Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Τριτη 21 Δεκεμβριου 2021


Δεν πρόλαβα να το γράψω και ο Μωϋσής πήρε πίσω το μέτρο, όπως μόλις διάβασα.

Έχω παρατηρήσει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ, όποτε συνάντησαν μεγάλη αντίσταση έκαναν πίσω, όπως π.χ. τότε στη Νέα Σμύρνη.


Ανατροπή: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα γίνουν rapid test για όλους -Δωρεάν 2 self test στις γιορτές

21/12/2021  14:23

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο τον οδικό χάρτη των μέτρων για τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως δεν θα χρειαστεί να κάνουν όλοι rapid test, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να μπορέσουν να μπουν στους κλειστούς χώρους στις γιορτές, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθούν δωρεάν για όλους δύο self test στις γιορτές.

Αναφορικά με την απόφαση να μη γίνουν rapid test από όλους, ο πρωθυπουργός είπε πως θα ήταν αδικία για τους εμβολιασμένους, ενώ θα υπήρχε πρόβλημα και με τη διαθεσιμότητα από τα φαρμακεία.

«Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

«Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μελέτη Columbia: Ο αληθινός αριθμός θανάτων εμβολίων COVID στις ΗΠΑ είναι 400.000

Η τελευταία καταμέτρηση των θανάτων του CDC που αποδίδονται στα εμβόλια COVID-19 είναι σχεδόν 20.000, αλλά μια μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Columbia εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός είναι 20 φορές υψηλότερος.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβόλιο, ή VAERS, αναφέρει 19.886 θανάτους, 102.857 νοσηλείες και συνολικά 946.461 ανεπιθύμητες ενέργειες εξαιτίας εμβολίων COVID-19 έως τον Δεκ. 3. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον οι Εβραίοι μετά το Διάταγμα για την προστασία του Λαού και του Κράτους... μπορούσαν να διαφύγουν στην Αμερική...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημοκρατία τους, κάθε μέρα βρωμάει όλο και πιο πολύ φασισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπολιάστηκε και ο Τραμπ λέει με την αναμνηστική δόση... Το μήνυμα των καρτέλ είναι σαφές: υποταγή ή εξόντωση...

Σχολιο.- Σιγά μη μπολιάστηκε ο Τραμπ.

Εάν πάρεις μονοκλωνικά δεν μπολιάζεσαι μετά.

Σχολιο.- Δεν εχει σημασια τι εκανε. Σημασια εχει τι δηλωσε.

Σχολιο.- Σημασία έχει τι πιστεύουν όχι τι δήλωσε.Και πόσο χαζοί είναι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βερολίνο: Αποκλείουν λέει την άσκηση φυσικής βίας... Απεναντίας σκέφτονται να επιβάλουν αναλογικά πρόστιμα στους παραβάτες...

Σχολιο.- Μαζικη απαλλοτριωση της ιδιοκτησιας. Αλλο που δεν θελουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υγειονομικοί Κατά της Υποχρεωτικότητας

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, 10:00 π.μ.

Πλατεία Συντάγματος

Ημέρα ψήφισης παράτασης αναστολών εργασίας την υγειονομικών

Πάρτε πίσω τις αναστολές

Δώστε μας τη θέση μας να σώσουμε ζωές



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ! ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ για την στείρωση των γυναικών ρίχνει τώρα στην παγκόσμια αγορά ο Μπιλ Γκέιτς...

Αντισυλληπτικό μικροτσίπ για τον παγκόσμιο έλεγχο των γεννήσεων, με χρηματοδότηση του Gates Foundation.

Δοκιμή με μικροτσίπ για την προσωρινή στείρωση γυναικών

Το 2015 δημοσιεύτηκε μια συμφωνία, για ιατρικά εμφυτεύματα μικροτσίπ με απομακρυσμένη ενεργοποίηση

Μια φαρμακευτική εταιρεία με γενόσημα φάρμακα συναντά το michrochip και τη βιοτεχνολογία σε ένα πάντρεμα εμφυτεύσιμων συσκευών που βρίσκονται συγκλονιστικά κοντά στο τέρμα της εμπορευματοποίησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10.000 τρακτέρ περικύκλωσαν το Βερολίνο για να...

Γερμανία: 10.000 τρακτέρ περικυκλώνουν το Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για το διαβατήριο του εμβολίου ... κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν Προτείνει «να μην θεωρείται ότι όλοι είναι Χριστιανοί», ότι «δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές» και προσθέτει πως πρέπει να αποφεύγονται οι αναφορές στη λέξη «Χριστούγεννα» και να προτιμάται η λέξη «γιορτές»! Επίσης δίνει οδηγία να μην χρησιμοποιείται η έκφραση «χριστιανικό όνομα», άλλα να αντικατασταθεί από το «μικρό όνομα» ή «πρώτο όνομα»! Αλλά και να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία».

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε από αυτό το γεμάτο νεοεποχίτικες ντιρεκτίβες κείμενο, η Κομισιόν αναγκάστηκε να ανακαλέσει το εσωτερικό έγγραφο. Όμως μικρή σημασία έχει αυτό, από τη στιγμή που οι εξωφρενικές προθέσεις της Ευρώ Επιτροπής φανερώθηκαν και παραμένουν ίδιες και απαράλλαχτες…


Αδιανόητο: Έγγραφο της Κομισιόν ζητούσε «θάψιμο» των Χριστουγέννων και «κατάργηση» των φύλων!

2 Δεκεμβρίου 2021

Εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν δίνει οδηγίες να μη χρησιμοποιείται η λέξη «Χριστούγεννα» και να απαλειφθούν οι όροι που προσδίδουν την ύπαρξη βιολογικού φύλου!

Ολοταχώς για το ξερίζωμα κάθε χριστιανικού στοιχείου στην Ευρώπη κινείται το «διευθυντήριο» της Ευρω Ένωσης, όπως αποδεικνύεται με το εξωφρενικό έγγραφο 30 σελίδων της Ευρω Επιτροπής όπου δίνονται οδηγίες για χρησιμοποίηση πιο «ουδέτερης» γλώσσας και υποβάθμισης των Χριστουγέννων, για να μην… ενοχλείται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οι πιστοί άλλων θρησκειών!

Μάλιστα το έγγραφο συντάχθηκε στα πλαίσια ενός σχεδίου που υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για τη θέσπιση μιας «Ένωσης της Ισότητας». Το κείμενο 30 σελίδων που είναι γεμάτο από εξοργιστικές έως εντελώς ανόητες προτάσεις, αναδείχθηκε από την ιταλική ταμπλόιντ «il Giornale» και προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων από αξιωματούχους άλλα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Καταργήστε τα φύλα», λέει η Κομισιόν

Σε μια προσπάθεια να μετατραπούν οι κοινωνίες σε άμορφο «χυλό» (όπως έλεγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος) δίνονται οδηγίες ώστε οι αξιωματούχοι «να μην απευθύνονται ποτέ σε ένα ακροατήριο ως ‘’κυρίες και κύριοι’’, άλλα να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως ‘’αγαπητοί συνάδελφοι’’»!

Επίσης ζητείται το προσωπικό της Κομισιόν να μην χρησιμοποιεί τους όρους «Κύριος ή Κυρία», εκτός και αν αυτό είναι σαφής επιθυμία του ατόμου στο οποίο αναφέρονται(!). Να προτιμούν τον… γενικό όρο… «Ms universally». Το απίστευτο κείμενο ζητά την αποφυγή όρων που δηλώνουν το φύλο, όπως το αγγλικό «man – made» (χειροποίητος).

Βλέπουμε πως οι εγκέφαλοι του επίπλαστου δικαιωματισμού χρησιμοποιούν έναν ψεύτικο μανδύα «ισότητας», ώστε να επιτευχθεί κανονική κατάργηση των φύλων και χρησιμοποίηση όρων που μοιάζουν να απευθύνονται σε αντικείμενα και όχι σε ανθρώπους!

Την ίδια στιγμή που η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μοιάζει να… κόπτεται για τη (δήθεν) ισότητα, μόλις χθες δήλωσε πως η Ε.Ε. πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και επιδοκίμασε το ακραία διχαστικό μέτρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα πρόστιμα των 100 ευρώ!

Στο στόχαστρο και ο χριστιανισμός!

Όμως το εσωτερικό έγγραφο επεκτείνεται και σε μια προσπάθεια να βγει από τη μέση ο χριστιανισμός. Προτείνει «να μην θεωρείται ότι όλοι είναι Χριστιανοί», ότι «δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές» και προσθέτει πως πρέπει να αποφεύγονται οι αναφορές στη λέξη «Χριστούγεννα» και να προτιμάται η λέξη «γιορτές»! Επίσης δίνει οδηγία να μην χρησιμοποιείται η έκφραση «χριστιανικό όνομα», άλλα να αντικατασταθεί από το «μικρό όνομα» ή «πρώτο όνομα»! Αλλά και να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία».

Βλέπουμε λοιπόν μια συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης της ταυτότητας της κάθε ευρωπαϊκής κοινωνίας άλλα και του κάθε ατόμου προσωπικά. Έχουμε να κάνουμε με κατευθυντήριες γραμμές  που αποσκοπούν στο να εξαλειφθεί η έννοια του βιολογικού φύλου, να αλλάξει ακόμα και η γραμματική, να σβήσει η χριστιανική πίστη, να υποβιβαστούν οι χριστιανικές εορτές, να «εξοριστούν» ακόμα και τα χριστιανικά ονόματα!

Οδηγίες που βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με διάφορα «ανεξήγητα» φαινόμενα που συμβαίνουν (και στην Ελλάδα), όπως η «περίεργη» εξαφάνιση των εικονισμάτων από τα νοσοκομεία, κάτι που είχε καταγγείλει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε από αυτό το γεμάτο νεοεποχίτικες ντιρεκτίβες κείμενο, η Κομισιόν αναγκάστηκε να ανακαλέσει το εσωτερικό έγγραφο. Όμως μικρή σημασία έχει αυτό, από τη στιγμή που οι εξωφρενικές προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φανερώθηκαν και παραμένουν ίδιες και απαράλλαχτες…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Γεννήθηκε στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης όπου και κατοικούσε. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία, και όταν κατά τις αρχές του 1821, ο Ασημάκης Θεοδώρου πρόδωσε τα μυστικά της οργάνωσης στις οθωμανικές αρχές, ανέλαβε, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες της με διάφορους αξιωματούχους, να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το συμβάν, αποστολή την οποία έφερε εις πέρας. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες γνωριμίες καθώς και τη σημαντική της περιουσία, πέτυχε την δραπέτευση των γιων του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη που διέμεναν στην Κωνσταντινούπολη ως αιχμάλωτοι. Όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της ίδιας αλλά και του εμπόρου αδελφού της, Χατζηβασίλη, στη Φιλική Εταιρεία, γνώρισε διώξεις ενώ ο αδελφός της καρατομήθηκε στις 23 Απριλίου του 1821. Τελικά, μετά από μεγάλες ταλαιπωρίες, η Ζαραφοπούλα κατάφερε να μεταβεί στην Ύδρα της επαναστατημένης Ελλάδας, κομίζοντας μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο διέθεσε για τις ανάγκες της επανάστασης.

Στην Πελοπόννησο, χρησιμοποιήθηκε από τους Κολοκοτρώνη και Υψηλάντη ως κατάσκοπος εντός της Τριπολιτσάς και του Ναυπλίου. Τα επόμενα χρόνια, χρηματοδότησε την εκστρατεία του Φαβιέρου στην Κάρυστο καθώς και την αντίστοιχη του Χατζημιχάλη Νταλιάνη στην Κρήτη. Μεσούσης της επανάστασης, παντρεύτηκε τον αξιωματικό Γεώργιο ή Θεόδωρο Στεφάνου ο οποίος σκοτώθηκε μαχόμενος, αποκτώντας μαζί του δύο παιδιά. Πέθανε άπορη μετά το 1865, έτος κατά το οποίο αιτήθηκε σύνταξη από την Επιτροπή Εκδουλεύσεων.

Την προσφορά της Ζαραφοπούλας στην επανάσταση, πιστοποίησαν με σχετικά έγγραφα αρκετοί σημαντικοί οπλαρχηγοί όπως οι Γενναίος Κολοκοτρώνης, Χατζηχρήστος, Νικηταράς κ.ά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξέρατε ότι η δημοσκοπική εταιρία GPO είναι ιδιοκτησίας Θεοδωρικάκου.

Το ξέρατε ότι η δημοσκοπική εταιρία ALCO είναι ιδιοκτησία του Παναγόπουλου που τον διόρισε ο Μηστοτάκης Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα κανάλια ασχολούνται με το πόσοι θα είναι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι με το πόσοι θα έχουν φαγητό εκείνη την ημέρα στο τραπέζι τους…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα»

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Τεοντόρα Γκόντσεβα, δήλωσε ότι η χώρα της συνεχίζει να στηρίζει τη θέση της προηγούμενης κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ και του Κοινοβουλίου από το 2019. 

Η Σόφια επιμένει ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να ισχυρίζονται ότι έχουν «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία, ότι δεν οικειοποιούνται ή παραποιούν ιστορικά γεγονότα σχετικά με την κοινή ιστορία των δύο χωρών και ότι αποδέχονται τη διατύπωση «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» [σημ. αντί της λεγόμενης «μακεδονικής», αφήνοντας κενό στη διατύπωση, ως μιας βουλγαρικής διαλέκτου].


Πρόεδρος Βουλγαρίας: Γιατί οι Βούλγαροι μαζί με τους Σέρβους δεν μπορούν να είναι στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας;

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Δεκέμβριος 19, 2021. Ελλάδα.

Κατά τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ σχολίασε τη θέση της Βουλγαρίας για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. 

Υπογράμμισε ότι η Σόφια στηρίζει τους γείτονες στην πορεία τους προς την ΕΕ, αλλά τώρα δεν μπορεί να πει «ναι» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

Ο Ράντεφ σημείωσε ότι ο λόγος έγκειται στην άρνηση των γειτόνων να σεβαστούν τη Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, η οποία υπογράφηκε το 2017 και η οποία υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τη Σόφια και τα Σκόπια να επιλύσουν τη διαφορά. 

Η ιστορική κληρονομιά της Βουλγαρίας στα Σκόπια…

Το διμερές κείμενο δεσμεύει τα μέρη να μην απειλούν το ένα το άλλο με εδαφικές διεκδικήσεις και να μην δημιουργούν μίσος μεταξύ των εθνών.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η γλώσσα μίσους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προς τη Βουλγαρία έχει γίνει πιο έντονη και δεν βλέπουμε πολιτική βούληση να αποφευχθούν προσβλητικές διατυπώσεις σε σχολικά βιβλία και μέσα ενημέρωσης, καθώς και να σταματήσει η καταστροφή του βουλγαρικού πολιτισμού και ιστορική κληρονομιά σε αυτή την περιοχή», είπε ο Ράντεφ.

Θεωρεί ότι το ανησυχητικό γεγονός είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν σέβεται τις βασικές αρχές της ΕΕ και κάνει διακρίσεις σε βάρος του πληθυσμού της χώρας που θεωρεί τους εαυτούς τους εθνικά ως Βούλγαρους . Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120.000 άνθρωποι στη γειτονική χώρα που θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικά Βούλγαρους, είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να προστεθεί η λέξη «Βούλγαροι» μεταξύ άλλων εθνών( ως μειονοτήτων) που αναφέρονται στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Ποιος μπορεί να είναι εναντίον των Βούλγαρων να είναι εκεί, υπό τις ίδιες συνθήκες με τους Σλαβομακεδόνες, τους Αλβανούς, τους Σέρβους, τους Τούρκους και όλα τα άλλα έθνη;» Ρωτάει ο Ράντεφ.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι, σε αυτή την περίπτωση, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να ασκήσουν πίεση στη Βουλγαρία. 

Μάλιστα ανέφερε ότι τέτοιες απόπειρες έχουν δυσλειτουργική προσέγγιση. Πρόσθεσε ότι αντ' αυτού, θα πρέπει να αναγκάσουν μια χώρα που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ΕΕ να προβεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις που θα πληρούν τα κριτήρια για ένταξη.

«Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα»

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Τεοντόρα Γκόντσεβα, δήλωσε ότι η χώρα της συνεχίζει να στηρίζει τη θέση της προηγούμενης κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ και του Κοινοβουλίου από το 2019. 

Η Σόφια επιμένει ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να ισχυρίζονται ότι έχουν «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία,  ότι δεν οικειοποιούνται ή παραποιούν ιστορικά γεγονότα σχετικά με την κοινή ιστορία των δύο χωρών και ότι αποδέχονται τη διατύπωση «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» [σημ. αντί της λεγόμενης «μακεδονικής», αφήνοντας κενό στη διατύπωση, ως μιας βουλγαρικής διαλέκτου].



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν δεχόμαστε ότι o Tζούλιαν Aσάνζ δαιμονοποιήθηκε, παρενοχλήθηκε, στερήθηκε την ελευθερία του για περισσότερα από εννέα χρόνια χωρίς δίκη και υποβλήθηκε σε έντονα ψυχολογικά βασανιστήρια. Ακόμη λιγότερο δεχόμαστε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να τον φυλακίσουν ισόβια σε ένα είδος Γκουαντάναμο, όπου θα οδηγούνταν στην αυτοκτονία. Ενώ ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση ομολόγησε τελικά ότι είπε ψέματα και ο Ασάνζ δεν ήταν ποτέ υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Αυτό δεν θα ήταν έκδοση αλλά απαγωγή.

Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για την αποκάλυψη στον κόσμο εγκλημάτων πολέμου που κανείς δεν αμφισβητεί πλέον. Για τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει πιλότους αμερικανικών ελικοπτέρων να εκτελούν εν ψυχρώ ιρακινούς πολίτες, παιδιά και δύο δημοσιογράφους του Reuters με την αδιαφορία ενός βιντεοπαιχνιδιού. Για τη δημοσίευση μισού εκατομμυρίου εσωτερικών εγγράφων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ που αποδεικνύουν ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ οργάνωσαν βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο και το Αμπού Γκράιμπ, παράνομες απαγωγές σε όλο τον κόσμο, δολοφονίες χωρίς δίκη, δωροδοκίες τοπικών ελίτ για να ευνοήσουν τις δικές τους πολυεθνικές και πολυάριθμα πραξικοπήματα για την ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Όλα αυτά τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν συστηματικά συγκαλυφθεί από τα υψηλότερα επίπεδα της αμερικανικής ηγεσίας - σε όλες τις κυβερνήσεις - με ψέματα. Και για να συνεχίσουν να συγκαλύπτουν αυτές τις ανείπωτες αλήθειες έχουν διώξει τον Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και την Τσέλσι Μάνινγκ, τον Ντάνιελ Χέιλ, τον Έντουαρντ Σνόουντεν και άλλους.

Ο στόχος τους; Να εκφοβίσουν και να φιμώσουν όλους τους πληροφοριοδότες. Ωστόσο, αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διαφύλαξη μιας δημοκρατίας που ήδη δέχεται επιθέσεις. Το πρώτο παράδοξο είναι ότι οι κυβερνήσεις κατασκοπεύουν και ελέγχουν κάθε κίνηση των πολιτών τους, αλλά δεν αντέχουν να παρακολουθούνται οι ίδιες. Δεύτερο παράδοξο: αυτοί που αποκάλυψαν εγκλήματα μπαίνουν στη φυλακή, ενώ αυτοί που τα διέπραξαν μένουν ατιμώρητοι.

Αυτό είναι το ζητούμενο στην υπόθεση Ασάνζ: μπορούν οι ηγέτες μας να επιτρέπουν στους εαυτούς τους να παραβιάζουν ατιμώρητα τους νόμους που ισχύουν για τους πολίτες; Ναι, είπε ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος διηύθυνε τη διεθνή πολιτική των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970. Σε Αμερικανούς, Τούρκους και Κύπριους διπλωμάτες είπε: "Το παράνομο το κάνουμε αμέσως, το αντισυνταγματικό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος για την ελευθερία της πληροφόρησης, φοβάμαι να τα πω αυτά τα πράγματα. *

Ναι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απάντησε επίσης το 1989: "Το FBI μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θεσμοθετημένη εξουσία του για να ερευνήσει και να συλλάβει άτομα για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας, ακόμη και αν οι ενέργειες του FBI παραβιάζουν το εθιμικό διεθνές δίκαιο". 

Ο νόμος είναι άχρηστος.

Όχι, λέμε. Ο νόμος πρέπει να ισχύει και για τους ισχυρούς.

Εάν έχουν διαπράξει εγκλήματα, έχουμε το δικαίωμα να το γνωρίζουμε και θα λογοδοτήσουν. Και είναι τιμή της δημοσιογραφίας να υπερασπίζεται τους αδύναμους έναντι των ισχυρών, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματά τους. Έτσι, οι επιθέσεις κατά του Ασάνζ είναι ένας πόλεμος κατά της πραγματικής δημοσιογραφίας.

Αυτό δεν είναι καινούργιο. Το 1971, ο Αμερικανός πληροφοριοδότης Ντάνιελ Έλσμπεργκ αποκάλυψε στα 7.000 σελίδων Pentagon Papers πώς όλες οι κυβερνήσεις (Αϊζενχάουερ, Κένεντι, Τζόνσον...) είχαν εξαπατήσει τους ίδιους τους λαούς τους σχετικά με τον επιθετικό πόλεμο κατά του Βιετνάμ. Ο Ellsberg συκοφαντήθηκε και διώχθηκε ποινικά. Αλλά το θάρρος του βοήθησε να ανοίξουν τα μάτια των ανθρώπων και να σταματήσει ο πόλεμος. Σήμερα, λέει: "Όλες οι επιθέσεις που γίνονται τώρα εναντίον του Wikileaks και του Τζούλιαν Ασάνζ έγιναν τότε εναντίον μου και της δημοσίευσης των εγγράφων του Πενταγώνου".

Συμφωνούμε με τον Λούλα Ντα Σίλβα όταν λέει: "Ο Ασάνζ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ήρωας. Όλες οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να απαιτήσουν την ελευθερία του".

Συμφωνούμε με τον Kristinn Hrafnsson, διευθυντή του Wikileaks, όταν λέει: "Η πολιτική δίωξη του ανθρώπου που αποκάλυψε τη διαφθορά και τα εγκλήματα πολέμου θα σταματήσει μόνο αν οι άνθρωποι καταλάβουν ότι η ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο βρίσκεται σε κίνδυνο".

Συμφωνούμε με τον Έντουαρντ Σνόουντεν όταν λέει: "Δεν μπορείτε να υποστηρίξετε τη δίωξη ενός εκδότη για δημοσίευση χωρίς να περιορίσετε τα θεμελιώδη δικαιώματα στα οποία βασίζεται κάθε δημοσιογράφος".

Συμφωνούμε με τον Nils Melzer, εισηγητή του ΟΗΕ, όταν λέει: "Στα είκοσι χρόνια που εργάζομαι με θύματα πολέμου, βίας και πολιτικών διώξεων, δεν έχω δει ποτέ όπως σήμερα μια ομάδα δημοκρατικών κρατών να οργανώνεται για να απομονώσει σκόπιμα, να δαιμονοποιήσει και να κακοποιήσει ένα μόνο άτομο και με τόσο μικρό σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος δικαίου".

Αν ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο γράφεται η ιστορία, ελέγχετε τον κόσμο..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τον ΠΟΥ τα γεννετικά τροποιημένα σκεύασματα γιατί αυτα εμβόλια δεν είναι, δεν μπορούν να αντιμτωπίσουν καθόλου τη μετάλλαξη Ομικρον. Το ερώτημα που μας ενδιαφέρει όμως δεν είναι ούτε πόσο μεταδοτική είναι, που είναι πάρα πολύ, ούτε αν τη πιάνουν τα εμβόλια γενικά. Αλλά πόσο τοξική είναι. Αυτό καθορίζει τα πράγματα και τις αποφάσεις για το αν θα χρειαστει όχι ο εμβολιασμός με τα υπάρχοντα, αλλά το να παραχθούν νέα σκευάσματα ή ενδεχομένως γιατί όχι πραγματικά εμβόλια που να αντιμετωπίζουν συνολικά τον ιό και όχι φαρμακευτικά σκευάσματα ανα μετάλλαξη. Το περίεργο στην ιστορία είναι οτι ενώ όλοι ασχολούνται με τη μεταδοτικότητα κι ενώ εχει περάσει κάποιος καιρός όπου έχουν παρακολουθήσει ασθενείς που ήταν φορείς της όμικρον, για την τοξικότητα της Ο ακόμα δεν λένε τίποτα. Για την Αλφα και τη δέλτα δεν θυμάμαι να άργησαν τόσο.

Ούτε για τις άλλες μεταλλάξεις που πρακολουθουν στενά.

Στη Γαλλία πάντως που έχει αρκετά διεγνωσμένα κρούσματα γυρω στα 350, νοσοκομείο δεν έχει πάει κανείς/μια"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όρμπαν: Εμμένει στην τήρηση του Ουγγρικού Συντάγματος και στην παραμονή των ουγγρικών νόμων για ΛΟΑΤΚΙ και λαθρομετανάστες παρά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ

Αγνοεί την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ για τη λαθρομεταναστευτική πολιτική ο Όρμπαν. Λαθρομετανάστευση και παραπάνω δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ από τους Ούγγρους πολίτες στην ατζέντα του εν όψει εκλογών.

21 Δεκεμβρίου 2021 17:44

Η Ουγγαρία δεν θα αλλάξει τους νόμους της για τη λαθρομετανάστευση παρά την απόφαση ευρωενωσιτικού δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, εντείνοντας την εθνικιστική εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προμηνύονται αμφίρροπες σύμφωνα με τις συνήθως αποτυχημένες δυτικές  δημοσκοπήσει και θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Ο Όρμπαν είπε πως η λαθρομετανάστευση και τα περίσσια δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ από τους Ούγγρους πολίτες, δύο θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει σύγκρουση με την Ευρω Ένωση, θα κυριαρχήσουν στην ημερήσια διάταξη, καθώς το δεξιό κυβερνών κόμμα Fidesz ετοιμάζεται για τις πρώτες εκλογές έπειτα από τρεις συντριπτικές νίκες από το 2010.

Η διένεξη για τα πρότυπα που λανσάρει η ΕυρωΕνωση έχει οδηγήσει σε πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την Ουγγαρία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του Όρμπαν να επανεκλεγεί καθώς η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο 58χρονος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια αντιπολίτευση που έχει ενωθεί από την κεντροαριστερά ως την άκρα δεξιά ενώ ο πληθωρισμός σημειώνει υψηλό 14 ετών, η οικονομία κατευθύνεται προς επιβράδυνση και το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ λόγω υψηλών προεκλογικών δαπανών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουγγαρίας απέφυγε να αποφανθεί για την υπεροχή του δικαίου της Ευρω  Ένωσης κατά την εξέταση μιας κυβερνητικής κίνησης κατά της λαθρομετανάστευσης, αποσοβώντας μια βαθύτερη κρίση αφότου μια παρόμοια πολωνική απόφαση προκάλεσε σοκ στους ηγετικούς κύκλους της ΕυρωΕνωσης.

Το δικαστήριο εξέτασε μια ένσταση της κυβέρνησης του Ορμπάν για την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ που έκρινε πως η Βουδαπέστη παραβίασε τους νόμους της ΕΕ απελαύνοντας λαθρομετανάστες πέρα από τα σύνορα στη Σερβία.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Βουδαπέστη έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα σε περιοχές όπου η ΕΕ δεν έχει ακόμη προβεί σε κατάλληλα βήματα για κοινή εφαρμογή κανόνων της ΕΕ καθώς και για τη διασφάλιση της εθνικής της ταυτότητας, απόφαση την οποία ο Ορμπάν εξέλαβε ως έχει και με το δίκιο του ως δικαίωση των πολιτικών του.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε το σύστημα προστασίας των συνόρων", δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου. "Θα διατηρήσουμε το υπάρχον καθεστώς, ακόμα κι αν το ΕυρωΕνωσιτικό Δικαστήριο μας διέταξε να το αλλάξουμε", είπε.

"Δεν θα το αλλάξουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει."

Ο Ορμπάν, η αντιλαθρομεταναστευτική στάση του οποίου ενίσχυσε την υποστήριξη για το Fidesz μετά τη λαθρομεταναστευτική κρίση του 2015, είπε ακόμη ότι θα προωθήσει ένα άλλο θέμα, ένα δημοψήφισμα για παραπάνω δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ από τους Ούγγρους πολίτες στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Ο Ορμπάν είναι υπέρμαχος των παραδοσιακών ουγγρικών αξιών απέναντι στην "ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ".

Στο δημοψήφισμα, οι Ούγγροι θα ερωτηθούν εάν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εργαστηρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων, και αν πιστεύουν πως οι διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου πρέπει να "προωθούνται" μεταξύ των παιδιών.

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης στη συνέντευξη Τύπου πως η Ουγγαρία παρήγγειλε 9,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μέρες αφότου εντόπισε τις πρώτες μολύνσεις με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19.

Η ΕυρωΕνωσιτική Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει την συμπερίληψη της Ουγγαρίας στις προμήθειες εμβολίων της Pfizer για την ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ???

«Βία είναι να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να ……λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η … βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους, ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζεται πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»

«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

«Βία είναι να χωρίζεις την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη, όταν ξέρεις ότι πρώτο μέλημα είναι να στηρίξεις την δημόσια υγεία»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Απειλούν 19 οικογένειες με αφαίρεση επιμέλειας λόγω μη συμμόρφωσης με τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία

21/12/2021 - 19:48

Εκτός σχολείου παραμένουν 24 παιδιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που δεν έχουν παρουσιαστεί στο σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους, λόγω της αντίθεσης των γονέων τους στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Τα παιδιά, είναι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για 17 παιδιά που δεν πηγαίνουν σε 10 δημοτικά σχολεία, και 6 παιδιά που πηγαίνουν σε έξι νηπιαγωγεία και ένα παιδί γυμνασίου σε σχολείο της επαρχίας. Σε πρώτη φάση, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τις 19 οικογένειες που αντιδρούν στα μέτρα. Αν ωστόσο δεν τα καταφέρουν, οι μαθητές θα χάσουν τη σχολική χρονιά, ενώ οι γονείς θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων και με την έναρξη των μαθημάτων, αμέσως μετά από τις διακοπές, θα διερευνήσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr. Οι διευθυντές θα καλέσουν τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, προκειμένου να τους εξηγήσουν τι ισχύει και ότι θα επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα ανηλίκων για να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ιωάννης Καραγιαννίδης τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και ότι τα παιδιά πρέπει να μετέχουν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι πολύ περισσότερα παιδιά δεν παρακολουθούσαν τα δια ζώσης μαθήματα.

Πάντως, η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της στάσης τους έναντι των μέτρων, ενδέχεται να τους φέρει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Με βάση τον νομοθετικό πλαίσιο, η στάση τους επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη, χρηματική ποινή ή και αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κλιμάκωση - Θα απαντήσουμε στρατιωτικά αν χρειαστεί»

21/12/2021 - 15:04

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνονται για την κλιμάκωση της έντασης και η Ρωσία δικαιούται πλέον να απαντήσει ακόμα και στρατιωτικά σε προκλήσεις της Δύσης που απειλούν την εθνική ασφάλειά της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τα «μη φιλικά βήματα» των ΗΠΑ γιατί «έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να κάνει αλλαγές στις ασκήσεις εκπαίδευσής του, λόγω των «προκλήσεων», αυτό σημαίνει πως πλέον οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ετοιμαστούν ακόμα και για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου (γιατί εκεί θα καταλήξει μία αμερικανο-ρωσική σύγκρουση στην οποία σίγουρα θα αναμιχθεί και η Κίνα καθώς ξέρει πως έπεται η σειρά της).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Zuckerberg λογοκρίνει τη… Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ)

 Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, 14:16

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Mark Zuckerberg του Facebook, το BMJ αποκαλεί τους λογοκριτές («ελεγκτές δεδομένων») του τεχνολογικού γίγαντα «ανακριβείς, ανίκανους και ανεύθυνους», λέγοντας ότι απέτυχαν να «δώσουν κάποιο στοιχείο για τον ισχυρισμό τους ότι το άρθρο του BMJ έκανε λάθος».

 

Σε όλες τις εποχές, σε κάθε κοινωνία και σε οποιοδήποτε καθεστώς, όλοι οι δουλόφρονες μισθωμένοι λογοκριτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ανήκουν στο κατώτερο, απεχθέστερο και αηδιαστικότερο στρώμα του κοινωνικού, «διανοητικού» και ηθικού «Λούμπεν Αληταριάτου», παρέα με τους παιδεραστές, τους βιαστές γυναικών και ανδρών, τους βασανιστές και τους χαφιέδες. Ένας συρφετός που αξίζει μόνο την περιφρόνησή μας.

Με τους παντός χρώματος και καιρού παιδεραστές, βιαστές, βασανιστές, χαφιέδες και λογοκριτές δεν κάνεις ποτέ διάλογο. Απλώς τους φτύνεις με αηδία.

Κλεάνθης Γρίβας


Το BMJ ζήτησε από τον συνιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, να αφαιρέσει μια προειδοποίηση που αποθαρρύνει τους χρήστες του Facebook να κοινοποιήσουν ένα άρθρο του σχετικά με ελαττώματα και τις ελλείψεις των κλινικών δοκιμών του «εμβολίου»-COVID της Pfizer, λέγοντας ότι οι λογοκριτές («ελεγκτές στοιχείων») του Facebook είναι «ανίκανοι» να χαρακτηρίζουν τις ιστορίες ως ψευδείς.

Το άρθρο με τίτλο: «Covid-19: Ερευνητής καταγγέλλει ζητήματα ακεραιότητας δεδομένων στη δοκιμή εμβολίου της Pfizer» που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021 (BMJ 2021; 375 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.n2635 - BMJ 2021;375:n2635). Σ’ αυτό,  ο ερευνητής Paul D Thacker αποκαλύπτει τις κακές πρακτικές μιας ερευνητικής εταιρείας που συνεργάζεται με σύμβαση με την Pfizer στη διεξαγωγή της βασικής κλινικής δοκιμής εμβολίου του εμβολίου [της Pfizer] για τον Covid-19. Κακές πρακτικές που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία των δεδομένων και την ακεραιότητα της ρυθμιστικής εποπτείας.

Σε μια ανοιχτή επιστολή στις 17-12-2021, οι συντάκτες του BMJ κατήγγειλαν ότι πολλοί αναγνώστες του δεν μπορούν να δημοσιεύσουν το εν λόγω άρθρο του στο Facebook. Ενώ άλλοι αναγνώστες έχουν λάβει αναδυόμενες προειδοποιήσεις ότι «εάν επιλέξουν να μοιραστούν "ψευδείς πληροφορίες", οι αναρτήσεις τους μπορεί να κατατάσσονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων του Facebook».

Η προειδοποίηση του Facebook κατευθύνει τους χρήστες στο Lead Stories, έναν ιστότοπο λογοκρισίας δεδομένων που χρηματοδοτείται από το Facebook. Το Lead Stories έχει ένα στιγμιότυπο οθόνης του άρθρου με μια σφραγίδα πάνω του που γράφει  «Αναθεωρήθηκαν ελαττώματα» και μια διεύθυνση URL που περιέχει τη φράση «ειδοποίηση φάρσας».

«Θεωρούμε ότι οι "ελεγκτές δεδομένων" [λογοκριτές] του Lead Stories είναι ανακριβείς, ανίκανοι και ανεύθυνοι και αποτυγχάνουν να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχείο για τον ισχυρισμό τους ότι το άρθρο του BMJ ήταν λάθος», έγραψαν οι συντάκτες του BMJ, Fiona Godlee και Kamran Abbasi.

Το επίμαχο άρθρο του BMJ κατέγραφε μια σειρά από κακές πρακτικές που μπορεί να έχουν βλάψει την ακεραιότητα των δεδομένων και την ασφάλεια των ασθενών στη δοκιμή Φάσης 3 για το «εμβόλιο»-COVID της Pfizer. Ένας πληροφοριοδότης είχε προμηθεύσει στο BMJ εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και e-mail από μια εταιρεία ερευνών με σύμβαση που επέβλεπε ορισμένους ιστότοπους των δοκιμών.

Το BMJ ανέφερε ότι η «Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων» των ΗΠΑ αρνήθηκε να επιθεωρήσει τις καταγγελλόμενες εγκαταστάσεις των δοκιμών παρά το γεγονός ότι έλαβε μια άμεση καταγγελία το 2020. Το εμβόλιο της Pfizer, που ονομάζεται Comirnaty, πήρε κανονική έγκριση από την FDA τον Αύγουστο του 2021.

To BMJ στην επιστολή της προς τον Ζούκερμπεργκ έγραφε: «Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης μια ευρύτερη ανησυχία. Γνωρίζουμε ότι το BMJ δεν είναι ο μόνος πάροχος πληροφοριών υψηλής ποιότητας που έχει επηρεαστεί από την ανικανότητα του καθεστώτος "ελέγχου στοιχείων" της Meta».

Meta είναι το όνομα της νέας μητρικής εταιρείας του Facebook, στην οποία ανήκει και το Instagram.

Τον περασμένο μήνα το Instagram επέβαλε «σκιώδη απαγόρευση» στον οργανισμό Cochrane, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες για τη βελτίωση των γνώσεων στον τομέα της υγείας και της λήψης αποφάσεων.

Οι χρήστες του Instagram αποκλείστηκαν από το να προσθέσουν ετικέτες στον λογαριασμό του Cochrane, στον οποίο υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 ακόλουθοι. Ένα αναδυόμενο παράθυρο ανέφερε ότι «ο Cochrane είχε αναρτήσει επανειλημμένως περιεχόμενο για τον COVID-19 ή τα εμβόλια, που αντίκειται στις Οδηγίες κοινότητας σχετικά με τα ψευδή περιεχόμενα».

Ο Cochrane είπε ότι δεν γνώριζε τι πυροδότησε την επί πολλές εβδομάδες «σκιώδη απαγόρευσή της», αλλά υπέθεσε ότι μπορεί να ήταν οι αναφορές της για την ιβερμεκτίνη.

Ο   Cochrane δήλωσε ότι: «Αν ο στόχος είναι να περιορίσουμε τη συνωμοσιολογία και την παραπληροφόρηση, είναι πολύ καλύτερα να επιτρέψουμε τη συζήτηση και να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τις πληροφορίες που έχουμε, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων και των περιορισμών».

Το Facebook δεν είναι ο μοναδικός πελάτης των Lead Stories. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την Google, την ByteDance (ιδιοκτήτη του TikTok) και το Poynter Institute for Media Studies.

Η δηλωμένη αποστολή των λογοκριτών («ελεγκτές πληροφοριών») είναι «να εντοπίζει ιστορίες, εικόνες, βίντεο και δημοσιεύσεις που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες και να τις ελέγχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το BMJ προέτρεψε τον Zuckerberg να ενεργήσει γρήγορα, ώστε «να διορθώσετε το σφάλμα που σχετίζεται με το άρθρο του BMJ και να επανεξετάσετε τις διαδικασίες που οδήγησαν στο σφάλμα, και γενικά να επανεξετάσετε την επένδυσή του σας και την προσέγγισή σας στον "έλεγχο γεγονότων" συνολικά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «κατηγορώ» του Πούτιν προς τη Δύση για την κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη

 Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, 14:22

Δριμύ «κατηγορώ» προς τη Δύση εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την οποία και θεώρησε υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος απέδωσε την ένταση σε «λανθασμένη αποτίμηση» της έκβασης του Ψυχρού Πολέμου, και δεσμεύθηκε ότι η Μόσχα θα δώσει «στρατιωτική και τεχνική απάντηση», αν οι δυτικοί της αντίπαλοι δεν θέσουν τέλος στην πολιτική τους που χαρακτηρίζεται απειλητική απέναντι στην Ρωσία.

«Στην περίπτωση που θα διατηρηθεί η σαφώς επιθετική γραμμή των δυτικών μας φίλων, θα λάβουμε τα προσήκοντα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα αντιποίνων, θα αντιδράσουμε με σθεναρό τρόπο στις μη φιλικές ενέργειες... Έχουμε το απόλυτο δικαίωμα», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η ενίσχυση της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, καθώς και η οργάνωση μεγάλων διαστάσεων στρατιωτικών ασκήσεων στα ρωσικά σύνορα συνιστούν πηγή σοβαρής ανησυχίας», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που η Δύση κατηγορεί αντίθετα το Κρεμλίνο για την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο προετοιμασίας για στρατιωτική εισβολή.

Ο Πούτιν επανέλαβε, στο πλαίσιο των απαιτήσεων που διατυπώνει κατά το τελευταίο διάστημα, την ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ρωσία υπογράφοντας συμφωνίες που θα απαγορεύουν κάθε μελλοντική διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Πούτιν είχε διατυπώσει την απαίτηση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια βιντεοκλήσης στις αρχές του Δεκεμβρίου και την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχέδια συνθηκών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αλλά, ακόμη και αν η Μόσχα εξασφάλιζε ικανοποίηση, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το θεωρεί αυτό αρκετό. Έτσι, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες που υπογράφουν όταν τις βολεύει ή παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ενώ ζητούν από τους άλλους να το σεβαστούν.

«Φτάνει με τα τεχνάσματα», είπε σήμερα Τρίτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σουηδία ενέκρινε τον εμβολιασμό κάποιων παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών

 Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, 13:19

Τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.

Μέχρι τώρα οι σουηδικές αρχές συνιστούσαν τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 12 και άνω, ενώ η ΕΕ έχει συστήσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών να ανοσοποιηθούν λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, τα στοιχεία και τις συζητήσεις με τη Σουηδική Παιδιατρική Ένωση και την Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για κάποιες ομάδες παιδιών που σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νέων περιστατικών covid-19 παρουσιάζει άνοδο στη Σουηδία και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την αυστηροποίηση κάποιων μέτρων αργότερα σήμερα, Τρίτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΡΓΑΝΗ» - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΕΜΒΡΗ

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι απολύσεις στο 11μηνο, όσοι είναι συνολικά οι μισθωτοί!

94 απολύσεις για κάθε 100 προσλήψεις δείχνουν τα στοιχεία

Μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής οι μισές νέες προσλήψεις

Κατά 80.000 θέσεις εργασίας μειώθηκε η μισθωτή απασχόληση τον περασμένο Νοέμβρη, όπως προκύπτει από το ισοζύγιο απολύσεων - προσλήψεων που καταχωρούν οι επιχειρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Παράλληλα συνεχίζεται η επέκταση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, με τις μισές νέες προσλήψεις να αντιστοιχούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης», τον Νοέμβρη του 2021 έγιναν 281.919 απολύσεις και μόλις 202.790 προσλήψεις, εμφανίζοντας αρνητικό ισοζύγιο κατά 79.129 θέσεις εργασίας, ενώ σε αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθούν και 549 θέσεις που χάθηκαν και καταχωρήθηκαν με χειρόγραφο τρόπο. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα για τον μήνα Νοέμβρη εδώ και μια 20ετία και σε κάθε περίπτωση από το 2013, όταν άρχισε να λειτουργεί το σύστημα «Εργάνη». Απώλειες που ξεπερνούν και τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, με το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ να καταγράφεται τον Νοέμβρη του 2011, όταν χάθηκαν 55.855 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από τις 281.919 απολύσεις οι 147.774, δηλαδή περισσότερες από τις μισές, προήλθαν από λήξη συμβάσεων, δείχνοντας ότι αυτή η μορφή «ευελιξίας» έχει γίνει μόνιμη γάγγραινα για τους μισθωτούς και αποτελεί ένα συνεχές διαβατήριο προς την ανεργία, έναν ακόμα τρόπο ώστε η εργοδοσία να αξιοποιεί το εργατικό δυναμικό για όσο διάστημα θέλει και να το ξεφορτώνεται μετά, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση, αφού απαλλάσσεται από οποιαδήποτε αποζημίωση. Αντίστοιχα υψηλός εμφανίζεται και ο αριθμός των «οικειοθελών αποχωρήσεων», που τον Νοέμβρη έφτασαν τις 92.390, κάτι που σαφώς υποκρύπτει απολύσεις, καθώς σε συνθήκες πανδημίας και μεγάλης ανεργίας είναι τουλάχιστον ύποπτο να εμφανίζονται δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί να αποχωρούν «οικειοθελώς» από την εργασία τους.

Τον ίδιο μήνα, από τις προσλήψεις που έγιναν μόνο το 50,66% ήταν με πλήρη απασχόληση, αν και μέρος αυτών των συμβάσεων είναι ορισμένου χρόνου, ενώ το 40,89% ήταν συμβάσεις μερικής απασχόλησης και το 8,45% εκ περιτροπής εργασίας. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν άλλες 4.452 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης οι οποίες μετατράπηκαν σε μερικής και σε εκ περιτροπής εργασίας.

Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα στην απασχόληση, καθώς και η τρομερή επέκταση των «ευέλικτων» και προσωρινών μορφών απασχόλησης, που έχουν σήμα κατατεθέν και τα μεροκάματα πείνας, παρατηρούνται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» του ΑΕΠ μέσα στο 2021, δείχνοντας στην πράξη ότι η ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και των μισθών.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το 11μηνο Γενάρης - Νοέμβρης του 2021 οι απολύσεις ξεπέρασαν τα 2 εκατ., φτάνοντας τις 2.066.741 απώλειες θέσεων εργασίας. Ενας αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο σύνολο των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα. Απ' αυτές τις απολύσεις οι 1.168.342 προέρχονται από καταγγελία συμβάσεων και λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στοιχείο που επιβεβαιώνει και την ευχέρεια με την οποία οι επιχειρήσεις προβαίνουν σε αυτές, αλλά και το πώς η «ευελιξία» και η προσωρινότητα των θέσεων εργασίας έχουν γίνει πλέον συστατικά στοιχεία της αγοράς εργασίας.

Και παρότι η κυβέρνηση επιχαίρει πως το ίδιο διάστημα έγιναν 2.202.421 προσλήψεις και μέχρι στιγμής παρουσιάζεται στο τρέχον έτος «θετικό ισοζύγιο» 135.680 θέσεων εργασίας, το σίγουρο είναι ότι το ίδιο διάστημα σε κάθε 100 προσλήψεις αντιστοιχούσαν και 94 απολύσεις!

Οσον αφορά τον Νοέμβρη, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν και την καθοριστική επίδραση που έχει στην αγορά εργασίας ο κλάδος του Τουρισμού, καθώς από τα καταλύματα και τις υπηρεσίες Εστίασης χάθηκαν οι περισσότερες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, χάθηκαν 52.692 θέσεις εργασίας στα καταλύματα και 24.591 από την Εστίαση. Ακολουθούν με -2.848 θέσεις εργασίας οι δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, με -2.613 το λιανικό εμπόριο και με -2.568 οι δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων και γραφείων οργανωμένων ταξιδιών.

Με θετικό ισοζύγιο εμφανίζονται η Εκπαίδευση (+8.434 θέσεις εργασίας), η Βιομηχανία Τροφίμων (+1.343) και οι ταχυδρομικές - ταχυμεταφορικές δραστηριότητες (+871).

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Την άσχημη κατάσταση για την εργατική τάξη αποτυπώνουν και τα στατιστικά στοιχεία των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 1.091.618 άτομα, αυξημένος κατά 10,51% σε σχέση με τον Οκτώβρη, που οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 987.763 άτομα. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι παρουσιάζουν μεν μείωση από τα 1.153.434 άτομα, όμως δεν κρύβεται το στοιχείο της σταθεροποίησής τους σε πάνω από 1 εκατομμύριο, είτε σε κρίση είτε σε ανάκαμψη.

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων - 1.081.622 εγγεγραμμένοι - αναζητούν εργασία, ενώ απ' αυτούς οι 584.634 (54,05%) είναι μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες). Τον ίδιο μήνα, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 127.544 άτομα (ποσοστό 11,68%), ενώ οι υπόλοιποι έμειναν χωρίς την παραμικρή στήριξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ - Β' ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Επικράτηση του «αριστερού» δικαιωματιστή Γκαμπριέλ Μπόριτς

Αναμάσημα της απάτης για «κοινωνική συνοχή» και «πραγματική ανάπτυξη που θα φτάνει σε κάθε οικογένεια»...

Ο «αριστερός» δικαιωματιστής  Γκαμπριέλ Μπόριτς Φοντ αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Χιλής, επικρατώντας την Κυριακή, στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, του ακροδεξιού πινοσετικού νεοφιλελεύθερου Χοσέ Αντόνιο Καστ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ της δικτατορίας του Πινοσέτ.

Ο Μπόριτς ήταν ο υποψήφιος του εκλογικού συνασπισμού δικαιωματικών «αριστερών» «Apruebo Dignidad» (Εγκρίνω / Ψηφίζω Αξιοπρέπεια), τον οποίο στηρίζει και το ΚΚ Χιλής, και πήρε το 56% των ψήφων έναντι 44% του Καστ, της συμμαχίας ακροδεξιών πινοσετικών νεοφιλελεύθερων κομμάτων «Vamos por Chile» (Πάμε για τη Χιλή).

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές κυμάνθηκε στο 55%, θεωρείται ωστόσο από τα μεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Ο 35χρονος Μπόριτς (με γονείς που κατάγονται από Κροατία και Καταλονία) αναλαμβάνει καθήκοντα τον ερχόμενο Γενάρη. Είναι ο νεότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η χώρα, προέρχεται από το φοιτητικό κίνημα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών, και προβάλλεται ως «φέρελπις» του «αριστερού» δικαιωματισμού, ο οποίος θα προχωρήσει τον «εκδημοκρατισμό χωρίς διακρίσεις και με πραγματισμό». Συνολικά η εκλογή του προβάλλεται ήδη στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης της δικαιωματικής απάτης για καπιταλισμό με «ανθρώπινο πρόσωπο»...

Χαρακτηριστικά, στις πρώτες του δηλώσεις, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Ιτάλια (επίκεντρο των μεγάλων διαδηλώσεων του 2019), ο Μπόριτς μετά τα κλισέ ότι θα είναι Πρόεδρος «όλων των Χιλιανών» υποστήριξε ότι «μόνο με κοινωνική συνοχή μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια πραγματική ανάπτυξη που θα φτάνει σε κάθε χιλιανή οικογένεια, σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση». Εκανε λόγο για «φορολογική δικαιοσύνη» και ενίσχυση των «κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από μια δημοσιονομικά υπεύθυνη πολιτική». Πρόσθεσε ότι βασική του προτεραιότητα θα είναι να προχωρήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που επικυρώθηκε από δημοψήφισμα, αναφέροντας ότι θα είναι «το πρώτο Σύνταγμα στην ιστορία της χώρας που διαμορφώνεται με τρόπο δημοκρατικό, ισότιμο, με τη συμμετοχή των ιθαγένικων πληθυσμών, και πρέπει να είναι διαδικασία ενότητας και όχι διαχωρισμού».

Η αναφορά του αυτή σχετίζεται και με το γεγονός ότι στη Βουλή τα κόμματα που απαρτίζουν την εκλογική συμμαχία του δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Επίσης, ο νέος Πρόεδρος κάνει λόγο για «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα επιδιώξει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της κρατικής καταστολής της ακροδεξιάς πινοσετικής κυβέρνησης Πινιέρα.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από στελέχη του επιτελείου του Μπόριτς

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, από το επιτελείο του σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να καταγγείλει μονομερώς διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες, π.χ. με τις ΗΠΑ ή την Κίνα, που έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Χιλής.

Τον Μπόριτς συνεχάρησαν για τη νίκη του οι πρόεδροι των κυβερνήσεων των Αργεντινής, Περού, Βολιβίας, Ουρουγουάης, Κολομβίας, Κούβας, Βενεζουέλας, Νικαράγουας, ο αριστερός σοσιαλδημοκράτης εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Βραζιλίας Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, η βουλευτής των Δημοκρατικών των ΗΠΑ Αλεξάνδρα Οκάσιο Κόρτες, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κ.ά.

Να σημειωθεί πάντως ότι λίγο πριν τις εκλογές η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπόριτς, καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο, Λουσία Νταμέρτ, σε δηλώσεις της στο χιλιανό CNN, συμφώνησε με την άποψη της παρουσιάστριας ότι«η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι δικτατορίες» και δήλωσε ότι «ο Μπόριτς είναιδιατεθειμένος να συνεργαστεί με την ΕΕ» (όπως έκανε και η κυβέρνηση Πινιέρα) προκειμένου «να αποδυναμώνονται οι δικτατορίες»...


Οι μεγάλες προκλήσεις του νέου Προέδρου

Για τον Γκάμπριελ Μπόριτς τα δύσκολα βέβαια μόλις αρχίζουν. Ο νέος κάτοικος της Λα Μονέδα, της προεδρικής κατοικίας στο Σαντιάγο, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις με πρώτη τη χρόνια διαμάχη του κεντρικού κράτους με τη φυλή του Μαπούτσε.

"Είναι κρίσιμο το ζήτημα γιατί η ένταση είναι μεγάλη. Ο Μπόριτς πριν από τις εκλογές αναγνώρισε ότι η Χιλή είναι ένα πολυφυλετικό κράτος που πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πάντων. Η άσκηση των ισορροπιών βέβαια θα είναι δύσκολη. 

"Επίσης" συνεχίζει, "θα κληθεί να αντιμετωπίζει την υπόθεση των πολλών πολιτών που παραμένουν προφυλακισμένοι εδώ και δύο χρόνια, από την εξέγερση του Οκτωβρίου του 2019 για αστεία αδικήματα (σπάσιμο τζαμιών κτλ). Ο Μπόριτς μίλησε γι' αυτό στο επινίκειο λόγο του, θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη".

Ως προς το οικονομικό, ο νέος πρόεδρος καλείται να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της εξωστρέφειας της χιλιανής οικονομίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ο μεγαλύτερος εμπορικός ετέρος της Χιλής είναι η Κίνα, η οποία προμηθεύεται τεράστιες ποσότητες χαλκού από τη Χιλή. Επίσης η χώρα εξάγει μεγάλες ποσότητες λιθίου, φρούτων, κρασιού και άλλων ειδών.

"Είναι πάρα πολύς ο κόσμος της Χιλής ο οποίος υποφέρει στην καθημερινότητά του από την κλιματική αλλαγή, από τη λειψυδρία συγκεκριμένα. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να δώσει τις λύσεις, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν το νερό και τη διαχείρισή του" είναι το σχόλιο της συνομιλίτριά μας.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Μπόριτς έχει πάντως μία καλή βάση: "Αν κάτι έκανε σωστά η κυβέρνηση Πινιέρα, αυτό ήταν η οργάνωση του εμβολιασμού. Εγινε πολύ γρήγορα. Εχω ήδη εμβολιαστεί με την τρίτη δόση εδώ και ένα μήνα, ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ θετικά τον εμβολιασμό. Η Χιλή είναι μία χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων και τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού είναι πλέον λίγο πάνω από 1000. Η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και τη μετάλλαξη Ομικρον".

Υπάρχουν, τέλος, και τα θέματα των συμβολισμών. Ο Μπόριτς είναι αντικομφορμιστής. Δεν έχει παντρευτεί την ελληνικής καταγωγής σύντροφό του, Ιρίνα Καραμάνος, (η οποία είναι κόρη του έλληνα μεγαλοβιομήχανου της Χιλής Καραμάνου, ο οποίος στήριξε οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του Μπόριτς), δεν έχει (ακόμη) παιδιά, δεν φοράει γραβάτα, (τι μας υμίζει στην Ελλάδα): "Κατά ένα τρόπο οι συντηρητικοί θα είναι ένα πρόβλημα για τον πρόεδρο. Ακόμα και σε θέματα που φαινομενικά δεν έχουν μεγάλη σημασία, όπως η δράση της πρώτης κυρίας, χρειάζεται προσοχή. Ο ίδιος πάντως κατάγεται από την Πούντα Αρένας, την πιο νότια πόλη της χώρας στην οποία παραδοσιακά διαμένουν πολλοί Κροάτες μετανάστες. Ξέρει από που προέρχεται και τι πρεσβεύει".

σχολιο.- Πάντως ο νέος δικαιωματιστής πρόεδρος της Χιλής Μπόριτς, έχει χαρακτηρίσει χούντα την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καταπιεστικό το καθεστώς της Κούβας και φάρσα τις εκλογές στην Νικαράγουα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Χιλιάδες άμαχοι νεκροί από τα πλήγματα των αμερικανικών drones

Το γεγονός ότι χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις των ΗΠΑ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία, από το 2014 μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνει νέα έρευνα της εφημερίδας «New York Times».

Βασιζόμενη σε 1.300 αναφορές του Πενταγώνου για συμβάντα στα οποία σκοτώθηκαν πολίτες, η έρευνα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του στρατού και των αμερικανικών κυβερνήσεων περί «καθαρού» πολέμου με «πλήγματα ακριβείας». Η εφημερίδα απέκτησε πρόσβαση στα έγγραφα αυτά επικαλούμενη τον νόμο για τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση (FOIA).

«Ο αεροπορικός πόλεμος σημαδεύτηκε από ελλιπείς πληροφορίες, βιαστικά και ανακριβή πυραυλικά πλήγματα και τον θάνατο χιλιάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ούτε μία αναφορά δεν μιλά για λάθος ή για πειθαρχικές κυρώσεις».

Ο Μπ. Ομπάμα ήταν ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που γενίκευσε τη χρήση αυτών των επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με στόχο τη εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με περιορισμό των κινδύνων για τις ζωές Αμερικανών στρατιωτών. Τα περί... «διαφάνειας» που υποσχόταν, αποτυπώνονται στα στοιχεία συγκάλυψης που καταγράφει η έρευνα.

Πολλές από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ρεπορτάζ ήταν ήδη γνωστές, όμως η έρευνα επιβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο «υποβαθμίζει» συστηματικά τον αριθμό των νεκρών αμάχων.

Εκπρόσωποι των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων σχολιάζουν κατά καιρούς - όταν τα εγκλήματα δεν μπορούν να κουκουλωθούν - ότι «ακόμη και με την καλύτερη τεχνολογία του κόσμου, γίνονται λάθη, είτε λόγω λανθασμένων πληροφοριών είτε λόγω κακής ερμηνείας των διαθέσιμων πληροφοριών».

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποφύγουμε. Ερευνούμε όλες τις αξιόπιστες περιπτώσεις. Και λυπούμαστε για κάθε απώλεια αθώων ζωών», αναφέρουν, λες και μπορεί να υπάρξει ιμπεριαλιστική επέμβαση χωρίς εκατόμβες αμάχων νεκρών...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν διαβεβαίωσε πως θα απαντήσει με «συντριπτικό χτύπημα» σε οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση επιχειρηθεί στο έδαφός του. Τη δήλωση έκανε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος με αφορμή την έναρξη στρατιωτικών και ναυτικών γυμνασίων στα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ. Νωρίτερα οι ιρανικές αρχές επιβεβαίωσαν την εκτέλεση του Κούρδου Χαϊντάρ Γκορμπάνι, το πρωί της Κυριακής, στις φυλακές Σαναντάζ του δυτικού Ιράν. Ο Γκορμπάνι είχε κριθεί ένοχος για ένοπλη στάση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ρεκόρ αποχής στις εκλογές

Με τη συμμετοχή να «κλείνει» στο ιστορικό χαμηλό του 70,8%, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη των 20 από τα συνολικά 90 μέλη του νομοθετικού συμβουλίου (LegCo) του Χονγκ Κονγκ, με βάση τον νέο εκλογικό νόμο. Τα υπόλοιπα 70 μέλη του LegCo επιλέγονται από διάφορες επιτροπές που έχουν άμεση διασύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2016, η συμμετοχή ήταν 58,3%. Τότε το LegCo ήταν 70μελές και με εκλογές αναδεικνύονταν τα 45 από τα μέλη του.

Ο νέος εκλογικός νόμος εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων διατάξεων που προωθεί η κεντρική κινεζική κυβέρνηση από το 2019, προκειμένου να διασφαλίσει τον έλεγχό της σε αυτό το διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά πεδία της σφοδρής αντιπαράθεσης Δύσης - Κίνας.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο οι υποψήφιοι ελέγχονται για το αν πληρούν τα κριτήρια «πατριωτισμού», όπως αυτά προσδιορίζονται και στη νέα νομοθεσία «για την εθνική ασφάλεια», που μεταξύ άλλων στοχοποιεί ως σοβαρά αδικήματα την «αποσχιστική δράση», την «ανατρεπτική δράση», την «τρομοκρατία» και τη «συνωμοσία με εξωτερικές και ξένες δυνάμεις» κ.τ.λ.

Για τους αποκλεισμούς διαφόρων υποψηφίων, τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι αποκλείστηκαν «οι προδότες που δεν θα ενεργούσαν για το γενικό καλό του Χονγκ Κονγκ». Σημειωτέον ότι μεταξύ άλλων οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και ατόμων που προέτρεπαν σε αποχή, λευκό ή άκυρη ψήφο, αφού - πλέον - η ενθάρρυνση σε κάτι τέτοιο θεωρείται ποινικό αδίκημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Συλλήψεις, επιθέσεις και συγκρούσεις στη κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Οχθη

Οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν την Κυριακή κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης έξι νεαρούς Παλαιστίνιους, θεωρώντας τους ύποπτους για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της δολοφονίας ενός σπουδαστή εβραϊκής ιερατικής σχολής την περασμένη Πέμπτη, κοντά στον παράνομο σιωναζιστικό εποικισμό Σαβέι Σομρόν που είχε εκκενωθεί το 2005 επί πρωθυπουργίας Αριέλ Σαρόν. Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται πως είναι μέλη της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

Η «Ισλαμική Τζιχάντ» επίσημα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 25χρονου, αλλά εκπρόσωπός της δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η δολοφονία του Σιωναζί εποίκου έγινε σε αντίποινα για την προ μίας βδομάδας δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου στη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης.

Στο μεταξύ, από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν διαδοχικές επιθέσεις Σιωναζί εποίκων κατά Παλαιστινίων σε χωριά της Δυτικής Οχθης, σε αντίποινα για τη δολοφονία του 25χρονου σιωναζί εποίκου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών δεκάδων.

Σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Σέιχ Τζαράχ, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και ένας Παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ του «Associated Press» που γρονθοκοπήθηκε εν ψυχρώ από σιωναζί στρατοχωροφύλακες  όταν κάλυπτε τις βίαιες επιθέσεις τους σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων. Για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκε στις ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αλήτικες αρχές εκπρόσωπος του πρακτορείου, τα κεντρικά γραφεία του οποίου στην πόλη της Γάζας είχαν βομβαρδιστεί τον περασμένο Μάη από την ισραηλινοναζιστική Πολεμική Αεροπορία...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης πολεμάει για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Πήγε χθες στη Βουλγαρία για να πείσει τη νέα ηγεσία της χώρας να άρει το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σαν ταπεινός αχθοφόρος των αποσκευών των Σκοπίων στην Ε.Ε. εμφανίστηκε χθες, στην επίσημη επίσκεψή του στη Σόφια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη Βουλγαρία προκειμένου να «πείσει» τη νέα βουλγαρική ηγεσία να άρει τις αντιρρήσεις και κυρίως το «βέτο» της στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν να πρόκειται για μια ζωτική εθνική ανάγκη της χώρας μας, για την οποία αξίζει να κατασπαταληθεί πολιτικό κεφάλαιο.

Η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολύ λίγη σχέση έχει με τις προεκλογικές αποτιμήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, σίγουρα δεν προκύπτει ως κάποιου είδους «υποχρέωση», που πηγάζει από αυτήν, και διαψεύδει στην πράξη όποιους ισχυρισμούς έχουν γίνει περί της ανάγκης να τηρηθεί αυτή, παρά όποιες διαφωνίες. Αντιθέτως, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλγαρία και η μετατροπή του σε «ικέτη» υπέρ των Σκοπιανών αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνησή του είναι «ψυχή τε και σώματι» αφιερωμένη στην υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο πνεύμα της.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι βόρειοι γείτονές μας επιδεικνύουν μια πρωτοφανή περιφρόνηση των όρων της συμφωνίας που δεν τους αρέσουν, καθώς την παραβιάζουν ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο.

Ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει τις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ σε νέτο σκέτο «Μακεδονία», του αρχηγού της αντιπολίτευσης που σε κάθε τόνο διακηρύττει ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει τον όρο «Βόρεια», καθώς και τα μύρια παραδείγματα των Σκοπιανών που παραβιάζουν τη συμφωνία σε κάθε επίπεδο, από Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι εκθέσεις προϊόντων σε χώρες της Ε.Ε.;

Παρ’ όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τονίσει ότι η Ελλάδα στηρίζει «διαχρονικά την πολιτική διεύρυνσης στα δυτικά Βαλκάνια», αποτασσόμενος το κυριότερο διπλωματικό όπλο που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας.

Την ίδια δηλαδή στιγμή που τα κυριότερα επιχειρήματα των υπερασπιστών της Συμφωνίας των Πρεσπών καταρρέουν, που πλήθος προσωπικοτήτων στη χώρα μας υπενθυμίζει ότι η μη εφαρμογή της από τα Σκόπια αποτελεί αιτία ακύρωσής της, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί όπως όπως να «κλείσει το θέμα».

Οι αγιογράφοι του Μαξίμου προέβαλαν με έμφαση το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται τη Βουλγαρία από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό τον Κίριλ Πετκόφ. Παρέλειψαν ωστόσο να μας πληροφορήσουν με τι αισθήματα έγινε δεκτή η σύσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλγαρική πλευρά να άρει τις τελευταίες ενστάσεις της και το βέτο, και να στέρξει στην προώθηση των διπλωματικών διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων, όπως και της προκλητικής Αλβανίας, στην Ενωση. Άλλωστε, ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας πριν από λίγο καιρό δήλωνε στους «Financial Times» ότι η κυβέρνησή του έχει πρόθεση μέσα σε έξι μήνες να λύσει με διάλογο το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας.

Και, φυσικά, αποφεύγουν να απαντήσουν στην απλή ερώτηση: «Αν ο Τσίπρας πούλησε το Μακεδονικό για τις συντάξεις, όπως τον κατηγορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, τι ακριβώς πουλάει ο ίδιος, πασχίζοντας με τέτοιον ζήλο για την εφαρμογή μιας διάτρητης από την πλευρά των Σκοπιανών συμφωνίας;»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί κρύβονται πίσω από τα Bayraktar!

Νοτιοαφρικανική θυγατρική της εταιρίας οπλικών συστημάτων Hensoldt πίσω από την κατασκευή του τουρκικού drone

Τις στενές σχέσεις… αγάπης Γερμανίας και Τουρκίας ήρθε να επαναβεβαιώσει ουσιαστικά χθες αποκάλυψη του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, που ανέφερε πως πίσω από τους ερντογανικούς εξοπλιστικούς «παλικαρισμούς» κρύβεται γερμανικός δάκτυλος.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως μια νοτιοαφρικανική θυγατρική της γερμανικής εταιρίας οπλικών συστημάτων Hensoldt βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του τουρκικού drone Bayraktar TB2, για το οποίο συχνά πυκνά στις δημόσιες δηλώσεις του κομπάζει ο «σουλτάνος».

«Η Τουρκία μπορεί να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον κόσμο σε αυτήν την τεχνολογία. Καμία ανθρώπινη δύναμη δεν θα μπορέσει να μας εμποδίσει» είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση του drone και ο τεχνικός διευθυντής της τουρκικής κατασκευάστριας εταιρίας Baykar, ενώ, όπως τόνιζε στο ρεπορτάζ του το ZDF, το υπερεξελιγμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε στο πεδίο των μαχών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Πόλεμος κατά τον οποίο οι Αζέροι χρησιμοποίησαν -ως σύμμαχοι των Τούρκων- το Bayraktar TB2 και αναλυτές λένε πως αυτό τους βοήθησε τελικά να επικρατήσουν.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε με ακρίβεια σχεδόν 900 στόχους στην Αρμενία και προκάλεσε ζημιές ύψους 2 δισ. δολαρίων. Από τότε δε -μετά την επιχειρησιακή… διαφήμιση- έχουν εκτιναχθεί και οι πωλήσεις του, μια και ήδη το χρησιμοποιούν εννέα χώρες, ενώ άλλες 11 επιθυμούν να το εντάξουν στο οπλοστάσιό τους.

Άκρως επικριτικός για τον γερμανικό δάκτυλο στην υπόθεση αυτή εμφανίστηκε, πάντως, ο ειδικός σε θέματα Διεθνούς Δικαίου Αντρέας Σούλερ, που τόνισε πως «εξασφαλίζονται κέρδη από πολεμικές συγκρούσεις». Συμπλήρωσε δε πως «αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γερμανική εξωτερική πολιτική», τονίζοντας συγχρόνως: «Πρέπει επειγόντως να σταματήσουμε τη χρήση της γερμανικής τεχνολογίας σε αποστολές drones που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Δίχως να μασά τα λόγια του, ο Σούλερ κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς, η οποία έχει υποσχεθεί να περιορίσει τις εξαγωγές όπλων, να πάρει άμεσα θέση και να απαγορεύσει τέτοιου είδους συναλλαγές. Είπε, μάλιστα, πως «η κυβέρνηση έχει πλέον την ευκαιρία να τερματίσει τις δυνατότητες παράκαμψης των υφιστάμενων κατευθυντήριων γραμμών για τις εξαγωγές όπλων μέσω νέου νόμου για τον έλεγχό τους».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χαράτσι» στο delivery και take away

Σύμφωνα με την απόφαση ακριβαίνει το delivery και take away καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.