Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τριτη 28 Δεκεμβριου 2021


Φίλαθλε πως νιώθεις που παρότι έκανες και τις 3 δόσεις,έβγαλες και μια κάρτα διαρκείας για να δεις την αγαπημένη σου ομάδα και τώρα δεν σε αφήνουν σε ανοιχτό χώρο και πλήρως εμβολιασμενος να πας στο γήπεδο?Και εσύ μαγαζάτορα που 2 χρόνια μετράς 2 μέτρα για τα τραπέζια σου υποχρεώνεις τους υπαλλήλους σου να εμβολιαστούν παρότι το ιατρικό ιστορικό τους το απαγορεύει και για να μην χάσουν το μεροκαματο το ρισκάρουν πως νιώθεις που θα σε κλείνουν στις 12.?

Α! Και να μην ξεχάσουμε ότι εδώ και 2 χρόνια οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ, αν έχετε πάρει χαμπάρι, όλα τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι σχεδόν αποκλειστικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ!

Διότι τα ίδια μέτρα εναντίον των ανεμβολίαστων έχουν ληφθεί ήδη προηγουμένως - και φυσικά απέδωσαν όπως πάντα μια τρύπα στο νερό!

Το ίδιο θα αποδώσουν και τα τωρινά μέτρα και τα μελλοντικά και το λοκντάουν αν γίνει κι ό,τι κι αν γίνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αντιγραφω - τροφη για ερευνα και σκεψη

'Η απόδειξη ότι ο Άδωνις λέει ψέματα πως έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη μέχρι να απαντήσει.

Φωτο από ιδιωτικά κέντρα δειγματοληψίας σήμερα στην Κύπρο

Rapid 3€

PCR 20€

Με μέσες απολαβές υπαλλήλων 1.916€...

Το να αποδείξεις ότι ο Άδωνις λέει ψέματα δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο το αντίθετο θα ήταν δύσκολο '



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 14 του Δεκέμβρη η Μαρία Δεναξά με μια ανάρτηση της στο twitter, μας ενημέρωνε πως "η εθνική υπηρεσία ασφαλείας για τη δημόσια υγεία της Γαλλίας, έκρινε ότι οι μάσκες FFP2 που περιέχουν γραφένιο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης στοιχείων σχετικά με την τοξικότητα". 

Λίγες μέρες αργότερα όμως (23 Δεκέμβρη), η δική μας κυβέρνηση που "νοιάζεται" για την υγεία, ασφάλεια και προστασία των πολιτών, κρίνει κι' αποφασίζει πως για την είσοδο σε s/m και ΜΜΜ υπάρχουν δύο μόνο επιλογές α) χρήση διπλής μάσκας β) χρήση μάσκας ΚΝ95 η Ν95 (με βαθμό προστασίας FFP2).

Κανείς "ειδικός" η "έγκυρο" ΜΜΕ η κόμμα της βουλής δεν ασχολήθηκε με το θέμα (σίγουρα είχαν ενημερωθεί). Το θεώρησαν προφανώς ασήμαντο και προτίμησαν να "εστιάσουν" στη "ραγδαία μεταδοτικότητα κι' επικινδυνότητα" της μετάλλαξης "Ο" (η οποία παρεμπιπτόντως είχε προγραμματιστεί για την Άνοιξη του '22).

Αποτέλεσμα, εδώ και κάποιες μέρες πολλοί συμπολίτες μας (εμβολιασμένοι αλλά και μη), κυκλοφορούν ακόμη και στον δρόμο (έλεος!!!) με τη "μάσκα ράμφος", έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή  26 Δεκεμβρίου

Ευαγγελάτος : Πήγα και τρυπήθηκα τρεις φορές και τώρα θα με βάλεις να κάνω και τεστ ; 

Ρε ψεύτη το μονοδοσικό της J&J δεν έκανες; 

Εμείς στα λέγαμε..αλλά εσύ δεν μπορούσες χωρίς το εκατομμυριάκι της λίστα Πέτσα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαθηκε στην Αργεντινή μωρο 3 χρόνων απο τα πειράματα σας! Οι τυφλωμένοι υποστηρικτές του κορονοιου ομως θα πουν "εε και τι ειναι ενας θανατος μπροστα σε τόσους που γλύτωσαν που εβαλαν το εμβολιο" 

Ποιοι γλύτωσαν ρε αχαπαροι που το εβαλαν;;; που νοσουν;;; που μεταδίδουν;;; που φτανουν στις μεθ και πεθαίνουν;;; τα πειραματα αυτου του εμβολιου πανω στο ανθρωπο γίνονται!!! Ηταν μονο 3 χρονων!!! Οι κυβερνήσεις και οι δολοφονικές εταιρίες και η εξουσιαστική ελίτ έχουν όλη την  ευθύνη αυτο εχω να πω! Έγκλημα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ίδιος ο Bill Gates που έχει αναλάβει να σώσει και τον πλανήτη βέβαια, έχει την θεωρία ότι για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος μεγάλη ευθύνη έχει το μεθάνιο το οποίο αφήνουν τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα και για να περιορίσει την επιβάρυνση θέλει να μας επιβάλει να κόψουμε το ζωικό κρέας και να τρώμε το συνθετικό κρέας που θα παράγει και θα μας ταΐζει ο ίδιος. Ανέλυσε όλο το σχέδιο του σε συνέντευξη που έδωσε φέτος το Φεβρουάριο.

Τον Φεβρουάριο 2021...

Δήλωση-ΣΟΚ του Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας - Θα το συνηθίσετε»

Και κατόπιν, τι ακολούθησε; Μα το παιδί για τα θελήματα που έχουμε για πρωθυπουργό...που από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Μάιο επανέλαβε όσα είχε πει στη συνέντευξή του ο bill gates για την ανάγκη περιορισμού των κτηνοτροφικών μονάδων της χώρας μας και της κατανάλωσης του κρέατος.

"Ένα σημαντικό κομμάτι των εκπομπών ρύπων προέρχεται από την αγροτική παραγωγή, εκεί ίσως η επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών να είναι και η πιο δύσκολη διότι συνδέεται άμεσα και με τις ίδιες τις διατροφικές μας συνήθειες. Η κατανάλωση κρέατος π.χ. συμμετέχει σημαντικότατα στις παγκόσμιες εκπομπές".

Σχολιο.- και όλη αυτή η απάτη εξυπηρετεί μόνο την γενοκτονία του πληθυσμού της γης μέχρι του ποσοστού που κρίνουν αυτοί κ την βιοτεχνολογικη μετατροπή για να λειτουργήσουν την δουλοκτητική κοινωνία κ οικονομία που θέλουν οι διεστραμμένοι νοες τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίσταση στην υποταγή και στον διαχωρισμό των θεατών από έναν ακόμα Σπουδαίο Ηθοποιό και Σκηνοθέτη του Θεάτρου μας!

«Δεν έχω κάνει το EMBOΛIO, με ενοχλεί ο τρόπος που μου επιβάλλεται» Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου

«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό του κοινού  για αυτό δεν άνοιξα το θέατρο»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mόνο 4.000 νεκροί το 2020 χωρίς εμβόλια, 16.000 νεκροί το 2021 με μαζικό εμβολιασμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Dimitrios Kouvelas:

''Με βάση τα στοιχεία της δημοσιευμένης μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα η διαχείρηση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, ήταν η αιτία του πλήθους των θανάτων που χαρακτηρίζουν πλέον την χώρα μας. Τι τελικώς συνέβη, σε αδρές γραμμές:

1. Πλήρης απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επομένως αδυναμία κατ´ οίκον φροντίδας των νοσούντων (και όχι μόνο COVID19), για την θεσμοθέτηση της οποίας, μόνος σχεδόν, από την πρώτη μέρα, αγωνιούσα. 

2. Αδιαφορία και παράκαμψη των θεσμών για την υγεία (ΕΟΦ, ΚΕΣΥ, Επιτροπή Αξιολόγησης). 

3. Αδυναμία έκδοσης σοβαρών διαγνωστικών και κυρίως θεραπευτικών πρωτόκολλων για κάθε στάδιο νόσησης

4. Αδιαφορία εισαγωγής των μόνων ελπιδοφόρων μέσων αντιμετώπισης της πανδημίας (θεραπευτικά αντισώματα), που από πέρυσι το Νοέμβριο, πρώτος ανέφερα δημοσίως και υποστήριξα σθεναρά, λοιδορούμενος!

5. ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στα ΑΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΩΣ εγκεκριμένα εμβόλια

6. Αδυναμία παροχής δευτεροβάθμιας αντιμετώπισης των νοσούντων

7. Αδυναμία αντιμετώπισης των, αθρόα προσερχομένων ασθενών, στα νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά (ΜΕΘ, φαρμακευτικές αγωγές, προσωπικό)

8. Άκριτη, αδικαιολόγητη, αντιεπιστημονική, τιμωρητική και εκδικητική δίωξη και εκτοπισμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τις θέσεις ευθύνης τους που οδηγεί σε απόλυτη κατάρευση το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας. 

9. Παραπληροφόρηση και κατατρομοκράτηση του πληθυσμού μέσω των δωροδοκηθέντων ΜΜΕ. 

10. Αστόχαστα και άνευ σχεδιασμού και νοήματος Lockdowns 

11. Καταστροφή της οικονομίας

12. Υπερβολικά μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας (πέραν ίσως του 20%), με/από Covid και άσχετων με την ίωση ή τον εμβολιασμό συνανθρώπων μας

13. Αδυναμία φαρμακοεπαγρύπνησης του αδικαιολόγητου, μαζικού, υποχρεωτικού, απρογραμμάτιστου και ανεύθυνου εμβολιασμού 

14. Απώλεια εμπιστοσύνης στην επιστήμη του πληθυσμού, με φίμωση, περιθωριοποίηση και δίωξη των αντικειμενικών Γιατρών και Επιστημόνων. 

15. Απαξίωση του πολιτικού και νομικού συστήματος

16. Πλήγματα στις ελευθερία, στη δημοκρατία, στη διαφάνεια, και στον πολιτισμό μας

17. Καλλιέργεια του μίσους μεταξύ των πολιτών, διχασμός και κατάρευση του κοινωνικού ιστού. 

Δεν ξέρω τι άλλο περιμένουμε να δούμε!!!''


Συμπληρωματικά να προσθέσω ότι όταν κόβει 800 εκατομμύρια από την υγεία σε περίοδο πανδημίας.... και βάζει 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή δεν είναι άξιο απορίας το γιατί είμαστε πρώτοι σε θανάτους στην Ε.Ε


Σεν ποια άλλη χώρα θα γινόταν γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είχε στα χέρια του έρευνα σύμφωνα με την οποία θα είχαν αποφευχθεί χιλιάδες θάνατοι αν είχε ενισχύσει το σύστημα υγείας , όπου μετά θα έβγαινε και θα έλεγε συνειδητά ψέματα , και δεν θα είχε παρέμβει εισαγγελέας ;


Σχολιο.- Οι εντολές του αφανούς διεθνούς Διευθυντηρίου ακολουθούνται από όλες τις υποτελείς κυβερνήσεις με μικρές διαφοροποιήσεις χρονικές ή στο περιτύλιγμα.

Στην "φιλελεύθερη" Γαλλία η κυβέρνηση όρισε κι αυτή μάσκες-φίμωτρα υποχρεωτικά για τους εξωτερικούς χώρους, κάτι που στους μουσουλμάνους πολίτες της παραπέμπει στον ξεχασμένο επί ευρωπαικού εδάφους φερετζέ για τις γυναίκες

Επίσης απαγορεύεται ο καφές στα όρθια , περιορίζονται οι συγκεντρώσεις , εξετάζεται η χορήγηση 4ης δόσης στους ήδη κατατρυπημένους και πάντα αθωράκιστους πολίτες της, και σε μιά βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο γιά τον υποχρεωτικό γενικό εμβολιασμό με τον απατηλό μανδύα του "εμβολιαστικού πάσου" που αντικαθιστά το πράσινο πάσο.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μου φάνηκαν χλιαρές, αν και ο Μελανσόν δεν έχει μιλήσει ακόμα. Ο Φιλιππό έχει προτείνει ένα "ιερό σύμφωνο" των πέντε υποψηφίων για την προεδρία που γενικά έχουν αντιταχθεί μέχρι τώρα στα σκληρά μέτρα και ιδιαίτερα στο πράσινο πάσο.

Πάντως ο "Σύλλογος των Γενικών Γιατρών" (οι οποίοι στην Γαλλία ασκούν την ιατρική πρώτης γραμμής), τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη και το "Ελευθερία- Ισότητα- Αδελφότητα" και τάχτηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε διαχωρισμό των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό.

Το ακούν οι εδώ συνάδελφοι τους και ο εκεί Γεροτζιάφας; Αυτοί δεν είναι επιστήμονες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ! ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ... Ολοι τους ανεξαιρέτως, εμβολιασμένοι!

Γιατί ούτε ΕΝΑΣ ανεμβολίαστος δεν κατέρρευσε, αφού είναι κάτι... "συνηθισμένο"; Εδώ ο μπασκετμπωλίστας Οσκαρ Καμπρέρα,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σύνταγμα λέει πως, το κράτος πρέπει να παρέχει εργασία σε όλους τους πολίτες του.

Αυτοί κάνοντας το αντίθετο, αναδεικνύουν την κατοχή, φωτογραφιζόμενοι σε συσίτια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες !

δήλωσε ο Κούλης.

Θα υπάρξει έκτακτη εισαγωγή σε χαρτομάντηλα για την αντιμετώπιση της Ο-μικρον ! δήλωσε ο Αδ-όνειδος

Τα νοσοκομεία μας ,είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν το Τσουνάμι της Ό-μικρον ,δήλωσε στο ΣΚΆι- μύτη ο κύριος SSεύρης , προσθέτοντας ότι έχουν παραγγείλει άλλες 500χιλιάδες κρεβάτια ΜΕΘ Εντελώς αυτοματοποιημένα (χωρίς Γιατρούς και νοσηλευτές ) .

Οι εκπρόσωποι της ΝΑΤΟικής αριστεράς, δήλωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί ΜΌΝΟ και αποκλειστικά αν επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας Και γίνουν 1 εκ. νέες προσλήψεις ,ΜΌΝΟ και αποκλειστικά εμβολιασμένων με 5 δόσεις, (Γιατρών και Νοσηλευτών ) ... δλδ μετά την β παρουσία !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιμάμηδες του Ερντογάν στην Ευρώπη που λειτουργούν ως περιφερόμενοι πράκτορες

Η διείσδυση στην Ευρώπη μέσω Τούρκων μεταναστών

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται μια προϊούσα αφύπνιση των Δυτικοευρωπαίων – των Γάλλων τουλάχιστον – απέναντι στον κίνδυνο που συνιστά για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης η Τουρκία του Ερντογάν.

Ο αποχαιρετισμός της ευρωπαϊκής ιδέας δεν θα εμποδίσει την Άγκυρα να συνεχίσει να εκβιάζει τις Βρυξέλλες στις πλάτες των προσφύγων (οι οποίοι ήδη εκβιάζονται από τους διακινητές, μια κομψή έκφραση για τους δουλέμπορους). Αντιθέτως…

Οι μετανάστες δεν είναι οι μόνοι όμηροι του Ραΐς. Οι Τούρκοι μετανάστες στις ευρωπαϊκές χώρες γίνονται επίσης αντικείμενο ομηρείας που διευκολύνεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το οποίο η Ντιγιανέτ (Η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων) έχει αναλάβει να τους ενσταλάξει.

Οι ιμάμηδες – υπάλληλοί της λειτουργούν ως περιφερόμενοι πράκτορες και είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της θρησκευτικής (και πολιτικής) ορθοδοξίας των χώρων λατρείας, των κοινοτήτων τους και των μελών τους. Λειτουργεί σε άμεση σύνδεση με το τουρκικό κράτος, του οποίου αποτελεί την προέκταση, αλλά και σε σύνδεση με τις οικείες τοπικές αρχές, γεγονός που ενισχύει την ιδιότητά της ως οιονεί διπλωματικής εκπροσώπησης.

Η Ισλαμική Συνομοσπονδία Μιλί Γκιορούς («Εθνικό Όραμα», ένας τίτλος που αναφέρεται χωρίς αμφισημίες στην τήρηση των εθνικο-θρησκευτικών κανόνων), συμβάλλει δυναμικά σε αυτή τη δικτύωση. Ο Νετζμετίν Ερμπακάν δημιούργησε αυτή την οργάνωση βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, το 1969, ως το αντίστοιχο των ισλαμιστικών κομμάτων που ίδρυσε στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Ρεφάχ, στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν δημιουργήσει το ΑΚΡ.

Η Συνομοσπονδία γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου οι μετανάστες από την Τουρκία αποτελούν τον δεύτερο μεγαλύτερο τουρκικό πληθυσμό στον κόσμο: 2.700.000 άτομα, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι εκπατρισμένοι και το ένα τρίτο πολιτογραφημένοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι ερευνητές υπολογίζουν τον συνολικό αριθμό όσων «συνδέονται με τη χώρα προέλευσης» σε 5.000.000.

Η διασπορά στην Ευρώπη

Η Μιλί Γκιορούς διαχειρίζεται περισσότερα από 600 τζαμιά στην τουρκική διασπορά. Στη Γαλλία, όπου η διασπορά είναι αριθμητικά η δεύτερη μετά τη Γερμανία (700.000 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί είναι πολιτογραφημένοι), η οργάνωση είναι καταστατικό μέλος του Συμβουλίου της μουσουλμανικής λατρείας, διαχειρίζεται 71 τζαμιά, αρκετά κορανικά σχολεία και περί τα δέκα ιδιωτικά σχολεία. Σχεδιάζει να κατασκευάσει, στο Στρασβούργο, το μεγαλύτερο τζαμί – καθεδρικό ναό της Γηραιάς Ηπείρου.

Μάλιστα, το Στρασβούργο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του Προέδρου Ερντογάν. Ονειρευόταν να δημιουργήσει εκεί ένα αντίγραφο ή, ακριβέστερα, ένα παράρτημα της Ντιγιανέτ, στο οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα ανέθεταν τη διακονία της μουσουλμανικής λατρείας και των μουσουλμάνων κάθε προέλευσης στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ουτοπικό αυτό σχέδιο δεν είχε ποτέ καμία πιθανότητα επιτυχίας, καθώς αντιμετώπισε το βέτο των ίδιων των Ευρωπαίων μουσουλμάνων.

Η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να συνηθίσουν στο γεγονός ότι ο Ερντογάν θα ιδιωτικοποιούσε τις αίθουσες συναυλιών για προεκλογική του χρήση. Κατά χιλιάδες συρρέουν οι «αδελφοί και αδελφές» του, που διαχωρίζονται ωστόσο προσεκτικά από μια επιμελή ομάδα περιφρούρησης, για να παρακολουθήσουν την παράσταση ήχος και φως «Μια σημαία, μια χώρα, μια θρησκεία», η οποία συνήθως εισάγεται με την ομιλία ενός ιμάμη και ολοκληρώνεται με τον εθνικό ύμνο που τραγουδούν νεαροί χορωδοί ντυμένοι στα πράσινα μέχρι και τα μαντήλια τους.

Η περιοδεία του ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου 2008, στο Στάδιο της Κολωνίας, και κορυφώθηκε στο στάδιο Ζενίθ του Στρασβούργου, στις 4 Οκτωβρίου 2015. Στο μεταξύ, συνέχισε το κήρυγμα, στηλιτεύοντας τον «ναζισμό» που ξαναζωντανεύει στο Βερολίνο και τον «φασισμό» που επιβιώνει στο Παρίσι, επαινώντας την υποδειγματική στάση της Άγκυρας, και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμεύει αιώνια ως «αντίδοτο στις ολοκληρωτικές εκτροπές» της Γηραιάς Ηπείρου, εάν η τελευταία δεν μετανοήσει και δεν διορθωθεί.

Σχέδιο προσάρτησης

Αυτή η ιεροεξεταστικού τύπου αντιστροφή των αμαρτημάτων έφτασε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα του 2017.

Τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε από κοινού ομήρους μετανάστες και Τούρκους απόδημους, βροντοφωνάζοντας ότι αν του απαγορευτεί να κάνει προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις ώστε να κερδίσει την ψήφο των αποδήμων, θα εξαπολύσει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα μια επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας Τούρκος που ζει στην Τουρκία δεν είναι απαραίτητα πολίτης με δικαιώματα, αλλά ένας Τούρκος μετανάστης στην Ευρώπη, ακόμη και αν έχει πολιτογραφηθεί στη χώρα διαμονής του, παραμένει υποχρεωτικά υπήκοός του. Το κυνήγι των εσωτερικών εχθρών υπερβαίνει τα σύνορα για να μετατραπεί σε λαθροθηρία των οπαδών του εξωτερικού.

Ακόμη και σήμερα, αρνούμαστε να δούμε τη συμμετρία με την οποία ο Ερντογάν αφ’ ενός παραβιάζει τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και αύριο στα Βαλκάνια και στην Ασία, και αφετέρου επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα φυσικά και ηθικά της σύνορα.

Εξακολουθούμε να παραθεωρούμε το γεγονός ότι η χρησιμοποίηση των μεταναστών με τη μαζική μεταφορά τους στη Δύση δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό, ως προς τη λογική της αντιπαράθεσης, με τις επεμβάσεις στην Ανατολή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να επιβληθεί ένα σχέδιο προσάρτησης. Κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός πως ένα παζάρι που αφορά την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης με αντάλλαγμα τη χορήγηση μιας διπλωματικής λευκής επιταγής αντιπροσωπεύει ένα απαράδεκτο ουκάζιο που οδηγεί στη μελλοντική καταδίκη μας.

Κάθε ειρήνη που πιστεύουμε ότι μπορεί να αγοραστεί από έναν πολεμοκάπηλο έχει ως τίμημα τον πόλεμο. Όσο κι αν διαμαρτύρονται οι καγκελαρίες και η Κομισιόν, η Ευρώπη, όπως άλλοτε η ύστερη Ρώμη, θα καταλήξει να πληρώσει νέο φόρο τιμής στη βία και, αναπόφευκτα, το ποσό των λύτρων θα αυξηθεί. Όσο για τον πόλεμο, δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν θα γίνει ή όχι, είναι ήδη εδώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΡΟΣΧΟΛΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σὲ μία ἀλάνα ποὺ μετετράπη σὲ κῆπο, πλησίον τῆς παλιᾶς Ναυτικῆς Βάσεως Βριλησσίων, οἱ «Ἀγρόσχολοι» ἐπὶ δεκαετία καλλιεργοῦν λαχανικά καὶ ὄχι μόνο. Ἡ ἔμπνευση γιὰ τὴν δημιουργία τοῦ περιβολιοῦ προῆλθε ἀπὸ ἕνα ἀμπέλι στὰ Σπάτα, τὸ ὁποῖο ἕνα μέλος τῆς ὁμάδας τοὺς παραχώρησε νὰ τὸ «ἀναστήσουν». Ἔτσι, οἱ «Ἀγρόσχολοι» ἔβγαλαν τὸ πρῶτο τους κρασί, ἀλλὰ καὶ φύτεψαν τὶς πρῶτες τους πατάτες, σὲ μία γωνιὰ τοῦ χώρου. Κατ’ ὄπιν κατέθεσαν αἴτημα στὸν Δῆμο γιὰ τὴν παραχώρηση τοῦ χώρου ποὺ ἔμελλε νὰ γίνει ὁ κῆπος τους στὸν σύλλογο. Ἡ φήμη τοῦ κήπου ἔφτασε μέχρι τὴν Γερμανία, ὅπου κίνησε τὸ ἐνδιαφέρον μίας καθηγήτριας πανεπιστημίου νὰ τὸν ἐπισκεφθεῖ μὲ τοὺς φοιτητές της. Μὲ ἐμπειρία ἀπὸ τὶς ἀστικὲς καλλιέργειες ὅλης τῆς Εὐρώπης, ἡ καθηγήτρια ἐπαίνεσε τοὺς ἀγρόσχολους ὡς μία ἀπὸ τὶς καλύτερες ὁμάδες ποὺ εἶχε δεῖ.

Ὁ κ. Θόδωρος, μὲ καταγωγὴ ἀπ’ τὰ Ἄγναντα Ἄρτης, εἶναι ἀπὸ τὰ ἱδρυτικὰ μέλη τοῦ συλλόγου. Ἐπὶ δεκαετία, φροντίζει διαρκῶς αὐτὸν τὸν κῆπο, ἐπισκεπτόμενος μέρα παρὰ μέρα τὰ φυτά. Γιατί; «Εἶναι δυό λόγοι, ὁ ἕνας λόγος εἶναι, πηγαίνω σ’ ἕνα χῶρο καθαρὸ καὶ ὡραῖο, καὶ ἀσχολοῦμαι μὲ τὴ γῆ, πρᾶγμα τὸ ὁποῖο μοῦ ἄρεσε ἀπὸ μικρὸ παιδί. Μοῦ’ μεινε τὸ μεράκι καὶ βρῆκα χῶρο νὰ τὸ ἐκδηλώσω, καὶ δόξα τῷ Θεῷ ἐδῶ καὶ δέκα χρόνια περίπου ἔρχομαι ἐδῶ, καὶ περνάω ὡραῖα. Ὁ δεύτερος λόγος εἶναι ὅτι μ’ ἀρέσει ἡ ἐξοχή. Ἀντὶ νὰ πάω στὸ καφενεῖο νὰ πιῶ καφέ, ἔρχομαι σ’ αὐτὸ τὸ χῶρο ἐδῶ, βρίσκω φίλους, πίνουμε τὸ καφεδάκι μας καὶ περνᾶμε ὄμορφα. Ἔτσι μὲ καλύπτει ψυχολογικά.»

Στὴν ἀρχή, ὁ ἀγρὸς ἦταν κοινόχρηστος, μὲ μοιρασιὰ τῆς σοδειᾶς σὲ ὅλους. Ἡ συνεχῆς παρουσία ὅμως ἦταν πολὺ ἀπαιτητικὴ γιὰ τοὺς περισσότερους, ὥστε λίγα μόνο μέλη τῆς ὁμάδας κατέληγαν νὰ δουλεύουν τὸν ἀγρὸ γιὰ λογαριασμὸ τῶν ὑπόλοιπων. Ἀλλὰ καὶ τὸ κίνητρο ἔλειπε ἀπὸ τοὺς λίγους πρόθυμους, νὰ ἀνταποκριθοῦν στὶς ἀπαιτήσεις τῶν ἐποχῶν τῆς ἄνοιξης καὶ τοῦ θέρους, ὅταν τὸ χῶμα ἔχει τὴν ἀνάγκη περιποίησης καὶ ὁ ἥλιος εἶναι ἀδυσώπητος πάνω ἀπ’ τὸ κεφάλι τοῦ καλλιεργητῆ. «Ἕως ὅτου κάποια φορὰ σκεφτήκαμε νὰ ἀλλάξουμε τὴν δομὴ τῆς ὁμάδος δηλαδή, αὐτοὶ ποὺ ἐνδιαφέρονται πραγματικὰ νά’χουν ἕνα κομμάτι στὴν εὐθύνη τους, καὶ τὸ ὁποῖο νὰ μποροῦν νὰ καλλιεργοῦν πράγματι ὅταν θέλουν, ὅπως θέλουνε καὶ τὴν ὥρα ποὺ θέλουν. Καὶ αὐτὸ τὸ σύστημα τώρα εἶναι δύο χρόνια ποὺ δουλεύει μὲ ἐξαιρετικὰ ἀποτελέσματα.»

Ἡ σκληρὴ προσωπικὴ δουλειά, ἔχει ἀνταμοιβὴ καὶ ὑλική, πέρα ἀπὸ ψυχική. «Κάθε μέρα ποὺ θὰ φύγεις ἀπό’ δω ἰδίως τὴν ἄνοιξη, ἢ καὶ ἀρχὲς τοῦ φθινοπώρου, πάντα θὰ σοῦ δώσει κάτι νὰ πάρεις γιὰ τὸ σπίτι. Εἶναι καὶ οἰκονομία. Νὰ σκεφτεῖς, ἀγοράζεις μιὰ ντοματιά, σαράντα λεπτά, καὶ αὐτὴ θὰ σοῦ δώσει πέντε μὲ ὀκτῶ κιλὰ ντομάτες, στὴν καλὴ περίπτωση. Αὐτὸς εἶναι ἕνας πλοῦτος ποὺ οἱ πολλοὶ δὲν τὸν ξέρουνε γιατί, σὰν ἀστοὶ ποὺ εἴμαστε οἱ περισσότεροι, συνηθίσαμε στὸ ἕτοιμο.» Μέσα ἀπὸ τὸ νὰ καλλιεργεῖς κάτι δικό σου, ὅπως ἐξηγεῖ πολὺ ὡραία ὁ κ. Θόδωρος, «χτίζεις μιὰ ὡραία φιλοσοφία γιὰ τὴ σχέση σου μὲ τὴ ζωὴ καὶ τὸν κῆπο.»

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ

Ἂν κανεὶς θέλει νὰ ἐπισκεφθεῖ τὸν τόπο ἀπό ‘που ξεκινᾶ τὸ ταξίδι του ἕνα μεγάλο ποσοστὸ τῶν σπόρων ποὺ φυτεύονται στὴν Ἑλλάδα, δὲν ἔχει παρὰ νὰ πάρει τὸν ἠλεκτρικὸ καὶ νὰ κατέβει στὰ Πετράλωνα, στὴν καρδιὰ τῆς Ἀθήνας. Λίγο πιό ‘κεῖ, θὰ συναντήσει τὸ γραφεῖο τοῦ κ. Ἀχιλλέα Γαργάλη, οἰκονομολόγου, συνταξιούχου ὑπάλληλου ΕΛΤΑ καὶ ἱδρυτὴ τῆς Αὐλῆς τῶν Κηπουρῶν, ποὺ εἶναι ὁ μεγαλύτερος σύλλογος ἀνταλλαγῆς παραδοσιακῶν σπόρων στὴν Ἑλλάδα. Χτυπῶντας μιὰ πόρτα ὅπως ὅλες οἱ ἄλλες πόρτες τῆς γειτονιᾶς, θὰ συναντήσει στὸ ἄνοιγμά της σωροὺς κολοκύθες ἀπὸ τὴν πρόσφατη σοδειά. Παραμέσα, ὑπάρχει ὁλόκληρο δωμάτιο ἀφιερωμένο στοὺς σπόρους, μὲ χιλιάδες τακτικὰ χωρισμένα σακουλάκια, καὶ ἡ αὐλὴ ἔχει μετατραπεῖ σὲ αὐτοσχέδιο φυτώριο, ὅπως καὶ μιὰ παλιὰ παιδικὴ χαρὰ ἀκριβῶς ἀπέναντι, ὅπου ὁ κ. Ἀχιλλέας βλασταίνεi τὴν μελλοντικὴ σοδειὰ ὄχι τοῦ ἰδίου, ἀλλὰ τῶν ἀνθρώπων στοὺς ὁποίους δίνει τὰ φυτά, ἀφιλοκερδῶς. Ἐκεῖνοι μὲ τὴν σειρά τους, ἀνταποδίδουν τὶς εὐχαριστίες τους καί, ὅταν βγεῖ ἡ σοδειά, τοὺς δικούς τους σπόρους. 

Ἡ Αὐλὴ τῶν Κηπουρῶν ξεκίνησε ἀπὸ τὴν ἐπιθυμία του κ. Ἀχιλλέα νὰ βρίσκει δικούς του σπόρους γιὰ νὰ φυτεύει στὸ ἐξοχικό του. Ξεκίνησε μοιράζοντας μερικὰ ἀπὸ τὰ φυτὰ ποὺ βλαστοῦσε στὴν ταράτσα του στοὺς δικούς του στὰ Γρεβενᾶ. Κάποτε, ἕνας περαστικὸς παρατήρησε τοὺς βασιλικοὺς ποὺ βλαστοῦσε ὁ κ. Ἀχιλλέας, καὶ μπῆκε νὰ ρωτήσει σχετικά. Ὁ κ. Ἀχιλλέας ὄχι μόνο τοῦ χάρισε βασιλικοὺς καὶ ὅ,τι ἄλλο φυτὸ ἤθελε, ἀλλὰ δέχτηκε καὶ τοὺς φίλους του, ποὺ ἦρθαν κι ἐκεῖνοι νὰ πάρουν φυτά. Ὁ ἴδιος περαστικὸς ζήτησε νὰ ἐπιστρέψει τὸ φθινόπωρο γιὰ νὰ βοηθήσει νὰ βλαστήσουν τὰ νέα φυτὰ τῆς εποχῆς, καὶ εἶχε τὴν ἰδέα νὰ φτιαχτεῖ μία σελίδα στὸ διαδίκτυο γιὰ νὰ μοιραστοῦν τὰ περισσευούμενα φυτά. Ὁ κόσμος ποὺ μαζεύτηκε δὲν πῆρε μόνο φυτά, ἀλλὰ θέλησε νὰ βοηθήσει, καὶ ἔτσι ἔγινε ἡ Αὐλὴ τῶν Κηπουρῶν, πρὶν ἑπτὰ χρόνια. Σήμερα ἀριθμεῖ πάνω ἀπὸ 52 χιλιάδες μέλη ἀπὸ ὅλη τὴν Ἑλλάδα. Ἡ ἀνταλλαγὴ σπόρων ξεπερνᾶ τὰ σύνορα τῆς Ἑλλάδας, μὲ τὴν ἐνεργῆ συμμετοχὴ τῆς ὁμογένειας ἀπὸ τὴν Ὁλλανδία, τὴν Γερμανία, τὴν Ἀγγλία, τὴν Γαλλία καὶ τὴν Σουηδία.

Ἡ πρωτοβουλία τοῦ κ. Ἀχιλλέα εἶχε ἄμεσο ἀντίκτυπο στὴν ἀγορά, ὠθῶντας τὰ φυτώρια νὰ προμηθευτοῦν παραδοσιακοὺς σπόρους γιὰ τὸ ἀγοραστικὸ κοινό. Ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ δὲν ἔφερναν καθόλου, πλέον ἡ ζήτηση εἶναι τεράστια. «Πηγαίνουμε ὅλοι μαζὶ καὶ τοὺς ζητᾶμε», ἀναφέρει ὁ κ. Ἀχιλλέας. Παράλληλα, ἐπηρέασε καὶ τὴν ἀθηναϊκὴ κοινωνία, ἀπὸ τοὺς μεγάλους ποὺ ἔρχονται νὰ βοηθήσουν καὶ νὰ πάρουν σπόρους, μέχρι τοὺς μικρούς. Ἡ Αὐλὴ ἔχει φυτέψει λαχανόκηπους σὲ νηπιαγωγεῖα τῆς Ἀθήνας, στὴν Κυψέλη, τὴν Καλλιθέα, τὸν Ταῦρο, τὰ Πετράλωνα καὶ ἀλλοῦ. Ἀλλὰ καὶ πολλοὶ γονεῖς ἔρχονται μὲ τὰ παιδιά τους νὰ φυτέψουν. «Εἶναι ψυχοθεραπεῖα αὐτὸ ποὺ κάνουμε. Ἴσως εἶναι τὸ μέλλον. Ὁ κάθε ἄνθρωπος, νὰ βάζει στὴν ταράτσα του κάτι.»

Οἱ ἄνθρωποι τῆς Ἀθήνας, ἐξηγεῖ ὁ κ. Ἀχιλλέας, ἔχουν τὴν ὄρεξη νὰ φυτέψουν καὶ νὰ φᾶνε κάτι δικό τους. Ὅμως, ὑπάρχουν πολλὰ ποὺ πρέπει νὰ γίνουν, γιὰ νὰ διευρυνθεῖ τὸ ὑπάρχον ἐνδιαφέρον. «Ἐμεῖς ἀκόμα εἴμαστε λίγο πίσω. Στὴ Γαλλία, στὴ Νέα Υόρκη, εἶναι πολὺ διαδεδομένο. Καὶ ὁ Δῆμος θὰ ἔπρεπε νὰ ἀσχοληθεῖ οὐσιαστικότερα, μὲ τὸ νὰ παρέχει τὰ ὅποια κομμάτια γῆς ἔχει καὶ εἶναι χέρσα ἢ δὲν ἔχουν γίνει οἰκοδομές, στοὺς πέριξ κατοίκους νὰ τὰ καλλιεργοῦνε, νὰ πρασινίσει ὁ τόπος καὶ νὰ ἔχουν καὶ κάτι νὰ φᾶνε.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς χριστιανούς τα Χριστούγεννα στη Μέση Ανατολή…

Στην Μέση Ανατολή, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σε δύο ημερομηνίες, ή για άλλους δύο φορές. Η πρώτη την 25η Δεκεμβρίου και η δεύτερη την 7η Ιανουαρίου, για όσους ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, όπως το Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Και όμως η κορυφαία αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης εορτάζεται, από όλο και λιγότερο Χριστιανούς σε ολόκληρη την περιοχή, εκτός των Αγίων Τόπων, όπου ζουν οι Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι, όπου ναι μεν υπάρχει μείωση, πλην όμως δεν είναι τόσο ραγδαία, όπως στις υπόλοιπες περιοχές που θα δούμε παρακάτω.

Οι επιπτώσεις από τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι πολλές και σε πολλά θέματα. Μία από τις πλέον σοβαρές, που η “πολιτισμένη” χριστιανική Δύση θα έπρεπε να είχε εστιάσει και να είχε επιμείνει, είναι το άγνωστο και αδιάφορο για τους “ψευτοπροοδευτικούς διανοητές” και εραστές των πολυπολιτισμικών εθνών και κρατών, δηλαδή το θέμα της τεράστιας μείωσης του χριστιανικού πληθυσμού σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Στις περιοχές που ζούσαν οι Χριστιανοί, όπως στην Συρία και στο Ιράκ, η κατάσταση είναι τόσο δραματική και ανησυχητική για το μέλλον, που σε λίγο θα έχουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστιανούς. Ας πάρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Τα Χριστούγεννα, παραμένουν μια θλιβερή υπόθεση στην Μοσούλη (μια πόλη που κάποτε φιλοξένησε μια ζωντανή χριστιανική κοινότητα) ακόμα και μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους Χριστιανούς που έφυγαν με την εμφάνιση του ISIS δεν επέστρεψαν πίσω. Mόνο λίγες εκκλησίες έχουν ανακαινιστεί, ή επισκευαστεί από τις καταστροφές που προκάλεσε ο θρησκευτικός κανιβαλισμός του ISIS, που στρέφεται κατά του πολιτισμού της ανθρωπότητας.

Θρησκευτικός κανιβαλισμός

Το ISIS δεν είναι μία νέα ανάγνωση του Ισλάμ, η οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού ή μιας νέας κουλτούρας. Είναι το τέλος του πολιτισμού, η άγνοια, το μίσος για την γνώση, το μίσος για την ελευθερία. Και μάλιστα ένα «τέλος ταπεινωτικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύρος φιλόσοφος και ποιητής Άδωνις, στο βιβλίο του “Βία και Ισλάμ”. Έτσι είναι πολύ δύσκολο για τους εναπομείναντες Χριστιανούς να επαναφέρουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρελθόντος, όπως είχε δηλώσει στο Al-Monitor τον Δεκέμβριο του 2018, ο Σάμερ Ελίας, Χριστιανός Ιρακινός ερευνητής και συγγραφέας.

Μάλιστα στο βιβλίο του “Οι εκκλησίες του Μοσούλης, η ιστορία και ο πόνος”, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2018, ο Ελία καταγράφει την καταστροφή των εκκλησιών στη Μοσούλη, αλλά και άλλων χώρων χριστιανικής κληρονομιάς. Ελάχιστες εκκλησίες έχουν επισκευαστεί, ανάμεσα τους η Χαλδαϊκή εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Μοσούλη, με χρήματα του Πατριαρχείου των Χαλδαίων και ιταλικού Ιδρύματος.

Ενώ οι θρησκευτικοί και οι πολιτικοί ηγέτες, τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία, ενθαρρύνουν την επιστροφή των Χριστιανών στις περιοχές που ζούσαν, τούτο ακόμη είναι ανέφικτο. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός πολλοί βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Ευρώπη και έχουν τακτοποιηθεί και αφετέρου λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που αισθάνονται ακόμη από τη λαίλαπα που σάρωσε την περιοχή.

Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή

To φαινόμενο της ραγδαίας μείωσης των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, δεν είναι πρόσφατο, αλλά παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς η χριστιανική Δύση να αντιδρά (και αυτό είναι το περίεργο). Το 2015 σε άρθρο της έγκυρης εφημερίδος “Yedioth Ahronoth”, ο δημοσιογράφος Γκαϊ Μπεσόρ, πραγματεύεται την ανησυχητική μείωση του χριστιανικού πληθυσμού στη Μέση Ανατολή και παραθέτει εντυπωσιακά στοιχεία για την τεκμηρίωσή του. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπεσόρ, τα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την μείωση του χριστιανικού πληθυσμού σε χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν ως εξής (με στοιχεία του 2015):

Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκατομμύρια το 2003 σε 250 χιλιάδες.

Στη Συρία, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,75 εκατ. το 2010 σε 450 χιλ.

Στην Αίγυπτο, οι Κόπτες Χριστιανοί έχουν μειωθεί κατά 1,25 εκατομμύρια σε σχέση με τα εννέα εκατομμύρια το 2011.

Στον Λίβανο, οι Χριστιανοί που ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο ζουν υπό τη σκιά του σιϊτικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει η Χεζμπολάχ.

Ακόμη και στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής παρατηρείται μείωση του Χριστιανικού πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη της γέννησης του Χριστού, τη Βηθλεέμ, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείτο παλιότερα από Χριστιανούς σε ποσοστό 90%, τώρα επικρατούν οι Μουσουλμάνοι, που αγγίζουν το 65% των κατοίκων. Τα ίδια συμβαίνουν και στην άλλη μεγάλη χριστιανική πόλη, την πόλη του Χριστού, την Ναζαρέτ, όπου το ποσοστό των Χριστιανών μειώθηκε δραματικά.

Τα αίτια και η Δύση

Τα αίτια και ιδιαίτερα η γενεσιουργός αιτία του εν λόγω φαινομένου συνίσταται, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, στην κατίσχυση σουνιτικών σαλαφιστικών και λοιπών εξτρεμιστικών εκφάνσεων του Ισλάμ, που αντιμετωπίζουν τους Χριστιανούς ως απίστους και δεν επιδιώκουν τη συμβίωση ή την ανεκτικότητα, όπως διαπιστώσαμε από τις δραστηριότητες του ISIS στον πόλεμο της Συρίας και του Ιράκ.

Ο Μπεσόρ (Ιουδαίος το θρήσκευμα) στο άρθρο του, είχε επικρίνει σφοδρότατα τη διεθνή κοινότητα, ιδίως δε την “πολιτισμένη” χριστιανική Δύση, για τη στάση σιγής και αδιαφορίας που τηρεί στον συστηματικό διωγμό των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή. Δηλαδή ο Ισραηλινός δημοσιογράφος έλεγε αυτά που οι συνήθως λαλίστατοι και ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δυτικοί συνάδελφοί του και τα διεθνή ΜΜΕ θα έπρεπε να είχαν σε πρώτη προτεραιότητα και σε συνεχή και έντονο ενδιαφέρον. Αλλά φευ! Ύποπτη σιγή και απόκρυψη.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Πάπας (σπάζοντας την “σιγή” του Βατικανού για το ζήτημα) επισκέφτηκε το ρημαγμένο από τους πολέμους και την επέλαση του ISIS Βόρειο Ιράκ, περπάτησε στα ερείπια των χριστιανικών εκκλησιών του και προσευχήθηκε για την ειρήνη και την διάσωση μιας από τις παλαιότερες κοινότητες της χριστιανοσύνης.

Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα και ανεξάρτητα των καταιγιστικών εξελίξεων που αναμένονται στην περιοχή, ένα είναι βέβαιο. Σε ότι αφορά τους Χριστιανούς, η κατάσταση ποτέ δεν θα είναι όπως πριν, το μέλλον είναι δυσοίωνο για την ύπαρξή των στην περιοχή και φαίνεται ότι οδεύουμε τελικά σε μια νέα Μέση Ανατολή, σε μια “Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mε τις ψευτικες διαγνωσεις των κολοRAPID και SELF TEST εξαπλωνεται ο ιος. 4 τεστ αρνητικά της εγγονης μου και επειδη ειμαστε ψιλιασμένοι λογω οτι εκανε καποια δεκατα και νοσουσε ο ξαδερφός της που ειχαν ερθει σε επαφη 6 ετων παιδακια , καναμε μοριακο και ηταν θετικό.ΕΛΕΟΣ.Τι βαζετε τον κόσμο και τα κάνει?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Arvanitis

18 Δεκεμβρίου

Η PFIZER ΕΧΕΙ ... ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΠΛΗΡΩΣΕ 6,7 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ!!

Κάποιο πουλάκι θα σφύριξε στην PFIZER ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα αυτοάνοσα νοσήματα θα φουντώσουν!

Μόνο έτσι εξηγείται ότι έδωσε το τεράστιο ποσόν των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά μιας εταιρίας (Arena Pharmaceuticals), πληρώνοντας την κάθε μετοχή της στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ της αξίας που είχε στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου!

Συγκεκριμένα, η τιμή που πλήρωσε για την εξαγορά είναι 100 δολάρια ανά μετοχή, όταν η τιμή της μετοχής αυτής της εταιρίας είναι μόλις 49,9 δολάρια!!

Γιατί καίγεται τόσο πολύ να εξαγοράσει αυτήν την εταιρία;

Επειδή έχει ένα φάρμακο (ναι, μόνο ένα) για την αυτοάνοση Ελκώδη Κολίτιδα και προσπαθούσε να αναπτύξει άλλο ένα, που ίσως το εμφάνιζε κάπου μέσα στο 2022, για την νόσο του Crohn.

Τόσο σίγουρη είναι ότι τα αυτοάνοσα θα ξεφύγουν εντελώς μέσα στα επόμενα χρόνια, που μία τέτοια εξαγορά θα αποδώσει τα λεφτά της και θα βγει και σημαντικό κέρδος...

Δεν ξέρω αν στα αμερικάνικα υπάρχει το αντίστοιχο της ελληνικής ρήσης, "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι", αλλά πάντως είναι πολύ αξιέπαινο για μία εταιρία, να φροντίζει να σου εξασφαλίσει και το αντίδοτο, για προβλήματα που η ίδια σου προκάλεσε!

Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα φάρμακα θα τα δίνει δωρεάν σε όσους έπαθαν αυτοάνοσο από το "εμβόλιο" της.

Αμφιβάλλει κανείς;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έφτασαν 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι για να καταλάβουν τα οικόσιτα πως γίνεται να δολοφονείς κόσμο απλώς «κάνοντας τη δουλειά σου»...

Τιμή και σεβασμός στους καθηγητές και γιατρούς που παραιτήθηκαν από το να «κάνουν απλώς τη δουλειά τους»!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήμουν από τους υποστηρικτές των εμβολίων κ μάλιστα ένθερμος κ εμβολιασμένος, έκανα λάθος κ απολογούμαι, κάντε ό,τι γουστάρετε, σε λίγα χρόνια θα αποδειχτεί τι σημαίνει #ακαταδίωκτο που πέρασε αβαβαβα, υπάρχει ιός, υπάρχει θεραπεία πλέον, αλλά επιμένουμε στα εμβόλια, αν αυτό δεν είναι «κάνουν κουμάντο οι πολυεθνικές, πείτε μου τι είναι;

Οι υποστηρικτές της ελευθερίας της επιλογής, είχατε δίκιο, τα σέβη μου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν έχουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για την πανδημία. Φταίνε οι όρθιοι "εμβολιασμένοι" στα μαζαγιά και τα καταραμένα τα μεσάνυχτα. Σαν το παραμύθι , αλλά στην περίπτωση μας ο πρίγκιπας γίνεται βάτραχος στις 12 και ένα λεπτό.

Ούτε λέξη για τα ΜΜΜ ούτε λέξη για τους χώρους δουλειάς , ούτε λέξη για το χώρο της Υγείας . Οι όρθιοι ,τα μεσάνυχτα σε λίγο και η μουσική. Μας αφήσαν ανοιχτούς για να μη μας αποζημιώσουν και να έχουνε να λένε ηλιθιότητες .

Εμείς τωρα καλούμαστε να ευθυγραμμιστούμε με αυτές τις τρίχες και οι πολίτες να φοράνε πολλές μάσκες γενικώς , μέσα έξω , στον ύπνο μας.

Η συζήτηση εχει πλεον εξαντληθεί. Απο εδω και πέρα ή κάνουμε πράξεις ή καλύτερα να αρχίσουμε να ποστάρουμε λουλουδάκια , βυζάκια , το ηλιοβασίλεμα , τα μισοφαγωμένα κεφτεδάκια , τον κάφέ , το μαγαζί της ξαδέρφης , το απ αυτό που μας πέταγε κτλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανοσία σε φυσικά νοσούντες αποδείχθηκε και με νέα έρευνα της ιατρικής σχολής του παν/μίου της Washington.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν, πριν 2 εβδομάδες, 12 άτομα, εργαζόμενοι σε δύο γραφεία στον εφκα, κοντά στα Πατήσια.

Όλοι εμβολιασμενοί εκτός από 2 άτομα, κόλλησαν τον ιό οι 9 από τους 12.

Η μία ανεμβολιαστη , χαίρει άκρας υγείας μέχρι σήμερα, η άλλη ανεμβολιαστη έκανε πυρετό ,38 περίπου για 6-7μερες , το οξυγόνο της 91-96, πρώτο ραπίντ θετικό, μετά 80 ευρω , pcr αρνητικό, 2ο pcr ,θετικό αλλά 80ευρω.

Επίσκεψη στο γιατρού για μέτρηση ακροαστικων αλλά 80ευρω + 90 στο ταξί.

Σήμερα είναι γενικά πολύ καλά

. Από τους υπολοιπους 7 τώρα οι 2 πηγαν στο νοσοκομεία, η μία με σάκχαρο είναι διασωληνωμενη η άλλη βγήκε. Οι υπόλοιποι 5, άρρωστοι στο σπίτι. 

Σημειωτέον δεν είχαν καμμία διευκόλυνση από εοδυ, ούτε που φάνηκε πουθενά. Καμμία υπηρεσία."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στα Χριστούγεννα (απαρατήρητο πήγε κι αυτό) καταργήθηκαν επτά φορείς διαχείρισης περιοχών Natura .... Η επέλαση της καταστροφής συνεχίζεται ακάθεκτη όσο εμείς παρακολουθούμε χωρίς καμία αντίσταση.....

-Οι φορείς διαχείρισης καταργούνται σε:

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από προσωπική μου πείρα αλλά και από ομολογία και άλλων που περάσαμε κορωνοϊό το τελευταίο δίμηνο υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι οι θάνατοι δεν προέρχονται από το εμβόλιο ή το μη εμβόλιο 

Αλλά από την επιμονή στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΑΦΑΡΜΑΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Όταν ο ασθενής έχει περάσει την τρίτη μέρα ιώσεις χωρίς φάρμακα πολλές φορές η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη.

Όσοι γνωστοί μου αλλά και εγώ αντιμετωπίσαμε με φάρμακα και αντιβιώσεις την ασθένεια από το πρώτο 12ωρο το περάσαμε με τρεις μέρες δέκατα.

Αλλιώς οι υπόλοιποι κατέληξαν σε νοσοκομεία σε διαδρόμους σε ράντζα κάποιοι διασωληνωμένοι και κάποιοι ανάμεσα σε αυτούς τους τελευταίους τώρα πια συγχωρεμένοι. 

Δυστυχώς αυτοι που προσδιόρισαν το υγειονομικό πρωτόκολλο ή δεν είναι γιατροί η αγόρασαν τα πτυχία τους"

Σχολιο.- Από δικούς μου ανθρώπους που νόσησαν θα συμφωνήσω απόλυτα ! Αν περίμεναν από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που τους είπε πάρτε ντεπόν 1000….

Σχολιο.- Το πέρασα κι εγώ και θα συμφωνήσω.

Σχολιο.- είναι ακριβώς έτσι..και αυτή η "αφάρμακος" αγωγή , δυστυχώς αποτελεί οδηγία του ΠΟΥ και εφαρμόζεται σε πολλές χώρες ..υπάρχει και σχετική καταγγελία 12000 γιατρών από τη Γαλλία και όχι μόνο..χώρες που δεν ακολούθησαν αυτές τις δολοφονικές οδηγίες δεν έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ..Ινδία, Ιαπωνία, και αλλού

Σχολιο.- Εμείς το αντιμετωπισαμε με πολλές βιταμίνες, C, D, μελατονινη, ψευδάργυρο κ.α

Σχολιο.- Λίγο πριν την εποχή του υιού της κορώνας είχαν φροντίσει την απαγόρευση της αγοράς των αντιβιοτικών χωρίς συνταγή γιατρού.Προμελετημένο?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταμάτης Κραουνάκης: Το Facebook έριξε το προφίλ του

"Μαύρο" στον Σταμάτη Κραουνάκη έριξε το Facebook λίγες μέρες μετά από μια ανάρτησή του για τη φιέστα του δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά.

28 Δεκεμβρίου 2021 13:46

Το Facebook  έριξε το απόγευμα της Δευτέρας τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη.

Την είδηση γνωστοποίησε η Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι ανάλογη επιχείρηση φίμωσης από το Facebook.

Πολλοί αχολιάζουν ότι το "μαύρο" στο προφίλ του γνωστού μουσικοσυνθέτη σχετίζεται με το ποίημα που ανήρτησε ο κ. Κραουνάκης λίγες ημέρες, το οποίο "αφιέρωνε" στον Κώστα Μπακογιάννη (αφορμή τη φιέστα του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά κόστους άνω των 200.000 ευρώ)

Ο λογαριασμός του κ. Κραουνάκη επανήλθε σήμερα, Τρίτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis 

27/12/2021 - 23:00

Το ανεξάρτητο Facebook ΕΡΡΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ!!!

Έτσουξε το ποίημα για τη συναυλία του Ρουβά, το Μπακογιάννη και ξαμόλησε τα τρολ !!!

Δημαρχεσο Δημαρχεσο

Κατσε λιγο να σε χεσω

Στου λυκαβηττου το παρκι

Ο λαος θα φαει Σακη

Έτσι κάνουν τα καθεστώτα!

ΜΕΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!!!

Μαζί σου Σταμάτη !

Φτιάξε καινούργιο τραγούδι και το ανεβάζω εδώ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πέμπτη 30/12/21 , στις 10:00 π.μ.

Σταθμός Ηλεκτρικού Νέο Φάληρο

ΣΚΑΙ. Ο ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8:00

Λέμε ΌΧΙ

-στη κυβερνητική μονοφωνία των ‘πετσωμένων’ συστημικών ΜΜΕ

-στη φίμωση και ποινικοποίηση της αντίθετης επιστημονικής άποψης

-στην προπαγανδιστική γελοιοποίηση κάθε διαμαρτυρίας

-στην ‘αυθεντία’ των ακαταδίωκτων  

Λέμε ΝΑΙ

-στην πλουραλιστική αντικειμενική ενημέρωση

-στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση της ΜΚΟ Memorial

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε τη διάλυση της ΜΚΟ Memorial.

28 Δεκεμβρίου 2021 16:12

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας διέταξε την Τρίτη (28/12) τη διάλυση της ΜΚΟ Memorial, χρηματοδοτούμενης από τους δυτικούς αποικιοκράτες.

"Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να διαλυθεί η Memorial International και τα περιφερειακά παραρτήματά της", ανακοίνωσε η ΜΚΟ στον λογαριασμό της στο Telegram.

Μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, η δικαστής Άλα Nαζάροβα είχε πει πως "συγκατατίθεται με το αίτημα της εισαγγελίας" να διαλυθεί η οργάνωση αυτή.

Ο λόγος, ο μη σεβασμός των υποχρεώσεών της που απορρέουν από το καθεστώς της ως "ξένου πράκτορα". Ο χαρακτηρισμός αυτός,  αποδίδεται σε οργανώσεις που δρουν εναντίον των ρωσικών συμφερόντων και λαμβάνουν ξένα κεφάλαια.

Η οργάνωση είχε πει πριν από την ετυμηγορία ότι θα προσπαθούσε να συνεχίσει την εργασία της, ακόμη και σε περίπτωση που απαγορευόταν η δράση της. Με χρήματα της CIA φυσικά, και των άλλων χαφιέδικων οργανώσεων των δυτικών αποικιοκρατών.

κατηγόρησε ότι παραβίαζε "συστηματικά" τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της ως "ξένου πράκτορα".

Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο εισαγγελέας Αλεξέι Τζαφιάροφ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ΜΚΟ, κατηγορώντας την ότι "δημιουργεί μια ψευδή εικόνα της ΕΣΣΔ ως τρομοκρατικού κράτους", ότι "σπιλώνει τη μνήμη" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και επιδιώκει να "αποκαταστήσει εγκληματίες ναζί".

Τα δικαστικά προβλήματα της Memorial δεν τελειώνουν εδώ

Σε μια άλλη υπόθεση, η εισαγγελία ζητεί τη διάλυση του Κέντρου της, που κατηγορείται για υπεράσπιση "της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού", επιπλέον των παραβιάσεων του νόμου για τους "ξένους πράκτορες".

Στην υπόθεση αυτή, ακροαματική διαδικασία προβλέπεται αύριο ενώπιον δικαστηρίου στη Μόσχα.

Η Memorial είναι ένα από τα τελευταία χαφιέδικα κομμάτια ενός μακρού καταλόγου ΜΚΟ των δυτικών αποικιοκρατών, χαφιεδων και χαφιέδικων μέσων ενημέρωσης που έχουν στήσει οι δυτικοί αποικιοκράτες στη Ρωσία που αποτέλεσαν αντικείμενο διώξεων τους τελευταίους μήνες, θέλοντας η Ρωσία να υπογραμμίσει την ανεξαρτησία της.

Η Μόσχα έχει περάσει επίσης στην επίθεση στον ψηφιακό τομέα, πολλαπλασιάζοντας τους αποκλεισμούς διαδικτυακών ιστοτόπων που είναι αντίθετα με την Ρωσία και την Δημοκρατία και επιβάλλοντας πρόστιμα στους κολοσσούς του διαδικτύου επειδή δεν αφαιρούν περιεχόμενα που συνδέονται με την αντιπολίτευση του 0,2% που χρηματοδοτούν οι δυτικοί αποικιοκράτες .

Τα προβλήματα της Memorial καταδεικνύουν την αντιπαράθεση για τη ρωσική Ιστορία, 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που χαρακτηρίστηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως "η μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή" του 20ού αιώνα. Γιατί ο Πούτιν θεωρεί τη Σοβιετική Ένωση συνέχεια της τσαρικής Ρωσίας.

Ο Πούτιν εξαίρει την ισχύ της ΕΣΣΔ και υποβαθμίζει τις παρεκκλίσεις του σταλινισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καβγάς στο "Πρωινό" με Παύλο Χαϊκάλη: "Είναι ντροπή, εντάξει εμένα θέλετε να με εξοντώσετε, τους συναδέλφους μου που θα μείνουν άνεργοι δεν τους σκέφτεστε"

Εκτός εαυτού βγήκε στην εκπομπή "Το πρωινό" ο Παύλος Χαϊκάλης αντιπαρατιθέμενος φραστικά στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Αφορμή τα πλάνα από από τις πρόβες με το άδειο θέατρο που έλεγαν ψέματα στον ΑΝΤ1 ότι ήταν στην πρεμιέρα της παράστασης "Νικοτιτανικός". Και παρουσίαζαν 15 θεατές από την πρόβα ενώ στην πρεμιέρα ήταν 450. 

28 Δεκεμβρίου 2021 14:50

Ένταση και φωνές επικράτησαν στο πλατό του "Πρωινού" με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα να προσπαθούν να κρύψουν με τις φωνές τους τον Παύλο Χαϊκάλη στον οποίο ο ΑΝΤ1 είχε χαμηλώσει τον ήχο, και ο οποίος μιλούσε από κινητό. Αφορμή στάθηκαν τα πλάνα που προβλήθηκαν από την πρόβα της παράστασης που παρακολουθούσαν 15 άτομα και την παρουσίαζαν σαν πρεμιέρα της παράστασης "Νικοτιτανικός" και έδειχναν άδειο το θέατρο που πρωταγωνιστεί ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ στην πραγματικότητα η πρεμιέρα είχε 450 άτομα.

Ο ηθοποιός βγήκε εκτός εαυτού και αντιπαρατέθηκε φραστικά στους παρουσιαστές, η οποίοι δεν τον άφηναν να μιλήσει. Κάτι συνήθες βέβαια για την Σκορδά και τον Λιάγκα.

"Δημοσιογραφική αλητεία! Ρωτάτε τον κόσμο για ποιους καλλιτέχνες ήρθατε να δείτε την παράσταση. Πού το έχετε ακούσει αυτό παιδιά; Το έχετε ξανακάνει αυτό ποτέ σε θέατρο; Είναι ντροπή! Θέλετε να με εξοντώσετε! Έλεος! Σας έχει γίνει εμμονή!"

«Εντάξει εμένα θέλετε να με εξοντώσετε, τους συναδέλφους μου που θα μείνουν άνεργοι δεν τους σκέφτεστε;».

"Αναγκάζομαι αυτή τη στιγμή να απολογούμαι σαν ηλίθιος γιατί εσείς αποφασίσατε με την εμμονή τη δικιά σου ότι πρέπει να φύγω από το θέατρο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός. Ο ΑΝΤ1 θέλει να με καταστρέψει.

Τον λόγο ξαναπήρε συνέχεια η Φαίη Σκορδά προσπαθώντας να κρύψουν τη φωνή του. "Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ευπρέπεια, όταν ήμουν στο TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και πρωταγωνιστές σε παράσταση του Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ήταν ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πέτρος Φιλιππίδης. 

"Τα θυμάμαι όλα Φαίη μου. Πίστεψέ με, μην το βγάλεις το απόσπασμα γιατί θα εκτεθείς εσύ, όχι εγώ. Μην το βγάλεις γιατί θα εκτεθείς εσύ, όχι εγώ. Και περί αισθητικής και ευπρέπειας μη μου μιλάς. Εσύ ειδικά Φαίη μου, σε μένα περί αισθητικής και ευπρέπειας μη μου μιλάς. Σε παρακαλώ πάρα πολύ!", απάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Μία από τις γνωστές πατάτες της Σκορδά και του Λιάγκα και του ΑΝΤ1, που με τα ψέματα τους κατάφεραν να δώσουν δίκιο στον Παύλο Χαϊκάλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21.657 νέα κρούσματα και 60 θάνατοι σήμερα - Η κυβέρνηση οδεύει σε ολικό lockdown; - Αύριο οι ανακοινώσεις

 28/12/2021 - 18:21

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοινώθηκε σήμερα, 28-12-2021 από τον ΕΟΔΥ με 21.657 νέες μολύνσεις. Σήμερα έχουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με τον αριθμό που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και όλα δείχνουν ότι θα είναι η αφορμή για ένα αν όχι επίσημα lockdown αλλά "κλείδωμα".

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε επίσης ρεκόρ κρουσμάτων με 9.284 περιστατικά κορωνοϊού με τα τεστ να ανέρχονται σε περίπου 95.000.

Την ώρα που η Νότια Αφρική αίρει τα μέτρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες μέτρα-lockdown και για τους εμβολιασμένους και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία, ενώ και η μουσική στην εστίαση που την «γλύτωσε» τώρα δύσκολα θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη. Ταυτόχρονα οι «ειδικοί» πιέζουν για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οδεύουμε προς το ολικό lockdown, ακόμη και εάν η κυβέρνηση το διαψεύδει. Με εμβολιασμένο του 66% του πληθυσμού και με το πρόγραμμα «Ελευθερία» να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο θα... «αναγκαστούν» να επιβάλλουν lockdown και να περιορίσουν εκ νέου τις ελευθερίες των πολιτών. 

Παράλληλα o Θάνος Πλεύρης είπε ότι αύριο Τετάρτη 29/12 αναμένεται να συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και κατόπιν ο ίδιος θα κάνει ανακοινώσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρεται πως την τελευταία ημέρα κατέληξαν 60 συμπολίτες μας από κορωνοϊό, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν 635. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.657, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.557 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 635 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.734 ασθενείς

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 340 (ημερήσια μεταβολή +17.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 324 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέγα σκάνδαλο στην Γερμανία: Κατέγραφαν ως ασθενή Covid οποιοvδήποτε έμπαινε στο νοσοκομείο!

28/12/2021 - 21:38

Tεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας γύρω από το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, πλέον αναδύεται μετά τις αποκαλύψεις για τις περίεργες καταγραφές ασθενών στην Γερμανία που οδηγούσαν σε λανθασμένα συμπεράσματα και αλλοιωμένα στοιχεία που με την σειρά τους έκαναν τους πολίτες να τρομοκρατηθούν ώστε να δέχονται υπάκουα τα μαζικά και οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης.

Το σκάνδαλο με τις; αλλοιωμένες καταγραφές ασθενών αποκάλυψε  αναλυτής της Bild, Filipp Piatov. Όσα αποκαλύπτει ο Γερμανός αναλυτής θυμίζουν εκείνο που είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας πως στην Ελλάδα, όσοι πεθαίνουν από ή με COVID, τους καταγράφουν ως θύματα COVID, ανεξαρτήτως αν ο θάνατός τους οφειλόταν σε άλλη αιτία. 

Ανέφερε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της BILD:

«Αυτοί οι αριθμοί νοσηλειών -άνθρωποι, οι οποίοι μπήκαν στο νοσοκομείο με ή λόγω κορωνοϊού- ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΑΝ. Τόσο ωμά πρέπει να το πούμε δυστυχώς!

Κανονικά έπρεπε να καταμετρηθούν μόνο ασθενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο με COVID! Γεγονός είναι όμως πως πολλά γερμανικά κρατίδια καταμέτρησαν στους ασθενείς με COVID, άτομα, τα οποία βρίσκονταν στο νοσοκομεία λόγω μίας άλλης ασθένειας, αλλά, όλως τυχαίως, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το πρόβλημα είναι πως, με βάση αυτούς τους (αλλοιωμένους) αριθμούς, πάρθηκαν μέτρα.

Αυτό σημαίνει πως ειπώθηκε στους ανθρώπους πως οι αριθμοί ανεβαίνουν στα νοσοκομεία εξαιτίας του COVID και για αυτό πρέπει να σκληρύνουμε τα μέτρα και οι πολίτες υπάκουσαν. Και τώρα μαθαίνουμε πως μετρούσαν ως COVID οτιδήποτε και πως οι αριθμοί παρουσιάζονταν τεχνηέντως ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ. Οι αριθμοί παρουσιάστηκαν αυξημένοι και για αυτό τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο σκληρά».

Μετά και από αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια από την έρευνα είναι βέβαιο ότι θα πρέπει πολιτικοί και «ειδικοί» να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα των πολιτών.  Χρησιμοποιήθηκε ο κορωνοϊός ως εργαλείο κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού;  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού επικρατείας  Άκη Σκέρτσου στην Ελλάδα καταγράφουμε ως θύματα κορωνοϊού οποιονδήποτε πεθάνει ως και 4 μήνες μετά απο θετικό διαγνωστικό τέστ. 

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως  δεν ειναι μόνο τα νούμερα των νοσηλειών αλλοιωμένα αλλά και αυτά των θανάτων... 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ τρομοκρατούν ένα μικρό παιδί εξαιτίας ληγμένου πιστοποιητικού εμβολιασμού

28/12/2021 - 22:30

Toν γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εξαιρετικά αρνητικά σχόλια κάνει βίντεο από τη Νέα Υόρκη όπου ομάδα αστυνομικών φαίνεται να τρομοκρατεί κυριολεκτικά ένα μικρό παιδί, προκειμένου να πείσει την μητέρα του να εγκαταλείψουν αμέσως το εστιατόριο όπου έτρωγαν, διότι η κάρτα εμβολιασμού δεν ήταν εν ισχύ.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν με οργή και τα «έψαλλαν» στους αστυνομικούς, που όμως ήταν ανυποχώρητοι.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως η οργή ήταν ακόμα πιο μεγάλη, διότι η εγκληματικότητα στην Νέα Υόρκη έχει χτυπήσει κόκκινο, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται διότι τόσoi αστυνομικοί ασχολούνταν με μία οικογένεια, αντί να είναι στους δρόμους και να κυνηγούν το έγκλημα. 

https://twitter.com/i/status/1475326329285488642



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λιβύη απαιτεί την απέλαση της Βρετανίδας πρέσβειρας

28/12/2021 - 22:43

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού κοινοβουλίου Αμπντουλάχ Μπλιχάκ δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας σκοπεύει να κηρύξει τον Βρετανό πρεσβευτή persona non grata και να απαιτήσει την απέλασή του από τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό θα κριθεί με ψηφοφορία στις 28 Δεκεμβρίου. Έτσι θέλουν να κρίνουν τη διπλωματική τύχη της Βρετανίδας πρέσβειρας στην Τρίπολη Κάρολαϊν Χέρνταλ.

Αφορμή ήταν η δήλωση του Λονδίνου για περαιτέρω στήριξη στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε παραιτηθεί στις 24 Δεκεμβρίου. Επίσης η Βρετανία αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε παράλληλες δομές.

Όπως αναφέρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, στη Λιβύη, λίγες μέρες πριν από τις πρώτες προεδρικές εκλογές των τελευταίων 10 ετών, η κατάσταση στην πρωτεύουσα επιδεινώθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Facebook έριξε το προφίλ του Σ.Κραουνάκη για το ποίημα κατά Μπακογιάννη και Ρουβά: «Δημαρχέσο κάτσε λίγο να σε...»

28/12/2021 - 10:42 

Μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν...

Το Facebook «έριξε» τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη μετά από χιουμοριστική ανάρτηση που έκανε με κεντρικούς... πρωταγωνιστές τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Σάκη Ρουβά.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας από το προφίλ της Έλενας Ακρίτα στα social media.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να μπλοκάρει τον λογαριασμό του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε αναρτήσει ένα ποίημα με… γαλλικά, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το κόστος της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στα social media, αφού ο λογαριασμός του καλλιτέχνη είναι ιδιαίτερα ενεργός, με πολλούς ακόλουθους.

Δημαρχεσο 

Δημαρχεσο 

κατσε λιγο να σε χεσω

στου λυκαβηττου το παρκι

ο λαος θα φαει Σακη

τραγικη ντεπασαδουρα

της Πρωτοχρονιας τα ουρα

πω πω μπατζετ στο Ρουβα

τα σκατα μες το κουβα

λαιβστριμια τσοκαρια

το κουβα στο δεκατρια

ολε 

χαριζω στη κοινοτητα

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε 211.000 ευρώ για συναυλία του Σάκη Ρουβά διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα γίνει χωρίς κόσμο στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Και σαν να μην έφτανε αυτό έγινε πριν λίγες ώρες γνωστό ότι έδωσε άλλα 100.000 ευρώ για βεγγαλικά! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια ξεφτίλα της κρατικής δικαιοσύνης!!!Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

 Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 11:33

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά τη δεύτερη απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο ξεφτίλας νταβατζής Στάθης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του στο Διαδίκτυο. Είναι άγνωστο τι μέσα και άκρες θα είχε κι αυτός. Σαν τον άλλο ξεφτίλα το Φουρθιώτη που τον άφηαν ελεύθερο…

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, του επιβλήθηκαν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Αμέσως μετά την απόφαση οι αστυνομικές αρχές τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα του Μεγάρου, απ' όπου έφυγε τρέχοντας, ώστε να μην έρθει για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και για δεύτερη συνεχή ημέρα, αυτή τη φορά για sex tape που τράβηξε πριν από 15 χρόνια με την τότε σύντροφό του και ανέβασε σε ελληνικό site οίκων ανοχής. Σήμερα η γυναίκα αυτή είναι 42 ετών, παντρεμένη και επιθυμεί την πραγματική τιμωρία του για τον εφιάλτη που έζησε εξαιτίας του.

Τη διαβεβαίωση, εκ μέρους του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει από το 2019 κανένα άλλο βίντεο προσωπικών δεδομένων που αφορά τη σεξουαλική ζωή προσώπων και ότι έχει προσπαθήσει να «κατεβάσει» τα πάντα, επανέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιώργος Δακουράς.

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά την απολογία του τηλεπαρουσιαστή στον ανακριτή και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο κ. Δακουράς τόνισε ότι το βίντεο που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν σε κάποιο site που εκ παραδρομής δεν θυμήθηκε να το κατεβάσει.

«Το 2019, οπότε και ο πελάτης μου διέκοψε, όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη, κάθε τέτοια δραστηριότητα, το συγκεκριμένο υλικό ήταν σε κάποιο site που είχε πάρα πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσει και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής, δεν θυμήθηκε να το κατεβάσει. Άλλωστε, η πάγια θέση του είναι ότι αν γνώριζε ότι υπάρχει οτιδήποτε άλλο αναρτημένο, δεν θα παραδιδόταν στις Αρχές πριν τα κατεβάσει».

Σύμφωνα με τον κ. Δακουρά, πρόθεση της υπεράσπισης είναι να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με τις ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, για δημοσιοποίηση βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο τηλεπαρουσιαστής, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, «δεδομένου», όπως σημείωσε, «ότι σε 40 μέρες δικάζεται για μια παρόμοια υπόθεση σε βαθμό πλημμελήματος και είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία».

Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ

Σχετικά με τη χθεσινή υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ. Ωστόσο, επειδή εκκρεμεί και η σημερινή υπόθεση, επέστρεψε χθες και πάλι στο κελί του στο αστυνομικό μέγαρο όπου κρατείται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της πρώτης κοπέλας που του έκανε μήνυση επειδή ανέβασε βίντεο με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο εν αγνοία της, κυρία Σταυρούλα Πρίλη, είπε ότι υπάρχουν τέσσερις κυρίες που ήρθαν σε επαφή μαζί της καθώς είχαν σχέση με τον καταγγελλόμενο και δεν γνωρίζουν εάν εν αγνοία τους έχει αναρτηθεί υλικό στο Διαδίκτυο με τις ίδιες, σε προσωπικές στιγμές. 

«Βρίσκομαι σε επικοινωνία αυτές τις μέρες με άλλες τέσσερις κυρίες οι οποίες είχαν σχέση με τον καταγγελλόμενο. Δεν γνωρίζουν αν έχουν καταγραφεί κάποιες εξ αυτών, και κάποιες άλλες γνωρίζουν ότι έχουν καταγραφεί αλλά δεν γνωρίζουν αν έχουν αναρτηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μία από τις τέσσερις καταγγέλλουσες πρώην συντρόφους του Στάθη Παναγιωτόπουλου έχει χάσει τον ύπνο της, γιατί, όπως λέει, φοβάται ότι μπορεί και εκείνη να έχει πέσει θύμα του.

«Η μία εξ αυτών είχε καταγραφεί με τη συναίνεσή της, αλλά δεν γνωρίζει αν έχουν διαγραφεί τα αρχεία από τον καταγγελλόμενο, γιατί του το είχε ζητήσει και αυτό. Οπότε, είμαστε στην αναμονή των εξελίξεων και σε συνεννόηση με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Υεμένη προτείνει ο Υπουργός Εξωτερικών

 Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 20:18

Με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το Ιράν κάλεσε την Τρίτη (29/12) «όλες τις εμπόλεμες πλευρές» στην Υεμένη, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος που πλήττει τη χώρα εδώ και επτά χρόνια.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι πλευρές για να διαφυλαχθεί η εθνική ενότητα και η κυριαρχία της Υεμένης» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Η Υεμένη, μια πάμφτωχη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται από μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως, λόγω της σουνιτοφασιστικής εισβολής που ξεκίνησε με αφορμή το 2014, της κατάληψης της εξουσίας από τους πατριώτες σιϊτες αντάρτες Χούθι και την σουνιτοφασιστική εισβολή, έναν χρόνο αργότερα, του σουνιτοφασιστικού στρατιωτικού συνασπισμού των εμίριδων του αραβικου κόλπου υπό την ηγεσία της σιχαμένης ουαχαμπιτικοναζιστικής Σαουδικής Αραβίας, με την χρηματοδότηση και την βοήθεια των δυτικών αποικιοκρατών, η οποίοι έχουν φτιάξει μια κατοχική  κυβέρνηση αχυρανθρώπων δούλων τους, ενώ οι δυτικοί αποικιοκράτες στηρίζουν τους βομβαρδισμούς των σιχαμένων σαουδαράβων στους άμαχους από το λαό της Υεμένης.

Η κρίση στην Υεμένη «δεν μπορεί να έχει παρά μόνο πολιτική λύση» επέμεινε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, μιλώντας στην Τεχεράνη σε μια τελετή στη μνήμη του Χασάν Εϊρλού, πρώην πρεσβευτή του Ιράν στη Σαναά, ο οποίος πέθανε από την Covid-19 την περασμένη εβδομάδα.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί εδώ και χρόνια το Ιράν ότι εξοπλίζει τους Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται για να πλήττουν στόχους στο βασίλειο. Η Τεχεράνη παραδέχεται ότι στηρίζει πολιτικά τους αντάρτες, όχι όμως και ότι τους παρέχει οπλισμό.

Σύμφωνα με τον αλήτικο αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 377.000 ανθρώπους. Οι 227.000 θάνατοι αποδίδονται σε έμμεσες συνέπειες της σύρραξης, όπως στην έλλειψη πόσιμου νερού και στις ασθένειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο: Αναστολή του μέτρου για το κλείσιμο των θεάτρων αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας

 Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 19:52

Την αναστολή του μέτρου σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε το κλείσιμο των θεάτρων, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Βέλγιο, χωρίς ωστόσο να ισχύει το ίδιο όμως για τους κινηματογράφους.

Στις 22 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Διαβούλευσης είχε προχωρήσει στην απόφαση να κλείσουν θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι συναυλιών με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, ορισμένοι κινηματογράφοι παρέμειναν ανοιχτοί αψηφώντας τα μέτρα.

Tην περασμένη Κυριακή, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κατά των περιορισμών που επιβλήθηκαν στον τομέα του πολιτισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λε Τισιέ: Ζητά έρευνα για τον αριθμό αθλητών με προβλήματα καρδιάς

 Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 16:39

Ο ζωντανός «θρύλος» της Σαουθάμπτον (αγωνίζεται στην Premier League) Ματ Λε Τισιέ, ζητάει άμεση έρευνα και «απαντήσεις» για το εάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα.

Ο 53χρονος παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής, τόνισε ότι δεν είδε ποτέ έναν παίκτη να υποφέρει από καρδιακές επιπλοκές στην 17χρονη καριέρα του, ενώ προτρέπει τις αρμόδιες Αρχές να διεξαγάγουν έρευνα για το θέμα. Μιλώντας στο GB News, ο Ματ Λε Τισιέ αναφέρθηκε στο περιστατικό του Λίντελοφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είπε: 

«Ήταν πολύ ανησυχητικό για μένα! Παρακολουθώ ποδόσφαιρο (στο οποίο και αγωνίστηκα για 17 χρόνια) και είναι πολύ ανησυχητικό για εμένα που σε όλο αυτό το διάστημα που έπαιζα, δεν είδα ποτέ κανέναν ποδοσφαιριστή να φεύγει από το γήπεδο, λόγω καρδιακών προβλημάτων. Λυπάμαι αλλά, αν μπορεί κάποιος να δει τι συμβαίνει τώρα στον κόσμο του αθλητισμού και πει ότι είναι φυσιολογικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν προβλήματα καρδιάς σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αγώνες κρίκετ και αγώνες μπάσκετ, -με όποιο άθλημα θέλετε. Είναι τεράστιος ο αριθμός. Ζήτησα να γίνει έρευνα. Γιατί, μπορεί να μην έχει να κάνει με τα εμβόλια. Ας κάνουμε μια έρευνα για να βρούμε την αιτία. Αλλά ακόμα και το να ψελλίσεις αυτό, σε θεωρούν ότι είσαι κάποιο είδους αντιεμβολιαστή. Κάτι που απλά είναι απολύτως αηδιαστικό», δήλωσε μεταξύ άλλων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ισραηλινά πλήγματα στη Λαττάκεια

 Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 05:16

Εμπορευματοκιβώτια φλέγονται στο λιμάνι της Λαττάκειας, στη δυτική Συρία, όπου καταγράφηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες «ισραηλινά πλήματα», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο, η επίθεση έγινε «περί τις 03:21».

Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσουν την «επίθεση του ισραηλινού εχθρού».

«Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τις φλόγες και επιτόπου έφθασαν ασθενοφόρα», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, μεταδίδοντας πλάνα από τη φωτιά.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές στην πρόσοψη νοσοκομείου, σε κατοικίες, σε καταστήματα. Είχε αποτέλεσμα να προκληθούν «μεγάλες υλικές ζημιές», η αποτίμηση των οποίων «βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Δεν είναι σαφές εάν ή πόσα θύματα υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Η Λαττάκεια είναι το κυριότερο εμπορικό λιμάνι της Συρίας στη Μεσόγειο. Η ισραηλινή επίθεση εκεί είναι η δεύτερη μέσα στον τρέχοντα μήνα εναντίον αυτής της καίριας πολιτικής υποδομής. Η πρώτη καταγράφηκε την 7η Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία, ο βασικός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διαθέτει αεροπορική βάση στρατηγικής σημασίας μόλις 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι αυτό, τη Χμάιμιμ.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, σχεδόν όλα από αέρος, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία, επιβεβαίωσε φέτος πως έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ γιαούρτωμα του Σάκη Ρουβά στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία...
Προβληματισμό στις αρχές έχει προκαλέσει η δημιουργία διαδικτυακής ομάδας η οποία οργανώνει γιαούρτωμα του Σάκη Ρουβά κατά την πρωτοχρονιάτικη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και για την οποία υπάρχουν ήδη διάφορες αντιδράσεις... 

Η συγκεκριμένη ομάδα περιγράφει την επερχόμενη δράση της ως:
«Κάλεσμα σε γιαούρτωμα του Σάκη Κουβά και του επιτελείου καραγκιόζnδων, που του ανέθεσε την εκδήλωση με αμοιβή 215.000€ για 17 λεπτά ( κι αυτό βασανιστικό είναι για τα αυτιά μας) την στιγμή, που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του Covid-19 και της οικονομικής κρίσης δεκαετίας.».
Η διαδικτυακή ομάδα που καλεί σε γιαούρτωμα του γνωστού καλλιτέχνη
Εκατοντάδες πολίτες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη ενέργεια και είναι επόμενο να σημάνει συναγερμός στις διωκτικές αρχές προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
Δείτε το event στο facebook εδώ
https://www.facebook.com/events/664493834729339



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία με στήριξη Ε.Ε. & ΝΑΤΟ... πότε θα κάνουν "εκλογές" στη Λιβύη; Η δημοσιογραφική πορνεία κωφάλαλη & τυφλή... σε διατεταγμένη Υπηρεσία!
"Απών ο Ερντογάν"... επισημαίνει ο "έγκυρος" ΣΚΑΪ... ξεχνώντας πως εκπροσωπείται επαξίως από τον Μητσοτάκη και το Διευθυντήριο, μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό της λεγόμενης Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά...
Μας τάιζαν σανό πανηγυρικά για εσωτερική κατανάλωση, κατά το δοκούν, τα ελληνόφωνα ΜΜΕ της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, των χαλκείων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Διευθυντηρίου της λεγόμενης "Ευρω Ένωσης", αναφορικά με τις Νατοϊκές μεθοδεύσεις σταθεροποίησης της Τουρκικής παρουσίας στην "ευρωενωσιτική Λιβύη", το προτεκτοράτο σύναψης ΕΓΚΥΡΟΥ μνημονίου ανακήρυξης ΑΟΖ (Λιβύης-Τουρκίας), για τα συμφέροντα της "πολιτισμένης" δύσης....  
"Δημοκρατικές" εκλογές στη Λιβύη στις 24 Δεκέμβρη 2021... διαλαλούσαν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κι Ευρω Ένωση, ελπίζοντας στην εδραίωση της Τουρκίας στο προτεκτοράτο τους, για την κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πόρων του Λιβυκού λαού. Αλήθεια... ποια είναι τα πολεμικά πλοία της αποικίας Ελλάδας που περιπολούν στα ανοικτά της Λιβύης για την υπεράσπιση της Τουρκικής παρουσίας στη Λιβύη; Η κυβέρνηση της δεξιάς αποσιωπεί... αντιπολίτευση υπάρχει για να δώσει απαντήσεις;
Η νεοτροτσκικιστική ιμπεριαλιστική "αριστερά" (ΚΚΕ), οι εκπρόσωποι της Γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και του Μπάιντεν (ΣΥΡΙΖΑ - Κιναλ) σφυρίζουν αδιάφορα. Τώρα παλεύουν για το ταξικό αίτημα μαζικών εμβολιασμών, μέσα στο ενιαίο "εθνικό" Μέτωπο "Κόμμα 3η, 4η Δόση και πάει λέγοντας". Αναμασούν τα "ρεπορτάζ" του ΑΠΕ-Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να παίρνουν θέση για "αναβολή των εκλογών" στη Λιβύη, ώστε να μην στεναχωρήσουν το Διευθυντήριο της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωενωσιτικής οικογένειας" -όπως έχουν βαπτίσει το τέρας του 4ου Ράιχ-, τη σύμμαχο Τουρκία και την κυβέρνηση της δεξιάς.
Άλλωστε «Η Λιβύη κείται μακράν», για να παραφράσουμε τη γνωστή ρήση του πατριάρχη της δεξιάς, της βίας και νοθείας υποτακτικού της Φρειδερίκης, για την Κύπρο μας... Όπως και με το ξεπούλημα της Μακεδονίας (καθόλου τυχαία τα συγχαρητήρια του πάπα στην πρόσφατη επίσκεψή του), τα επερχόμενα προ των πυλών... (Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη)...
«Υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος που έχει το θάρρος να πει ότι οι εκλογές στη Λιβύη θα γίνουν μόνο αν βγάλουν εκτός αυτόν που θα αναδειχθεί ο πραγματικός νικητής;
Αυτός είναι ο Σαΐφ Καντάφι.
Αυτός είναι ο μόνος που θα στραφεί εναντίον των πολιτοφυλακών [μισθοφόρους Τουρκίας, ΝΑΤΟ κι Ε.Ε.], κατά της κλοπής του πετρελαίου και κατά της αναγκαστικής μετανάστευσης.»
Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ιταλία
Ο λαός της Λιβύης το περίμενε εδώ και αρκετό καιρό και τελικά έφτασε η επίσημη ανακοίνωση! 
Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι, ο δευτερότοκος γιος του Λίβυου ηγέτη που δολοφονήθηκε βάναυσα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πραξικόπημα του 2011, προετοιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό, υποστηριζόμενος κυρίως τις δυνάμεις πολιτοφυλακής που μέχρι πρόσφατα τον κρατούσαν φυλακισμένο κι αποφάσισαν να τον ελευθερώσουν και να τον προστατέψουν. Οι ελεύθεροι σ' ολόκληρο τον κόσμο κι ο λαός της Λιβύης στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σαΐφ Καντάφι, για την επιστροφή της Λιβύης στον Αραβικό, εναντίον στις μαριονέτες του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού, τη φονική συμμαχία ΗΠΑ-Ευρω Ένωσης-Τουρκίας, για την κλοπή του πλουτοπαραγωγικού πλούτου της χώρας... 
Μουαμάρ Καντάφι: “Τα σκυλιά μπορούν να γιορτάζουν στα πτώματα των Λιονταριών, αλλά τα σκυλιά θα παραμένουν σκυλιά και τα Λιοντάρια Λιοντάρια”
Στην "εξωτερική πολιτική" που εκτελεί υπάκουα η Ελλάδα, ο μοναδικός πολιτικός χώρος που απολαμβάνει "πολιτική δικαίωση" είναι -εκτός της δεξιάς-, η Νατοϊκή αριστερά (θεσμική κι εξωκοινοβουλευτική. που έδωσαν το παρών για να πέσει το "δικτατορικό καθεστώς Καντάφι"...

Δυστυχώς πολύ λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη μιας «Διαθήκης» που ο Καντάφι έγραψε στην αρχή της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη (5 Απρίλη 2011). Η επίσημη ιστοριογραφία κάνει τα πάντα για να κρύβει κι αποσιωπά την ιστορική αλήθεια. Κανένας δημοσιογράφος, καμία εφημερίδα και κανένα ΜΜΕ δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τη «Διαθήκη» του Λίβυου ηγέτη. Ελάχιστοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και σήμερα στο φιλόξενο "PRESS-GR" θα το κάνουμε πράξη στην Ελλάδα κι είναι μια αποκάλυψη.
Ο Νατοϊκός βομβαρδισμός της Λιβύης κι η δολοφονία του Καντάφι, σηματοδοτούν για την Ελλάδα τα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" προς τους "δημοκρατικούς" Ομπάμα και Χίλαρυ Κλίντον, ώστε να εγκριθεί η προώθηση της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" στην κυβέρνηση της χώρας μας και να υποθηκευτεί οριστικά η πατρίδα μας, μιας κι αυτό δεν θα μπορούσε να πράξει με τέτοια "άνεση" η παραδοσιακή δεξιά.

Τρίπολη 5 Απρίλη 2011, Διαθήκη του Μουαμάρ Αλ Καντάφι 
«Και όταν ήταν πεινασμένοι, τους έδωσα φαγητό. Μετέτρεψα τη Βεγγάζη από μια έρημο σε εύφορη γη, αντιστάθηκα στις επιθέσεις του καουμπόη Ρέιγκαν όταν, προσπαθώντας να με δολοφονήσει, σκότωσε ένα ορφανό, υιοθετημένη κόρη μου, ένα φτωχό αθώο παιδί.
Βοήθησα τους Αφρικανούς αδελφούς και αδελφές μου με χρήματα για την Αφρικανική Ένωση. Έκανα τα πάντα για να βοηθήσω το λαό να κατανοήσει την έννοια της αληθινής δημοκρατίας, στην οποία οι Λαϊκές Επιτροπές κυβερνούν τη χώρα μας. Για ορισμένους αυτό δεν ήταν ποτέ αρκετό, άνθρωποι που είχαν πλούσια σπίτια 10 δωματίων, ρούχα και έπιπλα. Εγωιστές όπως είναι, πάντοτε ζήτησαν περισσότερα σε βάρος άλλων, ήταν πάντα δυσαρεστημένοι και είπαν στους Αμερικανούς και άλλους επισκέπτες ότι ήθελαν "δημοκρατία" και "ελευθερία". Δεν ήθελαν να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για ένα σύστημα σφαγής του λάρυγγα, όπου το μεγαλύτερο σκυλί τρώει τα πάντα. Μαγεύονταν από αυτές τις λέξεις, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι στις ΗΠΑ δεν υπήρχαν δωρεάν φάρμακα, δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν σπίτια, δωρεάν εκπαίδευση, εγγυημένο φαγητό. Για αυτούς, τίποτα που όσα έκανα δεν ήταν αρκετό, αλλά για τους άλλους ήμουν γιος του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, ο μόνος αληθινός Άραβας και μουσουλμανικός ηγέτης που είχαμε από την εποχή του Σαλαντίν [* Σαλάχ αντ-Ντιν Γιούσουφ ιμπν Αγιούμπ, Σαλαντίν ή Σαλαδίνος, σουλτάνος της Αιγύπτου και της Συρίας, υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Μεσαίωνα. Ήταν αυτός που κατάφερε να ενώσει τους μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, από τον Ευφράτη ως την Αίγυπτο, και να ανακαταλάβει την Ιερουσαλήμ από τους σταυροφόρους, στις 2 Οκτώβρη 1187], ενός άνδρα που επέστρεψε το κανάλι του Σουέζ στον λαό του, όπως διεκδίκησα τη Λιβύη για τον λαό μου. Ήταν τα βήματά του που προσπάθησα να ακολουθήσω, για να κρατήσω τους ανθρώπους μου απαλλαγμένους από την αποικιακή κυριαρχία, από τους επιδρομείς που θα ήθελαν να μας καταληστέψουν.
Τώρα δέχομαι επίθεση από τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην ιστορία. Ο μικρός μου Αφρικανός γιος, ο Ομπάμα, θέλει να με σκοτώσει, να πάρει την ελευθερία της χώρας μας, τη δωρεάν ελεύθερη στέγαση μας, την δωρεάν ελεύθερη ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, τη δωρεάν εκπαίδευση, την ασφαλή τροφή μας και να την αντικαταστήσει με την κλοπή των ΗΠΑ που ονομάζεται "καπιταλισμός". Αλλά όλοι, στον Τρίτο Κόσμο, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.
Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις κυβερνούν τις χώρες, τον κόσμο και ότι οι άνθρωποι υποφέρουν.
Έτσι για μένα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, πρέπει να αντισταθώ και, αν ο Θεός θέλει, θα πεθάνω ακολουθώντας τον δρόμο, τον δρόμο που εμπλούτισε τη χώρα μας με εύφορες πεδιάδες, φαγητό, υγεία και μάλιστα μας επέτρεψε να βοηθήσουμε τους Αφρικανούς και Άραβες αδελφούς μας να εργαστούμε εδώ μαζί μας, στη Λιβυκή Τζαμαχιρία.
Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά αν έπρεπε να φτάσω εκεί για να σώσω αυτή τη γη, τον λαό μου, τις χιλιάδες παιδιά μου, τότε ας γίνει έτσι.
Ας είναι αυτή η διαθήκη μου, η φωνή μου στον κόσμο. Πείτε ότι αντιτίθεμαι στις επιθέσεις των Σταυροφόρων του ΝΑΤΟ, στη σκληρότητα, στην προδοσία, στη Δύση και στις αποικιακές φιλοδοξίες της. Ότι αντιστάθηκα μαζί με τους Αφρικανούς αδελφούς μου, τους πραγματικούς Άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς μου.
Προσπάθησα να ρίξω λίγο φως. Όταν οικοδομήθηκαν μέγαρα, έζησα σε ένα μικρό σπίτι και σε μια σκηνή. Ποτέ δεν ξέχασα τα νιάτα μου στη Σύρτη, δεν σπατάλησα τα εθνικά μας πλούτη, και όπως ο Saladin, ο μεγάλος μουσουλμάνος ηγέτης μας που έσωσε την Ιερουσαλήμ για το Ισλάμ, πήρα λίγα για τον εαυτό μου...
Στη Δύση κάποιος με χαρακτήρισε "τρελό" και "άθλιο". Γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά συνεχίζουν να ψεύδονται. Ξέρουν ότι η γη μας είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, δεν υπόκειται σε αποικιοκρατία. Ξέρουν ότι το όραμα και η πορεία μου ήταν πάντα ειλικρινείς και προς όφελος του λαού μου. Ξέρουν ότι θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία αναπνοή για να παραμείνουμε ελεύθεροι. Ο Θεός να μας βοηθήσει».

«Ο Ομπάμα θέλει να με δολοφονήσει.
Ν' αφαιρέσει από την πατρίδα μας την ελευθερία,
τις δωρεάν κατοικίες μας, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
τη δωρεάν Παιδεία μας, την εξασφαλισμένη τροφή μας,
για να τα αντικαταστήσει όλα αυτά με μια κλοπή,
που ονομάζεται καπιταλισμός»
Μουαμάρ Καντάφι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ! Στο πειθαρχικό διευθύντρια του ΕΣΥ επειδή χειρούργησε άστεγο...
Στο πειθαρχικό διευθύντρια του ΕΣΥ επειδή χειρούργησε άστεγο που δεν έβλεπε! Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορησε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, περιγράφοντας ένα περιστατικό που δημιούργησε αίσθηση.
Στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας η διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής παράκουσε τις εντολές του καθεστώτος να είναι κλειστά τα χειρουργεία δυο μέρες την εβδομάδα, και τηρώντας  τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσε,  χειρούργησε έναν άστεγο ο οποίος χωρίς την επέμβαση θα έχανε την όραση του.