολάς Γκιγιέν, σε απόδοση του Γιάννη Ρίτσου.

Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε το ποσό των 600 ευρώ το οποίο, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, επιχειρήθηκε να αποσταλεί με έμβασμα στην Κούβα. Η συναλλαγή απορρίφθηκε από την ΕΤΕ όχι μία αλλά δυο φορές(21/8/2021 και 22/9/2021) με την αιτιολογία πως «κατόπιν ελέγχων που διενεργούνται για κάθε έμβασμα, το εν λόγω έμβασμα ακυρώθηκε για λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα,

Ερωτώνται οι υπουργοί:

 Πώς εξηγείτε την άρνηση της ΕΤΕ να εκτελέσει την αποστολή εμβάσματος από Ελληνες πολίτες σε Κουβανικές Τράπεζες ; (Banco de Fomento Internacional (BFI) και Banco Internacional de Comerci)•

 Η εσωτερική πολιτική της ΕΤΕ πώς συνάδει με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας; Δύναται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να λειτουργεί αυτοβούλως και αυθαιρέτως αντίθετα από την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης που αντιτίθεται διαχρονικά στο εμπάργκο εναντίον της Κούβας;•

 Συμμετέχει η Ελλάδα στον οικονομικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της Κούβας;•

 Με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να στείλει χρήματα από την Ελλάδα στην Κούβα αν όχι μέσω της ΕΤΕ;•

 Η ερωτώσα βουλεύτρια

Μαρία Απατζίδη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση χρήσης 4 βοτάνων; – Βαλσαμόχορτο, Κίστος, Ινούλα, Φύλλα ελιάς

ΑΙΣΧΟΣ 

Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:

– Κίστος (Cistus ladaniferus)

– Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)

– Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)

– Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)

και κάποια ακόμα.

Το μοναδικό, αυθαίρετο κριτήριο είναι η συμπερίληψη ή όχι του φυτού στον ευρωπαϊκό κατάλογο 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είναι Αλληλεγγύη;; είναι όταν μια γυναίκα βάζει το σώμα της ως ασπίδα για να προστατέψει έναν λιμενεργάτη της Τεργέστης όταν αυτός δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής του τραπεζίτη Ντράγκι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φιλόσοφος Hannah Arendt το 1943! Μιλάει για την εποχή της σαν να μιλά για τα σημερινά ”πράσινα” καθεστώτα:H Εθνική Ασφάλεια καλύπτει όλα τα είδη αδικημάτων. Για π.χ ο Πρόεδρος έχει όλα τα δικαιώματα.Είναι πάνω από το νόμο, έχει ως βασιλιάς το αλάθητο…είναι σαν μονάρχης σε δημοκρατία. Είμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι μ’ένα στιλ πολιτικής δράσης που είναι αυτή καθ’ εαυτή εγκληματική. Ο πιο μεγάλος κίνδυνος της τυραννίας προέρχεται από εκτελεστικό.

20/10/2021

Η φιλόσοφος Hannah Arendt το 1943! Μιλάει για την εποχή σαν να μιλά για τα σημερινά ”πράσινα” καθεστώτα.

”H Εθνική Ασφάλεια καλύπτει (ξεπλένει) τώρα όλα τα είδη των αδικημάτων. Για παράδειγμα ο Πρόεδρος έχει όλα τα δικαιώματα. Αυτός είναι πάνω από το νόμο. Ο βασιλιάς δεν μπορεί να λαθεύει δηλαδή αυτός είναι σαν ένας μονάρχης μέσα σε μια δημοκρατία. Αυτός είναι πάνω από το νόμο και η δικαιολογία του είναι πάντα ότι σ’ οτιδήποτε σφάλει το κάνει στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

-Σε τι έγκειται σύμφωνα μ’ εσάς αυτή η ανάμειξη του εθνικού συμφέροντος αυτό που αποκαλείται ” εισβολή της εγκληματικότητας στο δημόσιο τομέα” είναι καθαρά κάτι του καιρού μας;

–Eδώ το αντίθετο εμείς είμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με ένα στιλ πολιτικής δράσης που είναι αυτή καθ’ εαυτή εγκληματική. Δεν πρόκειται πλέον για μια εξαίρεση στον κανόνα. Αυτοί δεν λένε: ”είμαστε σε μια κατάσταση μιας τέτοιας έκτακτης ανάγκης που πρέπει να μαζέψουμε όλο τον κόσμο γύρω από ένα τραπέζι διαβούλευσης συμπεριλαμβανομένου αυτού του ίδιου του Προέδρου.

Αυτή η υπόθεση της εθνικής ασφάλειας προέρχεται άμεσα από την έννοια του εθνικού συμφέροντος. Αυτή η έννοια της εθνικής ασφάλειας είναι άμεσα εισαγόμενη από την Κεντρική Ευρώπη. Οι Γερμανοί οι Γάλλοι οι Ιταλοί γνωρίζουν απόλυτα να την δικαιολογήσουν γιατί έζησαν πάντα υπό αυτόν τον κανόνα. Αλλά ήταν συγκεκριμένα αυτή η ευρωπαϊκή κληρονομιά που η Αμερικάνικη Επανάσταση είχε την πρόθεση να θραύσει.”

”Σήμερα ξέρουμε ότι ο πιο μεγάλος κίνδυνος της τυραννίας προέρχεται από το εκτελεστικό. Αλλά αν πάρουμε κατά γράμμα το πνεύμα του Συντάγματος, τι σκέφτονταν οι Πατέρες θεμελιωτές; ….”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλίδα Ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο: βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων.Ο Μάριο Ντράγκι πήρε την άδεια από την ΕΕ να σκοτώσει; Παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διακρίσεις κατά ανεμβολίαστων! 

19/10/2021

Πληθαίνουν οι φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του υγειονομικού ολοκληρωτισμού. Γάλλοι, Γερμανοί τώρα και Ιταλοί Ευρωβουλευτές καταγγέλουν την καταδυνάστευση των ελευθεριών που επιφέρει η απολυταρχία του Αιώνα.

Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής Francesca Donato (από το κόμμα  Λέγκα της Ιταλίας) καταγγέλει με δριμύ ύφος στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων στην Τεργέστη κι αλλού: « Στην Ιταλία, τ Ανθρώπινα Δικαιώματα παραβιάστηκαν. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και οι φοιτητές είναι θύματα διακρίσεων με το green pass και υπήρξε βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων. Ο Mario Draghi δέχθηκε από την ΕΕ την άδεια να σκοτώσει;;Oι Ιταλοί πολίτες ζητούν βοήθεια !”

Η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής κάνει την αποτίμηση της βαναυσότητας που επιδεικνύει το καθεστώς Ντράγκι!!!

Αντίδραση κι από τον Καθηγητή Νομικής Paolo Sceusa και Πρόεδρο του τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου: “Η χρήση βίας, και η χρήση πυροσβεστικών κρουνών εναντίον άοπλων και ειρηνικών ανθρώπων, δεν είναι νόμιμη και μπορεί να συνιστά ποινικές και αστικές ευθύνες τόσο για εκείνους που έδωσαν τις εντολές όσο κι για εκείνους που τις εκτέλεσαν.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκωτία: Αντιδράσεις για το face control που εφαρμόζουν 9 σχολεία σε μαθητές τους

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Σκωτία αντιδρά, μετά την απόφαση εννέα σχολείων να χρησιμοποιήσουν σύστημα αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να τους δώσουν μεσημεριανό.

Συγκεκριμένα, εννέα σχολεία ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα να δέχονται πληρωμές για το μεσημεριανό, περνώντας από σκάνερ τα πρόσωπα των μαθητών τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times ενώ περισσότερα αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (ICO) , μια ανεξάρτητη αρχή με σκοπό την εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με το συμβούλιο των σχολείων του Βορείου Έρσαϊρ για την προκειμένη ενέργεια ενώ αναφέρει πως δύναται να ακολουθειθεί και κάποιο λιγότερο παρεμβατική τακτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλάκιση Πατέλη: Τα βήματα έως την αναίρεσης της απόφασης για τον "ό,τι κινείται σφάζεται" της Χ.Α.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας πήρε την υπόθεση της αποφυλάκισης Πατέλη πάνω του αλλά ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής είναι πλέον ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

20 Οκτωβρίου 2021 06:00

Η αναταραχή που προκάλεσε σε κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακίσει τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλη, καταλήγοντας -όπως όλα δείχνουν- στο σκεπτικό ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, κινητοποίησε την ανώτατη βαθμίδα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η προκλητική -αν μη τι άλλο- αποδοχή της αίτησης Πατέλη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε να λάβει γνώση, όπως έχει δικαίωμα, της απόφασης για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του καταδικασθέντα χρυσαυγίτη, για να εξακριβώσει αν τίθεται ζήτημα άσκησης αναίρεσης.

Όλα λοιπόν, θα κριθούν το επόμενο διάστημα, όταν ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, εξετάσει το αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης. Στη συνέχεια, κι εφόσον δεν έχει εφαρμοστεί ορθά ο νόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην άσκηση αναίρεσης, επιστρέφοντας την υπόθεση πίσω στο Εφετείο, προκειμένου η αίτηση να συζητηθεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, με διαφορετική σύνθεση.

Αυτό σημαίνει ότι η Ουράνια Κουζέλη, πρόεδρος του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Γ. Πατέλη, δεν θα μπορεί να προεδρεύσει ξανά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αντίθετα, θα μπορεί να έχει την ίδια θέση σε άλλες αντίστοιχες αιτήσεις καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Όπως είναι γνωστό, η δικαστική λειτουργός, είχε ψηφίσει υπέρ της αποφυλάκισης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και του στελέχους της οργάνωσης Νικόλαου Αποστόλου, αν και τελικά τα αιτήματα τους είχαν απορριφθεί, λόγω της στάσης άλλων μελών του δικαστηρίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον εισαγγελέα Εφετών, Γ. Κούτρα, ο οποίος κατά την αγόρευση του έφτασε στο σημείο να δώσει ένα άλλο νόημα στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που καταδίκασε το Γ. Πατέλη σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για ένταξη στην οργάνωση Χρυσή Αυγή και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Με μία μόνο φράση (“Η πράξη έγινε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών και δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης”) ουσιαστικά κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας να αναιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι μιας επίπονης ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διήρκησε 5 έτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Πατέλης, που πριν μερικά χρόνια φώναζε “ό,τι κινείται σφάζεται”, ενώ -σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση- κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα τάγμα εφόδου που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, είναι πλέον ελεύθερος και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το εφετείο, εφόσον δεν παραβεί τους δύο περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο οικεία Αστυνομικό Τμήμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κλινική στη Γερμανία η Μυρτώ της Πάρου, με τα έξοδά της καλυμμένα από το υπουργείο Υγείας

 Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 10:24

«Ανάσα» αισιοδοξίας για την οικογένεια της κοπέλας που υπέστη βάναυση κακοποίηση και ανεπανόρθωτες βλάβες από Πακιστανό στην Πάρο, το 2012. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (20/10) πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Είμαστε όλοι δίπλα της», διαμηνύει το υπουργείο Υγείας, στέλνοντας θερμές ευχές για τη βελτίωση της υγείας της 24χρονης, που μαζί με την οικογένειά της ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά εδώ και 9 χρόνια.

Σχολιο.- Μπράβο επιτέλους στο υπουργειο υγειας.Οχι μόνο αρνητικές κρητικες απο μενα πρώτον.Μπράβο.

Σχολιο.- Ψυχή μου... εύχομαι όλα να πάνε καλά κορίτσι μου! Έξω όλο το ισλάμ από την χώρα να πάνε στα τσακιδια!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αντικομουνισμός του βαθέως κράτους δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τον Νίκο Μπογιόπουλο!

- του Δημήτρη Πατέλη

20 Οκτωβρίου 2021

του Δημήτρη Πατέλη – Αν. καθηγητή Φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλους της Διεθνούς Σχολής «Η Λογική της Ιστορίας», του «Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας», του Γ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό».

21 Οκτωβρίου 2021, εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του κομμουνιστή δημοσιογράφου, ερευνητή και συγγραφέα Νίκου Μπογιόπουλου. Η εν λόγω Ένωση αξιώνει την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί»!

Η αγωγή αφορά όσα ανέφερε ο Ν. Μπογιόπουλος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», με αφορμή τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στον Γράμμο και στο Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Η ίδια η ΕΑΑΣ σε Δελτιου Τυπου από 7.7.2021 αναφέρει: «Η Ε.Α.Α.Σ., τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, κοινοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, εξώδικο δήλωση.

Το αίτιο της προαναφερθείσας ενέργειας της Ε.Α.Α.Σ., είναι η κατασυκοφάντηση της Ενώσεώς μας από τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, σε εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Εκεί, ενώπιον μεγάλου αριθμού ακροατών της ραδιοφωνικής του εκπομπής του Σταθμού Real Fm, ο κ. Μπογιόπουλος χαρακτήρισε τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. με ιδιάζουσα χυδαιότητα και ψευδολογία, αποκαλώντας μας «αλήτες απόστρατοι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών», αποδίδοντάς μας ψευδείς και ανυπόστατες ενέργειες.

Επειδή ο κ. Μπογιόπουλος δεν ανασκεύασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του ούτε μετά την κοινοποίηση σε αυτόν και στον Real Fm του εξωδίκου, η Ε.Α.Α.Σ. υπέβαλε αγωγή αστικής αποζημιώσεως σε βάρος εκείνου και του ραδιοφωνικού σταθμού από τον οποίο μετεδόθη η επίμαχη εκπομπή.

Η δικαίωση των κατασυκοφαντηθέντων από τον κ. Μπογιόπουλο μελών μας αποτελεί πλέον υπόθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης την οποία και εμπιστευόμαστε».

Δεν μας διευκρινίζουν οι αξιότιμοι κκ της ΕΑΑΣ τι ακριβώς συνιστά κατασυκοφάντηση; Η ίδια η διοργάνωση εκ μέρους τους αντικομουνιστικών τελετουργιών-εκδηλώσεων μίσους; Η ατόφια αναπαραγωγή της συνακόλουθης αντικομουνιστικής ορολογίας; Ο συγχρωτισμός τους με εκπροσώπους από όλες τις συνιστώσες της φασιστικής, φασίζουσας, ναζιστικής κ.λπ. ακροδεξιάς, της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» συμπεριλαμβανομένης; Ή μήπως η ίδια η αναφορά στα παραπάνω πλήρως τεκμηριωμένα γεγονότα;

Ποια είναι όμως η ΕΑΑΣ; Η ΕΑΑΣ ιδρύθηκε επί δικτατορίας Ι. Μεταξά ως «Ένωσις Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών» (ΕΕΑΑ), αναδιαρθρώθηκε επί χούντας, ενώ από το 1975 συνιστά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), ευθέως υπαγόμενο στο υπουργείο Άμυνας δια του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πρόκειται καταφανώς για ένα φορέα ο οποίος ενσαρκώνει και εκφράζει το βαθύ κράτος με όλες τις ιστορικές ιδιομορφίες του από τον μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα.

Σταθμοί αυτής της ιστορίας είναι η φασιστικής κοπής μεταξική δικτατορία, η «ένδοξη» παράδοση των εγκληματιών συνεργατών του ναζισμού, σημαντικής μερίδας του δωσιλογισμού επί τριπλής κατοχής της χώρας, η ταχεία αθώωση των δωσιλόγων, προς «επαναστρατολόγηση» και αξιοποίησή τους από τους νέους εισβολείς Βρετανούς «συμμάχους» και την υπό αυτούς εγκάθετη κυβέρνηση της ντόπιας άρχουσας τάξης για την κατάπνιξη του επαναστατικού αγώνα σε δύο φάσεις:

1. τον Δεκέμβριο του 1944 (πέντε μήνες προ της συντριβής του Αντι-κομιντέρν άξονα από τον Κόκκινο Στρατό), κατά του βασικού κορμού του αντιφασιστικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που συγκροτήθηκε με τον πρωτοπόρο ρόλο των κομουνιστών και

2. 1946-1949, κατά του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κατά την φάση της -αναγκαστικής για την σωτηρία από τις φρικαλεότητες της καθεστωτικής «λευκής τρομοκρατίας» του αστικού κράτους-παρακράτους- ένοπλης εξέγερσης και του αγώνα κατά της ξένης επέμβασης των νέων εισβολέων ιμπεριαλιστών (αρχικά του Ηνωμένου Βασιλείου με τον αποικιοκρατικό στρατό του και στη συνέχεια των ΗΠΑ). Μιας φάσης με πιο άμεσο ταξικό περιεχόμενο και τους σκοπούς του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε ένα μοναδικού ηρωισμού ταξικό πόλεμο πολιτών (Civil War), ο οποίος είθισται να αποκαλείται με τον ατυχή και ανακριβή όρο «Εμφύλιος Πόλεμος».

Έτσι, αυτό το βαθύ κράτος με τις ένοπλες δυνάμεις του, τα σώματα ασφαλείας, τις μυστικές & φανερές υπηρεσίες και τους θεσμούς του διαποτισμένους με τις «καλύτερες παραδόσεις» του αντικομουνισμού, σε μια «σύνθεση» της κατοχικής φασιστικής-ναζιστικής εκδοχής του και της ψυχροπολεμικής «φιλελεύθερης» ευρωατλαντικής (σε μια σχέση διαχρονικής συνέχειας που εκφράζεται στατιστικά και στα στελέχη του), που μέχρι σήμερα περνιέται με περισσή πατριδοκαπηλεία για «εθνικοφροσύνη», δυσκολεύεται να κρύψει τα εγγενή χαρακτηριστικά του.

Ακριβώς με αυτό το «ιστορικό φορτίο» και υπό την στενή καθοδήγηση των αρμοδίων μυστικών και φανερών υπηρεσιών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και συνολικά των ευρωατλαντικών δομών, συγκροτήθηκαν και και συγκροτούνται μέχρι σήμερα τα συνακόλουθα πλοκάμια των διακρατικών και παρακρατικών/παραστρατιωτικών κλάδων του καθεστώτος, ενός μυστικού στρατού υπαγόμενου σε σχέδια όπως αυτά π.χ. της Επιχείρησης «Κόκκινη προβιά» και της «Operation Gladio».

Κατ’ αρχήν, σε κάθε φάση όξυνσης της διαπάλης, το καθεστώς (κράτος – παρακράτος και διακρατικές δομές) αναγκαστικά καταφεύγει στον ακραίο αντικομουνισμό. Η ιστορικά δοκιμασμένη συνεπέστερη μορφή αντικομουνισμού είναι ο φασισμός. Άρα, δεν είναι δύσκολο να βγαίνει στην επιφάνεια κατά καιρούς αυτή η «ρίζα» του καθεστώτος, ανεπίσημα ή και επίσημα, κατ’ ιδίαν ή δημόσια, ακόμα και σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο εξαρτημένων αντανακλαστικών των φορέων του (ιδιαίτερα κάποιας ηλικίας).

Τον πόλεμο αυτό η τάξη του κεφαλαίου τον κέρδισε χάρη στην ξένη εισβολή-επέμβαση με τις παραπάνω δυνάμεις που συσπείρωσε, σε μιαν άκρως δυσμενή για το επαναστατικό κίνημα της χώρας διεθνή συγκυρία. Οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις και ο ασφυκτικός Ευρωατλαντικός έλεγχος των βασικών δομών και λειτουργιών της χώρας έλκουν την καταγωγή τους από αυτά τα κληροδοτήματα.

Εξυπακούεται ότι ακριβώς λόγω των ιστορικών συνθηκών και της κατά βάση …τοξικής σύνθεσης των δυνάμεων του στρατοπέδου των νικητών αυτής της σύγκρουσης (προσκυνημένων του φασιστικού άξονα και του ευρωατλαντισμού), δεν μπορούσε και δεν μπορεί να γίνεται λόγος περί «ηθικού πλεονεκτήματος» του καθεστώτος που επικράτησε. Εξ ου και ο -ψυχολογικά εξηγήσιμος με όρους μηχανισμού άμυνας- βορβορώδης και άξεστος αντικομουνισμός, η συστηματική και καταιγιστική κατασυκοφάντηση των κομουνιστών και του κομουνισμού ως υπεραναπλήρωση του ηθικού, αισθητικού, διανοητικού και εν γένει πολιτισμικού χάσματος. Οι εμμονικές αναφορές εκπροσώπων του καθεστώτος στην «ηθική ηγεμονία» της αριστεράς είναι δηλωτικές, αφ’ ενός μεν, της ηρωικής ανιδιοτέλειας, της αυταπάρνησης και του πολιτισμού που επέδειξαν οι κομουνιστές στα πεδία των άνισων μαχών και σε όλους τους αγώνες του λαού μας που πρωτοστάτησαν, αφ’ ετέρου δε, των ανυπέρβλητων ηθικών τραυμάτων και συμπλεγμάτων που μέχρι σήμερα τύπτουν την όποια συνείδηση των νικητών…

Οι εκδηλώσεις μίσους, με την αναπαραγωγή της αντίστοιχης χονδροειδούς ορολογίας ενέχουν χαρακτήρα τελετουργικής εμπέδωσης, εδραίωσης και κατίσχυσης της ιστορικής μνήμης με τους όρους των τότε νικητών.

Οι πατριδέμποροι και πατριδοκάπηλοι αυτής της κοπής, αυτοί που μέχρι σήμερα πλασάρουν ως «εθνικοφροσύνη» και «πατριωτισμό» ένα χυλό αστικού εθνικισμού και κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, με θεμελιώδες καταστατικό συστατικό την απόλυτη, άνευ όρων και ορίων δουλοπρεπή υποταγή τους στις στρατηγικές επιλογές των ευρωατλαντικών πατρόνων τους. Αυτοί λοιπόν, σχεδόν σύσσωμο το φάσμα των καθεστωτικών δυνάμεων, -προφανώς εξ ιδίων κρίνοντες- έχουν το θράσος να κατηγορούν τους κομμουνιστές μέχρι σήμερα ως «ανθέληνες», «απάτριδες» και «αντεθνικούς», ως «ληστές» και «κομμουνιστοσυμμορίτες»!

Η κρατική ομπρέλα και η επιτελική εποπτεία της ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ επιβεβαιώνουν τα προαναφερθέντα περί οργανικής διασύνδεσης βαθέως κράτους, παρα- και διακρατικών, παραστρατιωτικών κ.λπ. μορφωμάτων, καθώς και τις βαρύτατες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου, της νυν κυβέρνησης και όλων των καθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες ανέχονται και αναπαράγουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό αυτόν τον αντικομουνιστικό βόρβορο.

Η αγωγή της ΕΑΑΣ στρέφεται τώρα εναντίον του Ν. Μπογιόπουλου. Ωστόσο, η επιλογή της δίωξης εναντίον του εν λόγω μάχιμου και εξαιρετικά δημοφιλούς δημοσίου προσώπου περικλείει ένα σαφή συμβολισμό με πολλαπλή στόχευση:

Συνιστά δίωξη κατά οποιουδήποτε στο εξής θα τολμά να θέτει ορθολογικά και επιστημονικά εν αμφιβόλω την καθεστωτική παραχάραξη της Ιστορίας και τα συνακόλουθα «εμφυλιοπολεμικά» δόγματα/ιδεολογήματα.

Συνιστά δίωξη που αποσκοπεί στην κατοχύρωση του αντικομμουνισμού ως υπεράνω κριτικής καταστατικού συστατικού του επίσημου καθεστώτος και του δημόσιου ιδεολογικοπολιτικού λόγου που αυτό αρθρώνει.

Αποσκοπεί στην ποινικοποίηση κάθε σκέψης και δράσης που διάκειται κριτικά προς αυτό το καθεστώς και τα ιδεολογήματά του, που αντιτίθεται στην κυριαρχία του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Αποσκοπεί στην επιβολή απηνούς λογοκρισίας στον δημόσιο λόγο, στην καταστρατήγηση κεκτημένων με αγώνες και θυσίες ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Πλήττει ευθέως και την ελευθερία της έρευνας, της σκέψης και του δημόσιου λόγου στα πεδία της επιστημονικής ορθολογικής έρευνας και του κριτικού αναστοχασμού της ιστορίας, των θεσμών και της ιδεολογίας, εντός και εκτός Ερευνητικών Κέντρων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η υπόθεση αυτής της δίωξης καθιστά άκρως επίκαιρη την ιστορική κατάθεση του Κώστα Βάρναλη στη δίκη του Μενέλαου Λουντέμη, απ’ όπου παραθέτω:

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: …Είναι ένοχος ο κατηγορούμενος;

ΒΑΡΝΑΛΗΣ (Με έμφαση): Ένοχος; Όχι!

Για να ναι ένοχος ένας Συγγραφέας πρέπει να δίνει αρνητικές απαντήσεις στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις;

Πρώτον: Ζώντας σε μια κοινωνία αδικίας με ποιους θα πάει; Με τους αδικητές ή με τους αδικημένους;

Δεύτερο: Αν ο Λαός πέσει στα δεσμά της τυραννίας με ποιους θα συνταχθεί; Με τον τυραγνισμένο ή με τον τύραννο;

Και Tρίτο και τελευταίο: Αν η Πατρίδα πάει σ΄ εθνική σκλαβιά ποιους θα βοηθήσει; Τους κατακτητές ή τους κατακτημένους; Δηλαδή με τους κιοτήδες θα πάει ή με τα παλικάρια;

Γνωρίζω τον κατηγορούμενο από έφηβο. Τον γνωρίζω σαν συγγραφέα, και σαν Έλληνα. Και σας δηλώνω κατηγορηματικά: Και στις τρεις ερωτήσεις ο κατηγορούμενος έδωσε αυτές τις απαντήσεις. Δεν είναι ένοχος…».

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Ν. Μπογιόπουλος έκανε με αξιοπρέπεια ό,τι επιτάσσει το καθήκον του, ως κομουνιστής, ως δημοσιογράφος, ως ερευνητής και συγγραφέας. Άρα, εν αντιθέσει προς τους ισχυρισμούς των επικαλούμενων «λόγους πονηρίας τοῦ προφασίζεσθαι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις» κατηγόρους του, ο Ν. Μπογιόπουλος κατηγορηματικά δεν ενέχεται σε τίποτα.

Επιπλέον, θεωρώ ότι στο πρόσωπο του Νίκου Μπογιόπουλου τίθεται υπό διωγμό κάθε κριτικά σκεπτόμενος και δρων άνθρωπος, ατομικά και συλλογικά.

Ως εκ τούτου, η δίωξη αυτή με αφορά άμεσα και προσωπικά, ως ερευνητή της κοινωνικής θεωρίας και φιλοσοφίας και ως πανεπιστημιακό δάσκαλο. Για αυτό δηλώνω και από εδώ την ετοιμότητα και την προθυμία μου να καταθέσω υπέρ του στο δικαστήριο.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Νίκου Μπογιόπουλου είναι αγώνας για την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων όλων μας!

Ο αντικομουνισμός δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τον Νίκο Μπογιόπουλο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε κάτι συμπτώσεις!

Την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ εξαγγέλλει τηλεοπτικά την υποψηφιότητά του, ο Πάιατ στο σκάι ψέλνει το εγκώμιο στο Σύριζα ! Πριν βέβαια εξέφραζε  έκπληξη για τον αντιαμερικανισμό του συριζα και την εναντιοση του στη συμφωνια ηπα’ελλαδας.

3 υλικά μπήκαν στην κατσαρόλα και οσονούπω το φαγητό έτοιμο! 

Σχολιο.- θα γυρισω τον χρονο 11χρονακια πισω 2010 κυριακη ημερα επινα το καφεδακι μου ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ηταν η εποχη που ολοι βριζαμε ΔΙΚΑΙΩΣ ασχετα εαν ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ και οι επομενοι βγηκαν χειροτεροι τον γαπ Λοιπον μιλαγε ΕΝΑΣ του ΠΑΣΟΚ νομιζω ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ εαν δεν με απαταει η μνημη μου λοιπον ηρθαν οι ζαοι βεβαια αυτοι οι ανθρωποι πολυ πιθανον να μην ειναι στον ΣΥΡΙΖΑ να ειναι καπου αλλου ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕΡΑ25 ΛΑΕ και μαζι σηκωθηκα και εγω και εβριζα και μουτζωνα Αλλα ειδαμε και ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ και προσωπικα τα εχω με τον αλε666 γιατι εκεινα τα χρονια ο ΚΟΣΜΟΣ ειχε ριζοσπαστοικοποιηθει και τον ξενερωσε αυτο το τσογλανι και πλεον τα δεχεται ολα αδιαμαρτηρητα πλην ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΑΚΙΑΣ με το ονομα ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΩΡΑΣ και τον μεγα αλε6 με το αλογο του ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΖΑΟΙ Ετσι πρεπει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρία: Διαδήλωση κατά του «Πράσινου Πιστοποιητικού» στη Σόφια

 Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 21:00

Εκατοντάδες διαδηλωτές και πολιτικοί ηγέτες συμμετείχαν σε  κινητοποίηση σήμερα στη Σόφια κατά της απόφασης της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό το «Πράσινο Πιστοποιητικό» για την πρόσβαση των πολιτών σε εστιατόρια, θέατρα και εμπορικά κέντρα.

Ο μεταβατικός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε αυτό το μέτρο την Τρίτη, ωστόσο, επιχειρηματίες και πολιτικοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.

Με βάση τους νέους κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, η πρόσβαση σε μπαρ, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και άλλους κλειστούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για την Covid-19. Μόνο το 24% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί στη Βουλγαρία. Επίσης, οι γιατροί και οι φροντιστές ηλικιωμένων και ασθενών δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα μέσα μεταφορών, οι τράπεζες, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα καταπατούν τις ελευθερίες τους και είναι ένα μέσο για να τους αναγκάσουν να εμβολιαστούν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: 14 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε στρατιωτικό λεωφορείο

 Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 18:23

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον ενός στρατιωτικού λεωφορείου στη Δαμασκό, ενώ από τους βομβαρδισμούς της Συριακής Δημοκρατίας στις ζώνες των ισλαμοφασιστών έχασαν τη ζωή τους γουρούνια ισλαμοφασίστες, στη χειρότερη έκρηξη βίας στη Συρία εδώ και μήνες.

Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο λεωφορείο εξερράγησαν νωρίς το πρωί, ενώ το όχημα περνούσε κοντά σε μια γέφυρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο SANA, κάνοντας λόγο για 14 νεκρούς και τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Αποικιακών Δικαιωμάτων στη Συρία, μια αποικιοκρατική μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ευρύ δίκτυο χαφιέδων σε όλη τη Συρία, όλα τα θύματα ήταν στρατιωτικοί.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, τη φονικότερη στη Δαμασκό εδώ και τέσσερα χρόνια. Μία ώρα αργότερα όμως οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών στη κατεχόμενη βόρεια Συρία.

Μια στρατιωτική πηγή είπε ότι ένας τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός, που έπεσε από το λεωφορείο μετά την έκρηξη, εξουδετερώθηκε.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου καταδίκασε την επίθεση αυτή με ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Manar. «Όλες οι τρομοκρατικές απόπειρες δεν θα καταφέρουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία», ανέφερε.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το SANA διασώστες επιθεωρούν το καμένο λεωφορείο. «Εδώ και πολύ καιρό δεν είχαμε δει τέτοια πράγματα, νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει μ’ αυτά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαλμάν, που εργάζεται σε ένα οπωροπωλείο της συνοικίας.

Η σημερινή ήταν η φονικότερη επίθεση στη Δαμασκό μετά από εκείνη του Μαρτίου του 2017 (τουλάχιστον 30 νεκροί), την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει τότε το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.

Στο κατεχόμενο από τους ισλαμοφασίστες των τούρκων Ιντλίμπ, από τους βομβαρδισμούς του Συριακής Δημοκρατίας σκοτώθηκαν 13 γουρούνια ισλαμοφασίστες και τραυματίστηκαν άλλα 26, σύμφωνα με το Αποικιακό παρατηρητήριο. Μεταξύ των ισλαμοφασιστικών γουρουνιών ήταν τέσσερα κωλοπαιδά τους και μια ισλαμοφασίστρια δασκάλα, ανέφερε η Unicef των αποικιοκρατών.

Ο βομβαρδισμός αυτός για την απελευθέρωση του Ιντλιμπ από τα ισλαμοφασιστικά γουρούνια ήταν ο σφοδρότερος στο Ιντλίμπ μετά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία και η Ρωσία και τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 2020.

Η ισλαμοφασιστική συμμορία Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ και άλλες τζιχαντοφασιστικές ομάδες που ελέγχουν ένα μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ απάντησαν βομβαρδίζοντας γειτονικές ζώνες, τις οποίες έχει απελευθερώσει η Συριακή Δημοκρατία.

Εξάλλου, έξι μαχητές της κυριότερης φιλοσυριακής πολιτοφυλακής, των δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Χάμα. Σύμφωνα με τη φιλοσυριακή εφημερίδα Al Watan η έκρηξη οφείλεται σε «τεχνικό λάθος».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Λε Ντριάν θα μετάσχει στη διεθνή σύνοδο για τη κατεχόμενη Λιβύη στην Τρίπολη

 Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 20:48

Ο επικεφαλής της αποικιακής γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα συμμετάσχει αύριο Πέμπτη στην Τρίπολη σε μια σύνοδο με στόχο την υποστήριξη της κατοχικής πολιτικής μετάβασης στη Λιβύη και τη διεξαγωγή των κρίσιμων προεδρικών εκλογών τον Δεκέμβριο.

«Θα πάω στην Τρίπολη για επείγοντες λόγους», είπε ο Λε Ντριάν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, για να εξηγήσει για ποιον λόγο θα απουσιάσει από μια άλλη σύνοδο που θα γίνει αύριο στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Τρίπολη, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, αρμόδια για τις πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο και ο επικεφαλής της αποστολής του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ στη Λιβύη, Γιαν Κούμπις, θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτή τη «Διεθνή Διάσκεψη Στήριξης της Σταθερότητας».

Το λιβυκό πρακτορείο Lana μετέδωσε ότι αναμένονται επίσης εκπρόσωποι της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, του Κατάρ, της Αλγερίας, της Τυνησίας, του Τσαντ και του Σουδάν.

Η Λιβύη προσπαθεί να βγει από τη μείζονα πολιτική κρίση που συνεχίζεται από το 2011, μετά την δυτική ιμπεριαλιστική εισβολή των ΗΠΑ και της Γαλλίας και τη δολοφονία του ηγέτη της συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. Έπειτα από χρόνια ένοπλων συρράξεων μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης, μια νέα, κατοχική μεταβατική κυβέρνηση, ανέλαβε στις αρχές του έτους να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί επίσης μια διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη στις 12 Νοεμβρίου, για την εδραίωση της κατοχικής πολιτικής μετάβασης.

Βασική απαίτηση αυτής της διαδικασίας είναι η αποχώρηση των ξένων στρατιωτών και των μισθοφόρων (Ρώσοι της ιδιωτικής εταιρείας Βαγκνέρ, Σουδανοί, Σύροι, Τούρκοι και άλλοι) που παραμένουν στη χώρα μέχρι και σήμερα. Πέρσι τον Δεκέμβριο ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ υπολόγιζε ότι οι μισθοφόροι και οι ξένοι μαχητές στη Λιβύη έφταναν τους 20.000 άνδρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ηγετικό στέλεχος της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC συνελήφθη στο Μεξικό

 Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 09:23

Ο Ροδρίγο Γκράντα, ηγετικό στέλεχος της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες της Κολομβίας (FARC), συνελήφθη στο Μεξικό κατόπιν αιτήματος της Παραγουάης, όπου καταζητείται για απαγωγή και ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας, ο Διέγο Μολάνο.

Ο Ροδρίγο Γκράντα, γνωστός ως ο επικεφαλής της διπλωματίας της πρώην οργάνωσης ανταρτών, συνελήφθη στο Μεξικό δυνάμει «κόκκινης ειδοποίησης» της Interpol, ανέφεραν οι βουλευτές Κάρλος Λοσάδα και Πάμπλο Κατατούμπο, ηγετικά στελέχη του κόμματος Comunes, στο οποίο μετασχηματίστηκε η FARC μετά τη συμφωνία ειρήνης του 2016.

Το Comunes κατήγγειλε πως η σύλληψη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας και κατηγόρησε τον Κολομβιανό δεξιό πρόεδρο Ιβάν Ντούκε ότι βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη αυτή.

Ο υπουργός Άμυνας Μολάνο απέρριψε τις κατηγορίες αυτές. Ανέφερε μέσω Twitter ότι η σύλληψη του Γκράντα, ο οποίος ζει και κυκλοφορεί ελεύθερα με τη συγκατάθεση των αρχών, συνδέεται με «κόκκινη ειδοποίηση που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της Παραγουάης», καθώς η Ασουνσιόν τον καταζητεί «για απαγωγή, σύσταση και συμμορία και ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Πηγές προσκείμενες στις μεξικανικές ομοσπονδιακές αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκαν ωστόσο να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ροδρίγο Γκράντα «ταξίδευε μαζί με τον Ροδρίγο Λοντόνιο, τον πρόεδρο του κόμματος, και άλλους συντρόφους της αντιπροσωπείας», σημείωσε ο βουλευτής Κάρλος Λοσάδα μιλώντας σε κολομβιανό μέσο ενημέρωσης.

Πάντα σύμφωνα με τον Λοσάδα, ο Γκράντα έκανε το ταξίδι με την έγκριση του ειδικού δικαστηρίου που δημιουργήθηκε δυνάμει της ειρηνευτικής συμφωνίας και είναι αρμόδιο για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, τη λεγόμενη Ειδική Δικαιοδοσία για την Ειρήνη (Jurisdicción Especial para la Paz, JEP). Η JEP διενεργεί έρευνες για αρκετούς πρώην ηγέτες των FARC, ωστόσο δεν έχει καταδικάσει ακόμη κάποιον.

Η αντιπροσωπεία του Comunes είχε πάει στο Μεξικό κατόπιν πρόσκλησης του Κόμματος Εργασίας, για να πάρει μέρος σε διεθνές συνέδριο παρατάξεων της αριστεράς, διευκρίνισε ο Ροδρίγο Λοντόνιο σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εγγυηθεί την ασφάλεια του Ροδρίγο Γκράντα», τόνισε ο επικεφαλής των άλλοτε ανταρτών στο βίντεο αυτό.

Διαπραγματευτής

Ο Ροδρίγο Γκράντα, 72 ετών, ήταν ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας η οποία διαπραγματεύθηκε την ειρηνευτική συμφωνία στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας, διαδικασία που άρχισε το 2012 και κατέληξε στην υπογραφή του ιστορικού κειμένου το 2016, που οδήγησε στον αφοπλισμό των FARC.

Είχε συλληφθεί το 2005, στο πλαίσιο επιχείρησης των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού της Κολομβίας στη Βενεζουέλα, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος το 2007, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Το 2018, συνελήφθη άλλο ηγετικό στέλεχος των FARC και διαπραγματευτής τους, που καταζητούσαν οι ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών, ο «Χεσούς Σάντριτς». Αφού αφέθηκε ελεύθερος το 2019, με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ξαναπήρε τα όπλα, επικαλούμενος τη μη τήρηση της συμφωνίας του 2016 από τον πρόεδρο Ντούκε. Σκοτώθηκε στη Βενεζουέλα, λίγο καιρό αργότερα, σε αναμέτρηση με άγνωστους μέχρι σήμερα αντιπάλους. Οι πρώην σύντροφοί του ανέφεραν πως επρόκειτο για επιχείρηση των κολομβιανών Ειδικών Δυνάμεων.

Ο Ροδρίγο Γκράντα είχε αναφερθεί τότε στο ενδεχόμενο επιστροφής στον ένοπλο αγώνα.

Η σύλληψη του καταγράφεται ενώ απομένει ένας μήνας και κάτι ως την πέμπτη επέτειο της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τους αντάρτες ο τότε πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2016.

Η Κολομβία βιώνει τους τελευταίους μήνες ανησυχητική αναζωπύρωση της βίας σε πολλές περιοχές όπου δρουν αρκετές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους συνεχιστές των FARC που απορρίπτουν τη συμφωνία παράδοσης κι έχουν ξαναπάρει τα όπλα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
Αύριο εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του δημοσιογράφου η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού
Την κατάπτυστη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται αύριο, Πέμπτη, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους φορείς και απόστρατοι.
Θυμίζουμε ότι με την αγωγή της η ΕΑΑΣ αξιώνει από τον δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».
Αφορμή ήταν τα όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
ΚΕΘΑ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα απαιτεί να ανακληθεί τώρα η αγωγή και σημειώνει: «Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για σχόλιό του σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.
Η ΕΑΑΣ είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο διοργανώνει τέτοιου περιεχομένου εορτές, που βρίθουν από αντικομμουνιστικό μίσος! Στις τελετές αυτές παρευρίσκονται νοσταλγοί του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας, της δικτατορίας και της βασιλείας. Το ίδιο έγινε και φέτος που, χωρίς να περιοριστεί η τελετή, όπως δηλωνόταν, στο "άναμμα ενός κεριού", η ΕΑΑΣ συνεόρτασε στο ίδιο κλίμα με εκπροσώπους ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ανακοινώνοντας μάλιστα και εκπρόσωπο του γνωστού έγκλειστου Κασιδιάρη, καθώς και εκπρόσωπο "βασιλικής" οργάνωσης.
Ακόμη, ανακοινώθηκαν από του βήματος, μεταξύ άλλων, ονόματα αποστράτων για την προσφορά τους, όπως του τ. ευρωβουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ή άλλου που εμφανίζεται σε βίντεο να κόβει με ξίφος την, με σχήμα βασιλικού στέμματος, "βασιλόπιτα".
Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο απ' το υπουργείο Αμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι' αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές! Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς το 2020, μετά τον σχετικό "ντόρο", ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή η παρουσία "εκπροσώπου του πρωθυπουργού" στις αντίστοιχες τελετές, ενώ με την ανοχή της η ΕΑΑΣ προχώρησε στην κατάπτυστη αγωγή.
Φέτος, πάλι ενώ ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να χαμηλώσει δήθεν τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τους εορτασμούς "...εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους...", η ΕΑΑΣ συνέχισε ...στο ίδιο τέμπο, με κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κύριο άρθρο στην εφημερίδα της.
Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, μάλιστα με χρήματα των ίδιων των αποστράτων, ούτε επίσης τους τιμά η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ελευθεροτυπίας! Καταδικάζουμε την ΕΑΑΣ για την πιο πάνω ενέργειά της και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου! Απαιτούμε την κατάργηση των εορτασμών αυτών από την ΕΑΑΣ».
Καταγγέλλουν τις ευθύνες και την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης
Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. αναφέρει: «Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου! Δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η δίωξη αυτή κατά της ελευθεροτυπίας ούτε και η πραγματοποίηση των εορτών μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι που ξεχειλίζουν αντικομμουνισμό.
Είναι ντροπή, οι κύριοι, που υποτίθεται εκπροσωπούν τους απόστρατους, να συνεορτάζουν με διάφορα φασιστοειδή και παραφυάδες ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλλιεργώντας το μίσος και τον άκρατο αντικομμουνισμό. Επίσης συνολικότερα από τον "βίο και την πολιτεία" των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ, έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος τους είναι αρνητικός. Επομένως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη!
Ευθύνες αναλογούν σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες και "αριστερές", που ανέχτηκαν και συντήρησαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Μεγάλες ευθύνες έχει ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς μόλις στο παρά πέντε ακύρωσε την παρουσία "εκπροσώπου του πρωθυπουργού" στις τελετές του 2020, ενώ ανέχεται άθλιες διώξεις, ουσιαστικά, κατά της ελευθεροτυπίας. Αμεση ανάκληση της δίωξης! Κατάργηση των εορτών μίσους!».
Δήλωση για την κατάπτυστη αγωγή έκανε και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., ζητώντας να σταματήσει τώρα. Οπως σημειώνει, «πολλά ερωτηματικά γεννά η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που εποπτεύει την (ΕΑΑΣ) με την εκκωφαντική σιωπή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η ΕΑΑΣ είναι γνωστή από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες "κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών" όπως η ίδια αναφέρει. Αποτελεί καθήκον όλων των αποστράτων να καταδικάσουν την πολιτική του αντικομουνισμού και της θεωρίας των "δύο άκρων", που ακούγεται συχνά τελευταία».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 3ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ! Παντρεύτηκαν οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής...
Το αγοράκι που αγόρασαν... το ρώτησαν; Ποιος προστατεύει αυτά τα παιδάκια;
Σχολιο.- Δικαιώματα έχουν μόνον οι ομοφυλόφιλοι σύμφωνα με την κρατούσα φιλοσοφία. Τα παιδιά είναι απλώς όργανα ικανοποίησης των επιθυμιών τους.
Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα...
Σχολιο.- Πού το βρηκαν το παιδι;Ποιος κανει τη μαννα;Ποιος γαμιολης αφηνει να βιασουν τη ψυχη ενος παιδιου;Ποιο αληταριο παιδοψυχολογος αγνοει την γονιδιακη μνημη και την κοινωνικη προσαρμογη;Παιδοφιλοι,δολοφονοι.
Σχολιο.- Δείτε την σημερινή είδηση: Στο Μετρό στην Αμερική, κάποιος βίασε μια κοπέλα και οι επιβάτες ...μαγνητοσκοπούσαν το συμβάν. Φαίνεται πως αυτόν τον κόσμο οραματίζονται οι "πολιτισμένοι" της Δύσης: Εικόνα χωρίς όρια, ούτε καν ...παντεσπάνι!!!