Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Κυριακη 28 Νοεμβριου 2021


Δεν κατάλαβες καλά.....αν φύγουν οι Γάλλοι πό τη Γουαδελούπη το νησί θα μετατραπεί σε Αϊτή και Λιβερία...απλά τους εκβιαζουν...το νησί ζούσε από τον τουρισμο...με την κρίση της πανδημιας ...ο κόσμος αρχίζει και πεινάει...για αυτό υπάρχουν ταραχές...το εμφολιο είναι δευτερεύον... Επειδή έχω περάσει από κει και μαρτινικη...μπορώ να σου πω ότι η πλειονότητα των προϊόντων έρχονται από Γαλλία...τους έχουν δεμένους χειροπόδαρα ..Οπως κι όλες τις αποικίες... τους κοστίζει οικονομικά η συντήρηση αλλά η Γαλλία που θέλει να το παίζει παγκόσμια δύναμη κρατά τις αποικίες για στρατιωτικούς ρόλους....

Σχολιο.- Αρα η δηλωση του υπουργου ουσιαστικα απειλη ηταν !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δυνατά πράγματα στην Ικαρία....

Από: Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης

14 Νοεμβρίου 2021

Προς: 

• Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ικαρίας

• Συνδικαλιστικούς φορείς Ικαρίας

• Εμπορικό Σύλλογο Ικαρίας

• Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης

• Πολιτιστικούς συλλόγους (Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου, Καταφυγιού, Φάρου, Θερμών, Ξυλοσύρτη, Πλαγιάς, Χριστού, Γλαρέδου, Μονοκαμπιού, Πλωμαριού, Μηλιωπού, Καραβόσταμου, Αρέθουσας, Μαγγανίτη, Ραχών, Καρκιναγρίου, Δάφνης, Ακαμάτρας, Αρμενιστή, Γιαλισκαρίου... κλπ)

• Πυροσβέστες και Εθελοντές Πυροσβέστες

• Σύλλογο μελισσοκόμων

• Σύλλογο κτηνοτρόφων

• Αθλητικούς συλλόγους Ικαρίας

Αγαπητοί Συμπολίτες -ισσες,

Με αυτήν την επιστολή απευθυνόμαστε σε όλους και όλες εσάς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Όπως γνωρίζετε, το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, όπως συμβαίνει με όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με τρομερές ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό, με βροντερά κενά, αντί να τα ενισχύσει η κεντρική εξουσία εν μέσω υγειονομικής κρίσης, τα οδήγησε σε περαιτέρω αποδυνάμωση, θέτοντας σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. 

Γιατί; Γιατί αποφάσισαν, για προσωπικούς λόγους ο καθένας, να μην κάνουν το εμβόλιο για την covid-19, αλλά να προσέρχονται στην εργασία τους με ασφάλεια κάνοντας συχνά rapid test. Το ίδιο αποφάσισαν και εκατομμύρια άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο πηγαίνουν κανονικά στις εργασίες τους με rapid test. Οι υγειονομικοί όμως που στήριξαν με αυτοθυσία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που έγιναν οι ήρωες τις πρώτης γραμμής όλο το προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς να προστατεύονται και να μας προστατεύουν, κρίθηκαν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου είναι επικίνδυνοι.

Στην Ικαρία 20 συμπολίτες μας υγειονομικοί παραμένουν σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς αιχμαλωσίας και μπροστά στον ανήθικο εκβιασμό “ή εμβολιάζεστε, ή πεινάτε εσείς και οι οικογένειές σας”.

Αμέσως συστάθηκε επιτροπή αγώνα και αλληλεγγύης στο νησί μας για να στηρίξει κατ’ αρχήν τους συνανθρώπους μας υγειονομικούς από το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, οι οποίοι διανύουν τον τρίτο μήνα χωρίς μισθό. 

Θεωρούμε ότι το θέμα μας αφορά όλους γιατί: 

1. Το Νοσοκομείο της Ικαρίας υπολειτουργεί και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων. Τα κενά που δημιουργήθηκαν δεν έχουν καλυφτεί παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Ζούμε έναν υγειονομικό εφιάλτη, και ένα μεγάλο, ικανό και έμπειρο τμήμα υγειονομικού προσωπικού κρατιέται, πέρα από κάθε λογική, παράνομα και τιμωρητικά εκτός μάχης.

2. Είναι παράνομοι όσοι υγειονομικοί επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο; Όχι. Παράνομη είναι η υποχρεωτικότητα. Κάθε ιατρική πράξη προϋποθέτει τη συναίνεση του πολίτη. Γι’ αυτό το λόγο κάθε φορά που πρόκειται να γίνει κάποια παρέμβαση στο σώμα μας στους χώρους υγείας, μας λένε το γνωστό “Υπογράψτε ότι με δική σας ευθύνη...κτλ”. Αφού είναι δική μου η ευθύνη είναι δική μου η επιλογή και η απόφαση. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα κατοχυρωμένο στα εθνικά συντάγματα και στις διεθνής συμβάσεις. Το γνωρίζουν οι άρχοντες, γι’ αυτό προωθούν την υποχρεωτικότητα πλάγια και ύπουλα, με έναν ανήθικο και εκβιαστικό τρόπο: την οικονομική ασφυξία.

Η Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης ζητά από όλους τους συλλογικούς φορείς να εκφράσουν την άποψή τους, να πάρουν θέση και να σταθούν με αλληλεγγύη δίπλα στους συνανθρώπους μας υγειονομικούς που έχουν υπηρετήσει τόσα χρόνια τον χώρο της Υγείας στο νησί μας. 

Σας καλούμε όλοι μαζί

1. Να ζητήσουμε άρση των αναστολών. Να επιστρέψουν οι υγειονομικοί μας στη δουλειά τους, προϋπόθεση για να ορθοποδήσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, ώστε να ανταποκρίνονται με ασφάλεια και να εξυπηρετούν την υγεία των κατοίκων.

2. Να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και τις οικογένειές τους, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ας κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με την αλληλεγγύη. Είναι η δύναμή μας. 

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας. 

Ευχαριστούμε.

Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Επικοινωνία: epitr.ag.al@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη την ευχέρεια να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ με εννέα διαφορετικές θεραπείες, που είναι ελεγμένες κι εγκεκριμένες πλέον από την Ε.Ε., πράγμα που σημαίνει ότι, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να κινηθεί προς αυτά, μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα αδειοδοτήσεων.

[...] Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μαζικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτών των θεραπευτικών ουσιών, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν πια πηγαίνουμε στο τέλος των εμβολίων, όχι στην αρχή της προσπάθειας, όπως βρισκόμαστε τώρα."

Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος Κομισιόν, 2021 μ.Χ. 

(Πείτε λίγο ξανά για εμάς τους ψέκες που λέμε και για φάρμακα.)

Σχολιο.- Δήλωση που έπρεπε να έχει προκαλέσει σεισμό. Την ανέδειξε μόνο η δεξιά εφημερίδα "Δημοκρατία". Πείτε μου λίγο ξανά για το ποιες πολιτικές δυνάμεις βάζουν (άθελά τους;) πλάτη στο αίσχος και τελικά ποιες δυνάμεις θα βγουν κερδισμένες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Δεν θα σας κάνουμε την χάρη, όλοι όσοι στεκόμαστε δίπλα στον (κάθε) Άρη Σερβετάλη. Όσο κι αν μας μισείτε-σαν τα μασκοφορεμένα μούτρα σας δεν θα γίνουμε. Γιατί απλούστατα γνωρίζουμε. Και η γνώση είναι δύναμη. Δύναμη που δεν συγκρίνεται με καμία δύναμη που εκπορεύεται απλά και μόνο από την εξουσία....

την καλημέρα μου, στους συγκρατούμενους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία χάνει την κτήση της την αποικία Γουαδελούπη. Ο λαός του νησιού εξεγέρθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και μετά από 10 μέρες γενικής απεργίας, ταραχών συγκρούσεων ως και με πραγματικά πυρά η Γαλλία δια του Υπουργού της Outre-mer του Sébastien Lecornu δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για αυτονομία της Γουαδελούπη. Η υγειονομική αποικιοκρατία ηττήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνετρίβη. Οι υγειονομικοί νίκησαν και κέρδισαν όχι μόνο για τους εαυτούς αλλά και για όλο το έθνος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη διανοηθείτε λοκντάουν λόγω της μετάλλαξης όμικρον.

Σχολιο.- Τα λοκνταουν δεν είναι, δεν ήταν ποτέ υγειονομικό μέτρο, αλλά καθαρά οικονομικό. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσουν τίποτα, απλώς το κάνουν.

Σχολιο.- Και ποιος σου ειπε οτι κρίνουν με επιδημιολογικά δεδομένα;

Σχολιο.- Επί του πιεστηρίου. Η Όμικρον εμφανίστηκε στη Μποτσουάνα και τη Νότιο Αφρική σε δέκα δυτικούς διπλωμάτες με ένα σύνολο 50 μεταλλάξεων (οι 32 στην πρωτεϊνική ακίδα). Η συσσώρευση των μεταλλάξεων «υπόβοσκε» πολύ καιρό πριν. Η Όμικρον δεν προέρχεται από την τη Δέλτα ή κάποιο άλλο γνωστό στέλεχος, ακολουθούσε δικό της εξελικτικό μονοπάτι από τον Ιούνιο του 2020. Προφανώς τους τελευταίους μήνες ολοκλήρωσε τον «ιδανικό της» συνδυασμό μεταλλάξεων και άρχισε να ανταγωνίζεται τη Δέλτα στη Ν. Αφρική (όπου βρέθηκαν και τα περισσότερα κρούσματα μεταξύ 12 και 20 Νοεμβρίου).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Άρη Σερβετάλη πάλι

Σχολιο.- μα είχε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο ο άνθρωπος και όλοι ήξεραν τι θα συνέβαινε αν λαμβανόταν αυτό το μέτρο. Εκτός απ' αυτό, η εταιρία ανέλαβε την ευθύνη και μάλιστα θα συνεχιστεί η παράσταση με τον αντικαταστάτη του.

Σχολιο.- Λες τη βλακεία σαν ηλίθιος που είσαι ότι δλδ τι περίμενε να μην κάνει η κυβέρνηση κάτι που ξέραμε όλοι ότι θα γίνει?

τον Ιούλιο δεν το ξέραμε νομίζω.

Σχολιο.- Συνεχίζεις την αφόρητη ηλιθιότητα και λες ότι σαν άνθρωπος του Θεού επιτρέπει τον διαχωρισμό για τις γυναίκες στο Άγιο Όρος που πηγαίνει...

Το Άγιο Όρος δεν ανοίκει στο κοσμικό κράτος. Δεν έχει πολίτες αλλά μοναχούς.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα εσκεμμένα πιστεύω....

Η δημιουργία εντυπώσεων είναι αρκετή.

Απλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει με θεσμούς χιλιάδων ετών που ούτε καν καταλαβαίνει τη σημασία τους.

Τέτοιοι θεσμοί υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες, τις θρησκείες την κουλτούρα του κάθε λαού.

Στα μπουρδέλα της Ιαπωνίας πχ ( Γκέισες)μπαίνουν μόνο Ιάπωνες.

Δεν είναι ρατσιστικό.

Υπάρχει πρωτόκολλο που θέλεις μέρες για να το εφαρμόσεις .

Σχολιο.- την επόμενη φορά που θα πάει στο Άγιο Όρος θα σε ρωτήσει μαλάκα

Σχολιο.- Και γιατι παρακαλω οταν λες "συναδελφοι του" προυποθετεις ΞΑΝΑ οτι μιλαμε παλι και παντα και ΜΟΝΟ για εμβολιασμενους??? Καλλιτεχνης ειμαι κι εγω... Και ανεμβολιαστος...Κι οι ανεμβολιαστοι εχουν ψυχη ρε...

Σχολιο.- Σας πήρε ο πόνος για τους υπόλοιπους ηθοποιούς της παράστασης του Σερβετάλη. Όταν τους άφησε ο Κούλης χωρίς μεροκάματο και στήριξη 1  χρόνο λιγότερα είπατε.

Σχολιο.-- Και ο Eirc Clapton,μετά από σοβαρές παρενέργειες που έπαθε όταν εμβολιάστηκε,δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παίξει σε διαχωρισμένο κοινό.Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους,δεν τους χωρίζει.

Σχολιο.- Θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιον προσωπικά ώστε να κάνουμε κάποιο σχόλιο ή να πούμε την άποψή μας σε κάτι που ανέβασε κάποιος ή σε κάτι που είπε?

Απλά το θεωρώ άκρως υποκριτικό όλο αυτό με τις αντιδράσεις εναντίον του ανθρώπου που και από πολύ νωρίς είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του και το μόνο σίγουρο είναι πως είναι και απόλυτο δικαίωμα του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν επιμείνουμε θα νικήσουμε. Πέρση δεν κινούνταν φύλο και όμως καταφέραμε- παρά την τρομοκρατία και με πρωτοπορία τις Αθηναίες Μάνες- και γεμίσαμε την πλατεία Συντάγματος. Ελάτε λοιπόν και πάλι ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ και να συζητήσουμε Σαν Ελεύθεροι Άνθρωποι!!! Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ (ώρα 16:00 έως 20:00) στο "Πάρκο Ελευθερίας" (Άγαλμα Βενιζέλου)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαχα!!!! Αν ζουσες το 1942 στη Γερμανια θα ησουν ο πιο φανατικος υποστηρικτης των γιατρων των Ναζι που εκαναν πειραματα σε ανθρωπους.

Ηταν ποτε δυνατον να αμφισβητουσες κοτζαμ επιστημονε; Λυπαμαι για τη ρηχη σκεψη σου.

Παντως, εισαι.σιγουρα πιο.ευτυχισμενος απο μας τους πιο νοημονες. Απο μια αποψη σε ζηλεύω.

Σχολιο.- Ειναι δικη σας αποφαση να κάνετε το εμβόλιο να τους.εμπιστευθείτε τους καθεστωτικούς γιατρούς και να το.κανετε. Δεν γινεται ομως να ειναι υποχρεωτικο.

Όσο για το ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει το εμβόλιο. 4 δις ανθρωποι καπνιζουν τσιγαρο. Πιστευετε οτι.κανει καλο;

Σχολιο.- οι θάνατοι από τα εμβόλια σε λιγότερο από ένα χρόνο "δοκιμών" τους έχουν προκαλέσει ήδη περισσότερους θανάτους από το σύνολο των θανάτων από τα εμβολίων τα τελευταία 30 χρόνια. Τόσο ασφαλή είναι. Και καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από το 1%!!! και είναι τόσο αποτελεσματικά που προσπαθούν να τα κάνουν υποχρεωτικά και συνεχώς χρειάζονται επικαιροποίηση μέχρι να γίνουν τα πειραματόζωα χρήστες

Σχολιο.- Αν υπάρχει συνομωσια αυτός ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας εκ των εκφραστων της

Υπάρχει βίντεο εξου κ η φωτο

Α ξέχασα αυτός ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι ούτε ιατρός ουτε επιστημονας ουτε απ'εξω από πανεπιστήμιο δεν έχει περάσει

Κ όμως χρηματοδοτει τα mRNA 10 χρονια κ οτι λέει το ακολουθούν ΟΛΟΙ παγκοσμίως ως ΕΝΤΟΛΗ

Ξέρω την απάντηση οπότε σπεύδω ν' απαντήσω: τι κάνεις Γιαννη;...κουκιά σπερνω

Σχολιο.- Όταν οι επιστήμονες δουλεύουν για τις αγορές και το κέρδος των φαρμακευτικών εταιρειών,

Όταν χρειάζεται ακαταδιωκτο ο επιστήμονας, τότε έχει χαθεί κάθε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Σχολιο.- Αν ανοιξει κανεις το site της ΕΕ θα διαβασει πως ενα εμβολιο, ΑΝ πανε ολα καλά θελει πριπου 10 χρονια μέχρι να πάρει εγκριση.

Και δεν χρειάζεται να ειναι ειδικός επιστήμονας για να καταλάβει γιατι ειναι απαραιτητες οι διαδοχικες δοκιμές ενος εμβολιου σε συνεχως σταδιακά αυξανομενους πληθυσμούς.

Επισης δεν χρειαζεται να εισαι γιατρός για να καταλαβεις την διαφορα αναμεσα στο "ΜΕ" και το "ΑΠΟ" covid που ελεγε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν χρειαζεται να εισαι επιστήμονας για να καταλαβεις οτι ενας "υπερμεταδοτικος" ιός θα ειχε κολλησει τους πάντες που απο το καλοκαίρι του 2020 χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και ολες τις επαφες τους.

Δεν χρειαζεται να εισαι επιστήμονας για να διαβασεις στο woldometers πως σε 2 χρονια εχουν πεθανει παγκοσμιως απο τον νεο ιό 5.200.000 άνθρωποι (2.600.000 ανα χρόνο) στα 7.909.400.000 που ειναι ο παγκοσμιος πληθυσμός. Αυτο ειναι το τρομερό θανατικό που θα αποδεκατισει την ανθρωπότητα;

Χρειάζεται να εισαι ειδικός για να δεις οτι η Ολλανδια με πανω απο 90% εμβολιαστική κάλυψη επιβάλει lockdown; Τέτοια προστασία δίνουν τα εμβόλια που ομολογημένα εχουν αμεσες παρενέργειες και θα δουμε εν καιρώ για τις εμμεσες μακροχρόνιες;

ΥΓ Μπορει ο γιατρός να μην ξέρει ποιό ειναι το σασμαν του οχήματος που οδηγάει, και φυσικά δεν ξερει να αλλάξει δισκο-πλατω-ρουλεμαν (θα πρεπει να παει σε μηχανικό) αλλά αν δεν καταλαβαινει οτι το οχημα του πατινάρει(θέλει αλλαγη δίσκου) καλύτερα να κατέβει και να πάρει κάνα ταξί...

Σχολιο.- Η Ιατρική ανήκει στις θετικές επιστήμες.

Τα τελευταία δύο χρόνια με τους διεστραμμένους βασιλοπαγωνοεξαδακτυλοευαγγελοτατιάνοκαπράβελους την καταντησατε από θετική επιστήμη σε τσαρλατανισμό.

Εκτός αν θεωρείς τον Ιωαννιδη Τσαρλατανο και την Παγώνη για επιστήμονα.

Και δεν έγινε κανείς γιατρός από το διαδίκτυο.

Απλά μπορούμε και βλέπουμε επιστήμονες κανονικούς που είναι αποκλεισμένοι από τον δημόσιο διάλογο και κρίνουμε με την κοινή λογική.

Και είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην κάνουν αγώνα οι γιατροί για τον δημόσιο διάλογο που προάγει και την επιστήμη.

ΝΤΡΟΠΗ να είναι στα τέσσερα οι γιατροί.

Σχολιο.- Kαι στο λαιμό κρεμασμένο τον ντορβά με τα καλούδια!!!(Στους γιατρούς που είναι στα τέσσερα αναφέρομαι)

Σχολιο.- εφόσον εσείς κάνατε το τσιμπημα και σωθήκατε , δεν χρειάζεται να υβρίζετε και να χλευάζετε ή να ειρωνεέστε όσους το αρνούνται για δικούς τους λόγους και λόγους ελεύθερης συνειδήσεως ..με γειά σας , με χαρά σας .. ναμαστε καλά και να μην τσιμπάτε για εμφύλιο που σας οδηγούν οι πολιτικοί και οι πολιτικαντίζοντες καθεστωτικλοί ιατροί .. υπάρχουν γιατροι έφυγαν απο το ε.σ.υ.

Σχολιο.- Είναι κείμενο προ μηνών καποιου γιατρού που δεν ζει πια . Ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Σχολιο.- Φυσικά ο Montanie ο Mahdi ο Ιωαννίδης ο Καλαμπόκης, Mallown εφευρέτης των mrna τσαγκάρηδες είναι.Ο Βασιλακόπουλος είναι γιατρός.Καντε τα εμβόλια εσείς και τα 12 που θα σας πουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις διάβασα ένα άρθρο στην Καθημερινή για τον Α.Σερβεταλη και μπορώ να πω ότι είναι εμετικο ..το πόση λάσπη βγάζει είναι θα ελεγα ενδιαφέρον διότι δεν μαθαίνεις τόσο για τον Σερβεταλη αλλά για τον τύπο που έγραψε το άρθρο ..

Παλιά η  Καθημερινή επίο Ελένης Βλάχου ήταν δεξιά μεν αλλά είχε κάποιο "επίπεδο "..τώρα επί Αλαφούζου είναι χυδαία λασπολογία με ακροδεξιες νότες που είναι φανατικιά "νεοφιλελευθερη "..

Παρ'ολα αυτά η ακροδεξιά φυλλάδα καταφέρνει να είναι πιο ήπια από κάτι " άριστερους" που έχουν βγάλει τόση χολή που αναρωτιέσαι που την είχαν κρυμμένη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημο έγγραφο του κράτους της Μποτσουάνα που γνωστοποιεί ότι η νέα μετάλλαξη ανακαλύφθηκε σε οργανισμούς 4 ανθρώπων πλήρως εμβολιασμενων ..

στους 4 θετικούς και οι 4 πλήρως έμβολιασμενοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φέτος με 6 εκατομμυρια εμβολιασμενους εχουμε 10% περισοτερους θανατους απο περσι... Αυτά λένε ταστατιστικά….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Από τις 17 Νοέμβρη έχει γίνει η δολοφονία της μικρής Όλγας. Και το κράτησαν κρυφό. Τα δημοσιεύματα είναι τις τελευταίες 6 μέρες και τις τελευταίες 3 πληθαίνουν όπως και η συζήτηση στα σόσιαλ. 

Αλλατίνη λέγεται το εργοστάσιο. Όχι σκέτο εργοστάσιο. 

Δεν είναι ένα εργοστάσιο και ένα παιδί που σκοτώθηκε από ατύχημα τώρα πρόσφατα. Είναι το εργοστάσιο Αλλατίνη και ένα κορίτσι Ρομά που δολοφονήθηκε από υπεύθυνους του εργοστασίου στις 17 Νοέμβρη και δε βγήκαν να το πουν τα μέσα ενημέρωσης.

Έχει γίνει ιατροδικαστική έκθεση, καταθέσεις, τα πάντα και δεν ξέραμε. Το κουκούλωσαν και δεν ξέρουμε γιατί και άλλα μέσα που δεν είναι συστημικά, δεν το ανέδειξαν. 

Απόσπασμα από το Mega: Θόλωσα και με το κινητό μου τηλέφωνο πήρα τον γενικό διευθυντή και του είπα «έγινε ατύχημα, η πόρτα έχει πλακώσει ένα παιδί, κατεβείτε να δείτε. Μέχρι να έρθει ο διευθυντής προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά αυτή είχε μπλοκάρει. Μετά από λίγα λεπτά δυο ή τρία ήρθε και μου είπε να μπω στην αποθήκη να κλείσω την πόρτα και να παραμείνω μέσα. Παρέμεινα μέσα γύρω στη μισή ώρα», κατέθεσε ο υπάλληλος. Σύμφωνα με τον υπάλληλο ο οποίος τηλεφωνούσε στον διευθυντή του ρωτώντας τον τι έγινε, ο διευθυντής του του είπε «σήκω φύγε τώρα αμέσως είναι εντολή πήγαινε σπίτι σου». Ο υπάλληλος έφυγε και πήγε σπίτι του ενώ εκείνο το βράδυ μίλησε αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του ο οποίος του είπε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σχολιο.- Η Αλλατίνη ανήκει στον Σαραντόπουλο. Σαραντόπουλος – Αλλατίνη λέγεται το εργοστάσιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Φωτό :Ο 8χρονος Ισραηλινός Ραφαέλ Πελέδ εμβολιάζεται κατά της Covid-19 σε νοσοκομείο του Ισραήλ ενώ φοράει γυαλιά VR.

AP Photo/Oded Balilty 

(.μόνο σε μένα προκαλεί φρίκη η εικόνα ?!!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει νόημα για εμένα να αναρτήσω την ανακοίνωση της ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ, της εταιρείας των θεατρικών παραγωγών του Σερβετάλη που δικαιώνουν πλήρως τον ηθοποιό.

Νομίζω ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας, PR και δείχνουν και λίγο χεσμένοι - πρέπει να άκουσαν πολλά παρασκηνιακά.

Διάβασα σήμερα την δήλωση Πετράκου, αμέσως μετά το συμβάν της παραίτησης του Σερβετάλη και μου έκανε εντύπωση.

(η δήλωση Πετράκου δεν είναι σημερινή, είναι μετά την παραίτηση Σερβετάλη και πριν την ανακοίνωση της ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ...

Εγώ την διάβασα σήμερα και την παραθέτω σήμερα )Αυτή παραθέτω.

«Αγαπητά ανθρωπάκια τόσο δα μικρούτσικα, πριν πιάσετε στο στόμα σας ανθρώπους σαν τον Σερβετάλη να το ξεπλένετε λίγο…

Σας κάνει να ντρέπεστε αυτό που έκανε, ε..;

Και φυσικά τί πιο φυσικό για σας, από το να επιτεθείτε σε αυτό που δεν μπορείτε να πιάσετε…

Χωρίς να γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο, κάνει μπαμ από μακριά ότι η ζωή μέσα από κάποια μονοπάτια τον οδήγησε σε μια πνευματική κατάσταση.

Αυτό που έκανε ο Σερβετάλης δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Και ούτε ζητήθηκε από κανέναν να το κάνει. Αυτό που έκανε είναι μια ηρωική πράξη. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από κάποιον να γίνει ήρωας. Αυτό βγαίνει από μέσα σαν αποτέλεσμα μιας υψηλής συνείδησης.

Κι εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτό που έκανε.

Θέλεις επειδή έχω μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά…; Θέλεις επειδή δεν αντέχω άλλη ανεργία μετά από ένα χρόνο…; θέλεις επειδή στο μαγαζί που τραγουδάω 8 χρόνια είμαστε πια οικογένεια και όταν με φώναξαν πάλι για δουλειά ένιωσα ότι οφείλω να πάω;

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Και πραγματικά κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει επειδή εργάζεσαι για να βιοποριστείς. Άλλωστε δεν μας δίνουν και την επιλογή πια να διαλέξουμε.

Είναι όμως δικαιολογίες.

Και έρχονται άνθρωποι σαν τον Σερβετάλη να δώσουν το πρότυπο. Το παράδειγμα. Την έμπνευση. Κι εγώ τον ευχαριστώ από την καρδιά μου και του αποδίδω τη μεγίστη των τιμών.

Είναι όμως και οι γυμνοσάλιαγκες που αντί να πάρουν έμπνευση και δύναμη από τους ήρωες, κομπλεξάρονται…

Και θα του πουν ότι δε σκέφτηκε τους συνεργάτες του, ότι είναι θρησκόληπτος (οι αμόρφωτοι που δεν ξέρουν τι είναι θεός), ότι δεν έκανε το ίδιο για τα εργασιακά και ότι άλλη ανοησία σκεφτούν για να τον μειώσουν ώστε να φύγει η ντροπή που τους προξενεί…

Ο Σερβετάλης βρίσκεται σ εκείνο το συνειδησιακό ύψος που του επιτρέπει να βάζει τα ιδανικά πάνω απ όλα. Την ανθρωπότητα πάνω απ το θίασο. Την ελευθερία πάνω απ την επιβίωση. Τη δικαιοσύνη πάνω απ το συμφέρον.

Μπράβο σου Άρη.

Δεν σου χρειάζεται το μπράβο μου, αλλά στο λέω απ την καρδιά μου. Και είμαι σίγουρος ότι συγχωρείς τους γυμνοσάλιαγκες.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, έβγαλε μία κατάπτυστη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ανακοινώνει πως δεν μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ με επίδειξη rapid test, στην Γ.Σ. του Σαββάτου, αποκλείοντας από τη Γ.Σ των Προέδρων τούς ανεμβολίαστους προέδρους- εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, επικαλούμενη κάποια νεοκδοθείσα ΚΥΑ, από αυτές που στην πράξη καταργούν το μισό ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων.

Έτσι το ίδιο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, επικυρώνει την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του συνεταιρίζεσθε και συνδικαλίζεσθε σε χιλιάδες συναδέλφους. Πρόκειται για την μετατροπή τους σε Κεθεστωτικούς, σε εντολείς καταπάτησης του Συντάγματος και σε σφουγγοκωλάριους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν φτάνει που αποδέχτηκαν και επικρότησαν την ποινικοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν φτάνει που δεν κάνουν εκλογές και παρακαλούν τα δικαστήρια να τους παρατείνουν την θητεία, έρχονται να στηρίξουν και τις πρόσφατες ΚΥΑ, του ολοκληρωτικού κράτους, όπου σε μία από τις τελευταίες ο «ένας ελέγχει τον άλλον» και χωρίς εμβόλιο, είσαι πολίτης που στερείσαι βασικά κοινωνικά δικαιώματα. Συμμετέχουν έτσι δυναμικά, στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η κυβέρνηση, που δίνει το δικαίωμα στον οποιαδήποτε ιδιώτη να ασκεί δημόσια εξουσία (έλεγχο ταυτοπροσωπίας) και να αποκλείει πολίτες από πολλές δραστηριότητες, εδώ ακόμη και συνδικαλιστικές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτε άλλο, από αντιδραστικό στήριγμα του φασιστικού κυβερνητικού αφηγήματος, που δαιμονοποιεί τους ανεμβολίαστους, καλλιεργώντας μαζί με την κυβέρνηση τα χειρότερα ανθρώπινα ένστικτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση-συνέλευση για το άνοιγμα του «Λοιμωδών», την Κυριακή 28/11 στις 12:00 έξω από το κλειστό νοσοκομείο

28Νοεμβρίου 2021

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΤΩΡΑ!

Καλούμε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει το άνοιγμα του νοσοκομείου.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης να στηρίξει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Δεν σταματάμε! Για μας η ζωή αξίζει!

Μετά την διαμαρτυρία-συγκέντρωση στις 21/11 έξω από το Λοιμωδών συνεχίζουμε και καλούμε όλους και όλες σε Συγκέντρωση- Συνέλευση την Κυριακή 28/11/21 στις 12 η ώρα στο «Λοιμωδών», Γρ. Λαμπράκη 13

Κάλεσμα

Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» ΤΩΡΑ!

Στελεχωμένο και εξοπλισμένo.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών. Από το 2013 σταμάτησε η λειτουργία του με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη:τα καθεστωτικά ΜΜΕ το χαρακτηρίζουν "Νέα «μόδα» στη Θεσσαλονίκη – Καλούν σε άρνηση επίδειξης πιστοποιητικού"

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτέ δεν είδα κάποια αντίφαση ανάμεσα στις ιδέες που πιστεύω και στις ιδέες αυτού του συμβόλου, αυτής της εξαιρετικής φυσιογνωμίας, του Ιησού Χριστού.

Φιντέλ Κάστρο

Σχολιο.- Φυσικά! Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται ή εφαρμόζεται η κάθε θεωρία...Εγώ προσωπικά θέλω να είμαι άθεη, έχω άλλους αξιακούς κώδικες, αλλά τους είδαμε και τους δηλωμένους άθεους....

Σχολιο.- το πρόβλημα είναι οι φανατικοί ,οι υποκριτές ,οι ψεύτικοι και οι σκατανθρωποι

Υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες

Ενθεους και άθεους ..

Έχω σκυλοβαρεθει αυτήν την μονοδιάστατη σκέψη ,το δίπολο νηπιακής πολιτικής σκέψης και την ηθική πρετ α πορτε ..

Η έχεις ήθος και είναι βίωμα

Η είσαι υποκριτης και ανθρωπάκι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει όλοι να πλαισιώσουμε Την Συγκέντρωση που γίνεται κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ (ώρα 16:00 έως 20:00) στο "Πάρκο Ελευθερίας" στην Αθήνα.

Σχολιο.- Το πάρκο Ελευθερίας είναι δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα Βρίσκεται ακριβώς στην στάση του Μετρό "Μέγαρο Μουσικής" και έχει στο βάθος του πάρκου το άγαλμα του Βενιζέλου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άλλοι χρωστάνε 340 εκ σαν κόμμα, ο Κυριάκος κοντά στο 1,5 μύριο, ο Αδωνας 630 χιλιάρικα τα τελευταία 20 χρόνια

Ο Λοβέρδος το λέει στον Αντέννα ότι θέλει να βγει με τους ψηφοφόρους του Γεωργιάδη. Το είπε.

Οι άνθρωποι είναι συναρπαστικά αμόρφωτοι παπαγάλοι. Έχουν παπαγαλίσει 5-6 θατσερικές μαλακίες για κίνητρα, οικονομία, κοινωνία και πείσανε τα γίδια ότι είναι φιλελεύθεροι. Τέτοια γίδια δεν έχουν ξαναυπάρξει, ούτε κυβέρνηση ούτε ψηφοφόροι

Ο αστυνομικός λέει ο άλλος δεν μεταδίδει τον ιό. Δηλαδή έτσι και ντυθούμε όλοι αστυνομικοί τέρμα η πανδημία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bloomberg: Η Νότια Αφρική είχε ζητήσει από Pfizer J&J να σταματήσουν την αποστολή εμβολίων!.. 2 μέρες μετά ο ΠΟΥ θέτει στο επίκεντρο την χώρα για την Όμικρον!!! Γιατί η Νότια Αφρική ζήτησε την διακοπή αποστολής εμβολίων με το που ανίχνευσε την Όμικρον;;

28/11/2021

Στις 24 Νοεμβρίου το Bloomberg αποκάλυπτε ότι η χώρα που μπήκε στο μάτι του κυκλώνα και στοχοποιήθηκε για τη νέα παραλλαγή την Όμικρον η Νότια Αφρική είχε ζητήσει από J&J και Pfizer να σταματήσουν την αποστολή παράδοση εμβολίων. Ασυσχέτιστο;; Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι έχει αρκετό στοκ ένας υπαινιγμός στην πτώση της ζήτησης.. Mέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν εμβολιαστεί πλήρως το 35% των ενηλίκων σ’ ένα διάστημα άνω των 6 μηνών από τότε που διατέθηκαν στο κοινό για πρώτη φορά τα εμβόλια. Περίπου 120.000 άτομα εμβολιάστηκαν την Τρίτη ήτοι λιγότερο από το μισό του αριθμού των καθημερινών εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση με βάση αυτά τα δεδομένα ζήτησε από τις παρασκευαστικές φαρμακοβιομηχανίες να καθυστερήσουν την αποστολή δόσεων.

2 μέρες μετά στις 26 Νοεμβρίου ο ΠΟΥ δηλώνει :« η παραλλαγή B.1.1.529 αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ΠΟΥ από τη Νότια Αφρική στις 24 Νοεμβρίου 2021 […]. Αυτή η παραλλαγή παρουσιάζει μεγάλον αριθμό μεταλλάξεων εκ των οποίων κάποιες είναι ανησυχητικές.»

Γιατί η Νότια Αφρική ζήτησε την διακοπή αποστολής εμβολίων με το που ανίχνευσε την Όμικρον;; Συσχετίζει ανομολόγητα την εμφάνιση των πολλαπλών μεταλλάξεων με το μαζικό εμβολιασμό εν μέσω πανδημίας; κάτι που αντενδείκνυται σύμφωνα με κορυφαίους επιστημονικούς ειδήμονες ή θεωρεί ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από μεταλλάξεις όπως οι ίδιοι επίσης διαπιστώνουν:

Καθηγητή Luc Montagnier Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2008:ο εμβολιασμός προκαλεί τις παραλλαγές του ιού!Ο μαζικός εμβολιασμός είναι τεράστιο ανεξήγητο επιστημονικό λάθος.Ευνόησε τη μόλυνση.Πολλοί το γνωρίζουν, οι επιδημιολόγοι επίσης είναι αδιανόητο να εμβολιάζεις κατά την περίοδο μιας πανδημίας’‘ δηλώνει.. 

Βέλγος Iολόγος,Περιβαλοντικός Μικροβιολόγος Kaarle Parikka: ο μαζικός εμβολιασμός σε περίοδο εξέλιξης πανδημίας προκαλεί μεταλλάξεις του ιού ειδικά αν ο ιός είναι ιδιαίτερα μεταλλάξιμος ως ιός RNA (όπως ο covid19) σ΄ αντίθεση με τους ιούς DNA.Έτσι τα εμβόλια καθίστανται αναποτελεσματικά και προκαλούν και μεταλλάξεις!ΒΙΝΤΕΟ

Ο Christophe De Brouwer Επιδημιολόγος καθηγητής του ULB Βρυξελλών,Πρόεδρος Σχολής Δημόσιας Υγείας: Ο εμβολιασμός κατά covid19 είναι μονοκλωνικός,δεν προστατεύει από παραλλαγές και μεταλλάξεις!

O Γάλλος Ιολόγος Philippe Poindron επίτιμος Καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου ξεκαθαρίζει στην τηλεόραση CNEWS ότι: Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από μεταλλάξεις και μετάδοση ιού. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης Σερβετάλης: Ανακοινώθηκε ο ηθοποιός που τον αντικαθιστά στον "Ρινόκερο"

Ποιος αντικαθιστά τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση "Ρινόκερος", μετά την απόφαση του ηθοποιού να αποχωρήσει.

28 Νοεμβρίου 2021 12:02

Ο ηθοποιός Αιμιλιανός Σταματάκης θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση "Ρινόκερος" που ανεβαίνει στο θέατρο «Κιβωτός», μετά την απόφαση του δεύτερου να αποχωρήσει από την παράσταση, λόγω της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων που απαγορεύουν την είσοδο στα θέατρα σε ανεμβολίαστους πολίτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Οργή λαού και στην Άγκυρα για τον πληθωρισμό - 17 συλλήψεις

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για τη σοβαρή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα συνεχίζονται.

28 Νοεμβρίου 2021 21:51

Με δεκάδες συλλήψεις απάντησε η τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή στην Αγκυρα για την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με ανεξάρτητα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι συλλήψεις αυτή τη φορά έφτασαν τις 17 και αφορούν και ένα δημοσιογράφο ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα.

Η αστυνομία αντέδρασε όταν το πλήθος επιχείρησε να διασπάσει αστυνομικό κλοιό και να συνεχίσει την πορεία του.

Οι διαδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο "δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα" γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υψηλό πληθωρισμό ο οποίος περιορίζει ολοένα και περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Λόγω της κρίσης της λίρας, ο πληθωρισμός "τρέχει" αυτή τη στιγμή στην Τουρκία με ρυθμούς που ξεπερνούν το 20%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των αναστολών υγειονομικών

 Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 20:42

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν υγειονομικοί σε αναστολή και πολίτες που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις πέντε το απόγευμα στο Πεδίο του Άρεως και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το Λευκό Πύργο, όπου από τις έξι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που αντιδρούν στους εμβολιασμούς και στα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Από εκεί κινήθηκαν με πορεία στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά, Αγίας Σοφίας και επέστρεψαν στο Λευκό Πύργο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: 15χρονος μέλος συμμορίας ανηλίκων σημάδεψε με πιστόλι μυστικούς αστυνομικούς και ακινητοποίησε το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Δέρναν και κλέβανε για "μόδα".

 Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 19:07

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thestival, ένας 15χρονος έστρεψε το πιστόλι που κρατούσε κατά συμβατικού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας. Χάρη στον επαγγελματισμό των αστυνομικών το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.

Τι συνέβη και πως αποφεύχθηκε η τραγωδία

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το περιπολικό της Ασφάλειας που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο. Καθώς το όχημα της Αστυνομίας (σ.σ. συμβατικό όχημα χωρίς διακριτικά) κινούνταν στην οδό Αναξιμάνδρου ένας 15χρονος μπήκε μπροστά του. Κρατούσε ένα πιστόλι. Προσποιήθηκε ότι το όπλισε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Κατέβηκαν από το όχημα και έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους. Ο 15χρονος και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της παρέας των ανηλίκων το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, αλλά όχι αυτόν που κρατούσε το πιστόλι.

Το έκαναν για να ανεβάσουν τα βίντεο στα social media

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως και εκεί αποκάλυψε τα ονόματα των υπολοίπων μελών της παρέας. Ενημερώθηκαν οι γονείς τους και οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας. Ανάμεσά τους και αυτός που σημάδεψε τους αστυνομικούς με πιστόλι. Όπως αποδείχτηκε το πιστόλι ήταν ψεύτικο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι πέντε συλληφθέντες, όλοι τους Έλληνες ηλικίας 15 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγχρωμη μετανάστρια εγκατέλειψε μωρό 1,5 έτους έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 16:52

Ένα έγχρωμο μωράκι περίπου 1,5 έτους βρέθηκε σήμερα εγκαταλελειμμένο μέσα στο καρότσι του, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι.

Το μωρό το εντόπισε μια περαστική γυναίκα η οποία ειδοποίησε τον φύλακα του μουσείου και στη συνέχεια εκείνος την Αστυνομία.

Το κοριτσάκι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου εξετάστηκε και χαίρει άκρας υγείας. Το μωρό ήταν στο καροτσάκι  του μαζί με τις πάνες του. Πιθανόν η μετανάστρια να το άφησε ελπίζοντας να έχει καλύτερη ζωή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Εξαρχείων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ατμόσφαιρα βίας και διαφθοράς από την δεξιά κυβέρνηση οι Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Ονδούρα

 Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 08:09

Οι πολίτες της Ονδούρας καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα ή τον νέο πρόεδρο της Ονδούρας, χώρα την οποία μαστίζει η βία των ισχυρών συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών κι έχουν επεκτείνει τη διαφθορά ως τα κορυφαία επίπεδα του κράτους.

Πολλοί νέοι έχουν χάσει κάθε πίστη στην πατρίδα τους κι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για καλύτερο μέλλον στη μετανάστευση, κυρίως στις ΗΠΑ.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον αριστερό σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια το 2009, την Ονδούρα κυβερνά το Εθνικό Κόμμα (PN, συντηρητική δεξιά) του απερχόμενου προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, τον οποίο βαρύνουν υποψίες στις ΗΠΑ πως ενέχεται στην εμπορία των ναρκωτικών.

Η Σιομάρα Κάστρο, η σύζυγος του πρώην προέδρου Σελάγια, ηγετική μορφή του κόμματος της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας LIBRE, είναι σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις το μεγάλο φαβορί• αλλά το PN, υποψήφιος του οποίου είναι ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο Νάσρι Ασφούρα, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

«Έπειτα από μια δωδεκαετία του Εθνικού Κόμματος στην εξουσία, που σημαδεύτηκε από τη γενικευμένη διαφθορά και τη βία των εγκληματιών, η πλειοψηφία των πολιτών της Ονδούρας λέει φτάνει, μοιάζει να θέλει αλλαγή», εκτιμά ο Μάικλ Σίφτερ, πρόεδρος του Διαμερικανικού Διαλόγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παράδοξο της “άμεσης εκλογής” αρχηγού κόμματος από το λαό κι όχι από το κόμμα του... κατασκευάστηκε στα “εργαστήρια” πέραν του Ατλαντικού!

Όταν ο Τζων Ντιούι, ίσως ο σημαντικότερος προοδευτικός διανοούμενος των ΗΠΑ, υποστήριζε το 1927 ότι «οι ασθένειες της δημοκρατίας μπορούν να θεραπευτούν μόνον με περισσότερη δημοκρατία», θα έμενε έκθαμβος από το πως οι ελίτ, το κεφάλαιο θα εφεύρε την λεγόμενη “άμεση εκλογή από το λαό” αρχηγών πολιτικών κομμάτων και μάλιστα με προοδευτικό, αριστερό παρελθόν και πορεία.

Έχουμε το παράδοξο της “άμεσης εκλογής ηγέτη” ενός πολιτικού κόμματος με δική του ιδεολογία κι οργανωτική δομή από το φάσμα ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, αριστερών και δεξιών κι όχι από την οργάνωση του κόμματος, τα μέλη και τα στελέχη που έχουν στρατευτεί ιδεολογικά σ' αυτό το κόμμα.

Έχουμε το παράδοξο, ακόμη και στις συνθήκες αστικής δημοκρατίας, να εκλέγονται οι αρχηγοί κομμάτων με διαφορετικό πρόγραμμα από το ίδιο “εκλογικό” σώμα και να έχουν πλέον θεατρικό ρόλο άσκησης πολιτικής: πρωθυπουργός ενός κόμματος κι αρχηγοί κομμάτων αντιπολίτευσης.

Το παράδοξο με την εκλογή αρχηγού κόμματος από το λαό συνίσταται στη νίκη του κεφαλαίου με σαφή άμεση παρέμβαση στη φύση ενός κόμματος. Δηλαδή, το κόμμα πλανάται και η ασθένεια θεωρείται λανθασμένα ως θεραπεία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η άμεση εκλογή των αρχηγών πολιτικών κομμάτων με διαφορετικές ιδεολογίες και προγράμματα προέρχεται από το πουθενά: αναμφίβολα προέρχεται και συμβάλει από την κρίση εκπροσώπησης στις αστικές δημοκρατίες. Όμως, απορρίπτοντας τον ενεργό ρόλο των κομματικών μελών, την υπέρβαση της εκπροσώπησης κι έκφρασης πολιτικής στα μέλη ενός κόμματος, συνθλίβεται η δημοκρατία αντί να ενισχυθεί.

Γιατί ένας πολίτης να επιλέξει την είσοδό του σε ένα κόμμα που ενώ υποτίθεται έχει διαφορετική ιδεολογία και πρόγραμμα από τα άλλα κόμματα, του στερείται το θεμελιώδες δικαίωμα άσκησης πολιτικής στο κόμμα του. Οι οργανώσεις κι η οργανωτική διάρθρωση του κόμματος εξουδετερώνεται και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα επιτρέπεται να συμβουλεύει πολιτικές στον αρχηγό, που όμως δεν είναι δεσμευμένος να ακολουθεί τις πολιτικές του κόμματός του.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια ύπουλη αλλά και πολύ μεταδοτική ασθένεια, χειρότερη από τα λεγόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Δεν είναι γνωστά πολλά για αυτό, και λίγα είναι γνωστά για τους κινδύνους του. Φυσικά, δεν υπάρχει επαρκές εμβόλιο για την καταπολέμηση αυτής της πολιτικής ασθένειας, που κατασκευάστηκε σε “εργαστήρια” πέραν του Ατλαντικού.

Αλλά τώρα είναι πολύ αργά ν' αντιμετωπιστεί αυτή η μολυσματική ασθένεια της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς. Η μόλυνση κι η σκηνοθεσία έχουν ήδη μια μακρά φάση επώασης πίσω της, αλλά έγινε μια πραγματική επιδημία. Έτσι, η επιστροφή στη στιγμή που ξεκίνησε η μόλυνση της “άμεσης εκλογής από το λαό αρχηγών πολιτικών κομμάτων” και η συλλογή ενός πρωτότυπου δείγματος του αμερικάνικου ιού, δύσκολα μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με ένα πολιτικό “εμβόλιο” επιστροφής στους δημοκρατικούς κανόνες. Άλλωστε αυτό ούτε καν έχει τεθεί σε συζήτηση κι όλοι έχουν υποταχθεί στους κανόνες των ελίτ, που μάλιστα βαπτίζουν “προοδευτικότητα”, “δημοκρατική αναβάθμιση”.

Αν και δεν απουσιάζουν μεμονωμένες φωνές αντίστασης σ' αυτή την ιστορική διαστρέβλωση της πολιτικής και οι προσπάθειες αμφισβήτησης δεν μπορεί να ειπωθεί ότι προσελκύουν μεγάλη συμμετοχή για την πολιτική. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τον πόλεμο εξόντωσης της Ιπποκράτειας ιατρικής από τις πολυεθνικές Big Pharma και τα όργανά τους (κόμματα, ιεραρχία εκκλησίας, ΜΜΕ).

Σήμερα αυτού τους είδους οι “εκλογές” τείνουν να γίνουν θεσμός, αλλά είναι ένας “θεσμός” για τον οποίο μόνον οι Αμερικανοί του βαθέως κράτους είναι υπερήφανοι, γιατί όπως ο “δικαιωματισμός”, τα “ανοιχτά σύνορα”, η "πράσινη ανάπτυξη" και τα πράσινα άλογα, ο “κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής”... έγιναν το σωστό όχημα για τη Νατοϊκή νεοφιλελεύθερη κεντροαριστερά στην Ευρώπη.

Σε λίγες ημέρες το κόμμα Κιναλ θα έχει νέο αρχηγό με τη "δημοκρατική" μέθοδο "εκλογής από το λαό" κι όχι από την οργάνωσή του, τα μέλη και στελέχη του.

Τα μέλη του κόμματος θα έχουν ως "κομματικό καθήκον" να κινητοποιήσουν φίλους τους της δεξιάς, ή άλλων κομμάτων της "αριστεράς", ώστε να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους. Οι υποψήφιοι αρχηγοί ουδόλως δυσανασχετούν με αυτές τις "διαδικασίες"... όλοι τις θεωρούν ένα ακόμη "σοσιαλιστικό βήμα", παρότι ευνουχίζουν το κόμμα τους, την οργάνωσή του, τα μέλη των οργανώσεων του, αλλά ανάλογα με τις επιταγές του Διευθυντηρίου θα διασώζουν την προσωπική τους βόλεψη.

Ο όποιος "αρχηγός" θα λογοδοτεί σε ένα ανύπαρκτο σώμα εκλεκτόρων εικονικής πραγματικότητας. Δεν θα έχει εκλεγεί από ένα όργανο του κόμματός του, ώστε να λογοδοτεί σ' αυτό, να μπορεί να τον ανακαλέσει, να έχει τη δυνατότητα να εκφράσει πολιτική, ή οργανωτική άποψη για το κόμμα, τη στρατηγική και την τακτική του κόμματος που θεωρητικά, φαντασιακά θα είναι μέλος.

Κι αυτό θεωρείται, πλέον, "δημοκρατική κατάκτηση"...

Ουσιαστικά, τον όποιο αρχηγό θα αναδείξουν τα άλλα κόμματα του "συστήματος", που θέλουν να έχουν μια ιδιαίτερη "σχέση" με το κόμμα του εκλεκτού τους ηγέτη κι αυτό βαπτίστηκε "δημοκρατία".

Να το πούμε "ωμά", χωρίς "αναστολές"; Ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης, αλλά κι επιχειρηματίες που μπορούν να κινήσουν δένδρα-φυτά στις όποιες κάλπες, οι έχοντες στη δούλεψή τους μετανάστες εργάτες, οι κλινικάρχες, οι βαρόνοι των σουπερμάρκετ και πάει λέγοντας... θα είναι αυτοί οι αποφασιστικοί παράγοντες ανάδειξης αρχηγού ενός άλλου κόμματος. Τα μέλη του κόμματος θα είναι θεατές ενός "ποδοσφαιρικού" παιχνιδιού, που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του κόμματος, την όποια ιδεολογία, την όποια απόφαση του κόμματος.

«Ο… κερατάς τα μαθαίνει πάντα τελευταίος»... Αλλά, τουλάχιστον τα μαθαίνει. Τα μέλη του κόμματος δεν θα τα μάθουν ποτέ, γιατί δεν είναι πλέον... ούτε κομπάρσοι στη θεατρική παράσταση!

Ενδεικτικά "στιγμιότυπα" από για την "πολιτική μέθοδο made in USA" της ανάδειξης αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα του 2021:

Η κα. Λινού, πρόεδρος της ΜΚΟ "Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis" (οι σημερινοί επίσημοι χορηγοί:  κι επιπροσθέτως επιχορηγείται με δικά μας χρήματα, χρήματα του εξαθλιωμένου Έλληνα πολίτη: 400.000 ευρώ από το κράτος κάθε χρόνο), μέλος της κυβερνητικής επιτροπής Μητσοτάκη, των "ειδικών" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, που προτάθηκε από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη ως διακομματικός υπουργός Υγείας... στην προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου αρχηγού Κιναλ -και ταυτοχρόνως αρχηγός ενός άλλου κόμματος: Κιδησο-, με τη δήλωσή της: "Εγώ είμαι Γιώργος, δεν είμαι γενικώς ΠΑΣΟΚ – Τον εκτιμώ και νομίζω τον χρειαζόμαστε".

Στα πλαίσια αυτής της παράδοξης (;) προεκλογικής αντιπαράθεσης για το ποιος θα είναι ο αρχηγός του κόμματος Κιναλ, μια επίσκεψη στο λεγόμενο "Φόρουμ Μεταναστών", τους κάλεσε να πάνε στις κάλπες -δεν χρειάζεται να είναι μέλη του κόμματος, ούτε καν Έλληνες πολίτες-, για να ψηφίσουν τον αρχηγό του Κιναλ: "Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για τον νέο νόμο, τον οποίο δεν ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, με τον οποίο είναι αδύνατη η πολιτογράφηση όσων ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική κοινωνικής ένταξης, ενώ αντίθετα, υπάρχει πολλές φορές ρατσισμός και ξενοφοβία στα ΜΜΕ και τον πολιτικό λόγο, στην καθημερινότητά τους. Δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματά τους".

Έτσι, ο αρχηγός του κόμματος "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" (δηλαδή, υπάρχουν σοσιαλιστές που δεν είναι δημοκράτες), στην κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος "Κίνημα Αλλαγής"...

Θανάσης Γιαννόπουλος, π. υφυπουργός Υγείας της ΝΔ και επί χρόνια βουλευτής Φθιώτιδας, μαζί με άλλους 99 πανεπιστημιακούς υπέρ της εκλογής Λοβέρδου,  "Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα πάω να ψηφίσω στις εκλογές για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο".

Οι "τεχνοκράτες" στη μάχη ανάδειξης αρχηγού κόμματος του τέως συντρόφου του Θεοδωρικάκου, χωρίς να είναι μέλη του κόμματος: Εκατό πανεπιστημιακοί στηρίζουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αριστερά αγνόησε την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ πλούτου και υγείας, την αύξηση των ανισοτήτων, την επίθεση σε φτωχούς ανθρώπους...

Κάποιοι μετέτρεψαν ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, σε νέα πολιτική αρένα, χωρίς... να επιτρέψουν οποιαδήποτε συζήτηση, για το ποια θα έπρεπε να ήταν η συνεκτική απάντηση της Αριστεράς κομμουνιστικής και μη.

Από το πρώτο στάδιο της πανδημίας, εκείνοι, που θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση, στην κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και ψυχολογική ζημία που προκαλούν οι εγκλεισμοί, στρατοπέδευσαν, στην απέναντι πλευρά του Λευκού Οίκου, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν "σκεπτικιστής". Μπήκαν μπροστά και οι αλγόριθμοι του ίντερνετ και τροφοδότησαν περαιτέρω την πόλωση.

Έτσι, οι αριστεροί αγκάλιασαν το λοκ ντάουν, που το θεώρησαν "επιλογή για την ζωή", "για το συλλογικό καλό", ενώ κατηγορούσαν όσους αντιδρούσαν, ως "ατομιστές", "ανθρώπους των αγορών" και "δεξιάς απόκλισης".

Έτσι, απομακρύνθηκε από την κοινωνική της βάση, αυτήν των εργατών, των χαμηλόμισθων εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς οι καραντίνες επηρέαζαν κοινωνικο-οικονομικά αυτές τις κατηγορίες.  Ήταν εκείνοι, που θα έφευγαν πρώτοι, απ΄τις δουλειές, ή θα χρεωκοπούσαν.

Αυτά τα ίδια πολιτικά ρήγματα εμφανίστηκαν και με την εμφάνιση των εμβολίων και με την υιοθέτηση των "διαβατηρίων ελευθερίας".

Η αντίθεση δαιμονοποιήθηκε,  ως ένα συγκεχυμένο μείγμα αντιεπιστημονικού ανορθολογισμού και ατομικίστικου ελευθερισμού.

Έτσι, η Αριστερά αγνόησε την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ πλούτου και υγείας, την αύξηση των ανισοτήτων, την επίθεση σε φτωχούς ανθρώπους, την επίθεση σε φτωχές χώρες (τώρα οι Φαρμακοβιομηχανίες επιχειρούν να καταστρέψουν και την Αφρική), στις γυναίκες, στα παιδιά και την σκληρή μεταχείριση των ηλικιωμένων. Ταυτόχρονα, αυξανόταν ο πλούτος των εταιριών και υπερπλούσιων επιχειρηματιών.

ΠΩΣ κατέληξε η Αριστερά να πιστέψει στην ιδέα ότι η BioNTech, η Moderna και η Pfizer, που αυτή τη στιγμή κερδίζουν, μεταξύ τους, πάνω από 1.000 δολάρια ΗΠΑ ανά δευτερόλεπτο, από τα Covid εμβόλια , μπορεί να έχουν κίνητρο το "δημόσιο καλό";

ΠΩΣ είναι δυνατόν, η Αριστερά, που σχεδόν κάθε φορά δέχεται την κρατική καταστολή να εμφανίζεται να αγνοεί, σήμερα, τις ανησυχητικές ηθικές και πολιτικές επιπτώσεις των "διαβατηρίων ελευθερίας";;;

Μήπως η υγειονομική κρίση θεωρείται ευκαιρία, για την άνοδο των ποσοστών της;; Χλωμό με τις αποφάσεις, που παίρνει!

Μήπως θεωρεί ότι ο νεοφιλελευθερισμός υποχωρεί και θα επιστρέψει το κράτος στην Υγεία, στην Παιδεία, στις επενδύσεις;;

Λάθος!!! Ο νεοφιλελευθερισμός δεν συνεπάγεται την επανεμφάνιση κρατικής προστασίας του Δημοσίου, αφού το κράτος παρεμβαίνει, για να προωθήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να αστυνομεύσει την εργατική τάξη, να διασώσει χρεωκοπημένες Τράπεζες! Το κεφάλαιο, σήμερα, εξαρτάται, όσο ποτέ, από το κράτος! Κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό έχουμε, παιδάκια! Δημιουργούνται συνεχώς, όλο και πιο ισχυροί, όλο και πιο παρεμβατικοί και αυταρχικοί μηχανισμοί με πρόσχημα τον ιό.

Ο "καπιταλισμός της καταστροφής" με κεντρικό του δόγμα τον φόβο, ανασχεδιάζει ευκολότερα και ταχύτατα τις κοινωνίες!

Μην γίνεστε συνεργοί!