Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακη 26 Δεκεμβριου 2021


Χριστούγεννα του 2019 ξεκίνησε η κωμικοτραγωδία, χριστούγεννα του 2022 θα τελειώσει.

Σ' ένα χρόνο από τώρα, θα κάνουμε τον απολογισμό. Θα έχουμε τη μεγαλύτερη θνητότητα στην Ευρώπη, η οποία Ευρώπη θα έχει τους περισσότερους νεκρούς.

Ως τώρα ο φόβος, ο σκοταδιστικός φανατισμός εκατέρωθεν και η χρυσοπληρωμένη πλύση εγκεφάλου των media, δεν επέτρεψαν στους πολίτες να κινητοποιηθούν μαζικά. 

Τη μαζική κινητοποίηση τρέμουν οι κρατούντες φίλοι μου. 

Ο Μπιλ Γκέιτς στο εορταστικό μήνυμά του δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το 2022 δεν είναι πλέον η πανδημία, αλλά η κλιμακούμενη δυσπιστία στις κυβερνήσεις! 

Θα επιβάλουν νέες λογοκρισίες και απαγορεύσεις, νέες λιτότητες?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aνοιχτή επιστολή προς τον κόσμο της Κριστίν Ασάνζ για να σώσει τη ζωή του γιου της, Τζούλιαν Ασάνζ. 

Τέτοιες μέρες αυτόν τον μάρτυρα της ελευθεροτυπίας θα'πρεπε να'χουμε στο μυαλό μας


Aνοιχτή επιστολή προς τον κόσμο της Κριστίν Ασάνζ για να σώσει τη ζωή του γιου της, Τζούλιαν Ασάνζ :

" Πενήντα χρόνια πριν, όταν γέννησα για πρώτη φορά ως νέα μητέρα, πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερος πόνος. Αλλά σύντομα ξεχάστηκε όταν κράτησα στην αγκαλιά μου το πανέμορφο αγοράκι μου. Τον ονόμασα Τζούλιαν.

Σήμερα συνειδητοποιώ ότι έκανα λάθος. Υπάρχει μεγαλύτερος πόνος.

Ο ατελείωτος πόνος που σπαράζει τα σωθικά του να είσαι μητέρα ενός πολυβραβευμένου δημοσιογράφου που είχε το θάρρος να δημοσιεύσει την αλήθεια για τα εγκλήματα και τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο της κυβέρνησης.

Ο πόνος να βλέπω τον γιο μου που προσπάθησε να δημοσιεύσει σημαντικές αλήθειες, να διασύρεται συνεχώς παγκοσμίως.

Ο πόνος να βλέπω τον γιο μου, που διακινδύνευσε τη ζωή του για να αποκαλύψει την αδικία, να τον εγκλωβίζουν και να του αρνούνται μια δίκαιη νομική διαδικασία, ξανά και ξανά.

Ο πόνος να βλέπω το υγιές παιδί μου να μαραζώνει σιγά σιγά από την έλλειψη σωστής υγιεινής και ιατρικής περίθαλψης για χρόνια υπό κράτηση.

Την αγωνία να βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται σκληρά ψυχολογικά για να μπορέσουν να σπάσουν το τεράστιο πνεύμα του.

Ο συνεχής εφιάλτης ότι θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και θα θαφτεί ζωντανός σε αυστηρή απομόνωση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο συνεχής φόβος ότι η CIA θα πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για τη δολοφονία του.

Η έντονη θλίψη όταν είδα το εύθραυστο εξαντλημένο σώμα του να πέφτει από ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την τελευταία ακρόαση λόγω του χρόνιου στρες.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί βλέποντας μια εκδικητική υπερδύναμη να χρησιμοποιεί τους απεριόριστους πόρους της για να εκφοβίσει και να καταστρέψει ένα ανυπεράσπιστο άτομο.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους αξιοπρεπείς πολίτες που διαμαρτύρονται παγκοσμίως για τη βάναυση πολιτική δίωξη του Τζούλιαν.

Παρακαλώ συνεχίστε να υψώνετε τη φωνή σας στους πολιτικούς σας μέχρι να τους γίνει εκκωφαντική.

Η ζωή του είναι στα χέρια σας. "

Κριστίν Ασάνζ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr. Robert Malone

«Δεν θεωρώ τα εμβόλια ασφαλή, ιδιαιτέρως στα παιδιά.

Η αναλογία κινδύνου/οφέλους είναι εντελώς ανεστραμμένη.

Περισσότερα παιδιά θα πεθάνουν από αυτά τα εμβόλια από όσα θα σωθούν!!!!!!

Το εμβόλιο θα έπρεπε να κρατηθεί για όσους έχουν τον μέγιστο κίνδυνο απ’ αυτήν την ασθένεια.

Δεν έχω πει πως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται. Έχω πει ότι θα έπρεπε να κρατηθούν (για ορισμένους).

Δε θα έπρεπε να έχουμε καθολικό εμβολιασμό!!!!! Δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ‘χουμε υποχρεωτικότητα!!!!

Αυτό είναι, κατά την γνώμη μου, παράνομο και υπερβολικά ανήθικο βάσει του Κώδικα της Νυρεμβέργης, του Κώδικα Δεοντολογίας των ΗΠΑ του 1981, της Συμφωνίας του Ελσίνκι…..

Τα δεδομένα με την Όμικρον δημιουργούν μια ακόμη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ κινδύνου και οφέλους!!!!!

Πιστεύω πως είναι πιθανό τις επόμενες λίγες εβδομάδες να αναγκαστώ να αλλάξω την άποψή μου και να πω ότι δεν βλέπω με ποιο τρόπο η αναλογία κινδύνου/οφέλους για τα εμβόλια mRNA ή για τα γενετικά εμβόλια με αδενοϊό έχει οποιαδήποτε λογική για (να εμβολιάσουμε) τον οποιονδήποτε πλέον…»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά είπε η Ρωσία δια στόματος του Προέδρου Πούτιν μίλησε για την ελευθερία για για την θρησκεία για την οικογένεια και την αξία των παιδιών στην οικογένεια μίλησε για τον σκοταδισμό της Δύσης και τις νέες απαράδεκτες αξίες τρανς και λοατκι που μας σερβίρει χάριν της παγκοσμιοποίησης είπε πολλά στην τετραωρη ετήσια ομιλία του

Σχολιο.- ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ!!! ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕ!!! Εμεις ΚΑΝΕΝΑΝ δεν πειραζουμε...Ας ΜΑΘΟΥΝ να μην μας πειραζουν κι οι αλλοι!!!...

Σχολιο.- Δεν το λέει μόνο ο Ρώσος, το λέμε όλοι οι νορμάλ άνθρωποι. Κάποιοι που δεν είναι και τόσο νορμάλ στα μυαλά λένε κάποια άλλα. Ευτυχώς είναι ακόμα η μειοψηφία.

Σχολιο.- Ο Πούτιν είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας... Ο ανώμαλος και παρά φύσιν, είναι ανώμαλος και παρα φύσιν... όσο κι αν προσπαθούν οι πούστηδες κι οι λεσβίες να νομιμοποιήσουν την ανωμαλία τους!!!

Σχολιο.- Κι έλεγα δεν θα χώνονταν σε αυτό το νήμα λίμπεραλ ανωμαλίδια (κατά το "αρχ@δια") να πετάξουν αντιρωσική, φιλοανώμαλη προπαγάνδα...

Τρέμετε τη ρωσία λίμπεραλ τρολλίδια-πισωγλεντίδια!

Σχολιο.- Γειά ρε Βλαδίμηρε ...!

Σοφά και τσεκουρατα τα λόγια σου..!

Σχολιο.- Άλλο η αναγνώριση δικαιωμάτων μιας μειονότητας και άλλο εντελώς να επιβάλλει τη δική της άποψη στην πλειοψηφία, που αυτό γίνεται με τα αίσχη τύπου "γονέας1" και "γονέας2" αντί πατέρας και μητέρα "για να μην προσβάλλονται οι ΛΟΑΤΚΙ".

Σχολιο.- αυτά που έκανε στα πρώτα 2 χρόνια η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, που και πάλι αποδείχθηκαν προβληματικά σε μεγάλο βαθμό, δεν είχαν καμιά σχέση με την προσπάθεια επιβολής ΣΕ ΟΛΟΥΣ των "313 φύλων" των κουιριλικίων, της παιδοφιλίας κλπ. Ο καθένας μπορεί να κάνει στο κρεβάτι του ό,τι θέλει (μεταξύ ενηλίκων πάντα), ΩΣ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχετοί Ψεύδους: "Αρνητές πληρώνουν να κάνουν άλλοι τα εμβόλια τους και ανεμβολίαστοι κολλούν τις μανάδες τους και τις πεθαίνουν"

Σχολιο.- Για κρετίνους που τους πιστεύουν!

Σχολιο.- ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Εξαπάτησης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρ.Κ.Αρβανίτης:ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ … 

Στην Αγγλία ΙΑΝ-ΣΕΠΤ, πεθαίνουν διπλο-εμβολιασμένοι 7 φορές περισσότεροι, από τους ανεμβολίαστους. ΑΛΛΑ … ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ Διπλο-εμβολιασμένοι υπέστησαν ραγδαίες επιδεινώσεις με αποτέλεσμα 10 πλάσια αύξηση τους, συγκριτικά με ανεμβολίαστους.

Πέθαναν: 92.000 ανεμβολίαστοι, 130.000 διπλοεμβολιασμένοι, 85.000 μονοεμβολιασμένοι. Η Ελλάδα, δεν διαφέρει ποσοστιαία από την Αγγλία.

ΤΖΑΜΠΑ ΡΙΣΚΟ ΤΟ … ΕΜΒΟΛΙΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία, παρά την τρομο-κρατική προπαγάνδα δεν τους βγαίνει, γιατί πολλοί γονείς αντιδρούν στο μπόλιασμα των παιδιών τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεβανσιστικός Ναζισμός Σε όλο τον Δυτικό Κόσμο

Είμαστε μάρτυρες της επιστροφής του Ναζισμού, αλλά αυτή τη φορά σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο. Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία έχουν καταργήσει τις πολιτικές ελευθερίες πιο διεξοδικά από ό,τι πέτυχαν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Η επαναναζοποιημένη Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία έχουν καταστρέψει τη σχέση γιατρού-ασθενούς πιο ολοκληρωτικά από ό,τι ο Γιόζεφ Μένγκελε. Οι πολιτικοί ηγέτες του αναστημένου ναζισμού είναι όλοι ένοχοι για εγκλήματα σύμφωνα με τους Νόμους της Νυρεμβέργης.

Θα εισβάλουν ξανά οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ρωσία σε αυτές τις ναζιστικές χώρες και θα εκτελέσουν τους ηγέτες για τα κεφαλαιουχ Όχι. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ρωσία κάνουν το ίδιο πράγμα, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Η Αυστραλία έχει στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι για Ιάπωνες αιχμαλώτους πολέμου αλλά για Αυστραλούς πολίτες που είναι ύποπτοι ότι είχαν επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από Covid. Παντού στον «ελεύθερο» Δυτικό κόσμο, οι εκτελεστικοί υπάλληλοι έχουν δείξει περιφρόνηση για τις συνταγματικές διαδικασίες με την επιβολή νομοθετικών εξουσιών και την έκδοση νόμων με τη μορφή εντολών. Τα κοινοβούλια και τα Συνέδρια έδειξαν τη δική τους περιφρόνηση προς τα δημοκρατικά πολιτικά συστήματα αποδεχόμενοι την κατάσχεση των εξουσιών τους και την ενσωμάτωση της νομοθετικής λειτουργίας στον εκτελεστικό κλάδο όπως συνέβη στη Ρώμη υπό τους Καίσαρες .

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μικροί ναζί έχουν εμφανιστεί παντού. Εταιρικοί εργοδότες, σχολικά συμβούλια, διοικητές πανεπιστημίων, ιδιοκτήτες αθλητικών ομάδων, διοικητές νοσοκομείων, δήμαρχοι και περιφερειάρχες αποκαλύφθηκαν ως αρχικοί Φύρερ που εκδίδουν παράνομες εντολές: Να κάνετε ένεση, εσείς και τα μικρά παιδιά σας, με μια ουσία που έχει αποδείξει ότι δεν προστατεύει εσάς ή οποιονδήποτε άλλον από τον Covid ή οποιοδήποτε από αυτά παραλλαγές, αλλά είναι γνωστό ότι έχει υψηλό κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού και θανάτου, ή απολύεσαι και η καριέρα σου τελειώνει. Στην επαναναζοποιημένη Γερμανία/Αυστρία άνθρωποι απειλούνται με φυλακή εάν αρνηθούν να παίξουν Ρώσικη Ρουλέτα με την υγεία τους. Υπήρξε καμία προηγούμενη κυβέρνηση στην ιστορία τόσο τυραννική; Η Δύση πέτυχε την υπέρτατη τυραννία – η υγεία σας δεν εξαρτάται από εσάς και τον γιατρό σας. Η υγεία σας ελέγχεται από ένα πρωτόκολλο που παρέδωσε ένας αιχμάλωτος ρυθμιστικός οργανισμός που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη της Big Pharma.

Ολόκληρος ο Δυτικός "ελεύθερος" κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωτερικά διαβατήρια που ονομάζονται διαβατήρια Covid. Από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα διαβατήρια, κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε πολιτική ελευθερία μετατρέπεται από δικαίωμα σε προνόμιο που υπόκειται σε κυβερνητική έγκριση. Όλα τα δικαιώματα τελειώνουν. Τα διαβατήρια εκδίδονται σε συμμορφούμενους πολίτες που με την υποχωρητικότητά τους αποκτούν προνόμια να πηγαίνουν σε εστιατόρια, μπαρ, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλα έντυπα ψυχαγωγίας, και να ταξιδεύουν και να διατηρούν τις δουλειές τους. Δεν είναι πλέον υπεύθυνη η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες, είναι οι πολίτες υπόλογοι στην κυβέρνηση. Η ελευθερία επαναπροσδιορίζεται έτσι ως δουλεία όπως στη δυστοπία του George Orwell το 1984.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι μόνοι άνθρωποι που πέθαναν από Covid ήταν άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από συννοσηρότητες στους οποίους αρνήθηκε θεραπεία με γνωστές ασφαλείς θεραπείες όπως HCQ και ιβερμεκτίνη που επίσης χρησιμεύουν ως προ Για την αποφυγή θανάτων από Covid, το μόνο που ήταν απαραίτητο ήταν να προστατευτούν οι ευάλωτοι με προληπτικές δόσεις HCQ ή ιβερμεκτίνης.

Αντ 'αυτού, άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον Covid ενταφιάστηκαν σε γηροκομεία γεμάτα με ηλικιωμένους που έχουν προβλήματα με ανοσία. Κανείς δεν έλαβε θεραπεία, επειδή η άδεια έκτακτης χρήσης που δόθηκε στο λεγόμενο «εμβόλιο» απαιτούσε να μην υπήρχαν γνωστές θεραπείες. Έτσι η Big Pharma και οι συλληφθέντες ρυθμιστικοί οργανισμοί –FDA, NIH, CDC, ΠΟΥ– πραγματοποίησαν μια εκστρατεία κατά του HCQ και της ιβερμεκτίνης. Και τα δύο λέγονταν ότι δεν ήταν ασφαλή και μη εγκεκριμένα (διπλό ψέμα). Ψευδείς ισχυρισμοί δημοσιεύθηκαν από πόρνες των ΜΜΕ ότι τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από ανθρώπους που αρρώστησαν από ιβερμεκτίνη, δήθεν φάρμακο για άλογα. Οι διοικητές των νοσοκομείων αποδέχθηκαν το πρωτόκολλο που τους παρέδωσαν οι Fauci και Big Pharma ότι τα νοσοκομεία πρέπει να εμποδίζουν οποιαδήποτε θεραπεία με HCQ και ιβερμεκτίνη ανεξάρτητα από τις εντολές του γιατρού. Ο εντελώς διεφθαρμένος Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος αποδέχτηκε αυτή την παραβίαση της σχέσης γιατρού/ασθενούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας Δήμαρχος (Μπακογιάννης, Αθήνα) δίνει μια περιουσία στο Ρουβά.

Ο άλλος Δήμαρχος (Πελετίδης, Πάτρα) πιέζει τη ΔΕΗ  να μην κόψει το ρεύμα σε φτωχές  οικογένειες.

Δυο Κόσμοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολυμπιονίκης Μιλτιάδης Τεντόγλου: Όλοι ήταν εναντίον μας. Δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας. Γι'αυτό δεν τους υπολογίζω ούτε και γω αυτή τη στιγμή. Μόνοι μας είμαστε κάνουμε ότι μπορούμε.

Το καθεστώς θέλησε να εκδικηθεί τον Μιλτιάδη Τεντόγλου.

Η συμμορία δεν συγχωρεί τη δήλωση : «η πολιτεία ήταν εναντίον μας. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί».

Μίλτο είσαι ο αθλητής της καρδιάς μας. Σε ευχαριστούμε!

Για αυτό ψήφισαν Έλληνα αθλητή της χρονιάς τον Αντετοκούμπο και όχι τον Ολυμπιονίκη και κάτοχο της παγκόσμιας καλύτερης επίδοσης για το 2021.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εννοεις οι δυτικες κοινωνιες ? Οι πολιτες πηραν αυτές τις αποφασεις η εγιναν εν γνωσει τους ?

Εδω σιωπουμε στην σκανδαλωδη διαχειρηση του υγειονομικου που αφορα εμας τους ιδιους Αλλωστε δεν ειμαι συμφωνη για τον τροπο αυτο διαχειρησης του μεταναστευτικου γιατι αυτος ο τροπος επιβαλλεται απο τους ιδιους που μας επιβαλλουν ολη αυτην τη διαχειρηση της πανδημιας Οχι λοιπον σε ολη αυτη την μεταναστευση Συνορα και παλι συνορα

Οι δυτικες κοινωνιες και οι πολιτες της εχουν χρεος να υπερασπιστουν τα δικα τους δικαιωματα στην κοινωνια που ζουν και να απαιτουν τα συνταγματικα δικαιωματα που εχουν και καταστρατηγουνται Το ιδιο θα πρεπει να αφορα και τους λαους που μεταναστευουν. Εχουν χρεος να υπερασπιστουν τα δικαιωματα τους στις χωρες τους.

αυτο θα γινει να σταματησουν οι επεμβασεις οταν αυτα τα δυτικα κρατη αποκτησουν ηγετες που αγαπουν τον λαο τους και οχι προδοτες και πουλημενους

Ερχονται στην Ευρωπη και λογω των θρησκευτικων πεποιθησεων τους στρεφονται εναντιον των ευρωπαιων πολιτων Ο νομος γιαυτους ειναι το Ισλαμ και η υποταγη ολων των αλλων σε αυτο Τεσπα δεν υπαρχει το vivre ensemble Εθνη Κρατη Σε κοινωνιες που ο καθεις ζει αναλογα με αυτα που εχει μαθει και γαλουχηθει

αυτοι να παλεψουν για τους δικους τους και εμεις για τους δικους μας Δεν μπαινουν ολα σε ενα τσουβαλι

Και οι δικοι μας ειναι διαφορετικοι απο τους δικους τους Καθε λαος εχει και διαφορετικο επιπεδο συνειδητοτητος ως προς τα δικαιωματα του

μηπως καλυτερα να κοιταξεις αυτο που συμβαινει σε εσενα και στους γυρω σου στην κοινωνια που ζεις αντι να κοιτας τις ξενες επεμβασεις. Αυτο το αντεχει η ψυχουλα σου ? Εμενα όχι

Αλλαξα πολυ στον τροπο που τους βλεπω απο την εμπειρια που εχω εδω που ζω Ειλικρινα δεν υποφερονται

τα ναυαγια γινονται γιατι παρα τους κινδυνους για την ζωη τους εξακολουθουν και ερχονται Δεν τους νοιαζει η ζωη των παιδιων τους Μην βλεπεις με την ματια του χριστιανου Αυτοι δεν σε βλεπουν ετσι αλλα με την ματια του ισλαμ Και πιστεψε με αυτη η ματια ειναι απανθρωπη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε στη γενιά με τα τελειότερα επικοινωνιακά συστήματα, αλλά δεν επικοινωνούμε… Λόγω των δικαιωματιστών του καθεστώτος, του καπιταλισμού και της νεοαποικιοκρατίας….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γιατί εμβολίζονται οι άνθρωποι με σκευάσματα εντελώς νέας τεχνολογιας, άρα πειραματικά, προσωρινής αδειοδότησης, υπογράφοντας συμφωνητικό ισχυρής συναίνεσης για ουσία που αγνοούν τη συσταση, δράση και παρενέργειες?

Αποδέχονται τη συμμετοχή τους και των παιδιών τους σε πειραματική διαδικασία φάσης 3 με τον έτερο συμβαλλόμενο (εταιρεία) να έχει προφανώς κ λογικώς ανεύθυνον -μονομερής δέσμευση/ευθύνη του εμβολιασμενου- και την αδειοδοτούσα κρατική Αρχή θωρακισμένη με νόμο περί ακαταδιωκτου? 

Για δε την 3η δόση, συναινούν σε εισαγωγή ουσίας στο σώμα τους, η οποία δεν καλύπτεται ούτε από σχετική αίτηση αδειοδότησης εκ μέρους της εταιρείας, ούτε από προσωρινή αδειοδότηση!?"

Σχολιο.- Και τι γίνεται με τους 60 κα άνω και τα πρόστιμα?

Σχολιο.- μπορεί κιόλας οι άνθρωποι να πηγαινουν τελικά παρόλο τους το φόβο να εμβολίζονται, επειδη η "συλλογικη διαίσθηση" των κοινωνιών τους 'προειδοποιεί' για τους κινδύνους που διατρέχουν έτσι και ΔΕΝ 'συναινέσουν' στην ασκουμενη κτηνιατρική πολιτική δημόσιας υγειας..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία 

"Καφετέρια στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας σέρβιρε χωρίς διακρίσεις, σε εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους ,κάτι το οποίο δεν άρεσε στους αστυνομικούς. Δείτε στο 1ο βίντεο το κάλεσμα για βοήθεια και στο δεύτερο την φοβερή ανταπόκριση του κόσμου που συσπερωμένος δημιούργησε μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας, έξω από το μαγαζί. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επείγουσα ανθρωπιστική έκκληση για απεργό πείνας!

26/12/2021

Επείγουσα Έκκληση

Ανταποκριθείτε στην ανθρωπιστική και πολιτική έκκληση υποστήριξης του Παλαιστινίου Κρατούμενου και Απεργού Πείνας Hisham Abu Hawash.

Παρακαλούμε κάθε πολίτη του κόσμου που αισθάνεται ακόμα Άνθρωπος να διαμεσολαβήσει με επιστολή του προς τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να απελευθερώσουν τον Παλαιστίνιο Hisham Abu Hawash, ο οποίος προέβη απελπισμένος σε απεργία πείνας πριν από 131 ημέρες και του οποίου η καρδιά μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα και με τις ιατρικές εκθέσεις Ισραηλινής Ιατρικής Πραγματογνωμοσύνης η οποία συντάχθηκε προ ημερών ενόψει προσφυγής του δικηγόρου του κρατουμένου για την απελευθέρωσή του ή μεταφορά του σε δημόσιο πολιτικό νοσοκομείο, όλα τα ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί τεράστια βλάβη ίσως και ανεπανόρθωτη.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες μεταξύ του φάσματος της ζωής και θανάτου για τον πολιτικό κρατούμενο, γίνεται Επείγουσα Έκκληση για αποστολή μηνύματος στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας για την άμεση απελευθέρωσή του ή διακομιδή του σε νοσοκομείο καθώς η κλινική της φυλακής Ramle δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο βαρύτατο περιστατικό.

Ο κρατούμενος Abu Hawash έχει φυλακιστεί μέσα στο ιδιότυπο νομικό πλαίσιο της επονομαζόμενης διοικητικής κράτησης, η οποία είναι νομικά , δικαιικά, δικονομικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτη! Αυτή, προβλέπει συλλήψεις, κρατήσεις και φυλακίσεις πολιτών άνευ σύνταξης, κοινοποίησης ή επίδοσης κατηγορητηρίου, άνευ σχηματισμού σχετικής δικογραφίας, άνευ προσδιορισμού δίκης, άνευ απολογίας, απουσία κάθε κανόνα που διέπει τις εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες των πολιτισμένων νομικά κρατών. Το επαίσχυντο καθεστώς της ” διοικητικής κράτησης ” του κράτους του Ισραήλ τίθεται σε ισχύ κατά Παλαιστινίων πολιτών, κατοίκων των εδαφών που διοικούνται από την Παλαιστινιακή Αρχή , επικαλούμενη απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, (εν προκειμένω της Μοσσάντ), χωρίς καμία υποχρέωση από την πλευρά των Ισραηλινών Αρχών για δημοσιοποίηση των επικαλούμενων πληροφοριών που βαρύνουν τον διοικητικό κρατούμενο και ισχύει για αόριστο χρόνο, από μια ημέρα έως ισόβια!

Ο Hisham Abu Hawash συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής “IOF”, από το σπίτι του τη νύχτα γύρω στις δύο τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου 2020 αρχικά ως διοικητικός κρατούμενος για το διάστημα των έξι μηνών. Η διοικητική του κράτηση στη συνέχεια παρατάθηκε και παραμένει διοικητικά κρατούμενος – ενάντια στους κανόνες και τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου. Στις 17 Αυγούστου 2021, ο Χισάμ προχώρησε σε απεργία πείνας κατά της αόριστης διοικητικής του κράτησης, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του, στις 27 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής παρέτειναν την κράτησή του για τρίτη φορά για άλλους έξι μήνες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο δικηγόρος του Hisham προσέφυγε στο στρατιωτικό συμβούλιο προσφυγών κατά της παράτασης της κράτησής του, με το συμβούλιο να αναβάλει επανειλημμένα την ακρόαση με το πρόσχημα ότι δεν έλαβε τη νέα ιατρική αναφορά από τις αρχές των φυλακών. Μετά την απόρριψη της προσφυγής του Hisham από τό στρατιωτικό Συμβούλιο , ο δικηγόρος του προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ κατά της παράτασης της κράτησής του. Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεδρίασε για την υπόθεση την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου. Οι δικαστές ανέβαλαν την απόφασή τους για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την έφεση του Χισάμ για απελευθέρωσή, απέρριψε επίσης το αίτημα του δικηγόρου του για μεταφορά του σε πολιτικό νοσοκομείο με τους δικαστές να αναφέρουν οτι «Ελπίζουν ότι οι αρχές σωφρονιστικών υπηρεσιών θα μεταφέρουν τον Χισάμ σε νοσοκομείο».

Ο Χισάμ παραμένει έως σήμερα αβοήθητος, με απαγόρευση επισκέψεων από τους συγγενείς, έρμαιο και θύμα των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Hisham είναι βαριά άρρωστος, η υγεία του επιδεινώνεται και η καρδιά του μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Ο Hisham είναι παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του 6χρονου Ezeddine που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζει συνεχής ιατρικής περίθαλψης, η IOF αρνήθηκε να του δώσει την άδεια να αναζητήσει θεραπεία στην Ιερουσαλήμ.

Η οικογένεια του Hisham και η Επιτροπή Άμυνας της Χεβρώνας καλούν όλους όσους είναι ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα απόδοσης δικαιοσύνης και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο να υπογράψουν επιστολή στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας για την άμεση απελευθέρωση του Hisham Abu Hawash.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Στεφανίδη μετά τον Αντετοκούνμπο έριξε «καρφί» για τη Σάκκαρη ως αθλήτρια της χρονιάς

25/12/2021 08:11

Η Κατερίνα Στεφανίδου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις το απόγευμα της Παρασκευής όταν εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία της με το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς για την Ελλάδα. Η ίδια υποστήριξε ότι στη θέση του θα έπρεπε να βρίσκεται ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, Μίλτος Τεντόγλου.

«Είμαι σίγουρη πως ο Τεντόγλου χέστηκε, αλλά εγώ δεν κρατιέμαι. Γίνεται σε Ολυμπιακή χρονιά να μην βγει αθλητής της χρονιάς ο χρυσός Ολυμπιονίκης και χρυσός στο Πανευρωπαϊκό Κλειστού (με μισό πόδι);» έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία δεν δίστασε να ανοίξει συζήτηση με αρκετούς από όσους σχολίασαν την τοποθέτησή της.

Σε έναν από αυτούς τους μίνι διαλόγους, μάλιστα, η Κατερίνα Στεφανίδη άφησε αιχμές και για την ανάδειξη της Μαρίας Σάκκαρη ως αθλήτριας της χρονιάς στην Ελλάδα.

«Και στις γυναίκες ολυμπιονίκης έπρεπε να το πάρει. Ο Γιάννης μπορούσε να το πάρει και του χρόνου, η Σακαρη μπορούσε επίσης και του χρόνου γιατί θα έχει καλύτερη χρονιά σίγουρα» έγραψε ένας χρήστης του twitter με την Κατερίνα Στεφανίδη να απαντά: «Στις γυναίκες δεν είχαμε μετάλλιο άρα οι υπόλοιπες είμασταν του πεταματού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Έχουμε ωθηθεί στο σημείο όπου δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε περισσότερο»

26/12/2021 - 15:19

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, αναφέρθηκε στις ρωσικές «κόκκινες γραμμές» και τις ανησυχίες για την ασφάλεια, τονίζοντας πως η χώρα του έχει «ωθηθεί σε σημείο» που δεν μπορεί να υποχωρήσει άλλο.

«Θέλω να καταλάβουν όλοι, εντός και εκτός χώρας, να καταλάβουν και οι εταίροι μας - δεν πρόκειται καν για μία γραμμή που δεν θέλουμε να περάσει κανείς. Είναι ότι δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε άλλο. Έχουμε ωθηθεί στο σημείο... όπου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Μόσχα να κάνει τους λαούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ να κατανοήσουν τη ρωσική ιδέα για το σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας.

«Θέλουμε οι άνθρωποι στη Ρωσία και την Ουκρανία και οι άνθρωποι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατανοήσουν την ιδέα μας, τι θέλαμε να πετύχουμε με αυτές τις συνομιλίες. Δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το σύστημα που θα υιοθετηθεί θα εισάγει όρια και περιορισμούς για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά «για εμάς, ο μόνος στόχος είναι να έχουμε τις συμφωνίες που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια για τη Ρωσία και τον λαό της σήμερα και μακροπρόθεσμα», όπως εξήγησε.

Ακόμη, τόνισε πως η δημοσιοποίηση των ρωσικών προτάσεων ασφαλείας στη Δύση ίσως να είναι ασυνήθιστη τακτική, αλλά η Μόσχα ανησυχεί ότι οτιδήποτε προτείνει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τις απειλές που αντιμετωπίζει.

«Το γεγονός ότι δημοσιοποιήσαμε τις προτάσεις μας συνδέεται με αυτό. Μπορεί να είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος διεξαγωγής συνομιλιών, ναι. Αλλά έχουμε ανησυχίες, όπως είπα, ότι οτιδήποτε προτείνουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει με καταστροφικό έργο που θα δημιουργούν απειλές για εμάς στις γειτονικές μας χώρες», εξήγησε ο ηγέτης της Ρωσίας.

Για τον αρχηγό του ρωσικού κράτους οι εταίροι της Μόσχας «θα μιλάνε ατελείωτα» και «δεν θα κάνουν τίποτα» εκτός από «την άντληση προηγμένων όπλων σε μια γειτονική χώρα και την αύξηση της απειλής για τη Ρωσία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Gazprom δεν θεωρεί «λογική» την μεταπώληση φυσικού αερίου από την Γερμανία στην Πολωνία

26/12/2021 - 15:12

Η ρωσική Gazprom δεν θεωρεί «λογική» την μεταπώληση φυσικού αερίου από την Γερμανία στην Πολωνία, εν μέσω εκτόξευσης των τιμών, απορρίπτοντας τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα περιορίζει σκοπίμως τις αποστολές προς την Ευρώπη.

«Παρατηρούμε την αντιστροφή των ροών του φυσικού αερίου από την Γερμανία προς την Πολωνία όπως φαίνεται επίσης προς την Ουκρανία, της τάξεως των 3-5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ σε βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα.

«Αυτό το φυσικό αέριο προέρχεται από τις υπόγειες δεξαμενές της Γερμανίας, δεξαμενές το φυσικό αέριο των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί κατά 47%. Και ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε…δεν είναι και η πλέον λογική απόφαση». Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι οι αποστολές αυτές είναι «σαφώς υψηλότερες από τον όγκο που παραδίδει η Gazprom».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε την Πέμπτη ότι η Gazprom δεν εκτελεί νέες εξαγωγές μέσω του αγωγού αυτού, ελλείψει ευρωενωσιτικών παραγγελιών. 

Η δυτική Ευρώπη βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπη με την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: πολύ ψυχρός χειμώνας 2020-2021, οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία και μειωμένη απόδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι τιμές έφθασαν σε ύψος ρεκόρ την Τρίτη, με την πτώση των θερμοκρασιών. Σε αυτό προστίθενται οι γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στην Ευρω Ενωση και την Μόσχα, η οποία διασφαλίζει το ένα τρίτο των ευρωενωσιτικών προμηθειών φυσικού αερίου.

 «Οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας και της Gazprom σύμφωνα με τις οποίες στέλνουμε μικρή ποσότητα αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά στερείται απολύτως βάσης», δήλωσε σήμερα ο Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Αυτήν την χρονιά, η Gazprom έστειλε στην Γερμανία 50,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, είναι 5,3 δισεκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι. Η Gazprom έχει ήδη στείλει περισσότερο αέριο σε σχέση με τον περασμένο χρόνο στις εξής χώρες: Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Δανία, Φινλανδία και Πολωνία», είπε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολίνο έστειλε «σήμα» στην Αθήνα : Να γίνει τρικομματική κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί «στιλ Παπαδήμου»

26/12/2021 - 18:03

Η πραγματική κατάσταση στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα αλλάζει ραγδαία και πλέον στόχος δεν είναι πιο κόμμα θα κυβερνήσει αλλά αν θα καταφέρουν ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώσουν το 50%+1 των ψήφων ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν ότι έχουν την λαϊκή αποδοχή, και όλα αυτά γιατί έτσι  θα μπορέσει να στηριχθεί μια τρικομματική κυβέρνηση πριν την ψήφιση του επομένου προϋπολογισμού που θα είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας "συνταγής" Βερολίνου.

Και φαίνεται ότι όλα είναι "τακτοποιημένα" όπου η κυβέρνηση των τριών θα έχει ένα ξεχωριστό πρόσωπο κοινής αποδοχής σε "στιλ Παπαδήμου".

Μάλιστα Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τρία πρόσωπα (εκ των οποίων το ένα γυναίκα) με τους "φακέλους" τους να βρίσκονται υπό επεξεργασία σε Πειραιώς, Κουμουνδούρου και Χαρ.Τρικούπη.

Όπως όλα δείχνουν στον οικονομικό τομέα τα συνεχή lockdown (για τα οποία η αντιπολίτευση ζητά να επιβληθούν ξανά) έχουν εκτροχιάσει την οικονομία, ενώ η ανοχή για επιπλέον "χαλάρωση" των μέτρων εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού δεν φαίνεται να ισχύσουν για την επόμενη χρονιά. Και αυτό σημαίνει επίσπευση εκλογών.

Μπορεί οι εκλογές να είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε 18 μήνες από τώρα και ο Κ.Μητσοτάκης να δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι Βουλευτές έχουν ξεκινήσει την "άτυπη εξόρμηση" προς άγρα ψήφων στις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Τέλος της άνοιξης/καλοκαίρι είναι οι πιθανές εποχές να δούμε κάλπες (με απλή αναλογική) και με εμβολιασμένους σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά.

Τώρα τι θα βγάλει αυτή η κάλπη; Την οργή του κόσμου και το ρευστό της κοινωνίας που βρίσκεται επί 2μιση χρόνια υπό την συνεχή πίεση της πανδημίας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η αδράνεια της αντιπολίτευσης πολλές φορές διαμορφώνουν ένα σκηνικό που σε δημοσκοπήσεις (που διενεργούνται από κόμμα/πρεσβείες) που δεν δημοσιοποιούνται δείχνουν μια ΝΔ στο λίγο πάνω από το 20%, έναν ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι να φτάνει το 20% και το ΚΙΝΑΛ να αγγίζει περίπου το 10% και τέλος.

Αυτά τα κόμματα θα κληθούν να υλοποιήσουν τις "οδηγίες" του Βερολίνου και με έναν δοτό πρωθυπουργό να ετοιμάσουν και πάλι την κοινωνία για λιτότητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«30 χρόνια από το τέλος της ΕΣΣΔ - Ακόμα στην Ρωσία αρκετοί μιλούν για τραγωδία»

26/12/2021 - 15:01

Στις 25 Δεκεμβρίου του 1991 υπεστάλη η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο Κρεμλίνο σηματοδοτώντας το τέλος της πάλαι ποτέ υπερδύναμης. Ο τότε πουλημένος προδότης πρόεδρος και μετέπειτα πιτσαδόρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε όπως του είχαν δώσει εντολή τα αφεντικά του στην Ουάσινγκτον. Επισήμως η 26η Δεκεμβρίου θεωρείται το τέλος του πρώτου κομμουνιστικού κράτους, το οποίο διαλύθηκε 74 περίπου χρόνια μετά την ίδρυσή του. Όπως ακριβώς είχε προφητέψει ο Νοστράδαμος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή την επέτειο ο νέος Τσάρος της Ρωσίας μετά το 1917 Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά για «τραγωδία»: «Ό,τι χτίσαμε σε μια χιλιετία χάθηκε σε σημαντικό ποσοστό», δηλώνει ο Ρώσος τσάρος-πρόεδρος για τη ρωσική αυτοκρατορία, από την οποία πέντε περίπου χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 προέκυψε η Σοβιετική Ένωση με τις 15 δημοκρατίες της.

Σφυγμομέτρηση του κρατικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Wziom με αφορμή τα 30 χρόνια από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δείχνει ότι ο κόσμος θυμάται από την κομμουνιστική περίοδο κυρίως το κράτος πρόνοιας, τη σταθερότητα και την αίσθηση ότι ζούσε σε μια υπερδύναμη με παγκόσμια ακτινοβολία. 

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεις και συνέδρια για τις αιτίες και τις επιπτώσεις κατάρρευσης της πάλαι ποτέ υπερδύναμης. Με την γραφειοκρατεία να έχει επικρατήσει, αρκούσε η προδοσία ενός Γκορμπατσόφ με το σημάδι στο μέτωπο, όπως πάλι είχε προφητέψει ο Νοστράδαμος που οδήγησε την αχανή χώρα στην διάλυση. Ακολούθησε το άλλο κάθαρμα ο αληταράς προδότης μπεκρούλιακας Γιέλτσιν, όπως είχε δώσει εντολές η CIA, μετά τον αληταρά προδότη Γκορμπατσόφ. 

Η σημερινή Ρωσία σε σύγκριση με τη γειτονική της Κίνα είναι οικονομικά αδύναμη, αλλά σε σύγκριση με τις ξεδοντιασμένες ΕυρωΕνωση και ΗΠΑ, είναι ισότιμη οικονομικά. Επιπλέον στο αχανές έδαφος της έχει πρώτες ύλες όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το οποίο εξαρτάτε η ΕυρωΕνωση. Και ο νέος τσάρος Πούτιν σκοπεύει να ξαναδημιουργήσει την πανίσχυρη Ρωσία των τσάρων. Και η Ρωσία παραμένει, μην το ξεχνάμε, πυρηνική υπερδύναμη. Και ο Νοστράδαμος τα είχε προβλέψει, όποιοι δοκίμασαν να υποδουλώσουν τη Ρωσία, έφαγαν τα μούτρα τους. Και ο Ναπολέων, και ο Χίτλερ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιέννη: Δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί πάλι στους δρόμους - «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού»!

26/12/2021 - 20:03

Λίγο πριν την εφαρμογή των νέων εξοντωτικών μέτρων κατά των μη εμβολιασμένων

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σήμερα και παρά τις γιορτές των Χριστουγέννων  για ακόμη μια φορά στην  πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, για να διαμαρτυρηθούν για τα υποχρεωτικά εμβόλια του κορωνοϊού και τις εντολές κατ' οίκον περιορισμού για όσους δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο!

Η αστυνομία εκτίμησε την σημερινή συγκέντρωση στα 10.000 άτομα, οι διοργανωτές  όμως μιλούν τουλάχιστον για τους διπλάσιους την τελευταία σε μια σειρά τεράστιων διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο από τότε που η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που δήλωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τον COVID-19.

 «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού», έγραφε ένα πανό διαμαρτυρίας. «Δεν είμαι νεοναζί ή χούλιγκαν», έγραφε ένα άλλο. «Αγωνίζομαι για την ελευθερία και ενάντια στο εμβόλιο».

Ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο για όλους τους κατοίκους άνω των 14 ετών, εκτός από την περίπτωση απαλλαγής για λόγους υγείας.

"Κανείς δεν θα εμβολιαστεί με τη βία", είπε η κυβέρνηση, αλλά βέβαια όσοι αρνηθούν τον εμβολιασμό θα πρέπει να πληρώσουν ένα αρχικό πρόστιμο 600 ευρώ (670 $), το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αυξηθεί σε 3.600 ευρώ (4.000 $) εάν δεν διευθετηθεί.

«Μπορεί να μην υπάρχει «φυσική» βία, υπάρχει όμως οικονομική όπως και οικονομικός εκφοβισμός, κάτι που κάνει την πράξη εξίσου βίαιη», απάντησε ένας εκ των οργανωτών της σημερινής διαδήλωσης.

Μεγάλες διαδηλώσεις και στο Βέλγιο σε Βρυξέλλες και Λιέγη

Περίπου 10.000  άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των πολιτιστικών αιθουσών λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

«Όχι σε αυτό το ηλίθιο διάταγμα», «Σε αντίθεση με την οικονομία, ο πολιτισμός μας εμπλουτίζει» και «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Ορισμένοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική. Παρά το ψιλόβροχο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για δύο ώρες στους δρόμους του Μον ντεζ Αρ, της ιστορικής συνοικίας των Βρυξελλών όπου στεγάζονται πολλά μουσεία. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Μια άλλη διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε νωρίτερα στη Λιέγη, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga Ανακοινώνοντας την Τετάρτη τα νέα μέτρα η κυβέρνηση σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να επανεξετάσει την κατάσταση πριν από τις αρχές Ιανουαρίου. Δεν έδωσε όμως κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκοι διακινητές στέλνουν στον θάνατο τους μετανάστες

 Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 07:56

Σχολιο.- ΕΝΤΑΞΕΙ! ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΤΥΛ"! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ" ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑΡΙΑ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ !! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΖΟΥΜΕ!!! ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΜΗΧΑΝΗ"!!!

Σχολιο.- Ο Πλακιωτάκης ντρέπεται να ονοματίσει την Τουρκία ως χώρα με ρόλο λαθροδιακινητή; Οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους και να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους. Μόλις προχθές ο ισλαμοφασίστας Ακάρ είπε πως οι στρατιώτες τους μπορούν να πάνε κολυμπώντας στο Καστελλόριζο και δεν ακούστηκε γκιχ από τους δικούς μας. Έχουμε παρουσία 4.000 χρόνων σε αυτά τα νησιά και σε όλη τη Μικρά Ασία μόλις πριν από 100 χρόνια και ανεχόμαστε να ακούμε τις προκλητικές διεκδικήσεις των Τουρκομογγόλων που διατείνονται πως τα κατείχαν για 400 χρόνια! Έλεος!

Σχολιο.- ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΑΘΡΟ-ΒΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΠΝΙΓΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ? ΤΑ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ-ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ?

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΘΡΟ (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ)....ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ, ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ...

Σχολιο.- ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ,ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΙ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ [ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ]", "W.E.F. [ΠAΓKOΣMIO OIKONOMIKO ΦOΡOYM]", "OPEN SOCIETY[ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ]" ΚΑΙ Ο..ΙΔΙΟΣ Ο "Ο.Η.Ε."!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά του κλεισίματος θεάτρων και κινηματογράφων

 Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, 19:40

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των πολιτιστικών αιθουσών που επέβαλαν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

«Όχι σε αυτό το ηλίθιο διάταγμα», «Σε αντίθεση με την οικονομία, ο πολιτισμός μας εμπλουτίζει» και «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Ορισμένοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική.

Παρά το ψιλόβροχο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για δύο ώρες στους δρόμους του Μον ντεζ Αρ, της ιστορικής συνοικίας των Βρυξελλών όπου στεγάζονται πολλά μουσεία. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι επικεφαλής πολλών πολιτιστικών θεσμών των Βρυξελλών, όπως του Βασιλικού Φλαμανδικού Θεάτρου (KVS) και της όπερας Λα Μονέ, κάλεσαν τους πολιτικούς να «αναθεωρήσουν» την απόφαση με βάση την οποία οι αίθουσες θεαμάτων κλείνουν από σήμερα. Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη και ελήφθη «για προληπτικούς λόγους», λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον.

Το 4ο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να υποχωρεί στο Βέλγιο, οι απόλυτοι αριθμοί μολύνσεων μειώνονται εδώ και τρεις εβδομάδες και οι ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση δεν είχαν εισηγηθεί σε αυτό το στάδιο νέα μέτρα για τον τομέα του πολιτισμού, μολονότι η κατάσταση παραμένει οριακή στα νοσοκομεία. Κάνοντας λόγο για «ανακολουθία» ή ακόμη και για «παραλογισμό», πολλοί ειδικοί του υγειονομικού τομέα κατήγγειλαν δημοσίως την απόφαση, δεδομένου μάλιστα ότι καφετέριες και εστιατόρια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλη τη χώρα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Για άλλη μια φορά, δημιουργούμε ανισότητες και εμποδίζουμε την πρόσβαση στον πολιτισμό», σχολίασε η Βιρζινί Κορντιέ, η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρου La Vènerie, στο Βάτερμαλ-Μπουασφορ. Άλλοι επισήμαιναν ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτά τα θέατρα και οι κινηματογράφοι «για την ψυχική υγεία» των πολιτών, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας.

«Προτιμώ να τραφώ με πολιτισμό παρά να πάω να παραφουσκώσω στο εστιατόριο. Το κλείσιμο αυτό είναι άδικο», σχολίασε μια καθηγήτρια γαλλικών μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ορισμένα θέατρα και πολλοί κινηματογράφοι, κυρίως στις Βρυξέλλες, το Ναμούρ και τη Λιέγη, αποφάσισαν να αψηφήσουν την απαγόρευση και να λειτουργήσουν σήμερα.

Μια άλλη διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε νωρίτερα στη Λιέγη, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Ανακοινώνοντας την Τετάρτη τα νέα μέτρα η κυβέρνηση σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να επανεξετάσει την κατάσταση πριν από τις αρχές Ιανουαρίου. Δεν έδωσε όμως κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Μάσκες, CST (σ.σ. το βελγικό υγειονομικό διαβατήριο), εξαερισμός, ανιχνευτές CO2, καθαρισμός του αέρα, αποστάσεις και λοιπά: ο κόσμος του θεάματος τήρησε τα πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν», διαμαρτυρήθηκε η Βελγική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH), η οποία σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, σε συνεργασία με άλλες ενώσεις και ομοσπονδίες του πολιτιστικού τομέα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπουρκίνα Φάσο: Διήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο 41  εφεδροστρατιωτικών του έθνους σε ενέδρα

 Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, 06:09

Οι Αρχές στην Μπουρκίνα Φάσο κήρυξαν διήμερο εθνικό πένθος από σήμερα Κυριακή μετά τον θάνατο τουλάχιστον 41 μελών εφεδροστρατιωτικής οργάνωσης υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση σε ενέδρα που πιστεύεται ότι τους είχαν στήσει τζιχαντοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών στον βορρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οχηματοπομπή των εφεδροστρατιωτικών της οργάνωσης Εθελοντές για την Άμυνα της Πατρίδας (Volontaires pour la Défense de la Patrie, VDP), που χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται από τις Αρχές για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντοφασίστες, έπεσε σε ενέδρα την Πέμπτη, καθώς διέσχιζε απομακρυσμένη περιοχή στη βόρεια επαρχία Λορούμ που καλύπτεται από έρημο.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι 41 εφεδροστρατιωτικοί σκοτώθηκαν.

Επρόκειτο για τις βαρύτερες απώλειες της VDP μέσα σε μια ημέρα. Το μακελειό καταγράφηκε έναν μήνα έπειτα από την επίθεση σε θέση της χωροφυλακής με 53 νεκρούς, την πιο πολύνεκρη ενέργεια με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο τα τελευταία χρόνια.

«Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο», ο Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, «κηρύσσει εθνικό πένθος για σαράντα οκτώ ώρες από την Κυριακή», λόγω της «οδυνηρής αυτής εξέλιξης» και για να αποτίσει «φόρο τιμής στους γενναίους εθελοντές και τους πολίτες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα», ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλκασούμ Μαϊγκά.

Οι Αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες επανειλημμένα με διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών έχει απαυδήσει με την κλιμάκωση της βίας των τζιχαντοφασιστών δούλων των δυτικών αποικιοκρατών τα τελευταία χρόνια στη χώρα και την αδυναμία της κυβέρνησης να βάλει τέλος στη δράση τους.

Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής, είναι αντιμέτωπη από το 2015 με επιθέσεις και ενέδρες τζιχαντοφασιστικών συμμοριών, ολοένα συχνότερες και φονικότερες, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό της τμήμα, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων», όπως και τα γειτονικά της κράτη, το Μάλι και ο Νίγηρας.

Η δράση αλήτικων ομάδων καθυστερημένων τζιχαντοφασιστών, που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) ή στην ισλαμοφασιστική αλ Κάιντα, σε συνδυασμό με ξεσπάσματα βίας μεταξύ φυλών και κοινοτήτων που παρεμβάλλονται, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει πάνω από 1,4 εκατ. άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα επιτελεία των ένοπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα ανακοίνωσαν πως περίπου εκατό αληταράδες ισλαμοφασίστες «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης που διεξήγαγαν από την 25η Νοεμβρίου ως την 9η Δεκεμβρίου στα σύνορά τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουλεμπορικό πλοίο γερμανικής ΜΚΟ μετέφερε 180 λαθρομετανάστες από τη Μεσόγειο

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, 05:48

Δουλέμποροι της Sea-Watch μετέφεραν περίπου 180 λαθρομετανάστες από τη Μεσόγειο το βράδυ της Παρασκευής, με τους λαθρομετανάστες που έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο της, το Sea-Watch 3, να φθάνουν πλέον τους 270, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Βερολίνο χθες Σάββατο.

Το σκάφος έφθασε στη ζώνη δουλεμπορικών επιχειρήσεων μόλις την Πέμπτη. Ώρες μετά, μετέφερε μια πρώτη ομάδα λαθρομεταναστών από τα νερά νότια του μικρού νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται οι λαθρομετανάστες –τα οποία είναι συχνά κάθε άλλο παρά αξιόπλοα– τις περισσότερες φορές κατευθύνονται προς τη Λαμπεντούζα λόγω της εγγύτητας του μικρού νησιού στις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της κυβέρνησης της Ιταλίας, οι αφίξεις λαθρομεταναστών στη χώρα διά θαλάσσης έχουν αυξηθεί κατά 47% το 2021 σε ετήσια βάση.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και μεταφοράς λαθρομεταναστών τις οποίες εκτελούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Μεσόγειο είναι πολιτικά αμφιλεγόμενες: επικριτές τους ερίζουν πως στην πράξη βοηθούν τους διακινητές.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, ο οποίος εγκρίνει το κλέψιμο των δυτικών αποικιοκρατών στις χώρες τους και οργανώνει εισβολές, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη κάπου 23.000 λαθρομετανάστες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Μπλόκο σε αποικιοκρατική ιστοσελίδα ΜΚΟ που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου

 Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, 02:24

Η τηλεπικοινωνιακή ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας μπλόκαρε την ιστοσελίδα της αποικιοκρατικής μη κυβερνητικής οργάνωσης OVD-Info, που για χρόνια παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις κατά του Κρεμλίνου, κατ εντολή της CIA, ύστερα από απόφαση δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η απόφαση για περιορισμό της πρόσβασης στην αποικιοκρατική ιστοσελίδα ovdinfo.org εκδόθηκε από δικαστήριο στην περιοχή της Μόσχας στις 20 Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία χαρακτήρισε την ομάδα OVD-Info “ξένο πράκτορα» τον Σεπτέμβριο.

Η Μόσχα έχει πρόσφατα χαρακτηρίσει αρκετά δυτικοαποικιοκρατικά μέσα ενημέρωσης «ξένους πράκτορες», ένας νομικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται, για οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και συμμετέχουν σε πολιτικές δραστηριότητες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Οργή κατά της Τουρκίας για πάρκο που πήρε το όνομα Τσετσένου αυτονομιστή

 Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, 01:12

Η Ρωσία ήδη έχει εκφράσει «απόλυτη απαρέσκεια για οποιεσδήποτε μορφές, πρακτικές και είδη εξύμνησης και ηρωοποίησης εξτρεμιστών, ενόπλων, συνεργατών (σ.σ. των Ναζί κατακτητών), όσο για τρομοκράτες ούτε λόγος δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ερωτηθείσα για την ονομασία πάρκου έξω από την Κωνσταντινούπολη προς τιμήν του Ντζοχάρ Ντουντάεφ, ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών την περίοδο 1991-1996.

«Δεν είναι η πρώτη απόπειρα να τιμηθεί η μνήμη ενός ανθρώπου, η συνείδηση του οποίου βαρύνεται από το θάνατο χιλιάδων Ρώσων πολιτών με διάφορες εθνικότητες και θρησκευτικές αντιλήψεις. Παρόμοιες απόπειρες είναι ανεπίτρεπτες και απαιτούν την πιο κατηγορηματική καταδίκη από όλη τη διεθνή κοινότητα. Εδώ πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Ρωσίδα εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές «έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα των ρωσοτουρκικών σχέσεων αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, στη διατήρηση και εδραίωση της οποίας αποδίδουν τόσο μεγάλη προσοχή οι αρχηγοί των κρατών μας».

«Υπολογίζουμε ότι τα μηνύματά μας για το ανεπίτρεπτο τέτοιου είδους υπονομευτικών της αμοιβαίας εμπιστοσύνης κινήσεων, θα γίνουν αντιληπτά από την τουρκική πλευρά με όλη τη σοβαρότητα. Το "ξέπλυμα" και η ηρωοποίηση οπλαρχηγών των ενόπλων, των ίδιων των εξτρεμιστών και τρομοκρατών με καιροσκοπικούς στόχους είναι πράξη απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη. Αυτή είναι η θέση αρχής της Ρωσίας», η οποία, όπως εξήγησε η Μ.Ζαχάροβα έχει εφαρμογή τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας.

Προ ημερών ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα «μέσω διπλωματικών διαύλων ήδη διαβίβασε στους Τούρκους συναδέλφους ότι το λιγότερο δεν επικροτούμε παρόμοιες ονομασίες σε μια από τις τουρκικές πόλεις» και είχε χαρακτηρίσει «απολύτως εξηγήσιμη και κατανοητή» την αντίδραση του επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, καθώς η περιοχή, που κυβερνά «έζησε αρκετούς πολέμους, που προκλήθηκαν, ξεκίνησαν, από τους τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αυτή την περιφέρεια της Ρωσίας» και «ένας από τους τρομοκράτες, που το έκανε αυτό ήταν κάποια στιγμή και ο ηγέτης τους Ντουντάεφ».

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ρ.Καντίροφ απευθύνθηκε ευθέως προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον να αποφασίσει: «Είτε θα αποκτήσετε το καθεστώς ενός κράτους που υποστηρίζει δημόσια τους τρομοκράτες, είτε υποστηρίζετε διαφανείς και έντιμες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας πίσω από την πλάτη της», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram και απείλησε μάλιστα την Τουρκία με «ισοδύναμη απάντηση», δηλαδή να τιμήσει στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι το όνομα του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις τουρκικές φυλακές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Βενεζουέλα: Ξεπέρασε το 1.000.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

Αυτό το Σάββατο, ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Tαρέκ Ελ Αισάμι, ανέφερε ότι η χώρα ξεπέρασε την παραγωγή του ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα, παρά τα μονομερή περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, ο βενεζουελάνος αξιωματούχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον κλάδο και στην κρατική εταιρεία για τις προσπάθειες ποτ κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και η κρατική Petroleos de Venezuela (PDVSA) και ιδιαίτερα το προσωπικό εξόρυξης και παραγωγής καθώς και αυτό των μικτών εταιρειών.

«Τους είδα, παρά τις απειλές του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ , εδώ είναι ένας λαός που στέκεται, με αξιοπρέπεια και πρωτοπορία την εργατική τάξη του πετρελαίου», είπε ο Ελ Αισάμι.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τα 500.000 βαρέλια την ημέρα που εξορύσσονταν στο τέλος του 2020 και υπερβαίνει τη μέση παραγωγή που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, η οποία ήταν 876.100 βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, το ρεκόρ αυτό παραγωγής των 1.041.660 βαρελιών αναλύεται ως εξής: Orinoco Belt (577.000 βαρέλια), West (242.850), East (211.740) και φυσικό αέριο (10.070).

Η βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την πολιτική παράνομων κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της αναζητούν λύσεις για να ανεβάσουν την παραγωγή.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσυ Ροντρίγκες, δήλωσε ότι «αυτά τα καταναγκαστικά μέτρα έχουν επιβάλει κυρώσεις σε 192 άτομα, 150 εταιρείες, 69 πλοία, 30 πετρελαιοφόρα και 58 αεροσκάφη. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί επτά εκτελεστικά διατάγματα αποκλεισμού κατά της βιομηχανίας πετρελαίου».