Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Πεμπτη 21 Οκτωβριου 2021


Η κυβερνηση Ν.Δ προωθει το ΑΥΤΟ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ...δηλαδη δημοσιο ως προς τις εισφορες των πολιτων σε αυτο και ιδιωτικο ως προς τις παροχες προς τους πολιτες...Επισης υποχρεωνει το Ιατρικο προσωπικο να ψαχνει για χρηματοδοτες...

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Αλέξη Πρωθυπουργό να εγκαταλείπει την πορεία για το Πολυτεχνείο στο ύψος της Βουλής και να μην συνεχίζει προς την Αμερικανική πρεσβεία. ,Vencerenis Alexis Tsipras ! Τους έσπασες τα μούτρα ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.

2008 το βαρέλι το πετρέλαιο είχε 132 δολάρια και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,23 ευρώ.

2012 το βαρέλι είχε 100 δολάρια και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,17 ευρώ.

2021 το βαρέλι το πετρέλαιο 82 δολάρια και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,25 ευρώ.

Ακούσατε τα κανάλια να κάνουν αυτή την σύγκριση ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαρία – Εφιάλτης για μικρά κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας

Ο νόμος της Σαρία είναι ουσιαστικά ένας ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης που πηγάζει από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής

21 Οκτωβρίου 2021, 06:06

Το μεταφεμινιστικό σκουπιδαριό θα τοποθετηθεί για τον μεσαιωνικό πολιτισμό που τείνει να εδραιωθεί στο ισλαμιστικό γκέτο της Αθήνας ή ασχολείται μόνο με τη "γηγενή μπατριαρχία";

Πέρα απο τη γελοία μηδενιστική συνθηματολογία της και τα χαζοσκετσακια στο Σύνταγμα φθηνής απομίμημησης, κάθε που ένας Έλληνας ψυχάκιας σκοτώνει τη γυναίκα του κάνει τίποτε άλλο;


Μικρά κοριτσάκια, 8, 9 και 10 ετών… Παιδιά. Που δεν έχουν μπει καν ακόμα ούτε στην εφηβεία, ποζάρουν ντυμένα νύφες. Δίπλα στους συζύγους τους, όλοι άνδρες, μεγάλοι σε ηλικία. Στα πρόσωπα των κοριτσιών είναι αποτυπωμένος ο τρόμος.

Αυτήν την εικόνα, μία από τις ακραίες ερμηνείες της εφαρμογής του νόμου της Σαρία, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σ’ ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ, στο κέντρο της Αθήνας. Από την ίδια της την μητέρα και τον αυστηρό, μουσουλμάνο, 53χρονο πατριό της.

Ανησύχησαν οι γείτονες

Οι φωνές που ακούγονταν από το σπίτι της οικογένειας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανησύχησαν τους γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Τα όσα ήρθαν στο φως, σοκάρουν. Το κορίτσι αρνήθηκε να παντρευτεί έναν 40χρονο φίλο του πατριού της και τότε εκείνος, αποφάσισε να την τιμωρήσει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, την πέταξε στο κρεβάτι, της πίεζε το κεφάλι στο μαξιλάρι για να «πνίξει» τα ουρλιαχτά της, την έβριζε και την θώπευσε. Και όλα αυτά… Μπροστά στα μάτια της μητέρας της, η οποία δεν έφερε καμία αντίρρηση.

Το κορίτσι χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ενώ στο πλάι της βρέθηκαν αμέσως παιδοψυχολόγοι και πλέον φιλοξενείται σε δομή.

Σαρία και γυναίκες

Ο νόμος της Σαρία είναι ουσιαστικά ένας ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης που πηγάζει από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής. Κυριολεκτικά σημαίνει «ο καθαρός» δρόμος που οδηγεί στη «πηγή του ύδατος». Ωστόσο, έχει αποδειχτεί, ότι σε ορισμένες χώρες, η ερμηνεία της Σαρία, όσο αφορά στις γυναίκες, οδηγεί σε ακραίες τιμωρίες για παραδειγματισμό.

«Ισλαμική Αστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας

Ο τρόμος που έζησε η 17χρονη στα χέρια του πατριού της, υπενθύμισε τα φαινόμενα βίας που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλούνται «Ισλαμική Αστυνομία» και περιπολούν, προκειμένου να βεβαιώνουν για την πιστή τήρηση των ισλαμικών κανόνων, όπως εκείνοι ακραία το ερμηνεύουν.

Στα γκέτο

«Στα γκέτο τα ισλαμικά στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα άσκησης βίας, δηλαδή να περιπολούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και να ελέγχουν, να αστυνομεύουν, το αν τηρείται η Σαρία. Και αντιστοίχως μετά να εφαρμόζουν βία, να εκβιάζουν και να απειλούν, στη μη τήρησή της» σημείωσε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας.

Η αυτόκλητη «θρησκευτική αστυνομία», δεν διστάζει ακόμα και να ξυλοκοπήσει ομόθρησκους άνδρες ή γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ.

«Σκληροί εξτρεμιστές, να εφαρμόζουν βία κυρίως σε γυναίκες, διότι, το ηθικό τους κομμάτι και ο «κώδικας» αυτός, ενασχολείται περισσότερο με την ηθική των γυναικών και να ασκούν βία και να τις τρομοκρατούν, μέχρι το βαθμό να μην μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους» συμπλήρωσε ο κ. Ντούμας.

Είχε αποκαλυφθεί η δράση

Στην περίπτωση πάντως, της 17χρονης ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι ο νόμος του ελληνικού δικαίου που ορίζει τη σύλληψη τόσο του πατριού, όσο και της μητέρας της, οι οποίοι και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο αστυνομικός συντάκτης των 2 εφημερίδων υπογράμμισε ότι 3-4 φορές στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί η δράση φανατικών σουνιτών, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την «Ισλαμική Αστυνομία», η οποία θα τιμωρεί γυναίκες που ζουν με το δυτικό τρόπο ζωής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτήστε έναν εμβολιασμένο τι συστατικά είχε το εμβόλιο που έκανε για τον κορωνοϊό.

Δεν πρόκειται να πάρετε απάντηση, ούτε καν θα αναρωτηθεί τι έβαλε στον οργανισμό του.

σχολιο.- Δε πα να ψοφησει... δικη του επιλογη. Εμενα η υποχρεωτικοτητα με πειραζει και η στερηση της προσωπικης μου ελευθεριας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου ήρθε φέσι 196Ε στον λογαριασμο ρεύματος απο το κράτος! Ρώτησα την Protergia μου λένε μπορει τον επόμενο μήνα να πάει και 300Ε ή παραπάνω,,, μέσα σε 4 μήνες η τιμή πήγε απο 24Ε στα 200Ε... Δηλαδή από κει που πλήρωνα κατα μέσον όρο 60Ε τον τελευταίο χρόνο, ξαφνικά μου ήρθε λογαριασμός εξαπλάσιος ... 350Ε 

Είναι εξωφρενικό και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλους!

Σχολιο.- Αντι να πληρωσουν το κοστος της απανθρακοποιησης οι λομπιστες της πρασινης μαφιας και οι Γκρετες, μας φορτωνουν οτι νταβατζιλικι γουσταρουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφο στο Κινεδο

Εγώ προτείνω να ενωθούν ΚΙΝΑΛ και ΝΔ και να κάνουν το ΚΙ.ΝΕ.ΔΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς μπορεί να μεγαλώσει κανείς φυσιολογικά παιδιά σε αφύσικο περιβάλλον?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν το Matrix και σύντομα θα μας προσκαλέσουν να ζούμε όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας εκεί μέσα, επειδή όλα εκεί θα είναι πιο εύκολα, οικονομικά και ασφαλή. 

Ό,τι μας στερούν στην πραγματική ζωή, θα μας το προσφέρουν στην ψηφιακή ζωή, με αντάλλαγμα όλα τα βιομετρικά και ψυχομετρικά μας δεδομένα, χάρη στα οποία δημιουργούνται ήδη από το Facebook τα ψηφιακά μας αντίγραφα.

Όταν το Blockchain, η Augmented Reality (AR), η Virtual Reality (VR), η Mixed Reality (MR) και τα Haptic Suits συναντάνε την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), το αποτέλεσμα είναι το Metaverse.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΕΗ φευγει απ τα χερια του λαου και παει σε αυστραλιανη εταιρεια και δεν εχει ανοιξει μυτη. 

Μόνο 48ωρη απεργια  εχει κηρυξει η ΓΕΝΟΠ

Περαστικα μας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλωρεντία : Τεργέστη ..Τεργέστη ...Τεργέστη είμαστε μαζί σου ...

Όταν ένας λαός βλέπει τους εργάτες του ενωμένους να δίνουν τον αγώνα τους .. εργάτες εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι εναντίον ενός κράτους τραπεζίτη

Ο εξεγερμένος λαός του Τριέστι, με μπροστάρηδες τους λιμενεργάτες, δίνει μέρα - νύχτα τον ωραίο αγώνα του. Με τάξη αλλά και φαντασία, με πύρινους λόγους αλλά και επιχειρήματα. Διαδηλώνει, φωνάζει συνθήματα, συγκεντρώνεται, στήνει μικροφωνικές, δίνει το λόγο σε δικηγόρους, νέους, εργαζόμενους, κληρικούς. Οι γυναίκες πρώτες και καλύτερες. Μοιάζει σα μια μεγάλη γιορτή. Το Ιταλικό Σύνταγμα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κυριαρχούν στους λόγους των ομιλητών. Μέχρι κι από τη μακρινή Σαρδηνία ένας συμπαραστάτης τραγουδοποιός παίζει το τραγούδι που έγραψε, με τίτλο "No green pass - Si a la vita". Ανεξάρτητα από τα άμεσα κέρδη του, είναι βέβαιο ότι ο αγώνας αυτός είναι μια ακόμα παρακαταθήκη για το καινούργιο, μια λαμπρή φωτοβολίδα που διαλύει το πηχτό σκοτάδι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σνόουντεν και Global Encryption Coalition: "Εάν αποδυναμώσετε την κρυπτογράφηση, θα πεθάνουν άνθρωποι"

"Η οποιαδήποτε παρέμβαση στην ισχυρή κρυπτογράφηση, σε θέτει σε κίνδυνο τόσο την κοινωνία αλλά και την οικονομία" τονίζει το Global Encryption Coalition. Η παρέμβαση του ιδρυτή της Wikipedia.

21 Οκτωβρίου 2021 12:47

To Global Encryption Coalition με αφορμή την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Κρυπτογράφησης, καλεί την κοινωνία να ακολουθήσει το Make the Switch, υιοθετώντας ισχυρές υπηρεσίες κρυπτογράφησης και τον κόσμο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Η κρυπτογράφηση απειλείται από διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν ως δούρειο ίππο για όλα τα όργανα επιβολής του νόμου.

Η υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να παρέχει σε οποιονδήποτε επικίνδυνο φορέα ευαίσθητες πληροφορίες, που να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτική αλλά και την δημόσια ασφάλεια.

Εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικοί φορείς, έχουν ήδη δεσμευτεί να υιοθετήσουν ισχυρά μέσα κρυπτογράφησης.

Ένα μεγάλο σύνολο από κοινωνικούς φορείς και ονομαστές εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας ανά τον κόσμο, ένωσαν τις δυνάμεις και τις φωνές τους για να υποστηρίξουν την χρήση της ισχυρής και ασφαλούς κρυπτογράφησης και να αποτρέψουν τις ενδεχομένως επικίνδυνες προσπάθειες των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών επιβολής νόμου να την υπονομεύσουν, με αφορμή την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Κρυπτογράφησης.

Η κρυπτογράφηση διασφαλίζει την προσωπική ασφάλεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων και την εθνική ασφάλεια χωρών σε όλο τον κόσμο. Περιθωριοποιημένες κοινότητες, επιζώντες από ενδοοικογενειακή κακοποίηση και πολιτικοί φορείς που εργάζονται με πολύ ευαίσθητες πληροφορίες, χρειάζονται την κρυπτογράφηση για να διατηρήσουν τις επικοινωνίες τους ιδιωτικές και ασφαλείς.

Ακόμη και οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένα συστήματα επικοινωνιών για να διασφαλίσουν ότι οι οργανωμένοι εγκληματίες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις έρευνές τους.

Χάρη στην ισχυρή κρυπτογράφηση, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης χωρίς να φοβούνται ότι θα κλαπούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η χρήση ισχυρής κρυπτογράφησης έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως που ανησυχούν για εγκληματίες που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία της για να αποκρύψουν παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτές οι προτάσεις για την αποδυνάμωση ή την υπονόμευση της ισχυρής κρυπτογράφησης, μπορούν να εκθέσουν τους χρήστες και να τους καταστήσουν πιο ευάλωτους σε κυβερνοεπιθέσεις και εγκληματικές δραστηριότητες τρίτων.

Η κρυπτογράφηση μας κάνει όλους ασφαλέστερους

Ο Edward Snowden, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) και ο πληροφοριοδότης πίσω από τις αποκαλύψεις για την NSA αναφέρει:

«Εάν αποδυναμώσετε την κρυπτογράφηση, άνθρωποι θα πεθάνουν. Μόνο φέτος, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, είδαμε πόσο κρίσιμη είναι η κρυπτογράφηση για την προστασία του απλού κόσμου. Η πανδημία του Covid μας έδειξε στο χώρο μα πόσο απαραίτητες είναι οι κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στα smartphone μας για την επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα, εάν είμαστε άρρωστοι ή αν χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνούν με τους ασθενείς τους και να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με ασφάλεια. Η κρυπτογράφηση μας κάνει όλους ασφαλέστερους. Από οικογένειες που προστατεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους, μέχρι προσωπικές πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης, η κρυπτογράφηση διατηρεί τις ιδιωτικές πληροφορίες μας αληθινά ιδιωτικές».

«Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήταν αδύνατον να κάνω τις αποκρυπτογραφήσεις που έκανα χωρίς την κρυπτογράφηση. Τα πρώτα μου μηνύματα στους δημοσιογράφους έγιναν με κρυπτογράφηση και χωρίς την ασφαλή της έκδοση από άκρη σε άκρη, θα μας είναι αδύνατο να δούμε πόσο γενναία είναι η ερευνητική δημοσιογραφία και πώς θα μπορούσε να υπάρξει».

«Παρ 'όλα αυτά, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να αποδυναμώσουν την κρυπτογράφηση καλώντας τις πλατφόρμες να δημιουργήσουν "πίσω πόρτες" για την επιβολή του νόμου. Έχω δει από πρώτο χέρι πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που έχουν για να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα αθώων ανθρώπων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης θα ήταν ένα τεράστιο λάθος που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές».

Όλοι έχουν το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια

Με την σειρά του, ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, αναφέρει: «Η προστασία της ισχυρής κρυπτογράφησης είναι απαραίτητη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Όλοι έχουν το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια – και αυτό μπορεί να διατηρηθεί μόνο με ασφαλή κρυπτογράφηση. Η εξασθένηση της, μας θέτει όλους σε κίνδυνο. Όταν ξεκινήσαμε τη Wikipedia, ήταν απαγορευτικά ακριβό σε επίπεδο εξόδων να χρησιμοποιούμε ασφαλή κρυπτογράφηση για κάθε σελίδα στον ιστότοπο, αλλά ήταν πάντα προτεραιότητά μας και την εισαγάγαμε το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην χρησιμοποιηθεί τώρα. οι κυβερνήσεις και οι τεχνολογικές πλατφόρμες, έχουν καθήκον να προστατεύουν το κοινό».

Για την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Κρυπτογράφησης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που θα δείξουν το πώς έχουν διατηρηθεί ασφαλείς διαφορετικοί τομείς της ζωής μας, μέσω της κρυπτογράφησης.

Από την τεχνολογία σχετικά με τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚ, που φιλοξενεί ένα Instagram Live μέχρι το γιατί η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη για την κοινότητα, μέχρι τις κορυφαίες ομάδες κοινωνικών φορέων στη Βραζιλία που διοργανώνουν ένα πάνελ γυναικών που θα συζητήσει τη σημασία της κρυπτογράφησης για να διατηρήσει τον κοινωνικό ακτιβισμό ζωντανό.

Παράλληλα, παγκοσμίου φήμης ερευνητές δημοσιογράφοι που δεσμεύονται δημόσια να κάνουν το Make the Switch, την αλλαγή σε ισχυρή κρυπτογράφηση και να το μοιραστούν με τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Κρυπτογράφησης, το Global Encryption Coalition, ζητά από το κοινό να κάνει τη μετάβαση σε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κρυπτογράφησης. 

Κάντε την υπόσχεσή σας να αλλάξετε εδώ.

https://ged.globalencryption.org/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο κύριος είναι ψεκασμένος

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 12:06

Πολλά περισσότερα ερωτήματα και άφθονο υλικό για δεύτερες σκέψεις προκάλεσε η παρέμβαση στη Βουλή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιου, με αιχμή το φακέλωμα ζώων συντροφιάς, που θα καταλήξει -ας συγκρατηθούμε- στη γενίκευση του ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε πολίτη, με στοιχεία του ιστορικού του σε θέματα υγείας.

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και η παρέμβαση του υφυπουργού στο Κοινοβούλιο εξαιρετικά προκλητική, ζητήσαμε από τον ίδιο να σχολιάσει ειδικότερα τα λεγόμενά του. Πέρασαν τρεις ημέρες και ο κ. Λιβάνιος προτίμησε... τη σιγή ασυρμάτου από τις εξηγήσεις.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Στις 15/9 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απευθυνόμενος στους βουλευτές, έθιξε το ζήτημα του ηλεκτρονικού φακελώματος ζώων συντροφιάς, το οποίο αργότερα, όπως επισήμανε, θα επεκταθεί και στους πολίτες, υπό τύπον ηλεκτρονικού φακέλου υγείας. Παρακολουθήστε την ομιλία του υφυπουργού στη Βουλή (το επίμαχο σημείο μετά τα 18,30).

Όπως καθίσταται σαφές, ο κ. Λιβάνιος αναφέρεται στα τσιπάκια που τοποθετούνται κάτω από το δέρμα στα σκυλιά και τις γάτες, με ειδικές πληροφορίες. Δεν ξεκαθάρισε, βεβαίως, το πώς θα «φακελωθούν» οι πολίτες στο μέλλον. Με ηλεκτρονική κάρτα; Με τσιπάκι; Με κάτι άλλο;

Το σοβαρότερο, ωστόσο, είναι ότι ο κ. Λιβάνιος δεν μίλησε καθόλου για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Προφανώς θεώρησε πώς είναι δευτερευούσης σημασίας θέμα. Προφανέστερα, πιστεύει πως τα προσωπικά στοιχεία υγείας ενός πολίτη θα πρέπει να διατίθενται ελεύθερα στην αγορά των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ώστε αυτές να γνωρίζουν πώς θα προφυλαχθούν από δαπάνες για χρόνια νοσήματα, από τα οποία υποφέρουν οι ασφαλισμένοι τους. Ο κ. Λιβάνιος και οι συν αυτώ γνωρίζουν καλύτερα από τον γράφοντα πώς λειτουργεί παγκοσμίως το κύκλωμα των ασφαλιστικών εταιρειών σε βάρος των πολιτών, προς όφελος των ασφαλιστικών ομίλων.

Πέραν τούτου, ο κ. Λιβάνιος θεώρησε, επίσης, δευτερεύον ζήτημα να ξεκαθαρίσει τίνι τρόπω θα «στηθεί» το σύστημα φακελώματος ανθρώπων στα χνάρια του συστήματος φακελώματος ζώων. Παρ' όλη την απεριόριστη συμπάθεια που τρέφουμε για τα ζώα, είναι κομματάκι προκλητικό να ταυτολογούνται διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος μεταξύ πολιτών και ζώων συντροφιάς. Φαντάζεται και ο αφελέστερος των ψηφοφόρων ότι ο κ. Λιβάνιος γνωρίζει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ενός σκύλου, μίας γάτας και ενός ανθρώπου. Εκτός εάν συνειδητά αντιλαμβάνεται διαφορετικά το ζήτημα. Θα του συνιστούσαμε να διαβάσει με προσοχή τη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Όργουελ, προτού αφιερώσει λίγο χρόνο από τη ζωή του για να ασχοληθεί με το «1984» του ίδιου συγγραφέα. Ενδεχομένως να βοηθηθεί - έστω και ετεροχρονισμένα.

Και για να σοβαρευτούμε. Πού την πάει τη δουλειά ο εκλεκτός του Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ηλεκτρονικό φακέλωμα; Διότι μόνον αφελής δεν είναι ο κ. Λιβάνιος - αλλά ούτε και τα ιδιωτικά κυκλώματα που, ως φαίνεται, εκπροσωπεί στον τομέα .της Δημόσιας Υγείας και των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σχολιο.- αυτός ο κύριος δεν είναι ψεκασμένος..

λαγός των αφεντάδων του είναι και πρέπει να είναι γιατί ετσι εξασφαλίζει μια άνεση ευ όρου ζωής να είναι σε διάφορα πόστα το εκτελεστικό εργαλείο και να την περνάει ζάχαρη ..

Απλά όταν γίνει κάποια στραβή θα είναι από τους πρώτους αποδιοπομπαίους τράγους και για τον συγκεκριμένο μούσχαρους

Σχολιο.- Όταν ένας Έλληνας ξεκινάει να παριστάνει τον δικηγόρο του διαβόλου του κάθε παραλογισμού, ξεκινάει με την φράση "στην Γερμανία..." ή "στις ΗΠΑ μπλα μπλα μπλα".

Εγώ του το κόβω αμέσως λέγοντας "στις ΗΠΑ η φούντα είναι νόμιμη και άρα θέλουμε φούντα να καπνίσουμε όπως οι ανεπτυγμένοι λαοί" και τότε επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις: Τεχεράνη, Μπαγκλαντές κλπ κλπ

Μετά ξαφνικά δεν τους αρέσουν οι ΗΠΑ η Γερμανία κλπ κλπ Θέλουν να διαλέξουν τι τους αρέσει και τι όχι απο την χώρα που αναφέρουν.

Έτσι τους την κόβω αυτήν την καραμέλα γρήγορα κι αποτελεσματικά. Σας συστήνω να κανετε το ίδιο όταν κάποιος τέτοιος παρουσιάζεται.

Σχολιο.- Ο γιατρός και ο κάθε γιατρός μπορεί να δει τα στοιχεία του ασθενούς μέσω κομπιούτερ όπου είναι όλα περασμένα..

Εγώ π.χ που έπρεπε να αλλάξω γιατρό δεν χρειάζεται να τσιπαριστω, όλα τα στοιχεία μου υπάρχουν στο κομπιούτερ,τα παίρνει ο επόμενος και τα βλέπει.

Σχολιο.- εκανα προσφατα ιδιωτικη ασφαλεια υγειασ και μεσω του αμκα μου ειχαν προσβαση σε ολα τα στοιχεια του βιβλιαριου μου απο το 2013 και επειτα που ξεκινησε η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση (μεσω του ΑΜΚΑ).. δεν υπαρχει καμια ιδιωτικοτητα ηδη και τα πραγματα θα γινουν ακομα χειροτερα με τα νεα μετρα....

Σχολιο.- ο γιατρός για να χειρουργήσει ζητάει φακελάκι, στη διασπορά ιατρικού ιστορικού θα κολλήσει?!?!?!?

Σχολιο.- Δλδ δεν μπορει ο γιατρος να μπαινει με το αμκα σου και να βλεπει το ιστορικο?

Πρεπει ντε και καλα να το εχεις στο σωμα σου με τσιπ?

Και ποιος θα μας προστατεψει αυριο απο καποιον ηγετη που θελει να κανει κακη χρηση του τσιπ?

Δες τι γινεται στην Αυστραλια με το προσχημα της πανδημιας μπας και ξυπνησεις.

Σχολιο.- και οι γιατροι δεν μπορουν να δινουν τα στοιχεια στις ασφαλιστικες?

Σχολιο.- Εντάξει στον γιατρό μπορούμε να δίνουμε τον προσωπικό μας κλειδάριθμο όπως eiF345$aa482 κι αυτός ν ανοίγει τον υπολογιστή του και να τα βλέπει όλα. Τα πέρι μικροτσιπ και οι δικηγορίες του διαβόλου δεν είναι για καλό. Ούτε καν τα πιο απλά πράγματα δεν είναι ικανοί να φτιάξουν και να λειτουργούν σωστά, τα τσιπ τους μάραναν τους φασίστες.

Α ναι, στον στρατό φοράς μια ταυτότητα στο λαιμό αν τύχει να πάθεις κάτι να μην ψάχνονται. ΔΕΝ χρειάζονται κατι περισσότερο από το όνομά σου, τον αριθμό σου και την ομάδα αίματος. Έχουν αρχεία.

Σχολιο.- αν εσύ θέλεις να τσιπαριστείς (όπως τα σκυλιά και τα μοσχάρια) έχεις όλο το δικαίωμα να το κάνεις. Το να δικαιολογείς όμως αυτό το Φασιστικό πλαίσιο επιτήρησης-παρακολούθησης-φακελώματος που θυμίζει το ολοκληρωτικό καθεστώς της Γερμανίας και των ΗΠΑ, καθώς και τον δυστοπικό κόσμο που περιγράφεται στο 1984 του Όργουελ, αυτό είναι απαράδεκτο!

Σχολιο.- Στο τέλος του βίντεο στο 19:05 ο υπουργός αναφέρει "πρώτα θα γίνει για τα ζώα συντροφιάς και μετά θα γίνει στους ανθρώπους". Επίσης όπως οι άνθρωποι έχουμε τις ταυτότητες, έτσι και τα ζώα έχουν ταυτότητες στο κολάρο. Σου απαντούν εδώ πως ο γιατρός με τον ΑΜΚΑ έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό του ασθενή. Δεν καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία σου και μάλλον η "κριτική σκέψη" που ευαγγελίζεσαι είναι πυροτέχνημα και καπνός. Αφήστε κάθε φορά τις μεγάλες χώρες Γερμανία και ΗΠΑ για τα επιχειρήματα σας, έχουν τις δικές τους *αμαρτίες.

Σχολιο.- Δεν χρειάζεται να τσιπαριστεις για να αποφύγεις την ταλαιπωρία, υπάρχουν και τα κομπιούτερ.

Μπορούν να έχουν όλα τα δεδομένα χωρίς να χρειαστεί να σε "μαρκάρουν"...

Σχολιο.- Βήμα βήμα αποκαλύπτονται! Καθώς όλα βαίνουν όπως αντιλαμβανόμαστε επι σχεδίου, εξού η διαρκής τρομοκράτηση των λαών, εκφοβισμό και καλλιέργεια αβεβαιότητας.... με aids, με επεμβάσεις τύπου Σερβίας 1999, με τρομοκρατικά τύπου 11ης Σεπτεμβρίου, με κλοπή των πολιτών απο το χρηματιστήριο, με γρίπη πτηνών, γρίπη πουλερικών, ισπανική γρίπη, Μεξικάνικη γρίπη, γρίπη των χοίρων και... ζωντοχήρων , μνημόνια φτωχοποίησης και εν γένει παντού μέτρα ακατανόητης ξαφνικής λιτότητας, ισλαμικά χαλιφάτα και τρομοκρατικές ενέργειες, στημένα πολεμικά παιχνίδια και τώρα έρχεται η καραμέλα πάλι της κλιματικής αλλαγής στην οποία θα επιρίψουν την ύπαρξη του κωρονοιού και άλλων ιών που ετοιμάζουν, έτσι εξηγείται που οι Ρουμάνοι αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν οι έλληνες να μην μπόρεσαν να σβήσουν την φωτιά με φωτιά και τα σχετικά. Πολλά γεγονότα που συμβαίνουν είναι για να δομηθεί πάνω σε αυτά ένα αφήγημα που να ακούγεται ρεαλιστικό καθώς ο άνθρωπος θα έχει υποστεί τις συνέπειες για να περάσουν στο επόμενο βήμα. Τώρα που φτωχοποίησαν τον κοσμάκη, του πέρασαν μάσκα και τον καρναβαλοποίησαν, τον δηλητηρίασαν με προιόντα που δεν διαθέτουν καρκινική και γονοτοξική μελέτη.....βλέπουμε πόσο μικρή είναι η αντίσταση στην ισοπέδωση και στην κιμαδοποίηση των λαών και του ανθρώπου. Μας τα λένε στα μούτρα ευθέως και ευθραυσώς κι εμείς απλά ακούμε και περιμένουμε .......Πόσο καλά μας ήξερε ο Κώστας Βάρναλης όταν εμάς εννοούσε με το ποίημα του "Οι Μοιραίοι"

Σχολιο.- Αφιερωμένο σε όλους τους εμβολιασμένους που λένε εμάς 'ψεκασμένους'. Το ίδιο έχει πει στην ΕΤ1 η Αγγελοπούλου πριν κάτι μήνες.... τυχαίο ?

Σχολιο.- Καθολου τυχαιο , οι οδηγιες του "μεγαεπανεκκινητη" Klaus "παλιοπουσταρα" Schwab αυτο ακριβως λενε, συνενωση της ψηφιακης και βιολογικης ταυτοτητας του ανθρωπου - η απολυτη σκλαβοποιηση χωρις επιστροφη .

Σχολιο.- Ζούμε τον μεγαλύτερο Φασισμό της ιστορίας! Αν ζούσε ο Πατακός θα ζητούσε αυτόγραφο από τον κ. Μητσοτάκη! Είναι Φασίστες με κεφαλαίο φι!

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να πέσει, το συντομότερο δυνατόν, και η ημέρα της πτώσης της θα πρέπει να γιορτάζεται στα σχολεία, όπως η επέτειος του Πολυτεχνείου!

Σχολιο.- Εγώ αντιπροτείνω να τσιπάρουμε όλους τους πολιτικούς (πρώην και νυν) με δικά τους έξοδα και επίσης όσους στην Ελλάδα έχουν περιουσία μεγαλύτερη του 1ος εκατομμυρίου ... ώστε να ελένχουμε την κάθε τους κίνηση , με το σκεπτικό ότι όλοι αυτοί οι "κύριοι" χρεοκόπησαν την Ελλαδίτσα μας και χρειάζονται μία επιπλέον επιτήρηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της έκοψαν το κεφάλι επειδή ήταν γυναίκα αθλήτρια

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 15:03

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της άγριας δολοφονίας των Ταλιμπάν, με θύμα μια νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ, η οποία επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη φρίκη που ζουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Οι Αμερικάνοι και οι ΕυρωΕνωσιτες επέλεξαν να αφήσουν έρμαιο και στην τύχη του τον Αφγανικό λαό στα νύχια των ισλαμοφασιστών ταλιμπάν, και τώρα μας καλούν με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να λυπηθούμε!!! Ε ρε ξύλο που θέλουν!!!

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, ανερχόμενο αστέρι της ομάδας Καμπούλ, αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές στις αρχές Οκτώβρη στο Αφγανιστάν. Οι δήμιοί της έπειτα ανάρτησαν φωτογραφίες του κεφαλιού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Πρόκειται για τη δεύτερη βολεϊμπολίστρια που δολοφονείται από το καθεστώς, με τις συμπαίκτριές της να έχουν κάψει τα αθλητικά ρούχα τους και να κρύβονται, για να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

Η άγρια δολοφονία της έγινε γνωστή όταν σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε φωτογραφία της κοπέλας με κομμένο το κεφάλι.

Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών, σε συνέντευξή της στην «Persian Independent» με το ψευδώνυμο Σουράγια Αφζάλι, ανέφερε: «Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις αθλήτριές μου. Όλες οι αθλήτριες ζουν μέσα στον φόβο. Από την Εθνική μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Η Εθνική ιδρύθηκε το 1978 και αποτελούσε έναν φάρο ελπίδας για τα νέα κορίτσια. Σήμερα όλες είναι τρομοκρατημένες», υπογράμμισε.

Ως γνωστόν οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να παίρνουν μέρος σε αθλήματα.

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS, αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι «ο αθλητισμός δεν θεωρείται κατάλληλος ούτε αναγκαίος για τις γυναίκες».

Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος, η απαγόρευση ισχύει και για την εθνική ομάδα κρίκετ Γυναικών του Αφγανιστάν, διότι μπορεί ξαφνικά να αποκαλυφθεί κάποιο μέρος του σώματός τους.

«Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ, διότι δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ», δήλωσε.

«Στο κρίκετ μπορεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα είναι καλυμμένα. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε πυροβοληθεί η βολεϊμπολίστρα Ζάχρα Γκαγιάζι.

Σχολιο.-  Οι Αμερικάνοι και οι ΕυρωΕνωσιτες επέλεξαν να αφήσουν έρμαιο και στην τύχη του τον Αφγανικό λαό στα νύχια των ισλαμοφασιστών ταλιμπάν, και τώρα μας καλούν με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να λυπηθούμε!!! Ε ρε ξύλο που θέλουν!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: 24 γουρούνια ισλαμοφασίστες χαφιέδες των δυτικών αποικιοκρατών εκτελέστηκαν για πρόκληση πυρκαγιών το 2020

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 18:44

Οι συριακές αρχές εκτέλεσαν 24 γουρούνια ισλαμοφασίστες που κατηγορούνταν για την πρόκληση των δασικών πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα στο τέλος του καλοκαιριού του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι 24 εγκληματίες εκτελέστηκαν την Τετάρτη, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητά τους, τον τόπο ή τη μέθοδο της εκτέλεσής τους.

Κατηγορούνταν ότι "διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες" προκαλώντας πυρκαγιές με τη χρήση εύφλεκτων υλικών. Οι πυρκαγιές αυτές προκάλεσαν "θανάτους και κατέστρεψαν κρατικές υποδομές και δημόσιες περιουσίες", δήλωσε το υπουργείο.

Άλλα 20 γουρούνια ισλαμοφασίστες χαφιέδες των δυτικών αποικιοκρατών, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 χρόνια φυλάκισης έως ισόβια καταναγκαστικά έργα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταδικασθέντες "ομολόγησαν ότι είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις για να οργανώσουν τους εμπρησμούς και ότι προκάλεσαν τις πυρκαγιές". Οι φωτιές αυτές είχαν καταστρέψει τις επαρχίες της Λαττάκειας και της Ταρτούς στην ακτή της Μεσογείου και την επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.

Οι περιοχές αυτές επλήγησαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020 από 187 δασικές πυρκαγιές που επηρέασαν 280 τοποθεσίες και προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Οι φωτιές που κατέστρεψαν σχεδόν 130.000 στρέμματα γεωργικής γης και 110.000 στρέμματα δάσους, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερες από 370 κατοικίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με τη Αποικιοκρατική Διεθνή Αμνηστία των Δυτικών Αποικιοκρατών, οι συριακές αρχές συνεχίζουν να καταφεύγουν στη μέθοδο του απαγχονισμού.

Όπως αναφέρει η αποικιακή οργάνωση στην τελευταία έκθεσή της για τις καταδίκες με θανατική ποινή και τις εκτελέσεις που δόθηκε φέτος στη δημοσιότητα ότι "ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκτελέσεις σημειώθηκαν στη Συρία το 2020", αλλά ότι δεν διέθετε αρκετές πληροφορίες "για να ορίσει έναν ελάχιστο αξιόπιστο αριθμό".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργιακή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 10:14

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε απεργία σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασία 8πμ - 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Από τις 8:30πμ η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία "ΜΑΒΙΛΗ" και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Μαξίμου, τη Βουλή, και το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει "τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία", και "αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας". Εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν, "διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις".

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών - συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εκατό άμαχοι για κάθε νεκρό Γερμανό στρατιώτη»

 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 11:17

Με πρωτοσέλιδό της, η «Deutsche Welle» περιγράφει το πραγματικό πρόσωπο της Βέρμαχτ στη Σερβία, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής Κατοχής. Η γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα αναφέρεται στον θάνατο χιλιάδων άμαχων, οι οποίοι ξεπέρασαν κατά πολύ τους Γερμανούς στρατιώτες που απεβίωσαν την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα, η «Deutsche Welle» γράφει: Ελάχιστα γνωρίζουν οι σημερινοί Γερμανοί για όσα έγιναν στη Σερβία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όμως, από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στο «Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας» στις 6 Απριλίου 1941 μέχρι την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων το 1944-45, είχαν σταθμεύσει στη χώρα αυτήν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες. Συνολικά, 719 οικισμοί στη Σερβία διατηρούν μέχρι σήμερα στρατιωτικά νεκροταφεία, στα οποία έχουν θαφτεί περισσότεροι από 15.400 Γερμανοί. Αμέτρητοι είναι, όμως, και οι τάφοι των Σέρβων, των Εβραίων ή των Ρομά, που μαρτυρούν τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων. Οι περισσότεροι ήταν αγωνιστές της Αντίστασης. Τουλάχιστον 80.000 ήταν, όμως, οι άμαχοι που εκτελέστηκαν στα πλαίσια «αντιποίνων» από τη Βέρμαχτ ή τις μονάδες των SS.

Τον Απρίλιο του 1941, λίγο μετά την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, οι Γερμανοί επιτελείς διέταζαν τους στρατιώτες τους να απαγάγουν, ως ομήρους, αμάχους απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα, με σκοπό να δυσχεράνουν «τον σχηματισμό ληστοσυμμοριών». Για κάθε Γερμανό στρατιώτη που θα σκότωναν οι παρτιζάνοι, «η διαταγή ήταν να εκτελούνται χωρίς έλεος 100 άμαχοι, κατά προτίμηση γνωστές προσωπικότητες της περιοχής, και οι συγγενείς τους», λέει στην «Deutsche Welle» η Γερμανίδα ιστορικός Μαρί Ζανίν Κάλιτς. «Για κάθε τραυματία η διαταγή προέβλεπε την εκτέλεση 50 αμάχων».

Εκδίκηση για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Από την αρχή, η κατοχική δύναμη στη Σερβία επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα. Αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί, ήδη από το καλοκαίρι του 1941, ένα ευρύ, αλλά ετερόκλητο μέτωπο αντιστασιακών δυνάμεων, από τους κομμουνιστές παρτιζάνους μέχρι τους εθνικιστές τσέτνικ, η δραστηριότητα των οποίων προκαλούσε νέα «αντίποινα». Θέλοντας να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο στα Βαλκάνια, ο Χίτλερ έστειλε στη Σερβία τον Σεπτέμβριο του 1941 τον στρατηγό Φραντς Μπέμε, έναν Αυστριακό ο οποίος είχε τη φήμη ενός ιδιαίτερα σκληρού στρατιωτικού. Εκείνος συγκέντρωσε τους στρατιώτες του -Αυστριακοί οι περισσότεροι-, για να τους θυμίσει τον αγώνα κατά της Σερβίας στον A' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα εκδικηθείτε για τους νεκρούς συντρόφους σας από το 1914, για εκείνους που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτά εδώ τα εδάφη», τους έλεγε. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ της αυστριακής τηλεόρασης (ORF), ο πολιτικός επιστήμων Βάλτερ Μάνοσεκ επισημαίνει: «Ελάχιστοι θυμούνται σήμερα τα εγκλήματα που είχε διαπράξει ο στρατός της Αυστροουγγαρίας στη Σερβία στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε κάθε δέντρο είχαν κρεμάσει από έναν Σέρβο. Κι όμως, έχασαν τον πόλεμο...».

Για τον Μπέμε και άλλους αξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει στον στρατό της Αυστροουγγαρίας, η ήττα ήταν ένα τραύμα «το οποίο έπρεπε να διορθωθεί, με όλα τα μέσα». Μια ιδιαίτερα κτηνώδης «επιχείρηση αντιποίνων» έγινε στις 21 Οκτωβρίου στη σερβική πόλη Κραγκούγιεβατς. Είχε προηγηθεί, πριν από λίγες ημέρες, μάχη των στρατιωτών της Βέρμαχτ με παρτιζάνους, στην οποία σκοτώθηκαν 10 Γερμανοί στρατιώτες, ενώ άλλοι 26 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις διαταγές, θα εκτελούνταν 2.300 Σέρβοι, Εβραίοι και Ρομά.

Τα απάνθρωπα αντίποινα στο Κραγκούγεβατς

Οι δολοφονίες άρχισαν από την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στα χωριά γύρω από το Κραγκούγεβατς, τα οποία οι Γερμανοί αποκαλούσαν «φωλιές των ανταρτών». Από τα πυρά της Βέρμαχτ έπεσαν νεκροί 415 άνθρωποι. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, οι κατοχικές δυνάμεις συγκέντρωσαν 5.000 άτομα απ' όλα τα στρώματα του πληθυσμού. Τους μάζεψαν τυχαία από τα χωράφια, από τις δουλειές τους, από τα σπίτια τους. Μεταξύ των ομήρων ήταν και 300 μαθητές, αγόρια 12 έως 18 ετών, μαζί με τους δασκάλους τους. Σε αυτούς προστέθηκαν πολλά παιδιά Ρομά. Τα περισσότερα δούλευαν στους δρόμους ως γυαλιστές παπουτσιών, αλλά είχαν αρνηθεί να καθαρίσουν τις μπότες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Σχεδόν κανείς δεν προσπάθησε να διαφύγει. Όχι μόνο γιατί φοβήθηκαν μην υποστούν περισσότερα αντίποινα οι συγγενείς τους, αλλά και γιατί οι Γερμανοί στρατιώτες τούς διαβεβαίωναν ότι «πρόκειται απλώς για μία ανταλλαγή εγγράφων και ταυτοτήτων». Στις 20 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, εκτελέστηκαν οι πρώτοι 123 άμαχοι. Μόλις 10 επέζησαν από τη σφαγή. Ένας από αυτούς κατέθεσε ως μάρτυρας το 1947 στη Δίκη της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού καθεστώτος.

«Μίρα, να μου φιλήσεις τα παιδιά»

Κάποιοι από τους πιο ηλικιωμένους, που γρήγορα κατάλαβαν τι τους περιμένει, άρχισαν να ψάχνουν ένα κομμάτι χαρτί για να αφήσουν μήνυμα στους αγαπημένους τους. Έχουν βρεθεί 42 σημειώματα αποχαιρετισμού. Σε ένα από αυτά διαβάζουμε: «Μίρα, να μου φιλήσεις τα παιδιά. Παιδιά, να ακούτε τη μαμά σας. Να προσέχετε τον εαυτό σας, Λάζα. Στο επανιδείν, για πάντα». Ένα άλλο σημείωμα γράφει μόνο «μη στείλετε ψωμί αύριο...», Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, οι στρατιώτες της Βέρμαχτ άρχισαν να μοιράζουν σε ομάδες και να εκτελούν τους ομήρους, από τις 7 το πρωί. Τελείωσαν στις 2 το μεσημέρι. Είχαν σκοτώσει 2.264 ανθρώπους. Περίπου 200 όμηροι κρατήθηκαν για μερικές μέρες ακόμη, για να ανοίξουν τάφους και να θάψουν τους νεκρούς. Οι υπόλοιποι γύρισαν στα σπίτια τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα στρατιώτες της Βέρμαχτ, μαζί με Σέρβους συνεργάτες τους, μπήκαν στο Κράλιεβο, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, όπου σκότωσαν άλλους 1.700 αμάχους. Στο βιβλίο της «Τίτο, ο αιώνιος παρτιζάνος», η ιστορικός Μαρί Ζανίν Κάλιτς παραθέτει τη μαρτυρία ενός επιζώντος: «Κυνήγησαν όλους τους άνδρες στον δρόμο, από παιδιά 14 χρόνων μέχρι τους πιο ηλικιωμένους, 60χρονους, ακόμη και μεγαλύτερους. Με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, οδηγήθηκαν στην αποθήκη ενός εργοστασίου τρένων». Οι άνδρες άνοιξαν τάφους. Στη συνέχεια τους εκτέλεσαν μπροστά σε αυτούς τους τάφους». Υπολογίζεται ότι από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 1941 είχαν εκτελεστεί έως και 30.000 άμαχοι.

Δικαίωση για τη μνήμη των θυμάτων;

Τα εγκλήματα αυτά δεν τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε. Ακόμη και στους στρατηγούς που σχεδίασαν την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1941 και κλήθηκαν να λογοδοτήσουν στη Νυρεμβέργη επιβλήθηκαν ήπιες ποινές. Κανείς δεν έμεινε στη φυλακή περισσότερα από πέντε χρόνια. Στο Βελιγράδι κάποιοι Γερμανοί στρατιωτικοί και επιτελείς των SS πέρασαν από δίκη και εκτελέστηκαν. Ο στρατηγός Φραντς Μπέμε αυτοκτόνησε στη Νυρεμβέργη, προτού καταθέσει για τα εγκλήματα πολέμου, πηδώντας στο κενό από το κελί του.

Στη Σερβία κανείς δεν έχει ξεχάσει τα εγκλήματα αυτά. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει χάσει έναν δικό της άνθρωπο. Στο Κραγκούγεβατς, όπου έγιναν οι περισσότερες εκτελέσεις, το «Πάρκο Μνήμης Σουμάριτσε» φιλοξενεί κάθε χρόνο, από το 1971, την κεντρική εκδήλωση για τα θύματα των μαζικών εκτελέσεων. Πολιτικές ομιλίες δεν εκφωνούνται. Επιτρέπονται μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ κάθε χρόνο ακούγεται το «Ματωμένο Παραμύθι», που έχει γράψει η εθνική ποιήτρια της Σερβίας, Ντεσάνκα Μαξίμοβιτς.

Η Μαρί Ζανίν Κάλιτς επισημαίνει ότι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο «η Γιουγκοσλαβία μέτρησε συνολικά ένα εκατομμύριο νεκρούς, δηλαδή όσους η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία μαζί. Άλλοι τόσοι χάθηκαν για τους πιο ετερόκλητους λόγους, άλλοι εκτοπίστηκαν, άλλοι μετανάστευσαν...». Σύμφωνα με υπολογισμούς των συμμάχων, στο τέλος του πολέμου η Γιουγκοσλαβία είχε υποστεί ζημίες ύψους εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για πολλά χρόνια, καμία γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε να ζητήσει συγγνώμη - πόσω μάλλον να καταβάλει αποζημιώσεις. Το 1968 ο Τίτο και ο Βίλι Μπραντ, ως υπουργός Εξωτερικών της Δυτικής Γερμανίας την εποχή εκείνη, συμφώνησαν να διευθετήσουν το ζήτημα των αποζημιώσεων μέσω «μακροχρόνιας συνεργασίας». Η Ομοσπονδιακή Γερμανία παραχώρησε δάνεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου μάρκων στην ενιαία, τότε, Γιουγκοσλαβία. «Ήταν μία εκπλήρωση χρέους, η οποία δεν συνοδευόταν από μία ομολογία ενοχής», σημειώνει η ιστορικός Μαρί Ζανίν Κάλιτς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί έποικοι άρχισαν να χτίζουν κατοικίες στη Χεβρώνα έπειτα από 20 χρόνια

21.10.2021, 23:17

Εργασίες εν όψει της ανέγερσης νέων κατοικιών ξεκίνησαν Ισραηλινοί έποικοι στην πόλη της Χεβρώνας, πόλη που έχει χαρακτηριστεί και πυριτιδαποθήκη, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. 

Μέχρι σήμερα, περίπου 1.000 έποικοι ζουν υπό αυστηρή ισραηλινή στρατιωτική προστασία, στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης και κατοικείται από 200.000 Παλαιστίνιους. Στη Χεβρώνα βρίσκεται το Σπήλαιο των Πατριαρχών ή Τζαμί Ιμπραχίμι, ιερός τόπος τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους.

Τον Οκτώβριο του 2020, η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στη χορήγηση οικοδομικών αδειών για 31 νέες μονάδες στέγασης στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία και σήμερα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές ξεκίνησαν οι εργασίες.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», που είναι κατά της εποικιστικής δραστηριότητας, αλλά και Ισραηλινοί έποικοι στην πόλη.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Ειρήνη Τώρα», που έδωσε στο φως και φωτογραφίες, οι εργασίες άρχισαν αυτή την εβδομάδα. Η ΜΚΟ έκανε έκκληση στις αρχές να σταματήσουν τις εργασίες που ενέκρινε η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εποίκων της Χεβρώνας, Γισάι Φλέισερ, που αν και απέφυγε να πει τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή, δήλωσε ότι «Καθαρίζουμε το μέρος για την έναρξη του νέου έργου».

Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής 'Ισα 'Αμρο, που κατοικεί στη Χεβρώνα, εκφράζει στο Γαλλικό Πρακτορείο τον φόβο η ανέγερση νέων μονάδων στέγασης για τους εποίκους, όπου η πρόσβαση απαγορεύεται εν μέρει στους Παλαιστινίους, θα οδηγήσει σε νέες εντάσεις. «Αυτό σημαίνει αύξηση της βίας, αυτό σημαίνει περισσότερους περιορισμούς για τους Παλαιστίνιους, αυτό σημαίνει αλλαγή στην ταυτότητα της πόλης μας που θα γίνει ισραηλινή», επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αρχίζουν την ώρα που η νέα ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έθεσε τέλος σε 12 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, άρχισε συνομιλίες με την Παλαιστινιακή Αρχή προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων χωρίς να θιγεί το θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Περισσότεροι από 675.000 Ισραηλινοί ζουν σήμερα στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ μέσα στους παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο οικισμούς, ενώ λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι κατοικούν σε αυτά τα εδάφη που έχει καταλάβει το Ισραήλ από το 1967.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίπλαστο ενδιαφέρον για τη σωτηρία του βουνού

21.10.2021, 14:02

Μία ολοσέλιδη πληρωμένη καταχώριση στο οπισθόφυλλο της «Καθημερινής» ενάντια στην επιχειρούμενη καταστροφή των Αγράφων από βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις έκρυβε... δράκο 

- Η καταχώριση είχε την υπογραφή πολλών συλλογικοτήτων και φορέων που αγωνίζονται χρόνια στην περιοχή, αλλά και έναν περίεργο αστερίσκο 

- «Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι συλλογικότητες που φέρονται να υπογράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με το περιεχόμενο του καταχωρισμένου κειμένου», τονίζουν εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, δημοσιεύτηκε στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας «Καθημερινή» πληρωμένη ολοσέλιδη καταχώριση που εναντιώνεται στην επιχειρούμενη καταστροφή των Αγράφων από τις βιομηχανικής κλίμακας αιολικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Η καταχώριση φέρεται να υπογράφεται από συλλογικότητες και συλλόγους της περιοχής που μάχονται κατά της εγκατάστασης αιολικών στα Αγραφα.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για μια πλαστή καταχώριση με την οποία οι δημιουργοί της, υποκλέπτοντας τις υπογραφές των φορέων, επιδιώκουν να αξιοποιήσουν παραπλανητικά και να εκμεταλλευτούν το ισχυρό κίνημα που έχει αναπτυχθεί κατά των αιολικών στα Αγραφα, προκειμένου να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Που, όπως διαφαίνεται στον επίλογο της καταχώρισης, δεν είναι άλλα από την τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής.

«Σώστε τα Αγραφα! Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται πλέον επιτακτική. Η κλιματική αλλαγή γιγαντώνεται. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια!», αναφέρεται στην επικεφαλίδα της καταχώρισης. «Τα Αγραφα, σύμφωνα με την UNESCO, είναι η καθαρότερη περιοχή στον κόσμο και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000. Στο εντυπωσιακό σκηνικό των 1.800 μέτρων επιχειρείται ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα. Στόχος είναι να τοποθετήσουν βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση των κορυφογραμμών και της φύσης των Αγράφων από τις μπουλντόζες για τη διάνοιξη δρόμων. Το επιχειρούμενο “έγκλημα” δεν θα περάσει. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και για τις γύρω περιοχές, Καρδίτσα, Αρτα, Λάρισα κ.ά. Περιοχές της Καρδίτσας πλήττονται ήδη από ολέθριες πλημμύρες! Οι πόλεις θα συνεχίσουν να μετρούν πληγές και η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική! Ω, παίδες των Ελλήνων, αγωνιστείτε!!! Κινδυνεύουμε! Θα μετράμε καθημερινά τον δρόμο πόντο πόντο (…) Δεν θα σας αφήσουμε να ανεβείτε (…) Θα σας σταματήσουμε», αναφέρεται με μια δόση πατριωτισμού στο κύριο σώμα του κειμένου της καταχώρισης και με τις περισσότερες φράσεις να είναι γραμμένες στα κεφαλαία.

Στα κεφαλαία είναι γραμμένα και τα «προτάγματα» που βρίσκονται σε ξεχωριστό, πράσινο πλαίσιο μέσα στην καταχώριση: «Τα απάτητα βουνά του ελληνισμού, τα Αγραφα. Ναι στην αειφόρο ανάπτυξη. Οχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, της υγείας και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων (παραγωγικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών)», αναφέρεται. «Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αγράφων, Λ. Πλαστήρα και Αργιθέας και όλους τους άλλους που αγωνίζονται!», αναγράφεται στο τέλος της και ακολουθούν οι υπογραφές των συλλογικοτήτων και των φορέων που υποτίθεται ότι έδωσαν και πλήρωσαν για τη δημοσίευσή της στην «Καθημερινή»: Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αϊ-Γιάννης ο Θεολόγος», Σύλλογος Απεραντιών «Οι Αγιοι Ανάργυροι», Σύλλογος Απανταχού Πρασσιωτών «Το Κυπαρίσσι», Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναστάσιος Γόρδιος», Σύλλογος Δεντριωτών «Αγιος Αντώνιος», Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων.

Ωστόσο, στο τέλος της καταχώρισης και μετά τις υπογραφές, μια έκπληξη πίσω από έναν αστερίσκο περίμενε όσους γνωρίζουν έστω και λίγο το κίνημα κατά των αιολικών στα Αγραφα και αλλού: «*Να προχωρήσει η ιδέα του τελεφερίκ από τη λίμνη Πλαστήρα έως τη Νιάλα Αγράφων». Τι κι αν στην πραγματικότητα πρόκειται για μια «ιδέα» που δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, που δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι κάποιας δημόσιας συζήτησης και που δεν βρίσκεται εν γνώσει κάποιων εκ των αυτοδιοικητικών της περιοχής; Αλλά, προφανώς, βρίσκεται στο μυαλό κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων που αποβλέπουν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Εξ ου και η ανάγκη για την ύπαρξη τελεφερίκ. «Δεν έχει τεθεί και ούτε τίθεται τέτοιο θέμα», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος.

Η πλαστή καταχώριση στην «Καθημερινή» προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φερόμενων ως υπογραφόντων φορέων, αλλά και του Συντονιστικού Αθήνας που απαρτίζεται από ευρυτανικούς συλλόγους, που προχώρησαν στη διάψευσή της.

«Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι συλλογικότητες που φέρονται να υπογράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με το περιεχόμενο του καταχωρισμένου κειμένου ούτε έχουν ούτε διαθέτουν χρήματα που απαιτούνται για τέτοιου είδους πληρωμένες καταχωρίσεις. Το θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο καθώς και οι προτάσεις του κειμένου στη συγκεκριμένη καταχώριση μας βρίσκουν αντίθετους! Δεν γνωστοποιήθηκε και δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο αυτής της καταχώρισης με όσους φέρονται να το υπογράφουν! Στο τέλος, το καταχωρισμένο κείμενο ζητά “Να προχωρήσει η ιδέα του τελεφερίκ από τη Λίμνη Πλαστήρα ώς τη Νιάλα Αγράφων”. Παρουσιάζεται έτσι ότι όλος αυτός ο αγώνας, που έχει 20 χρόνια ιστορία, δεν γίνεται για την προστασία των Αγράφων από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον, αλλά γίνεται για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν θα βάζουν ανεμογεννήτριες, αλλά πυλώνες, συρματόσχοινα, καμπίνες, που βεβαίως κάπου θα καταλήγουν, ίσως σε ξενοδοχεία, σαλέ, αίθουσες, καφετέριες κ.λπ. Μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους τέτοιες προτάσεις!», ξεκαθαρίζουν. «Η μόνη ανάπτυξη που αρμόζει στην περιοχή των Αγράφων είναι η αειφόρος-βιώσιμη ανάπτυξη με ήπιες δραστηριότητες», αναφέρουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όμως πλημμύρισε ξανά οι Ακρόπολη. Και η αδιάφορη Μενδώνη μιλάει ξανά για fake news και διαψεύδει αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και αυτά που βλέπει όλος ο πλανήτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική ντροπή το συνέδριο για τον Αλή Πασά!

21|10|2021 | 9:40

Επιστολή-κόλαφος από τον τρισέγγονο του Σουλιώτη αγωνιστή του 1821 και ιστοριογράφου Λάμπρου Κουτσονίκα

Με μία σκληρή επιστολή προς τους διοργανωτές του συνεδρίου της ντροπής για τον Αλή Πασά απαντά ο Νικόλαος Λάμπρου Κουτσονίκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σούλι», τρισέγγονος του Σουλιώτη αγωνιστή του 1821 και ιστοριογράφου Λάμπρου Κουτσονίκα.

Ο κ. Κουτσονίκας τοποθετεί ορθά όλα τα ιστορικά γεγονότα για τον Πασά δυνάστη της Ηπείρου και διαμαρτύρεται έντονα για την προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών γεγονότων. Αναλυτικά αναφέρει:

«Μαθαίνοντας προ ολίγων ημερών ότι στις 22-24/10/2021 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το διεθνές συνέδριο με θέμα “Ο Αλή Πασάς και η εποχή του”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνεκλονίσθην και έμεινα ενεός. Κατ’ αρχήν, ως Ελληνας πολίτης και ύστερα ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Σούλι”, κι ως τρισέγγονος του Σουλιώτη ιστοριογράφου Λάμπρου Κουτσονίκα, επιτελούς του Καραϊσκάκη και των Μποτσαραίων κατά τον Αγώνα, νιώθω το χρέος προς τους προγόνους μας που έπεσαν για τη Λευτεριά ιδιαίτερα ισχυρό. Ως εκ τούτου, επεξηγώ πιο αναλυτικά παρακάτω τους λόγους για τους οποίους εμείς οι Σουλιώτες είμαστε αντίθετοι με την πρωτοβουλία του δημάρχου Ιωαννίνων.

Κατ’ αρχήν, τα Ιωάννινα αποτελούσαν πάντα ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και στρατηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα να μη χάνουν ποτέ τη σημασία τους. Επομένως, ο Αλή Πασάς βρήκε τα προϋπάρχοντα θεμέλια και δεν δημιούργησε κάτι εξαρχής. Στη συνέχεια, οι κτίσεις εκκλησιών και συναγωγών επί Αλή Πασά δεν απετέλεσαν κάτι το ιδιαίτερο, καθότι ενετάσσοντο στην ευρύτερη πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς εξευμενισμό των υποδούλων λαών της, ούτως ώστε να μην επαναστατήσουν.

Επίσης, ο Αλή Πασάς δεν αποτελεί έναν φωτισμένο ηγέτη, αλλά έναν τύραννο, ο οποίος καταδυνάστευσε άμεσα τις περιοχές από τη Χειμάρρα και τη Δυτική Μακεδονία, ως τη Θεσσαλία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιωτοφωκίδα, είτε δολοφονώντας όσους ανθίσταντο μαζί με τις οικογένειές τους είτε δημεύοντας τη γη προς προσωπικό του πλουτισμό.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της τακτικής. Πέρα από εμάς τους Σουλιώτες, τους οποίους κατέστρεψε στο Κούγκι, στο Ζάλογγο και το Σέλτσο την περίοδο 1803-1804, μπορούμε να αναφέρουμε την καταστροφή του Βουθρωτού στη Βόρειο Ηπειρο το 1798 (η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην ξανακατοικηθεί, ενώ ήταν συνεχώς κατοικούμενο από την αρχαιότητα), τη σφαγή της Πρέβεζας την ίδια περίοδο, κατά την οποία σφαγιάστηκαν και Γάλλοι αιχμάλωτοι πολέμου, εκθέτοντας έτσι και την Ηπειρο διεθνώς, την καταστροφή του Χορμόβου (χωριό της Βορείου Ηπείρου, το οποίο ανέδειξε ήρωες, όπως ο Κώστας Λαγουμιτζής) το 1813, τη δήμευση της περιουσίας του κλεφταρματολού και προκρίτου Ασπροποτάμου Τρικάλων Γεωργίου Χατζηπέτρου, ο οποίος ήταν προστάτης των αγωνιστών για την ελευθερία, την ύπουλη σφαγή της οικογενείας των αγωνιστών της Πιερίας (και εξαδέλφων του συνεργάτη του Υψηλάντη Γεωργάκη Ολυμπίου) Λαζαίων τον Απρίλιο του 1813, μέσω του συνεργάτη του Αλή Πασά Βλαχοθόδωρου, τη φυγή των Παργίων στα Επτάνησα το 1819, καθώς και σωρεία άλλων περιστατικών, τα οποία ο χώρος δεν ευνοεί να αναφερθούν εδώ.

Απλά μόνο να πούμε ότι οι σπουδαίοι εθνικοί ευεργέτες εξ Ιωαννίνων, όπως ο Ζώης Καπλάνης, οι Αδελφοί Ζωσιμά, ο Γεώργιος Χατζηκώστας και ο Γεώργιος Ριζάρης, έφυγαν στη Ρωσία επί Αλή Πασά, ούτως ώστε να νιώσουν ελεύθεροι, ενώ ακόμη και συνεργάτες του Αλή Πασά, όπως ο διδάσκαλος του Γένους Αθανάσιος Ψαλίδας, οι θησαυροφύλακες Αθανάσιος Λιδωρίκης και Αθανάσιος Βάγιας (γαμπρός του Σουλιώτη ηγήτορα Νικολάου Κουτσονίκα ή γερο-Κουτσονίκα, προ-προ-προ-προπάππου τού γράφοντος και ηρωικού πεσόντος στο Σέλτσο τον Απρίλιο του 1804) κ.ά., με την έκρηξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, είτε κατόρθωσαν να διαφύγουν στα Επτάνησα είτε να δραπετεύσουν προς τη Ρούμελη (όπως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος) και να διαδραματίσουν πολιτικοστρατιωτικό ρόλο στο πλευρό των ομοφύλων τους Ελλήνων, ακριβώς εξαιτίας της αυταρχικότητας και της βίας του αληπασαλικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η πολιτική του Αλή Πασά οδήγησε μακροπρόθεσμα στον μαρασμό των Ιωαννίνων. Και τούτο διότι, όταν το 1788 ανέλαβε ο Αλή Πασάς, τα Ιωάννινα ήταν ακμάζουσα πόλη. Όμως, όταν κηρύχθηκε το 1820 φιρμανλής (προδότης), και εν συνδυασμώ με την πολιτική του και την εισβολή του Χουρσίτ Πασά στην Ηπειρο προς καθαίρεσιν και εκτέλεσή του, τα Ιωάννινα είχαν μαραζώσει πληθυσμιακά και στη συνέχεια βομβαρδίστηκαν άγρια από τα οθωμανικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα ο κεντρικός πυρήνας της πόλης να έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό και το 1867, 46 έτη από τον Αγώνα, να υπάρχει στην πόλη μόνο το 1/3 του πληθυσμού τής προ Αλή Πασά περιόδου.

Χώρια πως ο τίτλος του συνεδρίου είναι απατηλός και χειραγωγεί το κοινό, ιδιαίτερα τους νέους, καθότι δείχνει ως μοναδικό πρωταγωνιστή τον Αλή Πασά με θετική δράση, κάτι που δεν ισχύει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιόδρας: Εάν είχε επιτύχει το  τείχος ανοσίας θα είχαμε γλιτώσει μόνο όλο κι όλο 1.200 νεκρούς

21|10|2021 | 9:17

Ο Τσιόδρας ομολογεί τους  άδικους θανάτους

Κατηγορεί όλους τους πολίτες και αθωώνει την κυβέρνηση

Την κινητοποίηση εισαγγελέα έπρεπε να προκαλέσει η ομολογία ότι η κοινωνία πλήρωσε ακριβά την αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε… Ο εισαγγελέας τον άκουσε; Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η χθεσινή ομιλία του επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είχε ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Κι αυτό γιατί αποτελεί «βόμβα» η παραδοχή του ότι υπήρξε εγκληματική αποτυχία στη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος, καθώς, αν είχε επιτευχθεί ο στόχος για τη δημιουργία του τείχους ανοσίας, θα είχαμε γλιτώσει 1.200 θανάτους!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσίασε χθες το πρωί, ο Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχτηκε πως, αν το ποσοστό των εμβολιασμών είχε φτάσει στο 95%, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από κορονοϊό. Με άλλα λόγια, ομολόγησε πως η ελληνική κοινωνία πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μετά τη χθεσινή ομολογία, αν αυτό το κράτος λειτουργεί έστω και στοιχειωδώς, η Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει το χρέος της και να καλέσει όλους τους πολιτικούς και επιστημονικούς υπευθύνους της διαχείρισης της πανδημίας να λογοδοτήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει σε αυτήν τη χώρα να σταματήσουν κάποιοι να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες ζωές σαν αριθμούς και αυτοί οι οποίοι ευθύνονται γι’ αυτή την υγειονομική καταστροφή να εξηγήσουν γιατί φτάσαμε να μετράμε πάνω από 15.000 θανάτους.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί πλέον να κάνει ότι δεν ακούει και δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Δεν μπορεί να προσποιηθεί πως δεν ακούει τον Σωτήρη Τσιόδρα να παραδέχεται ότι η αποτυχία στην καμπάνια εμβολιασμού έφερε 1.200 θανάτους, δεν μπορεί να κάνει πως δεν γνωρίζει ότι για αυτές τις καμπάνιες μοιράστηκαν 40.000.000 ευρώ σε μέσα ενημέρωσης με γνώμονα τις καλές σχέσεις του Μαξίμου με τους δημοσιογραφικούς ομίλους και δεν μπορεί να κωφεύει μπροστά στους υγειονομικούς που δηλώνουν κάθε μέρα ότι χάνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση μπορεί να προνόησε ώστε να μη λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτό το χάλι, θεσπίζοντας το ακαταδίωκτο για τους υγειονομικούς και πολιτικούς υπευθύνους της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και «ταΐζοντας» τα μέσα ενημέρωσης με ζεστό χρήμα ώστε να κλείσουν στόματα… Όμως, κάπου πρέπει να μπει ένας φραγμός και τον φραγμό αυτό μπορεί να τον βάλει πια μόνο η Δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών.

Ο κ. Τσιόδρας, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τον χειμώνα που έρχεται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως προμηνύονται δύσκολοι μήνες. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, ο συνδυασμός κορονοϊού και γρίπης αναμένεται να λειτουργήσει εκρηκτικά προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στη δημόσια υγεία. Ωστόσο, η αναφορά του δεν συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν και για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων έκανε εκτενή αναφορά και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού εν όψει του χειμώνα. Όπως είπε, τα εμβόλια μείωσαν κατά 91% τον κίνδυνο θανάτου από τον κορονοϊό, ενώ η αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου ξεχωριστά είναι υψηλή. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, παραμένει υψηλή και μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Πιο αναλυτικά, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του θανάτου ποικίλλει από 97% έως 72%:

• Πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer: 90%

• Πλήρως εμβολιασμένοι με Moderna: 97%

• Πλήρως εμβολιασμένοι με AstraZeneca: 94%

• Πλήρως εμβολιασμένοι με Johnson & Johnson: 72%

Σύμφωνα με τα υπολογιστικά επιδημιολογικά μοντέλα, έως τις 11 Οκτωβρίου τα εμβόλια έσωσαν 8.400 ζωές ανθρώπων που θα είχαν καταλήξει αν δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ ταυτόχρονα περιορίστηκαν κατά 5.660 οι νοσηλείες σε Εντατικές και κατά 5.500 οι διασωληνώσεις που θα ήταν αναγκαίες αν οι ασθενείς δεν ήταν εμβολιασμένοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανοί «καλλιτέχνες» προσβάλλουν τους Αγίους σε συναυλία υπό την αιγίδα του Μπακογιάννη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωπή Τσιόδρα για την αύξηση των θανάτων

Η κυβέρνηση επιστράτευσε πάλι τον «εθνικό λοιμοξιολόγο» για να πείσει για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, που αποδείχτηκαν μάπα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Τσιόδρας, ο ψάλτης με τις 10 τσέπες. Έφεραν πάλι τον «Μαυραγορίτη» της υγείας για να μας ξανασώσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Πέμπτη 21 Οκτώβρη εικοσιτετράωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στ Δημόσια Νοσοκομεία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα Πέμπτη η εκδίκαση, ευθύνη της κυβέρνησης να ανακληθεί τώρα!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς και απόστρατους

Προσβάλλει τους απόστρατους η δράση της ΕΑΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι «η ΕΑΑΣ, αν και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το ΥΠΕΘΑ, ενεργώντας εκτός του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου, το 2020 διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν με διάφορους τρόπους όπως ανακοινώθηκαν επίσημα από την ΕΑΑΣ μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι ακροδεξιών, ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, όπως πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ή εκπρόσωπος του καταδικασθέντος και έγκλειστου στη φυλακή Κασιδιάρη (...) Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν συμβάλλουν στους σκοπούς των ενώσεων, είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για τους συναδέλφους».

Προσθέτει ότι «η κατάθεση αγωγής της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου δεν τιμά κανέναν συνάδελφο» και καλεί την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού «να δείξει έμπρακτα τον σεβασμό της στις αρχές της δημοκρατίας, στην ελευθεροτυπία, στο συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και ενστερνιζόμενη τη φράση του Βολτέρου "διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες", να ανακαλέσει άμεσα την ανεπίτρεπτη δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου».

Καλεί επίσης τον υπουργό Εθνικής Αμυνας «να αναλάβει άμεσα κάθε δυνατή ενέργεια για να τερματιστεί η διενέργεια και χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων από τις Ενώσεις Αποστράτων οι οποίες είναι ΝΠΔΔ, την ευθύνη των οποίων έχει αυτός και να ανακληθεί η απαράδεκτη αγωγή/δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου».

Κυβέρνηση και υπουργείο Αμυνας να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Τέλος, με αφορμή την εκδίκαση σήμερα της αγωγής, ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος Π.Ν (ε.α.), δήλωσε: «Αφορμή για τη δίωξη, τα όσα είπε και έγραψε για την αντικομμουνιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι το 2020. Αιτία, μπορεί, πιθανολογώντας, να διαλέξει κάποιος ανάμεσα στον άκρατο αντικομμουνισμό, στον εθνικισμό, στην αποστροφή κάθε διαφορετικής θέσης/άποψης, στη μισαλλοδοξία, στη μη αποδοχή άσκησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της δημόσιας κριτικής, της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθεροτυπίας κ.λπ.

Η ΕΑΑΣ, αν και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενεργώντας αντίθετα ακόμα και από τους νόμους του αστικού κράτους, κάθε χρόνο διοργανώνει "εορτές" στις οποίες συμμετέχουν με διάφορους τρόπους και βέβαια ανακοινώνονται με κάθε επισημότητα από τη διοργανώτρια ΕΑΑΣ και καταθέτουν στεφάνια, εκπρόσωποι ακροδεξιών, ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, όπως πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ή εκπρόσωπος του καταδικασθέντος και έγκλειστου Κασιδιάρη.

Οι ομιλίες, κηρύγματα αντικομμουνισμού και μετεμφυλιακής υστερίας που εκφωνούνται σε αυτές τις "εορτές", επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν ατέρμονες προσπάθειες καλλιέργειας αντικομμουνιστικού μίσους και αυτές οι εκδηλώσεις θερμοκήπιο αναμόχλευσης και γιατί όχι και προθάλαμος για ολισθηρούς σκοτεινούς δρόμους.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που διοργανώνονται από Ενώσεις Αποστράτων ΝΠΔΔ και πληρώνονται από τα χρήματα των αποστράτων οι οποίοι είναι μέλη των Ενώσεων υποχρεωτικά (και όχι πάντα με τη θέλησή τους), γιατί αυτό προβλέπεται από τους ιδρυτικούς νόμους αυτών των Ενώσεων, πιστεύω ότι είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για τους αποστράτους.

Δεν τιμά κανέναν απόστρατο η κατάθεση αγωγής της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου και τα όσα αξιώνει, αφού στην ουσία είναι δίωξη κατά της ελευθεροτυπίας και προσπάθεια εκφοβισμού σε όποιον σκεφτεί να εκφέρει δημόσιο λόγο και κριτική σε πράξεις του ΔΣ της ΕΑΑΣ.

Η ΕΑΑΣ, σεβόμενη τις αρχές της δημοκρατίας, την ελευθεροτυπία και το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης, να ανακαλέσει άμεσα την ανεπίτρεπτη δίωξη, η οποία πέραν των άλλων παραπέμπει σε πρακτικές περασμένων και σκοτεινών για τη δημοκρατία δεκαετιών. Ο αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός Εθνικής Αμυνας οφείλει να αναλάβει άμεσα κάθε δυνατή ενέργεια για να τερματιστεί η διοργάνωση και η χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων από τα ΝΠΔΔ ενώσεις αποστράτων και να ανακληθεί η απαράδεκτη αγωγή/δίωξη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Πάπας Μπεργκόλιο καλεί το θεό να ωθήσει τους γίγαντες της Silicon Valley να λογοκρίνουν περισσότερο περιεχόμενα «θεωριών συνωμοσίας» & «ρητορικής μίσους»...

Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει η παπική εκκλησία.

Τώρα ο Μπεργκόλιο ζητά από τους γίγαντες της τεχνολογίας περισσότερη δέσμευση ενάντια στις "θεωρίες συνωμοσίας" για τα "πειραματικά γενετικά σκευάσματα", όπως χαρακτηρίζουν στις έρευνες τους τα "εμβόλια" τους οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες Big Pharma.

Οι αθεόφοβοι δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο... Αν υπήρχε κόλαση, έχουν εξασφαλίσει θέση στην πίστα... Θεομπαίχτες του σατανά!

Θα ήταν απολύτως κατανοητό και φυσικά ανεκτό για το "καλό" των ανθρώπων ο "επιστημονισμός" του καθολικισμού για την

αντιμετώπιση της "πανδημίας": Όταν έγινε γνωστό από τους Ιταλούς επιστήμονες (όπως όταν ενημέρωσαν οι "εδικοί" με επικεφαλής τον τιτάνιο επιστήμονα Τσιόρδα τη Σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδας), πως για την παρασκευή των "εμβολίων" χρησιμοποιούνται "κύτταρα από εκτρωτικά έμβρυα", η στάση του Βατικανού χαρακτηρίζεται από εντιμότητα. Συγκλήθηκε το "Συμβούλιο Πίστης του Βατικανού" και λόγω της αναγκαιότητας των θαυματουργών εμβολίων για να σωθεί η ανθρωπότητα... δόθηκε -μάλλον με εντολή του θεού στον πάπα- "άφεση αμαρτιών", ώστε να μην υπάρξει ηθικό πρόβλημα στους καθολικούς Χριστιανούς. Έτσι κατανοούμε και την ιεραρχία της δικής μας εκκλησίας που ανησυχεί για τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών.

Σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος επικαλείται τον Θεό σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους γίγαντες της Silicon Valley να λογοκρίνουν περισσότερο περιεχόμενα «θεωριών συνωμοσίας» & «ρητορικής μίσους»...

Ο πάπας το δήλωσε αυτό κατά τη διάρκεια της "Παγκόσμιας Συνάντησης Λαϊκών Κινημάτων", μιας σκοτεινής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για να προωθήσει, λένε, την «κοινωνική δικαιοσύνη» και να καταπολεμήσει τον «ρατσισμό» με τη βοήθεια όλων των παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών.

Πάπας Μπεργκόλιο: «Στο όνομα του Θεού, ζητώ από τους τεχνολογικούς γίγαντες να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία, την ευπάθεια των ανθρώπων, για το κέρδος χωρίς να ανησυχούν για τη διάδοση ρητορικής μίσους, δελεασμού, ψευδών ειδήσεων, θεωριών συνωμοσίας και πολιτικής χειραγώγησης».

Ο καθολικός ηγέτης προφανώς πιστεύει ότι είναι χριστιανικό και θεϊκό να επιτρέπεται σε μεγάλες εταιρείες να εξαλείψουν την ελευθερία του λόγου.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της "αλλεργίας" που πλήττει τον Μπεργκόλιο, την παπική εκκλησία γενικότερα αναφορικά με την ελευθερία του λόγου. Είναι δεδομένο πως ο πάπας θα ήθελε να εξαλειφθεί η ελευθερία του λόγου, και συκοφαντεί τους επικριτές των εμβολίων ότι εκτελούν "το έργο του διαβόλου". Στην πραγματικότητα, κάθε δράση και θέση του είναι για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης, της οποίας είναι πρόθυμη μαριονέτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άρχων οφφικιάλιος Σωτήρης Τσιόδρας, συγκίνησε πάλι το πανελλήνιο με την προσήνεια, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του. Μας είπε τούτη την φορά ότι μιλάει ως εκπρόσωπος της επιστήμης, εννοώντας ότι δεν θα μιλάει πια ως ο επιστημονίζων φερετζές της πολιτικής.

Αφού λοιπόν η εκκλησία τον έχρισε, η κυβέρνηση τον έχρισε, λογικό να την ψωνίσει και να νομίζει ότι... η κυρά επιστήμη τον βρήκε και του είπε, άκου Σωτήρη μου, θέλω να γίνεις εκπρόσωπος μου.

Τελεία και παύλα και δεν θέλω μα και μου.

Δεν μπορώ να αντισταθώ, σε θέλω... εκπρόσωπο μου. Και κουβέντα δεν σηκώνω.

Οι λοιποί λοιπόν πλεμπαίοι της επιστήμης, οι δευτεράντζες και οι τριτάντζες, τα αιτήματα σας, οι μάλλον οι αιτήσεις σας  για να εκφράσετε απόψεις, θα περνάνε από τον επίσημο εκπρόσωπο της, που αυτοχρίστηκε, τον Σωτήρη Τσιόδρα.

O Σωτήρης Τσιόδρας λοιπόν, πήγε το διαβόητο "Επιθέσεις σε μένα είναι επιθέσεις στην επιστήμη" του Fauci, ένα βήμα πιο πέρα.

Κι αναρωτιέμαι: Αν ο Fauci είναι η επιστήμη και ο Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος της, αυτό δεν κάνει τον Σωτήρα Τσιόδρα, εκπρόσωπο του Fauci; Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό.

Την έχουν ψωνίσει πέρα για πέρα, πάει και τελείωσε. Και πως να μην την έχουν ψωνίσει, όταν πείσαν έναν ολόκληρο πλανήτη να αυτοφυλακιστεί; Ισόθεοι οι τύποι.

Ποιος Ασκληπιός; Ο ποιός; Σωτήρης Τσιόδρας λέμε και τα μυαλά στα κάγκελα. Ποιος όρκος στον Ιπποκράτη; Όρκος στον Υποκριτή.

Επιστρέφοντας λοιπόν στον Σωτήρη της καρδιάς μας, τον όνομα και πράμα Σωτήρα μας, μας είπε ότι σώθηκαν 8.000 ζωές. Τουμπεκί ψιλοκομμένο όμως για το 10% παραπάνω ζωές που περίσσεψαν το 2021 στην χώρα μας.