Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Τεταρτη 12 Ιανουαριου 2022


Δεν έχει καμμία σημασία η ύπαρξη και η φύση του κορωνοϊού. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η ιδιότητα του ανθρώπου. Αυτό που επιχειρείται είναι να χάσει αυτήν την ιδιότητα ο ίδιος ο άνθρωπος. Σε αυτήν την διαστροφή λοιπόν, όσοι αισθανόμαστε άνθρωποι, λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Σχολιο.- Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι

να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει

έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο το όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Καβάφης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφουν κάποιοι ηλίθιοι δικαιωματικοί φεμινιστοναζί

Όχι προστατέψτε τις κοπέλες σας. Αλλά μορφώστε τα αγόρια σας.

Σχολιο.- Όχι. Φρόντισε να έχουν σωστή παιδεία τα παιδιά σας και μάθε τους πως να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους.

Μη περιμένεις από τους άλλους να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να συμβεί.

Με το καιρό μαθαίνεις να αποφεύγεις τις κακοτοπιες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός: Απάνθρωπες εικόνες στα τριτοκοσμικά «στρατόπεδα καραντίνας» της Κίνας

12/01/2022, 12:08

Σοκάρουν οι εικόνες από τα βίντεο που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της Daily Mail  - Κελιά «δύο επί δύο», μ' ένα κρεβάτι και τουαλέτα όπου απομονώνονται οι πολίτες, ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Σοκάρουν οι εικόνες από τα βίντεο που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της Daily Mail και δείχνουν τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά, στοιβάζονται σε μικρά κελιά για να περάσουν την καραντίνα που επιβάλλουν οι αρχές της Κίνας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία της νόσου Covid.  

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πολιτική της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη να εφαρμόζει την στρατηγική της απομόνωσης, των πολιτών σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στην εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, προυποθέτει την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα που παραπέμπουν στην... εποχή των Ναζί.  

Στα «στρατόπεδα καραντίνας», όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, έγκυες και παιδιά υποχρεούνται να ζουν μέσα σε μεταλλικά κοντέινερ ενώ υπάρχουν αναφορές ότι βρίσκονται υπό κράτηση τις νυχτερινές ώρες. 

Οι καταυλισμοί αυτοί, όπως αναφέρουν πηγές,  είναι σαν τετράγωνα κουτιά, μ' ένα ξύλινο κρεβάτι και μία μικρή τουαλέτα.

Τα κοντέινερ είναι το ένα δίπλα στο άλλο και όπως φαίνεται και από τα σχετικά βίντεο, οι πολίτες που είναι σε καραντίνα, βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση. 

Τα βίντεο που- αν μη τι άλλο- αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες έχουν μπει σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοιού σε τρεις πόλεις της χώρας. 

  Οι κινεζικές αρχές δεν θέλουν να διακινδυνεύουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και για το λόγο αυτό υιοθετούν την στρατηγική της απομόνωσης, την ώρα που οι περισσότερες χώρες του πλανήτη εφαρμόζουν νέα αυστηρότερα μέτρα περιορίζοντας τους ανεμβολίαστους. 

Η νεοφιλελεύθερη αυταρχική χώρα που παριστάνει την κομμουνιστική προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό παρά τις προειδοποιήσεις ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον καθιστά αδύνατη μια στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων  ακόμη και με τα δρακόντεια μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του  Πεκίνου.

Το γεγονός όμως ότι έγκυες, παιδιά και ηλικιωμένοι φέρεται να είναι ανάμεσα σε αυτούς που απομονώθηκαν στους καταυλισμούς Σιάν. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στα κοντέινερ αναγκάζονται να μείνουν για 15 ημέρες.

 Κάποιοι που έχουν βιώσει την καραντίνα στις τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις , υποστήριξαν ότι η τροφή τους ήταν λίγη και τα κοντέινερ ήταν ψυγείο αφού δεν είχαν θέρμανση. 

Ένα σχόλιο στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει το BBC, γράφει: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης... Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;».

Σε άλλα πλάνα από το στρατόπεδο καραντίνας στην πόλη Σιάν απεικονίζεται ένας άνδρας ο οποίος επειδή παραβίασε τους κανόνες της κανόνες, τρώει της χρονιάς του. Εργαζόμενοι που επιτηρούν το μέτρο της καραντίνας τον ξυλοκοπούν  αφότου έφυγε από το κοντέινερ για να αγοράσει ψωμί. 

 Υπάρχουν επίσης και πλάνα από δρόμους της χώρας όπου εργαζόμενοι κατά της πανδημίας, διανέμουν τρόφιμα σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.    

 Χθες , με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού, η πόλη Ανιάνγκ μπήκε σε lockdown με τον πληθυσμό της -5,5 εκατομμύρια άνθρωποι- να παραμένουν σε  κατ' οίκον περιορισμό και να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ.   Άλλα 13 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στην πόλη Σιαν και 1,1 εκατομμύρια στην πόλη Γιούζου όπου όμως έχουν καταγραφεί κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα». 

 Την ίδια ώρα, έχουν επιβληθεί περιορισμοί έχουν επιβληθεί και στο λιμάνι Τιάντσιν- απέχει μόλις μία ώρα από το Πεκίνο, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 4 Φεβρουαρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο περίεργος ξαφνικός θάνατος του David Sassoli... Ora pro nobis... (να προσεύχεσαι για μας)!

Ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει ν' απασχολήσει τη "δημοσιογραφία" και τους "ειδικούς επιστήμονες";

H ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Roberto Cuillo, εκπροσώπου τύπου και στενού συνεργάτη του David Sassoli. Έτσι γίνεται γνωστό πως ο υγιέστατος και ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου νοσηλευόταν από τις 26 Δεκέμβρη για σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε σήμερα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν στην Ιταλία. Η ελληνόφωνη "δημοσιογραφία" έχει "καλύτερο" ρεπορτάζ και μας ενημερώνει πως το θάνατο επέφερε ο καρκίνος κι όχι το "ανοσοποιητικό σύστημα" ενός υγιούς και πλήρως εμβολιασμένου ανθρώπου: Πέθανε ο Νταβίντ Σασόλι – Νικήθηκε από τον καρκίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Σήμερα (11 Γενάρη 2022) το CRO του Αβιάνο, που αποτελεί μέρος του έργου φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με αφορμή το θάνατο του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι πέθανε στη 1:15 χθες το βράδυ στο Ογκολογικό Κέντρο Αναφοράς στο Αβιάνο λόγω σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι γονιδιακές "θεραπείες".Είναι γονιδιακές μεταλλάξεις. (Όπου "θεραπεία"=ιατρική μη συναινετική επέμβαση/δολοφονία).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιστότοπος "How Bad Is My Batch" παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα για θανάτους και αναπηρίες ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΤΙΔΑ/ αριθμός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο πλαστό κόσμο της ανάποδης πραγματικότητας που ζούμε, είναι συμβατό πλέον η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση να είναι φασιστικότερη της άθλιας φασιστικής κυβέρνησης και ακόμη πιο ΑΘΛΙΑ από αυτήν.

11/1/2022 – 21.15

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους άνω των 50 και μέτρα για τους ανεμβολίαστους ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης του ξεφτιλο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναονομαστούνε γιατί τα χρέη στις τράπεζες από το Σημίτη και το Γιωργάκη είναι τεράστια. Γιαυτό άλλωστε αλλάξαν όνομα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου κάνει εντύπωση πως όλη η Νέα Δημοκρατία βγήκε να υποστηρίξει τον απατεώνα λαμόγιο κλέφτη τζογαδόρο παιδεραστή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Το ίδιο βέβαια έκανε και με τον βουλευτή  παιδεραστή της  Γεωργιάδη που πήγαν μέχρι  και στα δικαστήρια και τον υποστήριξαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πες του αλήτη του κλεφταρά του Κυρανάκη, πως τα γουρούνια οι κλέφτες της ΝΔ κυβερνάνε σήμερα! Που έχει το θράσος και μιλάει για τις αυξήσεις που επιβάλει η ΝΔ. Και μας περνάει για ηλίθιους, και πάει να ρίξει τα βάρη στο τσυριζα!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπέρασαν τις 200 οι καταλήψεις σχολείων για 15 μαθητές ανά τμήμα και την άμεση λήψη συνολικών μέτρων προστασίας από την πανδημία. Και ζητάνε λιγότερους μαθητές ανά τάξη, και πρόσληψη καθηγητών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την υπεράσπιση του λεχρίτη καθηγητή και κυβερνητικού στελέχους, Αναστάσιου Δράκου, που εμπλέκεται σε υποθέσεις εξαπάτησης και σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και παιδεραστία, ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κοινό μέτωπο με την ακροδεξιά και νεοφιλελέ κυβέρνηση της Δεξιάς και το ΚΙΝΑΛ. 

"Ντροπιαστική ενέργεια" "τραμπούκων" η επίθεση αντιεξουσιαστών και αναρχικών κουκουλοφόρων για να μην τους αναγνωρίσουν οι μπατσοπροστάτες του καθεστώτος φυσικά, κατά του γλίτσα που έχει το θράσος  ακόμα να παραμένει καθηγητής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατεξευτελίζεται προκειμένου να δείξει προσήλωση στη νομιμότητα των σαπιοκοιλιάδων απατεώνων και παιδεραστών.

Σχολιο.- Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την "αντιπολίτευση", υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην έχουν ούτε την στοιχειώδη πληροφόρηση για την υπόθεση του καθηγητή και να έβγαλαν μια ανακοίνωση από αυτές που έχουν στο πάνω συρτάρι.  Κατά τα άλλα, κρίμα άμα τις έφαγε από μισθομένους μπράβους όπως λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ και όχι από τους ίδιους τους φοιτητές που οφείλουν να τον στείλουν στο διάολο.

Σχολιο.- Οι άνθρωποι είναι για γέλια και για κλάματα. Όταν καθυστερούν να βγάλουν ανακοίνωση για κάποιο σοβαρό ζήτημα, ισχυρίζονται πως θέλουν πρώτα να ενημερωθούν επαρκώς. Τώρα για τον λεχρίτη έσπευσαν αμέσως να πάρουν θέση. Μην πει ο μεσοαστός, την ψήφο του οποίου διεκδικούν, ότι δεν συμφωνούν κι αυτοί με το σύνθημα όλων των παλιανθρώπων "καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται".

Σχολιο.- Υπουργοί Παιδείας από το2018 μέχρι σήμερα και Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ κάλυπταν αυτό το σκουπίδι...

Εκτός από την προσήλωση στην "νομιμότητα" των παιδαιραστων ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καλύψει και τον δικό του υπουργό....η υπόθεση ήταν από το 2018.... υπουργός Παιδείας ο Γαβρογλου ...

Σχολιο.- Ποιοί τον έδειραν? σύμφωνα με τον αληταρά που το παίζει  θύμα, μισθωμένοι μπράβοι

Σχολιο.- Δεν έχει καμία σημασία όμως , ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλαγε για μπράβους αλλά για φοιτητές .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αυτά που διαβάζουμε για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ασκούσε το επάγγελμα ανενόχλητος ενω κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία -Εισαγγελέα οικονομικών και Εισαγγελέα δίωξης εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας χρειάζεται και όχι πανεπιστημιακή αστυνομία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο το 33, 2% τον προηγούμενο μήνα, 

η ανεργία στους νέους εκτοξεύθηκε στο 

39, 1%.  Μπράβο Κυριάκο !!

Ελλάδα η χώρα με ρεκόρ κρουσμάτων, με μισθούς Βουλγαρίας , φορολόγηση Σουηδίας, υγεία Σομαλίας και τιμές Ελβετίας !!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας είπα σήμερα ότι το φοβερό αγωνιστικό σάιτ lefteast, από το οποίο διαβάσαμε τη συνέντευξη τού Καζάκου αγωνιστή, έχει παραδεχτεί ότι παίρνει φράγκα από το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ; Αν δε σας το είπα, να σας το πω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι γίνεται με την κατοχή τού Καζακστάν από τους Ρώσους; Καλά, αναμφίβολα θα μείνουν εκεί για πάντα, δεν το συζητάμε αυτό, το είπε εξάλλου και ο κύριος Μπλίνκεν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι: έχει απομείνει κανένας άνθρωπος ζωντανός στο Καζακστάν; Ή οι Ρώσοι έπνιξαν έναν ολόκληρο λαό στο αίμα, όπως προειδοποιούσαν οι σύντροφοι τής ανταρσύα; 

Και, στην απίθανη περίπτωση που έχει μείνει ζωντανός κανένας εργάτης, τι έχει συμβεί με τις εργατικές του διεκδικήσεις; Επειδή το καθεστώς τούς είχε κάνει κάποιες παραχωρήσεις στην αρχή (πάγωμα κάτι αυξήσεων στις τιμές και κάτι βελτιώσεις σε μισθολογικά), αλλά αυτά τα έκανε όσο ένιωθε την καυτή ανάσα τής εξέγερσης στο σβέρκο του. Τώρα που δεν την νιώθει, τώρα που ο ρώσικος λευκός στρατός τσάκισε την εργατική αντίσταση, φαντάζομαι ότι οι αυξήσεις στις τιμές θα έχουν τετραπλασιαστεί, και οι μισθοί θα έχουν κατακρημνιστεί. (Τα έχουν αυτά οι νίκες των αντεπαναστάσεων, δένουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη.)

Παρακαλώ ενημερώστε με γρήγορα γιατί δε θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια σύντομη περίληψη ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία.

- Θα εισβάλεις στην Ουκρανία

- Δεν χρειαζόμαστε αυτή την κατεστραμμένη χώρα. Τάισέ την μόνος σου.

- Θα έχεις σκληρές κυρώσεις...

- Γιατί;

- Για την εισβολή στην Ουκρανία που θα κάνετε.

- Μα δεν την χρειαζόμαστε

- Μα έχουμε ετοιμάσει τις κυρώσεις. Πότε είναι καλύτερα για σένα να εισβάλεις; Ίσως τον επόμενο μήνα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ : Φύγετε από το σπίτι μου

ΗΠΑ : ΟΧΙ

Συρία : Φύγετε από το σπίτι μου

ΗΠΑ :ΟΧΙ

Αφγανιστάν :  Φύγετε από το σπίτι μου

ΗΠΑ : ΟΧΙ

ΗΠΑ : Όταν οι Ρώσοι μπούνε στο σπίτι σου είναι πολύ δύσκολο να τους αναγκάσεις να φύγουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο χθεσινό τους πρωτοσέλιδο της Τρίτης "Τα Νέα" ζητούνε εμμέσως πλήν σαφώς να επωμίζονται οι ίδιοι οι ανεμβολίαστοι τα έξοδα των νοσηλειών τους.

Και στο Κεμπέκ του Καναδά, ο κυβερνήτης είπε ότι θα επιβάλει κεφαλικό φόρο μόνο στους ανεμβολίαστους. Επειδή υπάρχουνε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Γενάρη 1827 σκοτώνεται στην Ακρόπολη η Ασήμω Λιδωρίκη, η περίφημη Νταλιανα...

Η Ασημίνα ήταν κόρη του Αναγνώστη Λιδωρίκη και σύζυγος του Γιάννη Γκούρα.

Όταν ο Γκούρας έγινε φρούραρχος της Ακρόπολης τον ακολούθησε κι εγκαταστάθηκε στο Ερεχθείο όπου χρησιμοποιούνταν σαν κατοικία. 

Θα παίξει ρόλο στη δολοφονία του Ανδρούτσου.

Τον Οκτώβριο του 1826 ο Γκούρας, φρούραρχος της Ακρόπολης θα σκοτωθεί. η Ασήμω ανέλαβε αρχηγός των στρατευμάτων που υπερασπίζονταν την Ακρόπολη των Αθηνών, γεγονός σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές στην Επανάσταση.

Η πανέμορφη "Νταλιανα" ήταν ένα από τα κίνητρα που έδωσε ο Καραϊσκάκης στον Κριεζώτη για να πεισθεί να μπει στην Ακρόπολη και ν αναλάβει τη διοίκηση . "Εγώ είμαι γέρος, ο Νικόλας είναι νιος και νταρβαντισμενος κι η Γκουραινα χήρα..."

Ο Γκούρας όμως είχε αφήσει διαθήκη με κατάρα (!) να μείνει ανύπαντρη, η Ασήμω δεν την τήρησε κι έκανε σχέση με τον νέο φρούραρχο Κριεζώτη. 

Η λαϊκή πρόληψη θεωρεί πως η κατάρα έπιασε...Σκοτώθηκε από τουρκική οβίδα που κτύπησε το Ερέχθειο και την καταπλάκωσε μαζί με την αδελφή της και τα τέσσερα παιδιά της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Omar Asaad, ένας 80χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε σήμερα το βράδυ από ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο χωριό του, Jaljalia, βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο άνδρας επέστρεφε στο σπίτι γύρω στις 2:30 π.μ. με το αυτοκίνητό του, όταν ισραηλινοί στρατιώτες τον σταμάτησαν, τον 'εβγαλάν έξω, του πέρασαν χειροπέδες, του έδεσαν τα μάτια και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα. Η καρδιά του σταμάτησε και οι στρατιώτες τον άφησαν στο δρόμο να πεθαίνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικός διάλογος σε γνωστό μου άτομο:

- Καλημέρα σας. Σας καλούμε από τον ΕΟΔΥ. Το ράπιντ τεστ που κάνατε, είναι θετικό.

- Ναι, αλλά το μοριακό, που έκανα στη συνέχεια, είναι αρνητικό.

- .... εεεε... αρνητικό; 

- Ναι!

- Εντάξει. Θα μπείτε σε καραντίνα 5 ημερών, γιατί είστε θετική.

- Μα δεν είμαι θετική... Έχω μοριακό αρνητικό.

- Σωστά, αλλά έχετε θετικό ράπιντ...

- Δηλαδή θα μπω καραντίνα, ενώ δεν νοσώ;

- Ναι, έτσι πρέπει.

- Εντάξει. Θα πάρω πιστοποιητικό νόσησης;

- Όχι, δεν γίνεται, γιατί είστε αρνητική στο μοριακό.

- Και γιατί θα μπω καραντίνα;

- Επειδή είστε θετική...

- ...!@#!!!???...

- Πείτε μου τώρα, ήρθατε σε επαφή με κρούσμα;

- Όχι.

- Και πώς κολλήσατε;

- Μα δεν έχω κολλήσει!!!!

- Ναι, δεν έχετε κολλήσει, αλλά εγώ κάτι πρέπει να γράψω...

- .....

- Θα γράψω ότι κολλήσατε σε εξωτερικό χώρο!

- !##@!!

- Λοιπόν, θα μείνετε 5 ημέρες καραντίνα και μετά θα 

κυκλοφορείτε έξω με μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

- Μα ούτως ή άλλως με μάσκα κυκλοφορώ έξω.

- Ναι... Και δεν μπορείτε να κάνετε εμβόλιο τους επόμενους 3 

μήνες!

- Και τι πρέπει να κάνω για να αποχαρακτηριστώ ως θετικό 

κρούσμα;

- αααα δεν ξέρω. Πάρτε αυτό το τηλέφωνο...

(μετά από 2 ώρες αναμονή, απαντάει ο υπεύθυνος)

- Έχω θετικό ράπιντ τεστ και αρνητικό μοριακό. Τι πρέπει να 

κάνω για να αποχαρακτηριστώ και να μην μπω καραντίνα;

- Πρέπει μετά από 24 ώρες από το πρώτο μοριακό να κάνετε 

ξανά μοριακό, και, αν είναι αρνητικά και τα δύο, να τα στείλετε 

στον ΕΟΔΥ με e-mail, να κάνετε αίτηση αποχαρακτηρισμού και 

θα εξετάσουμε το αίτημά σας. Αλλά, να σας πω την αλήθεια, δεν 

σας συμφέρει. Άλλωστε, μέχρι να γίνει αυτό, θα έχει περάσει η 

καραντίνα σας. Καλύτερα να κάνετε την καραντίνα σας, είναι πιο 

γρήγορο και πιο οικονομικό για εσάς...

Τα συμπεράσματα δικά σας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστάσιος Δράκος, καθηγητής ΑΣΟΕΕ

Κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τους συνάδελφους που τον κατήγγειλαν . Την Παρασκευή δικάζεται για τοκογλυφία. Ταυτόχρονα κατηγορείται για υπεξαίρεση μέσω του κόλπου των πυραμίδων που είχε στήσει, με μια εταιρία που είχε στήσει στη Ρουμανία. Στη Ρουμανία ήταν και παιδοβιαστής.

Άλλος ένας Άριστος της Νέας Κιναιδοκρατίας. Δράκος Αναστάσιος. Όνομα και πράγμα......

Ας του χαρίσουμε την δημοσιότητα που "δικαιούται"....

o Λουδοβίκος Κούλης το πρώτο πράγμα που έθεσε υπό την δικαιοδοσία του όταν ανέλαβε τοποτηρητής των γκλομπαλιστών ήταν να βάλει υπό την δικαιοδοσία του τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Μην ξεχνάτε να το βάζετε πάντα στην εξίσωση

σχολιο.- Κυκλοφορει και αλλη , οπου είναι στημένος με την όπισθεν και το μόνο που φορεί είναι καλτσόν με ζαρτιέρα.

Ε, ρε καθαρματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και το χειρότερο απ'όλα είναι ότι ενώ οι πολιτικοί τους προιστάμενοι ειναι ενήμεροι (και ο Γαβρόγλου και η Κεραμεως είχαν λάβει σχετικές επιστολές), αυτοί συνεχίζουν να διδάσκουν τα παιδιά μας...

Σχολιο.- σαν το Λιγνάδη ένα πράμα που κανείς δεν ήξερε αλλά ο κόσμος το χε τούμπανο.

Σχολιο.- Καταδικάζουν τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται , αλλά όχι την παιδεραστία και την τοκογλυφία.

Σχολιο.- υπάρχει μεγαλύτερη βία από αυτή που ασκείται σε μας;

Σχολιο.- Μια εκπαιδευτικη απορία. Αξιολογημενος ήταν;

-  σαφως πρωτος τη ταξει κολογλυφης του κουλη

Σχολιο.- Όλοι αθώοι για τοκογλυφία. Βλ. τεως υπουργό του Σημίτη, Παπαντωνίου τον λέγανε νομίζω, που από 15 έτη κακούργημα, έφαγε 2 με αναστολή, για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος..

Σχολιο.,- Είναι και συγγενής του Γιάγκου Δράκου στη Λάμψη, ο κερατάς!! 

Σχολιο.- Αυτός είναι ο 'καθηγητής" που έφαγε ξύλο χθες στην ΑΣΟΕΕ. Χειρότερος από τον Λιγνάδη...και κολλητός του Νίκου Γεωργιάδη, καταδικασθέντος για παιδοβιασμό και τέως διευθυντή του πολιτικού γραφείου του νυν πρωθυπουργού Κούλη. Πόσες φορές έχω γράψει ότι όσο δεν θάβεται το πτώμα των νεοφιλελέ πολιτικάντιδων προδοτών μετά το 1996 τόσο θα βρωμάει και πιο πολύ....

Σχολιο.- Όλοι στη ΝΔ πουστηδες είναι και παιδοβιαστές

Σχολιο.- που ζούμε ρε; μ'αρέσει που πολλοί "καταδικάζουν" την βία...

Σχολιο.- Μπόχα «… Στην πορεία της συζήτησης μας είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ. Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμό του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας… Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο…».

Σχολιο.- φωτιά να πέσει να κάψει τα παλιοτομαρα της ΝΔ ακόμα και τα διάφορα στελέχη που έχει διορίσει (γιά ξεκάρφωμα) σε διάφορες νευραλγικες θέσεις αυτό το σάπιο κόμμα του Κούλη!

Σχολιο.- Το πλέον αξιοσημείωτο και ύποπτο είναι το γεγονός ότι παρότι από το 2018 σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης κ.λπ., για το οποίο τελικά παραπέμφθηκε, τη στιγμή που η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα με ανηλίκους, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις. Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ’ όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια, με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι. Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές Αρχές τον διατηρούν ακόμη και σήμερα στη θέση του, ενώ το υπουργείο Παιδείας κωφεύει…

Σχολιο.- Γι'αυτό η Νουδούλα είναι το κόμμα των παιδοβιαστών κι έχει μεγάλη αγάπη μαζί τους... Νέα Κιναιδοκρατία...

οι νουδούληδες να τα βλέπουν αυτά που μέχρι προχθές μου απαντούσαν για το Γεωργιάδη ότι "δεν μετράει" η καταδίκη του στη Μολδαβία για παιδεραστία επειδή τα έκανε εκεί κι όχι εδώ! Μιλάμε για τόσο ελεεινά κομματόσκυλα.

Σχολιο.- απορώ αν έχουν ανθρώπινο DNA όλοι αυτοί

Σχολιο.- Πέφτω από τα σύννεφα... Που ακούστηκε πανεπιστημιακός τόσο λαμόγιο;; (Χαχχαχα... Καλό ε;)

Σχολιο.- Δράκος Αναστάσιος ο καθηγητής που του επιτέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ. Κατηγορούμενος για α) τοκογλυφία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση β) γενετήσια προσβολή γ) λογοκλοπή

Παρά τις δικαστικές περιπέτειες όχι απλά δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα άλλα διορίστηκε στη διοίκηση των α) Κέντρο Μελετών Ασφαλείας στο Υπ. Δημόσιας Τάξής από τον Μ.Χρυσοχοϊδη και β) Πράσινο Ταμείο από τον Κ.Χατζηδάκη

Ισχυρίζεται ότι έχει τεράστιες διασυνδέσεις με τον διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού......

Φαμιλια

Don Corleone

Τάκης Χατζής δημοσιογράφος της ΝΔ Βιαστής!

Δεν τον ξεχάσαμε!

Αυτό το εριστικό κάθαρμα που τον κατάγγειλε η Πόπη Τσαπανίδου πότε θα πάρει νουμεράκι για την εισαγγελία;

Έπεσε πολύ δουλειά και πρέπει να κρατάμε σειρά προτεραιότητας?

Δυστυχώς δύσκολο να πάρει νουμεράκι προτεραιότητας γιατί είναι προστατευμένος από τις ύαινες της Νεας Δημοκρατιας και της TV

Να λέμε και την αληθεια αυτός ή αυτοί δύσκολα θα τιμωρηθούν

Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα του.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τον δούμε στον εισαγγελέα.

Πόση αριστεία μπορούμε να αντέξουμε;

Εσείς που τους ψηφίσατε δεν ντρέπεστε ρε?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας έγραφα χθες από βρετανικό άρθρο που έπεσε στην αντίληψη μου ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα οι διπλά και τριπλά εμβολιασμένοι θα έχουν αναπτύξει σύνδρομο ανοσοανεπάρκειας. Με απλά λόγια θα έχει καταστραφεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Περίπου ότι κάνει το AIDS δηλαδή. Σήμερα προειδοποιεί ο ΕΜΑ (ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων) ότι οι συνεχείς αναμνηστικές δόσεις μπορεί να βλάπτουν.

Ο ίδιος ο αμαρτωλός ΠΟΥ λέει ότι «μια στρατηγική εμβολιασμού που βασίζεται σε επαναλαμβανόμενες αναμνηστικές δόσεις του αρχικού εμβολίου είναι απίθανο να είναι κατάλληλη ή βιώσιμη».

Και μερικοί από σας ακούν τον Καμπουράκη, τον Πορτοσάλτε και τον Μόσιαλο....

δεν υπάρχει αυτό που ζούμε....σταματήστε τον πλανήτη να κατέβω

σχολιο.- Καλά να πάθουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας Σύριζα ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ Βαρουφακη Βελοπουλος. ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ . ΓΕΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ , Τωρα θα πληρώσουν τα λάθη τους ,με την ζωή τους από τα εμβόλια, που ανάγκασε ο Μητσοτάκης, και οι αλήτες Δημοσιογράφοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ηρωικός θάνατος του Ηλία Μαυρομιχάλη.

12 Ιανουαρίου 1822.

Στύρα Ευβοίας.

Ο Ηλίας Μαυρομιχάλης, ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη της Μάνης, εβρίσκεται αποκλεισμένος στα Στύρα της Ευβοίας. 

Ο Κριεζιώτης με τον οποίο εκστράτευσαν στην Εύβοια τον εγκαταλείπει. Ο Ηλίας περιμένει να έρθει μιντάτι υπό τον θείο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και δεν δέχεται να υποχωρήσει. Ο αγώνας μοιάζει χαμένος και οι Τούρκοι αυξάνονται. 

Μάταια.

Ταμπουρώνεται μαζί με επτά Μανιάτες στον Κοκκινόμυλο. Επτά Μανιάτες αποφασισμένοι να πεθάνουν πλάι στον αρχηγό τους.

Ο Γιουσούφ αγάς πολιορκεί τον μύλο, ενώ καταφθάνει και ο Ομέρ Μπέης με το ιππικό του.

Η άμυνα είναι σκληρή. Τα τόπια πέφτουν βροχή και οι Μανιάτες του Ηλία Μαυρομιχάλη θερίζουν κάθε τούρκικο κεφάλι που πλησιάζει κοντά τους.

Μανιασμένοι οι αγαρηνοί, πεζικάριοι και ιππείς ρίχνονται στον Κοκκινόμυλο επί δύο ώρες.

Ο πανέμορφος Ηλίας, δένει ένα λευκό μαντήλι γύρω από το κεφάλι του ώστε να μην τον εμποδίζουν τα κατάξανθα μαλλιά του.

Τα πυρομαχικά τελειώνουν.

Με πέτρες και ότι άλλο βρίσκουν μέσα στον μύλο συνεχίζουν την ηρωική άμυνά τους.

Ώσπου τελειώνουν κι αυτά.

Η άμυνα σταματά και οι Τούρκοι ορμούν κατά τον μύλον σα σκυλιά.

Μα οι Μανιάτες ως ένδοξοι απόγονοι του Λεωνίδα δεν παραδίδονται.

Ή ταν ή επί τας!

Με τα γιαταγάνια στα χέρια κάνουν ηρωική έξοδο. Όλοι πέφτουν νεκροί.

Ο αρχηγός τους με πρόσωπο ματωμένο είναι μισοσκεπασμένος από πέτρες.

Οι Τούρκοι πάνε κοντά του να τον ξεχώσουν νομίζοντας πως έχει πεθάνει. Εκείνος σαν να γύρισε από τον Άδη πετάγεται με το σπαθί στο χέρι του και θερίζει τον Τούρκο Καρυστινό Κούκη.

Ο σημαιοφόρος των Τούρκων Μερτάνης ορμάει και αποκόπτει το κεφάλι του Ηλία Μαυρομιχάλη.

Τα κεφάλια των Επτά Ηρώων της Μάνης έγιναν τρόπαιο των Τούρκων. Τα κάρφωσαν σε πασσάλους γύρω από τον οντά τους.

Η κεφαλή του Ηλία Μαυρομιχάλη ήταν στην μέση τους.

Ο Ομέρ Μπέης έστειλε την κεφαλή του Μανιάτη οπλαρχηγού στον σουλτάνο.

Ο πατέρας του Πετρόμπεης βρισκόταν στην Κόρινθο και ο Δημήτριος Υψηλάντης ανέλαβε να του ανακοινώσει τον θάνατο του γιου του συνοδευόμενος από στρατιωτικούς και πολιτικούς. 

-Μπέη μου, είσαι Σπαρτιάτης και γνωρίζεις πόσον οι πρόγονοί σου εφαίνοντο γενναίοι και έχαιραν μάλιστα όταν ήκουαν ότι τα παιδιά τους έπεφταν εις τον αγώνα υπέρ της Πατρίδος.

Ο Πετρόμπεης κατάλαβε το κακό και με δάκρυα στα μάτια ερώτησε:

-Εσκοτώθη ο Ηλίας μου;

Όλοι τότε σηκώθηκαν και τον περιεστοίχισαν.

-Μη με συλλυπείσθε. Έκαμα γιον στρατιώτην.

Το χρέος του το έκαμε προς την Πατρίδαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός

Από σήμερα, όπως είχαμε δεσμευτεί, όλοι οι νέοι μας 15-29 ετών απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Ο λογαριασμός τους θα είναι φθηνότερος κατά 12% έως και 20%. Αρκεί να δηλώσουν τον αριθμό τους στη νέα πλατφόρμα.

Σχολιο.- Κούλη. Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τέλος κινητής τηλεφωνίας , μειώνεται στο 10% για όλους από την 1η Ιανουαρίου 2022. Έχουν επίσης αποφασιστεί μειώσεις 15% με 20% πριν δυο χρόνια που καμιά ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν τήρησε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΑΜΕΣΩΣ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, δεν είναι άξιοι μόνο για χειροκρότημα, είναι πια η βάση της ύπαρξης μας ως λαού.

Σχολιο.- Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί που δεν νοιάζονται για την επιβίωση σου νοιάζονται για την υγεία σου!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρακράτος έχει τρόπους να διασπείρει βαλτούς ψέκες για να δυσφημεί τον Ιερό αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας. Προσέχτε.

Σχολιο.- Για να μας συκοφαντούν έφτιαξαν τις ηλιθιες οργανώσεις των αυτόχθονων ιθαγενών και των θεματοφυλακων του συντάγματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



240.000 λένε τα μέλη του ΚΙΝΑΛ. Να το χαίρεστε το νεο-ΝΑΖΙΔΙ που ψηφίσατε για Πρόεδρο...

Ο νέος "εκσυγχρονιστικός άξονας" ως διάδοχη κατάσταση της κουλοκρατίας, θα στοιχηθεί πίσω απ΄την υποχρεωτικότητα?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Η τουρκική αλυσίδα ρούχων LC Waikiki βρίσκεται στη χώρα μας από τριετίας και επειδή οι δουλειές της πάνε πολύ καλά σε Θράκη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, μπαίνει την άνοιξη και στην αγορά της Αθήνας, στο retail park της οδού Πειραιώς. Η LC Waikiki εμφανίζεται ως “διεθνής εταιρεία”, όμως ο βασικός της μέτοχος είναι ο 48χρονος Μουσταφά Κιουτσούκ που σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία του ονομάζεται συχνά “τουρκικά Zara”.

Πέρυσι, ο τζίρος του στα καταστήματα στην Ελλάδα (Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κόρινθο) παρά τις καραντίνες και τα περιοριστικά μέτρα, διαμορφώθηκε σε 7,18 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 3% τις πωλήσεις του 2019. Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 3,01%, ενώ η καθαρή θέση βελτιώθηκε κατά 13,16%. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν σε 1,53 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 38,18% σε σχέση με την χρήση του 2019. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας καταναλωτής αγόρασε με πάθος τα φθηνά τουρκικά ρούχα της αλυσίδας, στηρίζει την τουρκική οικονομία..."

Η LC Waikiki, ή LCW για συντομία, είναι σήμερα μια αλυσίδα καταστημάτων με έδρα την Κωνσταντινούπολη, με 47.700 υπαλλήλους και 1.047 καταστήματα σε 47 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Πήρε το όνομά της από την παραλία Waikiki στο νησί της Χαβάης και τα αρχικά των γαλλικών λέξεων “Les Copains” που σημαίνει “φίλοι”. Η περιουσία του Μουσταφά Κιουτσούκ σύμφωνα με το Forbes υπολογίζεται σε 1,6 δισ. δολάρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στάθης Καλύβας λέει πάλι τις γνωστές του μαλακίες στο ΣΚΑΙ αυτές που τον έχουν πληρώσει να λέει : Αγγλική… ήταν η Ελληνική Επανάσταση!

Ο Στάθης Καλύβας, σε ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια Ελληνισμού που προβάλλεται μετά βαΐων και κλάδων στον Σκάι, προχωράει σε ένα ατόπημα που κανένας δεν είχε αποτολμήσει. Στο πρώτο επεισόδιο της μυθοπλασίας του, που μεταδόθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, υποστήριξε ανενδοίαστα πως το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε από τους Εγγλέζους! Σε ένα ντοκιμαντέρ μιας ώρας για την Επανάσταση, δεν θα ακουστούν οι λέξεις Τριπολιτσά, Δερβενάκια, Κανάρης, σφαγή της Χίου, Σουλιώτες, ούτε καν Λόρδος Βύρωνας, ενώ τη μόνη μάχη την οποία αναφέρει και σχολιάζει εκτενώς είναι η ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Ήδη, ο τίτλος του επεισοδίου αποτελεί νεολογισμό. Επειδή εσχάτως έχει δεχθεί διασταυρούμενα πυρά η θεωρία πως η Επανάσταση δεν αποτέλεσε την απελευθέρωση, αλλά τη γένεση του ελληνικού έθνους, ο Καλύβας θα χρησιμοποιήσει ένα τέχνασμα για να πει το ίδιο πράγμα. Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου είναι “Μια χώρα γεννιέται”, δηλαδή το ίδιο ακριβώς επί της ουσίας. Οι Έλληνες, όπως θα τονίσει στο τέλος του ντοκιμαντέρ, «γεννήθηκαν το 1821». Πού καιρός για Παλαιολόγους, παιδομάζωμα, Oρλωφικά, Ρήγα Βελεστινλή!

Το ντοκιμαντέρ, για να είναι συνεπές με την ιδεολογία του, δεν αρχίζει βεβαίως με το 1821, με τον “μύθο” της Αγίας Λαύρας ή την κατάληψη της Τριπολιτσάς, αλλά με το… 1826 και μάλιστα υπό τον τίτλο “Η ήττα της εξέγερσης” (5΄01΄΄). Συστηματικά άλλωστε επιμένει να αποκαλεί το 1821, όχι Επανάσταση, αλλά «πόλεμο της ανεξαρτησίας». Η “εξέγερση” ηττήθηκε και οι προστάτιδες δυνάμεις –κυρίως οι Άγγλοι–, συμμετέχοντας και αυτές, μας προσέφεραν την Ανεξαρτησία.

Η αμέσως επόμενη εικόνα δεν είναι, όπως θα μπορούσαμε να φανταστούμε, το Μεσολόγγι, το οποίο ανέσκαψε ο Ιμπραήμ το 1826. Όχι, ο Καλύβας, με λάγνα ανατολίτικη μουσική υπόκρουση, μας παρουσιάζει το… οθωμανικό Ιμαρέτ της Καβάλας και το άγαλμα του ξιφήρους Μωχάμετ Άλυ, του καβαλιώτη πατέρα του Ιμπραήμ, που «παραλίγο να θέσει τέρμα στην εξέγερση των Ελλήνων» (5΄40΄΄). Και η κα Μαρία Ευθυμίου, ειδική πλέον για τον Κολοκοτρώνη και τον Ιμπραήμ, μας πληροφορεί ότι ο Ιμπραήμ νικούσε παντού, «η μία νίκη διαδεχόταν την άλλη και ήταν ζήτημα χρόνου, έτσι έμοιαζε, να πέσουν οι τελευταίες περιοχές», το Ναύπλιο, η Ερμιόνη και τα νησιά (7΄45).

Τι αποσιωπούν Καλύβας και Ευθυμίου

Για να θεμελιώσουν αυτό τον ισχυρισμό, αποσιωπούν και ορισμένες παραδειγματικές νίκες των Ελλήνων. Αρχικώς τη μάχη των Μύλων (13 Ιουνίου 1825), όταν ο Μακρυγιάννης, ο Υψηλάντης και ο Μαυρομιχάλης νίκησαν τον Ιμπραήμ και τον εμπόδισαν να καταλάβει το Ναύπλιο. Και όμως, είναι πασίγνωστη η φράση του Μακρυγιάννη στον Γάλλο ναύαρχο Δεριγνύ που του υπεδείκνυε πως η θέση των Ελλήνων στους Μύλους ήταν πολύ αδύνατη: «Είναι αδύνατες οι θέσεις κι εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες».

Αποσιωπούν, ένα χρόνο μετά ακριβώς, τη μεγάλη στρατηγικού χαρακτήρα ήττα του Ιμπραήμ στη μάχη της Βέργας (22-25 Ιουνίου 1826), στη Μάνη – και μάλιστα μετά το Μεσολόγγι. Εκεί, οι ελληνικές δυνάμεις (5.000 άνδρες), κυρίως Μανιάτες με επικεφαλής τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη, νίκησαν κατά κράτος ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις 8.000 ανδρών. Μάλιστα, όταν ο Ιμπραήμ προσπάθησε να αποβιβάσει για αντιπερισπασμό 1.500 Αιγυπτίους στον Διρό, τους κυνήγησαν με τα δρεπάνια στα χέρια γυναίκες, γέροντες και παιδιά. Οι Αιγύπτιοι είχαν τεράστιες απώλειες, πάνω από 1.500 άνδρες.

Τέλος, την επόμενη χρονιά, το 1827, όταν ο Κολοκοτρώνης έχει ξεκινήσει τον ανταρτοπόλεμο με το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», με σημαντικές επιτυχίες, ο Ιμπραήμ θα προσπαθήσει να τον ανακόψει με την κατάληψη της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου. Έτσι, στις 17 Ιουνίου του 1827, έφτασε στην περιοχή των Καλαβρύτων με 13.000 Αιγυπτίους και 2.000 “προσκυνημένους”, υπό τον Νενέκο.

Τότε, ο Κολοκοτρώνης (που δεν πολεμούσε τον Ιμπραήμ, όπως μας πληροφορεί η “εθνική ιστορικός”) κινητοποίησε τους Πετμεζαίους, τον Φωτάκο, τον Γενναίο Κολοκοτρώνη, τον Πλαπούτα και άλλους, οι οποίοι με πάνω από 1500 άνδρες ανέλαβαν την υπεράσπιση της μονής, ενώ συμμετείχαν και 100 μοναχοί υπό τον πρώην ηγούμενο Γεράσιμο Τορολό. Τελικώς, στις 24 Ιουνίου, μετά από πολλές ώρες μάχης, οι Τουρκοαιγύπτιοι αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν άπρακτοι στην Τρίπολη, με απώλειες τουλάχιστον 300 νεκρούς…

Δηλαδή, λίγο πριν πραγματοποιηθεί η ναυμαχία του Ναυαρίνου, το 1827, οι Έλληνες όχι μόνο δεν ήταν “τελειωμένοι”, όπως μας πληροφορεί το δίδυμο των σχολιαστών, αλλά είχαν σημειώσει σημαντικές νίκες εναντίον του Ιμπραήμ, ενώ το ηθικό τους είχε αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει. Άλλωστε είχε ήδη κληθεί και ο Καποδίστριας ως κυβερνήτης στην Ελλάδα.

Ποιοι έκαναν την Επανάσταση;

Οι ρίζες της Επανάστασης, σύμφωνα με τον Καλύβα, «βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό μακριά από τη σημερινή Ελλάδα». Και όχι βέβαια στο Σούλι, στην κλεφτουριά, στη ναυτοσύνη. «Από τις αρχές του 18ου αιώνα οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ταξιδεύουν στο εξωτερικό έρχονται σε επαφή με τις νέες ιδέες της Δύσης, θα διατυπώσουν μια επαναστατική ιδέα, τη δημιουργία ενός κράτους για το ελληνικό έθνος» (11΄ έως 11΄50΄΄).

Αφού προσπαθεί να γελοιοποιήσει τον «μύθο του κρυφού σχολείου», παρουσιάζει την εκπαίδευση των Ελλήνων να αρχίζει το… 1740 από την Μαρούτσειο/Καπλάνειο σχολή των Ιωαννίνων. Και όμως, η Πατριαρχική Ακαδημία υπάρχει από το 1460 μέχρι τον 20ό αιώνα και η Σχολή της Μονής Φιλανθρωπηνών, στα Γιάννενα, είχε δημιουργηθεί κατά τον 13ο αιώνα! Διότι διαφορετικά θα έπρεπε να αναγνωρίσει πως η παιδεία του τουρκοκρατούμενου Ελληνισμού αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό συνέχεια της βυζαντινής εκπαίδευσης, προτού συναντήσει τα δυτικά ρεύματα.

Έτσι όμως θα έμπαινε στην εξίσωση και το ύστερο βυζαντινό κράτος, που οι Έλληνες και ο Ρήγας και η Φιλική Εταιρεία προσπαθούσαν να ανασυστήσουν. Για αυτό σε ολόκληρη την τηλεοπτική κατασκευή του δεν αναφέρεται καν η λέξη Βυζάντιο. Και προφανώς τσιμουδιά για τον ρόλο της Εκκλησίας στην εκπαίδευση (από τους 1500 δασκάλους της Τουρκοκρατίας, πάνω από 1000 ήταν κληρικοί).

Παράλληλα, δεν γίνεται ούτε καν νύξη στις δεκάδες εξεγέρσεις και επαναστάσεις της Τουρκοκρατίας, στον Διονύσιο Φιλόσοφο το 1611 στα Γιάννενα, στα Oρλωφικά, στον Λάμπρο Κατσώνη, στον Ρήγα Βελεστινλή, στους νεομάρτυρες, τον Κοσμά τον Αιτωλό. Αν ο Κιτρομηλίδης και οι λοιποί είχαν μεταβάλει τον Ρήγα σε απλή φιγούρα του δυτικού Διαφωτισμού, σμικρύνοντας μέχρις εξαφανίσεως τη συνωμοτική επαναστατική του δράση και τη σύνδεσή του με τους Σουλιώτες, ο Καλύβας και η Ευθυμίου κάνουν κάτι δραστικότερο, τον εξαφανίζουν ολοκληρωτικά.

Ο Αριστείδης Χατζής θα προσθέσει και τη δικιά του πινελιά: Ορθώς αναφέρει αρχικώς ότι οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να πάρουν το μήνυμα της Φιλικής Εταιρείας και να επαναστατήσουν. Αλλά συνεχίζει: «αλλά για ποιον Ελληνισμό μιλάμε τώρα. Δεν είναι ο αγρότης στην Πελοπόννησο ή στη Ρούμελη ο κτηνοτρόφος» που έχουν συνείδηση του ελληνισμού, «είναι οι έμποροι… είναι οι διανοούμενοι». (23΄10΄΄-23΄ 40΄΄). «Αυτοί όλοι είναι έτοιμοι γιατί νομίζω έχουν αντιληφθεί ότι το brand name Έλληνας είναι κάτι πολύ σημαντικό στην Ευρώπη». Δηλαδή, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχυσαν το αίμα τους, γιατί μερικές χιλιάδες έμποροι και διανοούμενοι μπόρεσαν να κάνουν μια καλή τοποθέτηση του brand name Έλληνας!

Οι Έλληνες… βοήθησαν τους Άγγλους

«Τον Μάιο του 1827, με την πτώση της Αθήνας, η εξέγερση των Ελλήνων είναι ουσιαστικά νεκρή. Όμως τέσσερεις μήνες μετά τον Οκτώβριο του 1827, η επιτυχία του αγώνα είναι σχεδόν εξασφαλισμένη… Η απάντηση βρίσκεται ξανά εκτός Ελλάδος. Η συνθήκη του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1827 ισοδυναμεί με την πράξη γένεσης του ελληνικού κράτους» (30΄-31΄). Ακολουθεί μια λεπτομερέστατη περιγραφή της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Χωρίς βέβαια να γίνεται καμία αναφορά στην Έξοδο του Μεσολογγίου, που ξεσήκωσε την κοινή γνώμη της Ευρώπης και αποτέλεσε την άμεση αφορμή για τη συνθήκη του Λονδίνου και τη ναυμαχία. H υπεράνθρωπη αντίσταση του Μεσολογγίου, ο δαυλός του Χρήστου Καψάλη και οι εκατόμβες των θυμάτων, συνέβαλαν καταλυτικά στην αναζωπύρωση του φιλελληνισμού.

Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί μαζική διαδήλωση φοιτητών στα Ανάκτορα, στις 18 Απριλίου 1826, ο Τζοακίνο Ροσίνι θα διευθύνει κονσέρτο υπέρ της Φιλελληνικής Εταιρείας, ενώ στα “Κεφάλια του Σαραγιού”, του Βικτόρ Ουγκώ, τρία κομμένα κεφάλια αγωνιστών αφηγούνται τις τελευταίες στιγμές του Μεσολογγίου. Στην πόλη των φώτων συγκεντρώνονται από εράνους 1.630.000 φράγκα, ενώ η Επιτροπή της Γενεύης μεταβάλλεται σε κέντρο συλλογής χρημάτων – 2.500.000 φράγκα, εξ ιδίων, θα προσφέρει μόνο ο Εϋνάρδος. Η Συνθήκη του Λονδίνου της 6ης Ιουνίου 1827 και η ναυμαχία του Ναυαρίνου που ακολούθησε θα αποτελέσουν έναν μεταθανάτιο “θρίαμβο” για τους αγωνιστές του Μεσολογγίου.

Και το επιστέγασμα: Ο Στάθης Καλύβας ερωτά τη συνομιλήτριά του Μαρία Ευθυμίου: «Τη φράση ότι την Ελληνική Επανάσταση την διέσωσαν οι ξένοι, αλλά οι Έλληνες βοήθησαν τους ξένους να την διασώσουν, πως σας φαίνεται, συμφωνείτε;» (43-43 10) Στη συνέχεια, ο Καλύβας επανέρχεται στην έμμονη ιδέα του και ρωτάει τον Ρόντρικ Μπήτον: «Θα λέγατε ότι η σύγχρονη Ελλάδα γεννήθηκε στο Λονδίνο;» (42΄ 32΄΄). Ο Μπήτον, υπεκφεύγοντας εν πολλοίς, απαντά: «δεν λέω ότι οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να κατακτήσουν την αυτονομία τους. Μπορεί κανείς να φανταστεί την Πελοπόννησο με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον γέρο του Μοριά. Θα ήταν ένα προσωπικό φέουδο. Θα είχαν πλήρη αυτονομία στην περιοχή τους, αλλά δεν θα είχε αλλάξει η ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! (43΄)

Δηλαδή, ο Μπήτον αναγνωρίζει πως οι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα αφ’ εαυτών να κατακτήσουν την αυτονομία τους χωρίς το Ναυαρίνο και το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, αλλά όχι πλήρη ανεξαρτησία. Ωστόσο, αυτό που περιγράφει ήταν ακριβώς η πολιτική της Αγγλίας, που επιζητούσε ένα ελληνικό κράτος αυτόνομο, αλλά φόρου υποτελές στον Σουλτάνο. Και αυτή η απόφαση ψηφίστηκε και στην πρώτη Συνθήκη του Λονδίνου, το 1827, την οποία τόσο εξυμνεί ο Καλύβας και θα επαναληφθεί στο νέο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, στις 4/16 Νοεμβρίου 1828, που θα συρρικνώνει μάλιστα τα όρια του νέου κράτους στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι (δεν) λέει για το ’21 το ντοκιμαντέρ του Στ. Καλύβα

Εννιά παρατηρήσεις πάνω στο νέο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ: “Καταστροφές και Θρίαμβοι”, ακολουθώντας τον ειρμό του πρώτου επεισοδίου.

Παρατήρηση Πρώτη

Ο Ιμπραήμ ποτέ δεν κατέστειλε την επανάσταση. Απέτυχε να καταλάβει το Ναύπλιο και την Μάνη (ηττήθηκε επανειλημμένα), απέτυχε να κάνει τους Έλληνες να προσκυνήσουν και παγιδεύτηκε σε στρατηγικό αδιέξοδο στην, δυσανάλογα μικρή για τον όγκο του στρατεύματός του, Πελοπόννησο.

Σημείωση: Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Μοχάμεντ Άλυ και ο γιος του Ιμπραήμ Πασά ήταν ηγεμόνες του πανίσχυρου ημιαυτόνομου κράτους της Αιγύπτου. Οι Οθωμανικές δυνάμεις είχαν συντριβεί πλήρως σε ξηρά και θάλασσα και ο Σουλτάνος ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να ζητήσει την βοήθεια τρίτου κράτους για να καταστείλει την Ελληνική Επανάσταση.

Παρατήρηση Δεύτερη

Προ της Εθνεγερσίας, σε όλη την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, καταγράφονται τουλάχιστον 30 όμοιες, πανελλαδικής εμβέλειας επαναστάσεις με αμιγώς εθνικά χαρακτηριστικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαναστατών ήταν αναλφάβητοι και χωρίς γνώση των τεκταινομένων στο εξωτερικό. Ο Κολοκοτρώνης εκφράζει στα απομνημονεύματα του την ανησυχία “μη μας περάσουν για Καρμπονάρους”.

Πώς τότε το ’21 οφείλεται σε αόριστες φιλελεύθερες ιδέες του Διαφωτισμού;

Παρατήρηση Τρίτη

Το κρυφό σχολειό ήταν αποδεδειγμένα θεσμός των τοπικών κοινοτήτων να εξασφαλίζουν την παιδεία σε περιόδους διωγμών από τις οθωμανικές αρχές. Η παιδεία βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της εκκλησίας. Ο ίδιος ο Ευγένιος Βούλγαρης ήταν ιερωμένος!

Παρατήρηση Τέταρτη

Το σχέδιο της Φιλικής Εταιρείας περιελάμβανε χτύπημα σε τρία σημεία, ταυτόχρονα: Βλαχία, Κωνσταντινούπολη, Πελοπόννησος. Απέτυχε στα δύο πρώτα, πέτυχε στο τρίτο.

Παρατήρηση Πέμπτη

Α. Χατζής: “Αυτούς όλους τους ενώνει μόνο το ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τίποτα άλλο.”

Ερώτηση: Τότε γιατί αυτοαποκαλούνται και αυτοπροσδιορίζονται ως Ρωμιοί και Έλληνες; Γιατί δεν επαναστατούν μαζί τους οι Βούλγαροι ή οι Σέρβοι που είναι επίσης Ορθόδοξοι;

Παρατήρηση Έκτη

Το Ναβαρίνο δεν οδήγησε στην Συνθήκη του Λονδίνου. Χρειάστηκε ένας χρόνος παραμονής του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, εκκαθαριστική επιχείρηση του Γάλλου στρατηγού Μαιζών και ο Ρωσοτουρκικός Πόλεμος του 1828-1830 για να αποδεχτεί τελικά ο Σουλτάνος την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το Ναυαρίνο έγινε από τους Άγγλους για να ελεγχθεί η ανερχόμενη Αίγυπτος, δηλαδή το Σουέζ, δηλαδή η γρηγορότερη οδός προς την Ινδοκίνα. Το Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε στα πλαίσια του ευρύτερου γεωπολιτικού παιχνιδιού.

Παρατήρηση Έβδομη

Δίδεται έμφαση στον Μαυροκορδάτο, στους εμπόρους τους λογίους κλπ. Πουθενά δεν αναφέρεται η κρίσιμη διπλωματική συμβολή του Καποδίστρια και η καθοριστική στρατηγική ιδιοφυΐα του Κολοκοτρώνη.

Παρατήρηση Όγδοη

Ο Μπίτον αναφέρει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ρηξικέλευθο: ότι η Ελλάδα υπό τον Κολοκοτρώνη θα μπορούσε να έχει κερδίσει την ανεξαρτησία της μόνη της, αλλά ο αντίκτυπος της Επανάστασης δεν θα ήταν ο ίδιος, σε διεθνές επίπεδο. Ουσιαστικά λέει ότι η Ελληνική Επανάσταση επιτάχυνε την διαδικασία επίλυσης του Ανατολικού Ζητήματος από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Παρατήρηση Ένατη

Οι Έλληνες έχουν κοινή εθνική συνείδηση ήδη από τον 13ο αιώνα μετά την πρώτη Άλωση της Πόλης. Ο Κολοκοτρώνης εννοεί, πολύ απλά, ότι το ’21, ενωθήκαμε ξανά, για τον κοινό σκοπό, την Λευτεριά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Σε μια χώρα με λιγότερα αυτοκίνητα ανα 1000 κατοίκους από πολλές αναπτυσσόμενες χώρες (π.χ 20% λιγότερα από την Αλβανία) και με ομολογουμένως φθηνή χρήση καυσίμου κίνησης. Δεν δικαιολογούνταν τέτοια αντίδραση, ιδίως από προνομιακά στρώματα. 

Το μοτίβο της «εξέγερσης» επ΄ ουδενί δεν ομοίαζε με εργατική διεκδίκηση. Πήρε γρήγορα ένοπλη μορφή και με ιδιαιτέρως απεχθείς συμβολισμούς όπως οι αποκεφαλισμοί.

Προφανώς τα φτωχά στρώματα του Καζακστάν έχουν πολλούς λόγους να εξεγείρονται. Οι πλειοψηφία όμως των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, με 1500$ μηνιαίο μισθό, μάλλον δεν ανήκουν σε αυτά, σε μια χώρα με τις ιδιαιτερότητες του Καζακστάν. 

Η πρόσληψή τους υπόκειται σε αυστηρές φυλετικές και καθεστωτικές νόρμες ως προς την ένταξη, τη θέση και την υποστήριξή τους. Αποτέλεσμα όλου αυτού, είναι η ετήσια μείωση της παραγωγής άρα και η μείωση των εσόδων του κράτους

Το Αλλάχ Αλ Ακμπάρ δεν αποτελεί πολεμική ιαχή  της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Ούτε θα αποτελέσει ποτέ!!!!


2 Ιανουαρίου 2022 και σε μια ακόμα συνορεύουσα χώρα με την Ρωσική Ομοσπονδία ξεσπούν βίαιες ταραχές. Το Καζακστάν, με αφορμή την αύξηση του αερίου κίνησης (όχι θέρμανσης), συνταράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων επιβολής της τάξης. Οκτώ ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής μεταξύ ΗΠΑ Ρωσίας, και δέκα ημέρες πριν τη σύνοδο ΝΑΤΟ Ρωσίας. Σαφώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κρίση αυτή δεν πρόλαβε να κορυφωθεί, τελείωσε πριν ξεκινήσει σχεδόν, με την συμβολή των δυνάμεων του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (Collective Security Treaty Organization), ύστερα από αίτημα του Καζάκου Πρόεδρου προς τον Οργανισμό. 

Το Καζακστάν είναι μια πολύ μεγάλη χώρα της Κεντρικής Ασίας. Η ένατη σε έκταση στον κόσμο, περίκλειστη χωρίς έξοδο στην θάλασσα και πολύ πλούσια σε πρώτες ύλες, αραιοκατοικημένη όμως (μόλις 19 εκατ. κάτοικοι). Πρώην Σοσιαλιστική Δημοκρατία η οποία κήρυξε τελευταία από όλες τις υπόλοιπες την ανεξαρτησία της κατά την περίοδο διάλυσης της πρώην ΕΣΣΔ. Οι πολίτες της είναι κατά 70% μουσουλμάνοι σουνίτες και 26% χριστιανοί, καθώς και 4% περίπου άλλου θρησκεύματος.  Γενικός Γραμματέας τις τελευταίες μέρες της ΕΣΣΔ στο Καζακστάν ήταν ο  Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος παρέμεινε και πρόεδρος της νέας χώρας το 1991 μέχρι το 2019. Το έτος αυτό  αποχώρησε από την προεδρία και παρέμεινε πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας (η θέση δημιουργήθηκε τότε, δεν υπήρχε πριν). Λειτουργούσε ως Γκρίζος Καρδινάλιος πλέον κινώντας τα νήματα στα παρασκήνια της πολιτικής εξουσίας. Ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν «…να φύγει ο γέρος…» όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά.    

Το Καζακστάν δεν υπήρχε ως χώρα πριν την ύπαρξη της ΕΣΣΔ το 1917, δημιουργήθηκε λοιπόν το 1917 στα όρια που είχε ως Λαϊκή Δημοκρατία εντός της ΕΣΣΔ. Από τα γεωγραφικά όρια αυτά όμως είχε απωλέσει την περίοδο της σοβιετικής διακυβέρνησης την επαρχία Σιντζιάνγκ, που δεν την είχε ποτέ μιας και ανήκε στην Κίνα, που είναι σήμερα η Αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων στην Κίνα και που ιδρύθηκε το 1950 όταν έγινε σοσιαλιστική η Κίνα, και το Καρακαλπακστάν το οποίο παραχωρήθηκε σε μια άλλη Σοβιετική Δημοκρατία το Ουζμπεκιστάν. Κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκε από τη Σοβιετική Εξουσία το 1954 και η Κριμαία από την Ρωσία στην Ουκρανία. Οι 131 φυλές που απέμειναν στα εδάφη του και συγκρότησαν το νέο κράτος ήταν λογικό να αναζητούν μια εθνική ενοποιητική ιστορική και πολιτιστική βάση να οικοδομήσουν το εγχείρημα της συγκρότησης του νέου αυτού κράτους. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 υπήρξε  η ραγδαία άνοδος ενός εθνικισμού.  Αποτυπώνεται καθαρά στο γεγονός ότι ίσως να μην υπάρχει πόλη σήμερα στη χώρα που δεν έχει αλλάξει το όνομα της από την περίοδο της ΕΣΣΔ.  Το Καζακστάν αναζητούσε το παρελθόν του μετά το 1991 στην τουρανική καταγωγή της πλειοψηφίας σήμερα των μουσουλμάνων κατοίκων του. Τα νέα κοιτάσματα πρώτων υλών που ανακαλύφθηκαν μετά το 1993 κυρίως (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, και διάφορα άλλα μέταλλα) τροφοδοτούσαν με χρήματα τα κρατικά ταμεία. Ταυτόχρονα όμως και την διαφθορά των υπαλλήλων του, καθώς και την φλόγα του ρεβανσισμού και της μεγαλομανίας του έθνους. Χαρακτηριστικό είναι οτι η πρωτεύουσα του Καζακστάν, αφού πρώτα μετακινήθηκε από την πόλη Άλμα Άτα, η οποία μετονομάστηκε σε Αλμάτι, στην Αστάνα, η τελευταία  μετονομάστηκε το 2019 σε Νουρ Σουλτάν προς τιμή του προέδρου Ναζαρμπάγιεφ.

Το 1970 το Καζακστάν κατοικείται στην πλειοψηφία του από Ρώσους, αποτέλεσμα της εσωτερικής εποίκησης από την τσαρική εποχή, και συμβάδιζε με τον σχεδιασμό της ΕΣΣΔ για την μετατροπή του στον σιτοβολώνα της. Μετά το 1991 η  απώλεια των εδαφών του όπως είδαμε παραπάνω καθώς και η δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών πυρηνικών όπλων στην πόλη Σεμέι, είχαν δημιουργήσει ένα έντονο αντιρωσικό αίσθημα. Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε έντονα το 1986 με τη αγνωστή σε όλο τον κόσμο «διαμαρτυρία Ζελτοκσταν». Η ταύτιση του ρωσικού λαού με την σοβιετική εξουσία είχε ως αποτέλεσμα, την συρρίκνωση του ρωσικού πληθυσμού στο 24% σήμερα. Η συρρίκνωση αυτή έγινε πιο έντονη μετά το 1991, πήρε πολλές φορές την μορφή διώξεων και έντονου κοινωνικού αποκλεισμού για τους Ρώσους πολίτες. Δεν είναι λίγες οι φορές που το Καζακστάν έχει καταγγελθεί στο παρελθόν μετά το 1991 για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.     

Απόρροια των πολύ μεγάλων ενεργειακών του κοιτασμάτων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) καθώς και το απόθεμα στρατηγικών μετάλλων που διαθέτει (ουράνιο) ήταν η οικονομική του ευρωστία. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ίσως την μοναδική πρώην Δημοκρατία της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ που έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της. Συνέπεια αυτής της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης καθώς και η άριστη αξιοποίηση της κομβικής του γεωγραφική θέσης, ήταν να αποκτήσει την πολυτέλεια να διατηρεί άριστες σχέσης με όλους τους μεγάλους δρώντες του πλανήτη.  Μπορούσε να είναι μέλος της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (ΟΣΣ), του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Ακολουθώντας όλες της πολιτικές και γεωπολιτικές πρωτοβουλίες της Μόσχας. Ταυτόχρονα πρωτοστατούσε στην ίδρυση της Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών (η Τουρκία ακολουθούσε και τότε διαπίστωνε το «Στρατηγικό Βάθος»). Γίνεται μέλος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας καθώς και του ΟΠΕΚ+. Και την ίδια στιγμή διευκολύνει τις αμερικανικές δυνάμεις στην επέμβασή τους στο Αφγανιστάν. Δέχεται να «φιλοξενήσει» σε «ανοιχτές δομές» τα συλληφθέντα μέλη του ISIS τα οποία δεν θέλουν οι Αμερικάνοι να μεταφέρουν στο Γκουαντάναμο. Ταυτόχρονα έχει την δυνατότητα να προσλαμβάνει πρώην ηγέτες του δυτικού κόσμου οι οποίοι είναι κόκκινο πανί για τους Μουσουλμάνους, όπως ο Τονι Μπλέρ. Συμμετέχει στην πρωτοβουλία «του Νέου Δρόμου του Μεταξιού» (BRI) της Κίνας, που ανακοινώθηκε από τον κινέζο ηγέτη σε Πανεπιστήμιο της χώρας για πρώτη φορά παγκοσμίως, με πρωταγωνιστικό ρόλο μιας και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% του συνολικού ΑΕΠ των χωρών της Κεντρικής Ασίας. Δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα όμως να παραχωρήσει τον φυσικό του πλούτο στις Δυτικές υπερδυνάμεις. Το μεγαλύτερο ενεργειακό του κοίτασμα, στα δυτικά της χώρας στην Κασπία θάλασσα (Tengiz oil field), εκμεταλλεύονται για παράδειγμα αμερικανικές εταιρείες σε ποσοστό 75%. Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε για λίγο να δούμε κάποια πράγματα. 

Η Κασπία που κάποτε μοιράζονταν η ΕΣΣΔ και το Ιράν σήμερα είναι μια λίμνη σε μέγεθος σχεδόν σαν την μισή Μεσόγειο και την μοιράζονται πλέον τέσσερις πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ (Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν) και το Ιράν. Κάτω από τον βυθό της υπάρχουν από τα μεγαλύτερα ενεργειακά αποθέματα της Γης. Κάποιοι την αποκαλούν ως το σιφόνι του πλανήτη στο οποίο κατέληξε όλο το πετρέλαιο. Πλην Ρωσίας και Ιράν, οι υπόλοιπες χώρες, εκεί συγκεντρώνουν τα ενεργειακά τους αποθέματα. Είναι από τις στρατηγικότερες περιοχές του πλανήτη. Πρόσφατα, το 2021,  στα νερά της το Ιράν ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως κοιτάσματα φυσικού αερίου στο πεδίο Χαλούς. Το Tengiz oil field του Καζακστάν μόνο του για παράδειγμα, έχει παραγωγική δυνατότητα όσοι είναι σήμερα όλη η δυνατότητα της Βενεζουέλας, 1,000,000 βαρέλια ημερησίως. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τους λόγους που οι διαπραγματεύσεις για το νομικό καθεστώς που θα ρύθμιζε τις σχέσεις των κρατών της Κασπίας, αρα και τα δικαιώματα τους στο φυσικό της πλούτο, διήρκησαν από το 1996 εως το 2018. Ύστερα από 51 συνεδριάσεις των ειδικών διαπραγματευτικών ομάδων, υπογράφτηκε μια Συνθήκη στο Ακτάου (εκεί που ξεκίνησαν οι πρόσφατες εξεγέρσεις) του Καζακστάν στις 12 Αυγούστου το 2018. Από το 2011 κιόλας που φαινόταν να μορφοποιείται ένα είδος συμφωνίας, και να θεσμοθετούνται οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές για το καθεστώς των εξορύξεων, και όχι μόνο, οι εταιρείες άρχισαν να «απειλούν» το Καζακστάν, με μαζικές απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Τότε για παράδειγμα, το 2011, είναι που προσλαμβάνεται ως οικονομικός και πολιτικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Καζακστάν ο Τόνι Μπλέρ. Από το 2018 και την υπογραφή της Σύμβασης το μοτίβο των απολύσεων, κυρίως στην πετρελαϊκή βιομηχανία, και των απαντητικών απεργιών των εργαζομένων ήταν πυκνότερο. Να πούμε εδώ ότι οι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδο, που γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως η εξεγερτική πρωτοπορία, αμείβονται 50% παραπάνω από τις τιμές του κατά κεφαλή ονομαστικού ΑΕΠ της χώρας. Η πρόσληψή τους υπόκειται σε αυστηρές φυλετικές και καθεστωτικές νόρμες ως προς την ένταξη, τη θέση και την υποστήριξή τους. Αποτέλεσμα όλου αυτού, είναι η ετήσια μείωση της παραγωγής άρα και η μείωση των εσόδων του κράτους. Οι θεσμοί του κράτους αυστηροποιούνται, η κοινωνία ισλαμοφασιστικοποιείται στρεφόμενη στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, από τους χιλιάδες «ιεραπόστολούς» των «ανοιχτών δομών κράτησης». Παρόλ΄ αυτά το Καζακστάν μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο σταθερή από όλες τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες, εξαιρουμένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και ο πιο πιστός ίσως σύμμαχος της τελευταίας. Πιστότερος ίσως και από την Λευκορωσία.

 Τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά ανοίγματα του Καζακστάν προς όλες τις κατευθύνσεις είχε ως αποτέλεσμα την δραστηριοποίησης στη χώρα πάνω από 38000 ΜΚΟ (εκτίμηση του Διεθνούς Κέντρου για το Μη Κερδοσκοπικό Δίκαιο, International Center for No Profit Law) δυτικών συμφερόντων με προεξέχων τα γνωστά  U.S. Agency for International Development (USAID), the National Endowment for Democracy, Freedom House και φυσικά το παντού παρών Ίδρυμα Σόρος. Και αρκετών εκατοντάδων τουρκικών και αραβικών βεβαίως, που προωθούσαν τα αντίστοιχα συμφέροντα, οι μεν πρώτες με αιχμή του δόρατος την γλώσσα και τον πολιτισμό οι δεύτερες αξιοποιώντας τη θρησκεία. Κοινώς αντίπαλος και των τριών παραπάνω η έντονη ρωσική παρουσία, κυρίως μέσω των ρωσικών πληθυσμών που κατοικούν τη χώρα. Οι Ρώσοι αντιμετωπίζονται εχθρικά λόγω της αλλότριας γλώσσας τους, της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας τους και γενικά της εθνοτικής τους καταγωγής. Η παραπάνω κατάσταση οδήγησε στην δημιουργία κοινοτήτων σχεδόν αποκλειστικά από ρωσικούς πληθυσμούς, κυρίως στα βόρεια της χώρας. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πόλη του Μπαϊκονούρ στις όχθες του ποταμού Συρ Ντάρια, στα νότια της χώρας, στην οποία υπάρχει η βάση εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων, το γνωστό Κοσμοδρόμιο, και την οποία νοικιάζει η Ρωσική Ομοσπονδία. Η πόλη του Μπαϊκονούρ διοικείται από την Ρωσική Ομοσπονδία.      

Στον αντίποδα των παραπάνω, τις έντονες προσπάθειες των δυτικών εταίρων του, κυρίως των ΗΠΑ και Ην.Βασιλείου, της Τουρκίας και των Αράβων, και την περιπλάνηση στην ιδεολογική έρημο της Κοζάκικης στέπας. Το Καζακστάν προσπαθούσε να παραμείνει προσανατολισμένο προς τη Ρωσία, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής και εξουσίας. Η μεταφορά της πρωτεύουσας από τον Νότο (Αλμάτι) που απουσιάζει το ρωσικό στοιχείο, στο Βορά (Νουρ Σουλτάν) που τείνει να είναι κυρίαρχο, ήταν ένα δείγμα. Την εποχή που έγινε, υποτιμήθηκε ίσως η αξία της κίνησης αυτής. Η κρίση των τελευταίων ημερών αλλά κυρίως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και κυρίως έληξε, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Ο Μουχτάρ Αμπλιάζοφ, από το Παρίσι αυτοαποκαλείται ηγέτης της «εξέγερσης» των ημερών. Ο Αμπλιάζοφ, είναι τραπεζίτης και κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων, το Καζακστάν ύστερα από πιέσεις των δυτικών εταίρων του, τον άφησε σχεδόν να διαφύγει στο εξωτερικό. Έχει αξία να δούμε ότι αυτές τις μέρες της κρίσης, από την αρχή της, ο Αμπλιάζοφ έδωσε αρκετές συνεντεύξεις σε δυτικά ΜΜΕ, και καλούσε τον κόσμο να εναντιωθεί στην ρωσική επέμβαση !!!  Επίσης προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι ο πολιτικός μηχανισμός που είχε φτιάξει δεν έχει μέλλον ύστερα από το σκάνδαλο διαφθοράς που τον οδήγησε στη «μετανάστευση», καλούσε τους πολίτες του Καζακστάν το περασμένο Νοέμβριο να στηρίξουν στις προσεχείς εκλογές το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Καζακστάν. Το  οποίο εννοώντας κάθε λέξη του ονόματός έχει ως αρχικά NSDP και ηγέτη τον Zharmakhan Tuyakbay. 

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου με αφορμή την αύξηση της τιμής στο αέριο κίνησης (όχι θέρμανσης), μέσω διακοπής της επιδότησης της. Ενδεικτικά ακόμα και μετά την αύξηση, αυτή η τιμή παρέμενε σχεδόν τρεις φορές χαμηλότερα από την αντίστοιχη π.χ της Ουκρανίας. Σε αναλογία σε ευρώ περίπου 0,08 σεντς. Το μεγάλο βέβαια ερώτημα εδώ είναι γιατί μια παραγωγός χώρα όπως το Καζακστάν, άρει την επιδότηση σε ένα παραγόμενο προϊόν στην εσωτερική του καταναλωτική αγορά; Προφανώς τα φτωχά στρώματα του Καζακστάν έχουν πολλούς λόγους να εξεγείρονται. Οι πλειοψηφία όμως των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, με 1500$ μηνιαίο μισθό, μάλλον δεν ανήκουν σε αυτά, σε μια χώρα με τις ιδιαιτερότητες του Καζακστάν. Ακόμα και μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, του ίδιου του Ναζαρμπάγιεφ, και την ακύρωση όλων των ανατιμήσεων, οι διαδηλώσεις δεν σταμάτησαν. Αμέσως έγιναν ένοπλες. Πλέον είναι επιβεβαιωμένοι οι αποκεφαλισμοί, καθώς και η δράση πυρήνων της Αλ Κάιντα,  του ISIS, ακόμα και Τούρκων υπερεθνικιστών. Όχι όμως των Ταλιμπάν.

 Ο πρόεδρος της χώρας Τοκάγιεφ καθώς και οι πανίσχυρες υπηρεσίες ασφαλείας αντιλήφθηκαν γρήγορα την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζαν, και κατανόησαν τους λόγους και τις αιτίες για τις οποίες συνέβαιναν τα τραγικά γεγονότα. Ο πρόεδρος Τοκάγιεφ αντιλήφθηκε αμέσως ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Καζακστάν ήταν πλήρως διαβρωμένες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και τις δυτικές ΜΚΟ. Και γιαυτό κατηγορήθηκαν και συυνελήφθησαν αμέσως τα ηγετικά τους πρόσωπα. Η οικονομική ζωή της χώρας δεν ήταν σε κατάσταση διάλυσης όσο κι αν δοκιμάστηκε και αυτή από το φαινόμενο της πανδημίας. Ο πληθωρισμός έβαινε μειούμενος τα τελευταία πέντε χρόνια σε επίπεδα της τάξης του 5%. Με ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας στο 6,5%. Με ποσοστά ανεργίας στο 4,8%, και με αντίστοιχα ποσοστά φτώχειας στο 4,3%. Με ένα δημόσιο χρέος στο 20% του ΑΕΠ περίπου. Και με δείκτη Gini Index στο 27,5. Συγκρίνεται τα αντίστοιχα στοιχεία από τη χώρα μας. Σε μια χώρα με λιγότερα αυτοκίνητα ανα 1000 κατοίκους από πολλές αναπτυσσόμενες χώρες (π.χ 20% λιγότερα από την Αλβανία) και με ομολογουμένως φθηνή χρήση καυσίμου κίνησης. Δεν δικαιολογούνταν τέτοια αντίδραση, ιδίως από προνομιακά στρώματα. Το μοτίβο της «εξέγερσης» επ΄ ουδενί δεν ομοίαζε με εργατική διεκδίκηση. Πήρε γρήγορα ένοπλη μορφή και με ιδιαιτέρως απεχθείς συμβολισμούς όπως οι αποκεφαλισμοί. Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το Αλλαχ αλ Άκμπαρ δε αποτελεί πολεμική ιαχή της παγκόσμιας εργατικής τάξης… ούτε ποτέ θα αποτελέσει. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Καζακστάν ήταν συνεννοημένες όπως φαίνεται ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα την εκμεταλλεύονταν «παράγοντες» του εξωτερικού. Παρατηρούσαν εδώ και καιρό τις ίδιες διαδικασίες με όλες όσες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στα γειτονικά με την Ρωσία κράτη. Διαδικασίες οι οποίες φαίνεται ότι δεν παρουσιάζουν καμία εξειδίκευση ανα χώρα, αλλά στερούνται κ φαντασίας τελικά, λες και βγήκαν από εγχειρίδιο παντός καιρού και νόσου. Από το 2017 ηδη πολλοί αναλυτές προειδοποιούσαν για μια προσπάθεια βαλκανοποίησης της Κεντρικής Ασίας, ενταγμένη σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της ρωσικής περιφέρειας. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Καζακστάν έβλεπαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διάσημοι τραγουδιστές να δολοφονούνται με πρόσχημα την κλοπή του αυτοκινήτου τους, οι οποίοι όμως είχαν προειδοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα για την φιλορωσική τους στάση. Παρατηρούσαν τις στρατιωτικές ενέργειες του «πλήθους» οι οποίες φανέρωναν εμπειρία, και σχέδιο, κάτι που δεν ταίριαζε σε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία. Η εναπομένων θεσμικοί εξουσία της χώρας και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας που είχαν απομείνει καθαρές αντέδρασαν γρήγορα. Με παθητικά μέσα, παραιτήθηκε η κυβέρνηση και αποκαθιστώντας τις τιμές, αλλά και με ενεργητικά μέσα κόβοντας τις επικοινωνίες και κυρίως το διαδίκτυο. Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούσαν, αντιθέτως κλιμάκωναν και κυρίως είχαν την ικανότητα συντονισμού και επικοινωνίας…!!! Μόλις κατάφεραν να καταλάβουν πλήρως μια μικρή, κομβικής όμως σημασίας πόλη στα ανατολικά σύνορα, μέσω της οποίας θα μπορούσαν να εφοδιαστούν από το εξωτερικό, και προχώρησαν και στην κατάληψη του αεροδρομίου στην πρώην πρωτεύουσα Αλμάτι….. ο κύβος είχε πλέον ριχθεί….   

Ο πρόεδρος Τοκάγιεφ γνωρίζοντας ότι θα υπήρχαν κέντρα εξουσίας στο εξωτερικό τα οποία θα ήθελαν μια αποσταθεροποίηση στη χώρα του παραμονές της συνόδου κορυφής στις 10 Ιανουαρίου μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας. Είτε ως μέσω πίεσης στην τελευταία, είτε θεωρώντας ότι η ίδια η Ρωσία θα ήταν πολύ απορροφημένη με την διπλή Σύνοδο κορυφής (10/1 ΗΠΑ -Ρωσία, 12/1 ΝΑΤΟ -Ρωσία) ώστε να αντιδράσει σε μια ενδεχόμενη κρίση αποσταθεροποίησης στο Καζακστάν. Έκανε μια κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, και ήταν αρκετή τελικά για να λήξει την κρίση πριν καν προλάβουν τα «κέντρα του εξωτερικού» να αντιδράσουν. Χαρακτήρισε την κρίση ως προσπάθεια αποσταθεροποίηση της χώρας προερχόμενη από το εξωτερικό. Οι μαχητές με τα μαύρα SUV, δικαιολογούσαν τα λεγόμενα του, πλήρως και στα μάτια των συμπολιτών του. Κάλεσε σε βοήθεια να τον συνδράμει ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, (CSTO), στον οποίο είναι μέλος, μαζί με την Αρμενία, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Θα μπορούσε να αποστείλει αίτημα μόνο στη Ρωσία, δεν το έπραξε. Με την τελευταία μοιράζονται σχεδόν 7000 χιλ. κοινής συνοριογραμμής, και γνωρίζει ότι έχει ζωτικά συμφέροντα στη χώρα του Το γεγονός ότι απέστειλε αίτημα συνδρομής στο CSTO και όχι για παράδειγμα στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών ή στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, έχει κάνει πολλούς να οδύρονται και κυρίως την Τουρκία. Το άρθρο του ακαδημαϊκού τούρκου υπερεθνικιστή και καθηγητή σε αγγλικό πανεπιστήμιο Yusuf Kaplan στην εφημερίδα Yeni Safak είναι πλέον κατατοπιστικό και διαφωτιστικό για το τί διακυβευόταν… Οι πληροφορίες που θέλουν τις περιουσίες στην χώρα, πολλών ξένων εταιριών κυρίως, να δεσμεύονται είναι κάτι που δεν θα αρέσει σε πολλούς στη Δύση, τους οποίους θα αφορά προφανώς. Η Ρωσία λέγεται ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά για την αποστολή στρατευμάτων. Δεν μιλάμε για μια υποτιθέμενη αναγνώριση του καθεστώτος της Κριμαίας, ή την επαναφορά της ρωσικής γλώσσας ως ισότιμη με την καζακική διάλεκτο ως προς τις υπηρεσίες του κράτους. Κάποιοι κάνουν λόγω για πλήρη αυτονομία των περιοχών που κατοικούνται από Ρώσους στην επικράτεια του Καζακστάν.      

Ακόμα και η εμπόλεμη Αρμενία έστειλε δυνάμεις, η δοκιμαζόμενη προ μηνών Λευκορωσία επίσης, το ίδιο έπραξαν Τατζικιστάν και Κιργιστάν και φυσικά η Ρωσία. Σε δυο μέρες σχεδόν από την έλευση της διεθνούς αυτής δύναμης η προσπάθεια αποσταθεροποίησης έληξε. Το Καζακστάν δεν θα είναι πλέον ίδιο. Σίγουρα. Η δυνατότητα του να συμμαχεί με όλους τελειώνει. Έχει διαλέξει πλέον. Η διαδικασία μετάβασης εξουσίας στην χώρα που ξεκίνησε με την παραίτηση του Ναζαρμπάγιεφ από τη θέση του προέδρου, δεν θα καταλήξει όπως φαίνεται να σχεδίαζαν κάποιοι δυτικής προέλευσης διεθνής δρώντες. Η Ισλαμική πίστη θα ακολουθήσει έναν άλλο τρόπο εξάσκησης του θρησκευτικού καθήκοντος, πιο κοντά στο πρότυπο που υπάρχει στη Ρωσία, και είναι πιο συμβιωτικός με τις υπόλοιπες θρησκείες, χωρίς επιβολή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει ξανά. Το μοντέλο που οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν οποιονδήποτε εναντιώνεται. στην κεντρική εξουσία και απαιτούν τη ασυλία του από τον τοπικό νόμο, όπως γίνεται κατ΄ εξακολούθηση στη Ρωσία, έχει φτάσει στα όρια του. Αναγνωρίζοντας ότι τα γεγονότα είχαν μια τρομακτική ομοιότητα με τις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος που υποστηρίχτηκαν από τις ΗΠΑ κα τους συμμάχους τους σε διάφορες χώρες, τις λεγόμενες πολύχρωμες επαναστάσεις, το Καζακστάν είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά του έναντι των υπευθύνων. Ο χαρακτηρισμός του προέδρου Τοκάγιεφ είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνειών «…τρομοκρατικές συμμορίες που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό…». Αυτό το εξωτερικό δεν μπορεί πλέον να νοείται ως σύμμαχος.     

 Η Τουρκία είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα σε αυτό που ήταν το σώμα, η καρδία και η ψυχή του τουρκικού κόσμου. Η προ καιρού διένεξη της με τη Ρωσία επ΄ αυτού δικαιώνει τελικά την τελευταία. Χωρίς την προνομιακή σχέση με το Καζακστάν η Τουρκία δεν θα μπορεί να επηρεάζει τους Ουιγούρους της Κίνας. Η αποδεδειγμένη πλέον εμπλοκή της στα επεισόδια σίγουρα θα παγώσει σε επίπεδο πολικού ψύχους τις σχέσεις της με το μεγάλο κράτος της στέπας. Αυτό με τη σειρά του θα επηρεάσει δυσμενώς και τις σχέσεις της με τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής, κυρίως το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το «Στρατηγικό Βάθος» εισέρχεται σε τροχιά αποδρομής. Σε ένα ακόμα θέατρο πολεμικών συγκρούσεων η Τουρκία ήταν ευθυγραμμισμένη όπως φαίνεται με αυτό που λογίζεται ως δυτικά συλλογικά συμφέροντα, και σε αντιδιαστολή και σύγκρουση με τα Ρωσικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι στο μόνο μέρος του πλανήτη που δεν θα ισχύσει το παραπάνω σχήμα είναι το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου. 

Η Ρωσία κατάφερε να αποδείξει, ξανά, ότι στηρίζει τους συμμάχους της. Θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας λήξει την κρίση «αντιπερισπασμού» στο Καζακστάν, αποδεικνύοντας την πολεμική της ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα. Ο βαθμός ετοιμότητας της δείχνει ότι εννοεί μέχρι κεραίας τα λεγόμενά της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναφορικά με τη διεύρυνση του τελευταίου προς τα σύνορά της. Αν επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες περί αυτονομίας στις περιοχές διαμονής ρωσικών πληθυσμών δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις ούτε σε συμμάχους. Έχοντας διδαχθεί από το παρελθόν της, αφήνει κατά μέρος λογικές μιας στρεβλής νοούμενης αλληλεγγύης. Ο CSTO είναι σίγουρο ότι έχει έρθει για να μείνει. Κάποιοι τον αναφέρουν ως το «Ρωσικό ΝΑΤΟ». Με τη διαφορά ότι το ΝΑΤΟ, των τριάντα χωρών, διεξάγει μακροχρόνιους, ατελείωτους πολέμους χωρίς να επιλύει τελικά κανένα πρόβλημα. Οι έξι χώρες του CSTO αντιμετώπισαν την απειλή σε δυο μέρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Κλιμακώνεται άγρια η ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας με απολύσεις συνδικαλιστών εργαζομένων  (Ακόμα 24 απολύσεις ανακοίνωσε χθες η «Energean», και ανάμεσα τους ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων! Ο νόμος Χατζηδάκη θριαμβεύει στην πράξη! Γιατί δεν ανεβαίνει στην Καβάλα ο κύριος …μεταρρυθμιστής Υπουργός να εξηγήσει στους απολυμένους πόσο πολύ προστατεύει τους εργαζόμενους ο νόμος του, όπως χωρίς να ντρέπεται διατυμπάνιζε από το βήμα της Βουλής; .)

- Κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους των «Πετρελαίων Καβάλας», που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το σχέδιο εργολαβοποίησης, η εργοδοσία της «Energean», η οποία προχώρησε χθες στην απόλυση ακόμη 24 εργαζομένων, ανάμεσά τους και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε τις απολύσεις, τις οποίες συνόδευσε με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα δρομολογεί ήδη προσλήψεις που θα ανοίξουν «ένα νέο κεφάλαιο» και την «επανεκκίνηση των επενδύσεων» στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, εξέδωσε τελεσίγραφο προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους να επιστρέψουν μέχρι αύριο το πρωί στη δουλειά, απειλώντας τους με περισσότερες απολύσεις.

Οι νέες αυτές τρομοκρατικές απολύσεις έρχονται σε συνέχεια των 2 απολύσεων που είχε πραγματοποιήσει η εργοδοσία στα τέλη Οκτώβρη, κατηγορώντας τους για παράβαση καθηκόντων, τη διαθεσιμότητα 165 εργαζομένων τον Δεκέμβρη και το κρεσέντο αυταρχισμού που ακολούθησε με τις πλάτες τις κυβέρνησης με την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις και την πολύωρη «πολιορκία» των εργαζομένων. Από την 1 Γενάρη τα «Πετρέλαια Καβάλας» λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας.

«Μπορεί η Energean να επιχείρησε με τις 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, να αιφνιδιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αλλά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, να μας επιβεβαιώσει για τις προθέσεις της και να μας συσπειρώσει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επιδεικνύει» σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίθεση στην επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων από τον Δήμο Πάτρας (Ερώτηση: Στους άλλους Δήμους της χώρας και τις Περιφέρειες τι συμβαίνει; Δεν επιβαρύνονται εκεί οι πολίτες με τα χαράτσια για τα οποία διαμαρτύρεται ο -ενοχλητικός- Πελετίδης; δεν ενδιαφέρονται οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, οι λοιπές Τοπικές Διοικητικές Αρχές και Εξουσίες για τέτοιου είδους θέματα; Ή υπακούουν αδιαμαρτύρητα στις εντολές του Κράτους και αποδέχονται -ως μακρύ χέρι του- μια πολιτική που χαρατσώνει το λαό για λογαριασμό του Κεφαλαίου; 

- Την αντίθεσή της στο «τέλος ταφής» απορριμμάτων που όπως τονίζει «θα πληρωθεί από τον λαό μέσω των ανταποδοτικών τελών», εκφράζει για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή Πάτρας που ξεκαθαρίζει πως «μαζί με τον λαό και τους εργαζόμενους θα αγωνιστούμε για την ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους ταφής και κάθε λογής χαρατσιών που επιβάλλονται στη λαϊκή οικογένεια για λογαριασμό του κεφαλαίου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πιο γλυκός υπαλληλος του ΕΟΔΥ:μην ακούτε τον ΕΟΔΥ.Πάρτε τηλέφωνο γιατρούς που εμπιστεύεστε και βρείτε θεραπευτικά πρωτόκολλα προτού καταλήξετε στο νοσοκομείο.Μην έχετε πανικό.Μιλήστε με λογικούς γιατρούς που θα εκτιμήσουν την κατάστασή σας και τον οργανισμό σας με σύνεση.Μην ασχολείστε μαζί μας.Εδώ οι προϊστάμενοι ήταν στο σκάνδαλο Novartis.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα άκουσα τρία διαφορετικά περιστατικά τρέλας και λογικής:νόσησε,αλλά της είπαν από το σχολείο να κάνει το εμβόλιο για να δώσει πανελλήνιες και να μην ρισκάρει νέα νοσηση από την Όμικρον.

Νόσησε, έκανε δύο δόσεις, έκανε τρίτη δόση και ξανανόσησε και σκέφτεται να κάνει και τέταρτη.

Νόσησε και τον λένε ψεκασμένο επειδή δεν εμβολιάζεται.

Οι δύο πρώτοι άνθρωποι σήμερα έχουν λιγοτερα αντισώματα. Ο τρίτος έχει 3000.Τον τρίτο τον λένε ψεκασμένο, ενώ τους δύο πρώτους λογικούς οι αμοιβάδες της πλειοψηφικής ετερόνομης μάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξέραμε αυτό ότι θα συμβεί από τότε που ανεχτηκαμε ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ  

Η αστυνομία εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ και συνέλαβε φοιτητές

«Με παιδεραστές & τοκογλύφους στη σχολή η αστυνομία δεν κάνει τίποτα & έρχεται να μαζέψει φοιτητές.

Ήρθατε να καλύψετε παιδεραστές που καλύπτει η κυβέρνηση & η Πρυτανεία τόσο καιρό;» φωνάζουν φοιτήτριες και φοιτητές στα ΜΑΤ

Το σημερινό είναι μια ένδειξη για το τι σημαίνει Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στα πανεπιστήμια θα σουλατσάρουν για χρόνια ελεύθεροι τοκογλύφοι, παιδεραστές και μπράβοι, αλλά αν πας να δημιουργήσεις καναν εναλλακτικό χώρο, μέσα σε 20 λεπτά θα εισβάλλουν Τάγματα ένοπλων μπάτσων για να τρομοκρατήσουν φοιτητές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υβριδικός πόλεμος στο Καζακστάν «συντονίστηκε από 1 ενιαίο κέντρο »! Συμπεριελάμβανε 22 Αμερικανούς,16 Τούρκους και 6 Ισραηλινούς που συντόνιζαν συμμορίες του σαμποτάζ. Εκπαιδεύθηκαν από Τούρκους. Μετά το Καζακστάν, η εποχή της πολύχρωμης επανάστασης τελείωσε! Ο Τζέιμς Μποντ μιλάει τούρκικα! Ο ρόλος της MI6 στην εδραίωση παντουρκισμού στην Ευρασία! Το τζιχαντιστικό τόξο…..

12/01/2022

Ο υβριδικός πόλεμος στο Καζακστάν « συντονίστηκε από 1 μόνο ενιαίο κέντρο », εξηγεί ο Tokayev.Και «ξένοι μαχητές συμμετείχαν στις ταραχές». Σύμφωνα με έγκυρη πηγή Συμπεριελάμβανε 22 Αμερικανούς,16 Τούρκους και 6 Ισραηλινούς που συντόνιζαν τις συμμορίες του σαμποτάζ εκπαιδευμένους από τους Τούρκους και με κάλυψη από υπόγεια ρεύματα στο Αλμάτι ..

Μετά το Καζακστάν, η εποχή της πολύχρωμης επανάστασης τελείωσε

Αυτό που συνέβη στο Καζακστάν μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μια απόπειρα πραξικοπήματος υπό την ηγεσία ΗΠΑ-Τουρκίας-Βρετανίας-Ισραήλ που ματαιώθηκε δραματικά από τους ευρασιάτες αντιπάλους τους

Τα γεγονότα του 2022 στο Καζακστάν έχουν ξένα δακτυλικά αποτυπώματα παντού και αντιπροσωπεύουν έναν αναπτυσσόμενο αγώνα στην Κεντρική Ασία μεταξύ δύο διαφορετικών αντίπαλων πόλων.

Το 2022 ξεκίνησε με το Καζακστάν να φλέγεται, μια σοβαρή επίθεση εναντίον ενός από τους βασικούς κόμβους της ευρασιατικής ολοκλήρωσης. Μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι και πώς συνέβη.

Το πρωί της Δευτέρας, οι ηγέτες του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) πραγματοποίησαν έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν για το Καζακστάν.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev συνόψισε. Οι ταραχές «κρύβονταν πίσω από απρογραμμάτιστες διαδηλώσεις». Ο στόχος ήταν «να πάρουν την εξουσία» – μια απόπειρα πραξικοπήματος. Οι δράσεις «συντονίστηκαν από ένα ενιαίο κέντρο». Και «ξένοι μαχητές συμμετείχαν στις ταραχές».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε παραπέρα: κατά τη διάρκεια των ταραχών, «χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες του Μαϊντάν», μια αναφορά στην ουκρανική πλατεία όπου οι διαδηλώσεις του 2013 ανέτρεψαν μια μη φιλική προς το ΝΑΤΟ κυβέρνηση.

Υπερασπιζόμενος την άμεση επέμβαση των ειρηνευτικών δυνάμεων του CSTO στο Καζακστάν, ο Πούτιν είπε ότι «ήταν απαραίτητο να αντιδράσουμε χωρίς καθυστέρηση». Ο CSTO θα είναι στο πεδίο «όσο χρειαστεί», αλλά μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, «φυσικά, ολόκληρο το σώμα θα αποσυρθεί από τη χώρα». Οι δυνάμεις αναμένεται να αποχωρήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Αλλά εδώ είναι το βασικό: «Οι χώρες του CSTO έχουν δείξει ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν χάος και «έγχρωμες επαναστάσεις» εντός των συνόρων τους».

Ο Πούτιν ήταν σε συγχρονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Erlan Karin, ο οποίος ήταν ο πρώτος, που εφάρμοσε τη σωστή ορολογία στα γεγονότα στη χώρα του: Αυτό που συνέβη ήταν μια «υβριδική τρομοκρατική επίθεση», τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές δυνάμεις, με στόχο ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο μπερδεμένος υβριδικός ιστός

Ουσιαστικά κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα άλλο πραξικόπημα ματαιώθηκε διακριτικά στην πρωτεύουσα της Κιργιζίας, Μπισκέκ. Πηγές πληροφοριών της Κιργιζίας αποδίδουν τη μηχανική σε ένα εξάνθημα ΜΚΟ που συνδέονται με τη Βρετανία και την Τουρκία. Αυτό εισάγει μια απολύτως βασική πτυχή του The Big Picture: οι πληροφορίες που συνδέονται με το ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις τους μπορεί να προετοίμαζαν μια ταυτόχρονη επίθεση έγχρωμης επανάστασης σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία.

Στα ταξίδια μου στην Κεντρική Ασία στα τέλη του 2019, πριν από την Covid, ξεκάθαρα είδα πώς οι δυτικές ΜΚΟ – μέτωπα του υβριδικού πολέμου – παρέμειναν εξαιρετικά ισχυρές τόσο στο Κιργιστάν όσο και στο Καζακστάν. Ωστόσο, είναι μόνο ένας σύνδεσμος σε ένα δυτικό νεφέλωμα ομίχλης του Υβριδικού Πολέμου που αναπτύσσεται σε όλη την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Ασία για αυτό το θέμα. Εδώ βλέπουμε τη CIA και το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ να διασταυρώνονται με την MI6 και διάφορα σκέλη τουρκικών πληροφοριών. ( με μια λέξη ΝΑΤΟ)

To συντονιστικό κέντρο: «μυστική» αίθουσα επιχειρήσεων στρατιωτικών πληροφοριών ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ

Όταν ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ αναφερόταν, κωδικοποιημένα, σε ένα «ενιαίο κέντρο», εννοούσε μια μέχρι στιγμής «μυστική» αίθουσα επιχειρήσεων στρατιωτικών πληροφοριών ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ που εδρεύει στο νότιο επιχειρηματικό κέντρο του Αλμάτι, σύμφωνα με μια υψηλών προδιαγραφών της Κεντρικής Ασίας πηγή το Intel. Σε αυτό το «κέντρο», υπήρχαν 22 Αμερικανοί, 16 Τούρκοι και 6 Ισραηλινοί που συντόνιζαν τις συμμορίες δολιοφθορών – που εκπαιδεύτηκαν στη Δυτική Ασία από τους Τούρκους – και στη συνέχεια προωθήθηκαν στο Αλμάτι.

Η επιχείρηση άρχισε να ξετυλίγεται για τα καλά όταν οι δυνάμεις του Καζακστάν – με τη βοήθεια πληροφοριών της Ρωσίας / CSTO – ανέλαβαν τον έλεγχο του βανδαλισμένου αεροδρομίου του Αλμάτι, το οποίο υποτίθεται ότι θα μετατρεπόταν σε κόμβο υποδοχής ξένων στρατιωτικών προμηθειών.

Η Δύση του Υβριδικού Πολέμου έπρεπε να μείνει έκπληκτη και να ενθουσιαστεί με το πώς ο CSTO αναχαίτισε την επιχείρηση του Καζακστάν με τέτοια αστραπιαία ταχύτητα. Το βασικό στοιχείο είναι ότι ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Νικολάι Πατρούσεφ, είδε τη Μεγάλη Εικόνα πριν από αιώνες.

Επομένως, δεν είναι μυστήριο γιατί οι αεροδιαστημικές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς και η τεράστια απαραίτητη υποδομή υποστήριξης, ήταν σχεδόν έτοιμες να ξεκινήσουν.

Τον Νοέμβριο, το λέιζερ του Patrushev είχε ήδη επικεντρωθεί στην εξευτελιστική κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν. Ο πολιτικός επιστήμονας Parviz Mullojanov του Τατζικιστάν ήταν μεταξύ των ελάχιστων που τόνιζαν ότι υπήρχαν έως και 8.000 αυτοκρατορικά μηχανήματα σαλαφί-τζιχαντιστών, που αποστέλλονταν από μια σειρά αρουραίων από τη Συρία και το Ιράκ, που περιπλανώνταν στις άγριες περιοχές του βόρειου Αφγανιστάν.

Αυτός είναι ο κύριος όγκος του ISIS-Khorasan – ή ISIS που ανασυστάθηκε κοντά στα σύνορα του Τουρκμενιστάν. Μερικοί από αυτούς μεταφέρθηκαν δεόντως στο Κιργιστάν. Από εκεί, ήταν πολύ εύκολο να περάσεις τα σύνορα από το Μπίσεκ και να εμφανιστείς στο Αλμάτι.

Δεν χρειάστηκε χρόνος για τον Patrushev και την ομάδα του να καταλάβουν, μετά την αυτοκρατορική υποχώρηση από την Καμπούλ, πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο εφεδρικός στρατός των τζιχαντιστών: κατά μήκος των συνόρων μήκους 7.500 χιλιομέτρων μεταξύ της Ρωσίας και των «stans» της Κεντρικής Ασίας.

Αυτό εξηγεί, μεταξύ άλλων, έναν αριθμό ρεκόρ προπαρασκευαστικών ασκήσεων που διεξήχθησαν στα τέλη του 2021 στην 210η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν.

Ο Τζέιμς Μποντ μιλάει τούρκικα

Η κατάρρευση της ακατάστατης λειτουργίας του Καζακστάν ξεκινά αναγκαστικά με τους συνήθεις ύποπτους: το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, το οποίο μόνο «τραγούδησε» τη στρατηγική του σε μια έκθεση της εταιρείας RAND του 2019, Extending Russia. Το Κεφάλαιο 4, σχετικά με τα «γεωπολιτικά μέτρα», περιγράφει τα πάντα, από την «παροχή θανατηφόρου βοήθειας στην Ουκρανία», την «προώθηση της αλλαγής καθεστώτος στη Λευκορωσία» και την «αύξηση της υποστήριξης προς τους Σύρους αντάρτες» –όλες οι κύριες αποτυχίες– έως τη «μείωση της ρωσικής επιρροής στην Κεντρική Ασία. ”

Αυτή ήταν η κύρια ιδέα. Η εφαρμογή έπεσε στη σύνδεση MI6-Τουρκίας.

Η CIA και η MI6 είχαν επενδύσει σε άβολα ρούχα στην Κεντρική Ασία τουλάχιστον από το 2005, όταν ενθάρρυναν το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (IMU), τότε κοντά στους Ταλιμπάν, να σπείρει τον όλεθρο στο νότιο Κιργιστάν. Δεν έγινε τίποτα.

Ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία τον Μάιο του 2021, όταν ο Τζόναθαν Πάουελ της MI6 συνάντησε την ηγεσία της Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα –η οποία φιλοξενεί πολλούς τζιχαντιστές της Κεντρικής Ασίας– κάπου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας κοντά στην Ιντλίμπ. Η συμφωνία ήταν ότι αυτοί οι «μετριοπαθείς αντάρτες» –με την αμερικανική ορολογία– θα έπαυαν να χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» εφόσον ακολουθούσαν την αντι-ρωσική ατζέντα του ΝΑΤΟ.

Αυτή ήταν μια από τις βασικές προπαρασκευαστικές κινήσεις εν όψει της τζιχαντιστικής ράτσας στο Αφγανιστάν – με την επέκταση της Κεντρικής Ασίας.

Η γένεση της επίθεσης θα πρέπει να βρεθεί τον Ιούνιο του 2020, όταν ο πρώην πρεσβευτής στην Τουρκία από το 2014 έως το 2018, Ρίτσαρντ Μουρ, διορίστηκε επικεφαλής της MI6. Ο Μουρ μπορεί να μην έχει ούτε μια ίντσα από τις ικανότητες του Κιμ Φίλμπι, αλλά ταιριάζει στο προφίλ: λυσσασμένος Ρωσοφοβικός και μαζορέτα της φαντασίας του Great Turania, που προωθεί μια παντουρκική συνομοσπονδία τουρκόφωνων λαών από τη Δυτική Ασία και τον Καύκασο έως την Κεντρική Ασία και ακόμη και ρωσικές δημοκρατίες στον Βόλγα.

Η MI6 είναι βαθιά εδραιωμένη σε όλα τα «stans» εκτός από το αυταρχικό Τουρκμενιστάν – οδηγώντας έξυπνα την παντουρκιστική επίθεση ως το ιδανικό όχημα για την αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει επενδύσει σε μια σκληροπυρηνική επίθεση για τη Μεγάλη Τουρανία, ειδικά μετά τη δημιουργία του Τουρκικού Συμβουλίου το 2009. Είναι κρίσιμο, τον ερχόμενο Μάρτιο, η σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας των Τουρκόφωνων Κρατών – η νέα ονομασία του Τουρκικού Συμβουλίου – θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν. Η πόλη Τουρκεστάν, στο νότιο Καζακστάν, αναμένεται να ονομαστεί πνευματική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου.

Και εδώ, ο «τουρκικός κόσμος» μπαίνει σε μια μετωπική σύγκρουση με την ενσωματωμένη ρωσική ιδέα της Εταιρικής Σχέσης για την Ευρύτερη Ευρασία, ακόμη και με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που, το κρίσιμο, δεν υπολογίζει την Τουρκία ως μέλος.

Η βραχυπρόθεσμη φιλοδοξία του Ερντογάν φαίνεται αρχικά να είναι μόνο εμπορική: αφού το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε τον πόλεμο του Καραμπάχ, αναμένει να χρησιμοποιήσει το Μπακού για να αποκτήσει πρόσβαση στην Κεντρική Ασία μέσω της Κασπίας Θάλασσας, μαζί με το βιομηχανικό-στρατιωτικό συγκρότημα της Τουρκίας που πουλάει στρατιωτική τεχνολογία στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν .

Οι τουρκικές εταιρείες επενδύουν ήδη σε μεγάλο βαθμό σε ακίνητα και υποδομές. Και παράλληλα, η ήπια ισχύς της Άγκυρας βρίσκεται σε υπερένταση, συλλέγοντας τελικά τους καρπούς της άσκησης μεγάλης πίεσης, για παράδειγμα, για να επιταχύνει τη μετάβαση στο Καζακστάν από την κυριλλική γραφή στο λατινικό αλφάβητο, ξεκινώντας από το 2023.

Ωστόσο, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Τουρκία ουσιαστικά εκπροσωπεί το ΝΑΤΟ που εισέρχεται στην Κεντρική Ασία. Η οργάνωση των τουρκικών κρατών αποκαλείται κρυπτικά η επιχείρηση του Καζακστάν «διαμαρτυρίες για τα καύσιμα».

Είναι όλα πολύ θολά. Ο νεο-οθωμανισμός του Ερντογάν – ο οποίος συνοδεύεται από μαζικές επευφημίες από τη βάση του Μουσουλμανικής Αδελφότητας – ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με την παντουρανική ορμή, που είναι ένα ρατσιστικό κίνημα που προδικάζει την κυριαρχία από σχετικά «καθαρούς» Τούρκους.

Το πρόβλημα είναι ότι συγκλίνουν ενώ γίνονται πιο ακραίες, με τους δεξιούς Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας να εμπλέκονται βαθιά. Αυτό εξηγεί γιατί η Intel της Άγκυρας είναι χορηγός και, σε πολλές περιπτώσεις, οπλοποιός τόσο του franchise ISIS-Khorasan όσο και εκείνων των ρατσιστών του Turan, από τη Βοσνία έως το Xinjiang μέσω της Κεντρικής Ασίας.

Η Αυτοκρατορία κερδίζει μεγάλα κέρδη από αυτή την τοξική ένωση, στην Αρμενία, για παράδειγμα. Και το ίδιο θα συνέβαινε και στο Καζακστάν, εάν η επιχείρηση ήταν επιτυχής.

Φέρτε τους Δούρειους Ίππους

Κάθε έγχρωμη επανάσταση χρειάζεται έναν «Μέγιστο» Δούρειο Ίππο. Στην περίπτωσή μας, αυτός φαίνεται να είναι ο ρόλος του πρώην επικεφαλής της KNB (Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας) Karim Massimov, που τώρα κρατείται στη φυλακή και κατηγορείται για προδοσία.

Τεράστια φιλόδοξος, ο Massimov είναι μισός Ουιγούρος και αυτό, θεωρητικά, εμπόδισε αυτό που έβλεπε ως την προκαθορισμένη άνοδό του στην εξουσία. Οι διασυνδέσεις του με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν είναι ακόμη πλήρως λεπτομερείς, σε αντίθεση με την άνετη σχέση του με τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

Ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών και Κρατικής Ασφάλειας, ο υποστράτηγος Felix Kulov, έχει πλέξει έναν συναρπαστικό μπερδεμένο ιστό εξηγώντας την πιθανή εσωτερική δυναμική του «πραξικοπήματος» που ενσωματώθηκε στην έγχρωμη επανάσταση.

Σύμφωνα με τον Kulov, ο Massimov και ο Samir Abish, ανιψιός του πρόσφατα εκδιωχθέντος Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev, ήταν βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό τους στην επίβλεψη «μυστικών» μονάδων «γενειοφόρων» κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Το KNB υπαγόταν απευθείας στον Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όταν ο Τοκάγιεφ κατάλαβε τη μηχανική του πραξικοπήματος, υποβάθμισε τόσο τον Μασίμοφ όσο και τον Σαμάτ Άμπις. Τότε ο Ναζαρμπάγιεφ παραιτήθηκε «οικειοθελώς» από τη δια βίου προεδρία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στη συνέχεια, ο Abish πήρε αυτή τη θέση, υποσχόμενος να σταματήσει τους «γενειοφόρους» και μετά να παραιτηθεί.

Αυτό θα έδειχνε ευθέως μια σύγκρουση Ναζαρμπάγιεφ-Τοκάγιεφ. Είναι λογικό καθώς κατά τη διάρκεια της 29χρονης διακυβέρνησής του, ο Nazarbayev έπαιξε ένα παιχνίδι πολλαπλών διανυσμάτων που ήταν υπερβολικά δυτικοποιημένο και το οποίο δεν ωφέλησε απαραίτητα το Καζακστάν. Υιοθέτησε τους βρετανικούς νόμους, έπαιξε το παντούρκικο χαρτί με τον Ερντογάν και επέτρεψε σε ένα τσουνάμι ΜΚΟ να προωθήσει μια ατλαντική ατζέντα.

Ο Tokayev είναι ένας πολύ έξυπνος χειριστής. Εκπαιδευμένος από την υπηρεσία του εξωτερικού της πρώην ΕΣΣΔ, μιλώντας άπταιστα τα ρωσικά και τα κινέζικα, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη Ρωσία-Κίνα – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλήρως συγχρονισμένος με το masterplan του BRI, της Eurasia Economic Union και του SCO.

Ο Τοκάγιεφ, όπως ο Πούτιν και ο Σι, κατανοεί πώς αυτή η τριάδα BRI/EAEU/SCO αντιπροσωπεύει τον απόλυτο αυτοκρατορικό εφιάλτη και πώς η αποσταθεροποίηση του Καζακστάν – βασικός παράγοντας στην τριάδα – θα ήταν ένα θανάσιμο πραξικόπημα κατά της ευρασιατικής ολοκλήρωσης.

Το Καζακστάν, σε τελική ανάλυση, αντιπροσωπεύει το 60 τοις εκατό του ΑΕΠ της Κεντρικής Ασίας, τεράστιους πόρους πετρελαίου/φυσικού αερίου και ορυκτών, βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας αιχμής: μια κοσμική, ενιαία, συνταγματική δημοκρατία που φέρει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβει ο Τοκάγιεφ τα πλεονεκτήματα της άμεσης κλήσης του CSTO σε διάσωση: το Καζακστάν υπέγραψε τη συνθήκη το 1994. Άλλωστε, ο Τοκάγιεφ πολεμούσε ένα πραξικόπημα υπό την ηγεσία ξένων κατά της κυβέρνησής του.

Ο Πούτιν, μεταξύ άλλων, τόνισε πώς μια επίσημη έρευνα του Καζακστάν είναι η μόνη που δικαιούται να φτάσει στην ουσία του θέματος. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος – και σε ποιο βαθμό – υποστήριξε το ταραχοποιό όχλο. Τα κίνητρα αφθονούν: να σαμποτάρουμε μια φιλορωσική/κινεζική κυβέρνηση, να προκαλέσουμε τη Ρωσία, να σαμποτάρουμε το BRI, να λεηλατούμε ορυκτούς πόρους, να επιβαρύνουμε με τούρμπο έναν «ισλαμισμό» τύπου Σαούντ.

Επισπεύστηκε μόνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη των «εγγυήσεων ασφαλείας» Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη, αυτή η έγχρωμη επανάσταση αντιπροσώπευε ένα είδος αντιτελεσιώματος –σε απόγνωση– από το κατεστημένο του ΝΑΤΟ.

Η Κεντρική Ασία, η Δυτική Ασία και η συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου Νότου έχουν γίνει μάρτυρες της αστραπιαίας ευρασιατικής απάντησης από τα στρατεύματα του CSTO – τα οποία, έχοντας πλέον κάνει τη δουλειά τους, πρόκειται να φύγουν από το Καζακστάν σε λίγες μέρες – και πώς αυτή η έγχρωμη επανάσταση απέτυχε, παταγωδώς.

Μπορεί να είναι και η τελευταία. Προσοχή στην οργή μιας ταπεινωμένης Αυτοκρατορίας.

Αν οι διαπιστώσεις είναι ορθές τότε αφού η ακυρώνεται στην πράξη η στρατηγική διείσδυσης και ανατροπή εκ των έσω φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια απευθείας αντιπαράθεση των 2 μπλοκ των υπερδυνάμεων και των συν αυτών. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει και το ναυάγιο της Γενεύης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικός στη Βουλή Βουλγαρίας: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά υγειονομικών μέτρων επιχείρησαν εισβολή στη Βουλή. Tαμπουρώθηκαν οι βουλευτές.. έφραξαν με γραφεία τις πύλες εισόδου! Διαπληκτισμοί κοινοβουλευτικών. ΧΑΟΣ 

12/01/2022

Χιλιάδες αποφασισμένοι διαδηλωτές κατά υγειονομικών μέτρων επιχείρησαν μαζικά να εισβάλουν στη Βουλή της Βουλγαρίας στη Σόφια και συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου και ένας αστυνομικός κλοιός απώθησε τους διαδηλωτές. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας έκλεισαν τις πύλες εισόδου με γραφεία αφού διαδηλωτές που αντιτίθενται στην υγειονομική άδεια προσπάθησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο φθάνοντας και πιέζοντας τις πόρτες. Σκηνές που θυμίζουν Καπιτώλιο ΗΠΑ παρά λίγο να εξελιχθούν. Υπήρξαν διαπληκτισμοί κοινοβουλευτικών επικράτησε πανικός.

Πολλές γυναίκες και αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το πλήθος αφού ένιωσαν δυσφορία από το συνωστισμό.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ακροδεξιό πολιτικό κόμμα Vazrazhdane, το οποίο επιθυμεί την απόσυρση του πράσινου πιστοποιητικού. Πριν ακόμη ξεκινήσει η διαμαρτυρία, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν περίπου 10.000 άτομα από όλη τη χώρα. Ξέσπασαν συμπλοκές και πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το Κόμμα Αναγέννησης. Επί του παρόντος, οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να επιδεικνύουν υγειονομικό διαβατήριο –το οποίο δίνεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει ή έχουν υποβληθεί σε αρνητικό έλεγχο– για να μπουν σε εστιατόρια, καφέ, εμπορικά κέντρα ή γυμναστήρια.

Η κοινοβουλευτική ομάδα Vazrazhdane αποχώρησε από την αίθουσα της ολομέλειας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία. 

Η Βουλγαρία είναι από τις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ για χάρη του τοκογλύφου παιδοβιαστή καθηγητή της ΝΔ
Αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο του Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν επιχείρηση. Διμοιρίες και έξω απο το χώρο του ιδρύματος.
12 Ιανουαρίου 2022 16:55
Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον χώρο της ΑΣΟΕΕ όπου συνελήφθησαν έξι άτομα.
Η εισβολή σημειώθηκε μία μέρα μετά την επίθεση σε βάρος καθηγητή,  που κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία.  Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν δυνάμεις της ΟΠΚΕ μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με αναφορές η εισβολή έγινε με αφορμή την προσπάθεια ανοίγματος ενός χώρου που είχε σφραγιστεί από την αστυνομία σε προηγούμενη επιχείρηση ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες φοιτητών για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού μεσα στο χώρο του πανεπιστημίου.
Υπενθυμίζεται οτι η επίθεση στον καθηγητή σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων το απόγευμα της Τρίτης, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν τον καθηγητή την ώρα της παράδοσης, ενώ προκλήθηκε ένταση και με αλήτες παιδοβιαστές φοιτητές της ΔΑΠ που παρακολουθούσαν την παράδοση και προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.
Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την  επίθεση σε βάρος του καθηγητή εξετάζοντας το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.
Σήμερα Τετάρτη, συνάδερφος του καθηγητή που προπηλακίστηκε κατέθεσε μήνυση εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από τον ίδιο ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.
Ο μηνυτής, επίσης πανεπιστημιακός καθηγητής, αναφέρει στο έγγραφο που προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές ότι για το όλο συμβάν, το οποίο καταδικάζει, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, εξηγώντας πως οι δηλώσεις που ακολούθησαν, περί δήθεν ανάμειξης του είναι συκοφαντικές και για αυτό θα πρέπει να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η οποία έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα, "αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Κ.Μητσοτάκης θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των Ελλήνων; - Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις
12/01/2022 - 11:31
Τι άλλο θα δούμε από αυτόν τον πρωθυπουργό;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τα τελευταία δύο χρόνια έκλεισε τις εκκλησίες, τα καταστήματα, απαγόρευσε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαγόρευσε μέχρι και την μουσική, κατήργησε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς επέβαλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και διαχωρισμούς μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τώρα ετοιμάζεται να βάλει και χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων! 
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Τα Νέα», έρχονται «ποινές» για τις καταθέσεις στις τράπεζες. 
Με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα κινούν οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Διότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.
Το πιο τρομακτικό πάντως είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν λεφτά.
Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών της βάρος των καταθετών, στην καλύτερη, για κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ αγνόησε τις προτάσεις μας για αποκλιμάκωση
Αγνόηση των προτάσεών του στο ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση της κατάστασης, καταγγέλλει το Κρεμλίνο. "Η στάση αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις για συγκρούσεις".
12 Ιανουαρίου 2022 22:42
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας καταγγέλλει για το ΝΑΤΟ ότι αγνόησε τις προτάσεις που έκανε -για ακόμη μια φορά- με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.
"Η Ρωσία επανειλημμένα πρότεινε στο ΝΑΤΟ μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές αγνοήθηκαν από την Βορειοατλαντική συμμαχία", δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Φόμιν επισήμανε ότι η στάση αυτή της Βορειοατλαντικής συμμαχίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προκύψουν συμβάντα και συγκρούσεις και υπονομεύει τις βάσεις της ασφάλειας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, επισήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κρίσιμα χαμηλό επίπεδο, αλλά τόνισε ότι «η ρωσική πλευρά προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία των συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ρωσική Ομοσπονδία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν με μπογιές και σε χαφιέ δημοσιογράφο βρωμιάρικου τουρκόδουλου τηλεοπτικού σταθμού
 12/01/2022 - 21:48
Στόχος αγνώστων έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης το συνεργείο του βρωμιάρικου τουρκοδουλου βαρδινογιαννικού Star Channel και ο γνωστός αληταράς φιλοκυβερνητικός χαφιές δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας στην ΑΣΟΕΕ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος έπαιρνε δηλώσεις από αληταράδες παιδοβιαστές φοιτητές της ΔΑΠ με αφορμή τη χθεσινό ξυλοδαρμό του αναπληρωτή καθηγητή κατά τη διάρκεια της παράδοσης.
Τότε άγνωστοι πλησίασαν προς την πλευρά του δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου και αφού τους προπηλάκισαν πέταξαν μπογιές στον Βαγγέλη Γκούμα.
Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθησαν έξι φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ, καθώς προσπαθούσαν σύμφωνα με την μπασκιναρία του καθεστώτος να «στήσουν» αντιεξουσιαστικό στέκι εντός του χώρου του πανεπιστημίου. 
Οι έξι νεαροί φοιτητές οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, καθώς πιάστηκαν στα «πράσα», να γκρεμίζουν έναν τοίχο και έτσι, αφού ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, έγινε επέμβαση και συνελήφθησαν.  Σύμφωνα με την αστυνομία του καθεστώτος, μάλιστα για να πετύχουν την «παρέμβασή» τους χρησιμοποίσαν ηλεκτρικά εργαλεία και σφυριά.
Από την προανάκριση, φαίνεται να προκύπτει ότι στόχος των φοιτητών ήταν να σπάσουν τον τοίχο και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρο, ο οποίος λειτουργούσε παλαιότερα ως «αντιεξουσιαστικό στέκι» και είχε εκκενωθεί από τους «αστυνομικούς» του καθεστώτος πριν από περίπου δύο χρόνια.
Τότε, μετά την εκκένωση από την ΕΛ.ΑΣ., η πρυτανεία αποφάσισε να χτίσει τον χώρο. Στη ΓΑΔΑ εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες φοιτητές ήθελαν με τον τρόπο αυτό να «απαντήσουν» στις πρόσφατες επιχειρήσεις της «αστυνομίας» του Καθεστώτος για την εκκένωση καταλήψεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκθεση :Το 12,9% του ελληνικού πληθυσμού είναι μετανάστες
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας εγκαλεί, επειδή φυλάμε τα σύνορα μας!
«Υπερβολικά» τα μέτρα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των ροών. Αλλά 7η η Ελλάδα σε φιλοξενία αιτούντων άσυλο.
12,9% του ελληνικού πληθυσμού μετανάστες πλησιάζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά της Γαλλίας, ξεπερνώντας κατά 2% την Ιταλία. Το μεγαλύτερο ποσοστό 446.000 είναι Αλβανοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Αλλες 24 απολύσεις χτες, ξηλώνει και ολόκληρο το ΔΣ του Σωματείου!
«Δεν εγκαταλείπουμε τις θέσεις εργασίας μας» η απάντηση του Σωματείου στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης
Κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους των «Πετρελαίων Καβάλας», που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στο σχέδιο εργολαβοποίησης, η εργοδοσία της «Energean», η οποία προχώρησε χτες στην απόλυση άλλων 24 εργαζομένων, ανάμεσά τους και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων.
Οι νέες αυτές τρομοκρατικές απολύσεις έρχονται σε συνέχεια των 2 απολύσεων που είχε πραγματοποιήσει η εργοδοσία στα τέλη Οκτώβρη κατηγορώντας τους για παράβαση καθηκόντων, της διαθεσιμότητας 165 εργαζομένων τον Δεκέμβρη και του κρεσέντο αυταρχισμού που ακολούθησε με τις πλάτες τις κυβέρνησης, με την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις και την πολύωρη «πολιορκία» των εργαζομένων. Από 1η Γενάρη τα «Πετρέλαια Καβάλας» λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας.
Η εργοδοσία ανακοίνωσε χτες τις απολύσεις, τις οποίες συνόδευσε με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δρομολογεί ήδη προσλήψεις που θα ανοίξουν «ένα νέο κεφάλαιο» και την «επανεκκίνηση των επενδύσεων» στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, εξέδωσε τελεσίγραφο προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους να επιστρέψουν μέχρι σήμερα το πρωί στη δουλειά, απειλώντας τους με περισσότερες απολύσεις.
«Ολοι μαζί, κανένας μόνος του!»
«Μπορεί η "Energean" να επιχείρησε με τις 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις να αιφνιδιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αλλά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, να μας επιβεβαιώσει για τις προθέσεις της και να μας συσπειρώσει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επιδεικνύει», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας».
Με ομόφωνη απόφαση χτεσινής Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας «θα βρίσκουν τοίχο ενότητας και νόμιμης συνδικαλιστικής αγωνιστικής δράσης», ενώ διαμηνύουν για μία ακόμα φορά ότι «δεν εγκαταλείψαμε και δεν θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις εργασίας μας, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε τη νόμιμη επίσχεση της εργασίας μας μέχρι η εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τις διαδικασίες και τους κανόνες ασφαλείας και ότι θα σεβαστεί τον Κανονισμό Εργασίας, τους νόμους και τις διεθνείς Συνθήκες».
Το Σωματείο καλεί «όλους τους φορείς και τη συντεταγμένη πολιτεία» να πάρουν θέση για τα όσα διαδραματίζονται στα «Πετρέλαια Καβάλας» με αποκλειστική ευθύνη της «Energean», την οποία καταγγέλλει ότι «συμπεριφέρεται ως αυταρχικός ιδιοκτήτης, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ασφάλειας και επιβάλλοντας συνθήκες τριτοκοσμικές στη λειτουργία των εγκαταστάσεων».
Τέλος, το Σωματείο τονίζει πως η απάντηση των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις της εργοδοσίας, «που σκοπό έχουν να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους», είναι «μία και μοναδική: Ολοι μαζί - κανένας μόνος του».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βρομιά, στα Πανεπιστήμια αρχίζει ν΄ αποκαλύπτεται...
Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κατηγορείται, για παιδεραστία, τοκογλυφία και εκβιασμό, από το 2018.
Από τότε, εξακολουθεί να διδάσκει τους νέους μας και χθες, δέχθηκε επίθεση, από κουκουλοφόρους.
Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, γνώστης της υπόθεσης, δεν προσέφυγε καν στον εισαγγελέα. Αντίθετα, παράπεμψε τον καθηγητή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, πριν από έναν μόλις χρόνο. (2021) Αυτό το Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι και ο πρύτανης και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, δεν συνεδρίασε ΠΟΤΕ!!!
Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, από τον Φεβρουάριο του 2021, είχε ενημερωθεί με εξώδικο, για τις κατηγορίες, που βαρύνουν τον καθηγητή και απλώς, του ανέθεσε κι άλλες δημόσιες θέσεις, σε επιτροπές.
Ο εισαγγελέας, που χειρίζεται την υπόθεση της παιδεραστίας, από τον περασμένο Οκτώβριο, ακόμα δεν έχει βγάλει  πόρισμα, για τις κατηγορίες, παρά τις καταθέσεις άλλων καθηγητών, για τις "προτιμήσεις" του καθηγητή.
Την Παρασκευή θα γίνει το πρώτο δικαστήριο, για την τοκογλυφία (Από το 2018!)
Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ζήτησε τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στην Δικαιοσύνη, καθώς τέτοιες πράξεις "τραυματίζουν το κύρος του Ιδρύματος", όπως αναφέρει.
Ενώ κατηγορίες για παιδεραστία μένουν στα συρτάρια, προάγοντας προφανώς το κύρος του Ιδρύματος και της προϊσταμένης του, κα Κεραμέως!