Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Δευτερα 27 Δεκεμβριου 2021


Ο ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΟΥΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ-ΑΣΣΑΝΤ: «ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ»

Ο Kim Jong Un, πρόεδρος των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, έστειλε απαντητικό μήνυμα στον Bashar Al-Assad, πρόεδρο της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος στο μήνυμα εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τον Σύρο πρόεδρο που του έστειλε ένα ειλικρινές μήνυμα με την ευκαιρία της 10ης επετείου από τον θάνατο του προέδρου Kim Jong Il.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ ΛΔΚ και Συρίας που παρέχουν οι προηγούμενοι ηγέτες θα ενισχυθούν σταθερά στον κοινό αγώνα για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγα στο συνεργείο να αλλάξω φρένα στο αυτοκίνητο και μου λέει ο μηχανικός πριν την αλλαγή να υπογράψω χαρτί ότι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη εάν προκύψει τυχήν πρόβλημα και δεν πιάσουν τα φρένα…

Τον ρώτησα εάν είναι μαλάκας?…

Μου λέει γιατί δεν ρώτησες το ίδιο και το γιατρό σου όταν έκανες το εμβόλιο?...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάρολος Παπούλιας

Ως πολιτικό πρόσωπο, εκτελούσε εντολές του Αντρέα.

Είτε με τον Ζίφκωβ το 1997, είτε με τον Μιτεράν και τον Καντάφι στην Κρήτη.

Όταν η Μπενάκη του μίλησε για μείωση κυριαρχίας, το κατάπιε.

Όταν μπήκαμε σε αλλεπάλληλα μνημόνια, ταπείνωση, δυστυχία, αυτός σιώπησε.

Όταν η κοινωνία μας διαλυόταν, όταν έφευγαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην προσφυγιά, εκείνος σιώπησε.

Η πολιτική του αξιολόγηση, είχε  γίνει για όλους, από τον μακαρίτη Γιώργο Κατσφάρα : «αν δεν ήταν ο Αντρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας».

Μας χρωστάει ο εκλιπών, δεν του χρωστάμε.

Και όσα ακούγονται από καθεστωτικά συστημικά χείλη, είναι τρίχες κατσαρές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΑΕΔ και ΕΡΓΑΝΗ διαψεύδουν την κυβέρνηση. Η ανεργία δεν μειώνεται, αυξάνεται! Καλά ένας επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να του πει του Κούλη να σταματήσει να λεει ψέματα γιατι εκτίθεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την μία πλευρά ο Μπακογιάννης, ο οποίος ως Δήμαρχος Αθηναίων δίνει 215.000 ευρώ σε εικοσάλεπτη εκδήλωση χωρίς κόσμο για να τραγουδήσει ο Ρουβάς. 

Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Πατρέων, Πελετίδης έπραξε το αυτονόητο και προΐστατο διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ,για να μη μείνει κανένα σπίτι με κομμένο ρεύμα αυτές τις γιορτές.

Μάντεψε ποιανού το έργο θα παρουσιάσει και θα διαφημίσει το σύστημα. Μάλλον όχι του δεύτερου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Παρά το παράνομο οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ που έπληξε σκληρά την οικονομία της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το πετρέλαιο, η Βενεζουέλα επέστρεψε στην παραγωγή 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα επιστρέφοντας στην παραγωγή του 2018. Ο υπουργός Πετρελαιοειδών Τάρεκ Ελ Αισάμι ανακοίνωσε αυτό επίσημα εκ μέρους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ενός μηνύματος διακοπών που απευθύνεται στους εργαζόμενους της Βενεζουέλας. Ο Tareck ευχαρίστησε, ειδικότερα, τους εργαζόμενους στον τομέα του πετρελαίου για τη σκληρή δουλειά τους για την ανάκτηση της εξόρυξης πετρελαίου 1 εκατομμ

Θυμηθείτε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, 2019, επιβάλλοντας το ολικό εμπάργκο στη Βενεζουέλα: το μέτρο απαιτεί να μπλοκαριστούν όλες οι περιουσίες της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μην υπάρχουν όλα τα οικονομικά μέτρα Απαγορεύονται επίσης οι σχέσεις, ειδικά οι σχετικές με πετρέλαιο και προμήθειες απαγορεύεται ο τεχνικός εξοπλισμός και άλλα σχετικά με την πετρελαιοβιομηχανία. Αυτό το εμπάργκο συνοψίζει τα μέτρα που είχαν ληφθεί προηγουμένως για την κατάσχεση των διυλιστηρίων της Βενεζουέλας στην επικράτεια των ΗΠΑ, τα διυλιστήρια ιδιαίτερα σημαντικά επειδή προορίζονται για την παραγωγή «διαλύτη» (πετρέλαιο κτλ. )που προορίζεται για την επεξεργασία πετρελαίου της Βενεζουέλας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ιξώδες (σκληρό). Η απουσία αυτών των διαλυτών καθιστά το πετρέλαιο άχρηστο. Το Ιράν αντικατέστησε τις ΗΠΑ στην αποστολή. Είναι το πρώτο εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και βάζει τη Βενεζουέλα στο ίδιο επίπεδο με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Συρία και την Κούβα. Φυσικά ο Τζο Μπάιντεν εμμένει στην εκτελεστική εντολή που επέβαλε ο Τραμπ. Εμπρός μπολιβαριανή Βενεζουέλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Ουάσιγκτον οδήγησε στην εκκαθάριση των χριστιανών από τη «Νέα Μέση Ανατολή» 

Επιδιώκοντας τον δεδηλωμένο στόχο της δημιουργίας μιας «Νέας Μέσης Ανατολής», η Ουάσιγκτον ήταν εκείνη που σχεδίασε την εκκαθάριση των χριστιανών από την περιοχή, υπό το πρόσχημα της ψευδοχριστιανικής της «σταυροφορίας» του 21ου αιώνα.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 - 14:06

Στα πλαίσια της ψευδοχριστιανικής της «σταυροφορία» του 21ου αιώνα , η Ουάσιγκτον ήταν ο εγκέφαλος της εκκαθάρισης των χριστιανών από την περιοχή, επιδιώκοντας τον διακηρυγμένο στόχο της να δημιουργήσει μια «Νέα Μέση Ανατολή» .

Για την εκκαθάριση χρησιμοποίησε τον σεχταριστικό Ιουδαϊσμό με επικεφαλής το απαρτχάιντ «Ισραήλ» , τις χειρότερες σέκτες ισλαμιστών με επικεφαλής τους Σαουδάραβες και τις ομάδες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και την εθνοκάθαρση που πραγματοποιήθηκε από τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ κουρδικά αυτονομιστικά έργα τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Πολλές πηγές αναφέρουν την πρόσφατη εκκαθάριση των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή. Τα ίδια τα μέλη των παλαιότερων χριστιανικών κοινοτήτων έγραψαν για την «εθνοκάθαρση των Ασσυρίων από το Ιράκ», αμέσως μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003. Αργότερα, κατηγορήθηκε η τρομοκρατική ομάδα ISIS.

Το 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της «γενοκτονίας» των χριστιανών που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή. Το 2018, επανέλαβε αυτό το κάλεσμα προς τη ROACO, μια ομάδα που βοηθά τις Ανατολικές Εκκλησίες, μιλώντας για τον κίνδυνο «εξάλειψης των Χριστιανών» από τη Μέση Ανατολή και για το «μεγάλο αμάρτημα του πολέμου». Ωστόσο, δεν κατηγόρησε κάποιο συγκεκριμένο κράτος ή ομάδα ως υπεύθυνη. Μία αστοχία, για την οποία επιπλήχθηκε από τον Σύριο ιερέα πατέρα Ηλία Ζαχλάουι.

Τα δυτικά πολεμικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει τους πάντες, από το ISIS έως τη Χαμάς και τους Μουσουλμάνους γενικά για τη σταθερό διωγμό των χριστιανών από την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία. Αλλά όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί χάνουν το σημάδι. Οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, είναι οι πρωταρχικοί κινητήρες αυτού του μεγάλου εγκλήματος.

Η δυτική νεοφιλελεύθερη δημοσιογραφία του δυτικών καθεστώτων έχει επίσης διαδραματίσει τον ρόλο της, περηφανευόμενη κιόλας ότι δίνει καταφύγιο σε «διωκόμενες μειονότητες», ενώ ξέρει πολύ καλά ότι οι χριστιανοί της μέσης Ανατολής σφάζονται από τα γουρούνια ισλαμοφασίστες δούλους των δυτικών γιατί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα προαιώνια εδάφη τους, και τους καίνε τις εκκλησίες, ενώ η νεοφιλελευθερη δικαιωματική τσογλαναρία επιμένει να αγνοεί αγνοεί την ευθύνη για τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών που δίνουν το πρόσχημα στους ισλαμοφασίστες να παριστάνουν τους  «πρόσφυγες», και όταν έρχονται στην Ευρώπη, αντί η ηγετική εξουσιαστική κλίκα να τοιυς σφάξει όπως τους αρμόζει, τους χτίζει και τζαμιά.

Οι στόχοι της «σταυροφορίας» της Ουάσιγκτον, που αρχικά έλεγε ότι ήταν κατά της «τρομοκρατίας», έγιναν σαφείς τα επόμενα χρόνια. Το αυξανόμενο σύμπλεγμα των πολέμων ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου το οποίο η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, το 2005 και το 2006, ονόμασε «δημιουργικό χάος» που σχετίζεται με τα «κοιλοπονήματα» του οράματος της Ουάσιγκτον για μια «Νέα Μέση Ανατολή». Αυτό σήμαινε να «απομακρυνθούν» πολλά ανεξάρτητα κράτη, τα οποία ο στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ κατονόμασε μετά το Αφγανιστάν ότι είναι «το Ιράκ, μετά η Συρία και ο Λίβανος, μετά η Λιβύη, μετά η Σομαλία και το Σουδάν και στο βάθος το Ιράν».

Όσοι εστιάζουν μόνο στις εκκαθαρίσεις του ISIS ή κάνουν λόγο για κάποια «φυσική» μουσουλμανική αντίδραση στις διάφορες εισβολές και τους πολέμους με αντιπροσώπους των ΗΠΑ, κλείνουν τα μάτια στις επιπτώσεις της παρέμβασης της Ουάσιγκτον. Αυτός ήταν ο βασικός μοχλός πίσω από την καταστροφή που έπληξε ολόκληρη την περιοχή και ιδιαίτερα τις παλαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου σε πολλές χώρες της Δυτικής Ασίας.

Καθώς ο «πόλεμος κατά του ISIS» έγινε το κύριο ψευδές πρόσχημα για την κατοχή τόσο του Ιράκ όσο και της Συρίας, ας ρίξουμε μια ματιά πρώτα στα στοιχεία που αφορούν την ευθύνη των ΗΠΑ για τη δημιουργία του ISIS, πριν προχωρήσει στην εκκαθάριση των Χριστιανών στην Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία.

Η ευθύνη της Ουάσιγκτον για το ISIS

Στις αρχές του 2007, ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς έγραψε για την «αλλαγή κατεύθυνσης» στην πολιτική των ΗΠΑ, η οποία θα επικεντρωνόταν στη χρήση «μετριοπαθών σουνιτικών» μουσουλμανικών κρατών, όπως η Σαουδική Αραβία, για να αντιμετωπίσουν την επιρροή του σιιτικού μουσουλμανικού Ιράν. Η θρησκευτική σύγκρουση ήταν ο πυρήνας της ιδέας του «δημιουργικού χάους».

Το ISIS δημιουργήθηκε το 2004-05 στο Ιράκ ως AQI ή ISI, από τους Σαουδάραβες υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, για να πυροδοτήσει τη θρησκευτική βία και ειδικότερα για να διαχωρίσει τις (μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν) σιιτικές κυβερνήσεις του Ιράκ και το Ιράν. Αυτή η τρομοκρατική ομάδα διέπραξε συγκλονιστικές θρηκευτικές φρικαλεότητες εναντίον Ιρακινών αμάχων, ιδιαίτερα Σιιτών Μουσουλμάνων. Μέχρι το 2007, τα έγγραφα του αμερικανικού στρατού έδειχναν ότι η μεγαλύτερη ομάδα ξένων μαχητών ISI/AQI στο Ιράκ είχε προέλθει από τη Σαουδική Αραβία.

Τον Αύγουστο του 2012, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών DIA προέβλεψε ότι ήταν δυνατό ένα «πριγκιπάτο σαλαφιστών στην ανατολική Συρία», καθώς οι εξτρεμιστικές δυνάμεις κυριαρχούσαν στην εξέγερση, και αυτό ήταν  αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ, ώστε να «απομονώσουν το συριακό καθεστώς» στη Δαμασκό.

Η αναζωπύρωση του ISIS τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, το 2012-2017, ακολούθησε την αποτυχία των άλλων αντιπροσώπων της Ουάσιγκτον να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Δαμασκού και τον φόβο της για τους αυξανόμενους δεσμούς μεταξύ Δαμασκού, Βαγδάτης και Τεχεράνης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν ως απειλές για την ασφάλεια.

Εφαρμόζοντας το παλιό «διαίρει και βασίλευε», η Ουάσιγκτον ήταν αποφασισμένη να διατηρήσει τα εμπόδια μεταξύ του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας. Ωστόσο, ήταν οι συνδυασμένες δυνάμεις αυτών των τριών γειτόνων που τελικά έδιωξαν το ISIS από τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παραδέχτηκε εν μέρει ότι η Ουάσιγκτον επέβλεψε την ανάπτυξη της τρομοκρατικής ομάδας, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, ενώ το ISIS, που είχε ιδρύσει η ίδια η CIA,  καταλάμβανε τις πόλεις Μοσούλη στο Ιράκ και Ράκα και Παλμύρα στη Συρία.

Μέχρι τα τέλη του 2014, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Μπάιντεν και του στρατηγού των ΗΠΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, έχουν παραδεχτεί ότι οι «μεγάλοι σύμμαχοί» τους στην περιοχή εξόπλιζαν και χρηματοδοτούσαν όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των απαγορευμένων ομάδων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Jabhat al Nusra και ISIS, σε μια προσπάθεια ανατροπής της συριακής κυβέρνησης. Ο Ντέμπσεϊ αναγνώρισε ότι οι «μεγάλοι Άραβες σύμμαχοι» χρηματοδοτούν το ISIS, ενώ ο Μπάιντεν κατονόμασε την Τουρκία, τους Σαουδάραβες και τα Εμιράτα πως έριξαν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες τόνους όπλων» σε «οποιονδήποτε θα πολεμούσε εναντίον του Άσαντ». Είναι ανειλικρινές για τον Μπάιντεν και τον Ντέμπσεϊ να ισχυρίζονται ότι οι «μεγάλοι σύμμαχοί» τους θα ακολουθούσαν μια τέτοια κατεύθυνση ανεξάρτητα.

Παρά αυτές τις παραδοχές, και παρά την επιτυχή εκκαθάριση του ISIS από το Ιράν-Ιράκ-Συρία που ανακοινώθηκε από τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί τον Νοέμβριο του 2017, η άμεση στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία διατηρήθηκε, με το πρόσχημα της «πολέμησης του ISIS».

Κανένας από τους χριστιανούς της Παλαιστίνης δεν είναι Ισραηλινός

Οι μόνοι χριστιανοί «κάτοικοι» (το «Ισραήλ» δεν θα τους αναγνωρίσει ως «πολίτες») στην ισραηλινοναζιστική αποικία είναι Παλαιστίνιοι και υπόκεινται στην ίδια εθνοκάθαρση με τους μουσουλμάνους αδελφούς τους στην πλειοψηφία τους. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ παραπονιούνται κατά καιρούς για τους επεκτεινόμενους ισραηλινοναζιστικούς «οικισμούς» στην Παλαιστίνη, αλλά στην πράξη, η Ουάσιγκτον είναι ο κύριος ξένος χρηματοδότης της αποικίας, ενώ οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ορισμένοι άλλοι Ευρωπαίοι είναι οι κύριοι προμηθευτές όπλων του «Ισραήλ» .

Οι Χριστιανοί είναι τώρα μια πολύ μικρή μειονότητα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αλλά κάποτε ήταν πολύ περισσότεροι, τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές. Μια εκκλησιαστική πηγή ανέφερε πως οι Χριστιανοί ήταν το 11% της Παλαιστίνης, στο τέλος της Οθωμανικής εποχής το 1922. Ωστόσο, ο Ραμζί Μπαρούντ λέει ότι «οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις» σήμερα κατατάσσουν τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς σε λιγότερο από το 2% της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Ορισμένες μειώσεις πληθυσμού ήταν αρκετά πρόσφατες. Ο χριστιανικός πληθυσμός της «Βηθλεέμ» το 2020 ήταν μόνο 22%, αλλά λέγεται ότι ήταν πολύ περισσότερος μόλις δέκα χρόνια νωρίτερα. Άλλα χωριά έχουν δει μεγάλες απώλειες. Στο Beit Jala, η χριστιανική πλειοψηφία μειώθηκε από 99% σε 61%. στο Beit Sahour, από 81% σε 65%. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Dar Al-Kalima διαπίστωσε ότι η απότομη πτώση των Χριστιανών στην Beit Jala οφειλόταν στην «πίεση της ισραηλινής κατοχής … πολιτικές διακρίσεων, αυθαίρετες συλλήψεις, δήμευση εδαφών που πρόσθεσαν στη γενική αίσθηση απελπισίας μεταξύ των Παλαιστινίων Χριστιανών».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν το ισλαμοφασιστικό  κόμμα «Χαμάς» που ίδρυσαν οι σιωναζί για την μείωση των χριστιανών στη Γάζα. Αλλά οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί κατηγορούν το «Ισραήλ». Ο Σύρος ιερέας πατέρας Σαλαουί έθεσε αυτή την ερώτηση στον Πάπα Φραγκίσκο: «Αν θέλετε να υποδείξετε ότι οι Μουσουλμάνοι είναι αυτοί που αναγκάζουν τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν “τη γη που αγαπούν”… πώς μπορείτε να εξηγήσετε τη μετανάστευση τους με ανησυχητικό ρυθμό από την ίδρυση του Ισραήλ ενώ αυτοί οι  Χριστιανοί για εκατοντάδες χρόνια, ζούσαν.. πλάι-πλάι με τους Μουσουλμάνους;»

Αναμφίβολα οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά της παλαιστινιακής νεολαίας στη «Βηθλεέμ» συνέβαλαν στην εκκαθάριση σε αυτήν την πόλη. Στον «καταυλισμό» Dheisheh, πλέον ένα εξωτερικό προάστιο της «Βηθλεέμ», ένας νεαρός πρόσφυγας τρίτης γενιάς είπε στον γράφοντα στις αρχές του 2018 ότι η ισραηλινή νότια διοίκηση είχε μια δεδηλωμένη πρακτική να πυροβολεί συστηματικά Παλαιστίνιους νέους στα πόδια και στα γόνατα, για να τους σακατέψει. Πολλές δημοσιεύσεις υποστηρίζουν την ιστορία του. Ήταν και είναι μια συστηματική εκστρατεία κατά των μουσουλμάνων και των χριστιανών Παλαιστινίων.

Εκκαθαρίσεις στο Ιράκ μετά την εισβολή του 2003

Παρότι δήθεν οι Ιρακινοί φοβούνταν τον Σαντάμ Χουσεΐν, σύμφωνα με τα δυτικά αποικιοκρατικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα πολλά ψέματα που έλαγαν για να δικαιολογήσουν την εισβολή, πολλοί Χριστιανοί φοβούνταν την απομάκρυνσή του, καθώς η κυβέρνησή του ήταν «σε μεγάλο βαθμό ανεκτική με την πίστη τους και περιλάμβανε υψηλόβαθμους χριστιανούς». Μέχρι τα τέλη του 2004,  ο γενικευμένος φόβος των χριστιανών για τις χωρίς καμιά τιμωρία σφαγές τους από τους δούλους των δυτικών αποικιοκρατών ισλαμοφασίστες, με τους Χριστιανούς να θεωρούν ότι ήταν «υψηλοί στη λίστα στόχων». Αποτελούσαν μόνο το 3% του ιρακινού πληθυσμού, αλλά η κοινότητά τους ήταν «μια από τις παλαιότερες στη Μέση Ανατολή… [και είχε] από παλιά σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία του Ιράκ».

Μόλις ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2003, ισλαμιστές εξτρεμιστές ανέφεραν ότι βομβάρδισαν πολλές ιρακινές εκκλησίες , ενώ βομβαρδίστηκαν 59 ασσυριακές εκκλησίες. «40 στη Βαγδάτη, 13 στη Μοσούλη, 5 στο Κιρκούκ και 1 στο Ραμάντι». Αυτό ήταν περίπου την εποχή που άρχισε τις επιχειρήσεις της η Αλ Κάιντα του Ιράκ (AQI, αργότερα ISI και αργότερα ακόμα ISIS).

Μια έκθεση του 2007 (που αναθεωρήθηκε το 2017) έκανε λόγο για την «εναρκτήρια γενοκτονία» των Ιρακινών Ασσυρίων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Χριστιανοί. Μέχρι τότε, 118 εκκλησίες λέγεται ότι είχαν δεχθεί επίθεση ή βομβαρδιστεί. Η έκθεση ανέφερε ότι «Οι Ασσύριοι αποτελούσαν το 8% (1,5 εκατομμύριο) του πληθυσμού του Ιράκ τον Απρίλιο του 2003. Από τότε, το 50% έχει εγκαταλείψει τη χώρα». Μέχρι το 2007, υπήρχαν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια Ιρακινοί πρόσφυγες στη γειτονική Συρία .

Η ασσυριακή έκθεση κατηγόρησε τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους αλλά και τις πρόσφατα δυναμωμένες από τις ΗΠΑ κουρδικές διοικήσεις . «Οι κουρδικές αρχές αρνήθηκαν την ξένη βοήθεια για την ανασυγκρότηση των ασσυριακών κοινοτήτων και ανέλαβαν δημόσια έργα για να εκτρέψουν το νερό και άλλους ζωτικούς πόρους από τις ασσυριακές στις κουρδικές κοινότητες. Οι κουρδικές δυνάμεις απέκλεισαν ασσυριακά χωριά. Παιδιά απήχθησαν και μεταφέρθηκαν βίαια σε κουρδικές οικογένειες».

Ήδη από τη δεκαετία του 1970, η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει την υποστήριξη των Κούρδων ηγετών στο βόρειο Ιράκ , αρχικά ως αντίβαρο στον Σαντάμ Χουσεΐν (ο οποίος ήταν επίσης συνεργάτης των ΗΠΑ κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980) και αργότερα ως εργαλείο για να διχάσει και να αποδυναμώσει οποιαδήποτε κυβέρνηση στη Βαγδάτη. Το «Ισραήλ» είχε επίσης μια μακροχρόνια παρουσία στο Ιρακινό Κουρδιστάν, «πιο εμφανή» τα τελευταία χρόνια.

Η ισχυρή αναζωπύρωση του ISIS στο Ιράκ το 2014, μετά την επαναδραστηριοποίησή του και την ανασυγκρότησή του για να βοηθήσει στη διαίρεση τόσο του Ιράκ όσο και της Συρίας, ανανέωσε αυτές τις πιέσεις. Μια έκθεση του 2015 έγραφε ότι, ενώ το ISIS είχε «σκοτώσει  Σιίτες Μουσουλμάνους Ζωροάστρες και άλλες μειονότητες, εμπλέκεται σαφώς σε μια συστηματική εκστρατεία για να απαλλάξουν το Ιράκ από τους μη μουσουλμάνους και εθνοτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ασσύριων Χριστιανών». Η τρομοκρατική ομάδα, ουσιαστικά ένα όργανο της Ουάσιγκτον μέσω των Σαουδάραβων, έδωσε στους Χριστιανούς στη Μοσούλη τις «επιλογές» να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν θρησκευτικό φόρο ή να πεθάνουν. Πολλοί τράπηκαν σε φυγή.

Όταν το δεύτερο κύμα επιθέσεων του ISIS έπληξε το Ιράκ το 2014, η τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε τη Μοσούλη και έδιωξε χιλιάδες Χριστιανούς από αυτή τη μεγάλη πόλη και από την κοντινή μικρότερη πόλη Qaraqosh, κοντά στα ερείπια της αρχαίας Nimrod και Nineveh. Οι περισσότεροι από αυτούς τους Ασσύριους κατέφυγαν βόρεια στην περιοχή του Κουρδιστάν, κυνηγημένοι από ISIS και Κούρδους, αλλά πολλοί άλλοι εγκατέλειψαν τη χώρα για τη διπλανή Συρία. Οι αλήτικες ΗΠΑ, που τα οργάνωσαν αυτά,  είχαν προειδοποιήσει για μια «ανθρωπιστική καταστροφή» από τις επιθέσεις του ISIS, αλλά ενδιαφέρονταν περισσότερο για τον διαμελισμό των κρατών του Ιράκ και της Συρίας.

Πριν από το ISIS, η Μοσούλη είχε περισσότερους από 15.000 Χριστιανούς. μέχρι τα μέσα του 2019 είχαν επιστρέψει μόνο 40. Μια χριστιανική έκθεση του 2019 έκανε λόγο για «γενοκτονία» Χριστιανών και Γιαζίντι, και για ένα 15ετές κλίμα βίας και αναταραχής, μετά την εισβολή των ΗΠΑ. Το βιβλίο του Σαργκόν Ντόναμπεντ «Ανασχηματίζοντας μια ξεχασμένη ιστορία», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα 1,4 εκατομμύρια Ιρακινοί Χριστιανοί το 2005 είχαν σχεδόν μειωθεί στο μισό σε 750.000, μέχρι το 2014.

Οι Κούρδοι αυτονομιστές στο Ιράκ και τη Συρία, με την υποστήριξη του πολεμικού αποικιοκρατικού συνασπισμού των ΗΠΑ, συνέβαλαν στις πιέσεις στις ασσυριακές και άλλες χριστιανικές κοινότητες. Μετά τους θρησκευτικούς ισλαμιστές, που στρατολογήθηκαν κυρίως από τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, οι Κούρδοι αυτονομιστές έγιναν το δεύτερο εργαλείο της Ουάσιγκτον για να διχάσει και να αποδυναμώσει αυτά τα ανεξάρτητα κράτη. Πράγματι στο βόρειο Ιράκ, η έννοια του «δεύτερου [κουρδικού] Ισραήλ» διαφημίστηκε ευρέως.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ένα κουρδικό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ προσπάθησε να μετατρέψει το ομοσπονδιακό καθεστώς σε ξεχωριστό κράτος, αυτή η προσπάθεια απόσχισης απορρίφθηκε από το ιρακινό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση . Το «Ισραήλ» ήταν « το μόνο κράτος που υποστήριξε [ανοιχτά] την απόσχιση των Κούρδων από το Ιράκ». Οι ιρακινές σιϊτικές δυνάμεις εισέβαλαν και πήραν τον έλεγχο του Κιρκούκ μέσα σε λίγες ώρες, συντρίβοντας το σχέδιο απόσχισης.

Παρόλα αυτά, η περιοχή του βόρειου Ιράκ είχε αναπτύξει στρατηγικές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το «Ισραήλ» και έγινε βάση για μυστικές επιχειρήσεις με στόχο τη διαίρεση του Ιράκ και την αποσταθεροποίηση τόσο του Ιράν όσο και της Συρίας. Αλλά αυτά τα σχέδια συνάντησαν αντίσταση. Τουλάχιστον από το 2007, το Ιράν άρχισε να βομβαρδίζει ομάδες κουρδικών αντι-ιρανικών ανταρτών στα σύνορά του, οι οποίες εύρισκαν καταφύγιο στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ο ιρανικός βομβαρδισμός αυτών των αντιπροσώπων των ΗΠΑ εντός των βόρειων συνόρων του Ιράκ συνεχιζόταν μέχρί τα τέλη του 2021 .

Η Ουάσιγκτον ήταν επομένως ο κύριος κινητήριος μοχλός και ο εγκέφαλος του θανάτου των Χριστιανών του Ιράκ, καθώς με την εισβολή του στη χώρα, ανέτρεψαν τη σχετική προστασία που είχε προσφερθεί στους Χριστιανούς. Στη συνέχεια, αποσταθεροποιώντας τις νέες κυβερνήσεις της Βαγδάτης με την τρομοκρατία των ισλαμιστικών δημιουργημάτων της Σαουδικής Αραβίας (AQI/ISI και αργότερα ISIS), που εκκαθάρισαν χριστιανούς και άλλες μειονότητες. Και τέλος με την υποστήριξη μιας ελεγχόμενης από τους Κούρδους βόρειας ζώνης, η οποία εκκαθάρισε περαιτέρω τους αυτόχθονες χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Ασσύριους. Αυτή η επιχείρηση μεταφέρθηκε αργότερα στη ΒΑ Συρία, όπου Ασσύριοι και Αρμένιοι είχαν καταφύγει έναν αιώνα πριν, αναζητώντας καταφύγιο από τις σφαγές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΒΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΏΝ, ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ 

Dennis Alejandro

Είμαι Επαναστάτης, Φιντελιστής και Μαρξιστής-Λενινιστής... Αν δεν συμμερίζεσαι την ιδεολογία μου, αν λαμβάνεις εντολές στα αγγλικά ή πληρώνεσαι σε δολάρια, τότε μη μου ζητάς φιλία και το λιγότερο να σκέφτεσαι να γράψεις στο προφίλ μου τις βλακείες σου φορτωμένες με μίσος και δηλητήριο.

Καλύτερα να μένεις ήσυχος και με τα λεφτά σου καλά καλυμμένα γιατί αν τα βάλεις μαζί μου ή με τους ανθρώπους μου ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Έπρεπε να ειπωθεί και ειπώθηκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω τον άλλον, που τον έχουν σκανάρει ακόμα και τα βατράχια στους νερόλακους, να φοράει μάσκα Sukhoi-57, να ανεβαίνει την ανηφόρα ξεφυσώντας για να φτάσει στο σπίτι του πριν από τις 11 - που βγαίνει παγανιά ο κορονοϊός - και να ρωτάει: "Εγώ μαλάκας είμαι;"

Όχι αδερφάκι μου. Εσύ είσαι σπάνια περίπτωση κόπανου. Τόσο πολύ που, αν πας σε περιβόλι, θα σε κλείσουν τα αντίδια σε κλουβί για να σε βλέπουν τα μικρά λαχανάκια με 5 λεπτά εισιτήριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιδέα ότι υγιείς άνθρωποι εκθέτουν τους υπόλοιπους σε κίνδυνο, απλά επειδή αναπνέουν,

είναι η μεγαλύτερη Απάτη στην Ανθρώπινη Ιστορία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που είναι οι σελφις της 3ης δόσης? Ελατε να γιορτάσουμε όλοι μαζί. 

ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΜΑΙ ΤΟΙΝ ΖΟΕΙ ΜΑΣ ΠΟΙΣΟ

ΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τότε ηχούσε το σύνθημα "Κάτω ο 509, να γυρίσει η προσφυγιά", στις πρώτες μεταδικτατορικές συγκεντρώσεις του 1974. 

Ο Α.Ν. 509, με τον οποίο τέθηκαν εκτός νόμου το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και οι "παραφυάδες αυτών", δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" στις 27 Δεκεμβρίου 1947 και καταργήθηκε μετά από είκοσι εφτά χρόνια, στις 23 Σεπτεμβρίου 1974. 

Έργο της κυβέρνησης του φιλελεύθερου Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην οποία συμμετείχε η Δεξιά και το Κέντρο της εποχής, ο 509 αποτέλεσε βασικό όπλο για την ποινικοποίηση της δράσης αλλά και της ιδεολογικής έκφρασης του κόσμου της Αριστεράς και της Αντίστασης από τα χρόνια του Εμφυλίου μέχρι την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Και στοίχισε σε μαζικές διώξεις, βασανισμούς, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και ανθρώπων που είχαν κάνει το έγκλημα να έχουν συγγενικές σχέσεις με κομμουνιστές ή να 'χουν συμμετάσχει στο ΕΑΜ, έστω κι αν αργότερα δεν συνέχισαν την όποια πολιτική τους δραστηριότητα. 

Ας σημειώσουμε ότι στα πρώτα 56 χρόνια, από την ίδρυση του ΚΚΕ το 1918 μέχρι το 1974, το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα πέρασε μόλις έντεκα χρόνια νομιμότητας (1918-21, 1922-25, 1926-29 και 1944-46), δρώντας σε συνθήκες παρανομίας επί τριάντα έξι χρόνια (1925-26, 1936-44 και 1947-74) και ημιπαρανομίας για άλλα εννιά (1921-22, 1929-36 και 1946-47).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kραχ στη προπαγάνδα – Σοκάρει το Ισραήλ: «Σε ένα μήνα καταρρέει η προστασία των εμβολίων όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός»

Κυριακή 26/12/2021 - 12:56

Νέα μελέτη από το Ισραήλ προειδοποιεί ότι σε ένα μήνα η χώρα θα είναι τελείως απροστάτευτη σε επίπεδο όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, αδιαμφισβήτητα και αποτελούν ταφόπλακα στην προπαγάνδα των εμβολίων και της εμμονής στον εμβολιασμό.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται από το Ισραήλ, το 53% των εμβολιασμένων – ακόμη και με 3 δόσεις – αφορούν τα νέα κρούσματα.

Όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων ειδικά σε μια χώρα όπου ο εμβολιασμός φθάνει το 70%, με δύο δόσεις τα ποσοστά εμβολιασμού είναι 64% και με τρεις δόσεις τα ποσοστά εμβολιασμού είναι 45%.

Το Ισραήλ ωστόσο εμφανίζει ποσοστά εμβολιασμού στις κρίσιμες ηλικίες άνω του 83% π.χ. σε ηλικίες άνω των 60 ετών και θεωρείται από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς.

Όμως ούτε αυτό είναι το χειρότερο…

Νέα μελέτη από το Ισραήλ προειδοποιεί ότι σε ένα μήνα η χώρα θα είναι τελείως απροστάτευτη σε επίπεδο όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Οι ανεμβολίαστοι τελικά δικαιώνονται.

Οι ανεμβολίαστοι καλούνται να δουν μια ωμή πραγματικότητα ότι με 3 δόσεις, 4 δόσεις και αύριο 5 δόσεις δεν μπορούν να επικαλούνται ότι εμβολιάζονται…

Τους εξαπάτησαν, τους κορόιδεψαν.

Ως αποτέλεσμα, η ομάδα – μαζί με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον COVID-19 – ψήφισε να επιτρέψει στον πληθυσμό που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο να λάβει ένα τέταρτο εμβόλιο Pfizer για τον COVID-19, πυροδοτώντας διαμάχες στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθ. Nachman Ash, δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση καθώς περισσότερα δεδομένα σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρής λοίμωξης από την παραλλαγή Omicron αρχίζουν να εμφανίζονται.

Γιατί όμως η επιτροπή έκανε σύσταση αν δεν είχε όλα τα δεδομένα;

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσης COVID-19 - ένα τμήμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων - καθώς και από μια ξεχωριστή κοινή ιατρική ερευνητική ομάδα θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για μια απροσδόκητα τολμηρή απόφαση.

Σοκάρουν τα στοιχεία η προστασία της 3η δόσης της Pfizer μόλις 25%

« Η προστασία των ενισχυτικών δόσεων από μόλυνση έναντι της παραλλαγής Omicron είναι χαμηλότερη από την παραλλαγή Delta»

Επίσης «το κύμα της μετάλλαξης Omicron βρίσκεται σε άνοδο και η ανοσία βρίσκεται σε πτώση».

Το 2% των tests θετικό σε covid 19

Το 2% των Ισραηλινών που εξετάστηκε βρέθηκε θετικό σε covid 19 το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2021.

Τα ενεργά κρούσματα του covid 19 πλησιάζουν τα 12.000 καθώς το κύμα της μετάλλαξης Omicron χτυπά το Ισραήλ.

Το 53% των κρουσμάτων πλήρως εμβολιασμένοι

Εξετάζοντας τις περιπτώσεις, σχεδόν τα μισά (48%) είναι άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών η καθολική πλειοψηφία ωστόσο ήταν ασυμπτωματικοί ή εμφάνισαν πολύ ήπια συμπτώματα.

Η πλειονότητα των κροσυμάτων είναι στη γενική κοινότητα (73%), ενώ μόνο το 14% προέρχεται από την αραβική κοινότητα και το 10% από τους χαρέντι (υπερορθόδοξη) κοινότητα.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα προσβάλλονται από τον ιό με ποσοστά που αυξάνονται κατακόρυφα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των νέων κρουσμάτων είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ το 47% ήταν ανεμβολίαστο και το 9% εμβολιάστηκε δύο φορές και το υπόλοιπο ποσοστό έχει εμβολιστεί μια φορά.

Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων αυξάνεται στο Ισραήλ, φθάνοντας στους 98 από των οποίων οι 39 είναι διασωληνωμένοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μετά την προβοκάτσια της "Πανδημίας" θα ακολουθήσει η χειρότερη της "Κλιματικής Αλλαγής"!!!

Σχολιο.- Η τεχνητή κρίση της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη σε εξέλιξη από 30 έτη. Την τεχνητή υγειονομική κρίση θα την κρατήσουν πάλι καμιά 10-ετία. Η επόμενη θα είναι η διατροφική.

Σχολιο.- Τα νέα λοκντάουν και η συντριβή της μικρομεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας επισπεύδουν την εισαγωγή του ψηφιακού κρυπτονομίσματος από τις Κεντρικές Τράπεζες. Με αυτό ανοίγουν πλέον διάπλατα οι πύλες της κολάσεως γιατί γίνεται πράξη ο μετανθρωπισμός. Αν προλάβουμε, τώρα... Γι' αυτό το πλέον σημαντικό είναι η αφύπνιση του κόσμου. Αλλιώς, τετέλεσται.

Σχολιο.- Μπορούμε να μιλήσουμε και μιλάμε.

Αλλά κανείς δεν ακούει Είμαστε ψέκια εμείς.

Ψέκι και ο Μοντανιέ ψέκι και ο Μπαχντί ψέκι και οι Κούβελας Φαρσαλινός Γάκης Αρβανίτης Πουλάς.

Μόνο ο Βασιλακόπουλος Παγώνη Μοσχαρόσιαλος Τζανάκης Παυλάκης είναι οι επιστήμονες.....

Να γίνει "κάτι" που να αποδείξει την απάτη.

Έτσι να γίνει πιο εύκολος ο δρόμος

Ποτέ δεν θα είναι εύκολος αλλά θα μπορούμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΠΛΥΘΗΣΜΟΥ λόγω..."Πανδημίας"

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ λόγω..."Κλιματικής Απειλής"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Θα έρθει μέρα που θα υπάρχουν εκατομμύρια θάνατοι (από την «πανδημία», από τα εμβόλια, ή και από άλλα).

ΕΚΕΙΝΟΙ θα έχουν παρατήσει τα κηρύγματτα «υπέρ των εμβολίων» κτλ. Και πλέον θα διακηρύττουν : «Έτσι έπρεπε να γίνει τελικά! Η Γη δεν μπορούσε να ανεχτεί τόσους πολλούς ανθρώπους. Η ανθρωπότητα είχε ευημερήσει σε εγκληματικά μεγάλο βαθμό. Ήρθε η ώρα να υποστεί τις συνέπειες».

ΕΜΕΙΣ θα καθόμαστε ήσυχα και θα τους ακούμε. Και θα σκεφτόμαστε σοβαρά αυτά που θα μας λένε.

Πότε θα αρχίσει να φαίνεται αυτή η εξέλιξη ; Ίσως σε ένα χρόνο, τέτοιες μέρες…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες που λένε ότι ΜΜΜ δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διάδοση του ιού", μας έλεγε ο Πρωθυπουργός.

Τον διαψεύδουν όμως τα μέτρα που πήρε και οι δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού...

Σχολιο.- Τόσο ψεύτης καιμαλάκας…. Κοντεύει να ξεπεράσει τον Τσίπρα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο πολύ μοιάζουμε παγκόσμιοι πολίτες.

Στη Γερμανία (της ηθικής), βρέθηκαν 11.000 περιπτώσεις απάτης, για ψευδείς εμβολιασμούς.

Έναντι 150 ευρώ, πληρωμένα σε κρυπτονόμισμα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστια επιτυχία της zero-Covid policy! Χάρη στα δρακόντεια lockdown, τις εντολές μάσκας και τα διαβατήρια Covid, η Αυστραλία από 0 στην καμπύλη τον Ιούλιο, σε 7.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα απογίνουν άραγε τώρα, αυτές οι έρμες οι βίλες του Παπούλια στη Λευκάδα ?

Σχολιο.- Γιατί δεν έχει κληρονόμους;

Τρεις κόρες με γαμπρούς, ο ένας Τούρκος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο δεν επιτυγχάνουν το στόχο να οδηγήσουν σε χρεωκοπία την παγκόσμια οικονομία τα μπόλια θα δίνονται σαν ασπιρίνες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός της Βαρβαρίας(CSU): Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αναιρέσει τον διχασμό και θα συγκολλήσει τα μέλη της κοινωνίας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία από ομογενή της Αυστραλίας : 

«Έγινε έρανος στην Αυστραλία για την Εύβοια. Μαζέψαμε και στείλαμε 643.000 δολάρια Αυστραλίας. 

Στείλαμε δυστυχώς τα λεφτά την Αρχιεπισκοπή Ελλάδας και δεν έχουν δει ευρώ οι Ευβοιώτες».

Λαμόγια που πήγαν τα λεφτά?  

Κάντε αναμετάδωση να μάθει ο κόσμος!

Σχολιο.- Πού πήγαν Τά λεφτά βρε κλέφτες απατεώνες ?

Φάγατε τού εσωτερικού φάγατε και τού εξωτερικού 

Ξεφτιλησμενοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σου πω και για την Αγγλία που ζει ο γιος μου ;

Κανένας έλεγχος για μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφο κτλ και φυσικά χωρίς μάσκες.

Ακόμα και στο sms δεν υπάρχει υποχρέωση μάσκας. Φοράει όποιος θέλει. 

Δεν συζητάει και δεν ασχολείται  κανένας με τον ιό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ….

ΝΕΟ ΒΑΤΕΡΛΩ των ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΩΝ - Ο φίλος Νίκος βρίσκεται στην Ουγγαρία και επιβεβαιώνει...Παντού τα ίδια γίνονται ε, ισοπεδωτικοί? Όλοι ίδιοι είναι ε, ισοπεδωτικοί ? 

- Ως τώρα έχουμε πιστοποιημένα χώρες που δεν έχει κηρυχτεί δικτατορία -  ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΗΠΑ ( 23 πολιτείες )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλικιωμένοι άνθρωποι μένουν μόνοι τους αυτές τις ημέρες.

Αλλοι πεθαίνουν απο αναθυμιάσεις απο μαγκάλια. άλλοι πεθαίνουν απο το κρύο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr Robert W. Malone - Ζούμε σε μια κατάσταση υπνωτισμού των μαζών.

* Ο υπνωτισμός είναι μια ιδιότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Προϋποθέτει την εστίαση της προσοχής σε ένα αντικείμενο για πολλή ώρα.

Επί δυο χρόνια τα media βομβαρδίζουν τους πολίτες με ατελείωτες δόσεις τρόμου 24 ώρες το 24ωρο υπνωτίζοντας τους.

Οι πολίτες ακολουθούν υπνωτισμένοι τα σχέδια κυβέρνησης και «ειδικών» που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη.

Η επίκληση ενός αόρατου και μυστηριώδους εχθρού είναι κύριο χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων για να κρατούν τις μάζες δεμένες με το επίσημο αφήγημα.

* Οποιασδήποτε πει κάτι διαφορετικό από το επίσημο αφήγημα διώκεται, θεωρείται εχθρός.

*Η τεχνική είναι δοκιμασμένη στην ναζιστική Γερμανία. 

Τότε ήταν οι Εβραίοι η αιτία του κακού, σήμερα ειναι οι ανεμβολίαστοι

Τα lockdown γίνονται για οικονομικούς λόγους αλλά η μεταρρύθμιση της οικονομίας( Great Reset) δεν θα μπορούσε να γίνει υπό κανονικές συνθήκες

Φέρνουν τον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό 

Το στοίχημα με τον χρόνο και την ιστορία είναι αν θα τα καταφέρουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος εκ των Αρίστων του βλαμμένου σκέφτηκε την διπλή μάσκα; Σκέφτηκε ο ειδικός ότι αν ο κορωνοϊός περάσει επιτυχώς την πρώτη μάσκα, θα έχει κουραστεί από την υπερπροσπάθεια και θα αναχαιτισθεί επιτυχώς από το τείχος της δεύτερης μάσκας; Τότε θα ήμασταν πιο ασφαλής αν βάζαμε και τρίτη ; Το θέμα είναι πως θα αναπνέουμε με την επιστροφή του διοξειδίου του άνθρακα απ την εκπνοή και όλων των αναθυμιάσεων απ το στομάχι. Θα εισπνέουμε αεροστεγώς το εκπνεόμενο διοξείδιο του άνθρακα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 Δεκεμβρίου στις 22:15

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Αυτήν την στιγμή. Τώρα.

Στον Ευαγγελισμό. 

4ις εμβολιασμένοι "με COVID"

Και 1 ανεμβολίαστη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έχουν τα έρμα και ψοφάν? 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ .... ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΟ ΓΡΑΦΕΝΙΟ GO (NAI, TO ENEΣΙΜΟ):

Με τη σειρά του, το GO έχει τα ακόλουθα βιολογικά αποτελέσματα:

Το GO περνά μέσα από τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. 

Το GO δημιουργεί θρομβώσεις. 

Το GO προκαλεί θρόμβους αίματος. 

Το GO διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Το GO μπορεί να προκαλέσει μια καταιγίδα κυτοκινών. 

Η τοξικότητα GO μπορεί να προκαλέσει πνευμονία. 

Το GO μπλοκάρει την αποτοξίνωση στο σώμα μπλοκάροντας τη γλουταθειόνη. 

Το GO δημιουργεί μια μεταλλική γεύση στο στόμα. 

Το GO προκαλεί φλεγμονή των βλεννογόνων. 

Το GO προκαλεί απώλεια στην αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης. 

Το GO είναι μαγνητικό (ειδικά στο σημείο της ένεσης.) 

Έτσι, το οξείδιο του γραφενίου μπορεί να λειτουργήσει ως μεμονωμένο έναυσμα για τα περισσότερα συμπτώματα του COVID. Αυτό σημαίνει ότι ο COVID μπορεί να μην προκαλείται από ιό αλλά από νανοσωματίδια οξειδίου του γραφενίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καναδάς ανακαλεί μάσκες προσώπου που περιέχουν γραφένιο μέχρι να αξιολογήσει την ασφάλεια

5/4/2021

Το τμήμα υγείας του Καναδά συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε μάσκες προσώπου που περιέχουν γραφένιο έως ότου αξιολογήσει την ασφάλειά τους – προειδοποιώντας ότι υπάρχει πιθανότητα για τους χρήστες να εισπνεύσουν σωματίδια «τα οποία ενδέχεται να θέτουν κινδύνους για την υγεία».

Οι μάσκες προσώπου που περιέχουν τόσο γραφένιο όσο και γραφένιο βιομάζας αφαιρούνται από την αγορά ως «προληπτική προσέγγιση».

«Η προκαταρκτική αξιολόγηση της διαθέσιμης έρευνας της Health Canada εντόπισε ότι τα εισπνεόμενα σωματίδια γραφενίου είχαν κάποια πιθανότητα να προκαλέσουν πρώιμη τοξικότητα στους πνεύμονες στα ζώα», ανέφερε το τμήμα.

«Η δυνατότητα των ανθρώπων να εισπνεύσουν σωματίδια γραφενίου από τις μάσκες προσώπου και οι σχετικοί κίνδυνοι για την υγεία δεν είναι ακόμη γνωστές και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το σχεδιασμό της μάσκας.

«Μέχρι το τμήμα να ολοκληρώσει μια ενδελεχή επιστημονική αξιολόγηση και να διαπιστώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των μασκών προσώπου που περιέχουν γραφένιο, ακολουθεί την προληπτική προσέγγιση για την αφαίρεσή τους από την αγορά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζισμος-Ναζιστες

Ναι στη 4/5η βιομηχανική επανάσταση 

Ναι στη γενοκτονία της Ανθρωποτητας

Ναι στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή 

Ναι στη Δουλεια

Ναι στον Διανθρωπισμο

Ναι στον Μετανθρωπισμο

Ανθρωπισμος-Ανθρωπος

Λήξη της πανδημίας

Όχι στην 4η/5η βιομηχανική 

Όχι στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή 

Ναι στην Ελευθερία

Ναι στον Άνθρωπο

Ενω αυτά είναι κατά τη γνώμη μου που κρίνονται 

Έχουμε την έγνοια της αριστεράς δεξιάς καπιταλισμού κομμουνισμού κ δεν συμμαζευεται

Κάνουμε ότι περνάει κ δεν περνάει απ' το χέρι μας για τον αφανισμό μας 

Ειδικά δε στη χώρα μας έχει συμβεί ήδη 

Νομίζουμε ότι υπάρχουμε 

Συνεχίστε να μην ενοχλώ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aνοιχτή επιστολή προς τον κόσμο της Κριστίν Ασάνζ για να σώσει τη ζωή του γιου της, Τζούλιαν Ασάνζ :

" Πενήντα χρόνια πριν, όταν γέννησα για πρώτη φορά ως νέα μητέρα, πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερος πόνος. Αλλά σύντομα ξεχάστηκε όταν κράτησα στην αγκαλιά μου το πανέμορφο αγοράκι μου. Τον ονόμασα Τζούλιαν.

Σήμερα συνειδητοποιώ ότι έκανα λάθος. Υπάρχει μεγαλύτερος πόνος.

Ο ατελείωτος πόνος που σπαράζει τα σωθικά του να είσαι μητέρα ενός πολυβραβευμένου δημοσιογράφου που είχε το θάρρος να δημοσιεύσει την αλήθεια για τα εγκλήματα και τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο της κυβέρνησης.

Ο πόνος να βλέπω τον γιο μου που προσπάθησε να δημοσιεύσει σημαντικές αλήθειες, να διασύρεται συνεχώς παγκοσμίως.

Ο πόνος να βλέπω τον γιο μου, που διακινδύνευσε τη ζωή του για να αποκαλύψει την αδικία, να τον εγκλωβίζουν και να του αρνούνται μια δίκαιη νομική διαδικασία, ξανά και ξανά.

Ο πόνος να βλέπω το υγιές παιδί μου να μαραζώνει σιγά σιγά από την έλλειψη σωστής υγιεινής και ιατρικής περίθαλψης για χρόνια υπό κράτηση.

Την αγωνία να βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται σκληρά ψυχολογικά για να μπορέσουν να σπάσουν το τεράστιο πνεύμα του.

Ο συνεχής εφιάλτης ότι θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και θα θαφτεί ζωντανός σε αυστηρή απομόνωση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο συνεχής φόβος ότι η CIA θα πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για τη δολοφονία του.

Η έντονη θλίψη όταν είδα το εύθραυστο εξαντλημένο σώμα του να πέφτει από ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την τελευταία ακρόαση λόγω του χρόνιου στρες.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί βλέποντας μια εκδικητική υπερδύναμη να χρησιμοποιεί τους απεριόριστους πόρους της για να εκφοβίσει και να καταστρέψει ένα ανυπεράσπιστο άτομο.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους αξιοπρεπείς πολίτες που διαμαρτύρονται παγκοσμίως για τη βάναυση πολιτική δίωξη του Τζούλιαν.

Παρακαλώ συνεχίστε να υψώνετε τη φωνή σας στους πολιτικούς σας μέχρι να τους γίνει εκκωφαντική.

Η ζωή του είναι στα χέρια σας. "

Κριστίν Ασάνζ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Marios Kyriazis

22 Δεκεμβρίου  

Είμαι ένας συνταξιούχος γιατρός. Διατηρώ την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και συνεχίζω την επιμόρφωση μου. Αλλά είμαι συνταξιούχος και στο τέλος της καριέρας μου. 

Πως γίνεται τότε, να μου τηλεφωνούν από μόνοι τους ασθενείς που είναι σοβαρά με Κόβιτ, τους οποίους δεν γνωρίζω, και με εκλιπαρούν να τους δω στο σπίτι τους, αφού δεν βρίσκουν άλλον να τους επισκεφτεί; Πού είναι το σύστημα υγείας; Που είναι οι άλλοι γιατροί; Γιατί οι ασθενείς αρνούνται να πάνε στο νοσοκομείο, έστω και αν είναι σοβαρά; Γιατί αναγκάζονται να πληρώνουν για κατ’ οίκον νοσηλεία αφού ήδη πληρώνουν για το ΕΣΥ; Πού είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα; Και γιατί υπάρχουν τόσο αυστηρά και λεπτομερή μέτρα για τον υγιή πληθυσμό, ενώ οι ασθενείς μένουν αβοήθητοι στο σπίτι; Ενδιαφερόμαστε πράγματι για την υγεία, ή υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις μένουν αναπάντητες στο μυαλό μου. 

Αλλά ένα περιστατικό με άφησε με ανοικτό το στόμα. Ασθενής με κορονωϊό χρειάζεται ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι, διαφορετικά θα πεθάνει. Δεν θέλει να πάει νοσοκομείο. Αλλά…. ακούστε: Δεν επιτρέπεται να τον επισκεφτώ, ούτε εγώ ούτε οι νοσηλευτές, αφού είναι θετικός! Όταν το αποτέλεσμα βγει αρνητικό τότε θα μπορώ να τον δω. Δηλαδή όταν γιατρευτεί, θα μπορώ και εγώ να τον …γιατρέψω. Ενώ όταν είναι άρρωστος δεν μπορεί κανένας να του κοντέψει. Οι γιατροί φτάσαμε να βλέπουμε ασθενείς που είναι καλά, και όχι τους άρρωστους. Εννοείται ότι δεν άφησα τον άνθρωπο να πεθάνει μόνος και αβοήθητος, και τον επισκέφτηκα έστω και αν ήταν θετικός, παραβλέποντας την απαγόρευση.

Όλη η δύναμη του Κράτους συγκεντρώνεται στην προστασία των υγειών πολιτών, ενώ οι ασθενείς (στο σπίτι) μένουν εντελώς απροστάτευτοι.

Παράλογα και πρωτάκουστα πράγματα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 75% των Ρώσων δήλωσε πως η σοβιετική περίοδος ήταν η καλύτερη στην Ιστορία της χώρας τους. Από τα ποιοτικά στοιχεία, τέλος των ερευνών, προκύπτει ότι η πλειοψηφία αυτών που νοσταλγούν την Σοβιετική Ένωση είναι άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, ωστόσο από τα εντυπωσιακά στοιχεία έρευνας είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυτού του τύπου οι διαθέσεις αυξάνονται αλματωδώς και μεταξύ των νέων ηλικίας 18-24 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχύει από τον Ιούνιο 2021 στην Γαλλία 

Η εθνική υπηρεσία ασφάλειας υγείας της Γαλλίας (ANSES) αποφάσισε πως οι μάσκες FFP2 δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται.

Ο λόγος είναι πως περιέχουν γραφένιο και για την ώρα υπάρχει έλλειψη δεδομένων σχετικά με την τοξικότητα τους. Η πρώτη χώρα που είχε αναφέρει πιθανούς κινδύνους από τις μάσκες FFP2 ήταν ο Καναδάς, τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο ύστερα από σχετικές αναλύσεις είχε δώσει το “πράσινο φως” για την χρήση τους.

Από την πλευρά τους οι γαλλικές αρχές είχαν ήδη ζητήσει τον Μάιο να μην χρησιμοποιούνται πλέον μάσκες γραφενίου FFP2, που διανέμονται ιδίως σε επαγγελματίες υγείας. Τελικά, η απόφαση για την απαγόρευση της χρήσης τους πάρθηκε σήμερα (15/12).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Λίγα χιλιόμετρα ἔξω ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, στὸν Ἅγιο Στέφανο, μέσα στοὺς καταπράσινους λόφους ποὺ περιτρυγιρίζουν τὴν πόλη στὸ δρόμο γιὰ τὸν Ὠρωπό, βρίσκεται τὸ κτῆμα τοῦ κ. Θοδωρῆ Ἀρβανίτη. Ὁ κ. Ἀρβανίτης, μὲ καταγωγὴ ἀπὸ τὰ Καλάβρυτα καὶ σπουδὲς στὴν Κοινωνιολογία, ἄφησε τὶς ἀναπαλαιώσεις κτηρίων γιὰ νὰ γίνει ἐπαγγελματίας ἀγρότης διετέλεσε δὲ καὶ Πρόεδρος τοῦ Συλλόγου Βιολογικῶν Ἀγορῶν Ἀττικῆς. «Ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ ἀποκτήθηκε μιὰ γνώση, θεώρησα καὶ ἐγὼ καὶ ἄλλοι, ὅτι πρέπει να τὴ μεταδώσουμε. Ἔτσι μαζευτήκαμε καμιὰ εἰκοσαριὰ καὶ κάναμε τὸ Σχολεῖο.» Ὁ κ. Ἀρβανίτης χαίρεται ἰδιαίτερα ποὺ μᾶς βλέπει:

«Τὸ ξέρεις ὅτι δέκα χρόνια τὸ σχολεῖο καὶ δὲν ἔχει πατήσει μέσο κανένα, ἑλληνικό; Τὸ ξέρεις πὼς ἔχουνε ‘ρθεῖ ἀπὸ τὸν Καναδᾶ, ἀπὸ τὴν Ἀμερική, ἀπὸ τὴν Ἀγγλία, ἀπὸ τὴν Γαλλία, ἀπὸ τὸ Ντουμπάι, ἀπὸ τὴν Πορτογαλία, ἀπὸ τὴν Ἰταλία, σχεδὸν ἀπ’ ὅλες τὶς χῶρες; Καὶ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τίποτα.»

Ὁ κ. Θοδωρῆς Ἀρβανίτης στὰ θρανία τοῦ Ἐναλλακτικοῦ Σχολείου Οἰκολογικῆς Γεωργίας.

Μπορεῖ τὰ ἑλληνικὰ μέσα νὰ μὴν ἔχουν «μυριστεῖ» τὸ κτῆμα Ἀρβανίτη, ὅμως οἱ ἴδιοι οἱ Ἀθηναῖοι τὸ ὑποστηρίζουν ἔμπρακτα. Τὸ ἐνδιαφέρον ξεκίνησε μὲ τὴν οἰκονομικὴ στενότητα. «Οἱ Ἀθηναῖοι πρὶν ἀπὸ καμιὰ δεκαριὰ χρόνια, μὲ τὴν κρίση, ἔγινε μιὰ δημοσκόπηση ποὺ ἔλεγε ὅτι ἔνα μεγάλο ποσοστὸ ἤθελε νὰ φύγει ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, νὰ πάει στὴν ἐπαρχία, νὰ καλλιεργήσει, νὰ φυτέψει, ἄλλοι νὰ γίνουν ἀγρότες κ.λπ.». Ἔτσι, ἡ ἀνταπόκριση ὅταν ξεκίνησε τὸ σχολεῖο ἦταν ἄμεση, μὲ ἑκατοντάδες αἰτήσεις. «Οἱ πιὸ πολλοὶ εἶναι γιὰ νὰ κάνουν τὰ περιβολάκια τους, δηλαδὴ τὸ ’80 % γιὰ αὐτὸ εἶναι», ἀναφέρει. Πρόκειται γιὰ ἀνθρώπους τοῦ κέντρου ἀλλὰ καὶ τῶν προαστίων.

Πολλοὶ ἀπὸ ἐκείνους ποὺ ἔρχονται στὸ σχολεῖο, ἐξηγεῖ ὁ κ. Ἀρβανίτης, ἔχουν στόχο νὰ πετύχουν τὴν αὐτάρκεια, νὰ ἔχουν δηλαδὴ τὸ περιβόλι τους γιὰ τὸν ἐαυτό τους, γιὰ τὶς ἀνάγκες τους. Κάτι τέτοιο ὁ ἴδιος τὸ θεωρεῖ οὐτοπικό. «Τὸ ἄλλο εἶναι γιὰ ν’ἀσχολοῦνται. Ἄλλος γιατὶ ἔχει ἐλεύθερο χρόνο, νὰ κάνει τὴν ψυχαγωγία του, τὴν θεραπεία του, ἂς ποῦμε.» Ἡ ἐκμάθηση τῆς καλλιέργειας εἶναι ἀπαραίτητη, καθὼς δὲν εἶναι τόσο εὔκολο ὅσο φαίνεται. «Λένε, ἀφοῦ τὸ ἔκανε ὁ παπποῦς μου, ἡ γιαγιά μου, γιατὶ νὰ μὴν τὸ κάνω κι ἐγῶ ποὺ ἔχω βγάλει πανεπιστήμιο. Αὐτὸ εἶναι ἕνας μύθος, μιὰ ψευδαίσθηση.» Πάντως, δὲν εἶναι δύσκολο νὰ γίνει κανεὶς μαθητὴς στὸ σχολεῖο τοῦ κ. Ἀρβανίτη. «Τὸ σχολεῖο εἶναι ἐλεύθερο, ὅποτε θέλει ἔρχεται ὁ καθένας, ὅποτε θέλει φεύγει. Εἷναι πολλοὶ ποὺ δὲν τοὺς ἀρέσει τὸ σύστημα θέλουνε κάτι πιὸ αὐστηρό, ἐγὼ εἶμαι ὑπὲρ τῆς ἐλεύθερης προσέγγισης.»

Ἐὰν μποροῦσε, ὁ κ. Ἀρβανίτης θὰ ἔφερνε καὶ κάποιους πολὺ διαφορετικοὺς μαθητευόμενους καλλιεργητὲς στὸ κτῆμα του. Περιγράφει τὸ μελλοντικό του… σχέδιο: «νὰ μαζέψω ὅλους ἐδῶ πέρα, ὅλους τοὺς κοινωνικὰ ἀποκλεισμένους, νὰ κάνουν ὅτι θέλουνε, νὰ φτιάξω ἕναν πύργο ψηλὸ νὰ τοὺς παρακολουθῶ καὶ νὰ γράφω. Ἀλκοολικούς, ναρκομανεῖς, ὅ,τι μπορεῖς νὰ φανταστεῖς. Θὰ ἦταν ἕνα περιβάλλον πολὺ καλύτερο.» Ὅπως ἀναφέρει, ὑπῆρξε πρόταση ἀπὸ τὸ ΚΕΘΕΑ γιὰ μία τέτοια δράση, ἡ ὁποία ὅμως τελικὰ δὲν προχώρησε, παρὰ τὴν προσπάθεια ἐκ μέρους του. Θὰ ἐπρόκειτο γιὰ ἕνα περιβάλλον μὴ ἱδρυματικό, ὅπου θὰ ἦταν δυνατὸν «να τοὺς δοθοῦν κάποια κίνητρα νὰ δώσουν ἕνα νόημα στὴ ζωή τους. Δημιουργία, γνώση, ἐπικοινωνία, ποὺ εἶναι καὶ οἱ αἰτίες ποὺ ἀναγκαστήκανε νὰ βροῦνε τὴν ἀλήθεια ἀλλοῦ. Εἴτε στὰ ναρκωτικά, εἴτε στὸ ἀλκοόλ, στὴν παραβατικότητα καὶ λοιπά.»

Ἐκτὸς ἀπὸ τὴν παραγωγὴ καὶ τὴν γνώση, ὁ κ. Ἀρβανίτης εἶναι καὶ ἄνθρωπος τῆς τέχνης. Στὸ κτῆμα του φιλοξενεῖται θέατρο, ὅπου ἔχουν ἀνέβει τουλάχιστον δέκα τραγωδίες, ὅπως ἡ «Ἀντιγόνη». Παράλληλα, ἀσχολεῖται μὲ τὴν συγγραφὴ ἑνὸς βιβλίου γιὰ τὴν ἱστορία τῆς βιοκαλλιέργειας στὴν Ἑλλάδα. Ἀλλὰ ὁ ἴδιος ἐμπνέει καὶ τὴν τέχνη, ἔχοντας ἀποτελέσει τὸ κεντρικὸ θέμα ἑνὸς γαλλικοῦ ντοκυμανταίρ μὲ τίτλο «Τὸ καλάθι» (Le basket), ἀφιερωμένου στὸν μοναδικὸ τρόπο προώθησης τῶν προϊοντων του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Προχθές στη Νέα Σμύρνη έπιασα κουβέντα με έναν άστεγο και τον ρώτησα γιατί δεν πάει σε μία δομή, τουλάχιστον να κοιμάται τα βράδια τώρα με τα κρύα. Μου λέει, έχω πάει σε πέντε και όλες είναι γεμάτες. Μου λένε συνέχεια έλα αύριο μήπως βρεθεί κάτι. Και προσπαθεί να μαζέψει χρήματα να πάει στο Άγιο Ορος.

O Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ έδωσε $250.000 δηλαδή €220.000 για να προσφέρει μία μικρή στέγη σε 25 άστεγους βετεράνους του στρατού. Αν σας θυμίζει κάτι το ποσό, είναι αυτό που νομίζετε. Αλλά ας μην είμαστε μίζεροι."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν λες ότι η κυβέρνηση Μπόριτς στη Χιλή αποτελεί ''συνέχεια'' της εξέγερσης, στη πραγματικότητα την στηρίζεις με τα δυο χέρια και τα πόδια ως ''κυβερνητική έκφραση'' της εξέγερσης, μιλώντας για ''μεγαλειώδη νίκη του λαού'', ταυτίζοντας δηλαδή ''λαό'' με κοινοβουλευτική διακυβέρνηση.

Καλό είναι όμως κάθε ''κριτική'' προσέγγιση να βλέπει όχι τη συνέχεια αλλά τις ''ασυνέχειες'' μεταξύ εξέγερσης και κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης, για να είναι τουλάχιστον έστω και λίγο πραγματικά κριτική.

Αν και η υποψηφιότητα του Μπόριτς, -ο οποίος είναι μέλος ενός από τα κόμματα του Ευρέως Μετώπου, που υπέγραψε τη Συμφωνία της 15ης Νοεμβρίου 2019 η οποία έσωσε τον Πινιέρα από μια επικείμενη πτώση και κατέστησε δυνατή μια ιδρυτική διαδικασία που ρυθμίζεται από το κοινοβούλιο, αποφεύγοντας έτσι μια ελεύθερη και κυρίαρχη Συντακτική Συνέλευση- παρουσιάζεται ως μια εναλλακτική λύση με στόχο την υπέρβαση του νεοφιλελευθερισμού, τόσο το πρόγραμμά του όσο και οι ομιλίες του δείχνουν μια μεγάλη αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις ξένες επενδύσεις, τις «μακροοικονομικές ισορροπίες» και γενικά τη συστημική σταθερότητα.

Η επαναλαμβανόμενη προσήλωσή του στην «αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας», που αποτελεί ένα άθικτο δόγμα στη νεοφιλελεύθερη Χιλή, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα των αυτοπεριορισμών αυτής της υποψηφιότητας, που μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι, σε περίπτωση κατάκτησης της προεδρίας, πέρα από ορισμένα αναδιανεμητικά μέτρα δεν θα πραγματοποιηθούν σημαντικοί διαρθρωτικοί μετασχηματισμοί.

Το λέω αυτό χωρίς να λαμβάνω υπόψη ότι στο πρόγραμμά του δεν θεωρεί τόσο σημαντικά ζητήματα όπως μια νέα εθνικοποίηση του χαλκού, που απο-εθνικοποιήθηκε κατά πλειοψηφία από τις δικτατορικές και συνεχιστές της μεταδικτατορικές κυβερνήσεις, ή την εθνικοποίηση του λιθίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν τη γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο

Γιόμο Κενυάτα

Ο Γιόμο Κενυάτα(Jomo Kenyatta) 20 Οκτωβρίου 1891 – 22 Αυγούστου 1978) ήταν ο ηγέτης της Κένυας από την ανεξαρτησία της το 1963 έως το θάνατό του το 1978, υπηρετώντας πρώτα ως πρωθυπουργός (1963-64) και στη συνέχεια ως πρόεδρος (1964-78). 

Θεωρείται ο ιδρυτής και πατέρας του έθνους της Κένυας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ στο κράτος απαρχαιντ ...

Το Ισραήλ διπλασιάζει τους εβραϊκούς εποικισμούς στα κατειλημμένα εδάφη της Συρίας.

Το Ισραήλ πάλι προκαλεί στη περιοχή προγραμματίζοντας να διπλασιάσει τους σιωναζιστικούς εποικισμούς στα κατειλημμένα συριακά Υψώματα του Γκόλαν. 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε στην περιοχή, η παγίωση της αυξημένης παρουσίας του Ισραήλ στα εδάφη αυτά της Συρίας, περιλαμβάνει επενδυτικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων...


Το Ισραήλ επεκτείνει τον εποικισμό σε κατειλημμένα εδάφη της Συρίας

26/12/2021 – 16:37

Το Ισραήλ σκοπεύει να διπλασιάσει την εποικιστική παρουσία του στα Υψώματα του Γκόλαν, περιοχή που ελέγχει εδώ και πέντε δεκαετίες μετά την απόσπασή της από τη Συρία. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε στην περιοχή, η παγίωση της αυξημένης παρουσίας της χώρας στα εδάφη αυτά της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει επενδυτικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για άλλη μία φιλόδοξη κίνηση από μεριάς Ισραήλ, η οποία υπάγεται στη συνολική εποικιστική πολιτική του στην ευρύτερη περιοχή, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Παλαιστίνης.

Όπως σημείωσε ο Μπένετ, η επένδυση στα Υψώματα ευνοήθηκε από τη θετική στάση των ΗΠΑ, οι οποίες επί διακυβέρνησης Τραμπ αναγνώρισαν την κυριαρχία του Ισραήλ στην εν λόγω περιοχή, θέση την οποία η τωρινή κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει δείξει πρόθεση να αμφισβητήσει.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει κάνει πιο ευνοϊκό το κλίμα για την ισχυροποίηση του ελέγχου του Ισραήλ στην περιοχή.

Σε αυτή την κίνηση υπάρχει, ωστόσο, και η πλευρά της όξυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τη Συρία, η οποία διεκδικεί τα χαμένα της εδάφη μέχρι σήμερα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ορθώνονται περισσότερα εμπόδια για μία ενδεχόμενη συμφιλίωση των δύο πλευρών στο μέλλον.

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει υποδομές και αγροτική δραστηριότητα σε συνδυασμό με μία ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, στα Υψώματα του Γκόλαν από την προσάρτησή τους, το 1967, στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την εδαφική κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή, τη στιγμή που η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα τη θεωρεί κατειλημμένη.

Εδώ και χρόνια, το Τελ-Αβίβ υποστηρίζει ότι τα Υψώματα του Γκόλαν έχουν στρατηγική σημασία για την προστασία της ισραηλινής εδαφικής ακεραιότητας ενάντια στο Ιράν και τους συμμάχους του στη Συρία.

Αυτή τη στιγμή, κατοικούν στην περιοχή δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί, καθώς και μερικοί Σύριοι, οι οποίοι εναντιώνονται στο διοικητικό έλεγχο των Υψωμάτων του Γκόλαν, από το Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα τι λένε οι Ψεκες ..α όχι γίνεται στην Σουηδια στ'αληθεια

Υποδόριο τσιπάκι λειτουργεί ως πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Τρίτη, 21 Δεκ 2021 10:30

Η Σουηδία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η πλέον φιλική χώρα στα κάθε είδους υποδόρια τσιπ ταυτοποίησης ατόμων. Χιλιάδες Σουηδοί έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν τσιπάκια με μέγεθος κόκκου ρυζιού κάτω από το δέρμα στο χέρι τους τα οποία αντικαθιστούν την ταυτότητα, την πιστωτική κάρτα ή την κάρτα εισόδου στους χώρους εργασίας. Τώρα μια εταιρεία από την σκανδιναβική χώρα παρουσίασε ένα νέο τσιπάκι αυτής της κατηγορίας το οποίο θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να πει ότι… δικαιώνει τους συνομωσιολόγους κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Η νεοφυής εταιρεία Epicenter δημιούργησε ένα υποδόριο τσιπάκι στο οποίο αποθηκεύεται το πιστοποιητικό εμβολισμού κατά του κορωνοϊού. Οι εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών στα κινητά τηλέφωνα και τα συστήματα εισόδου σε κάποιο χώρο χωρίς την χρήση κλειδιών μπορούν να «διαβάσουν» το τσιπάκι και να πιστοποιήσουν ότι ο κάτοχος του είναι εμβολιασμένος.

«Τα εμφυτεύματα είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει πολλών ειδών εφαρμογές και αποτελεί τώρα μια πολύ βολική λύση ώστε να έχουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την Covid πάντοτε διαθέσιμα πάνω μας. To κινητό τηλέφωνο μπορεί κάποια στιγμή να μην έχει άλλη μπαταρία ή να μην λειτουργεί οπότε το εμφύτευμα δίνει την λύση. Χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία αυτή την στιγμή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε ένα χρόνο θα την χρησιμοποιήσουμε για να παρέχει κάποια άλλη υπηρεσία» δηλώνει ο Χάνες Σγιόμπλαντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της Epicenter.

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και αν κάποιος που το τοποθέτησε στο χέρι θέλει να το αφαιρέσει αυτό γίνεται εύκολα. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Epicenter έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους ένα τσιπ για να κυκλοφορούν χωρίς κάρτες αναγνώρισης μέσα στην εταιρεία αλλά και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές όπως εκτυπωτές ή ακόμη και τους αυτόματους πωλητές αναψυκτικών και τροφίμων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύρης: Αυτά είναι τα μέτρα για την Όμικρον, που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου

Το 75% των κρουσμάτων αφορούν τις ηλικίες 20 έως 59 ετών. Μόλις το 6% αφορούν ηλικίες άνω των 60 ετών.

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021

Από τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου έως τις 16 του ίδιου μήνα, θα ισχύσουν τα επιπλέον μέτρα κατά της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Για τη διασκέδαση και εστίαση, θα ισχύσει ωράριο έως τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους, με 6 άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Στην παρούσα φάση, επιτρέπεται η μουσική, εκτός και εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Στα γήπεδα, η συμμετοχή είναι 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, θα απαιτείται PCR 48 ωρών.

Θα ισχύσει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, χωρίς σημαντική επίπτωση στις νοσηλείες.

Το 75% των κρουσμάτων αφορούν τις ηλικίες 20 έως 59 ετών. Μόλις το 6% αφορούν ηλικίες άνω των 60 ετών. Απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους ή να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σκλαβενίτης λέει την αλήθεια: 

Έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες

26 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σκλαβενίτης έχει συνηθίσει να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και η οικογένεια, που δημιούργησε την πιο ισχυρή ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προειδοποίησε με καταστροφικές συνέπειες για τους καταναλωτές από τις αυξήσεις των τιμών σε πολλά προϊόντα.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά από τις σχετικές προειδοποιήσεις του Μάκη και της Μαρίας Σκλαβενίτη, στη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κυβερνητικά στελέχη. Χωρίς υπερβολή, τα αδέρφια Σκλαβενίτη μίλησαν για έναν Αρμαγεδδώνα που έρχεται από τις αρχές του 2022 και έκαναν λόγο για αυξήσεις στα μακαρόνια που μπορεί να φθάσουν και το 40% τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ελλείψεις στα ράφια και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Εκπροσωπώντας τον πιο ευνοημένο κλάδο της χώρας, και ενώ δεν έκλεισαν ποτέ τα καταστήματα στα δύο lockdowns, το δίδυμο της αλυσίδας Σκλαβενίτη προσπάθησε να δημιουργήσει νέες συνθήκες πανικού.

Για το τσουνάμι των αυξήσεων που έρχεται, οι εκπρόσωποι του Σκλαβενίτη έριξαν το μπαλάκι στη βιομηχανία και στους προμηθευτές, σημειώνοντας ότι δύο είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της εκρηκτικής ανόδου. Ο πρώτος λόγος είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στη μεταφορά των κοντέινερ στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και ο δεύτερος ότι πολλές βιομηχανίες δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα, αφού η πτώση της κατανάλωσης μειώνει τα έσοδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προκαταβάλουν τις πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που έχουν στείλει οι προμηθευτές στις αλυσίδες σουπερ μάρκετ, αναμένονται ανατιμήσεις στις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων: άλευρα, τυροκομικά, αλλαντικά, βούτυρα – μαργαρίνες, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, καφές, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ροφήματα και σιρόπια για ροφήματα, σοκολατοειδή – γκοφρέτες, είδη ζαχαροπλαστικής, τοματικά – κονσέρβες, αρτοσκευάσματα – φρυγανιές – τρίμμα φρυγανιάς – παξιμάδια, αβγά, βελτιωτικά γεύσης (ξίδι – αρτύματα λεμονιού), κατεψυγμένα αλιεύματα, κατεψυγμένες ζύμες, κατεψυγμένα λαχανικά, κατεψυγμένες πατάτες, σακούλες απορριμμάτων, χαρτιά υγείας – χαρτί κουζίνας – χαρτοπετσέτες και απορρυπαντικά.

Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα αυτά αναμένεται να περάσουν σταδιακά στην κατανάλωση έως τα μέσα Ιανουαρίου. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις πρόκειται για αυξήσεις σε διψήφιο ποσοστό, ενώ υπάρχουν κατηγορίες στις οποίες έχουν γίνει και τους προηγούμενους μήνες άλλες ανατιμήσεις, και συγκεκριμένα στο ελαιόλαδο, στον καφέ, στα άλευρα, στα ζυμαρικά, στα γαλακτοκομικά, στα τυροκομικά και τα απορρυπαντικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε μέρα θητείας του Κάρολου Παπούλια και μια φαστ τρακ πράξη νομοθετικού περιεχομένου??? Τι δεν ΚΑΤΆΛΑΒΕΝΕΤΕ??? ενάντια στα συμφέροντα του λαού ή όχι?

Σχολιο.- NA MAΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΙ Η ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ, ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ,,,,,,ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ,,,,,,

Σχολιο.- κι όμως κανείς δεν την ρώτησε από που γνώριζε τα μελλούμενα..

Μάλλον τα ψιθύριζαν σε κάτι στοές εκεί με τα σπαθάκια και τις ποδίτσες και της είπαν να μας τα πει φωναχτά..

Σχολιο.- Να μας πουνε και γιατί εβαλε το κιπά, το ΚΑΠΈΛΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ, ΌΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟ Ισραηλ…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χρήστες του Τwitter παίρνουν θέση για τα όσα «εμετικά» έγραψε ο Δ.Δανίκας για τα θύματα του Σ.Παναγιωτόπουλου

27/12/2021 - 21:44

Θέση για τα όσα «εμετικά» έγραψε ο Δημήτρης Δανίκας για τα θύματα του Σ.Παναγιωτόπουλου πήραν οι χρήστες του Twitter.

Ο Δημήτρης Δανίκας κατηγόρησε τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για διαρροή στο διαδίκτυο ιδιωτικών τους στιγμών με το επιχείρημα ότι ήξεραν ότι μπορεί να διασυρθούν, χρησιμοποιώντας μάλιστα αισχρό λεξιλόγιο κατά των γυναικών στο άρθρο του με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ», το άρθρο περιγράφει αναλυτικά σκηνές των επίμαχων βίντεο, που προφανώς έχει παρακολουθήσει.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets :

-Με την θέλησή τους έκατσαν στα τέσσερα ,γράφει ο Δανίκας για τα θύματα του Παναγιωτόπουλου στο Πρώτο Θέμα. Είδε λέει τα βίντεο και έχει άποψη.Απο κριτικός κινηματογράφου κατάντησε ξεπλενης ενοχοποιώντας παράλληλα τα θύματα. Ξεφτίλας που ξερνάει σεξισμο Εμετικός.

-Έχω την εντύπωση πως εσύ μάλλον φυτρωσες. Μια υποψία μάνας αν είχες δεν θα σήκωνε να βγάλεις τέτοια συμπεράσματα μισογυνισμου. Γράφε, σε γράφουμε #Δανικας

- Πάλι εσείς οι γυναίκες φταίτε. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το εμπεδώσετε. #Δανίκας

- Έγραψε άρθρο ο #Δανικας για τις υποθεσεις του #Σταθη_παναγιωτοπουλο,αφου εψαξε τα βίντεο & τα είδε. Ερευνητική δημοσιογραφια, βαθυτατα φιλοσοφημενη, για να καταλήξει στο κλασσικό #victimblaming. Δεν μας φανερώνει όμως αν ο ίδιος έκατσε "στα τέσσερα" να τα δει

- Εμετικός Δημήτρης Δανικας κατηγορεί τα θύματα του Παναγιωτοπουλου ότι με τη θέληση τους συμμετείχαν στη βιντεοσκοπηση άρα θα επρεπε να το περιμένουν ότι θα διασυρθουν αλλιώς είναι ή χαζές ή το έκαναν για να ζητήσουν χρήματα.

- Ένα τίποτα που ψάχνει δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας, θα παραμείνει ένα τίποτα και μετά τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας. #Δανικας

- Μια μέρα έπεσε ο Δανίκας σε έναν λάκκο με σκατά και τον λέρωσε.

- #Δανικας τι σιχαμένο σκουπίδι είσαι ρε...

- Όσο χυδαία, εμετική, ρυπαρή και αν είναι η ελληνική τηλεόραση, σκουπίδια σαν τον Δανίκα, δεν της αξίζουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ήθη και έθιμα στην Ελλάδα του 2021: Αφγανοί επιχείρησαν να βιάσουν Σομαλό

 27/12/2021 - 21:34

Σεξουαλική επίθεση δέχθηκε ένα 17χρονο αγόρι, από δύο φίλους του, το βράδυ των Χριστουγέννων, στο πάρκο Ελευθερίας, κοντά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ανήλικο αγόρι από την Σομαλία κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχληση, από δύο φίλους του, ηλικίας «16» και 18 ετών, από το Αφγανιστάν.

Τα τρία αγόρια που διαμένουν σε δομή ασυνόδευτων «ανηλίκων» παιδιών στους Αμπελόκηπους, το βράδυ των Χριστουγέννων πήγαν παρέα, στο Πάρκο Ελευθερίας. Όπως κατέθεσε το 17χρονο αγόρι, που κατήγγειλε την επίθεση κατανάλωσαν όλοι μαζί ποσότητα αλκοόλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ρώσος ΑΝΥΕΘΑ: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για σύγκρουση με την Ρωσία»

27/12/2021 - 18:52

Κορυφώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με αφορμή τοπ ζήτημα της Ουκρανίας, με εκατέρωθεν δηλώσεις που θυμίζουν τα προεόρτια σύγκρουσης. .

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φόμιν μιλώντας πριν από λίγο στο Ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι είπε μεταξύ άλλων:

«Η στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ άλλαξε ριζικά. Επικεντρώνεται πλέον πλήρως στις προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση υψηλής έντασης με τη Ρωσία»

Όταν ένας αξιωματούχος αυτής της εμβέλειας κάνει μία τέτοια δήλωση, σημαίνει ότι το φάντασμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου είναι προ των πυλών. Καλό θα είναι οι ηγέτες και οι ισχυροί να εργαστούν για να σταματήσουν την παράνοια. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα εχει τα χαρακτηριστικά αποκάλυψης, κάνοντας τους δύο προηγούμενους να μοιάζουν με απλές συρράξεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΘ: Ντου από Πακιστανούς «πρόσφυγες» σε θεματικό πάρκο χωρίς να πληρώσουν – Πέταξαν πέτρες

27/12/2021 - 23:37

Επεισόδιο προκάλεσε ομάδα αλλοδαπών «προσφύγων» από το Πακιστάν που επιχείρησε να μπει στο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ, χωρίς να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο.

Τα περίπου 11 άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν Πακιστανοί αντέδρασαν όταν το προσωπικό security, που λειτούργησε με άψογο επαγγελματισμό, τους ζήτησε να περάσουν έξω.

Στη μικρή ένταση μάλιστα που ακολούθησε δεν δίστασαν να πετάξουν και κάποιες πέτρες προς το πάρκο με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο προχωρώντας σε πέντε προσαγωγές.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί ωστόσο επιχείρησαν και πάλι να αντιδράσουν μόλις έφυγε η αστυνομία, επιχειρώντας να προκαλέσουν φθορές, ωστόσο αποχώρησαν και πάλι αμέσως πριν ξαναφτάσει η αστυνομία.

Περιττό να προστεθεί πως πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα αλλά δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

 Η κυβέρνηση του Καναδά παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε 33.000.000 τηλέφωνα πολιτών προκειμένου να ερευνήσει μέσω της κινητικότητας των πολιτών, την μετάδοση του ιού. Και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους πολίτες για 5 χρόνια.

Η Εταιρεία που ανέλαβε αυτό το έργο, είπε ότι πρόκειται να συνεχίσει την παρακολούθηση του πληθυσμού για άλλα 5 χρόνια για πιθανόν άλλες μολυσματικές ασθένειες, αλλά και την... ψυχική υγεία των πολιτών!!!

Συγκινητικό το ενδιαφέρον.... Τώρα που βρήκαμε... Πανδημίες ποιος μάς πιάνει..

Με αρωγό την Τεχνολογία καταργούνται-Προσωπικά δεδομένα, 

-Ιατρικά απόρρητα, -Θεμελιώδη Ανθρώπινα δικαιώματα, 

-Μετακίνηση, -Εργασία, -Ελεύθερη έκφραση, κλπ, κλπ..

Νομιμοποιείται σιγά σιγά κάθε μέτρο που δηλώνεται ως προάσπιση της Δημ. Υγείας, και τιμωρείται οτιδήποτε κρίνουν ότι την απειλεί...

Εν τω μεταξύ οι Προφήτες της Επιστήμης (έχει γίνει κάτι σαν θρησκεία και αυτή σήμερα) μαζί με τον Π.Ο.Υ., βλέπουν ιούς και πανδημίες για το μέλλον και ζητούν από τις χώρες χρηματοδότηση για προετοιμασία ,και τονίζουν ότι πρέπει νά ΄ναι έτοιμες για εμβόλια που θα γίνονται μέσα σε 100μερες!!!

Οι super Ειδικοί κάνουν καλού κακού και δοκιμές προσομοίωσης τέτοιων επιδημιών.., Τελευταίως προπονούνται και σε άλλες δοκιμές διότι προβλέπουν απειλές από ΒΙΟ-τρομοκρατια!!

Δεν σάς λέω τίποτα. Οι "Ανεμβολίαστοι" του Σήμερα οι " ΒΙΟτρομοκρατες " του αύριο. Ένας Θεός ξέρει ΤΙ μάς περιμένει....

Υγ Ο Καναδάς έχει 38.000.000 κατοίκους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπα! νάτο πάλι το Μόσιαλο. Στο 1986 σε αντιαμερικανική πορεία ανάμεσα στον Φίλη και στον Λάμπρου σαν Ρηγάς του ΚΚΕεσ.

Εκεί φαίνεται έμαθε να είναι ειδικός στην υγεία, στα οικονομικά, στη μαγειρική, στο μακιγιάζ, στο στοίχημα, στο καράτε...σε όλα.

Άλλος ένας γνήσιος ΟΝΝΕΔίτης το σημερινό ίνδαλμα του κάθε γιδιού που πίνει νερό στο όνομά του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΣ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΟΜΒΟΛΙΑ  ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Θερμή παράκληση εάν κάποιος έχει τον τρόπο και τις κατάλληλες γνωριμίες, ας του μεταφέρει του Κούλη με τρόπο να ΜΗ ξεστομίσει το «καλή χρονιά» για το νέο έτος.

Ας πει ένα ποίημα, τσιτάτα επιφανών πολιτικών, απόσπασμα αρχαίας τραγωδίας, ότι θέλει ας πει.

Μόνο το «Καλή χρονιά» να ΜΗ πει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΝΙΟ! Η Γαλλία απαγορεύει τις μάσκες (FFP2) που στην Ελλάδα έκαναν υποχρεωτικές..

Ενώ στην Ελλάδα την κάνουμε υποχρεωτική για σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Γαλλία έχει ανασταλεί η χρήση της γιατί η εθνική υπηρεσία ασφάλειας υγείας της Γαλλίας (ANSES) αποφάσισε ότι οι μάσκες FFP2 περιέχουν γραφένιο και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την τοξικότητα τους.

Υποχρεωτική θα είναι πλέον στην Ελλάδα η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, για είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, τη συγκεκριμένη μάσκα θα την έχουμε πλέον όλοι μαζί, ειδικά όσοι πηγαίνουν για ψώνια ή χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

«Η ANSES συνιστά στις δημόσιες αρχές να δίνουν προτεραιότητα στην εμπορία ή τη διάθεση μασκών χωρίς γραφένιο»

Η χρήση μασκών FFP2 που περιέχουν γραφένιο, έχει ήδη ανασταλεί προσωρινά στη Γαλλία, πρέπει να αποφευχθεί προληπτικά λόγω έλλειψης στοιχείων για την τοξικότητα αυτού του συνθετικού υλικού, έτσι έκρινε η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας Anses. και ανακοίνωσε μέσο δελτίο τύπου μετά από έκθεση εμπειρογνωμόνων που ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που τόνισε τους πιθανούς κινδύνους των μασκών FFP2 (ή KN95) για τον ίδιο λόγο, επειδή περιέχουν γραφένιο. Είχε αφαιρέσει προληπτικά τις μάσκες γραφενίου που κατασκεύαζε η κινεζική εταιρεία Shandong Shengquan New Materials, που τότε υποπτευόταν ότι προκαλούσε προβλήματα στους πνεύμονες. Μετά από ανάλυση, ο Καναδάς ενέκρινε τελικά ξανά αυτές τις μάσκες τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι δεν παρουσίαζαν αποδεδειγμένο κίνδυνο.

Η ANSES ωστόσο θεωρεί «αδύνατο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για την υγεία». Σημειώνει μάλιστα «η έλλειψη πληροφοριών για το γραφένιο που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές, για την τοξικότητα αυτής της ουσίας, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις ιδίως μακροπρόθεσμα». Γι’ αυτό θεωρεί προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση αυτού του είδους μάσκας.