Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πεμπτη 13 Ιανουαριου 2022


ΕΞΑΛΛΟΣ ΣΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΙ ΕΓΩ:ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ.ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΩ ΠΟΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωανίδης Stanford: Το ποσοστό επιβίωσης των ανεμβολίαστων ατόμων κάτω των 20 ετών εάν νοσήσουν είναι 99,9987%!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΑΠΙΛΑ 

Τον είχαν καταγγείλει ήδη από το 2018 για οικονομικές απάτες και συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας. Παρόλ' αυτά, ο καθηγητής Αναστάσιος Δράκος διορίστηκε μέλος επιτροπής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., για να αποπεμφθεί αργότερα.

Παρέμεινε, όμως, καθηγητής, καθώς έχει παραπεμφεί στο Πειθαρχικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), αλλά εδώ κι ένα χρόνο το Πειθαρχικό δεν έχει συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα!

Οι κύριοι καθηγητές δεν έχουν κρίνει σοβαρή την υπόθεση, ώστε να ασχοληθούν με τον απατεώνα παιδεραστή. 

Ζέχνει ο τόπος!

Σχολιο.- Νομίζω ότι παραμένει αμετακίνητος στο Δ.Σ. του "Πράσινου Ταμείου" του υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος. Γιατί οι μπίζνες είναι πάνω απ' όλα.

Σχολιο.- Αμ κι αυτη η βιασυνη του ΣΥΡΙΖΑ,να βγαλει ανακοινωση συμπαραστασης στον κυριο καθηγητη;

Αμα κανεις υπεύθυνη αντιπολιτευση!!!

Σχολιο.- Και το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση στον καθηγητή ανεξάρτητα από το ποιόν του

Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "ντροπιαστική ενέργεια" κατά της "ελευθερίας του λόγου". Το ΚΚΕ αναφέρεται και στο ποιον του αποβράσματος και στην αξιοποίηση του περιστατικού για καταστολή: «Η εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις, δεν δικαιολογεί πράξεις & ενέργειες, που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΕΞΩ Ο COVID ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! 

Περισσότερες από 300 καταλήψεις Λυκείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και σιγά μη βγάλουν τσιμουδιά τα ΜΜΕ της διαπλοκής! 

Σωπαίνει όμως και μεγάλο μέρος της Αριστεράς! Με εξαίρεση την ιστοσελίδα του 902.gr του ΚΚΕ, μάταια ψάχνω να βρω αναφορές στις καταλήψεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται για αύριο Παρασκευή.

Σχολιο.- Συγκεντρώσεις μαθητών την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκαντοντάδες είναι τα σχολεία που έχουν μπει σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Σε συγκεντρώσεις την Παρασκευή προχωρούν οι μαθητές για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία αλλά και την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Στην Αθήνα συγκεντρώνονται, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση καλεί επίσης τους φοιτητές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικώντας μέτρα προστασίας στα πανεπιστήμια και ειδική μέριμνα για την εξεταστική.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές δίνουν τέσσερα αγωνιστικά ραντεβού: Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των Μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούν στις συγκεντρώσεις, αλλά και σε συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις στις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο, καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δήμους, Περιφέρειες.

Αγωνιστικά ραντεβού μαθητών με συγκεντρώσεις έχουν οριστεί επίσης την Παρασκευή στην Πάτρα, στις 10 π.μ. στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στη Μυτιλήνη, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας με ραντεβού στις 10 π.μ. στα «Κεντρικά Λύκεια», αλλά και σε άλλες πόλεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αυτά που διαβάζουμε για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ασκούσε το επάγγελμα ανενόχλητος ενω κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία -Εισαγγελέα οικονομικών και Εισαγγελέα δίωξης εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας χρειάζεται και όχι πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο εν λόγω καθηγητής ήταν διορισμένος σε δυο ΔΣ δημοσίου συμφέροντος αν και κατηγορούμενος για βαρειά αδικήματα .. !!!ανήκε στον κύκλο τους ,δυο υπουργοί τον διόρισαν .!!!Εφαγε ξύλο το έπαιξε θύμα,ξεμύτισαν τα λαμόγια να καταδικάσουν τη βια απο όπου κι αν προέρχεται..βγήκαν τα άπλυτα στη φόρα και εκτέθηκαν όλοι μαζί..Γεμίσαμε με παιδεραστές και πουλημένους δημοσιογράφους.Ελεος!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντροφοι τής τροτσικιστικής ανταρσύα του σεκ αλλά και των τροτσικιστών του ναρ: αν στέκεστε, παρακαλώ καθίστε. 

Οι οργάνωσεις σας φαίνεται να συνυπέγραψαν διεθνή ανακοίνωση που καλεί σε "ανατροπή τής δικτατορίας" στο Καζακστάν μαζί με τον Ασκάρ και τη Ukraine Solidarity Campaign (κάτι χαφιέδες που υποστηρίζουν ανοιχτά και ξεκάθαρα τούς ναζίδες στην Ουκρανία). Μεταξύ πολλών άλλων μπουμπουκιών, και δεν άντεξα να διαβάσω και όλη τη λίστα.

Και εκτός από την όλη τροτσικιστικής ανταρσύα του σεκ, υπέγραψαν και το ναρ, και άλλοι διάφοροι ηγέτες δικηγόρων, προφανώς για έξτρα έμφαση. 

Την πλούσια λίστα υπογραφών μπορείτε να τη δείτε εδώ: 

https://www.letusrise.ie/featured-articles/solidarity-with-the-uprising-in-kazakhstan?fbclid=IwAR0pic_r4thTgvycxibsR5nCg8SnbmfXSj8ZRsTPeVwznn4_R6LVpr2DJz8

Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή σας.

Σχολιο.- Deja vu. Θυμίζει την περίπτωση της Συρίας όπου είδαν επανάσταση ενάντια στον "χασάπη" Άσσαντ με τους αποκεφαλιστές Τζιχάντ. Πάντα στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουϊζ:«ποιό κόμμα εχει μαζέψει ως στελέχη του τοκογλύφους,ναρκέμπορους,εκβιαστές,απατέωνες,βιαστές,παιδεραστές,γκάγκστερ»κλπ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιά τόν καθηγητή τής ΑΣΟΕΕ (και κυβερνητικό στέλεχος;)... Αναστάσιο Δράκο πού ξυλοκοπήθηκε εκρεμούν πολυ σοβαρές καταγγελίες σέ βάρος του για κακουργήματα καί εχει υποβληθεί μηνυση εναντίον του...

1) Για μια υπόθεση τοκογλυφία καί απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».πό τό 2018-2019 ..

2) Νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι φερόταν να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. ...

3) Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.  

Κι ομως αυτός διδασκει απροσκοπτα !..

Τό ερωτημα είναι κα Κεραμεως τί συμβαίνει γιατι διδάσκει;

Αλλη μια υποθεση Λιγναδη πού γινεται προσπαθεια νά κουκουλώθεί;

Σχολιο.- εκκρεμεί η υπόθεση όχι εδώ και ένα χρόνο,αλλά απ΄το 2018 απ ότι έμαθα

Σχολιο.- Οταν κυβέρνηση και η δικαιοσύνη κουκουλωνει, τότε ο λαος τους ξεβρακωνει.... Και πολυ καλα κανει.  Μπράβο του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι στην κατηγορία άνω των 60 ετών, και εμβολιασμένος με δυο δόσεις από τις 20 του περασμένου Μάιου. Αμέσως μετά το εμβόλιο άρχισαν τα προβλήματα υγείας και κατάντησα να γίνω μόνιμος τρόφιμος των νοσοκομείων, και των γιατρών.

Ζω σαν από θαύμα ,ύστερα από την αυτοάνοση αγγειίτιδα που μου προκάλεσε το εμβόλιο, που έχει επηρεάσει σχεδόν όλο μου το σώμα, από μυς νεύρα νεφρά μάτια.

Το επτάμηνο έχει περάσει πια από την ημέρα του εμβολίου, και ξέρω ότι μια τρίτη δόση εκτός από αναμνηστική, θα γίνω και ο ίδιος ανάμνηση όπως μου λένε οι γιατροί.

Από βδομάδα όμως θα πρέπει να δίνω στους αλήτες που μας κυβερνούν 100 ευρώ τον μήνα πρόστιμο επειδή ζω ακόμη ή να φροντίσω να κάνω την τρίτη δόση και να πάψω να ζω;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέβασε ένας φίλος εδώ

Την μανα του 94 ετών για να πει δύο λόγια για το πρόστιμο των 100 ευρώ

Η σύνταξη της είναι 300 ευρώ

Μία γυναίκα που όλη της την ζωή δούλευε στα χωράφια για να μεγαλώσει τα παιδιά της

Ήθελε να εκφράσει τον πόνο της 

Τι θα κάνω με 200 ευρώ? 

Δεν θέλω να κάνω εμβόλιο

Εγώ τώρα περιμένω να πεθανω και Έκλαιγε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκη της Palestine Action έναντι της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής όπλων Elbit Systems! 

Η ισραηλινή εταιρεία όπλων, η μεγαλύτερη στο είδος της, προμηθεύει το κράτος με περίπου το 85% του χερσαίου εξοπλισμού της, συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Hermes που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται εναντίον των κατοίκων της Γάζας. Η εταιρεία έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διευκόλυνση της επί δεκαετίες στρατιωτικής κατοχής της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ και του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, και κατά συνέπεια την έχει τοποθετήσει σταθερά στο στόχαστρο του φιλοπαλαιστινιακού κινήματος, το οποίο χθες πέτυχε μια σημαντική νίκη εναντίον της εταιρίας.

Τη Δευτέρα, η Elbit ανακοίνωσε την πώληση μιας από τις πέντε θυγατρικές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εργοστάσιο Ferranti Power and Control, στην TT Electronics έναντι 9 εκατομμυρίων λιρών. Αυτό είναι 6 εκατομμύρια λίρες λιγότερο από ό,τι η Huda Ammori, συνιδρυτής της Palestine Action, εκτιμά ότι η ομάδα της έχει κοστίσει στην εταιρεία. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστές ναζιστές! Στο Κεμπέκ του  Καναδά αφαίρεσαν γονική επιμέλεια σε υγειέστατο ανεμβολίαστο όπου αν εμ(Φ)ολιαστεί θα του δώσουν το παιδί!


Καναδάς: Έχασε την επιμέλεια του παιδιού του γιατί είναι ανεμβολίαστος

Δικαστήριο του Κεμπέκ στον Καναδά ήρε προσωρινά την επιμέλεια ενός 12χρονου από τον ανεμβολίαστο πατέρα του ο οποίος «αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 23 Δεκεμβρίου αλλά αποκαλύφθηκε τώρα από την εφημερίδα Devoir. Ο δικαστής έκρινε ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης «δεν ήταν προς το συμφέρον (του παιδιού) να έχει επαφές με τον πατέρα του εφόσον ο τελευταίος δεν έχει εμβολιαστεί και αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα».

Ο πατέρας είχε ζητήσει αρχικά να παραταθεί η περίοδος κατά την οποία είχε τη γονική μέριμνα του γιου του μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου. Ο δικαστής όμως αντί για αυτό του στέρησε όλα τα γονεϊκά δικαιώματά του μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός και αν αποφασίσει στο μεταξύ να εμβολιαστεί.

Ο δικαστής παρατήρησε ότι αποσπάσματα των αναρτήσεων του πατέρα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον έδειχναν «να αντιτίθεται στα εμβόλια και στα υγειονομικά μέτρα». Για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι το παιδί «δεν προστατεύεται πλήρως» από τον ιό, ενδεχομένως δε να έχει και μικρότερη προστασία δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στο Κεμπέκ. Επιπροσθέτως, η μητέρα ζει με τον σύντροφό της και τα δύο άλλα παιδιά της, ηλικίας 7 μηνών και 4 ετών, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα αφού στον Καναδά τα εμβόλια χορηγούνται από την ηλικία των 5 ετών.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός εκ των τριών παιδιών» να μπορεί ο πατέρας να βλέπει τον 12χρονο «αυτήν την περίοδο», έκρινε ο δικαστής.

Στο Κεμπέκ η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων (πάνω από το 90%) είναι εμβολιασμένοι. Η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας αποφάσισε να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα σε βάρος των ανεμβολίαστων, επιβάλλοντάς τους και έναν ειδικό κεφαλικό φόρο επειδή θεωρεί ότι επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, κατά της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΟΡΩΝΑ

 Ισπανία (Βαλένθια), αστυνομικοί κατά του απαρτχάιντ υγείας: "Είμαστε με τον λαό, όχι με διεφθαρμένους πολιτικούς. Είμαστε σε επαφή με την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ολλανδία για να ενώσουμε όλη την αστυνομία στην Ευρώπη. 

Φτάνει με το διαβατήριο υγείας!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

134 ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άθλιο κυβερνητικό σχέδιο απόλυσης ανεμβολίαστων υγειονομικών-Προτιμούν να «δολοφονούν» πολίτες εκτός ΜΕΘ

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ταυτόχρονα αντισυνταγματικό και ρουσφετολογικό

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης

Απολύσεις υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου εξετάζει το υπουργείο Υγείας και μάλιστα για όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη προχωρήσει στην απόλυση των υγειονομικών που συνεχίζουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΟΡΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Πικέτες: 1α)Δεν υπάρχει επιστήμη. Αυτό είναι ψυχολογική βία. 1β) ΤΟ METAΣΥΜΠΑΝ: Θα έχεις τίποτε και θα είσαι ευτυχής. 1γ) Παγκόσμιος Οργανισμός Απάτης

2) 3 εμβολιασμοί σε 1 έτος και περιμένετε να πιστέψω πως είναι εμβόλιο;

3)Όπου υπάρχει κίνδυνος (ΡΙΣΚΟ), πρέπει να υπάρχει ΕΠΙΛΟΓΗ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλωτές ΚΑΤΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΟΡΟΝΑ εγκλώβισαν βουλευτές

Anna Sfetkou: Βρε τι έπαθαν οι Βούλγαροι Βουλευτές ….

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο βουλγαρικό κοινοβούλιο με βουλευτές, ενώ οι διαδηλωτές, έξω από το κοινοβούλιο, ζητούν τον τερματισμό της πολιτικής του κορωνοϊού. 

Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το κοινοβούλιο και προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κοινοβούλιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μεταξύ των πολλών αντιπαθητικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση εναντίον πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, υπάρχει ένα ειδικό που προορίζεται να παραμείνει στα χρονικά της επαίσχυντης ιστορίας μας: η αδυναμία των πολιτών να ζουν στα νησιά να φτάσω στη γη.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στα μικρά ιταλικά νησιά -από την Ponza στο Filicudi, από την Έλβα στην Παντελλερία, από το Κάπρι στο νησί Giglio- είναι κυριολεκτικά αδύνατο να φτάσουν στην ιταλική χερσόνησο αν δεν εμβολιαστούν.

Ωστόσο, δεν έχουν παραβιάσει κανένα νόμο, και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους άλλους, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του αντίθετου.

Δεδομένου ότι τα πορθμεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με το ενισχυμένο greenpass (το οποίο, εκτός της ανάρρωσης, ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό), όσοι δεν έχουν μηχανοκίνητο σκάφος ή ιδιωτικό σκάφος είναι κυριολεκτικά κρατούμενοι του νησιού στο οποίο ζουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Το λεγόμενο μεταναστευτικό, χρησιμοποιείται από πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, ως ένα είδος άσκησης προβολής ισχύος που εντάσσεται σε αυτές τις λεγόμενες επιχειρήσεις γκρίζας ζώνης, ή αυτό που λέμε υβριδικός πόλεμος» συνέχισε ο κος Γρίβας. 

“Το κάνει η Τουρκία, το κάνει το Πακιστάν ,με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Σπρώχνει δηλαδή πληθυσμούς και τους εργαλειοποιεί. Η Τουρκία από την άλλη, το κάνει σε ένα μεγάλο βαθμό λειτουργώντας ως ένα είδος ηλεκτρικής σκούπας που ρουφάει πληθυσμούς από διάφορα σημεία της Ασίας και της Αφρικής και τους διοχετεύει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ειδικότερα. 

Και σε συνδυασμό με φίλιες χώρες για αυτήν όπως είναι το Πακιστάν, δημιουργεί θύλακες πληθυσμών μέσα στην Ελλάδα οι οποίες λειτουργούν υπέρ των τουρκικών και των πακιστανικών συμφερόντων και εναντίον των ελληνικών. Όλα αυτά είναι συνυφασμένα μεταξύ τους, το είδαμε με τη λεγόμενη πακιστανική κοινότητα πώς λειτουργεί στην Ελλάδα. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα μέσα στην Ελλάδα η οποία λειτουργεί εκβιαστικά. Με λίγα λόγια η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας κινδυνεύει, τείνει να γίνει Όμηρος της λεγόμενης πακιστανικής κοινότητας”.

«Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνικές πολιτικές ελίτ δυστυχώς συνεργάζονται σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ποιο είναι αυτό το έγκλημα, η σταδιακή εξάλειψη του ελληνικού λαού», τόνισε.

Σχολιο.- Αυτό γίνεται με τη βοήθεια της κυβέρνησης και Ιδρυμάτων τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιατρική "βόμβα": 

Στρατιωτικά έγγραφα υποστηρίζουν πως η ιβερμεκτίνη "λειτουργεί σε όλες τις φάσεις" του COVID

Τα εν λόγω έγγραφα προέρχονται από μια έκθεση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Defense Advanced Research Projects Agency), περισσότερο γνωστή ως DARPA, τα οποία ήταν κρυμμένα σε έναν άκρως απόρρητο δίσκο

Προ μηνών είχαμε την κόντρα Άδωνι-Πολάκη για την χρήση ή μη της Ιβερμεκτίνης για τον κορονοϊό. 

Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων. Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση. Μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή να εφαρμοστεί στο δέρμα για εξωτερικές προσβολές.

Τώρα αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως η ιβερμεκτίνη "λειτουργεί σε όλες τις φάσεις" του COVID σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν

Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες διαρρέονται από τα στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν από το Project Veritas, φαίνεται να υπάρχει ένα  τμήμα που υποστηρίζει την ιβερμεκτίνη ως θεραπεία του Covid-19.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήμουνα ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ στην επέμβαση των ΗΠΑ και της Γαλλίας του Σαρκοζί το 2011 ..επέμβαση που στήριξαν πολλοί δικαιωματιστές "αριστεροι "και "αναρχικοί "κατά του "χασάπη δικτατορα Καντάφι "..στην πορεία βέβαια μάθαμε ότι ήταν ψευδείς οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τότε και "νομιμοποίησαν "την καταστροφή της Λιβύης ..η χώρα έχει καταστραφει και έχει γίνει στρατόπεδο εκπαίδευσης πρακτόρων και τζιχαντιστών ..και γι'αυτό η "Αριστερά "φέρνει μεγάλη ευθύνη


Το τι έκανε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του γίνεται πλέον γνωστό μέρα με τη μέρα. Εδώ είναι μια λίστα με τις θηριωδίες του που έχουν υποστεί οι Λίβυοι για 4 δεκαετίες.

1. Δεν υπήρχε λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στη Λιβύη. Δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους πολίτες.

2. Δεν υπήρχαν επιτόκια δανείων. Δάνεια σε όλους τους πολίτες με μηδενικό επιτόκιο δίνουν δια νόμου οι κρατικές τράπεζες.

3. Το να έχεις σπίτι θεωρήθηκε ανθρώπινο δικαίωμα στη Λιβύη.

4. Όλοι οι νεόνυμφοι στη Λιβύη έλαβαν $50.000 Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι. Η κυβέρνηση ήθελε τόσο πολύ να συμβάλει στο ξεκίνημα μιας οικογένειας.

5. Η εκπαίδευση και η ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν στη Λιβύη. Πριν έρθει ο Καντάφι στην εξουσία, μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσαν να διαβάσουν. Σήμερα ο αριθμός είναι 83%.

6. Εάν οι Λίβυροι ήθελαν να κάνουν καριέρα στη γεωργία, πήραν το Ackerland, μια αγροικία, εξοπλισμό, σπόρους και βοοειδή ως γρήγορη αρχή για τις φάρμες τους και όλα αυτά δωρεάν.

7. Εάν οι Λίβυοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, είχαν την ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό με τη βοήθεια κρατικών κονδυλίων. Πληρώνονταν $2.300 το μήνα για κατοικία και αυτοκίνητο.

8. Εάν ένας Λίβυος αγόρασε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής.

9. Η τιμή του φυσικού αερίου στη Λιβύη ήταν 0,14 δολάρια (12 βιασμοί ή περίπου. 0,10 Ευρώ) το λίτρο.

10. Εάν ένας Λίβυος δεν έβρισκε δουλειά μετά από σπουδές, το κράτος πλήρωνε τον μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο αναζητούσε δουλειά μέχρι να βρεθεί επαρκής επαγγελματίας..

11. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ύψους $150.000.000.000 έχουν παγώσει παγκοσμίως και πιθανότατα χαθεί για πάντα.

12. Ένα μέρος κάθε πώλησης πετρελαίου της Λιβύης πιστώθηκε απευθείας στους λογαριασμούς όλων των Λίβυων πολιτών.

13. Μητέρες που γέννησαν παιδί έλαβαν $5.000.

14. 25 τοις εκατό των Λίβυων αποφοιτούν από το κολέγιο.

15. Ο Καντάφι ξεκίνησε το έργο Great Made River (GMMRP ή GMMR, dt. Μεγάλο ανθρωπογενές έργο ποταμού) στη Λιβύη Είναι το μεγαλύτερο έργο αγωγού πόσιμου νερού παγκοσμίως για καλύτερη παροχή νερού στον πληθυσμό και τη γεωργία.

Δόξα τω Θεώ το ΝΑΤΟ και οι επαναστάτες απελευθέρωσαν τον λαό της Λιβύης από αυτό...

Προσθήκη

Θυμόμαστε τα κατορθώματα του Καντάφι, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση:

Έχω την 1η Σεπτεμβρίου 1969, ο Muammar al-Gaddafi με τους "ελεύθερους αξιωματικούς του" καθαρίζει ενάντια στη μοναρχία του διεφθαρμένου βασιλιά Idris και φωνάζει τη Δημοκρατία. Ο ίδιος θα γίνει αρχηγός κράτους. Αρχίζει αμέσως την οικοδόμηση ενός κοσμικού, ευμετάβλητου, σοσιαλιστικού κράτους. Θα κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, θα απορριφθούν πολλοί ξένοι και Εβραίοι της χώρας. Θα απαγορευτεί το αλκοόλ.

Τον επόμενο χρόνο ξεκινά η εθνικοποίηση ξένων περιουσιακών στοιχείων, ειδικά της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Τα κέρδη από αυτό επενδύει ο Καντάφι στην απαραίτητη κρατική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Δημιουργεί ένα σύστημα άρδευσης που επιτρέπει στο κράτος της ερήμου να παρέχει στον εαυτό του γεωργία.

Το 1973 ανακήρυξε το Ισλάμ ως εναλλακτική λύση τόσο στον καπιταλιστικό υλισμό όσο και στον κομμουνιστικό αθεϊσμό ("3. Διεθνής Θεωρία "). 1976/77 η άμεση δημοκρατία ανακηρύσσεται με βάση το Κοράνι και το «Πράσινο Βιβλίο» του Καντάφι.

Ο αρχηγός του κράτους λαμβάνει εκτεταμένα κοινωνικοπολιτικά μέτρα: στέγαση, αύξηση του κατώτατου μισθού, επιδότηση βασικών τροφίμων, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και καυσίμων. Από το 1973 οι εργαζόμενοι ασχολούνται με τα κέρδη των εταιρειών.

Χάρη σε αυτά τα μέτρα, η Λιβύη είχε τα χαμηλότερα κρούσματα πλούτου και ταυτόχρονα το υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ολόκληρη την Αφρική: κάθε κάτοικος 9400 δολάρια ετησίως. Στην Τυνησία ήταν 3400 δολάρια, στην Αίγυπτο 1700. Επιπλέον, η Λιβύη ήταν χωρίς χρέη.

Δεν υπήρξαν εμφύλιοι πόλεμοι στη Λιβύη, ούτε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι, ούτε παιδιά στρατιώτες όπως οπουδήποτε αλλού στην Αφρική. Η Λιβύη ήταν η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης από τον ιό HIV, τη χαμηλότερη παιδική θνησιμότητα και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε ολόκληρη την Αφρική. (Αυτές οι πληροφορίες παίρνουμε από την "dtv-atlas παγκόσμια ιστορία", Μόναχο 2010, S. 618-626)

Η ευημερία επέτρεψε στη Λιβύη να οικοδομήσει μια κατάλληλη εθνική άμυνα. Η ποιότητά τους απέδειξε ότι μόνο μετά από σχεδόν οκτώ μήνες και χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις κατάφεραν να σπάσουν την αντίσταση της Λιβύης.

Αυτός ο πόλεμος ήταν γνωστό ότι είχε προπαιχνίδι: Μετά από επεισόδια κατά τη διάρκεια αμερικανικών ελιγμών λόγω αμερικανικών προβοκάτσιων, οι επιθέσεις της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον Τρίπολης και Βεγγάσι πέταξαν το 1986. Το 1988 η Λιβύη κατηγορήθηκε για δολοφονία δυτικού αεροσκάφους. Από το 1992/93 οι κυρώσεις του ΟΗΕ και ο οικονομικός αποκλεισμός ήταν επιτυχείς. Έτσι όλα ετοιμάστηκαν από ένα μακρύ χέρι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερίκ Καντονά: «Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ, Χιλιάδες σκοτώθηκαν στις εργασίες του Μουντιάλ και εμείς θα πάμε να το γιορτάσουμε;

«Δεν με απασχολεί να δω το επόμενο Μουντιάλ, το οποίο για μένα δεν είναι πραγματικό» δηλώνει ο Καντονά επιτιθέμενος στο Κατάρ, το οποίο διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, καθώς «εργάτες έχουν πεθάνει προσπαθώντας να χτίσουν τα γήπεδα».

Ξέσπασε κατά της διοργάνωσης του Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί φέτος τον χειμώνα στην αραβική χώρα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), ο Ερικ Καντονά και με δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα παρακολουθήσει την διοργάνωση, θεωρώντας υποκριτικό να το δει, από τη στιγμή που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, χιλιάδες εργάτες.

Το Κατάρ κατηγορείται τακτικά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των μεταναστών εργαζομένων, τα δημοσιεύματα είναι αποκαλυπτικά και οι αριθμοί αμείλικτοι: οι νεκροί εργάτες ξεπερνούν τους 6.500.

Ο Ερίκ Καντονά μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει καθόλου αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο

. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα. 

Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Όμως στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα.

Όλα γίνονται για το χρήμα και μόνο για αυτό

. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός.

Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Χιλιάδες.

Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Λυπάμαι αλλά εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες, αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία».

«Τις τελευταίες δεκαετίας έχουν φιλοξενηθεί διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή τα Μουντιάλ, σε χώρες που αναπτύσσονται όπως η Ρωσία ή η Κίνα.

Όμως το Κατάρ δεν είναι χώρα του ποδοσφαίρου. Ούτε είμαι αντίθετος στο να φιλοξενούν το Μουντιάλ χώρες όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και προώθησης του ποδοσφαίρου όπως η Αφρική ή η ΗΠΑ τη δεκαετία του ’90» δηλώνει ο θρύλος του ποδοσφαίρου στη Daily Mai



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκρισία, η

Δύο καθηγητές ΑΣΟΕΕ έχουν συνάψει εταιρεία στη Ρουμανία, πείθουν κόσμο να βγάλει τις οικονομίες του από την τράπεζα και να τις επενδύσει στη μεγάλη τους μπίζνα (δεν ξέρω αν το βρίσκετε φυσιολογικό, εγώ άλλη αντίληψη είχα για το ποιο είναι το ακαδημαϊκό έργο). Η μπίζνα φαίνεται ότι είναι πυραμίδα, κάποια στιγμή σταματούν να πληρώνουν και τα θύματά τους αρχίζουν να τους κυνηγούν το 2018. Ο πρώτος καταδικάζεται για τοκογλυφία το 2019. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον και η δίκη θα γίνει την Παρασκευή. Για τον δεύτερο, που στο μεταξύ έχει ευεργετηθεί και με δύο κυβερνητικές θέσεις (2019-2021), προκύπτει επιπλέον έρευνα και για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων το 2020, μετά και από δηλώσεις του ίδιου άλλωστε, που το περηφανευόταν.

Στις 15 Νοέμβρη 2019 η Σύγκλητος κάνει λοκντάουν στην ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές πάνε το πρωί να την ανοίξουν, τους την πέφτει άγρια η αστυνομία, σπάει χέρια, τους κρατάει όμηρους μέχρι το μεσημέρι!

Ο μεν πρώτος καθηγητής (ο καταδικασμένος για τοκογλυφία) υπογράφει στις 16/11 κείμενο μαζί με τους υπόλοιπους αξιότιμους καθηγητές ΑΣΟΕΕ, στο οποίο καταγγέλλουν όλοι μαζί "τη βία και ανομία" που βιώνουν στο Πανεπιστήμιο τους.

Ο δε δεύτερος το ίδιο διάστημα είναι στο ΔΣ του Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, φορέα του ΥΠΡΟΠΟ που προορίζεται για να εκπαιδεύσει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ανομία είναι να υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο φοιτητές που υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να χαλάσουν τις μπίζνες εκατομμυρίων των καθηγητών τους -οι ίδιες οι μπίζνες είναι "κανονικότητα" ακόμη κι αν είναι πυραμίδες. Ανομία είναι να ζητάμε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των καθηγητών στα ΑΕΙ, γιατι έτσι εμποδίζουμε τη "σχέση με την αγορά". Ανομία είναι να γράφουν στους τοίχους "Η ΑΣΟΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΩΝ", όχι το να κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι ίδιοι οι κακοποιητές. 

Όταν ήμουν φοιτήτρια, ως φοιτητική αριστερά φωνάζαμε ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και το περιγράφαμε με τα μελανότερα χρώματα. Νομίζω καμία από τις περιγραφές μας τότε δεν μπορεί να συναγωνιστεί το σημερινό βόθρο...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπαθε σοκ με το λογαριασμό της ΔΕΗ και ξεκινάει απεργία πείνας! - Σε απόγνωση οι Έλληνες με την ακρίβεια
13/01/2022 - 16:41
Σε απόγνωση οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής αλλά και στην ενέργεια. Ειδικά οι μικροί επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης νιώθουν την θηλειά των καθημερινών ανατιμήσεων να σφίγγεται θανάσιμα γύρω από τον λαιμό τους.
Έτσι,  ένας επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης από τη Μηλέα Ελασσόνας όταν έλαβε στα χέρια του τον εκκαθαριστικό λογαριασμό του φυσικού αερίου, κατέρρευσε.
Το ποσό που αναγραφόταν στον λογαριασμό που έλαβε ο Φώτης Βούζας ήταν 8.500 ευρώ, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να τρίβει τα μάτια του.
Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στη LarissaPress, έως τώρα πλήρωνε περίπου 2.000 ευρώ το τετράμηνο για το ηλεκτρικό ρεύμα της επιχείρησής του, ενώ στον τελευταίο λογαριασμό το ποσό που καλούνταν να πληρώσει ήταν 12.000 ευρώ. Ο επαγγελματίας κατάφερε να πληρώσει το πόσο των 4.000 ευρώ, ωστόσο αδυνατεί να πληρώσει τα υπόλοιπα 8.000 ευρώ.
Ο κ. Βούζας ο οποίος ενημέρωσε για την υπόθεσή του και τον βουλευτή Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει από σήμερα απεργία πείνας: «Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε για να σταθούμε όρθιοι, να πουλήσουμε τα παιδιά μας;» δήλωσε απελπισμένος.
Όλα αυτά φυσικά και όσα ακόμα έχουμε να δούμε είναι απότοκα της εμμονής της κυβέρνησης με την πράσινη ανάπτυξη. Οι συνέπειες  για την οικονομία, προβλέπονται δραματικές σε μια εποχή που αυτή  ήδη έχει δεχθεί ένα σφοδρό χτύπημα από τον Covid-19. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία σοκ: «Το παιδί μου να εμβολιάστηκε και παραλίγο να πεθάνει - Μην κάνετε εμβόλια στα παιδιά σας»
13/01/2022 - 16:20
Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυρία Γιώτα Μουζάκη κατήγγειλε ότι ο 20χρονος γιος της, που αναγκάστηκε -όπως είπε- να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, για να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, εμφάνισε συμπτώματα μυοκαρδίτιδας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός Γιάννης μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Πρώτα στη στεφανιαία μονάδα και μετά στην καρδιολογική κλινική. Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ο οικογενειακός της γιατρός, αλλά και κάποιοι καρδιολόγοι από την μονάδα, της είπαν ότι πρόκειται για παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό, οι γιατροί στο νοσοκομείο επέμεναν ότι η μυοκαρδίτιδα που εμφάνισε ο γιός της, οφείλεται σε μία παλινδρόμηση που είχε εμφανίσει ο νεαρός στο παρελθόν λόγω άγχους.
Το ενημερωτικό που πήρε από το νοσοκομείο ήταν ανυπόγραφο και ενώ έκανε λόγο για “άτυπο θωρακικό άλγος” συνιστούσε την παρακολούθηση του ασθενή από καρδιολόγο για τυχόν στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με όσα είπε.
Σήμερα η κα Γιώτα καταγγέλλει ότι από την περασμένη Κυριακή, ο 20χρονος άρχισε πάλι να έχει πόνους. Επισκέφθηκαν, όπως είπε, καρδιολόγο και μετά από τον γενικό έλεγχο, εκείνη τους είπε ότι ο νεαρός προφανώς έπαθε μία μικρή θρόμβωση.
«Θα μπορούσε να πάθει έμφραγμα. Η καρδιολόγος μου είπε ότι αυτό που έκαναν στο νοσοκομείο ήταν να τον σώσουν, τον πρόλαβαν δηλαδή και δεν έπαθε κάτι. Το παιδί συνεχίζει να έχει προβλήματα. Μας έγραψε γενικές εξετάσεις, μου ζήτησε να το δει ακόμα και ένας πνευμονολόγος για τυχόν εκβολές στους πνεύμονες. Αύριο έχουμε ραντεβού με αιματολόγο, θα περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δω τι μέλλει γενέσθαι. Η ταλαιπωρία συνεχίζεται, το παιδί είναι ακόμα στο σπίτι, δεν πηγαίνει στη σχολή του και το παρακολουθούμε», σημείωσε.
Και συνέχισε: «Όλη αυτή η ιστορία έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος. Μιλάμε για εξετάσεις 200 και 500 ευρώ. Έχω συνεννοηθεί με το δικηγόρο μου και προχωράμε σε μήνυση. Αυτή τη στιγμή, από το νοσοκομείο έγραψαν για ένα “άτυπο θωρακικό άλγος” . Και δεν ντράπηκαν να το γράψουν αυτό. Η εκτίμηση του ιδιώτη καρδιολόγου ήταν μυοκαρδιακή βλάβη και στη συνέχεια η θρόμβωση. Νιώθω ενοχές σαν μάνα που επέτρεψα στο παιδί μου να κάνει το εμβόλιο. Είμαι καταβεβλημένη” συνέχισε η κα Γιώτα “Βλέπω το παιδί μου να είναι χάλια και νιώθω ακόμα πιο χάλια. Τρέχω, δε μένω ήσυχη με τη μία διάγνωση που πήρα, γιατί επανήλθε το πρόβλημα στο παιδί. Να προσέχετε. Εγώ το έκανα το εμβόλιο κατ΄ ανάγκη στο παιδί μου. Μην κάνετε στα παιδιά σας εμβόλια»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζουν νέα υπερδομή παράνομων μεταναστών στον Έβρο - Συνέλαβαν τον πρόεδρο Χ.Τυρμπάκη
13/01/2022 - 15:15  
Ο πρόεδρος του Φυλακίου Χ.Τυρμπάκης κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Έτοιμη να «πνίξει» (ακόμα περισσότερο) την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες είναι η κυβέρνηση, καθώς στον Έβρο ετοιμάζεται μια νέα υπερδομή, η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες αλλοδαπούς.
Κάτοικοι του Έβρου συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο, εκεί που όπως φαίνεται και στο βίντεο ετοιμάζεται μια ακόμα υπερδομή, ενώ ήδη οι εργάτες της ΤΕΡΝΑ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες. Στο χώρο επίσης υπάρχουν πολλά μηχανήματα.
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ για να διαμαρτυρηθούν, εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: 
«Φοβούνται την αγανάκτηση του κόσμου. Θα είναι μια υπερδομή, μια περίφραξη με τρεις φράχτες με απόφαση μεταξύ τους έξι μέτρα. Τέτοια περίφραξη δεν έχουν ούτε τα σύνορα, ούτε το Άουσβιτς. Παραπέμπει σε μια τρίτη υπερδομή Δεν ξέρω τι κόσμο θα έχει μέσα. Αν αληθεύει αυτό που μας είχε πει ο Ν.Μηταράκης ότι θα έχει χιλιάδες λυπάμαι πάρα πολύ για την περιοχή εδώ πέρα. 
Εντωμεταξύ 26 στρέμματα για να τοποθετηθούν κοντέινερ, θα αξιοποιηθούν τα 6 για εγκαταστάσεις. Τα 26 για ποιο λόγο;»
Αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων κατά της νέας υπερδομής φιλοξενίας αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη κάνοντας χρήση της Αστυνομίας όπως δείχνει το βίντεο όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν κυριολεκτικά σηκωτό τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.
Ο πρόεδρος πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία για να μην επιτρέψει να περάσουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.
Μάλιστα, ο κ.Τυρμπάκης όταν πήγαν να τον συλλάβουν σηκωτό οι Ασφαλίτες της Ορεστιάδας, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Χαράλαμπου Χαράλαμπου Ελευθεριάδη που συντόνιζε όλη την επιχείρηση κατέρρευσε λέγοντας τους ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του.
Στο πλευρό του Χρήστου Τυρμπάκη και αδερφή του Κούλα Τυρμπάκη που κατέγραψε σε ζωντανή μετάδοση την σύλληψη του Προέδρου του Φυλακίου, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε άσχημη κατάσταση, με την πίεση του να φτάνει στο 21 και φόβους για την υγεία του.
Η επέκταση του ΚΥΤ
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, στον χώρο προβλέπεται να δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟΚΕΚΑ. Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
Ταυτόχρονα, στην έκταση θα δημιουργηθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης –ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων –στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης και γραφείων φρουράς.
Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή, η οποία θα έχει περιμετρική περίφραξη, θα κατασκευαστεί επίσης δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.
Οι φορείς της περιοχής εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρίση των πυραύλων της Κούβας Νο 2; - Η Μόσχα δεν αποκλείει ανάπτυξη δυνάμεων σε Κούβα και Βενεζουέλα
13/01/2022 - 17:08 
Εν μέσω επικίνδυνης όξυνσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας η Μόσχα προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε ανάπτυξη δυνάμεων σε Βενεζουέλα και Κούβα φέροντας μνήμες από την κρίση των πυραύλων της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962, όταν ο κόσμος είχε  φτάσει στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δεν θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τίποτα σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης ρωσικής στρατιωτικής υποδομής σε Κούβα και Βενεζουέλα.
«Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα, ούτε θα αποκλείσω τίποτα», είπε ο Ryabkov στο RTVI.
Σημείωσε ότι η πιθανότητα τέτοιων επιλογών εξαρτάται από την απάντηση της Ουάσιγκτον στις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είχε ήδη περιγράψει τι μπορεί να κάνει το ρωσικό Ναυτικό εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προκαλούν τη Μόσχα, αλλά δήλωσε επίσης ότι θα ήταν προτιμότερη μια διπλωματική λύση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ.Λαβρόφ: «Απαράδεκτα τα αιτήματα των ΗΠΑ - Νευρικός κλονισμός των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις»
 13/01/2022 - 18:19
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη ούτε να συζητήσει τα «απαράδεκτα» αιτήματα των ΗΠΑ για τα στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφός τους.
Ο Λαβρόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν μετά τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα την Γενεύη, στις οποίες είχε αναφέρει ότι η Ρωσία για να αποδείξει ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία θα πρέπει τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία να επιστρέψουν στους στρατώνες τους.
Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε ως «νευρικό κλονισμό» το νομοσχέδιο που παρουσίασαν χθές Αμερικανοί γερουσιαστές που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία σε περίπτωση που επιτεθεί στη Ουκρανία.
«Θεωρώ ότι είναι ένα είδος νευρικού κλονισμού. Στην προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν το δικό τους μεγαλείο οι άνθρωποι αυτοί έφθασαν σε κάποιο ψυχολογικό όριο, το οποίο είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι στο νομοσχέδια «υπάρχουν ακόμη και προτάσεις να επιβληθούν κυρώσεις ανεξάρτητα από αν θα υπάρξει ή δεν υπάρξει η έτσι λεγόμενη επίθεση στην Ουκρανία, επειδή απλώς δεν αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από το έδαφός μας».
Κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσίασαν χθες ένα νέα σχέδιο επιβολής κυρώσεων, που στοχεύει να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κύρτσος: «Αντί να κυνηγούν τη Novartis, διώκουν δημοσιογράφους»!
13/01/2022 - 18:09
Παρέμβαση για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, «χώνοντας τα στην κυβέρνηση» όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό.   Αυτή την φορά μίλησε για την δίωξη προς τους Κ. Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου. Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Θεωρώ ότι ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου χειρίστηκαν δημοσιογραφικά την υπόθεση Novartis με πολιτικά στοχευμένο και καταχρηστικά κομματικό τρόπο.
Δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι στο επαγγελματικό τους λάθος. Για παράδειγμα, ανάλογες πολιτικά στοχευμένες υπερβολές έγιναν και με δική μου ευθύνη κατά την περίοδο της σκληρής σύγκρουσης «ελεύθερου τύπου» και «παπανδρεϊκής αλλαγής».
Πιστεύω όμως σαν άνθρωπος των ΜΜΕ και σαν πολιτικός ότι η κριτική προς τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου πρέπει να μείνει σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, μπορώ να το διαβεβαιώσω και από τη δική μου εμπειρία. Επίσης, το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Τέλος, θεωρώ αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούονται γύρω από το σκάνδαλο της Novartis χωρίς να έχει στραφεί, εδώ και τόσα χρόνια, το ελληνικό Δημόσιο κατά της Novartis για να διεκδικήσει τα χρήματα που πήρε η εταιρεία με καταχρηστικό τρόπο από το δημόσιο ταμείο, μέσω του πανίσχυρου κυκλώματός της.
Το θέαμα της Novartis που καταβάλλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές, για τις καταχρηστικές πρακτικές της, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δίωξη ή πρόστιμο στην Ελλάδα, είναι απογοητευτικό για τη Δημοκρατία μας».



Ζήτημα Δημοκρατίας: Κυνηγούν δημοσιογράφους που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis
H κλήτευση του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου από τον Αρειο Πάγο για τις έρευνές τους πάνω στο σκάνδαλο Novartis συνιστούν μεγά ζήτημα δημοκρατίας.
13 Ιανουαρίου 2022 11:23
Σε μία έντονη αντιπαράθεση που ενδέχεται να έχει και άμεσο αντίκτυπο -αν μη τη άλλο- στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, εξελίσσεται η κλήτευση δημοσιογράφων - ερευνητών, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Novartis, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κλητεύσει τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου, κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις.
Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντινα Αλεβιζοπούλου, η οποία έχει αναλάβει τη δικογραφία με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, άρχισε την αποστολή των κλήσεων σε απολογία από τα μη πολιτικά πρόσωπα. Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουν κληθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου ενώ έλαβε κλήση και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.
Ο Κώστας Βαξεβάνης από την πρώτη στιγμή της κλήτευσής του αναφέρθηκε στην εμπλοκή του, γράφοντας σχετικά: «Ο Μητσοτάκης στήνει τα δικά του ξερονήσια Δεν είναι δα και είδηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής. Ο Άδωνης Γεωργιάδης το έχει προαναγγείλει από τα social media γράφοντας «τιτ τακ , τικ τακ, ετοιμάσου για φυλακή». Η ίδια η ΝΔ το έχει αποδώσει ως κατηγορία χωρίς να υπάρχει καν κατηγορία.
Μόλις προχθές, για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τον Βαξεβάνη θα τον καλέσει η Ανακρίτρια για τη Novartis .Μετά απ όλα αυτά, η Δικαιοσύνη, απλώς κάνει δουλειά της που απ ό,τι φαίνεται δεν είναι άλλη, από το να δώσει ένα μάθημα σε όποιον τολμά να αποκαλύπτει και να ζητά τιμωρία για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ο υιός Μητσοτάκης, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης , στήνει δικαστήρια για τους αντιπάλους της».
Ο εκδότης έχει κληθεί να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.
Όπως αναμενόταν, το ζήτημα πήρε πολιτικές διαστάσεις, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ως σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της να εμφανίσει το «σκάνδαλο» σαν σκευωρία.
«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Ξανθόπουλος.
Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία «είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου».
Να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.
Για το ζήτημα είχε εκδώσει ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την ενέργεια. «Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα» αναφερόταν μεταξύ άλλων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισε η Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ - Σε εξέλιξη συγκέντρωση φοιτητών
 13/01/2022 - 15:56
Αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή
 Έκλεισε πριν από λίγα λεπτά η οδός Πατησίων στο ύψος που βρίσκεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), λόγω της κινητοποίησης φοιτητών.
Επίσης, οι φοιτητικοί σύλλογοι αντιτίθενται στην προοπτική της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές βρίσκονται στον δρόμο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Πριν Φοιτητικοί σύλλογοι, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με αίτημα την απομάκρυνση του καθηγητή ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις.
Παράλληλα, ζητούν την παραίτηση του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη.
Επίσης οι φοιτητές αντιτίθενται στην προοπτική της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση του υπεργολάβου της ΤΕΡΝΑ στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη
13/01/2022 - 15:44
Επίθεση από τον υπεργολάβο της ΤΕΡΝΑ δέχθηκε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μηχανημάτων της εταιρίας στην Ορεστιάδα για να επεκτείνουν το ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ ώστε να δεχθεί περισσότερους λαθρομετανάστες πίσω από την πλάτη των Ελλήνων στρατιωτών.
Η διαδικασία υποβολή μήνυσης από τον Πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ κατά της εταιρείας και παντός υπευθύνου είναι σε εξέλιξη.
πρόεδρος ακκελ Βάκης Τσιομπανίδης.
Μετά από 6:30 ώρες κράτησης, στις 21:30,  αφέθηκα ελεύθερος !!! Ο εισαγγελέας παρότι ο υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ πήγε να με πατήσει με το φορτηγό και με χτύπησε άγρια πισώπλατα, αποφάσισε την σύλληψη και των δύο. Όπως και να έχει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση, ορκίζομαι πως έστω και μόνος θα συνεχίσω τον αγώνα. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με -10 βαθμούς άφησαν την ζεστασιά των σπιτιών τους, τις εργασίες τους και συντάχθηκαν στον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας. Παρακαλώ να είμαστε σε εγρήγορση είναι ύπουλα φίδια και θα προσπαθήσουν να μας εφνιδιάσουν. Ένα μεγάλο  μπράβο στον πρόεδρο του Φυλακίου που απέδειξε πως είναι τεράστιος αγωνιστής, στον Κώστα Θεοχαρίδη που κάλυψε τα γεγονότα και έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, στον Βασίλης Πεντιφράγκας που για να μην περάσει η μπουλντόζα έβαλε το κορμί του μπροστά στις ερπύστριες, τον πρόεδρο του Αινίσιου Δέλτα Πάρη Παπαδάκη που αυτός κίνησε την διαδικασία του αυτοφώρου και ήρθε σε άγρια κόντρα με τον αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας που παρότι ήταν παρόν στις εγκληματικές ενέργειες του υπεργολάβου εναντίον μου δεν διέταξε ως όφειλε να δώσει εντολή να συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία. Μπράβο σε όλο τον κόσμο, είμαι πραγματικά περήφανος για εσάς.
Το ορκίζομαι πως θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνος δυνατό. Αν ξεχνάω κάποιων ζητώ ταπεινά συγνώμη, μεγάλη η κούραση, μεγάλη η ένταση. Καλή αρχή λοιπόν και καλούς αγώνες. Ο Έβρος δεν θα πέσει με τίποτα !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας
 Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 20:53
Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης Ροστάμ Κασεμί.
«Η Τεχεράνη και η Δαμασκός αποφάσισαν να ιδρύσουν κοινή τράπεζα», φέρεται να δήλωσε ο Ιρανός υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Συρία και συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση της οικονομίας στη Συρία και ζητήματα που άπτονται των ιρανο-συριακών οικονομικών σχέσεων.
Η απόφαση για την ίδρυση κοινής τράπεζας ελήφθη κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και επί θεμάτων μετανάστευσης της Συρίας, Φεϊζάλ Μικντάντ. Η τράπεζα θα έχει αντιπροσωπείες και στις δύο χώρες.
Εκτός των άλλων, αποφασίστηκε μετά το πέρας της επίσκεψης Κασεμί στη Συρία να υπάρξει συνάντηση των διευθυντών των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών για να προωθήσουν τη συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών. Επίσης, ο επικεφαλής για τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες του Ιράν θα επισκεφθεί τη Συρία για να συζητήσει τη δημιουργία από κοινού ελεύθερης οικονομικής ζώνης στην επικράτεια της Συρίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία ιρανικών εργοστασίων κατασκευής τρακτέρ και αγροτικού εξοπλισμού στη Συρία, καθώς και κατάργηση των δασμών στο διμερές εμπόριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να αποχωρούν από το Καζακστάν
 Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 10:06
Οι δυνάμεις υπό τη Ρωσία άρχισαν σήμερα να αποσύρονται από το Καζακστάν, όπου είχαν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Προέδρου Καρίμ- Γιομάρτ Τοκέγεφ να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις και ταραχές μιας «πορτοκαλί επανάστασης» που είχε οργανωθεί από την CIA την ΜΙ6 την ΜΙΤ και την Σιν Μπετ, που συγκλόνισαν τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Αλμάτι μια τελετή με τη συμμετοχή των στρατιωτών του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) που συμμετείχαν στην επιχείρηση, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.
«Η επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης ολοκληρώθηκε (...) εκπληρώσαμε τα καθήκοντά μας», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Αντρέι Σερντιούκοφ, επικεφαλής των 2.030 στρατιωτών του CSTO από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, που αναπτύχθηκαν στο Καζακστάν στις 6 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατεύματα αυτά «άρχισαν να προετοιμάζουν το στρατιωτικό και τεχνικό υλικό για να φορτωθεί σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εν όψει της επιστροφής τους στη μόνιμη βάση τους».
Όπως δήλωσε ο Τοκάγεφ και επιβεβαίωσε ο CSTO, η αποχώρηση των στρατευμάτων θα ολοκληρωθεί σε δέκα ημέρες.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Καζακστάν συγκλονίστηκε από πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις και ταραχές μιας «πορτοκαλί επανάστασης» που είχε οργανωθεί από την CIA την ΜΙ6 την ΜΙΤ και την Σιν Μπετ, τις χειρότερες από τότε που η χώρα έγινε ανεξαρτητή το 1991. Από την καταστολή των κινητοποιήσεων σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 12.000, μεταξύ αυτών και ξένοι πράκτορες, καθώς και ξένοι ισλαμοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών.
Οι Αρχές του Καζακστάν χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσιες «τρομοκρατική» επίθεση, με τον Πρόεδρο Τοκάγεφ να κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος». Το οργανωμένο πραξικόπημα ξέσπασε μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής των καυσίμων, την ώρα που το επίπεδο διαβίωσης στο Καζακστάν επιδεινώνεται εν μέσω και ενδημικής διαφθοράς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και επιθέσεις από τους υποτακτικούς της κυβέρνησης σημειώθηκαν σήμερα στο Φυλάκιο Έβρου. Εκεί όπου έφτασαν μπουλντόζες για να ξεκινήσουν μέσα στο χιόνι και εν κρυπτώ τη δημιουργία της νέας δομής μεταναστών.
(Εκεί όπου ο υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ, της εταιρείας του πεθερού του Γεραπετρίτη έκανε επίθεση τόσο στον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, όσο και στον πρόεδρο του ΑΚΕΛΛ Βάκη Τσομπανίδη.
Η ένταση σημειώθηκε όταν μπροστά στη νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα μπήκαν άτομα για να την σταματήσουν. Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Αφγροτικού κόμματος ΑΚΕΛΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση και χτυπήματα από τον οδηγό της νταλίκας και υπεργολάβο, ο οποίος αντέδρασε κατέβηκε από το όχημα και του επιτέθηκε λέγοντας ότι τον έβρισε. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί.
Μάλιστα η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού των κατοίκων που βρίσκονται στο σημείο και αντιδρούν, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπο Ελευθεριάδη να την συντονίζει. Οι αστυνομικοί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αγροτικά αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών, ξεκινώντας πρώτα από αυτό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Μάλιστα κάθισε στον δρόμο πραγματοποιώντας για να αποτρέψει με το σώμα του να περάσουν οι μπουλντόζες στα χωράφια.
Πριν λίγη ώρα, όπως βλέπετε και στο βίντεο, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν σηκωτό τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία για να μην επιτρέψει να περάσουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.


Έβρος:
στήνουν νέο χωριό λαθραίων, πίσω από την "πρώτη γραμμή".
"Μέσα" είναι ο εχθρός



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αυγή»… ενός νέου ναυαγίου για τον ΣΥΡΙΖΑ
Από μια κλωστή κρέμεται το μέλλον την «Αυγής», της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, ύστερα από πέντε δεκαετίες λειτουργίας, το καθημερινό φύλλο βαίνει προς κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων, με τους εργαζομένους να προειδοποιούν με απεργία και να ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι δραματικές εξελίξεις στην ιστορική εφημερίδα όχι μόνο προκαλούν αγωνία στους εργαζομένους της -οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν δεχθεί μειώσεις των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια-, αλλά και δημιουργούν ευλόγως ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αδυνατεί πλήρως να διασώσει το έντυπο και να το καταστήσει μια βιώσιμη οικονομικά επιχείρηση.
Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου αποφασίζει για το κλείσιμο της κομματικής εφημερίδας σε μια χρονιά που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί εκλογική και την ίδια στιγμή που το κόμμα πηγαίνει σε συνέδριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μετ’ επιτάσεως την προσφυγή στην κάλπη.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για το πλέον ακατάλληλο τάιμινγκ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς πολλοί είναι οι «σύντροφοι» που του χρεώνουν προσωπικά το κλείσιμο της εφημερίδας, ψιθυρίζοντας πως η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον ίδιο και τονίζοντας πως η «Αυγή» άντεξε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Το θρίλερ πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ανακοινώθηκε στους εργαζομένους πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο αντέδρασαν, διαφωνώντας με το σχέδιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς την εθελουσία επέλεξαν συνολικά 14 άτομα.
Να σημειωθεί πως θεωρείται από πολλούς -και σίγουρα και από την ίδια την Κουμουνδούρου- πως στην εφημερίδα υπάρχουν αρκετές αργομισθίες.
Με βάση τα παραπάνω, το κόμμα προσανατολίζεται στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», δεσμευόμενο όμως για ενίσχυση στο κυριακάτικο φύλλο και στην ενημερωτική ιστοσελίδα, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζομένους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση, ανακοινώνοντας άμεσες κινητοποιήσεις.
Έκτακτη συνεδρίαση
Οι οριστικές αποφάσεις στην Κουμουνδούρου θα ληφθούν πιθανότατα ακόμη και σήμερα, καθώς συνεδριάζει εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Πολιτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το μέλλον της εφημερίδας, ενώ σχετικώς συνεδρίασε και χθες το Πολιτικό Κέντρο του κόμματος.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αργά χθες το βράδυ, επιβεβαίωσαν πάντως πως η «Αυγή» βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αναφέροντας πως χωρίς την απαιτούμενη οικονομική εξυγίανση υπάρχει κίνδυνος ολικού κλεισίματος της «Αυγής», όχι μόνο του καθημερινού φύλλου, «όχι από επιλογή, αλλά από οριστικό οικονομικό αδιέξοδο». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το Δ.Σ. της εφημερίδας «θα κληθούν να εξετάσουν και να πάρουν τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες εκείνες αποφάσεις, όπως και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου, που θα διασφαλίσουν, ωστόσο, ότι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυακά όσο και στο κυριακάτικο φύλλο της».
Εργαζόμενοι: Έχουν κοπεί κατά το 1/3 οι μισθοί, μας οφείλουν 600.000 ευρώ
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι με την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου, ενώ ο διευθυντής της «Αυγής» Αγγελος Τσέκερης παραιτήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της καθημερινής έκδοσης.
Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως θα δώσουν μάχη για να παραμείνουν ανοιχτές η καθημερινή και η κυριακάτικη έκδοση, επισημαίνοντας αφενός πως, αν και οι ιθύνοντες επικαλούνται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς, αφετέρου πως από το 2014 οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά το 1/3 και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζομένους από δεδουλευμένα προηγούμενων ετών.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και νέα συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, εν όψει και των οριστικών αποφάσεων του βασικού μετόχου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο (αισχρό) παραλήρημα από τον εμμονικό Βασιλακόπουλο
Εκτός ορίων παρομοίασε τους ανεμβολίαστους με τους μεθυσμένους οδηγούς, ζητώντας εμμέσως τη… φυλάκισή τους
Προκλητικός, αλαζονικός, εμμονικός, διχαστικός και επικίνδυνος! Αυτά είναι μόνο λίγα από τα επίθετα με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Βασιλακόπουλο. Και τι δεν έχει πει αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας: από το να πληρώνουν τα νοσήλιά τους οι ανασφάλιστοι, μέχρι ότι δεν μπορούν να πιάνουν θέσεις σε ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι ασθενείς, στερώντας τες από άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, η χθεσινή του παρέμβαση ήταν παραληρηματική και ξεπέρασε κάθε όριο λογικής, καθώς παρομοίασε τους ανεμβολίαστους με τους μεθυσμένους οδηγούς, ζητώντας εμμέσως τη… φυλάκισή τους!
«Πόσους μπορεί να σκοτώσει ένας ανεμβολίαστος και πόσους ένας μεθυσμένος οδηγός;» αναρωτήθηκε ο αδίστακτος μέχρι τέλους Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για να συνεχίσει: «Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί το να οδηγείς μεθυσμένος είναι αδίκημα που φέρνει και φυλάκιση, ενώ το να μην εμβολιάζεσαι είναι δημοκρατικό δικαίωμα που δεν το θίγει κανείς;»
Βέβαια, η τακτική του κ. Βασιλακόπουλου είναι πλέον γνωστή. Σαν λαγός της κυβέρνησης, εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο, επιχειρώντας να προκαλέσει πόλωση, ώστε να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που την ταλανίζουν και τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.
Όπως άλλωστε γνωστό είναι ότι εξαργύρωσε τον ρόλο του, καθώς, πέραν του Ελληνικού Δημοσίου που «κοσμεί» με την παρουσία του, πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος θα βρίσκεται και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο προσελήφθη προσφάτως ως διευθυντής ΜΕΘ, δηλαδή των εντατικών μονάδων που επί δύο χρόνια φυλάσσονται με την ανοχή της κυβέρνησης για τον πλουτισμό ιδιωτών, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς διασωληνώνονται στους διαδρόμους!
Κύριε Βασιλακόπουλε, άξιες οι υπηρεσίες που προσφέρετε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και οι μισθοί σας. Μόνο που την επόμενη φορά που θα πείτε δημόσια πως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει πολλές ΜΕΘ και έχει κάνει τα πάντα για να στηρίξει το ΕΣΥ, μην ξεχάσετε να αναφέρετε και τους εργοδότες σας.
Αυτοεξευτελισμός του Αδωνη (σε live μετάδοση) για τα μοριακά τεστ
Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει πάρει την απόφαση να εξευτελίζεται καθημερινά, αρνούμενος να αποδεχθεί την ανεπάρκειά του και να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις αστοχίες του στο ζήτημα της διαχείρισης των τιμών των μοριακών ελέγχων. Αυτήν τη φορά ούτε η ικανότητά του στις… τηλεπωλήσεις ούτε η τεράστια τηλεοπτική πείρα του μπορούν να τον διασώσουν από τον διασυρμό που του επιφυλάσσουν, σε καθημερινή πλέον βάση, δήμαρχοι και σχολικοί σύλλογοι, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές για τα μοριακά τεστ.
Χθες ο γνωστός πωλητής νανογιλέκων και υπουργός Ανάπτυξης έγινε ρεζίλι σε ζωντανή σύνδεση, και, μάλιστα, σε πανελλαδική εμβέλεια, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι τα 47 ευρώ είναι χαμηλή τιμή, καθώς συμπεριλαμβάνουν το κόστος αγοράς στη χονδρική, τα λειτουργικά έξοδα και το νόμιμο – θεμιτό κέρδος. Όσο κι αν ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούσε να αποδείξει πως έχει κάνει τη δουλειά του με σωστό τρόπο, τόσο εισέπραττε πληρωμένες απαντήσεις από τους δημάρχους Σίμο Ρούσσο και Σίμο Δανιηλίδη, που του αποδείκνυαν ότι για πάνω από έναν χρόνο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πληρώνουν… χρυσούς τους μοριακούς ελέγχους.
Ο «εθνικός ψεύτης», που γελοιοποιεί την κυβέρνηση εντός και εκτός συνόρων, ισχυρίστηκε ότι οι μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% τιμές που εξασφάλισαν οι δύο δήμαρχοι ήταν τιμές χονδρικής, για να τον διαψεύσουν αμέσως και οι δύο! Όπως του απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με τη διαπραγμάτευση που έκαναν ήδη από τον Νοέμβριο για προμήθεια PCR για τους υπαλλήλους του δήμου και τις ευπαθείς ομάδες πέτυχαν τιμή 25 ευρώ, και με αυτή την τιμή δεν μπαίνει κανένας «μέσα», ούτε, βέβαια, η εταιρία που προμηθεύει τα μοριακά τεστ.
Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέθεσε τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς είπε πως με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνει προκειμένου να προμηθευτεί μοριακά τεστ για όλους τους δημότες θα εξασφαλίσει τιμή κάτω των… 20 ευρώ! Μάλιστα του έδωσε τη χαριστική βολή, λέγοντάς του ότι, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των PCR, θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ για τα μοριακά τεστ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Αποθρασυμένη από τους αντεργατικούς νόμους η εργοδοσία επιχειρεί να ξεφορτωθεί πρωτοπόρους εργάτες
Ολόκληρο το ΔΣ του Σωματείου απέλυσε η «Energean» στα «Πετρέλαια Καβάλας»
Πρόεδροι και μέλη ΔΣ στο στόχαστρο της εργοδοσίας σε ΚΤΕΛ Ζακύνθου, εργολαβίες ΑΠΘ και Μεταλλεία Χαλκιδικής
Καμία υποχώρηση απέναντι στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας της «Energean» δεν δείχνουν οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας», που παραμένουν οργανωμένοι και ενωμένοι, στηριγμένοι σε ένα κύμα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής αλλά και όλης της χώρας.
Θυμίζουμε πως προχτές, Τρίτη, η εργοδοσία προχώρησε σε μία προκλητική, άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες ομαδική απόλυση όλων των μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων καθώς και άλλων 17 εργαζομένων, αξιοποιώντας την ασυλία που της παρέχει ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη προκειμένου να τρομοκρατήσει και να κάμψει τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και στο σχέδιο εργολαβοποίησης και χτυπήματος των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα, κάλεσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που βρίσκονται από 1η Γενάρη σε επίσχεση εργασίας, να επιστρέψουν στη δουλειά έως την Τετάρτη, με το «τυρί» της υπόσχεσης πως δεν θα μεταβληθούν οι εργασιακές τους σχέσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εισβολή της αστυνομίας, στο φόντο κυοφορούμενης έντασης της καταστολής και αποκαλύψεων
Συγκέντρωση σήμερα στη 1 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι
Με ψηφίσματα τους Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ σήμερα Πέμπτη 13 Γενάρη, στη 1 μ.μ. και πορεία στο κέντρο της Αθήνας καταδικάζοντας την είσοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τα σχέδια της κυβερνήσης για περαιτέρω προώθηση αντιδραστικών αλλαγών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Διαδοχικά κύματα μαζικών ανατιμήσεων ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα
Νέα άνοδο, και μάλιστα πάνω από το επίπεδο του 5% σε ετήσια βάση, αναμένεται να καταγράψει ο επίσημος πληθωρισμός, η εξέλιξη του οποίου για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021 ανακοινώνεται σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ).
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιχειρεί να διαχειριστεί το κύμα των ανατιμήσεων, αξιοποιώντας βέβαια και τις κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των επιχειρήσεων, με ποσά που φορτώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό και στις πλάτες του λαού. Παράλληλα, επιδιώκει κάποιες λεγόμενες συμφωνίες κυρίων, συγκεκριμένα με τους ιδιοκτήτες μεγάλων εμπορικών αλυσίδων τροφίμων και άλλων εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης, που βέβαια έχουν το πάνω χέρι στην τελική διαμόρφωση των τιμών.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας βάζει φρένο στις όποιες προσδοκίες και τα σενάρια σχετικά με υποτιθέμενες μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Οπως χαρακτηριστικά ξεκαθάρισε, «δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο».
Επιπλέον, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων επανάλαβε ότι ο προϋπολογισμός του 2021 κλείνει με ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 7% του ΑΕΠ (περίπου 13 δισ. ευρώ), το οποίο πρέπει να μηδενιστεί το 2023.
Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στον Βασιλακόπουλο! «Κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν τον έχουν δέσει ακόμα;»
«Κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν τον έχουν δέσει ακόμα»
Αυτό δήλωσε με ανάρτηση του ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο μετά τις νέες δηλώσεις του καθηγητή για τους ανεμβολίαστους.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ παρομοίασε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί με μεθυσμένους οδηγούς που έχουν προκαλέσει θανατηφόρα τροχαία και αναρωτήθηκε: «Γιατί το ένα είναι αδίκημα που φέρνει και φυλάκιση, ενώ το άλλο είναι δημοκρατικό δικαίωμα που δεν το θίγει κανείς;».
O Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανάρτησε το παρακάτω βιντεο με το εξής σχόλιο:” Εάν σας πω ότι αυτός ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν τον έχουν δέσει ακόμα θα το πιστέψετε;”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ του Πλεύρη! ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απεργία των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης...
Παράνομη κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης έπειτα από προσφυγή  που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. 
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιδρούσαν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου ώστε αυτό να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».
Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω πανδημίας προκάλεσε την αντίδραση και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ την απόφαση του Θάνου Πλεύρη να κάνει αγωγή κατακεραύνωσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή.