Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Δευτερα 20 Δεκεμβριου 2021


"Αριστερά" της πολιτικής σάχλας και της πνευματικής νωθροτητας, της κλειστής παρεουλας και της φιλελε σαπίλας. Ορντινατσα του δυτικού απόπατου.

Στο διάολο και στα τσακιδια...

Σχολιο.- Λες "Προτιμώ το Συριζα από τον Μητσοτάκη": Ακόμη και μετά τη διαγραφή Κουρουμπλή; Είναι σα να λες οτι προτιμάς το Μήτσο από τον Τάκη, τον Κούλη από το Μήτσο και τον Τάκη από τον Κούλη. Ένας θείος μου, μακαρίτης πια, έλεγε οτι όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. Έχω πάψει να μετράω το πόσες φορές έχει επαληθευτεί, γιατί έχασα το λογαριασμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο κάποιοι θα παίρνουν τη ζωή τους πίσω σε δόσεις (σαν αυτές των μνημονιων), κάποιοι άλλοι θα βγαίνουν να διαδηλωσουν ενάντια στο άδικο.  Πάνω από 30000 ήταν τα οργανικά κενά στο ΕΣΥ. Συν 8000, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που τους έβγαλαν σε αναστολή δηλαδή απόλυση υπό ομηρία,  38000.  Ποσοι γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό;; άραγε υπήρξε ποτέ σχέδιο ανασυγκροτησης της δημόσιας υγείας από τη βάση σε κλίμακα πανελλαδική;; Όχι. Μπορεί ένα πολιτικό σύστημα που δέχτηκε μνημόνια και ξεπούλημα, να αναταξει τη χώρα;; ένα πολιτικό σύστημα παραδομενο σε κάθε επιταγή του εταιρικού καπιταλισμού;; ένα πολιτικό σύστημα που έβαλε πλάτη έμπρακτα στην τραγική διαχείριση της ΝΔ;; ας απαντήσουμε σε αυτό και ας δούμε πώς θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας μετάβασης σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ

Ο αριστερός δημοκρατικός υποψήφιος GABRIEL BORIC FONT, εκλέγεται πρόεδρος με 55,18% ( 3.029.003 ψήφους), έναντι 44,82% (2.460.003 ψήφους) του πινοσετικού φασίστα νεοφιλελέ υποψηφίου JOSE ANTONIO KAST RIST, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Χιλή.

O ακροδεξιός υποψήφιος αναγνώρισε το αποτέλεσμα και αποδέχτηκε την ήττα του.

¡Gracias Chile! Χίλη... νέο χαστούκι στις ΗΠΑ με την ήττα της δεξιάς κι εκλογή προέδρου της αριστεράς!

Η Χιλή γυρίζει σελίδα! Προεδρικές εκλογές 2021... ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές: Με 55% εκλέγεται πρόεδρος της Χιλής ο 35χρονος Gabriel Boric, με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού κόμματος!

Οι νοσταλγοί του Πινοσέτ, η φίλο-αμερικάνικη δεξιά κι ακροδεξιά με υποψήφιο τον Josè Antonio Kast, ηττήθηκε ηχηρά από τον Gabriel Boric, ηγέτη ενός συνασπισμού που περιλαμβάνει αρκετές αριστερές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του Κ.Κ.Χ.

Ο Boric, 35 ετών, είναι ο νεότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Χιλής και κέρδισε υποσχόμενος ριζική διακοπή με τις πολιτικές του παρελθόντος ενισχύοντας τον ρόλο του κράτους στην οικονομία, αύξηση των φόρων στα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, χρηματοδότηση Κοινωνικών δαπανών, την κατάργηση του ιδιωτικού συστήματος συνταξιοδοτήσεων που κληρονομήθηκε από τη δικτατορία... ΚΑΙ Πατρίδα ανεξάρτητη από την επιρροή της Ουάσιγκτον!

https://www.youtube.com/watch?v=xApls7ZgyFg

VICTOR JARA (ΒΙΚΤΟΡ ΧΑΡΑ)(September 28, 1932 -- September 16, 1973) «Η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλος του τραγουδιού μου...» Ο Victor Jara, συνέδεσε με έναν μοιραίο τρόπο τη ζωή του, με την παρουσία του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή. Ένας σπουδαίος τραγουδοποιός, συνειδητοποιημένος πολιτικά, τραγούδησε για τα βάσανα του λαού, ένα δυναμικό μέλος του Nueva Cancion, ενός πολιτικού- μουσικού ρεύματος που περιελάμβανε τους πιο ριζοσπαστικούς Χιλιανούς μουσικούς. Τάχθηκε στο πλευρό του Αλιέντε, συμμετέχοντας στις περιοδείες του (μαζί με τον Πάμπλο Νερούδα), δίνοντας συναυλίες απ άκρου εις άκρο στη Χιλή. Το όνομα και η μουσική του Χάρα ταυτίστηκαν σχεδόν με τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που συνέβαιναν στην χώρα. Την ημέρα του πραξικοπήματος του Πινοσέτ, συνελήφθη και βασανίστηκε. Μέσα σε ελάχιστες μέρες ένα ολόκληρο έθνος βυθίστηκε σε ένα βαθύ φασιστικό σκοτάδι, και τρεις άνθρωποι χάθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ...

Ολοι τους ανεξαιρέτως, εμβολιασμένοι!

Γιατί ούτε ΕΝΑΣ ανεμβολίαστος δεν κατέρρευσε, αφού είναι κάτι... "συνηθισμένο";

Εδώ ο μπασκετμπωλίστας Οσκαρ Καμπρέρα, σήμερα Κυριακή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξιωματούχος: "Εγώ πήρα τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Ορκίζομαι ότι δεν την έδειξα πουθενά."

Ο άνθρωπος που έκρυψε τη μελέτη σπάει τη σιωπή του και εξηγεί γιατί φέρθηκε τόσο σκουλικιάρικα.

"Άντρας που καταδέχεται να μπει σε ΜΕΘ για μένα δεν είναι άντρας. Και κάτι οξυγόνα, ορούς και τέτοια, ούτε που να τα δω.

Διασωλήνωση; Φλώρος μεγάλος.

Αναισθησία για εγχείρηση; Ακόμη μεγαλύτερος.

Αν σου βγάζουν τον σκωληκοειδίτη και δεν το βλέπεις ζωντανό, εκεί μπροστά σου να σπαρταράει το σκουλήκι, τι να το κάνεις, τη μισή απόλαυση χάνεις. Στο λέω εγώ που το ‘χω ζήσει.

Και όχι ΜΕΘ ή δωμάτιο. Στα σκαλιά τους ζήτησα να μου την κάνουν την εγχείρηση, στρώσαμε εκεί μια κουβέρτα και πέρναγε ο κόσμος πάνω κάτω και θαύμαζε. Να μια σκουληκάρα.

Όλοι έτσι είμαστε στο σόι. Του πατέρα μου του βάλανε οξυγόνο και του το φορέσανε πάνω απ’ το τσιγάρο, δεν το ‘βγαζε απ’ το στόμα.

Στον θείο μου που είχε θέμα με το νεφρό του, μόλις πήγανε να του βάλουν τεχνική υποστήριξη του λέει ενανού εκεί “να τη βάλεις εκεί που ξέρεις, θα το υποστηρίξω εγώ το νεφρό μου. ‘Έλα μωρή νεφράρα, πάμε γερά, δεν έχεις τίποτα’".

Ξέρανε οι παλιοί, ήταν άντρες. Τώρα δεν μπορεί ο Έλληνας, έμαθε στην καλοπέραση, στις ΜΕΘ και στην ξάπλα.

Ναι, εγώ είχα την μελέτη του Τσιόδρα, και τι έγινε δηλαδή; Δικαιωμα μου να τη δώσω, δικαίωμά μου να της βάλω φωτιά και να την κάψω. Ή να τη φάω. Ή ό, τι θέλω, αναλόγως την όρεξη -συνήθως απλά την παρατάω σε ένα συρτάρι, για ανωμαλίες χτυπήστε αλλού.

Να τη δώσω σε ποιον και γιατί; Στον Κικίλια; Θα ‘θελε πέντε μέρες να καταλάβει την πρώτη σελίδα.

Στον Πλεύρη; Θα ‘θελε πέντε μέρες να καταλάβει από που ανοίγει ο φάκελος.

Άλλωστε μικρής σημασίας η έρευνα, το ‘πε και ο Σκέρτσος.

9 στους 10 εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν, και ο ένας που περισσεύει σε 30-40 χρόνια θα πεθάνει κι αυτός, τι θα κάνει, πόσο χρονών να φτάσει; Είναι μελέτη τώρα αυτή; Αν είναι να δίνουμε λεφτά σε επιτροπές, να δίνουμε για να λένε και τίποτα σοβαρό.

Θα έπρηζα ολόκληρο πρωθυπουργό για τα αυτονόητα;

Μια χαρά τα είπε στη Βουλή, και χωρίς να του τη δώσω.

Και να σου πω και κάτι ακόμα; Ο Σωτήρης την έκανε. Να την έκανε τη μελέτη κανένας άλλος, εντάξει, αλλά πόσα να ξέρει ο Σωτήρης; 

Πες και εσύ ρε Σωτήρη..."

Από φίλο .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Δεκεμβρίου

Εμβολιάστηκε και η κυρία Ρηνιώ, μοναδική κάτοικος της Κινάρου... Για να μην κολλήσει απο ποιόν..??



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθολικό lockdown στην Ολλανδία μέχρι 14 Ιανουαρίου.

Έρχεται αναταραχή στην Ευρώπη – Μεγάλες διαδηλώσεις κατά των απαγορεύσεων

80% μπολιααμενοι .. 

αλλα παλι μπαλαουρο ..

Δεν ειναι για την υγεια λεμεεε

Σχολιο.- Οι Ολλανδοί έχουν άμεση σχέση με τη Starlink, την εταιρεία που μας φέσωσε τους μικροδορυφόρους του Elon Musk. Μάλλον πάνε για δοκιμή???  Αν και κάποιοι ισχυρίζονται οτι τους έχουν δει ήδη να περιδιαβαίνουν το νυχτερινό ουρανό. Κάπου εκεί μάλλον πρέπει να εστιαστούμε για το χριστουγεννιάτικο ολλανδέζικο lockdown.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι είδηση!

Που θάβεται βεβαίως απ' τα συστημικά μέσα.

Κίνα και Ρωσία προχώρησαν τις μέρες αυτές σε συμφωνία για ΚΟΙΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, πέραν της στρατιωτικής, γεωπολιτικής συνεργασίας!

Τυγχάνει να ακμάζουν μάλιστα οι εξ ανατολών...

Είπατε κάτι?

Σχολιο.- δεν καταλαβαίνω τη διαφωνία με την ανάρτηση.

Αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων στις ρωσοκινεζικές συναλλαγές κλπ κλπ

Λέει βέβαια ότι είναι απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης. Οκ. Δεν ακυρώνονται οι κυρώσεις. Κάθε άλλο. Ρωσία και Κίνα επιταχύνουν αυτό που απεύχεται η Δύση δεκαετίες τώρα!

Ποιός είναι κερδισμένος?

Μήπως θες να μας πεις ότι είναι κερδισμένη η δύση από αυτήν την εξέλιξη?

το θέμα είναι ότι Ρωσία Κίνα προχωρούν τις σχέσεις τους σε άλλο επίπεδο και σταδιακά εξομαλύνουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Ευνοεί τη δύση αυτή η εξέλιξη?

Σχολιο.- να μην ξεχνάμε κ τα δικαιώματα. Χωρίς το αντίπαλο δέος καταργήθηκαν οι περισσότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος του τελευταίου αιώνα. Άσε που σε πολλά μέρη από την έλλειψη οράματος η νεολαία στράφηκε στον επικίνδυνο θρησκευτικό ριζοσπαστισμό η αποσπασματικό δικαιωματισμο κάνοντας τους ταυτότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 /12  ώρα 14.00 

Μίλησα με μία κυρία η οποία έχασε τον άντρα της 8 μέρες μετά την τρίτη δόση, 75 ετών χωρίς νοσήματα. Μου είπε η γυναίκα : "ο Θεός να με συγχωρήσει, νομίζω πως ήταν το εμβόλιο, πρόλαβε να πει δεν είμαι καλά και έσβησε. Δεν μπορώ να το χωνέψω".. Απάντησα "μη το λες μπορεί να μην είναι από αυτό" , τι να έκανα, τα είχε χαμένα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκαν και πανηγυρίζουν στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής

Σχολιο.- ΜΟΝΟ ΜΗ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΝΑΣΤΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ

Σχολιο.-  Αριστερά από Αριστερά έχει διαφορά. Κάτσε να τους δούμε κ κει τι θα κανουν

Αν και κρατάω μικρό καλάθι όντως οι νίκες ανθρώπων που Τουλάχιστον δεν είναι εκλεκτοί των αμερικανών στη Λατινική Αμερική είναι ελπιδοφόρα ελπίζω και εύχομαι να μη μείνουν με την Ελπίδα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια είναι πως η αναπαραγωγή των ειδήσεων για τη βία των αντρών εναντίον των γυναικών οδηγεί στην αύξηση της έμφυλης βίας. Γιατί καθιστά ένα περιθωριακό ζήτημα που συμβαίνει σε μια δυο γυναίκες, σαν κεντρικό ζήτημα. Και να προσπαθούν κάποιοι ανώμαλοι δικαιωματιστές και κάποιες λεσβίες, να περάσουν την αντίληψη, ότι όλοι οι άντρες κακοποιούν όλες τις γυναίκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός της Χιλής πανηγυρίζει τη θριαμβευτική νίκη του υποψήφιου της Αριστεράς, Γκάμπριελ Μπόριτς, με το 56% στις προεδρικές εκλογές, έχοντας δώσει με την ψήφο του την απάντηση στον υποψήφιο της Δεξιάς, Χοσέ Αντόνιο Καστ, που δήλωσε προεκλογικά ότι "αν ζούσε ο Πινοσέτ εμένα θα ψήφιζε".

Τρεις βδομάδες μετά την εκλογική νίκη στην Ονδούρα και ενάμιση μήνα από τη νίκη στη Νικαράγουα, η Λατινική Αμερική συνεχίζει την αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό και στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, που βλέπουν τους εκλεκτούς τους να καταποντίζονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχισαμεεεεεε....

Ενώ ακόμη πανηγυρίζουν στο Σαντιάγκο, άρχισαν τα " πανηγύρια" και στην ... Ελλάδα:

- "είδατε; Το ίδιο να κάνουμε κι εμείς! Οοοοολοι μαζί να τσακισουμε την (άκρο) δεξιά έχοντας αρχηγό ένα ... νέο παλικάρι, παλιό καταληψία"!!!

Το πιάσαμε το υπονοούμενο! Μόνο που εντελώς συμπτωματικά, οι φίλοι ξεχνούν πως το..." Νέο παλικάρι" κάτω από τη σκέπη του οποίου ζητούν να ενωθουμε ο λαός το έκανε πρωθυπουργό! Κι όχι μόνο αυτό! 

Πάνω από όλα οι φίλοι ξεχνούν πως κι όταν φαίνεται να παίζονται όλα σε μια ζαριά ενώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και έδωσαν στο ..." Νέο παλικάρι" μια βάση 62% στις 5 του Ιούλη του 2015, για να αντισταθεί!

Είστε βέβαιοι πως θέλετε να θυμηθούμε τί ακριβώς την έκανε αυτήν τη βάση το ..." Νέο παλικάρι";

Θα πούμε πολλά για τη Χιλή, μια λεπτομέρεια μόνο: ένα από τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο Μποριτς ήταν το σταμάτημα καταστροφικών εξορύξεων. 

Είστε βέβαιοι οι φίλοι του ..." Νέου παλικαριού" στην Ελλάδα πως θέλετε να θυμηθούμε τις Σκουριές στη Χαλκιδική;;;

Ας χαρούμε τις εικόνες του Σαντιάγκο, ο δρόμος πολύ δύσκολος αλλά... δρόμος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφω εδώ και καιρό ότι το ξύλο στο τέλος θα το φάνε από τους εμβολιασμένους. Ο Κούλης και η συμμορία του ΔΕΝ λογαριάζει το πολιτικό κόστος με αυτό τους το μέτρο γιατί απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει πολιτικό κόστος. Για να υπάρχει τέτοιο θα' πρεπε να υπάρχει αντιπολίτευση. Αλλά από την στιγμή που ΔΕΝ υπάρχει, τι τον νοιάζει; Θα παίξει τον ρόλο του, θα κριθεί γι' αυτό από την λέσχη Bildeberg και θα παραδώσει την σκυτάλη σε μια τρικομματική (ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) "κυβέρνηση" που θα συνεχίζει να πολεμά τον νατιβισμό με όλες της τις δυνάμεις. Όπως ακριβώς υποσχέθηκε ο Κούλης στα αφεντικά του πριν τις τελευταίες εκλογές...

Το συγκεκριμένο μέτρο ΔΕΝ είναι παρά άλλη μία επιβεβαίωση για μας. Εμάς, των υπερασπιστών της αλήθειας και των αρνητών του παραλόγου. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ας συνεχίσει να τρυπιέται για να πάρει την ελευθερία του πίσω. Δυστυχώς το μόνο που θα'χει πετύχει είναι να μετατραπεί από πρόβατο σε ινδικό χοιρίδιο. Αδέρφια, το να κάνεις μία μαλακία είναι ανθρώπινο, το να την συνεχίζεις εσαεί είναι αυτοκτονία. Κυριολεκτώ!!!!

Σχολιο.- «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και τα τριπλοεμβολιασμένα άτομα είναι επιρρεπή στη μετάδοση της νόσου και θα πρέπει να κάνουν τεστ, ειδικά σε περιβάλλον ευάλωτων ατόμων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στα μέτρα προστασίας, ειδικά φέτος τον χειμώνα» Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, της γερμανικής εταιρείας πίσω από το εμβόλιο mRNA που παρήχθη με την Pfizer

Σχολιο- προχθές φίλη καθηγήτρια στην Πάντειο μου είπε ότι πέθανε ο διπλά εμφολιασμενος εξάδελφος της, πιθανόν γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει την τρίτη δόση

Σχολιο.- εγώ μια άλλη απορία έχω: αφού κι εγώ που είμαι βδέλυγμα για την κοινωνία καθότι ανεμβολίαστος κι εσύ που είσαι μπολιασμένος/η μεταδίδουμε και συνεπώς πρέπει να κάνουμε τεστ για να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε άρρωστοι το covid pass τι αποδεικνύει; πόσο πειθήνιοι σκλάβοι είμαστε; πες μου γιατί πονάει το μυαλό μου

Σχολιο.- Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον ,που έκανε και την τρίτη δόση ,πως θα νοιώθει όταν για να μπει στην εστίαση θα δείχνει το πιστοποιητικό, θα δείχνει την ταυτότητα και το ραπίντ τέστ,που θα έχει πληρώσει από την τσέπη του ..Κατά τα άλλα αυτοί είναι έξυπνοι κι εμείς είμαστε "ψεκες" 

Όταν στις διαδηλώσεις περνούσαμε από τους δρόμους φωνάζοντας "σήμερα εμείς , αύριο εσείς" κοιτούσαν με ειρωνικό ύφος , ρουφωντας το καφεδάκι ....Εμμμμμ....

Σχολιο.- Βασικά δεν υπάρχει Δημοκρατία. Γι αυτό δεν τους απασχολεί το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τράπεζες απαιτούν να εισπράξουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από εξυπηρετούμενα δάνεια!

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 Με τη συνυπογραφή του ΕΠΑΜ και του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.), ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγγραφη διαμαρτυρία για την απαίτηση των τραπεζών να εισπράξουν από τους δανειολήπτες  τις εγγυήσεις του Δημοσίου, αρνούμενες επίσης να προβούν σε ρυθμίσεις των δανείων τους. 

Πλήρης ενημέρωση στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που ακολουθεί:

Δελτίο Τύπου

Έγγραφη Διαμαρτυρία στη Βουλή – Τράπεζες αρνούνται να προβούν σε ρυθμίσεις και ζητούν να εισπράξουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από δάνεια που εξυπηρετούνται!

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), κατέθεσαν επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και προς όλους τους Έλληνες βουλευτές.

Το έγγραφο ζητά ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι παράτυπες τακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα, ανάμεσα στις οποίες είναι η προσπάθεια να εισπράξουν τις εγγυήσεις του Δημοσίου ακόμη και από δάνεια που εξυπηρετούνται αλλά έχουν καθυστερήσει, ενώ αρνούνται επίσης να προβούν πρώτα σε ρύθμιση των δανείων, όπως απαιτεί ο νόμος. Όπως αναφέρει το έγγραφο της διαμαρτυρίας:

α) Επιδιώκουν έτσι την άμεση είσπραξη χρημάτων από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου και την έμμεση μεταβίβαση χρέους στο Δημόσιο και σε όλους τους Έλληνες πολίτες,

β) Επιβαρύνουν τον δανειολήπτη που καλείται να πληρώσει δύο δάνεια, το μέρος του δανείου που υπολείπεται και ταυτόχρονα την εγγύηση του δημοσίου, την οποία ο πολίτης καλείται να εξοφλήσει στις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Είναι φανερό ότι υπό τέτοιες συνθήκες, οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών γίνονται αδύνατον να εξοφληθούν, το κράτος και ο πολίτης ζημιώνονται συνολικά και ο μόνος ωφελημένος είναι το τραπεζικό Ίδρυμα, παρά τις νομοθετικές διατάξεις που είναι αντίθετες προς όλο το παραπάνω εγχείρημα.

Δημιουργείται επίσης θέμα ισχυρών αντιφάσεων στην κοινωνία, σε επίπεδο “κοινωνικού αυτοματισμού”, καθώς από τη μία πλευρά κάποιοι συμπολίτες μας καλούνται έμμεσα να πληρώσουν δάνεια άλλων, ενώ υπάρχουν επίσης μη εξυπηρετούμενα δάνεια, “κόκκινα” όπως ονομάζονται συχνά, τα οποία δεν λαμβάνουν παρόμοια αντιμετώπιση. Αποτέλεσμα να φτάνουμε σε καταστάσεις σύγχυσης, αν όχι παραπλάνησης των πολιτών.

Οι φορείς που κατάθεσαν το έγγραφο διαμαρτυρίας, παλεύουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε μια κατάσταση απορρύθμισης και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα να σταματήσει τον λιγνίτη. Η Γερμανία να τον αυξήσει.

ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ......

 Κουβέιτ 2021: Νεκροταφείο καύσης ελαστικών μέσα σε γήπεδο. Πυκνοί μαύροι καπνοί απλώνονται παντού. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο πυρκαγιών που τσακίζει τον πλανήτη. Κατά τα άλλα φταίει η κλιματική αλλαγή.

Σχολιο.- Αξιοπερίεργο.. προϊόντα πετρελαίου να μην βρίσκουν τρόπους να τα ανακυκλώνουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε που γελούσαμε με το πλοίο που έκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ για 7 ημέρες ;

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι κλειστός εδώ και 13 μήνες, λόγω κατολίσθησης. 

Κανείς δεν κάνει το παραμικρό, καμία εργασία, απλά το κοιτάνε. Ότι κι αν σημαίνει αυτό για τη ναυσιπλοϊα και διαφυγόντα κέρδη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δεν ακούστηκαν συνθήματα ακροδεξιών. 

Ρωτάω γιατί είναι εκκωφαντική η σιωπή των υποτιθέμενων αριστερών σχηματισμών που το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημούν έναν μεγάλο αγώνα..... (Τα συνθήματα από τη σημερινή συγκέντρωση των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας)

-Υποχρεωτικότητα και εκβιασμοί ταιριάζουν μόνο στους ναζί

- Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία

-Παιδεία - υγεία - ελευθερία...η χούντα δεν τελείωσε το 73

-Φέρτε πίσω το Σύνταγμα μας

-Υγεία - Ελευθερία ζητάει η κοινωνία

-Κούλη δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης - δεν είμαστε τα πρόβατα που ό,τι θέλεις κάνεις..

-Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη

-Χαμός - χαμός θα γίνει πανικός - ετούτος ο αγώνας θα είναι ιστορικός!

-Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε...

-Δεν είναι σωστό - δεν είναι σωστό να πίνεις τον καφέ σου με πιστοποιητικό

-Πλεύρη - Μητσοτάκη ακούστε το καλά - κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πεινά..

-Δολοφόνοι - Δολοφόνοι

-Κάτω τα χέρια απ' τα παιδιά μας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Farsalinos Τα είπε όλα... Ακαταδίωκτοι = ασύδοτοι.

-Δημήτρης Μπελαντής: Πολύ μαζική και με παλμό η σημερινή συγκέντρωση των υγειονομικών στο Πάρκο Ελευθερίας ,με σύνθεση και από άλλες πόλεις, και με πλήθος ενδιαφερουσων ομιλιών.

Οσοι νομίζουν ότι αυτοί που έμπρακτα αντιστέκονται θα κουραστούν και θα υποταχθούν, κάνουν λάθος. Οσο οι οφθαλμοφανεις αντιφάσεις αναδεικνύονται και η ανελεύθερη και ανθυγιεινή υγειονομική διαχείριση οξύνεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιασθεί η όχι, θα μπούνε στο κίνημα αντίστασης και δημοκρατίας.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ακόμη πιο μαζικά. Βιεννη, Λονδίνο, Παρίσι.

Οσον και αν τα προσδεδεμενα στο κράτος και το πολιτικό σύστημα μέσα ενημέρωσης (embedded, τα έλεγαν στον Πόλεμο του Κόλπου, γιατί τα πρακτορεία έπαιρναν γραμμή από τον Αμερικανό αρχιστράτηγο), προσπαθούν να φιμωσουν και να παρασιωπησουν τις τοπικές και διεθνείς αντιστάσεις, δεν θα τους περάσει.

Το παθος για την ελευθερία είναι ισχυρότερο από την λογοκρισία και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση.

Πειτε τους όλους αυτούς ψεκασμενους, ανορθολογικους, ακροδεξιούς μολυσματικούς.

Όπως και να τους πείτε, τους φοβάστε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία. Μόλις ανακοινώθηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας, η στρατιωτική αποθήκη που είχε τα εμβόλια έπιασε φωτιά ως διά μαγείας!

Σχολιο.- Ολλανδία σε ολικό Λοκ Ντάουν με 85% εμβολιασμένους.

Φοβερό τοίχος ανοσίας! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγα σήμερα Κυριακή στο πάρκο ελευθερίας, το απόγευμα. Κάθησα λίγη ώρα, και παρακολούθησα τις ομιλίες των Καλογερίδη, Πουλά, Φαρσαλινού, και λίγη τού δικηγόρου Χατζηαντωνίου! Εντυπωσιακοί όλοι τους!!

Καταλήγουμε στο εξής φίλοι μου: αν δεν ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, εμβολιασμένοι και μη, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, δε θα σταματήσουν!! Δε φτάνει το παραμύθι την πανδημίας και σωτηρίας μέσω εμβολιασμού, θα μάς βρουν κι άλλα δεινά... Έρχεται η κλιματική κρίση, για να ακολουθήσει η επισιτιστική κρίση...

Σήμερα, ήταν πάλι μόνον οι υγειονομικοί, αυτοί που βρίσκονται σε αργία, και κάποιες χιλιάδες υποστηρικτών αυτών, μόνον! 

Οι υπόλοιποι που είστε 'ρε παιδιά σε μια ρημάδα πρωτεύουσα των 5.000.000...;

Μια βόλτα να περνούσε ο καθένας μας, σαν τη δική μου, μιαν ώρα ήταν δεν ήταν, θα είχε προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, θα είχαν σταματήσει τα πάντα...

Εμείς είμαστε, δεν υπάρχουν άλλοι να τούς αναθέσουμε την ευθύνη μας, πάρτε το απόφαση! Εμείς είμαστε, δεν υπάρχουν άλλοι!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον φυγόδικο νεοναζιστή Θεοδώρου!

Προκλητική απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά

Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Κασαλιάς απέρριψε το αίτημα της δικηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας στην Ιντερπόλ για τη σύλληψη του νεοναζιστή Θεοδώρου.

Ο Θεοδώρου, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (μαζί με τον Δεβελέκο) για την καταδρομική δολοφονική επίθεση των νεοναζιστών της ΧΑ στο Στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, κατά την οποία τραυματίστηκε η Ελευθερία Τομπατζόγλου και άλλοι αγωνιστές, φρόντισε να καταφύγει στη Σουηδία, εκμεταλλευόμενος την προστασία που του προσέφεραν ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός. Το ιστορικό αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης, καθώς και την αίτηση της Ελευθερίας Τομπατζόγλου (που κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) μπορείτε να διαβάσετε.

Νωρίτερα σήμερα επικοινωνήσαμε με την Ρ. Καβαλιέρου, προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών και την ρωτήσαμε εάν εκδόθηκε απόφαση για το διεθνές ένταλμα σύλληψης του νεοναζιστή. Μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μας πει τίποτα και μας ζήτησε να ενημερώσουμε την Ελευθερία Τομπατζόγλου για να επικοινωνήσει μαζί της.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου επικοινώνησε με την Ρ. Καβαλιέρου η οποία της ζήτησε να περάσει από το γραφείο της για να ενημερωθεί. Τελικά, ενημερώθηκε προφορικά, ότι ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Κασαλιάς απέρριψε το αίτημά της για έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Θεοδώρου.

Το αίτημα απορρίφθηκε με το αιτιολογικό, πρώτον ότι ο Θεοδώρου είναι γνωστής διαμονής, δεύτερον ότι έχει οριστεί δικάσιμος για τις 18 Γενάρη του 2022 και τρίτο ότι ο Θεοδώρου έχει υποβάλει αίτημα άρσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει ο Α’ ανακριτής Πειραιά!

Με απλά λόγια, δικαιώνονται πλήρως οι ενέργειες του νεοναζιστή Θεοδώρου και επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες που είχαμε αναφέρει στο τελευταίο ρεπορτάζ μας γι’ αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση. Πρώτα τον άφησαν να φύγει στο εξωτερικό και τώρα του λένε «καλά είσαι εκεί που κάθεσαι».

Ολόκληρο το σκεπτικό του εισαγγελέα δεν εδράζεται σε καμία νομική βάση. Ιδιαίτερα όμως ο τρίτος λόγος ξεφεύγει από τα εσκαμμένα, είναι προκλητικός και μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι αποτελεί κάλυψη στον νεοναζιστή. Θυμίζουμε στον εισαγγελέα Εφετών ότι οι αιτήσεις κατά ενταλμάτων σύλληψης δεν τα ακυρώνουν μέχρι την εκδίκασή τους. Οταν υπάρχει κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για εμπρησμό, τότε το ένταλμα σύλληψης πρέπει να εκτελεστεί άμεσα. Και επειδή ο κατηγορούμενος διέφυγε στο εξωτερικό, πρέπει το ένταλμα σύλληψης να γίνει διεθνές.

Μπορεί ο δικαστικός μηχανισμός να ξέχασε πολύ γρήγορα τη δολοφονική δράση των νεοναζιστών και να τους (ξανα)προσφέρει στήριξη, οι αντιφασίστες όμως οφείλουν να μην αφήνουν να περάσουν «στο ντούκου» τέτοιες προκλήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του Θεοδώρου και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ

Συνηθίσαμε να μιλάμε από απόσταση δύο μέτρων.

Συνηθίσαμε να χαιρετιόμαστε με τους αγκώνες ή και καθόλου.

Συνηθίσαμε να δουλεύουμε από το σπίτι.

Συνηθίσαμε να αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να μην έρθουμε κοντά με άλλους ανθρώπους.

Συνηθίσαμε να μην αγκαλιάζουμε τους φίλους.

Συνηθίσαμε να μην φιλάμε τα παιδιά μας.

Συνηθίσαμε να κρύβουμε το χαμόγελό μας πίσω από μάσκες.

Συνηθίσαμε να δείχνουμε πιστοποιητικά για να κυκλοφορούμε στην κοινωνία. 

Συνηθίσαμε να εχθρευόμαστε τους διαφορετικούς.

Συνηθίσαμε να τους βλέπουμε όλους επικίνδυνους.

Συνηθίσαμε να νοιώθουμε ετοιμοθάνατοι.

Συνηθίσαμε να ζούμε με τον φόβο.

Φοβόμαστε τον θάνατο και σταματήσαμε να ζούμε.

Βάλαμε την ζωή πάνω από την αγάπη και την ελευθερία.

Σε χειμέρια νάρκη πέσαμε.

Περιμένουμε να φύγει το κρύο. 

Όμως αυτό δεν θα φύγει γιατί είμαστε εμείς που μετακομίσαμε στον βόρειο πόλο.

Έτσι αυτό θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Εύχομαι μόνο όταν ξυπνήσουμε να μην είναι αργά.

Ελπίζω σ΄ αυτούς που δεν συνηθίζουν ποτέ. 

Σ΄ αυτούς που είναι πρόθυμοι να παλέψουν. 

Στους απροσάρμοστους, στους ασυμβίβαστους…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι Ρώσοι Κομμουνιστές αντιτίθενται στα υποχρεωτικά εμβόλια και το υγειονομικό πάσο (QR Code) και καταγγέλουν την πολιτική Πούτιν, για σύμπραξη με τους παγκοσμιοποιητές για την ψηφιακή υποδούλωση του πλανήτη!

«Το κράτος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν ανθρώπους και όχι σαν βοοειδή, οδηγώντας τους σε ηλεκτρονικό πάγκο και χτυπώντας τους με ένα μαστίγιο», είπε ο Αλεξάντερ Ιβάτσεφ επικεφαλής του ΚΚΡΟ.

«Οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ψηφιακής υποδούλωσης: Ανάμεσά τους, μια συγκεκαλυμμένη μαζική εμφύτευση τσιπ με το πρόσχημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού», είπε ο Zyuganov."


Το Κ.Κ. Ρωσίας ζητάει απο το κόσμο να ξεσηκωθεί κατά της ψηφιακής υποδούλωσης του πλανήτη!

16/12/2021

Οι Ρώσοι Κομμουνιστές αντιτίθενται στα υποχρεωτικά εμβόλια και το υγειονομικό πάσο (QR Code) και καταγγέλουν την πολιτική Πούτιν, για σύμπραξει με τους παγκοσμιοποιητές για την ψηφιακή υποδούλωση του πλανήτη!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) που είναι και ο επίσημος εκφραστής της πρώην ΕΣΣΔ, είναι και ο εκφραστής κατά των υποχρεωτικών εμβολίων και του QR-κωδικού (εμβολιαστικού πάσο) που θέλει να επιβάλλει η πολιτική Πούτιν στη Ρωσία. Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ταχθεί υπερ πλην μεμονωμένων βουλευτών των σοσιαλιστών της «Δίκαιης Ρωσίας» και κάποιον φιλελεύθερων.

Ο Πούτιν θέλει να χρησιμοποιήσει το κωδικό QR σε όσους έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 για εξόδους, αγορές καταναλωτικών αγαθών, ακόμη και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Οι κομμουνιστές πιστεύουν ότι αυτός ο επιθετικός ιός στερεί απο τους ανθρώπους τα συνταγματικά δικαιώματα και είναι απαράδεκτο! «Το κράτος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν ανθρώπους και όχι σαν βοοειδή, οδηγώντας τους σε ηλεκτρονικό πάγκο και χτυπώντας τους με ένα μαστίγιο», είπε ο Αλεξάντερ Ιβάτσεφ επικεφαλής του ΚΚΡΟ.

Ομάδα βουλευτών του Ανώτατου Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Χακασίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 34ης συνόδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες νομιμοποίησης της εισαγωγής κωδικών QR. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελούταν από τη φατρία του Κομμουνιστικού Κόμματος, η διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε και από βουλευτές άλλων παρατάξεων – του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και της «Δίκαιης Ρωσίας».

Ο Αλεξάντερ Ιβάτσεφ έχει καταφερθεί πολλές φορές κατα της πολιτικής Πούτιν κατηγορώντας τον για σύμπραξει με τους παγκοσμιοποιητές για την ψηφιακή υποδούλωση του πλανήτη! Στο παρελθόν έχει αναφερθεί και στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς ‘οτι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εμφυτεύματα μικροτσίπ:

«Οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ψηφιακής υποδούλωσης: Ανάμεσά τους, μια συγκεκαλυμμένη μαζική εμφύτευση τσιπ με το πρόσχημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού», είπε ο Zyuganov.

Η Ρωσία έχει ψήφισει νόμο που τιμωρεί όσους διαδίδουν «εσκεμμένα ψευδείς» πληροφορίες στο διαδίκτυο για τον κορονοϊό με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση. 

Ο Zyuganov όμως δεν φαίνεται να πτοείται και καλεί απο το twitter τον κόσμο να ξεσηκωθεί στην επερχόμενη ψηφιακή τυρανία. «Σήμερα σηκωθήκαμε όρθιοι απέναντι στη βία, επιβάλλοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.»

Σε άλλο τουιτ αναφέρει: Φιλοι και γυναίκες του Ταμπόφ μη δέχεστε την ανέγερση της ηλεκτρονικής διάταξης. Βοηθήστε να παραμείνει η ανυπακοή και να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Το κόμμα είχε βγάλει μια ανακοίνωση για κάλεσμα διαμαρτυρίας, λέγοντας τα εξής:

Οι κομμουνιστές της πρωτεύουσας  διαμαρτύρονται έντονα για τη χρήση αντισυνταγματικών, μεσαιωνικών, απάνθρωπων και ανοιχτά φασιστικών μεθόδων διακυβέρνησης της χώρας . Μια προσπάθεια διάδοσης του συστήματος QR-code υπό το πρόσχημα μιας φανταστικής μάχης ενάντια σε μια επικίνδυνη ασθένεια θα έχει ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί η κοινωνία σε ένα  ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αντισταθείτε, υπάρχει ακόμα πολλή ελπίδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληροφορούμαι ότι ο Δρ. Φαρσαλινός είναι φιλελεύθερος. Κι όμως... η πολιτική τοποθετησή του βάζει γυαλιά σε πολλούς δικαιωματιστές αριστεράντζες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ φοβάμαι ότι η κοινωνική αντιπολίτευση είναι αντικυβερνητική και όχι αντικαθεστωτική. Λες κι ο κούλης είναι αναντικατάστατος..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζουμε ενα καθεστως ασυδωσιας, ενα συστημα που καμμια σχεση δεν εχει με Δημοκρατια και κανονικοτητα! Το ζητημα δεν ειναι επιστημονικο, ειναι.. πολιτικο!

(Φαρσαλινος στο παρκο ελευθεριας)


«Για όσους δημοκράτες ή ψευτοδημοκράτες, αριστερούς ή ψευτοαριστερούς ιδεολόγους, "προστάτες και σωτήρες" των άλλων, φαντάζουν ως fake news τα στρατόπεδα καραντίνας ατόμων με μόλυνση από SARS-CoV-2 σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ήρθε και στην Ευρώπη η "κρατική καραντίνα" (έτσι τη βάφτισαν), στην Κύπρο, για όσους εμφανίζουν λοίμωξη με τη μετάλλαξη Όμικρον (ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)....Είναι αδιανόητο ακόμη και να φανταστούμε τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον»...

Φαρσαλινός


Κ.Φαρσαλινός: «Για όσους γελούσαν και έλεγαν fake news τα στρατόπεδα καραντίνας – Ήρθαν στην Κύπρο»

20/12/2021 - 13:10

Αδιανόητο να φανταστούμε τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον...

Σε ένα κείμενό του ο καρδιολόγος και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, φέρνει τα πάνω-κάτω με την αποκάλυψή ότι τα στρατόπεδα καραντίνας δεν αποτελούν μια υπόθεση που "κείται μακράν" κάπου στη μακρινή Αυστραλία, αλλά πολύ πιο κοντά μας, στην ίδια την Κύπρο.

Όπως αναφέρει στην Κύπρο ήρθε η "κρατική καραντίνα" για να σημειώσει με αγωνία, ότι είναι αδύνατο για τον καθένα ακόμη και να φανταστεί τι έρχεται στο μέλλον.

Διαβάστε το κείμενό του:

«Για όσους δημοκράτες ή ψευτοδημοκράτες, αριστερούς ή ψευτοαριστερούς ιδεολόγους, "προστάτες και σωτήρες" των άλλων, φαντάζουν ως fake news τα στρατόπεδα καραντίνας ατόμων με μόλυνση από SARS-CoV-2 σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ήρθε και στην Ευρώπη η "κρατική καραντίνα" (έτσι τη βάφτισαν), στην Κύπρο, για όσους εμφανίζουν λοίμωξη με τη μετάλλαξη Όμικρον (ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ).

Το βίντεο αναφέρει την ήδη υπάρχουσα κρατική καραντίνα (πιθανότατα ξενοδοχεία), ενώ οι μολυσμένοι με τη μετάλλαξη Όμικρον "μπορούν να τύχουν αυτοπεριορισμού στο χώρο διαμονής τους, και αυτό γίνεται με ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ".

Μόνο αν αυξηθούν τα κρούσματα και καλυφθούν οι θέσεις κρατικής καραντίνας θα αναγκαστούν να αυτοπεριορίζονται στο χώρο διαμονής τους.

Δηλαδή, η αύξηση των κρουσμάτων θα σώσει τη λογική!

Πέρασαν 21 μήνες, και σήμερα οι ψύχραιμοι και ευαίσθητοι "προστάτες" μας αντιδρούν απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον όπως συμπεριφέρονταν τον Μάρτιο του 2020, στην έναρξη της πανδημίας. Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα έρθουν και οι επόμενες μεταλλάξεις... Να δούμε σε ποια δόση εμβολίου θα είμαστε τότε...

Και όσο η παράνοια αυξάνεται, ορισμένοι αφελείς, ψευτοαφελείς, γραφικοί και ψευτοιδεολόγοι, σφυρίζουν αδιάφορα, πανηγυρίζουν για την επιχείρηση ελευθερίας (μόνο με PCR η είσοδος στην Ελλάδα από 19 Δεκεμβρίου: https://tinyurl.com/46kub3pf - τόση ελευθερία), και κανιβαλίζουν ως βάρβαρα ζώα πάνω στα πτώματα εκείνων που διαφωνούσαν με τις απόψεις τους...

Μεγαλειώδης η κατάντια ορισμένων ανθρώπινων μορφωμάτων και πλούσια η πανίδα της ζούγκλας στην οποία ζούμε...

Είναι αδιανόητο ακόμη και να φανταστούμε τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κορίτσια που `χαν πρώτα Γερμανούς

Τα κορίτσια που `χαν πρώτα Ιταλούς

τώρα έχουν Εγγλεζάκια με κοντά παντελονάκια

κι από πίσω ένα σύνταγμα Ινδούς.

Γιούπι για για γιούπι γιούπι για

γιούπι για για γιούπι γιούπι για

γιούπι για για γιούπι γιούπι για για

γιούπι γιούπι για για γιούπι γιούπι για.

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;

Το `να μου φωνάζει “Γιες” τ’ άλλο μου φωνάζει “Για”,

τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά; 

Γιούπι για για γιούπι γιούπι για

γιούπι για για γιούπι γιούπι για

γιούπι για για γιούπι γιούπι για για

γιούπι γιούπι για για γιούπι γιούπι για.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. .ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ. ΤΑ ΜΜΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΤΑ ΑΥΤΙΑ .. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ..  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ..ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΑ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. .ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.. .ΕΣΕΊΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση στο τέλος θα πει στους εμβολιασμένους: "εσείς φταίτε που μας ακούγατε, ας προσέχατε".

Σχολιο.- Μα το είχε πει ο Τσιόδρας πριν ενα χρόνο στο νοσοκομείο όταν επισκεπτόταν ένα νοσοκομείο και του όρμησαν οι εμβολιασμένοι που είχαν παρενέργειες από το εμβόλιο και του είπαν «κοίτα να δεις τι μας κάνατε». Και τους απάντησε «δεν σας ανάγκασε κανείς να κάνετε το εμβόλιο. Μόνοι σας το κάνατε».

Σχολιο.-  Το έχει κάνει από την μέρα που ψήφισαν το ακαταδίωκτο…

Σχολιο.- "Δηλαδή, αν σου πω, να πας να πνιγείς, θα πας; Θα πας;!"

(το λέει ή δεν το λέει ο Άδωνις.. να βλέπω στοιχήματα.. 1,20 το πληρώνω)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«...το σύστημα που εγκατέστησε ο Πινοτσέτ είναι το σύστημα που και σήμερα μας κυβερνάει. 

To σύστημα της ιδιωτικής ασφάλισης, 

της ιδιωτικοποίησης της υγείας… 

Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός, είναι η πιο σημαντική κληρονομιά του Πινοτσέτ μαζί με την κουλτούρα της διαφθοράς, 

την κουλτούρα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον κρατικό μηχανισμό, 

την κουλτούρα του βαθέως κράτους, των συνδέσμων του στον κρατικό μηχανισμό και την αστυνομία....»

αλήθεια, όλα αυτά σας θυμίζουν τίποτα;


σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για ολόκληρη τη λατινική Αμερική και ειδικά για τη Χιλή

ο 35χρονος αριστερός υποψήφιος Γκαμπριέλ Μπόριτς θριάμβευσε στις εκλογές της Χιλής,

έναντι του ακροδεξιού Χοσέ Αντόνιο Καστ

Ο Γκαμπριέλ Μπορίτς έχει κροατικές ρίζες.

απ τα μαθητικά του χρόνια αναμίχθηκε με τα κινήματα και τους λαϊκούς αγώνες

ηγήθηκε της φοιτητικής εξέγερσης του 2011 με σκοπό να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

είναι δικαιωματιστής,

είτε αυτά λέγονται  δικαιώματα,

είτε δικαιώματα μειονοτήτων,

είτε δικαιώματα γυναικών,

είτε δικαιώματα ομοφυλόφιλων,

είτε δικαιώματα οποιασδήποτε καταπιεσμένης μειονότητας.

το κίνημα του "Κοινωνική Σύγκλιση", έβαλε απ την αρχή στην ατζέντα του,

έκτος απ τα δικαιώματα που λέω πιο πάνω, την οικολογία και την φορολογική μεταρρύθμιση.

μέχρι σήμερα τα σημάδια της χούντας του Πινοσετ δεν έχουν φύγει απ τη χώρα.

το 1% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του το 26,5% του πλούτου της χώρας

ενώ η υγεία η παιδεία ακόμα και η ύδρευση είναι ιδιωτικά.

για να ρίξουμε όμως μια ματιά και στον αντίπαλο του...

ο Χοσέ Αντόνιο Καστ είναι ενας ακροδεξιός, λαϊκιστής με γερμανικές ρίζες.

ο πατέρας του, Μάικλ Καστ, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν υπολοχαγός του γερμανικού στρατού και μέλος του Ναζιστικού Κόμματος.

μετά την ήττα των ναζί, διέφυγε μαζί με άλλους Γερμανούς στη νότια Αμερική

στα 1980 ο αδελφός του Χοσέ Αντόνιο Καστ, 

Μιγκέλ Καστ, 

είχε διοριστεί απ τον δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ,

Υπουργός Εργασίας ενώ αργότερα ο Πινοσέτ τον είχε κάνει πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Χιλής.

ο Χοσέ Αντόνιο Καστ, ως φοιτητής στα 1988 εμφανίστηκε υποστηρίζοντας την παράταση της διακυβέρνησης του Πινοσέτ για άλλα οκτώ χρόνια....

η πολιτική του σε γενικές γραμμές είναι

νόμος και τάξη, 

ελεύθερη αγορά,

κατά των αμβλώσεων,

κατά των ομόφυλων γάμων

και κατά των μεταναστών 

ΥΓ. ο παλαιστινιακής καταγωγής δήμαρχος της Recoleta, 

Ντανιέλ Χαδουέ, 

και νούμερο 2 μετά τον Γκαμπριέλ Μπόριτς,

είχε δηλώσει τον Νοέμβρη όταν άρχιζε ο πρώτος γύρος των εκλογών

«...το σύστημα που εγκατέστησε ο Πινοτσέτ είναι το σύστημα που και σήμερα μας κυβερνάει. 

To σύστημα της ιδιωτικής ασφάλισης, 

της ιδιωτικοποίησης της υγείας… 

Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός, είναι η πιο σημαντική κληρονομιά του Πινοτσέτ μαζί με την κουλτούρα της διαφθοράς, 

την κουλτούρα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον κρατικό μηχανισμό, 

την κουλτούρα του βαθέως κράτους, των συνδέσμων του στον κρατικό μηχανισμό και την αστυνομία....»

αλήθεια, όλα αυτά σας θυμίζουν τίποτα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός Καναδά ΕΠΙ ΛΕΞΗ:

"Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως επιτεθόμαστε στα θεμελιώδη δικαιώματα σας, θα το κάνουμε παρόλα αυτά, γιατί υπάρχει μια νομική τρύπα που επιτρέπει στη πλειοψηφία να αναιρεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας!!!!!!"

Απίστευτο!

Τάδε έφη ο Τζάστιν Τρυντώ!

Ασυνάρτητος

Αντισυνταγματικός

Απάνθρωπος..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα θρησκεία γεννιέται στη Δύση, ο εμβολιασμός

Η ιδεολογία του καθολικού κι επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού ολόκληρων πληθυσμών είναι ένα νέο είδος θρησκείας. Έχει το δικό της θεό και δικούς της χορηγούς, τους πιστούς της και τις ιδιαίτερές της τεχνικές μαζικής προπαγάνδας, καθώς και τα δικά της αισχρά ψέματα. Ανοίγοντας πλέον το δρόμο στον εμβολιασμό παιδιών και θεσπίζοντας διακρίσεις απαράδεκτες για δημοκρατικά καθεστώτα, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα που θεωρούσαμε μέχρι πρόσφατα απαράγραπτα και βάζει πολίτες και πολίτισσες να συγκρούονται μεταξύ τους. Παραπάνω απο 2.000 πανεπιστημιακοί, γιατροί και νοσοκομειακό προσωπικό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώνοντας τις φωνές τους στη διακήρυξη που ακολουθεί, δημοσιευμένη στον διαδικτυακό τόπο ελευθερης δημοσιογραφίας QG. Το πρωτοτυπο κειμενο Tribune: «Une nouvelle religion vaccinale est née en Occident», από τις 12 Δεκέμβρη

Μανιφέστο που υπογράφουν 2000 και πλέον Γαλλοι και γαλλίδες επιστημόνες, γιατρών επιδημιολόγων ή ειδικών επιστημόνων στο τομέα της γενεντικής της μοριακής βιοτεχνολογίας της βιστατιστικής κλπ κλπ εναντιον της επιδημιολογικής διαχειρισης του μακρον και του μαζικού επαναλαμβανόμενου συνδρομητικού εμβολιασμου που πλέον επεκτείνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το κείμενο καταγγέλει την νέο ιδεολογία που αποκτα διαστάσεις Νέας θρησκείας.

Εκτός απο επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χωρο ης Αριστερα και του κινήματος ενάντια στη κλιματική αλλαγη υπογράφουν ηχηρά επιστημονικά ονόματα.

Διευθυντές μεγάλων εργαστηρίων

https://undebtedworld.wixsite.com/undebtedworld/post/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82?fbclid=IwAR3X7D3b7aRVORkXeTUqguC_VoaLEw7VycvbMntCmv3lNjx4b4w6S6USFv0



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Contra Dystopia

Σύντομη παρέμβαση μέλους της ομάδας στη συγκέντρωση των υγειονομικών σε αναστολή στις 19/12.

https://contradystopia.blogspot.com/2021/12/1912.html?m=1



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο τύπου Πρωτοβουλίας Greece For Assange

Όχι στην έκδοση του Τζούλιαν Ασσάνζ στις ΗΠΑ!

Η Ελληνική πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Tζούλιαν Ασσάνζ Greece for Assange καλεί σε Διαδικτυακή συνάντηση για την άμεση απελευθέρωση του Αυστραλού δημοσιογράφου κι εκδότη των Wikileaks, την Τρίτη, 21/12/2021 στις 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη στον σύνδεσμο :

https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

«Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτό που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτεί. Ο,τιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις».

Μέσα στην ουσιαστική σιωπή του τύπου, στις 27 Οκτώβρη, χωρίς τη φυσική παρουσία του φυλακισμένου στο Λονδίνο δημοσιογράφου και εκδότη Τζούλιαν Ασσάνζ, εκδικάστηκε έφεση στο Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Την έφεση είχε υποβάλει η εισαγγελική αρχή των ΗΠΑ και αποσκοπούσε στην ανατροπή της δικαστικής απόφασης του πρωτοβάθμιου βρετανικού δικαστηρίου το Γενάρη του 2020, που απέρριπτε το αίτημα των αμερικανικών αρχών για έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δυστυχώς αποδεχτεί τις αμερικανικές κατηγορίες κατά του βραβευμένου δημοσιογράφου και εκδότη των Wikileaks, πράγμα που ήδη ήταν βαρύτατο χτύπημα τόσο για τον Ασσάνζ όσο και για την ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία διεθνώς.

Στις 10 Δεκέμβρη 2021, με απόφασή του το Βρετανικό Ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και ενέκρινε την έκδοση στις ΗΠΑ του Ασάνζ όπου τον περιμένει ποινή 175 ετών φυλάκισης γιατί απεκάλυψε εγκλήματα των αμερικανικών και άλλων κυβερνήσεων καθώς και πολυεθνικών κολοσσών. Κατά ειρωνεία της τύχης, η 10η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου...

Η Ελληνική Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Tζούλιαν Ασσάνζ Greece for Assange εκφράζει την αγανάκτησή της για το θέατρο του παράλογου που παίζεται με την καταπάτηση του δικαίου διεθνώς και του οποίου η υπόθεση Ασάνζ είναι μια αλλά τεράστιας σημασίας πράξη. Καλεί για άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάνζ. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στο γενναίο δημοσιογράφο που βρίσκεται έγκλειστος στο Λονδίνο με τον ένα ή άλλο τρόπο επί έντεκα χρόνια. Εκφράζει επίσης και την αγωνία της για τη ζωή του και για το μέλλον της ελεύθερης δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας διεθνώς και καλεί σε διαδικτυακή συνάντηση την Τρίτη, 21/12/2021, στις 7-8.30 μμ. στον σύνδεσμο: 

https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

Χαιρετισμός/ δήλωση :

Κωνσταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια, Ευρωβουλεύτρια (2014-2019)

Μιλούν οι:

Αναστασία Πολίτη, σκηνοθέτρια, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας

Greece For Assange

Νίκη Κωνσταντινίδου, Ελληνοαυστραλή νομικός, σεναριογράφος, μέλος της Διεθνούς Καμπάνιας για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάνζ

Εμμυ Μπάτλιν - Λυμπεράκη, Οικονομολόγος, ακτιβίστρια, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Βρετανίας για την Υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασανζ (JADC)

Μάιρα Κουντάνη, Διεθνολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος της αυτοοργανωμένης ομάδας αλληλεγγύης στον Ασσάνζ και της σελίδας στο FB, FreeAssange#Greece

Συντονισμός/παρέμβαση:

Ελένη Καρασαββίδου, ΕΔΙΠ, συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Greece for Assange.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις υπόλοιπους/ες ενδιαφερόμενους πολίτες.

*Υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση με φυσική παρουσία στο Μοναστηράκι την Τρίτη 21.12 στις 11 π.μ. από την ομάδα FreeAssange#Greece

Για περισσότερες πληροφορίες :

Σελίδα FB Πρωτοβουλίας Greece for Assange :

https://www.facebook.com/Greece-for-Assange

Oμάδα FB Λευτεριά στο Julian Assange :

https://www.facebook.com/groups/515096986022028



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Πάρκο Ελευθερίας της Αθήνας, μετά από κάλεσμα των υγειονομικών σε αναστολή, ενάντια στην ιδιότυπη δικτατορία που ζούμε. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες καθηγητών πανεπιστημίου και άλλων επιστημόνων του χώρου της υγείας, δικηγόρων και εκπροσώπων αλληλεγγυων κινήσεων. Συμμετείχε και η κίνησή μας, η "Κίνηση για την Ελευθερία", με δικό της πανό και με μοίρασμα προκηρύξεων. Οι ομιλίες διακρίθηκαν από σοβαρότητα και τεκμηριωμένο λόγο, που δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν επίδοξο συκοφάντη. Το ίδιο ίσχυσε και για την παρουσία του κόσμου, που δεν έδωσε κανένα πάτημα για κατηγορίες περί "γραφικών", "ψεκασμενων", "εθνικιστών" και "φασιστών". Δεν επετράπη κανένα πολιτικό καπέλωμα και είναι ενδεικτικό ότι οι διοργανωτές υγειονομικοί ζήτησαν εξ αρχής να φωναχτούν μόνο τα δικά τους συνθήματα. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Σύνταγμα και την οδό Ερμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Δεκεμβρίου 

Οι Υγειονομικοί σε αναστολή.. δεν λύγισαν

Κοντά τώρα τέσσερις μήνες δίνουν έναν αδιάκοπο αγώνα, με ψυχή που έχει όχι μόνο βάθος αλλά ακατέργαστη, αλλά με απίστευτη διάθεση να μαθαίνουν από τις αδυναμίες τους και από τα λάθη τους.. γιατί μόνο αυτός που δεν αγωνίζεται που κάθεται δεν κάνει λάθη. Ο καθιστός κινηματικός “Βούδας” μόνο δεν κάνει λάθη γιατί είναι ο ίδιος λάθος, οριζοντίως και καθέτως, λάθος σκέφτεται λάθος συλλογιέται λάθος αγναντεύει. Οι Υγειονομικοί με ύψιλον κεφαλαία όλους εμάς μας διδάσκουν εμάς τους μεγάλους παίχτες των κινημάτων πως δεν λυγάνε τα παλληκάρια .. βαρεθήκαμε τους επαγγελματίες αγωνιστές και επαναστάτες της μιας πράξης ..της μιας παράστασης της μιας νίκης ..της μιας οποιασδήποτε πράξης .. Αυτοί οι Υγειονομικοί όλο αυτό το διάστημα που έδιναν και δίνουν τον αγώνα τους συκοφαντήθηκαν όσο κανένα άλλο κίνημα ή ομάδα εργαζομένων ..πολεμήθηκαν και αποκλείστηκαν όσο καμία άλλη ομάδα εργαζομένων και πάντα με εντολή κυβερνητική που τηρούσαν τα κομματόσκυλα-δημοσιογραφάκια της Λίστας Πέτσα. Ο δικτάτορας Μητσοτάκης όχι μόνο επέταξε το δημοσιογραφικό και κομματικό μηχανισμό εναντίον τους αλλά και το νομικό σύστημα, που έπαιρνε τη μια ακυρωτική απόφαση πίσω από την άλλη για να τους διαλύσει και απέτυχε παταγωδώς να σταματήσει τον αγώνα τους ...

Σήμερα πολλοί πολίτες μέσα από τη ψυχή τους κατάλαβαν ότι συντελείται ένα έγκλημα κυβερνητικό και κομματικό εναντίον 7000 εργαζομένων .. η υπομονή έχει τα όρια της .. σήμερα έβλεπες τα μάτια των Υγειονομικών να γελάνε με τόσο κόσμο που ήρθε για συμπαράσταση και τους ακολούθησε στην πορεία τους που κάθε Σάββατο την κάνουν εδώ και τέσσερις μήνες … 

Υγειονομικοί με αναστολή έχετε τον απόλυτο σεβασμό μου ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν κατά υποχρεωτικού ”εμβολιασμού” και υγειονομικού πάσου! Συγκρούσεις ταραχές… 

19/12/2021

Σείεται η Ευρώπη από ογκωδέστατες και μαχητικές συγκεντρώσεις κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού. Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Λουξεμβούργο, Γλασκόβη πόλεις Ιταλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας κ.α και σήμερα ήταν η σειρά των Βρυξελλών. Περίπου 50.000 άτομα σύμφωνα με τους διοργανωτές,3.500 για την αστυνομία βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών την Κυριακή για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με το ναζιστικού τύπου υποχρεωτικό πειραματικό ψευδεπίγραφο εμβολιασμό ( και μολύνεσαι και μεταδίδεις) και τη χρήση του Covid Safe Ticket (CST, το πάσο υγείας που απαιτείται για την πρόσβαση σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.).

Αστυνομοκρατία στις Βρυξέλλες στο ένα χέρι το γκλομπ στο άλλο την ένεση το καθεστώς!! Κατά κύματα μυριάδες πάνοπλοι αστυνομικοί επιχειρούν να εκκενώσουν κεντρικά σημεία της πόλης από διαδηλωτές….

Όπως και στις δύο προηγούμενες πορείες, στις 21 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου, η πορεία ξεκίνησε από τον Gare du Nord για να φτάσει στο Parc du Cinquantenaire στην καρδιά της πρωτεύουσας της εστεμμένης ΕΕ. Οι συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 16:15. Θεωρώντας ότι η καταμέτρηση των 35.000 ατόμων που υπολόγισε η αστυνομία των Βρυξελλών-Ixelles κατά την πρώτη διαδήλωση ήταν εσφαλμένη, οι διοργανωτές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάμερες για να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς. Για την Πράξη Ι, είχαν μετρήσει στην πραγματικότητα 76.000 διαδηλωτές, βασιζόμενοι στις πρώτες γραμμές και την απόσταση στην οποία εκτεινόταν η πορεία στις 21 Νοεμβρίου. Για αυτήν την τρίτη εκδήλωση, παρουσίασαν τον αριθμό των 50.000 συμμετεχόντων.

Διαδήλωση κατά του CST: ξεσπούν συγκρούσεις

Όπως και στις δύο πρώτες διαδηλώσεις, ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Γύρω στις 16:15 μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας εναντίον τους κροτίδες, κλαδιά, πέτρες από το πλακόστρωτο και γυάλινα μπουκάλια. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, χωρίς να καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Την Τετάρτη, η κολεκτίβα Belgium United for Freedom, ως διοργανώτρια, είχε ωστόσο καλέσει τους συμμετέχοντες να διατηρήσουν ειρηνικό και ουδέτερο χαρακτήρα στη διαδήλωση.

Την Κυριακή,η αστυνομία είχε ελέγξει πολλούς επιβάτες που έφευγαν από το Gare du Nord για να ελέγξει ότι δεν βρέθηκε κανένα απαγορευμένο ή επικίνδυνο αντικείμενο

Όπως τον Νοέμβριο και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι πυροσβέστες πρωτοστάτησαν στην πορεία για να αντισταθούν σε μια υποχρέωση εμβολιασμού.

«Η ελευθερία καταπατήθηκε»,, «Η ελευθερία δεν μπορεί να σκαναριστεί», έγραφαν χαρακτηριστικά πλακάτ των διαδηλωτών.

Για το Βέλγικο United for Freedom, δεν είναι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 το πρόβλημα, αλλά η υποχρεωτική φύση του για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης. “Το CST παραβιάζει επίσης τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Sarkis Simonjan την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα λαμβάνουν CST που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά μέρη, ενώ αυτό δεν εγγυάται ότι προστατεύονται από μόλυνση.

Το Belgium United for Freedom ζητά να ακουστεί από την κυβέρνηση και την καλεί να οργανώσει μια «συζήτηση πολιτών», όπου οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και τα αιτήματά τους.

«Κατανοούμε ότι η πανδημία επικρατεί και ότι ο εχθρός είναι ο ιός», επεσήμανε ο κ. Simonjan στην έναρξη αυτής της τρίτης εκδήλωσης. “Αλλά πρέπει να γίνει δυνατή μια συζήτηση για το πώς θα καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό. Με τα μέτρα που ισχύουν τώρα, ο πολιτικός κόσμος δημιουργεί διχασμό, διακρίσεις και παράνοια. Έχουμε κάποιες ιδέες και προτάσεις, αλλά για αυτό, ο πολιτικός πρέπει πρώτα να ακούσει Θα βγαίνουμε στους δρόμους όσο χρειαστεί ώστε να μας ακούσουν», παραδέχθηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aρνητές 3ης δόσης. Ποιοί είναι και γιατί.

19/12/2021

Aρνητές 3ης δόσης. Ποιοί είναι και γιατί. «η 3η δόση πάει πάρα πολύ»: αυτοί οι εμβολιασμένοι που απορρίπτουν την αναμνηστική ένεση

“Περιττή”, “η δόση του πολύ”, “ένας κολασμένος κύκλος” … Αν και ήταν πεπεισμένοι για την ανάγκη να λάβουν δύο πρώτες ενέσεις κατά του Covid-19, ορισμένοι εμβολιασμένοι αρνούνται την αναμνηστική δόση, αλλά είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το υγειονομικό πάσο.

«Είναι η δόση του πάρα πολύ»…

Από τις 15 Ιανουαρίου, όλοι οι ενήλικες πρέπει να δικαιολογήσουν τη λήψη αναμνηστικής δόσης το πολύ επτά μήνες μετά την προηγούμενη, διαφορετικά το πάσο τους θα ακυρωθεί.

Τρίτη δόση; «Δεν τίθεται θέμα», «είναι πάρα πολύ», είπε από την πλευρά του ο Kevin Perrote, 27 ετών.

Ούτε antivax ούτε antipass, αυτός ο οδηγός ασθενοφόρου στο Montmartin-sur-Mer (Νορμανδία) που υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού προτιμά να σταματήσει τη δουλειά του “μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα” και ήδη σκέφτεται “μια επανεκπαίδευση” σε τομείς όπου δεν απαιτείται pass sanitaire .

Μετάνιωσε μάλιστα που έλαβε δύο δόσεις. «Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι πιο ευχάριστες από έναν μη εμβολιασμένο και δεν έχω άλλη ελευθερία: με αναγκάζουν να φορέσω τη μάσκα, πρέπει να απομονωθώ αν είμαι σε επαφή», αναστενάζει -.

«Θέλουν να μας εμβολιάσουν ξανά γιατί η ανοσία μας μειώνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται», πιστεύει η Ντομινίκ, 70 ετών, που ζει στην Ανγκουλέμ.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, ο κωδικός QR που έχει στην εφαρμογή TousAntiCovid έχει λήξει. Η επιλογή της: να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την προθεσμία για την ενισχυτική εμβολίου γιατί δεν βλέπει «τη χρησιμότητα της αμέσως». Δύο δόσεις είναι αρκετές για να την προστατεύσουν, λέει, λέγοντας ότι είναι «σε εξαιρετική φόρμα».

Επιπλέον, υποστηρίζει, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) “συνιστά τον εμβολιασμό των φτωχών χωρών ως προτεραιότητα, οπότε γιατί να είμαι ευνοημένος εγώ, ο δυτικός;”

Η προοπτική ενός ενισχυτικού εμβολίου αναστατώνει επίσης τον Loïc, έναν 24χρονο φοιτητή στα οικονομικά. Οι δύο δόσεις δεν τον «ενόχλησαν καθόλου», ήταν «υπέρ» του εμβολίου και της καθιέρωσης του πάσου υγείας. Αλλά από τότε που άκουσε για την τρίτη δόση, «αναρωτιέται για το λόμπι» των φαρμακευτικών ομάδων.

“Οι αναμνηστικές υπάρχουν για όλα τα άλλα εμβόλια, αλλά εδώ είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι περιττό. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον κολασμένο κύκλο, με αυτόν τον ρυθμό μπορούμε να φτάσουμε στις 20 δόσεις!”, προβλέπει-.

Ο Kevin, ο Dominique και ο Loïc δηλώνουν ότι ανησυχούν για τις παρενέργειες που αποδίδουν στις ενισχυτικές και τη χρήση διαφορετικών εμβολίων ανάλογα με τις ενέσεις.

Στη Γαλλία, η αναμνηστική πρέπει να γίνεται με εμβόλιο mRNA (Pfizer-BioNTech ή Moderna), ανεξάρτητα από το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε κατά τις πρώτες δόσεις.

“Αποκατάσταση της ανοσίας”

Η καλύτερη άμυνα ενάντια στην παραλλαγή Omicron για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca ή Janssen είναι να “προστεθεί μια δόση εμβολίου mRNA”, συνιστά η Pr Elisabeth Bouvet, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής εμβολιασμών στην Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS).

«Με την αναμνηστική, ο παράγοντας προστασίας πολλαπλασιάζεται επί πέντε», χάρη στην παρουσία «80 έως 90%» εξουδετερωτικών αντισωμάτων (έναντι «20 έως 30%» στα εμβόλια διπλής δόσης). “Είναι μια ενίσχυση που χρειάζεται ο καθένας. Βοηθά στην αποκατάσταση της ανοσίας στην Omicron. Εκεί, πραγματικά, μη διστάσετε, πρέπει να εμβολιαστείτε!”, επιμένει η ειδικός.

Meriem, θα ήθελε να περιμένει «τουλάχιστον ένα χρόνο για την αναμνηστική κάπως σαν τη γρίπη».

«Κατά τη δεύτερη δόση μου, οι παρενέργειες με ταρακούνησαν: πυρετός, πονόλαιμος, έντονη κόπωση… Δεν θέλω να το ξαναζήσω», εκμυστηρεύεται αυτή η 32χρονη ελεύθερη επαγγελματίας.

Αλλά οι επιφυλάξεις της για την τρίτη δόση θα μπορούσαν να αρθούν γρηγορότερα από όσο ήθελε. Για έναν απλό λόγο: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επιβιώσω χωρίς υγειονομικό πάσο…»

Στη Γαλλία, περίπου 16,7 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις είχαν χορηγηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο υπουργός Υγείας, Olivier Véran, ελπίζει «20 εκατομμύρια μέχρι τα Χριστούγεννα».lalibre.18-12-2021



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι τριπλά και διπλά εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν τους 4 στους 5 θανάτους Covid-19 στην Αγγλία. Πέθανε 21χρονη τερματοφύλακας γυναικείας ομάδας από ανακοπή στη Γαλλία. Τζορτζ Γκαλογουέι: αν υπάρχουν μόνο 65 νοσηλείες και 1 θάνατος από Όμικρον τότε ο παροξυσμός κράτους και ΜΜΕ αποτελεί έγκλημα κατά οικονομίας και άρα κατά του λαού!

19/12/2021



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καναδάς: «Λουκέτο» σε σχολεία, μπαρ, γυμναστήρια & καζίνο στο Κεμπέκ

20/12/2021 - 22:32

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κεμπέκ, η δεύτερη πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, ανακοίνωσε πως θα κλείσει μπαρ, γυμναστήρια και καζίνο ενώ καθιστά υποχρεωτική την τηλεργασία από σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας Κριστιάν Ντουμπ είπε ότι στην επαρχία καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων, περίπου 4.500 καθημερινά, και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις προσωπικές επαφές τους όσο πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα (μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδας).

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη… αυτή τη στιγμή διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στον ιό», είπε ο Ντουμπ, επισημαίνοντας ότι το σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο.

Τα περισσότερα σχολεία κλείνουν από σήμερα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο για πέντε ώρες καθημερινά (17.00-22.00) ενώ όλοι οι αγώνες θα δίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον στη χώρα προκαλεί «φόβο» ενώ ο αρχίατρος του Καναδά προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας μπορεί πολύ γρήγορα να υπερφορτωθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Οι ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να κάνουν 4η δόση του εμβολίου

20/12/2021 - 21:56

Θα χορηγείται τέσσερις μήνες μετά την Τρίτη

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, ανακοίνωσε σήμερα πως οι ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Ειδικότερα, σε ένα υπόμνημά του, το υπουργείο προβλέπει τη χορήγηση «αναμνηστικής δόσης» για όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 18 ετών οι οποίοι έχουν κάνει ήδη τις τρεις προηγούμενες δόσεις. Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ανοσολογική ανεπάρκεια, τους φορείς του HIV και τους καρκινοπαθείς που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό προβλέπεται ότι το διάστημα από τη δεύτερη δόση μέχρι τη χορήγηση της τρίτης θα μειωθεί στους τέσσερις μήνες, από πέντε που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, μέσω του συστήματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η δωρεά αυτή δεν θα θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού της Βραζιλίας, διαβεβαίωσε.

Τους τελευταίους μήνες η εκστρατεία ανοσοποίησης επιταχύνθηκε στη Βραζιλία και πλέον πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19. Η Βραζιλία, με 617.000 νεκρούς, είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους από την πανδημία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα: «Άγουρες» συμμορίες κλέβουν κινητά και χρήματα από ανήλικους

 20/12/2021 - 21:54

Άυξηση σημειώνουν οι επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας, απο νεαρούς που έχουν στόχο το κινητό τους τηλέφωνο και τα χρήματα που ίσως κουβαλούν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δύο τέτοιες επιθέσεις σημειώθηκαν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δύο νεαροί πλησίασαν έναν 15χρονο στην πλατεία στο Μοναστηράκι και αφού τον απείλησαν με μαχαίρι, τού άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Λίγες ώρες αργότερα, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, γύρω στις 21:00 το βράδυ ενώ ήταν ακόμα ανοιχτά τα καταστήματα, τρεις νεαροί απείλησαν δύο κορίτσια, 15 και 16 ετών και άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν πάνω τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Έφοδος της αστυνομίας σε εκδήλωση-συζήτηση για τις επιπτώσεις του εμβολίου

20/12/2021 - 19:34

Έφοδος της αστυνομίας σε εκδήλωση-συζήτηση για τις επιπτώσεις των εμβολίων στην Ολλανδία. Αφού πρώτα οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα στη συνέχεια έβγαλαν με τη βία έξω όλους τους παρευρισκόμενους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Μπουρλά στο WEF: «Ετοιμάζουμε το πρώτο χάπι με βιολογικό τσιπ - Οι εταιρείες θα ξέρουν ότι το πήρες»

 20/12/2021 - 14:38

Δείτε τι είχε πει ο CEO της Pfizer

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από το World Economic Forum του 2018, στο οποίο φαίνεται ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, να υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται το πρώτο ηλεκτρονικό χάπι. 

Ο CEO της εταιρείας που έβγαλε δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εμβολίων και ετοιμάζει και χάπι για τον Covid-19 είπε σε ερώτηση για το πως μπορούν οι γιατροί να γνωρίζουν ότι οι ασθενείς παίρνουν τα φάρμακα τους: «Νομίζω πως είναι συναρπαστικό το τι συμβαίνει στους τομείς αυτούς, αυτή τη στιγμή ο FDA ενέκρινε το πρώτο ηλεκτρονικό χάπι, αν μπορώ να το πω έτσι. Βασικά είναι ένα βιολογικό τσιπ που βρίσκεται στο δισκίο και μόλις πάρεις το δισκίο και βρίσκεται στο στομάχι σου στέλνει σήμα ότι πήρες το χάπι. 

Φανταστείτε λοιπόν τις δυνατότητες αυτής της συμβατότητας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα που πρέπει να παίρνουν οι ασθενείς όντως τα παίρνουν. Είναι συναρπαστικό το τι συμβαίνει σε αυτό τον τομέα». 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτος εμπαιγμός κυβέρνησης στους εμβολιασμένους: «Θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα υποχρεωτικά rapid test»

20/12/2021 - 15:07

Τους έταξαν... «ελευθερία», τους υποχρεώνουν να πληρώνουν τώρα τα rapid test

Οι εμβολιασμένοι γίνονται ανεμβολίαστοι, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει υποχρεωτικά τα rapid test για όλους τους πολίτες, τουλάχιστον για την περίοδο των Χριστουγέννων, και μάλιστα να βάλει «χαράτσι» και στους εμβολιασμένους! 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εάν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο των υποχρεωτικών rapid test και για τους εμβολιασμένους, τότε και αυτοί θα πληρώνουν για να τα κάνουν! Δηλαδή και οι εμβολιασμένοι θα δίνουν 10 ευρώ σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα κτλ. για να κάνουν test!

Απίστευτα πράγματα, καθώς η κυβέρνηση τους έταξε «ελευθερία» και τελικά αυτό που βλέπουμε είναι να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού οι φαρμακευτικές εταιρείες. 

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Και απαντώντας αν είναι άδικο είπε ότι η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

«Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων», είπε επίσης ο Γ.Οικονόμου. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε επιβεβαιώσει το υποχρεωτικό rapid test για τους εμβολιασμένους. 

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Για το αν θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία «δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία ξεκινήσαμε λειτούργησαν αποτελεσματικά και έχουμε μείωση κρουσμάτων στα σχολεία γιατί γίνεται τεστινγκ. Έτσι προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εισήγηση από την επιτροπή».

«Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν», είπε επίσης. 

Επέκταση υποχρεωτικότητας;

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Οικονόμου για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

«Όλες οι εισηγήσεις των ειδικών και τα δεδομένα αξιολογούνται. Η πρόκληση της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης είναι σημαντική προτεραιότητα ενόψει και της μετάλλαξης Όμικρον που απασχολεί και την χώρα μας και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να φτάσουμε στα ποσοστά που πρέπει, καθαρά με υγειονομικά κριτήρια και μόνο», τόνισε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Θεοδωρίδου για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών: Οκτώ τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας

20/12/2021 - 18:48

Ποιες είναι οι παρενέργειες

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών, παραθέτοντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου στα παιδιά.

Όπως εξήγησε, τα τελευταία στοιχεία από το CDC δείχνουν ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου είχαν χορηγηθεί στις ΗΠΑ περίπου 7 εκ. δόσεις εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών και καταγράφηκαν 3.233 αναφορές.

Από αυτές, το 97% των περιπτώσεων ήταν μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, με συμπτώματα όπως πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγίες, μυαλγίες. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι παρενέργειες αυτές ήταν ήπιες και παροδικές, με αποτέλεσμα λιγότερο από 10% των παιδιών να απουσιάσει από το σχολείο και λιγότερο από 1% να ζητήσει συμβουλή γιατρού.

Υπήρξαν, πάντως, και οκτώ περιπτώσεις που πληρούσαν τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας, έξι εκ των οποίων αφορούσαν χρόνο μετά τη δεύτερη δόση. Σε όλες τις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ήπια και αποχώρησαν ταχύτατα με πλήρη αποκατάσταση του παιδιού.

Όπως επεσήμανε η κυρία Θεοδωρίδου, η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας (μία στο εκατομμύριο), επιβεβαιώνει ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι υπαρκτή, αλλά σπάνια και δεν επηρεάζει την προτροπή για εμβολιασμό των παιδιών.

«Καμία από τις καταγραφείσες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν ήταν επιπλέον εκείνων που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος στρατιωτικός: «Τα τουρκικά drone Bayraktar είναι εύκολος στόχος για τα ρωσικά Pantsir» - Κάτι τέτοιο όμως δεν αποδεικνύεται στη Συρία και στη Λιβύη 

20.12.2021 | 21:30

«Το περίβλημά τους είναι ένας εύκολος στόχος για τα Pantsir»

Ο αναπληρωτής διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Γιούρι Μουράβκιν, δήλωσε πως τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir είναι σε θέση να χτυπήσουν εύκολα τα τουρκικά drones Bayraktar, οπότε αυτά τα drones είναι ένας εύκολος στόχος.

«Τα Bayraktar με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά σε βάρος, μέγεθος και ταχύτητα, αποτελούν τον πιο βολικό στόχο. Το περίβλημά τους είναι ένας εύκολος στόχος για τα Pantsir» ανέφερε ο Γιούρι Μουράβκιν σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Vesti Nedeli».

Ερωτηθείς γιατί τα Bayraktar και οι ισραηλινοί πύραυλοι κατάφεραν να καταστρέψουν κάποια Pantsir στη Συρία και τη Λιβύη, ο Μουράβκιν επισήμανε ότι σε εκείνες τις περιπτώσεις τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας έμειναν χωρίς χειριστές ή δεν ήταν σωστά καμουφλαρισμένα.

Νωρίτερα, κάποια ξένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού ιστότοπου Haber 7, δημοσίευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir¬-S στη Συρία και τη Λιβύη έδειξαν την «ανικανότητά» τους μπροστά σε τουρκικά drones τύπου Bayraktar TB2.

Συγκεκριμένα, άρθρο στο Haber 7 αναφέρει ότι τα Bayraktar TB2 χτύπησαν σημαντικό αριθμό Pantsir-S κατά τη διάρκεια επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα αεράμυνας στη Λιβύη κατά την προσπάθεια των επιθέσεων του στρατάρχη Χαφτάρ να καταλάβει την Τρίπολη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγρια επίθεση σε 14χρονο στο Ζάππειο - Τρεις ανήλικοι τον ξυλοκόπησαν και του άρπαξαν το κινητό

20/12/2021 - 15:51

Στην περιοχή βρίσκονταν άνδρες τις ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα

Τρομακτικές στιγμές βίωσε ένας 14χρονος από τρεις συνομήλικους του στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής.

Ο μαθητής γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε από τους ανήλικους οι οποίοι του είχαν στήσει παγίδα προκειμένου να του αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας που είχε πάνω του.

Το θύμα της παγίδας είχε κλείσει ραντεβού με έναν από τους τρεις παραπάνω ανήλικους δράστες στην πλατεία Συντάγματος. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα για τη μουσική.

Ο 14χρονος όταν έφτασε στην πλατεία Συντάγματος εκεί εκτός από τον νέο του «φίλο» που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο τον περίμεναν ακόμα δύο άτομα. Άρχισαν να συνομιλούν και τότε η τριάδα πρότεινε στο 14χρονο να πάνε στο Ζάππειο.

Έτσι κι έγινε. Λίγη ώρα αργότερα τα τέσσερα αγόρια βρέθηκαν στο Ζάππειο. Εκεί όμως η τριάδα άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον 14χρονο. Του ζήτησαν να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο και το καπέλο του. Όταν το θύμα αρνήθηκε, τότε οι δράστες ηλικίας 15, 14 και 13 ετών άρχισαν να τον γρονθοκοπούν. Παρότι πήραν τα αντικείμενα που ήθελαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν.

Στην περιοχή βρίσκονταν άνδρες τις ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο γονείς του 14χρονου ειδοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς για το συμβάν, με αποτέλεσμα ο πατέρας του να μεταβεί στο Ζάππειο προκειμένου να ηρεμήσει το παιδί του και να δει εάν χρήζει κάποια ιατροφαρμακευτική βοήθεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέμισε η Αλόννησος υβριστικά συνθήματα και αφίσες κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου

20/12/2021 - 14:16

Φαίνεται πως θα κάνει καιρό να πατήσει πάλι στο νησί

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι μάλλον ανεπιθύμητος πλέον, στο αγαπημένο του νησί την Αλόννησο.

Μετά την αποκάλυψη πρώην συντρόφου του πως διέρρευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της και βίντεο με πορνογραφικό υλικό από τις ιδιωτικές τους στιγμές, αλλά και τις συνεχείς καταγγελίες που έρχονται στο «φως» οι κάτοικοι του νησιού φαίνεται να έχουν στραφεί εναντίον του.

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, πρώην συνεργάτης των Ράδιο Αρβύλα, φαίνεται πως θα κάνει καιρό να πατήσει πάλι στο νησί, όπου μάλιστα πρόσφατα παντρεύτηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Το νησί της Αλοννήσου έχει γεμίσει από υβριστικά συνθήματα και αφίσες που του ζητούν να μην ξαναπάει εκεί. Το κλίμα για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, είναι μάλλον αρνητικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Ο Γκαμπριέλ Μπόριτς υπόσχεται περισσότερα «κοινωνικά δικαιώματα» με «δημοσιονομική υπευθυνότητα»

 Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, 07:00

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής, ο Γκαμπριέλ Μπόριτς, ο οποίος επικράτησε με πρόγραμμα που εξαγγέλλει την κοινωνική και φορολογική μεταμόρφωση της χώρας, υποσχέθηκε χθες Κυριακή το βράδυ (τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), στην επινίκια ομιλία του, «περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα», υποσχόμενος ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι «δημοσιονομικά υπεύθυνη».

«Θα υπάρξουν περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα, όμως θα το κάνουμε παραμένοντας δημοσιονομικά υπεύθυνοι», είπε ο 35χρονος νέος πρόεδρος της χώρας, απευθυνόμενος σε πλήθος δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του, που πήγαν να τον ακούσουν μετά την ευρεία νίκη του στον δεύτερο γύρο, στον οποίο αντιμετώπισε τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, τον Χοσέ Αντόνιο Καστ.

Θα αναλάβει την εξουσία την 11η Μαρτίου.

Ο Γκαμπριέλ Μπόριτς είπε ακόμη ότι θα εναντιωθεί στο άνοιγμα μεταλλείων που «καταστρέφουν» το περιβάλλον, ανάμεσά τους το έργο Dominga, αξίας 2,5 δισεκ. δολαρίων, για την εξόρυξη ατσαλιού, χαλκού και χρυσού.

«Καταστρέφοντας τη φύση καταστρέφουμε τους εαυτούς μας. Δεν θέλουμε άλλες ‘ζώνες θυσίας’, δεν θέλουμε έργα που καταστρέφουν τη χώρα μας, που καταστρέφουν κοινότητες, και παράδειγμα θα αποτελέσει μια περίπτωση που έχει γίνει συμβολική: Όχι στο Ντομίνγκα», είπε.

Η νίκη του Γκαμπριέλ Μπόριτς έγινε δεκτή με ικανοποίηση σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, από την Κούβα ως την Αργεντινή, περνώντας από το Μεξικό, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και το Περού.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (Κόμμα Εργαζομένων), που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οδεύει σε ευρεία νίκη το 2022 στην πιθανή αναμέτρησή του με τον πρόεδρο της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε «ευτυχής» για τη «νέα νίκη ενός δημοκρατικού και προοδευτικού υποψήφιου στη Λατινική Αμερική μας, για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος καλύτερου για όλους μας».


Η συμμετοχή πλησίασε το 55%. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό αφότου η ψήφος έπαψε να είναι υποχρεωτική, το 2012.

Με το πρόγραμμά του για το κράτος πρόνοιας, υποσχόμενος τη μεταστροφή μιας χώρας που έχει χαρακτηριστεί εργαστήρι του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική, ο Γκαμπριέλ Μπόρις μπόρεσε να κερδίσει τον ακροδεξιό πινοσετικό νεοφιλελευθερο υποψήφιο, συσπειρώνοντας γύρω του τη μεσαία τάξη, κυρίως στο Σαντιάγο.

Ο Γκαμπριέλ Μπόρις σκοπεύει να προωθήσει μείζονα φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε όπως υπόσχεται να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί οι πλουσιότεροι Χιλιανοί –το 1% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του το 26,5% του πλούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ–, ενώ εξαγγέλλει καλύτερη πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, καθώς και τη δημιουργία νέου συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, πεδίου που σήμερα βρίσκεται σχεδόν κατά το 100% υπό τον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα.

Ο απερχόμενος ακροδεξιός πινοσετικός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, που βρέθηκε αντιμέτωπος με κοινωνικό ξεσηκωμό άνευ προηγουμένου στα τέλη του 2019, συνεχάρη και αυτός μέσω βιντεοδιάσκεψης τον νέο αρχηγό του κράτους, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 11η Μαρτίου.

«Θέλω εσείς και ο λαός να γνωρίζετε πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να ανέλθω στο ύψος των περιστάσεων αυτής της μεγάλης πρόκλησης και ότι η χώρα μας ζει την καλύτερη ώρα της όταν είμαστε ενωμένοι», είπε ο Μπόριτς, διαβεβαιώνοντας πως θέλει να είναι «πρόεδρος όλων των Χιλιανών».

Ο ακροδεξιός πινοσετικός νεοφιλελεύθερος απερχόκμενος πρόεδρος Πινιέρα απείλησε απαντώντας στον εκλεγμένο πρόεδρο πως «η ιστορία μας διδάσκει ότι όταν διχαζόμαστε και εμπλεκόμαστε σε αδελφοκτόνους πολέμους, τα πράγματα τελειώνουν πάντοτε άσχημα. Όλη η χώρα ελπίζει (...) πως θα έχουμε μια πολύ καλή κυβέρνηση, για τη Χιλή και για τους Χιλιανούς».

Στους δρόμους, η νίκη του άλλοτε ηγέτη των φοιτητών που έγινε γνωστός πρωτοστατώντας στις μαζικές κινητοποιήσεις του 2011 προκάλεσε έκρηξη χαράς.

«Είμαι ευτυχής διότι θα έχουμε πολλές αλλαγές που θα βοηθήσουν τον λαό και την εργατική τάξη, τους ξεχασμένους σε αυτή τη χώρα», είπε ο Λουίς Αστόργα, 58 ετών, εργάτης οικοδομών που βγήκε στον δρόμο να πανηγυρίσει.

«Αυτός ο αγώνας κρατάει πάρα πολλά χρόνια, τον έδωσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα όσα αντιπροσωπεύει ο Καστ στη Χιλή», είπε η Ντανιέλα, σερβιτόρα, 27 ετών. «Είμαστε εμείς, οι νέοι, που πρέπει να προχωρήσουμε τα πράγματα. Τον πιστεύω, πιστεύω αυτά που λέει», πρόσθεσε, αναφερόμενη στον Γκαμπριέλ Μπόριτς.

«Κλαίω από χαρά. Νικήσαμε τον φασισμό, είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Θα γυρίσω στο σπίτι, θα πάρω αγκαλιά τα παιδιά μου και θα πιω», είπε η Τζένι Ενρίκες, 45 χρονών, εργαζόμενη σε φαρμακείο.

«Οι νέοι κατάλαβαν πως τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν και ότι ένας υποψήφιος όπως ο Χοσέ Καστ ήταν πολύ επικίνδυνος. Οι νέοι βγήκαν στον δρόμο και έδειξαν πως έχουν αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν», είπε ο Πέδρο Καρμπαγέδα, 19 χρονών, φοιτητής νομικής.

«Τα καταφέραμε!» είπε με δάκρυα στα μάτια η Πάολα Φερνάντες, 39 χρονών, σφίγγοντας στην αγκαλιά της την κόρη της.

Ο ξεσηκωμός του 2019 εναντίον των οικονομικών ανισοτήτων οδήγησε στο δημοψήφισμα με το οποίο εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Συντάγματος, κληρονομιάς της δικτατορίας, που βρίσκεται το τρέχον διάστημα σε εξέλιξη.

Η Λουκρέσια Κορνέχο, 72 ετών, εργαζόμενη σε ραφείο, είπε πως θέλει ο Γκαμπριέλ Μπόριτς να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του να μειώσει τις ανισότητες στην εκπαίδευση, στην υγεία, στις συντάξεις. «Αυτό που θέλω να δω είναι ισότητα (...) δικαιοσύνη στην παιδεία, στην υγεία, στους μισθούς, στις συντάξεις. Θέλω αληθινή αλλαγή».

«Μπορούμε τώρα να γυρίσουμε τη σελίδα του σκοτεινού, επιζήμιου, καταχρηστικού μοντέλου που ωφελούσε μόνο μια μικρή μειοψηφία», είπε ο 54χρονος επιχειρηματίας Χόρχε Βαλδίβια.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπες, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, προειδοποιεί ωστόσο πως ο Μπόριτς έχει μπροστά του μια δύσκολη θητεία και θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί με την ακροδεξιά πινοσετική αντιπολίτευση, καθώς στο Κογκρέσο καμία πλευρά δεν έχει την πλειοψηφία.

«Πρέπει να προσπαθήσει να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα πει, ποιους θα διορίσει (στην κυβέρνηση) και ποιες αποφάσεις θα πάρει. Όλη η προσοχή των διεθνών επενδυτών είναι πλέον στραμμένη πάνω του».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΛΕΤΗ-ΣΟΚ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια! «Ο πραγματικός αριθμός θανάτων από το εμβόλιο COVID (μόνο στις ΗΠΑ) είναι 400.000...»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ! ΕΣΚΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ 29χρονου ποδοσφαιριστή 6 εβδομάδες μετά το εμβόλιο...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΣΚΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΓΚΟΜΕΣ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ 

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Ρικάρντο Γκόμες καταρρέει στην προπόνηση 6 εβδομάδες μετά την ένεση

ΣΕΡΒΙΑ – Ο παίκτης της Παρτιζάν Βελιγράδι, Ρικάρντο Γκόμες, κατέρρευσε στην προπόνηση λιγότερο από έξι εβδομάδες μετά την βοηθητική ένεση για τον COVID-19. Η κατάσταση του πρώτου σκόρερ της ομάδας θεωρείται «εξαιρετικά σοβαρή», σύμφωνα με τον προπονητή Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Ο Ρικάρντο Γκόμες θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της SuperLiga της Σερβίας

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γκόμες είχε υποστεί μικρές επιπλοκές μετά την κατάρρευσή του στην προπόνηση. Ωστόσο, η κατάσταση θεωρείται πολύ πιο σοβαρή όπως είπε ο προπονητής Στανόγεβιτς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Ο Γκόμες κατέρρευσε στην προπόνηση και η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή».

Ο Γκόμες, 29 ετών, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της Σερβικής SuperLiga, δέχτηκε την την ένεση του στα τέλη Οκτωβρίου μαζί με τον συμπαίκτη του Κουίνσι Μένιγκ και τον προπονητή Στανόγεβιτς, ο οποίος μετέφερε προσωπικά τον Γκόμες στον χώρο εμβολιασμού, φέρεται ότι ήταν απρόθυμος να κάνει την ένεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΕΙΤΕ τι απάντησε ο Τσιόδρας όταν ρωτήθηκε σε ποιον παρέδωσε τη μελέτη του...

"Θα μας πείτε κ. Τσιόδρα  σε ποιον κυβερνητικό αξιωματούχο παραδώσατε τη μελέτη σας;" Αυτό ρωτήθηκε σήμερα ο Σωτ. Τσιόδρας από δημοσιογράφο. Και ιδού η απάντηση που έδωσε... 

«Εδώ είναι επιστημονικό φόουμ, επόμενη ερώτηση…»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ομολογία της Κατ. Καινούργιου! «ΦΟΒΑΜΑΙ να αγγίξω το θέμα με την Σάσα Σταματη γιατί...»

Ανατριχιαστική ομολογια της Κατερίνας Καινούργιου για τη χούντα που βιώνουμε. «Φοβάμαι να αγγίξω το θέμα (με τη #Σασα_Σταματη) αν πάρω επάνω μου κάτι,μπορεί να το χρεωθώ και να μου καταστρέψει όλη μου την καριέρα»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Με... τηλεφωνική κράτηση ο εορτασμός των Χριστουγέννων

Να προσέλθουν τα Χριστούγεννα στις Εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους συστήνει στους πιστούς ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε μόλις χθες:

«στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Ιωαννίνων ζητά από τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνική κράτηση θέσης πριν πάνε στους ναούς. Την ίδια διαδικασία ακριβώς ακολούθησε και πέρυσι την ημέρα των Θεοφανίων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Κουρουμπλής! ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ μήνυση στον Άρειο Πάγο για τους θανάτους...

Δεν αλλάζει γνώμη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Στο ίδιο μήκος κύματος με πριν εξακολουθούν να είναι τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω του ότι χαρακτήρισε ως «δολοφόνους» τους ανθρώπους της κυβέρνησης που χειρίζονται την πανδημία.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» είπε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει και μήνυση στον Άρειο Πάγο για απώλειες ασθενών.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει μετανιώσει για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε και όσα είπε είναι εντός της πραγματικότητας. Στη συνέχεια τόνισε πως «το τελευταίο που θα σκεφτόμουν είναι η τιμωρία του Προέδρου της Βουλής που για πρώτη φορά επέδειξε τόσο μεγάλη ευαισθησία

Αναφορικά με την επίμαχη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι επιχειρήθηκε να απαξιωθούν οι δύο υπογραφές τους, καθώς βγήκε ο πρωθυπουργός και κατήργησε τον κ. Τσιόδρα γιατί δεν είπε αυτά που ήθελε εκείνος και εμφανίσθηκε και ένα άρθρο της κας Κοταμανίδου που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μιλώντας για τη διαγραφή του, είπε πως δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να ληφθούν μέτρα, ενώ είπε πως δεν επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.