Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Πεμπτη 23 Δεκεμβριου 2021


ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια βαριά αρρώστια από τις πολλές του καπιταλισμού, είναι να δίνει βήμα και δημοσιότητα στους ψυχανώμαλους και διαταραγμενους, ενώ στους υγειής, και γενικά σε αυτους που με τις γνώσεις τους θα μπορούσαν να διαφωτίσουν το κοινό, τους κρατά στο σκοτάδι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως μεταδίδει το Associated Press στην Νότια Αφρική παρατηρείται σημαντική πτώση των περιπτώσεων κόβιντ όπου κυριαρχεί η ομικρον. Από 27.000 την περασμένη Τετάρτη έπεσαν στις 15.000 χτες Τρίτη , σε έναν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων , δηλ 6 φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδας. Το ΑΡ συμπεραίνει πως τα χειρότερα μάλλον είναι πίσω μας.

Βέβαια στην ΕΕ ,στις ΗΠΑ και φυσικά και στην Ελλάδα η τρομο-υστερία γιά την "φοβερή" Όμικρον συνεχίζεται και όλο καινούργια περιοριστικά μέτρα και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ανακοινώνονται ...μέχρι να μη μείνει κουνούπι...ανεμβολίαστο.

Υπόψιν ότι ο πρόεδρος της Ν.Αφρικής Σύριλ Ραμαφόζα έχει αποκλείσει κατηγορηματικά οποιονδήποτε υποχρεωτικό εμβολιασμό.... Η Αφρική εν γένει αντιστέκεται..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ιστορικά χαμηλό οι μετοχές της Lamda στο ΧΑΑ κι έτσι προχωρά σε αλλαγή σχεδίων!

Το 2015 η TUI προέβλεπε 80 εκατ. τουρίστες (!) για την Ελλάδα κι έτσι ευοδώθηκε το ξεπούλημα των φιλέτων της κρατικής περιουσίας, στο όνομα της "ανάπτυξης"...

Τώρα όμως, εκεί που προέβλεπαν 6 ουρανοξύστες για τουριστική κυρίως χρήση, "κόβουν" οικόπεδα παραλιακά για βίλες και πώληση στη διεθνή πλουτορατία. Θα ευδοκιμήσει? Χλωμό το βλέπω, αν κρίνω από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου μόνο ένας Ελληνας εφοπλιστής, ο Διαμαντίδης, έχει αγοράσει οικόπεδα για ιδία χρήση.

Να μην μιλήσω βεβαίως για την υπεραξία που καρπώνεται η Lamda, όταν πουλά έναντι 7 εκατ. έκαστο, τα οικόπεδα που αγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο στο 1/5 της αντικειμενικής.

Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν με τις εμπορικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αν υλοποιηθούν τα φαραωνικά mall στο ανατολικό τμήμα της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Για τους φίλους που έσπευσαν να εντυπωσιαστούν με το περίφημο πάρκο νερού, να σημειώσω ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε τροπολογία, με την οποία επιτράπηκε, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για ελεύθερη πρόσβαση, η περίφραξή του! Για να καταθέτουμε τον οβολόν μας φυσικά...

Μ' αυτά και μ' αυτά, ας καλωσορίσουμε το τεράστιο γιαπί που θα μας ρυπαίνει σίγουρα για δεκαετίες ακόμη, θα μας αποκλείει και θα μας μετατρέψει σε φτωχούς παρατηρητές μιας φαραωνικής στρεβλής τσιμεντοποίησης, προιόν της καπιταλιστικής υπερσυσσώρευσης...

Σχολιο.- 25.000€ το τετραγωνικό, πουλά τα διαμερίσματα στους ουρανοξύστες.

Σχολιο.- Πουλήσαν το παλαιο αεροδρόμιο του ελληνικού, για 99 εκ. ευρώ, επί Σαμαρά το 2014 (κοστίζει 350-540 δις γιατί είναι αεροδρόμιο) και ο άλλος ο ακροδεξιοκαπιτάλας Λάτσης το κόβει οικόπεδα και το πουλά. Χαζός είναι να βάλει χρήμα και να περιμένει να βγάλει. Αφού άμεσα βγάζει τα τετραπλά με την πώληση. Συν ενοικιάσεις, εκμεταλλεύσεις χώρων. Δεν θα βάλει ούτε πενηνταράκι. Με 0 ευρώ βγάζεις δις. Αυτός το μόνο που θα έχει είναι το εμπορικό και το καζίνο που θα διευθύνουν άλλοι και αυτός θα παίρνει και ενοίκια και ποσοστά απο τα κέρδη. Κονόμα χοντρή και απ' της κότας τον πισινό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΝΗΜΗ ΘΡΑΣΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ

Γεννημένος στην Πόλη στις 23 Δεκεμβρίου 1901, ο Θράσος Καστανάκης έζησε στο Παρίσι και στα χρόνια της Κατοχής βρέθηκε στην Αθήνα όπου εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ.

Ξανά στο Παρίσι μετά τη Βάρκιζα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τη δράση της Δημοκρατικής Ένωσης Ελλήνων της Γαλλίας, που στάθηκε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και των διωκόμενων αγωνιστών της Αντίστασης και της Αριστεράς στα πέτρινα χρόνια. 

Λογοτέχνης με σπουδαίο έργο ("Η φυλή των ανθρώπων", "Ο Χατζή Μανουήλ", "Η παγίδα", "Το κόκκινο άστρο" κ.ά.), μάλλον υποτιμημένος από τους Έλληνες ομότεχνούς του και ξεχασμένος και από την Αριστερά.

Πέθανε λίγο πριν την επιβολή της δικτατορίας, το 1967, και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις στους Έλληνες που είχαν καταφύγει στη γαλλική πρωτεύουσα για να αποφύγουν τις ρεβανσιστικές διώξεις του κράτους της Δεξιάς και του δωσιλογισμού. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από χρόνια γνώρισα έναν Χιλιανό. Μέσα στα χρόνια της γνωριμίας μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε λίγο πολιτικά. Γυρίζω και τον ρωτώ «ώστε είσαι αριστερός;» και η απάντηση του ήταν «στη Χιλή δε γνωρίζουμε από άλλους διαχωρισμούς πέρα από «καθεστωτικοί» και «αντικαθεστωτικοί». Αυτό διότι οι «αντικαθεστωτικοί» εκτελούνται εν ψυχρό στον δρόμο και κανένας δεν τολμά να αντιδράσει.»

Σχολιο.- Μάλλον δεν συνειδητοποιούν κάποιοι τι σημαίνε να έχεις μια τόσο άγρια δικτατορία όπως αυτή του Πινοσετ, με εφαρμογή ό,τι πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου σε οποιαδήποτε πτυχή της ζώης στη Χιλη, με παρακρατικούς και μαφιοζικους μηχανισμούς αμεσα συνδεδεμένους με το κράτος: εκβιασμοί και έναν κόσμο που τον γονατίσαν όχι μόνο με την καταστολή,αλλά κυρίως με τον φόβο , την απόγνωση του δεν εχει άλλη επιλογή.. Ε αυτός ο κόσμος αυτή τη στιγμή με αγώνες τα τελευταία δυο χρόνια κατάφερε να επιβάλλει αλλαγή του πινοσετικού συντάγματος, να πάρει στοιχειώδεις δικαιώματα πίσω και να εκλέξει με αυτές τις συνθήκες μια κυβέρνηση που δεν ευαγγελίζεται ότι θα φερει τον σοσιαλισμό αλλά θέλει έτσι λέει και μένει να το δούμε να πετύχει κάποια μικρά δικαιώματα για τους Χιλιανούς.

Σχολιο.- δεν έχει σχέση με φτώχεια και φαβέλες, η Χιλή γενικά είναι πλούσια χώρα με καλό βιοτικό επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρίζονται ότι την νέα μετάλλαξη ΔΕΝ την πιάνουν οι δύο πρώτες δόσεις ούτε η προηγούμενη φυσική νόσηση. Τι προτείνουν; τι άλλο; άλλη μία δόση!!!

Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι μας λένε ότι από τον Μάρτη και μετά τα νέα εμβόλια θα καλύπτουν την νέα μετάλλαξη. Συνεπώς η 3η δόση είναι ίδια με τις προηγούμενες. Με άλλα λόγια κάτι που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει επιμένουμε να το χρησιμοποιούμε ενάντια σε κάθε ίχνος λογικής. Κατά τ'΄άλλα εμείς είμαστε οι ψεκασμένοι....

Σχολιο.- χμ..οσο παει & γινεται εφιαλτικοτερο καθως μια ολοκαίνουργια μελέτη παρέχει στοιχεία που πολλοί εξέχοντες ανοσολόγοι & εμβολιολόγοι λένε εδώ & πολύ καιρό - τα εμβόλια mRNA για τον COVID προκαλούν απορρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

 https://childrenshealthdefense.org/defender/jessica-rose-mrna-covid-vaccines-innate-immunity/?fbclid=IwAR3qUe_wiO0amyK5Sl7Rf2zsSjtjEVb8anGfW75ge7iqt1mjOijEtPdOzpg

& μπορεί η Omicron SARS-CoV-2 μολύνει & πολλαπλασιάζεται 70 φορές γρηγορότερα από την παραλλαγή Delta αλλά με λιγότερο σοβαρή μόλυνση στον πνεύμονα , ΟΜΩΣ η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος καθίσταται υπέρμετρη, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της ονομαζόμενης “θύελλας κυτοκινών” (cytokine storm). 

https://www.med.hku.hk/en/news/press/20211215-omicron-sars-cov-2-infection?fbclid=IwAR1_kxKIkSTTUdgsopB6ZSVs-IVUBDNnzFAOvgpgsm82Q003my3aiMt4QTI

 «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σοβαρότητα της νόσου στους ανθρώπους δεν καθορίζεται μόνο από την αναπαραγωγή του ιού αλλά και από την ανοσολογική απόκριση του ξενιστή στη μόλυνση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απορρύθμιση του εγγενούς ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή «καταιγίδα κυτοκινών»

Σχολιο.-  Τελικά όλοι αυτοί τα καρδιακά και τα αυτοάνοσα  που θερίζουν τον κόσμο από τα εμβόλια είναι;

Σχολιο.- ζουμε ενα πειραμα.. 

Σχολιο.- Τελικά..οι της Ν. Τ. Π στον Αποπροσανατολισμό..

της Ελλαδικης Ειδικα Κοινης Γνωμης..τα πάει μια χαρά...!!! Για Φτώχεια, για Πείνα, για Ανεργία, για Χρέη..για Φόρους, για Εθνικά Θέματα.για..για.. .:

Μουγκα-Στρουγκα..

Σακούλα και Κουκούλα..!!!

Όλη Νύχτα κι Ολη Μέρα..

το μόνο προς συζήτηση θέμα..Κορωναιος..

Εμβολια...Δοσεις..Ενεσεις.

Μεταλλαξεις..και τα Κέρατα

τους τα Διφορα..και τα Τριφορα..Ατομικως και Ομαδικως..!!!ΕΛΕΟΣ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Denaxa

Οι ‘φιλάνθρωποι’ δυτικοί , για να ξεστοκάρουν έδωσαν μεταξύ άλλων αφρικάνικών χωρών και στη Νιγηρία 1μ06 δις ληγμένες δόσεις  εμβολίων ή κοντά στη λήξη τους και η χώρα για να μην διατρέξουν κίνδυνο οι πολίτες της, τα κατέστρεψε.

Σχολιο.-  καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι το παλιό επιχείρημα "αυτά δεν γίνονται ούτε σε χώρες της Αφρικής" πλέον δεν ευσταθεί ε; είμαστε μακράν χειρότεροι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



34.337 θάνατοι στην ΕΕ και 3.120.439 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.470.537. Φυσικά με το φαινόμενο της υποκαταγραφής να κυριαρχεί...

Σχολιο.- Παίρνεις ενίοτε συγκλονιστικής βλακείας απαντήσεις σε αυτα ..εμενα ενας μαλάκας μου ειπε με αφορμή το θανατο Ναυπάκτιου μηχανικού απο θρομβώσεις μια εβδομάδα μετα τον εμβολιασμό του το εξής .."ο εχθρός του καλού το καλύτερο"..πες μου εσυ ..τον πετάς απο γκρεμό , του στερείς πολιτικά δικαιώματα , τί κανεις με αυτούς ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα άτομα που υποβάλλονται σε τριπλό εμβολιασμό εμφανίζουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι θετικά στην Omicron σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι αριθμοί δείχνουν επίσης πώς οι διπλά εμβολιασμένοι έχουν 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν με την Omicron από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου.

Συνεχίστε να τρυπιέστε, συνεχίστε....

το τέλος είναι κοντά

σχολιο.- Το 31% των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι τριπλά εμβολιασμένοι – Βρετανία: Η Omicron χτυπάει εμβολιασμένους

σχολιο- Eξαιρετικός Αρβανίτης, έκανε έρευνα στα πρωτογενή στοιχείς της Αγγλίας και βρήκε ότι πεθαίνουν 10 φορές περισσότερο οι εμβολιασμένοι.

Σχολιο.- Δυστυχώς όλοι εκβιαζονται για να το κάνουν, με διαφορετικό τρόπο. Πολλοί συνταξιούχοι βιάζονται γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το μηνιαίο 100αρικο, κεφαλικό φόρο για την ελευθερία τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα απολυθούν οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού δήλωσε ο Πλεύρης.

Ο σκοπός τους είναι να διαλύσουν ΚΑΙ το ΕΣΥ - και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να το κάνουν υπό τη σιωπή του σκατόψυχου όχλου που τους ψηφίζει αλλά... και του κατατρομαγμένου όχλου που δεν τους ψηφίζει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν για φυσικό αέριο: "Η Ευρώπη να λύσει μόνη της τα προβλήματα που δημιούργησε"

"Άδικες" χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τις κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για τις τιμές του φυσικού αερίου. "Η Ευρώπη να λύσει μόνη της τα προβλήματα που δημιούργησε".

23 Δεκεμβρίου 2021 15:43

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι "άδικο" να κατηγορείται η Μόσχα για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αφού "η Gazprom εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της" για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι "η Gazprom όφειλε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια πριν προχωρήσει σε προμήθεια αερίου στην spot αγορά και οι χώρες που έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια -όπως η Γερμανία- τώρα διαθέτουν φυσικό αέριο σε πολύ χαμηλότερες τιμές και μπορούν ακόμη και να μεταπωλήσουν αέριο σε γειτονικές τους χώρες με κέρδος".

"Η Ευρώπη δημιούργησε τα δικά της προβλήματα με το φυσικό αέριο και αυτή πρέπει να τα επιλύσει", είπε προσθέτοντας ότι υποψιάζεται ότι κάποια ποσότητα ρωσικού φυσικού αερίου μεταπωλήθηκε τελικά στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις με την Ουκρανία

"Θετική" χαρακτήρισε ο Πούτιν την ανταπόκριση της Ουάσινγκτον στις προτάσεις της Μόσχας, αναφορικά με τον τομέα της ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την ρωσική απαίτηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να τερματίσουν την στρατιωτική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Μάλιστα, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Ρωσία δεν θέλει να πάει σε πόλεμο με την Ουκρανία και τη Δύση.

"Προς το παρόν διαπιστώνουμε μία θετική αντίδραση, οι Αμερικανοί εταίροι μας μάς είπαν ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν αυτήν την συζήτηση, αυτές τις διαπραγματεύσεις, από τις αρχές του έτους στην Γενεύη", δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η μελλοντική διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας "δεν είναι αποδεκτή".

Από τη μεριά της, η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για προετοιμασίες εισβολής στην Ουκρανία μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ ζητά την εγγύηση και την υπόσχεση της Δύσης, ότι δεν θα υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Κατηγορίες για επιθετικές βλέψεις

Για "επιθετικές βλέψεις κατά του Κιέβου", κατηγορεί η Δύση τη Μόσχα, την ώρα που ο στρατός της Ρωσίας έχει συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Από τη μεριά της η Μόσχα, που δηλώνει αντίθετα ότι θέλει να υπερασπισθεί την ασφάλειά της απέναντι στις "προκλήσεις" του Κιέβου και των Δυτικών, παρουσίασε πριν μερικές ημέρες δύο σχέδια συνθηκών, με το ένα να απευθύνεται στις ΗΠΑ και το άλλο στο ΝΑΤΟ, παρουσιάζοντας τις απαιτήσεις της για αποκλιμάκωση.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, κυρίως προς την Ουκρανία, και περιορίζουν την δυτική στρατιωτική συνεργασία στην Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά δεν επιβάλλουν μέτρα στην Ρωσία.

"Το μπαλάκι βρίσκεται στο δικό τους γήπεδο. Πρέπει να μάς απαντήσουν", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσθέτοντας ότι οι εκπρόσωποι για τις διαπραγματεύσεις στην Γενεύη στις αρχές του 2022 έχουν ήδη ορισθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άγιος Βασίλης έγινε γκέι σε νορβηγική διαφήμιση

Με το μήνυμα "να αγαπάς όποιον θες το 2022", το κρατικό ταχυδρομείο της Νορβηγίας κυκλοφόρησε μια διαφήμιση όπου παρουσιάζει τον Άγιο Βασίλη ερωτευμένο με έναν άνδρα.

23 Δεκεμβρίου 2021 16:01

Τα κρατικά ταχυδρομεία Posten της Νορβηγίας γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα μέσα μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία αγάπης, στην οποία ο Άγιος Βασίλης είναι γκέι.

Στην γιορτινή καμπάνια "When Harry Met Santa",  ο Άγιος Βασίλης είναι ερωτευμένος με τον Χάρι, έναν άνδρα που συναντά κάθε χρόνο στην περίοδο τον γιορτών.

Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης εμφανίζεται τα Χριστούγεννα λέγοντας στον Χάρι πως θα περάσουν μαζί αυτές τις γιορτές, ενώ στην τελευταία σκηνή ανταλλάζουν ένα φιλί.

Η βρώμικη προπαγάνδα που πέφτει για την ομοφυλοφιλία  είναι ξεκάθαρη στον καθένα. Μάλιστα οι δυτικοί προπαγανδιστές κρύβουν τις φυσιολογικές αντιδράσεις και λένε ότι ο κόσμος αντιμετώπισε τη διαστροφή  θετικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιμένει ο Κ. Μπακογιάννης για τα 210.000€: «Είστε μίζεροι»! - Για την εκδήλωση που δεν θα δει κανείς από κοντά

23/12/2021 - 19:29

Τη δική του απάντηση επιχείρησε να δώσει  ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τον στολισμό και τη συναυλία του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, διάρκειας 17 λεπτών που θα κοστίσει 210.000€ χωρίς να μπορέσει να τη δει κάνεις από κοντά, λόγω των μέτρων,  λέγοντας μόνο ότι το κόστος «δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους», δηλώνει ο κ.Μπακογιάννης απαντώντας στην κριτική.

Μοναδικός θεατής ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης!

Η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας να διαθέσει το ποσό των 215.000 € ως αμοιβή για μια 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη παράσταση γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη (!) και με απευθείας ανάθεση, συνιστά αχρείαστη και προκλητική σπατάλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πάρτι» στο Twitter με την χριστουγεννιάτικη φιέστα του Κ.Μπακογιάννη - Κόστους 217.000 ευρώ

23/12/2021 - 12:17

Βιτριολικά σχόλια στο Twitter

Χριστουγεννιάτικη φιέστα την οποία θα απολαύσει... μόνο ο ίδιος ετοιμάζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Η συναυλία η οποία θα γίνει στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού και θα κοστίσει στους Αθηναίους 217.000 ευρώ για να τραγουδήσει για 17 λεπτά ο Σάκης Ρουβάς δεν άρεσε ιδιαίτερα στους χρήστες του Twitter. 

Τα σχόλια εκτείνονται από τα απλώς καυστικά μέχρι τα ιδιαίτερα σκληρά για τον Κ. Μπακογιάννη και το περιβάλλον του, κάτι όχι απρόβλεπτο, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει δώσει πλειάδα αφορμών με εξόφθαλμες σπατάλες κονδυλίων, από το φιάσκο του Μεγάλου Περίπατου μέχρι την επέκτασή του με τα «αειθαλή» πλατάνια στην Πανεπιστημίου. Και όλα αυτά, ενώ το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε Βενετία λόγω ακαθάριστων φρεατίων, όταν προκύπτουν νεροποντές για τις οποίες υπάρχον προειδοποιήσεις ημέρες πριν.

Σταχυολογήσαμε μερικά από όσα σχολιάζουν οι χρήστες του Twitter:

-Η ΜΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ #Ρουβας #Μενουμε_Ευρωπη

-Θα σου κάνω Μπακογιάννη με κιμά για να φας... Θα σου κάνω Ντορογιό κοκκινιστό αν πονάς... Θα 'σαι ο πιο ευτυχισμένος φιλελές επί γης... Φτάνει μόνο τον Κυριάκο να εμπιστευτείς... Έλα μου, Μητσοτακέικο είσαι η τρέλα μου, σ' αγαπώ! Έλα μου, έλα μου, έλα μου... #Ρουβας

-Παιδιά να λέτε και ευχαριστώ που έβαλε τον #Ρουβας . Θα μπορούσε να βάλει την Κοσιώνη να τραγουδήσει με απευθείας ανάθεση.

-Να τον ξαναψηφησετε εκεί στην Αθήνα τον Μπακογιάννη. Στην επόμενη θητεία του να μας φέρει τον Ρέμο να τραγουδήσει με 430000 #Ρουβας

-Η αγία οικογένεια δεν ξεχνάει όσους την στήριξαν, γι'αυτό και ο #Μπακογιαννης δίνει 215 χιλιάδες ευρώ για 17λεπτη εμφάνιση του Σάκη Ρουβά. Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, κρατικό χρήμα υπάρχει άφθονο για απευθείας αναθέσεις στους φίλους.

-Όταν ακούς ότι θα πάρεις 400 μηνιάτικα σε ένα τέταρτο #Ρουβας

-Οσα θα παντελονιασει ο #Ρουβας ισουνται με καμμια 600αρια με 700.000 μασκες KN95



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο «Παίδων» τα παιδιά του ορφανοτροφείου μετά τις καταγγελίες ότι τα μεγαλύτερα τα ανάγκαζαν σε σεξουαλικές παρα φύση σχέσεις ενώ οι φύλακες απλώς παρακολουθούσαν

 23/12/2021 - 17:44

Θα εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους και θα γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά

Σοκ έχουν προκαλέσει  οι καταγγελίες για εμπορία βρεφών, κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σε ορφανοτροφείο της Αθήνας που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Στο νοσοκομείο «Παίδων» μεταφέρθηκαν συνοδεία αστυνομικών πέντε παιδιά από το ορφανοτροφείο όπου σύμφωνα με καταγγελία ανήλικοι από ηλικίας 7 έως 11 ετών είχαν μεταξύ τους σεξουαλικές σχέσεις, παρουσία εργαζομένων του ιδρύματος. Η καταγγελία αφορά δύο εργαζομένους, μπροστά στα μάτια των οποίων και κατ' εντολή τους φέρονται να είχαν σεξουαλικές σχέσεις πέντε ανήλικοι.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου «διεξάγεται έρευνα με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους που έχουμε ορίσει, σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική, διότι έχουμε μια σειρά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών μπροστά σε εργαζόμενους οι οποίοι απλώς παρακολουθούσαν».

Τα παιδιά αυτά είναι ηλικίας 7 έως 11 ετών και έχουν μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο «Παίδων».

Εκεί, οι παιδοψυχίατροι θα τα εξετάσουν και θα προσπαθήσουν με ειδικές τεχνικές και μέσα από αναπαραστάσεις παιχνιδιών να αντλήσουν στοιχεία για το τι γινόταν στο ορφανοτροφείο.

Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε συμμορία Γεωργιανών «προσφύγων» που είχαν ρημάξει κατοικίες στα βόρεια προάστια

 23/12/2021 - 18:37

Προσωρινό τέλος  στη δράση συμμορίας Γεωργιανών προσφύγων που είχε γίνει φόβος και τρόμος στα βόρεια προάστια έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συλλαμβάνοντας δύο άτομα ηλικίας 40 και 31 ετών, ταυτοποιώντας επίσης δύο ομοεθνείς τους προσφυγές και αυτοί συνεργούς τους ηλικίας 35 και 47 ετών.

Πρόκειται για συμμορία που τουλάχιστον από τον Ιούλιο πραγματοποιούσε κλοπές από κατοικίες στα βόρεια προάστια. Τα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας ήταν οι τρεις άνδρες, ενώ χρησιμοποιούσαν ως όχημα το Ι.Χ. αυτοκίνητο της 47χρονης γυναίκας αγνώστης καταγωγής που δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές, παρέχοντας κάλυψη κατ’ αυτόν τον τρόπο στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Οι Γεωργιανοί κακοποιοί, επιβαίνοντες στο όχημα κινούνταν τις πρωινές ή βραδινές ώρες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη. Όταν τις εντόπιζαν, προέβαιναν σε συστηματική κατόπτευση αυτών, προκειμένου να εξακριβώσουν ποιες κλειδαριές είναι πρόσφορες για διάρρηξη ή ποιες είναι συμβατές με κλειδιά «πασπαρτού» που είχαν στη διάθεση τους.

Μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών σταδίων, επέστρεφαν στις επίμαχες οικίες κατά τις βραδινές ώρες και εισέρχονταν σε αυτές είτε χωρίς ίχνη παραβίασης, είτε με θραύση ομφαλού κεντρικής θύρας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Στη συνέχεια φρόντιζαν να διοχετεύσουν άμεσα τα αφαιρεθέντα προϊόντα σε ενεχυροδανειστήρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο από ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 12.000 ευρώ.

Η κρύπτη για το κλειδί

Το «επιχειρησιακό» Ι.Χ. αυτοκίνητο της 47χρονης το στάθμευαν σε μακρινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, ώστε σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από περιοίκους, να δυσχεράνουν τη σύνδεση του αυτοκίνητου με την εγκληματική δράση της ομάδας. Το κλειδί το τοποθετούσαν εντός ειδικής κρύπτης του αυτοκινήτου και απέφευγαν να το έχουν πάνω τους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να το εντοπίσουν αστυνομικοί που πιθανόν θα τους έλεγχαν.

Από την προανακριτική έρευνα της προαναφερθείσας υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 8 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους δραστηριοποίησης της σπείρας συνεχίζεται. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, διαρρηκτικά εργαλεία και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι Αρχές διαβεβαιώνουν πω μετά το τέλος της ποινής που θα τους επιβληθεί ότι Γεωργιανοί δεν πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα σε καμία περίπτωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Απαράδεκτο και λανθασμένο το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων»

 23/12/2021 - 16:19

«Ο αθλητισμός, όπως και η τέχνη, πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο και λανθασμένο» το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Είχα μια συζήτηση με έναν από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ και μου είχε πει ότι τα μποΐκοτάζ των Ολυμπιάδων στο Λος Άντζελες και στην Μόσχα ήταν ένα μεγάλο λάθος και για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν το ίδιο χαβά. Πού οφείλεται αυτό; Στις απόπειρες να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εμποδίσει την ανάδειξη της Κίνας ως παγκόσμιου ανταγωνιστή εμπλέκοντας την πολιτική στον αθλητισμό.

«Ο αθλητισμός, όπως και η τέχνη, πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους. Και όταν στερούν από τον αθλητισμό τις βασικές του αξίες, βλάπτεται όλη η παγκόσμια κοινότητα. Η στήριξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών καταργείται, αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι θα μποΐκοτάρουν τους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω των συστηματικών παραβιάσεων των αποικιοκρατικών τους δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε καταδικάσει την απόφασή τους αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως προδοσία των ολυμπιακών αρχών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



B.Πούτιν κατά ΗΠΑ-Γερμανίας: «Το Βερολίνο μεταπουλάει το αέριο - Που είναι το αμερικανικό LNG;»

23.12.2021 | 14:40

Ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε πως δημιουργήθηκε η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου του, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και απάντησε στις καταγγελίες αναφορικά με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.

Κατήγγειλε μάλιστα την Γερμανία ότι μεταπουλάει ποσότητες φυσικού αερίου

«Η Gazprom παραδίδει τις ποσότητες που πρέπει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, και ίσως και παραπάνω», είπε.

Στον αντίποδα όμως, το αμερικανικό LNG έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά ώστε να παραδίδει στη Λατινική Αμερική και την Ασία, όπου η τιμή είναι αυξημένη, κατήγγειλε.

Επεσήμανε πως οι Ευρωπαίοι απέρριψαν τις εκκλήσεις της χώρας του για μακροπρόθεσμες συμφωνίες και κατηγόρησαν τη Ρωσία για προσπάθεια επικράτησης στην αγορά.

Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα των αποφάσεών τους, επέμεινε.

Οι τελευταίες κατηγορίες κατά της Gazprom για την περικοπή των προμηθειών της μέσω του αγωγού Yamal-Europe οφείλονται στο ότι οι αγοραστές, από την άλλη πλευρά, δεν το αγοράζουν.

«Χρησιμοποιούν τον ίδιο αγωγό τώρα για την άντληση φυσικού αερίου από τη Γερμανία στην Πολωνία. Γιατί;» διερωτήθηκε και απάντησε πως η χώρα του προμήθευε τη Γερμανία με αέριο που ήταν σε τιμή έξι φορές μικρότερη απ' αυτή που διαμορφώνεται με την τιμή spot.

Στη συνέχεια, όπως είπε, το Βερολίνο μεταπουλάει. Πρόκειται για επιχείρηση, τόνισε.

Και ενώ το κάνουν, ο αγωγός προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άντληση ρωσικού φυσικού αερίου.

«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως το αέριο από τη Γερμανία τελικά παραδίδεται στην Ουκρανία», συνέχισε και εκτίμησε πως οι Ευρωπαίοι ίσως θα έπρεπε να κάνουν έρευνα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αγορά περισσότεροι αερίου και να το μεταφέρουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα ρίξουν την τιμή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρόδος: Γυναίκα προσέφυγε 18 φορές κατά του κακοποιητή πρώην συζύγου της αλλά αυτός είναι ακόμα ελεύθερος

23/12/2021 - 10:34

«Του έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Έχω κλειδώσει και φοβάμαι. Βοηθήστε με!»

Γυναίκα στη Ρόδο προσέφυγε 18 φορές με μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα κατά του κακοποιητή πρώην συζύγου της.

Ο κακοποιητής όμως κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους και οι ειδικοί θεωρούν ότι ο βίαιος χαρακτήρας του θα βγει ξανά στην επιφάνεια, με την πρώτη ευκαιρία, στην επόμενή του σχέση. 

"…αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από το σπίτι μου"

Στη γραμμή Άμεσης Δράσης "100" οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρόδο γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει και έχουν να διηγηθούν ατελείωτες ιστορίες με τηλεφωνήματα αγωνίας. "…αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από το σπίτι μου. Του έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Έχω κλειδώσει και φοβάμαι. Βοηθήστε με!".

Σε αυτό το τηλεφώνημα (πραγματικό περιστατικό) ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ αμέσως έδωσε εντολή να ξεκινήσει αστυνομικός από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να παρέμβει. Τέτοιου είδους αγωνιώδη τηλεφωνήματα προς το "100" γίνονται καθημερινά. Η υποστελέχωση δεν επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να επέμβουν σε όλα. Είναι αδύνατο.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας καλείται εκείνη τη στιγμή να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης και να ενεργήσει ανάλογα. Μια δουλειά τόσο δύσκολη, όσο και υπεύθυνη. Οι επιπτώσεις από μια λάθος απόφαση μπορεί να είναι ολέθριες τόσο για το εν δυνάμει θύμα, όσο και για τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογία Ερντογάν για τον προπαγανδιστικό ρόλο των σίριαλ

Ο «σουλτάνος» αποθέωσε τις τουρκικές σειρές και έκανε λόγο για εργαλεία επιρροής

Aπό τα πλέον επίσημα χείλη επιβεβαιώνεται αυτό που η «δημοκρατία» εδώ και χρόνια υπογράμμιζε περί των τουρκικών σίριαλ που παρελαύνουν στα ελληνικά κανάλια.

Τα χείλη του ίδιου του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των «Μεγάλων βραβείων της τουρκικής προεδρίας για τον πολιτισμό και τις τέχνες» που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, σημείωσε την ισχύ τους ως μέσα επιρροής.

Εξαγωγή

Μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι οι τηλεοπτικές σειρές που παράγονται στην Τουρκία εξάγονται σε σχεδόν 150 χώρες και ότι η Τουρκία είναι η χώρα που εξάγει τις περισσότερες τηλεοπτικές σειρές μετά τις ΗΠΑ στον κόσμο.

Για να υπογραμμίσει, μάλιστα, τη σημασία που η χώρα του δίνει σε αυτού του είδους την πολιτισμική διείσδυση, δήλωσε ότι τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία – η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Όταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ» τόνισε, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσους επί χρόνια κρούουν στη χώρα μας το καμπανάκι του κινδύνου για την ευκολία με την οποία τα τουρκικά «πολιτιστικά προϊόντα» βρίσκουν φιλόξενο έδαφος σε συγκεκριμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αναρωτιέται κανείς εάν μετά αυτήν την παραδοχή Ερντογάν οι «καναλάρχες» που έχουν στήσει στενούς δεσμούς με τις δομές εξουσίας του καθεστώτος Ερντογάν θα κατανοήσουν ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτόν επικουρούν τις προκλητικές θέσεις του τουρκικού κράτους. Εάν θα καταλάβουν ότι με την αναμετάδοση των τουρκικών σίριαλ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μετατρέπονται σε πιόνια της εξάπλωσης της τουρκικής προπαγάνδας και αναμετάδοσης της τουρκικής «ήπιας ισχύος» της Αγκυρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη Ορμπαν σε Σερβοβόσνιους

Στο φόντο των πρόσφατων αποφάσεων της «Σερβικής Δημοκρατίας» (της μίας από τις δύο «συνιστώσες» οντότητες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης), οι οποίες δρομολογούν «αποχώρησή» της από κεντρικούς, ομοσπονδιακούς θεσμούς της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (Ενοπλες Δυνάμεις, Ανώτατο Δικαστήριο κ.ά.), ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας, Β. Ορμπαν, εξέφρασε τη διαφωνία του στις προτάσεις της Γερμανίας για επιβολή κυρώσεων κατά των Σερβοβόσνιων.

Χαρακτήρισε τη Σερβία και τη «Σερβική Δημοκρατία» «κλειδί για τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων» και κάλεσε το Βερολίνο να συμβάλει στην ένταξη της περιοχής στην ΕΕ αντί να την τιμωρεί, καθώς αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα».

Ο Ορμπαν πρόσθεσε ότι ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Μ. Ντόντικ, είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης και ότι όσοι θέλουν «τον εξορκισμό του» θα αποδειχθούν επικίνδυνοι. Είπε ακόμα ότι «τα βοσνιακά σύνορα απέχουν μόλις 70 - 80 χλμ. από τη νότια μεθόριό μας και οποιαδήποτε διαμάχη θα επεκτεινόταν μέχρι την Ουγγαρία...».

Τέλος, υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του παρέχει στη «Σερβική Δημοκρατία» 100 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της «Πολιτικής Υπεύθυνης Γειτονίας». Αλλά και ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας, Π. Σιγιάρτο, είπε ότι «αν υπάρξει στην ΕΕ πρόταση για κυρώσεις κατά του Ντόντικ θα ασκήσουμε βέτο».

Ενδεικτικές είναι εξάλλου και οι δηλώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σαράγεβο ο Ούγγρος επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Ολ. Βαρχέλι. Συγκεκριμένα, επέκρινε τον μέχρι πρόσφατα ύπατο εκπρόσωπο της «Διεθνούς Κοινότητας» στη Βοσνία, Β. Ιντσκο, ο οποίος πριν λήξει η θητεία του επέβαλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της χώρας, «στοχοποιώντας» ουσιαστικά τη Βουλή των Σερβοβόσνιων και τη στάση της απέναντι στα τραγικά γεγονότα του 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Οι επίμαχες αλλαγές συνεπάγονταν ποινές φυλάκισης έως 5 ετών για άρνηση γενοκτονίας και εγκωμιασμό εγκληματιών πολέμου. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Σερβοβόσνιων και στάθηκε αφορμή για να επανέλθουν στο προσκήνιο οι όροι λειτουργίας της «Σερβικής Δημοκρατίας». Από το Σαράγεγο ο Βαρχέλι εκτίμησε ότι ο Ιντσκο «έφταιγε για την τρέχουσα πολιτική κρίση» στη χώρα και την «απονομιμοποίηση» του γραφείου του ύπατου εκπροσώπου (με τον διορισμό του νέου εκπροσώπου να αμφισβητείται από Ρωσία και Κίνα).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρία: Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων

Στο μεταξύ, η όξυνση της αναμέτρησης ΝΑΤΟ - Ρωσίας αλληλεπιδρά όλο και περισσότερο και με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τοντ Γουόλτερς, πρότεινε πρόσφατα την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων σε Βουλγαρία και Ρουμανία, επικαλούμενος την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Προχτές, ωστόσο, ο νέος υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, Στέφαν Γιάνεφ (που προέρχεται από το νεοσύστατο κόμμα του πρωθυπουργού Κ. Πετκόφ, «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» - ΡΡ), σχολιάζοντας τις προτάσεις Γουόλτερς είπε ότι δεν θεωρεί πως «υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που δικαιολογούν μια απόφαση για ανάπτυξη πρόσθετων στρατευμάτων στην επικράτειά μας. Μια τέτοια απόφαση δεν θα ανταποκρινόταν ούτε στα συμφέροντα της Συμμαχίας ούτε στο εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας».

Πρόσθεσε δε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του περιβάλλοντος ασφαλείας, το βουλγαρικό κράτος είναι έτοιμο να αυξήσει την ικανότητα των εθνικών του δυνάμεων, στα εδάφη του, στο πλαίσιο της δύναμης αποτροπής και των αμυντικών ικανοτήτων της Ενωσης (σ.σ. ΕΕ). Αυτή η ετοιμότητα αποτελεί συνέπεια της πιθανότητας οποιασδήποτε απειλής, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση από την οποία αυτή θα εμφανιστεί».

Οπως μετέδωσαν βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Γιάνεφ πρόσθεσε ότι σε αυτήν τη φάση δεν πρέπει να θεωρηθούν οι κινήσεις της Ρωσίας ως άμεση απειλή για το ΝΑΤΟ, αλλά και ότι απαιτείται ενιαία προσέγγιση του ΝΑΤΟ, χωρίς απαραίτητα να κλιμακωθούν οι εντάσεις.

Η τοποθέτηση Γιάνεφ προκάλεσε αντιδράσεις και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Δημοκρατικής Βουλγαρίας» (που συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση), Χρ. Ιβανόφ, δήλωσε ότι «η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε άτυπο καθεστώς ουδετερότητας», προς όφελος μιας «επεκτατικής πολιτικής του Κρεμλίνου στην περιοχή» και ότι ο Γιάνεφ πρέπει να κληθεί να καταθέσει για τις δηλώσεις του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τόνισε δε ότι η «Δημοκρατική Βουλγαρία» θα στηρίξει κάθε πρόταση αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή, για να ενισχυθεί η ικανότητα της Βουλγαρίας να αντισταθεί στην αυξανόμενη παρουσία της Ρωσίας...

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η αντίδραση του Πετκόφ (που είναι και συμπρόεδρος του ΡΡ) ήταν να σχολιάσει ότι ο Γιάνεφ διατύπωσε προσωπική άποψη και ότι ακόμα ο τετρακομματικός συνασπισμός δεν έχει συζητήσει αναλυτικά το ζήτημα. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα διπλωματικά μέσα αλλά και ότι η Βουλγαρία παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Νικητές οι απεργοί της «Kellogg's»

Μετά από περίπου 11 βδομάδες απεργίας, οι περίπου 1.400 απεργοί της «Kellogg's», μέλη του σωματείου BCTGM, πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του μεγάλου μονοπωλίου δημητριακών και άλλων τροφίμων.

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν την Τρίτη το σχετικό σχέδιο συμφωνίας που καταλήχθηκε την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η 5ετής συμφωνία περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, αναγνώριση κλιμακίων παλαιότητας - προϋπηρεσίας των εργαζομένων με ανάλογη προσαύξηση μισθού, περισσότερα επιδόματα και κατοχύρωση καλύτερων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Οι απεργοί, που είχαν ξεκινήσει την απεργία στις 5 Οκτώβρη, θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας από τις 27 Δεκέμβρη.

Η πολυήμερη απεργία στην «Kellogg's» συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα παρά τις εντεινόμενες απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις των απεργών και τη μόνιμη «αντικατάστασή» τους από απεργοσπάστες. Η κινητοποίηση έλαβε χώρα σε εργοστάσια της «Kellogg's» σε τέσσερις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά τις εξαντλητικές υπερωρίες στις οποίες αναγκάζονταν οι εργάτες από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τους υποχρέωναν σε 10 ή 12 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς ρεπό, επτά μέρες τη βδομάδα, για τουλάχιστον 100 συνεχόμενες μέρες, με μισθούς - ψίχουλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΩΝΙΑ

Μαθήματα φιλοπατρίας εναντίον λαθρομεταναστών

«Περηφάνεια και Σεβασμός» είναι το όνομα της «εκστρατείας ενημέρωσης» που οργανώθηκε από το Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Δομινικανών Μοναχών στην πολωνική πόλη Piotrkow Trybunalski.

Οι μοναχές ενθάρρυναν τα παιδιά να εκφράσουν μέσα από ζωγραφιές την «ευγνωμοσύνη» τους για τη συνοριοφυλακή, την αστυνομία και τον στρατό της Πολωνίας, ως «υπερασπιστές της πατρίδας» από τους «εχθρούς»  λαθρομετανάστες τον τελευταίο χρόνο στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.628 «καλλιτεχνικά έργα». Πολλά απ' αυτά έχουν γίνει από παιδιά νηπιαγωγείου, τα οποία επιδεικνύουν τα έργα τους. Οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού έχουν δει στις ειδήσεις τους ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες που απειλούν τους Πολωνούς και είναι εναντίων των λαθρομεταναστών.

Τα θέματα των έργων τους είναι κυρίως συρματοπλέγματα, όπλα, τανκς, αστυνομικά σκυλιά και θωρακισμένα οχήματα...

Φυσικά υπάρχουν και οι ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, οι οποίοι αποτυπώνονται με απειλητική διάθεση και να πετάνε πέτρες... Όπως στην πραγματικότητα συμβαίνει…

Τα πρόσωπα των ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών είναι ζωγραφισμένα με σκούρα συνήθως χρώματα, ενώ με πιο ζωντανά αυτά των στρατιωτών. Οι δε φύλακες αποτυπώνονται με τα όπλα στα χέρια, χαμογελώντας, ενώ οι λαθρομετανάστες από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος συνήθως ως άγριοι, μόνοι τους, κοιτώντας τους «γενναίους» Πολωνούς στρατιώτες...

Η συγκεκριμένη εκστρατεία δεν απευθύνεται μόνο σε Καθολικά σχολεία, αλλά συμμετοχές μπορούν να γίνουν και από δημόσια ιδρύματα. Ως στόχοι αυτού του εγχειρήματος ορίζονται οι εξής: «Δημιουργία ενός μόνιμου συναισθηματικού δεσμού με την πατρίδα, ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και ενσωμάτωση μεταξύ των γενεών».

Αυτό που προωθείται στις ψυχές των μικρών παιδιών μέσω της Εκπαίδευσης είναι η αγάπη για την Πατρίδα και το μίσος για τους εισβολείς λαθρομετανάστες που έρχονται να καταλάβουν τη χώρα τους. Αλλά βέβαια δεν λένε τίποτε, ότι ενορχηστρωτές αυτής της εισβολής είναι οι ευρωενωσίτες αποικιοκράτες. Η Λευκορωσία απλώς χρησιμοποιεί προς το συμφέρον της αυτήν την μεθοδευμένη εισνολή λαθρομεταναστών από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΕ. 

Η δράση «Περηφάνια και σεβασμός» διαπαιδαγωγεί με τις αξίες της Πατρίδας και της Υπερηφάνειας για την χώρα τους. Αυτό γίνεται με την ευλογία της Εκκλησίας, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΥΗ

Αναβλήθηκαν και επίσημα οι προεδρικές εκλογές λόγω αντίδρασης της Τουρκίας

Αναβλήθηκαν, όπως αναμενόταν, οι προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, που ήταν προγραμματισμένες για αύριο, Παρασκευή, μετά από επίσημη εισήγηση και απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η επιτροπή επικαλέστηκε την έλλειψη βασικών προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Χάντι αλ Σαγίρ, ενημέρωσε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ (που είχε αναστείλει την παραμονή του στο αξίωμα για να συμμετάσχει στις εκλογές), προτείνοντας ως εναλλακτική ημερομηνία την 24η Γενάρη 2022. Επιπλέον, ζήτησε από τον Σάλεχ να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του, προκειμένου «να ξεκινήσει εκ νέου η πολιτική διαδικασία και να επαναδιατυπωθεί ο "οδικός χάρτης"» για τη «δημοκρατική μετάβαση».

Η αναμενόμενη εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρκετών βουλευτών, που έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον δοτό, μεταβατικό πρωθυπουργό, Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, που στηρίζεται από την Τουρκία, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του, με αφορμή και την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησής του στις 24 Δεκέμβρη. Μια απομάκρυνση του Ντμπεϊμπά, βέβαια, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει τη στήριξη της Τουρκίας και φιλότουρκων μισθοφόρων στη Λιβύη, είναι ιδιαίτερα αμφίβολη...

Ο ίδιος ο τουρκόδουλος Ντμπεϊμπά μιλώντας νωρίτερα χτες σε εκδήλωση για τις γυναίκες, αρκέστηκε να πει πως δεν συνέτρεξαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εντονα αντέδρασε ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμεντ Αμπού Γκάιτ, που εξήγησε την αναβολή των εκλογών ως αποτέλεσμα του συνδυασμού εσωτερικών αντιθέσεων, ξένης ανάμειξης στα εσωτερικά πράγματα της Λιβύης και της παρουσίας μισθοφόρων στη χώρα.